Ponedeljak, 23.01.2012.

18:10

Gana priznala nezavisnost Kosova

Prvi potpredsednik Vlade Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je Republika Gana priznala nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta

Gana priznala nezavisnost Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

milos2

pre 12 godina

Ovako veliki broj albanskih komentara na b92 ne videh odavno. sta je ovo, ne mogu bez srbije nikako. bez kosova nema ni srbije, pa ako ne moze diplomatijom...

jaki

pre 12 godina

Nenade ti veruj onome tvom minstru jeremicu, jer on je vama rekoa pre neko vreme rekao, da ce neke zemlja izvuci priznaje,ili nekome ko vam kaze da kosovo je srbija pa nikada nisu mogli da udju na kosovo, izgleda da mnogi od vas veruju da deda mraz postoji, ali realnost je drugcije.

Samir, Sarajevo

pre 12 godina

Zamolio bih sve citaoce b92, posebno one iz Srbije, da jos jednom pazljivo procitaju komentar @(Milos, 23. januar 2012 21:07). U njemu su sadrzani svi razlozi zasto ni jedan narod iz bivse SFRJ nije zelio da nastavi da zivi u zajednickoj drzavi sa Srbijom...

dule NS

pre 12 godina

"I da Kosovo postane clan UN, opet nista."

- I ne samo u UNO! Kosovo ce @ Milose, da sedi uskoro i u Vecu Sigurnosti tog UNO, a u Srbiji ce egzistirati jos hiljade slepih koji ce ponavljati: Opet nista! Inat i slepilo su Srbiju oborili na ledja i nece se dici za jedno stolece. I? Opet nista?

Nenad

pre 12 godina

Kosovo ima manje od 86 priznanja. Par zemalja vas nije priznalo iako Pacoli tvrde da jesu. Ja ipak više vjerujem njima nego lažovu Pacoliju. Takođe podsjetiću Albance da Palestina ima 129 priznanja a ne može postati članica zbog veta SAD-a. Albanci nemojte lagati sami sebe. Nećete postati članica UN-a dokle god se Rusija i Kina ne slažu s tim odnosno dokle god imaju sličnih problema ili nekih drugih interesa. Ne treba zaboraviti da dosta toga zavisi i od Srbije.

bez_cenzure

pre 12 godina

Broj priznanja kosovske nezavisnosti je dosta manji od onog kojeg prikazuju Albanci jer se pokazalo da je Priština obmanula javnost u septembru prošle godine tvrdeći da su Nigerija i par azijskih zemalja priznali nezavisnost Kosova.

Марко

pre 12 godina

Па наравно да ће сви признати Косово када нема никаквих консеквенци. Да је Србија рекла да оне земље које су признале Косово неће моћи да се појављују на тендерима докле год има извођача из земаља које нису признале Косово, да неће имати повластице као они који нису итд... онда би и признања било мање. Овако, ни из џепа, ни у џеп. Највећи дебил у граду зна да је најсигурнији начин да му нико не пракира испред гараже да напише ”бушим гуме”, али то је нашој Влади промакло — питам се за кога навијају... али одговор ћу дати на изборима.

(dez)informacija

pre 12 godina

Vest ne moze ga glasi : Gana priznala nezavisnost, dok takva informacije ne bude dobijena iz Gane. Vest moze da bude: Bedzet Pacoli izjavio da Gana priznaje nezavisnost, ceka se samo zvanicna nota.

Kosovar

pre 12 godina

Aman ljudi, zaboravite to punopravno clanstvo u UN jer po toj logici onda nisu drzave Sveta Stolica (koaj ima ambasadore sirom sveta) ili Svajcarska koja nije bila u UN do 2002 godine. I nemojte se previse oslanjati na Rusiju (Kina ionako nikada nije najavila neki veto) jer ne zna se. Bitno je da Kosovo ima vecinu u UN. Posle toga sve je u korist nezavisnosti Kosova.

Goc

pre 12 godina

Pa daj se više rjesite tog kosova mKolko ste na njemu para popusili bombardirali su vas zbog njega mogli ste do sada bit 5 puta razvijenini nego sad

Xhefi

pre 12 godina

Milose!
Sadrzina vaseg komentara dovoljan je pokazivac svima, i opravdava sve preduzete radnje oko stvaranja novih nezavisnih drzava na ovim prostorima, svidja se mu to nekome ili ne, a ti samo nadaj...

игор

pre 12 godina

Значи овим темпом за 30 година тзв Косово ће моћи да аплицира за пријем у УН. Али и тада чека их ВЕТО. Извините комшије нисмо хтели

Dip-mata

pre 12 godina

Sve mi je jasno, zasto je Gana priznala Kosovo. I ne samo Gana.
Gde god ode Pacoli tu su priznanja sigurna, jer sa sobom uvek nosi
kovercic sa Evrima. A predsednicima Africkih drzava dovoljno je
i par hiljada Evra da bi to odmah uradili.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Koliko jos priznanja treba do UN? Da mi iz LDP malo poguramo to. Obavestite me pa da znam kad treba da zalijem i da se radujem na taj istorijski vazan trenutak za ovu zemlju da se mane gluposti i mitomanije jednom za svagda. ZIVELO NEZAVISNO KOSOVA I SLOBODNA VOLJA SVI NJENIH GRADJANA KOJI SU NA DEMOKRATSKI NACIN ODLUCILI DA TAKO BUDE!!! ZIVELI JOS JEDNOM I URA!!! Nadam se da cemo posle toga moci da uspostavimo momentalne diplomatske odnose i razmenimo ambasadore, obnovimo trgovinsku i bezbednosnu saradnju i da se borimo protiv kriminala na severu Kosova koji je duboko pustio korenje zajedno u okviru regionalne saradnje milicija i pravosudja svih nezavisnih drzava u regionu. Jos jednom vam cestitam na ovom znacajnom priznanju jedne od najbitnijih africkih zemalja i bliskih saradnika najbolje zemlje na svetu United States of America. Ziveli!

james

pre 12 godina

Opa, mashalah 88 drzava priznalo Kosovo, jos malo i gotova stvar. Za Srbiju bi bilo mnogo bolje da prizna sada Kosovo, jer bi je ceo svet pohvalio a i nagradio, a i srbi na Kosovu bi mnogo bolje ziveli jer bi se dva naroda mogli pomiriti i ziveti u dobrim odnosima, negoli ne priznati ili priznati mnogo kasnije kada vise nikome nece biti vise vazno jer tada ce Kosovo vec uci u UNacije, a onda niti ce Srbija biti nagradjena, a srbima na Kosovu ce biti samo gore ili nece ih biti uopste na Kosovu do tada.

Sremac

pre 12 godina

Dobro, mali blam za Jeremica, ali i za Ganu, jer je priznala Kosovo pod ko zna kakvim pritiscima. Inace, neka Kosovo prizna jos 50 banana republika - to nije toliko bitno.

Kosovo MORA dobiti saglasnost saveta bezbednosti UN-a da bi postala clanica UN-a (tj. medjunarodno priznata drzava), a to se nece deseti dok Kina i Rusija imaju pravo veta. To Albanci znaju i to im je najvise krivo, a to treba da bude nas glavni argument u pregovorima sa njima u cilju da dodjemo do dugotrajnog dogovora izmedju Srba i Albanaca.

darko

pre 12 godina

Ko zna zasto je to dobro. Ako se nastave priznavanja,onda nece biti potrebe da pregovaramo o regionalnom predstavljanju,posto kazu da nam je to najveca prepreka za status kandidata. Pa cim to resimo ima odmah sutradan ulicamad da potece med i mleko,cak sam cuo da su neki ljudi sa vlasti obezbedili jahte da lakse plove ovom rekom... posto sam upotrebio satiru,nemojte molim vas da pozdravljate ovaj komentar,pogotovo ako ste drzavni sluzbenik,da ne biste dosli u situaciju da sledece nedeje gostujete u utisku nedelje. Znaci nikakn pluseve,samo minuse hehe

Safet Cara

pre 12 godina

Pa kako sad 86 zemalja priznale Kosovo?! Ako je to tacno, onda i Nigeria priznala Kosovo. Vas "Don Kihote" Jeremic, rekao pre par meseci da je to izmisljotina Kosovskih politicara! Ne znam da li se izvinio.
Pa ako nije, onda i ne mora. Kosovo vec mi-po-mic stize do UN-a. Svidjalo vam se to ili ne.

mertur

pre 12 godina

@Nikad se ne zna sta ce biti sutra.
(svi (ni)su isti, 23. januar 2012 19:56)

Da, da ponesto vec znamo, nece biti ni nas a ni vas
a mozda Kosovo, MKD ili CG postaju lideri regiona ili super sila

Milos

pre 12 godina

Srbija nikada nece priznati neko Kosovo, to vazi i za Rusiju, Kinu, Brazil, Indiju, dakle svetske velesile tj. zemlje u velikom razvoju.
Tako da iako Kosovo moze da priznaju gana vana mana cana kana sana lana tana hana i pana, od toga nema nista.
I da Kosovo postane clan UN, opet nista.
I to ce tako biti status kvo do prvih vecih promena u svetu, da li III sv rata ili nekih drugih ekonomsko politicko socijalnih promena, u svakom slucaju to su sve zamajavanja. A onda ce se resiti tako sto ce pripasti Srbiji, biti podeljeno ili pripasti nekoj trecoj drzavi ko zna... Mozda neka sprsko grcka drzava.
Kao ce Albancima da bude bolje zato sto jesu ili nisu nezavisni.
Najbolje je onima koji zive po EU, Svajcarska, Austija, a Kosovo je terotorija a najvecim brojem kriminalaca, pocev od ovih na vlasti, ubica, terorista, narko dilera, trgovaca ljudskim organima...
Albanskom narodu s Kosova bi trebalo da bude jasno da bez prijateljstva sa Srbijom (vracanja na sasvim dovoljnu autonomiju) im nema bolje i sigurne buducnosti ... nego samo do sledeceg velikog rata a tada ce Srbi pouceni iskustvima iz proslosti verovatno 100% Albanaca preseliti daaaleko odavde....

Kosovastar

pre 12 godina

Jos 11 priznanja i eto vecine u UN. Posle toga nestanje i zadnji argument da se ne prizna Kosovo. Kosovo od tog momenta ima pravo da trazi ulazak u UN kao drzava posmatrac kao sto je Sveta Stolica gde Rusija nema pravo veta i glasa se vecinom glasova. Kao DRZAVA u UN Kosovo ce dobiti jo priznanja i tako bice tesko za Rusiju da stavi veto za punopravno clanstvo Kosova u UN.

Nemanja

pre 12 godina

Jasna je stvar, Kosovo ce u EU prije Srbije, tako da ce o sudbiji Srbine odlucivati Albanci. Cestitke na jos jednom priznanju iz Hrvatske!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sto se mene licno tice vise bih voleo da je 100 drugih drzava danas priznalo kosovsku nezavisnost nego ovo sto nam je Gana "zabila noz u ledja" iako su cvrsto obecali Vuku Jeremicu da nikada nece promeniti svoj stav i priznati Kosovo, pogazise rec i priznadose ?
Ja licno nikome vise ne verujem da nece kad tad promeniti svoj "cvrsti stav" i prekrsiti obecanje dato Jeremicu !

Boki

pre 12 godina

Neka jave i Gani da ih je priznala, da ne budu neobavesteni. Pacoliju neverujem nijednu rec kada govori o novim priznanjima, jer je bezbroj puta rekao kako ih je neka drzava priznala, a zapravo je to bila laz i nikad potvrdjeno od doticne drzave. Setite se samo karipkih zemalja. A sad komsije Albanci (dezurni komentatori na B92) krenite da udarate minuse.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Stvar je jednostavna. Recimo Libija, Irak, Avganistan, sve priznate drzave, clanice UN i tako to. Onda neko odlucio da ih napadne i osvoji i poremeti i promeni tamo vlast i tako je i bilo. Znaci, kad Kosovo postane prava drzava onda nece biti problema napasti je i tamo raditi sta se nekome hoce. Drugo je sad pitanje kad ce se sve to desiti i ko ce koga napasti i kako i zasto. Mozda neka Kina tamo u Kosovu nadje skriveno nuklearno oruzje u gradu zvanom Bondstil pa resi da napadne Kosovo, kao sto su SAD napale Irak? Nikad se ne zna sta ce biti sutra.

mertur

pre 12 godina

Hvala Gani. Idemo dalje vrglaj Behxhete.
Molim one koji pisu komentare u stilu kao Gana africka, banana, nikakava demokratija nikakva drzava da nas postede licemerja.

hasan

pre 12 godina

Agde je ministar Jeremic pa jel on nije bio u posjet bratskoj gani i oni obecali da nikada nece priznati Republiku Kosova iznenadzenje masalah za ministra Jeremica pozdrav za b92.

Stevan

pre 12 godina

Za nas bi bilo bolje da smo postavili za nas prihvatljive uslove i prvi priznali nezavisno Kosovo... Ovako, jedna po jedna (ma koliko velika) zemlja ce priznati kosovo a mi vise necemo moci da postavimo nikakve uslove a jednog dana cemo morati i mi da priznamo nezavisno Kosovo. za one koji se pitaju ko sam ja: ja sam Srbin do koske ali realan i praktican. Ajmo sada, vi koji necete da pogledate istini u oci, udrite minuse na moj komentar.

Sava Drugi

pre 12 godina

Sve dok je najveći sused ne prizna zemlja ne može biti nezavisna. E sada što USA laže ALbance, isto onako kako su nekada lagali nas, to je već druga priča.

karma dhi

pre 12 godina

Ako se nastavlja ovim stopom sa novim priznanjima Kosovo ce imati 50%+ sto je 97 drzava UN-a do kraja godine.

Naime treba im samo jos 10 do te brojke.

Sta Onda.
Moze li Srbija protiv sveta... trebala bi Srbija protiv sveta... je li to pametno?

Jedno je sigurno. Ako Srbija misli u svoju korist sto se Srpske buducnosti tice, onda se pod hitnom mora promenuti politika Srbije uopste prema Albanskom narodu. Prvi korak je da se prihvati da smo jednaki i da ni jedan narod nije i ne moze biti superioran.

Danijel

pre 12 godina

Jeremicuuuuuuu, alo bre, gde si? Jedva cekam izbore-JEDVA,prvi put u zivotu sam toliko nestrpljiv i sa velikim zadovoljstvom cu zaokruziti onu partiju koja nema blage veze sa vama Jeremicu.PREOKRET!!!

Stevan

pre 12 godina

Za nas bi bilo bolje da smo postavili za nas prihvatljive uslove i prvi priznali nezavisno Kosovo... Ovako, jedna po jedna (ma koliko velika) zemlja ce priznati kosovo a mi vise necemo moci da postavimo nikakve uslove a jednog dana cemo morati i mi da priznamo nezavisno Kosovo. za one koji se pitaju ko sam ja: ja sam Srbin do koske ali realan i praktican. Ajmo sada, vi koji necete da pogledate istini u oci, udrite minuse na moj komentar.

karma dhi

pre 12 godina

Ako se nastavlja ovim stopom sa novim priznanjima Kosovo ce imati 50%+ sto je 97 drzava UN-a do kraja godine.

Naime treba im samo jos 10 do te brojke.

Sta Onda.
Moze li Srbija protiv sveta... trebala bi Srbija protiv sveta... je li to pametno?

Jedno je sigurno. Ako Srbija misli u svoju korist sto se Srpske buducnosti tice, onda se pod hitnom mora promenuti politika Srbije uopste prema Albanskom narodu. Prvi korak je da se prihvati da smo jednaki i da ni jedan narod nije i ne moze biti superioran.

Danijel

pre 12 godina

Jeremicuuuuuuu, alo bre, gde si? Jedva cekam izbore-JEDVA,prvi put u zivotu sam toliko nestrpljiv i sa velikim zadovoljstvom cu zaokruziti onu partiju koja nema blage veze sa vama Jeremicu.PREOKRET!!!

mertur

pre 12 godina

Hvala Gani. Idemo dalje vrglaj Behxhete.
Molim one koji pisu komentare u stilu kao Gana africka, banana, nikakava demokratija nikakva drzava da nas postede licemerja.

hasan

pre 12 godina

Agde je ministar Jeremic pa jel on nije bio u posjet bratskoj gani i oni obecali da nikada nece priznati Republiku Kosova iznenadzenje masalah za ministra Jeremica pozdrav za b92.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sto se mene licno tice vise bih voleo da je 100 drugih drzava danas priznalo kosovsku nezavisnost nego ovo sto nam je Gana "zabila noz u ledja" iako su cvrsto obecali Vuku Jeremicu da nikada nece promeniti svoj stav i priznati Kosovo, pogazise rec i priznadose ?
Ja licno nikome vise ne verujem da nece kad tad promeniti svoj "cvrsti stav" i prekrsiti obecanje dato Jeremicu !

Nemanja

pre 12 godina

Jasna je stvar, Kosovo ce u EU prije Srbije, tako da ce o sudbiji Srbine odlucivati Albanci. Cestitke na jos jednom priznanju iz Hrvatske!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Koliko jos priznanja treba do UN? Da mi iz LDP malo poguramo to. Obavestite me pa da znam kad treba da zalijem i da se radujem na taj istorijski vazan trenutak za ovu zemlju da se mane gluposti i mitomanije jednom za svagda. ZIVELO NEZAVISNO KOSOVA I SLOBODNA VOLJA SVI NJENIH GRADJANA KOJI SU NA DEMOKRATSKI NACIN ODLUCILI DA TAKO BUDE!!! ZIVELI JOS JEDNOM I URA!!! Nadam se da cemo posle toga moci da uspostavimo momentalne diplomatske odnose i razmenimo ambasadore, obnovimo trgovinsku i bezbednosnu saradnju i da se borimo protiv kriminala na severu Kosova koji je duboko pustio korenje zajedno u okviru regionalne saradnje milicija i pravosudja svih nezavisnih drzava u regionu. Jos jednom vam cestitam na ovom znacajnom priznanju jedne od najbitnijih africkih zemalja i bliskih saradnika najbolje zemlje na svetu United States of America. Ziveli!

Kosovastar

pre 12 godina

Jos 11 priznanja i eto vecine u UN. Posle toga nestanje i zadnji argument da se ne prizna Kosovo. Kosovo od tog momenta ima pravo da trazi ulazak u UN kao drzava posmatrac kao sto je Sveta Stolica gde Rusija nema pravo veta i glasa se vecinom glasova. Kao DRZAVA u UN Kosovo ce dobiti jo priznanja i tako bice tesko za Rusiju da stavi veto za punopravno clanstvo Kosova u UN.

james

pre 12 godina

Opa, mashalah 88 drzava priznalo Kosovo, jos malo i gotova stvar. Za Srbiju bi bilo mnogo bolje da prizna sada Kosovo, jer bi je ceo svet pohvalio a i nagradio, a i srbi na Kosovu bi mnogo bolje ziveli jer bi se dva naroda mogli pomiriti i ziveti u dobrim odnosima, negoli ne priznati ili priznati mnogo kasnije kada vise nikome nece biti vise vazno jer tada ce Kosovo vec uci u UNacije, a onda niti ce Srbija biti nagradjena, a srbima na Kosovu ce biti samo gore ili nece ih biti uopste na Kosovu do tada.

Kosovar

pre 12 godina

Aman ljudi, zaboravite to punopravno clanstvo u UN jer po toj logici onda nisu drzave Sveta Stolica (koaj ima ambasadore sirom sveta) ili Svajcarska koja nije bila u UN do 2002 godine. I nemojte se previse oslanjati na Rusiju (Kina ionako nikada nije najavila neki veto) jer ne zna se. Bitno je da Kosovo ima vecinu u UN. Posle toga sve je u korist nezavisnosti Kosova.

Safet Cara

pre 12 godina

Pa kako sad 86 zemalja priznale Kosovo?! Ako je to tacno, onda i Nigeria priznala Kosovo. Vas "Don Kihote" Jeremic, rekao pre par meseci da je to izmisljotina Kosovskih politicara! Ne znam da li se izvinio.
Pa ako nije, onda i ne mora. Kosovo vec mi-po-mic stize do UN-a. Svidjalo vam se to ili ne.

Boki

pre 12 godina

Neka jave i Gani da ih je priznala, da ne budu neobavesteni. Pacoliju neverujem nijednu rec kada govori o novim priznanjima, jer je bezbroj puta rekao kako ih je neka drzava priznala, a zapravo je to bila laz i nikad potvrdjeno od doticne drzave. Setite se samo karipkih zemalja. A sad komsije Albanci (dezurni komentatori na B92) krenite da udarate minuse.

Goc

pre 12 godina

Pa daj se više rjesite tog kosova mKolko ste na njemu para popusili bombardirali su vas zbog njega mogli ste do sada bit 5 puta razvijenini nego sad

darko

pre 12 godina

Ko zna zasto je to dobro. Ako se nastave priznavanja,onda nece biti potrebe da pregovaramo o regionalnom predstavljanju,posto kazu da nam je to najveca prepreka za status kandidata. Pa cim to resimo ima odmah sutradan ulicamad da potece med i mleko,cak sam cuo da su neki ljudi sa vlasti obezbedili jahte da lakse plove ovom rekom... posto sam upotrebio satiru,nemojte molim vas da pozdravljate ovaj komentar,pogotovo ako ste drzavni sluzbenik,da ne biste dosli u situaciju da sledece nedeje gostujete u utisku nedelje. Znaci nikakn pluseve,samo minuse hehe

mertur

pre 12 godina

@Nikad se ne zna sta ce biti sutra.
(svi (ni)su isti, 23. januar 2012 19:56)

Da, da ponesto vec znamo, nece biti ni nas a ni vas
a mozda Kosovo, MKD ili CG postaju lideri regiona ili super sila

Xhefi

pre 12 godina

Milose!
Sadrzina vaseg komentara dovoljan je pokazivac svima, i opravdava sve preduzete radnje oko stvaranja novih nezavisnih drzava na ovim prostorima, svidja se mu to nekome ili ne, a ti samo nadaj...

Sava Drugi

pre 12 godina

Sve dok je najveći sused ne prizna zemlja ne može biti nezavisna. E sada što USA laže ALbance, isto onako kako su nekada lagali nas, to je već druga priča.

Milos

pre 12 godina

Srbija nikada nece priznati neko Kosovo, to vazi i za Rusiju, Kinu, Brazil, Indiju, dakle svetske velesile tj. zemlje u velikom razvoju.
Tako da iako Kosovo moze da priznaju gana vana mana cana kana sana lana tana hana i pana, od toga nema nista.
I da Kosovo postane clan UN, opet nista.
I to ce tako biti status kvo do prvih vecih promena u svetu, da li III sv rata ili nekih drugih ekonomsko politicko socijalnih promena, u svakom slucaju to su sve zamajavanja. A onda ce se resiti tako sto ce pripasti Srbiji, biti podeljeno ili pripasti nekoj trecoj drzavi ko zna... Mozda neka sprsko grcka drzava.
Kao ce Albancima da bude bolje zato sto jesu ili nisu nezavisni.
Najbolje je onima koji zive po EU, Svajcarska, Austija, a Kosovo je terotorija a najvecim brojem kriminalaca, pocev od ovih na vlasti, ubica, terorista, narko dilera, trgovaca ljudskim organima...
Albanskom narodu s Kosova bi trebalo da bude jasno da bez prijateljstva sa Srbijom (vracanja na sasvim dovoljnu autonomiju) im nema bolje i sigurne buducnosti ... nego samo do sledeceg velikog rata a tada ce Srbi pouceni iskustvima iz proslosti verovatno 100% Albanaca preseliti daaaleko odavde....

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Stvar je jednostavna. Recimo Libija, Irak, Avganistan, sve priznate drzave, clanice UN i tako to. Onda neko odlucio da ih napadne i osvoji i poremeti i promeni tamo vlast i tako je i bilo. Znaci, kad Kosovo postane prava drzava onda nece biti problema napasti je i tamo raditi sta se nekome hoce. Drugo je sad pitanje kad ce se sve to desiti i ko ce koga napasti i kako i zasto. Mozda neka Kina tamo u Kosovu nadje skriveno nuklearno oruzje u gradu zvanom Bondstil pa resi da napadne Kosovo, kao sto su SAD napale Irak? Nikad se ne zna sta ce biti sutra.

Samir, Sarajevo

pre 12 godina

Zamolio bih sve citaoce b92, posebno one iz Srbije, da jos jednom pazljivo procitaju komentar @(Milos, 23. januar 2012 21:07). U njemu su sadrzani svi razlozi zasto ni jedan narod iz bivse SFRJ nije zelio da nastavi da zivi u zajednickoj drzavi sa Srbijom...

dule NS

pre 12 godina

"I da Kosovo postane clan UN, opet nista."

- I ne samo u UNO! Kosovo ce @ Milose, da sedi uskoro i u Vecu Sigurnosti tog UNO, a u Srbiji ce egzistirati jos hiljade slepih koji ce ponavljati: Opet nista! Inat i slepilo su Srbiju oborili na ledja i nece se dici za jedno stolece. I? Opet nista?

jaki

pre 12 godina

Nenade ti veruj onome tvom minstru jeremicu, jer on je vama rekoa pre neko vreme rekao, da ce neke zemlja izvuci priznaje,ili nekome ko vam kaze da kosovo je srbija pa nikada nisu mogli da udju na kosovo, izgleda da mnogi od vas veruju da deda mraz postoji, ali realnost je drugcije.

Dip-mata

pre 12 godina

Sve mi je jasno, zasto je Gana priznala Kosovo. I ne samo Gana.
Gde god ode Pacoli tu su priznanja sigurna, jer sa sobom uvek nosi
kovercic sa Evrima. A predsednicima Africkih drzava dovoljno je
i par hiljada Evra da bi to odmah uradili.

игор

pre 12 godina

Значи овим темпом за 30 година тзв Косово ће моћи да аплицира за пријем у УН. Али и тада чека их ВЕТО. Извините комшије нисмо хтели

Sremac

pre 12 godina

Dobro, mali blam za Jeremica, ali i za Ganu, jer je priznala Kosovo pod ko zna kakvim pritiscima. Inace, neka Kosovo prizna jos 50 banana republika - to nije toliko bitno.

Kosovo MORA dobiti saglasnost saveta bezbednosti UN-a da bi postala clanica UN-a (tj. medjunarodno priznata drzava), a to se nece deseti dok Kina i Rusija imaju pravo veta. To Albanci znaju i to im je najvise krivo, a to treba da bude nas glavni argument u pregovorima sa njima u cilju da dodjemo do dugotrajnog dogovora izmedju Srba i Albanaca.

Nenad

pre 12 godina

Kosovo ima manje od 86 priznanja. Par zemalja vas nije priznalo iako Pacoli tvrde da jesu. Ja ipak više vjerujem njima nego lažovu Pacoliju. Takođe podsjetiću Albance da Palestina ima 129 priznanja a ne može postati članica zbog veta SAD-a. Albanci nemojte lagati sami sebe. Nećete postati članica UN-a dokle god se Rusija i Kina ne slažu s tim odnosno dokle god imaju sličnih problema ili nekih drugih interesa. Ne treba zaboraviti da dosta toga zavisi i od Srbije.

bez_cenzure

pre 12 godina

Broj priznanja kosovske nezavisnosti je dosta manji od onog kojeg prikazuju Albanci jer se pokazalo da je Priština obmanula javnost u septembru prošle godine tvrdeći da su Nigerija i par azijskih zemalja priznali nezavisnost Kosova.

(dez)informacija

pre 12 godina

Vest ne moze ga glasi : Gana priznala nezavisnost, dok takva informacije ne bude dobijena iz Gane. Vest moze da bude: Bedzet Pacoli izjavio da Gana priznaje nezavisnost, ceka se samo zvanicna nota.

Марко

pre 12 godina

Па наравно да ће сви признати Косово када нема никаквих консеквенци. Да је Србија рекла да оне земље које су признале Косово неће моћи да се појављују на тендерима докле год има извођача из земаља које нису признале Косово, да неће имати повластице као они који нису итд... онда би и признања било мање. Овако, ни из џепа, ни у џеп. Највећи дебил у граду зна да је најсигурнији начин да му нико не пракира испред гараже да напише ”бушим гуме”, али то је нашој Влади промакло — питам се за кога навијају... али одговор ћу дати на изборима.

milos2

pre 12 godina

Ovako veliki broj albanskih komentara na b92 ne videh odavno. sta je ovo, ne mogu bez srbije nikako. bez kosova nema ni srbije, pa ako ne moze diplomatijom...

Sava Drugi

pre 12 godina

Sve dok je najveći sused ne prizna zemlja ne može biti nezavisna. E sada što USA laže ALbance, isto onako kako su nekada lagali nas, to je već druga priča.

Milos

pre 12 godina

Srbija nikada nece priznati neko Kosovo, to vazi i za Rusiju, Kinu, Brazil, Indiju, dakle svetske velesile tj. zemlje u velikom razvoju.
Tako da iako Kosovo moze da priznaju gana vana mana cana kana sana lana tana hana i pana, od toga nema nista.
I da Kosovo postane clan UN, opet nista.
I to ce tako biti status kvo do prvih vecih promena u svetu, da li III sv rata ili nekih drugih ekonomsko politicko socijalnih promena, u svakom slucaju to su sve zamajavanja. A onda ce se resiti tako sto ce pripasti Srbiji, biti podeljeno ili pripasti nekoj trecoj drzavi ko zna... Mozda neka sprsko grcka drzava.
Kao ce Albancima da bude bolje zato sto jesu ili nisu nezavisni.
Najbolje je onima koji zive po EU, Svajcarska, Austija, a Kosovo je terotorija a najvecim brojem kriminalaca, pocev od ovih na vlasti, ubica, terorista, narko dilera, trgovaca ljudskim organima...
Albanskom narodu s Kosova bi trebalo da bude jasno da bez prijateljstva sa Srbijom (vracanja na sasvim dovoljnu autonomiju) im nema bolje i sigurne buducnosti ... nego samo do sledeceg velikog rata a tada ce Srbi pouceni iskustvima iz proslosti verovatno 100% Albanaca preseliti daaaleko odavde....

Boki

pre 12 godina

Neka jave i Gani da ih je priznala, da ne budu neobavesteni. Pacoliju neverujem nijednu rec kada govori o novim priznanjima, jer je bezbroj puta rekao kako ih je neka drzava priznala, a zapravo je to bila laz i nikad potvrdjeno od doticne drzave. Setite se samo karipkih zemalja. A sad komsije Albanci (dezurni komentatori na B92) krenite da udarate minuse.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Stvar je jednostavna. Recimo Libija, Irak, Avganistan, sve priznate drzave, clanice UN i tako to. Onda neko odlucio da ih napadne i osvoji i poremeti i promeni tamo vlast i tako je i bilo. Znaci, kad Kosovo postane prava drzava onda nece biti problema napasti je i tamo raditi sta se nekome hoce. Drugo je sad pitanje kad ce se sve to desiti i ko ce koga napasti i kako i zasto. Mozda neka Kina tamo u Kosovu nadje skriveno nuklearno oruzje u gradu zvanom Bondstil pa resi da napadne Kosovo, kao sto su SAD napale Irak? Nikad se ne zna sta ce biti sutra.

Sremac

pre 12 godina

Dobro, mali blam za Jeremica, ali i za Ganu, jer je priznala Kosovo pod ko zna kakvim pritiscima. Inace, neka Kosovo prizna jos 50 banana republika - to nije toliko bitno.

Kosovo MORA dobiti saglasnost saveta bezbednosti UN-a da bi postala clanica UN-a (tj. medjunarodno priznata drzava), a to se nece deseti dok Kina i Rusija imaju pravo veta. To Albanci znaju i to im je najvise krivo, a to treba da bude nas glavni argument u pregovorima sa njima u cilju da dodjemo do dugotrajnog dogovora izmedju Srba i Albanaca.

игор

pre 12 godina

Значи овим темпом за 30 година тзв Косово ће моћи да аплицира за пријем у УН. Али и тада чека их ВЕТО. Извините комшије нисмо хтели

Dip-mata

pre 12 godina

Sve mi je jasno, zasto je Gana priznala Kosovo. I ne samo Gana.
Gde god ode Pacoli tu su priznanja sigurna, jer sa sobom uvek nosi
kovercic sa Evrima. A predsednicima Africkih drzava dovoljno je
i par hiljada Evra da bi to odmah uradili.

Stevan

pre 12 godina

Za nas bi bilo bolje da smo postavili za nas prihvatljive uslove i prvi priznali nezavisno Kosovo... Ovako, jedna po jedna (ma koliko velika) zemlja ce priznati kosovo a mi vise necemo moci da postavimo nikakve uslove a jednog dana cemo morati i mi da priznamo nezavisno Kosovo. za one koji se pitaju ko sam ja: ja sam Srbin do koske ali realan i praktican. Ajmo sada, vi koji necete da pogledate istini u oci, udrite minuse na moj komentar.

Nenad

pre 12 godina

Kosovo ima manje od 86 priznanja. Par zemalja vas nije priznalo iako Pacoli tvrde da jesu. Ja ipak više vjerujem njima nego lažovu Pacoliju. Takođe podsjetiću Albance da Palestina ima 129 priznanja a ne može postati članica zbog veta SAD-a. Albanci nemojte lagati sami sebe. Nećete postati članica UN-a dokle god se Rusija i Kina ne slažu s tim odnosno dokle god imaju sličnih problema ili nekih drugih interesa. Ne treba zaboraviti da dosta toga zavisi i od Srbije.

karma dhi

pre 12 godina

Ako se nastavlja ovim stopom sa novim priznanjima Kosovo ce imati 50%+ sto je 97 drzava UN-a do kraja godine.

Naime treba im samo jos 10 do te brojke.

Sta Onda.
Moze li Srbija protiv sveta... trebala bi Srbija protiv sveta... je li to pametno?

Jedno je sigurno. Ako Srbija misli u svoju korist sto se Srpske buducnosti tice, onda se pod hitnom mora promenuti politika Srbije uopste prema Albanskom narodu. Prvi korak je da se prihvati da smo jednaki i da ni jedan narod nije i ne moze biti superioran.

mertur

pre 12 godina

Hvala Gani. Idemo dalje vrglaj Behxhete.
Molim one koji pisu komentare u stilu kao Gana africka, banana, nikakava demokratija nikakva drzava da nas postede licemerja.

bez_cenzure

pre 12 godina

Broj priznanja kosovske nezavisnosti je dosta manji od onog kojeg prikazuju Albanci jer se pokazalo da je Priština obmanula javnost u septembru prošle godine tvrdeći da su Nigerija i par azijskih zemalja priznali nezavisnost Kosova.

Danijel

pre 12 godina

Jeremicuuuuuuu, alo bre, gde si? Jedva cekam izbore-JEDVA,prvi put u zivotu sam toliko nestrpljiv i sa velikim zadovoljstvom cu zaokruziti onu partiju koja nema blage veze sa vama Jeremicu.PREOKRET!!!

Nemanja

pre 12 godina

Jasna je stvar, Kosovo ce u EU prije Srbije, tako da ce o sudbiji Srbine odlucivati Albanci. Cestitke na jos jednom priznanju iz Hrvatske!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Koliko jos priznanja treba do UN? Da mi iz LDP malo poguramo to. Obavestite me pa da znam kad treba da zalijem i da se radujem na taj istorijski vazan trenutak za ovu zemlju da se mane gluposti i mitomanije jednom za svagda. ZIVELO NEZAVISNO KOSOVA I SLOBODNA VOLJA SVI NJENIH GRADJANA KOJI SU NA DEMOKRATSKI NACIN ODLUCILI DA TAKO BUDE!!! ZIVELI JOS JEDNOM I URA!!! Nadam se da cemo posle toga moci da uspostavimo momentalne diplomatske odnose i razmenimo ambasadore, obnovimo trgovinsku i bezbednosnu saradnju i da se borimo protiv kriminala na severu Kosova koji je duboko pustio korenje zajedno u okviru regionalne saradnje milicija i pravosudja svih nezavisnih drzava u regionu. Jos jednom vam cestitam na ovom znacajnom priznanju jedne od najbitnijih africkih zemalja i bliskih saradnika najbolje zemlje na svetu United States of America. Ziveli!

(dez)informacija

pre 12 godina

Vest ne moze ga glasi : Gana priznala nezavisnost, dok takva informacije ne bude dobijena iz Gane. Vest moze da bude: Bedzet Pacoli izjavio da Gana priznaje nezavisnost, ceka se samo zvanicna nota.

james

pre 12 godina

Opa, mashalah 88 drzava priznalo Kosovo, jos malo i gotova stvar. Za Srbiju bi bilo mnogo bolje da prizna sada Kosovo, jer bi je ceo svet pohvalio a i nagradio, a i srbi na Kosovu bi mnogo bolje ziveli jer bi se dva naroda mogli pomiriti i ziveti u dobrim odnosima, negoli ne priznati ili priznati mnogo kasnije kada vise nikome nece biti vise vazno jer tada ce Kosovo vec uci u UNacije, a onda niti ce Srbija biti nagradjena, a srbima na Kosovu ce biti samo gore ili nece ih biti uopste na Kosovu do tada.

hasan

pre 12 godina

Agde je ministar Jeremic pa jel on nije bio u posjet bratskoj gani i oni obecali da nikada nece priznati Republiku Kosova iznenadzenje masalah za ministra Jeremica pozdrav za b92.

Kosovastar

pre 12 godina

Jos 11 priznanja i eto vecine u UN. Posle toga nestanje i zadnji argument da se ne prizna Kosovo. Kosovo od tog momenta ima pravo da trazi ulazak u UN kao drzava posmatrac kao sto je Sveta Stolica gde Rusija nema pravo veta i glasa se vecinom glasova. Kao DRZAVA u UN Kosovo ce dobiti jo priznanja i tako bice tesko za Rusiju da stavi veto za punopravno clanstvo Kosova u UN.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sto se mene licno tice vise bih voleo da je 100 drugih drzava danas priznalo kosovsku nezavisnost nego ovo sto nam je Gana "zabila noz u ledja" iako su cvrsto obecali Vuku Jeremicu da nikada nece promeniti svoj stav i priznati Kosovo, pogazise rec i priznadose ?
Ja licno nikome vise ne verujem da nece kad tad promeniti svoj "cvrsti stav" i prekrsiti obecanje dato Jeremicu !

Марко

pre 12 godina

Па наравно да ће сви признати Косово када нема никаквих консеквенци. Да је Србија рекла да оне земље које су признале Косово неће моћи да се појављују на тендерима докле год има извођача из земаља које нису признале Косово, да неће имати повластице као они који нису итд... онда би и признања било мање. Овако, ни из џепа, ни у џеп. Највећи дебил у граду зна да је најсигурнији начин да му нико не пракира испред гараже да напише ”бушим гуме”, али то је нашој Влади промакло — питам се за кога навијају... али одговор ћу дати на изборима.

milos2

pre 12 godina

Ovako veliki broj albanskih komentara na b92 ne videh odavno. sta je ovo, ne mogu bez srbije nikako. bez kosova nema ni srbije, pa ako ne moze diplomatijom...

Goc

pre 12 godina

Pa daj se više rjesite tog kosova mKolko ste na njemu para popusili bombardirali su vas zbog njega mogli ste do sada bit 5 puta razvijenini nego sad

Kosovar

pre 12 godina

Aman ljudi, zaboravite to punopravno clanstvo u UN jer po toj logici onda nisu drzave Sveta Stolica (koaj ima ambasadore sirom sveta) ili Svajcarska koja nije bila u UN do 2002 godine. I nemojte se previse oslanjati na Rusiju (Kina ionako nikada nije najavila neki veto) jer ne zna se. Bitno je da Kosovo ima vecinu u UN. Posle toga sve je u korist nezavisnosti Kosova.

Safet Cara

pre 12 godina

Pa kako sad 86 zemalja priznale Kosovo?! Ako je to tacno, onda i Nigeria priznala Kosovo. Vas "Don Kihote" Jeremic, rekao pre par meseci da je to izmisljotina Kosovskih politicara! Ne znam da li se izvinio.
Pa ako nije, onda i ne mora. Kosovo vec mi-po-mic stize do UN-a. Svidjalo vam se to ili ne.

mertur

pre 12 godina

@Nikad se ne zna sta ce biti sutra.
(svi (ni)su isti, 23. januar 2012 19:56)

Da, da ponesto vec znamo, nece biti ni nas a ni vas
a mozda Kosovo, MKD ili CG postaju lideri regiona ili super sila

Xhefi

pre 12 godina

Milose!
Sadrzina vaseg komentara dovoljan je pokazivac svima, i opravdava sve preduzete radnje oko stvaranja novih nezavisnih drzava na ovim prostorima, svidja se mu to nekome ili ne, a ti samo nadaj...

darko

pre 12 godina

Ko zna zasto je to dobro. Ako se nastave priznavanja,onda nece biti potrebe da pregovaramo o regionalnom predstavljanju,posto kazu da nam je to najveca prepreka za status kandidata. Pa cim to resimo ima odmah sutradan ulicamad da potece med i mleko,cak sam cuo da su neki ljudi sa vlasti obezbedili jahte da lakse plove ovom rekom... posto sam upotrebio satiru,nemojte molim vas da pozdravljate ovaj komentar,pogotovo ako ste drzavni sluzbenik,da ne biste dosli u situaciju da sledece nedeje gostujete u utisku nedelje. Znaci nikakn pluseve,samo minuse hehe

dule NS

pre 12 godina

"I da Kosovo postane clan UN, opet nista."

- I ne samo u UNO! Kosovo ce @ Milose, da sedi uskoro i u Vecu Sigurnosti tog UNO, a u Srbiji ce egzistirati jos hiljade slepih koji ce ponavljati: Opet nista! Inat i slepilo su Srbiju oborili na ledja i nece se dici za jedno stolece. I? Opet nista?

Samir, Sarajevo

pre 12 godina

Zamolio bih sve citaoce b92, posebno one iz Srbije, da jos jednom pazljivo procitaju komentar @(Milos, 23. januar 2012 21:07). U njemu su sadrzani svi razlozi zasto ni jedan narod iz bivse SFRJ nije zelio da nastavi da zivi u zajednickoj drzavi sa Srbijom...

jaki

pre 12 godina

Nenade ti veruj onome tvom minstru jeremicu, jer on je vama rekoa pre neko vreme rekao, da ce neke zemlja izvuci priznaje,ili nekome ko vam kaze da kosovo je srbija pa nikada nisu mogli da udju na kosovo, izgleda da mnogi od vas veruju da deda mraz postoji, ali realnost je drugcije.