Četvrtak, 15.12.2011.

21:47

"EU mora imati sluha za nas"

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija iskreno želi da pronađe trajno rešenje za kosovski problem, ali da EU mora imati sluha za naše legitimne interese.

Izvor: Beta

"EU mora imati sluha za nas" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

visim na b92 i lecim komplexe

pre 12 godina

dobro je sto jos uvek ima srbije jer gde bi i na kome hrvatski, albanski i bosnjacki sovinisti kao i srpski autosovinisti lecili te svoje opasno nagomilane komplekse i frustracije. citajuci te njihove komentare neko bi pomislio da je srbija okruzena nekim ubernaprednim, civilizovanim i demokratskim narodima, a kad ono obicno balkansko smece i nista vise. ali samo nastavite sa komentarisanjem komsije i ovi domaci, ako vam to pomaze u terapiji.

public enemy

pre 12 godina

Il je Europa nagluva,il ti Borise ne pevas na muziku koju sviraju,a sto se naroda tice on postade gluv,nem i slep,i kraci za 300 ooo stanovnika Srbije,zato ne brini,sve nas je manje!

Hasan

pre 12 godina

Tadicu, jedini legitimni interes Srbije na Kosovu je - da se Srbija oslobodi Kosvskog mita i Nebeske politike koju vodi prema Kosovu. To vam je jedini put koji vodi ka EU i napretku!

laki

pre 12 godina

Kada ti budes imao sluha za svoje gradjane i pravdu tada ce i EU imati sluha za tebe.Da je predsednik umesto tebe Ceda ili Vuk ne bi bilo samo sluha vec bi bili clanica EU u kojoj se kako tako zivi normalno a ne bedno kao u tvojoj tvorevini.Gde su tvoji rezultati kada sa ponosom mozes davati i dalje tako neopravdane izjave,zar mislis da je i EU glupa?

Marina

pre 12 godina

"..Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija iskreno želi da pronađe trajno rešenje za kosovski problem, ali da EU mora imati sluha za naše legitimne interese"...

Srbija iskreno želi poništiti kosovsku nezavisnost,a sve drugo su priče za malu djecu. Merkel nije nasjela "iskrenim namjerama" jer nijedan dogovor kojega je Srbija potvrdila na sastanku nije provela niti ga ima namjeru provesti u djelo. Svi su dogovori bili od početka lažni. Legitimne interese je Srbija morala riješiti prije 2008.g.kad su je mnogi uvjeravali da bude kompromisna i kooperativna i dade sebi šansu za Kosovo u Srbiji.

matori

pre 12 godina

Kada se radi o Srbiji, EU nema ništa što "mora"...
Srbija je ta koja jako mnogo stvari MORA ako sebi i svom narodu hoće da obezbedi bolju budućnost!
Ti, Tadiću Borise, ako stojiš iza onoga što govoriš, bi MORAO najhitnije da raspustiš Skupštinu, raspišeš izbore i kao lični moralni čin podneseš neopozivu ostavku.
Mada, sumnjam da iko od vas ima toliko savesti, ljudske časti i pravog patriotizma u sebi, pa da shvati potrebu gutanja velikih žaba...

saki

pre 12 godina

Tadicu ja bih ti predlozio da zapises referendum u Srbiji "Da se prizna Kosovo kao drzava" ako rezultat bude negativan onda pozivaj narod u novi rat.Jer u ovakvim okolnostima nikad neces imati Kosovu u Srbij. Al podizi jednu paralelu Srbija u 90' godina kakva je bila i nije moglo sacuvat Kosovo a ne sada gledaj koje okolnosti imate.

Nizozemka

pre 12 godina

http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/70676-otvoreno-pismo-vitomira-vasica-profesora-logike-borisu-tadicu-srbi-su-kosovo-prodali-albancima-za-dobre-pare.html

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

EU je itekako imala sluha za Tadica i Srbiju, inace gde bi oni danas bili? Ali su Tadic i Srbija ucinili sve da EU ostete sluh i ako ovako nastave oni ce EU ostetiti i mozdane celije. Zato je EU uskratila Tadicu i Srbiji poverenje, uskoro i financijsku podrsku, a Tadic i Srbija znaju sta im to znaci, pa ako im je lepo neka nastave izvodjenjem iste predstave ili neka promene ceo repertoar, koji ce postaviti novi izvodjaci koji imaju vise sluha i koji nece iritirati sluh EU.

Jožef

pre 12 godina

Da bi vas EU čula prvo morate vi da čujete nas koji vam 20 godina molimo
da nemojte da nas kradete , nemojte nas lagati , obmanjivati - prekinite sa političkom korupcijom pre svega među vas demokrate , morate da slušate stručnjake koje ignorišete već 20 godina . Morate da slušate nas kada tražimo da budete kažnjeni zbog razne manipulacije . Morate da uvedete red a ne haos koju ste stvorili . Vi demokrate morate da vratite sve - sve što ste pokrali od naroda kroz pljačkaške vaše privatizacije , morate pre svega da stvorite atmosferu svima nama da možemo da radimo i da živimo od svoga rada . Međutim vi ste gluvi , bezobrazni , nevidite jer biste vidom priznali da vaš rad liči na jednu veliku-veliku halu gde ste prvo stvorili cirkus a potom ste deo očistili pa se hvalite koliko ste vi dobra ,,čistačica,, . A osnovno pitanje glasi . ko vam je dao prevo da prvo pravite taj vaš cirkus ? Ko ? Pa niko - uzeli ste sebi za pravo zato što je cela Vaša stranka korupotna do ćelije matične . kada sve ovo uradite - čuće vas .

Milan010

pre 12 godina

Cika Tadicu, kako god okrenes - pukli ste na sledecim izborima. Ko ce da dodje posle vas - nebitno. Jer ce svako da bude bolji od vas...

filipbg

pre 12 godina

e moj g.predsedniče, dok bude ti vi ukapirali da su Vam socijalisti došli glave, bojim se da će biti kasno i za Vas i za DS...

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

JASMINA

pre 12 godina

Lako je za Evropu,nego gospodine Tadiću jeste li se zapitali dali možda građani Srbije imaju sluha za vas i vašu lošu politiku!

Urnebes

pre 12 godina

Stavarno moraju imati sluha ovi iz Evrope za nas, mi imamo takve muzičke znalce poput Palme, njima su pevali svi. Eto samo još nisu taj Mocart i Bah!

Vojvodinac

pre 12 godina

@ Ex terminator
Vojvodina,Hrvatska,Slovenija i Bosna su bile deo Austrougarske monarhije,u kojoj su Austrijanci ustvari bili glavni.

vasilije knezevic

pre 12 godina

Nacrti za BALKAN i KOSOVO datiraju jos iz ii SR ako ne i prije.Graditi neku savremenu politicku
bazu potpuno je uzaludno ako ne i smijesno. Srbija je morala izabrati nesto sasvim drugo ako
je zeljela ostati cjelokupna. Sadasnja politicka situacija,bez obzira sta drzavnici govore, je samo
mrcvarenje i trazenje pogodne fijoke za aranzirane lazi koje su vec potpuno skrojene.Poslije
gradjanskih ratova i kompletnog demonisanja Srbije samo teski naivac mogao bi misliti da ce
se to promijeniti.MOZDA, na kraju krajeva,Rusima je situacija poznatija nego skorojevicima
iz Srbije i kontakti sa njima ne bi znacili ustupanje srpsih pokrajina jednom za drugom.
vasilije, 15 dec. 2011

Cutanje je zlato

pre 12 godina

E vala neka si mu rekao.Sta on tu nama da postavlja neke uslove.Ma samo ti trupni njemu pa da vidis.A on,jel samo klimao glavim ili je treptao? Jel klimao gore-dole ili levo -desno? Kazi nam.A?

c i t i z e n

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, EU ne mora da ima sluha za "drzavu" koja rehabilituje fasisticke poltrone. Odluka viseg suda da rehabilituje kneza Pavla je sasvim dovoljan razlog da Srbija jos dugo ne moze da udje u EU. EU koristi ocigledne argumente kao sto je Kosovo, a svakom pametnom je jasno da je Srbija sve dalje od civilizacijskog principa, a o Evropi da i ne govorimo.

Gorki

pre 12 godina

Halo !
Halooo ?!
Halooo Evropa, Halooo!!!
Ne kapiram?!
Halo!
Nesto prekida.
Halo!
Halo.
Konacno...
Halo Evropo, Halo.
Halo, bratuska.
U jebote?!

Marijan Mirković

pre 12 godina

Gosp. predsedniče, zašto mislite da EU, SAD, Rusija ili Kina MORAJU bilo šta kada je u pitanju Srbija? Reći jačem od sebe da nešto mora dovodi do odgovora koji glasi: "Nateraj me"!

sanja

pre 12 godina

Još jedna izjava koja odlazi u etar!Mislim kad bi davao izjavu samo kad bi nešto korisno rekao, onda mislim da naš predsednik nebi govorio!Jadna je zemlja sa vama...

Jovanča

pre 12 godina

EU ima razumevanja samo za one koji se drže reči ma kakva ona bila. Draže bi im bilo da im se protivite nego što jedno dogovorite, drugo pričate , treće radite. Nova patriotska vlast biće dostojan sagovornik Evropi, a vi ćete to morati da gledate iz pristojne daljine.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

Ovo je baš bedno sa njegove strane. To što nije sposoban da preuzme odgovornost za svoje postupke to mogu da shvatim, ali ovo ponižavanje Srbije i ucenjivanje EU nekakvim novim sukobima ne mogu da shvatim. Sa kim bi se mi to sukobili? Mislim da smo izratovali sa svima sa kojima smo mogli i da su se smorili od nas. Kao kada budalu sto puta prebiješ a ona oće još, a tebe mrzi i da je biješ nego je ignorišeš-takav je odnos okoline prema nama. Možemo samo da postavljamo balvane kao gospoda na kosovu, za svoju dušu, pa kada krenu na nas bežanija kao i uvek.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Tadic: "EU mora imati sluha za nas"

EU ima taman onoliko "sluha" za Srbiju koliko i "Lideri 4 Opstine sa severa Kosova" imaju "sluha" za Tadicev poziv da uklone Barikade !
Covece ugledaj se na Kostunicu, odmori i ti bar jedan Mandat, oporavi se, saberi se, sredi misli ! Vidis da te NIKO vise ne shvata OZBILJNO !

Sporozoa

pre 12 godina

први пут у животу видим реч "нетко" написану на ћирилици :-) хрвати, смањите мало доживљај имате и својих брига, нас пустите да бринемо наше :-)

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

Dule NS

pre 12 godina

-Ja samo jednu stvar ne razumem - šta ovoliki Hrvati koji nam "žestoko prete" rade na sve i jednoj mogućoj vesti od Srbiji i EU?
-To ono, kao, pogledaj nas Hrvate kako smo super i najbolji, mi ušli u EU, a "skrnava i šugava Srbija" nikada neće... i mi ćemo sada da im se rugamo i da im pretimo da nikada neće ni ući čak i kada ispune uslove jer mi moćni Hrvati nikada nećemo za to glasati...

-Dragi moji Hrvati, pa vidite li vi uopšte sebe? Tolika količina narcisoidnosti, kompleksa više vrednosti i odsustvo svake samokritičnosti je neverovatna!!!

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

grof valdo

pre 12 godina

Da da da, nemaju pametnija posla negu da uz gomilu trecerazrednih ekonomija i korumpiranih zemalja koje su do sada ushle prime josh i vas . Pogotovu shto ih vodi tako uman, lep i uspeshan lik kao ti.

MIRAŠ

pre 12 godina

"moraju imati sluha"-šta si ti u žiriju!Pa nemožete tako da komentarišete,i nemojte da podcenjujete Evropsku Uniju!Očigledno niste sposobni da vodite ovu zemlju!

mozda za 100 godina

pre 12 godina

Poslije ulaska Hrvatske u EU svaka sljedeća članica će morati proći referendum u svim državama EU. Razmislite malo koliko vremena treba proći da vam Hrvati oproste za ono što ste radili po Hrvatskoj u prošlom ratu. Vjerojatno isto onoliko vremena koliko će vama trebati da oprostite hrvatske zločine iz 2 svjetskog rata + kojih 50tak godina, drugim riječima: NIKAD + koju godinu više manje, sretno.

borko

pre 12 godina

Sve bi to bilo lepo kad Srbija paralelno svom radu "na uspostavljanju mira i saradnje" ne bi organizovala, podsticala i plaćala razne kriminalce koji rade upravo suprotno. Neka Tadić skine veo državne tajne sa događaja na severu Kosova, pa da mu poverujemo.
Sadašnji problemi se neće rešiti nekakvim razgovorima sa austrijskim vlastima, kako to Tadić predlaže Fišeru, nego promenom srpske politike i prekidanjem subverzivnog delovanja srpskih tajnih službi.

djuro

pre 12 godina

Tadic je mnogo naivan. Pa upravo je to problem - EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) nema i ne zeli da ima sluha za Srbe i Srbiju. Srbija je jedina zemlja u okruzenju koja, makar i deklarativnom odbranom minimalnih interesa, ima nesto sto podseca na nezavisnu politiku, i to je ono sto se ne prasta - pa je glavni cilj politike prema Srbiji upravo pritisak da se odustane od nezavisne politike i potcini interesu glavnih, kao sto je uostalom najcesce slucaj kroz celu istoriju, ne samo sa Srbijom. Pretpostavka je da smo previse slabi da bi oni zbog toga imali bilo kakve posledice, i da prema tome mogu da rade sta hoce. Znaci, EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) je direktan politicki protivnik i vec se moze reci - otvoreni neprijatelj Srbije.

A mnogo bolji nacin da se incidenti sa pucnjavom vise ne desavaju je da te zemlje jednostavno prestanu da salju svoje vojnike u okupacije, jer KFOR na Kosovu vise nije mirovna misija.

ĐURAĐ

pre 12 godina

"Dinkiću Mlađane, nemoj varat građane"!Odkud ja sad da znam jesi li ti malo nas slagao ili puno!javni lažovi se ne mogu baviti politikom

sasa

pre 12 godina

sta ti je borise daj popusti malo dajes po 16 izjava dnevno sta bi tek bilo da smo dobili kandidaturu.tada bi vam trebao i dojce vele a ne samo politika i novosti

Lepi Cane

pre 12 godina

Tadiću, Hrvatska je u NATO paktu, na Kosovu ti je američka baza, u BiH također imaš međunarodnih vojnika, u Rumunjskoj je proturaketni štit i Mađarska je u NATO paktu. E sad, kako ti to misliš da bi Srbija mogla praviti probleme? Prije da bi ostali mogli vama napraviti belaj. Komšije pamet u glavu na izborima.

bezimena

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić".

Najrazvijenije zemlje na ovoj planeti, nosioci civilizacijskog razvoja i napretka, nemaju za vlasti Srbije razumevanje jer ne mogu biti na strani onih koji nisu u pravu!
Obzirom da Tadić, i pored svega što je SM priredio 90', 'ladno i bez pardona, uporno preti NEstabilnošću u regionu, jedini LOGIČAN potez sveta biće DEMONTAŽA SRBIJE tako dam ono što od nje ostane, ućuti i pokrije se ušima za sva vremena.

Drugim rečima, VdrK i Tadić su sve godine svoje vlasti potrošili na to da nastave pogubnu, megalomansku, politiku SM (započeli je unuštitelji i izdajnici Karadjordjevići) pokazujući pretenzije na tudje teritorije, čime zapravo kopaju grob Srbiji. Ko drugome jamu kopa sam u nju pada...

eh

pre 12 godina

@Dosledan-
Je Franc Ferdinand je najveći problem Srbije...molim te!

Tadiću ne bulazni o stabilizaciji i destabilizaciji REGIONA! Region je odavno stabiliziran, jedino se sranja događaju na Sjevernom Kosovu. Svi ostali su se smirili i surađuju, trguju, samo još Srbija o destabilizaciji priča..

Petar

pre 12 godina

Sramota me vise ovih njegovih sumanutih izjava. O cemu on prica? Sluha za sta? Dajte nam pare i ne pitajte nista. Jel za to? Sta uopste Srbija zeli konkretno? Osim ovih tvojih praznih izjava i floskula koje u praksi ne znace nista 'dijalog' dogovor', 'razmisljamo pozitivno' i sam znas koliko lupetas zato lepo podnesi ostavku jer resenje ni za sta nemas!

Aleksandar

pre 12 godina

EU sluha za nas?
Pozdravio vas SOKOJ i Mirko Cvetkovic, zajedno sa OFPSom i Vladom Georgijevim. Cisto za primer.
Pricao sam ljudima u Austriji, koji su nesto na foru Miskovica samo sto su to pravi i normalni biznismeni, takodje veoma uticajne licnosti, oko ovoga sa SOKOJem. Lepo su rekli da nas nece u EU jer smo previse korumpirani i preveliki lopovi.

Sale

pre 12 godina

Naravno, kao i uvek do sad. Ne znam samo sto se guramo u to lose drustvo. Meni su kad sam bio mali govorili da treba da izbegavam lose drustvo.

mita sajba

pre 12 godina

"EU mora imati sluha za nas"
EU ne mora nista!
EU ne mora imati sluha za nas.
Eu NEMA sluha za nas!!!
Pomiri se sa tim, uzmi, ili ostavi.
Od farsicne transparentne politike, koju je vodio DS i Tadic, da se sva "istina" mora reci, naprimer, da Srbija nikada nece reagovati, sta god se desilo Srbima na Kosovu, preko ovog nedavnog, da po svaku cenu, stagod i u februaru/martu odlucila EU, mi nastavljamo proces priplizavanja u zeli ulaska u EU, prava istina je ustvari takva, da Tadic nece da prizna, da pomirenja izmedju kosovske i evropske politike - nema! Umesto da ponekad zacuti, da se sabere i promisli, da se ne izlece brzopletim izjavama poput ove dve iz primera, on bespotrebno salje signale, koje niko van Srvije ne zeli da tumaci.
Morao je decidirano reci, da ako vec zaista iskreno misli, da Srbija nikada nece priznati Kosovo, dok je on predsednik, a DS u Vladi Srbije, ukoliko ni u februaru/martu ne dobijemo kandidaturu, odustajemo od zelje za ulaskom u EU, dogod EU ne promeni stav, jer mi ga svako necemo promeniti, i da cemo zbog toga, minimizirati i pregovore sa Pristinom, bez ikakvih nameravanih kompromisa.
Ovako, ovom politikom i ovakvom pricom Tadica, kao da onima koji nas stopiraju kaze - Pritisnite nas jos jasnije, direktnije i jace, a ja cu onda morati da popustim, jer zaboga, nemamo alternativu!
Da ne bi korigovao svoju i DS-ovu politiku "I Kosovo i EU", korigovace Srbiju.

Ivana

pre 12 godina

Tadić je otišao da se objašnjava a ne da pronađe strateško rešenje vezano za Kosovo i Metohiju. Vlast je prekršila rezoluciju 1244 kao i Ustav Republike Srbije. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore.

dosledan

pre 12 godina

Trebali ste vi njemu predsednice jos jednom da objasnite da nije dokazano da je Srbija implicitno ucestvovala u atentatu na Franca Ferdinanda i da bi oni trebali eksplicitno da nam se skinu sa grbace vec jednom!

Draga, crko nam je zamrzivac

pre 12 godina

Borise, ako do sada nisi shvatio, jedino odrzivo resenje je priznanje Kosova. Sve drugo je zamrznut konflikt = novi konflikt. Zato ne tupi jer ni ja ne mogu vise ovo da podnesem.

exTerminator

pre 12 godina

znam da je to tadiću teško reći ali zar se ne može makar nezvanično podsetiti gospoda u beču i berlinu da nikad ali baš nikad srpskih vojnika nije bilo u austriji i nemačkoj dok je obrnuto bio vrlo čest slučaj. nekada su ti njihovi vojnici streljali 50 srba za jednog ranjenog a sad to rade na drugi način. ta austrija a pogotovu nemačka nam toliko istorijski duguju da su ova naša prenemaganja s njima krajnje patetična?

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

kopriva

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić."
Ma ko kaže da nema stabilnosti kome više išta može Srbija dajte više nemojte zamarati sa takvim izjavama.

eh

pre 12 godina

A "EU mora imati sluha za nas", zašto? Jel EU pristupa Srbiji? Pa EU daje uvjete da Srbija dobije status Kandidata, to još nisu pregovori, to dolazi kasnije, sada od Srbije traži to šta traži i EU nemora ni malo sluha imati... Uvjeti su dobri ili loši ali su takvi kakvi jesu, možeš ih odbiti ili prihvatiti pa ući u pregovore sa EU pa onda brate pregovaraj koliko hoćeš...

Alex

pre 12 godina

Ma kakvog bre sluha? Srbija je do te mere u haosu da nam treba prinudna uprava. Ponasamo se kao ludak koji se ne leci, a onda svaki svoj cilj postize tako sto preti drugima i kaze "ej nemoj da poludim". Dajte nam ovo dajte nam ono, bolje vam je tako nego da napravimo neki haos onako kako mi to umemo i znamo. Bolje nas tolerisite i povladjujte nam nego da vam napravimo neki novi rat. E to je nasa politika. Kako uostalom tumaciti zakljucak evropske komisije da je u Srbiji puno uradjeno na borbi protiv korupcije, da su sprovedene reforme kad sve to nije tacno. To je cisto povladjivanje. Preko odbijanja nase realnosti na Kosovu nisu mogli da predju ali onda su rekli pa ajde barem da ih pohvalimo za reforme (da se ne naljute mnogo) kojih btw u Srbiji nema. Srbija je trula i nalazi se pred ponorom. Kao da je 1990 godina, a ne 2011. Samo sto su te 1990 godine ljudi imali u steku po par hiljada maraka pa su pregurali nekako do 1994e , a danas imamo przne dzepove. Ali na zalost u glavama ljudi i dalje je ona suluda miloseviceva politika formulisana na gazimestanu 1989 koja ce nas izgleda odvesti u nestanak i koje se nece odreci ni jedna stranka, ukljucujuci i sadasnji DS koji je prihvatio tu politiku i doveo je do savrsenstva. A stranke koje nude neki normalan koncept ne mogu ni cenzus da predju. I nemojte se cuditi kada nas za 50 godina ne bude bilo.

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Tadicu,nemas ti sta govoriti MZ-i sta i kako treba sa vama.Zna se kako treba sa krivcima za 4 zadnja rata na Balkanu.A,ta prica o destabilizaciji regije... nije vise 1991,a susjedi jedva cekaju da vam vrate uslugu.Pa destabilizirajte ju onda,a i red bi bio vise da se rat vodi na teritoriji republike Srbije za promjenu.

G

pre 12 godina

Gradjani Srbije izuzetno dobro znaju koje je za njih najbolje resenje, zato svi vi koji ste na vlasti i u opoziciji prestanite da se vodite logikom "dok ima ovaca bice i vune"! A gradjani Srbije ce vam reci sta misle o svima vama na sledecim izborima. Glasacete sami za sebe i to ce vam biti jedini glasovi, koje cete moci da obesite macku o rep!

Bojan Janković

pre 12 godina

A zašto mora? Zato što ćemo u suprotnom da postanemo faktor nestabilnosti u regionu? Daj bre Borise, izgubio si kompas. Pre bih rekao da je obrnuto. Srbija MORA da ima sluha za zahteve EU, inače ništa od bolje budućnosti za ovu zemlju i za njen narod.

pex

pre 12 godina

precednik pokusava da se izvuce patriotskim govorima,da izvuce neki glas ako moze...pitanje je da li je uopste i rekao tako nesto,kad odskora samo neki mediji mogu da ga prate...i prenose njegove izjave...NEVERUJEM!Probaj sa izvinjenjem,to ti bolje ide

коле

pre 12 godina

Нетко би требао да каже Тадићу да је Србија изгубила рат и да он треба "слушати", а не правити се луд цело време.
То више не пролази.
Пробо и Слоба 1999. - зато и јесмо ту где јесмо.

igor

pre 12 godina

Ovo sta kaze Tadic su price za malu decu. Celom svetu, osim nama je jasno da ne postoji resenje za Kosovo koje bi zadovoljilo obe strane. Ovako tapkamo u mestu, niko od nas ne trazi priznanje Kosova, samo trazi da budemo fleksibilni po tom pitanju, a nas drzavni vrh treba da odluci da li je nas 7 milona manje vazno od onih par hiljada sa Kosova koji prkose EU i sve to po diktatu proruskih partija, jer bez pristupa EU nema boljeg zivota i veceg standarda, ,kakva Rusija, Kina i nesvrstani sve je to utopija za sve nas.

Maree

pre 12 godina

Ukoliko iko normalan razume, ovo je sve deo njegove demografske politike, presipanja iz supljeg u prazno. Ovo je ujedno i moj poslednji post na ovakve budalastine. Kad vec novinari moraju da pisu ono sto on kaze, ja ne moram da citam. Preporucujem svima da bojkotuju vesti "predsednika" od sada, preterao ga je, i ne moze da se izvuce i ostane na vlasti, ne moze.

Možda dogodine

pre 12 godina

Srbija će prije ili kasnije ući u EU ali sam poprilično siguran da nitko tko čita ove komentare (a vjerojatno ni njihova djeca) neće doživjeti taj dan. Vidimo se na referendumu, pozdrav sa jadrana.

Wake up!

pre 12 godina

Nevjerojatno je koliko balkanski političari mogu imati bahate i autistične poglede. Gospodine Tadiću, EU ne mora ništa. EU živo zaboli uvo hoće li Srbija ući ili neće. EU će Srbiji postaviti uvjete koje hoće, a ako ih Srbija neće ispuniti- ne mora. EU je primiti neće.
Zaboli EU za vaš ulazak, vama je potreban, ne njima. Dok se vi ne postavite realno- a to znači da EU ne mora ništa, a da Srbija mora sve što EU poželi da bi postala članica, dotle živite u paralelnom svemiru.
Isto je bilo sa svakom zemljom kandidatkinjom za članstvo, ne posatvljate vi uvjete, nego oni!

Miodrag

pre 12 godina

Izgleda da jos nije shvatio da smo u stvari ponovo u 1878 godini i da je Angela reinkarnacija Bizmarka. Nikada, ali NIKADA Srbija nece imati naklonost Nemacke ma sta uradili. Ako damo to sto traze, trazice jos.

Alex

pre 12 godina

Ma kakvog bre sluha? Srbija je do te mere u haosu da nam treba prinudna uprava. Ponasamo se kao ludak koji se ne leci, a onda svaki svoj cilj postize tako sto preti drugima i kaze "ej nemoj da poludim". Dajte nam ovo dajte nam ono, bolje vam je tako nego da napravimo neki haos onako kako mi to umemo i znamo. Bolje nas tolerisite i povladjujte nam nego da vam napravimo neki novi rat. E to je nasa politika. Kako uostalom tumaciti zakljucak evropske komisije da je u Srbiji puno uradjeno na borbi protiv korupcije, da su sprovedene reforme kad sve to nije tacno. To je cisto povladjivanje. Preko odbijanja nase realnosti na Kosovu nisu mogli da predju ali onda su rekli pa ajde barem da ih pohvalimo za reforme (da se ne naljute mnogo) kojih btw u Srbiji nema. Srbija je trula i nalazi se pred ponorom. Kao da je 1990 godina, a ne 2011. Samo sto su te 1990 godine ljudi imali u steku po par hiljada maraka pa su pregurali nekako do 1994e , a danas imamo przne dzepove. Ali na zalost u glavama ljudi i dalje je ona suluda miloseviceva politika formulisana na gazimestanu 1989 koja ce nas izgleda odvesti u nestanak i koje se nece odreci ni jedna stranka, ukljucujuci i sadasnji DS koji je prihvatio tu politiku i doveo je do savrsenstva. A stranke koje nude neki normalan koncept ne mogu ni cenzus da predju. I nemojte se cuditi kada nas za 50 godina ne bude bilo.

kopriva

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić."
Ma ko kaže da nema stabilnosti kome više išta može Srbija dajte više nemojte zamarati sa takvim izjavama.

Bojan Janković

pre 12 godina

A zašto mora? Zato što ćemo u suprotnom da postanemo faktor nestabilnosti u regionu? Daj bre Borise, izgubio si kompas. Pre bih rekao da je obrnuto. Srbija MORA da ima sluha za zahteve EU, inače ništa od bolje budućnosti za ovu zemlju i za njen narod.

igor

pre 12 godina

Ovo sta kaze Tadic su price za malu decu. Celom svetu, osim nama je jasno da ne postoji resenje za Kosovo koje bi zadovoljilo obe strane. Ovako tapkamo u mestu, niko od nas ne trazi priznanje Kosova, samo trazi da budemo fleksibilni po tom pitanju, a nas drzavni vrh treba da odluci da li je nas 7 milona manje vazno od onih par hiljada sa Kosova koji prkose EU i sve to po diktatu proruskih partija, jer bez pristupa EU nema boljeg zivota i veceg standarda, ,kakva Rusija, Kina i nesvrstani sve je to utopija za sve nas.

Miodrag

pre 12 godina

Izgleda da jos nije shvatio da smo u stvari ponovo u 1878 godini i da je Angela reinkarnacija Bizmarka. Nikada, ali NIKADA Srbija nece imati naklonost Nemacke ma sta uradili. Ako damo to sto traze, trazice jos.

Wake up!

pre 12 godina

Nevjerojatno je koliko balkanski političari mogu imati bahate i autistične poglede. Gospodine Tadiću, EU ne mora ništa. EU živo zaboli uvo hoće li Srbija ući ili neće. EU će Srbiji postaviti uvjete koje hoće, a ako ih Srbija neće ispuniti- ne mora. EU je primiti neće.
Zaboli EU za vaš ulazak, vama je potreban, ne njima. Dok se vi ne postavite realno- a to znači da EU ne mora ništa, a da Srbija mora sve što EU poželi da bi postala članica, dotle živite u paralelnom svemiru.
Isto je bilo sa svakom zemljom kandidatkinjom za članstvo, ne posatvljate vi uvjete, nego oni!

Lepi Cane

pre 12 godina

Tadiću, Hrvatska je u NATO paktu, na Kosovu ti je američka baza, u BiH također imaš međunarodnih vojnika, u Rumunjskoj je proturaketni štit i Mađarska je u NATO paktu. E sad, kako ti to misliš da bi Srbija mogla praviti probleme? Prije da bi ostali mogli vama napraviti belaj. Komšije pamet u glavu na izborima.

Draga, crko nam je zamrzivac

pre 12 godina

Borise, ako do sada nisi shvatio, jedino odrzivo resenje je priznanje Kosova. Sve drugo je zamrznut konflikt = novi konflikt. Zato ne tupi jer ni ja ne mogu vise ovo da podnesem.

bezimena

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić".

Najrazvijenije zemlje na ovoj planeti, nosioci civilizacijskog razvoja i napretka, nemaju za vlasti Srbije razumevanje jer ne mogu biti na strani onih koji nisu u pravu!
Obzirom da Tadić, i pored svega što je SM priredio 90', 'ladno i bez pardona, uporno preti NEstabilnošću u regionu, jedini LOGIČAN potez sveta biće DEMONTAŽA SRBIJE tako dam ono što od nje ostane, ućuti i pokrije se ušima za sva vremena.

Drugim rečima, VdrK i Tadić su sve godine svoje vlasti potrošili na to da nastave pogubnu, megalomansku, politiku SM (započeli je unuštitelji i izdajnici Karadjordjevići) pokazujući pretenzije na tudje teritorije, čime zapravo kopaju grob Srbiji. Ko drugome jamu kopa sam u nju pada...

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Tadicu,nemas ti sta govoriti MZ-i sta i kako treba sa vama.Zna se kako treba sa krivcima za 4 zadnja rata na Balkanu.A,ta prica o destabilizaciji regije... nije vise 1991,a susjedi jedva cekaju da vam vrate uslugu.Pa destabilizirajte ju onda,a i red bi bio vise da se rat vodi na teritoriji republike Srbije za promjenu.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Tadic: "EU mora imati sluha za nas"

EU ima taman onoliko "sluha" za Srbiju koliko i "Lideri 4 Opstine sa severa Kosova" imaju "sluha" za Tadicev poziv da uklone Barikade !
Covece ugledaj se na Kostunicu, odmori i ti bar jedan Mandat, oporavi se, saberi se, sredi misli ! Vidis da te NIKO vise ne shvata OZBILJNO !

dosledan

pre 12 godina

Trebali ste vi njemu predsednice jos jednom da objasnite da nije dokazano da je Srbija implicitno ucestvovala u atentatu na Franca Ferdinanda i da bi oni trebali eksplicitno da nam se skinu sa grbace vec jednom!

Gorki

pre 12 godina

Halo !
Halooo ?!
Halooo Evropa, Halooo!!!
Ne kapiram?!
Halo!
Nesto prekida.
Halo!
Halo.
Konacno...
Halo Evropo, Halo.
Halo, bratuska.
U jebote?!

Aleksandar

pre 12 godina

EU sluha za nas?
Pozdravio vas SOKOJ i Mirko Cvetkovic, zajedno sa OFPSom i Vladom Georgijevim. Cisto za primer.
Pricao sam ljudima u Austriji, koji su nesto na foru Miskovica samo sto su to pravi i normalni biznismeni, takodje veoma uticajne licnosti, oko ovoga sa SOKOJem. Lepo su rekli da nas nece u EU jer smo previse korumpirani i preveliki lopovi.

MIRAŠ

pre 12 godina

"moraju imati sluha"-šta si ti u žiriju!Pa nemožete tako da komentarišete,i nemojte da podcenjujete Evropsku Uniju!Očigledno niste sposobni da vodite ovu zemlju!

sanja

pre 12 godina

Još jedna izjava koja odlazi u etar!Mislim kad bi davao izjavu samo kad bi nešto korisno rekao, onda mislim da naš predsednik nebi govorio!Jadna je zemlja sa vama...

eh

pre 12 godina

@Dosledan-
Je Franc Ferdinand je najveći problem Srbije...molim te!

Tadiću ne bulazni o stabilizaciji i destabilizaciji REGIONA! Region je odavno stabiliziran, jedino se sranja događaju na Sjevernom Kosovu. Svi ostali su se smirili i surađuju, trguju, samo još Srbija o destabilizaciji priča..

коле

pre 12 godina

Нетко би требао да каже Тадићу да је Србија изгубила рат и да он треба "слушати", а не правити се луд цело време.
То више не пролази.
Пробо и Слоба 1999. - зато и јесмо ту где јесмо.

eh

pre 12 godina

A "EU mora imati sluha za nas", zašto? Jel EU pristupa Srbiji? Pa EU daje uvjete da Srbija dobije status Kandidata, to još nisu pregovori, to dolazi kasnije, sada od Srbije traži to šta traži i EU nemora ni malo sluha imati... Uvjeti su dobri ili loši ali su takvi kakvi jesu, možeš ih odbiti ili prihvatiti pa ući u pregovore sa EU pa onda brate pregovaraj koliko hoćeš...

Sale

pre 12 godina

Naravno, kao i uvek do sad. Ne znam samo sto se guramo u to lose drustvo. Meni su kad sam bio mali govorili da treba da izbegavam lose drustvo.

Maree

pre 12 godina

Ukoliko iko normalan razume, ovo je sve deo njegove demografske politike, presipanja iz supljeg u prazno. Ovo je ujedno i moj poslednji post na ovakve budalastine. Kad vec novinari moraju da pisu ono sto on kaze, ja ne moram da citam. Preporucujem svima da bojkotuju vesti "predsednika" od sada, preterao ga je, i ne moze da se izvuce i ostane na vlasti, ne moze.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

Ovo je baš bedno sa njegove strane. To što nije sposoban da preuzme odgovornost za svoje postupke to mogu da shvatim, ali ovo ponižavanje Srbije i ucenjivanje EU nekakvim novim sukobima ne mogu da shvatim. Sa kim bi se mi to sukobili? Mislim da smo izratovali sa svima sa kojima smo mogli i da su se smorili od nas. Kao kada budalu sto puta prebiješ a ona oće još, a tebe mrzi i da je biješ nego je ignorišeš-takav je odnos okoline prema nama. Možemo samo da postavljamo balvane kao gospoda na kosovu, za svoju dušu, pa kada krenu na nas bežanija kao i uvek.

djuro

pre 12 godina

Tadic je mnogo naivan. Pa upravo je to problem - EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) nema i ne zeli da ima sluha za Srbe i Srbiju. Srbija je jedina zemlja u okruzenju koja, makar i deklarativnom odbranom minimalnih interesa, ima nesto sto podseca na nezavisnu politiku, i to je ono sto se ne prasta - pa je glavni cilj politike prema Srbiji upravo pritisak da se odustane od nezavisne politike i potcini interesu glavnih, kao sto je uostalom najcesce slucaj kroz celu istoriju, ne samo sa Srbijom. Pretpostavka je da smo previse slabi da bi oni zbog toga imali bilo kakve posledice, i da prema tome mogu da rade sta hoce. Znaci, EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) je direktan politicki protivnik i vec se moze reci - otvoreni neprijatelj Srbije.

A mnogo bolji nacin da se incidenti sa pucnjavom vise ne desavaju je da te zemlje jednostavno prestanu da salju svoje vojnike u okupacije, jer KFOR na Kosovu vise nije mirovna misija.

Petar

pre 12 godina

Sramota me vise ovih njegovih sumanutih izjava. O cemu on prica? Sluha za sta? Dajte nam pare i ne pitajte nista. Jel za to? Sta uopste Srbija zeli konkretno? Osim ovih tvojih praznih izjava i floskula koje u praksi ne znace nista 'dijalog' dogovor', 'razmisljamo pozitivno' i sam znas koliko lupetas zato lepo podnesi ostavku jer resenje ni za sta nemas!

sasa

pre 12 godina

sta ti je borise daj popusti malo dajes po 16 izjava dnevno sta bi tek bilo da smo dobili kandidaturu.tada bi vam trebao i dojce vele a ne samo politika i novosti

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

exTerminator

pre 12 godina

znam da je to tadiću teško reći ali zar se ne može makar nezvanično podsetiti gospoda u beču i berlinu da nikad ali baš nikad srpskih vojnika nije bilo u austriji i nemačkoj dok je obrnuto bio vrlo čest slučaj. nekada su ti njihovi vojnici streljali 50 srba za jednog ranjenog a sad to rade na drugi način. ta austrija a pogotovu nemačka nam toliko istorijski duguju da su ova naša prenemaganja s njima krajnje patetična?

grof valdo

pre 12 godina

Da da da, nemaju pametnija posla negu da uz gomilu trecerazrednih ekonomija i korumpiranih zemalja koje su do sada ushle prime josh i vas . Pogotovu shto ih vodi tako uman, lep i uspeshan lik kao ti.

borko

pre 12 godina

Sve bi to bilo lepo kad Srbija paralelno svom radu "na uspostavljanju mira i saradnje" ne bi organizovala, podsticala i plaćala razne kriminalce koji rade upravo suprotno. Neka Tadić skine veo državne tajne sa događaja na severu Kosova, pa da mu poverujemo.
Sadašnji problemi se neće rešiti nekakvim razgovorima sa austrijskim vlastima, kako to Tadić predlaže Fišeru, nego promenom srpske politike i prekidanjem subverzivnog delovanja srpskih tajnih službi.

mozda za 100 godina

pre 12 godina

Poslije ulaska Hrvatske u EU svaka sljedeća članica će morati proći referendum u svim državama EU. Razmislite malo koliko vremena treba proći da vam Hrvati oproste za ono što ste radili po Hrvatskoj u prošlom ratu. Vjerojatno isto onoliko vremena koliko će vama trebati da oprostite hrvatske zločine iz 2 svjetskog rata + kojih 50tak godina, drugim riječima: NIKAD + koju godinu više manje, sretno.

Marijan Mirković

pre 12 godina

Gosp. predsedniče, zašto mislite da EU, SAD, Rusija ili Kina MORAJU bilo šta kada je u pitanju Srbija? Reći jačem od sebe da nešto mora dovodi do odgovora koji glasi: "Nateraj me"!

Jovanča

pre 12 godina

EU ima razumevanja samo za one koji se drže reči ma kakva ona bila. Draže bi im bilo da im se protivite nego što jedno dogovorite, drugo pričate , treće radite. Nova patriotska vlast biće dostojan sagovornik Evropi, a vi ćete to morati da gledate iz pristojne daljine.

Možda dogodine

pre 12 godina

Srbija će prije ili kasnije ući u EU ali sam poprilično siguran da nitko tko čita ove komentare (a vjerojatno ni njihova djeca) neće doživjeti taj dan. Vidimo se na referendumu, pozdrav sa jadrana.

G

pre 12 godina

Gradjani Srbije izuzetno dobro znaju koje je za njih najbolje resenje, zato svi vi koji ste na vlasti i u opoziciji prestanite da se vodite logikom "dok ima ovaca bice i vune"! A gradjani Srbije ce vam reci sta misle o svima vama na sledecim izborima. Glasacete sami za sebe i to ce vam biti jedini glasovi, koje cete moci da obesite macku o rep!

Ivana

pre 12 godina

Tadić je otišao da se objašnjava a ne da pronađe strateško rešenje vezano za Kosovo i Metohiju. Vlast je prekršila rezoluciju 1244 kao i Ustav Republike Srbije. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore.

ĐURAĐ

pre 12 godina

"Dinkiću Mlađane, nemoj varat građane"!Odkud ja sad da znam jesi li ti malo nas slagao ili puno!javni lažovi se ne mogu baviti politikom

pex

pre 12 godina

precednik pokusava da se izvuce patriotskim govorima,da izvuce neki glas ako moze...pitanje je da li je uopste i rekao tako nesto,kad odskora samo neki mediji mogu da ga prate...i prenose njegove izjave...NEVERUJEM!Probaj sa izvinjenjem,to ti bolje ide

Dule NS

pre 12 godina

-Ja samo jednu stvar ne razumem - šta ovoliki Hrvati koji nam "žestoko prete" rade na sve i jednoj mogućoj vesti od Srbiji i EU?
-To ono, kao, pogledaj nas Hrvate kako smo super i najbolji, mi ušli u EU, a "skrnava i šugava Srbija" nikada neće... i mi ćemo sada da im se rugamo i da im pretimo da nikada neće ni ući čak i kada ispune uslove jer mi moćni Hrvati nikada nećemo za to glasati...

-Dragi moji Hrvati, pa vidite li vi uopšte sebe? Tolika količina narcisoidnosti, kompleksa više vrednosti i odsustvo svake samokritičnosti je neverovatna!!!

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

mita sajba

pre 12 godina

"EU mora imati sluha za nas"
EU ne mora nista!
EU ne mora imati sluha za nas.
Eu NEMA sluha za nas!!!
Pomiri se sa tim, uzmi, ili ostavi.
Od farsicne transparentne politike, koju je vodio DS i Tadic, da se sva "istina" mora reci, naprimer, da Srbija nikada nece reagovati, sta god se desilo Srbima na Kosovu, preko ovog nedavnog, da po svaku cenu, stagod i u februaru/martu odlucila EU, mi nastavljamo proces priplizavanja u zeli ulaska u EU, prava istina je ustvari takva, da Tadic nece da prizna, da pomirenja izmedju kosovske i evropske politike - nema! Umesto da ponekad zacuti, da se sabere i promisli, da se ne izlece brzopletim izjavama poput ove dve iz primera, on bespotrebno salje signale, koje niko van Srvije ne zeli da tumaci.
Morao je decidirano reci, da ako vec zaista iskreno misli, da Srbija nikada nece priznati Kosovo, dok je on predsednik, a DS u Vladi Srbije, ukoliko ni u februaru/martu ne dobijemo kandidaturu, odustajemo od zelje za ulaskom u EU, dogod EU ne promeni stav, jer mi ga svako necemo promeniti, i da cemo zbog toga, minimizirati i pregovore sa Pristinom, bez ikakvih nameravanih kompromisa.
Ovako, ovom politikom i ovakvom pricom Tadica, kao da onima koji nas stopiraju kaze - Pritisnite nas jos jasnije, direktnije i jace, a ja cu onda morati da popustim, jer zaboga, nemamo alternativu!
Da ne bi korigovao svoju i DS-ovu politiku "I Kosovo i EU", korigovace Srbiju.

Sporozoa

pre 12 godina

први пут у животу видим реч "нетко" написану на ћирилици :-) хрвати, смањите мало доживљај имате и својих брига, нас пустите да бринемо наше :-)

Jožef

pre 12 godina

Da bi vas EU čula prvo morate vi da čujete nas koji vam 20 godina molimo
da nemojte da nas kradete , nemojte nas lagati , obmanjivati - prekinite sa političkom korupcijom pre svega među vas demokrate , morate da slušate stručnjake koje ignorišete već 20 godina . Morate da slušate nas kada tražimo da budete kažnjeni zbog razne manipulacije . Morate da uvedete red a ne haos koju ste stvorili . Vi demokrate morate da vratite sve - sve što ste pokrali od naroda kroz pljačkaške vaše privatizacije , morate pre svega da stvorite atmosferu svima nama da možemo da radimo i da živimo od svoga rada . Međutim vi ste gluvi , bezobrazni , nevidite jer biste vidom priznali da vaš rad liči na jednu veliku-veliku halu gde ste prvo stvorili cirkus a potom ste deo očistili pa se hvalite koliko ste vi dobra ,,čistačica,, . A osnovno pitanje glasi . ko vam je dao prevo da prvo pravite taj vaš cirkus ? Ko ? Pa niko - uzeli ste sebi za pravo zato što je cela Vaša stranka korupotna do ćelije matične . kada sve ovo uradite - čuće vas .

c i t i z e n

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, EU ne mora da ima sluha za "drzavu" koja rehabilituje fasisticke poltrone. Odluka viseg suda da rehabilituje kneza Pavla je sasvim dovoljan razlog da Srbija jos dugo ne moze da udje u EU. EU koristi ocigledne argumente kao sto je Kosovo, a svakom pametnom je jasno da je Srbija sve dalje od civilizacijskog principa, a o Evropi da i ne govorimo.

Nizozemka

pre 12 godina

http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/70676-otvoreno-pismo-vitomira-vasica-profesora-logike-borisu-tadicu-srbi-su-kosovo-prodali-albancima-za-dobre-pare.html

saki

pre 12 godina

Tadicu ja bih ti predlozio da zapises referendum u Srbiji "Da se prizna Kosovo kao drzava" ako rezultat bude negativan onda pozivaj narod u novi rat.Jer u ovakvim okolnostima nikad neces imati Kosovu u Srbij. Al podizi jednu paralelu Srbija u 90' godina kakva je bila i nije moglo sacuvat Kosovo a ne sada gledaj koje okolnosti imate.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

EU je itekako imala sluha za Tadica i Srbiju, inace gde bi oni danas bili? Ali su Tadic i Srbija ucinili sve da EU ostete sluh i ako ovako nastave oni ce EU ostetiti i mozdane celije. Zato je EU uskratila Tadicu i Srbiji poverenje, uskoro i financijsku podrsku, a Tadic i Srbija znaju sta im to znaci, pa ako im je lepo neka nastave izvodjenjem iste predstave ili neka promene ceo repertoar, koji ce postaviti novi izvodjaci koji imaju vise sluha i koji nece iritirati sluh EU.

Hasan

pre 12 godina

Tadicu, jedini legitimni interes Srbije na Kosovu je - da se Srbija oslobodi Kosvskog mita i Nebeske politike koju vodi prema Kosovu. To vam je jedini put koji vodi ka EU i napretku!

matori

pre 12 godina

Kada se radi o Srbiji, EU nema ništa što "mora"...
Srbija je ta koja jako mnogo stvari MORA ako sebi i svom narodu hoće da obezbedi bolju budućnost!
Ti, Tadiću Borise, ako stojiš iza onoga što govoriš, bi MORAO najhitnije da raspustiš Skupštinu, raspišeš izbore i kao lični moralni čin podneseš neopozivu ostavku.
Mada, sumnjam da iko od vas ima toliko savesti, ljudske časti i pravog patriotizma u sebi, pa da shvati potrebu gutanja velikih žaba...

Vojvodinac

pre 12 godina

@ Ex terminator
Vojvodina,Hrvatska,Slovenija i Bosna su bile deo Austrougarske monarhije,u kojoj su Austrijanci ustvari bili glavni.

JASMINA

pre 12 godina

Lako je za Evropu,nego gospodine Tadiću jeste li se zapitali dali možda građani Srbije imaju sluha za vas i vašu lošu politiku!

Marina

pre 12 godina

"..Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija iskreno želi da pronađe trajno rešenje za kosovski problem, ali da EU mora imati sluha za naše legitimne interese"...

Srbija iskreno želi poništiti kosovsku nezavisnost,a sve drugo su priče za malu djecu. Merkel nije nasjela "iskrenim namjerama" jer nijedan dogovor kojega je Srbija potvrdila na sastanku nije provela niti ga ima namjeru provesti u djelo. Svi su dogovori bili od početka lažni. Legitimne interese je Srbija morala riješiti prije 2008.g.kad su je mnogi uvjeravali da bude kompromisna i kooperativna i dade sebi šansu za Kosovo u Srbiji.

Urnebes

pre 12 godina

Stavarno moraju imati sluha ovi iz Evrope za nas, mi imamo takve muzičke znalce poput Palme, njima su pevali svi. Eto samo još nisu taj Mocart i Bah!

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

Milan010

pre 12 godina

Cika Tadicu, kako god okrenes - pukli ste na sledecim izborima. Ko ce da dodje posle vas - nebitno. Jer ce svako da bude bolji od vas...

filipbg

pre 12 godina

e moj g.predsedniče, dok bude ti vi ukapirali da su Vam socijalisti došli glave, bojim se da će biti kasno i za Vas i za DS...

laki

pre 12 godina

Kada ti budes imao sluha za svoje gradjane i pravdu tada ce i EU imati sluha za tebe.Da je predsednik umesto tebe Ceda ili Vuk ne bi bilo samo sluha vec bi bili clanica EU u kojoj se kako tako zivi normalno a ne bedno kao u tvojoj tvorevini.Gde su tvoji rezultati kada sa ponosom mozes davati i dalje tako neopravdane izjave,zar mislis da je i EU glupa?

vasilije knezevic

pre 12 godina

Nacrti za BALKAN i KOSOVO datiraju jos iz ii SR ako ne i prije.Graditi neku savremenu politicku
bazu potpuno je uzaludno ako ne i smijesno. Srbija je morala izabrati nesto sasvim drugo ako
je zeljela ostati cjelokupna. Sadasnja politicka situacija,bez obzira sta drzavnici govore, je samo
mrcvarenje i trazenje pogodne fijoke za aranzirane lazi koje su vec potpuno skrojene.Poslije
gradjanskih ratova i kompletnog demonisanja Srbije samo teski naivac mogao bi misliti da ce
se to promijeniti.MOZDA, na kraju krajeva,Rusima je situacija poznatija nego skorojevicima
iz Srbije i kontakti sa njima ne bi znacili ustupanje srpsih pokrajina jednom za drugom.
vasilije, 15 dec. 2011

Cutanje je zlato

pre 12 godina

E vala neka si mu rekao.Sta on tu nama da postavlja neke uslove.Ma samo ti trupni njemu pa da vidis.A on,jel samo klimao glavim ili je treptao? Jel klimao gore-dole ili levo -desno? Kazi nam.A?

public enemy

pre 12 godina

Il je Europa nagluva,il ti Borise ne pevas na muziku koju sviraju,a sto se naroda tice on postade gluv,nem i slep,i kraci za 300 ooo stanovnika Srbije,zato ne brini,sve nas je manje!

visim na b92 i lecim komplexe

pre 12 godina

dobro je sto jos uvek ima srbije jer gde bi i na kome hrvatski, albanski i bosnjacki sovinisti kao i srpski autosovinisti lecili te svoje opasno nagomilane komplekse i frustracije. citajuci te njihove komentare neko bi pomislio da je srbija okruzena nekim ubernaprednim, civilizovanim i demokratskim narodima, a kad ono obicno balkansko smece i nista vise. ali samo nastavite sa komentarisanjem komsije i ovi domaci, ako vam to pomaze u terapiji.

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Tadicu,nemas ti sta govoriti MZ-i sta i kako treba sa vama.Zna se kako treba sa krivcima za 4 zadnja rata na Balkanu.A,ta prica o destabilizaciji regije... nije vise 1991,a susjedi jedva cekaju da vam vrate uslugu.Pa destabilizirajte ju onda,a i red bi bio vise da se rat vodi na teritoriji republike Srbije za promjenu.

Miodrag

pre 12 godina

Izgleda da jos nije shvatio da smo u stvari ponovo u 1878 godini i da je Angela reinkarnacija Bizmarka. Nikada, ali NIKADA Srbija nece imati naklonost Nemacke ma sta uradili. Ako damo to sto traze, trazice jos.

djuro

pre 12 godina

Tadic je mnogo naivan. Pa upravo je to problem - EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) nema i ne zeli da ima sluha za Srbe i Srbiju. Srbija je jedina zemlja u okruzenju koja, makar i deklarativnom odbranom minimalnih interesa, ima nesto sto podseca na nezavisnu politiku, i to je ono sto se ne prasta - pa je glavni cilj politike prema Srbiji upravo pritisak da se odustane od nezavisne politike i potcini interesu glavnih, kao sto je uostalom najcesce slucaj kroz celu istoriju, ne samo sa Srbijom. Pretpostavka je da smo previse slabi da bi oni zbog toga imali bilo kakve posledice, i da prema tome mogu da rade sta hoce. Znaci, EU (tj. oni koji se u njoj pitaju) je direktan politicki protivnik i vec se moze reci - otvoreni neprijatelj Srbije.

A mnogo bolji nacin da se incidenti sa pucnjavom vise ne desavaju je da te zemlje jednostavno prestanu da salju svoje vojnike u okupacije, jer KFOR na Kosovu vise nije mirovna misija.

mozda za 100 godina

pre 12 godina

Poslije ulaska Hrvatske u EU svaka sljedeća članica će morati proći referendum u svim državama EU. Razmislite malo koliko vremena treba proći da vam Hrvati oproste za ono što ste radili po Hrvatskoj u prošlom ratu. Vjerojatno isto onoliko vremena koliko će vama trebati da oprostite hrvatske zločine iz 2 svjetskog rata + kojih 50tak godina, drugim riječima: NIKAD + koju godinu više manje, sretno.

igor

pre 12 godina

Ovo sta kaze Tadic su price za malu decu. Celom svetu, osim nama je jasno da ne postoji resenje za Kosovo koje bi zadovoljilo obe strane. Ovako tapkamo u mestu, niko od nas ne trazi priznanje Kosova, samo trazi da budemo fleksibilni po tom pitanju, a nas drzavni vrh treba da odluci da li je nas 7 milona manje vazno od onih par hiljada sa Kosova koji prkose EU i sve to po diktatu proruskih partija, jer bez pristupa EU nema boljeg zivota i veceg standarda, ,kakva Rusija, Kina i nesvrstani sve je to utopija za sve nas.

Draga, crko nam je zamrzivac

pre 12 godina

Borise, ako do sada nisi shvatio, jedino odrzivo resenje je priznanje Kosova. Sve drugo je zamrznut konflikt = novi konflikt. Zato ne tupi jer ni ja ne mogu vise ovo da podnesem.

коле

pre 12 godina

Нетко би требао да каже Тадићу да је Србија изгубила рат и да он треба "слушати", а не правити се луд цело време.
То више не пролази.
Пробо и Слоба 1999. - зато и јесмо ту где јесмо.

bezimena

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić".

Najrazvijenije zemlje na ovoj planeti, nosioci civilizacijskog razvoja i napretka, nemaju za vlasti Srbije razumevanje jer ne mogu biti na strani onih koji nisu u pravu!
Obzirom da Tadić, i pored svega što je SM priredio 90', 'ladno i bez pardona, uporno preti NEstabilnošću u regionu, jedini LOGIČAN potez sveta biće DEMONTAŽA SRBIJE tako dam ono što od nje ostane, ućuti i pokrije se ušima za sva vremena.

Drugim rečima, VdrK i Tadić su sve godine svoje vlasti potrošili na to da nastave pogubnu, megalomansku, politiku SM (započeli je unuštitelji i izdajnici Karadjordjevići) pokazujući pretenzije na tudje teritorije, čime zapravo kopaju grob Srbiji. Ko drugome jamu kopa sam u nju pada...

dosledan

pre 12 godina

Trebali ste vi njemu predsednice jos jednom da objasnite da nije dokazano da je Srbija implicitno ucestvovala u atentatu na Franca Ferdinanda i da bi oni trebali eksplicitno da nam se skinu sa grbace vec jednom!

exTerminator

pre 12 godina

znam da je to tadiću teško reći ali zar se ne može makar nezvanično podsetiti gospoda u beču i berlinu da nikad ali baš nikad srpskih vojnika nije bilo u austriji i nemačkoj dok je obrnuto bio vrlo čest slučaj. nekada su ti njihovi vojnici streljali 50 srba za jednog ranjenog a sad to rade na drugi način. ta austrija a pogotovu nemačka nam toliko istorijski duguju da su ova naša prenemaganja s njima krajnje patetična?

Alex

pre 12 godina

Ma kakvog bre sluha? Srbija je do te mere u haosu da nam treba prinudna uprava. Ponasamo se kao ludak koji se ne leci, a onda svaki svoj cilj postize tako sto preti drugima i kaze "ej nemoj da poludim". Dajte nam ovo dajte nam ono, bolje vam je tako nego da napravimo neki haos onako kako mi to umemo i znamo. Bolje nas tolerisite i povladjujte nam nego da vam napravimo neki novi rat. E to je nasa politika. Kako uostalom tumaciti zakljucak evropske komisije da je u Srbiji puno uradjeno na borbi protiv korupcije, da su sprovedene reforme kad sve to nije tacno. To je cisto povladjivanje. Preko odbijanja nase realnosti na Kosovu nisu mogli da predju ali onda su rekli pa ajde barem da ih pohvalimo za reforme (da se ne naljute mnogo) kojih btw u Srbiji nema. Srbija je trula i nalazi se pred ponorom. Kao da je 1990 godina, a ne 2011. Samo sto su te 1990 godine ljudi imali u steku po par hiljada maraka pa su pregurali nekako do 1994e , a danas imamo przne dzepove. Ali na zalost u glavama ljudi i dalje je ona suluda miloseviceva politika formulisana na gazimestanu 1989 koja ce nas izgleda odvesti u nestanak i koje se nece odreci ni jedna stranka, ukljucujuci i sadasnji DS koji je prihvatio tu politiku i doveo je do savrsenstva. A stranke koje nude neki normalan koncept ne mogu ni cenzus da predju. I nemojte se cuditi kada nas za 50 godina ne bude bilo.

Dule NS

pre 12 godina

-Ja samo jednu stvar ne razumem - šta ovoliki Hrvati koji nam "žestoko prete" rade na sve i jednoj mogućoj vesti od Srbiji i EU?
-To ono, kao, pogledaj nas Hrvate kako smo super i najbolji, mi ušli u EU, a "skrnava i šugava Srbija" nikada neće... i mi ćemo sada da im se rugamo i da im pretimo da nikada neće ni ući čak i kada ispune uslove jer mi moćni Hrvati nikada nećemo za to glasati...

-Dragi moji Hrvati, pa vidite li vi uopšte sebe? Tolika količina narcisoidnosti, kompleksa više vrednosti i odsustvo svake samokritičnosti je neverovatna!!!

Wake up!

pre 12 godina

Nevjerojatno je koliko balkanski političari mogu imati bahate i autistične poglede. Gospodine Tadiću, EU ne mora ništa. EU živo zaboli uvo hoće li Srbija ući ili neće. EU će Srbiji postaviti uvjete koje hoće, a ako ih Srbija neće ispuniti- ne mora. EU je primiti neće.
Zaboli EU za vaš ulazak, vama je potreban, ne njima. Dok se vi ne postavite realno- a to znači da EU ne mora ništa, a da Srbija mora sve što EU poželi da bi postala članica, dotle živite u paralelnom svemiru.
Isto je bilo sa svakom zemljom kandidatkinjom za članstvo, ne posatvljate vi uvjete, nego oni!

Lepi Cane

pre 12 godina

Tadiću, Hrvatska je u NATO paktu, na Kosovu ti je američka baza, u BiH također imaš međunarodnih vojnika, u Rumunjskoj je proturaketni štit i Mađarska je u NATO paktu. E sad, kako ti to misliš da bi Srbija mogla praviti probleme? Prije da bi ostali mogli vama napraviti belaj. Komšije pamet u glavu na izborima.

Sale

pre 12 godina

Naravno, kao i uvek do sad. Ne znam samo sto se guramo u to lose drustvo. Meni su kad sam bio mali govorili da treba da izbegavam lose drustvo.

Bojan Janković

pre 12 godina

A zašto mora? Zato što ćemo u suprotnom da postanemo faktor nestabilnosti u regionu? Daj bre Borise, izgubio si kompas. Pre bih rekao da je obrnuto. Srbija MORA da ima sluha za zahteve EU, inače ništa od bolje budućnosti za ovu zemlju i za njen narod.

Sporozoa

pre 12 godina

први пут у животу видим реч "нетко" написану на ћирилици :-) хрвати, смањите мало доживљај имате и својих брига, нас пустите да бринемо наше :-)

kopriva

pre 12 godina

"Bez takve demokratske Srbije, koja radi na uspostavljanju mira i stabilnosti, nema ni stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope", kazao je Tadić."
Ma ko kaže da nema stabilnosti kome više išta može Srbija dajte više nemojte zamarati sa takvim izjavama.

Možda dogodine

pre 12 godina

Srbija će prije ili kasnije ući u EU ali sam poprilično siguran da nitko tko čita ove komentare (a vjerojatno ni njihova djeca) neće doživjeti taj dan. Vidimo se na referendumu, pozdrav sa jadrana.

borko

pre 12 godina

Sve bi to bilo lepo kad Srbija paralelno svom radu "na uspostavljanju mira i saradnje" ne bi organizovala, podsticala i plaćala razne kriminalce koji rade upravo suprotno. Neka Tadić skine veo državne tajne sa događaja na severu Kosova, pa da mu poverujemo.
Sadašnji problemi se neće rešiti nekakvim razgovorima sa austrijskim vlastima, kako to Tadić predlaže Fišeru, nego promenom srpske politike i prekidanjem subverzivnog delovanja srpskih tajnih službi.

eh

pre 12 godina

@Dosledan-
Je Franc Ferdinand je najveći problem Srbije...molim te!

Tadiću ne bulazni o stabilizaciji i destabilizaciji REGIONA! Region je odavno stabiliziran, jedino se sranja događaju na Sjevernom Kosovu. Svi ostali su se smirili i surađuju, trguju, samo još Srbija o destabilizaciji priča..

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Tadic: "EU mora imati sluha za nas"

EU ima taman onoliko "sluha" za Srbiju koliko i "Lideri 4 Opstine sa severa Kosova" imaju "sluha" za Tadicev poziv da uklone Barikade !
Covece ugledaj se na Kostunicu, odmori i ti bar jedan Mandat, oporavi se, saberi se, sredi misli ! Vidis da te NIKO vise ne shvata OZBILJNO !

Jovanča

pre 12 godina

EU ima razumevanja samo za one koji se drže reči ma kakva ona bila. Draže bi im bilo da im se protivite nego što jedno dogovorite, drugo pričate , treće radite. Nova patriotska vlast biće dostojan sagovornik Evropi, a vi ćete to morati da gledate iz pristojne daljine.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

Ovo je baš bedno sa njegove strane. To što nije sposoban da preuzme odgovornost za svoje postupke to mogu da shvatim, ali ovo ponižavanje Srbije i ucenjivanje EU nekakvim novim sukobima ne mogu da shvatim. Sa kim bi se mi to sukobili? Mislim da smo izratovali sa svima sa kojima smo mogli i da su se smorili od nas. Kao kada budalu sto puta prebiješ a ona oće još, a tebe mrzi i da je biješ nego je ignorišeš-takav je odnos okoline prema nama. Možemo samo da postavljamo balvane kao gospoda na kosovu, za svoju dušu, pa kada krenu na nas bežanija kao i uvek.

mita sajba

pre 12 godina

"EU mora imati sluha za nas"
EU ne mora nista!
EU ne mora imati sluha za nas.
Eu NEMA sluha za nas!!!
Pomiri se sa tim, uzmi, ili ostavi.
Od farsicne transparentne politike, koju je vodio DS i Tadic, da se sva "istina" mora reci, naprimer, da Srbija nikada nece reagovati, sta god se desilo Srbima na Kosovu, preko ovog nedavnog, da po svaku cenu, stagod i u februaru/martu odlucila EU, mi nastavljamo proces priplizavanja u zeli ulaska u EU, prava istina je ustvari takva, da Tadic nece da prizna, da pomirenja izmedju kosovske i evropske politike - nema! Umesto da ponekad zacuti, da se sabere i promisli, da se ne izlece brzopletim izjavama poput ove dve iz primera, on bespotrebno salje signale, koje niko van Srvije ne zeli da tumaci.
Morao je decidirano reci, da ako vec zaista iskreno misli, da Srbija nikada nece priznati Kosovo, dok je on predsednik, a DS u Vladi Srbije, ukoliko ni u februaru/martu ne dobijemo kandidaturu, odustajemo od zelje za ulaskom u EU, dogod EU ne promeni stav, jer mi ga svako necemo promeniti, i da cemo zbog toga, minimizirati i pregovore sa Pristinom, bez ikakvih nameravanih kompromisa.
Ovako, ovom politikom i ovakvom pricom Tadica, kao da onima koji nas stopiraju kaze - Pritisnite nas jos jasnije, direktnije i jace, a ja cu onda morati da popustim, jer zaboga, nemamo alternativu!
Da ne bi korigovao svoju i DS-ovu politiku "I Kosovo i EU", korigovace Srbiju.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

EU je itekako imala sluha za Tadica i Srbiju, inace gde bi oni danas bili? Ali su Tadic i Srbija ucinili sve da EU ostete sluh i ako ovako nastave oni ce EU ostetiti i mozdane celije. Zato je EU uskratila Tadicu i Srbiji poverenje, uskoro i financijsku podrsku, a Tadic i Srbija znaju sta im to znaci, pa ako im je lepo neka nastave izvodjenjem iste predstave ili neka promene ceo repertoar, koji ce postaviti novi izvodjaci koji imaju vise sluha i koji nece iritirati sluh EU.

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

saki

pre 12 godina

Tadicu ja bih ti predlozio da zapises referendum u Srbiji "Da se prizna Kosovo kao drzava" ako rezultat bude negativan onda pozivaj narod u novi rat.Jer u ovakvim okolnostima nikad neces imati Kosovu u Srbij. Al podizi jednu paralelu Srbija u 90' godina kakva je bila i nije moglo sacuvat Kosovo a ne sada gledaj koje okolnosti imate.

Maree

pre 12 godina

Ukoliko iko normalan razume, ovo je sve deo njegove demografske politike, presipanja iz supljeg u prazno. Ovo je ujedno i moj poslednji post na ovakve budalastine. Kad vec novinari moraju da pisu ono sto on kaze, ja ne moram da citam. Preporucujem svima da bojkotuju vesti "predsednika" od sada, preterao ga je, i ne moze da se izvuce i ostane na vlasti, ne moze.

Ivana

pre 12 godina

Tadić je otišao da se objašnjava a ne da pronađe strateško rešenje vezano za Kosovo i Metohiju. Vlast je prekršila rezoluciju 1244 kao i Ustav Republike Srbije. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore.

eh

pre 12 godina

A "EU mora imati sluha za nas", zašto? Jel EU pristupa Srbiji? Pa EU daje uvjete da Srbija dobije status Kandidata, to još nisu pregovori, to dolazi kasnije, sada od Srbije traži to šta traži i EU nemora ni malo sluha imati... Uvjeti su dobri ili loši ali su takvi kakvi jesu, možeš ih odbiti ili prihvatiti pa ući u pregovore sa EU pa onda brate pregovaraj koliko hoćeš...

pex

pre 12 godina

precednik pokusava da se izvuce patriotskim govorima,da izvuce neki glas ako moze...pitanje je da li je uopste i rekao tako nesto,kad odskora samo neki mediji mogu da ga prate...i prenose njegove izjave...NEVERUJEM!Probaj sa izvinjenjem,to ti bolje ide

Gorki

pre 12 godina

Halo !
Halooo ?!
Halooo Evropa, Halooo!!!
Ne kapiram?!
Halo!
Nesto prekida.
Halo!
Halo.
Konacno...
Halo Evropo, Halo.
Halo, bratuska.
U jebote?!

Aleksandar

pre 12 godina

EU sluha za nas?
Pozdravio vas SOKOJ i Mirko Cvetkovic, zajedno sa OFPSom i Vladom Georgijevim. Cisto za primer.
Pricao sam ljudima u Austriji, koji su nesto na foru Miskovica samo sto su to pravi i normalni biznismeni, takodje veoma uticajne licnosti, oko ovoga sa SOKOJem. Lepo su rekli da nas nece u EU jer smo previse korumpirani i preveliki lopovi.

sasa

pre 12 godina

sta ti je borise daj popusti malo dajes po 16 izjava dnevno sta bi tek bilo da smo dobili kandidaturu.tada bi vam trebao i dojce vele a ne samo politika i novosti

Petar

pre 12 godina

Sramota me vise ovih njegovih sumanutih izjava. O cemu on prica? Sluha za sta? Dajte nam pare i ne pitajte nista. Jel za to? Sta uopste Srbija zeli konkretno? Osim ovih tvojih praznih izjava i floskula koje u praksi ne znace nista 'dijalog' dogovor', 'razmisljamo pozitivno' i sam znas koliko lupetas zato lepo podnesi ostavku jer resenje ni za sta nemas!

Marina

pre 12 godina

"..Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija iskreno želi da pronađe trajno rešenje za kosovski problem, ali da EU mora imati sluha za naše legitimne interese"...

Srbija iskreno želi poništiti kosovsku nezavisnost,a sve drugo su priče za malu djecu. Merkel nije nasjela "iskrenim namjerama" jer nijedan dogovor kojega je Srbija potvrdila na sastanku nije provela niti ga ima namjeru provesti u djelo. Svi su dogovori bili od početka lažni. Legitimne interese je Srbija morala riješiti prije 2008.g.kad su je mnogi uvjeravali da bude kompromisna i kooperativna i dade sebi šansu za Kosovo u Srbiji.

Terzic Petar

pre 12 godina

Ovaj covek svaki dan nesto prica, o cemu svaki dan ima nesto novo da kaze,Predsednik jedne zemlje retko prica ali kad nesto kaze onda je to vazno i mora da se slusa. Ovako, svakodnevne izjave koje daje odlaze niz vetar, i nista ne ostaje niti se sta pamti. Steta, obecavao je mnogo dok je bio mladji i u boljoj formi, lose stari, glasao sam nekada za njega

MIRAŠ

pre 12 godina

"moraju imati sluha"-šta si ti u žiriju!Pa nemožete tako da komentarišete,i nemojte da podcenjujete Evropsku Uniju!Očigledno niste sposobni da vodite ovu zemlju!

matori

pre 12 godina

Kada se radi o Srbiji, EU nema ništa što "mora"...
Srbija je ta koja jako mnogo stvari MORA ako sebi i svom narodu hoće da obezbedi bolju budućnost!
Ti, Tadiću Borise, ako stojiš iza onoga što govoriš, bi MORAO najhitnije da raspustiš Skupštinu, raspišeš izbore i kao lični moralni čin podneseš neopozivu ostavku.
Mada, sumnjam da iko od vas ima toliko savesti, ljudske časti i pravog patriotizma u sebi, pa da shvati potrebu gutanja velikih žaba...

Hasan

pre 12 godina

Tadicu, jedini legitimni interes Srbije na Kosovu je - da se Srbija oslobodi Kosvskog mita i Nebeske politike koju vodi prema Kosovu. To vam je jedini put koji vodi ka EU i napretku!

ĐURAĐ

pre 12 godina

"Dinkiću Mlađane, nemoj varat građane"!Odkud ja sad da znam jesi li ti malo nas slagao ili puno!javni lažovi se ne mogu baviti politikom

grof valdo

pre 12 godina

Da da da, nemaju pametnija posla negu da uz gomilu trecerazrednih ekonomija i korumpiranih zemalja koje su do sada ushle prime josh i vas . Pogotovu shto ih vodi tako uman, lep i uspeshan lik kao ti.

laki

pre 12 godina

Kada ti budes imao sluha za svoje gradjane i pravdu tada ce i EU imati sluha za tebe.Da je predsednik umesto tebe Ceda ili Vuk ne bi bilo samo sluha vec bi bili clanica EU u kojoj se kako tako zivi normalno a ne bedno kao u tvojoj tvorevini.Gde su tvoji rezultati kada sa ponosom mozes davati i dalje tako neopravdane izjave,zar mislis da je i EU glupa?

visim na b92 i lecim komplexe

pre 12 godina

dobro je sto jos uvek ima srbije jer gde bi i na kome hrvatski, albanski i bosnjacki sovinisti kao i srpski autosovinisti lecili te svoje opasno nagomilane komplekse i frustracije. citajuci te njihove komentare neko bi pomislio da je srbija okruzena nekim ubernaprednim, civilizovanim i demokratskim narodima, a kad ono obicno balkansko smece i nista vise. ali samo nastavite sa komentarisanjem komsije i ovi domaci, ako vam to pomaze u terapiji.

sanja

pre 12 godina

Još jedna izjava koja odlazi u etar!Mislim kad bi davao izjavu samo kad bi nešto korisno rekao, onda mislim da naš predsednik nebi govorio!Jadna je zemlja sa vama...

Danilo

pre 12 godina

Samo im treba objasniti da:Sve što se mora-nije teško!
Stoga Evropo,progutaj tu pilulu,povuci priznanja Kosova i uvali nam 2 miliona Albanaca jer drugih problema trenutno nemamo.
A tek onda,po uputstvu Vojislava K.,u EU ali"obavezno pod našim uslovima"!
A kada se probudimo,videćemo šta ćemo.Do tada sanjajmo...

public enemy

pre 12 godina

Il je Europa nagluva,il ti Borise ne pevas na muziku koju sviraju,a sto se naroda tice on postade gluv,nem i slep,i kraci za 300 ooo stanovnika Srbije,zato ne brini,sve nas je manje!

filipbg

pre 12 godina

e moj g.predsedniče, dok bude ti vi ukapirali da su Vam socijalisti došli glave, bojim se da će biti kasno i za Vas i za DS...

Milan010

pre 12 godina

Cika Tadicu, kako god okrenes - pukli ste na sledecim izborima. Ko ce da dodje posle vas - nebitno. Jer ce svako da bude bolji od vas...

Jožef

pre 12 godina

Da bi vas EU čula prvo morate vi da čujete nas koji vam 20 godina molimo
da nemojte da nas kradete , nemojte nas lagati , obmanjivati - prekinite sa političkom korupcijom pre svega među vas demokrate , morate da slušate stručnjake koje ignorišete već 20 godina . Morate da slušate nas kada tražimo da budete kažnjeni zbog razne manipulacije . Morate da uvedete red a ne haos koju ste stvorili . Vi demokrate morate da vratite sve - sve što ste pokrali od naroda kroz pljačkaške vaše privatizacije , morate pre svega da stvorite atmosferu svima nama da možemo da radimo i da živimo od svoga rada . Međutim vi ste gluvi , bezobrazni , nevidite jer biste vidom priznali da vaš rad liči na jednu veliku-veliku halu gde ste prvo stvorili cirkus a potom ste deo očistili pa se hvalite koliko ste vi dobra ,,čistačica,, . A osnovno pitanje glasi . ko vam je dao prevo da prvo pravite taj vaš cirkus ? Ko ? Pa niko - uzeli ste sebi za pravo zato što je cela Vaša stranka korupotna do ćelije matične . kada sve ovo uradite - čuće vas .

G

pre 12 godina

Gradjani Srbije izuzetno dobro znaju koje je za njih najbolje resenje, zato svi vi koji ste na vlasti i u opoziciji prestanite da se vodite logikom "dok ima ovaca bice i vune"! A gradjani Srbije ce vam reci sta misle o svima vama na sledecim izborima. Glasacete sami za sebe i to ce vam biti jedini glasovi, koje cete moci da obesite macku o rep!

Marijan Mirković

pre 12 godina

Gosp. predsedniče, zašto mislite da EU, SAD, Rusija ili Kina MORAJU bilo šta kada je u pitanju Srbija? Reći jačem od sebe da nešto mora dovodi do odgovora koji glasi: "Nateraj me"!

vasilije knezevic

pre 12 godina

Nacrti za BALKAN i KOSOVO datiraju jos iz ii SR ako ne i prije.Graditi neku savremenu politicku
bazu potpuno je uzaludno ako ne i smijesno. Srbija je morala izabrati nesto sasvim drugo ako
je zeljela ostati cjelokupna. Sadasnja politicka situacija,bez obzira sta drzavnici govore, je samo
mrcvarenje i trazenje pogodne fijoke za aranzirane lazi koje su vec potpuno skrojene.Poslije
gradjanskih ratova i kompletnog demonisanja Srbije samo teski naivac mogao bi misliti da ce
se to promijeniti.MOZDA, na kraju krajeva,Rusima je situacija poznatija nego skorojevicima
iz Srbije i kontakti sa njima ne bi znacili ustupanje srpsih pokrajina jednom za drugom.
vasilije, 15 dec. 2011

Cutanje je zlato

pre 12 godina

E vala neka si mu rekao.Sta on tu nama da postavlja neke uslove.Ma samo ti trupni njemu pa da vidis.A on,jel samo klimao glavim ili je treptao? Jel klimao gore-dole ili levo -desno? Kazi nam.A?

Vojvodinac

pre 12 godina

@ Ex terminator
Vojvodina,Hrvatska,Slovenija i Bosna su bile deo Austrougarske monarhije,u kojoj su Austrijanci ustvari bili glavni.

JASMINA

pre 12 godina

Lako je za Evropu,nego gospodine Tadiću jeste li se zapitali dali možda građani Srbije imaju sluha za vas i vašu lošu politiku!

c i t i z e n

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, EU ne mora da ima sluha za "drzavu" koja rehabilituje fasisticke poltrone. Odluka viseg suda da rehabilituje kneza Pavla je sasvim dovoljan razlog da Srbija jos dugo ne moze da udje u EU. EU koristi ocigledne argumente kao sto je Kosovo, a svakom pametnom je jasno da je Srbija sve dalje od civilizacijskog principa, a o Evropi da i ne govorimo.

Urnebes

pre 12 godina

Stavarno moraju imati sluha ovi iz Evrope za nas, mi imamo takve muzičke znalce poput Palme, njima su pevali svi. Eto samo još nisu taj Mocart i Bah!

Nizozemka

pre 12 godina

http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/70676-otvoreno-pismo-vitomira-vasica-profesora-logike-borisu-tadicu-srbi-su-kosovo-prodali-albancima-za-dobre-pare.html