Petak, 06.04.2012.

11:37

Iz SAD stiže 3,5 mlrd. USD ulaganja

Američka kompanija koja se bavi zelenom energijom Nju dženerejšn pauer zainteresovana je za ulaganje u obnovljive izvore energije u Srbiji, piše list Blic.

Izvor: Beta

Iz SAD stiže 3,5 mlrd. USD ulaganja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAA

Draganče

pre 12 godina

Ima već desetak dana kako sam oformio datoteku "KOJEŠTARIJE PRED IZBORE" a objaviću pred prvi april 2013. Bogami, ako ovako nastave moraću da kupujem i rezervni disk!

goso

pre 12 godina

Samo ne pričaju koliko ćemo iz svog džepa da dajemo ovim belosvetskim hoštaplerima,Ko ne veruje neka pogleda u sl.glasnik gde je objavljeno koliko država plaća 1 KW proizveden na ovaj način(Da se razumemo da za ovaj vid "zelene energije" nemam ništa protiva ali na pošten način).

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

skeptik

pre 12 godina

Samo nemojte ta vecinska ulaganja... na kraju cemo ziveti u sopstvenoj zemlji kao podstanari. Zar to nekom vec nije jasno. Ovo je neokolonijalizam: hoce da im se da po nama nepovolnjim uslovima nesto sto ce koristiti pre svega njima. Mi njih ne zanimamo. Nasa tragedija je sto nas odnosno nase politicare sustinski ne zanima nasa tj. njihova sopstvena zemlja.

Choban

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je MED MLEKO stanje na terenu i u praksi.
(Nebojsa, 6. april 2012 11:59)

Zemlja krvi i meda.

Pajser

pre 12 godina

Ne razumem pojedince koji ostavljaju komentare tipa "oni ulazu zbog para a ne iz ljubavi". Očigledno da im nedostaje ljubavi pa je traže od stranih investitora. Ljudi, u biznisu nema ljubavi, shvatite da postoji samo interes.

IronMan

pre 12 godina

Naslov bi trebalo da bude: "Amerikanci ulazu XXX $ u SVOJE KOMPANIJE, koje se nalaze na teritoriji Srbije!", ovako iz naslova moze da se nasluti da ce ameri stvarno da ulazu u Srbiju! Tako sam i zalutao na ovu vest!

Dzontra

pre 12 godina

Ulozice,ali samo ako pobedi DS na izborima,zar ne?Izgleda da i B92 sve manje postuje svoje citaoce plasirajuci im ovakve price misleci da smo glupi...

Zrak

pre 12 godina

Samo? Pa Nikolic dovodi 100 milijardi + Kostunica 10. Plus, Tadic svakodnevno dovodi nove investicije i otvara nova radna mesta. Sta ce mi jedna americka?

Negovan

pre 12 godina

Уложиће они, али не из љубави и саосећања према Србији. Имаће дебелу корист од тога, а ми ћемо да будемо само сирова радна снага која ће да ради ѕа јос мање пара него што сад радимо. Колонијалиѕам 21-ог века

milos

pre 12 godina

Koliko samo neznanja... Ne znam što bi vest bila "šarena laža". Ja recimo verujem u to, mada je bilo još takvih investitora koji na kraju ništa nisu uradili. To što oni hoće da ulože te pare ne znači da će podeliti raji da kupi LCD televizore i nove telefone. Oni bi za te pare napravili neke elektrane, koje bi proizvodile el. energiju. U toku gradnje bi i bilo neke vajde za domaće firme. Opremu bi dovukli iz inostranstva i posle bi skupljali kajmak u sledećih 50 godina. U pogonu te elektrane ne zapošljavaju mnogo ljudi. Uglavnom rade bez posade. Nema ovde ama baš ničeg posebno dobrog niti lošeg. Odnosno, ima potencijalno i dobrog i lošeg za investitora. E sad, što će neko povikati - "Eto investicija, idu pare" ili "Opet propaganda pred izbore" je već problem ovdašnjeg neznanja i "paljenja" na bombastične naslove.

A neće ništa zamuljati, niti će propeleri pobiti ptice, niti će smrtonosni virusi da se zavuku u zemlju, neće doći ni babaroga. Sve će biti ko što je i bilo.

alex

pre 12 godina

ako mozete da saberete te milijarde,ja sam izgubio racunicu. igrate se sa ciframa kao u monopolu(igra). voleo bih vest tipa :poslanici se odrekli 10% plate za pomoc najsiromasnijim! e,to bi za mene bila vest!p.s. ne kao politicka grupa nego svi zajedno!

Горан

pre 12 godina

Ма шарена лажа народе! Долазе избори ... Да им се стaврно улаже у Србију они неби чекали изборе. Народе, не наседај на празна обећања пред изборе!!!

Vlada

pre 12 godina

Možda se ovo i ostvari ali će nam onda prodavati struju po tri puta večoj ceni nego sad,nisu oni došli da ulažu svoj kapital zato što nas vole nego da bi zaradili na nama.

Boban

pre 12 godina

za Deda Mraza "otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti" ... na zalost ni ovo nije dovoljno za trenutnih milion nezaposlenih.

Doc Holiday

pre 12 godina

vala kako vam vise ne dosadi da svaki dan pet puta pisete o bujicama novca koje tek sto ne dodju ?? meni bi dosadilo ako znam da mi se svi smeju...

Čubura je raj

pre 12 godina

Uh! Dobro je! Već sam počeo da "kriziram". Mislio sam da će da mi prodje dan bez uložene, bar milijarde (dolara, evra, švajcaraca, jena, kruna..) u Srbiju. Mmmmmm, mnogo mi je bolje, sada kada sam pročitao ovo.

Miki Sm

pre 12 godina

Ljudska bica iz sazvezjda Orion,Lira i Plejada planiraju da uloze 100 milijardi vasionskih dolara u obnovu posrnule srpske ekonomije.Njihov ambasador u Srbiji je istakao da se oni zalazu za snaznu Srbiju kao LIDERA u jugoistocnoj Evropi.

meoooow

pre 12 godina

Ma do pocetka izbora ce da objave pocetak izggradnje autoputa Pirot-Teheran.Pitam se svaki dan gospodo iz koalicije kako vas nije sramota?!Nikad nije bilo vece nezadovoljstvo u narodu,setam po gradu i mogu da vidim samo sumorne izraze na licima ljudi...Dosta im je vise vasih laznih obecanja,narod oce samo da malo bolje zivi,da ima koliko toliko pristojan zivot, a vi se pred izbora malo setite naroda i dajete im lazne nade i obecanja o milijardama stranih ulaganja u nasu zemlju.Kako to da stranci oce da uloze tolike pare pred izbore,a gde su bili svih ovih 12 godina gospodo iz koalicije?!Lepo je meni deda rekao 2000-te godine "SINE PRAVICEMO MI SLOBI OD BLATA"...Nazalost tek sad vidim istinu u njegovim recima.Pozdrav svim realnim ljudima.

Sumadinac

pre 12 godina

Znaci i dalje smo lideri, al samo u predizbornoj kampanji DS, malo je sto imaju sve medije, celu Vladu, bivseg predsednika, nego sad i javna preduzeca ukljucuju u kampanju gde su za divno cudo direktori kadrovi iz DS.
I sad krece utrkivanje u liderstvu, a u stvari lideri smo samo u propagandi, da bi nam i dr. Gebels pozavideo, da je ziv osecao bi se kao jedan amater pocetnik.

US EiU s.v.o.j.e.k.l.j. US e

pre 12 godina

Amerikanci, dokazano vec u poslednjih 50 godina, "ulazu" negde samo pod veoma specificnim uslovima:

1. Ulaganje je "samo na papiru", ili u potpuno neupotrebljive stvari domicilnom stanovistvu,
2. Meta mora biti vojno okupirana, ili bar pod neposrednom pretnjom vojne sile,
3. Uslovi "ulaganja" moraju biti tako podeseni da je profit za US maksimalan, pri cemu je sve ostalo nebitno ako ugrozava projektovani profit, ukljucujuci i ekoloske, socijalne ili ekonomske devastacije mete.

Ovo je zajednicko za sva americka "ulaganja" u poslednjih pet decenija. Proverite i sami - pogledajte kako su prosla "ulaganja" US bilo gde u svetu u poslednjih pedeset godina: sva su donela iste rezultate, i niti jedno "ulaganje" nije proslo bez pomenute tri stavke.

zelena energija

pre 12 godina

Ljudi, nemoj da se zanosimo da proizvodimo struju iz biomase. To je mnogo skupo. Mnogo bi bilo bolje i isplativije ako bi se biomasa koristila za prizvodnju toplotne energije, jer bi se tako smanjio uvoz nafte i gasa. Struju iz biomase mogu da proizvode samo zemlje kao sto su Finska, USA, Francuska i druge ciji su potencijali u biomasi veoma veliki. Mi smo siromasna zemlja kada je u pitanju ovaj zeleni energent.

Realni

pre 12 godina

Znaci EPS je vlada srpskih energetskih potencijala. Razbiti taj monopol na generaciju, distribuciju i dobavljace (najmanje 3 nezavisna dobavljaca) pa nek se takmice na trzistu kao i drugi. Distribuciju izdvojiti i ostaviti u drzavnom vlasnistvu a generaciju i sve ostalo privatizovati.

Sava Drugi

pre 12 godina

A sa tim pismom, kada oni pokupe kajmak,podsticajna sredstva, zamulje Ibar i ostale reke, cemo imati jeftinu substituciju toalet papira. Kakav genijalni plan.

popeye

pre 12 godina

Jel mislite da treba sve slivove reka da pretvorimo u akumulaciona jezera i proizvodimo jeftinu struju za one koji imaju pare!? Treba li promeniti izreku, nisu vise u pitanju samo africke banana republike, vec i srpska sljiva demokratija.

debela hladovina

pre 12 godina

Stižu milijarde dolara iz USA, milijarde Evra iz EU, otvaraju se radna mesta, pronađeno zlato na Staroj Planini, uljni škriljci i nafta kod Aleksinca, imamo čak i Supermenov mineral - da nema izbora ne bih ni znao kako nam je dobro :)

A kada se probudimo i kada prođu izbori, bez obzira na to ko ih dobije - moraćemo da vraćamo sve one zajmove koje je uzeo Cvetković, dospeće na naplatu sve državne obveznice sa godišnjim kamatama od 7%, saznaćemo da nafte baš i nema kao što smo mislili, da ruda nije bogata zlatom kako je u prvi mah izgledalo, da Supermen ne postoji (a ako postoji da ne leti iznad Srbije pa mu ne treba naš jadarit)...

I dalje ćemo biti država koja nema Pay Pal, u kojoj je započinjanje sopstvenog biznisa mazohistički čin zbog onolike birokratije, u kojoj se na pregled kod lekara specijaliste čeka mesec i po dana, u kojoj se ustaje u 3 sata ujutru i ide u red za pasoš, bićemo država u kojoj će i dalje bahati da budu nedodirljivi, kazne da plaćaju oni koji ne vežu pojas, a oni koji nas gaze po ulicama i dalje će da gaze, država u kojoj će glavnu reč imati Mišković i Beko i u kojoj će svako ko pokuša nešto da promeni nabolje proći kao Verica Barać...

Zoran

pre 12 godina

....ne znam , na ovim novčanicama , evropskim , nekadašnjim , bili su Kopernik , Gaus ( to je bila moneta ) , Tesla , Gete .... Novčanica na slici je vjerovatno 1 US$ . Pa dajte neka neko objasni šta zapravo znači ova slika na novčanici . Tu je neka piramida , pa deo piramide odvojen , pa oko , pa tu nešto svijetli , pa neki rimski broj u podnožju piramide pa nekakav koliko primjećujem latinski tekst .... prosvjetlite moju tamu .

Posmatrač

pre 12 godina

Ostalo je još samo 28 dana do "izborne tišine", mislim da sada treba da se objavljuju tekstovi sa dvocifrenim brojkama za milijarde EUR "koje tek što nisu investirane u Srbiju". Malo je 3 milijarde :)

Nebojsa

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je med i mleko stanje na terenu i u praksi.

Deda Mraz

pre 12 godina

Istina! I dinar ce posle izbora vredeti kao evro, a plate ce nam ostati iste, drugim recima minimalac ce biti 20 000 evra. A kod lekara cemo ici bez pune kese poklona, ili lepih belih kovertica sa evricima. I otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti. I politicari ce svu svoju mukom stecenu imovinu podeliti beskucnicima i siromasnima (pri tom je ima toliko da bi ostalo i viska).

Deda Mraz

pre 12 godina

Istina! I dinar ce posle izbora vredeti kao evro, a plate ce nam ostati iste, drugim recima minimalac ce biti 20 000 evra. A kod lekara cemo ici bez pune kese poklona, ili lepih belih kovertica sa evricima. I otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti. I politicari ce svu svoju mukom stecenu imovinu podeliti beskucnicima i siromasnima (pri tom je ima toliko da bi ostalo i viska).

Nebojsa

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je med i mleko stanje na terenu i u praksi.

debela hladovina

pre 12 godina

Stižu milijarde dolara iz USA, milijarde Evra iz EU, otvaraju se radna mesta, pronađeno zlato na Staroj Planini, uljni škriljci i nafta kod Aleksinca, imamo čak i Supermenov mineral - da nema izbora ne bih ni znao kako nam je dobro :)

A kada se probudimo i kada prođu izbori, bez obzira na to ko ih dobije - moraćemo da vraćamo sve one zajmove koje je uzeo Cvetković, dospeće na naplatu sve državne obveznice sa godišnjim kamatama od 7%, saznaćemo da nafte baš i nema kao što smo mislili, da ruda nije bogata zlatom kako je u prvi mah izgledalo, da Supermen ne postoji (a ako postoji da ne leti iznad Srbije pa mu ne treba naš jadarit)...

I dalje ćemo biti država koja nema Pay Pal, u kojoj je započinjanje sopstvenog biznisa mazohistički čin zbog onolike birokratije, u kojoj se na pregled kod lekara specijaliste čeka mesec i po dana, u kojoj se ustaje u 3 sata ujutru i ide u red za pasoš, bićemo država u kojoj će i dalje bahati da budu nedodirljivi, kazne da plaćaju oni koji ne vežu pojas, a oni koji nas gaze po ulicama i dalje će da gaze, država u kojoj će glavnu reč imati Mišković i Beko i u kojoj će svako ko pokuša nešto da promeni nabolje proći kao Verica Barać...

Miki Sm

pre 12 godina

Ljudska bica iz sazvezjda Orion,Lira i Plejada planiraju da uloze 100 milijardi vasionskih dolara u obnovu posrnule srpske ekonomije.Njihov ambasador u Srbiji je istakao da se oni zalazu za snaznu Srbiju kao LIDERA u jugoistocnoj Evropi.

alex

pre 12 godina

ako mozete da saberete te milijarde,ja sam izgubio racunicu. igrate se sa ciframa kao u monopolu(igra). voleo bih vest tipa :poslanici se odrekli 10% plate za pomoc najsiromasnijim! e,to bi za mene bila vest!p.s. ne kao politicka grupa nego svi zajedno!

US EiU s.v.o.j.e.k.l.j. US e

pre 12 godina

Amerikanci, dokazano vec u poslednjih 50 godina, "ulazu" negde samo pod veoma specificnim uslovima:

1. Ulaganje je "samo na papiru", ili u potpuno neupotrebljive stvari domicilnom stanovistvu,
2. Meta mora biti vojno okupirana, ili bar pod neposrednom pretnjom vojne sile,
3. Uslovi "ulaganja" moraju biti tako podeseni da je profit za US maksimalan, pri cemu je sve ostalo nebitno ako ugrozava projektovani profit, ukljucujuci i ekoloske, socijalne ili ekonomske devastacije mete.

Ovo je zajednicko za sva americka "ulaganja" u poslednjih pet decenija. Proverite i sami - pogledajte kako su prosla "ulaganja" US bilo gde u svetu u poslednjih pedeset godina: sva su donela iste rezultate, i niti jedno "ulaganje" nije proslo bez pomenute tri stavke.

Posmatrač

pre 12 godina

Ostalo je još samo 28 dana do "izborne tišine", mislim da sada treba da se objavljuju tekstovi sa dvocifrenim brojkama za milijarde EUR "koje tek što nisu investirane u Srbiju". Malo je 3 milijarde :)

Sava Drugi

pre 12 godina

A sa tim pismom, kada oni pokupe kajmak,podsticajna sredstva, zamulje Ibar i ostale reke, cemo imati jeftinu substituciju toalet papira. Kakav genijalni plan.

Dzontra

pre 12 godina

Ulozice,ali samo ako pobedi DS na izborima,zar ne?Izgleda da i B92 sve manje postuje svoje citaoce plasirajuci im ovakve price misleci da smo glupi...

Горан

pre 12 godina

Ма шарена лажа народе! Долазе избори ... Да им се стaврно улаже у Србију они неби чекали изборе. Народе, не наседај на празна обећања пред изборе!!!

Pajser

pre 12 godina

Ne razumem pojedince koji ostavljaju komentare tipa "oni ulazu zbog para a ne iz ljubavi". Očigledno da im nedostaje ljubavi pa je traže od stranih investitora. Ljudi, u biznisu nema ljubavi, shvatite da postoji samo interes.

Doc Holiday

pre 12 godina

vala kako vam vise ne dosadi da svaki dan pet puta pisete o bujicama novca koje tek sto ne dodju ?? meni bi dosadilo ako znam da mi se svi smeju...

Čubura je raj

pre 12 godina

Uh! Dobro je! Već sam počeo da "kriziram". Mislio sam da će da mi prodje dan bez uložene, bar milijarde (dolara, evra, švajcaraca, jena, kruna..) u Srbiju. Mmmmmm, mnogo mi je bolje, sada kada sam pročitao ovo.

Negovan

pre 12 godina

Уложиће они, али не из љубави и саосећања према Србији. Имаће дебелу корист од тога, а ми ћемо да будемо само сирова радна снага која ће да ради ѕа јос мање пара него што сад радимо. Колонијалиѕам 21-ог века

meoooow

pre 12 godina

Ma do pocetka izbora ce da objave pocetak izggradnje autoputa Pirot-Teheran.Pitam se svaki dan gospodo iz koalicije kako vas nije sramota?!Nikad nije bilo vece nezadovoljstvo u narodu,setam po gradu i mogu da vidim samo sumorne izraze na licima ljudi...Dosta im je vise vasih laznih obecanja,narod oce samo da malo bolje zivi,da ima koliko toliko pristojan zivot, a vi se pred izbora malo setite naroda i dajete im lazne nade i obecanja o milijardama stranih ulaganja u nasu zemlju.Kako to da stranci oce da uloze tolike pare pred izbore,a gde su bili svih ovih 12 godina gospodo iz koalicije?!Lepo je meni deda rekao 2000-te godine "SINE PRAVICEMO MI SLOBI OD BLATA"...Nazalost tek sad vidim istinu u njegovim recima.Pozdrav svim realnim ljudima.

zelena energija

pre 12 godina

Ljudi, nemoj da se zanosimo da proizvodimo struju iz biomase. To je mnogo skupo. Mnogo bi bilo bolje i isplativije ako bi se biomasa koristila za prizvodnju toplotne energije, jer bi se tako smanjio uvoz nafte i gasa. Struju iz biomase mogu da proizvode samo zemlje kao sto su Finska, USA, Francuska i druge ciji su potencijali u biomasi veoma veliki. Mi smo siromasna zemlja kada je u pitanju ovaj zeleni energent.

skeptik

pre 12 godina

Samo nemojte ta vecinska ulaganja... na kraju cemo ziveti u sopstvenoj zemlji kao podstanari. Zar to nekom vec nije jasno. Ovo je neokolonijalizam: hoce da im se da po nama nepovolnjim uslovima nesto sto ce koristiti pre svega njima. Mi njih ne zanimamo. Nasa tragedija je sto nas odnosno nase politicare sustinski ne zanima nasa tj. njihova sopstvena zemlja.

popeye

pre 12 godina

Jel mislite da treba sve slivove reka da pretvorimo u akumulaciona jezera i proizvodimo jeftinu struju za one koji imaju pare!? Treba li promeniti izreku, nisu vise u pitanju samo africke banana republike, vec i srpska sljiva demokratija.

Boban

pre 12 godina

za Deda Mraza "otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti" ... na zalost ni ovo nije dovoljno za trenutnih milion nezaposlenih.

Vlada

pre 12 godina

Možda se ovo i ostvari ali će nam onda prodavati struju po tri puta večoj ceni nego sad,nisu oni došli da ulažu svoj kapital zato što nas vole nego da bi zaradili na nama.

Zrak

pre 12 godina

Samo? Pa Nikolic dovodi 100 milijardi + Kostunica 10. Plus, Tadic svakodnevno dovodi nove investicije i otvara nova radna mesta. Sta ce mi jedna americka?

Choban

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je MED MLEKO stanje na terenu i u praksi.
(Nebojsa, 6. april 2012 11:59)

Zemlja krvi i meda.

Zoran

pre 12 godina

....ne znam , na ovim novčanicama , evropskim , nekadašnjim , bili su Kopernik , Gaus ( to je bila moneta ) , Tesla , Gete .... Novčanica na slici je vjerovatno 1 US$ . Pa dajte neka neko objasni šta zapravo znači ova slika na novčanici . Tu je neka piramida , pa deo piramide odvojen , pa oko , pa tu nešto svijetli , pa neki rimski broj u podnožju piramide pa nekakav koliko primjećujem latinski tekst .... prosvjetlite moju tamu .

milos

pre 12 godina

Koliko samo neznanja... Ne znam što bi vest bila "šarena laža". Ja recimo verujem u to, mada je bilo još takvih investitora koji na kraju ništa nisu uradili. To što oni hoće da ulože te pare ne znači da će podeliti raji da kupi LCD televizore i nove telefone. Oni bi za te pare napravili neke elektrane, koje bi proizvodile el. energiju. U toku gradnje bi i bilo neke vajde za domaće firme. Opremu bi dovukli iz inostranstva i posle bi skupljali kajmak u sledećih 50 godina. U pogonu te elektrane ne zapošljavaju mnogo ljudi. Uglavnom rade bez posade. Nema ovde ama baš ničeg posebno dobrog niti lošeg. Odnosno, ima potencijalno i dobrog i lošeg za investitora. E sad, što će neko povikati - "Eto investicija, idu pare" ili "Opet propaganda pred izbore" je već problem ovdašnjeg neznanja i "paljenja" na bombastične naslove.

A neće ništa zamuljati, niti će propeleri pobiti ptice, niti će smrtonosni virusi da se zavuku u zemlju, neće doći ni babaroga. Sve će biti ko što je i bilo.

Sumadinac

pre 12 godina

Znaci i dalje smo lideri, al samo u predizbornoj kampanji DS, malo je sto imaju sve medije, celu Vladu, bivseg predsednika, nego sad i javna preduzeca ukljucuju u kampanju gde su za divno cudo direktori kadrovi iz DS.
I sad krece utrkivanje u liderstvu, a u stvari lideri smo samo u propagandi, da bi nam i dr. Gebels pozavideo, da je ziv osecao bi se kao jedan amater pocetnik.

Realni

pre 12 godina

Znaci EPS je vlada srpskih energetskih potencijala. Razbiti taj monopol na generaciju, distribuciju i dobavljace (najmanje 3 nezavisna dobavljaca) pa nek se takmice na trzistu kao i drugi. Distribuciju izdvojiti i ostaviti u drzavnom vlasnistvu a generaciju i sve ostalo privatizovati.

Draganče

pre 12 godina

Ima već desetak dana kako sam oformio datoteku "KOJEŠTARIJE PRED IZBORE" a objaviću pred prvi april 2013. Bogami, ako ovako nastave moraću da kupujem i rezervni disk!

goso

pre 12 godina

Samo ne pričaju koliko ćemo iz svog džepa da dajemo ovim belosvetskim hoštaplerima,Ko ne veruje neka pogleda u sl.glasnik gde je objavljeno koliko država plaća 1 KW proizveden na ovaj način(Da se razumemo da za ovaj vid "zelene energije" nemam ništa protiva ali na pošten način).

Mare

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAA

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

IronMan

pre 12 godina

Naslov bi trebalo da bude: "Amerikanci ulazu XXX $ u SVOJE KOMPANIJE, koje se nalaze na teritoriji Srbije!", ovako iz naslova moze da se nasluti da ce ameri stvarno da ulazu u Srbiju! Tako sam i zalutao na ovu vest!

Negovan

pre 12 godina

Уложиће они, али не из љубави и саосећања према Србији. Имаће дебелу корист од тога, а ми ћемо да будемо само сирова радна снага која ће да ради ѕа јос мање пара него што сад радимо. Колонијалиѕам 21-ог века

Pajser

pre 12 godina

Ne razumem pojedince koji ostavljaju komentare tipa "oni ulazu zbog para a ne iz ljubavi". Očigledno da im nedostaje ljubavi pa je traže od stranih investitora. Ljudi, u biznisu nema ljubavi, shvatite da postoji samo interes.

skeptik

pre 12 godina

Samo nemojte ta vecinska ulaganja... na kraju cemo ziveti u sopstvenoj zemlji kao podstanari. Zar to nekom vec nije jasno. Ovo je neokolonijalizam: hoce da im se da po nama nepovolnjim uslovima nesto sto ce koristiti pre svega njima. Mi njih ne zanimamo. Nasa tragedija je sto nas odnosno nase politicare sustinski ne zanima nasa tj. njihova sopstvena zemlja.

Realni

pre 12 godina

Znaci EPS je vlada srpskih energetskih potencijala. Razbiti taj monopol na generaciju, distribuciju i dobavljace (najmanje 3 nezavisna dobavljaca) pa nek se takmice na trzistu kao i drugi. Distribuciju izdvojiti i ostaviti u drzavnom vlasnistvu a generaciju i sve ostalo privatizovati.

meoooow

pre 12 godina

Ma do pocetka izbora ce da objave pocetak izggradnje autoputa Pirot-Teheran.Pitam se svaki dan gospodo iz koalicije kako vas nije sramota?!Nikad nije bilo vece nezadovoljstvo u narodu,setam po gradu i mogu da vidim samo sumorne izraze na licima ljudi...Dosta im je vise vasih laznih obecanja,narod oce samo da malo bolje zivi,da ima koliko toliko pristojan zivot, a vi se pred izbora malo setite naroda i dajete im lazne nade i obecanja o milijardama stranih ulaganja u nasu zemlju.Kako to da stranci oce da uloze tolike pare pred izbore,a gde su bili svih ovih 12 godina gospodo iz koalicije?!Lepo je meni deda rekao 2000-te godine "SINE PRAVICEMO MI SLOBI OD BLATA"...Nazalost tek sad vidim istinu u njegovim recima.Pozdrav svim realnim ljudima.

US EiU s.v.o.j.e.k.l.j. US e

pre 12 godina

Amerikanci, dokazano vec u poslednjih 50 godina, "ulazu" negde samo pod veoma specificnim uslovima:

1. Ulaganje je "samo na papiru", ili u potpuno neupotrebljive stvari domicilnom stanovistvu,
2. Meta mora biti vojno okupirana, ili bar pod neposrednom pretnjom vojne sile,
3. Uslovi "ulaganja" moraju biti tako podeseni da je profit za US maksimalan, pri cemu je sve ostalo nebitno ako ugrozava projektovani profit, ukljucujuci i ekoloske, socijalne ili ekonomske devastacije mete.

Ovo je zajednicko za sva americka "ulaganja" u poslednjih pet decenija. Proverite i sami - pogledajte kako su prosla "ulaganja" US bilo gde u svetu u poslednjih pedeset godina: sva su donela iste rezultate, i niti jedno "ulaganje" nije proslo bez pomenute tri stavke.

Zoran

pre 12 godina

....ne znam , na ovim novčanicama , evropskim , nekadašnjim , bili su Kopernik , Gaus ( to je bila moneta ) , Tesla , Gete .... Novčanica na slici je vjerovatno 1 US$ . Pa dajte neka neko objasni šta zapravo znači ova slika na novčanici . Tu je neka piramida , pa deo piramide odvojen , pa oko , pa tu nešto svijetli , pa neki rimski broj u podnožju piramide pa nekakav koliko primjećujem latinski tekst .... prosvjetlite moju tamu .

Miki Sm

pre 12 godina

Ljudska bica iz sazvezjda Orion,Lira i Plejada planiraju da uloze 100 milijardi vasionskih dolara u obnovu posrnule srpske ekonomije.Njihov ambasador u Srbiji je istakao da se oni zalazu za snaznu Srbiju kao LIDERA u jugoistocnoj Evropi.

Vlada

pre 12 godina

Možda se ovo i ostvari ali će nam onda prodavati struju po tri puta večoj ceni nego sad,nisu oni došli da ulažu svoj kapital zato što nas vole nego da bi zaradili na nama.

popeye

pre 12 godina

Jel mislite da treba sve slivove reka da pretvorimo u akumulaciona jezera i proizvodimo jeftinu struju za one koji imaju pare!? Treba li promeniti izreku, nisu vise u pitanju samo africke banana republike, vec i srpska sljiva demokratija.

milos

pre 12 godina

Koliko samo neznanja... Ne znam što bi vest bila "šarena laža". Ja recimo verujem u to, mada je bilo još takvih investitora koji na kraju ništa nisu uradili. To što oni hoće da ulože te pare ne znači da će podeliti raji da kupi LCD televizore i nove telefone. Oni bi za te pare napravili neke elektrane, koje bi proizvodile el. energiju. U toku gradnje bi i bilo neke vajde za domaće firme. Opremu bi dovukli iz inostranstva i posle bi skupljali kajmak u sledećih 50 godina. U pogonu te elektrane ne zapošljavaju mnogo ljudi. Uglavnom rade bez posade. Nema ovde ama baš ničeg posebno dobrog niti lošeg. Odnosno, ima potencijalno i dobrog i lošeg za investitora. E sad, što će neko povikati - "Eto investicija, idu pare" ili "Opet propaganda pred izbore" je već problem ovdašnjeg neznanja i "paljenja" na bombastične naslove.

A neće ništa zamuljati, niti će propeleri pobiti ptice, niti će smrtonosni virusi da se zavuku u zemlju, neće doći ni babaroga. Sve će biti ko što je i bilo.

Горан

pre 12 godina

Ма шарена лажа народе! Долазе избори ... Да им се стaврно улаже у Србију они неби чекали изборе. Народе, не наседај на празна обећања пред изборе!!!

Nebojsa

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je med i mleko stanje na terenu i u praksi.

Sava Drugi

pre 12 godina

A sa tim pismom, kada oni pokupe kajmak,podsticajna sredstva, zamulje Ibar i ostale reke, cemo imati jeftinu substituciju toalet papira. Kakav genijalni plan.

debela hladovina

pre 12 godina

Stižu milijarde dolara iz USA, milijarde Evra iz EU, otvaraju se radna mesta, pronađeno zlato na Staroj Planini, uljni škriljci i nafta kod Aleksinca, imamo čak i Supermenov mineral - da nema izbora ne bih ni znao kako nam je dobro :)

A kada se probudimo i kada prođu izbori, bez obzira na to ko ih dobije - moraćemo da vraćamo sve one zajmove koje je uzeo Cvetković, dospeće na naplatu sve državne obveznice sa godišnjim kamatama od 7%, saznaćemo da nafte baš i nema kao što smo mislili, da ruda nije bogata zlatom kako je u prvi mah izgledalo, da Supermen ne postoji (a ako postoji da ne leti iznad Srbije pa mu ne treba naš jadarit)...

I dalje ćemo biti država koja nema Pay Pal, u kojoj je započinjanje sopstvenog biznisa mazohistički čin zbog onolike birokratije, u kojoj se na pregled kod lekara specijaliste čeka mesec i po dana, u kojoj se ustaje u 3 sata ujutru i ide u red za pasoš, bićemo država u kojoj će i dalje bahati da budu nedodirljivi, kazne da plaćaju oni koji ne vežu pojas, a oni koji nas gaze po ulicama i dalje će da gaze, država u kojoj će glavnu reč imati Mišković i Beko i u kojoj će svako ko pokuša nešto da promeni nabolje proći kao Verica Barać...

Čubura je raj

pre 12 godina

Uh! Dobro je! Već sam počeo da "kriziram". Mislio sam da će da mi prodje dan bez uložene, bar milijarde (dolara, evra, švajcaraca, jena, kruna..) u Srbiju. Mmmmmm, mnogo mi je bolje, sada kada sam pročitao ovo.

Posmatrač

pre 12 godina

Ostalo je još samo 28 dana do "izborne tišine", mislim da sada treba da se objavljuju tekstovi sa dvocifrenim brojkama za milijarde EUR "koje tek što nisu investirane u Srbiju". Malo je 3 milijarde :)

alex

pre 12 godina

ako mozete da saberete te milijarde,ja sam izgubio racunicu. igrate se sa ciframa kao u monopolu(igra). voleo bih vest tipa :poslanici se odrekli 10% plate za pomoc najsiromasnijim! e,to bi za mene bila vest!p.s. ne kao politicka grupa nego svi zajedno!

Zrak

pre 12 godina

Samo? Pa Nikolic dovodi 100 milijardi + Kostunica 10. Plus, Tadic svakodnevno dovodi nove investicije i otvara nova radna mesta. Sta ce mi jedna americka?

zelena energija

pre 12 godina

Ljudi, nemoj da se zanosimo da proizvodimo struju iz biomase. To je mnogo skupo. Mnogo bi bilo bolje i isplativije ako bi se biomasa koristila za prizvodnju toplotne energije, jer bi se tako smanjio uvoz nafte i gasa. Struju iz biomase mogu da proizvode samo zemlje kao sto su Finska, USA, Francuska i druge ciji su potencijali u biomasi veoma veliki. Mi smo siromasna zemlja kada je u pitanju ovaj zeleni energent.

Boban

pre 12 godina

za Deda Mraza "otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti" ... na zalost ni ovo nije dovoljno za trenutnih milion nezaposlenih.

Dzontra

pre 12 godina

Ulozice,ali samo ako pobedi DS na izborima,zar ne?Izgleda da i B92 sve manje postuje svoje citaoce plasirajuci im ovakve price misleci da smo glupi...

Choban

pre 12 godina

Malo je to,ja sam cuo da ce sve razvijene zemlje uloziti pare u Srbiju,jer kazu da nema korupcije,da se brzo dobijaju dozvole,i da je MED MLEKO stanje na terenu i u praksi.
(Nebojsa, 6. april 2012 11:59)

Zemlja krvi i meda.

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

Mih Mil

pre 12 godina

Ako zaista dođe Amertički kapital pitanje za gospođu ambasador je: Koji je procenat 3 milijarde USA dolara u odnosu na štetu koju nam je NATO pod vašim rukovodsvom načinio ne brojeći nadoknadu za ljudske živote? 2. Koji je to procenat u odnosu na bogatstvo Kosova koje nam otimate. Zahvalan na razumevanju.

Deda Mraz

pre 12 godina

Istina! I dinar ce posle izbora vredeti kao evro, a plate ce nam ostati iste, drugim recima minimalac ce biti 20 000 evra. A kod lekara cemo ici bez pune kese poklona, ili lepih belih kovertica sa evricima. I otvorice se 100 fabrika sa po 1 000 radnih mesta, pe nece biti nezaposlenosti. I politicari ce svu svoju mukom stecenu imovinu podeliti beskucnicima i siromasnima (pri tom je ima toliko da bi ostalo i viska).

Sumadinac

pre 12 godina

Znaci i dalje smo lideri, al samo u predizbornoj kampanji DS, malo je sto imaju sve medije, celu Vladu, bivseg predsednika, nego sad i javna preduzeca ukljucuju u kampanju gde su za divno cudo direktori kadrovi iz DS.
I sad krece utrkivanje u liderstvu, a u stvari lideri smo samo u propagandi, da bi nam i dr. Gebels pozavideo, da je ziv osecao bi se kao jedan amater pocetnik.

Doc Holiday

pre 12 godina

vala kako vam vise ne dosadi da svaki dan pet puta pisete o bujicama novca koje tek sto ne dodju ?? meni bi dosadilo ako znam da mi se svi smeju...

Mare

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAA

IronMan

pre 12 godina

Naslov bi trebalo da bude: "Amerikanci ulazu XXX $ u SVOJE KOMPANIJE, koje se nalaze na teritoriji Srbije!", ovako iz naslova moze da se nasluti da ce ameri stvarno da ulazu u Srbiju! Tako sam i zalutao na ovu vest!

Draganče

pre 12 godina

Ima već desetak dana kako sam oformio datoteku "KOJEŠTARIJE PRED IZBORE" a objaviću pred prvi april 2013. Bogami, ako ovako nastave moraću da kupujem i rezervni disk!

goso

pre 12 godina

Samo ne pričaju koliko ćemo iz svog džepa da dajemo ovim belosvetskim hoštaplerima,Ko ne veruje neka pogleda u sl.glasnik gde je objavljeno koliko država plaća 1 KW proizveden na ovaj način(Da se razumemo da za ovaj vid "zelene energije" nemam ništa protiva ali na pošten način).