Ponedeljak, 02.04.2012.

14:07

Policajci KPS-a ispitivani

Dvojica pripadnika KPS, uhapšenih u rejonu Merdara, pušteni iz pritvora. Oni su saslušani i protiv njih će biti podneta krivična prijava, kaže Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Policajci KPS-a ispitivani IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Yll

pre 12 godina

Dovoljno je da otvorite ovaj link i videt ćete da je akcija u subotu nije trebalo u opste dogoditi. Nije duznost zandarmerije uciniti redovite granicne patrole. To je bio cirkus Dacica…
http://www.mup.rs/cms_lat/direkcija.nsf/zandarmerija.h

kleo

pre 12 godina

Ej ljudi, svaki granicar sveta je naoruzan, i svaki granicar sveta dok cuva jednu liniju to automatski se cuvaju oba dve linije Granice.
Sramota je uhapsiti bilo kog Granicara dok oni cuvaju mir obe strane granice.
Nijedan Granicar nije dosao do Beograda ili do Pristine na izlet, ali i ako je prekoracio sto metra dalje ili manje pod nikojem cenom ne znaci da zasluzuje corku.
Kosovska Policija cuva i Srbe na Kosovo i sramota je da Srbija uhapse onih koji cuvaju ne samo Albance nego i Srbe sa Kosova.
Ja sam zdrav covek sa zdrav pamet, a vi?.

mozda vijuga

pre 12 godina

Klasika,...prica za unutrasnji konzum naivaca.SPS je maistor za takve price, samo se stite informacija RTS-a devedesetih godina.
Najnovije vesti kazu da: "po istrazi EULEX-a i KFOR-a policajci KPS-a su uhapseni 130 m unutar granica Kosova", sic!!!!!
Dacicu, "Balkanski kasapin" je lagao i varao uverljivije, ti si samo bleda kopija, [klovnu] jedan uobrazeni.

osman

pre 12 godina

poshto se javlam po pervi put na komentare ja bih pitao gracane serbije .vashi politiqari kazhu danisu priznali kosovo kao republika i kazhu da nema granice iz megju kosova i serbije pa onda od gud su znali da policuja kosova preshlla granicu pa probudite se mallo nemjte da kliznite u sred leta na lled

REMINGTON

pre 12 godina

Sve dok bude Srbija imala Jeremića i Dacića i sve dok narod bude to trpeo se neće oporaviti niti spolja niti iznutra. Sve zemlje oko nje idu napred ka prvenstveno boljem životu za njihove građane a ova dvojica, kao naručeni da takav napredak sabotiraju. Bar tako izgleda u praksi.

Pa-pa-paranoja

pre 12 godina

Ujed pcele - pa ne bi ih niko hapsio da nose uniforme srpske policije i da su na njihovom platnom spisku. Isto tako bi hapsili i policajce u leskovcu, da nose teroristicke uniforme, ili da nisu zaposleni u policiji. Znaci, niko nikog ne zez, no ti kanda nisi razabrao "nijanse".

mertur

pre 12 godina

"Imajući u vidu da su pušteni uhapšeni Srbi, ni mi nemamo ništa protiv da i u ovom slučaju sud radi svoj posao", naglasio je Dačić

Kakve to sad imaju veze uhapseni "albanski teroristi" sa onim "nevinim" uhapsenim srbima. Ako su nesto pogresili neka ispastaju ili je to sad bila nekakva izmena ratnih zarobljenika.

Серђо

pre 12 godina

Наоружани полицајци са Космета ухапшени на територији Србије, па пуштени...Аца Булић ухапшен па брже боље пуштен...Независтан и слободан рад полиције, нема шта. А када ухвате некога ко је узео мито од 300-500 еура или злоупотребом службеног положаја оштетио своју сопствену фирму, ето им заплене имовине и притвора од две до три године.

da ne poveruje covek

pre 12 godina

Preko 300 komentara na hapsenje, sad ce biti toliko i na pustanje.
Pa setite se da smo ceo dan slusali da su pripadnici ROSU ( Kosovske policije) zapalili Jarinje, pa uvece ispalo da su uradili nasi huligani u organizaciji kriminalca Veselinovica.
Onaj Dacic je bruka i stamota, nezbiljan, nesposoban, a pre svega bezobziran, gladan vlasti dok je ziv.Pa videlo se da je obicna fotomontaza, na fotografiji jesenja idila od opalog lisca,on prica o Kumanovskom sporazumu, gde je njegov bivsi sef potpisao klasicnu kapitalucaju.
Da ne poveruje covek koliko ljudi padaju na njegove jeftine trikove i lazi.

nada

pre 12 godina

Srbija je ludacki obozavala Milosevica. Skoro ko Tita. Jako se onda naljutila na njega jer nije "obavio posao". U Dacicu srbija je dala Milosevicu sansu za "popravni". Ljubav nije sala. Za posmatranje.

mlekadzija

pre 12 godina

Sramta.
Zasto su pusteni posto su ucinili krivicno delo. Da Dacic mozda ne misli da ce da dodju na sudjenje.,..Nego radili su telefoni nasih evroatlantskih prijatelja...

miso

pre 12 godina

Sud na Kosovu da radi svoje,e moj Dacicu...Trebalo je da se javno izvinete i da platite odstetu porodicama doticnih albanaca za ptetrpljeni strah....Bruka.....

kaiser

pre 12 godina

@Malim Đokicama

Jeli jel to vama krivo što ih je žandarmerija pohapsila?
Čitam i ne verujem, pa vi plačete što ih policija pohapsila xD

@Lokalni Albanci

Vaši su prešli tamo gde nisu smeli. Tačka. Hapsićemo ponovo ako treba, samo li nosom provirite na ovu stranu. I naučite te tobožnje policajce da čitaju karte.

manjina

pre 12 godina

Vesti od politicara koji izlazi svakodnevno iz Srbije vidi se na kraju da je CISTI LAZ.Sad su vam izbori,izaberite pametne politicare.Obecaju brda i doline i na kraju?.

xhafa nga istogu

pre 12 godina

Slazzem se sa komentarom "iii" i da su ih obesili na trgu Slavija ili na Vozdovcu, Terazijama , Zelenom Vencu , Zvezdari, Braca Jerkovic,ili bilo gde drugo, kakve koristi za Srbiju , srpski narod ili srpske politiccare.Ubijeno je oko 13 do 14000 albanaca za vreme rata 1999. god. i sta je dobio srpski narod , Srbija kao drzava ili politicari srbije. Svi znamo sta. Jedno mi je jasno da ona dva policajca na sve licce samo na teroriste ne. To je smessno. Oni koji se3 bave takvim stvarima tessko ih je uhapsiti a pogotovo ne usrted bela dana u nekoj ssumici. No bilo je sto je bilo i porucujem da obe strane u ovakvim situacijama budu uzdrzane od opasnih izjava i neka razum vlada ako imalo ima civilizacije XXI veka i stremljenja za neku ujesdinjenu Evropu.

Ujed pcele

pre 12 godina

Muka mi je vise od ovakvih izjava. Pa kazite vise da li je Kosovo u sastavu srbije ili nije. Ako je u sastavu srbije, zasto onda po beogradu ne hapsite policajce iz Leskovca. I oni se setaju pod oruzjem. Ako Kosovo nije u sastavu Srbije, zasto ste pustili diverzante bez objasnjenja sta su radili na teritoriji druge drzave. Koga bre vise folirate.

Deç(č)anlija

pre 12 godina

... I Redzo i Daco su spremni SVE da rade za fotelju, a vi napadajte verbalno jednog-drugoga oko toga i na ciju su stranu poslani/uhapseni, zasto su uhapseni/pušteni...itd.

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

postoje dve verzije dogadjaja hapsenja kosovskih* granicara.
prvoj verziji oni su presli na teritoriju srbije i tu su uhapseni. u tom slucaju nisu smeli da budu pusteni i dacica treba u zatvor zbog toga sto je pustio agresora.
u drugoj verziji daciceva policija je presla na teritoriju kosova* i otela kosovske granicare. u tom slucaju dacica treba nabiti u zatvor zbog igranja vatrom i izazivanja medjunarodnih incidenata u cilju svoje predizborne kampanje.
prosto ne znam koja mi je od ove dbe verzije price gadnija, a najgadnije mi je sto se nasem narodu ocigledno svidjaju ovakvi "patrijoti" kao dacic.

alek/centralni Kosmet

pre 12 godina

Mislim da su vlasti u Pristini brze bolje odgovorile pozitivno na ovo pustanje,time sto su ponovo poceli da pretresaju auta i da uzimaju tablice od gradjana srpske nacionalnosti.Demokratija nasledjena od zapada ponovo se pokazuje na delu!

gradjanin

pre 12 godina

Pozvati na odgovornost pripadnike Zandarmerije i njihove staresine zbog nepotrebnog izlaganja Srbije diplomatskim pritiscima. Opet general Dikic izigrava velikog srbina i heroja. Dacicu ko ti je kriv sad gledaj kako ti pada rejting kad ga nisi smenio jos pre par meseci posle emisije "izmedju dve vatre". Garantujem da mnoge stvari se ne bi desile,pre svega Zemunci ne bi pokusali bekstvo. Koje je verovatno izrezirano da bi dati general opravdao svoje postavljenje. Sramota za srbiju.

Mare

pre 12 godina

Najgora stvar od svega jeste sto em smo ih uhapsili jer su spijunirali em smo ih pustili, na kraju ne da nam niko nece reci dobro ste postupili da ne dizemo tenzije, ne nego cemo jos mi iz Srbije ispasti teroristi i spijuni a ovi koji su pusteni faktor mira i stabilnosti, to je najveca tuga od svega. Da su ostali u pritvoru ispali bi tlacitelji, sad kad smo ih pustili ispacemo tlacitelji koji igraju igre.

Dejan

pre 12 godina

"Zašto su pušteni? Nelegalna vojna formacija na tlu centralne Srbije, ovo je teroristički akt!"

Mislis kao kad nasi granicari zalutaju u npr. Madjarsku, pa ih Madjari streljaju na licu mesta. Mislim... Teroristi u pandurskim uniformama... Svasta.

Kolasinac

pre 12 godina

Tuzno je sto se ovakvi incidenti koriste u predizborne svrhe i bespotrebno se dizu tenzije. Dva vremesna policajca sa zaostalom opremom sigurno nisu mogli da naruse bezbednost pogranicnog podrucja. A i siguran sam da se ovakvi incidenti desavaju svakodnevno jer se ne zna se gde je granica. U svakom slucaju, ovo je samo zabava za budale, nista drugo.

fatmir

pre 12 godina

Oni su bili za slikanje tamo u Srbiji kao sto su vasi MUP-ovci bile ovdje dole. Thaci & Tadic vrse usluge jednom drugom da se prave kao jaki a oba naroda pate u siromastvo i u iluzije.

Djuran duran

pre 12 godina

Ipak se zna ko vozi traktor (EU) a ko otvara kapiju (Srbi i Albanci), iako ruku na srce Srbi malo vise otvaraju kapiju a albanci ponekad mogu i da se provozaju traktorom. Sve u svemu i mi i oni radimo kako traktorista naredi.

Robovska zemlja

pre 12 godina

Nemojte se cuditi jednog dana ako cujete da se desilo cudo i nakon vise od decenije cekanja Hasim Taci uhapsen i sproveden u specijalni sud u Beogradu, a da je nakon dva dana pusten da se brani sa slobode uz garancije da ce se vratiti iz Pristine na sudjenje. I mi i Albanci radimo ono sto nam narede i tu je kraj svake dalje price i rasrpavke.

cairac

pre 12 godina

bio se dacic osilio prilikom hapsenja kad, ono sto smo svi znali se i desilo. pusteni su ekspresno iz pritvora i nikom nista. toliko od busanja ministra policije.

Sale

pre 12 godina

Lepo sam dao komentar da se Ivica ne busa u grudi jer je Srbija banana drzava pa dobijao minuse.. A evo vam i dokaz da sam bio u pravu. Znate li onaj vic o papagaju u avionu?

Reti

pre 12 godina

@Nenad

Reci mi, prijatelju, koliko godina vec drze ljude u Specijalnom sudu u pritvoru? Mala pomoc, zakonski rok pritvora je dve i po godine.

cesc

pre 12 godina

Po mom misljenju ovo je bio odlican potez,uhapsi i pusti,kao odgovor na seriju hapsenja Srba,medju kojima je bio i radnik poste...Takodje verujem da su Albanci zeljno iscekivali da se ovi kps-ovci zadrze malo vise pa da opet kukaju kako ih ugnjetavamo...Mislim da se mnogo moze nauciti iz ovih poteza,borba za Kosovo i Metohiju nikad nece prestati,ali samo na pametan nacin se mogu ostvariti interesi...

slepi posmatrač

pre 12 godina

i šta bi? pojeo vuk magarca?! haha, e dačiću dačiću to hapšenje u predizborne svrhe će ti se obiti o glavu! i što ih pusti boKte mazo naoružani šetali po centralnoj srbiji, čoveče, čist terorizam...ili su uhapšeni na teritoriji kosova pa prebačeni u centralnu srbiju za slikanje? kao da si od slobe učio brljanje

Rugailo

pre 12 godina

Makar za 500 godina, sve ce da bude drugacije. Doduse nece biti Dacica, ali u junackom epu ce biti vecno opevana hrabrost ovoga junaka u borbi protiv zavojevaca svete srpcke zemlje - Kosova.

PPeca@SER

pre 12 godina

A jesmo im se izvinili?!? Nemoj da ispadnemo losi ljudi... Snimice neka Andjelija jopet film o nama kako smo bili nevaspitani prema naoruzanim ljudima na nasoj teritoriji.
Sada mozemo ocekivati da svako naoruzano lice na ulicama nasih gradova bude pustenom uz osmeh. Pa makar to bio Brejvik ili njemu slican. Nek ide "s Mirom".

Aleksandar

pre 12 godina

@nexhati

Sinko, svi politicari ovoga sveta su korumpirani. Mozda osim u Japanu. Ali svi ostali su itekako korumpirani. Njih boli uvo za narod. U protivnom ne bi bilo cepanja, a ponajvise dozvoljavanja siromastva, rata i ostalih gluposti covecanstva.

Sale

pre 12 godina

Šta je pesnik (Ivica)time hteo da kaže?. Ovim "podvigom" je mali cobe rizikovao da mu vrate pređašnje stanje u kopnenoj bezbednosnoj zoni, što podrazumeva uklanjanje svih policijskih i vojnih snaga Srbije iz zone od 5km unutar teritorije centralne Srbije. Ovakva mogućnost postoji po vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova, a zavisi od bezbednosne procene KFORa, da li postoji opasnost ugrožavanja štićene teritorije Kosova. U periodu nakon stupamja na snagu VTS-a iz Kumanova, a po odredbama iz tog sporazuma, ovaj pojas širine 5km unutar centralne Srbije, bio je bez pripadnika policije i vojske Srbije. To je trajalo sve dok KFOR nije procenio da je rizik od ugrožavanja Kosova beznačajan, pa je nakon toga dozvoljen boravak bezbednosnim snagama Srbije u tom prostoru. Mogućnost zahteva za povlačenje bezbednosnih snaga Srbije iz tog prostora, po VTS-u uvek postoji, ako se za to steknu uslovi, a mali cobe se iz petnih žila trudi da se takvi uslovi steknu. Svi oni koji su "podvig" malog cobeta veličali, verovatno nemaju pojma o odredbama VTSa, pa bi ih na to trebalo podsetiti. U tom slučaju bi malom cobetu rejting pao na -15%, a ne bi porastao na +15%, kako statističari tvrde. Sve ovo se može objasniti izrekom: "ono čega se pametan stidi budala se time ponosi".

užice

pre 12 godina

svaka čast b92 što ne kriješ ovakve informacije kao što ga krije vlada niko da se izjasni niko da kaže ništa šta će biti ko su ti ljudi osećam se nebezbedno u srbiji

Nikola

pre 12 godina

I niko ih nije ispitivao? Mozda su spijunirali nesto ali nije bitno, jel? Vazno da je Dacic bio ¨heroj¨ tog dana i sada nikom nista...
Ne znam da li ce se Vlast makar udostojiti da objasne zasto su pusteni.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

I gde je sad ono "[opis]" cije svako pojavljivanje u javnosti licno dozivljavam kao odrzavanje "Parade Srama" da sad objasni novinarima zasto je BRUKALO Srbiju kada je svako znao da je to hapsenje kosovskih policajaca samo obicna "lakrdija" ?
Zna i Ivica Dacic dobro da mu je pametnije da "dotakne ogolelu zicu od struje" nego bilo koga sa Kosova samo se zbog predstojecih izbora "pravi lud" i izigrava "hrabrost" !

Gjeto 11

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

A zasto su hapseni, (ili kindapovani) kad su znali da njih moraju biti odmah vraceni na Kosovo!?
Bilo je to malo predizborna kampanja, da ljudi u Srbiju da veruje jos ono sto oni ne veruje vise, ili sve je to bilo jedan los scenarijuj sa velikim riziku da Srbija, na kraju mora da plati neku fakturu o svome neodgovornisti?!

Boze...

pre 12 godina

"Kocijančić: Hapšenje pripadnika KPS nije kidnapovanje.
... pozvala Beograd i Prištinu da problem rešavaju dijalogom, a ne selektivnom primenom zakona."

Pa imali te Boze?!

Evropski predstavnik poziva nas Balkance da zakon ne primjenjujemo selektivno???!!! Hvala ti EU! Da nam vi to ne rekoste mi to sami ne bi znali sprovesti... Dobrodosli u NeuroEuro.

Boli glava!!!

Sector

pre 12 godina

Dakle, oni su naše policajce bez razloga držali duže od mesec dana, a za njihov naoružani upad u centralnu Srbiju pritvor dva dana. Objasni nam Dačiću!!!

Poldi

pre 12 godina

Od pocetka sumnjivo a sada providno. Namestaljka Daciceva za unutrasnje politicke potrebe, a svi eksperti za ovakve akcije su mu jos uvek pri ruci.

Ovakve stvari smo gledali u ne tako davnoj proslosti.

zivadinka ovce sisa pripomaze joj radisa

pre 12 godina

pa neka su ih i pustili , dobro je smanjiti tenzije,uhvaltili smo ih pustili bas je smekerski i dobro je da nas ministar ne preti praznom puskom , samo nas bruka na taj nacin

nexhati

pre 12 godina

hallo narod serbije. ja mogu samo da vama kazem da na ovaj nacin kako se G. Dacic Ponasa toje sramota i na kraju celi srbski narod se ponizava u celoj UE. zbog tih gresaka koj se ne sme da desi nijednoj drzavi.
vi imate sada izbore i narod srbije sada ima sansu da glasa za pravog politicara za politicara koj zna da vodi srbiju u bolji zivot naroda a ne da glasate za politicara oni koj misle samo za sfoju fotelje.
i ti politicari koj uvjek vole da imaju problema sa susjedima ni vama ni nikome ne trebamo da ih glasamo jer takvi politicari se profitiraju u takvim slucajevima.
pamet u glavi i pazite kome dajete Glas.
COVJECANSTVO;

beqa pr

pre 12 godina

Znaci mapet show se nastavla svi ovi politicari igraju se za svoje fotelje a mi trazimo posao jer vecina su besposlena a oni se hvataju i pustaju ko tom i jerry

S

pre 12 godina

Civil u Srbiji da ima jedan jedini pištolj, ne bi izašao iz pritvora mesecima. Ali pošto je u pitanju nelegalni policajac, samoproglašene države kojom vladaju ratni zločinci, sa uniformom, pištoljem i automatskom puškom, onda on može da izađe posle dan-dva. Bruka i sramota.

bajrushi eppingen

pre 12 godina

Sta ce reci sada Dacic , ,,, ako su prekrsili zakon i usli u teritoriju druge drzave onda mora se kazniti , ako je ista drzava zasto su kidnapovani, i sad sve na kraju ponovo su pusteni, Dacicu dosta vise tvojih decjih igra , al docice vreme kad se i lazi docice kraj , mozda se tek sada se setio da je ovim cinom sam priznao da je rec o dviju drazava al "kasno janko(dacice) na kosovo stize" pozdrav svim ljudima dobre volje bilo gde bili

doktor

pre 12 godina

kada su ova dvojica uhapsena isti dan su pusteni srpski policajci iz Gnjilana... Ova 2 KPS su sigurno pracena duze vreme i to je iskoristenu kao trampa... I u svetu se to tako radi,nista cudno

Albanac iz EU

pre 12 godina

Naravno da su morali biti pusteni jer su kindapovani unutar Kosova a ne kako su lagali Dacic i ostali i za neke koji pitaju da li ce sada Tadic da se izvinjava pa naravno da bi trabalo i Tadic i Dacic da se izvinjavaju a protiv Dacica i da se podigne optuznica za kindapovanja tudjih policajaca u tudjoj derzavi (ajde sada B92 opet nemojte da objavite nase komentare,necu se zacudjiti ako necete)

iii

pre 12 godina

Pa dobro a sta ste ocekivali, kad ste toliko razocarani? Da ce ih obesiti na Slaviji? To su granicari, nisu nikakvi diverzanti ili sta ti ja znam. Neki oficir im je naredio da idu u patrolu tom rutom i nasi su ih pokupili, nisu oni ljudi krivi za to sto se nasi i njihovi politicari svadjaju. Sutra mogu tako nasu granicnu patrolu da uhapse njihovi, i svakako je bolje da se cela stvar resava na politickom nivou, a ne preko ledja obicnih vojnika koje ionako niko ne pita nista...

eskapada

pre 12 godina

Kad je Dacici bio mali Slobin pionir mogao je i smeo je vise nego danas kao ministar. Dacic danas vise nista ne sme, osim da prica i prica i prica...

Marko

pre 12 godina

Sta bi, pritisnuo vas Veliki brat iz Brisela pa brzo da zataskate situaciju kao da se nista nije desilo..ee Srbijo, Srbijo, izgubila si ti cela nezavisnost odavno.

Raspad Srbije

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna, voleo bih da znam sta smo dobili zauzvrat. Koliko je meni poznato niko od uhapsenih Srba na Kosovu nije pusten. Ili su u zatvoru ili u kucnom pritvoru!

Sector

pre 12 godina

Dakle, oni su naše policajce bez razloga držali duže od mesec dana, a za njihov naoružani upad u centralnu Srbiju pritvor dva dana. Objasni nam Dačiću!!!

Marko

pre 12 godina

Sta bi, pritisnuo vas Veliki brat iz Brisela pa brzo da zataskate situaciju kao da se nista nije desilo..ee Srbijo, Srbijo, izgubila si ti cela nezavisnost odavno.

iii

pre 12 godina

Pa dobro a sta ste ocekivali, kad ste toliko razocarani? Da ce ih obesiti na Slaviji? To su granicari, nisu nikakvi diverzanti ili sta ti ja znam. Neki oficir im je naredio da idu u patrolu tom rutom i nasi su ih pokupili, nisu oni ljudi krivi za to sto se nasi i njihovi politicari svadjaju. Sutra mogu tako nasu granicnu patrolu da uhapse njihovi, i svakako je bolje da se cela stvar resava na politickom nivou, a ne preko ledja obicnih vojnika koje ionako niko ne pita nista...

fatmir

pre 12 godina

Oni su bili za slikanje tamo u Srbiji kao sto su vasi MUP-ovci bile ovdje dole. Thaci & Tadic vrse usluge jednom drugom da se prave kao jaki a oba naroda pate u siromastvo i u iluzije.

slepi posmatrač

pre 12 godina

i šta bi? pojeo vuk magarca?! haha, e dačiću dačiću to hapšenje u predizborne svrhe će ti se obiti o glavu! i što ih pusti boKte mazo naoružani šetali po centralnoj srbiji, čoveče, čist terorizam...ili su uhapšeni na teritoriji kosova pa prebačeni u centralnu srbiju za slikanje? kao da si od slobe učio brljanje

Kolasinac

pre 12 godina

Tuzno je sto se ovakvi incidenti koriste u predizborne svrhe i bespotrebno se dizu tenzije. Dva vremesna policajca sa zaostalom opremom sigurno nisu mogli da naruse bezbednost pogranicnog podrucja. A i siguran sam da se ovakvi incidenti desavaju svakodnevno jer se ne zna se gde je granica. U svakom slucaju, ovo je samo zabava za budale, nista drugo.

Albanac iz EU

pre 12 godina

Naravno da su morali biti pusteni jer su kindapovani unutar Kosova a ne kako su lagali Dacic i ostali i za neke koji pitaju da li ce sada Tadic da se izvinjava pa naravno da bi trabalo i Tadic i Dacic da se izvinjavaju a protiv Dacica i da se podigne optuznica za kindapovanja tudjih policajaca u tudjoj derzavi (ajde sada B92 opet nemojte da objavite nase komentare,necu se zacudjiti ako necete)

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

postoje dve verzije dogadjaja hapsenja kosovskih* granicara.
prvoj verziji oni su presli na teritoriju srbije i tu su uhapseni. u tom slucaju nisu smeli da budu pusteni i dacica treba u zatvor zbog toga sto je pustio agresora.
u drugoj verziji daciceva policija je presla na teritoriju kosova* i otela kosovske granicare. u tom slucaju dacica treba nabiti u zatvor zbog igranja vatrom i izazivanja medjunarodnih incidenata u cilju svoje predizborne kampanje.
prosto ne znam koja mi je od ove dbe verzije price gadnija, a najgadnije mi je sto se nasem narodu ocigledno svidjaju ovakvi "patrijoti" kao dacic.

Gjeto 11

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

A zasto su hapseni, (ili kindapovani) kad su znali da njih moraju biti odmah vraceni na Kosovo!?
Bilo je to malo predizborna kampanja, da ljudi u Srbiju da veruje jos ono sto oni ne veruje vise, ili sve je to bilo jedan los scenarijuj sa velikim riziku da Srbija, na kraju mora da plati neku fakturu o svome neodgovornisti?!

zivadinka ovce sisa pripomaze joj radisa

pre 12 godina

pa neka su ih i pustili , dobro je smanjiti tenzije,uhvaltili smo ih pustili bas je smekerski i dobro je da nas ministar ne preti praznom puskom , samo nas bruka na taj nacin

Sale

pre 12 godina

Šta je pesnik (Ivica)time hteo da kaže?. Ovim "podvigom" je mali cobe rizikovao da mu vrate pređašnje stanje u kopnenoj bezbednosnoj zoni, što podrazumeva uklanjanje svih policijskih i vojnih snaga Srbije iz zone od 5km unutar teritorije centralne Srbije. Ovakva mogućnost postoji po vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova, a zavisi od bezbednosne procene KFORa, da li postoji opasnost ugrožavanja štićene teritorije Kosova. U periodu nakon stupamja na snagu VTS-a iz Kumanova, a po odredbama iz tog sporazuma, ovaj pojas širine 5km unutar centralne Srbije, bio je bez pripadnika policije i vojske Srbije. To je trajalo sve dok KFOR nije procenio da je rizik od ugrožavanja Kosova beznačajan, pa je nakon toga dozvoljen boravak bezbednosnim snagama Srbije u tom prostoru. Mogućnost zahteva za povlačenje bezbednosnih snaga Srbije iz tog prostora, po VTS-u uvek postoji, ako se za to steknu uslovi, a mali cobe se iz petnih žila trudi da se takvi uslovi steknu. Svi oni koji su "podvig" malog cobeta veličali, verovatno nemaju pojma o odredbama VTSa, pa bi ih na to trebalo podsetiti. U tom slučaju bi malom cobetu rejting pao na -15%, a ne bi porastao na +15%, kako statističari tvrde. Sve ovo se može objasniti izrekom: "ono čega se pametan stidi budala se time ponosi".

nexhati

pre 12 godina

hallo narod serbije. ja mogu samo da vama kazem da na ovaj nacin kako se G. Dacic Ponasa toje sramota i na kraju celi srbski narod se ponizava u celoj UE. zbog tih gresaka koj se ne sme da desi nijednoj drzavi.
vi imate sada izbore i narod srbije sada ima sansu da glasa za pravog politicara za politicara koj zna da vodi srbiju u bolji zivot naroda a ne da glasate za politicara oni koj misle samo za sfoju fotelje.
i ti politicari koj uvjek vole da imaju problema sa susjedima ni vama ni nikome ne trebamo da ih glasamo jer takvi politicari se profitiraju u takvim slucajevima.
pamet u glavi i pazite kome dajete Glas.
COVJECANSTVO;

xhafa nga istogu

pre 12 godina

Slazzem se sa komentarom "iii" i da su ih obesili na trgu Slavija ili na Vozdovcu, Terazijama , Zelenom Vencu , Zvezdari, Braca Jerkovic,ili bilo gde drugo, kakve koristi za Srbiju , srpski narod ili srpske politiccare.Ubijeno je oko 13 do 14000 albanaca za vreme rata 1999. god. i sta je dobio srpski narod , Srbija kao drzava ili politicari srbije. Svi znamo sta. Jedno mi je jasno da ona dva policajca na sve licce samo na teroriste ne. To je smessno. Oni koji se3 bave takvim stvarima tessko ih je uhapsiti a pogotovo ne usrted bela dana u nekoj ssumici. No bilo je sto je bilo i porucujem da obe strane u ovakvim situacijama budu uzdrzane od opasnih izjava i neka razum vlada ako imalo ima civilizacije XXI veka i stremljenja za neku ujesdinjenu Evropu.

Nikola

pre 12 godina

I niko ih nije ispitivao? Mozda su spijunirali nesto ali nije bitno, jel? Vazno da je Dacic bio ¨heroj¨ tog dana i sada nikom nista...
Ne znam da li ce se Vlast makar udostojiti da objasne zasto su pusteni.

bajrushi eppingen

pre 12 godina

Sta ce reci sada Dacic , ,,, ako su prekrsili zakon i usli u teritoriju druge drzave onda mora se kazniti , ako je ista drzava zasto su kidnapovani, i sad sve na kraju ponovo su pusteni, Dacicu dosta vise tvojih decjih igra , al docice vreme kad se i lazi docice kraj , mozda se tek sada se setio da je ovim cinom sam priznao da je rec o dviju drazava al "kasno janko(dacice) na kosovo stize" pozdrav svim ljudima dobre volje bilo gde bili

Poldi

pre 12 godina

Od pocetka sumnjivo a sada providno. Namestaljka Daciceva za unutrasnje politicke potrebe, a svi eksperti za ovakve akcije su mu jos uvek pri ruci.

Ovakve stvari smo gledali u ne tako davnoj proslosti.

Ujed pcele

pre 12 godina

Muka mi je vise od ovakvih izjava. Pa kazite vise da li je Kosovo u sastavu srbije ili nije. Ako je u sastavu srbije, zasto onda po beogradu ne hapsite policajce iz Leskovca. I oni se setaju pod oruzjem. Ako Kosovo nije u sastavu Srbije, zasto ste pustili diverzante bez objasnjenja sta su radili na teritoriji druge drzave. Koga bre vise folirate.

Raspad Srbije

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna, voleo bih da znam sta smo dobili zauzvrat. Koliko je meni poznato niko od uhapsenih Srba na Kosovu nije pusten. Ili su u zatvoru ili u kucnom pritvoru!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

I gde je sad ono "[opis]" cije svako pojavljivanje u javnosti licno dozivljavam kao odrzavanje "Parade Srama" da sad objasni novinarima zasto je BRUKALO Srbiju kada je svako znao da je to hapsenje kosovskih policajaca samo obicna "lakrdija" ?
Zna i Ivica Dacic dobro da mu je pametnije da "dotakne ogolelu zicu od struje" nego bilo koga sa Kosova samo se zbog predstojecih izbora "pravi lud" i izigrava "hrabrost" !

beqa pr

pre 12 godina

Znaci mapet show se nastavla svi ovi politicari igraju se za svoje fotelje a mi trazimo posao jer vecina su besposlena a oni se hvataju i pustaju ko tom i jerry

miso

pre 12 godina

Sud na Kosovu da radi svoje,e moj Dacicu...Trebalo je da se javno izvinete i da platite odstetu porodicama doticnih albanaca za ptetrpljeni strah....Bruka.....

eskapada

pre 12 godina

Kad je Dacici bio mali Slobin pionir mogao je i smeo je vise nego danas kao ministar. Dacic danas vise nista ne sme, osim da prica i prica i prica...

cairac

pre 12 godina

bio se dacic osilio prilikom hapsenja kad, ono sto smo svi znali se i desilo. pusteni su ekspresno iz pritvora i nikom nista. toliko od busanja ministra policije.

da ne poveruje covek

pre 12 godina

Preko 300 komentara na hapsenje, sad ce biti toliko i na pustanje.
Pa setite se da smo ceo dan slusali da su pripadnici ROSU ( Kosovske policije) zapalili Jarinje, pa uvece ispalo da su uradili nasi huligani u organizaciji kriminalca Veselinovica.
Onaj Dacic je bruka i stamota, nezbiljan, nesposoban, a pre svega bezobziran, gladan vlasti dok je ziv.Pa videlo se da je obicna fotomontaza, na fotografiji jesenja idila od opalog lisca,on prica o Kumanovskom sporazumu, gde je njegov bivsi sef potpisao klasicnu kapitalucaju.
Da ne poveruje covek koliko ljudi padaju na njegove jeftine trikove i lazi.

Sale

pre 12 godina

Lepo sam dao komentar da se Ivica ne busa u grudi jer je Srbija banana drzava pa dobijao minuse.. A evo vam i dokaz da sam bio u pravu. Znate li onaj vic o papagaju u avionu?

Dejan

pre 12 godina

"Zašto su pušteni? Nelegalna vojna formacija na tlu centralne Srbije, ovo je teroristički akt!"

Mislis kao kad nasi granicari zalutaju u npr. Madjarsku, pa ih Madjari streljaju na licu mesta. Mislim... Teroristi u pandurskim uniformama... Svasta.

Aleksandar

pre 12 godina

@nexhati

Sinko, svi politicari ovoga sveta su korumpirani. Mozda osim u Japanu. Ali svi ostali su itekako korumpirani. Njih boli uvo za narod. U protivnom ne bi bilo cepanja, a ponajvise dozvoljavanja siromastva, rata i ostalih gluposti covecanstva.

S

pre 12 godina

Civil u Srbiji da ima jedan jedini pištolj, ne bi izašao iz pritvora mesecima. Ali pošto je u pitanju nelegalni policajac, samoproglašene države kojom vladaju ratni zločinci, sa uniformom, pištoljem i automatskom puškom, onda on može da izađe posle dan-dva. Bruka i sramota.

Deç(č)anlija

pre 12 godina

... I Redzo i Daco su spremni SVE da rade za fotelju, a vi napadajte verbalno jednog-drugoga oko toga i na ciju su stranu poslani/uhapseni, zasto su uhapseni/pušteni...itd.

Robovska zemlja

pre 12 godina

Nemojte se cuditi jednog dana ako cujete da se desilo cudo i nakon vise od decenije cekanja Hasim Taci uhapsen i sproveden u specijalni sud u Beogradu, a da je nakon dva dana pusten da se brani sa slobode uz garancije da ce se vratiti iz Pristine na sudjenje. I mi i Albanci radimo ono sto nam narede i tu je kraj svake dalje price i rasrpavke.

manjina

pre 12 godina

Vesti od politicara koji izlazi svakodnevno iz Srbije vidi se na kraju da je CISTI LAZ.Sad su vam izbori,izaberite pametne politicare.Obecaju brda i doline i na kraju?.

mlekadzija

pre 12 godina

Sramta.
Zasto su pusteni posto su ucinili krivicno delo. Da Dacic mozda ne misli da ce da dodju na sudjenje.,..Nego radili su telefoni nasih evroatlantskih prijatelja...

Djuran duran

pre 12 godina

Ipak se zna ko vozi traktor (EU) a ko otvara kapiju (Srbi i Albanci), iako ruku na srce Srbi malo vise otvaraju kapiju a albanci ponekad mogu i da se provozaju traktorom. Sve u svemu i mi i oni radimo kako traktorista naredi.

nada

pre 12 godina

Srbija je ludacki obozavala Milosevica. Skoro ko Tita. Jako se onda naljutila na njega jer nije "obavio posao". U Dacicu srbija je dala Milosevicu sansu za "popravni". Ljubav nije sala. Za posmatranje.

užice

pre 12 godina

svaka čast b92 što ne kriješ ovakve informacije kao što ga krije vlada niko da se izjasni niko da kaže ništa šta će biti ko su ti ljudi osećam se nebezbedno u srbiji

gradjanin

pre 12 godina

Pozvati na odgovornost pripadnike Zandarmerije i njihove staresine zbog nepotrebnog izlaganja Srbije diplomatskim pritiscima. Opet general Dikic izigrava velikog srbina i heroja. Dacicu ko ti je kriv sad gledaj kako ti pada rejting kad ga nisi smenio jos pre par meseci posle emisije "izmedju dve vatre". Garantujem da mnoge stvari se ne bi desile,pre svega Zemunci ne bi pokusali bekstvo. Koje je verovatno izrezirano da bi dati general opravdao svoje postavljenje. Sramota za srbiju.

doktor

pre 12 godina

kada su ova dvojica uhapsena isti dan su pusteni srpski policajci iz Gnjilana... Ova 2 KPS su sigurno pracena duze vreme i to je iskoristenu kao trampa... I u svetu se to tako radi,nista cudno

kaiser

pre 12 godina

@Malim Đokicama

Jeli jel to vama krivo što ih je žandarmerija pohapsila?
Čitam i ne verujem, pa vi plačete što ih policija pohapsila xD

@Lokalni Albanci

Vaši su prešli tamo gde nisu smeli. Tačka. Hapsićemo ponovo ako treba, samo li nosom provirite na ovu stranu. I naučite te tobožnje policajce da čitaju karte.

mertur

pre 12 godina

"Imajući u vidu da su pušteni uhapšeni Srbi, ni mi nemamo ništa protiv da i u ovom slučaju sud radi svoj posao", naglasio je Dačić

Kakve to sad imaju veze uhapseni "albanski teroristi" sa onim "nevinim" uhapsenim srbima. Ako su nesto pogresili neka ispastaju ili je to sad bila nekakva izmena ratnih zarobljenika.

alek/centralni Kosmet

pre 12 godina

Mislim da su vlasti u Pristini brze bolje odgovorile pozitivno na ovo pustanje,time sto su ponovo poceli da pretresaju auta i da uzimaju tablice od gradjana srpske nacionalnosti.Demokratija nasledjena od zapada ponovo se pokazuje na delu!

osman

pre 12 godina

poshto se javlam po pervi put na komentare ja bih pitao gracane serbije .vashi politiqari kazhu danisu priznali kosovo kao republika i kazhu da nema granice iz megju kosova i serbije pa onda od gud su znali da policuja kosova preshlla granicu pa probudite se mallo nemjte da kliznite u sred leta na lled

mozda vijuga

pre 12 godina

Klasika,...prica za unutrasnji konzum naivaca.SPS je maistor za takve price, samo se stite informacija RTS-a devedesetih godina.
Najnovije vesti kazu da: "po istrazi EULEX-a i KFOR-a policajci KPS-a su uhapseni 130 m unutar granica Kosova", sic!!!!!
Dacicu, "Balkanski kasapin" je lagao i varao uverljivije, ti si samo bleda kopija, [klovnu] jedan uobrazeni.

Rugailo

pre 12 godina

Makar za 500 godina, sve ce da bude drugacije. Doduse nece biti Dacica, ali u junackom epu ce biti vecno opevana hrabrost ovoga junaka u borbi protiv zavojevaca svete srpcke zemlje - Kosova.

PPeca@SER

pre 12 godina

A jesmo im se izvinili?!? Nemoj da ispadnemo losi ljudi... Snimice neka Andjelija jopet film o nama kako smo bili nevaspitani prema naoruzanim ljudima na nasoj teritoriji.
Sada mozemo ocekivati da svako naoruzano lice na ulicama nasih gradova bude pustenom uz osmeh. Pa makar to bio Brejvik ili njemu slican. Nek ide "s Mirom".

Mare

pre 12 godina

Najgora stvar od svega jeste sto em smo ih uhapsili jer su spijunirali em smo ih pustili, na kraju ne da nam niko nece reci dobro ste postupili da ne dizemo tenzije, ne nego cemo jos mi iz Srbije ispasti teroristi i spijuni a ovi koji su pusteni faktor mira i stabilnosti, to je najveca tuga od svega. Da su ostali u pritvoru ispali bi tlacitelji, sad kad smo ih pustili ispacemo tlacitelji koji igraju igre.

Boze...

pre 12 godina

"Kocijančić: Hapšenje pripadnika KPS nije kidnapovanje.
... pozvala Beograd i Prištinu da problem rešavaju dijalogom, a ne selektivnom primenom zakona."

Pa imali te Boze?!

Evropski predstavnik poziva nas Balkance da zakon ne primjenjujemo selektivno???!!! Hvala ti EU! Da nam vi to ne rekoste mi to sami ne bi znali sprovesti... Dobrodosli u NeuroEuro.

Boli glava!!!

Reti

pre 12 godina

@Nenad

Reci mi, prijatelju, koliko godina vec drze ljude u Specijalnom sudu u pritvoru? Mala pomoc, zakonski rok pritvora je dve i po godine.

REMINGTON

pre 12 godina

Sve dok bude Srbija imala Jeremića i Dacića i sve dok narod bude to trpeo se neće oporaviti niti spolja niti iznutra. Sve zemlje oko nje idu napred ka prvenstveno boljem životu za njihove građane a ova dvojica, kao naručeni da takav napredak sabotiraju. Bar tako izgleda u praksi.

kleo

pre 12 godina

Ej ljudi, svaki granicar sveta je naoruzan, i svaki granicar sveta dok cuva jednu liniju to automatski se cuvaju oba dve linije Granice.
Sramota je uhapsiti bilo kog Granicara dok oni cuvaju mir obe strane granice.
Nijedan Granicar nije dosao do Beograda ili do Pristine na izlet, ali i ako je prekoracio sto metra dalje ili manje pod nikojem cenom ne znaci da zasluzuje corku.
Kosovska Policija cuva i Srbe na Kosovo i sramota je da Srbija uhapse onih koji cuvaju ne samo Albance nego i Srbe sa Kosova.
Ja sam zdrav covek sa zdrav pamet, a vi?.

cesc

pre 12 godina

Po mom misljenju ovo je bio odlican potez,uhapsi i pusti,kao odgovor na seriju hapsenja Srba,medju kojima je bio i radnik poste...Takodje verujem da su Albanci zeljno iscekivali da se ovi kps-ovci zadrze malo vise pa da opet kukaju kako ih ugnjetavamo...Mislim da se mnogo moze nauciti iz ovih poteza,borba za Kosovo i Metohiju nikad nece prestati,ali samo na pametan nacin se mogu ostvariti interesi...

Серђо

pre 12 godina

Наоружани полицајци са Космета ухапшени на територији Србије, па пуштени...Аца Булић ухапшен па брже боље пуштен...Независтан и слободан рад полиције, нема шта. А када ухвате некога ко је узео мито од 300-500 еура или злоупотребом службеног положаја оштетио своју сопствену фирму, ето им заплене имовине и притвора од две до три године.

Yll

pre 12 godina

Dovoljno je da otvorite ovaj link i videt ćete da je akcija u subotu nije trebalo u opste dogoditi. Nije duznost zandarmerije uciniti redovite granicne patrole. To je bio cirkus Dacica…
http://www.mup.rs/cms_lat/direkcija.nsf/zandarmerija.h

Pa-pa-paranoja

pre 12 godina

Ujed pcele - pa ne bi ih niko hapsio da nose uniforme srpske policije i da su na njihovom platnom spisku. Isto tako bi hapsili i policajce u leskovcu, da nose teroristicke uniforme, ili da nisu zaposleni u policiji. Znaci, niko nikog ne zez, no ti kanda nisi razabrao "nijanse".

kaiser

pre 12 godina

@Malim Đokicama

Jeli jel to vama krivo što ih je žandarmerija pohapsila?
Čitam i ne verujem, pa vi plačete što ih policija pohapsila xD

@Lokalni Albanci

Vaši su prešli tamo gde nisu smeli. Tačka. Hapsićemo ponovo ako treba, samo li nosom provirite na ovu stranu. I naučite te tobožnje policajce da čitaju karte.

Albanac iz EU

pre 12 godina

Naravno da su morali biti pusteni jer su kindapovani unutar Kosova a ne kako su lagali Dacic i ostali i za neke koji pitaju da li ce sada Tadic da se izvinjava pa naravno da bi trabalo i Tadic i Dacic da se izvinjavaju a protiv Dacica i da se podigne optuznica za kindapovanja tudjih policajaca u tudjoj derzavi (ajde sada B92 opet nemojte da objavite nase komentare,necu se zacudjiti ako necete)

S

pre 12 godina

Civil u Srbiji da ima jedan jedini pištolj, ne bi izašao iz pritvora mesecima. Ali pošto je u pitanju nelegalni policajac, samoproglašene države kojom vladaju ratni zločinci, sa uniformom, pištoljem i automatskom puškom, onda on može da izađe posle dan-dva. Bruka i sramota.

cesc

pre 12 godina

Po mom misljenju ovo je bio odlican potez,uhapsi i pusti,kao odgovor na seriju hapsenja Srba,medju kojima je bio i radnik poste...Takodje verujem da su Albanci zeljno iscekivali da se ovi kps-ovci zadrze malo vise pa da opet kukaju kako ih ugnjetavamo...Mislim da se mnogo moze nauciti iz ovih poteza,borba za Kosovo i Metohiju nikad nece prestati,ali samo na pametan nacin se mogu ostvariti interesi...

PPeca@SER

pre 12 godina

A jesmo im se izvinili?!? Nemoj da ispadnemo losi ljudi... Snimice neka Andjelija jopet film o nama kako smo bili nevaspitani prema naoruzanim ljudima na nasoj teritoriji.
Sada mozemo ocekivati da svako naoruzano lice na ulicama nasih gradova bude pustenom uz osmeh. Pa makar to bio Brejvik ili njemu slican. Nek ide "s Mirom".

nexhati

pre 12 godina

hallo narod serbije. ja mogu samo da vama kazem da na ovaj nacin kako se G. Dacic Ponasa toje sramota i na kraju celi srbski narod se ponizava u celoj UE. zbog tih gresaka koj se ne sme da desi nijednoj drzavi.
vi imate sada izbore i narod srbije sada ima sansu da glasa za pravog politicara za politicara koj zna da vodi srbiju u bolji zivot naroda a ne da glasate za politicara oni koj misle samo za sfoju fotelje.
i ti politicari koj uvjek vole da imaju problema sa susjedima ni vama ni nikome ne trebamo da ih glasamo jer takvi politicari se profitiraju u takvim slucajevima.
pamet u glavi i pazite kome dajete Glas.
COVJECANSTVO;

Rugailo

pre 12 godina

Makar za 500 godina, sve ce da bude drugacije. Doduse nece biti Dacica, ali u junackom epu ce biti vecno opevana hrabrost ovoga junaka u borbi protiv zavojevaca svete srpcke zemlje - Kosova.

Sector

pre 12 godina

Dakle, oni su naše policajce bez razloga držali duže od mesec dana, a za njihov naoružani upad u centralnu Srbiju pritvor dva dana. Objasni nam Dačiću!!!

Gjeto 11

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

A zasto su hapseni, (ili kindapovani) kad su znali da njih moraju biti odmah vraceni na Kosovo!?
Bilo je to malo predizborna kampanja, da ljudi u Srbiju da veruje jos ono sto oni ne veruje vise, ili sve je to bilo jedan los scenarijuj sa velikim riziku da Srbija, na kraju mora da plati neku fakturu o svome neodgovornisti?!

Boze...

pre 12 godina

"Kocijančić: Hapšenje pripadnika KPS nije kidnapovanje.
... pozvala Beograd i Prištinu da problem rešavaju dijalogom, a ne selektivnom primenom zakona."

Pa imali te Boze?!

Evropski predstavnik poziva nas Balkance da zakon ne primjenjujemo selektivno???!!! Hvala ti EU! Da nam vi to ne rekoste mi to sami ne bi znali sprovesti... Dobrodosli u NeuroEuro.

Boli glava!!!

alek/centralni Kosmet

pre 12 godina

Mislim da su vlasti u Pristini brze bolje odgovorile pozitivno na ovo pustanje,time sto su ponovo poceli da pretresaju auta i da uzimaju tablice od gradjana srpske nacionalnosti.Demokratija nasledjena od zapada ponovo se pokazuje na delu!

zivadinka ovce sisa pripomaze joj radisa

pre 12 godina

pa neka su ih i pustili , dobro je smanjiti tenzije,uhvaltili smo ih pustili bas je smekerski i dobro je da nas ministar ne preti praznom puskom , samo nas bruka na taj nacin

Dejan

pre 12 godina

"Zašto su pušteni? Nelegalna vojna formacija na tlu centralne Srbije, ovo je teroristički akt!"

Mislis kao kad nasi granicari zalutaju u npr. Madjarsku, pa ih Madjari streljaju na licu mesta. Mislim... Teroristi u pandurskim uniformama... Svasta.

Raspad Srbije

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna, voleo bih da znam sta smo dobili zauzvrat. Koliko je meni poznato niko od uhapsenih Srba na Kosovu nije pusten. Ili su u zatvoru ili u kucnom pritvoru!

xhafa nga istogu

pre 12 godina

Slazzem se sa komentarom "iii" i da su ih obesili na trgu Slavija ili na Vozdovcu, Terazijama , Zelenom Vencu , Zvezdari, Braca Jerkovic,ili bilo gde drugo, kakve koristi za Srbiju , srpski narod ili srpske politiccare.Ubijeno je oko 13 do 14000 albanaca za vreme rata 1999. god. i sta je dobio srpski narod , Srbija kao drzava ili politicari srbije. Svi znamo sta. Jedno mi je jasno da ona dva policajca na sve licce samo na teroriste ne. To je smessno. Oni koji se3 bave takvim stvarima tessko ih je uhapsiti a pogotovo ne usrted bela dana u nekoj ssumici. No bilo je sto je bilo i porucujem da obe strane u ovakvim situacijama budu uzdrzane od opasnih izjava i neka razum vlada ako imalo ima civilizacije XXI veka i stremljenja za neku ujesdinjenu Evropu.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pušteni policajci KPS-a iz pritvora

I gde je sad ono "[opis]" cije svako pojavljivanje u javnosti licno dozivljavam kao odrzavanje "Parade Srama" da sad objasni novinarima zasto je BRUKALO Srbiju kada je svako znao da je to hapsenje kosovskih policajaca samo obicna "lakrdija" ?
Zna i Ivica Dacic dobro da mu je pametnije da "dotakne ogolelu zicu od struje" nego bilo koga sa Kosova samo se zbog predstojecih izbora "pravi lud" i izigrava "hrabrost" !

doktor

pre 12 godina

kada su ova dvojica uhapsena isti dan su pusteni srpski policajci iz Gnjilana... Ova 2 KPS su sigurno pracena duze vreme i to je iskoristenu kao trampa... I u svetu se to tako radi,nista cudno

iii

pre 12 godina

Pa dobro a sta ste ocekivali, kad ste toliko razocarani? Da ce ih obesiti na Slaviji? To su granicari, nisu nikakvi diverzanti ili sta ti ja znam. Neki oficir im je naredio da idu u patrolu tom rutom i nasi su ih pokupili, nisu oni ljudi krivi za to sto se nasi i njihovi politicari svadjaju. Sutra mogu tako nasu granicnu patrolu da uhapse njihovi, i svakako je bolje da se cela stvar resava na politickom nivou, a ne preko ledja obicnih vojnika koje ionako niko ne pita nista...

bajrushi eppingen

pre 12 godina

Sta ce reci sada Dacic , ,,, ako su prekrsili zakon i usli u teritoriju druge drzave onda mora se kazniti , ako je ista drzava zasto su kidnapovani, i sad sve na kraju ponovo su pusteni, Dacicu dosta vise tvojih decjih igra , al docice vreme kad se i lazi docice kraj , mozda se tek sada se setio da je ovim cinom sam priznao da je rec o dviju drazava al "kasno janko(dacice) na kosovo stize" pozdrav svim ljudima dobre volje bilo gde bili

mertur

pre 12 godina

"Imajući u vidu da su pušteni uhapšeni Srbi, ni mi nemamo ništa protiv da i u ovom slučaju sud radi svoj posao", naglasio je Dačić

Kakve to sad imaju veze uhapseni "albanski teroristi" sa onim "nevinim" uhapsenim srbima. Ako su nesto pogresili neka ispastaju ili je to sad bila nekakva izmena ratnih zarobljenika.

Nikola

pre 12 godina

I niko ih nije ispitivao? Mozda su spijunirali nesto ali nije bitno, jel? Vazno da je Dacic bio ¨heroj¨ tog dana i sada nikom nista...
Ne znam da li ce se Vlast makar udostojiti da objasne zasto su pusteni.

gradjanin

pre 12 godina

Pozvati na odgovornost pripadnike Zandarmerije i njihove staresine zbog nepotrebnog izlaganja Srbije diplomatskim pritiscima. Opet general Dikic izigrava velikog srbina i heroja. Dacicu ko ti je kriv sad gledaj kako ti pada rejting kad ga nisi smenio jos pre par meseci posle emisije "izmedju dve vatre". Garantujem da mnoge stvari se ne bi desile,pre svega Zemunci ne bi pokusali bekstvo. Koje je verovatno izrezirano da bi dati general opravdao svoje postavljenje. Sramota za srbiju.

Poldi

pre 12 godina

Od pocetka sumnjivo a sada providno. Namestaljka Daciceva za unutrasnje politicke potrebe, a svi eksperti za ovakve akcije su mu jos uvek pri ruci.

Ovakve stvari smo gledali u ne tako davnoj proslosti.

Mare

pre 12 godina

Najgora stvar od svega jeste sto em smo ih uhapsili jer su spijunirali em smo ih pustili, na kraju ne da nam niko nece reci dobro ste postupili da ne dizemo tenzije, ne nego cemo jos mi iz Srbije ispasti teroristi i spijuni a ovi koji su pusteni faktor mira i stabilnosti, to je najveca tuga od svega. Da su ostali u pritvoru ispali bi tlacitelji, sad kad smo ih pustili ispacemo tlacitelji koji igraju igre.

fatmir

pre 12 godina

Oni su bili za slikanje tamo u Srbiji kao sto su vasi MUP-ovci bile ovdje dole. Thaci & Tadic vrse usluge jednom drugom da se prave kao jaki a oba naroda pate u siromastvo i u iluzije.

Robovska zemlja

pre 12 godina

Nemojte se cuditi jednog dana ako cujete da se desilo cudo i nakon vise od decenije cekanja Hasim Taci uhapsen i sproveden u specijalni sud u Beogradu, a da je nakon dva dana pusten da se brani sa slobode uz garancije da ce se vratiti iz Pristine na sudjenje. I mi i Albanci radimo ono sto nam narede i tu je kraj svake dalje price i rasrpavke.

miso

pre 12 godina

Sud na Kosovu da radi svoje,e moj Dacicu...Trebalo je da se javno izvinete i da platite odstetu porodicama doticnih albanaca za ptetrpljeni strah....Bruka.....

Reti

pre 12 godina

@Nenad

Reci mi, prijatelju, koliko godina vec drze ljude u Specijalnom sudu u pritvoru? Mala pomoc, zakonski rok pritvora je dve i po godine.

Kolasinac

pre 12 godina

Tuzno je sto se ovakvi incidenti koriste u predizborne svrhe i bespotrebno se dizu tenzije. Dva vremesna policajca sa zaostalom opremom sigurno nisu mogli da naruse bezbednost pogranicnog podrucja. A i siguran sam da se ovakvi incidenti desavaju svakodnevno jer se ne zna se gde je granica. U svakom slucaju, ovo je samo zabava za budale, nista drugo.

Ujed pcele

pre 12 godina

Muka mi je vise od ovakvih izjava. Pa kazite vise da li je Kosovo u sastavu srbije ili nije. Ako je u sastavu srbije, zasto onda po beogradu ne hapsite policajce iz Leskovca. I oni se setaju pod oruzjem. Ako Kosovo nije u sastavu Srbije, zasto ste pustili diverzante bez objasnjenja sta su radili na teritoriji druge drzave. Koga bre vise folirate.

nada

pre 12 godina

Srbija je ludacki obozavala Milosevica. Skoro ko Tita. Jako se onda naljutila na njega jer nije "obavio posao". U Dacicu srbija je dala Milosevicu sansu za "popravni". Ljubav nije sala. Za posmatranje.

Pa-pa-paranoja

pre 12 godina

Ujed pcele - pa ne bi ih niko hapsio da nose uniforme srpske policije i da su na njihovom platnom spisku. Isto tako bi hapsili i policajce u leskovcu, da nose teroristicke uniforme, ili da nisu zaposleni u policiji. Znaci, niko nikog ne zez, no ti kanda nisi razabrao "nijanse".

eskapada

pre 12 godina

Kad je Dacici bio mali Slobin pionir mogao je i smeo je vise nego danas kao ministar. Dacic danas vise nista ne sme, osim da prica i prica i prica...

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

postoje dve verzije dogadjaja hapsenja kosovskih* granicara.
prvoj verziji oni su presli na teritoriju srbije i tu su uhapseni. u tom slucaju nisu smeli da budu pusteni i dacica treba u zatvor zbog toga sto je pustio agresora.
u drugoj verziji daciceva policija je presla na teritoriju kosova* i otela kosovske granicare. u tom slucaju dacica treba nabiti u zatvor zbog igranja vatrom i izazivanja medjunarodnih incidenata u cilju svoje predizborne kampanje.
prosto ne znam koja mi je od ove dbe verzije price gadnija, a najgadnije mi je sto se nasem narodu ocigledno svidjaju ovakvi "patrijoti" kao dacic.

manjina

pre 12 godina

Vesti od politicara koji izlazi svakodnevno iz Srbije vidi se na kraju da je CISTI LAZ.Sad su vam izbori,izaberite pametne politicare.Obecaju brda i doline i na kraju?.

Marko

pre 12 godina

Sta bi, pritisnuo vas Veliki brat iz Brisela pa brzo da zataskate situaciju kao da se nista nije desilo..ee Srbijo, Srbijo, izgubila si ti cela nezavisnost odavno.

Sale

pre 12 godina

Lepo sam dao komentar da se Ivica ne busa u grudi jer je Srbija banana drzava pa dobijao minuse.. A evo vam i dokaz da sam bio u pravu. Znate li onaj vic o papagaju u avionu?

Серђо

pre 12 godina

Наоружани полицајци са Космета ухапшени на територији Србије, па пуштени...Аца Булић ухапшен па брже боље пуштен...Независтан и слободан рад полиције, нема шта. А када ухвате некога ко је узео мито од 300-500 еура или злоупотребом службеног положаја оштетио своју сопствену фирму, ето им заплене имовине и притвора од две до три године.

užice

pre 12 godina

svaka čast b92 što ne kriješ ovakve informacije kao što ga krije vlada niko da se izjasni niko da kaže ništa šta će biti ko su ti ljudi osećam se nebezbedno u srbiji

Sale

pre 12 godina

Šta je pesnik (Ivica)time hteo da kaže?. Ovim "podvigom" je mali cobe rizikovao da mu vrate pređašnje stanje u kopnenoj bezbednosnoj zoni, što podrazumeva uklanjanje svih policijskih i vojnih snaga Srbije iz zone od 5km unutar teritorije centralne Srbije. Ovakva mogućnost postoji po vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova, a zavisi od bezbednosne procene KFORa, da li postoji opasnost ugrožavanja štićene teritorije Kosova. U periodu nakon stupamja na snagu VTS-a iz Kumanova, a po odredbama iz tog sporazuma, ovaj pojas širine 5km unutar centralne Srbije, bio je bez pripadnika policije i vojske Srbije. To je trajalo sve dok KFOR nije procenio da je rizik od ugrožavanja Kosova beznačajan, pa je nakon toga dozvoljen boravak bezbednosnim snagama Srbije u tom prostoru. Mogućnost zahteva za povlačenje bezbednosnih snaga Srbije iz tog prostora, po VTS-u uvek postoji, ako se za to steknu uslovi, a mali cobe se iz petnih žila trudi da se takvi uslovi steknu. Svi oni koji su "podvig" malog cobeta veličali, verovatno nemaju pojma o odredbama VTSa, pa bi ih na to trebalo podsetiti. U tom slučaju bi malom cobetu rejting pao na -15%, a ne bi porastao na +15%, kako statističari tvrde. Sve ovo se može objasniti izrekom: "ono čega se pametan stidi budala se time ponosi".

mlekadzija

pre 12 godina

Sramta.
Zasto su pusteni posto su ucinili krivicno delo. Da Dacic mozda ne misli da ce da dodju na sudjenje.,..Nego radili su telefoni nasih evroatlantskih prijatelja...

da ne poveruje covek

pre 12 godina

Preko 300 komentara na hapsenje, sad ce biti toliko i na pustanje.
Pa setite se da smo ceo dan slusali da su pripadnici ROSU ( Kosovske policije) zapalili Jarinje, pa uvece ispalo da su uradili nasi huligani u organizaciji kriminalca Veselinovica.
Onaj Dacic je bruka i stamota, nezbiljan, nesposoban, a pre svega bezobziran, gladan vlasti dok je ziv.Pa videlo se da je obicna fotomontaza, na fotografiji jesenja idila od opalog lisca,on prica o Kumanovskom sporazumu, gde je njegov bivsi sef potpisao klasicnu kapitalucaju.
Da ne poveruje covek koliko ljudi padaju na njegove jeftine trikove i lazi.

beqa pr

pre 12 godina

Znaci mapet show se nastavla svi ovi politicari igraju se za svoje fotelje a mi trazimo posao jer vecina su besposlena a oni se hvataju i pustaju ko tom i jerry

Djuran duran

pre 12 godina

Ipak se zna ko vozi traktor (EU) a ko otvara kapiju (Srbi i Albanci), iako ruku na srce Srbi malo vise otvaraju kapiju a albanci ponekad mogu i da se provozaju traktorom. Sve u svemu i mi i oni radimo kako traktorista naredi.

osman

pre 12 godina

poshto se javlam po pervi put na komentare ja bih pitao gracane serbije .vashi politiqari kazhu danisu priznali kosovo kao republika i kazhu da nema granice iz megju kosova i serbije pa onda od gud su znali da policuja kosova preshlla granicu pa probudite se mallo nemjte da kliznite u sred leta na lled

REMINGTON

pre 12 godina

Sve dok bude Srbija imala Jeremića i Dacića i sve dok narod bude to trpeo se neće oporaviti niti spolja niti iznutra. Sve zemlje oko nje idu napred ka prvenstveno boljem životu za njihove građane a ova dvojica, kao naručeni da takav napredak sabotiraju. Bar tako izgleda u praksi.

mozda vijuga

pre 12 godina

Klasika,...prica za unutrasnji konzum naivaca.SPS je maistor za takve price, samo se stite informacija RTS-a devedesetih godina.
Najnovije vesti kazu da: "po istrazi EULEX-a i KFOR-a policajci KPS-a su uhapseni 130 m unutar granica Kosova", sic!!!!!
Dacicu, "Balkanski kasapin" je lagao i varao uverljivije, ti si samo bleda kopija, [klovnu] jedan uobrazeni.

kleo

pre 12 godina

Ej ljudi, svaki granicar sveta je naoruzan, i svaki granicar sveta dok cuva jednu liniju to automatski se cuvaju oba dve linije Granice.
Sramota je uhapsiti bilo kog Granicara dok oni cuvaju mir obe strane granice.
Nijedan Granicar nije dosao do Beograda ili do Pristine na izlet, ali i ako je prekoracio sto metra dalje ili manje pod nikojem cenom ne znaci da zasluzuje corku.
Kosovska Policija cuva i Srbe na Kosovo i sramota je da Srbija uhapse onih koji cuvaju ne samo Albance nego i Srbe sa Kosova.
Ja sam zdrav covek sa zdrav pamet, a vi?.

Aleksandar

pre 12 godina

@nexhati

Sinko, svi politicari ovoga sveta su korumpirani. Mozda osim u Japanu. Ali svi ostali su itekako korumpirani. Njih boli uvo za narod. U protivnom ne bi bilo cepanja, a ponajvise dozvoljavanja siromastva, rata i ostalih gluposti covecanstva.

slepi posmatrač

pre 12 godina

i šta bi? pojeo vuk magarca?! haha, e dačiću dačiću to hapšenje u predizborne svrhe će ti se obiti o glavu! i što ih pusti boKte mazo naoružani šetali po centralnoj srbiji, čoveče, čist terorizam...ili su uhapšeni na teritoriji kosova pa prebačeni u centralnu srbiju za slikanje? kao da si od slobe učio brljanje

Deç(č)anlija

pre 12 godina

... I Redzo i Daco su spremni SVE da rade za fotelju, a vi napadajte verbalno jednog-drugoga oko toga i na ciju su stranu poslani/uhapseni, zasto su uhapseni/pušteni...itd.

Yll

pre 12 godina

Dovoljno je da otvorite ovaj link i videt ćete da je akcija u subotu nije trebalo u opste dogoditi. Nije duznost zandarmerije uciniti redovite granicne patrole. To je bio cirkus Dacica…
http://www.mup.rs/cms_lat/direkcija.nsf/zandarmerija.h

cairac

pre 12 godina

bio se dacic osilio prilikom hapsenja kad, ono sto smo svi znali se i desilo. pusteni su ekspresno iz pritvora i nikom nista. toliko od busanja ministra policije.