Sreda, 04.04.2012.

18:48

Više incidenata na Kosovu

Delegacija Vlade Srbije kamenovana u Prištini. Na zidovima Visokih Dečana parole OVK, u Pećanima pucano na crkvu. Gračanica: Albanski navijači napali 2 mladića.

Izvor: B92

Više incidenata na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

London

pre 12 godina

Aha, Albancima se pokvario autobus u srpskom mestu i onda oni izašli iz autobusa i napali Srbe?!? I sad neko treba u to da poveruje (a da nije birač sns, srs, sps, dss, a bogami i ds).

beni

pre 12 godina

stvarno mi je zao sto narodi (albanci - serbi) jos pate od ovih gluparinama, a politicari uzivaju sa druge strane...sto vise da politicari iz beograda deluju-postupaju sa nacionalisticki jezik i ponos, to vise i vise samo pali narod da i oni posle postaju nacionalisti, jbg u 21 vek jos je nacionalisticka tema u fazonu.....dacic hapsi KPS, redjepi hapsi MUP a u kraj ja sam 100% siguran da ovi dvoje su se dogovorili da urade to da bi dobili simpatiju naroda i naravno da pobede ne glasanje.......piiihhhhhh muka mi je od sveee..........

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Ne znam kako je vladina delegacija dosla do centra Pristine a da je promakla Srbima severno od Ibra?
Dok Srbi spavaju clanovi tajne vladine delegacije ih u potaji implementiraju! A i nas ce da implementiraju ako ponovo glasamo za Njega ili Ga i za Njegove ili Ove!

Dosla vladina delegacija da im u Pristini najostrije pljune pod prozor a Albanci ni to ne dozvolavaju.

Ali kad On resi da bar privremeno napusti frustrirane krave, stoku nasu plemenitu, i izadje iz stale pa im tamo dodje, videce Albanci nasega Bogu!...
Pa kada im On tamo nsjostrije drekne: "I Kosovo i EU!"

Pitanje za djake i vojnike i nevladine organizacije koje se bave zastitom zivotinja odnosno nase stoke plemenite:

Moraju li nase krave da trpe sve ovo sto trpe gradjani Srbije?

Branko

pre 12 godina

Evo zbog ovih što im se sat obrće kao strujomer kad uključimo grejalicu, traži se od nas da se odreknemo Kosova i Metohije. Ostaćemo bez Kosova da bi se i naš sat okretao brzo pa čak ako je moguće i malo brže. EU nema alternativu.

Косовски витез

pre 12 godina

Дежурни албанцу ја живим у Косовској Митровици која је нашла рецепт за овакве насилнике тако да је север сачуван од тебе и таквих као ти!

racerx

pre 12 godina

Svaki drugi komentar DIVLJACI, monstrumi varvari... A sta su to uradili, jesu li nekoga ubili, jesu li zapalili tu crkvu ko mi dzamiju?? Pa na katolickoj crkvi u Zemunskom parku su gori grafiti pa niko ne izvestava o tome. Veliki divljaci, zamisli kamenovali predstavnike Vlade, koju nisu ni u zvanicnoj poseti, nego dosli malo da se setaju zbog IZBORA, da pokazu kako smeju da dodju na Kosovo.

Kako da ih ne kamenuju kada su predstavnici vlasti, koja kategoricki porice da smo mi bilo sta lose uradili na Kosovu, sto bi mozda i bilo tacno, da nas oni shleperi puni leseva ne odaju. Pa i Dacic ih je pre 5 dana izazivao svojim politickim govorom, u kome je optuzio EU, Kosovo, Obamu... i porucio im da je dosta da se to vise nece tolerisati... da bi onda dvojicu TERORISTA, kako je sam rekao, pustio za 48 sati. Sta si ih hapsio, kada ih pustas, ako su teroristi, osudite ih pa neka robijaju 50 godina, a posto su pusteni, ovo mi sve vise izgleda, ili da su uhapseni na teritoriji Kosova, ili da su uhapseni kada su zalutali na Srpsku stranu za 2m, cisto da se malo demonstrira sila i da Dacic ima da se slika.

Sta je bilo kada su nase patriote porusile pola Beograda, izlomile sve na svom putu i zapalile Americku ambasadu i dzamiju??? To zasigurno ne moze da se nazove divljastvom i vandalizmom, je li tako? Naravno da ne moze, jer mi smo daleko ispred Albanije, Kosova... Sta je bilo kada su po raznim zabitima po Srbiji otkrivali shlepere sa pobijenim albanskim civilima? Verovatno su sami izvrsili samoubistvo, pa ih prevezli shvarceri, imaju iskustva, jer opste je poznato da diluju drogu.

Veliki deo Srbije ima secanje ko zlatna ribica, zato ovoj zemlji nikada nece biti bolje, jer je ljudima isuvise lako manipulisati!

Mrle

pre 12 godina

Lice koje se vratilo sa utakmice, ucinilo krivicno delo daleko od stadiona nije vise navijac.Ono mora drugacije da se nazove.Novinari u nasoj zemlji(mislim na gotovo sve domace novinare u stampanim i elektronskim medijima) su podlegli pritisku svetske politicke i medijske masinerije.Pa tako vec duze vremena stvari se ne zovu pravim imenima.Ultimatumi i ucene od strane Haga nazivaju ,,saradnja sa haskim tribunalom,,.Kosovo i Metohija je sada ,,Kosovo,,.Nepriznate vlasti na Kosovu i Metohiji nasi dragi novinari nazivaju ,,kosovski zvanicnici,,.Kosovske vlasti??? To je krsenje Ustava drzave Srbije.Vas ocigledno to mnogo ne zanima.Ovo je ocigledan primer da je drzava u haosu a u haosu je sve dozvoljeno.

Бо

pre 12 godina

"Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima...
(Toza, 5. april 2012 11:10)"

Копнена зона безбедности је појас широк 5 километара. Тако да јесу у питању метри, и то 5.000 метара. Ако си икада био у природи, знаш да ходом треба добрих сат и кусур да се пређе око 3 километра на том терену и мање. Што значи да су СЛУЧАЈНО морали да пешаче 4 сата да би избили из КЗБ у цент. Србију. Тако да прича о случајно залуталим полицајцима пада у воду. Посебно кад узмемо у обзир њихове године и националност и то да су врло вероватно учествовали у рату. Опрема коју су носили, носе ВОЈНЕ извиђачке и диверзантске јединице. А били су у њиховим полицијским униформама чисто ако их и ухвати Жандармерија у осматрању њихових положаја могу да се праве блесави и да кажу: Како мољем, ми пољиција Косовес ми се загубиљи.

MK

pre 12 godina

ne nasjedati na provokacije, postovati Ustav Srbije i ne pod svaku cijenu srljati u privatnu tvorevinu EU koja krade od nas teritoriju i sacekati skori trenutak kada ce se geopoliticko kolo okrenuti a Clinton, Bush, Kissinger, Rockefeller i ostala ekipa ne budu vise heroji i oslobodioci napacenih naroda sirom svijeta.

Rivaldo

pre 12 godina

Ne razumem licemerije. Dacic je kriv za sve sto je policija uhapsila naoruzane Rosa specijalce unutar Srbije. A niko iz kosovske vlad enij ekriv sto hapse obicne kamiondzije koji idu mesec dana u zatvor ili hapse maloletne dvejocice? Molim komsije objasnite mi ...

Branko

pre 12 godina

Ši­ri­na kop­ne­ne zo­ne iz­no­si 5km i slovima pet ki­lo­me­tra, kako je moguće da se uz pomoć daljinomera sa Albanske strane uđe u kopnenu zonu a onda da se pređe na teritoriju Srbije. Kako KPS sme da uđe u kopnenu zonu? Ajde što Albanci ulaze u šume u Srbiji i kradu drva pa i da razumem ali šta rade albanski policajci tu, zaista mi nije jasno.

remington

pre 12 godina

Jako čudno da jih nisu sačekali cvečem i crvenim tepihima. Koja glupost delegacijeda u ovo nezgodno vreme provocira. Nisu krivi Albanci, kriv je mali Sloba koji nikako da ukapira da je njegovo vreme prošlo 99.

Bog cuva Srbe i Srbi cuvaju Boga!!!

pre 12 godina

Bog ce suditi nevernicima!!! Sticice njih kazna Bozija za sve sto rade tom napacenom narodu na Kosovu!!! Bogomolje da napadnu, [uvredljiv opis]!!!

Lazar

pre 12 godina

Koliko zlobnih komentara,podsmevanja i sicenja ne verujem.Aj sad ako ne podrzavate politiku nekih stranaka cija je svaka druga rec Kosovo da sa zlobnim osmehom na licu se radujete i pametujete na ovakvu vest.Koliko samo komentara sa "hahaha" to je strasno.Vidi se koliko mozga imate u glavi.Ne zaboravite da su to ljudi isti kao i vi-Srbi,koji su podvrgnuti konstantnom sikaniranju pametnjakovici.

Realno

pre 12 godina

Ma naravno Albanci su zveri,a mi Srbi smo i dalje Nebeski narod,nema veze što smo devedesetih klali i ubijali nedužne Albance,ali ovo što su gađali kamenjem naše vlade auto i što su napisali UCK na manastir,za to će Bog da ih kazni.

Beqa

pre 12 godina

Za ostale "incidente" ne mogu nista da kazem ali mogu da kazem nesto o manastiru u Decanima. Manastir se cuva sa sve strane od italijanskuh vojnika, tako da u precniku od jednog kilometra ne moze niko da se priblizava bez posebne dozvole! Znaci, to nisu nikako pisali Albanci nego neko od manastira. Osim toga, i te reci koje su pisane nisu korektno pisani. Prema tome, polazim od toga da i ostali "incidenti" imaju istu pozadinu. Srpska propaganda odavno je dekodirana, tako da poslednje akcije nece nista da pomazu.

Cera

pre 12 godina

Komšije se nisu baš proslavile sa ovim komentarima, još im je nešto i smešno u celoj ovoj gomili loših vesti od juče. Zašto?

GS

pre 12 godina

da li je ovo uvertira u milosrdnu policijsku akciju da se smiri sever pokrajine? nemiri krecu, pune su novine i TV kojekavih incidenata a onda neko od zapadnih demokrata baci pricu kako je za sve to kriv sever pokrajine i kako to treba da se resi. previse to izgleda dobro orkestrirano a da bi bilo slucajnost

Beogradjanin

pre 12 godina

Pa ako je Kosovo Srbija, onda ce srpski policajci istraziti slucaj. Eno, moze Kostunica da im se pridruzi u Pristini i da im moralnu podrsku :)

I da, ne bi bilo lose da neki od nasih politicara ode do Pristine i napravi predizborni miting. Ipak je to veliki grad, kako mogu nasi politicari da ga zanemare, kad je Kosovo deo Srbije?

bivsi tuzlak

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ma donosi nam samo pregrst glupih i licemernih komentara poput ovog gore!

Prishtinalia

pre 12 godina

@(zoran, 5. april 2012 00:04)
A mene su nekoliko puta srbski vojska gadjali ne kamenje nego pushkama i jednom ranili.Oceni sta je gore.

Paradoksalno

pre 12 godina

Pa zasto B92 ne kaze zasto je do ove tucnjave doslo? Ja cu vam reci ako B92 objavi ovo: Mestani Gracanice su prebijali jednu zenu koja je ,,skrivila'' saobracajku, nakon toga je sledio vec znani Srpski scenario ,,lincovanja'' te mlade zene.Tu su se srecom zatekli navijaci i smirili mestane !

Toza

pre 12 godina

Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima, i zato su uhapseni nosili daljinomere da se po poznatim orjentirima vode i trude da ne predju granicu. Spijuni kojima nose kalasnjikove i kojima pise veliko policija na ledjima? Smesni smo. Dacic je hteo malo predizborne kampanje, pa sada neka ide na Kosovo da brani Srbe, i neka je bog u pomoci nasem granicaru koga se Albanci na isti nacin docepaju... Vratio nas je Dacic u devedesete..

Brana (Smiljin i Strahinjin sin)

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ima li kraja licemernom seruckanju iz ćoška? Izlivi mržnje su komentari na netu a brutalno fizičko nasilje nad ljudima i vandalizam nad spomenicima kulture- to je verovatno demokratsko izražavanje nezadovoljstva zbog toka pregovora BG-PR?! Nego idi ti jarane malo na bošnjačke forume pa vidi kako komentatori redovno svoje sugrađane Srbe nazivaju "smrdi, vlasi, ćetnici" ...

progledalo barikadsko mače

pre 12 godina

... pa neće da može da na tuđoj zemlji želite da živite „kao ljudi“. Nema te sile...
(Lopovluk, 5. april 2012 10:19)
-- E koji uporni i tragicni guslarizam, nas Srba. @ Lopovluku nedostaje samo ono: A za 500 godina eto nas opet tamo, na nase Kosovo!? I zaista u srpskom realitetu 500 godina je nista, je sutra. Ipak, malo sutra, draga braco i sestrice.

Gazi

pre 12 godina

Neko ovde pita kako nazvati te ljude koji napadaju srpsku delegaciju, pisu parole itd...
Evo odgovora: Ti mladici vec decenijama su zrtve srpske politike prema albancima. Pocetkom 90 god. su izbaceni iz skole, njihovi roditelji izbaceni iz posla, krajem 90 ubijani i isterani sa svojih kuca, a sada vlada tih ljudi koji su bili u Pristini opstruira njih na sve moguce nacine. Ti mladi ljudi mogu biti vrlo dobri mladici ali zbog gore napomenutog sve sto je srpski izaziva negativnu reakciju.
Pitam: Kako bi prosla kosovska delegacija u Beogradu? Znaci problem srpsko-albanskih odnosa je dubok. Srbija, svojim postupcima jos vise pogrsava stvari. Koliko god je tako nemojte ocekivati cvece u Pristini.
Ja ne odobravam ovakva stvari, ali razumem te mlade ljude.

Brukaj se

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.
(afrim, 5. april 2012 08:54)

Da nije bilo "velikog" Tacija, kriminalca, trgovca organima, ubice, koji je postao ministar jedne "drzave" ne bi se mali Sloba ovako ni ponasao. Samo ste zagazili gde nije trebalo, dragi Albanci.

james

pre 12 godina

@ Milos, nijednom nisam rekao da podrzavam nasilje, naprotiv ako je nesto sto najvise mrzim na ovom svetu je bas to nasilje, ali trebas svatiti da nasilje radja nasilje. Ako jedan visoki politicar kao Dacic, izadje pred kamerama i u novinama sa velikim zadovoljstvom i dicise njegovim primitivizmom i ponasa se kao da je uhvatio teroriste, a ne dva uniformisana policajca! To pokazuje njegov primitivni mentalitet! Kada jedan visoki drzavnik se ponasa na ovakav nacin, cak kaze za ona dva albanca sto ih je pritvorio ni krive ni duzne samo da se drzi reciprociteta, kao da su ljudi paradajez i paprike i nema veze sto su neduzni, samo je vazan reciprocitet! Onda stvarno nema se sta vise reci.

c c c

pre 12 godina

Hahahaha, srbi nasli nekome da govore o neizivljenom nacionalizmu... E pogledajte prvo malo sebe, saslusajte sta govore visoki funkcioneri srbije - dacic i kompanija, pa onda ce vam biti jasno odakle albancima motiv i pobude za ovakvo ponasanje

ADI

pre 12 godina

Mogu da kazem da je to zalosno bez obzira gde se to desava ali nazalost puno na tome utice i provokacije vlasti u srbiju prema kosovu sa severom i hapsenje ovih dana sto srbija ucinila ludi okrenitese buducnosti ostavite nacionalizam jer od toga u 21 veku sa silom nema nista

Duci0167

pre 12 godina

Bolje da se preostali Srbi na Kosovu lepo integrisu u drustvo i pocnu da zive. Dokle god budu gakali naci ce se neko ko ce ih kamenom. Koliko ja vidim jedino prihvatljivo resenje za Srbe je da zive sami na srpskom Kosovu. Da nekim cudim nestanu Albanci. E,pa nece moci. Tu ste gde ste i naucite da zivite zajedno!

косовски витез

pre 12 godina

Не могу да верујем када прочитам вест да је у масовној тучи ухапшен један човек, а још мање да су за све ово криви Срби ( жртве ових недела ).
Докле више такво лицемерје, није крив вук што напада овце, него овце које седе у тору!?

stefke

pre 12 godina

Kada citam ove komentare bosanaca,hrvata i [albanaca] prosto ne mogu da verujem koliko su bezobrazni. Kao da vi volite nas srbe a mi smo zli pa vas mrzimo. Daj nemoj da pricate gluposti! Kad smo se sa reprezentacijom prosle godine borili u Sarajevu nismo smeli da nosimo srpske trenerke a kamoli zastavu da iznesemo na podest....i onda mi neko prica mi sirimo mrznju ....

Nislija

pre 12 godina

cudno mi je da EU dozvoljava(cutanjem dozvoljava) da albanci zbog nezadovoljstva na srpsku vlast, pucaju, kamenuju, prebijaju ljude a kad Srbi zbog nezadovoljstva na albansku 'vlast' stave 2 grane i 1 gumu na sred ulice,onda EU to smatra velikim demokratskim problemom,koji steti cak i Grckoj.

Ivan78bg

pre 12 godina

@Faton
Beograd je kriv za nasilje nad ne srbima, beograd je kriv za nasilje albanaca na kosovu beograd je najverovatnije kriv i za globalno zagrevanje i svetsku ekonomsku krizu.Beograd nema nikakve poluge moci na kosovu i metohiji krivci su oni koji imaju te poluge moci a to su albanci i medjunarodna zajednica.Opet ista prica albanaca na kosovu dajte nam sta zelimo jer u suprotnom ima da izbije nasilje i zavrsen progron ne albanskog stanovnishtva sa kosova.

da da

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...
(EhtaEvropa, 5. april 2012 00:01)

Ne. Izgubili smo samo pamet i sistem vrednosti. A ponosa ima dovoljno. nacionalizma, sovinizma, i huliganizma jos vise. A onda se cudimo kad nam neko uzvrati nasom merom.

gazebo

pre 12 godina

E gospodo ovo je rezultat politike koju vodi vas Ministar,g-din SPS-ovac Dacic.
Dok se on busa da ce uraditi ovo ili ono svima koji se usude da urade ovo ili ono, ovo je rezultat.
Agresivan jezik,ucene,mrznja,tipican Milosevicev stil g-da Dacica.Vidi se da je bio dobar djak.

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Mislim nije umjesno da sami barikadirate, provocirate, kamenjate, pucate, hapsite, palite, a da na to sve ne dodje kontrareakcija. Pravoslavlje je velikodusno i ono treba oprastati, jarani. Nisu valjda u Srbiji sve sami ateisti, ili?

kurrizi

pre 12 godina

@@MRBRUK
Pitash gde su sada albanski komentatori, ima jih podosta, ali moderator B92 neprikazuje sa ciljem da samo albanci trpe uvrede srpski komentatora \ divljaci, primitivci itd itd. \. Srbi su svetu u periodu od 1992 pa sve do 1999 godine dokazali kako su civilizovani, kulturni i napredan narod, pa zato vas je bombardovalo 78 dana i noci. No opet kazhem dok je moderator b92 vi samo pravite cef sebi i blujte na druge narode bash kao zhivotinje i zato cete postatit brzo pashaluk jer niste civilizovani da zhivite zajedno sa drugim nacijama osim da nad njima vladate. Eh toga vishe nece nikada biti pa zato cete brzo postati pashaluk. Evo ja kao albanski primitivac pishem na tvom jeziku a mogu cak i cirilicnom azbukom, pa to i josh na pet stranih jezika svetskog ranga osim ruskog.

Realno

pre 12 godina

Albanci au to navikli raditi a imaju i podrsku zapada ka putu u EU i znaju da ako bilo sta naprave nece biti sankcionisani.Zato NE u takvu EU koja nam vec sada vadi oci a klecimo pred njom ponizno vec 2 godine

Agim

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.......
[Jadranin]

Pa covece uradi nesto po tom pitanju, nemaj samo da kukas...

Спорозоа

pre 12 godina

Значи ако Албанци нападају онда су навијачи. Ако напад долази од Срба онда су то "српски екстремисти". Свака вам част.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Разлог свега овога је мржња према свему што је српско
(Косовски витез, 4. april 2012 21:19)

Joj 'kosvoski vitezu' nostalgicaru koji se javi izvan Kosova... da znas da si ponasao novi kontinet tvojom izjavom, pa i mala deca to znaju, ali treba takode da znas da je ovo reciprocitet 'emocijama' koje Srbi imaju protiv Albanaca, a to je visedecenijska mrznja koje su ispoljavali prema Albancim....kao primer, da napomenem nedavno prerezanje grkljana Goranaca na centru Beograda koji zbog toga sto se sumnjalo da je Albanac mu je odredena presuda od Srba koji su, na 'junacki' nacin, ispoljili 'emocije' nad smeu sto je Albansko tako sto su pod hitnom postupku, prerezali grkljan coveku koji kako se uspostavilo nije bio Albanac, ljudi moji, u centru Beograda, a sta bi mu radili da bi bio na nekom srpskom selu!!! Nemojte da se pravite kao svetinje i da pripadate nebeskom narodu... pitajte druge nacije u bivsoj SFRJ sta se sve propatili od srpskog ispoljavnja 'emocija' tokom '90 prema sunarodnicima (u SFRJ) i da rezultat tih emocija je osnovan Medunardni Sud u Hagu koji istrazuje te 'emocije', narocito srpske 'emocije' nad drugima

Sloboda

pre 12 godina

Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Albanci su se vec oslobodili od primitivizma, rasizma i ostalih (velikih i malih) milosevicizma.

Stefan Meier

pre 12 godina

Situacija na Kosovu se ne moze nikada smirite taj problem ne postoji od 1998 godine nego je puno godina unazad vec veliki problem na Balkanu.Uz pomoc Tita su mnogi Albanci dosli na Kosovu,da nije bilo Tita danas ne bi imali ovaj problem.Zato sto broj Albanca nebih bio veci od Srba.Albanci su u vreme Turaka vladali Kosovom ali nikada nisu bili drzava kao danas.

Faton

pre 12 godina

Beograd je kriv za takve tenzije. Srpska politika uvek ide nazad, i naravno da ima takvi slucaji. Necete nikad da se svestite. Vidite napred ljudi, ceo zivot nam otisla na rat. Ajde da zivimo kao ljudi....

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?

Shkëmbi!

pre 12 godina

.... svi pomenuti dogadjaji,kamenovanje,nadpisi,svetleca raketa,pucnjava itd.izuzev ovog incidenta u Gracanici (gde su neposredno ugrozeni zivoti) nisu vredni paznje.
U Srbiji jesu izbori pa treba imati vesti za unutarnji konzum. Zapravo sve gore navedeno desava se zbog cinjenice da beogradske vlasti to zele i zato sto za njih to je ,,juzna pokrajina Kosovo i Metohija" a ne Republika Kosvo.

Iz mase..

pre 12 godina

"@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad."
To kao da si rekao da je prvo bombardiran Drezden a poslje toga da je napadnuta Poljska.
Ne, Srbija je to prvo pokušali stvarajući razne 1. SAO krajine a onda se to pokušalo pretvoriti u države. Nećemo revidirati prošlost. Budimo malo pošteni.
Opet su izmiksani uzroci i posljedice.

Iguman Nemanja

pre 12 godina

Nebo će da se otvori i oglasi nad ovim pogromom nad nemoćnim i golorukim srpskim narodom!

Vape kosti kosovskih junaka za pravdom, izdala ih Srbija.

Nema šta više da se doda.

MunzeLjux

pre 12 godina

Kada Srpska vojska i policija budu uspostavile pun suverenitet i kontrolu nad citavom teritorijom juzne Srpske pokraine,sva lica koja cine ova kriminalna dela ce biti procesuirana.

Cera

pre 12 godina

Jesu li to međuetnički sukobi? Ne ovo nisu sukobi nego su ovo napadi, pa bih molio predstavnike EU i medija da budu precizni u izjavama i izveštajima. Niko se čak nije ni branio da ne ispadne da je to bio sukob a i da bi posledice bile manje. Dvojica privedenih, od tog broja jedan je pušten, istraga je u toku blablabla. Ne, ni mi nismo nikakve cvećke sigurno ali čitajući komentare komšija vidim da se sve ovo ne osuđuje ili se osuđuje sa velikim "ALI". Kod nas barem kada se ovako nešto desi to naiđe na stvarno odlučnu osudu i bez mnogo "ali", a tako i treba. Komšije zapitajte se...

milos

pre 12 godina

@james: Sve to ima smisla i pomirenje i tolerancija. Ni meni se ne sviđa retorika Ivice Dačića. "Jedino" što je u tvom komentaru interesantno je što izgleda nemaš baš ništa protiv da gomila huligana sa noževima izleti iz autobusa i napadne ljude. Isto je izgleda u redu da se puca na verski objekat ili da se kamenjem obrušava na auto u glavnom gradu. Ja sam tako vaspitavan (možda pogrešno) da "retorika" nije uporediva sa "fizičkim nasiljem", pri čemu još mislim i da svako u svom dvorištu treba da čisti. Ja ću na izborima pokazati šta mislim o Dačiću, a iskreno te sažaljevam što živiš na prostoru gde su gornje stvari normalne, pa još misliš i da je to ok.

JADRANIN

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.Sve ovo je rezultat navodnih pregovora koje Boris Tadič preko svog ličnog pregovarača Borka stefanovića navodno ispregovarao sa [Albancima].Laži laži i samo laži.Nikada Srbija neće biti punopravni član EU jer to Nemci ne žele.Može biti nekakav pridruženi član kome će gazda određivati kako da se ponaša.Nemce zanima samo lignit koga na KIM ima najviše na svetu jer su pukli energetski. Imaju 18 nuklearnih cenrala za proizvodnju sruje koje su stare i koje moraju da zatvore zbog toga što nisu bezbedne.Alternativa im je ugalj sa KIM. Ne sekiraju se oni mnogo ili uopšte ni za Srbe ni za [Albance]. [Albanci] će raditi što i do sada, trgovina drogom, belim robljem i prostitucijom a Srbi će polako ali sigurno napuštati KIM pod pritiskom [Albanaca].To je rezultat dogovora Tadića sa [Albancima].Uostalom koga zanima može da pročita šta o tome kaže istoričar akademik Dr. Jovan I Deretić, mnoge stvari će mu biti jasnije.

Marko

pre 12 godina

Ček bre, pa zar Kosovo* nije sada demokratsko društvo sa slobodom kretanja za sve ljude, gde se poštuje zakon sada kada su se oslobodili Srba agresora?
Nešto mi tu nije jasno, mora da sam živeo u zabludi...

afrim

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.

Marina

pre 12 godina

Kamenovanje automobila,pucanje na crkve,uništavanje imovine,tuče i ubijanja i sve ostale pojave nasilja ,osobito ako su motivirane netrpeljivošću po nacionalnoj,vjerskoj ili rasnoj osnovi,mi kao društvo moramo znati sankcionirati na način da se prorijede takvi oblici izražavanja negativnih stavova,čak i kad nasilnicima služe za neki, nazovimo to, „viši cilj“. Svi ovi incidenti na Kosovu su za svaku osudu jer se njima može postići samo kontraefekt. Dijalog je jedini pravi način za postizanje ciljeva. Ali usijane glave imaju svoje metode.
Kad se radi o provokaciji albanskih ekstremista ili nasilnika prema građanima srpske nacionalnosti ili prema srpskim vjerskim objektima, i Srbija kao država i građani Srbije ili Srbi inače,žestoko se protive nasilju,traže mirno rješenje (Cvetković),vide svaku dlaku u jaju ponašanja kosovskih Albanaca,traže intervenciju međunarodne zajednice. Nažalost, ni državne ni lokalne vlasti Srbije nisu tako odrješite u traženju mirnog rješenja kad se dogode nasilja Srba nad kosovskim Albancima.
U članku se spominju incidenti ratobornih kosovskih navijača prema kojima se Srbija odnosi kao da u svojim redovima navijača nema jednako grubih i nasilnih ponašanja (Genova,npr.). Slika zida na kojemu piše „imovina OVK“ jednaka je slici zida pošte u Kninu na kojoj je pisalo “Ovo je Srbija“ . Povijest nije više učiteljica života nego je postala učiteljica nasilja koje se stalno ponavlja, jača i sve se blaže kažnjava ili se ne kažnjava ili se pravda po principu „..i oni su nas“. Dokle?

nbp

pre 12 godina

Zašto ovakve vesti pokreću lavinu rasističkih komentara? Očito mnogi od vas ne znaju nijednog Prištevca - mnogo divnih ljudi, sa navikama mnogo sličnim beogradskim (bejasmo ista država, naposletku). Kosovo ima ogroman problem što je ekonomski zaostalo i sa dosta "tradicionalnih" elemenata. I tamo ima problema sirovih dođoša, kriminala i sl. I naravno da ovde ima veoma usmerene politike - od hapšenja, pa našeg "reciprociteta", ovog, onog. To je ulična balkanska politika... Ali nazivati nekog "divljakom" kad zaboravljamo samo srpska "dela" u poslednjih nekoliko godina. Ali kod nas je to "razumljivo"... mi smo potomci Nemanjića i Kosova, pa možemo da rušimo i palimo demokratski.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ja za sebe ne opravdavam cin kamenovanja automobila po Kosovou.Ali,dali je vlada Srbije trazila odobrenje za posetu manastirima po Kosovu?Ne zaboravite da Srbija je uhapsila sindikalistu Hasan Abazi pod tuzbom da je spijun i terorista,dok za policajce da ne govorimo.Nije na Kosovo sve crno kako neko hoce da prestavi.Kosovski Srbi ce imati i drugi kanal RTK na srpskom a sprema se i treci kanal za Muslimane i Turke .A zaboravio sam za navijace koji su napale dvojicu Srba.I to je grehota i sramni cin,ali ne zaboravite kako su se ponasli srpski navijaci kada su igrali sa Hrvatima.

Made in PR

pre 12 godina

Sve je to zbog hapsenja dva KPS policajca u teritoriji Kosova od srpske dzandarmerije, albanci su se osecali provokatiranim, i nesigurnim, i da je vlada nejaka da ih brani, i tako resili da uzme stvari u svoje ruke... Tako to ide nazalost

Predrag

pre 12 godina

Ne palite se sa obe strane, niti je Srbija drzava, niti je Kosovo drzava. Kada u drzavi vladaju zakoni, prava i obaveze, kada nema nezaposlenih i kada je privreda na nogama, onda mozemo pricati o svemu. Kada politicari kevcu, pustanjem magle, koja njima najvise odgovara, jer lep i raskosan zivot ne pada sa neba, onda to treba nazvati pravim imenom. Pozdrav inteligencijo sa obe strane. Ne zaboravite, izbori su, sta ponuditi sirotinji, rialiti soua malo.

V. Ž., Ugljare kod Prištine

pre 12 godina

Nekima je ovo bezazleno, šala, nekima prilika za političku kampanju, nekima podsmejavanje, ponižavanje tipa "mi smo bolji - oni su gori", nekima prilika da proteraju i ovo malo Srba i nealbanaca što je ovde ostalo, a mi koji živimo par kilometara od Prištine već 13 godina ne smemo da odemo u rođeni grad!

I kada odemo, a to je retko, gotovo da i ne smemo da budemo ono što jesmo, da govorimo (srpski), da se krećemo ko Srbi, da živimo - u svakom smislu te reči, ko Srbi.

Veliki je to grad - niko te ne dira i ne obraća pažnju. Ali zbog ovakvih incidenata, zbog pojedinaca divljaka, živimo neki POLUŽIVOT... Nikada ne znaš kada ćeš da naletiš na budalu i u trenutku ni zbog čega izgubiš život.

Ali, nikako ne kažem da su Albanci loši. Loši su pojedinci kojih ima svuda. Pojedinci zbog kojih postoje glupe teritorije, granice, ograničenja! Ovo je 21. vek. I mi smo samo ograničeni u mozak!

STOP nasilju, seljačenju, nacionalizmu, vandalizmu! Kada ti udare šamar, okreni im drugu stranu!

Pozdrav iz Ugljara kod Prištine

Knez Mihajlo Obrenovic

pre 12 godina

Neko kaze preokret pomaze, neko kaze dvostruki standardi. Srbiji posle svega sto je uradila po regionu ne pomaze apsolutno nista, ne pomazu joj ni 10 Isusa Hristosa da dodju na celo drzave.
Srbija moze samo da prizna poraz, da se odrekne nade da ce Rusi osvojiti svet, a samim tim da ce Srbi dobiti Karlovac Karlobag i Virovitica granice, da priznaju Kosovo i organizuju referendum u Vojvodini posle fer kampanje. Ja sam iz Vojvodine i po nacionalnosti sam Srbin, i da me neko pita da li hocu da zivim sa Hrvatskom, naravno, odmah.
Srbiji sa ovakvom KGB politickom scenom moze da pripada samo Leskovac i Vranje, svi ostali ce pobeci glavom bez obzira.

Jovan

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Kosovo je deo Srbije, a tako mozes da pricas kada nasa policija u Albaniji uhapsi dvojicu terorista, jel bi onda prosla ta prica o upadu na tudju teritoriju. Kosovo ste okupirali, ali svemu dodje kraj, pa ce doci i teroristima i okupatorima na Kosovu.

Sen

pre 12 godina

To nije nista cudno, ipak je to delegacija iz Srbije! I netreba toliku halabuku napraviti od toga, jer Srbija nije u Kosovu pozeljna. Bilo bi veliko cudo da se na primer Polska delegacija ili nedaj boze, nemacka delegacija kamenuje na Kosovu.
A sto se tice grafitija po hramovima, e takvi ima i po dzamijama, pa se ne bune imami. Nego se uzme lepo cetka pa se prfarba , i prica je gotova.
Problem u Gracanicu, to je problem. Huligani treba da se pohapse i pred sud bez pardona.

maxima

pre 12 godina

Svako ko je živeo dole zna da oni sve rade isplanirano i organizovano. Veliki broj pravoslavnih crkava je uništen 17.marta 2004. Neko je samo zatvorio oči... Iskreno se nadam da to neće biti slučaj sa Gračanicom, Visokim Dečanima i veličanstvenom Pećkom patrijaršijom. Preporučila bih svakom gradjaninu Srbije da obidje ove čudesne svetinje, prirodnu lepotu Brnjaka i Gazivoda i ono što su od mogućnosti od KiM-a pa neka razmisle pre nego što se olako odreknu ovog parčeta zemlje.

Jovan

pre 12 godina

Kakav smo mi to narod ? Unistavaju nam svetinje, terorisu narod, a mi sta radimo ? Cutimo ! Umesto da izadje par stotina hiljada ljudi na ulice Beograda i drugih gradova, i samo se pet metara pokrene u pravcu Kosova, bez ikakvih incidenata, tek toliko da pokaze da se ne igraju vise. Ali ne, mi cutimo i ..., znate vec sta sam hteo da kazem. Sramota, sramota , sramota. Isprali su nam mozgove sa evropskom unijom, da zaboravljamo ko smo, sta smo i odakle smo, zaboravili smo da cenimo ljudske vrednosti, da volimo svoju Srbiju, i da ne damo svakoj vrani na nju. Sramota.

Jovan

pre 12 godina

Pa lepo vam je Trivanka govorila da ce biti rata...
(znalac, 4. april 2012 19:27)

Pa najbolje bi bilo, da ona ostane na vlasti sa svojim partnerima, pa da proteraju ovo malo ljudi sto je ostalo, da popale ono sto nisu od manastira, da polako krenu sa jugom Srbije, pa kasnije i problem sa Vojvodinom, i da im niko ni rec ne kaze, a kamoli nesto preduzme, jer sa Srbijom moze da radi ko sta hoce, pogotovo ako se dovodi u pitanje EU, jel tako ?

pera

pre 12 godina

U srbiji huligani u albaniji navijaci? bravo novinari, svaka cast...a vi gradjani slobodno produzite mandat sadasnjoj vlasti akoo zelite i dalje ovo da slusate, sve je ovo zbog njih nastalo.

MIHAILO

pre 12 godina

Albanci jeste da imate neku autonomiju,ali daleko ste vi od samostalne drzave.. mislim ja jos nisam cuo za reprezentaciju Kosova u nekom sportu,jos uvek vam nisam video ni jedan klub u nekom evropskom takmicenju,naravno zahvaljujuci nama Srbima jer necemo da vam dozvolimo..jos vas i mnoge velike i znacajne drzave nisu priznale,tako da ne zavaravajte se mnogo.a i ovako vam je bolje,zamislite da imate reprezentaciju u nekom sportu,pa nama natrcite kakvo bi to ponizenje za vs bilo..daleko ste vi od nezavisnosti..

milos

pre 12 godina

potpuno ocekivano. Srbija nema predsednika, pa Albanci sa Kosova mogu da rade sta god zele, tj. ovo je najbolji trenutak da krenu u napad. voleo bih da mogu da kazem 'e ali u Maju kada dobijemo novog predsednika ovoga nece biti', ali svi znamo da je to jedna velika laz.

habukasan

pre 12 godina

kamenujte politictka vozila,da se zna kuda se krecu,sta ce vam gps ili lokator. samo jedan kamicak,i cela srbija zna gde se ko krece :))))))))

zavesa

pre 12 godina

gde su bezimena,debeli bucko i kompanija "dusebriznika" ? Ajde recite nam i sada kako je kriv Kostunica,kako je PREOKRET jedino resenje (u prevodu,izdajemo narod,prodajemo veru za veceru). doci ce dan za naplatu,samo se nadam da cu to doziveti. A naplate ce biti,a onda cete podvijenih repova,kad vam ne bude lokalnog siledzije Amerike na vasoj strani,svi put pod noge u Albaniju(he, he "Iliriju"). Zivi bili pa videli !

besna glista

pre 12 godina

Sta je tu cudno? Pa nasi gradjani nisu bezbedni ni u sred centra Beograda (setimo se samo gej parade). Sto bi smo onda ocekivali da budu bezbedni negde drugde?

Dalabu

pre 12 godina

E moj Ivice, pretis reciprocitetom, igras se silom, a svakom je jasno da samo mozes, zajedno sa svakim ko pokusa da zivi na Kosovu ili ode tamo, dobiti po usima. Trebao si bar nesto nauciti od svog politickog oca i idola Slobe. Zbog tvojih predizbornih gafova po ledjima ce dobiti oni nesrecnici koji zive na Kosovu, kao sto su prethodno zbog potrebe da se pljacka po Srbiji stradali ljudi u Hrvatskoj i Bosni, a naravno i na Kosovu.

Zoran

pre 12 godina

Brata Serbi i Makedonci dosao je vreme da se vratimo nazad od dakle nam je poteklo (Ruske Karpate) nema vise zivot ovde u Balkanu.Pozdravljam svima!

agim

pre 12 godina

Navijači su izašli iz autobusa koji se tu zaustavio zbog saobraćajnog udesa, a glavna ulica u Gračanici je pod video nadzorom tako da su kamere najverovatnije zabeležile kompletan događaj, dodala je ona.
Ako snimak ide na ruku verziji srpske strane o ovom dogadjaju odmah bi bio objavljen.A ako ne bude objavljen onda je jasno da su Srbi isprovocirali tucu gde su dobili po nosu.

Petar1

pre 12 godina

I mi treba da priznamo njihovu fasistoidnu drzavu!? NIKADA! Vazimo za najvece varvare na svetu, naterani smo i utuvljeno nam je u glavu da smo najgori i da treba da se svima izvinimo. Pogledajte sta rade Ameri, Nemci, Albanci itd. po svetu. Daleko smo od nebeskog naroda kakvim se neki Srbi i dalje smatraju, ali cast treba sacuvati u ovim groznim vremenima. Olako dajemo zemlju za koju je toliko krvi proliveno; kao da ce nam druga pasti sa neba. Pokazimo malo dostojanstva, nemojmo se savijati kako vetar duva.

zoran

pre 12 godina

"Gnjilanac, 4. april 2012 23:21"

Meni lično su deca iz Albanskih sela još davne 1974...5...6 gađala kamenicama auto kada sam poslom išao po Kosmetu i prolazio kroz naselja sa čisto Albanskim stanovništvom. Mene su lično davne 1968. u Sijarinskoj Banji gađala kamenicama deca (čuli smo ih kako pričaju na vašem jeziku i rondaju po šumi iznad Banje) kada sam sa roditeljima bio na jednodnevnom izletu.
Prema tome, te priče da je to zbog ovoga ili zbog onoga i da su to "samo incidenti" nemaju ni trunčicu osnova. Vi radite na tome da budete "nezavisna država" već dva veka i da se pripojite Albaniji i da stvorite "Veliku Albaniju". Pri tome ne birate ni kako ni sa kim ćete to da postignete. I zato, ne budite licemerni nego barem se pokrijte ušima i ćutite. Kolo istorije se okreće i to na Balkanu relativno brzo...

Bata

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.
(Uros, 4. april 2012 22:28)
Svaka cast za tvoje istinske Evropske vrednosti . Upravo zbog takvih tvojih izjava da se pitam sklopio bih savez sa Severnom Korejom pa se posle ne bi usidio da napises sta si napisao . Kosovo i Metohija je ogroman problem i sa njime se treba suociti a ne bezati od problema za sta se zalaze preokret !!! Ko se politikom bavi od danas do sutra taj sebe ne moze nazvati politicarem .

aleksandrq

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac? (Rodjendan, 4. april 2012 20:20)
Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video... (merrmaninegoje, 04. april 2012 21:50) ma koji si ti to film gledao bre, jel je isto bila jedna vojska brani jednu zemlju i divljaci koji su je oteli, ali bukvalno...i siptari nista nisu radili, ti isti siptari zbog kojih na primer u juznom delu mitrovice pre raata nisu smeli ljudi ni na ulicu da izasju da ne bi bili kidnapovani ili izresetani, ta neizivljena stoka koja ne da je silovala i ubijala srbe nego ih kasapila...tako da cuti!

bekim

pre 12 godina

draga cacinka, ako je ovde kameno doba , zasto Srbijanski politicari i neki nostalgicari zele Kosovo ili da vladaju Kosovom. Tko bi normalan zeleo da ima posla sa ljudima koji zive u kamenom dobu. Mislim da ste u pravu i Srbija zasluzuje da vlada samo u Srbiji i samo sa njegovim narodom .puno srece vama u naprednoj Srbiji. I nadam se da ce te druge pustiti na miru da zive.

Lika

pre 12 godina

pre dva dana napisao sam komentar ja ovde ivica dacic izadje sa kidnapovanim KPS prikazuje slike pred izborima hahaha sad gledaj izazivao sukob izmedju albancima i srbima sad mogu da kazem dacicu posto je on veliki patriot da ide u decane da brani srbe i da ne da albance da pisu po zidovima UCK e moj dacicu traziosi sukob i nasiosi sukob

Bojan Janković

pre 12 godina

Najsmesniji su mi ovi Srbi koji kritikuju Albanski nacionalizam i primitivizam a ignorisu cinjenicu da mi nismo nista bolji, da smo isti. Za tudje dvoriste su stavili naocare, a za svoje su i dalje slepi.

Jadna nasa Srbija sa nama.

Stefan ZEMLJANIN

pre 12 godina

(merrmaninegoje, 4. april 2012 21:50)

Ja li sam ti to radio? Bolesnici se zovu i jedni i drugi, ako si ogorcen juri te bolesnike a ne da se svetis na neduznim ljudima... Stvarno je ljudski narod primitivan do krajne mere. Jedan narod, jedna vera(U COVEKA) i to u celom svetu. Jezik, boja koze i sl ne trebaju da se gledaju! Dodji u Bg i ja cu ti pomoci protiv nekog huligana i primitivca jer takvi ne treba da postoje... Nisi ti Albanac, Siptar, Srbin sta vec, ti si covek rodjen na planeti Zemlji! Isto kao i ja, kao i svi ljudi... Ujedinjena Planeta Zemlja

MUKNAVI

pre 12 godina

Cvetkovicu da nije bilo ovog kamenovanja mi nebi ni znali da ste otisli na KiM.Sta to opet mucketate iza ledja Naroda?Preteraste bre bas...pa se nemoj Cvetkovicu cuditi ako i ovde pocne kamenovanje ..

EhtaEvropa

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...

Kosovac

pre 12 godina

Glupanderi glupi! Pa u tim kolima, sto ste ih gadjali, bili su vam prijatelji, ekipa koja izdade i prodade sve Srpsko na Kosovu i Metohiji

Slobodan

pre 12 godina

Čekamo reakciju vd šefa države i, samim tim, vrhovnog komandanta G-đe Slavice Đukić-Dejanović, privatne preduzetnice iz Kragujevca, privremeno angažovanoj u Narodnoj skupštini i na dopunskom radu u Kliničkom centru Kragujevac. Obrazovana, preduzetna, uspešna, politički iskusna, sledbenica Mire Marković i Ivice Dačića, sa afinitetom za vladara svih Srba i Demokratske stranke, znaće u ovih devedeset dana da stvari prema KiM postavi na svoje mesto.

toni

pre 12 godina

to je najveqi zlocin ko se pipa oko crkve i dzamije ali neki albanci ne mozev da se izdrze da ne rade takve stvari jer u vreme rata srbi mu ubili i masakrirali sve sto je imao od rodbine i familiju medjutim postovani ljudi budite razumni.

Goran

pre 12 godina

@(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Jel ti zaista i dalje mislis da postoje cenjene evropske vrednosti?
Primice ih u EU za 1 dan ako im je to u interesu, i to ne mora uopste da bude pitanje kulture naroda ;)

@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad.

...

pre 12 godina

Nemamo mi tu Srbi sta puno da se zalimo i sablaznjavamo - mi sami sebe ne cenimo dovoljno - deca su poginula u Novom Sadu i prakticno nikom nista... Ako smo mi prema samima sebi takvi, sta ocekujete od drugih?

Gnjilanac

pre 12 godina

@Toliko o slobodi kretanja na Kosovu.
(Dusan, 4. april 2012 19:03)

Nemoj mesati secer i sol. Koliko ima vozila i Kamiona sa srpskim registracijama koje predju svakodnevno po Kosovo a do danas NIJEDAN nije kamenova ?!!! Makni zavese od tvoje oci pa gledaj realnije !

nema veze

pre 12 godina

polako ljudi,zamislite obrnutu situaciju.Sta mislite kako bi i dali uopste bi neka delegacija vlade kosova prosla pri posetu u Beogradu.i jos nesto...samo pre dva dana "mali sloba"je provocirao i omalovazavao sve albance time sto je njegova zandarmerija podlo i kukavicki kidnapovala pripadnike KPS....Istinu je veoma lako naci,samo ponekad treba se postaviti u ulozi druge strane i sve ce biti jasno(ja svakako ne odobravam ovaj gest huligana u Pristini)..pozdrav svima

Uros

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.

richie

pre 12 godina

Kada se vlada kamenuje,sta je sve to,provokacija?Kupite kameru,i zaradite koju paricu,PROvocirajte komsije,pa redom...to se uveliko primenjuje,bas sa deco,u demokratskoj svedckoj.I to je trend,i ko je imislio,kriminalci,sud po snimku donosi presudu.Provokacija,i ono pre,sto nije snimljeno,sud ne zanima!Bravo za DEMOkratiju!!!

ZG

pre 12 godina

opet moram objašnjavat. Zasto negledate kako to rade ozbiljne države. Recimo država nazovimo je HR ima problema sa neznam, nazovimo to rsk. Potjera ih sve zajedno a onda dopusti da se vrate oni koji neće praviti probleme.
A neozbiljne države imaju državu u državi, pa vlada šalje delegaciju na "svoj" teritorij.

james

pre 12 godina

E pa kada vas Dacic objavluje onakve ponizavajuce slike onih dva policajaca sa Kosova, a i ponosi se time! Ja neznam koje ovde terorista ili veci primitivac, Albanci ili Srbi! Samo vam mogu reci da nazalost, nemojte vi u Srbiji da ocekujete da ce srbima na Kosovu biti ikada bolje, sve dok u srbiji postoju mali Milosevici. Srbima na Kosovu ce biti sve teze i teze, jedino ko moze spasiti srbe na Kosovu jeste Cedomir Jovanovic, jedini politicar koji vredi u Srbiji, jedino on je iskren izeli pomirenje dvaju naroda, sve druge politicke stranke u srbiji su slicne bez nikakve alternative.

planina

pre 12 godina

Kad se promijeni balans u svijetu, a ubrzo ce, bice oni mirni ko bubice.
Zivi bili pa vidjeli, sad se kriju iza ledja Amera, ali svemu dodje kraj.

maratonci

pre 12 godina

Pa ljudi ovo sto Albanci rade su EVROPSKE VRIJEDNOSTI...A kad Srbi ruse onda je to vandalizam i izlivi nacionalizma...Kad cete vise shvatiti da za Srbe vaze dvostruki arsini...

decko sa barikada

pre 12 godina

Mnogo gore stvari doživljava nesrpsko stanovništvo na severu Kosova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jašim, 4. april 2012 21:03) Na severu kosova albanci zive u 3 sela i niko ih nikada nije dirao,oni su lojalni gradjani drzave srbije i placaju struju,telefone,kablovsku,komunalne usluge i porez drzavi srbiji...

Cancika

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.(Victor, 04. april 2012 19:28). Evropa ce isto kao i sa nama koji smo dokaze nase Visoke civilizovanosti pokazali u ne tako dalekoj proslosti, i nastavljamo savesno da cuvamo tekovine naseg visokosvesnog i naprednog drustva.

Srbin na privremenom radu u Kini

pre 12 godina

Hmmm... da vidimo... Ko bi mogao da ima bilo kakve fajde od ovakve jedne "vesti" u jeku zahuktale izborne kampanje? "Zrtva kamenovanja"? Hmmm...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cui_bono

tuzlak

pre 12 godina

Danas u Banja Luci na utakmici fudbalskog Kupa sudija je pogodjen "srpskim" kamenom u glavu i utakmica je prekinuta. Jesu li albanci gori, bolji ili isti???

zive bi ih pojeli

pre 12 godina

@Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)
Senjor Napolitano kako mislis da bi se u Beodradu ljudi ponasali kad bi se tamo pojavio predsednik vlade Kosova sa svojom skoro kompletnom UCK vladom?, da vam samo stavim do znanja da bez obzira kako Beograd tretira ove vlasti u Pristini, oni su po svim zakonima hteli mi(a i ja mada ne volim ove)to ili ne, legitimni predastavnici Republike ili po vama Pokrajine Kosova a to moraju i vlasti u Beogradu da akceptiraju kad ih u EU i SAD i svude drugde kao takve akceptiraju.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Razlog svega ovoga je Ivica Dacic!!(Sali, 4. april 2012 20:49)

Razlog svemu je neizivljeni albanski nacionalizam a ovo prebacivanje krivice i izigravanje nevinasceta bi dezurni Albanci trebali da pokusaju na africkim ili juznoamerickim sajtovima gde ih jos ne poznaju.

Traži se transparetnost

pre 12 godina

..."koja je u Pokrajini boravila sa zadatkom da implementira dogovore postignute u tehničkom dijalogu sa vlastima u Prištini"...

Zašto ovo nije najavljeno u javnosti? Ko skriva informacije?

merrmaninegoje

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?
(Rodjendan, 4. april 2012 20:20)

Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.
Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.
Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video...

MrBruka

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Ljudi koji su uhvatili vase policajce su iz zandarmerije, ona je specijalna jedinica policije, i radi protiv terorista. Sto se vasi policajci setaju po polozajima zandarmerije? Drugo, uporedjujes nekoga ko hvata naoruzane ljude i nekoga ko pise i puca po crkvi? Licemerno!

darko

pre 12 godina

a kako smo mi docekali hrvate u novom sadu?! sekirama na kola,a sad smo nesto kao zgranuti,te divljaci,te teroristi. mislim da smo svi mi balkanci isti

svetlana

pre 12 godina

Ko je bio u delegaciji Vlade u Pristini i zasto? Valjda javnost zasluzuje da to sazna. Bacanje kamenica je nebitna stvar, to je cak na Balkanu sportska disciplina, bacanje kamena s ramena. Nego ono bitno: Ko je iz Vlade, i zasto, bio u Pristini?

albanac1

pre 12 godina

e albanac ovde htedo da vam kazem jel kad mi dolazimo u srbiju treba da skidamo tablice ili nam nedati proci a vi kad dogzete mislite daste na babovini e nema vise delegacije srpske u kosovo to nije nista treba da vas uhapse.pa da budemo jednako...... i ne zaboravite taci je otisao kod obame nocas tu ima nesto ljepo prihvatite republiku kosova i onda nema problema ....

isti smo

pre 12 godina

Samo se pitam dali bi mi kamenovali Albance da kojim slucajem oni mogu setati po u Srbiji.
Pa nasi u autobusu u Beogradu zbodose onog Goranca jer su po naglasku mislili da je Albanac!!

Klimt- Bec

pre 12 godina

Sta reci na ovakve bezumne dogadjaje, koji se desavaju skoro svaki dan KiM. Uz precutni blagoslov Euleksa i Kafora, terorise se goloruki Narod. Srbija mora da iskoristi sva legitimna prava, da zastiti jos to malo Naroda sto je ostalo. Ako se vec toliko zahteva samo od Srbije, moze i Srbija toliko da zahteva od njih!

Rodjendan

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?

RKS

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.

status k****

pre 12 godina

Odmah SB i UN da zaseda!
Ovo je naj ozbiljniji prekrsaj.
Zamislite da estonova dodje u beograd i da je kanujemo?!
Dakle UN i neka se utvrdi do tad koliko je ljudi uhapseno,procesuirano i na koliko su osudjeni?!

Milutin

pre 12 godina

Bice dobro za pocetak ako KFOR I EULEX ovo ne okarakterisu kao sukob ili privedu delegaciju vlade Srbije na informativni razgovor zbog ucestvovanja u istom. Da su mene kamenovali sigurno bi tako bilo... Ispao bih izazivac sto sam se tu nasao uopste a nazvalo bi se sukobom to napadanje. Sve smo to vec vidjali mnogo I previse puta. Zato u samom gradu Pristini danas I ima Srba manje nego Slovenaca na primer ili Svedjana... Znate, sramota je to ipak ne samo Srbije.

progledao barikadski decko

pre 12 godina

Delegacije Vlade se setaju Kosovom i po Pristini, iz kojih razloga ne znamo, ali se moze pretpostaviti. Da nije bilo kamenovanja ne bi se ni saznalo za ovu "tajnu" posetu vladine delegacije.

Pancevac

pre 12 godina

Ja se secam pred proslim izborima da je DS tvrdio da je Kosovo politicko pitanje i da ce resiti i Kosovo i EU.Vidi vraga dobise kamenice.Da nije Kosovska kamenica.

Divos

pre 12 godina

Naši sunarodnici koji žive na KiM (južno od Ibra) su u grozomornoj situaciji. Prisutni su ataci na manastire (kako je navedeno u tekstu) i sigurno trpe svakodnevno šikaniranje. Građani Srbije su gnevni, ali ne mogu ništa uraditi osim apela, a na apele se niko ne osvrće. Vlada Srbije može itekako puno (na kraju danas je kamenovano njihovo vozilo), ali neće. Neće jer je poželjnije da podilaze raznim znanim i neznanim zvaničnicima iz MZ.

GUBI SE STRPLJENJE

pre 12 godina

Sve ovo je posledica ponasanja i postupaka Vlade i politicara Srbije, zaostavstine Slobodana Milosevica, u odnosu na Kosovo uopste. A posebno ogorcenje kosovara je izazvalo hapsenje dvoje kosovskih policajaca od strane srpske zandarmerije.
Kosovari polako ali sigurno gubi strpljenje u odnosu na Srbe i Srbiju.
Zalosno. Uvek ce na kraju stradati neduzni ljudi.

srbin sa severa kim

pre 12 godina

I još se ljute na nas što ne prihvatamo da živimo u nezavisnom Kosovu... Ako ovo rade svojim "prijateljima" sa kojima pregovaraju šta bi tek radili sa nama na severu Kosova...

Bacvanin

pre 12 godina

Divljaka ima svugde, to nije vezano samo za Kosovo, a na Balkanu su cesto crkve bile mete. Setite se samo zapaljenje Dzamije u Beogradu, stotine unistenih crkvi i svetinja, kako katolickih tako i pravoslavnih u Hrvatskoj, ista scena u Bosni.
Tu je najveci problem policija koja ili nesme ili ne zna ili ne zeli da hapsi, usled nekih, za mene neshvatljivih razloga.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Pa takvo gostoprimstvo se smatra demokratskom manifestacijom kulture jednog naroda koji pretenduje da bude clan Evropske familije, UN, Svetske Olimpijske Organizacije i svih tela gde se civilizovani i demokratski maniri postuju.....!
Ali zato oni imaju tutore koji sebe smatraju nosacima baklje 'civilizacijskih i demokratskih' dostignuca - da me muka prepadne!

kate

pre 12 godina

a šta ste očekivali, da vam tapšu što ste sve prihvatili? i ko je još u toj delegaciji? opet za naše pare se šetate i potpisujete ko zna kakve ugovore

T.

pre 12 godina

Kamenovani automobili, pucano na crkvu... do kada jos Amerikanci misle da tolerisu albanski fasizam i zasto Albanci misle da im nece stici na naplatu sve ono sto su radili zadnjih godina?

PIRAVELOMILE

pre 12 godina

Pa dobro sad, ne opravdavam to iako se ne zna ko je gadjao mada se moze zakljuciti.Nisam siguran da tog kamenovanja ne bi bilo i u nekim drugim krajevima Srbije.Mora da se malo i pomucis da zaradis platu (kad si srecan pa imas posao).Kakva vlada takav i narod ,a bice i gore...

Victor

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.

Mile

pre 12 godina

Ovakvim CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUCIMA ce Taci da ide pred AMERIKANCE i Obamu da referise o svojoj NEZAVISNOJ DRZAVI. Nemoj neko da mu se mesa u posao jer moze da bude OPASNO. Pozvace Al kaidu, Mudzahedine, ako treba, samo malo strpljenja uskoro ce pokazati zahvalnost za DRZAVU dobijenu na "tacni" !!!

mlekadzija

pre 12 godina

RAtni komandant OVK Zmija salje poruku Obami pred skorasnji susret...
Ovo je samo zagrevanje, videli smo sta teroristi mogu da urade kad dobiju zeleno svetlo...Ispipavanje pulsa, posto reakcije Euleksa i baronese Estone nece biti.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Pa takvo gostoprimstvo se smatra demokratskom manifestacijom kulture jednog naroda koji pretenduje da bude clan Evropske familije, UN, Svetske Olimpijske Organizacije i svih tela gde se civilizovani i demokratski maniri postuju.....!
Ali zato oni imaju tutore koji sebe smatraju nosacima baklje 'civilizacijskih i demokratskih' dostignuca - da me muka prepadne!

kate

pre 12 godina

a šta ste očekivali, da vam tapšu što ste sve prihvatili? i ko je još u toj delegaciji? opet za naše pare se šetate i potpisujete ko zna kakve ugovore

Victor

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.

darko

pre 12 godina

a kako smo mi docekali hrvate u novom sadu?! sekirama na kola,a sad smo nesto kao zgranuti,te divljaci,te teroristi. mislim da smo svi mi balkanci isti

merrmaninegoje

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?
(Rodjendan, 4. april 2012 20:20)

Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.
Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.
Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video...

...

pre 12 godina

Nemamo mi tu Srbi sta puno da se zalimo i sablaznjavamo - mi sami sebe ne cenimo dovoljno - deca su poginula u Novom Sadu i prakticno nikom nista... Ako smo mi prema samima sebi takvi, sta ocekujete od drugih?

T.

pre 12 godina

Kamenovani automobili, pucano na crkvu... do kada jos Amerikanci misle da tolerisu albanski fasizam i zasto Albanci misle da im nece stici na naplatu sve ono sto su radili zadnjih godina?

isti smo

pre 12 godina

Samo se pitam dali bi mi kamenovali Albance da kojim slucajem oni mogu setati po u Srbiji.
Pa nasi u autobusu u Beogradu zbodose onog Goranca jer su po naglasku mislili da je Albanac!!

progledao barikadski decko

pre 12 godina

Delegacije Vlade se setaju Kosovom i po Pristini, iz kojih razloga ne znamo, ali se moze pretpostaviti. Da nije bilo kamenovanja ne bi se ni saznalo za ovu "tajnu" posetu vladine delegacije.

mlekadzija

pre 12 godina

RAtni komandant OVK Zmija salje poruku Obami pred skorasnji susret...
Ovo je samo zagrevanje, videli smo sta teroristi mogu da urade kad dobiju zeleno svetlo...Ispipavanje pulsa, posto reakcije Euleksa i baronese Estone nece biti.

tuzlak

pre 12 godina

Danas u Banja Luci na utakmici fudbalskog Kupa sudija je pogodjen "srpskim" kamenom u glavu i utakmica je prekinuta. Jesu li albanci gori, bolji ili isti???

svetlana

pre 12 godina

Ko je bio u delegaciji Vlade u Pristini i zasto? Valjda javnost zasluzuje da to sazna. Bacanje kamenica je nebitna stvar, to je cak na Balkanu sportska disciplina, bacanje kamena s ramena. Nego ono bitno: Ko je iz Vlade, i zasto, bio u Pristini?

Rodjendan

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?

srbin sa severa kim

pre 12 godina

I još se ljute na nas što ne prihvatamo da živimo u nezavisnom Kosovu... Ako ovo rade svojim "prijateljima" sa kojima pregovaraju šta bi tek radili sa nama na severu Kosova...

MrBruka

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Ljudi koji su uhvatili vase policajce su iz zandarmerije, ona je specijalna jedinica policije, i radi protiv terorista. Sto se vasi policajci setaju po polozajima zandarmerije? Drugo, uporedjujes nekoga ko hvata naoruzane ljude i nekoga ko pise i puca po crkvi? Licemerno!

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Razlog svega ovoga je Ivica Dacic!!(Sali, 4. april 2012 20:49)

Razlog svemu je neizivljeni albanski nacionalizam a ovo prebacivanje krivice i izigravanje nevinasceta bi dezurni Albanci trebali da pokusaju na africkim ili juznoamerickim sajtovima gde ih jos ne poznaju.

Goran

pre 12 godina

@(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Jel ti zaista i dalje mislis da postoje cenjene evropske vrednosti?
Primice ih u EU za 1 dan ako im je to u interesu, i to ne mora uopste da bude pitanje kulture naroda ;)

@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad.

maratonci

pre 12 godina

Pa ljudi ovo sto Albanci rade su EVROPSKE VRIJEDNOSTI...A kad Srbi ruse onda je to vandalizam i izlivi nacionalizma...Kad cete vise shvatiti da za Srbe vaze dvostruki arsini...

ZG

pre 12 godina

opet moram objašnjavat. Zasto negledate kako to rade ozbiljne države. Recimo država nazovimo je HR ima problema sa neznam, nazovimo to rsk. Potjera ih sve zajedno a onda dopusti da se vrate oni koji neće praviti probleme.
A neozbiljne države imaju državu u državi, pa vlada šalje delegaciju na "svoj" teritorij.

james

pre 12 godina

E pa kada vas Dacic objavluje onakve ponizavajuce slike onih dva policajaca sa Kosova, a i ponosi se time! Ja neznam koje ovde terorista ili veci primitivac, Albanci ili Srbi! Samo vam mogu reci da nazalost, nemojte vi u Srbiji da ocekujete da ce srbima na Kosovu biti ikada bolje, sve dok u srbiji postoju mali Milosevici. Srbima na Kosovu ce biti sve teze i teze, jedino ko moze spasiti srbe na Kosovu jeste Cedomir Jovanovic, jedini politicar koji vredi u Srbiji, jedino on je iskren izeli pomirenje dvaju naroda, sve druge politicke stranke u srbiji su slicne bez nikakve alternative.

Traži se transparetnost

pre 12 godina

..."koja je u Pokrajini boravila sa zadatkom da implementira dogovore postignute u tehničkom dijalogu sa vlastima u Prištini"...

Zašto ovo nije najavljeno u javnosti? Ko skriva informacije?

planina

pre 12 godina

Kad se promijeni balans u svijetu, a ubrzo ce, bice oni mirni ko bubice.
Zivi bili pa vidjeli, sad se kriju iza ledja Amera, ali svemu dodje kraj.

decko sa barikada

pre 12 godina

Mnogo gore stvari doživljava nesrpsko stanovništvo na severu Kosova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jašim, 4. april 2012 21:03) Na severu kosova albanci zive u 3 sela i niko ih nikada nije dirao,oni su lojalni gradjani drzave srbije i placaju struju,telefone,kablovsku,komunalne usluge i porez drzavi srbiji...

RKS

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.

Klimt- Bec

pre 12 godina

Sta reci na ovakve bezumne dogadjaje, koji se desavaju skoro svaki dan KiM. Uz precutni blagoslov Euleksa i Kafora, terorise se goloruki Narod. Srbija mora da iskoristi sva legitimna prava, da zastiti jos to malo Naroda sto je ostalo. Ako se vec toliko zahteva samo od Srbije, moze i Srbija toliko da zahteva od njih!

Bacvanin

pre 12 godina

Divljaka ima svugde, to nije vezano samo za Kosovo, a na Balkanu su cesto crkve bile mete. Setite se samo zapaljenje Dzamije u Beogradu, stotine unistenih crkvi i svetinja, kako katolickih tako i pravoslavnih u Hrvatskoj, ista scena u Bosni.
Tu je najveci problem policija koja ili nesme ili ne zna ili ne zeli da hapsi, usled nekih, za mene neshvatljivih razloga.

Slobodan

pre 12 godina

Čekamo reakciju vd šefa države i, samim tim, vrhovnog komandanta G-đe Slavice Đukić-Dejanović, privatne preduzetnice iz Kragujevca, privremeno angažovanoj u Narodnoj skupštini i na dopunskom radu u Kliničkom centru Kragujevac. Obrazovana, preduzetna, uspešna, politički iskusna, sledbenica Mire Marković i Ivice Dačića, sa afinitetom za vladara svih Srba i Demokratske stranke, znaće u ovih devedeset dana da stvari prema KiM postavi na svoje mesto.

Gnjilanac

pre 12 godina

@Toliko o slobodi kretanja na Kosovu.
(Dusan, 4. april 2012 19:03)

Nemoj mesati secer i sol. Koliko ima vozila i Kamiona sa srpskim registracijama koje predju svakodnevno po Kosovo a do danas NIJEDAN nije kamenova ?!!! Makni zavese od tvoje oci pa gledaj realnije !

nema veze

pre 12 godina

polako ljudi,zamislite obrnutu situaciju.Sta mislite kako bi i dali uopste bi neka delegacija vlade kosova prosla pri posetu u Beogradu.i jos nesto...samo pre dva dana "mali sloba"je provocirao i omalovazavao sve albance time sto je njegova zandarmerija podlo i kukavicki kidnapovala pripadnike KPS....Istinu je veoma lako naci,samo ponekad treba se postaviti u ulozi druge strane i sve ce biti jasno(ja svakako ne odobravam ovaj gest huligana u Pristini)..pozdrav svima

GUBI SE STRPLJENJE

pre 12 godina

Sve ovo je posledica ponasanja i postupaka Vlade i politicara Srbije, zaostavstine Slobodana Milosevica, u odnosu na Kosovo uopste. A posebno ogorcenje kosovara je izazvalo hapsenje dvoje kosovskih policajaca od strane srpske zandarmerije.
Kosovari polako ali sigurno gubi strpljenje u odnosu na Srbe i Srbiju.
Zalosno. Uvek ce na kraju stradati neduzni ljudi.

Pancevac

pre 12 godina

Ja se secam pred proslim izborima da je DS tvrdio da je Kosovo politicko pitanje i da ce resiti i Kosovo i EU.Vidi vraga dobise kamenice.Da nije Kosovska kamenica.

toni

pre 12 godina

to je najveqi zlocin ko se pipa oko crkve i dzamije ali neki albanci ne mozev da se izdrze da ne rade takve stvari jer u vreme rata srbi mu ubili i masakrirali sve sto je imao od rodbine i familiju medjutim postovani ljudi budite razumni.

Mile

pre 12 godina

Ovakvim CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUCIMA ce Taci da ide pred AMERIKANCE i Obamu da referise o svojoj NEZAVISNOJ DRZAVI. Nemoj neko da mu se mesa u posao jer moze da bude OPASNO. Pozvace Al kaidu, Mudzahedine, ako treba, samo malo strpljenja uskoro ce pokazati zahvalnost za DRZAVU dobijenu na "tacni" !!!

albanac1

pre 12 godina

e albanac ovde htedo da vam kazem jel kad mi dolazimo u srbiju treba da skidamo tablice ili nam nedati proci a vi kad dogzete mislite daste na babovini e nema vise delegacije srpske u kosovo to nije nista treba da vas uhapse.pa da budemo jednako...... i ne zaboravite taci je otisao kod obame nocas tu ima nesto ljepo prihvatite republiku kosova i onda nema problema ....

Divos

pre 12 godina

Naši sunarodnici koji žive na KiM (južno od Ibra) su u grozomornoj situaciji. Prisutni su ataci na manastire (kako je navedeno u tekstu) i sigurno trpe svakodnevno šikaniranje. Građani Srbije su gnevni, ali ne mogu ništa uraditi osim apela, a na apele se niko ne osvrće. Vlada Srbije može itekako puno (na kraju danas je kamenovano njihovo vozilo), ali neće. Neće jer je poželjnije da podilaze raznim znanim i neznanim zvaničnicima iz MZ.

Cancika

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.(Victor, 04. april 2012 19:28). Evropa ce isto kao i sa nama koji smo dokaze nase Visoke civilizovanosti pokazali u ne tako dalekoj proslosti, i nastavljamo savesno da cuvamo tekovine naseg visokosvesnog i naprednog drustva.

Milutin

pre 12 godina

Bice dobro za pocetak ako KFOR I EULEX ovo ne okarakterisu kao sukob ili privedu delegaciju vlade Srbije na informativni razgovor zbog ucestvovanja u istom. Da su mene kamenovali sigurno bi tako bilo... Ispao bih izazivac sto sam se tu nasao uopste a nazvalo bi se sukobom to napadanje. Sve smo to vec vidjali mnogo I previse puta. Zato u samom gradu Pristini danas I ima Srba manje nego Slovenaca na primer ili Svedjana... Znate, sramota je to ipak ne samo Srbije.

zive bi ih pojeli

pre 12 godina

@Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)
Senjor Napolitano kako mislis da bi se u Beodradu ljudi ponasali kad bi se tamo pojavio predsednik vlade Kosova sa svojom skoro kompletnom UCK vladom?, da vam samo stavim do znanja da bez obzira kako Beograd tretira ove vlasti u Pristini, oni su po svim zakonima hteli mi(a i ja mada ne volim ove)to ili ne, legitimni predastavnici Republike ili po vama Pokrajine Kosova a to moraju i vlasti u Beogradu da akceptiraju kad ih u EU i SAD i svude drugde kao takve akceptiraju.

status k****

pre 12 godina

Odmah SB i UN da zaseda!
Ovo je naj ozbiljniji prekrsaj.
Zamislite da estonova dodje u beograd i da je kanujemo?!
Dakle UN i neka se utvrdi do tad koliko je ljudi uhapseno,procesuirano i na koliko su osudjeni?!

PIRAVELOMILE

pre 12 godina

Pa dobro sad, ne opravdavam to iako se ne zna ko je gadjao mada se moze zakljuciti.Nisam siguran da tog kamenovanja ne bi bilo i u nekim drugim krajevima Srbije.Mora da se malo i pomucis da zaradis platu (kad si srecan pa imas posao).Kakva vlada takav i narod ,a bice i gore...

Marko

pre 12 godina

Ček bre, pa zar Kosovo* nije sada demokratsko društvo sa slobodom kretanja za sve ljude, gde se poštuje zakon sada kada su se oslobodili Srba agresora?
Nešto mi tu nije jasno, mora da sam živeo u zabludi...

JADRANIN

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.Sve ovo je rezultat navodnih pregovora koje Boris Tadič preko svog ličnog pregovarača Borka stefanovića navodno ispregovarao sa [Albancima].Laži laži i samo laži.Nikada Srbija neće biti punopravni član EU jer to Nemci ne žele.Može biti nekakav pridruženi član kome će gazda određivati kako da se ponaša.Nemce zanima samo lignit koga na KIM ima najviše na svetu jer su pukli energetski. Imaju 18 nuklearnih cenrala za proizvodnju sruje koje su stare i koje moraju da zatvore zbog toga što nisu bezbedne.Alternativa im je ugalj sa KIM. Ne sekiraju se oni mnogo ili uopšte ni za Srbe ni za [Albance]. [Albanci] će raditi što i do sada, trgovina drogom, belim robljem i prostitucijom a Srbi će polako ali sigurno napuštati KIM pod pritiskom [Albanaca].To je rezultat dogovora Tadića sa [Albancima].Uostalom koga zanima može da pročita šta o tome kaže istoričar akademik Dr. Jovan I Deretić, mnoge stvari će mu biti jasnije.

Uros

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ja za sebe ne opravdavam cin kamenovanja automobila po Kosovou.Ali,dali je vlada Srbije trazila odobrenje za posetu manastirima po Kosovu?Ne zaboravite da Srbija je uhapsila sindikalistu Hasan Abazi pod tuzbom da je spijun i terorista,dok za policajce da ne govorimo.Nije na Kosovo sve crno kako neko hoce da prestavi.Kosovski Srbi ce imati i drugi kanal RTK na srpskom a sprema se i treci kanal za Muslimane i Turke .A zaboravio sam za navijace koji su napale dvojicu Srba.I to je grehota i sramni cin,ali ne zaboravite kako su se ponasli srpski navijaci kada su igrali sa Hrvatima.

Faton

pre 12 godina

Beograd je kriv za takve tenzije. Srpska politika uvek ide nazad, i naravno da ima takvi slucaji. Necete nikad da se svestite. Vidite napred ljudi, ceo zivot nam otisla na rat. Ajde da zivimo kao ljudi....

Marina

pre 12 godina

Kamenovanje automobila,pucanje na crkve,uništavanje imovine,tuče i ubijanja i sve ostale pojave nasilja ,osobito ako su motivirane netrpeljivošću po nacionalnoj,vjerskoj ili rasnoj osnovi,mi kao društvo moramo znati sankcionirati na način da se prorijede takvi oblici izražavanja negativnih stavova,čak i kad nasilnicima služe za neki, nazovimo to, „viši cilj“. Svi ovi incidenti na Kosovu su za svaku osudu jer se njima može postići samo kontraefekt. Dijalog je jedini pravi način za postizanje ciljeva. Ali usijane glave imaju svoje metode.
Kad se radi o provokaciji albanskih ekstremista ili nasilnika prema građanima srpske nacionalnosti ili prema srpskim vjerskim objektima, i Srbija kao država i građani Srbije ili Srbi inače,žestoko se protive nasilju,traže mirno rješenje (Cvetković),vide svaku dlaku u jaju ponašanja kosovskih Albanaca,traže intervenciju međunarodne zajednice. Nažalost, ni državne ni lokalne vlasti Srbije nisu tako odrješite u traženju mirnog rješenja kad se dogode nasilja Srba nad kosovskim Albancima.
U članku se spominju incidenti ratobornih kosovskih navijača prema kojima se Srbija odnosi kao da u svojim redovima navijača nema jednako grubih i nasilnih ponašanja (Genova,npr.). Slika zida na kojemu piše „imovina OVK“ jednaka je slici zida pošte u Kninu na kojoj je pisalo “Ovo je Srbija“ . Povijest nije više učiteljica života nego je postala učiteljica nasilja koje se stalno ponavlja, jača i sve se blaže kažnjava ili se ne kažnjava ili se pravda po principu „..i oni su nas“. Dokle?

Made in PR

pre 12 godina

Sve je to zbog hapsenja dva KPS policajca u teritoriji Kosova od srpske dzandarmerije, albanci su se osecali provokatiranim, i nesigurnim, i da je vlada nejaka da ih brani, i tako resili da uzme stvari u svoje ruke... Tako to ide nazalost

Stefan Meier

pre 12 godina

Situacija na Kosovu se ne moze nikada smirite taj problem ne postoji od 1998 godine nego je puno godina unazad vec veliki problem na Balkanu.Uz pomoc Tita su mnogi Albanci dosli na Kosovu,da nije bilo Tita danas ne bi imali ovaj problem.Zato sto broj Albanca nebih bio veci od Srba.Albanci su u vreme Turaka vladali Kosovom ali nikada nisu bili drzava kao danas.

zoran

pre 12 godina

"Gnjilanac, 4. april 2012 23:21"

Meni lično su deca iz Albanskih sela još davne 1974...5...6 gađala kamenicama auto kada sam poslom išao po Kosmetu i prolazio kroz naselja sa čisto Albanskim stanovništvom. Mene su lično davne 1968. u Sijarinskoj Banji gađala kamenicama deca (čuli smo ih kako pričaju na vašem jeziku i rondaju po šumi iznad Banje) kada sam sa roditeljima bio na jednodnevnom izletu.
Prema tome, te priče da je to zbog ovoga ili zbog onoga i da su to "samo incidenti" nemaju ni trunčicu osnova. Vi radite na tome da budete "nezavisna država" već dva veka i da se pripojite Albaniji i da stvorite "Veliku Albaniju". Pri tome ne birate ni kako ni sa kim ćete to da postignete. I zato, ne budite licemerni nego barem se pokrijte ušima i ćutite. Kolo istorije se okreće i to na Balkanu relativno brzo...

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Разлог свега овога је мржња према свему што је српско
(Косовски витез, 4. april 2012 21:19)

Joj 'kosvoski vitezu' nostalgicaru koji se javi izvan Kosova... da znas da si ponasao novi kontinet tvojom izjavom, pa i mala deca to znaju, ali treba takode da znas da je ovo reciprocitet 'emocijama' koje Srbi imaju protiv Albanaca, a to je visedecenijska mrznja koje su ispoljavali prema Albancim....kao primer, da napomenem nedavno prerezanje grkljana Goranaca na centru Beograda koji zbog toga sto se sumnjalo da je Albanac mu je odredena presuda od Srba koji su, na 'junacki' nacin, ispoljili 'emocije' nad smeu sto je Albansko tako sto su pod hitnom postupku, prerezali grkljan coveku koji kako se uspostavilo nije bio Albanac, ljudi moji, u centru Beograda, a sta bi mu radili da bi bio na nekom srpskom selu!!! Nemojte da se pravite kao svetinje i da pripadate nebeskom narodu... pitajte druge nacije u bivsoj SFRJ sta se sve propatili od srpskog ispoljavnja 'emocija' tokom '90 prema sunarodnicima (u SFRJ) i da rezultat tih emocija je osnovan Medunardni Sud u Hagu koji istrazuje te 'emocije', narocito srpske 'emocije' nad drugima

richie

pre 12 godina

Kada se vlada kamenuje,sta je sve to,provokacija?Kupite kameru,i zaradite koju paricu,PROvocirajte komsije,pa redom...to se uveliko primenjuje,bas sa deco,u demokratskoj svedckoj.I to je trend,i ko je imislio,kriminalci,sud po snimku donosi presudu.Provokacija,i ono pre,sto nije snimljeno,sud ne zanima!Bravo za DEMOkratiju!!!

Спорозоа

pre 12 godina

Значи ако Албанци нападају онда су навијачи. Ако напад долази од Срба онда су то "српски екстремисти". Свака вам част.

Srbin na privremenom radu u Kini

pre 12 godina

Hmmm... da vidimo... Ko bi mogao da ima bilo kakve fajde od ovakve jedne "vesti" u jeku zahuktale izborne kampanje? "Zrtva kamenovanja"? Hmmm...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cui_bono

afrim

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.

stefke

pre 12 godina

Kada citam ove komentare bosanaca,hrvata i [albanaca] prosto ne mogu da verujem koliko su bezobrazni. Kao da vi volite nas srbe a mi smo zli pa vas mrzimo. Daj nemoj da pricate gluposti! Kad smo se sa reprezentacijom prosle godine borili u Sarajevu nismo smeli da nosimo srpske trenerke a kamoli zastavu da iznesemo na podest....i onda mi neko prica mi sirimo mrznju ....

Agim

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.......
[Jadranin]

Pa covece uradi nesto po tom pitanju, nemaj samo da kukas...

MUKNAVI

pre 12 godina

Cvetkovicu da nije bilo ovog kamenovanja mi nebi ni znali da ste otisli na KiM.Sta to opet mucketate iza ledja Naroda?Preteraste bre bas...pa se nemoj Cvetkovicu cuditi ako i ovde pocne kamenovanje ..

nbp

pre 12 godina

Zašto ovakve vesti pokreću lavinu rasističkih komentara? Očito mnogi od vas ne znaju nijednog Prištevca - mnogo divnih ljudi, sa navikama mnogo sličnim beogradskim (bejasmo ista država, naposletku). Kosovo ima ogroman problem što je ekonomski zaostalo i sa dosta "tradicionalnih" elemenata. I tamo ima problema sirovih dođoša, kriminala i sl. I naravno da ovde ima veoma usmerene politike - od hapšenja, pa našeg "reciprociteta", ovog, onog. To je ulična balkanska politika... Ali nazivati nekog "divljakom" kad zaboravljamo samo srpska "dela" u poslednjih nekoliko godina. Ali kod nas je to "razumljivo"... mi smo potomci Nemanjića i Kosova, pa možemo da rušimo i palimo demokratski.

kurrizi

pre 12 godina

@@MRBRUK
Pitash gde su sada albanski komentatori, ima jih podosta, ali moderator B92 neprikazuje sa ciljem da samo albanci trpe uvrede srpski komentatora \ divljaci, primitivci itd itd. \. Srbi su svetu u periodu od 1992 pa sve do 1999 godine dokazali kako su civilizovani, kulturni i napredan narod, pa zato vas je bombardovalo 78 dana i noci. No opet kazhem dok je moderator b92 vi samo pravite cef sebi i blujte na druge narode bash kao zhivotinje i zato cete postatit brzo pashaluk jer niste civilizovani da zhivite zajedno sa drugim nacijama osim da nad njima vladate. Eh toga vishe nece nikada biti pa zato cete brzo postati pashaluk. Evo ja kao albanski primitivac pishem na tvom jeziku a mogu cak i cirilicnom azbukom, pa to i josh na pet stranih jezika svetskog ranga osim ruskog.

gazebo

pre 12 godina

E gospodo ovo je rezultat politike koju vodi vas Ministar,g-din SPS-ovac Dacic.
Dok se on busa da ce uraditi ovo ili ono svima koji se usude da urade ovo ili ono, ovo je rezultat.
Agresivan jezik,ucene,mrznja,tipican Milosevicev stil g-da Dacica.Vidi se da je bio dobar djak.

Brana (Smiljin i Strahinjin sin)

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ima li kraja licemernom seruckanju iz ćoška? Izlivi mržnje su komentari na netu a brutalno fizičko nasilje nad ljudima i vandalizam nad spomenicima kulture- to je verovatno demokratsko izražavanje nezadovoljstva zbog toka pregovora BG-PR?! Nego idi ti jarane malo na bošnjačke forume pa vidi kako komentatori redovno svoje sugrađane Srbe nazivaju "smrdi, vlasi, ćetnici" ...

zavesa

pre 12 godina

gde su bezimena,debeli bucko i kompanija "dusebriznika" ? Ajde recite nam i sada kako je kriv Kostunica,kako je PREOKRET jedino resenje (u prevodu,izdajemo narod,prodajemo veru za veceru). doci ce dan za naplatu,samo se nadam da cu to doziveti. A naplate ce biti,a onda cete podvijenih repova,kad vam ne bude lokalnog siledzije Amerike na vasoj strani,svi put pod noge u Albaniju(he, he "Iliriju"). Zivi bili pa videli !

Kosovac

pre 12 godina

Glupanderi glupi! Pa u tim kolima, sto ste ih gadjali, bili su vam prijatelji, ekipa koja izdade i prodade sve Srpsko na Kosovu i Metohiji

Gazi

pre 12 godina

Neko ovde pita kako nazvati te ljude koji napadaju srpsku delegaciju, pisu parole itd...
Evo odgovora: Ti mladici vec decenijama su zrtve srpske politike prema albancima. Pocetkom 90 god. su izbaceni iz skole, njihovi roditelji izbaceni iz posla, krajem 90 ubijani i isterani sa svojih kuca, a sada vlada tih ljudi koji su bili u Pristini opstruira njih na sve moguce nacine. Ti mladi ljudi mogu biti vrlo dobri mladici ali zbog gore napomenutog sve sto je srpski izaziva negativnu reakciju.
Pitam: Kako bi prosla kosovska delegacija u Beogradu? Znaci problem srpsko-albanskih odnosa je dubok. Srbija, svojim postupcima jos vise pogrsava stvari. Koliko god je tako nemojte ocekivati cvece u Pristini.
Ja ne odobravam ovakva stvari, ali razumem te mlade ljude.

Bojan Janković

pre 12 godina

Najsmesniji su mi ovi Srbi koji kritikuju Albanski nacionalizam i primitivizam a ignorisu cinjenicu da mi nismo nista bolji, da smo isti. Za tudje dvoriste su stavili naocare, a za svoje su i dalje slepi.

Jadna nasa Srbija sa nama.

V. Ž., Ugljare kod Prištine

pre 12 godina

Nekima je ovo bezazleno, šala, nekima prilika za političku kampanju, nekima podsmejavanje, ponižavanje tipa "mi smo bolji - oni su gori", nekima prilika da proteraju i ovo malo Srba i nealbanaca što je ovde ostalo, a mi koji živimo par kilometara od Prištine već 13 godina ne smemo da odemo u rođeni grad!

I kada odemo, a to je retko, gotovo da i ne smemo da budemo ono što jesmo, da govorimo (srpski), da se krećemo ko Srbi, da živimo - u svakom smislu te reči, ko Srbi.

Veliki je to grad - niko te ne dira i ne obraća pažnju. Ali zbog ovakvih incidenata, zbog pojedinaca divljaka, živimo neki POLUŽIVOT... Nikada ne znaš kada ćeš da naletiš na budalu i u trenutku ni zbog čega izgubiš život.

Ali, nikako ne kažem da su Albanci loši. Loši su pojedinci kojih ima svuda. Pojedinci zbog kojih postoje glupe teritorije, granice, ograničenja! Ovo je 21. vek. I mi smo samo ograničeni u mozak!

STOP nasilju, seljačenju, nacionalizmu, vandalizmu! Kada ti udare šamar, okreni im drugu stranu!

Pozdrav iz Ugljara kod Prištine

bivsi tuzlak

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ma donosi nam samo pregrst glupih i licemernih komentara poput ovog gore!

Petar1

pre 12 godina

I mi treba da priznamo njihovu fasistoidnu drzavu!? NIKADA! Vazimo za najvece varvare na svetu, naterani smo i utuvljeno nam je u glavu da smo najgori i da treba da se svima izvinimo. Pogledajte sta rade Ameri, Nemci, Albanci itd. po svetu. Daleko smo od nebeskog naroda kakvim se neki Srbi i dalje smatraju, ali cast treba sacuvati u ovim groznim vremenima. Olako dajemo zemlju za koju je toliko krvi proliveno; kao da ce nam druga pasti sa neba. Pokazimo malo dostojanstva, nemojmo se savijati kako vetar duva.

c c c

pre 12 godina

Hahahaha, srbi nasli nekome da govore o neizivljenom nacionalizmu... E pogledajte prvo malo sebe, saslusajte sta govore visoki funkcioneri srbije - dacic i kompanija, pa onda ce vam biti jasno odakle albancima motiv i pobude za ovakvo ponasanje

Toza

pre 12 godina

Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima, i zato su uhapseni nosili daljinomere da se po poznatim orjentirima vode i trude da ne predju granicu. Spijuni kojima nose kalasnjikove i kojima pise veliko policija na ledjima? Smesni smo. Dacic je hteo malo predizborne kampanje, pa sada neka ide na Kosovo da brani Srbe, i neka je bog u pomoci nasem granicaru koga se Albanci na isti nacin docepaju... Vratio nas je Dacic u devedesete..

milos

pre 12 godina

@james: Sve to ima smisla i pomirenje i tolerancija. Ni meni se ne sviđa retorika Ivice Dačića. "Jedino" što je u tvom komentaru interesantno je što izgleda nemaš baš ništa protiv da gomila huligana sa noževima izleti iz autobusa i napadne ljude. Isto je izgleda u redu da se puca na verski objekat ili da se kamenjem obrušava na auto u glavnom gradu. Ja sam tako vaspitavan (možda pogrešno) da "retorika" nije uporediva sa "fizičkim nasiljem", pri čemu još mislim i da svako u svom dvorištu treba da čisti. Ja ću na izborima pokazati šta mislim o Dačiću, a iskreno te sažaljevam što živiš na prostoru gde su gornje stvari normalne, pa još misliš i da je to ok.

Sloboda

pre 12 godina

Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Albanci su se vec oslobodili od primitivizma, rasizma i ostalih (velikih i malih) milosevicizma.

GS

pre 12 godina

da li je ovo uvertira u milosrdnu policijsku akciju da se smiri sever pokrajine? nemiri krecu, pune su novine i TV kojekavih incidenata a onda neko od zapadnih demokrata baci pricu kako je za sve to kriv sever pokrajine i kako to treba da se resi. previse to izgleda dobro orkestrirano a da bi bilo slucajnost

pera

pre 12 godina

U srbiji huligani u albaniji navijaci? bravo novinari, svaka cast...a vi gradjani slobodno produzite mandat sadasnjoj vlasti akoo zelite i dalje ovo da slusate, sve je ovo zbog njih nastalo.

Paradoksalno

pre 12 godina

Pa zasto B92 ne kaze zasto je do ove tucnjave doslo? Ja cu vam reci ako B92 objavi ovo: Mestani Gracanice su prebijali jednu zenu koja je ,,skrivila'' saobracajku, nakon toga je sledio vec znani Srpski scenario ,,lincovanja'' te mlade zene.Tu su se srecom zatekli navijaci i smirili mestane !

косовски витез

pre 12 godina

Не могу да верујем када прочитам вест да је у масовној тучи ухапшен један човек, а још мање да су за све ово криви Срби ( жртве ових недела ).
Докле више такво лицемерје, није крив вук што напада овце, него овце које седе у тору!?

Ivan78bg

pre 12 godina

@Faton
Beograd je kriv za nasilje nad ne srbima, beograd je kriv za nasilje albanaca na kosovu beograd je najverovatnije kriv i za globalno zagrevanje i svetsku ekonomsku krizu.Beograd nema nikakve poluge moci na kosovu i metohiji krivci su oni koji imaju te poluge moci a to su albanci i medjunarodna zajednica.Opet ista prica albanaca na kosovu dajte nam sta zelimo jer u suprotnom ima da izbije nasilje i zavrsen progron ne albanskog stanovnishtva sa kosova.

Bata

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.
(Uros, 4. april 2012 22:28)
Svaka cast za tvoje istinske Evropske vrednosti . Upravo zbog takvih tvojih izjava da se pitam sklopio bih savez sa Severnom Korejom pa se posle ne bi usidio da napises sta si napisao . Kosovo i Metohija je ogroman problem i sa njime se treba suociti a ne bezati od problema za sta se zalaze preokret !!! Ko se politikom bavi od danas do sutra taj sebe ne moze nazvati politicarem .

Jovan

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Kosovo je deo Srbije, a tako mozes da pricas kada nasa policija u Albaniji uhapsi dvojicu terorista, jel bi onda prosla ta prica o upadu na tudju teritoriju. Kosovo ste okupirali, ali svemu dodje kraj, pa ce doci i teroristima i okupatorima na Kosovu.

racerx

pre 12 godina

Svaki drugi komentar DIVLJACI, monstrumi varvari... A sta su to uradili, jesu li nekoga ubili, jesu li zapalili tu crkvu ko mi dzamiju?? Pa na katolickoj crkvi u Zemunskom parku su gori grafiti pa niko ne izvestava o tome. Veliki divljaci, zamisli kamenovali predstavnike Vlade, koju nisu ni u zvanicnoj poseti, nego dosli malo da se setaju zbog IZBORA, da pokazu kako smeju da dodju na Kosovo.

Kako da ih ne kamenuju kada su predstavnici vlasti, koja kategoricki porice da smo mi bilo sta lose uradili na Kosovu, sto bi mozda i bilo tacno, da nas oni shleperi puni leseva ne odaju. Pa i Dacic ih je pre 5 dana izazivao svojim politickim govorom, u kome je optuzio EU, Kosovo, Obamu... i porucio im da je dosta da se to vise nece tolerisati... da bi onda dvojicu TERORISTA, kako je sam rekao, pustio za 48 sati. Sta si ih hapsio, kada ih pustas, ako su teroristi, osudite ih pa neka robijaju 50 godina, a posto su pusteni, ovo mi sve vise izgleda, ili da su uhapseni na teritoriji Kosova, ili da su uhapseni kada su zalutali na Srpsku stranu za 2m, cisto da se malo demonstrira sila i da Dacic ima da se slika.

Sta je bilo kada su nase patriote porusile pola Beograda, izlomile sve na svom putu i zapalile Americku ambasadu i dzamiju??? To zasigurno ne moze da se nazove divljastvom i vandalizmom, je li tako? Naravno da ne moze, jer mi smo daleko ispred Albanije, Kosova... Sta je bilo kada su po raznim zabitima po Srbiji otkrivali shlepere sa pobijenim albanskim civilima? Verovatno su sami izvrsili samoubistvo, pa ih prevezli shvarceri, imaju iskustva, jer opste je poznato da diluju drogu.

Veliki deo Srbije ima secanje ko zlatna ribica, zato ovoj zemlji nikada nece biti bolje, jer je ljudima isuvise lako manipulisati!

Stefan ZEMLJANIN

pre 12 godina

(merrmaninegoje, 4. april 2012 21:50)

Ja li sam ti to radio? Bolesnici se zovu i jedni i drugi, ako si ogorcen juri te bolesnike a ne da se svetis na neduznim ljudima... Stvarno je ljudski narod primitivan do krajne mere. Jedan narod, jedna vera(U COVEKA) i to u celom svetu. Jezik, boja koze i sl ne trebaju da se gledaju! Dodji u Bg i ja cu ti pomoci protiv nekog huligana i primitivca jer takvi ne treba da postoje... Nisi ti Albanac, Siptar, Srbin sta vec, ti si covek rodjen na planeti Zemlji! Isto kao i ja, kao i svi ljudi... Ujedinjena Planeta Zemlja

bekim

pre 12 godina

draga cacinka, ako je ovde kameno doba , zasto Srbijanski politicari i neki nostalgicari zele Kosovo ili da vladaju Kosovom. Tko bi normalan zeleo da ima posla sa ljudima koji zive u kamenom dobu. Mislim da ste u pravu i Srbija zasluzuje da vlada samo u Srbiji i samo sa njegovim narodom .puno srece vama u naprednoj Srbiji. I nadam se da ce te druge pustiti na miru da zive.

besna glista

pre 12 godina

Sta je tu cudno? Pa nasi gradjani nisu bezbedni ni u sred centra Beograda (setimo se samo gej parade). Sto bi smo onda ocekivali da budu bezbedni negde drugde?

Nislija

pre 12 godina

cudno mi je da EU dozvoljava(cutanjem dozvoljava) da albanci zbog nezadovoljstva na srpsku vlast, pucaju, kamenuju, prebijaju ljude a kad Srbi zbog nezadovoljstva na albansku 'vlast' stave 2 grane i 1 gumu na sred ulice,onda EU to smatra velikim demokratskim problemom,koji steti cak i Grckoj.

Realno

pre 12 godina

Albanci au to navikli raditi a imaju i podrsku zapada ka putu u EU i znaju da ako bilo sta naprave nece biti sankcionisani.Zato NE u takvu EU koja nam vec sada vadi oci a klecimo pred njom ponizno vec 2 godine

Prishtinalia

pre 12 godina

@(zoran, 5. april 2012 00:04)
A mene su nekoliko puta srbski vojska gadjali ne kamenje nego pushkama i jednom ranili.Oceni sta je gore.

Shkëmbi!

pre 12 godina

.... svi pomenuti dogadjaji,kamenovanje,nadpisi,svetleca raketa,pucnjava itd.izuzev ovog incidenta u Gracanici (gde su neposredno ugrozeni zivoti) nisu vredni paznje.
U Srbiji jesu izbori pa treba imati vesti za unutarnji konzum. Zapravo sve gore navedeno desava se zbog cinjenice da beogradske vlasti to zele i zato sto za njih to je ,,juzna pokrajina Kosovo i Metohija" a ne Republika Kosvo.

james

pre 12 godina

@ Milos, nijednom nisam rekao da podrzavam nasilje, naprotiv ako je nesto sto najvise mrzim na ovom svetu je bas to nasilje, ali trebas svatiti da nasilje radja nasilje. Ako jedan visoki politicar kao Dacic, izadje pred kamerama i u novinama sa velikim zadovoljstvom i dicise njegovim primitivizmom i ponasa se kao da je uhvatio teroriste, a ne dva uniformisana policajca! To pokazuje njegov primitivni mentalitet! Kada jedan visoki drzavnik se ponasa na ovakav nacin, cak kaze za ona dva albanca sto ih je pritvorio ni krive ni duzne samo da se drzi reciprociteta, kao da su ljudi paradajez i paprike i nema veze sto su neduzni, samo je vazan reciprocitet! Onda stvarno nema se sta vise reci.

Бо

pre 12 godina

"Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima...
(Toza, 5. april 2012 11:10)"

Копнена зона безбедности је појас широк 5 километара. Тако да јесу у питању метри, и то 5.000 метара. Ако си икада био у природи, знаш да ходом треба добрих сат и кусур да се пређе око 3 километра на том терену и мање. Што значи да су СЛУЧАЈНО морали да пешаче 4 сата да би избили из КЗБ у цент. Србију. Тако да прича о случајно залуталим полицајцима пада у воду. Посебно кад узмемо у обзир њихове године и националност и то да су врло вероватно учествовали у рату. Опрема коју су носили, носе ВОЈНЕ извиђачке и диверзантске јединице. А били су у њиховим полицијским униформама чисто ако их и ухвати Жандармерија у осматрању њихових положаја могу да се праве блесави и да кажу: Како мољем, ми пољиција Косовес ми се загубиљи.

Beqa

pre 12 godina

Za ostale "incidente" ne mogu nista da kazem ali mogu da kazem nesto o manastiru u Decanima. Manastir se cuva sa sve strane od italijanskuh vojnika, tako da u precniku od jednog kilometra ne moze niko da se priblizava bez posebne dozvole! Znaci, to nisu nikako pisali Albanci nego neko od manastira. Osim toga, i te reci koje su pisane nisu korektno pisani. Prema tome, polazim od toga da i ostali "incidenti" imaju istu pozadinu. Srpska propaganda odavno je dekodirana, tako da poslednje akcije nece nista da pomazu.

Косовски витез

pre 12 godina

Дежурни албанцу ја живим у Косовској Митровици која је нашла рецепт за овакве насилнике тако да је север сачуван од тебе и таквих као ти!

Lazar

pre 12 godina

Koliko zlobnih komentara,podsmevanja i sicenja ne verujem.Aj sad ako ne podrzavate politiku nekih stranaka cija je svaka druga rec Kosovo da sa zlobnim osmehom na licu se radujete i pametujete na ovakvu vest.Koliko samo komentara sa "hahaha" to je strasno.Vidi se koliko mozga imate u glavi.Ne zaboravite da su to ljudi isti kao i vi-Srbi,koji su podvrgnuti konstantnom sikaniranju pametnjakovici.

Lika

pre 12 godina

pre dva dana napisao sam komentar ja ovde ivica dacic izadje sa kidnapovanim KPS prikazuje slike pred izborima hahaha sad gledaj izazivao sukob izmedju albancima i srbima sad mogu da kazem dacicu posto je on veliki patriot da ide u decane da brani srbe i da ne da albance da pisu po zidovima UCK e moj dacicu traziosi sukob i nasiosi sukob

agim

pre 12 godina

Navijači su izašli iz autobusa koji se tu zaustavio zbog saobraćajnog udesa, a glavna ulica u Gračanici je pod video nadzorom tako da su kamere najverovatnije zabeležile kompletan događaj, dodala je ona.
Ako snimak ide na ruku verziji srpske strane o ovom dogadjaju odmah bi bio objavljen.A ako ne bude objavljen onda je jasno da su Srbi isprovocirali tucu gde su dobili po nosu.

Duci0167

pre 12 godina

Bolje da se preostali Srbi na Kosovu lepo integrisu u drustvo i pocnu da zive. Dokle god budu gakali naci ce se neko ko ce ih kamenom. Koliko ja vidim jedino prihvatljivo resenje za Srbe je da zive sami na srpskom Kosovu. Da nekim cudim nestanu Albanci. E,pa nece moci. Tu ste gde ste i naucite da zivite zajedno!

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Mislim nije umjesno da sami barikadirate, provocirate, kamenjate, pucate, hapsite, palite, a da na to sve ne dodje kontrareakcija. Pravoslavlje je velikodusno i ono treba oprastati, jarani. Nisu valjda u Srbiji sve sami ateisti, ili?

Zoran

pre 12 godina

Brata Serbi i Makedonci dosao je vreme da se vratimo nazad od dakle nam je poteklo (Ruske Karpate) nema vise zivot ovde u Balkanu.Pozdravljam svima!

Brukaj se

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.
(afrim, 5. april 2012 08:54)

Da nije bilo "velikog" Tacija, kriminalca, trgovca organima, ubice, koji je postao ministar jedne "drzave" ne bi se mali Sloba ovako ni ponasao. Samo ste zagazili gde nije trebalo, dragi Albanci.

Rivaldo

pre 12 godina

Ne razumem licemerije. Dacic je kriv za sve sto je policija uhapsila naoruzane Rosa specijalce unutar Srbije. A niko iz kosovske vlad enij ekriv sto hapse obicne kamiondzije koji idu mesec dana u zatvor ili hapse maloletne dvejocice? Molim komsije objasnite mi ...

Realno

pre 12 godina

Ma naravno Albanci su zveri,a mi Srbi smo i dalje Nebeski narod,nema veze što smo devedesetih klali i ubijali nedužne Albance,ali ovo što su gađali kamenjem naše vlade auto i što su napisali UCK na manastir,za to će Bog da ih kazni.

remington

pre 12 godina

Jako čudno da jih nisu sačekali cvečem i crvenim tepihima. Koja glupost delegacijeda u ovo nezgodno vreme provocira. Nisu krivi Albanci, kriv je mali Sloba koji nikako da ukapira da je njegovo vreme prošlo 99.

beni

pre 12 godina

stvarno mi je zao sto narodi (albanci - serbi) jos pate od ovih gluparinama, a politicari uzivaju sa druge strane...sto vise da politicari iz beograda deluju-postupaju sa nacionalisticki jezik i ponos, to vise i vise samo pali narod da i oni posle postaju nacionalisti, jbg u 21 vek jos je nacionalisticka tema u fazonu.....dacic hapsi KPS, redjepi hapsi MUP a u kraj ja sam 100% siguran da ovi dvoje su se dogovorili da urade to da bi dobili simpatiju naroda i naravno da pobede ne glasanje.......piiihhhhhh muka mi je od sveee..........

Dalabu

pre 12 godina

E moj Ivice, pretis reciprocitetom, igras se silom, a svakom je jasno da samo mozes, zajedno sa svakim ko pokusa da zivi na Kosovu ili ode tamo, dobiti po usima. Trebao si bar nesto nauciti od svog politickog oca i idola Slobe. Zbog tvojih predizbornih gafova po ledjima ce dobiti oni nesrecnici koji zive na Kosovu, kao sto su prethodno zbog potrebe da se pljacka po Srbiji stradali ljudi u Hrvatskoj i Bosni, a naravno i na Kosovu.

maxima

pre 12 godina

Svako ko je živeo dole zna da oni sve rade isplanirano i organizovano. Veliki broj pravoslavnih crkava je uništen 17.marta 2004. Neko je samo zatvorio oči... Iskreno se nadam da to neće biti slučaj sa Gračanicom, Visokim Dečanima i veličanstvenom Pećkom patrijaršijom. Preporučila bih svakom gradjaninu Srbije da obidje ove čudesne svetinje, prirodnu lepotu Brnjaka i Gazivoda i ono što su od mogućnosti od KiM-a pa neka razmisle pre nego što se olako odreknu ovog parčeta zemlje.

Jovan

pre 12 godina

Kakav smo mi to narod ? Unistavaju nam svetinje, terorisu narod, a mi sta radimo ? Cutimo ! Umesto da izadje par stotina hiljada ljudi na ulice Beograda i drugih gradova, i samo se pet metara pokrene u pravcu Kosova, bez ikakvih incidenata, tek toliko da pokaze da se ne igraju vise. Ali ne, mi cutimo i ..., znate vec sta sam hteo da kazem. Sramota, sramota , sramota. Isprali su nam mozgove sa evropskom unijom, da zaboravljamo ko smo, sta smo i odakle smo, zaboravili smo da cenimo ljudske vrednosti, da volimo svoju Srbiju, i da ne damo svakoj vrani na nju. Sramota.

Predrag

pre 12 godina

Ne palite se sa obe strane, niti je Srbija drzava, niti je Kosovo drzava. Kada u drzavi vladaju zakoni, prava i obaveze, kada nema nezaposlenih i kada je privreda na nogama, onda mozemo pricati o svemu. Kada politicari kevcu, pustanjem magle, koja njima najvise odgovara, jer lep i raskosan zivot ne pada sa neba, onda to treba nazvati pravim imenom. Pozdrav inteligencijo sa obe strane. Ne zaboravite, izbori su, sta ponuditi sirotinji, rialiti soua malo.

da da

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...
(EhtaEvropa, 5. april 2012 00:01)

Ne. Izgubili smo samo pamet i sistem vrednosti. A ponosa ima dovoljno. nacionalizma, sovinizma, i huliganizma jos vise. A onda se cudimo kad nam neko uzvrati nasom merom.

Beogradjanin

pre 12 godina

Pa ako je Kosovo Srbija, onda ce srpski policajci istraziti slucaj. Eno, moze Kostunica da im se pridruzi u Pristini i da im moralnu podrsku :)

I da, ne bi bilo lose da neki od nasih politicara ode do Pristine i napravi predizborni miting. Ipak je to veliki grad, kako mogu nasi politicari da ga zanemare, kad je Kosovo deo Srbije?

MunzeLjux

pre 12 godina

Kada Srpska vojska i policija budu uspostavile pun suverenitet i kontrolu nad citavom teritorijom juzne Srpske pokraine,sva lica koja cine ova kriminalna dela ce biti procesuirana.

Iguman Nemanja

pre 12 godina

Nebo će da se otvori i oglasi nad ovim pogromom nad nemoćnim i golorukim srpskim narodom!

Vape kosti kosovskih junaka za pravdom, izdala ih Srbija.

Nema šta više da se doda.

Branko

pre 12 godina

Ši­ri­na kop­ne­ne zo­ne iz­no­si 5km i slovima pet ki­lo­me­tra, kako je moguće da se uz pomoć daljinomera sa Albanske strane uđe u kopnenu zonu a onda da se pređe na teritoriju Srbije. Kako KPS sme da uđe u kopnenu zonu? Ajde što Albanci ulaze u šume u Srbiji i kradu drva pa i da razumem ali šta rade albanski policajci tu, zaista mi nije jasno.

Knez Mihajlo Obrenovic

pre 12 godina

Neko kaze preokret pomaze, neko kaze dvostruki standardi. Srbiji posle svega sto je uradila po regionu ne pomaze apsolutno nista, ne pomazu joj ni 10 Isusa Hristosa da dodju na celo drzave.
Srbija moze samo da prizna poraz, da se odrekne nade da ce Rusi osvojiti svet, a samim tim da ce Srbi dobiti Karlovac Karlobag i Virovitica granice, da priznaju Kosovo i organizuju referendum u Vojvodini posle fer kampanje. Ja sam iz Vojvodine i po nacionalnosti sam Srbin, i da me neko pita da li hocu da zivim sa Hrvatskom, naravno, odmah.
Srbiji sa ovakvom KGB politickom scenom moze da pripada samo Leskovac i Vranje, svi ostali ce pobeci glavom bez obzira.

ADI

pre 12 godina

Mogu da kazem da je to zalosno bez obzira gde se to desava ali nazalost puno na tome utice i provokacije vlasti u srbiju prema kosovu sa severom i hapsenje ovih dana sto srbija ucinila ludi okrenitese buducnosti ostavite nacionalizam jer od toga u 21 veku sa silom nema nista

EhtaEvropa

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...

aleksandrq

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac? (Rodjendan, 4. april 2012 20:20)
Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video... (merrmaninegoje, 04. april 2012 21:50) ma koji si ti to film gledao bre, jel je isto bila jedna vojska brani jednu zemlju i divljaci koji su je oteli, ali bukvalno...i siptari nista nisu radili, ti isti siptari zbog kojih na primer u juznom delu mitrovice pre raata nisu smeli ljudi ni na ulicu da izasju da ne bi bili kidnapovani ili izresetani, ta neizivljena stoka koja ne da je silovala i ubijala srbe nego ih kasapila...tako da cuti!

MIHAILO

pre 12 godina

Albanci jeste da imate neku autonomiju,ali daleko ste vi od samostalne drzave.. mislim ja jos nisam cuo za reprezentaciju Kosova u nekom sportu,jos uvek vam nisam video ni jedan klub u nekom evropskom takmicenju,naravno zahvaljujuci nama Srbima jer necemo da vam dozvolimo..jos vas i mnoge velike i znacajne drzave nisu priznale,tako da ne zavaravajte se mnogo.a i ovako vam je bolje,zamislite da imate reprezentaciju u nekom sportu,pa nama natrcite kakvo bi to ponizenje za vs bilo..daleko ste vi od nezavisnosti..

Sen

pre 12 godina

To nije nista cudno, ipak je to delegacija iz Srbije! I netreba toliku halabuku napraviti od toga, jer Srbija nije u Kosovu pozeljna. Bilo bi veliko cudo da se na primer Polska delegacija ili nedaj boze, nemacka delegacija kamenuje na Kosovu.
A sto se tice grafitija po hramovima, e takvi ima i po dzamijama, pa se ne bune imami. Nego se uzme lepo cetka pa se prfarba , i prica je gotova.
Problem u Gracanicu, to je problem. Huligani treba da se pohapse i pred sud bez pardona.

progledalo barikadsko mače

pre 12 godina

... pa neće da može da na tuđoj zemlji želite da živite „kao ljudi“. Nema te sile...
(Lopovluk, 5. april 2012 10:19)
-- E koji uporni i tragicni guslarizam, nas Srba. @ Lopovluku nedostaje samo ono: A za 500 godina eto nas opet tamo, na nase Kosovo!? I zaista u srpskom realitetu 500 godina je nista, je sutra. Ipak, malo sutra, draga braco i sestrice.

Cera

pre 12 godina

Jesu li to međuetnički sukobi? Ne ovo nisu sukobi nego su ovo napadi, pa bih molio predstavnike EU i medija da budu precizni u izjavama i izveštajima. Niko se čak nije ni branio da ne ispadne da je to bio sukob a i da bi posledice bile manje. Dvojica privedenih, od tog broja jedan je pušten, istraga je u toku blablabla. Ne, ni mi nismo nikakve cvećke sigurno ali čitajući komentare komšija vidim da se sve ovo ne osuđuje ili se osuđuje sa velikim "ALI". Kod nas barem kada se ovako nešto desi to naiđe na stvarno odlučnu osudu i bez mnogo "ali", a tako i treba. Komšije zapitajte se...

Bog cuva Srbe i Srbi cuvaju Boga!!!

pre 12 godina

Bog ce suditi nevernicima!!! Sticice njih kazna Bozija za sve sto rade tom napacenom narodu na Kosovu!!! Bogomolje da napadnu, [uvredljiv opis]!!!

MK

pre 12 godina

ne nasjedati na provokacije, postovati Ustav Srbije i ne pod svaku cijenu srljati u privatnu tvorevinu EU koja krade od nas teritoriju i sacekati skori trenutak kada ce se geopoliticko kolo okrenuti a Clinton, Bush, Kissinger, Rockefeller i ostala ekipa ne budu vise heroji i oslobodioci napacenih naroda sirom svijeta.

habukasan

pre 12 godina

kamenujte politictka vozila,da se zna kuda se krecu,sta ce vam gps ili lokator. samo jedan kamicak,i cela srbija zna gde se ko krece :))))))))

milos

pre 12 godina

potpuno ocekivano. Srbija nema predsednika, pa Albanci sa Kosova mogu da rade sta god zele, tj. ovo je najbolji trenutak da krenu u napad. voleo bih da mogu da kazem 'e ali u Maju kada dobijemo novog predsednika ovoga nece biti', ali svi znamo da je to jedna velika laz.

Iz mase..

pre 12 godina

"@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad."
To kao da si rekao da je prvo bombardiran Drezden a poslje toga da je napadnuta Poljska.
Ne, Srbija je to prvo pokušali stvarajući razne 1. SAO krajine a onda se to pokušalo pretvoriti u države. Nećemo revidirati prošlost. Budimo malo pošteni.
Opet su izmiksani uzroci i posljedice.

Jovan

pre 12 godina

Pa lepo vam je Trivanka govorila da ce biti rata...
(znalac, 4. april 2012 19:27)

Pa najbolje bi bilo, da ona ostane na vlasti sa svojim partnerima, pa da proteraju ovo malo ljudi sto je ostalo, da popale ono sto nisu od manastira, da polako krenu sa jugom Srbije, pa kasnije i problem sa Vojvodinom, i da im niko ni rec ne kaze, a kamoli nesto preduzme, jer sa Srbijom moze da radi ko sta hoce, pogotovo ako se dovodi u pitanje EU, jel tako ?

Mrle

pre 12 godina

Lice koje se vratilo sa utakmice, ucinilo krivicno delo daleko od stadiona nije vise navijac.Ono mora drugacije da se nazove.Novinari u nasoj zemlji(mislim na gotovo sve domace novinare u stampanim i elektronskim medijima) su podlegli pritisku svetske politicke i medijske masinerije.Pa tako vec duze vremena stvari se ne zovu pravim imenima.Ultimatumi i ucene od strane Haga nazivaju ,,saradnja sa haskim tribunalom,,.Kosovo i Metohija je sada ,,Kosovo,,.Nepriznate vlasti na Kosovu i Metohiji nasi dragi novinari nazivaju ,,kosovski zvanicnici,,.Kosovske vlasti??? To je krsenje Ustava drzave Srbije.Vas ocigledno to mnogo ne zanima.Ovo je ocigledan primer da je drzava u haosu a u haosu je sve dozvoljeno.

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Ne znam kako je vladina delegacija dosla do centra Pristine a da je promakla Srbima severno od Ibra?
Dok Srbi spavaju clanovi tajne vladine delegacije ih u potaji implementiraju! A i nas ce da implementiraju ako ponovo glasamo za Njega ili Ga i za Njegove ili Ove!

Dosla vladina delegacija da im u Pristini najostrije pljune pod prozor a Albanci ni to ne dozvolavaju.

Ali kad On resi da bar privremeno napusti frustrirane krave, stoku nasu plemenitu, i izadje iz stale pa im tamo dodje, videce Albanci nasega Bogu!...
Pa kada im On tamo nsjostrije drekne: "I Kosovo i EU!"

Pitanje za djake i vojnike i nevladine organizacije koje se bave zastitom zivotinja odnosno nase stoke plemenite:

Moraju li nase krave da trpe sve ovo sto trpe gradjani Srbije?

Branko

pre 12 godina

Evo zbog ovih što im se sat obrće kao strujomer kad uključimo grejalicu, traži se od nas da se odreknemo Kosova i Metohije. Ostaćemo bez Kosova da bi se i naš sat okretao brzo pa čak ako je moguće i malo brže. EU nema alternativu.

Cera

pre 12 godina

Komšije se nisu baš proslavile sa ovim komentarima, još im je nešto i smešno u celoj ovoj gomili loših vesti od juče. Zašto?

London

pre 12 godina

Aha, Albancima se pokvario autobus u srpskom mestu i onda oni izašli iz autobusa i napali Srbe?!? I sad neko treba u to da poveruje (a da nije birač sns, srs, sps, dss, a bogami i ds).

RKS

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.

merrmaninegoje

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?
(Rodjendan, 4. april 2012 20:20)

Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.
Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.
Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video...

Uros

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.

albanac1

pre 12 godina

e albanac ovde htedo da vam kazem jel kad mi dolazimo u srbiju treba da skidamo tablice ili nam nedati proci a vi kad dogzete mislite daste na babovini e nema vise delegacije srpske u kosovo to nije nista treba da vas uhapse.pa da budemo jednako...... i ne zaboravite taci je otisao kod obame nocas tu ima nesto ljepo prihvatite republiku kosova i onda nema problema ....

james

pre 12 godina

E pa kada vas Dacic objavluje onakve ponizavajuce slike onih dva policajaca sa Kosova, a i ponosi se time! Ja neznam koje ovde terorista ili veci primitivac, Albanci ili Srbi! Samo vam mogu reci da nazalost, nemojte vi u Srbiji da ocekujete da ce srbima na Kosovu biti ikada bolje, sve dok u srbiji postoju mali Milosevici. Srbima na Kosovu ce biti sve teze i teze, jedino ko moze spasiti srbe na Kosovu jeste Cedomir Jovanovic, jedini politicar koji vredi u Srbiji, jedino on je iskren izeli pomirenje dvaju naroda, sve druge politicke stranke u srbiji su slicne bez nikakve alternative.

toni

pre 12 godina

to je najveqi zlocin ko se pipa oko crkve i dzamije ali neki albanci ne mozev da se izdrze da ne rade takve stvari jer u vreme rata srbi mu ubili i masakrirali sve sto je imao od rodbine i familiju medjutim postovani ljudi budite razumni.

Gnjilanac

pre 12 godina

@Toliko o slobodi kretanja na Kosovu.
(Dusan, 4. april 2012 19:03)

Nemoj mesati secer i sol. Koliko ima vozila i Kamiona sa srpskim registracijama koje predju svakodnevno po Kosovo a do danas NIJEDAN nije kamenova ?!!! Makni zavese od tvoje oci pa gledaj realnije !

GUBI SE STRPLJENJE

pre 12 godina

Sve ovo je posledica ponasanja i postupaka Vlade i politicara Srbije, zaostavstine Slobodana Milosevica, u odnosu na Kosovo uopste. A posebno ogorcenje kosovara je izazvalo hapsenje dvoje kosovskih policajaca od strane srpske zandarmerije.
Kosovari polako ali sigurno gubi strpljenje u odnosu na Srbe i Srbiju.
Zalosno. Uvek ce na kraju stradati neduzni ljudi.

darko

pre 12 godina

a kako smo mi docekali hrvate u novom sadu?! sekirama na kola,a sad smo nesto kao zgranuti,te divljaci,te teroristi. mislim da smo svi mi balkanci isti

nema veze

pre 12 godina

polako ljudi,zamislite obrnutu situaciju.Sta mislite kako bi i dali uopste bi neka delegacija vlade kosova prosla pri posetu u Beogradu.i jos nesto...samo pre dva dana "mali sloba"je provocirao i omalovazavao sve albance time sto je njegova zandarmerija podlo i kukavicki kidnapovala pripadnike KPS....Istinu je veoma lako naci,samo ponekad treba se postaviti u ulozi druge strane i sve ce biti jasno(ja svakako ne odobravam ovaj gest huligana u Pristini)..pozdrav svima

Faton

pre 12 godina

Beograd je kriv za takve tenzije. Srpska politika uvek ide nazad, i naravno da ima takvi slucaji. Necete nikad da se svestite. Vidite napred ljudi, ceo zivot nam otisla na rat. Ajde da zivimo kao ljudi....

tuzlak

pre 12 godina

Danas u Banja Luci na utakmici fudbalskog Kupa sudija je pogodjen "srpskim" kamenom u glavu i utakmica je prekinuta. Jesu li albanci gori, bolji ili isti???

PIRAVELOMILE

pre 12 godina

Pa dobro sad, ne opravdavam to iako se ne zna ko je gadjao mada se moze zakljuciti.Nisam siguran da tog kamenovanja ne bi bilo i u nekim drugim krajevima Srbije.Mora da se malo i pomucis da zaradis platu (kad si srecan pa imas posao).Kakva vlada takav i narod ,a bice i gore...

Cancika

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.(Victor, 04. april 2012 19:28). Evropa ce isto kao i sa nama koji smo dokaze nase Visoke civilizovanosti pokazali u ne tako dalekoj proslosti, i nastavljamo savesno da cuvamo tekovine naseg visokosvesnog i naprednog drustva.

zive bi ih pojeli

pre 12 godina

@Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)
Senjor Napolitano kako mislis da bi se u Beodradu ljudi ponasali kad bi se tamo pojavio predsednik vlade Kosova sa svojom skoro kompletnom UCK vladom?, da vam samo stavim do znanja da bez obzira kako Beograd tretira ove vlasti u Pristini, oni su po svim zakonima hteli mi(a i ja mada ne volim ove)to ili ne, legitimni predastavnici Republike ili po vama Pokrajine Kosova a to moraju i vlasti u Beogradu da akceptiraju kad ih u EU i SAD i svude drugde kao takve akceptiraju.

Victor

pre 12 godina

Pitam se kako Evropa planira da zivi u buducnosti sa ovim divljacima,nikad se oni nece civilizovati,jos sto je gore da svi to posmatraju kao nesto sasvim normalno,kod njih je jos kameno doba.

Bacvanin

pre 12 godina

Divljaka ima svugde, to nije vezano samo za Kosovo, a na Balkanu su cesto crkve bile mete. Setite se samo zapaljenje Dzamije u Beogradu, stotine unistenih crkvi i svetinja, kako katolickih tako i pravoslavnih u Hrvatskoj, ista scena u Bosni.
Tu je najveci problem policija koja ili nesme ili ne zna ili ne zeli da hapsi, usled nekih, za mene neshvatljivih razloga.

ZG

pre 12 godina

opet moram objašnjavat. Zasto negledate kako to rade ozbiljne države. Recimo država nazovimo je HR ima problema sa neznam, nazovimo to rsk. Potjera ih sve zajedno a onda dopusti da se vrate oni koji neće praviti probleme.
A neozbiljne države imaju državu u državi, pa vlada šalje delegaciju na "svoj" teritorij.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Razlog svega ovoga je Ivica Dacic!!(Sali, 4. april 2012 20:49)

Razlog svemu je neizivljeni albanski nacionalizam a ovo prebacivanje krivice i izigravanje nevinasceta bi dezurni Albanci trebali da pokusaju na africkim ili juznoamerickim sajtovima gde ih jos ne poznaju.

Made in PR

pre 12 godina

Sve je to zbog hapsenja dva KPS policajca u teritoriji Kosova od srpske dzandarmerije, albanci su se osecali provokatiranim, i nesigurnim, i da je vlada nejaka da ih brani, i tako resili da uzme stvari u svoje ruke... Tako to ide nazalost

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ja za sebe ne opravdavam cin kamenovanja automobila po Kosovou.Ali,dali je vlada Srbije trazila odobrenje za posetu manastirima po Kosovu?Ne zaboravite da Srbija je uhapsila sindikalistu Hasan Abazi pod tuzbom da je spijun i terorista,dok za policajce da ne govorimo.Nije na Kosovo sve crno kako neko hoce da prestavi.Kosovski Srbi ce imati i drugi kanal RTK na srpskom a sprema se i treci kanal za Muslimane i Turke .A zaboravio sam za navijace koji su napale dvojicu Srba.I to je grehota i sramni cin,ali ne zaboravite kako su se ponasli srpski navijaci kada su igrali sa Hrvatima.

T.

pre 12 godina

Kamenovani automobili, pucano na crkvu... do kada jos Amerikanci misle da tolerisu albanski fasizam i zasto Albanci misle da im nece stici na naplatu sve ono sto su radili zadnjih godina?

srbin sa severa kim

pre 12 godina

I još se ljute na nas što ne prihvatamo da živimo u nezavisnom Kosovu... Ako ovo rade svojim "prijateljima" sa kojima pregovaraju šta bi tek radili sa nama na severu Kosova...

Rodjendan

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac?

MrBruka

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Ljudi koji su uhvatili vase policajce su iz zandarmerije, ona je specijalna jedinica policije, i radi protiv terorista. Sto se vasi policajci setaju po polozajima zandarmerije? Drugo, uporedjujes nekoga ko hvata naoruzane ljude i nekoga ko pise i puca po crkvi? Licemerno!

planina

pre 12 godina

Kad se promijeni balans u svijetu, a ubrzo ce, bice oni mirni ko bubice.
Zivi bili pa vidjeli, sad se kriju iza ledja Amera, ali svemu dodje kraj.

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?

Vojvodjanin

pre 12 godina

Pa takvo gostoprimstvo se smatra demokratskom manifestacijom kulture jednog naroda koji pretenduje da bude clan Evropske familije, UN, Svetske Olimpijske Organizacije i svih tela gde se civilizovani i demokratski maniri postuju.....!
Ali zato oni imaju tutore koji sebe smatraju nosacima baklje 'civilizacijskih i demokratskih' dostignuca - da me muka prepadne!

kate

pre 12 godina

a šta ste očekivali, da vam tapšu što ste sve prihvatili? i ko je još u toj delegaciji? opet za naše pare se šetate i potpisujete ko zna kakve ugovore

isti smo

pre 12 godina

Samo se pitam dali bi mi kamenovali Albance da kojim slucajem oni mogu setati po u Srbiji.
Pa nasi u autobusu u Beogradu zbodose onog Goranca jer su po naglasku mislili da je Albanac!!

decko sa barikada

pre 12 godina

Mnogo gore stvari doživljava nesrpsko stanovništvo na severu Kosova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jašim, 4. april 2012 21:03) Na severu kosova albanci zive u 3 sela i niko ih nikada nije dirao,oni su lojalni gradjani drzave srbije i placaju struju,telefone,kablovsku,komunalne usluge i porez drzavi srbiji...

Klimt- Bec

pre 12 godina

Sta reci na ovakve bezumne dogadjaje, koji se desavaju skoro svaki dan KiM. Uz precutni blagoslov Euleksa i Kafora, terorise se goloruki Narod. Srbija mora da iskoristi sva legitimna prava, da zastiti jos to malo Naroda sto je ostalo. Ako se vec toliko zahteva samo od Srbije, moze i Srbija toliko da zahteva od njih!

status k****

pre 12 godina

Odmah SB i UN da zaseda!
Ovo je naj ozbiljniji prekrsaj.
Zamislite da estonova dodje u beograd i da je kanujemo?!
Dakle UN i neka se utvrdi do tad koliko je ljudi uhapseno,procesuirano i na koliko su osudjeni?!

mlekadzija

pre 12 godina

RAtni komandant OVK Zmija salje poruku Obami pred skorasnji susret...
Ovo je samo zagrevanje, videli smo sta teroristi mogu da urade kad dobiju zeleno svetlo...Ispipavanje pulsa, posto reakcije Euleksa i baronese Estone nece biti.

maratonci

pre 12 godina

Pa ljudi ovo sto Albanci rade su EVROPSKE VRIJEDNOSTI...A kad Srbi ruse onda je to vandalizam i izlivi nacionalizma...Kad cete vise shvatiti da za Srbe vaze dvostruki arsini...

Mile

pre 12 godina

Ovakvim CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUCIMA ce Taci da ide pred AMERIKANCE i Obamu da referise o svojoj NEZAVISNOJ DRZAVI. Nemoj neko da mu se mesa u posao jer moze da bude OPASNO. Pozvace Al kaidu, Mudzahedine, ako treba, samo malo strpljenja uskoro ce pokazati zahvalnost za DRZAVU dobijenu na "tacni" !!!

Marina

pre 12 godina

Kamenovanje automobila,pucanje na crkve,uništavanje imovine,tuče i ubijanja i sve ostale pojave nasilja ,osobito ako su motivirane netrpeljivošću po nacionalnoj,vjerskoj ili rasnoj osnovi,mi kao društvo moramo znati sankcionirati na način da se prorijede takvi oblici izražavanja negativnih stavova,čak i kad nasilnicima služe za neki, nazovimo to, „viši cilj“. Svi ovi incidenti na Kosovu su za svaku osudu jer se njima može postići samo kontraefekt. Dijalog je jedini pravi način za postizanje ciljeva. Ali usijane glave imaju svoje metode.
Kad se radi o provokaciji albanskih ekstremista ili nasilnika prema građanima srpske nacionalnosti ili prema srpskim vjerskim objektima, i Srbija kao država i građani Srbije ili Srbi inače,žestoko se protive nasilju,traže mirno rješenje (Cvetković),vide svaku dlaku u jaju ponašanja kosovskih Albanaca,traže intervenciju međunarodne zajednice. Nažalost, ni državne ni lokalne vlasti Srbije nisu tako odrješite u traženju mirnog rješenja kad se dogode nasilja Srba nad kosovskim Albancima.
U članku se spominju incidenti ratobornih kosovskih navijača prema kojima se Srbija odnosi kao da u svojim redovima navijača nema jednako grubih i nasilnih ponašanja (Genova,npr.). Slika zida na kojemu piše „imovina OVK“ jednaka je slici zida pošte u Kninu na kojoj je pisalo “Ovo je Srbija“ . Povijest nije više učiteljica života nego je postala učiteljica nasilja koje se stalno ponavlja, jača i sve se blaže kažnjava ili se ne kažnjava ili se pravda po principu „..i oni su nas“. Dokle?

Divos

pre 12 godina

Naši sunarodnici koji žive na KiM (južno od Ibra) su u grozomornoj situaciji. Prisutni su ataci na manastire (kako je navedeno u tekstu) i sigurno trpe svakodnevno šikaniranje. Građani Srbije su gnevni, ali ne mogu ništa uraditi osim apela, a na apele se niko ne osvrće. Vlada Srbije može itekako puno (na kraju danas je kamenovano njihovo vozilo), ali neće. Neće jer je poželjnije da podilaze raznim znanim i neznanim zvaničnicima iz MZ.

JADRANIN

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.Sve ovo je rezultat navodnih pregovora koje Boris Tadič preko svog ličnog pregovarača Borka stefanovića navodno ispregovarao sa [Albancima].Laži laži i samo laži.Nikada Srbija neće biti punopravni član EU jer to Nemci ne žele.Može biti nekakav pridruženi član kome će gazda određivati kako da se ponaša.Nemce zanima samo lignit koga na KIM ima najviše na svetu jer su pukli energetski. Imaju 18 nuklearnih cenrala za proizvodnju sruje koje su stare i koje moraju da zatvore zbog toga što nisu bezbedne.Alternativa im je ugalj sa KIM. Ne sekiraju se oni mnogo ili uopšte ni za Srbe ni za [Albance]. [Albanci] će raditi što i do sada, trgovina drogom, belim robljem i prostitucijom a Srbi će polako ali sigurno napuštati KIM pod pritiskom [Albanaca].To je rezultat dogovora Tadića sa [Albancima].Uostalom koga zanima može da pročita šta o tome kaže istoričar akademik Dr. Jovan I Deretić, mnoge stvari će mu biti jasnije.

nbp

pre 12 godina

Zašto ovakve vesti pokreću lavinu rasističkih komentara? Očito mnogi od vas ne znaju nijednog Prištevca - mnogo divnih ljudi, sa navikama mnogo sličnim beogradskim (bejasmo ista država, naposletku). Kosovo ima ogroman problem što je ekonomski zaostalo i sa dosta "tradicionalnih" elemenata. I tamo ima problema sirovih dođoša, kriminala i sl. I naravno da ovde ima veoma usmerene politike - od hapšenja, pa našeg "reciprociteta", ovog, onog. To je ulična balkanska politika... Ali nazivati nekog "divljakom" kad zaboravljamo samo srpska "dela" u poslednjih nekoliko godina. Ali kod nas je to "razumljivo"... mi smo potomci Nemanjića i Kosova, pa možemo da rušimo i palimo demokratski.

afrim

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Разлог свега овога је мржња према свему што је српско
(Косовски витез, 4. april 2012 21:19)

Joj 'kosvoski vitezu' nostalgicaru koji se javi izvan Kosova... da znas da si ponasao novi kontinet tvojom izjavom, pa i mala deca to znaju, ali treba takode da znas da je ovo reciprocitet 'emocijama' koje Srbi imaju protiv Albanaca, a to je visedecenijska mrznja koje su ispoljavali prema Albancim....kao primer, da napomenem nedavno prerezanje grkljana Goranaca na centru Beograda koji zbog toga sto se sumnjalo da je Albanac mu je odredena presuda od Srba koji su, na 'junacki' nacin, ispoljili 'emocije' nad smeu sto je Albansko tako sto su pod hitnom postupku, prerezali grkljan coveku koji kako se uspostavilo nije bio Albanac, ljudi moji, u centru Beograda, a sta bi mu radili da bi bio na nekom srpskom selu!!! Nemojte da se pravite kao svetinje i da pripadate nebeskom narodu... pitajte druge nacije u bivsoj SFRJ sta se sve propatili od srpskog ispoljavnja 'emocija' tokom '90 prema sunarodnicima (u SFRJ) i da rezultat tih emocija je osnovan Medunardni Sud u Hagu koji istrazuje te 'emocije', narocito srpske 'emocije' nad drugima

...

pre 12 godina

Nemamo mi tu Srbi sta puno da se zalimo i sablaznjavamo - mi sami sebe ne cenimo dovoljno - deca su poginula u Novom Sadu i prakticno nikom nista... Ako smo mi prema samima sebi takvi, sta ocekujete od drugih?

Srbin na privremenom radu u Kini

pre 12 godina

Hmmm... da vidimo... Ko bi mogao da ima bilo kakve fajde od ovakve jedne "vesti" u jeku zahuktale izborne kampanje? "Zrtva kamenovanja"? Hmmm...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cui_bono

aleksandrq

pre 12 godina

Pitao bi albance kojih vidim ima na sajtu b92,kako bi nazvali nekoga ko napada ljude,ko puca na crkvu,ko pise po zidu manastira?ja te ljude zovem divljacima i psihickim bolesnicima,a kako bi ih oni nazvali voleo bi da mi odgovori bar jedan albanac? (Rodjendan, 4. april 2012 20:20)
Pitao bi srbe: Kako se zovu likovi koji ubijaju trudnicu, siluju devojke od 13 godina, pale dzamije, ruse muslimanska groblja, ubijaju 8,000 ljudi u jednom danu, iskopavaju leseve i gube im trag, kako se zovu ljudi koje hapse clanove "paravojne, teroristicke organizacije" zvane KPS koja je danas cuvala delegaciju Vlade Srbije, iste vlade koja je prosle subote kidnapovala dva clana te iste KPS unutar Kosova, od kamenovanja. Kako se zovu ljudi koji nose leseve sa Kosova pa ih u hladnjacama potapajau u Dunavu, itd itd. Mogu ovako do jutra.Neko je na pocetku rekao da je za sve ovo Daco kriv.Nama albancima rane jos nisu zacelile. Ima jos prek 3,000 nestalih kojima se ni grob ne zna a onaj koji nam je sve to ucinio nije se jos usudio izviniti ni nakon 13 godina. Ne pravdam nasilje, dosta sam toga video... (merrmaninegoje, 04. april 2012 21:50) ma koji si ti to film gledao bre, jel je isto bila jedna vojska brani jednu zemlju i divljaci koji su je oteli, ali bukvalno...i siptari nista nisu radili, ti isti siptari zbog kojih na primer u juznom delu mitrovice pre raata nisu smeli ljudi ni na ulicu da izasju da ne bi bili kidnapovani ili izresetani, ta neizivljena stoka koja ne da je silovala i ubijala srbe nego ih kasapila...tako da cuti!

Milutin

pre 12 godina

Bice dobro za pocetak ako KFOR I EULEX ovo ne okarakterisu kao sukob ili privedu delegaciju vlade Srbije na informativni razgovor zbog ucestvovanja u istom. Da su mene kamenovali sigurno bi tako bilo... Ispao bih izazivac sto sam se tu nasao uopste a nazvalo bi se sukobom to napadanje. Sve smo to vec vidjali mnogo I previse puta. Zato u samom gradu Pristini danas I ima Srba manje nego Slovenaca na primer ili Svedjana... Znate, sramota je to ipak ne samo Srbije.

Sloboda

pre 12 godina

Albanci, dok se ne oslobodite od svog primitivizma i rasizma, nećete nikada biti deo evropske civilizacije.
(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Albanci su se vec oslobodili od primitivizma, rasizma i ostalih (velikih i malih) milosevicizma.

Goran

pre 12 godina

@(Đorđo Napolitano, 4. april 2012 20:13)

Jel ti zaista i dalje mislis da postoje cenjene evropske vrednosti?
Primice ih u EU za 1 dan ako im je to u interesu, i to ne mora uopste da bude pitanje kulture naroda ;)

@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad.

agim

pre 12 godina

Navijači su izašli iz autobusa koji se tu zaustavio zbog saobraćajnog udesa, a glavna ulica u Gračanici je pod video nadzorom tako da su kamere najverovatnije zabeležile kompletan događaj, dodala je ona.
Ako snimak ide na ruku verziji srpske strane o ovom dogadjaju odmah bi bio objavljen.A ako ne bude objavljen onda je jasno da su Srbi isprovocirali tucu gde su dobili po nosu.

progledao barikadski decko

pre 12 godina

Delegacije Vlade se setaju Kosovom i po Pristini, iz kojih razloga ne znamo, ali se moze pretpostaviti. Da nije bilo kamenovanja ne bi se ni saznalo za ovu "tajnu" posetu vladine delegacije.

Stefan Meier

pre 12 godina

Situacija na Kosovu se ne moze nikada smirite taj problem ne postoji od 1998 godine nego je puno godina unazad vec veliki problem na Balkanu.Uz pomoc Tita su mnogi Albanci dosli na Kosovu,da nije bilo Tita danas ne bi imali ovaj problem.Zato sto broj Albanca nebih bio veci od Srba.Albanci su u vreme Turaka vladali Kosovom ali nikada nisu bili drzava kao danas.

Realno

pre 12 godina

Albanci au to navikli raditi a imaju i podrsku zapada ka putu u EU i znaju da ako bilo sta naprave nece biti sankcionisani.Zato NE u takvu EU koja nam vec sada vadi oci a klecimo pred njom ponizno vec 2 godine

Pancevac

pre 12 godina

Ja se secam pred proslim izborima da je DS tvrdio da je Kosovo politicko pitanje i da ce resiti i Kosovo i EU.Vidi vraga dobise kamenice.Da nije Kosovska kamenica.

bekim

pre 12 godina

draga cacinka, ako je ovde kameno doba , zasto Srbijanski politicari i neki nostalgicari zele Kosovo ili da vladaju Kosovom. Tko bi normalan zeleo da ima posla sa ljudima koji zive u kamenom dobu. Mislim da ste u pravu i Srbija zasluzuje da vlada samo u Srbiji i samo sa njegovim narodom .puno srece vama u naprednoj Srbiji. I nadam se da ce te druge pustiti na miru da zive.

kurrizi

pre 12 godina

@@MRBRUK
Pitash gde su sada albanski komentatori, ima jih podosta, ali moderator B92 neprikazuje sa ciljem da samo albanci trpe uvrede srpski komentatora \ divljaci, primitivci itd itd. \. Srbi su svetu u periodu od 1992 pa sve do 1999 godine dokazali kako su civilizovani, kulturni i napredan narod, pa zato vas je bombardovalo 78 dana i noci. No opet kazhem dok je moderator b92 vi samo pravite cef sebi i blujte na druge narode bash kao zhivotinje i zato cete postatit brzo pashaluk jer niste civilizovani da zhivite zajedno sa drugim nacijama osim da nad njima vladate. Eh toga vishe nece nikada biti pa zato cete brzo postati pashaluk. Evo ja kao albanski primitivac pishem na tvom jeziku a mogu cak i cirilicnom azbukom, pa to i josh na pet stranih jezika svetskog ranga osim ruskog.

Bojan Janković

pre 12 godina

Najsmesniji su mi ovi Srbi koji kritikuju Albanski nacionalizam i primitivizam a ignorisu cinjenicu da mi nismo nista bolji, da smo isti. Za tudje dvoriste su stavili naocare, a za svoje su i dalje slepi.

Jadna nasa Srbija sa nama.

Ivan78bg

pre 12 godina

@Faton
Beograd je kriv za nasilje nad ne srbima, beograd je kriv za nasilje albanaca na kosovu beograd je najverovatnije kriv i za globalno zagrevanje i svetsku ekonomsku krizu.Beograd nema nikakve poluge moci na kosovu i metohiji krivci su oni koji imaju te poluge moci a to su albanci i medjunarodna zajednica.Opet ista prica albanaca na kosovu dajte nam sta zelimo jer u suprotnom ima da izbije nasilje i zavrsen progron ne albanskog stanovnishtva sa kosova.

Lika

pre 12 godina

pre dva dana napisao sam komentar ja ovde ivica dacic izadje sa kidnapovanim KPS prikazuje slike pred izborima hahaha sad gledaj izazivao sukob izmedju albancima i srbima sad mogu da kazem dacicu posto je on veliki patriot da ide u decane da brani srbe i da ne da albance da pisu po zidovima UCK e moj dacicu traziosi sukob i nasiosi sukob

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Mislim nije umjesno da sami barikadirate, provocirate, kamenjate, pucate, hapsite, palite, a da na to sve ne dodje kontrareakcija. Pravoslavlje je velikodusno i ono treba oprastati, jarani. Nisu valjda u Srbiji sve sami ateisti, ili?

Duci0167

pre 12 godina

Bolje da se preostali Srbi na Kosovu lepo integrisu u drustvo i pocnu da zive. Dokle god budu gakali naci ce se neko ko ce ih kamenom. Koliko ja vidim jedino prihvatljivo resenje za Srbe je da zive sami na srpskom Kosovu. Da nekim cudim nestanu Albanci. E,pa nece moci. Tu ste gde ste i naucite da zivite zajedno!

stefke

pre 12 godina

Kada citam ove komentare bosanaca,hrvata i [albanaca] prosto ne mogu da verujem koliko su bezobrazni. Kao da vi volite nas srbe a mi smo zli pa vas mrzimo. Daj nemoj da pricate gluposti! Kad smo se sa reprezentacijom prosle godine borili u Sarajevu nismo smeli da nosimo srpske trenerke a kamoli zastavu da iznesemo na podest....i onda mi neko prica mi sirimo mrznju ....

Agim

pre 12 godina

Muka mi je više da svaki dan gledam i slušam kako Srbe na KIM hapse, tuku, šikaniraju i pucaju na njih.......
[Jadranin]

Pa covece uradi nesto po tom pitanju, nemaj samo da kukas...

Beqa

pre 12 godina

Za ostale "incidente" ne mogu nista da kazem ali mogu da kazem nesto o manastiru u Decanima. Manastir se cuva sa sve strane od italijanskuh vojnika, tako da u precniku od jednog kilometra ne moze niko da se priblizava bez posebne dozvole! Znaci, to nisu nikako pisali Albanci nego neko od manastira. Osim toga, i te reci koje su pisane nisu korektno pisani. Prema tome, polazim od toga da i ostali "incidenti" imaju istu pozadinu. Srpska propaganda odavno je dekodirana, tako da poslednje akcije nece nista da pomazu.

Slobodan

pre 12 godina

Čekamo reakciju vd šefa države i, samim tim, vrhovnog komandanta G-đe Slavice Đukić-Dejanović, privatne preduzetnice iz Kragujevca, privremeno angažovanoj u Narodnoj skupštini i na dopunskom radu u Kliničkom centru Kragujevac. Obrazovana, preduzetna, uspešna, politički iskusna, sledbenica Mire Marković i Ivice Dačića, sa afinitetom za vladara svih Srba i Demokratske stranke, znaće u ovih devedeset dana da stvari prema KiM postavi na svoje mesto.

besna glista

pre 12 godina

Sta je tu cudno? Pa nasi gradjani nisu bezbedni ni u sred centra Beograda (setimo se samo gej parade). Sto bi smo onda ocekivali da budu bezbedni negde drugde?

MunzeLjux

pre 12 godina

Kada Srpska vojska i policija budu uspostavile pun suverenitet i kontrolu nad citavom teritorijom juzne Srpske pokraine,sva lica koja cine ova kriminalna dela ce biti procesuirana.

c c c

pre 12 godina

Hahahaha, srbi nasli nekome da govore o neizivljenom nacionalizmu... E pogledajte prvo malo sebe, saslusajte sta govore visoki funkcioneri srbije - dacic i kompanija, pa onda ce vam biti jasno odakle albancima motiv i pobude za ovakvo ponasanje

progledalo barikadsko mače

pre 12 godina

... pa neće da može da na tuđoj zemlji želite da živite „kao ljudi“. Nema te sile...
(Lopovluk, 5. april 2012 10:19)
-- E koji uporni i tragicni guslarizam, nas Srba. @ Lopovluku nedostaje samo ono: A za 500 godina eto nas opet tamo, na nase Kosovo!? I zaista u srpskom realitetu 500 godina je nista, je sutra. Ipak, malo sutra, draga braco i sestrice.

Zoran

pre 12 godina

Brata Serbi i Makedonci dosao je vreme da se vratimo nazad od dakle nam je poteklo (Ruske Karpate) nema vise zivot ovde u Balkanu.Pozdravljam svima!

Iguman Nemanja

pre 12 godina

Nebo će da se otvori i oglasi nad ovim pogromom nad nemoćnim i golorukim srpskim narodom!

Vape kosti kosovskih junaka za pravdom, izdala ih Srbija.

Nema šta više da se doda.

Gazi

pre 12 godina

Neko ovde pita kako nazvati te ljude koji napadaju srpsku delegaciju, pisu parole itd...
Evo odgovora: Ti mladici vec decenijama su zrtve srpske politike prema albancima. Pocetkom 90 god. su izbaceni iz skole, njihovi roditelji izbaceni iz posla, krajem 90 ubijani i isterani sa svojih kuca, a sada vlada tih ljudi koji su bili u Pristini opstruira njih na sve moguce nacine. Ti mladi ljudi mogu biti vrlo dobri mladici ali zbog gore napomenutog sve sto je srpski izaziva negativnu reakciju.
Pitam: Kako bi prosla kosovska delegacija u Beogradu? Znaci problem srpsko-albanskih odnosa je dubok. Srbija, svojim postupcima jos vise pogrsava stvari. Koliko god je tako nemojte ocekivati cvece u Pristini.
Ja ne odobravam ovakva stvari, ali razumem te mlade ljude.

Prishtinalia

pre 12 godina

@(zoran, 5. april 2012 00:04)
A mene su nekoliko puta srbski vojska gadjali ne kamenje nego pushkama i jednom ranili.Oceni sta je gore.

Paradoksalno

pre 12 godina

Pa zasto B92 ne kaze zasto je do ove tucnjave doslo? Ja cu vam reci ako B92 objavi ovo: Mestani Gracanice su prebijali jednu zenu koja je ,,skrivila'' saobracajku, nakon toga je sledio vec znani Srpski scenario ,,lincovanja'' te mlade zene.Tu su se srecom zatekli navijaci i smirili mestane !

Realno

pre 12 godina

Ma naravno Albanci su zveri,a mi Srbi smo i dalje Nebeski narod,nema veze što smo devedesetih klali i ubijali nedužne Albance,ali ovo što su gađali kamenjem naše vlade auto i što su napisali UCK na manastir,za to će Bog da ih kazni.

Спорозоа

pre 12 godina

Значи ако Албанци нападају онда су навијачи. Ако напад долази од Срба онда су то "српски екстремисти". Свака вам част.

Marko

pre 12 godina

Ček bre, pa zar Kosovo* nije sada demokratsko društvo sa slobodom kretanja za sve ljude, gde se poštuje zakon sada kada su se oslobodili Srba agresora?
Nešto mi tu nije jasno, mora da sam živeo u zabludi...

svetlana

pre 12 godina

Ko je bio u delegaciji Vlade u Pristini i zasto? Valjda javnost zasluzuje da to sazna. Bacanje kamenica je nebitna stvar, to je cak na Balkanu sportska disciplina, bacanje kamena s ramena. Nego ono bitno: Ko je iz Vlade, i zasto, bio u Pristini?

Jovan

pre 12 godina

Za albanci kazite teroristi, a sta kazete za tih tih srpskih terorista iz zandarmerije koji su dva nasih plicajci uhvaceni unutar territorije Republike Kosove.
(RKS, 4. april 2012 20:11)

Kosovo je deo Srbije, a tako mozes da pricas kada nasa policija u Albaniji uhapsi dvojicu terorista, jel bi onda prosla ta prica o upadu na tudju teritoriju. Kosovo ste okupirali, ali svemu dodje kraj, pa ce doci i teroristima i okupatorima na Kosovu.

косовски витез

pre 12 godina

Не могу да верујем када прочитам вест да је у масовној тучи ухапшен један човек, а још мање да су за све ово криви Срби ( жртве ових недела ).
Докле више такво лицемерје, није крив вук што напада овце, него овце које седе у тору!?

ADI

pre 12 godina

Mogu da kazem da je to zalosno bez obzira gde se to desava ali nazalost puno na tome utice i provokacije vlasti u srbiju prema kosovu sa severom i hapsenje ovih dana sto srbija ucinila ludi okrenitese buducnosti ostavite nacionalizam jer od toga u 21 veku sa silom nema nista

Beogradjanin

pre 12 godina

Pa ako je Kosovo Srbija, onda ce srpski policajci istraziti slucaj. Eno, moze Kostunica da im se pridruzi u Pristini i da im moralnu podrsku :)

I da, ne bi bilo lose da neki od nasih politicara ode do Pristine i napravi predizborni miting. Ipak je to veliki grad, kako mogu nasi politicari da ga zanemare, kad je Kosovo deo Srbije?

zoran

pre 12 godina

"Gnjilanac, 4. april 2012 23:21"

Meni lično su deca iz Albanskih sela još davne 1974...5...6 gađala kamenicama auto kada sam poslom išao po Kosmetu i prolazio kroz naselja sa čisto Albanskim stanovništvom. Mene su lično davne 1968. u Sijarinskoj Banji gađala kamenicama deca (čuli smo ih kako pričaju na vašem jeziku i rondaju po šumi iznad Banje) kada sam sa roditeljima bio na jednodnevnom izletu.
Prema tome, te priče da je to zbog ovoga ili zbog onoga i da su to "samo incidenti" nemaju ni trunčicu osnova. Vi radite na tome da budete "nezavisna država" već dva veka i da se pripojite Albaniji i da stvorite "Veliku Albaniju". Pri tome ne birate ni kako ni sa kim ćete to da postignete. I zato, ne budite licemerni nego barem se pokrijte ušima i ćutite. Kolo istorije se okreće i to na Balkanu relativno brzo...

racerx

pre 12 godina

Svaki drugi komentar DIVLJACI, monstrumi varvari... A sta su to uradili, jesu li nekoga ubili, jesu li zapalili tu crkvu ko mi dzamiju?? Pa na katolickoj crkvi u Zemunskom parku su gori grafiti pa niko ne izvestava o tome. Veliki divljaci, zamisli kamenovali predstavnike Vlade, koju nisu ni u zvanicnoj poseti, nego dosli malo da se setaju zbog IZBORA, da pokazu kako smeju da dodju na Kosovo.

Kako da ih ne kamenuju kada su predstavnici vlasti, koja kategoricki porice da smo mi bilo sta lose uradili na Kosovu, sto bi mozda i bilo tacno, da nas oni shleperi puni leseva ne odaju. Pa i Dacic ih je pre 5 dana izazivao svojim politickim govorom, u kome je optuzio EU, Kosovo, Obamu... i porucio im da je dosta da se to vise nece tolerisati... da bi onda dvojicu TERORISTA, kako je sam rekao, pustio za 48 sati. Sta si ih hapsio, kada ih pustas, ako su teroristi, osudite ih pa neka robijaju 50 godina, a posto su pusteni, ovo mi sve vise izgleda, ili da su uhapseni na teritoriji Kosova, ili da su uhapseni kada su zalutali na Srpsku stranu za 2m, cisto da se malo demonstrira sila i da Dacic ima da se slika.

Sta je bilo kada su nase patriote porusile pola Beograda, izlomile sve na svom putu i zapalile Americku ambasadu i dzamiju??? To zasigurno ne moze da se nazove divljastvom i vandalizmom, je li tako? Naravno da ne moze, jer mi smo daleko ispred Albanije, Kosova... Sta je bilo kada su po raznim zabitima po Srbiji otkrivali shlepere sa pobijenim albanskim civilima? Verovatno su sami izvrsili samoubistvo, pa ih prevezli shvarceri, imaju iskustva, jer opste je poznato da diluju drogu.

Veliki deo Srbije ima secanje ko zlatna ribica, zato ovoj zemlji nikada nece biti bolje, jer je ljudima isuvise lako manipulisati!

richie

pre 12 godina

Kada se vlada kamenuje,sta je sve to,provokacija?Kupite kameru,i zaradite koju paricu,PROvocirajte komsije,pa redom...to se uveliko primenjuje,bas sa deco,u demokratskoj svedckoj.I to je trend,i ko je imislio,kriminalci,sud po snimku donosi presudu.Provokacija,i ono pre,sto nije snimljeno,sud ne zanima!Bravo za DEMOkratiju!!!

gazebo

pre 12 godina

E gospodo ovo je rezultat politike koju vodi vas Ministar,g-din SPS-ovac Dacic.
Dok se on busa da ce uraditi ovo ili ono svima koji se usude da urade ovo ili ono, ovo je rezultat.
Agresivan jezik,ucene,mrznja,tipican Milosevicev stil g-da Dacica.Vidi se da je bio dobar djak.

da da

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...
(EhtaEvropa, 5. april 2012 00:01)

Ne. Izgubili smo samo pamet i sistem vrednosti. A ponosa ima dovoljno. nacionalizma, sovinizma, i huliganizma jos vise. A onda se cudimo kad nam neko uzvrati nasom merom.

Traži se transparetnost

pre 12 godina

..."koja je u Pokrajini boravila sa zadatkom da implementira dogovore postignute u tehničkom dijalogu sa vlastima u Prištini"...

Zašto ovo nije najavljeno u javnosti? Ko skriva informacije?

zavesa

pre 12 godina

gde su bezimena,debeli bucko i kompanija "dusebriznika" ? Ajde recite nam i sada kako je kriv Kostunica,kako je PREOKRET jedino resenje (u prevodu,izdajemo narod,prodajemo veru za veceru). doci ce dan za naplatu,samo se nadam da cu to doziveti. A naplate ce biti,a onda cete podvijenih repova,kad vam ne bude lokalnog siledzije Amerike na vasoj strani,svi put pod noge u Albaniju(he, he "Iliriju"). Zivi bili pa videli !

Knez Mihajlo Obrenovic

pre 12 godina

Neko kaze preokret pomaze, neko kaze dvostruki standardi. Srbiji posle svega sto je uradila po regionu ne pomaze apsolutno nista, ne pomazu joj ni 10 Isusa Hristosa da dodju na celo drzave.
Srbija moze samo da prizna poraz, da se odrekne nade da ce Rusi osvojiti svet, a samim tim da ce Srbi dobiti Karlovac Karlobag i Virovitica granice, da priznaju Kosovo i organizuju referendum u Vojvodini posle fer kampanje. Ja sam iz Vojvodine i po nacionalnosti sam Srbin, i da me neko pita da li hocu da zivim sa Hrvatskom, naravno, odmah.
Srbiji sa ovakvom KGB politickom scenom moze da pripada samo Leskovac i Vranje, svi ostali ce pobeci glavom bez obzira.

Toza

pre 12 godina

Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima, i zato su uhapseni nosili daljinomere da se po poznatim orjentirima vode i trude da ne predju granicu. Spijuni kojima nose kalasnjikove i kojima pise veliko policija na ledjima? Smesni smo. Dacic je hteo malo predizborne kampanje, pa sada neka ide na Kosovo da brani Srbe, i neka je bog u pomoci nasem granicaru koga se Albanci na isti nacin docepaju... Vratio nas je Dacic u devedesete..

Brukaj se

pre 12 godina

pa sve je kriv mali slobo sa takvim ljudi vi nikada necete o oslobodite od nacionalizma ja mislim imate pune i pametni ljudi u srbiju koje treba da vodi pravu politiku politiku mirenja i slobodu.
(afrim, 5. april 2012 08:54)

Da nije bilo "velikog" Tacija, kriminalca, trgovca organima, ubice, koji je postao ministar jedne "drzave" ne bi se mali Sloba ovako ni ponasao. Samo ste zagazili gde nije trebalo, dragi Albanci.

Bog cuva Srbe i Srbi cuvaju Boga!!!

pre 12 godina

Bog ce suditi nevernicima!!! Sticice njih kazna Bozija za sve sto rade tom napacenom narodu na Kosovu!!! Bogomolje da napadnu, [uvredljiv opis]!!!

Petar1

pre 12 godina

I mi treba da priznamo njihovu fasistoidnu drzavu!? NIKADA! Vazimo za najvece varvare na svetu, naterani smo i utuvljeno nam je u glavu da smo najgori i da treba da se svima izvinimo. Pogledajte sta rade Ameri, Nemci, Albanci itd. po svetu. Daleko smo od nebeskog naroda kakvim se neki Srbi i dalje smatraju, ali cast treba sacuvati u ovim groznim vremenima. Olako dajemo zemlju za koju je toliko krvi proliveno; kao da ce nam druga pasti sa neba. Pokazimo malo dostojanstva, nemojmo se savijati kako vetar duva.

Jovan

pre 12 godina

Kakav smo mi to narod ? Unistavaju nam svetinje, terorisu narod, a mi sta radimo ? Cutimo ! Umesto da izadje par stotina hiljada ljudi na ulice Beograda i drugih gradova, i samo se pet metara pokrene u pravcu Kosova, bez ikakvih incidenata, tek toliko da pokaze da se ne igraju vise. Ali ne, mi cutimo i ..., znate vec sta sam hteo da kazem. Sramota, sramota , sramota. Isprali su nam mozgove sa evropskom unijom, da zaboravljamo ko smo, sta smo i odakle smo, zaboravili smo da cenimo ljudske vrednosti, da volimo svoju Srbiju, i da ne damo svakoj vrani na nju. Sramota.

Nislija

pre 12 godina

cudno mi je da EU dozvoljava(cutanjem dozvoljava) da albanci zbog nezadovoljstva na srpsku vlast, pucaju, kamenuju, prebijaju ljude a kad Srbi zbog nezadovoljstva na albansku 'vlast' stave 2 grane i 1 gumu na sred ulice,onda EU to smatra velikim demokratskim problemom,koji steti cak i Grckoj.

Косовски витез

pre 12 godina

Дежурни албанцу ја живим у Косовској Митровици која је нашла рецепт за овакве насилнике тако да је север сачуван од тебе и таквих као ти!

Stefan ZEMLJANIN

pre 12 godina

(merrmaninegoje, 4. april 2012 21:50)

Ja li sam ti to radio? Bolesnici se zovu i jedni i drugi, ako si ogorcen juri te bolesnike a ne da se svetis na neduznim ljudima... Stvarno je ljudski narod primitivan do krajne mere. Jedan narod, jedna vera(U COVEKA) i to u celom svetu. Jezik, boja koze i sl ne trebaju da se gledaju! Dodji u Bg i ja cu ti pomoci protiv nekog huligana i primitivca jer takvi ne treba da postoje... Nisi ti Albanac, Siptar, Srbin sta vec, ti si covek rodjen na planeti Zemlji! Isto kao i ja, kao i svi ljudi... Ujedinjena Planeta Zemlja

Shkëmbi!

pre 12 godina

.... svi pomenuti dogadjaji,kamenovanje,nadpisi,svetleca raketa,pucnjava itd.izuzev ovog incidenta u Gracanici (gde su neposredno ugrozeni zivoti) nisu vredni paznje.
U Srbiji jesu izbori pa treba imati vesti za unutarnji konzum. Zapravo sve gore navedeno desava se zbog cinjenice da beogradske vlasti to zele i zato sto za njih to je ,,juzna pokrajina Kosovo i Metohija" a ne Republika Kosvo.

Iz mase..

pre 12 godina

"@ZG
Na zalost rekao si jednu sveopstu javnu istinu, vama je to poslo za rukom, prosli ste nekaznjeno, mi smo pokusali da iskopiramo scenario i dobili smo bombe i gubitak teritorije...za sad."
To kao da si rekao da je prvo bombardiran Drezden a poslje toga da je napadnuta Poljska.
Ne, Srbija je to prvo pokušali stvarajući razne 1. SAO krajine a onda se to pokušalo pretvoriti u države. Nećemo revidirati prošlost. Budimo malo pošteni.
Opet su izmiksani uzroci i posljedice.

remington

pre 12 godina

Jako čudno da jih nisu sačekali cvečem i crvenim tepihima. Koja glupost delegacijeda u ovo nezgodno vreme provocira. Nisu krivi Albanci, kriv je mali Sloba koji nikako da ukapira da je njegovo vreme prošlo 99.

MIHAILO

pre 12 godina

Albanci jeste da imate neku autonomiju,ali daleko ste vi od samostalne drzave.. mislim ja jos nisam cuo za reprezentaciju Kosova u nekom sportu,jos uvek vam nisam video ni jedan klub u nekom evropskom takmicenju,naravno zahvaljujuci nama Srbima jer necemo da vam dozvolimo..jos vas i mnoge velike i znacajne drzave nisu priznale,tako da ne zavaravajte se mnogo.a i ovako vam je bolje,zamislite da imate reprezentaciju u nekom sportu,pa nama natrcite kakvo bi to ponizenje za vs bilo..daleko ste vi od nezavisnosti..

Brana (Smiljin i Strahinjin sin)

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ima li kraja licemernom seruckanju iz ćoška? Izlivi mržnje su komentari na netu a brutalno fizičko nasilje nad ljudima i vandalizam nad spomenicima kulture- to je verovatno demokratsko izražavanje nezadovoljstva zbog toka pregovora BG-PR?! Nego idi ti jarane malo na bošnjačke forume pa vidi kako komentatori redovno svoje sugrađane Srbe nazivaju "smrdi, vlasi, ćetnici" ...

Branko

pre 12 godina

Ši­ri­na kop­ne­ne zo­ne iz­no­si 5km i slovima pet ki­lo­me­tra, kako je moguće da se uz pomoć daljinomera sa Albanske strane uđe u kopnenu zonu a onda da se pređe na teritoriju Srbije. Kako KPS sme da uđe u kopnenu zonu? Ajde što Albanci ulaze u šume u Srbiji i kradu drva pa i da razumem ali šta rade albanski policajci tu, zaista mi nije jasno.

Kosovac

pre 12 godina

Glupanderi glupi! Pa u tim kolima, sto ste ih gadjali, bili su vam prijatelji, ekipa koja izdade i prodade sve Srpsko na Kosovu i Metohiji

Bata

pre 12 godina

Samo nas Preokret moze spasiti ovog ludila. Treba se okrenemo istinskim Evropskim vrednostima, a ko je lud da ostane na Kosovi, neka gi raskomadaju u delove u Zutoj kuci.
(Uros, 4. april 2012 22:28)
Svaka cast za tvoje istinske Evropske vrednosti . Upravo zbog takvih tvojih izjava da se pitam sklopio bih savez sa Severnom Korejom pa se posle ne bi usidio da napises sta si napisao . Kosovo i Metohija je ogroman problem i sa njime se treba suociti a ne bezati od problema za sta se zalaze preokret !!! Ko se politikom bavi od danas do sutra taj sebe ne moze nazvati politicarem .

Dalabu

pre 12 godina

E moj Ivice, pretis reciprocitetom, igras se silom, a svakom je jasno da samo mozes, zajedno sa svakim ko pokusa da zivi na Kosovu ili ode tamo, dobiti po usima. Trebao si bar nesto nauciti od svog politickog oca i idola Slobe. Zbog tvojih predizbornih gafova po ledjima ce dobiti oni nesrecnici koji zive na Kosovu, kao sto su prethodno zbog potrebe da se pljacka po Srbiji stradali ljudi u Hrvatskoj i Bosni, a naravno i na Kosovu.

maxima

pre 12 godina

Svako ko je živeo dole zna da oni sve rade isplanirano i organizovano. Veliki broj pravoslavnih crkava je uništen 17.marta 2004. Neko je samo zatvorio oči... Iskreno se nadam da to neće biti slučaj sa Gračanicom, Visokim Dečanima i veličanstvenom Pećkom patrijaršijom. Preporučila bih svakom gradjaninu Srbije da obidje ove čudesne svetinje, prirodnu lepotu Brnjaka i Gazivoda i ono što su od mogućnosti od KiM-a pa neka razmisle pre nego što se olako odreknu ovog parčeta zemlje.

Sen

pre 12 godina

To nije nista cudno, ipak je to delegacija iz Srbije! I netreba toliku halabuku napraviti od toga, jer Srbija nije u Kosovu pozeljna. Bilo bi veliko cudo da se na primer Polska delegacija ili nedaj boze, nemacka delegacija kamenuje na Kosovu.
A sto se tice grafitija po hramovima, e takvi ima i po dzamijama, pa se ne bune imami. Nego se uzme lepo cetka pa se prfarba , i prica je gotova.
Problem u Gracanicu, to je problem. Huligani treba da se pohapse i pred sud bez pardona.

Rivaldo

pre 12 godina

Ne razumem licemerije. Dacic je kriv za sve sto je policija uhapsila naoruzane Rosa specijalce unutar Srbije. A niko iz kosovske vlad enij ekriv sto hapse obicne kamiondzije koji idu mesec dana u zatvor ili hapse maloletne dvejocice? Molim komsije objasnite mi ...

Cera

pre 12 godina

Jesu li to međuetnički sukobi? Ne ovo nisu sukobi nego su ovo napadi, pa bih molio predstavnike EU i medija da budu precizni u izjavama i izveštajima. Niko se čak nije ni branio da ne ispadne da je to bio sukob a i da bi posledice bile manje. Dvojica privedenih, od tog broja jedan je pušten, istraga je u toku blablabla. Ne, ni mi nismo nikakve cvećke sigurno ali čitajući komentare komšija vidim da se sve ovo ne osuđuje ili se osuđuje sa velikim "ALI". Kod nas barem kada se ovako nešto desi to naiđe na stvarno odlučnu osudu i bez mnogo "ali", a tako i treba. Komšije zapitajte se...

Бо

pre 12 godina

"Svi sa juga znaju da patrole slucajno prelaze granicu desetine puta nedeljno, u pitanju su metri jer to je granica koja ide sumom i brdima...
(Toza, 5. april 2012 11:10)"

Копнена зона безбедности је појас широк 5 километара. Тако да јесу у питању метри, и то 5.000 метара. Ако си икада био у природи, знаш да ходом треба добрих сат и кусур да се пређе око 3 километра на том терену и мање. Што значи да су СЛУЧАЈНО морали да пешаче 4 сата да би избили из КЗБ у цент. Србију. Тако да прича о случајно залуталим полицајцима пада у воду. Посебно кад узмемо у обзир њихове године и националност и то да су врло вероватно учествовали у рату. Опрема коју су носили, носе ВОЈНЕ извиђачке и диверзантске јединице. А били су у њиховим полицијским униформама чисто ако их и ухвати Жандармерија у осматрању њихових положаја могу да се праве блесави и да кажу: Како мољем, ми пољиција Косовес ми се загубиљи.

Lazar

pre 12 godina

Koliko zlobnih komentara,podsmevanja i sicenja ne verujem.Aj sad ako ne podrzavate politiku nekih stranaka cija je svaka druga rec Kosovo da sa zlobnim osmehom na licu se radujete i pametujete na ovakvu vest.Koliko samo komentara sa "hahaha" to je strasno.Vidi se koliko mozga imate u glavi.Ne zaboravite da su to ljudi isti kao i vi-Srbi,koji su podvrgnuti konstantnom sikaniranju pametnjakovici.

james

pre 12 godina

@ Milos, nijednom nisam rekao da podrzavam nasilje, naprotiv ako je nesto sto najvise mrzim na ovom svetu je bas to nasilje, ali trebas svatiti da nasilje radja nasilje. Ako jedan visoki politicar kao Dacic, izadje pred kamerama i u novinama sa velikim zadovoljstvom i dicise njegovim primitivizmom i ponasa se kao da je uhvatio teroriste, a ne dva uniformisana policajca! To pokazuje njegov primitivni mentalitet! Kada jedan visoki drzavnik se ponasa na ovakav nacin, cak kaze za ona dva albanca sto ih je pritvorio ni krive ni duzne samo da se drzi reciprociteta, kao da su ljudi paradajez i paprike i nema veze sto su neduzni, samo je vazan reciprocitet! Onda stvarno nema se sta vise reci.

MK

pre 12 godina

ne nasjedati na provokacije, postovati Ustav Srbije i ne pod svaku cijenu srljati u privatnu tvorevinu EU koja krade od nas teritoriju i sacekati skori trenutak kada ce se geopoliticko kolo okrenuti a Clinton, Bush, Kissinger, Rockefeller i ostala ekipa ne budu vise heroji i oslobodioci napacenih naroda sirom svijeta.

milos

pre 12 godina

@james: Sve to ima smisla i pomirenje i tolerancija. Ni meni se ne sviđa retorika Ivice Dačića. "Jedino" što je u tvom komentaru interesantno je što izgleda nemaš baš ništa protiv da gomila huligana sa noževima izleti iz autobusa i napadne ljude. Isto je izgleda u redu da se puca na verski objekat ili da se kamenjem obrušava na auto u glavnom gradu. Ja sam tako vaspitavan (možda pogrešno) da "retorika" nije uporediva sa "fizičkim nasiljem", pri čemu još mislim i da svako u svom dvorištu treba da čisti. Ja ću na izborima pokazati šta mislim o Dačiću, a iskreno te sažaljevam što živiš na prostoru gde su gornje stvari normalne, pa još misliš i da je to ok.

Mrle

pre 12 godina

Lice koje se vratilo sa utakmice, ucinilo krivicno delo daleko od stadiona nije vise navijac.Ono mora drugacije da se nazove.Novinari u nasoj zemlji(mislim na gotovo sve domace novinare u stampanim i elektronskim medijima) su podlegli pritisku svetske politicke i medijske masinerije.Pa tako vec duze vremena stvari se ne zovu pravim imenima.Ultimatumi i ucene od strane Haga nazivaju ,,saradnja sa haskim tribunalom,,.Kosovo i Metohija je sada ,,Kosovo,,.Nepriznate vlasti na Kosovu i Metohiji nasi dragi novinari nazivaju ,,kosovski zvanicnici,,.Kosovske vlasti??? To je krsenje Ustava drzave Srbije.Vas ocigledno to mnogo ne zanima.Ovo je ocigledan primer da je drzava u haosu a u haosu je sve dozvoljeno.

pera

pre 12 godina

U srbiji huligani u albaniji navijaci? bravo novinari, svaka cast...a vi gradjani slobodno produzite mandat sadasnjoj vlasti akoo zelite i dalje ovo da slusate, sve je ovo zbog njih nastalo.

bivsi tuzlak

pre 12 godina

Jedno prostodusno i humano pitanje: Ovaj izliv mrznje, jarani, spram Albanaca dokle ba? Sta vam to donosi? Mirnije snove, ili?
(Meho Tuzlak, jaran, 5. april 2012 09:12)

Ma donosi nam samo pregrst glupih i licemernih komentara poput ovog gore!

milos

pre 12 godina

potpuno ocekivano. Srbija nema predsednika, pa Albanci sa Kosova mogu da rade sta god zele, tj. ovo je najbolji trenutak da krenu u napad. voleo bih da mogu da kazem 'e ali u Maju kada dobijemo novog predsednika ovoga nece biti', ali svi znamo da je to jedna velika laz.

Jovan

pre 12 godina

Pa lepo vam je Trivanka govorila da ce biti rata...
(znalac, 4. april 2012 19:27)

Pa najbolje bi bilo, da ona ostane na vlasti sa svojim partnerima, pa da proteraju ovo malo ljudi sto je ostalo, da popale ono sto nisu od manastira, da polako krenu sa jugom Srbije, pa kasnije i problem sa Vojvodinom, i da im niko ni rec ne kaze, a kamoli nesto preduzme, jer sa Srbijom moze da radi ko sta hoce, pogotovo ako se dovodi u pitanje EU, jel tako ?

V. Ž., Ugljare kod Prištine

pre 12 godina

Nekima je ovo bezazleno, šala, nekima prilika za političku kampanju, nekima podsmejavanje, ponižavanje tipa "mi smo bolji - oni su gori", nekima prilika da proteraju i ovo malo Srba i nealbanaca što je ovde ostalo, a mi koji živimo par kilometara od Prištine već 13 godina ne smemo da odemo u rođeni grad!

I kada odemo, a to je retko, gotovo da i ne smemo da budemo ono što jesmo, da govorimo (srpski), da se krećemo ko Srbi, da živimo - u svakom smislu te reči, ko Srbi.

Veliki je to grad - niko te ne dira i ne obraća pažnju. Ali zbog ovakvih incidenata, zbog pojedinaca divljaka, živimo neki POLUŽIVOT... Nikada ne znaš kada ćeš da naletiš na budalu i u trenutku ni zbog čega izgubiš život.

Ali, nikako ne kažem da su Albanci loši. Loši su pojedinci kojih ima svuda. Pojedinci zbog kojih postoje glupe teritorije, granice, ograničenja! Ovo je 21. vek. I mi smo samo ograničeni u mozak!

STOP nasilju, seljačenju, nacionalizmu, vandalizmu! Kada ti udare šamar, okreni im drugu stranu!

Pozdrav iz Ugljara kod Prištine

Cera

pre 12 godina

Komšije se nisu baš proslavile sa ovim komentarima, još im je nešto i smešno u celoj ovoj gomili loših vesti od juče. Zašto?

Branko

pre 12 godina

Evo zbog ovih što im se sat obrće kao strujomer kad uključimo grejalicu, traži se od nas da se odreknemo Kosova i Metohije. Ostaćemo bez Kosova da bi se i naš sat okretao brzo pa čak ako je moguće i malo brže. EU nema alternativu.

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Ne znam kako je vladina delegacija dosla do centra Pristine a da je promakla Srbima severno od Ibra?
Dok Srbi spavaju clanovi tajne vladine delegacije ih u potaji implementiraju! A i nas ce da implementiraju ako ponovo glasamo za Njega ili Ga i za Njegove ili Ove!

Dosla vladina delegacija da im u Pristini najostrije pljune pod prozor a Albanci ni to ne dozvolavaju.

Ali kad On resi da bar privremeno napusti frustrirane krave, stoku nasu plemenitu, i izadje iz stale pa im tamo dodje, videce Albanci nasega Bogu!...
Pa kada im On tamo nsjostrije drekne: "I Kosovo i EU!"

Pitanje za djake i vojnike i nevladine organizacije koje se bave zastitom zivotinja odnosno nase stoke plemenite:

Moraju li nase krave da trpe sve ovo sto trpe gradjani Srbije?

beni

pre 12 godina

stvarno mi je zao sto narodi (albanci - serbi) jos pate od ovih gluparinama, a politicari uzivaju sa druge strane...sto vise da politicari iz beograda deluju-postupaju sa nacionalisticki jezik i ponos, to vise i vise samo pali narod da i oni posle postaju nacionalisti, jbg u 21 vek jos je nacionalisticka tema u fazonu.....dacic hapsi KPS, redjepi hapsi MUP a u kraj ja sam 100% siguran da ovi dvoje su se dogovorili da urade to da bi dobili simpatiju naroda i naravno da pobede ne glasanje.......piiihhhhhh muka mi je od sveee..........

MUKNAVI

pre 12 godina

Cvetkovicu da nije bilo ovog kamenovanja mi nebi ni znali da ste otisli na KiM.Sta to opet mucketate iza ledja Naroda?Preteraste bre bas...pa se nemoj Cvetkovicu cuditi ako i ovde pocne kamenovanje ..

Predrag

pre 12 godina

Ne palite se sa obe strane, niti je Srbija drzava, niti je Kosovo drzava. Kada u drzavi vladaju zakoni, prava i obaveze, kada nema nezaposlenih i kada je privreda na nogama, onda mozemo pricati o svemu. Kada politicari kevcu, pustanjem magle, koja njima najvise odgovara, jer lep i raskosan zivot ne pada sa neba, onda to treba nazvati pravim imenom. Pozdrav inteligencijo sa obe strane. Ne zaboravite, izbori su, sta ponuditi sirotinji, rialiti soua malo.

EhtaEvropa

pre 12 godina

Jedan dio naroda pati, jedan ćuti i trpi, jedan vješto ignoriše a mnoge boli briga i samo čekaju EU da nešto padne sa neba...kao narod izgubili smo mnogo u zadnjih 20,30 godina saosjećanje, ponos, karakter...

London

pre 12 godina

Aha, Albancima se pokvario autobus u srpskom mestu i onda oni izašli iz autobusa i napali Srbe?!? I sad neko treba u to da poveruje (a da nije birač sns, srs, sps, dss, a bogami i ds).

habukasan

pre 12 godina

kamenujte politictka vozila,da se zna kuda se krecu,sta ce vam gps ili lokator. samo jedan kamicak,i cela srbija zna gde se ko krece :))))))))

GS

pre 12 godina

da li je ovo uvertira u milosrdnu policijsku akciju da se smiri sever pokrajine? nemiri krecu, pune su novine i TV kojekavih incidenata a onda neko od zapadnih demokrata baci pricu kako je za sve to kriv sever pokrajine i kako to treba da se resi. previse to izgleda dobro orkestrirano a da bi bilo slucajnost