Sreda, 14.12.2011.

10:39

Kacin, Dežer:Nije traženo priznanje

EU nije tražila od Srbije da prizna Kosovo da bi dobila status kandidata za ulazak u EU, tvrde, u odvojenim izjavama izvestilac Jelko Kacin i Vensan Dežer.

Izvor: B92

Kacin, Dežer:Nije traženo priznanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Lady D

pre 12 godina

Ja stvarno više ne znam kome da verujem? I EU i naša vlast su nam nebrojeno puta plasirali laži i obmane. Kome sad verovati?

Duki

pre 12 godina

Naravno! Svima je jasno da je taj uslov izmišljen u cilju opravdavanja kraha spoljne politike ove vlasti. Evo sad i dokaza! Pored svega, predsednik Tadić i ministar Dačić koriste svoj neuspeh za potrebe sticanja poena pred izbore. Dokle ćemo da slušamo samo obmane? Da li će Srbija ovako ojačati svoj kredibilitet?

Treba nam Sv.Georgije

pre 12 godina

Kada složim mozaik,siguran sam da je namerno plasirana priča o priznanju Kosova od strane Dačića i Tadića da bi nam odvratili pažnju od stvarnog razloga nedobijanja kandidature,a to je KORUPCIJA!Znajući da se situcija ne može popraviti do proleća,oni sada pripremaju javnost na ponovno nedobijanje kandidature jer oni,kao bajagi,neće nikada priznati Kosovo!A u stvari,korupcija se neće suzbiti do proleeća jer bi vlast morala uhapsiti samu sebe!Pročitavši sve ono što je izrekao Ljuba Milanović u vezi nabavke vakcina,postupka glavnog tužioca,ministarke Malović i kabineta predsednika,shvatam da živimo u diktaturi,gde jedan čovek(predsednik) uz svoju kliku,ima celokupnu vlast u državi,i zakonodavnu i izvršnu,a pri tom je potpuno izgubio kompas i doveo nas u veoma opasnu situaciju!Opasno je i to,takav utisak sam stekao i mislim da se ne varam,što ima gotovo bolesnu ambiciju da na vlasti i ostane!Vlast nas konstantno laže i vodi u propast!Ljudi nešto se mora uraditi,neki masovan protest bez stranačke konotacije,neki vid protesta koji ne bi mogli da iskoriste u cilju kampanje ni jedni ni drugi!(?)Predlažite nešto!Makar slanje milion koverti na adresu vlade sa protestnom notom,da ih zatrpamo,da blokiramo puteve na sat vremena?Predlažite,možda neko ima stvarno dobru ideju!Da nas lopovčine ne prave retardiranima!

Vojislav UE

pre 12 godina

Znaci opet nas lazu i obmanjuju predsednik drzave i gospodin Dacic, pa dobro gospodo ima li tome kraja, dokle su vam neki drugi krivi, a ne vi sami!!!

VUK2

pre 12 godina

Po nasem obicaju ovde neko debelo laze, ako lazu ovi iz Evrope onda su se vec poistovetili sa nama i necemu smo ih naucili pa makar to i lose bilo, ali sve mi se cini da lazu ovi nasi i pripremaju teren za priznavanje Kosova kao siptarske drzave ,daleko bilo.

Anonymous

pre 12 godina

Sve to stoji, svi imate svoje misljenje i neobjasnjivu potrebu da to kazete, ali da vas pitam ja nesto... Zasto vi trosite svoje dragoceno vreme na vodjenje neke vise politike u kojoj se apsolutno nista ne pitate (svesni toga ili ne) umesto da potrosite to vreme sa svojom porodicom ili zaradjujuci neki dinar...? Ne, necu se vracati da citam odgovore na ovo jer ce svaki biti isti....

Dragan CH

pre 12 godina

Ponasanje Euleksa i KFOR-a na Kosovu je nalbolji dokaz sta nam oni misle. A to je da oni nisu neutralni. Izivljajaju se nad golorukom Srbima, jer zele da ostanu u svojoj drzavi Srbiji. Zato ovo licemerje treba prekinuti.

Vladan

pre 12 godina

Da, nije rečeno priznajte. Data je radna lista, koja kada se ispuni nema veze da li su priznali ili ne. A na kraju će reći da samo još i formalno da priznamo i hop eto nas u raju za potrošače.

zdr

pre 12 godina

Svaki rezim kome se polozaj klima pocinje da se ponasa iracionalno. Tako je i Sloba sa svojom fabrikom lazi uspeo da postigne monolitnu podrsku. Lazi su obicno uperena na ono sta je ljudima vazno, nacionalnost, religija itd. a totalitarni sistem se postavlja kao branik od tih ugrozenih vrednosti. Sve lazi su (za pametne) kratkog daha ali dok se jedna laz rastolkuje oni serviraju drugu. Narod onda postaje potpuno sluden, zna da ga lazu ali misli da ako je makar deset posto od lazi istina glasacu za njih. I glasa.

Jeca

pre 12 godina

Od Srbije se jedino traži, tvrdi on, da omogući slobodan protok ljudi, roba i usluga ideja i kapitala, što je osnovni princip EU.
Kako kada to kontroliše predsedništvo DS-a, nećemo ljude ostavljati bez hleba?

Грчански Деспот

pre 12 godina

Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko može čovek sam sebi.
Ko ovde sad govori istinu nisam pametan iza kulisa se desava glavna predstava.

Mudrolija

pre 12 godina

Dobro, posto vidim da ovde dobar deo place za Kosovom u sastavu Srbije, samo bih voleo da cujem njihovo misljenje - sta ako se kojim cudom i desi da im se ispuni zelja? Sta sa ogromnom vecinom Albanaca koji definitivno ne priznaju Srbiju kao svoju zemlju, koji ne bi imali namere da placaju struju, zdravstvo, poreze i sl.?
Vidim ja da ce zbog ovih koji zagovaraju "Kosovo ili EU", "Kosovo i EU" i "Ili Kosovo ili ne za EU" Srbija na kraju ostati i bez EU, i bez Kosova, i bez Srbije.

Miladin

pre 12 godina

Ove evropske birokrate su majstori za zaobilaženje istine i za saopštavanje poluistina.Nije EU tražila nego Nemaćka u okviru EU. Mnogo su dvolični i licemerni. Smučili su mi se mnogo.Nemci bar kažu jasno i otvoreno bez laži. Što su naši više verovali, ovim kao Kacin, a ne Merkelovoj to govori o njhovoj ograničenosti.

Ja sam razumeo

pre 12 godina

Ma gospodine Kacin, niste razumeli, naši politicari mazohisti zele da ih Kosovom uslovite jer im time dajete alibi da ne sprovode reforme u Srbiji. Opsednutost Kosovom kao izgovor je vec decenijama izgovor za nesposobnost srpskih politicara. Ja bi ih sad uslovio priznanjem Kosova, ako traze, to mogu dobiti.

sdned

pre 12 godina

Ma jel' ovi "belosvetski pametnjakovići" stvarno misle da nas mogu večito zamajavati i ponašati se kao da smo kolektivno malouman narod.
Grozim se naših političara. Oni su dno morala i ljudskosti za mene.
Ali ovi EU "maheri" su počeli da ih pravazilaze.
Hoće li skupiti dovoljno časti i poštenja pa bar jednom, jedan od njih da istupi pošteno pred Srbiju i kaže: "Da tražimo vam Kosovo"...
Bedno je pričati o demokratiji i ljudskim pravima, pravnoj državi i evropskim tekovinama, a sa druge strane podržavati trgovce organima i ljudima, albansku narko-mafiju i teroriste...
Mene što se tiče, od stava da mi je članstvo u EU san, došao sam do tačke: EU - NJET!!!

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Tadicu,Dacicu,Draskovicu,ne sramotite se onda vise i nemojte svoju NESPOSOBNOST da krijete iza "zahteva EU za priznanjem Kosova",provaljeni ste,OSTAVKE!!!Pa posle nek neko kritikuje Jeremica,osnuje li Jeremic stranku(ima indicija da sa Djelicem i Sreckovicem iz SPo pregovaraju o tome) ja cu da glasam za njih.

Simon

pre 12 godina

Zanimljivo, dakle nije traženo priznanje države koju je većina u EU potpuno priznala a istovremeno se zahtevaju dobrosusedski odnosi sa Kosovom, pa kako to? Imamo li neko drugo rešenje?
Podstiče se dijalog sa Kosovom koji u svemu polazi i završava sa jedinom tezom Prištine koja je priznata od većine u EU a to je da su nezavisna država. A ne zahteva se priznanje od strane Srbije? Pa ti pregovaraj Srbine...
Zahteva se ukidanje "paralenih" institucija a ne zahteva se priznanje državnosti Kosova? Ok, recimo da se ukinu ali kako da se ukinu sve institucije onda? Ne razumem...
Znate li i vi uopšte stvarno šta hoćete? Mi izgleda više neznamo šta se zahteva.

tosa

pre 12 godina

Svi mi znamo gospodine Dezer da EU ne moze traziti formalno da priznamo Kosovo ali da nas zato moze blokirati bilo koja od onih 22 clanice EU koje su Kosovo priznale. Zato nemojte davati ovakve izjave jer nije narod u Srbiji glup!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Niko nije rekao "Morate da priznate Kosovo", nisu ni oni od juce. Ali stalno govore kako treba da sredimo odnose "sa susedima", sto je NAMETANJE KOSOVA KAO SUSEDA. A ako ti je neko "sused" znaci da ga priznajes kao nezavisnog. Eto, g.Kacin, vrlo je jednostavno. Da smo kroz "dijalog", koji je u realnosti samo monolog albanske strane, sve prihvatili, to se ne bi zvalo "priznavanje nezavisnosti Kosova" ali bi imalo isti efekat i onda bi sve bilo drugacije. Kosovo se vec dugo od strane americke i evropske administracije naziva "susedom Srbije", da je to vec odvratno. Ne postujete vise ni elementarne norme lepog ponasanja i diplomatije a cak ni sve clanice EU ne priznaju nezavisnost Kosova kao takvog! Postoji izreka da je istorija uciteljica zivota ali je njen autor zaboravio da doda ""za ozbiljne ljude" a ne za razne drugorazredne politicare i slicne tipove.

Sajo-LDP...

pre 12 godina

Meni je bilo i pre ovoga potpuno jasno da mafijasko-tajkunska-partokratska-kriminalna struktura u Srbiji ne zeli u EU..ne zeli ona ni u Rusiju...nigde ona ne zeli jer su stvorili sistem jos devedesetih godina koji i danas funkcionise koji njima savrseno odgovara a boli ih briga za narod i drzavu(vlast=opozicija)...TADICU STIDI SE...Dace bog pa ce te narod oterati...PREOKRET...jedini spas...

Voyager

pre 12 godina

Pazljivije procitajte izjavu Kacina. "EU nije trazila priznanje, a neke pojedinace zemlje ne mogu da traze od Srbije...". E, pa mogu. Da se opet ne baca blato na eve nase politicare, Nemacka je direktno trazila (u direktnom konkatku i preko Ambasadora - da li i on treba da bude persona non grata?) priznanje Kosova i da je to uslov za poziv Srbiji za pristupanje EU. Ni Tadic ni Dacic nisu rekli da EU od njih trazi, vec su rekli "da je uslov za pristupanje EU priznanje Kosova" (Ministar Dacic) i da je od "nas trazeno da priznamo..." (Predsednik Tadic). Nisu nikada eksplicitno rekli ko trazi - a trazi Nemacka uz podrsku Austrije (to je valjda jedno te isto). I Kacin to odlicno zna, a da li neko moze cak i formalno da bude pozvan, a da SVE clanice to ne odobre - to je nemoguce. Znaci, EU birokratija, u koju se ovaj tip umuvao, nije formalno trazila, a Nemacka jeste, a od njenog glasa (koji je veci od svih ostalih zajedno da se ne lazemo) zavisi celokupan proces. Ovo sto Kacin radi je direktno, bezobrazno, nekulturno i nediplomatsko mesanje u unutrasnje stvari Republike Srbije, lazno iznosi vesto upakovane cinjenice i diskvalifikuje najvise drzavne funkcionere. Nikada nisam bio ni za Tadica ni za Dacica, ni za ostale... cak ne idem ni na izbore, ali Boris Tadic je Predsednik Republike Srbije, a ovaj jadnik Kacin, pisac evropskih skrabotina i pamfletica, sitni birokrata, cinovnik i potrcko, neka zacuti i neka ne deli lekcije zasnivane na lazima i poluistinama ljudima iza koje stoji legitiman i legalan demokratski proces u jednoj suverenoj zemlji.

Miladin

pre 12 godina

Treba hitno raspisati referendum sa pitanjem Da li želite u EU?Da ili ne, pa ako većina građana želi da idemo unazad u prošlost onda tamo i treba da idemo.Ne može se na silu neko terati da bude civilizovan ako želi da ceo život čuva ovde negde na planini..

Treća glista

pre 12 godina

Idu tri gliste i naiđu na zid. Prva ga pređe, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze još dve gliste.
Druga pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalazi još jedna glista.
Treća glista pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze tri gliste!
Kako je to moguće!

Odgovor: Treća glista laže.

podrascanin

pre 12 godina

Posle one Dezerove izjave pred 9 decembar da ce Srbija sigrno dobiti kandidaturu pa nije ispalo nista mene bi licno, da sam Dezer, bilo sramota da izadjem na ulicu a ne jos da dajem neke izjave...

Đorđe

pre 12 godina

Ljudi, briga Evropu za nas u ovom trenutku. Zašto bi oni nas primili i pod uslovom da priznamo Kosovo? Država sa najmanjim izvozom u Evropi, a najvećim javnim rashodima, država sa ogromnim deficitom u platnom bilansu, država sa izuzetno visokim stepenom korupcije, država sa najnižim standardom, sa javnim dugom od skoro 30 milijardi eura, sa uništenom privredom, a posebno proizvodnjom, država bez institucija, zakona... šta će njima takva država. Kakvu eventualnu korist EU može imati od nas? Da nećemo mi da im popravimo standard? Ispada kao da smo super skockali državu i samo je problem Kosovo za ulazak u EU. Kosovo je bilo, jeste i biće samo paravan iza koga se krije nespospbnost naše političke elite da vodi ovu državu.

Katastrofalno po Srbiju!

pre 12 godina

Neiskrenost i neodgovornost predsednika Tadica prema gradjanima pokazuje i to sto, kao, nije priznao Kosovo kao drzavu a priznao je sve drugo - a ne kaze zasto je na zahtev Evropske unije, ciji uopste nismo clan, dao drzavnost Vojvodini, ukinuo vojnu obuku i regrutnu bazu muskog stanovnistva, dao srpske katastarske i maticne knjige albanskim vlastima Kosova, potpisao da ce primiti iz Evrope sve Rome bivse Jugoslavije da zive u Srbiji iako oni ovde nisu rodjeni, ne govore srpski jezik i cime se opasno menja demografska i socijalna slika srpskog drustva.

Mario

pre 12 godina

Ovo nam je dolaz da su nas Dacic i Tadic slagali, sve ce uraditi samo da ostanu na vlasti, najgore od svega je to sto koriste Kosovo da bi postigli svoje ciljeve.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pa i vrapcima je jasno da je to plasirano iz marketinskog tima DS-a kako oni ne bi ispali neuspesni vec patriote, tako su i svi drugi pre njih se ponasali, kada ne pruzis ocekivane rezultate, odma se prebacis na patriotizam, klasicno spinovanje, pa sad umesto da je njihova politika porazena a oni neuspesni politicari, dolazimo do toga da su oni patriote. Jadno i bedno. Time se sluzio i Milosevic, kad nije mogao da obezbedi hleba narodu onda "nije dao da ih biju", Tadic me sve vise podseca na Milosevica iz njegovih poslednjih dana na vlasti i Kostunicu posle priznanja Kosova 17. februara 2008. Ovo nece dobro da se zavrsi. Tadic se upusta u opasne zakulisne igre. OVO NECE NA DOBRO DA IZADJE!!! Umesto odgovornosti nude nam patriotizam!!! FUJ!!!

brainwash

pre 12 godina

Kacin govori istinu! Jasno je da Tadic and Co. moraju narodu da obajasnjavaju zasto se tako sporo ide ka EU, i da optuze EU za to, a ustvari ovdasnji tajkuni koji finansiraju vecinu stranaka koce pristup Eu zbog svojih intersa i mnopla (ne bi vise cene bile vece nego tamo). Naravno i Rusija utice, koja jos nije nista dala od obecanih 800 miliona kredita, dok ne vidi da je Srbija na bezbednoj razdaljini od EU i NATO-a.

Spidi Gonzales

pre 12 godina

"Ne postoji niti je bilo kom trenutku to bio direktan ili indirektan zahtev. Mi tu imamo jasnu politiku a to je da se dalje razvija dijalog između Srbije i Kosova" Druga recenica negira prvu i to JESTE indirektan zahtev za priznavanje Kosova. Kako bi inace bio moguc dijalog izmedju Srbije i Kosova? Eksplicitno se govori o dva entiteta a za nas je to neprihvatljivo i de fakto znaci priznavanje nezavisnosti Kosova. Lepo smo govorili da je vec sam pocetak dijaloga znacio priznavanje Kosova ali niko nije hteo da prizna, kao sto ni sada ne priznaje. Neko vreme su govorili o dijalogu izmedju Beograda i Pristine, sto bi jos i moglo da se prihvati, a sada su evo presli na eksplicitno jasno izrazavanje "izmedju Srbije i Kosova" - ko tu laze?

Виктор

pre 12 godina

@Milivoje:

Ne traži EU, traži Nemačka.

...

По директиви Гђе Клинтон у њеном приватном програму "стабилизације Балкана" и уз саветовање Збигњева Бржежинског.

Тешко је паћиће натерати у воду!

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

По овој Прибићевићевој изјави испада да нас је Тачи сво време зезао и да нас још зеза са тим изјава о Резолуцији 1244. Није му била прихватљива до одлуке дали ће Србија добити кандидатуру а када није добила сада му је одједном прихватљива. А наравно, тамо у фебруару и марту ће му опет бити неприхватљива а онда, када нас опет одбију, опет ће му бити прихватљива и тако у круг...

Nije sija nego vrat

pre 12 godina

Ne trazi se ambasada i razmena ambasadora, ali se zato itekako trazi:

* Prihvatanje "teritorijalnog integriteta" Kosova (ukidanjem tzv "paralelnih institucija")
* Prihvatanje statusa medjudrzavnih granica za administrativne linije (ovo je mozda izbegnuto postignutim sporazumom)
* Prihvatanje ravnopravnog medjudrzavnog predstavljanja Kosova u regionalnim organizacijama i forumima (u okviru tzv "regionalne saradnje")

Da kojim slucajem pristanemo na ova tri zahteva, pitanje ambasada postalo bi gotovo irelevantno. U medjunarodnom pravu se pravne posledice implicitnog cina racunaju na isti nacin kao i pravne posledice eksplicitnog cina. Medjunarodni Sud Pravde je, primera radi, u svojoj odluci povodom jednostranoj nezavisnosti Kosova presudio da je neprotivljenje UNMIK:a bilo implicitno UNMIK:ovo prihvatanje tog cina. Dakle, nije potrebna overena izjava u kojoj neko doslovce objavi "Ja priznajem nezavisnost Kosova". Medjunarodno (pa cak ni privatno/gradjansko) pravo nije bas do te mere jednostavno i prosto. Da jeste, svako bi mogao postati sudija nakon polaganja osnova maternjeg jezika, jer se ne bi morala obracati paznja na sve pravne finese uzrocno-posledicnih veza i obaveza.

IGOR VR

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno, samo zbog toga sto jos nije vreme za to. Priznanje nezavisnosti ce traziti kada dodjemo u fazu gde je sada Hrvatska. Sve ostalo je skupljajnje predizbornih poena ne bili se raja ponovo prevarila, zato je vreme za preokret.

eh

pre 12 godina

Vama se događa isto što i u Hrvatskoj prije 3,4 godine. HDZ se svojski borio sa pričom (EU nema alternative) i onda se svojski u tajnosti borio da do tog EU ne dođe tako brzo. Kad su u Europi shvatili šta rade stisnuli su ih i ubrzo Sanader daje ostavku, završava u zatvoru. Otkrivaju se pokradene milijarde(iako smo svi to znali, ali država se nije htjela pomaknuti prema rješenju i kažnjavanju odgovornih).

Nedugo nakon toga dobivamo i potpisujemo ugovor.

Ja vjerujem da i vašoj politici ne odgovara taj status kandidata, barem ne onoj vladi u sjeni, a zašto je tome tako vidjeti ćemo kroz 5-10 godina.

Lijepi pozdrav.

Optimist

pre 12 godina

Ako je ministar Dačić rekao istinu, zašto smo morali da čekamo da je čujemo od njega? Zašto predsednik Srbije nije smogao hrabrosti da to otvoreno i direktno kaže prvi? Ovako, predsednik Tadić izgleda kao hodajuća floskula. Pošto je ministar Dačić otvorio srce, i predsednik Tadić mrmlja "jeste, al nije baš tim rečima". Ima čovek utisak da je požurio da potvrdi mišljenje svog ministra, da se ovaj možda ne naljuti i furne mu iz vlade pre vremena. Takođe je neverovatno da predsednik Tadić brani apsolutne gubitnike ministra Jeremića i ministra Bogdanovića. Opet, uz otrcanu floskulu o "timskom duhu". Jadno i bedno. Na kraju, sve se svodi na to da nam je opet neko drugi kriv. Predsednik Tadić pre bi republiku Srbiju pretvorio u republiku Kalimeriju, nego što bi možda razmislio da ponudi ostavku onog najodgovornijeg - sebe.

Damjan19

pre 12 godina

Dva najodgovornija predstavnika države: predsednik Republike Srbije i ministar policije, su dve osobe koje ne bi smele da pomisle da slažu, a kamoli da istu smišljenu laž lažu. I jedan i drugi su sami sebe slagali, a to je ona najgora, kad se u nju veruje. Ko laže, taj i krade... kaženaša poslovica. Mada lično Evropskoj Uniji ne verujem po ovom pitanju. Na kraju će dostaviti i pitnje KOsova nama na uvid, i na prihvatanje kraja..

бт

pre 12 godina

Па ништа, сада ће Дачић и Тадић мало да кулирају, недељу дана неће ништа изјавити и биће - појео вук магарца. Тадић је уосталом већ повео нову причу о тобожњем значају развоја економије, неће се ваљда сад враћати на нека минорна питања као што је Косово. Лисац је то, не мислите ваљда да ће дати оставку?

Pobesneli max

pre 12 godina

Mislim da je Kacin jedan veliki folirant, sto je vise puta pokazao, i da nije ozbiljan reprezent "istinske" evropske politike.
Mislim da Tadic uopste nije lagao a i da je svestan koliko su nas "evropski prijatelji" nasankali u celoj prici.
Sto se tice priznanja Kosova od toga nema nista. Ja bih voleo barem na 15 dana da vidim ove "zanimljive omladince" iz "Preokreta",na celu sa njihovim vodjom Cedom Jovanovicem, da ih vidim na vlasti i da vidim da li bi priznali "to" Kosovo. U stvari, uzivao bih gledajuci kako se muce da objasne NEPRIZNAVANJE, a ne-priznavanje. Ako iko prica demagogiju to je upravo preokret i njihovi naivni simpatizeri. Nijedna, nijedna, cak ni banana drzava, ne bi svojevoljno priznala gubitak teritorije. Niti bi iko zvanican, na to pristao kada bi mu se ukazala prilika. Opoziciono delovanje "daje" slobodu da se pricaju bajke.

Miki BG

pre 12 godina

Gospodine Kacin, znamo mi šta je šta. Naravno da nije tražila EU jer ni ona nije zvanično priznala nezavisno Kosovo, i neke članice EU i dalje tvrde da to neće nikada uraditi. Ali, tražila je Nemačka. To je jasno kao dan. A pošto se Nemačka sada najviše pita, onda je isto tako jasno da je to - to i da je to faktički uslov EU koji se stavlja pred Srbiju da bi dobila status kandidata. Nema potrebe više da se lažemo i ubedjujemo u nešto što je bar sada potpuno jasno svima.

Zeka

pre 12 godina

pa cekajte, ja sam sad zbunjen...ko sad govori istinu???...nije valjda da nas veliki vodja i njegov mali zamenik lazu??ja u to ne verujem!

matori

pre 12 godina

"...EU nije tražila od Srbije da prizna Kosovo da bi dobila status kandidata za ulatzak u EU, tvrdi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin..."

...Što znači da je Boris Tadić lagao, kada je izjavio suprotno!
Čudno, uopšte nisam iznenađen...

ceva

pre 12 godina

Divim se ovim komentatorima što kao papagaji ponavljaju mantru našeg predsednika. Aman pročitajte rezoluciju 1244. U njoj se sve konačne odluke pozivaju na dogovor u Rambujeu. Sloba potpisao 1244 i kraj priče. Mi kao građani Srbije možemo da tražimo samo da nam naša država da na uvid 1244 i dogovor u Rambueu pa na referendum. Samo neznam kako će građani da prihvate da im je Sloba izdajnik, kolaboracionista, doušnik, lažov, lopov ...

matori

pre 12 godina

Sve što je Jovanović rekao, potpuno je tačno!
Kako vreme odmiče, sve je jasnije ko u kojem timu igra, a pljuvačima će na kraju ponestati i pljuvačke...
PREOKRET!!!

Broker

pre 12 godina

„On (Kacin) smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji".„

Pa kako ovo može ikome da bude poen u predizbornoj kampanji.
Može ali u predizbornoj kampanji Tačija.

Evropo, Evropo...

goran

pre 12 godina

potrosio sam jednu mladost za promene hm promene koje se baziraju na lazima i korupciji zelim da kazem da se sve politicke stranke dogovore vise da raspisu referendum hocemo li priznati kosovo ili ne da mi odlucimo umesto njih posto oni nemaju onu stvar i jasno reci evropi moze ili primite nas ovakve kavi jesmo inace ima da nas vozaju ovako narednih 50g mislim na nase politicare lopove jbt de zivim primam 12000 din nemam ni za posten konopac da se obesimcy

Бамби

pre 12 godina

Зар је уопште више и битно? У овој политичкој игри је се врте велики улози које не могу да оспоре ни наше Власти а ни представници ЕУ! Нажалост, слажем се да наша Власт тражи изговоре за неуспехе својих обећања, али са друге стране и ЕУ има своје разлоге зашто хоће тј неће Србију под својим окриљем... Само је питање када ће и ко извући већи интерес, само што ћемо ми, грађани, на крају било које приче извући "дебљи крај"!

zbunjeni radoznalac

pre 12 godina

Dobro! Odbili su nas i to je fakat. Sad je rasprava u tome ZASTO??? Zavisno od dana i licnosti svako ima svoju pricu....da li postoji neki zapisnik sa te j...ne sednice na kojoj se odlucivalo o nasoj sudbini? U njemu valjda stoji kako i zasto. Ako takav zapisnik postoji zasto se on u celosti ne objavi ? To bi stavilo tacku na sva ova rekla-kazala od koje ocigledno sve nas bukvalno tera na povracanje!!!Tako bismo najzad mogli da se okrenemo drugim problemima!

IQ=0

pre 12 godina

EU - nije tražila od Srbije da prizna Kosovo(danas)
Tadic i Dacic - Trazili da priznamo Kosovo(juce)


Nije EU kriva ili ovaj janez bez obraza sto vredja naokolo ,nego mi smo neopevani debili(narkomani) kojima je kriva igla(EU)

...Truo svet kako god da okrenes...

Milos Matovic

pre 12 godina

Dok su nas ovi nasi politicari uveravali(lagali) da priznanje Kosova nije uslov za clanstvo u EU, Kacin nas je uveravao(...) da ipak jeste uslov da se prizna Kosovo. E sada su promenili price.
Ajde da se jos malo igramo sa srbima.

021

pre 12 godina

И ја мислим да су наши то смислили као изговор да би се опрали, а притом и приволели гласаче који су национално оријентисани!

Bulevar

pre 12 godina

E moji vi!!! Opet nas farbate?! Dačić i Tadić smislili kako da se iščupaju iz problema u koje su se sami uvalili, kako , pa dobri stari recept, obmana!

milan

pre 12 godina

Nisam bas siguran da vi u EU znate sta govorite da po onome sto smo culi i od vas gosp. Kacin trebali smo da dobijemo kadidaturu pa nismo, zato mislim da predsednik Tadic nema potrebe da nas obmanjuje ali vi ste svi redom, koji su nam obecavali iz EU kandidaturu, pali na kolena pred kanclerkom Merkel.

Vlada

pre 12 godina

Meni je oduvek bilo jasno da nasim politicarima ne odgovara da nas prime u eu. Morali bi da nam daju sva prava koja su nam ukinuli, da vrate sve sto nam je drzava ikada oduzela..... Ta prica o neophodnosti ulaska u eu je bila sve vreme samo predizborna kampanja, sad kao necemo zato sto nam traze da priznamo Kosovo koje jos od 1999 nije nase.
Aha, vazi.

Marko

pre 12 godina

Svi lazu! Nego sta nego da je EU trzila priznanje Kosova??? Sta je drugo njima cilj, i sta ih je kostalo da dobijemo kandidaturu??? Kosovo, Kosovo i samo Kosovo!! Hoce da ga uzmu putem "DIJALOGA"......A gospodin Tadic je propao na izborima zbog obmanjivanja ovog napacenog naroda! Lazu nas godinama za EU, na kraj ce i Srbiju da nam traze da bi usli u tu EU!

zorica

pre 12 godina

Ovde kod nas se ne raspiruje samo evroskepticizam vec otpor (cak i bes)prema EU i zapadnim demokratijama. Nije to samo u predizborne svrhe, nego ima siri znacaj. Izreceno je ovde kod nas sta je izreceno, a poznato je da demanti uvek imaju mnogo slabiju snagu.

Verovatno ce kad se distigne kriticna masa protivnika ulaska u EU rasposati referendum sto ce nas vratiti u 48 i zapecatiti nam sudbinu za naredni dugi niz godina.

Zlo pobedjuje kad dobri ljudi ne cine nista. Svesna sam toga, a umorna. Znam da nemam prava da budem umorna (jos mi o tome zvone Djindjiceve reci u usima), ali cini mi se da se sve nekako otima i da nas je sve vise umornih. Tako se priblizavamo cilju koji nismo hteli i mnogi od nas koji nemaju vise mnogo decenija pred sobom do kraja svog zivota zalice za propustenim sansama. Sa protokom vremena sve vise ce nam se ciniti da je svako od nas mogao i trebao vise da ucini. Umrecemo prezreni od sebe samih sa jalovom nadom da ce neki nasi potomci smoci snage da zapocnu i dovrse put ka zivotu dostojnijem za coveka.

Izvinjavam se na iznosenju licnog osecaja jer to nije ono sto bi ikoga trebalo da interesuje, osim mene same.

mali radojica

pre 12 godina

Stvarno mi nije jasno do koje mere neki ljudi mogu sebe javno da blamiraju na ovakav nacin. Ne znam je li su to novinari pogresno interpretirali Jelka ili on ne zna sta su rekli Nemacki parlamentarci i njihove kolege u EU parlamentu. Ovo je kao da kazete : "Vidi avion kako leti" a onda vam kazu : "Nije to avion to je vazduhoplov" Ipak je ovaj narod svasta vec cuo i video pa i doziveo da bi poverovao ovom osvedocenom prijatelju Srbije. To sta su Dacic i Tadic rekli zove se "surova istina" a ova Kacinova izjava se naziva "spinovanje" sirih narodnih masa. Otprilike kao kad imate ne daj Boze tezak neizleciv kancer a doktor pocne da Vas tesi kao; "ma to se leci, to je izlecivo ma budite optimista". A da umalo zaboravih i jos jedna vest od jutros koja otklanja svaku sumnju: Ponovo nam od februara uvode vize za EU. Eto zasto je Boza dao ostavku, ne moze covek vise da se ovoliko blamira a i bole bre ti samari, nije to lako primati svaki drugi dan i to onako iz efeja !!! Sto kaze ona narodna : "Ko visoko leti nisko pada" a i to boli !!!

HAHAHAHAHA

pre 12 godina

Kacin je rekao da ga je "ova izjava predsednika Tadića zaista neprijatno iznenadila" i da je "možda bio u neraspoloženju, pa mu se desilo nešto u šta ni sam ne veruje"

Car......

Zorz

pre 12 godina

Znamo Jelko,
da su dobili kandidaturu bila bi skroz druga prica. Posto nisu sad su postali "patriote". Kobajagi "trazili su priznanje". Dacic izjavljuje "da se nelazemo uslov je da se prizna Kosovo" a on prvi laze. Sto rece jedan pre neki dan POLITICARU NEVERUJ NI KADA TI POKLON NOSI.
Sramota od BT i ID ali sad su prokockali poverenje i u EU, a Srbiju su vec odavno upropastili.

Dejan

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno priznanje Kosova, i naravno da se ovi nasi samo kao prave mnogo velike patriote , kao ne daju ni po koju cenu Kosovo.LAZU I MAZU!

GuC

pre 12 godina

Ups, nije valjda da su nas zbog "unutrašnjih potreba" slagali??? Ako nisu da li to znači da Dačić, Tadić i Pinokio tvrde da Kacin laže?
Ja i dalje mislim da je g Kacinu više stalo od ove ekipe da se Srbija upristoji, modernizuje i proba da nadoknadi vekovni ambis zaostajanja za Evropom.

Put Alije Đerzeleza

pre 12 godina

Verovatno jeste tačno da EK nije tražila od Srbije eksplicitno priznavanje nezavisnosti Kosova, ali je još tačnije da je dan ili dva pre odluke Saveta ministara 9. decembra (prošlog petka) traženo da Srbija prihvati sporazum po kome bi se Kosovu (UNSCR 1244) omogućilo da se ubuduće, u međunarodnim predstavljanjima, na regionalnim i evropskim sastancima i forumima, predstavlja pod nazivom "The Republic of Kosovo".

Ko je malo pažljivije pratio medijska izveštavanja na ovu temu, mogao je uočiti da je čak Tadić kritičnog dana bio na kritičnom mestu (u Berlinu), ali do priželjkivanog, makar 15-minutnog sastanka, bilo sa kancelarkom, bilo sa predsednikom Nemačke-nije došlo.

Dejan

pre 12 godina

Eto nam jos jedna potvrda da smo mi koji smo ostali ovde totalni debili i da se ovde nece nista promeniti dok mi ne nestanemo i neki drugi narod uvede svoja pravila.

joksa

pre 12 godina

Vlast na sve nacine pokusava da se domogne sto veceg broja poena u predizbornoj kampanji pa i takvim lazima kao sto je priznavanje Kosova.Losa im je taktika. Samo sebi kopaju jos vecu rupu. Ne moze se vise nista sakriti!

Cera

pre 12 godina

Traženo - nije traženo, uslovi, natezanje... molim vas lepo, kako to da je većina istih tih EU zemalja tako lako, iz dana u dan i bez nekih posebnih uslova, traženja ili natezanja Kosovo redom priznavalo kao DRŽAVU a sada pravi problem oko kandidature za EU Srbiji. Kako to da niko nije pitao Srbiju da li ima neki uslov prema tom pitanju državnosti Kosova? Ne, nego su svi redom u trenutku priznavanja Kosova podržali evropski put Srbije i izrazili svoje prijateljske namere. Danas se potencirano podstiče dijalog sa Prištinom kao da Beograd to ne želi a zapravo se favorizuju nastojanja Prištine u pregovorima samom činjenicom da su od većine iz EU priznati kao nezavisna država. I šta čovek da misli onda i o EU i o Kosovu i o Srbiji?

*bane*

pre 12 godina

* Koja će kazna da bude za ovo laganje i šta treba novo da nam se desi, da bi se čula istina ?! Zašto nas vraćate u devedesete .....?!

komentari

pre 12 godina

Zivo me zanima kako ce nasi vlastodrsci da iskomentarisu ovu izjavu.
Na tvrdnju Drews-a da je barikade organizovala mafija uz naravno blagoslov kabineta Predsednika Srbije, Dacic je izjavio da je glavna mafija u Albaniji.Sad ce verovatno kao i svaki dobar, poslusni decko izvaliti neku novu glupost.
Svako ko je normalan zna da u poslednjem momentu niko nije trazio od Srbije da prizna Kosovo.Tamo vaze drugacija pravila igre.

Skywalker

pre 12 godina

"On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji"."
Ovo je apsolutno tacno. EU ce traziti priznanje, ali ne sada. Izjave Dacica i Tadica samo sluze da bi, zaboga, objasnili ,,pravi" razlog nedobijanja statusa. A razlog je jasan: sedenje na dve stolice mozda moze da prodje kod naseg naroda, ali njih ne mozete prevariti.

mail

pre 12 godina

Svakome je jasno, da bilo koja politicka opcija u Srbiji zazire od EU. Zasto bi oni sebi vezivali ruke, kada mogu da budu vladari nasih para i zivota. Ne interesuje njih ni EU, ni Kosovo, oni samo hoce nase pare.

kneginja

pre 12 godina

Šta je ovo? Pa i demokrate i socijalisti više ne govore istinu, pa, čak nas i oni vuku u mitologiju. Kacin reče: "ova izjava vuče Srbiju od realnosti u mitologiju". Ja sam, blago rečeno, iznenađena..

Srki

pre 12 godina

Eto sad i Kacin lupa packe nasim ministrima i predsedniku. Pa ako ovo ne izazove ostru reakciju onda gospodo zasluzujete da vas ucenenjuju i ponizavaju. I nas zajedno sa vama, zato sto vas uporno biramo.

Kole

pre 12 godina

Znaci to je optuzba da Predsednik laze. A takodje i Ministar unutrasnjih poslova+potpredsednik vlade.
Ili laze g-din Izvestilac.

Meni deluje da lazu sva trojca.

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Slušam juče predsednika, kad čujem Koštunica Vojislav govori kroz njega. Ono što on priča tri godine, naš predsednik potvrdi juče. Samo još da ga zamoli da opet bude premijer. Čovek zna više i razume međunarodnu politiku. Voleli ga ili, ne to je naša istina.

Дијаспорац

pre 12 godina

Човек рече јасно и гласно. Ајде сада господа Дачић и Тадић да се изјасне ко је то тачно тражио или да признају лажи!

bs

pre 12 godina

Mala pomoc za nasu vladu i predsednika obratite se zvanicnicima EU sa predlogom da prime Kosovo u EU pre Srbije a onda ce Srbija da prizna Kosovo!!! Ovaj predlog bi sigurno prihvatili i Albanci sa KiM, a i mi bi nekako prezvakali tu nezavisnost koja nas muci. Da li ste svesni da im ne trebamo u EU ni mi ni to Kosovo, ajde se dogovarajte sa tim albancima da proteramo ove osvajace i da zivimo iz sopstvenih interesa zajedno kao ljudi a ne da nas kontrlisu poluobrazovani mesetari sa zapada i istoka!!!

robi

pre 12 godina

Naravno da je za unutrasnjopoliticke potrebe. Ne pricamo o nedobijanju kandidature, o ekonomiji,o stanju u medijima, o Zvonku Veselinovicu i njegovim vezama sa BIA...bitno da Tadic nije priznao Kosovo, kaze on. U kakvom mraku mi zivimo. Srecna nova 1999!

Rale Botovski-Kurbatinski

pre 12 godina

Čak i da Evropa nije tražila zvanično priznanje Kosova, ona traži sve ono što je suštinsko priznanje samoproglašene republike Kosovo.Uporno nas gura u pregovore sa Prištinom, nametnuvši teme koje odgovaraju Prištini i koje implicite učvršćuju državnost Kosova(predstavljanje Kosova, diplome, carina,....), pod izgovorom da su to teme od životne važnosti za stanovnike Kosova. A šta je sa uzurpiranom imovinom i povratkom izbeglica? Šta je sa Srbima koji žive izolovani u nekoliko mesta na Kosovu? Zašto te teme nisu najpre stavljene na dnevni red? Srbi su se uverili u neiskrenost Evrope (navešću samo dva primera: "standardi pre statusa" i "Euleks će biti statusno neutralan") i u njena stalna ponižavanja Srbije, tako da bi sada na eventualnom referendumu veoma mali broj ljudi se opredelio za takvu Evropu.Zato g. Kacin, nemojte nas više pomagaati, molim Vas!

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Jao, kakva izjava-moze se dobiti kandidatura, a mozda i ne. U stilu Alan Forda-Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti. Pa to svaki citalac moze izjaviti, kakva je to ekspertiza.

Smeško

pre 12 godina

Otidi pa takve izjave daj u Moskvi. Jok nego je tražila baba Persa. Sramota, kaže čovek da naš predsednik ne govori istinu a naši zvaničnici ni da ga proteraju. Ako naš Boris kaže da ste tražili onda jeste i tačka.

SECTOR

pre 12 godina

Vas EULEX je to napravio. Borite se da onemogucite podelu jer ste uvideli da ide u top pravcu. Sada pokusavate da predizornu vrednost stausa iskoristite za pritisak na propali DS.

ivan-top

pre 12 godina

pa da li je moguce da su nas "gospoda " iz vlasti ponovo slagala , pa nista cudno od njih,oni svakim svojim pogresnim potezemo i pogresnom izjavom vracaju Srbiju unazad i usporavaju nas evropski put,pa dokle vise !

ilija đurić

pre 12 godina

Kome ovaj agent od uticaja (žargon američke obaveštajne agencije)priča, pa jel' on misli da smo mi toliko blesavi da ne razumemo neke stvari. Ja ne mogu da verujem, to me frustrira, zaista. Nama je sve potpuno jasno i samo hoćemo da nas neko tretira kao dorasle osobe za neke pregovore a ne da misle da smo glupi, pa da nam pričaju ovakvi kao Kacin. Takav bezobrazluk, pa to je strašno, šta sve treba da trpimo.

Draganče

pre 12 godina

On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji". I JA TO SMATRAM, A VI????

Starac

pre 12 godina

Izvinite g. Kacin, nije da volim ove nase politicare i svestan sam da bi slagali Boga i prodali rodjenu majku zarad malo vlasti, ali jedna od retkih osoba koja je gora i sa manje kredibiliteta od njih ste upravo vi!
Tako da, oprostite, ali ne verujem vam. Odnosno, kad pazljivo procitam tekst vidim da ne lazete, samo se malo pravite, znate .....
Po vama, dakle EK nije trazila priznanje KiM i to vam verujem, ali drugi deo gde kazete da niko jednostrano u Evropi NE MOZE to da trazi, e to je vec manipulacija, jer i sami znate da Nemacka u EU moze da radi sta hoce ...
Prema tome, ne dolivajte ulje na vatru, osim ako vam to nije posao za koji dobijate platu.

dejan

pre 12 godina

Jelko,
ma daj covece ni sam ne verujes u to sto pricas.
Ovi nasi jesu mutni i lazu kad mogu ali meni izgleda da najzad uglavnom govore istinu i to stoga sto ste ih naterali a sad jos kazete da lazu.
Ma nemaju vise manevarskog prostora. Svima u ovoj zemlji je jasno da je pred nama izbor ili Kosovo ili EU. Mada EU nije garantovana ni da sutra priznamo kosovo.
Evo i dodatnog dokaza... novi pritisak sa ponovnim uvodjenjem viza. Sta je to ako nije da se pokaze - pazite sta radite jer ne samo da vam necemo dati kandidaturu nego cemo vas vratiti jos nazad.

Draganče

pre 12 godina

On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji". I JA TO SMATRAM, A VI????

Дијаспорац

pre 12 godina

Човек рече јасно и гласно. Ајде сада господа Дачић и Тадић да се изјасне ко је то тачно тражио или да признају лажи!

Srki

pre 12 godina

Eto sad i Kacin lupa packe nasim ministrima i predsedniku. Pa ako ovo ne izazove ostru reakciju onda gospodo zasluzujete da vas ucenenjuju i ponizavaju. I nas zajedno sa vama, zato sto vas uporno biramo.

robi

pre 12 godina

Naravno da je za unutrasnjopoliticke potrebe. Ne pricamo o nedobijanju kandidature, o ekonomiji,o stanju u medijima, o Zvonku Veselinovicu i njegovim vezama sa BIA...bitno da Tadic nije priznao Kosovo, kaze on. U kakvom mraku mi zivimo. Srecna nova 1999!

Dejan

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno priznanje Kosova, i naravno da se ovi nasi samo kao prave mnogo velike patriote , kao ne daju ni po koju cenu Kosovo.LAZU I MAZU!

Skywalker

pre 12 godina

"On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji"."
Ovo je apsolutno tacno. EU ce traziti priznanje, ali ne sada. Izjave Dacica i Tadica samo sluze da bi, zaboga, objasnili ,,pravi" razlog nedobijanja statusa. A razlog je jasan: sedenje na dve stolice mozda moze da prodje kod naseg naroda, ali njih ne mozete prevariti.

Rale Botovski-Kurbatinski

pre 12 godina

Čak i da Evropa nije tražila zvanično priznanje Kosova, ona traži sve ono što je suštinsko priznanje samoproglašene republike Kosovo.Uporno nas gura u pregovore sa Prištinom, nametnuvši teme koje odgovaraju Prištini i koje implicite učvršćuju državnost Kosova(predstavljanje Kosova, diplome, carina,....), pod izgovorom da su to teme od životne važnosti za stanovnike Kosova. A šta je sa uzurpiranom imovinom i povratkom izbeglica? Šta je sa Srbima koji žive izolovani u nekoliko mesta na Kosovu? Zašto te teme nisu najpre stavljene na dnevni red? Srbi su se uverili u neiskrenost Evrope (navešću samo dva primera: "standardi pre statusa" i "Euleks će biti statusno neutralan") i u njena stalna ponižavanja Srbije, tako da bi sada na eventualnom referendumu veoma mali broj ljudi se opredelio za takvu Evropu.Zato g. Kacin, nemojte nas više pomagaati, molim Vas!

GuC

pre 12 godina

Ups, nije valjda da su nas zbog "unutrašnjih potreba" slagali??? Ako nisu da li to znači da Dačić, Tadić i Pinokio tvrde da Kacin laže?
Ja i dalje mislim da je g Kacinu više stalo od ove ekipe da se Srbija upristoji, modernizuje i proba da nadoknadi vekovni ambis zaostajanja za Evropom.

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Slušam juče predsednika, kad čujem Koštunica Vojislav govori kroz njega. Ono što on priča tri godine, naš predsednik potvrdi juče. Samo još da ga zamoli da opet bude premijer. Čovek zna više i razume međunarodnu politiku. Voleli ga ili, ne to je naša istina.

Starac

pre 12 godina

Izvinite g. Kacin, nije da volim ove nase politicare i svestan sam da bi slagali Boga i prodali rodjenu majku zarad malo vlasti, ali jedna od retkih osoba koja je gora i sa manje kredibiliteta od njih ste upravo vi!
Tako da, oprostite, ali ne verujem vam. Odnosno, kad pazljivo procitam tekst vidim da ne lazete, samo se malo pravite, znate .....
Po vama, dakle EK nije trazila priznanje KiM i to vam verujem, ali drugi deo gde kazete da niko jednostrano u Evropi NE MOZE to da trazi, e to je vec manipulacija, jer i sami znate da Nemacka u EU moze da radi sta hoce ...
Prema tome, ne dolivajte ulje na vatru, osim ako vam to nije posao za koji dobijate platu.

joksa

pre 12 godina

Vlast na sve nacine pokusava da se domogne sto veceg broja poena u predizbornoj kampanji pa i takvim lazima kao sto je priznavanje Kosova.Losa im je taktika. Samo sebi kopaju jos vecu rupu. Ne moze se vise nista sakriti!

Dejan

pre 12 godina

Eto nam jos jedna potvrda da smo mi koji smo ostali ovde totalni debili i da se ovde nece nista promeniti dok mi ne nestanemo i neki drugi narod uvede svoja pravila.

*bane*

pre 12 godina

* Koja će kazna da bude za ovo laganje i šta treba novo da nam se desi, da bi se čula istina ?! Zašto nas vraćate u devedesete .....?!

dejan

pre 12 godina

Jelko,
ma daj covece ni sam ne verujes u to sto pricas.
Ovi nasi jesu mutni i lazu kad mogu ali meni izgleda da najzad uglavnom govore istinu i to stoga sto ste ih naterali a sad jos kazete da lazu.
Ma nemaju vise manevarskog prostora. Svima u ovoj zemlji je jasno da je pred nama izbor ili Kosovo ili EU. Mada EU nije garantovana ni da sutra priznamo kosovo.
Evo i dodatnog dokaza... novi pritisak sa ponovnim uvodjenjem viza. Sta je to ako nije da se pokaze - pazite sta radite jer ne samo da vam necemo dati kandidaturu nego cemo vas vratiti jos nazad.

Kole

pre 12 godina

Znaci to je optuzba da Predsednik laze. A takodje i Ministar unutrasnjih poslova+potpredsednik vlade.
Ili laze g-din Izvestilac.

Meni deluje da lazu sva trojca.

ilija đurić

pre 12 godina

Kome ovaj agent od uticaja (žargon američke obaveštajne agencije)priča, pa jel' on misli da smo mi toliko blesavi da ne razumemo neke stvari. Ja ne mogu da verujem, to me frustrira, zaista. Nama je sve potpuno jasno i samo hoćemo da nas neko tretira kao dorasle osobe za neke pregovore a ne da misle da smo glupi, pa da nam pričaju ovakvi kao Kacin. Takav bezobrazluk, pa to je strašno, šta sve treba da trpimo.

eh

pre 12 godina

Vama se događa isto što i u Hrvatskoj prije 3,4 godine. HDZ se svojski borio sa pričom (EU nema alternative) i onda se svojski u tajnosti borio da do tog EU ne dođe tako brzo. Kad su u Europi shvatili šta rade stisnuli su ih i ubrzo Sanader daje ostavku, završava u zatvoru. Otkrivaju se pokradene milijarde(iako smo svi to znali, ali država se nije htjela pomaknuti prema rješenju i kažnjavanju odgovornih).

Nedugo nakon toga dobivamo i potpisujemo ugovor.

Ja vjerujem da i vašoj politici ne odgovara taj status kandidata, barem ne onoj vladi u sjeni, a zašto je tome tako vidjeti ćemo kroz 5-10 godina.

Lijepi pozdrav.

Damjan19

pre 12 godina

Dva najodgovornija predstavnika države: predsednik Republike Srbije i ministar policije, su dve osobe koje ne bi smele da pomisle da slažu, a kamoli da istu smišljenu laž lažu. I jedan i drugi su sami sebe slagali, a to je ona najgora, kad se u nju veruje. Ko laže, taj i krade... kaženaša poslovica. Mada lično Evropskoj Uniji ne verujem po ovom pitanju. Na kraju će dostaviti i pitnje KOsova nama na uvid, i na prihvatanje kraja..

mail

pre 12 godina

Svakome je jasno, da bilo koja politicka opcija u Srbiji zazire od EU. Zasto bi oni sebi vezivali ruke, kada mogu da budu vladari nasih para i zivota. Ne interesuje njih ni EU, ni Kosovo, oni samo hoce nase pare.

zorica

pre 12 godina

Ovde kod nas se ne raspiruje samo evroskepticizam vec otpor (cak i bes)prema EU i zapadnim demokratijama. Nije to samo u predizborne svrhe, nego ima siri znacaj. Izreceno je ovde kod nas sta je izreceno, a poznato je da demanti uvek imaju mnogo slabiju snagu.

Verovatno ce kad se distigne kriticna masa protivnika ulaska u EU rasposati referendum sto ce nas vratiti u 48 i zapecatiti nam sudbinu za naredni dugi niz godina.

Zlo pobedjuje kad dobri ljudi ne cine nista. Svesna sam toga, a umorna. Znam da nemam prava da budem umorna (jos mi o tome zvone Djindjiceve reci u usima), ali cini mi se da se sve nekako otima i da nas je sve vise umornih. Tako se priblizavamo cilju koji nismo hteli i mnogi od nas koji nemaju vise mnogo decenija pred sobom do kraja svog zivota zalice za propustenim sansama. Sa protokom vremena sve vise ce nam se ciniti da je svako od nas mogao i trebao vise da ucini. Umrecemo prezreni od sebe samih sa jalovom nadom da ce neki nasi potomci smoci snage da zapocnu i dovrse put ka zivotu dostojnijem za coveka.

Izvinjavam se na iznosenju licnog osecaja jer to nije ono sto bi ikoga trebalo da interesuje, osim mene same.

mali radojica

pre 12 godina

Stvarno mi nije jasno do koje mere neki ljudi mogu sebe javno da blamiraju na ovakav nacin. Ne znam je li su to novinari pogresno interpretirali Jelka ili on ne zna sta su rekli Nemacki parlamentarci i njihove kolege u EU parlamentu. Ovo je kao da kazete : "Vidi avion kako leti" a onda vam kazu : "Nije to avion to je vazduhoplov" Ipak je ovaj narod svasta vec cuo i video pa i doziveo da bi poverovao ovom osvedocenom prijatelju Srbije. To sta su Dacic i Tadic rekli zove se "surova istina" a ova Kacinova izjava se naziva "spinovanje" sirih narodnih masa. Otprilike kao kad imate ne daj Boze tezak neizleciv kancer a doktor pocne da Vas tesi kao; "ma to se leci, to je izlecivo ma budite optimista". A da umalo zaboravih i jos jedna vest od jutros koja otklanja svaku sumnju: Ponovo nam od februara uvode vize za EU. Eto zasto je Boza dao ostavku, ne moze covek vise da se ovoliko blamira a i bole bre ti samari, nije to lako primati svaki drugi dan i to onako iz efeja !!! Sto kaze ona narodna : "Ko visoko leti nisko pada" a i to boli !!!

bs

pre 12 godina

Mala pomoc za nasu vladu i predsednika obratite se zvanicnicima EU sa predlogom da prime Kosovo u EU pre Srbije a onda ce Srbija da prizna Kosovo!!! Ovaj predlog bi sigurno prihvatili i Albanci sa KiM, a i mi bi nekako prezvakali tu nezavisnost koja nas muci. Da li ste svesni da im ne trebamo u EU ni mi ni to Kosovo, ajde se dogovarajte sa tim albancima da proteramo ove osvajace i da zivimo iz sopstvenih interesa zajedno kao ljudi a ne da nas kontrlisu poluobrazovani mesetari sa zapada i istoka!!!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pa i vrapcima je jasno da je to plasirano iz marketinskog tima DS-a kako oni ne bi ispali neuspesni vec patriote, tako su i svi drugi pre njih se ponasali, kada ne pruzis ocekivane rezultate, odma se prebacis na patriotizam, klasicno spinovanje, pa sad umesto da je njihova politika porazena a oni neuspesni politicari, dolazimo do toga da su oni patriote. Jadno i bedno. Time se sluzio i Milosevic, kad nije mogao da obezbedi hleba narodu onda "nije dao da ih biju", Tadic me sve vise podseca na Milosevica iz njegovih poslednjih dana na vlasti i Kostunicu posle priznanja Kosova 17. februara 2008. Ovo nece dobro da se zavrsi. Tadic se upusta u opasne zakulisne igre. OVO NECE NA DOBRO DA IZADJE!!! Umesto odgovornosti nude nam patriotizam!!! FUJ!!!

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Jao, kakva izjava-moze se dobiti kandidatura, a mozda i ne. U stilu Alan Forda-Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti. Pa to svaki citalac moze izjaviti, kakva je to ekspertiza.

Cera

pre 12 godina

Traženo - nije traženo, uslovi, natezanje... molim vas lepo, kako to da je većina istih tih EU zemalja tako lako, iz dana u dan i bez nekih posebnih uslova, traženja ili natezanja Kosovo redom priznavalo kao DRŽAVU a sada pravi problem oko kandidature za EU Srbiji. Kako to da niko nije pitao Srbiju da li ima neki uslov prema tom pitanju državnosti Kosova? Ne, nego su svi redom u trenutku priznavanja Kosova podržali evropski put Srbije i izrazili svoje prijateljske namere. Danas se potencirano podstiče dijalog sa Prištinom kao da Beograd to ne želi a zapravo se favorizuju nastojanja Prištine u pregovorima samom činjenicom da su od većine iz EU priznati kao nezavisna država. I šta čovek da misli onda i o EU i o Kosovu i o Srbiji?

Pobesneli max

pre 12 godina

Mislim da je Kacin jedan veliki folirant, sto je vise puta pokazao, i da nije ozbiljan reprezent "istinske" evropske politike.
Mislim da Tadic uopste nije lagao a i da je svestan koliko su nas "evropski prijatelji" nasankali u celoj prici.
Sto se tice priznanja Kosova od toga nema nista. Ja bih voleo barem na 15 dana da vidim ove "zanimljive omladince" iz "Preokreta",na celu sa njihovim vodjom Cedom Jovanovicem, da ih vidim na vlasti i da vidim da li bi priznali "to" Kosovo. U stvari, uzivao bih gledajuci kako se muce da objasne NEPRIZNAVANJE, a ne-priznavanje. Ako iko prica demagogiju to je upravo preokret i njihovi naivni simpatizeri. Nijedna, nijedna, cak ni banana drzava, ne bi svojevoljno priznala gubitak teritorije. Niti bi iko zvanican, na to pristao kada bi mu se ukazala prilika. Opoziciono delovanje "daje" slobodu da se pricaju bajke.

Put Alije Đerzeleza

pre 12 godina

Verovatno jeste tačno da EK nije tražila od Srbije eksplicitno priznavanje nezavisnosti Kosova, ali je još tačnije da je dan ili dva pre odluke Saveta ministara 9. decembra (prošlog petka) traženo da Srbija prihvati sporazum po kome bi se Kosovu (UNSCR 1244) omogućilo da se ubuduće, u međunarodnim predstavljanjima, na regionalnim i evropskim sastancima i forumima, predstavlja pod nazivom "The Republic of Kosovo".

Ko je malo pažljivije pratio medijska izveštavanja na ovu temu, mogao je uočiti da je čak Tadić kritičnog dana bio na kritičnom mestu (u Berlinu), ali do priželjkivanog, makar 15-minutnog sastanka, bilo sa kancelarkom, bilo sa predsednikom Nemačke-nije došlo.

IGOR VR

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno, samo zbog toga sto jos nije vreme za to. Priznanje nezavisnosti ce traziti kada dodjemo u fazu gde je sada Hrvatska. Sve ostalo je skupljajnje predizbornih poena ne bili se raja ponovo prevarila, zato je vreme za preokret.

SECTOR

pre 12 godina

Vas EULEX je to napravio. Borite se da onemogucite podelu jer ste uvideli da ide u top pravcu. Sada pokusavate da predizornu vrednost stausa iskoristite za pritisak na propali DS.

Sajo-LDP...

pre 12 godina

Meni je bilo i pre ovoga potpuno jasno da mafijasko-tajkunska-partokratska-kriminalna struktura u Srbiji ne zeli u EU..ne zeli ona ni u Rusiju...nigde ona ne zeli jer su stvorili sistem jos devedesetih godina koji i danas funkcionise koji njima savrseno odgovara a boli ih briga za narod i drzavu(vlast=opozicija)...TADICU STIDI SE...Dace bog pa ce te narod oterati...PREOKRET...jedini spas...

ivan-top

pre 12 godina

pa da li je moguce da su nas "gospoda " iz vlasti ponovo slagala , pa nista cudno od njih,oni svakim svojim pogresnim potezemo i pogresnom izjavom vracaju Srbiju unazad i usporavaju nas evropski put,pa dokle vise !

Smeško

pre 12 godina

Otidi pa takve izjave daj u Moskvi. Jok nego je tražila baba Persa. Sramota, kaže čovek da naš predsednik ne govori istinu a naši zvaničnici ni da ga proteraju. Ako naš Boris kaže da ste tražili onda jeste i tačka.

Miladin

pre 12 godina

Treba hitno raspisati referendum sa pitanjem Da li želite u EU?Da ili ne, pa ako većina građana želi da idemo unazad u prošlost onda tamo i treba da idemo.Ne može se na silu neko terati da bude civilizovan ako želi da ceo život čuva ovde negde na planini..

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

По овој Прибићевићевој изјави испада да нас је Тачи сво време зезао и да нас још зеза са тим изјава о Резолуцији 1244. Није му била прихватљива до одлуке дали ће Србија добити кандидатуру а када није добила сада му је одједном прихватљива. А наравно, тамо у фебруару и марту ће му опет бити неприхватљива а онда, када нас опет одбију, опет ће му бити прихватљива и тако у круг...

HAHAHAHAHA

pre 12 godina

Kacin je rekao da ga je "ova izjava predsednika Tadića zaista neprijatno iznenadila" i da je "možda bio u neraspoloženju, pa mu se desilo nešto u šta ni sam ne veruje"

Car......

matori

pre 12 godina

Sve što je Jovanović rekao, potpuno je tačno!
Kako vreme odmiče, sve je jasnije ko u kojem timu igra, a pljuvačima će na kraju ponestati i pljuvačke...
PREOKRET!!!

brainwash

pre 12 godina

Kacin govori istinu! Jasno je da Tadic and Co. moraju narodu da obajasnjavaju zasto se tako sporo ide ka EU, i da optuze EU za to, a ustvari ovdasnji tajkuni koji finansiraju vecinu stranaka koce pristup Eu zbog svojih intersa i mnopla (ne bi vise cene bile vece nego tamo). Naravno i Rusija utice, koja jos nije nista dala od obecanih 800 miliona kredita, dok ne vidi da je Srbija na bezbednoj razdaljini od EU i NATO-a.

Ja sam razumeo

pre 12 godina

Ma gospodine Kacin, niste razumeli, naši politicari mazohisti zele da ih Kosovom uslovite jer im time dajete alibi da ne sprovode reforme u Srbiji. Opsednutost Kosovom kao izgovor je vec decenijama izgovor za nesposobnost srpskih politicara. Ja bi ih sad uslovio priznanjem Kosova, ako traze, to mogu dobiti.

kneginja

pre 12 godina

Šta je ovo? Pa i demokrate i socijalisti više ne govore istinu, pa, čak nas i oni vuku u mitologiju. Kacin reče: "ova izjava vuče Srbiju od realnosti u mitologiju". Ja sam, blago rečeno, iznenađena..

tosa

pre 12 godina

Svi mi znamo gospodine Dezer da EU ne moze traziti formalno da priznamo Kosovo ali da nas zato moze blokirati bilo koja od onih 22 clanice EU koje su Kosovo priznale. Zato nemojte davati ovakve izjave jer nije narod u Srbiji glup!

Vojislav UE

pre 12 godina

Znaci opet nas lazu i obmanjuju predsednik drzave i gospodin Dacic, pa dobro gospodo ima li tome kraja, dokle su vam neki drugi krivi, a ne vi sami!!!

Optimist

pre 12 godina

Ako je ministar Dačić rekao istinu, zašto smo morali da čekamo da je čujemo od njega? Zašto predsednik Srbije nije smogao hrabrosti da to otvoreno i direktno kaže prvi? Ovako, predsednik Tadić izgleda kao hodajuća floskula. Pošto je ministar Dačić otvorio srce, i predsednik Tadić mrmlja "jeste, al nije baš tim rečima". Ima čovek utisak da je požurio da potvrdi mišljenje svog ministra, da se ovaj možda ne naljuti i furne mu iz vlade pre vremena. Takođe je neverovatno da predsednik Tadić brani apsolutne gubitnike ministra Jeremića i ministra Bogdanovića. Opet, uz otrcanu floskulu o "timskom duhu". Jadno i bedno. Na kraju, sve se svodi na to da nam je opet neko drugi kriv. Predsednik Tadić pre bi republiku Srbiju pretvorio u republiku Kalimeriju, nego što bi možda razmislio da ponudi ostavku onog najodgovornijeg - sebe.

Đorđe

pre 12 godina

Ljudi, briga Evropu za nas u ovom trenutku. Zašto bi oni nas primili i pod uslovom da priznamo Kosovo? Država sa najmanjim izvozom u Evropi, a najvećim javnim rashodima, država sa ogromnim deficitom u platnom bilansu, država sa izuzetno visokim stepenom korupcije, država sa najnižim standardom, sa javnim dugom od skoro 30 milijardi eura, sa uništenom privredom, a posebno proizvodnjom, država bez institucija, zakona... šta će njima takva država. Kakvu eventualnu korist EU može imati od nas? Da nećemo mi da im popravimo standard? Ispada kao da smo super skockali državu i samo je problem Kosovo za ulazak u EU. Kosovo je bilo, jeste i biće samo paravan iza koga se krije nespospbnost naše političke elite da vodi ovu državu.

Zorz

pre 12 godina

Znamo Jelko,
da su dobili kandidaturu bila bi skroz druga prica. Posto nisu sad su postali "patriote". Kobajagi "trazili su priznanje". Dacic izjavljuje "da se nelazemo uslov je da se prizna Kosovo" a on prvi laze. Sto rece jedan pre neki dan POLITICARU NEVERUJ NI KADA TI POKLON NOSI.
Sramota od BT i ID ali sad su prokockali poverenje i u EU, a Srbiju su vec odavno upropastili.

Nije sija nego vrat

pre 12 godina

Ne trazi se ambasada i razmena ambasadora, ali se zato itekako trazi:

* Prihvatanje "teritorijalnog integriteta" Kosova (ukidanjem tzv "paralelnih institucija")
* Prihvatanje statusa medjudrzavnih granica za administrativne linije (ovo je mozda izbegnuto postignutim sporazumom)
* Prihvatanje ravnopravnog medjudrzavnog predstavljanja Kosova u regionalnim organizacijama i forumima (u okviru tzv "regionalne saradnje")

Da kojim slucajem pristanemo na ova tri zahteva, pitanje ambasada postalo bi gotovo irelevantno. U medjunarodnom pravu se pravne posledice implicitnog cina racunaju na isti nacin kao i pravne posledice eksplicitnog cina. Medjunarodni Sud Pravde je, primera radi, u svojoj odluci povodom jednostranoj nezavisnosti Kosova presudio da je neprotivljenje UNMIK:a bilo implicitno UNMIK:ovo prihvatanje tog cina. Dakle, nije potrebna overena izjava u kojoj neko doslovce objavi "Ja priznajem nezavisnost Kosova". Medjunarodno (pa cak ni privatno/gradjansko) pravo nije bas do te mere jednostavno i prosto. Da jeste, svako bi mogao postati sudija nakon polaganja osnova maternjeg jezika, jer se ne bi morala obracati paznja na sve pravne finese uzrocno-posledicnih veza i obaveza.

Katastrofalno po Srbiju!

pre 12 godina

Neiskrenost i neodgovornost predsednika Tadica prema gradjanima pokazuje i to sto, kao, nije priznao Kosovo kao drzavu a priznao je sve drugo - a ne kaze zasto je na zahtev Evropske unije, ciji uopste nismo clan, dao drzavnost Vojvodini, ukinuo vojnu obuku i regrutnu bazu muskog stanovnistva, dao srpske katastarske i maticne knjige albanskim vlastima Kosova, potpisao da ce primiti iz Evrope sve Rome bivse Jugoslavije da zive u Srbiji iako oni ovde nisu rodjeni, ne govore srpski jezik i cime se opasno menja demografska i socijalna slika srpskog drustva.

zdr

pre 12 godina

Svaki rezim kome se polozaj klima pocinje da se ponasa iracionalno. Tako je i Sloba sa svojom fabrikom lazi uspeo da postigne monolitnu podrsku. Lazi su obicno uperena na ono sta je ljudima vazno, nacionalnost, religija itd. a totalitarni sistem se postavlja kao branik od tih ugrozenih vrednosti. Sve lazi su (za pametne) kratkog daha ali dok se jedna laz rastolkuje oni serviraju drugu. Narod onda postaje potpuno sluden, zna da ga lazu ali misli da ako je makar deset posto od lazi istina glasacu za njih. I glasa.

Marko

pre 12 godina

Svi lazu! Nego sta nego da je EU trzila priznanje Kosova??? Sta je drugo njima cilj, i sta ih je kostalo da dobijemo kandidaturu??? Kosovo, Kosovo i samo Kosovo!! Hoce da ga uzmu putem "DIJALOGA"......A gospodin Tadic je propao na izborima zbog obmanjivanja ovog napacenog naroda! Lazu nas godinama za EU, na kraj ce i Srbiju da nam traze da bi usli u tu EU!

Voyager

pre 12 godina

Pazljivije procitajte izjavu Kacina. "EU nije trazila priznanje, a neke pojedinace zemlje ne mogu da traze od Srbije...". E, pa mogu. Da se opet ne baca blato na eve nase politicare, Nemacka je direktno trazila (u direktnom konkatku i preko Ambasadora - da li i on treba da bude persona non grata?) priznanje Kosova i da je to uslov za poziv Srbiji za pristupanje EU. Ni Tadic ni Dacic nisu rekli da EU od njih trazi, vec su rekli "da je uslov za pristupanje EU priznanje Kosova" (Ministar Dacic) i da je od "nas trazeno da priznamo..." (Predsednik Tadic). Nisu nikada eksplicitno rekli ko trazi - a trazi Nemacka uz podrsku Austrije (to je valjda jedno te isto). I Kacin to odlicno zna, a da li neko moze cak i formalno da bude pozvan, a da SVE clanice to ne odobre - to je nemoguce. Znaci, EU birokratija, u koju se ovaj tip umuvao, nije formalno trazila, a Nemacka jeste, a od njenog glasa (koji je veci od svih ostalih zajedno da se ne lazemo) zavisi celokupan proces. Ovo sto Kacin radi je direktno, bezobrazno, nekulturno i nediplomatsko mesanje u unutrasnje stvari Republike Srbije, lazno iznosi vesto upakovane cinjenice i diskvalifikuje najvise drzavne funkcionere. Nikada nisam bio ni za Tadica ni za Dacica, ni za ostale... cak ne idem ni na izbore, ali Boris Tadic je Predsednik Republike Srbije, a ovaj jadnik Kacin, pisac evropskih skrabotina i pamfletica, sitni birokrata, cinovnik i potrcko, neka zacuti i neka ne deli lekcije zasnivane na lazima i poluistinama ljudima iza koje stoji legitiman i legalan demokratski proces u jednoj suverenoj zemlji.

komentari

pre 12 godina

Zivo me zanima kako ce nasi vlastodrsci da iskomentarisu ovu izjavu.
Na tvrdnju Drews-a da je barikade organizovala mafija uz naravno blagoslov kabineta Predsednika Srbije, Dacic je izjavio da je glavna mafija u Albaniji.Sad ce verovatno kao i svaki dobar, poslusni decko izvaliti neku novu glupost.
Svako ko je normalan zna da u poslednjem momentu niko nije trazio od Srbije da prizna Kosovo.Tamo vaze drugacija pravila igre.

matori

pre 12 godina

"...EU nije tražila od Srbije da prizna Kosovo da bi dobila status kandidata za ulatzak u EU, tvrdi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin..."

...Što znači da je Boris Tadić lagao, kada je izjavio suprotno!
Čudno, uopšte nisam iznenađen...

IQ=0

pre 12 godina

EU - nije tražila od Srbije da prizna Kosovo(danas)
Tadic i Dacic - Trazili da priznamo Kosovo(juce)


Nije EU kriva ili ovaj janez bez obraza sto vredja naokolo ,nego mi smo neopevani debili(narkomani) kojima je kriva igla(EU)

...Truo svet kako god da okrenes...

podrascanin

pre 12 godina

Posle one Dezerove izjave pred 9 decembar da ce Srbija sigrno dobiti kandidaturu pa nije ispalo nista mene bi licno, da sam Dezer, bilo sramota da izadjem na ulicu a ne jos da dajem neke izjave...

Vlada

pre 12 godina

Meni je oduvek bilo jasno da nasim politicarima ne odgovara da nas prime u eu. Morali bi da nam daju sva prava koja su nam ukinuli, da vrate sve sto nam je drzava ikada oduzela..... Ta prica o neophodnosti ulaska u eu je bila sve vreme samo predizborna kampanja, sad kao necemo zato sto nam traze da priznamo Kosovo koje jos od 1999 nije nase.
Aha, vazi.

Treba nam Sv.Georgije

pre 12 godina

Kada složim mozaik,siguran sam da je namerno plasirana priča o priznanju Kosova od strane Dačića i Tadića da bi nam odvratili pažnju od stvarnog razloga nedobijanja kandidature,a to je KORUPCIJA!Znajući da se situcija ne može popraviti do proleća,oni sada pripremaju javnost na ponovno nedobijanje kandidature jer oni,kao bajagi,neće nikada priznati Kosovo!A u stvari,korupcija se neće suzbiti do proleeća jer bi vlast morala uhapsiti samu sebe!Pročitavši sve ono što je izrekao Ljuba Milanović u vezi nabavke vakcina,postupka glavnog tužioca,ministarke Malović i kabineta predsednika,shvatam da živimo u diktaturi,gde jedan čovek(predsednik) uz svoju kliku,ima celokupnu vlast u državi,i zakonodavnu i izvršnu,a pri tom je potpuno izgubio kompas i doveo nas u veoma opasnu situaciju!Opasno je i to,takav utisak sam stekao i mislim da se ne varam,što ima gotovo bolesnu ambiciju da na vlasti i ostane!Vlast nas konstantno laže i vodi u propast!Ljudi nešto se mora uraditi,neki masovan protest bez stranačke konotacije,neki vid protesta koji ne bi mogli da iskoriste u cilju kampanje ni jedni ni drugi!(?)Predlažite nešto!Makar slanje milion koverti na adresu vlade sa protestnom notom,da ih zatrpamo,da blokiramo puteve na sat vremena?Predlažite,možda neko ima stvarno dobru ideju!Da nas lopovčine ne prave retardiranima!

Miki BG

pre 12 godina

Gospodine Kacin, znamo mi šta je šta. Naravno da nije tražila EU jer ni ona nije zvanično priznala nezavisno Kosovo, i neke članice EU i dalje tvrde da to neće nikada uraditi. Ali, tražila je Nemačka. To je jasno kao dan. A pošto se Nemačka sada najviše pita, onda je isto tako jasno da je to - to i da je to faktički uslov EU koji se stavlja pred Srbiju da bi dobila status kandidata. Nema potrebe više da se lažemo i ubedjujemo u nešto što je bar sada potpuno jasno svima.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Niko nije rekao "Morate da priznate Kosovo", nisu ni oni od juce. Ali stalno govore kako treba da sredimo odnose "sa susedima", sto je NAMETANJE KOSOVA KAO SUSEDA. A ako ti je neko "sused" znaci da ga priznajes kao nezavisnog. Eto, g.Kacin, vrlo je jednostavno. Da smo kroz "dijalog", koji je u realnosti samo monolog albanske strane, sve prihvatili, to se ne bi zvalo "priznavanje nezavisnosti Kosova" ali bi imalo isti efekat i onda bi sve bilo drugacije. Kosovo se vec dugo od strane americke i evropske administracije naziva "susedom Srbije", da je to vec odvratno. Ne postujete vise ni elementarne norme lepog ponasanja i diplomatije a cak ni sve clanice EU ne priznaju nezavisnost Kosova kao takvog! Postoji izreka da je istorija uciteljica zivota ali je njen autor zaboravio da doda ""za ozbiljne ljude" a ne za razne drugorazredne politicare i slicne tipove.

sdned

pre 12 godina

Ma jel' ovi "belosvetski pametnjakovići" stvarno misle da nas mogu večito zamajavati i ponašati se kao da smo kolektivno malouman narod.
Grozim se naših političara. Oni su dno morala i ljudskosti za mene.
Ali ovi EU "maheri" su počeli da ih pravazilaze.
Hoće li skupiti dovoljno časti i poštenja pa bar jednom, jedan od njih da istupi pošteno pred Srbiju i kaže: "Da tražimo vam Kosovo"...
Bedno je pričati o demokratiji i ljudskim pravima, pravnoj državi i evropskim tekovinama, a sa druge strane podržavati trgovce organima i ljudima, albansku narko-mafiju i teroriste...
Mene što se tiče, od stava da mi je članstvo u EU san, došao sam do tačke: EU - NJET!!!

Milos Matovic

pre 12 godina

Dok su nas ovi nasi politicari uveravali(lagali) da priznanje Kosova nije uslov za clanstvo u EU, Kacin nas je uveravao(...) da ipak jeste uslov da se prizna Kosovo. E sada su promenili price.
Ajde da se jos malo igramo sa srbima.

goran

pre 12 godina

potrosio sam jednu mladost za promene hm promene koje se baziraju na lazima i korupciji zelim da kazem da se sve politicke stranke dogovore vise da raspisu referendum hocemo li priznati kosovo ili ne da mi odlucimo umesto njih posto oni nemaju onu stvar i jasno reci evropi moze ili primite nas ovakve kavi jesmo inace ima da nas vozaju ovako narednih 50g mislim na nase politicare lopove jbt de zivim primam 12000 din nemam ni za posten konopac da se obesimcy

бт

pre 12 godina

Па ништа, сада ће Дачић и Тадић мало да кулирају, недељу дана неће ништа изјавити и биће - појео вук магарца. Тадић је уосталом већ повео нову причу о тобожњем значају развоја економије, неће се ваљда сад враћати на нека минорна питања као што је Косово. Лисац је то, не мислите ваљда да ће дати оставку?

Anonymous

pre 12 godina

Sve to stoji, svi imate svoje misljenje i neobjasnjivu potrebu da to kazete, ali da vas pitam ja nesto... Zasto vi trosite svoje dragoceno vreme na vodjenje neke vise politike u kojoj se apsolutno nista ne pitate (svesni toga ili ne) umesto da potrosite to vreme sa svojom porodicom ili zaradjujuci neki dinar...? Ne, necu se vracati da citam odgovore na ovo jer ce svaki biti isti....

021

pre 12 godina

И ја мислим да су наши то смислили као изговор да би се опрали, а притом и приволели гласаче који су национално оријентисани!

Treća glista

pre 12 godina

Idu tri gliste i naiđu na zid. Prva ga pređe, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze još dve gliste.
Druga pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalazi još jedna glista.
Treća glista pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze tri gliste!
Kako je to moguće!

Odgovor: Treća glista laže.

Bulevar

pre 12 godina

E moji vi!!! Opet nas farbate?! Dačić i Tadić smislili kako da se iščupaju iz problema u koje su se sami uvalili, kako , pa dobri stari recept, obmana!

Виктор

pre 12 godina

@Milivoje:

Ne traži EU, traži Nemačka.

...

По директиви Гђе Клинтон у њеном приватном програму "стабилизације Балкана" и уз саветовање Збигњева Бржежинског.

Тешко је паћиће натерати у воду!

zbunjeni radoznalac

pre 12 godina

Dobro! Odbili su nas i to je fakat. Sad je rasprava u tome ZASTO??? Zavisno od dana i licnosti svako ima svoju pricu....da li postoji neki zapisnik sa te j...ne sednice na kojoj se odlucivalo o nasoj sudbini? U njemu valjda stoji kako i zasto. Ako takav zapisnik postoji zasto se on u celosti ne objavi ? To bi stavilo tacku na sva ova rekla-kazala od koje ocigledno sve nas bukvalno tera na povracanje!!!Tako bismo najzad mogli da se okrenemo drugim problemima!

Vladan

pre 12 godina

Da, nije rečeno priznajte. Data je radna lista, koja kada se ispuni nema veze da li su priznali ili ne. A na kraju će reći da samo još i formalno da priznamo i hop eto nas u raju za potrošače.

ceva

pre 12 godina

Divim se ovim komentatorima što kao papagaji ponavljaju mantru našeg predsednika. Aman pročitajte rezoluciju 1244. U njoj se sve konačne odluke pozivaju na dogovor u Rambujeu. Sloba potpisao 1244 i kraj priče. Mi kao građani Srbije možemo da tražimo samo da nam naša država da na uvid 1244 i dogovor u Rambueu pa na referendum. Samo neznam kako će građani da prihvate da im je Sloba izdajnik, kolaboracionista, doušnik, lažov, lopov ...

Mudrolija

pre 12 godina

Dobro, posto vidim da ovde dobar deo place za Kosovom u sastavu Srbije, samo bih voleo da cujem njihovo misljenje - sta ako se kojim cudom i desi da im se ispuni zelja? Sta sa ogromnom vecinom Albanaca koji definitivno ne priznaju Srbiju kao svoju zemlju, koji ne bi imali namere da placaju struju, zdravstvo, poreze i sl.?
Vidim ja da ce zbog ovih koji zagovaraju "Kosovo ili EU", "Kosovo i EU" i "Ili Kosovo ili ne za EU" Srbija na kraju ostati i bez EU, i bez Kosova, i bez Srbije.

Dragan CH

pre 12 godina

Ponasanje Euleksa i KFOR-a na Kosovu je nalbolji dokaz sta nam oni misle. A to je da oni nisu neutralni. Izivljajaju se nad golorukom Srbima, jer zele da ostanu u svojoj drzavi Srbiji. Zato ovo licemerje treba prekinuti.

Zeka

pre 12 godina

pa cekajte, ja sam sad zbunjen...ko sad govori istinu???...nije valjda da nas veliki vodja i njegov mali zamenik lazu??ja u to ne verujem!

Mario

pre 12 godina

Ovo nam je dolaz da su nas Dacic i Tadic slagali, sve ce uraditi samo da ostanu na vlasti, najgore od svega je to sto koriste Kosovo da bi postigli svoje ciljeve.

Broker

pre 12 godina

„On (Kacin) smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji".„

Pa kako ovo može ikome da bude poen u predizbornoj kampanji.
Može ali u predizbornoj kampanji Tačija.

Evropo, Evropo...

Simon

pre 12 godina

Zanimljivo, dakle nije traženo priznanje države koju je većina u EU potpuno priznala a istovremeno se zahtevaju dobrosusedski odnosi sa Kosovom, pa kako to? Imamo li neko drugo rešenje?
Podstiče se dijalog sa Kosovom koji u svemu polazi i završava sa jedinom tezom Prištine koja je priznata od većine u EU a to je da su nezavisna država. A ne zahteva se priznanje od strane Srbije? Pa ti pregovaraj Srbine...
Zahteva se ukidanje "paralenih" institucija a ne zahteva se priznanje državnosti Kosova? Ok, recimo da se ukinu ali kako da se ukinu sve institucije onda? Ne razumem...
Znate li i vi uopšte stvarno šta hoćete? Mi izgleda više neznamo šta se zahteva.

Miladin

pre 12 godina

Ove evropske birokrate su majstori za zaobilaženje istine i za saopštavanje poluistina.Nije EU tražila nego Nemaćka u okviru EU. Mnogo su dvolični i licemerni. Smučili su mi se mnogo.Nemci bar kažu jasno i otvoreno bez laži. Što su naši više verovali, ovim kao Kacin, a ne Merkelovoj to govori o njhovoj ograničenosti.

VUK2

pre 12 godina

Po nasem obicaju ovde neko debelo laze, ako lazu ovi iz Evrope onda su se vec poistovetili sa nama i necemu smo ih naucili pa makar to i lose bilo, ali sve mi se cini da lazu ovi nasi i pripremaju teren za priznavanje Kosova kao siptarske drzave ,daleko bilo.

Бамби

pre 12 godina

Зар је уопште више и битно? У овој политичкој игри је се врте велики улози које не могу да оспоре ни наше Власти а ни представници ЕУ! Нажалост, слажем се да наша Власт тражи изговоре за неуспехе својих обећања, али са друге стране и ЕУ има своје разлоге зашто хоће тј неће Србију под својим окриљем... Само је питање када ће и ко извући већи интерес, само што ћемо ми, грађани, на крају било које приче извући "дебљи крај"!

Spidi Gonzales

pre 12 godina

"Ne postoji niti je bilo kom trenutku to bio direktan ili indirektan zahtev. Mi tu imamo jasnu politiku a to je da se dalje razvija dijalog između Srbije i Kosova" Druga recenica negira prvu i to JESTE indirektan zahtev za priznavanje Kosova. Kako bi inace bio moguc dijalog izmedju Srbije i Kosova? Eksplicitno se govori o dva entiteta a za nas je to neprihvatljivo i de fakto znaci priznavanje nezavisnosti Kosova. Lepo smo govorili da je vec sam pocetak dijaloga znacio priznavanje Kosova ali niko nije hteo da prizna, kao sto ni sada ne priznaje. Neko vreme su govorili o dijalogu izmedju Beograda i Pristine, sto bi jos i moglo da se prihvati, a sada su evo presli na eksplicitno jasno izrazavanje "izmedju Srbije i Kosova" - ko tu laze?

milan

pre 12 godina

Nisam bas siguran da vi u EU znate sta govorite da po onome sto smo culi i od vas gosp. Kacin trebali smo da dobijemo kadidaturu pa nismo, zato mislim da predsednik Tadic nema potrebe da nas obmanjuje ali vi ste svi redom, koji su nam obecavali iz EU kandidaturu, pali na kolena pred kanclerkom Merkel.

Jeca

pre 12 godina

Od Srbije se jedino traži, tvrdi on, da omogući slobodan protok ljudi, roba i usluga ideja i kapitala, što je osnovni princip EU.
Kako kada to kontroliše predsedništvo DS-a, nećemo ljude ostavljati bez hleba?

Грчански Деспот

pre 12 godina

Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko može čovek sam sebi.
Ko ovde sad govori istinu nisam pametan iza kulisa se desava glavna predstava.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Tadicu,Dacicu,Draskovicu,ne sramotite se onda vise i nemojte svoju NESPOSOBNOST da krijete iza "zahteva EU za priznanjem Kosova",provaljeni ste,OSTAVKE!!!Pa posle nek neko kritikuje Jeremica,osnuje li Jeremic stranku(ima indicija da sa Djelicem i Sreckovicem iz SPo pregovaraju o tome) ja cu da glasam za njih.

Duki

pre 12 godina

Naravno! Svima je jasno da je taj uslov izmišljen u cilju opravdavanja kraha spoljne politike ove vlasti. Evo sad i dokaza! Pored svega, predsednik Tadić i ministar Dačić koriste svoj neuspeh za potrebe sticanja poena pred izbore. Dokle ćemo da slušamo samo obmane? Da li će Srbija ovako ojačati svoj kredibilitet?

Lady D

pre 12 godina

Ja stvarno više ne znam kome da verujem? I EU i naša vlast su nam nebrojeno puta plasirali laži i obmane. Kome sad verovati?

Draganče

pre 12 godina

On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji". I JA TO SMATRAM, A VI????

Rale Botovski-Kurbatinski

pre 12 godina

Čak i da Evropa nije tražila zvanično priznanje Kosova, ona traži sve ono što je suštinsko priznanje samoproglašene republike Kosovo.Uporno nas gura u pregovore sa Prištinom, nametnuvši teme koje odgovaraju Prištini i koje implicite učvršćuju državnost Kosova(predstavljanje Kosova, diplome, carina,....), pod izgovorom da su to teme od životne važnosti za stanovnike Kosova. A šta je sa uzurpiranom imovinom i povratkom izbeglica? Šta je sa Srbima koji žive izolovani u nekoliko mesta na Kosovu? Zašto te teme nisu najpre stavljene na dnevni red? Srbi su se uverili u neiskrenost Evrope (navešću samo dva primera: "standardi pre statusa" i "Euleks će biti statusno neutralan") i u njena stalna ponižavanja Srbije, tako da bi sada na eventualnom referendumu veoma mali broj ljudi se opredelio za takvu Evropu.Zato g. Kacin, nemojte nas više pomagaati, molim Vas!

GuC

pre 12 godina

Ups, nije valjda da su nas zbog "unutrašnjih potreba" slagali??? Ako nisu da li to znači da Dačić, Tadić i Pinokio tvrde da Kacin laže?
Ja i dalje mislim da je g Kacinu više stalo od ove ekipe da se Srbija upristoji, modernizuje i proba da nadoknadi vekovni ambis zaostajanja za Evropom.

Pobesneli max

pre 12 godina

Mislim da je Kacin jedan veliki folirant, sto je vise puta pokazao, i da nije ozbiljan reprezent "istinske" evropske politike.
Mislim da Tadic uopste nije lagao a i da je svestan koliko su nas "evropski prijatelji" nasankali u celoj prici.
Sto se tice priznanja Kosova od toga nema nista. Ja bih voleo barem na 15 dana da vidim ove "zanimljive omladince" iz "Preokreta",na celu sa njihovim vodjom Cedom Jovanovicem, da ih vidim na vlasti i da vidim da li bi priznali "to" Kosovo. U stvari, uzivao bih gledajuci kako se muce da objasne NEPRIZNAVANJE, a ne-priznavanje. Ako iko prica demagogiju to je upravo preokret i njihovi naivni simpatizeri. Nijedna, nijedna, cak ni banana drzava, ne bi svojevoljno priznala gubitak teritorije. Niti bi iko zvanican, na to pristao kada bi mu se ukazala prilika. Opoziciono delovanje "daje" slobodu da se pricaju bajke.

Starac

pre 12 godina

Izvinite g. Kacin, nije da volim ove nase politicare i svestan sam da bi slagali Boga i prodali rodjenu majku zarad malo vlasti, ali jedna od retkih osoba koja je gora i sa manje kredibiliteta od njih ste upravo vi!
Tako da, oprostite, ali ne verujem vam. Odnosno, kad pazljivo procitam tekst vidim da ne lazete, samo se malo pravite, znate .....
Po vama, dakle EK nije trazila priznanje KiM i to vam verujem, ali drugi deo gde kazete da niko jednostrano u Evropi NE MOZE to da trazi, e to je vec manipulacija, jer i sami znate da Nemacka u EU moze da radi sta hoce ...
Prema tome, ne dolivajte ulje na vatru, osim ako vam to nije posao za koji dobijate platu.

Dejan

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno priznanje Kosova, i naravno da se ovi nasi samo kao prave mnogo velike patriote , kao ne daju ni po koju cenu Kosovo.LAZU I MAZU!

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Slušam juče predsednika, kad čujem Koštunica Vojislav govori kroz njega. Ono što on priča tri godine, naš predsednik potvrdi juče. Samo još da ga zamoli da opet bude premijer. Čovek zna više i razume međunarodnu politiku. Voleli ga ili, ne to je naša istina.

Дијаспорац

pre 12 godina

Човек рече јасно и гласно. Ајде сада господа Дачић и Тадић да се изјасне ко је то тачно тражио или да признају лажи!

robi

pre 12 godina

Naravno da je za unutrasnjopoliticke potrebe. Ne pricamo o nedobijanju kandidature, o ekonomiji,o stanju u medijima, o Zvonku Veselinovicu i njegovim vezama sa BIA...bitno da Tadic nije priznao Kosovo, kaze on. U kakvom mraku mi zivimo. Srecna nova 1999!

ivan-top

pre 12 godina

pa da li je moguce da su nas "gospoda " iz vlasti ponovo slagala , pa nista cudno od njih,oni svakim svojim pogresnim potezemo i pogresnom izjavom vracaju Srbiju unazad i usporavaju nas evropski put,pa dokle vise !

Srki

pre 12 godina

Eto sad i Kacin lupa packe nasim ministrima i predsedniku. Pa ako ovo ne izazove ostru reakciju onda gospodo zasluzujete da vas ucenenjuju i ponizavaju. I nas zajedno sa vama, zato sto vas uporno biramo.

ilija đurić

pre 12 godina

Kome ovaj agent od uticaja (žargon američke obaveštajne agencije)priča, pa jel' on misli da smo mi toliko blesavi da ne razumemo neke stvari. Ja ne mogu da verujem, to me frustrira, zaista. Nama je sve potpuno jasno i samo hoćemo da nas neko tretira kao dorasle osobe za neke pregovore a ne da misle da smo glupi, pa da nam pričaju ovakvi kao Kacin. Takav bezobrazluk, pa to je strašno, šta sve treba da trpimo.

mali radojica

pre 12 godina

Stvarno mi nije jasno do koje mere neki ljudi mogu sebe javno da blamiraju na ovakav nacin. Ne znam je li su to novinari pogresno interpretirali Jelka ili on ne zna sta su rekli Nemacki parlamentarci i njihove kolege u EU parlamentu. Ovo je kao da kazete : "Vidi avion kako leti" a onda vam kazu : "Nije to avion to je vazduhoplov" Ipak je ovaj narod svasta vec cuo i video pa i doziveo da bi poverovao ovom osvedocenom prijatelju Srbije. To sta su Dacic i Tadic rekli zove se "surova istina" a ova Kacinova izjava se naziva "spinovanje" sirih narodnih masa. Otprilike kao kad imate ne daj Boze tezak neizleciv kancer a doktor pocne da Vas tesi kao; "ma to se leci, to je izlecivo ma budite optimista". A da umalo zaboravih i jos jedna vest od jutros koja otklanja svaku sumnju: Ponovo nam od februara uvode vize za EU. Eto zasto je Boza dao ostavku, ne moze covek vise da se ovoliko blamira a i bole bre ti samari, nije to lako primati svaki drugi dan i to onako iz efeja !!! Sto kaze ona narodna : "Ko visoko leti nisko pada" a i to boli !!!

brainwash

pre 12 godina

Kacin govori istinu! Jasno je da Tadic and Co. moraju narodu da obajasnjavaju zasto se tako sporo ide ka EU, i da optuze EU za to, a ustvari ovdasnji tajkuni koji finansiraju vecinu stranaka koce pristup Eu zbog svojih intersa i mnopla (ne bi vise cene bile vece nego tamo). Naravno i Rusija utice, koja jos nije nista dala od obecanih 800 miliona kredita, dok ne vidi da je Srbija na bezbednoj razdaljini od EU i NATO-a.

Skywalker

pre 12 godina

"On smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji"."
Ovo je apsolutno tacno. EU ce traziti priznanje, ali ne sada. Izjave Dacica i Tadica samo sluze da bi, zaboga, objasnili ,,pravi" razlog nedobijanja statusa. A razlog je jasan: sedenje na dve stolice mozda moze da prodje kod naseg naroda, ali njih ne mozete prevariti.

Smeško

pre 12 godina

Otidi pa takve izjave daj u Moskvi. Jok nego je tražila baba Persa. Sramota, kaže čovek da naš predsednik ne govori istinu a naši zvaničnici ni da ga proteraju. Ako naš Boris kaže da ste tražili onda jeste i tačka.

milan

pre 12 godina

Nisam bas siguran da vi u EU znate sta govorite da po onome sto smo culi i od vas gosp. Kacin trebali smo da dobijemo kadidaturu pa nismo, zato mislim da predsednik Tadic nema potrebe da nas obmanjuje ali vi ste svi redom, koji su nam obecavali iz EU kandidaturu, pali na kolena pred kanclerkom Merkel.

bs

pre 12 godina

Mala pomoc za nasu vladu i predsednika obratite se zvanicnicima EU sa predlogom da prime Kosovo u EU pre Srbije a onda ce Srbija da prizna Kosovo!!! Ovaj predlog bi sigurno prihvatili i Albanci sa KiM, a i mi bi nekako prezvakali tu nezavisnost koja nas muci. Da li ste svesni da im ne trebamo u EU ni mi ni to Kosovo, ajde se dogovarajte sa tim albancima da proteramo ove osvajace i da zivimo iz sopstvenih interesa zajedno kao ljudi a ne da nas kontrlisu poluobrazovani mesetari sa zapada i istoka!!!

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Tadicu,Dacicu,Draskovicu,ne sramotite se onda vise i nemojte svoju NESPOSOBNOST da krijete iza "zahteva EU za priznanjem Kosova",provaljeni ste,OSTAVKE!!!Pa posle nek neko kritikuje Jeremica,osnuje li Jeremic stranku(ima indicija da sa Djelicem i Sreckovicem iz SPo pregovaraju o tome) ja cu da glasam za njih.

Kole

pre 12 godina

Znaci to je optuzba da Predsednik laze. A takodje i Ministar unutrasnjih poslova+potpredsednik vlade.
Ili laze g-din Izvestilac.

Meni deluje da lazu sva trojca.

joksa

pre 12 godina

Vlast na sve nacine pokusava da se domogne sto veceg broja poena u predizbornoj kampanji pa i takvim lazima kao sto je priznavanje Kosova.Losa im je taktika. Samo sebi kopaju jos vecu rupu. Ne moze se vise nista sakriti!

Katastrofalno po Srbiju!

pre 12 godina

Neiskrenost i neodgovornost predsednika Tadica prema gradjanima pokazuje i to sto, kao, nije priznao Kosovo kao drzavu a priznao je sve drugo - a ne kaze zasto je na zahtev Evropske unije, ciji uopste nismo clan, dao drzavnost Vojvodini, ukinuo vojnu obuku i regrutnu bazu muskog stanovnistva, dao srpske katastarske i maticne knjige albanskim vlastima Kosova, potpisao da ce primiti iz Evrope sve Rome bivse Jugoslavije da zive u Srbiji iako oni ovde nisu rodjeni, ne govore srpski jezik i cime se opasno menja demografska i socijalna slika srpskog drustva.

matori

pre 12 godina

Sve što je Jovanović rekao, potpuno je tačno!
Kako vreme odmiče, sve je jasnije ko u kojem timu igra, a pljuvačima će na kraju ponestati i pljuvačke...
PREOKRET!!!

dejan

pre 12 godina

Jelko,
ma daj covece ni sam ne verujes u to sto pricas.
Ovi nasi jesu mutni i lazu kad mogu ali meni izgleda da najzad uglavnom govore istinu i to stoga sto ste ih naterali a sad jos kazete da lazu.
Ma nemaju vise manevarskog prostora. Svima u ovoj zemlji je jasno da je pred nama izbor ili Kosovo ili EU. Mada EU nije garantovana ni da sutra priznamo kosovo.
Evo i dodatnog dokaza... novi pritisak sa ponovnim uvodjenjem viza. Sta je to ako nije da se pokaze - pazite sta radite jer ne samo da vam necemo dati kandidaturu nego cemo vas vratiti jos nazad.

komentari

pre 12 godina

Zivo me zanima kako ce nasi vlastodrsci da iskomentarisu ovu izjavu.
Na tvrdnju Drews-a da je barikade organizovala mafija uz naravno blagoslov kabineta Predsednika Srbije, Dacic je izjavio da je glavna mafija u Albaniji.Sad ce verovatno kao i svaki dobar, poslusni decko izvaliti neku novu glupost.
Svako ko je normalan zna da u poslednjem momentu niko nije trazio od Srbije da prizna Kosovo.Tamo vaze drugacija pravila igre.

zorica

pre 12 godina

Ovde kod nas se ne raspiruje samo evroskepticizam vec otpor (cak i bes)prema EU i zapadnim demokratijama. Nije to samo u predizborne svrhe, nego ima siri znacaj. Izreceno je ovde kod nas sta je izreceno, a poznato je da demanti uvek imaju mnogo slabiju snagu.

Verovatno ce kad se distigne kriticna masa protivnika ulaska u EU rasposati referendum sto ce nas vratiti u 48 i zapecatiti nam sudbinu za naredni dugi niz godina.

Zlo pobedjuje kad dobri ljudi ne cine nista. Svesna sam toga, a umorna. Znam da nemam prava da budem umorna (jos mi o tome zvone Djindjiceve reci u usima), ali cini mi se da se sve nekako otima i da nas je sve vise umornih. Tako se priblizavamo cilju koji nismo hteli i mnogi od nas koji nemaju vise mnogo decenija pred sobom do kraja svog zivota zalice za propustenim sansama. Sa protokom vremena sve vise ce nam se ciniti da je svako od nas mogao i trebao vise da ucini. Umrecemo prezreni od sebe samih sa jalovom nadom da ce neki nasi potomci smoci snage da zapocnu i dovrse put ka zivotu dostojnijem za coveka.

Izvinjavam se na iznosenju licnog osecaja jer to nije ono sto bi ikoga trebalo da interesuje, osim mene same.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Niko nije rekao "Morate da priznate Kosovo", nisu ni oni od juce. Ali stalno govore kako treba da sredimo odnose "sa susedima", sto je NAMETANJE KOSOVA KAO SUSEDA. A ako ti je neko "sused" znaci da ga priznajes kao nezavisnog. Eto, g.Kacin, vrlo je jednostavno. Da smo kroz "dijalog", koji je u realnosti samo monolog albanske strane, sve prihvatili, to se ne bi zvalo "priznavanje nezavisnosti Kosova" ali bi imalo isti efekat i onda bi sve bilo drugacije. Kosovo se vec dugo od strane americke i evropske administracije naziva "susedom Srbije", da je to vec odvratno. Ne postujete vise ni elementarne norme lepog ponasanja i diplomatije a cak ni sve clanice EU ne priznaju nezavisnost Kosova kao takvog! Postoji izreka da je istorija uciteljica zivota ali je njen autor zaboravio da doda ""za ozbiljne ljude" a ne za razne drugorazredne politicare i slicne tipove.

Dragan CH

pre 12 godina

Ponasanje Euleksa i KFOR-a na Kosovu je nalbolji dokaz sta nam oni misle. A to je da oni nisu neutralni. Izivljajaju se nad golorukom Srbima, jer zele da ostanu u svojoj drzavi Srbiji. Zato ovo licemerje treba prekinuti.

SECTOR

pre 12 godina

Vas EULEX je to napravio. Borite se da onemogucite podelu jer ste uvideli da ide u top pravcu. Sada pokusavate da predizornu vrednost stausa iskoristite za pritisak na propali DS.

ceva

pre 12 godina

Divim se ovim komentatorima što kao papagaji ponavljaju mantru našeg predsednika. Aman pročitajte rezoluciju 1244. U njoj se sve konačne odluke pozivaju na dogovor u Rambujeu. Sloba potpisao 1244 i kraj priče. Mi kao građani Srbije možemo da tražimo samo da nam naša država da na uvid 1244 i dogovor u Rambueu pa na referendum. Samo neznam kako će građani da prihvate da im je Sloba izdajnik, kolaboracionista, doušnik, lažov, lopov ...

Voyager

pre 12 godina

Pazljivije procitajte izjavu Kacina. "EU nije trazila priznanje, a neke pojedinace zemlje ne mogu da traze od Srbije...". E, pa mogu. Da se opet ne baca blato na eve nase politicare, Nemacka je direktno trazila (u direktnom konkatku i preko Ambasadora - da li i on treba da bude persona non grata?) priznanje Kosova i da je to uslov za poziv Srbiji za pristupanje EU. Ni Tadic ni Dacic nisu rekli da EU od njih trazi, vec su rekli "da je uslov za pristupanje EU priznanje Kosova" (Ministar Dacic) i da je od "nas trazeno da priznamo..." (Predsednik Tadic). Nisu nikada eksplicitno rekli ko trazi - a trazi Nemacka uz podrsku Austrije (to je valjda jedno te isto). I Kacin to odlicno zna, a da li neko moze cak i formalno da bude pozvan, a da SVE clanice to ne odobre - to je nemoguce. Znaci, EU birokratija, u koju se ovaj tip umuvao, nije formalno trazila, a Nemacka jeste, a od njenog glasa (koji je veci od svih ostalih zajedno da se ne lazemo) zavisi celokupan proces. Ovo sto Kacin radi je direktno, bezobrazno, nekulturno i nediplomatsko mesanje u unutrasnje stvari Republike Srbije, lazno iznosi vesto upakovane cinjenice i diskvalifikuje najvise drzavne funkcionere. Nikada nisam bio ni za Tadica ni za Dacica, ni za ostale... cak ne idem ni na izbore, ali Boris Tadic je Predsednik Republike Srbije, a ovaj jadnik Kacin, pisac evropskih skrabotina i pamfletica, sitni birokrata, cinovnik i potrcko, neka zacuti i neka ne deli lekcije zasnivane na lazima i poluistinama ljudima iza koje stoji legitiman i legalan demokratski proces u jednoj suverenoj zemlji.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pa i vrapcima je jasno da je to plasirano iz marketinskog tima DS-a kako oni ne bi ispali neuspesni vec patriote, tako su i svi drugi pre njih se ponasali, kada ne pruzis ocekivane rezultate, odma se prebacis na patriotizam, klasicno spinovanje, pa sad umesto da je njihova politika porazena a oni neuspesni politicari, dolazimo do toga da su oni patriote. Jadno i bedno. Time se sluzio i Milosevic, kad nije mogao da obezbedi hleba narodu onda "nije dao da ih biju", Tadic me sve vise podseca na Milosevica iz njegovih poslednjih dana na vlasti i Kostunicu posle priznanja Kosova 17. februara 2008. Ovo nece dobro da se zavrsi. Tadic se upusta u opasne zakulisne igre. OVO NECE NA DOBRO DA IZADJE!!! Umesto odgovornosti nude nam patriotizam!!! FUJ!!!

mail

pre 12 godina

Svakome je jasno, da bilo koja politicka opcija u Srbiji zazire od EU. Zasto bi oni sebi vezivali ruke, kada mogu da budu vladari nasih para i zivota. Ne interesuje njih ni EU, ni Kosovo, oni samo hoce nase pare.

Milos Matovic

pre 12 godina

Dok su nas ovi nasi politicari uveravali(lagali) da priznanje Kosova nije uslov za clanstvo u EU, Kacin nas je uveravao(...) da ipak jeste uslov da se prizna Kosovo. E sada su promenili price.
Ajde da se jos malo igramo sa srbima.

VUK2

pre 12 godina

Po nasem obicaju ovde neko debelo laze, ako lazu ovi iz Evrope onda su se vec poistovetili sa nama i necemu smo ih naucili pa makar to i lose bilo, ali sve mi se cini da lazu ovi nasi i pripremaju teren za priznavanje Kosova kao siptarske drzave ,daleko bilo.

*bane*

pre 12 godina

* Koja će kazna da bude za ovo laganje i šta treba novo da nam se desi, da bi se čula istina ?! Zašto nas vraćate u devedesete .....?!

Marko

pre 12 godina

Svi lazu! Nego sta nego da je EU trzila priznanje Kosova??? Sta je drugo njima cilj, i sta ih je kostalo da dobijemo kandidaturu??? Kosovo, Kosovo i samo Kosovo!! Hoce da ga uzmu putem "DIJALOGA"......A gospodin Tadic je propao na izborima zbog obmanjivanja ovog napacenog naroda! Lazu nas godinama za EU, na kraj ce i Srbiju da nam traze da bi usli u tu EU!

IGOR VR

pre 12 godina

Naravno da nije trazeno, samo zbog toga sto jos nije vreme za to. Priznanje nezavisnosti ce traziti kada dodjemo u fazu gde je sada Hrvatska. Sve ostalo je skupljajnje predizbornih poena ne bili se raja ponovo prevarila, zato je vreme za preokret.

Sajo-LDP...

pre 12 godina

Meni je bilo i pre ovoga potpuno jasno da mafijasko-tajkunska-partokratska-kriminalna struktura u Srbiji ne zeli u EU..ne zeli ona ni u Rusiju...nigde ona ne zeli jer su stvorili sistem jos devedesetih godina koji i danas funkcionise koji njima savrseno odgovara a boli ih briga za narod i drzavu(vlast=opozicija)...TADICU STIDI SE...Dace bog pa ce te narod oterati...PREOKRET...jedini spas...

Mario

pre 12 godina

Ovo nam je dolaz da su nas Dacic i Tadic slagali, sve ce uraditi samo da ostanu na vlasti, najgore od svega je to sto koriste Kosovo da bi postigli svoje ciljeve.

podrascanin

pre 12 godina

Posle one Dezerove izjave pred 9 decembar da ce Srbija sigrno dobiti kandidaturu pa nije ispalo nista mene bi licno, da sam Dezer, bilo sramota da izadjem na ulicu a ne jos da dajem neke izjave...

eh

pre 12 godina

Vama se događa isto što i u Hrvatskoj prije 3,4 godine. HDZ se svojski borio sa pričom (EU nema alternative) i onda se svojski u tajnosti borio da do tog EU ne dođe tako brzo. Kad su u Europi shvatili šta rade stisnuli su ih i ubrzo Sanader daje ostavku, završava u zatvoru. Otkrivaju se pokradene milijarde(iako smo svi to znali, ali država se nije htjela pomaknuti prema rješenju i kažnjavanju odgovornih).

Nedugo nakon toga dobivamo i potpisujemo ugovor.

Ja vjerujem da i vašoj politici ne odgovara taj status kandidata, barem ne onoj vladi u sjeni, a zašto je tome tako vidjeti ćemo kroz 5-10 godina.

Lijepi pozdrav.

Miladin

pre 12 godina

Ove evropske birokrate su majstori za zaobilaženje istine i za saopštavanje poluistina.Nije EU tražila nego Nemaćka u okviru EU. Mnogo su dvolični i licemerni. Smučili su mi se mnogo.Nemci bar kažu jasno i otvoreno bez laži. Što su naši više verovali, ovim kao Kacin, a ne Merkelovoj to govori o njhovoj ograničenosti.

Cera

pre 12 godina

Traženo - nije traženo, uslovi, natezanje... molim vas lepo, kako to da je većina istih tih EU zemalja tako lako, iz dana u dan i bez nekih posebnih uslova, traženja ili natezanja Kosovo redom priznavalo kao DRŽAVU a sada pravi problem oko kandidature za EU Srbiji. Kako to da niko nije pitao Srbiju da li ima neki uslov prema tom pitanju državnosti Kosova? Ne, nego su svi redom u trenutku priznavanja Kosova podržali evropski put Srbije i izrazili svoje prijateljske namere. Danas se potencirano podstiče dijalog sa Prištinom kao da Beograd to ne želi a zapravo se favorizuju nastojanja Prištine u pregovorima samom činjenicom da su od većine iz EU priznati kao nezavisna država. I šta čovek da misli onda i o EU i o Kosovu i o Srbiji?

Dejan

pre 12 godina

Eto nam jos jedna potvrda da smo mi koji smo ostali ovde totalni debili i da se ovde nece nista promeniti dok mi ne nestanemo i neki drugi narod uvede svoja pravila.

IQ=0

pre 12 godina

EU - nije tražila od Srbije da prizna Kosovo(danas)
Tadic i Dacic - Trazili da priznamo Kosovo(juce)


Nije EU kriva ili ovaj janez bez obraza sto vredja naokolo ,nego mi smo neopevani debili(narkomani) kojima je kriva igla(EU)

...Truo svet kako god da okrenes...

Broker

pre 12 godina

„On (Kacin) smatra "da je izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, a nakon nje i predsednika Srbije Borisa Tadića da je priznanje Kosova uslov za dobijanje statusa kandidata, izrečena za unutrašnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji".„

Pa kako ovo može ikome da bude poen u predizbornoj kampanji.
Može ali u predizbornoj kampanji Tačija.

Evropo, Evropo...

matori

pre 12 godina

"...EU nije tražila od Srbije da prizna Kosovo da bi dobila status kandidata za ulatzak u EU, tvrdi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin..."

...Što znači da je Boris Tadić lagao, kada je izjavio suprotno!
Čudno, uopšte nisam iznenađen...

Miki BG

pre 12 godina

Gospodine Kacin, znamo mi šta je šta. Naravno da nije tražila EU jer ni ona nije zvanično priznala nezavisno Kosovo, i neke članice EU i dalje tvrde da to neće nikada uraditi. Ali, tražila je Nemačka. To je jasno kao dan. A pošto se Nemačka sada najviše pita, onda je isto tako jasno da je to - to i da je to faktički uslov EU koji se stavlja pred Srbiju da bi dobila status kandidata. Nema potrebe više da se lažemo i ubedjujemo u nešto što je bar sada potpuno jasno svima.

Vlada

pre 12 godina

Meni je oduvek bilo jasno da nasim politicarima ne odgovara da nas prime u eu. Morali bi da nam daju sva prava koja su nam ukinuli, da vrate sve sto nam je drzava ikada oduzela..... Ta prica o neophodnosti ulaska u eu je bila sve vreme samo predizborna kampanja, sad kao necemo zato sto nam traze da priznamo Kosovo koje jos od 1999 nije nase.
Aha, vazi.

goran

pre 12 godina

potrosio sam jednu mladost za promene hm promene koje se baziraju na lazima i korupciji zelim da kazem da se sve politicke stranke dogovore vise da raspisu referendum hocemo li priznati kosovo ili ne da mi odlucimo umesto njih posto oni nemaju onu stvar i jasno reci evropi moze ili primite nas ovakve kavi jesmo inace ima da nas vozaju ovako narednih 50g mislim na nase politicare lopove jbt de zivim primam 12000 din nemam ni za posten konopac da se obesimcy

Zeka

pre 12 godina

pa cekajte, ja sam sad zbunjen...ko sad govori istinu???...nije valjda da nas veliki vodja i njegov mali zamenik lazu??ja u to ne verujem!

Виктор

pre 12 godina

@Milivoje:

Ne traži EU, traži Nemačka.

...

По директиви Гђе Клинтон у њеном приватном програму "стабилизације Балкана" и уз саветовање Збигњева Бржежинског.

Тешко је паћиће натерати у воду!

sdned

pre 12 godina

Ma jel' ovi "belosvetski pametnjakovići" stvarno misle da nas mogu večito zamajavati i ponašati se kao da smo kolektivno malouman narod.
Grozim se naših političara. Oni su dno morala i ljudskosti za mene.
Ali ovi EU "maheri" su počeli da ih pravazilaze.
Hoće li skupiti dovoljno časti i poštenja pa bar jednom, jedan od njih da istupi pošteno pred Srbiju i kaže: "Da tražimo vam Kosovo"...
Bedno je pričati o demokratiji i ljudskim pravima, pravnoj državi i evropskim tekovinama, a sa druge strane podržavati trgovce organima i ljudima, albansku narko-mafiju i teroriste...
Mene što se tiče, od stava da mi je članstvo u EU san, došao sam do tačke: EU - NJET!!!

Vladan

pre 12 godina

Da, nije rečeno priznajte. Data je radna lista, koja kada se ispuni nema veze da li su priznali ili ne. A na kraju će reći da samo još i formalno da priznamo i hop eto nas u raju za potrošače.

kneginja

pre 12 godina

Šta je ovo? Pa i demokrate i socijalisti više ne govore istinu, pa, čak nas i oni vuku u mitologiju. Kacin reče: "ova izjava vuče Srbiju od realnosti u mitologiju". Ja sam, blago rečeno, iznenađena..

Zorz

pre 12 godina

Znamo Jelko,
da su dobili kandidaturu bila bi skroz druga prica. Posto nisu sad su postali "patriote". Kobajagi "trazili su priznanje". Dacic izjavljuje "da se nelazemo uslov je da se prizna Kosovo" a on prvi laze. Sto rece jedan pre neki dan POLITICARU NEVERUJ NI KADA TI POKLON NOSI.
Sramota od BT i ID ali sad su prokockali poverenje i u EU, a Srbiju su vec odavno upropastili.

Optimist

pre 12 godina

Ako je ministar Dačić rekao istinu, zašto smo morali da čekamo da je čujemo od njega? Zašto predsednik Srbije nije smogao hrabrosti da to otvoreno i direktno kaže prvi? Ovako, predsednik Tadić izgleda kao hodajuća floskula. Pošto je ministar Dačić otvorio srce, i predsednik Tadić mrmlja "jeste, al nije baš tim rečima". Ima čovek utisak da je požurio da potvrdi mišljenje svog ministra, da se ovaj možda ne naljuti i furne mu iz vlade pre vremena. Takođe je neverovatno da predsednik Tadić brani apsolutne gubitnike ministra Jeremića i ministra Bogdanovića. Opet, uz otrcanu floskulu o "timskom duhu". Jadno i bedno. Na kraju, sve se svodi na to da nam je opet neko drugi kriv. Predsednik Tadić pre bi republiku Srbiju pretvorio u republiku Kalimeriju, nego što bi možda razmislio da ponudi ostavku onog najodgovornijeg - sebe.

Nije sija nego vrat

pre 12 godina

Ne trazi se ambasada i razmena ambasadora, ali se zato itekako trazi:

* Prihvatanje "teritorijalnog integriteta" Kosova (ukidanjem tzv "paralelnih institucija")
* Prihvatanje statusa medjudrzavnih granica za administrativne linije (ovo je mozda izbegnuto postignutim sporazumom)
* Prihvatanje ravnopravnog medjudrzavnog predstavljanja Kosova u regionalnim organizacijama i forumima (u okviru tzv "regionalne saradnje")

Da kojim slucajem pristanemo na ova tri zahteva, pitanje ambasada postalo bi gotovo irelevantno. U medjunarodnom pravu se pravne posledice implicitnog cina racunaju na isti nacin kao i pravne posledice eksplicitnog cina. Medjunarodni Sud Pravde je, primera radi, u svojoj odluci povodom jednostranoj nezavisnosti Kosova presudio da je neprotivljenje UNMIK:a bilo implicitno UNMIK:ovo prihvatanje tog cina. Dakle, nije potrebna overena izjava u kojoj neko doslovce objavi "Ja priznajem nezavisnost Kosova". Medjunarodno (pa cak ni privatno/gradjansko) pravo nije bas do te mere jednostavno i prosto. Da jeste, svako bi mogao postati sudija nakon polaganja osnova maternjeg jezika, jer se ne bi morala obracati paznja na sve pravne finese uzrocno-posledicnih veza i obaveza.

Mudrolija

pre 12 godina

Dobro, posto vidim da ovde dobar deo place za Kosovom u sastavu Srbije, samo bih voleo da cujem njihovo misljenje - sta ako se kojim cudom i desi da im se ispuni zelja? Sta sa ogromnom vecinom Albanaca koji definitivno ne priznaju Srbiju kao svoju zemlju, koji ne bi imali namere da placaju struju, zdravstvo, poreze i sl.?
Vidim ja da ce zbog ovih koji zagovaraju "Kosovo ili EU", "Kosovo i EU" i "Ili Kosovo ili ne za EU" Srbija na kraju ostati i bez EU, i bez Kosova, i bez Srbije.

Vojislav UE

pre 12 godina

Znaci opet nas lazu i obmanjuju predsednik drzave i gospodin Dacic, pa dobro gospodo ima li tome kraja, dokle su vam neki drugi krivi, a ne vi sami!!!

HAHAHAHAHA

pre 12 godina

Kacin je rekao da ga je "ova izjava predsednika Tadića zaista neprijatno iznenadila" i da je "možda bio u neraspoloženju, pa mu se desilo nešto u šta ni sam ne veruje"

Car......

021

pre 12 godina

И ја мислим да су наши то смислили као изговор да би се опрали, а притом и приволели гласаче који су национално оријентисани!

Ja sam razumeo

pre 12 godina

Ma gospodine Kacin, niste razumeli, naši politicari mazohisti zele da ih Kosovom uslovite jer im time dajete alibi da ne sprovode reforme u Srbiji. Opsednutost Kosovom kao izgovor je vec decenijama izgovor za nesposobnost srpskih politicara. Ja bi ih sad uslovio priznanjem Kosova, ako traze, to mogu dobiti.

Bulevar

pre 12 godina

E moji vi!!! Opet nas farbate?! Dačić i Tadić smislili kako da se iščupaju iz problema u koje su se sami uvalili, kako , pa dobri stari recept, obmana!

Miladin

pre 12 godina

Treba hitno raspisati referendum sa pitanjem Da li želite u EU?Da ili ne, pa ako većina građana želi da idemo unazad u prošlost onda tamo i treba da idemo.Ne može se na silu neko terati da bude civilizovan ako želi da ceo život čuva ovde negde na planini..

Spidi Gonzales

pre 12 godina

"Ne postoji niti je bilo kom trenutku to bio direktan ili indirektan zahtev. Mi tu imamo jasnu politiku a to je da se dalje razvija dijalog između Srbije i Kosova" Druga recenica negira prvu i to JESTE indirektan zahtev za priznavanje Kosova. Kako bi inace bio moguc dijalog izmedju Srbije i Kosova? Eksplicitno se govori o dva entiteta a za nas je to neprihvatljivo i de fakto znaci priznavanje nezavisnosti Kosova. Lepo smo govorili da je vec sam pocetak dijaloga znacio priznavanje Kosova ali niko nije hteo da prizna, kao sto ni sada ne priznaje. Neko vreme su govorili o dijalogu izmedju Beograda i Pristine, sto bi jos i moglo da se prihvati, a sada su evo presli na eksplicitno jasno izrazavanje "izmedju Srbije i Kosova" - ko tu laze?

Treća glista

pre 12 godina

Idu tri gliste i naiđu na zid. Prva ga pređe, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze još dve gliste.
Druga pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalazi još jedna glista.
Treća glista pređe zid, okrene se i kaže:
- Iza zida se nalaze tri gliste!
Kako je to moguće!

Odgovor: Treća glista laže.

tosa

pre 12 godina

Svi mi znamo gospodine Dezer da EU ne moze traziti formalno da priznamo Kosovo ali da nas zato moze blokirati bilo koja od onih 22 clanice EU koje su Kosovo priznale. Zato nemojte davati ovakve izjave jer nije narod u Srbiji glup!

бт

pre 12 godina

Па ништа, сада ће Дачић и Тадић мало да кулирају, недељу дана неће ништа изјавити и биће - појео вук магарца. Тадић је уосталом већ повео нову причу о тобожњем значају развоја економије, неће се ваљда сад враћати на нека минорна питања као што је Косово. Лисац је то, не мислите ваљда да ће дати оставку?

Damjan19

pre 12 godina

Dva najodgovornija predstavnika države: predsednik Republike Srbije i ministar policije, su dve osobe koje ne bi smele da pomisle da slažu, a kamoli da istu smišljenu laž lažu. I jedan i drugi su sami sebe slagali, a to je ona najgora, kad se u nju veruje. Ko laže, taj i krade... kaženaša poslovica. Mada lično Evropskoj Uniji ne verujem po ovom pitanju. Na kraju će dostaviti i pitnje KOsova nama na uvid, i na prihvatanje kraja..

Simon

pre 12 godina

Zanimljivo, dakle nije traženo priznanje države koju je većina u EU potpuno priznala a istovremeno se zahtevaju dobrosusedski odnosi sa Kosovom, pa kako to? Imamo li neko drugo rešenje?
Podstiče se dijalog sa Kosovom koji u svemu polazi i završava sa jedinom tezom Prištine koja je priznata od većine u EU a to je da su nezavisna država. A ne zahteva se priznanje od strane Srbije? Pa ti pregovaraj Srbine...
Zahteva se ukidanje "paralenih" institucija a ne zahteva se priznanje državnosti Kosova? Ok, recimo da se ukinu ali kako da se ukinu sve institucije onda? Ne razumem...
Znate li i vi uopšte stvarno šta hoćete? Mi izgleda više neznamo šta se zahteva.

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Jao, kakva izjava-moze se dobiti kandidatura, a mozda i ne. U stilu Alan Forda-Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti. Pa to svaki citalac moze izjaviti, kakva je to ekspertiza.

Put Alije Đerzeleza

pre 12 godina

Verovatno jeste tačno da EK nije tražila od Srbije eksplicitno priznavanje nezavisnosti Kosova, ali je još tačnije da je dan ili dva pre odluke Saveta ministara 9. decembra (prošlog petka) traženo da Srbija prihvati sporazum po kome bi se Kosovu (UNSCR 1244) omogućilo da se ubuduće, u međunarodnim predstavljanjima, na regionalnim i evropskim sastancima i forumima, predstavlja pod nazivom "The Republic of Kosovo".

Ko je malo pažljivije pratio medijska izveštavanja na ovu temu, mogao je uočiti da je čak Tadić kritičnog dana bio na kritičnom mestu (u Berlinu), ali do priželjkivanog, makar 15-minutnog sastanka, bilo sa kancelarkom, bilo sa predsednikom Nemačke-nije došlo.

Jeca

pre 12 godina

Od Srbije se jedino traži, tvrdi on, da omogući slobodan protok ljudi, roba i usluga ideja i kapitala, što je osnovni princip EU.
Kako kada to kontroliše predsedništvo DS-a, nećemo ljude ostavljati bez hleba?

Anonymous

pre 12 godina

Sve to stoji, svi imate svoje misljenje i neobjasnjivu potrebu da to kazete, ali da vas pitam ja nesto... Zasto vi trosite svoje dragoceno vreme na vodjenje neke vise politike u kojoj se apsolutno nista ne pitate (svesni toga ili ne) umesto da potrosite to vreme sa svojom porodicom ili zaradjujuci neki dinar...? Ne, necu se vracati da citam odgovore na ovo jer ce svaki biti isti....

Бамби

pre 12 godina

Зар је уопште више и битно? У овој политичкој игри је се врте велики улози које не могу да оспоре ни наше Власти а ни представници ЕУ! Нажалост, слажем се да наша Власт тражи изговоре за неуспехе својих обећања, али са друге стране и ЕУ има своје разлоге зашто хоће тј неће Србију под својим окриљем... Само је питање када ће и ко извући већи интерес, само што ћемо ми, грађани, на крају било које приче извући "дебљи крај"!

zbunjeni radoznalac

pre 12 godina

Dobro! Odbili su nas i to je fakat. Sad je rasprava u tome ZASTO??? Zavisno od dana i licnosti svako ima svoju pricu....da li postoji neki zapisnik sa te j...ne sednice na kojoj se odlucivalo o nasoj sudbini? U njemu valjda stoji kako i zasto. Ako takav zapisnik postoji zasto se on u celosti ne objavi ? To bi stavilo tacku na sva ova rekla-kazala od koje ocigledno sve nas bukvalno tera na povracanje!!!Tako bismo najzad mogli da se okrenemo drugim problemima!

Đorđe

pre 12 godina

Ljudi, briga Evropu za nas u ovom trenutku. Zašto bi oni nas primili i pod uslovom da priznamo Kosovo? Država sa najmanjim izvozom u Evropi, a najvećim javnim rashodima, država sa ogromnim deficitom u platnom bilansu, država sa izuzetno visokim stepenom korupcije, država sa najnižim standardom, sa javnim dugom od skoro 30 milijardi eura, sa uništenom privredom, a posebno proizvodnjom, država bez institucija, zakona... šta će njima takva država. Kakvu eventualnu korist EU može imati od nas? Da nećemo mi da im popravimo standard? Ispada kao da smo super skockali državu i samo je problem Kosovo za ulazak u EU. Kosovo je bilo, jeste i biće samo paravan iza koga se krije nespospbnost naše političke elite da vodi ovu državu.

Duki

pre 12 godina

Naravno! Svima je jasno da je taj uslov izmišljen u cilju opravdavanja kraha spoljne politike ove vlasti. Evo sad i dokaza! Pored svega, predsednik Tadić i ministar Dačić koriste svoj neuspeh za potrebe sticanja poena pred izbore. Dokle ćemo da slušamo samo obmane? Da li će Srbija ovako ojačati svoj kredibilitet?

zdr

pre 12 godina

Svaki rezim kome se polozaj klima pocinje da se ponasa iracionalno. Tako je i Sloba sa svojom fabrikom lazi uspeo da postigne monolitnu podrsku. Lazi su obicno uperena na ono sta je ljudima vazno, nacionalnost, religija itd. a totalitarni sistem se postavlja kao branik od tih ugrozenih vrednosti. Sve lazi su (za pametne) kratkog daha ali dok se jedna laz rastolkuje oni serviraju drugu. Narod onda postaje potpuno sluden, zna da ga lazu ali misli da ako je makar deset posto od lazi istina glasacu za njih. I glasa.

Lady D

pre 12 godina

Ja stvarno više ne znam kome da verujem? I EU i naša vlast su nam nebrojeno puta plasirali laži i obmane. Kome sad verovati?

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

По овој Прибићевићевој изјави испада да нас је Тачи сво време зезао и да нас још зеза са тим изјава о Резолуцији 1244. Није му била прихватљива до одлуке дали ће Србија добити кандидатуру а када није добила сада му је одједном прихватљива. А наравно, тамо у фебруару и марту ће му опет бити неприхватљива а онда, када нас опет одбију, опет ће му бити прихватљива и тако у круг...

Грчански Деспот

pre 12 godina

Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko može čovek sam sebi.
Ko ovde sad govori istinu nisam pametan iza kulisa se desava glavna predstava.

Treba nam Sv.Georgije

pre 12 godina

Kada složim mozaik,siguran sam da je namerno plasirana priča o priznanju Kosova od strane Dačića i Tadića da bi nam odvratili pažnju od stvarnog razloga nedobijanja kandidature,a to je KORUPCIJA!Znajući da se situcija ne može popraviti do proleća,oni sada pripremaju javnost na ponovno nedobijanje kandidature jer oni,kao bajagi,neće nikada priznati Kosovo!A u stvari,korupcija se neće suzbiti do proleeća jer bi vlast morala uhapsiti samu sebe!Pročitavši sve ono što je izrekao Ljuba Milanović u vezi nabavke vakcina,postupka glavnog tužioca,ministarke Malović i kabineta predsednika,shvatam da živimo u diktaturi,gde jedan čovek(predsednik) uz svoju kliku,ima celokupnu vlast u državi,i zakonodavnu i izvršnu,a pri tom je potpuno izgubio kompas i doveo nas u veoma opasnu situaciju!Opasno je i to,takav utisak sam stekao i mislim da se ne varam,što ima gotovo bolesnu ambiciju da na vlasti i ostane!Vlast nas konstantno laže i vodi u propast!Ljudi nešto se mora uraditi,neki masovan protest bez stranačke konotacije,neki vid protesta koji ne bi mogli da iskoriste u cilju kampanje ni jedni ni drugi!(?)Predlažite nešto!Makar slanje milion koverti na adresu vlade sa protestnom notom,da ih zatrpamo,da blokiramo puteve na sat vremena?Predlažite,možda neko ima stvarno dobru ideju!Da nas lopovčine ne prave retardiranima!