Zanimljivosti

Petak, 23.03.2012.

09:20

Koji su najgori automobili u SAD?

Izvor: B92

Koji su najgori automobili u SAD? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

RUS

pre 12 godina

Da li je nov Yugo bio lošiji od novog Mercedesa, BMW ili Audija? Da jeste. Da li su neke serije Yuga bile lošije? Da jesu (Kako li bi izgledeli proizvodi drugih proizvođača npr. Peugeota da se u francuskoj vodio građanski rat i da je Francuska bila pod sankcijama?).
Yugo je mali auto sa malim gepekom i prostorom u kabini, lošim motorom, još lošijim menjačem ali je Yugo za novac koji je koštao davao više nego drugi.
Pročitajte komentare koje su ostavili stranci:
Yugo 45
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/45/single-page/

Yugo 55
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/55/single-page/

Yugo GV
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/gv/1986/single-page/

Obratite pažnju i na procenat onih koji su se izjasnili da bi opet kupili Yugo.

Zaključak: Da li je Yugo najbolji automobil na svetu, naravno da ne, ali za novac koji su izdvojili za kupovinu automobila više nego dobar.

P.S. Šta mislite o Peugeotu 307? Odličan auto? Pročitajte šta o njemu misle vlasnici.
http://www.carsurvey.org/reviews/peugeot/307/
Peugeot 307 je samo primer. Potražite automobil koji želite da uporedite sa Yugom i pročitajte komentare.
Da li i dalje mislite da je Yugo najgori auto na svetu?

Pozdrav

YUGO - sramota srpske industrije

pre 12 godina

Kada bi se pravilo slicno istrazivanje na prostorima SFRJ YUGO bi bio definitivno ne samo najgori auto nego i najgori industrijski proizvod koji se prodavao ikada...konkurenti su mu eventualno ona ruska Tavria i Zaporozac :)

SaLe

pre 12 godina

Neverovatno je to koliko su naši razmaženi klinci koji ½spavaju½ na net-u, zlurado iritirani ovom istorijskom činjenicom. Zar je moguće da ste se toliko naputovali za života da niste danas ni svesni gde ste rođeni i u kakvoj zemlji živite. Automobil je generalno neophodna sprava koja će za izvesno vreme postati luksuz a Yugo će ostati legenda jer je tema kritika u čitavom svetu i dan danas. Ipak, ono što voze Indijci, Kinezi do skoro, pa i Rusi i da ne nabrajam, mi smo imali sofisticirani automobil domaće proizvodnje. Nije poenta da u gomili gvožđa i prividnog luksuza na točkovima lečite lične komplekse rugajući se kompromisnim stvarima iz realnog života u Srbiji. Sebično je biti materijalista u svetu kome preti propast zbog takvih balvana-homosapijensa. Elem, kakav god da je automobil, bitno je da Vas sigurno odvede do željene destinacije, a možete mu verovati samo ako malo više brinete o njemu.

justin

pre 12 godina

Najlepše je što su se od 10 mesta na njih 8 PLASIRALA KOLA NAJVEĆE SVETSKE SILE I NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA.U tom kontekstu propast Yuga i nije preterano strašan.Mogao bi neko da nađe 2-3 lepo očuvana Yuga i da ih pošalje za Ameriku.Mislim da im je ponestalo materijala za filmove.

todos

pre 12 godina

Neko je vec pominjao, Ameri mrze automobile sa malom kubikazom. Tako je i sa ovim Aztekom plus ruzan plus neke fabricke greske koje su ga bacile na prvo mesto. I onaj Mustang je zrtva male kubikaze i velike potrosnje koja je karakterisala prethodni model. Po meni najgori je Pinto iz vec pominjanih razloga. A sto se tice Yuga. Kanta od automobila. Srecom da sam ga samo vozio u par navrata nekoliko kilometara. Nema sasiju, supalj, bucan krntija bre od auta. Kec je za njega i tata i mama. Za Yuga priznajem samo prve serije od 82-84 koje su imale strasan lim i serije od 88-91 koje su imali izvanredan motor.

Sreten

pre 12 godina

Za bolji auto (imamYUGO-a) nemam para Tako da je on za mene dobar. Svi koji pljuju po njemu nemaju auto ili su mu tata ili mama kupili auto. Tako da znate Vi koji neznate kako je ziveti sa 15.000, dinara i ziveti u ovome zoloskom vrtu gde vlast IMAJU PRIMATI KOJI SE VOZE U AUDIJIMA I MERCEDESIMA.

Miroslav

pre 12 godina

Dokle vise o nesrecnom jugu. Jugo je uginuo pre 4 godine, kao i fabrika koja ga je proizvodila, cak vise ne postoji ni zemlja po kojoj je dobio naziv. Izbrisan je svaki jugov trag i ne treba ga vise kuditi. O mrtvima sve najbolje.

americka posla

pre 12 godina

Jugo je nesporno bio krsina, ali mrznja i podsmeh kojima je bio podvrgnut tokom svoje americke avanture ne poticu od toga.

Mnoga ocajna kola su se nasla na americkom trzistu tokom proteklih 100 godina, no Jugo, iako nije ostavio neki znacajniji uticaj niti je prodat u vecem obimu, omrznut je iz 2 razloga. Prvi je taj da Amerikanci inace ne podnose male automobile. Svako ko je pokusao da na severnoamericko trziste uvede vozilo iz A klase propao je u tome, ukljucujuci japanske, evropske pa i same americke proizvodjace. Automobil je u Americi statusni simbol i biti vidjen u prdavcu s troja vrata i 50 konja je bruka. Drugi i presudni razlog za Jugov fijasko bilo je naravno njegovo poreklo. Amerikanci se generacijama uce da sa podsmehom i gadjenjem gledaju na sve sto dolazi van Amerike, posebno ako je u pitanju neka mala, daleka i siromaska zemlja. Cak da je bio od zlata pravljen, Jugo bi i dalje bio tretiran kao djubre samo zato sto se proizvodio u Istocnoj Evropi.

Maximin

pre 12 godina

Aztec izgleda kao neka (loša) studija automobila budućnosti iz 70ih. Naprosto neverovatno da je neko rekao "Ovo izgleda dobro. To ćemo da proizvodimo" :)

bane

pre 12 godina

@tuga, ne razumem bas tvoj komentar, ukucao sam u pretrazivac sajta za prodaju automobila sve aute 2008 godiste i nasao prvo Passat za 8500e, a nov kostao 30000!!! Jugo je kostao oko 4500 nov, znaci izgubio je oko 2500e za 4 godine. Koliko je vlasnik Passata izgubio za 4 godine? 20.000e?

Rale85

pre 12 godina

Kako Ameri lupaju! Ja imam yuga iz 87e godine i sad sam uzeo peugeota 206 i sem enterijera i eksterijera i nema neke razlike. Ljudi, yugo i dan danas moze da parira mnogim automobilima iz te klase, punta, korsu, sve redom prestizem i obilazim, ne kvari se nista manje nego ostali, trosi kao i ostali, a i ruku na srce uz samo malo dorade bio bi lepsi od 90 % danasnjih automobila iz te klase. Znaci yugo mi je napunio 25 godina i dalje ide, vuce lepo i ostalo. Da vidim na sta ce da lici njihov Ford Mondeo ili Fiesta 2037 godine! Ziveo Yugo, legenda!

666

pre 12 godina

Skoro odgledah seriju Breaking bad i svima bih je preporucio jer je odlicna. Jedina stvar koja me je nervirala tokom cele serije je automobil koji vozi glavni lik ovaj Pontiak na prvom mestu. Kad god bi se pojavio rekao bih KAKO JE RUZAN!!!!! Cak sam na kraju i dosadio devojci ali stvarno ruzniji auto nisam video u zivotu.

tuga...

pre 12 godina

koliko je jugo katastrofalan auto, moze se videti iz oglasa..

na nekim internet oglasima stavite u pretrazivac yugo i godina 2008 (poslednja godina njegove proizvodnje), pogledajte sta ih je na prodaju sa cenama oko 1800evra...

koja smejurija od automobila i od drzave koja je krs koji je bio krs jos 1988 proizvodila (i subvencionisala, a bogami i preko ogranicenja uvoza polovnjaka bukvalno "terala" ljude da ga kupuju), to je stvarno nasa slika i prilika...

petarV

pre 12 godina

Objavite ceo komentar...stičem utisak,da nećete da objavljujete kritike za XX!


Redakcija:
Dragi Petre, posetite nas sajt B92.net/info i tamo slobodno iznosite kritike na racun nasih politicara.
Ovde se bavimo najgorim automobilima u SAD. Pozdrav!

Pavke

pre 12 godina

Brate mili, mnogo su jadni ovi ameri. Skinite se vise sa Juga aman, you are milking a dead cow. Yugo i Zastava vise ne postoje, a ovakvi tekstovi mogu samo naneti stetu FIATu, koji, ne zaboravimo, radi u toj fabrici i sa tim ljudima... A i ne kontam koja je poenta prenosenja ovakvih tekstova? Jadno je pisanje od strane amera a jos jadnije kada neko odluci da to prenese u Srbiju

budza

pre 12 godina

Konacno da neko pomene i onaj ocaj od Mustanga 2.
Dvobojna varijanta je jos ruznija
http://www.conceptcarz.com/view/photo/496107,15388/1974-Ford-Mustang_Photo.aspx

petarV

pre 12 godina

Lepo da su objektivni pa su i svoje automobile,mahom...kritikovali...
Ali...

Uz sav "šarm" kojim je YU GO...otišao na otpad i pre prvog servisa...ide gorka činjenica,da su ostali automobili na toj listi,uglavnom jer su razočarali dizajnom i malom kubikažom...Amere koji su navikli na min 3000kubika...

Znači...ostali su tu zbog dizajna,male kubikaže,serijskih grešaka...a YUGO je decenijska serijska greška...iskreno govoreći jedini DRŠ na toj (i ne samo toj) listi!
Kod nas se vozio,jer su se bofl delovi kupovali na trafici (koja preporuka...kupi YUGO na svakom ćošku imaš delove)...i jer iskreno,nismo ni imali pare za bolje...izeš auto ako ga kupiš novog,a ono sve uštelovano i radi...Još ako te u toku godine samo par puta odvede kod majstora...super!
Pre bi kupio polovnjak 2003 godište nego novog novcijatog juga!

Pre neku godinu sam dobio super mejl...
U jednom redu VW golf 1 a dole jugo...i recimo 1983 goina...
I...
Sada kako prolaze godine golf se menja...1...2...3...4...
A jugo totalno isti...i na kraju piše...tim koji valja ne treba menjati...

Mi smo kao nacija u stanju da svoje đubre hvalimo,samo jer je naše...zato smo i tu gde jesmo!

Clarkson

pre 12 godina

Verovali ili ne, ovo je kompliment za Zastavu. Izmedju Aztec Pontiac-a iz 2001, Forda Mustanga iz 1974 i Jugića, najbolji je Yugo. Nemamo šta da se bunimo!

the ugly truth

pre 12 godina

sad ce nasi kompleksasi da hvale juga :D

zato smo i raspad od nacije, svoje djubre hvalimo iako znamo da je djubre a drugi svoje greske priznaju pa onda naprave bolje, a mi, mi tapkamo u mestu dok normalan svet napreduje..

Clarkson

pre 12 godina

Verovali ili ne, ovo je kompliment za Zastavu. Izmedju Aztec Pontiac-a iz 2001, Forda Mustanga iz 1974 i Jugića, najbolji je Yugo. Nemamo šta da se bunimo!

petarV

pre 12 godina

Lepo da su objektivni pa su i svoje automobile,mahom...kritikovali...
Ali...

Uz sav "šarm" kojim je YU GO...otišao na otpad i pre prvog servisa...ide gorka činjenica,da su ostali automobili na toj listi,uglavnom jer su razočarali dizajnom i malom kubikažom...Amere koji su navikli na min 3000kubika...

Znači...ostali su tu zbog dizajna,male kubikaže,serijskih grešaka...a YUGO je decenijska serijska greška...iskreno govoreći jedini DRŠ na toj (i ne samo toj) listi!
Kod nas se vozio,jer su se bofl delovi kupovali na trafici (koja preporuka...kupi YUGO na svakom ćošku imaš delove)...i jer iskreno,nismo ni imali pare za bolje...izeš auto ako ga kupiš novog,a ono sve uštelovano i radi...Još ako te u toku godine samo par puta odvede kod majstora...super!
Pre bi kupio polovnjak 2003 godište nego novog novcijatog juga!

Pre neku godinu sam dobio super mejl...
U jednom redu VW golf 1 a dole jugo...i recimo 1983 goina...
I...
Sada kako prolaze godine golf se menja...1...2...3...4...
A jugo totalno isti...i na kraju piše...tim koji valja ne treba menjati...

Mi smo kao nacija u stanju da svoje đubre hvalimo,samo jer je naše...zato smo i tu gde jesmo!

the ugly truth

pre 12 godina

sad ce nasi kompleksasi da hvale juga :D

zato smo i raspad od nacije, svoje djubre hvalimo iako znamo da je djubre a drugi svoje greske priznaju pa onda naprave bolje, a mi, mi tapkamo u mestu dok normalan svet napreduje..

americka posla

pre 12 godina

Jugo je nesporno bio krsina, ali mrznja i podsmeh kojima je bio podvrgnut tokom svoje americke avanture ne poticu od toga.

Mnoga ocajna kola su se nasla na americkom trzistu tokom proteklih 100 godina, no Jugo, iako nije ostavio neki znacajniji uticaj niti je prodat u vecem obimu, omrznut je iz 2 razloga. Prvi je taj da Amerikanci inace ne podnose male automobile. Svako ko je pokusao da na severnoamericko trziste uvede vozilo iz A klase propao je u tome, ukljucujuci japanske, evropske pa i same americke proizvodjace. Automobil je u Americi statusni simbol i biti vidjen u prdavcu s troja vrata i 50 konja je bruka. Drugi i presudni razlog za Jugov fijasko bilo je naravno njegovo poreklo. Amerikanci se generacijama uce da sa podsmehom i gadjenjem gledaju na sve sto dolazi van Amerike, posebno ako je u pitanju neka mala, daleka i siromaska zemlja. Cak da je bio od zlata pravljen, Jugo bi i dalje bio tretiran kao djubre samo zato sto se proizvodio u Istocnoj Evropi.

petarV

pre 12 godina

Objavite ceo komentar...stičem utisak,da nećete da objavljujete kritike za XX!


Redakcija:
Dragi Petre, posetite nas sajt B92.net/info i tamo slobodno iznosite kritike na racun nasih politicara.
Ovde se bavimo najgorim automobilima u SAD. Pozdrav!

tuga...

pre 12 godina

koliko je jugo katastrofalan auto, moze se videti iz oglasa..

na nekim internet oglasima stavite u pretrazivac yugo i godina 2008 (poslednja godina njegove proizvodnje), pogledajte sta ih je na prodaju sa cenama oko 1800evra...

koja smejurija od automobila i od drzave koja je krs koji je bio krs jos 1988 proizvodila (i subvencionisala, a bogami i preko ogranicenja uvoza polovnjaka bukvalno "terala" ljude da ga kupuju), to je stvarno nasa slika i prilika...

666

pre 12 godina

Skoro odgledah seriju Breaking bad i svima bih je preporucio jer je odlicna. Jedina stvar koja me je nervirala tokom cele serije je automobil koji vozi glavni lik ovaj Pontiak na prvom mestu. Kad god bi se pojavio rekao bih KAKO JE RUZAN!!!!! Cak sam na kraju i dosadio devojci ali stvarno ruzniji auto nisam video u zivotu.

Maximin

pre 12 godina

Aztec izgleda kao neka (loša) studija automobila budućnosti iz 70ih. Naprosto neverovatno da je neko rekao "Ovo izgleda dobro. To ćemo da proizvodimo" :)

Rale85

pre 12 godina

Kako Ameri lupaju! Ja imam yuga iz 87e godine i sad sam uzeo peugeota 206 i sem enterijera i eksterijera i nema neke razlike. Ljudi, yugo i dan danas moze da parira mnogim automobilima iz te klase, punta, korsu, sve redom prestizem i obilazim, ne kvari se nista manje nego ostali, trosi kao i ostali, a i ruku na srce uz samo malo dorade bio bi lepsi od 90 % danasnjih automobila iz te klase. Znaci yugo mi je napunio 25 godina i dalje ide, vuce lepo i ostalo. Da vidim na sta ce da lici njihov Ford Mondeo ili Fiesta 2037 godine! Ziveo Yugo, legenda!

bane

pre 12 godina

@tuga, ne razumem bas tvoj komentar, ukucao sam u pretrazivac sajta za prodaju automobila sve aute 2008 godiste i nasao prvo Passat za 8500e, a nov kostao 30000!!! Jugo je kostao oko 4500 nov, znaci izgubio je oko 2500e za 4 godine. Koliko je vlasnik Passata izgubio za 4 godine? 20.000e?

Miroslav

pre 12 godina

Dokle vise o nesrecnom jugu. Jugo je uginuo pre 4 godine, kao i fabrika koja ga je proizvodila, cak vise ne postoji ni zemlja po kojoj je dobio naziv. Izbrisan je svaki jugov trag i ne treba ga vise kuditi. O mrtvima sve najbolje.

Pavke

pre 12 godina

Brate mili, mnogo su jadni ovi ameri. Skinite se vise sa Juga aman, you are milking a dead cow. Yugo i Zastava vise ne postoje, a ovakvi tekstovi mogu samo naneti stetu FIATu, koji, ne zaboravimo, radi u toj fabrici i sa tim ljudima... A i ne kontam koja je poenta prenosenja ovakvih tekstova? Jadno je pisanje od strane amera a jos jadnije kada neko odluci da to prenese u Srbiju

budza

pre 12 godina

Konacno da neko pomene i onaj ocaj od Mustanga 2.
Dvobojna varijanta je jos ruznija
http://www.conceptcarz.com/view/photo/496107,15388/1974-Ford-Mustang_Photo.aspx

Sreten

pre 12 godina

Za bolji auto (imamYUGO-a) nemam para Tako da je on za mene dobar. Svi koji pljuju po njemu nemaju auto ili su mu tata ili mama kupili auto. Tako da znate Vi koji neznate kako je ziveti sa 15.000, dinara i ziveti u ovome zoloskom vrtu gde vlast IMAJU PRIMATI KOJI SE VOZE U AUDIJIMA I MERCEDESIMA.

SaLe

pre 12 godina

Neverovatno je to koliko su naši razmaženi klinci koji ½spavaju½ na net-u, zlurado iritirani ovom istorijskom činjenicom. Zar je moguće da ste se toliko naputovali za života da niste danas ni svesni gde ste rođeni i u kakvoj zemlji živite. Automobil je generalno neophodna sprava koja će za izvesno vreme postati luksuz a Yugo će ostati legenda jer je tema kritika u čitavom svetu i dan danas. Ipak, ono što voze Indijci, Kinezi do skoro, pa i Rusi i da ne nabrajam, mi smo imali sofisticirani automobil domaće proizvodnje. Nije poenta da u gomili gvožđa i prividnog luksuza na točkovima lečite lične komplekse rugajući se kompromisnim stvarima iz realnog života u Srbiji. Sebično je biti materijalista u svetu kome preti propast zbog takvih balvana-homosapijensa. Elem, kakav god da je automobil, bitno je da Vas sigurno odvede do željene destinacije, a možete mu verovati samo ako malo više brinete o njemu.

todos

pre 12 godina

Neko je vec pominjao, Ameri mrze automobile sa malom kubikazom. Tako je i sa ovim Aztekom plus ruzan plus neke fabricke greske koje su ga bacile na prvo mesto. I onaj Mustang je zrtva male kubikaze i velike potrosnje koja je karakterisala prethodni model. Po meni najgori je Pinto iz vec pominjanih razloga. A sto se tice Yuga. Kanta od automobila. Srecom da sam ga samo vozio u par navrata nekoliko kilometara. Nema sasiju, supalj, bucan krntija bre od auta. Kec je za njega i tata i mama. Za Yuga priznajem samo prve serije od 82-84 koje su imale strasan lim i serije od 88-91 koje su imali izvanredan motor.

justin

pre 12 godina

Najlepše je što su se od 10 mesta na njih 8 PLASIRALA KOLA NAJVEĆE SVETSKE SILE I NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA.U tom kontekstu propast Yuga i nije preterano strašan.Mogao bi neko da nađe 2-3 lepo očuvana Yuga i da ih pošalje za Ameriku.Mislim da im je ponestalo materijala za filmove.

RUS

pre 12 godina

Da li je nov Yugo bio lošiji od novog Mercedesa, BMW ili Audija? Da jeste. Da li su neke serije Yuga bile lošije? Da jesu (Kako li bi izgledeli proizvodi drugih proizvođača npr. Peugeota da se u francuskoj vodio građanski rat i da je Francuska bila pod sankcijama?).
Yugo je mali auto sa malim gepekom i prostorom u kabini, lošim motorom, još lošijim menjačem ali je Yugo za novac koji je koštao davao više nego drugi.
Pročitajte komentare koje su ostavili stranci:
Yugo 45
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/45/single-page/

Yugo 55
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/55/single-page/

Yugo GV
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/gv/1986/single-page/

Obratite pažnju i na procenat onih koji su se izjasnili da bi opet kupili Yugo.

Zaključak: Da li je Yugo najbolji automobil na svetu, naravno da ne, ali za novac koji su izdvojili za kupovinu automobila više nego dobar.

P.S. Šta mislite o Peugeotu 307? Odličan auto? Pročitajte šta o njemu misle vlasnici.
http://www.carsurvey.org/reviews/peugeot/307/
Peugeot 307 je samo primer. Potražite automobil koji želite da uporedite sa Yugom i pročitajte komentare.
Da li i dalje mislite da je Yugo najgori auto na svetu?

Pozdrav

YUGO - sramota srpske industrije

pre 12 godina

Kada bi se pravilo slicno istrazivanje na prostorima SFRJ YUGO bi bio definitivno ne samo najgori auto nego i najgori industrijski proizvod koji se prodavao ikada...konkurenti su mu eventualno ona ruska Tavria i Zaporozac :)

Pavke

pre 12 godina

Brate mili, mnogo su jadni ovi ameri. Skinite se vise sa Juga aman, you are milking a dead cow. Yugo i Zastava vise ne postoje, a ovakvi tekstovi mogu samo naneti stetu FIATu, koji, ne zaboravimo, radi u toj fabrici i sa tim ljudima... A i ne kontam koja je poenta prenosenja ovakvih tekstova? Jadno je pisanje od strane amera a jos jadnije kada neko odluci da to prenese u Srbiju

Rale85

pre 12 godina

Kako Ameri lupaju! Ja imam yuga iz 87e godine i sad sam uzeo peugeota 206 i sem enterijera i eksterijera i nema neke razlike. Ljudi, yugo i dan danas moze da parira mnogim automobilima iz te klase, punta, korsu, sve redom prestizem i obilazim, ne kvari se nista manje nego ostali, trosi kao i ostali, a i ruku na srce uz samo malo dorade bio bi lepsi od 90 % danasnjih automobila iz te klase. Znaci yugo mi je napunio 25 godina i dalje ide, vuce lepo i ostalo. Da vidim na sta ce da lici njihov Ford Mondeo ili Fiesta 2037 godine! Ziveo Yugo, legenda!

the ugly truth

pre 12 godina

sad ce nasi kompleksasi da hvale juga :D

zato smo i raspad od nacije, svoje djubre hvalimo iako znamo da je djubre a drugi svoje greske priznaju pa onda naprave bolje, a mi, mi tapkamo u mestu dok normalan svet napreduje..

petarV

pre 12 godina

Lepo da su objektivni pa su i svoje automobile,mahom...kritikovali...
Ali...

Uz sav "šarm" kojim je YU GO...otišao na otpad i pre prvog servisa...ide gorka činjenica,da su ostali automobili na toj listi,uglavnom jer su razočarali dizajnom i malom kubikažom...Amere koji su navikli na min 3000kubika...

Znači...ostali su tu zbog dizajna,male kubikaže,serijskih grešaka...a YUGO je decenijska serijska greška...iskreno govoreći jedini DRŠ na toj (i ne samo toj) listi!
Kod nas se vozio,jer su se bofl delovi kupovali na trafici (koja preporuka...kupi YUGO na svakom ćošku imaš delove)...i jer iskreno,nismo ni imali pare za bolje...izeš auto ako ga kupiš novog,a ono sve uštelovano i radi...Još ako te u toku godine samo par puta odvede kod majstora...super!
Pre bi kupio polovnjak 2003 godište nego novog novcijatog juga!

Pre neku godinu sam dobio super mejl...
U jednom redu VW golf 1 a dole jugo...i recimo 1983 goina...
I...
Sada kako prolaze godine golf se menja...1...2...3...4...
A jugo totalno isti...i na kraju piše...tim koji valja ne treba menjati...

Mi smo kao nacija u stanju da svoje đubre hvalimo,samo jer je naše...zato smo i tu gde jesmo!

tuga...

pre 12 godina

koliko je jugo katastrofalan auto, moze se videti iz oglasa..

na nekim internet oglasima stavite u pretrazivac yugo i godina 2008 (poslednja godina njegove proizvodnje), pogledajte sta ih je na prodaju sa cenama oko 1800evra...

koja smejurija od automobila i od drzave koja je krs koji je bio krs jos 1988 proizvodila (i subvencionisala, a bogami i preko ogranicenja uvoza polovnjaka bukvalno "terala" ljude da ga kupuju), to je stvarno nasa slika i prilika...

bane

pre 12 godina

@tuga, ne razumem bas tvoj komentar, ukucao sam u pretrazivac sajta za prodaju automobila sve aute 2008 godiste i nasao prvo Passat za 8500e, a nov kostao 30000!!! Jugo je kostao oko 4500 nov, znaci izgubio je oko 2500e za 4 godine. Koliko je vlasnik Passata izgubio za 4 godine? 20.000e?

YUGO - sramota srpske industrije

pre 12 godina

Kada bi se pravilo slicno istrazivanje na prostorima SFRJ YUGO bi bio definitivno ne samo najgori auto nego i najgori industrijski proizvod koji se prodavao ikada...konkurenti su mu eventualno ona ruska Tavria i Zaporozac :)

americka posla

pre 12 godina

Jugo je nesporno bio krsina, ali mrznja i podsmeh kojima je bio podvrgnut tokom svoje americke avanture ne poticu od toga.

Mnoga ocajna kola su se nasla na americkom trzistu tokom proteklih 100 godina, no Jugo, iako nije ostavio neki znacajniji uticaj niti je prodat u vecem obimu, omrznut je iz 2 razloga. Prvi je taj da Amerikanci inace ne podnose male automobile. Svako ko je pokusao da na severnoamericko trziste uvede vozilo iz A klase propao je u tome, ukljucujuci japanske, evropske pa i same americke proizvodjace. Automobil je u Americi statusni simbol i biti vidjen u prdavcu s troja vrata i 50 konja je bruka. Drugi i presudni razlog za Jugov fijasko bilo je naravno njegovo poreklo. Amerikanci se generacijama uce da sa podsmehom i gadjenjem gledaju na sve sto dolazi van Amerike, posebno ako je u pitanju neka mala, daleka i siromaska zemlja. Cak da je bio od zlata pravljen, Jugo bi i dalje bio tretiran kao djubre samo zato sto se proizvodio u Istocnoj Evropi.

Miroslav

pre 12 godina

Dokle vise o nesrecnom jugu. Jugo je uginuo pre 4 godine, kao i fabrika koja ga je proizvodila, cak vise ne postoji ni zemlja po kojoj je dobio naziv. Izbrisan je svaki jugov trag i ne treba ga vise kuditi. O mrtvima sve najbolje.

RUS

pre 12 godina

Da li je nov Yugo bio lošiji od novog Mercedesa, BMW ili Audija? Da jeste. Da li su neke serije Yuga bile lošije? Da jesu (Kako li bi izgledeli proizvodi drugih proizvođača npr. Peugeota da se u francuskoj vodio građanski rat i da je Francuska bila pod sankcijama?).
Yugo je mali auto sa malim gepekom i prostorom u kabini, lošim motorom, još lošijim menjačem ali je Yugo za novac koji je koštao davao više nego drugi.
Pročitajte komentare koje su ostavili stranci:
Yugo 45
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/45/single-page/

Yugo 55
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/55/single-page/

Yugo GV
http://www.carsurvey.org/reviews/yugo/gv/1986/single-page/

Obratite pažnju i na procenat onih koji su se izjasnili da bi opet kupili Yugo.

Zaključak: Da li je Yugo najbolji automobil na svetu, naravno da ne, ali za novac koji su izdvojili za kupovinu automobila više nego dobar.

P.S. Šta mislite o Peugeotu 307? Odličan auto? Pročitajte šta o njemu misle vlasnici.
http://www.carsurvey.org/reviews/peugeot/307/
Peugeot 307 je samo primer. Potražite automobil koji želite da uporedite sa Yugom i pročitajte komentare.
Da li i dalje mislite da je Yugo najgori auto na svetu?

Pozdrav

budza

pre 12 godina

Konacno da neko pomene i onaj ocaj od Mustanga 2.
Dvobojna varijanta je jos ruznija
http://www.conceptcarz.com/view/photo/496107,15388/1974-Ford-Mustang_Photo.aspx

SaLe

pre 12 godina

Neverovatno je to koliko su naši razmaženi klinci koji ½spavaju½ na net-u, zlurado iritirani ovom istorijskom činjenicom. Zar je moguće da ste se toliko naputovali za života da niste danas ni svesni gde ste rođeni i u kakvoj zemlji živite. Automobil je generalno neophodna sprava koja će za izvesno vreme postati luksuz a Yugo će ostati legenda jer je tema kritika u čitavom svetu i dan danas. Ipak, ono što voze Indijci, Kinezi do skoro, pa i Rusi i da ne nabrajam, mi smo imali sofisticirani automobil domaće proizvodnje. Nije poenta da u gomili gvožđa i prividnog luksuza na točkovima lečite lične komplekse rugajući se kompromisnim stvarima iz realnog života u Srbiji. Sebično je biti materijalista u svetu kome preti propast zbog takvih balvana-homosapijensa. Elem, kakav god da je automobil, bitno je da Vas sigurno odvede do željene destinacije, a možete mu verovati samo ako malo više brinete o njemu.

Clarkson

pre 12 godina

Verovali ili ne, ovo je kompliment za Zastavu. Izmedju Aztec Pontiac-a iz 2001, Forda Mustanga iz 1974 i Jugića, najbolji je Yugo. Nemamo šta da se bunimo!

666

pre 12 godina

Skoro odgledah seriju Breaking bad i svima bih je preporucio jer je odlicna. Jedina stvar koja me je nervirala tokom cele serije je automobil koji vozi glavni lik ovaj Pontiak na prvom mestu. Kad god bi se pojavio rekao bih KAKO JE RUZAN!!!!! Cak sam na kraju i dosadio devojci ali stvarno ruzniji auto nisam video u zivotu.

todos

pre 12 godina

Neko je vec pominjao, Ameri mrze automobile sa malom kubikazom. Tako je i sa ovim Aztekom plus ruzan plus neke fabricke greske koje su ga bacile na prvo mesto. I onaj Mustang je zrtva male kubikaze i velike potrosnje koja je karakterisala prethodni model. Po meni najgori je Pinto iz vec pominjanih razloga. A sto se tice Yuga. Kanta od automobila. Srecom da sam ga samo vozio u par navrata nekoliko kilometara. Nema sasiju, supalj, bucan krntija bre od auta. Kec je za njega i tata i mama. Za Yuga priznajem samo prve serije od 82-84 koje su imale strasan lim i serije od 88-91 koje su imali izvanredan motor.

petarV

pre 12 godina

Objavite ceo komentar...stičem utisak,da nećete da objavljujete kritike za XX!


Redakcija:
Dragi Petre, posetite nas sajt B92.net/info i tamo slobodno iznosite kritike na racun nasih politicara.
Ovde se bavimo najgorim automobilima u SAD. Pozdrav!

Maximin

pre 12 godina

Aztec izgleda kao neka (loša) studija automobila budućnosti iz 70ih. Naprosto neverovatno da je neko rekao "Ovo izgleda dobro. To ćemo da proizvodimo" :)

justin

pre 12 godina

Najlepše je što su se od 10 mesta na njih 8 PLASIRALA KOLA NAJVEĆE SVETSKE SILE I NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA.U tom kontekstu propast Yuga i nije preterano strašan.Mogao bi neko da nađe 2-3 lepo očuvana Yuga i da ih pošalje za Ameriku.Mislim da im je ponestalo materijala za filmove.

Sreten

pre 12 godina

Za bolji auto (imamYUGO-a) nemam para Tako da je on za mene dobar. Svi koji pljuju po njemu nemaju auto ili su mu tata ili mama kupili auto. Tako da znate Vi koji neznate kako je ziveti sa 15.000, dinara i ziveti u ovome zoloskom vrtu gde vlast IMAJU PRIMATI KOJI SE VOZE U AUDIJIMA I MERCEDESIMA.