Subota, 31.03.2012.

12:15

Srbija dobija regionalne autoputeve

Izgradnja regionalnog autoputa od Kragujevca do Batočine biće završena do kraja ove godine, kaže potpredsednica vlade Verica Kalanović.

Izvor: Tanjug

Srbija dobija regionalne autoputeve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 12 godina

Bruka je i sramota što nije napravljen pravi autoput Kragujevac-Batočina, jer je u prostornom planu Republike Srbije tu bio planiran autoput, ali onda je došao Velja, i potezom olovke precrtao to što je bilo planirano. Doduše i ovi naši gradski čelnici su se prihvatlili načela daj šta daš (kada nema autoputa, dobar je i magistralni sa po dve trake). Što reče jedan moj prethodnik ovo je ipak kičma Šumadije i umesto da se priča o tome da se nastavi autoput prema Čačku i Kraljevu, mi 10 godina dobijamo parče od 28 km magistralnog puta na ravničarskom terenu. Bruka i sramota.

ima li sta bitnije od infrastrukture?

pre 12 godina

Brzi put a u Batocini ostavili semafor!? O brzini gradnje istog, mene kao zitelja ove zemlje je sramota da govorim... Od puta Novi Sad-Loznica ostade parcence Ruma-Sabac... Ne mogu dalje nabrajati, muka mi je vise stvarno...

kostass

pre 12 godina

Bio sam na nekoj svadbi u nekom mestu izmedju Batocine i Kragujevca pre 5-6 godina i znam da je taj put bio pocet da se jos tada gradi.Verujte mislio sam da je vec napravljen.Kad ono Kalanovicka ponovo pocinje izgradnju. Polako,polako trebace slikanje i za sledece izbore.Ako ga kojim slucajem napravite gde cete se slikati. Propalice.

jole

pre 12 godina

ministarka nema pojma generalno ali 4trake trebaju od pojata do cacka , sabac ruma jer je tamo haos, kragujevcu sigurno a paracin zajecar nema protok saobracaja koji to opravdava.sto se vojvodine tice sigurno treba jedna veza do obilaznice beograda , mislim iz rumunije.begrad cacak sigurno treba.to kaze strukapozdrav

savetnik

pre 12 godina

Svi mi znamo gde bi trebali biti sagradjeni putevi, i svi imamo puste zelje. Te izjave ne znace vise ama bas nista. Sa pricama o koridoru 10 udaviste ali ga ne napraviste. Mante se vise zelja i obecanja! Niko vam vise ne veruje!

Mile

pre 12 godina

Zašto se uvek spominje Vojvodina kao zapostavljena?Mislim da sve ovo nema veze sa nekim pokrajinsko republičkim trvenjima.Zapostavljena je i zapadna Srbija i mnogi delovi zemlje južno od Beograda.Po svemu napisanom Srbiju čine Beograd,Vojvodina i sada Kragujevac.Nas ostale čak ne spominju ni u ovim predizbornim šarenim lažama.

Zmaj

pre 12 godina

Ona se "nada" da ce put biti gotov do kraja godine. Znaci od nje to nista ne zavisi. Dajte nekog od koga zavisi pa da cujemo njegovo misljenje.

mamac

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!
(ciničan, 31. mart 2012 15:46)

A Rumunija je puna autoputeva kako da ne. Mislim da cak imaju manje km nego mi.

Progled

pre 12 godina

Trebaju se izbori održavati svakih 2-3 meseca u ovoj zemlji,jedino tada se radi i gradi.Dakle uzmite ovaj predlog na razmatranje.

DzoCo

pre 12 godina

Pored regionalnih autoputeva Srbija dobija i lunarnu stanicu na mesecu u cilju razvijanja seoskog turizma. Regionalni autoputevi ce imati dvostruku namenu , takodje, ce sluziti kao uzletno-sletna pista za svemirske brodove marke Yugo-Fiat koji ce se proizvoditi u Kragujevcu. ***** Molim vas vezite pojaseve uzlecemo.

stimpi

pre 12 godina

mi nemozemo da zavrsimo medjunarodni koridor vec 20-30 godina jer nema para a ocemo da gradimo lokalne za koje nam tek nece dati pare

Dzok

pre 12 godina

Izgradnja autoputa (ako se ne krade i kraducka) kosta izmedju 3 i 5 miliona evra po kilometru. Cena zavisi od terena..da li je ravnicarski,da li ima tunela,mostova,itd. Cisto da znate otprilike a i mozete da racunate koliko bi para trebalo za razne zelje:) Za 2 milijarde evra bi mogli da napravimo sve autoputeve koji bi nam trebali.

Sinbad

pre 12 godina

Svi ovi autoputevi su preko potrebni Srbiji. Sto pre ih sagradimo, pre cemo zaposliti narod u Srbiji. Nece investitor tamo gde autoputa nema. Najvise stranaca doslo je u Indjiju, Staru Pazovu, Nis, Leskovac, Jagodinu, Suboticu. Sve su to gradovi pored autoputa. Jedino je Gorenje otislo u Valjevo i Zajecar, i imace veliki problem sa plasiranjem robe na trziste.
Samo nije mi jasno, zasto pravac: Temisvar-Vrsac-Beograd (146km). Na tom pravcu osim Vrsca nema vecih gradova. Potreban bi bio jos jedan most na Dunavu kod Beograda.
Zar nije bolji pravac: Temisvar-Kikinda-Zrenjanin-Šajkaš-AutoputBG-NS sa krakom prema Rumi, Autoputu BG-ZG, Sapcu i Loznici.(120km). Tu bi se koristio most na Beskoj, povezala bi se 2 velika grada sa postojecim autoputevima.

Delijanac

pre 12 godina

Kragujevac-Batocina se gradi vec 10 godina i evo koliko je izgradjeno za to vreme, a sad jos dodaje da ce da se raspise tender za resto. Opet obacavate nesto cega nema i pitanje kad ze biti, izbori su cudo. Ne lazite nas vise kao malu decu jer svi imamo vise od dve godine obdanista!

Autonomija

pre 12 godina

@Srbija je nekom majka a nekom maceha

Potpuno si u pravu, odgovornost za regionalne puteve su preneli na Pokrajinu ali su pare ostale u Beogradu. A tako je i sa zeleznicom iako je Vojvodina imala najguscu i najrazvijeniju mrezu zeleznickih pruga u Evropi po jedinici povrsine. Ali sine su skinute, lokomotive pogasene.

GuC

pre 12 godina

Ja sam osedela od čekanja da "dobijemo" autoputeve...hvalite se sa izgradjenih 9 km puta i 90000 u planovima za narednih 300 godina...da li mislite da građani nemaju pojam KAKO i KOLIKo treba za izgradnju autoputeva,samo što vas niko ne pritiska, možda Fijat, uz džeparac.
Vas jednostavno nije briga NI ZA KOGA...pogledajte Hrvatsku, oni su radili 9 km za 9 dana,hiljede km preko kamenitih i planinskih predela, svetskih tunela,sve radi, sve se održava i naplaćuje proporcionalno i manje nego za tih par stotina km u Srbiji...dakle, može se ako "vlast" ozbiljno odluči i krene...od kada znam za sebe ta fatamorgana-Koridor 10 mi zuji u ušima, od odvratnih laži i obećanja...ni 2004 kad je u Atini bila olimpijada, kad su Grci nudili da finansiraju završetak, niste ni projekat imali spreman...baš vas briga, dok je neizgradjenih autoputeva i puteva i puteljaka, izbor mogu da se igraju...

Dr Pera

pre 12 godina

Pogledajte na slici kako asfalt postavljaju preko blatnjavog osnovnog sloja.
Toliko o strucnosti i posecenosti radu, kvalitetu rada i tako dalje.

Robespjer

pre 12 godina

Još nije završen put do Batočine?!!Da ne poveruješ!A svečano otvaranje deonica je bilo 7-8 puta!Malo urade pa se slikaju!Da ne pominjem da je zbog ne postojanja pasarela,nadvožnjaka i podvožnjaka(?) nekim đacima put do škole sa 300 m produžen na 3.400 m!!Reče tada Kalanovićka:"Nacionalni investicioni plan ne pokriva troškove pristupnih saobraćajnica i bla,bla"!Znači nepotpun projekat!Ko je to odobrio treba da odgovara!Bruka!

ciničan

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!

borislav

pre 12 godina

Kao Šumadinca srce me boli što je decenijama politika prema Šumadiji bila diskriminatorska. Ovde je nastala moderna Srbija i iznedrila dve dinastije. To je Titoistima smetalo. I danas,njihovim naslednicima je taj kraj daleko od srca. Put Mladenovac- Topola-Kragujevac- Levač- Rekovac-Kruševac u katastrofalnom je stanju.Zakrpa do zakrpe. A i ono malo što rade već tri godine kod Sabante se već raspada. Prelep kraj postaje sve prazniji. Rekovac - očiti primer.
Ovde se mora izgraditi put u celosti sa TRI TRAKE. On je vertikala Šumadije. Ima li neko da misli o tome? Šumadinci, dignite svoj glas.

besna glista

pre 12 godina

Za neobavestene - nas vec poodavno zaobilaze svi i nismo vise nikakva "kuca na drumu", kako sebe volimo da zamisljamo. Sad sve lepo ide preko Rumunije i Bugarske koje su em u EU pa nema peripetija sa carinjenjem i slicnim glupostima, em imaju vec izgradjene autoputeve, a ne Skadrove na Bojani kao mi. Mi smo svoju sansu odavno protracili, a dok ti koridori i drumovi budu gotovi, normalan svet ce se vec decenijama teleportovati.

ZoranKV

pre 12 godina

Nemojte više molim Vas. Vrlo dobro se sećam kada je ista Vlada zagovarala prodaju Telekoma, sa obrazloženjem, da ne može i ne treba biti državno preduzeće, pokazalo se suprotno, puna su usta bila i Kalanovićki, i Mrkonjiću i Tafiću, da ne nabrajam više auto-puta, Pojate - Preljina i još mnogo mnogo puteva.Dosta više, završite to parče do Kragujevca i koridor 10 pa onda naglabajte i obećavajte.U laži su kratke noge

brodarac sss

pre 12 godina

(Srbija je nekom majka a nekom maceha, 31. mart 2012 13:23)

Dobice, prvo Novi Sad - Zrenjanin, a veci projekat povezivanje Pancevo-Vrsac-Rumunija. Mislim da za 1.5mlrd-2.5mlrd se mogu svi navedeni pravci zavrsiti. Samo neznam sta se ceka toliki priliv stranog novca bi odrzao kurs na par godina. Ja neznam kako vlada sa hiljadu eksperta ne vidi to , sto kapira covek samo sa srednjom skolom razumem da postoje pravno imovinski problemcici al nista se neradi.

Srbija je nekom majka a nekom maceha

pre 12 godina

Da li ce ravni Banat dobiti bilo kakav ozbiljniji put na pravcu sever (horgos)-jug (kovin -smederevo) i time dobiti bilo kakvu sansu da se bar malo razvije ili mozda bolje da svi sebi otkopamo jame i legnemo u njih cekajuci smrt!

zoki

pre 12 godina

Prvo zavrsite kompletan KORIDOR 10 a ne samo neke deonice, pa onda planirajte sta cete dalje . Naravno i to sto se izgradi mora da bude kontrolisano , da se ne bi zakidalo na materijalu ( po par cantimetara debljine manje , par miliona nekom u dzep ). Ovako ce ti novi putevi za par godina izgledati gore nego oni sto su pravljeni u Titovo vreme.

medjutim

pre 12 godina

Napaljeni autonomaši obično mnogo smaraju, ali prilično je idiotski ne praviti planove za ozbiljnije regionalne puteve po Vojvodini, tipa Novi Sad - Zrenjanin, Beograd - Zrenjanin - Kikinda, Pančevo - Kovin - Smederevo, Vrbas - Sombor - prelaz Bački Breg..

o nazovi koridoru 11 na deonici Pančevo - Vršac - prelaz Vatin da ne pričamo..

Srbija je nekom majka a nekom maceha

pre 12 godina

Da li ce ravni Banat dobiti bilo kakav ozbiljniji put na pravcu sever (horgos)-jug (kovin -smederevo) i time dobiti bilo kakvu sansu da se bar malo razvije ili mozda bolje da svi sebi otkopamo jame i legnemo u njih cekajuci smrt!

Dr Pera

pre 12 godina

Pogledajte na slici kako asfalt postavljaju preko blatnjavog osnovnog sloja.
Toliko o strucnosti i posecenosti radu, kvalitetu rada i tako dalje.

besna glista

pre 12 godina

Za neobavestene - nas vec poodavno zaobilaze svi i nismo vise nikakva "kuca na drumu", kako sebe volimo da zamisljamo. Sad sve lepo ide preko Rumunije i Bugarske koje su em u EU pa nema peripetija sa carinjenjem i slicnim glupostima, em imaju vec izgradjene autoputeve, a ne Skadrove na Bojani kao mi. Mi smo svoju sansu odavno protracili, a dok ti koridori i drumovi budu gotovi, normalan svet ce se vec decenijama teleportovati.

medjutim

pre 12 godina

Napaljeni autonomaši obično mnogo smaraju, ali prilično je idiotski ne praviti planove za ozbiljnije regionalne puteve po Vojvodini, tipa Novi Sad - Zrenjanin, Beograd - Zrenjanin - Kikinda, Pančevo - Kovin - Smederevo, Vrbas - Sombor - prelaz Bački Breg..

o nazovi koridoru 11 na deonici Pančevo - Vršac - prelaz Vatin da ne pričamo..

ZoranKV

pre 12 godina

Nemojte više molim Vas. Vrlo dobro se sećam kada je ista Vlada zagovarala prodaju Telekoma, sa obrazloženjem, da ne može i ne treba biti državno preduzeće, pokazalo se suprotno, puna su usta bila i Kalanovićki, i Mrkonjiću i Tafiću, da ne nabrajam više auto-puta, Pojate - Preljina i još mnogo mnogo puteva.Dosta više, završite to parče do Kragujevca i koridor 10 pa onda naglabajte i obećavajte.U laži su kratke noge

zoki

pre 12 godina

Prvo zavrsite kompletan KORIDOR 10 a ne samo neke deonice, pa onda planirajte sta cete dalje . Naravno i to sto se izgradi mora da bude kontrolisano , da se ne bi zakidalo na materijalu ( po par cantimetara debljine manje , par miliona nekom u dzep ). Ovako ce ti novi putevi za par godina izgledati gore nego oni sto su pravljeni u Titovo vreme.

GuC

pre 12 godina

Ja sam osedela od čekanja da "dobijemo" autoputeve...hvalite se sa izgradjenih 9 km puta i 90000 u planovima za narednih 300 godina...da li mislite da građani nemaju pojam KAKO i KOLIKo treba za izgradnju autoputeva,samo što vas niko ne pritiska, možda Fijat, uz džeparac.
Vas jednostavno nije briga NI ZA KOGA...pogledajte Hrvatsku, oni su radili 9 km za 9 dana,hiljede km preko kamenitih i planinskih predela, svetskih tunela,sve radi, sve se održava i naplaćuje proporcionalno i manje nego za tih par stotina km u Srbiji...dakle, može se ako "vlast" ozbiljno odluči i krene...od kada znam za sebe ta fatamorgana-Koridor 10 mi zuji u ušima, od odvratnih laži i obećanja...ni 2004 kad je u Atini bila olimpijada, kad su Grci nudili da finansiraju završetak, niste ni projekat imali spreman...baš vas briga, dok je neizgradjenih autoputeva i puteva i puteljaka, izbor mogu da se igraju...

DzoCo

pre 12 godina

Pored regionalnih autoputeva Srbija dobija i lunarnu stanicu na mesecu u cilju razvijanja seoskog turizma. Regionalni autoputevi ce imati dvostruku namenu , takodje, ce sluziti kao uzletno-sletna pista za svemirske brodove marke Yugo-Fiat koji ce se proizvoditi u Kragujevcu. ***** Molim vas vezite pojaseve uzlecemo.

brodarac sss

pre 12 godina

(Srbija je nekom majka a nekom maceha, 31. mart 2012 13:23)

Dobice, prvo Novi Sad - Zrenjanin, a veci projekat povezivanje Pancevo-Vrsac-Rumunija. Mislim da za 1.5mlrd-2.5mlrd se mogu svi navedeni pravci zavrsiti. Samo neznam sta se ceka toliki priliv stranog novca bi odrzao kurs na par godina. Ja neznam kako vlada sa hiljadu eksperta ne vidi to , sto kapira covek samo sa srednjom skolom razumem da postoje pravno imovinski problemcici al nista se neradi.

borislav

pre 12 godina

Kao Šumadinca srce me boli što je decenijama politika prema Šumadiji bila diskriminatorska. Ovde je nastala moderna Srbija i iznedrila dve dinastije. To je Titoistima smetalo. I danas,njihovim naslednicima je taj kraj daleko od srca. Put Mladenovac- Topola-Kragujevac- Levač- Rekovac-Kruševac u katastrofalnom je stanju.Zakrpa do zakrpe. A i ono malo što rade već tri godine kod Sabante se već raspada. Prelep kraj postaje sve prazniji. Rekovac - očiti primer.
Ovde se mora izgraditi put u celosti sa TRI TRAKE. On je vertikala Šumadije. Ima li neko da misli o tome? Šumadinci, dignite svoj glas.

Delijanac

pre 12 godina

Kragujevac-Batocina se gradi vec 10 godina i evo koliko je izgradjeno za to vreme, a sad jos dodaje da ce da se raspise tender za resto. Opet obacavate nesto cega nema i pitanje kad ze biti, izbori su cudo. Ne lazite nas vise kao malu decu jer svi imamo vise od dve godine obdanista!

Dzok

pre 12 godina

Izgradnja autoputa (ako se ne krade i kraducka) kosta izmedju 3 i 5 miliona evra po kilometru. Cena zavisi od terena..da li je ravnicarski,da li ima tunela,mostova,itd. Cisto da znate otprilike a i mozete da racunate koliko bi para trebalo za razne zelje:) Za 2 milijarde evra bi mogli da napravimo sve autoputeve koji bi nam trebali.

stimpi

pre 12 godina

mi nemozemo da zavrsimo medjunarodni koridor vec 20-30 godina jer nema para a ocemo da gradimo lokalne za koje nam tek nece dati pare

Sinbad

pre 12 godina

Svi ovi autoputevi su preko potrebni Srbiji. Sto pre ih sagradimo, pre cemo zaposliti narod u Srbiji. Nece investitor tamo gde autoputa nema. Najvise stranaca doslo je u Indjiju, Staru Pazovu, Nis, Leskovac, Jagodinu, Suboticu. Sve su to gradovi pored autoputa. Jedino je Gorenje otislo u Valjevo i Zajecar, i imace veliki problem sa plasiranjem robe na trziste.
Samo nije mi jasno, zasto pravac: Temisvar-Vrsac-Beograd (146km). Na tom pravcu osim Vrsca nema vecih gradova. Potreban bi bio jos jedan most na Dunavu kod Beograda.
Zar nije bolji pravac: Temisvar-Kikinda-Zrenjanin-Šajkaš-AutoputBG-NS sa krakom prema Rumi, Autoputu BG-ZG, Sapcu i Loznici.(120km). Tu bi se koristio most na Beskoj, povezala bi se 2 velika grada sa postojecim autoputevima.

Robespjer

pre 12 godina

Još nije završen put do Batočine?!!Da ne poveruješ!A svečano otvaranje deonica je bilo 7-8 puta!Malo urade pa se slikaju!Da ne pominjem da je zbog ne postojanja pasarela,nadvožnjaka i podvožnjaka(?) nekim đacima put do škole sa 300 m produžen na 3.400 m!!Reče tada Kalanovićka:"Nacionalni investicioni plan ne pokriva troškove pristupnih saobraćajnica i bla,bla"!Znači nepotpun projekat!Ko je to odobrio treba da odgovara!Bruka!

Autonomija

pre 12 godina

@Srbija je nekom majka a nekom maceha

Potpuno si u pravu, odgovornost za regionalne puteve su preneli na Pokrajinu ali su pare ostale u Beogradu. A tako je i sa zeleznicom iako je Vojvodina imala najguscu i najrazvijeniju mrezu zeleznickih pruga u Evropi po jedinici povrsine. Ali sine su skinute, lokomotive pogasene.

Mile

pre 12 godina

Zašto se uvek spominje Vojvodina kao zapostavljena?Mislim da sve ovo nema veze sa nekim pokrajinsko republičkim trvenjima.Zapostavljena je i zapadna Srbija i mnogi delovi zemlje južno od Beograda.Po svemu napisanom Srbiju čine Beograd,Vojvodina i sada Kragujevac.Nas ostale čak ne spominju ni u ovim predizbornim šarenim lažama.

ciničan

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!

savetnik

pre 12 godina

Svi mi znamo gde bi trebali biti sagradjeni putevi, i svi imamo puste zelje. Te izjave ne znace vise ama bas nista. Sa pricama o koridoru 10 udaviste ali ga ne napraviste. Mante se vise zelja i obecanja! Niko vam vise ne veruje!

Zmaj

pre 12 godina

Ona se "nada" da ce put biti gotov do kraja godine. Znaci od nje to nista ne zavisi. Dajte nekog od koga zavisi pa da cujemo njegovo misljenje.

mamac

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!
(ciničan, 31. mart 2012 15:46)

A Rumunija je puna autoputeva kako da ne. Mislim da cak imaju manje km nego mi.

jole

pre 12 godina

ministarka nema pojma generalno ali 4trake trebaju od pojata do cacka , sabac ruma jer je tamo haos, kragujevcu sigurno a paracin zajecar nema protok saobracaja koji to opravdava.sto se vojvodine tice sigurno treba jedna veza do obilaznice beograda , mislim iz rumunije.begrad cacak sigurno treba.to kaze strukapozdrav

kostass

pre 12 godina

Bio sam na nekoj svadbi u nekom mestu izmedju Batocine i Kragujevca pre 5-6 godina i znam da je taj put bio pocet da se jos tada gradi.Verujte mislio sam da je vec napravljen.Kad ono Kalanovicka ponovo pocinje izgradnju. Polako,polako trebace slikanje i za sledece izbore.Ako ga kojim slucajem napravite gde cete se slikati. Propalice.

Progled

pre 12 godina

Trebaju se izbori održavati svakih 2-3 meseca u ovoj zemlji,jedino tada se radi i gradi.Dakle uzmite ovaj predlog na razmatranje.

ima li sta bitnije od infrastrukture?

pre 12 godina

Brzi put a u Batocini ostavili semafor!? O brzini gradnje istog, mene kao zitelja ove zemlje je sramota da govorim... Od puta Novi Sad-Loznica ostade parcence Ruma-Sabac... Ne mogu dalje nabrajati, muka mi je vise stvarno...

Sasa

pre 12 godina

Bruka je i sramota što nije napravljen pravi autoput Kragujevac-Batočina, jer je u prostornom planu Republike Srbije tu bio planiran autoput, ali onda je došao Velja, i potezom olovke precrtao to što je bilo planirano. Doduše i ovi naši gradski čelnici su se prihvatlili načela daj šta daš (kada nema autoputa, dobar je i magistralni sa po dve trake). Što reče jedan moj prethodnik ovo je ipak kičma Šumadije i umesto da se priča o tome da se nastavi autoput prema Čačku i Kraljevu, mi 10 godina dobijamo parče od 28 km magistralnog puta na ravničarskom terenu. Bruka i sramota.

ciničan

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!

Autonomija

pre 12 godina

@Srbija je nekom majka a nekom maceha

Potpuno si u pravu, odgovornost za regionalne puteve su preneli na Pokrajinu ali su pare ostale u Beogradu. A tako je i sa zeleznicom iako je Vojvodina imala najguscu i najrazvijeniju mrezu zeleznickih pruga u Evropi po jedinici povrsine. Ali sine su skinute, lokomotive pogasene.

Srbija je nekom majka a nekom maceha

pre 12 godina

Da li ce ravni Banat dobiti bilo kakav ozbiljniji put na pravcu sever (horgos)-jug (kovin -smederevo) i time dobiti bilo kakvu sansu da se bar malo razvije ili mozda bolje da svi sebi otkopamo jame i legnemo u njih cekajuci smrt!

borislav

pre 12 godina

Kao Šumadinca srce me boli što je decenijama politika prema Šumadiji bila diskriminatorska. Ovde je nastala moderna Srbija i iznedrila dve dinastije. To je Titoistima smetalo. I danas,njihovim naslednicima je taj kraj daleko od srca. Put Mladenovac- Topola-Kragujevac- Levač- Rekovac-Kruševac u katastrofalnom je stanju.Zakrpa do zakrpe. A i ono malo što rade već tri godine kod Sabante se već raspada. Prelep kraj postaje sve prazniji. Rekovac - očiti primer.
Ovde se mora izgraditi put u celosti sa TRI TRAKE. On je vertikala Šumadije. Ima li neko da misli o tome? Šumadinci, dignite svoj glas.

besna glista

pre 12 godina

Za neobavestene - nas vec poodavno zaobilaze svi i nismo vise nikakva "kuca na drumu", kako sebe volimo da zamisljamo. Sad sve lepo ide preko Rumunije i Bugarske koje su em u EU pa nema peripetija sa carinjenjem i slicnim glupostima, em imaju vec izgradjene autoputeve, a ne Skadrove na Bojani kao mi. Mi smo svoju sansu odavno protracili, a dok ti koridori i drumovi budu gotovi, normalan svet ce se vec decenijama teleportovati.

medjutim

pre 12 godina

Napaljeni autonomaši obično mnogo smaraju, ali prilično je idiotski ne praviti planove za ozbiljnije regionalne puteve po Vojvodini, tipa Novi Sad - Zrenjanin, Beograd - Zrenjanin - Kikinda, Pančevo - Kovin - Smederevo, Vrbas - Sombor - prelaz Bački Breg..

o nazovi koridoru 11 na deonici Pančevo - Vršac - prelaz Vatin da ne pričamo..

Sinbad

pre 12 godina

Svi ovi autoputevi su preko potrebni Srbiji. Sto pre ih sagradimo, pre cemo zaposliti narod u Srbiji. Nece investitor tamo gde autoputa nema. Najvise stranaca doslo je u Indjiju, Staru Pazovu, Nis, Leskovac, Jagodinu, Suboticu. Sve su to gradovi pored autoputa. Jedino je Gorenje otislo u Valjevo i Zajecar, i imace veliki problem sa plasiranjem robe na trziste.
Samo nije mi jasno, zasto pravac: Temisvar-Vrsac-Beograd (146km). Na tom pravcu osim Vrsca nema vecih gradova. Potreban bi bio jos jedan most na Dunavu kod Beograda.
Zar nije bolji pravac: Temisvar-Kikinda-Zrenjanin-Šajkaš-AutoputBG-NS sa krakom prema Rumi, Autoputu BG-ZG, Sapcu i Loznici.(120km). Tu bi se koristio most na Beskoj, povezala bi se 2 velika grada sa postojecim autoputevima.

DzoCo

pre 12 godina

Pored regionalnih autoputeva Srbija dobija i lunarnu stanicu na mesecu u cilju razvijanja seoskog turizma. Regionalni autoputevi ce imati dvostruku namenu , takodje, ce sluziti kao uzletno-sletna pista za svemirske brodove marke Yugo-Fiat koji ce se proizvoditi u Kragujevcu. ***** Molim vas vezite pojaseve uzlecemo.

mamac

pre 12 godina

Samo da podsetim da Kalanovićka, po svom starom običaju, pogrešno definiše relaciju Ruma - Šabac. Ona ustvrari misli a neće da kaže realcija uatoput Beograd - Zagreb pa do Šapca! E toliko o njihovoj regionalizaciji i Vojvodini! Lepo su nas italijanske firme, koje su otvorile svoje pogone u Rumuniji, da se napravi regionalni autoput od Rumunske granice do autoputa Beograd - Zagreb, ali ne to nije od interesa jer je u Vojvodini!
(ciničan, 31. mart 2012 15:46)

A Rumunija je puna autoputeva kako da ne. Mislim da cak imaju manje km nego mi.

zoki

pre 12 godina

Prvo zavrsite kompletan KORIDOR 10 a ne samo neke deonice, pa onda planirajte sta cete dalje . Naravno i to sto se izgradi mora da bude kontrolisano , da se ne bi zakidalo na materijalu ( po par cantimetara debljine manje , par miliona nekom u dzep ). Ovako ce ti novi putevi za par godina izgledati gore nego oni sto su pravljeni u Titovo vreme.

Dr Pera

pre 12 godina

Pogledajte na slici kako asfalt postavljaju preko blatnjavog osnovnog sloja.
Toliko o strucnosti i posecenosti radu, kvalitetu rada i tako dalje.

ZoranKV

pre 12 godina

Nemojte više molim Vas. Vrlo dobro se sećam kada je ista Vlada zagovarala prodaju Telekoma, sa obrazloženjem, da ne može i ne treba biti državno preduzeće, pokazalo se suprotno, puna su usta bila i Kalanovićki, i Mrkonjiću i Tafiću, da ne nabrajam više auto-puta, Pojate - Preljina i još mnogo mnogo puteva.Dosta više, završite to parče do Kragujevca i koridor 10 pa onda naglabajte i obećavajte.U laži su kratke noge

brodarac sss

pre 12 godina

(Srbija je nekom majka a nekom maceha, 31. mart 2012 13:23)

Dobice, prvo Novi Sad - Zrenjanin, a veci projekat povezivanje Pancevo-Vrsac-Rumunija. Mislim da za 1.5mlrd-2.5mlrd se mogu svi navedeni pravci zavrsiti. Samo neznam sta se ceka toliki priliv stranog novca bi odrzao kurs na par godina. Ja neznam kako vlada sa hiljadu eksperta ne vidi to , sto kapira covek samo sa srednjom skolom razumem da postoje pravno imovinski problemcici al nista se neradi.

Delijanac

pre 12 godina

Kragujevac-Batocina se gradi vec 10 godina i evo koliko je izgradjeno za to vreme, a sad jos dodaje da ce da se raspise tender za resto. Opet obacavate nesto cega nema i pitanje kad ze biti, izbori su cudo. Ne lazite nas vise kao malu decu jer svi imamo vise od dve godine obdanista!

Dzok

pre 12 godina

Izgradnja autoputa (ako se ne krade i kraducka) kosta izmedju 3 i 5 miliona evra po kilometru. Cena zavisi od terena..da li je ravnicarski,da li ima tunela,mostova,itd. Cisto da znate otprilike a i mozete da racunate koliko bi para trebalo za razne zelje:) Za 2 milijarde evra bi mogli da napravimo sve autoputeve koji bi nam trebali.

stimpi

pre 12 godina

mi nemozemo da zavrsimo medjunarodni koridor vec 20-30 godina jer nema para a ocemo da gradimo lokalne za koje nam tek nece dati pare

Mile

pre 12 godina

Zašto se uvek spominje Vojvodina kao zapostavljena?Mislim da sve ovo nema veze sa nekim pokrajinsko republičkim trvenjima.Zapostavljena je i zapadna Srbija i mnogi delovi zemlje južno od Beograda.Po svemu napisanom Srbiju čine Beograd,Vojvodina i sada Kragujevac.Nas ostale čak ne spominju ni u ovim predizbornim šarenim lažama.

GuC

pre 12 godina

Ja sam osedela od čekanja da "dobijemo" autoputeve...hvalite se sa izgradjenih 9 km puta i 90000 u planovima za narednih 300 godina...da li mislite da građani nemaju pojam KAKO i KOLIKo treba za izgradnju autoputeva,samo što vas niko ne pritiska, možda Fijat, uz džeparac.
Vas jednostavno nije briga NI ZA KOGA...pogledajte Hrvatsku, oni su radili 9 km za 9 dana,hiljede km preko kamenitih i planinskih predela, svetskih tunela,sve radi, sve se održava i naplaćuje proporcionalno i manje nego za tih par stotina km u Srbiji...dakle, može se ako "vlast" ozbiljno odluči i krene...od kada znam za sebe ta fatamorgana-Koridor 10 mi zuji u ušima, od odvratnih laži i obećanja...ni 2004 kad je u Atini bila olimpijada, kad su Grci nudili da finansiraju završetak, niste ni projekat imali spreman...baš vas briga, dok je neizgradjenih autoputeva i puteva i puteljaka, izbor mogu da se igraju...

jole

pre 12 godina

ministarka nema pojma generalno ali 4trake trebaju od pojata do cacka , sabac ruma jer je tamo haos, kragujevcu sigurno a paracin zajecar nema protok saobracaja koji to opravdava.sto se vojvodine tice sigurno treba jedna veza do obilaznice beograda , mislim iz rumunije.begrad cacak sigurno treba.to kaze strukapozdrav

Sasa

pre 12 godina

Bruka je i sramota što nije napravljen pravi autoput Kragujevac-Batočina, jer je u prostornom planu Republike Srbije tu bio planiran autoput, ali onda je došao Velja, i potezom olovke precrtao to što je bilo planirano. Doduše i ovi naši gradski čelnici su se prihvatlili načela daj šta daš (kada nema autoputa, dobar je i magistralni sa po dve trake). Što reče jedan moj prethodnik ovo je ipak kičma Šumadije i umesto da se priča o tome da se nastavi autoput prema Čačku i Kraljevu, mi 10 godina dobijamo parče od 28 km magistralnog puta na ravničarskom terenu. Bruka i sramota.

Robespjer

pre 12 godina

Još nije završen put do Batočine?!!Da ne poveruješ!A svečano otvaranje deonica je bilo 7-8 puta!Malo urade pa se slikaju!Da ne pominjem da je zbog ne postojanja pasarela,nadvožnjaka i podvožnjaka(?) nekim đacima put do škole sa 300 m produžen na 3.400 m!!Reče tada Kalanovićka:"Nacionalni investicioni plan ne pokriva troškove pristupnih saobraćajnica i bla,bla"!Znači nepotpun projekat!Ko je to odobrio treba da odgovara!Bruka!

Progled

pre 12 godina

Trebaju se izbori održavati svakih 2-3 meseca u ovoj zemlji,jedino tada se radi i gradi.Dakle uzmite ovaj predlog na razmatranje.

Zmaj

pre 12 godina

Ona se "nada" da ce put biti gotov do kraja godine. Znaci od nje to nista ne zavisi. Dajte nekog od koga zavisi pa da cujemo njegovo misljenje.

savetnik

pre 12 godina

Svi mi znamo gde bi trebali biti sagradjeni putevi, i svi imamo puste zelje. Te izjave ne znace vise ama bas nista. Sa pricama o koridoru 10 udaviste ali ga ne napraviste. Mante se vise zelja i obecanja! Niko vam vise ne veruje!

kostass

pre 12 godina

Bio sam na nekoj svadbi u nekom mestu izmedju Batocine i Kragujevca pre 5-6 godina i znam da je taj put bio pocet da se jos tada gradi.Verujte mislio sam da je vec napravljen.Kad ono Kalanovicka ponovo pocinje izgradnju. Polako,polako trebace slikanje i za sledece izbore.Ako ga kojim slucajem napravite gde cete se slikati. Propalice.

ima li sta bitnije od infrastrukture?

pre 12 godina

Brzi put a u Batocini ostavili semafor!? O brzini gradnje istog, mene kao zitelja ove zemlje je sramota da govorim... Od puta Novi Sad-Loznica ostade parcence Ruma-Sabac... Ne mogu dalje nabrajati, muka mi je vise stvarno...