Četvrtak, 15.12.2011.

23:27

Merkelova u ponedeljak na Kosovu

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči potvrdio je za prištinske medije da će kancelarka Nemačke Angela Merkel u ponedeljak posetiti Kosovo.

Izvor: Beta

Merkelova u ponedeljak na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

?

pre 12 godina

DOBRODOSLI U SRBIJU, GOSPODJO MERKEL
Mozda bi Tacija trebalo priupitati kako su dvojica Srba koji su pucali na Nemacke vojnike, bili na njegovom platnom spisku, a povezani sa kriminalom u Pristini.

Карамел

pre 12 godina

Затишје пред буру, тако се најбоље осликава ситуација у Србији! Док наши политичари дају све у себе да увере грађане да они држе "конце у рукама", Европа калкулише и балансира не би ли дошла до најбољег могућег исхода под њих саме! Не би ме зачудило да Меркелова одлази у Приштину и да тамо "тапше по рамену" Тачија а онда дође у Београд да теши Тадића! На крају ћемо са распасти и ми и Албанци а ти велики душебрижници ће покупити сав кајмак! Наша Власт ће по сваку цену желети да испуни своја полтичка обећања, а Албанци ће желети по свakу цену да створе себи још једну државу...

Iks

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.
(Deda Mraz, 16. decembar 2011 00:47)

Megalomanija srpska, misle da ce EU diplomate koordinisati svoje agende prema srpskim slavama i praznicima. Hahaha! Smesno i zalosno...

Ejdan

pre 12 godina

Dolazi u Pristinu pa sta?
Mozda dolazi da im kaze da malo smanje dozivljaj i da ne mogu da dobiju sve.
Mozda dolazi da im kaze da to sto su planirali da izvuku priznanje od Srbije ne ide bas glatko i da mora ipak da se dogovaraju sa Srbijom.
Mozda dolazi da im kaze da vise ne mogu da im pomazu u tolikoj meri koliko su do sada jer imaju mnogo vaznijih problema.
Sigurno ce da im da podrsku i bice to parada ustaljenih izraza o podrsci ali niko jos ne zna zasto dolazi i sta sve ima da im kaze.
Mada ovde na forumu izgleda da puno njih sve zna.
I sta ce ova poseta konkretno da znaci za jednu ili drugu stranu?Da nece mozda Kosovo od sutra da bude u EU i UN?
Ne bih ja likovao da sam na mestu Albanaca oko ove posete jer jos nisu culi sta ona ima da kaze!

Cera

pre 12 godina

Da, pitanje je i da li bi kosovski Albanci trebalo da se raduju ili strahuju zbog ove posete. Mi smo već čuli poruku za nas i imaćemo je u vidu kao i mišljenje o nama. Mene sada nebi čudilo da im u Prištini obeća kandidaturu pod uslovom da "ostanu kooperativni" u dijalogu sa Beogradom "kao i do sada". I sve onda tako ide i dalje i dalje i dalje...

velikin

pre 12 godina

Dragi Nasi Albanci, na vasem se mestu nebih toliko radovao dolasku doticne na Kosovo. Moze ona podrsku da vam saopsti (garantuje) odakle hoce, ako hoce. Radije bi' se u ovom slucaju, na vasem mestu, pripremao na hladan tus... Cisto da vam, moze biti, ne bude mnogo hladno odjednom...

sdned

pre 12 godina

Dosledno su nam neprijateljski nastrojeni - nema šta!
Al' tako se vodi politika. Čvrsto i istrajno.
A baksuz je imati Nemačku sa druge strane.
Za to su zaslužni naši "dragi" političari koji 11 godina od 5.oktobra nisu uspeli sliku o Srbiji da promene ni za jotu.

iq=0

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam
(Helios, 16. decembar 2011 07:20)

Vidim, i dalje ima dosta srba koji smatraju da su bezgresni, a ostali su batinasi i zlocinci, tako tipicno za nas. A jesi li pomislio da smo i mi zlocinci i batinasi, pa makar i nebeski?

Sto se merkelove tice, divim se koliko snage i stava ima, ali bilo bi lepo da i nas malo pogura napred, ne mora bas da ceka da se sami opametimo, jer to se nece desiti.
To nemacko, nije nacionalizam i inat (to jeste bilo tipicno, ali za hitlerovu nemacku), nego civilizacija i pravicnost. A protiv srpskog nacionalizma je svaki normalan srbin, jer mu je taj nacionalizam naneo vise stete nego bilo koji drugi (opet, ne govorim o stvarima od pre 100 god, nego u poslednjih 50).

milan31

pre 12 godina

nemacka kao "prva medju jednakim u eu",je zastupnik americkih interesa u evropi.kosovo je na a listi prioriteta amerike u evropi,jer kako drukcije
protumaciti kada eu "gori pod nogama",a gospodja merkel nalazi vremena da
poseti ovu quazi drzavu.

R2D2

pre 12 godina

Morali su da puste Ruse sa konvojem, pa brze bolje moraju da pokazu da se oni ipak nesto oko Kosova pitaju.
Prepucavanje Nemaca i Rusa preko nasih ledja.

Simon

pre 12 godina

Ok, isto tako su se i na Kosovu veoma brinuli kada je g-đa Merkel dolazila poslednji put u Beograd a ne i u Prištinu. Ali ispostavilo se da nije bilo potrebe za brigom, sve je na ruku kosovskim Albancima bilo i ostalo. Sada će to samo još da se potvrdi i to još malo energičnije, ja mislim.
Ovakav kredit kakav konstantno dobijaju na Kosovu- nikada niko, u ionako burnoj istoriji Balkana, dobio nije. Tako da treba biti pametan u celoj ovoj priči i izbeći našu specijalnost i ići "glavom kroz zid".

Sen

pre 12 godina

Tokom celog leta sam kritikovao g. Jeremica, g. Bogdanovica, g. Dcica (Shamardziju), i jos par nji na njihovim istupima. g. Tadic mi je izgledao kao moderatan Predsednik Srbije kojeg je Srbija ikad do sada imala! Medjutim, postoji izreka koja kaze: psi su da cuvaju kucu ali pazi da nekoga ne ugrizu u komsiluku.
Srpska diplomatija je dozivjela fijasko kojeg ce tesko sa ovom ekipom popraviti. Srbija je poslata na popravni ispit. Dobro je sto g.Predsednik Tadic javno se ispoljava da je proevropejac ali bi sada trebali rezultati polako da se vide, a kao prvo huskase i koje kakve piromane po Severnoj K. Mitrovici stavi tamo gde im je mesto, i da se pokaze kao veliki Predsednik jedne Velike Balkanske drzave, da je spreman pruzati ruku pomirenja i prijateljstva sa svim okruznim Drzavama i narodima koji zhive tamo!

Helios

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam, i njihov inat da isteraju na svoje zločine koji nisu uspeli da nametnu na kraju I i II svetskog rata? I još sebe smatrate za naprednim?
Osuđivati nacionalizam je jedno. Ali osuđivati i to prekomerno i van granica realnosti sopstveni nacionalizam tako što se podržava tuđi, i još pritom neprijateljski je znak Stokholmskog Sindroma i svakog drugog kuršlusa u glavi.

Milena

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.
@(selo gori a baba se ceslja, 15. decembar 2011 23:41)

Ma, samo što nije propao i evro i EU! :)))
Bave se Kosovom, kao što se bave i nama i to zato što im ne treba septička jama u backyard-u! Ali je lepše da misliš da neko hoće da nas uništi zato što smo "tako posebni", zar ne?

rakac

pre 12 godina

Vidim neki se "ibrete' oko Merkelove ??
Pa svi znamo da predsednici drzava obicno obilaze svoje trupe oko Bozica.
Obilazili su ih ne samo Amerikanci i Hrvati nego i Italijani, Francuzi,...
A sto se Konuzina tice, on da je zaista htio da pomogne narodu, a ne da od humanitarne pomoci napravi celi cirkus, preti Briselom i na kraju 'izvisi', mogao je pomoc uputiti avionom direktno na aerodrom Pristina umesto da je organizovao kamionski konvoj.
Ovako je na kraju spao na to da je morao da ubedjuje Srbe da ipak puste Eulex da prati konvoj cime je ponistio sve ono sto su Srbi radili na blokadama ovih meseci.
A NAJSMESNIJE od svega je da se ta ruska 'humanitarna' pomoc sastoji od satora, cebadi, agregata,.. a u tom delu Kosova svi imaju struju, ljudi zive u svojim kucama koje uopste nisu razorene, deca idu u skolu, telefoni i prodavnice rade.
A, po Rusima radi se o 'humanitarnoj katastrofi' na severu Kosova. ??
Imam osecaj da ce biti 'vruce' u ruskom ministarstvu inostranih poslova jer je Rusija u sred optuzbi za prevare na izborima sada zahvaljujuci Konuzunu mora da se bori/pravda oko inicijative Konuzina i njegovih pretnji Eulexu.
Bas zato imam osecaj da je Rusija digla ruke od svega i naredila Konuzinu dsa 'sredi' sa Srbima da ipak moraju pustiti Eulex da prati konvoj,
A ako se sada na sve doda jucerasnja izjava predsednice Kosova da ocekuje da ce Rusija podeliti tu huimanitatrnu poomoc proporcionalno broju/odnosu stanovnistva Kosova bice 'veselo' Svi znamo da je tajj odnos oko 90n% Albanaca i manje od 10% Srba. Cinjernica je da Rusaija ne priznaje Kosaovo, ali ne verujem da je spremna da podeli svu poomoc iskljucivo Srbima

Milena

pre 12 godina

Zaboravila sam da navedem "izvore" :), nemačke i ruske:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15605350,00.html

http://en.rian.ru/world/20111215/170279827.html

Milena

pre 12 godina

Zanimljivo je kako i Srbi i Albanci daju sebi na značaju. :) Rusi i Nemci igraju na globalnom planu, US sada da ne uvlačimo u priču, a mi se bavimo time dal' je ćebe ili pašteta, dal' je Konuzin "ispao car" ili budala. Da nam je odmogao, a ne pomogao, to je evidentno, tu nema dileme, ali ko nas uopšte pita?!

Pročitajte današnje (jučerašnje) vesti o pomoći Rusije EU ("Russia will help the European Union overcome its economic problems"), Putinovom prihvatanju demonstracija, želji Rusije da uđe u WTO, itd. Mi Rusima služimo samo za "potkusurivanje", tj. za cenjkanje. Ipak gas i (prave) pare imaju veću težinu od nas, mi smo bitni onoliko koliko je Evropi bitna stabilnost regiona.

Dakle, ko nam je tu prijatelj, a ko neprijatelj?

cinik

pre 12 godina

@(sumadinac, 15. decembar 2011 23:54) Gospodine iz Sumadije, predpostavljam da je ovaj dijalog sa ruskim ambasadorom, kako ga Vi zamisljate, Gospodja Merkel vezbala dok je zivela u Istocnoj Nemackoj. Oni su bili poznati po svom strogom stavu prema Rusima.

Ja

pre 12 godina

Zasto su nemacki investitori vrsili pritisak na Merkelovu? Pa zato sto oni shvataju da je trziste Srbije sa svojih 7 miliona vaznije od trzista Kosova sa svojih 1.5 miliona ljudi. Oni pritom ocekuju, tj. svaka druga drzava bi to uradila, da Srbija sada kaze nemackim kompanijama da nisu dobrodosle, da drzava vise nece uzimati u razmatranje kupovinu npr. nemackih automobila za svoje vozne parkove vec ce se preorijentisati na japanske, da ce se davati olaksice samo za kupce spanske a ne nemacke poljoprivredne mehanizacije, da se nemacki lekovi vise nece nalaziti na spisku vec ce biti zamenjeni francuskim itd. I nije tu uopste da Srbija moze da ucenjuje Nemacku, niti da je Srbija u globalu bitan igrac, ne, ja govorim samo i iskljucivo o proporcionalnom odnosu sa Kosovom. Ni manje ni vise od toga. Na njihovu srecu Srbija nece odreagovati nikako a kamoli ovako tako da i ne moraju da pritiskaju Merkelovu. Nemacka moze slobodno da nastavi da daje prednost Kosovu pred Srbijom.

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

milan

pre 12 godina

Bas je zabrinuta za to njeno Kosovo. Nama udara packe, njima sva zabrinuta dolazi u posetu da da podrsku njihovim institucijama... Covek ne moze da se ne zapita koja je pozadina cele te price?

Deda Mraz

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.

Kasno Merkel na Kosovo stize

pre 12 godina

Xexe, kako obrnemo, Svabe protiv nas (a Rusi nas "brane")
Nasi stari "prijatelji" se pregrupisu, konatanta 1914-1941-1999-2011 se potvrdjuje. Ali je vazno d anam predsednik salje poruke kako EU nema alternative. Dok mi obicni slepci vidim,o da se polako, ali sigurno uspostavlja cetvrti rajh.

@Hasan - nisu mi dragi ni Konuzin ni Merkelova, ali ne zaboravite da ne zivite u dvoristu pored Nemacke vec u dvoristu Srbije.
Frau Merkel dolazi jer je straasno svrbi Konuzin, bas nju briga za "jacanje institucija". Zato shvatite "komsije" da cete uvek biti samo protektorat i moneta za potkusurivanje velikih igraca, pa lepo pamet u glavu i pocnite da saradjujte sa nama dok nije kasno....jer ce se inace sve prelomiti preko grbacha obicnih, normalnih ljudi (i tamo i ovde)

prizrenac

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna,a ja se nadam da jeste onda se Srbiji ne pise dobro.Merkrlova ce se licno informisati na terenu na severu Kosova,i kad se bude uverila da je Tadic sve vreme laze.....zao mi je dobrih gradzana Srbije, ali lose vam se pise.

selo gori a baba se ceslja

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.

Dusan

pre 12 godina

Evo koliko EU ima sluha za nas.
Poseta Pristini, bez posete Beogradu, je jos jedna samarcina za Tadica.
Primeri drzavnika ili bivsih drzavnika koji su znali da odu do Pristine, ali ne i Beograda, su: Bil Klinton, Jadranka Kosor, Stjepan Mesic, itd.

sumadinac

pre 12 godina

ali kako - kosovo je srbija? salim se.

i treba da ode tamo i povuce konuzina za usi - "jesam
li vam ja vec rekla da je kosovo nezavisno", "ali ali...pa... ali...", "sta ces onda ovde, ti si ambasador u srbiji. jel treba ja da ponavljam? nije ti ovo ww2"

hasan@hotmail.com

pre 12 godina

neverovatno ali istinito tvaris konuzin 3 dana ceka da udze u sevr kosova a Nemacka kancelarka u ponedelak avionom direktno u kosovo pa vidite i sami komsije kose pita u evropi pamet u glavi dok nije kasno pozdrav svim dobrim ljudima.

hasan@hotmail.com

pre 12 godina

neverovatno ali istinito tvaris konuzin 3 dana ceka da udze u sevr kosova a Nemacka kancelarka u ponedelak avionom direktno u kosovo pa vidite i sami komsije kose pita u evropi pamet u glavi dok nije kasno pozdrav svim dobrim ljudima.

Dusan

pre 12 godina

Evo koliko EU ima sluha za nas.
Poseta Pristini, bez posete Beogradu, je jos jedna samarcina za Tadica.
Primeri drzavnika ili bivsih drzavnika koji su znali da odu do Pristine, ali ne i Beograda, su: Bil Klinton, Jadranka Kosor, Stjepan Mesic, itd.

prizrenac

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna,a ja se nadam da jeste onda se Srbiji ne pise dobro.Merkrlova ce se licno informisati na terenu na severu Kosova,i kad se bude uverila da je Tadic sve vreme laze.....zao mi je dobrih gradzana Srbije, ali lose vam se pise.

sumadinac

pre 12 godina

ali kako - kosovo je srbija? salim se.

i treba da ode tamo i povuce konuzina za usi - "jesam
li vam ja vec rekla da je kosovo nezavisno", "ali ali...pa... ali...", "sta ces onda ovde, ti si ambasador u srbiji. jel treba ja da ponavljam? nije ti ovo ww2"

selo gori a baba se ceslja

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.

Simon

pre 12 godina

Ok, isto tako su se i na Kosovu veoma brinuli kada je g-đa Merkel dolazila poslednji put u Beograd a ne i u Prištinu. Ali ispostavilo se da nije bilo potrebe za brigom, sve je na ruku kosovskim Albancima bilo i ostalo. Sada će to samo još da se potvrdi i to još malo energičnije, ja mislim.
Ovakav kredit kakav konstantno dobijaju na Kosovu- nikada niko, u ionako burnoj istoriji Balkana, dobio nije. Tako da treba biti pametan u celoj ovoj priči i izbeći našu specijalnost i ići "glavom kroz zid".

Milena

pre 12 godina

Zanimljivo je kako i Srbi i Albanci daju sebi na značaju. :) Rusi i Nemci igraju na globalnom planu, US sada da ne uvlačimo u priču, a mi se bavimo time dal' je ćebe ili pašteta, dal' je Konuzin "ispao car" ili budala. Da nam je odmogao, a ne pomogao, to je evidentno, tu nema dileme, ali ko nas uopšte pita?!

Pročitajte današnje (jučerašnje) vesti o pomoći Rusije EU ("Russia will help the European Union overcome its economic problems"), Putinovom prihvatanju demonstracija, želji Rusije da uđe u WTO, itd. Mi Rusima služimo samo za "potkusurivanje", tj. za cenjkanje. Ipak gas i (prave) pare imaju veću težinu od nas, mi smo bitni onoliko koliko je Evropi bitna stabilnost regiona.

Dakle, ko nam je tu prijatelj, a ko neprijatelj?

Milena

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.
@(selo gori a baba se ceslja, 15. decembar 2011 23:41)

Ma, samo što nije propao i evro i EU! :)))
Bave se Kosovom, kao što se bave i nama i to zato što im ne treba septička jama u backyard-u! Ali je lepše da misliš da neko hoće da nas uništi zato što smo "tako posebni", zar ne?

Helios

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam, i njihov inat da isteraju na svoje zločine koji nisu uspeli da nametnu na kraju I i II svetskog rata? I još sebe smatrate za naprednim?
Osuđivati nacionalizam je jedno. Ali osuđivati i to prekomerno i van granica realnosti sopstveni nacionalizam tako što se podržava tuđi, i još pritom neprijateljski je znak Stokholmskog Sindroma i svakog drugog kuršlusa u glavi.

rakac

pre 12 godina

Vidim neki se "ibrete' oko Merkelove ??
Pa svi znamo da predsednici drzava obicno obilaze svoje trupe oko Bozica.
Obilazili su ih ne samo Amerikanci i Hrvati nego i Italijani, Francuzi,...
A sto se Konuzina tice, on da je zaista htio da pomogne narodu, a ne da od humanitarne pomoci napravi celi cirkus, preti Briselom i na kraju 'izvisi', mogao je pomoc uputiti avionom direktno na aerodrom Pristina umesto da je organizovao kamionski konvoj.
Ovako je na kraju spao na to da je morao da ubedjuje Srbe da ipak puste Eulex da prati konvoj cime je ponistio sve ono sto su Srbi radili na blokadama ovih meseci.
A NAJSMESNIJE od svega je da se ta ruska 'humanitarna' pomoc sastoji od satora, cebadi, agregata,.. a u tom delu Kosova svi imaju struju, ljudi zive u svojim kucama koje uopste nisu razorene, deca idu u skolu, telefoni i prodavnice rade.
A, po Rusima radi se o 'humanitarnoj katastrofi' na severu Kosova. ??
Imam osecaj da ce biti 'vruce' u ruskom ministarstvu inostranih poslova jer je Rusija u sred optuzbi za prevare na izborima sada zahvaljujuci Konuzunu mora da se bori/pravda oko inicijative Konuzina i njegovih pretnji Eulexu.
Bas zato imam osecaj da je Rusija digla ruke od svega i naredila Konuzinu dsa 'sredi' sa Srbima da ipak moraju pustiti Eulex da prati konvoj,
A ako se sada na sve doda jucerasnja izjava predsednice Kosova da ocekuje da ce Rusija podeliti tu huimanitatrnu poomoc proporcionalno broju/odnosu stanovnistva Kosova bice 'veselo' Svi znamo da je tajj odnos oko 90n% Albanaca i manje od 10% Srba. Cinjernica je da Rusaija ne priznaje Kosaovo, ali ne verujem da je spremna da podeli svu poomoc iskljucivo Srbima

Iks

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.
(Deda Mraz, 16. decembar 2011 00:47)

Megalomanija srpska, misle da ce EU diplomate koordinisati svoje agende prema srpskim slavama i praznicima. Hahaha! Smesno i zalosno...

Sen

pre 12 godina

Tokom celog leta sam kritikovao g. Jeremica, g. Bogdanovica, g. Dcica (Shamardziju), i jos par nji na njihovim istupima. g. Tadic mi je izgledao kao moderatan Predsednik Srbije kojeg je Srbija ikad do sada imala! Medjutim, postoji izreka koja kaze: psi su da cuvaju kucu ali pazi da nekoga ne ugrizu u komsiluku.
Srpska diplomatija je dozivjela fijasko kojeg ce tesko sa ovom ekipom popraviti. Srbija je poslata na popravni ispit. Dobro je sto g.Predsednik Tadic javno se ispoljava da je proevropejac ali bi sada trebali rezultati polako da se vide, a kao prvo huskase i koje kakve piromane po Severnoj K. Mitrovici stavi tamo gde im je mesto, i da se pokaze kao veliki Predsednik jedne Velike Balkanske drzave, da je spreman pruzati ruku pomirenja i prijateljstva sa svim okruznim Drzavama i narodima koji zhive tamo!

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

milan

pre 12 godina

Bas je zabrinuta za to njeno Kosovo. Nama udara packe, njima sva zabrinuta dolazi u posetu da da podrsku njihovim institucijama... Covek ne moze da se ne zapita koja je pozadina cele te price?

sdned

pre 12 godina

Dosledno su nam neprijateljski nastrojeni - nema šta!
Al' tako se vodi politika. Čvrsto i istrajno.
A baksuz je imati Nemačku sa druge strane.
Za to su zaslužni naši "dragi" političari koji 11 godina od 5.oktobra nisu uspeli sliku o Srbiji da promene ni za jotu.

Kasno Merkel na Kosovo stize

pre 12 godina

Xexe, kako obrnemo, Svabe protiv nas (a Rusi nas "brane")
Nasi stari "prijatelji" se pregrupisu, konatanta 1914-1941-1999-2011 se potvrdjuje. Ali je vazno d anam predsednik salje poruke kako EU nema alternative. Dok mi obicni slepci vidim,o da se polako, ali sigurno uspostavlja cetvrti rajh.

@Hasan - nisu mi dragi ni Konuzin ni Merkelova, ali ne zaboravite da ne zivite u dvoristu pored Nemacke vec u dvoristu Srbije.
Frau Merkel dolazi jer je straasno svrbi Konuzin, bas nju briga za "jacanje institucija". Zato shvatite "komsije" da cete uvek biti samo protektorat i moneta za potkusurivanje velikih igraca, pa lepo pamet u glavu i pocnite da saradjujte sa nama dok nije kasno....jer ce se inace sve prelomiti preko grbacha obicnih, normalnih ljudi (i tamo i ovde)

Deda Mraz

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.

Ja

pre 12 godina

Zasto su nemacki investitori vrsili pritisak na Merkelovu? Pa zato sto oni shvataju da je trziste Srbije sa svojih 7 miliona vaznije od trzista Kosova sa svojih 1.5 miliona ljudi. Oni pritom ocekuju, tj. svaka druga drzava bi to uradila, da Srbija sada kaze nemackim kompanijama da nisu dobrodosle, da drzava vise nece uzimati u razmatranje kupovinu npr. nemackih automobila za svoje vozne parkove vec ce se preorijentisati na japanske, da ce se davati olaksice samo za kupce spanske a ne nemacke poljoprivredne mehanizacije, da se nemacki lekovi vise nece nalaziti na spisku vec ce biti zamenjeni francuskim itd. I nije tu uopste da Srbija moze da ucenjuje Nemacku, niti da je Srbija u globalu bitan igrac, ne, ja govorim samo i iskljucivo o proporcionalnom odnosu sa Kosovom. Ni manje ni vise od toga. Na njihovu srecu Srbija nece odreagovati nikako a kamoli ovako tako da i ne moraju da pritiskaju Merkelovu. Nemacka moze slobodno da nastavi da daje prednost Kosovu pred Srbijom.

Milena

pre 12 godina

Zaboravila sam da navedem "izvore" :), nemačke i ruske:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15605350,00.html

http://en.rian.ru/world/20111215/170279827.html

milan31

pre 12 godina

nemacka kao "prva medju jednakim u eu",je zastupnik americkih interesa u evropi.kosovo je na a listi prioriteta amerike u evropi,jer kako drukcije
protumaciti kada eu "gori pod nogama",a gospodja merkel nalazi vremena da
poseti ovu quazi drzavu.

iq=0

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam
(Helios, 16. decembar 2011 07:20)

Vidim, i dalje ima dosta srba koji smatraju da su bezgresni, a ostali su batinasi i zlocinci, tako tipicno za nas. A jesi li pomislio da smo i mi zlocinci i batinasi, pa makar i nebeski?

Sto se merkelove tice, divim se koliko snage i stava ima, ali bilo bi lepo da i nas malo pogura napred, ne mora bas da ceka da se sami opametimo, jer to se nece desiti.
To nemacko, nije nacionalizam i inat (to jeste bilo tipicno, ali za hitlerovu nemacku), nego civilizacija i pravicnost. A protiv srpskog nacionalizma je svaki normalan srbin, jer mu je taj nacionalizam naneo vise stete nego bilo koji drugi (opet, ne govorim o stvarima od pre 100 god, nego u poslednjih 50).

cinik

pre 12 godina

@(sumadinac, 15. decembar 2011 23:54) Gospodine iz Sumadije, predpostavljam da je ovaj dijalog sa ruskim ambasadorom, kako ga Vi zamisljate, Gospodja Merkel vezbala dok je zivela u Istocnoj Nemackoj. Oni su bili poznati po svom strogom stavu prema Rusima.

R2D2

pre 12 godina

Morali su da puste Ruse sa konvojem, pa brze bolje moraju da pokazu da se oni ipak nesto oko Kosova pitaju.
Prepucavanje Nemaca i Rusa preko nasih ledja.

velikin

pre 12 godina

Dragi Nasi Albanci, na vasem se mestu nebih toliko radovao dolasku doticne na Kosovo. Moze ona podrsku da vam saopsti (garantuje) odakle hoce, ako hoce. Radije bi' se u ovom slucaju, na vasem mestu, pripremao na hladan tus... Cisto da vam, moze biti, ne bude mnogo hladno odjednom...

Cera

pre 12 godina

Da, pitanje je i da li bi kosovski Albanci trebalo da se raduju ili strahuju zbog ove posete. Mi smo već čuli poruku za nas i imaćemo je u vidu kao i mišljenje o nama. Mene sada nebi čudilo da im u Prištini obeća kandidaturu pod uslovom da "ostanu kooperativni" u dijalogu sa Beogradom "kao i do sada". I sve onda tako ide i dalje i dalje i dalje...

Ejdan

pre 12 godina

Dolazi u Pristinu pa sta?
Mozda dolazi da im kaze da malo smanje dozivljaj i da ne mogu da dobiju sve.
Mozda dolazi da im kaze da to sto su planirali da izvuku priznanje od Srbije ne ide bas glatko i da mora ipak da se dogovaraju sa Srbijom.
Mozda dolazi da im kaze da vise ne mogu da im pomazu u tolikoj meri koliko su do sada jer imaju mnogo vaznijih problema.
Sigurno ce da im da podrsku i bice to parada ustaljenih izraza o podrsci ali niko jos ne zna zasto dolazi i sta sve ima da im kaze.
Mada ovde na forumu izgleda da puno njih sve zna.
I sta ce ova poseta konkretno da znaci za jednu ili drugu stranu?Da nece mozda Kosovo od sutra da bude u EU i UN?
Ne bih ja likovao da sam na mestu Albanaca oko ove posete jer jos nisu culi sta ona ima da kaze!

Карамел

pre 12 godina

Затишје пред буру, тако се најбоље осликава ситуација у Србији! Док наши политичари дају све у себе да увере грађане да они држе "конце у рукама", Европа калкулише и балансира не би ли дошла до најбољег могућег исхода под њих саме! Не би ме зачудило да Меркелова одлази у Приштину и да тамо "тапше по рамену" Тачија а онда дође у Београд да теши Тадића! На крају ћемо са распасти и ми и Албанци а ти велики душебрижници ће покупити сав кајмак! Наша Власт ће по сваку цену желети да испуни своја полтичка обећања, а Албанци ће желети по свakу цену да створе себи још једну државу...

?

pre 12 godina

DOBRODOSLI U SRBIJU, GOSPODJO MERKEL
Mozda bi Tacija trebalo priupitati kako su dvojica Srba koji su pucali na Nemacke vojnike, bili na njegovom platnom spisku, a povezani sa kriminalom u Pristini.

selo gori a baba se ceslja

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.

hasan@hotmail.com

pre 12 godina

neverovatno ali istinito tvaris konuzin 3 dana ceka da udze u sevr kosova a Nemacka kancelarka u ponedelak avionom direktno u kosovo pa vidite i sami komsije kose pita u evropi pamet u glavi dok nije kasno pozdrav svim dobrim ljudima.

prizrenac

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna,a ja se nadam da jeste onda se Srbiji ne pise dobro.Merkrlova ce se licno informisati na terenu na severu Kosova,i kad se bude uverila da je Tadic sve vreme laze.....zao mi je dobrih gradzana Srbije, ali lose vam se pise.

sumadinac

pre 12 godina

ali kako - kosovo je srbija? salim se.

i treba da ode tamo i povuce konuzina za usi - "jesam
li vam ja vec rekla da je kosovo nezavisno", "ali ali...pa... ali...", "sta ces onda ovde, ti si ambasador u srbiji. jel treba ja da ponavljam? nije ti ovo ww2"

Dusan

pre 12 godina

Evo koliko EU ima sluha za nas.
Poseta Pristini, bez posete Beogradu, je jos jedna samarcina za Tadica.
Primeri drzavnika ili bivsih drzavnika koji su znali da odu do Pristine, ali ne i Beograda, su: Bil Klinton, Jadranka Kosor, Stjepan Mesic, itd.

Kasno Merkel na Kosovo stize

pre 12 godina

Xexe, kako obrnemo, Svabe protiv nas (a Rusi nas "brane")
Nasi stari "prijatelji" se pregrupisu, konatanta 1914-1941-1999-2011 se potvrdjuje. Ali je vazno d anam predsednik salje poruke kako EU nema alternative. Dok mi obicni slepci vidim,o da se polako, ali sigurno uspostavlja cetvrti rajh.

@Hasan - nisu mi dragi ni Konuzin ni Merkelova, ali ne zaboravite da ne zivite u dvoristu pored Nemacke vec u dvoristu Srbije.
Frau Merkel dolazi jer je straasno svrbi Konuzin, bas nju briga za "jacanje institucija". Zato shvatite "komsije" da cete uvek biti samo protektorat i moneta za potkusurivanje velikih igraca, pa lepo pamet u glavu i pocnite da saradjujte sa nama dok nije kasno....jer ce se inace sve prelomiti preko grbacha obicnih, normalnih ljudi (i tamo i ovde)

Helios

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam, i njihov inat da isteraju na svoje zločine koji nisu uspeli da nametnu na kraju I i II svetskog rata? I još sebe smatrate za naprednim?
Osuđivati nacionalizam je jedno. Ali osuđivati i to prekomerno i van granica realnosti sopstveni nacionalizam tako što se podržava tuđi, i još pritom neprijateljski je znak Stokholmskog Sindroma i svakog drugog kuršlusa u glavi.

Sen

pre 12 godina

Tokom celog leta sam kritikovao g. Jeremica, g. Bogdanovica, g. Dcica (Shamardziju), i jos par nji na njihovim istupima. g. Tadic mi je izgledao kao moderatan Predsednik Srbije kojeg je Srbija ikad do sada imala! Medjutim, postoji izreka koja kaze: psi su da cuvaju kucu ali pazi da nekoga ne ugrizu u komsiluku.
Srpska diplomatija je dozivjela fijasko kojeg ce tesko sa ovom ekipom popraviti. Srbija je poslata na popravni ispit. Dobro je sto g.Predsednik Tadic javno se ispoljava da je proevropejac ali bi sada trebali rezultati polako da se vide, a kao prvo huskase i koje kakve piromane po Severnoj K. Mitrovici stavi tamo gde im je mesto, i da se pokaze kao veliki Predsednik jedne Velike Balkanske drzave, da je spreman pruzati ruku pomirenja i prijateljstva sa svim okruznim Drzavama i narodima koji zhive tamo!

rakac

pre 12 godina

Vidim neki se "ibrete' oko Merkelove ??
Pa svi znamo da predsednici drzava obicno obilaze svoje trupe oko Bozica.
Obilazili su ih ne samo Amerikanci i Hrvati nego i Italijani, Francuzi,...
A sto se Konuzina tice, on da je zaista htio da pomogne narodu, a ne da od humanitarne pomoci napravi celi cirkus, preti Briselom i na kraju 'izvisi', mogao je pomoc uputiti avionom direktno na aerodrom Pristina umesto da je organizovao kamionski konvoj.
Ovako je na kraju spao na to da je morao da ubedjuje Srbe da ipak puste Eulex da prati konvoj cime je ponistio sve ono sto su Srbi radili na blokadama ovih meseci.
A NAJSMESNIJE od svega je da se ta ruska 'humanitarna' pomoc sastoji od satora, cebadi, agregata,.. a u tom delu Kosova svi imaju struju, ljudi zive u svojim kucama koje uopste nisu razorene, deca idu u skolu, telefoni i prodavnice rade.
A, po Rusima radi se o 'humanitarnoj katastrofi' na severu Kosova. ??
Imam osecaj da ce biti 'vruce' u ruskom ministarstvu inostranih poslova jer je Rusija u sred optuzbi za prevare na izborima sada zahvaljujuci Konuzunu mora da se bori/pravda oko inicijative Konuzina i njegovih pretnji Eulexu.
Bas zato imam osecaj da je Rusija digla ruke od svega i naredila Konuzinu dsa 'sredi' sa Srbima da ipak moraju pustiti Eulex da prati konvoj,
A ako se sada na sve doda jucerasnja izjava predsednice Kosova da ocekuje da ce Rusija podeliti tu huimanitatrnu poomoc proporcionalno broju/odnosu stanovnistva Kosova bice 'veselo' Svi znamo da je tajj odnos oko 90n% Albanaca i manje od 10% Srba. Cinjernica je da Rusaija ne priznaje Kosaovo, ali ne verujem da je spremna da podeli svu poomoc iskljucivo Srbima

velikin

pre 12 godina

Dragi Nasi Albanci, na vasem se mestu nebih toliko radovao dolasku doticne na Kosovo. Moze ona podrsku da vam saopsti (garantuje) odakle hoce, ako hoce. Radije bi' se u ovom slucaju, na vasem mestu, pripremao na hladan tus... Cisto da vam, moze biti, ne bude mnogo hladno odjednom...

milan31

pre 12 godina

nemacka kao "prva medju jednakim u eu",je zastupnik americkih interesa u evropi.kosovo je na a listi prioriteta amerike u evropi,jer kako drukcije
protumaciti kada eu "gori pod nogama",a gospodja merkel nalazi vremena da
poseti ovu quazi drzavu.

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

Ejdan

pre 12 godina

Dolazi u Pristinu pa sta?
Mozda dolazi da im kaze da malo smanje dozivljaj i da ne mogu da dobiju sve.
Mozda dolazi da im kaze da to sto su planirali da izvuku priznanje od Srbije ne ide bas glatko i da mora ipak da se dogovaraju sa Srbijom.
Mozda dolazi da im kaze da vise ne mogu da im pomazu u tolikoj meri koliko su do sada jer imaju mnogo vaznijih problema.
Sigurno ce da im da podrsku i bice to parada ustaljenih izraza o podrsci ali niko jos ne zna zasto dolazi i sta sve ima da im kaze.
Mada ovde na forumu izgleda da puno njih sve zna.
I sta ce ova poseta konkretno da znaci za jednu ili drugu stranu?Da nece mozda Kosovo od sutra da bude u EU i UN?
Ne bih ja likovao da sam na mestu Albanaca oko ove posete jer jos nisu culi sta ona ima da kaze!

R2D2

pre 12 godina

Morali su da puste Ruse sa konvojem, pa brze bolje moraju da pokazu da se oni ipak nesto oko Kosova pitaju.
Prepucavanje Nemaca i Rusa preko nasih ledja.

?

pre 12 godina

DOBRODOSLI U SRBIJU, GOSPODJO MERKEL
Mozda bi Tacija trebalo priupitati kako su dvojica Srba koji su pucali na Nemacke vojnike, bili na njegovom platnom spisku, a povezani sa kriminalom u Pristini.

Milena

pre 12 godina

evro se raspada, evropa je u krizi a baba se bavi albanskim nacional-sovinistima i tom njihovom "drzavom"? apsolutno ne zelim da budem deo velike nemacke u sta se pretvara eu.
@(selo gori a baba se ceslja, 15. decembar 2011 23:41)

Ma, samo što nije propao i evro i EU! :)))
Bave se Kosovom, kao što se bave i nama i to zato što im ne treba septička jama u backyard-u! Ali je lepše da misliš da neko hoće da nas uništi zato što smo "tako posebni", zar ne?

Ja

pre 12 godina

Zasto su nemacki investitori vrsili pritisak na Merkelovu? Pa zato sto oni shvataju da je trziste Srbije sa svojih 7 miliona vaznije od trzista Kosova sa svojih 1.5 miliona ljudi. Oni pritom ocekuju, tj. svaka druga drzava bi to uradila, da Srbija sada kaze nemackim kompanijama da nisu dobrodosle, da drzava vise nece uzimati u razmatranje kupovinu npr. nemackih automobila za svoje vozne parkove vec ce se preorijentisati na japanske, da ce se davati olaksice samo za kupce spanske a ne nemacke poljoprivredne mehanizacije, da se nemacki lekovi vise nece nalaziti na spisku vec ce biti zamenjeni francuskim itd. I nije tu uopste da Srbija moze da ucenjuje Nemacku, niti da je Srbija u globalu bitan igrac, ne, ja govorim samo i iskljucivo o proporcionalnom odnosu sa Kosovom. Ni manje ni vise od toga. Na njihovu srecu Srbija nece odreagovati nikako a kamoli ovako tako da i ne moraju da pritiskaju Merkelovu. Nemacka moze slobodno da nastavi da daje prednost Kosovu pred Srbijom.

Deda Mraz

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.

Milena

pre 12 godina

Zanimljivo je kako i Srbi i Albanci daju sebi na značaju. :) Rusi i Nemci igraju na globalnom planu, US sada da ne uvlačimo u priču, a mi se bavimo time dal' je ćebe ili pašteta, dal' je Konuzin "ispao car" ili budala. Da nam je odmogao, a ne pomogao, to je evidentno, tu nema dileme, ali ko nas uopšte pita?!

Pročitajte današnje (jučerašnje) vesti o pomoći Rusije EU ("Russia will help the European Union overcome its economic problems"), Putinovom prihvatanju demonstracija, želji Rusije da uđe u WTO, itd. Mi Rusima služimo samo za "potkusurivanje", tj. za cenjkanje. Ipak gas i (prave) pare imaju veću težinu od nas, mi smo bitni onoliko koliko je Evropi bitna stabilnost regiona.

Dakle, ko nam je tu prijatelj, a ko neprijatelj?

Milena

pre 12 godina

Zaboravila sam da navedem "izvore" :), nemačke i ruske:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15605350,00.html

http://en.rian.ru/world/20111215/170279827.html

iq=0

pre 12 godina

Čemu vi klikćete na poruke "pamet u glavu", poruke albanskog nacionalizma koji je našao batinaša da ga pogura? Ovde kao prezirete srpski nacionalizam, i zatucanosti tipa "inat". Ali kako to činite? Tako što forsirate nemački nacionalizam
(Helios, 16. decembar 2011 07:20)

Vidim, i dalje ima dosta srba koji smatraju da su bezgresni, a ostali su batinasi i zlocinci, tako tipicno za nas. A jesi li pomislio da smo i mi zlocinci i batinasi, pa makar i nebeski?

Sto se merkelove tice, divim se koliko snage i stava ima, ali bilo bi lepo da i nas malo pogura napred, ne mora bas da ceka da se sami opametimo, jer to se nece desiti.
To nemacko, nije nacionalizam i inat (to jeste bilo tipicno, ali za hitlerovu nemacku), nego civilizacija i pravicnost. A protiv srpskog nacionalizma je svaki normalan srbin, jer mu je taj nacionalizam naneo vise stete nego bilo koji drugi (opet, ne govorim o stvarima od pre 100 god, nego u poslednjih 50).

cinik

pre 12 godina

@(sumadinac, 15. decembar 2011 23:54) Gospodine iz Sumadije, predpostavljam da je ovaj dijalog sa ruskim ambasadorom, kako ga Vi zamisljate, Gospodja Merkel vezbala dok je zivela u Istocnoj Nemackoj. Oni su bili poznati po svom strogom stavu prema Rusima.

Iks

pre 12 godina

Juce Hag, danas Kosovo, sutra dostojanstvo i identitet....
Srbiji nije dobro a verujte da nece biti bolje sa EU. Ponizavaju nas. Zasto bas ponedeljak. Veliki srpski praznik i veliki nemacki samar.
(Deda Mraz, 16. decembar 2011 00:47)

Megalomanija srpska, misle da ce EU diplomate koordinisati svoje agende prema srpskim slavama i praznicima. Hahaha! Smesno i zalosno...

milan

pre 12 godina

Bas je zabrinuta za to njeno Kosovo. Nama udara packe, njima sva zabrinuta dolazi u posetu da da podrsku njihovim institucijama... Covek ne moze da se ne zapita koja je pozadina cele te price?

Simon

pre 12 godina

Ok, isto tako su se i na Kosovu veoma brinuli kada je g-đa Merkel dolazila poslednji put u Beograd a ne i u Prištinu. Ali ispostavilo se da nije bilo potrebe za brigom, sve je na ruku kosovskim Albancima bilo i ostalo. Sada će to samo još da se potvrdi i to još malo energičnije, ja mislim.
Ovakav kredit kakav konstantno dobijaju na Kosovu- nikada niko, u ionako burnoj istoriji Balkana, dobio nije. Tako da treba biti pametan u celoj ovoj priči i izbeći našu specijalnost i ići "glavom kroz zid".

sdned

pre 12 godina

Dosledno su nam neprijateljski nastrojeni - nema šta!
Al' tako se vodi politika. Čvrsto i istrajno.
A baksuz je imati Nemačku sa druge strane.
Za to su zaslužni naši "dragi" političari koji 11 godina od 5.oktobra nisu uspeli sliku o Srbiji da promene ni za jotu.

Cera

pre 12 godina

Da, pitanje je i da li bi kosovski Albanci trebalo da se raduju ili strahuju zbog ove posete. Mi smo već čuli poruku za nas i imaćemo je u vidu kao i mišljenje o nama. Mene sada nebi čudilo da im u Prištini obeća kandidaturu pod uslovom da "ostanu kooperativni" u dijalogu sa Beogradom "kao i do sada". I sve onda tako ide i dalje i dalje i dalje...

Карамел

pre 12 godina

Затишје пред буру, тако се најбоље осликава ситуација у Србији! Док наши политичари дају све у себе да увере грађане да они држе "конце у рукама", Европа калкулише и балансира не би ли дошла до најбољег могућег исхода под њих саме! Не би ме зачудило да Меркелова одлази у Приштину и да тамо "тапше по рамену" Тачија а онда дође у Београд да теши Тадића! На крају ћемо са распасти и ми и Албанци а ти велики душебрижници ће покупити сав кајмак! Наша Власт ће по сваку цену желети да испуни своја полтичка обећања, а Албанци ће желети по свakу цену да створе себи још једну државу...