Četvrtak, 22.12.2011.

12:23

Srbija dobija novčanicu od 2000 RSD

Narodna banka Srbije predstaviće sutra novi apoen – novčanicu od 2.000 dinara.

Izvor: B92

Srbija dobija novèanicu od 2000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 12 godina

Sto ne stavite sliku Angele Merkel, ona vam je najbveci prijatelj, nju slepo slusate, ona ce da vas uvede u EU, ona vam je odobrila status kandidata?

Vezi pojas,prva pomoc itd.

pre 12 godina

Ugasili smo!
Vise nece panduri da nam traze crvenu,vec neku zelenu od 2000.
Ona od 5 'iljada,bilo im je mnogo,ali ova od dve,ko kec na 11,
ima da trljaju o obraz.

Kozmo

pre 12 godina

Ja predlazem da izmenite izgled svih novcanica,skinete velikane pameti,a postavite predsednike stranaka, a pozadi detalje po cemu su oni poznati.
To ce biti slika i prilika da i strancima pokazemo sta su uradili.
Ovako blatimo ljude koji su u zivotu nesto radili,ostavili iza sebe...

Pa da,ovo je namenjeno nama sitnoj buraniji kad placamo korupciju.
5000 je danas previse za mito,a 1000 dinara je premalo.Troskovi zivota su toliko porasli,pa proporcionalno mora i mito.

čika avram

pre 12 godina

Bila bi fora da stave onu žetelicu (radnica u polju)
sa stare SFRJ hiljadarke...

Mada, realno, red bi bio da stave sliku neke znamenite srpkinje,
imamo samo jednu ženu na novčanici...

veliki brat

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti Milankovica na novcanici.Mozda ce se narod zainteresovati za lik i delo velikog coveka i naucnog radnika,
obzirom da Jovanovica i ne drze bas cesto u ruci..
A mozda i ne zele...
Siguran sam,da vecina populacije nema predstavu ko je i sta
zena sa apoena od 200 dinara.

bice infra braon boje

pre 12 godina

pa naravno da nam treba kad za 1000din vise ne moze nista da se "kupi" a ovu od 5000 niko ni nema...a i hoce da nas bude sramota kada poturimo jednu crvenu recimo panduru nego sad oce tu od 2000

Samo štampajte, mi škrabamo!

pre 12 godina

Još Nedićevih papagaja za škrabanje!
Budući da ni jedna novčanica koju je izdala NBS na čelu sa Guvernerom Šoškićem nema grb koji je u skladu sa Ustavom, slobodno grb možete preškrabati. Na taj način dajete svoj doprinos borbi protiv fašizma!

Goran

pre 12 godina

Kad se pise o Americkoj valuti, slika se soba sa policama ispunjenim buntovima dolara, Kad o Kineskom Yuan-u, uvek stol prepun novca kao spilovi karata.

Medjutim kad su nasem fotografu trabali dinari da ih slika; u svom djepu, i djepu onih oko njega nema nijedna novcanica od 5000, nit 2000 pa cak ni 1000 Dinara! :)

Milan

pre 12 godina

S obzirom da je inflacija (gledajuci cene ulja, secera i sl) u zadnje tri godine skoro 100%, to sada vredi kao jos jedna novcanica od 1.000.

paul "the truth" pierce

pre 12 godina

Mnogo gotivim Sholeta i mislim da odlicno radi svoj posao. Ali *** nije odoleo iskusenju svojih prethodnika, da i on napravi novcanicu na koju ce staviti svoj potpis. A ovo sto se tice inflacije i ostalog, mislim da je to u ovom trenutku nebitno... Fakat je da je kurs stabilan i da se inflacija na 12-omesecnom nivou smanjuje.

zooz

pre 12 godina

pa gospodo dobrodosli u krizu srbije seka pokucakla na vrata sa tom novcanicom od 2000,pa ce preci i ko 92 kada smo bili na bilionima narode sada vam je jasno da smo unazadjeni umesto vlada da smiruje a vlada jos stanca pare.ovo je ko u doba za vreme drugog sveckog rata.zato narode spremite se za 2012 nezapancenu inflaciju od biliona i bilona.cifre sa sto nula ponovo ce dinar biti bezvredan.

Nebojsa

pre 12 godina

Ne bih da ulazim u to da li nam je potrebna novcanica od 2, 10 ili sta ja znam koliko hiljada dinara, ali da li je stvarno svima normalno da se ne povede bilo kakva javna rasprava o tome ko ce biti na novcanici?

cynic

pre 12 godina

Procurela slika novčanice! :D http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

Onda nejverovatnije stavljaju svog idola Kim Džong Ila!

pre 12 godina

"Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca – Topčider."

Kako ovo sablasno zvuči! Odmah sam se trgnuo i ukočio, čim sam ovo pročitao - to je refleksna reakcija! Užas!

*****

тоша

pre 12 godina

Хехе, била би највећа фора да су ставили Тита или Дражу или можда обојицу. Све у стилу националног помирења...

BMW M Power

pre 12 godina

@ (gane, 22. decembar 2011 12:32)
:D ;D :D

PS. Da li neko u fabrici para tj. na Topcideru ume da mi objasni jednu prostu stvar. Naime, kada pomnozimo sa brojem "n" koji je uvek zeznuto reci koliko iznosi (po mojim pretpostavkama neki mudri ekonomisti u pojedinim firmama izracunaju koliko ce tacno iznositi) sa brojem artikala "A" dobijamo jednu lepu cifru "C". Naime, nesto u prodavnici kosta 17,35 din. OK. Zelim nazad 65 para a ne da mi se uzme 18 din. Jer ako je n=65para puta "A" [koliko se proda samo od tog artikla (u prosecnoj prodavnica vise stotina ili vise hiljada artikala u vecim trgovinama vise desetina hiljada artikala ima)] i dobicemo jednu lep cifru "C". Znaci nema ni 1 para, 2 para, 5 para, 10 para, 50 para kada ih je bilo na pocetku sa ovim "novim" dinarom. To je dame&gospodo cudno, jer ako u nemackoj (vredi napomenuti da je to jedna siromasna drzava) ili svugde vec se vraca 1 cent ili 5 ili 10 centi ili 50 centi u zemlji Srbiji se ne vraca se nista nego se "zaokruzuje". Ok, zaokruzite ali onda stvarno zaokruzite uredbom, tj. doneti uredbu da cene ne mogu biti tipa u parama nego samo u dinarima. Akcije 99 dinara a ne 99,99 din. Zelim da platim toliko koliko je napisano. I neka niko ne dolazi s time da se ne isplati proizvoditi te sitne apojena kovanica jer nisam to pitao - znam da se ne isplati tj. vrednost im je manja nego sto stvarno vrede. I jos nesto, moze neko da mi objasni sta to znaci peronska karta, stanicna usluga (to je posebna teritorija tipa Liechtenstein??) jer o tome nigde nisam se mogao informisati jer u drugim Evrospkim drzavama ne postoji tako nesto. Berem da dobijem jedan Kojak da ga lizem dok cekam do polaska autobusa ;)) Pozdrav

Владимир

pre 12 godina

Нама треба новчаница од 10000 динара, а не од 2000. Динар је девалвирао и то је неопходност. Власт нема храбрости то да уради (да штампа новчаницу од 10000) да је не би оптужили за штампање пара и повезали са оном хипер инфлацијом.
Било би лепо кад би курс био фиксан на 100 динара. И лепо један динар један евро цент. Највећа новчаница 10000 динара = 100 евра што је за привреду наше снаге сасвим довољно.

Toni

pre 12 godina

Jel posećuje ovaj sajt neko osim mračnjaka,namćora,večitih pesimista i ptica zloslutnica? Aman bre više, svaka vest se komentariše crno. Šta vam je?

mali mrav

pre 12 godina

I ja izrazavam skepsu i bojim se stampanja novca, a da li je to, videcemo vrlo brzo.
Mada, koliko se secam, jos letos je trebalo da puste tu novcanicu u opticaj, tada se govorilo da ce biti sa likom Milutina Milankovica.

Boris

pre 12 godina

Odavno je crvena prestala da znaci neku paru, a sada u grad se ne krece bez dva soma min. Pa verovatno hoce da nam ucine uslugu da opet imamo neku novcanicu kao reper :) A izlazi se jednom mesecno naravno :(

bezimena

pre 12 godina

Što jes' jes' najbolji je SPS...

Svi zajedno pojeli ste nam 22 GODINE ŽIVOTA, uništile ste generacije i generacije, unazadili državu za bar 50 godina, osramotili ste NAS pred svetom, NE DAJETE NIŠTA a OČEKUJETE naše glasove!? E baš ste slatki...

Ako VAS gradjani izglasaju ne zaslužuju ništa više od onog što će i dobiti!

Ako PREOKRET ne spasi Srbiju, nema šta da brinemo, propadamo sigurno.

raja babeja

pre 12 godina

Nova novčanica, znači li to i novi kurs evra?? Možda 115 RSD!? do kraja januara naredne. Pa ovi koji veruju prognozama da će evro propasti neka ga i dalje konvertuju u neku drugu valutu.

Ševarice

pre 12 godina

A za njom od 100 000 000 pa naviše, već viđeno. Ne mogu da se setim ali mislim da smo imali novčanicu od 1000 milijardi dinara?

markadzoni

pre 12 godina

Ponovo krece stampanje novca a to znaci samo jedno INFLACIJA prelazi na dvocifreni broj. Ova vlada ocito sa ovom merom dokazuje da nije nista bolja od Miloseviceve vlade stim sto ova vlad za vreme njenog mandata jedini uspeh je to sto nije zpocela rat. Sve ostalo rade kao sto je radi Milosevic umesto da nas vade iz krize oni nas sve vise i vise uvlace. Lepo je rekao Zoran Dj. ako sada stanemo (2001) narednih deset godina ne ce mo se pokrenuti. I gle bio je upravu posle njega ovi ama nista ne uradise.

Bogi

pre 12 godina

Krećemo li mi to u poznatom pravcu? Sve se poklapa, predradnje smo uradili, sad samo treba da se zatvorimo, da nam uvedu sankcije, pa da vlast ponovo krene da pljačka ovo malo što nam je preteklo od Slobe.

nole

pre 12 godina

Novcanica je izasla odavno
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

mokgab

pre 12 godina

NAAAAJZAD!!!

Pošto je ona od 5.000 dinara nepotrebna, jer ako kojim slučajem pokušate da platite nešto istom, reći će vam: nemamo da vratimo...

Tako da pozdravljam odluku o izdavnaju novčanice od 2.000 dinara!!

switchboard

pre 12 godina

cemu to? u apoenskoj strukturi nam fale novcanice vece vrednosti, bolje da su napravili 10k. ovako imamo najvecu novcanicu koja ne vredi ni 50€

idijot

pre 12 godina

I onih od 5000 nema nikad u bankama. Bolje da njih doštampaju nego da bacaju pare na nove od 2000.

Ups, kako sam glup !!! Pa na promociji neko treba da se slika, neko da makne honorar za izradu, neko da bude zaslužan, jer će to potspešiti privredu ...

mokgab

pre 12 godina

NAAAAJZAD!!!

Pošto je ona od 5.000 dinara nepotrebna, jer ako kojim slučajem pokušate da platite nešto istom, reći će vam: nemamo da vratimo...

Tako da pozdravljam odluku o izdavnaju novčanice od 2.000 dinara!!

idijot

pre 12 godina

I onih od 5000 nema nikad u bankama. Bolje da njih doštampaju nego da bacaju pare na nove od 2000.

Ups, kako sam glup !!! Pa na promociji neko treba da se slika, neko da makne honorar za izradu, neko da bude zaslužan, jer će to potspešiti privredu ...

switchboard

pre 12 godina

cemu to? u apoenskoj strukturi nam fale novcanice vece vrednosti, bolje da su napravili 10k. ovako imamo najvecu novcanicu koja ne vredi ni 50€

Bogi

pre 12 godina

Krećemo li mi to u poznatom pravcu? Sve se poklapa, predradnje smo uradili, sad samo treba da se zatvorimo, da nam uvedu sankcije, pa da vlast ponovo krene da pljačka ovo malo što nam je preteklo od Slobe.

Владимир

pre 12 godina

Нама треба новчаница од 10000 динара, а не од 2000. Динар је девалвирао и то је неопходност. Власт нема храбрости то да уради (да штампа новчаницу од 10000) да је не би оптужили за штампање пара и повезали са оном хипер инфлацијом.
Било би лепо кад би курс био фиксан на 100 динара. И лепо један динар један евро цент. Највећа новчаница 10000 динара = 100 евра што је за привреду наше снаге сасвим довољно.

Samo štampajte, mi škrabamo!

pre 12 godina

Još Nedićevih papagaja za škrabanje!
Budući da ni jedna novčanica koju je izdala NBS na čelu sa Guvernerom Šoškićem nema grb koji je u skladu sa Ustavom, slobodno grb možete preškrabati. Na taj način dajete svoj doprinos borbi protiv fašizma!

тоша

pre 12 godina

Хехе, била би највећа фора да су ставили Тита или Дражу или можда обојицу. Све у стилу националног помирења...

raja babeja

pre 12 godina

Nova novčanica, znači li to i novi kurs evra?? Možda 115 RSD!? do kraja januara naredne. Pa ovi koji veruju prognozama da će evro propasti neka ga i dalje konvertuju u neku drugu valutu.

bice infra braon boje

pre 12 godina

pa naravno da nam treba kad za 1000din vise ne moze nista da se "kupi" a ovu od 5000 niko ni nema...a i hoce da nas bude sramota kada poturimo jednu crvenu recimo panduru nego sad oce tu od 2000

veliki brat

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti Milankovica na novcanici.Mozda ce se narod zainteresovati za lik i delo velikog coveka i naucnog radnika,
obzirom da Jovanovica i ne drze bas cesto u ruci..
A mozda i ne zele...
Siguran sam,da vecina populacije nema predstavu ko je i sta
zena sa apoena od 200 dinara.

Milan

pre 12 godina

S obzirom da je inflacija (gledajuci cene ulja, secera i sl) u zadnje tri godine skoro 100%, to sada vredi kao jos jedna novcanica od 1.000.

BMW M Power

pre 12 godina

@ (gane, 22. decembar 2011 12:32)
:D ;D :D

PS. Da li neko u fabrici para tj. na Topcideru ume da mi objasni jednu prostu stvar. Naime, kada pomnozimo sa brojem "n" koji je uvek zeznuto reci koliko iznosi (po mojim pretpostavkama neki mudri ekonomisti u pojedinim firmama izracunaju koliko ce tacno iznositi) sa brojem artikala "A" dobijamo jednu lepu cifru "C". Naime, nesto u prodavnici kosta 17,35 din. OK. Zelim nazad 65 para a ne da mi se uzme 18 din. Jer ako je n=65para puta "A" [koliko se proda samo od tog artikla (u prosecnoj prodavnica vise stotina ili vise hiljada artikala u vecim trgovinama vise desetina hiljada artikala ima)] i dobicemo jednu lep cifru "C". Znaci nema ni 1 para, 2 para, 5 para, 10 para, 50 para kada ih je bilo na pocetku sa ovim "novim" dinarom. To je dame&gospodo cudno, jer ako u nemackoj (vredi napomenuti da je to jedna siromasna drzava) ili svugde vec se vraca 1 cent ili 5 ili 10 centi ili 50 centi u zemlji Srbiji se ne vraca se nista nego se "zaokruzuje". Ok, zaokruzite ali onda stvarno zaokruzite uredbom, tj. doneti uredbu da cene ne mogu biti tipa u parama nego samo u dinarima. Akcije 99 dinara a ne 99,99 din. Zelim da platim toliko koliko je napisano. I neka niko ne dolazi s time da se ne isplati proizvoditi te sitne apojena kovanica jer nisam to pitao - znam da se ne isplati tj. vrednost im je manja nego sto stvarno vrede. I jos nesto, moze neko da mi objasni sta to znaci peronska karta, stanicna usluga (to je posebna teritorija tipa Liechtenstein??) jer o tome nigde nisam se mogao informisati jer u drugim Evrospkim drzavama ne postoji tako nesto. Berem da dobijem jedan Kojak da ga lizem dok cekam do polaska autobusa ;)) Pozdrav

Goran

pre 12 godina

Kad se pise o Americkoj valuti, slika se soba sa policama ispunjenim buntovima dolara, Kad o Kineskom Yuan-u, uvek stol prepun novca kao spilovi karata.

Medjutim kad su nasem fotografu trabali dinari da ih slika; u svom djepu, i djepu onih oko njega nema nijedna novcanica od 5000, nit 2000 pa cak ni 1000 Dinara! :)

čika avram

pre 12 godina

Bila bi fora da stave onu žetelicu (radnica u polju)
sa stare SFRJ hiljadarke...

Mada, realno, red bi bio da stave sliku neke znamenite srpkinje,
imamo samo jednu ženu na novčanici...

bezimena

pre 12 godina

Što jes' jes' najbolji je SPS...

Svi zajedno pojeli ste nam 22 GODINE ŽIVOTA, uništile ste generacije i generacije, unazadili državu za bar 50 godina, osramotili ste NAS pred svetom, NE DAJETE NIŠTA a OČEKUJETE naše glasove!? E baš ste slatki...

Ako VAS gradjani izglasaju ne zaslužuju ništa više od onog što će i dobiti!

Ako PREOKRET ne spasi Srbiju, nema šta da brinemo, propadamo sigurno.

Vezi pojas,prva pomoc itd.

pre 12 godina

Ugasili smo!
Vise nece panduri da nam traze crvenu,vec neku zelenu od 2000.
Ona od 5 'iljada,bilo im je mnogo,ali ova od dve,ko kec na 11,
ima da trljaju o obraz.

paul "the truth" pierce

pre 12 godina

Mnogo gotivim Sholeta i mislim da odlicno radi svoj posao. Ali *** nije odoleo iskusenju svojih prethodnika, da i on napravi novcanicu na koju ce staviti svoj potpis. A ovo sto se tice inflacije i ostalog, mislim da je to u ovom trenutku nebitno... Fakat je da je kurs stabilan i da se inflacija na 12-omesecnom nivou smanjuje.

Mirko

pre 12 godina

Sto ne stavite sliku Angele Merkel, ona vam je najbveci prijatelj, nju slepo slusate, ona ce da vas uvede u EU, ona vam je odobrila status kandidata?

Nebojsa

pre 12 godina

Ne bih da ulazim u to da li nam je potrebna novcanica od 2, 10 ili sta ja znam koliko hiljada dinara, ali da li je stvarno svima normalno da se ne povede bilo kakva javna rasprava o tome ko ce biti na novcanici?

Toni

pre 12 godina

Jel posećuje ovaj sajt neko osim mračnjaka,namćora,večitih pesimista i ptica zloslutnica? Aman bre više, svaka vest se komentariše crno. Šta vam je?

Onda nejverovatnije stavljaju svog idola Kim Džong Ila!

pre 12 godina

"Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca – Topčider."

Kako ovo sablasno zvuči! Odmah sam se trgnuo i ukočio, čim sam ovo pročitao - to je refleksna reakcija! Užas!

*****

Ševarice

pre 12 godina

A za njom od 100 000 000 pa naviše, već viđeno. Ne mogu da se setim ali mislim da smo imali novčanicu od 1000 milijardi dinara?

markadzoni

pre 12 godina

Ponovo krece stampanje novca a to znaci samo jedno INFLACIJA prelazi na dvocifreni broj. Ova vlada ocito sa ovom merom dokazuje da nije nista bolja od Miloseviceve vlade stim sto ova vlad za vreme njenog mandata jedini uspeh je to sto nije zpocela rat. Sve ostalo rade kao sto je radi Milosevic umesto da nas vade iz krize oni nas sve vise i vise uvlace. Lepo je rekao Zoran Dj. ako sada stanemo (2001) narednih deset godina ne ce mo se pokrenuti. I gle bio je upravu posle njega ovi ama nista ne uradise.

mali mrav

pre 12 godina

I ja izrazavam skepsu i bojim se stampanja novca, a da li je to, videcemo vrlo brzo.
Mada, koliko se secam, jos letos je trebalo da puste tu novcanicu u opticaj, tada se govorilo da ce biti sa likom Milutina Milankovica.

Boris

pre 12 godina

Odavno je crvena prestala da znaci neku paru, a sada u grad se ne krece bez dva soma min. Pa verovatno hoce da nam ucine uslugu da opet imamo neku novcanicu kao reper :) A izlazi se jednom mesecno naravno :(

nole

pre 12 godina

Novcanica je izasla odavno
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

zooz

pre 12 godina

pa gospodo dobrodosli u krizu srbije seka pokucakla na vrata sa tom novcanicom od 2000,pa ce preci i ko 92 kada smo bili na bilionima narode sada vam je jasno da smo unazadjeni umesto vlada da smiruje a vlada jos stanca pare.ovo je ko u doba za vreme drugog sveckog rata.zato narode spremite se za 2012 nezapancenu inflaciju od biliona i bilona.cifre sa sto nula ponovo ce dinar biti bezvredan.

Kozmo

pre 12 godina

Ja predlazem da izmenite izgled svih novcanica,skinete velikane pameti,a postavite predsednike stranaka, a pozadi detalje po cemu su oni poznati.
To ce biti slika i prilika da i strancima pokazemo sta su uradili.
Ovako blatimo ljude koji su u zivotu nesto radili,ostavili iza sebe...

Pa da,ovo je namenjeno nama sitnoj buraniji kad placamo korupciju.
5000 je danas previse za mito,a 1000 dinara je premalo.Troskovi zivota su toliko porasli,pa proporcionalno mora i mito.

cynic

pre 12 godina

Procurela slika novčanice! :D http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

switchboard

pre 12 godina

cemu to? u apoenskoj strukturi nam fale novcanice vece vrednosti, bolje da su napravili 10k. ovako imamo najvecu novcanicu koja ne vredi ni 50€

raja babeja

pre 12 godina

Nova novčanica, znači li to i novi kurs evra?? Možda 115 RSD!? do kraja januara naredne. Pa ovi koji veruju prognozama da će evro propasti neka ga i dalje konvertuju u neku drugu valutu.

Bogi

pre 12 godina

Krećemo li mi to u poznatom pravcu? Sve se poklapa, predradnje smo uradili, sad samo treba da se zatvorimo, da nam uvedu sankcije, pa da vlast ponovo krene da pljačka ovo malo što nam je preteklo od Slobe.

Владимир

pre 12 godina

Нама треба новчаница од 10000 динара, а не од 2000. Динар је девалвирао и то је неопходност. Власт нема храбрости то да уради (да штампа новчаницу од 10000) да је не би оптужили за штампање пара и повезали са оном хипер инфлацијом.
Било би лепо кад би курс био фиксан на 100 динара. И лепо један динар један евро цент. Највећа новчаница 10000 динара = 100 евра што је за привреду наше снаге сасвим довољно.

idijot

pre 12 godina

I onih od 5000 nema nikad u bankama. Bolje da njih doštampaju nego da bacaju pare na nove od 2000.

Ups, kako sam glup !!! Pa na promociji neko treba da se slika, neko da makne honorar za izradu, neko da bude zaslužan, jer će to potspešiti privredu ...

mokgab

pre 12 godina

NAAAAJZAD!!!

Pošto je ona od 5.000 dinara nepotrebna, jer ako kojim slučajem pokušate da platite nešto istom, reći će vam: nemamo da vratimo...

Tako da pozdravljam odluku o izdavnaju novčanice od 2.000 dinara!!

Toni

pre 12 godina

Jel posećuje ovaj sajt neko osim mračnjaka,namćora,večitih pesimista i ptica zloslutnica? Aman bre više, svaka vest se komentariše crno. Šta vam je?

cynic

pre 12 godina

Procurela slika novčanice! :D http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

nole

pre 12 godina

Novcanica je izasla odavno
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261215_167213230012568_156316937768864_404668_1513674_n.jpg

bezimena

pre 12 godina

Što jes' jes' najbolji je SPS...

Svi zajedno pojeli ste nam 22 GODINE ŽIVOTA, uništile ste generacije i generacije, unazadili državu za bar 50 godina, osramotili ste NAS pred svetom, NE DAJETE NIŠTA a OČEKUJETE naše glasove!? E baš ste slatki...

Ako VAS gradjani izglasaju ne zaslužuju ništa više od onog što će i dobiti!

Ako PREOKRET ne spasi Srbiju, nema šta da brinemo, propadamo sigurno.

тоша

pre 12 godina

Хехе, била би највећа фора да су ставили Тита или Дражу или можда обојицу. Све у стилу националног помирења...

zooz

pre 12 godina

pa gospodo dobrodosli u krizu srbije seka pokucakla na vrata sa tom novcanicom od 2000,pa ce preci i ko 92 kada smo bili na bilionima narode sada vam je jasno da smo unazadjeni umesto vlada da smiruje a vlada jos stanca pare.ovo je ko u doba za vreme drugog sveckog rata.zato narode spremite se za 2012 nezapancenu inflaciju od biliona i bilona.cifre sa sto nula ponovo ce dinar biti bezvredan.

Milan

pre 12 godina

S obzirom da je inflacija (gledajuci cene ulja, secera i sl) u zadnje tri godine skoro 100%, to sada vredi kao jos jedna novcanica od 1.000.

Mirko

pre 12 godina

Sto ne stavite sliku Angele Merkel, ona vam je najbveci prijatelj, nju slepo slusate, ona ce da vas uvede u EU, ona vam je odobrila status kandidata?

BMW M Power

pre 12 godina

@ (gane, 22. decembar 2011 12:32)
:D ;D :D

PS. Da li neko u fabrici para tj. na Topcideru ume da mi objasni jednu prostu stvar. Naime, kada pomnozimo sa brojem "n" koji je uvek zeznuto reci koliko iznosi (po mojim pretpostavkama neki mudri ekonomisti u pojedinim firmama izracunaju koliko ce tacno iznositi) sa brojem artikala "A" dobijamo jednu lepu cifru "C". Naime, nesto u prodavnici kosta 17,35 din. OK. Zelim nazad 65 para a ne da mi se uzme 18 din. Jer ako je n=65para puta "A" [koliko se proda samo od tog artikla (u prosecnoj prodavnica vise stotina ili vise hiljada artikala u vecim trgovinama vise desetina hiljada artikala ima)] i dobicemo jednu lep cifru "C". Znaci nema ni 1 para, 2 para, 5 para, 10 para, 50 para kada ih je bilo na pocetku sa ovim "novim" dinarom. To je dame&gospodo cudno, jer ako u nemackoj (vredi napomenuti da je to jedna siromasna drzava) ili svugde vec se vraca 1 cent ili 5 ili 10 centi ili 50 centi u zemlji Srbiji se ne vraca se nista nego se "zaokruzuje". Ok, zaokruzite ali onda stvarno zaokruzite uredbom, tj. doneti uredbu da cene ne mogu biti tipa u parama nego samo u dinarima. Akcije 99 dinara a ne 99,99 din. Zelim da platim toliko koliko je napisano. I neka niko ne dolazi s time da se ne isplati proizvoditi te sitne apojena kovanica jer nisam to pitao - znam da se ne isplati tj. vrednost im je manja nego sto stvarno vrede. I jos nesto, moze neko da mi objasni sta to znaci peronska karta, stanicna usluga (to je posebna teritorija tipa Liechtenstein??) jer o tome nigde nisam se mogao informisati jer u drugim Evrospkim drzavama ne postoji tako nesto. Berem da dobijem jedan Kojak da ga lizem dok cekam do polaska autobusa ;)) Pozdrav

Samo štampajte, mi škrabamo!

pre 12 godina

Još Nedićevih papagaja za škrabanje!
Budući da ni jedna novčanica koju je izdala NBS na čelu sa Guvernerom Šoškićem nema grb koji je u skladu sa Ustavom, slobodno grb možete preškrabati. Na taj način dajete svoj doprinos borbi protiv fašizma!

bice infra braon boje

pre 12 godina

pa naravno da nam treba kad za 1000din vise ne moze nista da se "kupi" a ovu od 5000 niko ni nema...a i hoce da nas bude sramota kada poturimo jednu crvenu recimo panduru nego sad oce tu od 2000

veliki brat

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti Milankovica na novcanici.Mozda ce se narod zainteresovati za lik i delo velikog coveka i naucnog radnika,
obzirom da Jovanovica i ne drze bas cesto u ruci..
A mozda i ne zele...
Siguran sam,da vecina populacije nema predstavu ko je i sta
zena sa apoena od 200 dinara.

čika avram

pre 12 godina

Bila bi fora da stave onu žetelicu (radnica u polju)
sa stare SFRJ hiljadarke...

Mada, realno, red bi bio da stave sliku neke znamenite srpkinje,
imamo samo jednu ženu na novčanici...

Ševarice

pre 12 godina

A za njom od 100 000 000 pa naviše, već viđeno. Ne mogu da se setim ali mislim da smo imali novčanicu od 1000 milijardi dinara?

Goran

pre 12 godina

Kad se pise o Americkoj valuti, slika se soba sa policama ispunjenim buntovima dolara, Kad o Kineskom Yuan-u, uvek stol prepun novca kao spilovi karata.

Medjutim kad su nasem fotografu trabali dinari da ih slika; u svom djepu, i djepu onih oko njega nema nijedna novcanica od 5000, nit 2000 pa cak ni 1000 Dinara! :)

Nebojsa

pre 12 godina

Ne bih da ulazim u to da li nam je potrebna novcanica od 2, 10 ili sta ja znam koliko hiljada dinara, ali da li je stvarno svima normalno da se ne povede bilo kakva javna rasprava o tome ko ce biti na novcanici?

Vezi pojas,prva pomoc itd.

pre 12 godina

Ugasili smo!
Vise nece panduri da nam traze crvenu,vec neku zelenu od 2000.
Ona od 5 'iljada,bilo im je mnogo,ali ova od dve,ko kec na 11,
ima da trljaju o obraz.

markadzoni

pre 12 godina

Ponovo krece stampanje novca a to znaci samo jedno INFLACIJA prelazi na dvocifreni broj. Ova vlada ocito sa ovom merom dokazuje da nije nista bolja od Miloseviceve vlade stim sto ova vlad za vreme njenog mandata jedini uspeh je to sto nije zpocela rat. Sve ostalo rade kao sto je radi Milosevic umesto da nas vade iz krize oni nas sve vise i vise uvlace. Lepo je rekao Zoran Dj. ako sada stanemo (2001) narednih deset godina ne ce mo se pokrenuti. I gle bio je upravu posle njega ovi ama nista ne uradise.

Onda nejverovatnije stavljaju svog idola Kim Džong Ila!

pre 12 godina

"Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca – Topčider."

Kako ovo sablasno zvuči! Odmah sam se trgnuo i ukočio, čim sam ovo pročitao - to je refleksna reakcija! Užas!

*****

paul "the truth" pierce

pre 12 godina

Mnogo gotivim Sholeta i mislim da odlicno radi svoj posao. Ali *** nije odoleo iskusenju svojih prethodnika, da i on napravi novcanicu na koju ce staviti svoj potpis. A ovo sto se tice inflacije i ostalog, mislim da je to u ovom trenutku nebitno... Fakat je da je kurs stabilan i da se inflacija na 12-omesecnom nivou smanjuje.

mali mrav

pre 12 godina

I ja izrazavam skepsu i bojim se stampanja novca, a da li je to, videcemo vrlo brzo.
Mada, koliko se secam, jos letos je trebalo da puste tu novcanicu u opticaj, tada se govorilo da ce biti sa likom Milutina Milankovica.

Boris

pre 12 godina

Odavno je crvena prestala da znaci neku paru, a sada u grad se ne krece bez dva soma min. Pa verovatno hoce da nam ucine uslugu da opet imamo neku novcanicu kao reper :) A izlazi se jednom mesecno naravno :(

Kozmo

pre 12 godina

Ja predlazem da izmenite izgled svih novcanica,skinete velikane pameti,a postavite predsednike stranaka, a pozadi detalje po cemu su oni poznati.
To ce biti slika i prilika da i strancima pokazemo sta su uradili.
Ovako blatimo ljude koji su u zivotu nesto radili,ostavili iza sebe...

Pa da,ovo je namenjeno nama sitnoj buraniji kad placamo korupciju.
5000 je danas previse za mito,a 1000 dinara je premalo.Troskovi zivota su toliko porasli,pa proporcionalno mora i mito.