Petak, 02.03.2012.

11:10

"Datum nakon dogovora sa Prištinom"

Evropska komisija će predložiti početak pregovora o članstvu Srbije čim ona postigne dogovore s Prištinom o energetici i telekomunikacijama, kaže Štefan File.

Izvor: B92

"Datum nakon dogovora sa Prištinom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Vajat Erp

pre 12 godina

A zasto ne ranije? Opet se tu nesto skriva od strane EU
(Analiticar, 3. mart 2012 01:00)

A ti bu da Srbiju puste bez ispunjavanja zahteva?

muamua

pre 12 godina

Imam dojavu...na pumpama u negotinu boru zajecaaru ITD i pricam o NIS pumpama koje nemaju automatski povezan sistem bla bla po ceo dan je popust od 3 posto...vlaski krajevi...prosao u kladovo tamo nije bio popust zato sto imaju taj neki automatski sistem i popust im je od 12-13 i od 22-6...

Nikola011

pre 12 godina

To sto smo potpisali sa Rumunijom (ni samine znamo sta) je problem od koga ce EU ponovo da pravi uslove za Srbiju sve dok sve manjine ne budu "zadovoljne" i dobiju svoju teritoriju. Srbiji ce ostati beogradki pasaluk i kao takva ce moci u EU. Ali Tadic i Dacic tada nece biti na vlasti i da posalju Borka da "pregovara".

Ova vlada nas tretira kao da nemamo mozak.

ja sam

pre 12 godina

(Bato, 2. mart 2012 21:06)

I u Rambouillet accords pise da se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet.

http://www.un.org/peace/kosovo/sc_kosovo.htm

supervisor

pre 12 godina

Energetika i telekomunikacije, jelte? Cekaj, jel to bese ono najprofitabilnije, rudna bogatstva, rudnici, struja, telekomunikaciona oprema. Ono sto vredi nekih 100 milijardi dolara minimum.... Jel to mozda treba da se prizna da je Kosovsko... ono sto je Srbija ulagala decenijama? Aaaaa, konacno dolazimo do pravih tema...

Srdacno vas,

pre 12 godina

Caki, tako bi prosao i na birou bilo koje zapadne zemlje, osim ako se mozda ne prijavis da cistis pijacu. Ruku na srce, ni ja te ne bih primio da znam da si se toliko puno puta prijavljivao na konkurs bez obzira sta ti pise u rezumeu. Ako do sada nisi primetio da svet funkcionise kroz veze, onda ce tesko neko poverovati u tvoje sposobnosti. Nemere glavom kroz zid.

Bato

pre 12 godina

(Za ja sam) Spominjes tacku 10 ali ne i tacku 11 gde se spominje sustinska autonomija za Kosovo ali samo do konacnog resenja. Sporazum iz Rambujea Srbija nije prihvatila ali je zato citav sporazum usao kao sastavni deo Rezolucije 1244 a u sporazumu iz Rambujeja stoji da ce se isti dopuniti i dati fakticki pravo albancima na referendum.

arben sefaja

pre 12 godina

i turska je dobilla status kandidata jos 1992 (u proslom veku)a bice u EU negde oko sredine iducek veka.-a serbija nikad najvjerovatnije ni tad

Laza

pre 12 godina

Status je forma onoga sto je vec cinjenica: mi i jesmo fakticki deo Evrope…
ali, zivimo lose, losije nego ikada pre i ne mislim da ce se to sada promeniti.

sudija

pre 12 godina

E pa moji Srbi,Hrvati,Albanci,Muslimani i ostali,da vidite sta je EU,sta je
red! Kad nemozete sami da se sredite izmedju sebe,onda morate biti prisilje
ni na red. Tako cemo svi biti posteni kad nas prisile! Nasa bruka!

objektivno

pre 12 godina

Zamisljam kad se prijavljuju cinovnici na posao u EU, pa stave u rezime "visegodisnje iskustvo u postavljanju uslova Srbiji". Koji je samo to "job security", smesi im se visedecenijsko razvijanje tog zanata. Dovoljna ce zarada biti i za unuke, samo napred, a mi smo tu da vam to omogucimo. Mi nikada necemo odustati jer "nemamo alternativu" pa vi nastavite polako i postupno da modifikujete i dodajete "uslove", mozda neko i zanimljivu knjigu napise o tom fenomenu.

Nikola011

pre 12 godina

Sada nam svi cestitaju i kao zale sto smo mi propatili. A oni su ti koji su pravili torturu nad nama. Puno su se nasekirali. A vec sutra nas ceka jos veca zaba koju treba progutati.
Zgarile su mi se zablji bataci, ne mogu vise. Sit sam.

Caki

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

Goran

pre 12 godina

Poklonite Prištini elektrane i telekomunikaciju pa posle toga dobijate skupe evropske kredite koje EU treba sama da uzme od kineza, zato što svoje pare potrošila na grčku....

Dobro jutro Srbijo...

Srbi nikad nisu bili dobri biznismeni pa evo i sada nisu...

Tarabić

pre 12 godina

O, čujte Srbi ! Biće 2028. godine jedno DRVO ŠLJIVA u EU, ta šljiva će imati natpis "Srbija", i ispod te šljive će moći da stane tačno 3 čoveka, 3 poslednja Srbina na ovome svetu. To će vam biti "Srbija u EU".

Dusan

pre 12 godina

Naravno da ce biti jos mali milion uslova. Kao i za svaku zemlju koja je usla u EU (sa dodatkom resavanja problema Kosova). S tim sto vi ponosite, dostojanstvene ljudske gromade to vidite kao ponizavanje i ucene. Ja to vidim kao kritike koje, cak i da ne zelimo u EU, trebamo da prihvatimo i da te probleme resimo zbog sebe samih. Ali sta ja znam, ne smrdim na znoj, zavrsio sam fax, radim k'o crnac.... nisam tipican Srbin

marko_zg

pre 12 godina

Kad iskreno i potpuno zanemarite Kosovo i to prihvatite kao realnost, onda se može govoriti o Srbiji kao o 30 članici Eu i to negdje oko 2017 ili 2019.Datum pregovora ne ide samo tako. U 2013 EU dibiva novu članicu, novog člana u svim odborima i svim komisijama tako da će tada tehnički početi pregovori.Nerazumno je prije, jer kako početi a onda nova zemlja započinje pregovore koji su odpočeli.Datum je sigurno več sada poznat, "1 juli sledeće godine".Sretno u pregovorima!

Vuk iz Beljine

pre 12 godina

A sada velike demokrate da se spreme da javno priznaju nezavisnost Kosova..kako bi bakica Angela razmislila o datumu daljih pregovora! Zao mi je što necu živeti još 100 godina..da sačekam ulazak Srbije u EU!

zox

pre 12 godina

Ovim hapsenjima nasih [Srpskih] policajaca zato sto su su cak u Vranje [gde je od 1999 (13 godina)'izmestena' policijska stanica Gnjilane (????)] zvali Srbe iz tih Gnjilana na 'informativne razgovore' pokazujemo koliko zista kontrolisemo Kosovo odnosno teritorrij
A najvise od svega govori cinjenica da su ti policajci, koji su u Srbiji sluzbena lica, uhapsenina Kosovu.
Mogu zamisliti kako se osecaju/sta misle ti uhapseni policajci dok sede u zatvoru i cekaju sudjenje tj da vide dali ce biti podignuta optuznica.

go

pre 12 godina

Cak i problematicna EU je za Srbiju svetlo na kraju tunela.
Ako neki Srbin jos uvek misli da ce sutra ziveti bolje po resenjima
Kostunice, Nikolica, Cvetkovica ,Seselja i slicnih u velikoj je zbludi.
U Srbiji direktne promene mogu biti ucinjene samo cvrstom politikom
pokoravanja srpskih politicara jacoj sili poput Brisela.
Sve ostalo je onanisanje ispred velikog ogledala.

darko

pre 12 godina

vidim mnogi se pozivaju na makedoniju,tursku i slicne e pa ovako: makedonija: glavni proplem je ime drzave, zato sto makedonija ima ime kao jedna regija u grckoj i grci ne priznaju ime makedonija i zato stoji ono FYR, turska: glavni problem: granice sa kiprom. grckom i irakom...... to su za njih ne resivi problemi, hrvatska: granica sa slovenijom.... mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje

bane

pre 12 godina

Turska ima problem Severnog Kipra, za sve one koji se pozivaju na tursku kanditaturu. Danasnja ekonomska moc Turske nagovestava da vlada u Ankari ni ne tezi clanstvu, pod uslovom da se odrekne Severnog Kipra. Drugim recima, moze im biti jer su postali ekonomski neovisni.

dodo

pre 12 godina

Srbija, ako hoce da raspise izbore na Kosovu, moze i mora to uraditi iskljucivo u saradnji da medjunarodnom zajednicom kojoj je sporazumom u Kumanovcu predala Kosovo na upravljanje.
A da bi raspisala izbore Srbija mora imati azurne biracke spiskove. Znacin kako Srba, tako i Zlbanca,.
A asko bude izbora, vasoj masti prepustam da zamislite rezultate na teritoriji na kojoj zivi 95% Albanaca i 5% Srba

Dusan SRB u EU

pre 12 godina

Turska je islamska zemlja i Francuska nece da u EU ima islam. Makedonija ima spor oko imena sa Grckom. Eto zato nisu postale clanice EU. Toliko za kriticare!!!!

ja sam

pre 12 godina

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni
(goran, 2. mart 2012 18:46)

Citat:

Authorizes the Secretary-General, with the assistance of relevant international organizations, to establish an international civil presence in Kosovo in order to provide an interim administration for Kosovo under which the people of Kosovo can enjoy substantial autonomy within the Federal Republic of Yugoslavia, and which will provide transitional administration while establishing and overseeing the development of provisional democratic self-governing institutions to ensure conditions for a peaceful and normal life for all inhabitants of Kosovo;

Izbori moraju biti raspisani na Kosovu po medjunarodnom pravu i Ustavu Srbije.
Srecom, jer je to poslednja sansa da se ovo ludilo zaustavi.

nebojsa

pre 12 godina

kad vidim ko nam cestita smrznem se od straha i jos vise verujem da nam tamo nije mesto, al ko pa pita srbe da li oce ili nece, oni su vec odlucili za nas jos samo da za to platimo cenu koju su oni odredili, pozdrav

Uslovi

pre 12 godina

"Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.
(Uslovi, uslovi..., 2. mart 2012 18:31)"

Domaci politicari (i DS i SNS) odavno imaju SVE uslove za prijem u EU. Pitaj njih sto ih ne objavljuju.

Darko2

pre 12 godina

@goran, 2. mart 2012 18:46

Pa ako bi se drzali rezolucije 1244 svi, onda Srbija ne bi organizovala izbore na Kosovu, vec bi Kosovo organizovalo izbore za "siroku autonomiju" u okviru Srbije. Znaci da je UNMIK trebao da ponisti sve odluke tzv. "privremenih vlasti" koje nisu u skladu sa rezolucijom 1244 i koja ne spominje niti nezavisnost, niti ministarstvo inostranih poslova, niti drzavu Kosovo.

belilistic

pre 12 godina

I treba da se postigne takav dogovor,on koristi gradjanima Srbije.Poznato je da Srbi s Kosova ne placaju struju godina,pa se to na kraju pripise nasim racunima.Mislim da vise nismo u stanju da izdrzimo paralelne sisteme i sto pre se razgranicimo,tim bolje.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sta vam nije jasno? Lepo kazu da uslov nije priznavanje Kosova. A mi ionako vlast dole nemamo od 1999. Te paralalne institucije ne znace nista! Prakticno za sve sto im treba Srbi sa Kosova moraju dolaziti u ispostave u Nisu, Kragujevcu, Kraljevu i drugim gradovima. Vlast cine vojska i policija, a mi to odavno tamo nemamo. Nego imamo 5% stanovnistva, kome treba obezbediti sto bolje uslove za zivot, a ne preplitati se oko institucija.

nije bas

pre 12 godina

kazes:
" Eto, nije se ni prasina slegla od slavlja kad eto opet novi uslov.."

Nije to nikakav 'novi' uslov. To stoji u 1244 jos od kada ju je UN usvojila pre vise od 10 godina.
Samo sto smo mi to ignorisali i sada nam se 'obija o glavu'

Павле

pre 12 godina

Кад су се отрезнили би им криво, па одмах најавише нове уцене. Нема проблема наши јахачи су спремни на све понижење.

stefan

pre 12 godina

E sada nastupa Borko sa svojim sporazumima,koji su sve samo ne sporazumi koji su u skladu sa ustavom,i srpskim nacionalnim interesima.VISE VOLIM DESET CENTIMETARA OKO GRACANICE nego svu tu tvoju evropu.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropska komisija će predložiti početak pregovora o članstvu Srbije čim ona postigne dogovore s Prištinom o energetici i telekomunikacijama, kaže Štefan File.

Znaci tu negde Ponedeljak, Utorak iduce nedelje !

Vajat Erp

pre 12 godina

@ (darko, 2. mart 2012 19:14)
"mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje"

2015? To sarkazam? Ima još da se dobije datum, obavi skrining (1 godina), ispregovara, potpiše ugovor, obavi referendum i prođe ratifikacija u 28 zemalja.
Ti misliš da je to moguće u 3 godine??????

Цоје

pre 12 godina

Значи целокупно Косово и званично, и тек онда можемо стварно да се надамо нечему. Ово је била мотивација и заваравање.

Marina

pre 12 godina

Telekomunikacije i energetika su u domeni samostalnih država što znači da će Srbija prihvativši te sporazume s Kosovom,opet na mala vrata priznati državu Kosovo. No,sve dok je Tadiću u interesu da izluđuje svoje birače protutumačenjima onoga što EU vidi drugačije nego Srbija,i dok se stvari kreću naprijed, koga briga je li "border" granica ili admin.linija.

Milan Mitić

pre 12 godina

Dobili smo novi domaći zadatak koji treba da ispunimo. Sada opet treba da progutamo još veću žabu. Ta žaba je stalno veća i veća a mi imamo sve veće kapacitete i sve veće žabe gutamo - i time smo još zadovoljni i hvalimo se ko0d kuće

El

pre 12 godina

Hteli oni to da priznaju ili ne, uslov dobijanja datuma za početak pregovora biće i ukidanje institucija na severu KiM. Polako, doćiće se i do toga.

goran

pre 12 godina

"""Zamoljen da kaže da li za Srbiju predstavlja problem organizovanja lokalnih izbora na Kosovu, File je naveo da bi "bilo u protivrečnosti s rezolucijom SB UN 1244 ako bi se to učinilo".""

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Надам се да ће датум преговора бити утврђен током 2012, а не одложен за изборе 2016. Али видећемо.

А у Србији влада немаштима и ту нико нормалан нема шта да дода. Та немаштина би се нешто смањила доношењем антимонополских закона, тј. склањањем ТАЈКУНА са позиција моћи.

На њихово место би дошла нека француска, или немачка фирма, или финска Нокиа - што не мора да буде увек праведно - али је ипак мање зло... Ако се приватизује на подношљив начин.

Хвала!

Uslovi, uslovi...

pre 12 godina

Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.

Nishlija

pre 12 godina

The game of thrones
Svidja mi se Sarkozijevo vidjenje stvari.. Ovi iz ostalih evropskih kuca manje vishe vrte jedno te isto. Merci,danke,grazzia & ty EU

hehe

pre 12 godina

Kako smo uspeli da preokrenemo rumunski stav prema nama? dali smo zeleno svetlo da se vlaska krajina moze otcepi od srbije ili sta???
(ggg ggg, 2. mart 2012 12:41

Isti kao slucaj kao i u SLO-HR debati, neko je dobio packu od Gros Brudera :)

cica maca

pre 12 godina

Ne razumem kako sad istaknuti ljudi međunarodne zajednice govore da je Srbija propatila, nepravedno kažnjena jer joj je dve decenije uskraćeno mesto koje joj pripada, kako je važna za region, pa što smo onda toliko čekali. Mnogo je bitnih problema zanemareno u međuvremenu, a prosperitet ćemo postići samo kada budemo imali nekakvu proizvodnju i prihod, a ne ulaskom u EU.

Uslovi, uslovi...

pre 12 godina

Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.

cica maca

pre 12 godina

Ne razumem kako sad istaknuti ljudi međunarodne zajednice govore da je Srbija propatila, nepravedno kažnjena jer joj je dve decenije uskraćeno mesto koje joj pripada, kako je važna za region, pa što smo onda toliko čekali. Mnogo je bitnih problema zanemareno u međuvremenu, a prosperitet ćemo postići samo kada budemo imali nekakvu proizvodnju i prihod, a ne ulaskom u EU.

Milan Mitić

pre 12 godina

Dobili smo novi domaći zadatak koji treba da ispunimo. Sada opet treba da progutamo još veću žabu. Ta žaba je stalno veća i veća a mi imamo sve veće kapacitete i sve veće žabe gutamo - i time smo još zadovoljni i hvalimo se ko0d kuće

hehe

pre 12 godina

Kako smo uspeli da preokrenemo rumunski stav prema nama? dali smo zeleno svetlo da se vlaska krajina moze otcepi od srbije ili sta???
(ggg ggg, 2. mart 2012 12:41

Isti kao slucaj kao i u SLO-HR debati, neko je dobio packu od Gros Brudera :)

El

pre 12 godina

Hteli oni to da priznaju ili ne, uslov dobijanja datuma za početak pregovora biće i ukidanje institucija na severu KiM. Polako, doćiće se i do toga.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sta vam nije jasno? Lepo kazu da uslov nije priznavanje Kosova. A mi ionako vlast dole nemamo od 1999. Te paralalne institucije ne znace nista! Prakticno za sve sto im treba Srbi sa Kosova moraju dolaziti u ispostave u Nisu, Kragujevcu, Kraljevu i drugim gradovima. Vlast cine vojska i policija, a mi to odavno tamo nemamo. Nego imamo 5% stanovnistva, kome treba obezbediti sto bolje uslove za zivot, a ne preplitati se oko institucija.

goran

pre 12 godina

"""Zamoljen da kaže da li za Srbiju predstavlja problem organizovanja lokalnih izbora na Kosovu, File je naveo da bi "bilo u protivrečnosti s rezolucijom SB UN 1244 ako bi se to učinilo".""

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni

nije bas

pre 12 godina

kazes:
" Eto, nije se ni prasina slegla od slavlja kad eto opet novi uslov.."

Nije to nikakav 'novi' uslov. To stoji u 1244 jos od kada ju je UN usvojila pre vise od 10 godina.
Samo sto smo mi to ignorisali i sada nam se 'obija o glavu'

Цоје

pre 12 godina

Значи целокупно Косово и званично, и тек онда можемо стварно да се надамо нечему. Ово је била мотивација и заваравање.

bane

pre 12 godina

Turska ima problem Severnog Kipra, za sve one koji se pozivaju na tursku kanditaturu. Danasnja ekonomska moc Turske nagovestava da vlada u Ankari ni ne tezi clanstvu, pod uslovom da se odrekne Severnog Kipra. Drugim recima, moze im biti jer su postali ekonomski neovisni.

Caki

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Надам се да ће датум преговора бити утврђен током 2012, а не одложен за изборе 2016. Али видећемо.

А у Србији влада немаштима и ту нико нормалан нема шта да дода. Та немаштина би се нешто смањила доношењем антимонополских закона, тј. склањањем ТАЈКУНА са позиција моћи.

На њихово место би дошла нека француска, или немачка фирма, или финска Нокиа - што не мора да буде увек праведно - али је ипак мање зло... Ако се приватизује на подношљив начин.

Хвала!

Nikola011

pre 12 godina

Sada nam svi cestitaju i kao zale sto smo mi propatili. A oni su ti koji su pravili torturu nad nama. Puno su se nasekirali. A vec sutra nas ceka jos veca zaba koju treba progutati.
Zgarile su mi se zablji bataci, ne mogu vise. Sit sam.

Nishlija

pre 12 godina

The game of thrones
Svidja mi se Sarkozijevo vidjenje stvari.. Ovi iz ostalih evropskih kuca manje vishe vrte jedno te isto. Merci,danke,grazzia & ty EU

Marina

pre 12 godina

Telekomunikacije i energetika su u domeni samostalnih država što znači da će Srbija prihvativši te sporazume s Kosovom,opet na mala vrata priznati državu Kosovo. No,sve dok je Tadiću u interesu da izluđuje svoje birače protutumačenjima onoga što EU vidi drugačije nego Srbija,i dok se stvari kreću naprijed, koga briga je li "border" granica ili admin.linija.

belilistic

pre 12 godina

I treba da se postigne takav dogovor,on koristi gradjanima Srbije.Poznato je da Srbi s Kosova ne placaju struju godina,pa se to na kraju pripise nasim racunima.Mislim da vise nismo u stanju da izdrzimo paralelne sisteme i sto pre se razgranicimo,tim bolje.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropska komisija će predložiti početak pregovora o članstvu Srbije čim ona postigne dogovore s Prištinom o energetici i telekomunikacijama, kaže Štefan File.

Znaci tu negde Ponedeljak, Utorak iduce nedelje !

Vuk iz Beljine

pre 12 godina

A sada velike demokrate da se spreme da javno priznaju nezavisnost Kosova..kako bi bakica Angela razmislila o datumu daljih pregovora! Zao mi je što necu živeti još 100 godina..da sačekam ulazak Srbije u EU!

Uslovi

pre 12 godina

"Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.
(Uslovi, uslovi..., 2. mart 2012 18:31)"

Domaci politicari (i DS i SNS) odavno imaju SVE uslove za prijem u EU. Pitaj njih sto ih ne objavljuju.

Павле

pre 12 godina

Кад су се отрезнили би им криво, па одмах најавише нове уцене. Нема проблема наши јахачи су спремни на све понижење.

sudija

pre 12 godina

E pa moji Srbi,Hrvati,Albanci,Muslimani i ostali,da vidite sta je EU,sta je
red! Kad nemozete sami da se sredite izmedju sebe,onda morate biti prisilje
ni na red. Tako cemo svi biti posteni kad nas prisile! Nasa bruka!

Goran

pre 12 godina

Poklonite Prištini elektrane i telekomunikaciju pa posle toga dobijate skupe evropske kredite koje EU treba sama da uzme od kineza, zato što svoje pare potrošila na grčku....

Dobro jutro Srbijo...

Srbi nikad nisu bili dobri biznismeni pa evo i sada nisu...

Tarabić

pre 12 godina

O, čujte Srbi ! Biće 2028. godine jedno DRVO ŠLJIVA u EU, ta šljiva će imati natpis "Srbija", i ispod te šljive će moći da stane tačno 3 čoveka, 3 poslednja Srbina na ovome svetu. To će vam biti "Srbija u EU".

nebojsa

pre 12 godina

kad vidim ko nam cestita smrznem se od straha i jos vise verujem da nam tamo nije mesto, al ko pa pita srbe da li oce ili nece, oni su vec odlucili za nas jos samo da za to platimo cenu koju su oni odredili, pozdrav

Laza

pre 12 godina

Status je forma onoga sto je vec cinjenica: mi i jesmo fakticki deo Evrope…
ali, zivimo lose, losije nego ikada pre i ne mislim da ce se to sada promeniti.

Darko2

pre 12 godina

@goran, 2. mart 2012 18:46

Pa ako bi se drzali rezolucije 1244 svi, onda Srbija ne bi organizovala izbore na Kosovu, vec bi Kosovo organizovalo izbore za "siroku autonomiju" u okviru Srbije. Znaci da je UNMIK trebao da ponisti sve odluke tzv. "privremenih vlasti" koje nisu u skladu sa rezolucijom 1244 i koja ne spominje niti nezavisnost, niti ministarstvo inostranih poslova, niti drzavu Kosovo.

stefan

pre 12 godina

E sada nastupa Borko sa svojim sporazumima,koji su sve samo ne sporazumi koji su u skladu sa ustavom,i srpskim nacionalnim interesima.VISE VOLIM DESET CENTIMETARA OKO GRACANICE nego svu tu tvoju evropu.

arben sefaja

pre 12 godina

i turska je dobilla status kandidata jos 1992 (u proslom veku)a bice u EU negde oko sredine iducek veka.-a serbija nikad najvjerovatnije ni tad

ja sam

pre 12 godina

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni
(goran, 2. mart 2012 18:46)

Citat:

Authorizes the Secretary-General, with the assistance of relevant international organizations, to establish an international civil presence in Kosovo in order to provide an interim administration for Kosovo under which the people of Kosovo can enjoy substantial autonomy within the Federal Republic of Yugoslavia, and which will provide transitional administration while establishing and overseeing the development of provisional democratic self-governing institutions to ensure conditions for a peaceful and normal life for all inhabitants of Kosovo;

Izbori moraju biti raspisani na Kosovu po medjunarodnom pravu i Ustavu Srbije.
Srecom, jer je to poslednja sansa da se ovo ludilo zaustavi.

Vajat Erp

pre 12 godina

@ (darko, 2. mart 2012 19:14)
"mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje"

2015? To sarkazam? Ima još da se dobije datum, obavi skrining (1 godina), ispregovara, potpiše ugovor, obavi referendum i prođe ratifikacija u 28 zemalja.
Ti misliš da je to moguće u 3 godine??????

Dusan SRB u EU

pre 12 godina

Turska je islamska zemlja i Francuska nece da u EU ima islam. Makedonija ima spor oko imena sa Grckom. Eto zato nisu postale clanice EU. Toliko za kriticare!!!!

go

pre 12 godina

Cak i problematicna EU je za Srbiju svetlo na kraju tunela.
Ako neki Srbin jos uvek misli da ce sutra ziveti bolje po resenjima
Kostunice, Nikolica, Cvetkovica ,Seselja i slicnih u velikoj je zbludi.
U Srbiji direktne promene mogu biti ucinjene samo cvrstom politikom
pokoravanja srpskih politicara jacoj sili poput Brisela.
Sve ostalo je onanisanje ispred velikog ogledala.

zox

pre 12 godina

Ovim hapsenjima nasih [Srpskih] policajaca zato sto su su cak u Vranje [gde je od 1999 (13 godina)'izmestena' policijska stanica Gnjilane (????)] zvali Srbe iz tih Gnjilana na 'informativne razgovore' pokazujemo koliko zista kontrolisemo Kosovo odnosno teritorrij
A najvise od svega govori cinjenica da su ti policajci, koji su u Srbiji sluzbena lica, uhapsenina Kosovu.
Mogu zamisliti kako se osecaju/sta misle ti uhapseni policajci dok sede u zatvoru i cekaju sudjenje tj da vide dali ce biti podignuta optuznica.

darko

pre 12 godina

vidim mnogi se pozivaju na makedoniju,tursku i slicne e pa ovako: makedonija: glavni proplem je ime drzave, zato sto makedonija ima ime kao jedna regija u grckoj i grci ne priznaju ime makedonija i zato stoji ono FYR, turska: glavni problem: granice sa kiprom. grckom i irakom...... to su za njih ne resivi problemi, hrvatska: granica sa slovenijom.... mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje

objektivno

pre 12 godina

Zamisljam kad se prijavljuju cinovnici na posao u EU, pa stave u rezime "visegodisnje iskustvo u postavljanju uslova Srbiji". Koji je samo to "job security", smesi im se visedecenijsko razvijanje tog zanata. Dovoljna ce zarada biti i za unuke, samo napred, a mi smo tu da vam to omogucimo. Mi nikada necemo odustati jer "nemamo alternativu" pa vi nastavite polako i postupno da modifikujete i dodajete "uslove", mozda neko i zanimljivu knjigu napise o tom fenomenu.

Dusan

pre 12 godina

Naravno da ce biti jos mali milion uslova. Kao i za svaku zemlju koja je usla u EU (sa dodatkom resavanja problema Kosova). S tim sto vi ponosite, dostojanstvene ljudske gromade to vidite kao ponizavanje i ucene. Ja to vidim kao kritike koje, cak i da ne zelimo u EU, trebamo da prihvatimo i da te probleme resimo zbog sebe samih. Ali sta ja znam, ne smrdim na znoj, zavrsio sam fax, radim k'o crnac.... nisam tipican Srbin

dodo

pre 12 godina

Srbija, ako hoce da raspise izbore na Kosovu, moze i mora to uraditi iskljucivo u saradnji da medjunarodnom zajednicom kojoj je sporazumom u Kumanovcu predala Kosovo na upravljanje.
A da bi raspisala izbore Srbija mora imati azurne biracke spiskove. Znacin kako Srba, tako i Zlbanca,.
A asko bude izbora, vasoj masti prepustam da zamislite rezultate na teritoriji na kojoj zivi 95% Albanaca i 5% Srba

supervisor

pre 12 godina

Energetika i telekomunikacije, jelte? Cekaj, jel to bese ono najprofitabilnije, rudna bogatstva, rudnici, struja, telekomunikaciona oprema. Ono sto vredi nekih 100 milijardi dolara minimum.... Jel to mozda treba da se prizna da je Kosovsko... ono sto je Srbija ulagala decenijama? Aaaaa, konacno dolazimo do pravih tema...

Bato

pre 12 godina

(Za ja sam) Spominjes tacku 10 ali ne i tacku 11 gde se spominje sustinska autonomija za Kosovo ali samo do konacnog resenja. Sporazum iz Rambujea Srbija nije prihvatila ali je zato citav sporazum usao kao sastavni deo Rezolucije 1244 a u sporazumu iz Rambujeja stoji da ce se isti dopuniti i dati fakticki pravo albancima na referendum.

marko_zg

pre 12 godina

Kad iskreno i potpuno zanemarite Kosovo i to prihvatite kao realnost, onda se može govoriti o Srbiji kao o 30 članici Eu i to negdje oko 2017 ili 2019.Datum pregovora ne ide samo tako. U 2013 EU dibiva novu članicu, novog člana u svim odborima i svim komisijama tako da će tada tehnički početi pregovori.Nerazumno je prije, jer kako početi a onda nova zemlja započinje pregovore koji su odpočeli.Datum je sigurno več sada poznat, "1 juli sledeće godine".Sretno u pregovorima!

Srdacno vas,

pre 12 godina

Caki, tako bi prosao i na birou bilo koje zapadne zemlje, osim ako se mozda ne prijavis da cistis pijacu. Ruku na srce, ni ja te ne bih primio da znam da si se toliko puno puta prijavljivao na konkurs bez obzira sta ti pise u rezumeu. Ako do sada nisi primetio da svet funkcionise kroz veze, onda ce tesko neko poverovati u tvoje sposobnosti. Nemere glavom kroz zid.

Nikola011

pre 12 godina

To sto smo potpisali sa Rumunijom (ni samine znamo sta) je problem od koga ce EU ponovo da pravi uslove za Srbiju sve dok sve manjine ne budu "zadovoljne" i dobiju svoju teritoriju. Srbiji ce ostati beogradki pasaluk i kao takva ce moci u EU. Ali Tadic i Dacic tada nece biti na vlasti i da posalju Borka da "pregovara".

Ova vlada nas tretira kao da nemamo mozak.

ja sam

pre 12 godina

(Bato, 2. mart 2012 21:06)

I u Rambouillet accords pise da se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet.

http://www.un.org/peace/kosovo/sc_kosovo.htm

Vajat Erp

pre 12 godina

A zasto ne ranije? Opet se tu nesto skriva od strane EU
(Analiticar, 3. mart 2012 01:00)

A ti bu da Srbiju puste bez ispunjavanja zahteva?

muamua

pre 12 godina

Imam dojavu...na pumpama u negotinu boru zajecaaru ITD i pricam o NIS pumpama koje nemaju automatski povezan sistem bla bla po ceo dan je popust od 3 posto...vlaski krajevi...prosao u kladovo tamo nije bio popust zato sto imaju taj neki automatski sistem i popust im je od 12-13 i od 22-6...

darko

pre 12 godina

vidim mnogi se pozivaju na makedoniju,tursku i slicne e pa ovako: makedonija: glavni proplem je ime drzave, zato sto makedonija ima ime kao jedna regija u grckoj i grci ne priznaju ime makedonija i zato stoji ono FYR, turska: glavni problem: granice sa kiprom. grckom i irakom...... to su za njih ne resivi problemi, hrvatska: granica sa slovenijom.... mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje

belilistic

pre 12 godina

I treba da se postigne takav dogovor,on koristi gradjanima Srbije.Poznato je da Srbi s Kosova ne placaju struju godina,pa se to na kraju pripise nasim racunima.Mislim da vise nismo u stanju da izdrzimo paralelne sisteme i sto pre se razgranicimo,tim bolje.

cica maca

pre 12 godina

Ne razumem kako sad istaknuti ljudi međunarodne zajednice govore da je Srbija propatila, nepravedno kažnjena jer joj je dve decenije uskraćeno mesto koje joj pripada, kako je važna za region, pa što smo onda toliko čekali. Mnogo je bitnih problema zanemareno u međuvremenu, a prosperitet ćemo postići samo kada budemo imali nekakvu proizvodnju i prihod, a ne ulaskom u EU.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Sta vam nije jasno? Lepo kazu da uslov nije priznavanje Kosova. A mi ionako vlast dole nemamo od 1999. Te paralalne institucije ne znace nista! Prakticno za sve sto im treba Srbi sa Kosova moraju dolaziti u ispostave u Nisu, Kragujevcu, Kraljevu i drugim gradovima. Vlast cine vojska i policija, a mi to odavno tamo nemamo. Nego imamo 5% stanovnistva, kome treba obezbediti sto bolje uslove za zivot, a ne preplitati se oko institucija.

go

pre 12 godina

Cak i problematicna EU je za Srbiju svetlo na kraju tunela.
Ako neki Srbin jos uvek misli da ce sutra ziveti bolje po resenjima
Kostunice, Nikolica, Cvetkovica ,Seselja i slicnih u velikoj je zbludi.
U Srbiji direktne promene mogu biti ucinjene samo cvrstom politikom
pokoravanja srpskih politicara jacoj sili poput Brisela.
Sve ostalo je onanisanje ispred velikog ogledala.

nije bas

pre 12 godina

kazes:
" Eto, nije se ni prasina slegla od slavlja kad eto opet novi uslov.."

Nije to nikakav 'novi' uslov. To stoji u 1244 jos od kada ju je UN usvojila pre vise od 10 godina.
Samo sto smo mi to ignorisali i sada nam se 'obija o glavu'

Dusan SRB u EU

pre 12 godina

Turska je islamska zemlja i Francuska nece da u EU ima islam. Makedonija ima spor oko imena sa Grckom. Eto zato nisu postale clanice EU. Toliko za kriticare!!!!

Dusan

pre 12 godina

Naravno da ce biti jos mali milion uslova. Kao i za svaku zemlju koja je usla u EU (sa dodatkom resavanja problema Kosova). S tim sto vi ponosite, dostojanstvene ljudske gromade to vidite kao ponizavanje i ucene. Ja to vidim kao kritike koje, cak i da ne zelimo u EU, trebamo da prihvatimo i da te probleme resimo zbog sebe samih. Ali sta ja znam, ne smrdim na znoj, zavrsio sam fax, radim k'o crnac.... nisam tipican Srbin

marko_zg

pre 12 godina

Kad iskreno i potpuno zanemarite Kosovo i to prihvatite kao realnost, onda se može govoriti o Srbiji kao o 30 članici Eu i to negdje oko 2017 ili 2019.Datum pregovora ne ide samo tako. U 2013 EU dibiva novu članicu, novog člana u svim odborima i svim komisijama tako da će tada tehnički početi pregovori.Nerazumno je prije, jer kako početi a onda nova zemlja započinje pregovore koji su odpočeli.Datum je sigurno več sada poznat, "1 juli sledeće godine".Sretno u pregovorima!

stefan

pre 12 godina

E sada nastupa Borko sa svojim sporazumima,koji su sve samo ne sporazumi koji su u skladu sa ustavom,i srpskim nacionalnim interesima.VISE VOLIM DESET CENTIMETARA OKO GRACANICE nego svu tu tvoju evropu.

Uslovi, uslovi...

pre 12 godina

Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.

Tarabić

pre 12 godina

O, čujte Srbi ! Biće 2028. godine jedno DRVO ŠLJIVA u EU, ta šljiva će imati natpis "Srbija", i ispod te šljive će moći da stane tačno 3 čoveka, 3 poslednja Srbina na ovome svetu. To će vam biti "Srbija u EU".

ja sam

pre 12 godina

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni
(goran, 2. mart 2012 18:46)

Citat:

Authorizes the Secretary-General, with the assistance of relevant international organizations, to establish an international civil presence in Kosovo in order to provide an interim administration for Kosovo under which the people of Kosovo can enjoy substantial autonomy within the Federal Republic of Yugoslavia, and which will provide transitional administration while establishing and overseeing the development of provisional democratic self-governing institutions to ensure conditions for a peaceful and normal life for all inhabitants of Kosovo;

Izbori moraju biti raspisani na Kosovu po medjunarodnom pravu i Ustavu Srbije.
Srecom, jer je to poslednja sansa da se ovo ludilo zaustavi.

Darko2

pre 12 godina

@goran, 2. mart 2012 18:46

Pa ako bi se drzali rezolucije 1244 svi, onda Srbija ne bi organizovala izbore na Kosovu, vec bi Kosovo organizovalo izbore za "siroku autonomiju" u okviru Srbije. Znaci da je UNMIK trebao da ponisti sve odluke tzv. "privremenih vlasti" koje nisu u skladu sa rezolucijom 1244 i koja ne spominje niti nezavisnost, niti ministarstvo inostranih poslova, niti drzavu Kosovo.

Goran

pre 12 godina

Poklonite Prištini elektrane i telekomunikaciju pa posle toga dobijate skupe evropske kredite koje EU treba sama da uzme od kineza, zato što svoje pare potrošila na grčku....

Dobro jutro Srbijo...

Srbi nikad nisu bili dobri biznismeni pa evo i sada nisu...

arben sefaja

pre 12 godina

i turska je dobilla status kandidata jos 1992 (u proslom veku)a bice u EU negde oko sredine iducek veka.-a serbija nikad najvjerovatnije ni tad

Nishlija

pre 12 godina

The game of thrones
Svidja mi se Sarkozijevo vidjenje stvari.. Ovi iz ostalih evropskih kuca manje vishe vrte jedno te isto. Merci,danke,grazzia & ty EU

Nikola011

pre 12 godina

Sada nam svi cestitaju i kao zale sto smo mi propatili. A oni su ti koji su pravili torturu nad nama. Puno su se nasekirali. A vec sutra nas ceka jos veca zaba koju treba progutati.
Zgarile su mi se zablji bataci, ne mogu vise. Sit sam.

sudija

pre 12 godina

E pa moji Srbi,Hrvati,Albanci,Muslimani i ostali,da vidite sta je EU,sta je
red! Kad nemozete sami da se sredite izmedju sebe,onda morate biti prisilje
ni na red. Tako cemo svi biti posteni kad nas prisile! Nasa bruka!

Vuk iz Beljine

pre 12 godina

A sada velike demokrate da se spreme da javno priznaju nezavisnost Kosova..kako bi bakica Angela razmislila o datumu daljih pregovora! Zao mi je što necu živeti još 100 godina..da sačekam ulazak Srbije u EU!

Milan Mitić

pre 12 godina

Dobili smo novi domaći zadatak koji treba da ispunimo. Sada opet treba da progutamo još veću žabu. Ta žaba je stalno veća i veća a mi imamo sve veće kapacitete i sve veće žabe gutamo - i time smo još zadovoljni i hvalimo se ko0d kuće

Цоје

pre 12 godina

Значи целокупно Косово и званично, и тек онда можемо стварно да се надамо нечему. Ово је била мотивација и заваравање.

hehe

pre 12 godina

Kako smo uspeli da preokrenemo rumunski stav prema nama? dali smo zeleno svetlo da se vlaska krajina moze otcepi od srbije ili sta???
(ggg ggg, 2. mart 2012 12:41

Isti kao slucaj kao i u SLO-HR debati, neko je dobio packu od Gros Brudera :)

Павле

pre 12 godina

Кад су се отрезнили би им криво, па одмах најавише нове уцене. Нема проблема наши јахачи су спремни на све понижење.

nebojsa

pre 12 godina

kad vidim ko nam cestita smrznem se od straha i jos vise verujem da nam tamo nije mesto, al ko pa pita srbe da li oce ili nece, oni su vec odlucili za nas jos samo da za to platimo cenu koju su oni odredili, pozdrav

zox

pre 12 godina

Ovim hapsenjima nasih [Srpskih] policajaca zato sto su su cak u Vranje [gde je od 1999 (13 godina)'izmestena' policijska stanica Gnjilane (????)] zvali Srbe iz tih Gnjilana na 'informativne razgovore' pokazujemo koliko zista kontrolisemo Kosovo odnosno teritorrij
A najvise od svega govori cinjenica da su ti policajci, koji su u Srbiji sluzbena lica, uhapsenina Kosovu.
Mogu zamisliti kako se osecaju/sta misle ti uhapseni policajci dok sede u zatvoru i cekaju sudjenje tj da vide dali ce biti podignuta optuznica.

Laza

pre 12 godina

Status je forma onoga sto je vec cinjenica: mi i jesmo fakticki deo Evrope…
ali, zivimo lose, losije nego ikada pre i ne mislim da ce se to sada promeniti.

goran

pre 12 godina

"""Zamoljen da kaže da li za Srbiju predstavlja problem organizovanja lokalnih izbora na Kosovu, File je naveo da bi "bilo u protivrečnosti s rezolucijom SB UN 1244 ako bi se to učinilo".""

File je ovim sve rekao.
Mi zaboravljamo da u 1244, koje se mi drzimo kao 'pijan plota' ima i stvari koje nama nikako ne odgovaraju
Ispada da raspisivanje izbora na Kosovu nije nikakav 'novi' uslov nego ta cinjenica proizilazi iz UN1244 koja ja davno usvojena i koje smo bili oduvek svesni

objektivno

pre 12 godina

Zamisljam kad se prijavljuju cinovnici na posao u EU, pa stave u rezime "visegodisnje iskustvo u postavljanju uslova Srbiji". Koji je samo to "job security", smesi im se visedecenijsko razvijanje tog zanata. Dovoljna ce zarada biti i za unuke, samo napred, a mi smo tu da vam to omogucimo. Mi nikada necemo odustati jer "nemamo alternativu" pa vi nastavite polako i postupno da modifikujete i dodajete "uslove", mozda neko i zanimljivu knjigu napise o tom fenomenu.

Marina

pre 12 godina

Telekomunikacije i energetika su u domeni samostalnih država što znači da će Srbija prihvativši te sporazume s Kosovom,opet na mala vrata priznati državu Kosovo. No,sve dok je Tadiću u interesu da izluđuje svoje birače protutumačenjima onoga što EU vidi drugačije nego Srbija,i dok se stvari kreću naprijed, koga briga je li "border" granica ili admin.linija.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropska komisija će predložiti početak pregovora o članstvu Srbije čim ona postigne dogovore s Prištinom o energetici i telekomunikacijama, kaže Štefan File.

Znaci tu negde Ponedeljak, Utorak iduce nedelje !

Bato

pre 12 godina

(Za ja sam) Spominjes tacku 10 ali ne i tacku 11 gde se spominje sustinska autonomija za Kosovo ali samo do konacnog resenja. Sporazum iz Rambujea Srbija nije prihvatila ali je zato citav sporazum usao kao sastavni deo Rezolucije 1244 a u sporazumu iz Rambujeja stoji da ce se isti dopuniti i dati fakticki pravo albancima na referendum.

dodo

pre 12 godina

Srbija, ako hoce da raspise izbore na Kosovu, moze i mora to uraditi iskljucivo u saradnji da medjunarodnom zajednicom kojoj je sporazumom u Kumanovcu predala Kosovo na upravljanje.
A da bi raspisala izbore Srbija mora imati azurne biracke spiskove. Znacin kako Srba, tako i Zlbanca,.
A asko bude izbora, vasoj masti prepustam da zamislite rezultate na teritoriji na kojoj zivi 95% Albanaca i 5% Srba

Caki

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

supervisor

pre 12 godina

Energetika i telekomunikacije, jelte? Cekaj, jel to bese ono najprofitabilnije, rudna bogatstva, rudnici, struja, telekomunikaciona oprema. Ono sto vredi nekih 100 milijardi dolara minimum.... Jel to mozda treba da se prizna da je Kosovsko... ono sto je Srbija ulagala decenijama? Aaaaa, konacno dolazimo do pravih tema...

El

pre 12 godina

Hteli oni to da priznaju ili ne, uslov dobijanja datuma za početak pregovora biće i ukidanje institucija na severu KiM. Polako, doćiće se i do toga.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Надам се да ће датум преговора бити утврђен током 2012, а не одложен за изборе 2016. Али видећемо.

А у Србији влада немаштима и ту нико нормалан нема шта да дода. Та немаштина би се нешто смањила доношењем антимонополских закона, тј. склањањем ТАЈКУНА са позиција моћи.

На њихово место би дошла нека француска, или немачка фирма, или финска Нокиа - што не мора да буде увек праведно - али је ипак мање зло... Ако се приватизује на подношљив начин.

Хвала!

bane

pre 12 godina

Turska ima problem Severnog Kipra, za sve one koji se pozivaju na tursku kanditaturu. Danasnja ekonomska moc Turske nagovestava da vlada u Ankari ni ne tezi clanstvu, pod uslovom da se odrekne Severnog Kipra. Drugim recima, moze im biti jer su postali ekonomski neovisni.

Vajat Erp

pre 12 godina

@ (darko, 2. mart 2012 19:14)
"mislim da smo mi pametniji od svih njih, ocekujem do 2015 da udjemo a da do 2013 zivimo bar 50% bolje"

2015? To sarkazam? Ima još da se dobije datum, obavi skrining (1 godina), ispregovara, potpiše ugovor, obavi referendum i prođe ratifikacija u 28 zemalja.
Ti misliš da je to moguće u 3 godine??????

Srdacno vas,

pre 12 godina

Caki, tako bi prosao i na birou bilo koje zapadne zemlje, osim ako se mozda ne prijavis da cistis pijacu. Ruku na srce, ni ja te ne bih primio da znam da si se toliko puno puta prijavljivao na konkurs bez obzira sta ti pise u rezumeu. Ako do sada nisi primetio da svet funkcionise kroz veze, onda ce tesko neko poverovati u tvoje sposobnosti. Nemere glavom kroz zid.

Nikola011

pre 12 godina

To sto smo potpisali sa Rumunijom (ni samine znamo sta) je problem od koga ce EU ponovo da pravi uslove za Srbiju sve dok sve manjine ne budu "zadovoljne" i dobiju svoju teritoriju. Srbiji ce ostati beogradki pasaluk i kao takva ce moci u EU. Ali Tadic i Dacic tada nece biti na vlasti i da posalju Borka da "pregovara".

Ova vlada nas tretira kao da nemamo mozak.

Uslovi

pre 12 godina

"Mislmi da bi najbolje bilo da nam EU dostavi spisak uslova koje treba da ispunimo za ulazak, da se to objavi u jednoj knjižici i podeli besplatno narodu, a da se potom raspiše referendum na kojem bi se narod izjasnio da li želi ili ne želi pod tim uslovima u EU.
Onda ako smo za, domaći političari više ne bi mogli ili morali da kalkulišu i odlažu ispunjavanje uslova, ako smo protiv, da lepo gledamo kako da uredimo odnose sa EU na obostranu korist i račka.
Ovako nas samo muče i zamajavaju nekim glupim pričama.
(Uslovi, uslovi..., 2. mart 2012 18:31)"

Domaci politicari (i DS i SNS) odavno imaju SVE uslove za prijem u EU. Pitaj njih sto ih ne objavljuju.

Vajat Erp

pre 12 godina

A zasto ne ranije? Opet se tu nesto skriva od strane EU
(Analiticar, 3. mart 2012 01:00)

A ti bu da Srbiju puste bez ispunjavanja zahteva?

ja sam

pre 12 godina

(Bato, 2. mart 2012 21:06)

I u Rambouillet accords pise da se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet.

http://www.un.org/peace/kosovo/sc_kosovo.htm

muamua

pre 12 godina

Imam dojavu...na pumpama u negotinu boru zajecaaru ITD i pricam o NIS pumpama koje nemaju automatski povezan sistem bla bla po ceo dan je popust od 3 posto...vlaski krajevi...prosao u kladovo tamo nije bio popust zato sto imaju taj neki automatski sistem i popust im je od 12-13 i od 22-6...