Utorak, 07.02.2012.

08:57

Kalinić pokušao bekstvo

Bivši pripadnici "zemunskog klana" Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo iz posebne pritvorske jedinice Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Izvor: B92

Kaliniæ pokušao bekstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

nismo deca

pre 12 godina

Boze kakva smejurija. Pa zar onaj ko je izdao zvanicno saopstenje o ovom dogadjaju misli da smo svi mi maloumnici. Resetka u zatvoru je napravljena od celika precnika oko 2 cm. Da bi to uspeo testerom ili bonsekom da preseces treba da turpijas duuuugo, a normalno i testera ce se istupiti pa je moras zameniti. Ako je neko koristio testeru za gvozdje zna koliko se ona cuje kada je vuces po metalu. Ovo bi moglo da pije vodu samo ako su u zatvoru imali gvozdjaru i ako su cuvari bili lica ometena u razvoju(gluva).

misa

pre 12 godina

Ljudi,pa sta se cudite,kada,priznali mi to ili ne 80% policajaca bi uzelo mito.Pa pogledajte samo svako u svom gradu kakvu policiju ima.A sta reci tek za ove u zatvoru.Tu je mito basnoslovno visok.A ima i politicara koji se plase one recenice "vadi me napolje da ne propevam".Ovo vam je klasican spoj :politicari,sudstvo,policija,kriminalci.Neko ce snimiti dobar film po ovom scenariju!

Deja Vu

pre 12 godina

Nije meni teško:


Ja mora da sam mnogo glup i napisaću to 100 puta ako treba: ja sam glup, ja sam glup, ja sam glup....

1) "...Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište... U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа"

Odvalili vrata ćelije tako da to niko ne vidi i ne čuje, savladali čuvara, a onda za 2 sekunde isekli rešetke i iskočili kroz prozor!!??? Mora da sam mnogo gledao američke filmove pa sam mislio da čuvari imaju oružje, a i video nadzor.

2) "On (advokat) je dodao da se sa Kalinićem poslednji put video prošlog utorka, kao i da ništa nije ukazivalo na to da bi on mogao da pokuša bekstvo"

Stvarno nečuveno, planirao bekstvo, a nije obavestio advokata. Meni je ovo sumnjivo! Prosto da ne poveruješ!!!

3) "Za njim (Milovanovićem), osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici"

Evo neke koristi od ove ujdurme, sad bar znaju gde su!!???

Marko P.

pre 12 godina

OK nije pitanje za Dačića, kao ministra policije, ali za Dačića, potpredsednika vlade verovatno jeste. Ako može da "linčuje" direktora biblioteke (?) mogao bi i da se sada OGLASI!

LFC

pre 12 godina

Pobegli kroz prozor? Ili kroz vrata? Ili vrata imaju prozor sa resetkama? Jeftin trik policije koja je ovom pricom o "bezanju" sama sebe porazila. xD O.o

Kamuflaga Bato Kamuflaga

pre 12 godina

Isekli resetke na prozoru.....pa izasli na vrata...
(mile, 7. februar 2012 10:26)

Mile, dok su ih zandari cekali ispod prozora oni k'o ljudi
izasli na vrata.

Laki

pre 12 godina

Covece,uopste nisam iznenadjen!Demonstriraju silu deci na fudbalskim terenima,skacu kao pavijani,hvale se sigurnosnim sistemima,bezbednosnim prstenovima i ne znam cime jos,kada ono IZNENADJENJE,svi su zateceni!Sta cemo sada,ko je sada odgovoran?Volim Srbsku demokratiju!Dobro je sto nije ociscen sneg u Beogradu,inace bi ova dvojica vec bili u Riuo ili ko zna vec gde!!!!!!!!!

telma i luiz

pre 12 godina

Otkud u pritvoru spec.suda alat za bežanje! Poznato je da kriminalci rešetke kidaju zubima a vrata ćelije ovlaš odgurnu nogom. U filmu.
P.S. Proverite jel Legija u ćeliji ili gde je.

Miloš

pre 12 godina

Treba po hitnom postupku ispitati ko iz policije im je pomagao u pokušaju bekstva, jer način na koji je on izveden mi zvuči komično. U policiji je previše saradnika huligana, kriminalaca i klerofašističkih pokreta.

Petar

pre 12 godina

Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište.

U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа".

I sta je na kraju od ovoga istinito ?
Jel su presekli restke na prozoru svojih celija ili razvalili vrata svoje celije ? I kako je moguce da u CZ-u njih dvojica budu u istoj sobi ?
Ili nisu bili u istoj sobi ?
Kako onda da istovremeno izadju, ako nisu bili zajedno...?
Dogovorili se TELEFONOM, ili preko sluzbe obezbedjenja ?
A kamere ? U CZ-u ih u tom bloku gde su oni smesteni IMA !
I na kraju, lepo vreme napolju...a kod Vas ?
E koliko je lepo vreme, toliko i verujem u ovu pricu !!!

acafaca

pre 12 godina

bravo Zandari..vidi se da ima NEKOG BUDNOG u pola sest. Tek kada se desi nesto ovakvog tipa,hvali se policija i zandarmerija..kad pomognu i spase nekog,ponovo hvala.. A kad nema nikakvih dwsavanja,onda pljuvanje i vredjanje.. E vidite gospodo,mozda nisu elokventni,ali nisu prepotentni..vec odvazni,hrabri i posteni.. Za kralja i otadžbinu.. Pozdrav za ŽANDARME

Dragan Bosnjakovic

pre 12 godina

Ma posli ljudi da traze bolje uslove..mislim hteli da"prebegnu"u nov,ho-
telski smestaj u zatvor u Padinskoj Skeli,o kome su"tolikoslusali"!!!

Komentator

pre 12 godina

Čestiti neki momci, vredni, pošteni, stručni. Da nisu možda dobili vest da će biti ministri u nekoj sledećoj "narodnoj, patriotskoj, naprednoj" vladi, pa poželeše da pomognu u kampanji svojim ekspertskim znanjima? Jer, priznaćete, malo je takvih višestruko dokazanih stručnjaka i u mnogo većim i bogatijim zemljama. A ta buduća vlada koliko vidimo ionako ne računa mnogo na formalno obrazovanje. Draži su im "sposobni".

maki

pre 12 godina

ahahahaha ovo me podseca na onaj vic kad su otac i sin bezali iz zatvora a napolju sneg do kolena
-sin kaze:tata vidi koliko snega ima kako cemo......
-a tata odgovara:ne boj se sine imamo lance.......

shvaba82

pre 12 godina

..Beli i Zver zamalo da umaknu..Rokstedi i Bibop i dalje na slobodi.Sreca pa imamo elitne jedinice nindza-kornjaca..i koferce,i koferce.

Zutiferari

pre 12 godina

Da posle ne bi bilo pojeo vuk magarca, molim novinare da istraju u tome da vidimo sta stoji iza ovoga. Ovo nije obicno bekstvo dvojice razbojnika. Dakle, ko im je pomagao iznutra? Jos vaznije, ko ih je cekao u okolini zatvora, jer su sigurno imali pomagace, iste one koji su im doturili, sta god da su im doturili? Kako je moguce tek tako savladati obucenog cuvara? Kako je moguce skociti kroz prozor tako dobro cuvanog zatvora?

Draguljce

pre 12 godina

Свака част момцима из Жандармерије, нико нема права да их више прозива. ДИКИЋУ само напред!!!

Koske

pre 12 godina

Baš kao i moji drugari Crni i Robija iz Sivog doma. samo što su ovi moji stigli do Kruševca...sad će učitelj Zeka da im ~očita‚‚ lekciju.

Savesni građani

pre 12 godina

A gde ce po ovom snegu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pazarka, 7. februar 2012 09:47)

Krenuli po lopate.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Bez veze.U Maju posle izbora,kada dodje RUSKA vlast i ovako bi izašli i platili bi im otštetu kao što će mo da platimo i CECI i KARIĆU.

mozda je bolje tako...

pre 12 godina

A da ipak rasformirate Zandarmeriju da bi sledeci put mogli da pobegnu bez problema? Svaka cast za strucnost i savesnost!

Losmi88pa

pre 12 godina

Nema mesta za zabrinutost. Momci su hteli da pociste zatvorsko dvoriste od snega. Nije bilo buke jer nisu hteli da bude ljude u pola 6 ujutru. Hteli su da ih iznenade ociscenim snegom i sneskom kad se probude.

Andrea

pre 12 godina

Alo bre ljudi, od ranog jutra vas ne mrzi da pljujete po svemu. Nisu pobegli zahvaljujući nekome ko valjda ume da radi svoj posao. Sve vam ne valja, sve vam je malo i sve što umete je da visite na internetu, pljujete i razvijate teorije zavere. Sve sam profajler do profajlera.

sima

pre 12 godina

I šta reče Dačić???
Marko P.

Ovo nije pitanje za Dacica vec za Malovicku i Cedinog Obradovica ("nas" ministar unutrasnjih poslova po Blicu).

izgovor

pre 12 godina

Nisu trebali bežati! SNS (glupavi narod glasa) čim dodje na vlast, pušta ubice Djindjića i ostali šljam na slobodu! Vraća nam se Mira sa sinčićem, koji će sad, umesto malina, da bere orahe. A tek koalicioni partneri! Priučeni magistar-karatista, svetli Julovac, Karić burazer... Ima i ono malo pametnih da se razbeži na sve strane sveta! Zaslužili smo!

Pulen

pre 12 godina

E, ovako bekstvo ne moze ni Cak Noris da izvede.Svi koji su umesani nastradace od doticnog gospodina Caka jer niko, ponavljam niko ne sme da uradi bolje od Caka Norisa.UUUUU kada Vam dodje pa pokuca na vrata ........................

milica

pre 12 godina

Ne verujem da su oni to sami izveli.Pa cime su isekli resetke,zubima..mora da su imali pomoc iznutra.Malo je sad sve sumnjivo,idu izbori pa prozivke na racun zandarmerie....i bas sad da pokusaju bekstvo...

munja

pre 12 godina

sad mi nije jasno... jesu li sekli resetke pa iskocili u dvoriste pa se nakon toga veatili u celiju i zakljucali vrata koja su kasnije razvalili i na kraju napali i razoruzali neduznog strazara koji je zbog hladnoce zaspao u hodniku?!!!!

Crtać, nažalost, bez hepienda.

pre 12 godina

Ja sam gledao kad sam bio mali! Mama Dalton umesi pogaču pa u nju sakrije turpiju! Onda iseku rešetke ali Averel uvek nešto zabrlja pa ih Talični ponovo vrati gde im je mesto! :)

A sad ozbiljno... mislim da smo na ivici rata.

Cirkus Kolorado

pre 12 godina

"Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici", piše u tekstu.

Pa odakle su pokušali bekstvo, kada jednog ne mogu ni da nađu?

Goran

pre 12 godina

Ne moraju da beze. Jednog dana trebace nekome iz vlasti pa ce reformisano pravosudje da Im udovolji nekom narukvicom ili kucnim pritvorom...

nema smisla

pre 12 godina

U tom zatvoru samoubojstvo izgleda nije problem kada imaju alat i za rešetke. A radi se o najopasnijim zločincima koji su smješteni očito zajedno ili u susjednim ćelijama.

nenad

pre 12 godina

Ovo je tek početak.
Sledeća epizoda se dogadja u Požarevcu.Čini mi se da će tamo glavni glumci biti uspešniji,ako ni zbog čega drugog,ono zbog NOVOG nastavka.
"PRISION BREAK" season 1,2,3,4....ali u našoj verziji.
ŽIVI BILI PA VIDELI

Aleksandar

pre 12 godina

XXI vek i resetke ('ajd da ne ulazimo u to sto je scenario kao iz crtanog filma)... A da vi umesto tekovina XVII veka umesto resetki i prozora stavite prozore od polikarbonata 10-ak cm debljine pa onaj ko uspe njih da polomi i izadje - zasluzuje slobodu.

anonimus

pre 12 godina

Gospodo a proslavljeni general Obradovic aktuelni direktor za izvrsenje zatvorskih kazni VIDJEN je kao buduci ministar,TO JE VEROVATNO PREMA SPOSOBNOSTIMA

Miki

pre 12 godina

Pa kad policija štrjkuje i traži povećanje plata, vlast se "femka"! Molim vas, samo bez panike! Njihov "poso" je da pokušaju da "zavrnu" vlast, a posao vlasti je da to spreči! Kako? Boljim materijalnim položajem pripadnika bezbednosnih snaga,nepristrasnim sudstvom (što manje "nanogica"), jednakom pravdom za sve građane! Hapšenjem i suspenzijom zaposlenih u zatvoru, gasi se vatra, koja će i dalje tinjati.

NOSTRADAMUS

pre 12 godina

Mogu da se kladim da je neko uzeo velike pare da omoguci ovoj dvojici bekstvo i to bez torte i turpije od cuvara a niko nece biti krivac!Garant su spolja imali podrsku za bekstvo i ovo shvatite veoma ozbiljno a istragom utvrdite koja su to lica,objavite njihove podatke javno i osudite iste inace cete doziveti da pobegnu iz drugog pokusaja..Smena svih u zatvoru koji su bili na dezurstvu tada pa toliko ljudi ceka posao!

draganzr

pre 12 godina

Strpite se jos malo. Toma vam je obecao da kad dodje na vlast ima da malo prolista vase dosijeje. Ako se u to ukljuci i Kostunica bice te na slobodi vrlo brzo posle izbora. Sto se zaposljavanja tice ni tu nema brige. Ima ovde dosta toga za buduci odstrel u ime patriotizma i ponosne Srbije, buduce ruske pokrajne.

Zabezeknuti

pre 12 godina

Da nisu možda i brener imali??? Pobogu,pa ovo nema ni u Burkini Faso! Najveće kriminalce držite skupa,a oni lako,kao dva Dejvida Koperfilda,išetaju van ćelija,gde bi trebalo da su 100% zamandaljeni!? Ovo nije ni za ostavke ni za suspendovanje,nego za kolektivni harakiri!

Doskorašnji protivnik smrtne kazne C NS

pre 12 godina

Za ovakve zločince i smrtna kazna je blaga kazna. Oni bi morali biti tako kažnjeni (i još dosta njih), što znači da bar na ograničeni rok treba uvesti smrtnu kaznu ako želimo da očistimo Sbiju.
P.S. Do pre

odliveni mozak

pre 12 godina

hm, hm...
mozda nema grejanja u zatvoru, 'ladno coveku?
salu na stranu...
mozda cuvar zatvora nije dosao na pos'o, kasnio mu bus?
salu na stranu...
sto jednostavno nisu platili cuvaru 100 evra i izasli na vrata?
salu na stranu...
pa do kad vise salu na stranu, jel' to zatvor ili diznilend?

ma haj'te molim vas

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako je Dikić (umalo) mudar... Ali ni instrkcije Voje1 + Voje2 + Tome - ne pomažu ovog puta. A one dve zverske spodobe u zatvoru pojma - nemaju zašto su bežale.

belgrandero

pre 12 godina

Izgleda da nas je ovog puta zandarmerija spasila. Njojzi hvala :)))))
Sledeci put ako se vec zezate nek neko ostavi merdevine i konopce sa kukama u dvoristu. Izgledace uverljive, a mozda po tome i snime neki film u Holivudu.

crtani film

pre 12 godina

isekli rešetke???? a ja mislio da to rade samo braća dalton u crtanim filmovima. i to je taj specijalni visokosigurni blok koji su pravili, potrošili ogromne pare i dva dana vrteli otvaranje na tv-u. i sad nek još kažu da nisu imali pomoć stražara. šta još novo treba da čujemo da bi smo shvatili koliko smo potonuli.

tancredo

pre 12 godina

Nije čudo što je u ovoj zemlji prilikom upada "demokratije" prvo stradala vojska. Znamo ko je taj deo obavio, nagrađen je najvišom funkcijom u državi.
Zašto? Pa zato što bi jedini izlaz ovoj nesrećnoj zemlji bio jedan državni udar izveden od strane vojne hunte koja bi pohapsila (najmanje to) celokupnu partijsko-tajkunsko-mafijašku oligarhiju, 5 godina moratorijuma na sve (SVE) političke partije, diktatura nekog generala koja bi za tih 5 godina dezintegrisala sve klanove, klančiće, navijače, preokretače, štrajkače glađu, pardon zilote isposnike, pseudodemokrate, socijaliste naročito, tranzicione superdobitnike itd...
Pa onda sve lepo ispočetka. Prva petoletka, krampove i motike u ruke pa da izgradimo državu bar za našu decu kad su već naše živote pojeli skakavci. A prvo, koliko god se smejali Lečiću u "Tri karte za Holivud", da izgradimo zatvore - da, pre škola i pre domova kulture.
E onda ne bi ovaj koji je mleo ljude u mašini za mlevenje mesa bio ni živ, a i ako bi bio živ imao bi brnjicu kao Hanibal i u samici, a ne da sad saznamo da smo kompletirali zemunski klan u jednu odaju koja se od slobode deli rešetkama, a odnekud se slučajno pojavi i turpija.
Sad neka se jave ovi koji će da leleču da mi Srbi plačemo za diktatorima - e pa vala ja zaista i plačem.

Deki

pre 12 godina

Sad je pravo vreme, pred izbore, platiš kome treba on ti sredi sve i "pojeo vuk magarca" nikom ništa, ko će o tome da razmišlja u vreme kampanje. Fujjj

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

haha kako su ih navukli ko ovce ...... btw bra'o dikicu za reziju ko na filmu. Ko sad sme da ti zalepi etiketu da si mali legija!!!

Zoki

pre 12 godina

Budnost smanjena, jučerašnja euforija, male plate, reforma sudstva, nezaposlenost, prodaja firmi, ostajanje bez posla,nezaposlenost, spinovanje, sneg i led, poskupljenja.......

bubamara

pre 12 godina

Ko kaze da su pokusali bekstvo??Ne!!!Potreba za cistim vazduhom i zelja za snegom dovela ih je do dvorista preko isecenih resetki!

Novosadista

pre 12 godina

A da se malo sprvodede i istraga kako su to uspeli da iseku metalne rešetke!!! Hoće li iko da odgovara zbog toga što su to (verovatno) uradili nekim alatom (pravim ili priručnim sve jedno!)???

gospa naca

pre 12 godina

Zaista nisam zacudjenja,posle smanjenja kazni ubicama Brisa Tatona,smanjenja kazne policajcu koji je ubio momka zbog prolaska kroz crveno,sve ovo se moglo ocekivati. Zar pritvorska jedinica specijalnog suda ima resetke ilikako su nampripovedali najsavremeniji sistem obezbedjenja. SRamota za policiju,sudstvo i celu drzavu.

ragandd

pre 12 godina

Isekli resetke. Pa od cega su te resetke alo. Da ti dam bonsek da ih seces, pa ceces se vrlo namuciti uz svo drljanje i probuditi ceo komsiluk a ne u specijalnoj pritvorskoj jedinici. Imali su vise pomagaca od onih kiji su im nabavili alat, do cuvara sa tamponima u usima.
Normalan svet u ovoj zemlji ne treba da ser plasi te bagre, koja nikako da prezali sto nisu uspeli da sprovedu svoj plan da zavladaju Srbijom. Pokusavace ponovo Setimo se samo sta je TOMISLAV NIKOLIC govorio, da ce preispitati presude Legiji i ostalim protuvama. Te bitange zele da Srbija izabere Nikolica, Kostunicu. To je Serbija za koju se zalaze opozicija. E PA NECE MOCI
Protiv ovog olosa, branicemo se na svaki moguci nacin. Cini mi se da te protuve razumeju samo jedan jezik...

Petrojka

pre 12 godina

I video nadzor slučajno nije radio? I suspenzijom običnih radnika rešili ste problem odgovornosti? Toliko ste nesposobni da se to graniči... ma nemam reči!

ROMAN

pre 12 godina

Negde pise isekli resetke,negde da su razvalili vrata.Kako god sta da su uradili nisu mogli necujno,stpo znaci da su monstrumi imali insajdera u zatvoru.To ce se lasko dokazati,jer ima metoda.

lokal patriota

pre 12 godina

"... tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice ..."
chime isekli leba vam???!!! pa jel u zatvoru ima gvozdjara pa da pokupuju neophodan alat za to!!!

tancredo

pre 12 godina

Nije čudo što je u ovoj zemlji prilikom upada "demokratije" prvo stradala vojska. Znamo ko je taj deo obavio, nagrađen je najvišom funkcijom u državi.
Zašto? Pa zato što bi jedini izlaz ovoj nesrećnoj zemlji bio jedan državni udar izveden od strane vojne hunte koja bi pohapsila (najmanje to) celokupnu partijsko-tajkunsko-mafijašku oligarhiju, 5 godina moratorijuma na sve (SVE) političke partije, diktatura nekog generala koja bi za tih 5 godina dezintegrisala sve klanove, klančiće, navijače, preokretače, štrajkače glađu, pardon zilote isposnike, pseudodemokrate, socijaliste naročito, tranzicione superdobitnike itd...
Pa onda sve lepo ispočetka. Prva petoletka, krampove i motike u ruke pa da izgradimo državu bar za našu decu kad su već naše živote pojeli skakavci. A prvo, koliko god se smejali Lečiću u "Tri karte za Holivud", da izgradimo zatvore - da, pre škola i pre domova kulture.
E onda ne bi ovaj koji je mleo ljude u mašini za mlevenje mesa bio ni živ, a i ako bi bio živ imao bi brnjicu kao Hanibal i u samici, a ne da sad saznamo da smo kompletirali zemunski klan u jednu odaju koja se od slobode deli rešetkama, a odnekud se slučajno pojavi i turpija.
Sad neka se jave ovi koji će da leleču da mi Srbi plačemo za diktatorima - e pa vala ja zaista i plačem.

lokal patriota

pre 12 godina

"... tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice ..."
chime isekli leba vam???!!! pa jel u zatvoru ima gvozdjara pa da pokupuju neophodan alat za to!!!

ragandd

pre 12 godina

Isekli resetke. Pa od cega su te resetke alo. Da ti dam bonsek da ih seces, pa ceces se vrlo namuciti uz svo drljanje i probuditi ceo komsiluk a ne u specijalnoj pritvorskoj jedinici. Imali su vise pomagaca od onih kiji su im nabavili alat, do cuvara sa tamponima u usima.
Normalan svet u ovoj zemlji ne treba da ser plasi te bagre, koja nikako da prezali sto nisu uspeli da sprovedu svoj plan da zavladaju Srbijom. Pokusavace ponovo Setimo se samo sta je TOMISLAV NIKOLIC govorio, da ce preispitati presude Legiji i ostalim protuvama. Te bitange zele da Srbija izabere Nikolica, Kostunicu. To je Serbija za koju se zalaze opozicija. E PA NECE MOCI
Protiv ovog olosa, branicemo se na svaki moguci nacin. Cini mi se da te protuve razumeju samo jedan jezik...

Petrojka

pre 12 godina

I video nadzor slučajno nije radio? I suspenzijom običnih radnika rešili ste problem odgovornosti? Toliko ste nesposobni da se to graniči... ma nemam reči!

crtani film

pre 12 godina

isekli rešetke???? a ja mislio da to rade samo braća dalton u crtanim filmovima. i to je taj specijalni visokosigurni blok koji su pravili, potrošili ogromne pare i dva dana vrteli otvaranje na tv-u. i sad nek još kažu da nisu imali pomoć stražara. šta još novo treba da čujemo da bi smo shvatili koliko smo potonuli.

ROMAN

pre 12 godina

Negde pise isekli resetke,negde da su razvalili vrata.Kako god sta da su uradili nisu mogli necujno,stpo znaci da su monstrumi imali insajdera u zatvoru.To ce se lasko dokazati,jer ima metoda.

gospa naca

pre 12 godina

Zaista nisam zacudjenja,posle smanjenja kazni ubicama Brisa Tatona,smanjenja kazne policajcu koji je ubio momka zbog prolaska kroz crveno,sve ovo se moglo ocekivati. Zar pritvorska jedinica specijalnog suda ima resetke ilikako su nampripovedali najsavremeniji sistem obezbedjenja. SRamota za policiju,sudstvo i celu drzavu.

Zabezeknuti

pre 12 godina

Da nisu možda i brener imali??? Pobogu,pa ovo nema ni u Burkini Faso! Najveće kriminalce držite skupa,a oni lako,kao dva Dejvida Koperfilda,išetaju van ćelija,gde bi trebalo da su 100% zamandaljeni!? Ovo nije ni za ostavke ni za suspendovanje,nego za kolektivni harakiri!

shvaba82

pre 12 godina

..Beli i Zver zamalo da umaknu..Rokstedi i Bibop i dalje na slobodi.Sreca pa imamo elitne jedinice nindza-kornjaca..i koferce,i koferce.

Savesni građani

pre 12 godina

A gde ce po ovom snegu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pazarka, 7. februar 2012 09:47)

Krenuli po lopate.

Petar

pre 12 godina

Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište.

U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа".

I sta je na kraju od ovoga istinito ?
Jel su presekli restke na prozoru svojih celija ili razvalili vrata svoje celije ? I kako je moguce da u CZ-u njih dvojica budu u istoj sobi ?
Ili nisu bili u istoj sobi ?
Kako onda da istovremeno izadju, ako nisu bili zajedno...?
Dogovorili se TELEFONOM, ili preko sluzbe obezbedjenja ?
A kamere ? U CZ-u ih u tom bloku gde su oni smesteni IMA !
I na kraju, lepo vreme napolju...a kod Vas ?
E koliko je lepo vreme, toliko i verujem u ovu pricu !!!

maki

pre 12 godina

ahahahaha ovo me podseca na onaj vic kad su otac i sin bezali iz zatvora a napolju sneg do kolena
-sin kaze:tata vidi koliko snega ima kako cemo......
-a tata odgovara:ne boj se sine imamo lance.......

Crtać, nažalost, bez hepienda.

pre 12 godina

Ja sam gledao kad sam bio mali! Mama Dalton umesi pogaču pa u nju sakrije turpiju! Onda iseku rešetke ali Averel uvek nešto zabrlja pa ih Talični ponovo vrati gde im je mesto! :)

A sad ozbiljno... mislim da smo na ivici rata.

izgovor

pre 12 godina

Nisu trebali bežati! SNS (glupavi narod glasa) čim dodje na vlast, pušta ubice Djindjića i ostali šljam na slobodu! Vraća nam se Mira sa sinčićem, koji će sad, umesto malina, da bere orahe. A tek koalicioni partneri! Priučeni magistar-karatista, svetli Julovac, Karić burazer... Ima i ono malo pametnih da se razbeži na sve strane sveta! Zaslužili smo!

LFC

pre 12 godina

Pobegli kroz prozor? Ili kroz vrata? Ili vrata imaju prozor sa resetkama? Jeftin trik policije koja je ovom pricom o "bezanju" sama sebe porazila. xD O.o

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

haha kako su ih navukli ko ovce ...... btw bra'o dikicu za reziju ko na filmu. Ko sad sme da ti zalepi etiketu da si mali legija!!!

Losmi88pa

pre 12 godina

Nema mesta za zabrinutost. Momci su hteli da pociste zatvorsko dvoriste od snega. Nije bilo buke jer nisu hteli da bude ljude u pola 6 ujutru. Hteli su da ih iznenade ociscenim snegom i sneskom kad se probude.

Miloš

pre 12 godina

Treba po hitnom postupku ispitati ko iz policije im je pomagao u pokušaju bekstva, jer način na koji je on izveden mi zvuči komično. U policiji je previše saradnika huligana, kriminalaca i klerofašističkih pokreta.

Goran

pre 12 godina

Ne moraju da beze. Jednog dana trebace nekome iz vlasti pa ce reformisano pravosudje da Im udovolji nekom narukvicom ili kucnim pritvorom...

Zoki

pre 12 godina

Budnost smanjena, jučerašnja euforija, male plate, reforma sudstva, nezaposlenost, prodaja firmi, ostajanje bez posla,nezaposlenost, spinovanje, sneg i led, poskupljenja.......

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Bez veze.U Maju posle izbora,kada dodje RUSKA vlast i ovako bi izašli i platili bi im otštetu kao što će mo da platimo i CECI i KARIĆU.

NOSTRADAMUS

pre 12 godina

Mogu da se kladim da je neko uzeo velike pare da omoguci ovoj dvojici bekstvo i to bez torte i turpije od cuvara a niko nece biti krivac!Garant su spolja imali podrsku za bekstvo i ovo shvatite veoma ozbiljno a istragom utvrdite koja su to lica,objavite njihove podatke javno i osudite iste inace cete doziveti da pobegnu iz drugog pokusaja..Smena svih u zatvoru koji su bili na dezurstvu tada pa toliko ljudi ceka posao!

munja

pre 12 godina

sad mi nije jasno... jesu li sekli resetke pa iskocili u dvoriste pa se nakon toga veatili u celiju i zakljucali vrata koja su kasnije razvalili i na kraju napali i razoruzali neduznog strazara koji je zbog hladnoce zaspao u hodniku?!!!!

Novosadista

pre 12 godina

A da se malo sprvodede i istraga kako su to uspeli da iseku metalne rešetke!!! Hoće li iko da odgovara zbog toga što su to (verovatno) uradili nekim alatom (pravim ili priručnim sve jedno!)???

Cirkus Kolorado

pre 12 godina

"Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici", piše u tekstu.

Pa odakle su pokušali bekstvo, kada jednog ne mogu ni da nađu?

Komentator

pre 12 godina

Čestiti neki momci, vredni, pošteni, stručni. Da nisu možda dobili vest da će biti ministri u nekoj sledećoj "narodnoj, patriotskoj, naprednoj" vladi, pa poželeše da pomognu u kampanji svojim ekspertskim znanjima? Jer, priznaćete, malo je takvih višestruko dokazanih stručnjaka i u mnogo većim i bogatijim zemljama. A ta buduća vlada koliko vidimo ionako ne računa mnogo na formalno obrazovanje. Draži su im "sposobni".

nema smisla

pre 12 godina

U tom zatvoru samoubojstvo izgleda nije problem kada imaju alat i za rešetke. A radi se o najopasnijim zločincima koji su smješteni očito zajedno ili u susjednim ćelijama.

Dragan Bosnjakovic

pre 12 godina

Ma posli ljudi da traze bolje uslove..mislim hteli da"prebegnu"u nov,ho-
telski smestaj u zatvor u Padinskoj Skeli,o kome su"tolikoslusali"!!!

ma haj'te molim vas

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako je Dikić (umalo) mudar... Ali ni instrkcije Voje1 + Voje2 + Tome - ne pomažu ovog puta. A one dve zverske spodobe u zatvoru pojma - nemaju zašto su bežale.

Zutiferari

pre 12 godina

Da posle ne bi bilo pojeo vuk magarca, molim novinare da istraju u tome da vidimo sta stoji iza ovoga. Ovo nije obicno bekstvo dvojice razbojnika. Dakle, ko im je pomagao iznutra? Jos vaznije, ko ih je cekao u okolini zatvora, jer su sigurno imali pomagace, iste one koji su im doturili, sta god da su im doturili? Kako je moguce tek tako savladati obucenog cuvara? Kako je moguce skociti kroz prozor tako dobro cuvanog zatvora?

Aleksandar

pre 12 godina

XXI vek i resetke ('ajd da ne ulazimo u to sto je scenario kao iz crtanog filma)... A da vi umesto tekovina XVII veka umesto resetki i prozora stavite prozore od polikarbonata 10-ak cm debljine pa onaj ko uspe njih da polomi i izadje - zasluzuje slobodu.

Deki

pre 12 godina

Sad je pravo vreme, pred izbore, platiš kome treba on ti sredi sve i "pojeo vuk magarca" nikom ništa, ko će o tome da razmišlja u vreme kampanje. Fujjj

mozda je bolje tako...

pre 12 godina

A da ipak rasformirate Zandarmeriju da bi sledeci put mogli da pobegnu bez problema? Svaka cast za strucnost i savesnost!

Andrea

pre 12 godina

Alo bre ljudi, od ranog jutra vas ne mrzi da pljujete po svemu. Nisu pobegli zahvaljujući nekome ko valjda ume da radi svoj posao. Sve vam ne valja, sve vam je malo i sve što umete je da visite na internetu, pljujete i razvijate teorije zavere. Sve sam profajler do profajlera.

anonimus

pre 12 godina

Gospodo a proslavljeni general Obradovic aktuelni direktor za izvrsenje zatvorskih kazni VIDJEN je kao buduci ministar,TO JE VEROVATNO PREMA SPOSOBNOSTIMA

milica

pre 12 godina

Ne verujem da su oni to sami izveli.Pa cime su isekli resetke,zubima..mora da su imali pomoc iznutra.Malo je sad sve sumnjivo,idu izbori pa prozivke na racun zandarmerie....i bas sad da pokusaju bekstvo...

draganzr

pre 12 godina

Strpite se jos malo. Toma vam je obecao da kad dodje na vlast ima da malo prolista vase dosijeje. Ako se u to ukljuci i Kostunica bice te na slobodi vrlo brzo posle izbora. Sto se zaposljavanja tice ni tu nema brige. Ima ovde dosta toga za buduci odstrel u ime patriotizma i ponosne Srbije, buduce ruske pokrajne.

bubamara

pre 12 godina

Ko kaze da su pokusali bekstvo??Ne!!!Potreba za cistim vazduhom i zelja za snegom dovela ih je do dvorista preko isecenih resetki!

Miki

pre 12 godina

Pa kad policija štrjkuje i traži povećanje plata, vlast se "femka"! Molim vas, samo bez panike! Njihov "poso" je da pokušaju da "zavrnu" vlast, a posao vlasti je da to spreči! Kako? Boljim materijalnim položajem pripadnika bezbednosnih snaga,nepristrasnim sudstvom (što manje "nanogica"), jednakom pravdom za sve građane! Hapšenjem i suspenzijom zaposlenih u zatvoru, gasi se vatra, koja će i dalje tinjati.

sima

pre 12 godina

I šta reče Dačić???
Marko P.

Ovo nije pitanje za Dacica vec za Malovicku i Cedinog Obradovica ("nas" ministar unutrasnjih poslova po Blicu).

Pulen

pre 12 godina

E, ovako bekstvo ne moze ni Cak Noris da izvede.Svi koji su umesani nastradace od doticnog gospodina Caka jer niko, ponavljam niko ne sme da uradi bolje od Caka Norisa.UUUUU kada Vam dodje pa pokuca na vrata ........................

odliveni mozak

pre 12 godina

hm, hm...
mozda nema grejanja u zatvoru, 'ladno coveku?
salu na stranu...
mozda cuvar zatvora nije dosao na pos'o, kasnio mu bus?
salu na stranu...
sto jednostavno nisu platili cuvaru 100 evra i izasli na vrata?
salu na stranu...
pa do kad vise salu na stranu, jel' to zatvor ili diznilend?

Marko P.

pre 12 godina

OK nije pitanje za Dačića, kao ministra policije, ali za Dačića, potpredsednika vlade verovatno jeste. Ako može da "linčuje" direktora biblioteke (?) mogao bi i da se sada OGLASI!

nenad

pre 12 godina

Ovo je tek početak.
Sledeća epizoda se dogadja u Požarevcu.Čini mi se da će tamo glavni glumci biti uspešniji,ako ni zbog čega drugog,ono zbog NOVOG nastavka.
"PRISION BREAK" season 1,2,3,4....ali u našoj verziji.
ŽIVI BILI PA VIDELI

telma i luiz

pre 12 godina

Otkud u pritvoru spec.suda alat za bežanje! Poznato je da kriminalci rešetke kidaju zubima a vrata ćelije ovlaš odgurnu nogom. U filmu.
P.S. Proverite jel Legija u ćeliji ili gde je.

Deja Vu

pre 12 godina

Nije meni teško:


Ja mora da sam mnogo glup i napisaću to 100 puta ako treba: ja sam glup, ja sam glup, ja sam glup....

1) "...Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište... U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа"

Odvalili vrata ćelije tako da to niko ne vidi i ne čuje, savladali čuvara, a onda za 2 sekunde isekli rešetke i iskočili kroz prozor!!??? Mora da sam mnogo gledao američke filmove pa sam mislio da čuvari imaju oružje, a i video nadzor.

2) "On (advokat) je dodao da se sa Kalinićem poslednji put video prošlog utorka, kao i da ništa nije ukazivalo na to da bi on mogao da pokuša bekstvo"

Stvarno nečuveno, planirao bekstvo, a nije obavestio advokata. Meni je ovo sumnjivo! Prosto da ne poveruješ!!!

3) "Za njim (Milovanovićem), osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici"

Evo neke koristi od ove ujdurme, sad bar znaju gde su!!???

Doskorašnji protivnik smrtne kazne C NS

pre 12 godina

Za ovakve zločince i smrtna kazna je blaga kazna. Oni bi morali biti tako kažnjeni (i još dosta njih), što znači da bar na ograničeni rok treba uvesti smrtnu kaznu ako želimo da očistimo Sbiju.
P.S. Do pre

belgrandero

pre 12 godina

Izgleda da nas je ovog puta zandarmerija spasila. Njojzi hvala :)))))
Sledeci put ako se vec zezate nek neko ostavi merdevine i konopce sa kukama u dvoristu. Izgledace uverljive, a mozda po tome i snime neki film u Holivudu.

Koske

pre 12 godina

Baš kao i moji drugari Crni i Robija iz Sivog doma. samo što su ovi moji stigli do Kruševca...sad će učitelj Zeka da im ~očita‚‚ lekciju.

nismo deca

pre 12 godina

Boze kakva smejurija. Pa zar onaj ko je izdao zvanicno saopstenje o ovom dogadjaju misli da smo svi mi maloumnici. Resetka u zatvoru je napravljena od celika precnika oko 2 cm. Da bi to uspeo testerom ili bonsekom da preseces treba da turpijas duuuugo, a normalno i testera ce se istupiti pa je moras zameniti. Ako je neko koristio testeru za gvozdje zna koliko se ona cuje kada je vuces po metalu. Ovo bi moglo da pije vodu samo ako su u zatvoru imali gvozdjaru i ako su cuvari bili lica ometena u razvoju(gluva).

Laki

pre 12 godina

Covece,uopste nisam iznenadjen!Demonstriraju silu deci na fudbalskim terenima,skacu kao pavijani,hvale se sigurnosnim sistemima,bezbednosnim prstenovima i ne znam cime jos,kada ono IZNENADJENJE,svi su zateceni!Sta cemo sada,ko je sada odgovoran?Volim Srbsku demokratiju!Dobro je sto nije ociscen sneg u Beogradu,inace bi ova dvojica vec bili u Riuo ili ko zna vec gde!!!!!!!!!

misa

pre 12 godina

Ljudi,pa sta se cudite,kada,priznali mi to ili ne 80% policajaca bi uzelo mito.Pa pogledajte samo svako u svom gradu kakvu policiju ima.A sta reci tek za ove u zatvoru.Tu je mito basnoslovno visok.A ima i politicara koji se plase one recenice "vadi me napolje da ne propevam".Ovo vam je klasican spoj :politicari,sudstvo,policija,kriminalci.Neko ce snimiti dobar film po ovom scenariju!

Draguljce

pre 12 godina

Свака част момцима из Жандармерије, нико нема права да их више прозива. ДИКИЋУ само напред!!!

Kamuflaga Bato Kamuflaga

pre 12 godina

Isekli resetke na prozoru.....pa izasli na vrata...
(mile, 7. februar 2012 10:26)

Mile, dok su ih zandari cekali ispod prozora oni k'o ljudi
izasli na vrata.

acafaca

pre 12 godina

bravo Zandari..vidi se da ima NEKOG BUDNOG u pola sest. Tek kada se desi nesto ovakvog tipa,hvali se policija i zandarmerija..kad pomognu i spase nekog,ponovo hvala.. A kad nema nikakvih dwsavanja,onda pljuvanje i vredjanje.. E vidite gospodo,mozda nisu elokventni,ali nisu prepotentni..vec odvazni,hrabri i posteni.. Za kralja i otadžbinu.. Pozdrav za ŽANDARME

tancredo

pre 12 godina

Nije čudo što je u ovoj zemlji prilikom upada "demokratije" prvo stradala vojska. Znamo ko je taj deo obavio, nagrađen je najvišom funkcijom u državi.
Zašto? Pa zato što bi jedini izlaz ovoj nesrećnoj zemlji bio jedan državni udar izveden od strane vojne hunte koja bi pohapsila (najmanje to) celokupnu partijsko-tajkunsko-mafijašku oligarhiju, 5 godina moratorijuma na sve (SVE) političke partije, diktatura nekog generala koja bi za tih 5 godina dezintegrisala sve klanove, klančiće, navijače, preokretače, štrajkače glađu, pardon zilote isposnike, pseudodemokrate, socijaliste naročito, tranzicione superdobitnike itd...
Pa onda sve lepo ispočetka. Prva petoletka, krampove i motike u ruke pa da izgradimo državu bar za našu decu kad su već naše živote pojeli skakavci. A prvo, koliko god se smejali Lečiću u "Tri karte za Holivud", da izgradimo zatvore - da, pre škola i pre domova kulture.
E onda ne bi ovaj koji je mleo ljude u mašini za mlevenje mesa bio ni živ, a i ako bi bio živ imao bi brnjicu kao Hanibal i u samici, a ne da sad saznamo da smo kompletirali zemunski klan u jednu odaju koja se od slobode deli rešetkama, a odnekud se slučajno pojavi i turpija.
Sad neka se jave ovi koji će da leleču da mi Srbi plačemo za diktatorima - e pa vala ja zaista i plačem.

ragandd

pre 12 godina

Isekli resetke. Pa od cega su te resetke alo. Da ti dam bonsek da ih seces, pa ceces se vrlo namuciti uz svo drljanje i probuditi ceo komsiluk a ne u specijalnoj pritvorskoj jedinici. Imali su vise pomagaca od onih kiji su im nabavili alat, do cuvara sa tamponima u usima.
Normalan svet u ovoj zemlji ne treba da ser plasi te bagre, koja nikako da prezali sto nisu uspeli da sprovedu svoj plan da zavladaju Srbijom. Pokusavace ponovo Setimo se samo sta je TOMISLAV NIKOLIC govorio, da ce preispitati presude Legiji i ostalim protuvama. Te bitange zele da Srbija izabere Nikolica, Kostunicu. To je Serbija za koju se zalaze opozicija. E PA NECE MOCI
Protiv ovog olosa, branicemo se na svaki moguci nacin. Cini mi se da te protuve razumeju samo jedan jezik...

Draguljce

pre 12 godina

Свака част момцима из Жандармерије, нико нема права да их више прозива. ДИКИЋУ само напред!!!

izgovor

pre 12 godina

Nisu trebali bežati! SNS (glupavi narod glasa) čim dodje na vlast, pušta ubice Djindjića i ostali šljam na slobodu! Vraća nam se Mira sa sinčićem, koji će sad, umesto malina, da bere orahe. A tek koalicioni partneri! Priučeni magistar-karatista, svetli Julovac, Karić burazer... Ima i ono malo pametnih da se razbeži na sve strane sveta! Zaslužili smo!

acafaca

pre 12 godina

bravo Zandari..vidi se da ima NEKOG BUDNOG u pola sest. Tek kada se desi nesto ovakvog tipa,hvali se policija i zandarmerija..kad pomognu i spase nekog,ponovo hvala.. A kad nema nikakvih dwsavanja,onda pljuvanje i vredjanje.. E vidite gospodo,mozda nisu elokventni,ali nisu prepotentni..vec odvazni,hrabri i posteni.. Za kralja i otadžbinu.. Pozdrav za ŽANDARME

Andrea

pre 12 godina

Alo bre ljudi, od ranog jutra vas ne mrzi da pljujete po svemu. Nisu pobegli zahvaljujući nekome ko valjda ume da radi svoj posao. Sve vam ne valja, sve vam je malo i sve što umete je da visite na internetu, pljujete i razvijate teorije zavere. Sve sam profajler do profajlera.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Bez veze.U Maju posle izbora,kada dodje RUSKA vlast i ovako bi izašli i platili bi im otštetu kao što će mo da platimo i CECI i KARIĆU.

mozda je bolje tako...

pre 12 godina

A da ipak rasformirate Zandarmeriju da bi sledeci put mogli da pobegnu bez problema? Svaka cast za strucnost i savesnost!

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

haha kako su ih navukli ko ovce ...... btw bra'o dikicu za reziju ko na filmu. Ko sad sme da ti zalepi etiketu da si mali legija!!!

ma haj'te molim vas

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako je Dikić (umalo) mudar... Ali ni instrkcije Voje1 + Voje2 + Tome - ne pomažu ovog puta. A one dve zverske spodobe u zatvoru pojma - nemaju zašto su bežale.

gospa naca

pre 12 godina

Zaista nisam zacudjenja,posle smanjenja kazni ubicama Brisa Tatona,smanjenja kazne policajcu koji je ubio momka zbog prolaska kroz crveno,sve ovo se moglo ocekivati. Zar pritvorska jedinica specijalnog suda ima resetke ilikako su nampripovedali najsavremeniji sistem obezbedjenja. SRamota za policiju,sudstvo i celu drzavu.

Miki

pre 12 godina

Pa kad policija štrjkuje i traži povećanje plata, vlast se "femka"! Molim vas, samo bez panike! Njihov "poso" je da pokušaju da "zavrnu" vlast, a posao vlasti je da to spreči! Kako? Boljim materijalnim položajem pripadnika bezbednosnih snaga,nepristrasnim sudstvom (što manje "nanogica"), jednakom pravdom za sve građane! Hapšenjem i suspenzijom zaposlenih u zatvoru, gasi se vatra, koja će i dalje tinjati.

draganzr

pre 12 godina

Strpite se jos malo. Toma vam je obecao da kad dodje na vlast ima da malo prolista vase dosijeje. Ako se u to ukljuci i Kostunica bice te na slobodi vrlo brzo posle izbora. Sto se zaposljavanja tice ni tu nema brige. Ima ovde dosta toga za buduci odstrel u ime patriotizma i ponosne Srbije, buduce ruske pokrajne.

anonimus

pre 12 godina

Gospodo a proslavljeni general Obradovic aktuelni direktor za izvrsenje zatvorskih kazni VIDJEN je kao buduci ministar,TO JE VEROVATNO PREMA SPOSOBNOSTIMA

sima

pre 12 godina

I šta reče Dačić???
Marko P.

Ovo nije pitanje za Dacica vec za Malovicku i Cedinog Obradovica ("nas" ministar unutrasnjih poslova po Blicu).

belgrandero

pre 12 godina

Izgleda da nas je ovog puta zandarmerija spasila. Njojzi hvala :)))))
Sledeci put ako se vec zezate nek neko ostavi merdevine i konopce sa kukama u dvoristu. Izgledace uverljive, a mozda po tome i snime neki film u Holivudu.

Pulen

pre 12 godina

E, ovako bekstvo ne moze ni Cak Noris da izvede.Svi koji su umesani nastradace od doticnog gospodina Caka jer niko, ponavljam niko ne sme da uradi bolje od Caka Norisa.UUUUU kada Vam dodje pa pokuca na vrata ........................

Zoki

pre 12 godina

Budnost smanjena, jučerašnja euforija, male plate, reforma sudstva, nezaposlenost, prodaja firmi, ostajanje bez posla,nezaposlenost, spinovanje, sneg i led, poskupljenja.......

milica

pre 12 godina

Ne verujem da su oni to sami izveli.Pa cime su isekli resetke,zubima..mora da su imali pomoc iznutra.Malo je sad sve sumnjivo,idu izbori pa prozivke na racun zandarmerie....i bas sad da pokusaju bekstvo...

Petrojka

pre 12 godina

I video nadzor slučajno nije radio? I suspenzijom običnih radnika rešili ste problem odgovornosti? Toliko ste nesposobni da se to graniči... ma nemam reči!

Losmi88pa

pre 12 godina

Nema mesta za zabrinutost. Momci su hteli da pociste zatvorsko dvoriste od snega. Nije bilo buke jer nisu hteli da bude ljude u pola 6 ujutru. Hteli su da ih iznenade ociscenim snegom i sneskom kad se probude.

shvaba82

pre 12 godina

..Beli i Zver zamalo da umaknu..Rokstedi i Bibop i dalje na slobodi.Sreca pa imamo elitne jedinice nindza-kornjaca..i koferce,i koferce.

Laki

pre 12 godina

Covece,uopste nisam iznenadjen!Demonstriraju silu deci na fudbalskim terenima,skacu kao pavijani,hvale se sigurnosnim sistemima,bezbednosnim prstenovima i ne znam cime jos,kada ono IZNENADJENJE,svi su zateceni!Sta cemo sada,ko je sada odgovoran?Volim Srbsku demokratiju!Dobro je sto nije ociscen sneg u Beogradu,inace bi ova dvojica vec bili u Riuo ili ko zna vec gde!!!!!!!!!

Deki

pre 12 godina

Sad je pravo vreme, pred izbore, platiš kome treba on ti sredi sve i "pojeo vuk magarca" nikom ništa, ko će o tome da razmišlja u vreme kampanje. Fujjj

Cirkus Kolorado

pre 12 godina

"Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici", piše u tekstu.

Pa odakle su pokušali bekstvo, kada jednog ne mogu ni da nađu?

Goran

pre 12 godina

Ne moraju da beze. Jednog dana trebace nekome iz vlasti pa ce reformisano pravosudje da Im udovolji nekom narukvicom ili kucnim pritvorom...

bubamara

pre 12 godina

Ko kaze da su pokusali bekstvo??Ne!!!Potreba za cistim vazduhom i zelja za snegom dovela ih je do dvorista preko isecenih resetki!

lokal patriota

pre 12 godina

"... tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice ..."
chime isekli leba vam???!!! pa jel u zatvoru ima gvozdjara pa da pokupuju neophodan alat za to!!!

ROMAN

pre 12 godina

Negde pise isekli resetke,negde da su razvalili vrata.Kako god sta da su uradili nisu mogli necujno,stpo znaci da su monstrumi imali insajdera u zatvoru.To ce se lasko dokazati,jer ima metoda.

Doskorašnji protivnik smrtne kazne C NS

pre 12 godina

Za ovakve zločince i smrtna kazna je blaga kazna. Oni bi morali biti tako kažnjeni (i još dosta njih), što znači da bar na ograničeni rok treba uvesti smrtnu kaznu ako želimo da očistimo Sbiju.
P.S. Do pre

NOSTRADAMUS

pre 12 godina

Mogu da se kladim da je neko uzeo velike pare da omoguci ovoj dvojici bekstvo i to bez torte i turpije od cuvara a niko nece biti krivac!Garant su spolja imali podrsku za bekstvo i ovo shvatite veoma ozbiljno a istragom utvrdite koja su to lica,objavite njihove podatke javno i osudite iste inace cete doziveti da pobegnu iz drugog pokusaja..Smena svih u zatvoru koji su bili na dezurstvu tada pa toliko ljudi ceka posao!

Crtać, nažalost, bez hepienda.

pre 12 godina

Ja sam gledao kad sam bio mali! Mama Dalton umesi pogaču pa u nju sakrije turpiju! Onda iseku rešetke ali Averel uvek nešto zabrlja pa ih Talični ponovo vrati gde im je mesto! :)

A sad ozbiljno... mislim da smo na ivici rata.

munja

pre 12 godina

sad mi nije jasno... jesu li sekli resetke pa iskocili u dvoriste pa se nakon toga veatili u celiju i zakljucali vrata koja su kasnije razvalili i na kraju napali i razoruzali neduznog strazara koji je zbog hladnoce zaspao u hodniku?!!!!

Zutiferari

pre 12 godina

Da posle ne bi bilo pojeo vuk magarca, molim novinare da istraju u tome da vidimo sta stoji iza ovoga. Ovo nije obicno bekstvo dvojice razbojnika. Dakle, ko im je pomagao iznutra? Jos vaznije, ko ih je cekao u okolini zatvora, jer su sigurno imali pomagace, iste one koji su im doturili, sta god da su im doturili? Kako je moguce tek tako savladati obucenog cuvara? Kako je moguce skociti kroz prozor tako dobro cuvanog zatvora?

Komentator

pre 12 godina

Čestiti neki momci, vredni, pošteni, stručni. Da nisu možda dobili vest da će biti ministri u nekoj sledećoj "narodnoj, patriotskoj, naprednoj" vladi, pa poželeše da pomognu u kampanji svojim ekspertskim znanjima? Jer, priznaćete, malo je takvih višestruko dokazanih stručnjaka i u mnogo većim i bogatijim zemljama. A ta buduća vlada koliko vidimo ionako ne računa mnogo na formalno obrazovanje. Draži su im "sposobni".

Marko P.

pre 12 godina

OK nije pitanje za Dačića, kao ministra policije, ali za Dačića, potpredsednika vlade verovatno jeste. Ako može da "linčuje" direktora biblioteke (?) mogao bi i da se sada OGLASI!

crtani film

pre 12 godina

isekli rešetke???? a ja mislio da to rade samo braća dalton u crtanim filmovima. i to je taj specijalni visokosigurni blok koji su pravili, potrošili ogromne pare i dva dana vrteli otvaranje na tv-u. i sad nek još kažu da nisu imali pomoć stražara. šta još novo treba da čujemo da bi smo shvatili koliko smo potonuli.

Miloš

pre 12 godina

Treba po hitnom postupku ispitati ko iz policije im je pomagao u pokušaju bekstva, jer način na koji je on izveden mi zvuči komično. U policiji je previše saradnika huligana, kriminalaca i klerofašističkih pokreta.

Aleksandar

pre 12 godina

XXI vek i resetke ('ajd da ne ulazimo u to sto je scenario kao iz crtanog filma)... A da vi umesto tekovina XVII veka umesto resetki i prozora stavite prozore od polikarbonata 10-ak cm debljine pa onaj ko uspe njih da polomi i izadje - zasluzuje slobodu.

Koske

pre 12 godina

Baš kao i moji drugari Crni i Robija iz Sivog doma. samo što su ovi moji stigli do Kruševca...sad će učitelj Zeka da im ~očita‚‚ lekciju.

Savesni građani

pre 12 godina

A gde ce po ovom snegu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pazarka, 7. februar 2012 09:47)

Krenuli po lopate.

Dragan Bosnjakovic

pre 12 godina

Ma posli ljudi da traze bolje uslove..mislim hteli da"prebegnu"u nov,ho-
telski smestaj u zatvor u Padinskoj Skeli,o kome su"tolikoslusali"!!!

LFC

pre 12 godina

Pobegli kroz prozor? Ili kroz vrata? Ili vrata imaju prozor sa resetkama? Jeftin trik policije koja je ovom pricom o "bezanju" sama sebe porazila. xD O.o

Kamuflaga Bato Kamuflaga

pre 12 godina

Isekli resetke na prozoru.....pa izasli na vrata...
(mile, 7. februar 2012 10:26)

Mile, dok su ih zandari cekali ispod prozora oni k'o ljudi
izasli na vrata.

nema smisla

pre 12 godina

U tom zatvoru samoubojstvo izgleda nije problem kada imaju alat i za rešetke. A radi se o najopasnijim zločincima koji su smješteni očito zajedno ili u susjednim ćelijama.

Petar

pre 12 godina

Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište.

U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа".

I sta je na kraju od ovoga istinito ?
Jel su presekli restke na prozoru svojih celija ili razvalili vrata svoje celije ? I kako je moguce da u CZ-u njih dvojica budu u istoj sobi ?
Ili nisu bili u istoj sobi ?
Kako onda da istovremeno izadju, ako nisu bili zajedno...?
Dogovorili se TELEFONOM, ili preko sluzbe obezbedjenja ?
A kamere ? U CZ-u ih u tom bloku gde su oni smesteni IMA !
I na kraju, lepo vreme napolju...a kod Vas ?
E koliko je lepo vreme, toliko i verujem u ovu pricu !!!

Novosadista

pre 12 godina

A da se malo sprvodede i istraga kako su to uspeli da iseku metalne rešetke!!! Hoće li iko da odgovara zbog toga što su to (verovatno) uradili nekim alatom (pravim ili priručnim sve jedno!)???

Zabezeknuti

pre 12 godina

Da nisu možda i brener imali??? Pobogu,pa ovo nema ni u Burkini Faso! Najveće kriminalce držite skupa,a oni lako,kao dva Dejvida Koperfilda,išetaju van ćelija,gde bi trebalo da su 100% zamandaljeni!? Ovo nije ni za ostavke ni za suspendovanje,nego za kolektivni harakiri!

odliveni mozak

pre 12 godina

hm, hm...
mozda nema grejanja u zatvoru, 'ladno coveku?
salu na stranu...
mozda cuvar zatvora nije dosao na pos'o, kasnio mu bus?
salu na stranu...
sto jednostavno nisu platili cuvaru 100 evra i izasli na vrata?
salu na stranu...
pa do kad vise salu na stranu, jel' to zatvor ili diznilend?

nenad

pre 12 godina

Ovo je tek početak.
Sledeća epizoda se dogadja u Požarevcu.Čini mi se da će tamo glavni glumci biti uspešniji,ako ni zbog čega drugog,ono zbog NOVOG nastavka.
"PRISION BREAK" season 1,2,3,4....ali u našoj verziji.
ŽIVI BILI PA VIDELI

maki

pre 12 godina

ahahahaha ovo me podseca na onaj vic kad su otac i sin bezali iz zatvora a napolju sneg do kolena
-sin kaze:tata vidi koliko snega ima kako cemo......
-a tata odgovara:ne boj se sine imamo lance.......

telma i luiz

pre 12 godina

Otkud u pritvoru spec.suda alat za bežanje! Poznato je da kriminalci rešetke kidaju zubima a vrata ćelije ovlaš odgurnu nogom. U filmu.
P.S. Proverite jel Legija u ćeliji ili gde je.

Deja Vu

pre 12 godina

Nije meni teško:


Ja mora da sam mnogo glup i napisaću to 100 puta ako treba: ja sam glup, ja sam glup, ja sam glup....

1) "...Prema prvim informacijama Kalinić i Milovanović su bekstvo pokušali jutros oko 5.30, tako što isekli rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište... U saopštenju se dodaje da su oni tаko što su izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, sаvlаdаli pripаdnikа službe obezbeđenjа i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа"

Odvalili vrata ćelije tako da to niko ne vidi i ne čuje, savladali čuvara, a onda za 2 sekunde isekli rešetke i iskočili kroz prozor!!??? Mora da sam mnogo gledao američke filmove pa sam mislio da čuvari imaju oružje, a i video nadzor.

2) "On (advokat) je dodao da se sa Kalinićem poslednji put video prošlog utorka, kao i da ništa nije ukazivalo na to da bi on mogao da pokuša bekstvo"

Stvarno nečuveno, planirao bekstvo, a nije obavestio advokata. Meni je ovo sumnjivo! Prosto da ne poveruješ!!!

3) "Za njim (Milovanovićem), osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici"

Evo neke koristi od ove ujdurme, sad bar znaju gde su!!???

misa

pre 12 godina

Ljudi,pa sta se cudite,kada,priznali mi to ili ne 80% policajaca bi uzelo mito.Pa pogledajte samo svako u svom gradu kakvu policiju ima.A sta reci tek za ove u zatvoru.Tu je mito basnoslovno visok.A ima i politicara koji se plase one recenice "vadi me napolje da ne propevam".Ovo vam je klasican spoj :politicari,sudstvo,policija,kriminalci.Neko ce snimiti dobar film po ovom scenariju!

nismo deca

pre 12 godina

Boze kakva smejurija. Pa zar onaj ko je izdao zvanicno saopstenje o ovom dogadjaju misli da smo svi mi maloumnici. Resetka u zatvoru je napravljena od celika precnika oko 2 cm. Da bi to uspeo testerom ili bonsekom da preseces treba da turpijas duuuugo, a normalno i testera ce se istupiti pa je moras zameniti. Ako je neko koristio testeru za gvozdje zna koliko se ona cuje kada je vuces po metalu. Ovo bi moglo da pije vodu samo ako su u zatvoru imali gvozdjaru i ako su cuvari bili lica ometena u razvoju(gluva).