Ponedeljak, 26.03.2012.

12:40

SNP Naši zapalili zastavu Vojvodine

Aktivisti SNP Naši iz Zrenjanina zapalili su zastavu Vojvodine tačno u podne, saopštio je ovaj pokret.

Izvor: B92

SNP Naši zapalili zastavu Vojvodine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

banat

pre 12 godina

Ma dajte ljudi, ne obazirite se na ovakve gluposti maloletnika koji verujem nemaju pojma sta rade. Vojvodina ce uvek biti Srbija, ja sam iz ZR, zivim u NS i ne poznajem nikoga ko je za otcepljenje Vojvodine, mi smo jedna drzava i to cemo uvek biti, bez obzira na sve. Pustite Canka i njegove budalastine...

Deda Pera

pre 12 godina

Ekstremne politicke grupacije nikako ne treba zabranjivati,ali njihove akcije treba sankcionisati u skladu sa zakonom.
Ako su zavranjene,tesko ih je pratiti i kontrolisati,a i clanstvo se povlaci u ilegalu.
Ovako,kada su na svetlu,sve se vidi i clanstvo im je manje vise poznato i lako uocljivo. Osnovni oblik delovanja clanstva takvih grupacija je copor,a kad imate copor lako je utvrditi vodju i pratioce.
Moj predlog je gradjanska inicijativa- sajt na kom bi se objavljivale fotografije copora,pripadnika copora kao i njihovih akcija. Javna identifikacija je najdemokratskiji oblik pristupa takvim grupama. Kad vidite clanstvo,postaje jasno i koliko ozbiljno ih treba shvatati. Ali ponavljam sve njihove poteze treba tretirati u skladu sa zakonom.

ABVG

pre 12 godina

Meni grupacija koja pali (moju ili bilo čiju drugu) zastavu ne treba, nije moja. Da ti je nečija, uopšte?
Šta mislite, da li smo se trebali sad uplaštiti nekih nedoraslih luzera zato što su nam spalili zastavu? Pa, nismo se uplašili ni Šešelja, kad je proterivao nesrpsko stanovništvo iz Vojvodine, a u drugim državama/republikama ih ubijao i još se time ovde dičio! Ne, ne, nesvete, ne računaj na to! Ove izbore nećete dobiti zastrašivanjem stanovništva...Otrcani, izlizani fazoni, ne padamo na to!

BS

pre 12 godina

Stvar je sto je zapaljena neka zastava Vojvodine ciji je kreator isti onaj koji trazi da nam se drzava zove Federacija Srbije i Vojvodine (kasnije bi se raspala i ta federacija)! Isti taj nikada ne bi bio politicki bitan da ga nije demokratska stranka podrzala u Skupstini Vojvodine a on u znak zahvalnosti podrzao ove u Skupstini Srbije! Posle je napravio ovu nakazu od zastave prekrojivsi boje i polja sa zastave Srbije i nakacivsi tri zvezdice, zasto NAS GRADJANE VOJVODINE NIKO NIJE PITAO ZA MISLJENJE NITI SPROVEO REFERENDUM O TOME (VEROVATNO SVI ZNATE REZULTAT)

Mađar

pre 12 godina

Čanak je svojevremeno, mislim 2003. godine polupao talu sa znakom RTS-a, u stvari srpskom trobojkom. To se desilo na ulazu u zgradu RT Vojvodine.
Sudija Keser ga je oslobodio optužbe iako je nogom gazio zastavu Srbije.
Sad kad sve ovo posmatram potpuno sam ladan i mindeđ mi je.

Vojvodjan

pre 12 godina

"nase" i slicne zabraniti konacno, sta jos treba da urade? nadam se da ce koliko sutra na istom mestu se zavijoriti jos veca zastava Vojvodine

Pop

pre 12 godina

Vojvodina je multikulturalna sredina, govore se razni jezici uostalom kao i u celoj Srbiji. Rano ste poceli sa proterivanjem neistomisljenika.......
Postajete kao oni koji su palili zastavu.

Јагањац

pre 12 godina

Нама Србима не треба нико са стране,сами себе ћемо уништити. Тако је било кроз целу историју,тако ће изгледа бити и даље.

penzioner

pre 12 godina

Mogu se osuditiu kao piromani jer na javnom mestu namerno pale, izazivaju požar koji može da se proširi.Pod hitno hapsiti piromane.

NOVI SAD, SVETIONIK SRBIJE

pre 12 godina

Sada treba videti koja je budala od sudije odlucila da paljennje zastave NIJE krivicno delo.

Posledica - svaka pijana, nacionalisticka ili neka treca baraba moze da ide naokolo i da radi sta hoce.

bezimena

pre 12 godina

(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

Najveća opasnost za svako društvo su upravo ovakve neznalice i ksenofobi, koji bi najrdije ukinuli sve različitosti i propisali jednu zastavu, jedan grb, jedan jezik, jedno pismo, jednu crkvu, jedan narod...

ToadFooT

pre 12 godina

alo bre!! ovi fashisti odlucuju koji skupovi u drzavi ce biti odrzani a koji nece! koje zastave ce se isticati..dakle, smetaju im homoseksualci, tj. sve osobe kojima homoseksualci ne smetaju!! onda su pre neku godinu po Vojvodini palili albanske pekare. takodje su pozivali gradjane da bojkotuju kupovinu u albanskim pekarama! Evo sad pale zastave.. niko ne odgovara? nisu zabranjeni? nisu pohapseni?? sta se ceka? ocete da se narod sam organizuje da bi zastitili svoja obelezja, svoje privrednike, svoje komsije? mozemo, ima nas! SMRT FASIZMU!

mm

pre 12 godina

Zašto osuđivati njihov oblik političkog izražavanja! Jeste priprost ali su taj vid demokratije naučili od majstora demokratije. Da su na zastavi nacrtali pesnicu onda bi to bio prihvatljiv oblik protesta.U svakom slučaju koriste svoje pravo i to treba da rade dok god nekoga ne ugroze. Čim počnu da ugrožavaju zabrana i ostale mere države. Slava Srbiji!

ZoranNS

pre 12 godina

Ovi što pale i oni što ih podržavaju pojma nemaju šta je država, za te država je tuđe dvorište gde se može krasti (Velja Ilić, za njega je država gde se malo kraducka), paliti i praviti nerede. Za Vojvođane je država kojoj se plaćaju dažbine (to je prvi izraz poštovanja države u kojoj živiš), doprinosi i svi računi. Molim za samo jedan podatak onih koji pale, šta su radom, ili metrijalno doprineli državi Srbiji da bude bogatija. Država Srbija bi trebala da nađe snage da se o problemu i odnosu prema Vojvodini raspravlja, ovako je utisak da smo za državu u kojoj živimo, tuđe dvorište iz koga se može uzimati. Ove paljevine i ostali napadi na Vojvodinu samo učvršćuju stav da nam treba veća samostalnosti. Ako treba podržaćemo Čedu koji u tom smislu nešto obećava, i verujte lako može dobiti 500000 glasova, samo nas jedite.

Srbobran

pre 12 godina

Budale rade svašta svuda po svetu pa i po ovoj zemlji. Uglavnom, kakve to veze ima sa nama običnim ljudima. Mene neće uspeti da zatruju mržnjom, a ovi što pričaju (i nadaju se) da smo korak bliže od odvajanja, možda su i organizovali to, jer samo njima to i koristi da bi animirali prosečnog građanina Vojvodine, nezainteresovanog za ovakve gluposti.

Bačka je prva

pre 12 godina

Nismo mi Voše baš toliko glupi da nam svaka šuša prodaje gluposti. Ta znamo mi kome ovo može da ide na korist. Ako ne znate, čekajte, oglasiće se već oni povodom ovoga. Oni nas uvek "brane" od nekoga, kao drveni advokati, isturaju se kao da smo ih mi tražili. Nenade, Bojane, Aleksandra i ostali.. nemojte nas više braniti, molim vas, mi nemamo neprijatelje u ovoj državi, a vi ako ih imate sami to rešavajte, ali ne uvlačite nas obične građane.

Nikola

pre 12 godina

Interesantno. Ja sam ponedeljkom u podne obično na poslu.
(Vladimir, 26. mart 2012 12:57)

I citas vesti na B92 umesto da radis. A onda malo pijes kafu pa ajde kuci na rucak. Nema ljutnje:)
Usput i ja to isto radim.

Zastava Bačke

pre 12 godina

Ih, koga više briga za ovo. Uostalom ovo samo ide na ruku ovima što zagovaraju otcepljenje moje Voše, da bi imali za šta da se uhvate. Al neće moja ravnica nikuda, ne bojte se.

Boban NS

pre 12 godina

Do juce sam osudjivao ovakve vidove protesta, ali od kad sam video ovu vest, nije mi zao!http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_category=11&nav_id=594288

Zoso

pre 12 godina

Scenario se odvija po utvrdjenom planu zasad se cuti ali ce se uskoro oglasiti zapad naravno bice okrivljena srbija.Mnogo delovatela srbija ima koji je polako ostavljaju.Cucete kada u isto vreme zatraze zastitu: Madjari,Bunjevci,Vlasi,Bosnjaci,Sokci i mnoge ih drzave podrze .Kako ce se srbija izvuci iz tog vrtloga.Shvatite da se jos na zapadnim kartama ucrtava Vojvodina kao pokrajina.Nemojte uporedjivati nikog sa nama ta pravila za nas ne vaze.

CG

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Doselio se nedavno,jeftina zemlja i imanja a vatrenih csardas madjarica na pretek ,jednostavno nijesam moga odoljeti...

Izraziti pritisak

pre 12 godina

Istog trenutka uhapsiti obe ekstremisticke grupacije koje pozivaju na rusenje ustavnog poredka. I ne sto imaju glasacko telo jacine 4020 biraca a prave secesionisticke skupove i pozivaju na protiustavno delovanje i ovedruge koji pozivaju na paljenje i rusenje. Ta zastava AP Vojvodine ima znacaj zastave sportskog drustva,grada ili obelezja regiona sto je u celom svetu najnormalnija pojava. Nikako nema veze sa nekakvmo drzavnom u drzavi ili sa bilo kakvim secesinistickim pokretom.kao Srbin iz Vojvodine ja se ponosim zastavom koju je nosio Miletic i koja je simbol borbe Srba u Vojvodini za ujedinjenje sa maticom. Pozdrav iz Srpske Atine sa zeljo9m da pisete o lepsim stvarima iz naseg grada kao npr obelezavanje godisnjice osnivanja najstarijeg pozorista u Srpskom narodu(SNP) ili obelezavanje godisnjice osnivanja najstarije kulturne institucije u Srpskom narodu(Matica Srpska)!

Hercegovac

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Đe me nađe...Pisaće se i govoriti ijekavicom sve više u Vojvodini,svaki od nas ima barem troje ili četvero djece i učimo ih ijekavicu da ne zaborave đedovinu ...

vlada

pre 12 godina

ništa čudno u državi u kojoj je jeDraža narodni heroj, Arkan uzor mnogima, Ceca heroina, Karleuša idol.. kad pametan zaćuti, budala progovori...

Samo Srem

pre 12 godina

Koga briga, tu zastavu su ionako Čanku učinili i ne smatram je svojom. Volim moju Vojvodinu i moj Srem, a Srbiju mi ne dirajte. Pritom, nije Srbija ni Tadić ni Toma, ni Čeda ni ostali, Srbija smo mi njini građani, sa istom mukom preživljavanja svaki dan i potrage za poslom.

matori

pre 12 godina

Ovi "naši" (mnogo više: Vaši) počinju da budu dosadni...
Ali, ako se nađe neka dobra grupa STVARNO NAŠIH... biće to vrlo zanimljivo!

NS

pre 12 godina

To je ta grupica koji odrasta na zatvorskim načertanijama onog šljama Legije i onog debelog iz haga što se ugoji kad štrajkuje glađu...nemaju oni ni s od srpstva!

ZoroNS

pre 12 godina

Nije više pitanje da li će ovi bilmezi iz tzv organizacije ''Njihovi''(moji sigurno nisu) i dalje paliti zastave Vojvodine,već dokle će se gotovo sa blagonaklonošću gledati na taj čin!I koje su to ''čike'' koje ovu ''dečicu'' uče kako se ophoditi prema Vojvodini?

darko

pre 12 godina

Uskoro će morati da povecaju prizvodnju zastava Vojvodine koliko često spaljuju ..nije više ni vest da čitam kako su spalili zastavu Vojvodine.Jer ta dečurlija nema pametnija posla? Svi oni da se bave nečim korisnim a ne ovim glupostima .
Lojalnost državi Srbiji se ne pokazuje spaljivanjem simbola priznatog regiona to je toliko besmisleno kako kad bi neko stalno spaljivao zastavu Beograda.

chinorthodox

pre 12 godina

Већина грђана северне покрајине су српски родољуби, а ова застава је подпуно нелегитимна и сигуран сам да би се велика већина грађана сложила да се такав један нелигитиман симбол треба уклонити. Али ко је икад питао грађане да ли подржавају такве симболе?

miško

pre 12 godina

"Bog te ***, pa to ne peva, to riče" !

Komentar od strane starosedeoca Vojvodine, na "glazbu" braće preko drine...
iz jedne već davnjašnje serije.

miško

pre 12 godina

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!
(CG, 26. mart 2012 13:16

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?

logika

pre 12 godina

>

Ovo je zicer za policiju. Zašto? Prost razlog: zastava Vojvodine nema gde da se kupi, za razliku od npr. srpske koja se prodaje makar po sportskim manifestacijama, Guči itd.. Dakle, "Njihovi" javno pozivaju građane da skidaju tuđe zastave i da ih uništavaju, što je poziv na kriminalno delo.
Osim ako nisu mislili da građani od svojih para prave zastavu samo da bi je zapalili, u kom slučaju predviđam krah inicijative.

republika

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.
(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

A šta će hrvatskim županijama zastave? A šta će španskim pokrajinama zastave? A šta će ruskim gubernijama zastave? A šta će nemačkim pokrajinama zastave? A šta će engleskim okruzima zastave? A šta će francuskim pokrajinama zastave?

Klasičan patriJota, zna da srbuje di stigne, a nema pojma o svetu izvan svog sela.

VINETU

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.

Bili Piton

pre 12 godina

Izgleda da gospoda "Naši" nisu upućeni da svaki put kada pale zastavu Vojvodine u stvari pale zastavu Srbije. Koliko se da primetiti zastava Vojvodine je stilizovana zastava Srbije sa tri zvezdice. Zvezdice su žute, nisu crvene da bi nervirale mlade (neo)nacionaliste.

CG

pre 12 godina

(nezavisni vojvođanin, 26. mart 2012 12:50)

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!

Radoje D

pre 12 godina

Znači pozivaju građane da se uključe u uništavanje, u paljenje, a kad bi ih neko pitao kako bi rešili probleme ove pokrajine gledali bi u zid k'o telad u šarena vrata. Lako je rušiti, to može svaka budala.

bs

pre 12 godina

A sta je i koga zvanicno predstavljala ta zapaljena zastava? Cin paljenja jeste neka vrsta nasilja ali u ovom primeru nasilje i unistavanje prema toj tkanini koja zvanicno ne predstavlja niti neku naciju niti drzavu pa samim tim unistavanje i paljenje tkanina nije kaznjivo BAREM ZA SADA!

Firewind

pre 12 godina

Iz Vojvodine sam i ne zelim da se Srbija i dalje cepa. Ne vidim poentu da imamo zastavu. Ali zelim da vidim ledja ovima koji su sada na vlasti i da konacno izrodimo neke normalne ljude koji ce nas zajedno voditi u neki bolji zivot.

maximus

pre 12 godina

ja sam pancevac i ne razumem sta ce vojvodini zastava ako je deo srbije,imali smo ratova zbog cepanja zemlje ali neki se nisu naucili od proslosti ali zato zele da udju u EU gde granice nestaju..logika?!

the istina

pre 12 godina

Palite pogresnu zastavu.

Treba da palite onu sto ima 30 zvezdica u krugu, al dok se vi igrate sibicama i vatrom, ja odo u Grcku na more.

jOpet u jEvropu na more.

vojvođaner

pre 12 godina

Mene su kao Vojvođana smorili. Bio sam ljut i preneražen prvi put kada su spalili zastavu, sada je očigledno da su u pitanju glupavi maloletnici i zaludni srednjovečni đilkoši. Kako nisu na poslu u podne? Ili u školi? Eto Srbijanci ko su vama "patriJote".

nezavisni vojvođanin

pre 12 godina

Svaki ovakav čin samo približava Vojvodinu za jedan korak bliže slobodi. BTW, ovo nije nikakav separtistički simbol, to je zastava koja je Vojvodini uvaljena u vreme Koštunicine vlade. Vojvođanska zastava je plavo žuto zelena, sa vertikalnim poljima. Samo palite i dalje, nas ne pogađa a koristi nam.

Građanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, voleo bih da jesam, ali potpuno podržavam građane vojvodine da sami upravljaju svojim životima.

To je moj principijalni stav.

Paliti nečije simbole sigurno nije akt ljubavi i pomirenja, da li je akt protivzakonit sud neka odluči!

Ljudi koji to rade nisu dobri! A ova zemlja ima mnogo loših ljudi!

vojvođaner

pre 12 godina

Mene su kao Vojvođana smorili. Bio sam ljut i preneražen prvi put kada su spalili zastavu, sada je očigledno da su u pitanju glupavi maloletnici i zaludni srednjovečni đilkoši. Kako nisu na poslu u podne? Ili u školi? Eto Srbijanci ko su vama "patriJote".

Građanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, voleo bih da jesam, ali potpuno podržavam građane vojvodine da sami upravljaju svojim životima.

To je moj principijalni stav.

Paliti nečije simbole sigurno nije akt ljubavi i pomirenja, da li je akt protivzakonit sud neka odluči!

Ljudi koji to rade nisu dobri! A ova zemlja ima mnogo loših ljudi!

nezavisni vojvođanin

pre 12 godina

Svaki ovakav čin samo približava Vojvodinu za jedan korak bliže slobodi. BTW, ovo nije nikakav separtistički simbol, to je zastava koja je Vojvodini uvaljena u vreme Koštunicine vlade. Vojvođanska zastava je plavo žuto zelena, sa vertikalnim poljima. Samo palite i dalje, nas ne pogađa a koristi nam.

Radoje D

pre 12 godina

Znači pozivaju građane da se uključe u uništavanje, u paljenje, a kad bi ih neko pitao kako bi rešili probleme ove pokrajine gledali bi u zid k'o telad u šarena vrata. Lako je rušiti, to može svaka budala.

republika

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.
(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

A šta će hrvatskim županijama zastave? A šta će španskim pokrajinama zastave? A šta će ruskim gubernijama zastave? A šta će nemačkim pokrajinama zastave? A šta će engleskim okruzima zastave? A šta će francuskim pokrajinama zastave?

Klasičan patriJota, zna da srbuje di stigne, a nema pojma o svetu izvan svog sela.

NS

pre 12 godina

To je ta grupica koji odrasta na zatvorskim načertanijama onog šljama Legije i onog debelog iz haga što se ugoji kad štrajkuje glađu...nemaju oni ni s od srpstva!

chinorthodox

pre 12 godina

Већина грђана северне покрајине су српски родољуби, а ова застава је подпуно нелегитимна и сигуран сам да би се велика већина грађана сложила да се такав један нелигитиман симбол треба уклонити. Али ко је икад питао грађане да ли подржавају такве симболе?

vlada

pre 12 godina

ništa čudno u državi u kojoj je jeDraža narodni heroj, Arkan uzor mnogima, Ceca heroina, Karleuša idol.. kad pametan zaćuti, budala progovori...

CG

pre 12 godina

(nezavisni vojvođanin, 26. mart 2012 12:50)

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!

miško

pre 12 godina

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!
(CG, 26. mart 2012 13:16

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?

Samo Srem

pre 12 godina

Koga briga, tu zastavu su ionako Čanku učinili i ne smatram je svojom. Volim moju Vojvodinu i moj Srem, a Srbiju mi ne dirajte. Pritom, nije Srbija ni Tadić ni Toma, ni Čeda ni ostali, Srbija smo mi njini građani, sa istom mukom preživljavanja svaki dan i potrage za poslom.

miško

pre 12 godina

"Bog te ***, pa to ne peva, to riče" !

Komentar od strane starosedeoca Vojvodine, na "glazbu" braće preko drine...
iz jedne već davnjašnje serije.

VINETU

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.

Firewind

pre 12 godina

Iz Vojvodine sam i ne zelim da se Srbija i dalje cepa. Ne vidim poentu da imamo zastavu. Ali zelim da vidim ledja ovima koji su sada na vlasti i da konacno izrodimo neke normalne ljude koji ce nas zajedno voditi u neki bolji zivot.

maximus

pre 12 godina

ja sam pancevac i ne razumem sta ce vojvodini zastava ako je deo srbije,imali smo ratova zbog cepanja zemlje ali neki se nisu naucili od proslosti ali zato zele da udju u EU gde granice nestaju..logika?!

ToadFooT

pre 12 godina

alo bre!! ovi fashisti odlucuju koji skupovi u drzavi ce biti odrzani a koji nece! koje zastave ce se isticati..dakle, smetaju im homoseksualci, tj. sve osobe kojima homoseksualci ne smetaju!! onda su pre neku godinu po Vojvodini palili albanske pekare. takodje su pozivali gradjane da bojkotuju kupovinu u albanskim pekarama! Evo sad pale zastave.. niko ne odgovara? nisu zabranjeni? nisu pohapseni?? sta se ceka? ocete da se narod sam organizuje da bi zastitili svoja obelezja, svoje privrednike, svoje komsije? mozemo, ima nas! SMRT FASIZMU!

Bačka je prva

pre 12 godina

Nismo mi Voše baš toliko glupi da nam svaka šuša prodaje gluposti. Ta znamo mi kome ovo može da ide na korist. Ako ne znate, čekajte, oglasiće se već oni povodom ovoga. Oni nas uvek "brane" od nekoga, kao drveni advokati, isturaju se kao da smo ih mi tražili. Nenade, Bojane, Aleksandra i ostali.. nemojte nas više braniti, molim vas, mi nemamo neprijatelje u ovoj državi, a vi ako ih imate sami to rešavajte, ali ne uvlačite nas obične građane.

ZoroNS

pre 12 godina

Nije više pitanje da li će ovi bilmezi iz tzv organizacije ''Njihovi''(moji sigurno nisu) i dalje paliti zastave Vojvodine,već dokle će se gotovo sa blagonaklonošću gledati na taj čin!I koje su to ''čike'' koje ovu ''dečicu'' uče kako se ophoditi prema Vojvodini?

CG

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Doselio se nedavno,jeftina zemlja i imanja a vatrenih csardas madjarica na pretek ,jednostavno nijesam moga odoljeti...

Hercegovac

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Đe me nađe...Pisaće se i govoriti ijekavicom sve više u Vojvodini,svaki od nas ima barem troje ili četvero djece i učimo ih ijekavicu da ne zaborave đedovinu ...

bezimena

pre 12 godina

(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

Najveća opasnost za svako društvo su upravo ovakve neznalice i ksenofobi, koji bi najrdije ukinuli sve različitosti i propisali jednu zastavu, jedan grb, jedan jezik, jedno pismo, jednu crkvu, jedan narod...

Bili Piton

pre 12 godina

Izgleda da gospoda "Naši" nisu upućeni da svaki put kada pale zastavu Vojvodine u stvari pale zastavu Srbije. Koliko se da primetiti zastava Vojvodine je stilizovana zastava Srbije sa tri zvezdice. Zvezdice su žute, nisu crvene da bi nervirale mlade (neo)nacionaliste.

Nikola

pre 12 godina

Interesantno. Ja sam ponedeljkom u podne obično na poslu.
(Vladimir, 26. mart 2012 12:57)

I citas vesti na B92 umesto da radis. A onda malo pijes kafu pa ajde kuci na rucak. Nema ljutnje:)
Usput i ja to isto radim.

Zastava Bačke

pre 12 godina

Ih, koga više briga za ovo. Uostalom ovo samo ide na ruku ovima što zagovaraju otcepljenje moje Voše, da bi imali za šta da se uhvate. Al neće moja ravnica nikuda, ne bojte se.

Izraziti pritisak

pre 12 godina

Istog trenutka uhapsiti obe ekstremisticke grupacije koje pozivaju na rusenje ustavnog poredka. I ne sto imaju glasacko telo jacine 4020 biraca a prave secesionisticke skupove i pozivaju na protiustavno delovanje i ovedruge koji pozivaju na paljenje i rusenje. Ta zastava AP Vojvodine ima znacaj zastave sportskog drustva,grada ili obelezja regiona sto je u celom svetu najnormalnija pojava. Nikako nema veze sa nekakvmo drzavnom u drzavi ili sa bilo kakvim secesinistickim pokretom.kao Srbin iz Vojvodine ja se ponosim zastavom koju je nosio Miletic i koja je simbol borbe Srba u Vojvodini za ujedinjenje sa maticom. Pozdrav iz Srpske Atine sa zeljo9m da pisete o lepsim stvarima iz naseg grada kao npr obelezavanje godisnjice osnivanja najstarijeg pozorista u Srpskom narodu(SNP) ili obelezavanje godisnjice osnivanja najstarije kulturne institucije u Srpskom narodu(Matica Srpska)!

darko

pre 12 godina

Uskoro će morati da povecaju prizvodnju zastava Vojvodine koliko često spaljuju ..nije više ni vest da čitam kako su spalili zastavu Vojvodine.Jer ta dečurlija nema pametnija posla? Svi oni da se bave nečim korisnim a ne ovim glupostima .
Lojalnost državi Srbiji se ne pokazuje spaljivanjem simbola priznatog regiona to je toliko besmisleno kako kad bi neko stalno spaljivao zastavu Beograda.

Srbobran

pre 12 godina

Budale rade svašta svuda po svetu pa i po ovoj zemlji. Uglavnom, kakve to veze ima sa nama običnim ljudima. Mene neće uspeti da zatruju mržnjom, a ovi što pričaju (i nadaju se) da smo korak bliže od odvajanja, možda su i organizovali to, jer samo njima to i koristi da bi animirali prosečnog građanina Vojvodine, nezainteresovanog za ovakve gluposti.

NOVI SAD, SVETIONIK SRBIJE

pre 12 godina

Sada treba videti koja je budala od sudije odlucila da paljennje zastave NIJE krivicno delo.

Posledica - svaka pijana, nacionalisticka ili neka treca baraba moze da ide naokolo i da radi sta hoce.

matori

pre 12 godina

Ovi "naši" (mnogo više: Vaši) počinju da budu dosadni...
Ali, ako se nađe neka dobra grupa STVARNO NAŠIH... biće to vrlo zanimljivo!

logika

pre 12 godina

>

Ovo je zicer za policiju. Zašto? Prost razlog: zastava Vojvodine nema gde da se kupi, za razliku od npr. srpske koja se prodaje makar po sportskim manifestacijama, Guči itd.. Dakle, "Njihovi" javno pozivaju građane da skidaju tuđe zastave i da ih uništavaju, što je poziv na kriminalno delo.
Osim ako nisu mislili da građani od svojih para prave zastavu samo da bi je zapalili, u kom slučaju predviđam krah inicijative.

Јагањац

pre 12 godina

Нама Србима не треба нико са стране,сами себе ћемо уништити. Тако је било кроз целу историју,тако ће изгледа бити и даље.

Zoso

pre 12 godina

Scenario se odvija po utvrdjenom planu zasad se cuti ali ce se uskoro oglasiti zapad naravno bice okrivljena srbija.Mnogo delovatela srbija ima koji je polako ostavljaju.Cucete kada u isto vreme zatraze zastitu: Madjari,Bunjevci,Vlasi,Bosnjaci,Sokci i mnoge ih drzave podrze .Kako ce se srbija izvuci iz tog vrtloga.Shvatite da se jos na zapadnim kartama ucrtava Vojvodina kao pokrajina.Nemojte uporedjivati nikog sa nama ta pravila za nas ne vaze.

Boban NS

pre 12 godina

Do juce sam osudjivao ovakve vidove protesta, ali od kad sam video ovu vest, nije mi zao!http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_category=11&nav_id=594288

ZoranNS

pre 12 godina

Ovi što pale i oni što ih podržavaju pojma nemaju šta je država, za te država je tuđe dvorište gde se može krasti (Velja Ilić, za njega je država gde se malo kraducka), paliti i praviti nerede. Za Vojvođane je država kojoj se plaćaju dažbine (to je prvi izraz poštovanja države u kojoj živiš), doprinosi i svi računi. Molim za samo jedan podatak onih koji pale, šta su radom, ili metrijalno doprineli državi Srbiji da bude bogatija. Država Srbija bi trebala da nađe snage da se o problemu i odnosu prema Vojvodini raspravlja, ovako je utisak da smo za državu u kojoj živimo, tuđe dvorište iz koga se može uzimati. Ove paljevine i ostali napadi na Vojvodinu samo učvršćuju stav da nam treba veća samostalnosti. Ako treba podržaćemo Čedu koji u tom smislu nešto obećava, i verujte lako može dobiti 500000 glasova, samo nas jedite.

the istina

pre 12 godina

Palite pogresnu zastavu.

Treba da palite onu sto ima 30 zvezdica u krugu, al dok se vi igrate sibicama i vatrom, ja odo u Grcku na more.

jOpet u jEvropu na more.

Vojvodjan

pre 12 godina

"nase" i slicne zabraniti konacno, sta jos treba da urade? nadam se da ce koliko sutra na istom mestu se zavijoriti jos veca zastava Vojvodine

penzioner

pre 12 godina

Mogu se osuditiu kao piromani jer na javnom mestu namerno pale, izazivaju požar koji može da se proširi.Pod hitno hapsiti piromane.

Mađar

pre 12 godina

Čanak je svojevremeno, mislim 2003. godine polupao talu sa znakom RTS-a, u stvari srpskom trobojkom. To se desilo na ulazu u zgradu RT Vojvodine.
Sudija Keser ga je oslobodio optužbe iako je nogom gazio zastavu Srbije.
Sad kad sve ovo posmatram potpuno sam ladan i mindeđ mi je.

bs

pre 12 godina

A sta je i koga zvanicno predstavljala ta zapaljena zastava? Cin paljenja jeste neka vrsta nasilja ali u ovom primeru nasilje i unistavanje prema toj tkanini koja zvanicno ne predstavlja niti neku naciju niti drzavu pa samim tim unistavanje i paljenje tkanina nije kaznjivo BAREM ZA SADA!

mm

pre 12 godina

Zašto osuđivati njihov oblik političkog izražavanja! Jeste priprost ali su taj vid demokratije naučili od majstora demokratije. Da su na zastavi nacrtali pesnicu onda bi to bio prihvatljiv oblik protesta.U svakom slučaju koriste svoje pravo i to treba da rade dok god nekoga ne ugroze. Čim počnu da ugrožavaju zabrana i ostale mere države. Slava Srbiji!

Pop

pre 12 godina

Vojvodina je multikulturalna sredina, govore se razni jezici uostalom kao i u celoj Srbiji. Rano ste poceli sa proterivanjem neistomisljenika.......
Postajete kao oni koji su palili zastavu.

BS

pre 12 godina

Stvar je sto je zapaljena neka zastava Vojvodine ciji je kreator isti onaj koji trazi da nam se drzava zove Federacija Srbije i Vojvodine (kasnije bi se raspala i ta federacija)! Isti taj nikada ne bi bio politicki bitan da ga nije demokratska stranka podrzala u Skupstini Vojvodine a on u znak zahvalnosti podrzao ove u Skupstini Srbije! Posle je napravio ovu nakazu od zastave prekrojivsi boje i polja sa zastave Srbije i nakacivsi tri zvezdice, zasto NAS GRADJANE VOJVODINE NIKO NIJE PITAO ZA MISLJENJE NITI SPROVEO REFERENDUM O TOME (VEROVATNO SVI ZNATE REZULTAT)

Deda Pera

pre 12 godina

Ekstremne politicke grupacije nikako ne treba zabranjivati,ali njihove akcije treba sankcionisati u skladu sa zakonom.
Ako su zavranjene,tesko ih je pratiti i kontrolisati,a i clanstvo se povlaci u ilegalu.
Ovako,kada su na svetlu,sve se vidi i clanstvo im je manje vise poznato i lako uocljivo. Osnovni oblik delovanja clanstva takvih grupacija je copor,a kad imate copor lako je utvrditi vodju i pratioce.
Moj predlog je gradjanska inicijativa- sajt na kom bi se objavljivale fotografije copora,pripadnika copora kao i njihovih akcija. Javna identifikacija je najdemokratskiji oblik pristupa takvim grupama. Kad vidite clanstvo,postaje jasno i koliko ozbiljno ih treba shvatati. Ali ponavljam sve njihove poteze treba tretirati u skladu sa zakonom.

banat

pre 12 godina

Ma dajte ljudi, ne obazirite se na ovakve gluposti maloletnika koji verujem nemaju pojma sta rade. Vojvodina ce uvek biti Srbija, ja sam iz ZR, zivim u NS i ne poznajem nikoga ko je za otcepljenje Vojvodine, mi smo jedna drzava i to cemo uvek biti, bez obzira na sve. Pustite Canka i njegove budalastine...

ABVG

pre 12 godina

Meni grupacija koja pali (moju ili bilo čiju drugu) zastavu ne treba, nije moja. Da ti je nečija, uopšte?
Šta mislite, da li smo se trebali sad uplaštiti nekih nedoraslih luzera zato što su nam spalili zastavu? Pa, nismo se uplašili ni Šešelja, kad je proterivao nesrpsko stanovništvo iz Vojvodine, a u drugim državama/republikama ih ubijao i još se time ovde dičio! Ne, ne, nesvete, ne računaj na to! Ove izbore nećete dobiti zastrašivanjem stanovništva...Otrcani, izlizani fazoni, ne padamo na to!

VINETU

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.

chinorthodox

pre 12 godina

Већина грђана северне покрајине су српски родољуби, а ова застава је подпуно нелегитимна и сигуран сам да би се велика већина грађана сложила да се такав један нелигитиман симбол треба уклонити. Али ко је икад питао грађане да ли подржавају такве симболе?

CG

pre 12 godina

(nezavisni vojvođanin, 26. mart 2012 12:50)

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!

nezavisni vojvođanin

pre 12 godina

Svaki ovakav čin samo približava Vojvodinu za jedan korak bliže slobodi. BTW, ovo nije nikakav separtistički simbol, to je zastava koja je Vojvodini uvaljena u vreme Koštunicine vlade. Vojvođanska zastava je plavo žuto zelena, sa vertikalnim poljima. Samo palite i dalje, nas ne pogađa a koristi nam.

vojvođaner

pre 12 godina

Mene su kao Vojvođana smorili. Bio sam ljut i preneražen prvi put kada su spalili zastavu, sada je očigledno da su u pitanju glupavi maloletnici i zaludni srednjovečni đilkoši. Kako nisu na poslu u podne? Ili u školi? Eto Srbijanci ko su vama "patriJote".

Hercegovac

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Đe me nađe...Pisaće se i govoriti ijekavicom sve više u Vojvodini,svaki od nas ima barem troje ili četvero djece i učimo ih ijekavicu da ne zaborave đedovinu ...

Građanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, voleo bih da jesam, ali potpuno podržavam građane vojvodine da sami upravljaju svojim životima.

To je moj principijalni stav.

Paliti nečije simbole sigurno nije akt ljubavi i pomirenja, da li je akt protivzakonit sud neka odluči!

Ljudi koji to rade nisu dobri! A ova zemlja ima mnogo loših ljudi!

maximus

pre 12 godina

ja sam pancevac i ne razumem sta ce vojvodini zastava ako je deo srbije,imali smo ratova zbog cepanja zemlje ali neki se nisu naucili od proslosti ali zato zele da udju u EU gde granice nestaju..logika?!

Firewind

pre 12 godina

Iz Vojvodine sam i ne zelim da se Srbija i dalje cepa. Ne vidim poentu da imamo zastavu. Ali zelim da vidim ledja ovima koji su sada na vlasti i da konacno izrodimo neke normalne ljude koji ce nas zajedno voditi u neki bolji zivot.

the istina

pre 12 godina

Palite pogresnu zastavu.

Treba da palite onu sto ima 30 zvezdica u krugu, al dok se vi igrate sibicama i vatrom, ja odo u Grcku na more.

jOpet u jEvropu na more.

NS

pre 12 godina

To je ta grupica koji odrasta na zatvorskim načertanijama onog šljama Legije i onog debelog iz haga što se ugoji kad štrajkuje glađu...nemaju oni ni s od srpstva!

republika

pre 12 godina

A sta ce Vojvodini koja je deo Srbije zastava? Vojvodina je pod istim barjakom kao i Srbija! Hapsite one koji masu zastavama Sandzaka i Vojvodine, jer su oni opasnost, a ne neko drugi! Mi imamo svoju zastavu i sa njome neka masu dok ne padnu.
(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

A šta će hrvatskim županijama zastave? A šta će španskim pokrajinama zastave? A šta će ruskim gubernijama zastave? A šta će nemačkim pokrajinama zastave? A šta će engleskim okruzima zastave? A šta će francuskim pokrajinama zastave?

Klasičan patriJota, zna da srbuje di stigne, a nema pojma o svetu izvan svog sela.

miško

pre 12 godina

Malo morgen,ovo je pocetak narodnog bunta u Vojvodini protiv ostataka komunista koji bi ponovo da nametaju srpskoj vecini(preko 70%) nekakve vjestacke autonomije,podjele,nacionalnosti,zastave itd.

Ova prica ce se zavrsiti ukidanjem komunisticke APV,budite uvjereni u to!
Ako DS momentalno ne raskrsti sa tim ekstremistima iz LSV-a videce sta ce ih snaci na izborima!


Puna podrska demonstrantima jer oni predstavljaju ogromnu vecinu naroda u Vojvodini!
(CG, 26. mart 2012 13:16

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?

Boban NS

pre 12 godina

Do juce sam osudjivao ovakve vidove protesta, ali od kad sam video ovu vest, nije mi zao!http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=25&nav_category=11&nav_id=594288

ZoranNS

pre 12 godina

Ovi što pale i oni što ih podržavaju pojma nemaju šta je država, za te država je tuđe dvorište gde se može krasti (Velja Ilić, za njega je država gde se malo kraducka), paliti i praviti nerede. Za Vojvođane je država kojoj se plaćaju dažbine (to je prvi izraz poštovanja države u kojoj živiš), doprinosi i svi računi. Molim za samo jedan podatak onih koji pale, šta su radom, ili metrijalno doprineli državi Srbiji da bude bogatija. Država Srbija bi trebala da nađe snage da se o problemu i odnosu prema Vojvodini raspravlja, ovako je utisak da smo za državu u kojoj živimo, tuđe dvorište iz koga se može uzimati. Ove paljevine i ostali napadi na Vojvodinu samo učvršćuju stav da nam treba veća samostalnosti. Ako treba podržaćemo Čedu koji u tom smislu nešto obećava, i verujte lako može dobiti 500000 glasova, samo nas jedite.

bs

pre 12 godina

A sta je i koga zvanicno predstavljala ta zapaljena zastava? Cin paljenja jeste neka vrsta nasilja ali u ovom primeru nasilje i unistavanje prema toj tkanini koja zvanicno ne predstavlja niti neku naciju niti drzavu pa samim tim unistavanje i paljenje tkanina nije kaznjivo BAREM ZA SADA!

CG

pre 12 godina

Od kada se to u Vojvodini govori & piše ijekavicom, da mi samo znati ?
(miško, 26. mart 2012 13:40)

Doselio se nedavno,jeftina zemlja i imanja a vatrenih csardas madjarica na pretek ,jednostavno nijesam moga odoljeti...

mm

pre 12 godina

Zašto osuđivati njihov oblik političkog izražavanja! Jeste priprost ali su taj vid demokratije naučili od majstora demokratije. Da su na zastavi nacrtali pesnicu onda bi to bio prihvatljiv oblik protesta.U svakom slučaju koriste svoje pravo i to treba da rade dok god nekoga ne ugroze. Čim počnu da ugrožavaju zabrana i ostale mere države. Slava Srbiji!

miško

pre 12 godina

"Bog te ***, pa to ne peva, to riče" !

Komentar od strane starosedeoca Vojvodine, na "glazbu" braće preko drine...
iz jedne već davnjašnje serije.

ZoroNS

pre 12 godina

Nije više pitanje da li će ovi bilmezi iz tzv organizacije ''Njihovi''(moji sigurno nisu) i dalje paliti zastave Vojvodine,već dokle će se gotovo sa blagonaklonošću gledati na taj čin!I koje su to ''čike'' koje ovu ''dečicu'' uče kako se ophoditi prema Vojvodini?

bezimena

pre 12 godina

(VINETU, 26. mart 2012 13:12)

Najveća opasnost za svako društvo su upravo ovakve neznalice i ksenofobi, koji bi najrdije ukinuli sve različitosti i propisali jednu zastavu, jedan grb, jedan jezik, jedno pismo, jednu crkvu, jedan narod...

Bili Piton

pre 12 godina

Izgleda da gospoda "Naši" nisu upućeni da svaki put kada pale zastavu Vojvodine u stvari pale zastavu Srbije. Koliko se da primetiti zastava Vojvodine je stilizovana zastava Srbije sa tri zvezdice. Zvezdice su žute, nisu crvene da bi nervirale mlade (neo)nacionaliste.

Radoje D

pre 12 godina

Znači pozivaju građane da se uključe u uništavanje, u paljenje, a kad bi ih neko pitao kako bi rešili probleme ove pokrajine gledali bi u zid k'o telad u šarena vrata. Lako je rušiti, to može svaka budala.

logika

pre 12 godina

>

Ovo je zicer za policiju. Zašto? Prost razlog: zastava Vojvodine nema gde da se kupi, za razliku od npr. srpske koja se prodaje makar po sportskim manifestacijama, Guči itd.. Dakle, "Njihovi" javno pozivaju građane da skidaju tuđe zastave i da ih uništavaju, što je poziv na kriminalno delo.
Osim ako nisu mislili da građani od svojih para prave zastavu samo da bi je zapalili, u kom slučaju predviđam krah inicijative.

Samo Srem

pre 12 godina

Koga briga, tu zastavu su ionako Čanku učinili i ne smatram je svojom. Volim moju Vojvodinu i moj Srem, a Srbiju mi ne dirajte. Pritom, nije Srbija ni Tadić ni Toma, ni Čeda ni ostali, Srbija smo mi njini građani, sa istom mukom preživljavanja svaki dan i potrage za poslom.

Izraziti pritisak

pre 12 godina

Istog trenutka uhapsiti obe ekstremisticke grupacije koje pozivaju na rusenje ustavnog poredka. I ne sto imaju glasacko telo jacine 4020 biraca a prave secesionisticke skupove i pozivaju na protiustavno delovanje i ovedruge koji pozivaju na paljenje i rusenje. Ta zastava AP Vojvodine ima znacaj zastave sportskog drustva,grada ili obelezja regiona sto je u celom svetu najnormalnija pojava. Nikako nema veze sa nekakvmo drzavnom u drzavi ili sa bilo kakvim secesinistickim pokretom.kao Srbin iz Vojvodine ja se ponosim zastavom koju je nosio Miletic i koja je simbol borbe Srba u Vojvodini za ujedinjenje sa maticom. Pozdrav iz Srpske Atine sa zeljo9m da pisete o lepsim stvarima iz naseg grada kao npr obelezavanje godisnjice osnivanja najstarijeg pozorista u Srpskom narodu(SNP) ili obelezavanje godisnjice osnivanja najstarije kulturne institucije u Srpskom narodu(Matica Srpska)!

Zastava Bačke

pre 12 godina

Ih, koga više briga za ovo. Uostalom ovo samo ide na ruku ovima što zagovaraju otcepljenje moje Voše, da bi imali za šta da se uhvate. Al neće moja ravnica nikuda, ne bojte se.

NOVI SAD, SVETIONIK SRBIJE

pre 12 godina

Sada treba videti koja je budala od sudije odlucila da paljennje zastave NIJE krivicno delo.

Posledica - svaka pijana, nacionalisticka ili neka treca baraba moze da ide naokolo i da radi sta hoce.

ToadFooT

pre 12 godina

alo bre!! ovi fashisti odlucuju koji skupovi u drzavi ce biti odrzani a koji nece! koje zastave ce se isticati..dakle, smetaju im homoseksualci, tj. sve osobe kojima homoseksualci ne smetaju!! onda su pre neku godinu po Vojvodini palili albanske pekare. takodje su pozivali gradjane da bojkotuju kupovinu u albanskim pekarama! Evo sad pale zastave.. niko ne odgovara? nisu zabranjeni? nisu pohapseni?? sta se ceka? ocete da se narod sam organizuje da bi zastitili svoja obelezja, svoje privrednike, svoje komsije? mozemo, ima nas! SMRT FASIZMU!

Vojvodjan

pre 12 godina

"nase" i slicne zabraniti konacno, sta jos treba da urade? nadam se da ce koliko sutra na istom mestu se zavijoriti jos veca zastava Vojvodine

Bačka je prva

pre 12 godina

Nismo mi Voše baš toliko glupi da nam svaka šuša prodaje gluposti. Ta znamo mi kome ovo može da ide na korist. Ako ne znate, čekajte, oglasiće se već oni povodom ovoga. Oni nas uvek "brane" od nekoga, kao drveni advokati, isturaju se kao da smo ih mi tražili. Nenade, Bojane, Aleksandra i ostali.. nemojte nas više braniti, molim vas, mi nemamo neprijatelje u ovoj državi, a vi ako ih imate sami to rešavajte, ali ne uvlačite nas obične građane.

BS

pre 12 godina

Stvar je sto je zapaljena neka zastava Vojvodine ciji je kreator isti onaj koji trazi da nam se drzava zove Federacija Srbije i Vojvodine (kasnije bi se raspala i ta federacija)! Isti taj nikada ne bi bio politicki bitan da ga nije demokratska stranka podrzala u Skupstini Vojvodine a on u znak zahvalnosti podrzao ove u Skupstini Srbije! Posle je napravio ovu nakazu od zastave prekrojivsi boje i polja sa zastave Srbije i nakacivsi tri zvezdice, zasto NAS GRADJANE VOJVODINE NIKO NIJE PITAO ZA MISLJENJE NITI SPROVEO REFERENDUM O TOME (VEROVATNO SVI ZNATE REZULTAT)

darko

pre 12 godina

Uskoro će morati da povecaju prizvodnju zastava Vojvodine koliko često spaljuju ..nije više ni vest da čitam kako su spalili zastavu Vojvodine.Jer ta dečurlija nema pametnija posla? Svi oni da se bave nečim korisnim a ne ovim glupostima .
Lojalnost državi Srbiji se ne pokazuje spaljivanjem simbola priznatog regiona to je toliko besmisleno kako kad bi neko stalno spaljivao zastavu Beograda.

vlada

pre 12 godina

ništa čudno u državi u kojoj je jeDraža narodni heroj, Arkan uzor mnogima, Ceca heroina, Karleuša idol.. kad pametan zaćuti, budala progovori...

Mađar

pre 12 godina

Čanak je svojevremeno, mislim 2003. godine polupao talu sa znakom RTS-a, u stvari srpskom trobojkom. To se desilo na ulazu u zgradu RT Vojvodine.
Sudija Keser ga je oslobodio optužbe iako je nogom gazio zastavu Srbije.
Sad kad sve ovo posmatram potpuno sam ladan i mindeđ mi je.

Zoso

pre 12 godina

Scenario se odvija po utvrdjenom planu zasad se cuti ali ce se uskoro oglasiti zapad naravno bice okrivljena srbija.Mnogo delovatela srbija ima koji je polako ostavljaju.Cucete kada u isto vreme zatraze zastitu: Madjari,Bunjevci,Vlasi,Bosnjaci,Sokci i mnoge ih drzave podrze .Kako ce se srbija izvuci iz tog vrtloga.Shvatite da se jos na zapadnim kartama ucrtava Vojvodina kao pokrajina.Nemojte uporedjivati nikog sa nama ta pravila za nas ne vaze.

penzioner

pre 12 godina

Mogu se osuditiu kao piromani jer na javnom mestu namerno pale, izazivaju požar koji može da se proširi.Pod hitno hapsiti piromane.

Pop

pre 12 godina

Vojvodina je multikulturalna sredina, govore se razni jezici uostalom kao i u celoj Srbiji. Rano ste poceli sa proterivanjem neistomisljenika.......
Postajete kao oni koji su palili zastavu.

Srbobran

pre 12 godina

Budale rade svašta svuda po svetu pa i po ovoj zemlji. Uglavnom, kakve to veze ima sa nama običnim ljudima. Mene neće uspeti da zatruju mržnjom, a ovi što pričaju (i nadaju se) da smo korak bliže od odvajanja, možda su i organizovali to, jer samo njima to i koristi da bi animirali prosečnog građanina Vojvodine, nezainteresovanog za ovakve gluposti.

Јагањац

pre 12 godina

Нама Србима не треба нико са стране,сами себе ћемо уништити. Тако је било кроз целу историју,тако ће изгледа бити и даље.

matori

pre 12 godina

Ovi "naši" (mnogo više: Vaši) počinju da budu dosadni...
Ali, ako se nađe neka dobra grupa STVARNO NAŠIH... biće to vrlo zanimljivo!

Nikola

pre 12 godina

Interesantno. Ja sam ponedeljkom u podne obično na poslu.
(Vladimir, 26. mart 2012 12:57)

I citas vesti na B92 umesto da radis. A onda malo pijes kafu pa ajde kuci na rucak. Nema ljutnje:)
Usput i ja to isto radim.

ABVG

pre 12 godina

Meni grupacija koja pali (moju ili bilo čiju drugu) zastavu ne treba, nije moja. Da ti je nečija, uopšte?
Šta mislite, da li smo se trebali sad uplaštiti nekih nedoraslih luzera zato što su nam spalili zastavu? Pa, nismo se uplašili ni Šešelja, kad je proterivao nesrpsko stanovništvo iz Vojvodine, a u drugim državama/republikama ih ubijao i još se time ovde dičio! Ne, ne, nesvete, ne računaj na to! Ove izbore nećete dobiti zastrašivanjem stanovništva...Otrcani, izlizani fazoni, ne padamo na to!

banat

pre 12 godina

Ma dajte ljudi, ne obazirite se na ovakve gluposti maloletnika koji verujem nemaju pojma sta rade. Vojvodina ce uvek biti Srbija, ja sam iz ZR, zivim u NS i ne poznajem nikoga ko je za otcepljenje Vojvodine, mi smo jedna drzava i to cemo uvek biti, bez obzira na sve. Pustite Canka i njegove budalastine...

Deda Pera

pre 12 godina

Ekstremne politicke grupacije nikako ne treba zabranjivati,ali njihove akcije treba sankcionisati u skladu sa zakonom.
Ako su zavranjene,tesko ih je pratiti i kontrolisati,a i clanstvo se povlaci u ilegalu.
Ovako,kada su na svetlu,sve se vidi i clanstvo im je manje vise poznato i lako uocljivo. Osnovni oblik delovanja clanstva takvih grupacija je copor,a kad imate copor lako je utvrditi vodju i pratioce.
Moj predlog je gradjanska inicijativa- sajt na kom bi se objavljivale fotografije copora,pripadnika copora kao i njihovih akcija. Javna identifikacija je najdemokratskiji oblik pristupa takvim grupama. Kad vidite clanstvo,postaje jasno i koliko ozbiljno ih treba shvatati. Ali ponavljam sve njihove poteze treba tretirati u skladu sa zakonom.