Ponedeljak, 27.02.2012.

10:58

Grčka ove godine nikad jeftinija

Grčka je prošle godine uspela da redukuje cene od 15 do 30 odsto ne bi li Grčka ostala u trci sa konkurencijom, a ove godine se očekuju još niže cene.

Izvor: Danas

Grèka ove godine nikad jeftinija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Čudoljub

pre 12 godina

Jeste jeftinije, i to bar za 20%.

Apartmane na Tasosu sam rezervisao za 35€ po noćenju, prošle godine su bili 40.

Očekujem da će i poljoprivredni proizvodi biti jeftiniji, a uvek treba kupovati "iz kamiona", baš kao što bih to radio i u Srbiji. Ne treba ostavljati ni dinara manipulantima i preprodavcima.

Samo u Grčkoj (pored Srbije) se osećam kao kod kuće. I eto mene tamo već dvadeseti put. :)

već vidjeno

pre 12 godina

Ako je kapućino 4 eura i pivo isto toliko snižena cena, onda fala im.

Ko ode dole nagrabusio je, jer će sad tek pokušati na sve načine da očerupaju turiste.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Svi Srbi trebamo boraviti na odmor u grcku, da pruzimo nasoj braci Grcima pomoc. Bolje u Grcku nego u CG. Grcka je nas prijatelj i vece od prijatelja. Grcka podrzava Srbiju u ocuvanju suvereniteta i celovitost pod priznatim granicama, za to puno hvala braci Grcima.
Kao i uvek dolazim na odmor u Bratcku Grcku.
Svima zelim dobar provod na grckim plazama !!!!
Jovan Mirkovic, USA

Mne

pre 12 godina

Ajde, ajde braco Srbi, i dalje ste u CG primljeni ko braca. Vrata su vam sirom otvorena.
Ali birajuci Grcku (pogotovo jug) i CG, i ja bi izabrao Grcku iako sam Crnogorac. Jednostavno je stvar trzista. Nije lose ni menjati zemlje Mediterana.

Pozdrav

Jelena

pre 12 godina

Gledala sam cene hotela sa 4 zvezdice na Kritu i na Parosu, cena je oko 120 - 150 evra za dve osobe u spicu sezone. Zivim u Italiji 20 godina i ne znam kako bilo ko moze da kaze da su cene priblizne kao u Grckoj; mozda na Rivijeri Romanje; na Siciliji ili Sardiniji za te pare nema ni hotel od 3 zvezdice; pre 2 godine sam na Sardiniji placala 220 evra nocenje sa doruckom za dve osobe u hotelu sa 3 zvezdice, i to ne na Kosta Zmeraldi, nego blizu Algera. O restoranima da i ne govorimo. Na Santoriniju sam predproslog leta placala hotel na rubu kaldere pocetkom septembra 180 evra za dvoje, na Kapriju za te pare ne moze da se nadje ni pansion.Iako je more Sardinije bez premca u Mediteranu, mislim da cu ipak ici u Grcku.

Marko

pre 12 godina

Do prosle godine bio sam redovan gost u grckoj,prosle godine moja zena otisla u agenciju da rezervise i tamo joj podvalili neku akciju za oko 500evra 6 dana u Antaliji sa ukljucenim avio prevozom,nisam verovao da ce izaci na dobro,i vec sam ocekivao propalo leto,medjutim zaista sam se prijatno iznenadio gradom,hotelom,cenama,a i turcima,let do antalije traje oko 2 sata,bez guzvi,putarina,putokaza,paklenih vrucina na autocesti,generalnih strajkova i bojazni da se necu moci vratiti kuci.

Petar

pre 12 godina

Ja idem u Grcku vec nekoliko godina zaredom,Bio sam dvaput i u Crnoj gori ali je grcka 100 puta bolja.Moj brat je bio u Bugarskoj i kaze da je tamo lepo za mlade ,more nije nesto ali zato su aqua parkovi vrh a o nocnom provoduvda nepricam.Verujte mi u Grckoj nije onako kako prenose preko tv.Grci se razbacuju vecina vozi kola preko 2005 godista.To jest Grci su razmazeni kad bi ziveli mesec dana u Srbiji sigurno bi se vrtili u Grcku u "krizu".

Srdjan

pre 12 godina

Ne budite smesni,kome se ne svidja Grcka ne mora da ide. Ali,budite realni i birajte,izmedju destinacija nama blizih za letovanje,CG,Grckaili,HR,Bugarska...u CG odrase ko da si dosao u Nicu,jel treba hrvate u opste da komentarisem? Bugari realno mogu da pariraju grcima...ok su skroz,al po meni Grcka ima najlepse more. A i gotoljubljivi su,pogotovo prema srbima. Poz i lepo letujte...:)

petarV

pre 12 godina

Milane...a da te pitam ja nešto...da me prosvetliš...da li preko interneta može da se bukira i ručak u taverni...bakaluk u lokalnoj radnji...pivo na plaži...suncobran i čežaljka...suveniri...pa da se dobije taj popust,za koji samo ti znaš?

nemoj da se praviš mnogo pametan,znaš o čemu je ovde reč...

Sandra

pre 12 godina

Što nije realno napisano, da su cene veće nego ikad...Još sa ovim cenama goriva do Grčke i nazad treba najmanje za put 150-200 evra. A da ne spominjem štrajkove i haos... Hvala, možda neki drugi put.

borafora

pre 12 godina

"Ja bih voleo, na primer, da dođem na nekoliko dana na Kopaonik, na skijanje. Mogu da odem i negde drugde, ali zašto ne probati Kopaonik i doći u Srbiju i to po povoljnijim cenama", navodi on.

pa što nisi došao? nego sad kao ja bih došao na kopaonik a vi dođite u Grčku. zašto ne promoviše grcima da dođu na Kopaonik da zimuju?

Sale

pre 12 godina

Ja uvek letujem u Grckoj ili Italiji,treba poglrdati cene i uporediti mislim da je ove godine Italija za nijansu skuplja od Grcke,govorim o hotelskom smestaju,ali Grcko more je meni za nijansu lepse od italijanskog,izuzev Sardinije....kako god opet cu biti ili u Grckoj ili Italiji.

Milan

pre 12 godina

Čemu vam služi internet, da se žalite ovde kao babe kako su cene skuplje. Naučite da se koristite internet za rezervisanje i dogovor direktno sa Grcima, pa će vam zaista i biti jeftinije.
Agencije su te koje su ove godine podigle cene posebno za juni i septembar. Ja sam prošle godine letovao za smešne pare u septembru a vreme je bilo fenomenalno kao i voda. Uplatio sam to preko agencije jer su cene bile fer(u odnosu na lokalne grčke), verovatno nisu očekivali takvo vreme. Ove godine mi ne pada na pamet da njima dajem ekstra lovu jer su ovog puta baš alavi pa će dobiti jedno veliko ništa.

beda bili beda ostalli

pre 12 godina

U Grcku ne idem...

Dosta mi je nasih derikoza, jos da placam strane! Neka im to lepo more, to je sve sto ce im ostati na kraju.

Dragan

pre 12 godina

Ja u Grcku odlazim otprilike svake druge godine. Kad se sve sabere i oduzme licno mislim da nema bolje lokacije za odmor na moru.
Inace kad su strajkovi zapoceli, a tome ima vec skoro 2 godine, bio sam na Peloponezu. Bas na na dan kad je organizovan generalni strajk, a bio je u pitanju neki cetvrtak, odlucili smo se da odemo na izlet do Olimpije. U gradu sve radi, trgovine, restorani, kafici. U jednoj od radnji pitam prodavca, jeli a generalni strajk. Covek me pogleda, nimalo veselo, i kaze: ma to je za one lenjivce u Atini mi ovde moramo da radimo svaki dan dok je sezona, sta uradimo u ova 3 - 4 meseca uradili smo, jos nam zbog strajkova i televizije doslo manje gostiju.
Po povratku u hotel, koji je do tad bio polupun, red na recepciji, gomila grka se prijavljuje. I ispade covek u potpunosti u pravu ono lenjivci, drzavni sluzbenici koji su malo galamili pred parlamentom sto im se ukida 13ta i 14ta(?????) plata spojili generalni strajk sa vikendom i zapalili na more.
Takvo je moje iskustvo sa Grckom i strajkovima i uopste me ne sekira, samo cu se truditi da mi rezervoar bude stalno pun, a za taverne, hotele i radnje se ne brinem radice sigurno.

Amos

pre 12 godina

Milose, ako ti je pravoslavlje najvaznije na svetu ne znam sta ces onda na letovanju na moru. Valjda treba iskoristiti godisnji pa otici u manastir bar jedno 2 nedelje godisnje?

Comi

pre 12 godina

"Prošle godine smo imali najbolju godinu ikad".
"...jer svaki Grk će da vas tretira kao da ste deo porodice".

Kakva laz... vec godinama idem sezonski da radim u Grckoj, i provereno tvrdim da je ovo turisticka navlakusa..... Al Grcka je Grcka!

Dragance

pre 12 godina

Neznam samo kako cete da dodjete ili jos bolje da se vratite jer nece biti nafte.Grci su 80% zavisni na uvozu nafte iz Irana a kako valjda znate EU je uveo sankcije toj zemlji.Tako da umesto kofera i suncobrana bolje ponesite kanistre.Ima doduse jos jedna mogucnost mozete recimo organizovano i pod pratnjom na izlet u Pristinu.Dobro dosli su i pripadnici gey i lezbo populacije sa sve transparentima.

petarV

pre 12 godina

Ma daj...godinama letujem u Grčkoj i prošle godine ništa nije bilo ni cent jeftinije nego,ranijih godina (pre štrajkova i problema sa kreditima)...

Smeštaj preko naših agencija je i dalje ista.
Giros je i dalje 2 eur...kao i pre 5 godina...
Peciva su i dalje 3 eur...kafa,pivo,sokovi po kafićima...klopa po tavernam ai dalje papreno skupa...

Moje mišljenje (iako volim da idem u Grčku-zbog prirodnih lepota) je da se Grci ni malo ne razlikujo od Crnogoraca i da su izuzetno lenji i da bi da skinu kožu turistima sa leđa!

Милош

pre 12 godina

Браћо опет код вас,није важна цена.
Православље је највеће и најважније на Свету.

deda

pre 12 godina

Ne znam sta ce vam te agencije. Grcka je blizu, ima jedno milion km obala, svi zivi iznajmljuju smestaj tokom cele godine, dakle i da ste Marsovac necete ostati bez nocenja u udobnom krevetu.
Sve sto je u vezi sa masovnim turizmom pametan covek izbegava, budite pametni i ponasajte se i krecite kao da ste lokalac i onda cete imati lokalne cene. Normalno, osim ako ne odete u striktno turisticko mesto koje zivi samo od toga, tu mora da padne berba usiju tj.. novcanika.

vlada

pre 12 godina

vAŽI ŠTO ĆE DA IM PADNU CENE, IMA DA ROKNU SVE CENE U NEBESA DA NADOKNADE OVE DUGOVE I POZAJMICE I PROŠLE GODINE SU BILI TOLIKO SKUPI DA TO NIJE NORMALNO A PRIČALO SE O NEKIM POJEFTINJENJIMA! SADA APSOLUTNO NEMAM DILEMU POŠTO SAM SE PROŠLE GODINE OPEKAO I OTIŠAO U GRUČKU, OVE GODINE DEFINITIVNO NE! PRIČE O TOME KAKO JE ĆE GRČKA BITI JEFTINA SU BAJKE. SADA JE I CG BOLJA OPCIJA ZA ODMOR...

Itza

pre 12 godina

Hmmm, ja dobio cene aranzmana za leto 2012 (katalog agencije s kojom uvek putujem i koji su dobro organizovani dole) i cene ne da su manje - nego su za desetak posto - VECE! Gde god pogledate cene, cak i preko Amadeusa (ko ima pristup) cene su uvecane u Grckoj za taj procenat. Tako da ne znam sta ministri i Grci pricaju, realnost je drugacija. Naravno uvek se nadje dobar deal ali... mislim da ce dole da malo podivljaju cene zbog krize.

pa

pre 12 godina

Pa, posle 30-tak godina "iskustva" sa letovanjem u Grckoj, prijateljstvima i svim ostalim lepotama ove zemlje koju volim....ne pada mi na pamet da menjam destinaciju...Slicno misle i moji prijatelji.Prema tome, Vangelis ocekujte nas...

sirtaki

pre 12 godina

Лепа је Грчка. Али пре 30 година када су држали до себе. Данас када летујете у Грчкој као да летујете у британској, немачкој или руској колонији. Све је потчињено укусима странаца. Свака част тим енглезима када имају образа да једу Фиш Енд Чипс чак и када оду у друге земље. Навика је чудо ... А Грци, лепо су то уновчили.

Ras

pre 12 godina

Ja ne znam kakve su cena za Grcku iz Srbije, ali bas danas izasli u Austriji katalozi i cene za Grcku. Nista se nije promenilo. Vidim da su Austrijanci razocarani. Ocekivali su pad cena kad ono...sipak.

Saša

pre 12 godina

@da li neko zna: litar evrodizela (različito ga zovu u različitim preduzećima - dizel plus, power disel itd)košta od oko 1,4 - 1,55 evra. Najskuplji je na ulasku u Grčku iz Makedonoje, a onda što si bliži Solunu ili opet na autoputu prema Atini ili Veria-i cene padaju. Nisam obraćao pažnju na cene ostalih vrsta goriva

nece biti

pre 12 godina

Svako ko je letovao u Grckoj zna da prosle godine cene uopste nisu spustane i da su bile kao i uvek u Grckoj koja ima realativnu stabilnost i ujednacenost cena u turizmu. Nece se sniziti ni ove godine i svako ko ocekuje da ce proci bolje grdno se vara. Bez obzira na sve i dalje cemo tamo letovati posto lepseg mora i prijatnijeg ambijenta za nas nema u ovom delu Mediterana.

nece biti

pre 12 godina

Svako ko je letovao u Grckoj zna da prosle godine cene uopste nisu spustane i da su bile kao i uvek u Grckoj koja ima realativnu stabilnost i ujednacenost cena u turizmu. Nece se sniziti ni ove godine i svako ko ocekuje da ce proci bolje grdno se vara. Bez obzira na sve i dalje cemo tamo letovati posto lepseg mora i prijatnijeg ambijenta za nas nema u ovom delu Mediterana.

pa

pre 12 godina

Pa, posle 30-tak godina "iskustva" sa letovanjem u Grckoj, prijateljstvima i svim ostalim lepotama ove zemlje koju volim....ne pada mi na pamet da menjam destinaciju...Slicno misle i moji prijatelji.Prema tome, Vangelis ocekujte nas...

Amos

pre 12 godina

Milose, ako ti je pravoslavlje najvaznije na svetu ne znam sta ces onda na letovanju na moru. Valjda treba iskoristiti godisnji pa otici u manastir bar jedno 2 nedelje godisnje?

Ras

pre 12 godina

Ja ne znam kakve su cena za Grcku iz Srbije, ali bas danas izasli u Austriji katalozi i cene za Grcku. Nista se nije promenilo. Vidim da su Austrijanci razocarani. Ocekivali su pad cena kad ono...sipak.

petarV

pre 12 godina

Ma daj...godinama letujem u Grčkoj i prošle godine ništa nije bilo ni cent jeftinije nego,ranijih godina (pre štrajkova i problema sa kreditima)...

Smeštaj preko naših agencija je i dalje ista.
Giros je i dalje 2 eur...kao i pre 5 godina...
Peciva su i dalje 3 eur...kafa,pivo,sokovi po kafićima...klopa po tavernam ai dalje papreno skupa...

Moje mišljenje (iako volim da idem u Grčku-zbog prirodnih lepota) je da se Grci ni malo ne razlikujo od Crnogoraca i da su izuzetno lenji i da bi da skinu kožu turistima sa leđa!

sirtaki

pre 12 godina

Лепа је Грчка. Али пре 30 година када су држали до себе. Данас када летујете у Грчкој као да летујете у британској, немачкој или руској колонији. Све је потчињено укусима странаца. Свака част тим енглезима када имају образа да једу Фиш Енд Чипс чак и када оду у друге земље. Навика је чудо ... А Грци, лепо су то уновчили.

deda

pre 12 godina

Ne znam sta ce vam te agencije. Grcka je blizu, ima jedno milion km obala, svi zivi iznajmljuju smestaj tokom cele godine, dakle i da ste Marsovac necete ostati bez nocenja u udobnom krevetu.
Sve sto je u vezi sa masovnim turizmom pametan covek izbegava, budite pametni i ponasajte se i krecite kao da ste lokalac i onda cete imati lokalne cene. Normalno, osim ako ne odete u striktno turisticko mesto koje zivi samo od toga, tu mora da padne berba usiju tj.. novcanika.

Милош

pre 12 godina

Браћо опет код вас,није важна цена.
Православље је највеће и најважније на Свету.

Comi

pre 12 godina

"Prošle godine smo imali najbolju godinu ikad".
"...jer svaki Grk će da vas tretira kao da ste deo porodice".

Kakva laz... vec godinama idem sezonski da radim u Grckoj, i provereno tvrdim da je ovo turisticka navlakusa..... Al Grcka je Grcka!

Srdjan

pre 12 godina

Ne budite smesni,kome se ne svidja Grcka ne mora da ide. Ali,budite realni i birajte,izmedju destinacija nama blizih za letovanje,CG,Grckaili,HR,Bugarska...u CG odrase ko da si dosao u Nicu,jel treba hrvate u opste da komentarisem? Bugari realno mogu da pariraju grcima...ok su skroz,al po meni Grcka ima najlepse more. A i gotoljubljivi su,pogotovo prema srbima. Poz i lepo letujte...:)

Itza

pre 12 godina

Hmmm, ja dobio cene aranzmana za leto 2012 (katalog agencije s kojom uvek putujem i koji su dobro organizovani dole) i cene ne da su manje - nego su za desetak posto - VECE! Gde god pogledate cene, cak i preko Amadeusa (ko ima pristup) cene su uvecane u Grckoj za taj procenat. Tako da ne znam sta ministri i Grci pricaju, realnost je drugacija. Naravno uvek se nadje dobar deal ali... mislim da ce dole da malo podivljaju cene zbog krize.

Milan

pre 12 godina

Čemu vam služi internet, da se žalite ovde kao babe kako su cene skuplje. Naučite da se koristite internet za rezervisanje i dogovor direktno sa Grcima, pa će vam zaista i biti jeftinije.
Agencije su te koje su ove godine podigle cene posebno za juni i septembar. Ja sam prošle godine letovao za smešne pare u septembru a vreme je bilo fenomenalno kao i voda. Uplatio sam to preko agencije jer su cene bile fer(u odnosu na lokalne grčke), verovatno nisu očekivali takvo vreme. Ove godine mi ne pada na pamet da njima dajem ekstra lovu jer su ovog puta baš alavi pa će dobiti jedno veliko ništa.

Dragan

pre 12 godina

Ja u Grcku odlazim otprilike svake druge godine. Kad se sve sabere i oduzme licno mislim da nema bolje lokacije za odmor na moru.
Inace kad su strajkovi zapoceli, a tome ima vec skoro 2 godine, bio sam na Peloponezu. Bas na na dan kad je organizovan generalni strajk, a bio je u pitanju neki cetvrtak, odlucili smo se da odemo na izlet do Olimpije. U gradu sve radi, trgovine, restorani, kafici. U jednoj od radnji pitam prodavca, jeli a generalni strajk. Covek me pogleda, nimalo veselo, i kaze: ma to je za one lenjivce u Atini mi ovde moramo da radimo svaki dan dok je sezona, sta uradimo u ova 3 - 4 meseca uradili smo, jos nam zbog strajkova i televizije doslo manje gostiju.
Po povratku u hotel, koji je do tad bio polupun, red na recepciji, gomila grka se prijavljuje. I ispade covek u potpunosti u pravu ono lenjivci, drzavni sluzbenici koji su malo galamili pred parlamentom sto im se ukida 13ta i 14ta(?????) plata spojili generalni strajk sa vikendom i zapalili na more.
Takvo je moje iskustvo sa Grckom i strajkovima i uopste me ne sekira, samo cu se truditi da mi rezervoar bude stalno pun, a za taverne, hotele i radnje se ne brinem radice sigurno.

Saša

pre 12 godina

@da li neko zna: litar evrodizela (različito ga zovu u različitim preduzećima - dizel plus, power disel itd)košta od oko 1,4 - 1,55 evra. Najskuplji je na ulasku u Grčku iz Makedonoje, a onda što si bliži Solunu ili opet na autoputu prema Atini ili Veria-i cene padaju. Nisam obraćao pažnju na cene ostalih vrsta goriva

vlada

pre 12 godina

vAŽI ŠTO ĆE DA IM PADNU CENE, IMA DA ROKNU SVE CENE U NEBESA DA NADOKNADE OVE DUGOVE I POZAJMICE I PROŠLE GODINE SU BILI TOLIKO SKUPI DA TO NIJE NORMALNO A PRIČALO SE O NEKIM POJEFTINJENJIMA! SADA APSOLUTNO NEMAM DILEMU POŠTO SAM SE PROŠLE GODINE OPEKAO I OTIŠAO U GRUČKU, OVE GODINE DEFINITIVNO NE! PRIČE O TOME KAKO JE ĆE GRČKA BITI JEFTINA SU BAJKE. SADA JE I CG BOLJA OPCIJA ZA ODMOR...

Sale

pre 12 godina

Ja uvek letujem u Grckoj ili Italiji,treba poglrdati cene i uporediti mislim da je ove godine Italija za nijansu skuplja od Grcke,govorim o hotelskom smestaju,ali Grcko more je meni za nijansu lepse od italijanskog,izuzev Sardinije....kako god opet cu biti ili u Grckoj ili Italiji.

borafora

pre 12 godina

"Ja bih voleo, na primer, da dođem na nekoliko dana na Kopaonik, na skijanje. Mogu da odem i negde drugde, ali zašto ne probati Kopaonik i doći u Srbiju i to po povoljnijim cenama", navodi on.

pa što nisi došao? nego sad kao ja bih došao na kopaonik a vi dođite u Grčku. zašto ne promoviše grcima da dođu na Kopaonik da zimuju?

Sandra

pre 12 godina

Što nije realno napisano, da su cene veće nego ikad...Još sa ovim cenama goriva do Grčke i nazad treba najmanje za put 150-200 evra. A da ne spominjem štrajkove i haos... Hvala, možda neki drugi put.

beda bili beda ostalli

pre 12 godina

U Grcku ne idem...

Dosta mi je nasih derikoza, jos da placam strane! Neka im to lepo more, to je sve sto ce im ostati na kraju.

petarV

pre 12 godina

Milane...a da te pitam ja nešto...da me prosvetliš...da li preko interneta može da se bukira i ručak u taverni...bakaluk u lokalnoj radnji...pivo na plaži...suncobran i čežaljka...suveniri...pa da se dobije taj popust,za koji samo ti znaš?

nemoj da se praviš mnogo pametan,znaš o čemu je ovde reč...

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Svi Srbi trebamo boraviti na odmor u grcku, da pruzimo nasoj braci Grcima pomoc. Bolje u Grcku nego u CG. Grcka je nas prijatelj i vece od prijatelja. Grcka podrzava Srbiju u ocuvanju suvereniteta i celovitost pod priznatim granicama, za to puno hvala braci Grcima.
Kao i uvek dolazim na odmor u Bratcku Grcku.
Svima zelim dobar provod na grckim plazama !!!!
Jovan Mirkovic, USA

Dragance

pre 12 godina

Neznam samo kako cete da dodjete ili jos bolje da se vratite jer nece biti nafte.Grci su 80% zavisni na uvozu nafte iz Irana a kako valjda znate EU je uveo sankcije toj zemlji.Tako da umesto kofera i suncobrana bolje ponesite kanistre.Ima doduse jos jedna mogucnost mozete recimo organizovano i pod pratnjom na izlet u Pristinu.Dobro dosli su i pripadnici gey i lezbo populacije sa sve transparentima.

Petar

pre 12 godina

Ja idem u Grcku vec nekoliko godina zaredom,Bio sam dvaput i u Crnoj gori ali je grcka 100 puta bolja.Moj brat je bio u Bugarskoj i kaze da je tamo lepo za mlade ,more nije nesto ali zato su aqua parkovi vrh a o nocnom provoduvda nepricam.Verujte mi u Grckoj nije onako kako prenose preko tv.Grci se razbacuju vecina vozi kola preko 2005 godista.To jest Grci su razmazeni kad bi ziveli mesec dana u Srbiji sigurno bi se vrtili u Grcku u "krizu".

Marko

pre 12 godina

Do prosle godine bio sam redovan gost u grckoj,prosle godine moja zena otisla u agenciju da rezervise i tamo joj podvalili neku akciju za oko 500evra 6 dana u Antaliji sa ukljucenim avio prevozom,nisam verovao da ce izaci na dobro,i vec sam ocekivao propalo leto,medjutim zaista sam se prijatno iznenadio gradom,hotelom,cenama,a i turcima,let do antalije traje oko 2 sata,bez guzvi,putarina,putokaza,paklenih vrucina na autocesti,generalnih strajkova i bojazni da se necu moci vratiti kuci.

Mne

pre 12 godina

Ajde, ajde braco Srbi, i dalje ste u CG primljeni ko braca. Vrata su vam sirom otvorena.
Ali birajuci Grcku (pogotovo jug) i CG, i ja bi izabrao Grcku iako sam Crnogorac. Jednostavno je stvar trzista. Nije lose ni menjati zemlje Mediterana.

Pozdrav

Jelena

pre 12 godina

Gledala sam cene hotela sa 4 zvezdice na Kritu i na Parosu, cena je oko 120 - 150 evra za dve osobe u spicu sezone. Zivim u Italiji 20 godina i ne znam kako bilo ko moze da kaze da su cene priblizne kao u Grckoj; mozda na Rivijeri Romanje; na Siciliji ili Sardiniji za te pare nema ni hotel od 3 zvezdice; pre 2 godine sam na Sardiniji placala 220 evra nocenje sa doruckom za dve osobe u hotelu sa 3 zvezdice, i to ne na Kosta Zmeraldi, nego blizu Algera. O restoranima da i ne govorimo. Na Santoriniju sam predproslog leta placala hotel na rubu kaldere pocetkom septembra 180 evra za dvoje, na Kapriju za te pare ne moze da se nadje ni pansion.Iako je more Sardinije bez premca u Mediteranu, mislim da cu ipak ici u Grcku.

već vidjeno

pre 12 godina

Ako je kapućino 4 eura i pivo isto toliko snižena cena, onda fala im.

Ko ode dole nagrabusio je, jer će sad tek pokušati na sve načine da očerupaju turiste.

Čudoljub

pre 12 godina

Jeste jeftinije, i to bar za 20%.

Apartmane na Tasosu sam rezervisao za 35€ po noćenju, prošle godine su bili 40.

Očekujem da će i poljoprivredni proizvodi biti jeftiniji, a uvek treba kupovati "iz kamiona", baš kao što bih to radio i u Srbiji. Ne treba ostavljati ni dinara manipulantima i preprodavcima.

Samo u Grčkoj (pored Srbije) se osećam kao kod kuće. I eto mene tamo već dvadeseti put. :)

Милош

pre 12 godina

Браћо опет код вас,није важна цена.
Православље је највеће и најважније на Свету.

vlada

pre 12 godina

vAŽI ŠTO ĆE DA IM PADNU CENE, IMA DA ROKNU SVE CENE U NEBESA DA NADOKNADE OVE DUGOVE I POZAJMICE I PROŠLE GODINE SU BILI TOLIKO SKUPI DA TO NIJE NORMALNO A PRIČALO SE O NEKIM POJEFTINJENJIMA! SADA APSOLUTNO NEMAM DILEMU POŠTO SAM SE PROŠLE GODINE OPEKAO I OTIŠAO U GRUČKU, OVE GODINE DEFINITIVNO NE! PRIČE O TOME KAKO JE ĆE GRČKA BITI JEFTINA SU BAJKE. SADA JE I CG BOLJA OPCIJA ZA ODMOR...

beda bili beda ostalli

pre 12 godina

U Grcku ne idem...

Dosta mi je nasih derikoza, jos da placam strane! Neka im to lepo more, to je sve sto ce im ostati na kraju.

Dragance

pre 12 godina

Neznam samo kako cete da dodjete ili jos bolje da se vratite jer nece biti nafte.Grci su 80% zavisni na uvozu nafte iz Irana a kako valjda znate EU je uveo sankcije toj zemlji.Tako da umesto kofera i suncobrana bolje ponesite kanistre.Ima doduse jos jedna mogucnost mozete recimo organizovano i pod pratnjom na izlet u Pristinu.Dobro dosli su i pripadnici gey i lezbo populacije sa sve transparentima.

Sandra

pre 12 godina

Što nije realno napisano, da su cene veće nego ikad...Još sa ovim cenama goriva do Grčke i nazad treba najmanje za put 150-200 evra. A da ne spominjem štrajkove i haos... Hvala, možda neki drugi put.

petarV

pre 12 godina

Ma daj...godinama letujem u Grčkoj i prošle godine ništa nije bilo ni cent jeftinije nego,ranijih godina (pre štrajkova i problema sa kreditima)...

Smeštaj preko naših agencija je i dalje ista.
Giros je i dalje 2 eur...kao i pre 5 godina...
Peciva su i dalje 3 eur...kafa,pivo,sokovi po kafićima...klopa po tavernam ai dalje papreno skupa...

Moje mišljenje (iako volim da idem u Grčku-zbog prirodnih lepota) je da se Grci ni malo ne razlikujo od Crnogoraca i da su izuzetno lenji i da bi da skinu kožu turistima sa leđa!

sirtaki

pre 12 godina

Лепа је Грчка. Али пре 30 година када су држали до себе. Данас када летујете у Грчкој као да летујете у британској, немачкој или руској колонији. Све је потчињено укусима странаца. Свака част тим енглезима када имају образа да једу Фиш Енд Чипс чак и када оду у друге земље. Навика је чудо ... А Грци, лепо су то уновчили.

pa

pre 12 godina

Pa, posle 30-tak godina "iskustva" sa letovanjem u Grckoj, prijateljstvima i svim ostalim lepotama ove zemlje koju volim....ne pada mi na pamet da menjam destinaciju...Slicno misle i moji prijatelji.Prema tome, Vangelis ocekujte nas...

nece biti

pre 12 godina

Svako ko je letovao u Grckoj zna da prosle godine cene uopste nisu spustane i da su bile kao i uvek u Grckoj koja ima realativnu stabilnost i ujednacenost cena u turizmu. Nece se sniziti ni ove godine i svako ko ocekuje da ce proci bolje grdno se vara. Bez obzira na sve i dalje cemo tamo letovati posto lepseg mora i prijatnijeg ambijenta za nas nema u ovom delu Mediterana.

Amos

pre 12 godina

Milose, ako ti je pravoslavlje najvaznije na svetu ne znam sta ces onda na letovanju na moru. Valjda treba iskoristiti godisnji pa otici u manastir bar jedno 2 nedelje godisnje?

Comi

pre 12 godina

"Prošle godine smo imali najbolju godinu ikad".
"...jer svaki Grk će da vas tretira kao da ste deo porodice".

Kakva laz... vec godinama idem sezonski da radim u Grckoj, i provereno tvrdim da je ovo turisticka navlakusa..... Al Grcka je Grcka!

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Svi Srbi trebamo boraviti na odmor u grcku, da pruzimo nasoj braci Grcima pomoc. Bolje u Grcku nego u CG. Grcka je nas prijatelj i vece od prijatelja. Grcka podrzava Srbiju u ocuvanju suvereniteta i celovitost pod priznatim granicama, za to puno hvala braci Grcima.
Kao i uvek dolazim na odmor u Bratcku Grcku.
Svima zelim dobar provod na grckim plazama !!!!
Jovan Mirkovic, USA

Ras

pre 12 godina

Ja ne znam kakve su cena za Grcku iz Srbije, ali bas danas izasli u Austriji katalozi i cene za Grcku. Nista se nije promenilo. Vidim da su Austrijanci razocarani. Ocekivali su pad cena kad ono...sipak.

Dragan

pre 12 godina

Ja u Grcku odlazim otprilike svake druge godine. Kad se sve sabere i oduzme licno mislim da nema bolje lokacije za odmor na moru.
Inace kad su strajkovi zapoceli, a tome ima vec skoro 2 godine, bio sam na Peloponezu. Bas na na dan kad je organizovan generalni strajk, a bio je u pitanju neki cetvrtak, odlucili smo se da odemo na izlet do Olimpije. U gradu sve radi, trgovine, restorani, kafici. U jednoj od radnji pitam prodavca, jeli a generalni strajk. Covek me pogleda, nimalo veselo, i kaze: ma to je za one lenjivce u Atini mi ovde moramo da radimo svaki dan dok je sezona, sta uradimo u ova 3 - 4 meseca uradili smo, jos nam zbog strajkova i televizije doslo manje gostiju.
Po povratku u hotel, koji je do tad bio polupun, red na recepciji, gomila grka se prijavljuje. I ispade covek u potpunosti u pravu ono lenjivci, drzavni sluzbenici koji su malo galamili pred parlamentom sto im se ukida 13ta i 14ta(?????) plata spojili generalni strajk sa vikendom i zapalili na more.
Takvo je moje iskustvo sa Grckom i strajkovima i uopste me ne sekira, samo cu se truditi da mi rezervoar bude stalno pun, a za taverne, hotele i radnje se ne brinem radice sigurno.

Milan

pre 12 godina

Čemu vam služi internet, da se žalite ovde kao babe kako su cene skuplje. Naučite da se koristite internet za rezervisanje i dogovor direktno sa Grcima, pa će vam zaista i biti jeftinije.
Agencije su te koje su ove godine podigle cene posebno za juni i septembar. Ja sam prošle godine letovao za smešne pare u septembru a vreme je bilo fenomenalno kao i voda. Uplatio sam to preko agencije jer su cene bile fer(u odnosu na lokalne grčke), verovatno nisu očekivali takvo vreme. Ove godine mi ne pada na pamet da njima dajem ekstra lovu jer su ovog puta baš alavi pa će dobiti jedno veliko ništa.

Sale

pre 12 godina

Ja uvek letujem u Grckoj ili Italiji,treba poglrdati cene i uporediti mislim da je ove godine Italija za nijansu skuplja od Grcke,govorim o hotelskom smestaju,ali Grcko more je meni za nijansu lepse od italijanskog,izuzev Sardinije....kako god opet cu biti ili u Grckoj ili Italiji.

Srdjan

pre 12 godina

Ne budite smesni,kome se ne svidja Grcka ne mora da ide. Ali,budite realni i birajte,izmedju destinacija nama blizih za letovanje,CG,Grckaili,HR,Bugarska...u CG odrase ko da si dosao u Nicu,jel treba hrvate u opste da komentarisem? Bugari realno mogu da pariraju grcima...ok su skroz,al po meni Grcka ima najlepse more. A i gotoljubljivi su,pogotovo prema srbima. Poz i lepo letujte...:)

petarV

pre 12 godina

Milane...a da te pitam ja nešto...da me prosvetliš...da li preko interneta može da se bukira i ručak u taverni...bakaluk u lokalnoj radnji...pivo na plaži...suncobran i čežaljka...suveniri...pa da se dobije taj popust,za koji samo ti znaš?

nemoj da se praviš mnogo pametan,znaš o čemu je ovde reč...

deda

pre 12 godina

Ne znam sta ce vam te agencije. Grcka je blizu, ima jedno milion km obala, svi zivi iznajmljuju smestaj tokom cele godine, dakle i da ste Marsovac necete ostati bez nocenja u udobnom krevetu.
Sve sto je u vezi sa masovnim turizmom pametan covek izbegava, budite pametni i ponasajte se i krecite kao da ste lokalac i onda cete imati lokalne cene. Normalno, osim ako ne odete u striktno turisticko mesto koje zivi samo od toga, tu mora da padne berba usiju tj.. novcanika.

Itza

pre 12 godina

Hmmm, ja dobio cene aranzmana za leto 2012 (katalog agencije s kojom uvek putujem i koji su dobro organizovani dole) i cene ne da su manje - nego su za desetak posto - VECE! Gde god pogledate cene, cak i preko Amadeusa (ko ima pristup) cene su uvecane u Grckoj za taj procenat. Tako da ne znam sta ministri i Grci pricaju, realnost je drugacija. Naravno uvek se nadje dobar deal ali... mislim da ce dole da malo podivljaju cene zbog krize.

Mne

pre 12 godina

Ajde, ajde braco Srbi, i dalje ste u CG primljeni ko braca. Vrata su vam sirom otvorena.
Ali birajuci Grcku (pogotovo jug) i CG, i ja bi izabrao Grcku iako sam Crnogorac. Jednostavno je stvar trzista. Nije lose ni menjati zemlje Mediterana.

Pozdrav

Jelena

pre 12 godina

Gledala sam cene hotela sa 4 zvezdice na Kritu i na Parosu, cena je oko 120 - 150 evra za dve osobe u spicu sezone. Zivim u Italiji 20 godina i ne znam kako bilo ko moze da kaze da su cene priblizne kao u Grckoj; mozda na Rivijeri Romanje; na Siciliji ili Sardiniji za te pare nema ni hotel od 3 zvezdice; pre 2 godine sam na Sardiniji placala 220 evra nocenje sa doruckom za dve osobe u hotelu sa 3 zvezdice, i to ne na Kosta Zmeraldi, nego blizu Algera. O restoranima da i ne govorimo. Na Santoriniju sam predproslog leta placala hotel na rubu kaldere pocetkom septembra 180 evra za dvoje, na Kapriju za te pare ne moze da se nadje ni pansion.Iako je more Sardinije bez premca u Mediteranu, mislim da cu ipak ici u Grcku.

Saša

pre 12 godina

@da li neko zna: litar evrodizela (različito ga zovu u različitim preduzećima - dizel plus, power disel itd)košta od oko 1,4 - 1,55 evra. Najskuplji je na ulasku u Grčku iz Makedonoje, a onda što si bliži Solunu ili opet na autoputu prema Atini ili Veria-i cene padaju. Nisam obraćao pažnju na cene ostalih vrsta goriva

borafora

pre 12 godina

"Ja bih voleo, na primer, da dođem na nekoliko dana na Kopaonik, na skijanje. Mogu da odem i negde drugde, ali zašto ne probati Kopaonik i doći u Srbiju i to po povoljnijim cenama", navodi on.

pa što nisi došao? nego sad kao ja bih došao na kopaonik a vi dođite u Grčku. zašto ne promoviše grcima da dođu na Kopaonik da zimuju?

Marko

pre 12 godina

Do prosle godine bio sam redovan gost u grckoj,prosle godine moja zena otisla u agenciju da rezervise i tamo joj podvalili neku akciju za oko 500evra 6 dana u Antaliji sa ukljucenim avio prevozom,nisam verovao da ce izaci na dobro,i vec sam ocekivao propalo leto,medjutim zaista sam se prijatno iznenadio gradom,hotelom,cenama,a i turcima,let do antalije traje oko 2 sata,bez guzvi,putarina,putokaza,paklenih vrucina na autocesti,generalnih strajkova i bojazni da se necu moci vratiti kuci.

Petar

pre 12 godina

Ja idem u Grcku vec nekoliko godina zaredom,Bio sam dvaput i u Crnoj gori ali je grcka 100 puta bolja.Moj brat je bio u Bugarskoj i kaze da je tamo lepo za mlade ,more nije nesto ali zato su aqua parkovi vrh a o nocnom provoduvda nepricam.Verujte mi u Grckoj nije onako kako prenose preko tv.Grci se razbacuju vecina vozi kola preko 2005 godista.To jest Grci su razmazeni kad bi ziveli mesec dana u Srbiji sigurno bi se vrtili u Grcku u "krizu".

već vidjeno

pre 12 godina

Ako je kapućino 4 eura i pivo isto toliko snižena cena, onda fala im.

Ko ode dole nagrabusio je, jer će sad tek pokušati na sve načine da očerupaju turiste.

Čudoljub

pre 12 godina

Jeste jeftinije, i to bar za 20%.

Apartmane na Tasosu sam rezervisao za 35€ po noćenju, prošle godine su bili 40.

Očekujem da će i poljoprivredni proizvodi biti jeftiniji, a uvek treba kupovati "iz kamiona", baš kao što bih to radio i u Srbiji. Ne treba ostavljati ni dinara manipulantima i preprodavcima.

Samo u Grčkoj (pored Srbije) se osećam kao kod kuće. I eto mene tamo već dvadeseti put. :)