Petak, 20.01.2012.

21:20

Za novu saobraćajnu - iz svog džepa

Izvor: B92

Za novu saobraæajnu - iz svog džepa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Dug je zao drug

pre 12 godina

Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!
(Pekso, 23. januar 2012 10:00)

Izraz policajca koji vidi ujutro isečenu gumu na parkiranom službenom autu - neprocenjivo.

Pekso

pre 12 godina

Sta reci a ne zaplakati!
Odradio sam tehnicki pregled za sluzbeni auto. Imao sam nekih 4 promena! Eej.. 4 promena za registraciju! Licno sam nosio dokumenta 2011. godine i sa sigurnoscu tvrdim da je greska sluzbenika u MUP-u! Meni su za benzinca stavili da je DIZEL! Za dozvoljenu nosivost, stavili su 500 kg, a u prospektu i tehnicki pregled bio je 750 kg. Za ostale 2 se ne secam. I naravno menjaj saobracajnu.
I pazite sad ovo, u Novom Sadu u MUP-u kod mosta Slobode sam bio, licno mi je devojka koja je obradjivala dokumenta, priznala da su oni gresili. Citiram: "Da da, znam sve. Bilo je mnogo gresaka sa tim saobracajnim dozvolama. Bas se gresilo sa upisivanjem." (Posto se sablaznila koliko je bilo promena kod mene).
A sta da radim, da teram inat i ko zna sta, da se bunim... Meni je to dostavno vozilo, od toga zivim! Da me zaustave, kazne ili ko zna sta, dok ja to ne dokazem, prodje vreme, zivci odu.. ma 100 cuda. Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!

shone

pre 12 godina

Drzavni organi iz godine u godinu postaju sve nesposobniji, kao rezultat negativne selekcije i dovodjenja partijskih kadrova. Administracija MUPa tu prednjaci. Npr po meni je i velika glupost to sto se adresa vlasnika nalazi odstampana na prednjoj strani dokumenta koji ima cip na sebi. Kada promenite adresu, morate ponovo i da registrujete vozilo. To je totalni kretenizam.

Zoran

pre 12 godina

Zanimljivo je da država na ovaj isti način (Prazna masa vozila.) uzela gomilu novca još 2004., kada sam obnavljao registraciju svojih kola. Iako je službenica samo mogla da gurne tu papirinu saobraćajnu dozvolu u pisaću mašinu i dopiše nedostajući podatak, morao sam da platim izdavanje nove. Čini mi se da je prilično smišljen sistem da se vlasnicima automobila uzme još novca.

ssssss

pre 12 godina

Kaze odnosi se uglavnom na one koji su pocetkom 2011 registrovali. Kako je to moguce, kad tamo de obavis tehnicki ili pisu to ili ne. Znaci nema razlike dal sam u Januaru ili u Novembru, ako ne pisu kilazu ne pisu je ni u Januaru ni u Septembtu.
Ako je tako, onda su u opstini sami upisivali kilazu kasnije sto nije dozvoljeno da rade bez odgovarajuce dokumentacije.

Al boze moj, menjacemo i tablice za koju god jer verovatno ivice nisu dobro zaobljene.

Sramota u kakvoj drzavi zivimo!!!

hdsd

pre 12 godina

Prijatelj je zbog toga sto je drzavi palo na pamet da promeni naziv njegove ulice, morao da taksira promenu svih licnih dokumenata cele porodice. A posto je imao i firmu, promenu svih dokumenata i pecata. Tako je to radi u Srbiji, zemlji birokratskog terora i gluposti...

unexpected

pre 12 godina

Meni se isto desilo ovih dana. Ono sto mi je receno jeste da se "u medjuvremenu promenio zakon pa sada mora da se upise i najveca dozvoljena nosivost". Naravno, niko gradjane o tome nije ranije obavestio, a to sto sam morao i da doplatim da ne objasnjavam... Jos jednom se pokazalo da u ovoj drzavi gradjani postoje zbog drzave, a ne drzava zbog gradjana.

SASA BG

pre 12 godina

Propust je službenika u policijskoj stanici što nije proverio ,da li je sve upisano. Ukoiko nije vraća ga ponovo u preduzeće gde ga je radio da mu upišu podatak. Dakle službenik je trebao vratiti sve papire jer su nekompletni.

igor

pre 12 godina

Ovako nesto se ne dogadja u nekoj uredjenoj evropskoj zemlji, a i ako se dogodi odgovorni prihvate gresku i onda dodje do nekih promena na bolje.

A kod nas sve naopako, odgovorna je uvek drzave a ne osoba koja je gresku i napravila, nije ni cudo sto je najtrazeniji posao drzavni.

miran

pre 12 godina

(drLaki, 21. januar 2012 10:53) "

BRAVO drLaki! Ti si dotakao samu srz problema. U normalnim drzavama to radi Ministarstvo saobracaja. E, a sad se tu javlja mnogo veci problem ... Srbija NEMA Ministarstvo saobracaja! Zato nam se ovo i dogadja i sa saobracajnim dozvolama, i sa licnim kartama, i sa pasosima i sa vozackim dozvolama, registarskim tablicama. Prisetite se samo, nema pomenutog dokumenta a da njim nije bilo najraznoraznijih problema. Nekom u Srbiji treba objasniti (ali izgleda da to ne ide) da ovo NISU poslovi kojim se bavi MUP! Nigde u svetu (sem u ovakvim drzavama slicnim nasoj) policija se ne bavi izdavanjem dokumenata.
Kazite bilo gde u svetu da idete u policiju po pasos pa vas nece razumeti sta govorite.

Maleks001

pre 12 godina

Meni su pogresili boju tj rekli su mi da je boja po starom sifrarniku a da mora da se stavi po novom.Mene to ne interesuje,rekao sam da ostave tako kako je i da me ne zanima."Ima cete poroblema sa milicijom kada vas zaustavi" na sta sam ja odgovorio da cu i na sud da idem jer to nije moja greska!!!

Sale

pre 12 godina

Kakav divlji zapad...nemam reci , kazu da je to greska privrednih drustva???? Pa sta radi ona nasminkana i nadobudna na salteru???
Ona treba da vrati dokumneta ako nisu uredu.
A posle nam kriva Merkelova sto nemozemo u EU. Nama treba africka unija ,nismo za bolje

Dosta bre vaseg bezobrazluka

pre 12 godina

Narode Srbije .... pokazite bar jednom da imate dostojanstvo i dignitet. Recite ovom zulumu NE! Jednostavno, nemojte pristati da platite taj bezobrazluk.
"“Kada su u pitanju tehnički podaci vozila, oni se upisuju sa registracionog lista koji popunjavaju i overavaju ovlašćena lica u privrednim društvima koja obavljaju tehnički pregled”, kaže Zorica Lončar Kasalica, iz MUP-a Srbije." Gospodjo Zorice Kasalico, pocnite se jednom odnositi prema narodu kao prema nekom ko nije lud i blesav. To sto kazete nema podlogu ... kada ja sam odnesem papire sa tehnickog pregleda u MUP (a ne agencija) vasi sluzbenici i te kako pregledaju svako slovo u papirima i tek ako je sve kako treba onda mogu registrovati auto. Zasto niste kontrolisali i "privrednim drustvima"? Znaci, gosp. Kasalico, VI ste krivi (odnosno MUP) pa onda i snosite troskove. Mene kao vozaca uopste ne interesuje sta i da li nesto mora biti napisano u saobracajnoj. Zato i placam vama da bi ste to VI kontrolisali. Da li ima upisana maksiomalna dozvoljena masa u saobracajnoj ili ne, ne interesuje me. Za moj auto pise za koliko osoba je auto registrovan i to je jedino merilo. Da nece vasi operativci kojim slucajem isterivati ljude iz automobila na vagu kako bi ustanovili da li je 5 putnika u autu teze nego je upisano u saobracajnoj?
Narode Srbije, bar jednom reci NE sistemskom bezobrazluku.

Kecman

pre 12 godina

Kada je opština promenila naziv moje ulice ...svi koji u njoj živimo morali smo da odradimo ,,promenu prebivališta .Da se prijavimo sa ,,stare" na ,,novu" adresu..Naravno kopija kupoprodajnog ugovora za stan...dve uplatnice po 900,dinara..
Ima li iko ko će mi reći dali je to ligično...Kao da sam sam išao po gradu i menjao nazive ulica.Onaj ko ih menja treba da finansira troškove promene naziva ulice..

Милош Матовић

pre 12 godina

А зашто ваш новинар није питао неког од надлежних у тужилаштву о овом проблему, и шта ће они да ураде по питању ове преваре.

Paranoik

pre 12 godina

Nije li to mozda namerno.
Ko ce ga znati neko je mozda znao vrlo dobro za F1-0 prosle godine i spremio da gradjanima uvali ovu kosku.

Saša Kruševac

pre 12 godina

Evo nešto NOVO. Meni juče u MUP-u tražili da izvadim novu saobraćajnu (naravno o svom trošku i uz čekanje od nedelju do dve) jer su greškom upisali DIZEL umesto EURO DIZEL. Nisam hteo uopšte da razgovaram na tu temu i produžili su mi postojeću. Šta da kažem to može samo u Srbiji i nigde više, ali sami smo krivi za to.

Vladimir Bralovic

pre 12 godina

Bas da vidim kako ce to da izvedu, meni lepo na saobracajnoj pise do kada vazi. Ako ne zele da mi produze registraciju iako imam sve preduslove, tuzicu ih i prilicno sam siguran da dobijam sa sve odstetom za vreme u kojem hipoteticki ne budem mogao da koristim svoje vozilo.

Jedino lose u ovome je sto ce mi odstetu platiti drzava, tj svi mi, a za to niko nece da odgovara, kao ni za mnogo ozbiljnije stvari od ovoga.

069

pre 12 godina

Šta treba da radi osoba na šalteru? Ako ne pregleda papire onda može da se stavi i sanduče u koje bi se ubacivali dokumenti pa bar ne bi bilo gužve.

Ko razume shvatiće

pre 12 godina

Kakve se odurne gluposti jer ovde nije reč o 1200din. već o principu da ne dozvoljamo da nas deru. Mene su 2 puta vraćali iz policije zbog netačnih podataka. Onog trenutka kada su izdali saobraćajnu dozvolu nadalje je njihova odgovornost za netačne podatke i njihov previd pa samim tim i njihov trošak kao što su morali narodu da besplatno zamene sve tablice zbog neispravnog grba. Dok oni ne počnu da plaćaju za svoje greške oni su država u državi i zapravo su iznad države što je veoma očito iz njihovog ponašanja.

Da zaključim, s obzirom na "demokratske" tekovine poput nejebavanja javnog mnenja jedino nam preostaje filozofija "ne možete vi mene oterati u štetu koliko ja mogu vas".

Igor

pre 12 godina

Ljudi, ako i ovo progutamo onda stvarno nema kraja...Da li je moguće da postoji neko toliko bezobrazan i drzak da čak i razmatra ovu mogućnost da nas otvoreno i legalno krade.Uplatnicu na 1200,00 din. od mene neće videti sigurno pa makar vozio neregistrovan automobil.
Saša,ombudsmane stari, probudi se sinko i zaradi platu!

Bazinga

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih koji je prosao kroz ovo i platio sam jer nemam vremena da se cimam ali sam obavestio koga sam smatrao da treba, da ne prodje ne primeceno. (Znam da ako svi platimo, samo ce nastaviti da nas vuku za nos, ali smatram da nije moja uloga gradjanina da iz svog dzepa i preko svojih ledja isterujem pravdu, ako se organizujemo da, postoje institucije za to, a to je vec posebna sramota. Moje je da radim i platim porez, a drzava treba da garantuje meni moja prava a neke institucije da se brinu da je to stvarno tako)

Kada malo bolje razmislim ovo mi deluje kao "moracete da platite jer nije nasa greska", a ustvari je prikrivanje ozbiljnijeg prblema.

Poznato je da su priliom izdavanja dokumenata imali mnogo gresaka koji su ocigleno odgovornost MUP-a i to bi mnogo kostalo. Na jednom od mojih automobila je pogresno upisan broj sasije i godina prve registracije a imam i medju prijateljima nekoliko njih koji su imali slicne greske.

Sracunajte koliki je trosak to za MUP, pa su se setili da nesto sto je obavezno za terentna vozila ubace i za putnicka.

U koju god zemlju da sam putovao, video sam da na granici ili feriju mere tezinu kamiona ali NIKADA automobila, kao sto je u clanku receno. NIkada nigde pa ni na tehnicom ne mere automobil niti ce ikada to mup raditi. Dakle informacija je mogla da bude na cipu kao i ta ulica (koja glupost)

BigBen

pre 12 godina

eeee, da smo pametni pa da svi poskidamo tablice i da vozimo tako, da vidimo kome ce da naplate i sta... oni nesposobni, a znaju i da strajkuju... i kod zivotinja je lav jaci od vola, al' kad se pokupi par njih, druga prica... lav bezi sve petama u du**...

BigBen

pre 12 godina

eeee, da smo pametni pa da svi poskidamo tablice i da vozimo tako, da vidimo kome ce da naplate i sta... oni nesposobni, a znaju i da strajkuju... i kod zivotinja je lav jaci od vola, al' kad se pokupi par njih, druga prica... lav bezi sve petama u du**...

Vladimir Bralovic

pre 12 godina

Bas da vidim kako ce to da izvedu, meni lepo na saobracajnoj pise do kada vazi. Ako ne zele da mi produze registraciju iako imam sve preduslove, tuzicu ih i prilicno sam siguran da dobijam sa sve odstetom za vreme u kojem hipoteticki ne budem mogao da koristim svoje vozilo.

Jedino lose u ovome je sto ce mi odstetu platiti drzava, tj svi mi, a za to niko nece da odgovara, kao ni za mnogo ozbiljnije stvari od ovoga.

Igor

pre 12 godina

Ljudi, ako i ovo progutamo onda stvarno nema kraja...Da li je moguće da postoji neko toliko bezobrazan i drzak da čak i razmatra ovu mogućnost da nas otvoreno i legalno krade.Uplatnicu na 1200,00 din. od mene neće videti sigurno pa makar vozio neregistrovan automobil.
Saša,ombudsmane stari, probudi se sinko i zaradi platu!

069

pre 12 godina

Šta treba da radi osoba na šalteru? Ako ne pregleda papire onda može da se stavi i sanduče u koje bi se ubacivali dokumenti pa bar ne bi bilo gužve.

Ko razume shvatiće

pre 12 godina

Kakve se odurne gluposti jer ovde nije reč o 1200din. već o principu da ne dozvoljamo da nas deru. Mene su 2 puta vraćali iz policije zbog netačnih podataka. Onog trenutka kada su izdali saobraćajnu dozvolu nadalje je njihova odgovornost za netačne podatke i njihov previd pa samim tim i njihov trošak kao što su morali narodu da besplatno zamene sve tablice zbog neispravnog grba. Dok oni ne počnu da plaćaju za svoje greške oni su država u državi i zapravo su iznad države što je veoma očito iz njihovog ponašanja.

Da zaključim, s obzirom na "demokratske" tekovine poput nejebavanja javnog mnenja jedino nam preostaje filozofija "ne možete vi mene oterati u štetu koliko ja mogu vas".

Bazinga

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih koji je prosao kroz ovo i platio sam jer nemam vremena da se cimam ali sam obavestio koga sam smatrao da treba, da ne prodje ne primeceno. (Znam da ako svi platimo, samo ce nastaviti da nas vuku za nos, ali smatram da nije moja uloga gradjanina da iz svog dzepa i preko svojih ledja isterujem pravdu, ako se organizujemo da, postoje institucije za to, a to je vec posebna sramota. Moje je da radim i platim porez, a drzava treba da garantuje meni moja prava a neke institucije da se brinu da je to stvarno tako)

Kada malo bolje razmislim ovo mi deluje kao "moracete da platite jer nije nasa greska", a ustvari je prikrivanje ozbiljnijeg prblema.

Poznato je da su priliom izdavanja dokumenata imali mnogo gresaka koji su ocigleno odgovornost MUP-a i to bi mnogo kostalo. Na jednom od mojih automobila je pogresno upisan broj sasije i godina prve registracije a imam i medju prijateljima nekoliko njih koji su imali slicne greske.

Sracunajte koliki je trosak to za MUP, pa su se setili da nesto sto je obavezno za terentna vozila ubace i za putnicka.

U koju god zemlju da sam putovao, video sam da na granici ili feriju mere tezinu kamiona ali NIKADA automobila, kao sto je u clanku receno. NIkada nigde pa ni na tehnicom ne mere automobil niti ce ikada to mup raditi. Dakle informacija je mogla da bude na cipu kao i ta ulica (koja glupost)

Dosta bre vaseg bezobrazluka

pre 12 godina

Narode Srbije .... pokazite bar jednom da imate dostojanstvo i dignitet. Recite ovom zulumu NE! Jednostavno, nemojte pristati da platite taj bezobrazluk.
"“Kada su u pitanju tehnički podaci vozila, oni se upisuju sa registracionog lista koji popunjavaju i overavaju ovlašćena lica u privrednim društvima koja obavljaju tehnički pregled”, kaže Zorica Lončar Kasalica, iz MUP-a Srbije." Gospodjo Zorice Kasalico, pocnite se jednom odnositi prema narodu kao prema nekom ko nije lud i blesav. To sto kazete nema podlogu ... kada ja sam odnesem papire sa tehnickog pregleda u MUP (a ne agencija) vasi sluzbenici i te kako pregledaju svako slovo u papirima i tek ako je sve kako treba onda mogu registrovati auto. Zasto niste kontrolisali i "privrednim drustvima"? Znaci, gosp. Kasalico, VI ste krivi (odnosno MUP) pa onda i snosite troskove. Mene kao vozaca uopste ne interesuje sta i da li nesto mora biti napisano u saobracajnoj. Zato i placam vama da bi ste to VI kontrolisali. Da li ima upisana maksiomalna dozvoljena masa u saobracajnoj ili ne, ne interesuje me. Za moj auto pise za koliko osoba je auto registrovan i to je jedino merilo. Da nece vasi operativci kojim slucajem isterivati ljude iz automobila na vagu kako bi ustanovili da li je 5 putnika u autu teze nego je upisano u saobracajnoj?
Narode Srbije, bar jednom reci NE sistemskom bezobrazluku.

Maleks001

pre 12 godina

Meni su pogresili boju tj rekli su mi da je boja po starom sifrarniku a da mora da se stavi po novom.Mene to ne interesuje,rekao sam da ostave tako kako je i da me ne zanima."Ima cete poroblema sa milicijom kada vas zaustavi" na sta sam ja odgovorio da cu i na sud da idem jer to nije moja greska!!!

Sale

pre 12 godina

Kakav divlji zapad...nemam reci , kazu da je to greska privrednih drustva???? Pa sta radi ona nasminkana i nadobudna na salteru???
Ona treba da vrati dokumneta ako nisu uredu.
A posle nam kriva Merkelova sto nemozemo u EU. Nama treba africka unija ,nismo za bolje

Kecman

pre 12 godina

Kada je opština promenila naziv moje ulice ...svi koji u njoj živimo morali smo da odradimo ,,promenu prebivališta .Da se prijavimo sa ,,stare" na ,,novu" adresu..Naravno kopija kupoprodajnog ugovora za stan...dve uplatnice po 900,dinara..
Ima li iko ko će mi reći dali je to ligično...Kao da sam sam išao po gradu i menjao nazive ulica.Onaj ko ih menja treba da finansira troškove promene naziva ulice..

Saša Kruševac

pre 12 godina

Evo nešto NOVO. Meni juče u MUP-u tražili da izvadim novu saobraćajnu (naravno o svom trošku i uz čekanje od nedelju do dve) jer su greškom upisali DIZEL umesto EURO DIZEL. Nisam hteo uopšte da razgovaram na tu temu i produžili su mi postojeću. Šta da kažem to može samo u Srbiji i nigde više, ali sami smo krivi za to.

Милош Матовић

pre 12 godina

А зашто ваш новинар није питао неког од надлежних у тужилаштву о овом проблему, и шта ће они да ураде по питању ове преваре.

miran

pre 12 godina

(drLaki, 21. januar 2012 10:53) "

BRAVO drLaki! Ti si dotakao samu srz problema. U normalnim drzavama to radi Ministarstvo saobracaja. E, a sad se tu javlja mnogo veci problem ... Srbija NEMA Ministarstvo saobracaja! Zato nam se ovo i dogadja i sa saobracajnim dozvolama, i sa licnim kartama, i sa pasosima i sa vozackim dozvolama, registarskim tablicama. Prisetite se samo, nema pomenutog dokumenta a da njim nije bilo najraznoraznijih problema. Nekom u Srbiji treba objasniti (ali izgleda da to ne ide) da ovo NISU poslovi kojim se bavi MUP! Nigde u svetu (sem u ovakvim drzavama slicnim nasoj) policija se ne bavi izdavanjem dokumenata.
Kazite bilo gde u svetu da idete u policiju po pasos pa vas nece razumeti sta govorite.

igor

pre 12 godina

Ovako nesto se ne dogadja u nekoj uredjenoj evropskoj zemlji, a i ako se dogodi odgovorni prihvate gresku i onda dodje do nekih promena na bolje.

A kod nas sve naopako, odgovorna je uvek drzave a ne osoba koja je gresku i napravila, nije ni cudo sto je najtrazeniji posao drzavni.

Paranoik

pre 12 godina

Nije li to mozda namerno.
Ko ce ga znati neko je mozda znao vrlo dobro za F1-0 prosle godine i spremio da gradjanima uvali ovu kosku.

shone

pre 12 godina

Drzavni organi iz godine u godinu postaju sve nesposobniji, kao rezultat negativne selekcije i dovodjenja partijskih kadrova. Administracija MUPa tu prednjaci. Npr po meni je i velika glupost to sto se adresa vlasnika nalazi odstampana na prednjoj strani dokumenta koji ima cip na sebi. Kada promenite adresu, morate ponovo i da registrujete vozilo. To je totalni kretenizam.

Dug je zao drug

pre 12 godina

Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!
(Pekso, 23. januar 2012 10:00)

Izraz policajca koji vidi ujutro isečenu gumu na parkiranom službenom autu - neprocenjivo.

ssssss

pre 12 godina

Kaze odnosi se uglavnom na one koji su pocetkom 2011 registrovali. Kako je to moguce, kad tamo de obavis tehnicki ili pisu to ili ne. Znaci nema razlike dal sam u Januaru ili u Novembru, ako ne pisu kilazu ne pisu je ni u Januaru ni u Septembtu.
Ako je tako, onda su u opstini sami upisivali kilazu kasnije sto nije dozvoljeno da rade bez odgovarajuce dokumentacije.

Al boze moj, menjacemo i tablice za koju god jer verovatno ivice nisu dobro zaobljene.

Sramota u kakvoj drzavi zivimo!!!

SASA BG

pre 12 godina

Propust je službenika u policijskoj stanici što nije proverio ,da li je sve upisano. Ukoiko nije vraća ga ponovo u preduzeće gde ga je radio da mu upišu podatak. Dakle službenik je trebao vratiti sve papire jer su nekompletni.

hdsd

pre 12 godina

Prijatelj je zbog toga sto je drzavi palo na pamet da promeni naziv njegove ulice, morao da taksira promenu svih licnih dokumenata cele porodice. A posto je imao i firmu, promenu svih dokumenata i pecata. Tako je to radi u Srbiji, zemlji birokratskog terora i gluposti...

Zoran

pre 12 godina

Zanimljivo je da država na ovaj isti način (Prazna masa vozila.) uzela gomilu novca još 2004., kada sam obnavljao registraciju svojih kola. Iako je službenica samo mogla da gurne tu papirinu saobraćajnu dozvolu u pisaću mašinu i dopiše nedostajući podatak, morao sam da platim izdavanje nove. Čini mi se da je prilično smišljen sistem da se vlasnicima automobila uzme još novca.

unexpected

pre 12 godina

Meni se isto desilo ovih dana. Ono sto mi je receno jeste da se "u medjuvremenu promenio zakon pa sada mora da se upise i najveca dozvoljena nosivost". Naravno, niko gradjane o tome nije ranije obavestio, a to sto sam morao i da doplatim da ne objasnjavam... Jos jednom se pokazalo da u ovoj drzavi gradjani postoje zbog drzave, a ne drzava zbog gradjana.

Pekso

pre 12 godina

Sta reci a ne zaplakati!
Odradio sam tehnicki pregled za sluzbeni auto. Imao sam nekih 4 promena! Eej.. 4 promena za registraciju! Licno sam nosio dokumenta 2011. godine i sa sigurnoscu tvrdim da je greska sluzbenika u MUP-u! Meni su za benzinca stavili da je DIZEL! Za dozvoljenu nosivost, stavili su 500 kg, a u prospektu i tehnicki pregled bio je 750 kg. Za ostale 2 se ne secam. I naravno menjaj saobracajnu.
I pazite sad ovo, u Novom Sadu u MUP-u kod mosta Slobode sam bio, licno mi je devojka koja je obradjivala dokumenta, priznala da su oni gresili. Citiram: "Da da, znam sve. Bilo je mnogo gresaka sa tim saobracajnim dozvolama. Bas se gresilo sa upisivanjem." (Posto se sablaznila koliko je bilo promena kod mene).
A sta da radim, da teram inat i ko zna sta, da se bunim... Meni je to dostavno vozilo, od toga zivim! Da me zaustave, kazne ili ko zna sta, dok ja to ne dokazem, prodje vreme, zivci odu.. ma 100 cuda. Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!

Bazinga

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih koji je prosao kroz ovo i platio sam jer nemam vremena da se cimam ali sam obavestio koga sam smatrao da treba, da ne prodje ne primeceno. (Znam da ako svi platimo, samo ce nastaviti da nas vuku za nos, ali smatram da nije moja uloga gradjanina da iz svog dzepa i preko svojih ledja isterujem pravdu, ako se organizujemo da, postoje institucije za to, a to je vec posebna sramota. Moje je da radim i platim porez, a drzava treba da garantuje meni moja prava a neke institucije da se brinu da je to stvarno tako)

Kada malo bolje razmislim ovo mi deluje kao "moracete da platite jer nije nasa greska", a ustvari je prikrivanje ozbiljnijeg prblema.

Poznato je da su priliom izdavanja dokumenata imali mnogo gresaka koji su ocigleno odgovornost MUP-a i to bi mnogo kostalo. Na jednom od mojih automobila je pogresno upisan broj sasije i godina prve registracije a imam i medju prijateljima nekoliko njih koji su imali slicne greske.

Sracunajte koliki je trosak to za MUP, pa su se setili da nesto sto je obavezno za terentna vozila ubace i za putnicka.

U koju god zemlju da sam putovao, video sam da na granici ili feriju mere tezinu kamiona ali NIKADA automobila, kao sto je u clanku receno. NIkada nigde pa ni na tehnicom ne mere automobil niti ce ikada to mup raditi. Dakle informacija je mogla da bude na cipu kao i ta ulica (koja glupost)

Dug je zao drug

pre 12 godina

Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!
(Pekso, 23. januar 2012 10:00)

Izraz policajca koji vidi ujutro isečenu gumu na parkiranom službenom autu - neprocenjivo.

miran

pre 12 godina

(drLaki, 21. januar 2012 10:53) "

BRAVO drLaki! Ti si dotakao samu srz problema. U normalnim drzavama to radi Ministarstvo saobracaja. E, a sad se tu javlja mnogo veci problem ... Srbija NEMA Ministarstvo saobracaja! Zato nam se ovo i dogadja i sa saobracajnim dozvolama, i sa licnim kartama, i sa pasosima i sa vozackim dozvolama, registarskim tablicama. Prisetite se samo, nema pomenutog dokumenta a da njim nije bilo najraznoraznijih problema. Nekom u Srbiji treba objasniti (ali izgleda da to ne ide) da ovo NISU poslovi kojim se bavi MUP! Nigde u svetu (sem u ovakvim drzavama slicnim nasoj) policija se ne bavi izdavanjem dokumenata.
Kazite bilo gde u svetu da idete u policiju po pasos pa vas nece razumeti sta govorite.

BigBen

pre 12 godina

eeee, da smo pametni pa da svi poskidamo tablice i da vozimo tako, da vidimo kome ce da naplate i sta... oni nesposobni, a znaju i da strajkuju... i kod zivotinja je lav jaci od vola, al' kad se pokupi par njih, druga prica... lav bezi sve petama u du**...

Igor

pre 12 godina

Ljudi, ako i ovo progutamo onda stvarno nema kraja...Da li je moguće da postoji neko toliko bezobrazan i drzak da čak i razmatra ovu mogućnost da nas otvoreno i legalno krade.Uplatnicu na 1200,00 din. od mene neće videti sigurno pa makar vozio neregistrovan automobil.
Saša,ombudsmane stari, probudi se sinko i zaradi platu!

069

pre 12 godina

Šta treba da radi osoba na šalteru? Ako ne pregleda papire onda može da se stavi i sanduče u koje bi se ubacivali dokumenti pa bar ne bi bilo gužve.

Ko razume shvatiće

pre 12 godina

Kakve se odurne gluposti jer ovde nije reč o 1200din. već o principu da ne dozvoljamo da nas deru. Mene su 2 puta vraćali iz policije zbog netačnih podataka. Onog trenutka kada su izdali saobraćajnu dozvolu nadalje je njihova odgovornost za netačne podatke i njihov previd pa samim tim i njihov trošak kao što su morali narodu da besplatno zamene sve tablice zbog neispravnog grba. Dok oni ne počnu da plaćaju za svoje greške oni su država u državi i zapravo su iznad države što je veoma očito iz njihovog ponašanja.

Da zaključim, s obzirom na "demokratske" tekovine poput nejebavanja javnog mnenja jedino nam preostaje filozofija "ne možete vi mene oterati u štetu koliko ja mogu vas".

Vladimir Bralovic

pre 12 godina

Bas da vidim kako ce to da izvedu, meni lepo na saobracajnoj pise do kada vazi. Ako ne zele da mi produze registraciju iako imam sve preduslove, tuzicu ih i prilicno sam siguran da dobijam sa sve odstetom za vreme u kojem hipoteticki ne budem mogao da koristim svoje vozilo.

Jedino lose u ovome je sto ce mi odstetu platiti drzava, tj svi mi, a za to niko nece da odgovara, kao ni za mnogo ozbiljnije stvari od ovoga.

Saša Kruševac

pre 12 godina

Evo nešto NOVO. Meni juče u MUP-u tražili da izvadim novu saobraćajnu (naravno o svom trošku i uz čekanje od nedelju do dve) jer su greškom upisali DIZEL umesto EURO DIZEL. Nisam hteo uopšte da razgovaram na tu temu i produžili su mi postojeću. Šta da kažem to može samo u Srbiji i nigde više, ali sami smo krivi za to.

Paranoik

pre 12 godina

Nije li to mozda namerno.
Ko ce ga znati neko je mozda znao vrlo dobro za F1-0 prosle godine i spremio da gradjanima uvali ovu kosku.

Милош Матовић

pre 12 godina

А зашто ваш новинар није питао неког од надлежних у тужилаштву о овом проблему, и шта ће они да ураде по питању ове преваре.

Kecman

pre 12 godina

Kada je opština promenila naziv moje ulice ...svi koji u njoj živimo morali smo da odradimo ,,promenu prebivališta .Da se prijavimo sa ,,stare" na ,,novu" adresu..Naravno kopija kupoprodajnog ugovora za stan...dve uplatnice po 900,dinara..
Ima li iko ko će mi reći dali je to ligično...Kao da sam sam išao po gradu i menjao nazive ulica.Onaj ko ih menja treba da finansira troškove promene naziva ulice..

Dosta bre vaseg bezobrazluka

pre 12 godina

Narode Srbije .... pokazite bar jednom da imate dostojanstvo i dignitet. Recite ovom zulumu NE! Jednostavno, nemojte pristati da platite taj bezobrazluk.
"“Kada su u pitanju tehnički podaci vozila, oni se upisuju sa registracionog lista koji popunjavaju i overavaju ovlašćena lica u privrednim društvima koja obavljaju tehnički pregled”, kaže Zorica Lončar Kasalica, iz MUP-a Srbije." Gospodjo Zorice Kasalico, pocnite se jednom odnositi prema narodu kao prema nekom ko nije lud i blesav. To sto kazete nema podlogu ... kada ja sam odnesem papire sa tehnickog pregleda u MUP (a ne agencija) vasi sluzbenici i te kako pregledaju svako slovo u papirima i tek ako je sve kako treba onda mogu registrovati auto. Zasto niste kontrolisali i "privrednim drustvima"? Znaci, gosp. Kasalico, VI ste krivi (odnosno MUP) pa onda i snosite troskove. Mene kao vozaca uopste ne interesuje sta i da li nesto mora biti napisano u saobracajnoj. Zato i placam vama da bi ste to VI kontrolisali. Da li ima upisana maksiomalna dozvoljena masa u saobracajnoj ili ne, ne interesuje me. Za moj auto pise za koliko osoba je auto registrovan i to je jedino merilo. Da nece vasi operativci kojim slucajem isterivati ljude iz automobila na vagu kako bi ustanovili da li je 5 putnika u autu teze nego je upisano u saobracajnoj?
Narode Srbije, bar jednom reci NE sistemskom bezobrazluku.

Maleks001

pre 12 godina

Meni su pogresili boju tj rekli su mi da je boja po starom sifrarniku a da mora da se stavi po novom.Mene to ne interesuje,rekao sam da ostave tako kako je i da me ne zanima."Ima cete poroblema sa milicijom kada vas zaustavi" na sta sam ja odgovorio da cu i na sud da idem jer to nije moja greska!!!

Sale

pre 12 godina

Kakav divlji zapad...nemam reci , kazu da je to greska privrednih drustva???? Pa sta radi ona nasminkana i nadobudna na salteru???
Ona treba da vrati dokumneta ako nisu uredu.
A posle nam kriva Merkelova sto nemozemo u EU. Nama treba africka unija ,nismo za bolje

igor

pre 12 godina

Ovako nesto se ne dogadja u nekoj uredjenoj evropskoj zemlji, a i ako se dogodi odgovorni prihvate gresku i onda dodje do nekih promena na bolje.

A kod nas sve naopako, odgovorna je uvek drzave a ne osoba koja je gresku i napravila, nije ni cudo sto je najtrazeniji posao drzavni.

SASA BG

pre 12 godina

Propust je službenika u policijskoj stanici što nije proverio ,da li je sve upisano. Ukoiko nije vraća ga ponovo u preduzeće gde ga je radio da mu upišu podatak. Dakle službenik je trebao vratiti sve papire jer su nekompletni.

unexpected

pre 12 godina

Meni se isto desilo ovih dana. Ono sto mi je receno jeste da se "u medjuvremenu promenio zakon pa sada mora da se upise i najveca dozvoljena nosivost". Naravno, niko gradjane o tome nije ranije obavestio, a to sto sam morao i da doplatim da ne objasnjavam... Jos jednom se pokazalo da u ovoj drzavi gradjani postoje zbog drzave, a ne drzava zbog gradjana.

hdsd

pre 12 godina

Prijatelj je zbog toga sto je drzavi palo na pamet da promeni naziv njegove ulice, morao da taksira promenu svih licnih dokumenata cele porodice. A posto je imao i firmu, promenu svih dokumenata i pecata. Tako je to radi u Srbiji, zemlji birokratskog terora i gluposti...

Zoran

pre 12 godina

Zanimljivo je da država na ovaj isti način (Prazna masa vozila.) uzela gomilu novca još 2004., kada sam obnavljao registraciju svojih kola. Iako je službenica samo mogla da gurne tu papirinu saobraćajnu dozvolu u pisaću mašinu i dopiše nedostajući podatak, morao sam da platim izdavanje nove. Čini mi se da je prilično smišljen sistem da se vlasnicima automobila uzme još novca.

ssssss

pre 12 godina

Kaze odnosi se uglavnom na one koji su pocetkom 2011 registrovali. Kako je to moguce, kad tamo de obavis tehnicki ili pisu to ili ne. Znaci nema razlike dal sam u Januaru ili u Novembru, ako ne pisu kilazu ne pisu je ni u Januaru ni u Septembtu.
Ako je tako, onda su u opstini sami upisivali kilazu kasnije sto nije dozvoljeno da rade bez odgovarajuce dokumentacije.

Al boze moj, menjacemo i tablice za koju god jer verovatno ivice nisu dobro zaobljene.

Sramota u kakvoj drzavi zivimo!!!

shone

pre 12 godina

Drzavni organi iz godine u godinu postaju sve nesposobniji, kao rezultat negativne selekcije i dovodjenja partijskih kadrova. Administracija MUPa tu prednjaci. Npr po meni je i velika glupost to sto se adresa vlasnika nalazi odstampana na prednjoj strani dokumenta koji ima cip na sebi. Kada promenite adresu, morate ponovo i da registrujete vozilo. To je totalni kretenizam.

Pekso

pre 12 godina

Sta reci a ne zaplakati!
Odradio sam tehnicki pregled za sluzbeni auto. Imao sam nekih 4 promena! Eej.. 4 promena za registraciju! Licno sam nosio dokumenta 2011. godine i sa sigurnoscu tvrdim da je greska sluzbenika u MUP-u! Meni su za benzinca stavili da je DIZEL! Za dozvoljenu nosivost, stavili su 500 kg, a u prospektu i tehnicki pregled bio je 750 kg. Za ostale 2 se ne secam. I naravno menjaj saobracajnu.
I pazite sad ovo, u Novom Sadu u MUP-u kod mosta Slobode sam bio, licno mi je devojka koja je obradjivala dokumenta, priznala da su oni gresili. Citiram: "Da da, znam sve. Bilo je mnogo gresaka sa tim saobracajnim dozvolama. Bas se gresilo sa upisivanjem." (Posto se sablaznila koliko je bilo promena kod mene).
A sta da radim, da teram inat i ko zna sta, da se bunim... Meni je to dostavno vozilo, od toga zivim! Da me zaustave, kazne ili ko zna sta, dok ja to ne dokazem, prodje vreme, zivci odu.. ma 100 cuda. Ovako, 1200 din. cutim, smrdim, ali bar radim. Na zalost!