Politika

Subota, 17.03.2012.

00:29

Obamin čovek radi kampanju DS-a?

DS u kampanji za izbore 6. maja savetuje američki stručnjak Edvard Goldberg koji je 2008. na predsedničkim izborima u Americi radio za Baraka Obamu, piše Blic.

Izvor: Blic

Obamin èovek radi kampanju DS-a? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Opet ja

pre 12 godina

@Pantagruel

Srbiji sda ove godine stize na naplatu dug sa kamatom od 3,4 milijarde dolara koji potice jos iz bivse Jugoslavije. Sledece godine, 3,6 milijardi. Po sukcesiji toliko pripalo Srbiji. To je kredit na 40 godina sa grejs periodom od 10 godina.Ova vlada nista posebno nije zaduzila
zemlju . Otvoren Beneton, Fiat, Cooper Tayers, Yura, Simens, panasonic, Gorenje Falke. itd., maloli je za 4 godine.Sta bi hteli da se svi nezaposleni zaposle u cetiri godine.Od tolikog broja ne zaposlenih koji se zvanicno vode NSZ barem 50% radi u sivoj zoni

Baš Čelik

pre 12 godina

A ko će da radi Vučićevu i Tominu kampanju???
Možda onaj kapetan konkordije(kapetan-kukavica :: Frančesko Sketino)???
Ili Milorad KOmrakov???
Baron Minhauzen???
Gebels???
Ko će ga znati : sa SNS-om je sve moguće...

djurdja

pre 12 godina

Ja glupaca mislila da je Srbija samostalna drzava, kad ono samo tudji protektorat kome stranci odredjuju unutrasnju i spoljnu politiku.
Sad mi tek jasno zasto se gospodin Kostunica od strane vladajuce klike proglasava najvecim neprijateljom ove drzave. On se bori za Srbiju a to je zabranjeno.

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

E,bas lepo!

A,ti narode,sad trk na glasanje pa zaokruzuj DS,SPS,DSS,SNS,LDP,G17,SRS ...

Dok je nas ovakvih nikakvih,bice i za njih glasova!

Пантагруел

pre 12 godina

Могли су да ангажују и Дејвида Коперфилда. Ни он не би могао учинити да нестане дуг од додатних пет и по милијарди који је грађанима навалила на врат баш ова влада и ни једној другој ништа слично није пошло за руком у току претходних 20 година :-(

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sve veliki Srbi, a ovima radi Amerikanac a onima Izraelac... Na kraju se sve svodi na isto... Ovi na vlasti su nekonkretni, naprednjaci su opozicija vec 20 godina i potpisujem da bi bilo jos i gore kad bi oni bili na vlasti... Jedino resenje dragi moji - PREOKRET!!! Za ostale se nadam da nece ni preci cenzus..

maximus

pre 12 godina

Meni smeta sto ljudi komentarisu Tadica i Nikolica kao da su oni cela stranka,pa ako je neko od njih los to neznaci da je partija cekla losa,think people think!!!

neverujte svojim usima

pre 12 godina

Obratite paznju na obostrane izjave DS-a i SNS-a kako nece jedni sa drugima u koaliciju....
Ako malo promislite i jednima i drugima takve izjave idu u prilog jer ce podeliti biracko telo koje nece biti veliko
na ovim izborima. Takvim izjavama SNS moze da privuce glasace koji ne mogu da se odluce izmedju njih
i SRS, dok bi deo birackog tela koji DS-u ne moze da oprosti SPS na ovim izborima progledao kroz prste i
dao glas zbog cvrstog stava prema SNS-u. Setimo se da je pre nepunih godinu dana Tomislav Nikolic izjavljivao da bi mogao u koaliciju sa DS-om. Zasto se sada prica promenila? Verovatno zbog procena strucnjaka... Milism da je svakom inteligentnijem coveku jasno da je nasa politicka scena brlog u kome je sve moguce, pa i koalicija DS-a i SNS-a... A mi kao biraci postajemo statistika tema procena, masa bez lica kojom se maniulise.

kabadahija

pre 12 godina

A ja mislio Putinov čovjek. Eeeee, jesam glup za medalju.

Do izbora ne paliti televiziju, i ne čitati novine. Poštediti i sebe, i druge, velike količine lafine i šuplje. Ko fol mi smo veliki neprijatelji.

ex yellow

pre 12 godina

Nema te kampanje niti tog markentinskog strucnjaka koji moze da prikaze katastrofalno vodjenje drzave u prethodne cetiri godine kao nesto sto je bilo dobro, uspesno i sto bi vecina zelela i naredne cetiri godine. Jedino sto ce se zaista dogoditi je to da ce ponovo potrositi nase pare (pare poreskih obveznika) placajuci tog "carobnjaka" koji ce nam objasnjavati da crno nije crno nego je belo samo sto mi to ne vidimo, umesto da to potrose taj novac na mnogo prece stvari. Siromastvo, korupcija, kriminal, beznadje, tuga, jad i cemer su tu sa nama, u zivotima vecine gradjana Srbije i bas bih voleo da vidim tog maga koji ce da me ubedi da je ovo uredjena drzava u kojoj vlada blagostanje tako da ja pozelim da 6. maja ponovo zaokruzim listu "Za bolji zivot" ili kako se vec zovu. To ne bi moglo da mi se desi cak ni puskom da me teraju, jedino mozda ako uspeju nekako da me hipnotisu ili drogiraju. Odluka je odavno doneta, olovka naostrena, cekamo Djurdjevdan !

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Da kampanje nasih politicara rade svi (bukvalno, bas svi) Nobelovci sveta, ne vredi nista ako oni nesto korenito ne promene u svom ponasanju. Prvo da ociste svoje redove u stranci od lopova, profitera, omladinskih funkcionera, raznih "eksperata" i "savetnika" (za "trla baba lan"). Zatim da prekinu svake poslovne odnose sa tajkunima, koji ih koriste u daljem pljackanju Srbije. Ako to urade DS i preds. Tadic u sledecih nedelju dana, dobice bar 20% vise glasova, nego sto ce dobiti ako ih savetuje Obamin savetnik, a ni dinar nece potrositi.
Boza Bogdanovic, Bor

Miki

pre 12 godina

Nosilac liste SNS: Tomislav Nikolić, master ekonomista i “dokazani grobar“:
1.navija za „grobare“;
2.radio kao „grobar“;
3.„sahranio“ SRS;

TRL

pre 12 godina

On ce takoreci biti Prvi srpski predsednik kome je kampanju radio covek koji je radio kampanju, to jest njen delic, prvog afro-americkog predsednika Sjedinjenih AD. Way to go Borise...Regioni calling...

milan

pre 12 godina

ds-u i da kampanju vodi obama licno nije dovoljno! najbolja kampanja za njih je da nadju pilulu koja brise pamcenje i da je podele narodu pa da ponovo obecaju 200 hiljada radnih mesta i po 2 hiljade evra svakom pa bi tek onda imali neke sanse na izborima!!!

dragutin

pre 12 godina

Barak Obama je se ispostavio kao folirant koji je dao obecanja i nije ih ispunio.Uradio je i neke dobre stvari koje njegova konkurencija nikada ne bi ali ni priblizno koliko je obecavao da moze. I sada ce imati kampanju od milijardu dolara i konkurenciju u najvecim idiotima koje je svet video i opet je moguce da ce da izgubi.

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

dzaba se trudi covek! steta koja je napravljena sa kohabitacijom onomad i koalicijom koja je danas je prevelika za prave glasace ds-a! mozda da su imali neke rezultate u prethodne 4 godine .... mozda! ovako, NO PASARAN!!!

Mirko

pre 12 godina

nista novo... ko ako ne ameri? Robovi smo, nista vise. Ne odlucimo mi o sebi vec drugi o nama. Trebaju nam ljude koji to ne dozvole...

Mada ni ne verujem u izbore ko zna da li je to sve ispravno. Pogledajte "hacking democracy"! Ako Tadic opet pobedjuje onda svi moramo na ulice i da rusimo rezim samostalno(Jer znamo da DS nije volja gradjana). U nasim rukama je.

Voyager

pre 12 godina

"The Obama Deception"

*Obama je došao na vlast da spasi Ameriku od politike ratova Džordža Buša a napravio je još gore, DS je došao na vlast da spasi Srbiju od politike Vojislava Koštunice i izolacije a na pravio je još gore;

*Obama je vratio Klintonove na vlast, DS je vratio SPS na vlast;

*Obama radi za Wall Street, DS radi za tajkune;

*Obama je dopustio da se bankari bogate na račun radnika, DS je dopustio da se tajkuni bogate na račun građana;

*Obama se zadužuje da bi SAD ratovale, DS se zadužuje kod MMFa;

*Obama vodi ratove u kojim profitiraju kompanije senatora i kongresmena, DS je doveo za premijera čoveka koji je odgovaran za "neuspele" privatizacije, kradje i upropašćavanje drđžavnih preduzeća;

*Obama vodi Ameriku na Novom Svetskom Poretku i globalnoj vladi, DS vojno slabi Srbiju i vodi je Evropskoj Uniji.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Teško da će DS moći da pomogne bilo ko,oni su u očima naroda( zajedno sa G17 i SPS ) shvaćeni kao rušitelji i kao neki koji neće niti mogu da rade u opštu korist,rade samo za svoj džep.
I to što se Tadić pojavljuje svaki dan po 3 sata na svim TV kako otvara neku famu ili obilazi neki pogon,sve to nema nikakvog uticaja,time samo mogu svoje članstvo, i to one kojima su dali posao na državnim jaslama, da nateraju da glasaju za njih ( problem za Srbiju je samo što ima stvarno mnogo takvih stranačkih kadrova, jer državna jasla jedino i primaju platu ovde) !

maraton

pre 12 godina

I za njih i za sve nas bilo bi mnogo korisnije da je mnogo ranije došao da ih savetuje kako da rade dok su na vlasti i na koji način da se manu primamljivog sticanja od korupcije.

molder i skali....istina je negde tamo....

pre 12 godina

Kampanju moze da im radi i sv.petar ne pomaze,imace oko 25%-do 28% imace na izborima, i to ce uglavnom biti biraci koje su oni udomili u javni sektror pa ce glasati za njih.

Nik

pre 12 godina

Pa zar ne bi bilo bolje da glasamo za te stručnjake, ovi naši ne znaju ni kampanju da odrade a hoće da vode državu 4 godine?! Da li narod razmišlja koliko to sve košta, pa samo jedan plakat košta 50ak dinara, a oblepiće Srbiju 10 puta do izbora.

Sjašite bre više

pre 12 godina

Ne žale se pare (i to naše, na direktan ili indirektan način) samo da se uzme još jedan mandat, da se narod ubedi da mu je onako kako mu nije. A šta bi oni mogli raditi da nisu na vlasti. Ništa jer ništa i neznaju. Zato se toliko grčevito i bore jer su i sami toga svesni.

crni domino

pre 12 godina

Zakon o finansiranju stranaka je dobar kao americki pa nece biti malverzacija?
Potrose se pare tokom izbora a onda na vlast dodju nesposobni, poslusnici, foteljasi i patrijote. To je Srbija.
Sadasnjoj vlasti, pocev od Predsednika, nece pomoci ni kozne gace.

TZ Berislav

pre 12 godina

Znaci da je u DS-u toliko prigustilo da su takvog coveka morali angazovati. Kako god, demokratama ni sam Obama u ovoj kampanji i izborima uopste ne moze pomoci. Imali su cetiri godine da se dokazu i pokazu, a na izborima cemo videti jesu li uspeli.

gepetto

pre 12 godina

Jedino bi im pomogao da se zove Harry Houdini. Ovako to govori samo o njihovoj finansijskoj moći. Voleo bih da vidim poreklo tog novca (kao i novca svih ostalih partija sa sve URS-om naravno). Ne direktnog donatora, već kompletan put od republičkog budžeta do gospodina iz Obamine kampanje. Verujem da bi to bilo jako zanimljivo...

cinizam

pre 12 godina

Bolje da im je neki strucnjak radio za vreme mandata. Sada im je kasno, mogu da zovnu koga god hoce narod je ogorcen i ne moze vise da trpi njihov nerad.

Miki

pre 12 godina

Баш је лепо знати да има амриканаца који Србији желе добро. Да ли ће бити плаћан од пара из буџета које ће добити странке после избора или га плаћа пријатељска америчка влада. Нису хтели да нас бомб(он)(ард)ују, то је било због Слобе, а не због Срба и Србије. Због кога нас сада праве будалама. Ма то је само у интересу Срба и Србије. Они нас воле, до душе као топовско месо уместо њихових људи. Народе немој да мислиш као американац, него Размишљај.

ivan

pre 12 godina

Koliko znam u Americi je u toki izborna kampanja. ako je taj stvarno radio za Obamu, koji je razlog stosad opet ne radi za njega. ili ga je Obama dao Tadicu, jer mu je to ipak vaznije hehehe

Danijel

pre 12 godina

Ma može kampanju da im radi i sv.Petar,gotovi su!Naš mentalitet se bitno razlikuje od američkog,a i tamo nije ovakva situacija kao što je ovde,tako da ta taktika i strategija DS-a ne pije vodu.

Moravac

pre 12 godina

A ko savetuje DS kad NIJE izborna kampanja? Mislim, ono što lupetaju najistaknutiji članovi stranke, uključujući Mirka Cvetkovića i Borisa Tadića, radije bih da čujem da ih uči neki zlonamerni "savetnik" nego da su to sami smislili!

Dragan22

pre 12 godina

Ako posle izbora ista družina uspe da podedi i ostane na vlasti, onda narod u Srbiji nije "u vinklu". Bez obzira na stručnjake koji rade kampanju, valjda svako vidi kako se živi u Srbiji. Evro raste, gorivo poskupljuje, cene odoše, a niko iz vlasti ne reaguje! Znači da im tako odgovara. Ogorčen sam!

sesirdzija

pre 12 godina

Onda taj Obamin izgleda ne zna bas situaciju u Srbiji pa savetuje kako ne valja. Pogledajmo da u paroli DS-a imamo 'izbor za bolji zivot', pa kako samo moze biti bolji kada je vec cetiri godine ovakav kakav jeste.
A da naprednjaci koriste nekada Tadcicevog coveka, pa nema sanse, ali nikakve, stalno slusamo da je nemoguca koalicija naprednjaka i demokrata, pa je tako nemoguca i ta vest plasirana u Blicu. Hvala

Hogar

pre 12 godina

...i taj čovek je plaćen od para ?....koje su "pretekle" od savetovanja na Kopaoniku? Pa dovoljno je samo da čujem činjenicu koga oni plaćaju a kome govore o štednji i da glasam protiv njih.

Paki

pre 12 godina

Ovoj lepoj zemlji blagostanja i pravde našim političarima i priliči da arče pare na raznorazne belosvetske savetodavce. Pa Tadiću ne treba savetnik on se ugledao na Tita u svakoj supi mirođija. Što će on u posetama raynim firmama, što se meša u premijerska posla i sl. Odakle pare Tomi Nikoliću za savetodavce i odakle se on finansira.
Veći rejting bi dobili da pare za savetnike uplate u narodne kuhinje.

bb

pre 12 godina

Ne vidim kako moze da se izgradi kampanja na rezultatima aktuelne vlasti?? Obecali su 200 h radnih mesta, zaduzili nas preko glave, firme propadaju, dinar prestabilan, benzin uskoro na kap...
Ko ce njima normalan dati podrsku ??

vladan

pre 12 godina

kampanja traje od izbora do izbora a ove sada sto se najavljuju sa inostranim placenicima koji bolje znaju kako prodavati maglu narodu od domacih treba ukinuti a sa tim sredstvima uciniti nesto za opste dobro

gost

pre 12 godina

Zadatak im je na prvi pogled veoma tezak, dokazano los proizvod treba upakovatu i ponovo prodati nezadovoljnom potrosacu. Kad se pogleda malo bolje zadatak uopste nije tezak jer nemaju konkurenciju, svi proizvodi su katastrofalno loseg kvaliteta, a pobedniku je dovoljno da prevari jednog glasaca.

planinac

pre 12 godina

U SAD,Nemačku,Francusku, trbuhom za kruhom dlaze naši lekari,doktori,inžinjeri i drugi visoko-stručno obrazovani građani, a gle čuda,žuta koalicija okupljena oko Tadića uvozi stručnjake za predizborne kampanje jer u svojim redovima nemaju dovoljno pametne da to sami rade.

gordijanus

pre 12 godina

ds moze i obamu da stavi na izbornu listu. ne vredi. pokazali su se jako losi u proteklom periodu...status kandidata i fijat ne piju vodu...jos manje prica o boljem zivotu...da kazu bice vam gore mozda bih i poverovao, znajuci kakvi su im potencijali. ovako od mene beli listic bez posvete...

zasto moram da vidim politicare gde god da se okrenem?

pre 12 godina

O ne, ponovo debate na televiziji, plakati na svakom cosku, zucne rasprave u javnim autobusima. Skinite nam se bre s vrata vise!!!

Divos

pre 12 godina

Kad je već u Srbiji toliko omiljena reč transparentnost nebi bilo loše da se objavi da li ovaj Goldberg "savetuje" kampanju DS eto tako volonterski (u što ipak sumnjam) ili opet dobija neku novčanu (ili neku drugu) naknadu.
Kako se ipak radi o novcima građana (posredno ili neposredno, direktno ili indirektno) bilo bi pošteno da poreski obveznici u Srbiji znaju koliko ovi "savetnici" naplaćuju ove svoje usluge.

ja

pre 12 godina

Licno Obama da dodje da me ubedjuje da glasam za DS ne moze da me ubedi. Dzaba im strucnjaci i kampanje. Samo bacaju nase pare. Narod vec zna kako ce da glasa, tj ne glasa. Ja nemam za koga da glasam.

miki

pre 12 godina

Jednom je jedan americki politicar i publicista rekao "da smo mi koji vodimo ovu zemlju kroz istoriju pitali narod na izborima za koga da glasa,Amerika bi danas bila zemlja treceg sveta.Mi narodu kroz kampanju kazemo za koga da glasa a narod to radi u ubedjenju da su bas oni ti koji su svojim glasom izbrali pravu stvar"
Tako je na zalost i ovde.Gomila pulupismenog sveta koju oblikuju razni marketinski magovi kroz kampanje.I nema tu pomoci,tako ce uvek biti.Onaj ko ima mozga ce ili da se iskljuci iz te price ili da se ukljuci u ekipu i "vodi " narod kao nekad moj deda stoku na ispasu.

Stexoon

pre 12 godina

Sve u svemu tosenje para iz budzeta.I predizborna kampanja i izbori.Samo se nadam da Nikolic i Vucic nece doci na vlast jer onda kolektivno mozemo da se bacimo sa novog mosta.

Dekica

pre 12 godina

Super, sada ce jedino u celoj izbornoj kampanji izostati objasnjenje odakle im pare za te strane eksperte. Koliko znam za pare koje stranke dobiju iz budzeta ne mogu da plate ni bilborde.
Uvek se pitam zasto se politicari toliko bore za tu vlast, kada njihova legalna primanja kao politicara su manja od recimo nekog Miskovog direktora a da ne kazem od direktora neke filijale banke.

CVexi

pre 12 godina

Pa dobro bre, od cijih para finansirate te razne agencije. Jao lopovi, sve vas treba pohapsiti!! Kad ce ovaj narod shvatiti kakvi su lopovi zajahali ovu napacenu zemlju?

Cale

pre 12 godina

misim, koga boli ..... dal' im kampanju radi neko iz Amerike, Rusije ili Severne Koreje, sto se mene tice nit' plus, nit' minus - ponisten listic sa par srocenih stihova i karikatura - to ce dobiti od mene.

Владимир

pre 12 godina

Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси.

(српска народна иѕрека)

Verica

pre 12 godina

Ma džaba DS-u sada da ih savetuje bilo ko! Narod je ostao bez posla, ljudi se odriču konzumiranja hleba da bi im deca jela... Pa kako onda tim osobama da objasne njihovo stanje, i svoje stanje i mogućnost kupovine fabrika?!

maxim IV divizija

pre 12 godina

ma prvo ste pricali da SNS savetuje montgomeri a sad odjednom ih savetuje izraelac,koga vi vise farbate.ovi je izgleda ponovo neko kuvanje iz kuhinje DS-a

Cinjenice

pre 12 godina

A po čemu je Slovenija "multietnička" država? Postotak većinskog naroda (Slovenaca) je tamo veći nego u većini drugih evropskih zemalja. Druga po veličini etnička grupa (Srbi) predstavljaju tek 3,5% stanovništva Slovenije i nisu priznata etnička grupa (baš kao ni ostali Ex-Jugosloveni) i kao takva ne uživa kolektivna prava poput nacionalnih zajednica u Srbiji (među njima i Slovenci, kojih je u Srbiji 10 puta manje nego Srba u Sloveniji). Država koja ne priznaje nacionalno opredeljenje blizu 10% svog stanovništva (Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Albanci) nije multietnička.

VM

pre 12 godina

Ni Obama lično vam ne bi pomogao koliko ste zabrljali. Zar je toliko bitno ostati na vlasti da se ni najmanje ne štedi novac? Sramotno. Zato smo tu gde jesmo.

h1ghwaymen

pre 12 godina

A i od ovog prvog savetnika je isto poreklo kao i od drugog. Verovatno je tako i sa kandidatima koje zastupaju. Vrlo idilicna cetvorka...Stizu promene ali ne. Ko zaokruzi bilo kog kandidata, zasluzuje da pati, realno.

Nishlija

pre 12 godina

Vidi se.. Toplo preporucujem film "Pas koji je jurio svoj rep" Robert de Niro glumi takvog lika (lazira rat da bi skrenuo paznju javnosti sa politickog skandala...) Amerikanac ne moze i da hoce da skapira mentalitet srpskog naroda ! DS ce na izborima proci kao Andjelina Joly sa njenim filmom. Koliko je ona razumela Bosnu tako isto taj amer razume srpsku problematiku. Evo za sada mu super ide..Komentari govore o tome!

P.S Tadic nije Obama :)

Siki

pre 12 godina

Obamin čovek u Srbiji peče zanat za ono što ga čeka kod kuće. Ako uspe da izvuče DS iz ove bule, tada će ono što treba da odradi za Obamu u novembru biti dečija igra.

Siki

pre 12 godina

Obamin čovek u Srbiji peče zanat za ono što ga čeka kod kuće. Ako uspe da izvuče DS iz ove bule, tada će ono što treba da odradi za Obamu u novembru biti dečija igra.

Voyager

pre 12 godina

"The Obama Deception"

*Obama je došao na vlast da spasi Ameriku od politike ratova Džordža Buša a napravio je još gore, DS je došao na vlast da spasi Srbiju od politike Vojislava Koštunice i izolacije a na pravio je još gore;

*Obama je vratio Klintonove na vlast, DS je vratio SPS na vlast;

*Obama radi za Wall Street, DS radi za tajkune;

*Obama je dopustio da se bankari bogate na račun radnika, DS je dopustio da se tajkuni bogate na račun građana;

*Obama se zadužuje da bi SAD ratovale, DS se zadužuje kod MMFa;

*Obama vodi ratove u kojim profitiraju kompanije senatora i kongresmena, DS je doveo za premijera čoveka koji je odgovaran za "neuspele" privatizacije, kradje i upropašćavanje drđžavnih preduzeća;

*Obama vodi Ameriku na Novom Svetskom Poretku i globalnoj vladi, DS vojno slabi Srbiju i vodi je Evropskoj Uniji.

kabadahija

pre 12 godina

A ja mislio Putinov čovjek. Eeeee, jesam glup za medalju.

Do izbora ne paliti televiziju, i ne čitati novine. Poštediti i sebe, i druge, velike količine lafine i šuplje. Ko fol mi smo veliki neprijatelji.

Verica

pre 12 godina

Ma džaba DS-u sada da ih savetuje bilo ko! Narod je ostao bez posla, ljudi se odriču konzumiranja hleba da bi im deca jela... Pa kako onda tim osobama da objasne njihovo stanje, i svoje stanje i mogućnost kupovine fabrika?!

Cinjenice

pre 12 godina

A po čemu je Slovenija "multietnička" država? Postotak većinskog naroda (Slovenaca) je tamo veći nego u većini drugih evropskih zemalja. Druga po veličini etnička grupa (Srbi) predstavljaju tek 3,5% stanovništva Slovenije i nisu priznata etnička grupa (baš kao ni ostali Ex-Jugosloveni) i kao takva ne uživa kolektivna prava poput nacionalnih zajednica u Srbiji (među njima i Slovenci, kojih je u Srbiji 10 puta manje nego Srba u Sloveniji). Država koja ne priznaje nacionalno opredeljenje blizu 10% svog stanovništva (Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Albanci) nije multietnička.

Nishlija

pre 12 godina

Vidi se.. Toplo preporucujem film "Pas koji je jurio svoj rep" Robert de Niro glumi takvog lika (lazira rat da bi skrenuo paznju javnosti sa politickog skandala...) Amerikanac ne moze i da hoce da skapira mentalitet srpskog naroda ! DS ce na izborima proci kao Andjelina Joly sa njenim filmom. Koliko je ona razumela Bosnu tako isto taj amer razume srpsku problematiku. Evo za sada mu super ide..Komentari govore o tome!

P.S Tadic nije Obama :)

TZ Berislav

pre 12 godina

Znaci da je u DS-u toliko prigustilo da su takvog coveka morali angazovati. Kako god, demokratama ni sam Obama u ovoj kampanji i izborima uopste ne moze pomoci. Imali su cetiri godine da se dokazu i pokazu, a na izborima cemo videti jesu li uspeli.

molder i skali....istina je negde tamo....

pre 12 godina

Kampanju moze da im radi i sv.petar ne pomaze,imace oko 25%-do 28% imace na izborima, i to ce uglavnom biti biraci koje su oni udomili u javni sektror pa ce glasati za njih.

ja

pre 12 godina

Licno Obama da dodje da me ubedjuje da glasam za DS ne moze da me ubedi. Dzaba im strucnjaci i kampanje. Samo bacaju nase pare. Narod vec zna kako ce da glasa, tj ne glasa. Ja nemam za koga da glasam.

Владимир

pre 12 godina

Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси.

(српска народна иѕрека)

Sjašite bre više

pre 12 godina

Ne žale se pare (i to naše, na direktan ili indirektan način) samo da se uzme još jedan mandat, da se narod ubedi da mu je onako kako mu nije. A šta bi oni mogli raditi da nisu na vlasti. Ništa jer ništa i neznaju. Zato se toliko grčevito i bore jer su i sami toga svesni.

Miki

pre 12 godina

Nosilac liste SNS: Tomislav Nikolić, master ekonomista i “dokazani grobar“:
1.navija za „grobare“;
2.radio kao „grobar“;
3.„sahranio“ SRS;

ex yellow

pre 12 godina

Nema te kampanje niti tog markentinskog strucnjaka koji moze da prikaze katastrofalno vodjenje drzave u prethodne cetiri godine kao nesto sto je bilo dobro, uspesno i sto bi vecina zelela i naredne cetiri godine. Jedino sto ce se zaista dogoditi je to da ce ponovo potrositi nase pare (pare poreskih obveznika) placajuci tog "carobnjaka" koji ce nam objasnjavati da crno nije crno nego je belo samo sto mi to ne vidimo, umesto da to potrose taj novac na mnogo prece stvari. Siromastvo, korupcija, kriminal, beznadje, tuga, jad i cemer su tu sa nama, u zivotima vecine gradjana Srbije i bas bih voleo da vidim tog maga koji ce da me ubedi da je ovo uredjena drzava u kojoj vlada blagostanje tako da ja pozelim da 6. maja ponovo zaokruzim listu "Za bolji zivot" ili kako se vec zovu. To ne bi moglo da mi se desi cak ni puskom da me teraju, jedino mozda ako uspeju nekako da me hipnotisu ili drogiraju. Odluka je odavno doneta, olovka naostrena, cekamo Djurdjevdan !

miki

pre 12 godina

Jednom je jedan americki politicar i publicista rekao "da smo mi koji vodimo ovu zemlju kroz istoriju pitali narod na izborima za koga da glasa,Amerika bi danas bila zemlja treceg sveta.Mi narodu kroz kampanju kazemo za koga da glasa a narod to radi u ubedjenju da su bas oni ti koji su svojim glasom izbrali pravu stvar"
Tako je na zalost i ovde.Gomila pulupismenog sveta koju oblikuju razni marketinski magovi kroz kampanje.I nema tu pomoci,tako ce uvek biti.Onaj ko ima mozga ce ili da se iskljuci iz te price ili da se ukljuci u ekipu i "vodi " narod kao nekad moj deda stoku na ispasu.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Da kampanje nasih politicara rade svi (bukvalno, bas svi) Nobelovci sveta, ne vredi nista ako oni nesto korenito ne promene u svom ponasanju. Prvo da ociste svoje redove u stranci od lopova, profitera, omladinskih funkcionera, raznih "eksperata" i "savetnika" (za "trla baba lan"). Zatim da prekinu svake poslovne odnose sa tajkunima, koji ih koriste u daljem pljackanju Srbije. Ako to urade DS i preds. Tadic u sledecih nedelju dana, dobice bar 20% vise glasova, nego sto ce dobiti ako ih savetuje Obamin savetnik, a ni dinar nece potrositi.
Boza Bogdanovic, Bor

cinizam

pre 12 godina

Bolje da im je neki strucnjak radio za vreme mandata. Sada im je kasno, mogu da zovnu koga god hoce narod je ogorcen i ne moze vise da trpi njihov nerad.

VM

pre 12 godina

Ni Obama lično vam ne bi pomogao koliko ste zabrljali. Zar je toliko bitno ostati na vlasti da se ni najmanje ne štedi novac? Sramotno. Zato smo tu gde jesmo.

bb

pre 12 godina

Ne vidim kako moze da se izgradi kampanja na rezultatima aktuelne vlasti?? Obecali su 200 h radnih mesta, zaduzili nas preko glave, firme propadaju, dinar prestabilan, benzin uskoro na kap...
Ko ce njima normalan dati podrsku ??

ex demokrata 1

pre 12 godina

Teško da će DS moći da pomogne bilo ko,oni su u očima naroda( zajedno sa G17 i SPS ) shvaćeni kao rušitelji i kao neki koji neće niti mogu da rade u opštu korist,rade samo za svoj džep.
I to što se Tadić pojavljuje svaki dan po 3 sata na svim TV kako otvara neku famu ili obilazi neki pogon,sve to nema nikakvog uticaja,time samo mogu svoje članstvo, i to one kojima su dali posao na državnim jaslama, da nateraju da glasaju za njih ( problem za Srbiju je samo što ima stvarno mnogo takvih stranačkih kadrova, jer državna jasla jedino i primaju platu ovde) !

Dragan22

pre 12 godina

Ako posle izbora ista družina uspe da podedi i ostane na vlasti, onda narod u Srbiji nije "u vinklu". Bez obzira na stručnjake koji rade kampanju, valjda svako vidi kako se živi u Srbiji. Evro raste, gorivo poskupljuje, cene odoše, a niko iz vlasti ne reaguje! Znači da im tako odgovara. Ogorčen sam!

Moravac

pre 12 godina

A ko savetuje DS kad NIJE izborna kampanja? Mislim, ono što lupetaju najistaknutiji članovi stranke, uključujući Mirka Cvetkovića i Borisa Tadića, radije bih da čujem da ih uči neki zlonamerni "savetnik" nego da su to sami smislili!

planinac

pre 12 godina

U SAD,Nemačku,Francusku, trbuhom za kruhom dlaze naši lekari,doktori,inžinjeri i drugi visoko-stručno obrazovani građani, a gle čuda,žuta koalicija okupljena oko Tadića uvozi stručnjake za predizborne kampanje jer u svojim redovima nemaju dovoljno pametne da to sami rade.

neverujte svojim usima

pre 12 godina

Obratite paznju na obostrane izjave DS-a i SNS-a kako nece jedni sa drugima u koaliciju....
Ako malo promislite i jednima i drugima takve izjave idu u prilog jer ce podeliti biracko telo koje nece biti veliko
na ovim izborima. Takvim izjavama SNS moze da privuce glasace koji ne mogu da se odluce izmedju njih
i SRS, dok bi deo birackog tela koji DS-u ne moze da oprosti SPS na ovim izborima progledao kroz prste i
dao glas zbog cvrstog stava prema SNS-u. Setimo se da je pre nepunih godinu dana Tomislav Nikolic izjavljivao da bi mogao u koaliciju sa DS-om. Zasto se sada prica promenila? Verovatno zbog procena strucnjaka... Milism da je svakom inteligentnijem coveku jasno da je nasa politicka scena brlog u kome je sve moguce, pa i koalicija DS-a i SNS-a... A mi kao biraci postajemo statistika tema procena, masa bez lica kojom se maniulise.

Cale

pre 12 godina

misim, koga boli ..... dal' im kampanju radi neko iz Amerike, Rusije ili Severne Koreje, sto se mene tice nit' plus, nit' minus - ponisten listic sa par srocenih stihova i karikatura - to ce dobiti od mene.

Miki

pre 12 godina

Баш је лепо знати да има амриканаца који Србији желе добро. Да ли ће бити плаћан од пара из буџета које ће добити странке после избора или га плаћа пријатељска америчка влада. Нису хтели да нас бомб(он)(ард)ују, то је било због Слобе, а не због Срба и Србије. Због кога нас сада праве будалама. Ма то је само у интересу Срба и Србије. Они нас воле, до душе као топовско месо уместо њихових људи. Народе немој да мислиш као американац, него Размишљај.

milan

pre 12 godina

ds-u i da kampanju vodi obama licno nije dovoljno! najbolja kampanja za njih je da nadju pilulu koja brise pamcenje i da je podele narodu pa da ponovo obecaju 200 hiljada radnih mesta i po 2 hiljade evra svakom pa bi tek onda imali neke sanse na izborima!!!

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

dzaba se trudi covek! steta koja je napravljena sa kohabitacijom onomad i koalicijom koja je danas je prevelika za prave glasace ds-a! mozda da su imali neke rezultate u prethodne 4 godine .... mozda! ovako, NO PASARAN!!!

zasto moram da vidim politicare gde god da se okrenem?

pre 12 godina

O ne, ponovo debate na televiziji, plakati na svakom cosku, zucne rasprave u javnim autobusima. Skinite nam se bre s vrata vise!!!

gordijanus

pre 12 godina

ds moze i obamu da stavi na izbornu listu. ne vredi. pokazali su se jako losi u proteklom periodu...status kandidata i fijat ne piju vodu...jos manje prica o boljem zivotu...da kazu bice vam gore mozda bih i poverovao, znajuci kakvi su im potencijali. ovako od mene beli listic bez posvete...

Danijel

pre 12 godina

Ma može kampanju da im radi i sv.Petar,gotovi su!Naš mentalitet se bitno razlikuje od američkog,a i tamo nije ovakva situacija kao što je ovde,tako da ta taktika i strategija DS-a ne pije vodu.

gepetto

pre 12 godina

Jedino bi im pomogao da se zove Harry Houdini. Ovako to govori samo o njihovoj finansijskoj moći. Voleo bih da vidim poreklo tog novca (kao i novca svih ostalih partija sa sve URS-om naravno). Ne direktnog donatora, već kompletan put od republičkog budžeta do gospodina iz Obamine kampanje. Verujem da bi to bilo jako zanimljivo...

Divos

pre 12 godina

Kad je već u Srbiji toliko omiljena reč transparentnost nebi bilo loše da se objavi da li ovaj Goldberg "savetuje" kampanju DS eto tako volonterski (u što ipak sumnjam) ili opet dobija neku novčanu (ili neku drugu) naknadu.
Kako se ipak radi o novcima građana (posredno ili neposredno, direktno ili indirektno) bilo bi pošteno da poreski obveznici u Srbiji znaju koliko ovi "savetnici" naplaćuju ove svoje usluge.

h1ghwaymen

pre 12 godina

A i od ovog prvog savetnika je isto poreklo kao i od drugog. Verovatno je tako i sa kandidatima koje zastupaju. Vrlo idilicna cetvorka...Stizu promene ali ne. Ko zaokruzi bilo kog kandidata, zasluzuje da pati, realno.

CVexi

pre 12 godina

Pa dobro bre, od cijih para finansirate te razne agencije. Jao lopovi, sve vas treba pohapsiti!! Kad ce ovaj narod shvatiti kakvi su lopovi zajahali ovu napacenu zemlju?

gost

pre 12 godina

Zadatak im je na prvi pogled veoma tezak, dokazano los proizvod treba upakovatu i ponovo prodati nezadovoljnom potrosacu. Kad se pogleda malo bolje zadatak uopste nije tezak jer nemaju konkurenciju, svi proizvodi su katastrofalno loseg kvaliteta, a pobedniku je dovoljno da prevari jednog glasaca.

ivan

pre 12 godina

Koliko znam u Americi je u toki izborna kampanja. ako je taj stvarno radio za Obamu, koji je razlog stosad opet ne radi za njega. ili ga je Obama dao Tadicu, jer mu je to ipak vaznije hehehe

maxim IV divizija

pre 12 godina

ma prvo ste pricali da SNS savetuje montgomeri a sad odjednom ih savetuje izraelac,koga vi vise farbate.ovi je izgleda ponovo neko kuvanje iz kuhinje DS-a

dragutin

pre 12 godina

Barak Obama je se ispostavio kao folirant koji je dao obecanja i nije ih ispunio.Uradio je i neke dobre stvari koje njegova konkurencija nikada ne bi ali ni priblizno koliko je obecavao da moze. I sada ce imati kampanju od milijardu dolara i konkurenciju u najvecim idiotima koje je svet video i opet je moguce da ce da izgubi.

Mirko

pre 12 godina

nista novo... ko ako ne ameri? Robovi smo, nista vise. Ne odlucimo mi o sebi vec drugi o nama. Trebaju nam ljude koji to ne dozvole...

Mada ni ne verujem u izbore ko zna da li je to sve ispravno. Pogledajte "hacking democracy"! Ako Tadic opet pobedjuje onda svi moramo na ulice i da rusimo rezim samostalno(Jer znamo da DS nije volja gradjana). U nasim rukama je.

Hogar

pre 12 godina

...i taj čovek je plaćen od para ?....koje su "pretekle" od savetovanja na Kopaoniku? Pa dovoljno je samo da čujem činjenicu koga oni plaćaju a kome govore o štednji i da glasam protiv njih.

vladan

pre 12 godina

kampanja traje od izbora do izbora a ove sada sto se najavljuju sa inostranim placenicima koji bolje znaju kako prodavati maglu narodu od domacih treba ukinuti a sa tim sredstvima uciniti nesto za opste dobro

Paki

pre 12 godina

Ovoj lepoj zemlji blagostanja i pravde našim političarima i priliči da arče pare na raznorazne belosvetske savetodavce. Pa Tadiću ne treba savetnik on se ugledao na Tita u svakoj supi mirođija. Što će on u posetama raynim firmama, što se meša u premijerska posla i sl. Odakle pare Tomi Nikoliću za savetodavce i odakle se on finansira.
Veći rejting bi dobili da pare za savetnike uplate u narodne kuhinje.

crni domino

pre 12 godina

Zakon o finansiranju stranaka je dobar kao americki pa nece biti malverzacija?
Potrose se pare tokom izbora a onda na vlast dodju nesposobni, poslusnici, foteljasi i patrijote. To je Srbija.
Sadasnjoj vlasti, pocev od Predsednika, nece pomoci ni kozne gace.

Dekica

pre 12 godina

Super, sada ce jedino u celoj izbornoj kampanji izostati objasnjenje odakle im pare za te strane eksperte. Koliko znam za pare koje stranke dobiju iz budzeta ne mogu da plate ni bilborde.
Uvek se pitam zasto se politicari toliko bore za tu vlast, kada njihova legalna primanja kao politicara su manja od recimo nekog Miskovog direktora a da ne kazem od direktora neke filijale banke.

Nik

pre 12 godina

Pa zar ne bi bilo bolje da glasamo za te stručnjake, ovi naši ne znaju ni kampanju da odrade a hoće da vode državu 4 godine?! Da li narod razmišlja koliko to sve košta, pa samo jedan plakat košta 50ak dinara, a oblepiće Srbiju 10 puta do izbora.

maraton

pre 12 godina

I za njih i za sve nas bilo bi mnogo korisnije da je mnogo ranije došao da ih savetuje kako da rade dok su na vlasti i na koji način da se manu primamljivog sticanja od korupcije.

djurdja

pre 12 godina

Ja glupaca mislila da je Srbija samostalna drzava, kad ono samo tudji protektorat kome stranci odredjuju unutrasnju i spoljnu politiku.
Sad mi tek jasno zasto se gospodin Kostunica od strane vladajuce klike proglasava najvecim neprijateljom ove drzave. On se bori za Srbiju a to je zabranjeno.

Stexoon

pre 12 godina

Sve u svemu tosenje para iz budzeta.I predizborna kampanja i izbori.Samo se nadam da Nikolic i Vucic nece doci na vlast jer onda kolektivno mozemo da se bacimo sa novog mosta.

sesirdzija

pre 12 godina

Onda taj Obamin izgleda ne zna bas situaciju u Srbiji pa savetuje kako ne valja. Pogledajmo da u paroli DS-a imamo 'izbor za bolji zivot', pa kako samo moze biti bolji kada je vec cetiri godine ovakav kakav jeste.
A da naprednjaci koriste nekada Tadcicevog coveka, pa nema sanse, ali nikakve, stalno slusamo da je nemoguca koalicija naprednjaka i demokrata, pa je tako nemoguca i ta vest plasirana u Blicu. Hvala

TRL

pre 12 godina

On ce takoreci biti Prvi srpski predsednik kome je kampanju radio covek koji je radio kampanju, to jest njen delic, prvog afro-americkog predsednika Sjedinjenih AD. Way to go Borise...Regioni calling...

maximus

pre 12 godina

Meni smeta sto ljudi komentarisu Tadica i Nikolica kao da su oni cela stranka,pa ako je neko od njih los to neznaci da je partija cekla losa,think people think!!!

Пантагруел

pre 12 godina

Могли су да ангажују и Дејвида Коперфилда. Ни он не би могао учинити да нестане дуг од додатних пет и по милијарди који је грађанима навалила на врат баш ова влада и ни једној другој ништа слично није пошло за руком у току претходних 20 година :-(

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

E,bas lepo!

A,ti narode,sad trk na glasanje pa zaokruzuj DS,SPS,DSS,SNS,LDP,G17,SRS ...

Dok je nas ovakvih nikakvih,bice i za njih glasova!

Baš Čelik

pre 12 godina

A ko će da radi Vučićevu i Tominu kampanju???
Možda onaj kapetan konkordije(kapetan-kukavica :: Frančesko Sketino)???
Ili Milorad KOmrakov???
Baron Minhauzen???
Gebels???
Ko će ga znati : sa SNS-om je sve moguće...

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sve veliki Srbi, a ovima radi Amerikanac a onima Izraelac... Na kraju se sve svodi na isto... Ovi na vlasti su nekonkretni, naprednjaci su opozicija vec 20 godina i potpisujem da bi bilo jos i gore kad bi oni bili na vlasti... Jedino resenje dragi moji - PREOKRET!!! Za ostale se nadam da nece ni preci cenzus..

Opet ja

pre 12 godina

@Pantagruel

Srbiji sda ove godine stize na naplatu dug sa kamatom od 3,4 milijarde dolara koji potice jos iz bivse Jugoslavije. Sledece godine, 3,6 milijardi. Po sukcesiji toliko pripalo Srbiji. To je kredit na 40 godina sa grejs periodom od 10 godina.Ova vlada nista posebno nije zaduzila
zemlju . Otvoren Beneton, Fiat, Cooper Tayers, Yura, Simens, panasonic, Gorenje Falke. itd., maloli je za 4 godine.Sta bi hteli da se svi nezaposleni zaposle u cetiri godine.Od tolikog broja ne zaposlenih koji se zvanicno vode NSZ barem 50% radi u sivoj zoni

Miki

pre 12 godina

Nosilac liste SNS: Tomislav Nikolić, master ekonomista i “dokazani grobar“:
1.navija za „grobare“;
2.radio kao „grobar“;
3.„sahranio“ SRS;

Voyager

pre 12 godina

"The Obama Deception"

*Obama je došao na vlast da spasi Ameriku od politike ratova Džordža Buša a napravio je još gore, DS je došao na vlast da spasi Srbiju od politike Vojislava Koštunice i izolacije a na pravio je još gore;

*Obama je vratio Klintonove na vlast, DS je vratio SPS na vlast;

*Obama radi za Wall Street, DS radi za tajkune;

*Obama je dopustio da se bankari bogate na račun radnika, DS je dopustio da se tajkuni bogate na račun građana;

*Obama se zadužuje da bi SAD ratovale, DS se zadužuje kod MMFa;

*Obama vodi ratove u kojim profitiraju kompanije senatora i kongresmena, DS je doveo za premijera čoveka koji je odgovaran za "neuspele" privatizacije, kradje i upropašćavanje drđžavnih preduzeća;

*Obama vodi Ameriku na Novom Svetskom Poretku i globalnoj vladi, DS vojno slabi Srbiju i vodi je Evropskoj Uniji.

ex yellow

pre 12 godina

Nema te kampanje niti tog markentinskog strucnjaka koji moze da prikaze katastrofalno vodjenje drzave u prethodne cetiri godine kao nesto sto je bilo dobro, uspesno i sto bi vecina zelela i naredne cetiri godine. Jedino sto ce se zaista dogoditi je to da ce ponovo potrositi nase pare (pare poreskih obveznika) placajuci tog "carobnjaka" koji ce nam objasnjavati da crno nije crno nego je belo samo sto mi to ne vidimo, umesto da to potrose taj novac na mnogo prece stvari. Siromastvo, korupcija, kriminal, beznadje, tuga, jad i cemer su tu sa nama, u zivotima vecine gradjana Srbije i bas bih voleo da vidim tog maga koji ce da me ubedi da je ovo uredjena drzava u kojoj vlada blagostanje tako da ja pozelim da 6. maja ponovo zaokruzim listu "Za bolji zivot" ili kako se vec zovu. To ne bi moglo da mi se desi cak ni puskom da me teraju, jedino mozda ako uspeju nekako da me hipnotisu ili drogiraju. Odluka je odavno doneta, olovka naostrena, cekamo Djurdjevdan !

Stexoon

pre 12 godina

Sve u svemu tosenje para iz budzeta.I predizborna kampanja i izbori.Samo se nadam da Nikolic i Vucic nece doci na vlast jer onda kolektivno mozemo da se bacimo sa novog mosta.

TRL

pre 12 godina

On ce takoreci biti Prvi srpski predsednik kome je kampanju radio covek koji je radio kampanju, to jest njen delic, prvog afro-americkog predsednika Sjedinjenih AD. Way to go Borise...Regioni calling...

maxim IV divizija

pre 12 godina

ma prvo ste pricali da SNS savetuje montgomeri a sad odjednom ih savetuje izraelac,koga vi vise farbate.ovi je izgleda ponovo neko kuvanje iz kuhinje DS-a

Siki

pre 12 godina

Obamin čovek u Srbiji peče zanat za ono što ga čeka kod kuće. Ako uspe da izvuče DS iz ove bule, tada će ono što treba da odradi za Obamu u novembru biti dečija igra.

molder i skali....istina je negde tamo....

pre 12 godina

Kampanju moze da im radi i sv.petar ne pomaze,imace oko 25%-do 28% imace na izborima, i to ce uglavnom biti biraci koje su oni udomili u javni sektror pa ce glasati za njih.

Baš Čelik

pre 12 godina

A ko će da radi Vučićevu i Tominu kampanju???
Možda onaj kapetan konkordije(kapetan-kukavica :: Frančesko Sketino)???
Ili Milorad KOmrakov???
Baron Minhauzen???
Gebels???
Ko će ga znati : sa SNS-om je sve moguće...

Opet ja

pre 12 godina

@Pantagruel

Srbiji sda ove godine stize na naplatu dug sa kamatom od 3,4 milijarde dolara koji potice jos iz bivse Jugoslavije. Sledece godine, 3,6 milijardi. Po sukcesiji toliko pripalo Srbiji. To je kredit na 40 godina sa grejs periodom od 10 godina.Ova vlada nista posebno nije zaduzila
zemlju . Otvoren Beneton, Fiat, Cooper Tayers, Yura, Simens, panasonic, Gorenje Falke. itd., maloli je za 4 godine.Sta bi hteli da se svi nezaposleni zaposle u cetiri godine.Od tolikog broja ne zaposlenih koji se zvanicno vode NSZ barem 50% radi u sivoj zoni

h1ghwaymen

pre 12 godina

A i od ovog prvog savetnika je isto poreklo kao i od drugog. Verovatno je tako i sa kandidatima koje zastupaju. Vrlo idilicna cetvorka...Stizu promene ali ne. Ko zaokruzi bilo kog kandidata, zasluzuje da pati, realno.

dragutin

pre 12 godina

Barak Obama je se ispostavio kao folirant koji je dao obecanja i nije ih ispunio.Uradio je i neke dobre stvari koje njegova konkurencija nikada ne bi ali ni priblizno koliko je obecavao da moze. I sada ce imati kampanju od milijardu dolara i konkurenciju u najvecim idiotima koje je svet video i opet je moguce da ce da izgubi.

djurdja

pre 12 godina

Ja glupaca mislila da je Srbija samostalna drzava, kad ono samo tudji protektorat kome stranci odredjuju unutrasnju i spoljnu politiku.
Sad mi tek jasno zasto se gospodin Kostunica od strane vladajuce klike proglasava najvecim neprijateljom ove drzave. On se bori za Srbiju a to je zabranjeno.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sve veliki Srbi, a ovima radi Amerikanac a onima Izraelac... Na kraju se sve svodi na isto... Ovi na vlasti su nekonkretni, naprednjaci su opozicija vec 20 godina i potpisujem da bi bilo jos i gore kad bi oni bili na vlasti... Jedino resenje dragi moji - PREOKRET!!! Za ostale se nadam da nece ni preci cenzus..

Nishlija

pre 12 godina

Vidi se.. Toplo preporucujem film "Pas koji je jurio svoj rep" Robert de Niro glumi takvog lika (lazira rat da bi skrenuo paznju javnosti sa politickog skandala...) Amerikanac ne moze i da hoce da skapira mentalitet srpskog naroda ! DS ce na izborima proci kao Andjelina Joly sa njenim filmom. Koliko je ona razumela Bosnu tako isto taj amer razume srpsku problematiku. Evo za sada mu super ide..Komentari govore o tome!

P.S Tadic nije Obama :)

Mirko

pre 12 godina

nista novo... ko ako ne ameri? Robovi smo, nista vise. Ne odlucimo mi o sebi vec drugi o nama. Trebaju nam ljude koji to ne dozvole...

Mada ni ne verujem u izbore ko zna da li je to sve ispravno. Pogledajte "hacking democracy"! Ako Tadic opet pobedjuje onda svi moramo na ulice i da rusimo rezim samostalno(Jer znamo da DS nije volja gradjana). U nasim rukama je.

Пантагруел

pre 12 godina

Могли су да ангажују и Дејвида Коперфилда. Ни он не би могао учинити да нестане дуг од додатних пет и по милијарди који је грађанима навалила на врат баш ова влада и ни једној другој ништа слично није пошло за руком у току претходних 20 година :-(

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

E,bas lepo!

A,ti narode,sad trk na glasanje pa zaokruzuj DS,SPS,DSS,SNS,LDP,G17,SRS ...

Dok je nas ovakvih nikakvih,bice i za njih glasova!

VM

pre 12 godina

Ni Obama lično vam ne bi pomogao koliko ste zabrljali. Zar je toliko bitno ostati na vlasti da se ni najmanje ne štedi novac? Sramotno. Zato smo tu gde jesmo.

Владимир

pre 12 godina

Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси.

(српска народна иѕрека)

ja

pre 12 godina

Licno Obama da dodje da me ubedjuje da glasam za DS ne moze da me ubedi. Dzaba im strucnjaci i kampanje. Samo bacaju nase pare. Narod vec zna kako ce da glasa, tj ne glasa. Ja nemam za koga da glasam.

bb

pre 12 godina

Ne vidim kako moze da se izgradi kampanja na rezultatima aktuelne vlasti?? Obecali su 200 h radnih mesta, zaduzili nas preko glave, firme propadaju, dinar prestabilan, benzin uskoro na kap...
Ko ce njima normalan dati podrsku ??

Danijel

pre 12 godina

Ma može kampanju da im radi i sv.Petar,gotovi su!Naš mentalitet se bitno razlikuje od američkog,a i tamo nije ovakva situacija kao što je ovde,tako da ta taktika i strategija DS-a ne pije vodu.

Verica

pre 12 godina

Ma džaba DS-u sada da ih savetuje bilo ko! Narod je ostao bez posla, ljudi se odriču konzumiranja hleba da bi im deca jela... Pa kako onda tim osobama da objasne njihovo stanje, i svoje stanje i mogućnost kupovine fabrika?!

Cale

pre 12 godina

misim, koga boli ..... dal' im kampanju radi neko iz Amerike, Rusije ili Severne Koreje, sto se mene tice nit' plus, nit' minus - ponisten listic sa par srocenih stihova i karikatura - to ce dobiti od mene.

zasto moram da vidim politicare gde god da se okrenem?

pre 12 godina

O ne, ponovo debate na televiziji, plakati na svakom cosku, zucne rasprave u javnim autobusima. Skinite nam se bre s vrata vise!!!

TZ Berislav

pre 12 godina

Znaci da je u DS-u toliko prigustilo da su takvog coveka morali angazovati. Kako god, demokratama ni sam Obama u ovoj kampanji i izborima uopste ne moze pomoci. Imali su cetiri godine da se dokazu i pokazu, a na izborima cemo videti jesu li uspeli.

gepetto

pre 12 godina

Jedino bi im pomogao da se zove Harry Houdini. Ovako to govori samo o njihovoj finansijskoj moći. Voleo bih da vidim poreklo tog novca (kao i novca svih ostalih partija sa sve URS-om naravno). Ne direktnog donatora, već kompletan put od republičkog budžeta do gospodina iz Obamine kampanje. Verujem da bi to bilo jako zanimljivo...

Miki

pre 12 godina

Баш је лепо знати да има амриканаца који Србији желе добро. Да ли ће бити плаћан од пара из буџета које ће добити странке после избора или га плаћа пријатељска америчка влада. Нису хтели да нас бомб(он)(ард)ују, то је било због Слобе, а не због Срба и Србије. Због кога нас сада праве будалама. Ма то је само у интересу Срба и Србије. Они нас воле, до душе као топовско месо уместо њихових људи. Народе немој да мислиш као американац, него Размишљај.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Teško da će DS moći da pomogne bilo ko,oni su u očima naroda( zajedno sa G17 i SPS ) shvaćeni kao rušitelji i kao neki koji neće niti mogu da rade u opštu korist,rade samo za svoj džep.
I to što se Tadić pojavljuje svaki dan po 3 sata na svim TV kako otvara neku famu ili obilazi neki pogon,sve to nema nikakvog uticaja,time samo mogu svoje članstvo, i to one kojima su dali posao na državnim jaslama, da nateraju da glasaju za njih ( problem za Srbiju je samo što ima stvarno mnogo takvih stranačkih kadrova, jer državna jasla jedino i primaju platu ovde) !

milan

pre 12 godina

ds-u i da kampanju vodi obama licno nije dovoljno! najbolja kampanja za njih je da nadju pilulu koja brise pamcenje i da je podele narodu pa da ponovo obecaju 200 hiljada radnih mesta i po 2 hiljade evra svakom pa bi tek onda imali neke sanse na izborima!!!

Nik

pre 12 godina

Pa zar ne bi bilo bolje da glasamo za te stručnjake, ovi naši ne znaju ni kampanju da odrade a hoće da vode državu 4 godine?! Da li narod razmišlja koliko to sve košta, pa samo jedan plakat košta 50ak dinara, a oblepiće Srbiju 10 puta do izbora.

maximus

pre 12 godina

Meni smeta sto ljudi komentarisu Tadica i Nikolica kao da su oni cela stranka,pa ako je neko od njih los to neznaci da je partija cekla losa,think people think!!!

Cinjenice

pre 12 godina

A po čemu je Slovenija "multietnička" država? Postotak većinskog naroda (Slovenaca) je tamo veći nego u većini drugih evropskih zemalja. Druga po veličini etnička grupa (Srbi) predstavljaju tek 3,5% stanovništva Slovenije i nisu priznata etnička grupa (baš kao ni ostali Ex-Jugosloveni) i kao takva ne uživa kolektivna prava poput nacionalnih zajednica u Srbiji (među njima i Slovenci, kojih je u Srbiji 10 puta manje nego Srba u Sloveniji). Država koja ne priznaje nacionalno opredeljenje blizu 10% svog stanovništva (Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Albanci) nije multietnička.

CVexi

pre 12 godina

Pa dobro bre, od cijih para finansirate te razne agencije. Jao lopovi, sve vas treba pohapsiti!! Kad ce ovaj narod shvatiti kakvi su lopovi zajahali ovu napacenu zemlju?

Dekica

pre 12 godina

Super, sada ce jedino u celoj izbornoj kampanji izostati objasnjenje odakle im pare za te strane eksperte. Koliko znam za pare koje stranke dobiju iz budzeta ne mogu da plate ni bilborde.
Uvek se pitam zasto se politicari toliko bore za tu vlast, kada njihova legalna primanja kao politicara su manja od recimo nekog Miskovog direktora a da ne kazem od direktora neke filijale banke.

miki

pre 12 godina

Jednom je jedan americki politicar i publicista rekao "da smo mi koji vodimo ovu zemlju kroz istoriju pitali narod na izborima za koga da glasa,Amerika bi danas bila zemlja treceg sveta.Mi narodu kroz kampanju kazemo za koga da glasa a narod to radi u ubedjenju da su bas oni ti koji su svojim glasom izbrali pravu stvar"
Tako je na zalost i ovde.Gomila pulupismenog sveta koju oblikuju razni marketinski magovi kroz kampanje.I nema tu pomoci,tako ce uvek biti.Onaj ko ima mozga ce ili da se iskljuci iz te price ili da se ukljuci u ekipu i "vodi " narod kao nekad moj deda stoku na ispasu.

vladan

pre 12 godina

kampanja traje od izbora do izbora a ove sada sto se najavljuju sa inostranim placenicima koji bolje znaju kako prodavati maglu narodu od domacih treba ukinuti a sa tim sredstvima uciniti nesto za opste dobro

Moravac

pre 12 godina

A ko savetuje DS kad NIJE izborna kampanja? Mislim, ono što lupetaju najistaknutiji članovi stranke, uključujući Mirka Cvetkovića i Borisa Tadića, radije bih da čujem da ih uči neki zlonamerni "savetnik" nego da su to sami smislili!

Paki

pre 12 godina

Ovoj lepoj zemlji blagostanja i pravde našim političarima i priliči da arče pare na raznorazne belosvetske savetodavce. Pa Tadiću ne treba savetnik on se ugledao na Tita u svakoj supi mirođija. Što će on u posetama raynim firmama, što se meša u premijerska posla i sl. Odakle pare Tomi Nikoliću za savetodavce i odakle se on finansira.
Veći rejting bi dobili da pare za savetnike uplate u narodne kuhinje.

Hogar

pre 12 godina

...i taj čovek je plaćen od para ?....koje su "pretekle" od savetovanja na Kopaoniku? Pa dovoljno je samo da čujem činjenicu koga oni plaćaju a kome govore o štednji i da glasam protiv njih.

planinac

pre 12 godina

U SAD,Nemačku,Francusku, trbuhom za kruhom dlaze naši lekari,doktori,inžinjeri i drugi visoko-stručno obrazovani građani, a gle čuda,žuta koalicija okupljena oko Tadića uvozi stručnjake za predizborne kampanje jer u svojim redovima nemaju dovoljno pametne da to sami rade.

sesirdzija

pre 12 godina

Onda taj Obamin izgleda ne zna bas situaciju u Srbiji pa savetuje kako ne valja. Pogledajmo da u paroli DS-a imamo 'izbor za bolji zivot', pa kako samo moze biti bolji kada je vec cetiri godine ovakav kakav jeste.
A da naprednjaci koriste nekada Tadcicevog coveka, pa nema sanse, ali nikakve, stalno slusamo da je nemoguca koalicija naprednjaka i demokrata, pa je tako nemoguca i ta vest plasirana u Blicu. Hvala

gost

pre 12 godina

Zadatak im je na prvi pogled veoma tezak, dokazano los proizvod treba upakovatu i ponovo prodati nezadovoljnom potrosacu. Kad se pogleda malo bolje zadatak uopste nije tezak jer nemaju konkurenciju, svi proizvodi su katastrofalno loseg kvaliteta, a pobedniku je dovoljno da prevari jednog glasaca.

Dragan22

pre 12 godina

Ako posle izbora ista družina uspe da podedi i ostane na vlasti, onda narod u Srbiji nije "u vinklu". Bez obzira na stručnjake koji rade kampanju, valjda svako vidi kako se živi u Srbiji. Evro raste, gorivo poskupljuje, cene odoše, a niko iz vlasti ne reaguje! Znači da im tako odgovara. Ogorčen sam!

gordijanus

pre 12 godina

ds moze i obamu da stavi na izbornu listu. ne vredi. pokazali su se jako losi u proteklom periodu...status kandidata i fijat ne piju vodu...jos manje prica o boljem zivotu...da kazu bice vam gore mozda bih i poverovao, znajuci kakvi su im potencijali. ovako od mene beli listic bez posvete...

crni domino

pre 12 godina

Zakon o finansiranju stranaka je dobar kao americki pa nece biti malverzacija?
Potrose se pare tokom izbora a onda na vlast dodju nesposobni, poslusnici, foteljasi i patrijote. To je Srbija.
Sadasnjoj vlasti, pocev od Predsednika, nece pomoci ni kozne gace.

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

dzaba se trudi covek! steta koja je napravljena sa kohabitacijom onomad i koalicijom koja je danas je prevelika za prave glasace ds-a! mozda da su imali neke rezultate u prethodne 4 godine .... mozda! ovako, NO PASARAN!!!

Sjašite bre više

pre 12 godina

Ne žale se pare (i to naše, na direktan ili indirektan način) samo da se uzme još jedan mandat, da se narod ubedi da mu je onako kako mu nije. A šta bi oni mogli raditi da nisu na vlasti. Ništa jer ništa i neznaju. Zato se toliko grčevito i bore jer su i sami toga svesni.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Da kampanje nasih politicara rade svi (bukvalno, bas svi) Nobelovci sveta, ne vredi nista ako oni nesto korenito ne promene u svom ponasanju. Prvo da ociste svoje redove u stranci od lopova, profitera, omladinskih funkcionera, raznih "eksperata" i "savetnika" (za "trla baba lan"). Zatim da prekinu svake poslovne odnose sa tajkunima, koji ih koriste u daljem pljackanju Srbije. Ako to urade DS i preds. Tadic u sledecih nedelju dana, dobice bar 20% vise glasova, nego sto ce dobiti ako ih savetuje Obamin savetnik, a ni dinar nece potrositi.
Boza Bogdanovic, Bor

kabadahija

pre 12 godina

A ja mislio Putinov čovjek. Eeeee, jesam glup za medalju.

Do izbora ne paliti televiziju, i ne čitati novine. Poštediti i sebe, i druge, velike količine lafine i šuplje. Ko fol mi smo veliki neprijatelji.

Divos

pre 12 godina

Kad je već u Srbiji toliko omiljena reč transparentnost nebi bilo loše da se objavi da li ovaj Goldberg "savetuje" kampanju DS eto tako volonterski (u što ipak sumnjam) ili opet dobija neku novčanu (ili neku drugu) naknadu.
Kako se ipak radi o novcima građana (posredno ili neposredno, direktno ili indirektno) bilo bi pošteno da poreski obveznici u Srbiji znaju koliko ovi "savetnici" naplaćuju ove svoje usluge.

cinizam

pre 12 godina

Bolje da im je neki strucnjak radio za vreme mandata. Sada im je kasno, mogu da zovnu koga god hoce narod je ogorcen i ne moze vise da trpi njihov nerad.

ivan

pre 12 godina

Koliko znam u Americi je u toki izborna kampanja. ako je taj stvarno radio za Obamu, koji je razlog stosad opet ne radi za njega. ili ga je Obama dao Tadicu, jer mu je to ipak vaznije hehehe

maraton

pre 12 godina

I za njih i za sve nas bilo bi mnogo korisnije da je mnogo ranije došao da ih savetuje kako da rade dok su na vlasti i na koji način da se manu primamljivog sticanja od korupcije.

neverujte svojim usima

pre 12 godina

Obratite paznju na obostrane izjave DS-a i SNS-a kako nece jedni sa drugima u koaliciju....
Ako malo promislite i jednima i drugima takve izjave idu u prilog jer ce podeliti biracko telo koje nece biti veliko
na ovim izborima. Takvim izjavama SNS moze da privuce glasace koji ne mogu da se odluce izmedju njih
i SRS, dok bi deo birackog tela koji DS-u ne moze da oprosti SPS na ovim izborima progledao kroz prste i
dao glas zbog cvrstog stava prema SNS-u. Setimo se da je pre nepunih godinu dana Tomislav Nikolic izjavljivao da bi mogao u koaliciju sa DS-om. Zasto se sada prica promenila? Verovatno zbog procena strucnjaka... Milism da je svakom inteligentnijem coveku jasno da je nasa politicka scena brlog u kome je sve moguce, pa i koalicija DS-a i SNS-a... A mi kao biraci postajemo statistika tema procena, masa bez lica kojom se maniulise.