Sreda, 21.12.2011.

15:25

Srpski biznismeni kupuju Jat?

Grupa srpskih biznismena pregovara s predstavnicima Vlade Srbije o kupovini nacionalog avioprevoznika Jat ervejz, piše Novi magazin.

Izvor: Beta

Srpski biznismeni kupuju Jat? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

za insajder

pre 12 godina

Inace taj miodrag kostic je kupio firmu jugo-hem u leskovcu za nekih valjda 100 ili 200 hiljada evra i odmah podigao kredit od pet miliona evra [nije vratio ni jednu ratu] da kupi dugu leskovacku firmu polimermer ciji je vlasnik i u polimermeru ulozio oko 200 hiljada evra preneo firmu na nekog drugog stavio u dzep razliku od 4,5 miliona evra i otiso a dug naravno ostao na jugo-hemu na papiru i eto ovde pise biznismen umesto lopov.

Fenix

pre 12 godina

Tražili su da tajkuni izgrade most, ali srbski bogataši će možda kupiti
Jati biće manjinski vlasnici. Pare od kupovine će otići u džepove
već znanih i u predizbornu kampanju drage nam stranke koja nas vodi u slepu budućnost.Čelnici te stranke razmišljaju o našoj budućnosti, ali pre svega o punjenju džepova i ostajanju na vlasti.Kompanija ostaje u većinskom državnom vlasništvo sa zaposlenima preko etkinih,ujninih,mafijaških i partiskim veza sa ministarskiim platama i već u prvoj godini tajkuni će izaći iz kompanije i prepustiti da se iz budžeta pokrivaju gubici i to samo da ova rulja imala visoko plaćeni posao.Višak radnika postoji i kompanija sa ovim brojem prevezenih putnika
ne sme imati više od 350 zaposlenih, ali gde bi partijski i ostali satrapi bili zapošljavani.Gde bi bili zapošljeni razni Vukotići!!
U Jat u Jat svima poso po članu 69. Šta će bti sa ostalim zaposlenim?
Na ulicu, kažu novozaposleni petooktobarci.Pa oni su duvali u pištaljke
i lupali u šerpe i došlo je njihovo vreme.Sva javna preduzeća, ministarstva, razne paradržavne agencije smatraju svojim plenom.
Kažu da bi možda bolje bilo da su došli ranije na vlast, jer bi mogli više da kradu.
Predviđam izuzetnu prebukiranost istražnih zatvora i biće potrebe za
izgradnjom novih zatvora.

Ilegalac

pre 12 godina

Pohvalno je da će Tetkin ostati i dalje na čelu avio kompanije i zato
predlažem da se nova avio kompanaji nazova " AIR TETKINO ZLATO".

Морава и брда

pre 12 godina

Народа схваташ ли ПРЕВАРУ, матрицу мафијашког деловања контроверзних бизнисмена!???
До јуче су сви ти "бизнисмени" почевши од увозника Топлице и Костића-шећера, кукали ЗАПОМАГАЛИ, тражили да њима држава помогне јер ће ПРОПАСТИ!?

Сад наједном ти бизнисмени који су до јуче кукали да пропадају хоће да купе АВИО-КОМПАНИЈУ!?, ни више ни мање!

У чему је јш једна превара: па ЈАТ је већ дао неколико десетина евра за Ербас авионе, али нико неће да заврши преговоре око набавке авиона. Држава је ГАРАНТ, па би бизнисмени да узму ЈАТ, да узму те Авиноне, а гарант је Држава и паре су државне, а они да управљају државним средствима( као што је раније стално Коле шећер предлагао)
Обмана , Срамота, криминал!?
------------
А што не узму АВИОГЕНЕКС који има један авион , кој је државни(ваљда) па нека подигну кредит и купе авионе!??
ШТА је са АВИОГЕНЕКСОМ ?????, то је добра компанија која може да буде лидер међу чартер авио-компанијама....

Zemun

pre 12 godina

@vrbaski scenario funkcionise isprobano, ne trudite se da shvatite ..
(bolid, 22. decembar 2011 02:35)

Hteo si reci vrsacki? Tacno tako. Nekada je bilo "CIA snajka, CIA" a sada je "Udba snajka, Udba".

Fantomi

pre 12 godina

Prevara ,ali nam dušu kupiti neće! Mafija koja više ni sama ne zna sa kim pregovara niti ko pije, a ko plaća. Preko noći, V.D. DIREKTORA,proglasiše GENERALNIM DIREKTOROM,bez konkursa .Od vlade i države ni glasa ni traga. Nudi se sve što je narodno nitkovima i moljcima,ispod žita i u totalnom mraku.Imamo li državu?

ivan

pre 12 godina

da li je ovo realno? Kocili su prodaju jata da bi ga miskovic i kostic kupili?

http://www.b92.net/info/emisije/insajder.php?yyyy=2011&mm=05&nav_id=514269

Marko

pre 12 godina

@zorica
Postovana, radim u Air Canadi i godisnje dodjem 7-8 puta u Beograd jer kao zaposlen u AC imam odredjene povlastice kod svih avio kompanija.
Nemam nameru da branim JAT ali sve ovo sto ste napisali nema blage veze sa istinom.
Nije tacno da Air Canadi,Delti,United itd nije dozvoljeno da slecu u Beograd.Jednostavno ni jedna od tih kompanija nema ekonomsku racunicu da slece u Beograd.Da li stvarno mislite da Qantas koji u Evropi leti direktno samo za London i Frankfurt,toliko zeli let Sydney-Beograd,a jedini problem je zabrana Srbije da ne mogu sletati zbog reciprociteta.Tacno je da je JAT nekada davno leteo za sve te zemlje,ali i tada su ti letovi bili gubitaski.Da bi postojao redovan saobracaj ka nekom gradu, prosek popunjenost kabine 12 meseci na tom letu mora biti najmanje 60 -70 % da bi linija bila odrziva,a to se nikada nece desiti.
Pa ni Emirates nije zeleo da dodje u Beograd,upravo zbog toga,jer ni u snu ne moze da nadje kritican broj putnika.Sto se tice ukupnog broja putnika na relaciji Kanada-Srbija ,toliko je zanemarljiv recimo za Air Canadu jer ne bi mogli da napune ni jedan let nedeljno,a kamo li 3 koliko su neophodna za odrzivost destinacije a to je u broju putnika oko 50 000 godisnje.Verujte da bi AC sutra uvela letToronto-Beograd samo da moze da proda 50 000 povratnih karata.
Sto se tice vezanih letova.Danas postoje i code share letovi a i sam amadeus moze da izbaci kombinaciju vise avio kompanija.Sto se tice leta za Bec,Jat i Austrian su u u code share ugovoru.Vi kupite Austrian kartu ali ne znate da li letite Jatom ili Austrianom posto svaki let koriste obe kompanije.Koliko god bili zapanjeni da letite nekim malim Jatovim avionom,moram Vas razocarati da na istoj liniji i Austrian takodje koristi mali avion.Recimo i Lufthansa za Munich uglavnom salje mali CRJ ili EMB.U slucaju kasnjena i slicno putnici se uvek preusmeravaju a da ste bas u Becu cekali 24 h,malo je verovatno jer na toj liniji postoji dnevno 5-6 letova.Inace najveci skor kasnjenja,otkazivanja i vezivanja na BEG Nikoli Tesli ima Lufthansa,ali sve je to normalno i sastavni deo putovanja avionom.Ako recimo za Toronto idete preko Londona ili Amsterdama tu morate prvo sa Jatom jer ni British a ni KLM nemaju letove za Beograd.( British ukinuo jer je linija nerentabilna a KLM uopste nema nameru da leti za Beg )
Niko ne moze da uslovi agenta koju ce kompaniju prodavati.Da li mislite da je JAT toliko mocan pa da utice na Amadeus da prvo on odvozi putnike do nekog grada u Evropi pa onda druga kompanija.Sam sistem to izbaci kao najpovoljniju varijantu.Ukoliko ne zelite da letite Jatom ni u snu,uvek mozete traziti let preko Frankfurta i zahtevati od agenta da i kraci let bude iskuljucivo LH.Takodje isto mozete zahtevati i preko Austriana,ali moze se lako desiti da je ta karta skuplja za 100 usd.Znam da je Vama ovo nelogicno ali slobodno trazite od agenta kartu u kojoj necete leteti Jatom.I cene i moguce konekcije se formiraju i vide u Amadeusu i to nije nikakva tajna.
Sto se tice gubljenja ili kasnjenja prtljaga mozete mi verovati na rec da su i JAT i Beg aerodrom na dnu liste u odnosu na broj prevezenih putnika.British Airways i London su neprevazidjeni i to svake godine dokaze i zvanicna statistika.

Nije mi namera da branim JAT.Ima u jatu veoma puno nedostataka,ali mnoge primedbe ne stoje.Kasne sve kompanije i to vise sada nego pre 20 godina.Kabisnko osoblje je staro i u Lufthansi i Air Canadi jer tu radi do penzije.Svaka stara kompanija ima i stare i mlade zaposlene.Sam servis u smislu hrane nista nije ni bolji ni gori u Jatu od Austirana.Jeste Turkishov servis bolji od JAT-a,ali on je bolji i od Britisha i Lufthanse i najbolji je u Evropi.Kao sto je i servis Emiratesa bolji bar duplo od Air Cande....ali svetski putnici ne lete kompanijom da bi besplatno jeli i pili sto vise....itd....imao bih jos dosta da pisem,ali me ceka posao,let i putnici.

Prota

pre 12 godina

Nemaju pare za poreze i doprinose,ali imaju za avione?!?!?!
Da li treba nasilje da izbije na ulicama zbog javasluka i pljacke?
Hoce li bar jedan platiti porez?
Dokle vise preko grabace gradjana,ali dokle?

pilot

pre 12 godina

Jedini, ali jedini ozbiljan potencijalni kupac JATa je bio Indijski avioprevoznik AirIndia. Ali pošto naši nisu mogli da omaste brk oterali su ih brže bolje. Jedini spas za JAT je neko koga svrbi novčanik, ali ako su to domaći biznismeni, bolje neka slupaju sve avione i poruše sve nekretnine, više bi im se to isplatilo.

Milan

pre 12 godina

"U kabinetu predsednika Vlade kažu... 'mislimo da je dobro da država ima svog avioprevoznika.'"

- Pa ako ga kupe privatnici, država ga neće imati. Premijer kao da ne poznaje osnove ekonomije.

DRI

pre 12 godina

Meni nije jasno sta kupuju, odnosno prodaju ako je Drzavna revizorska institucija nakon sprovedene revizije u toku ove godine dala izvestaj da je JAT zaduzen vise od vrednosti svog kapitala! Molim nekoga ko razume da pojasni....

nekotamo

pre 12 godina

Glavno pitanje - kome idu dugovi?
Ako idu novim vlasnicima, samo napred, nek im daju i za džabe. Dug JAT-a je višestruko veći od bilo kakve imovine i nekretnina. Da ne spominjemo cenu socijalnog programa za otpuštanje viška radnika.

Goran

pre 12 godina

MILANO, 21. decembar 2011 20:23)

porosta je ta racunica. posle 6 meseci ili nesto vise ti biznismeni (ratni profiteri)prodacde isti nekom ludom strancu za nesto malo vise para.
i to je to.

Jovanovic

pre 12 godina

Sve je bolje nego da bude drzavno bar ce se paziti gde ide lova,ovako se vec godinama ne zna mnogo stvari.Prvo Raseta-Vukosavljevic pa onaj Kristo samo su ga zatrpavali

dusantomic@gmail.com

pre 12 godina

Misko i ekipa kupuju JAT zbog brojnih nekretnina u zemlji i sirom sveta (samo vrednost nekretnina ce visestruko da premasi otkupnu cenu JAT-a). Nekretninama ce da izmene namenu i pretvore u svoje lokale. Umesto toga prebacice prodaju karata preko interneta. Drzava ce ugovom da se obaveze da iz budzeta kupi par polovnih-novih aviona, Misko ce da otpusti pola radnika. I tako Jat pocne da posluje u plusu, profit maksimiziran, i Misko srecan, i ovce na broju

smesno

pre 12 godina

Mrka nezna sta Cvetko radi ?! Mozda se posvadjali pa vise ne razgovaraju? Ili se nisu odavno videli? Eeeeh tesko si ga narodu! Kakva ravnodusnost. Ovo je za plakanje!

svetski putnik

pre 12 godina

jedina svetla tacka u ovoj prici je to sto bi srpski bizMismeni oterali baba stjuardes u penziju i zaposlili top manenkenke, starlete i hostese da lete za njih ;)

slavoljub

pre 12 godina

Ovde je mnogo bitnije ko ce da da pare za nove avione.
Svi su do sada pljackali Jat, tako da za 30 godina nije nabavio ni jedan novi avion. Sada nema vise sta da se opljacka.
Zato lufthanza menja avione svakih 5 godina. Bolje dovesti jednog njihovog direktora u Jat.

peric

pre 12 godina

Mozda nije losa ideja samo sa jednim dodatkom. Neka imaju 51 posto, penzioni fond 20-ak, a ostalo da ponude gradjanima Srbije ili dijaspori.
Druga strana price je UPRAVLJANJE. Nasi tajkuncici nemaju moderono upravljanje ni u svojim malim carstvima. Za avio kompanije u danasnjem trenutku hi-tech upravljanje je najznacajije. Slicna prica je i sa finansiranjem. Milim da nasi gorostasi nisu u stanju to da pruze. Ako me demantuju svaka cast.

Зоран

pre 12 godina

Опште је познато да држава не уме ни да прода повољно нешто што има. А ово неће нико да купи. Нека купе наши, па нека раде шта хоће. Већи јавашлук у ЈАТ-у него што је сада неће бити.

veterinarBG

pre 12 godina

Od sad idem pesaka.
(svetski putnik, 21. decembar 2011 18:28)
Mora da ti je neko zaposlen u JAT-u,pa tako reagujes. Kao do sad je bio super,e,a sad kad postane privatno vlasnistvo,i kad se mnogima zadrmaju radna mesta(izmisljena) bice katastrofa...Koji smo mi ljudi...U mom kraju se kaze" Nit' se tera,nit' se vodi..."
Neka ga uzme bilo ko,samo da prestanemo svi da placamo njegove dugove!

Veselko

pre 12 godina

Novi novogodisnji spin za jadni narod.A moze li jedan odgovor:ko je proglasio v.d. gen direktora Jata generalnim direktorom bez odluke vlade a obecano je da ce biti konkurs?Nezgodno pitanje?

Aco

pre 12 godina

Kupice JAT i aerodrom, prodati avione u staro gvozdje, a aerodrom rasprodati za poslovne prostore i stambene zgrade kao i svakoj firmi koju su "privatizovali"...Narvano sve uz dobru proviziju politicarima

Dragan

pre 12 godina

Mene interesuje jel bio prisutan Sojic na toj veceri. I zasto se toj gospodi i zvanicno ne ponudi da kupe i ovu nasu mucenu Srbiju. Ili bolje reci da tu kupovinu ozvanice obzirom da je otprilike to zavrsena prica.

Dragomir

pre 12 godina

Ako se dobro secam bilo je vise pokusaja da se proda Jat i nista.Ovi ljudi ce sigurno nesto uraditi da bude profitabilnija a to nam je valjda svima u interesu

Nenad Lukovic

pre 12 godina

Nije jasno zasto se Mrkonjic javlja u vezi JAT-a, to je transportna kompanija kao sto je Lasta. Transportne kompanije su deo ekonomskog sistema a ne infrastrukture. Da je rec o aerodromu pa da se shvati uplitanje majstora za sve, ovako nije jasno.

Mi ili oni,nema trece!

pre 12 godina

@Ljuba
........

Ovi nas varaju i kradu,javno!

Sto je veliko za tajkune,uzmu rusi,a ono resto,tajkuni.

Srbijo,probudi se!

dr

pre 12 godina

Pa baš je interesantno da srpski dobrotvori poput Miška, Beka, Šećerka i ostalih bacaju oko na JAT, znači faza uništavanja firme je prošla, dugove firme prebacimo državi da plate glupi građani, a brend new JAT ulickan i našminkan bez dinara duga a sa imovinom koja se realno može proceniti da bude "prihvatljivo" primamljiva srpskim dobrotvorima i eto rešenja! I vuk sit i ovce na broju! A građani što idu krezubi po emisijama gde se ponižavaju do bola ne bi li uradili vilicu za dž... Srbijica majčica...

laki

pre 12 godina

Ovde samo sloga gradjana pomaze,prosto nam se smeju u oci i otimaju iz dzepova uz pomoc onih koji bi trebalo da nas zastite.Neverovatno!

carapan

pre 12 godina

kupicemo jat.ali moramo malo da skratimo pistu do auto puta jer tu ce da nikne jos jedan delta sity.A i sta ce nam tolika pista kad ce to da slecu samo mali privarni avioni za potrebe vlasnika.

Damjan

pre 12 godina

...
Svaki dan me sve više sramota što sam srbin i živim u Srbiji.

Ovi kupuju firme,fabrike sa nelegalnim parama,dole svercuju,valjaju narkotike,politicari mlate pare,a radnik radi za 200 evra,mesecno.
Milion nezaposlenih,i nikom nista...

Ne mogu da verujem,ali sad sam uveren,da smo ubedljivo najgluplja nacija!

Dexterijus

pre 12 godina

Ko god da kupi JAT,i obnovi flotu novim avionima, nema sanse da nam dozvole da se leti direktno iz BG u USA i Canadu!!!! To nece dati konkurencija,kao sto vec nisu dali u slucaju pre par meseci.
Jednostavno ovde su neka druga "pravila" igre!!!
A ovo ostalo su samo "mrvice" , pa ko voli nek izvoli,ako su zainteresovani neka ga kupe!!!!

RASINAC

pre 12 godina

hahaha kakva je ovo ludnica od drzave!!!! zamutili su vodu i sad samo vrsljaju!!!narodu ispiraju mozak sa kosovom i evropom dok pustose ovu zemlju!!!!

glupetanje

pre 12 godina

ili ovi nasi da kupe ili ce Mrka to nekim stranicma da proda budzasto pa ce sve da pootpustaju… odlucite sami!
(Koki, 21. decembar 2011 17:37)
Ni jedno od ta 2, vec likviidirati JAT, malo uloziti u Aerodrom i otvoriti ga za sve moguce i nemoguce kompanije i letove (npr. kao sto je neko pomenuo za USA, AUS, NZ i sl.)

zoran1965

pre 12 godina

ovi nasi su pametniji od vodja severne koreje,
zatvaraju trziste, tako sto kupuju nasim parama. tako prave uslove zivota ko kod KIM IL SUNGA, KIM DZONG ILa

Jožef

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.
(VOJVODINA INDEPENDIENTE, 21. decembar 2011 17:32)
Tu još nije kraj ...
Kada bude država bankrotirala tu negde posle maja - ovi će ga kupiti i bićemo bogata privatna država ! Potom tu negde 2112-e praunučadi ( oni će već biti komunisti ) vratiti sve u prvobitno stanje - dakle ima nade !!!

Jat

pre 12 godina

To se zna vec 2-3 godine unazad. Jat ce ostati drzavna firma, a Miskovic ce biti privatnik sa najvise kapitala. Sve drugo je bila predstava za mase.

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Politicari i tajkuni opljackase nam drzavu...
Narod kaze: Kad ode krava neka ide i ular.
A ja u njihov avion da udjem necu.
A vi kako hocete!

Nenad Romic

pre 12 godina

Bolje JAT poklonite nekoj velikoj Americkoj avio kompaniji umesto sto ovim lopovima "prodajete"(poklanjate) koje zovete "GRUPA SRPSKIH PRIVREDNIKA", koji ce otpustiti radnike, raspordati imovinu i od cele firme imacemo legendu. Sve su opljackali pa bi sada i JAT... Najnize plate u celoj Srbiji primaju zaposleni u njihovim "KOMPANIJAMA"... Ispitajte poreklo njihove imovine...

Cvele

pre 12 godina

Dosadili su ti tajkuni ljudima ali JAT treba da ostane u srpskim rukama! Pa nece valjda cela Srbija da se rasproda strancima koji ce gledati samo da smanje troskove i da izrabljuju i radnike i potrosace!!

Milan

pre 12 godina

u svakom slucaju ce nas neki tajkun kupiti sad racunam bolje da je nas nego neki turcin ili jos gore rus koji hoce da kolonizuje srbiju!

Gandi

pre 12 godina

Pitanja za Premijera :
1-Ko placa vecere na kojima gostuje ta eminentna gospoda ?
2-Ako je vecera placena iz budzeta zasto oni koji pune taj budzet (narod) nema tacne uvide sta se na njima desava i ko su gosti ?
3-Do kada planirate da namerno unistavate Srpsku privredu da bi nekolicina mogla da otupljuje firme za jedan euro i zivi kao u bajci ?
4-Da li je bio prisutan neko iz republickog tuzilastva ili bilo ko ko bi mogao da kaze da li dolazi do sukoba interesa na ovakvim skupovima ?

zorica

pre 12 godina

1.Tender je bio za strateskog partnera za osnivanje nove kompanije, a ne za kupovinu jata. Na taj tender se nije niko javio! Zasto se i sa ovima ne razgovara o istom poslu nego o kupovini JAT-a?

2. JAT zaradjuje na uskracivanju interkontinentalnih letova preko Tesle. Ako idete u USA, Australiju ili Kanadu na primer i kupite kartu za Lufthansin let ili bilo kog drugog prevoznika to je uslovljeno time da vas JAT prevozi do odredista gde presedate (Frankfurt, Bec, Pariz, Amsterdam, London itd.... ).Ino-kompanije su verovatno ucenjene da moraju da angazuju JAT za konekciju, tako da JAT ima putnike bez ulaganja u pribavljanje istih i u bitku sa konkurencijom kroz kvalitet i cenu. Te letove JAT nikad ne bi imao da postoje direktne linije za New York, Toronto, Sidnej i sl. Inostranim kompanijama nije dozvoljeno da imaju te direktne linije zbog reciprociteta, a reciprociteta ne moze biti jer JAT nema odgovarajuce avione.

Tako vec godinama traje ogromno maltretiranje nasih ljudi bilo da su ovde ili da zive u nekoj od tih dalekih zemalja. Gube se konekcije jer JAT (komforan u ponasanju, nekomforan u avionima), menja vreme poletanja, spaja linije, mulja i muva pa su putnici prinudjeni da ih kad stignu u Frankfurt ili Bec salju u London ili Amsterdam (sad od kad imamo beli sengen)jer je Jat "propustio" da stigne na vreme. U vreme dok nije bilo belog sengena, desavalo mi se da u Becu na aerodromu cekam 24 sata na novu konekciju jer je JAT zakasnio. Iako kupujem kartu od Austrian Airlains-a, Beograd-Toronto od Beograda do Beca i od Beca do Beograda uvek letim umuzganim JATOVIM (nekim malim) avionom sa namrgodjenim osobljem. Gubitak konekcije uvek prati i gubitak prtljaga.

Da odletim u Toronto, ili da mi deca dolju druga solucija ne postoji. TO JE MONOPOL, odnosno zlatna koka za svakog naseg tajkuna. Oni su uspesni samo kroz monopol, a sve to ide debelo preko nasih ledja i kroz cenu i kroz ostale vidove maltretiranja.

Nadala sam se da ce JAT da se ugasi. Aerodrom bi bolje zaradjivao da nije JAT-a.

Sad mi jos dolijte tog ulja sa Miskovicem i Kosticem (cudo nema Beka, ali naci ce se i on tu negde), pa sam spremna da isecem vene!!!!!!

****

VOJVODINA INDEPENDIENTE

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.

Citajte ruske klasike

pre 12 godina

Znaci biznismeni ce da kupe JAT tako sto ce Bata Kole da da 3 Evra, a Misko ce da duguje ! A sta cemo ako se promeni vlast pa doticni zaglave tamo gde im je mesto ?

vladan bagrić

pre 12 godina

Kupiće nego šta, zato su ga i obezvredili, kao što su i sve ostalo dobili za džabe! Džaba sve priče, džabe predizborna kampanja, preporodi, ujedinjeni regioni, žuti, plavi i zeleni kada nas drže u getu zvanom Stradija. Možemo nečemu da se nadamo tek kada nas svi ovi likovi sa fotke budu gledali kroz rešetke!!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Hteli su rusi da ga kupe, ali onda je krenula sveopšta histerija protiv rusa. A sada će naši uspešni bizMismeni koji kukaju kako država treba da im pomogne njima "sposobnima" da uzmu JAT.

Samo još čekam najavu davanja sredstava iz budžeta pardon, "stimulativnih mera" da se JAT pokrene u "nove visine", jer oni će uložiti svoje pare (kusur) u "kasnijoj fazi sečenja aviona za staro gvožđe".

Onda će biti direktiva da se prilikom naplate struje naplati i "avionski dinar" jer je to naš nacionalni interes. A onda će nas voziti MiškoKoleToplicaGruja Airlines - ovim avionima po ceni Virgin Galactica.

A sve ekskurzije će ići avionom u okviru nove "obrazovne strategije za mlade - Obiđ' svet, nemo' da si ljakse" koje će nadležno ministarstvo da stimuliše škole (ali ne uplatom na račun škole, već direktno na račun prevoznika, da se smanje operativni troškovi...)

joca-trgovac

pre 12 godina

Srpski "biznismeni" kupuju samo firme iz kojih se brzo može izvući više od uloženog.Pošto JAT nema ništa,oni će ga kupiti samo za DŽABE,ili ako im PLATE da ga kupe.BANDO CRVENA

Pablo

pre 12 godina

Ima li u ovoj zemlji zakona i da li ova zemlja moze da stavi tajkune pod kontrolu?Meni izgleda da se tajkuni sve vise i vise bogate a da vlasti to odgovara.

Fenix

pre 12 godina

Ništa čudno da ovi kupe Jat, zar se ne sećate da je i ranije Mišković bio zainteresovna da uzme Jat, ali prego takozvane regionalne kompanije, a čiji je trebalo da bude većinski vlasnik. Onda se pojavi "SAVEST" ovog društva, tadšnji ministar za infrastrukturu i izjavi " zakoči Miškoviću"
i Jat je bio " spašen" i nastavio da pravi gubitke od po 30 miliona evra
uz nekoliko " socijalnih programa" za višak zaposlenih, ali istovremeno su zapošljavali krda PETOKOKTOBARACA te Jat , sa zavisnim preduzećima ima višak od skoro 1500 radnika.Ovo je manji deo priče o Jatu, a nastavk
ćemo videti. Možda ovi "sposobni" privrednici sada će kupiti Jat, umsto izgradnje traženog tajkunskog mosta. Jedino što bi moglo da bude pozitivno da če ova Jatova rukovodeća garnitura morati da traži novi posao, jer nijedna ... njih ne bi zadržala na ovim mestima.

View

pre 12 godina

"Voleo bih da Jat ervejz ostane u srpskim rukama", istakao je Spasojević.

I ja isto. Srpski avioprevoznik u srpskim rukama, kupljen srpskim novcem položenim na srpskim ... pardon, kiparskim (ili čak možda i moskovskim) ... računima. Lepo zvuči.

dobro ne treba menjati

pre 12 godina

Stari provereni sistem.Prvo upropasts namerno firmu, a onda je poklonis "USPESNIM SRBIMA".Ko se utalio, utalio se.
Zato njima ne odgovara Evropska unija i ubise se da zastite interese Srba na Kosovu.
A juce nam je Presidente pricao o losim privatizacijama!!!!!!!

HUNTER

pre 12 godina

Mišković naravno. Za koliko para? 50 000 evra verovatno. Pa će posle da ga juri insajder B92 jer na ajrodromu želi da napravi stambeno poslovni kompleks. Sad mi je jasno zašto "niko" nije hteo da kupi JAT i MUKA MI JE od svega.
Ova zemlja je stasala za vojnu huntu.
Ovo što nam2 političari rade je isto ko da vas u rođenoj kući vežu za stolicu i puste da gledate kako vam lopovi iznose stvari iz nje.

Zoran

pre 12 godina

Ma sve treba da kupe,nema pametnijih.....jedino oni znaju posao sa agrarom,energijom,auto industrijom,turizmom,osiguranjem,bankarstvom......kakvi univerzalci!i do sada su poveli Srbiju napred.....Ne verujem sta citam!bezim iz Srbije!i svima isto preporucujem!velika je zemlja u kojoj 5 ljudi jedino zna sta je biznis,a ostali beze iz Srbije,UZAS,

Milko

pre 12 godina

"... na večeri premijera Mirka Cvetkovića i grupe domaćih preduzetnika."

Mene ovo asocira na Kneževu večeru.
Znači sledi 500 godina mraka.

HUNTER

pre 12 godina

Mišković naravno. Za koliko para? 50 000 evra verovatno. Pa će posle da ga juri insajder B92 jer na ajrodromu želi da napravi stambeno poslovni kompleks. Sad mi je jasno zašto "niko" nije hteo da kupi JAT i MUKA MI JE od svega.
Ova zemlja je stasala za vojnu huntu.
Ovo što nam2 političari rade je isto ko da vas u rođenoj kući vežu za stolicu i puste da gledate kako vam lopovi iznose stvari iz nje.

Milko

pre 12 godina

"... na večeri premijera Mirka Cvetkovića i grupe domaćih preduzetnika."

Mene ovo asocira na Kneževu večeru.
Znači sledi 500 godina mraka.

Zoran

pre 12 godina

Ma sve treba da kupe,nema pametnijih.....jedino oni znaju posao sa agrarom,energijom,auto industrijom,turizmom,osiguranjem,bankarstvom......kakvi univerzalci!i do sada su poveli Srbiju napred.....Ne verujem sta citam!bezim iz Srbije!i svima isto preporucujem!velika je zemlja u kojoj 5 ljudi jedino zna sta je biznis,a ostali beze iz Srbije,UZAS,

VOJVODINA INDEPENDIENTE

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.

joca-trgovac

pre 12 godina

Srpski "biznismeni" kupuju samo firme iz kojih se brzo može izvući više od uloženog.Pošto JAT nema ništa,oni će ga kupiti samo za DŽABE,ili ako im PLATE da ga kupe.BANDO CRVENA

Gandi

pre 12 godina

Pitanja za Premijera :
1-Ko placa vecere na kojima gostuje ta eminentna gospoda ?
2-Ako je vecera placena iz budzeta zasto oni koji pune taj budzet (narod) nema tacne uvide sta se na njima desava i ko su gosti ?
3-Do kada planirate da namerno unistavate Srpsku privredu da bi nekolicina mogla da otupljuje firme za jedan euro i zivi kao u bajci ?
4-Da li je bio prisutan neko iz republickog tuzilastva ili bilo ko ko bi mogao da kaze da li dolazi do sukoba interesa na ovakvim skupovima ?

View

pre 12 godina

"Voleo bih da Jat ervejz ostane u srpskim rukama", istakao je Spasojević.

I ja isto. Srpski avioprevoznik u srpskim rukama, kupljen srpskim novcem položenim na srpskim ... pardon, kiparskim (ili čak možda i moskovskim) ... računima. Lepo zvuči.

dr

pre 12 godina

Pa baš je interesantno da srpski dobrotvori poput Miška, Beka, Šećerka i ostalih bacaju oko na JAT, znači faza uništavanja firme je prošla, dugove firme prebacimo državi da plate glupi građani, a brend new JAT ulickan i našminkan bez dinara duga a sa imovinom koja se realno može proceniti da bude "prihvatljivo" primamljiva srpskim dobrotvorima i eto rešenja! I vuk sit i ovce na broju! A građani što idu krezubi po emisijama gde se ponižavaju do bola ne bi li uradili vilicu za dž... Srbijica majčica...

zorica

pre 12 godina

1.Tender je bio za strateskog partnera za osnivanje nove kompanije, a ne za kupovinu jata. Na taj tender se nije niko javio! Zasto se i sa ovima ne razgovara o istom poslu nego o kupovini JAT-a?

2. JAT zaradjuje na uskracivanju interkontinentalnih letova preko Tesle. Ako idete u USA, Australiju ili Kanadu na primer i kupite kartu za Lufthansin let ili bilo kog drugog prevoznika to je uslovljeno time da vas JAT prevozi do odredista gde presedate (Frankfurt, Bec, Pariz, Amsterdam, London itd.... ).Ino-kompanije su verovatno ucenjene da moraju da angazuju JAT za konekciju, tako da JAT ima putnike bez ulaganja u pribavljanje istih i u bitku sa konkurencijom kroz kvalitet i cenu. Te letove JAT nikad ne bi imao da postoje direktne linije za New York, Toronto, Sidnej i sl. Inostranim kompanijama nije dozvoljeno da imaju te direktne linije zbog reciprociteta, a reciprociteta ne moze biti jer JAT nema odgovarajuce avione.

Tako vec godinama traje ogromno maltretiranje nasih ljudi bilo da su ovde ili da zive u nekoj od tih dalekih zemalja. Gube se konekcije jer JAT (komforan u ponasanju, nekomforan u avionima), menja vreme poletanja, spaja linije, mulja i muva pa su putnici prinudjeni da ih kad stignu u Frankfurt ili Bec salju u London ili Amsterdam (sad od kad imamo beli sengen)jer je Jat "propustio" da stigne na vreme. U vreme dok nije bilo belog sengena, desavalo mi se da u Becu na aerodromu cekam 24 sata na novu konekciju jer je JAT zakasnio. Iako kupujem kartu od Austrian Airlains-a, Beograd-Toronto od Beograda do Beca i od Beca do Beograda uvek letim umuzganim JATOVIM (nekim malim) avionom sa namrgodjenim osobljem. Gubitak konekcije uvek prati i gubitak prtljaga.

Da odletim u Toronto, ili da mi deca dolju druga solucija ne postoji. TO JE MONOPOL, odnosno zlatna koka za svakog naseg tajkuna. Oni su uspesni samo kroz monopol, a sve to ide debelo preko nasih ledja i kroz cenu i kroz ostale vidove maltretiranja.

Nadala sam se da ce JAT da se ugasi. Aerodrom bi bolje zaradjivao da nije JAT-a.

Sad mi jos dolijte tog ulja sa Miskovicem i Kosticem (cudo nema Beka, ali naci ce se i on tu negde), pa sam spremna da isecem vene!!!!!!

****

RASINAC

pre 12 godina

hahaha kakva je ovo ludnica od drzave!!!! zamutili su vodu i sad samo vrsljaju!!!narodu ispiraju mozak sa kosovom i evropom dok pustose ovu zemlju!!!!

Citajte ruske klasike

pre 12 godina

Znaci biznismeni ce da kupe JAT tako sto ce Bata Kole da da 3 Evra, a Misko ce da duguje ! A sta cemo ako se promeni vlast pa doticni zaglave tamo gde im je mesto ?

Aleksandar

pre 12 godina

Hteli su rusi da ga kupe, ali onda je krenula sveopšta histerija protiv rusa. A sada će naši uspešni bizMismeni koji kukaju kako država treba da im pomogne njima "sposobnima" da uzmu JAT.

Samo još čekam najavu davanja sredstava iz budžeta pardon, "stimulativnih mera" da se JAT pokrene u "nove visine", jer oni će uložiti svoje pare (kusur) u "kasnijoj fazi sečenja aviona za staro gvožđe".

Onda će biti direktiva da se prilikom naplate struje naplati i "avionski dinar" jer je to naš nacionalni interes. A onda će nas voziti MiškoKoleToplicaGruja Airlines - ovim avionima po ceni Virgin Galactica.

A sve ekskurzije će ići avionom u okviru nove "obrazovne strategije za mlade - Obiđ' svet, nemo' da si ljakse" koje će nadležno ministarstvo da stimuliše škole (ali ne uplatom na račun škole, već direktno na račun prevoznika, da se smanje operativni troškovi...)

glupetanje

pre 12 godina

ili ovi nasi da kupe ili ce Mrka to nekim stranicma da proda budzasto pa ce sve da pootpustaju… odlucite sami!
(Koki, 21. decembar 2011 17:37)
Ni jedno od ta 2, vec likviidirati JAT, malo uloziti u Aerodrom i otvoriti ga za sve moguce i nemoguce kompanije i letove (npr. kao sto je neko pomenuo za USA, AUS, NZ i sl.)

Jat

pre 12 godina

To se zna vec 2-3 godine unazad. Jat ce ostati drzavna firma, a Miskovic ce biti privatnik sa najvise kapitala. Sve drugo je bila predstava za mase.

laki

pre 12 godina

Ovde samo sloga gradjana pomaze,prosto nam se smeju u oci i otimaju iz dzepova uz pomoc onih koji bi trebalo da nas zastite.Neverovatno!

dusantomic@gmail.com

pre 12 godina

Misko i ekipa kupuju JAT zbog brojnih nekretnina u zemlji i sirom sveta (samo vrednost nekretnina ce visestruko da premasi otkupnu cenu JAT-a). Nekretninama ce da izmene namenu i pretvore u svoje lokale. Umesto toga prebacice prodaju karata preko interneta. Drzava ce ugovom da se obaveze da iz budzeta kupi par polovnih-novih aviona, Misko ce da otpusti pola radnika. I tako Jat pocne da posluje u plusu, profit maksimiziran, i Misko srecan, i ovce na broju

Damjan

pre 12 godina

...
Svaki dan me sve više sramota što sam srbin i živim u Srbiji.

Ovi kupuju firme,fabrike sa nelegalnim parama,dole svercuju,valjaju narkotike,politicari mlate pare,a radnik radi za 200 evra,mesecno.
Milion nezaposlenih,i nikom nista...

Ne mogu da verujem,ali sad sam uveren,da smo ubedljivo najgluplja nacija!

Milan

pre 12 godina

"U kabinetu predsednika Vlade kažu... 'mislimo da je dobro da država ima svog avioprevoznika.'"

- Pa ako ga kupe privatnici, država ga neće imati. Premijer kao da ne poznaje osnove ekonomije.

svetski putnik

pre 12 godina

jedina svetla tacka u ovoj prici je to sto bi srpski bizMismeni oterali baba stjuardes u penziju i zaposlili top manenkenke, starlete i hostese da lete za njih ;)

Marko

pre 12 godina

@zorica
Postovana, radim u Air Canadi i godisnje dodjem 7-8 puta u Beograd jer kao zaposlen u AC imam odredjene povlastice kod svih avio kompanija.
Nemam nameru da branim JAT ali sve ovo sto ste napisali nema blage veze sa istinom.
Nije tacno da Air Canadi,Delti,United itd nije dozvoljeno da slecu u Beograd.Jednostavno ni jedna od tih kompanija nema ekonomsku racunicu da slece u Beograd.Da li stvarno mislite da Qantas koji u Evropi leti direktno samo za London i Frankfurt,toliko zeli let Sydney-Beograd,a jedini problem je zabrana Srbije da ne mogu sletati zbog reciprociteta.Tacno je da je JAT nekada davno leteo za sve te zemlje,ali i tada su ti letovi bili gubitaski.Da bi postojao redovan saobracaj ka nekom gradu, prosek popunjenost kabine 12 meseci na tom letu mora biti najmanje 60 -70 % da bi linija bila odrziva,a to se nikada nece desiti.
Pa ni Emirates nije zeleo da dodje u Beograd,upravo zbog toga,jer ni u snu ne moze da nadje kritican broj putnika.Sto se tice ukupnog broja putnika na relaciji Kanada-Srbija ,toliko je zanemarljiv recimo za Air Canadu jer ne bi mogli da napune ni jedan let nedeljno,a kamo li 3 koliko su neophodna za odrzivost destinacije a to je u broju putnika oko 50 000 godisnje.Verujte da bi AC sutra uvela letToronto-Beograd samo da moze da proda 50 000 povratnih karata.
Sto se tice vezanih letova.Danas postoje i code share letovi a i sam amadeus moze da izbaci kombinaciju vise avio kompanija.Sto se tice leta za Bec,Jat i Austrian su u u code share ugovoru.Vi kupite Austrian kartu ali ne znate da li letite Jatom ili Austrianom posto svaki let koriste obe kompanije.Koliko god bili zapanjeni da letite nekim malim Jatovim avionom,moram Vas razocarati da na istoj liniji i Austrian takodje koristi mali avion.Recimo i Lufthansa za Munich uglavnom salje mali CRJ ili EMB.U slucaju kasnjena i slicno putnici se uvek preusmeravaju a da ste bas u Becu cekali 24 h,malo je verovatno jer na toj liniji postoji dnevno 5-6 letova.Inace najveci skor kasnjenja,otkazivanja i vezivanja na BEG Nikoli Tesli ima Lufthansa,ali sve je to normalno i sastavni deo putovanja avionom.Ako recimo za Toronto idete preko Londona ili Amsterdama tu morate prvo sa Jatom jer ni British a ni KLM nemaju letove za Beograd.( British ukinuo jer je linija nerentabilna a KLM uopste nema nameru da leti za Beg )
Niko ne moze da uslovi agenta koju ce kompaniju prodavati.Da li mislite da je JAT toliko mocan pa da utice na Amadeus da prvo on odvozi putnike do nekog grada u Evropi pa onda druga kompanija.Sam sistem to izbaci kao najpovoljniju varijantu.Ukoliko ne zelite da letite Jatom ni u snu,uvek mozete traziti let preko Frankfurta i zahtevati od agenta da i kraci let bude iskuljucivo LH.Takodje isto mozete zahtevati i preko Austriana,ali moze se lako desiti da je ta karta skuplja za 100 usd.Znam da je Vama ovo nelogicno ali slobodno trazite od agenta kartu u kojoj necete leteti Jatom.I cene i moguce konekcije se formiraju i vide u Amadeusu i to nije nikakva tajna.
Sto se tice gubljenja ili kasnjenja prtljaga mozete mi verovati na rec da su i JAT i Beg aerodrom na dnu liste u odnosu na broj prevezenih putnika.British Airways i London su neprevazidjeni i to svake godine dokaze i zvanicna statistika.

Nije mi namera da branim JAT.Ima u jatu veoma puno nedostataka,ali mnoge primedbe ne stoje.Kasne sve kompanije i to vise sada nego pre 20 godina.Kabisnko osoblje je staro i u Lufthansi i Air Canadi jer tu radi do penzije.Svaka stara kompanija ima i stare i mlade zaposlene.Sam servis u smislu hrane nista nije ni bolji ni gori u Jatu od Austirana.Jeste Turkishov servis bolji od JAT-a,ali on je bolji i od Britisha i Lufthanse i najbolji je u Evropi.Kao sto je i servis Emiratesa bolji bar duplo od Air Cande....ali svetski putnici ne lete kompanijom da bi besplatno jeli i pili sto vise....itd....imao bih jos dosta da pisem,ali me ceka posao,let i putnici.

Dragan

pre 12 godina

Mene interesuje jel bio prisutan Sojic na toj veceri. I zasto se toj gospodi i zvanicno ne ponudi da kupe i ovu nasu mucenu Srbiju. Ili bolje reci da tu kupovinu ozvanice obzirom da je otprilike to zavrsena prica.

slavoljub

pre 12 godina

Ovde je mnogo bitnije ko ce da da pare za nove avione.
Svi su do sada pljackali Jat, tako da za 30 godina nije nabavio ni jedan novi avion. Sada nema vise sta da se opljacka.
Zato lufthanza menja avione svakih 5 godina. Bolje dovesti jednog njihovog direktora u Jat.

nekotamo

pre 12 godina

Glavno pitanje - kome idu dugovi?
Ako idu novim vlasnicima, samo napred, nek im daju i za džabe. Dug JAT-a je višestruko veći od bilo kakve imovine i nekretnina. Da ne spominjemo cenu socijalnog programa za otpuštanje viška radnika.

DRI

pre 12 godina

Meni nije jasno sta kupuju, odnosno prodaju ako je Drzavna revizorska institucija nakon sprovedene revizije u toku ove godine dala izvestaj da je JAT zaduzen vise od vrednosti svog kapitala! Molim nekoga ko razume da pojasni....

Fantomi

pre 12 godina

Prevara ,ali nam dušu kupiti neće! Mafija koja više ni sama ne zna sa kim pregovara niti ko pije, a ko plaća. Preko noći, V.D. DIREKTORA,proglasiše GENERALNIM DIREKTOROM,bez konkursa .Od vlade i države ni glasa ni traga. Nudi se sve što je narodno nitkovima i moljcima,ispod žita i u totalnom mraku.Imamo li državu?

Fenix

pre 12 godina

Tražili su da tajkuni izgrade most, ali srbski bogataši će možda kupiti
Jati biće manjinski vlasnici. Pare od kupovine će otići u džepove
već znanih i u predizbornu kampanju drage nam stranke koja nas vodi u slepu budućnost.Čelnici te stranke razmišljaju o našoj budućnosti, ali pre svega o punjenju džepova i ostajanju na vlasti.Kompanija ostaje u većinskom državnom vlasništvo sa zaposlenima preko etkinih,ujninih,mafijaških i partiskim veza sa ministarskiim platama i već u prvoj godini tajkuni će izaći iz kompanije i prepustiti da se iz budžeta pokrivaju gubici i to samo da ova rulja imala visoko plaćeni posao.Višak radnika postoji i kompanija sa ovim brojem prevezenih putnika
ne sme imati više od 350 zaposlenih, ali gde bi partijski i ostali satrapi bili zapošljavani.Gde bi bili zapošljeni razni Vukotići!!
U Jat u Jat svima poso po članu 69. Šta će bti sa ostalim zaposlenim?
Na ulicu, kažu novozaposleni petooktobarci.Pa oni su duvali u pištaljke
i lupali u šerpe i došlo je njihovo vreme.Sva javna preduzeća, ministarstva, razne paradržavne agencije smatraju svojim plenom.
Kažu da bi možda bolje bilo da su došli ranije na vlast, jer bi mogli više da kradu.
Predviđam izuzetnu prebukiranost istražnih zatvora i biće potrebe za
izgradnjom novih zatvora.

dobro ne treba menjati

pre 12 godina

Stari provereni sistem.Prvo upropasts namerno firmu, a onda je poklonis "USPESNIM SRBIMA".Ko se utalio, utalio se.
Zato njima ne odgovara Evropska unija i ubise se da zastite interese Srba na Kosovu.
A juce nam je Presidente pricao o losim privatizacijama!!!!!!!

Jožef

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.
(VOJVODINA INDEPENDIENTE, 21. decembar 2011 17:32)
Tu još nije kraj ...
Kada bude država bankrotirala tu negde posle maja - ovi će ga kupiti i bićemo bogata privatna država ! Potom tu negde 2112-e praunučadi ( oni će već biti komunisti ) vratiti sve u prvobitno stanje - dakle ima nade !!!

Nenad Romic

pre 12 godina

Bolje JAT poklonite nekoj velikoj Americkoj avio kompaniji umesto sto ovim lopovima "prodajete"(poklanjate) koje zovete "GRUPA SRPSKIH PRIVREDNIKA", koji ce otpustiti radnike, raspordati imovinu i od cele firme imacemo legendu. Sve su opljackali pa bi sada i JAT... Najnize plate u celoj Srbiji primaju zaposleni u njihovim "KOMPANIJAMA"... Ispitajte poreklo njihove imovine...

peric

pre 12 godina

Mozda nije losa ideja samo sa jednim dodatkom. Neka imaju 51 posto, penzioni fond 20-ak, a ostalo da ponude gradjanima Srbije ili dijaspori.
Druga strana price je UPRAVLJANJE. Nasi tajkuncici nemaju moderono upravljanje ni u svojim malim carstvima. Za avio kompanije u danasnjem trenutku hi-tech upravljanje je najznacajije. Slicna prica je i sa finansiranjem. Milim da nasi gorostasi nisu u stanju to da pruze. Ako me demantuju svaka cast.

Ilegalac

pre 12 godina

Pohvalno je da će Tetkin ostati i dalje na čelu avio kompanije i zato
predlažem da se nova avio kompanaji nazova " AIR TETKINO ZLATO".

carapan

pre 12 godina

kupicemo jat.ali moramo malo da skratimo pistu do auto puta jer tu ce da nikne jos jedan delta sity.A i sta ce nam tolika pista kad ce to da slecu samo mali privarni avioni za potrebe vlasnika.

Fenix

pre 12 godina

Ništa čudno da ovi kupe Jat, zar se ne sećate da je i ranije Mišković bio zainteresovna da uzme Jat, ali prego takozvane regionalne kompanije, a čiji je trebalo da bude većinski vlasnik. Onda se pojavi "SAVEST" ovog društva, tadšnji ministar za infrastrukturu i izjavi " zakoči Miškoviću"
i Jat je bio " spašen" i nastavio da pravi gubitke od po 30 miliona evra
uz nekoliko " socijalnih programa" za višak zaposlenih, ali istovremeno su zapošljavali krda PETOKOKTOBARACA te Jat , sa zavisnim preduzećima ima višak od skoro 1500 radnika.Ovo je manji deo priče o Jatu, a nastavk
ćemo videti. Možda ovi "sposobni" privrednici sada će kupiti Jat, umsto izgradnje traženog tajkunskog mosta. Jedino što bi moglo da bude pozitivno da če ova Jatova rukovodeća garnitura morati da traži novi posao, jer nijedna ... njih ne bi zadržala na ovim mestima.

Mi ili oni,nema trece!

pre 12 godina

@Ljuba
........

Ovi nas varaju i kradu,javno!

Sto je veliko za tajkune,uzmu rusi,a ono resto,tajkuni.

Srbijo,probudi se!

Aco

pre 12 godina

Kupice JAT i aerodrom, prodati avione u staro gvozdje, a aerodrom rasprodati za poslovne prostore i stambene zgrade kao i svakoj firmi koju su "privatizovali"...Narvano sve uz dobru proviziju politicarima

vladan bagrić

pre 12 godina

Kupiće nego šta, zato su ga i obezvredili, kao što su i sve ostalo dobili za džabe! Džaba sve priče, džabe predizborna kampanja, preporodi, ujedinjeni regioni, žuti, plavi i zeleni kada nas drže u getu zvanom Stradija. Možemo nečemu da se nadamo tek kada nas svi ovi likovi sa fotke budu gledali kroz rešetke!!!!

Nenad Lukovic

pre 12 godina

Nije jasno zasto se Mrkonjic javlja u vezi JAT-a, to je transportna kompanija kao sto je Lasta. Transportne kompanije su deo ekonomskog sistema a ne infrastrukture. Da je rec o aerodromu pa da se shvati uplitanje majstora za sve, ovako nije jasno.

smesno

pre 12 godina

Mrka nezna sta Cvetko radi ?! Mozda se posvadjali pa vise ne razgovaraju? Ili se nisu odavno videli? Eeeeh tesko si ga narodu! Kakva ravnodusnost. Ovo je za plakanje!

Goran

pre 12 godina

MILANO, 21. decembar 2011 20:23)

porosta je ta racunica. posle 6 meseci ili nesto vise ti biznismeni (ratni profiteri)prodacde isti nekom ludom strancu za nesto malo vise para.
i to je to.

Prota

pre 12 godina

Nemaju pare za poreze i doprinose,ali imaju za avione?!?!?!
Da li treba nasilje da izbije na ulicama zbog javasluka i pljacke?
Hoce li bar jedan platiti porez?
Dokle vise preko grabace gradjana,ali dokle?

Pablo

pre 12 godina

Ima li u ovoj zemlji zakona i da li ova zemlja moze da stavi tajkune pod kontrolu?Meni izgleda da se tajkuni sve vise i vise bogate a da vlasti to odgovara.

veterinarBG

pre 12 godina

Od sad idem pesaka.
(svetski putnik, 21. decembar 2011 18:28)
Mora da ti je neko zaposlen u JAT-u,pa tako reagujes. Kao do sad je bio super,e,a sad kad postane privatno vlasnistvo,i kad se mnogima zadrmaju radna mesta(izmisljena) bice katastrofa...Koji smo mi ljudi...U mom kraju se kaze" Nit' se tera,nit' se vodi..."
Neka ga uzme bilo ko,samo da prestanemo svi da placamo njegove dugove!

Veselko

pre 12 godina

Novi novogodisnji spin za jadni narod.A moze li jedan odgovor:ko je proglasio v.d. gen direktora Jata generalnim direktorom bez odluke vlade a obecano je da ce biti konkurs?Nezgodno pitanje?

zoran1965

pre 12 godina

ovi nasi su pametniji od vodja severne koreje,
zatvaraju trziste, tako sto kupuju nasim parama. tako prave uslove zivota ko kod KIM IL SUNGA, KIM DZONG ILa

Зоран

pre 12 godina

Опште је познато да држава не уме ни да прода повољно нешто што има. А ово неће нико да купи. Нека купе наши, па нека раде шта хоће. Већи јавашлук у ЈАТ-у него што је сада неће бити.

ivan

pre 12 godina

da li je ovo realno? Kocili su prodaju jata da bi ga miskovic i kostic kupili?

http://www.b92.net/info/emisije/insajder.php?yyyy=2011&mm=05&nav_id=514269

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Politicari i tajkuni opljackase nam drzavu...
Narod kaze: Kad ode krava neka ide i ular.
A ja u njihov avion da udjem necu.
A vi kako hocete!

Jovanovic

pre 12 godina

Sve je bolje nego da bude drzavno bar ce se paziti gde ide lova,ovako se vec godinama ne zna mnogo stvari.Prvo Raseta-Vukosavljevic pa onaj Kristo samo su ga zatrpavali

pilot

pre 12 godina

Jedini, ali jedini ozbiljan potencijalni kupac JATa je bio Indijski avioprevoznik AirIndia. Ali pošto naši nisu mogli da omaste brk oterali su ih brže bolje. Jedini spas za JAT je neko koga svrbi novčanik, ali ako su to domaći biznismeni, bolje neka slupaju sve avione i poruše sve nekretnine, više bi im se to isplatilo.

Dragomir

pre 12 godina

Ako se dobro secam bilo je vise pokusaja da se proda Jat i nista.Ovi ljudi ce sigurno nesto uraditi da bude profitabilnija a to nam je valjda svima u interesu

Cvele

pre 12 godina

Dosadili su ti tajkuni ljudima ali JAT treba da ostane u srpskim rukama! Pa nece valjda cela Srbija da se rasproda strancima koji ce gledati samo da smanje troskove i da izrabljuju i radnike i potrosace!!

Морава и брда

pre 12 godina

Народа схваташ ли ПРЕВАРУ, матрицу мафијашког деловања контроверзних бизнисмена!???
До јуче су сви ти "бизнисмени" почевши од увозника Топлице и Костића-шећера, кукали ЗАПОМАГАЛИ, тражили да њима држава помогне јер ће ПРОПАСТИ!?

Сад наједном ти бизнисмени који су до јуче кукали да пропадају хоће да купе АВИО-КОМПАНИЈУ!?, ни више ни мање!

У чему је јш једна превара: па ЈАТ је већ дао неколико десетина евра за Ербас авионе, али нико неће да заврши преговоре око набавке авиона. Држава је ГАРАНТ, па би бизнисмени да узму ЈАТ, да узму те Авиноне, а гарант је Држава и паре су државне, а они да управљају државним средствима( као што је раније стално Коле шећер предлагао)
Обмана , Срамота, криминал!?
------------
А што не узму АВИОГЕНЕКС који има један авион , кој је државни(ваљда) па нека подигну кредит и купе авионе!??
ШТА је са АВИОГЕНЕКСОМ ?????, то је добра компанија која може да буде лидер међу чартер авио-компанијама....

za insajder

pre 12 godina

Inace taj miodrag kostic je kupio firmu jugo-hem u leskovcu za nekih valjda 100 ili 200 hiljada evra i odmah podigao kredit od pet miliona evra [nije vratio ni jednu ratu] da kupi dugu leskovacku firmu polimermer ciji je vlasnik i u polimermeru ulozio oko 200 hiljada evra preneo firmu na nekog drugog stavio u dzep razliku od 4,5 miliona evra i otiso a dug naravno ostao na jugo-hemu na papiru i eto ovde pise biznismen umesto lopov.

Milan

pre 12 godina

u svakom slucaju ce nas neki tajkun kupiti sad racunam bolje da je nas nego neki turcin ili jos gore rus koji hoce da kolonizuje srbiju!

Zemun

pre 12 godina

@vrbaski scenario funkcionise isprobano, ne trudite se da shvatite ..
(bolid, 22. decembar 2011 02:35)

Hteo si reci vrsacki? Tacno tako. Nekada je bilo "CIA snajka, CIA" a sada je "Udba snajka, Udba".

Dexterijus

pre 12 godina

Ko god da kupi JAT,i obnovi flotu novim avionima, nema sanse da nam dozvole da se leti direktno iz BG u USA i Canadu!!!! To nece dati konkurencija,kao sto vec nisu dali u slucaju pre par meseci.
Jednostavno ovde su neka druga "pravila" igre!!!
A ovo ostalo su samo "mrvice" , pa ko voli nek izvoli,ako su zainteresovani neka ga kupe!!!!

Milan

pre 12 godina

u svakom slucaju ce nas neki tajkun kupiti sad racunam bolje da je nas nego neki turcin ili jos gore rus koji hoce da kolonizuje srbiju!

zorica

pre 12 godina

1.Tender je bio za strateskog partnera za osnivanje nove kompanije, a ne za kupovinu jata. Na taj tender se nije niko javio! Zasto se i sa ovima ne razgovara o istom poslu nego o kupovini JAT-a?

2. JAT zaradjuje na uskracivanju interkontinentalnih letova preko Tesle. Ako idete u USA, Australiju ili Kanadu na primer i kupite kartu za Lufthansin let ili bilo kog drugog prevoznika to je uslovljeno time da vas JAT prevozi do odredista gde presedate (Frankfurt, Bec, Pariz, Amsterdam, London itd.... ).Ino-kompanije su verovatno ucenjene da moraju da angazuju JAT za konekciju, tako da JAT ima putnike bez ulaganja u pribavljanje istih i u bitku sa konkurencijom kroz kvalitet i cenu. Te letove JAT nikad ne bi imao da postoje direktne linije za New York, Toronto, Sidnej i sl. Inostranim kompanijama nije dozvoljeno da imaju te direktne linije zbog reciprociteta, a reciprociteta ne moze biti jer JAT nema odgovarajuce avione.

Tako vec godinama traje ogromno maltretiranje nasih ljudi bilo da su ovde ili da zive u nekoj od tih dalekih zemalja. Gube se konekcije jer JAT (komforan u ponasanju, nekomforan u avionima), menja vreme poletanja, spaja linije, mulja i muva pa su putnici prinudjeni da ih kad stignu u Frankfurt ili Bec salju u London ili Amsterdam (sad od kad imamo beli sengen)jer je Jat "propustio" da stigne na vreme. U vreme dok nije bilo belog sengena, desavalo mi se da u Becu na aerodromu cekam 24 sata na novu konekciju jer je JAT zakasnio. Iako kupujem kartu od Austrian Airlains-a, Beograd-Toronto od Beograda do Beca i od Beca do Beograda uvek letim umuzganim JATOVIM (nekim malim) avionom sa namrgodjenim osobljem. Gubitak konekcije uvek prati i gubitak prtljaga.

Da odletim u Toronto, ili da mi deca dolju druga solucija ne postoji. TO JE MONOPOL, odnosno zlatna koka za svakog naseg tajkuna. Oni su uspesni samo kroz monopol, a sve to ide debelo preko nasih ledja i kroz cenu i kroz ostale vidove maltretiranja.

Nadala sam se da ce JAT da se ugasi. Aerodrom bi bolje zaradjivao da nije JAT-a.

Sad mi jos dolijte tog ulja sa Miskovicem i Kosticem (cudo nema Beka, ali naci ce se i on tu negde), pa sam spremna da isecem vene!!!!!!

****

Dragomir

pre 12 godina

Ako se dobro secam bilo je vise pokusaja da se proda Jat i nista.Ovi ljudi ce sigurno nesto uraditi da bude profitabilnija a to nam je valjda svima u interesu

HUNTER

pre 12 godina

Mišković naravno. Za koliko para? 50 000 evra verovatno. Pa će posle da ga juri insajder B92 jer na ajrodromu želi da napravi stambeno poslovni kompleks. Sad mi je jasno zašto "niko" nije hteo da kupi JAT i MUKA MI JE od svega.
Ova zemlja je stasala za vojnu huntu.
Ovo što nam2 političari rade je isto ko da vas u rođenoj kući vežu za stolicu i puste da gledate kako vam lopovi iznose stvari iz nje.

Dexterijus

pre 12 godina

Ko god da kupi JAT,i obnovi flotu novim avionima, nema sanse da nam dozvole da se leti direktno iz BG u USA i Canadu!!!! To nece dati konkurencija,kao sto vec nisu dali u slucaju pre par meseci.
Jednostavno ovde su neka druga "pravila" igre!!!
A ovo ostalo su samo "mrvice" , pa ko voli nek izvoli,ako su zainteresovani neka ga kupe!!!!

Cvele

pre 12 godina

Dosadili su ti tajkuni ljudima ali JAT treba da ostane u srpskim rukama! Pa nece valjda cela Srbija da se rasproda strancima koji ce gledati samo da smanje troskove i da izrabljuju i radnike i potrosace!!

veterinarBG

pre 12 godina

Od sad idem pesaka.
(svetski putnik, 21. decembar 2011 18:28)
Mora da ti je neko zaposlen u JAT-u,pa tako reagujes. Kao do sad je bio super,e,a sad kad postane privatno vlasnistvo,i kad se mnogima zadrmaju radna mesta(izmisljena) bice katastrofa...Koji smo mi ljudi...U mom kraju se kaze" Nit' se tera,nit' se vodi..."
Neka ga uzme bilo ko,samo da prestanemo svi da placamo njegove dugove!

glupetanje

pre 12 godina

ili ovi nasi da kupe ili ce Mrka to nekim stranicma da proda budzasto pa ce sve da pootpustaju… odlucite sami!
(Koki, 21. decembar 2011 17:37)
Ni jedno od ta 2, vec likviidirati JAT, malo uloziti u Aerodrom i otvoriti ga za sve moguce i nemoguce kompanije i letove (npr. kao sto je neko pomenuo za USA, AUS, NZ i sl.)

Marko

pre 12 godina

@zorica
Postovana, radim u Air Canadi i godisnje dodjem 7-8 puta u Beograd jer kao zaposlen u AC imam odredjene povlastice kod svih avio kompanija.
Nemam nameru da branim JAT ali sve ovo sto ste napisali nema blage veze sa istinom.
Nije tacno da Air Canadi,Delti,United itd nije dozvoljeno da slecu u Beograd.Jednostavno ni jedna od tih kompanija nema ekonomsku racunicu da slece u Beograd.Da li stvarno mislite da Qantas koji u Evropi leti direktno samo za London i Frankfurt,toliko zeli let Sydney-Beograd,a jedini problem je zabrana Srbije da ne mogu sletati zbog reciprociteta.Tacno je da je JAT nekada davno leteo za sve te zemlje,ali i tada su ti letovi bili gubitaski.Da bi postojao redovan saobracaj ka nekom gradu, prosek popunjenost kabine 12 meseci na tom letu mora biti najmanje 60 -70 % da bi linija bila odrziva,a to se nikada nece desiti.
Pa ni Emirates nije zeleo da dodje u Beograd,upravo zbog toga,jer ni u snu ne moze da nadje kritican broj putnika.Sto se tice ukupnog broja putnika na relaciji Kanada-Srbija ,toliko je zanemarljiv recimo za Air Canadu jer ne bi mogli da napune ni jedan let nedeljno,a kamo li 3 koliko su neophodna za odrzivost destinacije a to je u broju putnika oko 50 000 godisnje.Verujte da bi AC sutra uvela letToronto-Beograd samo da moze da proda 50 000 povratnih karata.
Sto se tice vezanih letova.Danas postoje i code share letovi a i sam amadeus moze da izbaci kombinaciju vise avio kompanija.Sto se tice leta za Bec,Jat i Austrian su u u code share ugovoru.Vi kupite Austrian kartu ali ne znate da li letite Jatom ili Austrianom posto svaki let koriste obe kompanije.Koliko god bili zapanjeni da letite nekim malim Jatovim avionom,moram Vas razocarati da na istoj liniji i Austrian takodje koristi mali avion.Recimo i Lufthansa za Munich uglavnom salje mali CRJ ili EMB.U slucaju kasnjena i slicno putnici se uvek preusmeravaju a da ste bas u Becu cekali 24 h,malo je verovatno jer na toj liniji postoji dnevno 5-6 letova.Inace najveci skor kasnjenja,otkazivanja i vezivanja na BEG Nikoli Tesli ima Lufthansa,ali sve je to normalno i sastavni deo putovanja avionom.Ako recimo za Toronto idete preko Londona ili Amsterdama tu morate prvo sa Jatom jer ni British a ni KLM nemaju letove za Beograd.( British ukinuo jer je linija nerentabilna a KLM uopste nema nameru da leti za Beg )
Niko ne moze da uslovi agenta koju ce kompaniju prodavati.Da li mislite da je JAT toliko mocan pa da utice na Amadeus da prvo on odvozi putnike do nekog grada u Evropi pa onda druga kompanija.Sam sistem to izbaci kao najpovoljniju varijantu.Ukoliko ne zelite da letite Jatom ni u snu,uvek mozete traziti let preko Frankfurta i zahtevati od agenta da i kraci let bude iskuljucivo LH.Takodje isto mozete zahtevati i preko Austriana,ali moze se lako desiti da je ta karta skuplja za 100 usd.Znam da je Vama ovo nelogicno ali slobodno trazite od agenta kartu u kojoj necete leteti Jatom.I cene i moguce konekcije se formiraju i vide u Amadeusu i to nije nikakva tajna.
Sto se tice gubljenja ili kasnjenja prtljaga mozete mi verovati na rec da su i JAT i Beg aerodrom na dnu liste u odnosu na broj prevezenih putnika.British Airways i London su neprevazidjeni i to svake godine dokaze i zvanicna statistika.

Nije mi namera da branim JAT.Ima u jatu veoma puno nedostataka,ali mnoge primedbe ne stoje.Kasne sve kompanije i to vise sada nego pre 20 godina.Kabisnko osoblje je staro i u Lufthansi i Air Canadi jer tu radi do penzije.Svaka stara kompanija ima i stare i mlade zaposlene.Sam servis u smislu hrane nista nije ni bolji ni gori u Jatu od Austirana.Jeste Turkishov servis bolji od JAT-a,ali on je bolji i od Britisha i Lufthanse i najbolji je u Evropi.Kao sto je i servis Emiratesa bolji bar duplo od Air Cande....ali svetski putnici ne lete kompanijom da bi besplatno jeli i pili sto vise....itd....imao bih jos dosta da pisem,ali me ceka posao,let i putnici.

joca-trgovac

pre 12 godina

Srpski "biznismeni" kupuju samo firme iz kojih se brzo može izvući više od uloženog.Pošto JAT nema ništa,oni će ga kupiti samo za DŽABE,ili ako im PLATE da ga kupe.BANDO CRVENA

VOJVODINA INDEPENDIENTE

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.

Gandi

pre 12 godina

Pitanja za Premijera :
1-Ko placa vecere na kojima gostuje ta eminentna gospoda ?
2-Ako je vecera placena iz budzeta zasto oni koji pune taj budzet (narod) nema tacne uvide sta se na njima desava i ko su gosti ?
3-Do kada planirate da namerno unistavate Srpsku privredu da bi nekolicina mogla da otupljuje firme za jedan euro i zivi kao u bajci ?
4-Da li je bio prisutan neko iz republickog tuzilastva ili bilo ko ko bi mogao da kaze da li dolazi do sukoba interesa na ovakvim skupovima ?

slavoljub

pre 12 godina

Ovde je mnogo bitnije ko ce da da pare za nove avione.
Svi su do sada pljackali Jat, tako da za 30 godina nije nabavio ni jedan novi avion. Sada nema vise sta da se opljacka.
Zato lufthanza menja avione svakih 5 godina. Bolje dovesti jednog njihovog direktora u Jat.

View

pre 12 godina

"Voleo bih da Jat ervejz ostane u srpskim rukama", istakao je Spasojević.

I ja isto. Srpski avioprevoznik u srpskim rukama, kupljen srpskim novcem položenim na srpskim ... pardon, kiparskim (ili čak možda i moskovskim) ... računima. Lepo zvuči.

Зоран

pre 12 godina

Опште је познато да држава не уме ни да прода повољно нешто што има. А ово неће нико да купи. Нека купе наши, па нека раде шта хоће. Већи јавашлук у ЈАТ-у него што је сада неће бити.

Aleksandar

pre 12 godina

Hteli su rusi da ga kupe, ali onda je krenula sveopšta histerija protiv rusa. A sada će naši uspešni bizMismeni koji kukaju kako država treba da im pomogne njima "sposobnima" da uzmu JAT.

Samo još čekam najavu davanja sredstava iz budžeta pardon, "stimulativnih mera" da se JAT pokrene u "nove visine", jer oni će uložiti svoje pare (kusur) u "kasnijoj fazi sečenja aviona za staro gvožđe".

Onda će biti direktiva da se prilikom naplate struje naplati i "avionski dinar" jer je to naš nacionalni interes. A onda će nas voziti MiškoKoleToplicaGruja Airlines - ovim avionima po ceni Virgin Galactica.

A sve ekskurzije će ići avionom u okviru nove "obrazovne strategije za mlade - Obiđ' svet, nemo' da si ljakse" koje će nadležno ministarstvo da stimuliše škole (ali ne uplatom na račun škole, već direktno na račun prevoznika, da se smanje operativni troškovi...)

Citajte ruske klasike

pre 12 godina

Znaci biznismeni ce da kupe JAT tako sto ce Bata Kole da da 3 Evra, a Misko ce da duguje ! A sta cemo ako se promeni vlast pa doticni zaglave tamo gde im je mesto ?

svetski putnik

pre 12 godina

jedina svetla tacka u ovoj prici je to sto bi srpski bizMismeni oterali baba stjuardes u penziju i zaposlili top manenkenke, starlete i hostese da lete za njih ;)

Jovanovic

pre 12 godina

Sve je bolje nego da bude drzavno bar ce se paziti gde ide lova,ovako se vec godinama ne zna mnogo stvari.Prvo Raseta-Vukosavljevic pa onaj Kristo samo su ga zatrpavali

Milko

pre 12 godina

"... na večeri premijera Mirka Cvetkovića i grupe domaćih preduzetnika."

Mene ovo asocira na Kneževu večeru.
Znači sledi 500 godina mraka.

RASINAC

pre 12 godina

hahaha kakva je ovo ludnica od drzave!!!! zamutili su vodu i sad samo vrsljaju!!!narodu ispiraju mozak sa kosovom i evropom dok pustose ovu zemlju!!!!

dr

pre 12 godina

Pa baš je interesantno da srpski dobrotvori poput Miška, Beka, Šećerka i ostalih bacaju oko na JAT, znači faza uništavanja firme je prošla, dugove firme prebacimo državi da plate glupi građani, a brend new JAT ulickan i našminkan bez dinara duga a sa imovinom koja se realno može proceniti da bude "prihvatljivo" primamljiva srpskim dobrotvorima i eto rešenja! I vuk sit i ovce na broju! A građani što idu krezubi po emisijama gde se ponižavaju do bola ne bi li uradili vilicu za dž... Srbijica majčica...

Aco

pre 12 godina

Kupice JAT i aerodrom, prodati avione u staro gvozdje, a aerodrom rasprodati za poslovne prostore i stambene zgrade kao i svakoj firmi koju su "privatizovali"...Narvano sve uz dobru proviziju politicarima

Jat

pre 12 godina

To se zna vec 2-3 godine unazad. Jat ce ostati drzavna firma, a Miskovic ce biti privatnik sa najvise kapitala. Sve drugo je bila predstava za mase.

Veselko

pre 12 godina

Novi novogodisnji spin za jadni narod.A moze li jedan odgovor:ko je proglasio v.d. gen direktora Jata generalnim direktorom bez odluke vlade a obecano je da ce biti konkurs?Nezgodno pitanje?

Zoran

pre 12 godina

Ma sve treba da kupe,nema pametnijih.....jedino oni znaju posao sa agrarom,energijom,auto industrijom,turizmom,osiguranjem,bankarstvom......kakvi univerzalci!i do sada su poveli Srbiju napred.....Ne verujem sta citam!bezim iz Srbije!i svima isto preporucujem!velika je zemlja u kojoj 5 ljudi jedino zna sta je biznis,a ostali beze iz Srbije,UZAS,

laki

pre 12 godina

Ovde samo sloga gradjana pomaze,prosto nam se smeju u oci i otimaju iz dzepova uz pomoc onih koji bi trebalo da nas zastite.Neverovatno!

peric

pre 12 godina

Mozda nije losa ideja samo sa jednim dodatkom. Neka imaju 51 posto, penzioni fond 20-ak, a ostalo da ponude gradjanima Srbije ili dijaspori.
Druga strana price je UPRAVLJANJE. Nasi tajkuncici nemaju moderono upravljanje ni u svojim malim carstvima. Za avio kompanije u danasnjem trenutku hi-tech upravljanje je najznacajije. Slicna prica je i sa finansiranjem. Milim da nasi gorostasi nisu u stanju to da pruze. Ako me demantuju svaka cast.

Prota

pre 12 godina

Nemaju pare za poreze i doprinose,ali imaju za avione?!?!?!
Da li treba nasilje da izbije na ulicama zbog javasluka i pljacke?
Hoce li bar jedan platiti porez?
Dokle vise preko grabace gradjana,ali dokle?

pilot

pre 12 godina

Jedini, ali jedini ozbiljan potencijalni kupac JATa je bio Indijski avioprevoznik AirIndia. Ali pošto naši nisu mogli da omaste brk oterali su ih brže bolje. Jedini spas za JAT je neko koga svrbi novčanik, ali ako su to domaći biznismeni, bolje neka slupaju sve avione i poruše sve nekretnine, više bi im se to isplatilo.

zoran1965

pre 12 godina

ovi nasi su pametniji od vodja severne koreje,
zatvaraju trziste, tako sto kupuju nasim parama. tako prave uslove zivota ko kod KIM IL SUNGA, KIM DZONG ILa

smesno

pre 12 godina

Mrka nezna sta Cvetko radi ?! Mozda se posvadjali pa vise ne razgovaraju? Ili se nisu odavno videli? Eeeeh tesko si ga narodu! Kakva ravnodusnost. Ovo je za plakanje!

Milan

pre 12 godina

"U kabinetu predsednika Vlade kažu... 'mislimo da je dobro da država ima svog avioprevoznika.'"

- Pa ako ga kupe privatnici, država ga neće imati. Premijer kao da ne poznaje osnove ekonomije.

DRI

pre 12 godina

Meni nije jasno sta kupuju, odnosno prodaju ako je Drzavna revizorska institucija nakon sprovedene revizije u toku ove godine dala izvestaj da je JAT zaduzen vise od vrednosti svog kapitala! Molim nekoga ko razume da pojasni....

nekotamo

pre 12 godina

Glavno pitanje - kome idu dugovi?
Ako idu novim vlasnicima, samo napred, nek im daju i za džabe. Dug JAT-a je višestruko veći od bilo kakve imovine i nekretnina. Da ne spominjemo cenu socijalnog programa za otpuštanje viška radnika.

ivan

pre 12 godina

da li je ovo realno? Kocili su prodaju jata da bi ga miskovic i kostic kupili?

http://www.b92.net/info/emisije/insajder.php?yyyy=2011&mm=05&nav_id=514269

dobro ne treba menjati

pre 12 godina

Stari provereni sistem.Prvo upropasts namerno firmu, a onda je poklonis "USPESNIM SRBIMA".Ko se utalio, utalio se.
Zato njima ne odgovara Evropska unija i ubise se da zastite interese Srba na Kosovu.
A juce nam je Presidente pricao o losim privatizacijama!!!!!!!

Pablo

pre 12 godina

Ima li u ovoj zemlji zakona i da li ova zemlja moze da stavi tajkune pod kontrolu?Meni izgleda da se tajkuni sve vise i vise bogate a da vlasti to odgovara.

Fenix

pre 12 godina

Ništa čudno da ovi kupe Jat, zar se ne sećate da je i ranije Mišković bio zainteresovna da uzme Jat, ali prego takozvane regionalne kompanije, a čiji je trebalo da bude većinski vlasnik. Onda se pojavi "SAVEST" ovog društva, tadšnji ministar za infrastrukturu i izjavi " zakoči Miškoviću"
i Jat je bio " spašen" i nastavio da pravi gubitke od po 30 miliona evra
uz nekoliko " socijalnih programa" za višak zaposlenih, ali istovremeno su zapošljavali krda PETOKOKTOBARACA te Jat , sa zavisnim preduzećima ima višak od skoro 1500 radnika.Ovo je manji deo priče o Jatu, a nastavk
ćemo videti. Možda ovi "sposobni" privrednici sada će kupiti Jat, umsto izgradnje traženog tajkunskog mosta. Jedino što bi moglo da bude pozitivno da če ova Jatova rukovodeća garnitura morati da traži novi posao, jer nijedna ... njih ne bi zadržala na ovim mestima.

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Politicari i tajkuni opljackase nam drzavu...
Narod kaze: Kad ode krava neka ide i ular.
A ja u njihov avion da udjem necu.
A vi kako hocete!

vladan bagrić

pre 12 godina

Kupiće nego šta, zato su ga i obezvredili, kao što su i sve ostalo dobili za džabe! Džaba sve priče, džabe predizborna kampanja, preporodi, ujedinjeni regioni, žuti, plavi i zeleni kada nas drže u getu zvanom Stradija. Možemo nečemu da se nadamo tek kada nas svi ovi likovi sa fotke budu gledali kroz rešetke!!!!

Nenad Romic

pre 12 godina

Bolje JAT poklonite nekoj velikoj Americkoj avio kompaniji umesto sto ovim lopovima "prodajete"(poklanjate) koje zovete "GRUPA SRPSKIH PRIVREDNIKA", koji ce otpustiti radnike, raspordati imovinu i od cele firme imacemo legendu. Sve su opljackali pa bi sada i JAT... Najnize plate u celoj Srbiji primaju zaposleni u njihovim "KOMPANIJAMA"... Ispitajte poreklo njihove imovine...

Jožef

pre 12 godina

Toooo. To je prava vest. Davno sam je očekivao. Pokrenuće Jat u saradnji sa državom. Kako se toga ranije nisu setili. Država da 10 dinara za pokretanje, a oni 1. Od tih 10, 2 udje u Jat a 8 na Kajmanska ostrva, kod naših "stručnjaka". Posle, 2 prebacimo vladajućoj partiji a 1 opoziciji a sa 5, napravimo "strano ulaganje", kupimo neko zemljište ili fabriku, stavimo pod hipoteku, podignemo još 10 od banke i kupimo još malo zemljista pored auto puta. Pa posle malo partijama, malo u nekretnine a najviše u monopole. U krug.
(VOJVODINA INDEPENDIENTE, 21. decembar 2011 17:32)
Tu još nije kraj ...
Kada bude država bankrotirala tu negde posle maja - ovi će ga kupiti i bićemo bogata privatna država ! Potom tu negde 2112-e praunučadi ( oni će već biti komunisti ) vratiti sve u prvobitno stanje - dakle ima nade !!!

Damjan

pre 12 godina

...
Svaki dan me sve više sramota što sam srbin i živim u Srbiji.

Ovi kupuju firme,fabrike sa nelegalnim parama,dole svercuju,valjaju narkotike,politicari mlate pare,a radnik radi za 200 evra,mesecno.
Milion nezaposlenih,i nikom nista...

Ne mogu da verujem,ali sad sam uveren,da smo ubedljivo najgluplja nacija!

carapan

pre 12 godina

kupicemo jat.ali moramo malo da skratimo pistu do auto puta jer tu ce da nikne jos jedan delta sity.A i sta ce nam tolika pista kad ce to da slecu samo mali privarni avioni za potrebe vlasnika.

Dragan

pre 12 godina

Mene interesuje jel bio prisutan Sojic na toj veceri. I zasto se toj gospodi i zvanicno ne ponudi da kupe i ovu nasu mucenu Srbiju. Ili bolje reci da tu kupovinu ozvanice obzirom da je otprilike to zavrsena prica.

Mi ili oni,nema trece!

pre 12 godina

@Ljuba
........

Ovi nas varaju i kradu,javno!

Sto je veliko za tajkune,uzmu rusi,a ono resto,tajkuni.

Srbijo,probudi se!

Nenad Lukovic

pre 12 godina

Nije jasno zasto se Mrkonjic javlja u vezi JAT-a, to je transportna kompanija kao sto je Lasta. Transportne kompanije su deo ekonomskog sistema a ne infrastrukture. Da je rec o aerodromu pa da se shvati uplitanje majstora za sve, ovako nije jasno.

dusantomic@gmail.com

pre 12 godina

Misko i ekipa kupuju JAT zbog brojnih nekretnina u zemlji i sirom sveta (samo vrednost nekretnina ce visestruko da premasi otkupnu cenu JAT-a). Nekretninama ce da izmene namenu i pretvore u svoje lokale. Umesto toga prebacice prodaju karata preko interneta. Drzava ce ugovom da se obaveze da iz budzeta kupi par polovnih-novih aviona, Misko ce da otpusti pola radnika. I tako Jat pocne da posluje u plusu, profit maksimiziran, i Misko srecan, i ovce na broju

Goran

pre 12 godina

MILANO, 21. decembar 2011 20:23)

porosta je ta racunica. posle 6 meseci ili nesto vise ti biznismeni (ratni profiteri)prodacde isti nekom ludom strancu za nesto malo vise para.
i to je to.

Fantomi

pre 12 godina

Prevara ,ali nam dušu kupiti neće! Mafija koja više ni sama ne zna sa kim pregovara niti ko pije, a ko plaća. Preko noći, V.D. DIREKTORA,proglasiše GENERALNIM DIREKTOROM,bez konkursa .Od vlade i države ni glasa ni traga. Nudi se sve što je narodno nitkovima i moljcima,ispod žita i u totalnom mraku.Imamo li državu?

Zemun

pre 12 godina

@vrbaski scenario funkcionise isprobano, ne trudite se da shvatite ..
(bolid, 22. decembar 2011 02:35)

Hteo si reci vrsacki? Tacno tako. Nekada je bilo "CIA snajka, CIA" a sada je "Udba snajka, Udba".

Морава и брда

pre 12 godina

Народа схваташ ли ПРЕВАРУ, матрицу мафијашког деловања контроверзних бизнисмена!???
До јуче су сви ти "бизнисмени" почевши од увозника Топлице и Костића-шећера, кукали ЗАПОМАГАЛИ, тражили да њима држава помогне јер ће ПРОПАСТИ!?

Сад наједном ти бизнисмени који су до јуче кукали да пропадају хоће да купе АВИО-КОМПАНИЈУ!?, ни више ни мање!

У чему је јш једна превара: па ЈАТ је већ дао неколико десетина евра за Ербас авионе, али нико неће да заврши преговоре око набавке авиона. Држава је ГАРАНТ, па би бизнисмени да узму ЈАТ, да узму те Авиноне, а гарант је Држава и паре су државне, а они да управљају државним средствима( као што је раније стално Коле шећер предлагао)
Обмана , Срамота, криминал!?
------------
А што не узму АВИОГЕНЕКС који има један авион , кој је државни(ваљда) па нека подигну кредит и купе авионе!??
ШТА је са АВИОГЕНЕКСОМ ?????, то је добра компанија која може да буде лидер међу чартер авио-компанијама....

Ilegalac

pre 12 godina

Pohvalno je da će Tetkin ostati i dalje na čelu avio kompanije i zato
predlažem da se nova avio kompanaji nazova " AIR TETKINO ZLATO".

Fenix

pre 12 godina

Tražili su da tajkuni izgrade most, ali srbski bogataši će možda kupiti
Jati biće manjinski vlasnici. Pare od kupovine će otići u džepove
već znanih i u predizbornu kampanju drage nam stranke koja nas vodi u slepu budućnost.Čelnici te stranke razmišljaju o našoj budućnosti, ali pre svega o punjenju džepova i ostajanju na vlasti.Kompanija ostaje u većinskom državnom vlasništvo sa zaposlenima preko etkinih,ujninih,mafijaških i partiskim veza sa ministarskiim platama i već u prvoj godini tajkuni će izaći iz kompanije i prepustiti da se iz budžeta pokrivaju gubici i to samo da ova rulja imala visoko plaćeni posao.Višak radnika postoji i kompanija sa ovim brojem prevezenih putnika
ne sme imati više od 350 zaposlenih, ali gde bi partijski i ostali satrapi bili zapošljavani.Gde bi bili zapošljeni razni Vukotići!!
U Jat u Jat svima poso po članu 69. Šta će bti sa ostalim zaposlenim?
Na ulicu, kažu novozaposleni petooktobarci.Pa oni su duvali u pištaljke
i lupali u šerpe i došlo je njihovo vreme.Sva javna preduzeća, ministarstva, razne paradržavne agencije smatraju svojim plenom.
Kažu da bi možda bolje bilo da su došli ranije na vlast, jer bi mogli više da kradu.
Predviđam izuzetnu prebukiranost istražnih zatvora i biće potrebe za
izgradnjom novih zatvora.

za insajder

pre 12 godina

Inace taj miodrag kostic je kupio firmu jugo-hem u leskovcu za nekih valjda 100 ili 200 hiljada evra i odmah podigao kredit od pet miliona evra [nije vratio ni jednu ratu] da kupi dugu leskovacku firmu polimermer ciji je vlasnik i u polimermeru ulozio oko 200 hiljada evra preneo firmu na nekog drugog stavio u dzep razliku od 4,5 miliona evra i otiso a dug naravno ostao na jugo-hemu na papiru i eto ovde pise biznismen umesto lopov.