Nedelja, 12.02.2012.

23:49

Anđelina Džoli: Pružite mi šansu

Holivudska glumica Anđelina Džoli tvrdi da njen film "U zemlji krvi i meda" nije uperen protiv Srba već da predstavlja kritiku međunarodne zajednice.

Izvor: Press

Anðelina Džoli: Pružite mi šansu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

Marsela

pre 12 godina

Neko je pitao za zvanicne podatke:

"Girls as young as 7 years old and women as old as 65 have been raped while in captivity... The five-member commission concluded that estimates of 20,000 rapes since the conflict broke out in 1992 'are not unreasonable.'" (read here: http://bosniangenocide.wordpress.com/2011/03/18/un... ). This number is likely to be much higher, between 50,000-100,000 girls and women raped during the war.

ViktorUS

pre 12 godina

Willi ja sam Dolinu i 2006 gledao u bioskopu a sve su informacije o kontraverzama mogu naci na internetu. Potpuno jasno da kontraverza nije zbog prikazivanja americkih vojnika u nekom svetlu (ima gorih filmova of toga) nego zbog navodnog antisemitizma i prikazivanja Jevreja kao zlocinaca - a znamo da kada su u pitanju Jevreji je to poseban par carapa - they cannot go wrong. Slazem se da svaka vlast zeli da zaustavi curenje neprijatnih informacija ali iz razlicitih razloga. Americka politika krije stvari najvise u strahu da incidenti ne dospiju u javnost jer onda zna se sta se desava kao sto se i desilo vezano za Abu Ghraib, zatvor u iraku - smene, odgovormnost, medijska hajka, trka ko ce vise da izblati politicare i odgovornost za ucinjenpo, nova politika se usvaja (policies) da sistem spreci takve stvri u buducnosti. Kod nas je obrnuto - JAVNOST LINCUJE GLASNIKE a odgovornost za dogadjaje niko i ne trazi, i to ostaje tako pa taman da svaki dan neko snima filmove i da lesevi izlaze svaki dan iz ormara. Sto se tice glumaca, i Mel Gibson je prozivan za antisemitisam kao i ovi glumci a pitajte me da li su se ovi glumci ikada osecali ugrozeni u US - nisu nego su nastavili da snimaju iste filmove. Umesto toga Mi lincujemo nase glumce i producente koji koliko vidim ne glume teroriste "pravednike" kao u filmovima koje si naveo nego film samo koristi poznati background iz Bosne za jednu tragicnu pricu a to je sta rat cini ljudima na svim niovoima. meni je ovo inace smesno - kao da je Angelina kvalifikovala bad boys a ne cela medjunarodna zajednica. Vljda nju mozemo da pljujemo a Hag i UN ne mozemo. Toliko.

Willi

pre 12 godina

VeliborUS--- Film je u SAD prikazivan samo na DVD i specijalnim narudžbama jer u kinima je film bio zabranjen.
Na Comedy Centralovom, The Daily Showu, Jon Stewart je se šalio na račun Billya Zane i Garyia Buseya (obojica američki glumci) zbog njihovog pojavljivanja u filmu.
Američkim marincima je preporučeno da ne ulaze u kina ili teatre gdje se film prikazuje.
Vicki Roberts je izjavila da je medijska hajka na Garyia Buseya zbog toga što je glumio jevreja koji presađuje organe od ubijenih civila, neopravdana. A na pitanje da li film rasistički i antisemtski odbila je odgovoriti.---- O politickim pitanjima koje si nametnuo u svom odgovoru meni ne zelim da se raspravljam jer se negde slazmo a neka si povrsno obradio kao sto si informisan o prikazivanju filma .

bebana202

pre 12 godina

Vidim ja ovde das mo mi opet podeljeni u misljenju braco Srbi.E pa moje misljenje je sledece: Pruzite joj sansu kao sto je Amerika pruzila nama …..potpuno isti tretman jer ne bi volela da se mi razlikujemo od ostatka Civilizovanog sveta…..

Aleksandar

pre 12 godina

ha, bili su zlocini. veliki sam zagovornik procesuiranja.. velika vecina je procesuirana, pogotovo onih lica koja su srpske nacionalnosti. I to je pozitivno. Ako smo vec kod zlocina, imaju zlocini koji su, a nisu srbi pocinili ili drzavljani Srbije, a ne mogu biti procesuirani bar u narednih jos 2 do 3 godine. O tome se ne prica i ne govori, ima jedna knjiga i imaju snimci, nemam volju da opisujem. Zapravo hocu reci KAKVE VEZE IMA J... FILM SA STVARNIM DOGADAJIMA, to je fikcija, neke koincidencije mogu biti a i ne moraju u filmu gde Žoli ih i nema...prema tome povezivati fikciju i stvarnost nije bas pametno i produktivno, pogotovo sto je to strani film. Pa narodi balkana treba da se pomire jedni sa drugima, bez icije pomoci, treba da gradimo buducnost i gradanske vrijednosti u kojima cemo moci medusobno razgovarati o zlocinima i dogadajima bez nepromjenljivih pozicija i stavova. Iver ne pada daleko od drveta niko tu nije ni bolji ni ljepsi.
e sad komentar na tekst, vidjecemo sta ce se sve izroditi iz toga, vec ranije sam najavio da necu gledati film (svakako ih i ne gledam, rijetko, zadnji sam gledao na b92 i jako me dirnuo) tako da nemam grizu savjesti. da li joj treba pružiti sansu, pa treba ...

ASDF

pre 12 godina

Identifikovane 162 žrtve iz Perućca
IZVOR: BETA
Sarajevo -- Utvrđen je identitet 162 žrtve rata u Bosni i Hercegovini čiji su posmrtni ostaci pronađeni u jezeru Perućac, a među njima je i desetoro dece. Među pronađenim žrtvama, oko 25 posto su žene, uključujući tri devojčice od devet i po do sedamnaest i po godina. Pronađeni su i posmrtni ostaci desetoro dece. Izvor: b92

I ovo je vjerovatno Andjelina slagala. Holivudska propaganda ili?

caki

pre 12 godina

realno ja nisam ni u planovima bio kad je ovaj rat buktao, ali me zanima jedna stvar: ko je gluplji ispao? hrvati/slovenci sto su hteli da se ocepe pod svaku cenu ili Sloba sto im nije dao pod svaku cenu?
P.S. Ne bi trebali da se ljutite na Andju jer je ona marioneta(zeljna para) nekih visih koji su hteli malo da nas potonu.

VeliborUS

pre 12 godina

Willi, film the Valey of the Wolfs (Iraq) 2006 kao i Valey of the Wolfs (Pakistan) 2011 nikada nisu cenzurisani i slobodno se prikazuju u Evropi i Severnoj Americi. Bilo je kontraverzi da je antisemitski i da podgrijava terorizam u Iraqu i Pakisatanu koji moras priznati postoji. Ali po komentarima na ovoj stranici mozes videti da mnogi Amerikanci kazu - "super da vidimo i drugu stranu" a ne vidim nikakvu popiulisticku i medijsku hajku na film a narocito na glumce ( a igralo je par poznatih Amerikanaca). Pored toga na TV kanalima u Americi smo videli parlamentarne istrazne komisije, izvestaje, fotografije iz poznatog slucaja maltretiranja zatvorenika(Magreba), smene i veliki javni outrage za ono sto se tamo radilo, javne debate, pozive na smenu i smene, gubitak vlasti Busha i svih oko njega za nesto sto nije bila pojava nego incidenti. Amerikanci su snimili tone filmova na temu zlocina u Vijetnamu a novinarima i TV niko nije mogao zapusiti "usta" kada se otkrilo. Kada se ikada ikakva istraga o masovnim zlocinima i ucescu JNA u njima kod nas dogodila. Niti je niti hoce. da jeste, ove populisticka lincovanja bi bila manja. Juce vekaric rece za zrtve Perucca - Lukici su u zatvoru, pravda je zadovoljena, case closed. Dok je u US za desavanja u Iraku odmah sistem odreagovao i masa njih zavrsila u zatvorima i ostavkama.

Evo par linkova o filmovima. Jedan (Whistleblower) govori o trgovini zenama u kojoj su ucestvovali UN i Amricke agencije a autorka je intervjuisana na udarnim Americkim TV kanalima. Ima toga tona i nije mi jasno kako neko moze uopste porediti stanje sloboda i javnog mijenja u Americi i ovde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
http://www.imdb.com/title/tt0493264/

moroni

pre 12 godina

posle čitanja gomile nepismenih i vulgarnih komentara, zaboravi se i na anđelinu, i na film i šta je dama 'tela da kaže.
zatucanost i glupost u paketu!

Willi

pre 12 godina

Za sve koji kazu da nema cenzure U USA ,i navode neke dokumentarce i filmove koji kritikuju drustvo ali ne predstavljaju USA ARMY kao kasape -Preporuka da odgledaju film DOLINA VUKOVA ,ako ga nadju posto je cenzurisan bio i u zapadnoj evropi koja se ne spominje u istom filmu , veliki pozdrav svim

eh

pre 12 godina

Nasilje nitko nemože opravdati ni raumjeti. Ubiti nenaoružanog čovjeka, djete, ženun ili starca zbog zemlje ili zabave je ista stvar.

Zašto bi netko morao razumjeti sukobe, ne mora, samo neka kazne sve odgovorne, sve one koji su nekoga ubili(ne govorim o prvoj crti obrane/napada, govorim o nevinima, civilima, zarobljenicima).

Ubojice treba oštro kazniti...SVE bez iznimke, i to na teške i dugogodišnje robije 100+ godina.

A da li će nas Anđelina razumjeti...neće naravno, nikad nas neće razumjeti, niti nemora. Krivci su političari, i svi oni koji su ubili bespomoćnu osobu i točka. Ne postoji nikakvo opravdanje za nasilje ili ubojstvo nemoćne osobe(u smislu da se nemože braniti).

Kad takve ljude osudimo, onda se možemo početi dogovarati.

domacin

pre 12 godina

@ EPP reklame
Lepo si ljudima objasnio kako svet funkcionise.
Citacjte ljudi ovo sto je covek napisao i pre nego EMOTIVNO odreagujete na svaku vest,
sedite, izbrojte do deset i zapitajte se > KO IMA KORISTI OD TOGA STO STE CULI, ili procitali. DA smo svi IGNORISALI ove gluposti, konkretno ovaj nazovi film ,a i ostale idiotarije koje nam se serviraju, one ne bi imale NIKAKVU SNAGU, i nikakav efekat. MUDROST, MUDROST, MUDROST, to nam treba.

Pop013

pre 12 godina

Vidim za sve su Srbi krivi...
Sta je sa Hrvatskim prolecem,to ne pominjete... Spasili smo vam gu*ice posle II S.R. ali nikada niste umeli da cenite to,postali ste navodno Komunisti a u stvari ostali ste Ustase i uvek ce te biti. "Boshnjake" necu ni da pominjem,ne zasluzuju.
Prihvatte cinjenicu da smo mi i dalje multietnicka sredina,dok je Hrvatska etnicki najcistija. Zlocine smo svi pravili,to je fakt,ali mnogi nece to da prihvate.

srkis

pre 12 godina

Ja sam devedesetih odgledao dva, pretpostavljam slična, filma, "Metak kroz srce" i "Dobrodošli u Sarajevo". Znajući koliko su nas (Srbe) u ta dva filma ocrnili (da to pas s maslom ne bi progutao), ne pada mi na pamet da i ovo odgledam.

Mitar

pre 12 godina

Da li postoji zakon koji stiti simbole jednog naroda pa i sam narod od zloupotreba. Ako ne sme da se pravi piratska kopija ovog filma jer ga stiti zakon autorskih prava, da li postoji zakon koji stiti jedan ceo narod od blacenja i satanizacije.Pa nije valjda da su Andjelina Dzoli sou biznis i holivud vaznija i vrednija od cele nacije.

istoricar ne-umetnosti

pre 12 godina

Pa stvarno ne razumem zasto se ljudi toliko primaju na to sto su "Srbi ocrnjeni" u filmu i ponavljaju "pa nisu samo Srbi ubijali i silovali, i drugi su, i drugi su, i drugi su". Naravno da su i drugi, ali su Srbi u tom konkretnom ratu to radili vise od drugih, brojke su neumoljive, ~30000 mrtvih Srba vs ~90000 mrtvih Bosnjaka i to je to ... ako cete da snimate holivudski akcioni film ili ratnu melodramu na tu temu (a ne istorijski dokumentarac) koga bi ste vi izabrali za negativce????? Arape? Ruse? Nemce? Mudzahedine? Vehabije? Vanzemaljce?

Pera

pre 12 godina

Hm, stvarno ne razumem sta vas je sve uzbudila Andjelina Dzoli, koga briga? Radi zena svoj posao, pravi filmove. Ako vam bas toliko smeta, zar ne bi bilo pametnije da film ignorisete, ovako svojom histerijom pravite jos veci publicitet tom filmu...

Mada iskreno - sto gubite vreme na ovo, radite nesto korisno za sebe i druge...

Kragujevcanka

pre 12 godina

Toliko mi je tragi-komicno.. Pa bre ovo je drzava, kakva god da je!
Hoce da poprica sa predsednikom, politicarima.. (?!) Da li bi tako nesto predlozila i Putinu? Pa i ovo je drzava kao ta i sve ostale. Kakva drskost. To bi isto bilo kad` bi nasa npr. Seka Sablic htela Obami da objasni situaciju u zemlji i predlozi mu resenja.
Ne interesuje me prica o filmu, nisam ga pogledala, ali ta drskost mi jako para usi, nepostovanje.

I samo si nam jos ti falila...mislim bzv

pre 12 godina

Sta reci...koju poruku poslati...?!
G-djo PiT...zapleli ste se u ovu nasu vekovnu dramu..pricu..tragediju ko' pile u kuchinu !

munze

pre 12 godina

Kul bre. Cemu tolka nervoza? Jedni se potresli sto je tamo neka napravila tamo neki film protiv "velikih srba" a drugi se potresli sta ce da misli o nama, pa daj da je ugostimo da je demantujemo. Ima li ko normalan na ovoj kugli zebo zebo? Niti me interesuje sta Andja Dzoli misli o meni, niti mi je stalo da svetu dokazujem da nismo takvi. Istorija je neumoljiva sta god tamo neki francuz, amerikanac, englez... mislio o cemu. Ljudi iz neznanja svasta misle. I neka misle. Meni je vazno da JA znam istinu. A istina je da su nadrljali svi dobri ljudi. Istina je takodje da svi narodi na svetu imaju lose ljude koji su cinili stravicne zlocine. Ko to svodi na srbe, hrvate, albance isl - jadan on. I ako sutra tamo neki spanac, amerikanac, englez nece da se druzi sa mnom jer je cuo na tv ili vido u Andjinom filmu da sam zlocinac, i to me zaboli. Nisam zlocinac i ko sto rekoh, meni je dovoljno da to znam. A Jasenovac, Srebrenicu, zlocine na Kosovu, Oluju, Irak... nek nose odgovorni na dusi. Verujem u kosmicku pravdu. O samom filmu ne mislim nista. O rediteljki takodje. Nek snima, boli me briga.
Budi bre coek zbog sebe i svojih prijatelja, sto je toliko vazno sta drugi misle, narocito ako to misljenje baziraju na informativnim programima svoji televizija.
Nole je odlican primer: pljuju ga i osporavaju mnogi kako Rafu i Federera nikada ne bi. Vilander i posle svega kritikuje. A Nole cuti i igra. Bravo za to!
Ajde sad svi polako napolje pa tu energiju da utrosite na ciscenje snega. Ja jutros ocistih sve. A Andja nek si misli sta god hoce. Nijedna njena brojka o bilo kojim zrtvama ne moze da promeni istinu. A bog/priroda (ko u sta veruje) sve zna i sve ce dovesti u red. Nisu ove prirodne nepogode u celom svetu slucajne. Sve se to vraca coveku, jer je bio lose prema prirodi i prema drugom coveku. Kad god je imao priliku. Pa bio on srbin, hrvat, amerikanac, uzbekistanac... U uvek ce biti los, kad god moze. A zasto. Zato sto mu se moze (tuzno). To mene brine, a ne ovaj film i da li me rediteljka istog voli ili ne voli.

Pozdrav svima.

marketing

pre 12 godina

Cist marketing!!!Ne postoji dobar ili los marketing....Bitan je marketing!!!Da se uopste ne prica o tom filmu,niko ga ne bi gledao!!!Ovako ce 80% ljudi iz inata da ga pogleda,a to je sto je Dragan Bjelogrlic izasao sa premijere(iako je extra glumac, i zna sta je film) ja licno mislim da je za to bio dobro placen!!!

madammim

pre 12 godina

Ne verujem da ce ovaj film mnogo uticati na misljenje sveta o nama. Oni koji robuju predrasudama vec imaju formirane stavove o Srbima gledane minuli kroz rat. Sto se Amerikanaca tiče, moj brat je pet meseci boravio u Americi i samo je jedan od njih na to da je Srbin reagovao: "AAa, Srbin, Novak Đoković". Ostali su mislili da je iz Sibira! Tako da je vrlo moguće da veruju i da se radnja odigrava negde u zemljama bivseg SSSR-a ili u samoj Rusiji. Evropljani vec imaju izdradjene stavove.


Film ne zelim da gledam jer sam devedesete prezivela i dozivela licno i kroz nase filmove koji su tu temu iscedili do besvesti, tako da sam zeljna neceg drugog. A filmovi koji zastupaju jednu stranu su prevazidjeni. Cak se snimaju filmovi i serije u kojima su i vampiri dobra bica i jedu veverice.

Volim filmove koji razbijaju predrasude i nacin na koji to Spanci rade.

Svetlana

pre 12 godina

Da, treba prvo pogledati film pa onda komentarisati.Ali ja imam mali problem kada se svi u sve kapiraju.Sto se tice gospodje Dzoli, malo nervira arogancija zene koja misli da je super-zena, koja ima ne znam koliko dece, koja se bavi politikom (na zalost amaterski), koja snima filmove a pri tom ne zna osnovna pravila rezije.To je sve marketing, povrsnost i tu nema autenticnosti:sve je foliranje.
A da bi gospodja Dzoli zelela da se sastane sa nasim predsednikom Borisom, u to ne sumnjam, pa nas Tadic je sto puta bolji frajer od Breda Pita!

Domagoj

pre 12 godina

E moji Srbi. Nikako da prihvatite istinu. S vama se događa isto što i Židovima. Nepobitne žrtve u 2. svj ratu, a onda svoje ratove i zločine ste počeli opravdavati isključivo 2. svj ratom i traumom koju su doživjeli vaši preci, pa i od zločina mojeg naroda. Svi su početkom 90-ih željeli smaknuti Srbe samo zato što su prije pola stoljeća neki bolesnici poput Pavelića imali sulude ideje. Ista stvar se danas događa sa Židovima na Bliskom istoku. Zaboravili ste jednu stvar. Vi nemate lobi kakav imaju Židovi i nemožete si dopustiti takvu službenu državnu politiku. Zato se okrenite budućnosti i prestanite se ložiti na neke osrednje glumice i reateljice i još osrednjije filmove.

nemanja

pre 12 godina

Sta li ce reci ovi koji brane film kada ga svi pogledaju, posto im je to glavni argument da niko nije pogledao filma?
Sto se tice njene izjave, mislim da je u pitanju vrlo inteligentna provokacija i zena ne prestaje da provocira na taj nacin sve vreme i trebalo bi neko isto tako inteligetno da pocne da vraca jer ova pljuvanja ona samo prizeljkuje.

Mare

pre 12 godina

Necu da gledam film zato sto ima ocajne preporuke. Nikakva propaganda me ne zanima, prosto i jednostavno film je umetnicki lose odradjen i sta tu nije jasno? Dosadni ste sa ovim filmom.

EPP reklame

pre 12 godina

E, moji ljudi...
Već 25 godina Vas uče i još Vas nisu naučili...
Naseli ste na marketing pre 25 g. a nasedate i sad... To vaše razmišljanje je pre 20 g skupo koštalo sve ljude (uključujući nas-po najviše) na prostorima exYU.
Prvo neko kome zafali para (Milošefić, TguđMan, IsetbegOvič, sada Jolly Joker) malo vas "poprži", a Vi se odma palite...
Naučite malo...
Pa i kad Vam serviraju najgore đubre, nemojte ga jesti... A ovde svima puna usta tog smeća....
Film je krš, a bez Vaše pažnje i medijske pompe, možda niko ne bi znao za njega...
Eto sad... Niko u svetu neće gledati film i on gubi PROFIT (zbog čega se snimaju filmovi? Da bi menjali istoriju? Ma jok...), ali eto... našla se grupa praznoglavaca da ga spominje svaki dan...
Nemojte kriviti medije - ako oni reklamiraju neko đubre, to je zato što imaju zaradu od toga (đubreta)... Ako Vi padnete na reklamu za Đubre i stavite to đubre u usta, onda razmislite i koliko Vi vredite...
Što se svi toliko palite, pa ovaj film nigde u svetu neće dobro proći sem kod nas...
I? Kakve veze glumci imaju s radnjiom filma? Isto onoliko koliko lepe žene sa KERAMIČKIM zubima imaju s zubnom pastom koju reklamiraju...
Ej... Naučite da razlikujete reklame od stvarnog života...
Pre 25g su Vam rekli da ako uzmete puške, da ćete sad da živite bolje, a sad plačimo svi zajedno...

miljan,nis

pre 12 godina

Opste je poznata stvar da 90% amerikanaca nezna gde se Srbija nalazi a kamoli da poznaju desavanja na ovim prostorima.
E sad imamo jednu nadobudnu i razmazenu holivudsku glumicu koja je sabrala nase "zvezde" koji bi snimale sve i svasta samo da je Dzolijeva tu i tako dobijamo jos jednu iskrivljenu sliku o nasem narodu.
Boli nju uvo za istinu ona je samo htela da na emociji i stradanju zaradi velike pare.
A ove sto lupaju minuse stvarno ne kapiram,po ko zna koji put se sire lazi o nama i vi ih podrzavate,uzas.
Turci janjicari

Никола

pre 12 godina

Kiki, ti ili nisi normalan ili si toliko zaslepljen mržnjom prema srbima da ne vidiš šta pišeš. U Sloveniji su ubijeni vojnici JNA srpske nacionalnosti, u Bosni su sukobi otpočeli napadima Vojske Republike Hrvatske na teritoriju BiH u Bosanskom Brodu, Kupresu i dolini neretve, masakrom u Sijekovcu, koji je počinila vojska RH i napadom muslimana na srpsku svadbu u Sarajevu. Činjenice su poznate, ne trebaš nam ti da nam držiš lekcije iz istorije ovde o tome ko je šta započeo. Što se genocida tiče o tome neću ni da pričam, vaši genocidi iz 2. svetskog rata, ovog rata i etničko čišćenje 500.000 srba iz Krajine sve govori... Na svakoj strani je bilo zločina i nedela i treba Kiki da te je sramota što imaš obraza da pišeš na ovakav način!

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

Angie, od mene SAMO PAR reci: DZABE TI SVE, NISI USPELA U SVOJOJ NAMERI - Srbiju I Srbe poštuju sve zemlje kosmosa I SIRE juce nam je to Jeremic rekao a on za razliku od tebe govori ISTINU.

Olja

pre 12 godina

Ok, lepa emotivna realcija, ali... opet pominje reč-agresija. Nije u pitanju to da smo svi bradati primitivci sa satarama u rukama. Emotivno reagujemo jer osećamo nepravdu, a volimo Anđu kao glumicu. Meni je ona fantastična kao Olimpijada u Aleksandru. Ima harizmu. I onda napravi film-smeće koji je jednostran i banalan. Mogao je Gondža ili Šerbedžija, koje ne osuđujem, da joj ispričaju i nešto o Orićevim silovanjima. I da prikaže i tu stranu. Ako je fora oko ženskih prava, žene sa naše strane su bile velike žrtve i zahtevaju neko saosećanje baš kao i druge žrtve rata. Pustila bih Anđu da dođe i da shvati koliko je izmanipulisana i koliko je popularna ovde.

nina

pre 12 godina

Vecina komentara su za mene veliko razocarenje,ali ne gubim nadu i smatram da postoji u ovoj zemlji veliki broj ljudi koji realno vide stvari.Opsada Sarajeva,Srebrenica,hladnjace,Batajnica,Perucac,a mi se ljutimo sto smo prikazani u filmu kao negativci.Da nije tuzno,bilo bi smesno.

Darko

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!
(gaga, 13. februar 2012 11:39)

Jel to nesto iz Pecata ili Kurira?Verovatno nikad nisi pogledao Fahrenheit 9/11 ili bilo koji od visoko nagradjivanih filmova Majkl Mura?U Americi imas gomilu filmova koji po istoj drzavi pljuju,samo se tamo ne pravi histerija oko toga.Ali drugaciju reakciju od iskompleksiranog i zadojenog mrznjom nisi mogao ni da ocekujes.

Akademija 1986

pre 12 godina

Koliko leseva jos,koliko hladnjača ,pored ovih zadnjih 162,treba izvuci iz reka,jezera.Koliko masovnih grobnica da se uzmemo u pamet i da nam prva reakcija ne bude- I ONI SU UBIJALI!

kiki

pre 12 godina

Pa što je sporno jesu li srbi započeli sve ratove devedesetih jesu li počinili genocid i najteže ratne zločine jesu li napravili ogromnu marerijalnu štetu i na kraju sve ratove su izgubili.Znači nema tu ravnoteže več se zna ko je pobjednik, a ko gubitnik i ko je negativac.

Ja

pre 12 godina

Gospodja Pit mozda govori istinu ali uopste ne pomaze smanjenju tenzija i ima potpuno suprotan efekat. U svakom ratu obe strane ubijaju i rade zlocine, ali posle obicno najvise nastrada i optuzuje se ona koja izgubi. Izgleda da Hag i ostali sudovi nisu dovoljni. Potrebno je medijski (ponovo) optuziti ceo narod.
I nije slucajno to bas u ovom periodu kada se odlucila da postane reziser a mogla je bilo kada jer se filmskom umetnoscu uglavnom vise ne bavi.

nije_mi_dobro

pre 12 godina

Mislim da je srpska ekipa glumaca imala sansu da producenta, Andjelinu Djoli upozori NA VREME da film sa takvim scenarijom i dramaturgijom nece biti dobro prihvacen od vecine srpskog naroda i da se eventualno urade neke izmene ili dopune da bi se film shvatio onako kako je, nadam se,Djolijeva i zelela. Ali, verovatno iz razloga visokih honorara za koje su potpisali nasa glumacka ekipa je ostala nema i bez komentara...ovako, damage has been done :(((

Goran

pre 12 godina

Da li je neko gledao film od ovih`pametnjakovica` koji komentarisu, ili to oni samo po inerciji izigravaju pacenike koje mrzi ceo svet?!Nama tesko da ima spasa!!!

Weber 'S

pre 12 godina

A sta ako Andjelina odluci da snimi film ZASNOVAN NA ISTORISKIM CINJENICAMA, pa udari na FOCU 1942, Bijeljinu, Zvornik, itd 1992 , Srebrenicu 95, Vukovar 1990, Dinaru 1941/2 sta onda kukala nam majka ?

Realno

pre 12 godina

Moram da kazem da ovde ima previse glupih komentara. I u Andjelininu korist i protiv nje. Jedan strani filmski kriticar je lepo rekao- film nema ravnotezu jer je samo jedna strana predstavljena lose u ratu, dakle nerealan je. Tako da je potpuno nebitno da li je dokumentarac ili fikcija. Ako se pravi ratni film, mora da postoji neka ravnoteza. Za svadju je potrebno dvoje, zar ne?

Nenad

pre 12 godina

Malo patetike, smeh na mome licu.
Ali ok, posto se kod nas ovakve stvari pamte, tako da bih joj rekao da napravi film o nasim stradanjima(moze da izabere od 1917, preko 40-tih, sve do 2003. i Kosova i Metohije) pa neka se izrazi isto tako umetnicki, ovog puta ne pisano iz Brisela, ili gde se vec raspitivala o tematici, pa da vidimo. Pa cemo mozda da predjemo preko ovoga.
Prenesite joj ovo!:))

istina

pre 12 godina

Pa kad imas prijatelje srbe sto ih nisi malo pitala da ti objasne neke stvari o nasem narodu..
(Buba)

...naprimer nase poznate eksperte za istinu, Dodika, Dacica, Beckovica, Cavoskog, Cosica, SPC... a ima ih, sto ne zvrti malo nase mitinge istine, malo medije iz 1990-1999, eno i Karadjic i cela plejada danima se zrtvuju i sire srpsku istinu i raskrinkavaju monstruozne lazi srbomrzackog zapada...

Samouk

pre 12 godina

"Nadam se da će ljudi pogledati film ... "

Ne pada mi na pamet, to tvoje smece ima ocenu 3.2 na IMDB-u, a ja ne gledam ispod 7.
(dovla, 13. februar 2012 08:14)

Pa naravno kad je brat Pantela i fenovi upropastiše na istom...

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Ne razumem zašto se toliko prašine diglo oko svega? Nije ni prva ni poslednja ličnost koja pokušava da ugrozi integritet Srbije na međunarodnoj sceni. Stoga ne treba uopšte obraćati pažnju.

Takođe, koja je to ona ličnost da se toliko ozbiljno shvata "njen rad" i misli? Dokle je ovo društvo doguralo, globalno, kada su bitne izjave nebitnih glumica.

Neko iz Srbije

pre 12 godina

U sta se Srbija izrodila.

162 zrtve ZLOCINA Perucca identifikovano, 25 % deca, svi osim 2 Bosnjaci = 28 komentara za 24 sata.

Angelina Jolie intervju o FILMU, PRICI KOJI GOVORI O ZLOCINU - 140 uglavnom ljutitih komentara za poslednjih par sati, uglavnom paranoja i arogancija, samo sto je ne optuzimo Angelinu da nam je podmetnula ove zrtve zene i decu, sa kojima se kao sokiramo svaki put kada ispadnu iz nekog klozeta (hladnjace, batajnickog asfalta, primarne, tercijarne grobnice...a ispadaju zadnjih 20 godina....). Ja zaista ne znam zasto se ona trudi pa sa mi jedva razgovaramo sa bilo kim od najblizeg komsiluka ....verovatno zbog ovih ljudi glumaca sto ovde maltretirate. Njih jelte zajedno sa Ugricicem u jednu belu ladju pa pravac amerika - oni ne zasluzuju Srbiju jelte...

Mickiewicz

pre 12 godina

T.Sobolevski, najugledniji filmski kriticar Poljske koji pise za desnicarsku G.Wyborczu, koji nisu bezuslovni prijatelji Srba, ocenio je film kao KIC. Licno mi je malo zao gospodje Joli i mslim da je zrtva i sopstvene ambicije, koju joj pisem na plus, ali i ljudi koji su je ocigledno zlouptrebili, ali svako odgovara sam za sebe pa i ona.

vlada

pre 12 godina

Pa ljudi koje Vi gluposti pisete. Niko nije film pogledao, osim par minuta na YOUTUBE, postavljate komentare i za ono u sta se razumete i obratno. Nisam ni ja pogledao ali ja samo dajem komentar na vase, samo od pojedinaca Indijansko i primitivno ponasanje. Kao da na ovom svetu se nista nemoze bez Srba i da moraju za sve da se pitaju i svi da im se izvine. Pa pogledajte sta se u Srbiji snima, nocete reci da su neki Srpski oziljci umetnost ili sta drugo. Sve se odnosi samo na ove pojedince sa ovim primitivnim komentarima, sram vas bilo. Sami ste sebi najveci neprijatelji i uvek vam je kriv neko drugi pocev jos od Turaka.

Tanja

pre 12 godina

Ako bilo ko poželi da napiše ili snimi bilo šta o nečemu što je zasnovano na istorijskim činjenicama i stvarnim dogadjajima, mora proučiti tu materiju i sagledati objektivne činjenice. Kasnija umetnjička nadgradnja i ipresije su stvar umetničke slobode i kreativnosti. Jednostrani pristup vuče u subjektivnu procenu stvarnih dešavanja i kao takav vredja "zanemarenu" ili optuženu stranu. Taj razgovor koji sada želi, trebao je da se dogodi PRE snimanja filma. Učinjeno je ono što jeste, popravnog NEMA. U eventualnom razgovoru, samo ONA može "ispraviti" neka sopstvena vidjenja ali ne i gledalaca njenog filma. Sve ovo je diletantski film jedne glumice u kojoj se javila "volja" da prvi film bude eksperimentalan BAŠ na ovim tugom, jadom i nesrećom OBELEŽENOM PROSTORU.

czbgd

pre 12 godina

Dokle bre više sa tom iracionalnom mržnjom prema svemu što potiče iz USA? Stvarno ne razumem više , pa vi radite upravo ono za šta optužujete njih??! Pravite beskonačni krug mržnje,nas par miliona smo kao naj.naj u svemu a njihovih par stotina miliona ne zna gde su šuplji jel to??Neverovatno,bolesno,ma.....Pametnih i glupih ,dobrih i loših ljudi ima svuda.Svi imaju pravo na stav,mišljenje i njegovo zastupanje.Zabrane su valjda stvar neke prošlosti i uvek su kontraproduktivne!

Milton

pre 12 godina

Svako ko ima ambiciju da stvori umetničko delo treba prvo dobro da prouči istorijsku građu. Mislim da Anđelina ne razume ni prirodu naših odnosa, ni koren konflikta.

Stefan

pre 12 godina

Sjajna ideja o susretu predsednika Tadića i holivusdke dive Anđeline Džoli.
Bio bi to SUSRET MELENIJUMA. Video zapis toga susreta bi obišao našu planetu Zemlju i nastavio ,kao "krstareća raketa", da kruži kroz svemir. Možda je to naš adut za afirmaciju u svetu.

gaga

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!

e

pre 12 godina

Kada o nekom narodu stalno govorite negativno bilo da je to film,tv, ili literatura to svakako mora zabrinuti taj narod. Svedoci smo da se već više decenija snimaju filmovi o negativnim osobinama ruskog naroda, a poslednje 2 decenije isti kliše je i sa Srbima. G. Steph u svom komentaru kaže: "Film je fikcija, film je zabava,film ne mora da bude realan."Sve je to tačno samo zaboravlja na jednu "sitnicu":Film gleda više stotina miliona a možda i milijarde običnih ljudi, a ti ljudi razmišljaju svojom glavom i naravno nalaze da su Srbi genocidan narod. Niko nezna da je u 1. sv. ratu poginula 1/3 srpske populacije. Da je u 2. sv ratu takođe ubijeno oko 25% Srba. Zločinci se amnestiraju, a nevini i dalje stradavaju. Ma što ja to uopšte pišem kad verovatno nećete ni objaviti ovaj komentar. Nikome na svetu ne želim zlo. Bio sam na dalekom istoku, i dalekom zapadu i svuda sam bio lepo prihvaćen i bezbedan. Samo u svojoj zemlji na Kosovu i Metohiji bezbednost mi je bila ugrožena. Veliki to znaju, ali to skrivaju kao zmija noge. Voleo bih da Džolijeva dođe u Srbiju i da sa Kusturicom napravi scenario za film. Taj film nebi trebao da ikoga preferira ili nipodaštava. Emir bi to znao kakonapisati i snimiti, da se jednom prikaže ne naša istina nego univerzalna istina dešavanja na ovim prostorima.

M

pre 12 godina

Da mediji naduvavaju ovu priču u svim pravcima i to je tačno, ali misli m da je Anđelini zaista žao što se sve ovako odvija i njoj (lično) sigurno nije cilj da ocrni srbe, ona je i kao i mnogi drugi žrtva holivudske mašinerije i američke kulture i njihovog javnog mnenja. A mi umesto da pljujemo odbacujemo i anatemišemo (od toga nema apsolutno ništa), mogli da sednemo s njom i porazgovaramo, pogotovo ako to već sama nudi. Mi mesto da iskoristimo priliku i vidimo zajedno sa njom kako rešiti problem ako ga već ima, ili popraviti situaciju, okrećemo glavu i tu kao nešto mrmljamo sebi u bradu. Možeš misliti kako su se oni sad tamo potresli što je eto ovde reakcija ljudi na film loša. Sesti s njom i razgovarati. Sprijateljiti se dozvoliti da nas zaista upozna pa da snimi drugi film, bolji, i sama uvidi greške koje je pravila na svom prvencu. Mislim da bi ona krajnje otvoreno priznala sve greške ako bi joj se na njih adekvatno ukazalo.

kompleks vise vrednosti na delu

pre 12 godina

Niko jos nije pogledao film ali sve se zna...
Jel' vama jasno da Srbija boluje od kolektivne paranoidne sizofrenije?

Kao sto je neko vec spomenuo Rusija bi trebalo da zapocne III svetski rat koliko su puta bili negativci u holivudskim proizvodima.

mlekadzija

pre 12 godina

PA super Andjelina kad vec toliko zelis da ti se pruzi sansa, snimi jedan film pod nazivom Krvavi Bozic 1993...Ako ne znas o cemu se radi raspitaj se kod savetnika Nasera Orica imace sta da ti kaze na tu temu. KAd vec toliko insistiras na umetnickom izrazu i rasvetljavanju zbilja stravicnih dogadjaja tokom rata u BiH, neka ovo bude prica se DRUGE STRANE....Bice blokbaster u SAD sigurno, krvi do kolena sto tamosnja publika mnogo voli...

G.Nick

pre 12 godina

Srbija svakome pruža šansu, draga Anđelina, pa će i tebi. Pružili smo šansu onima koji su nas ubijali u Jasenovcu, pa zašto ne bismo tebi. Zato nas i ima sve manje, nas Srba, što nismo zlopamtila.

ragandd

pre 12 godina

Ja sam Srbin i neosporno je da su srpske zrtve i srpka istorija velike, ali ovo je neka druga prica. Mogao bi sigurno da se snimi i film o 168 zrtava iz jezera Perucac, medju kojima su i destoro decijih tela skoro svi muslimani (2 srpaka vojnika) Autor filma moze da pravi film o cemu misli da treba i na nacin na koji misli da treba. To se zovu umetnicke slobode.

pcelica pava

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se ljudi koji bi trebalo da budu iz umetnickog sveta uopste petljaju u politiku pogotovo ako su delimicno ili potpuno neobavesteni o stvarima koje obradjuju u svojim projektima! Bez namere da ikoga uvredim izjave Dzolijeve podsecaju na stavove mis univerzum nakon osvajanja titule kada kazu da zele mir u svetu.

Steph

pre 12 godina

Prvo, to nije dokumentarac - dakle i ne mora da bude stvaran. Zar Rusi treba da počnu treći svetski zbog Brusa Vilisa koji ih je pobio kao miševe u Umri Muški? Ili zbog bilo kog od hiljade sličnih filmova. Film je fikcija, film je zabava, film ne mora da bude realan.

S druge strane, ne možete da poreknete da je zločina bilo. SA OBE STRANE, DA! Ali jedan film od sat i po, sa nekom kompaktnom pričom, ne može da prikaže sve. On govori o jednoj priči. Eto, ovaj govori o srpskim zlodelima. Zašto ne o onim drugim? Zato što su srpski zločini poznatiji a nešto treba da privuče publiku, jer film ipak treba i da zaradi. A zašto su srpski zločini poznatiji od drugih? Pa zato što smo IZGUBILI RAT! Budimo realni, niti su Srbi nebeski narod, niti je svet stvoren samo da bi zajebavao Srbe i Srbiju.

plavi andjelak

pre 12 godina

Nisam pogledao film pa necu ni da ga kritikujem. Njoj jedino zameram sto se uopste pravda Srbima jer sto bi ona nesto menjala ako srpski glumci nisu imali zamerke na radnju filma. Druga stvar koju joj zameram je to sto ona misli da nam moze pomoci kad je i nama samima jasno da nam pomoci nema samo sto to, ne da ne zelimo sebi da priznamo, vec anatemisemo i svakog ko to pokusa da nam objasni. Reporterka RTS-a pre neki dan rece da je za 5-minutni intervju sa Andjom bilo potrebno platiti 2500$ uz komentar da je to prevelika suma za tako los film kao da je ona neki, Bogom dani, filmski kriticar. Ajd sada, kad vidite da RTS ne baca pare od TV pretplate na gluposti, pocnite da placate istu.

Poldi

pre 12 godina

@milan,
a zasto bi se bilo koji srpski glumac izvinjavao? I kome?

Tvoje tumacenje "istine" ne mor biti niti jedino niti "pravo". A niti vidjenje filma. Premda ga ti sigurno jos nisi ni video.

Ime

pre 12 godina

Ja samo moram da potpisem ovaj komentar koji govori sve

"Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: [http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html]

kurir:[http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php]

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!
(yumir, 13. februar 2012 02:59) "

Patria

pre 12 godina

Nisam gledao film, vidim iz gomile komentara da ima nekih nedoslednosti u samom filmu, ali ok, prihvatam da je to delo fikcije radjeno po motivima koji su se desili. Medjutim, ono na sta zelim da ukazem je da nam nedostaje shvatanje kako jedan prosecan Amerikanac vidi Evropu, pa samim tim i nas. U Americi se dele, na bele, afro-amerikance, i azijate. Oni tu tzv rasnu podelu i uzrok sukoba razumeju. Izuzetno im je tesko da skapiraju sta se mi koji moj svadjamo u Evropi kad smo mi svi - beli. Taj povrsan instant pogled na svet vazi i za nas. Džolijeva je snimila film o ratu u drzavi Bosni, gde su se drzavljani Bosne tri razlicita etniciteta krvnicki razracunavali. U tom ratu/filmu zene su stradale. Srbima su podeljene uloge tamnicara u ovom primeru, a muslimanima - zrtve. Bojim se da, kad govori o silovanim zenama, ona govori o SVIM silovanim zenama u ovom ratu, tako da brojka onda vec poprima neke mozda razumljive razmere. Poenta njenog filma nije zli Srbi, jadni Muslimani, vec zli Muskarci ophrvani ratnim ludilom i jadne Zene Zrtve. Hebiga, izgleda da se samo malo preigrala misleci da oznake na uniformi u drzavi gde svi pricaju istim jezikom nisu vazne. Niko joj nije rekao da se mi zbog "oznaka" koljemo vec dvesta godina...

dare

pre 12 godina

Teme iz srpske istorije koje bu mogle da posluže za snimanje filma su nepresušne!!!Istakao bih:I svetski rat koji je započeo ubistvom Franca Ferdinanda, nastavio se velikim bitkama, povlačenjem srpske vojske i vlade preko Albanije na Krf u Afriku(Bizerta) i Francusku, pa plava grobnica i povratak preko solunskog fronta svojoj domovini i svojima...Za ovu golgotu, film bi dobio sve oskare i pohvale!Pa da je Mel Gibson znao za ovu dramu i tragediju ne bi ni snimio Hrabro srce i Patriota!!!

nick

pre 12 godina

Zena nije kriva, ona je snimila film po istorijskim cinjenicama. Idite na wikipediju i videcete da je sve sto je u filmu isto ispisano i tamo (istorijske cinjenice). Zasto se niko do sada nije zalio na zapis u wikipediji?

fbomb

pre 12 godina

Ucini nam lepo svima uslugu...
-ostani natprosecno dobra riba
-ostani prosecna glumica
-i daj bre batali se pisanja scenarija i rezije,tu si daleko ispod proseka..

D.

pre 12 godina

Kakvo je ovo pumpanje patriotizma... Nasi mediji me odusevljavaju, a ljudi me fasciniraju koji se primaju... Citajuci medije, dobija se slika Andjeline koja kleci i moli velike Srbe za neki oprost, a ponosni Srbi joj kazu istorijsko NJET! Smesno. Ocekujem i Dacica da je onako partijski iskritikuje i jos vise postidi, ako ne i rasplace! Totalno ispadosmo kao neko ko se za nesto pita...

Petar

pre 12 godina

Mi smo toliko iskompleksirana nacija da to stvarno vise nema smisla. Jel ona kriva sto smo mi klicali Milosevicu i glasali za njega? Jel ona kriva sto je granatirano Sarajevo? Sta je to izmislila? Verujete Kuriru i ostalim toalet papirima od novina! Nigde se ne spominje broj zrtava, a i hiljadu puta je Kurir provaljen da laze. Boze, na kom smo mi nivou, kao neko primitivno pleme! Leseve dece vade iz jezera i dalje! Srebrenicke zrtve se i dan danas otkopavaju i identifikuju. Jel Angelina to uradila???

milan

pre 12 godina

Najgore od svega mi je što niko od ovih naših glumaca nije našao za shodno da se izvini za učestvovanje u tom filmu.Kao oni su glumci.Lakše bi mi bilo da ni jedan srpski glumac nije u tome učestvovao.Oni i tako govore stereotipe o nama pa bi se moglo i oprostiti.jedan manje ili više takav film koga je briga.Jednostrani pogled na rat je već stvoren na zapadu.Sledeći cilj je da i mi u to treba da poverujemo.Kao da smo 1000 km od Bosne i da nikog živog tamo ne poznajemo.

Goran

pre 12 godina

ja sam zato da Andji pruzimo jos jednu priliku i pozovemo je da dodje ovde... i da je poducimo istoriji, da ne bi vise lupetala gluposti i blamirala se po svetu.

Komsa

pre 12 godina

Ona je prosecna Amerikanka.Producenti u Americi idu utabanom stazom koju je stvorila ratna masinerija svojom propagandom jer su sigurni da ce vec pripremljena javnost film prihvatiti.Zato Americki filmovi i jesu produzena ruka njihove diplomatije.Ne mrzi ona Srbe,ona je htela novac i snimila je politicki korektan(citaj podoban) film.
Prica o kritikama medjunarodne zajednice je zalosna i moze da prodje samo za Americko trziste.Ako je htela da kritikuje medjunarodnu zajednicu mogla je na primer da snimi film o Banjaluckim bebama ili o trgovini organima na Kosovu.
Ako je htela film o ratnim razaranjima mogla je da snimi film o Gadafijevim unucicima ili potresnu dramu o poslednjem danu stanovnika Hirosime sa posebnim osvrtom na izjavu cenjenog Alberta Anstajna o znacaju atomske bombe za svetski mir i stvaranje svetske vlade.
Ako je pak u pitanju zgrazavanje nad nasiljem prema zenama mogla je da se vrati u osamdesete godine i na filmskom platnu ozivi dogadjaje iz Okinave, kad su obesni americki vojnici silovali dvanaestogodisnju Japanku i kaznjeni kaznom u rangu ukora razrednog staresine.
Tesko da izvinjenje moze da prodje.

isandic

pre 12 godina

Decenijama se pokušava da se narodi zbliže, pomire... i onda dođe neko poput tebe s drugog kraja sveta, bez ikakvog osećaja i znanja jureći za profitom, da pospe so po bolnim ranama unesrećenih ljudi. Jednostrano viđenje rata je uvreda za porodice koje su izgubili najmilije. U Beograd si dobrodošla samo pod uslovom da svoje debitantsko dostignuće ostaviš kući.
A Šerbedžija, sa svojim debilnim izjavama...

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Mesecima smo se dogovarali sa srpskim glumcima da dođemo i da se naša deca igraju zajedno, ali sada ima previše agresije, posebno prema meni", kaže ona.

I sta sada Djuricko da radi? Kakva patetika. . .

prodanovicm

pre 12 godina

Тачн.о тако ,дојадили сте са "Анћом" и Богу и народу .Жена стално понавља:Нисте погледали филм , критикује те ме.
Ево ја јесам погледао филм и тек би сад да вас критикујем.
Са уметничке стране филм је скоро па смеће .Крај приче.
Ако причамо о томе да ли су у филму Срби приказани као једини "лоши момци"...Да ,јесу приказани.
Како би другачије били приказани кад се редитељка око збивања у БиХ конслутовала са Кларком и Холбруком ?
Ја сам у животу погледао масу ратних филмова који су за тему имали војски нацистичке Немачке.Не сећам се да сам и у једном том филму видо да је Хитлеров војник престављен на начин на који нам је Анџа донела српског војника.
филм је ,дакле ,склопљен од мозаика који са једне стране чине :Србија и Срби као агресори..Срби као геноцидни народ..и српски војник ка до сада невиђени крволок , злотвор ,убица ,силоватељ итд.
А сад друге стране се пострадали недужни муслимани (Бошњаци)..

..Једино није истина да се на крају спомиње цифра од 300 хиљада убијених Бошњака.Али се спомиње цифра од 50 хиљада силованих Бошњкиња.

Vetar

pre 12 godina

Film nisam gledao, a ako je istina da je visestruko uvecala broj zrtava navodeci da su zlocine cinili Srbi, bez pominjanja zlocina druge dve strane, onda je jasno da se radi o propagandnom filmu. Takve filmove treba bojkotovati. Andjelini treba neko da objasni da smo kroz istoriju upravo mi bili najvece zrtve ustasa i balija koji su ubijali Srbe na najmonstruoznije nacine, bez obzira na pol i starost. U zadnjem, gradjanskom ratu smo imali najvise izbeglica, ostali bez istorijskih teritorija, a trecina ubijenih su Srbi. Mozda je zena izmanipulisana i treba da joj damo sansu da ispravi gresku tako sto ce snimiti film i o nasim zrtvama gde bi bi prikazala nacine mucenja i ubijanja, pored silovanja u NDH. Jasenovac bi mogla da poseti i mnogo toga ce joj biti jasnije, pa i to zasto Srbi nisu zeleli da zive u istoj drzavi sa svojim dzelatima. Zna se ko je razbio Jugoslaviju i tezio etnicki cistoj drzavi, a zapad pomagao preteci Srbiji unistenjem ako pomogne svojim sunarodnicima. To su uradili i na Kosovu i danas rade ponizavajuci Srbe i terajuci ih da zive sa svojim ubicama koji su im vadili organe i prodavali.

Ivan

pre 12 godina

A mi cemo po starom obicaju da kazemo - ne hvala, ne trebas nam, ti si protiv nas i sl. Umesto da je pozovemo, ugostimo, da nas bolje upozna, da vidi onu drugu stranu Srbije i da stvorimo jednog saveznika. Nikad se necemo nauciti pameti.

Milorad

pre 12 godina

Eh,..... sirota Anđelina želi da nam pomogne kao pravi prijatelj, samo ako je pozovemo.... Međutim pored takvih prijatelja neprijatelji nam i nisu potrebni,.... što bi rekli ljudi.....

miki

pre 12 godina

Da u toj glavi imas nesto sem arogancije,patetike i naslucujem bezobrazluka,G-djo Dzoli ne bi kako Srbi kazu,"prosipala iz supljeg u prazno".Sta si htela - uradila si,jedan manje-vise filmski promasaj u holivudskoj produkciji ,nece i ne moze da nam nasteti.Neka slave i arlaucu komsije preko Drine na "istini" a nase novine molim da ne posvecuju nezasluzeno mnogo prostora ni glumici,ni njenom rediteljskom debiju."Kucka laje, filmski karavan prolazi" !

Slobodan blok70

pre 12 godina

Ako je Predsednik Tadic primi i na pet minuta, to ce biti samar Srbiji od kojeg ce nam zujati u usima dugo. Sta ona zamislja da je? Pazi ona da pomogne u smirivanju sutuacije u regionu! Srbi je ne razumeju pa ce ona dodatno da nam objasni neke stvari, jer mi smo budaci koji ne mogu da razumeju izraz i senzibilitet jedne zene koja u stvari kritikuje samo zlocin i ludilo rata. Pogotovu kada skocka onaj tugaljiv pogled kokerspanijela kome su uzeli kosku i placnim glasom nam govori kako nas voli. Burn Hollywood Burn

Naca

pre 12 godina

Ocvala diva srednjih godina sa karijerom na zalasku pravi kontraverzu od svog filma ne bi li zaradila na nama i ostalim budalama koje ce da trce da gledaju film.
Isto rade i ostale njihove 'zvezde' kojima se pozicije na zvezdanom nebu ljuljaju.
Sve sami jadnici...

mala sirena

pre 12 godina

Sad kad je vidjela sta je uradila i da "divljaci" Srbi znaju koristiti internet i da joj film neće dobro proći, malo se pokajala oko svega. O čemu je mislila dok ga je snimala? Da po Srbima može da pljuje kako god ko stigne? Dosta nam je više.

Petar

pre 12 godina

Nemam ništa lično protiv ove gospođe. Beograd je uvek bio veliki kosmopolitski grad i treba prikazati njen film a građani će prezirom prema ovako jeftinom ostvarenju pokazati šta misle o tome. Ipak, stvarno je naivno da neko traži da bude prijatelj Srba pošto na odjavnoj špici svog filma napiše daje ubijeno 300 000 muslimana u BiH a prema zvaničnim podacima je oko 60 000 i da je silovano oko 50 000 žena. To govori o površnosti i o tome koliko je to delo vredno. Da se razumemo, mislim da su jedno ubistvo i jedno silovanje mnogo a bilo ih je. Ipak, Andjelina je napravila jeftinu holivudsku verziju rata na Balkanu i to je to. Zašto bi mi gledali to delo? Inače, u SAD je film doživeo pravi fijasko. Ono što joj sada najviše treba je neki skandal oko filma, prekid premijere u Beogradu ili nešto sličnp kako bi medijima u SAD skrenula pažnju na film. Zato to brzvredno delo treba ignorisati.

Deki

pre 12 godina

Zanimljivo kako ova licemerna i neobavestena zena nije snimila film o trgovini organima na Kosovu ili o etnickom ciscenju 250 000 Srba iz Hrvatske tokom oluje, Dobrovoljackoj, proterivanju Srba iz Sarajeva posle rata u miru ili da se malo vratila u proslost i ispricala istinu o Jasenovcu?Bice da je ovako bilo jednostavnije i profitabilnije a jos se vise dopala Olbrajtovoj i Klarku, a o Saudi arabiji i da ne govorim.

Medeni

pre 12 godina

Pa bas predstavljajuci Srbe kao divljake je morala da kritikuje medjunarodnu zajednicu. Cudna kritika ako se zna da se u filmu predstavlja samo srpka vojska kao da u ratu nisu postojale druge strane.

David

pre 12 godina

Oće kaki, neće kaki...

E moja Džolijeva kada bi znala kakvi su Srbi narod mislim da bi sama izvršila samoubistvo... I sada posle svega veruj da ti ne bi dlaka sa glave falila, ma kojom ulicom u Srbiji se prošetala... Čak bi ti ljudi prilazili, razgovarali s tobom i čašćavali te... E u tome je veličina ovog naroda... Veliko srce... Nego šta tebi pričati, ti ionako ništa ne razumeš niti bi htela da razumeš!!

holiwoodska zalopojka

pre 12 godina

Andjo srce....otidji u Bratunac pa porazgovaraj sa Srbima, lijepo cete ugostiti ne sekiraj se (a mozes i da se isplaces pred kamerama, onako usput!)

Sima

pre 12 godina

Sestro draga,ne mrzi tebe niko,nego je problem nastao sto se nisi bavila od pocetka do kraja.Dakle od 92 godine,vec si se skoncentrisala na 95,a ti kao Amerikanka nisi pitala i drugu stranu.
Kad si se pojavila,svi su cutali.Oni koji su procitali scenario odmah su poceli da zavijaju,Beograd je tada cutao,ajde mozda ima istripovanih.
Ali kad se zavrsio film i prva premijera,vidim da su reakcije zestoke.
No ja cekam film da se pojavi na torrentu ili nekoj share varijanti pa cu ti tek onda reci posten i iskren zakljucak.
Od muzike,drame,vernog prikazivanja ili jednoumlje.
I molim te kao andjela,budi dobra kao sto si lepa,nemoj nam vise pomagati,zivota ti.
Vi kad nam pomazete,nama sve gore,nismo ni sami sigurni,ko nas vise rastura,da li USA ili RU

Rale85

pre 12 godina

Ma sta bre lupas, lazovcino jedna, i ti si mi neka ambasadorka, vekovima pokusavaju da nas osvoje, zarobe i ponize, i opet smo sve nadjacali a kamoli da necemo jednu obicnu glumicu ...

Zoran Simic

pre 12 godina

E crna Andjo, udarila si u osinjak. Sve mi ovo lici na "Dala baba dinar da udje u kolo a dala bi stotinu da izadje".Bez obzira na to sto je htela samo da bude aktuelna i prikaze nas kako je sada moderno prikazivati Srbe, nekeko mi je zao jer izgleda da i nije bila svesna kako ce to sve da ispadne. Vise krivim Serbedziju i Djuricka koji su se prihvatili ovog posla a nisu morali a kad vec jesu , mogli su i da joj objasne kakvu reakciju treba da ocekuje. S obzirom na medijsku sliku koja je stvorena 90-tih o nama pa izmedju ostalog zahvaljujuci i nama samima , nismo mogli ni ocekivati nista drugo nego seriju filmova koji nas prikazuju kao crne djavole. Andjina nesreca je u tome sto je toliko popularna pa ce i njen film dobiti dosta paznje a u biti to je samo jos jedan film "protiv nas" i nista vise od toga.

Xpres

pre 12 godina

Najgori su izgleda ovi sto nam zele pomoci. Sta ce nama neprijatelji kad imamo ovake sto nam zele pomoci. Od Rusije, preko EU do USA zamolio bih da nam vise ne pomazu. Ako nismo u stanju sami seni da pomognemo nisu nam ni oni potrebni. Eno im Grcka i Sirija pa nek njima pomazu. Nama je dosta!

nikola

pre 12 godina

Možda je to trebalo prvo da uradiš,Anđo.Da se upoznaš sa temom koja te zainteresovala,da čuješ drugu stranu.A u Srbiji žive i drugi ne samo Srbi.Siguran sam, i oni bi ti pružili korisne informacije.Sve bi imalo drugačiji "ukus".Ovako...čak i "tvoji" kažu da je jednostran pogled.Što bi ga mi gledali?Dosta nam je današnjih muka.Ne treba nam još i tvoj "osvrt" na sveže rane.
Ah,da.Umalo da zaboravim.Rade,Rade...Ne volem te više.

Pcelar

pre 12 godina

kad se toliko spremala za film sto nije malo pogledala snimke onolikih kolona ljudi iz Knina, dobila bi vise na publicitetu jer bi pisala o jednoj jako bolnoj istini...ali nisam siguran da li bi tada bila pozeljna u LA-ju, a ovako je lakse napraviti film u kome nas pljuje...tako barem moze bezbedno da se vrati u svoj plasticni LA a nas Beograd ce uvek biti lepsi bez nje i njene svite...Boze dragi, ima toliko boljih riba u nasem Beogradu, koji ce nam ona...

PravdaNS

pre 12 godina

Andjelina, ne patetiši više! Možeš da dođeš slobodno u Srbiju, niko ti ništa neće nažao uraditi, čak šta više organizovaćemo ti tribinu o istoriji srpskog naroda, pa ako želiš da upoznaš srpski narod i njihovo stradanje kroz istoriju, samo izvoli dobrodošla si. Nije lako napraviti dobar film, to dobro znaju profesionalni režiseri. Za film koji će da ponese umetničku konotaciju treba dosta znanja, istraživačkog rada i doktoriranje materije koja predstavlja srž filma. U tvom filmu nije savladan nijedan od ovih elemenata, to je suština, i ja znam da si ti toga svesna, jer ipak si iz sveta filma.

djordjevic

pre 12 godina

Neka neko ovoj gospodji kaze da smo mi jedan napacen narod iz milion razloga, za neke stvari smo mi krivi, za neke stvari drugi, neka joj neko kaze i da smo prirodni i sirovi, da nismo namazani, da smo emotivni...Ali neka joj taj isto kaze da bi da je kao primimo (za sta je iskreno boli uvo) treba da shvati i da nismo glupi, da smo svesni nasih zlocina ali i stotina godina zlocina nad nama, da znamo da volimo i da znamo da negde u dubini cenimo iskrenost drugih. Pa neka samo lepo kaze "Ovo je sve za laku paru, ovo je sve sou, probala sam na nesreci naroda da postanem vise od glumice, ovo nema veze nisacim"...Mozda ce je ljudi ovde i skapirati, mnogo smo vece zlocine oprastali i nasim i stranim ljudima.
Ona misli da sa Srbima moze da prica kao neka tinejdzerka iz sororitija koja je upravo odgledala insipirativan govor na MTV-u. Ne ide...

Nikolas

pre 12 godina

Nadam se da se sledeci film biti kako su silovane Iracke zene i ubujani ljudi kao u Misrati. Marinac koji je priznao ubijanje 24 civila je otpusten iz vojske bez dana u zatvoru.

USA

pre 12 godina

Niko ne kaze da nije bilo velikih zlocina od strane Srba u ratovima 90tih.
Ono sto mene boli je da je odgovornost prikazana oko 95:5 u korist drugih to jest 95% krivice ratova 90tih prikazano je kao srpsko/ Milosevicevo.

Ono sto mene boli je:
Veliki zlicini Srba u Bosni. Slazem se. Zlocini nad Srbima u Bosni se ne pominju. Ocisceno Sarajevo se ne pominje.
Rat u Hrvatskoj sa etnickim ciscenjem Hrvata u SAO. Slazem se. Zlocini protiv Srba, etnicko ciscenje SAO, WWII, Oluja se malo pominju.
Rat na Kosovu, zlocini, slazem se. Etnicko ocisceno Kosovo zatim, zlocini nad Srbima gotovo identicna akcija sa Olujom se potpuno drugacije tumacila sa kaznom bombardovanja i Kosovskom nezavisnoscu. I sada se trazi da se Kosovo prizna kao demokratsko a Taci legitiman predstavnik.

Zbog toga ovu izjavu smatram pateticnom. Zbog takvog unilateralnog stava Srbi se s pravom bune. Ne zato sto su nevini, svakako nisu ali potlaceni u ponizeni jesu.

Meni je interesantno ovde kada citam izvestaje i desavanja u BGD i Hrvatskoj 90tih i kasnije: Buduci da sam bio u HR 90tih (majka mi je Hrvatica i znam gotovo sve sta se tamo desavalo) zatim za vreme NATO intervencije na SRJ(nisam voleo sklonista i bio sam uglavnom na ulici) a potom na ulici za vreme studentskog protesta ono sto pise u americkim knjigama analizama i casopisima je bitno drugacije od onog sto sam licno video i doziveo. Reci cu zaista jos jednom, vrlo, vrlo drugacije... Nisam bas siguran zbog cega je to tako.

Iako Volim Angelinu isto tako volim i demokratiju/ slobodu. Licno se lose osecam zbog ovog filma i njegove jednostranosti.

SerboCroat.

Jane

pre 12 godina

Angelina, nobody cares about you, your opinions nor your feelings. You might think that you are important, but you are not. You are an egomaniac who thinks that the whole nation spends its time obsessing about you and your insignificant little movie. And don't make me laugh - why would Serbian President meet YOU? Egomaniac...What's next, you'll try to adopt a Serbian baby to show us just how openminded you are?

PP

pre 12 godina

Film ti je loš, ženo... Shvati! Obojen politički, takođe. Gledao sam film samo da bih posle toga natrljao nos lažnim patriotama u Srbiji. Ostao sam bez materijala. Unapred su histerisali i sasvim slučajno bili u pravu. I ćorava koka... Ja se ne sećam da li sam išta lošije gledao u životu.

objektivnost fali

pre 12 godina

ne bih pogledo film i da je uperen protiv hrvata ili muslimana, jednostavno neki ce da pomisle da je tako uproscena stvar deo realnosti...

vanste

pre 12 godina

Mene stvarno zanima zasto niko od novinara NE SME da je pita zbog cega je izmislila cifre vezane za muslimanske zrtve i zasto je IZMISLILA vecinu dogadjaja?! CEMU NOVINARI SLUZE?! Nicemu izgleda. Sramota zaista.
Imamo najlosije novinare na svetu, pocevsi od komentatora, preko dnevnih novina do javnog servisa (haos).

lk

pre 12 godina

"POLITIKA:
Anđelina Džoli:
Pružite mi šansu"

Politika?
Je l' se Anđelina Džoli kandiduje na izborima? I na kojim - američkim, srpskim, nekim trećim?

Aman ljudi. Žena je snimila film.
Film.

Ima li kraja ovom ludilu?

yumir

pre 12 godina

Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html

kurir:http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!

sasa jokic

pre 12 godina

Andjelina ne uzrujavaj se, ovde pola Srbije mrzi onu drugu polovinu. Ova Srbija koja je kivna na Tebe je Srbija devedesetih, koja misli da ce joj biti oprosteno i zaboravljeno sve sto je cinila zarad jednog nenormalnog rezima ogrezlog u krvi i pljacki.

ja pa ja

pre 12 godina

Ti nama nisi dala sansu da budemo ljudi u tvom filmu! Ne znam da li tvoja namazanost i slatkorecivost pali kod bred pita i srpskih glumaca(ocigledno da) ali kod nas ne. Zadrzi te tvoje glumacke trikove za jos jedan jeftini i povrsni holivudski film! a sad paalii!

miami

pre 12 godina

Ova osoba nije normalna,sto moze da se vidi po njenim reakcijama,kao i po filmu.U filmu Srbi bacaju bebu sa terase?/?,koriste zivi stit od civila,unistavaju vozila hitne pomoci (slucaj se desio kad su jedinice Nasera Orica poubijale srpske bolnicare),i ostale bljuvotine.I na kraju kaze da film nije uperen protiv Srba.Naravno da jeste,pre neki dan je izjavila da su Srbi bili agresori u Bosni,iako zna da je u pitanju bio gradjanski rat.Ovrnuo bih se i na Radeta Serbedziju ,koji je odgovarajuci na pitanja gde su Muslimanski vojnici?,odgovorio,''Zar u srpskom logoru,ocekujete druge vojnike.'' Mizerno i bedno.

gg

pre 12 godina

Moze li neko da objasni doticnoj dami da bas i nemamo neki interes ili vremena za njene privatne probleme? Mozda bi nas predsednik i voleo da se "slikuje" sa njom, ali, ako nista, neka dodje na cevape.. Bice joj prijatno.

michel

pre 12 godina

Dragi Borise, pruzi ruku sansi koja ce ti vrediti vise nego tvoji govori,itd...pozovi je u Beograd, pokazi joj Srbiju...budi ponosan sto si Srbin...Borise, ovo ti je poslednja sansa..

Skywalker

pre 12 godina

Evo ti sansa: napravi film o zutoj kuci i o paljenju crkava i manastira na Kosovu dok vojnici KFOR-a to posmatraju skrstenih ruku. I onda smo kvit.

Marko

pre 12 godina

Ostaje nejasno šta bi to predsednik Srbije ili neko od drugih istanknutih političara jedne ozbiljne zemlje imao da razgovara sa nabeđenom holivudskom seks bombom u krizi srednjih godina.

Marko

pre 12 godina

Ovoj bi bolje bilo da zaobilazi Srbiju u sirokom luku, takvi kao ona nam uopste ne trebaju, niti je ona zasluzila da promoli nos u Srbiju!!!

O ovim nasim slepcima od glumaca koji su pristali da igraju u filmu samo zbog para i da bi sutra rekli da su igrali pored Andjeline Dzoli ne treba trositi reci. Izigravaju nekakve velike umetnike i intelektualce a onda pristanu da igraju u filmu sa dijalozima kao da ih pisalo dete peti osnovne na pismenom iz srpskog!!!

comentateur

pre 12 godina

i u ovom slucaju se jasno vidi koliko smo iskompleksirana i zatucana nacija. najblaze receno. kriva je angelina jolie a ni slucajno mi koji smo dozvoljavali zlocine u nase ime.

Koga briga?

pre 12 godina

E, bre, Anđo, pa nismo mi divljaci, dođi slobodno! I nemoj da plačeš! Pa šta, snimila si glup film, ajde-de! Evo, vidi samo Lukasa - i šta ga boli uvo?A ako hoćeš da nam pomogneš, nemoj mnogo da lupaš glavu: daj neke motorne sanke, može i polovne.

milosrdna Anđelina

pre 12 godina

Kritikuje međunarodnu zajednicu, ali samo zato što nije ranije bombardovala Srbe!!!
To jasno kaže u intervjuu Politici: "Želela sam da pronađem i ispričam priču koja jasno pokazuje da što duže se čeka na intervenciju (međunarodne zajednice, NATO, prim. aut.) to je teže po ta društva i ljude."

kursula

pre 12 godina

Ispricaj svetu istinu o ratu u Jugoslaviji kako je zapadu odgovaralo da se pokoljemo i ispricaj istinu o ratu u Iraku za naftu ako zelis da doprineses tome da svet bude bolje mesto.

glumica

pre 12 godina

Zena je pre svega glumica. (Jasno mi je da se u novinama ovoliko prica o njoj jer placa ove svakodnevne 'udarne' vesti o svom filmu. Ali dosadni ste vise. Onako bas dosadni. A to sto nece da joj pustaju film u Srpskoj - nije cenzura, vec ljudi nisu blesavi da jos iz svog dzepa placaju to sto ih neko predstavlja kao najgore zlocince. Hajde Srbi, budite blesavi pa masovno dodjite na projekciju, da izvucem koju kintu i od vas.)

Lobi

pre 12 godina

Šta radi naš lobi? NIŠTA!!
Sada bi mi trebali naći najbolje glumce iz USA i platiti da se snimi jedan prosrpski film koji će biti 100 puta bolji od ovog lažnjaka.Ali nismo mi Jevreji,nemamo mi lobi itd

steva

pre 12 godina

ja veoma cenim anđelinu odavno, jer je pokazala da nije samo lepa i priglupa holivudska lutkica koja je zaradila milione, već to svoje ime i slavu i novac pokušava da upotrebi širom sveta u dobrotvorne svrhe ...

nije ona kriva što je ovde bio užasan rat, nego mi sami, i nije naše da osuđujemo nju, bolje bi nam bilo da osuđujemo zveri koji su činili zločine u naše ime ... kao što bi svaki narod na balkanu i trebao pre svega da se pozabavi sobom ...

Jorgos Ciprianidis

pre 12 godina

Mislim da joj je tema filma potpuno podbacila "trenutak" sa aktivističke strane.Već postoji više nego dovoljno filmova o srbima-negativcima i ratu.
Sa filmovima,propagandama ili bez srbi zlikovce pripadnike svog naroda proganjaju i osuđuju za razliku od na primer bošnjaka koji čak institucijalno brane,proglašavaju za heroje i trude se da zataškaju zločine počinjene u ime stvaranja bošnjačke NACIje (Baščaršija, Dobrovoljačka, Kazani, Silos, Orić...itd,itd).
Bolje bi joj bilo ako je htela da napravi dobar aktivistički angažovan film da je objasnila neke stvari svom narodu.Mogla je da snimi film npr. o Faludži ili o 5,000,000 silovanih korejki.

zasto

pre 12 godina

sta imas plakat,to sto si prikazala na filmu se dogadjalo,eno vade leseve male djece iz onog jezera,ubile ih mladiceve,seseljeve ili miloseviceve horde,oprostite,neznam kako ih drugacije nazvati..daleko najvece zlocine su cinili gore nabrojani..hrvatima ce vukovar ostati bolna,bolna rana..muslimanima tko zna koliko mjesta u bosni takodjer bolne rane..i srbi su su sradali,to nitko ne porice..ali 6 puta manje civila srpske nacionalnosti je poginulo nego muslimanskih civila,dokumentirano..onda je i logicno tko ce biti negativac u njenom filmu..istina boli..

student_iz_parka

pre 12 godina

Nemoj molim te nikako da nam pomazes i nemoj molim te ti da govoris o nama i nasim zrtvama. Od tebe nista vise ne treba. Slusajuci tvoje izjave u Berlinu, shvatio sam da ti ne znas da u Bosni uopste postoje tri naroda. Za tebe su Bosanci jedna nacija i poistovecujes ih sa muslimanima. Pricas o tome da si htela da u filmu prikazes genocid, a radnja se odvija u Sarajevu, ne u Srebrenici. Odkud sad genocid u Sarajevu? Jasno si rekla za Srbe da su agresori, i od tebe dosta. Toliko o prici koju je prodavala na pocetku, kako je film nepristrasan i kako je zelele da objektivno prikaze sve strane. Onda se na konferenciji za novinare cuje da se u filmu ne vidi ni jedan drugi vojnik osim srpskih vojnika. Toliko o objektivnosti. Najzalosnije je sto je Andjelina izjavila da je u filmu htela da prikaze Bosansku stranu rata. Koja je to strana? Postojale su srpska, muslimanska i hrvatska strana.

Duško

pre 12 godina

Lepo,zaista. Odgovor prija usima,ali molim te nemoj nam pomagati! Pogotovu tako sto ces snimati filmove. U Srbiju mozes da dodjes jer je Srbija primala sve i svakoga. Takva nam je kultura,gostoprimljiva,domacinska! A da li ce te neko voleti ili nece nije tvoje da brines. Nakon sto si snimila takav film ne mozes ocekivati aplauze! Nama ne treba pomoc,nama treba razumevanje. Razumevanje za nas pogled na nesrecna desavanja. Kad to shvatite i kad mi to dobijemo onda cete nam pomoci. Olako ulazenje u kompleksne medjuetnicke probleme,i olako prilazenje samo jednoj istini cini od borca za ljudska prava borca za pravdu i nepravdu,te borca za dobro i zlo,a to nije ono sto zelite i za sta se borite!

MisliPozitivno

pre 12 godina

Zamolio bih g-dina Emira Kusturicu da i ovaj film sahrani kao i druga ***** što je pokopao u Drvengradu, po svemu sudeći tamo mu je mesto, na smetistu kinematografije.... Hahaha.... haha...Ona reditelj, pa nije se ostvarila ni kao glumica, Bog joj dao da bude lepa i to je sve...

Bojan Janković

pre 12 godina

Sa obzirom da se film u bioskopu gleda samo jednom, hoce da kaze "platite jednom pa posle ko vas ...".

Nisam nacionalista, smatram da treba da kaznimo ljude koji su u nase ime cinili zlodela, ali nisam ni budala. Gospodjo, kad budete napravili film o stradanju svih strana u tom gradjanskom ratu, tek onda mozete da se javite. Do tada prestanite da nam se obracate kroz medije.

japi

pre 12 godina

... napravi jednostranu pricu o ratu, ispromovise ga gde stigne, i sad zeli da razume "neke tamo" zrtve za koje nije ni cula... bolje prestani da nas pominjes...

exH3D

pre 12 godina

Ne znam zasto je napadate... Ona ovo govori iskreno, vidi se... Uostalom, niste ni odgledali film, zasto komentarisete pre vremena? Ali takav je nas narod, uvek smo bili i ostali kakvi jesmo. Anyhow...

kobe bryant

pre 12 godina

Nisi poželjna ovde. Ako su se ružne stvari dogadjale na ovim prostorima, kako si rekla, kako se nisi prevarila pa napravila film u kome se vidi kako ružne stvari rade neki drugi Srbima a ne obrnuto? Fuj! Pljujem na tvoju umetnost. Nisam srpski nacionalista, ali što je previše, previše je. Dokle više da me neko smatra najgorim na svetu. Evo ti Čede Jovanovića pa ga vodi sa sobom. Njemu će se sigurno dopasti tvoj film!

milan

pre 12 godina

A sto bi smo nisam gledao film i nemam pojma o cemu se radi ali svakako smatram da nepostokj razlog da se iko susrece sa jednom glumicom i da radpreda sa njom. Sta umislja da je ....

Nenad

pre 12 godina

Za ime boga ženo, odeš na prokletu Wikipediju i pročitaš sve informacije koje su potrebne, a ne da frfljaš brojkama kao da brojiš slatkiše a ne ljudske žrtve!

NekoizMase

pre 12 godina

Valjda prvo treba na CNN, CBC, BBC i slicnim televizijama, u Times, Guardianu i ostalim novinama, das objasnjenje da si u filmu koristila malo umetnicke slobode, i da dogadjaji iz filma nemaju veze sa istinom ... Pa onda da trazis da ti se da neka sansa ...

Kakvu sansu trazis, ako ce zbog tvog filma na mene i moje sunarodnike gledati kao na zveri ????

Oj Srbijo mojaaaa.... smaras

pre 12 godina

Andjelina, nemoj se truditi da pokusas nama Srbima nista da objasnis. Isuvise smo mudrosti pokupili za vreme svih ovih ratovanja i genocida koji smo pocinili, i zaista mi je nisko da ugostim neku svetski slavnu glumicu, uz cije smo filmove gubili dosta vremena.
Mislim, ako si slavna i pokusavas nesto da prikazes kako jeste onda nisi dobrodosla u Srbiju. Toliko.
Sram te bilo.

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Mi smo uvek spremni da oprostimo kad se neko kaje a ona to i cini.Dodji i sa Kustom snimi pravi film sto on zeli da uradi.O zlocinima americkih vojnika u Iraku.

alexandar

pre 12 godina

Andjo, nemoj da se nerviras, svako ko ima dobre namere ovde nema prodju!
Da nije tako, zoran Djindjic bi bio ziv,Ante markovic i njegova ideja bi zazivela,Milosevic,Nikolic,Vucic,Seselj,Mira Markovic,Kostunica,Dacic,Vulin i da ne nabrajam dalje, bili bi daleka proslost i ZABORAVLJENI!
A Srbija bi bila zajedno sa svim zemljama u regionu u EU i danas bi odlucivali da li Grcka mora da smanji troskove i da ostane u evro zoni!
Zato Andjo, cuvaj decu i muza i zivi zivot punim plucima a pomazi onima
koji to zasluzuju i cene!
Mi nismo los narod bili ali smo sada zatrovani toliko da ce nam trebati jedno 100godina da se izlecimo i iscistimo a to je tezak PROCES!

loš momak iz zemlje krvi

pre 12 godina

Kritika Međunarodnoj zajednici vjerovatno se odnosi na to što nas (Srbe) nije poubijala jer smo najveće i jedino zlo na svijetu!!!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Zaista se cudim koliko ova zena ima razumevanja i pored tolike propagande i prostackih napada koji se konstantno ovde vrse nad njom. Ocigledno je koliko je ona dobar i hrabar covek, a takvi u ovom glibu i mulju od drustva nikada nisu imali vrednost. Mi jednostavno ne shvatamo sustinu cele stvari, sve personalizujemo, dovodimo na nivo licnog, pricamo kako ona ozivljava stare rane, koje stare i danas ih prozivljavamo, zbog jedne od tih koja se zove Kosovo upravo SADA ne mozemo da dobijemo status kandidata i krenemo ka buducnosti. Upravo SE MORA o necemu govoriti da bi se razumelo, mora se razumeti da bi se prevazislo, zataskavanje nije prevazilazenje, to je samo odlaganje, jer pre ili kasnije to neminovno iskoci, ne mora to da bude sada, ne mora ovim filmom, ali to dolazi, ne mora u obliku filma, ne mora u obliku uslova za clanstvo u EU, postoje milioni drugih oblika ALI TO DOLAZI. Potrebno je tim se baviti da bi se prevazislo, nema drugog, nema boljeg nacina. Ko to ne shvata taj ne shvata nista, i bolje mu je da se skloni u stranu i cuti, i pusti one koji to shvataju, kao Andjelina, da iznose te stvari na cistac i omogucavaju nam da ih prevazidjemo i krenemo dalje. Mi od pocetka devedesetih i ratova se ne micemo, stojimo u mestu i sve sto radimo je sminka i ulepsavanje istine, a to je sve posledica toga sto se nismo sustinski (osim zabasurujuci i neiskreno) suocili ni sa cim iz 90ih, jos uvek se nismo suocili ni sa Srebrenicom, koji je bio genocid, a kamoli sa svim ostalim zlocinima. Sve zabasurujemo i pokusavamo da ucutkamo onoga ko o tome progovori i mislimo da cemo tako nekud stici. Pazi da necemo. Ni hiljadu Novaka Djokovica i Nikola Tesli nece to pomaci sa mrtve tacke dok se vi sami ne suocite sa istinom i prihvatite je, prihvatanje je suocavanje, bez prihvatanja vi se niste suocili, i zato svako ko kaze "Srebrenica je bio zlocin ali..." to "ali" pokazuje da vi to niste prihvatili vec da spominjete samo iz razloga zato sto je preocigledno i ne mozete to da zaobidjete, to je nesto sasvim drugo, neiskreno je i licemerno je, a i vredja sve te zrtve. Ne mozete da povlacite paralelu izmedju zrtava, TO JE UVREDA ZA SVE TE ZRTVE, a mi to konstantno cinimo, nikada niste culi Bosnjake ili Hrvate da prave paralelu sa bilo kojim srpskim zrtvama, ako ih je bilo OK, oni to priznaju i ne ulaze u dalje mrcvarenje toga, a mi ne mozemo cak ni za genocid da kazem "da, bio je zlocin" i da tu stavimo tacku, vec uvek moramo jos nesto da dodamo, jos neko "ali", kojim sve to relativizujemo i vredjamo sve te zrtve.

msd

pre 12 godina

Ja joj pružam šansu. Prvo, zato što da ne misli ovo što govori, zašto otvoreno ne bi napljuvala Srbe, kao što je uostalom rađeno često u međunarodnoj javnosti? Zašto bi se trudila da objasni da nije protiv nas? Koga briga za neke tamo Srbe i šta ona time dobija? Drugo, film nisam pogledao i ne želim da iznesem ocenu, ali i sve da je predstavila jednu priču gde je neki individualac Srbin u ratu negativac, pa šta? Jel nije bilo stvari u ovom ratu koje su bacile ljagu na naše hrabre pretke i ceo naš narod? Jel se Srebrenica, Vukovar, Foča, Sarajevo..nisu dogodili? Zar je ona nešto izmislila? Ili samo nije predstavila neki drugi zločin, koji su se sigurno dogodili, i time napravila balans zla? Jel u ratu u BiH nije poginulo oko 70 hiljada Bošnjaka i oko 30 hiljada Srba? Zar je čudno što je izabrala sudbinu nekog Bošnjaka i zar to znači da odmah mrzi Srbe? I NAJVAŽNIJE PITANJE - koliko smo zapravo sami krivi što smo od naroda koji je uvek bio na pravoj strani postali narod koljača i zločinaca, zašto mi naše zločince zovemo herojima, za razliku od recimo Nemaca koji se stide svojih zočina? Ja mislim da Anđelina nije kriva i želim joj dobrodošlicu u Srbiju.

salkovski

pre 12 godina

Daj boze ako ona zna prstom da ubode gde je srbija na karti ..ona je samo promoter necije price..,ne bi me cudilo da joj je napisala madlen olbrajt i malo klinton hahha

EPP reklame

pre 12 godina

E, moji ljudi...
Već 25 godina Vas uče i još Vas nisu naučili...
Naseli ste na marketing pre 25 g. a nasedate i sad... To vaše razmišljanje je pre 20 g skupo koštalo sve ljude (uključujući nas-po najviše) na prostorima exYU.
Prvo neko kome zafali para (Milošefić, TguđMan, IsetbegOvič, sada Jolly Joker) malo vas "poprži", a Vi se odma palite...
Naučite malo...
Pa i kad Vam serviraju najgore đubre, nemojte ga jesti... A ovde svima puna usta tog smeća....
Film je krš, a bez Vaše pažnje i medijske pompe, možda niko ne bi znao za njega...
Eto sad... Niko u svetu neće gledati film i on gubi PROFIT (zbog čega se snimaju filmovi? Da bi menjali istoriju? Ma jok...), ali eto... našla se grupa praznoglavaca da ga spominje svaki dan...
Nemojte kriviti medije - ako oni reklamiraju neko đubre, to je zato što imaju zaradu od toga (đubreta)... Ako Vi padnete na reklamu za Đubre i stavite to đubre u usta, onda razmislite i koliko Vi vredite...
Što se svi toliko palite, pa ovaj film nigde u svetu neće dobro proći sem kod nas...
I? Kakve veze glumci imaju s radnjiom filma? Isto onoliko koliko lepe žene sa KERAMIČKIM zubima imaju s zubnom pastom koju reklamiraju...
Ej... Naučite da razlikujete reklame od stvarnog života...
Pre 25g su Vam rekli da ako uzmete puške, da ćete sad da živite bolje, a sad plačimo svi zajedno...

Skywalker

pre 12 godina

Evo ti sansa: napravi film o zutoj kuci i o paljenju crkava i manastira na Kosovu dok vojnici KFOR-a to posmatraju skrstenih ruku. I onda smo kvit.

Bojan Janković

pre 12 godina

Sa obzirom da se film u bioskopu gleda samo jednom, hoce da kaze "platite jednom pa posle ko vas ...".

Nisam nacionalista, smatram da treba da kaznimo ljude koji su u nase ime cinili zlodela, ali nisam ni budala. Gospodjo, kad budete napravili film o stradanju svih strana u tom gradjanskom ratu, tek onda mozete da se javite. Do tada prestanite da nam se obracate kroz medije.

nije_mi_dobro

pre 12 godina

Mislim da je srpska ekipa glumaca imala sansu da producenta, Andjelinu Djoli upozori NA VREME da film sa takvim scenarijom i dramaturgijom nece biti dobro prihvacen od vecine srpskog naroda i da se eventualno urade neke izmene ili dopune da bi se film shvatio onako kako je, nadam se,Djolijeva i zelela. Ali, verovatno iz razloga visokih honorara za koje su potpisali nasa glumacka ekipa je ostala nema i bez komentara...ovako, damage has been done :(((

milosrdna Anđelina

pre 12 godina

Kritikuje međunarodnu zajednicu, ali samo zato što nije ranije bombardovala Srbe!!!
To jasno kaže u intervjuu Politici: "Želela sam da pronađem i ispričam priču koja jasno pokazuje da što duže se čeka na intervenciju (međunarodne zajednice, NATO, prim. aut.) to je teže po ta društva i ljude."

fbomb

pre 12 godina

Ucini nam lepo svima uslugu...
-ostani natprosecno dobra riba
-ostani prosecna glumica
-i daj bre batali se pisanja scenarija i rezije,tu si daleko ispod proseka..

David

pre 12 godina

Oće kaki, neće kaki...

E moja Džolijeva kada bi znala kakvi su Srbi narod mislim da bi sama izvršila samoubistvo... I sada posle svega veruj da ti ne bi dlaka sa glave falila, ma kojom ulicom u Srbiji se prošetala... Čak bi ti ljudi prilazili, razgovarali s tobom i čašćavali te... E u tome je veličina ovog naroda... Veliko srce... Nego šta tebi pričati, ti ionako ništa ne razumeš niti bi htela da razumeš!!

isandic

pre 12 godina

Decenijama se pokušava da se narodi zbliže, pomire... i onda dođe neko poput tebe s drugog kraja sveta, bez ikakvog osećaja i znanja jureći za profitom, da pospe so po bolnim ranama unesrećenih ljudi. Jednostrano viđenje rata je uvreda za porodice koje su izgubili najmilije. U Beograd si dobrodošla samo pod uslovom da svoje debitantsko dostignuće ostaviš kući.
A Šerbedžija, sa svojim debilnim izjavama...

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Mi smo uvek spremni da oprostimo kad se neko kaje a ona to i cini.Dodji i sa Kustom snimi pravi film sto on zeli da uradi.O zlocinima americkih vojnika u Iraku.

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Mesecima smo se dogovarali sa srpskim glumcima da dođemo i da se naša deca igraju zajedno, ali sada ima previše agresije, posebno prema meni", kaže ona.

I sta sada Djuricko da radi? Kakva patetika. . .

gaga

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!

Duško

pre 12 godina

Lepo,zaista. Odgovor prija usima,ali molim te nemoj nam pomagati! Pogotovu tako sto ces snimati filmove. U Srbiju mozes da dodjes jer je Srbija primala sve i svakoga. Takva nam je kultura,gostoprimljiva,domacinska! A da li ce te neko voleti ili nece nije tvoje da brines. Nakon sto si snimila takav film ne mozes ocekivati aplauze! Nama ne treba pomoc,nama treba razumevanje. Razumevanje za nas pogled na nesrecna desavanja. Kad to shvatite i kad mi to dobijemo onda cete nam pomoci. Olako ulazenje u kompleksne medjuetnicke probleme,i olako prilazenje samo jednoj istini cini od borca za ljudska prava borca za pravdu i nepravdu,te borca za dobro i zlo,a to nije ono sto zelite i za sta se borite!

dare

pre 12 godina

Teme iz srpske istorije koje bu mogle da posluže za snimanje filma su nepresušne!!!Istakao bih:I svetski rat koji je započeo ubistvom Franca Ferdinanda, nastavio se velikim bitkama, povlačenjem srpske vojske i vlade preko Albanije na Krf u Afriku(Bizerta) i Francusku, pa plava grobnica i povratak preko solunskog fronta svojoj domovini i svojima...Za ovu golgotu, film bi dobio sve oskare i pohvale!Pa da je Mel Gibson znao za ovu dramu i tragediju ne bi ni snimio Hrabro srce i Patriota!!!

Petar

pre 12 godina

Nemam ništa lično protiv ove gospođe. Beograd je uvek bio veliki kosmopolitski grad i treba prikazati njen film a građani će prezirom prema ovako jeftinom ostvarenju pokazati šta misle o tome. Ipak, stvarno je naivno da neko traži da bude prijatelj Srba pošto na odjavnoj špici svog filma napiše daje ubijeno 300 000 muslimana u BiH a prema zvaničnim podacima je oko 60 000 i da je silovano oko 50 000 žena. To govori o površnosti i o tome koliko je to delo vredno. Da se razumemo, mislim da su jedno ubistvo i jedno silovanje mnogo a bilo ih je. Ipak, Andjelina je napravila jeftinu holivudsku verziju rata na Balkanu i to je to. Zašto bi mi gledali to delo? Inače, u SAD je film doživeo pravi fijasko. Ono što joj sada najviše treba je neki skandal oko filma, prekid premijere u Beogradu ili nešto sličnp kako bi medijima u SAD skrenula pažnju na film. Zato to brzvredno delo treba ignorisati.

miki

pre 12 godina

Da u toj glavi imas nesto sem arogancije,patetike i naslucujem bezobrazluka,G-djo Dzoli ne bi kako Srbi kazu,"prosipala iz supljeg u prazno".Sta si htela - uradila si,jedan manje-vise filmski promasaj u holivudskoj produkciji ,nece i ne moze da nam nasteti.Neka slave i arlaucu komsije preko Drine na "istini" a nase novine molim da ne posvecuju nezasluzeno mnogo prostora ni glumici,ni njenom rediteljskom debiju."Kucka laje, filmski karavan prolazi" !

Nenad

pre 12 godina

Za ime boga ženo, odeš na prokletu Wikipediju i pročitaš sve informacije koje su potrebne, a ne da frfljaš brojkama kao da brojiš slatkiše a ne ljudske žrtve!

Slobodan blok70

pre 12 godina

Ako je Predsednik Tadic primi i na pet minuta, to ce biti samar Srbiji od kojeg ce nam zujati u usima dugo. Sta ona zamislja da je? Pazi ona da pomogne u smirivanju sutuacije u regionu! Srbi je ne razumeju pa ce ona dodatno da nam objasni neke stvari, jer mi smo budaci koji ne mogu da razumeju izraz i senzibilitet jedne zene koja u stvari kritikuje samo zlocin i ludilo rata. Pogotovu kada skocka onaj tugaljiv pogled kokerspanijela kome su uzeli kosku i placnim glasom nam govori kako nas voli. Burn Hollywood Burn

kursula

pre 12 godina

Ispricaj svetu istinu o ratu u Jugoslaviji kako je zapadu odgovaralo da se pokoljemo i ispricaj istinu o ratu u Iraku za naftu ako zelis da doprineses tome da svet bude bolje mesto.

student_iz_parka

pre 12 godina

Nemoj molim te nikako da nam pomazes i nemoj molim te ti da govoris o nama i nasim zrtvama. Od tebe nista vise ne treba. Slusajuci tvoje izjave u Berlinu, shvatio sam da ti ne znas da u Bosni uopste postoje tri naroda. Za tebe su Bosanci jedna nacija i poistovecujes ih sa muslimanima. Pricas o tome da si htela da u filmu prikazes genocid, a radnja se odvija u Sarajevu, ne u Srebrenici. Odkud sad genocid u Sarajevu? Jasno si rekla za Srbe da su agresori, i od tebe dosta. Toliko o prici koju je prodavala na pocetku, kako je film nepristrasan i kako je zelele da objektivno prikaze sve strane. Onda se na konferenciji za novinare cuje da se u filmu ne vidi ni jedan drugi vojnik osim srpskih vojnika. Toliko o objektivnosti. Najzalosnije je sto je Andjelina izjavila da je u filmu htela da prikaze Bosansku stranu rata. Koja je to strana? Postojale su srpska, muslimanska i hrvatska strana.

e

pre 12 godina

Kada o nekom narodu stalno govorite negativno bilo da je to film,tv, ili literatura to svakako mora zabrinuti taj narod. Svedoci smo da se već više decenija snimaju filmovi o negativnim osobinama ruskog naroda, a poslednje 2 decenije isti kliše je i sa Srbima. G. Steph u svom komentaru kaže: "Film je fikcija, film je zabava,film ne mora da bude realan."Sve je to tačno samo zaboravlja na jednu "sitnicu":Film gleda više stotina miliona a možda i milijarde običnih ljudi, a ti ljudi razmišljaju svojom glavom i naravno nalaze da su Srbi genocidan narod. Niko nezna da je u 1. sv. ratu poginula 1/3 srpske populacije. Da je u 2. sv ratu takođe ubijeno oko 25% Srba. Zločinci se amnestiraju, a nevini i dalje stradavaju. Ma što ja to uopšte pišem kad verovatno nećete ni objaviti ovaj komentar. Nikome na svetu ne želim zlo. Bio sam na dalekom istoku, i dalekom zapadu i svuda sam bio lepo prihvaćen i bezbedan. Samo u svojoj zemlji na Kosovu i Metohiji bezbednost mi je bila ugrožena. Veliki to znaju, ali to skrivaju kao zmija noge. Voleo bih da Džolijeva dođe u Srbiju i da sa Kusturicom napravi scenario za film. Taj film nebi trebao da ikoga preferira ili nipodaštava. Emir bi to znao kakonapisati i snimiti, da se jednom prikaže ne naša istina nego univerzalna istina dešavanja na ovim prostorima.

Marko

pre 12 godina

Ostaje nejasno šta bi to predsednik Srbije ili neko od drugih istanknutih političara jedne ozbiljne zemlje imao da razgovara sa nabeđenom holivudskom seks bombom u krizi srednjih godina.

Realno

pre 12 godina

Moram da kazem da ovde ima previse glupih komentara. I u Andjelininu korist i protiv nje. Jedan strani filmski kriticar je lepo rekao- film nema ravnotezu jer je samo jedna strana predstavljena lose u ratu, dakle nerealan je. Tako da je potpuno nebitno da li je dokumentarac ili fikcija. Ako se pravi ratni film, mora da postoji neka ravnoteza. Za svadju je potrebno dvoje, zar ne?

mala sirena

pre 12 godina

Sad kad je vidjela sta je uradila i da "divljaci" Srbi znaju koristiti internet i da joj film neće dobro proći, malo se pokajala oko svega. O čemu je mislila dok ga je snimala? Da po Srbima može da pljuje kako god ko stigne? Dosta nam je više.

milan

pre 12 godina

Najgore od svega mi je što niko od ovih naših glumaca nije našao za shodno da se izvini za učestvovanje u tom filmu.Kao oni su glumci.Lakše bi mi bilo da ni jedan srpski glumac nije u tome učestvovao.Oni i tako govore stereotipe o nama pa bi se moglo i oprostiti.jedan manje ili više takav film koga je briga.Jednostrani pogled na rat je već stvoren na zapadu.Sledeći cilj je da i mi u to treba da poverujemo.Kao da smo 1000 km od Bosne i da nikog živog tamo ne poznajemo.

Domagoj

pre 12 godina

E moji Srbi. Nikako da prihvatite istinu. S vama se događa isto što i Židovima. Nepobitne žrtve u 2. svj ratu, a onda svoje ratove i zločine ste počeli opravdavati isključivo 2. svj ratom i traumom koju su doživjeli vaši preci, pa i od zločina mojeg naroda. Svi su početkom 90-ih željeli smaknuti Srbe samo zato što su prije pola stoljeća neki bolesnici poput Pavelića imali sulude ideje. Ista stvar se danas događa sa Židovima na Bliskom istoku. Zaboravili ste jednu stvar. Vi nemate lobi kakav imaju Židovi i nemožete si dopustiti takvu službenu državnu politiku. Zato se okrenite budućnosti i prestanite se ložiti na neke osrednje glumice i reateljice i još osrednjije filmove.

prodanovicm

pre 12 godina

Тачн.о тако ,дојадили сте са "Анћом" и Богу и народу .Жена стално понавља:Нисте погледали филм , критикује те ме.
Ево ја јесам погледао филм и тек би сад да вас критикујем.
Са уметничке стране филм је скоро па смеће .Крај приче.
Ако причамо о томе да ли су у филму Срби приказани као једини "лоши момци"...Да ,јесу приказани.
Како би другачије били приказани кад се редитељка око збивања у БиХ конслутовала са Кларком и Холбруком ?
Ја сам у животу погледао масу ратних филмова који су за тему имали војски нацистичке Немачке.Не сећам се да сам и у једном том филму видо да је Хитлеров војник престављен на начин на који нам је Анџа донела српског војника.
филм је ,дакле ,склопљен од мозаика који са једне стране чине :Србија и Срби као агресори..Срби као геноцидни народ..и српски војник ка до сада невиђени крволок , злотвор ,убица ,силоватељ итд.
А сад друге стране се пострадали недужни муслимани (Бошњаци)..

..Једино није истина да се на крају спомиње цифра од 300 хиљада убијених Бошњака.Али се спомиње цифра од 50 хиљада силованих Бошњкиња.

loš momak iz zemlje krvi

pre 12 godina

Kritika Međunarodnoj zajednici vjerovatno se odnosi na to što nas (Srbe) nije poubijala jer smo najveće i jedino zlo na svijetu!!!

Vetar

pre 12 godina

Film nisam gledao, a ako je istina da je visestruko uvecala broj zrtava navodeci da su zlocine cinili Srbi, bez pominjanja zlocina druge dve strane, onda je jasno da se radi o propagandnom filmu. Takve filmove treba bojkotovati. Andjelini treba neko da objasni da smo kroz istoriju upravo mi bili najvece zrtve ustasa i balija koji su ubijali Srbe na najmonstruoznije nacine, bez obzira na pol i starost. U zadnjem, gradjanskom ratu smo imali najvise izbeglica, ostali bez istorijskih teritorija, a trecina ubijenih su Srbi. Mozda je zena izmanipulisana i treba da joj damo sansu da ispravi gresku tako sto ce snimiti film i o nasim zrtvama gde bi bi prikazala nacine mucenja i ubijanja, pored silovanja u NDH. Jasenovac bi mogla da poseti i mnogo toga ce joj biti jasnije, pa i to zasto Srbi nisu zeleli da zive u istoj drzavi sa svojim dzelatima. Zna se ko je razbio Jugoslaviju i tezio etnicki cistoj drzavi, a zapad pomagao preteci Srbiji unistenjem ako pomogne svojim sunarodnicima. To su uradili i na Kosovu i danas rade ponizavajuci Srbe i terajuci ih da zive sa svojim ubicama koji su im vadili organe i prodavali.

holiwoodska zalopojka

pre 12 godina

Andjo srce....otidji u Bratunac pa porazgovaraj sa Srbima, lijepo cete ugostiti ne sekiraj se (a mozes i da se isplaces pred kamerama, onako usput!)

Komsa

pre 12 godina

Ona je prosecna Amerikanka.Producenti u Americi idu utabanom stazom koju je stvorila ratna masinerija svojom propagandom jer su sigurni da ce vec pripremljena javnost film prihvatiti.Zato Americki filmovi i jesu produzena ruka njihove diplomatije.Ne mrzi ona Srbe,ona je htela novac i snimila je politicki korektan(citaj podoban) film.
Prica o kritikama medjunarodne zajednice je zalosna i moze da prodje samo za Americko trziste.Ako je htela da kritikuje medjunarodnu zajednicu mogla je na primer da snimi film o Banjaluckim bebama ili o trgovini organima na Kosovu.
Ako je htela film o ratnim razaranjima mogla je da snimi film o Gadafijevim unucicima ili potresnu dramu o poslednjem danu stanovnika Hirosime sa posebnim osvrtom na izjavu cenjenog Alberta Anstajna o znacaju atomske bombe za svetski mir i stvaranje svetske vlade.
Ako je pak u pitanju zgrazavanje nad nasiljem prema zenama mogla je da se vrati u osamdesete godine i na filmskom platnu ozivi dogadjaje iz Okinave, kad su obesni americki vojnici silovali dvanaestogodisnju Japanku i kaznjeni kaznom u rangu ukora razrednog staresine.
Tesko da izvinjenje moze da prodje.

USA

pre 12 godina

Niko ne kaze da nije bilo velikih zlocina od strane Srba u ratovima 90tih.
Ono sto mene boli je da je odgovornost prikazana oko 95:5 u korist drugih to jest 95% krivice ratova 90tih prikazano je kao srpsko/ Milosevicevo.

Ono sto mene boli je:
Veliki zlicini Srba u Bosni. Slazem se. Zlocini nad Srbima u Bosni se ne pominju. Ocisceno Sarajevo se ne pominje.
Rat u Hrvatskoj sa etnickim ciscenjem Hrvata u SAO. Slazem se. Zlocini protiv Srba, etnicko ciscenje SAO, WWII, Oluja se malo pominju.
Rat na Kosovu, zlocini, slazem se. Etnicko ocisceno Kosovo zatim, zlocini nad Srbima gotovo identicna akcija sa Olujom se potpuno drugacije tumacila sa kaznom bombardovanja i Kosovskom nezavisnoscu. I sada se trazi da se Kosovo prizna kao demokratsko a Taci legitiman predstavnik.

Zbog toga ovu izjavu smatram pateticnom. Zbog takvog unilateralnog stava Srbi se s pravom bune. Ne zato sto su nevini, svakako nisu ali potlaceni u ponizeni jesu.

Meni je interesantno ovde kada citam izvestaje i desavanja u BGD i Hrvatskoj 90tih i kasnije: Buduci da sam bio u HR 90tih (majka mi je Hrvatica i znam gotovo sve sta se tamo desavalo) zatim za vreme NATO intervencije na SRJ(nisam voleo sklonista i bio sam uglavnom na ulici) a potom na ulici za vreme studentskog protesta ono sto pise u americkim knjigama analizama i casopisima je bitno drugacije od onog sto sam licno video i doziveo. Reci cu zaista jos jednom, vrlo, vrlo drugacije... Nisam bas siguran zbog cega je to tako.

Iako Volim Angelinu isto tako volim i demokratiju/ slobodu. Licno se lose osecam zbog ovog filma i njegove jednostranosti.

SerboCroat.

kobe bryant

pre 12 godina

Nisi poželjna ovde. Ako su se ružne stvari dogadjale na ovim prostorima, kako si rekla, kako se nisi prevarila pa napravila film u kome se vidi kako ružne stvari rade neki drugi Srbima a ne obrnuto? Fuj! Pljujem na tvoju umetnost. Nisam srpski nacionalista, ali što je previše, previše je. Dokle više da me neko smatra najgorim na svetu. Evo ti Čede Jovanovića pa ga vodi sa sobom. Njemu će se sigurno dopasti tvoj film!

kiki

pre 12 godina

Pa što je sporno jesu li srbi započeli sve ratove devedesetih jesu li počinili genocid i najteže ratne zločine jesu li napravili ogromnu marerijalnu štetu i na kraju sve ratove su izgubili.Znači nema tu ravnoteže več se zna ko je pobjednik, a ko gubitnik i ko je negativac.

mlekadzija

pre 12 godina

PA super Andjelina kad vec toliko zelis da ti se pruzi sansa, snimi jedan film pod nazivom Krvavi Bozic 1993...Ako ne znas o cemu se radi raspitaj se kod savetnika Nasera Orica imace sta da ti kaze na tu temu. KAd vec toliko insistiras na umetnickom izrazu i rasvetljavanju zbilja stravicnih dogadjaja tokom rata u BiH, neka ovo bude prica se DRUGE STRANE....Bice blokbaster u SAD sigurno, krvi do kolena sto tamosnja publika mnogo voli...

Mickiewicz

pre 12 godina

T.Sobolevski, najugledniji filmski kriticar Poljske koji pise za desnicarsku G.Wyborczu, koji nisu bezuslovni prijatelji Srba, ocenio je film kao KIC. Licno mi je malo zao gospodje Joli i mslim da je zrtva i sopstvene ambicije, koju joj pisem na plus, ali i ljudi koji su je ocigledno zlouptrebili, ali svako odgovara sam za sebe pa i ona.

nina

pre 12 godina

Vecina komentara su za mene veliko razocarenje,ali ne gubim nadu i smatram da postoji u ovoj zemlji veliki broj ljudi koji realno vide stvari.Opsada Sarajeva,Srebrenica,hladnjace,Batajnica,Perucac,a mi se ljutimo sto smo prikazani u filmu kao negativci.Da nije tuzno,bilo bi smesno.

Jane

pre 12 godina

Angelina, nobody cares about you, your opinions nor your feelings. You might think that you are important, but you are not. You are an egomaniac who thinks that the whole nation spends its time obsessing about you and your insignificant little movie. And don't make me laugh - why would Serbian President meet YOU? Egomaniac...What's next, you'll try to adopt a Serbian baby to show us just how openminded you are?

NekoizMase

pre 12 godina

Valjda prvo treba na CNN, CBC, BBC i slicnim televizijama, u Times, Guardianu i ostalim novinama, das objasnjenje da si u filmu koristila malo umetnicke slobode, i da dogadjaji iz filma nemaju veze sa istinom ... Pa onda da trazis da ti se da neka sansa ...

Kakvu sansu trazis, ako ce zbog tvog filma na mene i moje sunarodnike gledati kao na zveri ????

Goran

pre 12 godina

Da li je neko gledao film od ovih`pametnjakovica` koji komentarisu, ili to oni samo po inerciji izigravaju pacenike koje mrzi ceo svet?!Nama tesko da ima spasa!!!

MisliPozitivno

pre 12 godina

Zamolio bih g-dina Emira Kusturicu da i ovaj film sahrani kao i druga ***** što je pokopao u Drvengradu, po svemu sudeći tamo mu je mesto, na smetistu kinematografije.... Hahaha.... haha...Ona reditelj, pa nije se ostvarila ni kao glumica, Bog joj dao da bude lepa i to je sve...

Ja

pre 12 godina

Gospodja Pit mozda govori istinu ali uopste ne pomaze smanjenju tenzija i ima potpuno suprotan efekat. U svakom ratu obe strane ubijaju i rade zlocine, ali posle obicno najvise nastrada i optuzuje se ona koja izgubi. Izgleda da Hag i ostali sudovi nisu dovoljni. Potrebno je medijski (ponovo) optuziti ceo narod.
I nije slucajno to bas u ovom periodu kada se odlucila da postane reziser a mogla je bilo kada jer se filmskom umetnoscu uglavnom vise ne bavi.

miami

pre 12 godina

Ova osoba nije normalna,sto moze da se vidi po njenim reakcijama,kao i po filmu.U filmu Srbi bacaju bebu sa terase?/?,koriste zivi stit od civila,unistavaju vozila hitne pomoci (slucaj se desio kad su jedinice Nasera Orica poubijale srpske bolnicare),i ostale bljuvotine.I na kraju kaze da film nije uperen protiv Srba.Naravno da jeste,pre neki dan je izjavila da su Srbi bili agresori u Bosni,iako zna da je u pitanju bio gradjanski rat.Ovrnuo bih se i na Radeta Serbedziju ,koji je odgovarajuci na pitanja gde su Muslimanski vojnici?,odgovorio,''Zar u srpskom logoru,ocekujete druge vojnike.'' Mizerno i bedno.

D.

pre 12 godina

Kakvo je ovo pumpanje patriotizma... Nasi mediji me odusevljavaju, a ljudi me fasciniraju koji se primaju... Citajuci medije, dobija se slika Andjeline koja kleci i moli velike Srbe za neki oprost, a ponosni Srbi joj kazu istorijsko NJET! Smesno. Ocekujem i Dacica da je onako partijski iskritikuje i jos vise postidi, ako ne i rasplace! Totalno ispadosmo kao neko ko se za nesto pita...

G.Nick

pre 12 godina

Srbija svakome pruža šansu, draga Anđelina, pa će i tebi. Pružili smo šansu onima koji su nas ubijali u Jasenovcu, pa zašto ne bismo tebi. Zato nas i ima sve manje, nas Srba, što nismo zlopamtila.

Petar

pre 12 godina

Mi smo toliko iskompleksirana nacija da to stvarno vise nema smisla. Jel ona kriva sto smo mi klicali Milosevicu i glasali za njega? Jel ona kriva sto je granatirano Sarajevo? Sta je to izmislila? Verujete Kuriru i ostalim toalet papirima od novina! Nigde se ne spominje broj zrtava, a i hiljadu puta je Kurir provaljen da laze. Boze, na kom smo mi nivou, kao neko primitivno pleme! Leseve dece vade iz jezera i dalje! Srebrenicke zrtve se i dan danas otkopavaju i identifikuju. Jel Angelina to uradila???

glumica

pre 12 godina

Zena je pre svega glumica. (Jasno mi je da se u novinama ovoliko prica o njoj jer placa ove svakodnevne 'udarne' vesti o svom filmu. Ali dosadni ste vise. Onako bas dosadni. A to sto nece da joj pustaju film u Srpskoj - nije cenzura, vec ljudi nisu blesavi da jos iz svog dzepa placaju to sto ih neko predstavlja kao najgore zlocince. Hajde Srbi, budite blesavi pa masovno dodjite na projekciju, da izvucem koju kintu i od vas.)

japi

pre 12 godina

... napravi jednostranu pricu o ratu, ispromovise ga gde stigne, i sad zeli da razume "neke tamo" zrtve za koje nije ni cula... bolje prestani da nas pominjes...

czbgd

pre 12 godina

Dokle bre više sa tom iracionalnom mržnjom prema svemu što potiče iz USA? Stvarno ne razumem više , pa vi radite upravo ono za šta optužujete njih??! Pravite beskonačni krug mržnje,nas par miliona smo kao naj.naj u svemu a njihovih par stotina miliona ne zna gde su šuplji jel to??Neverovatno,bolesno,ma.....Pametnih i glupih ,dobrih i loših ljudi ima svuda.Svi imaju pravo na stav,mišljenje i njegovo zastupanje.Zabrane su valjda stvar neke prošlosti i uvek su kontraproduktivne!

salkovski

pre 12 godina

Daj boze ako ona zna prstom da ubode gde je srbija na karti ..ona je samo promoter necije price..,ne bi me cudilo da joj je napisala madlen olbrajt i malo klinton hahha

pcelica pava

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se ljudi koji bi trebalo da budu iz umetnickog sveta uopste petljaju u politiku pogotovo ako su delimicno ili potpuno neobavesteni o stvarima koje obradjuju u svojim projektima! Bez namere da ikoga uvredim izjave Dzolijeve podsecaju na stavove mis univerzum nakon osvajanja titule kada kazu da zele mir u svetu.

PP

pre 12 godina

Film ti je loš, ženo... Shvati! Obojen politički, takođe. Gledao sam film samo da bih posle toga natrljao nos lažnim patriotama u Srbiji. Ostao sam bez materijala. Unapred su histerisali i sasvim slučajno bili u pravu. I ćorava koka... Ja se ne sećam da li sam išta lošije gledao u životu.

Rale85

pre 12 godina

Ma sta bre lupas, lazovcino jedna, i ti si mi neka ambasadorka, vekovima pokusavaju da nas osvoje, zarobe i ponize, i opet smo sve nadjacali a kamoli da necemo jednu obicnu glumicu ...

istina

pre 12 godina

Pa kad imas prijatelje srbe sto ih nisi malo pitala da ti objasne neke stvari o nasem narodu..
(Buba)

...naprimer nase poznate eksperte za istinu, Dodika, Dacica, Beckovica, Cavoskog, Cosica, SPC... a ima ih, sto ne zvrti malo nase mitinge istine, malo medije iz 1990-1999, eno i Karadjic i cela plejada danima se zrtvuju i sire srpsku istinu i raskrinkavaju monstruozne lazi srbomrzackog zapada...

Milorad

pre 12 godina

Eh,..... sirota Anđelina želi da nam pomogne kao pravi prijatelj, samo ako je pozovemo.... Međutim pored takvih prijatelja neprijatelji nam i nisu potrebni,.... što bi rekli ljudi.....

Milton

pre 12 godina

Svako ko ima ambiciju da stvori umetničko delo treba prvo dobro da prouči istorijsku građu. Mislim da Anđelina ne razume ni prirodu naših odnosa, ni koren konflikta.

Deki

pre 12 godina

Zanimljivo kako ova licemerna i neobavestena zena nije snimila film o trgovini organima na Kosovu ili o etnickom ciscenju 250 000 Srba iz Hrvatske tokom oluje, Dobrovoljackoj, proterivanju Srba iz Sarajeva posle rata u miru ili da se malo vratila u proslost i ispricala istinu o Jasenovcu?Bice da je ovako bilo jednostavnije i profitabilnije a jos se vise dopala Olbrajtovoj i Klarku, a o Saudi arabiji i da ne govorim.

Nikolas

pre 12 godina

Nadam se da se sledeci film biti kako su silovane Iracke zene i ubujani ljudi kao u Misrati. Marinac koji je priznao ubijanje 24 civila je otpusten iz vojske bez dana u zatvoru.

kompleks vise vrednosti na delu

pre 12 godina

Niko jos nije pogledao film ali sve se zna...
Jel' vama jasno da Srbija boluje od kolektivne paranoidne sizofrenije?

Kao sto je neko vec spomenuo Rusija bi trebalo da zapocne III svetski rat koliko su puta bili negativci u holivudskim proizvodima.

Sima

pre 12 godina

Sestro draga,ne mrzi tebe niko,nego je problem nastao sto se nisi bavila od pocetka do kraja.Dakle od 92 godine,vec si se skoncentrisala na 95,a ti kao Amerikanka nisi pitala i drugu stranu.
Kad si se pojavila,svi su cutali.Oni koji su procitali scenario odmah su poceli da zavijaju,Beograd je tada cutao,ajde mozda ima istripovanih.
Ali kad se zavrsio film i prva premijera,vidim da su reakcije zestoke.
No ja cekam film da se pojavi na torrentu ili nekoj share varijanti pa cu ti tek onda reci posten i iskren zakljucak.
Od muzike,drame,vernog prikazivanja ili jednoumlje.
I molim te kao andjela,budi dobra kao sto si lepa,nemoj nam vise pomagati,zivota ti.
Vi kad nam pomazete,nama sve gore,nismo ni sami sigurni,ko nas vise rastura,da li USA ili RU

Zoran Simic

pre 12 godina

E crna Andjo, udarila si u osinjak. Sve mi ovo lici na "Dala baba dinar da udje u kolo a dala bi stotinu da izadje".Bez obzira na to sto je htela samo da bude aktuelna i prikaze nas kako je sada moderno prikazivati Srbe, nekeko mi je zao jer izgleda da i nije bila svesna kako ce to sve da ispadne. Vise krivim Serbedziju i Djuricka koji su se prihvatili ovog posla a nisu morali a kad vec jesu , mogli su i da joj objasne kakvu reakciju treba da ocekuje. S obzirom na medijsku sliku koja je stvorena 90-tih o nama pa izmedju ostalog zahvaljujuci i nama samima , nismo mogli ni ocekivati nista drugo nego seriju filmova koji nas prikazuju kao crne djavole. Andjina nesreca je u tome sto je toliko popularna pa ce i njen film dobiti dosta paznje a u biti to je samo jos jedan film "protiv nas" i nista vise od toga.

Marko

pre 12 godina

Ovoj bi bolje bilo da zaobilazi Srbiju u sirokom luku, takvi kao ona nam uopste ne trebaju, niti je ona zasluzila da promoli nos u Srbiju!!!

O ovim nasim slepcima od glumaca koji su pristali da igraju u filmu samo zbog para i da bi sutra rekli da su igrali pored Andjeline Dzoli ne treba trositi reci. Izigravaju nekakve velike umetnike i intelektualce a onda pristanu da igraju u filmu sa dijalozima kao da ih pisalo dete peti osnovne na pismenom iz srpskog!!!

nikola

pre 12 godina

Možda je to trebalo prvo da uradiš,Anđo.Da se upoznaš sa temom koja te zainteresovala,da čuješ drugu stranu.A u Srbiji žive i drugi ne samo Srbi.Siguran sam, i oni bi ti pružili korisne informacije.Sve bi imalo drugačiji "ukus".Ovako...čak i "tvoji" kažu da je jednostran pogled.Što bi ga mi gledali?Dosta nam je današnjih muka.Ne treba nam još i tvoj "osvrt" na sveže rane.
Ah,da.Umalo da zaboravim.Rade,Rade...Ne volem te više.

Ivan

pre 12 godina

A mi cemo po starom obicaju da kazemo - ne hvala, ne trebas nam, ti si protiv nas i sl. Umesto da je pozovemo, ugostimo, da nas bolje upozna, da vidi onu drugu stranu Srbije i da stvorimo jednog saveznika. Nikad se necemo nauciti pameti.

Naca

pre 12 godina

Ocvala diva srednjih godina sa karijerom na zalasku pravi kontraverzu od svog filma ne bi li zaradila na nama i ostalim budalama koje ce da trce da gledaju film.
Isto rade i ostale njihove 'zvezde' kojima se pozicije na zvezdanom nebu ljuljaju.
Sve sami jadnici...

Koga briga?

pre 12 godina

E, bre, Anđo, pa nismo mi divljaci, dođi slobodno! I nemoj da plačeš! Pa šta, snimila si glup film, ajde-de! Evo, vidi samo Lukasa - i šta ga boli uvo?A ako hoćeš da nam pomogneš, nemoj mnogo da lupaš glavu: daj neke motorne sanke, može i polovne.

Goran

pre 12 godina

ja sam zato da Andji pruzimo jos jednu priliku i pozovemo je da dodje ovde... i da je poducimo istoriji, da ne bi vise lupetala gluposti i blamirala se po svetu.

Tanja

pre 12 godina

Ako bilo ko poželi da napiše ili snimi bilo šta o nečemu što je zasnovano na istorijskim činjenicama i stvarnim dogadjajima, mora proučiti tu materiju i sagledati objektivne činjenice. Kasnija umetnjička nadgradnja i ipresije su stvar umetničke slobode i kreativnosti. Jednostrani pristup vuče u subjektivnu procenu stvarnih dešavanja i kao takav vredja "zanemarenu" ili optuženu stranu. Taj razgovor koji sada želi, trebao je da se dogodi PRE snimanja filma. Učinjeno je ono što jeste, popravnog NEMA. U eventualnom razgovoru, samo ONA može "ispraviti" neka sopstvena vidjenja ali ne i gledalaca njenog filma. Sve ovo je diletantski film jedne glumice u kojoj se javila "volja" da prvi film bude eksperimentalan BAŠ na ovim tugom, jadom i nesrećom OBELEŽENOM PROSTORU.

ja pa ja

pre 12 godina

Ti nama nisi dala sansu da budemo ljudi u tvom filmu! Ne znam da li tvoja namazanost i slatkorecivost pali kod bred pita i srpskih glumaca(ocigledno da) ali kod nas ne. Zadrzi te tvoje glumacke trikove za jos jedan jeftini i povrsni holivudski film! a sad paalii!

Neko iz Srbije

pre 12 godina

U sta se Srbija izrodila.

162 zrtve ZLOCINA Perucca identifikovano, 25 % deca, svi osim 2 Bosnjaci = 28 komentara za 24 sata.

Angelina Jolie intervju o FILMU, PRICI KOJI GOVORI O ZLOCINU - 140 uglavnom ljutitih komentara za poslednjih par sati, uglavnom paranoja i arogancija, samo sto je ne optuzimo Angelinu da nam je podmetnula ove zrtve zene i decu, sa kojima se kao sokiramo svaki put kada ispadnu iz nekog klozeta (hladnjace, batajnickog asfalta, primarne, tercijarne grobnice...a ispadaju zadnjih 20 godina....). Ja zaista ne znam zasto se ona trudi pa sa mi jedva razgovaramo sa bilo kim od najblizeg komsiluka ....verovatno zbog ovih ljudi glumaca sto ovde maltretirate. Njih jelte zajedno sa Ugricicem u jednu belu ladju pa pravac amerika - oni ne zasluzuju Srbiju jelte...

Xpres

pre 12 godina

Najgori su izgleda ovi sto nam zele pomoci. Sta ce nama neprijatelji kad imamo ovake sto nam zele pomoci. Od Rusije, preko EU do USA zamolio bih da nam vise ne pomazu. Ako nismo u stanju sami seni da pomognemo nisu nam ni oni potrebni. Eno im Grcka i Sirija pa nek njima pomazu. Nama je dosta!

vanste

pre 12 godina

Mene stvarno zanima zasto niko od novinara NE SME da je pita zbog cega je izmislila cifre vezane za muslimanske zrtve i zasto je IZMISLILA vecinu dogadjaja?! CEMU NOVINARI SLUZE?! Nicemu izgleda. Sramota zaista.
Imamo najlosije novinare na svetu, pocevsi od komentatora, preko dnevnih novina do javnog servisa (haos).

PravdaNS

pre 12 godina

Andjelina, ne patetiši više! Možeš da dođeš slobodno u Srbiju, niko ti ništa neće nažao uraditi, čak šta više organizovaćemo ti tribinu o istoriji srpskog naroda, pa ako želiš da upoznaš srpski narod i njihovo stradanje kroz istoriju, samo izvoli dobrodošla si. Nije lako napraviti dobar film, to dobro znaju profesionalni režiseri. Za film koji će da ponese umetničku konotaciju treba dosta znanja, istraživačkog rada i doktoriranje materije koja predstavlja srž filma. U tvom filmu nije savladan nijedan od ovih elemenata, to je suština, i ja znam da si ti toga svesna, jer ipak si iz sveta filma.

objektivnost fali

pre 12 godina

ne bih pogledo film i da je uperen protiv hrvata ili muslimana, jednostavno neki ce da pomisle da je tako uproscena stvar deo realnosti...

Nenad

pre 12 godina

Malo patetike, smeh na mome licu.
Ali ok, posto se kod nas ovakve stvari pamte, tako da bih joj rekao da napravi film o nasim stradanjima(moze da izabere od 1917, preko 40-tih, sve do 2003. i Kosova i Metohije) pa neka se izrazi isto tako umetnicki, ovog puta ne pisano iz Brisela, ili gde se vec raspitivala o tematici, pa da vidimo. Pa cemo mozda da predjemo preko ovoga.
Prenesite joj ovo!:))

Samouk

pre 12 godina

"Nadam se da će ljudi pogledati film ... "

Ne pada mi na pamet, to tvoje smece ima ocenu 3.2 na IMDB-u, a ja ne gledam ispod 7.
(dovla, 13. februar 2012 08:14)

Pa naravno kad je brat Pantela i fenovi upropastiše na istom...

djordjevic

pre 12 godina

Neka neko ovoj gospodji kaze da smo mi jedan napacen narod iz milion razloga, za neke stvari smo mi krivi, za neke stvari drugi, neka joj neko kaze i da smo prirodni i sirovi, da nismo namazani, da smo emotivni...Ali neka joj taj isto kaze da bi da je kao primimo (za sta je iskreno boli uvo) treba da shvati i da nismo glupi, da smo svesni nasih zlocina ali i stotina godina zlocina nad nama, da znamo da volimo i da znamo da negde u dubini cenimo iskrenost drugih. Pa neka samo lepo kaze "Ovo je sve za laku paru, ovo je sve sou, probala sam na nesreci naroda da postanem vise od glumice, ovo nema veze nisacim"...Mozda ce je ljudi ovde i skapirati, mnogo smo vece zlocine oprastali i nasim i stranim ljudima.
Ona misli da sa Srbima moze da prica kao neka tinejdzerka iz sororitija koja je upravo odgledala insipirativan govor na MTV-u. Ne ide...

Lobi

pre 12 godina

Šta radi naš lobi? NIŠTA!!
Sada bi mi trebali naći najbolje glumce iz USA i platiti da se snimi jedan prosrpski film koji će biti 100 puta bolji od ovog lažnjaka.Ali nismo mi Jevreji,nemamo mi lobi itd

Jorgos Ciprianidis

pre 12 godina

Mislim da joj je tema filma potpuno podbacila "trenutak" sa aktivističke strane.Već postoji više nego dovoljno filmova o srbima-negativcima i ratu.
Sa filmovima,propagandama ili bez srbi zlikovce pripadnike svog naroda proganjaju i osuđuju za razliku od na primer bošnjaka koji čak institucijalno brane,proglašavaju za heroje i trude se da zataškaju zločine počinjene u ime stvaranja bošnjačke NACIje (Baščaršija, Dobrovoljačka, Kazani, Silos, Orić...itd,itd).
Bolje bi joj bilo ako je htela da napravi dobar aktivistički angažovan film da je objasnila neke stvari svom narodu.Mogla je da snimi film npr. o Faludži ili o 5,000,000 silovanih korejki.

Pcelar

pre 12 godina

kad se toliko spremala za film sto nije malo pogledala snimke onolikih kolona ljudi iz Knina, dobila bi vise na publicitetu jer bi pisala o jednoj jako bolnoj istini...ali nisam siguran da li bi tada bila pozeljna u LA-ju, a ovako je lakse napraviti film u kome nas pljuje...tako barem moze bezbedno da se vrati u svoj plasticni LA a nas Beograd ce uvek biti lepsi bez nje i njene svite...Boze dragi, ima toliko boljih riba u nasem Beogradu, koji ce nam ona...

alexandar

pre 12 godina

Andjo, nemoj da se nerviras, svako ko ima dobre namere ovde nema prodju!
Da nije tako, zoran Djindjic bi bio ziv,Ante markovic i njegova ideja bi zazivela,Milosevic,Nikolic,Vucic,Seselj,Mira Markovic,Kostunica,Dacic,Vulin i da ne nabrajam dalje, bili bi daleka proslost i ZABORAVLJENI!
A Srbija bi bila zajedno sa svim zemljama u regionu u EU i danas bi odlucivali da li Grcka mora da smanji troskove i da ostane u evro zoni!
Zato Andjo, cuvaj decu i muza i zivi zivot punim plucima a pomazi onima
koji to zasluzuju i cene!
Mi nismo los narod bili ali smo sada zatrovani toliko da ce nam trebati jedno 100godina da se izlecimo i iscistimo a to je tezak PROCES!

Steph

pre 12 godina

Prvo, to nije dokumentarac - dakle i ne mora da bude stvaran. Zar Rusi treba da počnu treći svetski zbog Brusa Vilisa koji ih je pobio kao miševe u Umri Muški? Ili zbog bilo kog od hiljade sličnih filmova. Film je fikcija, film je zabava, film ne mora da bude realan.

S druge strane, ne možete da poreknete da je zločina bilo. SA OBE STRANE, DA! Ali jedan film od sat i po, sa nekom kompaktnom pričom, ne može da prikaže sve. On govori o jednoj priči. Eto, ovaj govori o srpskim zlodelima. Zašto ne o onim drugim? Zato što su srpski zločini poznatiji a nešto treba da privuče publiku, jer film ipak treba i da zaradi. A zašto su srpski zločini poznatiji od drugih? Pa zato što smo IZGUBILI RAT! Budimo realni, niti su Srbi nebeski narod, niti je svet stvoren samo da bi zajebavao Srbe i Srbiju.

milan

pre 12 godina

A sto bi smo nisam gledao film i nemam pojma o cemu se radi ali svakako smatram da nepostokj razlog da se iko susrece sa jednom glumicom i da radpreda sa njom. Sta umislja da je ....

zasto

pre 12 godina

sta imas plakat,to sto si prikazala na filmu se dogadjalo,eno vade leseve male djece iz onog jezera,ubile ih mladiceve,seseljeve ili miloseviceve horde,oprostite,neznam kako ih drugacije nazvati..daleko najvece zlocine su cinili gore nabrojani..hrvatima ce vukovar ostati bolna,bolna rana..muslimanima tko zna koliko mjesta u bosni takodjer bolne rane..i srbi su su sradali,to nitko ne porice..ali 6 puta manje civila srpske nacionalnosti je poginulo nego muslimanskih civila,dokumentirano..onda je i logicno tko ce biti negativac u njenom filmu..istina boli..

miljan,nis

pre 12 godina

Opste je poznata stvar da 90% amerikanaca nezna gde se Srbija nalazi a kamoli da poznaju desavanja na ovim prostorima.
E sad imamo jednu nadobudnu i razmazenu holivudsku glumicu koja je sabrala nase "zvezde" koji bi snimale sve i svasta samo da je Dzolijeva tu i tako dobijamo jos jednu iskrivljenu sliku o nasem narodu.
Boli nju uvo za istinu ona je samo htela da na emociji i stradanju zaradi velike pare.
A ove sto lupaju minuse stvarno ne kapiram,po ko zna koji put se sire lazi o nama i vi ih podrzavate,uzas.
Turci janjicari

Ime

pre 12 godina

Ja samo moram da potpisem ovaj komentar koji govori sve

"Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: [http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html]

kurir:[http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php]

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!
(yumir, 13. februar 2012 02:59) "

Medeni

pre 12 godina

Pa bas predstavljajuci Srbe kao divljake je morala da kritikuje medjunarodnu zajednicu. Cudna kritika ako se zna da se u filmu predstavlja samo srpka vojska kao da u ratu nisu postojale druge strane.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Zaista se cudim koliko ova zena ima razumevanja i pored tolike propagande i prostackih napada koji se konstantno ovde vrse nad njom. Ocigledno je koliko je ona dobar i hrabar covek, a takvi u ovom glibu i mulju od drustva nikada nisu imali vrednost. Mi jednostavno ne shvatamo sustinu cele stvari, sve personalizujemo, dovodimo na nivo licnog, pricamo kako ona ozivljava stare rane, koje stare i danas ih prozivljavamo, zbog jedne od tih koja se zove Kosovo upravo SADA ne mozemo da dobijemo status kandidata i krenemo ka buducnosti. Upravo SE MORA o necemu govoriti da bi se razumelo, mora se razumeti da bi se prevazislo, zataskavanje nije prevazilazenje, to je samo odlaganje, jer pre ili kasnije to neminovno iskoci, ne mora to da bude sada, ne mora ovim filmom, ali to dolazi, ne mora u obliku filma, ne mora u obliku uslova za clanstvo u EU, postoje milioni drugih oblika ALI TO DOLAZI. Potrebno je tim se baviti da bi se prevazislo, nema drugog, nema boljeg nacina. Ko to ne shvata taj ne shvata nista, i bolje mu je da se skloni u stranu i cuti, i pusti one koji to shvataju, kao Andjelina, da iznose te stvari na cistac i omogucavaju nam da ih prevazidjemo i krenemo dalje. Mi od pocetka devedesetih i ratova se ne micemo, stojimo u mestu i sve sto radimo je sminka i ulepsavanje istine, a to je sve posledica toga sto se nismo sustinski (osim zabasurujuci i neiskreno) suocili ni sa cim iz 90ih, jos uvek se nismo suocili ni sa Srebrenicom, koji je bio genocid, a kamoli sa svim ostalim zlocinima. Sve zabasurujemo i pokusavamo da ucutkamo onoga ko o tome progovori i mislimo da cemo tako nekud stici. Pazi da necemo. Ni hiljadu Novaka Djokovica i Nikola Tesli nece to pomaci sa mrtve tacke dok se vi sami ne suocite sa istinom i prihvatite je, prihvatanje je suocavanje, bez prihvatanja vi se niste suocili, i zato svako ko kaze "Srebrenica je bio zlocin ali..." to "ali" pokazuje da vi to niste prihvatili vec da spominjete samo iz razloga zato sto je preocigledno i ne mozete to da zaobidjete, to je nesto sasvim drugo, neiskreno je i licemerno je, a i vredja sve te zrtve. Ne mozete da povlacite paralelu izmedju zrtava, TO JE UVREDA ZA SVE TE ZRTVE, a mi to konstantno cinimo, nikada niste culi Bosnjake ili Hrvate da prave paralelu sa bilo kojim srpskim zrtvama, ako ih je bilo OK, oni to priznaju i ne ulaze u dalje mrcvarenje toga, a mi ne mozemo cak ni za genocid da kazem "da, bio je zlocin" i da tu stavimo tacku, vec uvek moramo jos nesto da dodamo, jos neko "ali", kojim sve to relativizujemo i vredjamo sve te zrtve.

M

pre 12 godina

Da mediji naduvavaju ovu priču u svim pravcima i to je tačno, ali misli m da je Anđelini zaista žao što se sve ovako odvija i njoj (lično) sigurno nije cilj da ocrni srbe, ona je i kao i mnogi drugi žrtva holivudske mašinerije i američke kulture i njihovog javnog mnenja. A mi umesto da pljujemo odbacujemo i anatemišemo (od toga nema apsolutno ništa), mogli da sednemo s njom i porazgovaramo, pogotovo ako to već sama nudi. Mi mesto da iskoristimo priliku i vidimo zajedno sa njom kako rešiti problem ako ga već ima, ili popraviti situaciju, okrećemo glavu i tu kao nešto mrmljamo sebi u bradu. Možeš misliti kako su se oni sad tamo potresli što je eto ovde reakcija ljudi na film loša. Sesti s njom i razgovarati. Sprijateljiti se dozvoliti da nas zaista upozna pa da snimi drugi film, bolji, i sama uvidi greške koje je pravila na svom prvencu. Mislim da bi ona krajnje otvoreno priznala sve greške ako bi joj se na njih adekvatno ukazalo.

gg

pre 12 godina

Moze li neko da objasni doticnoj dami da bas i nemamo neki interes ili vremena za njene privatne probleme? Mozda bi nas predsednik i voleo da se "slikuje" sa njom, ali, ako nista, neka dodje na cevape.. Bice joj prijatno.

Stefan

pre 12 godina

Sjajna ideja o susretu predsednika Tadića i holivusdke dive Anđeline Džoli.
Bio bi to SUSRET MELENIJUMA. Video zapis toga susreta bi obišao našu planetu Zemlju i nastavio ,kao "krstareća raketa", da kruži kroz svemir. Možda je to naš adut za afirmaciju u svetu.

exH3D

pre 12 godina

Ne znam zasto je napadate... Ona ovo govori iskreno, vidi se... Uostalom, niste ni odgledali film, zasto komentarisete pre vremena? Ali takav je nas narod, uvek smo bili i ostali kakvi jesmo. Anyhow...

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Ne razumem zašto se toliko prašine diglo oko svega? Nije ni prva ni poslednja ličnost koja pokušava da ugrozi integritet Srbije na međunarodnoj sceni. Stoga ne treba uopšte obraćati pažnju.

Takođe, koja je to ona ličnost da se toliko ozbiljno shvata "njen rad" i misli? Dokle je ovo društvo doguralo, globalno, kada su bitne izjave nebitnih glumica.

Никола

pre 12 godina

Kiki, ti ili nisi normalan ili si toliko zaslepljen mržnjom prema srbima da ne vidiš šta pišeš. U Sloveniji su ubijeni vojnici JNA srpske nacionalnosti, u Bosni su sukobi otpočeli napadima Vojske Republike Hrvatske na teritoriju BiH u Bosanskom Brodu, Kupresu i dolini neretve, masakrom u Sijekovcu, koji je počinila vojska RH i napadom muslimana na srpsku svadbu u Sarajevu. Činjenice su poznate, ne trebaš nam ti da nam držiš lekcije iz istorije ovde o tome ko je šta započeo. Što se genocida tiče o tome neću ni da pričam, vaši genocidi iz 2. svetskog rata, ovog rata i etničko čišćenje 500.000 srba iz Krajine sve govori... Na svakoj strani je bilo zločina i nedela i treba Kiki da te je sramota što imaš obraza da pišeš na ovakav način!

msd

pre 12 godina

Ja joj pružam šansu. Prvo, zato što da ne misli ovo što govori, zašto otvoreno ne bi napljuvala Srbe, kao što je uostalom rađeno često u međunarodnoj javnosti? Zašto bi se trudila da objasni da nije protiv nas? Koga briga za neke tamo Srbe i šta ona time dobija? Drugo, film nisam pogledao i ne želim da iznesem ocenu, ali i sve da je predstavila jednu priču gde je neki individualac Srbin u ratu negativac, pa šta? Jel nije bilo stvari u ovom ratu koje su bacile ljagu na naše hrabre pretke i ceo naš narod? Jel se Srebrenica, Vukovar, Foča, Sarajevo..nisu dogodili? Zar je ona nešto izmislila? Ili samo nije predstavila neki drugi zločin, koji su se sigurno dogodili, i time napravila balans zla? Jel u ratu u BiH nije poginulo oko 70 hiljada Bošnjaka i oko 30 hiljada Srba? Zar je čudno što je izabrala sudbinu nekog Bošnjaka i zar to znači da odmah mrzi Srbe? I NAJVAŽNIJE PITANJE - koliko smo zapravo sami krivi što smo od naroda koji je uvek bio na pravoj strani postali narod koljača i zločinaca, zašto mi naše zločince zovemo herojima, za razliku od recimo Nemaca koji se stide svojih zočina? Ja mislim da Anđelina nije kriva i želim joj dobrodošlicu u Srbiju.

ragandd

pre 12 godina

Ja sam Srbin i neosporno je da su srpske zrtve i srpka istorija velike, ali ovo je neka druga prica. Mogao bi sigurno da se snimi i film o 168 zrtava iz jezera Perucac, medju kojima su i destoro decijih tela skoro svi muslimani (2 srpaka vojnika) Autor filma moze da pravi film o cemu misli da treba i na nacin na koji misli da treba. To se zovu umetnicke slobode.

steva

pre 12 godina

ja veoma cenim anđelinu odavno, jer je pokazala da nije samo lepa i priglupa holivudska lutkica koja je zaradila milione, već to svoje ime i slavu i novac pokušava da upotrebi širom sveta u dobrotvorne svrhe ...

nije ona kriva što je ovde bio užasan rat, nego mi sami, i nije naše da osuđujemo nju, bolje bi nam bilo da osuđujemo zveri koji su činili zločine u naše ime ... kao što bi svaki narod na balkanu i trebao pre svega da se pozabavi sobom ...

Patria

pre 12 godina

Nisam gledao film, vidim iz gomile komentara da ima nekih nedoslednosti u samom filmu, ali ok, prihvatam da je to delo fikcije radjeno po motivima koji su se desili. Medjutim, ono na sta zelim da ukazem je da nam nedostaje shvatanje kako jedan prosecan Amerikanac vidi Evropu, pa samim tim i nas. U Americi se dele, na bele, afro-amerikance, i azijate. Oni tu tzv rasnu podelu i uzrok sukoba razumeju. Izuzetno im je tesko da skapiraju sta se mi koji moj svadjamo u Evropi kad smo mi svi - beli. Taj povrsan instant pogled na svet vazi i za nas. Džolijeva je snimila film o ratu u drzavi Bosni, gde su se drzavljani Bosne tri razlicita etniciteta krvnicki razracunavali. U tom ratu/filmu zene su stradale. Srbima su podeljene uloge tamnicara u ovom primeru, a muslimanima - zrtve. Bojim se da, kad govori o silovanim zenama, ona govori o SVIM silovanim zenama u ovom ratu, tako da brojka onda vec poprima neke mozda razumljive razmere. Poenta njenog filma nije zli Srbi, jadni Muslimani, vec zli Muskarci ophrvani ratnim ludilom i jadne Zene Zrtve. Hebiga, izgleda da se samo malo preigrala misleci da oznake na uniformi u drzavi gde svi pricaju istim jezikom nisu vazne. Niko joj nije rekao da se mi zbog "oznaka" koljemo vec dvesta godina...

comentateur

pre 12 godina

i u ovom slucaju se jasno vidi koliko smo iskompleksirana i zatucana nacija. najblaze receno. kriva je angelina jolie a ni slucajno mi koji smo dozvoljavali zlocine u nase ime.

plavi andjelak

pre 12 godina

Nisam pogledao film pa necu ni da ga kritikujem. Njoj jedino zameram sto se uopste pravda Srbima jer sto bi ona nesto menjala ako srpski glumci nisu imali zamerke na radnju filma. Druga stvar koju joj zameram je to sto ona misli da nam moze pomoci kad je i nama samima jasno da nam pomoci nema samo sto to, ne da ne zelimo sebi da priznamo, vec anatemisemo i svakog ko to pokusa da nam objasni. Reporterka RTS-a pre neki dan rece da je za 5-minutni intervju sa Andjom bilo potrebno platiti 2500$ uz komentar da je to prevelika suma za tako los film kao da je ona neki, Bogom dani, filmski kriticar. Ajd sada, kad vidite da RTS ne baca pare od TV pretplate na gluposti, pocnite da placate istu.

nick

pre 12 godina

Zena nije kriva, ona je snimila film po istorijskim cinjenicama. Idite na wikipediju i videcete da je sve sto je u filmu isto ispisano i tamo (istorijske cinjenice). Zasto se niko do sada nije zalio na zapis u wikipediji?

madammim

pre 12 godina

Ne verujem da ce ovaj film mnogo uticati na misljenje sveta o nama. Oni koji robuju predrasudama vec imaju formirane stavove o Srbima gledane minuli kroz rat. Sto se Amerikanaca tiče, moj brat je pet meseci boravio u Americi i samo je jedan od njih na to da je Srbin reagovao: "AAa, Srbin, Novak Đoković". Ostali su mislili da je iz Sibira! Tako da je vrlo moguće da veruju i da se radnja odigrava negde u zemljama bivseg SSSR-a ili u samoj Rusiji. Evropljani vec imaju izdradjene stavove.


Film ne zelim da gledam jer sam devedesete prezivela i dozivela licno i kroz nase filmove koji su tu temu iscedili do besvesti, tako da sam zeljna neceg drugog. A filmovi koji zastupaju jednu stranu su prevazidjeni. Cak se snimaju filmovi i serije u kojima su i vampiri dobra bica i jedu veverice.

Volim filmove koji razbijaju predrasude i nacin na koji to Spanci rade.

sasa jokic

pre 12 godina

Andjelina ne uzrujavaj se, ovde pola Srbije mrzi onu drugu polovinu. Ova Srbija koja je kivna na Tebe je Srbija devedesetih, koja misli da ce joj biti oprosteno i zaboravljeno sve sto je cinila zarad jednog nenormalnog rezima ogrezlog u krvi i pljacki.

yumir

pre 12 godina

Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html

kurir:http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!

Olja

pre 12 godina

Ok, lepa emotivna realcija, ali... opet pominje reč-agresija. Nije u pitanju to da smo svi bradati primitivci sa satarama u rukama. Emotivno reagujemo jer osećamo nepravdu, a volimo Anđu kao glumicu. Meni je ona fantastična kao Olimpijada u Aleksandru. Ima harizmu. I onda napravi film-smeće koji je jednostran i banalan. Mogao je Gondža ili Šerbedžija, koje ne osuđujem, da joj ispričaju i nešto o Orićevim silovanjima. I da prikaže i tu stranu. Ako je fora oko ženskih prava, žene sa naše strane su bile velike žrtve i zahtevaju neko saosećanje baš kao i druge žrtve rata. Pustila bih Anđu da dođe i da shvati koliko je izmanipulisana i koliko je popularna ovde.

vlada

pre 12 godina

Pa ljudi koje Vi gluposti pisete. Niko nije film pogledao, osim par minuta na YOUTUBE, postavljate komentare i za ono u sta se razumete i obratno. Nisam ni ja pogledao ali ja samo dajem komentar na vase, samo od pojedinaca Indijansko i primitivno ponasanje. Kao da na ovom svetu se nista nemoze bez Srba i da moraju za sve da se pitaju i svi da im se izvine. Pa pogledajte sta se u Srbiji snima, nocete reci da su neki Srpski oziljci umetnost ili sta drugo. Sve se odnosi samo na ove pojedince sa ovim primitivnim komentarima, sram vas bilo. Sami ste sebi najveci neprijatelji i uvek vam je kriv neko drugi pocev jos od Turaka.

lk

pre 12 godina

"POLITIKA:
Anđelina Džoli:
Pružite mi šansu"

Politika?
Je l' se Anđelina Džoli kandiduje na izborima? I na kojim - američkim, srpskim, nekim trećim?

Aman ljudi. Žena je snimila film.
Film.

Ima li kraja ovom ludilu?

Mare

pre 12 godina

Necu da gledam film zato sto ima ocajne preporuke. Nikakva propaganda me ne zanima, prosto i jednostavno film je umetnicki lose odradjen i sta tu nije jasno? Dosadni ste sa ovim filmom.

michel

pre 12 godina

Dragi Borise, pruzi ruku sansi koja ce ti vrediti vise nego tvoji govori,itd...pozovi je u Beograd, pokazi joj Srbiju...budi ponosan sto si Srbin...Borise, ovo ti je poslednja sansa..

Poldi

pre 12 godina

@milan,
a zasto bi se bilo koji srpski glumac izvinjavao? I kome?

Tvoje tumacenje "istine" ne mor biti niti jedino niti "pravo". A niti vidjenje filma. Premda ga ti sigurno jos nisi ni video.

Weber 'S

pre 12 godina

A sta ako Andjelina odluci da snimi film ZASNOVAN NA ISTORISKIM CINJENICAMA, pa udari na FOCU 1942, Bijeljinu, Zvornik, itd 1992 , Srebrenicu 95, Vukovar 1990, Dinaru 1941/2 sta onda kukala nam majka ?

munze

pre 12 godina

Kul bre. Cemu tolka nervoza? Jedni se potresli sto je tamo neka napravila tamo neki film protiv "velikih srba" a drugi se potresli sta ce da misli o nama, pa daj da je ugostimo da je demantujemo. Ima li ko normalan na ovoj kugli zebo zebo? Niti me interesuje sta Andja Dzoli misli o meni, niti mi je stalo da svetu dokazujem da nismo takvi. Istorija je neumoljiva sta god tamo neki francuz, amerikanac, englez... mislio o cemu. Ljudi iz neznanja svasta misle. I neka misle. Meni je vazno da JA znam istinu. A istina je da su nadrljali svi dobri ljudi. Istina je takodje da svi narodi na svetu imaju lose ljude koji su cinili stravicne zlocine. Ko to svodi na srbe, hrvate, albance isl - jadan on. I ako sutra tamo neki spanac, amerikanac, englez nece da se druzi sa mnom jer je cuo na tv ili vido u Andjinom filmu da sam zlocinac, i to me zaboli. Nisam zlocinac i ko sto rekoh, meni je dovoljno da to znam. A Jasenovac, Srebrenicu, zlocine na Kosovu, Oluju, Irak... nek nose odgovorni na dusi. Verujem u kosmicku pravdu. O samom filmu ne mislim nista. O rediteljki takodje. Nek snima, boli me briga.
Budi bre coek zbog sebe i svojih prijatelja, sto je toliko vazno sta drugi misle, narocito ako to misljenje baziraju na informativnim programima svoji televizija.
Nole je odlican primer: pljuju ga i osporavaju mnogi kako Rafu i Federera nikada ne bi. Vilander i posle svega kritikuje. A Nole cuti i igra. Bravo za to!
Ajde sad svi polako napolje pa tu energiju da utrosite na ciscenje snega. Ja jutros ocistih sve. A Andja nek si misli sta god hoce. Nijedna njena brojka o bilo kojim zrtvama ne moze da promeni istinu. A bog/priroda (ko u sta veruje) sve zna i sve ce dovesti u red. Nisu ove prirodne nepogode u celom svetu slucajne. Sve se to vraca coveku, jer je bio lose prema prirodi i prema drugom coveku. Kad god je imao priliku. Pa bio on srbin, hrvat, amerikanac, uzbekistanac... U uvek ce biti los, kad god moze. A zasto. Zato sto mu se moze (tuzno). To mene brine, a ne ovaj film i da li me rediteljka istog voli ili ne voli.

Pozdrav svima.

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

Angie, od mene SAMO PAR reci: DZABE TI SVE, NISI USPELA U SVOJOJ NAMERI - Srbiju I Srbe poštuju sve zemlje kosmosa I SIRE juce nam je to Jeremic rekao a on za razliku od tebe govori ISTINU.

nemanja

pre 12 godina

Sta li ce reci ovi koji brane film kada ga svi pogledaju, posto im je to glavni argument da niko nije pogledao filma?
Sto se tice njene izjave, mislim da je u pitanju vrlo inteligentna provokacija i zena ne prestaje da provocira na taj nacin sve vreme i trebalo bi neko isto tako inteligetno da pocne da vraca jer ova pljuvanja ona samo prizeljkuje.

I samo si nam jos ti falila...mislim bzv

pre 12 godina

Sta reci...koju poruku poslati...?!
G-djo PiT...zapleli ste se u ovu nasu vekovnu dramu..pricu..tragediju ko' pile u kuchinu !

Oj Srbijo mojaaaa.... smaras

pre 12 godina

Andjelina, nemoj se truditi da pokusas nama Srbima nista da objasnis. Isuvise smo mudrosti pokupili za vreme svih ovih ratovanja i genocida koji smo pocinili, i zaista mi je nisko da ugostim neku svetski slavnu glumicu, uz cije smo filmove gubili dosta vremena.
Mislim, ako si slavna i pokusavas nesto da prikazes kako jeste onda nisi dobrodosla u Srbiju. Toliko.
Sram te bilo.

srkis

pre 12 godina

Ja sam devedesetih odgledao dva, pretpostavljam slična, filma, "Metak kroz srce" i "Dobrodošli u Sarajevo". Znajući koliko su nas (Srbe) u ta dva filma ocrnili (da to pas s maslom ne bi progutao), ne pada mi na pamet da i ovo odgledam.

Pop013

pre 12 godina

Vidim za sve su Srbi krivi...
Sta je sa Hrvatskim prolecem,to ne pominjete... Spasili smo vam gu*ice posle II S.R. ali nikada niste umeli da cenite to,postali ste navodno Komunisti a u stvari ostali ste Ustase i uvek ce te biti. "Boshnjake" necu ni da pominjem,ne zasluzuju.
Prihvatte cinjenicu da smo mi i dalje multietnicka sredina,dok je Hrvatska etnicki najcistija. Zlocine smo svi pravili,to je fakt,ali mnogi nece to da prihvate.

Kragujevcanka

pre 12 godina

Toliko mi je tragi-komicno.. Pa bre ovo je drzava, kakva god da je!
Hoce da poprica sa predsednikom, politicarima.. (?!) Da li bi tako nesto predlozila i Putinu? Pa i ovo je drzava kao ta i sve ostale. Kakva drskost. To bi isto bilo kad` bi nasa npr. Seka Sablic htela Obami da objasni situaciju u zemlji i predlozi mu resenja.
Ne interesuje me prica o filmu, nisam ga pogledala, ali ta drskost mi jako para usi, nepostovanje.

Mitar

pre 12 godina

Da li postoji zakon koji stiti simbole jednog naroda pa i sam narod od zloupotreba. Ako ne sme da se pravi piratska kopija ovog filma jer ga stiti zakon autorskih prava, da li postoji zakon koji stiti jedan ceo narod od blacenja i satanizacije.Pa nije valjda da su Andjelina Dzoli sou biznis i holivud vaznija i vrednija od cele nacije.

Darko

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!
(gaga, 13. februar 2012 11:39)

Jel to nesto iz Pecata ili Kurira?Verovatno nikad nisi pogledao Fahrenheit 9/11 ili bilo koji od visoko nagradjivanih filmova Majkl Mura?U Americi imas gomilu filmova koji po istoj drzavi pljuju,samo se tamo ne pravi histerija oko toga.Ali drugaciju reakciju od iskompleksiranog i zadojenog mrznjom nisi mogao ni da ocekujes.

Willi

pre 12 godina

Za sve koji kazu da nema cenzure U USA ,i navode neke dokumentarce i filmove koji kritikuju drustvo ali ne predstavljaju USA ARMY kao kasape -Preporuka da odgledaju film DOLINA VUKOVA ,ako ga nadju posto je cenzurisan bio i u zapadnoj evropi koja se ne spominje u istom filmu , veliki pozdrav svim

eh

pre 12 godina

Nasilje nitko nemože opravdati ni raumjeti. Ubiti nenaoružanog čovjeka, djete, ženun ili starca zbog zemlje ili zabave je ista stvar.

Zašto bi netko morao razumjeti sukobe, ne mora, samo neka kazne sve odgovorne, sve one koji su nekoga ubili(ne govorim o prvoj crti obrane/napada, govorim o nevinima, civilima, zarobljenicima).

Ubojice treba oštro kazniti...SVE bez iznimke, i to na teške i dugogodišnje robije 100+ godina.

A da li će nas Anđelina razumjeti...neće naravno, nikad nas neće razumjeti, niti nemora. Krivci su političari, i svi oni koji su ubili bespomoćnu osobu i točka. Ne postoji nikakvo opravdanje za nasilje ili ubojstvo nemoćne osobe(u smislu da se nemože braniti).

Kad takve ljude osudimo, onda se možemo početi dogovarati.

Akademija 1986

pre 12 godina

Koliko leseva jos,koliko hladnjača ,pored ovih zadnjih 162,treba izvuci iz reka,jezera.Koliko masovnih grobnica da se uzmemo u pamet i da nam prva reakcija ne bude- I ONI SU UBIJALI!

Pera

pre 12 godina

Hm, stvarno ne razumem sta vas je sve uzbudila Andjelina Dzoli, koga briga? Radi zena svoj posao, pravi filmove. Ako vam bas toliko smeta, zar ne bi bilo pametnije da film ignorisete, ovako svojom histerijom pravite jos veci publicitet tom filmu...

Mada iskreno - sto gubite vreme na ovo, radite nesto korisno za sebe i druge...

Svetlana

pre 12 godina

Da, treba prvo pogledati film pa onda komentarisati.Ali ja imam mali problem kada se svi u sve kapiraju.Sto se tice gospodje Dzoli, malo nervira arogancija zene koja misli da je super-zena, koja ima ne znam koliko dece, koja se bavi politikom (na zalost amaterski), koja snima filmove a pri tom ne zna osnovna pravila rezije.To je sve marketing, povrsnost i tu nema autenticnosti:sve je foliranje.
A da bi gospodja Dzoli zelela da se sastane sa nasim predsednikom Borisom, u to ne sumnjam, pa nas Tadic je sto puta bolji frajer od Breda Pita!

domacin

pre 12 godina

@ EPP reklame
Lepo si ljudima objasnio kako svet funkcionise.
Citacjte ljudi ovo sto je covek napisao i pre nego EMOTIVNO odreagujete na svaku vest,
sedite, izbrojte do deset i zapitajte se > KO IMA KORISTI OD TOGA STO STE CULI, ili procitali. DA smo svi IGNORISALI ove gluposti, konkretno ovaj nazovi film ,a i ostale idiotarije koje nam se serviraju, one ne bi imale NIKAKVU SNAGU, i nikakav efekat. MUDROST, MUDROST, MUDROST, to nam treba.

moroni

pre 12 godina

posle čitanja gomile nepismenih i vulgarnih komentara, zaboravi se i na anđelinu, i na film i šta je dama 'tela da kaže.
zatucanost i glupost u paketu!

bebana202

pre 12 godina

Vidim ja ovde das mo mi opet podeljeni u misljenju braco Srbi.E pa moje misljenje je sledece: Pruzite joj sansu kao sto je Amerika pruzila nama …..potpuno isti tretman jer ne bi volela da se mi razlikujemo od ostatka Civilizovanog sveta…..

VeliborUS

pre 12 godina

Willi, film the Valey of the Wolfs (Iraq) 2006 kao i Valey of the Wolfs (Pakistan) 2011 nikada nisu cenzurisani i slobodno se prikazuju u Evropi i Severnoj Americi. Bilo je kontraverzi da je antisemitski i da podgrijava terorizam u Iraqu i Pakisatanu koji moras priznati postoji. Ali po komentarima na ovoj stranici mozes videti da mnogi Amerikanci kazu - "super da vidimo i drugu stranu" a ne vidim nikakvu popiulisticku i medijsku hajku na film a narocito na glumce ( a igralo je par poznatih Amerikanaca). Pored toga na TV kanalima u Americi smo videli parlamentarne istrazne komisije, izvestaje, fotografije iz poznatog slucaja maltretiranja zatvorenika(Magreba), smene i veliki javni outrage za ono sto se tamo radilo, javne debate, pozive na smenu i smene, gubitak vlasti Busha i svih oko njega za nesto sto nije bila pojava nego incidenti. Amerikanci su snimili tone filmova na temu zlocina u Vijetnamu a novinarima i TV niko nije mogao zapusiti "usta" kada se otkrilo. Kada se ikada ikakva istraga o masovnim zlocinima i ucescu JNA u njima kod nas dogodila. Niti je niti hoce. da jeste, ove populisticka lincovanja bi bila manja. Juce vekaric rece za zrtve Perucca - Lukici su u zatvoru, pravda je zadovoljena, case closed. Dok je u US za desavanja u Iraku odmah sistem odreagovao i masa njih zavrsila u zatvorima i ostavkama.

Evo par linkova o filmovima. Jedan (Whistleblower) govori o trgovini zenama u kojoj su ucestvovali UN i Amricke agencije a autorka je intervjuisana na udarnim Americkim TV kanalima. Ima toga tona i nije mi jasno kako neko moze uopste porediti stanje sloboda i javnog mijenja u Americi i ovde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
http://www.imdb.com/title/tt0493264/

ASDF

pre 12 godina

Identifikovane 162 žrtve iz Perućca
IZVOR: BETA
Sarajevo -- Utvrđen je identitet 162 žrtve rata u Bosni i Hercegovini čiji su posmrtni ostaci pronađeni u jezeru Perućac, a među njima je i desetoro dece. Među pronađenim žrtvama, oko 25 posto su žene, uključujući tri devojčice od devet i po do sedamnaest i po godina. Pronađeni su i posmrtni ostaci desetoro dece. Izvor: b92

I ovo je vjerovatno Andjelina slagala. Holivudska propaganda ili?

caki

pre 12 godina

realno ja nisam ni u planovima bio kad je ovaj rat buktao, ali me zanima jedna stvar: ko je gluplji ispao? hrvati/slovenci sto su hteli da se ocepe pod svaku cenu ili Sloba sto im nije dao pod svaku cenu?
P.S. Ne bi trebali da se ljutite na Andju jer je ona marioneta(zeljna para) nekih visih koji su hteli malo da nas potonu.

istoricar ne-umetnosti

pre 12 godina

Pa stvarno ne razumem zasto se ljudi toliko primaju na to sto su "Srbi ocrnjeni" u filmu i ponavljaju "pa nisu samo Srbi ubijali i silovali, i drugi su, i drugi su, i drugi su". Naravno da su i drugi, ali su Srbi u tom konkretnom ratu to radili vise od drugih, brojke su neumoljive, ~30000 mrtvih Srba vs ~90000 mrtvih Bosnjaka i to je to ... ako cete da snimate holivudski akcioni film ili ratnu melodramu na tu temu (a ne istorijski dokumentarac) koga bi ste vi izabrali za negativce????? Arape? Ruse? Nemce? Mudzahedine? Vehabije? Vanzemaljce?

marketing

pre 12 godina

Cist marketing!!!Ne postoji dobar ili los marketing....Bitan je marketing!!!Da se uopste ne prica o tom filmu,niko ga ne bi gledao!!!Ovako ce 80% ljudi iz inata da ga pogleda,a to je sto je Dragan Bjelogrlic izasao sa premijere(iako je extra glumac, i zna sta je film) ja licno mislim da je za to bio dobro placen!!!

Aleksandar

pre 12 godina

ha, bili su zlocini. veliki sam zagovornik procesuiranja.. velika vecina je procesuirana, pogotovo onih lica koja su srpske nacionalnosti. I to je pozitivno. Ako smo vec kod zlocina, imaju zlocini koji su, a nisu srbi pocinili ili drzavljani Srbije, a ne mogu biti procesuirani bar u narednih jos 2 do 3 godine. O tome se ne prica i ne govori, ima jedna knjiga i imaju snimci, nemam volju da opisujem. Zapravo hocu reci KAKVE VEZE IMA J... FILM SA STVARNIM DOGADAJIMA, to je fikcija, neke koincidencije mogu biti a i ne moraju u filmu gde Žoli ih i nema...prema tome povezivati fikciju i stvarnost nije bas pametno i produktivno, pogotovo sto je to strani film. Pa narodi balkana treba da se pomire jedni sa drugima, bez icije pomoci, treba da gradimo buducnost i gradanske vrijednosti u kojima cemo moci medusobno razgovarati o zlocinima i dogadajima bez nepromjenljivih pozicija i stavova. Iver ne pada daleko od drveta niko tu nije ni bolji ni ljepsi.
e sad komentar na tekst, vidjecemo sta ce se sve izroditi iz toga, vec ranije sam najavio da necu gledati film (svakako ih i ne gledam, rijetko, zadnji sam gledao na b92 i jako me dirnuo) tako da nemam grizu savjesti. da li joj treba pružiti sansu, pa treba ...

ViktorUS

pre 12 godina

Willi ja sam Dolinu i 2006 gledao u bioskopu a sve su informacije o kontraverzama mogu naci na internetu. Potpuno jasno da kontraverza nije zbog prikazivanja americkih vojnika u nekom svetlu (ima gorih filmova of toga) nego zbog navodnog antisemitizma i prikazivanja Jevreja kao zlocinaca - a znamo da kada su u pitanju Jevreji je to poseban par carapa - they cannot go wrong. Slazem se da svaka vlast zeli da zaustavi curenje neprijatnih informacija ali iz razlicitih razloga. Americka politika krije stvari najvise u strahu da incidenti ne dospiju u javnost jer onda zna se sta se desava kao sto se i desilo vezano za Abu Ghraib, zatvor u iraku - smene, odgovormnost, medijska hajka, trka ko ce vise da izblati politicare i odgovornost za ucinjenpo, nova politika se usvaja (policies) da sistem spreci takve stvri u buducnosti. Kod nas je obrnuto - JAVNOST LINCUJE GLASNIKE a odgovornost za dogadjaje niko i ne trazi, i to ostaje tako pa taman da svaki dan neko snima filmove i da lesevi izlaze svaki dan iz ormara. Sto se tice glumaca, i Mel Gibson je prozivan za antisemitisam kao i ovi glumci a pitajte me da li su se ovi glumci ikada osecali ugrozeni u US - nisu nego su nastavili da snimaju iste filmove. Umesto toga Mi lincujemo nase glumce i producente koji koliko vidim ne glume teroriste "pravednike" kao u filmovima koje si naveo nego film samo koristi poznati background iz Bosne za jednu tragicnu pricu a to je sta rat cini ljudima na svim niovoima. meni je ovo inace smesno - kao da je Angelina kvalifikovala bad boys a ne cela medjunarodna zajednica. Vljda nju mozemo da pljujemo a Hag i UN ne mozemo. Toliko.

Willi

pre 12 godina

VeliborUS--- Film je u SAD prikazivan samo na DVD i specijalnim narudžbama jer u kinima je film bio zabranjen.
Na Comedy Centralovom, The Daily Showu, Jon Stewart je se šalio na račun Billya Zane i Garyia Buseya (obojica američki glumci) zbog njihovog pojavljivanja u filmu.
Američkim marincima je preporučeno da ne ulaze u kina ili teatre gdje se film prikazuje.
Vicki Roberts je izjavila da je medijska hajka na Garyia Buseya zbog toga što je glumio jevreja koji presađuje organe od ubijenih civila, neopravdana. A na pitanje da li film rasistički i antisemtski odbila je odgovoriti.---- O politickim pitanjima koje si nametnuo u svom odgovoru meni ne zelim da se raspravljam jer se negde slazmo a neka si povrsno obradio kao sto si informisan o prikazivanju filma .

Marsela

pre 12 godina

Neko je pitao za zvanicne podatke:

"Girls as young as 7 years old and women as old as 65 have been raped while in captivity... The five-member commission concluded that estimates of 20,000 rapes since the conflict broke out in 1992 'are not unreasonable.'" (read here: http://bosniangenocide.wordpress.com/2011/03/18/un... ). This number is likely to be much higher, between 50,000-100,000 girls and women raped during the war.

kiki

pre 12 godina

Pa što je sporno jesu li srbi započeli sve ratove devedesetih jesu li počinili genocid i najteže ratne zločine jesu li napravili ogromnu marerijalnu štetu i na kraju sve ratove su izgubili.Znači nema tu ravnoteže več se zna ko je pobjednik, a ko gubitnik i ko je negativac.

zasto

pre 12 godina

sta imas plakat,to sto si prikazala na filmu se dogadjalo,eno vade leseve male djece iz onog jezera,ubile ih mladiceve,seseljeve ili miloseviceve horde,oprostite,neznam kako ih drugacije nazvati..daleko najvece zlocine su cinili gore nabrojani..hrvatima ce vukovar ostati bolna,bolna rana..muslimanima tko zna koliko mjesta u bosni takodjer bolne rane..i srbi su su sradali,to nitko ne porice..ali 6 puta manje civila srpske nacionalnosti je poginulo nego muslimanskih civila,dokumentirano..onda je i logicno tko ce biti negativac u njenom filmu..istina boli..

nina

pre 12 godina

Vecina komentara su za mene veliko razocarenje,ali ne gubim nadu i smatram da postoji u ovoj zemlji veliki broj ljudi koji realno vide stvari.Opsada Sarajeva,Srebrenica,hladnjace,Batajnica,Perucac,a mi se ljutimo sto smo prikazani u filmu kao negativci.Da nije tuzno,bilo bi smesno.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Zaista se cudim koliko ova zena ima razumevanja i pored tolike propagande i prostackih napada koji se konstantno ovde vrse nad njom. Ocigledno je koliko je ona dobar i hrabar covek, a takvi u ovom glibu i mulju od drustva nikada nisu imali vrednost. Mi jednostavno ne shvatamo sustinu cele stvari, sve personalizujemo, dovodimo na nivo licnog, pricamo kako ona ozivljava stare rane, koje stare i danas ih prozivljavamo, zbog jedne od tih koja se zove Kosovo upravo SADA ne mozemo da dobijemo status kandidata i krenemo ka buducnosti. Upravo SE MORA o necemu govoriti da bi se razumelo, mora se razumeti da bi se prevazislo, zataskavanje nije prevazilazenje, to je samo odlaganje, jer pre ili kasnije to neminovno iskoci, ne mora to da bude sada, ne mora ovim filmom, ali to dolazi, ne mora u obliku filma, ne mora u obliku uslova za clanstvo u EU, postoje milioni drugih oblika ALI TO DOLAZI. Potrebno je tim se baviti da bi se prevazislo, nema drugog, nema boljeg nacina. Ko to ne shvata taj ne shvata nista, i bolje mu je da se skloni u stranu i cuti, i pusti one koji to shvataju, kao Andjelina, da iznose te stvari na cistac i omogucavaju nam da ih prevazidjemo i krenemo dalje. Mi od pocetka devedesetih i ratova se ne micemo, stojimo u mestu i sve sto radimo je sminka i ulepsavanje istine, a to je sve posledica toga sto se nismo sustinski (osim zabasurujuci i neiskreno) suocili ni sa cim iz 90ih, jos uvek se nismo suocili ni sa Srebrenicom, koji je bio genocid, a kamoli sa svim ostalim zlocinima. Sve zabasurujemo i pokusavamo da ucutkamo onoga ko o tome progovori i mislimo da cemo tako nekud stici. Pazi da necemo. Ni hiljadu Novaka Djokovica i Nikola Tesli nece to pomaci sa mrtve tacke dok se vi sami ne suocite sa istinom i prihvatite je, prihvatanje je suocavanje, bez prihvatanja vi se niste suocili, i zato svako ko kaze "Srebrenica je bio zlocin ali..." to "ali" pokazuje da vi to niste prihvatili vec da spominjete samo iz razloga zato sto je preocigledno i ne mozete to da zaobidjete, to je nesto sasvim drugo, neiskreno je i licemerno je, a i vredja sve te zrtve. Ne mozete da povlacite paralelu izmedju zrtava, TO JE UVREDA ZA SVE TE ZRTVE, a mi to konstantno cinimo, nikada niste culi Bosnjake ili Hrvate da prave paralelu sa bilo kojim srpskim zrtvama, ako ih je bilo OK, oni to priznaju i ne ulaze u dalje mrcvarenje toga, a mi ne mozemo cak ni za genocid da kazem "da, bio je zlocin" i da tu stavimo tacku, vec uvek moramo jos nesto da dodamo, jos neko "ali", kojim sve to relativizujemo i vredjamo sve te zrtve.

Petar

pre 12 godina

Mi smo toliko iskompleksirana nacija da to stvarno vise nema smisla. Jel ona kriva sto smo mi klicali Milosevicu i glasali za njega? Jel ona kriva sto je granatirano Sarajevo? Sta je to izmislila? Verujete Kuriru i ostalim toalet papirima od novina! Nigde se ne spominje broj zrtava, a i hiljadu puta je Kurir provaljen da laze. Boze, na kom smo mi nivou, kao neko primitivno pleme! Leseve dece vade iz jezera i dalje! Srebrenicke zrtve se i dan danas otkopavaju i identifikuju. Jel Angelina to uradila???

Goran

pre 12 godina

Da li je neko gledao film od ovih`pametnjakovica` koji komentarisu, ili to oni samo po inerciji izigravaju pacenike koje mrzi ceo svet?!Nama tesko da ima spasa!!!

comentateur

pre 12 godina

i u ovom slucaju se jasno vidi koliko smo iskompleksirana i zatucana nacija. najblaze receno. kriva je angelina jolie a ni slucajno mi koji smo dozvoljavali zlocine u nase ime.

alexandar

pre 12 godina

Andjo, nemoj da se nerviras, svako ko ima dobre namere ovde nema prodju!
Da nije tako, zoran Djindjic bi bio ziv,Ante markovic i njegova ideja bi zazivela,Milosevic,Nikolic,Vucic,Seselj,Mira Markovic,Kostunica,Dacic,Vulin i da ne nabrajam dalje, bili bi daleka proslost i ZABORAVLJENI!
A Srbija bi bila zajedno sa svim zemljama u regionu u EU i danas bi odlucivali da li Grcka mora da smanji troskove i da ostane u evro zoni!
Zato Andjo, cuvaj decu i muza i zivi zivot punim plucima a pomazi onima
koji to zasluzuju i cene!
Mi nismo los narod bili ali smo sada zatrovani toliko da ce nam trebati jedno 100godina da se izlecimo i iscistimo a to je tezak PROCES!

Oj Srbijo mojaaaa.... smaras

pre 12 godina

Andjelina, nemoj se truditi da pokusas nama Srbima nista da objasnis. Isuvise smo mudrosti pokupili za vreme svih ovih ratovanja i genocida koji smo pocinili, i zaista mi je nisko da ugostim neku svetski slavnu glumicu, uz cije smo filmove gubili dosta vremena.
Mislim, ako si slavna i pokusavas nesto da prikazes kako jeste onda nisi dobrodosla u Srbiju. Toliko.
Sram te bilo.

nick

pre 12 godina

Zena nije kriva, ona je snimila film po istorijskim cinjenicama. Idite na wikipediju i videcete da je sve sto je u filmu isto ispisano i tamo (istorijske cinjenice). Zasto se niko do sada nije zalio na zapis u wikipediji?

czbgd

pre 12 godina

Dokle bre više sa tom iracionalnom mržnjom prema svemu što potiče iz USA? Stvarno ne razumem više , pa vi radite upravo ono za šta optužujete njih??! Pravite beskonačni krug mržnje,nas par miliona smo kao naj.naj u svemu a njihovih par stotina miliona ne zna gde su šuplji jel to??Neverovatno,bolesno,ma.....Pametnih i glupih ,dobrih i loših ljudi ima svuda.Svi imaju pravo na stav,mišljenje i njegovo zastupanje.Zabrane su valjda stvar neke prošlosti i uvek su kontraproduktivne!

steva

pre 12 godina

ja veoma cenim anđelinu odavno, jer je pokazala da nije samo lepa i priglupa holivudska lutkica koja je zaradila milione, već to svoje ime i slavu i novac pokušava da upotrebi širom sveta u dobrotvorne svrhe ...

nije ona kriva što je ovde bio užasan rat, nego mi sami, i nije naše da osuđujemo nju, bolje bi nam bilo da osuđujemo zveri koji su činili zločine u naše ime ... kao što bi svaki narod na balkanu i trebao pre svega da se pozabavi sobom ...

msd

pre 12 godina

Ja joj pružam šansu. Prvo, zato što da ne misli ovo što govori, zašto otvoreno ne bi napljuvala Srbe, kao što je uostalom rađeno često u međunarodnoj javnosti? Zašto bi se trudila da objasni da nije protiv nas? Koga briga za neke tamo Srbe i šta ona time dobija? Drugo, film nisam pogledao i ne želim da iznesem ocenu, ali i sve da je predstavila jednu priču gde je neki individualac Srbin u ratu negativac, pa šta? Jel nije bilo stvari u ovom ratu koje su bacile ljagu na naše hrabre pretke i ceo naš narod? Jel se Srebrenica, Vukovar, Foča, Sarajevo..nisu dogodili? Zar je ona nešto izmislila? Ili samo nije predstavila neki drugi zločin, koji su se sigurno dogodili, i time napravila balans zla? Jel u ratu u BiH nije poginulo oko 70 hiljada Bošnjaka i oko 30 hiljada Srba? Zar je čudno što je izabrala sudbinu nekog Bošnjaka i zar to znači da odmah mrzi Srbe? I NAJVAŽNIJE PITANJE - koliko smo zapravo sami krivi što smo od naroda koji je uvek bio na pravoj strani postali narod koljača i zločinaca, zašto mi naše zločince zovemo herojima, za razliku od recimo Nemaca koji se stide svojih zočina? Ja mislim da Anđelina nije kriva i želim joj dobrodošlicu u Srbiju.

exH3D

pre 12 godina

Ne znam zasto je napadate... Ona ovo govori iskreno, vidi se... Uostalom, niste ni odgledali film, zasto komentarisete pre vremena? Ali takav je nas narod, uvek smo bili i ostali kakvi jesmo. Anyhow...

sasa jokic

pre 12 godina

Andjelina ne uzrujavaj se, ovde pola Srbije mrzi onu drugu polovinu. Ova Srbija koja je kivna na Tebe je Srbija devedesetih, koja misli da ce joj biti oprosteno i zaboravljeno sve sto je cinila zarad jednog nenormalnog rezima ogrezlog u krvi i pljacki.

Neko iz Srbije

pre 12 godina

U sta se Srbija izrodila.

162 zrtve ZLOCINA Perucca identifikovano, 25 % deca, svi osim 2 Bosnjaci = 28 komentara za 24 sata.

Angelina Jolie intervju o FILMU, PRICI KOJI GOVORI O ZLOCINU - 140 uglavnom ljutitih komentara za poslednjih par sati, uglavnom paranoja i arogancija, samo sto je ne optuzimo Angelinu da nam je podmetnula ove zrtve zene i decu, sa kojima se kao sokiramo svaki put kada ispadnu iz nekog klozeta (hladnjace, batajnickog asfalta, primarne, tercijarne grobnice...a ispadaju zadnjih 20 godina....). Ja zaista ne znam zasto se ona trudi pa sa mi jedva razgovaramo sa bilo kim od najblizeg komsiluka ....verovatno zbog ovih ljudi glumaca sto ovde maltretirate. Njih jelte zajedno sa Ugricicem u jednu belu ladju pa pravac amerika - oni ne zasluzuju Srbiju jelte...

istina

pre 12 godina

Pa kad imas prijatelje srbe sto ih nisi malo pitala da ti objasne neke stvari o nasem narodu..
(Buba)

...naprimer nase poznate eksperte za istinu, Dodika, Dacica, Beckovica, Cavoskog, Cosica, SPC... a ima ih, sto ne zvrti malo nase mitinge istine, malo medije iz 1990-1999, eno i Karadjic i cela plejada danima se zrtvuju i sire srpsku istinu i raskrinkavaju monstruozne lazi srbomrzackog zapada...

Domagoj

pre 12 godina

E moji Srbi. Nikako da prihvatite istinu. S vama se događa isto što i Židovima. Nepobitne žrtve u 2. svj ratu, a onda svoje ratove i zločine ste počeli opravdavati isključivo 2. svj ratom i traumom koju su doživjeli vaši preci, pa i od zločina mojeg naroda. Svi su početkom 90-ih željeli smaknuti Srbe samo zato što su prije pola stoljeća neki bolesnici poput Pavelića imali sulude ideje. Ista stvar se danas događa sa Židovima na Bliskom istoku. Zaboravili ste jednu stvar. Vi nemate lobi kakav imaju Židovi i nemožete si dopustiti takvu službenu državnu politiku. Zato se okrenite budućnosti i prestanite se ložiti na neke osrednje glumice i reateljice i još osrednjije filmove.

Steph

pre 12 godina

Prvo, to nije dokumentarac - dakle i ne mora da bude stvaran. Zar Rusi treba da počnu treći svetski zbog Brusa Vilisa koji ih je pobio kao miševe u Umri Muški? Ili zbog bilo kog od hiljade sličnih filmova. Film je fikcija, film je zabava, film ne mora da bude realan.

S druge strane, ne možete da poreknete da je zločina bilo. SA OBE STRANE, DA! Ali jedan film od sat i po, sa nekom kompaktnom pričom, ne može da prikaže sve. On govori o jednoj priči. Eto, ovaj govori o srpskim zlodelima. Zašto ne o onim drugim? Zato što su srpski zločini poznatiji a nešto treba da privuče publiku, jer film ipak treba i da zaradi. A zašto su srpski zločini poznatiji od drugih? Pa zato što smo IZGUBILI RAT! Budimo realni, niti su Srbi nebeski narod, niti je svet stvoren samo da bi zajebavao Srbe i Srbiju.

Ime

pre 12 godina

Ja samo moram da potpisem ovaj komentar koji govori sve

"Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: [http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html]

kurir:[http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php]

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!
(yumir, 13. februar 2012 02:59) "

Poldi

pre 12 godina

@milan,
a zasto bi se bilo koji srpski glumac izvinjavao? I kome?

Tvoje tumacenje "istine" ne mor biti niti jedino niti "pravo". A niti vidjenje filma. Premda ga ti sigurno jos nisi ni video.

Samouk

pre 12 godina

"Nadam se da će ljudi pogledati film ... "

Ne pada mi na pamet, to tvoje smece ima ocenu 3.2 na IMDB-u, a ja ne gledam ispod 7.
(dovla, 13. februar 2012 08:14)

Pa naravno kad je brat Pantela i fenovi upropastiše na istom...

Ivan

pre 12 godina

A mi cemo po starom obicaju da kazemo - ne hvala, ne trebas nam, ti si protiv nas i sl. Umesto da je pozovemo, ugostimo, da nas bolje upozna, da vidi onu drugu stranu Srbije i da stvorimo jednog saveznika. Nikad se necemo nauciti pameti.

Jovan Nikolić

pre 12 godina

Ne razumem zašto se toliko prašine diglo oko svega? Nije ni prva ni poslednja ličnost koja pokušava da ugrozi integritet Srbije na međunarodnoj sceni. Stoga ne treba uopšte obraćati pažnju.

Takođe, koja je to ona ličnost da se toliko ozbiljno shvata "njen rad" i misli? Dokle je ovo društvo doguralo, globalno, kada su bitne izjave nebitnih glumica.

vlada

pre 12 godina

Pa ljudi koje Vi gluposti pisete. Niko nije film pogledao, osim par minuta na YOUTUBE, postavljate komentare i za ono u sta se razumete i obratno. Nisam ni ja pogledao ali ja samo dajem komentar na vase, samo od pojedinaca Indijansko i primitivno ponasanje. Kao da na ovom svetu se nista nemoze bez Srba i da moraju za sve da se pitaju i svi da im se izvine. Pa pogledajte sta se u Srbiji snima, nocete reci da su neki Srpski oziljci umetnost ili sta drugo. Sve se odnosi samo na ove pojedince sa ovim primitivnim komentarima, sram vas bilo. Sami ste sebi najveci neprijatelji i uvek vam je kriv neko drugi pocev jos od Turaka.

kompleks vise vrednosti na delu

pre 12 godina

Niko jos nije pogledao film ali sve se zna...
Jel' vama jasno da Srbija boluje od kolektivne paranoidne sizofrenije?

Kao sto je neko vec spomenuo Rusija bi trebalo da zapocne III svetski rat koliko su puta bili negativci u holivudskim proizvodima.

ragandd

pre 12 godina

Ja sam Srbin i neosporno je da su srpske zrtve i srpka istorija velike, ali ovo je neka druga prica. Mogao bi sigurno da se snimi i film o 168 zrtava iz jezera Perucac, medju kojima su i destoro decijih tela skoro svi muslimani (2 srpaka vojnika) Autor filma moze da pravi film o cemu misli da treba i na nacin na koji misli da treba. To se zovu umetnicke slobode.

michel

pre 12 godina

Dragi Borise, pruzi ruku sansi koja ce ti vrediti vise nego tvoji govori,itd...pozovi je u Beograd, pokazi joj Srbiju...budi ponosan sto si Srbin...Borise, ovo ti je poslednja sansa..

nije_mi_dobro

pre 12 godina

Mislim da je srpska ekipa glumaca imala sansu da producenta, Andjelinu Djoli upozori NA VREME da film sa takvim scenarijom i dramaturgijom nece biti dobro prihvacen od vecine srpskog naroda i da se eventualno urade neke izmene ili dopune da bi se film shvatio onako kako je, nadam se,Djolijeva i zelela. Ali, verovatno iz razloga visokih honorara za koje su potpisali nasa glumacka ekipa je ostala nema i bez komentara...ovako, damage has been done :(((

Ja

pre 12 godina

Gospodja Pit mozda govori istinu ali uopste ne pomaze smanjenju tenzija i ima potpuno suprotan efekat. U svakom ratu obe strane ubijaju i rade zlocine, ali posle obicno najvise nastrada i optuzuje se ona koja izgubi. Izgleda da Hag i ostali sudovi nisu dovoljni. Potrebno je medijski (ponovo) optuziti ceo narod.
I nije slucajno to bas u ovom periodu kada se odlucila da postane reziser a mogla je bilo kada jer se filmskom umetnoscu uglavnom vise ne bavi.

EPP reklame

pre 12 godina

E, moji ljudi...
Već 25 godina Vas uče i još Vas nisu naučili...
Naseli ste na marketing pre 25 g. a nasedate i sad... To vaše razmišljanje je pre 20 g skupo koštalo sve ljude (uključujući nas-po najviše) na prostorima exYU.
Prvo neko kome zafali para (Milošefić, TguđMan, IsetbegOvič, sada Jolly Joker) malo vas "poprži", a Vi se odma palite...
Naučite malo...
Pa i kad Vam serviraju najgore đubre, nemojte ga jesti... A ovde svima puna usta tog smeća....
Film je krš, a bez Vaše pažnje i medijske pompe, možda niko ne bi znao za njega...
Eto sad... Niko u svetu neće gledati film i on gubi PROFIT (zbog čega se snimaju filmovi? Da bi menjali istoriju? Ma jok...), ali eto... našla se grupa praznoglavaca da ga spominje svaki dan...
Nemojte kriviti medije - ako oni reklamiraju neko đubre, to je zato što imaju zaradu od toga (đubreta)... Ako Vi padnete na reklamu za Đubre i stavite to đubre u usta, onda razmislite i koliko Vi vredite...
Što se svi toliko palite, pa ovaj film nigde u svetu neće dobro proći sem kod nas...
I? Kakve veze glumci imaju s radnjiom filma? Isto onoliko koliko lepe žene sa KERAMIČKIM zubima imaju s zubnom pastom koju reklamiraju...
Ej... Naučite da razlikujete reklame od stvarnog života...
Pre 25g su Vam rekli da ako uzmete puške, da ćete sad da živite bolje, a sad plačimo svi zajedno...

plavi andjelak

pre 12 godina

Nisam pogledao film pa necu ni da ga kritikujem. Njoj jedino zameram sto se uopste pravda Srbima jer sto bi ona nesto menjala ako srpski glumci nisu imali zamerke na radnju filma. Druga stvar koju joj zameram je to sto ona misli da nam moze pomoci kad je i nama samima jasno da nam pomoci nema samo sto to, ne da ne zelimo sebi da priznamo, vec anatemisemo i svakog ko to pokusa da nam objasni. Reporterka RTS-a pre neki dan rece da je za 5-minutni intervju sa Andjom bilo potrebno platiti 2500$ uz komentar da je to prevelika suma za tako los film kao da je ona neki, Bogom dani, filmski kriticar. Ajd sada, kad vidite da RTS ne baca pare od TV pretplate na gluposti, pocnite da placate istu.

gaga

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!

milan

pre 12 godina

Najgore od svega mi je što niko od ovih naših glumaca nije našao za shodno da se izvini za učestvovanje u tom filmu.Kao oni su glumci.Lakše bi mi bilo da ni jedan srpski glumac nije u tome učestvovao.Oni i tako govore stereotipe o nama pa bi se moglo i oprostiti.jedan manje ili više takav film koga je briga.Jednostrani pogled na rat je već stvoren na zapadu.Sledeći cilj je da i mi u to treba da poverujemo.Kao da smo 1000 km od Bosne i da nikog živog tamo ne poznajemo.

Patria

pre 12 godina

Nisam gledao film, vidim iz gomile komentara da ima nekih nedoslednosti u samom filmu, ali ok, prihvatam da je to delo fikcije radjeno po motivima koji su se desili. Medjutim, ono na sta zelim da ukazem je da nam nedostaje shvatanje kako jedan prosecan Amerikanac vidi Evropu, pa samim tim i nas. U Americi se dele, na bele, afro-amerikance, i azijate. Oni tu tzv rasnu podelu i uzrok sukoba razumeju. Izuzetno im je tesko da skapiraju sta se mi koji moj svadjamo u Evropi kad smo mi svi - beli. Taj povrsan instant pogled na svet vazi i za nas. Džolijeva je snimila film o ratu u drzavi Bosni, gde su se drzavljani Bosne tri razlicita etniciteta krvnicki razracunavali. U tom ratu/filmu zene su stradale. Srbima su podeljene uloge tamnicara u ovom primeru, a muslimanima - zrtve. Bojim se da, kad govori o silovanim zenama, ona govori o SVIM silovanim zenama u ovom ratu, tako da brojka onda vec poprima neke mozda razumljive razmere. Poenta njenog filma nije zli Srbi, jadni Muslimani, vec zli Muskarci ophrvani ratnim ludilom i jadne Zene Zrtve. Hebiga, izgleda da se samo malo preigrala misleci da oznake na uniformi u drzavi gde svi pricaju istim jezikom nisu vazne. Niko joj nije rekao da se mi zbog "oznaka" koljemo vec dvesta godina...

G.Nick

pre 12 godina

Srbija svakome pruža šansu, draga Anđelina, pa će i tebi. Pružili smo šansu onima koji su nas ubijali u Jasenovcu, pa zašto ne bismo tebi. Zato nas i ima sve manje, nas Srba, što nismo zlopamtila.

lk

pre 12 godina

"POLITIKA:
Anđelina Džoli:
Pružite mi šansu"

Politika?
Je l' se Anđelina Džoli kandiduje na izborima? I na kojim - američkim, srpskim, nekim trećim?

Aman ljudi. Žena je snimila film.
Film.

Ima li kraja ovom ludilu?

D.

pre 12 godina

Kakvo je ovo pumpanje patriotizma... Nasi mediji me odusevljavaju, a ljudi me fasciniraju koji se primaju... Citajuci medije, dobija se slika Andjeline koja kleci i moli velike Srbe za neki oprost, a ponosni Srbi joj kazu istorijsko NJET! Smesno. Ocekujem i Dacica da je onako partijski iskritikuje i jos vise postidi, ako ne i rasplace! Totalno ispadosmo kao neko ko se za nesto pita...

Goran

pre 12 godina

ja sam zato da Andji pruzimo jos jednu priliku i pozovemo je da dodje ovde... i da je poducimo istoriji, da ne bi vise lupetala gluposti i blamirala se po svetu.

yumir

pre 12 godina

Zemljaci kako se niko ne zapita ko konstantno plasira lazi o filmu?! Prvo je Kurir izmislio nepostojeci mail, pa je izmislio da su u filmu pominje 300.000 muslimanskih zrtava... a sve je demantovao!!!
Potom je namerno lose preveo intervju iz Sun-a: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4100915/Angelina-Jolie-news-Actress-on-tragic-love-story-that-made-her-cry-in-Brads-arms.html

kurir:http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-srbi-su-ubice-i-mucitelji-177692.php

pa uporedite sami dal je rekla Bosnjaci muslimani ili Bosnian people!?

Rezultat je sirenje mrznje i jednoumlja u Srbiji!

M

pre 12 godina

Da mediji naduvavaju ovu priču u svim pravcima i to je tačno, ali misli m da je Anđelini zaista žao što se sve ovako odvija i njoj (lično) sigurno nije cilj da ocrni srbe, ona je i kao i mnogi drugi žrtva holivudske mašinerije i američke kulture i njihovog javnog mnenja. A mi umesto da pljujemo odbacujemo i anatemišemo (od toga nema apsolutno ništa), mogli da sednemo s njom i porazgovaramo, pogotovo ako to već sama nudi. Mi mesto da iskoristimo priliku i vidimo zajedno sa njom kako rešiti problem ako ga već ima, ili popraviti situaciju, okrećemo glavu i tu kao nešto mrmljamo sebi u bradu. Možeš misliti kako su se oni sad tamo potresli što je eto ovde reakcija ljudi na film loša. Sesti s njom i razgovarati. Sprijateljiti se dozvoliti da nas zaista upozna pa da snimi drugi film, bolji, i sama uvidi greške koje je pravila na svom prvencu. Mislim da bi ona krajnje otvoreno priznala sve greške ako bi joj se na njih adekvatno ukazalo.

Stefan

pre 12 godina

Sjajna ideja o susretu predsednika Tadića i holivusdke dive Anđeline Džoli.
Bio bi to SUSRET MELENIJUMA. Video zapis toga susreta bi obišao našu planetu Zemlju i nastavio ,kao "krstareća raketa", da kruži kroz svemir. Možda je to naš adut za afirmaciju u svetu.

e

pre 12 godina

Kada o nekom narodu stalno govorite negativno bilo da je to film,tv, ili literatura to svakako mora zabrinuti taj narod. Svedoci smo da se već više decenija snimaju filmovi o negativnim osobinama ruskog naroda, a poslednje 2 decenije isti kliše je i sa Srbima. G. Steph u svom komentaru kaže: "Film je fikcija, film je zabava,film ne mora da bude realan."Sve je to tačno samo zaboravlja na jednu "sitnicu":Film gleda više stotina miliona a možda i milijarde običnih ljudi, a ti ljudi razmišljaju svojom glavom i naravno nalaze da su Srbi genocidan narod. Niko nezna da je u 1. sv. ratu poginula 1/3 srpske populacije. Da je u 2. sv ratu takođe ubijeno oko 25% Srba. Zločinci se amnestiraju, a nevini i dalje stradavaju. Ma što ja to uopšte pišem kad verovatno nećete ni objaviti ovaj komentar. Nikome na svetu ne želim zlo. Bio sam na dalekom istoku, i dalekom zapadu i svuda sam bio lepo prihvaćen i bezbedan. Samo u svojoj zemlji na Kosovu i Metohiji bezbednost mi je bila ugrožena. Veliki to znaju, ali to skrivaju kao zmija noge. Voleo bih da Džolijeva dođe u Srbiju i da sa Kusturicom napravi scenario za film. Taj film nebi trebao da ikoga preferira ili nipodaštava. Emir bi to znao kakonapisati i snimiti, da se jednom prikaže ne naša istina nego univerzalna istina dešavanja na ovim prostorima.

Bojan Janković

pre 12 godina

Sa obzirom da se film u bioskopu gleda samo jednom, hoce da kaze "platite jednom pa posle ko vas ...".

Nisam nacionalista, smatram da treba da kaznimo ljude koji su u nase ime cinili zlodela, ali nisam ni budala. Gospodjo, kad budete napravili film o stradanju svih strana u tom gradjanskom ratu, tek onda mozete da se javite. Do tada prestanite da nam se obracate kroz medije.

fbomb

pre 12 godina

Ucini nam lepo svima uslugu...
-ostani natprosecno dobra riba
-ostani prosecna glumica
-i daj bre batali se pisanja scenarija i rezije,tu si daleko ispod proseka..

Skywalker

pre 12 godina

Evo ti sansa: napravi film o zutoj kuci i o paljenju crkava i manastira na Kosovu dok vojnici KFOR-a to posmatraju skrstenih ruku. I onda smo kvit.

milan

pre 12 godina

A sto bi smo nisam gledao film i nemam pojma o cemu se radi ali svakako smatram da nepostokj razlog da se iko susrece sa jednom glumicom i da radpreda sa njom. Sta umislja da je ....

Nenad

pre 12 godina

Malo patetike, smeh na mome licu.
Ali ok, posto se kod nas ovakve stvari pamte, tako da bih joj rekao da napravi film o nasim stradanjima(moze da izabere od 1917, preko 40-tih, sve do 2003. i Kosova i Metohije) pa neka se izrazi isto tako umetnicki, ovog puta ne pisano iz Brisela, ili gde se vec raspitivala o tematici, pa da vidimo. Pa cemo mozda da predjemo preko ovoga.
Prenesite joj ovo!:))

miljan,nis

pre 12 godina

Opste je poznata stvar da 90% amerikanaca nezna gde se Srbija nalazi a kamoli da poznaju desavanja na ovim prostorima.
E sad imamo jednu nadobudnu i razmazenu holivudsku glumicu koja je sabrala nase "zvezde" koji bi snimale sve i svasta samo da je Dzolijeva tu i tako dobijamo jos jednu iskrivljenu sliku o nasem narodu.
Boli nju uvo za istinu ona je samo htela da na emociji i stradanju zaradi velike pare.
A ove sto lupaju minuse stvarno ne kapiram,po ko zna koji put se sire lazi o nama i vi ih podrzavate,uzas.
Turci janjicari

Weber 'S

pre 12 godina

A sta ako Andjelina odluci da snimi film ZASNOVAN NA ISTORISKIM CINJENICAMA, pa udari na FOCU 1942, Bijeljinu, Zvornik, itd 1992 , Srebrenicu 95, Vukovar 1990, Dinaru 1941/2 sta onda kukala nam majka ?

istoricar ne-umetnosti

pre 12 godina

Pa stvarno ne razumem zasto se ljudi toliko primaju na to sto su "Srbi ocrnjeni" u filmu i ponavljaju "pa nisu samo Srbi ubijali i silovali, i drugi su, i drugi su, i drugi su". Naravno da su i drugi, ali su Srbi u tom konkretnom ratu to radili vise od drugih, brojke su neumoljive, ~30000 mrtvih Srba vs ~90000 mrtvih Bosnjaka i to je to ... ako cete da snimate holivudski akcioni film ili ratnu melodramu na tu temu (a ne istorijski dokumentarac) koga bi ste vi izabrali za negativce????? Arape? Ruse? Nemce? Mudzahedine? Vehabije? Vanzemaljce?

Marko

pre 12 godina

Ovoj bi bolje bilo da zaobilazi Srbiju u sirokom luku, takvi kao ona nam uopste ne trebaju, niti je ona zasluzila da promoli nos u Srbiju!!!

O ovim nasim slepcima od glumaca koji su pristali da igraju u filmu samo zbog para i da bi sutra rekli da su igrali pored Andjeline Dzoli ne treba trositi reci. Izigravaju nekakve velike umetnike i intelektualce a onda pristanu da igraju u filmu sa dijalozima kao da ih pisalo dete peti osnovne na pismenom iz srpskog!!!

David

pre 12 godina

Oće kaki, neće kaki...

E moja Džolijeva kada bi znala kakvi su Srbi narod mislim da bi sama izvršila samoubistvo... I sada posle svega veruj da ti ne bi dlaka sa glave falila, ma kojom ulicom u Srbiji se prošetala... Čak bi ti ljudi prilazili, razgovarali s tobom i čašćavali te... E u tome je veličina ovog naroda... Veliko srce... Nego šta tebi pričati, ti ionako ništa ne razumeš niti bi htela da razumeš!!

Darko

pre 12 godina

Pa, stvari ovako stoje: u Americi bi(da se radi o njima)ovakav film bio zestoko ispljuvan i pustan u nekim setorazrednim bioskopima; americki glumci koji igraju u njemu bili bi stavljeni na "crnu listu" i zauvek pocisceni iz Holivuda, a reziser-stranac bez vize za ulaz u USA u narednih nekoliko godina (cak ni kao turista).
Toliko o demokratiji. Putuj Ajsa i daleko ti Srbija!
(gaga, 13. februar 2012 11:39)

Jel to nesto iz Pecata ili Kurira?Verovatno nikad nisi pogledao Fahrenheit 9/11 ili bilo koji od visoko nagradjivanih filmova Majkl Mura?U Americi imas gomilu filmova koji po istoj drzavi pljuju,samo se tamo ne pravi histerija oko toga.Ali drugaciju reakciju od iskompleksiranog i zadojenog mrznjom nisi mogao ni da ocekujes.

kobe bryant

pre 12 godina

Nisi poželjna ovde. Ako su se ružne stvari dogadjale na ovim prostorima, kako si rekla, kako se nisi prevarila pa napravila film u kome se vidi kako ružne stvari rade neki drugi Srbima a ne obrnuto? Fuj! Pljujem na tvoju umetnost. Nisam srpski nacionalista, ali što je previše, previše je. Dokle više da me neko smatra najgorim na svetu. Evo ti Čede Jovanovića pa ga vodi sa sobom. Njemu će se sigurno dopasti tvoj film!

MisliPozitivno

pre 12 godina

Zamolio bih g-dina Emira Kusturicu da i ovaj film sahrani kao i druga ***** što je pokopao u Drvengradu, po svemu sudeći tamo mu je mesto, na smetistu kinematografije.... Hahaha.... haha...Ona reditelj, pa nije se ostvarila ni kao glumica, Bog joj dao da bude lepa i to je sve...

glumica

pre 12 godina

Zena je pre svega glumica. (Jasno mi je da se u novinama ovoliko prica o njoj jer placa ove svakodnevne 'udarne' vesti o svom filmu. Ali dosadni ste vise. Onako bas dosadni. A to sto nece da joj pustaju film u Srpskoj - nije cenzura, vec ljudi nisu blesavi da jos iz svog dzepa placaju to sto ih neko predstavlja kao najgore zlocince. Hajde Srbi, budite blesavi pa masovno dodjite na projekciju, da izvucem koju kintu i od vas.)

japi

pre 12 godina

... napravi jednostranu pricu o ratu, ispromovise ga gde stigne, i sad zeli da razume "neke tamo" zrtve za koje nije ni cula... bolje prestani da nas pominjes...

miami

pre 12 godina

Ova osoba nije normalna,sto moze da se vidi po njenim reakcijama,kao i po filmu.U filmu Srbi bacaju bebu sa terase?/?,koriste zivi stit od civila,unistavaju vozila hitne pomoci (slucaj se desio kad su jedinice Nasera Orica poubijale srpske bolnicare),i ostale bljuvotine.I na kraju kaze da film nije uperen protiv Srba.Naravno da jeste,pre neki dan je izjavila da su Srbi bili agresori u Bosni,iako zna da je u pitanju bio gradjanski rat.Ovrnuo bih se i na Radeta Serbedziju ,koji je odgovarajuci na pitanja gde su Muslimanski vojnici?,odgovorio,''Zar u srpskom logoru,ocekujete druge vojnike.'' Mizerno i bedno.

kursula

pre 12 godina

Ispricaj svetu istinu o ratu u Jugoslaviji kako je zapadu odgovaralo da se pokoljemo i ispricaj istinu o ratu u Iraku za naftu ako zelis da doprineses tome da svet bude bolje mesto.

mlekadzija

pre 12 godina

PA super Andjelina kad vec toliko zelis da ti se pruzi sansa, snimi jedan film pod nazivom Krvavi Bozic 1993...Ako ne znas o cemu se radi raspitaj se kod savetnika Nasera Orica imace sta da ti kaze na tu temu. KAd vec toliko insistiras na umetnickom izrazu i rasvetljavanju zbilja stravicnih dogadjaja tokom rata u BiH, neka ovo bude prica se DRUGE STRANE....Bice blokbaster u SAD sigurno, krvi do kolena sto tamosnja publika mnogo voli...

Duško

pre 12 godina

Lepo,zaista. Odgovor prija usima,ali molim te nemoj nam pomagati! Pogotovu tako sto ces snimati filmove. U Srbiju mozes da dodjes jer je Srbija primala sve i svakoga. Takva nam je kultura,gostoprimljiva,domacinska! A da li ce te neko voleti ili nece nije tvoje da brines. Nakon sto si snimila takav film ne mozes ocekivati aplauze! Nama ne treba pomoc,nama treba razumevanje. Razumevanje za nas pogled na nesrecna desavanja. Kad to shvatite i kad mi to dobijemo onda cete nam pomoci. Olako ulazenje u kompleksne medjuetnicke probleme,i olako prilazenje samo jednoj istini cini od borca za ljudska prava borca za pravdu i nepravdu,te borca za dobro i zlo,a to nije ono sto zelite i za sta se borite!

Pcelar

pre 12 godina

kad se toliko spremala za film sto nije malo pogledala snimke onolikih kolona ljudi iz Knina, dobila bi vise na publicitetu jer bi pisala o jednoj jako bolnoj istini...ali nisam siguran da li bi tada bila pozeljna u LA-ju, a ovako je lakse napraviti film u kome nas pljuje...tako barem moze bezbedno da se vrati u svoj plasticni LA a nas Beograd ce uvek biti lepsi bez nje i njene svite...Boze dragi, ima toliko boljih riba u nasem Beogradu, koji ce nam ona...

Akademija 1986

pre 12 godina

Koliko leseva jos,koliko hladnjača ,pored ovih zadnjih 162,treba izvuci iz reka,jezera.Koliko masovnih grobnica da se uzmemo u pamet i da nam prva reakcija ne bude- I ONI SU UBIJALI!

salkovski

pre 12 godina

Daj boze ako ona zna prstom da ubode gde je srbija na karti ..ona je samo promoter necije price..,ne bi me cudilo da joj je napisala madlen olbrajt i malo klinton hahha

USA

pre 12 godina

Niko ne kaze da nije bilo velikih zlocina od strane Srba u ratovima 90tih.
Ono sto mene boli je da je odgovornost prikazana oko 95:5 u korist drugih to jest 95% krivice ratova 90tih prikazano je kao srpsko/ Milosevicevo.

Ono sto mene boli je:
Veliki zlicini Srba u Bosni. Slazem se. Zlocini nad Srbima u Bosni se ne pominju. Ocisceno Sarajevo se ne pominje.
Rat u Hrvatskoj sa etnickim ciscenjem Hrvata u SAO. Slazem se. Zlocini protiv Srba, etnicko ciscenje SAO, WWII, Oluja se malo pominju.
Rat na Kosovu, zlocini, slazem se. Etnicko ocisceno Kosovo zatim, zlocini nad Srbima gotovo identicna akcija sa Olujom se potpuno drugacije tumacila sa kaznom bombardovanja i Kosovskom nezavisnoscu. I sada se trazi da se Kosovo prizna kao demokratsko a Taci legitiman predstavnik.

Zbog toga ovu izjavu smatram pateticnom. Zbog takvog unilateralnog stava Srbi se s pravom bune. Ne zato sto su nevini, svakako nisu ali potlaceni u ponizeni jesu.

Meni je interesantno ovde kada citam izvestaje i desavanja u BGD i Hrvatskoj 90tih i kasnije: Buduci da sam bio u HR 90tih (majka mi je Hrvatica i znam gotovo sve sta se tamo desavalo) zatim za vreme NATO intervencije na SRJ(nisam voleo sklonista i bio sam uglavnom na ulici) a potom na ulici za vreme studentskog protesta ono sto pise u americkim knjigama analizama i casopisima je bitno drugacije od onog sto sam licno video i doziveo. Reci cu zaista jos jednom, vrlo, vrlo drugacije... Nisam bas siguran zbog cega je to tako.

Iako Volim Angelinu isto tako volim i demokratiju/ slobodu. Licno se lose osecam zbog ovog filma i njegove jednostranosti.

SerboCroat.

Marko

pre 12 godina

Ostaje nejasno šta bi to predsednik Srbije ili neko od drugih istanknutih političara jedne ozbiljne zemlje imao da razgovara sa nabeđenom holivudskom seks bombom u krizi srednjih godina.

Никола

pre 12 godina

Kiki, ti ili nisi normalan ili si toliko zaslepljen mržnjom prema srbima da ne vidiš šta pišeš. U Sloveniji su ubijeni vojnici JNA srpske nacionalnosti, u Bosni su sukobi otpočeli napadima Vojske Republike Hrvatske na teritoriju BiH u Bosanskom Brodu, Kupresu i dolini neretve, masakrom u Sijekovcu, koji je počinila vojska RH i napadom muslimana na srpsku svadbu u Sarajevu. Činjenice su poznate, ne trebaš nam ti da nam držiš lekcije iz istorije ovde o tome ko je šta započeo. Što se genocida tiče o tome neću ni da pričam, vaši genocidi iz 2. svetskog rata, ovog rata i etničko čišćenje 500.000 srba iz Krajine sve govori... Na svakoj strani je bilo zločina i nedela i treba Kiki da te je sramota što imaš obraza da pišeš na ovakav način!

Rale85

pre 12 godina

Ma sta bre lupas, lazovcino jedna, i ti si mi neka ambasadorka, vekovima pokusavaju da nas osvoje, zarobe i ponize, i opet smo sve nadjacali a kamoli da necemo jednu obicnu glumicu ...

NekoizMase

pre 12 godina

Valjda prvo treba na CNN, CBC, BBC i slicnim televizijama, u Times, Guardianu i ostalim novinama, das objasnjenje da si u filmu koristila malo umetnicke slobode, i da dogadjaji iz filma nemaju veze sa istinom ... Pa onda da trazis da ti se da neka sansa ...

Kakvu sansu trazis, ako ce zbog tvog filma na mene i moje sunarodnike gledati kao na zveri ????

ASDF

pre 12 godina

Identifikovane 162 žrtve iz Perućca
IZVOR: BETA
Sarajevo -- Utvrđen je identitet 162 žrtve rata u Bosni i Hercegovini čiji su posmrtni ostaci pronađeni u jezeru Perućac, a među njima je i desetoro dece. Među pronađenim žrtvama, oko 25 posto su žene, uključujući tri devojčice od devet i po do sedamnaest i po godina. Pronađeni su i posmrtni ostaci desetoro dece. Izvor: b92

I ovo je vjerovatno Andjelina slagala. Holivudska propaganda ili?

Komsa

pre 12 godina

Ona je prosecna Amerikanka.Producenti u Americi idu utabanom stazom koju je stvorila ratna masinerija svojom propagandom jer su sigurni da ce vec pripremljena javnost film prihvatiti.Zato Americki filmovi i jesu produzena ruka njihove diplomatije.Ne mrzi ona Srbe,ona je htela novac i snimila je politicki korektan(citaj podoban) film.
Prica o kritikama medjunarodne zajednice je zalosna i moze da prodje samo za Americko trziste.Ako je htela da kritikuje medjunarodnu zajednicu mogla je na primer da snimi film o Banjaluckim bebama ili o trgovini organima na Kosovu.
Ako je htela film o ratnim razaranjima mogla je da snimi film o Gadafijevim unucicima ili potresnu dramu o poslednjem danu stanovnika Hirosime sa posebnim osvrtom na izjavu cenjenog Alberta Anstajna o znacaju atomske bombe za svetski mir i stvaranje svetske vlade.
Ako je pak u pitanju zgrazavanje nad nasiljem prema zenama mogla je da se vrati u osamdesete godine i na filmskom platnu ozivi dogadjaje iz Okinave, kad su obesni americki vojnici silovali dvanaestogodisnju Japanku i kaznjeni kaznom u rangu ukora razrednog staresine.
Tesko da izvinjenje moze da prodje.

Mickiewicz

pre 12 godina

T.Sobolevski, najugledniji filmski kriticar Poljske koji pise za desnicarsku G.Wyborczu, koji nisu bezuslovni prijatelji Srba, ocenio je film kao KIC. Licno mi je malo zao gospodje Joli i mslim da je zrtva i sopstvene ambicije, koju joj pisem na plus, ali i ljudi koji su je ocigledno zlouptrebili, ali svako odgovara sam za sebe pa i ona.

pcelica pava

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se ljudi koji bi trebalo da budu iz umetnickog sveta uopste petljaju u politiku pogotovo ako su delimicno ili potpuno neobavesteni o stvarima koje obradjuju u svojim projektima! Bez namere da ikoga uvredim izjave Dzolijeve podsecaju na stavove mis univerzum nakon osvajanja titule kada kazu da zele mir u svetu.

moroni

pre 12 godina

posle čitanja gomile nepismenih i vulgarnih komentara, zaboravi se i na anđelinu, i na film i šta je dama 'tela da kaže.
zatucanost i glupost u paketu!

holiwoodska zalopojka

pre 12 godina

Andjo srce....otidji u Bratunac pa porazgovaraj sa Srbima, lijepo cete ugostiti ne sekiraj se (a mozes i da se isplaces pred kamerama, onako usput!)

milosrdna Anđelina

pre 12 godina

Kritikuje međunarodnu zajednicu, ali samo zato što nije ranije bombardovala Srbe!!!
To jasno kaže u intervjuu Politici: "Želela sam da pronađem i ispričam priču koja jasno pokazuje da što duže se čeka na intervenciju (međunarodne zajednice, NATO, prim. aut.) to je teže po ta društva i ljude."

dare

pre 12 godina

Teme iz srpske istorije koje bu mogle da posluže za snimanje filma su nepresušne!!!Istakao bih:I svetski rat koji je započeo ubistvom Franca Ferdinanda, nastavio se velikim bitkama, povlačenjem srpske vojske i vlade preko Albanije na Krf u Afriku(Bizerta) i Francusku, pa plava grobnica i povratak preko solunskog fronta svojoj domovini i svojima...Za ovu golgotu, film bi dobio sve oskare i pohvale!Pa da je Mel Gibson znao za ovu dramu i tragediju ne bi ni snimio Hrabro srce i Patriota!!!

Jane

pre 12 godina

Angelina, nobody cares about you, your opinions nor your feelings. You might think that you are important, but you are not. You are an egomaniac who thinks that the whole nation spends its time obsessing about you and your insignificant little movie. And don't make me laugh - why would Serbian President meet YOU? Egomaniac...What's next, you'll try to adopt a Serbian baby to show us just how openminded you are?

Mitar

pre 12 godina

Da li postoji zakon koji stiti simbole jednog naroda pa i sam narod od zloupotreba. Ako ne sme da se pravi piratska kopija ovog filma jer ga stiti zakon autorskih prava, da li postoji zakon koji stiti jedan ceo narod od blacenja i satanizacije.Pa nije valjda da su Andjelina Dzoli sou biznis i holivud vaznija i vrednija od cele nacije.

Zoran Simic

pre 12 godina

E crna Andjo, udarila si u osinjak. Sve mi ovo lici na "Dala baba dinar da udje u kolo a dala bi stotinu da izadje".Bez obzira na to sto je htela samo da bude aktuelna i prikaze nas kako je sada moderno prikazivati Srbe, nekeko mi je zao jer izgleda da i nije bila svesna kako ce to sve da ispadne. Vise krivim Serbedziju i Djuricka koji su se prihvatili ovog posla a nisu morali a kad vec jesu , mogli su i da joj objasne kakvu reakciju treba da ocekuje. S obzirom na medijsku sliku koja je stvorena 90-tih o nama pa izmedju ostalog zahvaljujuci i nama samima , nismo mogli ni ocekivati nista drugo nego seriju filmova koji nas prikazuju kao crne djavole. Andjina nesreca je u tome sto je toliko popularna pa ce i njen film dobiti dosta paznje a u biti to je samo jos jedan film "protiv nas" i nista vise od toga.

student_iz_parka

pre 12 godina

Nemoj molim te nikako da nam pomazes i nemoj molim te ti da govoris o nama i nasim zrtvama. Od tebe nista vise ne treba. Slusajuci tvoje izjave u Berlinu, shvatio sam da ti ne znas da u Bosni uopste postoje tri naroda. Za tebe su Bosanci jedna nacija i poistovecujes ih sa muslimanima. Pricas o tome da si htela da u filmu prikazes genocid, a radnja se odvija u Sarajevu, ne u Srebrenici. Odkud sad genocid u Sarajevu? Jasno si rekla za Srbe da su agresori, i od tebe dosta. Toliko o prici koju je prodavala na pocetku, kako je film nepristrasan i kako je zelele da objektivno prikaze sve strane. Onda se na konferenciji za novinare cuje da se u filmu ne vidi ni jedan drugi vojnik osim srpskih vojnika. Toliko o objektivnosti. Najzalosnije je sto je Andjelina izjavila da je u filmu htela da prikaze Bosansku stranu rata. Koja je to strana? Postojale su srpska, muslimanska i hrvatska strana.

vanste

pre 12 godina

Mene stvarno zanima zasto niko od novinara NE SME da je pita zbog cega je izmislila cifre vezane za muslimanske zrtve i zasto je IZMISLILA vecinu dogadjaja?! CEMU NOVINARI SLUZE?! Nicemu izgleda. Sramota zaista.
Imamo najlosije novinare na svetu, pocevsi od komentatora, preko dnevnih novina do javnog servisa (haos).

ja pa ja

pre 12 godina

Ti nama nisi dala sansu da budemo ljudi u tvom filmu! Ne znam da li tvoja namazanost i slatkorecivost pali kod bred pita i srpskih glumaca(ocigledno da) ali kod nas ne. Zadrzi te tvoje glumacke trikove za jos jedan jeftini i povrsni holivudski film! a sad paalii!

PP

pre 12 godina

Film ti je loš, ženo... Shvati! Obojen politički, takođe. Gledao sam film samo da bih posle toga natrljao nos lažnim patriotama u Srbiji. Ostao sam bez materijala. Unapred su histerisali i sasvim slučajno bili u pravu. I ćorava koka... Ja se ne sećam da li sam išta lošije gledao u životu.

Mare

pre 12 godina

Necu da gledam film zato sto ima ocajne preporuke. Nikakva propaganda me ne zanima, prosto i jednostavno film je umetnicki lose odradjen i sta tu nije jasno? Dosadni ste sa ovim filmom.

Kragujevcanka

pre 12 godina

Toliko mi je tragi-komicno.. Pa bre ovo je drzava, kakva god da je!
Hoce da poprica sa predsednikom, politicarima.. (?!) Da li bi tako nesto predlozila i Putinu? Pa i ovo je drzava kao ta i sve ostale. Kakva drskost. To bi isto bilo kad` bi nasa npr. Seka Sablic htela Obami da objasni situaciju u zemlji i predlozi mu resenja.
Ne interesuje me prica o filmu, nisam ga pogledala, ali ta drskost mi jako para usi, nepostovanje.

djordjevic

pre 12 godina

Neka neko ovoj gospodji kaze da smo mi jedan napacen narod iz milion razloga, za neke stvari smo mi krivi, za neke stvari drugi, neka joj neko kaze i da smo prirodni i sirovi, da nismo namazani, da smo emotivni...Ali neka joj taj isto kaze da bi da je kao primimo (za sta je iskreno boli uvo) treba da shvati i da nismo glupi, da smo svesni nasih zlocina ali i stotina godina zlocina nad nama, da znamo da volimo i da znamo da negde u dubini cenimo iskrenost drugih. Pa neka samo lepo kaze "Ovo je sve za laku paru, ovo je sve sou, probala sam na nesreci naroda da postanem vise od glumice, ovo nema veze nisacim"...Mozda ce je ljudi ovde i skapirati, mnogo smo vece zlocine oprastali i nasim i stranim ljudima.
Ona misli da sa Srbima moze da prica kao neka tinejdzerka iz sororitija koja je upravo odgledala insipirativan govor na MTV-u. Ne ide...

Tanja

pre 12 godina

Ako bilo ko poželi da napiše ili snimi bilo šta o nečemu što je zasnovano na istorijskim činjenicama i stvarnim dogadjajima, mora proučiti tu materiju i sagledati objektivne činjenice. Kasnija umetnjička nadgradnja i ipresije su stvar umetničke slobode i kreativnosti. Jednostrani pristup vuče u subjektivnu procenu stvarnih dešavanja i kao takav vredja "zanemarenu" ili optuženu stranu. Taj razgovor koji sada želi, trebao je da se dogodi PRE snimanja filma. Učinjeno je ono što jeste, popravnog NEMA. U eventualnom razgovoru, samo ONA može "ispraviti" neka sopstvena vidjenja ali ne i gledalaca njenog filma. Sve ovo je diletantski film jedne glumice u kojoj se javila "volja" da prvi film bude eksperimentalan BAŠ na ovim tugom, jadom i nesrećom OBELEŽENOM PROSTORU.

Lobi

pre 12 godina

Šta radi naš lobi? NIŠTA!!
Sada bi mi trebali naći najbolje glumce iz USA i platiti da se snimi jedan prosrpski film koji će biti 100 puta bolji od ovog lažnjaka.Ali nismo mi Jevreji,nemamo mi lobi itd

Jorgos Ciprianidis

pre 12 godina

Mislim da joj je tema filma potpuno podbacila "trenutak" sa aktivističke strane.Već postoji više nego dovoljno filmova o srbima-negativcima i ratu.
Sa filmovima,propagandama ili bez srbi zlikovce pripadnike svog naroda proganjaju i osuđuju za razliku od na primer bošnjaka koji čak institucijalno brane,proglašavaju za heroje i trude se da zataškaju zločine počinjene u ime stvaranja bošnjačke NACIje (Baščaršija, Dobrovoljačka, Kazani, Silos, Orić...itd,itd).
Bolje bi joj bilo ako je htela da napravi dobar aktivistički angažovan film da je objasnila neke stvari svom narodu.Mogla je da snimi film npr. o Faludži ili o 5,000,000 silovanih korejki.

isandic

pre 12 godina

Decenijama se pokušava da se narodi zbliže, pomire... i onda dođe neko poput tebe s drugog kraja sveta, bez ikakvog osećaja i znanja jureći za profitom, da pospe so po bolnim ranama unesrećenih ljudi. Jednostrano viđenje rata je uvreda za porodice koje su izgubili najmilije. U Beograd si dobrodošla samo pod uslovom da svoje debitantsko dostignuće ostaviš kući.
A Šerbedžija, sa svojim debilnim izjavama...

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Mi smo uvek spremni da oprostimo kad se neko kaje a ona to i cini.Dodji i sa Kustom snimi pravi film sto on zeli da uradi.O zlocinima americkih vojnika u Iraku.

Realno

pre 12 godina

Moram da kazem da ovde ima previse glupih komentara. I u Andjelininu korist i protiv nje. Jedan strani filmski kriticar je lepo rekao- film nema ravnotezu jer je samo jedna strana predstavljena lose u ratu, dakle nerealan je. Tako da je potpuno nebitno da li je dokumentarac ili fikcija. Ako se pravi ratni film, mora da postoji neka ravnoteza. Za svadju je potrebno dvoje, zar ne?

caki

pre 12 godina

realno ja nisam ni u planovima bio kad je ovaj rat buktao, ali me zanima jedna stvar: ko je gluplji ispao? hrvati/slovenci sto su hteli da se ocepe pod svaku cenu ili Sloba sto im nije dao pod svaku cenu?
P.S. Ne bi trebali da se ljutite na Andju jer je ona marioneta(zeljna para) nekih visih koji su hteli malo da nas potonu.

Koga briga?

pre 12 godina

E, bre, Anđo, pa nismo mi divljaci, dođi slobodno! I nemoj da plačeš! Pa šta, snimila si glup film, ajde-de! Evo, vidi samo Lukasa - i šta ga boli uvo?A ako hoćeš da nam pomogneš, nemoj mnogo da lupaš glavu: daj neke motorne sanke, može i polovne.

Vetar

pre 12 godina

Film nisam gledao, a ako je istina da je visestruko uvecala broj zrtava navodeci da su zlocine cinili Srbi, bez pominjanja zlocina druge dve strane, onda je jasno da se radi o propagandnom filmu. Takve filmove treba bojkotovati. Andjelini treba neko da objasni da smo kroz istoriju upravo mi bili najvece zrtve ustasa i balija koji su ubijali Srbe na najmonstruoznije nacine, bez obzira na pol i starost. U zadnjem, gradjanskom ratu smo imali najvise izbeglica, ostali bez istorijskih teritorija, a trecina ubijenih su Srbi. Mozda je zena izmanipulisana i treba da joj damo sansu da ispravi gresku tako sto ce snimiti film i o nasim zrtvama gde bi bi prikazala nacine mucenja i ubijanja, pored silovanja u NDH. Jasenovac bi mogla da poseti i mnogo toga ce joj biti jasnije, pa i to zasto Srbi nisu zeleli da zive u istoj drzavi sa svojim dzelatima. Zna se ko je razbio Jugoslaviju i tezio etnicki cistoj drzavi, a zapad pomagao preteci Srbiji unistenjem ako pomogne svojim sunarodnicima. To su uradili i na Kosovu i danas rade ponizavajuci Srbe i terajuci ih da zive sa svojim ubicama koji su im vadili organe i prodavali.

nikola

pre 12 godina

Možda je to trebalo prvo da uradiš,Anđo.Da se upoznaš sa temom koja te zainteresovala,da čuješ drugu stranu.A u Srbiji žive i drugi ne samo Srbi.Siguran sam, i oni bi ti pružili korisne informacije.Sve bi imalo drugačiji "ukus".Ovako...čak i "tvoji" kažu da je jednostran pogled.Što bi ga mi gledali?Dosta nam je današnjih muka.Ne treba nam još i tvoj "osvrt" na sveže rane.
Ah,da.Umalo da zaboravim.Rade,Rade...Ne volem te više.

Svetlana

pre 12 godina

Da, treba prvo pogledati film pa onda komentarisati.Ali ja imam mali problem kada se svi u sve kapiraju.Sto se tice gospodje Dzoli, malo nervira arogancija zene koja misli da je super-zena, koja ima ne znam koliko dece, koja se bavi politikom (na zalost amaterski), koja snima filmove a pri tom ne zna osnovna pravila rezije.To je sve marketing, povrsnost i tu nema autenticnosti:sve je foliranje.
A da bi gospodja Dzoli zelela da se sastane sa nasim predsednikom Borisom, u to ne sumnjam, pa nas Tadic je sto puta bolji frajer od Breda Pita!

Medeni

pre 12 godina

Pa bas predstavljajuci Srbe kao divljake je morala da kritikuje medjunarodnu zajednicu. Cudna kritika ako se zna da se u filmu predstavlja samo srpka vojska kao da u ratu nisu postojale druge strane.

miki

pre 12 godina

Da u toj glavi imas nesto sem arogancije,patetike i naslucujem bezobrazluka,G-djo Dzoli ne bi kako Srbi kazu,"prosipala iz supljeg u prazno".Sta si htela - uradila si,jedan manje-vise filmski promasaj u holivudskoj produkciji ,nece i ne moze da nam nasteti.Neka slave i arlaucu komsije preko Drine na "istini" a nase novine molim da ne posvecuju nezasluzeno mnogo prostora ni glumici,ni njenom rediteljskom debiju."Kucka laje, filmski karavan prolazi" !

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Mesecima smo se dogovarali sa srpskim glumcima da dođemo i da se naša deca igraju zajedno, ali sada ima previše agresije, posebno prema meni", kaže ona.

I sta sada Djuricko da radi? Kakva patetika. . .

Slobodan blok70

pre 12 godina

Ako je Predsednik Tadic primi i na pet minuta, to ce biti samar Srbiji od kojeg ce nam zujati u usima dugo. Sta ona zamislja da je? Pazi ona da pomogne u smirivanju sutuacije u regionu! Srbi je ne razumeju pa ce ona dodatno da nam objasni neke stvari, jer mi smo budaci koji ne mogu da razumeju izraz i senzibilitet jedne zene koja u stvari kritikuje samo zlocin i ludilo rata. Pogotovu kada skocka onaj tugaljiv pogled kokerspanijela kome su uzeli kosku i placnim glasom nam govori kako nas voli. Burn Hollywood Burn

Nikolas

pre 12 godina

Nadam se da se sledeci film biti kako su silovane Iracke zene i ubujani ljudi kao u Misrati. Marinac koji je priznao ubijanje 24 civila je otpusten iz vojske bez dana u zatvoru.

Pera

pre 12 godina

Hm, stvarno ne razumem sta vas je sve uzbudila Andjelina Dzoli, koga briga? Radi zena svoj posao, pravi filmove. Ako vam bas toliko smeta, zar ne bi bilo pametnije da film ignorisete, ovako svojom histerijom pravite jos veci publicitet tom filmu...

Mada iskreno - sto gubite vreme na ovo, radite nesto korisno za sebe i druge...

Nenad

pre 12 godina

Za ime boga ženo, odeš na prokletu Wikipediju i pročitaš sve informacije koje su potrebne, a ne da frfljaš brojkama kao da brojiš slatkiše a ne ljudske žrtve!

loš momak iz zemlje krvi

pre 12 godina

Kritika Međunarodnoj zajednici vjerovatno se odnosi na to što nas (Srbe) nije poubijala jer smo najveće i jedino zlo na svijetu!!!

prodanovicm

pre 12 godina

Тачн.о тако ,дојадили сте са "Анћом" и Богу и народу .Жена стално понавља:Нисте погледали филм , критикује те ме.
Ево ја јесам погледао филм и тек би сад да вас критикујем.
Са уметничке стране филм је скоро па смеће .Крај приче.
Ако причамо о томе да ли су у филму Срби приказани као једини "лоши момци"...Да ,јесу приказани.
Како би другачије били приказани кад се редитељка око збивања у БиХ конслутовала са Кларком и Холбруком ?
Ја сам у животу погледао масу ратних филмова који су за тему имали војски нацистичке Немачке.Не сећам се да сам и у једном том филму видо да је Хитлеров војник престављен на начин на који нам је Анџа донела српског војника.
филм је ,дакле ,склопљен од мозаика који са једне стране чине :Србија и Срби као агресори..Срби као геноцидни народ..и српски војник ка до сада невиђени крволок , злотвор ,убица ,силоватељ итд.
А сад друге стране се пострадали недужни муслимани (Бошњаци)..

..Једино није истина да се на крају спомиње цифра од 300 хиљада убијених Бошњака.Али се спомиње цифра од 50 хиљада силованих Бошњкиња.

Naca

pre 12 godina

Ocvala diva srednjih godina sa karijerom na zalasku pravi kontraverzu od svog filma ne bi li zaradila na nama i ostalim budalama koje ce da trce da gledaju film.
Isto rade i ostale njihove 'zvezde' kojima se pozicije na zvezdanom nebu ljuljaju.
Sve sami jadnici...

gg

pre 12 godina

Moze li neko da objasni doticnoj dami da bas i nemamo neki interes ili vremena za njene privatne probleme? Mozda bi nas predsednik i voleo da se "slikuje" sa njom, ali, ako nista, neka dodje na cevape.. Bice joj prijatno.

Olja

pre 12 godina

Ok, lepa emotivna realcija, ali... opet pominje reč-agresija. Nije u pitanju to da smo svi bradati primitivci sa satarama u rukama. Emotivno reagujemo jer osećamo nepravdu, a volimo Anđu kao glumicu. Meni je ona fantastična kao Olimpijada u Aleksandru. Ima harizmu. I onda napravi film-smeće koji je jednostran i banalan. Mogao je Gondža ili Šerbedžija, koje ne osuđujem, da joj ispričaju i nešto o Orićevim silovanjima. I da prikaže i tu stranu. Ako je fora oko ženskih prava, žene sa naše strane su bile velike žrtve i zahtevaju neko saosećanje baš kao i druge žrtve rata. Pustila bih Anđu da dođe i da shvati koliko je izmanipulisana i koliko je popularna ovde.

Deki

pre 12 godina

Zanimljivo kako ova licemerna i neobavestena zena nije snimila film o trgovini organima na Kosovu ili o etnickom ciscenju 250 000 Srba iz Hrvatske tokom oluje, Dobrovoljackoj, proterivanju Srba iz Sarajeva posle rata u miru ili da se malo vratila u proslost i ispricala istinu o Jasenovcu?Bice da je ovako bilo jednostavnije i profitabilnije a jos se vise dopala Olbrajtovoj i Klarku, a o Saudi arabiji i da ne govorim.

mala sirena

pre 12 godina

Sad kad je vidjela sta je uradila i da "divljaci" Srbi znaju koristiti internet i da joj film neće dobro proći, malo se pokajala oko svega. O čemu je mislila dok ga je snimala? Da po Srbima može da pljuje kako god ko stigne? Dosta nam je više.

Petar

pre 12 godina

Nemam ništa lično protiv ove gospođe. Beograd je uvek bio veliki kosmopolitski grad i treba prikazati njen film a građani će prezirom prema ovako jeftinom ostvarenju pokazati šta misle o tome. Ipak, stvarno je naivno da neko traži da bude prijatelj Srba pošto na odjavnoj špici svog filma napiše daje ubijeno 300 000 muslimana u BiH a prema zvaničnim podacima je oko 60 000 i da je silovano oko 50 000 žena. To govori o površnosti i o tome koliko je to delo vredno. Da se razumemo, mislim da su jedno ubistvo i jedno silovanje mnogo a bilo ih je. Ipak, Andjelina je napravila jeftinu holivudsku verziju rata na Balkanu i to je to. Zašto bi mi gledali to delo? Inače, u SAD je film doživeo pravi fijasko. Ono što joj sada najviše treba je neki skandal oko filma, prekid premijere u Beogradu ili nešto sličnp kako bi medijima u SAD skrenula pažnju na film. Zato to brzvredno delo treba ignorisati.

Sima

pre 12 godina

Sestro draga,ne mrzi tebe niko,nego je problem nastao sto se nisi bavila od pocetka do kraja.Dakle od 92 godine,vec si se skoncentrisala na 95,a ti kao Amerikanka nisi pitala i drugu stranu.
Kad si se pojavila,svi su cutali.Oni koji su procitali scenario odmah su poceli da zavijaju,Beograd je tada cutao,ajde mozda ima istripovanih.
Ali kad se zavrsio film i prva premijera,vidim da su reakcije zestoke.
No ja cekam film da se pojavi na torrentu ili nekoj share varijanti pa cu ti tek onda reci posten i iskren zakljucak.
Od muzike,drame,vernog prikazivanja ili jednoumlje.
I molim te kao andjela,budi dobra kao sto si lepa,nemoj nam vise pomagati,zivota ti.
Vi kad nam pomazete,nama sve gore,nismo ni sami sigurni,ko nas vise rastura,da li USA ili RU

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

Angie, od mene SAMO PAR reci: DZABE TI SVE, NISI USPELA U SVOJOJ NAMERI - Srbiju I Srbe poštuju sve zemlje kosmosa I SIRE juce nam je to Jeremic rekao a on za razliku od tebe govori ISTINU.

objektivnost fali

pre 12 godina

ne bih pogledo film i da je uperen protiv hrvata ili muslimana, jednostavno neki ce da pomisle da je tako uproscena stvar deo realnosti...

PravdaNS

pre 12 godina

Andjelina, ne patetiši više! Možeš da dođeš slobodno u Srbiju, niko ti ništa neće nažao uraditi, čak šta više organizovaćemo ti tribinu o istoriji srpskog naroda, pa ako želiš da upoznaš srpski narod i njihovo stradanje kroz istoriju, samo izvoli dobrodošla si. Nije lako napraviti dobar film, to dobro znaju profesionalni režiseri. Za film koji će da ponese umetničku konotaciju treba dosta znanja, istraživačkog rada i doktoriranje materije koja predstavlja srž filma. U tvom filmu nije savladan nijedan od ovih elemenata, to je suština, i ja znam da si ti toga svesna, jer ipak si iz sveta filma.

VeliborUS

pre 12 godina

Willi, film the Valey of the Wolfs (Iraq) 2006 kao i Valey of the Wolfs (Pakistan) 2011 nikada nisu cenzurisani i slobodno se prikazuju u Evropi i Severnoj Americi. Bilo je kontraverzi da je antisemitski i da podgrijava terorizam u Iraqu i Pakisatanu koji moras priznati postoji. Ali po komentarima na ovoj stranici mozes videti da mnogi Amerikanci kazu - "super da vidimo i drugu stranu" a ne vidim nikakvu popiulisticku i medijsku hajku na film a narocito na glumce ( a igralo je par poznatih Amerikanaca). Pored toga na TV kanalima u Americi smo videli parlamentarne istrazne komisije, izvestaje, fotografije iz poznatog slucaja maltretiranja zatvorenika(Magreba), smene i veliki javni outrage za ono sto se tamo radilo, javne debate, pozive na smenu i smene, gubitak vlasti Busha i svih oko njega za nesto sto nije bila pojava nego incidenti. Amerikanci su snimili tone filmova na temu zlocina u Vijetnamu a novinarima i TV niko nije mogao zapusiti "usta" kada se otkrilo. Kada se ikada ikakva istraga o masovnim zlocinima i ucescu JNA u njima kod nas dogodila. Niti je niti hoce. da jeste, ove populisticka lincovanja bi bila manja. Juce vekaric rece za zrtve Perucca - Lukici su u zatvoru, pravda je zadovoljena, case closed. Dok je u US za desavanja u Iraku odmah sistem odreagovao i masa njih zavrsila u zatvorima i ostavkama.

Evo par linkova o filmovima. Jedan (Whistleblower) govori o trgovini zenama u kojoj su ucestvovali UN i Amricke agencije a autorka je intervjuisana na udarnim Americkim TV kanalima. Ima toga tona i nije mi jasno kako neko moze uopste porediti stanje sloboda i javnog mijenja u Americi i ovde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
http://www.imdb.com/title/tt0493264/

Milorad

pre 12 godina

Eh,..... sirota Anđelina želi da nam pomogne kao pravi prijatelj, samo ako je pozovemo.... Međutim pored takvih prijatelja neprijatelji nam i nisu potrebni,.... što bi rekli ljudi.....

Xpres

pre 12 godina

Najgori su izgleda ovi sto nam zele pomoci. Sta ce nama neprijatelji kad imamo ovake sto nam zele pomoci. Od Rusije, preko EU do USA zamolio bih da nam vise ne pomazu. Ako nismo u stanju sami seni da pomognemo nisu nam ni oni potrebni. Eno im Grcka i Sirija pa nek njima pomazu. Nama je dosta!

ViktorUS

pre 12 godina

Willi ja sam Dolinu i 2006 gledao u bioskopu a sve su informacije o kontraverzama mogu naci na internetu. Potpuno jasno da kontraverza nije zbog prikazivanja americkih vojnika u nekom svetlu (ima gorih filmova of toga) nego zbog navodnog antisemitizma i prikazivanja Jevreja kao zlocinaca - a znamo da kada su u pitanju Jevreji je to poseban par carapa - they cannot go wrong. Slazem se da svaka vlast zeli da zaustavi curenje neprijatnih informacija ali iz razlicitih razloga. Americka politika krije stvari najvise u strahu da incidenti ne dospiju u javnost jer onda zna se sta se desava kao sto se i desilo vezano za Abu Ghraib, zatvor u iraku - smene, odgovormnost, medijska hajka, trka ko ce vise da izblati politicare i odgovornost za ucinjenpo, nova politika se usvaja (policies) da sistem spreci takve stvri u buducnosti. Kod nas je obrnuto - JAVNOST LINCUJE GLASNIKE a odgovornost za dogadjaje niko i ne trazi, i to ostaje tako pa taman da svaki dan neko snima filmove i da lesevi izlaze svaki dan iz ormara. Sto se tice glumaca, i Mel Gibson je prozivan za antisemitisam kao i ovi glumci a pitajte me da li su se ovi glumci ikada osecali ugrozeni u US - nisu nego su nastavili da snimaju iste filmove. Umesto toga Mi lincujemo nase glumce i producente koji koliko vidim ne glume teroriste "pravednike" kao u filmovima koje si naveo nego film samo koristi poznati background iz Bosne za jednu tragicnu pricu a to je sta rat cini ljudima na svim niovoima. meni je ovo inace smesno - kao da je Angelina kvalifikovala bad boys a ne cela medjunarodna zajednica. Vljda nju mozemo da pljujemo a Hag i UN ne mozemo. Toliko.

Aleksandar

pre 12 godina

ha, bili su zlocini. veliki sam zagovornik procesuiranja.. velika vecina je procesuirana, pogotovo onih lica koja su srpske nacionalnosti. I to je pozitivno. Ako smo vec kod zlocina, imaju zlocini koji su, a nisu srbi pocinili ili drzavljani Srbije, a ne mogu biti procesuirani bar u narednih jos 2 do 3 godine. O tome se ne prica i ne govori, ima jedna knjiga i imaju snimci, nemam volju da opisujem. Zapravo hocu reci KAKVE VEZE IMA J... FILM SA STVARNIM DOGADAJIMA, to je fikcija, neke koincidencije mogu biti a i ne moraju u filmu gde Žoli ih i nema...prema tome povezivati fikciju i stvarnost nije bas pametno i produktivno, pogotovo sto je to strani film. Pa narodi balkana treba da se pomire jedni sa drugima, bez icije pomoci, treba da gradimo buducnost i gradanske vrijednosti u kojima cemo moci medusobno razgovarati o zlocinima i dogadajima bez nepromjenljivih pozicija i stavova. Iver ne pada daleko od drveta niko tu nije ni bolji ni ljepsi.
e sad komentar na tekst, vidjecemo sta ce se sve izroditi iz toga, vec ranije sam najavio da necu gledati film (svakako ih i ne gledam, rijetko, zadnji sam gledao na b92 i jako me dirnuo) tako da nemam grizu savjesti. da li joj treba pružiti sansu, pa treba ...

Milton

pre 12 godina

Svako ko ima ambiciju da stvori umetničko delo treba prvo dobro da prouči istorijsku građu. Mislim da Anđelina ne razume ni prirodu naših odnosa, ni koren konflikta.

Pop013

pre 12 godina

Vidim za sve su Srbi krivi...
Sta je sa Hrvatskim prolecem,to ne pominjete... Spasili smo vam gu*ice posle II S.R. ali nikada niste umeli da cenite to,postali ste navodno Komunisti a u stvari ostali ste Ustase i uvek ce te biti. "Boshnjake" necu ni da pominjem,ne zasluzuju.
Prihvatte cinjenicu da smo mi i dalje multietnicka sredina,dok je Hrvatska etnicki najcistija. Zlocine smo svi pravili,to je fakt,ali mnogi nece to da prihvate.

domacin

pre 12 godina

@ EPP reklame
Lepo si ljudima objasnio kako svet funkcionise.
Citacjte ljudi ovo sto je covek napisao i pre nego EMOTIVNO odreagujete na svaku vest,
sedite, izbrojte do deset i zapitajte se > KO IMA KORISTI OD TOGA STO STE CULI, ili procitali. DA smo svi IGNORISALI ove gluposti, konkretno ovaj nazovi film ,a i ostale idiotarije koje nam se serviraju, one ne bi imale NIKAKVU SNAGU, i nikakav efekat. MUDROST, MUDROST, MUDROST, to nam treba.

bebana202

pre 12 godina

Vidim ja ovde das mo mi opet podeljeni u misljenju braco Srbi.E pa moje misljenje je sledece: Pruzite joj sansu kao sto je Amerika pruzila nama …..potpuno isti tretman jer ne bi volela da se mi razlikujemo od ostatka Civilizovanog sveta…..

nemanja

pre 12 godina

Sta li ce reci ovi koji brane film kada ga svi pogledaju, posto im je to glavni argument da niko nije pogledao filma?
Sto se tice njene izjave, mislim da je u pitanju vrlo inteligentna provokacija i zena ne prestaje da provocira na taj nacin sve vreme i trebalo bi neko isto tako inteligetno da pocne da vraca jer ova pljuvanja ona samo prizeljkuje.

Willi

pre 12 godina

Za sve koji kazu da nema cenzure U USA ,i navode neke dokumentarce i filmove koji kritikuju drustvo ali ne predstavljaju USA ARMY kao kasape -Preporuka da odgledaju film DOLINA VUKOVA ,ako ga nadju posto je cenzurisan bio i u zapadnoj evropi koja se ne spominje u istom filmu , veliki pozdrav svim

eh

pre 12 godina

Nasilje nitko nemože opravdati ni raumjeti. Ubiti nenaoružanog čovjeka, djete, ženun ili starca zbog zemlje ili zabave je ista stvar.

Zašto bi netko morao razumjeti sukobe, ne mora, samo neka kazne sve odgovorne, sve one koji su nekoga ubili(ne govorim o prvoj crti obrane/napada, govorim o nevinima, civilima, zarobljenicima).

Ubojice treba oštro kazniti...SVE bez iznimke, i to na teške i dugogodišnje robije 100+ godina.

A da li će nas Anđelina razumjeti...neće naravno, nikad nas neće razumjeti, niti nemora. Krivci su političari, i svi oni koji su ubili bespomoćnu osobu i točka. Ne postoji nikakvo opravdanje za nasilje ili ubojstvo nemoćne osobe(u smislu da se nemože braniti).

Kad takve ljude osudimo, onda se možemo početi dogovarati.

munze

pre 12 godina

Kul bre. Cemu tolka nervoza? Jedni se potresli sto je tamo neka napravila tamo neki film protiv "velikih srba" a drugi se potresli sta ce da misli o nama, pa daj da je ugostimo da je demantujemo. Ima li ko normalan na ovoj kugli zebo zebo? Niti me interesuje sta Andja Dzoli misli o meni, niti mi je stalo da svetu dokazujem da nismo takvi. Istorija je neumoljiva sta god tamo neki francuz, amerikanac, englez... mislio o cemu. Ljudi iz neznanja svasta misle. I neka misle. Meni je vazno da JA znam istinu. A istina je da su nadrljali svi dobri ljudi. Istina je takodje da svi narodi na svetu imaju lose ljude koji su cinili stravicne zlocine. Ko to svodi na srbe, hrvate, albance isl - jadan on. I ako sutra tamo neki spanac, amerikanac, englez nece da se druzi sa mnom jer je cuo na tv ili vido u Andjinom filmu da sam zlocinac, i to me zaboli. Nisam zlocinac i ko sto rekoh, meni je dovoljno da to znam. A Jasenovac, Srebrenicu, zlocine na Kosovu, Oluju, Irak... nek nose odgovorni na dusi. Verujem u kosmicku pravdu. O samom filmu ne mislim nista. O rediteljki takodje. Nek snima, boli me briga.
Budi bre coek zbog sebe i svojih prijatelja, sto je toliko vazno sta drugi misle, narocito ako to misljenje baziraju na informativnim programima svoji televizija.
Nole je odlican primer: pljuju ga i osporavaju mnogi kako Rafu i Federera nikada ne bi. Vilander i posle svega kritikuje. A Nole cuti i igra. Bravo za to!
Ajde sad svi polako napolje pa tu energiju da utrosite na ciscenje snega. Ja jutros ocistih sve. A Andja nek si misli sta god hoce. Nijedna njena brojka o bilo kojim zrtvama ne moze da promeni istinu. A bog/priroda (ko u sta veruje) sve zna i sve ce dovesti u red. Nisu ove prirodne nepogode u celom svetu slucajne. Sve se to vraca coveku, jer je bio lose prema prirodi i prema drugom coveku. Kad god je imao priliku. Pa bio on srbin, hrvat, amerikanac, uzbekistanac... U uvek ce biti los, kad god moze. A zasto. Zato sto mu se moze (tuzno). To mene brine, a ne ovaj film i da li me rediteljka istog voli ili ne voli.

Pozdrav svima.

Marsela

pre 12 godina

Neko je pitao za zvanicne podatke:

"Girls as young as 7 years old and women as old as 65 have been raped while in captivity... The five-member commission concluded that estimates of 20,000 rapes since the conflict broke out in 1992 'are not unreasonable.'" (read here: http://bosniangenocide.wordpress.com/2011/03/18/un... ). This number is likely to be much higher, between 50,000-100,000 girls and women raped during the war.

madammim

pre 12 godina

Ne verujem da ce ovaj film mnogo uticati na misljenje sveta o nama. Oni koji robuju predrasudama vec imaju formirane stavove o Srbima gledane minuli kroz rat. Sto se Amerikanaca tiče, moj brat je pet meseci boravio u Americi i samo je jedan od njih na to da je Srbin reagovao: "AAa, Srbin, Novak Đoković". Ostali su mislili da je iz Sibira! Tako da je vrlo moguće da veruju i da se radnja odigrava negde u zemljama bivseg SSSR-a ili u samoj Rusiji. Evropljani vec imaju izdradjene stavove.


Film ne zelim da gledam jer sam devedesete prezivela i dozivela licno i kroz nase filmove koji su tu temu iscedili do besvesti, tako da sam zeljna neceg drugog. A filmovi koji zastupaju jednu stranu su prevazidjeni. Cak se snimaju filmovi i serije u kojima su i vampiri dobra bica i jedu veverice.

Volim filmove koji razbijaju predrasude i nacin na koji to Spanci rade.

Willi

pre 12 godina

VeliborUS--- Film je u SAD prikazivan samo na DVD i specijalnim narudžbama jer u kinima je film bio zabranjen.
Na Comedy Centralovom, The Daily Showu, Jon Stewart je se šalio na račun Billya Zane i Garyia Buseya (obojica američki glumci) zbog njihovog pojavljivanja u filmu.
Američkim marincima je preporučeno da ne ulaze u kina ili teatre gdje se film prikazuje.
Vicki Roberts je izjavila da je medijska hajka na Garyia Buseya zbog toga što je glumio jevreja koji presađuje organe od ubijenih civila, neopravdana. A na pitanje da li film rasistički i antisemtski odbila je odgovoriti.---- O politickim pitanjima koje si nametnuo u svom odgovoru meni ne zelim da se raspravljam jer se negde slazmo a neka si povrsno obradio kao sto si informisan o prikazivanju filma .

marketing

pre 12 godina

Cist marketing!!!Ne postoji dobar ili los marketing....Bitan je marketing!!!Da se uopste ne prica o tom filmu,niko ga ne bi gledao!!!Ovako ce 80% ljudi iz inata da ga pogleda,a to je sto je Dragan Bjelogrlic izasao sa premijere(iako je extra glumac, i zna sta je film) ja licno mislim da je za to bio dobro placen!!!

I samo si nam jos ti falila...mislim bzv

pre 12 godina

Sta reci...koju poruku poslati...?!
G-djo PiT...zapleli ste se u ovu nasu vekovnu dramu..pricu..tragediju ko' pile u kuchinu !

srkis

pre 12 godina

Ja sam devedesetih odgledao dva, pretpostavljam slična, filma, "Metak kroz srce" i "Dobrodošli u Sarajevo". Znajući koliko su nas (Srbe) u ta dva filma ocrnili (da to pas s maslom ne bi progutao), ne pada mi na pamet da i ovo odgledam.