Subota, 25.02.2012.

12:49

"Srbija nije priznala Kosovo"

Srbija nije dogovorom u Briselu priznala nezavisnost Kosova, već je Rezoluciji 1244 dala novi život i potvrdu na međunarodnoj sceni, kaže Borislav Stefanović.

Izvor: Beta

"Srbija nije priznala Kosovo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Estiar

pre 12 godina

Gospodine Stankovicu, naravno da nije. Ne morate da se pravdate zbog ovih koji su za zatvorenu Srbiju gde je jedini prioritet da se vrati Seselj i da se unisti druga stranka!? A politika DSS-a se svakim danom sve vise srozava (Tomo ako si pametan begaj ti od ovih sto dalje).

ЕУ и НАФТНИ ЛОБИ

pre 12 godina

Честитке Бориславу младом лаву, на одлично одрађеном задатку :

” и ЕУ и заштита Срба на Косову”.

Много је важно за безбедност Срба на Косову, а и Србије , да са Косовом и Албанијом имамо прописане односе, које гарантује ЕУ, пре свега Немачка,
јер када ове године Израел и НАТО започну ВЕЛИКИ рат са Ираном,
многи нафташи ће покушати да изазову сукобе и на Балкану (Косово), јер тада скаче цена нафте и гаса.

dejana

pre 12 godina

Ako po priznanjem smatrate tri reči"Srbija priznaje Kosovo!"stvarno toga neće biti.Ali ovaj sporazum je najveći korak ka tome.Dozvoljeno je uključivanje Kosova u međunarodne institucije kao i sve ostale nezavisne države.Da li će to učiniti još neka država Evrope.Normalno ne jer imaju tim čiji je prvenstveni interes očuvanje teritorije!

marija

pre 12 godina

Ne samo da ovim Srbija nije priznala tzv. Kosovo, vec je Kosovo priznalo Srbiji suverenitet na celoj svojoj teritoriji po R1244UN, tj. ODREKLI SU SE NEZAVISNOSTI.
Jeste istorijski uspeh Srbije, tome se niko nije nadao ni u Srbiji.

Zivot na bajpasu

pre 12 godina

Kaze Stefanovic "ovim smo dobili novi zivot..." I posle potpisivanja,demokrate misle da ce svet osvojiti ako dobijemo status,Svet mozda hoce osvojiti. Mi smo tako jaki i istrajni da ih menjamo. Ovo je zivot na bajpasu.

MUKNAVI

pre 12 godina

U ovoj fazi raspleta oko KiM ovo je dovoljno,puna kapa,jer u sledecem nastavku ,uz pritisak Amera,Nemaca,Tado i ekipa ce sve ..precutno..priznati jer u procepu su,izmedju cekica i nakovnja gde su stigli svojom voljom vukuci poteze,koji pasuju Amerima i Srpskim i Albanskim spekulantima, za ovih 10 godina.

Saša

pre 12 godina

Srbija jeste priznala Kosovo, a to što za sad nisu uspostavljeni diplomatski odnosi je druga stvar. A zato što pokušavate da pravite budale od nas će te propasti na izborima.

Branislav

pre 12 godina

Sto ne pitaju Nemce(EU) sta im jos treba od nas.....Ameri su vec uzeli svoje.Znaju i oni sami da to nije pravno potkovano (Fusnote,paragrafi,akcenti)

Katja

pre 12 godina

Opet mazanje očiju naroda, to rade već 4 godine.Odavno su oni prodali Kosovo,sad kao nešto obećavaju pred izbore, a od toga nema ništa.Prodala nas je sadašnja vlast....

Besniku

pre 12 godina

4. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima - to je jedna ot tacka sporazuma! Kosovo mozda nema sada Repibliku, ali je samostalna drzava!

Joca

pre 12 godina

Sta je sa vama ljudi?! Budimo realni, nema nacina da Srbija sprovede svoju vlast na Kosovu. Na koji nacin?! Da preore i pobije sve?! Cak i da imamo taj vojni potencijal, odmah bi nas bombardovali ponovo. Jednostavni, shvatite realnost da je Kosovo u praksi nezavisno, a da ga zvanicno nikada necemo priznati i to je to. Zivot i trgovina mora da se odvija. I shvatite da granice nisu uklesane u kamenu, nekad Vojvodina nije bila u Srbiji. Kako se krece stanovnistvo, tako se menjaju i granice drzave, znaci u nasem slucaju na sever. Jedan ljudski zivot je malo da se sve to sagleda sa istorijske tacke gledista. Treba se boriti za sever, za obestecenje za oduzetu infrastrukturu na celom Kosovu, u koju su ulagali gradjani ove zemlje.

dejana

pre 12 godina

Cestitke ,pregovarackom timu.Treba biti hrabar za ovako nesto.E sad ostaje da se okrenemo svojim problemima i da pokusamo da ih resimo .

ljakse

pre 12 godina

Mozda sam i ja nekad zzoposzosam, al' ne znam sad, pogresi covek.
Dajem glavu da 90% ljudi nije razumelo sta je tu usvojeno, a verovatno ni oni sami ne umeju da objasne sta su dogovorili, posto ni sami ne znaju.
A jos mi je manje jasno zasto se i za to nesto usvojeno pregovara 100 godina. Kontam da oni tamo samo uzalud prde godinama, a onda im zarad kampanja i kojecega zatreba da nesto "usvoje". Neku "deklaraciju" i ta sranja. Tuga.

mertur

pre 12 godina

Ovim dogovorom niti je Srbija priznala Kosovo, niti je Kosovo priznalo Srbiju.
Vukovi(politicari) siti a ovce(narod)i dalje ostaju ovce a i gladne bogami.

Mogli

pre 12 godina

E, sve razumem, ali sto vole nakon svega sto priznaju i daju da nas jos ubedjuju da nisu priznali, to ne razumem.. Ima li neka pogodba kojom smo mi nesto dobili, neki ustupak ili tako nesto??? Kakvi su bre to pregovori kad mi samo dajemo, dajemo, dajemo??

Suboticanin

pre 12 godina

prvo moram da odam priznanje jednom komentaru koji glasi:
"nije priznala Kosovo nego Kosovo*" kratko i jasno!!!
moze da se polemise koliko hocemo ali sama cinjenica da Kosovo ucestvuje na medjunarodnim forumima itd...sve govori...i to natezanje oko gramatickuh modela natpisa po meni su vise nego smesni...jer da li negde ucestvuje Bavarska ili mozda Teksas ili Baskija ...ako se radi o sastancima (ma kako se zvao samit,forum...) i ucestvuju SAMO drzave ona je to to.....nema treceg
mogu ja ili bilo ko od nas da kaze ja ne priznajem Kosovo kao drzavu to je fakticko stanje....jednom sam ja i pisao na ovu temu...pitajte carenike na ulazu u zemlju da li se roba koja ide ka Kosovu tretira kao NASA ili kao TRANZITNA roba....saznajte prvo to, to vam je najosnovniji primer i najlaksi da li je ova nasa nesrecna zamlja priznala Kosovo ili ne....pa kad dobije te odgovor onda se zapitajte ...pa cemu onda sve ovo.....Srbija je tuzna prica koja na zalost nije ispisana al pise se sve tuznije i tuznije.....

Dosta zamajavanja

pre 12 godina

Realno &^%$#@ me bas da li je Srbija priznala Kosovo koje nemamo, pa nemamo. Mene interesuje da li cemo konacno i napokon dobiti status kandidata, jer cemo inance bez tih para da pocrkamo od gladi!

Duki

pre 12 godina

Koliko reči koje bi trebalo da nas ubede u nešto što je i laiku jasno. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima. Šta znači fusnota koju niko neće ni gledati? Mislim da je sve jasno, bez obzira na priče koje nam se serviraju.

Pratilac

pre 12 godina

Nažalost, u pravu je Edita, isopiće se ta pahulja čim budu prošli izbori u Srbiji, kao što se istopila i ona grudva kojom nas je Brisel dugo obmanjivao - da su Kosovo i EU dva odvojena procesa, dva koloseka, dva paralelna koloseka itd. Zna to i Borko, ali razumljivo, ne može da kaže.

Draganovic Jablan

pre 12 godina

Srbija je priznala Kosovo kao republiku i to stoji u zakonu o PDV, gde je naglaseno da se PDV vraca kupcima sa mestom prebivalista na KiM ... Prema tome, vi (demokratska vlast od 2000-2012) ste samo potvrdili u Briselu ono sto ste odavno uradili !!!!!

Boban Ilic

pre 12 godina

Ej Mali,ne smatraj.Priznali ste Kosovo i to je dobro za Sve nas . Sa pahuljicom bez pahuljice...Sa deklaracijom bez deklaracije , odmorite malo nas od vas.

Toni

pre 12 godina

Ovo ste mogli jos ranije uraditi, i da Srbija dobije status kandidata jos ranije, Kosovu ste izgubili 1999, neznam sto je trebalo toliko vremena da se prizna, sa zvjezdicom ili bez, nije to nista, ona je Drzava dok ima svoje Granice.

Kabeza

pre 12 godina

Sva ova desavnja oko Kosova je jedna igra reci na na kojoj se i zasniva politika uopste. Nema potrebe se nervirati oko toga. Kako god bilo, mislim da je Vuk Jeremic malo dete za ovog Stefanovica koga vec vidim na mestu ministra spoljnih poslova, ako pobede zuti.

Danilo

pre 12 godina

Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...
(decko sa barikada, 25. februar 2012 13:51)

Ala si ti sludjen decace moj, ziv bio.

Necu previse vremena da trosim na ovoj beskorisnoj temi sem da kazem da je Kosovo odavno izgubljen i da bi bilo najbolje da ga priznamo i zavrsimo vise sa ovom pricom. Verovatno se i vredi reci da i kad bismo priznali Kosovo, ostale drzave poput Rusije i Kine ne bi ali ne zato sto nas vole, nego zato sto je to njihov nacin pokazivanja srednjeg prsta Amerima. Prijatno.

Zoran

pre 12 godina

Pa dobro sada Kosovo moze da se samo predstavlja u regionalnim organizacijama, da otvara kancelarije. Bice interesantno kada otvori kancelariju u Beogradu i okaci zastavu.

Ilija NS

pre 12 godina

"Zima njihovog nezadovoljstva neće proći jer se ova fusnota neće istopiti", rekao je Stefanović.

Ja sam potpuno neutralan po pitanju politike oko Kosova, ali teško mogu zamisliti inteligentnijeg predstavnika Srbije od Borka. Pravi predstavnik generacije sa budućnošću.

Svaka čast, gari!

АНЂЕЛИЈА

pre 12 godina

Ако је однос снага и политике у свету такав да сте морали да урадите то што сте урадили, а Ви лепо сада заћутите.Пустите нас макар на трен, да Вас не гледамо и не слушамо, јер одавно Вам не верујемо ништа.

Zvezdica

pre 12 godina

Kako je počelo, ući ćemo u EU samo sa Beogradom i okolinom (doduše, ko zna kad), jer će svako kome se prohte tražiti i dobiti svoju zvezdicu.

sanel brcak

pre 12 godina

ne znam dokle vise ovako kad tad srbija ce morati priznati Kosovo ne zbog albanaca dole vec zbog pritiska sa strane i zar nije bolje odmah to uraditi i to rijesiti jednom za uvijek a ne gubiti vrijeme bezveze , normalno posto je na kosovo dosta srpskih vjerskih objekata traziti neki specijalni status dole za ta podrucja i zavrsena prica !!! pozdrav iz Bosne

Prištevac

pre 12 godina

Dok čuti Vojvodina i Sanđak, Srbija je u odličnoj situaciji. Kosovo je izgubljeno još 1999 godine, tu nema diskusije, nego spašavaj sto možeš.

bezimena

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.
(puppet on a string, 25. februar 2012 14:08)

Od trenutka kada je CRVENO - CRNA koalicija potpisala Kumanovski sporazum i povukla vojsku, policiju i sve državne organe sa Kosova, ta teritorija je prestala da bude pod upravom SRBIJE! To je KAPITULACIJA za ceo svet! Doduše S. Milošević je Kumanovski sporazum proglasio pobedom na NATO-om, ali može na tarabi da piše **** i da ima rupa ali to je i dalje samo taraba!

Qui-Gon

pre 12 godina

Ovaj Borko je 100 puta bolji od Sundjer Boba, savetujem DS-u da u buduce ako bude imao prilike da pravi Vladu stavi Borka za Ministra Spoljnih Poslova a Djilasa za premijera...

Iva

pre 12 godina

Uz svu našu muku, meni je najsmešnije, dok čitam komentare ovih polupismenih patri(j)ota, i kako su popularni i dobijaju najviše plusića dok pišu engleskom abecedom - na primer, BOZE GOSPODE... Šta uopšte na srpskom znači reč boza ili - množina boze, da li je to neki hladan, kukuruzni napitak ili je (polupismeni) pisac hteo nešto drugo da nam kaže...
Oj Srbijo među šljivama...
I, želim svim ovim muškićima - pa, pišite srpskim jezikom - da vas ceo svet razume!!!

Душан

pre 12 godina

Оно што треба да објасните народу да је Србија добила највише што је реално могла, а бајке о формулацији "и Косово и ЕУ" заборавите... Косова практично нема већ тринаест година...

Neutralan

pre 12 godina

Dosta više sa tim stranačkim komentarima sa jedne i druge strane. Ja nisam očekivao da će se ovoliko postići u korist Srbije sobzirom na javno mnjenje u svetu.I pored svega čestitke pregovaračkom timu

puppet on a string

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.

Marko

pre 12 godina

Sudeci po komentatorima sa raznih strana Srbija je do sada jedno 200 puta kapitulirala 300 puta priznala Kosovo, nezna se broj kojima su razni cestitali to "konacno priznanje" a na kraju opet - MUCAK . I dalje ostaju iste pozicije, UN1244 i dalje nema nista od clanstva u UN dok ih Srbija , Rusija i Kina ne priznaju a to ce se desiti na kukovo leto. Bez dogovora samo gubimo vreme i jedni a narocito drugi, jedino resenje je DOGOVOR!

Iako ti nisam verovao Borko, mislim da si nesto iscupao.

pre 12 godina

Srbija nije priznala "Republiku Kosova", ali je uvazila privremeno postojanje Kosovo Pahuljice * koja ce u istoriji biti prolazna kao lanjski sneg.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Koliko ja znam,neka se država priznaje kada se o tome izjasni pozitivno parlament neke države koji uputi Vladi predlog da neku državu prizna,da razmeni ambasadore i tome slično,kao kada je recimo CG priznala Kosovo.
Ovde se ne radi o tome da je Srpski parlament priznao Kosovo nego pod kojim uslovima će dozvoliti nastup Kosova na konferencijama,i dobro da je nađeno rešenje jer je Kosovo stvarno u odnosu na nas nezavisno, a da li ćemo to mi ikada i da priznamo,je drugo pitanje.
Što se mene tiče,odlično je da Kosovo nije u sastavu Srbije,jer nemam pojma na šta bi to ličilo da oni stvarno i jesu u sastavu Srbije,da li to neko može da zamisli,a ako ne može,neka proba da zamisli da bi u toj situaciji Zukorlić bio malo dete,nešto kao pripravnik mudžahedin !

Analitičar

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!

decko sa barikada

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!
(Analitičar, 25. februar 2012 13:03) Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...

ima resenja

pre 12 godina

za Analitičara:

To moras da pitas Vucica.Juce je izjavio da je dobro ako nam daju članstvo, ali to je nepotpuno resenje, a kad oni pobede tek ce onda svi problemi biti reseni.
Na Vozdovcu su dobili izbore, jer smo mi bojkotovali DS zbog njihovih ujdurmi sa G17,cela zgrada opstine smrdi na cevape a u glavnim ulicama vise blata nego u selu Ripanj.

boze gospode kakve ludorije

pre 12 godina

tacno nije priznala...imamo okupiranu nasu teritoriju ne znam za koji djavo ce nam vojska..jos na RTSu ide Vojna Akademija serija (????)..sta li brane samo...kakav cirkus od drzave

iva.m.

pre 12 godina

Kosovo je nasa proslost...fusnota jeste ,predmet podsmeha!!!
Okrenimo se problemima u zemlji,imamo ih previse ,ne jeste ili nije nase...Priznali ste nezavisnost i to je to!Odavno nije nase!!!Idemo dalje.

nexhati

pre 12 godina

Pa bolje da priznaju kosovu i dase rese probljem od jednom za uvjek.
Pa sta mislite koje posledice imala parlament srbije u beogradu. od sada kakoje kosovo da bude vracena srbiji pa zamislite albance u parlamentu u beogradu
pa za dve tri godine i vojvodini i sandzak i sve bih se rasturilo od albancima u parlamentu. Politicari pamet u glavi jer zato ste placeni da nesto bolje razmislite.bolje priznajte kosovo i da zivimo narod dobro.

vladan

pre 12 godina

Postupci srpske "diplomatije" sve me vise podsecaju na sholasticke diskusije o tome mogu li dva ili tri andjela da stanu na vrh jedne igle.
Svidjalo se to Srbiji ili ne, Kosovo je nezavisno i sto pre Srbija prihvati tu cinjenicu, pre ce moci da krene napred.

Analitičar

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!

boze gospode kakve ludorije

pre 12 godina

tacno nije priznala...imamo okupiranu nasu teritoriju ne znam za koji djavo ce nam vojska..jos na RTSu ide Vojna Akademija serija (????)..sta li brane samo...kakav cirkus od drzave

ex demokrata 1

pre 12 godina

Koliko ja znam,neka se država priznaje kada se o tome izjasni pozitivno parlament neke države koji uputi Vladi predlog da neku državu prizna,da razmeni ambasadore i tome slično,kao kada je recimo CG priznala Kosovo.
Ovde se ne radi o tome da je Srpski parlament priznao Kosovo nego pod kojim uslovima će dozvoliti nastup Kosova na konferencijama,i dobro da je nađeno rešenje jer je Kosovo stvarno u odnosu na nas nezavisno, a da li ćemo to mi ikada i da priznamo,je drugo pitanje.
Što se mene tiče,odlično je da Kosovo nije u sastavu Srbije,jer nemam pojma na šta bi to ličilo da oni stvarno i jesu u sastavu Srbije,da li to neko može da zamisli,a ako ne može,neka proba da zamisli da bi u toj situaciji Zukorlić bio malo dete,nešto kao pripravnik mudžahedin !

iva.m.

pre 12 godina

Kosovo je nasa proslost...fusnota jeste ,predmet podsmeha!!!
Okrenimo se problemima u zemlji,imamo ih previse ,ne jeste ili nije nase...Priznali ste nezavisnost i to je to!Odavno nije nase!!!Idemo dalje.

puppet on a string

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.

Marko

pre 12 godina

Sudeci po komentatorima sa raznih strana Srbija je do sada jedno 200 puta kapitulirala 300 puta priznala Kosovo, nezna se broj kojima su razni cestitali to "konacno priznanje" a na kraju opet - MUCAK . I dalje ostaju iste pozicije, UN1244 i dalje nema nista od clanstva u UN dok ih Srbija , Rusija i Kina ne priznaju a to ce se desiti na kukovo leto. Bez dogovora samo gubimo vreme i jedni a narocito drugi, jedino resenje je DOGOVOR!

Neutralan

pre 12 godina

Dosta više sa tim stranačkim komentarima sa jedne i druge strane. Ja nisam očekivao da će se ovoliko postići u korist Srbije sobzirom na javno mnjenje u svetu.I pored svega čestitke pregovaračkom timu

Iako ti nisam verovao Borko, mislim da si nesto iscupao.

pre 12 godina

Srbija nije priznala "Republiku Kosova", ali je uvazila privremeno postojanje Kosovo Pahuljice * koja ce u istoriji biti prolazna kao lanjski sneg.

decko sa barikada

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!
(Analitičar, 25. februar 2012 13:03) Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...

nexhati

pre 12 godina

Pa bolje da priznaju kosovu i dase rese probljem od jednom za uvjek.
Pa sta mislite koje posledice imala parlament srbije u beogradu. od sada kakoje kosovo da bude vracena srbiji pa zamislite albance u parlamentu u beogradu
pa za dve tri godine i vojvodini i sandzak i sve bih se rasturilo od albancima u parlamentu. Politicari pamet u glavi jer zato ste placeni da nesto bolje razmislite.bolje priznajte kosovo i da zivimo narod dobro.

vladan

pre 12 godina

Postupci srpske "diplomatije" sve me vise podsecaju na sholasticke diskusije o tome mogu li dva ili tri andjela da stanu na vrh jedne igle.
Svidjalo se to Srbiji ili ne, Kosovo je nezavisno i sto pre Srbija prihvati tu cinjenicu, pre ce moci da krene napred.

ima resenja

pre 12 godina

za Analitičara:

To moras da pitas Vucica.Juce je izjavio da je dobro ako nam daju članstvo, ali to je nepotpuno resenje, a kad oni pobede tek ce onda svi problemi biti reseni.
Na Vozdovcu su dobili izbore, jer smo mi bojkotovali DS zbog njihovih ujdurmi sa G17,cela zgrada opstine smrdi na cevape a u glavnim ulicama vise blata nego u selu Ripanj.

Suboticanin

pre 12 godina

prvo moram da odam priznanje jednom komentaru koji glasi:
"nije priznala Kosovo nego Kosovo*" kratko i jasno!!!
moze da se polemise koliko hocemo ali sama cinjenica da Kosovo ucestvuje na medjunarodnim forumima itd...sve govori...i to natezanje oko gramatickuh modela natpisa po meni su vise nego smesni...jer da li negde ucestvuje Bavarska ili mozda Teksas ili Baskija ...ako se radi o sastancima (ma kako se zvao samit,forum...) i ucestvuju SAMO drzave ona je to to.....nema treceg
mogu ja ili bilo ko od nas da kaze ja ne priznajem Kosovo kao drzavu to je fakticko stanje....jednom sam ja i pisao na ovu temu...pitajte carenike na ulazu u zemlju da li se roba koja ide ka Kosovu tretira kao NASA ili kao TRANZITNA roba....saznajte prvo to, to vam je najosnovniji primer i najlaksi da li je ova nasa nesrecna zamlja priznala Kosovo ili ne....pa kad dobije te odgovor onda se zapitajte ...pa cemu onda sve ovo.....Srbija je tuzna prica koja na zalost nije ispisana al pise se sve tuznije i tuznije.....

bezimena

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.
(puppet on a string, 25. februar 2012 14:08)

Od trenutka kada je CRVENO - CRNA koalicija potpisala Kumanovski sporazum i povukla vojsku, policiju i sve državne organe sa Kosova, ta teritorija je prestala da bude pod upravom SRBIJE! To je KAPITULACIJA za ceo svet! Doduše S. Milošević je Kumanovski sporazum proglasio pobedom na NATO-om, ali može na tarabi da piše **** i da ima rupa ali to je i dalje samo taraba!

Besniku

pre 12 godina

4. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima - to je jedna ot tacka sporazuma! Kosovo mozda nema sada Repibliku, ali je samostalna drzava!

Toni

pre 12 godina

Ovo ste mogli jos ranije uraditi, i da Srbija dobije status kandidata jos ranije, Kosovu ste izgubili 1999, neznam sto je trebalo toliko vremena da se prizna, sa zvjezdicom ili bez, nije to nista, ona je Drzava dok ima svoje Granice.

Danilo

pre 12 godina

Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...
(decko sa barikada, 25. februar 2012 13:51)

Ala si ti sludjen decace moj, ziv bio.

Necu previse vremena da trosim na ovoj beskorisnoj temi sem da kazem da je Kosovo odavno izgubljen i da bi bilo najbolje da ga priznamo i zavrsimo vise sa ovom pricom. Verovatno se i vredi reci da i kad bismo priznali Kosovo, ostale drzave poput Rusije i Kine ne bi ali ne zato sto nas vole, nego zato sto je to njihov nacin pokazivanja srednjeg prsta Amerima. Prijatno.

Zoran

pre 12 godina

Pa dobro sada Kosovo moze da se samo predstavlja u regionalnim organizacijama, da otvara kancelarije. Bice interesantno kada otvori kancelariju u Beogradu i okaci zastavu.

Pratilac

pre 12 godina

Nažalost, u pravu je Edita, isopiće se ta pahulja čim budu prošli izbori u Srbiji, kao što se istopila i ona grudva kojom nas je Brisel dugo obmanjivao - da su Kosovo i EU dva odvojena procesa, dva koloseka, dva paralelna koloseka itd. Zna to i Borko, ali razumljivo, ne može da kaže.

Душан

pre 12 godina

Оно што треба да објасните народу да је Србија добила највише што је реално могла, а бајке о формулацији "и Косово и ЕУ" заборавите... Косова практично нема већ тринаест година...

Prištevac

pre 12 godina

Dok čuti Vojvodina i Sanđak, Srbija je u odličnoj situaciji. Kosovo je izgubljeno još 1999 godine, tu nema diskusije, nego spašavaj sto možeš.

Saša

pre 12 godina

Srbija jeste priznala Kosovo, a to što za sad nisu uspostavljeni diplomatski odnosi je druga stvar. A zato što pokušavate da pravite budale od nas će te propasti na izborima.

Zvezdica

pre 12 godina

Kako je počelo, ući ćemo u EU samo sa Beogradom i okolinom (doduše, ko zna kad), jer će svako kome se prohte tražiti i dobiti svoju zvezdicu.

Duki

pre 12 godina

Koliko reči koje bi trebalo da nas ubede u nešto što je i laiku jasno. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima. Šta znači fusnota koju niko neće ni gledati? Mislim da je sve jasno, bez obzira na priče koje nam se serviraju.

Draganovic Jablan

pre 12 godina

Srbija je priznala Kosovo kao republiku i to stoji u zakonu o PDV, gde je naglaseno da se PDV vraca kupcima sa mestom prebivalista na KiM ... Prema tome, vi (demokratska vlast od 2000-2012) ste samo potvrdili u Briselu ono sto ste odavno uradili !!!!!

Dosta zamajavanja

pre 12 godina

Realno &^%$#@ me bas da li je Srbija priznala Kosovo koje nemamo, pa nemamo. Mene interesuje da li cemo konacno i napokon dobiti status kandidata, jer cemo inance bez tih para da pocrkamo od gladi!

АНЂЕЛИЈА

pre 12 godina

Ако је однос снага и политике у свету такав да сте морали да урадите то што сте урадили, а Ви лепо сада заћутите.Пустите нас макар на трен, да Вас не гледамо и не слушамо, јер одавно Вам не верујемо ништа.

Boban Ilic

pre 12 godina

Ej Mali,ne smatraj.Priznali ste Kosovo i to je dobro za Sve nas . Sa pahuljicom bez pahuljice...Sa deklaracijom bez deklaracije , odmorite malo nas od vas.

mertur

pre 12 godina

Ovim dogovorom niti je Srbija priznala Kosovo, niti je Kosovo priznalo Srbiju.
Vukovi(politicari) siti a ovce(narod)i dalje ostaju ovce a i gladne bogami.

Katja

pre 12 godina

Opet mazanje očiju naroda, to rade već 4 godine.Odavno su oni prodali Kosovo,sad kao nešto obećavaju pred izbore, a od toga nema ništa.Prodala nas je sadašnja vlast....

sanel brcak

pre 12 godina

ne znam dokle vise ovako kad tad srbija ce morati priznati Kosovo ne zbog albanaca dole vec zbog pritiska sa strane i zar nije bolje odmah to uraditi i to rijesiti jednom za uvijek a ne gubiti vrijeme bezveze , normalno posto je na kosovo dosta srpskih vjerskih objekata traziti neki specijalni status dole za ta podrucja i zavrsena prica !!! pozdrav iz Bosne

Joca

pre 12 godina

Sta je sa vama ljudi?! Budimo realni, nema nacina da Srbija sprovede svoju vlast na Kosovu. Na koji nacin?! Da preore i pobije sve?! Cak i da imamo taj vojni potencijal, odmah bi nas bombardovali ponovo. Jednostavni, shvatite realnost da je Kosovo u praksi nezavisno, a da ga zvanicno nikada necemo priznati i to je to. Zivot i trgovina mora da se odvija. I shvatite da granice nisu uklesane u kamenu, nekad Vojvodina nije bila u Srbiji. Kako se krece stanovnistvo, tako se menjaju i granice drzave, znaci u nasem slucaju na sever. Jedan ljudski zivot je malo da se sve to sagleda sa istorijske tacke gledista. Treba se boriti za sever, za obestecenje za oduzetu infrastrukturu na celom Kosovu, u koju su ulagali gradjani ove zemlje.

Qui-Gon

pre 12 godina

Ovaj Borko je 100 puta bolji od Sundjer Boba, savetujem DS-u da u buduce ako bude imao prilike da pravi Vladu stavi Borka za Ministra Spoljnih Poslova a Djilasa za premijera...

dejana

pre 12 godina

Cestitke ,pregovarackom timu.Treba biti hrabar za ovako nesto.E sad ostaje da se okrenemo svojim problemima i da pokusamo da ih resimo .

dejana

pre 12 godina

Ako po priznanjem smatrate tri reči"Srbija priznaje Kosovo!"stvarno toga neće biti.Ali ovaj sporazum je najveći korak ka tome.Dozvoljeno je uključivanje Kosova u međunarodne institucije kao i sve ostale nezavisne države.Da li će to učiniti još neka država Evrope.Normalno ne jer imaju tim čiji je prvenstveni interes očuvanje teritorije!

ljakse

pre 12 godina

Mozda sam i ja nekad zzoposzosam, al' ne znam sad, pogresi covek.
Dajem glavu da 90% ljudi nije razumelo sta je tu usvojeno, a verovatno ni oni sami ne umeju da objasne sta su dogovorili, posto ni sami ne znaju.
A jos mi je manje jasno zasto se i za to nesto usvojeno pregovara 100 godina. Kontam da oni tamo samo uzalud prde godinama, a onda im zarad kampanja i kojecega zatreba da nesto "usvoje". Neku "deklaraciju" i ta sranja. Tuga.

Zivot na bajpasu

pre 12 godina

Kaze Stefanovic "ovim smo dobili novi zivot..." I posle potpisivanja,demokrate misle da ce svet osvojiti ako dobijemo status,Svet mozda hoce osvojiti. Mi smo tako jaki i istrajni da ih menjamo. Ovo je zivot na bajpasu.

Ilija NS

pre 12 godina

"Zima njihovog nezadovoljstva neće proći jer se ova fusnota neće istopiti", rekao je Stefanović.

Ja sam potpuno neutralan po pitanju politike oko Kosova, ali teško mogu zamisliti inteligentnijeg predstavnika Srbije od Borka. Pravi predstavnik generacije sa budućnošću.

Svaka čast, gari!

Mogli

pre 12 godina

E, sve razumem, ali sto vole nakon svega sto priznaju i daju da nas jos ubedjuju da nisu priznali, to ne razumem.. Ima li neka pogodba kojom smo mi nesto dobili, neki ustupak ili tako nesto??? Kakvi su bre to pregovori kad mi samo dajemo, dajemo, dajemo??

MUKNAVI

pre 12 godina

U ovoj fazi raspleta oko KiM ovo je dovoljno,puna kapa,jer u sledecem nastavku ,uz pritisak Amera,Nemaca,Tado i ekipa ce sve ..precutno..priznati jer u procepu su,izmedju cekica i nakovnja gde su stigli svojom voljom vukuci poteze,koji pasuju Amerima i Srpskim i Albanskim spekulantima, za ovih 10 godina.

marija

pre 12 godina

Ne samo da ovim Srbija nije priznala tzv. Kosovo, vec je Kosovo priznalo Srbiji suverenitet na celoj svojoj teritoriji po R1244UN, tj. ODREKLI SU SE NEZAVISNOSTI.
Jeste istorijski uspeh Srbije, tome se niko nije nadao ni u Srbiji.

Kabeza

pre 12 godina

Sva ova desavnja oko Kosova je jedna igra reci na na kojoj se i zasniva politika uopste. Nema potrebe se nervirati oko toga. Kako god bilo, mislim da je Vuk Jeremic malo dete za ovog Stefanovica koga vec vidim na mestu ministra spoljnih poslova, ako pobede zuti.

Branislav

pre 12 godina

Sto ne pitaju Nemce(EU) sta im jos treba od nas.....Ameri su vec uzeli svoje.Znaju i oni sami da to nije pravno potkovano (Fusnote,paragrafi,akcenti)

Iva

pre 12 godina

Uz svu našu muku, meni je najsmešnije, dok čitam komentare ovih polupismenih patri(j)ota, i kako su popularni i dobijaju najviše plusića dok pišu engleskom abecedom - na primer, BOZE GOSPODE... Šta uopšte na srpskom znači reč boza ili - množina boze, da li je to neki hladan, kukuruzni napitak ili je (polupismeni) pisac hteo nešto drugo da nam kaže...
Oj Srbijo među šljivama...
I, želim svim ovim muškićima - pa, pišite srpskim jezikom - da vas ceo svet razume!!!

Estiar

pre 12 godina

Gospodine Stankovicu, naravno da nije. Ne morate da se pravdate zbog ovih koji su za zatvorenu Srbiju gde je jedini prioritet da se vrati Seselj i da se unisti druga stranka!? A politika DSS-a se svakim danom sve vise srozava (Tomo ako si pametan begaj ti od ovih sto dalje).

ЕУ и НАФТНИ ЛОБИ

pre 12 godina

Честитке Бориславу младом лаву, на одлично одрађеном задатку :

” и ЕУ и заштита Срба на Косову”.

Много је важно за безбедност Срба на Косову, а и Србије , да са Косовом и Албанијом имамо прописане односе, које гарантује ЕУ, пре свега Немачка,
јер када ове године Израел и НАТО започну ВЕЛИКИ рат са Ираном,
многи нафташи ће покушати да изазову сукобе и на Балкану (Косово), јер тада скаче цена нафте и гаса.

Analitičar

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!

decko sa barikada

pre 12 godina

Svako ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova neka se zapita samo jedno...Šta bi Srbija radila sa Kosovom ako bi rešili da nam ga vrate sutra?!?!
(Analitičar, 25. februar 2012 13:03) Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...

boze gospode kakve ludorije

pre 12 godina

tacno nije priznala...imamo okupiranu nasu teritoriju ne znam za koji djavo ce nam vojska..jos na RTSu ide Vojna Akademija serija (????)..sta li brane samo...kakav cirkus od drzave

Neutralan

pre 12 godina

Dosta više sa tim stranačkim komentarima sa jedne i druge strane. Ja nisam očekivao da će se ovoliko postići u korist Srbije sobzirom na javno mnjenje u svetu.I pored svega čestitke pregovaračkom timu

nexhati

pre 12 godina

Pa bolje da priznaju kosovu i dase rese probljem od jednom za uvjek.
Pa sta mislite koje posledice imala parlament srbije u beogradu. od sada kakoje kosovo da bude vracena srbiji pa zamislite albance u parlamentu u beogradu
pa za dve tri godine i vojvodini i sandzak i sve bih se rasturilo od albancima u parlamentu. Politicari pamet u glavi jer zato ste placeni da nesto bolje razmislite.bolje priznajte kosovo i da zivimo narod dobro.

iva.m.

pre 12 godina

Kosovo je nasa proslost...fusnota jeste ,predmet podsmeha!!!
Okrenimo se problemima u zemlji,imamo ih previse ,ne jeste ili nije nase...Priznali ste nezavisnost i to je to!Odavno nije nase!!!Idemo dalje.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Koliko ja znam,neka se država priznaje kada se o tome izjasni pozitivno parlament neke države koji uputi Vladi predlog da neku državu prizna,da razmeni ambasadore i tome slično,kao kada je recimo CG priznala Kosovo.
Ovde se ne radi o tome da je Srpski parlament priznao Kosovo nego pod kojim uslovima će dozvoliti nastup Kosova na konferencijama,i dobro da je nađeno rešenje jer je Kosovo stvarno u odnosu na nas nezavisno, a da li ćemo to mi ikada i da priznamo,je drugo pitanje.
Što se mene tiče,odlično je da Kosovo nije u sastavu Srbije,jer nemam pojma na šta bi to ličilo da oni stvarno i jesu u sastavu Srbije,da li to neko može da zamisli,a ako ne može,neka proba da zamisli da bi u toj situaciji Zukorlić bio malo dete,nešto kao pripravnik mudžahedin !

Marko

pre 12 godina

Sudeci po komentatorima sa raznih strana Srbija je do sada jedno 200 puta kapitulirala 300 puta priznala Kosovo, nezna se broj kojima su razni cestitali to "konacno priznanje" a na kraju opet - MUCAK . I dalje ostaju iste pozicije, UN1244 i dalje nema nista od clanstva u UN dok ih Srbija , Rusija i Kina ne priznaju a to ce se desiti na kukovo leto. Bez dogovora samo gubimo vreme i jedni a narocito drugi, jedino resenje je DOGOVOR!

Iva

pre 12 godina

Uz svu našu muku, meni je najsmešnije, dok čitam komentare ovih polupismenih patri(j)ota, i kako su popularni i dobijaju najviše plusića dok pišu engleskom abecedom - na primer, BOZE GOSPODE... Šta uopšte na srpskom znači reč boza ili - množina boze, da li je to neki hladan, kukuruzni napitak ili je (polupismeni) pisac hteo nešto drugo da nam kaže...
Oj Srbijo među šljivama...
I, želim svim ovim muškićima - pa, pišite srpskim jezikom - da vas ceo svet razume!!!

Iako ti nisam verovao Borko, mislim da si nesto iscupao.

pre 12 godina

Srbija nije priznala "Republiku Kosova", ali je uvazila privremeno postojanje Kosovo Pahuljice * koja ce u istoriji biti prolazna kao lanjski sneg.

vladan

pre 12 godina

Postupci srpske "diplomatije" sve me vise podsecaju na sholasticke diskusije o tome mogu li dva ili tri andjela da stanu na vrh jedne igle.
Svidjalo se to Srbiji ili ne, Kosovo je nezavisno i sto pre Srbija prihvati tu cinjenicu, pre ce moci da krene napred.

marija

pre 12 godina

Ne samo da ovim Srbija nije priznala tzv. Kosovo, vec je Kosovo priznalo Srbiji suverenitet na celoj svojoj teritoriji po R1244UN, tj. ODREKLI SU SE NEZAVISNOSTI.
Jeste istorijski uspeh Srbije, tome se niko nije nadao ni u Srbiji.

Toni

pre 12 godina

Ovo ste mogli jos ranije uraditi, i da Srbija dobije status kandidata jos ranije, Kosovu ste izgubili 1999, neznam sto je trebalo toliko vremena da se prizna, sa zvjezdicom ili bez, nije to nista, ona je Drzava dok ima svoje Granice.

Danilo

pre 12 godina

Sever kosova je pod kontrolom srbije,a kad vratimo celo kosovo pod nasu kontrolu ,prvo treba pohapsiti ratne zlocince iz teroristicke ovk,vratiti 250,000 srba i otvoriti radna mesta za srbe i albance jer gde god je velika nezaposlenost tu uvek dolazi do sukoba,zato i treba borko stefanovic da insistira na rezoluciji 1244 i povratku vojske i policije...
(decko sa barikada, 25. februar 2012 13:51)

Ala si ti sludjen decace moj, ziv bio.

Necu previse vremena da trosim na ovoj beskorisnoj temi sem da kazem da je Kosovo odavno izgubljen i da bi bilo najbolje da ga priznamo i zavrsimo vise sa ovom pricom. Verovatno se i vredi reci da i kad bismo priznali Kosovo, ostale drzave poput Rusije i Kine ne bi ali ne zato sto nas vole, nego zato sto je to njihov nacin pokazivanja srednjeg prsta Amerima. Prijatno.

Ilija NS

pre 12 godina

"Zima njihovog nezadovoljstva neće proći jer se ova fusnota neće istopiti", rekao je Stefanović.

Ja sam potpuno neutralan po pitanju politike oko Kosova, ali teško mogu zamisliti inteligentnijeg predstavnika Srbije od Borka. Pravi predstavnik generacije sa budućnošću.

Svaka čast, gari!

sanel brcak

pre 12 godina

ne znam dokle vise ovako kad tad srbija ce morati priznati Kosovo ne zbog albanaca dole vec zbog pritiska sa strane i zar nije bolje odmah to uraditi i to rijesiti jednom za uvijek a ne gubiti vrijeme bezveze , normalno posto je na kosovo dosta srpskih vjerskih objekata traziti neki specijalni status dole za ta podrucja i zavrsena prica !!! pozdrav iz Bosne

Prištevac

pre 12 godina

Dok čuti Vojvodina i Sanđak, Srbija je u odličnoj situaciji. Kosovo je izgubljeno još 1999 godine, tu nema diskusije, nego spašavaj sto možeš.

Dosta zamajavanja

pre 12 godina

Realno &^%$#@ me bas da li je Srbija priznala Kosovo koje nemamo, pa nemamo. Mene interesuje da li cemo konacno i napokon dobiti status kandidata, jer cemo inance bez tih para da pocrkamo od gladi!

puppet on a string

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.

Kabeza

pre 12 godina

Sva ova desavnja oko Kosova je jedna igra reci na na kojoj se i zasniva politika uopste. Nema potrebe se nervirati oko toga. Kako god bilo, mislim da je Vuk Jeremic malo dete za ovog Stefanovica koga vec vidim na mestu ministra spoljnih poslova, ako pobede zuti.

dejana

pre 12 godina

Cestitke ,pregovarackom timu.Treba biti hrabar za ovako nesto.E sad ostaje da se okrenemo svojim problemima i da pokusamo da ih resimo .

ima resenja

pre 12 godina

za Analitičara:

To moras da pitas Vucica.Juce je izjavio da je dobro ako nam daju članstvo, ali to je nepotpuno resenje, a kad oni pobede tek ce onda svi problemi biti reseni.
Na Vozdovcu su dobili izbore, jer smo mi bojkotovali DS zbog njihovih ujdurmi sa G17,cela zgrada opstine smrdi na cevape a u glavnim ulicama vise blata nego u selu Ripanj.

Qui-Gon

pre 12 godina

Ovaj Borko je 100 puta bolji od Sundjer Boba, savetujem DS-u da u buduce ako bude imao prilike da pravi Vladu stavi Borka za Ministra Spoljnih Poslova a Djilasa za premijera...

Joca

pre 12 godina

Sta je sa vama ljudi?! Budimo realni, nema nacina da Srbija sprovede svoju vlast na Kosovu. Na koji nacin?! Da preore i pobije sve?! Cak i da imamo taj vojni potencijal, odmah bi nas bombardovali ponovo. Jednostavni, shvatite realnost da je Kosovo u praksi nezavisno, a da ga zvanicno nikada necemo priznati i to je to. Zivot i trgovina mora da se odvija. I shvatite da granice nisu uklesane u kamenu, nekad Vojvodina nije bila u Srbiji. Kako se krece stanovnistvo, tako se menjaju i granice drzave, znaci u nasem slucaju na sever. Jedan ljudski zivot je malo da se sve to sagleda sa istorijske tacke gledista. Treba se boriti za sever, za obestecenje za oduzetu infrastrukturu na celom Kosovu, u koju su ulagali gradjani ove zemlje.

bezimena

pre 12 godina

Od trenutka kada je predsednik morao da traži dozvolu da uđe na teritoriju sopstvene države, mi smo indirektno priznali postojanje nepostojeće države.
(puppet on a string, 25. februar 2012 14:08)

Od trenutka kada je CRVENO - CRNA koalicija potpisala Kumanovski sporazum i povukla vojsku, policiju i sve državne organe sa Kosova, ta teritorija je prestala da bude pod upravom SRBIJE! To je KAPITULACIJA za ceo svet! Doduše S. Milošević je Kumanovski sporazum proglasio pobedom na NATO-om, ali može na tarabi da piše **** i da ima rupa ali to je i dalje samo taraba!

Boban Ilic

pre 12 godina

Ej Mali,ne smatraj.Priznali ste Kosovo i to je dobro za Sve nas . Sa pahuljicom bez pahuljice...Sa deklaracijom bez deklaracije , odmorite malo nas od vas.

Zvezdica

pre 12 godina

Kako je počelo, ući ćemo u EU samo sa Beogradom i okolinom (doduše, ko zna kad), jer će svako kome se prohte tražiti i dobiti svoju zvezdicu.

Draganovic Jablan

pre 12 godina

Srbija je priznala Kosovo kao republiku i to stoji u zakonu o PDV, gde je naglaseno da se PDV vraca kupcima sa mestom prebivalista na KiM ... Prema tome, vi (demokratska vlast od 2000-2012) ste samo potvrdili u Briselu ono sto ste odavno uradili !!!!!

Besniku

pre 12 godina

4. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima - to je jedna ot tacka sporazuma! Kosovo mozda nema sada Repibliku, ali je samostalna drzava!

Душан

pre 12 godina

Оно што треба да објасните народу да је Србија добила највише што је реално могла, а бајке о формулацији "и Косово и ЕУ" заборавите... Косова практично нема већ тринаест година...

Duki

pre 12 godina

Koliko reči koje bi trebalo da nas ubede u nešto što je i laiku jasno. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima. Šta znači fusnota koju niko neće ni gledati? Mislim da je sve jasno, bez obzira na priče koje nam se serviraju.

Mogli

pre 12 godina

E, sve razumem, ali sto vole nakon svega sto priznaju i daju da nas jos ubedjuju da nisu priznali, to ne razumem.. Ima li neka pogodba kojom smo mi nesto dobili, neki ustupak ili tako nesto??? Kakvi su bre to pregovori kad mi samo dajemo, dajemo, dajemo??

Zoran

pre 12 godina

Pa dobro sada Kosovo moze da se samo predstavlja u regionalnim organizacijama, da otvara kancelarije. Bice interesantno kada otvori kancelariju u Beogradu i okaci zastavu.

Suboticanin

pre 12 godina

prvo moram da odam priznanje jednom komentaru koji glasi:
"nije priznala Kosovo nego Kosovo*" kratko i jasno!!!
moze da se polemise koliko hocemo ali sama cinjenica da Kosovo ucestvuje na medjunarodnim forumima itd...sve govori...i to natezanje oko gramatickuh modela natpisa po meni su vise nego smesni...jer da li negde ucestvuje Bavarska ili mozda Teksas ili Baskija ...ako se radi o sastancima (ma kako se zvao samit,forum...) i ucestvuju SAMO drzave ona je to to.....nema treceg
mogu ja ili bilo ko od nas da kaze ja ne priznajem Kosovo kao drzavu to je fakticko stanje....jednom sam ja i pisao na ovu temu...pitajte carenike na ulazu u zemlju da li se roba koja ide ka Kosovu tretira kao NASA ili kao TRANZITNA roba....saznajte prvo to, to vam je najosnovniji primer i najlaksi da li je ova nasa nesrecna zamlja priznala Kosovo ili ne....pa kad dobije te odgovor onda se zapitajte ...pa cemu onda sve ovo.....Srbija je tuzna prica koja na zalost nije ispisana al pise se sve tuznije i tuznije.....

Pratilac

pre 12 godina

Nažalost, u pravu je Edita, isopiće se ta pahulja čim budu prošli izbori u Srbiji, kao što se istopila i ona grudva kojom nas je Brisel dugo obmanjivao - da su Kosovo i EU dva odvojena procesa, dva koloseka, dva paralelna koloseka itd. Zna to i Borko, ali razumljivo, ne može da kaže.

mertur

pre 12 godina

Ovim dogovorom niti je Srbija priznala Kosovo, niti je Kosovo priznalo Srbiju.
Vukovi(politicari) siti a ovce(narod)i dalje ostaju ovce a i gladne bogami.

Katja

pre 12 godina

Opet mazanje očiju naroda, to rade već 4 godine.Odavno su oni prodali Kosovo,sad kao nešto obećavaju pred izbore, a od toga nema ništa.Prodala nas je sadašnja vlast....

MUKNAVI

pre 12 godina

U ovoj fazi raspleta oko KiM ovo je dovoljno,puna kapa,jer u sledecem nastavku ,uz pritisak Amera,Nemaca,Tado i ekipa ce sve ..precutno..priznati jer u procepu su,izmedju cekica i nakovnja gde su stigli svojom voljom vukuci poteze,koji pasuju Amerima i Srpskim i Albanskim spekulantima, za ovih 10 godina.

АНЂЕЛИЈА

pre 12 godina

Ако је однос снага и политике у свету такав да сте морали да урадите то што сте урадили, а Ви лепо сада заћутите.Пустите нас макар на трен, да Вас не гледамо и не слушамо, јер одавно Вам не верујемо ништа.

dejana

pre 12 godina

Ako po priznanjem smatrate tri reči"Srbija priznaje Kosovo!"stvarno toga neće biti.Ali ovaj sporazum je najveći korak ka tome.Dozvoljeno je uključivanje Kosova u međunarodne institucije kao i sve ostale nezavisne države.Da li će to učiniti još neka država Evrope.Normalno ne jer imaju tim čiji je prvenstveni interes očuvanje teritorije!

ЕУ и НАФТНИ ЛОБИ

pre 12 godina

Честитке Бориславу младом лаву, на одлично одрађеном задатку :

” и ЕУ и заштита Срба на Косову”.

Много је важно за безбедност Срба на Косову, а и Србије , да са Косовом и Албанијом имамо прописане односе, које гарантује ЕУ, пре свега Немачка,
јер када ове године Израел и НАТО започну ВЕЛИКИ рат са Ираном,
многи нафташи ће покушати да изазову сукобе и на Балкану (Косово), јер тада скаче цена нафте и гаса.

Branislav

pre 12 godina

Sto ne pitaju Nemce(EU) sta im jos treba od nas.....Ameri su vec uzeli svoje.Znaju i oni sami da to nije pravno potkovano (Fusnote,paragrafi,akcenti)

Saša

pre 12 godina

Srbija jeste priznala Kosovo, a to što za sad nisu uspostavljeni diplomatski odnosi je druga stvar. A zato što pokušavate da pravite budale od nas će te propasti na izborima.

Estiar

pre 12 godina

Gospodine Stankovicu, naravno da nije. Ne morate da se pravdate zbog ovih koji su za zatvorenu Srbiju gde je jedini prioritet da se vrati Seselj i da se unisti druga stranka!? A politika DSS-a se svakim danom sve vise srozava (Tomo ako si pametan begaj ti od ovih sto dalje).

ljakse

pre 12 godina

Mozda sam i ja nekad zzoposzosam, al' ne znam sad, pogresi covek.
Dajem glavu da 90% ljudi nije razumelo sta je tu usvojeno, a verovatno ni oni sami ne umeju da objasne sta su dogovorili, posto ni sami ne znaju.
A jos mi je manje jasno zasto se i za to nesto usvojeno pregovara 100 godina. Kontam da oni tamo samo uzalud prde godinama, a onda im zarad kampanja i kojecega zatreba da nesto "usvoje". Neku "deklaraciju" i ta sranja. Tuga.

Zivot na bajpasu

pre 12 godina

Kaze Stefanovic "ovim smo dobili novi zivot..." I posle potpisivanja,demokrate misle da ce svet osvojiti ako dobijemo status,Svet mozda hoce osvojiti. Mi smo tako jaki i istrajni da ih menjamo. Ovo je zivot na bajpasu.