Sreda, 21.12.2011.

16:00

Korisnici zadovoljni domaćim operaterima

Izvor: B92

Korisnici zadovoljni domaæim operaterima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Kad bi Bog dao, da dodje neki operater iz Azerbejdzana, pa da kaze ovim nasminkanim lopovima ovde: "uspostava veze = 0 din, tarifiranje po sekundi, 1 sekunda = 0.03 dinara". Onda da vidimo ove sa njihovim tablet racunarima, gigabajtima, fejsovima, paketima, smartovima, pametnim mrezama i prijateljima. Imam konstantan osecaj da cu u Telenoru uvek dobiti pregrst osmeha uz koji cu dobiti i pregrst usluga koje mi ne trebaju. Nije stvar u ceni, neka kosta koliko kosta, al nemoj da me pravite budalom da imam milijardu poruka koje ne mogu da potrosim, a ostale usluge dodajem na pretplatu.

Momcilo

pre 12 godina

Da se ne lazemo: situacija je bolja nego pre dolaska VIP-a i Telenora, ali i dalje ima dosta mesta za poboljsanje. Vise je nego ocigledno da su sva tri operatera u nekom dogovoru i to se vidi jasno kao dan, samo kad se malo baci pogled na vrste tarifa i njihove cene, kao i na cene i ponudu telefona. Kad smo kod cena telefona, cini mi se da malo preteruju. Na jednom paketu koji kosta 1000 din mesecno Telenor naplacuje jednu Nokiu iz sredine 2009. godine skoro 200 evra! Dalje, neko je ovde lepo prmetio da su cene usluga mob. telefonije ipak relativno visoke za nas standard. U Nemackoj npr. cene samih uredjaja su manje-vise iste kao i ovde, a usluge/tarife su malo skuplje, ali u odnosu na njihvo standard to je dosta povoljnije nego nama. Cini mi se da se ovde u tom smislu nista dramaticno nece promeniti dok ne dodje neki zaista ozbiljan igrac, tipa T-Mobile, O2, Vodafone i sl. Ako cemo iskreno, i Telenor i VIP su druga liga evropskih operatera, njima je ovo trziste dusu dalo za dranje...

mislioc

pre 12 godina

U telenoru sam 5 godina i presao sam u mts.Pogledajte ponudu mts kakve sve popuste daje za novu godinu,50% popust na mesecni racun tokom ugovora i td.....a npr telenor poklanja torbu ? kome treba torba....stisli su se da nemogu vise,a ni vip se nije isprsio nesto.Daju dzabe minute kad ispucas one za sve mreze,to ti je fazon pojedi 15 palacinki sa eurokremom i dobices praznih koliko hoces XD

Evo ovo ce vam reci sve: Telenor: 150min u svim mrezama,500por,1gb neta = 990dinara MTS: 600min u svim mrezama,1500por,1,5gb neta za 973dinara ( racunajuci popust) jel ima dalje sta da se kaze.Iako je mozda telenor kvalitetnija mreza i dalje cu izabrati mts....A iz prve ruke sam saznao da je Telenor najskuplja mreza i u svojoj postojbini Norveskoj...
poz

Zherson Brandao

pre 12 godina

@Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.
(Sale, 21. decembar 2011 20:12)

Ono sto ja ne razumem kako je ovo tacno povoljnije npr. od ponude bilo kog naseg operatera
http://www.swisscom.ch/res/mobile/tarife/index.htm

Telenor je ipak najbolji mreza/ponuda uredjaja/usluge/podrska cene su realno u rangu sa ostala dva ne skuplje kao sto vlada misljenje...

Upucen

pre 12 godina

@Do
Da ne bi bio u romingu, odaberi rucno biranje mreze u svom telefonu i nikada neces biti na stranoj mrezi.
@jux
Prijatelju, promenom tarife nikako ne mozes da potpises novi ugovor, nego poptisujes samo saglasnost za promenu paketa, a bice da si potpisao aneks ugovora, to je prvo, a drugo, nikako ne moze sistem da te prepozna kao novog korisnika bez obzira sto si promenio tarifu, ili potpisao aneks ugovora na 12 meseci npr.

dO

pre 12 godina

Telenor još od doba Mobtela ne može da reši pokrivanje brdsko-planinske Vojvodine, pa čim se približiš Dunavu eto te u roamingu u Hrvatskoj mreži, čim si na 10km od Mađarske granice, mađarski Pannon (i domaći Telenor) trljaju ruke. Situacija nepromenjena 12 godina. "3G" i "EDGE" i dalje spadaju u viceve bilo gde van gradskih centara.

parking

pre 12 godina

Koristim MTS godinama i zadovoljan sam korisni, gde god sam bio po Srbiji imao am domet, cak i po raznim planinama, oko 6 meseci sam vec na postpaidu, ugovor na godinu dana bez telefona. Placam oko 400 dinara mesecno za 250 minuta i 250 poruka, ka bilo kojoj mrezi(mix paket), sto ne potrosim prenese se u sledeci mesec, telefon je 2G(nemma net), a i da ima ne bi nesto mnogo koristio, jer nisam blejbook clan.
Pozdrav :)

Goran

pre 12 godina

Ko nam je kriv sto nam je zivotni standard los, ja znam ljude koji nemaju sokocalo koje se zove telefon. Mada kada pogledamo standard i odnos cena u srbiji sa pravom mogu reci da su cene za usluge celokupne telefonije visoke, smatram da bi usluge trebalo korigovati.

jux

pre 12 godina

Meni je Telenor 3 meseca odbijao zahtev da predjem u drugu mrezu jer sam promenom tarife potpisao novi ugovor, pa sam upao u zamku da me sistem vidi kao novog korisnika, bez obzira sto sam kog njih bio godinama. VIP na poslovnom paketu nudi samo EDGE, sto je besmisleno sporo.

nikola

pre 12 godina

Ja vise nisam budala da uzimam paket sa telefonom, vip ima dobru foru, ako ne uzmes telefon, pretplata ti je kad zakljucis ugovor 25% niza. Konkretno ja placam paket 1000 oko 3000 din sa svim porezima. Kao sto neko rece galaxy note u najjacim paketima je oko 30000 uz pretplatu od po 4000 na dve godine. Pogledajte posta su ovi super skupi telefoni po oglasima, uzeti iz vipa, telenora, mts-a... nov telefon u pakovanju sa garancijom, kosta nesto vise od 300 evra, inace je nov 600 pa i 700 €. ako uzmem popust od 25 % uz moj paket je to usteda oko 750 din to mu za dve godine dodje nesto manje od 200 eura, dodas jos 150 eura i uzmes koji hoces telefon i ustedis...

bobby

pre 12 godina

Presao sam iz mts u telenor i ne mogu da kazem da sam zadovoljan. Za isto dajem vece pare. Data transfer ide uvek kilavo bez obzira sto sam kao nakacen na hsdpa ili na 3g.

Sale

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi sto stepen razvitka mobilne mreze u nekoj zemlji procenjuju prisustvom iphone-a. Ha ha, ja kapiram da je neko zaljubljen u ona apple sr.nja, ali na taj nacin javno pokazivati svoje ne znanje...ne znam, mene bi bilo sramota.
Sto se mreza u Srbiji tice, Telenor je i dalje najbolji (iako je mnogo opao kvalitet u odnosu na ranije), MTS ima ujednacene post i prepaid promocije, dok VIP ne bih komentarisao, jer mreza koja ni posle 4 godine komercijalnog poslovanja nije objavila mapu pokrivenosti za mene nije ozbiljan igrac.
Licno koristim post paid Telenor i prepaid MTS i mogu reci da se drzavna kompanija prilicno poboljsala u odnosu na ranije kada su bili i po kvalitetu i korisnickoj podrsci pravi horor. Zamerke su na postpaid pakete koji kod svih provajdera lice jedni na druge, pa se stice utisak da je sve medju njima dogovoreno. Prenos broja ih je malo "drmnuo" pa sad mnogo ozbiljnije pristupaju korisnicima. Licno bih voleo da na trziste udje jos jedan provajder. Sto veca konkurencija to bolje za nas korisnike.

it is I

pre 12 godina

telenor ima jako slab domet kad nisam u centralnim gradskim ulicama,internet je uvek edge, postpaid, ne kradu me, operateri su ljubazni... samo malo da poboljsaju signal. dzabe dobar fon kad nasa mreza ne podrzava ono sto fon moze da pruzi.

realnost

pre 12 godina

u odnosu na inostranstvo mnogo su losi, verujem da je i drzava tu kriva, ali ono sto je sramotno jeste da postoji kartel, evo primera koje licno znam: motorola atrix je pre mesec dana bila 320 evra na mobilnisvet.com, kada je telenor postavio prodavnicu kod usca gde se nalazio i atrix, cena mu je skocila na 485 evra, a oni su mu kao smanjili u odnosu na cenu u slobodnoj prodaji... isto je i za galaxy s 2 (i vip i telenor i mts udruzeni) i iphone kome ce da skoci jos vise cena u maloprodaji kad ga neki operater konacno dovede (i sad je mnogo visoka vec zbog uvoznickog lobija)

Aca

pre 12 godina

Kada budem placao ono sto potrosim bicu zadovoljan. Dokle god bude uspostava veze skuplja od minuta razgovora i zaokruzivanje razgovora na minut ja sam pokraden kao i svi prepaid korisnici! Kad budu uveli sekundarno tarifiranje bice posteno.

dr

pre 12 godina

Da li ste znali da je u vipu prebacivanje vlasnistva broja sa osobe na osobu vanstandardna procedura,a ceka se par dana bolje da kazem jedno 40.

Nemanja

pre 12 godina

Da li se nekom desilo da je u Telenoru hteo da prenese broj iz MTSa, a prodavac mu ponudi isti takav broj sa prefixom 069 i kaze to je to sto ti treba?
To se dogodilo mojoj majci. Zena otisla da kupi telefon i zadrzi broj, a tamo neki pametnjakovic joj uvali 069 postpaid karticu i kaze joj da obavesti ljude iz imenika kako je potrebno SAMO da promene pozivni broj!?
Naravno, kad je otisla da se zali vec je kasno bilo jer je potpisala ugovor!

StefanLe

pre 12 godina

Jedina srpska kompanina i da bude zadnja i da stanci budu ubedljivo bolji,tako je i po kvalitetu mreze... 3km od bazne stanice u Leskovcu,a ja nemam 3g signal kako treba.Vipu svaka cast,sem par propusta sve im je na svom mestu i definitivno najbolja postpaid ponuda,jos da srede prepaid,jer,nepovoljan u odnosu na mts i telenor

Sale

pre 12 godina

Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.

Miloš

pre 12 godina

Zadovoljni kad za bolje ne znaju.
1) Plaćam PRETPLATU od 117 din. mesečno za 3G, dok drugi uvode 4G! Što je najgore, proširenje pokrivenosti sa 3G ide mnogo sporije nego naplata pretplate.
2) Skoro pa da ne postoji paket gde ne zaokružuju svaki minut (od raznovrsnosti ponude ni traga)
3) nestručna korisnička podrška
4) redovne sitne greške u listinzima
itd.
Al' bitno je da daju besplatan Facebook zaluđenicima, pa je narod sav zadovoljan.

MilosP

pre 12 godina

Realno, Telenor i jeste najbolji, iako jos nije zavrsio renovaciju mreže, ali najveći deo Srbije pokriva svojom brzom mrežom koja obezbedjuje ujednačen kvalitet - prema mom iskustvu. Kod VIPa na jednom mestu besni kako radi net, na drugom poruke neće da mi odu kako treba, a internet ne prelazi 6 kilobajta u sekundi.

Kako sam cuo kad se zavrsi renovacija Telenorove mreže, i uradi "fine tuning" mreže, biće daleko ispred ostalih. Videćemo... Ja bih voleo tako da bude, jer ga primarno koristim.

kiza

pre 12 godina

Jel moze neko da pojasni ili objasni zasto se naplacuje uspostava veze koja je cini mi se 3.5 din?I kome idu te pare i zasto se to naplacuje?

zoran1865

pre 12 godina

sta znaci reklama
ja sam morao da napustim vip, zbog lose realne pokrivenosti u beogradu
a za cudna mesta koja ja posecujem, necu ni da govorim i pokrivenosti vip-a
zato dobro se raspitajte
jeftioca i dobra reklama nista neznace, kada morate po ovakvom vremenu da trazite signal tj.
da izvodite akrobacije da bih mogli da obavite tel. poziv

Lale

pre 12 godina

Anketa laze. SVI moji prijatelji koji su na Telenor mrezi pljuju po Telenoru, a svi na Vipu su zadovoljni. Evo meni u Telenoru vec 3. put vracaju pokvaren telefon sa servisa.

miloš

pre 12 godina

Preneo sam broj iz MTS-a u Telenor, pre tri meseca. Za sad sam zadovoljan. A i po rezultatima ankete vidi se da sam napravio pravi potez.

Nikola, Beograd

pre 12 godina

Da, "m:ts"-ov korisnički servis veoma često ima genijalna objašnjenja, npr. na moje pitanje o tome što mi kasne poruke u oba smera, odgovorili su da to nije "servis za brzu razmenu poruka, te da je rok 24 sata"...

Zoran M.

pre 12 godina

Ako upoređujem domaće operatere međusobno onda su odlični ali ako uporedim domaće operatere sa inostranim mislim da su domaći klasični "lopovi":
U Hrvatskoj VIP daje iPhone4S za 2.587,00 dinara pri čemu je mesečna pretplata 7.800,00 dinara a u paketu imas no limit razgovore, no limit sms i 5 GB mesečni protok internet podataka.
U VIP-u u Srbiji iPhone nema, a od onoga što nude (boljih mobilnih aparata) mogu reći da su neopravdano skupi: npr. Samsung Galaxy Note moraš da platiš 29.990,00 dinara i svaki mesec još da im plaćaš 4.118,20 din. pri čemu imaš ograničene razgovore na 2000 minuta i 2 GB internet podataka. Dakle po meni se iPhone i Samsung Galaxy Note kao aparati ne mogu uporediti po kvalitetu, a o paketima neću ni pričati. Ja kao korisnik mobilne telefonije nisam zadovoljan mobilnim operaterima u Srbiji i mislim da su jedno vreme bili primamljivi a sad su toliko skupi da su precenili cene uređaja. Nema nikakve logike da je jedan mobilni telefon isto koliko i jedan laptop.

Nikola, Beograd

pre 12 godina

Da, "m:ts"-ov korisnički servis veoma često ima genijalna objašnjenja, npr. na moje pitanje o tome što mi kasne poruke u oba smera, odgovorili su da to nije "servis za brzu razmenu poruka, te da je rok 24 sata"...

Aca

pre 12 godina

Kada budem placao ono sto potrosim bicu zadovoljan. Dokle god bude uspostava veze skuplja od minuta razgovora i zaokruzivanje razgovora na minut ja sam pokraden kao i svi prepaid korisnici! Kad budu uveli sekundarno tarifiranje bice posteno.

Miloš

pre 12 godina

Zadovoljni kad za bolje ne znaju.
1) Plaćam PRETPLATU od 117 din. mesečno za 3G, dok drugi uvode 4G! Što je najgore, proširenje pokrivenosti sa 3G ide mnogo sporije nego naplata pretplate.
2) Skoro pa da ne postoji paket gde ne zaokružuju svaki minut (od raznovrsnosti ponude ni traga)
3) nestručna korisnička podrška
4) redovne sitne greške u listinzima
itd.
Al' bitno je da daju besplatan Facebook zaluđenicima, pa je narod sav zadovoljan.

kiza

pre 12 godina

Jel moze neko da pojasni ili objasni zasto se naplacuje uspostava veze koja je cini mi se 3.5 din?I kome idu te pare i zasto se to naplacuje?

Nemanja

pre 12 godina

Da li se nekom desilo da je u Telenoru hteo da prenese broj iz MTSa, a prodavac mu ponudi isti takav broj sa prefixom 069 i kaze to je to sto ti treba?
To se dogodilo mojoj majci. Zena otisla da kupi telefon i zadrzi broj, a tamo neki pametnjakovic joj uvali 069 postpaid karticu i kaze joj da obavesti ljude iz imenika kako je potrebno SAMO da promene pozivni broj!?
Naravno, kad je otisla da se zali vec je kasno bilo jer je potpisala ugovor!

Zoran M.

pre 12 godina

Ako upoređujem domaće operatere međusobno onda su odlični ali ako uporedim domaće operatere sa inostranim mislim da su domaći klasični "lopovi":
U Hrvatskoj VIP daje iPhone4S za 2.587,00 dinara pri čemu je mesečna pretplata 7.800,00 dinara a u paketu imas no limit razgovore, no limit sms i 5 GB mesečni protok internet podataka.
U VIP-u u Srbiji iPhone nema, a od onoga što nude (boljih mobilnih aparata) mogu reći da su neopravdano skupi: npr. Samsung Galaxy Note moraš da platiš 29.990,00 dinara i svaki mesec još da im plaćaš 4.118,20 din. pri čemu imaš ograničene razgovore na 2000 minuta i 2 GB internet podataka. Dakle po meni se iPhone i Samsung Galaxy Note kao aparati ne mogu uporediti po kvalitetu, a o paketima neću ni pričati. Ja kao korisnik mobilne telefonije nisam zadovoljan mobilnim operaterima u Srbiji i mislim da su jedno vreme bili primamljivi a sad su toliko skupi da su precenili cene uređaja. Nema nikakve logike da je jedan mobilni telefon isto koliko i jedan laptop.

Sale

pre 12 godina

Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.

zoran1865

pre 12 godina

sta znaci reklama
ja sam morao da napustim vip, zbog lose realne pokrivenosti u beogradu
a za cudna mesta koja ja posecujem, necu ni da govorim i pokrivenosti vip-a
zato dobro se raspitajte
jeftioca i dobra reklama nista neznace, kada morate po ovakvom vremenu da trazite signal tj.
da izvodite akrobacije da bih mogli da obavite tel. poziv

Lale

pre 12 godina

Anketa laze. SVI moji prijatelji koji su na Telenor mrezi pljuju po Telenoru, a svi na Vipu su zadovoljni. Evo meni u Telenoru vec 3. put vracaju pokvaren telefon sa servisa.

dr

pre 12 godina

Da li ste znali da je u vipu prebacivanje vlasnistva broja sa osobe na osobu vanstandardna procedura,a ceka se par dana bolje da kazem jedno 40.

MilosP

pre 12 godina

Realno, Telenor i jeste najbolji, iako jos nije zavrsio renovaciju mreže, ali najveći deo Srbije pokriva svojom brzom mrežom koja obezbedjuje ujednačen kvalitet - prema mom iskustvu. Kod VIPa na jednom mestu besni kako radi net, na drugom poruke neće da mi odu kako treba, a internet ne prelazi 6 kilobajta u sekundi.

Kako sam cuo kad se zavrsi renovacija Telenorove mreže, i uradi "fine tuning" mreže, biće daleko ispred ostalih. Videćemo... Ja bih voleo tako da bude, jer ga primarno koristim.

miloš

pre 12 godina

Preneo sam broj iz MTS-a u Telenor, pre tri meseca. Za sad sam zadovoljan. A i po rezultatima ankete vidi se da sam napravio pravi potez.

realnost

pre 12 godina

u odnosu na inostranstvo mnogo su losi, verujem da je i drzava tu kriva, ali ono sto je sramotno jeste da postoji kartel, evo primera koje licno znam: motorola atrix je pre mesec dana bila 320 evra na mobilnisvet.com, kada je telenor postavio prodavnicu kod usca gde se nalazio i atrix, cena mu je skocila na 485 evra, a oni su mu kao smanjili u odnosu na cenu u slobodnoj prodaji... isto je i za galaxy s 2 (i vip i telenor i mts udruzeni) i iphone kome ce da skoci jos vise cena u maloprodaji kad ga neki operater konacno dovede (i sad je mnogo visoka vec zbog uvoznickog lobija)

Sale

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi sto stepen razvitka mobilne mreze u nekoj zemlji procenjuju prisustvom iphone-a. Ha ha, ja kapiram da je neko zaljubljen u ona apple sr.nja, ali na taj nacin javno pokazivati svoje ne znanje...ne znam, mene bi bilo sramota.
Sto se mreza u Srbiji tice, Telenor je i dalje najbolji (iako je mnogo opao kvalitet u odnosu na ranije), MTS ima ujednacene post i prepaid promocije, dok VIP ne bih komentarisao, jer mreza koja ni posle 4 godine komercijalnog poslovanja nije objavila mapu pokrivenosti za mene nije ozbiljan igrac.
Licno koristim post paid Telenor i prepaid MTS i mogu reci da se drzavna kompanija prilicno poboljsala u odnosu na ranije kada su bili i po kvalitetu i korisnickoj podrsci pravi horor. Zamerke su na postpaid pakete koji kod svih provajdera lice jedni na druge, pa se stice utisak da je sve medju njima dogovoreno. Prenos broja ih je malo "drmnuo" pa sad mnogo ozbiljnije pristupaju korisnicima. Licno bih voleo da na trziste udje jos jedan provajder. Sto veca konkurencija to bolje za nas korisnike.

bobby

pre 12 godina

Presao sam iz mts u telenor i ne mogu da kazem da sam zadovoljan. Za isto dajem vece pare. Data transfer ide uvek kilavo bez obzira sto sam kao nakacen na hsdpa ili na 3g.

jux

pre 12 godina

Meni je Telenor 3 meseca odbijao zahtev da predjem u drugu mrezu jer sam promenom tarife potpisao novi ugovor, pa sam upao u zamku da me sistem vidi kao novog korisnika, bez obzira sto sam kog njih bio godinama. VIP na poslovnom paketu nudi samo EDGE, sto je besmisleno sporo.

dO

pre 12 godina

Telenor još od doba Mobtela ne može da reši pokrivanje brdsko-planinske Vojvodine, pa čim se približiš Dunavu eto te u roamingu u Hrvatskoj mreži, čim si na 10km od Mađarske granice, mađarski Pannon (i domaći Telenor) trljaju ruke. Situacija nepromenjena 12 godina. "3G" i "EDGE" i dalje spadaju u viceve bilo gde van gradskih centara.

it is I

pre 12 godina

telenor ima jako slab domet kad nisam u centralnim gradskim ulicama,internet je uvek edge, postpaid, ne kradu me, operateri su ljubazni... samo malo da poboljsaju signal. dzabe dobar fon kad nasa mreza ne podrzava ono sto fon moze da pruzi.

StefanLe

pre 12 godina

Jedina srpska kompanina i da bude zadnja i da stanci budu ubedljivo bolji,tako je i po kvalitetu mreze... 3km od bazne stanice u Leskovcu,a ja nemam 3g signal kako treba.Vipu svaka cast,sem par propusta sve im je na svom mestu i definitivno najbolja postpaid ponuda,jos da srede prepaid,jer,nepovoljan u odnosu na mts i telenor

nikola

pre 12 godina

Ja vise nisam budala da uzimam paket sa telefonom, vip ima dobru foru, ako ne uzmes telefon, pretplata ti je kad zakljucis ugovor 25% niza. Konkretno ja placam paket 1000 oko 3000 din sa svim porezima. Kao sto neko rece galaxy note u najjacim paketima je oko 30000 uz pretplatu od po 4000 na dve godine. Pogledajte posta su ovi super skupi telefoni po oglasima, uzeti iz vipa, telenora, mts-a... nov telefon u pakovanju sa garancijom, kosta nesto vise od 300 evra, inace je nov 600 pa i 700 €. ako uzmem popust od 25 % uz moj paket je to usteda oko 750 din to mu za dve godine dodje nesto manje od 200 eura, dodas jos 150 eura i uzmes koji hoces telefon i ustedis...

Goran

pre 12 godina

Ko nam je kriv sto nam je zivotni standard los, ja znam ljude koji nemaju sokocalo koje se zove telefon. Mada kada pogledamo standard i odnos cena u srbiji sa pravom mogu reci da su cene za usluge celokupne telefonije visoke, smatram da bi usluge trebalo korigovati.

parking

pre 12 godina

Koristim MTS godinama i zadovoljan sam korisni, gde god sam bio po Srbiji imao am domet, cak i po raznim planinama, oko 6 meseci sam vec na postpaidu, ugovor na godinu dana bez telefona. Placam oko 400 dinara mesecno za 250 minuta i 250 poruka, ka bilo kojoj mrezi(mix paket), sto ne potrosim prenese se u sledeci mesec, telefon je 2G(nemma net), a i da ima ne bi nesto mnogo koristio, jer nisam blejbook clan.
Pozdrav :)

mislioc

pre 12 godina

U telenoru sam 5 godina i presao sam u mts.Pogledajte ponudu mts kakve sve popuste daje za novu godinu,50% popust na mesecni racun tokom ugovora i td.....a npr telenor poklanja torbu ? kome treba torba....stisli su se da nemogu vise,a ni vip se nije isprsio nesto.Daju dzabe minute kad ispucas one za sve mreze,to ti je fazon pojedi 15 palacinki sa eurokremom i dobices praznih koliko hoces XD

Evo ovo ce vam reci sve: Telenor: 150min u svim mrezama,500por,1gb neta = 990dinara MTS: 600min u svim mrezama,1500por,1,5gb neta za 973dinara ( racunajuci popust) jel ima dalje sta da se kaze.Iako je mozda telenor kvalitetnija mreza i dalje cu izabrati mts....A iz prve ruke sam saznao da je Telenor najskuplja mreza i u svojoj postojbini Norveskoj...
poz

Momcilo

pre 12 godina

Da se ne lazemo: situacija je bolja nego pre dolaska VIP-a i Telenora, ali i dalje ima dosta mesta za poboljsanje. Vise je nego ocigledno da su sva tri operatera u nekom dogovoru i to se vidi jasno kao dan, samo kad se malo baci pogled na vrste tarifa i njihove cene, kao i na cene i ponudu telefona. Kad smo kod cena telefona, cini mi se da malo preteruju. Na jednom paketu koji kosta 1000 din mesecno Telenor naplacuje jednu Nokiu iz sredine 2009. godine skoro 200 evra! Dalje, neko je ovde lepo prmetio da su cene usluga mob. telefonije ipak relativno visoke za nas standard. U Nemackoj npr. cene samih uredjaja su manje-vise iste kao i ovde, a usluge/tarife su malo skuplje, ali u odnosu na njihvo standard to je dosta povoljnije nego nama. Cini mi se da se ovde u tom smislu nista dramaticno nece promeniti dok ne dodje neki zaista ozbiljan igrac, tipa T-Mobile, O2, Vodafone i sl. Ako cemo iskreno, i Telenor i VIP su druga liga evropskih operatera, njima je ovo trziste dusu dalo za dranje...

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Kad bi Bog dao, da dodje neki operater iz Azerbejdzana, pa da kaze ovim nasminkanim lopovima ovde: "uspostava veze = 0 din, tarifiranje po sekundi, 1 sekunda = 0.03 dinara". Onda da vidimo ove sa njihovim tablet racunarima, gigabajtima, fejsovima, paketima, smartovima, pametnim mrezama i prijateljima. Imam konstantan osecaj da cu u Telenoru uvek dobiti pregrst osmeha uz koji cu dobiti i pregrst usluga koje mi ne trebaju. Nije stvar u ceni, neka kosta koliko kosta, al nemoj da me pravite budalom da imam milijardu poruka koje ne mogu da potrosim, a ostale usluge dodajem na pretplatu.

Upucen

pre 12 godina

@Do
Da ne bi bio u romingu, odaberi rucno biranje mreze u svom telefonu i nikada neces biti na stranoj mrezi.
@jux
Prijatelju, promenom tarife nikako ne mozes da potpises novi ugovor, nego poptisujes samo saglasnost za promenu paketa, a bice da si potpisao aneks ugovora, to je prvo, a drugo, nikako ne moze sistem da te prepozna kao novog korisnika bez obzira sto si promenio tarifu, ili potpisao aneks ugovora na 12 meseci npr.

Zherson Brandao

pre 12 godina

@Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.
(Sale, 21. decembar 2011 20:12)

Ono sto ja ne razumem kako je ovo tacno povoljnije npr. od ponude bilo kog naseg operatera
http://www.swisscom.ch/res/mobile/tarife/index.htm

Telenor je ipak najbolji mreza/ponuda uredjaja/usluge/podrska cene su realno u rangu sa ostala dva ne skuplje kao sto vlada misljenje...

Lale

pre 12 godina

Anketa laze. SVI moji prijatelji koji su na Telenor mrezi pljuju po Telenoru, a svi na Vipu su zadovoljni. Evo meni u Telenoru vec 3. put vracaju pokvaren telefon sa servisa.

miloš

pre 12 godina

Preneo sam broj iz MTS-a u Telenor, pre tri meseca. Za sad sam zadovoljan. A i po rezultatima ankete vidi se da sam napravio pravi potez.

StefanLe

pre 12 godina

Jedina srpska kompanina i da bude zadnja i da stanci budu ubedljivo bolji,tako je i po kvalitetu mreze... 3km od bazne stanice u Leskovcu,a ja nemam 3g signal kako treba.Vipu svaka cast,sem par propusta sve im je na svom mestu i definitivno najbolja postpaid ponuda,jos da srede prepaid,jer,nepovoljan u odnosu na mts i telenor

Zoran M.

pre 12 godina

Ako upoređujem domaće operatere međusobno onda su odlični ali ako uporedim domaće operatere sa inostranim mislim da su domaći klasični "lopovi":
U Hrvatskoj VIP daje iPhone4S za 2.587,00 dinara pri čemu je mesečna pretplata 7.800,00 dinara a u paketu imas no limit razgovore, no limit sms i 5 GB mesečni protok internet podataka.
U VIP-u u Srbiji iPhone nema, a od onoga što nude (boljih mobilnih aparata) mogu reći da su neopravdano skupi: npr. Samsung Galaxy Note moraš da platiš 29.990,00 dinara i svaki mesec još da im plaćaš 4.118,20 din. pri čemu imaš ograničene razgovore na 2000 minuta i 2 GB internet podataka. Dakle po meni se iPhone i Samsung Galaxy Note kao aparati ne mogu uporediti po kvalitetu, a o paketima neću ni pričati. Ja kao korisnik mobilne telefonije nisam zadovoljan mobilnim operaterima u Srbiji i mislim da su jedno vreme bili primamljivi a sad su toliko skupi da su precenili cene uređaja. Nema nikakve logike da je jedan mobilni telefon isto koliko i jedan laptop.

MilosP

pre 12 godina

Realno, Telenor i jeste najbolji, iako jos nije zavrsio renovaciju mreže, ali najveći deo Srbije pokriva svojom brzom mrežom koja obezbedjuje ujednačen kvalitet - prema mom iskustvu. Kod VIPa na jednom mestu besni kako radi net, na drugom poruke neće da mi odu kako treba, a internet ne prelazi 6 kilobajta u sekundi.

Kako sam cuo kad se zavrsi renovacija Telenorove mreže, i uradi "fine tuning" mreže, biće daleko ispred ostalih. Videćemo... Ja bih voleo tako da bude, jer ga primarno koristim.

parking

pre 12 godina

Koristim MTS godinama i zadovoljan sam korisni, gde god sam bio po Srbiji imao am domet, cak i po raznim planinama, oko 6 meseci sam vec na postpaidu, ugovor na godinu dana bez telefona. Placam oko 400 dinara mesecno za 250 minuta i 250 poruka, ka bilo kojoj mrezi(mix paket), sto ne potrosim prenese se u sledeci mesec, telefon je 2G(nemma net), a i da ima ne bi nesto mnogo koristio, jer nisam blejbook clan.
Pozdrav :)

zoran1865

pre 12 godina

sta znaci reklama
ja sam morao da napustim vip, zbog lose realne pokrivenosti u beogradu
a za cudna mesta koja ja posecujem, necu ni da govorim i pokrivenosti vip-a
zato dobro se raspitajte
jeftioca i dobra reklama nista neznace, kada morate po ovakvom vremenu da trazite signal tj.
da izvodite akrobacije da bih mogli da obavite tel. poziv

Sale

pre 12 godina

Najjaci su mi ovi sto stepen razvitka mobilne mreze u nekoj zemlji procenjuju prisustvom iphone-a. Ha ha, ja kapiram da je neko zaljubljen u ona apple sr.nja, ali na taj nacin javno pokazivati svoje ne znanje...ne znam, mene bi bilo sramota.
Sto se mreza u Srbiji tice, Telenor je i dalje najbolji (iako je mnogo opao kvalitet u odnosu na ranije), MTS ima ujednacene post i prepaid promocije, dok VIP ne bih komentarisao, jer mreza koja ni posle 4 godine komercijalnog poslovanja nije objavila mapu pokrivenosti za mene nije ozbiljan igrac.
Licno koristim post paid Telenor i prepaid MTS i mogu reci da se drzavna kompanija prilicno poboljsala u odnosu na ranije kada su bili i po kvalitetu i korisnickoj podrsci pravi horor. Zamerke su na postpaid pakete koji kod svih provajdera lice jedni na druge, pa se stice utisak da je sve medju njima dogovoreno. Prenos broja ih je malo "drmnuo" pa sad mnogo ozbiljnije pristupaju korisnicima. Licno bih voleo da na trziste udje jos jedan provajder. Sto veca konkurencija to bolje za nas korisnike.

Sale

pre 12 godina

Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.

dr

pre 12 godina

Da li ste znali da je u vipu prebacivanje vlasnistva broja sa osobe na osobu vanstandardna procedura,a ceka se par dana bolje da kazem jedno 40.

Miloš

pre 12 godina

Zadovoljni kad za bolje ne znaju.
1) Plaćam PRETPLATU od 117 din. mesečno za 3G, dok drugi uvode 4G! Što je najgore, proširenje pokrivenosti sa 3G ide mnogo sporije nego naplata pretplate.
2) Skoro pa da ne postoji paket gde ne zaokružuju svaki minut (od raznovrsnosti ponude ni traga)
3) nestručna korisnička podrška
4) redovne sitne greške u listinzima
itd.
Al' bitno je da daju besplatan Facebook zaluđenicima, pa je narod sav zadovoljan.

bobby

pre 12 godina

Presao sam iz mts u telenor i ne mogu da kazem da sam zadovoljan. Za isto dajem vece pare. Data transfer ide uvek kilavo bez obzira sto sam kao nakacen na hsdpa ili na 3g.

Zherson Brandao

pre 12 godina

@Aha,tako je,prezadovoljni smo.Dovedite nam Swisscom,pa da vidimo ko ce da ostane kod ovih kokosara.Mi smo prinudjeni da izmedju tri nule izaberemo jednu nulu.
(Sale, 21. decembar 2011 20:12)

Ono sto ja ne razumem kako je ovo tacno povoljnije npr. od ponude bilo kog naseg operatera
http://www.swisscom.ch/res/mobile/tarife/index.htm

Telenor je ipak najbolji mreza/ponuda uredjaja/usluge/podrska cene su realno u rangu sa ostala dva ne skuplje kao sto vlada misljenje...

nikola

pre 12 godina

Ja vise nisam budala da uzimam paket sa telefonom, vip ima dobru foru, ako ne uzmes telefon, pretplata ti je kad zakljucis ugovor 25% niza. Konkretno ja placam paket 1000 oko 3000 din sa svim porezima. Kao sto neko rece galaxy note u najjacim paketima je oko 30000 uz pretplatu od po 4000 na dve godine. Pogledajte posta su ovi super skupi telefoni po oglasima, uzeti iz vipa, telenora, mts-a... nov telefon u pakovanju sa garancijom, kosta nesto vise od 300 evra, inace je nov 600 pa i 700 €. ako uzmem popust od 25 % uz moj paket je to usteda oko 750 din to mu za dve godine dodje nesto manje od 200 eura, dodas jos 150 eura i uzmes koji hoces telefon i ustedis...

jux

pre 12 godina

Meni je Telenor 3 meseca odbijao zahtev da predjem u drugu mrezu jer sam promenom tarife potpisao novi ugovor, pa sam upao u zamku da me sistem vidi kao novog korisnika, bez obzira sto sam kog njih bio godinama. VIP na poslovnom paketu nudi samo EDGE, sto je besmisleno sporo.

kiza

pre 12 godina

Jel moze neko da pojasni ili objasni zasto se naplacuje uspostava veze koja je cini mi se 3.5 din?I kome idu te pare i zasto se to naplacuje?

Nikola, Beograd

pre 12 godina

Da, "m:ts"-ov korisnički servis veoma često ima genijalna objašnjenja, npr. na moje pitanje o tome što mi kasne poruke u oba smera, odgovorili su da to nije "servis za brzu razmenu poruka, te da je rok 24 sata"...

Aca

pre 12 godina

Kada budem placao ono sto potrosim bicu zadovoljan. Dokle god bude uspostava veze skuplja od minuta razgovora i zaokruzivanje razgovora na minut ja sam pokraden kao i svi prepaid korisnici! Kad budu uveli sekundarno tarifiranje bice posteno.

it is I

pre 12 godina

telenor ima jako slab domet kad nisam u centralnim gradskim ulicama,internet je uvek edge, postpaid, ne kradu me, operateri su ljubazni... samo malo da poboljsaju signal. dzabe dobar fon kad nasa mreza ne podrzava ono sto fon moze da pruzi.

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Kad bi Bog dao, da dodje neki operater iz Azerbejdzana, pa da kaze ovim nasminkanim lopovima ovde: "uspostava veze = 0 din, tarifiranje po sekundi, 1 sekunda = 0.03 dinara". Onda da vidimo ove sa njihovim tablet racunarima, gigabajtima, fejsovima, paketima, smartovima, pametnim mrezama i prijateljima. Imam konstantan osecaj da cu u Telenoru uvek dobiti pregrst osmeha uz koji cu dobiti i pregrst usluga koje mi ne trebaju. Nije stvar u ceni, neka kosta koliko kosta, al nemoj da me pravite budalom da imam milijardu poruka koje ne mogu da potrosim, a ostale usluge dodajem na pretplatu.

Nemanja

pre 12 godina

Da li se nekom desilo da je u Telenoru hteo da prenese broj iz MTSa, a prodavac mu ponudi isti takav broj sa prefixom 069 i kaze to je to sto ti treba?
To se dogodilo mojoj majci. Zena otisla da kupi telefon i zadrzi broj, a tamo neki pametnjakovic joj uvali 069 postpaid karticu i kaze joj da obavesti ljude iz imenika kako je potrebno SAMO da promene pozivni broj!?
Naravno, kad je otisla da se zali vec je kasno bilo jer je potpisala ugovor!

dO

pre 12 godina

Telenor još od doba Mobtela ne može da reši pokrivanje brdsko-planinske Vojvodine, pa čim se približiš Dunavu eto te u roamingu u Hrvatskoj mreži, čim si na 10km od Mađarske granice, mađarski Pannon (i domaći Telenor) trljaju ruke. Situacija nepromenjena 12 godina. "3G" i "EDGE" i dalje spadaju u viceve bilo gde van gradskih centara.

mislioc

pre 12 godina

U telenoru sam 5 godina i presao sam u mts.Pogledajte ponudu mts kakve sve popuste daje za novu godinu,50% popust na mesecni racun tokom ugovora i td.....a npr telenor poklanja torbu ? kome treba torba....stisli su se da nemogu vise,a ni vip se nije isprsio nesto.Daju dzabe minute kad ispucas one za sve mreze,to ti je fazon pojedi 15 palacinki sa eurokremom i dobices praznih koliko hoces XD

Evo ovo ce vam reci sve: Telenor: 150min u svim mrezama,500por,1gb neta = 990dinara MTS: 600min u svim mrezama,1500por,1,5gb neta za 973dinara ( racunajuci popust) jel ima dalje sta da se kaze.Iako je mozda telenor kvalitetnija mreza i dalje cu izabrati mts....A iz prve ruke sam saznao da je Telenor najskuplja mreza i u svojoj postojbini Norveskoj...
poz

realnost

pre 12 godina

u odnosu na inostranstvo mnogo su losi, verujem da je i drzava tu kriva, ali ono sto je sramotno jeste da postoji kartel, evo primera koje licno znam: motorola atrix je pre mesec dana bila 320 evra na mobilnisvet.com, kada je telenor postavio prodavnicu kod usca gde se nalazio i atrix, cena mu je skocila na 485 evra, a oni su mu kao smanjili u odnosu na cenu u slobodnoj prodaji... isto je i za galaxy s 2 (i vip i telenor i mts udruzeni) i iphone kome ce da skoci jos vise cena u maloprodaji kad ga neki operater konacno dovede (i sad je mnogo visoka vec zbog uvoznickog lobija)

Goran

pre 12 godina

Ko nam je kriv sto nam je zivotni standard los, ja znam ljude koji nemaju sokocalo koje se zove telefon. Mada kada pogledamo standard i odnos cena u srbiji sa pravom mogu reci da su cene za usluge celokupne telefonije visoke, smatram da bi usluge trebalo korigovati.

Upucen

pre 12 godina

@Do
Da ne bi bio u romingu, odaberi rucno biranje mreze u svom telefonu i nikada neces biti na stranoj mrezi.
@jux
Prijatelju, promenom tarife nikako ne mozes da potpises novi ugovor, nego poptisujes samo saglasnost za promenu paketa, a bice da si potpisao aneks ugovora, to je prvo, a drugo, nikako ne moze sistem da te prepozna kao novog korisnika bez obzira sto si promenio tarifu, ili potpisao aneks ugovora na 12 meseci npr.

Momcilo

pre 12 godina

Da se ne lazemo: situacija je bolja nego pre dolaska VIP-a i Telenora, ali i dalje ima dosta mesta za poboljsanje. Vise je nego ocigledno da su sva tri operatera u nekom dogovoru i to se vidi jasno kao dan, samo kad se malo baci pogled na vrste tarifa i njihove cene, kao i na cene i ponudu telefona. Kad smo kod cena telefona, cini mi se da malo preteruju. Na jednom paketu koji kosta 1000 din mesecno Telenor naplacuje jednu Nokiu iz sredine 2009. godine skoro 200 evra! Dalje, neko je ovde lepo prmetio da su cene usluga mob. telefonije ipak relativno visoke za nas standard. U Nemackoj npr. cene samih uredjaja su manje-vise iste kao i ovde, a usluge/tarife su malo skuplje, ali u odnosu na njihvo standard to je dosta povoljnije nego nama. Cini mi se da se ovde u tom smislu nista dramaticno nece promeniti dok ne dodje neki zaista ozbiljan igrac, tipa T-Mobile, O2, Vodafone i sl. Ako cemo iskreno, i Telenor i VIP su druga liga evropskih operatera, njima je ovo trziste dusu dalo za dranje...