Četvrtak, 15.03.2012.

12:51

Kosovo* napustilo skup u Beogradu

Delegacija Kosova napustila regionalni skup u Beogradu na kome je predstavljena imenom uz fusnotu. Zbog nedostatka fusnote, Srbija napustila skup u Sarajevu.

Izvor: B92

Kosovo* napustilo skup u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

milica brus

pre 12 godina

Tahiri je svojevremeno konstatovala: „Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kada prođe zima”.

Eto: "to je to " kako kazu oni sto nemaju sta vise da kazu! Nazalost.

sta te briga

pre 12 godina

@genius
Rodjace, nije im Kostunica pisao sporazum i nije on zbunjen. On im je (onakav kakav je) sve ovo najavljivao jos pre pet godina (i kako ce ici sa Euleksom, i zasto to nije dobro, i da ce uslov za ulazak u EU biti davanje teritorija...). Ko je sada neobavesten? Ili, da preinacim pitanje: ko je ovde ispao glup, a nije Kostunica?

decko sa barikada

pre 12 godina

Trebalo je proveriti da predstavnik albanaca nije pocinio ratne zlocine,koga briga za fusnotu ,ako ratni zlocinac stoji iza nje...

Dorian Gray

pre 12 godina

Zdravko Colic ima citav repertoar u vezi tih zvezdica, pa ne otkazuje koncerte:

Pjevam danju, pjevam nocu
http://www.youtube.com/watch?v=_Ad3Vqoh4hw

Čija je ono zvijezda
http://www.youtube.com/watch?v=DEnzvmJhau0&feature=related

Ti zivis u Oblacima mala
http://www.youtube.com/watch?v=-lZFS0QcVGo&feature=fvwrel

Krasiva
http://www.youtube.com/watch?v=DwnQAV4uosA

Rodoljub

pre 12 godina

Pitanje:
Učesnici skupa sa Kosova* su ušli s kojim dokumentima? Jel' sa onim čuvenim papirima što prema dogovoru treba da se daju na administrativnim prelazima?

IQ=0

pre 12 godina

(Petrit, 15. mart 2012 17:04)

Nemas frks...ajde da te prvo vidim kako na balkanu da ostvaris te ideje svoje(gledam sa strane ono uz pice)...pa kad "ostvaris" tu ilirsku nebulozu jel moze posle kineski zid bar 100 tona puta veci od originala... sa sve tajnim Teslinim oruzjem od 100 kilotona volti sa sve amperima...a?

Aloooo...u kom bre paralelnom univerzumi zivis covece ?

Simke

pre 12 godina

Vratite zvezdicu! Moj život bez nje nema smisla!
Da neko sa strane ko nije upućen čita ovo, sigurno bi mislio da se radi o priči u kojoj su se deca posvađala.

Ime*

pre 12 godina

Da postavim par pitanja, za koja verujem da će mnogima biti interesantna:
1. Ko je organizovao skup (NVO ili Vlada, nejasno je)
2. Koliko je koštao skup i ko je platio (mi ili stranci)
3. Ko je pozvao Kosovo i Metohiju?
4. Šta rade strani ambasadori na skupu civilnog sektora (da li su dali otkaz svojim vladama/administraciji i prešli u nevladin sektor)
5. Šta je ovde normalno (reč upotrebio Oliver Ivanović)

Lično mislim da smo nesrećni i mi, i Albanci, i region, potpuni luzeri koji ne mogu da se sami dogovore, nego nam je potreban "mama i tata", koji govori engleski.

genius

pre 12 godina

........lud zbunjenog.......
Pa oni se mesecima jure za svaku sitnicu, a onda, kada se konačno nešto "dogovore" ispadne da nešto nisu dobro razumeli... K`o Koštunica da ih je pravio :)

Petrit

pre 12 godina

Jugoslavija* je bila takodjer sa fusnotom pa se raspala i to se videlo posle smrti Tita. Resenje za Balkan je svako na svom dvoristu. Ne mozemo mi Balkanci da budemo demokrate. Kosovo Republika kao i Srbija. Vi imate pretenzije na severu Kosova a mi imamo jug Srbije pa i sire da ne spominjem Makedoniju ( vestacku tvorevinu) Sama podela Kosova znaci svi Albanci u jednoj drzavi.

чињеница

pre 12 godina

Косово*
__________
* има више од 90% Албанаца и то је главни аспект његовог садашњег стања. Све остале ствари су маргинални.

Aleksandar

pre 12 godina

Da vam ja prevedem sta se dogadja sa ovim 'pregovorima' - igrala se deca u sumi, a na kraju ce doci sumar da ih razjuri. Onda kad nikome nista ne bude po volji bice nam krivi i zapad, i istok, i vanzemaljci; a nikako mi sami koji trosimo vreme i zivote na saradne gluposti.

Ko nije to shvatio u proteklih 20 godina, tome nema pomoci. Modus operandi je da nam se da vreme da se sami dogovorimo, mi se inatimo k'o deca u vrticu, onda dodju i kazu `kad se vi ne mozete dogovoriti ima da bude ovako`, onda se mi malo bunimo i busamo u prsa, onda dobijemo po ekonomskoj, a nekad i 'fizickoj' njonji, onda podvijemo rep i pristanemo na sve a medju sobom slavimo moralne pobede. I tako iz godine u godinu svet ide dalje, mi stojimo ponosito i dostojanstveno - u mestu.

Aleksandar

pre 12 godina

Trebalo bi da se građani Srbije izjasne na referendumu da li su za Srbiju sa Kosovom ili bez njega, i da se više ta agonija završi.
(d, 15. mart 2012 13:59)

Mogu gradjani Srbije na referendumu da se izjasne i da li su za Srbiju sa Marsom ili bez njega, to nece ni za jotu promeniti stanje na terenu.

Tatta Matta

pre 12 godina

Kosovo* je ipak bolje od Kosovo i Metohija ili KiM, a ima uskoro da bude samo Kosovo !
to sto Srbija potpise sporazume ali ih ne odrzava u praksu ima da joj kosta tako da datum za pregovore sa EZ(EU) nece dobiti dok ne kuzi da mora da implementira sporazume bez dodatne detalje ! Inace g. Merkel nije promenila stav prema srpsku politiku oko Kosova !

Bojan

pre 12 godina

@posmatrac
Kad bi ovi poluslepi politicari radili bar to sto pricaju ziveli bi 3x bolje!
Ne daj boze jos da imaju viziju i strategiju na 5, 10, 20 i vise godina..odmah bi bili likvidirani, a mozda bi se neko setio i da nas casti nuklearnom :)

Tole

pre 12 godina

@Kosovo* naravno, jer trebati ucestvati sa Republika Kosova , onda okej bicemo prisutni .
(Saki, 15. mart 2012 13:56)

Ma priznali mi vas,ali nam ne daju Spanci,Rusi,Kinezi,Slovaci... :-D
Kazu da nema terije da Kosovo postane drzava.
Znas kako moze,nama Trepca,a vama apsolutno priznanje ili ako ti se to ne svidja,onda nama Metohija,a vama ostalo i priznanje.
Mi se ne odcepljujemo,nego vi.Tako da jedino morate da smanjite apetite,ali vama so toga nije stalo u opste.
Vi ne zakopavate nas,nego sami sebe.
Mi vam kao jaci nudimo opcije,vi necete ni jednu.
Nemora te,proces zvani nezavisno Kosovo onda nikad nece biti.Vecito ima da budete *381#

Nikola

pre 12 godina

(SLO, 15. mart 2012 14:49)
Pa ne znam kad si poceo da pratis tu situaciju,srbi su proterani odatle pa sad ima 90% alabanaca.Da naprave jos neku akciju i bice 100% dole.Ja bih najvise voleo da se kosovo preko cg poveze u evropsku uniju,ono slobodne granice...bas bih voleo da vidim neogranicene kolicine droge, oruzija,otmice...u eu,posto ih svi toliko volite.I kosovo nije nezavsino jos uvek je pod upravom nato/usa administracije.U nezavisnoj drzavi nemas naoruzanu stranu vojsku po centru grada.

jole

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem da se neko ko sebe smatra Srbinom moze zalagati za priznavanje kvazi drzave na sopstvenoj teritoriji.Stidim se kada vidim takve komentare na ovom ali i na drugim sajtovima.To nejedinstvo oko nacionalnog pitanja zapad odlicno vidi,mozda ne treba da imamo drzavu,mozda bih najbolje bilo da nas rasparcaju nA sto delova.Bolje nismo ni zasluzili

part of medieval Serbia

pre 12 godina

Oni zive medju zvezdama. Onih 6 sa njihove zastave i ova jedna pored imena sto bi im skodila jos po koja***
Jos samo da su u Palati Albanija mogli da zasednu, mozda bi i ostali. Ali zato su im ovi iz EU i uvalili te zvezdice, jer na taj nacin izbegavaju da ih prime u bilo kakav Evropski proces. Hoce Srbiju samu. Samo sto to Albanci jos ne kontaju, a Taci sam za sebe zgrce bogastvo. Zato EU i nece podelu, jer mora da ima izgovor zasto se Kosovo nigde ne mice. Jedino je ostalo da se Kosovari i Srbi sami zdruze i naprave podelu bez ikog sa strane.

Nikola

pre 12 godina

Ovaj tekst kao da je posao News net. Kada se poklope satira i stvarni zivot, to je kao kada se poklope gornji i donji pritisak: ____________

Zuki

pre 12 godina

Fusnotom cu te, fusnotom ces me... i tako u nedogled dok se pojedinici iz vlasti sa obe strane lepo oparise svercom preko prelaza Brnjak i Jarinje i "alternativnih" puteva, toliko bitnih za ocuvanje integriteta srpske drzave.
Sto je prasina sitnija, lakse se baca u oci. Ocekuje se dalje usitnjavanje iste. Sa sadrzaja fusnote ce preci na font, pa na velicinu pa na formatiranje. Ima tu mnogo prostora za jos mnogo fine, sitne prasine za nase tupave okice.
Ko ne veruje nek samo okrene glavu i pogleda u pravcu svog dvorista. Ako sme i ima zeludac za djubre koje tamo lezi. Lakse je valjda biti u oblaku prasine. Manje se ostalog djubreta vidi.

carapan

pre 12 godina

Ovo vise nije ni smesno,ni tuzno,ni objasnjivo.Nije vreme da bilo sta pricamo,samo da dugo cutimo i razmisljamo gde smo to pogresili.Pa i kad se umorimo od cutanja,onda jos 10 godina da cutimo i radimo,i radimo i cutimo.

posmatrac

pre 12 godina

Gledali smo zadnju emisiju na b92 sa nikolicem i ostalima.Mislim da jedino Domanovic ima pravo jer osim pljuvacine i medjusobnog optuzivanja nije bilo ni jedne pametne recenice.ova nasa elita nije ni za obdaniste a kamoli da vodi jednu drzavu,istina oni su pametni ali za sebe i svoj dzep ali nista drugo,nista pametno nista novo i autenticno nismo culi.Nikakvih ozbiljnih planova i objasnjenja za poboljsanje standarda za otvaranje radnih mesta za efikasniju drzavu i uopste za jednu zdravu sredinu za ulaganja i investicije nismo culi.tuzno i jadno,nema ljudi sa vizijom i planom vec
samo gole tehnokrate i egoistici tipovi koji misle samo kako ce se obogatiti.tragedija i katastrofa

Nenad

pre 12 godina

Kada su delegacije iz EU država morale da objašnjavaju predstavnicima sa Kosova* da je ta zvezdica ono tačno o čemu je dogovoreno, onda se zna da je Srbija postupila ispravno (koliko god to bilo čudno), a da predstavnici iz Prištine su ti koji su napravili diplomatski problem.

Jeremić je bio užasan po pitanju svih zavrzlama oko Kosova, ali za Borka Stefanovića imam samo pohvale. Smireno i diplomatskim putem je doprineo rešavanju problema i nadam se da će tako da nastavi.

Kosovo* je pahuljica, a prolece ce doci pre ili kasnije.

pre 12 godina

Kosovo* Pahuljica je zaista sada postala sprdnja sirom regiona i sveta. Mislim da ovi nasi nisu ni svesni koliku su diplomatsku pobedu odneli jer ce sada na svakom skupu sve oci biti uprte u SAD zamorcad sa Kosova* i njihovu eksperiment 'drzavu'.

milos

pre 12 godina

MOje vidjenje :":
- Srbija je NAKON Brisela usvojila tekst koji predstavnici Srbije koji sede na sastancima moraju naglas procitati pre svakog susreta- Predstavnici Kosova su dosli na sastanak. saslusali citanje ali kada Cvetkovic, iako najavljen nije dosao pokupili su se i otisli pod opravdanjem da Srbija radi nesta stto nije dogovoreno u Briselu /citanje teksta/
A danas su u Podgorici predstavnici Srbije napustili regionani skup jer im organizator skupa nije dozvolio da naglas citju onaj tekst koji im je vlada Srbije naredila da moraju procitati.
Orgnizator je neodobravanje pravado time da to citanje nikada nije dogovoreno u Briselu

furt

pre 12 godina

Licno mislim da je vlada srbije napravila OGROMNU GRESKU kada je POSLE sastanka u Briselu usvojila instrukcije/nalog kako se predstavnici Srbije moraju ponasati na regionalnim sastancima kojima prisustvuju i predstavnici Kosova.
Razlog: mnoge stvari iz tioh 'instrukija' su suprotne sa dogovorenim [recimo ono citanje teksta naglas]

fixna zvezda

pre 12 godina

Kad se stavi velika zvezdica to onda znači da je Kosovu mnogo nepriznata državnost, a kad se stavi mala zvezdičica, to znači da je samo malo nepriznato. Tako da je potpuno razumljivo što obe strane napuštaju skupove čim premere veličinu zvezdice korišćene na tom skupu.

Mudrimir

pre 12 godina

Mozete vi da se smejete koliko god hocete. Oni su marionete cije konce vuce ujka-Sem. Ovaj incident je izuzetno dobra filmska drama, ciji producent, scenarista i reditelj sede u Vasingtonu, a kamerman, sufler i mikroman u Briselu. Ovo nagovestava sledecu rundu ucena prema Srbiji. Vise ne moraju ni da kriju od nas da ce nam uslov da dobijemo datum pocetka pregovora za clanstvo u EU biti da se ta zvezdica i fusnota skinu. A cena samog clanstva u EU ce biti da Srbija da blagoslov Kosovu za clanstvo u UN. I nemojte vise da nam pricate bajke, nismo deca. Hocemo istinu!

Aleksandar

pre 12 godina

Ipak je u pitanju bila velicina zvezdice , Srbi su shvatili znacaj "velicine" pa su pokraj imena Kosovo stavili zvezdu sa DOMA JNA .

Milan

pre 12 godina

Ma zapalili negde na jagnjetinu, kao i oni nasi u Podgorici. Kome je do sastancenja na ovu vrucinu, ladan potok negde u blizini, pivo i kad jaganjci utihnu.

SLO

pre 12 godina

svako tolko malo idem na portale zemlje ex yuge da vidima šta se tamo dežava,ipak smo živjeli zajedno,
ne volim se petljat u tuđe stvari ali moram nešto napisat,
kosovo je več dugo samostalno i kolko sam čuo ima tamo 90 posto albanca,
prema tome nema smisla voditi politiku na svoju štetu u smislu evropske integracije i ekonomskih prilika,
čuvajte ovo što imate i trudite se da budete što bolji,
lep pozdrav!
na kos

Anon

pre 12 godina

Crna Gora je Kosovu dozvolila da sama odabere velicinu fonta fusnote dok je Srbija insistirala na tome da font bude odredjene velicine i jasno vidljiv.

ja*

pre 12 godina

Stvarno u tekstu smešno izgleda "Kosovo*". Mogu da zamislim kako je tek pri predstavljanju? :-)
Nikad oni neće biti država sa tom zvezdicom. Ajde da se lepo podelimo pa svako na svoju stranu - bez zvezdica!

laki

pre 12 godina

Tako je i SM radio za vreme svoje mafijaske vlade,sve je potpisivao a nista nije odrzao,tako i ovi rade.Sve nesto muvaju i probaju iako znaju da od toga nema nista.Kada bi to svoje muvanje osetili na svojoj kozi kao to sto milioni gradjana osecaju ne bi im bilo drago.Treba takve kazniti na izborima i podrzati snage koje hoce momentalno da urade ono sto se mora u interesu gradjana a ne samo svojega licnog,pout ovih sadasnjih i onih bivsisi glasovitih i puni lepih obecanja bez osnove.PREORET najbrze sto je moguce,zivot prolazi u uzaludnim nadama i obecanjima onih koji su nas doveli do dna,takvi pune samo svoje dzepove,gradjani su za njih samo brojke i robovi njihove nezasite pohlepnosti.

Vladimir Brnic

pre 12 godina

Naravno da je bolje postepeno jedno desetak godina pa da ga onda priznamo... duze cemo ga imati... sto ga duze imamo to bolje. sto smo duze gladni bicemo zgodniji..

Mr.real

pre 12 godina

Ma ni za pećinu mi nismo. Pod "mi" mislim na sva plemena južno od Zagreba a severno od Đevđelije.
BTW, ovo je odličan materijal za neku novu, savremenu Top Listu Nadrealista. Zaista, nama je tužno a ceo svet nam se smeje.....
EH!

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Ajoj* sta nas snadje.

(*) Ova zvezdica oznacava da je Ajoj uzdah u skladu sa ustavom republike i rezolucijom saveta bezbednosti, kao i sa odlukom medjunarodnog suda pravde o rezoluciji ujedinjenih nacija. Svako suprotno tumacenje je zabranjeno.

nini

pre 12 godina

Mislim ako ćemo realno umesto te zvezdice možete slobodno da stavite mrtvačku lobanju sa dve ukrštene kosti ispod,jer ta teritorija sa koje oni dolaze jeste primer političke i vojne piraterije - otimanja.

Marina

pre 12 godina

Ako detalji briselskoga sporazuma nisu jasni srbijanskoj i kosovskoj delegaciji, najbolje je da ih i jednima i drugima objasne posrednici EU koji su sporazum kao takav podržali i usuglasili s objema stranama u dijalogu.

srećko crnčević

pre 12 godina

Ovo je svojevrsni pritisak predstavnika Kosova i Metohije na medjunarodnu zajednicu, jer oni žele da pre naših izbora i promene vlasti ostvare sve što im je obećano od naših vlastodržaca.

jeca pereca

pre 12 godina

Ne radi se o nerazumevanju fus note nego jednostavno oni žele da se odmah počne primenjivati ono što im je i obećano od ove vlasti, a to je nezaviosnost.

Dragan Jurić

pre 12 godina

"Fusnota"... Koliko ja znam,FUS (fuss) na nemačkon znači noga. Možda su zbog toga predstavnici "Kosova*" odlučili da se samonogiraju...

max

pre 12 godina

""Početak konferencije, na kojoj učestvuje više od 200 delegacija iz civilnog sektora iz regiona kao i ambasadori Evropske unije u Srbiji i Velike Britanije Vensan Dežer i Majkl Devenport, kasnio je više od 45 minuta. Očekivao se i dolazak premijera Mirka Cvetkovića, ali je Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije, na početku rada rekla da je on bio sprečen da dođe""

Pa i ptice na grani znaju da su EU i Brirtanija hteli da testiraju kako ce se sporazum provoditi u praksi a kada sastanku treba da prisustvujhe i predsednik vlade Srbije.
I lepo smo videli na delu kako opstrukcija gospodina Cretkovica radi.

nini

pre 12 godina

Mislim ako ćemo realno umesto te zvezdice možete slobodno da stavite mrtvačku lobanju sa dve ukrštene kosti ispod,jer ta teritorija sa koje oni dolaze jeste primer političke i vojne piraterije - otimanja.

Anon

pre 12 godina

Crna Gora je Kosovu dozvolila da sama odabere velicinu fonta fusnote dok je Srbija insistirala na tome da font bude odredjene velicine i jasno vidljiv.

Dragan Jurić

pre 12 godina

"Fusnota"... Koliko ja znam,FUS (fuss) na nemačkon znači noga. Možda su zbog toga predstavnici "Kosova*" odlučili da se samonogiraju...

max

pre 12 godina

""Početak konferencije, na kojoj učestvuje više od 200 delegacija iz civilnog sektora iz regiona kao i ambasadori Evropske unije u Srbiji i Velike Britanije Vensan Dežer i Majkl Devenport, kasnio je više od 45 minuta. Očekivao se i dolazak premijera Mirka Cvetkovića, ali je Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije, na početku rada rekla da je on bio sprečen da dođe""

Pa i ptice na grani znaju da su EU i Brirtanija hteli da testiraju kako ce se sporazum provoditi u praksi a kada sastanku treba da prisustvujhe i predsednik vlade Srbije.
I lepo smo videli na delu kako opstrukcija gospodina Cretkovica radi.

Mudrimir

pre 12 godina

Mozete vi da se smejete koliko god hocete. Oni su marionete cije konce vuce ujka-Sem. Ovaj incident je izuzetno dobra filmska drama, ciji producent, scenarista i reditelj sede u Vasingtonu, a kamerman, sufler i mikroman u Briselu. Ovo nagovestava sledecu rundu ucena prema Srbiji. Vise ne moraju ni da kriju od nas da ce nam uslov da dobijemo datum pocetka pregovora za clanstvo u EU biti da se ta zvezdica i fusnota skinu. A cena samog clanstva u EU ce biti da Srbija da blagoslov Kosovu za clanstvo u UN. I nemojte vise da nam pricate bajke, nismo deca. Hocemo istinu!

ja*

pre 12 godina

Stvarno u tekstu smešno izgleda "Kosovo*". Mogu da zamislim kako je tek pri predstavljanju? :-)
Nikad oni neće biti država sa tom zvezdicom. Ajde da se lepo podelimo pa svako na svoju stranu - bez zvezdica!

Kosovo* je pahuljica, a prolece ce doci pre ili kasnije.

pre 12 godina

Kosovo* Pahuljica je zaista sada postala sprdnja sirom regiona i sveta. Mislim da ovi nasi nisu ni svesni koliku su diplomatsku pobedu odneli jer ce sada na svakom skupu sve oci biti uprte u SAD zamorcad sa Kosova* i njihovu eksperiment 'drzavu'.

SLO

pre 12 godina

svako tolko malo idem na portale zemlje ex yuge da vidima šta se tamo dežava,ipak smo živjeli zajedno,
ne volim se petljat u tuđe stvari ali moram nešto napisat,
kosovo je več dugo samostalno i kolko sam čuo ima tamo 90 posto albanca,
prema tome nema smisla voditi politiku na svoju štetu u smislu evropske integracije i ekonomskih prilika,
čuvajte ovo što imate i trudite se da budete što bolji,
lep pozdrav!
na kos

fixna zvezda

pre 12 godina

Kad se stavi velika zvezdica to onda znači da je Kosovu mnogo nepriznata državnost, a kad se stavi mala zvezdičica, to znači da je samo malo nepriznato. Tako da je potpuno razumljivo što obe strane napuštaju skupove čim premere veličinu zvezdice korišćene na tom skupu.

jeca pereca

pre 12 godina

Ne radi se o nerazumevanju fus note nego jednostavno oni žele da se odmah počne primenjivati ono što im je i obećano od ove vlasti, a to je nezaviosnost.

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Ajoj* sta nas snadje.

(*) Ova zvezdica oznacava da je Ajoj uzdah u skladu sa ustavom republike i rezolucijom saveta bezbednosti, kao i sa odlukom medjunarodnog suda pravde o rezoluciji ujedinjenih nacija. Svako suprotno tumacenje je zabranjeno.

srećko crnčević

pre 12 godina

Ovo je svojevrsni pritisak predstavnika Kosova i Metohije na medjunarodnu zajednicu, jer oni žele da pre naših izbora i promene vlasti ostvare sve što im je obećano od naših vlastodržaca.

milos

pre 12 godina

MOje vidjenje :":
- Srbija je NAKON Brisela usvojila tekst koji predstavnici Srbije koji sede na sastancima moraju naglas procitati pre svakog susreta- Predstavnici Kosova su dosli na sastanak. saslusali citanje ali kada Cvetkovic, iako najavljen nije dosao pokupili su se i otisli pod opravdanjem da Srbija radi nesta stto nije dogovoreno u Briselu /citanje teksta/
A danas su u Podgorici predstavnici Srbije napustili regionani skup jer im organizator skupa nije dozvolio da naglas citju onaj tekst koji im je vlada Srbije naredila da moraju procitati.
Orgnizator je neodobravanje pravado time da to citanje nikada nije dogovoreno u Briselu

Mr.real

pre 12 godina

Ma ni za pećinu mi nismo. Pod "mi" mislim na sva plemena južno od Zagreba a severno od Đevđelije.
BTW, ovo je odličan materijal za neku novu, savremenu Top Listu Nadrealista. Zaista, nama je tužno a ceo svet nam se smeje.....
EH!

Marina

pre 12 godina

Ako detalji briselskoga sporazuma nisu jasni srbijanskoj i kosovskoj delegaciji, najbolje je da ih i jednima i drugima objasne posrednici EU koji su sporazum kao takav podržali i usuglasili s objema stranama u dijalogu.

Vladimir Brnic

pre 12 godina

Naravno da je bolje postepeno jedno desetak godina pa da ga onda priznamo... duze cemo ga imati... sto ga duze imamo to bolje. sto smo duze gladni bicemo zgodniji..

Milan

pre 12 godina

Ma zapalili negde na jagnjetinu, kao i oni nasi u Podgorici. Kome je do sastancenja na ovu vrucinu, ladan potok negde u blizini, pivo i kad jaganjci utihnu.

laki

pre 12 godina

Tako je i SM radio za vreme svoje mafijaske vlade,sve je potpisivao a nista nije odrzao,tako i ovi rade.Sve nesto muvaju i probaju iako znaju da od toga nema nista.Kada bi to svoje muvanje osetili na svojoj kozi kao to sto milioni gradjana osecaju ne bi im bilo drago.Treba takve kazniti na izborima i podrzati snage koje hoce momentalno da urade ono sto se mora u interesu gradjana a ne samo svojega licnog,pout ovih sadasnjih i onih bivsisi glasovitih i puni lepih obecanja bez osnove.PREORET najbrze sto je moguce,zivot prolazi u uzaludnim nadama i obecanjima onih koji su nas doveli do dna,takvi pune samo svoje dzepove,gradjani su za njih samo brojke i robovi njihove nezasite pohlepnosti.

Aleksandar

pre 12 godina

Ipak je u pitanju bila velicina zvezdice , Srbi su shvatili znacaj "velicine" pa su pokraj imena Kosovo stavili zvezdu sa DOMA JNA .

posmatrac

pre 12 godina

Gledali smo zadnju emisiju na b92 sa nikolicem i ostalima.Mislim da jedino Domanovic ima pravo jer osim pljuvacine i medjusobnog optuzivanja nije bilo ni jedne pametne recenice.ova nasa elita nije ni za obdaniste a kamoli da vodi jednu drzavu,istina oni su pametni ali za sebe i svoj dzep ali nista drugo,nista pametno nista novo i autenticno nismo culi.Nikakvih ozbiljnih planova i objasnjenja za poboljsanje standarda za otvaranje radnih mesta za efikasniju drzavu i uopste za jednu zdravu sredinu za ulaganja i investicije nismo culi.tuzno i jadno,nema ljudi sa vizijom i planom vec
samo gole tehnokrate i egoistici tipovi koji misle samo kako ce se obogatiti.tragedija i katastrofa

Petrit

pre 12 godina

Jugoslavija* je bila takodjer sa fusnotom pa se raspala i to se videlo posle smrti Tita. Resenje za Balkan je svako na svom dvoristu. Ne mozemo mi Balkanci da budemo demokrate. Kosovo Republika kao i Srbija. Vi imate pretenzije na severu Kosova a mi imamo jug Srbije pa i sire da ne spominjem Makedoniju ( vestacku tvorevinu) Sama podela Kosova znaci svi Albanci u jednoj drzavi.

Ime*

pre 12 godina

Da postavim par pitanja, za koja verujem da će mnogima biti interesantna:
1. Ko je organizovao skup (NVO ili Vlada, nejasno je)
2. Koliko je koštao skup i ko je platio (mi ili stranci)
3. Ko je pozvao Kosovo i Metohiju?
4. Šta rade strani ambasadori na skupu civilnog sektora (da li su dali otkaz svojim vladama/administraciji i prešli u nevladin sektor)
5. Šta je ovde normalno (reč upotrebio Oliver Ivanović)

Lično mislim da smo nesrećni i mi, i Albanci, i region, potpuni luzeri koji ne mogu da se sami dogovore, nego nam je potreban "mama i tata", koji govori engleski.

jole

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem da se neko ko sebe smatra Srbinom moze zalagati za priznavanje kvazi drzave na sopstvenoj teritoriji.Stidim se kada vidim takve komentare na ovom ali i na drugim sajtovima.To nejedinstvo oko nacionalnog pitanja zapad odlicno vidi,mozda ne treba da imamo drzavu,mozda bih najbolje bilo da nas rasparcaju nA sto delova.Bolje nismo ni zasluzili

Tatta Matta

pre 12 godina

Kosovo* je ipak bolje od Kosovo i Metohija ili KiM, a ima uskoro da bude samo Kosovo !
to sto Srbija potpise sporazume ali ih ne odrzava u praksu ima da joj kosta tako da datum za pregovore sa EZ(EU) nece dobiti dok ne kuzi da mora da implementira sporazume bez dodatne detalje ! Inace g. Merkel nije promenila stav prema srpsku politiku oko Kosova !

Nikola

pre 12 godina

(SLO, 15. mart 2012 14:49)
Pa ne znam kad si poceo da pratis tu situaciju,srbi su proterani odatle pa sad ima 90% alabanaca.Da naprave jos neku akciju i bice 100% dole.Ja bih najvise voleo da se kosovo preko cg poveze u evropsku uniju,ono slobodne granice...bas bih voleo da vidim neogranicene kolicine droge, oruzija,otmice...u eu,posto ih svi toliko volite.I kosovo nije nezavsino jos uvek je pod upravom nato/usa administracije.U nezavisnoj drzavi nemas naoruzanu stranu vojsku po centru grada.

Tole

pre 12 godina

@Kosovo* naravno, jer trebati ucestvati sa Republika Kosova , onda okej bicemo prisutni .
(Saki, 15. mart 2012 13:56)

Ma priznali mi vas,ali nam ne daju Spanci,Rusi,Kinezi,Slovaci... :-D
Kazu da nema terije da Kosovo postane drzava.
Znas kako moze,nama Trepca,a vama apsolutno priznanje ili ako ti se to ne svidja,onda nama Metohija,a vama ostalo i priznanje.
Mi se ne odcepljujemo,nego vi.Tako da jedino morate da smanjite apetite,ali vama so toga nije stalo u opste.
Vi ne zakopavate nas,nego sami sebe.
Mi vam kao jaci nudimo opcije,vi necete ni jednu.
Nemora te,proces zvani nezavisno Kosovo onda nikad nece biti.Vecito ima da budete *381#

чињеница

pre 12 godina

Косово*
__________
* има више од 90% Албанаца и то је главни аспект његовог садашњег стања. Све остале ствари су маргинални.

furt

pre 12 godina

Licno mislim da je vlada srbije napravila OGROMNU GRESKU kada je POSLE sastanka u Briselu usvojila instrukcije/nalog kako se predstavnici Srbije moraju ponasati na regionalnim sastancima kojima prisustvuju i predstavnici Kosova.
Razlog: mnoge stvari iz tioh 'instrukija' su suprotne sa dogovorenim [recimo ono citanje teksta naglas]

Nikola

pre 12 godina

Ovaj tekst kao da je posao News net. Kada se poklope satira i stvarni zivot, to je kao kada se poklope gornji i donji pritisak: ____________

carapan

pre 12 godina

Ovo vise nije ni smesno,ni tuzno,ni objasnjivo.Nije vreme da bilo sta pricamo,samo da dugo cutimo i razmisljamo gde smo to pogresili.Pa i kad se umorimo od cutanja,onda jos 10 godina da cutimo i radimo,i radimo i cutimo.

Zuki

pre 12 godina

Fusnotom cu te, fusnotom ces me... i tako u nedogled dok se pojedinici iz vlasti sa obe strane lepo oparise svercom preko prelaza Brnjak i Jarinje i "alternativnih" puteva, toliko bitnih za ocuvanje integriteta srpske drzave.
Sto je prasina sitnija, lakse se baca u oci. Ocekuje se dalje usitnjavanje iste. Sa sadrzaja fusnote ce preci na font, pa na velicinu pa na formatiranje. Ima tu mnogo prostora za jos mnogo fine, sitne prasine za nase tupave okice.
Ko ne veruje nek samo okrene glavu i pogleda u pravcu svog dvorista. Ako sme i ima zeludac za djubre koje tamo lezi. Lakse je valjda biti u oblaku prasine. Manje se ostalog djubreta vidi.

Aleksandar

pre 12 godina

Trebalo bi da se građani Srbije izjasne na referendumu da li su za Srbiju sa Kosovom ili bez njega, i da se više ta agonija završi.
(d, 15. mart 2012 13:59)

Mogu gradjani Srbije na referendumu da se izjasne i da li su za Srbiju sa Marsom ili bez njega, to nece ni za jotu promeniti stanje na terenu.

Aleksandar

pre 12 godina

Da vam ja prevedem sta se dogadja sa ovim 'pregovorima' - igrala se deca u sumi, a na kraju ce doci sumar da ih razjuri. Onda kad nikome nista ne bude po volji bice nam krivi i zapad, i istok, i vanzemaljci; a nikako mi sami koji trosimo vreme i zivote na saradne gluposti.

Ko nije to shvatio u proteklih 20 godina, tome nema pomoci. Modus operandi je da nam se da vreme da se sami dogovorimo, mi se inatimo k'o deca u vrticu, onda dodju i kazu `kad se vi ne mozete dogovoriti ima da bude ovako`, onda se mi malo bunimo i busamo u prsa, onda dobijemo po ekonomskoj, a nekad i 'fizickoj' njonji, onda podvijemo rep i pristanemo na sve a medju sobom slavimo moralne pobede. I tako iz godine u godinu svet ide dalje, mi stojimo ponosito i dostojanstveno - u mestu.

genius

pre 12 godina

........lud zbunjenog.......
Pa oni se mesecima jure za svaku sitnicu, a onda, kada se konačno nešto "dogovore" ispadne da nešto nisu dobro razumeli... K`o Koštunica da ih je pravio :)

decko sa barikada

pre 12 godina

Trebalo je proveriti da predstavnik albanaca nije pocinio ratne zlocine,koga briga za fusnotu ,ako ratni zlocinac stoji iza nje...

sta te briga

pre 12 godina

@genius
Rodjace, nije im Kostunica pisao sporazum i nije on zbunjen. On im je (onakav kakav je) sve ovo najavljivao jos pre pet godina (i kako ce ici sa Euleksom, i zasto to nije dobro, i da ce uslov za ulazak u EU biti davanje teritorija...). Ko je sada neobavesten? Ili, da preinacim pitanje: ko je ovde ispao glup, a nije Kostunica?

IQ=0

pre 12 godina

(Petrit, 15. mart 2012 17:04)

Nemas frks...ajde da te prvo vidim kako na balkanu da ostvaris te ideje svoje(gledam sa strane ono uz pice)...pa kad "ostvaris" tu ilirsku nebulozu jel moze posle kineski zid bar 100 tona puta veci od originala... sa sve tajnim Teslinim oruzjem od 100 kilotona volti sa sve amperima...a?

Aloooo...u kom bre paralelnom univerzumi zivis covece ?

Nenad

pre 12 godina

Kada su delegacije iz EU država morale da objašnjavaju predstavnicima sa Kosova* da je ta zvezdica ono tačno o čemu je dogovoreno, onda se zna da je Srbija postupila ispravno (koliko god to bilo čudno), a da predstavnici iz Prištine su ti koji su napravili diplomatski problem.

Jeremić je bio užasan po pitanju svih zavrzlama oko Kosova, ali za Borka Stefanovića imam samo pohvale. Smireno i diplomatskim putem je doprineo rešavanju problema i nadam se da će tako da nastavi.

Bojan

pre 12 godina

@posmatrac
Kad bi ovi poluslepi politicari radili bar to sto pricaju ziveli bi 3x bolje!
Ne daj boze jos da imaju viziju i strategiju na 5, 10, 20 i vise godina..odmah bi bili likvidirani, a mozda bi se neko setio i da nas casti nuklearnom :)

part of medieval Serbia

pre 12 godina

Oni zive medju zvezdama. Onih 6 sa njihove zastave i ova jedna pored imena sto bi im skodila jos po koja***
Jos samo da su u Palati Albanija mogli da zasednu, mozda bi i ostali. Ali zato su im ovi iz EU i uvalili te zvezdice, jer na taj nacin izbegavaju da ih prime u bilo kakav Evropski proces. Hoce Srbiju samu. Samo sto to Albanci jos ne kontaju, a Taci sam za sebe zgrce bogastvo. Zato EU i nece podelu, jer mora da ima izgovor zasto se Kosovo nigde ne mice. Jedino je ostalo da se Kosovari i Srbi sami zdruze i naprave podelu bez ikog sa strane.

Rodoljub

pre 12 godina

Pitanje:
Učesnici skupa sa Kosova* su ušli s kojim dokumentima? Jel' sa onim čuvenim papirima što prema dogovoru treba da se daju na administrativnim prelazima?

Simke

pre 12 godina

Vratite zvezdicu! Moj život bez nje nema smisla!
Da neko sa strane ko nije upućen čita ovo, sigurno bi mislio da se radi o priči u kojoj su se deca posvađala.

milica brus

pre 12 godina

Tahiri je svojevremeno konstatovala: „Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kada prođe zima”.

Eto: "to je to " kako kazu oni sto nemaju sta vise da kazu! Nazalost.

Dorian Gray

pre 12 godina

Zdravko Colic ima citav repertoar u vezi tih zvezdica, pa ne otkazuje koncerte:

Pjevam danju, pjevam nocu
http://www.youtube.com/watch?v=_Ad3Vqoh4hw

Čija je ono zvijezda
http://www.youtube.com/watch?v=DEnzvmJhau0&feature=related

Ti zivis u Oblacima mala
http://www.youtube.com/watch?v=-lZFS0QcVGo&feature=fvwrel

Krasiva
http://www.youtube.com/watch?v=DwnQAV4uosA

ja*

pre 12 godina

Stvarno u tekstu smešno izgleda "Kosovo*". Mogu da zamislim kako je tek pri predstavljanju? :-)
Nikad oni neće biti država sa tom zvezdicom. Ajde da se lepo podelimo pa svako na svoju stranu - bez zvezdica!

SLO

pre 12 godina

svako tolko malo idem na portale zemlje ex yuge da vidima šta se tamo dežava,ipak smo živjeli zajedno,
ne volim se petljat u tuđe stvari ali moram nešto napisat,
kosovo je več dugo samostalno i kolko sam čuo ima tamo 90 posto albanca,
prema tome nema smisla voditi politiku na svoju štetu u smislu evropske integracije i ekonomskih prilika,
čuvajte ovo što imate i trudite se da budete što bolji,
lep pozdrav!
na kos

laki

pre 12 godina

Tako je i SM radio za vreme svoje mafijaske vlade,sve je potpisivao a nista nije odrzao,tako i ovi rade.Sve nesto muvaju i probaju iako znaju da od toga nema nista.Kada bi to svoje muvanje osetili na svojoj kozi kao to sto milioni gradjana osecaju ne bi im bilo drago.Treba takve kazniti na izborima i podrzati snage koje hoce momentalno da urade ono sto se mora u interesu gradjana a ne samo svojega licnog,pout ovih sadasnjih i onih bivsisi glasovitih i puni lepih obecanja bez osnove.PREORET najbrze sto je moguce,zivot prolazi u uzaludnim nadama i obecanjima onih koji su nas doveli do dna,takvi pune samo svoje dzepove,gradjani su za njih samo brojke i robovi njihove nezasite pohlepnosti.

nini

pre 12 godina

Mislim ako ćemo realno umesto te zvezdice možete slobodno da stavite mrtvačku lobanju sa dve ukrštene kosti ispod,jer ta teritorija sa koje oni dolaze jeste primer političke i vojne piraterije - otimanja.

Tole

pre 12 godina

@Kosovo* naravno, jer trebati ucestvati sa Republika Kosova , onda okej bicemo prisutni .
(Saki, 15. mart 2012 13:56)

Ma priznali mi vas,ali nam ne daju Spanci,Rusi,Kinezi,Slovaci... :-D
Kazu da nema terije da Kosovo postane drzava.
Znas kako moze,nama Trepca,a vama apsolutno priznanje ili ako ti se to ne svidja,onda nama Metohija,a vama ostalo i priznanje.
Mi se ne odcepljujemo,nego vi.Tako da jedino morate da smanjite apetite,ali vama so toga nije stalo u opste.
Vi ne zakopavate nas,nego sami sebe.
Mi vam kao jaci nudimo opcije,vi necete ni jednu.
Nemora te,proces zvani nezavisno Kosovo onda nikad nece biti.Vecito ima da budete *381#

Vladimir Brnic

pre 12 godina

Naravno da je bolje postepeno jedno desetak godina pa da ga onda priznamo... duze cemo ga imati... sto ga duze imamo to bolje. sto smo duze gladni bicemo zgodniji..

jeca pereca

pre 12 godina

Ne radi se o nerazumevanju fus note nego jednostavno oni žele da se odmah počne primenjivati ono što im je i obećano od ove vlasti, a to je nezaviosnost.

Mr.real

pre 12 godina

Ma ni za pećinu mi nismo. Pod "mi" mislim na sva plemena južno od Zagreba a severno od Đevđelije.
BTW, ovo je odličan materijal za neku novu, savremenu Top Listu Nadrealista. Zaista, nama je tužno a ceo svet nam se smeje.....
EH!

jole

pre 12 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem da se neko ko sebe smatra Srbinom moze zalagati za priznavanje kvazi drzave na sopstvenoj teritoriji.Stidim se kada vidim takve komentare na ovom ali i na drugim sajtovima.To nejedinstvo oko nacionalnog pitanja zapad odlicno vidi,mozda ne treba da imamo drzavu,mozda bih najbolje bilo da nas rasparcaju nA sto delova.Bolje nismo ni zasluzili

Nikola

pre 12 godina

(SLO, 15. mart 2012 14:49)
Pa ne znam kad si poceo da pratis tu situaciju,srbi su proterani odatle pa sad ima 90% alabanaca.Da naprave jos neku akciju i bice 100% dole.Ja bih najvise voleo da se kosovo preko cg poveze u evropsku uniju,ono slobodne granice...bas bih voleo da vidim neogranicene kolicine droge, oruzija,otmice...u eu,posto ih svi toliko volite.I kosovo nije nezavsino jos uvek je pod upravom nato/usa administracije.U nezavisnoj drzavi nemas naoruzanu stranu vojsku po centru grada.

Dragan Jurić

pre 12 godina

"Fusnota"... Koliko ja znam,FUS (fuss) na nemačkon znači noga. Možda su zbog toga predstavnici "Kosova*" odlučili da se samonogiraju...

Kosovo* je pahuljica, a prolece ce doci pre ili kasnije.

pre 12 godina

Kosovo* Pahuljica je zaista sada postala sprdnja sirom regiona i sveta. Mislim da ovi nasi nisu ni svesni koliku su diplomatsku pobedu odneli jer ce sada na svakom skupu sve oci biti uprte u SAD zamorcad sa Kosova* i njihovu eksperiment 'drzavu'.

max

pre 12 godina

""Početak konferencije, na kojoj učestvuje više od 200 delegacija iz civilnog sektora iz regiona kao i ambasadori Evropske unije u Srbiji i Velike Britanije Vensan Dežer i Majkl Devenport, kasnio je više od 45 minuta. Očekivao se i dolazak premijera Mirka Cvetkovića, ali je Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije, na početku rada rekla da je on bio sprečen da dođe""

Pa i ptice na grani znaju da su EU i Brirtanija hteli da testiraju kako ce se sporazum provoditi u praksi a kada sastanku treba da prisustvujhe i predsednik vlade Srbije.
I lepo smo videli na delu kako opstrukcija gospodina Cretkovica radi.

Petrit

pre 12 godina

Jugoslavija* je bila takodjer sa fusnotom pa se raspala i to se videlo posle smrti Tita. Resenje za Balkan je svako na svom dvoristu. Ne mozemo mi Balkanci da budemo demokrate. Kosovo Republika kao i Srbija. Vi imate pretenzije na severu Kosova a mi imamo jug Srbije pa i sire da ne spominjem Makedoniju ( vestacku tvorevinu) Sama podela Kosova znaci svi Albanci u jednoj drzavi.

Marina

pre 12 godina

Ako detalji briselskoga sporazuma nisu jasni srbijanskoj i kosovskoj delegaciji, najbolje je da ih i jednima i drugima objasne posrednici EU koji su sporazum kao takav podržali i usuglasili s objema stranama u dijalogu.

furt

pre 12 godina

Licno mislim da je vlada srbije napravila OGROMNU GRESKU kada je POSLE sastanka u Briselu usvojila instrukcije/nalog kako se predstavnici Srbije moraju ponasati na regionalnim sastancima kojima prisustvuju i predstavnici Kosova.
Razlog: mnoge stvari iz tioh 'instrukija' su suprotne sa dogovorenim [recimo ono citanje teksta naglas]

Anon

pre 12 godina

Crna Gora je Kosovu dozvolila da sama odabere velicinu fonta fusnote dok je Srbija insistirala na tome da font bude odredjene velicine i jasno vidljiv.

Nenad

pre 12 godina

Kada su delegacije iz EU država morale da objašnjavaju predstavnicima sa Kosova* da je ta zvezdica ono tačno o čemu je dogovoreno, onda se zna da je Srbija postupila ispravno (koliko god to bilo čudno), a da predstavnici iz Prištine su ti koji su napravili diplomatski problem.

Jeremić je bio užasan po pitanju svih zavrzlama oko Kosova, ali za Borka Stefanovića imam samo pohvale. Smireno i diplomatskim putem je doprineo rešavanju problema i nadam se da će tako da nastavi.

srećko crnčević

pre 12 godina

Ovo je svojevrsni pritisak predstavnika Kosova i Metohije na medjunarodnu zajednicu, jer oni žele da pre naših izbora i promene vlasti ostvare sve što im je obećano od naših vlastodržaca.

Mudrimir

pre 12 godina

Mozete vi da se smejete koliko god hocete. Oni su marionete cije konce vuce ujka-Sem. Ovaj incident je izuzetno dobra filmska drama, ciji producent, scenarista i reditelj sede u Vasingtonu, a kamerman, sufler i mikroman u Briselu. Ovo nagovestava sledecu rundu ucena prema Srbiji. Vise ne moraju ni da kriju od nas da ce nam uslov da dobijemo datum pocetka pregovora za clanstvo u EU biti da se ta zvezdica i fusnota skinu. A cena samog clanstva u EU ce biti da Srbija da blagoslov Kosovu za clanstvo u UN. I nemojte vise da nam pricate bajke, nismo deca. Hocemo istinu!

чињеница

pre 12 godina

Косово*
__________
* има више од 90% Албанаца и то је главни аспект његовог садашњег стања. Све остале ствари су маргинални.

decko sa barikada

pre 12 godina

Trebalo je proveriti da predstavnik albanaca nije pocinio ratne zlocine,koga briga za fusnotu ,ako ratni zlocinac stoji iza nje...

Tatta Matta

pre 12 godina

Kosovo* je ipak bolje od Kosovo i Metohija ili KiM, a ima uskoro da bude samo Kosovo !
to sto Srbija potpise sporazume ali ih ne odrzava u praksu ima da joj kosta tako da datum za pregovore sa EZ(EU) nece dobiti dok ne kuzi da mora da implementira sporazume bez dodatne detalje ! Inace g. Merkel nije promenila stav prema srpsku politiku oko Kosova !

part of medieval Serbia

pre 12 godina

Oni zive medju zvezdama. Onih 6 sa njihove zastave i ova jedna pored imena sto bi im skodila jos po koja***
Jos samo da su u Palati Albanija mogli da zasednu, mozda bi i ostali. Ali zato su im ovi iz EU i uvalili te zvezdice, jer na taj nacin izbegavaju da ih prime u bilo kakav Evropski proces. Hoce Srbiju samu. Samo sto to Albanci jos ne kontaju, a Taci sam za sebe zgrce bogastvo. Zato EU i nece podelu, jer mora da ima izgovor zasto se Kosovo nigde ne mice. Jedino je ostalo da se Kosovari i Srbi sami zdruze i naprave podelu bez ikog sa strane.

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Ajoj* sta nas snadje.

(*) Ova zvezdica oznacava da je Ajoj uzdah u skladu sa ustavom republike i rezolucijom saveta bezbednosti, kao i sa odlukom medjunarodnog suda pravde o rezoluciji ujedinjenih nacija. Svako suprotno tumacenje je zabranjeno.

IQ=0

pre 12 godina

(Petrit, 15. mart 2012 17:04)

Nemas frks...ajde da te prvo vidim kako na balkanu da ostvaris te ideje svoje(gledam sa strane ono uz pice)...pa kad "ostvaris" tu ilirsku nebulozu jel moze posle kineski zid bar 100 tona puta veci od originala... sa sve tajnim Teslinim oruzjem od 100 kilotona volti sa sve amperima...a?

Aloooo...u kom bre paralelnom univerzumi zivis covece ?

Aleksandar

pre 12 godina

Trebalo bi da se građani Srbije izjasne na referendumu da li su za Srbiju sa Kosovom ili bez njega, i da se više ta agonija završi.
(d, 15. mart 2012 13:59)

Mogu gradjani Srbije na referendumu da se izjasne i da li su za Srbiju sa Marsom ili bez njega, to nece ni za jotu promeniti stanje na terenu.

fixna zvezda

pre 12 godina

Kad se stavi velika zvezdica to onda znači da je Kosovu mnogo nepriznata državnost, a kad se stavi mala zvezdičica, to znači da je samo malo nepriznato. Tako da je potpuno razumljivo što obe strane napuštaju skupove čim premere veličinu zvezdice korišćene na tom skupu.

milos

pre 12 godina

MOje vidjenje :":
- Srbija je NAKON Brisela usvojila tekst koji predstavnici Srbije koji sede na sastancima moraju naglas procitati pre svakog susreta- Predstavnici Kosova su dosli na sastanak. saslusali citanje ali kada Cvetkovic, iako najavljen nije dosao pokupili su se i otisli pod opravdanjem da Srbija radi nesta stto nije dogovoreno u Briselu /citanje teksta/
A danas su u Podgorici predstavnici Srbije napustili regionani skup jer im organizator skupa nije dozvolio da naglas citju onaj tekst koji im je vlada Srbije naredila da moraju procitati.
Orgnizator je neodobravanje pravado time da to citanje nikada nije dogovoreno u Briselu

Zuki

pre 12 godina

Fusnotom cu te, fusnotom ces me... i tako u nedogled dok se pojedinici iz vlasti sa obe strane lepo oparise svercom preko prelaza Brnjak i Jarinje i "alternativnih" puteva, toliko bitnih za ocuvanje integriteta srpske drzave.
Sto je prasina sitnija, lakse se baca u oci. Ocekuje se dalje usitnjavanje iste. Sa sadrzaja fusnote ce preci na font, pa na velicinu pa na formatiranje. Ima tu mnogo prostora za jos mnogo fine, sitne prasine za nase tupave okice.
Ko ne veruje nek samo okrene glavu i pogleda u pravcu svog dvorista. Ako sme i ima zeludac za djubre koje tamo lezi. Lakse je valjda biti u oblaku prasine. Manje se ostalog djubreta vidi.

genius

pre 12 godina

........lud zbunjenog.......
Pa oni se mesecima jure za svaku sitnicu, a onda, kada se konačno nešto "dogovore" ispadne da nešto nisu dobro razumeli... K`o Koštunica da ih je pravio :)

Aleksandar

pre 12 godina

Ipak je u pitanju bila velicina zvezdice , Srbi su shvatili znacaj "velicine" pa su pokraj imena Kosovo stavili zvezdu sa DOMA JNA .

Milan

pre 12 godina

Ma zapalili negde na jagnjetinu, kao i oni nasi u Podgorici. Kome je do sastancenja na ovu vrucinu, ladan potok negde u blizini, pivo i kad jaganjci utihnu.

Dorian Gray

pre 12 godina

Zdravko Colic ima citav repertoar u vezi tih zvezdica, pa ne otkazuje koncerte:

Pjevam danju, pjevam nocu
http://www.youtube.com/watch?v=_Ad3Vqoh4hw

Čija je ono zvijezda
http://www.youtube.com/watch?v=DEnzvmJhau0&feature=related

Ti zivis u Oblacima mala
http://www.youtube.com/watch?v=-lZFS0QcVGo&feature=fvwrel

Krasiva
http://www.youtube.com/watch?v=DwnQAV4uosA

sta te briga

pre 12 godina

@genius
Rodjace, nije im Kostunica pisao sporazum i nije on zbunjen. On im je (onakav kakav je) sve ovo najavljivao jos pre pet godina (i kako ce ici sa Euleksom, i zasto to nije dobro, i da ce uslov za ulazak u EU biti davanje teritorija...). Ko je sada neobavesten? Ili, da preinacim pitanje: ko je ovde ispao glup, a nije Kostunica?

posmatrac

pre 12 godina

Gledali smo zadnju emisiju na b92 sa nikolicem i ostalima.Mislim da jedino Domanovic ima pravo jer osim pljuvacine i medjusobnog optuzivanja nije bilo ni jedne pametne recenice.ova nasa elita nije ni za obdaniste a kamoli da vodi jednu drzavu,istina oni su pametni ali za sebe i svoj dzep ali nista drugo,nista pametno nista novo i autenticno nismo culi.Nikakvih ozbiljnih planova i objasnjenja za poboljsanje standarda za otvaranje radnih mesta za efikasniju drzavu i uopste za jednu zdravu sredinu za ulaganja i investicije nismo culi.tuzno i jadno,nema ljudi sa vizijom i planom vec
samo gole tehnokrate i egoistici tipovi koji misle samo kako ce se obogatiti.tragedija i katastrofa

Rodoljub

pre 12 godina

Pitanje:
Učesnici skupa sa Kosova* su ušli s kojim dokumentima? Jel' sa onim čuvenim papirima što prema dogovoru treba da se daju na administrativnim prelazima?

Nikola

pre 12 godina

Ovaj tekst kao da je posao News net. Kada se poklope satira i stvarni zivot, to je kao kada se poklope gornji i donji pritisak: ____________

carapan

pre 12 godina

Ovo vise nije ni smesno,ni tuzno,ni objasnjivo.Nije vreme da bilo sta pricamo,samo da dugo cutimo i razmisljamo gde smo to pogresili.Pa i kad se umorimo od cutanja,onda jos 10 godina da cutimo i radimo,i radimo i cutimo.

Aleksandar

pre 12 godina

Da vam ja prevedem sta se dogadja sa ovim 'pregovorima' - igrala se deca u sumi, a na kraju ce doci sumar da ih razjuri. Onda kad nikome nista ne bude po volji bice nam krivi i zapad, i istok, i vanzemaljci; a nikako mi sami koji trosimo vreme i zivote na saradne gluposti.

Ko nije to shvatio u proteklih 20 godina, tome nema pomoci. Modus operandi je da nam se da vreme da se sami dogovorimo, mi se inatimo k'o deca u vrticu, onda dodju i kazu `kad se vi ne mozete dogovoriti ima da bude ovako`, onda se mi malo bunimo i busamo u prsa, onda dobijemo po ekonomskoj, a nekad i 'fizickoj' njonji, onda podvijemo rep i pristanemo na sve a medju sobom slavimo moralne pobede. I tako iz godine u godinu svet ide dalje, mi stojimo ponosito i dostojanstveno - u mestu.

Simke

pre 12 godina

Vratite zvezdicu! Moj život bez nje nema smisla!
Da neko sa strane ko nije upućen čita ovo, sigurno bi mislio da se radi o priči u kojoj su se deca posvađala.

Ime*

pre 12 godina

Da postavim par pitanja, za koja verujem da će mnogima biti interesantna:
1. Ko je organizovao skup (NVO ili Vlada, nejasno je)
2. Koliko je koštao skup i ko je platio (mi ili stranci)
3. Ko je pozvao Kosovo i Metohiju?
4. Šta rade strani ambasadori na skupu civilnog sektora (da li su dali otkaz svojim vladama/administraciji i prešli u nevladin sektor)
5. Šta je ovde normalno (reč upotrebio Oliver Ivanović)

Lično mislim da smo nesrećni i mi, i Albanci, i region, potpuni luzeri koji ne mogu da se sami dogovore, nego nam je potreban "mama i tata", koji govori engleski.

milica brus

pre 12 godina

Tahiri je svojevremeno konstatovala: „Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kada prođe zima”.

Eto: "to je to " kako kazu oni sto nemaju sta vise da kazu! Nazalost.

Bojan

pre 12 godina

@posmatrac
Kad bi ovi poluslepi politicari radili bar to sto pricaju ziveli bi 3x bolje!
Ne daj boze jos da imaju viziju i strategiju na 5, 10, 20 i vise godina..odmah bi bili likvidirani, a mozda bi se neko setio i da nas casti nuklearnom :)