Nedelja, 19.02.2012.

19:11

Kosovo protiv kandidature Srbije

Ministar policije Ivica Dačić kaže za B92 da je Vlada Kosova poslala pismo svim članicama EU u kome traži da se Srbiji ne odobri kanidatura za članstvo u Uniji.

Izvor: B92

Kosovo protiv kandidature Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 12 godina

koliko je ova prica smesna i jadna...cuj ti to "srbija da dobije STATUS KANDIDATA" da postane samo kandidat treba ko zna koliko vremena a kada ce zapravo da udje to ni sam bog ne zna....sem ako ne bude nesto preko veze..........kakva bre evropska unija...neka ona resava svoje probleme u svojoj kuci a mi cemo u svojoj...

Radisa

pre 12 godina

Svako kome su, bar povrsno, poznate prilike na Kosovu zna da Taci ali ni svi ostali koji tamo ucestvuju u politickom zivotu ni u WC ne idu dok ne dobiju dozvolu od americke "ambasade". Medjutim, kada clanstvo u EU proglasite vrhunskim, gotovo bozanskim ciljem ove drzave onda ste pripremili zurku na kojoj ce svi gosti imati prava da vas zavitlavaju koliko i kako hoce.

Nemanja

pre 12 godina

Dilema jeste: Kosovo = srce i duša Srbije i večno ili EU = šačica bednih nemačkih evra koju će da spiskaju domaći lopovi.

Srbin koji ceni naciju, veru, istoriju i krv srpskih mučenika prolivenu od Knina do Soluna za slobodu Srbije zna šta će da izabere.

boban

pre 12 godina

Ma da,sad trebamo da progutamo "istinu" koju si rekao,pa ako ne dobijemo status onda da krivimo Tacija,hehehehe,daj oladite vise,molim vas.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Док си Дачићу репрезент српске политике, (а нарочито власти)и ја сам против нас.

novica

pre 12 godina

Dačiću,da li si,majke ti,očekivao da je Kosovo za kandidaturu Srbije?Mislim stvarno,prekini više da zboriš o Kosovu,jer mi, čoveče,stalno vređaš inteligenciju!Ako je i od SPS.a,mnogo je.Šifra "Što jes' jes',za sve je kriv SPS"

novica

pre 12 godina

Da li ste, gospodo ministri, čitali Titovo pismo iz 1963.godine?Možda je ono uzrok što nismo dobili status kandidata?Šifra "Vratí mi moje krpice!"

Goran

pre 12 godina

ti si izgleda sposoban da samo konstatujes stvari koje mi svi vidimo i znamo.
za sve drugo si apsolutno nesposoban i nadam se da cu te posle ovih izbora videti tamo gde ti je mesto odavno bilo.
da je to, sto prizeljkujem uradjeno ranije, mnogo manje stete bi bilo naneto ovoj zemlji i ovom narodu.

sabo

pre 12 godina

Dacicu sami sebe blokirate i blamirate se pred cijelim svijetom za ovakve izjave vi tvrdite da Kosovo nije Drzava a ona vasu kadidaturu blokira obicnim pismom upucenom Briselu mada ovi pojma o tom pismu nemaju pa koje onda lud priznajte sami.Zaboravili ste napisat da su u potpisu pisma sama imena celnika EU na celu sa Angelom Merkel e Dacicu naivan si bas ko malo dijete nazalost vasoj naivnosti nema kraja dokle god su takvi na celu u Srbiji postenom narodu nema napretka.

Milisav

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije"

Ministre, ovo je danas.

"Hrvatska protiv kandidature Srbije"
"Kosovo (EU)protiv kandidature Srbije"

A ovo je sutra.

Hrvatska samo čeka da postane punopravna članica i tek slede njeni uslovi. A, pre će Kosovo ispuniti evropske uslove i postati punopravna članica, nego mi, romantično retardirani.

Antiprotivan

pre 12 godina

Srbija ne zasluzuje status kandidata. Toliko ksenofobije, iskljucivosti i netolerancije koja ova kvazidrzava emituje je zaista fascinantna. Neka se. prikljuci svojoj “ pravoslavnoj braci“ i sa njima deli vrednosti dekadentnog. antizapadnog totalitarizma.

DOSIJE X

pre 12 godina

JA se amaterski bavim PARANORMALNIM i ABNORMALNIM pojavama i do sad sam dosao do zakljucka: Gde USA i Engleska rese da zasednu na neciju teritoriju.......to ce uraditi milom ili silom, a primer je Avganistan, Irak i Libija. To ko kome sa Kosova salje pisma nezanima USA i Englesku, a bogami ni ostale koji su priznali Kosovo, jer moze i Srbija da pise pisma kome hoce, ali niko od onih sto su priznakli Kosovo nece prweinaciti svoju odluku, pa odbiti priznanje Kosova. Dakle: Bar iz dosadasnjeg je veoma jasno, da ce Kosovo ako nista drugo postati 52 drzava USA, pa sta dalje o Kosipovu ako postane USA drzava !?? Sve opcije su moguce kad je u pitanju USA i svasta se od USA moze ocekivati da uradi !!

marko

pre 12 godina

Da li sada vidite koliko je Srbija ispadala neozbiljna kada je Tadic zborio da "Srbija podrzava clanstvo Hrvatske u EU". Ma tko pita Kosovo za clanstvo Srbije, ma tko pita Srbiju za clanstvo Hrvatske...

Riki

pre 12 godina

Kako su nezahvalni oni u Kosovo.Dacic i njegova klapa svuda po svetu traze da ne priznaju Kosovo a oni nezahvalni.Saljemo im bandite u Sever Kosovo a oni opet nezahvalni.Maltertiramo ih u granici a oni opet nezahvalni.dvanajst godine ih drzimo leseve ubijenih u Kosovo a oni opet nezahvalni....

VASA@

pre 12 godina

Ako je Tzv "Nezavisno Kosovo " NEPOSTOJECE i ako je Tzv "Vlada Kosova nepostojeca" onda o cemu Monistar Dacic prica i kako moze neko ko je TAKOZVANI i NEPOSTOJECI, da upucuje pisma clanicama EU ??? Mozeli neko da mi objasni taj fenomen u vezi TAKOZVANI I NEPOSTOJECI, a koji salje pisma ????????????????????????????????

Maree

pre 12 godina

Sta ovde ima obican narod da komentarise i da se pita. Pa ko da ne znate gde zivite. A sad cutite i trpite, ili se borite kako znate i umete ili najbolje palite odatle, prodajte sve i put pod noge, sta imate da izgubite?

Pipirevac

pre 12 godina

Dacicu Ivice, jes' da si rekao da vi iz juzne Srbije niste znali da placete al' ti bre stalno cmizdris, i pomalo pretis.

Okani se izmisljanja laznih dokaza. Dobro znamo da u tvojim izjavama mnogo toga podseca na dezinformaciju.

eu

pre 12 godina

Kakvi ste vi srbi smesni, od prvog dana proglasenja nezavisnosti srbija je jurila po svetu jer je bila protiv (sto je bilo cudno jer se protive 95% naroda Kosova) e sad 4 godine kasnjie je red da i mi budemo protiv za nesto.

Zoran

pre 12 godina

Sa ovakvom vladom i drzavom kakva je Srbija danas i ne treba da idemo u EU. A i sto da idemo tamo kada se taj sistem polako, ali sigurno, raspada. Mi smo i onako odavno u stanju raspadanja.

franjo

pre 12 godina

Pa nije zabranjeno pisati pismo, a nije ni lepo otvarati tudju postu. E sad, ako je to sto pise u pismu tacno onda je tacno, a ako je kleveta onda je kleveta. Samo hrabro u sredu su pregovori. U cetvrtak necemo znati ni da li smo pregovarali a kamoli sta smo se dogovorili.

isti smo

pre 12 godina

""Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.
(Čitalac, 19. februar 2012 23:44) """

Pa zar i Srbija ne radi sve po nalogu svog sponzora Rusije ??

Ljutko

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa tim da Kosovari ne razumeju suštinu EU. Ako hoće tamo, ne treba da se ponašaju kao nastavnikov miljenik pa da tužakaju po razredu, a upravo to rade. Valjda su umislili da su jako značajni.

zong

pre 12 godina

A zašto se Srbija jednostavno ne pripoji Kosovu, i tako šiptari hoće jug, pa evo dobit će celu. I onda pošto će nas mnogo više ima nego njih u tome velikom Kosovu, jednostavno velikom većinom izglasamo promenu imena države. Recimo, promenimo ime u "Србија"? Sve se može dragi moji političari, samo kada se hoće!

Miloje

pre 12 godina

Selo gori, a baba se ceslja... Dok ce Srbija po projekciji MMF-a 2016. biti na petom mestu u svetu po broju nezaposlenih, ekipa i dalje gusla i poje junacki deseterac o Kosovu. Blago nama!

klar

pre 12 godina

Sve teritorije Srbije su dobijene odlukom svetskih sila. Npr. Vojvodina.
Kosovo smo izgubili u ratu sa njima i to potpisali 1999. u Kumanovu.
Zavrsena prica,
Ostaje videti da li smo za Ural ili Evropu.
To bacanje koske, je varalica da se sakriju drugi vazniji problemi.

kk

pre 12 godina

Pobogu, dajte vec jednom odlucite sta hocemo oko Kosova!
Ne zaludjujte vise narod praznim pricama i rezolucijama.
Izabrali smo vas i imamo Parlament, zakazite sednicu i ako treba sve do izbora zasedajte dok 2/3 vecinom ne odlucite sta hocete;
- raspisite referendum zajedno sa izborima, ili
- pokrenite promenu Ustava, ili
- zahtevajte podelu Kosova, ili
- kazite, cekamo nove okolnosti da celo Kosovo bude nase, ili
- priznajte Kosovo, ili
- kazite nikad necemo u EU, ako je uslov Kosovo,
ili....
Valjda postoje pitanja od nacionalnog znacaja oko kojih mozete i morate da postignete 2/3 vecinu.....

Vlada

pre 12 godina

Ovo je kao da imate loseg studenta koji ne moze da da svoj drugi ispit godinama i uvek za to nalazi opravdanje u svemu, osim u svojoj lenjosti i nedostatku zelje i motivacije. Ovo je vec postalo suludo.Da je neko polu-ozbiljan vodio zemlju, do sada bismo vec bili na pragu unije i imali manju nezaposlenost. Nazalost, kako stoje stvari, samo mozemo jos dublje da potonemo.

Pamet u glavu

pre 12 godina

Neverovatno kako ljudi nemaju pojma kako EU funkcioniše.
Da bi neka država pristupila EU (u bilo kojoj fazi - od početka pregovora do formalnog pristupa) SVAKA država pojedinačno to mora "aminovati".
Dakle, dovoljno je da jedna država kaže "ne" i stvar staje. (tako su Slovenci blokirali Hrvate jer JEDINI nisu dali svoj pristanak za završetak pregovora)
Ne treba zaboraviti da je većina EU država priznala Kosovo kao nezavisnu državu, što znači da ovo pismo (ako uopšte postoji) za te države dolazi od zemlje /Kosova/ koja je u istoj državno-pravnoj poziciji kao i Srbija.

Hrvate su gurali Nemci i Amerikanci, pa su ih opet Slovenci blokirali.
Kako bilo, na kraju puta ćemo morati da uradimo ono što stalno vičemo da nećemo: da (ne)formalno priznamo Kosovo.

Dopadalo nam se to ili ne.

dragan

pre 12 godina

nije samo kosovo protiv kandidature nego i vlada srbije ko ja ne zeli da udje u EU,jer bi morala da dovede sebe u red i donosi zakone i pravila igre jednake za sve koji zele posteno da rade

Nenad

pre 12 godina

Na stranu emocije, Dačić samo traži krivca, a u koga bolje uperiti prst nego u Tačija? Ipak, čak i Kosovo traži krivca... Srbija će biti dežurni faktor za manjak poslova i lošu ekonomiju na Kosovu u sledećih par godina, najlakše je kriviti komšije sa severa. Koliko će dugo moći da funkcioniše ovo uperivanje prstiju u neprijatelja, zaista ne znam, ali ne može zauvek.

Djole

pre 12 godina

Trla baba lan...
Ako moras na SVOJOJ teritoriji ici sa pasosom, nebitno je sta ce biti...Deklaracija, 1244..ma bezveze!
Mazemo oci sami sebi.
Ja ne mogu ici u Urosevac(Ferizaj), a to je po nasem ustavu MOJA drzava!
Ako ne moze svaki drzavljanin Srbije da se slobodno krece po celoj teritoriji samo sa licnom kartom, o cemu mi raspravljamo?

Čitalac

pre 12 godina

Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.

Idi begaj

pre 12 godina

Ovi im poslali,ovi nemaju pojma da su dobili,ja ne znam ko sam,ovaj ne zna gde je,.....
Ma posaljite EU pismo da je nebitno da li su dobili pismo od Pristine ili ne,posto nas,da se lepo izrazim,bole brige za EU i ostale raspadnute sisteme koji nas non stop tlace i uslovljavaju da im pokazemo babu koji je istovremeno i deda ili da li nam je crno ispod noktiju,bris iz grla...
EU je propala a nije nam bila dobra i dok su postojali,tako da treba da se okrenemo na neku drugu stranu,za pocetak sebi

eh

pre 12 godina

Čudno mi je da je Kosovska vlada ovako nešto i napravila jer ne vidim šta će time dobiti OSIM ako nisu dobili nalog da to naprave.

Priča oko Kosova je ionako rješena, tu se više ništa ne može napraviti osim oružjem a hvala Bogu sukobljene strane nisu u stanju ratovati duže od dva sata pa taj film nećemo gledati.

Ovako će se to otezati još neko vrijeme, i onda će jednog lijepog dana biti potpisan sporazum da će netko treći to rješavati, jednom kada Srbija uđe u EU... Sve već viđeno.

Pomirite se sa tom činjenicom, i okrenite se unutarnjim problemima.

(Vlast)a

pre 12 godina

Ne ocekujete valjda da se ponasaju kao Isus Hristos pored nas blazenih,dobrih i plemenitih?!Ne damo im da prodju,ne damo im da prisustvuju skupovima,hocemo njihovu zemlju ali necemo njih...Zapanjila bih se da nisu nista napisali!Valjda cemo i oni i mi nauciti da zlo nikad dobro nece doneti!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ministre nemoj više da vredjaš našu inteligenciju sa tvojim objašnjenjima.Bolje idi i objašnjavaj šta je "kale" a šta "megdan".Nebi me čudilo da pismo uopšte nema taj sadržaj ili da uopšte ne postoji,ti si se za vreme svog "ministrovanja" nalupao toliko gluposti da bi mogao da držiš časove...

Ледени плави Дунав

pre 12 godina

Да ли знате да је Македонија још 2005 добила статус кандидата за придруживање Европској унији.Та иста Македонија данас грца у беди и сиромаштву иако су провели све реформе и усвојили све законе који су пред њих стављени.Дакле,кандидатура не значи ништа.
Када би данас добила статус кандидата процена је да би Србија могла постати пуноправан члан између 2021-2024 год.
Ако не верујете мени,имате интернет пред собом.

marko brecelj

pre 12 godina

glasnogovornik vlade srbije. protiv njega sam se borio u protestima 90-ih. sad on drzi slovo o kosovu. zasto nije sprecio svog predsednika tih dana da ne cini to sto je radio na kosovu?e moja srbijo, jadna li si....

ljudmila

pre 12 godina

Mi status ne bi trebali da dobijemo zato sto smo ispunili jako malo zadataka... Drzavni aparat se uspste ne menja, i dalje je korumpiran itd. Sto se tice Kosova i tog pisma, mislim da nema nikakvu vaznost jer zemlje koje odlucuju ne vode se interesima negog tamo Kosova, vec svojim vlastitim i eventualno interesima Srbije (kao npr Nemacka)

Albanac

pre 12 godina

Kosovo Protivi Srbsku Kanidaturu !!!!!!! ???? Dacic sada znaci da Republika Kosova sada je neki velikih Faktor ....ona Republika koju ti nisi Priznao sada ima toliko veliki Faktor....

Dzox

pre 12 godina

Lazna opravdanja I nezavidna realnost. Da se ne lazemo, Kosovo smo izgubili davnih dana. Svima je krivo naravno, ali je tako. Ja jesam patriota, ali nema vise smisla trubiti o tome, jer nema efekta. Ovo trabunjanje o kosovu je samo zavesa trenutne vlasti da zadrze neki deo biraca. Druga stvar, EU nista dobro ne donosi, kada vec sami sebi necemo da pomognemo. Korupcije kolko hoces, od javnih nabavki na rep. nivou pa sve do salterskog radnika. Poslodavci katastrofa, plata nema I niko ne reaguje. Zakon pravit za kapitaliste. A I ko bi nas hteo ovakve? Cak se ni ljudi ne bune na ulicama kako I dolikuje, nego svi cute. A sutra cemo pricati istu ovu temu kada vojvodinu budu hteli otcepiti. Ljudi u neimastini veruju u svasta, pa ce nasesti I na to, samo "da im plata bude bolja". Ne bojte se, niko vam nece dati bolji standard. Tuzna istina nase nazovi zemlje. Selicemo mi svi u RS, verujte mi.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.
(bucko ne razmišljam,ali sam gladan, 19. februar 2012 20:12)
- Opanke i obojke sacuvajte oni u RS uvek mogu valjati - za, ne daj boze, put pod noge. Al uskoro ce prolece pa ce se narod RS-ske na prolecnom suncu ogrejati. Sa pojavom radića na livadama dolaze i prvi vitamini na trpeze naroda RS-ske. Nesto ce se sigurno resiti uz boziju pomoc. Od pomoci onih koji vas vode ne ocekujte ama bas nista.

milan

pre 12 godina

Pa da su malo pametni ukapirali bi da samo preko stabilne Srbije imaju sanse da delimicno se i njihove zelje ispune ili misle da su zbilja tako daleko stigli da mogu savete davati. Lose ce biti za Srbiju ako iz bilo kog drugog razloga nedobije kandidaturu a Pristina to pripise njenom uticaju. EU ima posle davanja kandidature jos dosta vremena da postavlja zahteve a Srbija da ih ispuni.

salajko72

pre 12 godina

ne sede oni skrstenih ruku ko vi u vladi i samo kukate na druge,osim sto vas treba sve smeniti treba vas i kazniti za katastrofalne greske i stetu nanetu gradjanima,bili ste pretplaceni na ovoj krizi a niste dali rezultate

hysi

pre 12 godina

Dacicu ti i toj SPS bash nema nikakvo pravo moralno niti poljiticko da govori za KOSOVA jer taj sps je vodio jednu ZLOCINACKU politiku prema Kosovu.I vi ste naj ODGOVORI za svu nesrecu i SRBIJE i Srbskom narodu.

chichan

pre 12 godina

Imam utisak da za ponovno NE dobijanje kandidature ce da okrive i baba STAMENU IZ DZIBUTKOVICE!!!
Izbori su tako blizu,a rejting pada i padaaaa....

alex

pre 12 godina

MI NEĆEMO dobiti status kandidata jer smo ogrezli u korupciji, inflacija divlja - ovo što zvanično prikazuju svi znaju da nije istina, nezaposlenost je ogromna, plate mizerne, jer privredne aktivnosti nema! Ali zato imamo trgovine, monopole, preskupu robu iz uvoza, i državni aparat koji raste, hrani sam sebe i množi se neverovatnom brzinom! ispade sa svi živimo za birokratiju a ne ona za nas.
Zato, molim vas, ne lažite više. Nije Kosovo neki tamo faktor da zbog pisma nama uskrate kandidaturu.
Mi nismo ni za savez sa Tunguzijom a kamoli za EU.
Pisem iz Nisa, gde ljudi sa fakultetom nemaju godinama posao, gde srednjoškolske propalice čije mame i tate imaju lovu (mito, korupcija) otvaraju lokale, kafice, preduzeća, bave se medicinom.... i isisavaju nam dušu!
J**e mi se više i za Beograd i Kosovo.... dokle više, samo dajemo... dole je rupa bez dna!

Dule NS

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije". Znaci Kosovo to moze. Ali koliko juce Kosovo je bilo KiM i takozvana nakaradna tvorevina od drzava. Gle, vise nije, a uz to moze da nas skupo kosta, cak i glave. Ko bi to rekao?

Evropljanin

pre 12 godina

Koji je lazov ovaj Dacic, to je cudo jedno. On stvarno misli da se svi zakopcavaju pozadi. Srbija nema sanse da dobije kandidaturu jer nije pravna drzava. Ali njima uvek treba dezurni krivac neko drugi. Lupez!

Јелена О.

pre 12 godina

Невероватно је колико се тупи око ствари који ништа не значе.
Допис Косова је нема никакву правну снагу.
ЕУ није признала државу која се зове Косово него су то урадиле државе понаособ и то не све.
Ми од решења правимо проблем.

Dosta bre više!

pre 12 godina

A zašto mi njih ne bi uslovili da nikada neće dobiti ništa više od ovoga što imaju sada. Oni dobro znaju da nezavisnosti bez priznanja Srbije nema. Dosta je bre bilo. Zašto im ne zapretite Dačiću da ćete izaći iz pregovora i da će oni uvek ostati u ovom međuprostoru u kom su sada makar Srbija ostala bez EU i makar gladovali svi ovde.

Pa neka onda oni objasne "državljanima Kosova" zašto nemaju državu. Nastaće i kod njih unutrašnja previranja pa dok ne naprave neki realan pregovarački tim koji hoće stvarno da pregovara o tome šta se može a šta ne.Pa da vidite kako će da reaguju kroz godinu, dve.

Mi ionaku EU nemamo pa nemamo vidite da nas neće. Ajmo mi malo da vodimo glavnu reč u tim pregovorima, ako ništa bar smo eksperti u inaćenju.Uf pardon, ne eksperti nego "lideri u regionu"(tako beše glasila floskula zar ne?).

Ako se ikada opamete predložite im podelu da izvučemo naše ljude koji su ostali dole i njihove kuće, a ako ne neka oni prizivaju priznavanja nezavisnosti i iz svemira ako žele, ne damo!!!

J O K E R

pre 12 godina

nije ni za ocekivati da ovi quazi "politicari,vodje ili ti diplomate"sa obe strane,postignu bilo kakav napredak ili dogovor u razgovorima po pitanju kosova,toliko "nabildobvani" mrznjom,nepodnosljivoscu(nemoj slucajno neko da mivredja inteligenciju i kaze da "nisam u pravu"!...).!!!i jedna i druga strana stoje na svojim stavovima-"kamenu temeljcu"rasprave:albanci ne zele da zive u srbiji sa srbima i zato su se "odvojili" u zasebnu "drzavu",a srbi ne daju dvoj deo teritorije,ali to cine na svoju"diplomatski"nacin-otezuci i kupujuci vreme,jer ne vide i ne znaju resenje i izlaz iz problema i krize,ali ocekujuci da na mala vrata udju uEUu pre kosova,kako bi na neki nacvin stavili katanac na ulaz kosova!!!???...sve to zamrsila je amerika uz svesrdnu pomoc nemacke,engledke i francuske(a i svi ostali koji su priznali kosovo i time kumovali stavljanju krova na tvorevinu-"kosovbo republjik"su to uradili da bi se dodvorili "imperiji"...!!???)...neko srednje -"mirno"resenje ce se dogoditi nadam se -jednog dana-mozda...-ALI ONO PRAVO NIKADA NE CE STICI BEZ KRVI...BILI ZIVI PA VIDELI...!!!dok jednom ne smrkne -nekom drugom ne svane..!!!...

bucko ne razmišljam,ali sam gladan

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.

Viva

pre 12 godina

Zbog Kosova necemo dobiti kanditaturu?! ijao julovo cedo malo pa nije narod toliko lud i glup,ne ne zbg Madaskara necemo dobiti kanditaturu a vi ste dali sve od sebe.

kolaps

pre 12 godina

Nevrovatno... oni i dalje drve istu sarenu lazu :( Suzdrzacu se od (bolno ociglednih) prognoza, a vi poslusajte sta jedan britanski politicar prica Evropskom Parlamentu od samog pocetka tog uzasnog bankarskog eksperimenta.

http://www.youtube.com/watch?v=96j0A7IXQKo

duledu

pre 12 godina

vecinu zivota i to onu vazniju barem po pamcenju prvih utisaka koji su odredili osnove mog ponasanja sam proveo na zapadu, tacnije kanadi. moj pogled na svet je naravno drugaciji od vecine srba koji zive u srbiji. mogu da razumem kako narod na nekom podrucju vece drzave ne zeli vise da deli ustanove te vece drzave. za to mogu da postoje mnogi razlozi. ali sta kosovski albanci zele je jedno, a ono sto rade sasvim drugo. oni vode rat na svaki moguci nacin jer zele da pobede naravno, ali i zato sto su fokusirani. kao entitet cija definicija u najboljem slucaju varira od osobe do osobe, i definitivno kao nista blizu clana EU - Kosovo prosto siri negativnu propagandnu kampanju i jos vaznije uspeva da pravi vesti koje stampaju Kosovo Kosovo Kosovo. Samim time sto to rade zajedno, naravno pridobiju paznju javnosti. Ovde u kanadi moc toga da se nesto pojavi u "Vestima" je ogromna zbog raznih "social media" kao sto je npr Facebook, i nasih velikih mogucnosti da ih delimo preko smartphone-ova, i uredjaja kao plybook, ipad itd. Tako da puno ljudi cita vesti, puno ih odbaci, puno postane zainteresovano, ali i puno pocne da se slaze sa jednom ili drugom stranom u nasem sporu sa albancima na kosovu. I tako se ovde u Kanadi polako realizuje pobeda Albanaca sa Kosova u javnosti. Tako da ako se neki predstavnik Srbije cak pojavi i apeluje Kanadsku vladu na podrsku u vezi Kosova, nista ne moze time da postigne. Zbog jedne cinjenice: Vlade ovde po pitanju stvari koje nisu primarne opstanku rade onako kako vecinja glasacke javnosti zeli. Kosovo ovde nije vazno Harperu, ali vazni su mu sledeci izbori. Kazace onako kako ankete govore. Vecina kanadjana ne zna nista o kosovu. Od onih koji znaju, vise njih veruje da Srbija deluje kao tiranin nego onih koji veruju da Albanci sa Kosova prosto zele da ukradu sta god mogu. Pobedom javnog mnenja je jedini nacin na koji Srbija moze da se brani od ovog napada. Ali ne, politicari koji su na vlasti zele podrsku predsednika drugih drzava. To lepo zvuci, ali ne znaci nista jer ti ljudi mogu biti smenjeni, ugovoreni, i u vecini slucaja prosto promene glas kada treba jer ipak moraju uskoro na izbore...... Sramota. Oni koji kradu. Oni koji su nagovoreni. Oni koji lazu. A najgore za nas, jer vodi ova jadna vlada rat, i gubi i to uveliko.

gospanaca

pre 12 godina

Da li je ovaj politikant ministar svega,nema oblasti o kojoj nabedjeni strucnjak nema sta da kaze.Mene samo zanima odgovor o aferi kofer i ko mu je dojavio da se skloni. Nadam se da ce posle izbora ostati bez mogucnost da nam soli pamet.

Markan

pre 12 godina

Gradjani Srbije ne mogu proceniti sta se stvarno desava u dijalogu Pristine i Beograda jer do njih ne dopiru nikakve sustinske informacije vec se sa RTS-a samo cuje da su pregovori "zapeli zbog odbijanja Pristine strane da popusti".

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Zašto pregovarati gosp. Stefanoviću ako za vas nije ništa prihvatljivo? Ne čini li vam se da vi svjesno obmanjujete javnost? Srbija je ta koja ne popušta i nije spremna na kompromis, krajnje je vrijeme da građani to čuju, i da ako propadne kandidatura za ovo proljeće bit će to prvenstveno zbog tvrdog pregovaračkog stava Beograda.

kaiser

pre 12 godina

Kosovari i ovdašnje patriJote na istom zadatku.

Očekivano, bilo je samo pitanje kad će obelodaniti svoju povezanost.

Isto žele Srbiji i jedni i drugi, pa ih tako treba i tretirati.

Realno

pre 12 godina

Pa da budem realan i iskren i ja sam protiv kandidature nase zemlje u EU, samo iz razloga sto su takvi kao vi na vlasti, a opoziciji i da ne pricam.

elektricni

pre 12 godina

Povraca mi se od glupih opravdanja - uvek je neko drugi kriv i odgovoran, svi nas mrze i protiv nas su. Sta smo mi uradili da ne bude tako, koji je nas sledeci potez?

Emigrant

pre 12 godina

Ja da sam Albanac s Kosova bio bih izuzetno zainteresovan zainteresovan da Srbija dobije status kandidata, tek onda je i nezavisnost Kosova izvjesnija ali to Balkanski politicari nekapiraju...

tuzibaba

pre 12 godina

al ti je stategija ko da te je sloba ucio. ajmo da za svoje neuspehe optuzimo, bez adekvatnog dokaza po principu rekla kazala, albance.narod je glup i upija svasta. uz to cemo da evropi zapretimo da ako nas ne primi (a tebi bolje seda bas ta varijanta) ima da otvorimo rusku vojnu bazu kod nisa. pa jos kad postanes predsednik srbistana, gde ce nam biti kraj! sve u svemu, tesko nama.

radoznao

pre 12 godina

Kako moze deo teritorije jedne drzave, u ovom slucaju Kosovo, da uslovljava sta ce ta drzava da radi u medjunarodnim odnosima. Pogledajte nas Ustav, tamo je jasno definisano sta je Kosovo, a sada se ponasaju kao da su samostalna drzava. Da li ce aktuelna vlast da uradi bilo sta da to stanje dovede u sklad sa Ustavom? Kako uopste mozemo da raspravljamo sa njima ili s bilo kim drugim dali ce se nas Ustav primeniti ili nece?

manastirac

pre 12 godina

dacicu cetiri godine si u vladi i nista niste uradili po pitanju kosova, evrope sve sto ste obecali sve je obrnuto a zemlju koja se zove Srbija ste unistili.

doktor

pre 12 godina

Oni ponove stav EU ,da bi ispalo kako su bitni.. To je otprilike kao da Srbija kaze da Iranu treba uvesti sankcije,pa kad se one dese to pripise sebi

Vlada

pre 12 godina

Neozbiljno je kriviti Kosovo za nedobijanje kandidature. Nismo mi birali vlast na Kosovu, pa da od nje bilo sta ocekujemo, niti Kosovo ima kapacitet da blokira nas put u EU. Gospodo, izabrani ste da priblizite Srbiju EU. Takodje, izabrani ste da izvucete maksimum za srpsku zajednicu na Kosovu. Ako niste sposobni da poziciju Srbije ojacate doviljno da ona utice na svoju sudbinu, vec da je njena sudbina u rukama visestruko manjeg Kosova, onda ste nesto gadno pogresili u vasem odnosu prema svetu.

конфузије

pre 12 godina

Шта друго рећи него хвала властима тзв. државе "косова" што нас спасавају од Европске Уније. Надам се да ће њихов апел уродити плодом, а онда можемо у потпуности да се посветимо свом народу, његовом економском просперитету, наталитету и у коначници враћању Космета под окриље Србије а онда и уједињењу са Српском Републиком.

Arni Seknusem

pre 12 godina

Sramota je šta uzaludna borba oko Kosova , Jeremića DSS-a i nazadnjaka radi ovoj Državi Srbiji. Pored 600.000.000 Eura bačenih za izigravanje Državnog suveriniteta na Kosovu proteklih nekoliko godina i neograničenih putovanja u sve zemlje sveta i neubiranja poreza, pokradenog ustava i preambule, otpisani su svi Srbi južno od Ibra. Rezultat politike oko Kosova je poražavajući i mizeran tkr. nikakav.

Митбастер

pre 12 godina

Ajde sto je granica gde se zavrsava pristojnost, moral i pravednost odavno predjena, ali ovo dobrano prelazi granicu zdravog razuma. Kao da su glavni narkobosovi zaboravili osnovno pravilo svog zanata- ne konzumirati robu! Sve u Lazu!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Na ovu "neverovatnu" vest, svaki gradjanin Srbije, koji iole drzi do logike ili minimalne normalnosti, morao bi gospodinu Dacicu, kao i ostalima iz vladajuce oligarhije, da postavi sledece pitanje:DA LI STE POBOGU LJUDI, ZAISTA OCEKIVALI DA "KOSOVA" PODRZI SRPSKU KADIDATRURU?!Ako je odgovor DA, onda ste zreli za onaj 6 Oktobar, za kojim zalite, i taj 6 oktobar, treba da se desi vec sutra?!Zasto se ovaj narod tako bezocno laze i zavodi raznim fingiranim pregovorima?Zasto se izmisljaju "kriminogene strukture", zasto se po izjasnjavanju tih ljudi pljuje iz svih "orudja"?!Zar Vam nije jasno da se ovi pregovori vode na pritisak drzava koje su i osnovale ovu laznu drzavu? Ti pregovori imaju sledeci cilj: Da Srbija ovoj vampirskoj tvorevini udahne zivot jer su svesni da bez srpskog priznavanja i bez srpske pomoci ova monstrum tvorevina nikada ne moze biti drzava?!Da je drugacije ne bi nas ucenjivali i primoravali da budemo, kako kazu, "konstruktivni"?!Da se radi o bilo kakvom srpskom interesu, ovi pregovori bi bili grubo prekinuti na pritisak SAD, V.Britanije i Nemacke, poput "Kutiljerovog plana" ili bilo koje druge srpske inicijative.

anfakbls

pre 12 godina

Hvala im u ime radikala! Ko ce kome ako ne svoj svome:-) Sa ovim su pokazali da je Kosovo Srbija, jer se sve desnicarske stranke zalazu za- NE EU!

manastirac

pre 12 godina

dacicu cetiri godine si u vladi i nista niste uradili po pitanju kosova, evrope sve sto ste obecali sve je obrnuto a zemlju koja se zove Srbija ste unistili.

Evropljanin

pre 12 godina

Koji je lazov ovaj Dacic, to je cudo jedno. On stvarno misli da se svi zakopcavaju pozadi. Srbija nema sanse da dobije kandidaturu jer nije pravna drzava. Ali njima uvek treba dezurni krivac neko drugi. Lupez!

Realno

pre 12 godina

Pa da budem realan i iskren i ja sam protiv kandidature nase zemlje u EU, samo iz razloga sto su takvi kao vi na vlasti, a opoziciji i da ne pricam.

hysi

pre 12 godina

Dacicu ti i toj SPS bash nema nikakvo pravo moralno niti poljiticko da govori za KOSOVA jer taj sps je vodio jednu ZLOCINACKU politiku prema Kosovu.I vi ste naj ODGOVORI za svu nesrecu i SRBIJE i Srbskom narodu.

elektricni

pre 12 godina

Povraca mi se od glupih opravdanja - uvek je neko drugi kriv i odgovoran, svi nas mrze i protiv nas su. Sta smo mi uradili da ne bude tako, koji je nas sledeci potez?

Miloje

pre 12 godina

Selo gori, a baba se ceslja... Dok ce Srbija po projekciji MMF-a 2016. biti na petom mestu u svetu po broju nezaposlenih, ekipa i dalje gusla i poje junacki deseterac o Kosovu. Blago nama!

Viva

pre 12 godina

Zbog Kosova necemo dobiti kanditaturu?! ijao julovo cedo malo pa nije narod toliko lud i glup,ne ne zbg Madaskara necemo dobiti kanditaturu a vi ste dali sve od sebe.

gospanaca

pre 12 godina

Da li je ovaj politikant ministar svega,nema oblasti o kojoj nabedjeni strucnjak nema sta da kaze.Mene samo zanima odgovor o aferi kofer i ko mu je dojavio da se skloni. Nadam se da ce posle izbora ostati bez mogucnost da nam soli pamet.

chichan

pre 12 godina

Imam utisak da za ponovno NE dobijanje kandidature ce da okrive i baba STAMENU IZ DZIBUTKOVICE!!!
Izbori su tako blizu,a rejting pada i padaaaa....

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Na ovu "neverovatnu" vest, svaki gradjanin Srbije, koji iole drzi do logike ili minimalne normalnosti, morao bi gospodinu Dacicu, kao i ostalima iz vladajuce oligarhije, da postavi sledece pitanje:DA LI STE POBOGU LJUDI, ZAISTA OCEKIVALI DA "KOSOVA" PODRZI SRPSKU KADIDATRURU?!Ako je odgovor DA, onda ste zreli za onaj 6 Oktobar, za kojim zalite, i taj 6 oktobar, treba da se desi vec sutra?!Zasto se ovaj narod tako bezocno laze i zavodi raznim fingiranim pregovorima?Zasto se izmisljaju "kriminogene strukture", zasto se po izjasnjavanju tih ljudi pljuje iz svih "orudja"?!Zar Vam nije jasno da se ovi pregovori vode na pritisak drzava koje su i osnovale ovu laznu drzavu? Ti pregovori imaju sledeci cilj: Da Srbija ovoj vampirskoj tvorevini udahne zivot jer su svesni da bez srpskog priznavanja i bez srpske pomoci ova monstrum tvorevina nikada ne moze biti drzava?!Da je drugacije ne bi nas ucenjivali i primoravali da budemo, kako kazu, "konstruktivni"?!Da se radi o bilo kakvom srpskom interesu, ovi pregovori bi bili grubo prekinuti na pritisak SAD, V.Britanije i Nemacke, poput "Kutiljerovog plana" ili bilo koje druge srpske inicijative.

Dule NS

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije". Znaci Kosovo to moze. Ali koliko juce Kosovo je bilo KiM i takozvana nakaradna tvorevina od drzava. Gle, vise nije, a uz to moze da nas skupo kosta, cak i glave. Ko bi to rekao?

Albanac

pre 12 godina

Kosovo Protivi Srbsku Kanidaturu !!!!!!! ???? Dacic sada znaci da Republika Kosova sada je neki velikih Faktor ....ona Republika koju ti nisi Priznao sada ima toliko veliki Faktor....

конфузије

pre 12 godina

Шта друго рећи него хвала властима тзв. државе "косова" што нас спасавају од Европске Уније. Надам се да ће њихов апел уродити плодом, а онда можемо у потпуности да се посветимо свом народу, његовом економском просперитету, наталитету и у коначници враћању Космета под окриље Србије а онда и уједињењу са Српском Републиком.

Markan

pre 12 godina

Gradjani Srbije ne mogu proceniti sta se stvarno desava u dijalogu Pristine i Beograda jer do njih ne dopiru nikakve sustinske informacije vec se sa RTS-a samo cuje da su pregovori "zapeli zbog odbijanja Pristine strane da popusti".

Vlada

pre 12 godina

Neozbiljno je kriviti Kosovo za nedobijanje kandidature. Nismo mi birali vlast na Kosovu, pa da od nje bilo sta ocekujemo, niti Kosovo ima kapacitet da blokira nas put u EU. Gospodo, izabrani ste da priblizite Srbiju EU. Takodje, izabrani ste da izvucete maksimum za srpsku zajednicu na Kosovu. Ako niste sposobni da poziciju Srbije ojacate doviljno da ona utice na svoju sudbinu, vec da je njena sudbina u rukama visestruko manjeg Kosova, onda ste nesto gadno pogresili u vasem odnosu prema svetu.

kk

pre 12 godina

Pobogu, dajte vec jednom odlucite sta hocemo oko Kosova!
Ne zaludjujte vise narod praznim pricama i rezolucijama.
Izabrali smo vas i imamo Parlament, zakazite sednicu i ako treba sve do izbora zasedajte dok 2/3 vecinom ne odlucite sta hocete;
- raspisite referendum zajedno sa izborima, ili
- pokrenite promenu Ustava, ili
- zahtevajte podelu Kosova, ili
- kazite, cekamo nove okolnosti da celo Kosovo bude nase, ili
- priznajte Kosovo, ili
- kazite nikad necemo u EU, ako je uslov Kosovo,
ili....
Valjda postoje pitanja od nacionalnog znacaja oko kojih mozete i morate da postignete 2/3 vecinu.....

dragan

pre 12 godina

nije samo kosovo protiv kandidature nego i vlada srbije ko ja ne zeli da udje u EU,jer bi morala da dovede sebe u red i donosi zakone i pravila igre jednake za sve koji zele posteno da rade

Čitalac

pre 12 godina

Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.

klar

pre 12 godina

Sve teritorije Srbije su dobijene odlukom svetskih sila. Npr. Vojvodina.
Kosovo smo izgubili u ratu sa njima i to potpisali 1999. u Kumanovu.
Zavrsena prica,
Ostaje videti da li smo za Ural ili Evropu.
To bacanje koske, je varalica da se sakriju drugi vazniji problemi.

Ледени плави Дунав

pre 12 godina

Да ли знате да је Македонија још 2005 добила статус кандидата за придруживање Европској унији.Та иста Македонија данас грца у беди и сиромаштву иако су провели све реформе и усвојили све законе који су пред њих стављени.Дакле,кандидатура не значи ништа.
Када би данас добила статус кандидата процена је да би Србија могла постати пуноправан члан између 2021-2024 год.
Ако не верујете мени,имате интернет пред собом.

Djole

pre 12 godina

Trla baba lan...
Ako moras na SVOJOJ teritoriji ici sa pasosom, nebitno je sta ce biti...Deklaracija, 1244..ma bezveze!
Mazemo oci sami sebi.
Ja ne mogu ici u Urosevac(Ferizaj), a to je po nasem ustavu MOJA drzava!
Ako ne moze svaki drzavljanin Srbije da se slobodno krece po celoj teritoriji samo sa licnom kartom, o cemu mi raspravljamo?

duledu

pre 12 godina

vecinu zivota i to onu vazniju barem po pamcenju prvih utisaka koji su odredili osnove mog ponasanja sam proveo na zapadu, tacnije kanadi. moj pogled na svet je naravno drugaciji od vecine srba koji zive u srbiji. mogu da razumem kako narod na nekom podrucju vece drzave ne zeli vise da deli ustanove te vece drzave. za to mogu da postoje mnogi razlozi. ali sta kosovski albanci zele je jedno, a ono sto rade sasvim drugo. oni vode rat na svaki moguci nacin jer zele da pobede naravno, ali i zato sto su fokusirani. kao entitet cija definicija u najboljem slucaju varira od osobe do osobe, i definitivno kao nista blizu clana EU - Kosovo prosto siri negativnu propagandnu kampanju i jos vaznije uspeva da pravi vesti koje stampaju Kosovo Kosovo Kosovo. Samim time sto to rade zajedno, naravno pridobiju paznju javnosti. Ovde u kanadi moc toga da se nesto pojavi u "Vestima" je ogromna zbog raznih "social media" kao sto je npr Facebook, i nasih velikih mogucnosti da ih delimo preko smartphone-ova, i uredjaja kao plybook, ipad itd. Tako da puno ljudi cita vesti, puno ih odbaci, puno postane zainteresovano, ali i puno pocne da se slaze sa jednom ili drugom stranom u nasem sporu sa albancima na kosovu. I tako se ovde u Kanadi polako realizuje pobeda Albanaca sa Kosova u javnosti. Tako da ako se neki predstavnik Srbije cak pojavi i apeluje Kanadsku vladu na podrsku u vezi Kosova, nista ne moze time da postigne. Zbog jedne cinjenice: Vlade ovde po pitanju stvari koje nisu primarne opstanku rade onako kako vecinja glasacke javnosti zeli. Kosovo ovde nije vazno Harperu, ali vazni su mu sledeci izbori. Kazace onako kako ankete govore. Vecina kanadjana ne zna nista o kosovu. Od onih koji znaju, vise njih veruje da Srbija deluje kao tiranin nego onih koji veruju da Albanci sa Kosova prosto zele da ukradu sta god mogu. Pobedom javnog mnenja je jedini nacin na koji Srbija moze da se brani od ovog napada. Ali ne, politicari koji su na vlasti zele podrsku predsednika drugih drzava. To lepo zvuci, ali ne znaci nista jer ti ljudi mogu biti smenjeni, ugovoreni, i u vecini slucaja prosto promene glas kada treba jer ipak moraju uskoro na izbore...... Sramota. Oni koji kradu. Oni koji su nagovoreni. Oni koji lazu. A najgore za nas, jer vodi ova jadna vlada rat, i gubi i to uveliko.

Dosta bre više!

pre 12 godina

A zašto mi njih ne bi uslovili da nikada neće dobiti ništa više od ovoga što imaju sada. Oni dobro znaju da nezavisnosti bez priznanja Srbije nema. Dosta je bre bilo. Zašto im ne zapretite Dačiću da ćete izaći iz pregovora i da će oni uvek ostati u ovom međuprostoru u kom su sada makar Srbija ostala bez EU i makar gladovali svi ovde.

Pa neka onda oni objasne "državljanima Kosova" zašto nemaju državu. Nastaće i kod njih unutrašnja previranja pa dok ne naprave neki realan pregovarački tim koji hoće stvarno da pregovara o tome šta se može a šta ne.Pa da vidite kako će da reaguju kroz godinu, dve.

Mi ionaku EU nemamo pa nemamo vidite da nas neće. Ajmo mi malo da vodimo glavnu reč u tim pregovorima, ako ništa bar smo eksperti u inaćenju.Uf pardon, ne eksperti nego "lideri u regionu"(tako beše glasila floskula zar ne?).

Ako se ikada opamete predložite im podelu da izvučemo naše ljude koji su ostali dole i njihove kuće, a ako ne neka oni prizivaju priznavanja nezavisnosti i iz svemira ako žele, ne damo!!!

Pamet u glavu

pre 12 godina

Neverovatno kako ljudi nemaju pojma kako EU funkcioniše.
Da bi neka država pristupila EU (u bilo kojoj fazi - od početka pregovora do formalnog pristupa) SVAKA država pojedinačno to mora "aminovati".
Dakle, dovoljno je da jedna država kaže "ne" i stvar staje. (tako su Slovenci blokirali Hrvate jer JEDINI nisu dali svoj pristanak za završetak pregovora)
Ne treba zaboraviti da je većina EU država priznala Kosovo kao nezavisnu državu, što znači da ovo pismo (ako uopšte postoji) za te države dolazi od zemlje /Kosova/ koja je u istoj državno-pravnoj poziciji kao i Srbija.

Hrvate su gurali Nemci i Amerikanci, pa su ih opet Slovenci blokirali.
Kako bilo, na kraju puta ćemo morati da uradimo ono što stalno vičemo da nećemo: da (ne)formalno priznamo Kosovo.

Dopadalo nam se to ili ne.

marko brecelj

pre 12 godina

glasnogovornik vlade srbije. protiv njega sam se borio u protestima 90-ih. sad on drzi slovo o kosovu. zasto nije sprecio svog predsednika tih dana da ne cini to sto je radio na kosovu?e moja srbijo, jadna li si....

Arni Seknusem

pre 12 godina

Sramota je šta uzaludna borba oko Kosova , Jeremića DSS-a i nazadnjaka radi ovoj Državi Srbiji. Pored 600.000.000 Eura bačenih za izigravanje Državnog suveriniteta na Kosovu proteklih nekoliko godina i neograničenih putovanja u sve zemlje sveta i neubiranja poreza, pokradenog ustava i preambule, otpisani su svi Srbi južno od Ibra. Rezultat politike oko Kosova je poražavajući i mizeran tkr. nikakav.

Јелена О.

pre 12 godina

Невероватно је колико се тупи око ствари који ништа не значе.
Допис Косова је нема никакву правну снагу.
ЕУ није признала државу која се зове Косово него су то урадиле државе понаособ и то не све.
Ми од решења правимо проблем.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ministre nemoj više da vredjaš našu inteligenciju sa tvojim objašnjenjima.Bolje idi i objašnjavaj šta je "kale" a šta "megdan".Nebi me čudilo da pismo uopšte nema taj sadržaj ili da uopšte ne postoji,ti si se za vreme svog "ministrovanja" nalupao toliko gluposti da bi mogao da držiš časove...

anfakbls

pre 12 godina

Hvala im u ime radikala! Ko ce kome ako ne svoj svome:-) Sa ovim su pokazali da je Kosovo Srbija, jer se sve desnicarske stranke zalazu za- NE EU!

Emigrant

pre 12 godina

Ja da sam Albanac s Kosova bio bih izuzetno zainteresovan zainteresovan da Srbija dobije status kandidata, tek onda je i nezavisnost Kosova izvjesnija ali to Balkanski politicari nekapiraju...

tuzibaba

pre 12 godina

al ti je stategija ko da te je sloba ucio. ajmo da za svoje neuspehe optuzimo, bez adekvatnog dokaza po principu rekla kazala, albance.narod je glup i upija svasta. uz to cemo da evropi zapretimo da ako nas ne primi (a tebi bolje seda bas ta varijanta) ima da otvorimo rusku vojnu bazu kod nisa. pa jos kad postanes predsednik srbistana, gde ce nam biti kraj! sve u svemu, tesko nama.

Vlada

pre 12 godina

Ovo je kao da imate loseg studenta koji ne moze da da svoj drugi ispit godinama i uvek za to nalazi opravdanje u svemu, osim u svojoj lenjosti i nedostatku zelje i motivacije. Ovo je vec postalo suludo.Da je neko polu-ozbiljan vodio zemlju, do sada bismo vec bili na pragu unije i imali manju nezaposlenost. Nazalost, kako stoje stvari, samo mozemo jos dublje da potonemo.

alex

pre 12 godina

MI NEĆEMO dobiti status kandidata jer smo ogrezli u korupciji, inflacija divlja - ovo što zvanično prikazuju svi znaju da nije istina, nezaposlenost je ogromna, plate mizerne, jer privredne aktivnosti nema! Ali zato imamo trgovine, monopole, preskupu robu iz uvoza, i državni aparat koji raste, hrani sam sebe i množi se neverovatnom brzinom! ispade sa svi živimo za birokratiju a ne ona za nas.
Zato, molim vas, ne lažite više. Nije Kosovo neki tamo faktor da zbog pisma nama uskrate kandidaturu.
Mi nismo ni za savez sa Tunguzijom a kamoli za EU.
Pisem iz Nisa, gde ljudi sa fakultetom nemaju godinama posao, gde srednjoškolske propalice čije mame i tate imaju lovu (mito, korupcija) otvaraju lokale, kafice, preduzeća, bave se medicinom.... i isisavaju nam dušu!
J**e mi se više i za Beograd i Kosovo.... dokle više, samo dajemo... dole je rupa bez dna!

Riki

pre 12 godina

Kako su nezahvalni oni u Kosovo.Dacic i njegova klapa svuda po svetu traze da ne priznaju Kosovo a oni nezahvalni.Saljemo im bandite u Sever Kosovo a oni opet nezahvalni.Maltertiramo ih u granici a oni opet nezahvalni.dvanajst godine ih drzimo leseve ubijenih u Kosovo a oni opet nezahvalni....

Митбастер

pre 12 godina

Ajde sto je granica gde se zavrsava pristojnost, moral i pravednost odavno predjena, ali ovo dobrano prelazi granicu zdravog razuma. Kao da su glavni narkobosovi zaboravili osnovno pravilo svog zanata- ne konzumirati robu! Sve u Lazu!

Nenad

pre 12 godina

Na stranu emocije, Dačić samo traži krivca, a u koga bolje uperiti prst nego u Tačija? Ipak, čak i Kosovo traži krivca... Srbija će biti dežurni faktor za manjak poslova i lošu ekonomiju na Kosovu u sledećih par godina, najlakše je kriviti komšije sa severa. Koliko će dugo moći da funkcioniše ovo uperivanje prstiju u neprijatelja, zaista ne znam, ali ne može zauvek.

Milisav

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije"

Ministre, ovo je danas.

"Hrvatska protiv kandidature Srbije"
"Kosovo (EU)protiv kandidature Srbije"

A ovo je sutra.

Hrvatska samo čeka da postane punopravna članica i tek slede njeni uslovi. A, pre će Kosovo ispuniti evropske uslove i postati punopravna članica, nego mi, romantično retardirani.

doktor

pre 12 godina

Oni ponove stav EU ,da bi ispalo kako su bitni.. To je otprilike kao da Srbija kaze da Iranu treba uvesti sankcije,pa kad se one dese to pripise sebi

(Vlast)a

pre 12 godina

Ne ocekujete valjda da se ponasaju kao Isus Hristos pored nas blazenih,dobrih i plemenitih?!Ne damo im da prodju,ne damo im da prisustvuju skupovima,hocemo njihovu zemlju ali necemo njih...Zapanjila bih se da nisu nista napisali!Valjda cemo i oni i mi nauciti da zlo nikad dobro nece doneti!

bucko ne razmišljam,ali sam gladan

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.

kaiser

pre 12 godina

Kosovari i ovdašnje patriJote na istom zadatku.

Očekivano, bilo je samo pitanje kad će obelodaniti svoju povezanost.

Isto žele Srbiji i jedni i drugi, pa ih tako treba i tretirati.

eh

pre 12 godina

Čudno mi je da je Kosovska vlada ovako nešto i napravila jer ne vidim šta će time dobiti OSIM ako nisu dobili nalog da to naprave.

Priča oko Kosova je ionako rješena, tu se više ništa ne može napraviti osim oružjem a hvala Bogu sukobljene strane nisu u stanju ratovati duže od dva sata pa taj film nećemo gledati.

Ovako će se to otezati još neko vrijeme, i onda će jednog lijepog dana biti potpisan sporazum da će netko treći to rješavati, jednom kada Srbija uđe u EU... Sve već viđeno.

Pomirite se sa tom činjenicom, i okrenite se unutarnjim problemima.

isti smo

pre 12 godina

""Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.
(Čitalac, 19. februar 2012 23:44) """

Pa zar i Srbija ne radi sve po nalogu svog sponzora Rusije ??

Antiprotivan

pre 12 godina

Srbija ne zasluzuje status kandidata. Toliko ksenofobije, iskljucivosti i netolerancije koja ova kvazidrzava emituje je zaista fascinantna. Neka se. prikljuci svojoj “ pravoslavnoj braci“ i sa njima deli vrednosti dekadentnog. antizapadnog totalitarizma.

kolaps

pre 12 godina

Nevrovatno... oni i dalje drve istu sarenu lazu :( Suzdrzacu se od (bolno ociglednih) prognoza, a vi poslusajte sta jedan britanski politicar prica Evropskom Parlamentu od samog pocetka tog uzasnog bankarskog eksperimenta.

http://www.youtube.com/watch?v=96j0A7IXQKo

novica

pre 12 godina

Dačiću,da li si,majke ti,očekivao da je Kosovo za kandidaturu Srbije?Mislim stvarno,prekini više da zboriš o Kosovu,jer mi, čoveče,stalno vređaš inteligenciju!Ako je i od SPS.a,mnogo je.Šifra "Što jes' jes',za sve je kriv SPS"

radoznao

pre 12 godina

Kako moze deo teritorije jedne drzave, u ovom slucaju Kosovo, da uslovljava sta ce ta drzava da radi u medjunarodnim odnosima. Pogledajte nas Ustav, tamo je jasno definisano sta je Kosovo, a sada se ponasaju kao da su samostalna drzava. Da li ce aktuelna vlast da uradi bilo sta da to stanje dovede u sklad sa Ustavom? Kako uopste mozemo da raspravljamo sa njima ili s bilo kim drugim dali ce se nas Ustav primeniti ili nece?

ljudmila

pre 12 godina

Mi status ne bi trebali da dobijemo zato sto smo ispunili jako malo zadataka... Drzavni aparat se uspste ne menja, i dalje je korumpiran itd. Sto se tice Kosova i tog pisma, mislim da nema nikakvu vaznost jer zemlje koje odlucuju ne vode se interesima negog tamo Kosova, vec svojim vlastitim i eventualno interesima Srbije (kao npr Nemacka)

VASA@

pre 12 godina

Ako je Tzv "Nezavisno Kosovo " NEPOSTOJECE i ako je Tzv "Vlada Kosova nepostojeca" onda o cemu Monistar Dacic prica i kako moze neko ko je TAKOZVANI i NEPOSTOJECI, da upucuje pisma clanicama EU ??? Mozeli neko da mi objasni taj fenomen u vezi TAKOZVANI I NEPOSTOJECI, a koji salje pisma ????????????????????????????????

boban

pre 12 godina

Ma da,sad trebamo da progutamo "istinu" koju si rekao,pa ako ne dobijemo status onda da krivimo Tacija,hehehehe,daj oladite vise,molim vas.

milan

pre 12 godina

Pa da su malo pametni ukapirali bi da samo preko stabilne Srbije imaju sanse da delimicno se i njihove zelje ispune ili misle da su zbilja tako daleko stigli da mogu savete davati. Lose ce biti za Srbiju ako iz bilo kog drugog razloga nedobije kandidaturu a Pristina to pripise njenom uticaju. EU ima posle davanja kandidature jos dosta vremena da postavlja zahteve a Srbija da ih ispuni.

eu

pre 12 godina

Kakvi ste vi srbi smesni, od prvog dana proglasenja nezavisnosti srbija je jurila po svetu jer je bila protiv (sto je bilo cudno jer se protive 95% naroda Kosova) e sad 4 godine kasnjie je red da i mi budemo protiv za nesto.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Док си Дачићу репрезент српске политике, (а нарочито власти)и ја сам против нас.

salajko72

pre 12 godina

ne sede oni skrstenih ruku ko vi u vladi i samo kukate na druge,osim sto vas treba sve smeniti treba vas i kazniti za katastrofalne greske i stetu nanetu gradjanima,bili ste pretplaceni na ovoj krizi a niste dali rezultate

Dzox

pre 12 godina

Lazna opravdanja I nezavidna realnost. Da se ne lazemo, Kosovo smo izgubili davnih dana. Svima je krivo naravno, ali je tako. Ja jesam patriota, ali nema vise smisla trubiti o tome, jer nema efekta. Ovo trabunjanje o kosovu je samo zavesa trenutne vlasti da zadrze neki deo biraca. Druga stvar, EU nista dobro ne donosi, kada vec sami sebi necemo da pomognemo. Korupcije kolko hoces, od javnih nabavki na rep. nivou pa sve do salterskog radnika. Poslodavci katastrofa, plata nema I niko ne reaguje. Zakon pravit za kapitaliste. A I ko bi nas hteo ovakve? Cak se ni ljudi ne bune na ulicama kako I dolikuje, nego svi cute. A sutra cemo pricati istu ovu temu kada vojvodinu budu hteli otcepiti. Ljudi u neimastini veruju u svasta, pa ce nasesti I na to, samo "da im plata bude bolja". Ne bojte se, niko vam nece dati bolji standard. Tuzna istina nase nazovi zemlje. Selicemo mi svi u RS, verujte mi.

Goran

pre 12 godina

ti si izgleda sposoban da samo konstatujes stvari koje mi svi vidimo i znamo.
za sve drugo si apsolutno nesposoban i nadam se da cu te posle ovih izbora videti tamo gde ti je mesto odavno bilo.
da je to, sto prizeljkujem uradjeno ranije, mnogo manje stete bi bilo naneto ovoj zemlji i ovom narodu.

franjo

pre 12 godina

Pa nije zabranjeno pisati pismo, a nije ni lepo otvarati tudju postu. E sad, ako je to sto pise u pismu tacno onda je tacno, a ako je kleveta onda je kleveta. Samo hrabro u sredu su pregovori. U cetvrtak necemo znati ni da li smo pregovarali a kamoli sta smo se dogovorili.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Zašto pregovarati gosp. Stefanoviću ako za vas nije ništa prihvatljivo? Ne čini li vam se da vi svjesno obmanjujete javnost? Srbija je ta koja ne popušta i nije spremna na kompromis, krajnje je vrijeme da građani to čuju, i da ako propadne kandidatura za ovo proljeće bit će to prvenstveno zbog tvrdog pregovaračkog stava Beograda.

J O K E R

pre 12 godina

nije ni za ocekivati da ovi quazi "politicari,vodje ili ti diplomate"sa obe strane,postignu bilo kakav napredak ili dogovor u razgovorima po pitanju kosova,toliko "nabildobvani" mrznjom,nepodnosljivoscu(nemoj slucajno neko da mivredja inteligenciju i kaze da "nisam u pravu"!...).!!!i jedna i druga strana stoje na svojim stavovima-"kamenu temeljcu"rasprave:albanci ne zele da zive u srbiji sa srbima i zato su se "odvojili" u zasebnu "drzavu",a srbi ne daju dvoj deo teritorije,ali to cine na svoju"diplomatski"nacin-otezuci i kupujuci vreme,jer ne vide i ne znaju resenje i izlaz iz problema i krize,ali ocekujuci da na mala vrata udju uEUu pre kosova,kako bi na neki nacvin stavili katanac na ulaz kosova!!!???...sve to zamrsila je amerika uz svesrdnu pomoc nemacke,engledke i francuske(a i svi ostali koji su priznali kosovo i time kumovali stavljanju krova na tvorevinu-"kosovbo republjik"su to uradili da bi se dodvorili "imperiji"...!!???)...neko srednje -"mirno"resenje ce se dogoditi nadam se -jednog dana-mozda...-ALI ONO PRAVO NIKADA NE CE STICI BEZ KRVI...BILI ZIVI PA VIDELI...!!!dok jednom ne smrkne -nekom drugom ne svane..!!!...

Radisa

pre 12 godina

Svako kome su, bar povrsno, poznate prilike na Kosovu zna da Taci ali ni svi ostali koji tamo ucestvuju u politickom zivotu ni u WC ne idu dok ne dobiju dozvolu od americke "ambasade". Medjutim, kada clanstvo u EU proglasite vrhunskim, gotovo bozanskim ciljem ove drzave onda ste pripremili zurku na kojoj ce svi gosti imati prava da vas zavitlavaju koliko i kako hoce.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.
(bucko ne razmišljam,ali sam gladan, 19. februar 2012 20:12)
- Opanke i obojke sacuvajte oni u RS uvek mogu valjati - za, ne daj boze, put pod noge. Al uskoro ce prolece pa ce se narod RS-ske na prolecnom suncu ogrejati. Sa pojavom radića na livadama dolaze i prvi vitamini na trpeze naroda RS-ske. Nesto ce se sigurno resiti uz boziju pomoc. Od pomoci onih koji vas vode ne ocekujte ama bas nista.

Pipirevac

pre 12 godina

Dacicu Ivice, jes' da si rekao da vi iz juzne Srbije niste znali da placete al' ti bre stalno cmizdris, i pomalo pretis.

Okani se izmisljanja laznih dokaza. Dobro znamo da u tvojim izjavama mnogo toga podseca na dezinformaciju.

novica

pre 12 godina

Da li ste, gospodo ministri, čitali Titovo pismo iz 1963.godine?Možda je ono uzrok što nismo dobili status kandidata?Šifra "Vratí mi moje krpice!"

sabo

pre 12 godina

Dacicu sami sebe blokirate i blamirate se pred cijelim svijetom za ovakve izjave vi tvrdite da Kosovo nije Drzava a ona vasu kadidaturu blokira obicnim pismom upucenom Briselu mada ovi pojma o tom pismu nemaju pa koje onda lud priznajte sami.Zaboravili ste napisat da su u potpisu pisma sama imena celnika EU na celu sa Angelom Merkel e Dacicu naivan si bas ko malo dijete nazalost vasoj naivnosti nema kraja dokle god su takvi na celu u Srbiji postenom narodu nema napretka.

DOSIJE X

pre 12 godina

JA se amaterski bavim PARANORMALNIM i ABNORMALNIM pojavama i do sad sam dosao do zakljucka: Gde USA i Engleska rese da zasednu na neciju teritoriju.......to ce uraditi milom ili silom, a primer je Avganistan, Irak i Libija. To ko kome sa Kosova salje pisma nezanima USA i Englesku, a bogami ni ostale koji su priznali Kosovo, jer moze i Srbija da pise pisma kome hoce, ali niko od onih sto su priznakli Kosovo nece prweinaciti svoju odluku, pa odbiti priznanje Kosova. Dakle: Bar iz dosadasnjeg je veoma jasno, da ce Kosovo ako nista drugo postati 52 drzava USA, pa sta dalje o Kosipovu ako postane USA drzava !?? Sve opcije su moguce kad je u pitanju USA i svasta se od USA moze ocekivati da uradi !!

marko

pre 12 godina

Da li sada vidite koliko je Srbija ispadala neozbiljna kada je Tadic zborio da "Srbija podrzava clanstvo Hrvatske u EU". Ma tko pita Kosovo za clanstvo Srbije, ma tko pita Srbiju za clanstvo Hrvatske...

Nemanja

pre 12 godina

Dilema jeste: Kosovo = srce i duša Srbije i večno ili EU = šačica bednih nemačkih evra koju će da spiskaju domaći lopovi.

Srbin koji ceni naciju, veru, istoriju i krv srpskih mučenika prolivenu od Knina do Soluna za slobodu Srbije zna šta će da izabere.

Idi begaj

pre 12 godina

Ovi im poslali,ovi nemaju pojma da su dobili,ja ne znam ko sam,ovaj ne zna gde je,.....
Ma posaljite EU pismo da je nebitno da li su dobili pismo od Pristine ili ne,posto nas,da se lepo izrazim,bole brige za EU i ostale raspadnute sisteme koji nas non stop tlace i uslovljavaju da im pokazemo babu koji je istovremeno i deda ili da li nam je crno ispod noktiju,bris iz grla...
EU je propala a nije nam bila dobra i dok su postojali,tako da treba da se okrenemo na neku drugu stranu,za pocetak sebi

zong

pre 12 godina

A zašto se Srbija jednostavno ne pripoji Kosovu, i tako šiptari hoće jug, pa evo dobit će celu. I onda pošto će nas mnogo više ima nego njih u tome velikom Kosovu, jednostavno velikom većinom izglasamo promenu imena države. Recimo, promenimo ime u "Србија"? Sve se može dragi moji političari, samo kada se hoće!

Ljutko

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa tim da Kosovari ne razumeju suštinu EU. Ako hoće tamo, ne treba da se ponašaju kao nastavnikov miljenik pa da tužakaju po razredu, a upravo to rade. Valjda su umislili da su jako značajni.

Zoran

pre 12 godina

Sa ovakvom vladom i drzavom kakva je Srbija danas i ne treba da idemo u EU. A i sto da idemo tamo kada se taj sistem polako, ali sigurno, raspada. Mi smo i onako odavno u stanju raspadanja.

Maree

pre 12 godina

Sta ovde ima obican narod da komentarise i da se pita. Pa ko da ne znate gde zivite. A sad cutite i trpite, ili se borite kako znate i umete ili najbolje palite odatle, prodajte sve i put pod noge, sta imate da izgubite?

marko

pre 12 godina

koliko je ova prica smesna i jadna...cuj ti to "srbija da dobije STATUS KANDIDATA" da postane samo kandidat treba ko zna koliko vremena a kada ce zapravo da udje to ni sam bog ne zna....sem ako ne bude nesto preko veze..........kakva bre evropska unija...neka ona resava svoje probleme u svojoj kuci a mi cemo u svojoj...

Albanac

pre 12 godina

Kosovo Protivi Srbsku Kanidaturu !!!!!!! ???? Dacic sada znaci da Republika Kosova sada je neki velikih Faktor ....ona Republika koju ti nisi Priznao sada ima toliko veliki Faktor....

конфузије

pre 12 godina

Шта друго рећи него хвала властима тзв. државе "косова" што нас спасавају од Европске Уније. Надам се да ће њихов апел уродити плодом, а онда можемо у потпуности да се посветимо свом народу, његовом економском просперитету, наталитету и у коначници враћању Космета под окриље Србије а онда и уједињењу са Српском Републиком.

radoznao

pre 12 godina

Kako moze deo teritorije jedne drzave, u ovom slucaju Kosovo, da uslovljava sta ce ta drzava da radi u medjunarodnim odnosima. Pogledajte nas Ustav, tamo je jasno definisano sta je Kosovo, a sada se ponasaju kao da su samostalna drzava. Da li ce aktuelna vlast da uradi bilo sta da to stanje dovede u sklad sa Ustavom? Kako uopste mozemo da raspravljamo sa njima ili s bilo kim drugim dali ce se nas Ustav primeniti ili nece?

Evropljanin

pre 12 godina

Koji je lazov ovaj Dacic, to je cudo jedno. On stvarno misli da se svi zakopcavaju pozadi. Srbija nema sanse da dobije kandidaturu jer nije pravna drzava. Ali njima uvek treba dezurni krivac neko drugi. Lupez!

hysi

pre 12 godina

Dacicu ti i toj SPS bash nema nikakvo pravo moralno niti poljiticko da govori za KOSOVA jer taj sps je vodio jednu ZLOCINACKU politiku prema Kosovu.I vi ste naj ODGOVORI za svu nesrecu i SRBIJE i Srbskom narodu.

Dosta bre više!

pre 12 godina

A zašto mi njih ne bi uslovili da nikada neće dobiti ništa više od ovoga što imaju sada. Oni dobro znaju da nezavisnosti bez priznanja Srbije nema. Dosta je bre bilo. Zašto im ne zapretite Dačiću da ćete izaći iz pregovora i da će oni uvek ostati u ovom međuprostoru u kom su sada makar Srbija ostala bez EU i makar gladovali svi ovde.

Pa neka onda oni objasne "državljanima Kosova" zašto nemaju državu. Nastaće i kod njih unutrašnja previranja pa dok ne naprave neki realan pregovarački tim koji hoće stvarno da pregovara o tome šta se može a šta ne.Pa da vidite kako će da reaguju kroz godinu, dve.

Mi ionaku EU nemamo pa nemamo vidite da nas neće. Ajmo mi malo da vodimo glavnu reč u tim pregovorima, ako ništa bar smo eksperti u inaćenju.Uf pardon, ne eksperti nego "lideri u regionu"(tako beše glasila floskula zar ne?).

Ako se ikada opamete predložite im podelu da izvučemo naše ljude koji su ostali dole i njihove kuće, a ako ne neka oni prizivaju priznavanja nezavisnosti i iz svemira ako žele, ne damo!!!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Na ovu "neverovatnu" vest, svaki gradjanin Srbije, koji iole drzi do logike ili minimalne normalnosti, morao bi gospodinu Dacicu, kao i ostalima iz vladajuce oligarhije, da postavi sledece pitanje:DA LI STE POBOGU LJUDI, ZAISTA OCEKIVALI DA "KOSOVA" PODRZI SRPSKU KADIDATRURU?!Ako je odgovor DA, onda ste zreli za onaj 6 Oktobar, za kojim zalite, i taj 6 oktobar, treba da se desi vec sutra?!Zasto se ovaj narod tako bezocno laze i zavodi raznim fingiranim pregovorima?Zasto se izmisljaju "kriminogene strukture", zasto se po izjasnjavanju tih ljudi pljuje iz svih "orudja"?!Zar Vam nije jasno da se ovi pregovori vode na pritisak drzava koje su i osnovale ovu laznu drzavu? Ti pregovori imaju sledeci cilj: Da Srbija ovoj vampirskoj tvorevini udahne zivot jer su svesni da bez srpskog priznavanja i bez srpske pomoci ova monstrum tvorevina nikada ne moze biti drzava?!Da je drugacije ne bi nas ucenjivali i primoravali da budemo, kako kazu, "konstruktivni"?!Da se radi o bilo kakvom srpskom interesu, ovi pregovori bi bili grubo prekinuti na pritisak SAD, V.Britanije i Nemacke, poput "Kutiljerovog plana" ili bilo koje druge srpske inicijative.

Nemanja

pre 12 godina

Dilema jeste: Kosovo = srce i duša Srbije i večno ili EU = šačica bednih nemačkih evra koju će da spiskaju domaći lopovi.

Srbin koji ceni naciju, veru, istoriju i krv srpskih mučenika prolivenu od Knina do Soluna za slobodu Srbije zna šta će da izabere.

bucko ne razmišljam,ali sam gladan

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.

kaiser

pre 12 godina

Kosovari i ovdašnje patriJote na istom zadatku.

Očekivano, bilo je samo pitanje kad će obelodaniti svoju povezanost.

Isto žele Srbiji i jedni i drugi, pa ih tako treba i tretirati.

Emigrant

pre 12 godina

Ja da sam Albanac s Kosova bio bih izuzetno zainteresovan zainteresovan da Srbija dobije status kandidata, tek onda je i nezavisnost Kosova izvjesnija ali to Balkanski politicari nekapiraju...

anfakbls

pre 12 godina

Hvala im u ime radikala! Ko ce kome ako ne svoj svome:-) Sa ovim su pokazali da je Kosovo Srbija, jer se sve desnicarske stranke zalazu za- NE EU!

Arni Seknusem

pre 12 godina

Sramota je šta uzaludna borba oko Kosova , Jeremića DSS-a i nazadnjaka radi ovoj Državi Srbiji. Pored 600.000.000 Eura bačenih za izigravanje Državnog suveriniteta na Kosovu proteklih nekoliko godina i neograničenih putovanja u sve zemlje sveta i neubiranja poreza, pokradenog ustava i preambule, otpisani su svi Srbi južno od Ibra. Rezultat politike oko Kosova je poražavajući i mizeran tkr. nikakav.

eh

pre 12 godina

Čudno mi je da je Kosovska vlada ovako nešto i napravila jer ne vidim šta će time dobiti OSIM ako nisu dobili nalog da to naprave.

Priča oko Kosova je ionako rješena, tu se više ništa ne može napraviti osim oružjem a hvala Bogu sukobljene strane nisu u stanju ratovati duže od dva sata pa taj film nećemo gledati.

Ovako će se to otezati još neko vrijeme, i onda će jednog lijepog dana biti potpisan sporazum da će netko treći to rješavati, jednom kada Srbija uđe u EU... Sve već viđeno.

Pomirite se sa tom činjenicom, i okrenite se unutarnjim problemima.

Јелена О.

pre 12 godina

Невероватно је колико се тупи око ствари који ништа не значе.
Допис Косова је нема никакву правну снагу.
ЕУ није признала државу која се зове Косово него су то урадиле државе понаособ и то не све.
Ми од решења правимо проблем.

manastirac

pre 12 godina

dacicu cetiri godine si u vladi i nista niste uradili po pitanju kosova, evrope sve sto ste obecali sve je obrnuto a zemlju koja se zove Srbija ste unistili.

klar

pre 12 godina

Sve teritorije Srbije su dobijene odlukom svetskih sila. Npr. Vojvodina.
Kosovo smo izgubili u ratu sa njima i to potpisali 1999. u Kumanovu.
Zavrsena prica,
Ostaje videti da li smo za Ural ili Evropu.
To bacanje koske, je varalica da se sakriju drugi vazniji problemi.

Idi begaj

pre 12 godina

Ovi im poslali,ovi nemaju pojma da su dobili,ja ne znam ko sam,ovaj ne zna gde je,.....
Ma posaljite EU pismo da je nebitno da li su dobili pismo od Pristine ili ne,posto nas,da se lepo izrazim,bole brige za EU i ostale raspadnute sisteme koji nas non stop tlace i uslovljavaju da im pokazemo babu koji je istovremeno i deda ili da li nam je crno ispod noktiju,bris iz grla...
EU je propala a nije nam bila dobra i dok su postojali,tako da treba da se okrenemo na neku drugu stranu,za pocetak sebi

J O K E R

pre 12 godina

nije ni za ocekivati da ovi quazi "politicari,vodje ili ti diplomate"sa obe strane,postignu bilo kakav napredak ili dogovor u razgovorima po pitanju kosova,toliko "nabildobvani" mrznjom,nepodnosljivoscu(nemoj slucajno neko da mivredja inteligenciju i kaze da "nisam u pravu"!...).!!!i jedna i druga strana stoje na svojim stavovima-"kamenu temeljcu"rasprave:albanci ne zele da zive u srbiji sa srbima i zato su se "odvojili" u zasebnu "drzavu",a srbi ne daju dvoj deo teritorije,ali to cine na svoju"diplomatski"nacin-otezuci i kupujuci vreme,jer ne vide i ne znaju resenje i izlaz iz problema i krize,ali ocekujuci da na mala vrata udju uEUu pre kosova,kako bi na neki nacvin stavili katanac na ulaz kosova!!!???...sve to zamrsila je amerika uz svesrdnu pomoc nemacke,engledke i francuske(a i svi ostali koji su priznali kosovo i time kumovali stavljanju krova na tvorevinu-"kosovbo republjik"su to uradili da bi se dodvorili "imperiji"...!!???)...neko srednje -"mirno"resenje ce se dogoditi nadam se -jednog dana-mozda...-ALI ONO PRAVO NIKADA NE CE STICI BEZ KRVI...BILI ZIVI PA VIDELI...!!!dok jednom ne smrkne -nekom drugom ne svane..!!!...

duledu

pre 12 godina

vecinu zivota i to onu vazniju barem po pamcenju prvih utisaka koji su odredili osnove mog ponasanja sam proveo na zapadu, tacnije kanadi. moj pogled na svet je naravno drugaciji od vecine srba koji zive u srbiji. mogu da razumem kako narod na nekom podrucju vece drzave ne zeli vise da deli ustanove te vece drzave. za to mogu da postoje mnogi razlozi. ali sta kosovski albanci zele je jedno, a ono sto rade sasvim drugo. oni vode rat na svaki moguci nacin jer zele da pobede naravno, ali i zato sto su fokusirani. kao entitet cija definicija u najboljem slucaju varira od osobe do osobe, i definitivno kao nista blizu clana EU - Kosovo prosto siri negativnu propagandnu kampanju i jos vaznije uspeva da pravi vesti koje stampaju Kosovo Kosovo Kosovo. Samim time sto to rade zajedno, naravno pridobiju paznju javnosti. Ovde u kanadi moc toga da se nesto pojavi u "Vestima" je ogromna zbog raznih "social media" kao sto je npr Facebook, i nasih velikih mogucnosti da ih delimo preko smartphone-ova, i uredjaja kao plybook, ipad itd. Tako da puno ljudi cita vesti, puno ih odbaci, puno postane zainteresovano, ali i puno pocne da se slaze sa jednom ili drugom stranom u nasem sporu sa albancima na kosovu. I tako se ovde u Kanadi polako realizuje pobeda Albanaca sa Kosova u javnosti. Tako da ako se neki predstavnik Srbije cak pojavi i apeluje Kanadsku vladu na podrsku u vezi Kosova, nista ne moze time da postigne. Zbog jedne cinjenice: Vlade ovde po pitanju stvari koje nisu primarne opstanku rade onako kako vecinja glasacke javnosti zeli. Kosovo ovde nije vazno Harperu, ali vazni su mu sledeci izbori. Kazace onako kako ankete govore. Vecina kanadjana ne zna nista o kosovu. Od onih koji znaju, vise njih veruje da Srbija deluje kao tiranin nego onih koji veruju da Albanci sa Kosova prosto zele da ukradu sta god mogu. Pobedom javnog mnenja je jedini nacin na koji Srbija moze da se brani od ovog napada. Ali ne, politicari koji su na vlasti zele podrsku predsednika drugih drzava. To lepo zvuci, ali ne znaci nista jer ti ljudi mogu biti smenjeni, ugovoreni, i u vecini slucaja prosto promene glas kada treba jer ipak moraju uskoro na izbore...... Sramota. Oni koji kradu. Oni koji su nagovoreni. Oni koji lazu. A najgore za nas, jer vodi ova jadna vlada rat, i gubi i to uveliko.

milan

pre 12 godina

Pa da su malo pametni ukapirali bi da samo preko stabilne Srbije imaju sanse da delimicno se i njihove zelje ispune ili misle da su zbilja tako daleko stigli da mogu savete davati. Lose ce biti za Srbiju ako iz bilo kog drugog razloga nedobije kandidaturu a Pristina to pripise njenom uticaju. EU ima posle davanja kandidature jos dosta vremena da postavlja zahteve a Srbija da ih ispuni.

Čitalac

pre 12 godina

Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.

Vlada

pre 12 godina

Neozbiljno je kriviti Kosovo za nedobijanje kandidature. Nismo mi birali vlast na Kosovu, pa da od nje bilo sta ocekujemo, niti Kosovo ima kapacitet da blokira nas put u EU. Gospodo, izabrani ste da priblizite Srbiju EU. Takodje, izabrani ste da izvucete maksimum za srpsku zajednicu na Kosovu. Ako niste sposobni da poziciju Srbije ojacate doviljno da ona utice na svoju sudbinu, vec da je njena sudbina u rukama visestruko manjeg Kosova, onda ste nesto gadno pogresili u vasem odnosu prema svetu.

Realno

pre 12 godina

Pa da budem realan i iskren i ja sam protiv kandidature nase zemlje u EU, samo iz razloga sto su takvi kao vi na vlasti, a opoziciji i da ne pricam.

Ljutko

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa tim da Kosovari ne razumeju suštinu EU. Ako hoće tamo, ne treba da se ponašaju kao nastavnikov miljenik pa da tužakaju po razredu, a upravo to rade. Valjda su umislili da su jako značajni.

kolaps

pre 12 godina

Nevrovatno... oni i dalje drve istu sarenu lazu :( Suzdrzacu se od (bolno ociglednih) prognoza, a vi poslusajte sta jedan britanski politicar prica Evropskom Parlamentu od samog pocetka tog uzasnog bankarskog eksperimenta.

http://www.youtube.com/watch?v=96j0A7IXQKo

Pamet u glavu

pre 12 godina

Neverovatno kako ljudi nemaju pojma kako EU funkcioniše.
Da bi neka država pristupila EU (u bilo kojoj fazi - od početka pregovora do formalnog pristupa) SVAKA država pojedinačno to mora "aminovati".
Dakle, dovoljno je da jedna država kaže "ne" i stvar staje. (tako su Slovenci blokirali Hrvate jer JEDINI nisu dali svoj pristanak za završetak pregovora)
Ne treba zaboraviti da je većina EU država priznala Kosovo kao nezavisnu državu, što znači da ovo pismo (ako uopšte postoji) za te države dolazi od zemlje /Kosova/ koja je u istoj državno-pravnoj poziciji kao i Srbija.

Hrvate su gurali Nemci i Amerikanci, pa su ih opet Slovenci blokirali.
Kako bilo, na kraju puta ćemo morati da uradimo ono što stalno vičemo da nećemo: da (ne)formalno priznamo Kosovo.

Dopadalo nam se to ili ne.

doktor

pre 12 godina

Oni ponove stav EU ,da bi ispalo kako su bitni.. To je otprilike kao da Srbija kaze da Iranu treba uvesti sankcije,pa kad se one dese to pripise sebi

Dule NS

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije". Znaci Kosovo to moze. Ali koliko juce Kosovo je bilo KiM i takozvana nakaradna tvorevina od drzava. Gle, vise nije, a uz to moze da nas skupo kosta, cak i glave. Ko bi to rekao?

Miloje

pre 12 godina

Selo gori, a baba se ceslja... Dok ce Srbija po projekciji MMF-a 2016. biti na petom mestu u svetu po broju nezaposlenih, ekipa i dalje gusla i poje junacki deseterac o Kosovu. Blago nama!

Antiprotivan

pre 12 godina

Srbija ne zasluzuje status kandidata. Toliko ksenofobije, iskljucivosti i netolerancije koja ova kvazidrzava emituje je zaista fascinantna. Neka se. prikljuci svojoj “ pravoslavnoj braci“ i sa njima deli vrednosti dekadentnog. antizapadnog totalitarizma.

elektricni

pre 12 godina

Povraca mi se od glupih opravdanja - uvek je neko drugi kriv i odgovoran, svi nas mrze i protiv nas su. Sta smo mi uradili da ne bude tako, koji je nas sledeci potez?

marko brecelj

pre 12 godina

glasnogovornik vlade srbije. protiv njega sam se borio u protestima 90-ih. sad on drzi slovo o kosovu. zasto nije sprecio svog predsednika tih dana da ne cini to sto je radio na kosovu?e moja srbijo, jadna li si....

Митбастер

pre 12 godina

Ajde sto je granica gde se zavrsava pristojnost, moral i pravednost odavno predjena, ali ovo dobrano prelazi granicu zdravog razuma. Kao da su glavni narkobosovi zaboravili osnovno pravilo svog zanata- ne konzumirati robu! Sve u Lazu!

Riki

pre 12 godina

Kako su nezahvalni oni u Kosovo.Dacic i njegova klapa svuda po svetu traze da ne priznaju Kosovo a oni nezahvalni.Saljemo im bandite u Sever Kosovo a oni opet nezahvalni.Maltertiramo ih u granici a oni opet nezahvalni.dvanajst godine ih drzimo leseve ubijenih u Kosovo a oni opet nezahvalni....

tuzibaba

pre 12 godina

al ti je stategija ko da te je sloba ucio. ajmo da za svoje neuspehe optuzimo, bez adekvatnog dokaza po principu rekla kazala, albance.narod je glup i upija svasta. uz to cemo da evropi zapretimo da ako nas ne primi (a tebi bolje seda bas ta varijanta) ima da otvorimo rusku vojnu bazu kod nisa. pa jos kad postanes predsednik srbistana, gde ce nam biti kraj! sve u svemu, tesko nama.

(Vlast)a

pre 12 godina

Ne ocekujete valjda da se ponasaju kao Isus Hristos pored nas blazenih,dobrih i plemenitih?!Ne damo im da prodju,ne damo im da prisustvuju skupovima,hocemo njihovu zemlju ali necemo njih...Zapanjila bih se da nisu nista napisali!Valjda cemo i oni i mi nauciti da zlo nikad dobro nece doneti!

Djole

pre 12 godina

Trla baba lan...
Ako moras na SVOJOJ teritoriji ici sa pasosom, nebitno je sta ce biti...Deklaracija, 1244..ma bezveze!
Mazemo oci sami sebi.
Ja ne mogu ici u Urosevac(Ferizaj), a to je po nasem ustavu MOJA drzava!
Ako ne moze svaki drzavljanin Srbije da se slobodno krece po celoj teritoriji samo sa licnom kartom, o cemu mi raspravljamo?

zong

pre 12 godina

A zašto se Srbija jednostavno ne pripoji Kosovu, i tako šiptari hoće jug, pa evo dobit će celu. I onda pošto će nas mnogo više ima nego njih u tome velikom Kosovu, jednostavno velikom većinom izglasamo promenu imena države. Recimo, promenimo ime u "Србија"? Sve se može dragi moji političari, samo kada se hoće!

ljudmila

pre 12 godina

Mi status ne bi trebali da dobijemo zato sto smo ispunili jako malo zadataka... Drzavni aparat se uspste ne menja, i dalje je korumpiran itd. Sto se tice Kosova i tog pisma, mislim da nema nikakvu vaznost jer zemlje koje odlucuju ne vode se interesima negog tamo Kosova, vec svojim vlastitim i eventualno interesima Srbije (kao npr Nemacka)

Nenad

pre 12 godina

Na stranu emocije, Dačić samo traži krivca, a u koga bolje uperiti prst nego u Tačija? Ipak, čak i Kosovo traži krivca... Srbija će biti dežurni faktor za manjak poslova i lošu ekonomiju na Kosovu u sledećih par godina, najlakše je kriviti komšije sa severa. Koliko će dugo moći da funkcioniše ovo uperivanje prstiju u neprijatelja, zaista ne znam, ali ne može zauvek.

kk

pre 12 godina

Pobogu, dajte vec jednom odlucite sta hocemo oko Kosova!
Ne zaludjujte vise narod praznim pricama i rezolucijama.
Izabrali smo vas i imamo Parlament, zakazite sednicu i ako treba sve do izbora zasedajte dok 2/3 vecinom ne odlucite sta hocete;
- raspisite referendum zajedno sa izborima, ili
- pokrenite promenu Ustava, ili
- zahtevajte podelu Kosova, ili
- kazite, cekamo nove okolnosti da celo Kosovo bude nase, ili
- priznajte Kosovo, ili
- kazite nikad necemo u EU, ako je uslov Kosovo,
ili....
Valjda postoje pitanja od nacionalnog znacaja oko kojih mozete i morate da postignete 2/3 vecinu.....

chichan

pre 12 godina

Imam utisak da za ponovno NE dobijanje kandidature ce da okrive i baba STAMENU IZ DZIBUTKOVICE!!!
Izbori su tako blizu,a rejting pada i padaaaa....

Ледени плави Дунав

pre 12 godina

Да ли знате да је Македонија још 2005 добила статус кандидата за придруживање Европској унији.Та иста Македонија данас грца у беди и сиромаштву иако су провели све реформе и усвојили све законе који су пред њих стављени.Дакле,кандидатура не значи ништа.
Када би данас добила статус кандидата процена је да би Србија могла постати пуноправан члан између 2021-2024 год.
Ако не верујете мени,имате интернет пред собом.

Vlada

pre 12 godina

Ovo je kao da imate loseg studenta koji ne moze da da svoj drugi ispit godinama i uvek za to nalazi opravdanje u svemu, osim u svojoj lenjosti i nedostatku zelje i motivacije. Ovo je vec postalo suludo.Da je neko polu-ozbiljan vodio zemlju, do sada bismo vec bili na pragu unije i imali manju nezaposlenost. Nazalost, kako stoje stvari, samo mozemo jos dublje da potonemo.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

meni samo nije jasno šta se čeka,pa da Republika Srpska donese deklaraciju o nezavisnosti ? Pa dajte da zakuvamo stvari do kraja,pa kom opanci,kom obojci,jer se ovako neće ništa rešiti.
(bucko ne razmišljam,ali sam gladan, 19. februar 2012 20:12)
- Opanke i obojke sacuvajte oni u RS uvek mogu valjati - za, ne daj boze, put pod noge. Al uskoro ce prolece pa ce se narod RS-ske na prolecnom suncu ogrejati. Sa pojavom radića na livadama dolaze i prvi vitamini na trpeze naroda RS-ske. Nesto ce se sigurno resiti uz boziju pomoc. Od pomoci onih koji vas vode ne ocekujte ama bas nista.

isti smo

pre 12 godina

""Tzv. političari tzv. Kosova ništa ne rade bez naloga svojih inostranih sponzora ili bar bez njihove saglasnosti. Zbog toga je moguće da će ovaj postupak imati daleko veći značaj nego što to nama sada izgleda. Do sada je najčešće bilo tako. Žalosno je što i dalje oni imaju svu inicijativu, a Srbiji preostaje samo da reaguje na ono što se već desilo.
(Čitalac, 19. februar 2012 23:44) """

Pa zar i Srbija ne radi sve po nalogu svog sponzora Rusije ??

Viva

pre 12 godina

Zbog Kosova necemo dobiti kanditaturu?! ijao julovo cedo malo pa nije narod toliko lud i glup,ne ne zbg Madaskara necemo dobiti kanditaturu a vi ste dali sve od sebe.

Zoran

pre 12 godina

Sa ovakvom vladom i drzavom kakva je Srbija danas i ne treba da idemo u EU. A i sto da idemo tamo kada se taj sistem polako, ali sigurno, raspada. Mi smo i onako odavno u stanju raspadanja.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ministre nemoj više da vredjaš našu inteligenciju sa tvojim objašnjenjima.Bolje idi i objašnjavaj šta je "kale" a šta "megdan".Nebi me čudilo da pismo uopšte nema taj sadržaj ili da uopšte ne postoji,ti si se za vreme svog "ministrovanja" nalupao toliko gluposti da bi mogao da držiš časove...

marko

pre 12 godina

koliko je ova prica smesna i jadna...cuj ti to "srbija da dobije STATUS KANDIDATA" da postane samo kandidat treba ko zna koliko vremena a kada ce zapravo da udje to ni sam bog ne zna....sem ako ne bude nesto preko veze..........kakva bre evropska unija...neka ona resava svoje probleme u svojoj kuci a mi cemo u svojoj...

gospanaca

pre 12 godina

Da li je ovaj politikant ministar svega,nema oblasti o kojoj nabedjeni strucnjak nema sta da kaze.Mene samo zanima odgovor o aferi kofer i ko mu je dojavio da se skloni. Nadam se da ce posle izbora ostati bez mogucnost da nam soli pamet.

Milisav

pre 12 godina

"Kosovo protiv kandidature Srbije"

Ministre, ovo je danas.

"Hrvatska protiv kandidature Srbije"
"Kosovo (EU)protiv kandidature Srbije"

A ovo je sutra.

Hrvatska samo čeka da postane punopravna članica i tek slede njeni uslovi. A, pre će Kosovo ispuniti evropske uslove i postati punopravna članica, nego mi, romantično retardirani.

Dzox

pre 12 godina

Lazna opravdanja I nezavidna realnost. Da se ne lazemo, Kosovo smo izgubili davnih dana. Svima je krivo naravno, ali je tako. Ja jesam patriota, ali nema vise smisla trubiti o tome, jer nema efekta. Ovo trabunjanje o kosovu je samo zavesa trenutne vlasti da zadrze neki deo biraca. Druga stvar, EU nista dobro ne donosi, kada vec sami sebi necemo da pomognemo. Korupcije kolko hoces, od javnih nabavki na rep. nivou pa sve do salterskog radnika. Poslodavci katastrofa, plata nema I niko ne reaguje. Zakon pravit za kapitaliste. A I ko bi nas hteo ovakve? Cak se ni ljudi ne bune na ulicama kako I dolikuje, nego svi cute. A sutra cemo pricati istu ovu temu kada vojvodinu budu hteli otcepiti. Ljudi u neimastini veruju u svasta, pa ce nasesti I na to, samo "da im plata bude bolja". Ne bojte se, niko vam nece dati bolji standard. Tuzna istina nase nazovi zemlje. Selicemo mi svi u RS, verujte mi.

Markan

pre 12 godina

Gradjani Srbije ne mogu proceniti sta se stvarno desava u dijalogu Pristine i Beograda jer do njih ne dopiru nikakve sustinske informacije vec se sa RTS-a samo cuje da su pregovori "zapeli zbog odbijanja Pristine strane da popusti".

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Zašto pregovarati gosp. Stefanoviću ako za vas nije ništa prihvatljivo? Ne čini li vam se da vi svjesno obmanjujete javnost? Srbija je ta koja ne popušta i nije spremna na kompromis, krajnje je vrijeme da građani to čuju, i da ako propadne kandidatura za ovo proljeće bit će to prvenstveno zbog tvrdog pregovaračkog stava Beograda.

dragan

pre 12 godina

nije samo kosovo protiv kandidature nego i vlada srbije ko ja ne zeli da udje u EU,jer bi morala da dovede sebe u red i donosi zakone i pravila igre jednake za sve koji zele posteno da rade

Radisa

pre 12 godina

Svako kome su, bar povrsno, poznate prilike na Kosovu zna da Taci ali ni svi ostali koji tamo ucestvuju u politickom zivotu ni u WC ne idu dok ne dobiju dozvolu od americke "ambasade". Medjutim, kada clanstvo u EU proglasite vrhunskim, gotovo bozanskim ciljem ove drzave onda ste pripremili zurku na kojoj ce svi gosti imati prava da vas zavitlavaju koliko i kako hoce.

eu

pre 12 godina

Kakvi ste vi srbi smesni, od prvog dana proglasenja nezavisnosti srbija je jurila po svetu jer je bila protiv (sto je bilo cudno jer se protive 95% naroda Kosova) e sad 4 godine kasnjie je red da i mi budemo protiv za nesto.

sabo

pre 12 godina

Dacicu sami sebe blokirate i blamirate se pred cijelim svijetom za ovakve izjave vi tvrdite da Kosovo nije Drzava a ona vasu kadidaturu blokira obicnim pismom upucenom Briselu mada ovi pojma o tom pismu nemaju pa koje onda lud priznajte sami.Zaboravili ste napisat da su u potpisu pisma sama imena celnika EU na celu sa Angelom Merkel e Dacicu naivan si bas ko malo dijete nazalost vasoj naivnosti nema kraja dokle god su takvi na celu u Srbiji postenom narodu nema napretka.

salajko72

pre 12 godina

ne sede oni skrstenih ruku ko vi u vladi i samo kukate na druge,osim sto vas treba sve smeniti treba vas i kazniti za katastrofalne greske i stetu nanetu gradjanima,bili ste pretplaceni na ovoj krizi a niste dali rezultate

alex

pre 12 godina

MI NEĆEMO dobiti status kandidata jer smo ogrezli u korupciji, inflacija divlja - ovo što zvanično prikazuju svi znaju da nije istina, nezaposlenost je ogromna, plate mizerne, jer privredne aktivnosti nema! Ali zato imamo trgovine, monopole, preskupu robu iz uvoza, i državni aparat koji raste, hrani sam sebe i množi se neverovatnom brzinom! ispade sa svi živimo za birokratiju a ne ona za nas.
Zato, molim vas, ne lažite više. Nije Kosovo neki tamo faktor da zbog pisma nama uskrate kandidaturu.
Mi nismo ni za savez sa Tunguzijom a kamoli za EU.
Pisem iz Nisa, gde ljudi sa fakultetom nemaju godinama posao, gde srednjoškolske propalice čije mame i tate imaju lovu (mito, korupcija) otvaraju lokale, kafice, preduzeća, bave se medicinom.... i isisavaju nam dušu!
J**e mi se više i za Beograd i Kosovo.... dokle više, samo dajemo... dole je rupa bez dna!

DOSIJE X

pre 12 godina

JA se amaterski bavim PARANORMALNIM i ABNORMALNIM pojavama i do sad sam dosao do zakljucka: Gde USA i Engleska rese da zasednu na neciju teritoriju.......to ce uraditi milom ili silom, a primer je Avganistan, Irak i Libija. To ko kome sa Kosova salje pisma nezanima USA i Englesku, a bogami ni ostale koji su priznali Kosovo, jer moze i Srbija da pise pisma kome hoce, ali niko od onih sto su priznakli Kosovo nece prweinaciti svoju odluku, pa odbiti priznanje Kosova. Dakle: Bar iz dosadasnjeg je veoma jasno, da ce Kosovo ako nista drugo postati 52 drzava USA, pa sta dalje o Kosipovu ako postane USA drzava !?? Sve opcije su moguce kad je u pitanju USA i svasta se od USA moze ocekivati da uradi !!

Pipirevac

pre 12 godina

Dacicu Ivice, jes' da si rekao da vi iz juzne Srbije niste znali da placete al' ti bre stalno cmizdris, i pomalo pretis.

Okani se izmisljanja laznih dokaza. Dobro znamo da u tvojim izjavama mnogo toga podseca na dezinformaciju.

VASA@

pre 12 godina

Ako je Tzv "Nezavisno Kosovo " NEPOSTOJECE i ako je Tzv "Vlada Kosova nepostojeca" onda o cemu Monistar Dacic prica i kako moze neko ko je TAKOZVANI i NEPOSTOJECI, da upucuje pisma clanicama EU ??? Mozeli neko da mi objasni taj fenomen u vezi TAKOZVANI I NEPOSTOJECI, a koji salje pisma ????????????????????????????????

marko

pre 12 godina

Da li sada vidite koliko je Srbija ispadala neozbiljna kada je Tadic zborio da "Srbija podrzava clanstvo Hrvatske u EU". Ma tko pita Kosovo za clanstvo Srbije, ma tko pita Srbiju za clanstvo Hrvatske...

novica

pre 12 godina

Da li ste, gospodo ministri, čitali Titovo pismo iz 1963.godine?Možda je ono uzrok što nismo dobili status kandidata?Šifra "Vratí mi moje krpice!"

franjo

pre 12 godina

Pa nije zabranjeno pisati pismo, a nije ni lepo otvarati tudju postu. E sad, ako je to sto pise u pismu tacno onda je tacno, a ako je kleveta onda je kleveta. Samo hrabro u sredu su pregovori. U cetvrtak necemo znati ni da li smo pregovarali a kamoli sta smo se dogovorili.

novica

pre 12 godina

Dačiću,da li si,majke ti,očekivao da je Kosovo za kandidaturu Srbije?Mislim stvarno,prekini više da zboriš o Kosovu,jer mi, čoveče,stalno vređaš inteligenciju!Ako je i od SPS.a,mnogo je.Šifra "Što jes' jes',za sve je kriv SPS"

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Док си Дачићу репрезент српске политике, (а нарочито власти)и ја сам против нас.

boban

pre 12 godina

Ma da,sad trebamo da progutamo "istinu" koju si rekao,pa ako ne dobijemo status onda da krivimo Tacija,hehehehe,daj oladite vise,molim vas.

Maree

pre 12 godina

Sta ovde ima obican narod da komentarise i da se pita. Pa ko da ne znate gde zivite. A sad cutite i trpite, ili se borite kako znate i umete ili najbolje palite odatle, prodajte sve i put pod noge, sta imate da izgubite?

Goran

pre 12 godina

ti si izgleda sposoban da samo konstatujes stvari koje mi svi vidimo i znamo.
za sve drugo si apsolutno nesposoban i nadam se da cu te posle ovih izbora videti tamo gde ti je mesto odavno bilo.
da je to, sto prizeljkujem uradjeno ranije, mnogo manje stete bi bilo naneto ovoj zemlji i ovom narodu.