Petak, 03.02.2012.

19:37

Devenport: Podela Kosova opasna

Podela Kosova nije konstruktivni pristup, čak je u nekom smislu opasna i mogla bi da ima loše posledice, kaže ambasador Britanije u Beogradu Majk Devenport.

Izvor: B92

Devenport: Podela Kosova opasna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Mario Bros

pre 12 godina

Ne cude me izjave onih cije drzave nas tretiraju mimo pravde vec decenijama. Jasno je da su sve okolnosti prilikom sukoba koristili da izaberu stranu i ostvare neki svoj cilj. Naravno da Taci nije bolji ni od jednog srpskog predsednika, cak na protiv. U rangu je sa kriminalcima, a i tu je najgori sudeci po tezini optuzbi Dika Martija.Moramo da se uklopimo u zelje sveta na vreme, a ne da ga ubedjujemo kad vec bude kasno. Znaju oni dobro zasto nesto rade, ne treba njima obljasnjenje naknadno.Mislim da je greska nase politike to sto smo previse usmereni na uzimanje. Pomoci, kredita, tehnologije, znanja, proizvoda, kulture, a nista se ne setimo da damo da kompenzujemo partnerski odnos. I onda kada drugi daju normalno da podrze njih u sukobu sa nama koji smo sebicni. Neko da kesh, neko naftu, neko baze, neko raketni stit, neko kredite, neko politicko svrstavanje na stranu partnera u odnosu sa najvecima. Mi nekako guramo sve sami, posteno, neutralno.

Teddy Picker

pre 12 godina

Mogu da shvatim zasto su Englezi protiv podele, ali zasto su ovi nasi protiv, to ne mogu da shvatim. Zar nije logicno da se za sad izborimo za sever, pa kad se promeni stanje stvari, povratimo celu okupiranu teritoriju.

игор

pre 12 godina

Свака част новинарки која је пресекла дотичног дилетанта. Решење које ће задовољити обе стране, како кад само притискате нас, сетите се пријатељства из светских ратова, сетисте ли се тога '99. Браво за водитељку

peacekeeper

pre 12 godina

Izbor da gospodin ambasador prica na srpskom je bio katastrofalan. To je bilo u stilu ako pricam na jeziku domorodaca lakse ce me prihvatiti. Pored toga, celo izlaganje nije bilo u skladu sa elementarnom logikom. Odlican pristup Ljubice Gojgic.

Коле П.

pre 12 godina

Прво шест, па сад четири, на крају ће бити једна тачка: у ЕУ можете само са независним Косовом. И ко је то овластио Тадића да преговара о границама Србије. Нека прво провери своју легитимност па нека на ГО ДС донесе одлуку о признању КИМ.

Miki

pre 12 godina

Devenport je u pravu. Priča o podeli Kosova je kao onaj Marko iz poslovice koji je kasno stigao na Kosovo. Britanci su podelili Irsku onda kada su je još uvek imali pod kontrolom, i prihvatili su nezavisnost najvećeg dela irske, gde je jasno postojala volja za nezavisnošću od Britanije. Nije ni to bilo dobro rešenje, Severna irska je ostala problematičan region, ali su druga rešenja bila još gora. To je onaj "engleski kompromis", o kome je pisao i Borislav Pekić

ja sam

pre 12 godina

Ne mare ovi ni za demokratiju, ni za ljudska prava, ni za pravdu, ni za UN.

Kosovo nema sta da se deli, to je retorika budala. Kosovo je u Srbiji, uvek bilo i bice. 1244 je iz UN, a Ahtisarijev plan je najobicniji papir, koji oni doduse mnogo vole, ali to nema veze sa zivotom.

Ispiranje mozga, drugim recima.

dzo

pre 12 godina

Verovatno misli na efekat leptira, kad se Skotska odvoji od Britanije da ce i Njukasl hteti da im se pripoji da industrijski sever ne bude vise krava muzara lenjivcima s juga Engleske i prestonice.

Perica

pre 12 godina

Licemerje zapada jos jednom prikazano na klasican nacin.
Svedjani su svojevremeno na Gadafija poslali avione JAS-39 ne zato sto im je stalo do ljudskih prava vec da bi avion isprobali i dokazali u realnoj situaciji i time poboljsali njegovu prodaju!
Toliko o zapadnim "standardima"!

Gibanitza Rulez

pre 12 godina

Ne palite se ljudi. Ovo je izjavio da bi "maskirao" ono sto je Dodik citirao tokom rasprave sa Cedom Jovanovicem. Dodik je pre nepuna dva dana preneo izjavu bivseg UK ambasadora u Beogradu Kraforda, koji je optuzio medjunarodna zajednicu za dvolicne standarde na Kosovu i Bosni/Rep.Srpskoj.

de.

pre 12 godina

Rekao bi gos. Abasadoru V.Britanije, da ne delim njegovo misljenje mozda smo nepismeni za njega ali nismo ludi, vrlo dobro znamo sta on zeli on ne zeli ni nama a ni albancima dobro kao i Amerikanci oni su na istom nivou nije svet toliko glup oni su nas vezali sa toliko cinicnosti i nepravde znamo mi sta je uradio Slobodan Milosevic sve smo uradili do sada sta jos i dokle vise to ponizavanje treba da ga je sramota za takvu izjavu...ali nemaju oni srca ni duse to su prazni ljudi..

Samo vas gledam

pre 12 godina

Gospodin je u pravu. Postali smo prva Lego drzava na svetu. Svako motze da Nas sastavlja i rastavlja kako mu se svidja, i ovi spolja i ovi iznutra, "politicari"... Ovce se ne brane, samo blebecu... Mi cemo postati 13. znak horoskopa: ovca. A vode nas nasi ovnovi...

nemanja

pre 12 godina

Kad bi Škoti kojim slučajem na referendumu izglasali da žele nezavisnost, ne verujem da bi ih iko sprečio u tome. Sigurno ne bi bilo rata, jer bi to bilo apsurdno u 21. veku, u civilizovanom svetu. Pravo na samo-opredeljenje je jako logična stvar. Voleo bih da se Škoti odluče za samostalnost samo da se pokaže Srbiji da je njena politika izuzetno nazadna. Nažalost Škoti nikad neće glasati za potpunu samostalnost jer im se to ne isplati, dok su Albanci pod Miloševićem imali itekako razloga za tako nešto.

Cinicnisti nema kraja

pre 12 godina

Kakav gnjev kod većini komentatora !!!!
Kao da je Kosovo dio Srbije pa se djeli!!!!!
Ne,ne drago komentatori nikada nije bili Kosovo Srbija a još manje da će ikada biti.
Pozdrav i bez cincniosti

Lider-Loser

pre 12 godina

Niko nije podelio Srbiju. Srbija se sama podelila.Nemojmo sada da se pravimo gluvi i slepci.Ko je vodio ni manje ni vise nego 4 ratova od 1990-1998?
-Srbija.
ako jos mislite da nisam u pravu, ona ce se onda jos vise da se podeli.

Milan

pre 12 godina

Podela Kosova je JEDINO rešenje, kao i BiH. Narodi koji ne žele da žive zajedno ne mogu na to da budu naterani, na duži rok to je neodrživo, kao što se već pokazalo.

Saša

pre 12 godina

"nije reč o tome da "EU želi da se Srbija povuče od rezolucije 12 44, ali nije potrebno da se pominje"."
Neverovatna izjava. Dostojna Imformbiroa i Gebelsa.

јованић

pre 12 godina

Север Косова да се отцепи, југ да буде заштићена зона са посебним погодностима за манастире, Република Српска да се отцепи и заједно у Европу. Остали нека кашљу ако им смета. Сви су хтели државе само се Србији то право отказује ... Ако чеди смета да муслимани праве нову палестину (бошњакија?!) то је његов проблем. Ја немам проблем са тим да муслимани имају своју државу.

high-low

pre 12 godina

A kako to ugrozava interes nekog gradjanina iz Podujeva da njegov predstavnik prilikom regionalnog zastupanja ima ispred sebe tablu sa natpisom Kosovo 1244 na primer?!?!?!? Taj Podujevchanin nece moci da dishe? Hleba da jede? Nemoj da se lazemo, ovde se radi SAMO i ISKLJUCHIVO o saterivanju Srbije uza zid u smislu priznavanja te fantomske kriminalne i nacistichke tvorevine na svojoj teritoriji. Mozete vi to da odrzavate ovako na silu... ali zna se, nijedna sila nije doveka, a onda... :)

Milutin

pre 12 godina

Jedan od retko pametnih srpskih politicara je jednom davno rekao nesto u ovom stilu za politiku koju Srbija treba da vodi - "treba videti sta nam savetuju Englezi, a onda uraditi potpuno suprotno".

Realista

pre 12 godina

Britanija (kao) snažno podržava dalje proširenje EU i želi da vidi Srbiju kao članicu... bla, bla, bla. Sa druge strane da bih otišao na Olimpijadu moram da izvadim vizu. Toliko o Britaniji.

Грчански Деспот

pre 12 godina

На позорници се најпре дигне завеса, па се тада одигра драма. У животу то другачије бива: најпре се одигра драма, па се онда дигне завеса

Klaudije

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne kazete: "Hocemo sve da vam uzmemo, i vi tu jednostavno ne mozete nista. Nemate nikakva prava, nista nije vase i pomirite se sa tim, mi odlucujemo o svemu."

mornar

pre 12 godina

Po cemu je podela opasnija od jednostrane nezavisnosti?
Zato sto onda ne biste imali slobodan pristup nasim rudnicima ili sto bi Albanci prestali da vas dotiraju od prodaje droge?

историчар

pre 12 godina

Подела Југославије није била опасна, а подела Косова јесте. Све што би ишло на корист Срба је опасно.Човек говори о етничким мањинама на Косову, а сигуран сам да би најбоље за његову државу било када би Срби то постали и у Рашкој. Британци не мењају вековну политику према Србима.

Dragan BL

pre 12 godina

Pitanja g-dinu Devenportu:
- Zašto je opasna podela Kosova, a nije podela Srbije?
- Zašto je važna decentralizacija Srbije, a centralizacija BiH? Ovo pitam zbog dvostrukih standarda.
Greetings from Banja Luka
Republic of Srpska

Orkan

pre 12 godina

Proslo je 13 godina od bombardovanje Srbije da se odrekne Kosova (Tudjoj zemlji), ali djabe. Uskoro ili kasno dobicete opet batine od NATO. A Rusija tomo gledace Tomahavk na TV kako leti po Serbiju, ali nazalost kad je nemocna.

zp

pre 12 godina

Ekstaza cinicnosti! Podela BiH je opasna, podela Hrvatske je opasna, podela Kosova ja opasna... podela Srbije ne samo da nije opasna nego je i pozeljna.
Cinici! Vredjate inteligenciju svojim izjavama.

Mickiewicz

pre 12 godina

Kada bi gospodin ambasador samo suvislo objasnio, sta smeta u sadasnjem predstavljanju Pristine uz pominjanje rezolucje 1244 i na koji nacin to onemogucuje Pristinu da vec sada ucestvuje u svim regionalnim forumima. Bas bih voleo da ga rozumem. On kaze: „Nije pitanje priznavanja nego pristajanja", Ali nazalost nemam pojma sta s tim "pristajanjem" misli. Mozda ga B92 pozove i sa nim za sve nas to jednom za svagda precizno razjasni?

isandic

pre 12 godina

Jel... Kako bi reagovali gosim ambasadore da Srbija ponudi podršku Škotskoj za ocepljenje od Vaše države. Ladan šamar, a! More, razbojnici belosvetski...

dushman

pre 12 godina

Mi najgori i najopasniji na svetu, zločinci nad zločincima i nas nije opasno rarparčavati, a ova albanska nevinašca jeste... Nije ni čudo što se ovakve gluposti u zemlji dešavaju. Pa svi ćemo poludeti!

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ma kako da ne, opasno je deliti Kosovo, ali je zato veoma cool cepati Srbiju? I uopšte nije opasno, naprotiv, ovde ima dovoljno onih koji bi sve dali da zadrže svoje pozicije...

Branislav

pre 12 godina

"Važno je da mislimo o potrebama građana Kosova u ovoj sitaciji."
Interesi gradjana koji zhive na Kosovu se bitno razlikuju u zavisnosti od toga da li su pripadnici Albanske ili Srpske nacionalnosti. Albanci zele da zaokruze svoju umisljenu nezavisnost koju je podrzao jedan manji broj drzava u svetu. Interes Srba kako na Kosovu tako i u Srbiji jeste da mogu slobodno da putuju u ostatak Srbije i nazad na Kosovo, da posecuju rodbinu, da kupuju i prodaju robu, da pricaju svoj jezik, da doprinose budzetu Srbije i iz njega vuku povlastice. Ja ne vidim kako ce utvrdjivanje i ucvrscavanje neke izmisljene granice doprineti ovom cilju. Takodje ne vidim kako ce predstavljanje Pristine na regionalnom nivou doprineti potrebama Srba na Kosovu. Sve ove izjave idu u cilju ostvarivanja nezavisne drzave Kosovo i u pravcu izolovanja Srbije. Ideja je: nemojte priznati ali pomozite da Kosovo Republika funkcionise kao nezavisna drzava pa ce je svi ostali priznati.

Milos

pre 12 godina

Da je doslo do pravedno podele teritorije Albanije posle I sv. rata, nebi bilo problema s Albancima danas.
Da je doslo do pravedno podele Jugoslavije, nebi bilo ratova.
Hrvatsku niste hteli da delite, BiH drzite vestacki, a samo Srbija mora da se deli.
E doci ce dan kada ce vasa drzava da se raspada i deli a mi cemo da vam dajemo savete ...

Ajvan

pre 12 godina

zanimljivo je kako gospodin lagodno rasparcava tudju zemlju, al mu zato ne smeta kada vojska njegove zemlje preplovi pola sveta da bi se tukla za argentincima za folklandska ostrva, mesto na kome ima vise ovaca nego ljudi...suverenost po svaku cenu...kako za koga

Pantagruel

pre 12 godina

Зато је подела Уједињеног Краљевства конструктивна. И ми се, као и знатан део човечанства (презасићен вишевековног британског лицемерја и ароганције) унапред радујмо скорој независности Шкотске, подржавамо демократско право на самоопредељење Велса и желимо уједињење Северне Ирске са матицом, Републиком Ирском.

uh uh

pre 12 godina

ma nemoj. sad kad se raspadne evropa i pocne svako da se brine za svoje probleme mi cemo na Balkanu opet zaratiti i prepraviti granice na nacionalnim osnovama kako i treba, da bi se omogucila dugotrajna stabilnost a ne ovo sto su amerikanci i britanci zakuvali.

zivi bili. pozdrav.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ma kako da ne, opasno je deliti Kosovo, ali je zato veoma cool cepati Srbiju? I uopšte nije opasno, naprotiv, ovde ima dovoljno onih koji bi sve dali da zadrže svoje pozicije...

Ajvan

pre 12 godina

zanimljivo je kako gospodin lagodno rasparcava tudju zemlju, al mu zato ne smeta kada vojska njegove zemlje preplovi pola sveta da bi se tukla za argentincima za folklandska ostrva, mesto na kome ima vise ovaca nego ljudi...suverenost po svaku cenu...kako za koga

Milos

pre 12 godina

Da je doslo do pravedno podele teritorije Albanije posle I sv. rata, nebi bilo problema s Albancima danas.
Da je doslo do pravedno podele Jugoslavije, nebi bilo ratova.
Hrvatsku niste hteli da delite, BiH drzite vestacki, a samo Srbija mora da se deli.
E doci ce dan kada ce vasa drzava da se raspada i deli a mi cemo da vam dajemo savete ...

Pantagruel

pre 12 godina

Зато је подела Уједињеног Краљевства конструктивна. И ми се, као и знатан део човечанства (презасићен вишевековног британског лицемерја и ароганције) унапред радујмо скорој независности Шкотске, подржавамо демократско право на самоопредељење Велса и желимо уједињење Северне Ирске са матицом, Републиком Ирском.

zp

pre 12 godina

Ekstaza cinicnosti! Podela BiH je opasna, podela Hrvatske je opasna, podela Kosova ja opasna... podela Srbije ne samo da nije opasna nego je i pozeljna.
Cinici! Vredjate inteligenciju svojim izjavama.

Dragan BL

pre 12 godina

Pitanja g-dinu Devenportu:
- Zašto je opasna podela Kosova, a nije podela Srbije?
- Zašto je važna decentralizacija Srbije, a centralizacija BiH? Ovo pitam zbog dvostrukih standarda.
Greetings from Banja Luka
Republic of Srpska

uh uh

pre 12 godina

ma nemoj. sad kad se raspadne evropa i pocne svako da se brine za svoje probleme mi cemo na Balkanu opet zaratiti i prepraviti granice na nacionalnim osnovama kako i treba, da bi se omogucila dugotrajna stabilnost a ne ovo sto su amerikanci i britanci zakuvali.

zivi bili. pozdrav.

Milutin

pre 12 godina

Jedan od retko pametnih srpskih politicara je jednom davno rekao nesto u ovom stilu za politiku koju Srbija treba da vodi - "treba videti sta nam savetuju Englezi, a onda uraditi potpuno suprotno".

mornar

pre 12 godina

Po cemu je podela opasnija od jednostrane nezavisnosti?
Zato sto onda ne biste imali slobodan pristup nasim rudnicima ili sto bi Albanci prestali da vas dotiraju od prodaje droge?

Saša

pre 12 godina

"nije reč o tome da "EU želi da se Srbija povuče od rezolucije 12 44, ali nije potrebno da se pominje"."
Neverovatna izjava. Dostojna Imformbiroa i Gebelsa.

Branislav

pre 12 godina

"Važno je da mislimo o potrebama građana Kosova u ovoj sitaciji."
Interesi gradjana koji zhive na Kosovu se bitno razlikuju u zavisnosti od toga da li su pripadnici Albanske ili Srpske nacionalnosti. Albanci zele da zaokruze svoju umisljenu nezavisnost koju je podrzao jedan manji broj drzava u svetu. Interes Srba kako na Kosovu tako i u Srbiji jeste da mogu slobodno da putuju u ostatak Srbije i nazad na Kosovo, da posecuju rodbinu, da kupuju i prodaju robu, da pricaju svoj jezik, da doprinose budzetu Srbije i iz njega vuku povlastice. Ja ne vidim kako ce utvrdjivanje i ucvrscavanje neke izmisljene granice doprineti ovom cilju. Takodje ne vidim kako ce predstavljanje Pristine na regionalnom nivou doprineti potrebama Srba na Kosovu. Sve ove izjave idu u cilju ostvarivanja nezavisne drzave Kosovo i u pravcu izolovanja Srbije. Ideja je: nemojte priznati ali pomozite da Kosovo Republika funkcionise kao nezavisna drzava pa ce je svi ostali priznati.

Samo vas gledam

pre 12 godina

Gospodin je u pravu. Postali smo prva Lego drzava na svetu. Svako motze da Nas sastavlja i rastavlja kako mu se svidja, i ovi spolja i ovi iznutra, "politicari"... Ovce se ne brane, samo blebecu... Mi cemo postati 13. znak horoskopa: ovca. A vode nas nasi ovnovi...

историчар

pre 12 godina

Подела Југославије није била опасна, а подела Косова јесте. Све што би ишло на корист Срба је опасно.Човек говори о етничким мањинама на Косову, а сигуран сам да би најбоље за његову државу било када би Срби то постали и у Рашкој. Британци не мењају вековну политику према Србима.

high-low

pre 12 godina

A kako to ugrozava interes nekog gradjanina iz Podujeva da njegov predstavnik prilikom regionalnog zastupanja ima ispred sebe tablu sa natpisom Kosovo 1244 na primer?!?!?!? Taj Podujevchanin nece moci da dishe? Hleba da jede? Nemoj da se lazemo, ovde se radi SAMO i ISKLJUCHIVO o saterivanju Srbije uza zid u smislu priznavanja te fantomske kriminalne i nacistichke tvorevine na svojoj teritoriji. Mozete vi to da odrzavate ovako na silu... ali zna se, nijedna sila nije doveka, a onda... :)

Klaudije

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne kazete: "Hocemo sve da vam uzmemo, i vi tu jednostavno ne mozete nista. Nemate nikakva prava, nista nije vase i pomirite se sa tim, mi odlucujemo o svemu."

Gibanitza Rulez

pre 12 godina

Ne palite se ljudi. Ovo je izjavio da bi "maskirao" ono sto je Dodik citirao tokom rasprave sa Cedom Jovanovicem. Dodik je pre nepuna dva dana preneo izjavu bivseg UK ambasadora u Beogradu Kraforda, koji je optuzio medjunarodna zajednicu za dvolicne standarde na Kosovu i Bosni/Rep.Srpskoj.

ja sam

pre 12 godina

Ne mare ovi ni za demokratiju, ni za ljudska prava, ni za pravdu, ni za UN.

Kosovo nema sta da se deli, to je retorika budala. Kosovo je u Srbiji, uvek bilo i bice. 1244 je iz UN, a Ahtisarijev plan je najobicniji papir, koji oni doduse mnogo vole, ali to nema veze sa zivotom.

Ispiranje mozga, drugim recima.

Realista

pre 12 godina

Britanija (kao) snažno podržava dalje proširenje EU i želi da vidi Srbiju kao članicu... bla, bla, bla. Sa druge strane da bih otišao na Olimpijadu moram da izvadim vizu. Toliko o Britaniji.

јованић

pre 12 godina

Север Косова да се отцепи, југ да буде заштићена зона са посебним погодностима за манастире, Република Српска да се отцепи и заједно у Европу. Остали нека кашљу ако им смета. Сви су хтели државе само се Србији то право отказује ... Ако чеди смета да муслимани праве нову палестину (бошњакија?!) то је његов проблем. Ја немам проблем са тим да муслимани имају своју државу.

Milan

pre 12 godina

Podela Kosova je JEDINO rešenje, kao i BiH. Narodi koji ne žele da žive zajedno ne mogu na to da budu naterani, na duži rok to je neodrživo, kao što se već pokazalo.

dushman

pre 12 godina

Mi najgori i najopasniji na svetu, zločinci nad zločincima i nas nije opasno rarparčavati, a ova albanska nevinašca jeste... Nije ni čudo što se ovakve gluposti u zemlji dešavaju. Pa svi ćemo poludeti!

isandic

pre 12 godina

Jel... Kako bi reagovali gosim ambasadore da Srbija ponudi podršku Škotskoj za ocepljenje od Vaše države. Ladan šamar, a! More, razbojnici belosvetski...

Perica

pre 12 godina

Licemerje zapada jos jednom prikazano na klasican nacin.
Svedjani su svojevremeno na Gadafija poslali avione JAS-39 ne zato sto im je stalo do ljudskih prava vec da bi avion isprobali i dokazali u realnoj situaciji i time poboljsali njegovu prodaju!
Toliko o zapadnim "standardima"!

Lider-Loser

pre 12 godina

Niko nije podelio Srbiju. Srbija se sama podelila.Nemojmo sada da se pravimo gluvi i slepci.Ko je vodio ni manje ni vise nego 4 ratova od 1990-1998?
-Srbija.
ako jos mislite da nisam u pravu, ona ce se onda jos vise da se podeli.

Коле П.

pre 12 godina

Прво шест, па сад четири, на крају ће бити једна тачка: у ЕУ можете само са независним Косовом. И ко је то овластио Тадића да преговара о границама Србије. Нека прво провери своју легитимност па нека на ГО ДС донесе одлуку о признању КИМ.

Cinicnisti nema kraja

pre 12 godina

Kakav gnjev kod većini komentatora !!!!
Kao da je Kosovo dio Srbije pa se djeli!!!!!
Ne,ne drago komentatori nikada nije bili Kosovo Srbija a još manje da će ikada biti.
Pozdrav i bez cincniosti

nemanja

pre 12 godina

Kad bi Škoti kojim slučajem na referendumu izglasali da žele nezavisnost, ne verujem da bi ih iko sprečio u tome. Sigurno ne bi bilo rata, jer bi to bilo apsurdno u 21. veku, u civilizovanom svetu. Pravo na samo-opredeljenje je jako logična stvar. Voleo bih da se Škoti odluče za samostalnost samo da se pokaže Srbiji da je njena politika izuzetno nazadna. Nažalost Škoti nikad neće glasati za potpunu samostalnost jer im se to ne isplati, dok su Albanci pod Miloševićem imali itekako razloga za tako nešto.

Грчански Деспот

pre 12 godina

На позорници се најпре дигне завеса, па се тада одигра драма. У животу то другачије бива: најпре се одигра драма, па се онда дигне завеса

de.

pre 12 godina

Rekao bi gos. Abasadoru V.Britanije, da ne delim njegovo misljenje mozda smo nepismeni za njega ali nismo ludi, vrlo dobro znamo sta on zeli on ne zeli ni nama a ni albancima dobro kao i Amerikanci oni su na istom nivou nije svet toliko glup oni su nas vezali sa toliko cinicnosti i nepravde znamo mi sta je uradio Slobodan Milosevic sve smo uradili do sada sta jos i dokle vise to ponizavanje treba da ga je sramota za takvu izjavu...ali nemaju oni srca ni duse to su prazni ljudi..

Mickiewicz

pre 12 godina

Kada bi gospodin ambasador samo suvislo objasnio, sta smeta u sadasnjem predstavljanju Pristine uz pominjanje rezolucje 1244 i na koji nacin to onemogucuje Pristinu da vec sada ucestvuje u svim regionalnim forumima. Bas bih voleo da ga rozumem. On kaze: „Nije pitanje priznavanja nego pristajanja", Ali nazalost nemam pojma sta s tim "pristajanjem" misli. Mozda ga B92 pozove i sa nim za sve nas to jednom za svagda precizno razjasni?

Orkan

pre 12 godina

Proslo je 13 godina od bombardovanje Srbije da se odrekne Kosova (Tudjoj zemlji), ali djabe. Uskoro ili kasno dobicete opet batine od NATO. A Rusija tomo gledace Tomahavk na TV kako leti po Serbiju, ali nazalost kad je nemocna.

dzo

pre 12 godina

Verovatno misli na efekat leptira, kad se Skotska odvoji od Britanije da ce i Njukasl hteti da im se pripoji da industrijski sever ne bude vise krava muzara lenjivcima s juga Engleske i prestonice.

игор

pre 12 godina

Свака част новинарки која је пресекла дотичног дилетанта. Решење које ће задовољити обе стране, како кад само притискате нас, сетите се пријатељства из светских ратова, сетисте ли се тога '99. Браво за водитељку

Miki

pre 12 godina

Devenport je u pravu. Priča o podeli Kosova je kao onaj Marko iz poslovice koji je kasno stigao na Kosovo. Britanci su podelili Irsku onda kada su je još uvek imali pod kontrolom, i prihvatili su nezavisnost najvećeg dela irske, gde je jasno postojala volja za nezavisnošću od Britanije. Nije ni to bilo dobro rešenje, Severna irska je ostala problematičan region, ali su druga rešenja bila još gora. To je onaj "engleski kompromis", o kome je pisao i Borislav Pekić

peacekeeper

pre 12 godina

Izbor da gospodin ambasador prica na srpskom je bio katastrofalan. To je bilo u stilu ako pricam na jeziku domorodaca lakse ce me prihvatiti. Pored toga, celo izlaganje nije bilo u skladu sa elementarnom logikom. Odlican pristup Ljubice Gojgic.

Teddy Picker

pre 12 godina

Mogu da shvatim zasto su Englezi protiv podele, ali zasto su ovi nasi protiv, to ne mogu da shvatim. Zar nije logicno da se za sad izborimo za sever, pa kad se promeni stanje stvari, povratimo celu okupiranu teritoriju.

Mario Bros

pre 12 godina

Ne cude me izjave onih cije drzave nas tretiraju mimo pravde vec decenijama. Jasno je da su sve okolnosti prilikom sukoba koristili da izaberu stranu i ostvare neki svoj cilj. Naravno da Taci nije bolji ni od jednog srpskog predsednika, cak na protiv. U rangu je sa kriminalcima, a i tu je najgori sudeci po tezini optuzbi Dika Martija.Moramo da se uklopimo u zelje sveta na vreme, a ne da ga ubedjujemo kad vec bude kasno. Znaju oni dobro zasto nesto rade, ne treba njima obljasnjenje naknadno.Mislim da je greska nase politike to sto smo previse usmereni na uzimanje. Pomoci, kredita, tehnologije, znanja, proizvoda, kulture, a nista se ne setimo da damo da kompenzujemo partnerski odnos. I onda kada drugi daju normalno da podrze njih u sukobu sa nama koji smo sebicni. Neko da kesh, neko naftu, neko baze, neko raketni stit, neko kredite, neko politicko svrstavanje na stranu partnera u odnosu sa najvecima. Mi nekako guramo sve sami, posteno, neutralno.

Cinicnisti nema kraja

pre 12 godina

Kakav gnjev kod većini komentatora !!!!
Kao da je Kosovo dio Srbije pa se djeli!!!!!
Ne,ne drago komentatori nikada nije bili Kosovo Srbija a još manje da će ikada biti.
Pozdrav i bez cincniosti

Orkan

pre 12 godina

Proslo je 13 godina od bombardovanje Srbije da se odrekne Kosova (Tudjoj zemlji), ali djabe. Uskoro ili kasno dobicete opet batine od NATO. A Rusija tomo gledace Tomahavk na TV kako leti po Serbiju, ali nazalost kad je nemocna.

Lider-Loser

pre 12 godina

Niko nije podelio Srbiju. Srbija se sama podelila.Nemojmo sada da se pravimo gluvi i slepci.Ko je vodio ni manje ni vise nego 4 ratova od 1990-1998?
-Srbija.
ako jos mislite da nisam u pravu, ona ce se onda jos vise da se podeli.

nemanja

pre 12 godina

Kad bi Škoti kojim slučajem na referendumu izglasali da žele nezavisnost, ne verujem da bi ih iko sprečio u tome. Sigurno ne bi bilo rata, jer bi to bilo apsurdno u 21. veku, u civilizovanom svetu. Pravo na samo-opredeljenje je jako logična stvar. Voleo bih da se Škoti odluče za samostalnost samo da se pokaže Srbiji da je njena politika izuzetno nazadna. Nažalost Škoti nikad neće glasati za potpunu samostalnost jer im se to ne isplati, dok su Albanci pod Miloševićem imali itekako razloga za tako nešto.

Miki

pre 12 godina

Devenport je u pravu. Priča o podeli Kosova je kao onaj Marko iz poslovice koji je kasno stigao na Kosovo. Britanci su podelili Irsku onda kada su je još uvek imali pod kontrolom, i prihvatili su nezavisnost najvećeg dela irske, gde je jasno postojala volja za nezavisnošću od Britanije. Nije ni to bilo dobro rešenje, Severna irska je ostala problematičan region, ali su druga rešenja bila još gora. To je onaj "engleski kompromis", o kome je pisao i Borislav Pekić

Dragan BL

pre 12 godina

Pitanja g-dinu Devenportu:
- Zašto je opasna podela Kosova, a nije podela Srbije?
- Zašto je važna decentralizacija Srbije, a centralizacija BiH? Ovo pitam zbog dvostrukih standarda.
Greetings from Banja Luka
Republic of Srpska

mornar

pre 12 godina

Po cemu je podela opasnija od jednostrane nezavisnosti?
Zato sto onda ne biste imali slobodan pristup nasim rudnicima ili sto bi Albanci prestali da vas dotiraju od prodaje droge?

Milan

pre 12 godina

Podela Kosova je JEDINO rešenje, kao i BiH. Narodi koji ne žele da žive zajedno ne mogu na to da budu naterani, na duži rok to je neodrživo, kao što se već pokazalo.

zp

pre 12 godina

Ekstaza cinicnosti! Podela BiH je opasna, podela Hrvatske je opasna, podela Kosova ja opasna... podela Srbije ne samo da nije opasna nego je i pozeljna.
Cinici! Vredjate inteligenciju svojim izjavama.

ja sam

pre 12 godina

Ne mare ovi ni za demokratiju, ni za ljudska prava, ni za pravdu, ni za UN.

Kosovo nema sta da se deli, to je retorika budala. Kosovo je u Srbiji, uvek bilo i bice. 1244 je iz UN, a Ahtisarijev plan je najobicniji papir, koji oni doduse mnogo vole, ali to nema veze sa zivotom.

Ispiranje mozga, drugim recima.

Milos

pre 12 godina

Da je doslo do pravedno podele teritorije Albanije posle I sv. rata, nebi bilo problema s Albancima danas.
Da je doslo do pravedno podele Jugoslavije, nebi bilo ratova.
Hrvatsku niste hteli da delite, BiH drzite vestacki, a samo Srbija mora da se deli.
E doci ce dan kada ce vasa drzava da se raspada i deli a mi cemo da vam dajemo savete ...

de.

pre 12 godina

Rekao bi gos. Abasadoru V.Britanije, da ne delim njegovo misljenje mozda smo nepismeni za njega ali nismo ludi, vrlo dobro znamo sta on zeli on ne zeli ni nama a ni albancima dobro kao i Amerikanci oni su na istom nivou nije svet toliko glup oni su nas vezali sa toliko cinicnosti i nepravde znamo mi sta je uradio Slobodan Milosevic sve smo uradili do sada sta jos i dokle vise to ponizavanje treba da ga je sramota za takvu izjavu...ali nemaju oni srca ni duse to su prazni ljudi..

uh uh

pre 12 godina

ma nemoj. sad kad se raspadne evropa i pocne svako da se brine za svoje probleme mi cemo na Balkanu opet zaratiti i prepraviti granice na nacionalnim osnovama kako i treba, da bi se omogucila dugotrajna stabilnost a ne ovo sto su amerikanci i britanci zakuvali.

zivi bili. pozdrav.

isandic

pre 12 godina

Jel... Kako bi reagovali gosim ambasadore da Srbija ponudi podršku Škotskoj za ocepljenje od Vaše države. Ladan šamar, a! More, razbojnici belosvetski...

Milutin

pre 12 godina

Jedan od retko pametnih srpskih politicara je jednom davno rekao nesto u ovom stilu za politiku koju Srbija treba da vodi - "treba videti sta nam savetuju Englezi, a onda uraditi potpuno suprotno".

high-low

pre 12 godina

A kako to ugrozava interes nekog gradjanina iz Podujeva da njegov predstavnik prilikom regionalnog zastupanja ima ispred sebe tablu sa natpisom Kosovo 1244 na primer?!?!?!? Taj Podujevchanin nece moci da dishe? Hleba da jede? Nemoj da se lazemo, ovde se radi SAMO i ISKLJUCHIVO o saterivanju Srbije uza zid u smislu priznavanja te fantomske kriminalne i nacistichke tvorevine na svojoj teritoriji. Mozete vi to da odrzavate ovako na silu... ali zna se, nijedna sila nije doveka, a onda... :)

Gibanitza Rulez

pre 12 godina

Ne palite se ljudi. Ovo je izjavio da bi "maskirao" ono sto je Dodik citirao tokom rasprave sa Cedom Jovanovicem. Dodik je pre nepuna dva dana preneo izjavu bivseg UK ambasadora u Beogradu Kraforda, koji je optuzio medjunarodna zajednicu za dvolicne standarde na Kosovu i Bosni/Rep.Srpskoj.

Realista

pre 12 godina

Britanija (kao) snažno podržava dalje proširenje EU i želi da vidi Srbiju kao članicu... bla, bla, bla. Sa druge strane da bih otišao na Olimpijadu moram da izvadim vizu. Toliko o Britaniji.

јованић

pre 12 godina

Север Косова да се отцепи, југ да буде заштићена зона са посебним погодностима за манастире, Република Српска да се отцепи и заједно у Европу. Остали нека кашљу ако им смета. Сви су хтели државе само се Србији то право отказује ... Ако чеди смета да муслимани праве нову палестину (бошњакија?!) то је његов проблем. Ја немам проблем са тим да муслимани имају своју државу.

Ajvan

pre 12 godina

zanimljivo je kako gospodin lagodno rasparcava tudju zemlju, al mu zato ne smeta kada vojska njegove zemlje preplovi pola sveta da bi se tukla za argentincima za folklandska ostrva, mesto na kome ima vise ovaca nego ljudi...suverenost po svaku cenu...kako za koga

Klaudije

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne kazete: "Hocemo sve da vam uzmemo, i vi tu jednostavno ne mozete nista. Nemate nikakva prava, nista nije vase i pomirite se sa tim, mi odlucujemo o svemu."

Branislav

pre 12 godina

"Važno je da mislimo o potrebama građana Kosova u ovoj sitaciji."
Interesi gradjana koji zhive na Kosovu se bitno razlikuju u zavisnosti od toga da li su pripadnici Albanske ili Srpske nacionalnosti. Albanci zele da zaokruze svoju umisljenu nezavisnost koju je podrzao jedan manji broj drzava u svetu. Interes Srba kako na Kosovu tako i u Srbiji jeste da mogu slobodno da putuju u ostatak Srbije i nazad na Kosovo, da posecuju rodbinu, da kupuju i prodaju robu, da pricaju svoj jezik, da doprinose budzetu Srbije i iz njega vuku povlastice. Ja ne vidim kako ce utvrdjivanje i ucvrscavanje neke izmisljene granice doprineti ovom cilju. Takodje ne vidim kako ce predstavljanje Pristine na regionalnom nivou doprineti potrebama Srba na Kosovu. Sve ove izjave idu u cilju ostvarivanja nezavisne drzave Kosovo i u pravcu izolovanja Srbije. Ideja je: nemojte priznati ali pomozite da Kosovo Republika funkcionise kao nezavisna drzava pa ce je svi ostali priznati.

Saša

pre 12 godina

"nije reč o tome da "EU želi da se Srbija povuče od rezolucije 12 44, ali nije potrebno da se pominje"."
Neverovatna izjava. Dostojna Imformbiroa i Gebelsa.

dushman

pre 12 godina

Mi najgori i najopasniji na svetu, zločinci nad zločincima i nas nije opasno rarparčavati, a ova albanska nevinašca jeste... Nije ni čudo što se ovakve gluposti u zemlji dešavaju. Pa svi ćemo poludeti!

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ma kako da ne, opasno je deliti Kosovo, ali je zato veoma cool cepati Srbiju? I uopšte nije opasno, naprotiv, ovde ima dovoljno onih koji bi sve dali da zadrže svoje pozicije...

Perica

pre 12 godina

Licemerje zapada jos jednom prikazano na klasican nacin.
Svedjani su svojevremeno na Gadafija poslali avione JAS-39 ne zato sto im je stalo do ljudskih prava vec da bi avion isprobali i dokazali u realnoj situaciji i time poboljsali njegovu prodaju!
Toliko o zapadnim "standardima"!

Pantagruel

pre 12 godina

Зато је подела Уједињеног Краљевства конструктивна. И ми се, као и знатан део човечанства (презасићен вишевековног британског лицемерја и ароганције) унапред радујмо скорој независности Шкотске, подржавамо демократско право на самоопредељење Велса и желимо уједињење Северне Ирске са матицом, Републиком Ирском.

историчар

pre 12 godina

Подела Југославије није била опасна, а подела Косова јесте. Све што би ишло на корист Срба је опасно.Човек говори о етничким мањинама на Косову, а сигуран сам да би најбоље за његову државу било када би Срби то постали и у Рашкој. Британци не мењају вековну политику према Србима.

Mickiewicz

pre 12 godina

Kada bi gospodin ambasador samo suvislo objasnio, sta smeta u sadasnjem predstavljanju Pristine uz pominjanje rezolucje 1244 i na koji nacin to onemogucuje Pristinu da vec sada ucestvuje u svim regionalnim forumima. Bas bih voleo da ga rozumem. On kaze: „Nije pitanje priznavanja nego pristajanja", Ali nazalost nemam pojma sta s tim "pristajanjem" misli. Mozda ga B92 pozove i sa nim za sve nas to jednom za svagda precizno razjasni?

dzo

pre 12 godina

Verovatno misli na efekat leptira, kad se Skotska odvoji od Britanije da ce i Njukasl hteti da im se pripoji da industrijski sever ne bude vise krava muzara lenjivcima s juga Engleske i prestonice.

Teddy Picker

pre 12 godina

Mogu da shvatim zasto su Englezi protiv podele, ali zasto su ovi nasi protiv, to ne mogu da shvatim. Zar nije logicno da se za sad izborimo za sever, pa kad se promeni stanje stvari, povratimo celu okupiranu teritoriju.

Грчански Деспот

pre 12 godina

На позорници се најпре дигне завеса, па се тада одигра драма. У животу то другачије бива: најпре се одигра драма, па се онда дигне завеса

Коле П.

pre 12 godina

Прво шест, па сад четири, на крају ће бити једна тачка: у ЕУ можете само са независним Косовом. И ко је то овластио Тадића да преговара о границама Србије. Нека прво провери своју легитимност па нека на ГО ДС донесе одлуку о признању КИМ.

Samo vas gledam

pre 12 godina

Gospodin je u pravu. Postali smo prva Lego drzava na svetu. Svako motze da Nas sastavlja i rastavlja kako mu se svidja, i ovi spolja i ovi iznutra, "politicari"... Ovce se ne brane, samo blebecu... Mi cemo postati 13. znak horoskopa: ovca. A vode nas nasi ovnovi...

Mario Bros

pre 12 godina

Ne cude me izjave onih cije drzave nas tretiraju mimo pravde vec decenijama. Jasno je da su sve okolnosti prilikom sukoba koristili da izaberu stranu i ostvare neki svoj cilj. Naravno da Taci nije bolji ni od jednog srpskog predsednika, cak na protiv. U rangu je sa kriminalcima, a i tu je najgori sudeci po tezini optuzbi Dika Martija.Moramo da se uklopimo u zelje sveta na vreme, a ne da ga ubedjujemo kad vec bude kasno. Znaju oni dobro zasto nesto rade, ne treba njima obljasnjenje naknadno.Mislim da je greska nase politike to sto smo previse usmereni na uzimanje. Pomoci, kredita, tehnologije, znanja, proizvoda, kulture, a nista se ne setimo da damo da kompenzujemo partnerski odnos. I onda kada drugi daju normalno da podrze njih u sukobu sa nama koji smo sebicni. Neko da kesh, neko naftu, neko baze, neko raketni stit, neko kredite, neko politicko svrstavanje na stranu partnera u odnosu sa najvecima. Mi nekako guramo sve sami, posteno, neutralno.

peacekeeper

pre 12 godina

Izbor da gospodin ambasador prica na srpskom je bio katastrofalan. To je bilo u stilu ako pricam na jeziku domorodaca lakse ce me prihvatiti. Pored toga, celo izlaganje nije bilo u skladu sa elementarnom logikom. Odlican pristup Ljubice Gojgic.

игор

pre 12 godina

Свака част новинарки која је пресекла дотичног дилетанта. Решење које ће задовољити обе стране, како кад само притискате нас, сетите се пријатељства из светских ратова, сетисте ли се тога '99. Браво за водитељку