Četvrtak, 29.12.2011.

14:36

Oslobođen Rade Terzić

U Osnovnom sudu u Smederevu izrečena oslobađajuća presuda bivšem beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću, optuženom za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: B92

Osloboðen Rade Terziæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Zile

pre 12 godina

Pa jednostavno je. Covek mora da nadzire kako ce mu raditi firma APEX ili ti BUS PLUS od 1.februara ciji je 50% vlasnik zajedno sa Vlahovicem.

Walter fon BP

pre 12 godina

Rade Terzic je moj prijatelj i drug. Znam sta je prezivio i kroz sta je prosao ali mi, njegovi prijatelji ga nijesmo ostavljali kad mu je bilo najteze. Odlican posao advokatskog tima.

PS. Rade oprastam ti sto si mi upropastio bracno putovanje jula 2007. :)

pametni su ovde pred izumiranjem

pre 12 godina

Ovoliko neznanja,neinformisanosti i odsustvo realnosti sad vec prelazi u naucnu fantastiku.

Ovakve komentare ocekujem na sajtu Kurira i slicnih,medjutim okupirali su i B92.

Jel' vam sad jasno zasto nam nikad bolje biti nece?!
Pricate o stvarima o kojima nemate blage veze.

vesna

pre 12 godina

Kakva farsa "reformisanog pravosudja"! Pa, ondasnji ministar policije Dusan Mihajlovic je i pricao i pisao da ga je Ceda Jovanovic pritiskao da oslobodi potonje Djindjicheve ubice Spasojevica i Lukovica, zato sto oni, po Ccedinoj verziji, nisu krivi za otmicu Miskovica. Neko je, onda, ocigledno, vrsio pritisak na Tuzilasstvo, odnosno, Terzica, a ovaj dalje na koga je trebalo. To, valjda, ne treba dokazivati s obzirom da su Spasojevic i Lukovic oslobodjeni. Dalje, svedoci saradnici, Bagzi i ubijeni Vukojevic, koje je pravosudje izabralo za zasticene svedoke, na sudjenju za Djindjicevo ubistvo govorili su da je Ceda od Spasojevica kao nagradu za pustanje iz zatvora dobio 100 000 maraka i zlatne satove. I sta smo sad dobili? Krivicno delo - osloboadjanje dvojice Djindjicevih ubica - postoji, ali nalogodavca tog oslobadjanja nema! Pojela ga Tadiceva maca. I Malovicka govori o nezavisnom sudstvu! Tadiceva Srbija je zaista jedan strasno los vic od drzave. A za to sto ovoliko potcenjuje zdrav razum gradjana - uskoro ce platiti.

Beka

pre 12 godina

Da li ovi koje ovakve vesti (o oslobadjanju Terzica) vesele, zaista smatraju da ne treba da se sazna ko je dao nalog da se oslobode Djindjiceve ubice? Pa, to je, bez obzira na stranacku ostrascenost, ispod nivoa najbednijeg humanoida! Zasto Cedini vojnici ne postave pitanje ko je izdejstvovao oslobadjanje Djindjicevih ubica? Pa to smrdi kao iz septicke jame!

Darko

pre 12 godina

Ova presuda mi vraca nadu da je jedan mracan period iza nas.Period u kome su politicki neistomisljenici hapseni pred TV kamerama(Rade Terzic,Dzajic,Bata Boturovic,itd)Samo zato sto je tadasnjoj vrhuski to odgovaralo pred izbore i da mi to predstavili kao obracun sa koje kakvim mafijama....Dijareju sam dobio od tolikotzv.mafija a ona glavna DRZAVNO_-PARTIJSKA-tajkunska nije ni pipnuta.
Sto se tice same presude,stvarno ljudi,da ste malo pismeni i da poznajete elementarno pravo znali bi da tuzilac tuzi,policija hapsi a sud jedino odredjuje ko ce biti u pritvoru ili zatvoru.Tako je u drzavama gde se sudi na osnovu dokaza i zakona.

Nislija

pre 12 godina

Ja licno ne mogu da smislim kaznu koju bi za primer trebao da dobije Rade Terzic! Umesto da cuva narod i drzavu od onakvih zlotvora on je radio za njih!
10 Kosova da poklone crnom djavolu nebi me toliko razocaralo kao ova presuda!
Kakav truli politicki kompromis.Ovo je kapitulacija drzave,SRAMOTA!!!!

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Koliko juce "Süddeutsche Zeitung" pise o nasem Sudstvu,quasi reformi, propustima,a evo nove farse i dokaza da su pravo imali! Sami liferuju dokaze!
Ako ima zakona,neka se sprovodi,to znaci ostavka ministarke pravde prvo,a
onda konsekvence za ovu u nizu sramotu!
O moralnoj da i ne govorimo.
I opet se pitam,zasto je ubijen onaj covek,covek nade za Srbiju,i kako da
ama bas niko nije kriv? Samo izvrsioci kaznjeni,ne i nalogodavci!?

Veruovic MIlan

pre 12 godina

Ovo je vrhunac bezobrazluka .Kazu delo je zastarelo ,,, nikad nece zastariti pitanjje je samo da li ce zaverenici docekati svoje presude .Branio se da mu 'Zoran je dao nalog da putti njegove ubice is zatvora ". Ovo je burka I sramota DSa,,, Ceda deli amnestije ,,, Milan Veruovic,

dr Feelgood

pre 12 godina

krstivoje, 29. decembar 2011 15:24)

Krstivoje, Krstivoje... ili bolje mozda napisati u skladu sa tvojom pismenoscu, Krstivoe...
Mnogo si promasio i nisi jedini. Sta vise u vecini si. A sto je najzanimljivije nismo na sajtu Kurira, vec na "anacionalnoj", "antisrspskoj", "placenickoj" B92!
Blago tebi i tebi slicnima koji cinite vecinu. Vi imate izbor: volj` ti Kurir, volj` ti Blic, volj` ti NSPM, volj` ti sta god, pa i B92, koji se vama priklonio k`o da nemate gde. Ja po inerciji ponekad nesto ovde postujem, uglavnom mi ne objave, sve dodvoravajuci se vama koji i dalje za njih mislite da su "izdajnicke p..."
Bila nekad akcija "Sve predsednikove bebe", cini mi se `92. Dok su sedeli u Domu omladine i culi se uz krcanje do Borce i Zemuna. Moja beba bila br.43 od dvestotinak beba. Na drugoj strani bio RTS, Politika, rahmetli Ekspres, Novosti i sve elektronsko i stampano u Srbiji osim Stududija B. Mi sto smo ih tada slusali smo se negde pogubili, ucutali...
A to sto mislimo tako kako mislimo dugujemo tom i takvom B92 i Studiju B.
Kakvu publiku sadasnji B92 gaji ja vidim po vecini komentara ovde. Ne znam da li to i oni vide.
Sto se Radeta Terzica tice, sve si promasio. Za pocetak osnovnu stvar da tuzilac, a to je bio RT, nikoga ne moze da pusti sve i da hoce. To radi sud. O ostalom je besmisleno i da pisem vise.

maja a.

pre 12 godina

Kakvi komentari, pa ovo je necuveno. A nije vam palo na pamet da je covek nevin?! Neee, vi ste pametniji od svih sudija, samo sedite tu i mrzite, zbog takvih nam je ovako kako nam je. Rade Terzic je nevin i jedan od mnogih Kostunicinih zrtava i sa ovakvim komentarima samo ponovo ubijate pokojnog Zorana. Sram vas bilo!

CityWatch

pre 12 godina

I sta sad? Puj pike ne vazi? A mi bas ocekivali da ce biti osudjen - al' zamalo. Lakrdija od drzave, pravosudja i svega sto bi trebalo da cini jedno civilizovano drustvo. Ali, zato su tu kombinacije, burazerskozemljackorodjackokumovski biznisi itd. Tu smo prvaci. Dokazano, u Srbiji nema kvalitetbih ljudi koji bi pogurali napred.

ivan

pre 12 godina

Ovako se zavrsava svako "krupno" sudjenje u Srbiji. Kada se hapsi snimaju kamere, optuzbe sa svih strana....onda se nista ne desava nekoliko godina. I naravno, na kraju nema dokaza, pravac sloboda...pojedinci cak i naplate odstetu.

PAMETAN GENIJE

pre 12 godina

Znaci ovo je sada prevrsilo svaku meru od sudstva pa treba lepo svi da izadjemo na ulice zahtevajuci hapsenja tih sudija korumpiranih i stranackih poslusnika a to sve radi SPS e Tadicu to je vas stranacki dil ali ce i DS odgovarati zbog Djindjica pokojnog kako vas samo nije sramota na pravdi Boga!Ovaj nije kriv pa ko je onda kriv jel moja baba?Eto zasto nas EU odbija Tadicu sramoto Daciceva!!

BG

pre 12 godina

Bolesna izmisljena teorija Udbasa i Kostunice je gotova povodom ubistva premijera Djindjica.
Kao sto vidimo Terzic oslobodjen .
Kada ce na mesto Terzica doci Kostunica i kamarila ?
Dokle se stiglo sa optuznicom koja je jos uvek u fioci u Specijalnom Sudu , koju su podnele majka i sestra ubijenog premijera protiv Kostunice, dragog Ace i ekipe za atentat i krsenje Ustavnog poretka?
Zaboravili smo da je pre neko vreme i sudija Kljajevic oslobodjen od optuzbi a hapsen je od strane Kostunice i ekipe zbog toga sto mu je rodjeni brat vodio predmet Zoran Djindjic.
Ko stiti Vojislava Kostunicu, dragog Acu i ekipu da budu pozvani u Specijalni Sud da daju najosnovniji iskaz povodom svega ovoga?

Simonida

pre 12 godina

Ako nije on, ko ih je pustio? Da nisu pusteni, ne bi ubili premijera. Hajde da se krene odatle u trazenju istine o inspiratorima. Vreme je za Insajder...

izborko

pre 12 godina

Sramotna presuda....oslobodjen ili ne,da Rade Terzic nije pustio Siptara i Kuma mi bi sada bili u EU pod vodjstvom Zorana Djindjica.Ovo je sramota za pravosudje a jos jedan sok za porodicu Djindjic,jer jasno je celoj Srbiji da bi sve bilo drugacije da ovi kriminalci nisu oslobodjeni pod necijim pritiskom.Rade Terzicu stidi se svoje karijere tuzioca !!!

Milan

pre 12 godina

I sta cemo sad? DSS je uhapsio neduznog coveka samo da bi dokazivao svoju bolesnu teoriju u vezi ubistva Zorana Djindjica. Kada ce Vojislav Kostunica biti saslusan, za pocetak?

IGOR

pre 12 godina

Dzabe policija hapsi kada korumpirano sudstvo oslobadja ili u bas kad mora da osudi deli elektronske naruknice kao konfete,, eto zbog toga necemo mi skoro u EU,kakvo kosovo, to je samo izgovor i borba koje veci patriota na recima.

NekoIzMase

pre 12 godina

Pravosuđe reformisano ....
Na vlasti je stranka pokojnog Zorana Đinđića ...

Ovaj čovek je oslobođen, a za političku pozadinu ubistva se optužuje Koštunica ...

Pomalo šizofrenično, a?

anaksimaneta

pre 12 godina

Sada će , po starom običaju, Srbija da plati odštetu, a tako će biti i sa svim ostalima koji su uhapšeni u sudstvu, policiji, aferama , Kolubari itd.
Reformisano sudstvo i dalje funkcioniše.

Aca

pre 12 godina

Pa, ako cemo pravo, kad nije nista lose utvrdjeno za Acu Tomica, Radeta Bulatovica, Tomislava Gacica (alias Pahomije), stecajne mafijase, Tijanica i ostale, glupo bi bilo da ovaj pijuncic robija. Budimo dosledni bar u necemu, braco Srbi. Tako cemo brze stici tamo gde smo se zaputili.

Preddy

pre 12 godina

Joj kako ovoj drzhavi treba jedna simbioza SABLJE i 6og oktobra! ALi ne samo po zvanicno-kriminalnom miljeu, vec i po sudstvu i u politici!

A Mrkonjicu bi bilo bolje da pocne da zida zatvore, poshto je sadashnjim kapacitet mali!

Jelena

pre 12 godina

Atentare su politicari pustili na slobodu posle otmice Miskovica,sada su samo izneli dokaze.Politicari su sa njima odrzavali dobre odnose,dali su im oruzje,davali su im zastitu i na kraju kriminalci su odradili za njih politicke likvidacije kao i za vreme Milosevica.Uostalom ,kada su pustili Bagzija znalo se da je Djindjic osudjen na smrt streljanjem.Srecno u novoj 2012.

Dževrija

pre 12 godina

To sam znala od početka. Sada ćemo Radetu Terziću da platimo za sve ove godine kaljanja njegovog ugleda a sve radi predstave za gradjane kako se bore protiv korupcije tako što hapse sudije i tužioce?! E sada tužioci i sudije iz svog džepa da plate, neka im se odbija od plate do kraja života što su bili poslušni. Sram ih bilo, sigurno su i reizabrani.

krstivoje

pre 12 godina

VRANA VRANI OCI NEVADI...posle kolesara i janjusevica ovo je biser u nizu i slika kako su partiski talibani uredili zivot u srbiji.Po zapisima i javnim novinskim napisima on je BIO odlucujuci tuzilac kada je Bagzi- okoreli kriminalac posle pokuzaja likvidacije premijera kod limesa pusten bez pretresa dzepova u kojima je bio obilni dokazni materijal prepun mobilnih i kartica na osnovu kojih je morao biti uhapsen I TADA BI BANDA BILA U PANICI I U BEGU i naravno da bi time buduci pokusaj bio sprecen.KO JE SVE bio tada na sastanku tuzioca i ko je odlucio da je Bagzi-okoreli kriminalac u tom trenutku bude pusten kao ugledni poslovni covek koji zuri na poslovni sastanak,po Bagzijevoj izjavi bio je veoma prijatno iznenadjen ljubaznoscu i sto ga nisu pretresli inace bi svasta nasli.A sta nam vlast nudi danas pred izbore...pismo Velje Ilica ,kao da je narodu vrana mozak popila,OCIGLEDNO DA JE VREME ZA KORENITE DRUSTVENE REFORME jer ovi su pokusali i evropu da saniraju sto se vidi iz evropske stampe koja bruji o njihovim podvalama.

Davor

pre 12 godina

Oslobodiće i sudiju Jakšića, i to je normalno. Sudstvo služi političarima a o tome smo čitali i ovih dana. Pravosudje treba razbucati, ali pre toga trebalo bi razbucati Natu, državnog sekretara, Miljka i malovićku.

kafanica, sudnica, ludnica

pre 12 godina

Koliko godina je proslo od hapsenja? Je l' ovo prva presuda?
... opet ce za ko zna koliko vremena biti neki novi naslov, tipa, oslobodjen, osudjen ... neki novi klinci ce jednog dana to citati i nece ni znati ko je uopste Rade Terzic, kao i mnogi drugi cije hapsenje bude gromoglasno objavljeno!
Pravosudje nam je LAKRDIJA.

Никола, Врачар

pre 12 godina

Срамна одлука....том логиком се ослобађају и Мира и Марко, СПС Томићи, носачи коферчета, злочинци, лопови, зликовци....

СРАМОТА!

Alan Ford

pre 12 godina

Ovog čoveka, ni krivog ni dužnog, maltretiraju već deset godina. Odavno je jasno da su sve ovo spakovali Koštunica i njegovi opskurni udbaši; Stojković, Šami, Mihajlov. I sada će biti nikom-ništa, a pravi krivci za ubistvo Đinđića se ne odazivaju ni pozivu da daju izjavu o onome što znaju. O vremena, o običaji.

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo jedan od ljudi koje je na pravdi Boga apsio Koštunica. Pritvorio je Radeta Bulatovića dao predlog za Acu Tomića, potpisao pritvor za mnoge kriminalce. Nije izostavljao, radio je svoj posao. I onda je došao Koštunica. A i ovi nisu bolji, valjda je predizborno vreme, pa su "pritisci" slabiji. Svaka čast hrabrom Sudiji.

kafanica, sudnica, ludnica

pre 12 godina

Koliko godina je proslo od hapsenja? Je l' ovo prva presuda?
... opet ce za ko zna koliko vremena biti neki novi naslov, tipa, oslobodjen, osudjen ... neki novi klinci ce jednog dana to citati i nece ni znati ko je uopste Rade Terzic, kao i mnogi drugi cije hapsenje bude gromoglasno objavljeno!
Pravosudje nam je LAKRDIJA.

NekoIzMase

pre 12 godina

Pravosuđe reformisano ....
Na vlasti je stranka pokojnog Zorana Đinđića ...

Ovaj čovek je oslobođen, a za političku pozadinu ubistva se optužuje Koštunica ...

Pomalo šizofrenično, a?

krstivoje

pre 12 godina

VRANA VRANI OCI NEVADI...posle kolesara i janjusevica ovo je biser u nizu i slika kako su partiski talibani uredili zivot u srbiji.Po zapisima i javnim novinskim napisima on je BIO odlucujuci tuzilac kada je Bagzi- okoreli kriminalac posle pokuzaja likvidacije premijera kod limesa pusten bez pretresa dzepova u kojima je bio obilni dokazni materijal prepun mobilnih i kartica na osnovu kojih je morao biti uhapsen I TADA BI BANDA BILA U PANICI I U BEGU i naravno da bi time buduci pokusaj bio sprecen.KO JE SVE bio tada na sastanku tuzioca i ko je odlucio da je Bagzi-okoreli kriminalac u tom trenutku bude pusten kao ugledni poslovni covek koji zuri na poslovni sastanak,po Bagzijevoj izjavi bio je veoma prijatno iznenadjen ljubaznoscu i sto ga nisu pretresli inace bi svasta nasli.A sta nam vlast nudi danas pred izbore...pismo Velje Ilica ,kao da je narodu vrana mozak popila,OCIGLEDNO DA JE VREME ZA KORENITE DRUSTVENE REFORME jer ovi su pokusali i evropu da saniraju sto se vidi iz evropske stampe koja bruji o njihovim podvalama.

Preddy

pre 12 godina

Joj kako ovoj drzhavi treba jedna simbioza SABLJE i 6og oktobra! ALi ne samo po zvanicno-kriminalnom miljeu, vec i po sudstvu i u politici!

A Mrkonjicu bi bilo bolje da pocne da zida zatvore, poshto je sadashnjim kapacitet mali!

Simonida

pre 12 godina

Ako nije on, ko ih je pustio? Da nisu pusteni, ne bi ubili premijera. Hajde da se krene odatle u trazenju istine o inspiratorima. Vreme je za Insajder...

BG

pre 12 godina

Bolesna izmisljena teorija Udbasa i Kostunice je gotova povodom ubistva premijera Djindjica.
Kao sto vidimo Terzic oslobodjen .
Kada ce na mesto Terzica doci Kostunica i kamarila ?
Dokle se stiglo sa optuznicom koja je jos uvek u fioci u Specijalnom Sudu , koju su podnele majka i sestra ubijenog premijera protiv Kostunice, dragog Ace i ekipe za atentat i krsenje Ustavnog poretka?
Zaboravili smo da je pre neko vreme i sudija Kljajevic oslobodjen od optuzbi a hapsen je od strane Kostunice i ekipe zbog toga sto mu je rodjeni brat vodio predmet Zoran Djindjic.
Ko stiti Vojislava Kostunicu, dragog Acu i ekipu da budu pozvani u Specijalni Sud da daju najosnovniji iskaz povodom svega ovoga?

Никола, Врачар

pre 12 godina

Срамна одлука....том логиком се ослобађају и Мира и Марко, СПС Томићи, носачи коферчета, злочинци, лопови, зликовци....

СРАМОТА!

Jelena

pre 12 godina

Atentare su politicari pustili na slobodu posle otmice Miskovica,sada su samo izneli dokaze.Politicari su sa njima odrzavali dobre odnose,dali su im oruzje,davali su im zastitu i na kraju kriminalci su odradili za njih politicke likvidacije kao i za vreme Milosevica.Uostalom ,kada su pustili Bagzija znalo se da je Djindjic osudjen na smrt streljanjem.Srecno u novoj 2012.

izborko

pre 12 godina

Sramotna presuda....oslobodjen ili ne,da Rade Terzic nije pustio Siptara i Kuma mi bi sada bili u EU pod vodjstvom Zorana Djindjica.Ovo je sramota za pravosudje a jos jedan sok za porodicu Djindjic,jer jasno je celoj Srbiji da bi sve bilo drugacije da ovi kriminalci nisu oslobodjeni pod necijim pritiskom.Rade Terzicu stidi se svoje karijere tuzioca !!!

Dževrija

pre 12 godina

To sam znala od početka. Sada ćemo Radetu Terziću da platimo za sve ove godine kaljanja njegovog ugleda a sve radi predstave za gradjane kako se bore protiv korupcije tako što hapse sudije i tužioce?! E sada tužioci i sudije iz svog džepa da plate, neka im se odbija od plate do kraja života što su bili poslušni. Sram ih bilo, sigurno su i reizabrani.

PAMETAN GENIJE

pre 12 godina

Znaci ovo je sada prevrsilo svaku meru od sudstva pa treba lepo svi da izadjemo na ulice zahtevajuci hapsenja tih sudija korumpiranih i stranackih poslusnika a to sve radi SPS e Tadicu to je vas stranacki dil ali ce i DS odgovarati zbog Djindjica pokojnog kako vas samo nije sramota na pravdi Boga!Ovaj nije kriv pa ko je onda kriv jel moja baba?Eto zasto nas EU odbija Tadicu sramoto Daciceva!!

anaksimaneta

pre 12 godina

Sada će , po starom običaju, Srbija da plati odštetu, a tako će biti i sa svim ostalima koji su uhapšeni u sudstvu, policiji, aferama , Kolubari itd.
Reformisano sudstvo i dalje funkcioniše.

Milan

pre 12 godina

I sta cemo sad? DSS je uhapsio neduznog coveka samo da bi dokazivao svoju bolesnu teoriju u vezi ubistva Zorana Djindjica. Kada ce Vojislav Kostunica biti saslusan, za pocetak?

Nislija

pre 12 godina

Ja licno ne mogu da smislim kaznu koju bi za primer trebao da dobije Rade Terzic! Umesto da cuva narod i drzavu od onakvih zlotvora on je radio za njih!
10 Kosova da poklone crnom djavolu nebi me toliko razocaralo kao ova presuda!
Kakav truli politicki kompromis.Ovo je kapitulacija drzave,SRAMOTA!!!!

Aca

pre 12 godina

Pa, ako cemo pravo, kad nije nista lose utvrdjeno za Acu Tomica, Radeta Bulatovica, Tomislava Gacica (alias Pahomije), stecajne mafijase, Tijanica i ostale, glupo bi bilo da ovaj pijuncic robija. Budimo dosledni bar u necemu, braco Srbi. Tako cemo brze stici tamo gde smo se zaputili.

Alan Ford

pre 12 godina

Ovog čoveka, ni krivog ni dužnog, maltretiraju već deset godina. Odavno je jasno da su sve ovo spakovali Koštunica i njegovi opskurni udbaši; Stojković, Šami, Mihajlov. I sada će biti nikom-ništa, a pravi krivci za ubistvo Đinđića se ne odazivaju ni pozivu da daju izjavu o onome što znaju. O vremena, o običaji.

ivan

pre 12 godina

Ovako se zavrsava svako "krupno" sudjenje u Srbiji. Kada se hapsi snimaju kamere, optuzbe sa svih strana....onda se nista ne desava nekoliko godina. I naravno, na kraju nema dokaza, pravac sloboda...pojedinci cak i naplate odstetu.

Davor

pre 12 godina

Oslobodiće i sudiju Jakšića, i to je normalno. Sudstvo služi političarima a o tome smo čitali i ovih dana. Pravosudje treba razbucati, ali pre toga trebalo bi razbucati Natu, državnog sekretara, Miljka i malovićku.

Veruovic MIlan

pre 12 godina

Ovo je vrhunac bezobrazluka .Kazu delo je zastarelo ,,, nikad nece zastariti pitanjje je samo da li ce zaverenici docekati svoje presude .Branio se da mu 'Zoran je dao nalog da putti njegove ubice is zatvora ". Ovo je burka I sramota DSa,,, Ceda deli amnestije ,,, Milan Veruovic,

vesna

pre 12 godina

Kakva farsa "reformisanog pravosudja"! Pa, ondasnji ministar policije Dusan Mihajlovic je i pricao i pisao da ga je Ceda Jovanovic pritiskao da oslobodi potonje Djindjicheve ubice Spasojevica i Lukovica, zato sto oni, po Ccedinoj verziji, nisu krivi za otmicu Miskovica. Neko je, onda, ocigledno, vrsio pritisak na Tuzilasstvo, odnosno, Terzica, a ovaj dalje na koga je trebalo. To, valjda, ne treba dokazivati s obzirom da su Spasojevic i Lukovic oslobodjeni. Dalje, svedoci saradnici, Bagzi i ubijeni Vukojevic, koje je pravosudje izabralo za zasticene svedoke, na sudjenju za Djindjicevo ubistvo govorili su da je Ceda od Spasojevica kao nagradu za pustanje iz zatvora dobio 100 000 maraka i zlatne satove. I sta smo sad dobili? Krivicno delo - osloboadjanje dvojice Djindjicevih ubica - postoji, ali nalogodavca tog oslobadjanja nema! Pojela ga Tadiceva maca. I Malovicka govori o nezavisnom sudstvu! Tadiceva Srbija je zaista jedan strasno los vic od drzave. A za to sto ovoliko potcenjuje zdrav razum gradjana - uskoro ce platiti.

CityWatch

pre 12 godina

I sta sad? Puj pike ne vazi? A mi bas ocekivali da ce biti osudjen - al' zamalo. Lakrdija od drzave, pravosudja i svega sto bi trebalo da cini jedno civilizovano drustvo. Ali, zato su tu kombinacije, burazerskozemljackorodjackokumovski biznisi itd. Tu smo prvaci. Dokazano, u Srbiji nema kvalitetbih ljudi koji bi pogurali napred.

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Koliko juce "Süddeutsche Zeitung" pise o nasem Sudstvu,quasi reformi, propustima,a evo nove farse i dokaza da su pravo imali! Sami liferuju dokaze!
Ako ima zakona,neka se sprovodi,to znaci ostavka ministarke pravde prvo,a
onda konsekvence za ovu u nizu sramotu!
O moralnoj da i ne govorimo.
I opet se pitam,zasto je ubijen onaj covek,covek nade za Srbiju,i kako da
ama bas niko nije kriv? Samo izvrsioci kaznjeni,ne i nalogodavci!?

Beka

pre 12 godina

Da li ovi koje ovakve vesti (o oslobadjanju Terzica) vesele, zaista smatraju da ne treba da se sazna ko je dao nalog da se oslobode Djindjiceve ubice? Pa, to je, bez obzira na stranacku ostrascenost, ispod nivoa najbednijeg humanoida! Zasto Cedini vojnici ne postave pitanje ko je izdejstvovao oslobadjanje Djindjicevih ubica? Pa to smrdi kao iz septicke jame!

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo jedan od ljudi koje je na pravdi Boga apsio Koštunica. Pritvorio je Radeta Bulatovića dao predlog za Acu Tomića, potpisao pritvor za mnoge kriminalce. Nije izostavljao, radio je svoj posao. I onda je došao Koštunica. A i ovi nisu bolji, valjda je predizborno vreme, pa su "pritisci" slabiji. Svaka čast hrabrom Sudiji.

IGOR

pre 12 godina

Dzabe policija hapsi kada korumpirano sudstvo oslobadja ili u bas kad mora da osudi deli elektronske naruknice kao konfete,, eto zbog toga necemo mi skoro u EU,kakvo kosovo, to je samo izgovor i borba koje veci patriota na recima.

dr Feelgood

pre 12 godina

krstivoje, 29. decembar 2011 15:24)

Krstivoje, Krstivoje... ili bolje mozda napisati u skladu sa tvojom pismenoscu, Krstivoe...
Mnogo si promasio i nisi jedini. Sta vise u vecini si. A sto je najzanimljivije nismo na sajtu Kurira, vec na "anacionalnoj", "antisrspskoj", "placenickoj" B92!
Blago tebi i tebi slicnima koji cinite vecinu. Vi imate izbor: volj` ti Kurir, volj` ti Blic, volj` ti NSPM, volj` ti sta god, pa i B92, koji se vama priklonio k`o da nemate gde. Ja po inerciji ponekad nesto ovde postujem, uglavnom mi ne objave, sve dodvoravajuci se vama koji i dalje za njih mislite da su "izdajnicke p..."
Bila nekad akcija "Sve predsednikove bebe", cini mi se `92. Dok su sedeli u Domu omladine i culi se uz krcanje do Borce i Zemuna. Moja beba bila br.43 od dvestotinak beba. Na drugoj strani bio RTS, Politika, rahmetli Ekspres, Novosti i sve elektronsko i stampano u Srbiji osim Stududija B. Mi sto smo ih tada slusali smo se negde pogubili, ucutali...
A to sto mislimo tako kako mislimo dugujemo tom i takvom B92 i Studiju B.
Kakvu publiku sadasnji B92 gaji ja vidim po vecini komentara ovde. Ne znam da li to i oni vide.
Sto se Radeta Terzica tice, sve si promasio. Za pocetak osnovnu stvar da tuzilac, a to je bio RT, nikoga ne moze da pusti sve i da hoce. To radi sud. O ostalom je besmisleno i da pisem vise.

maja a.

pre 12 godina

Kakvi komentari, pa ovo je necuveno. A nije vam palo na pamet da je covek nevin?! Neee, vi ste pametniji od svih sudija, samo sedite tu i mrzite, zbog takvih nam je ovako kako nam je. Rade Terzic je nevin i jedan od mnogih Kostunicinih zrtava i sa ovakvim komentarima samo ponovo ubijate pokojnog Zorana. Sram vas bilo!

Zile

pre 12 godina

Pa jednostavno je. Covek mora da nadzire kako ce mu raditi firma APEX ili ti BUS PLUS od 1.februara ciji je 50% vlasnik zajedno sa Vlahovicem.

Darko

pre 12 godina

Ova presuda mi vraca nadu da je jedan mracan period iza nas.Period u kome su politicki neistomisljenici hapseni pred TV kamerama(Rade Terzic,Dzajic,Bata Boturovic,itd)Samo zato sto je tadasnjoj vrhuski to odgovaralo pred izbore i da mi to predstavili kao obracun sa koje kakvim mafijama....Dijareju sam dobio od tolikotzv.mafija a ona glavna DRZAVNO_-PARTIJSKA-tajkunska nije ni pipnuta.
Sto se tice same presude,stvarno ljudi,da ste malo pismeni i da poznajete elementarno pravo znali bi da tuzilac tuzi,policija hapsi a sud jedino odredjuje ko ce biti u pritvoru ili zatvoru.Tako je u drzavama gde se sudi na osnovu dokaza i zakona.

pametni su ovde pred izumiranjem

pre 12 godina

Ovoliko neznanja,neinformisanosti i odsustvo realnosti sad vec prelazi u naucnu fantastiku.

Ovakve komentare ocekujem na sajtu Kurira i slicnih,medjutim okupirali su i B92.

Jel' vam sad jasno zasto nam nikad bolje biti nece?!
Pricate o stvarima o kojima nemate blage veze.

Walter fon BP

pre 12 godina

Rade Terzic je moj prijatelj i drug. Znam sta je prezivio i kroz sta je prosao ali mi, njegovi prijatelji ga nijesmo ostavljali kad mu je bilo najteze. Odlican posao advokatskog tima.

PS. Rade oprastam ti sto si mi upropastio bracno putovanje jula 2007. :)

BG

pre 12 godina

Bolesna izmisljena teorija Udbasa i Kostunice je gotova povodom ubistva premijera Djindjica.
Kao sto vidimo Terzic oslobodjen .
Kada ce na mesto Terzica doci Kostunica i kamarila ?
Dokle se stiglo sa optuznicom koja je jos uvek u fioci u Specijalnom Sudu , koju su podnele majka i sestra ubijenog premijera protiv Kostunice, dragog Ace i ekipe za atentat i krsenje Ustavnog poretka?
Zaboravili smo da je pre neko vreme i sudija Kljajevic oslobodjen od optuzbi a hapsen je od strane Kostunice i ekipe zbog toga sto mu je rodjeni brat vodio predmet Zoran Djindjic.
Ko stiti Vojislava Kostunicu, dragog Acu i ekipu da budu pozvani u Specijalni Sud da daju najosnovniji iskaz povodom svega ovoga?

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo jedan od ljudi koje je na pravdi Boga apsio Koštunica. Pritvorio je Radeta Bulatovića dao predlog za Acu Tomića, potpisao pritvor za mnoge kriminalce. Nije izostavljao, radio je svoj posao. I onda je došao Koštunica. A i ovi nisu bolji, valjda je predizborno vreme, pa su "pritisci" slabiji. Svaka čast hrabrom Sudiji.

Milan

pre 12 godina

I sta cemo sad? DSS je uhapsio neduznog coveka samo da bi dokazivao svoju bolesnu teoriju u vezi ubistva Zorana Djindjica. Kada ce Vojislav Kostunica biti saslusan, za pocetak?

Alan Ford

pre 12 godina

Ovog čoveka, ni krivog ni dužnog, maltretiraju već deset godina. Odavno je jasno da su sve ovo spakovali Koštunica i njegovi opskurni udbaši; Stojković, Šami, Mihajlov. I sada će biti nikom-ništa, a pravi krivci za ubistvo Đinđića se ne odazivaju ni pozivu da daju izjavu o onome što znaju. O vremena, o običaji.

maja a.

pre 12 godina

Kakvi komentari, pa ovo je necuveno. A nije vam palo na pamet da je covek nevin?! Neee, vi ste pametniji od svih sudija, samo sedite tu i mrzite, zbog takvih nam je ovako kako nam je. Rade Terzic je nevin i jedan od mnogih Kostunicinih zrtava i sa ovakvim komentarima samo ponovo ubijate pokojnog Zorana. Sram vas bilo!

NekoIzMase

pre 12 godina

Pravosuđe reformisano ....
Na vlasti je stranka pokojnog Zorana Đinđića ...

Ovaj čovek je oslobođen, a za političku pozadinu ubistva se optužuje Koštunica ...

Pomalo šizofrenično, a?

izborko

pre 12 godina

Sramotna presuda....oslobodjen ili ne,da Rade Terzic nije pustio Siptara i Kuma mi bi sada bili u EU pod vodjstvom Zorana Djindjica.Ovo je sramota za pravosudje a jos jedan sok za porodicu Djindjic,jer jasno je celoj Srbiji da bi sve bilo drugacije da ovi kriminalci nisu oslobodjeni pod necijim pritiskom.Rade Terzicu stidi se svoje karijere tuzioca !!!

Никола, Врачар

pre 12 godina

Срамна одлука....том логиком се ослобађају и Мира и Марко, СПС Томићи, носачи коферчета, злочинци, лопови, зликовци....

СРАМОТА!

Darko

pre 12 godina

Ova presuda mi vraca nadu da je jedan mracan period iza nas.Period u kome su politicki neistomisljenici hapseni pred TV kamerama(Rade Terzic,Dzajic,Bata Boturovic,itd)Samo zato sto je tadasnjoj vrhuski to odgovaralo pred izbore i da mi to predstavili kao obracun sa koje kakvim mafijama....Dijareju sam dobio od tolikotzv.mafija a ona glavna DRZAVNO_-PARTIJSKA-tajkunska nije ni pipnuta.
Sto se tice same presude,stvarno ljudi,da ste malo pismeni i da poznajete elementarno pravo znali bi da tuzilac tuzi,policija hapsi a sud jedino odredjuje ko ce biti u pritvoru ili zatvoru.Tako je u drzavama gde se sudi na osnovu dokaza i zakona.

krstivoje

pre 12 godina

VRANA VRANI OCI NEVADI...posle kolesara i janjusevica ovo je biser u nizu i slika kako su partiski talibani uredili zivot u srbiji.Po zapisima i javnim novinskim napisima on je BIO odlucujuci tuzilac kada je Bagzi- okoreli kriminalac posle pokuzaja likvidacije premijera kod limesa pusten bez pretresa dzepova u kojima je bio obilni dokazni materijal prepun mobilnih i kartica na osnovu kojih je morao biti uhapsen I TADA BI BANDA BILA U PANICI I U BEGU i naravno da bi time buduci pokusaj bio sprecen.KO JE SVE bio tada na sastanku tuzioca i ko je odlucio da je Bagzi-okoreli kriminalac u tom trenutku bude pusten kao ugledni poslovni covek koji zuri na poslovni sastanak,po Bagzijevoj izjavi bio je veoma prijatno iznenadjen ljubaznoscu i sto ga nisu pretresli inace bi svasta nasli.A sta nam vlast nudi danas pred izbore...pismo Velje Ilica ,kao da je narodu vrana mozak popila,OCIGLEDNO DA JE VREME ZA KORENITE DRUSTVENE REFORME jer ovi su pokusali i evropu da saniraju sto se vidi iz evropske stampe koja bruji o njihovim podvalama.

dr Feelgood

pre 12 godina

krstivoje, 29. decembar 2011 15:24)

Krstivoje, Krstivoje... ili bolje mozda napisati u skladu sa tvojom pismenoscu, Krstivoe...
Mnogo si promasio i nisi jedini. Sta vise u vecini si. A sto je najzanimljivije nismo na sajtu Kurira, vec na "anacionalnoj", "antisrspskoj", "placenickoj" B92!
Blago tebi i tebi slicnima koji cinite vecinu. Vi imate izbor: volj` ti Kurir, volj` ti Blic, volj` ti NSPM, volj` ti sta god, pa i B92, koji se vama priklonio k`o da nemate gde. Ja po inerciji ponekad nesto ovde postujem, uglavnom mi ne objave, sve dodvoravajuci se vama koji i dalje za njih mislite da su "izdajnicke p..."
Bila nekad akcija "Sve predsednikove bebe", cini mi se `92. Dok su sedeli u Domu omladine i culi se uz krcanje do Borce i Zemuna. Moja beba bila br.43 od dvestotinak beba. Na drugoj strani bio RTS, Politika, rahmetli Ekspres, Novosti i sve elektronsko i stampano u Srbiji osim Stududija B. Mi sto smo ih tada slusali smo se negde pogubili, ucutali...
A to sto mislimo tako kako mislimo dugujemo tom i takvom B92 i Studiju B.
Kakvu publiku sadasnji B92 gaji ja vidim po vecini komentara ovde. Ne znam da li to i oni vide.
Sto se Radeta Terzica tice, sve si promasio. Za pocetak osnovnu stvar da tuzilac, a to je bio RT, nikoga ne moze da pusti sve i da hoce. To radi sud. O ostalom je besmisleno i da pisem vise.

Nislija

pre 12 godina

Ja licno ne mogu da smislim kaznu koju bi za primer trebao da dobije Rade Terzic! Umesto da cuva narod i drzavu od onakvih zlotvora on je radio za njih!
10 Kosova da poklone crnom djavolu nebi me toliko razocaralo kao ova presuda!
Kakav truli politicki kompromis.Ovo je kapitulacija drzave,SRAMOTA!!!!

Walter fon BP

pre 12 godina

Rade Terzic je moj prijatelj i drug. Znam sta je prezivio i kroz sta je prosao ali mi, njegovi prijatelji ga nijesmo ostavljali kad mu je bilo najteze. Odlican posao advokatskog tima.

PS. Rade oprastam ti sto si mi upropastio bracno putovanje jula 2007. :)

Simonida

pre 12 godina

Ako nije on, ko ih je pustio? Da nisu pusteni, ne bi ubili premijera. Hajde da se krene odatle u trazenju istine o inspiratorima. Vreme je za Insajder...

PAMETAN GENIJE

pre 12 godina

Znaci ovo je sada prevrsilo svaku meru od sudstva pa treba lepo svi da izadjemo na ulice zahtevajuci hapsenja tih sudija korumpiranih i stranackih poslusnika a to sve radi SPS e Tadicu to je vas stranacki dil ali ce i DS odgovarati zbog Djindjica pokojnog kako vas samo nije sramota na pravdi Boga!Ovaj nije kriv pa ko je onda kriv jel moja baba?Eto zasto nas EU odbija Tadicu sramoto Daciceva!!

Veruovic MIlan

pre 12 godina

Ovo je vrhunac bezobrazluka .Kazu delo je zastarelo ,,, nikad nece zastariti pitanjje je samo da li ce zaverenici docekati svoje presude .Branio se da mu 'Zoran je dao nalog da putti njegove ubice is zatvora ". Ovo je burka I sramota DSa,,, Ceda deli amnestije ,,, Milan Veruovic,

Aca

pre 12 godina

Pa, ako cemo pravo, kad nije nista lose utvrdjeno za Acu Tomica, Radeta Bulatovica, Tomislava Gacica (alias Pahomije), stecajne mafijase, Tijanica i ostale, glupo bi bilo da ovaj pijuncic robija. Budimo dosledni bar u necemu, braco Srbi. Tako cemo brze stici tamo gde smo se zaputili.

vesna

pre 12 godina

Kakva farsa "reformisanog pravosudja"! Pa, ondasnji ministar policije Dusan Mihajlovic je i pricao i pisao da ga je Ceda Jovanovic pritiskao da oslobodi potonje Djindjicheve ubice Spasojevica i Lukovica, zato sto oni, po Ccedinoj verziji, nisu krivi za otmicu Miskovica. Neko je, onda, ocigledno, vrsio pritisak na Tuzilasstvo, odnosno, Terzica, a ovaj dalje na koga je trebalo. To, valjda, ne treba dokazivati s obzirom da su Spasojevic i Lukovic oslobodjeni. Dalje, svedoci saradnici, Bagzi i ubijeni Vukojevic, koje je pravosudje izabralo za zasticene svedoke, na sudjenju za Djindjicevo ubistvo govorili su da je Ceda od Spasojevica kao nagradu za pustanje iz zatvora dobio 100 000 maraka i zlatne satove. I sta smo sad dobili? Krivicno delo - osloboadjanje dvojice Djindjicevih ubica - postoji, ali nalogodavca tog oslobadjanja nema! Pojela ga Tadiceva maca. I Malovicka govori o nezavisnom sudstvu! Tadiceva Srbija je zaista jedan strasno los vic od drzave. A za to sto ovoliko potcenjuje zdrav razum gradjana - uskoro ce platiti.

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Koliko juce "Süddeutsche Zeitung" pise o nasem Sudstvu,quasi reformi, propustima,a evo nove farse i dokaza da su pravo imali! Sami liferuju dokaze!
Ako ima zakona,neka se sprovodi,to znaci ostavka ministarke pravde prvo,a
onda konsekvence za ovu u nizu sramotu!
O moralnoj da i ne govorimo.
I opet se pitam,zasto je ubijen onaj covek,covek nade za Srbiju,i kako da
ama bas niko nije kriv? Samo izvrsioci kaznjeni,ne i nalogodavci!?

IGOR

pre 12 godina

Dzabe policija hapsi kada korumpirano sudstvo oslobadja ili u bas kad mora da osudi deli elektronske naruknice kao konfete,, eto zbog toga necemo mi skoro u EU,kakvo kosovo, to je samo izgovor i borba koje veci patriota na recima.

Beka

pre 12 godina

Da li ovi koje ovakve vesti (o oslobadjanju Terzica) vesele, zaista smatraju da ne treba da se sazna ko je dao nalog da se oslobode Djindjiceve ubice? Pa, to je, bez obzira na stranacku ostrascenost, ispod nivoa najbednijeg humanoida! Zasto Cedini vojnici ne postave pitanje ko je izdejstvovao oslobadjanje Djindjicevih ubica? Pa to smrdi kao iz septicke jame!

anaksimaneta

pre 12 godina

Sada će , po starom običaju, Srbija da plati odštetu, a tako će biti i sa svim ostalima koji su uhapšeni u sudstvu, policiji, aferama , Kolubari itd.
Reformisano sudstvo i dalje funkcioniše.

Davor

pre 12 godina

Oslobodiće i sudiju Jakšića, i to je normalno. Sudstvo služi političarima a o tome smo čitali i ovih dana. Pravosudje treba razbucati, ali pre toga trebalo bi razbucati Natu, državnog sekretara, Miljka i malovićku.

CityWatch

pre 12 godina

I sta sad? Puj pike ne vazi? A mi bas ocekivali da ce biti osudjen - al' zamalo. Lakrdija od drzave, pravosudja i svega sto bi trebalo da cini jedno civilizovano drustvo. Ali, zato su tu kombinacije, burazerskozemljackorodjackokumovski biznisi itd. Tu smo prvaci. Dokazano, u Srbiji nema kvalitetbih ljudi koji bi pogurali napred.

pametni su ovde pred izumiranjem

pre 12 godina

Ovoliko neznanja,neinformisanosti i odsustvo realnosti sad vec prelazi u naucnu fantastiku.

Ovakve komentare ocekujem na sajtu Kurira i slicnih,medjutim okupirali su i B92.

Jel' vam sad jasno zasto nam nikad bolje biti nece?!
Pricate o stvarima o kojima nemate blage veze.

kafanica, sudnica, ludnica

pre 12 godina

Koliko godina je proslo od hapsenja? Je l' ovo prva presuda?
... opet ce za ko zna koliko vremena biti neki novi naslov, tipa, oslobodjen, osudjen ... neki novi klinci ce jednog dana to citati i nece ni znati ko je uopste Rade Terzic, kao i mnogi drugi cije hapsenje bude gromoglasno objavljeno!
Pravosudje nam je LAKRDIJA.

Dževrija

pre 12 godina

To sam znala od početka. Sada ćemo Radetu Terziću da platimo za sve ove godine kaljanja njegovog ugleda a sve radi predstave za gradjane kako se bore protiv korupcije tako što hapse sudije i tužioce?! E sada tužioci i sudije iz svog džepa da plate, neka im se odbija od plate do kraja života što su bili poslušni. Sram ih bilo, sigurno su i reizabrani.

Preddy

pre 12 godina

Joj kako ovoj drzhavi treba jedna simbioza SABLJE i 6og oktobra! ALi ne samo po zvanicno-kriminalnom miljeu, vec i po sudstvu i u politici!

A Mrkonjicu bi bilo bolje da pocne da zida zatvore, poshto je sadashnjim kapacitet mali!

ivan

pre 12 godina

Ovako se zavrsava svako "krupno" sudjenje u Srbiji. Kada se hapsi snimaju kamere, optuzbe sa svih strana....onda se nista ne desava nekoliko godina. I naravno, na kraju nema dokaza, pravac sloboda...pojedinci cak i naplate odstetu.

Zile

pre 12 godina

Pa jednostavno je. Covek mora da nadzire kako ce mu raditi firma APEX ili ti BUS PLUS od 1.februara ciji je 50% vlasnik zajedno sa Vlahovicem.

Jelena

pre 12 godina

Atentare su politicari pustili na slobodu posle otmice Miskovica,sada su samo izneli dokaze.Politicari su sa njima odrzavali dobre odnose,dali su im oruzje,davali su im zastitu i na kraju kriminalci su odradili za njih politicke likvidacije kao i za vreme Milosevica.Uostalom ,kada su pustili Bagzija znalo se da je Djindjic osudjen na smrt streljanjem.Srecno u novoj 2012.