Četvrtak, 05.04.2012.

10:44

Zlato na Crnom vrhu - motor razvoja

Kanadska rudarska kompanija „Avala risorsis“, otkrila je kod Žagubice rezerve zlata koje se kreću od 1,7 do čak 9,46 grama po toni.

Izvor: Novosti

Zlato na Crnom vrhu - motor razvoja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Deda Pera

pre 12 godina

Odlicna vest. Sa porastom cene zlata rastr i isplativost ovakvih investicija.
Ako ovaj veliki projekat bude realizovan donece progres juznim delovima republike.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Od danas nisam više Nenad, zovite me Ibn Musa Al Nenadi. Kad ovi naši iskopaju sve što su pronašli u zadnjih godinu dana, ja, a i svi ostali građani, će biti prisiljeni da postanu šeici. Mislim, to više nije "možda", ovo je već "nemamo izbora, moramo da budemo bezobrazno bogati". A kad lepši pol širom sveta čuje koliko smo bogati, sjatiće se ovde u takvom broju da će svaki od nas morati da ima po 4-5 žena. Eto još jednog faktora zbog kojeg svi moramo da postanemo šeici. *****

Jao, al ću da švrljam po glasačkom listiću...ma ne da ću da švrljam, nego ću Rat i Mir iznova da napišem po njemu!

agent

pre 12 godina

*******Naime, ova kanadska kompanija koja je ocito dobila ime po poznatoj kanadskoj planini Avali, koja je toliko velika da se proteze sve do Beograda, dobila je koncesiju za istrazivanje i eksploataciju buduceg rudnika. Kako je dobila koncesiju, tenderom, aukcijom, gde je i kada bio raspisan konkurs, zasto u toj fazi nije data ovolika paznja rudniku, tako da se vise zainteresovanih javi, a i da gradjani saznaju uslove i uvere se da su ispunjeni? Naravno, ako ovo ne objavite, nemojte se cuditi sto cu posumnjati da ste saucesnik.

neko iz mase-Banata

pre 12 godina

Studije,analize,ekspertize,biznis planovi-jednom recju Srbija nezadrzivo grabi u progres(Prekidi stvarnosti sto bi KKN rekao tj. otpevao),sve dok Sveti Djordje ne ubije azdahu(6.maj),a onda se vracamo staroj dobroj S.E.K-i.

Inux-budi sam svoj majstor

pre 12 godina

pruki, 5. april 2012 14:31
Pa otvorice rudnik uz garancije Drzave Srbije,a ne Kanade.
Da si skolovan kako se predstavljas zano bi da rudnik moze da otvori i drzava,ali kad ide preko privatnika onda anex ugovorima moze da se manipulise koliko hoces.
Takodje je skola morala da te nauci ako si studirao na balkanu da prirodna bogatstva ne mogu biti privatizovana,pa ni nalaziste rude.
Covek je tako na svojoj njivi u Rumuniji prodavao baru nafte u kofama,pa je zaglavio na 17 godina robije,a pre toga je mislio da su neke prljave podzemne vode.
U ostalom procitaj text pa ces videti koliko kosta otvaranje rudnika zlata

pitam se

pre 12 godina

"Ukoliko tada otvorimo rudnik zlata, Srbija će ostvarivati značajne prihode na osnovu raznih taksa i poreza". Koliko ja ovo razumem, ONI ce uloziti novac, ONI ce eksploatisati nalaziste, a Srbiji tek po neka kost za glodanje. Znaci BILO KOLIKO zlata da se iskopa, Srbiji tek neka sica za dzeparac? Pitam Vas gospodo odlucivaoci da li je to na mestu? Ili sam ja mozda propustio neku epizodu, pa vise nista ne razumem?

pruki

pre 12 godina

O svemu ovome što se tiče "Avala resourcess" znam mnogo više od vas, ali to nije bitno.
Komentari su vam jezivi voleo bi da je neko od vas nekad otišao na Crni Vrh pa bi znao o čemu vam pričam. Tamo od turizma nema ni govora zbog klime, a da imate i malo veze sa ekonomijom i tehnologijom znali bi koliko košta otvaranje rudnika i da to naša država ni sa kreditima nebi mogla da uradi a posebno sa politikom u kojoj bi svi da stave nešto u džep.

srb

pre 12 godina

Zar ova ista vest nije bila objavljena pre 10 dana?! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_id=594209

Zašto opet?

MRV

pre 12 godina

Пази сад: канадска фирма „Avala risorsis“!
Само чекам када ће америчка фирма "Prćilovica majning" да открије неизмерна налазишта дијаманата у Доњем Сумраковцу.

Р.Ѕ.
А почетком деведесетих сте сви здушно пљували комунисте што су нас учили да је Југославија (а у њој и Србија) богата природним благом.

M.V.

pre 12 godina

Drzava se razvija kroz proizvodnju finalnih proizvoda, a ne kroz eksploataciju ogranicenih prirodnih resursa. Ko se na eksploataciju bazira, u buducnosti mu se pise crno.

Ocu svoj deo,necete me prevariti

pre 12 godina

I tako 30% ode u drzavu,a 70% u privatne dzepove.
Zar nismo u stanju da napravimo rovokopace?
Kako smo proizvodnju zapoceli u Trepci?
Ja sam za to da se isplati kanadska kompanija i sami investiramo u rudnik.
Isplati se to za menje od godinu dana.Zasto bi se gradjani odricali 70%,jer neko iz vlade smatra da treba rudnik biti privatan?
Pa zakon to ne dozvoljava s obzirom da se prirodna bogatstva ne mogu ustupati drugom licu,a u ovom slucaju trecem.Zasto moramo da budemo poslednji i jos nesto,kavi su ugovori za istrazivanje potpisani?
Jesu li vec dodelili prava na otvaranje rudnika i ko je to uradio bez znanja javnosti?
Na koliko godina se iznajmljuje?
Nama trebaju radna mesta,ali to mozemo i sami da izvedemo kao i sa ostalim nalazistima ruda.

Zeljko

pre 12 godina

U redu je sve to sa politikom.
Ali koliko negativne energije.
Dovoljno je samo potraziti na google nesto o kompaniji pa naci i procitati i razumeti. Npr. http://www.marketwatch.com/story/avala-resources-announces-2012-exploration-program-focus-on-the-timok-gold-project-with-180000-meter-drill-program-2012-02-21-84490
Ne reklamira ova kompanija neku stranku, nego svoj interes. Ako je sve istina i ispadne dobro - odlicno. Ako ne bude tako dobro, to nema veze ni sa kakvom strankom. Nasmejte se malo. Vidite kako je divan dan, pravi letnji. Izadjite malo u prirodu, ako vec ne radite. A mozete i da radite u prirodu... Puno srece dobri ljudi!

Ljubitelj prirode

pre 12 godina

To je područje izuzetnih prirodnih lepota i retkosti, na kome postoje i neki prirodni spomenici koji uživaju zakonsku zaštitu (na primer, prirodni kameni most Samar na rečici Perast). Kanjonske doline Crne reke i Tisnice zbog svoje ambijentalne lepote i očuvanog ekosistema zavređuju da se na tom području proglasi nacionalni park i razvija ekoturizam, a ne da se sve devastira pravljenjem novih rudnika. Sretao sam već na terenu te likove i "Avala risorsisa" i mislim da su čak i tim svojim test bušotinama već dovoljno štete napravili - sve više od toga bilo bi previše. Ako uopšte budem izlazio na izbore, glasaću za onoga ko uspe da me ubedi da će kanađane da najuri iz naše prelepe istočne Srbije i da napravi raskid sa tom koncepcijom primitivnog kapitalizma koja forsira rudarstvo kao izvor profita, ne hajući za ekološke posledice.

dule

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.
(Mirko, 5. april 2012 10:55)
Tako je, bolje to da damo domaćima. Sad samo treba da odlučimo oće li biti "domaći privatnik čija je firma sasvim slučajno registrovana u inostranstvu pa ne plaćam porez u Srbiji ako baš ne moram al povoljne kredite ću uvek prihvatiti (čitaj izboksovati)" tip Mišković ili nedavno spominjani Drakulić ili će biti neki od "prepoštenih javnih delatnika zapošljavao sam po vezi al neću više majke mi" tipa Bajatović.
Izbor vam je fenomenalan.

QQQ

pre 12 godina

Zasto mesate Srbe sa Srbijom?
Sta Srbi i ostale nacionalnosti imaju sa zlatom u Srbiji?
Sta Libijci imaju sa libijskom naftom?
Iracani sa irackom......i tako bezbroj primera sirom sveta.
Zna se ko uzima pare a ko robuje, pa cak i da je ova informacija tacna.
Najbolje sto bi mogli da izvucemo iz ove price jeste da nam daju kramp ili macolu da tucamo kamen za 200e mesecno i da "drzava" da subvencije Kanadjanima za svako radno mesto od jedno par miliona eura.
Mozda i samo mozda postoje dve partije koje bi sacuvale prirodna bogatstava ali bojim se da bi dobili nestabilnost u zemlji kao kaznu,ali ni za njih nesmem da se zakunem.Nepostoji vise nista u Srbiji za sta bih mogao da stavim ruku u vatru ili da kazem oni su pravi.
Da se ostavimo marketinga i raznih "super integracija", ali intersesi Zapada i interesi srpskih gradjana se ne podudaraju!
To je nama "nasa" borba dala.....

Lazar

pre 12 godina

Majko moja mila.Pa ovo nije nikakva predizborna podvala bilo koga nego rezultat istrazivanja stranih naucnika,zar svuda vidite neku podvalu?!Neverovatno!

Sumadinac

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, moj savet da organizujete kampanju:
1. Uzeti gospodju Trivan da vam bude sef izbornog staba i da smislja parole
2. Kampanju bazirati na parolama: Srbija je lider u svemu /vadjenje uljanih skriljaca, zlato u istocnoj Srbiji, iridijum i platina u zapadnoj Srbiji, na Pesteru uglja za 1000 godina za celu Evropu, sto vise krava i ovaca da bude u spotovima i ne izbijati iz nekih razvojnih centara u okviru DS. Obavezno pomenuti da se bolje zivi nego 90tih i da ustvari posle tebe je potop, u stvari TI, TI I SAMO TI i nema vise niko.
(Sumadinac, 4. april 2012 10:30)

Ovaj komentar je dat juce u clanku http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=04&nav_id=597243
Ne treba biti mnogo pametan i shvatiti kampanju DS

Delijanac

pre 12 godina

ljudi, na pragu smo epohalnog otkrica, za dve nedelje se kod Surdulice pronalazi izvor zejtina a na padinama Kopaonika perspektivni rudnik brasna, a sve to ce nas ex-predsednik [monarh)licno da iskopa. Pa zar mislite da mi imamo samo dva razreda obdanista pa moze da nam se servira svakakva glupost!

Bogdan

pre 12 godina

Dobro, a sad jedno verovatno glupo pitnje! A zasto srbija ne eksploatise srpske rude!? Ako su nas vec toliko zaduzili, pa mogu i jos za jedno 300milona pa da srbija ima neke koristi od tog zlata!?

123

pre 12 godina

kod nas šta god da je u pitanju - 'To je najveći projekat takve vrste u Srbiji, ali i jedan od najvećih na svetu.' - mi smo izgleda zemlja svetskih čuda!

JoniKg

pre 12 godina

Crni vrh treba razvijati kao turistički centar sa akcentom na prirodne retkosti okoline. Ako ga unište prljavom tehnologijom više NIKADA neće moći da se razvija u tom pravcu, jer će priroda biti zagadjena u krugu od 50km. Bolje je da zlato ostane u zemlji, ali današnji "divlji" kapitalizam zna samo za reč dobit!

oce to

pre 12 godina

CHEK nema minut kako sam jednu vest prokomentarisao sa haaaaaaahhhhahaaahahah ali ovo je

HAHAAAAAHHHAHAHAAAAAAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH !!!!!

milan

pre 12 godina

da nije smesno bilo bi zalosno. i da sve ovo nije predizborna kampanja obicna raja ne bi imala ni najmanju korist od tog "zlata" vec bi i dalje litar goriva placala 150rsd

zoran1965

pre 12 godina

JUHUU
jedva cekam 6. maj da glasam,
za SLOBODANA MILOSEVICA
jer posle izbora postajemo najprosperitetnija zemlja na svetu
naravno ako glasamo za pravu stranku, inace ce da propadnemo
a da SRBIJA SE SAGINJATI NECE

iii

pre 12 godina

To je lepo, ali u pitanju su izuzetno prljave industrije. Nadam se da drzava nece zanemariti kontrolu zastite prirode zarad dobijanja unosnih investicija, pogotovo sto je Bor vec onoliko zatrovan

Mirko

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.

zoran1965

pre 12 godina

JUHUU
jedva cekam 6. maj da glasam,
za SLOBODANA MILOSEVICA
jer posle izbora postajemo najprosperitetnija zemlja na svetu
naravno ako glasamo za pravu stranku, inace ce da propadnemo
a da SRBIJA SE SAGINJATI NECE

oce to

pre 12 godina

CHEK nema minut kako sam jednu vest prokomentarisao sa haaaaaaahhhhahaaahahah ali ovo je

HAHAAAAAHHHAHAHAAAAAAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH !!!!!

Mirko

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.

Bogdan

pre 12 godina

Dobro, a sad jedno verovatno glupo pitnje! A zasto srbija ne eksploatise srpske rude!? Ako su nas vec toliko zaduzili, pa mogu i jos za jedno 300milona pa da srbija ima neke koristi od tog zlata!?

milan

pre 12 godina

da nije smesno bilo bi zalosno. i da sve ovo nije predizborna kampanja obicna raja ne bi imala ni najmanju korist od tog "zlata" vec bi i dalje litar goriva placala 150rsd

QQQ

pre 12 godina

Zasto mesate Srbe sa Srbijom?
Sta Srbi i ostale nacionalnosti imaju sa zlatom u Srbiji?
Sta Libijci imaju sa libijskom naftom?
Iracani sa irackom......i tako bezbroj primera sirom sveta.
Zna se ko uzima pare a ko robuje, pa cak i da je ova informacija tacna.
Najbolje sto bi mogli da izvucemo iz ove price jeste da nam daju kramp ili macolu da tucamo kamen za 200e mesecno i da "drzava" da subvencije Kanadjanima za svako radno mesto od jedno par miliona eura.
Mozda i samo mozda postoje dve partije koje bi sacuvale prirodna bogatstava ali bojim se da bi dobili nestabilnost u zemlji kao kaznu,ali ni za njih nesmem da se zakunem.Nepostoji vise nista u Srbiji za sta bih mogao da stavim ruku u vatru ili da kazem oni su pravi.
Da se ostavimo marketinga i raznih "super integracija", ali intersesi Zapada i interesi srpskih gradjana se ne podudaraju!
To je nama "nasa" borba dala.....

Delijanac

pre 12 godina

ljudi, na pragu smo epohalnog otkrica, za dve nedelje se kod Surdulice pronalazi izvor zejtina a na padinama Kopaonika perspektivni rudnik brasna, a sve to ce nas ex-predsednik [monarh)licno da iskopa. Pa zar mislite da mi imamo samo dva razreda obdanista pa moze da nam se servira svakakva glupost!

123

pre 12 godina

kod nas šta god da je u pitanju - 'To je najveći projekat takve vrste u Srbiji, ali i jedan od najvećih na svetu.' - mi smo izgleda zemlja svetskih čuda!

JoniKg

pre 12 godina

Crni vrh treba razvijati kao turistički centar sa akcentom na prirodne retkosti okoline. Ako ga unište prljavom tehnologijom više NIKADA neće moći da se razvija u tom pravcu, jer će priroda biti zagadjena u krugu od 50km. Bolje je da zlato ostane u zemlji, ali današnji "divlji" kapitalizam zna samo za reč dobit!

Sumadinac

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, moj savet da organizujete kampanju:
1. Uzeti gospodju Trivan da vam bude sef izbornog staba i da smislja parole
2. Kampanju bazirati na parolama: Srbija je lider u svemu /vadjenje uljanih skriljaca, zlato u istocnoj Srbiji, iridijum i platina u zapadnoj Srbiji, na Pesteru uglja za 1000 godina za celu Evropu, sto vise krava i ovaca da bude u spotovima i ne izbijati iz nekih razvojnih centara u okviru DS. Obavezno pomenuti da se bolje zivi nego 90tih i da ustvari posle tebe je potop, u stvari TI, TI I SAMO TI i nema vise niko.
(Sumadinac, 4. april 2012 10:30)

Ovaj komentar je dat juce u clanku http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=04&nav_id=597243
Ne treba biti mnogo pametan i shvatiti kampanju DS

iii

pre 12 godina

To je lepo, ali u pitanju su izuzetno prljave industrije. Nadam se da drzava nece zanemariti kontrolu zastite prirode zarad dobijanja unosnih investicija, pogotovo sto je Bor vec onoliko zatrovan

pitam se

pre 12 godina

"Ukoliko tada otvorimo rudnik zlata, Srbija će ostvarivati značajne prihode na osnovu raznih taksa i poreza". Koliko ja ovo razumem, ONI ce uloziti novac, ONI ce eksploatisati nalaziste, a Srbiji tek po neka kost za glodanje. Znaci BILO KOLIKO zlata da se iskopa, Srbiji tek neka sica za dzeparac? Pitam Vas gospodo odlucivaoci da li je to na mestu? Ili sam ja mozda propustio neku epizodu, pa vise nista ne razumem?

Lazar

pre 12 godina

Majko moja mila.Pa ovo nije nikakva predizborna podvala bilo koga nego rezultat istrazivanja stranih naucnika,zar svuda vidite neku podvalu?!Neverovatno!

MRV

pre 12 godina

Пази сад: канадска фирма „Avala risorsis“!
Само чекам када ће америчка фирма "Prćilovica majning" да открије неизмерна налазишта дијаманата у Доњем Сумраковцу.

Р.Ѕ.
А почетком деведесетих сте сви здушно пљували комунисте што су нас учили да је Југославија (а у њој и Србија) богата природним благом.

srb

pre 12 godina

Zar ova ista vest nije bila objavljena pre 10 dana?! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_id=594209

Zašto opet?

agent

pre 12 godina

*******Naime, ova kanadska kompanija koja je ocito dobila ime po poznatoj kanadskoj planini Avali, koja je toliko velika da se proteze sve do Beograda, dobila je koncesiju za istrazivanje i eksploataciju buduceg rudnika. Kako je dobila koncesiju, tenderom, aukcijom, gde je i kada bio raspisan konkurs, zasto u toj fazi nije data ovolika paznja rudniku, tako da se vise zainteresovanih javi, a i da gradjani saznaju uslove i uvere se da su ispunjeni? Naravno, ako ovo ne objavite, nemojte se cuditi sto cu posumnjati da ste saucesnik.

Ocu svoj deo,necete me prevariti

pre 12 godina

I tako 30% ode u drzavu,a 70% u privatne dzepove.
Zar nismo u stanju da napravimo rovokopace?
Kako smo proizvodnju zapoceli u Trepci?
Ja sam za to da se isplati kanadska kompanija i sami investiramo u rudnik.
Isplati se to za menje od godinu dana.Zasto bi se gradjani odricali 70%,jer neko iz vlade smatra da treba rudnik biti privatan?
Pa zakon to ne dozvoljava s obzirom da se prirodna bogatstva ne mogu ustupati drugom licu,a u ovom slucaju trecem.Zasto moramo da budemo poslednji i jos nesto,kavi su ugovori za istrazivanje potpisani?
Jesu li vec dodelili prava na otvaranje rudnika i ko je to uradio bez znanja javnosti?
Na koliko godina se iznajmljuje?
Nama trebaju radna mesta,ali to mozemo i sami da izvedemo kao i sa ostalim nalazistima ruda.

Ljubitelj prirode

pre 12 godina

To je područje izuzetnih prirodnih lepota i retkosti, na kome postoje i neki prirodni spomenici koji uživaju zakonsku zaštitu (na primer, prirodni kameni most Samar na rečici Perast). Kanjonske doline Crne reke i Tisnice zbog svoje ambijentalne lepote i očuvanog ekosistema zavređuju da se na tom području proglasi nacionalni park i razvija ekoturizam, a ne da se sve devastira pravljenjem novih rudnika. Sretao sam već na terenu te likove i "Avala risorsisa" i mislim da su čak i tim svojim test bušotinama već dovoljno štete napravili - sve više od toga bilo bi previše. Ako uopšte budem izlazio na izbore, glasaću za onoga ko uspe da me ubedi da će kanađane da najuri iz naše prelepe istočne Srbije i da napravi raskid sa tom koncepcijom primitivnog kapitalizma koja forsira rudarstvo kao izvor profita, ne hajući za ekološke posledice.

dule

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.
(Mirko, 5. april 2012 10:55)
Tako je, bolje to da damo domaćima. Sad samo treba da odlučimo oće li biti "domaći privatnik čija je firma sasvim slučajno registrovana u inostranstvu pa ne plaćam porez u Srbiji ako baš ne moram al povoljne kredite ću uvek prihvatiti (čitaj izboksovati)" tip Mišković ili nedavno spominjani Drakulić ili će biti neki od "prepoštenih javnih delatnika zapošljavao sam po vezi al neću više majke mi" tipa Bajatović.
Izbor vam je fenomenalan.

M.V.

pre 12 godina

Drzava se razvija kroz proizvodnju finalnih proizvoda, a ne kroz eksploataciju ogranicenih prirodnih resursa. Ko se na eksploataciju bazira, u buducnosti mu se pise crno.

pruki

pre 12 godina

O svemu ovome što se tiče "Avala resourcess" znam mnogo više od vas, ali to nije bitno.
Komentari su vam jezivi voleo bi da je neko od vas nekad otišao na Crni Vrh pa bi znao o čemu vam pričam. Tamo od turizma nema ni govora zbog klime, a da imate i malo veze sa ekonomijom i tehnologijom znali bi koliko košta otvaranje rudnika i da to naša država ni sa kreditima nebi mogla da uradi a posebno sa politikom u kojoj bi svi da stave nešto u džep.

neko iz mase-Banata

pre 12 godina

Studije,analize,ekspertize,biznis planovi-jednom recju Srbija nezadrzivo grabi u progres(Prekidi stvarnosti sto bi KKN rekao tj. otpevao),sve dok Sveti Djordje ne ubije azdahu(6.maj),a onda se vracamo staroj dobroj S.E.K-i.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Od danas nisam više Nenad, zovite me Ibn Musa Al Nenadi. Kad ovi naši iskopaju sve što su pronašli u zadnjih godinu dana, ja, a i svi ostali građani, će biti prisiljeni da postanu šeici. Mislim, to više nije "možda", ovo je već "nemamo izbora, moramo da budemo bezobrazno bogati". A kad lepši pol širom sveta čuje koliko smo bogati, sjatiće se ovde u takvom broju da će svaki od nas morati da ima po 4-5 žena. Eto još jednog faktora zbog kojeg svi moramo da postanemo šeici. *****

Jao, al ću da švrljam po glasačkom listiću...ma ne da ću da švrljam, nego ću Rat i Mir iznova da napišem po njemu!

Inux-budi sam svoj majstor

pre 12 godina

pruki, 5. april 2012 14:31
Pa otvorice rudnik uz garancije Drzave Srbije,a ne Kanade.
Da si skolovan kako se predstavljas zano bi da rudnik moze da otvori i drzava,ali kad ide preko privatnika onda anex ugovorima moze da se manipulise koliko hoces.
Takodje je skola morala da te nauci ako si studirao na balkanu da prirodna bogatstva ne mogu biti privatizovana,pa ni nalaziste rude.
Covek je tako na svojoj njivi u Rumuniji prodavao baru nafte u kofama,pa je zaglavio na 17 godina robije,a pre toga je mislio da su neke prljave podzemne vode.
U ostalom procitaj text pa ces videti koliko kosta otvaranje rudnika zlata

Zeljko

pre 12 godina

U redu je sve to sa politikom.
Ali koliko negativne energije.
Dovoljno je samo potraziti na google nesto o kompaniji pa naci i procitati i razumeti. Npr. http://www.marketwatch.com/story/avala-resources-announces-2012-exploration-program-focus-on-the-timok-gold-project-with-180000-meter-drill-program-2012-02-21-84490
Ne reklamira ova kompanija neku stranku, nego svoj interes. Ako je sve istina i ispadne dobro - odlicno. Ako ne bude tako dobro, to nema veze ni sa kakvom strankom. Nasmejte se malo. Vidite kako je divan dan, pravi letnji. Izadjite malo u prirodu, ako vec ne radite. A mozete i da radite u prirodu... Puno srece dobri ljudi!

Deda Pera

pre 12 godina

Odlicna vest. Sa porastom cene zlata rastr i isplativost ovakvih investicija.
Ako ovaj veliki projekat bude realizovan donece progres juznim delovima republike.

Lazar

pre 12 godina

Majko moja mila.Pa ovo nije nikakva predizborna podvala bilo koga nego rezultat istrazivanja stranih naucnika,zar svuda vidite neku podvalu?!Neverovatno!

Mirko

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.

iii

pre 12 godina

To je lepo, ali u pitanju su izuzetno prljave industrije. Nadam se da drzava nece zanemariti kontrolu zastite prirode zarad dobijanja unosnih investicija, pogotovo sto je Bor vec onoliko zatrovan

oce to

pre 12 godina

CHEK nema minut kako sam jednu vest prokomentarisao sa haaaaaaahhhhahaaahahah ali ovo je

HAHAAAAAHHHAHAHAAAAAAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH !!!!!

JoniKg

pre 12 godina

Crni vrh treba razvijati kao turistički centar sa akcentom na prirodne retkosti okoline. Ako ga unište prljavom tehnologijom više NIKADA neće moći da se razvija u tom pravcu, jer će priroda biti zagadjena u krugu od 50km. Bolje je da zlato ostane u zemlji, ali današnji "divlji" kapitalizam zna samo za reč dobit!

pruki

pre 12 godina

O svemu ovome što se tiče "Avala resourcess" znam mnogo više od vas, ali to nije bitno.
Komentari su vam jezivi voleo bi da je neko od vas nekad otišao na Crni Vrh pa bi znao o čemu vam pričam. Tamo od turizma nema ni govora zbog klime, a da imate i malo veze sa ekonomijom i tehnologijom znali bi koliko košta otvaranje rudnika i da to naša država ni sa kreditima nebi mogla da uradi a posebno sa politikom u kojoj bi svi da stave nešto u džep.

zoran1965

pre 12 godina

JUHUU
jedva cekam 6. maj da glasam,
za SLOBODANA MILOSEVICA
jer posle izbora postajemo najprosperitetnija zemlja na svetu
naravno ako glasamo za pravu stranku, inace ce da propadnemo
a da SRBIJA SE SAGINJATI NECE

Delijanac

pre 12 godina

ljudi, na pragu smo epohalnog otkrica, za dve nedelje se kod Surdulice pronalazi izvor zejtina a na padinama Kopaonika perspektivni rudnik brasna, a sve to ce nas ex-predsednik [monarh)licno da iskopa. Pa zar mislite da mi imamo samo dva razreda obdanista pa moze da nam se servira svakakva glupost!

Zeljko

pre 12 godina

U redu je sve to sa politikom.
Ali koliko negativne energije.
Dovoljno je samo potraziti na google nesto o kompaniji pa naci i procitati i razumeti. Npr. http://www.marketwatch.com/story/avala-resources-announces-2012-exploration-program-focus-on-the-timok-gold-project-with-180000-meter-drill-program-2012-02-21-84490
Ne reklamira ova kompanija neku stranku, nego svoj interes. Ako je sve istina i ispadne dobro - odlicno. Ako ne bude tako dobro, to nema veze ni sa kakvom strankom. Nasmejte se malo. Vidite kako je divan dan, pravi letnji. Izadjite malo u prirodu, ako vec ne radite. A mozete i da radite u prirodu... Puno srece dobri ljudi!

milan

pre 12 godina

da nije smesno bilo bi zalosno. i da sve ovo nije predizborna kampanja obicna raja ne bi imala ni najmanju korist od tog "zlata" vec bi i dalje litar goriva placala 150rsd

dule

pre 12 godina

A zasto bi mi strancima davali da uzimaju nase zlato i da zaradjuju ogroman novac a da nama daju neke smesne pare od kojih ce samo pojedinci da napune dzepove.
(Mirko, 5. april 2012 10:55)
Tako je, bolje to da damo domaćima. Sad samo treba da odlučimo oće li biti "domaći privatnik čija je firma sasvim slučajno registrovana u inostranstvu pa ne plaćam porez u Srbiji ako baš ne moram al povoljne kredite ću uvek prihvatiti (čitaj izboksovati)" tip Mišković ili nedavno spominjani Drakulić ili će biti neki od "prepoštenih javnih delatnika zapošljavao sam po vezi al neću više majke mi" tipa Bajatović.
Izbor vam je fenomenalan.

Bogdan

pre 12 godina

Dobro, a sad jedno verovatno glupo pitnje! A zasto srbija ne eksploatise srpske rude!? Ako su nas vec toliko zaduzili, pa mogu i jos za jedno 300milona pa da srbija ima neke koristi od tog zlata!?

QQQ

pre 12 godina

Zasto mesate Srbe sa Srbijom?
Sta Srbi i ostale nacionalnosti imaju sa zlatom u Srbiji?
Sta Libijci imaju sa libijskom naftom?
Iracani sa irackom......i tako bezbroj primera sirom sveta.
Zna se ko uzima pare a ko robuje, pa cak i da je ova informacija tacna.
Najbolje sto bi mogli da izvucemo iz ove price jeste da nam daju kramp ili macolu da tucamo kamen za 200e mesecno i da "drzava" da subvencije Kanadjanima za svako radno mesto od jedno par miliona eura.
Mozda i samo mozda postoje dve partije koje bi sacuvale prirodna bogatstava ali bojim se da bi dobili nestabilnost u zemlji kao kaznu,ali ni za njih nesmem da se zakunem.Nepostoji vise nista u Srbiji za sta bih mogao da stavim ruku u vatru ili da kazem oni su pravi.
Da se ostavimo marketinga i raznih "super integracija", ali intersesi Zapada i interesi srpskih gradjana se ne podudaraju!
To je nama "nasa" borba dala.....

Inux-budi sam svoj majstor

pre 12 godina

pruki, 5. april 2012 14:31
Pa otvorice rudnik uz garancije Drzave Srbije,a ne Kanade.
Da si skolovan kako se predstavljas zano bi da rudnik moze da otvori i drzava,ali kad ide preko privatnika onda anex ugovorima moze da se manipulise koliko hoces.
Takodje je skola morala da te nauci ako si studirao na balkanu da prirodna bogatstva ne mogu biti privatizovana,pa ni nalaziste rude.
Covek je tako na svojoj njivi u Rumuniji prodavao baru nafte u kofama,pa je zaglavio na 17 godina robije,a pre toga je mislio da su neke prljave podzemne vode.
U ostalom procitaj text pa ces videti koliko kosta otvaranje rudnika zlata

agent

pre 12 godina

*******Naime, ova kanadska kompanija koja je ocito dobila ime po poznatoj kanadskoj planini Avali, koja je toliko velika da se proteze sve do Beograda, dobila je koncesiju za istrazivanje i eksploataciju buduceg rudnika. Kako je dobila koncesiju, tenderom, aukcijom, gde je i kada bio raspisan konkurs, zasto u toj fazi nije data ovolika paznja rudniku, tako da se vise zainteresovanih javi, a i da gradjani saznaju uslove i uvere se da su ispunjeni? Naravno, ako ovo ne objavite, nemojte se cuditi sto cu posumnjati da ste saucesnik.

Deda Pera

pre 12 godina

Odlicna vest. Sa porastom cene zlata rastr i isplativost ovakvih investicija.
Ako ovaj veliki projekat bude realizovan donece progres juznim delovima republike.

Sumadinac

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, moj savet da organizujete kampanju:
1. Uzeti gospodju Trivan da vam bude sef izbornog staba i da smislja parole
2. Kampanju bazirati na parolama: Srbija je lider u svemu /vadjenje uljanih skriljaca, zlato u istocnoj Srbiji, iridijum i platina u zapadnoj Srbiji, na Pesteru uglja za 1000 godina za celu Evropu, sto vise krava i ovaca da bude u spotovima i ne izbijati iz nekih razvojnih centara u okviru DS. Obavezno pomenuti da se bolje zivi nego 90tih i da ustvari posle tebe je potop, u stvari TI, TI I SAMO TI i nema vise niko.
(Sumadinac, 4. april 2012 10:30)

Ovaj komentar je dat juce u clanku http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=04&dd=04&nav_id=597243
Ne treba biti mnogo pametan i shvatiti kampanju DS

Ocu svoj deo,necete me prevariti

pre 12 godina

I tako 30% ode u drzavu,a 70% u privatne dzepove.
Zar nismo u stanju da napravimo rovokopace?
Kako smo proizvodnju zapoceli u Trepci?
Ja sam za to da se isplati kanadska kompanija i sami investiramo u rudnik.
Isplati se to za menje od godinu dana.Zasto bi se gradjani odricali 70%,jer neko iz vlade smatra da treba rudnik biti privatan?
Pa zakon to ne dozvoljava s obzirom da se prirodna bogatstva ne mogu ustupati drugom licu,a u ovom slucaju trecem.Zasto moramo da budemo poslednji i jos nesto,kavi su ugovori za istrazivanje potpisani?
Jesu li vec dodelili prava na otvaranje rudnika i ko je to uradio bez znanja javnosti?
Na koliko godina se iznajmljuje?
Nama trebaju radna mesta,ali to mozemo i sami da izvedemo kao i sa ostalim nalazistima ruda.

Ljubitelj prirode

pre 12 godina

To je područje izuzetnih prirodnih lepota i retkosti, na kome postoje i neki prirodni spomenici koji uživaju zakonsku zaštitu (na primer, prirodni kameni most Samar na rečici Perast). Kanjonske doline Crne reke i Tisnice zbog svoje ambijentalne lepote i očuvanog ekosistema zavređuju da se na tom području proglasi nacionalni park i razvija ekoturizam, a ne da se sve devastira pravljenjem novih rudnika. Sretao sam već na terenu te likove i "Avala risorsisa" i mislim da su čak i tim svojim test bušotinama već dovoljno štete napravili - sve više od toga bilo bi previše. Ako uopšte budem izlazio na izbore, glasaću za onoga ko uspe da me ubedi da će kanađane da najuri iz naše prelepe istočne Srbije i da napravi raskid sa tom koncepcijom primitivnog kapitalizma koja forsira rudarstvo kao izvor profita, ne hajući za ekološke posledice.

MRV

pre 12 godina

Пази сад: канадска фирма „Avala risorsis“!
Само чекам када ће америчка фирма "Prćilovica majning" да открије неизмерна налазишта дијаманата у Доњем Сумраковцу.

Р.Ѕ.
А почетком деведесетих сте сви здушно пљували комунисте што су нас учили да је Југославија (а у њој и Србија) богата природним благом.

pitam se

pre 12 godina

"Ukoliko tada otvorimo rudnik zlata, Srbija će ostvarivati značajne prihode na osnovu raznih taksa i poreza". Koliko ja ovo razumem, ONI ce uloziti novac, ONI ce eksploatisati nalaziste, a Srbiji tek po neka kost za glodanje. Znaci BILO KOLIKO zlata da se iskopa, Srbiji tek neka sica za dzeparac? Pitam Vas gospodo odlucivaoci da li je to na mestu? Ili sam ja mozda propustio neku epizodu, pa vise nista ne razumem?

123

pre 12 godina

kod nas šta god da je u pitanju - 'To je najveći projekat takve vrste u Srbiji, ali i jedan od najvećih na svetu.' - mi smo izgleda zemlja svetskih čuda!

M.V.

pre 12 godina

Drzava se razvija kroz proizvodnju finalnih proizvoda, a ne kroz eksploataciju ogranicenih prirodnih resursa. Ko se na eksploataciju bazira, u buducnosti mu se pise crno.

srb

pre 12 godina

Zar ova ista vest nije bila objavljena pre 10 dana?! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_id=594209

Zašto opet?

neko iz mase-Banata

pre 12 godina

Studije,analize,ekspertize,biznis planovi-jednom recju Srbija nezadrzivo grabi u progres(Prekidi stvarnosti sto bi KKN rekao tj. otpevao),sve dok Sveti Djordje ne ubije azdahu(6.maj),a onda se vracamo staroj dobroj S.E.K-i.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Od danas nisam više Nenad, zovite me Ibn Musa Al Nenadi. Kad ovi naši iskopaju sve što su pronašli u zadnjih godinu dana, ja, a i svi ostali građani, će biti prisiljeni da postanu šeici. Mislim, to više nije "možda", ovo je već "nemamo izbora, moramo da budemo bezobrazno bogati". A kad lepši pol širom sveta čuje koliko smo bogati, sjatiće se ovde u takvom broju da će svaki od nas morati da ima po 4-5 žena. Eto još jednog faktora zbog kojeg svi moramo da postanemo šeici. *****

Jao, al ću da švrljam po glasačkom listiću...ma ne da ću da švrljam, nego ću Rat i Mir iznova da napišem po njemu!