Utorak, 10.01.2012.

00:58

"Referendum je komanda stranaka"

Najavljeni referendum na severu Kosova je besmislen i opasan, a organizuje se po komandi nekih partija iz Beograda, kaže Milivoje Mihajlović.

Izvor: Danas

"Referendum je komanda stranaka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Ujed pcele

pre 12 godina

Pa zar samo pre dve nedelje ministar Bogdanovic nije izjavio da su blokade na prelazima postigle svoj cilj i da je sada vreme da se prestane sa tim. Dakle, ako govorimo ko je sve to organizovao, onda je jasna poruka vec poslata: VLADA SRBIJE. E sada, po onoj nasoj staroj poslovici, ko sa decom spava, ujutru se budi upisan, trljajte glavu vi iz VLADE SRBIJE. Nemate ni prava ni osnova da optuzujete neke druge ni za barikade, a ni za referendum. Vama iz VLADE SRBIJE ne odgovara evropski put Srbije, jer ste svesni da u sistemu vrednosti koji sledi za vas nema mesta.

Skywalker

pre 12 godina

Citam komentare i ne verujem. Ljudi, shvatite da odrzavanje referenduma ne podrzava samo DSS, SRS, SNS, referendum podrzava rezim iz Beograda. Jedino sto je njihova pozicija po tom pitanju veoma lagodna: oni to i ne moraju da kazu javno, jer su tu pomenute stranke koje bi svakako organizovale referendum. Za sva buduca desavanja rezim ce svaliti odgovornost na opoziciju, a opozicija na narod, valjda vam je jasno da svi zele sebe da aboliraju bilo kakve odgovornosti.

ROMAN

pre 12 godina

@LUDAKULUDUKUCU
Slazem se u potpunosti sa komentarom.Muka nam je vise i dosta iluzija o kojekakvim kolevkama i svetinjama,koje odavno nisu nase i nikada nece biti.Meni je bitniji zivot moje dece nego sve svetinje i saka jada na Kosovu,gde iako sam prosao cetiri kontinenta nikada(a i necu)krociti.Mi iz Vojvodine drugacije gledamo na stvar i dok nasi radnici ovde rade,privredjuju,farmeri crnce po njivama,dotle horde prave barikade i trose nase pare koje im se salju na referendume iako i sami znaju da im povratka u nase skute vise nikada nema.

Noca

pre 12 godina

Ne shvacam zasto se pojedinci toliko plase tog referenduma.Ako su sigurni da nece proci,cemu tolika frka.To im je vec postala nocna mora.Predstavljaju se demokratama,e pa onda neka ostave naro da sam odluci o tome.Nece doci ni do kakvih podela medju srpskim narodom na Kosovu jer su oni slozni,vec ce doci do podela medju vama koji ste protiv ovoga.Ostavite naroid na miru.

Milan_PT

pre 12 godina

Interesantno je da svi ljubitelji vlasti kažu da je referendum neustavan, namerno zaboravljajući opštepoznatu činjenicu da se referendum o neposlušnosti vlasti održava na teritoriji koja je protivustavno proglasila nezavisnost, tako da Srbi s Kosova koji će izaći na referendum u stvari pokušavaju da pravno poprave situaciju, odnosno pokušavaju da jedan deo teritorije Srbije vrate u deo zemlje u kojoj se taj Ustav poštuje. Može im se zameriti mnogo štošta (nerealnost u datim okolnostima, nemogućnost sprovođenja referendumskih rezultata, itd), ali nepoštovanje Ustava Srbije nikako. Naprotiv, dužnost Vlade i prvenstveno Predsednika Republike jeste striktno poštovanje Ustava, a ne uskraćivanje drugim da to čine.

Miladin

pre 12 godina

Srbi treba da urade sve potpuno suprotno od onoga što im kažu vlasti iz Beograda. Svima je jasno da ih je zvanični Beograd IZDAO.

Bigotes

pre 12 godina

Valjda Srbi na severu Kosova znaju sta je najbolje za njih. Ako vlast ne zeli/ne moze/ne ume da im pomogne, bolje da se skloni nego da im odmaze.

ludakuludukucu@yahoo.com

pre 12 godina

DOSTA BREEEE VISE,
Pobogu jel to ceo opstanak Srbstva zavisi od ovih kvazipoliticara sa severa.Ocu da verujem da ce da dodje dan kad cu moci normalno da zivim, radim, odem u godisnji odmor, letovanje, skijanje itd. uzivam moj zivot sa mojom porodicom bez ovog prokletog KOSOVA!!! Zasto treba da bude cela zemlja ( ne samo ja i moja porodica ) decenijama taoc neke corsokacke politike.
Svaki dan, svaki dnevnik, svaki list kosmet tamo kosmet ovamo....pa dosta bre vise. Ovo je bre nepodnosljivo, daj boze da mi se sredi boravak van ove lude (moje)kuce, odoh i necu nista vise od ovoga ni da vidim ni da cujem.
Ziveli.

snezabb

pre 12 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem koliko je Vlada Srbije istrajna u nameri da potpuno obespravi i ponizi Srbe na Kosovu. Prvo ih okrive da su odgovorni za nedobijanje probnog statusa kandidata, onda im donesu uredbu kojom im prakticno zabrane ulazak u Srbiju i kao slag na tortu napdaju ih zbog odrzavanja legitimnog referenduma...Bravo

Virtyt

pre 12 godina

Pa onda referendum u Vojvodini ,Sandzak,Preshevska dolina,Timocka krajina,Sumadija ima toga dosta zasto samo na Severu Kosova da niste vi valjda bolji od sviju nas pozdrav iz Berlina.

Ivana I

pre 12 godina

Ako niste mogli da im bolje pomognete nemojte im smetati i omalovazavati nihovu aktivnost. Hteli to javno reci ili ne posle referenduma svi ce ozbiljnije gledati na Srbe sa KiM a to je ono sto ova Vlada iz Beograda nije uspela da uradi.

Tamara P

pre 12 godina

Kad svi drugi odrzavaju referendume da bi ostvarili svoje nacionalne interese onda su oni legitimi,a kad to rade Srbi onda je on besmislen. Zalosno je sto ovakva teza dolazi od predstavnika vlasti drzave Srbije.

kraja

pre 12 godina

...kakav bezobrazluk doticnog gospodina...

"Ako postavljate pitanje na koje svi znaju odgovor, onda verovatno postoji drugi motiv ili neki drugi cilj referenduma“,"

...drugim recima, "objasnio" je da se referendum ne organizuje za potrebe naroda, vec za potrebe politike, jer njih (politicare) i ne interesuje misljenje naroda, vec kroz referendum peru svoju savest proturajuci svoje namere kao volju naroda...
...uostalom, zbog sve ucestalije ideje bojkota izbora, danima nas vec ubedjuju kako bojkot "nece nista resiti", i da narod mora da izabere nekoga ko ce voditi zemlju...
...jasno je nama da pljacku nisu priveli kraju, da niko iz "nomenklature" nije osudjen za rasturanje zemlje u svakom pogledu, jasno nam je da se u njih polako uvlaci strah od posledica onoga sto su bahato cinili poslednjih 20-tak godina...
...jasno je nama da oni citaju ove komentare, koji su mali referendum o tome sta mi mislimo o njihovoj vlasti...
...samo ne znam da li je njima jasno bas sve...

ragandd

pre 12 godina

Referendum organizuju one struje u Srbiji koje nastoje da je izoluju od Evrope i sveta i time olaksaju posao onima koji zele da je raskomadaju.
Svakom ovakvom potezu raduju se svi srpski neprijatelji, a Taci otvara sampanjac.

Olja M

pre 12 godina

Referendum ce samo ojacati pregovaracku poziciju Srbije. Davno je trebalo EU staviti do znanja da ne pokusava na mala vrata da prevesla nezavisnost Kosova i vec bi imali status kandidata.

Zaharije P

pre 12 godina

Jos jedno dodvoravanje na stetu interesa sopstvenog naroda. Vide ljudi sta je ova vlast za njih uradila pa zele jasno da pokazu svoj stav i to zarad praznih obecanja iz EU ne treba omalovazavati.

komarac

pre 12 godina

Ako SPOT savetuje da se Beograd u slučaju ne slaganja drži po strani,onda je logično i ne odvajati silne milijarde iz budžeta,koje će i omogućiti taj referendum.To bi u svakom slučaju značilo nama u centralnoj Srbiji,a ujedno bi smo se ogradili od njih i da na miru idemo putem kojim smo krenuli,a saveznike za svoje takve postupke neka zatraže,recimo od Rusije od koje su zatražili azil,pošto ona jedina može da priušti takav luksuz,a pre nego li urade to,neka se posavetuju sa Crnogorcima-o mogućim posledicama.

Beqa

pre 12 godina

Kosovski Srbi u posljednjih 20 godina odlucuju o sudbini Srbije. Oni su doneli Milosevica na vlast i time vodili Srbiju u propast. Hronoloski gledano cak i bombardovanje Srbije bio poklon kosovskih Srba. Aktuelno ponasanje kosovskih Srba je prepreka za dobijanje kandidature za EU.Divljanje kosovskih Srba se finansira iz budjeta Srbije i to sa oko 600 miliona evra godisnje. Sve to naravno plati gladni narod Srbije! Srbijo, pocni da se bavis Srbijom!!!

eBora

pre 12 godina

DSS je podrzao referendum. pa zar se oni najglasnije ne pozivaju na Ustav Srbije,pa svako ko ima opstu predstavu a kamoli pravnik zna da je takav vid referenduma neustavan. lokalne samouprave mogu da raspisu referendum samo za ono sto je Ustavom delegirano kao nadleznost Lokalne samouprave,a to svakako ovde nije slucaj. Tako da gosp. iz DSS pridrzavajte se ustava RS.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Pa to su sve stranke osim dela DSa (i SPOa).Pre bi se reklo da su dogovori sa PR stranacki jer su u organizaciji dela DSa bez neke vidljive podrske ostalih stranaka.

sima

pre 12 godina

Nastavak izjave ovog Mihajlovica bi trebalo da glasi - dok su neke druge stranke protiv referenduma. tako je to Mihajlovicu kada ste od svakog pitanja i problema napravili stranacko pitanje i kada politiku vodite bez javnosti, bez skupstine....

ROMAN

pre 12 godina

Pa Srbima sa KIM,ovakvo stanje savrseno odgovara.Neradi se nista,primanja stizu iz "majcice Srbije"koje placamo mi a nas niko neslusa kada kazemo da je referendum kontraproduktivan za Srbiju.Oni sada zive tojest zivotare i slusaju ove odavde koji nemisle ni sebi dobro.Nemora niko javno da kaze ko su!Svako normalan zna ko su destruktivne "snage"Srbije koja je oduvek u istoriji povlacila pogresne poteze zbog kojih su generacije ispastale.Ukinuti im sredstva koja im saljemo u slucaju referenduma pa neka se sami finansiraju,da vidimo dokle ce moci sa svojom samovoljom i svojim Srbovanjem o tudjem trosku a na nasu stetu.

Bubi

pre 12 godina

Zasto vlada ako vec prica da joj je Kosovo na prvom mestu ne stane uz narod i uz odluku naroda koji tamo zivi da izrazi svoja legitimna prava, nego prave po medijima cirkus kritikujuci referendum i time izazivaju neslogu.

Karlo

pre 12 godina

Dok neko ne izadje i ne kaze koje su te partije, nista nam ne znaci to sto nam govorite da nam "neke" partije rade o glavi. Polako ali sigurno, upropastice nam put ka Evropi, dobiti izbore, a onda mozemo da se slikamo. Da li je moguce da nema politicke hrabrosti da se kaze o kome se radi?

raso

pre 12 godina

O da svalimo na opoziciju, nedajmo im do reci na TV i tako politicki profitirajmo.

Kakva brilijantna ideja, garantujem da je Tadic licno dosao do nje!

Propast

pre 12 godina

Necu da razglabam o temi jer sam obican siroti gradjanin kojeg niko nista ne obavestava i koji se nista ne ppita. Mada ima jedna stvar koja mi mnogo bode oci a to je ovo :direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijim. Jel bese onolika sila Nemacka ima svega 6 a mi 136 nekakvih kancelarija za sve i svasta!?

jovan

pre 12 godina

Pa dobro druze Samardzicu, jel Vam bivsi predsednik Ustavnog suda, Vucetic lepo objasnio da taj tzv referendum nema nikakvu zakonsku vrednost!? Znaci vi po svaku cenu, (tacnije vi, radikali i Tomica,) gurate tamo i kotrljate balvane. Jednako kao sto ste gurali i dokotrljali na guzove i vacarenje vasu cuvenu preambulu. Moram Vam reci moje iskreno misljenje i duboko licno uverenje. To sto se vi i vas predsednik setate i disete vazduh na slobodi znaci samo sledece: Oni koji su nadlezni da vas privedu pravdi su takodje duboko ogrezli, do lakata - najmanje!

Lipi

pre 12 godina

Da li se nasa vlast povukla i zatvorila u Beogradu? Volela bih da ih podsetim, kako Srbi postoje i na severu Kosova, pa zato sto su predstavnici celokupnog naseg naroda, moralna i radna obaveza je briga o njima.

Cola

pre 12 godina

Koliko ce se jos zatvarati oci, pred problemom na severu Kosova, ne misleci pritom, da taj nas narod, nema ko osim nase vlasti da podrzi. Na kraju, to im je i obaveza.

ef-x

pre 12 godina

Svake godine smo liberalniji, pametniji, iskusniji... Sigurno, ma 100% sigurica, da Evropi ne odgovara nase (ne)svatanje stanja, ali ona nas razume, pa treba nam vise vremena da svatimo (Hvala, draga mama Evropo). Bilo nekad crtanje granica na Balkanu, EU zeli da sve to pobrise i da nas iz nacionalista pretvori u ekonomiste,...!!!

bezimena

pre 12 godina

"Najavljeni referendum na severu Kosova je besmislen i opasan, a organizuje se po komandi nekih partija iz Beograda, kaže Milivoje Mihajlović".

NE prepričavajte do iznemoglosti ono što SVI ZNAMO! SMARATE!

Kada ćete vi početi da vodite računa o INTERESIMA GRADJANA SRBIJE, npr.kandidatura za članstvo u EU = ekonomija, kao i uskraćivanje para profi Srbima - odmetnicima koji otvoreno KRŠE USTAV SRBIJE i tako pljuju po gradjanima "svoje" države koji ih 'lebom 'ranimo?

Beqa

pre 12 godina

Kosovski Srbi u posljednjih 20 godina odlucuju o sudbini Srbije. Oni su doneli Milosevica na vlast i time vodili Srbiju u propast. Hronoloski gledano cak i bombardovanje Srbije bio poklon kosovskih Srba. Aktuelno ponasanje kosovskih Srba je prepreka za dobijanje kandidature za EU.Divljanje kosovskih Srba se finansira iz budjeta Srbije i to sa oko 600 miliona evra godisnje. Sve to naravno plati gladni narod Srbije! Srbijo, pocni da se bavis Srbijom!!!

Virtyt

pre 12 godina

Pa onda referendum u Vojvodini ,Sandzak,Preshevska dolina,Timocka krajina,Sumadija ima toga dosta zasto samo na Severu Kosova da niste vi valjda bolji od sviju nas pozdrav iz Berlina.

ROMAN

pre 12 godina

Pa Srbima sa KIM,ovakvo stanje savrseno odgovara.Neradi se nista,primanja stizu iz "majcice Srbije"koje placamo mi a nas niko neslusa kada kazemo da je referendum kontraproduktivan za Srbiju.Oni sada zive tojest zivotare i slusaju ove odavde koji nemisle ni sebi dobro.Nemora niko javno da kaze ko su!Svako normalan zna ko su destruktivne "snage"Srbije koja je oduvek u istoriji povlacila pogresne poteze zbog kojih su generacije ispastale.Ukinuti im sredstva koja im saljemo u slucaju referenduma pa neka se sami finansiraju,da vidimo dokle ce moci sa svojom samovoljom i svojim Srbovanjem o tudjem trosku a na nasu stetu.

Propast

pre 12 godina

Necu da razglabam o temi jer sam obican siroti gradjanin kojeg niko nista ne obavestava i koji se nista ne ppita. Mada ima jedna stvar koja mi mnogo bode oci a to je ovo :direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijim. Jel bese onolika sila Nemacka ima svega 6 a mi 136 nekakvih kancelarija za sve i svasta!?

Karlo

pre 12 godina

Dok neko ne izadje i ne kaze koje su te partije, nista nam ne znaci to sto nam govorite da nam "neke" partije rade o glavi. Polako ali sigurno, upropastice nam put ka Evropi, dobiti izbore, a onda mozemo da se slikamo. Da li je moguce da nema politicke hrabrosti da se kaze o kome se radi?

ragandd

pre 12 godina

Referendum organizuju one struje u Srbiji koje nastoje da je izoluju od Evrope i sveta i time olaksaju posao onima koji zele da je raskomadaju.
Svakom ovakvom potezu raduju se svi srpski neprijatelji, a Taci otvara sampanjac.

Bubi

pre 12 godina

Zasto vlada ako vec prica da joj je Kosovo na prvom mestu ne stane uz narod i uz odluku naroda koji tamo zivi da izrazi svoja legitimna prava, nego prave po medijima cirkus kritikujuci referendum i time izazivaju neslogu.

sima

pre 12 godina

Nastavak izjave ovog Mihajlovica bi trebalo da glasi - dok su neke druge stranke protiv referenduma. tako je to Mihajlovicu kada ste od svakog pitanja i problema napravili stranacko pitanje i kada politiku vodite bez javnosti, bez skupstine....

bezimena

pre 12 godina

"Najavljeni referendum na severu Kosova je besmislen i opasan, a organizuje se po komandi nekih partija iz Beograda, kaže Milivoje Mihajlović".

NE prepričavajte do iznemoglosti ono što SVI ZNAMO! SMARATE!

Kada ćete vi početi da vodite računa o INTERESIMA GRADJANA SRBIJE, npr.kandidatura za članstvo u EU = ekonomija, kao i uskraćivanje para profi Srbima - odmetnicima koji otvoreno KRŠE USTAV SRBIJE i tako pljuju po gradjanima "svoje" države koji ih 'lebom 'ranimo?

ROMAN

pre 12 godina

@LUDAKULUDUKUCU
Slazem se u potpunosti sa komentarom.Muka nam je vise i dosta iluzija o kojekakvim kolevkama i svetinjama,koje odavno nisu nase i nikada nece biti.Meni je bitniji zivot moje dece nego sve svetinje i saka jada na Kosovu,gde iako sam prosao cetiri kontinenta nikada(a i necu)krociti.Mi iz Vojvodine drugacije gledamo na stvar i dok nasi radnici ovde rade,privredjuju,farmeri crnce po njivama,dotle horde prave barikade i trose nase pare koje im se salju na referendume iako i sami znaju da im povratka u nase skute vise nikada nema.

eBora

pre 12 godina

DSS je podrzao referendum. pa zar se oni najglasnije ne pozivaju na Ustav Srbije,pa svako ko ima opstu predstavu a kamoli pravnik zna da je takav vid referenduma neustavan. lokalne samouprave mogu da raspisu referendum samo za ono sto je Ustavom delegirano kao nadleznost Lokalne samouprave,a to svakako ovde nije slucaj. Tako da gosp. iz DSS pridrzavajte se ustava RS.

ludakuludukucu@yahoo.com

pre 12 godina

DOSTA BREEEE VISE,
Pobogu jel to ceo opstanak Srbstva zavisi od ovih kvazipoliticara sa severa.Ocu da verujem da ce da dodje dan kad cu moci normalno da zivim, radim, odem u godisnji odmor, letovanje, skijanje itd. uzivam moj zivot sa mojom porodicom bez ovog prokletog KOSOVA!!! Zasto treba da bude cela zemlja ( ne samo ja i moja porodica ) decenijama taoc neke corsokacke politike.
Svaki dan, svaki dnevnik, svaki list kosmet tamo kosmet ovamo....pa dosta bre vise. Ovo je bre nepodnosljivo, daj boze da mi se sredi boravak van ove lude (moje)kuce, odoh i necu nista vise od ovoga ni da vidim ni da cujem.
Ziveli.

Olja M

pre 12 godina

Referendum ce samo ojacati pregovaracku poziciju Srbije. Davno je trebalo EU staviti do znanja da ne pokusava na mala vrata da prevesla nezavisnost Kosova i vec bi imali status kandidata.

Zaharije P

pre 12 godina

Jos jedno dodvoravanje na stetu interesa sopstvenog naroda. Vide ljudi sta je ova vlast za njih uradila pa zele jasno da pokazu svoj stav i to zarad praznih obecanja iz EU ne treba omalovazavati.

kraja

pre 12 godina

...kakav bezobrazluk doticnog gospodina...

"Ako postavljate pitanje na koje svi znaju odgovor, onda verovatno postoji drugi motiv ili neki drugi cilj referenduma“,"

...drugim recima, "objasnio" je da se referendum ne organizuje za potrebe naroda, vec za potrebe politike, jer njih (politicare) i ne interesuje misljenje naroda, vec kroz referendum peru svoju savest proturajuci svoje namere kao volju naroda...
...uostalom, zbog sve ucestalije ideje bojkota izbora, danima nas vec ubedjuju kako bojkot "nece nista resiti", i da narod mora da izabere nekoga ko ce voditi zemlju...
...jasno je nama da pljacku nisu priveli kraju, da niko iz "nomenklature" nije osudjen za rasturanje zemlje u svakom pogledu, jasno nam je da se u njih polako uvlaci strah od posledica onoga sto su bahato cinili poslednjih 20-tak godina...
...jasno je nama da oni citaju ove komentare, koji su mali referendum o tome sta mi mislimo o njihovoj vlasti...
...samo ne znam da li je njima jasno bas sve...

Ivana I

pre 12 godina

Ako niste mogli da im bolje pomognete nemojte im smetati i omalovazavati nihovu aktivnost. Hteli to javno reci ili ne posle referenduma svi ce ozbiljnije gledati na Srbe sa KiM a to je ono sto ova Vlada iz Beograda nije uspela da uradi.

Tamara P

pre 12 godina

Kad svi drugi odrzavaju referendume da bi ostvarili svoje nacionalne interese onda su oni legitimi,a kad to rade Srbi onda je on besmislen. Zalosno je sto ovakva teza dolazi od predstavnika vlasti drzave Srbije.

komarac

pre 12 godina

Ako SPOT savetuje da se Beograd u slučaju ne slaganja drži po strani,onda je logično i ne odvajati silne milijarde iz budžeta,koje će i omogućiti taj referendum.To bi u svakom slučaju značilo nama u centralnoj Srbiji,a ujedno bi smo se ogradili od njih i da na miru idemo putem kojim smo krenuli,a saveznike za svoje takve postupke neka zatraže,recimo od Rusije od koje su zatražili azil,pošto ona jedina može da priušti takav luksuz,a pre nego li urade to,neka se posavetuju sa Crnogorcima-o mogućim posledicama.

jovan

pre 12 godina

Pa dobro druze Samardzicu, jel Vam bivsi predsednik Ustavnog suda, Vucetic lepo objasnio da taj tzv referendum nema nikakvu zakonsku vrednost!? Znaci vi po svaku cenu, (tacnije vi, radikali i Tomica,) gurate tamo i kotrljate balvane. Jednako kao sto ste gurali i dokotrljali na guzove i vacarenje vasu cuvenu preambulu. Moram Vam reci moje iskreno misljenje i duboko licno uverenje. To sto se vi i vas predsednik setate i disete vazduh na slobodi znaci samo sledece: Oni koji su nadlezni da vas privedu pravdi su takodje duboko ogrezli, do lakata - najmanje!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Pa to su sve stranke osim dela DSa (i SPOa).Pre bi se reklo da su dogovori sa PR stranacki jer su u organizaciji dela DSa bez neke vidljive podrske ostalih stranaka.

Cola

pre 12 godina

Koliko ce se jos zatvarati oci, pred problemom na severu Kosova, ne misleci pritom, da taj nas narod, nema ko osim nase vlasti da podrzi. Na kraju, to im je i obaveza.

raso

pre 12 godina

O da svalimo na opoziciju, nedajmo im do reci na TV i tako politicki profitirajmo.

Kakva brilijantna ideja, garantujem da je Tadic licno dosao do nje!

Skywalker

pre 12 godina

Citam komentare i ne verujem. Ljudi, shvatite da odrzavanje referenduma ne podrzava samo DSS, SRS, SNS, referendum podrzava rezim iz Beograda. Jedino sto je njihova pozicija po tom pitanju veoma lagodna: oni to i ne moraju da kazu javno, jer su tu pomenute stranke koje bi svakako organizovale referendum. Za sva buduca desavanja rezim ce svaliti odgovornost na opoziciju, a opozicija na narod, valjda vam je jasno da svi zele sebe da aboliraju bilo kakve odgovornosti.

Lipi

pre 12 godina

Da li se nasa vlast povukla i zatvorila u Beogradu? Volela bih da ih podsetim, kako Srbi postoje i na severu Kosova, pa zato sto su predstavnici celokupnog naseg naroda, moralna i radna obaveza je briga o njima.

Ujed pcele

pre 12 godina

Pa zar samo pre dve nedelje ministar Bogdanovic nije izjavio da su blokade na prelazima postigle svoj cilj i da je sada vreme da se prestane sa tim. Dakle, ako govorimo ko je sve to organizovao, onda je jasna poruka vec poslata: VLADA SRBIJE. E sada, po onoj nasoj staroj poslovici, ko sa decom spava, ujutru se budi upisan, trljajte glavu vi iz VLADE SRBIJE. Nemate ni prava ni osnova da optuzujete neke druge ni za barikade, a ni za referendum. Vama iz VLADE SRBIJE ne odgovara evropski put Srbije, jer ste svesni da u sistemu vrednosti koji sledi za vas nema mesta.

Bigotes

pre 12 godina

Valjda Srbi na severu Kosova znaju sta je najbolje za njih. Ako vlast ne zeli/ne moze/ne ume da im pomogne, bolje da se skloni nego da im odmaze.

Milan_PT

pre 12 godina

Interesantno je da svi ljubitelji vlasti kažu da je referendum neustavan, namerno zaboravljajući opštepoznatu činjenicu da se referendum o neposlušnosti vlasti održava na teritoriji koja je protivustavno proglasila nezavisnost, tako da Srbi s Kosova koji će izaći na referendum u stvari pokušavaju da pravno poprave situaciju, odnosno pokušavaju da jedan deo teritorije Srbije vrate u deo zemlje u kojoj se taj Ustav poštuje. Može im se zameriti mnogo štošta (nerealnost u datim okolnostima, nemogućnost sprovođenja referendumskih rezultata, itd), ali nepoštovanje Ustava Srbije nikako. Naprotiv, dužnost Vlade i prvenstveno Predsednika Republike jeste striktno poštovanje Ustava, a ne uskraćivanje drugim da to čine.

Miladin

pre 12 godina

Srbi treba da urade sve potpuno suprotno od onoga što im kažu vlasti iz Beograda. Svima je jasno da ih je zvanični Beograd IZDAO.

snezabb

pre 12 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem koliko je Vlada Srbije istrajna u nameri da potpuno obespravi i ponizi Srbe na Kosovu. Prvo ih okrive da su odgovorni za nedobijanje probnog statusa kandidata, onda im donesu uredbu kojom im prakticno zabrane ulazak u Srbiju i kao slag na tortu napdaju ih zbog odrzavanja legitimnog referenduma...Bravo

ef-x

pre 12 godina

Svake godine smo liberalniji, pametniji, iskusniji... Sigurno, ma 100% sigurica, da Evropi ne odgovara nase (ne)svatanje stanja, ali ona nas razume, pa treba nam vise vremena da svatimo (Hvala, draga mama Evropo). Bilo nekad crtanje granica na Balkanu, EU zeli da sve to pobrise i da nas iz nacionalista pretvori u ekonomiste,...!!!

Noca

pre 12 godina

Ne shvacam zasto se pojedinci toliko plase tog referenduma.Ako su sigurni da nece proci,cemu tolika frka.To im je vec postala nocna mora.Predstavljaju se demokratama,e pa onda neka ostave naro da sam odluci o tome.Nece doci ni do kakvih podela medju srpskim narodom na Kosovu jer su oni slozni,vec ce doci do podela medju vama koji ste protiv ovoga.Ostavite naroid na miru.

Ivana I

pre 12 godina

Ako niste mogli da im bolje pomognete nemojte im smetati i omalovazavati nihovu aktivnost. Hteli to javno reci ili ne posle referenduma svi ce ozbiljnije gledati na Srbe sa KiM a to je ono sto ova Vlada iz Beograda nije uspela da uradi.

Tamara P

pre 12 godina

Kad svi drugi odrzavaju referendume da bi ostvarili svoje nacionalne interese onda su oni legitimi,a kad to rade Srbi onda je on besmislen. Zalosno je sto ovakva teza dolazi od predstavnika vlasti drzave Srbije.

Olja M

pre 12 godina

Referendum ce samo ojacati pregovaracku poziciju Srbije. Davno je trebalo EU staviti do znanja da ne pokusava na mala vrata da prevesla nezavisnost Kosova i vec bi imali status kandidata.

Bubi

pre 12 godina

Zasto vlada ako vec prica da joj je Kosovo na prvom mestu ne stane uz narod i uz odluku naroda koji tamo zivi da izrazi svoja legitimna prava, nego prave po medijima cirkus kritikujuci referendum i time izazivaju neslogu.

Bigotes

pre 12 godina

Valjda Srbi na severu Kosova znaju sta je najbolje za njih. Ako vlast ne zeli/ne moze/ne ume da im pomogne, bolje da se skloni nego da im odmaze.

Miladin

pre 12 godina

Srbi treba da urade sve potpuno suprotno od onoga što im kažu vlasti iz Beograda. Svima je jasno da ih je zvanični Beograd IZDAO.

Lipi

pre 12 godina

Da li se nasa vlast povukla i zatvorila u Beogradu? Volela bih da ih podsetim, kako Srbi postoje i na severu Kosova, pa zato sto su predstavnici celokupnog naseg naroda, moralna i radna obaveza je briga o njima.

ROMAN

pre 12 godina

Pa Srbima sa KIM,ovakvo stanje savrseno odgovara.Neradi se nista,primanja stizu iz "majcice Srbije"koje placamo mi a nas niko neslusa kada kazemo da je referendum kontraproduktivan za Srbiju.Oni sada zive tojest zivotare i slusaju ove odavde koji nemisle ni sebi dobro.Nemora niko javno da kaze ko su!Svako normalan zna ko su destruktivne "snage"Srbije koja je oduvek u istoriji povlacila pogresne poteze zbog kojih su generacije ispastale.Ukinuti im sredstva koja im saljemo u slucaju referenduma pa neka se sami finansiraju,da vidimo dokle ce moci sa svojom samovoljom i svojim Srbovanjem o tudjem trosku a na nasu stetu.

Beqa

pre 12 godina

Kosovski Srbi u posljednjih 20 godina odlucuju o sudbini Srbije. Oni su doneli Milosevica na vlast i time vodili Srbiju u propast. Hronoloski gledano cak i bombardovanje Srbije bio poklon kosovskih Srba. Aktuelno ponasanje kosovskih Srba je prepreka za dobijanje kandidature za EU.Divljanje kosovskih Srba se finansira iz budjeta Srbije i to sa oko 600 miliona evra godisnje. Sve to naravno plati gladni narod Srbije! Srbijo, pocni da se bavis Srbijom!!!

Cola

pre 12 godina

Koliko ce se jos zatvarati oci, pred problemom na severu Kosova, ne misleci pritom, da taj nas narod, nema ko osim nase vlasti da podrzi. Na kraju, to im je i obaveza.

Karlo

pre 12 godina

Dok neko ne izadje i ne kaze koje su te partije, nista nam ne znaci to sto nam govorite da nam "neke" partije rade o glavi. Polako ali sigurno, upropastice nam put ka Evropi, dobiti izbore, a onda mozemo da se slikamo. Da li je moguce da nema politicke hrabrosti da se kaze o kome se radi?

snezabb

pre 12 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem koliko je Vlada Srbije istrajna u nameri da potpuno obespravi i ponizi Srbe na Kosovu. Prvo ih okrive da su odgovorni za nedobijanje probnog statusa kandidata, onda im donesu uredbu kojom im prakticno zabrane ulazak u Srbiju i kao slag na tortu napdaju ih zbog odrzavanja legitimnog referenduma...Bravo

jovan

pre 12 godina

Pa dobro druze Samardzicu, jel Vam bivsi predsednik Ustavnog suda, Vucetic lepo objasnio da taj tzv referendum nema nikakvu zakonsku vrednost!? Znaci vi po svaku cenu, (tacnije vi, radikali i Tomica,) gurate tamo i kotrljate balvane. Jednako kao sto ste gurali i dokotrljali na guzove i vacarenje vasu cuvenu preambulu. Moram Vam reci moje iskreno misljenje i duboko licno uverenje. To sto se vi i vas predsednik setate i disete vazduh na slobodi znaci samo sledece: Oni koji su nadlezni da vas privedu pravdi su takodje duboko ogrezli, do lakata - najmanje!

Virtyt

pre 12 godina

Pa onda referendum u Vojvodini ,Sandzak,Preshevska dolina,Timocka krajina,Sumadija ima toga dosta zasto samo na Severu Kosova da niste vi valjda bolji od sviju nas pozdrav iz Berlina.

Noca

pre 12 godina

Ne shvacam zasto se pojedinci toliko plase tog referenduma.Ako su sigurni da nece proci,cemu tolika frka.To im je vec postala nocna mora.Predstavljaju se demokratama,e pa onda neka ostave naro da sam odluci o tome.Nece doci ni do kakvih podela medju srpskim narodom na Kosovu jer su oni slozni,vec ce doci do podela medju vama koji ste protiv ovoga.Ostavite naroid na miru.

Milan_PT

pre 12 godina

Interesantno je da svi ljubitelji vlasti kažu da je referendum neustavan, namerno zaboravljajući opštepoznatu činjenicu da se referendum o neposlušnosti vlasti održava na teritoriji koja je protivustavno proglasila nezavisnost, tako da Srbi s Kosova koji će izaći na referendum u stvari pokušavaju da pravno poprave situaciju, odnosno pokušavaju da jedan deo teritorije Srbije vrate u deo zemlje u kojoj se taj Ustav poštuje. Može im se zameriti mnogo štošta (nerealnost u datim okolnostima, nemogućnost sprovođenja referendumskih rezultata, itd), ali nepoštovanje Ustava Srbije nikako. Naprotiv, dužnost Vlade i prvenstveno Predsednika Republike jeste striktno poštovanje Ustava, a ne uskraćivanje drugim da to čine.

eBora

pre 12 godina

DSS je podrzao referendum. pa zar se oni najglasnije ne pozivaju na Ustav Srbije,pa svako ko ima opstu predstavu a kamoli pravnik zna da je takav vid referenduma neustavan. lokalne samouprave mogu da raspisu referendum samo za ono sto je Ustavom delegirano kao nadleznost Lokalne samouprave,a to svakako ovde nije slucaj. Tako da gosp. iz DSS pridrzavajte se ustava RS.

ragandd

pre 12 godina

Referendum organizuju one struje u Srbiji koje nastoje da je izoluju od Evrope i sveta i time olaksaju posao onima koji zele da je raskomadaju.
Svakom ovakvom potezu raduju se svi srpski neprijatelji, a Taci otvara sampanjac.

komarac

pre 12 godina

Ako SPOT savetuje da se Beograd u slučaju ne slaganja drži po strani,onda je logično i ne odvajati silne milijarde iz budžeta,koje će i omogućiti taj referendum.To bi u svakom slučaju značilo nama u centralnoj Srbiji,a ujedno bi smo se ogradili od njih i da na miru idemo putem kojim smo krenuli,a saveznike za svoje takve postupke neka zatraže,recimo od Rusije od koje su zatražili azil,pošto ona jedina može da priušti takav luksuz,a pre nego li urade to,neka se posavetuju sa Crnogorcima-o mogućim posledicama.

Zaharije P

pre 12 godina

Jos jedno dodvoravanje na stetu interesa sopstvenog naroda. Vide ljudi sta je ova vlast za njih uradila pa zele jasno da pokazu svoj stav i to zarad praznih obecanja iz EU ne treba omalovazavati.

ROMAN

pre 12 godina

@LUDAKULUDUKUCU
Slazem se u potpunosti sa komentarom.Muka nam je vise i dosta iluzija o kojekakvim kolevkama i svetinjama,koje odavno nisu nase i nikada nece biti.Meni je bitniji zivot moje dece nego sve svetinje i saka jada na Kosovu,gde iako sam prosao cetiri kontinenta nikada(a i necu)krociti.Mi iz Vojvodine drugacije gledamo na stvar i dok nasi radnici ovde rade,privredjuju,farmeri crnce po njivama,dotle horde prave barikade i trose nase pare koje im se salju na referendume iako i sami znaju da im povratka u nase skute vise nikada nema.

raso

pre 12 godina

O da svalimo na opoziciju, nedajmo im do reci na TV i tako politicki profitirajmo.

Kakva brilijantna ideja, garantujem da je Tadic licno dosao do nje!

ludakuludukucu@yahoo.com

pre 12 godina

DOSTA BREEEE VISE,
Pobogu jel to ceo opstanak Srbstva zavisi od ovih kvazipoliticara sa severa.Ocu da verujem da ce da dodje dan kad cu moci normalno da zivim, radim, odem u godisnji odmor, letovanje, skijanje itd. uzivam moj zivot sa mojom porodicom bez ovog prokletog KOSOVA!!! Zasto treba da bude cela zemlja ( ne samo ja i moja porodica ) decenijama taoc neke corsokacke politike.
Svaki dan, svaki dnevnik, svaki list kosmet tamo kosmet ovamo....pa dosta bre vise. Ovo je bre nepodnosljivo, daj boze da mi se sredi boravak van ove lude (moje)kuce, odoh i necu nista vise od ovoga ni da vidim ni da cujem.
Ziveli.

bezimena

pre 12 godina

"Najavljeni referendum na severu Kosova je besmislen i opasan, a organizuje se po komandi nekih partija iz Beograda, kaže Milivoje Mihajlović".

NE prepričavajte do iznemoglosti ono što SVI ZNAMO! SMARATE!

Kada ćete vi početi da vodite računa o INTERESIMA GRADJANA SRBIJE, npr.kandidatura za članstvo u EU = ekonomija, kao i uskraćivanje para profi Srbima - odmetnicima koji otvoreno KRŠE USTAV SRBIJE i tako pljuju po gradjanima "svoje" države koji ih 'lebom 'ranimo?

kraja

pre 12 godina

...kakav bezobrazluk doticnog gospodina...

"Ako postavljate pitanje na koje svi znaju odgovor, onda verovatno postoji drugi motiv ili neki drugi cilj referenduma“,"

...drugim recima, "objasnio" je da se referendum ne organizuje za potrebe naroda, vec za potrebe politike, jer njih (politicare) i ne interesuje misljenje naroda, vec kroz referendum peru svoju savest proturajuci svoje namere kao volju naroda...
...uostalom, zbog sve ucestalije ideje bojkota izbora, danima nas vec ubedjuju kako bojkot "nece nista resiti", i da narod mora da izabere nekoga ko ce voditi zemlju...
...jasno je nama da pljacku nisu priveli kraju, da niko iz "nomenklature" nije osudjen za rasturanje zemlje u svakom pogledu, jasno nam je da se u njih polako uvlaci strah od posledica onoga sto su bahato cinili poslednjih 20-tak godina...
...jasno je nama da oni citaju ove komentare, koji su mali referendum o tome sta mi mislimo o njihovoj vlasti...
...samo ne znam da li je njima jasno bas sve...

ef-x

pre 12 godina

Svake godine smo liberalniji, pametniji, iskusniji... Sigurno, ma 100% sigurica, da Evropi ne odgovara nase (ne)svatanje stanja, ali ona nas razume, pa treba nam vise vremena da svatimo (Hvala, draga mama Evropo). Bilo nekad crtanje granica na Balkanu, EU zeli da sve to pobrise i da nas iz nacionalista pretvori u ekonomiste,...!!!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Pa to su sve stranke osim dela DSa (i SPOa).Pre bi se reklo da su dogovori sa PR stranacki jer su u organizaciji dela DSa bez neke vidljive podrske ostalih stranaka.

Skywalker

pre 12 godina

Citam komentare i ne verujem. Ljudi, shvatite da odrzavanje referenduma ne podrzava samo DSS, SRS, SNS, referendum podrzava rezim iz Beograda. Jedino sto je njihova pozicija po tom pitanju veoma lagodna: oni to i ne moraju da kazu javno, jer su tu pomenute stranke koje bi svakako organizovale referendum. Za sva buduca desavanja rezim ce svaliti odgovornost na opoziciju, a opozicija na narod, valjda vam je jasno da svi zele sebe da aboliraju bilo kakve odgovornosti.

Propast

pre 12 godina

Necu da razglabam o temi jer sam obican siroti gradjanin kojeg niko nista ne obavestava i koji se nista ne ppita. Mada ima jedna stvar koja mi mnogo bode oci a to je ovo :direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijim. Jel bese onolika sila Nemacka ima svega 6 a mi 136 nekakvih kancelarija za sve i svasta!?

sima

pre 12 godina

Nastavak izjave ovog Mihajlovica bi trebalo da glasi - dok su neke druge stranke protiv referenduma. tako je to Mihajlovicu kada ste od svakog pitanja i problema napravili stranacko pitanje i kada politiku vodite bez javnosti, bez skupstine....

Ujed pcele

pre 12 godina

Pa zar samo pre dve nedelje ministar Bogdanovic nije izjavio da su blokade na prelazima postigle svoj cilj i da je sada vreme da se prestane sa tim. Dakle, ako govorimo ko je sve to organizovao, onda je jasna poruka vec poslata: VLADA SRBIJE. E sada, po onoj nasoj staroj poslovici, ko sa decom spava, ujutru se budi upisan, trljajte glavu vi iz VLADE SRBIJE. Nemate ni prava ni osnova da optuzujete neke druge ni za barikade, a ni za referendum. Vama iz VLADE SRBIJE ne odgovara evropski put Srbije, jer ste svesni da u sistemu vrednosti koji sledi za vas nema mesta.