Petak, 13.01.2012.

23:11

50% školaraca na privatnim časovima

Mnogi srednjoškolci uzimaju privatne časove. Pred kontrolne i pismene čak 50 odsto učenika ide na dodatnu nastavu.

Izvor: Veèernje novosti

50% školaraca na privatnim èasovima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

@Lazar: Lazare, kako je moguce da placate casove matematike od cetvrtog razreda? Vi ste tu pogresili, jer je decu trebalo malo da pritisnete, da se pomuce, a ne da odmah dobiju sve sazvakano. Sta ce da rade u srednjoj skoli, kad krene ozbiljnije gradivo? Drzim casove matematike, i dolazi mi dete koje je TRECI razred!? Njegovim roditeljima sam rekla da smatram da je to nepotrebno, jer dete MOZE da se malo potrudi (realno, koliko je teska matematika u trecem osnovne?), a oni su mi rekli da on jednostavno nece da uci, dok ga neko ne nadgleda!? Od svog deteta prave debila u najavi (zao mi je ali je tako) kog morate da pritiskate da bi ucilo. Nije ono krivo, krivi su roditelji, jer zaboga, 'moje dete je najbolje' i ne sme da se muci nikako, a posle se cude sto im je dete nesposobno. Cak znam da deca danas idu na privatne casove iz istorije?! Pa jel to normalno? Da li je to potrebno? Pustite Vi Vase decake da se malo pomuce, i videcete rezultate. Ni moja generacija nije imala dobrog profesora ali je retko ko isao na casove, zato sto smo morali da se sami pomucimo. Ja ne krivim decu, krivim roditelje koji misle da je dovoljno baciti saku para na problem. Profesori jesu losi i to stoji, ali nisu svi. Ima itekako mnogo razmazene dece, od koje roditelji ne prave ljude nego debile kojima za sve treba pomoc (pa i za istoriju!?). Znate, ono 'nastavnik me mrzi' obicno nije tacno... Sveske iz skole su im prazne (jer ih ja gledam), zato sto navodno nastavnik nista ne predaje, a onda dodje drugi djak iz istog razreda sa punom sveskom!? Znaci - NE PISU i ne slusaju, pa jos i lazu, ali ih 'nastavnik mrzi'. A roditelji sve poveruju. Posebno decaci koji su 7,8 razred, ali to je i normalno u tim godinama, taj bunt. Dakle, ima svakakvih profesora, ali ima i svakakve dece a tek roditelja... Nije krivica samo na jednoj grupi ljudi...

Denis

pre 12 godina

Moram se sloziti sa svima vama ali ovo ne vazi u svim skolama.Ja idem u 13.beogradsku gimnaziju i odlican sam djak bez privatnih casova ali nazalost u skoli ima onih koji nece da se muce da nauce vec im je lakse da unajme privatnog profesora

Draga

pre 12 godina

Profesori, nastavnici rade nekvalitetno a privatne casove naplacuju kvalitetno a pritom ne placaju porez, doktori, stomatolozi rade u drzavnoj
sluzbi a pritom imaju svoje privatne ordinacije, normalno neprijavljene,
i najnormalnije neplacaju porez.A stace ova armija nezaposlenih...
Kriminalno,nema komentar...

Aleksandar

pre 12 godina

"od 30 do 50 odsto učenika može se "pohvaliti" da ima privatnog profesora"

Jel su to oni sa jubilarnim nagradama i oni isti sto su strajkovali radi vecih plata, ali kvalitetnije nastave NEMA NITI CE JE BITI, svi grebatori na drzavnim jaslama gledaju da uzimaju pare, ali da li imaju i daju kvalitet svoje struke, ma koga zanima to, PARE SU BITNE.

anonims

pre 12 godina

Najveći problem su nastavnici koji predaju časove a ni sami ne znaju gradivo i onda šta da se očekuje od učenika, trebalo bi i nastavnici sa vremena na vreme da polažu testove kako bi se utvrdio kvalitet istih

Nixon

pre 12 godina

Totalni raspad i korupcija u obrazovanju su odraz zdravlja ostatka društva.
Kada imamo i stručno i moralno sumnjive profesore i nastavnike, od obrazovanja nema ništa. Ako ova zemlja misli da se ikada izvuče iz bede i krene napred, mora da ozbiljno pozabavi kvalitetom obrazovanja na svim nivoima. Zadnjih 11 godina je nepovratno izgubljeno i nemamo više vremena za tapkanje u mestu.

dejann

pre 12 godina

Ja sam treci srednje,i moram da uzimam privatne casove iz matematike da bih jedva izvukao zivu glavu kao i 70% drugara. Svako ko ga znam ima jedva 2 ili max 3 iz matematike,a za 3 i 4 treba da budes novi Ajnstajn. Gradivo je mnogo zaostalo i takoreci glupo,ucimo cisto tako da se uci,a primenu svega toga ko ****. Ceo sistem skolstva se mora menjati iz korena.

hobit

pre 12 godina

@ Lazare

Jesu li i Vaši roditelji sedeli pored Vas i učili sa Vama?
Ma nije moguće da ne može da nauči! Ne može da dođe do reči od Vas, samo mu pokazujete sedeći pored njega koliko su neuspešni (da ne kažem nešto ružno) Ostavite ih da uče, isključite TV i računar tokom radne nedelje, vikendom samo po pola sata. Pričajte sa roditeljima one druge dece koja su uspešna bez pomoći odraslih (ima ih) svi će vam reći da im deca uče, a da im je kompjuter i TV dozvoljen samo vikendom. Idu na neki sport i kurs ili muzičku, imaju i drugih obaveza u kući. Roditelji razgovaraju sa svojom decom i hrabre ih, podržavaju... ali ne preuzimaju njihove zadatke na sebe.
Ovo je problem od kako su napisali zakon o pravima deteta, a nigde im nisu objasnila kakve obaveze proističu iz tih prava... naseli ste kao i mnogi zato je to sada problem. Veliki!

toma

pre 12 godina

Moja rođaka u Bgd je plaćala privatne časove kod profesorke koja joj predaje u školi, da bi je na kraju godine oborila i ostavila za avgust.
Naravno da je devojčica prošla, odlično je "poznavala materiju" šta je od "poklona" potrebno profesorici.
Za STRELJAČKI VOD kome bih lično komandovao.

Sofronije

pre 12 godina

"Veliki problem je što je vrlo malo kvalitetnih predavača koji daju privatne časove" - ova recenica je apsolutno tacna ali je sustina problema to sto bi ista recenica mogla da se primeni i na redovne predavace u skolama...

BokiPirot

pre 12 godina

Nije mi samo jasno sto se oko ovoga pravi neka tema za razmisljanje kad i vrapci znaju istinu.
Naime radi se o tome da je i ovde izvrsena podela posla po sistemu,ti meni ja tebi.Nastavnik ili profesor jedne skole djake savetuje da idu kod kolege iz druge skole a ovi pak svoje djake salju njima i tako u krug.Mnogo prosto.Jedino sto se iz te dogovorne ekonomije radjaju nezgodna pitanja i jos nezgodniji odgovori.Prosvetari namerno ne posvecuju dovoljnu paznju svojim djacima i predavanja su im jalova tako da nekakvo znanje nije moguce poneti sa casa pa se moraju uzimati privatni casovi."Nije lud neko nekoga dzaba da uci".Tako djaci iz skole idu kuci na rucak a posle pravo kod kolege svog profesora.Sve sto sam napisao je opste poznato kao i to da cu da zaradim sve moguce minuse i kletve koje se na svu srecu ne mogu objaviti.
Nego ovde se javlja jedna strana koja se dosad pravila luda(sigurno zato sto su verovali prosvetarima)a to je njeno velicanstvo "drzava".Kad je drzava uvidela kakve razmere poprima davanje privatnih casova brze-bolje se setila da ih spakuje pod termin "siva ekonomija".Da ne duzim mnogo,pogadjajte koliko ce da kosta privatni cas ako prosvetari pocnu da placaju porez na dodatni rad(licno ne verujem).Tu razliku ce placati oni kojima plata ako je primaju kasni bar pet meseci.
Izvinjavam se sto sam napravio bezbroj gramatickih gresaka,molim vas da mi ne nadjete za zlo ja sam samo prost covek.

Stefan

pre 12 godina

Prvo da razjasnimo par stvari... Za privatne časove koje roditelji plaćaju nisu krivi nastavnici, budite uvereni u to. Krivi su roditelji što dopuštaju deci tu privilegiju koja je postala stvar prestiža. Deca mogu potpuno i sveobuhvatno savladati gradivo u samoj školi, ali zašto to da rade kad će tata i mama da plate i naravno dobiće kvalitetnije obrazovanje obzirom da je svakako svrsishodnije i kvalitetnije kada jedan nastavnik predaje jednom učeniku i samo njemu posveti ceo čas.
Druga stvar, gospodina Antić, nastavnik u Školi za negu lepote, inače je potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, najradikalnijeg sindikata prosvete koji je decu ostavio bez nastave ne bi li ministar obradović prihvatio uslove koji na kraju nisu ni prihvaćeni. Nastavnici morali subotama da odrađuju zajedno sa decom. Ne kažem da nastavnici ne treba da budu bolje plaćeni, već da moraju biti bolje plaćeni obzirom da rade možda i najbitniji i najodgovorniji posao od svih javnih preduzeća - obrazuju. Samo hoću da kažem da Antić nije čovek koji treba da priča o ovome. Kontradiktornost u njegovim stavovima govori sve o njemu.

janko

pre 12 godina

Bio bi red da profesori matematike koji jedni drugima"nabacuju" djake za privatne casove plate i porez od tog biznisa ili osloboditi decu "muke" zvana matematika pa ako imaju samo tu jednu negativnu na kraju godine da mogu da prodju godinu i sa njom... dosta je bilo tog "matematickog" terora!

Stefan

pre 12 godina

Moj razred obicno ima 32 djaka tako da mozete da zamislite kolika je to buka a samim tim i koncentracija.Ali pre jedno mesec dana , ja mislim da je bio Sveti Nikola , bilo nas je oko 19.Nisam verovao da se uopste mogu tako skoncentrisati na cas i na gradivo.Najproduktivniji dan mog celog skolovanja.

lazar

pre 12 godina

Moji blizanci su sesti razred.
Matematiku placam od cetvrtog razreda kada sam video da ne znaju da oduzimaju i mnoze, rekao to uciteljici, a ona mi odgovorila da je svaka generacija slabija i slabija. Sada u sestom jednom nedeljno placam matematiku, a ja ih ucim biologiju, geografiju, francuski koga dobro znam, fiziku, istoriju, a po potrebi i srpski a od sedemog verovatno i hemiju.
Ja mogu da se sklonim ali onda sam zaprepascen rupama u glavi moje dece. Ovo je socioloski problem o kome niko ne zeli da prica.

s t v

pre 12 godina

Antić je, praktično, izjavio sledeće :
Dopunsku nastavu predaju nekvalitetni i nestručni ljudi. Inače, to su profesori iz drugih škola koje preporučuju njihove kolege.

Treba li komentar ?

lazar

pre 12 godina

Moji blizanci su sesti razred.
Matematiku placam od cetvrtog razreda kada sam video da ne znaju da oduzimaju i mnoze, rekao to uciteljici, a ona mi odgovorila da je svaka generacija slabija i slabija. Sada u sestom jednom nedeljno placam matematiku, a ja ih ucim biologiju, geografiju, francuski koga dobro znam, fiziku, istoriju, a po potrebi i srpski a od sedemog verovatno i hemiju.
Ja mogu da se sklonim ali onda sam zaprepascen rupama u glavi moje dece. Ovo je socioloski problem o kome niko ne zeli da prica.

Stefan

pre 12 godina

Moj razred obicno ima 32 djaka tako da mozete da zamislite kolika je to buka a samim tim i koncentracija.Ali pre jedno mesec dana , ja mislim da je bio Sveti Nikola , bilo nas je oko 19.Nisam verovao da se uopste mogu tako skoncentrisati na cas i na gradivo.Najproduktivniji dan mog celog skolovanja.

s t v

pre 12 godina

Antić je, praktično, izjavio sledeće :
Dopunsku nastavu predaju nekvalitetni i nestručni ljudi. Inače, to su profesori iz drugih škola koje preporučuju njihove kolege.

Treba li komentar ?

janko

pre 12 godina

Bio bi red da profesori matematike koji jedni drugima"nabacuju" djake za privatne casove plate i porez od tog biznisa ili osloboditi decu "muke" zvana matematika pa ako imaju samo tu jednu negativnu na kraju godine da mogu da prodju godinu i sa njom... dosta je bilo tog "matematickog" terora!

Denis

pre 12 godina

Moram se sloziti sa svima vama ali ovo ne vazi u svim skolama.Ja idem u 13.beogradsku gimnaziju i odlican sam djak bez privatnih casova ali nazalost u skoli ima onih koji nece da se muce da nauce vec im je lakse da unajme privatnog profesora

hobit

pre 12 godina

@ Lazare

Jesu li i Vaši roditelji sedeli pored Vas i učili sa Vama?
Ma nije moguće da ne može da nauči! Ne može da dođe do reči od Vas, samo mu pokazujete sedeći pored njega koliko su neuspešni (da ne kažem nešto ružno) Ostavite ih da uče, isključite TV i računar tokom radne nedelje, vikendom samo po pola sata. Pričajte sa roditeljima one druge dece koja su uspešna bez pomoći odraslih (ima ih) svi će vam reći da im deca uče, a da im je kompjuter i TV dozvoljen samo vikendom. Idu na neki sport i kurs ili muzičku, imaju i drugih obaveza u kući. Roditelji razgovaraju sa svojom decom i hrabre ih, podržavaju... ali ne preuzimaju njihove zadatke na sebe.
Ovo je problem od kako su napisali zakon o pravima deteta, a nigde im nisu objasnila kakve obaveze proističu iz tih prava... naseli ste kao i mnogi zato je to sada problem. Veliki!

Sofronije

pre 12 godina

"Veliki problem je što je vrlo malo kvalitetnih predavača koji daju privatne časove" - ova recenica je apsolutno tacna ali je sustina problema to sto bi ista recenica mogla da se primeni i na redovne predavace u skolama...

toma

pre 12 godina

Moja rođaka u Bgd je plaćala privatne časove kod profesorke koja joj predaje u školi, da bi je na kraju godine oborila i ostavila za avgust.
Naravno da je devojčica prošla, odlično je "poznavala materiju" šta je od "poklona" potrebno profesorici.
Za STRELJAČKI VOD kome bih lično komandovao.

ja

pre 12 godina

@Lazar: Lazare, kako je moguce da placate casove matematike od cetvrtog razreda? Vi ste tu pogresili, jer je decu trebalo malo da pritisnete, da se pomuce, a ne da odmah dobiju sve sazvakano. Sta ce da rade u srednjoj skoli, kad krene ozbiljnije gradivo? Drzim casove matematike, i dolazi mi dete koje je TRECI razred!? Njegovim roditeljima sam rekla da smatram da je to nepotrebno, jer dete MOZE da se malo potrudi (realno, koliko je teska matematika u trecem osnovne?), a oni su mi rekli da on jednostavno nece da uci, dok ga neko ne nadgleda!? Od svog deteta prave debila u najavi (zao mi je ali je tako) kog morate da pritiskate da bi ucilo. Nije ono krivo, krivi su roditelji, jer zaboga, 'moje dete je najbolje' i ne sme da se muci nikako, a posle se cude sto im je dete nesposobno. Cak znam da deca danas idu na privatne casove iz istorije?! Pa jel to normalno? Da li je to potrebno? Pustite Vi Vase decake da se malo pomuce, i videcete rezultate. Ni moja generacija nije imala dobrog profesora ali je retko ko isao na casove, zato sto smo morali da se sami pomucimo. Ja ne krivim decu, krivim roditelje koji misle da je dovoljno baciti saku para na problem. Profesori jesu losi i to stoji, ali nisu svi. Ima itekako mnogo razmazene dece, od koje roditelji ne prave ljude nego debile kojima za sve treba pomoc (pa i za istoriju!?). Znate, ono 'nastavnik me mrzi' obicno nije tacno... Sveske iz skole su im prazne (jer ih ja gledam), zato sto navodno nastavnik nista ne predaje, a onda dodje drugi djak iz istog razreda sa punom sveskom!? Znaci - NE PISU i ne slusaju, pa jos i lazu, ali ih 'nastavnik mrzi'. A roditelji sve poveruju. Posebno decaci koji su 7,8 razred, ali to je i normalno u tim godinama, taj bunt. Dakle, ima svakakvih profesora, ali ima i svakakve dece a tek roditelja... Nije krivica samo na jednoj grupi ljudi...

anonims

pre 12 godina

Najveći problem su nastavnici koji predaju časove a ni sami ne znaju gradivo i onda šta da se očekuje od učenika, trebalo bi i nastavnici sa vremena na vreme da polažu testove kako bi se utvrdio kvalitet istih

Nixon

pre 12 godina

Totalni raspad i korupcija u obrazovanju su odraz zdravlja ostatka društva.
Kada imamo i stručno i moralno sumnjive profesore i nastavnike, od obrazovanja nema ništa. Ako ova zemlja misli da se ikada izvuče iz bede i krene napred, mora da ozbiljno pozabavi kvalitetom obrazovanja na svim nivoima. Zadnjih 11 godina je nepovratno izgubljeno i nemamo više vremena za tapkanje u mestu.

dejann

pre 12 godina

Ja sam treci srednje,i moram da uzimam privatne casove iz matematike da bih jedva izvukao zivu glavu kao i 70% drugara. Svako ko ga znam ima jedva 2 ili max 3 iz matematike,a za 3 i 4 treba da budes novi Ajnstajn. Gradivo je mnogo zaostalo i takoreci glupo,ucimo cisto tako da se uci,a primenu svega toga ko ****. Ceo sistem skolstva se mora menjati iz korena.

Stefan

pre 12 godina

Prvo da razjasnimo par stvari... Za privatne časove koje roditelji plaćaju nisu krivi nastavnici, budite uvereni u to. Krivi su roditelji što dopuštaju deci tu privilegiju koja je postala stvar prestiža. Deca mogu potpuno i sveobuhvatno savladati gradivo u samoj školi, ali zašto to da rade kad će tata i mama da plate i naravno dobiće kvalitetnije obrazovanje obzirom da je svakako svrsishodnije i kvalitetnije kada jedan nastavnik predaje jednom učeniku i samo njemu posveti ceo čas.
Druga stvar, gospodina Antić, nastavnik u Školi za negu lepote, inače je potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, najradikalnijeg sindikata prosvete koji je decu ostavio bez nastave ne bi li ministar obradović prihvatio uslove koji na kraju nisu ni prihvaćeni. Nastavnici morali subotama da odrađuju zajedno sa decom. Ne kažem da nastavnici ne treba da budu bolje plaćeni, već da moraju biti bolje plaćeni obzirom da rade možda i najbitniji i najodgovorniji posao od svih javnih preduzeća - obrazuju. Samo hoću da kažem da Antić nije čovek koji treba da priča o ovome. Kontradiktornost u njegovim stavovima govori sve o njemu.

Draga

pre 12 godina

Profesori, nastavnici rade nekvalitetno a privatne casove naplacuju kvalitetno a pritom ne placaju porez, doktori, stomatolozi rade u drzavnoj
sluzbi a pritom imaju svoje privatne ordinacije, normalno neprijavljene,
i najnormalnije neplacaju porez.A stace ova armija nezaposlenih...
Kriminalno,nema komentar...

Aleksandar

pre 12 godina

"od 30 do 50 odsto učenika može se "pohvaliti" da ima privatnog profesora"

Jel su to oni sa jubilarnim nagradama i oni isti sto su strajkovali radi vecih plata, ali kvalitetnije nastave NEMA NITI CE JE BITI, svi grebatori na drzavnim jaslama gledaju da uzimaju pare, ali da li imaju i daju kvalitet svoje struke, ma koga zanima to, PARE SU BITNE.

BokiPirot

pre 12 godina

Nije mi samo jasno sto se oko ovoga pravi neka tema za razmisljanje kad i vrapci znaju istinu.
Naime radi se o tome da je i ovde izvrsena podela posla po sistemu,ti meni ja tebi.Nastavnik ili profesor jedne skole djake savetuje da idu kod kolege iz druge skole a ovi pak svoje djake salju njima i tako u krug.Mnogo prosto.Jedino sto se iz te dogovorne ekonomije radjaju nezgodna pitanja i jos nezgodniji odgovori.Prosvetari namerno ne posvecuju dovoljnu paznju svojim djacima i predavanja su im jalova tako da nekakvo znanje nije moguce poneti sa casa pa se moraju uzimati privatni casovi."Nije lud neko nekoga dzaba da uci".Tako djaci iz skole idu kuci na rucak a posle pravo kod kolege svog profesora.Sve sto sam napisao je opste poznato kao i to da cu da zaradim sve moguce minuse i kletve koje se na svu srecu ne mogu objaviti.
Nego ovde se javlja jedna strana koja se dosad pravila luda(sigurno zato sto su verovali prosvetarima)a to je njeno velicanstvo "drzava".Kad je drzava uvidela kakve razmere poprima davanje privatnih casova brze-bolje se setila da ih spakuje pod termin "siva ekonomija".Da ne duzim mnogo,pogadjajte koliko ce da kosta privatni cas ako prosvetari pocnu da placaju porez na dodatni rad(licno ne verujem).Tu razliku ce placati oni kojima plata ako je primaju kasni bar pet meseci.
Izvinjavam se sto sam napravio bezbroj gramatickih gresaka,molim vas da mi ne nadjete za zlo ja sam samo prost covek.

janko

pre 12 godina

Bio bi red da profesori matematike koji jedni drugima"nabacuju" djake za privatne casove plate i porez od tog biznisa ili osloboditi decu "muke" zvana matematika pa ako imaju samo tu jednu negativnu na kraju godine da mogu da prodju godinu i sa njom... dosta je bilo tog "matematickog" terora!

Aleksandar

pre 12 godina

"od 30 do 50 odsto učenika može se "pohvaliti" da ima privatnog profesora"

Jel su to oni sa jubilarnim nagradama i oni isti sto su strajkovali radi vecih plata, ali kvalitetnije nastave NEMA NITI CE JE BITI, svi grebatori na drzavnim jaslama gledaju da uzimaju pare, ali da li imaju i daju kvalitet svoje struke, ma koga zanima to, PARE SU BITNE.

Stefan

pre 12 godina

Prvo da razjasnimo par stvari... Za privatne časove koje roditelji plaćaju nisu krivi nastavnici, budite uvereni u to. Krivi su roditelji što dopuštaju deci tu privilegiju koja je postala stvar prestiža. Deca mogu potpuno i sveobuhvatno savladati gradivo u samoj školi, ali zašto to da rade kad će tata i mama da plate i naravno dobiće kvalitetnije obrazovanje obzirom da je svakako svrsishodnije i kvalitetnije kada jedan nastavnik predaje jednom učeniku i samo njemu posveti ceo čas.
Druga stvar, gospodina Antić, nastavnik u Školi za negu lepote, inače je potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, najradikalnijeg sindikata prosvete koji je decu ostavio bez nastave ne bi li ministar obradović prihvatio uslove koji na kraju nisu ni prihvaćeni. Nastavnici morali subotama da odrađuju zajedno sa decom. Ne kažem da nastavnici ne treba da budu bolje plaćeni, već da moraju biti bolje plaćeni obzirom da rade možda i najbitniji i najodgovorniji posao od svih javnih preduzeća - obrazuju. Samo hoću da kažem da Antić nije čovek koji treba da priča o ovome. Kontradiktornost u njegovim stavovima govori sve o njemu.

lazar

pre 12 godina

Moji blizanci su sesti razred.
Matematiku placam od cetvrtog razreda kada sam video da ne znaju da oduzimaju i mnoze, rekao to uciteljici, a ona mi odgovorila da je svaka generacija slabija i slabija. Sada u sestom jednom nedeljno placam matematiku, a ja ih ucim biologiju, geografiju, francuski koga dobro znam, fiziku, istoriju, a po potrebi i srpski a od sedemog verovatno i hemiju.
Ja mogu da se sklonim ali onda sam zaprepascen rupama u glavi moje dece. Ovo je socioloski problem o kome niko ne zeli da prica.

dejann

pre 12 godina

Ja sam treci srednje,i moram da uzimam privatne casove iz matematike da bih jedva izvukao zivu glavu kao i 70% drugara. Svako ko ga znam ima jedva 2 ili max 3 iz matematike,a za 3 i 4 treba da budes novi Ajnstajn. Gradivo je mnogo zaostalo i takoreci glupo,ucimo cisto tako da se uci,a primenu svega toga ko ****. Ceo sistem skolstva se mora menjati iz korena.

s t v

pre 12 godina

Antić je, praktično, izjavio sledeće :
Dopunsku nastavu predaju nekvalitetni i nestručni ljudi. Inače, to su profesori iz drugih škola koje preporučuju njihove kolege.

Treba li komentar ?

anonims

pre 12 godina

Najveći problem su nastavnici koji predaju časove a ni sami ne znaju gradivo i onda šta da se očekuje od učenika, trebalo bi i nastavnici sa vremena na vreme da polažu testove kako bi se utvrdio kvalitet istih

BokiPirot

pre 12 godina

Nije mi samo jasno sto se oko ovoga pravi neka tema za razmisljanje kad i vrapci znaju istinu.
Naime radi se o tome da je i ovde izvrsena podela posla po sistemu,ti meni ja tebi.Nastavnik ili profesor jedne skole djake savetuje da idu kod kolege iz druge skole a ovi pak svoje djake salju njima i tako u krug.Mnogo prosto.Jedino sto se iz te dogovorne ekonomije radjaju nezgodna pitanja i jos nezgodniji odgovori.Prosvetari namerno ne posvecuju dovoljnu paznju svojim djacima i predavanja su im jalova tako da nekakvo znanje nije moguce poneti sa casa pa se moraju uzimati privatni casovi."Nije lud neko nekoga dzaba da uci".Tako djaci iz skole idu kuci na rucak a posle pravo kod kolege svog profesora.Sve sto sam napisao je opste poznato kao i to da cu da zaradim sve moguce minuse i kletve koje se na svu srecu ne mogu objaviti.
Nego ovde se javlja jedna strana koja se dosad pravila luda(sigurno zato sto su verovali prosvetarima)a to je njeno velicanstvo "drzava".Kad je drzava uvidela kakve razmere poprima davanje privatnih casova brze-bolje se setila da ih spakuje pod termin "siva ekonomija".Da ne duzim mnogo,pogadjajte koliko ce da kosta privatni cas ako prosvetari pocnu da placaju porez na dodatni rad(licno ne verujem).Tu razliku ce placati oni kojima plata ako je primaju kasni bar pet meseci.
Izvinjavam se sto sam napravio bezbroj gramatickih gresaka,molim vas da mi ne nadjete za zlo ja sam samo prost covek.

Stefan

pre 12 godina

Moj razred obicno ima 32 djaka tako da mozete da zamislite kolika je to buka a samim tim i koncentracija.Ali pre jedno mesec dana , ja mislim da je bio Sveti Nikola , bilo nas je oko 19.Nisam verovao da se uopste mogu tako skoncentrisati na cas i na gradivo.Najproduktivniji dan mog celog skolovanja.

hobit

pre 12 godina

@ Lazare

Jesu li i Vaši roditelji sedeli pored Vas i učili sa Vama?
Ma nije moguće da ne može da nauči! Ne može da dođe do reči od Vas, samo mu pokazujete sedeći pored njega koliko su neuspešni (da ne kažem nešto ružno) Ostavite ih da uče, isključite TV i računar tokom radne nedelje, vikendom samo po pola sata. Pričajte sa roditeljima one druge dece koja su uspešna bez pomoći odraslih (ima ih) svi će vam reći da im deca uče, a da im je kompjuter i TV dozvoljen samo vikendom. Idu na neki sport i kurs ili muzičku, imaju i drugih obaveza u kući. Roditelji razgovaraju sa svojom decom i hrabre ih, podržavaju... ali ne preuzimaju njihove zadatke na sebe.
Ovo je problem od kako su napisali zakon o pravima deteta, a nigde im nisu objasnila kakve obaveze proističu iz tih prava... naseli ste kao i mnogi zato je to sada problem. Veliki!

Draga

pre 12 godina

Profesori, nastavnici rade nekvalitetno a privatne casove naplacuju kvalitetno a pritom ne placaju porez, doktori, stomatolozi rade u drzavnoj
sluzbi a pritom imaju svoje privatne ordinacije, normalno neprijavljene,
i najnormalnije neplacaju porez.A stace ova armija nezaposlenih...
Kriminalno,nema komentar...

ja

pre 12 godina

@Lazar: Lazare, kako je moguce da placate casove matematike od cetvrtog razreda? Vi ste tu pogresili, jer je decu trebalo malo da pritisnete, da se pomuce, a ne da odmah dobiju sve sazvakano. Sta ce da rade u srednjoj skoli, kad krene ozbiljnije gradivo? Drzim casove matematike, i dolazi mi dete koje je TRECI razred!? Njegovim roditeljima sam rekla da smatram da je to nepotrebno, jer dete MOZE da se malo potrudi (realno, koliko je teska matematika u trecem osnovne?), a oni su mi rekli da on jednostavno nece da uci, dok ga neko ne nadgleda!? Od svog deteta prave debila u najavi (zao mi je ali je tako) kog morate da pritiskate da bi ucilo. Nije ono krivo, krivi su roditelji, jer zaboga, 'moje dete je najbolje' i ne sme da se muci nikako, a posle se cude sto im je dete nesposobno. Cak znam da deca danas idu na privatne casove iz istorije?! Pa jel to normalno? Da li je to potrebno? Pustite Vi Vase decake da se malo pomuce, i videcete rezultate. Ni moja generacija nije imala dobrog profesora ali je retko ko isao na casove, zato sto smo morali da se sami pomucimo. Ja ne krivim decu, krivim roditelje koji misle da je dovoljno baciti saku para na problem. Profesori jesu losi i to stoji, ali nisu svi. Ima itekako mnogo razmazene dece, od koje roditelji ne prave ljude nego debile kojima za sve treba pomoc (pa i za istoriju!?). Znate, ono 'nastavnik me mrzi' obicno nije tacno... Sveske iz skole su im prazne (jer ih ja gledam), zato sto navodno nastavnik nista ne predaje, a onda dodje drugi djak iz istog razreda sa punom sveskom!? Znaci - NE PISU i ne slusaju, pa jos i lazu, ali ih 'nastavnik mrzi'. A roditelji sve poveruju. Posebno decaci koji su 7,8 razred, ali to je i normalno u tim godinama, taj bunt. Dakle, ima svakakvih profesora, ali ima i svakakve dece a tek roditelja... Nije krivica samo na jednoj grupi ljudi...

Denis

pre 12 godina

Moram se sloziti sa svima vama ali ovo ne vazi u svim skolama.Ja idem u 13.beogradsku gimnaziju i odlican sam djak bez privatnih casova ali nazalost u skoli ima onih koji nece da se muce da nauce vec im je lakse da unajme privatnog profesora

toma

pre 12 godina

Moja rođaka u Bgd je plaćala privatne časove kod profesorke koja joj predaje u školi, da bi je na kraju godine oborila i ostavila za avgust.
Naravno da je devojčica prošla, odlično je "poznavala materiju" šta je od "poklona" potrebno profesorici.
Za STRELJAČKI VOD kome bih lično komandovao.

Nixon

pre 12 godina

Totalni raspad i korupcija u obrazovanju su odraz zdravlja ostatka društva.
Kada imamo i stručno i moralno sumnjive profesore i nastavnike, od obrazovanja nema ništa. Ako ova zemlja misli da se ikada izvuče iz bede i krene napred, mora da ozbiljno pozabavi kvalitetom obrazovanja na svim nivoima. Zadnjih 11 godina je nepovratno izgubljeno i nemamo više vremena za tapkanje u mestu.

Sofronije

pre 12 godina

"Veliki problem je što je vrlo malo kvalitetnih predavača koji daju privatne časove" - ova recenica je apsolutno tacna ali je sustina problema to sto bi ista recenica mogla da se primeni i na redovne predavace u skolama...