Petak, 10.02.2012.

11:06

Širom Srbije počela isključenja

Apeli da se manje troši struja nisu pomogli, tako da Elektrodistribucija počinje da isključuje velike potrošače. U Valjevu još gori novogodišnja rasveta.

Izvor: Beta

Širom Srbije poèela iskljuèenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Ash

pre 12 godina

Znas kad ce sad da dodje neki strani investitor da otvori firmu u srbiji? Vlada se vodi principom: hajde da iskljucimo privredi struju i uvedemo neradne dane (nekoliko krupnih investitora manje, nece biti boljitka, novih radnih mesta, standard ce opasti, sledece godine ce biti jos manje struje), bolje nego gradjanima (da ih podsecamo na devedesete, automatski minus stotine hiljada glasova, a i ovako vole da sede kod (tople) kuce i da ne rade. Eureka!

eh

pre 12 godina

Neznam za Makedoniju i Crnu Goru, ali u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni nema problema sa strujom. Potrošnja jeste pojačana, ali problema nema nikakvih.

dejan

pre 12 godina

Da li postoje restrikcije i iskljucenja struje u jos nekim bivsim SFRJ republikama, ili je ipak to samo kod nas? Samo da ne pocnu opet opravdanja tipa "ovde je struja najjeftinija u regionu", kao da to znaci da je onda sve OK, mogu da iskljucuju kad hoce.

Nele

pre 12 godina

Pa naravno iskljucicemo sela i male gradove.I onako od njih nista ne zavisi.Ma i ne treba da nam pustite struju sve do izbora valjda ce nam se tada upaliti lampice u glavi

Sofija

pre 12 godina

Ovo stvarno nije u redu, jednostavno moram da iskomentarisem. Jutros se slucajno zaustavim na ruzicastoj televiziji, jutarnji program, pricaju o stednji i iskljucenjima, ubise se od pricanja, a voditeljka ni manje ni vise nego u haljinici koja se nosi na +40, da li je to u redu, koliko se tu trosi???!!!

dejan

pre 12 godina

Jesu li firme kojima je struja ukinuta placale racune ili ne? Verujem da npr. Coca-Cola, Simpo ili Stark redovno placaju struju, a to sto je mnogo koriste znaci da dobro rade, a onda po ovome izgleda da su zato zasluzili da budu kaznjeni iskljucenjem struje i gasenjem proizvodnje. A onda zovemo strane investitore da otvore svoje fabrike ovde??

Zoki

pre 12 godina

Predsednik države i državne partije (DS) obeća besplatnu struju u februaru pojedinim kategorijama stanovnika Srbije. Nije valjda mislio na onu koje neće biti? Bolje ds se postarao da svi svoje dugove plate pa bi struje sigurno bilo dovoljno. Ovako izgleda da će to morati da uradi neko drugi i da zavede red u državi po svim pitanjima.

ivana 80

pre 12 godina

Predsednice, imam ideju. Iskljuci struju svim velikim duznicima, pa cemo mi koji redovno placamo i da imamo struju. I da stedimo. Eto, lako je!

ljiljana

pre 12 godina

posebno me iznenađuje isključenje par kuća u nekom selu kod B.Bašte. to su stvarno veliko potrošači, veći od par kuća na npr. Čukarici. posebno što se greju na drva. baš smišljeno

Dušan

pre 12 godina

Zar Prva petoletka nije veliki industrijski potrošač? I danas su radnici petoletke bili na radnim mestima što znači da je petoletka trošila i trošila struju (a poznato je da se u halama masovno koriste kaloriferi). Koliko je takvih primera u Srbiji? O čemu razmišlja menadžment petoletke? Ko kome ovde tera inat? I u ponedeljak će radnici petoletke na posao.

Gruja

pre 12 godina

Ne cenimo ono šta imamo. Možda se opametimo kada nam ponovo počnu restrikcije struje kao devedesetih, ali tada će biti kasno za štednju. Mašine u Kolubari posustaju zbog velikog minusa, led stvara velike probleme hidroelektranama, razmislite pre nego uključite nepotrebni aparat kako ćemo proizvesti struju, ona ne pada sa neba!

Sanja Vidakovic

pre 12 godina

Povodom apela da gradovi i domacinstva iskljucuju struju u Zrenjaninu toga nema .Ovde jos uvek sija novogodisnja rasveta doduse ne u punom kapacitetu al sija , svi moguci bilbordi , reklame . Nas izgleda nije zahvatio taj talas il se Zrenjanin nalazi u drugoj drzavi !

BgHQ

pre 12 godina

Razumem da je jaka zima i da se ovo sa ledenim danima odužilo ali ne razumem kako su iz EDB pre samo 7 dana govorili da struje ima dovoljno.Šta to bi posle samo par dana?

zabrinuta

pre 12 godina

Zasto sve da puca prvo po seljaku?Da li je nekome jasno u ovoj drzavi kako je seljaku na ovakvom vremenu,kakav mu je zivot.Kakav paradoks.Prica se o zavejanim selima,o svakodnevnim mukama i angazovanju drzave da im se "pomogne" a ovamo poceli od njih da iskljucuju struju a oni najmanje trose.Iovako su u nezavidnom polozaju, jos ih treba gurnuti u totalni mrak pa nek se posmrzavaju.Sramota.

eks_demokrata

pre 12 godina

Neka aktuelni ministri isključe struju u svojim luksuznim vilama.Da osete i oni mrak,ionako su ove 4 godine vladali kao pravi slepci.

da-da

pre 12 godina

Molim odgovorne da prestanu da unose nemir u gradjane vezano za restrikcije struje ,da podsetim da se cele godine struja izvozi da se na njoj debelo zaradi kao i na psenici...druga tema...zna se ko je u drzavi odgovoran za struju...za poljoprivredu...za puteve itd.Tako da Vas molim radite svoj posao i nemojte Vi narodu da govorite sta narod"mora"nego uradite Vi sta Vi MORATE...pozz iz bele Vojvodine

predrag

pre 12 godina

najbolje je da iskljuce sve tv stanice i kablovske operatere. nece da trose struju "proizvodeci" program, gradjanstvo ide da spava u 8, smanji svoje grejanje, ugasi svoje tv, ne truje se losim programima, proizvodi decu i dize natalitet buducoj Srbiji

Hogar

pre 12 godina

"Zaobilaženje" brojila u kućama tek sada dolazi do izražaja.Država da organizuje da svako plaća ogrev preko jedinstvenog računa,pa će na taj način komisija koja će obilaziti u mesecima povećane potrošnje tačno znati koliko je ko uglja ili drva kupio i koliko kvadrata poseduje.Kada se uporedi sa računom za struju stvar je jasna.Niste kupili ogrev za 200m kvadratnih a račun za struju je 3000 din!....znači neispravno ili premošćeno brojilo.Detaljan (komisijski) pregled električnih instalacija uz enormne kazne sredio bi energetsko stanje u Srbiji za 12 meseci...ali ko to sme pred izbore!

Nikola

pre 12 godina

Ovo je izgleda po onoj staroj...¨posle mene potop¨. Blize se izbori pa da se unisti i ovo malo industrije sto nam je ostalo pre promene vlasti? A kako ce se sada privuci investitori? Ko ce da otvara fabrike kada vide da ne mogu da racunaju ni da ce imati struje. Ko zna koliki su gubici zbog ovoga...a jos i ako bude nekih tuzbi po medjunarodnim sudovima, bice veselo.

MYSTIK

pre 12 godina

Ipak imali smo srece,da je ovaj hladan talas naisao od 20 decembra pa do 20 januara,temperature bi bile niza za 5 do 10 stepeni,usled kraceg dana u tom vremenskom periodu.

Zli

pre 12 godina

a zamislite samo da smo neka normalna drzava i da nam rade sve fabrike koje su unistene. Sta bi se tada desavalo sa strujom? Koliko domacinstava treba da trosi struju da bi potrosilo kao jedna fabrika? Iskljuciti sela koja trose manje od rasvete po gradovima. Svi su dosadili sa pricanjem o povratku devedesetih ali sta reci :((((

Neko spolja

pre 12 godina

Da li je novinar uopšte pročitao šta je napisao u vezi sa novogodišnjom rasvetom u Valjevu? Pali i gasi se preko repetitora? Otopio se sneg, pa se nekontrolisano rasveta upalila (na -18 stepeni)? Zbog kvara na kamionu (u celom Valjevu samo jedan kamion sa dizalicom?) zbog mraza ne mogu da skinu rasvetu a danas je deveti februar? Pa dobro, koga oni to zaj...? Ovo prevršava svaku meru.

Za vikend ostadosmo u mraku. Cela Srbija.

bezimena

pre 12 godina

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)
(Нови Сад, 10. februar 2012 11:33)

Jaka industrija...sve sami gubitaši! U tržnim centrima je masa prehrambenih prodavnica, a butici i sl. nisu u daljinskom sistemu upravljanja pa će biti isključeni kada počne restrikcija za gradjane.

DPolitika

pre 12 godina

Interesantno da svaki put kada su restrikcije struje prvo se pocinje od sela, valjda tamo nije ni bitno ako neko zivi, a kao sto vidimo svi smrznuti i odseceni od sveta su upravo u selima...

Da nepricamo o tome da sela nemaju internet(napomena:posebno je tesko uvesti bezican za sva sela), vodovod, kanalizaciju itd...O putevima da nepricamo...

I posle se prica kako od poljoprivrede moze da se zivi i cela drzava da prosperira kao Japan...Migracija sa sela u gradove je posebna tema najverovatnije jer je tamo sve omoguceno, lepo se zivi i nema smrzavanja zimi...

Inace uvek su restrikcije struje prve u selima i napon u 90% sela je vecinu vremena u godini nizi od nominalnog(ispod 220v) ko neveruje neka premeri...Udri po selu jer tamo nema ko da se buni, nemoze da se skupi na protestu vise od 500 ljudi(u najvecim selima)... Na selu po zimi moze samo da umire i odumire poruka je vlasti zadnjih 20 godina...

Lajavica

pre 12 godina

Slazem se da treba trzne centre i butike iskljuciti nocu. Dodala bih da se skrati radno vreme klubova, splavova, restorana...itd, i da se i njima makar nocu iskljuci struja, a ne industriji.

Navedeni trgovci i ugostitelji mogu malo da se stisnu...........

Banana drzava

pre 12 godina

Zasto se ne iskljuci narodna skupstina i onako niko ne radi , samo dolaze da se zezaju a najvece troskove ove zemlje pravi vlast i pritom nista ne placaju najveci su duznici.

Нови Сад

pre 12 godina

Синоћ шетам центром Новог Сада, ради сва расвета, ради осветљење у бутицима, светле излози... Углавном нико не искључује ништа! Где је сада Комунална полиција да кажњава? Ако је Влада донела такву одлуку онда мора да се поштује а не сви да се праве глуви!

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)

Dane

pre 12 godina

"Danas je došlo do delimičnog otapanja snega na Boričevcu, što je uzrokovalo kratak spoj i aktiviranje repetitora koji je 'nekontrolisano' uključio uličnu rasvetu".

Topljenje snega na -20?! Nisam ja, zeka je! I to je odgovor ozbiljnog čoveka koji je zadužen za snabdevanje jednog grada strujom?! Nije ni blizu onog odgovora iz Splita, ali katastrofa. Ne daj Bože da se neko izvini za svoj propust!

U taboru stranke koja ga je izabrala (ne znam koja je u pitanju, nije ni bitno) će malo da ga malo zavitlavaju i prozivaju u užem krugu, a zvanično se neće oglašavati jer nema ni potrebe i - sve u redu.

Нови Сад

pre 12 godina

Синоћ шетам центром Новог Сада, ради сва расвета, ради осветљење у бутицима, светле излози... Углавном нико не искључује ништа! Где је сада Комунална полиција да кажњава? Ако је Влада донела такву одлуку онда мора да се поштује а не сви да се праве глуви!

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)

DPolitika

pre 12 godina

Interesantno da svaki put kada su restrikcije struje prvo se pocinje od sela, valjda tamo nije ni bitno ako neko zivi, a kao sto vidimo svi smrznuti i odseceni od sveta su upravo u selima...

Da nepricamo o tome da sela nemaju internet(napomena:posebno je tesko uvesti bezican za sva sela), vodovod, kanalizaciju itd...O putevima da nepricamo...

I posle se prica kako od poljoprivrede moze da se zivi i cela drzava da prosperira kao Japan...Migracija sa sela u gradove je posebna tema najverovatnije jer je tamo sve omoguceno, lepo se zivi i nema smrzavanja zimi...

Inace uvek su restrikcije struje prve u selima i napon u 90% sela je vecinu vremena u godini nizi od nominalnog(ispod 220v) ko neveruje neka premeri...Udri po selu jer tamo nema ko da se buni, nemoze da se skupi na protestu vise od 500 ljudi(u najvecim selima)... Na selu po zimi moze samo da umire i odumire poruka je vlasti zadnjih 20 godina...

Banana drzava

pre 12 godina

Zasto se ne iskljuci narodna skupstina i onako niko ne radi , samo dolaze da se zezaju a najvece troskove ove zemlje pravi vlast i pritom nista ne placaju najveci su duznici.

Lajavica

pre 12 godina

Slazem se da treba trzne centre i butike iskljuciti nocu. Dodala bih da se skrati radno vreme klubova, splavova, restorana...itd, i da se i njima makar nocu iskljuci struja, a ne industriji.

Navedeni trgovci i ugostitelji mogu malo da se stisnu...........

Zli

pre 12 godina

a zamislite samo da smo neka normalna drzava i da nam rade sve fabrike koje su unistene. Sta bi se tada desavalo sa strujom? Koliko domacinstava treba da trosi struju da bi potrosilo kao jedna fabrika? Iskljuciti sela koja trose manje od rasvete po gradovima. Svi su dosadili sa pricanjem o povratku devedesetih ali sta reci :((((

ivana 80

pre 12 godina

Predsednice, imam ideju. Iskljuci struju svim velikim duznicima, pa cemo mi koji redovno placamo i da imamo struju. I da stedimo. Eto, lako je!

Neko spolja

pre 12 godina

Da li je novinar uopšte pročitao šta je napisao u vezi sa novogodišnjom rasvetom u Valjevu? Pali i gasi se preko repetitora? Otopio se sneg, pa se nekontrolisano rasveta upalila (na -18 stepeni)? Zbog kvara na kamionu (u celom Valjevu samo jedan kamion sa dizalicom?) zbog mraza ne mogu da skinu rasvetu a danas je deveti februar? Pa dobro, koga oni to zaj...? Ovo prevršava svaku meru.

Za vikend ostadosmo u mraku. Cela Srbija.

Dane

pre 12 godina

"Danas je došlo do delimičnog otapanja snega na Boričevcu, što je uzrokovalo kratak spoj i aktiviranje repetitora koji je 'nekontrolisano' uključio uličnu rasvetu".

Topljenje snega na -20?! Nisam ja, zeka je! I to je odgovor ozbiljnog čoveka koji je zadužen za snabdevanje jednog grada strujom?! Nije ni blizu onog odgovora iz Splita, ali katastrofa. Ne daj Bože da se neko izvini za svoj propust!

U taboru stranke koja ga je izabrala (ne znam koja je u pitanju, nije ni bitno) će malo da ga malo zavitlavaju i prozivaju u užem krugu, a zvanično se neće oglašavati jer nema ni potrebe i - sve u redu.

da-da

pre 12 godina

Molim odgovorne da prestanu da unose nemir u gradjane vezano za restrikcije struje ,da podsetim da se cele godine struja izvozi da se na njoj debelo zaradi kao i na psenici...druga tema...zna se ko je u drzavi odgovoran za struju...za poljoprivredu...za puteve itd.Tako da Vas molim radite svoj posao i nemojte Vi narodu da govorite sta narod"mora"nego uradite Vi sta Vi MORATE...pozz iz bele Vojvodine

BgHQ

pre 12 godina

Razumem da je jaka zima i da se ovo sa ledenim danima odužilo ali ne razumem kako su iz EDB pre samo 7 dana govorili da struje ima dovoljno.Šta to bi posle samo par dana?

zabrinuta

pre 12 godina

Zasto sve da puca prvo po seljaku?Da li je nekome jasno u ovoj drzavi kako je seljaku na ovakvom vremenu,kakav mu je zivot.Kakav paradoks.Prica se o zavejanim selima,o svakodnevnim mukama i angazovanju drzave da im se "pomogne" a ovamo poceli od njih da iskljucuju struju a oni najmanje trose.Iovako su u nezavidnom polozaju, jos ih treba gurnuti u totalni mrak pa nek se posmrzavaju.Sramota.

dejan

pre 12 godina

Jesu li firme kojima je struja ukinuta placale racune ili ne? Verujem da npr. Coca-Cola, Simpo ili Stark redovno placaju struju, a to sto je mnogo koriste znaci da dobro rade, a onda po ovome izgleda da su zato zasluzili da budu kaznjeni iskljucenjem struje i gasenjem proizvodnje. A onda zovemo strane investitore da otvore svoje fabrike ovde??

ljiljana

pre 12 godina

posebno me iznenađuje isključenje par kuća u nekom selu kod B.Bašte. to su stvarno veliko potrošači, veći od par kuća na npr. Čukarici. posebno što se greju na drva. baš smišljeno

predrag

pre 12 godina

najbolje je da iskljuce sve tv stanice i kablovske operatere. nece da trose struju "proizvodeci" program, gradjanstvo ide da spava u 8, smanji svoje grejanje, ugasi svoje tv, ne truje se losim programima, proizvodi decu i dize natalitet buducoj Srbiji

eks_demokrata

pre 12 godina

Neka aktuelni ministri isključe struju u svojim luksuznim vilama.Da osete i oni mrak,ionako su ove 4 godine vladali kao pravi slepci.

Zoki

pre 12 godina

Predsednik države i državne partije (DS) obeća besplatnu struju u februaru pojedinim kategorijama stanovnika Srbije. Nije valjda mislio na onu koje neće biti? Bolje ds se postarao da svi svoje dugove plate pa bi struje sigurno bilo dovoljno. Ovako izgleda da će to morati da uradi neko drugi i da zavede red u državi po svim pitanjima.

Dušan

pre 12 godina

Zar Prva petoletka nije veliki industrijski potrošač? I danas su radnici petoletke bili na radnim mestima što znači da je petoletka trošila i trošila struju (a poznato je da se u halama masovno koriste kaloriferi). Koliko je takvih primera u Srbiji? O čemu razmišlja menadžment petoletke? Ko kome ovde tera inat? I u ponedeljak će radnici petoletke na posao.

Sanja Vidakovic

pre 12 godina

Povodom apela da gradovi i domacinstva iskljucuju struju u Zrenjaninu toga nema .Ovde jos uvek sija novogodisnja rasveta doduse ne u punom kapacitetu al sija , svi moguci bilbordi , reklame . Nas izgleda nije zahvatio taj talas il se Zrenjanin nalazi u drugoj drzavi !

Nikola

pre 12 godina

Ovo je izgleda po onoj staroj...¨posle mene potop¨. Blize se izbori pa da se unisti i ovo malo industrije sto nam je ostalo pre promene vlasti? A kako ce se sada privuci investitori? Ko ce da otvara fabrike kada vide da ne mogu da racunaju ni da ce imati struje. Ko zna koliki su gubici zbog ovoga...a jos i ako bude nekih tuzbi po medjunarodnim sudovima, bice veselo.

Hogar

pre 12 godina

"Zaobilaženje" brojila u kućama tek sada dolazi do izražaja.Država da organizuje da svako plaća ogrev preko jedinstvenog računa,pa će na taj način komisija koja će obilaziti u mesecima povećane potrošnje tačno znati koliko je ko uglja ili drva kupio i koliko kvadrata poseduje.Kada se uporedi sa računom za struju stvar je jasna.Niste kupili ogrev za 200m kvadratnih a račun za struju je 3000 din!....znači neispravno ili premošćeno brojilo.Detaljan (komisijski) pregled električnih instalacija uz enormne kazne sredio bi energetsko stanje u Srbiji za 12 meseci...ali ko to sme pred izbore!

bezimena

pre 12 godina

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)
(Нови Сад, 10. februar 2012 11:33)

Jaka industrija...sve sami gubitaši! U tržnim centrima je masa prehrambenih prodavnica, a butici i sl. nisu u daljinskom sistemu upravljanja pa će biti isključeni kada počne restrikcija za gradjane.

Gruja

pre 12 godina

Ne cenimo ono šta imamo. Možda se opametimo kada nam ponovo počnu restrikcije struje kao devedesetih, ali tada će biti kasno za štednju. Mašine u Kolubari posustaju zbog velikog minusa, led stvara velike probleme hidroelektranama, razmislite pre nego uključite nepotrebni aparat kako ćemo proizvesti struju, ona ne pada sa neba!

Sofija

pre 12 godina

Ovo stvarno nije u redu, jednostavno moram da iskomentarisem. Jutros se slucajno zaustavim na ruzicastoj televiziji, jutarnji program, pricaju o stednji i iskljucenjima, ubise se od pricanja, a voditeljka ni manje ni vise nego u haljinici koja se nosi na +40, da li je to u redu, koliko se tu trosi???!!!

dejan

pre 12 godina

Da li postoje restrikcije i iskljucenja struje u jos nekim bivsim SFRJ republikama, ili je ipak to samo kod nas? Samo da ne pocnu opet opravdanja tipa "ovde je struja najjeftinija u regionu", kao da to znaci da je onda sve OK, mogu da iskljucuju kad hoce.

Nele

pre 12 godina

Pa naravno iskljucicemo sela i male gradove.I onako od njih nista ne zavisi.Ma i ne treba da nam pustite struju sve do izbora valjda ce nam se tada upaliti lampice u glavi

eh

pre 12 godina

Neznam za Makedoniju i Crnu Goru, ali u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni nema problema sa strujom. Potrošnja jeste pojačana, ali problema nema nikakvih.

MYSTIK

pre 12 godina

Ipak imali smo srece,da je ovaj hladan talas naisao od 20 decembra pa do 20 januara,temperature bi bile niza za 5 do 10 stepeni,usled kraceg dana u tom vremenskom periodu.

Ash

pre 12 godina

Znas kad ce sad da dodje neki strani investitor da otvori firmu u srbiji? Vlada se vodi principom: hajde da iskljucimo privredi struju i uvedemo neradne dane (nekoliko krupnih investitora manje, nece biti boljitka, novih radnih mesta, standard ce opasti, sledece godine ce biti jos manje struje), bolje nego gradjanima (da ih podsecamo na devedesete, automatski minus stotine hiljada glasova, a i ovako vole da sede kod (tople) kuce i da ne rade. Eureka!

bezimena

pre 12 godina

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)
(Нови Сад, 10. februar 2012 11:33)

Jaka industrija...sve sami gubitaši! U tržnim centrima je masa prehrambenih prodavnica, a butici i sl. nisu u daljinskom sistemu upravljanja pa će biti isključeni kada počne restrikcija za gradjane.

Gruja

pre 12 godina

Ne cenimo ono šta imamo. Možda se opametimo kada nam ponovo počnu restrikcije struje kao devedesetih, ali tada će biti kasno za štednju. Mašine u Kolubari posustaju zbog velikog minusa, led stvara velike probleme hidroelektranama, razmislite pre nego uključite nepotrebni aparat kako ćemo proizvesti struju, ona ne pada sa neba!

predrag

pre 12 godina

najbolje je da iskljuce sve tv stanice i kablovske operatere. nece da trose struju "proizvodeci" program, gradjanstvo ide da spava u 8, smanji svoje grejanje, ugasi svoje tv, ne truje se losim programima, proizvodi decu i dize natalitet buducoj Srbiji

Hogar

pre 12 godina

"Zaobilaženje" brojila u kućama tek sada dolazi do izražaja.Država da organizuje da svako plaća ogrev preko jedinstvenog računa,pa će na taj način komisija koja će obilaziti u mesecima povećane potrošnje tačno znati koliko je ko uglja ili drva kupio i koliko kvadrata poseduje.Kada se uporedi sa računom za struju stvar je jasna.Niste kupili ogrev za 200m kvadratnih a račun za struju je 3000 din!....znači neispravno ili premošćeno brojilo.Detaljan (komisijski) pregled električnih instalacija uz enormne kazne sredio bi energetsko stanje u Srbiji za 12 meseci...ali ko to sme pred izbore!

DPolitika

pre 12 godina

Interesantno da svaki put kada su restrikcije struje prvo se pocinje od sela, valjda tamo nije ni bitno ako neko zivi, a kao sto vidimo svi smrznuti i odseceni od sveta su upravo u selima...

Da nepricamo o tome da sela nemaju internet(napomena:posebno je tesko uvesti bezican za sva sela), vodovod, kanalizaciju itd...O putevima da nepricamo...

I posle se prica kako od poljoprivrede moze da se zivi i cela drzava da prosperira kao Japan...Migracija sa sela u gradove je posebna tema najverovatnije jer je tamo sve omoguceno, lepo se zivi i nema smrzavanja zimi...

Inace uvek su restrikcije struje prve u selima i napon u 90% sela je vecinu vremena u godini nizi od nominalnog(ispod 220v) ko neveruje neka premeri...Udri po selu jer tamo nema ko da se buni, nemoze da se skupi na protestu vise od 500 ljudi(u najvecim selima)... Na selu po zimi moze samo da umire i odumire poruka je vlasti zadnjih 20 godina...

MYSTIK

pre 12 godina

Ipak imali smo srece,da je ovaj hladan talas naisao od 20 decembra pa do 20 januara,temperature bi bile niza za 5 do 10 stepeni,usled kraceg dana u tom vremenskom periodu.

da-da

pre 12 godina

Molim odgovorne da prestanu da unose nemir u gradjane vezano za restrikcije struje ,da podsetim da se cele godine struja izvozi da se na njoj debelo zaradi kao i na psenici...druga tema...zna se ko je u drzavi odgovoran za struju...za poljoprivredu...za puteve itd.Tako da Vas molim radite svoj posao i nemojte Vi narodu da govorite sta narod"mora"nego uradite Vi sta Vi MORATE...pozz iz bele Vojvodine

Lajavica

pre 12 godina

Slazem se da treba trzne centre i butike iskljuciti nocu. Dodala bih da se skrati radno vreme klubova, splavova, restorana...itd, i da se i njima makar nocu iskljuci struja, a ne industriji.

Navedeni trgovci i ugostitelji mogu malo da se stisnu...........

Dušan

pre 12 godina

Zar Prva petoletka nije veliki industrijski potrošač? I danas su radnici petoletke bili na radnim mestima što znači da je petoletka trošila i trošila struju (a poznato je da se u halama masovno koriste kaloriferi). Koliko je takvih primera u Srbiji? O čemu razmišlja menadžment petoletke? Ko kome ovde tera inat? I u ponedeljak će radnici petoletke na posao.

Нови Сад

pre 12 godina

Синоћ шетам центром Новог Сада, ради сва расвета, ради осветљење у бутицима, светле излози... Углавном нико не искључује ништа! Где је сада Комунална полиција да кажњава? Ако је Влада донела такву одлуку онда мора да се поштује а не сви да се праве глуви!

И овим искључењима, зашто се искључује индустрија? Она прави нешто, ја бих пре искључио тржне центре, бутике (не бих обичне продавнице јер се ту купује животне намирнице)

Nele

pre 12 godina

Pa naravno iskljucicemo sela i male gradove.I onako od njih nista ne zavisi.Ma i ne treba da nam pustite struju sve do izbora valjda ce nam se tada upaliti lampice u glavi

ljiljana

pre 12 godina

posebno me iznenađuje isključenje par kuća u nekom selu kod B.Bašte. to su stvarno veliko potrošači, veći od par kuća na npr. Čukarici. posebno što se greju na drva. baš smišljeno

BgHQ

pre 12 godina

Razumem da je jaka zima i da se ovo sa ledenim danima odužilo ali ne razumem kako su iz EDB pre samo 7 dana govorili da struje ima dovoljno.Šta to bi posle samo par dana?

Dane

pre 12 godina

"Danas je došlo do delimičnog otapanja snega na Boričevcu, što je uzrokovalo kratak spoj i aktiviranje repetitora koji je 'nekontrolisano' uključio uličnu rasvetu".

Topljenje snega na -20?! Nisam ja, zeka je! I to je odgovor ozbiljnog čoveka koji je zadužen za snabdevanje jednog grada strujom?! Nije ni blizu onog odgovora iz Splita, ali katastrofa. Ne daj Bože da se neko izvini za svoj propust!

U taboru stranke koja ga je izabrala (ne znam koja je u pitanju, nije ni bitno) će malo da ga malo zavitlavaju i prozivaju u užem krugu, a zvanično se neće oglašavati jer nema ni potrebe i - sve u redu.

Zli

pre 12 godina

a zamislite samo da smo neka normalna drzava i da nam rade sve fabrike koje su unistene. Sta bi se tada desavalo sa strujom? Koliko domacinstava treba da trosi struju da bi potrosilo kao jedna fabrika? Iskljuciti sela koja trose manje od rasvete po gradovima. Svi su dosadili sa pricanjem o povratku devedesetih ali sta reci :((((

zabrinuta

pre 12 godina

Zasto sve da puca prvo po seljaku?Da li je nekome jasno u ovoj drzavi kako je seljaku na ovakvom vremenu,kakav mu je zivot.Kakav paradoks.Prica se o zavejanim selima,o svakodnevnim mukama i angazovanju drzave da im se "pomogne" a ovamo poceli od njih da iskljucuju struju a oni najmanje trose.Iovako su u nezavidnom polozaju, jos ih treba gurnuti u totalni mrak pa nek se posmrzavaju.Sramota.

eks_demokrata

pre 12 godina

Neka aktuelni ministri isključe struju u svojim luksuznim vilama.Da osete i oni mrak,ionako su ove 4 godine vladali kao pravi slepci.

Banana drzava

pre 12 godina

Zasto se ne iskljuci narodna skupstina i onako niko ne radi , samo dolaze da se zezaju a najvece troskove ove zemlje pravi vlast i pritom nista ne placaju najveci su duznici.

ivana 80

pre 12 godina

Predsednice, imam ideju. Iskljuci struju svim velikim duznicima, pa cemo mi koji redovno placamo i da imamo struju. I da stedimo. Eto, lako je!

dejan

pre 12 godina

Jesu li firme kojima je struja ukinuta placale racune ili ne? Verujem da npr. Coca-Cola, Simpo ili Stark redovno placaju struju, a to sto je mnogo koriste znaci da dobro rade, a onda po ovome izgleda da su zato zasluzili da budu kaznjeni iskljucenjem struje i gasenjem proizvodnje. A onda zovemo strane investitore da otvore svoje fabrike ovde??

Nikola

pre 12 godina

Ovo je izgleda po onoj staroj...¨posle mene potop¨. Blize se izbori pa da se unisti i ovo malo industrije sto nam je ostalo pre promene vlasti? A kako ce se sada privuci investitori? Ko ce da otvara fabrike kada vide da ne mogu da racunaju ni da ce imati struje. Ko zna koliki su gubici zbog ovoga...a jos i ako bude nekih tuzbi po medjunarodnim sudovima, bice veselo.

Neko spolja

pre 12 godina

Da li je novinar uopšte pročitao šta je napisao u vezi sa novogodišnjom rasvetom u Valjevu? Pali i gasi se preko repetitora? Otopio se sneg, pa se nekontrolisano rasveta upalila (na -18 stepeni)? Zbog kvara na kamionu (u celom Valjevu samo jedan kamion sa dizalicom?) zbog mraza ne mogu da skinu rasvetu a danas je deveti februar? Pa dobro, koga oni to zaj...? Ovo prevršava svaku meru.

Za vikend ostadosmo u mraku. Cela Srbija.

Sanja Vidakovic

pre 12 godina

Povodom apela da gradovi i domacinstva iskljucuju struju u Zrenjaninu toga nema .Ovde jos uvek sija novogodisnja rasveta doduse ne u punom kapacitetu al sija , svi moguci bilbordi , reklame . Nas izgleda nije zahvatio taj talas il se Zrenjanin nalazi u drugoj drzavi !

Zoki

pre 12 godina

Predsednik države i državne partije (DS) obeća besplatnu struju u februaru pojedinim kategorijama stanovnika Srbije. Nije valjda mislio na onu koje neće biti? Bolje ds se postarao da svi svoje dugove plate pa bi struje sigurno bilo dovoljno. Ovako izgleda da će to morati da uradi neko drugi i da zavede red u državi po svim pitanjima.

Sofija

pre 12 godina

Ovo stvarno nije u redu, jednostavno moram da iskomentarisem. Jutros se slucajno zaustavim na ruzicastoj televiziji, jutarnji program, pricaju o stednji i iskljucenjima, ubise se od pricanja, a voditeljka ni manje ni vise nego u haljinici koja se nosi na +40, da li je to u redu, koliko se tu trosi???!!!

dejan

pre 12 godina

Da li postoje restrikcije i iskljucenja struje u jos nekim bivsim SFRJ republikama, ili je ipak to samo kod nas? Samo da ne pocnu opet opravdanja tipa "ovde je struja najjeftinija u regionu", kao da to znaci da je onda sve OK, mogu da iskljucuju kad hoce.

eh

pre 12 godina

Neznam za Makedoniju i Crnu Goru, ali u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni nema problema sa strujom. Potrošnja jeste pojačana, ali problema nema nikakvih.

Ash

pre 12 godina

Znas kad ce sad da dodje neki strani investitor da otvori firmu u srbiji? Vlada se vodi principom: hajde da iskljucimo privredi struju i uvedemo neradne dane (nekoliko krupnih investitora manje, nece biti boljitka, novih radnih mesta, standard ce opasti, sledece godine ce biti jos manje struje), bolje nego gradjanima (da ih podsecamo na devedesete, automatski minus stotine hiljada glasova, a i ovako vole da sede kod (tople) kuce i da ne rade. Eureka!