Četvrtak, 29.12.2011.

14:40

,,Most na Adi poklon Beograđanima"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pozvao je Beograđane da u novogodišnjoj noći, tačno u ponoć, šetnjom otvore novi Most na Adi.

Izvor: B92

,,Most na Adi poklon Beograðanima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Zvezdarac

pre 12 godina

Uz manje guzve i manje nervoze svima ce zivot u gradu biti neuporedivo laksi. Pustite politicke poene, prezaduzenost i ostale demagoske floskule kojima se ovde razbacujete.
Meni, a verujem i vecini obicnih gradjana je najvazniija svrha mosta, tako da je besmisleno je omalovazavati ovakav projekat. Od ovog mosta cemo svi imati korist, pravljen je za sve gradjane.
Cim krenu prva vozila preko njega, kao i nove autobuske linije, verujem da nikoga nece biti briga za to sto Aca Vucic i njegovi puleni pricaju i sto se upinju da nam dokazu kako je most nepotreban.

Ivan

pre 12 godina

Ne razumem kako bilo sta sto bilo koja vlada napravi moze da bude poklon. Sve to smo mi platitli kroz porez svega sto kupimo, od tolet papira preko poreza na nase zarade do automobila i poreza na nekretnine.

Niko nam to nije poklonio! NJihovo je da pokazu kako su nas novac potrosili sto ekonomicnije i svrsishodnije. Svako moze da napravi most, ali samo dobra vlada ce ga napraviti sa sto manje resursa. To treba da nam dokazu pre nego se hvale bilo cime.

Ćefa

pre 12 godina

Bogdanovićeva vizija + Đilasova disciplina i upornost + dobro uložen novac građana = Most na Adi, ukras i buduća žila kucavica Beograda! Nadam se da će i vatromet da bude podjednako lep:) Čestitam Beograđani!

Ena

pre 12 godina

E da mi je neko rekao da ce ljudima smetati najlepsi most u Evropi
ne bi verovao. Ali, ima zlih. To su oni sto sede. nista ne rade i sve
znaju. Imam takvog kuma. A kum u Srbiji je nesto znacio. Ne mogu da
idem kod njega stalno se svadjamo. Medjutim stvarno me je iznenadio
kad je video kako izgleda most preko Ade. Kaze:"Svaka cast. Ovi tvoji
nesto uradise". Cuj uradise? Napravili su cudo.Jok, tvoji ce
napraviti.

Nataša

pre 12 godina

Doci ce i ta 2012. godina i svi koji su kritikovali izgradnju
mosta ce zaboraviti sta su pricali. Brzo ce prelaziti sa jedne na
drugu stranu Beograda i zaboravice sve sto su rekli. Puj pike ne vazi.
E pa nece moci. Pamticemo ko je zasluzan za taj most.

zadovoljna

pre 12 godina

Ideja o otvaranju novog mosta u novogodisnjoj noci je odlicna i nadajmo se i simbolicna. Nakon odlicnog starta treba nastaviti u istom ritmu i ici u nove radne pobede. Neka cela godina za Beograd bude uspesna isto kao i sam njen pocetak.

Miladin

pre 12 godina

Ko je taj koji poklanja most. Meni se čini da Đilas smatra da on poklanja građanima ovaj most( ali bi baš bilo glupo da to on sam izgovori). To mi liči na onaj štos sa Mujom i Fatom. Mujo uzme od Fate 20evra pa joj za te pare kupi poklon od 5 evra.

srećko nestorović

pre 12 godina

Svašta! Kakav poklon!? Odakle sredstva za izgradnju mosta nego iz džepa gradjana Beograda i ostalih poreskih obveznika.
Pa niste vi gradonačelniče most gradili od vašeg novca pa da ga dajete na poklon već vi samo i jedino usmeravate naš novac u konkretne projekte što je suština vašeg posla. Da budete servis gradjana.
Nećete rate kredita podignutog za ovu izgradnju otplaćivati iz vašeg kućnog budžeta već iz budžeta grada koji se puni od novca svakog njegovog stanovnika.
Tako da je termin "poklon" potpuno ne primeren u ovom slučaju.

Darko

pre 12 godina

"Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova. Oni su važniji od kuća, svetiji, opštiji od hramova. Svačiji i prema svakom jednaki, korisni, podignuti uvek smisleno, na mestu na kome se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničem što je tajno i zlo" (Ivo Andrić, Mostovi)

Vladeta

pre 12 godina

ovaj most zaslužuje i neko filmsko ostvarenje pored onih stranaca što su ga snimali, mislim da bi valjano bilo da i mi imamo nešto slično.

Jakov

pre 12 godina

Ima jedna divna engleska izreka koja kaze "Nisam tako bogat da bih
kupovao jeftine stvari". Mozda je ovaj most mogao da bude manji,
ruzniji, ali jeftiniji. Ali zasto? Pa i mi kazemo "Plati pa se
klati"

beogradjanka

pre 12 godina

Zaista izgleda svetski, jos uz osvetljenje nocu...Verujem da ce otvaranje biti spektakularno. Najbolja stvar koju je grad dobio u proteklih nekoliko decenija.

Vesa

pre 12 godina

pomalo mi je čudno da se tako sjajan projekat pljuje, više mi deluje kao da je to na nekoj drugoj osnovi, kao npr da opozicija ne zna šta da kaže da bi pokopala taj most.. da će se i većina njih i sama voziti njime a da će izgoreti od besa......

Jovana

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ovoliko negativnih komentara na jednu ovako pozitivnu vest i da se narod buni sto je izgradjeno nesto sto je preko potrebno ovom gradu? Za dva dana ce grad biti mnogo rastereceniji, svi cemo brze stizati na zeljene lokacije, manje kolone, manje nervoze...i to nekome moze da smeta?

Marija

pre 12 godina

Ko je gadljiv na novi most, ne mora ni da ide preko njega. Prosta stvar. Jos bolje za nas ostale, manje guzve i krace vreme putovanja.

Ana

pre 12 godina

On poklanja Beogradjanima nesto sto je cela Srbija (ukljucujuci Beograd) dala pare za taj most... Boze...
(visok-c, 30. decembar 2011 10:10)

Bas si vickast! Srbija platila most? Je l' ti stvarno verujes u ovu glupost koju si napisao?

Ivana

pre 12 godina

Molila bih komentatore da se dobro informisu pre nego sto iskuckaju i posalju komentar. Pojedinci ispadaju smesni, a i bezobrazni sa tvrdnjama da cela Srbija placa most. To je notorna glupost, zaduzio se grad Beograd, a ne Srbija. I da ga je sam Djilas platio iz svog dzepa, vi biste opet bili nezadovoljni!

Zuzu

pre 12 godina

Opet negatvni komentari na ovako lep dogadjaj...Ovakav most je neophodan Beogradu, jer su guzve nesnosne, i cine nemogucim dolazak sa Novog Beograda...Ko god da je ucinio da se ovako nesto dogodi...Hvala mu ! :)

Zvonko

pre 12 godina

Bože sačuvaj srbe i Srbiju od ovakvih poklona. Plaćaće to i naši čukun- unuci.Poklon koji zadužuje 2-3 buduće generacije svašta.

Šomi

pre 12 godina

Sve "neverne Tome" će osetiti prednost ovog mosta čim kroče u Beograd po njegovom puštanju. I tada, svaka negativna misao će i njima samima biti nelogična.

Sasa Djordjevic

pre 12 godina

Gospodine Đilas, pošto sam navikao kad demokrate pozivaju na neku šetnju ponesem neki rekvizit, pištaljku ili šerpu, da li to i u ovom slučaju važi.

Ljilja

pre 12 godina

jel ste primetili kako što se više gradi to Đilasovi protivnici su manje glasni protiv njega hahahah ee svačega ima da se nagledamo...

Jelena

pre 12 godina

Setacu tim mostom cesto, cisto da osetim kako je to stajati na pola milijardi evra! Mana je samo sto cu kuci krenuti sa mislju da cemo to pola veka otplacivati.

Roki 2

pre 12 godina

Pitam se samo kakav je to poklon, ako cu ga ja i moji unuci otplacivati, mozda sam ja glup, ili mozda gradonacelnik ne govori istinu???

Slavica

pre 12 godina

ako je projekat vredan pažnje i divljenja stranog medija kao što je Discovery, a naši ga pljuju... onda treba da se pitamo o nivou edukovanosti i svesnosti našeg čoveka.

Đura

pre 12 godina

Poklon!? Kakav je to poklon ako je sve plaćeno budžetskim, tj. našim parama. Nenadov most, možda. Đilasov "poklon", sasvim sigurno.

prekoSave

pre 12 godina

Mozda nekima od onih koji zive i rade u centru grada, ovaj most,kao i svi ostali ne znaci mnogo,ali nama koji zivimo preko Save, znace mnogo!Lakse i brze cemo stici do druge strane grada kom pripadamo..a ne da imamo osecaj kao da smo dosli iz drugog grada u Beograd!Pun pogodak most na Adi i most koji spaja Surcin i Obrenovac!

cale88

pre 12 godina

Meni je svaki most potreban! Ja nisam zaboravila guzvu na Gazeli i na Brankovom mostu,tako da ne vidim cemu negativni komentari. Bice to lepa novogodisnja noc. U Novoj godini,prelazak preko novog mosta,sjajno!

Marina

pre 12 godina

Raspravu oko toga da li je most na pogrešnom mestu ili ne, ili da li je preskup, ili nije, kao i da li je mogao drugačije da izgleda, trebalo je voditi pre 2008. Sad je most gotov, i dosta više kritikovanja, uživajte, ako ne, onda ćutite zbog ogromne većine kojoj taj most znači mnogo.

Beogradjan

pre 12 godina

Ja nisam DS-ovac i neću ni glasati za njih na sledećim izborima, već za neke druge. Al Djilasu i Bogdanoviću ipak veliko Hvala za ovaj most!

Farigola

pre 12 godina

Auuu! Pa što gradonačelnik pokvari proslave i žurke za doček. Sad će svi članovi i aktivisti demokratske stranke morati da dođu na most u ponoć!

Tamara

pre 12 godina

na kraju krajeva sve ostalo je opozicija mogla da iskulira i nova obdaništa i treći pokušaj vantelesne i knjige za decu i uklanjanje pasa sa ulica.. ma sve je mogla nekako da zanemari, ali ovoliku mostčinu? teško...

Dejan, Zvezdara

pre 12 godina

Sjajan projekat, dovoljno je samo reci da je jedna od najvecih medijskih kuca na svetu, Discovery trazila da prva snimi dokumentarni film koji smo imali prilike da vidimo vise puta na njihovim kanalima

Lara Kroft

pre 12 godina

Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem, dokle će grdska vlast zamajavati Beograđane, narod je šetao preko mosta letos, i sutra veče, a saobraćaj preko mosta još nije pušten. Beograđani su dobili najskuplji most na svetu. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore pod hitno.

Cheva

pre 12 godina

Strasno,kakav smo narod!?
Zar ni sebe ni svoje ne znamo da cenimo,..kako onda ocekujemo da nas drugi cene.
Stalno neki cinizam,pametovanje,..najbolje da se nista ne gradi i ne radi,tada nikoga ne bi okrivili da je lopov,jer su svi ti koji okrivljuju druge olicenje postenja,bezgresni.

Ljuba Didic XXI veka

pre 12 godina

Ravnomerni razvoj Srbije? Vama most u Beogradu, a nama u Timockoj Krajni juce kontejner na granicnom prelazu Djerdap 2, bravo!

Za samostalnu regiju pri EU - Timocka Krajna!!!

Ваљевка 3

pre 12 godina

Ово значи да ће Ђилас морати да ради и на новогодишњу ноћ!! Иде дупла дневница!!!

I LOVE IT!

pre 12 godina

Presrecna i zahvalna na trudu i odgovornom poslu vlade i radnika, projektima kakvim se Beograd moze ponositi u svetu, u obliku mosta na Adi i novih tramvaja.

Busan dzep

pre 12 godina

Lepa vest al lepsa bi mi vest bila da me neko zaposli a ne da se smrzavam i gladujem za sve dolazece praznike. Koliko mi je kao malom ovo vreme bilo prelepo i obozavao sam sve ove praznike toliko ih sad ne volim. Nemam dinara, posao samo dugovi i problemi svaka vrsta ovakve radosti mi smeta. Znam pesimisticko razmisljanje ali veelika vecina ce tako docekati jos jednu godinu muke..

Vlasta

pre 12 godina

Zapitajmo se svi da li je važniji jedan most ili ljudi. Ja bih se uvek odlučio za ljude. Mnogi će ovu Novu godinu dočekati u mraku i hladnom jer nisu imali da plate račune, bez bogate trpeze a deca će sa parčetom hleba ići na spavanje. To je Srbija danas. A vi što pišete naručene poruke podrške Draganu Đilasu, sram da vas bude. Taj most nije vredan ni jedne suze hiljade i hiljade dece koji danas nemaju šta da jedu.

MitkeL

pre 12 godina

Gde je sada Agencija za borbu protiv korupcije? Zar ovo nije besprizoran primer stranačke propagande? Gde je još u svetu otvaran most preko neke reke u novogodišnjoj noći? Ako je i od Đilasa previše je!

magelan

pre 12 godina

Jadna li je Srbija kad se njeni gradjani toliko raduju otvaranju mosta,pa ljudi svuda u svetu je normalno da se prave mostovi i putevi ali samo se kod nas od toga pravi senzacija

Tod Jones

pre 12 godina

честитке Срби, имате најлепше мост у свету, нека вам траје вечно. Tod (I think I got it wright, thanks Google)

Милош

pre 12 godina

Не иде мој југић са овим мостом, мораћу да купим нова кола. Шалу на страну, стварно светски мост, име је некреативно, али добро, да су га назвали некако другачије, настала би општа пометња, ипак је ово Србија

marko

pre 12 godina

bezveze je da neki ljudi pljuju po gradonacelniku zbog mosta. pare nisu 'izvucene' iz srbije, beograd je podigao kredit sa razumnim uslovima i sam ga otplacuje. drugo, svi cemo se voziti njime, steta sto neki ne vide koliko je licemerno da sad kritikuju

mira

pre 12 godina

Zaslugom mnogih ljudi koji su radili na izgradnji tog mosta danonocno imacemo tu cast da ga otvorimo svi zajedno.To je dogadjaj koji spaja sve Beogradjane jer most pripada svima nama.

deki nbg

pre 12 godina

Iskreno, ja radim u Požeškoj i ovaj most mi je dar sa neba. Pa ko nije bio zaglavljen na sajmu, ne zna šta je muka. Što se mene tiče, ovaj most mi je ulepšao život.
A komentare ovih zajedljivaca, ne primajte k srcu. Vidim da se ovde ljudi, koji ma je stalo da zaštite integritet sposobnog gradonačelnika, žeste na kritičare. Ma pustite ih, te priče su toliko providne i smešne, da me prosto sramota umesto ljudi koji ih pišu. Znate, ono, transfer blam.
Još kad nas povežu sa Borčom, biće super, Tamiš, pecanje, više neću putovati do Sefkerina 80 km, već 45. A meni to znači...

laki

pre 12 godina

Koliko je od tog poklona skrenulo sa pravog puta?Bice on dugo dugo isplacivan.Kakvi su to obicaji da se nesto sto nije do kraja zavrseno otvara i slavi,jos jedan primer kakve su sve gluposti moguce u srbistanu.Jel mora bas tako providno,vi skolovani.

angel

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!
(Lady D, 29. decembar 2011 17:11)

Da zivis na ivici egzistencije ne bi imala ni sta da jedes,a kamoli kompjuter i internet, a ako su novi projekti koji pomazu infrastrukturu Beograda i povecavaju bdp Srbije "prašina u očima" onda ti preporučujem očnog..

goran

pre 12 godina

Da su Beogradjani zadovoljni novim mostom govori cinjenica da ga je u avgustu posetilo 65 000 ljudi.Verujem da ce ih za Novu godinu biti jos vise.

vesna

pre 12 godina

Ovo je zaista veliki poklon Beogradjanima koji su posle mnogo godina dobili most koji se moze uporediti sa najlepsim mostovima u Evropi.To je nesto sto cemo ostaviti u nasledje nasim buducim generacijama.

svaka čast

pre 12 godina

Đilasu svaka čast, jedan ovakav most je stvarno pravi poklon za Novu godinu. Ne znam koliko vas je bilo u prilici da se prošeta mostom, ali ja jesam, ljudi, pa to nije most, to je autoput širok 45 metara, bre, to je monumentalna građevina i zaista ne mogu da verujem, da nekome može da smeta nov, novcijat most.
I do kad bre više priče o zaduženosti, finansijsko poslovanje grada je transparentno, iskoristite svoje pravo, izvršite uvid i ne lažite više ovaj narod. Nema Beograđanina, koji neće osetiti benefite ovoga mosta i nema (iskrenog) Beograđanina, koji može istom, nešto prigovoriti.
Dobro, Aca će da prigovori, ali Aca je večiti kontraš, to mu je zanimanje, dok je Đilasovo, da gradi mostove.

ma daj...

pre 12 godina

Ovo meni liči na ono, kada su prozivali Ćiru Blaževića, neki kao fudbalski stručnjaci, kako on postavlja igru i tome slično. Tako i poltroni tugaljivog nam Ace Vučića, pokušavaju jednu ovako lepu vest, nagrditi svojim baljezgarijama.
S jedne strane, imate Đilasa, uspešnog biznismena, koji je bogatstvo stekao mnogo pre no li je postao član DS-a, a s druge strane imate Acu, čoveka od 41 godinu, koji u životu nije zaradio dinar izvan skupštine. I taj Aca ima stančinu od 500.000 EUR-a, ali pređimo preko toga.
Stoga, reči Ćire Blaževića, dobijaju na značaju u ovoj situaciji, te predlažem da ih gradonačelnik, iskoristi u prvoj prilici:
"Gospodo (ine), ja sam osvojio Maunt Everest, a vi ste urinirali (ovo sam ulepšao) na najnižu stenu."
Point well taken...

Lady D

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!

Miroslav Rnjaković

pre 12 godina

Ne mogu da verujem, da ovde vidim negativne komentare. Zaista, neke stvari u Srbiji mi nikako i nikada neće ići u glavu. Pa naravno da je most poklon Beogradu, pa u Beogradu 40 godina nije izgrađen, ma ne izgrađen, čak nisu ni revitalizovani postojeći mostovi, a sada će neko, da kaže nešto negativno.
Kako vas bre nije sramota, za sve to vreme niko nije imao ni volje, ni snage čak ni da pokrene jedan ovakav projekat, a vi mu se i gradonačelniku koji je ovo učinio mogućim, sprdate, na najprovidniji mogući način. Da, najprovidniji, jer čak i dete od 5 godina, može prepoznati retoriku aktivista večitog kandidata, jer se sve vrti u magičnom trouglu - gde su pare, zadužili ste Beograd i bolje bi bilo da smo kopali kanal Brčko - Halkidiki.
Beograd i Beograđani su zahvalni na ovom mostu i zahvalni su i na mnogim drugim stvarima, koje je trenutna gradska vlast učinila za njih. Nemojmo se lagati, nikome ne cvetaju ruže, ali budimo realni, to što je grad Beograd, obezbedio svojim građanima, a ovde ne govorim o mostu, već o socijalnim rešenjima, pa to nema nigde u svetu, ma znate i vi to, ne moram da nabrajam od paketićima novorođenoj deci, do "Druge šanse".
Nije mi jasno, zašto poraženi, ljudi koji su pre četiri godine tvrdili da mosta neće ni biti, jednostavno nemaju obraza, pa ne izađu i kažu "svaka čast gradonačelniče, oprostite, naša pogrešna procena". Ne, oni će i dalje da kukumavče i da obećavaju gluposti, jer znaju, da su ovi izbori, za njih već izgubljeni.

Sale

pre 12 godina

odlično, imam neku familiju na Banovom kod koje sam slabije išao zato što me mrzelo da se cimam zbog udaljenost, a iskreno ovo mi dosta olakšava.

darja

pre 12 godina

Nikada necu razumeti kako neko moze da ima nesto protiv izgradnje sopstvenog grada.Ja sam mostom odusevljena i sigurno cu ici za Novu godinu na njegovo otvaranje.

tijana

pre 12 godina

Treba da budemo srecni sto imamo takav most i sto se nas grad poboljsava u svakom smislu te reci.Mislim da je sjajna ideja da Beogradjani slave Novu godinu na mostu.To ce biti sjajan dogadjaj!

Prle

pre 12 godina

Poklon Beogradjanima za Novu godinu, rasterecen saobracaj, brza povezanost Starog i Novog Beograda. Nesto sto je odavno trebalo Beogradjanima i sada je realnost. Snovi su postali realnost.

Olivera

pre 12 godina

šta sad Vučiću, šta ćeš sad da kažeš? ne znam kolika količina demagogije ne može da pokvari po mom mišljenju nešto ovako sjajno!

Vraggg

pre 12 godina

Lako je poklanjati nesto sto nije napravljeno vasim parama, nego parama naroda. Bolje da ste im vi i vas koalicioni partner dali po 1000 evra sto ste obecali, ili povecali plate da ljudi imaju neku koris. Kakvu ce korist imati od jos jednog mosta???

miki

pre 12 godina

Poklon?! Molim da nam precizirate KO JE TO POKLONIO MOST BEOGRADJANIMA? Nije lepo da ostanemo nezahvalni, pa je red da znamo kome treba da se zahvalimo...

Mashinovodja

pre 12 godina

Koji bre crni "poklon Beograđanima"?!!

Debelo smo mi platili taj most i tek ćemo da ga otplaćujemo! Niko tu nikom ništa nije poklonio, i ništa tu nije besplatno, ni za Beograđane, ni za bilo kog drugog.

Jedino što je besplatno i čime nas političari zaspiaju u neograničenim količinama su tupave predizborne floskule! Da nećeš možda da ti i spomenik dižemo što taj most kasni samo 25 godina?!

mile

pre 12 godina

I onda kad se svi skupe na mostu ti se pojavi na Belom Konju,Cume nek ti pozajmi jednog.A narod onda vice ziveo GAZDA! Most Tuge brate. Ispametiste vise ovaj narod.

Poklon bez zuba

pre 12 godina

Ideja o mostu koji bi spojio čukaričku i novobeogradsku obalu Save, i koji bi prelazio preko Ade Ciganlije barem je 20 godina starija od gradnonačelničkog mandata Nenada Bogdanovića.

Osim toga, ne vidim realan razlog za novogodišnju svečanost povodom otvaranja mosta (osim političkog marketinga), jer, ruku na srce, radovi na izgradnji prilaza mostu nisu stigli ni do trećine. Trebalo bi već jednom prekinuti praksu otvaranja nezavršenih građevinskih objekata, koja je uvedena još 1990-ih, od strane Miloševićevih poltrona i samog Miloševića. Da li je Branko Pešić otvarao Gazelu uz vatromet pre nego što je kompletno završena Mostarska petlja? Da li je Živorad Kovačević otvarao Sava Centar pre nego što su izgrađeni svi ulazi?

Seele

pre 12 godina

Pa lepo ja svojevremeno rekoh da će most biti otvaran nekoliko puta. Prvo je grandiozno predstavljen samo most bez ičega, sada će u novogodišnjoj noći biti otvaranje bez svih pristupnih saobraćajnica, a onda će pred izbore valjda biti i završeni svi prilazi. A cena? Prava sitnica! Saznaćemo tek kad budu sišli sa vlasti.

ivent56

pre 12 godina

Hvala gradonačelniku na pozivu ali neću moći da dođem, nemam novca za kartu gradskog prevoza. Most je prelep, gledaću ga iz daljine kao što i na život gledam iz daljine,,

joksa

pre 12 godina

Van svake pameti da se za Novu godinu seta po mostu! Plasim se da nece moci naci nigde te pesake da predju most u novogodisnjoj noci. Noci su hladne a narod nema novca za kapute kao Djilas i ekipa.

шта прича овај човек

pre 12 godina

Мост је поклон Београђанима од нас самих јер колико знам кредите за њега ће да враћају и наша деца.

Ševarice

pre 12 godina

Kako je to romantično! A račun će stići kasnije. I to kakav račun, a onda će uslediti buđenje uz žestok mamurluk zbog iznosa na računu. Ali nema veze i to je za ljude.

игор

pre 12 godina

То није ваш поклон већ поклон београђана поколењима која долазе, јер је мост грађен њиховим новцем

Jak neki poklonodavac

pre 12 godina

Od kada se to poklon plaća? Poklon je po definiciji dobročini, besteretni pravni posao.

Pa neće biti gradonačelniče da si izgradio taj "poklon" od svojih para, već parama istih tih Beograđana-poklonoprimaca i kreditima koje će neki budući Beograđani otplaćivati sa kamatom.

Kum

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima"
Ma da..Taj most nije nikakav poklon vec kosta Srbiju i Beograd kao Svetog Petra kajgana. Nisam zeleo da kvarim govor gradonacelniku vec samo da ukazem na nekorektnost ovakvog izrazavanja a on ako nesto zeli da nam pokloni moze to ali iz sopstvenog dzepa a ne iz naseg. To je tada zaista poklon.

VUK2

pre 12 godina

Most je lep i bio je potreban Beogradjanima i naravno svim ostalim gradjanima Srbije, ali puno je kostao za nase uslove i trenutnu situaciju kako u svetu tako i kod nas, pusten je u saobracaj iako nisu uradjene sve pristupne saobracajnice a to sve zbog prestojecih izbora

Miloš Radulac

pre 12 godina

Jedan sam od "srećnika" kojima je poštom stigla čestitka od demokratske stranke za novogodišnje praznike,sa potpisom gradonačelnika. Između ostalog, na čestitki (koja je urađena na kvalitetnom papiru,od čijih pra,pitam se) je slika novog mosta,kome je dodata mašna ! Pa gospodine gradonačelniče, specifičnost poklona kao pravnog posla,je njegova besteretnost, okolnost da se ne traži ništa za uzvrat. A vaš "poklon" Beograđanima košta pola milijarde evra !! Više bih cenio poklon u vidu manjih budžetskih rupa,malo višeg standarda, malo efikasnije države... A ne most koji ćemo basnoslovno otplaćivati i mi,i naši potomci !

Nikola

pre 12 godina

Pricajte sta hocete za Tadica, Cvetkovica, Demokratsku Stranku, ali Djilas je jedan od najboljih gradonacelnika Beograda ikada. Siguran sam da ce dobiti ponovo biti izabran ubedljivom vecinom.

View

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima" ...

Taj "poklon" će Beograđani otplaćivati još duuuugo, duuuugo ... I ne samo "poklon" već i nečije provizije.

I nije to malodušnost. Jer, impoznatni i skupi mostovi ne idu uz vest malo dole niže "Sve više korisnika socijalne pomoći". A i mnogo podseća na neke zemlje trećeg sveta, naše strateške partnere po bedi, s jedne, i raskoši, s druge strane.

Mladen

pre 12 godina

Poklon, ko ga je dao? Gradjani CELE Srbije su dali 450 miliona evra za 1 most u Beogradu! Za te pare je moglo da se zavrsi 450 km autoputa kroz CELU Srbiju, na primer!

Sve ću da vas precrtam na izbornom listiću

pre 12 godina

Mnogo volim ljude koji vole da poklanjaju ono što nije njihovo. Moj čukundeda koji je bio nepismeni seljak bi bio uspešan gradonačelnik Beograda po važećem sistemu "nije bitno da li možemo da vratimo kredit, samo uzmi to za stranački marketing". Uostalom ionako će kredite vraćati narod i nažalost neko normalan ko se zadesi na vlasti. A taj će najverovatnije biti primoran da rasprodaje zemlju parče po parče kako bi vratio dugove "uspešnih" političara.

Nikola

pre 12 godina

Kako poklon Beogradjanima? Zar most nije sagradjen od novca Beogradjana? Kakvo licemerje, Beogradjanima se natura kao poklon nesto sto su sami platili i nesto cije ce kamate njihovi unuci da otplacuju. Muka mi je vise

boban

pre 12 godina

Ako je poklon znači da će ga platiti Đilas, Tadić, DS,...
Svi zajedno su se obezbedili toliko da bi mogli i sve ostale mostove u Srbiji da sami finansiraju i da im preostane i za praunučiće.

Nikola

pre 12 godina

Kako poklon Beogradjanima? Zar most nije sagradjen od novca Beogradjana? Kakvo licemerje, Beogradjanima se natura kao poklon nesto sto su sami platili i nesto cije ce kamate njihovi unuci da otplacuju. Muka mi je vise

игор

pre 12 godina

То није ваш поклон већ поклон београђана поколењима која долазе, јер је мост грађен њиховим новцем

mile

pre 12 godina

I onda kad se svi skupe na mostu ti se pojavi na Belom Konju,Cume nek ti pozajmi jednog.A narod onda vice ziveo GAZDA! Most Tuge brate. Ispametiste vise ovaj narod.

MitkeL

pre 12 godina

Gde je sada Agencija za borbu protiv korupcije? Zar ovo nije besprizoran primer stranačke propagande? Gde je još u svetu otvaran most preko neke reke u novogodišnjoj noći? Ako je i od Đilasa previše je!

miki

pre 12 godina

Poklon?! Molim da nam precizirate KO JE TO POKLONIO MOST BEOGRADJANIMA? Nije lepo da ostanemo nezahvalni, pa je red da znamo kome treba da se zahvalimo...

ivent56

pre 12 godina

Hvala gradonačelniku na pozivu ali neću moći da dođem, nemam novca za kartu gradskog prevoza. Most je prelep, gledaću ga iz daljine kao što i na život gledam iz daljine,,

Kum

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima"
Ma da..Taj most nije nikakav poklon vec kosta Srbiju i Beograd kao Svetog Petra kajgana. Nisam zeleo da kvarim govor gradonacelniku vec samo da ukazem na nekorektnost ovakvog izrazavanja a on ako nesto zeli da nam pokloni moze to ali iz sopstvenog dzepa a ne iz naseg. To je tada zaista poklon.

Miloš Radulac

pre 12 godina

Jedan sam od "srećnika" kojima je poštom stigla čestitka od demokratske stranke za novogodišnje praznike,sa potpisom gradonačelnika. Između ostalog, na čestitki (koja je urađena na kvalitetnom papiru,od čijih pra,pitam se) je slika novog mosta,kome je dodata mašna ! Pa gospodine gradonačelniče, specifičnost poklona kao pravnog posla,je njegova besteretnost, okolnost da se ne traži ništa za uzvrat. A vaš "poklon" Beograđanima košta pola milijarde evra !! Više bih cenio poklon u vidu manjih budžetskih rupa,malo višeg standarda, malo efikasnije države... A ne most koji ćemo basnoslovno otplaćivati i mi,i naši potomci !

Mladen

pre 12 godina

Poklon, ko ga je dao? Gradjani CELE Srbije su dali 450 miliona evra za 1 most u Beogradu! Za te pare je moglo da se zavrsi 450 km autoputa kroz CELU Srbiju, na primer!

Sve ću da vas precrtam na izbornom listiću

pre 12 godina

Mnogo volim ljude koji vole da poklanjaju ono što nije njihovo. Moj čukundeda koji je bio nepismeni seljak bi bio uspešan gradonačelnik Beograda po važećem sistemu "nije bitno da li možemo da vratimo kredit, samo uzmi to za stranački marketing". Uostalom ionako će kredite vraćati narod i nažalost neko normalan ko se zadesi na vlasti. A taj će najverovatnije biti primoran da rasprodaje zemlju parče po parče kako bi vratio dugove "uspešnih" političara.

Lady D

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!

Poklon bez zuba

pre 12 godina

Ideja o mostu koji bi spojio čukaričku i novobeogradsku obalu Save, i koji bi prelazio preko Ade Ciganlije barem je 20 godina starija od gradnonačelničkog mandata Nenada Bogdanovića.

Osim toga, ne vidim realan razlog za novogodišnju svečanost povodom otvaranja mosta (osim političkog marketinga), jer, ruku na srce, radovi na izgradnji prilaza mostu nisu stigli ni do trećine. Trebalo bi već jednom prekinuti praksu otvaranja nezavršenih građevinskih objekata, koja je uvedena još 1990-ih, od strane Miloševićevih poltrona i samog Miloševića. Da li je Branko Pešić otvarao Gazelu uz vatromet pre nego što je kompletno završena Mostarska petlja? Da li je Živorad Kovačević otvarao Sava Centar pre nego što su izgrađeni svi ulazi?

View

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima" ...

Taj "poklon" će Beograđani otplaćivati još duuuugo, duuuugo ... I ne samo "poklon" već i nečije provizije.

I nije to malodušnost. Jer, impoznatni i skupi mostovi ne idu uz vest malo dole niže "Sve više korisnika socijalne pomoći". A i mnogo podseća na neke zemlje trećeg sveta, naše strateške partnere po bedi, s jedne, i raskoši, s druge strane.

Mashinovodja

pre 12 godina

Koji bre crni "poklon Beograđanima"?!!

Debelo smo mi platili taj most i tek ćemo da ga otplaćujemo! Niko tu nikom ništa nije poklonio, i ništa tu nije besplatno, ni za Beograđane, ni za bilo kog drugog.

Jedino što je besplatno i čime nas političari zaspiaju u neograničenim količinama su tupave predizborne floskule! Da nećeš možda da ti i spomenik dižemo što taj most kasni samo 25 godina?!

Jak neki poklonodavac

pre 12 godina

Od kada se to poklon plaća? Poklon je po definiciji dobročini, besteretni pravni posao.

Pa neće biti gradonačelniče da si izgradio taj "poklon" od svojih para, već parama istih tih Beograđana-poklonoprimaca i kreditima koje će neki budući Beograđani otplaćivati sa kamatom.

VUK2

pre 12 godina

Most je lep i bio je potreban Beogradjanima i naravno svim ostalim gradjanima Srbije, ali puno je kostao za nase uslove i trenutnu situaciju kako u svetu tako i kod nas, pusten je u saobracaj iako nisu uradjene sve pristupne saobracajnice a to sve zbog prestojecih izbora

Vlasta

pre 12 godina

Zapitajmo se svi da li je važniji jedan most ili ljudi. Ja bih se uvek odlučio za ljude. Mnogi će ovu Novu godinu dočekati u mraku i hladnom jer nisu imali da plate račune, bez bogate trpeze a deca će sa parčetom hleba ići na spavanje. To je Srbija danas. A vi što pišete naručene poruke podrške Draganu Đilasu, sram da vas bude. Taj most nije vredan ni jedne suze hiljade i hiljade dece koji danas nemaju šta da jedu.

Busan dzep

pre 12 godina

Lepa vest al lepsa bi mi vest bila da me neko zaposli a ne da se smrzavam i gladujem za sve dolazece praznike. Koliko mi je kao malom ovo vreme bilo prelepo i obozavao sam sve ove praznike toliko ih sad ne volim. Nemam dinara, posao samo dugovi i problemi svaka vrsta ovakve radosti mi smeta. Znam pesimisticko razmisljanje ali veelika vecina ce tako docekati jos jednu godinu muke..

boban

pre 12 godina

Ako je poklon znači da će ga platiti Đilas, Tadić, DS,...
Svi zajedno su se obezbedili toliko da bi mogli i sve ostale mostove u Srbiji da sami finansiraju i da im preostane i za praunučiće.

Ševarice

pre 12 godina

Kako je to romantično! A račun će stići kasnije. I to kakav račun, a onda će uslediti buđenje uz žestok mamurluk zbog iznosa na računu. Ali nema veze i to je za ljude.

шта прича овај човек

pre 12 godina

Мост је поклон Београђанима од нас самих јер колико знам кредите за њега ће да враћају и наша деца.

Seele

pre 12 godina

Pa lepo ja svojevremeno rekoh da će most biti otvaran nekoliko puta. Prvo je grandiozno predstavljen samo most bez ičega, sada će u novogodišnjoj noći biti otvaranje bez svih pristupnih saobraćajnica, a onda će pred izbore valjda biti i završeni svi prilazi. A cena? Prava sitnica! Saznaćemo tek kad budu sišli sa vlasti.

joksa

pre 12 godina

Van svake pameti da se za Novu godinu seta po mostu! Plasim se da nece moci naci nigde te pesake da predju most u novogodisnjoj noci. Noci su hladne a narod nema novca za kapute kao Djilas i ekipa.

laki

pre 12 godina

Koliko je od tog poklona skrenulo sa pravog puta?Bice on dugo dugo isplacivan.Kakvi su to obicaji da se nesto sto nije do kraja zavrseno otvara i slavi,jos jedan primer kakve su sve gluposti moguce u srbistanu.Jel mora bas tako providno,vi skolovani.

Vraggg

pre 12 godina

Lako je poklanjati nesto sto nije napravljeno vasim parama, nego parama naroda. Bolje da ste im vi i vas koalicioni partner dali po 1000 evra sto ste obecali, ili povecali plate da ljudi imaju neku koris. Kakvu ce korist imati od jos jednog mosta???

Tod Jones

pre 12 godina

честитке Срби, имате најлепше мост у свету, нека вам траје вечно. Tod (I think I got it wright, thanks Google)

Miroslav Rnjaković

pre 12 godina

Ne mogu da verujem, da ovde vidim negativne komentare. Zaista, neke stvari u Srbiji mi nikako i nikada neće ići u glavu. Pa naravno da je most poklon Beogradu, pa u Beogradu 40 godina nije izgrađen, ma ne izgrađen, čak nisu ni revitalizovani postojeći mostovi, a sada će neko, da kaže nešto negativno.
Kako vas bre nije sramota, za sve to vreme niko nije imao ni volje, ni snage čak ni da pokrene jedan ovakav projekat, a vi mu se i gradonačelniku koji je ovo učinio mogućim, sprdate, na najprovidniji mogući način. Da, najprovidniji, jer čak i dete od 5 godina, može prepoznati retoriku aktivista večitog kandidata, jer se sve vrti u magičnom trouglu - gde su pare, zadužili ste Beograd i bolje bi bilo da smo kopali kanal Brčko - Halkidiki.
Beograd i Beograđani su zahvalni na ovom mostu i zahvalni su i na mnogim drugim stvarima, koje je trenutna gradska vlast učinila za njih. Nemojmo se lagati, nikome ne cvetaju ruže, ali budimo realni, to što je grad Beograd, obezbedio svojim građanima, a ovde ne govorim o mostu, već o socijalnim rešenjima, pa to nema nigde u svetu, ma znate i vi to, ne moram da nabrajam od paketićima novorođenoj deci, do "Druge šanse".
Nije mi jasno, zašto poraženi, ljudi koji su pre četiri godine tvrdili da mosta neće ni biti, jednostavno nemaju obraza, pa ne izađu i kažu "svaka čast gradonačelniče, oprostite, naša pogrešna procena". Ne, oni će i dalje da kukumavče i da obećavaju gluposti, jer znaju, da su ovi izbori, za njih već izgubljeni.

magelan

pre 12 godina

Jadna li je Srbija kad se njeni gradjani toliko raduju otvaranju mosta,pa ljudi svuda u svetu je normalno da se prave mostovi i putevi ali samo se kod nas od toga pravi senzacija

deki nbg

pre 12 godina

Iskreno, ja radim u Požeškoj i ovaj most mi je dar sa neba. Pa ko nije bio zaglavljen na sajmu, ne zna šta je muka. Što se mene tiče, ovaj most mi je ulepšao život.
A komentare ovih zajedljivaca, ne primajte k srcu. Vidim da se ovde ljudi, koji ma je stalo da zaštite integritet sposobnog gradonačelnika, žeste na kritičare. Ma pustite ih, te priče su toliko providne i smešne, da me prosto sramota umesto ljudi koji ih pišu. Znate, ono, transfer blam.
Još kad nas povežu sa Borčom, biće super, Tamiš, pecanje, više neću putovati do Sefkerina 80 km, već 45. A meni to znači...

angel

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!
(Lady D, 29. decembar 2011 17:11)

Da zivis na ivici egzistencije ne bi imala ni sta da jedes,a kamoli kompjuter i internet, a ako su novi projekti koji pomazu infrastrukturu Beograda i povecavaju bdp Srbije "prašina u očima" onda ti preporučujem očnog..

Nikola

pre 12 godina

Pricajte sta hocete za Tadica, Cvetkovica, Demokratsku Stranku, ali Djilas je jedan od najboljih gradonacelnika Beograda ikada. Siguran sam da ce dobiti ponovo biti izabran ubedljivom vecinom.

Lara Kroft

pre 12 godina

Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem, dokle će grdska vlast zamajavati Beograđane, narod je šetao preko mosta letos, i sutra veče, a saobraćaj preko mosta još nije pušten. Beograđani su dobili najskuplji most na svetu. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore pod hitno.

ma daj...

pre 12 godina

Ovo meni liči na ono, kada su prozivali Ćiru Blaževića, neki kao fudbalski stručnjaci, kako on postavlja igru i tome slično. Tako i poltroni tugaljivog nam Ace Vučića, pokušavaju jednu ovako lepu vest, nagrditi svojim baljezgarijama.
S jedne strane, imate Đilasa, uspešnog biznismena, koji je bogatstvo stekao mnogo pre no li je postao član DS-a, a s druge strane imate Acu, čoveka od 41 godinu, koji u životu nije zaradio dinar izvan skupštine. I taj Aca ima stančinu od 500.000 EUR-a, ali pređimo preko toga.
Stoga, reči Ćire Blaževića, dobijaju na značaju u ovoj situaciji, te predlažem da ih gradonačelnik, iskoristi u prvoj prilici:
"Gospodo (ine), ja sam osvojio Maunt Everest, a vi ste urinirali (ovo sam ulepšao) na najnižu stenu."
Point well taken...

Olivera

pre 12 godina

šta sad Vučiću, šta ćeš sad da kažeš? ne znam kolika količina demagogije ne može da pokvari po mom mišljenju nešto ovako sjajno!

marko

pre 12 godina

bezveze je da neki ljudi pljuju po gradonacelniku zbog mosta. pare nisu 'izvucene' iz srbije, beograd je podigao kredit sa razumnim uslovima i sam ga otplacuje. drugo, svi cemo se voziti njime, steta sto neki ne vide koliko je licemerno da sad kritikuju

Милош

pre 12 godina

Не иде мој југић са овим мостом, мораћу да купим нова кола. Шалу на страну, стварно светски мост, име је некреативно, али добро, да су га назвали некако другачије, настала би општа пометња, ипак је ово Србија

svaka čast

pre 12 godina

Đilasu svaka čast, jedan ovakav most je stvarno pravi poklon za Novu godinu. Ne znam koliko vas je bilo u prilici da se prošeta mostom, ali ja jesam, ljudi, pa to nije most, to je autoput širok 45 metara, bre, to je monumentalna građevina i zaista ne mogu da verujem, da nekome može da smeta nov, novcijat most.
I do kad bre više priče o zaduženosti, finansijsko poslovanje grada je transparentno, iskoristite svoje pravo, izvršite uvid i ne lažite više ovaj narod. Nema Beograđanina, koji neće osetiti benefite ovoga mosta i nema (iskrenog) Beograđanina, koji može istom, nešto prigovoriti.
Dobro, Aca će da prigovori, ali Aca je večiti kontraš, to mu je zanimanje, dok je Đilasovo, da gradi mostove.

Ваљевка 3

pre 12 godina

Ово значи да ће Ђилас морати да ради и на новогодишњу ноћ!! Иде дупла дневница!!!

Ljuba Didic XXI veka

pre 12 godina

Ravnomerni razvoj Srbije? Vama most u Beogradu, a nama u Timockoj Krajni juce kontejner na granicnom prelazu Djerdap 2, bravo!

Za samostalnu regiju pri EU - Timocka Krajna!!!

mira

pre 12 godina

Zaslugom mnogih ljudi koji su radili na izgradnji tog mosta danonocno imacemo tu cast da ga otvorimo svi zajedno.To je dogadjaj koji spaja sve Beogradjane jer most pripada svima nama.

tijana

pre 12 godina

Treba da budemo srecni sto imamo takav most i sto se nas grad poboljsava u svakom smislu te reci.Mislim da je sjajna ideja da Beogradjani slave Novu godinu na mostu.To ce biti sjajan dogadjaj!

goran

pre 12 godina

Da su Beogradjani zadovoljni novim mostom govori cinjenica da ga je u avgustu posetilo 65 000 ljudi.Verujem da ce ih za Novu godinu biti jos vise.

vesna

pre 12 godina

Ovo je zaista veliki poklon Beogradjanima koji su posle mnogo godina dobili most koji se moze uporediti sa najlepsim mostovima u Evropi.To je nesto sto cemo ostaviti u nasledje nasim buducim generacijama.

Zvonko

pre 12 godina

Bože sačuvaj srbe i Srbiju od ovakvih poklona. Plaćaće to i naši čukun- unuci.Poklon koji zadužuje 2-3 buduće generacije svašta.

Prle

pre 12 godina

Poklon Beogradjanima za Novu godinu, rasterecen saobracaj, brza povezanost Starog i Novog Beograda. Nesto sto je odavno trebalo Beogradjanima i sada je realnost. Snovi su postali realnost.

Cheva

pre 12 godina

Strasno,kakav smo narod!?
Zar ni sebe ni svoje ne znamo da cenimo,..kako onda ocekujemo da nas drugi cene.
Stalno neki cinizam,pametovanje,..najbolje da se nista ne gradi i ne radi,tada nikoga ne bi okrivili da je lopov,jer su svi ti koji okrivljuju druge olicenje postenja,bezgresni.

darja

pre 12 godina

Nikada necu razumeti kako neko moze da ima nesto protiv izgradnje sopstvenog grada.Ja sam mostom odusevljena i sigurno cu ici za Novu godinu na njegovo otvaranje.

Jelena

pre 12 godina

Setacu tim mostom cesto, cisto da osetim kako je to stajati na pola milijardi evra! Mana je samo sto cu kuci krenuti sa mislju da cemo to pola veka otplacivati.

I LOVE IT!

pre 12 godina

Presrecna i zahvalna na trudu i odgovornom poslu vlade i radnika, projektima kakvim se Beograd moze ponositi u svetu, u obliku mosta na Adi i novih tramvaja.

srećko nestorović

pre 12 godina

Svašta! Kakav poklon!? Odakle sredstva za izgradnju mosta nego iz džepa gradjana Beograda i ostalih poreskih obveznika.
Pa niste vi gradonačelniče most gradili od vašeg novca pa da ga dajete na poklon već vi samo i jedino usmeravate naš novac u konkretne projekte što je suština vašeg posla. Da budete servis gradjana.
Nećete rate kredita podignutog za ovu izgradnju otplaćivati iz vašeg kućnog budžeta već iz budžeta grada koji se puni od novca svakog njegovog stanovnika.
Tako da je termin "poklon" potpuno ne primeren u ovom slučaju.

Sasa Djordjevic

pre 12 godina

Gospodine Đilas, pošto sam navikao kad demokrate pozivaju na neku šetnju ponesem neki rekvizit, pištaljku ili šerpu, da li to i u ovom slučaju važi.

Đura

pre 12 godina

Poklon!? Kakav je to poklon ako je sve plaćeno budžetskim, tj. našim parama. Nenadov most, možda. Đilasov "poklon", sasvim sigurno.

Ana

pre 12 godina

On poklanja Beogradjanima nesto sto je cela Srbija (ukljucujuci Beograd) dala pare za taj most... Boze...
(visok-c, 30. decembar 2011 10:10)

Bas si vickast! Srbija platila most? Je l' ti stvarno verujes u ovu glupost koju si napisao?

Miladin

pre 12 godina

Ko je taj koji poklanja most. Meni se čini da Đilas smatra da on poklanja građanima ovaj most( ali bi baš bilo glupo da to on sam izgovori). To mi liči na onaj štos sa Mujom i Fatom. Mujo uzme od Fate 20evra pa joj za te pare kupi poklon od 5 evra.

Sale

pre 12 godina

odlično, imam neku familiju na Banovom kod koje sam slabije išao zato što me mrzelo da se cimam zbog udaljenost, a iskreno ovo mi dosta olakšava.

Roki 2

pre 12 godina

Pitam se samo kakav je to poklon, ako cu ga ja i moji unuci otplacivati, mozda sam ja glup, ili mozda gradonacelnik ne govori istinu???

Ivan

pre 12 godina

Ne razumem kako bilo sta sto bilo koja vlada napravi moze da bude poklon. Sve to smo mi platitli kroz porez svega sto kupimo, od tolet papira preko poreza na nase zarade do automobila i poreza na nekretnine.

Niko nam to nije poklonio! NJihovo je da pokazu kako su nas novac potrosili sto ekonomicnije i svrsishodnije. Svako moze da napravi most, ali samo dobra vlada ce ga napraviti sa sto manje resursa. To treba da nam dokazu pre nego se hvale bilo cime.

Dejan, Zvezdara

pre 12 godina

Sjajan projekat, dovoljno je samo reci da je jedna od najvecih medijskih kuca na svetu, Discovery trazila da prva snimi dokumentarni film koji smo imali prilike da vidimo vise puta na njihovim kanalima

Slavica

pre 12 godina

ako je projekat vredan pažnje i divljenja stranog medija kao što je Discovery, a naši ga pljuju... onda treba da se pitamo o nivou edukovanosti i svesnosti našeg čoveka.

Farigola

pre 12 godina

Auuu! Pa što gradonačelnik pokvari proslave i žurke za doček. Sad će svi članovi i aktivisti demokratske stranke morati da dođu na most u ponoć!

cale88

pre 12 godina

Meni je svaki most potreban! Ja nisam zaboravila guzvu na Gazeli i na Brankovom mostu,tako da ne vidim cemu negativni komentari. Bice to lepa novogodisnja noc. U Novoj godini,prelazak preko novog mosta,sjajno!

Ivana

pre 12 godina

Molila bih komentatore da se dobro informisu pre nego sto iskuckaju i posalju komentar. Pojedinci ispadaju smesni, a i bezobrazni sa tvrdnjama da cela Srbija placa most. To je notorna glupost, zaduzio se grad Beograd, a ne Srbija. I da ga je sam Djilas platio iz svog dzepa, vi biste opet bili nezadovoljni!

Beogradjan

pre 12 godina

Ja nisam DS-ovac i neću ni glasati za njih na sledećim izborima, već za neke druge. Al Djilasu i Bogdanoviću ipak veliko Hvala za ovaj most!

prekoSave

pre 12 godina

Mozda nekima od onih koji zive i rade u centru grada, ovaj most,kao i svi ostali ne znaci mnogo,ali nama koji zivimo preko Save, znace mnogo!Lakse i brze cemo stici do druge strane grada kom pripadamo..a ne da imamo osecaj kao da smo dosli iz drugog grada u Beograd!Pun pogodak most na Adi i most koji spaja Surcin i Obrenovac!

Šomi

pre 12 godina

Sve "neverne Tome" će osetiti prednost ovog mosta čim kroče u Beograd po njegovom puštanju. I tada, svaka negativna misao će i njima samima biti nelogična.

Jovana

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ovoliko negativnih komentara na jednu ovako pozitivnu vest i da se narod buni sto je izgradjeno nesto sto je preko potrebno ovom gradu? Za dva dana ce grad biti mnogo rastereceniji, svi cemo brze stizati na zeljene lokacije, manje kolone, manje nervoze...i to nekome moze da smeta?

Tamara

pre 12 godina

na kraju krajeva sve ostalo je opozicija mogla da iskulira i nova obdaništa i treći pokušaj vantelesne i knjige za decu i uklanjanje pasa sa ulica.. ma sve je mogla nekako da zanemari, ali ovoliku mostčinu? teško...

Ljilja

pre 12 godina

jel ste primetili kako što se više gradi to Đilasovi protivnici su manje glasni protiv njega hahahah ee svačega ima da se nagledamo...

Zuzu

pre 12 godina

Opet negatvni komentari na ovako lep dogadjaj...Ovakav most je neophodan Beogradu, jer su guzve nesnosne, i cine nemogucim dolazak sa Novog Beograda...Ko god da je ucinio da se ovako nesto dogodi...Hvala mu ! :)

Marija

pre 12 godina

Ko je gadljiv na novi most, ne mora ni da ide preko njega. Prosta stvar. Jos bolje za nas ostale, manje guzve i krace vreme putovanja.

beogradjanka

pre 12 godina

Zaista izgleda svetski, jos uz osvetljenje nocu...Verujem da ce otvaranje biti spektakularno. Najbolja stvar koju je grad dobio u proteklih nekoliko decenija.

Darko

pre 12 godina

"Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova. Oni su važniji od kuća, svetiji, opštiji od hramova. Svačiji i prema svakom jednaki, korisni, podignuti uvek smisleno, na mestu na kome se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničem što je tajno i zlo" (Ivo Andrić, Mostovi)

Marina

pre 12 godina

Raspravu oko toga da li je most na pogrešnom mestu ili ne, ili da li je preskup, ili nije, kao i da li je mogao drugačije da izgleda, trebalo je voditi pre 2008. Sad je most gotov, i dosta više kritikovanja, uživajte, ako ne, onda ćutite zbog ogromne većine kojoj taj most znači mnogo.

Zvezdarac

pre 12 godina

Uz manje guzve i manje nervoze svima ce zivot u gradu biti neuporedivo laksi. Pustite politicke poene, prezaduzenost i ostale demagoske floskule kojima se ovde razbacujete.
Meni, a verujem i vecini obicnih gradjana je najvazniija svrha mosta, tako da je besmisleno je omalovazavati ovakav projekat. Od ovog mosta cemo svi imati korist, pravljen je za sve gradjane.
Cim krenu prva vozila preko njega, kao i nove autobuske linije, verujem da nikoga nece biti briga za to sto Aca Vucic i njegovi puleni pricaju i sto se upinju da nam dokazu kako je most nepotreban.

Vesa

pre 12 godina

pomalo mi je čudno da se tako sjajan projekat pljuje, više mi deluje kao da je to na nekoj drugoj osnovi, kao npr da opozicija ne zna šta da kaže da bi pokopala taj most.. da će se i većina njih i sama voziti njime a da će izgoreti od besa......

Ena

pre 12 godina

E da mi je neko rekao da ce ljudima smetati najlepsi most u Evropi
ne bi verovao. Ali, ima zlih. To su oni sto sede. nista ne rade i sve
znaju. Imam takvog kuma. A kum u Srbiji je nesto znacio. Ne mogu da
idem kod njega stalno se svadjamo. Medjutim stvarno me je iznenadio
kad je video kako izgleda most preko Ade. Kaze:"Svaka cast. Ovi tvoji
nesto uradise". Cuj uradise? Napravili su cudo.Jok, tvoji ce
napraviti.

Nataša

pre 12 godina

Doci ce i ta 2012. godina i svi koji su kritikovali izgradnju
mosta ce zaboraviti sta su pricali. Brzo ce prelaziti sa jedne na
drugu stranu Beograda i zaboravice sve sto su rekli. Puj pike ne vazi.
E pa nece moci. Pamticemo ko je zasluzan za taj most.

Ćefa

pre 12 godina

Bogdanovićeva vizija + Đilasova disciplina i upornost + dobro uložen novac građana = Most na Adi, ukras i buduća žila kucavica Beograda! Nadam se da će i vatromet da bude podjednako lep:) Čestitam Beograđani!

Vladeta

pre 12 godina

ovaj most zaslužuje i neko filmsko ostvarenje pored onih stranaca što su ga snimali, mislim da bi valjano bilo da i mi imamo nešto slično.

Jakov

pre 12 godina

Ima jedna divna engleska izreka koja kaze "Nisam tako bogat da bih
kupovao jeftine stvari". Mozda je ovaj most mogao da bude manji,
ruzniji, ali jeftiniji. Ali zasto? Pa i mi kazemo "Plati pa se
klati"

zadovoljna

pre 12 godina

Ideja o otvaranju novog mosta u novogodisnjoj noci je odlicna i nadajmo se i simbolicna. Nakon odlicnog starta treba nastaviti u istom ritmu i ici u nove radne pobede. Neka cela godina za Beograd bude uspesna isto kao i sam njen pocetak.

Tod Jones

pre 12 godina

честитке Срби, имате најлепше мост у свету, нека вам траје вечно. Tod (I think I got it wright, thanks Google)

angel

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!
(Lady D, 29. decembar 2011 17:11)

Da zivis na ivici egzistencije ne bi imala ni sta da jedes,a kamoli kompjuter i internet, a ako su novi projekti koji pomazu infrastrukturu Beograda i povecavaju bdp Srbije "prašina u očima" onda ti preporučujem očnog..

Nikola

pre 12 godina

Pricajte sta hocete za Tadica, Cvetkovica, Demokratsku Stranku, ali Djilas je jedan od najboljih gradonacelnika Beograda ikada. Siguran sam da ce dobiti ponovo biti izabran ubedljivom vecinom.

tijana

pre 12 godina

Treba da budemo srecni sto imamo takav most i sto se nas grad poboljsava u svakom smislu te reci.Mislim da je sjajna ideja da Beogradjani slave Novu godinu na mostu.To ce biti sjajan dogadjaj!

Prle

pre 12 godina

Poklon Beogradjanima za Novu godinu, rasterecen saobracaj, brza povezanost Starog i Novog Beograda. Nesto sto je odavno trebalo Beogradjanima i sada je realnost. Snovi su postali realnost.

Милош

pre 12 godina

Не иде мој југић са овим мостом, мораћу да купим нова кола. Шалу на страну, стварно светски мост, име је некреативно, али добро, да су га назвали некако другачије, настала би општа пометња, ипак је ово Србија

darja

pre 12 godina

Nikada necu razumeti kako neko moze da ima nesto protiv izgradnje sopstvenog grada.Ja sam mostom odusevljena i sigurno cu ici za Novu godinu na njegovo otvaranje.

Miroslav Rnjaković

pre 12 godina

Ne mogu da verujem, da ovde vidim negativne komentare. Zaista, neke stvari u Srbiji mi nikako i nikada neće ići u glavu. Pa naravno da je most poklon Beogradu, pa u Beogradu 40 godina nije izgrađen, ma ne izgrađen, čak nisu ni revitalizovani postojeći mostovi, a sada će neko, da kaže nešto negativno.
Kako vas bre nije sramota, za sve to vreme niko nije imao ni volje, ni snage čak ni da pokrene jedan ovakav projekat, a vi mu se i gradonačelniku koji je ovo učinio mogućim, sprdate, na najprovidniji mogući način. Da, najprovidniji, jer čak i dete od 5 godina, može prepoznati retoriku aktivista večitog kandidata, jer se sve vrti u magičnom trouglu - gde su pare, zadužili ste Beograd i bolje bi bilo da smo kopali kanal Brčko - Halkidiki.
Beograd i Beograđani su zahvalni na ovom mostu i zahvalni su i na mnogim drugim stvarima, koje je trenutna gradska vlast učinila za njih. Nemojmo se lagati, nikome ne cvetaju ruže, ali budimo realni, to što je grad Beograd, obezbedio svojim građanima, a ovde ne govorim o mostu, već o socijalnim rešenjima, pa to nema nigde u svetu, ma znate i vi to, ne moram da nabrajam od paketićima novorođenoj deci, do "Druge šanse".
Nije mi jasno, zašto poraženi, ljudi koji su pre četiri godine tvrdili da mosta neće ni biti, jednostavno nemaju obraza, pa ne izađu i kažu "svaka čast gradonačelniče, oprostite, naša pogrešna procena". Ne, oni će i dalje da kukumavče i da obećavaju gluposti, jer znaju, da su ovi izbori, za njih već izgubljeni.

deki nbg

pre 12 godina

Iskreno, ja radim u Požeškoj i ovaj most mi je dar sa neba. Pa ko nije bio zaglavljen na sajmu, ne zna šta je muka. Što se mene tiče, ovaj most mi je ulepšao život.
A komentare ovih zajedljivaca, ne primajte k srcu. Vidim da se ovde ljudi, koji ma je stalo da zaštite integritet sposobnog gradonačelnika, žeste na kritičare. Ma pustite ih, te priče su toliko providne i smešne, da me prosto sramota umesto ljudi koji ih pišu. Znate, ono, transfer blam.
Još kad nas povežu sa Borčom, biće super, Tamiš, pecanje, više neću putovati do Sefkerina 80 km, već 45. A meni to znači...

I LOVE IT!

pre 12 godina

Presrecna i zahvalna na trudu i odgovornom poslu vlade i radnika, projektima kakvim se Beograd moze ponositi u svetu, u obliku mosta na Adi i novih tramvaja.

svaka čast

pre 12 godina

Đilasu svaka čast, jedan ovakav most je stvarno pravi poklon za Novu godinu. Ne znam koliko vas je bilo u prilici da se prošeta mostom, ali ja jesam, ljudi, pa to nije most, to je autoput širok 45 metara, bre, to je monumentalna građevina i zaista ne mogu da verujem, da nekome može da smeta nov, novcijat most.
I do kad bre više priče o zaduženosti, finansijsko poslovanje grada je transparentno, iskoristite svoje pravo, izvršite uvid i ne lažite više ovaj narod. Nema Beograđanina, koji neće osetiti benefite ovoga mosta i nema (iskrenog) Beograđanina, koji može istom, nešto prigovoriti.
Dobro, Aca će da prigovori, ali Aca je večiti kontraš, to mu je zanimanje, dok je Đilasovo, da gradi mostove.

ma daj...

pre 12 godina

Ovo meni liči na ono, kada su prozivali Ćiru Blaževića, neki kao fudbalski stručnjaci, kako on postavlja igru i tome slično. Tako i poltroni tugaljivog nam Ace Vučića, pokušavaju jednu ovako lepu vest, nagrditi svojim baljezgarijama.
S jedne strane, imate Đilasa, uspešnog biznismena, koji je bogatstvo stekao mnogo pre no li je postao član DS-a, a s druge strane imate Acu, čoveka od 41 godinu, koji u životu nije zaradio dinar izvan skupštine. I taj Aca ima stančinu od 500.000 EUR-a, ali pređimo preko toga.
Stoga, reči Ćire Blaževića, dobijaju na značaju u ovoj situaciji, te predlažem da ih gradonačelnik, iskoristi u prvoj prilici:
"Gospodo (ine), ja sam osvojio Maunt Everest, a vi ste urinirali (ovo sam ulepšao) na najnižu stenu."
Point well taken...

Sale

pre 12 godina

odlično, imam neku familiju na Banovom kod koje sam slabije išao zato što me mrzelo da se cimam zbog udaljenost, a iskreno ovo mi dosta olakšava.

Olivera

pre 12 godina

šta sad Vučiću, šta ćeš sad da kažeš? ne znam kolika količina demagogije ne može da pokvari po mom mišljenju nešto ovako sjajno!

mira

pre 12 godina

Zaslugom mnogih ljudi koji su radili na izgradnji tog mosta danonocno imacemo tu cast da ga otvorimo svi zajedno.To je dogadjaj koji spaja sve Beogradjane jer most pripada svima nama.

goran

pre 12 godina

Da su Beogradjani zadovoljni novim mostom govori cinjenica da ga je u avgustu posetilo 65 000 ljudi.Verujem da ce ih za Novu godinu biti jos vise.

vesna

pre 12 godina

Ovo je zaista veliki poklon Beogradjanima koji su posle mnogo godina dobili most koji se moze uporediti sa najlepsim mostovima u Evropi.To je nesto sto cemo ostaviti u nasledje nasim buducim generacijama.

marko

pre 12 godina

bezveze je da neki ljudi pljuju po gradonacelniku zbog mosta. pare nisu 'izvucene' iz srbije, beograd je podigao kredit sa razumnim uslovima i sam ga otplacuje. drugo, svi cemo se voziti njime, steta sto neki ne vide koliko je licemerno da sad kritikuju

MitkeL

pre 12 godina

Gde je sada Agencija za borbu protiv korupcije? Zar ovo nije besprizoran primer stranačke propagande? Gde je još u svetu otvaran most preko neke reke u novogodišnjoj noći? Ako je i od Đilasa previše je!

Cheva

pre 12 godina

Strasno,kakav smo narod!?
Zar ni sebe ni svoje ne znamo da cenimo,..kako onda ocekujemo da nas drugi cene.
Stalno neki cinizam,pametovanje,..najbolje da se nista ne gradi i ne radi,tada nikoga ne bi okrivili da je lopov,jer su svi ti koji okrivljuju druge olicenje postenja,bezgresni.

Nikola

pre 12 godina

Kako poklon Beogradjanima? Zar most nije sagradjen od novca Beogradjana? Kakvo licemerje, Beogradjanima se natura kao poklon nesto sto su sami platili i nesto cije ce kamate njihovi unuci da otplacuju. Muka mi je vise

mile

pre 12 godina

I onda kad se svi skupe na mostu ti se pojavi na Belom Konju,Cume nek ti pozajmi jednog.A narod onda vice ziveo GAZDA! Most Tuge brate. Ispametiste vise ovaj narod.

Mladen

pre 12 godina

Poklon, ko ga je dao? Gradjani CELE Srbije su dali 450 miliona evra za 1 most u Beogradu! Za te pare je moglo da se zavrsi 450 km autoputa kroz CELU Srbiju, na primer!

игор

pre 12 godina

То није ваш поклон већ поклон београђана поколењима која долазе, јер је мост грађен њиховим новцем

Vraggg

pre 12 godina

Lako je poklanjati nesto sto nije napravljeno vasim parama, nego parama naroda. Bolje da ste im vi i vas koalicioni partner dali po 1000 evra sto ste obecali, ili povecali plate da ljudi imaju neku koris. Kakvu ce korist imati od jos jednog mosta???

Miloš Radulac

pre 12 godina

Jedan sam od "srećnika" kojima je poštom stigla čestitka od demokratske stranke za novogodišnje praznike,sa potpisom gradonačelnika. Između ostalog, na čestitki (koja je urađena na kvalitetnom papiru,od čijih pra,pitam se) je slika novog mosta,kome je dodata mašna ! Pa gospodine gradonačelniče, specifičnost poklona kao pravnog posla,je njegova besteretnost, okolnost da se ne traži ništa za uzvrat. A vaš "poklon" Beograđanima košta pola milijarde evra !! Više bih cenio poklon u vidu manjih budžetskih rupa,malo višeg standarda, malo efikasnije države... A ne most koji ćemo basnoslovno otplaćivati i mi,i naši potomci !

Lady D

pre 12 godina

O mostu će se još dugo pričati da bi se bacila prašina u oči građanima, koji bi trebalo da zasenjeni njegovom velelepnošću zaborave da žive na ivici egzistencije. Dobro smišljen marketinški trik. Samo, nismo ni mi od juče!

Ševarice

pre 12 godina

Kako je to romantično! A račun će stići kasnije. I to kakav račun, a onda će uslediti buđenje uz žestok mamurluk zbog iznosa na računu. Ali nema veze i to je za ljude.

Vlasta

pre 12 godina

Zapitajmo se svi da li je važniji jedan most ili ljudi. Ja bih se uvek odlučio za ljude. Mnogi će ovu Novu godinu dočekati u mraku i hladnom jer nisu imali da plate račune, bez bogate trpeze a deca će sa parčetom hleba ići na spavanje. To je Srbija danas. A vi što pišete naručene poruke podrške Draganu Đilasu, sram da vas bude. Taj most nije vredan ni jedne suze hiljade i hiljade dece koji danas nemaju šta da jedu.

Lara Kroft

pre 12 godina

Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem, dokle će grdska vlast zamajavati Beograđane, narod je šetao preko mosta letos, i sutra veče, a saobraćaj preko mosta još nije pušten. Beograđani su dobili najskuplji most na svetu. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore pod hitno.

VUK2

pre 12 godina

Most je lep i bio je potreban Beogradjanima i naravno svim ostalim gradjanima Srbije, ali puno je kostao za nase uslove i trenutnu situaciju kako u svetu tako i kod nas, pusten je u saobracaj iako nisu uradjene sve pristupne saobracajnice a to sve zbog prestojecih izbora

Mashinovodja

pre 12 godina

Koji bre crni "poklon Beograđanima"?!!

Debelo smo mi platili taj most i tek ćemo da ga otplaćujemo! Niko tu nikom ništa nije poklonio, i ništa tu nije besplatno, ni za Beograđane, ni za bilo kog drugog.

Jedino što je besplatno i čime nas političari zaspiaju u neograničenim količinama su tupave predizborne floskule! Da nećeš možda da ti i spomenik dižemo što taj most kasni samo 25 godina?!

miki

pre 12 godina

Poklon?! Molim da nam precizirate KO JE TO POKLONIO MOST BEOGRADJANIMA? Nije lepo da ostanemo nezahvalni, pa je red da znamo kome treba da se zahvalimo...

Jak neki poklonodavac

pre 12 godina

Od kada se to poklon plaća? Poklon je po definiciji dobročini, besteretni pravni posao.

Pa neće biti gradonačelniče da si izgradio taj "poklon" od svojih para, već parama istih tih Beograđana-poklonoprimaca i kreditima koje će neki budući Beograđani otplaćivati sa kamatom.

ivent56

pre 12 godina

Hvala gradonačelniku na pozivu ali neću moći da dođem, nemam novca za kartu gradskog prevoza. Most je prelep, gledaću ga iz daljine kao što i na život gledam iz daljine,,

laki

pre 12 godina

Koliko je od tog poklona skrenulo sa pravog puta?Bice on dugo dugo isplacivan.Kakvi su to obicaji da se nesto sto nije do kraja zavrseno otvara i slavi,jos jedan primer kakve su sve gluposti moguce u srbistanu.Jel mora bas tako providno,vi skolovani.

Slavica

pre 12 godina

ako je projekat vredan pažnje i divljenja stranog medija kao što je Discovery, a naši ga pljuju... onda treba da se pitamo o nivou edukovanosti i svesnosti našeg čoveka.

Šomi

pre 12 godina

Sve "neverne Tome" će osetiti prednost ovog mosta čim kroče u Beograd po njegovom puštanju. I tada, svaka negativna misao će i njima samima biti nelogična.

Sve ću da vas precrtam na izbornom listiću

pre 12 godina

Mnogo volim ljude koji vole da poklanjaju ono što nije njihovo. Moj čukundeda koji je bio nepismeni seljak bi bio uspešan gradonačelnik Beograda po važećem sistemu "nije bitno da li možemo da vratimo kredit, samo uzmi to za stranački marketing". Uostalom ionako će kredite vraćati narod i nažalost neko normalan ko se zadesi na vlasti. A taj će najverovatnije biti primoran da rasprodaje zemlju parče po parče kako bi vratio dugove "uspešnih" političara.

joksa

pre 12 godina

Van svake pameti da se za Novu godinu seta po mostu! Plasim se da nece moci naci nigde te pesake da predju most u novogodisnjoj noci. Noci su hladne a narod nema novca za kapute kao Djilas i ekipa.

Beogradjan

pre 12 godina

Ja nisam DS-ovac i neću ni glasati za njih na sledećim izborima, već za neke druge. Al Djilasu i Bogdanoviću ipak veliko Hvala za ovaj most!

Vesa

pre 12 godina

pomalo mi je čudno da se tako sjajan projekat pljuje, više mi deluje kao da je to na nekoj drugoj osnovi, kao npr da opozicija ne zna šta da kaže da bi pokopala taj most.. da će se i većina njih i sama voziti njime a da će izgoreti od besa......

шта прича овај човек

pre 12 godina

Мост је поклон Београђанима од нас самих јер колико знам кредите за њега ће да враћају и наша деца.

Ljuba Didic XXI veka

pre 12 godina

Ravnomerni razvoj Srbije? Vama most u Beogradu, a nama u Timockoj Krajni juce kontejner na granicnom prelazu Djerdap 2, bravo!

Za samostalnu regiju pri EU - Timocka Krajna!!!

Zuzu

pre 12 godina

Opet negatvni komentari na ovako lep dogadjaj...Ovakav most je neophodan Beogradu, jer su guzve nesnosne, i cine nemogucim dolazak sa Novog Beograda...Ko god da je ucinio da se ovako nesto dogodi...Hvala mu ! :)

Poklon bez zuba

pre 12 godina

Ideja o mostu koji bi spojio čukaričku i novobeogradsku obalu Save, i koji bi prelazio preko Ade Ciganlije barem je 20 godina starija od gradnonačelničkog mandata Nenada Bogdanovića.

Osim toga, ne vidim realan razlog za novogodišnju svečanost povodom otvaranja mosta (osim političkog marketinga), jer, ruku na srce, radovi na izgradnji prilaza mostu nisu stigli ni do trećine. Trebalo bi već jednom prekinuti praksu otvaranja nezavršenih građevinskih objekata, koja je uvedena još 1990-ih, od strane Miloševićevih poltrona i samog Miloševića. Da li je Branko Pešić otvarao Gazelu uz vatromet pre nego što je kompletno završena Mostarska petlja? Da li je Živorad Kovačević otvarao Sava Centar pre nego što su izgrađeni svi ulazi?

Seele

pre 12 godina

Pa lepo ja svojevremeno rekoh da će most biti otvaran nekoliko puta. Prvo je grandiozno predstavljen samo most bez ičega, sada će u novogodišnjoj noći biti otvaranje bez svih pristupnih saobraćajnica, a onda će pred izbore valjda biti i završeni svi prilazi. A cena? Prava sitnica! Saznaćemo tek kad budu sišli sa vlasti.

cale88

pre 12 godina

Meni je svaki most potreban! Ja nisam zaboravila guzvu na Gazeli i na Brankovom mostu,tako da ne vidim cemu negativni komentari. Bice to lepa novogodisnja noc. U Novoj godini,prelazak preko novog mosta,sjajno!

Ljilja

pre 12 godina

jel ste primetili kako što se više gradi to Đilasovi protivnici su manje glasni protiv njega hahahah ee svačega ima da se nagledamo...

Marija

pre 12 godina

Ko je gadljiv na novi most, ne mora ni da ide preko njega. Prosta stvar. Jos bolje za nas ostale, manje guzve i krace vreme putovanja.

beogradjanka

pre 12 godina

Zaista izgleda svetski, jos uz osvetljenje nocu...Verujem da ce otvaranje biti spektakularno. Najbolja stvar koju je grad dobio u proteklih nekoliko decenija.

Vladeta

pre 12 godina

ovaj most zaslužuje i neko filmsko ostvarenje pored onih stranaca što su ga snimali, mislim da bi valjano bilo da i mi imamo nešto slično.

boban

pre 12 godina

Ako je poklon znači da će ga platiti Đilas, Tadić, DS,...
Svi zajedno su se obezbedili toliko da bi mogli i sve ostale mostove u Srbiji da sami finansiraju i da im preostane i za praunučiće.

Ivana

pre 12 godina

Molila bih komentatore da se dobro informisu pre nego sto iskuckaju i posalju komentar. Pojedinci ispadaju smesni, a i bezobrazni sa tvrdnjama da cela Srbija placa most. To je notorna glupost, zaduzio se grad Beograd, a ne Srbija. I da ga je sam Djilas platio iz svog dzepa, vi biste opet bili nezadovoljni!

Kum

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima"
Ma da..Taj most nije nikakav poklon vec kosta Srbiju i Beograd kao Svetog Petra kajgana. Nisam zeleo da kvarim govor gradonacelniku vec samo da ukazem na nekorektnost ovakvog izrazavanja a on ako nesto zeli da nam pokloni moze to ali iz sopstvenog dzepa a ne iz naseg. To je tada zaista poklon.

prekoSave

pre 12 godina

Mozda nekima od onih koji zive i rade u centru grada, ovaj most,kao i svi ostali ne znaci mnogo,ali nama koji zivimo preko Save, znace mnogo!Lakse i brze cemo stici do druge strane grada kom pripadamo..a ne da imamo osecaj kao da smo dosli iz drugog grada u Beograd!Pun pogodak most na Adi i most koji spaja Surcin i Obrenovac!

Jovana

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ima ovoliko negativnih komentara na jednu ovako pozitivnu vest i da se narod buni sto je izgradjeno nesto sto je preko potrebno ovom gradu? Za dva dana ce grad biti mnogo rastereceniji, svi cemo brze stizati na zeljene lokacije, manje kolone, manje nervoze...i to nekome moze da smeta?

Darko

pre 12 godina

"Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova. Oni su važniji od kuća, svetiji, opštiji od hramova. Svačiji i prema svakom jednaki, korisni, podignuti uvek smisleno, na mestu na kome se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničem što je tajno i zlo" (Ivo Andrić, Mostovi)

zadovoljna

pre 12 godina

Ideja o otvaranju novog mosta u novogodisnjoj noci je odlicna i nadajmo se i simbolicna. Nakon odlicnog starta treba nastaviti u istom ritmu i ici u nove radne pobede. Neka cela godina za Beograd bude uspesna isto kao i sam njen pocetak.

Ćefa

pre 12 godina

Bogdanovićeva vizija + Đilasova disciplina i upornost + dobro uložen novac građana = Most na Adi, ukras i buduća žila kucavica Beograda! Nadam se da će i vatromet da bude podjednako lep:) Čestitam Beograđani!

View

pre 12 godina

"On je istakao da je most poklon Beograđanima" ...

Taj "poklon" će Beograđani otplaćivati još duuuugo, duuuugo ... I ne samo "poklon" već i nečije provizije.

I nije to malodušnost. Jer, impoznatni i skupi mostovi ne idu uz vest malo dole niže "Sve više korisnika socijalne pomoći". A i mnogo podseća na neke zemlje trećeg sveta, naše strateške partnere po bedi, s jedne, i raskoši, s druge strane.

Busan dzep

pre 12 godina

Lepa vest al lepsa bi mi vest bila da me neko zaposli a ne da se smrzavam i gladujem za sve dolazece praznike. Koliko mi je kao malom ovo vreme bilo prelepo i obozavao sam sve ove praznike toliko ih sad ne volim. Nemam dinara, posao samo dugovi i problemi svaka vrsta ovakve radosti mi smeta. Znam pesimisticko razmisljanje ali veelika vecina ce tako docekati jos jednu godinu muke..

Dejan, Zvezdara

pre 12 godina

Sjajan projekat, dovoljno je samo reci da je jedna od najvecih medijskih kuca na svetu, Discovery trazila da prva snimi dokumentarni film koji smo imali prilike da vidimo vise puta na njihovim kanalima

Jakov

pre 12 godina

Ima jedna divna engleska izreka koja kaze "Nisam tako bogat da bih
kupovao jeftine stvari". Mozda je ovaj most mogao da bude manji,
ruzniji, ali jeftiniji. Ali zasto? Pa i mi kazemo "Plati pa se
klati"

Ena

pre 12 godina

E da mi je neko rekao da ce ljudima smetati najlepsi most u Evropi
ne bi verovao. Ali, ima zlih. To su oni sto sede. nista ne rade i sve
znaju. Imam takvog kuma. A kum u Srbiji je nesto znacio. Ne mogu da
idem kod njega stalno se svadjamo. Medjutim stvarno me je iznenadio
kad je video kako izgleda most preko Ade. Kaze:"Svaka cast. Ovi tvoji
nesto uradise". Cuj uradise? Napravili su cudo.Jok, tvoji ce
napraviti.

Ivan

pre 12 godina

Ne razumem kako bilo sta sto bilo koja vlada napravi moze da bude poklon. Sve to smo mi platitli kroz porez svega sto kupimo, od tolet papira preko poreza na nase zarade do automobila i poreza na nekretnine.

Niko nam to nije poklonio! NJihovo je da pokazu kako su nas novac potrosili sto ekonomicnije i svrsishodnije. Svako moze da napravi most, ali samo dobra vlada ce ga napraviti sa sto manje resursa. To treba da nam dokazu pre nego se hvale bilo cime.

Zvezdarac

pre 12 godina

Uz manje guzve i manje nervoze svima ce zivot u gradu biti neuporedivo laksi. Pustite politicke poene, prezaduzenost i ostale demagoske floskule kojima se ovde razbacujete.
Meni, a verujem i vecini obicnih gradjana je najvazniija svrha mosta, tako da je besmisleno je omalovazavati ovakav projekat. Od ovog mosta cemo svi imati korist, pravljen je za sve gradjane.
Cim krenu prva vozila preko njega, kao i nove autobuske linije, verujem da nikoga nece biti briga za to sto Aca Vucic i njegovi puleni pricaju i sto se upinju da nam dokazu kako je most nepotreban.

magelan

pre 12 godina

Jadna li je Srbija kad se njeni gradjani toliko raduju otvaranju mosta,pa ljudi svuda u svetu je normalno da se prave mostovi i putevi ali samo se kod nas od toga pravi senzacija

Ваљевка 3

pre 12 godina

Ово значи да ће Ђилас морати да ради и на новогодишњу ноћ!! Иде дупла дневница!!!

Tamara

pre 12 godina

na kraju krajeva sve ostalo je opozicija mogla da iskulira i nova obdaništa i treći pokušaj vantelesne i knjige za decu i uklanjanje pasa sa ulica.. ma sve je mogla nekako da zanemari, ali ovoliku mostčinu? teško...

Marina

pre 12 godina

Raspravu oko toga da li je most na pogrešnom mestu ili ne, ili da li je preskup, ili nije, kao i da li je mogao drugačije da izgleda, trebalo je voditi pre 2008. Sad je most gotov, i dosta više kritikovanja, uživajte, ako ne, onda ćutite zbog ogromne većine kojoj taj most znači mnogo.

Ana

pre 12 godina

On poklanja Beogradjanima nesto sto je cela Srbija (ukljucujuci Beograd) dala pare za taj most... Boze...
(visok-c, 30. decembar 2011 10:10)

Bas si vickast! Srbija platila most? Je l' ti stvarno verujes u ovu glupost koju si napisao?

Nataša

pre 12 godina

Doci ce i ta 2012. godina i svi koji su kritikovali izgradnju
mosta ce zaboraviti sta su pricali. Brzo ce prelaziti sa jedne na
drugu stranu Beograda i zaboravice sve sto su rekli. Puj pike ne vazi.
E pa nece moci. Pamticemo ko je zasluzan za taj most.

Zvonko

pre 12 godina

Bože sačuvaj srbe i Srbiju od ovakvih poklona. Plaćaće to i naši čukun- unuci.Poklon koji zadužuje 2-3 buduće generacije svašta.

Farigola

pre 12 godina

Auuu! Pa što gradonačelnik pokvari proslave i žurke za doček. Sad će svi članovi i aktivisti demokratske stranke morati da dođu na most u ponoć!

Roki 2

pre 12 godina

Pitam se samo kakav je to poklon, ako cu ga ja i moji unuci otplacivati, mozda sam ja glup, ili mozda gradonacelnik ne govori istinu???

Sasa Djordjevic

pre 12 godina

Gospodine Đilas, pošto sam navikao kad demokrate pozivaju na neku šetnju ponesem neki rekvizit, pištaljku ili šerpu, da li to i u ovom slučaju važi.

Miladin

pre 12 godina

Ko je taj koji poklanja most. Meni se čini da Đilas smatra da on poklanja građanima ovaj most( ali bi baš bilo glupo da to on sam izgovori). To mi liči na onaj štos sa Mujom i Fatom. Mujo uzme od Fate 20evra pa joj za te pare kupi poklon od 5 evra.

Đura

pre 12 godina

Poklon!? Kakav je to poklon ako je sve plaćeno budžetskim, tj. našim parama. Nenadov most, možda. Đilasov "poklon", sasvim sigurno.

Jelena

pre 12 godina

Setacu tim mostom cesto, cisto da osetim kako je to stajati na pola milijardi evra! Mana je samo sto cu kuci krenuti sa mislju da cemo to pola veka otplacivati.

srećko nestorović

pre 12 godina

Svašta! Kakav poklon!? Odakle sredstva za izgradnju mosta nego iz džepa gradjana Beograda i ostalih poreskih obveznika.
Pa niste vi gradonačelniče most gradili od vašeg novca pa da ga dajete na poklon već vi samo i jedino usmeravate naš novac u konkretne projekte što je suština vašeg posla. Da budete servis gradjana.
Nećete rate kredita podignutog za ovu izgradnju otplaćivati iz vašeg kućnog budžeta već iz budžeta grada koji se puni od novca svakog njegovog stanovnika.
Tako da je termin "poklon" potpuno ne primeren u ovom slučaju.