Nedelja, 25.12.2011.

16:16

Otvoren hotel vredan 30 mil.€ /FOTO

Na Jabučkom ravništu, koje se nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, otvoren je hotel "Stara planina", vredan 30 miliona evra.

Izvor: Beta

Otvoren hotel vredan 30 mil.€ /FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

bačene pare

pre 12 godina

urađeno bez znanja i plana, ovaj se objekat nikada neće isplatiti, jer je građen samo zato što neki misle da Stara planina može biti skijaški centar; ekskurzije će ga na brzinu ruinirati jer na drugi način neće moći da dođe do gostiju

Mirko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ***treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!
(Marko, 26. decembar 2011 08:44)

Momak ti očigledno ne razlikuješ privatni sektor od državnog. Nije problem što je napravljen hotel nego što ga je napravila država od mojih i tvojih para. Neka Dinkić osnuje firmu, uzme kredit i neka gradi šta hoće i gde hoće od svojih para i na svoj rizik.

Slobix

pre 12 godina

Moje emocije su veoma pomešane sada... Lepo je što je nešto uloženo na prostorima istočne Srbije, lepo je što sada planinska lepotica, Stara planina, ima gde da ugosti turiste (ranije su postojala dva skromna smeštajna kapaciteta), ali... Jabučje ravnište, kao jedinstveni primer planinske tresave i u ovom delu Evrope pa i šire je već oštećeno. Ne znam dokle se stiglo sa preusmeravanjem rečnih tokova, a ako se od toga nije odustalo, to je još jedan ekološki šok za ovo fantastično podneblje. U svakom slučaju, ideja o masovnom turizmu na ovom području u startu nije bila briljantna ideja, ali ako već nismo uspeli da je sprečimo, ostaje samo nada da će se ovim dobrom upravljati na odgovoran način...

shufla

pre 12 godina

30 milki iz budzeta (nasih para) = 20 milki max ultra sega mega hotel + 6 milki Denezi i + 4 milke za partijsko-kleptomanske kadrove koji su smislili i odobrili ovaj lopovluk.

Moguce da sam cifre omasio, ali je to jednacina kojom se pljackaju gradjani srbije.

RaDissha

pre 12 godina

Gospodo iz B92 . Prenosite neproverenu i LAŽNU vest da je "HOTEL VREDAN 30 Milona EUR ".Vidim da niste smeli da objavite "sumnju" da izgradnja hotela košta poreske obveznike u Srbiji 30 miliona EUR-a , nasuprot činjenici da je trebalo da košta 15 do najviše 18 miliona . Ovo nije procena laika , već nekog ko je učestvovao u izradi takvih in sličnih predmera i predračuna prema projektu .

Mare

pre 12 godina

@Gruja

Ski info sa skijalista Srbije:
http://www.skijalistasrbije.rs/strana/skijaliste-prohodnost-list

pokazuje da i dalje radi isto sto i ranije, dakle 1,3km je maksimum. Na zalost, ja mislim da Stara Planina nema kapacitet da bude ozbiljan ski centar. Severne padine su previse strme i mora da se posece pola sume, a juzne (sve ka Midzoru) su osuncane i tesko je odrzati sneg tokom duzeg perioda.

Pablo

pre 12 godina

Cudi me da nije na slikanje dosao premijer ili predsednik,ipak je pocela predizborna kampanja ali dzaba im.Narod je gladan a ne zeljan skijanja i sankanja.Deda Mraz nece posetiti obican narod ove godine.

25bxc

pre 12 godina

A kad ce javnosti biti predstavljeni: tenderi, ugovori, predmeri, predracuni, fakture i aneksi koji su pratili ovaj projekat? Ovim likovima treba verovati na rec? xaxaxaxax

ert

pre 12 godina

KO je radio projekat i na osnovu KOG tendera?
KO je platio projekat i od CIJIH para?
KO je platio izvodjenje objekta?
KO je platio materijale i KOJI su to materijali, KOLIKO kostaju?
KO je dao zemljiste i na osnovu KOG zakona?
KO je radio studiju izvodljivosti i na osnovu KOJIH parametara?

Dragi novinari, i dragi gradjani, ovo su vazna pitanja, a sve ostalo je spin i predizborna kampanja.

Natasa

pre 12 godina

U kom svojstvu je ovaj Dinkic tamo, i sta on uopste kao poslanik radi na otvaranjima hotela, fabrika itd? I cemu sluzi ovaj Ciric, osim da bude paravan Dinkicu? Kakav je to covek ciji je posao da bude paravan? Dno.

Marko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ludaci treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!

vidoje

pre 12 godina

Dobro je da je Mladja bio tu.
Ej jadni demokrate,zbog njega ce te da izgubite izbore.
U kom svojstvu se bre on namestio da se slika?

Milan

pre 12 godina

@ I ja imam jaknu

U Srbiji se stavlja znak jednakosti izmedju sposobnog I korumpiranog. Ja nisam mogao da priustim jaknu od 500 evra u Srbiji. Sad radim napolju I mogu da je priustim, mada ni u ludilu ne bi dao te pare za jaknu. Ali ja po srpskim standardima nisam spisoban zato sto budala znam samo da dirincim, u struci sto bi se reklo. E to vam je u normalnim zemljama tako, a u Srbiji "sposobni" vladaju. Dok su vladali strucni I posteni otvarali smo fabrike koje su plasirale svoje proizvode sirom sveta, pravili smo sve, od automobila preko lokomotive do borbenih aviona I tenkova. A danas sposobni otvaraju hotele. Ukucajte gospodine sposobni "value creation" pa pretrazite sta to znaci pa mi kazite sta od onoga sto vi sposobni danas u Srbiji radite moze da se kvalifikuje pod ovom kategorijom.

Milko

pre 12 godina

"On je naveo da je u hotel na Staroj planini država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra "

A onda će te ga na leto prodati Miškoviću po veoma dobroj ceni od 1,6 miliona evra.
Nazdravlje.

slobodan milosecvic

pre 12 godina

ti bese onaj sto si zabranjivo preregistraciju sa CG na SRB,e pa lepo vidi ovako ,to je prvi strani auto koji sam kupio ,da si bio frajer zabrani bi ulazak takvih automobila u Srbiju na granicnom prelazu , ti si dozvolio da udjemo da damo nas 200000 godisnje po 350-400 evra to je preko 200 miloiona evra za registraciji umesto da je taj novac ostajo ovde i onda si pricao onama kako treba da vozimo euro 3 , pa covece idi malo setaj pi inostranstvu pa vido da se golfovi 3 i audi 80 i dalje vozi .ti se setkas uzivas u zivotu i meni pricas kako yivis u 40 kvadrata , ti si tezak neznase koliko para i zato sto si takv ti tones , je i to smo isto godiste, yelim ti srcu u zivoto *******

Vladimir

pre 12 godina

Ako je nocenje 50€ po osobi.Onda treba biti 11 godina ispunjen do poslednjeg mjesta da bi se vratila ulozena lova i to u bruto.Ko to tamo pere lovu?

i ja imam jaknu

pre 12 godina

Mladjo, jel toplo u jakni od 500 evra?
(AfricA, 25. decembar 2011 20:50)


A što ti nisi Mlađa pa da i ti imaš jaknu od 500 eura?
Mlađa bio sposoban pa obezbedio sebi jaknu - i ti bi, al ne umeš, pa zato možeš samo da budeš ljubomoran!

Atreid

pre 12 godina

Gradili parama iz budzeta??? Znaci li to da ce sva zarada hotela da se vraca u budzet (za slucaj da, ne daj Boze, zatreba ministrima i njihovim svitama)???

P.S. Put je strasan, ali ne i nemoguc, pa cak i moja 20 godina stara Skoda izadje na Babin Zub

mcu

pre 12 godina

a da se prvo radi put, bilo bi za sta se radi put... necu glasati za njega, hteli mi da priznamo ili ne ovde jedino Dinkic radi konkretne stvari.Secam se za hiljadu evra, nisam zaboravio. Staroj planini je potrebsn skijaski centar, takodje sam gledao patrolu Sat media group ako me secanje ne vara potrebna je rehabilitacija kolovoza u duzini od 50 ak km sto se moze uraditi dosta brzo uz dobru organizaciju.4 zvezdice za Srbiju previse jer se ne mozemo osloniti na strane turiste

AliBaba

pre 12 godina

Mislio sam da je Dulic biser jer mu je palo napamet u dvadeste prvom veku da se u drzavno ime i sa drzavnim parama igra neimara ali ovo je korak dalje u kolektivnom ludilu. Zemlja se raspada, drzava ne moze kiosk da vodi kako treba, javna preduzeca gube pare i sluze kao leglo korupcije i na sve to drzava ulazi u hotelijerstvo?!

som

pre 12 godina

pogledaj vas samo. jedino tip sto predaje kljuc je pristojno odeven, ona dva indijanca u farmerkama. hotel od ;-30 miliona,a oni mangupi u farmerkama i duksevima, boli ih kao. ma takvima treba zabraniti dolaziti u takve hotele,a ne otvarati ih.sta oni misle

boki

pre 12 godina

onih 1000 evrica sto mi je obecao ja hocu da prelomim s njim ,170 evra je sedmodnevni pansion...znaci da mi jave kad pocinje mojih 6 nedelja...p.s. onih 20 evra razlike cu sam doplatiti,kad je bal nek je bal

nabukodonosor

pre 12 godina

Ako neko zeli da bude zlonameran i neupucen to je njegov izbor.
Mene licno raduje sto je konacno otvoren ovakav hotel na Staroj planini i sto je to tek prvi u nizu iz planiranog kompleksa. Za one koji su neupuceni, cena smestaja je 2650 dinara za polupansion, sa besplatnim koriscenjem bazena, wellnesa, kao i besplatnim ski-passom za goste hotela tokom citave sezone. Ski-pass na Kopaoniku je 2200 dinara dnevno pa vi sad vidite. Sapienti sat. Ako zelite da vam na Kopaoniku i Zlatiboru prodaju bele za crne bubrege, da vas deru, uvaljuju kajmak i suvenire po paprenim cenama - to je vas izbor. Moj je izbor da idem tamo gde je ocuvana priroda, gde nema guzve, gde ima snega i dobrih terena za skijanje. Fancy places za razmazene burzuje koji statiraju na laganim stazama od 2 do 4 kad se naspavaju posle tulumarenja me ne interesuju. 90-ih ko je hteo da skija isao je na Brezovicu (smestaj i provod uopste nije bio fancy); za ostale je bio Kopaonik (btw. nije mi uopste jasno zasto je Zlatibor skijaski centar kada nema uslove). Takodje za neupucene, Stara planina je, mirnom i miroljubivom politikom bivseg nam predsednika, postala najvisa planina u Srbiji, snega ima do maja, tako da je meni iskreno jako drago sto se i u ovom delu Srbije nesto radi. Doduse kasno, posto su sela opustela i jedva da ima ljudi u njima.
Sto se tice investicija, nemam predstavu sta moze da se napravi za 30 miliona eura, ali je u taj iznos usla i izgradnja gondole i dodatnih zicara i ski staza, kao i priprema terena za izgradnju ostalih hotela iz tog kompleksa, kao i prilaznih puteva. Ocekujem da ce sledeci hotel kostati upola manje ako ne bude dodatnih investicija u infrastrukturu. Uostalom, mene ne brine sto je drzava portosila tolike milione na hotel, verovatno ce nesto od toga vratiti, mozda i zaraditi, vec sto nam stotine miliona uzima od akciza za gorivo, a od toga nemamo nista. Bar da su napravili nove puteve sirom zemlje (imamo najgori auto-put u regionu), pa i do Stare planine. Ne idem tamo cesto, ali cini mi se da zbog tih puteva viljuske na autu menjam godisnje. Put od Nisa preko Svrljiga do Kalne je uzasan, sve rupa do rupe.
Sto se tice naseg Mladje, uopste se ne sekiram, to su njegovi poslednji trzaji pred izbore i pokusaji da predje cenzus. Nadam se da ce narod tog kraja umeti da iskoristi njegovu filantropiju i brigu za preostalo stanovnistvo. I kod nas u Nisu ovi njegovi izgradise silne bulevare, jes da nisu imali libelu, ali bolje i to nego rupcage na sve strane. Prihvatimo poklon naseg dobrotvora, a kad prodju izbori naci cemo novog, uvek ce biti onih koji misle da ce moci da kupe narod prikrivajuci sitnim poklonima debele minuse.

Citalac

pre 12 godina

Jedno pitanje, valjda ne zvuci naivno-A jel Dinkic ostaje u tom kraju da ga i dalje razvija, ili se vraca ( sto bi rekli u kraju-ce se vrne) u Beograd ?

gruja

pre 12 godina

@Srdjan
"Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah..." itd...
Molim Vas, prosvetlite nas i dajte nam izvod vaše "feasibility" studije koliko bi u Vašoj izvedbi koštao hotel sa 5* i pripadajućom infrastrukturom na zadatoj lokaciji (gondola, podzemni parkinzi, etc.) jer se ja zaista u to ne razumem, kao i verovatno većina čitalaca ovde.

@Mare
Apsolutno ste u pravu po pitanju prilaznih puteva, očajna je sitacija još od sela Kalna (raskrsnica ka Babinom Zubu). Raspitaivao sam se oko toga i lepo objasniše ljudi da nema svrhe uređivati puteve dok se ne dovrši izgradnja kompletne infrastrukture, jer teretnjaci koji vuku materijal razbiše asfalt (istina, mogli bi malo da pokrpe tu i tamo)
Što se tiče staza, u pravu ste da je bilo 1,3 km (dosadno, a i nije za početnike - zahtevne su), ali mislim da su ka Jabučkom ravništu otvorili nove (trebalo bi da su plave), tako sad definivno ima više.
Koga interesuje, ima mapa novih ožičenih staza na sajtu.

@vampirbg
"Ima 'cak' 13km staza. To obidjes za 2 dana. Bolje da su ga namenili za letnji turizam"
Pa naravno da je namenjen i za letnji turizam (odavno postoje staze sjajne za MTB, tracking, itd...), piše li negde da je hotel zatvoren van sezone skijanja. Jeste li vi bili nekad na Staroj Planini u leto? Jeste li Vi bili naked bio na Staroj palnini uopšte?

O kako bi bilo divno da se jedne čarobne zimske noći na Storoj Planini u reonu Babinog Zuba, 1,3 km staza pretvori u 130 km (čisto da budemo jači od 2Alps - kod njih bilo isto tako, preko noći, ja gled'o) i planisnki dom prostom ćelijskom deobom se podeli na 6 hotela ničim izazvano, i zaposli se tamo raja iz Knjaževca, Pirota, procveta seoski turizam...

Peđa

pre 12 godina

Iz teksta nisam shvatio ko je zapravo vlasnik hotela ali se nazire da je to država Srbija. Ako se ide ka društvenoj svojini kog đavola su pod sumnjivih okolnostima i budzašto privatizovane tolike firme i hotelsko-ugostiteljska preduzeća?

MunzeLjux

pre 12 godina

Medjunarodna banka za obnovu i razvoj vec godinama ne daje kredite za skijaske hotele ispod 2000 metara nadmorske visine,jer su meteorolozi procenili da zbog globalnog zagrevanja ispod te visine nece biti dovoljno snega.Stara planina vec nekoliko godina potvrdjuje ta predvidjanja, a snega u dovoljnim kolicinama ima tek povremeno,sto je nedovoljno da bi se privukli ozbiljni skijasi i isplatile tolike investicije.Nikad se nisam kockao,ali da me neko pozove u kazino i pokloni mi zetone u nekoj vrednosti,oprobao bih srecu.Dinkic se tako zabavlja tudjim novcem vec 10 godina.

kukulele

pre 12 godina

On je talenat da snimi gde ima državnih para pa da im priđe i usmeri preko svojih svojima. U toj zabiti potrošiti toliko državnog novca je za aps. Za to vreme propadaju desetine hotela na tradicionalnim destinacijama jer verovatno braća burazeri iz privatizacionog ministarstva cekaju kupce. Ovolike pare da se daju na hotel koji ce zbog promena klime biti prazan kao i onaj Kusturicin na Iveru koji je sada prazan! katastrofa šifrovana!

Ima jedna KUĆA u planini

pre 12 godina

I ja sam gledala SAT i patrolu Mirka Alvirovića, onaj put je samo za entuzijaste. A da li ste videli "kuću na sred puta" ? Ruševina, koja tu stoji godinama i zbog koje se i onako uzak put dodatno sužava. Navodno da su lokalne vlasti obećale Alviroviću da će je srušiti još pre nekoliko godina (prikazana je fotografija), ali stoji i dan danas.
Čak i kad bih imala novca da odsednem tamo ne znam da li bih se usudila da krenem onim putem.

kop

pre 12 godina

Dinkicu zasto si osnovao JP Skijalista Srbije? Zasto si na Kopaoniku JP Skijalista Srbije isterao 19 radnika /profesionalci, visokoobrazovani, sa bogatim radnim iskustvom/ a na njihova radna mesta primio partijski podobne sa 8 razreda skole?

nenad

pre 12 godina

"Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.
(dragan, 25. decembar 2011 20:28) "

Vidim da ste potpuno neupuceni. Odgovorno tvrdim da je Stara Planina najlepsa planina u Srbiji sa ogromnim turistickim potencijalom, mnogo vecim od svih turistickih centara u Srbiji ako ne i na Balkanu. Ako vec nemate mogucnost da je obidjete pogledajte makar slike na internetu pa se uverite i sami.

Vuk

pre 12 godina

Put do hotela,ostace kakav jeste,da bi odbio sirotinju koja bimozda tu zalutala.
Nisu oni od juce,sad ce vlada da kupi par helikopetera,
za liniju,BG-Stara planina.Naravno,samo za politicare i burzoaziju.

***

Zoran M.

pre 12 godina

Nije mi samo jasno zašto se naši političari trpaju uvek u kadar kad se otvara neka nova firma u Srbiji? Dolazim do zaključka da oni očekuju da im kažem hvala za ono što rade, a to je njihov posao da rode ljudima Srbije radna mesta sa platom od minimalno 300 evra i više.

Biolog

pre 12 godina

Samo da Vas sve obavestim da je hotel uradjen u prvoj kategoriji zastite, na mestu gde su dve vrste jedino zivele na Staroj planini, tip stanista je bio tresava, koja je sada totalno unistena, uradjeno je sve bez ikakvih dozvola, procena uticaja na zivotnu sredinu. KATASTROFA, nas koji smo se borili za zastitu su optuzivali da smo placenici vec unistenog Kopaonika, cenzure su svuda bile o nasim akcijama i saopstenjima. Hvala Mladjane Dinkicu, zelim vam da vise nikada u svom zivotu ne predjete cenzus, i pored ovog silnog pojavljivanja u javnosti!!!

marko

pre 12 godina

Bolje da su te pare dali da se izgradi ili obnovi neko porodilište. Ovo liči na bacanje para na gluposti. Prioritet je valjda zdravlje dece a ne da se *** skijaju. Odakle bre normalnim ljudima u ovoj zemlji pare za skijanje ? Ko će još da glasa za ovakve likove ...

sale

pre 12 godina

Za insajder: Pitajte Dulića kako su promenjeni zakonski uslovi pa je moguće bilo izgraditi ovakav hotel u zaštićenom parku prirode? Pitajte Dinkića odakle pare? Pitajte Mrku ko je ovo gradio?

željan slike

pre 12 godina

Ja hteo da vidim hotel, a ono spomenar Mlađana Dinkića. Otkud fotografu toliko snishodljivog i nižerazrednog naboja da nam, umesto slike novog lepog hotela na skoro svim slikama predstavi, sveprisutni lik poslanika Mlađana Dinkića?!

Ljubivije I

pre 12 godina

Ovo je krunski dokaz o kakvom ekonomskom stručnjaku se radi u liku Mlađena Dinkića. Danas sam čuo u dnevniku RTS-a da je cena smeštaja u ovom hoteli, po čoveku za dan 175 Evra. Čak je rečeno da se očekuju strani turisti pošto je blizu Bugarska. Pa gospodo novinari malo se raspitajte o cenama hotela u Bugarskoj. O cenama će da vode računa svi oni građani koji plaćaju iz svog džepa. Mlađen Dinkić ne mora da vodi računa pošto on troši državne budžetske pare.
Ovaj hotel spada u lanac hotela zajedno sa Hajatom na Crnom Vrhu, i ista ga sudbina čeka. lanac promašenih investicija, promašenih političara.
Molim samo teoretičare iz nauke koja se zove ekonomija da mi objasne kako se zove sadašnje društveno uređenje u Srbiji u kojoj država gradi hotele.

marsovac

pre 12 godina

Sada lepo ajmo svi BESPLATNO u Hotel Stara Planina na zimovanje, jer je i ovako i onako hotel sagradjen od para iz budzeta (sto znaci od para gradjana Repblike Srbije)!!!!

PA NEZIVIMO VALJDA U KOMUNIZMU, A I KOLIKO VIDIM HOTEL NIJE PRIVATNO VLASNISTVO ZAR NE ?!!???

SAMO DA NAVEDEM DEO CLANKA OD PRE PAR DANA: Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte / ponedeljak 19.12.2011

""U Aleksincu imamo resurs, infrastrukturu i radnu snagu. Ono što nemamo su tehnologija i novac da investiramo. Zato smatramo da bi trebalo da bude formirana nova naftna kompanija gde bi jedan partner bili Aleksinački rudnici kao predstavnici Srbije, a nosilac investicija kompanija koja ima tehnologiju za preradu uljnih škriljaca", navodi Dragosavljević. "

" Prepreke
U dokumentima Ministarstva prostornog planiranja, rudarstva i životne sredine, kao najčešća prepreka u realizaciji svih mogućih projekata u rudarstvu navodi se nedostatak novca. Slede restrukturiranja javnog preduzeća Resavica u čijem su vlasništvu brojni rudnici, infrastrukturni problemi kao što su nedostatak puteva ili izmeštanje objekata koji smetaju, pristup zemljištu, odnosno eksproprijacija. Problemi koji se navode odnose se i na Agenciju za privatizaciju, odnosno sporost u pripremanju pojedinih rudnika ili firmi za ponavljanje privatizacije. "


AJDE **** LUPAJTE SADA MINUSE.... !!!!

Molio bih da mi se komentar objavi, hvala unapred.

ugURSuz

pre 12 godina

Hotel je Dinkicev i njegovih lokalnih "saradnika",izgradjen drzavnim parama,to mi Knjazevcani znamo.Plata prvih godinu dana,naravno,daje drzava,ali je minimalac pa je vecina mladih ljudi vec odustala od te "velike sanse".Uslovi rada robovlasnicki,a clanska karta URS-a obavezna za prijem.Jos jedan,ne bas tako jeftin po poreske obaveznike,pokusaj URSovaca da prikupe neki glas.Vec vidjeno vise puta,nadamo da im nece opet uspeti,valjda smo se opametili.

sasa

pre 12 godina

kao sto je i najavljeno pre nekoliko meseci hotelima ce kada se zavrse prva 3 upravljati spanska kompanija HG hotels a hoteli ce biti u vlasnistvu drzave
Zvace se HG hotels Stara planina

http://www.hghoteles.com/en/130/

djz

pre 12 godina

ljudi, pa on vec trece ili cetvrte izbore zaredom prodaje pricu o hotelu i ski centru na Staroj Planini, neka pokusaju neki da se sete, ili nadjite na youtube/tu predizborne kampanje i govore...

Protiv URS

pre 12 godina

Znam da je firma Deneza M, koja je gradila hotel presla da izvodi radove na aerodromu Nikola Tesla, tako da sve ostaje u URS, ili je to slucajnost!?

Nikola

pre 12 godina

CCCCCCC Po svemu sudeci neko od glavesina ima zemljiste na toj lokaciji pa da mu ne propada budzasto. K'o veli daj da se napravi jedan extra hotel pa za par godina kad se izgradi sve oko i do njega profitirace i on. Sto za te pare ne izgradise nesto potrebnije tom kraju, ili makar da su put kakav valja do tamo napravili. O pa da, sad ce Mrka da dodje, mora malo reklame pred izbore.
Obicni smrtnici mogu samo da gledaju i komentarisu eeeeee Srbijo ...

TomaS

pre 12 godina

@ "Otvoren hotel vredan 30 mil.€ /FOTO"

To što piše u naslovu (HOTEL - FOTO), nema na fotosu - NEMA hotela. Samo Dinkić i još dve osobe sa kartonskim ključem. A to nije hotel. Pre toga bio je fotos Dinkića pored kreveta, što takođe nije fotos hotela. A baš me interesuje kako izgleda hotel na Staroj planini, a Ne Dinkić!
Kako, dakle, izgleda hotel na Staroj planini?

Građanin

pre 12 godina

stvarno, u kojem je svojstvu Dinkić bio tamo?
kakve on TRENUTNO veze ima sa ovom investicijom da bi se našao tamo?
marketing je čudo...

svice

pre 12 godina

Ja sam iz Knjazevca i znam dosta o ovom hotelu,hotel je super,oko hotela blato do kolena ali da je prskupo za(nova godina 300 eura) a svi radnici osim uprave nemaju platu preko 22000 din, a sto se tice staza na planini, ima jedna staza koja je strmija nego crna duboka na kopu a ostale dve treba neko da vas vuce da idete nizbrdo.Tako da ako ne naprave neku srednju stazu verujem da ko jednom ode nikad se nece vratiti.

Uros

pre 12 godina

Oni otvaraju hotele jos se hvale koliko kostaju a neki dan gledam prilog gde zena sa jednomesecnom bebom nema sta da jede,to ih ne zanima,to je ta evropska Srbija!!!

dejan

pre 12 godina

Ne volim Dinkica, ali ajde da budemo posteni.

1. On je najvishe zasluzan za izgradnju ovog hotela! Da nije bilo njega ne bi bilo ni hotela. Kome to nije jasno ...

2. Koliko nasih politicara je pustilo novinare da zavire u njihove stanove?

3. Stara planina ima odlicnu poziciju, cene su 25e za PP to je extra povoljno. Zasto bi bilo ko isao u Bansko ili Kopaonik? Ovo moze da bude motor razvoja Stare planine i tog dela Srbije. Nis i aerodrom su blizu.

Misha

pre 12 godina

Bravo Dinkić & Ciric & Djokic, ovakve stvari trebaju Srbiji, ja sam se malopre vratio sa Stare planine, pa da podelim utiske sa Vama, http://www.tt-group.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=3195

loshemi

pre 12 godina

Otkud sad drzava gradila? Zar nije Beko gradio ovaj hotel? Ili je mozda drzava pomogla sirotom Beku da sagradi hotel,pa nema covek novca da prehrani porodicu...zasto ne otkriju istinu o tome ciji je hotel i ko je ulozio?

brada

pre 12 godina

Ma više me interesuje ko dade ostatak para (posto je država dala 30 mil), koji % u kapitalu država ima za to, i kada i kako se isplaćuju DIVIDENDE.
Ili je opet "aranžman" sa bespovratnim sredstvima za ino investitora, koji se inače nigde ne spominje ...

Nenad

pre 12 godina

E sad da se do gore uradi ljudski put - to bi bila prava stvar. Ovako, ruski i ostali turisti mogu samo da izvrshe desant na Staru planinu, jerbo putem nece moci... Bolje da su u hotel ulozili 15 miliona a u rekonstrukciju prilaznog puta 15 miliona, ali na zalost putevi su u delokrugu ministra iz druge partije.

veseljko

pre 12 godina

Tako treba,a sad "politicka i bogatasko/robovlasnicka elita"ima i SOPSTVENI hotel!Mislim da je to zbog njihovog lakseg obezbedjenja a i da im MI(narod)sirotani ne bi kvarili pogled!30mil.EURA,sitnica.Bravo za SVE!

Maja

pre 12 godina

A sta bi sa spanskim lancem Sol Melia kako su najavljivali??? U medjuvremenu spanci odustali, pa drzava ulozila 30 miliona? Svi su izgleda na to zaboravili, slucajno ili namerno, pa to vise niko i ne pominje...

dragan

pre 12 godina

Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.

123

pre 12 godina

povratak u komunizam, privatizujemo stare hotele jer je privatna svojina najefikasnija, a onda drzava gradi nove hotele koje cemo kasnije da privatizujemo po ko zna koliko nizoj ceni, kad ce ovo na tender?

zeljko

pre 12 godina

gledao sam danas slucajno SAT i po Alvirovicevom putesestviju,po Meni je tamo stici jedino Helikopterom... Steta sto nemam para da ga rentiram,mislim na helikopter...................

Gagi

pre 12 godina

"Ključeve hotela sa četiri zvezdice je svečano direktoru Svetislavu Popadiću predao poslanik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i otvorio hotel".
Da li su URS finansirali izgradnju i opremanje hotela ili je to učinio građanin Dinkić iz svog džepa, pa je "svečano uručio ključeve hotela direktoru"? Ovo je ko zna koje po redu pojavljivanje građanina Dinkića sličnim povodom, na sličnim mestima, od kada ne obavlja ni jednu zvaničnu državnu funkciju. Još jedna , manje bitna, ali interesantna stvar - pretpostavljam da se do hotela dovezao u istom (državnom) automobilu sa ministrom Ćirićem... Srbija, 2011.

ekonomista

pre 12 godina

Ovo zajendo sa IKEA robnim kucama su objekti u koje ljudi dolaze da trose. Da bi trosili treba da imaju zaposlenje. To sto ce se zaposliti ljudi na recepciji i prodajama u IKEA, nece podici standard ni smanjiti ne zaposlenost. Nasa pametna vlada prihvata da ne bude izgradjena fabrika IKEA na primer. Moroni svetski, pa takve stvari su nam i najpotrebni, da ljudi proizvode nesto, a ne samo trose!

Milan

pre 12 godina

Iz drzavnog budzeta se prave hoteli???!!! E svasta smo videli od ovih, ali ovo je stvarno previse. Koja ja pamet potrebna da bi se potrosio novac poreskih obaveznika na izgradnju hotela?! Pa tako bi i moja baba bez srednje skole znala da vodi ekonomiju.

nikola

pre 12 godina

Sa platom od 25 000 dinara ima da odem, pojedem pljesku i vratim se.... i to autobusom... al pod uslovom da ne platim neki od računa za taj mesec...

Mare

pre 12 godina

Svaka cast za hotel. Lepo je da se nesto novo napravi. Nego, da bar podelim svoje potpuno laicko misljenje. Mislim da je koncept ovakvog luksuznog welness-spa-blablabla hotela potpuno promasen. Mislim da je ski centar trebalo prvo napraviti tako da ciljna publika bude srednji srpski sloj - da ona napuni centar, da ga popularizuje i napravi osnovu za nove staze, a ne bogati. Dakle, apartmani, skromniji hoteli, nize cene, vise ljudi. Oni kojima je namenjen ovaj hotel sigurno ni ne pomisljaju da se vozaju jezivim putevima od Knjazevca ili od Pirota, jer se ne zna koji je uzi, krivudaviji, opasniji i losiji. Lakse je od Beograda doci do Slovenije i Austrije nego do Stare Planine. Nadam se da su makar asfaltirali do kraja prilaz Staroj Planini, jer prosle godine kada sam bio je bilo jedno dugacko makadam parce. Dakle, gore luksuz, a da dodjes prolazis kroz jad i bedu. Nece se tako dici centar.
I inace, ko je bio na Staroj Planini, mogao je da vidi da tamo ne da nema 13km staza, nego ima oko 1,3km... Nemojte da sirite lazi, pa makar dolazile od nekih navodno kredibilnih izvora. (hm, kada vidim ko je bio gore, i nije cudno da se ovakvi brojevi pojavljuju - njemu ide od ruke da se frlja sa brojevima i sve povecava 10 puta)

Poznavaoc

pre 12 godina

Drzava potrosila 30 miliona nasih para da izgradi hotel koje ce se pokazati kao najlosija investicija jer da bi se jedan centar razvio potrebno je bar jedno 6 ovakih hotela i jos dosta kilometra staza. Da li su svi vec zaboravii da je ovo trebla da bude "strana" investicija iz Spanije, pa su onda spanci odustali i trazili samo da upravljaju hotelom. Ne bi nista ni od toga pa eto Dinkic & co odlucili da bi se slikali i pricali o regionalnom razvoju, ipak mora da se gradi? Uvek sam sa sto revnopravniji regionalni razvnoj ali ove pare se mogle MNOGO bolje da se potrose i da otveore fabrike koje bi zaposljavale nekoliko hiljada ljudi a ne 85 i to u indusitriji koja tradicionalno najmanje placa... Jos jedan dokaza da ovde nema buducnosti!

Dzoni

pre 12 godina

Ovo je kao most na adi. Izgradili objekat a nigde pristupnih saobracajnica. Danas je to lepo pokazao Mirko Alvirovic u satplus patroli do Stare planine.

Rade

pre 12 godina

Stara Planina je naša najlepša planina. Neznam ko je pokrenuo ovaj projekat ali treba ga hvaliti. Srbija se mora razvijati ravnomerno. Dakle ove godine zimovanje na Staroj Planini

Srdjan

pre 12 godina

Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah pa dajte meni te pare da vam napravim pet hotela sa pet zvezdica gde god ubodete prstom u ovoj jadnoj zemlji... koji lopovluk.. cenim da su pare podelili ovi sto su bili na otvaranju.

Oz

pre 12 godina

Pitajte gospodina Dinkica koliko je ljudi ostalo bez kuca i zemlje u okolini Stare Planine da bi on i njegovi pajtasi mogli da se bogate! Ljudima je otimana zemlja, sume zbog ovog hotela!

rafa

pre 12 godina

"uprkos merama štednje i restrikcijama u bužetu" oni će nastaviti da investiraju u tom kraju! Šta oni rade? Teraju inat državi i budžeto? Prkose svetskoj krizi? Ili, možda, nastavljaju da nas pdkradaju?

Male stvari sreću kvari

pre 12 godina

Pregledao sam sajt ovog novog hotela. Sve je lepo i krasno, ali, pitao bih samo gospodu iz G-17 plus kako će gostima hotela da izdaju fiskalni račun za pružene hotelsko-ugostiteljske usluge, kada, prema informaciji objavljenoj na zvaničnom veb-sajtu, zahtevaju 100% avansnog plaćanja najmanje 7 dana unapred? U kom to hotelu u svetu (osim ovog) individualni gosti plaćaju avansno 100% rezervisanih usluga 7 dana pre dolaska u hotel?

Osim toga, kako hotel od 146 soba može da ima 380 kreveta, a da ima 4 zvezdice (koje podrazumevaju da nema trokrevetnih soba)? Možda su računali i sobe za osoblje hotela? Na kraju, jedan detalj. Otkad se nazivi geografskih pojmova prevode na strani jezik (Stara planina- "the Old Mountain")?

BRANKO

pre 12 godina

Ako je to hotel prema kome su putovali ovi iz emisije SAT,hotel vredan 30 miliona evra ,a put iz vremena Turske,kola nemogu da se mimoidju a o autobusima da i ne pricamo,mesto da drzava izgradi put kojim bi se normalno stiglo do hotela,ovako ko god podje na Staru planinu izlaze se velikom riziku.

maja

pre 12 godina

Kakva suluda investicija. Ko ce da skija u centru koji ima samo 13 km staza?! A nema ni ljudskog puta do tamo, prvi je trebalo da naprave put

Bojan

pre 12 godina

Hotel iz drzavnog budzeta, isto kao i za vreme Broza. Na zalost, ovo je primer da se malo promenilo u drzavnoj upravi i medijma koji izvestavaju o velikim delima njihove vlasti. Jedino su postali daleko mudriji, agilniji i efikasniji u opstajanju na vlasti. Broz bez cvrste ruke nije mogao da vlada, ovi ocigledno mogu.

Macedoroman

pre 12 godina

Novogodišnje nagradno pitanje: Kome će država Srbija pokloniti ovaj hotel, tj. kome će ugurati u džep 30 MM Euro?
Tačan odgovor donosi 7 besplatnih noćenja s doručkom za dve osobe u sezoni.
Ne ustručavajte se, odgovor je lak, evo i pomoć prijatelja: inicijali su M.B.

Gagi

pre 12 godina

"Ključeve hotela sa četiri zvezdice je svečano direktoru Svetislavu Popadiću predao poslanik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i otvorio hotel".
Da li su URS finansirali izgradnju i opremanje hotela ili je to učinio građanin Dinkić iz svog džepa, pa je "svečano uručio ključeve hotela direktoru"? Ovo je ko zna koje po redu pojavljivanje građanina Dinkića sličnim povodom, na sličnim mestima, od kada ne obavlja ni jednu zvaničnu državnu funkciju. Još jedna , manje bitna, ali interesantna stvar - pretpostavljam da se do hotela dovezao u istom (državnom) automobilu sa ministrom Ćirićem... Srbija, 2011.

Milan

pre 12 godina

Iz drzavnog budzeta se prave hoteli???!!! E svasta smo videli od ovih, ali ovo je stvarno previse. Koja ja pamet potrebna da bi se potrosio novac poreskih obaveznika na izgradnju hotela?! Pa tako bi i moja baba bez srednje skole znala da vodi ekonomiju.

Srdjan

pre 12 godina

Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah pa dajte meni te pare da vam napravim pet hotela sa pet zvezdica gde god ubodete prstom u ovoj jadnoj zemlji... koji lopovluk.. cenim da su pare podelili ovi sto su bili na otvaranju.

Nenad

pre 12 godina

E sad da se do gore uradi ljudski put - to bi bila prava stvar. Ovako, ruski i ostali turisti mogu samo da izvrshe desant na Staru planinu, jerbo putem nece moci... Bolje da su u hotel ulozili 15 miliona a u rekonstrukciju prilaznog puta 15 miliona, ali na zalost putevi su u delokrugu ministra iz druge partije.

Dzoni

pre 12 godina

Ovo je kao most na adi. Izgradili objekat a nigde pristupnih saobracajnica. Danas je to lepo pokazao Mirko Alvirovic u satplus patroli do Stare planine.

Oz

pre 12 godina

Pitajte gospodina Dinkica koliko je ljudi ostalo bez kuca i zemlje u okolini Stare Planine da bi on i njegovi pajtasi mogli da se bogate! Ljudima je otimana zemlja, sume zbog ovog hotela!

Maja

pre 12 godina

A sta bi sa spanskim lancem Sol Melia kako su najavljivali??? U medjuvremenu spanci odustali, pa drzava ulozila 30 miliona? Svi su izgleda na to zaboravili, slucajno ili namerno, pa to vise niko i ne pominje...

Mare

pre 12 godina

Svaka cast za hotel. Lepo je da se nesto novo napravi. Nego, da bar podelim svoje potpuno laicko misljenje. Mislim da je koncept ovakvog luksuznog welness-spa-blablabla hotela potpuno promasen. Mislim da je ski centar trebalo prvo napraviti tako da ciljna publika bude srednji srpski sloj - da ona napuni centar, da ga popularizuje i napravi osnovu za nove staze, a ne bogati. Dakle, apartmani, skromniji hoteli, nize cene, vise ljudi. Oni kojima je namenjen ovaj hotel sigurno ni ne pomisljaju da se vozaju jezivim putevima od Knjazevca ili od Pirota, jer se ne zna koji je uzi, krivudaviji, opasniji i losiji. Lakse je od Beograda doci do Slovenije i Austrije nego do Stare Planine. Nadam se da su makar asfaltirali do kraja prilaz Staroj Planini, jer prosle godine kada sam bio je bilo jedno dugacko makadam parce. Dakle, gore luksuz, a da dodjes prolazis kroz jad i bedu. Nece se tako dici centar.
I inace, ko je bio na Staroj Planini, mogao je da vidi da tamo ne da nema 13km staza, nego ima oko 1,3km... Nemojte da sirite lazi, pa makar dolazile od nekih navodno kredibilnih izvora. (hm, kada vidim ko je bio gore, i nije cudno da se ovakvi brojevi pojavljuju - njemu ide od ruke da se frlja sa brojevima i sve povecava 10 puta)

zeljko

pre 12 godina

gledao sam danas slucajno SAT i po Alvirovicevom putesestviju,po Meni je tamo stici jedino Helikopterom... Steta sto nemam para da ga rentiram,mislim na helikopter...................

123

pre 12 godina

povratak u komunizam, privatizujemo stare hotele jer je privatna svojina najefikasnija, a onda drzava gradi nove hotele koje cemo kasnije da privatizujemo po ko zna koliko nizoj ceni, kad ce ovo na tender?

nikola

pre 12 godina

Sa platom od 25 000 dinara ima da odem, pojedem pljesku i vratim se.... i to autobusom... al pod uslovom da ne platim neki od računa za taj mesec...

ekonomista

pre 12 godina

Ovo zajendo sa IKEA robnim kucama su objekti u koje ljudi dolaze da trose. Da bi trosili treba da imaju zaposlenje. To sto ce se zaposliti ljudi na recepciji i prodajama u IKEA, nece podici standard ni smanjiti ne zaposlenost. Nasa pametna vlada prihvata da ne bude izgradjena fabrika IKEA na primer. Moroni svetski, pa takve stvari su nam i najpotrebni, da ljudi proizvode nesto, a ne samo trose!

Poznavaoc

pre 12 godina

Drzava potrosila 30 miliona nasih para da izgradi hotel koje ce se pokazati kao najlosija investicija jer da bi se jedan centar razvio potrebno je bar jedno 6 ovakih hotela i jos dosta kilometra staza. Da li su svi vec zaboravii da je ovo trebla da bude "strana" investicija iz Spanije, pa su onda spanci odustali i trazili samo da upravljaju hotelom. Ne bi nista ni od toga pa eto Dinkic & co odlucili da bi se slikali i pricali o regionalnom razvoju, ipak mora da se gradi? Uvek sam sa sto revnopravniji regionalni razvnoj ali ove pare se mogle MNOGO bolje da se potrose i da otveore fabrike koje bi zaposljavale nekoliko hiljada ljudi a ne 85 i to u indusitriji koja tradicionalno najmanje placa... Jos jedan dokaza da ovde nema buducnosti!

loshemi

pre 12 godina

Otkud sad drzava gradila? Zar nije Beko gradio ovaj hotel? Ili je mozda drzava pomogla sirotom Beku da sagradi hotel,pa nema covek novca da prehrani porodicu...zasto ne otkriju istinu o tome ciji je hotel i ko je ulozio?

Vladimir

pre 12 godina

Ako je nocenje 50€ po osobi.Onda treba biti 11 godina ispunjen do poslednjeg mjesta da bi se vratila ulozena lova i to u bruto.Ko to tamo pere lovu?

brada

pre 12 godina

Ma više me interesuje ko dade ostatak para (posto je država dala 30 mil), koji % u kapitalu država ima za to, i kada i kako se isplaćuju DIVIDENDE.
Ili je opet "aranžman" sa bespovratnim sredstvima za ino investitora, koji se inače nigde ne spominje ...

MunzeLjux

pre 12 godina

Medjunarodna banka za obnovu i razvoj vec godinama ne daje kredite za skijaske hotele ispod 2000 metara nadmorske visine,jer su meteorolozi procenili da zbog globalnog zagrevanja ispod te visine nece biti dovoljno snega.Stara planina vec nekoliko godina potvrdjuje ta predvidjanja, a snega u dovoljnim kolicinama ima tek povremeno,sto je nedovoljno da bi se privukli ozbiljni skijasi i isplatile tolike investicije.Nikad se nisam kockao,ali da me neko pozove u kazino i pokloni mi zetone u nekoj vrednosti,oprobao bih srecu.Dinkic se tako zabavlja tudjim novcem vec 10 godina.

veseljko

pre 12 godina

Tako treba,a sad "politicka i bogatasko/robovlasnicka elita"ima i SOPSTVENI hotel!Mislim da je to zbog njihovog lakseg obezbedjenja a i da im MI(narod)sirotani ne bi kvarili pogled!30mil.EURA,sitnica.Bravo za SVE!

nabukodonosor

pre 12 godina

Ako neko zeli da bude zlonameran i neupucen to je njegov izbor.
Mene licno raduje sto je konacno otvoren ovakav hotel na Staroj planini i sto je to tek prvi u nizu iz planiranog kompleksa. Za one koji su neupuceni, cena smestaja je 2650 dinara za polupansion, sa besplatnim koriscenjem bazena, wellnesa, kao i besplatnim ski-passom za goste hotela tokom citave sezone. Ski-pass na Kopaoniku je 2200 dinara dnevno pa vi sad vidite. Sapienti sat. Ako zelite da vam na Kopaoniku i Zlatiboru prodaju bele za crne bubrege, da vas deru, uvaljuju kajmak i suvenire po paprenim cenama - to je vas izbor. Moj je izbor da idem tamo gde je ocuvana priroda, gde nema guzve, gde ima snega i dobrih terena za skijanje. Fancy places za razmazene burzuje koji statiraju na laganim stazama od 2 do 4 kad se naspavaju posle tulumarenja me ne interesuju. 90-ih ko je hteo da skija isao je na Brezovicu (smestaj i provod uopste nije bio fancy); za ostale je bio Kopaonik (btw. nije mi uopste jasno zasto je Zlatibor skijaski centar kada nema uslove). Takodje za neupucene, Stara planina je, mirnom i miroljubivom politikom bivseg nam predsednika, postala najvisa planina u Srbiji, snega ima do maja, tako da je meni iskreno jako drago sto se i u ovom delu Srbije nesto radi. Doduse kasno, posto su sela opustela i jedva da ima ljudi u njima.
Sto se tice investicija, nemam predstavu sta moze da se napravi za 30 miliona eura, ali je u taj iznos usla i izgradnja gondole i dodatnih zicara i ski staza, kao i priprema terena za izgradnju ostalih hotela iz tog kompleksa, kao i prilaznih puteva. Ocekujem da ce sledeci hotel kostati upola manje ako ne bude dodatnih investicija u infrastrukturu. Uostalom, mene ne brine sto je drzava portosila tolike milione na hotel, verovatno ce nesto od toga vratiti, mozda i zaraditi, vec sto nam stotine miliona uzima od akciza za gorivo, a od toga nemamo nista. Bar da su napravili nove puteve sirom zemlje (imamo najgori auto-put u regionu), pa i do Stare planine. Ne idem tamo cesto, ali cini mi se da zbog tih puteva viljuske na autu menjam godisnje. Put od Nisa preko Svrljiga do Kalne je uzasan, sve rupa do rupe.
Sto se tice naseg Mladje, uopste se ne sekiram, to su njegovi poslednji trzaji pred izbore i pokusaji da predje cenzus. Nadam se da ce narod tog kraja umeti da iskoristi njegovu filantropiju i brigu za preostalo stanovnistvo. I kod nas u Nisu ovi njegovi izgradise silne bulevare, jes da nisu imali libelu, ali bolje i to nego rupcage na sve strane. Prihvatimo poklon naseg dobrotvora, a kad prodju izbori naci cemo novog, uvek ce biti onih koji misle da ce moci da kupe narod prikrivajuci sitnim poklonima debele minuse.

Natasa

pre 12 godina

U kom svojstvu je ovaj Dinkic tamo, i sta on uopste kao poslanik radi na otvaranjima hotela, fabrika itd? I cemu sluzi ovaj Ciric, osim da bude paravan Dinkicu? Kakav je to covek ciji je posao da bude paravan? Dno.

ugURSuz

pre 12 godina

Hotel je Dinkicev i njegovih lokalnih "saradnika",izgradjen drzavnim parama,to mi Knjazevcani znamo.Plata prvih godinu dana,naravno,daje drzava,ali je minimalac pa je vecina mladih ljudi vec odustala od te "velike sanse".Uslovi rada robovlasnicki,a clanska karta URS-a obavezna za prijem.Jos jedan,ne bas tako jeftin po poreske obaveznike,pokusaj URSovaca da prikupe neki glas.Vec vidjeno vise puta,nadamo da im nece opet uspeti,valjda smo se opametili.

sale

pre 12 godina

Za insajder: Pitajte Dulića kako su promenjeni zakonski uslovi pa je moguće bilo izgraditi ovakav hotel u zaštićenom parku prirode? Pitajte Dinkića odakle pare? Pitajte Mrku ko je ovo gradio?

ert

pre 12 godina

KO je radio projekat i na osnovu KOG tendera?
KO je platio projekat i od CIJIH para?
KO je platio izvodjenje objekta?
KO je platio materijale i KOJI su to materijali, KOLIKO kostaju?
KO je dao zemljiste i na osnovu KOG zakona?
KO je radio studiju izvodljivosti i na osnovu KOJIH parametara?

Dragi novinari, i dragi gradjani, ovo su vazna pitanja, a sve ostalo je spin i predizborna kampanja.

kop

pre 12 godina

Dinkicu zasto si osnovao JP Skijalista Srbije? Zasto si na Kopaoniku JP Skijalista Srbije isterao 19 radnika /profesionalci, visokoobrazovani, sa bogatim radnim iskustvom/ a na njihova radna mesta primio partijski podobne sa 8 razreda skole?

Milko

pre 12 godina

"On je naveo da je u hotel na Staroj planini država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra "

A onda će te ga na leto prodati Miškoviću po veoma dobroj ceni od 1,6 miliona evra.
Nazdravlje.

AliBaba

pre 12 godina

Mislio sam da je Dulic biser jer mu je palo napamet u dvadeste prvom veku da se u drzavno ime i sa drzavnim parama igra neimara ali ovo je korak dalje u kolektivnom ludilu. Zemlja se raspada, drzava ne moze kiosk da vodi kako treba, javna preduzeca gube pare i sluze kao leglo korupcije i na sve to drzava ulazi u hotelijerstvo?!

som

pre 12 godina

pogledaj vas samo. jedino tip sto predaje kljuc je pristojno odeven, ona dva indijanca u farmerkama. hotel od ;-30 miliona,a oni mangupi u farmerkama i duksevima, boli ih kao. ma takvima treba zabraniti dolaziti u takve hotele,a ne otvarati ih.sta oni misle

dragan

pre 12 godina

Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.

Biolog

pre 12 godina

Samo da Vas sve obavestim da je hotel uradjen u prvoj kategoriji zastite, na mestu gde su dve vrste jedino zivele na Staroj planini, tip stanista je bio tresava, koja je sada totalno unistena, uradjeno je sve bez ikakvih dozvola, procena uticaja na zivotnu sredinu. KATASTROFA, nas koji smo se borili za zastitu su optuzivali da smo placenici vec unistenog Kopaonika, cenzure su svuda bile o nasim akcijama i saopstenjima. Hvala Mladjane Dinkicu, zelim vam da vise nikada u svom zivotu ne predjete cenzus, i pored ovog silnog pojavljivanja u javnosti!!!

Citalac

pre 12 godina

Jedno pitanje, valjda ne zvuci naivno-A jel Dinkic ostaje u tom kraju da ga i dalje razvija, ili se vraca ( sto bi rekli u kraju-ce se vrne) u Beograd ?

Milan

pre 12 godina

@ I ja imam jaknu

U Srbiji se stavlja znak jednakosti izmedju sposobnog I korumpiranog. Ja nisam mogao da priustim jaknu od 500 evra u Srbiji. Sad radim napolju I mogu da je priustim, mada ni u ludilu ne bi dao te pare za jaknu. Ali ja po srpskim standardima nisam spisoban zato sto budala znam samo da dirincim, u struci sto bi se reklo. E to vam je u normalnim zemljama tako, a u Srbiji "sposobni" vladaju. Dok su vladali strucni I posteni otvarali smo fabrike koje su plasirale svoje proizvode sirom sveta, pravili smo sve, od automobila preko lokomotive do borbenih aviona I tenkova. A danas sposobni otvaraju hotele. Ukucajte gospodine sposobni "value creation" pa pretrazite sta to znaci pa mi kazite sta od onoga sto vi sposobni danas u Srbiji radite moze da se kvalifikuje pod ovom kategorijom.

željan slike

pre 12 godina

Ja hteo da vidim hotel, a ono spomenar Mlađana Dinkića. Otkud fotografu toliko snishodljivog i nižerazrednog naboja da nam, umesto slike novog lepog hotela na skoro svim slikama predstavi, sveprisutni lik poslanika Mlađana Dinkića?!

Peđa

pre 12 godina

Iz teksta nisam shvatio ko je zapravo vlasnik hotela ali se nazire da je to država Srbija. Ako se ide ka društvenoj svojini kog đavola su pod sumnjivih okolnostima i budzašto privatizovane tolike firme i hotelsko-ugostiteljska preduzeća?

Atreid

pre 12 godina

Gradili parama iz budzeta??? Znaci li to da ce sva zarada hotela da se vraca u budzet (za slucaj da, ne daj Boze, zatreba ministrima i njihovim svitama)???

P.S. Put je strasan, ali ne i nemoguc, pa cak i moja 20 godina stara Skoda izadje na Babin Zub

i ja imam jaknu

pre 12 godina

Mladjo, jel toplo u jakni od 500 evra?
(AfricA, 25. decembar 2011 20:50)


A što ti nisi Mlađa pa da i ti imaš jaknu od 500 eura?
Mlađa bio sposoban pa obezbedio sebi jaknu - i ti bi, al ne umeš, pa zato možeš samo da budeš ljubomoran!

Male stvari sreću kvari

pre 12 godina

Pregledao sam sajt ovog novog hotela. Sve je lepo i krasno, ali, pitao bih samo gospodu iz G-17 plus kako će gostima hotela da izdaju fiskalni račun za pružene hotelsko-ugostiteljske usluge, kada, prema informaciji objavljenoj na zvaničnom veb-sajtu, zahtevaju 100% avansnog plaćanja najmanje 7 dana unapred? U kom to hotelu u svetu (osim ovog) individualni gosti plaćaju avansno 100% rezervisanih usluga 7 dana pre dolaska u hotel?

Osim toga, kako hotel od 146 soba može da ima 380 kreveta, a da ima 4 zvezdice (koje podrazumevaju da nema trokrevetnih soba)? Možda su računali i sobe za osoblje hotela? Na kraju, jedan detalj. Otkad se nazivi geografskih pojmova prevode na strani jezik (Stara planina- "the Old Mountain")?

boki

pre 12 godina

onih 1000 evrica sto mi je obecao ja hocu da prelomim s njim ,170 evra je sedmodnevni pansion...znaci da mi jave kad pocinje mojih 6 nedelja...p.s. onih 20 evra razlike cu sam doplatiti,kad je bal nek je bal

25bxc

pre 12 godina

A kad ce javnosti biti predstavljeni: tenderi, ugovori, predmeri, predracuni, fakture i aneksi koji su pratili ovaj projekat? Ovim likovima treba verovati na rec? xaxaxaxax

shufla

pre 12 godina

30 milki iz budzeta (nasih para) = 20 milki max ultra sega mega hotel + 6 milki Denezi i + 4 milke za partijsko-kleptomanske kadrove koji su smislili i odobrili ovaj lopovluk.

Moguce da sam cifre omasio, ali je to jednacina kojom se pljackaju gradjani srbije.

slobodan milosecvic

pre 12 godina

ti bese onaj sto si zabranjivo preregistraciju sa CG na SRB,e pa lepo vidi ovako ,to je prvi strani auto koji sam kupio ,da si bio frajer zabrani bi ulazak takvih automobila u Srbiju na granicnom prelazu , ti si dozvolio da udjemo da damo nas 200000 godisnje po 350-400 evra to je preko 200 miloiona evra za registraciji umesto da je taj novac ostajo ovde i onda si pricao onama kako treba da vozimo euro 3 , pa covece idi malo setaj pi inostranstvu pa vido da se golfovi 3 i audi 80 i dalje vozi .ti se setkas uzivas u zivotu i meni pricas kako yivis u 40 kvadrata , ti si tezak neznase koliko para i zato sto si takv ti tones , je i to smo isto godiste, yelim ti srcu u zivoto *******

vidoje

pre 12 godina

Dobro je da je Mladja bio tu.
Ej jadni demokrate,zbog njega ce te da izgubite izbore.
U kom svojstvu se bre on namestio da se slika?

Ljubivije I

pre 12 godina

Ovo je krunski dokaz o kakvom ekonomskom stručnjaku se radi u liku Mlađena Dinkića. Danas sam čuo u dnevniku RTS-a da je cena smeštaja u ovom hoteli, po čoveku za dan 175 Evra. Čak je rečeno da se očekuju strani turisti pošto je blizu Bugarska. Pa gospodo novinari malo se raspitajte o cenama hotela u Bugarskoj. O cenama će da vode računa svi oni građani koji plaćaju iz svog džepa. Mlađen Dinkić ne mora da vodi računa pošto on troši državne budžetske pare.
Ovaj hotel spada u lanac hotela zajedno sa Hajatom na Crnom Vrhu, i ista ga sudbina čeka. lanac promašenih investicija, promašenih političara.
Molim samo teoretičare iz nauke koja se zove ekonomija da mi objasne kako se zove sadašnje društveno uređenje u Srbiji u kojoj država gradi hotele.

Vuk

pre 12 godina

Put do hotela,ostace kakav jeste,da bi odbio sirotinju koja bimozda tu zalutala.
Nisu oni od juce,sad ce vlada da kupi par helikopetera,
za liniju,BG-Stara planina.Naravno,samo za politicare i burzoaziju.

***

BRANKO

pre 12 godina

Ako je to hotel prema kome su putovali ovi iz emisije SAT,hotel vredan 30 miliona evra ,a put iz vremena Turske,kola nemogu da se mimoidju a o autobusima da i ne pricamo,mesto da drzava izgradi put kojim bi se normalno stiglo do hotela,ovako ko god podje na Staru planinu izlaze se velikom riziku.

Protiv URS

pre 12 godina

Znam da je firma Deneza M, koja je gradila hotel presla da izvodi radove na aerodromu Nikola Tesla, tako da sve ostaje u URS, ili je to slucajnost!?

Ima jedna KUĆA u planini

pre 12 godina

I ja sam gledala SAT i patrolu Mirka Alvirovića, onaj put je samo za entuzijaste. A da li ste videli "kuću na sred puta" ? Ruševina, koja tu stoji godinama i zbog koje se i onako uzak put dodatno sužava. Navodno da su lokalne vlasti obećale Alviroviću da će je srušiti još pre nekoliko godina (prikazana je fotografija), ali stoji i dan danas.
Čak i kad bih imala novca da odsednem tamo ne znam da li bih se usudila da krenem onim putem.

kukulele

pre 12 godina

On je talenat da snimi gde ima državnih para pa da im priđe i usmeri preko svojih svojima. U toj zabiti potrošiti toliko državnog novca je za aps. Za to vreme propadaju desetine hotela na tradicionalnim destinacijama jer verovatno braća burazeri iz privatizacionog ministarstva cekaju kupce. Ovolike pare da se daju na hotel koji ce zbog promena klime biti prazan kao i onaj Kusturicin na Iveru koji je sada prazan! katastrofa šifrovana!

TomaS

pre 12 godina

@ "Otvoren hotel vredan 30 mil.€ /FOTO"

To što piše u naslovu (HOTEL - FOTO), nema na fotosu - NEMA hotela. Samo Dinkić i još dve osobe sa kartonskim ključem. A to nije hotel. Pre toga bio je fotos Dinkića pored kreveta, što takođe nije fotos hotela. A baš me interesuje kako izgleda hotel na Staroj planini, a Ne Dinkić!
Kako, dakle, izgleda hotel na Staroj planini?

Građanin

pre 12 godina

stvarno, u kojem je svojstvu Dinkić bio tamo?
kakve on TRENUTNO veze ima sa ovom investicijom da bi se našao tamo?
marketing je čudo...

RaDissha

pre 12 godina

Gospodo iz B92 . Prenosite neproverenu i LAŽNU vest da je "HOTEL VREDAN 30 Milona EUR ".Vidim da niste smeli da objavite "sumnju" da izgradnja hotela košta poreske obveznike u Srbiji 30 miliona EUR-a , nasuprot činjenici da je trebalo da košta 15 do najviše 18 miliona . Ovo nije procena laika , već nekog ko je učestvovao u izradi takvih in sličnih predmera i predračuna prema projektu .

Macedoroman

pre 12 godina

Novogodišnje nagradno pitanje: Kome će država Srbija pokloniti ovaj hotel, tj. kome će ugurati u džep 30 MM Euro?
Tačan odgovor donosi 7 besplatnih noćenja s doručkom za dve osobe u sezoni.
Ne ustručavajte se, odgovor je lak, evo i pomoć prijatelja: inicijali su M.B.

Marko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ludaci treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!

maja

pre 12 godina

Kakva suluda investicija. Ko ce da skija u centru koji ima samo 13 km staza?! A nema ni ljudskog puta do tamo, prvi je trebalo da naprave put

svice

pre 12 godina

Ja sam iz Knjazevca i znam dosta o ovom hotelu,hotel je super,oko hotela blato do kolena ali da je prskupo za(nova godina 300 eura) a svi radnici osim uprave nemaju platu preko 22000 din, a sto se tice staza na planini, ima jedna staza koja je strmija nego crna duboka na kopu a ostale dve treba neko da vas vuce da idete nizbrdo.Tako da ako ne naprave neku srednju stazu verujem da ko jednom ode nikad se nece vratiti.

Bojan

pre 12 godina

Hotel iz drzavnog budzeta, isto kao i za vreme Broza. Na zalost, ovo je primer da se malo promenilo u drzavnoj upravi i medijma koji izvestavaju o velikim delima njihove vlasti. Jedino su postali daleko mudriji, agilniji i efikasniji u opstajanju na vlasti. Broz bez cvrste ruke nije mogao da vlada, ovi ocigledno mogu.

marko

pre 12 godina

Bolje da su te pare dali da se izgradi ili obnovi neko porodilište. Ovo liči na bacanje para na gluposti. Prioritet je valjda zdravlje dece a ne da se *** skijaju. Odakle bre normalnim ljudima u ovoj zemlji pare za skijanje ? Ko će još da glasa za ovakve likove ...

gruja

pre 12 godina

@Srdjan
"Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah..." itd...
Molim Vas, prosvetlite nas i dajte nam izvod vaše "feasibility" studije koliko bi u Vašoj izvedbi koštao hotel sa 5* i pripadajućom infrastrukturom na zadatoj lokaciji (gondola, podzemni parkinzi, etc.) jer se ja zaista u to ne razumem, kao i verovatno većina čitalaca ovde.

@Mare
Apsolutno ste u pravu po pitanju prilaznih puteva, očajna je sitacija još od sela Kalna (raskrsnica ka Babinom Zubu). Raspitaivao sam se oko toga i lepo objasniše ljudi da nema svrhe uređivati puteve dok se ne dovrši izgradnja kompletne infrastrukture, jer teretnjaci koji vuku materijal razbiše asfalt (istina, mogli bi malo da pokrpe tu i tamo)
Što se tiče staza, u pravu ste da je bilo 1,3 km (dosadno, a i nije za početnike - zahtevne su), ali mislim da su ka Jabučkom ravništu otvorili nove (trebalo bi da su plave), tako sad definivno ima više.
Koga interesuje, ima mapa novih ožičenih staza na sajtu.

@vampirbg
"Ima 'cak' 13km staza. To obidjes za 2 dana. Bolje da su ga namenili za letnji turizam"
Pa naravno da je namenjen i za letnji turizam (odavno postoje staze sjajne za MTB, tracking, itd...), piše li negde da je hotel zatvoren van sezone skijanja. Jeste li vi bili nekad na Staroj Planini u leto? Jeste li Vi bili naked bio na Staroj palnini uopšte?

O kako bi bilo divno da se jedne čarobne zimske noći na Storoj Planini u reonu Babinog Zuba, 1,3 km staza pretvori u 130 km (čisto da budemo jači od 2Alps - kod njih bilo isto tako, preko noći, ja gled'o) i planisnki dom prostom ćelijskom deobom se podeli na 6 hotela ničim izazvano, i zaposli se tamo raja iz Knjaževca, Pirota, procveta seoski turizam...

nenad

pre 12 godina

"Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.
(dragan, 25. decembar 2011 20:28) "

Vidim da ste potpuno neupuceni. Odgovorno tvrdim da je Stara Planina najlepsa planina u Srbiji sa ogromnim turistickim potencijalom, mnogo vecim od svih turistickih centara u Srbiji ako ne i na Balkanu. Ako vec nemate mogucnost da je obidjete pogledajte makar slike na internetu pa se uverite i sami.

marsovac

pre 12 godina

Sada lepo ajmo svi BESPLATNO u Hotel Stara Planina na zimovanje, jer je i ovako i onako hotel sagradjen od para iz budzeta (sto znaci od para gradjana Repblike Srbije)!!!!

PA NEZIVIMO VALJDA U KOMUNIZMU, A I KOLIKO VIDIM HOTEL NIJE PRIVATNO VLASNISTVO ZAR NE ?!!???

SAMO DA NAVEDEM DEO CLANKA OD PRE PAR DANA: Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte / ponedeljak 19.12.2011

""U Aleksincu imamo resurs, infrastrukturu i radnu snagu. Ono što nemamo su tehnologija i novac da investiramo. Zato smatramo da bi trebalo da bude formirana nova naftna kompanija gde bi jedan partner bili Aleksinački rudnici kao predstavnici Srbije, a nosilac investicija kompanija koja ima tehnologiju za preradu uljnih škriljaca", navodi Dragosavljević. "

" Prepreke
U dokumentima Ministarstva prostornog planiranja, rudarstva i životne sredine, kao najčešća prepreka u realizaciji svih mogućih projekata u rudarstvu navodi se nedostatak novca. Slede restrukturiranja javnog preduzeća Resavica u čijem su vlasništvu brojni rudnici, infrastrukturni problemi kao što su nedostatak puteva ili izmeštanje objekata koji smetaju, pristup zemljištu, odnosno eksproprijacija. Problemi koji se navode odnose se i na Agenciju za privatizaciju, odnosno sporost u pripremanju pojedinih rudnika ili firmi za ponavljanje privatizacije. "


AJDE **** LUPAJTE SADA MINUSE.... !!!!

Molio bih da mi se komentar objavi, hvala unapred.

Pablo

pre 12 godina

Cudi me da nije na slikanje dosao premijer ili predsednik,ipak je pocela predizborna kampanja ali dzaba im.Narod je gladan a ne zeljan skijanja i sankanja.Deda Mraz nece posetiti obican narod ove godine.

rafa

pre 12 godina

"uprkos merama štednje i restrikcijama u bužetu" oni će nastaviti da investiraju u tom kraju! Šta oni rade? Teraju inat državi i budžeto? Prkose svetskoj krizi? Ili, možda, nastavljaju da nas pdkradaju?

djz

pre 12 godina

ljudi, pa on vec trece ili cetvrte izbore zaredom prodaje pricu o hotelu i ski centru na Staroj Planini, neka pokusaju neki da se sete, ili nadjite na youtube/tu predizborne kampanje i govore...

Nikola

pre 12 godina

CCCCCCC Po svemu sudeci neko od glavesina ima zemljiste na toj lokaciji pa da mu ne propada budzasto. K'o veli daj da se napravi jedan extra hotel pa za par godina kad se izgradi sve oko i do njega profitirace i on. Sto za te pare ne izgradise nesto potrebnije tom kraju, ili makar da su put kakav valja do tamo napravili. O pa da, sad ce Mrka da dodje, mora malo reklame pred izbore.
Obicni smrtnici mogu samo da gledaju i komentarisu eeeeee Srbijo ...

dejan

pre 12 godina

Ne volim Dinkica, ali ajde da budemo posteni.

1. On je najvishe zasluzan za izgradnju ovog hotela! Da nije bilo njega ne bi bilo ni hotela. Kome to nije jasno ...

2. Koliko nasih politicara je pustilo novinare da zavire u njihove stanove?

3. Stara planina ima odlicnu poziciju, cene su 25e za PP to je extra povoljno. Zasto bi bilo ko isao u Bansko ili Kopaonik? Ovo moze da bude motor razvoja Stare planine i tog dela Srbije. Nis i aerodrom su blizu.

Mare

pre 12 godina

@Gruja

Ski info sa skijalista Srbije:
http://www.skijalistasrbije.rs/strana/skijaliste-prohodnost-list

pokazuje da i dalje radi isto sto i ranije, dakle 1,3km je maksimum. Na zalost, ja mislim da Stara Planina nema kapacitet da bude ozbiljan ski centar. Severne padine su previse strme i mora da se posece pola sume, a juzne (sve ka Midzoru) su osuncane i tesko je odrzati sneg tokom duzeg perioda.

mcu

pre 12 godina

a da se prvo radi put, bilo bi za sta se radi put... necu glasati za njega, hteli mi da priznamo ili ne ovde jedino Dinkic radi konkretne stvari.Secam se za hiljadu evra, nisam zaboravio. Staroj planini je potrebsn skijaski centar, takodje sam gledao patrolu Sat media group ako me secanje ne vara potrebna je rehabilitacija kolovoza u duzini od 50 ak km sto se moze uraditi dosta brzo uz dobru organizaciju.4 zvezdice za Srbiju previse jer se ne mozemo osloniti na strane turiste

Rade

pre 12 godina

Stara Planina je naša najlepša planina. Neznam ko je pokrenuo ovaj projekat ali treba ga hvaliti. Srbija se mora razvijati ravnomerno. Dakle ove godine zimovanje na Staroj Planini

Misha

pre 12 godina

Bravo Dinkić & Ciric & Djokic, ovakve stvari trebaju Srbiji, ja sam se malopre vratio sa Stare planine, pa da podelim utiske sa Vama, http://www.tt-group.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=3195

Zoran M.

pre 12 godina

Nije mi samo jasno zašto se naši političari trpaju uvek u kadar kad se otvara neka nova firma u Srbiji? Dolazim do zaključka da oni očekuju da im kažem hvala za ono što rade, a to je njihov posao da rode ljudima Srbije radna mesta sa platom od minimalno 300 evra i više.

Uros

pre 12 godina

Oni otvaraju hotele jos se hvale koliko kostaju a neki dan gledam prilog gde zena sa jednomesecnom bebom nema sta da jede,to ih ne zanima,to je ta evropska Srbija!!!

Slobix

pre 12 godina

Moje emocije su veoma pomešane sada... Lepo je što je nešto uloženo na prostorima istočne Srbije, lepo je što sada planinska lepotica, Stara planina, ima gde da ugosti turiste (ranije su postojala dva skromna smeštajna kapaciteta), ali... Jabučje ravnište, kao jedinstveni primer planinske tresave i u ovom delu Evrope pa i šire je već oštećeno. Ne znam dokle se stiglo sa preusmeravanjem rečnih tokova, a ako se od toga nije odustalo, to je još jedan ekološki šok za ovo fantastično podneblje. U svakom slučaju, ideja o masovnom turizmu na ovom području u startu nije bila briljantna ideja, ali ako već nismo uspeli da je sprečimo, ostaje samo nada da će se ovim dobrom upravljati na odgovoran način...

Mirko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ***treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!
(Marko, 26. decembar 2011 08:44)

Momak ti očigledno ne razlikuješ privatni sektor od državnog. Nije problem što je napravljen hotel nego što ga je napravila država od mojih i tvojih para. Neka Dinkić osnuje firmu, uzme kredit i neka gradi šta hoće i gde hoće od svojih para i na svoj rizik.

sasa

pre 12 godina

kao sto je i najavljeno pre nekoliko meseci hotelima ce kada se zavrse prva 3 upravljati spanska kompanija HG hotels a hoteli ce biti u vlasnistvu drzave
Zvace se HG hotels Stara planina

http://www.hghoteles.com/en/130/

bačene pare

pre 12 godina

urađeno bez znanja i plana, ovaj se objekat nikada neće isplatiti, jer je građen samo zato što neki misle da Stara planina može biti skijaški centar; ekskurzije će ga na brzinu ruinirati jer na drugi način neće moći da dođe do gostiju

dragan

pre 12 godina

Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.

i ja imam jaknu

pre 12 godina

Mladjo, jel toplo u jakni od 500 evra?
(AfricA, 25. decembar 2011 20:50)


A što ti nisi Mlađa pa da i ti imaš jaknu od 500 eura?
Mlađa bio sposoban pa obezbedio sebi jaknu - i ti bi, al ne umeš, pa zato možeš samo da budeš ljubomoran!

nabukodonosor

pre 12 godina

Ako neko zeli da bude zlonameran i neupucen to je njegov izbor.
Mene licno raduje sto je konacno otvoren ovakav hotel na Staroj planini i sto je to tek prvi u nizu iz planiranog kompleksa. Za one koji su neupuceni, cena smestaja je 2650 dinara za polupansion, sa besplatnim koriscenjem bazena, wellnesa, kao i besplatnim ski-passom za goste hotela tokom citave sezone. Ski-pass na Kopaoniku je 2200 dinara dnevno pa vi sad vidite. Sapienti sat. Ako zelite da vam na Kopaoniku i Zlatiboru prodaju bele za crne bubrege, da vas deru, uvaljuju kajmak i suvenire po paprenim cenama - to je vas izbor. Moj je izbor da idem tamo gde je ocuvana priroda, gde nema guzve, gde ima snega i dobrih terena za skijanje. Fancy places za razmazene burzuje koji statiraju na laganim stazama od 2 do 4 kad se naspavaju posle tulumarenja me ne interesuju. 90-ih ko je hteo da skija isao je na Brezovicu (smestaj i provod uopste nije bio fancy); za ostale je bio Kopaonik (btw. nije mi uopste jasno zasto je Zlatibor skijaski centar kada nema uslove). Takodje za neupucene, Stara planina je, mirnom i miroljubivom politikom bivseg nam predsednika, postala najvisa planina u Srbiji, snega ima do maja, tako da je meni iskreno jako drago sto se i u ovom delu Srbije nesto radi. Doduse kasno, posto su sela opustela i jedva da ima ljudi u njima.
Sto se tice investicija, nemam predstavu sta moze da se napravi za 30 miliona eura, ali je u taj iznos usla i izgradnja gondole i dodatnih zicara i ski staza, kao i priprema terena za izgradnju ostalih hotela iz tog kompleksa, kao i prilaznih puteva. Ocekujem da ce sledeci hotel kostati upola manje ako ne bude dodatnih investicija u infrastrukturu. Uostalom, mene ne brine sto je drzava portosila tolike milione na hotel, verovatno ce nesto od toga vratiti, mozda i zaraditi, vec sto nam stotine miliona uzima od akciza za gorivo, a od toga nemamo nista. Bar da su napravili nove puteve sirom zemlje (imamo najgori auto-put u regionu), pa i do Stare planine. Ne idem tamo cesto, ali cini mi se da zbog tih puteva viljuske na autu menjam godisnje. Put od Nisa preko Svrljiga do Kalne je uzasan, sve rupa do rupe.
Sto se tice naseg Mladje, uopste se ne sekiram, to su njegovi poslednji trzaji pred izbore i pokusaji da predje cenzus. Nadam se da ce narod tog kraja umeti da iskoristi njegovu filantropiju i brigu za preostalo stanovnistvo. I kod nas u Nisu ovi njegovi izgradise silne bulevare, jes da nisu imali libelu, ali bolje i to nego rupcage na sve strane. Prihvatimo poklon naseg dobrotvora, a kad prodju izbori naci cemo novog, uvek ce biti onih koji misle da ce moci da kupe narod prikrivajuci sitnim poklonima debele minuse.

Marko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ludaci treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!

mcu

pre 12 godina

a da se prvo radi put, bilo bi za sta se radi put... necu glasati za njega, hteli mi da priznamo ili ne ovde jedino Dinkic radi konkretne stvari.Secam se za hiljadu evra, nisam zaboravio. Staroj planini je potrebsn skijaski centar, takodje sam gledao patrolu Sat media group ako me secanje ne vara potrebna je rehabilitacija kolovoza u duzini od 50 ak km sto se moze uraditi dosta brzo uz dobru organizaciju.4 zvezdice za Srbiju previse jer se ne mozemo osloniti na strane turiste

Srdjan

pre 12 godina

Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah pa dajte meni te pare da vam napravim pet hotela sa pet zvezdica gde god ubodete prstom u ovoj jadnoj zemlji... koji lopovluk.. cenim da su pare podelili ovi sto su bili na otvaranju.

Oz

pre 12 godina

Pitajte gospodina Dinkica koliko je ljudi ostalo bez kuca i zemlje u okolini Stare Planine da bi on i njegovi pajtasi mogli da se bogate! Ljudima je otimana zemlja, sume zbog ovog hotela!

Milan

pre 12 godina

Iz drzavnog budzeta se prave hoteli???!!! E svasta smo videli od ovih, ali ovo je stvarno previse. Koja ja pamet potrebna da bi se potrosio novac poreskih obaveznika na izgradnju hotela?! Pa tako bi i moja baba bez srednje skole znala da vodi ekonomiju.

dejan

pre 12 godina

Ne volim Dinkica, ali ajde da budemo posteni.

1. On je najvishe zasluzan za izgradnju ovog hotela! Da nije bilo njega ne bi bilo ni hotela. Kome to nije jasno ...

2. Koliko nasih politicara je pustilo novinare da zavire u njihove stanove?

3. Stara planina ima odlicnu poziciju, cene su 25e za PP to je extra povoljno. Zasto bi bilo ko isao u Bansko ili Kopaonik? Ovo moze da bude motor razvoja Stare planine i tog dela Srbije. Nis i aerodrom su blizu.

slobodan milosecvic

pre 12 godina

ti bese onaj sto si zabranjivo preregistraciju sa CG na SRB,e pa lepo vidi ovako ,to je prvi strani auto koji sam kupio ,da si bio frajer zabrani bi ulazak takvih automobila u Srbiju na granicnom prelazu , ti si dozvolio da udjemo da damo nas 200000 godisnje po 350-400 evra to je preko 200 miloiona evra za registraciji umesto da je taj novac ostajo ovde i onda si pricao onama kako treba da vozimo euro 3 , pa covece idi malo setaj pi inostranstvu pa vido da se golfovi 3 i audi 80 i dalje vozi .ti se setkas uzivas u zivotu i meni pricas kako yivis u 40 kvadrata , ti si tezak neznase koliko para i zato sto si takv ti tones , je i to smo isto godiste, yelim ti srcu u zivoto *******

Gagi

pre 12 godina

"Ključeve hotela sa četiri zvezdice je svečano direktoru Svetislavu Popadiću predao poslanik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i otvorio hotel".
Da li su URS finansirali izgradnju i opremanje hotela ili je to učinio građanin Dinkić iz svog džepa, pa je "svečano uručio ključeve hotela direktoru"? Ovo je ko zna koje po redu pojavljivanje građanina Dinkića sličnim povodom, na sličnim mestima, od kada ne obavlja ni jednu zvaničnu državnu funkciju. Još jedna , manje bitna, ali interesantna stvar - pretpostavljam da se do hotela dovezao u istom (državnom) automobilu sa ministrom Ćirićem... Srbija, 2011.

Misha

pre 12 godina

Bravo Dinkić & Ciric & Djokic, ovakve stvari trebaju Srbiji, ja sam se malopre vratio sa Stare planine, pa da podelim utiske sa Vama, http://www.tt-group.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=3195

nikola

pre 12 godina

Sa platom od 25 000 dinara ima da odem, pojedem pljesku i vratim se.... i to autobusom... al pod uslovom da ne platim neki od računa za taj mesec...

Maja

pre 12 godina

A sta bi sa spanskim lancem Sol Melia kako su najavljivali??? U medjuvremenu spanci odustali, pa drzava ulozila 30 miliona? Svi su izgleda na to zaboravili, slucajno ili namerno, pa to vise niko i ne pominje...

Vladimir

pre 12 godina

Ako je nocenje 50€ po osobi.Onda treba biti 11 godina ispunjen do poslednjeg mjesta da bi se vratila ulozena lova i to u bruto.Ko to tamo pere lovu?

Rade

pre 12 godina

Stara Planina je naša najlepša planina. Neznam ko je pokrenuo ovaj projekat ali treba ga hvaliti. Srbija se mora razvijati ravnomerno. Dakle ove godine zimovanje na Staroj Planini

brada

pre 12 godina

Ma više me interesuje ko dade ostatak para (posto je država dala 30 mil), koji % u kapitalu država ima za to, i kada i kako se isplaćuju DIVIDENDE.
Ili je opet "aranžman" sa bespovratnim sredstvima za ino investitora, koji se inače nigde ne spominje ...

loshemi

pre 12 godina

Otkud sad drzava gradila? Zar nije Beko gradio ovaj hotel? Ili je mozda drzava pomogla sirotom Beku da sagradi hotel,pa nema covek novca da prehrani porodicu...zasto ne otkriju istinu o tome ciji je hotel i ko je ulozio?

Mare

pre 12 godina

Svaka cast za hotel. Lepo je da se nesto novo napravi. Nego, da bar podelim svoje potpuno laicko misljenje. Mislim da je koncept ovakvog luksuznog welness-spa-blablabla hotela potpuno promasen. Mislim da je ski centar trebalo prvo napraviti tako da ciljna publika bude srednji srpski sloj - da ona napuni centar, da ga popularizuje i napravi osnovu za nove staze, a ne bogati. Dakle, apartmani, skromniji hoteli, nize cene, vise ljudi. Oni kojima je namenjen ovaj hotel sigurno ni ne pomisljaju da se vozaju jezivim putevima od Knjazevca ili od Pirota, jer se ne zna koji je uzi, krivudaviji, opasniji i losiji. Lakse je od Beograda doci do Slovenije i Austrije nego do Stare Planine. Nadam se da su makar asfaltirali do kraja prilaz Staroj Planini, jer prosle godine kada sam bio je bilo jedno dugacko makadam parce. Dakle, gore luksuz, a da dodjes prolazis kroz jad i bedu. Nece se tako dici centar.
I inace, ko je bio na Staroj Planini, mogao je da vidi da tamo ne da nema 13km staza, nego ima oko 1,3km... Nemojte da sirite lazi, pa makar dolazile od nekih navodno kredibilnih izvora. (hm, kada vidim ko je bio gore, i nije cudno da se ovakvi brojevi pojavljuju - njemu ide od ruke da se frlja sa brojevima i sve povecava 10 puta)

veseljko

pre 12 godina

Tako treba,a sad "politicka i bogatasko/robovlasnicka elita"ima i SOPSTVENI hotel!Mislim da je to zbog njihovog lakseg obezbedjenja a i da im MI(narod)sirotani ne bi kvarili pogled!30mil.EURA,sitnica.Bravo za SVE!

123

pre 12 godina

povratak u komunizam, privatizujemo stare hotele jer je privatna svojina najefikasnija, a onda drzava gradi nove hotele koje cemo kasnije da privatizujemo po ko zna koliko nizoj ceni, kad ce ovo na tender?

ekonomista

pre 12 godina

Ovo zajendo sa IKEA robnim kucama su objekti u koje ljudi dolaze da trose. Da bi trosili treba da imaju zaposlenje. To sto ce se zaposliti ljudi na recepciji i prodajama u IKEA, nece podici standard ni smanjiti ne zaposlenost. Nasa pametna vlada prihvata da ne bude izgradjena fabrika IKEA na primer. Moroni svetski, pa takve stvari su nam i najpotrebni, da ljudi proizvode nesto, a ne samo trose!

AliBaba

pre 12 godina

Mislio sam da je Dulic biser jer mu je palo napamet u dvadeste prvom veku da se u drzavno ime i sa drzavnim parama igra neimara ali ovo je korak dalje u kolektivnom ludilu. Zemlja se raspada, drzava ne moze kiosk da vodi kako treba, javna preduzeca gube pare i sluze kao leglo korupcije i na sve to drzava ulazi u hotelijerstvo?!

zeljko

pre 12 godina

gledao sam danas slucajno SAT i po Alvirovicevom putesestviju,po Meni je tamo stici jedino Helikopterom... Steta sto nemam para da ga rentiram,mislim na helikopter...................

marko

pre 12 godina

Bolje da su te pare dali da se izgradi ili obnovi neko porodilište. Ovo liči na bacanje para na gluposti. Prioritet je valjda zdravlje dece a ne da se *** skijaju. Odakle bre normalnim ljudima u ovoj zemlji pare za skijanje ? Ko će još da glasa za ovakve likove ...

Dzoni

pre 12 godina

Ovo je kao most na adi. Izgradili objekat a nigde pristupnih saobracajnica. Danas je to lepo pokazao Mirko Alvirovic u satplus patroli do Stare planine.

Nenad

pre 12 godina

E sad da se do gore uradi ljudski put - to bi bila prava stvar. Ovako, ruski i ostali turisti mogu samo da izvrshe desant na Staru planinu, jerbo putem nece moci... Bolje da su u hotel ulozili 15 miliona a u rekonstrukciju prilaznog puta 15 miliona, ali na zalost putevi su u delokrugu ministra iz druge partije.

nenad

pre 12 godina

"Postavlja se pitanje šta će hotel na Staroj planini, pored već afirmisanog Kopaonika i Zlatibora.Mišljenja sam da Stara planina i taj kraj jednostavno nemaju nikakvu turističku perspektivu.
(dragan, 25. decembar 2011 20:28) "

Vidim da ste potpuno neupuceni. Odgovorno tvrdim da je Stara Planina najlepsa planina u Srbiji sa ogromnim turistickim potencijalom, mnogo vecim od svih turistickih centara u Srbiji ako ne i na Balkanu. Ako vec nemate mogucnost da je obidjete pogledajte makar slike na internetu pa se uverite i sami.

som

pre 12 godina

pogledaj vas samo. jedino tip sto predaje kljuc je pristojno odeven, ona dva indijanca u farmerkama. hotel od ;-30 miliona,a oni mangupi u farmerkama i duksevima, boli ih kao. ma takvima treba zabraniti dolaziti u takve hotele,a ne otvarati ih.sta oni misle

Poznavaoc

pre 12 godina

Drzava potrosila 30 miliona nasih para da izgradi hotel koje ce se pokazati kao najlosija investicija jer da bi se jedan centar razvio potrebno je bar jedno 6 ovakih hotela i jos dosta kilometra staza. Da li su svi vec zaboravii da je ovo trebla da bude "strana" investicija iz Spanije, pa su onda spanci odustali i trazili samo da upravljaju hotelom. Ne bi nista ni od toga pa eto Dinkic & co odlucili da bi se slikali i pricali o regionalnom razvoju, ipak mora da se gradi? Uvek sam sa sto revnopravniji regionalni razvnoj ali ove pare se mogle MNOGO bolje da se potrose i da otveore fabrike koje bi zaposljavale nekoliko hiljada ljudi a ne 85 i to u indusitriji koja tradicionalno najmanje placa... Jos jedan dokaza da ovde nema buducnosti!

Ljubivije I

pre 12 godina

Ovo je krunski dokaz o kakvom ekonomskom stručnjaku se radi u liku Mlađena Dinkića. Danas sam čuo u dnevniku RTS-a da je cena smeštaja u ovom hoteli, po čoveku za dan 175 Evra. Čak je rečeno da se očekuju strani turisti pošto je blizu Bugarska. Pa gospodo novinari malo se raspitajte o cenama hotela u Bugarskoj. O cenama će da vode računa svi oni građani koji plaćaju iz svog džepa. Mlađen Dinkić ne mora da vodi računa pošto on troši državne budžetske pare.
Ovaj hotel spada u lanac hotela zajedno sa Hajatom na Crnom Vrhu, i ista ga sudbina čeka. lanac promašenih investicija, promašenih političara.
Molim samo teoretičare iz nauke koja se zove ekonomija da mi objasne kako se zove sadašnje društveno uređenje u Srbiji u kojoj država gradi hotele.

boki

pre 12 godina

onih 1000 evrica sto mi je obecao ja hocu da prelomim s njim ,170 evra je sedmodnevni pansion...znaci da mi jave kad pocinje mojih 6 nedelja...p.s. onih 20 evra razlike cu sam doplatiti,kad je bal nek je bal

MunzeLjux

pre 12 godina

Medjunarodna banka za obnovu i razvoj vec godinama ne daje kredite za skijaske hotele ispod 2000 metara nadmorske visine,jer su meteorolozi procenili da zbog globalnog zagrevanja ispod te visine nece biti dovoljno snega.Stara planina vec nekoliko godina potvrdjuje ta predvidjanja, a snega u dovoljnim kolicinama ima tek povremeno,sto je nedovoljno da bi se privukli ozbiljni skijasi i isplatile tolike investicije.Nikad se nisam kockao,ali da me neko pozove u kazino i pokloni mi zetone u nekoj vrednosti,oprobao bih srecu.Dinkic se tako zabavlja tudjim novcem vec 10 godina.

Atreid

pre 12 godina

Gradili parama iz budzeta??? Znaci li to da ce sva zarada hotela da se vraca u budzet (za slucaj da, ne daj Boze, zatreba ministrima i njihovim svitama)???

P.S. Put je strasan, ali ne i nemoguc, pa cak i moja 20 godina stara Skoda izadje na Babin Zub

Uros

pre 12 godina

Oni otvaraju hotele jos se hvale koliko kostaju a neki dan gledam prilog gde zena sa jednomesecnom bebom nema sta da jede,to ih ne zanima,to je ta evropska Srbija!!!

sasa

pre 12 godina

kao sto je i najavljeno pre nekoliko meseci hotelima ce kada se zavrse prva 3 upravljati spanska kompanija HG hotels a hoteli ce biti u vlasnistvu drzave
Zvace se HG hotels Stara planina

http://www.hghoteles.com/en/130/

Biolog

pre 12 godina

Samo da Vas sve obavestim da je hotel uradjen u prvoj kategoriji zastite, na mestu gde su dve vrste jedino zivele na Staroj planini, tip stanista je bio tresava, koja je sada totalno unistena, uradjeno je sve bez ikakvih dozvola, procena uticaja na zivotnu sredinu. KATASTROFA, nas koji smo se borili za zastitu su optuzivali da smo placenici vec unistenog Kopaonika, cenzure su svuda bile o nasim akcijama i saopstenjima. Hvala Mladjane Dinkicu, zelim vam da vise nikada u svom zivotu ne predjete cenzus, i pored ovog silnog pojavljivanja u javnosti!!!

Natasa

pre 12 godina

U kom svojstvu je ovaj Dinkic tamo, i sta on uopste kao poslanik radi na otvaranjima hotela, fabrika itd? I cemu sluzi ovaj Ciric, osim da bude paravan Dinkicu? Kakav je to covek ciji je posao da bude paravan? Dno.

maja

pre 12 godina

Kakva suluda investicija. Ko ce da skija u centru koji ima samo 13 km staza?! A nema ni ljudskog puta do tamo, prvi je trebalo da naprave put

Ima jedna KUĆA u planini

pre 12 godina

I ja sam gledala SAT i patrolu Mirka Alvirovića, onaj put je samo za entuzijaste. A da li ste videli "kuću na sred puta" ? Ruševina, koja tu stoji godinama i zbog koje se i onako uzak put dodatno sužava. Navodno da su lokalne vlasti obećale Alviroviću da će je srušiti još pre nekoliko godina (prikazana je fotografija), ali stoji i dan danas.
Čak i kad bih imala novca da odsednem tamo ne znam da li bih se usudila da krenem onim putem.

Citalac

pre 12 godina

Jedno pitanje, valjda ne zvuci naivno-A jel Dinkic ostaje u tom kraju da ga i dalje razvija, ili se vraca ( sto bi rekli u kraju-ce se vrne) u Beograd ?

gruja

pre 12 godina

@Srdjan
"Trideset miliona evra, a samo cetiri zvezdice hahahah..." itd...
Molim Vas, prosvetlite nas i dajte nam izvod vaše "feasibility" studije koliko bi u Vašoj izvedbi koštao hotel sa 5* i pripadajućom infrastrukturom na zadatoj lokaciji (gondola, podzemni parkinzi, etc.) jer se ja zaista u to ne razumem, kao i verovatno većina čitalaca ovde.

@Mare
Apsolutno ste u pravu po pitanju prilaznih puteva, očajna je sitacija još od sela Kalna (raskrsnica ka Babinom Zubu). Raspitaivao sam se oko toga i lepo objasniše ljudi da nema svrhe uređivati puteve dok se ne dovrši izgradnja kompletne infrastrukture, jer teretnjaci koji vuku materijal razbiše asfalt (istina, mogli bi malo da pokrpe tu i tamo)
Što se tiče staza, u pravu ste da je bilo 1,3 km (dosadno, a i nije za početnike - zahtevne su), ali mislim da su ka Jabučkom ravništu otvorili nove (trebalo bi da su plave), tako sad definivno ima više.
Koga interesuje, ima mapa novih ožičenih staza na sajtu.

@vampirbg
"Ima 'cak' 13km staza. To obidjes za 2 dana. Bolje da su ga namenili za letnji turizam"
Pa naravno da je namenjen i za letnji turizam (odavno postoje staze sjajne za MTB, tracking, itd...), piše li negde da je hotel zatvoren van sezone skijanja. Jeste li vi bili nekad na Staroj Planini u leto? Jeste li Vi bili naked bio na Staroj palnini uopšte?

O kako bi bilo divno da se jedne čarobne zimske noći na Storoj Planini u reonu Babinog Zuba, 1,3 km staza pretvori u 130 km (čisto da budemo jači od 2Alps - kod njih bilo isto tako, preko noći, ja gled'o) i planisnki dom prostom ćelijskom deobom se podeli na 6 hotela ničim izazvano, i zaposli se tamo raja iz Knjaževca, Pirota, procveta seoski turizam...

Macedoroman

pre 12 godina

Novogodišnje nagradno pitanje: Kome će država Srbija pokloniti ovaj hotel, tj. kome će ugurati u džep 30 MM Euro?
Tačan odgovor donosi 7 besplatnih noćenja s doručkom za dve osobe u sezoni.
Ne ustručavajte se, odgovor je lak, evo i pomoć prijatelja: inicijali su M.B.

kukulele

pre 12 godina

On je talenat da snimi gde ima državnih para pa da im priđe i usmeri preko svojih svojima. U toj zabiti potrošiti toliko državnog novca je za aps. Za to vreme propadaju desetine hotela na tradicionalnim destinacijama jer verovatno braća burazeri iz privatizacionog ministarstva cekaju kupce. Ovolike pare da se daju na hotel koji ce zbog promena klime biti prazan kao i onaj Kusturicin na Iveru koji je sada prazan! katastrofa šifrovana!

sale

pre 12 godina

Za insajder: Pitajte Dulića kako su promenjeni zakonski uslovi pa je moguće bilo izgraditi ovakav hotel u zaštićenom parku prirode? Pitajte Dinkića odakle pare? Pitajte Mrku ko je ovo gradio?

BRANKO

pre 12 godina

Ako je to hotel prema kome su putovali ovi iz emisije SAT,hotel vredan 30 miliona evra ,a put iz vremena Turske,kola nemogu da se mimoidju a o autobusima da i ne pricamo,mesto da drzava izgradi put kojim bi se normalno stiglo do hotela,ovako ko god podje na Staru planinu izlaze se velikom riziku.

TomaS

pre 12 godina

@ "Otvoren hotel vredan 30 mil.€ /FOTO"

To što piše u naslovu (HOTEL - FOTO), nema na fotosu - NEMA hotela. Samo Dinkić i još dve osobe sa kartonskim ključem. A to nije hotel. Pre toga bio je fotos Dinkića pored kreveta, što takođe nije fotos hotela. A baš me interesuje kako izgleda hotel na Staroj planini, a Ne Dinkić!
Kako, dakle, izgleda hotel na Staroj planini?

Protiv URS

pre 12 godina

Znam da je firma Deneza M, koja je gradila hotel presla da izvodi radove na aerodromu Nikola Tesla, tako da sve ostaje u URS, ili je to slucajnost!?

Građanin

pre 12 godina

stvarno, u kojem je svojstvu Dinkić bio tamo?
kakve on TRENUTNO veze ima sa ovom investicijom da bi se našao tamo?
marketing je čudo...

marsovac

pre 12 godina

Sada lepo ajmo svi BESPLATNO u Hotel Stara Planina na zimovanje, jer je i ovako i onako hotel sagradjen od para iz budzeta (sto znaci od para gradjana Repblike Srbije)!!!!

PA NEZIVIMO VALJDA U KOMUNIZMU, A I KOLIKO VIDIM HOTEL NIJE PRIVATNO VLASNISTVO ZAR NE ?!!???

SAMO DA NAVEDEM DEO CLANKA OD PRE PAR DANA: Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte / ponedeljak 19.12.2011

""U Aleksincu imamo resurs, infrastrukturu i radnu snagu. Ono što nemamo su tehnologija i novac da investiramo. Zato smatramo da bi trebalo da bude formirana nova naftna kompanija gde bi jedan partner bili Aleksinački rudnici kao predstavnici Srbije, a nosilac investicija kompanija koja ima tehnologiju za preradu uljnih škriljaca", navodi Dragosavljević. "

" Prepreke
U dokumentima Ministarstva prostornog planiranja, rudarstva i životne sredine, kao najčešća prepreka u realizaciji svih mogućih projekata u rudarstvu navodi se nedostatak novca. Slede restrukturiranja javnog preduzeća Resavica u čijem su vlasništvu brojni rudnici, infrastrukturni problemi kao što su nedostatak puteva ili izmeštanje objekata koji smetaju, pristup zemljištu, odnosno eksproprijacija. Problemi koji se navode odnose se i na Agenciju za privatizaciju, odnosno sporost u pripremanju pojedinih rudnika ili firmi za ponavljanje privatizacije. "


AJDE **** LUPAJTE SADA MINUSE.... !!!!

Molio bih da mi se komentar objavi, hvala unapred.

Zoran M.

pre 12 godina

Nije mi samo jasno zašto se naši političari trpaju uvek u kadar kad se otvara neka nova firma u Srbiji? Dolazim do zaključka da oni očekuju da im kažem hvala za ono što rade, a to je njihov posao da rode ljudima Srbije radna mesta sa platom od minimalno 300 evra i više.

vidoje

pre 12 godina

Dobro je da je Mladja bio tu.
Ej jadni demokrate,zbog njega ce te da izgubite izbore.
U kom svojstvu se bre on namestio da se slika?

Mirko

pre 12 godina

Srbendama sve smeta, kad se nesto uradi smeta, kad se ne radi nista smeta. Alo bre ***treba razvijati ski centre po Srbiji, Kop je trenutno dosta popularan treba i drugim planinama i regijama da se pomogne. Najvise se u komentarima kritikuje Dinkic, ali to je jer covek najvise radi. U ludoj drzavi najvise kritika se upucuje onima koji rade, jok treba sedeti nista ne raditi sve trpati u dzep i narod nece prica o tebi... Kukate kako se tesko zivi nema se para, kafici prepuni (cak i u prepodnevnim satima) vi imate para za internet, imate vremena ovde da lupate gluposti a nemate za hleba?!?!?!
(Marko, 26. decembar 2011 08:44)

Momak ti očigledno ne razlikuješ privatni sektor od državnog. Nije problem što je napravljen hotel nego što ga je napravila država od mojih i tvojih para. Neka Dinkić osnuje firmu, uzme kredit i neka gradi šta hoće i gde hoće od svojih para i na svoj rizik.

ugURSuz

pre 12 godina

Hotel je Dinkicev i njegovih lokalnih "saradnika",izgradjen drzavnim parama,to mi Knjazevcani znamo.Plata prvih godinu dana,naravno,daje drzava,ali je minimalac pa je vecina mladih ljudi vec odustala od te "velike sanse".Uslovi rada robovlasnicki,a clanska karta URS-a obavezna za prijem.Jos jedan,ne bas tako jeftin po poreske obaveznike,pokusaj URSovaca da prikupe neki glas.Vec vidjeno vise puta,nadamo da im nece opet uspeti,valjda smo se opametili.

djz

pre 12 godina

ljudi, pa on vec trece ili cetvrte izbore zaredom prodaje pricu o hotelu i ski centru na Staroj Planini, neka pokusaju neki da se sete, ili nadjite na youtube/tu predizborne kampanje i govore...

kop

pre 12 godina

Dinkicu zasto si osnovao JP Skijalista Srbije? Zasto si na Kopaoniku JP Skijalista Srbije isterao 19 radnika /profesionalci, visokoobrazovani, sa bogatim radnim iskustvom/ a na njihova radna mesta primio partijski podobne sa 8 razreda skole?

Milan

pre 12 godina

@ I ja imam jaknu

U Srbiji se stavlja znak jednakosti izmedju sposobnog I korumpiranog. Ja nisam mogao da priustim jaknu od 500 evra u Srbiji. Sad radim napolju I mogu da je priustim, mada ni u ludilu ne bi dao te pare za jaknu. Ali ja po srpskim standardima nisam spisoban zato sto budala znam samo da dirincim, u struci sto bi se reklo. E to vam je u normalnim zemljama tako, a u Srbiji "sposobni" vladaju. Dok su vladali strucni I posteni otvarali smo fabrike koje su plasirale svoje proizvode sirom sveta, pravili smo sve, od automobila preko lokomotive do borbenih aviona I tenkova. A danas sposobni otvaraju hotele. Ukucajte gospodine sposobni "value creation" pa pretrazite sta to znaci pa mi kazite sta od onoga sto vi sposobni danas u Srbiji radite moze da se kvalifikuje pod ovom kategorijom.

Bojan

pre 12 godina

Hotel iz drzavnog budzeta, isto kao i za vreme Broza. Na zalost, ovo je primer da se malo promenilo u drzavnoj upravi i medijma koji izvestavaju o velikim delima njihove vlasti. Jedino su postali daleko mudriji, agilniji i efikasniji u opstajanju na vlasti. Broz bez cvrste ruke nije mogao da vlada, ovi ocigledno mogu.

svice

pre 12 godina

Ja sam iz Knjazevca i znam dosta o ovom hotelu,hotel je super,oko hotela blato do kolena ali da je prskupo za(nova godina 300 eura) a svi radnici osim uprave nemaju platu preko 22000 din, a sto se tice staza na planini, ima jedna staza koja je strmija nego crna duboka na kopu a ostale dve treba neko da vas vuce da idete nizbrdo.Tako da ako ne naprave neku srednju stazu verujem da ko jednom ode nikad se nece vratiti.

ert

pre 12 godina

KO je radio projekat i na osnovu KOG tendera?
KO je platio projekat i od CIJIH para?
KO je platio izvodjenje objekta?
KO je platio materijale i KOJI su to materijali, KOLIKO kostaju?
KO je dao zemljiste i na osnovu KOG zakona?
KO je radio studiju izvodljivosti i na osnovu KOJIH parametara?

Dragi novinari, i dragi gradjani, ovo su vazna pitanja, a sve ostalo je spin i predizborna kampanja.

željan slike

pre 12 godina

Ja hteo da vidim hotel, a ono spomenar Mlađana Dinkića. Otkud fotografu toliko snishodljivog i nižerazrednog naboja da nam, umesto slike novog lepog hotela na skoro svim slikama predstavi, sveprisutni lik poslanika Mlađana Dinkića?!

Vuk

pre 12 godina

Put do hotela,ostace kakav jeste,da bi odbio sirotinju koja bimozda tu zalutala.
Nisu oni od juce,sad ce vlada da kupi par helikopetera,
za liniju,BG-Stara planina.Naravno,samo za politicare i burzoaziju.

***

Peđa

pre 12 godina

Iz teksta nisam shvatio ko je zapravo vlasnik hotela ali se nazire da je to država Srbija. Ako se ide ka društvenoj svojini kog đavola su pod sumnjivih okolnostima i budzašto privatizovane tolike firme i hotelsko-ugostiteljska preduzeća?

Pablo

pre 12 godina

Cudi me da nije na slikanje dosao premijer ili predsednik,ipak je pocela predizborna kampanja ali dzaba im.Narod je gladan a ne zeljan skijanja i sankanja.Deda Mraz nece posetiti obican narod ove godine.

Slobix

pre 12 godina

Moje emocije su veoma pomešane sada... Lepo je što je nešto uloženo na prostorima istočne Srbije, lepo je što sada planinska lepotica, Stara planina, ima gde da ugosti turiste (ranije su postojala dva skromna smeštajna kapaciteta), ali... Jabučje ravnište, kao jedinstveni primer planinske tresave i u ovom delu Evrope pa i šire je već oštećeno. Ne znam dokle se stiglo sa preusmeravanjem rečnih tokova, a ako se od toga nije odustalo, to je još jedan ekološki šok za ovo fantastično podneblje. U svakom slučaju, ideja o masovnom turizmu na ovom području u startu nije bila briljantna ideja, ali ako već nismo uspeli da je sprečimo, ostaje samo nada da će se ovim dobrom upravljati na odgovoran način...

rafa

pre 12 godina

"uprkos merama štednje i restrikcijama u bužetu" oni će nastaviti da investiraju u tom kraju! Šta oni rade? Teraju inat državi i budžeto? Prkose svetskoj krizi? Ili, možda, nastavljaju da nas pdkradaju?

Male stvari sreću kvari

pre 12 godina

Pregledao sam sajt ovog novog hotela. Sve je lepo i krasno, ali, pitao bih samo gospodu iz G-17 plus kako će gostima hotela da izdaju fiskalni račun za pružene hotelsko-ugostiteljske usluge, kada, prema informaciji objavljenoj na zvaničnom veb-sajtu, zahtevaju 100% avansnog plaćanja najmanje 7 dana unapred? U kom to hotelu u svetu (osim ovog) individualni gosti plaćaju avansno 100% rezervisanih usluga 7 dana pre dolaska u hotel?

Osim toga, kako hotel od 146 soba može da ima 380 kreveta, a da ima 4 zvezdice (koje podrazumevaju da nema trokrevetnih soba)? Možda su računali i sobe za osoblje hotela? Na kraju, jedan detalj. Otkad se nazivi geografskih pojmova prevode na strani jezik (Stara planina- "the Old Mountain")?

Nikola

pre 12 godina

CCCCCCC Po svemu sudeci neko od glavesina ima zemljiste na toj lokaciji pa da mu ne propada budzasto. K'o veli daj da se napravi jedan extra hotel pa za par godina kad se izgradi sve oko i do njega profitirace i on. Sto za te pare ne izgradise nesto potrebnije tom kraju, ili makar da su put kakav valja do tamo napravili. O pa da, sad ce Mrka da dodje, mora malo reklame pred izbore.
Obicni smrtnici mogu samo da gledaju i komentarisu eeeeee Srbijo ...

Milko

pre 12 godina

"On je naveo da je u hotel na Staroj planini država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra "

A onda će te ga na leto prodati Miškoviću po veoma dobroj ceni od 1,6 miliona evra.
Nazdravlje.

Mare

pre 12 godina

@Gruja

Ski info sa skijalista Srbije:
http://www.skijalistasrbije.rs/strana/skijaliste-prohodnost-list

pokazuje da i dalje radi isto sto i ranije, dakle 1,3km je maksimum. Na zalost, ja mislim da Stara Planina nema kapacitet da bude ozbiljan ski centar. Severne padine su previse strme i mora da se posece pola sume, a juzne (sve ka Midzoru) su osuncane i tesko je odrzati sneg tokom duzeg perioda.

25bxc

pre 12 godina

A kad ce javnosti biti predstavljeni: tenderi, ugovori, predmeri, predracuni, fakture i aneksi koji su pratili ovaj projekat? Ovim likovima treba verovati na rec? xaxaxaxax

shufla

pre 12 godina

30 milki iz budzeta (nasih para) = 20 milki max ultra sega mega hotel + 6 milki Denezi i + 4 milke za partijsko-kleptomanske kadrove koji su smislili i odobrili ovaj lopovluk.

Moguce da sam cifre omasio, ali je to jednacina kojom se pljackaju gradjani srbije.

RaDissha

pre 12 godina

Gospodo iz B92 . Prenosite neproverenu i LAŽNU vest da je "HOTEL VREDAN 30 Milona EUR ".Vidim da niste smeli da objavite "sumnju" da izgradnja hotela košta poreske obveznike u Srbiji 30 miliona EUR-a , nasuprot činjenici da je trebalo da košta 15 do najviše 18 miliona . Ovo nije procena laika , već nekog ko je učestvovao u izradi takvih in sličnih predmera i predračuna prema projektu .

bačene pare

pre 12 godina

urađeno bez znanja i plana, ovaj se objekat nikada neće isplatiti, jer je građen samo zato što neki misle da Stara planina može biti skijaški centar; ekskurzije će ga na brzinu ruinirati jer na drugi način neće moći da dođe do gostiju