Sreda, 14.03.2012.

09:23

Honda Accord 2.0 i-VTEC Lifestyle

Izvor: B92

Honda Accord 2.0 i-VTEC Lifestyle IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Vlado nk

pre 9 godina

Mana je skucena zadnja klupa, cijena je paprena....Auto je lijep i zasigurno kvalitetan, ne trosi previse...E sad, puno bolji auto ,a isto kosta, alo ne i manje Hyandai Sonata !!!! Imate je u kozi, dizel, kvalitet auta je Fantastican, takdi je u Njemackoj...Tako da ova Honda gubi svaki smisao pored Sonate....

Željko

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci honde .Vidim da misljenje o Hondi daju oni koji uglavnom nikad ni jednu hondu nisu vozili ili su eventualno ponekad u nju provirili.Ja sam promenio zaista puno automobila i naucio da svaki auto nudi nesto drugacije. Kao dugogodisnji fan wv i audija mogu reci da su mitovi o nekvarljivosti i pouzdanosti gore pomenutih , preuvelicani. Sto se Honde tice vozio sam 1,5 godinu Accord 2007 godiste 2.0 benzinac stariji model, pa sam je prodao i kupio passata B6 .Passat mi je tesko razocarenje . Cista konfekcija i los kvalitet , nemerljivo losiji auto od od svog prethodnika B5 Rest. Sada vozim novog Accorda 2.0 benzinac, elegans oprema, bele boje. Sto se tice prostora na zadnjoj klupi , zaista je skuceno..Ja kad sednem pozadi sa 188 cm i 103 kg. jedva izadjem napolje jer je skuceno i zadnja vrata su bas mala. Sto se potrosnje tice ko prati ekonometar, po gradu nece preci 9-9,5 lit. a na otvorenom mnogo manje ovisno o brzini kojom se vozi. Ja imam ugradje i sekvent plin i auto trosi 10-13 litara plina ..prosek 11,5 lit. Sto je vise nego dobro za kola od 156 ks. Nemam razloga da lazem o potrosnji jer ja plaćam gorivo. Auto je dosta tvrd i nije bas idealan za nase puteve prepune rupa i izbocina ali je vrhunski stabilan i povozan narocito u odnosu na prethodni model Accorda koji je bio sklon da krene preko "nosa" kad malo ostrije uđete u krivinu. Trap je sportski trimovan i nece vas prodati ni prilikom nagle promene pravca pri većim brzinama. Motor je ekonomican i pomalo dosadan kad pratite ekonometar , ali se probudi kad ga poterate preko 3500 obrtaja..na autoputu i pri vecim brzinama od 120 -220 km/h apsolutno je dominantan sa odlicnim ubrzanjima i vrhunskom stabilnošću. Redovni servisi nisu skupi a preporučio bi i kasko osiguranje jer Honda nema delova iz Kine i Turske pa je skupa za opravke. Interesantno je da se cesto desava da joj pri vecim brzinama cesto otpadne neka od lajsni sa prednjeg vetrobranskog stakla. I da brezone ne treba pretezati jer lako puknu..Toliko. Sto se samog utiska voznje tice po meni je odlican. Kratak i precizan menjac potrebno je cesce saltati narocito ako ekonomicno vozite. Prijatan auto koji pruza zadovoljstvo u voznji , bilo u gradu ili na autoputu. Imam ujaka koji zivi u americi i kaze mi da je Honda kod njih vrlo cenjen auto koji retko posecuje servise. Zaboravim da kazem da sam neko vreme vozio i Mercedesa E 270 cdi 2004 god. pa ni on nesto ne puca od prostora na zadnjoj klupi . Jednostavno takvi su trendovi. Ko hoce da se "komoda" pozadi neka kupi ven. Sve u svemu ja sam mojom hondom prezadovoljan sto ne znaci da ne postujem i druge marke kola. Pre bi kola podelio na dve kategorije : Na TALIČNE i FALIČNE. :) pa kome se sta zalomi. I na kraju , da biste doneli objektivan sud o automobilima morate ih voziti, kupovati i odrzavati ...Citajuci novine i auto testove cesto i narucene ...ne mozete imati objektivnu sliku o kvalitetu kola.

gospodin Pendula

pre 12 godina

Lep je ovaj Akord. Doduše ja vozim prethodni tako da nemam preterano iskustva s novim, ali slažem se s obzirom koliki je auto da nema previše mesta pozadi.

Ali tako je u većini novih auta, tako da ko želi više mora juriti Legend, E klasu, A6, C6 itd...
Po meni je dosta dobro kod polovnih Hondi što su uglavnom benzinci, i to od prvih vlasnika, tako da imaju malu i proverenu kilometražu.
Ovaj moj je 2.4, jeste registracija malo skuplja, ali auto se bukvalno ne čuje i ima odlično linearno ubrzanje, tako da mi neki litar uštede sa dizelom ne pije vodu.

vlada

pre 12 godina

Miron, MironE je vokativ od Miron, zato sam te tako oslovio.

Ja samo ne želim da širiš dezinformacije o autu, ko pročita tvov komentar reko bi da accord troši 20l na 100km.
S druge dve stavke se apsolutno slažem, sve što si rekao je tačno! Skandalozno malo prostora za noge putnika pozadi i nepravilan oblik gepeka i mala zapremina prtljažnika su teško oprostive mane u D segmentu! daleko od toga da je auto bez mane, ali ima i puno vrlina. Na kraju krajeva nisi pročitao moj prethodni komentar:

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!
(vlada, 16. mart 2012 02:06)

Moron

pre 12 godina

vlad, 22. mart 2012 17:35
Nisam ja "Мirone", već "Moron", nešto kao oznaka "psiho-profila". Izvinjavam se svima što sam se drznuo da ( pored reči "hvale" ) kažem i reči kritike na račun accord-a.
Verovatno je zavist u pitanju ( šta bi drugo ), pošto to vozilo ( izgleda ) zapravo nikakvih mana nema.

vlad

pre 12 godina

Mirone po kom osnovu je akkord " 3/ da je „gutač goriva"

On je u klasi 2.0 benzinaca jedan od najštedljivijih motora, ovaj motor se može čak i sa dizelima meriti, naročito kada je reč o potrošnji na otvorenom. R serija hondinih motora u Acordu i Civicu su zaista štedljive mašine, to vam može posvedočiti svaki vozač novog acorda i civica 8gen.

Ove brojke koje pišu u textu, 9,1l po gradu, možda i zvuče kao reklama ali je to brojka koja redovno stoji na board compu kod mog drugara koji ovog akorda skoro uopšte ne vozi van bg-a. Ruku na srce on je vrlo pažljiv i štedljiv vozač i ne tera obrtaljku u crveno toliko često!


Što se tiče performansi na snage, jedna stvar je tu axiom - kvalitetna zimska guma! Ja sam prošle gume sajlom za vuču izvlačio drugaricinog SUV sa 4X4 pogonom sa parking, ne zato što je 2wd mnogo moćan nego zato što sam imao kvalitetnu zimsku gumu na pogonskim točkovima, a drugarica je na sva 4 pogonska točka imala letnju high performance gumu! Iz nekog razloga vozači 4X4 vozila misle da ima ne treba zimska guma za sneg zato što imaju takav pogon! Tako da je možda zato predrag ostavio neke 4x4 vozače iza sebe.

Moron

pre 12 godina

Predrag, 21. mart 2012 19:13

Pošto vidim da smo obijica „matore konjine“, da ti odgovorim.

Ponavljam, ja hondi accord ne sporim njene „kvalitete“ ( kao što su: 1/ odličan dizajn eksterijera, 2/ lep dizan eksterijera, 3/ solidan motor ( sa oko 10 ks/kg mase kola ), mada će nekima ostati večita dilema da li je bolje imati „klasičan“ atmosferski ili „savremen“ turbo motor, čiji je obrtni moment nešto o čemu atmosferac može samo da sanja ), 4/ dobre voze osobine ), ali nisam pristalica da se prećute i njene mane ( 1/ da je komfor pozadi na nivou vozila C segmenta, tj. jako jadan za limuzinu D klase, u koju pozadi može da lako udje i udobno se smesti samo elastična i oniska „balerina“, 2/ da u D segmentu postoje i bolji prtljažnici, mada ih ima i gorih, npr S60 i sl, 3/ da je „gutač goriva“ i dr. )

Ali, pričati to o vožnji accord-a po snegu, da uzbrdo „iza sebe ostavlja 4WD vozila“, meni je ( iskreno ) smešno, jer sam sa 4 WD vozilima koje sam ranije imao prešao oko 200.000 km, a „sada“ ( poslednjih oko 180.000 km ) vozim 2WD vozila i znam da šanse nema da u pravim zimskim ( planinskim ) uslovima sa 2 WD „iza sebe ostaviš“ 4WD ( pre će biti da on sa 4WD „prodje“, a 2WD ostane „ukopan“ ), osim ako te 4WD namerno „pusti“ ( bar sam ja kao 4WD vozač uvek puštao “napaljene“ 2 WD „trkače“.
Dakle, ako ti sa porodicom u kolima uspevaš da po snegu na Kopaonik stigneš za vreme koje kažeš, ja mogu samo da ti kažem da ja to ili slično sa mojom porodicom nikada ni u ludilu ne bih ni pokušao ( jer su oni moja porodica i sve moje na ovom svetu ). Razumem da accord može nekada da „ponese“ čoveka ( vozio sam S Type ), ali mislim da bi uvek trebalo da se zna „ko koga vozi“ ( čovek kola ili kola čoveka ) i da li za čoveka postoji nešto „svetije“ od njegove porodice ( za mene ne postoji ).

Ne mislim da su kola koja sada vozim neko čudo ( a još manje da su bolja od accord-a, svakako su od njega „niža klasa“, mada sa nešto više mesta za putnike pozadi i za prtljag ), ali, kada bih već danas „birao“ izmedju, recimo, „bazne“ skode superb 2.0 TDI od 170 ks u verziji pogona 4X4 i jednog „baznog“ accord-a benzinca ( pri čemu slično koštaju ), j a, kao porodičan čovek ( i „skijaš“ ), ni jednog trenutka ne bih imao dilemu ta bih uzeo.
Jer, za mene vozilo nije „stvar vizuelnog perfomansa“ ( gde accord dobija ), već, pre svega, „stvar funkcije“ ( a tu superb 4X4 dizel „pobedjuje“ ).
Pozdrav i sve najbolje

Predrag

pre 12 godina

Odgovor na komentar od Moron

Kada sam napisao da nisam pomislio na lance ove zime onda je to tako a kada kazem zimski centri onda nisam mislo na Zlatibor jer to nikada bar ne za zadnjih 40 godina koliko je dugo moje skijasko iskustvo i nije bila destinacija skijasa vec na Jahorinu, Kop, Bansko gde je ova honda izlazila bez po muke tako da su me neki sa 4WD gledali u ledja. Npr. centar Kraljeva do Kopa - Suncani vrhovi 1h33min preko Josanicke Banje - ako je ko isao tim putem onda zna kakav je isti i da bi se postiglo to vreme po snegom pokrivenom putu ukupne duzine od cc90km mora voziti zadnjih 24km serpentina isto brzo kao i ostakak puta. Inace auto je bio pun, a rezultat je jos nekoliko puta ponovljen i to tokom Februara u toku vanredne situacije - tako da nije slucajnost. Inace sto se tice komentara za zadnja sedista i voljenje svoje dece - recicu samo to da moja porodica sasvim lepo staje i neoskudeva u prostoru i ako smo svi visoki tako da mislim da preterujete - tacno je da PSA 307/308 ima vise mesta ali taj auto sam vozio pre 10-tak goidna u SW verziji kada mi je trebalo da se upakuju decija kolica i slicno sada mi treba siguran i pouzdan auto sto accord jeste.

Moron

pre 12 godina

Predrag
Ja sam takodje „porodični skijaš“ i razumem o kakvom „krovnom koferu“ pričaš, ali se ne bih složio sa tobom da ćeš sa ovom hondom bez lanaca na pogonskim točkovima da u pravim „zimskim uslovima“ dodješ do nekog ski centra. Možda do podnožja Tornika, ali samo ako si već na Zlatiboru... Dakle, u tom smislu ne treba preterivati i u nebesa dizati bilo koje 2WD vozilo ( pa ni accord i to bez obzira koje zimske gume na njega staviš ).
Takodje, po pitanju prostora za putnike pozadi mislim da treba biti realan, odnosno, da postoji MNOGO vozila D segmenta koja su u tome bolja od accorda, a što je i lako biti, jer je accord u tom smislu prosto zaista slab i očajan.
Prljažnik mu je i ok, ali samo pod uslovom da prevoziš neku rinfuznu robu ili, pak, manji broj manjih kofera ili torbi. Dakle, i u toj kategoriji ima dosta boljih vozila D segmenta.
Uključujući ostale osobine accord-a, sve zajedno uopšte ne znači da je accord loše vozilo, ali mislim da ne treba preterivati sa „superlativima“.
Meni je jako lep, predmet „dečačke želje“, ali ga, kao porodičan čovek, smatram „porodičnim vozilom za ljude bez porodice“ ili vozilom za ljude koji, mada to ekonomski očigledno mogu, baš i ne drže do „potrebnog životnog prostora“ za svoju decu ( tj. za putnike pozadi ). A ja moju decu jako, jako mnogo volim i zato svoju porodicu objektivno ne mogu da smislim u postojećem accordu, niti sledstveno tome sebe kao njegovog vlasnika. Što sve opet ne znači da si ti pogrešio što si ga kupio.

Predrag

pre 12 godina

Kao prvo moram reci da sam ponosni vlasnik upravo ovog testiranog modela kupljenog u oktobru 2011. Po prirodi posla kojim se bavim prelazim oko 45000km godisnje i do sada ovo je moj 3 Accord u nizu prvo je bio Accord Sport 2.0 benzinac 2006, zatim Accord 2.2 dizel exsecutive 2008 i sada ovaj novi model. Mogu reci samo reci hvale kako za sam auto tako i za rad ljudi u servisu. S obzirom da mi nije problem da kupim bilo koji drugi auto svaki put sam prilikom ponovne kupovine podrobno analizirao trziste i sta drugi proizvodjaci nude i tacno je to da se moze kupiti superb za manje novca ili insignija sa dizel motorom za iste pare ali na kraju jedna odanost ovog auta vlasniku svojom izdrzljivoscu i uzitkom u voznji ipak prelomi da se vratim Hondi. Takodje imam i porodicu i odlaske na skijanje i more resavamo sa krovnim gepekom koji inace moram da stavim zbog skija. Potrosnja mi je za zadnjih 18.000km koliko sam vec preso od oktobra na 8.2L/km. VSA sistem ili ti u prevodu ESP je besprekoran i uz pomoc njega i Goodyear guma UG8 sam celu zimu vozio po balkanskim gudurama i obisao sve zimske centre a da na lace nisam ni pomislio. U samom enterijeru se mogu naci neke mane ali to je minorno u odnosu na druge kvalitete. Npr. muzicki sistem sa 10 zvucnika je retka ptica u ovoj klasi i kod drugih toga nema ni za doplatu sto sa odlicnom zvucnom izolacijom vam daje utisak da sedite u koncertnoj sali. Sto se tice cene ona jeste otisla na gore u odnosu na oktobar kada sam je ja kupio ali je to rezultat odnosa Jena prema Euro jer se ovaj auto ipak pravi u Japanu! Tako da ne mozemo samo kriviti distributera. Sve u svemu ovo je auto za svaku preporuku i to je to!

Aleksandar

pre 12 godina

Pre dve godine sam pazario nov auto, koji nažalost nije bio Honda accord! Tada je na sajmu koštala 20 300evra za osnovni model što je bio apsolutni best buy i klasi! Moja ideja je bila da uzmem neki kredit lizing pušing u kooperaciji sa mojom i uštedjevinom moga sina i nekako pazarimo akorda, medjutim kako mi je sin već poprilično porastao i kupio sebi svoj auto, ja nisam imao dovoljno sredstava da izguram ovu investiviciju, pa sam ipak kupio manji i znatno jeftiniji auto! Iskreno auto ima neke svoje mane gepek pre svega, a i zadnja sedišta su mogla biti bolja, medjutim kako deca u poslednje vreme sama idu na more sa svojim društvom i kako retko kada putuje nas četvoro zajedno te mi stvari nisu smetale a očarao me dizajnom udobnošću i kvalitetom!
I danas svaki put kada ga vidim stani mi dah i onako osećam se tužno što ga nemam u vlasništvu!

Medjutim sadašnja cena od 24500 je preterana! ovakav identični auto (mada je ovaj iz texta kao neki sitan redizaj pretrpeo) je na sajmu pre dve godine koštao za 4200e manje i sigurno su i tad pre dve godine za tih 20300 fino zaradjivali na njemu. a sad na istom autu zarade 4200e više. Delta se frlja sa cenama za Hondu kako im se oće i to je ono osnovno što mi bode oči kod honde. Kada budu imali profesionalnijeg i boljeg zastupnika kome bude stalo da proda što veći broj primeraka o0nda će i honda postati popularniji brend a do tad će je imati samo oni koji uhvate neko sniženje i oni koji ne pitaju za cenu kada kupuju brand koji vole!

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

e stvarno, pa accord i superb uopste ne mogu da se porede.
kvalitet izrade superba je ocaj, sve krcka, koza je u minusu sa kvalitetom, toliko je tanka da se stice utisak da ce puci po savu ako se vrpoljis po sedistu. ima jos dosta stvari koje su jako lose i ne kvalitetne.
prostora imaaaaaa... gepek je jako upotrebljiv i velik i to je to.

ovaj accord sa 2.0 motorom zaista moze da trosi 8l po gradu(leto), samo ga treba nauciti voziti !!! preko zime mi je trosio 10-10.5l

tekst je odlican i realan !

Hondaa

pre 12 godina

Kod nas u SADu, honda je bestbuy, ekonomicne, brze,kvalitetne gotovo da je netrebas odrzavati do 3000000km(minimala,osim mijenjanja ulja,guma)-a nemamo hondi dizel, moras je bas siliti da nesto crkne....za nepovjerovati,a drze cijenu kao polovnjaci, honda do groba.

Marko

pre 12 godina

@SashaNS

Pre malo "proguglaj", pa onda komentarisi... I vazi se samo rubrika "vozili smo".
Evo sta kaze google:
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2009&mm=01&nav_id=341439
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=450909
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2011&mm=01&nav_id=485462

Akord je dobar onoliko koliko kosta, da je bolji kostao bi vise. Spada u neku sredinu...

vlada

pre 12 godina

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.
(Informisan, 15. mart 2012 23:28)

Na stranu sve što piše u tvom komentaru, moram da se osvrnem na tvoj potpis:
Informiši me molim te kako je to turbo benziinac jeftiniji za održavanje od klasičnog atmosferskog???

srdačan pozdrav
nastavi da se informišeš!

SashaNS

pre 12 godina

Postovani poznavaoci automobila,

Ne kaze nas narod da se za dobrim konjem dize velika prasina. pogledajte na istom ovom sajtu koliko je ostavljeno komentara za novi Audi Q5 (5 kom), za novi BMW 3 (15kom) i za novi GOLF GTI (18 kom) a pogledajte koliko je Vas vec komentarisalo, u sustini stari Accord. (na francuze i koreance i ne ostavljate komentare)
Nadam se da Vam je jasna ova poruka. I prethodni i ovaj, nazovimo Novi Accord je definitivno predmet zelja svih Vas:)

Ponosni vlasnik HONDE

vlada

pre 12 godina

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!

Informisan

pre 12 godina

@ Djordje NS

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.

gosha

pre 12 godina

kupiti polovna kola u nemackoj i "nova" kod nas nije isto. kod nas sve sto dodje je neka krs roba, roba sa greskom... kupio sam 2008 god toyotu Rav4 sa predjenih 17k, nikada hvala Bogu nisam imao problem. ni sa cim. sad je to auto preslo skoro 100000k ja sam i dalje zaljubljen u njega. kojeg sam god vlasnika istog modela koji je kupljen nov kod nas pitao kako je zadovoljan, ni jedan nije bio posebno inpresioniran, nasuprot. jos jedna stvar, burazer je kupio novog avensisa 2007. god. kod nas, i u toku garancije isao je 6,7 puta na servis, te sa ovim, te sa onim. oni su to kao nesto popravljali, medjutim garancija je istekla, problemi se nastavili. toliko...

Honda_juce, danas, sutra

pre 12 godina

Ovo je super, ovoliko komentara za jedan "obicni japanski auto"! Samo kratki komentar , imam accord, model prije ovoga, 2007.g, "samo" 155KS , naravno benzinac. Znate sta je exstaza? E to vam je kad vozim po "Autobahn-u", nema ogranicenja, a cesta malo krivudava... i onda ja fino sa 200-210 km/h obilazim BMW-petice i ostalo njemacko drustvo... jos mi se nije dogodilo da me je neko po krivnama obisao.Kad je sve ravno ko tepsija, onda su oni "glavni". Toliko i pozdrav iz Nürnberga

zoki

pre 12 godina

ovo je moj 4. automobil u "karijeri" :-)
prvo sam imao bmw e36 323i pa bmw e46 325i
posle sam presao na hondu accord sa modelom type s 2008. i sada imam accord type s 2011.
vidim da neki porede recimo bmw i hondu sto je nemoguce. kao prvo od bmw ocekujem onoliko mnogo koliko platim i da budem poetican bmw je moja prva i velika ljubav sto se tice kola i dok nisam imao familiju mi je taj auto odgovarao sto se tice novca itd... ali kad moras koliko toliko da gledas na novac bmw jednostavno vise nije dolazio u obzir , a sa hondom sam prezadovoljan i mogu reci za te novce honda nudi mnogo jako mnogo i nisam siguran da li bi vise zamijenio hondu za bmw, iz jednostavnog razloga zato sto za relativno malo novca nudi jako mnogo. izuzev kad bi dobio neko nasledstvo od neke pratetke iz australije. :) pozdrav

milos

pre 12 godina

Moj otac je kupio Hondu Accord 2.0 elegance 2010-te, inace smo pre toga imali citroen c5 2007 sa slicnom kubikazom, ali sa manje konja (valjda 132 ks, nisam siguran). Auto je po meni vizuelno lep, mada su ukusi razliciti. Osecaj u voznji je potpuno drugaciji, cak i meni kao obicnom lajiku, imate mnogo prisniji odnos sa podlogom, u odnosu na Citroen koji je lebdeo pa mi je trebalo nekoliko dana da se priviknem. Sto se tice motora malo je tromiji za moj uskus na nizim obrtajima, cak zna nekad i da me izritira. Menjac je odlican, sam upada u zeljeni prenos, a sto se tice unutrasnjosti, po meni je plastika izuzetno loseg kvaliteta, cak i rucice za otvaranje vrata su uspeli da naprave od plastike, glupo za auto od 25000 e. Prtljaznik ni ne vredi komentarisati. Potrosnja u gradu je 9-10l koliko pokazuje bord, a ako on laze, lazem i ja. Mislim da poredjenja sa Nemackom trojkom ne vredi polemisati posto su to automobili po svemu klasa za sebe, a Accord je tu da nam bude sa svojim vrelinama i manama best-buy na nasem trzistu.

Sloba_S

pre 12 godina

Zaista sjajan auto, praktično bez mane, posebno verzija sa jačim motorom - u klasi do 30.000 pravi best buy. Imao sam tu srecu da ga provozam par stotina km prosle god, naravno malo stariji model, i osecaj je fenomenalan. Auto je više nego odličan (za ovaj cenovni rang), uživanje u vožnji maksimalno, oprema sjajna, jedino smatram da je u istoj klasi Ford Mondeo u blagoj prednosti, pre svega zbog više sportske krvi u sebi ili pre svega ovo čudovište koje sam pazario pre godinu dana - link: http://www.superauto.rs/index.php?view=magazine_detail&type=testovi&id=518
Za one koji su spremni da odvoje 30k EUR ova trojka je po meni savršen izbor. Usput voleo bih da provozam i novi Peugeot 508, dizajn je strava. Odličan test.

Бојан

pre 12 godina

Проблем са јапанским аутомобилима у Европи у протеклих пар година огледа се у следећем:
1) високе и комплексне баријере које ЕУ прави за стране произвођаче
2) последично високи трошкови царина и различитих квази-пореза који страним произвођачима јако отежавају пласман аутомобила, финансирање мреже одржавања и поштовање хиљада прописа од којих су многи неразумни (строги протекционизам)
3) финансинјска криза у ЕУ, слабљење евра и тиме поскупљивање робе произведене у иностранству
4) опадање конкурентности јапанске индустрије, које се дешава из више разлога.. нпр висок дуг привреде, дефлација, старење становништва и демографски проблеми, природне катастрофе

Bokac

pre 12 godina

Posle citanja ovih komentara, kao i komentara uz bilo koji clanak objavljen u rubrici Automobili, uzimam za pravo da generalizujem izjavu moje majke jednom prilikom kad je muski deo familije na nekoj slavi u nekom trenutku "zapenio". Mozes im reci da su im zene kurve, da nista ne valjaju, samo im nemoj reci da su automobili koje voze losi ili losiji od tvog!

reptil

pre 12 godina

24500e za osnovni paket opreme?ford mondeo 1.6,ecoboost, 160ks kosta 21000e u najjacem paketu opreme i potuci ce ovaj accord u svakom pogledu.na srecu imam i jedan i drugi auto pa znam.

Stranac

pre 12 godina

Vozim Accord TypeS (to je verzija u sličnoj opremi).

Ova cena od preko 29k evra je smešno visoka. Ja sam moj Accord pre 6 godina skoro 20% manje (u istom salonu, da ne bude zabune).

Honda čini istu grešku kao svojevremeno Toyota - pomislila je da je napravila isti auto kao BMW (u slučaju Toyote, kao Audi) i onda pumpa cenu. Stvar je u tome što čak ni ja (kao zadovoljan vozač Accorda koji mu za puno kiloemtara nije pronašao ni jednu ozbiljnu manu) neću kupiti novi Accord. Za 10-15% više para pre bih kupio novu 3-ku...

Mislim da rezultati prodaje Accorda (učešće na tržištu, čak ne total prodatih komada) veoma potvrđuju ovo što pričam. Accord u vrhunskoj opremi nema tržište za preko 25k Eur.

Marko

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi komentatori koji Akord (ili bilo kog "japanca") dizu u nebesa i naspram njega su svi "nemci" inferiorni. Da je to tako, onda bi Akord bio 30% skuplji od npr. BMW 3, a ne obrnuto. Automobili manje-vise kostaju onoliko koliko vrede.

Realan

pre 12 godina

Pa za ove pare u klasi ima i novi Passat, a da ne pominjem i veću Škodu Superb sa odličnom opremom i vrhunskim 1.8 TSI benzinskim motorom.

Bojan

pre 12 godina

Prosle godine sam dugo razmisljao koje auto da kupim.. i accord je tu bio u opciji, ali sam na kraju uzeo civica. Mnogi ovdje govore o unutrasnjosti accorda. Meni je jedan od razloga za civic bila upravo ta unutrasnjost, za koju smatram da ima bolje odradjenu od accorda (za ovaj najnoviji, to vec ne znam). Sto se tice prostora unutra, tu su negdje, a civic ima dosta bolji, pristupacniji i najveci u klasi prtljaznik uz dimenzije gradskog automobila.

LAX

pre 12 godina

1.Samo da znate sa ovim cenama goriva, koje će nažalost samo ići gore, voziti naročito po Beogradu, Hondu Accord 2,0 benzinca je čist luksuz. Ovaj auto, vozio ga je moj komšija troši NE ISPOD 10 LITARA po gradu, a sa kreni stani i puno više. Zato nemojte da tvrdite iz ne znam kojih razloga da je potrošnja niža.
2. Za gore navedeni novac ima puno boljih opcija za kupovinu auta. Naprimer Škoda Superb 170 ks TDI elagance (znači Full kompletno) košta manje a bolji je auto po svim parametrima izuzev spoljnog izgleda, jer je Accord lepši (bar po meni), ako je to nekom najvažnije prilikom odabira automobila.

Zoran

pre 12 godina

Onaj ko napiše da je Accord porodičan auto verovatno nikad nije zavirio u njegovr prtljažnik. Pošto imam troje dece, kad sam kupovao auto (u opciji su bili Mondeo, MAzda 6, Accord, Insignia) prvo sam gledao prtljažnik pa onda sve ostalo. Honda je prva ispala, katastrofa od malog i nefunkcionalnog prtljažnika u tolikoj limuzini. Na kraju uzeo Insigniu sa 5 vrata i nema brige oko pakovanja u 540 L.

migizigi

pre 12 godina

procitao sam dosta komentara i vidim da mnogi spore njemacka vozila a dizu Japanska! Pa se pitam zasto? ispada ako vozite japanca morate osporavati njemca i obrnuto!? Japanci prave odlicna auta i vaze za najpouzdanija,ali glupo je bilo sta govoriti o njemackim autima i njihovom kvalitetu! Jednostavno jos uvijek oni postavljaju standarde u auto industriji. svi ostali se trude da naprave bar kao oni ili bolje ali ipak sa malim kasnjenjem. A opet kazem da su japanci odlicna auta i da imaju mozda i bolji dizajn od evropskih auta.

Danilo

pre 12 godina

Uvijek sam volio ovo auto. ima prelijep i sveden dizajn, ali nije bolje urađen unutra ni od Opela.
Nije mi jasno ko će da uzme pored sveg kvaliteta benz Accord pored Insigni-e dizel, Mazdu 6 dizel sa full opremom i aut mjenjačem. Oba brenda su u samom vrhu kvaliteta i kupe više nagrada po DEKRA standardima od Honde.
U CG je Honda pukla skroz, baš iz ovih razloga.
Obrni okreni njemci su zakon :)

Djordje NS

pre 12 godina

Čitam ovde komentare kojekakvih "poznavalaca" automobila i jedino što se nameće je da svi zajedno voze neke krševe iz 90-ih godina i leče svoje komplekse komentarišući automobil koji će voziti možda tek onda kad on bude star koliko su stare njihove sadašnje "limuzine".
Kupio sam Hondu Accord 2.0 PE Executive (full oprema) i malo je reći da sam prezadovoljan. Reći takve gluposti kao što su neki rekli da mnooogooo troši je idiotizam jer u svim režimima vožnje prosek je 8.6 l/100km za automobil od 1.5 tonu je ništa. Kvalitet kože i enterijera je vrhunski i ništa nije bolje u Mercedesu ili Audi-ju... Kaže jedan od gore pomenutih da je tvrd za vožnju, pa ti druže nisi ni video ovaj auto a kamoli da si ga vozio. Hvališ Nemačke automobile po šablonu (nesumnjivo da su dokazanog kvaliteta ali preskupi) a ne sa stanovišta upoređivanja.
Kad sam odlučivao koji automobil da kupim mnoge sam probao i testirao (Mercedes C klase, Mazda 6, Audi A4, Toyota Avensis, Opel Insignia...) ali Accord ih je u mnogim stvarima zasenio, negde je cena i paket opreme koji je mnogo siromašniji bila presudna stvar, negde komfor, ali Honda je već duže od 10 godina BEST BUY u svom D segmentu... Informišite se malo pre nego počnete da sudite o "konju kojeg niste jahali"...

moze bit´ al ne mora!

pre 12 godina

ne osporavam accorda,ali je neko napisao da kvalitet enterijera moze sa bmw-om i audijem da se poredi.ne moze.definitivno ne moze.na sajmu sam sedeo u accordu.dobar auto,ali finish unutra nije to sto se ocekuje za taj novac,ali dobro.ko voli hondu,nece mu smetati.inace dobar automobil,pouzdan i lep.stvar ukusa,a i dobru opremu nudi.sve u svemu ok.

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

evo jedno trogodisnje iskustvo sa ovim automobilom.

auto je FENOMENALAN, iskrena preporuka ozbiljnim ljudima sa porodicom
kojima je u sustini najvaznija pouzdanost.

redovan servis je 11k din, preporuka je da se radi na 10k km a moze i na vise! po gradu(BG) mi je prosek za celo leto bio 8l, znaci variralo je od 7,4 do 8,4l, ibarska 5l, auto put 7l pun auto, klima ON, brzina 120kmh. bord oce da slaze za 0.1l. samo da dodam da za ove 3 god neprestano kontrolisem potrosnju goriva !
u pocetku sam ga bas cepao, nervozna voznja, cesto se islo u crvano, trkao se sa svim i svakim, potrosnja nikad nije presla 12l.
brzina se u njemu ne oseca. 160kmh je taman krstareca brzina za prosecnog coveka.
kazu ljudi tvrd, pa ako sednete iz neke francuske pihtije u hondu naravno da cete osetiti razliku. auto je neverovatno stabilan, precizan, ostar.

moze se ponekad uciniti da je trom, ko je vozio auto sa turbo motorom sigurno ce to primetiti, ali momenta ima sasvim dovoljno za normalnu voznju pa i malo zustriju(pricam o donjem broju obrtaja), u srednjem i visokom broju obrtaja je vec divlji ;)

iz iskustva, ima 3 puta kvalitetniju unutrasnjost od pasata B6, takodje i od superba 2011 koji je bio u full opremi sa kozom, takodje i od bmw-a e90, audi je isto sto i vw tako da....sa meckom nemam iskustva u toj klasi.

pored svog mog iskustva sa automobilima imao sam priliku da pricam i sa covekom koji drzi slep sluzbu vec 15god... ja definitivno vise ne sedam u nemacki auto.

Momcilo

pre 12 godina

Stvarno izuzetan auto, nema sta, a verujem da nema razloga sa sumnjamo u pouzdanost. Ipak je to Honda. Jedino mi se cini da u toj cenovnoj klasi ima automobila koji bi me pre zaiteresovali, i za koje mislim da su bolja kupovina. Npr. Superb i Latitude, pa i Mondeo. Za 29.000 eur se mogu uzeti sa izuzetnim dizel motorima u vrhunskoj opremi. Bolje idu, manje trose, podjednako kvalitetno su uradjeni, a garantovano imaju i veci gepek. Kod Akorda sam jednom uzivo video prtljaznik, i to je razocaravajuce malo za toliki auto, vidi se i na jednoj od ovih slika. Naravno, za taj novac covek nikako ne moze da pogresi pri kupovini, samo kazem sta bih ja uzeo...

Moron

pre 12 godina

Djole, 14. mart 2012 14:18)
1. Nemam 18 godina. Znatno više.
2. Kada ti bord pokaže da troši 9,6, to je uvek više ( ne zovu ga džaba blesimetar ), meni PSA laže 5-6%
3. Meni PSA ( 308 SW ) na 62.000 km potrošio prosečno 5,5 dizela ( ne po bordu, već stvarno, a bord prosek brzine je oko 35-36km/h, ako se dobro sećam, jer se on „poništava“ svakih 10.000 km, pa to treba pisati i računati ). Znači, na 100.000 km potrošim od tebe manje jedno 4-5.000 litara goriva ( zavisno koliko ti bord laže ), a to je veoma „lep novac“.
4. Priznajem, accord je predivan, vozio sam i jako bih, jako voleo da ga imam. Bez zezanja, umirem od želje da ga imam, ali ... možda jednom
5. Iskren pozdrav

Milan AR

pre 12 godina

(Laza, 14. mart 2012 11:30)

Kad se vec vodis snagom motora u odnosu na kubikazu, civic vtec 90-to 1.6 160ks, a sta reci za S2000 2.0 240ks, naravno atmosferci, a i potrosnjom bi se iznenadio. Honda radi ono sto radi najbolje(vtec atmosferci) a ne ono sto konkurencija diktira (mali turbo benzinci ili dizeli)... Na kraju krajeva ko sta voli nek izvoli...

dzigi

pre 12 godina

Vozio sam prošli model, i benzinac i dizel. Jedina mi je zamerka bila veća potrošnja benzinca i što je vas napušta osećaj sigurnosti pri brzinama preko 150kmh. Kao da postaje lagan i da će svaki čas da se odlepi od puta. S druge strane, komforan je, prava krstarica za duže puteve.
Danas je malo drugačija situacija, konkurencija u D klasi je vrlo izjednačena, potrebno je probati racionalno dosta modela da bi se donela odluka. Akordu je minus preveliki dizel za Srbiju, no možda se jednog dana i to promeni.

Djole (po drugi put)

pre 12 godina

Jos jedna stvar...i na ovome najiskrenije zavidim vacini vozaca u Srbiji...svi su vozili sve...izadje novi Accord, svi kazu vozio sam novog Mercedesa i novog Audija i nije to to..sutra izadje novi Reno, opet ovi isti kazu vozio sam novog Golfa i novu Astru, i nesto mi tu ne valja...i tako u krug :)

DR

pre 12 godina

Vozim novog Accord-a iz 2008 2,2 i-DTEC Executive i prezadovoljan sam. Kupio sam ga 3 godine starog prosle godine u Nemackoj za 14.000, sa putem i carinom me je izasao 18.000eur. Za nekoga mozda zvuci mnogo, ali to sto dobijate za te pare je nestvarno. Sve od opreme sto se moze zamisliti. Koza, navigacija, senzori napred/nazad, kamera za voznju unazad i parkiranje, premium muzika. Ugodnost, kvalitet izrade, ubrzanje, osecaj sigurnosti. Odrzavanje se svodi na promenu ulja i filtera, bukvalno. Za Srbiju jedina zamerka tih 2200 kubika i duplo veca registracija, ali verujte vredi svaki cent. Super zadovoljan vlasnik, za svaku preporuku!

Dejan L

pre 12 godina

0) preskupo održavanje, najskuplji servis, a limarski radovi (krilo, far, branik ukupno 130.000 din BEZ FARBANjA)
1) samo 3 motora, za najslabiji je preteška i troma, Accord mnoooogo troši, žedan je kao pustinja.
2) prtljažnik je nepravilnog oblika i sužava se od poklopca ka sedištu.
3) farban je ekološkim bojama, rastvorljivim u vodi, pa često dok perete ,boja ostaje na sundjeru.
4) Mazda 6 i Opel Insignija su unutra 5x kvalitetnije.
5) pogledajte strane blogove, baš ovaj poslednji Accord je imao problema sa menjačima!
6) od starog imena, ostala su jedino slova!

Djole

pre 12 godina

Vozim isti model, 98. godiste, bele boje u srednjem nivou opreme sa auto menjacem. Neko je pre mene rekao da za 200,000 km nije imao ni jedan kvar...ne zelim da se previse ponavljam ali i kod mene je isti slucaj sa tim da sam ja sa svojim presao nekih 80 hiljada. Postoje dva meraca predjene kilometraze (A i B) i u zavisnosti i od opcije, podaci na bord-kompjuteru pokazuju relevantne podatke. Jedan brojac nisam ponistavao od kada sam kupio auto, tako da mi pokazuje prosecnu potrosnju za sve ove godine kao i prosecnu brzinu. Prosecna potrosnja je 9.6 litara (automatski), a prosecna brzina 29 km/h. Auto veoma lepo ide (156 konja je sasvim dovoljno za opustenu i sigurnu voznju), udoban je, lepo lezi, ima dovoljno prostora. Jedina mana (sto se moze videti i na slici) je prtljaznik totalno nepravilnog oblika, tako da i pored velicine, bice vam potrebno mnogo sreca da spakujete dva veca kofera. Servisi...ljudi koji pricaju o paprenoj ceni servisa sigurno da ne poseduju Hondu...tacno je da se isti radi na 10,000 ali meni jos uvek ni jedan nije presao 13,000 dinara a radio sam ih 8 (Skoda je na nekih 17-18 hiljada, Mazda6 izadje na skoro 18, Passat cak i preko 23, itd). Cene delova stvarno ne znam koje su kako jos nisam nista menjao. Steta je sto ne postoji vise ovlascenih servisa u Bg, kako je kod Delte uvek zakazivanje danas za tipa 2 nedelje. E sad svi ovde nesto porede...mada kapiram da ti koji porede nemaju vise od 18 godina i dalje nemaju vozacku dozvolu (Laza 100% nema vise od 15, i svaki dan citi na kraju SATa koliko koji auto ima konja i koji ce da kupi kad napuni 18...mada svi smo to radili u svoje vreme :))...u svakom slucaju...neko ko nije napaljen, trazi prevashodno siguran auto, pouzdan, relativno brz i startan, na kraju meni i veoma dopadljiv auto...mislim da je Accord sjajan izbor.

Zagrebcan

pre 12 godina

(Mirko nemirko, 14. mart 2012 10:24)

Evo ja sam vozio novi A4, bmw serije 3 i probao sam superbicu. Dobri su, čak izvrsni ali po principu uloženo-dobiveno nisu ni blizu Accord 2.4 Executive koju planiram kupiti. Možda je završna izrada bolja kod Audija ili BMW-a, vjerojatno je cijena superbice povoljnija, motori su moguće jači ali na osnovu iskustava iz prošlosti biram Hondu. Osim toga, uspoređivati vozače Honde sa ljudima koji su na razini vozača kolica iz samoposluživanja je neprimjereno. nekako mi se čini da ti frende voziš neku Lagunu iz 2005 ili citroen pa ti pljuvanje nečega što nisi vozio čini sasvim ugodnim za dnevno liječenje kompleksa...

maxx

pre 12 godina

ovaj odgovor je za Mirkanemirka

mozemo onda da konstatujemo da je ovaj accord zapravo los auto za voznju,a?

i odakle vam ideja da ovo nisu 90te?..:)...nisu samo u terminilosko-brojcanom smislu,ali vecina ostalih stvari sve vise i vise podseca na 90te godine.....to naravno ukljucuje divljanje po putevima...

inace,zasto uopste imate potrebu da poredite accorda sa BMW-om i Audijem?.....koliko oni kostaju i da li su ista cenovna kategorija?...a i zapitajte se koliko je bolji neki Ferari od BMW-a i Audija....a onda tako stignite do nekog spejs satla i dok se vi zanimate time,ljubitelji dobrih automobila i fantasticnog osecaja u voznji ce uzivati u ovom accordu..:)

uzdravlje!

uzdravlje :)

ex gospodar prstenova

pre 12 godina

@Mirko nemirko

Imao sam priliku upravo da iz svog A4(2009 godište , ja prvi vlasnik , avant sa 140KS) sednem u komšijinu Hondu Accord 2,4 ...ne bih se složio da je razlika u materijalima velika a bogami pre bi rekao da je sve to tu negde po kvaltetu i po izradi .

Što se tiče utiska u vožnji , slažem se da nemačka premium trojka zaista ide korak ispred i daje jedan osećaj sigurnosti i samopouzdanja više u odnosu na japance ...kako trenutno vozim Mazdu 6 sklon sam da kažem da su nemci kao ratni brodovi koji seku more i idu kako oni hoće a japanci su male lađe koje more nosi tamo vamo i kormilar dosta mora da pazi šta radi ...ovaj osećaj je naročito izražen pri većim brzinama . Iskreno tako i treba da bude jer su japanci dobrano jeftiniji pa je onda i sasvim ok da za te pare koje potrošiš na premium trojku made in deutchland i nekako to i osetiš .

Ono što mi se čini kao najbolja strana Honde je pouzdanost i to je ono što se kod nas izuzetno ceni ...ljudi teško skupe pare za novi automobil a kad se on još i kvari onda to nije dobro ...pouzdanost je u eri turbo punjača erodirala pa se Hondina rigidna filozofija pouzdanosti pokazala jako dobro .To najbolje pokazuje kako drže cenu kao polovne .

Za moj ukus Accord je malo neiformativan na volanu i malo pretvrd naročito zadnji deo ...potrošnja kod ovakvog benzinca nikako nemože biti mala čim se vozi iole oštrije ili po gradu tako da i tome treba razmišljati a gas Honde ne vole , mada sam video i to i radi ok .

Pozzzzz

NeoM

pre 12 godina

@Mirko Nemirko Poenta tvog komentara je sta? To sto pricas kako su a4, c klasa i 3-ka mnogo bolje od Akorda aposolutno nije tacno. Jedino sto je istina je ta prica oko imidza, ali u Srbiji je o tome deklasirano pricati. Ovaj Akord je u Americi Acura TSX i mehanicki nista nije losiji od a4 ili c klase, a i kvalitetniji je sigurno. To ne kazem ja, kazu statistike. Za oko 33000 evra koliko kosta full Akord 2,4 automatik, mozes da kupis base model pomenute trojke i da uzivas u imidzu znacke bez xenon farova, koznih sedista i ostalih stvari koje su obavezne za premium segment. Inace ta trojka sa 2.0 dizel motorima i base opremom su krajnje skromni automobili danas, pa ne vidim poentu kupovati ih takve. Ostaje ti samo znacka za ego...

Laza

pre 12 godina

Vozio sam ovaj auto i mogu da kazem da je sasvim prosecan, kao i Avensis. Aposlutno su slabiji od nemacke konkurencije, ovde ih jak marketing prodajnih kuca favorizuje, ali daleko je to od stvarnosti. Passat, Superb, Mondeo, Peugeot 508, Laguna...svi su mnogo tisi(neuporedivo tisi na autoputu), prijatniji za voznju, kvalitetnije uradjeni i snazniji na manjem broju obrtaja, i naravno-sa savremnenijim motorima. Izvlacenje 150ks iz 2.000kubika je nekada davno postavljen standard, bmw 520i iz davne '95.je imao 150ks, a vec je proslo 17 godina od tada. Da li treba jos neki dokaz? Toyota Avensis ima dizel motor od 2.000 kubika i samo jadnih i bednih 126ks, konkurencija sa pripadajucim godistem ima 160-190ks. Nije dovoljan dokaz japanske nekonkurentnosti? BMW 320d iz 2002.god ima 150ks, Avensis 2011.-samo 126ks!

LOX

pre 12 godina

Vozio sam skoro novu Hondu, prodao sam je i kupio drugi auto. Prvo troši gorivo, prosto guta, zatim servis na 10000,delovi skupi, troma je na ubrzanjima u poredjenju sa dizelom koji sam kupio i pritom je tvrda. Auto lep spolja, plastičan unutra sa prilično neupotrebljivim prtljažnikom. Auto je odličan da se razumemo ali ima dosta boljih opcija za kupovinu kada se uz sve gore navedeno uzme i cena u obzir.

neko

pre 12 godina

Prethodna verzija Honde Akord je meni prelep auto, savrsene velicine, elegantan spolja i iznutra. Ovaj novi je nekako preveliki, ne narocito lep, vise nekako agresivniji a manje elegantan. Po meni nazadovanje u odnosu na prethodnu generaciju.

Zagreb

pre 12 godina

Vozim accordicu već pet godina. Nabubao sam s njom oko 200 000 km. Bez ijednog kvara, čak i najmanjeg. Prvi puta mi je sijalica svijetla pregorila na 110 000, sve na njoj radi kao i prvi dan,auto je tih kao i prvi dan, u njemu se išlo na utakmice u Portugal i Andoru, Švedsku, seoskim putevima na roštilje, redovito ga vrtim u crveno i danas, nisam lik koji pati od lickanja i čuvanja auta. Nije on mene kupio nego ja njega, to mi je deviza... Vozio sam ranije nabrijane audije, mercedes, bmw ali sa ovim autom sam tek shvatio što znači kvaliteta iz Japana! Ako ne vjerujete, eto otvoreno molim sve one koji su vozili Accordicu da se jave ako imaju ijednu primjedbu na kvalitetu ili trajnost...
Siguran sam stoga da nikada više neću voziti ništa drugo osim Honde pa stoga tijekom idućeg tjedna uplačujem novu (u Hrvatskoj je znatno skuplja pa košta oko 30 000 eura). Ako ništa drugo, znam da ću opet biti u sigurnom i isplativom auto do 2015 ili i dalje u buducnost...

Bane

pre 12 godina

Ovaj auto place za nekim 3.0 benzincem i za zadnjim pogonom. Sve na njemu bi u tom slucaju bilo malo poboljsano (vesanje,kocnice i sl.) i bio bi verovatno best buy u toj klasi do 30k evra. E sad,sto mi nemamo pare,to je drugo...

Mirko nemirko

pre 12 godina

Ovo je sasvim prosečan auto u klasi. Ničim ne odskače od npr Mazde 6, Passata, Superba i sl.

Očekujem da se oglase u komentarima vlasnici Honde sa navodima tipa:

Imam Hondu iz '94. godine, menjao sam samo ratkapne i to samo zato što su mi ukrali. Još imam gume, metlice brisača i sve sijalice iz prve ugradnje a na servis nikada nisam išao jer se ne kvari ;-)

Ili, imam Hondu, 1.4 ili 1.8, ide kao luda, kida, ubrzava, extra je za vožnju a troši 3 litra u gradu ;-)

Naravno da je Honda zmaj za vožnju ako ste pre toga vozili rikšu ili kolica iz supermarketa...ali posle vožnje konkurencije kao npr novih-aktuelnih modela BMW-a, zaključak da je Honda dobra za vožnju, bio bi smešan.

Accord je sa ovim motorom podmotorizovan, odaje utisak u običnoj vožnji da je trom i težak. Ko još želi limuzinu da tera u sulude obrtaje a da pritom na raspolaganju ima "čitavih" 156 ks na 1.5 tonu mase?!? Pa nisu ovo 90-e.
Materijali u unutrašnjosti nisu kvalitetni, posebno deo oko menjača (autor teksta nije u pravu - ili nikada nije seo u novi A4) nego su samo kvalitetno i precizno uklopljeni kao i kod svakog "japanca".

Hondu je sjajna ali tek u varijantama Type S ili Type R. Ostalo su samo prevozna sredstva.
Nigde u svetu ne može da parira po imidžu, kvalitetu i vožnji modelima C klasa, BMW 3, A4.

Samo je u Srbiji Honda predmet želje i obožavanja , a da nije Type R, jer type R su svuda traženi kod poznavaoca, a to samo govori koliko su ljudi u Srbiji neobavešteni i bez iskustva u automobilizmu.

Željko

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci honde .Vidim da misljenje o Hondi daju oni koji uglavnom nikad ni jednu hondu nisu vozili ili su eventualno ponekad u nju provirili.Ja sam promenio zaista puno automobila i naucio da svaki auto nudi nesto drugacije. Kao dugogodisnji fan wv i audija mogu reci da su mitovi o nekvarljivosti i pouzdanosti gore pomenutih , preuvelicani. Sto se Honde tice vozio sam 1,5 godinu Accord 2007 godiste 2.0 benzinac stariji model, pa sam je prodao i kupio passata B6 .Passat mi je tesko razocarenje . Cista konfekcija i los kvalitet , nemerljivo losiji auto od od svog prethodnika B5 Rest. Sada vozim novog Accorda 2.0 benzinac, elegans oprema, bele boje. Sto se tice prostora na zadnjoj klupi , zaista je skuceno..Ja kad sednem pozadi sa 188 cm i 103 kg. jedva izadjem napolje jer je skuceno i zadnja vrata su bas mala. Sto se potrosnje tice ko prati ekonometar, po gradu nece preci 9-9,5 lit. a na otvorenom mnogo manje ovisno o brzini kojom se vozi. Ja imam ugradje i sekvent plin i auto trosi 10-13 litara plina ..prosek 11,5 lit. Sto je vise nego dobro za kola od 156 ks. Nemam razloga da lazem o potrosnji jer ja plaćam gorivo. Auto je dosta tvrd i nije bas idealan za nase puteve prepune rupa i izbocina ali je vrhunski stabilan i povozan narocito u odnosu na prethodni model Accorda koji je bio sklon da krene preko "nosa" kad malo ostrije uđete u krivinu. Trap je sportski trimovan i nece vas prodati ni prilikom nagle promene pravca pri većim brzinama. Motor je ekonomican i pomalo dosadan kad pratite ekonometar , ali se probudi kad ga poterate preko 3500 obrtaja..na autoputu i pri vecim brzinama od 120 -220 km/h apsolutno je dominantan sa odlicnim ubrzanjima i vrhunskom stabilnošću. Redovni servisi nisu skupi a preporučio bi i kasko osiguranje jer Honda nema delova iz Kine i Turske pa je skupa za opravke. Interesantno je da se cesto desava da joj pri vecim brzinama cesto otpadne neka od lajsni sa prednjeg vetrobranskog stakla. I da brezone ne treba pretezati jer lako puknu..Toliko. Sto se samog utiska voznje tice po meni je odlican. Kratak i precizan menjac potrebno je cesce saltati narocito ako ekonomicno vozite. Prijatan auto koji pruza zadovoljstvo u voznji , bilo u gradu ili na autoputu. Imam ujaka koji zivi u americi i kaze mi da je Honda kod njih vrlo cenjen auto koji retko posecuje servise. Zaboravim da kazem da sam neko vreme vozio i Mercedesa E 270 cdi 2004 god. pa ni on nesto ne puca od prostora na zadnjoj klupi . Jednostavno takvi su trendovi. Ko hoce da se "komoda" pozadi neka kupi ven. Sve u svemu ja sam mojom hondom prezadovoljan sto ne znaci da ne postujem i druge marke kola. Pre bi kola podelio na dve kategorije : Na TALIČNE i FALIČNE. :) pa kome se sta zalomi. I na kraju , da biste doneli objektivan sud o automobilima morate ih voziti, kupovati i odrzavati ...Citajuci novine i auto testove cesto i narucene ...ne mozete imati objektivnu sliku o kvalitetu kola.

Djole (po drugi put)

pre 12 godina

Jos jedna stvar...i na ovome najiskrenije zavidim vacini vozaca u Srbiji...svi su vozili sve...izadje novi Accord, svi kazu vozio sam novog Mercedesa i novog Audija i nije to to..sutra izadje novi Reno, opet ovi isti kazu vozio sam novog Golfa i novu Astru, i nesto mi tu ne valja...i tako u krug :)

Zagreb

pre 12 godina

Vozim accordicu već pet godina. Nabubao sam s njom oko 200 000 km. Bez ijednog kvara, čak i najmanjeg. Prvi puta mi je sijalica svijetla pregorila na 110 000, sve na njoj radi kao i prvi dan,auto je tih kao i prvi dan, u njemu se išlo na utakmice u Portugal i Andoru, Švedsku, seoskim putevima na roštilje, redovito ga vrtim u crveno i danas, nisam lik koji pati od lickanja i čuvanja auta. Nije on mene kupio nego ja njega, to mi je deviza... Vozio sam ranije nabrijane audije, mercedes, bmw ali sa ovim autom sam tek shvatio što znači kvaliteta iz Japana! Ako ne vjerujete, eto otvoreno molim sve one koji su vozili Accordicu da se jave ako imaju ijednu primjedbu na kvalitetu ili trajnost...
Siguran sam stoga da nikada više neću voziti ništa drugo osim Honde pa stoga tijekom idućeg tjedna uplačujem novu (u Hrvatskoj je znatno skuplja pa košta oko 30 000 eura). Ako ništa drugo, znam da ću opet biti u sigurnom i isplativom auto do 2015 ili i dalje u buducnost...

Djordje NS

pre 12 godina

Čitam ovde komentare kojekakvih "poznavalaca" automobila i jedino što se nameće je da svi zajedno voze neke krševe iz 90-ih godina i leče svoje komplekse komentarišući automobil koji će voziti možda tek onda kad on bude star koliko su stare njihove sadašnje "limuzine".
Kupio sam Hondu Accord 2.0 PE Executive (full oprema) i malo je reći da sam prezadovoljan. Reći takve gluposti kao što su neki rekli da mnooogooo troši je idiotizam jer u svim režimima vožnje prosek je 8.6 l/100km za automobil od 1.5 tonu je ništa. Kvalitet kože i enterijera je vrhunski i ništa nije bolje u Mercedesu ili Audi-ju... Kaže jedan od gore pomenutih da je tvrd za vožnju, pa ti druže nisi ni video ovaj auto a kamoli da si ga vozio. Hvališ Nemačke automobile po šablonu (nesumnjivo da su dokazanog kvaliteta ali preskupi) a ne sa stanovišta upoređivanja.
Kad sam odlučivao koji automobil da kupim mnoge sam probao i testirao (Mercedes C klase, Mazda 6, Audi A4, Toyota Avensis, Opel Insignia...) ali Accord ih je u mnogim stvarima zasenio, negde je cena i paket opreme koji je mnogo siromašniji bila presudna stvar, negde komfor, ali Honda je već duže od 10 godina BEST BUY u svom D segmentu... Informišite se malo pre nego počnete da sudite o "konju kojeg niste jahali"...

maxx

pre 12 godina

ovaj odgovor je za Mirkanemirka

mozemo onda da konstatujemo da je ovaj accord zapravo los auto za voznju,a?

i odakle vam ideja da ovo nisu 90te?..:)...nisu samo u terminilosko-brojcanom smislu,ali vecina ostalih stvari sve vise i vise podseca na 90te godine.....to naravno ukljucuje divljanje po putevima...

inace,zasto uopste imate potrebu da poredite accorda sa BMW-om i Audijem?.....koliko oni kostaju i da li su ista cenovna kategorija?...a i zapitajte se koliko je bolji neki Ferari od BMW-a i Audija....a onda tako stignite do nekog spejs satla i dok se vi zanimate time,ljubitelji dobrih automobila i fantasticnog osecaja u voznji ce uzivati u ovom accordu..:)

uzdravlje!

uzdravlje :)

DR

pre 12 godina

Vozim novog Accord-a iz 2008 2,2 i-DTEC Executive i prezadovoljan sam. Kupio sam ga 3 godine starog prosle godine u Nemackoj za 14.000, sa putem i carinom me je izasao 18.000eur. Za nekoga mozda zvuci mnogo, ali to sto dobijate za te pare je nestvarno. Sve od opreme sto se moze zamisliti. Koza, navigacija, senzori napred/nazad, kamera za voznju unazad i parkiranje, premium muzika. Ugodnost, kvalitet izrade, ubrzanje, osecaj sigurnosti. Odrzavanje se svodi na promenu ulja i filtera, bukvalno. Za Srbiju jedina zamerka tih 2200 kubika i duplo veca registracija, ali verujte vredi svaki cent. Super zadovoljan vlasnik, za svaku preporuku!

Zagrebcan

pre 12 godina

(Mirko nemirko, 14. mart 2012 10:24)

Evo ja sam vozio novi A4, bmw serije 3 i probao sam superbicu. Dobri su, čak izvrsni ali po principu uloženo-dobiveno nisu ni blizu Accord 2.4 Executive koju planiram kupiti. Možda je završna izrada bolja kod Audija ili BMW-a, vjerojatno je cijena superbice povoljnija, motori su moguće jači ali na osnovu iskustava iz prošlosti biram Hondu. Osim toga, uspoređivati vozače Honde sa ljudima koji su na razini vozača kolica iz samoposluživanja je neprimjereno. nekako mi se čini da ti frende voziš neku Lagunu iz 2005 ili citroen pa ti pljuvanje nečega što nisi vozio čini sasvim ugodnim za dnevno liječenje kompleksa...

NeoM

pre 12 godina

@Mirko Nemirko Poenta tvog komentara je sta? To sto pricas kako su a4, c klasa i 3-ka mnogo bolje od Akorda aposolutno nije tacno. Jedino sto je istina je ta prica oko imidza, ali u Srbiji je o tome deklasirano pricati. Ovaj Akord je u Americi Acura TSX i mehanicki nista nije losiji od a4 ili c klase, a i kvalitetniji je sigurno. To ne kazem ja, kazu statistike. Za oko 33000 evra koliko kosta full Akord 2,4 automatik, mozes da kupis base model pomenute trojke i da uzivas u imidzu znacke bez xenon farova, koznih sedista i ostalih stvari koje su obavezne za premium segment. Inace ta trojka sa 2.0 dizel motorima i base opremom su krajnje skromni automobili danas, pa ne vidim poentu kupovati ih takve. Ostaje ti samo znacka za ego...

ex gospodar prstenova

pre 12 godina

@Mirko nemirko

Imao sam priliku upravo da iz svog A4(2009 godište , ja prvi vlasnik , avant sa 140KS) sednem u komšijinu Hondu Accord 2,4 ...ne bih se složio da je razlika u materijalima velika a bogami pre bi rekao da je sve to tu negde po kvaltetu i po izradi .

Što se tiče utiska u vožnji , slažem se da nemačka premium trojka zaista ide korak ispred i daje jedan osećaj sigurnosti i samopouzdanja više u odnosu na japance ...kako trenutno vozim Mazdu 6 sklon sam da kažem da su nemci kao ratni brodovi koji seku more i idu kako oni hoće a japanci su male lađe koje more nosi tamo vamo i kormilar dosta mora da pazi šta radi ...ovaj osećaj je naročito izražen pri većim brzinama . Iskreno tako i treba da bude jer su japanci dobrano jeftiniji pa je onda i sasvim ok da za te pare koje potrošiš na premium trojku made in deutchland i nekako to i osetiš .

Ono što mi se čini kao najbolja strana Honde je pouzdanost i to je ono što se kod nas izuzetno ceni ...ljudi teško skupe pare za novi automobil a kad se on još i kvari onda to nije dobro ...pouzdanost je u eri turbo punjača erodirala pa se Hondina rigidna filozofija pouzdanosti pokazala jako dobro .To najbolje pokazuje kako drže cenu kao polovne .

Za moj ukus Accord je malo neiformativan na volanu i malo pretvrd naročito zadnji deo ...potrošnja kod ovakvog benzinca nikako nemože biti mala čim se vozi iole oštrije ili po gradu tako da i tome treba razmišljati a gas Honde ne vole , mada sam video i to i radi ok .

Pozzzzz

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

evo jedno trogodisnje iskustvo sa ovim automobilom.

auto je FENOMENALAN, iskrena preporuka ozbiljnim ljudima sa porodicom
kojima je u sustini najvaznija pouzdanost.

redovan servis je 11k din, preporuka je da se radi na 10k km a moze i na vise! po gradu(BG) mi je prosek za celo leto bio 8l, znaci variralo je od 7,4 do 8,4l, ibarska 5l, auto put 7l pun auto, klima ON, brzina 120kmh. bord oce da slaze za 0.1l. samo da dodam da za ove 3 god neprestano kontrolisem potrosnju goriva !
u pocetku sam ga bas cepao, nervozna voznja, cesto se islo u crvano, trkao se sa svim i svakim, potrosnja nikad nije presla 12l.
brzina se u njemu ne oseca. 160kmh je taman krstareca brzina za prosecnog coveka.
kazu ljudi tvrd, pa ako sednete iz neke francuske pihtije u hondu naravno da cete osetiti razliku. auto je neverovatno stabilan, precizan, ostar.

moze se ponekad uciniti da je trom, ko je vozio auto sa turbo motorom sigurno ce to primetiti, ali momenta ima sasvim dovoljno za normalnu voznju pa i malo zustriju(pricam o donjem broju obrtaja), u srednjem i visokom broju obrtaja je vec divlji ;)

iz iskustva, ima 3 puta kvalitetniju unutrasnjost od pasata B6, takodje i od superba 2011 koji je bio u full opremi sa kozom, takodje i od bmw-a e90, audi je isto sto i vw tako da....sa meckom nemam iskustva u toj klasi.

pored svog mog iskustva sa automobilima imao sam priliku da pricam i sa covekom koji drzi slep sluzbu vec 15god... ja definitivno vise ne sedam u nemacki auto.

Milan AR

pre 12 godina

(Laza, 14. mart 2012 11:30)

Kad se vec vodis snagom motora u odnosu na kubikazu, civic vtec 90-to 1.6 160ks, a sta reci za S2000 2.0 240ks, naravno atmosferci, a i potrosnjom bi se iznenadio. Honda radi ono sto radi najbolje(vtec atmosferci) a ne ono sto konkurencija diktira (mali turbo benzinci ili dizeli)... Na kraju krajeva ko sta voli nek izvoli...

Bokac

pre 12 godina

Posle citanja ovih komentara, kao i komentara uz bilo koji clanak objavljen u rubrici Automobili, uzimam za pravo da generalizujem izjavu moje majke jednom prilikom kad je muski deo familije na nekoj slavi u nekom trenutku "zapenio". Mozes im reci da su im zene kurve, da nista ne valjaju, samo im nemoj reci da su automobili koje voze losi ili losiji od tvog!

gospodin Pendula

pre 12 godina

Lep je ovaj Akord. Doduše ja vozim prethodni tako da nemam preterano iskustva s novim, ali slažem se s obzirom koliki je auto da nema previše mesta pozadi.

Ali tako je u većini novih auta, tako da ko želi više mora juriti Legend, E klasu, A6, C6 itd...
Po meni je dosta dobro kod polovnih Hondi što su uglavnom benzinci, i to od prvih vlasnika, tako da imaju malu i proverenu kilometražu.
Ovaj moj je 2.4, jeste registracija malo skuplja, ali auto se bukvalno ne čuje i ima odlično linearno ubrzanje, tako da mi neki litar uštede sa dizelom ne pije vodu.

Djole

pre 12 godina

Vozim isti model, 98. godiste, bele boje u srednjem nivou opreme sa auto menjacem. Neko je pre mene rekao da za 200,000 km nije imao ni jedan kvar...ne zelim da se previse ponavljam ali i kod mene je isti slucaj sa tim da sam ja sa svojim presao nekih 80 hiljada. Postoje dva meraca predjene kilometraze (A i B) i u zavisnosti i od opcije, podaci na bord-kompjuteru pokazuju relevantne podatke. Jedan brojac nisam ponistavao od kada sam kupio auto, tako da mi pokazuje prosecnu potrosnju za sve ove godine kao i prosecnu brzinu. Prosecna potrosnja je 9.6 litara (automatski), a prosecna brzina 29 km/h. Auto veoma lepo ide (156 konja je sasvim dovoljno za opustenu i sigurnu voznju), udoban je, lepo lezi, ima dovoljno prostora. Jedina mana (sto se moze videti i na slici) je prtljaznik totalno nepravilnog oblika, tako da i pored velicine, bice vam potrebno mnogo sreca da spakujete dva veca kofera. Servisi...ljudi koji pricaju o paprenoj ceni servisa sigurno da ne poseduju Hondu...tacno je da se isti radi na 10,000 ali meni jos uvek ni jedan nije presao 13,000 dinara a radio sam ih 8 (Skoda je na nekih 17-18 hiljada, Mazda6 izadje na skoro 18, Passat cak i preko 23, itd). Cene delova stvarno ne znam koje su kako jos nisam nista menjao. Steta je sto ne postoji vise ovlascenih servisa u Bg, kako je kod Delte uvek zakazivanje danas za tipa 2 nedelje. E sad svi ovde nesto porede...mada kapiram da ti koji porede nemaju vise od 18 godina i dalje nemaju vozacku dozvolu (Laza 100% nema vise od 15, i svaki dan citi na kraju SATa koliko koji auto ima konja i koji ce da kupi kad napuni 18...mada svi smo to radili u svoje vreme :))...u svakom slucaju...neko ko nije napaljen, trazi prevashodno siguran auto, pouzdan, relativno brz i startan, na kraju meni i veoma dopadljiv auto...mislim da je Accord sjajan izbor.

zoki

pre 12 godina

ovo je moj 4. automobil u "karijeri" :-)
prvo sam imao bmw e36 323i pa bmw e46 325i
posle sam presao na hondu accord sa modelom type s 2008. i sada imam accord type s 2011.
vidim da neki porede recimo bmw i hondu sto je nemoguce. kao prvo od bmw ocekujem onoliko mnogo koliko platim i da budem poetican bmw je moja prva i velika ljubav sto se tice kola i dok nisam imao familiju mi je taj auto odgovarao sto se tice novca itd... ali kad moras koliko toliko da gledas na novac bmw jednostavno vise nije dolazio u obzir , a sa hondom sam prezadovoljan i mogu reci za te novce honda nudi mnogo jako mnogo i nisam siguran da li bi vise zamijenio hondu za bmw, iz jednostavnog razloga zato sto za relativno malo novca nudi jako mnogo. izuzev kad bi dobio neko nasledstvo od neke pratetke iz australije. :) pozdrav

Mirko nemirko

pre 12 godina

Ovo je sasvim prosečan auto u klasi. Ničim ne odskače od npr Mazde 6, Passata, Superba i sl.

Očekujem da se oglase u komentarima vlasnici Honde sa navodima tipa:

Imam Hondu iz '94. godine, menjao sam samo ratkapne i to samo zato što su mi ukrali. Još imam gume, metlice brisača i sve sijalice iz prve ugradnje a na servis nikada nisam išao jer se ne kvari ;-)

Ili, imam Hondu, 1.4 ili 1.8, ide kao luda, kida, ubrzava, extra je za vožnju a troši 3 litra u gradu ;-)

Naravno da je Honda zmaj za vožnju ako ste pre toga vozili rikšu ili kolica iz supermarketa...ali posle vožnje konkurencije kao npr novih-aktuelnih modela BMW-a, zaključak da je Honda dobra za vožnju, bio bi smešan.

Accord je sa ovim motorom podmotorizovan, odaje utisak u običnoj vožnji da je trom i težak. Ko još želi limuzinu da tera u sulude obrtaje a da pritom na raspolaganju ima "čitavih" 156 ks na 1.5 tonu mase?!? Pa nisu ovo 90-e.
Materijali u unutrašnjosti nisu kvalitetni, posebno deo oko menjača (autor teksta nije u pravu - ili nikada nije seo u novi A4) nego su samo kvalitetno i precizno uklopljeni kao i kod svakog "japanca".

Hondu je sjajna ali tek u varijantama Type S ili Type R. Ostalo su samo prevozna sredstva.
Nigde u svetu ne može da parira po imidžu, kvalitetu i vožnji modelima C klasa, BMW 3, A4.

Samo je u Srbiji Honda predmet želje i obožavanja , a da nije Type R, jer type R su svuda traženi kod poznavaoca, a to samo govori koliko su ljudi u Srbiji neobavešteni i bez iskustva u automobilizmu.

SashaNS

pre 12 godina

Postovani poznavaoci automobila,

Ne kaze nas narod da se za dobrim konjem dize velika prasina. pogledajte na istom ovom sajtu koliko je ostavljeno komentara za novi Audi Q5 (5 kom), za novi BMW 3 (15kom) i za novi GOLF GTI (18 kom) a pogledajte koliko je Vas vec komentarisalo, u sustini stari Accord. (na francuze i koreance i ne ostavljate komentare)
Nadam se da Vam je jasna ova poruka. I prethodni i ovaj, nazovimo Novi Accord je definitivno predmet zelja svih Vas:)

Ponosni vlasnik HONDE

Hondaa

pre 12 godina

Kod nas u SADu, honda je bestbuy, ekonomicne, brze,kvalitetne gotovo da je netrebas odrzavati do 3000000km(minimala,osim mijenjanja ulja,guma)-a nemamo hondi dizel, moras je bas siliti da nesto crkne....za nepovjerovati,a drze cijenu kao polovnjaci, honda do groba.

Bane

pre 12 godina

Ovaj auto place za nekim 3.0 benzincem i za zadnjim pogonom. Sve na njemu bi u tom slucaju bilo malo poboljsano (vesanje,kocnice i sl.) i bio bi verovatno best buy u toj klasi do 30k evra. E sad,sto mi nemamo pare,to je drugo...

LOX

pre 12 godina

Vozio sam skoro novu Hondu, prodao sam je i kupio drugi auto. Prvo troši gorivo, prosto guta, zatim servis na 10000,delovi skupi, troma je na ubrzanjima u poredjenju sa dizelom koji sam kupio i pritom je tvrda. Auto lep spolja, plastičan unutra sa prilično neupotrebljivim prtljažnikom. Auto je odličan da se razumemo ali ima dosta boljih opcija za kupovinu kada se uz sve gore navedeno uzme i cena u obzir.

milos

pre 12 godina

Moj otac je kupio Hondu Accord 2.0 elegance 2010-te, inace smo pre toga imali citroen c5 2007 sa slicnom kubikazom, ali sa manje konja (valjda 132 ks, nisam siguran). Auto je po meni vizuelno lep, mada su ukusi razliciti. Osecaj u voznji je potpuno drugaciji, cak i meni kao obicnom lajiku, imate mnogo prisniji odnos sa podlogom, u odnosu na Citroen koji je lebdeo pa mi je trebalo nekoliko dana da se priviknem. Sto se tice motora malo je tromiji za moj uskus na nizim obrtajima, cak zna nekad i da me izritira. Menjac je odlican, sam upada u zeljeni prenos, a sto se tice unutrasnjosti, po meni je plastika izuzetno loseg kvaliteta, cak i rucice za otvaranje vrata su uspeli da naprave od plastike, glupo za auto od 25000 e. Prtljaznik ni ne vredi komentarisati. Potrosnja u gradu je 9-10l koliko pokazuje bord, a ako on laze, lazem i ja. Mislim da poredjenja sa Nemackom trojkom ne vredi polemisati posto su to automobili po svemu klasa za sebe, a Accord je tu da nam bude sa svojim vrelinama i manama best-buy na nasem trzistu.

vlada

pre 12 godina

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.
(Informisan, 15. mart 2012 23:28)

Na stranu sve što piše u tvom komentaru, moram da se osvrnem na tvoj potpis:
Informiši me molim te kako je to turbo benziinac jeftiniji za održavanje od klasičnog atmosferskog???

srdačan pozdrav
nastavi da se informišeš!

migizigi

pre 12 godina

procitao sam dosta komentara i vidim da mnogi spore njemacka vozila a dizu Japanska! Pa se pitam zasto? ispada ako vozite japanca morate osporavati njemca i obrnuto!? Japanci prave odlicna auta i vaze za najpouzdanija,ali glupo je bilo sta govoriti o njemackim autima i njihovom kvalitetu! Jednostavno jos uvijek oni postavljaju standarde u auto industriji. svi ostali se trude da naprave bar kao oni ili bolje ali ipak sa malim kasnjenjem. A opet kazem da su japanci odlicna auta i da imaju mozda i bolji dizajn od evropskih auta.

Laza

pre 12 godina

Vozio sam ovaj auto i mogu da kazem da je sasvim prosecan, kao i Avensis. Aposlutno su slabiji od nemacke konkurencije, ovde ih jak marketing prodajnih kuca favorizuje, ali daleko je to od stvarnosti. Passat, Superb, Mondeo, Peugeot 508, Laguna...svi su mnogo tisi(neuporedivo tisi na autoputu), prijatniji za voznju, kvalitetnije uradjeni i snazniji na manjem broju obrtaja, i naravno-sa savremnenijim motorima. Izvlacenje 150ks iz 2.000kubika je nekada davno postavljen standard, bmw 520i iz davne '95.je imao 150ks, a vec je proslo 17 godina od tada. Da li treba jos neki dokaz? Toyota Avensis ima dizel motor od 2.000 kubika i samo jadnih i bednih 126ks, konkurencija sa pripadajucim godistem ima 160-190ks. Nije dovoljan dokaz japanske nekonkurentnosti? BMW 320d iz 2002.god ima 150ks, Avensis 2011.-samo 126ks!

Stranac

pre 12 godina

Vozim Accord TypeS (to je verzija u sličnoj opremi).

Ova cena od preko 29k evra je smešno visoka. Ja sam moj Accord pre 6 godina skoro 20% manje (u istom salonu, da ne bude zabune).

Honda čini istu grešku kao svojevremeno Toyota - pomislila je da je napravila isti auto kao BMW (u slučaju Toyote, kao Audi) i onda pumpa cenu. Stvar je u tome što čak ni ja (kao zadovoljan vozač Accorda koji mu za puno kiloemtara nije pronašao ni jednu ozbiljnu manu) neću kupiti novi Accord. Za 10-15% više para pre bih kupio novu 3-ku...

Mislim da rezultati prodaje Accorda (učešće na tržištu, čak ne total prodatih komada) veoma potvrđuju ovo što pričam. Accord u vrhunskoj opremi nema tržište za preko 25k Eur.

Honda_juce, danas, sutra

pre 12 godina

Ovo je super, ovoliko komentara za jedan "obicni japanski auto"! Samo kratki komentar , imam accord, model prije ovoga, 2007.g, "samo" 155KS , naravno benzinac. Znate sta je exstaza? E to vam je kad vozim po "Autobahn-u", nema ogranicenja, a cesta malo krivudava... i onda ja fino sa 200-210 km/h obilazim BMW-petice i ostalo njemacko drustvo... jos mi se nije dogodilo da me je neko po krivnama obisao.Kad je sve ravno ko tepsija, onda su oni "glavni". Toliko i pozdrav iz Nürnberga

Zoran

pre 12 godina

Onaj ko napiše da je Accord porodičan auto verovatno nikad nije zavirio u njegovr prtljažnik. Pošto imam troje dece, kad sam kupovao auto (u opciji su bili Mondeo, MAzda 6, Accord, Insignia) prvo sam gledao prtljažnik pa onda sve ostalo. Honda je prva ispala, katastrofa od malog i nefunkcionalnog prtljažnika u tolikoj limuzini. Na kraju uzeo Insigniu sa 5 vrata i nema brige oko pakovanja u 540 L.

Predrag

pre 12 godina

Kao prvo moram reci da sam ponosni vlasnik upravo ovog testiranog modela kupljenog u oktobru 2011. Po prirodi posla kojim se bavim prelazim oko 45000km godisnje i do sada ovo je moj 3 Accord u nizu prvo je bio Accord Sport 2.0 benzinac 2006, zatim Accord 2.2 dizel exsecutive 2008 i sada ovaj novi model. Mogu reci samo reci hvale kako za sam auto tako i za rad ljudi u servisu. S obzirom da mi nije problem da kupim bilo koji drugi auto svaki put sam prilikom ponovne kupovine podrobno analizirao trziste i sta drugi proizvodjaci nude i tacno je to da se moze kupiti superb za manje novca ili insignija sa dizel motorom za iste pare ali na kraju jedna odanost ovog auta vlasniku svojom izdrzljivoscu i uzitkom u voznji ipak prelomi da se vratim Hondi. Takodje imam i porodicu i odlaske na skijanje i more resavamo sa krovnim gepekom koji inace moram da stavim zbog skija. Potrosnja mi je za zadnjih 18.000km koliko sam vec preso od oktobra na 8.2L/km. VSA sistem ili ti u prevodu ESP je besprekoran i uz pomoc njega i Goodyear guma UG8 sam celu zimu vozio po balkanskim gudurama i obisao sve zimske centre a da na lace nisam ni pomislio. U samom enterijeru se mogu naci neke mane ali to je minorno u odnosu na druge kvalitete. Npr. muzicki sistem sa 10 zvucnika je retka ptica u ovoj klasi i kod drugih toga nema ni za doplatu sto sa odlicnom zvucnom izolacijom vam daje utisak da sedite u koncertnoj sali. Sto se tice cene ona jeste otisla na gore u odnosu na oktobar kada sam je ja kupio ali je to rezultat odnosa Jena prema Euro jer se ovaj auto ipak pravi u Japanu! Tako da ne mozemo samo kriviti distributera. Sve u svemu ovo je auto za svaku preporuku i to je to!

Bojan

pre 12 godina

Prosle godine sam dugo razmisljao koje auto da kupim.. i accord je tu bio u opciji, ali sam na kraju uzeo civica. Mnogi ovdje govore o unutrasnjosti accorda. Meni je jedan od razloga za civic bila upravo ta unutrasnjost, za koju smatram da ima bolje odradjenu od accorda (za ovaj najnoviji, to vec ne znam). Sto se tice prostora unutra, tu su negdje, a civic ima dosta bolji, pristupacniji i najveci u klasi prtljaznik uz dimenzije gradskog automobila.

Moron

pre 12 godina

Djole, 14. mart 2012 14:18)
1. Nemam 18 godina. Znatno više.
2. Kada ti bord pokaže da troši 9,6, to je uvek više ( ne zovu ga džaba blesimetar ), meni PSA laže 5-6%
3. Meni PSA ( 308 SW ) na 62.000 km potrošio prosečno 5,5 dizela ( ne po bordu, već stvarno, a bord prosek brzine je oko 35-36km/h, ako se dobro sećam, jer se on „poništava“ svakih 10.000 km, pa to treba pisati i računati ). Znači, na 100.000 km potrošim od tebe manje jedno 4-5.000 litara goriva ( zavisno koliko ti bord laže ), a to je veoma „lep novac“.
4. Priznajem, accord je predivan, vozio sam i jako bih, jako voleo da ga imam. Bez zezanja, umirem od želje da ga imam, ali ... možda jednom
5. Iskren pozdrav

LAX

pre 12 godina

1.Samo da znate sa ovim cenama goriva, koje će nažalost samo ići gore, voziti naročito po Beogradu, Hondu Accord 2,0 benzinca je čist luksuz. Ovaj auto, vozio ga je moj komšija troši NE ISPOD 10 LITARA po gradu, a sa kreni stani i puno više. Zato nemojte da tvrdite iz ne znam kojih razloga da je potrošnja niža.
2. Za gore navedeni novac ima puno boljih opcija za kupovinu auta. Naprimer Škoda Superb 170 ks TDI elagance (znači Full kompletno) košta manje a bolji je auto po svim parametrima izuzev spoljnog izgleda, jer je Accord lepši (bar po meni), ako je to nekom najvažnije prilikom odabira automobila.

moze bit´ al ne mora!

pre 12 godina

ne osporavam accorda,ali je neko napisao da kvalitet enterijera moze sa bmw-om i audijem da se poredi.ne moze.definitivno ne moze.na sajmu sam sedeo u accordu.dobar auto,ali finish unutra nije to sto se ocekuje za taj novac,ali dobro.ko voli hondu,nece mu smetati.inace dobar automobil,pouzdan i lep.stvar ukusa,a i dobru opremu nudi.sve u svemu ok.

Бојан

pre 12 godina

Проблем са јапанским аутомобилима у Европи у протеклих пар година огледа се у следећем:
1) високе и комплексне баријере које ЕУ прави за стране произвођаче
2) последично високи трошкови царина и различитих квази-пореза који страним произвођачима јако отежавају пласман аутомобила, финансирање мреже одржавања и поштовање хиљада прописа од којих су многи неразумни (строги протекционизам)
3) финансинјска криза у ЕУ, слабљење евра и тиме поскупљивање робе произведене у иностранству
4) опадање конкурентности јапанске индустрије, које се дешава из више разлога.. нпр висок дуг привреде, дефлација, старење становништва и демографски проблеми, природне катастрофе

Aleksandar

pre 12 godina

Pre dve godine sam pazario nov auto, koji nažalost nije bio Honda accord! Tada je na sajmu koštala 20 300evra za osnovni model što je bio apsolutni best buy i klasi! Moja ideja je bila da uzmem neki kredit lizing pušing u kooperaciji sa mojom i uštedjevinom moga sina i nekako pazarimo akorda, medjutim kako mi je sin već poprilično porastao i kupio sebi svoj auto, ja nisam imao dovoljno sredstava da izguram ovu investiviciju, pa sam ipak kupio manji i znatno jeftiniji auto! Iskreno auto ima neke svoje mane gepek pre svega, a i zadnja sedišta su mogla biti bolja, medjutim kako deca u poslednje vreme sama idu na more sa svojim društvom i kako retko kada putuje nas četvoro zajedno te mi stvari nisu smetale a očarao me dizajnom udobnošću i kvalitetom!
I danas svaki put kada ga vidim stani mi dah i onako osećam se tužno što ga nemam u vlasništvu!

Medjutim sadašnja cena od 24500 je preterana! ovakav identični auto (mada je ovaj iz texta kao neki sitan redizaj pretrpeo) je na sajmu pre dve godine koštao za 4200e manje i sigurno su i tad pre dve godine za tih 20300 fino zaradjivali na njemu. a sad na istom autu zarade 4200e više. Delta se frlja sa cenama za Hondu kako im se oće i to je ono osnovno što mi bode oči kod honde. Kada budu imali profesionalnijeg i boljeg zastupnika kome bude stalo da proda što veći broj primeraka o0nda će i honda postati popularniji brend a do tad će je imati samo oni koji uhvate neko sniženje i oni koji ne pitaju za cenu kada kupuju brand koji vole!

neko

pre 12 godina

Prethodna verzija Honde Akord je meni prelep auto, savrsene velicine, elegantan spolja i iznutra. Ovaj novi je nekako preveliki, ne narocito lep, vise nekako agresivniji a manje elegantan. Po meni nazadovanje u odnosu na prethodnu generaciju.

dzigi

pre 12 godina

Vozio sam prošli model, i benzinac i dizel. Jedina mi je zamerka bila veća potrošnja benzinca i što je vas napušta osećaj sigurnosti pri brzinama preko 150kmh. Kao da postaje lagan i da će svaki čas da se odlepi od puta. S druge strane, komforan je, prava krstarica za duže puteve.
Danas je malo drugačija situacija, konkurencija u D klasi je vrlo izjednačena, potrebno je probati racionalno dosta modela da bi se donela odluka. Akordu je minus preveliki dizel za Srbiju, no možda se jednog dana i to promeni.

Realan

pre 12 godina

Pa za ove pare u klasi ima i novi Passat, a da ne pominjem i veću Škodu Superb sa odličnom opremom i vrhunskim 1.8 TSI benzinskim motorom.

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

e stvarno, pa accord i superb uopste ne mogu da se porede.
kvalitet izrade superba je ocaj, sve krcka, koza je u minusu sa kvalitetom, toliko je tanka da se stice utisak da ce puci po savu ako se vrpoljis po sedistu. ima jos dosta stvari koje su jako lose i ne kvalitetne.
prostora imaaaaaa... gepek je jako upotrebljiv i velik i to je to.

ovaj accord sa 2.0 motorom zaista moze da trosi 8l po gradu(leto), samo ga treba nauciti voziti !!! preko zime mi je trosio 10-10.5l

tekst je odlican i realan !

Dejan L

pre 12 godina

0) preskupo održavanje, najskuplji servis, a limarski radovi (krilo, far, branik ukupno 130.000 din BEZ FARBANjA)
1) samo 3 motora, za najslabiji je preteška i troma, Accord mnoooogo troši, žedan je kao pustinja.
2) prtljažnik je nepravilnog oblika i sužava se od poklopca ka sedištu.
3) farban je ekološkim bojama, rastvorljivim u vodi, pa često dok perete ,boja ostaje na sundjeru.
4) Mazda 6 i Opel Insignija su unutra 5x kvalitetnije.
5) pogledajte strane blogove, baš ovaj poslednji Accord je imao problema sa menjačima!
6) od starog imena, ostala su jedino slova!

Momcilo

pre 12 godina

Stvarno izuzetan auto, nema sta, a verujem da nema razloga sa sumnjamo u pouzdanost. Ipak je to Honda. Jedino mi se cini da u toj cenovnoj klasi ima automobila koji bi me pre zaiteresovali, i za koje mislim da su bolja kupovina. Npr. Superb i Latitude, pa i Mondeo. Za 29.000 eur se mogu uzeti sa izuzetnim dizel motorima u vrhunskoj opremi. Bolje idu, manje trose, podjednako kvalitetno su uradjeni, a garantovano imaju i veci gepek. Kod Akorda sam jednom uzivo video prtljaznik, i to je razocaravajuce malo za toliki auto, vidi se i na jednoj od ovih slika. Naravno, za taj novac covek nikako ne moze da pogresi pri kupovini, samo kazem sta bih ja uzeo...

Moron

pre 12 godina

Predrag, 21. mart 2012 19:13

Pošto vidim da smo obijica „matore konjine“, da ti odgovorim.

Ponavljam, ja hondi accord ne sporim njene „kvalitete“ ( kao što su: 1/ odličan dizajn eksterijera, 2/ lep dizan eksterijera, 3/ solidan motor ( sa oko 10 ks/kg mase kola ), mada će nekima ostati večita dilema da li je bolje imati „klasičan“ atmosferski ili „savremen“ turbo motor, čiji je obrtni moment nešto o čemu atmosferac može samo da sanja ), 4/ dobre voze osobine ), ali nisam pristalica da se prećute i njene mane ( 1/ da je komfor pozadi na nivou vozila C segmenta, tj. jako jadan za limuzinu D klase, u koju pozadi može da lako udje i udobno se smesti samo elastična i oniska „balerina“, 2/ da u D segmentu postoje i bolji prtljažnici, mada ih ima i gorih, npr S60 i sl, 3/ da je „gutač goriva“ i dr. )

Ali, pričati to o vožnji accord-a po snegu, da uzbrdo „iza sebe ostavlja 4WD vozila“, meni je ( iskreno ) smešno, jer sam sa 4 WD vozilima koje sam ranije imao prešao oko 200.000 km, a „sada“ ( poslednjih oko 180.000 km ) vozim 2WD vozila i znam da šanse nema da u pravim zimskim ( planinskim ) uslovima sa 2 WD „iza sebe ostaviš“ 4WD ( pre će biti da on sa 4WD „prodje“, a 2WD ostane „ukopan“ ), osim ako te 4WD namerno „pusti“ ( bar sam ja kao 4WD vozač uvek puštao “napaljene“ 2 WD „trkače“.
Dakle, ako ti sa porodicom u kolima uspevaš da po snegu na Kopaonik stigneš za vreme koje kažeš, ja mogu samo da ti kažem da ja to ili slično sa mojom porodicom nikada ni u ludilu ne bih ni pokušao ( jer su oni moja porodica i sve moje na ovom svetu ). Razumem da accord može nekada da „ponese“ čoveka ( vozio sam S Type ), ali mislim da bi uvek trebalo da se zna „ko koga vozi“ ( čovek kola ili kola čoveka ) i da li za čoveka postoji nešto „svetije“ od njegove porodice ( za mene ne postoji ).

Ne mislim da su kola koja sada vozim neko čudo ( a još manje da su bolja od accord-a, svakako su od njega „niža klasa“, mada sa nešto više mesta za putnike pozadi i za prtljag ), ali, kada bih već danas „birao“ izmedju, recimo, „bazne“ skode superb 2.0 TDI od 170 ks u verziji pogona 4X4 i jednog „baznog“ accord-a benzinca ( pri čemu slično koštaju ), j a, kao porodičan čovek ( i „skijaš“ ), ni jednog trenutka ne bih imao dilemu ta bih uzeo.
Jer, za mene vozilo nije „stvar vizuelnog perfomansa“ ( gde accord dobija ), već, pre svega, „stvar funkcije“ ( a tu superb 4X4 dizel „pobedjuje“ ).
Pozdrav i sve najbolje

Marko

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi komentatori koji Akord (ili bilo kog "japanca") dizu u nebesa i naspram njega su svi "nemci" inferiorni. Da je to tako, onda bi Akord bio 30% skuplji od npr. BMW 3, a ne obrnuto. Automobili manje-vise kostaju onoliko koliko vrede.

vlad

pre 12 godina

Mirone po kom osnovu je akkord " 3/ da je „gutač goriva"

On je u klasi 2.0 benzinaca jedan od najštedljivijih motora, ovaj motor se može čak i sa dizelima meriti, naročito kada je reč o potrošnji na otvorenom. R serija hondinih motora u Acordu i Civicu su zaista štedljive mašine, to vam može posvedočiti svaki vozač novog acorda i civica 8gen.

Ove brojke koje pišu u textu, 9,1l po gradu, možda i zvuče kao reklama ali je to brojka koja redovno stoji na board compu kod mog drugara koji ovog akorda skoro uopšte ne vozi van bg-a. Ruku na srce on je vrlo pažljiv i štedljiv vozač i ne tera obrtaljku u crveno toliko često!


Što se tiče performansi na snage, jedna stvar je tu axiom - kvalitetna zimska guma! Ja sam prošle gume sajlom za vuču izvlačio drugaricinog SUV sa 4X4 pogonom sa parking, ne zato što je 2wd mnogo moćan nego zato što sam imao kvalitetnu zimsku gumu na pogonskim točkovima, a drugarica je na sva 4 pogonska točka imala letnju high performance gumu! Iz nekog razloga vozači 4X4 vozila misle da ima ne treba zimska guma za sneg zato što imaju takav pogon! Tako da je možda zato predrag ostavio neke 4x4 vozače iza sebe.

reptil

pre 12 godina

24500e za osnovni paket opreme?ford mondeo 1.6,ecoboost, 160ks kosta 21000e u najjacem paketu opreme i potuci ce ovaj accord u svakom pogledu.na srecu imam i jedan i drugi auto pa znam.

Danilo

pre 12 godina

Uvijek sam volio ovo auto. ima prelijep i sveden dizajn, ali nije bolje urađen unutra ni od Opela.
Nije mi jasno ko će da uzme pored sveg kvaliteta benz Accord pored Insigni-e dizel, Mazdu 6 dizel sa full opremom i aut mjenjačem. Oba brenda su u samom vrhu kvaliteta i kupe više nagrada po DEKRA standardima od Honde.
U CG je Honda pukla skroz, baš iz ovih razloga.
Obrni okreni njemci su zakon :)

gosha

pre 12 godina

kupiti polovna kola u nemackoj i "nova" kod nas nije isto. kod nas sve sto dodje je neka krs roba, roba sa greskom... kupio sam 2008 god toyotu Rav4 sa predjenih 17k, nikada hvala Bogu nisam imao problem. ni sa cim. sad je to auto preslo skoro 100000k ja sam i dalje zaljubljen u njega. kojeg sam god vlasnika istog modela koji je kupljen nov kod nas pitao kako je zadovoljan, ni jedan nije bio posebno inpresioniran, nasuprot. jos jedna stvar, burazer je kupio novog avensisa 2007. god. kod nas, i u toku garancije isao je 6,7 puta na servis, te sa ovim, te sa onim. oni su to kao nesto popravljali, medjutim garancija je istekla, problemi se nastavili. toliko...

Predrag

pre 12 godina

Odgovor na komentar od Moron

Kada sam napisao da nisam pomislio na lance ove zime onda je to tako a kada kazem zimski centri onda nisam mislo na Zlatibor jer to nikada bar ne za zadnjih 40 godina koliko je dugo moje skijasko iskustvo i nije bila destinacija skijasa vec na Jahorinu, Kop, Bansko gde je ova honda izlazila bez po muke tako da su me neki sa 4WD gledali u ledja. Npr. centar Kraljeva do Kopa - Suncani vrhovi 1h33min preko Josanicke Banje - ako je ko isao tim putem onda zna kakav je isti i da bi se postiglo to vreme po snegom pokrivenom putu ukupne duzine od cc90km mora voziti zadnjih 24km serpentina isto brzo kao i ostakak puta. Inace auto je bio pun, a rezultat je jos nekoliko puta ponovljen i to tokom Februara u toku vanredne situacije - tako da nije slucajnost. Inace sto se tice komentara za zadnja sedista i voljenje svoje dece - recicu samo to da moja porodica sasvim lepo staje i neoskudeva u prostoru i ako smo svi visoki tako da mislim da preterujete - tacno je da PSA 307/308 ima vise mesta ali taj auto sam vozio pre 10-tak goidna u SW verziji kada mi je trebalo da se upakuju decija kolica i slicno sada mi treba siguran i pouzdan auto sto accord jeste.

Informisan

pre 12 godina

@ Djordje NS

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.

vlada

pre 12 godina

Miron, MironE je vokativ od Miron, zato sam te tako oslovio.

Ja samo ne želim da širiš dezinformacije o autu, ko pročita tvov komentar reko bi da accord troši 20l na 100km.
S druge dve stavke se apsolutno slažem, sve što si rekao je tačno! Skandalozno malo prostora za noge putnika pozadi i nepravilan oblik gepeka i mala zapremina prtljažnika su teško oprostive mane u D segmentu! daleko od toga da je auto bez mane, ali ima i puno vrlina. Na kraju krajeva nisi pročitao moj prethodni komentar:

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!
(vlada, 16. mart 2012 02:06)

Moron

pre 12 godina

Predrag
Ja sam takodje „porodični skijaš“ i razumem o kakvom „krovnom koferu“ pričaš, ali se ne bih složio sa tobom da ćeš sa ovom hondom bez lanaca na pogonskim točkovima da u pravim „zimskim uslovima“ dodješ do nekog ski centra. Možda do podnožja Tornika, ali samo ako si već na Zlatiboru... Dakle, u tom smislu ne treba preterivati i u nebesa dizati bilo koje 2WD vozilo ( pa ni accord i to bez obzira koje zimske gume na njega staviš ).
Takodje, po pitanju prostora za putnike pozadi mislim da treba biti realan, odnosno, da postoji MNOGO vozila D segmenta koja su u tome bolja od accorda, a što je i lako biti, jer je accord u tom smislu prosto zaista slab i očajan.
Prljažnik mu je i ok, ali samo pod uslovom da prevoziš neku rinfuznu robu ili, pak, manji broj manjih kofera ili torbi. Dakle, i u toj kategoriji ima dosta boljih vozila D segmenta.
Uključujući ostale osobine accord-a, sve zajedno uopšte ne znači da je accord loše vozilo, ali mislim da ne treba preterivati sa „superlativima“.
Meni je jako lep, predmet „dečačke želje“, ali ga, kao porodičan čovek, smatram „porodičnim vozilom za ljude bez porodice“ ili vozilom za ljude koji, mada to ekonomski očigledno mogu, baš i ne drže do „potrebnog životnog prostora“ za svoju decu ( tj. za putnike pozadi ). A ja moju decu jako, jako mnogo volim i zato svoju porodicu objektivno ne mogu da smislim u postojećem accordu, niti sledstveno tome sebe kao njegovog vlasnika. Što sve opet ne znači da si ti pogrešio što si ga kupio.

vlada

pre 12 godina

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!

Moron

pre 12 godina

vlad, 22. mart 2012 17:35
Nisam ja "Мirone", već "Moron", nešto kao oznaka "psiho-profila". Izvinjavam se svima što sam se drznuo da ( pored reči "hvale" ) kažem i reči kritike na račun accord-a.
Verovatno je zavist u pitanju ( šta bi drugo ), pošto to vozilo ( izgleda ) zapravo nikakvih mana nema.

Vlado nk

pre 9 godina

Mana je skucena zadnja klupa, cijena je paprena....Auto je lijep i zasigurno kvalitetan, ne trosi previse...E sad, puno bolji auto ,a isto kosta, alo ne i manje Hyandai Sonata !!!! Imate je u kozi, dizel, kvalitet auta je Fantastican, takdi je u Njemackoj...Tako da ova Honda gubi svaki smisao pored Sonate....

Sloba_S

pre 12 godina

Zaista sjajan auto, praktično bez mane, posebno verzija sa jačim motorom - u klasi do 30.000 pravi best buy. Imao sam tu srecu da ga provozam par stotina km prosle god, naravno malo stariji model, i osecaj je fenomenalan. Auto je više nego odličan (za ovaj cenovni rang), uživanje u vožnji maksimalno, oprema sjajna, jedino smatram da je u istoj klasi Ford Mondeo u blagoj prednosti, pre svega zbog više sportske krvi u sebi ili pre svega ovo čudovište koje sam pazario pre godinu dana - link: http://www.superauto.rs/index.php?view=magazine_detail&type=testovi&id=518
Za one koji su spremni da odvoje 30k EUR ova trojka je po meni savršen izbor. Usput voleo bih da provozam i novi Peugeot 508, dizajn je strava. Odličan test.

Marko

pre 12 godina

@SashaNS

Pre malo "proguglaj", pa onda komentarisi... I vazi se samo rubrika "vozili smo".
Evo sta kaze google:
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2009&mm=01&nav_id=341439
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=450909
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2011&mm=01&nav_id=485462

Akord je dobar onoliko koliko kosta, da je bolji kostao bi vise. Spada u neku sredinu...

Mirko nemirko

pre 12 godina

Ovo je sasvim prosečan auto u klasi. Ničim ne odskače od npr Mazde 6, Passata, Superba i sl.

Očekujem da se oglase u komentarima vlasnici Honde sa navodima tipa:

Imam Hondu iz '94. godine, menjao sam samo ratkapne i to samo zato što su mi ukrali. Još imam gume, metlice brisača i sve sijalice iz prve ugradnje a na servis nikada nisam išao jer se ne kvari ;-)

Ili, imam Hondu, 1.4 ili 1.8, ide kao luda, kida, ubrzava, extra je za vožnju a troši 3 litra u gradu ;-)

Naravno da je Honda zmaj za vožnju ako ste pre toga vozili rikšu ili kolica iz supermarketa...ali posle vožnje konkurencije kao npr novih-aktuelnih modela BMW-a, zaključak da je Honda dobra za vožnju, bio bi smešan.

Accord je sa ovim motorom podmotorizovan, odaje utisak u običnoj vožnji da je trom i težak. Ko još želi limuzinu da tera u sulude obrtaje a da pritom na raspolaganju ima "čitavih" 156 ks na 1.5 tonu mase?!? Pa nisu ovo 90-e.
Materijali u unutrašnjosti nisu kvalitetni, posebno deo oko menjača (autor teksta nije u pravu - ili nikada nije seo u novi A4) nego su samo kvalitetno i precizno uklopljeni kao i kod svakog "japanca".

Hondu je sjajna ali tek u varijantama Type S ili Type R. Ostalo su samo prevozna sredstva.
Nigde u svetu ne može da parira po imidžu, kvalitetu i vožnji modelima C klasa, BMW 3, A4.

Samo je u Srbiji Honda predmet želje i obožavanja , a da nije Type R, jer type R su svuda traženi kod poznavaoca, a to samo govori koliko su ljudi u Srbiji neobavešteni i bez iskustva u automobilizmu.

Laza

pre 12 godina

Vozio sam ovaj auto i mogu da kazem da je sasvim prosecan, kao i Avensis. Aposlutno su slabiji od nemacke konkurencije, ovde ih jak marketing prodajnih kuca favorizuje, ali daleko je to od stvarnosti. Passat, Superb, Mondeo, Peugeot 508, Laguna...svi su mnogo tisi(neuporedivo tisi na autoputu), prijatniji za voznju, kvalitetnije uradjeni i snazniji na manjem broju obrtaja, i naravno-sa savremnenijim motorima. Izvlacenje 150ks iz 2.000kubika je nekada davno postavljen standard, bmw 520i iz davne '95.je imao 150ks, a vec je proslo 17 godina od tada. Da li treba jos neki dokaz? Toyota Avensis ima dizel motor od 2.000 kubika i samo jadnih i bednih 126ks, konkurencija sa pripadajucim godistem ima 160-190ks. Nije dovoljan dokaz japanske nekonkurentnosti? BMW 320d iz 2002.god ima 150ks, Avensis 2011.-samo 126ks!

Dejan L

pre 12 godina

0) preskupo održavanje, najskuplji servis, a limarski radovi (krilo, far, branik ukupno 130.000 din BEZ FARBANjA)
1) samo 3 motora, za najslabiji je preteška i troma, Accord mnoooogo troši, žedan je kao pustinja.
2) prtljažnik je nepravilnog oblika i sužava se od poklopca ka sedištu.
3) farban je ekološkim bojama, rastvorljivim u vodi, pa često dok perete ,boja ostaje na sundjeru.
4) Mazda 6 i Opel Insignija su unutra 5x kvalitetnije.
5) pogledajte strane blogove, baš ovaj poslednji Accord je imao problema sa menjačima!
6) od starog imena, ostala su jedino slova!

reptil

pre 12 godina

24500e za osnovni paket opreme?ford mondeo 1.6,ecoboost, 160ks kosta 21000e u najjacem paketu opreme i potuci ce ovaj accord u svakom pogledu.na srecu imam i jedan i drugi auto pa znam.

Danilo

pre 12 godina

Uvijek sam volio ovo auto. ima prelijep i sveden dizajn, ali nije bolje urađen unutra ni od Opela.
Nije mi jasno ko će da uzme pored sveg kvaliteta benz Accord pored Insigni-e dizel, Mazdu 6 dizel sa full opremom i aut mjenjačem. Oba brenda su u samom vrhu kvaliteta i kupe više nagrada po DEKRA standardima od Honde.
U CG je Honda pukla skroz, baš iz ovih razloga.
Obrni okreni njemci su zakon :)

Marko

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi komentatori koji Akord (ili bilo kog "japanca") dizu u nebesa i naspram njega su svi "nemci" inferiorni. Da je to tako, onda bi Akord bio 30% skuplji od npr. BMW 3, a ne obrnuto. Automobili manje-vise kostaju onoliko koliko vrede.

Vlado nk

pre 9 godina

Mana je skucena zadnja klupa, cijena je paprena....Auto je lijep i zasigurno kvalitetan, ne trosi previse...E sad, puno bolji auto ,a isto kosta, alo ne i manje Hyandai Sonata !!!! Imate je u kozi, dizel, kvalitet auta je Fantastican, takdi je u Njemackoj...Tako da ova Honda gubi svaki smisao pored Sonate....

Realan

pre 12 godina

Pa za ove pare u klasi ima i novi Passat, a da ne pominjem i veću Škodu Superb sa odličnom opremom i vrhunskim 1.8 TSI benzinskim motorom.

Honda_juce, danas, sutra

pre 12 godina

Ovo je super, ovoliko komentara za jedan "obicni japanski auto"! Samo kratki komentar , imam accord, model prije ovoga, 2007.g, "samo" 155KS , naravno benzinac. Znate sta je exstaza? E to vam je kad vozim po "Autobahn-u", nema ogranicenja, a cesta malo krivudava... i onda ja fino sa 200-210 km/h obilazim BMW-petice i ostalo njemacko drustvo... jos mi se nije dogodilo da me je neko po krivnama obisao.Kad je sve ravno ko tepsija, onda su oni "glavni". Toliko i pozdrav iz Nürnberga

LOX

pre 12 godina

Vozio sam skoro novu Hondu, prodao sam je i kupio drugi auto. Prvo troši gorivo, prosto guta, zatim servis na 10000,delovi skupi, troma je na ubrzanjima u poredjenju sa dizelom koji sam kupio i pritom je tvrda. Auto lep spolja, plastičan unutra sa prilično neupotrebljivim prtljažnikom. Auto je odličan da se razumemo ali ima dosta boljih opcija za kupovinu kada se uz sve gore navedeno uzme i cena u obzir.

Zoran

pre 12 godina

Onaj ko napiše da je Accord porodičan auto verovatno nikad nije zavirio u njegovr prtljažnik. Pošto imam troje dece, kad sam kupovao auto (u opciji su bili Mondeo, MAzda 6, Accord, Insignia) prvo sam gledao prtljažnik pa onda sve ostalo. Honda je prva ispala, katastrofa od malog i nefunkcionalnog prtljažnika u tolikoj limuzini. Na kraju uzeo Insigniu sa 5 vrata i nema brige oko pakovanja u 540 L.

Informisan

pre 12 godina

@ Djordje NS

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.

neko

pre 12 godina

Prethodna verzija Honde Akord je meni prelep auto, savrsene velicine, elegantan spolja i iznutra. Ovaj novi je nekako preveliki, ne narocito lep, vise nekako agresivniji a manje elegantan. Po meni nazadovanje u odnosu na prethodnu generaciju.

LAX

pre 12 godina

1.Samo da znate sa ovim cenama goriva, koje će nažalost samo ići gore, voziti naročito po Beogradu, Hondu Accord 2,0 benzinca je čist luksuz. Ovaj auto, vozio ga je moj komšija troši NE ISPOD 10 LITARA po gradu, a sa kreni stani i puno više. Zato nemojte da tvrdite iz ne znam kojih razloga da je potrošnja niža.
2. Za gore navedeni novac ima puno boljih opcija za kupovinu auta. Naprimer Škoda Superb 170 ks TDI elagance (znači Full kompletno) košta manje a bolji je auto po svim parametrima izuzev spoljnog izgleda, jer je Accord lepši (bar po meni), ako je to nekom najvažnije prilikom odabira automobila.

Djordje NS

pre 12 godina

Čitam ovde komentare kojekakvih "poznavalaca" automobila i jedino što se nameće je da svi zajedno voze neke krševe iz 90-ih godina i leče svoje komplekse komentarišući automobil koji će voziti možda tek onda kad on bude star koliko su stare njihove sadašnje "limuzine".
Kupio sam Hondu Accord 2.0 PE Executive (full oprema) i malo je reći da sam prezadovoljan. Reći takve gluposti kao što su neki rekli da mnooogooo troši je idiotizam jer u svim režimima vožnje prosek je 8.6 l/100km za automobil od 1.5 tonu je ništa. Kvalitet kože i enterijera je vrhunski i ništa nije bolje u Mercedesu ili Audi-ju... Kaže jedan od gore pomenutih da je tvrd za vožnju, pa ti druže nisi ni video ovaj auto a kamoli da si ga vozio. Hvališ Nemačke automobile po šablonu (nesumnjivo da su dokazanog kvaliteta ali preskupi) a ne sa stanovišta upoređivanja.
Kad sam odlučivao koji automobil da kupim mnoge sam probao i testirao (Mercedes C klase, Mazda 6, Audi A4, Toyota Avensis, Opel Insignia...) ali Accord ih je u mnogim stvarima zasenio, negde je cena i paket opreme koji je mnogo siromašniji bila presudna stvar, negde komfor, ali Honda je već duže od 10 godina BEST BUY u svom D segmentu... Informišite se malo pre nego počnete da sudite o "konju kojeg niste jahali"...

Zagreb

pre 12 godina

Vozim accordicu već pet godina. Nabubao sam s njom oko 200 000 km. Bez ijednog kvara, čak i najmanjeg. Prvi puta mi je sijalica svijetla pregorila na 110 000, sve na njoj radi kao i prvi dan,auto je tih kao i prvi dan, u njemu se išlo na utakmice u Portugal i Andoru, Švedsku, seoskim putevima na roštilje, redovito ga vrtim u crveno i danas, nisam lik koji pati od lickanja i čuvanja auta. Nije on mene kupio nego ja njega, to mi je deviza... Vozio sam ranije nabrijane audije, mercedes, bmw ali sa ovim autom sam tek shvatio što znači kvaliteta iz Japana! Ako ne vjerujete, eto otvoreno molim sve one koji su vozili Accordicu da se jave ako imaju ijednu primjedbu na kvalitetu ili trajnost...
Siguran sam stoga da nikada više neću voziti ništa drugo osim Honde pa stoga tijekom idućeg tjedna uplačujem novu (u Hrvatskoj je znatno skuplja pa košta oko 30 000 eura). Ako ništa drugo, znam da ću opet biti u sigurnom i isplativom auto do 2015 ili i dalje u buducnost...

Marko

pre 12 godina

@SashaNS

Pre malo "proguglaj", pa onda komentarisi... I vazi se samo rubrika "vozili smo".
Evo sta kaze google:
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2009&mm=01&nav_id=341439
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=450909
http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2011&mm=01&nav_id=485462

Akord je dobar onoliko koliko kosta, da je bolji kostao bi vise. Spada u neku sredinu...

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

evo jedno trogodisnje iskustvo sa ovim automobilom.

auto je FENOMENALAN, iskrena preporuka ozbiljnim ljudima sa porodicom
kojima je u sustini najvaznija pouzdanost.

redovan servis je 11k din, preporuka je da se radi na 10k km a moze i na vise! po gradu(BG) mi je prosek za celo leto bio 8l, znaci variralo je od 7,4 do 8,4l, ibarska 5l, auto put 7l pun auto, klima ON, brzina 120kmh. bord oce da slaze za 0.1l. samo da dodam da za ove 3 god neprestano kontrolisem potrosnju goriva !
u pocetku sam ga bas cepao, nervozna voznja, cesto se islo u crvano, trkao se sa svim i svakim, potrosnja nikad nije presla 12l.
brzina se u njemu ne oseca. 160kmh je taman krstareca brzina za prosecnog coveka.
kazu ljudi tvrd, pa ako sednete iz neke francuske pihtije u hondu naravno da cete osetiti razliku. auto je neverovatno stabilan, precizan, ostar.

moze se ponekad uciniti da je trom, ko je vozio auto sa turbo motorom sigurno ce to primetiti, ali momenta ima sasvim dovoljno za normalnu voznju pa i malo zustriju(pricam o donjem broju obrtaja), u srednjem i visokom broju obrtaja je vec divlji ;)

iz iskustva, ima 3 puta kvalitetniju unutrasnjost od pasata B6, takodje i od superba 2011 koji je bio u full opremi sa kozom, takodje i od bmw-a e90, audi je isto sto i vw tako da....sa meckom nemam iskustva u toj klasi.

pored svog mog iskustva sa automobilima imao sam priliku da pricam i sa covekom koji drzi slep sluzbu vec 15god... ja definitivno vise ne sedam u nemacki auto.

Zagrebcan

pre 12 godina

(Mirko nemirko, 14. mart 2012 10:24)

Evo ja sam vozio novi A4, bmw serije 3 i probao sam superbicu. Dobri su, čak izvrsni ali po principu uloženo-dobiveno nisu ni blizu Accord 2.4 Executive koju planiram kupiti. Možda je završna izrada bolja kod Audija ili BMW-a, vjerojatno je cijena superbice povoljnija, motori su moguće jači ali na osnovu iskustava iz prošlosti biram Hondu. Osim toga, uspoređivati vozače Honde sa ljudima koji su na razini vozača kolica iz samoposluživanja je neprimjereno. nekako mi se čini da ti frende voziš neku Lagunu iz 2005 ili citroen pa ti pljuvanje nečega što nisi vozio čini sasvim ugodnim za dnevno liječenje kompleksa...

NeoM

pre 12 godina

@Mirko Nemirko Poenta tvog komentara je sta? To sto pricas kako su a4, c klasa i 3-ka mnogo bolje od Akorda aposolutno nije tacno. Jedino sto je istina je ta prica oko imidza, ali u Srbiji je o tome deklasirano pricati. Ovaj Akord je u Americi Acura TSX i mehanicki nista nije losiji od a4 ili c klase, a i kvalitetniji je sigurno. To ne kazem ja, kazu statistike. Za oko 33000 evra koliko kosta full Akord 2,4 automatik, mozes da kupis base model pomenute trojke i da uzivas u imidzu znacke bez xenon farova, koznih sedista i ostalih stvari koje su obavezne za premium segment. Inace ta trojka sa 2.0 dizel motorima i base opremom su krajnje skromni automobili danas, pa ne vidim poentu kupovati ih takve. Ostaje ti samo znacka za ego...

gosha

pre 12 godina

kupiti polovna kola u nemackoj i "nova" kod nas nije isto. kod nas sve sto dodje je neka krs roba, roba sa greskom... kupio sam 2008 god toyotu Rav4 sa predjenih 17k, nikada hvala Bogu nisam imao problem. ni sa cim. sad je to auto preslo skoro 100000k ja sam i dalje zaljubljen u njega. kojeg sam god vlasnika istog modela koji je kupljen nov kod nas pitao kako je zadovoljan, ni jedan nije bio posebno inpresioniran, nasuprot. jos jedna stvar, burazer je kupio novog avensisa 2007. god. kod nas, i u toku garancije isao je 6,7 puta na servis, te sa ovim, te sa onim. oni su to kao nesto popravljali, medjutim garancija je istekla, problemi se nastavili. toliko...

vlada

pre 12 godina

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!

SashaNS

pre 12 godina

Postovani poznavaoci automobila,

Ne kaze nas narod da se za dobrim konjem dize velika prasina. pogledajte na istom ovom sajtu koliko je ostavljeno komentara za novi Audi Q5 (5 kom), za novi BMW 3 (15kom) i za novi GOLF GTI (18 kom) a pogledajte koliko je Vas vec komentarisalo, u sustini stari Accord. (na francuze i koreance i ne ostavljate komentare)
Nadam se da Vam je jasna ova poruka. I prethodni i ovaj, nazovimo Novi Accord je definitivno predmet zelja svih Vas:)

Ponosni vlasnik HONDE

Sloba_S

pre 12 godina

Zaista sjajan auto, praktično bez mane, posebno verzija sa jačim motorom - u klasi do 30.000 pravi best buy. Imao sam tu srecu da ga provozam par stotina km prosle god, naravno malo stariji model, i osecaj je fenomenalan. Auto je više nego odličan (za ovaj cenovni rang), uživanje u vožnji maksimalno, oprema sjajna, jedino smatram da je u istoj klasi Ford Mondeo u blagoj prednosti, pre svega zbog više sportske krvi u sebi ili pre svega ovo čudovište koje sam pazario pre godinu dana - link: http://www.superauto.rs/index.php?view=magazine_detail&type=testovi&id=518
Za one koji su spremni da odvoje 30k EUR ova trojka je po meni savršen izbor. Usput voleo bih da provozam i novi Peugeot 508, dizajn je strava. Odličan test.

Moron

pre 12 godina

Predrag
Ja sam takodje „porodični skijaš“ i razumem o kakvom „krovnom koferu“ pričaš, ali se ne bih složio sa tobom da ćeš sa ovom hondom bez lanaca na pogonskim točkovima da u pravim „zimskim uslovima“ dodješ do nekog ski centra. Možda do podnožja Tornika, ali samo ako si već na Zlatiboru... Dakle, u tom smislu ne treba preterivati i u nebesa dizati bilo koje 2WD vozilo ( pa ni accord i to bez obzira koje zimske gume na njega staviš ).
Takodje, po pitanju prostora za putnike pozadi mislim da treba biti realan, odnosno, da postoji MNOGO vozila D segmenta koja su u tome bolja od accorda, a što je i lako biti, jer je accord u tom smislu prosto zaista slab i očajan.
Prljažnik mu je i ok, ali samo pod uslovom da prevoziš neku rinfuznu robu ili, pak, manji broj manjih kofera ili torbi. Dakle, i u toj kategoriji ima dosta boljih vozila D segmenta.
Uključujući ostale osobine accord-a, sve zajedno uopšte ne znači da je accord loše vozilo, ali mislim da ne treba preterivati sa „superlativima“.
Meni je jako lep, predmet „dečačke želje“, ali ga, kao porodičan čovek, smatram „porodičnim vozilom za ljude bez porodice“ ili vozilom za ljude koji, mada to ekonomski očigledno mogu, baš i ne drže do „potrebnog životnog prostora“ za svoju decu ( tj. za putnike pozadi ). A ja moju decu jako, jako mnogo volim i zato svoju porodicu objektivno ne mogu da smislim u postojećem accordu, niti sledstveno tome sebe kao njegovog vlasnika. Što sve opet ne znači da si ti pogrešio što si ga kupio.

Stranac

pre 12 godina

Vozim Accord TypeS (to je verzija u sličnoj opremi).

Ova cena od preko 29k evra je smešno visoka. Ja sam moj Accord pre 6 godina skoro 20% manje (u istom salonu, da ne bude zabune).

Honda čini istu grešku kao svojevremeno Toyota - pomislila je da je napravila isti auto kao BMW (u slučaju Toyote, kao Audi) i onda pumpa cenu. Stvar je u tome što čak ni ja (kao zadovoljan vozač Accorda koji mu za puno kiloemtara nije pronašao ni jednu ozbiljnu manu) neću kupiti novi Accord. Za 10-15% više para pre bih kupio novu 3-ku...

Mislim da rezultati prodaje Accorda (učešće na tržištu, čak ne total prodatih komada) veoma potvrđuju ovo što pričam. Accord u vrhunskoj opremi nema tržište za preko 25k Eur.

accord 2009 2.0l

pre 12 godina

e stvarno, pa accord i superb uopste ne mogu da se porede.
kvalitet izrade superba je ocaj, sve krcka, koza je u minusu sa kvalitetom, toliko je tanka da se stice utisak da ce puci po savu ako se vrpoljis po sedistu. ima jos dosta stvari koje su jako lose i ne kvalitetne.
prostora imaaaaaa... gepek je jako upotrebljiv i velik i to je to.

ovaj accord sa 2.0 motorom zaista moze da trosi 8l po gradu(leto), samo ga treba nauciti voziti !!! preko zime mi je trosio 10-10.5l

tekst je odlican i realan !

Moron

pre 12 godina

vlad, 22. mart 2012 17:35
Nisam ja "Мirone", već "Moron", nešto kao oznaka "psiho-profila". Izvinjavam se svima što sam se drznuo da ( pored reči "hvale" ) kažem i reči kritike na račun accord-a.
Verovatno je zavist u pitanju ( šta bi drugo ), pošto to vozilo ( izgleda ) zapravo nikakvih mana nema.

DR

pre 12 godina

Vozim novog Accord-a iz 2008 2,2 i-DTEC Executive i prezadovoljan sam. Kupio sam ga 3 godine starog prosle godine u Nemackoj za 14.000, sa putem i carinom me je izasao 18.000eur. Za nekoga mozda zvuci mnogo, ali to sto dobijate za te pare je nestvarno. Sve od opreme sto se moze zamisliti. Koza, navigacija, senzori napred/nazad, kamera za voznju unazad i parkiranje, premium muzika. Ugodnost, kvalitet izrade, ubrzanje, osecaj sigurnosti. Odrzavanje se svodi na promenu ulja i filtera, bukvalno. Za Srbiju jedina zamerka tih 2200 kubika i duplo veca registracija, ali verujte vredi svaki cent. Super zadovoljan vlasnik, za svaku preporuku!

Moron

pre 12 godina

Predrag, 21. mart 2012 19:13

Pošto vidim da smo obijica „matore konjine“, da ti odgovorim.

Ponavljam, ja hondi accord ne sporim njene „kvalitete“ ( kao što su: 1/ odličan dizajn eksterijera, 2/ lep dizan eksterijera, 3/ solidan motor ( sa oko 10 ks/kg mase kola ), mada će nekima ostati večita dilema da li je bolje imati „klasičan“ atmosferski ili „savremen“ turbo motor, čiji je obrtni moment nešto o čemu atmosferac može samo da sanja ), 4/ dobre voze osobine ), ali nisam pristalica da se prećute i njene mane ( 1/ da je komfor pozadi na nivou vozila C segmenta, tj. jako jadan za limuzinu D klase, u koju pozadi može da lako udje i udobno se smesti samo elastična i oniska „balerina“, 2/ da u D segmentu postoje i bolji prtljažnici, mada ih ima i gorih, npr S60 i sl, 3/ da je „gutač goriva“ i dr. )

Ali, pričati to o vožnji accord-a po snegu, da uzbrdo „iza sebe ostavlja 4WD vozila“, meni je ( iskreno ) smešno, jer sam sa 4 WD vozilima koje sam ranije imao prešao oko 200.000 km, a „sada“ ( poslednjih oko 180.000 km ) vozim 2WD vozila i znam da šanse nema da u pravim zimskim ( planinskim ) uslovima sa 2 WD „iza sebe ostaviš“ 4WD ( pre će biti da on sa 4WD „prodje“, a 2WD ostane „ukopan“ ), osim ako te 4WD namerno „pusti“ ( bar sam ja kao 4WD vozač uvek puštao “napaljene“ 2 WD „trkače“.
Dakle, ako ti sa porodicom u kolima uspevaš da po snegu na Kopaonik stigneš za vreme koje kažeš, ja mogu samo da ti kažem da ja to ili slično sa mojom porodicom nikada ni u ludilu ne bih ni pokušao ( jer su oni moja porodica i sve moje na ovom svetu ). Razumem da accord može nekada da „ponese“ čoveka ( vozio sam S Type ), ali mislim da bi uvek trebalo da se zna „ko koga vozi“ ( čovek kola ili kola čoveka ) i da li za čoveka postoji nešto „svetije“ od njegove porodice ( za mene ne postoji ).

Ne mislim da su kola koja sada vozim neko čudo ( a još manje da su bolja od accord-a, svakako su od njega „niža klasa“, mada sa nešto više mesta za putnike pozadi i za prtljag ), ali, kada bih već danas „birao“ izmedju, recimo, „bazne“ skode superb 2.0 TDI od 170 ks u verziji pogona 4X4 i jednog „baznog“ accord-a benzinca ( pri čemu slično koštaju ), j a, kao porodičan čovek ( i „skijaš“ ), ni jednog trenutka ne bih imao dilemu ta bih uzeo.
Jer, za mene vozilo nije „stvar vizuelnog perfomansa“ ( gde accord dobija ), već, pre svega, „stvar funkcije“ ( a tu superb 4X4 dizel „pobedjuje“ ).
Pozdrav i sve najbolje

Bane

pre 12 godina

Ovaj auto place za nekim 3.0 benzincem i za zadnjim pogonom. Sve na njemu bi u tom slucaju bilo malo poboljsano (vesanje,kocnice i sl.) i bio bi verovatno best buy u toj klasi do 30k evra. E sad,sto mi nemamo pare,to je drugo...

maxx

pre 12 godina

ovaj odgovor je za Mirkanemirka

mozemo onda da konstatujemo da je ovaj accord zapravo los auto za voznju,a?

i odakle vam ideja da ovo nisu 90te?..:)...nisu samo u terminilosko-brojcanom smislu,ali vecina ostalih stvari sve vise i vise podseca na 90te godine.....to naravno ukljucuje divljanje po putevima...

inace,zasto uopste imate potrebu da poredite accorda sa BMW-om i Audijem?.....koliko oni kostaju i da li su ista cenovna kategorija?...a i zapitajte se koliko je bolji neki Ferari od BMW-a i Audija....a onda tako stignite do nekog spejs satla i dok se vi zanimate time,ljubitelji dobrih automobila i fantasticnog osecaja u voznji ce uzivati u ovom accordu..:)

uzdravlje!

uzdravlje :)

Momcilo

pre 12 godina

Stvarno izuzetan auto, nema sta, a verujem da nema razloga sa sumnjamo u pouzdanost. Ipak je to Honda. Jedino mi se cini da u toj cenovnoj klasi ima automobila koji bi me pre zaiteresovali, i za koje mislim da su bolja kupovina. Npr. Superb i Latitude, pa i Mondeo. Za 29.000 eur se mogu uzeti sa izuzetnim dizel motorima u vrhunskoj opremi. Bolje idu, manje trose, podjednako kvalitetno su uradjeni, a garantovano imaju i veci gepek. Kod Akorda sam jednom uzivo video prtljaznik, i to je razocaravajuce malo za toliki auto, vidi se i na jednoj od ovih slika. Naravno, za taj novac covek nikako ne moze da pogresi pri kupovini, samo kazem sta bih ja uzeo...

ex gospodar prstenova

pre 12 godina

@Mirko nemirko

Imao sam priliku upravo da iz svog A4(2009 godište , ja prvi vlasnik , avant sa 140KS) sednem u komšijinu Hondu Accord 2,4 ...ne bih se složio da je razlika u materijalima velika a bogami pre bi rekao da je sve to tu negde po kvaltetu i po izradi .

Što se tiče utiska u vožnji , slažem se da nemačka premium trojka zaista ide korak ispred i daje jedan osećaj sigurnosti i samopouzdanja više u odnosu na japance ...kako trenutno vozim Mazdu 6 sklon sam da kažem da su nemci kao ratni brodovi koji seku more i idu kako oni hoće a japanci su male lađe koje more nosi tamo vamo i kormilar dosta mora da pazi šta radi ...ovaj osećaj je naročito izražen pri većim brzinama . Iskreno tako i treba da bude jer su japanci dobrano jeftiniji pa je onda i sasvim ok da za te pare koje potrošiš na premium trojku made in deutchland i nekako to i osetiš .

Ono što mi se čini kao najbolja strana Honde je pouzdanost i to je ono što se kod nas izuzetno ceni ...ljudi teško skupe pare za novi automobil a kad se on još i kvari onda to nije dobro ...pouzdanost je u eri turbo punjača erodirala pa se Hondina rigidna filozofija pouzdanosti pokazala jako dobro .To najbolje pokazuje kako drže cenu kao polovne .

Za moj ukus Accord je malo neiformativan na volanu i malo pretvrd naročito zadnji deo ...potrošnja kod ovakvog benzinca nikako nemože biti mala čim se vozi iole oštrije ili po gradu tako da i tome treba razmišljati a gas Honde ne vole , mada sam video i to i radi ok .

Pozzzzz

milos

pre 12 godina

Moj otac je kupio Hondu Accord 2.0 elegance 2010-te, inace smo pre toga imali citroen c5 2007 sa slicnom kubikazom, ali sa manje konja (valjda 132 ks, nisam siguran). Auto je po meni vizuelno lep, mada su ukusi razliciti. Osecaj u voznji je potpuno drugaciji, cak i meni kao obicnom lajiku, imate mnogo prisniji odnos sa podlogom, u odnosu na Citroen koji je lebdeo pa mi je trebalo nekoliko dana da se priviknem. Sto se tice motora malo je tromiji za moj uskus na nizim obrtajima, cak zna nekad i da me izritira. Menjac je odlican, sam upada u zeljeni prenos, a sto se tice unutrasnjosti, po meni je plastika izuzetno loseg kvaliteta, cak i rucice za otvaranje vrata su uspeli da naprave od plastike, glupo za auto od 25000 e. Prtljaznik ni ne vredi komentarisati. Potrosnja u gradu je 9-10l koliko pokazuje bord, a ako on laze, lazem i ja. Mislim da poredjenja sa Nemackom trojkom ne vredi polemisati posto su to automobili po svemu klasa za sebe, a Accord je tu da nam bude sa svojim vrelinama i manama best-buy na nasem trzistu.

Djole

pre 12 godina

Vozim isti model, 98. godiste, bele boje u srednjem nivou opreme sa auto menjacem. Neko je pre mene rekao da za 200,000 km nije imao ni jedan kvar...ne zelim da se previse ponavljam ali i kod mene je isti slucaj sa tim da sam ja sa svojim presao nekih 80 hiljada. Postoje dva meraca predjene kilometraze (A i B) i u zavisnosti i od opcije, podaci na bord-kompjuteru pokazuju relevantne podatke. Jedan brojac nisam ponistavao od kada sam kupio auto, tako da mi pokazuje prosecnu potrosnju za sve ove godine kao i prosecnu brzinu. Prosecna potrosnja je 9.6 litara (automatski), a prosecna brzina 29 km/h. Auto veoma lepo ide (156 konja je sasvim dovoljno za opustenu i sigurnu voznju), udoban je, lepo lezi, ima dovoljno prostora. Jedina mana (sto se moze videti i na slici) je prtljaznik totalno nepravilnog oblika, tako da i pored velicine, bice vam potrebno mnogo sreca da spakujete dva veca kofera. Servisi...ljudi koji pricaju o paprenoj ceni servisa sigurno da ne poseduju Hondu...tacno je da se isti radi na 10,000 ali meni jos uvek ni jedan nije presao 13,000 dinara a radio sam ih 8 (Skoda je na nekih 17-18 hiljada, Mazda6 izadje na skoro 18, Passat cak i preko 23, itd). Cene delova stvarno ne znam koje su kako jos nisam nista menjao. Steta je sto ne postoji vise ovlascenih servisa u Bg, kako je kod Delte uvek zakazivanje danas za tipa 2 nedelje. E sad svi ovde nesto porede...mada kapiram da ti koji porede nemaju vise od 18 godina i dalje nemaju vozacku dozvolu (Laza 100% nema vise od 15, i svaki dan citi na kraju SATa koliko koji auto ima konja i koji ce da kupi kad napuni 18...mada svi smo to radili u svoje vreme :))...u svakom slucaju...neko ko nije napaljen, trazi prevashodno siguran auto, pouzdan, relativno brz i startan, na kraju meni i veoma dopadljiv auto...mislim da je Accord sjajan izbor.

Milan AR

pre 12 godina

(Laza, 14. mart 2012 11:30)

Kad se vec vodis snagom motora u odnosu na kubikazu, civic vtec 90-to 1.6 160ks, a sta reci za S2000 2.0 240ks, naravno atmosferci, a i potrosnjom bi se iznenadio. Honda radi ono sto radi najbolje(vtec atmosferci) a ne ono sto konkurencija diktira (mali turbo benzinci ili dizeli)... Na kraju krajeva ko sta voli nek izvoli...

migizigi

pre 12 godina

procitao sam dosta komentara i vidim da mnogi spore njemacka vozila a dizu Japanska! Pa se pitam zasto? ispada ako vozite japanca morate osporavati njemca i obrnuto!? Japanci prave odlicna auta i vaze za najpouzdanija,ali glupo je bilo sta govoriti o njemackim autima i njihovom kvalitetu! Jednostavno jos uvijek oni postavljaju standarde u auto industriji. svi ostali se trude da naprave bar kao oni ili bolje ali ipak sa malim kasnjenjem. A opet kazem da su japanci odlicna auta i da imaju mozda i bolji dizajn od evropskih auta.

Бојан

pre 12 godina

Проблем са јапанским аутомобилима у Европи у протеклих пар година огледа се у следећем:
1) високе и комплексне баријере које ЕУ прави за стране произвођаче
2) последично високи трошкови царина и различитих квази-пореза који страним произвођачима јако отежавају пласман аутомобила, финансирање мреже одржавања и поштовање хиљада прописа од којих су многи неразумни (строги протекционизам)
3) финансинјска криза у ЕУ, слабљење евра и тиме поскупљивање робе произведене у иностранству
4) опадање конкурентности јапанске индустрије, које се дешава из више разлога.. нпр висок дуг привреде, дефлација, старење становништва и демографски проблеми, природне катастрофе

vlada

pre 12 godina

Miron, MironE je vokativ od Miron, zato sam te tako oslovio.

Ja samo ne želim da širiš dezinformacije o autu, ko pročita tvov komentar reko bi da accord troši 20l na 100km.
S druge dve stavke se apsolutno slažem, sve što si rekao je tačno! Skandalozno malo prostora za noge putnika pozadi i nepravilan oblik gepeka i mala zapremina prtljažnika su teško oprostive mane u D segmentu! daleko od toga da je auto bez mane, ali ima i puno vrlina. Na kraju krajeva nisi pročitao moj prethodni komentar:

Veliki sam fan honde i ovog accorda naročito, kupiću ga jednog dana iz prostog razloga što ovaj akord je jedini auto koji sam imao prilike da vozim a pruža donekle slično iskustvo u vožnji kao i moja sadašnja Honda Prelude. Naravno accord je daleko noviji pouzdaniji savremeniji štedljiviji ali i dalje ne pruža taj osecaj kao stara dobra prelude. A osim accorda ništa drugo što sam makar na kratko vozio ne pruža meni ni izbliza takav osećaj kao Luda (audi a4, avensis, mazda 3 , auris, golf, merc c 06god i da ne nabrajam dalje). Uglavnom razlozi zašto ja hoću da kupim baš ovoga su SUBJEKTIVNI!!! Ne ostavlja jedan auto isti osećaj u vožnji kod svakog vozača (osim možda prelude)


Ono što mene fascinira je to što ovde svi nešto pričaju o Akordu i bog zna kako ga hvale ili kude, a ispada da ga niko nije ni u salonu pogledao! OSNOVNA MANA OVOG AUTOMOBILA JE TO ŠTO ZA SVOJU DUŽINU OD 4.8M NUDI SKANDALOZNO MALO PROSTORA ZA NOGE PUTNIKA NA ZADNJEM SEDIŠTU! Za ime boga je imam 180cm dužine i kada podesim sedište prema sebi (ruku na srce volim da sam zavljen kada vozim) iza mene nema preterano mnogo mesta za noge putnika, čak i manje nego u nekim kolima golf klase!
Druga velika zamerka je relativno mali gepek nepravilnog dna, mada ko oće da tera krompir na kalenić pijacu neka kupi VW pasat II karavan!
i treća zamerka je previše mršava ručica menjača koja nekako ne leži u ruci onako kako bi trebala, nekako nije pravilnog oblikajer ja ne držim menjač kada šaltam kao bejzbol palicu.
četvrta zamerka je da onaj VSA sistem tako iritantno radi da je to neopisivo. dešavalo mi se u početku da mi se auto ugasi pri polasku, a kada isključim vsa radi sve normalno. takodje kada prolazim kroz krivine malo brže, tek kada isključim VSA tek tada su mi sve ovčice na broju!
(vlada, 16. mart 2012 02:06)

moze bit´ al ne mora!

pre 12 godina

ne osporavam accorda,ali je neko napisao da kvalitet enterijera moze sa bmw-om i audijem da se poredi.ne moze.definitivno ne moze.na sajmu sam sedeo u accordu.dobar auto,ali finish unutra nije to sto se ocekuje za taj novac,ali dobro.ko voli hondu,nece mu smetati.inace dobar automobil,pouzdan i lep.stvar ukusa,a i dobru opremu nudi.sve u svemu ok.

vlada

pre 12 godina

Potpuno si u pravu, stvarno nema smisla porediti Superba i Accorda.

Skodin model je veći auto, sa bogatijom ponudom motora (posebno dizela), a povoljnijim cenama. U poređenju s ovim Accordom Superb 1.8 TSI Elegance manje košta, a bolje ide i prilično manje troši. Održavanje mu je takođe jeftinije, a vremenom će sve bolje držati cenu kao polovan.
(Informisan, 15. mart 2012 23:28)

Na stranu sve što piše u tvom komentaru, moram da se osvrnem na tvoj potpis:
Informiši me molim te kako je to turbo benziinac jeftiniji za održavanje od klasičnog atmosferskog???

srdačan pozdrav
nastavi da se informišeš!

Predrag

pre 12 godina

Kao prvo moram reci da sam ponosni vlasnik upravo ovog testiranog modela kupljenog u oktobru 2011. Po prirodi posla kojim se bavim prelazim oko 45000km godisnje i do sada ovo je moj 3 Accord u nizu prvo je bio Accord Sport 2.0 benzinac 2006, zatim Accord 2.2 dizel exsecutive 2008 i sada ovaj novi model. Mogu reci samo reci hvale kako za sam auto tako i za rad ljudi u servisu. S obzirom da mi nije problem da kupim bilo koji drugi auto svaki put sam prilikom ponovne kupovine podrobno analizirao trziste i sta drugi proizvodjaci nude i tacno je to da se moze kupiti superb za manje novca ili insignija sa dizel motorom za iste pare ali na kraju jedna odanost ovog auta vlasniku svojom izdrzljivoscu i uzitkom u voznji ipak prelomi da se vratim Hondi. Takodje imam i porodicu i odlaske na skijanje i more resavamo sa krovnim gepekom koji inace moram da stavim zbog skija. Potrosnja mi je za zadnjih 18.000km koliko sam vec preso od oktobra na 8.2L/km. VSA sistem ili ti u prevodu ESP je besprekoran i uz pomoc njega i Goodyear guma UG8 sam celu zimu vozio po balkanskim gudurama i obisao sve zimske centre a da na lace nisam ni pomislio. U samom enterijeru se mogu naci neke mane ali to je minorno u odnosu na druge kvalitete. Npr. muzicki sistem sa 10 zvucnika je retka ptica u ovoj klasi i kod drugih toga nema ni za doplatu sto sa odlicnom zvucnom izolacijom vam daje utisak da sedite u koncertnoj sali. Sto se tice cene ona jeste otisla na gore u odnosu na oktobar kada sam je ja kupio ali je to rezultat odnosa Jena prema Euro jer se ovaj auto ipak pravi u Japanu! Tako da ne mozemo samo kriviti distributera. Sve u svemu ovo je auto za svaku preporuku i to je to!

Predrag

pre 12 godina

Odgovor na komentar od Moron

Kada sam napisao da nisam pomislio na lance ove zime onda je to tako a kada kazem zimski centri onda nisam mislo na Zlatibor jer to nikada bar ne za zadnjih 40 godina koliko je dugo moje skijasko iskustvo i nije bila destinacija skijasa vec na Jahorinu, Kop, Bansko gde je ova honda izlazila bez po muke tako da su me neki sa 4WD gledali u ledja. Npr. centar Kraljeva do Kopa - Suncani vrhovi 1h33min preko Josanicke Banje - ako je ko isao tim putem onda zna kakav je isti i da bi se postiglo to vreme po snegom pokrivenom putu ukupne duzine od cc90km mora voziti zadnjih 24km serpentina isto brzo kao i ostakak puta. Inace auto je bio pun, a rezultat je jos nekoliko puta ponovljen i to tokom Februara u toku vanredne situacije - tako da nije slucajnost. Inace sto se tice komentara za zadnja sedista i voljenje svoje dece - recicu samo to da moja porodica sasvim lepo staje i neoskudeva u prostoru i ako smo svi visoki tako da mislim da preterujete - tacno je da PSA 307/308 ima vise mesta ali taj auto sam vozio pre 10-tak goidna u SW verziji kada mi je trebalo da se upakuju decija kolica i slicno sada mi treba siguran i pouzdan auto sto accord jeste.

Moron

pre 12 godina

Djole, 14. mart 2012 14:18)
1. Nemam 18 godina. Znatno više.
2. Kada ti bord pokaže da troši 9,6, to je uvek više ( ne zovu ga džaba blesimetar ), meni PSA laže 5-6%
3. Meni PSA ( 308 SW ) na 62.000 km potrošio prosečno 5,5 dizela ( ne po bordu, već stvarno, a bord prosek brzine je oko 35-36km/h, ako se dobro sećam, jer se on „poništava“ svakih 10.000 km, pa to treba pisati i računati ). Znači, na 100.000 km potrošim od tebe manje jedno 4-5.000 litara goriva ( zavisno koliko ti bord laže ), a to je veoma „lep novac“.
4. Priznajem, accord je predivan, vozio sam i jako bih, jako voleo da ga imam. Bez zezanja, umirem od želje da ga imam, ali ... možda jednom
5. Iskren pozdrav

Aleksandar

pre 12 godina

Pre dve godine sam pazario nov auto, koji nažalost nije bio Honda accord! Tada je na sajmu koštala 20 300evra za osnovni model što je bio apsolutni best buy i klasi! Moja ideja je bila da uzmem neki kredit lizing pušing u kooperaciji sa mojom i uštedjevinom moga sina i nekako pazarimo akorda, medjutim kako mi je sin već poprilično porastao i kupio sebi svoj auto, ja nisam imao dovoljno sredstava da izguram ovu investiviciju, pa sam ipak kupio manji i znatno jeftiniji auto! Iskreno auto ima neke svoje mane gepek pre svega, a i zadnja sedišta su mogla biti bolja, medjutim kako deca u poslednje vreme sama idu na more sa svojim društvom i kako retko kada putuje nas četvoro zajedno te mi stvari nisu smetale a očarao me dizajnom udobnošću i kvalitetom!
I danas svaki put kada ga vidim stani mi dah i onako osećam se tužno što ga nemam u vlasništvu!

Medjutim sadašnja cena od 24500 je preterana! ovakav identični auto (mada je ovaj iz texta kao neki sitan redizaj pretrpeo) je na sajmu pre dve godine koštao za 4200e manje i sigurno su i tad pre dve godine za tih 20300 fino zaradjivali na njemu. a sad na istom autu zarade 4200e više. Delta se frlja sa cenama za Hondu kako im se oće i to je ono osnovno što mi bode oči kod honde. Kada budu imali profesionalnijeg i boljeg zastupnika kome bude stalo da proda što veći broj primeraka o0nda će i honda postati popularniji brend a do tad će je imati samo oni koji uhvate neko sniženje i oni koji ne pitaju za cenu kada kupuju brand koji vole!

Željko

pre 12 godina

Dragi moji poznavaoci honde .Vidim da misljenje o Hondi daju oni koji uglavnom nikad ni jednu hondu nisu vozili ili su eventualno ponekad u nju provirili.Ja sam promenio zaista puno automobila i naucio da svaki auto nudi nesto drugacije. Kao dugogodisnji fan wv i audija mogu reci da su mitovi o nekvarljivosti i pouzdanosti gore pomenutih , preuvelicani. Sto se Honde tice vozio sam 1,5 godinu Accord 2007 godiste 2.0 benzinac stariji model, pa sam je prodao i kupio passata B6 .Passat mi je tesko razocarenje . Cista konfekcija i los kvalitet , nemerljivo losiji auto od od svog prethodnika B5 Rest. Sada vozim novog Accorda 2.0 benzinac, elegans oprema, bele boje. Sto se tice prostora na zadnjoj klupi , zaista je skuceno..Ja kad sednem pozadi sa 188 cm i 103 kg. jedva izadjem napolje jer je skuceno i zadnja vrata su bas mala. Sto se potrosnje tice ko prati ekonometar, po gradu nece preci 9-9,5 lit. a na otvorenom mnogo manje ovisno o brzini kojom se vozi. Ja imam ugradje i sekvent plin i auto trosi 10-13 litara plina ..prosek 11,5 lit. Sto je vise nego dobro za kola od 156 ks. Nemam razloga da lazem o potrosnji jer ja plaćam gorivo. Auto je dosta tvrd i nije bas idealan za nase puteve prepune rupa i izbocina ali je vrhunski stabilan i povozan narocito u odnosu na prethodni model Accorda koji je bio sklon da krene preko "nosa" kad malo ostrije uđete u krivinu. Trap je sportski trimovan i nece vas prodati ni prilikom nagle promene pravca pri većim brzinama. Motor je ekonomican i pomalo dosadan kad pratite ekonometar , ali se probudi kad ga poterate preko 3500 obrtaja..na autoputu i pri vecim brzinama od 120 -220 km/h apsolutno je dominantan sa odlicnim ubrzanjima i vrhunskom stabilnošću. Redovni servisi nisu skupi a preporučio bi i kasko osiguranje jer Honda nema delova iz Kine i Turske pa je skupa za opravke. Interesantno je da se cesto desava da joj pri vecim brzinama cesto otpadne neka od lajsni sa prednjeg vetrobranskog stakla. I da brezone ne treba pretezati jer lako puknu..Toliko. Sto se samog utiska voznje tice po meni je odlican. Kratak i precizan menjac potrebno je cesce saltati narocito ako ekonomicno vozite. Prijatan auto koji pruza zadovoljstvo u voznji , bilo u gradu ili na autoputu. Imam ujaka koji zivi u americi i kaze mi da je Honda kod njih vrlo cenjen auto koji retko posecuje servise. Zaboravim da kazem da sam neko vreme vozio i Mercedesa E 270 cdi 2004 god. pa ni on nesto ne puca od prostora na zadnjoj klupi . Jednostavno takvi su trendovi. Ko hoce da se "komoda" pozadi neka kupi ven. Sve u svemu ja sam mojom hondom prezadovoljan sto ne znaci da ne postujem i druge marke kola. Pre bi kola podelio na dve kategorije : Na TALIČNE i FALIČNE. :) pa kome se sta zalomi. I na kraju , da biste doneli objektivan sud o automobilima morate ih voziti, kupovati i odrzavati ...Citajuci novine i auto testove cesto i narucene ...ne mozete imati objektivnu sliku o kvalitetu kola.

Bojan

pre 12 godina

Prosle godine sam dugo razmisljao koje auto da kupim.. i accord je tu bio u opciji, ali sam na kraju uzeo civica. Mnogi ovdje govore o unutrasnjosti accorda. Meni je jedan od razloga za civic bila upravo ta unutrasnjost, za koju smatram da ima bolje odradjenu od accorda (za ovaj najnoviji, to vec ne znam). Sto se tice prostora unutra, tu su negdje, a civic ima dosta bolji, pristupacniji i najveci u klasi prtljaznik uz dimenzije gradskog automobila.

zoki

pre 12 godina

ovo je moj 4. automobil u "karijeri" :-)
prvo sam imao bmw e36 323i pa bmw e46 325i
posle sam presao na hondu accord sa modelom type s 2008. i sada imam accord type s 2011.
vidim da neki porede recimo bmw i hondu sto je nemoguce. kao prvo od bmw ocekujem onoliko mnogo koliko platim i da budem poetican bmw je moja prva i velika ljubav sto se tice kola i dok nisam imao familiju mi je taj auto odgovarao sto se tice novca itd... ali kad moras koliko toliko da gledas na novac bmw jednostavno vise nije dolazio u obzir , a sa hondom sam prezadovoljan i mogu reci za te novce honda nudi mnogo jako mnogo i nisam siguran da li bi vise zamijenio hondu za bmw, iz jednostavnog razloga zato sto za relativno malo novca nudi jako mnogo. izuzev kad bi dobio neko nasledstvo od neke pratetke iz australije. :) pozdrav

Djole (po drugi put)

pre 12 godina

Jos jedna stvar...i na ovome najiskrenije zavidim vacini vozaca u Srbiji...svi su vozili sve...izadje novi Accord, svi kazu vozio sam novog Mercedesa i novog Audija i nije to to..sutra izadje novi Reno, opet ovi isti kazu vozio sam novog Golfa i novu Astru, i nesto mi tu ne valja...i tako u krug :)

dzigi

pre 12 godina

Vozio sam prošli model, i benzinac i dizel. Jedina mi je zamerka bila veća potrošnja benzinca i što je vas napušta osećaj sigurnosti pri brzinama preko 150kmh. Kao da postaje lagan i da će svaki čas da se odlepi od puta. S druge strane, komforan je, prava krstarica za duže puteve.
Danas je malo drugačija situacija, konkurencija u D klasi je vrlo izjednačena, potrebno je probati racionalno dosta modela da bi se donela odluka. Akordu je minus preveliki dizel za Srbiju, no možda se jednog dana i to promeni.

Bokac

pre 12 godina

Posle citanja ovih komentara, kao i komentara uz bilo koji clanak objavljen u rubrici Automobili, uzimam za pravo da generalizujem izjavu moje majke jednom prilikom kad je muski deo familije na nekoj slavi u nekom trenutku "zapenio". Mozes im reci da su im zene kurve, da nista ne valjaju, samo im nemoj reci da su automobili koje voze losi ili losiji od tvog!

vlad

pre 12 godina

Mirone po kom osnovu je akkord " 3/ da je „gutač goriva"

On je u klasi 2.0 benzinaca jedan od najštedljivijih motora, ovaj motor se može čak i sa dizelima meriti, naročito kada je reč o potrošnji na otvorenom. R serija hondinih motora u Acordu i Civicu su zaista štedljive mašine, to vam može posvedočiti svaki vozač novog acorda i civica 8gen.

Ove brojke koje pišu u textu, 9,1l po gradu, možda i zvuče kao reklama ali je to brojka koja redovno stoji na board compu kod mog drugara koji ovog akorda skoro uopšte ne vozi van bg-a. Ruku na srce on je vrlo pažljiv i štedljiv vozač i ne tera obrtaljku u crveno toliko često!


Što se tiče performansi na snage, jedna stvar je tu axiom - kvalitetna zimska guma! Ja sam prošle gume sajlom za vuču izvlačio drugaricinog SUV sa 4X4 pogonom sa parking, ne zato što je 2wd mnogo moćan nego zato što sam imao kvalitetnu zimsku gumu na pogonskim točkovima, a drugarica je na sva 4 pogonska točka imala letnju high performance gumu! Iz nekog razloga vozači 4X4 vozila misle da ima ne treba zimska guma za sneg zato što imaju takav pogon! Tako da je možda zato predrag ostavio neke 4x4 vozače iza sebe.

gospodin Pendula

pre 12 godina

Lep je ovaj Akord. Doduše ja vozim prethodni tako da nemam preterano iskustva s novim, ali slažem se s obzirom koliki je auto da nema previše mesta pozadi.

Ali tako je u većini novih auta, tako da ko želi više mora juriti Legend, E klasu, A6, C6 itd...
Po meni je dosta dobro kod polovnih Hondi što su uglavnom benzinci, i to od prvih vlasnika, tako da imaju malu i proverenu kilometražu.
Ovaj moj je 2.4, jeste registracija malo skuplja, ali auto se bukvalno ne čuje i ima odlično linearno ubrzanje, tako da mi neki litar uštede sa dizelom ne pije vodu.

Hondaa

pre 12 godina

Kod nas u SADu, honda je bestbuy, ekonomicne, brze,kvalitetne gotovo da je netrebas odrzavati do 3000000km(minimala,osim mijenjanja ulja,guma)-a nemamo hondi dizel, moras je bas siliti da nesto crkne....za nepovjerovati,a drze cijenu kao polovnjaci, honda do groba.