Politika

Ponedeljak, 02.04.2012.

00:40

“Predsednik odlaže odluku”

Urednik Politike Dragan Bujošević kaže da predsednik čeka poslednji trenutak da saopšti odluku o datumu predsedničkih izbora, da bi skratio prostor za kampanju.

Izvor: B92

“Predsednik odlaže odluku” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Stanimirka S.

pre 12 godina

Mislila sam da predsednik zapravo zna šta hoće a šta neće i da tu nema mesta nikakvoj dilemi a još manje razmišljanju.

Oliva

pre 12 godina

Što više odlaganja to manja šansa sutra za boljim rezultatom jer iz dana u dan svakom novom izjavom rusi samo svoj ugled i ugled stranke čiji je predsednik.

Милош

pre 12 godina

Најсмешније је када видим овакво позивање на неки Закон. По Закону и она дискотека у Новом Саду где су страдала деца није требало да ради. По Закону и председник државе не може да буде и председник странке, и опет ником ништа. По Закону иста особа не може да се по трећи пут кандидује за председника државе, али се као онај први пут не важи. **** вас тај ваш Закон. Толико сте пукли, или да причам као председник у футуру: толико ћете бре да пукнете...

Пантагруел

pre 12 godina

То је оно као кад мало дете ставиш на ношу, па цела породица нагађа и навија "Хоће ли или неће?"

Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆI

pre 12 godina

Ako aktuelni Predsednik Republike Srbije odluči da izadje na izbore PRE ROKA, Ministar saobraćaja i infrastrukture će podneti žalbu nadležnim organima za plagijat.

Seele

pre 12 godina

Čeka se poslednji čas, kalkuliše se, ali mislim da im ništa više neće pomoći. Svi vidimo dokle nas je dovela demokratska stranka. Daleko od budućnosti. Pre bih rekla u prošlost. Zato, hvala lepo! Ne bismo više!

Beban

pre 12 godina

Srbiju puno kosta i ova izborna kampanja, gde Vas vidimo na svakom koraku! Ne treba nam jos jedna za koji mesec! Gospodine Tadicu, budite dostojanstveni bar jednom, pokazite bar mrvu hrabrosti, ako mislite da ste dosad dobro radili svoj posao-nemate cega da se plasite, zar ne! Ali se meni sve vise cini da Vama bas i nije savest cista...

Branka

pre 12 godina

Pustite coveka neka odlaze! Par dana nam ne znaci nista a njemu mnogo! Neka jos malo uziva u fotelji a onda penzija! Dolaze nove snage spremne za rad, red i disciplinu :D

divina

pre 12 godina

Zašto DS nema još nekog istaknutog člana koji bi mogao da se kandiduje za funkciju Predsednika a da to ne bude iritirajuće za birače? Nije cilj u stranci imati ljude, već kakve ljude.

Zdravko

pre 12 godina

Valja reci da vazi i obrnuto, odnosno da ce se biraci mozda odluciti da daju glas Tadicu ali ne i stranci, do skora sam u to verovao, ali je kampanja pokazala da je Tadic zalegao iza stranke cvrsto sto je lojalno prema stranci ali ne i prema nama ostalima. Ako tako ostane podelice sudbinu stranke na izborima kada god da oni budu.

Ivan

pre 12 godina

Ovo sto Tadic sada radi je koprcanje bespomocnog coveka. Dakle, kada god predsednicki izbori da budu raspisani, odnosno odrzani, on ce biti gubitnik, ukoliko se kandiduje. Mozda planira da podnese ostavku, pa da kandidat DS-a za predsednika Republike bude neko drugi, jer je bezbolnije da sa funkcije ode podnosenjem ostavke radi objedinjavanja izbora, nego porazaom na izborima.

Spavač

pre 12 godina

Za vreme njegovog mandata zatvoreno je 136000 malih i srednjih preduzeća, a on nam govori o očuvanju radnih mesta. Baš cinično. I on bih opet da bude predsednik.

Mileva Jončić

pre 12 godina

Pa šta ste navalili toliko da se raspišu predsednički izbori. Kampanja je počela a tačan datum izbora mora da se usaglasi i sa inostranim mentorima.

millorad

pre 12 godina

Treba poštovati Ustav i zakonsku regulativu vezanuza izbore,iz jednog jednostavnog razloga,da se naučimo da poštujemo ono što smo i proklamovali,zarad početka stvaranja sistema koji će funkcionisati.A to ko će biti izabran je malo važno,jer ovi do sada ničim nisu pokazali da treba da se bave javnim funkcijama,možda bi bili dobri u nekom timu ali kao vođe nikako i nikada više.Zašto onda stvarati euforiju,sem ako to medijima ne donosi koji broj više u dnevnim tiražima.Okrenite se gospodo sutrašnjici,pišite kome je i kako krenulo na bolje,manite se izlizanih tema i kombinatorike,ko će skim i kako.Ne zaluđujte više ovaj narod koji je već dovoljno sluđen dosadašnjom politikom.

Darla

pre 12 godina

Predsednik nema čime da se pohvali osim statusom kandidata. Kandidati možemo da budemo i narednih deset godina. Sve ostalo su prazne priče.

Mirko Bjelić

pre 12 godina

Predsedničku kampanju Tadić je odavno započeo, to što formalno nije raspisao i izbore nema nikakvog značaja. Pa zar nismo svedoci svakodnevnih njegovih obećanja i poruka. No narod je čudo nikada se ne zna.

mikach

pre 12 godina

Kao i uvek,Tadic ceka poslednji trenutak,tako su sve odluke donosene u poslednjem trenutku,pa i kasnimo u svemu.A bili izbori u maju ili krajem godine,mislim da je neminovno da Tadic izgubi,jer mnogo je ogorcenih gradjana i rezultatima vlade i njegovom retorikom.

Vlastimir

pre 12 godina

Mislim da su pomalo zabrinuti za rezultate predstojecih izbora i da sada formiraju strategiju daljih aktivnosti, ali smatram da bi se trebali raspisati i predsednicki izbori pre svega zbog troskova odrzavanja jos jednih izbora tj.kako bi sada "odjednom" i "o istom trosku" obavili izbore na svim nivoima.

maraton

pre 12 godina

Odugovlačenje, kao karakteristika nečije neodlučnosti i straha je karakteristika ove vlasti. U svim bitnim situacijama vlast je bila neodlučna i dezorjentisana, u stahu da li će pogoditi želje svojih mentora i ujedno sačuvati svoje pozicije vlasti. O interesima države i naroda vlast se nije mnogo brinula, kao i njen lider.

Milisav

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče, kada budite pravili analizu zašto ste izgubili ove izbore, znajte da je jedan od razloga i ovo Vaše odugovlačenje i premišljanje. Građani znaju razlog tome ali osim nezadovoljstva učinjenim od strane Vaše stranke, ne vole neodlučne ljude. Ne vole kad njihov Predsednik vodi kampanju svoje stranke i to o trpšku države, odnosno građana.

Uros I

pre 12 godina

Ako je veliki korak priznanje Kosova zarad statusa kandidata, onda vam svaka čast. Sve što ste uradili 2012. godine, mogli ste i 2007. bez da dižete tenzije.

sbrdasdola

pre 12 godina

Ja sam ubedjen da narod vise ne veruje ni rec ovim politickim dinosaurusima. Potrebni su nam mladi, ambiciozni, posteni i sposobni ljudi. Vreme je da se kompletna dvadesetogodisnja garnitura povuce sa scene.

zbunjen

pre 12 godina

oooovaj, jedno pitanje, ako bi neko mogao da mi pojasni... kako tadic moze da se kandiduje kad mu je ovo drugi mandat? zar ustav ne ogranicava na dva mandata? mislim, umereni sam simpatizer tadica, nemam nikakav poseban problem sa njim licno, ali me ovo poprilicno zbunjuje, pa ako bi neko mogao da mi odgovori bio bih zahvalan.

Current93

pre 12 godina

Velika čast Draganu Bujoševiću. Novinar, kojeg sam uz Slavka Ćuruviju uvek gledao i slušao sa velikim uživanjem, ali u ovu prognozu nisam baš siguran...Mislim da bi pobeda na parlamentarnim izborima (koja će svakako biti sigurna) trebala da bude vetar u leđa za predsedničke izbore. Ovaj narod, koliko god da je razočaran u DS, na kraju će ipak glasati za njih jer svaka druga opcija bi bila izolacija zemlje. Zato mislim da bi baš trebalo da sačeka kraj mandata. Par meseci gore-dole ne bi trebalo da predstavlja problem.

nenadbg

pre 12 godina

Kome da poklonimo poverenje, pa ako je dva puta gubio od Nikolica prvi krug kad jos nije bio ukaljan, kako ce sad posle ocajnih rezultata da bude najjaci?

Kakav crni korak ka EU, opao nam je kvalitet zivota u svim parametrima za 100%.

Prle

pre 12 godina

Nista on ne odlaze, mandat mu nije istekao i ne bi trebalo da podnosi ostavku. Dan kad mu istekne mandat raspisace predsednicke izbore i to je to.

Super Mario

pre 12 godina

Jako navijački i "žut" tekst Bujoševića, ja se ne slažem uopšte. DS nema apsolutno nikakve šanse da pobedi 6. maja i to je i njima i svim gradjanima jasno, pitanje je samo sa koliko procenata će da izgube od strane SNS-a i može li to njihov "koalicioni kapacitet" da nadomesti. Ja mislim da ne može i da će razlika biti 10%+. Pri tome Dačić će se opet preokrenuti i napustiti žuti brod koji tone jer mu je najbitnija vlast, a obični ljudi u drugom krugu predsedničkih izbora neće glasati za Tadića čija stranka je već izgubila izbore za parlament,ko će podržati gubitnika? Ovo je moje zaista najrealnije mišljenje bez trunke navijanja za bilo koga, živi bili pa videli.

Ko je razumeo, shvatiće

pre 12 godina

Ne odlaže Tadić odluku zbog 2 ili 3 dana skraćivanja kampanje, već iz istih razloga zbog kojih u večerašnjem "Utisku nedelje" samo jedna izborna lista nije predstavljena "utiskom" niti uopšte komentarisana, kao da je ovih dana na snazi "Obznana" iz 1920. godine.
Nisam ni simpatizer niti glasač te stranke, ali, istini za volju, svemedijska beogradska promocija njenog lidera značajno bi snizila rejting Tadićevom direktnom konkurentu i verovatno mu omogućila pobedu na predsedničkim izborima, ako budu održani 6. i 13.(21) maja. Otud i oklevanje, jer se najverovatnije čeka potvrda iz glavnog grada jedne od zemalja Beneluksa.

milan

pre 12 godina

Ogroman korak je Srbija napravila,cak je krenula i da trci...koje to javno mnjenje vidi bolji zivot sa ovom Vladom,kako,na koji nacin neka mi neko objasni??? Pa nece nam Evropa uredjivati zemlju,ona je cepa,na Kosovu izbora biti nece,a nasi "dragi Evropljani takav stav podrzavaju" ,treba prestati lagati i krasti pa bi onda mogli sami da sredite ovu napacenu zemlju,ja ne zelim da ostanete na vlasti,ne zelim novih 7 milijardi kredita da bi krpili vase greske,NE ZELIM! A i mogao bi profesor psihologije malo u opoziciju ili na raspust,krajnje je vreme! :)

TUTINAC

pre 12 godina

Kolike su sanse da mi glasamo za nekog novog kralja?
Neka svako sebi izabere nekog novog kandidata, neka ga stavi na listu i prepusti stvar gradjanima. Ali obavezno bez kampanje, jer u kampanji nam sve toliko lepo pricaju (lazu) da se plasim da bih izabrao najgoreg.

mikach

pre 12 godina

Kao i uvek,Tadic ceka poslednji trenutak,tako su sve odluke donosene u poslednjem trenutku,pa i kasnimo u svemu.A bili izbori u maju ili krajem godine,mislim da je neminovno da Tadic izgubi,jer mnogo je ogorcenih gradjana i rezultatima vlade i njegovom retorikom.

Darla

pre 12 godina

Predsednik nema čime da se pohvali osim statusom kandidata. Kandidati možemo da budemo i narednih deset godina. Sve ostalo su prazne priče.

Super Mario

pre 12 godina

Jako navijački i "žut" tekst Bujoševića, ja se ne slažem uopšte. DS nema apsolutno nikakve šanse da pobedi 6. maja i to je i njima i svim gradjanima jasno, pitanje je samo sa koliko procenata će da izgube od strane SNS-a i može li to njihov "koalicioni kapacitet" da nadomesti. Ja mislim da ne može i da će razlika biti 10%+. Pri tome Dačić će se opet preokrenuti i napustiti žuti brod koji tone jer mu je najbitnija vlast, a obični ljudi u drugom krugu predsedničkih izbora neće glasati za Tadića čija stranka je već izgubila izbore za parlament,ko će podržati gubitnika? Ovo je moje zaista najrealnije mišljenje bez trunke navijanja za bilo koga, živi bili pa videli.

Ko je razumeo, shvatiće

pre 12 godina

Ne odlaže Tadić odluku zbog 2 ili 3 dana skraćivanja kampanje, već iz istih razloga zbog kojih u večerašnjem "Utisku nedelje" samo jedna izborna lista nije predstavljena "utiskom" niti uopšte komentarisana, kao da je ovih dana na snazi "Obznana" iz 1920. godine.
Nisam ni simpatizer niti glasač te stranke, ali, istini za volju, svemedijska beogradska promocija njenog lidera značajno bi snizila rejting Tadićevom direktnom konkurentu i verovatno mu omogućila pobedu na predsedničkim izborima, ako budu održani 6. i 13.(21) maja. Otud i oklevanje, jer se najverovatnije čeka potvrda iz glavnog grada jedne od zemalja Beneluksa.

Milisav

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče, kada budite pravili analizu zašto ste izgubili ove izbore, znajte da je jedan od razloga i ovo Vaše odugovlačenje i premišljanje. Građani znaju razlog tome ali osim nezadovoljstva učinjenim od strane Vaše stranke, ne vole neodlučne ljude. Ne vole kad njihov Predsednik vodi kampanju svoje stranke i to o trpšku države, odnosno građana.

nenadbg

pre 12 godina

Kome da poklonimo poverenje, pa ako je dva puta gubio od Nikolica prvi krug kad jos nije bio ukaljan, kako ce sad posle ocajnih rezultata da bude najjaci?

Kakav crni korak ka EU, opao nam je kvalitet zivota u svim parametrima za 100%.

Mileva Jončić

pre 12 godina

Pa šta ste navalili toliko da se raspišu predsednički izbori. Kampanja je počela a tačan datum izbora mora da se usaglasi i sa inostranim mentorima.

Spavač

pre 12 godina

Za vreme njegovog mandata zatvoreno je 136000 malih i srednjih preduzeća, a on nam govori o očuvanju radnih mesta. Baš cinično. I on bih opet da bude predsednik.

zbunjen

pre 12 godina

oooovaj, jedno pitanje, ako bi neko mogao da mi pojasni... kako tadic moze da se kandiduje kad mu je ovo drugi mandat? zar ustav ne ogranicava na dva mandata? mislim, umereni sam simpatizer tadica, nemam nikakav poseban problem sa njim licno, ali me ovo poprilicno zbunjuje, pa ako bi neko mogao da mi odgovori bio bih zahvalan.

sbrdasdola

pre 12 godina

Ja sam ubedjen da narod vise ne veruje ni rec ovim politickim dinosaurusima. Potrebni su nam mladi, ambiciozni, posteni i sposobni ljudi. Vreme je da se kompletna dvadesetogodisnja garnitura povuce sa scene.

Mirko Bjelić

pre 12 godina

Predsedničku kampanju Tadić je odavno započeo, to što formalno nije raspisao i izbore nema nikakvog značaja. Pa zar nismo svedoci svakodnevnih njegovih obećanja i poruka. No narod je čudo nikada se ne zna.

milan

pre 12 godina

Ogroman korak je Srbija napravila,cak je krenula i da trci...koje to javno mnjenje vidi bolji zivot sa ovom Vladom,kako,na koji nacin neka mi neko objasni??? Pa nece nam Evropa uredjivati zemlju,ona je cepa,na Kosovu izbora biti nece,a nasi "dragi Evropljani takav stav podrzavaju" ,treba prestati lagati i krasti pa bi onda mogli sami da sredite ovu napacenu zemlju,ja ne zelim da ostanete na vlasti,ne zelim novih 7 milijardi kredita da bi krpili vase greske,NE ZELIM! A i mogao bi profesor psihologije malo u opoziciju ili na raspust,krajnje je vreme! :)

Uros I

pre 12 godina

Ako je veliki korak priznanje Kosova zarad statusa kandidata, onda vam svaka čast. Sve što ste uradili 2012. godine, mogli ste i 2007. bez da dižete tenzije.

Vlastimir

pre 12 godina

Mislim da su pomalo zabrinuti za rezultate predstojecih izbora i da sada formiraju strategiju daljih aktivnosti, ali smatram da bi se trebali raspisati i predsednicki izbori pre svega zbog troskova odrzavanja jos jednih izbora tj.kako bi sada "odjednom" i "o istom trosku" obavili izbore na svim nivoima.

maraton

pre 12 godina

Odugovlačenje, kao karakteristika nečije neodlučnosti i straha je karakteristika ove vlasti. U svim bitnim situacijama vlast je bila neodlučna i dezorjentisana, u stahu da li će pogoditi želje svojih mentora i ujedno sačuvati svoje pozicije vlasti. O interesima države i naroda vlast se nije mnogo brinula, kao i njen lider.

Ivan

pre 12 godina

Ovo sto Tadic sada radi je koprcanje bespomocnog coveka. Dakle, kada god predsednicki izbori da budu raspisani, odnosno odrzani, on ce biti gubitnik, ukoliko se kandiduje. Mozda planira da podnese ostavku, pa da kandidat DS-a za predsednika Republike bude neko drugi, jer je bezbolnije da sa funkcije ode podnosenjem ostavke radi objedinjavanja izbora, nego porazaom na izborima.

TUTINAC

pre 12 godina

Kolike su sanse da mi glasamo za nekog novog kralja?
Neka svako sebi izabere nekog novog kandidata, neka ga stavi na listu i prepusti stvar gradjanima. Ali obavezno bez kampanje, jer u kampanji nam sve toliko lepo pricaju (lazu) da se plasim da bih izabrao najgoreg.

millorad

pre 12 godina

Treba poštovati Ustav i zakonsku regulativu vezanuza izbore,iz jednog jednostavnog razloga,da se naučimo da poštujemo ono što smo i proklamovali,zarad početka stvaranja sistema koji će funkcionisati.A to ko će biti izabran je malo važno,jer ovi do sada ničim nisu pokazali da treba da se bave javnim funkcijama,možda bi bili dobri u nekom timu ali kao vođe nikako i nikada više.Zašto onda stvarati euforiju,sem ako to medijima ne donosi koji broj više u dnevnim tiražima.Okrenite se gospodo sutrašnjici,pišite kome je i kako krenulo na bolje,manite se izlizanih tema i kombinatorike,ko će skim i kako.Ne zaluđujte više ovaj narod koji je već dovoljno sluđen dosadašnjom politikom.

Zdravko

pre 12 godina

Valja reci da vazi i obrnuto, odnosno da ce se biraci mozda odluciti da daju glas Tadicu ali ne i stranci, do skora sam u to verovao, ali je kampanja pokazala da je Tadic zalegao iza stranke cvrsto sto je lojalno prema stranci ali ne i prema nama ostalima. Ako tako ostane podelice sudbinu stranke na izborima kada god da oni budu.

Prle

pre 12 godina

Nista on ne odlaze, mandat mu nije istekao i ne bi trebalo da podnosi ostavku. Dan kad mu istekne mandat raspisace predsednicke izbore i to je to.

Branka

pre 12 godina

Pustite coveka neka odlaze! Par dana nam ne znaci nista a njemu mnogo! Neka jos malo uziva u fotelji a onda penzija! Dolaze nove snage spremne za rad, red i disciplinu :D

Beban

pre 12 godina

Srbiju puno kosta i ova izborna kampanja, gde Vas vidimo na svakom koraku! Ne treba nam jos jedna za koji mesec! Gospodine Tadicu, budite dostojanstveni bar jednom, pokazite bar mrvu hrabrosti, ako mislite da ste dosad dobro radili svoj posao-nemate cega da se plasite, zar ne! Ali se meni sve vise cini da Vama bas i nije savest cista...

Seele

pre 12 godina

Čeka se poslednji čas, kalkuliše se, ali mislim da im ništa više neće pomoći. Svi vidimo dokle nas je dovela demokratska stranka. Daleko od budućnosti. Pre bih rekla u prošlost. Zato, hvala lepo! Ne bismo više!

Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆI

pre 12 godina

Ako aktuelni Predsednik Republike Srbije odluči da izadje na izbore PRE ROKA, Ministar saobraćaja i infrastrukture će podneti žalbu nadležnim organima za plagijat.

Пантагруел

pre 12 godina

То је оно као кад мало дете ставиш на ношу, па цела породица нагађа и навија "Хоће ли или неће?"

Current93

pre 12 godina

Velika čast Draganu Bujoševiću. Novinar, kojeg sam uz Slavka Ćuruviju uvek gledao i slušao sa velikim uživanjem, ali u ovu prognozu nisam baš siguran...Mislim da bi pobeda na parlamentarnim izborima (koja će svakako biti sigurna) trebala da bude vetar u leđa za predsedničke izbore. Ovaj narod, koliko god da je razočaran u DS, na kraju će ipak glasati za njih jer svaka druga opcija bi bila izolacija zemlje. Zato mislim da bi baš trebalo da sačeka kraj mandata. Par meseci gore-dole ne bi trebalo da predstavlja problem.

divina

pre 12 godina

Zašto DS nema još nekog istaknutog člana koji bi mogao da se kandiduje za funkciju Predsednika a da to ne bude iritirajuće za birače? Nije cilj u stranci imati ljude, već kakve ljude.

Милош

pre 12 godina

Најсмешније је када видим овакво позивање на неки Закон. По Закону и она дискотека у Новом Саду где су страдала деца није требало да ради. По Закону и председник државе не може да буде и председник странке, и опет ником ништа. По Закону иста особа не може да се по трећи пут кандидује за председника државе, али се као онај први пут не важи. **** вас тај ваш Закон. Толико сте пукли, или да причам као председник у футуру: толико ћете бре да пукнете...

Stanimirka S.

pre 12 godina

Mislila sam da predsednik zapravo zna šta hoće a šta neće i da tu nema mesta nikakvoj dilemi a još manje razmišljanju.

Oliva

pre 12 godina

Što više odlaganja to manja šansa sutra za boljim rezultatom jer iz dana u dan svakom novom izjavom rusi samo svoj ugled i ugled stranke čiji je predsednik.

Current93

pre 12 godina

Velika čast Draganu Bujoševiću. Novinar, kojeg sam uz Slavka Ćuruviju uvek gledao i slušao sa velikim uživanjem, ali u ovu prognozu nisam baš siguran...Mislim da bi pobeda na parlamentarnim izborima (koja će svakako biti sigurna) trebala da bude vetar u leđa za predsedničke izbore. Ovaj narod, koliko god da je razočaran u DS, na kraju će ipak glasati za njih jer svaka druga opcija bi bila izolacija zemlje. Zato mislim da bi baš trebalo da sačeka kraj mandata. Par meseci gore-dole ne bi trebalo da predstavlja problem.

maraton

pre 12 godina

Odugovlačenje, kao karakteristika nečije neodlučnosti i straha je karakteristika ove vlasti. U svim bitnim situacijama vlast je bila neodlučna i dezorjentisana, u stahu da li će pogoditi želje svojih mentora i ujedno sačuvati svoje pozicije vlasti. O interesima države i naroda vlast se nije mnogo brinula, kao i njen lider.

Darla

pre 12 godina

Predsednik nema čime da se pohvali osim statusom kandidata. Kandidati možemo da budemo i narednih deset godina. Sve ostalo su prazne priče.

Milisav

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče, kada budite pravili analizu zašto ste izgubili ove izbore, znajte da je jedan od razloga i ovo Vaše odugovlačenje i premišljanje. Građani znaju razlog tome ali osim nezadovoljstva učinjenim od strane Vaše stranke, ne vole neodlučne ljude. Ne vole kad njihov Predsednik vodi kampanju svoje stranke i to o trpšku države, odnosno građana.

mikach

pre 12 godina

Kao i uvek,Tadic ceka poslednji trenutak,tako su sve odluke donosene u poslednjem trenutku,pa i kasnimo u svemu.A bili izbori u maju ili krajem godine,mislim da je neminovno da Tadic izgubi,jer mnogo je ogorcenih gradjana i rezultatima vlade i njegovom retorikom.

nenadbg

pre 12 godina

Kome da poklonimo poverenje, pa ako je dva puta gubio od Nikolica prvi krug kad jos nije bio ukaljan, kako ce sad posle ocajnih rezultata da bude najjaci?

Kakav crni korak ka EU, opao nam je kvalitet zivota u svim parametrima za 100%.

Super Mario

pre 12 godina

Jako navijački i "žut" tekst Bujoševića, ja se ne slažem uopšte. DS nema apsolutno nikakve šanse da pobedi 6. maja i to je i njima i svim gradjanima jasno, pitanje je samo sa koliko procenata će da izgube od strane SNS-a i može li to njihov "koalicioni kapacitet" da nadomesti. Ja mislim da ne može i da će razlika biti 10%+. Pri tome Dačić će se opet preokrenuti i napustiti žuti brod koji tone jer mu je najbitnija vlast, a obični ljudi u drugom krugu predsedničkih izbora neće glasati za Tadića čija stranka je već izgubila izbore za parlament,ko će podržati gubitnika? Ovo je moje zaista najrealnije mišljenje bez trunke navijanja za bilo koga, živi bili pa videli.

Prle

pre 12 godina

Nista on ne odlaze, mandat mu nije istekao i ne bi trebalo da podnosi ostavku. Dan kad mu istekne mandat raspisace predsednicke izbore i to je to.

Mileva Jončić

pre 12 godina

Pa šta ste navalili toliko da se raspišu predsednički izbori. Kampanja je počela a tačan datum izbora mora da se usaglasi i sa inostranim mentorima.

millorad

pre 12 godina

Treba poštovati Ustav i zakonsku regulativu vezanuza izbore,iz jednog jednostavnog razloga,da se naučimo da poštujemo ono što smo i proklamovali,zarad početka stvaranja sistema koji će funkcionisati.A to ko će biti izabran je malo važno,jer ovi do sada ničim nisu pokazali da treba da se bave javnim funkcijama,možda bi bili dobri u nekom timu ali kao vođe nikako i nikada više.Zašto onda stvarati euforiju,sem ako to medijima ne donosi koji broj više u dnevnim tiražima.Okrenite se gospodo sutrašnjici,pišite kome je i kako krenulo na bolje,manite se izlizanih tema i kombinatorike,ko će skim i kako.Ne zaluđujte više ovaj narod koji je već dovoljno sluđen dosadašnjom politikom.

Vlastimir

pre 12 godina

Mislim da su pomalo zabrinuti za rezultate predstojecih izbora i da sada formiraju strategiju daljih aktivnosti, ali smatram da bi se trebali raspisati i predsednicki izbori pre svega zbog troskova odrzavanja jos jednih izbora tj.kako bi sada "odjednom" i "o istom trosku" obavili izbore na svim nivoima.

Ivan

pre 12 godina

Ovo sto Tadic sada radi je koprcanje bespomocnog coveka. Dakle, kada god predsednicki izbori da budu raspisani, odnosno odrzani, on ce biti gubitnik, ukoliko se kandiduje. Mozda planira da podnese ostavku, pa da kandidat DS-a za predsednika Republike bude neko drugi, jer je bezbolnije da sa funkcije ode podnosenjem ostavke radi objedinjavanja izbora, nego porazaom na izborima.

Милош

pre 12 godina

Најсмешније је када видим овакво позивање на неки Закон. По Закону и она дискотека у Новом Саду где су страдала деца није требало да ради. По Закону и председник државе не може да буде и председник странке, и опет ником ништа. По Закону иста особа не може да се по трећи пут кандидује за председника државе, али се као онај први пут не важи. **** вас тај ваш Закон. Толико сте пукли, или да причам као председник у футуру: толико ћете бре да пукнете...

TUTINAC

pre 12 godina

Kolike su sanse da mi glasamo za nekog novog kralja?
Neka svako sebi izabere nekog novog kandidata, neka ga stavi na listu i prepusti stvar gradjanima. Ali obavezno bez kampanje, jer u kampanji nam sve toliko lepo pricaju (lazu) da se plasim da bih izabrao najgoreg.

Uros I

pre 12 godina

Ako je veliki korak priznanje Kosova zarad statusa kandidata, onda vam svaka čast. Sve što ste uradili 2012. godine, mogli ste i 2007. bez da dižete tenzije.

Spavač

pre 12 godina

Za vreme njegovog mandata zatvoreno je 136000 malih i srednjih preduzeća, a on nam govori o očuvanju radnih mesta. Baš cinično. I on bih opet da bude predsednik.

Branka

pre 12 godina

Pustite coveka neka odlaze! Par dana nam ne znaci nista a njemu mnogo! Neka jos malo uziva u fotelji a onda penzija! Dolaze nove snage spremne za rad, red i disciplinu :D

divina

pre 12 godina

Zašto DS nema još nekog istaknutog člana koji bi mogao da se kandiduje za funkciju Predsednika a da to ne bude iritirajuće za birače? Nije cilj u stranci imati ljude, već kakve ljude.

Пантагруел

pre 12 godina

То је оно као кад мало дете ставиш на ношу, па цела породица нагађа и навија "Хоће ли или неће?"

Ko je razumeo, shvatiće

pre 12 godina

Ne odlaže Tadić odluku zbog 2 ili 3 dana skraćivanja kampanje, već iz istih razloga zbog kojih u večerašnjem "Utisku nedelje" samo jedna izborna lista nije predstavljena "utiskom" niti uopšte komentarisana, kao da je ovih dana na snazi "Obznana" iz 1920. godine.
Nisam ni simpatizer niti glasač te stranke, ali, istini za volju, svemedijska beogradska promocija njenog lidera značajno bi snizila rejting Tadićevom direktnom konkurentu i verovatno mu omogućila pobedu na predsedničkim izborima, ako budu održani 6. i 13.(21) maja. Otud i oklevanje, jer se najverovatnije čeka potvrda iz glavnog grada jedne od zemalja Beneluksa.

zbunjen

pre 12 godina

oooovaj, jedno pitanje, ako bi neko mogao da mi pojasni... kako tadic moze da se kandiduje kad mu je ovo drugi mandat? zar ustav ne ogranicava na dva mandata? mislim, umereni sam simpatizer tadica, nemam nikakav poseban problem sa njim licno, ali me ovo poprilicno zbunjuje, pa ako bi neko mogao da mi odgovori bio bih zahvalan.

milan

pre 12 godina

Ogroman korak je Srbija napravila,cak je krenula i da trci...koje to javno mnjenje vidi bolji zivot sa ovom Vladom,kako,na koji nacin neka mi neko objasni??? Pa nece nam Evropa uredjivati zemlju,ona je cepa,na Kosovu izbora biti nece,a nasi "dragi Evropljani takav stav podrzavaju" ,treba prestati lagati i krasti pa bi onda mogli sami da sredite ovu napacenu zemlju,ja ne zelim da ostanete na vlasti,ne zelim novih 7 milijardi kredita da bi krpili vase greske,NE ZELIM! A i mogao bi profesor psihologije malo u opoziciju ili na raspust,krajnje je vreme! :)

sbrdasdola

pre 12 godina

Ja sam ubedjen da narod vise ne veruje ni rec ovim politickim dinosaurusima. Potrebni su nam mladi, ambiciozni, posteni i sposobni ljudi. Vreme je da se kompletna dvadesetogodisnja garnitura povuce sa scene.

Mirko Bjelić

pre 12 godina

Predsedničku kampanju Tadić je odavno započeo, to što formalno nije raspisao i izbore nema nikakvog značaja. Pa zar nismo svedoci svakodnevnih njegovih obećanja i poruka. No narod je čudo nikada se ne zna.

Zdravko

pre 12 godina

Valja reci da vazi i obrnuto, odnosno da ce se biraci mozda odluciti da daju glas Tadicu ali ne i stranci, do skora sam u to verovao, ali je kampanja pokazala da je Tadic zalegao iza stranke cvrsto sto je lojalno prema stranci ali ne i prema nama ostalima. Ako tako ostane podelice sudbinu stranke na izborima kada god da oni budu.

Beban

pre 12 godina

Srbiju puno kosta i ova izborna kampanja, gde Vas vidimo na svakom koraku! Ne treba nam jos jedna za koji mesec! Gospodine Tadicu, budite dostojanstveni bar jednom, pokazite bar mrvu hrabrosti, ako mislite da ste dosad dobro radili svoj posao-nemate cega da se plasite, zar ne! Ali se meni sve vise cini da Vama bas i nije savest cista...

Seele

pre 12 godina

Čeka se poslednji čas, kalkuliše se, ali mislim da im ništa više neće pomoći. Svi vidimo dokle nas je dovela demokratska stranka. Daleko od budućnosti. Pre bih rekla u prošlost. Zato, hvala lepo! Ne bismo više!

Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆI

pre 12 godina

Ako aktuelni Predsednik Republike Srbije odluči da izadje na izbore PRE ROKA, Ministar saobraćaja i infrastrukture će podneti žalbu nadležnim organima za plagijat.

Stanimirka S.

pre 12 godina

Mislila sam da predsednik zapravo zna šta hoće a šta neće i da tu nema mesta nikakvoj dilemi a još manje razmišljanju.

Oliva

pre 12 godina

Što više odlaganja to manja šansa sutra za boljim rezultatom jer iz dana u dan svakom novom izjavom rusi samo svoj ugled i ugled stranke čiji je predsednik.