Petak, 09.12.2011.

15:31

"Srbija ne sme da odustane od EU"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da Srbija ne može i ne sme da odustane od EU, bez obzira na današnju odluku evropskih lidera u Briselu.

Izvor: B92

"Srbija ne sme da odustane od EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

311 Komentari

Sortiraj po:

Dečak

pre 12 godina

Просто невероватна чињеница да ће демократе поред свега кренути у кампању убеђивања народа како је неко други крив због тога што Србија није остварила један од својих националних интереса а то је добијање кандидатуре за чланство у ЕУ. Наступ демократа ће бити у складу са парафразом оне библијске изреке "не видим греду у оку свом ал зато видим трун у оку брата свог".

Zumbul

pre 12 godina

Опет ће нас засипати празним причама и тезама како на нема живота без ЕУ, како Европа нема алтернативу, како се морамо одрећи Космета зарад Европе јер Триванка рече да нисмо добили кандидатуру само због Космета. А сасвим случајно је баш у том тренутку добила делимичну амнезију јер је заборавила да спомене да смо добили негативне оцене везано за реформе у правосуђу, доношење и примену системских закона, борбу против организованог криминала и корупције. Све су то много већи разлози због којих смо добили негативан одговор.

Ajde da ga merimo

pre 12 godina

Баш ме занима шта ће "паметне" жуте главе сада рећи? Ко ће сад по њима бити крив што нисмо добили кандидатуру? Са њихове тачке гледишта одговор ће бити једноставан, нису они. Свако други јесте, само они нису јер по њиховом мишљењу они су Богом дани да управљају овим народом, као што рече Тадић недавно и остаде жив, Србија ће пропасти ако ДС оде са власти. Овакав став најбоље показује колико си отуђени од народа и колико не разумеју његове потребе и колико немају слуха за решавање његових проблема. Није њима криво због народа што нисмо добили кандидатиру, већ због тога што нису добили бланко приступ фондовима ЕУ како би мало "мували" и са тим новцем као што овде раде са народним парама.

liberty89

pre 12 godina

Naravno da ne treba odustajati, vec samo hrabro nastaviti do konacnog cilja. Ovu vest ne treba shvatiti kao tragicnu, ili da je sve gotovo, nego kao poziv na otrezjenje, i da nastavimo sa politikom koju i do sada vodimo, bolju nemamo i jedina je konkretna. Vremenom i Evropska Unija ce shvatiti da je mozda malo prestroga, i da smo mi svojim kvalitetima i zalaganjem zaista zasluzili status kandidata.

Levčanin

pre 12 godina

Srbiji je mesto u porodici evropskih zemalja. To je jedini nacin da osiguramo svoj opstanak i opstanak svoje dece.. Put u EU nema i ne sme da ima alternativu!

Bonolact

pre 12 godina

Srbija nikako ne sme da odustane od evropskog puta, makar nas ostalo toliko kao po Tarabićevom proročanstvu! A svi su izgledi za to...

Prodir

pre 12 godina

Lepo je rekao predsednik Tadić: Svaka druga odluka osim nastavka približavanja EU bi ostavila dalekosežne posledice.
Zar nam ponovo treba izolacija, inflacija i haos devedesetih? Zar vam je svima bilo malo da jedete prženi luk i hleb (ako ga ima) za doručak, ručak i večeru, da deci ne možete da priuštite ništa? Razmislite dobro pre nego što olako napadate one koji nas vode daleko od bede i krize, koji nas vode u bolji i sigurniji život u porodici evropskih naroda.

Nadica

pre 12 godina

Podrška predsedniku Tadiću i Vladi Srbije! Građani, moramo istrpeti i uzdignute glave nastaviti dalje! Ne smemo odustati od Evrope jer ona nema alternativu, od nje ne smemo odustati jer bismo tako odustali od nas samih, budućnosti nas i naše dece.
Nikad više u haos i ratove! "Ako treba godinama!" rekao bi Vinston Čerčil... Zato nam je više nego ikad potrebno nacionalno jedinstvo i sve snage i umeće da pokažemo da smo status kandidata zaslužili i ranije.

Швејк

pre 12 godina

У оваквом моменту за српску политику свакако је најлакше кренути паљбу по актуелној власти и Демократској странци. Мора се погледати истини у очи и схватити да ова одлука није донета од стране српских власти већ од стране Влада појединих држава у Европи које сматрају да Србија није постигла довољно да би добила статус кандидата, што је њихово легитимно право. На нама је да покажемо да је овака потез био грешка и да наставимо са још јачим радом, са још већом преданошћу. Ако сада покажемо да нисмо навикли да је све тако линерано у животу бићемо схваћени крајње неозбиљно што ће бити сигнал да је Европа и овај пут била у праву када нас је ставила на овај "стенд-бај" модел. Остати доследан и никад се не предати!

Wertz

pre 12 godina

I pored ovakve odluke Saveta ministara, Srbija nikako ne treba i ne sme da stane sa zapocetim reformama i priblizavanju EU. Ovo nije poraz drzavne politike prema EU vec jedna bruka i sramota Evrope koja je navikla da Srbija bude izvor problema i nestabilnosti. Sve osumnjicene za ratne zlocine smo isporucili, otpoceli smo pregovore sa privremenim institucijama Pristine i postigli odredjeni napredak... Sto ce reci, nastavljamo politku dijaloga i mirnog resavanja problema i strpljivo cekamo svoju sansu.

Adam

pre 12 godina

A vidite, Srbi, ja vam savjetujem bas suprotno: da sto prije odustanete od "corava posla" zvanoga pokusaj uclanjenja u EU !

A znate li zasto ? Zato sto je Hrvatska posljednja drzava koja je u Uniju usla na ovakav nacin, tj. ratifikacijom pristupnoga ugovora u parlamentima ostalih zemalja clanica. Svaka ce sljedeca kandidatkinja clanstvo u EU "izboriti" tek nakon sto to na REFERENDUMU prihvate gradjani svake pojedine dotadasnje clanice.

I sada zamislite situaciju u kojoj Srbija treba uspjeti na referendumima u 30-ak zemalja (uklj. Hrvatsku) !?! Mislite da imate ikakve sanse ???

Meta-comment

pre 12 godina

Uci cemo u Evropu, pa makar nestali! Sta fali da udjemo kao sastavni dio istorije pred ulazak Balkana u Evropu? Kao sjecanje, kao bajka: "Bila jednom jedna zemlja..."

Danijel

pre 12 godina

A što ne može!? Ne može,da biste vi političari mogli malo da se "poslužite" pretpristupnim fondovima,ukoliko još ti fondovi postoje,naravno.

Djuro

pre 12 godina

Ova odluka treba da nam donese jos hrabrosti i snage u odlucnoj dijaloskoj borbi za ulazak u EU. Samo mirno i stalozeno. Srbija je neodvojivi deo Evrope i svi je tamo zele. Zato će tamo i stići.

Djuro

pre 12 godina

Ne moze sve ici glatko. Srbija je pokazala da se bori za interese svojih gradjana i naravno da ovom odlukom ne staje borba za evropske integracije.

Milos

pre 12 godina

Naravno da borbe ne prestaje. EU shvata da Srbija ispunjava svoje uslove i da je resavanje pitanja Kosova veoma tesko, tako zamrsenog dugi niz godina privesti kraju.

ivan

pre 12 godina

ali ste je Vi skrenuli!

Vi ste odustali!

nece Srbija odustati, niti mozete Srbiju gurnuti u Afriku, iako zamisljte da to mozete...

samo ste ukrali godine!

i to sa predumisljajem!

Dana, UK

pre 12 godina

Je li, bezimena, bogati, imash li ti kakve shkole ili si svu pamet popila kroz anti-srpsku propagandu 90-ih? Evo, Englezi su rekli ne (moze im se) i STRASHNO se nelagodno osecaju zbog prepushtanja Evrope Franko-Nemachkoj Alijansi. Na vest da Hrvatska postaje 28. chlan EU reaguju sa nelagodom. Tadic i njegova klika bi trebalo da zastanu i oslushnu shta se deshava, a ne da jure u grupu pobesnelih i izgladnelih lisica.

Goran 019

pre 12 godina

Ne radimo mi sve ovo samo zbog Evrope i drugih, koliko zbog nas samih! Evropa zna i Evropa pamti! I to i te kako pamti! Zadržali smo nas ponos i pokazali svima da smo odgovorni...Vratiće se nama vrlo brzo uloženi trud.

get a life

pre 12 godina

@bezimena
smaras sa tim tvojim jednostranim i vrlo plitkim tumacenjem onoga sta se desilo i sta se desava na Kosovu i oko Kosova.

bezimena

pre 12 godina

(Domentijan, 9. decembar 2011 20:11)

Odgovor je vrlo jednostavan. Zbog MIRA, jer dokle god Srbija misli da ima pravo na teritoriju, iako je kapitulirala 99', zato što na njoj živi neki poostotak Srba, zvuči poznato..., naspram 90% kosovskih Albanaca (čije je civile terorisala), dotle ova tzv. država predstavlja remetilački faktor na Balkanu (temelj toga su ratovi 90')!

Osijek

pre 12 godina

Ja sam Hrvat i mi ćemo ući u EU nakon što smo prodali sve banke, sve tvrtke, skoro sve trgovine su iz EU Baumax,Lidl,Metro,Kaufland,Bauhause... ćista moderna kolonijalizacija Francuske i Njemačke! Vas još nepuštaju dok vam to sve nepokupuju ali kad to naprave, evo i Srbije u EU ali kakve Srbije?

nesa

pre 12 godina

U pitanju je proces pridruzivanja EU a ne jedinstveni cin. Tako je isto i proces koji se tice dobijanja kandidature, slozen i dugotrjanan i mi smo sigurno na putu da ga okoncamo.

aTREIDES

pre 12 godina

Neverovatno je kakvu seriju mizernih kratkovidih politicara i lidera ima ova Srbija.
Od onog nesrecnog Karadjordjevica koji je uveo Srbiju u grobnicu zvanu Jugoslavija pa do ovih danas sto balave za EU.
Balave za necim sto se raspada....EU Srbiji samo moze da uzme a nista da da. EU je svorc,bukvalni na silu su jos na okupu.
A novac je na istoku....a mi trcimo na zapad

Viki

pre 12 godina

Ono sto je brzo, to je i kuso - tako kaze nas narod. Zato mi koracamo polako ali sigurno. A kad nas saplete neki kamen, ustanemo i nastavimo napred.

mirko

pre 12 godina

Pretpostavimo da je Srbija prihvatila da Kosovo bude paralelno pretstavljeno na međunarodnim skupovima, i da je kandidatura Srbije prihvaćena u Savetu Evrope, kakvi bi bili komentari ovih što napadaju Tadića zbog neuspešne politike.
Naravno da bi ga napadali još više i etiketirali raznoraznim atributima, što otprilike znači da većina, kao uostalom i čelnici opozicije nema principijelnog stava, nego istupa demagoški i pokušava da izvuče neki profit, ne vodeći računa o državnim interesima.
Tadićevo obraćanje je bilo iskreno i otvoreno, a to što se nekome ne sviđa, preporučujem im da malo preispitaju sebe i ako mogu sami sebi odgovore šta su stvarno hteli.

AV

pre 12 godina

Čitam ove komentare i svi vi isto: "Tadiću daj ostavku!" Šta fali našem čoveku koji nas svuda lepo predstavlja. Neke stvari ne zavise samo od njega! Zar da dođe Toma za predsednika (Bože sačuvaj) i izađe onakav za govornicom i kaže: "Aj sada svi muškarci u redovnu vojsku!" To nećemo, jel tako!?

ninokv

pre 12 godina

imam 28godina,nemam ni dana radnog staza,nemam sta da jedem idem u pocepanim cipelama a ova nasa vlast prica kako im je zao sto nisu dobili kandidaturu za Eu!STA JA TREBA DA RADIM ONDA!

Sone

pre 12 godina

Naravno da ne smemo da odustanemo od EU ali ni od Kosova i to bez Borisa Tadića. On je svoje šanse propustio i sad je vreme da što pre nastupe izbori.
I trebalo bi odložiti sve aktivnosti vezane za prijem u članstvo EU do Aprila 2012. pa da sačekamo njihovu odluku u Februaru i Martu.

jedan obican gradjanin

pre 12 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne (ja prvi necu), Tadic je u jednoj stvari u pravu: sta ce biti ako kazemo NE Evropi? Zadrzacemo Kosovo? Ko (jos uvek) misli da je moguc trojni pakt Rusija-Kina-Srbija pa da tako zivimo je sve samo ne normalan.

STANIJA

pre 12 godina

Delim misljenje Predsednika.Obzirom da je EU konglomerat drzava koje imaju razlicite stavove, interese, ideje normalno je da se ovakve odluke donose jako tesko i to nam ne daje za pravo da gubimo nadu i da ideje Unije olako odbacujemo.Ne inatimo se..Pokusajmo da ih pobedimo mudroscu a ne balvanima..

Duki

pre 12 godina

Mislim da ova odluka Brisela ipak predstavlja poraz državne politike. Slažem se da se treba uspraviti i sa nekim sposobnijim ljudima na čelu države ostvariti evropsku budućnost Srbije.

Gazdic

pre 12 godina

Nadam se da je ovo bila poslednja epizoda sapunice Huana Cerlosa Tadica. Pa stvarno je presao sve granice! Izvini se svom narodu predsednice i idi, ne dozvoli da jedan Djelic ima vise morala od tebe!

Domentijan

pre 12 godina

SRBin-e i ostali preokretaci, samo da vas pitam, pa cu, ako mi date bilo kakav logican odgovor, glasati za vas: zasto, ako je Kosovo realno izgubljeno, traze od nas da ga priznamo, formalno ili neformalno? Samo bez glupavih fraza o boljem zivotu, do koga ce doci ako se ratosiljamo bilo cega, jer ratosiljasmo se svega, a obecanog boljitka nema.

Milan Ivanjica

pre 12 godina

Imam samo jednu stvar da vam kazem! "Sto ne moze niko mozes ti!" Idemo Boriseeee, bori se!!!! Verujemo u tebe! Ja i cela moja familija! Podrzavamo te ja i cela Ivanjica!

TRINITY

pre 12 godina

Prosta stvar. Mi smo nase odradili i slobodno gledamo prema Evropi uzdignute glave a na njima je da razmisljaju sta dalje.
Cekamo mart.

vladimir 68

pre 12 godina

Tako je Borise. Necemo da odustanemo od evropske ideje. Put u Uniju je tezak pogotovo u nasem slucaju.Evropski standardi su godinama bili prepreka drzavama koje su imale mnogo mirniji tranzicioni put. Docekacemo i mi prolece u martu..

Zeljko

pre 12 godina

Imam potrebu da podelim svoja osecanja sa drugima posle ove danasnje odluke da Srbija ne dobije kandidaturu....Valjda je sada svima jasno da je uslov Srbiji priznanje nezavisne drzave Kosovo. Iskreno, ne osecam nikakav zal za Kosovom i ako je to uslov, pa brate priznajte ga! Prodajte ga po ko zna koji put, kad je vec prodavano 20 godina unazad! A sa druge strane bih mogao da kazem i NE Evropskoj Uniji jer se osecam lose kao ljudsko bice zbog ovakve ucene!

vlada stojanovic

pre 12 godina

Samo napred Borise. Ne odustaj i ne posustaj. Zanemari ove domace politikante kojima je jedini cilj da dodju na vlast ne obaziruci se na nacionalne interese.

misa

pre 12 godina

Mada se nas predsednik drzao smireno i dostojanstveno na konferenciji za stampu,u ocima mu se videla tuga i muka zbog svega.Iskren da budem i meni je zao,ali ne ocajavam.Krivo mi je samo sto ce se veceras slaviti u taborima kvazi patriota (srs,dss,sns,ns,obraz,nasi,vasi,njihovi,1389,itd,itd).Da li se to vracaju 90-te na velika vrata.Vlast izgleda nema dovoljno snage da se bori sa sve vecim brojem pristalica gore navedenih.Bice ponovo dugackih redova ispred ambasada a i mene u njima.Zbogom svima i hvala na paznji!

oldman

pre 12 godina

Tadic je izjavo da se necemo odreci Kosova i naroda koji tamo zivi. Kada je tako, onda braco Albanci prihvatite da ste deo Srbije, formirajte jednu albansku koaliciju i izdjite na izbore. A onda, posle izbora, formirajte vladu, jer cete biti najjaca stranka u parlamentu,i lepo uredite odnose izmedju Srbije i Kosova pa da svi zajedno udjemo u EU. To nam je jedina sansa.

Politicki komentator

pre 12 godina

Hm, zanimljivo... ovaj lik izgleda sam zastupa celu drzavu, vladu, skupstinu, koaliciju, mesne zajednice, balvane Srbijasuma... Pa vide li ko Djilasa, Sutanovca, Dinkica, Dacica, Krku, Mrku i ostalu felu iz rezima. E jadni ste brate, jadniji od...

Nindza

pre 12 godina

Vidim ovi evroentuzijasti krive "pokvarene poteze opozicije", balvane, Kostunicu, Tomu, a uslov je jasan, evo rekao vam tadic lepo - ponistenje rezolucije 1244. Doneta '99, a ne ove godine na barikadama.
Mislite da je Eu ovu odluku donela tako sto je merkelova jutros ustala i videla barikade na b92? Tako zobiljne zemlje ne rade. Oni su ovu odluku doneli '99, i nemojte kriviti narod koji se bori za goli zivot na Kosovu da je kriv za ovo!

Gavrilo

pre 12 godina

Tesko da se za 2-3 meseca moze postici neki znacajniji napredak. To je je relativno kratak period za ispunjavanje postavljenih uslova, ali veoma dug za veliki broj gradjana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Preveliki publicitet je dat toj kandidaturi, a ostali problemi s kojima se svakodnevno suocavamo, su potisnuti. Cim budu prosli novogodisnji i bozicni praznici, opet ce se intenzivirati prica o kandidaturi, jer ce 12. februar biti blizu.
Danasnja odluka nije generalno najgora moguca, ali sa stanovista nasih ocekivanja nije mogla biti mnogo gora. Na odbijanje kandidature niko nije ozbiljno racunao. Jedino je period odlaganja mogao biti nesto duzi, recimo 6 meseci. To bi istovremeno znacilo da bi izbori morali biti pre odlucivanja o kandidaturi. Ovako, Tadic ima jos jednu sansu. Na njemu je da odluci da li ce raspisati izbore tako da oni budu odrzani pre 1. marta (a mozda i pre 12. februara) 2012. ili ce sacekati odluku Evrospkog saveta, pa posle toga raspisati izbore. U ovom drugom slucaju, za njega i njegovu DS ce povoljna varijanta biti samo bezuslovna kandidatura 1. marta 2012. Svaka drugacija odluka (npr. dalje odlaganje ili zamrzavanje tog pitanja) bila bi gotovo garancija izbornog poraza DS-a. Ja licno mislim da ce SNS u svakom slucaju biti pobednik na narednim izborima.

Miksa

pre 12 godina

Odustati od EU, značilo bi povratak u period od pre 20 godina koje nam nikako nisu ostale u lepom sećanju. Treba nastaviti dalje i što bolje se pripremiti za konačnu ocenu i odluku o kandidaturi, koja nas čeka u februaru ili martu sledeće godine. Za KiM treba što pre naći rešenje koje neće biti idealno ali će pomoći očuvanju mira i stabilnosti u celom regionu.

Djuradj

pre 12 godina

Odluka da ne dobijemo status kandidata je ispravna i nije povezana sa aktuelnim strankama koje su na vlasti. Naime, nike ne zeli da primi jednu slabu drzavu u zajednicu. Pravi put , bez obzira ko pobedi na izborima, je jacanje privrede drzave Srbije i sprovodjenje standarda EU , ali ne zbog uslova EU, nego zbog kvaliteta zivota gradjana. Kada mi, koji zivimo u Srbiji budemo zadavoljni svojim standardom, siguran sam da nece biti problema da budemo primljeni u EU.

Vladimir Vladimirović

pre 12 godina

Srbija ne sme da odustane od Srbije. A ti uzmi dvoje opanke i na put u Moskvu da se tamo obezbede uslovi da sve što proizvedemo može da se tamo proda. Da obezbediš tržište za naše proizvode, a ne kod nas tržište za evropske proizvode. Vezali ste nas za EU tržišta, pa nas sad svaka šuša ucenjuje. Za rusko tržište bore se sve nacije sveta, a mi imamo 5% izvoza u Rusiju i carinsku barijeru 0%!!! Ako imamo carinu nula, onda samo neko ko ništa ne zna to ne iskoristi. Ili neko ko sabotira sopstvenu zemlju i privredu, a zna se kako se to zove. Nemoj više da vodaš po Srbiji Gula da prolazi pored tvoje i moje zastave ignorišući je, niti da ti ambasadori zapada prave vlade. Ima li neko kome se nisi za nešto izvinio? U Moskvu i dobro slušaj šta ti se tamo kaže, pa će nam i gas biti jeftiniji, a uvedi evropsko zakonodavstvo da zaštitiš svoje građane od tvojih partijskih drugova.

loki

pre 12 godina

Samo nek nastave tako sigurn nece nikad uci u evropu .TADIC manipulise narodomm .Zasto ne kaze istinu da samo kosovo i bih razlog mora otvoreno da kaze srpsko Narodu da mora priznat kosovo i da ne podrzava dodika... TO JE PRAVA ISTINA ZASTO SU IH ODBILI

дкв

pre 12 godina

Председник каже да није разочаран,и ја му верујем.И још каже да неће одустати.Шта то значи,да ли то да ће и даље да се пуца на војнике КФОР-а,да ће се и даље подизати барикаде...?Ако мисли тако и даље,ево ја му кажем да ни у марту нећемо добити статус.Не треба човек да буде пророк да би то знао.

rade

pre 12 godina

EU trazi da prekrsimo rezoluciju 1244 i svoj ustav. Treba pitati skupstinu da li to hocemo ili necemo a ne bezati od problema i zamajavati javnost.

Tadiceva zanesena politika se nazalost svodi na: "Ni EU, ni Kosovo"!

Sada se vidi zasto su financirali DOS davne 2000: da bi lakse uzeli Kosovo.

Suzana015

pre 12 godina

Misljenja su podeljena na evrofobicare i evroentuzijaste. Sebe svrstavam u ovu drugu grupu. Srbija je deo Evrope i niko je ne moze ignorisati. Nalazimo se u samom srcu Evrope i neophodno je da i formalno postanemo deo evropske zajednice naroda. danasnji dan nije poraz za Srbiju vec za EU koja je donela pogresnu odluku i koja je samo odmahnula rukom na sve stvari koje je Srbija uradila da bi dobila status kandidata. Sta im znci pomeranje roka, hoce li se ista promeniti u tolikoj meri za ta dva meseca pa ce na precac promeniti misljenje?? A ovim evrofobicarima porucila bih da ni jedan njihov pokvareni potez nece spreciti Srbiju da zauzme mesto kojej joj po svim osnovima pripada. Dosta su nas ucenjivali, drago mi je sto smo ostali dosledni svom stavu i sto je Boris pokazao da ima petlju.

Nespavac

pre 12 godina

Srbija nema veceg i preceg interesa od ulaska u EU, ona mora i ostale zemlje koje su bile ranije u sastavu nekadasnje zajednicke nam drzave da stimulise za sto brzi ulazak u EU zbog Srba koji zive u sadasnjim drzavama kako bi im olaksala kontakt sa maticnom drzavom. Mora U EU kako bi njeni gradjani ziveli u uredjenoj drzavi, koji bi stvarno bastinili tekovine evropske demokeatije, a ne ziveli u partijskoj drzavi ogrezloj u kriminalu i kurupciji. A svuda u svetu vazi pravilo da bi se imalo mora da se radi i radom stice dugo i mukotrpno, to smo cinimi se poslednjih dvadeset godina zaboravili...

Петар Велики

pre 12 godina

Друже Тадићу, у априлу 2008 ја сам инфостан плаћао 2.485 динара, а данас је 5.467, што је 120 процената поскупљења. Ово све говори о вашој власти, не бих ја ту ништа додао...Хвала није требало, а ко гласа за Вас гласа за свој нестанак и белу кугу Српског народа.

Milo

pre 12 godina

Nisam simpatizer naseg predsednika i njegove partije, ali pored njihove politike, koalicionih partnera i iznad svega -rezultata, posebno me vredja nacin razmisljanja i izlaganja Tadica...Naime, predsednik gaji jedan polu ulicni stil u obracanju medijima, neki "jaransko-sheretski" , opusteni nacin - i kada je u pitanju sadrzaj, ali i recnik... Nekako uvek obesmisli sve teme o kojima se izjasnjava, svojim besmisenim i nesuvislim poredjenjima, kvazi poshalicama, doskocicama, nekim kogajagi sharmom... Sve to meni deluje jeftino i nije nivo predsednika drzave, makar to bila i Srbija...toliko...

pavle

pre 12 godina

Neka gospodin x iz srpske Vlade pokaže TAČNO šta Srbija dobija a šta tom istom prilikom gubi ulaskom u EU.
Što se tiče EU - oni ne znaju gde im je glava a gde d....
Mi smo to već videli u SFRJ kad onaj dobri dečko kaže " mi se kao ...".
To sada imamo i u EU.
Oni nisu naučili lekciju koja se zove SFRJ.
Doviđenja

SRBin

pre 12 godina

Zamislite kako je danas biti Hrvat i gledati na tv-u povratak na mesto gde i pripadaju, ne samo oni, nego svi mi sa Balkana,ali zamislimo bez ikakvog sarkazma ili nacionalizma.Jednom recju, osecaju PONOS!Da li krivim sadasnju vladu jer nije uspela da dobije status kandidate, da, krivim ih, ali samo zbog jedne stvari, a to je sto nisu imali hrabrosti da preseku vrpcu koja se zove Kosovo i da nam skinu teret sa ledja.Iako sam Srbin, realno gledano Kosovo je izgubljeno, ostaje pitanje hocemo li mi ziveti u zabludi sa filosofijom "Kosovo je Srbija" ili cemo se okrenuti buducnost kakvu zasluzujemo?Uz duzno postovanje Hrvata i ostalih balkanskih naroda, pa mi ljudi sigurno nismo gori od njih!Mozemo daleko bolje od svih njih samo ako hocemo!Na izborima cu glas dati za "preokret" iako do sada nisam glasao, ali kad vidim ko su alternative... Jel stvarno zelite da nas predstavljaju ljudi koji pale zastave na ulici ?Ili oni koji sprovode neke svoje inate u delo bez ikakvog cilja?Izvinite ali ja ne zelim.Necu ga dati ni Borisu, ali moj glas ide ili Rasimu Ljajicu ili "Preokretu".Zelim da idemo napred!Da pokazemo svima kakvi mozemo da budemo!Zivela Srbija

Miladin67

pre 12 godina

Samo me zanima sta tu ima vise da se polemise, kada je gospodin predsednik lepo rekao na pocetku mandata status kandidature 2008 godine, a ulazak u EU 2012, nisu to ispunili, narod ce hvala bogu to prepoznati i lepo cemo im se zahvaliti sto su nam ove silne godine upropastili zivote i pozeleti da se vise nikad ne vrate.

Nikola

pre 12 godina

...On je naveo da je Srbiji za dobijanje kandidature bio postavljen jasan uslov i da odustane od toga da se Priština u regionalnim skupovima predstavlja pod oznakom Rezolucije 1244 UN......

Mi treba takodje da postavimo pitanje zasto EU ne postuje odluke SB UN. Od Srbije se ocekuje vladavina prava ali to isto ne vazi za EU. To se zove politika dvostrukih standarda.

Laki

pre 12 godina

To sto danas Srbija nije dobila status kandidata, ne treba smatrati nikakvim porazom, čak štaviše, to je prilika i šansa da se još bolje Srbija pripremi za pozitivnu ocenu i za dobijanje konačnog statusa kandidata u februaru ili u martu sledeće godine. Od evropskih integracija ali i od odbrane nacionalnih interesa na KiM, naravno diplomatskim sredstvima, Srbija nikad nesme odustati, jer nas svako odustanjanje od toga vodi u novu izolaciju od koje nećemo ništa dobiti već samo još više izgubiti.

LHC

pre 12 godina

Vauuu, ova nasa nacija(gomila seljaka koja je juce izasla iz sume) definitivno pati od teskog oblika amnezije.Samo da vas sve koji kazete da je Tadic izgubio kosovo podsetim na selo u Makedoniji koje se zove Kumanovo.E, tu su se jednog dana(posle 78 dana bombardovanja) sastali dvoje generala.Jedan je bio iz gubitnicke vojske a jedan iz pobednicke vojske.E taj sto je bio iz GUBITNICKE vojske je pristao ,bezuslovno,na KAPITULACIJU.Stvarno moramo da prestanemo da se pravimo ludi kao nije se nista desilo ,malo smo se potukli ,nikom nista.E pa ne moze tako.Mi smo RAT za kosovo IZGUBILI 1999 god,kako to ne mozete da shvatite.Ovu pricu sto vi kriticari pricate mogli bi ste da pricate da se ono gore spomenuto nije desilo a posto se desilo vi u stvari mlatite praznu slamu,sto bi rekao nas narod.Ja sam glasao za LDP vec dva puta a sada cu i treci put,fazon treca sreca.i samo jos jedna stvar ,kada smo UBILI Djindjica tad smo g***o pojeli

dbr

pre 12 godina

Ja jesam razocaran odlukom, ali ne vidim kao nas poraz, nego kao pravo lice EU, koji su dvolicni i nejednako se odnose prema nama, Hrvatskoj, Crnoj Gori, ali to je njima na cast.... jedino mi je zao sto mi nemamo opciju u izboru da li cemo u EU ili na drugo mesto, jer moramo ka Briselu

Bojan Jovanovic

pre 12 godina

Zaista sam pogodjen ovom odlukom EU, i zaista se osećam pljunuto.
Ali više sam pogodjen činjenicom da me naši domaći političari smatraju kretenom, i da svaki i dalje priča gomilu gluposti u koje treba svi da verujemo.
Zar bilo ko od njih zaista veruje da bilo ko ovde može da im veruje posle uništavanja Ante Markovića, raspada Jugoslavije, bežanja od Vojne Policije preko krovova mog rodnog grada, otimanja deviznih računa, plate od 4 marke, Dafine i Jezde, ubistava i kriminalnih obračuna po ulicama, manipulacija izborima, ubistva premijera, nezapamćene pljačkaške privatizacije svega što vredi, opstanka i daljeg napredovanja burazersko-kumovskog sistema klanova na vlasti...?
Zar nije dosta da me prave ludim, i da li je vreme da bar jedan od njih kaže istinu?

TADIĆU, ZAGRIZI METAK, KAŽI SVOM NARODU ISTINU, TJ. DA U EU NEĆEMO UĆI BEZ PRIZNAVANJA KOSOVA, I RASPIŠI REFERENDUM O TOME.
Gledam pritiske i stresove koje taj čovek trpi svakodnevno, i ne mogu da shvatim da je ikome toliko stalo do položaja da trpi tako nešto.

Najviše me pogadja što ja nemam danas za koga da glasam, i očajan sam zbog toga. Znam sigurno da, kao pravo srpsko zlopamtilo, za SPS i Radikale ne mogu glasati ni mrtav, niti sebe mogu da identifikujem sa tom krezubom gomilom, a ovi za koje sam do sada glasao su se pokazali tako nepošteni i prljavi i strasni, da ne mogu ni njima da verujem više.
A još manje toj nekoj Evropi, koja traži od svih nas tako užasnu žrtvu i vrhunsko poniženje, a tako je nejasno šta nudi za uzvrat što nismo dužni da sami obezbedimo.
A nikako Rusiji, koja nas je suviše puta u skorijoj istoriji gurnula u vatru, a onda se povukla....
I šta sad dalje?

Slovenac

pre 12 godina

Tako je gospodine predsedniče....bravo baš.
ajmo sad ovako:
1.uslov=Karađić
2.uslov=Mladić
3.uslov=Hađić
4.uslov=Kosovo
5.uslov=Vojvodina
6.uslov=Sandžak
7.uslov=Ne priznavanje Republike Srpske
Ima li još predsedniče???recite narodu istinu,dosta je bilo laži.

gradjanin Srbije iz Srbije-Normalan čovek

pre 12 godina

Nije lako Tadiću,poghotovu sa ovakvim narodom.da li se neko zapitao koliko podmetanja nogu i opstrukcija na svakom koraku je taj čovek preživeo,.Što se niko ne zapita da li bi sve bilo drugačije da se nije deslo ubistvo Djindjića,možda bi bilo drugačije da ovaj narod nije deceniju skrivao RATNE zločince i još njegovim pomagačima pomagao da dodju na vlast.Tako nam i treba. Srbi nisu zašlužili da geografski žive na Evropskom kontinentu.

Duck

pre 12 godina

Odradili su nas,i ok. Slazem se da Srbija ne treba da stane na putu ka EU, ali do marta ne trebamo da napravimo nikakav novi ustupak albancima sa kosova,dovoljno je bilo. Ali moramo da postujemo sve sto smo dogovorili sa njima do sada da bi pokazali ozbiljnost.

Markovich

pre 12 godina

Nikome u EU ne odgovara da zemlju poput Srbije vode Toma, Aca, Velja, Voja... Sa sve jatacima iza resetaka! Srbija sa takvom vlascu samo bi dala vetar u ledja procvatu korupcije, kriminala i slicnih posasti!
Neće to niko dozvoliti! Boris i DS će pobediti i na sledećim izborima! Ali ne zato sto su najbolji, već zato sto nemaju adekvatnu alternativu!

V.

pre 12 godina

Svi vi koji danas kazete da ste razocarani u DS, da su oni krivi za odlaganje clanstva, na sledecim izborima cete "trcati" da glasate za DS. Oni su jedini koji rade za bolju buducnost svih gradjana, istrajni i uporni u ostvarivanju svojih ciljeva na putu ka EU.

dardanaga

pre 12 godina

Tadicu, mi ne mozemo vas naterati da nas priznate ali ono sto sigurno mozemo je da stopiramo vase EU integracije, zato implicitno explicitno, rezolucija 1244 deda mraz paja patak i ostale su samo polit-fore, igranje odlaze se i u iducoj godini i tako isto dok se opametimo.......

Zoki

pre 12 godina

Srbija i sme i može da odustane od EU. Postoji život i van EU, postoje uspešne zemlje koje nisu članice EU i ne pada im na pamet da budu. Prestanite zaglupljivati i zaluđivati ovaj nesrećni narod. Većina stanovnika EU ne želi Srbiju, a mislim da je u porastu i broj stanovnika Srbije koji ne žele EU. I to je sasvim u redu i ne znači da Srbija ne može da sarađuje sa EU i njenim članicama. Treba pogledati Tursku i nešto naučiti od nje.
Sledećih 10-20 godina su za EU izgubljene. Srbija neće imati neke ekonomske koristi ako uđe u EU u tom periodu.

Nemi_erre

pre 12 godina

Evropsko proleće čekamo godinama, Evropsko proleće na dohvat ruke.
Zgrabiti Evropu do marta, znači dosegnuti bezbrižnu budućnot za sve nas.

Miladin

pre 12 godina

Tadić bi morao da podnese ostavku ako ima imalo političkog morala. Gospodine predsedniče priznajte da vam je politika doživela katastrofu i sklonite se.Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ako to ne uradite, a sigurno nećete, onda VI pokazujete da niste ni blizu standardima koje postavlja EU.

Petar

pre 12 godina

Izgubili smo bitku ali ne i rat. Ne odustajemo od EU, imam 19 godina i zelim da moji vrsnjaci i ja imamo isti polozaj u drustvu kao sto to imaju mladi u EU! A tamo mozemo stici samo ako nas bude predstavljao Boris Tadic!

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Poput fudbalske, ni politicka reprezentacija Srbije se nije plasirala na Evropsko prvenstvo! Nadam se da ce biti moralnih cinova najvecih zvezda, poput Vidicevog i Stankovicevog, koji su prepustili mesto mladjim i sposobnijim igracima….A sto se predsednika tice, o njegovom statusu ce se odlucivati na prvim narednim izborima.

Ena

pre 12 godina

Nikada ne bismo bili tako blizu EU da nas kroz taj put nije vodio gospodin Tadic! I zato ne treba da odustanemo od EU, vec da se svi zajedno borimo za to na celu sa Predsednikom Tadicem!

Dragan

pre 12 godina

Potpuno je jasno da su mnoge kratkovide političke strukture u Srbiji doživele vreme pred današnje izjašnjavanje kao svoju šansu, i svesrdno pomogle i inspirisale one napaljenike na Kosovu da upropaste sve napore normalne Srbije da pokuša normalno da živi. Ovo je bila odlična prilika Tačiju da za male pare opet plati par krimosa da organizuju rodoljublje i naude Srbiji, za nešto veće pare nemačka da prelomi i to je to. Borise, samo napred, ovaj put ih je bilo previše. Ali, ima još uvek dovoljno nas koji samo želimo jedan normalan i uređen život u Srbiji!

Nikola

pre 12 godina

Ja iskreno nemam nista protiv predsednika Tadica. Svaka njemu cast on nas bar nije lagao i nije menjao svoje stavove kao nazadnjaci. Medjutim svima je jasno da od cilja Kosovo i Evropa nema nista.
Ljudi da se razumemo Kosovo- Voja, Radikali
Evropa- LDP
DS/SNS nebih svrstao nigde jer njihovi stavovi po pitanju i Evropa i kosovo ne vode nikuda (Pogotovu SNS jer jos ni na vlast nisu dosli a poceli da nas lazu).
Proputovao sam pola Evropa i ljudi verujte mi, nama je Evropa stvarno potrebna, ali uz to da zadrzimo dinar.
Mislio sam da dam svoj glas Nazadnjacima, ali posle onoliko lazi oko metroa, 100 milijardi investicija, moj glas ce ipak otici Cedi i njegovom LDP-u.Covek bar zna sta hoce.

DMD

pre 12 godina

Da sad je svima kriv predsednik drzave i DS, a lideri nekih opozicionih stranaka ce nas kao odvesti u EU! Ma dajte molim Vas, da nece mozda Vucic dipl.pravnik Aleksandar!

IVA

pre 12 godina

Nas cilj EU! Na samom kraju smo i ne treba da odustanemo, a sto se tice Predsednika RS Borisa Tadica- sem njega nas niko drugi ne bi mogao odvesti ovako daleko, i zato smatram da je to covek koji treba da ostane tu gde jeste, niko to bolje ne bi uradio!

GYX

pre 12 godina

(Milan Jovanovic, 9. decembar 2011 16:18)
Posle tvog komentara i odnosa glasova, pocinjem da verujem da se ovaj narod konacno budi. Plasim se samo razocarenja.

Ivan

pre 12 godina

ako su stvarno trazili da se odreknemo rezolucije 1244 onda je stvarno tesko neodustati od EU. Sledece ce da bude da se odustane od dejtona...

Nemogu da to razumem!!

pre 12 godina

Gospodine Presednice Tadic, ja to ne razumem rezolucija 1244 je vazila tada kad je Jugoslavia postojala. Toga vise nema znaci ni rezolucije!!!

enfaire

pre 12 godina

Sve sto cu reci ovim povodom je da kad kliknes na komentar koji ima najvise lajkova on ujedno ima i najvise thumbs down-a. To je sve sto treba Srbin da zna o Srbiji od kako se rodi. To je ono sto nam stoji na grbu. I mi nikako da naucimo. Evo ja sebe smatram pametnim al sam spreman da prihvatim opciju sa kojom se ne slazem samo recite koja je to. Nije vise ni bitno... Samo da svi stojimo zajedno iza necega. kad se to bude dogodilo sve sto nas snadje ce biti mnogo lakse. Pa zar posle Rajsa i Pavla i dalje nista ne znamo o sebi ???

Gliga030

pre 12 godina

Naravno da ne smemo odustati od Evropske Unije i Kosova. I jedino diplomatskim putem mozemo stici do toga. Ne dao Bog da nam dodje neko drugi na vlast, mislim da bi nam se vratile "vesele devedesete". Setite se svi kada smo cekali po 4, 5 sati ispred prodavnice za jednu veknu hleba i litar ulja. Mislim da to niko od nas ne zeli i moramo svi zajedno da se potrudimo da nam se to ne vrati.

Jovke

pre 12 godina

Najlakše je kriviti predsednika koji u isto vreme treba da štiti državne interese i traži podršku od zemalja koje ne samo da su priznale Kososvo već i od Srbije traže da učini isto, i taj uslov navode kao jedini preostali za dobijanje statuta kandidata.

ivann

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!
(Selasije, 9. decembar 2011 17:46)

I nama se isto cini, da niste mozda u pitanju vi?!

Admin_Ubuntu

pre 12 godina

Ja Zivim i Radim u Evropi , i da znate koj ce djavo Srbiji Evropa kada ce i onako Da Pukne. Nego Srbiji Treba Poreski raj , odnosno da srbija napravi poreski raj da budu mali porezi da bi dovukla fabrike, da bi izvoz bio veci od uvoza, treba da se nadje neko pametan i da napravi od Srbije zemlju sa poreskim rajem, da sto vise stranih investitora dodje i otvara fabrike, sta ce nama evropa , i da se smanje broj Stranih Banaka koje je Dinkic doveo da nam iznose pare iz zemlje , jedino tako mozemo da se spasemo i stanemo na normalne noge i ne vise da tonemo

Mihailo

pre 12 godina

U Evropi se posle političkog poraza ili neuspešne politika daje ostavka i u stranci i na predsedničku funkciju.Kod nas su svi lideri nezamenjivi... I posle Tita Tito!?

Suza015

pre 12 godina

Bio je ovo udarac za Srbiju nakon cega cemo se podici jaci i uporniji i istrajniji u svojim stavovima. Srbija ne treba da odustane od Kosova jer ima sva prava da brani interes srpskog naroda na teritoriji pokraine. EU ce pre ili kasnije morati da uvazi sav trud i zalaganje koje je ulozeno na putu evrointegracija. Dosta smo uradili, od niza reformi do hapsenja i izrucivanja pojedinih ratnih zlocinaca. Boli me sto kriterijumi nisu isti za sve. Sto druge zemlje glatko prolaze u poredjenju sa torturama kojima smo mi izlozeni. Nije to tako strasno ako se sve ovo odlozi na 2-3 meseca, ali bice strasno ako nastave da nas uslovljavaju raznim prohtevima koji su nebitni bili za ostale drzave prilikom pristupa EU. Boris je dostojanstveno postupio uputivsi cestitku HR za kandidaturu, ali nmg reci da sam srecna i zadovoljna time. Mi smo mozda i vise od njih pa i crnogoraca zasluzili da se nadjemo u EU. Sve su te drzave bile nekada u sklopu SFRJ i ni po cemu nisu bolje u odnosu na nas, a mi ovu sudbinu nismo zasluzili. Verujem u politiku Demokratske stranke i nadam se da ce situacija konacno biti okrenuta i u nasu korist.

nikola

pre 12 godina

nismo odustali od 2000-te a danas je 2011 jel tako?a ja radim u posti (drzavna firma),znaci POSTI,kao vozac pod ugovorom vec 8 meseci i primio sam platu 15 300 dinara za prosli mesec,pa mi vi gospodine predsednice recite kad cu ja imati makar pribliznu platu kao u evropi,i koliko godina ne smem da odustajem od evrope...????zamolio bi administratore da puste komentar...hvala!

angiepavlov

pre 12 godina

Šta da se radi..svakako ne treba odustajati! Mi jesmo u Evropi i jesmo evropska zemlja,a kada ćemo biti u zajednici drugih evropskih zemalja mislim da je pitanje vremena. Ovo do sada što smo uradili na putu ka EU nismo radili samo zbog njih,već i zbog nas samih!

Sremac

pre 12 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da će Srbija postati članica evro-zone ne zato što će priznati Kosovo već zato što pripada evropskoj kulturi. EU prva neće dozvoliti da Srbija bude crna rupa na njenoj mapi, stoga nikako se ne treba da se plašimo odbacivanja...treba da nastavimo sa reformama i privredni razvojem...

Ljubicica

pre 12 godina

Pozitivna vest. Taman imamo jos vremena za dokazivanje da smo zasluzili tu Evropsku Uniju i da ove clanice protiv naseg clanstva uvide da se bez Srbije ne moze.

Neopredeljen

pre 12 godina

Ne mogu da verujem koliko komnentara daju stranački članovi (DS,LDP,SPO,DSS,SNS). Koliko li Vas plaćaju za ovo? I šta bi sa komentarima običnih posetioca sajta (pronaći će se sami pa će da lupe plus :))

Sreckovic Srbic

pre 12 godina

Veliki poraz srpske vlasti.Bojim se da ce ovom Odlukom gradjani izgubiti i ono malo preostale nade za boljim sutra.Drzava se urusila,partijska garnitura bez trunke obraza,a narod na ivici...
Trazim azil od africkih,azijskih i svih drugih zemalja posto mi oduzimaju pravo na zivot u Srbiji...

AHA KAPAH

pre 12 godina

Ова владајућа шатор коалиција није способна да нас одведе ни на Шабачки вашар а камо ли у ЕУ.

Ivek UE

pre 12 godina

Ovo je krah vlasti i totalni neuspeh, sad nema izgovora nego priznati gresku i raspisati izbore, pruziti priliku stranci koja to zna. Mislim da bi bilo apsurdno dati im opet glas kada nam nista dobro ne donose, kao vrane su samo crne vesti od njih.

Backa Topola

pre 12 godina

Meni Evropa bez Kosova i Metohije ne treba,to ce biti jedan od poslednjih uslova,ako Srbija moze bez Kosova i Metohije,onda moze i bez mene!

Salek

pre 12 godina

Nije ni prvi ni poslednji put da smo naišli na otpor EU, jednostavno to tako funkcioniše, do februara ima još dosta, a zato vreme možemo da odradimo još mnogo stvari, a prva stavka je smirivanje tenzija na Kosovu...

gordijanus

pre 12 godina

tadicu bolje stani pred ogledalo i pogledaj se pa sebi reci - ogledalce, ogledalce, nisam najlepsi ni najpametniji na svetu (a ni u srbiji)...nisam sproveo prave reforme nego samo satro neke kozmeticke poteze; nisam iskorenio korupciju, nisam uprostio poslovanje u srbiji, nisam ispunio obecanja o 200 hiljad anovih radnih mesta, predugo sam sedeo s jednim d na 2 klupe u stilu i evropa i kosovo, a izgubih oba...dao sam sansu milosevicevoj garnituri, postavo zutokljunca jeremica za ministra inostranih poslova, malovicka nije sprovela prave reforme, ristic uprskao reizbor sudija, moji iz ds-a se nakrali kapom i sakom...dakle, ogledalce, ogledalce i nije nam mesto u evropi, a ja snosim najvecu dogovornost za to!!! jeste tesko priznati sebi, ali dosta vise lazi i spinovanja!!!

Banat-Vojvodina

pre 12 godina

Kada cemo krenuti prema EU?

Kada promenimo politicare.
Kada novi politicari budu sredili pravosudje,a sredjeno pravosudje sredi korupciju,kriminal i ostalo.
Kako cemo doci do novih politicara?
Na izborima ili na ulici.

Ne postoji nista trece!


Kosovo...
Kosovo mu dodje kao i brak.
Nekad smo bili zajedno,ali jedna bracni par nece vise.
Onaj drugi,nece razvod. Dobro.
Ipak cemo ziveti odvojeno,onaj drugi,nece nikad priznati razvod,
ali zbog dece,ostace u dobrim odnosima sa drugim bivsim bracnim drugom.
Osim dece,neka ostane i namestaj i ostalo,ali ga cuvaj i ne smes ga prodavati.
Takav odnos trebamo imati sa Kosovom.
Vi ne zelite brak,zivite svojim zivotom,razvod necemo priznati,
ali cemo ostati u dobrim odnosima zbog nase dece tj. stanovnika.
Cuvajte namestaj i ostalo,to pripada stanovnicima,ako ga ne cuvate,zalicemo se Evropskoj uniji.


Nam trebaju novi politicari sa novom politikom!
Hitno!

Ekser

pre 12 godina

tadic dobro u cemu je problem. jedno od glavnih uslova je da srbija
ima dobre odnose sa susedima. tadic podrzava separatistu dodika koji se otvoreno zalaze za secesiju BiH! znam da ce mnogi reci: 'ma daj...'
ali je bas ovo razlog za negativnu odluku EU! citajte malo vaznije strane novine...

Pavel

pre 12 godina

Vaše uverenje da nas Vi i ova politička garnitura mogu uvesti u EU jednaka je onom Vašem uverenju da će tajkuni sagraditi Tajkunski most.
Nerealno, da ne napišem šta gore.
Realnost je siromaštvo, beda, glad, nezaposlenost, partijska država, lihvarske banke...

Hrvat

pre 12 godina

Braćo Srbi, znam da ste vi malo ljuti na svoje političare (tko nije?) ali nadam se da ovo nećete shvatiti kao nekakvo sarkastično podrugivanje. Ja se ne mogu načuditi koliko je Tadić kao predsjednik najbolji što može biti. Ovo je školski primjer ispravne političke reakcije u jednoj beskrajno složenoj i delikatnoj situaciji. I tako uvijek iznova, čovjeka nikad ne prevare emocije... nevjerojatno. Ne znam zašto tako malo komentara izostavlja ovu dimenziju Tadića. Imam osjećaj da su svi negativni komentari tu samo iz želje da se kritizira bez prave osnove.

stoper

pre 12 godina

Predsednice, nesto neverujem da ces za tri meseca da nesto uradis ono sto nisi mogaao i znao za deset godina? Skloni se i tako pomogni Srbiji.

Milos

pre 12 godina

Pitanje je samo koliko cemo godina izgubiti odlazuci neumitno. Zapamtite danasnji datum i setite ga se kada Srbija bude priznala Kosovo, "eksplicitno ili implicitno". To nije stav, to su cinjenice.

Momo59

pre 12 godina

Ako sadasnja vlast ima imalo milosti prema narodu raspisace izbore, doveli su nas na rub egzistencije, lagali nas vise od 6 meseci kako je kandidatura gotova stvar, nisu raspisali izbore kad je bio pravi momenat itd... Sve to i jos mnoga toga su kardinalne greske koje se neoprastaju i koje se moraju na odredjen nacin kazniti, jer zaista tesko zivimo, a svetla na kraju tunela nema sa sadasnjom garniturom vlasti!

Ivan

pre 12 godina

Ja ne želim da Srbija odustane od EU integracija. Nama je to jedina šansa da postanemo normalno i uređeno društvo kakvo želim za svoju porodicu. Idemo dalje!

Dusandrugi

pre 12 godina

Mi smo sto svetlosnih godina od ovog: Norveska i Svedska ZAJEDNO obelezavaju kao nacionalni praznik, dan kad su se razdvojili !!!

CITIZEN X

pre 12 godina

Posle ovoga se nadam da ce uporedo sa republickim izborima biti raspisani i predsednicki izbori, da se krene iz pocetka! Umrla je i poslednja nada da ce bar nesto biti ispunjeno od predizbornih obecanja....

bezimena

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".

Ova rečenica je tipično (SAMO)OBMANJIVANJE koje vasti ovdašnje, unazad 20 i više godina propagiraju. Mi u g*****a do guše a Evropa ima probleme tj. i dalje drugima vidimo trn u oku, dok sebi ne vidimo BALVAN!

p.s. B. Djelić je upravo podneo ostavku (svaka čast na održanoj reči) sada je red na VLADU!

ljubicica

pre 12 godina

Želim samo da vas sve podsetim na jednu jako bitnu stvar! "Poraz ne doživite kada posrnete, već kada se ne uspravite. Mi ćemo se uspraviti. Nismo odustali ni u težim okolnostima, nećemo ni u ovoj. Kada bi nas ovakva odluka pokolebala pokazali bi veliku slabost"
Hvala!

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

Dragoslav

pre 12 godina

EU polako tone, a mi se guramo da se ukrcamo. Baš divno!
Volio bih da čujem od predsednika šta dobijamo mi obični smrtnici sa minimalcem od ulaska u EU. Znam da će njima biti bolje, jer će moći da se više zadužuju, a nama će dati evropske cene i poreze, pa ćemo se provesti kao grci.
Šta ja imam od EU, Tadiću?!

corrado_soprano

pre 12 godina

Culi zvanicnici Evropske Unije da se u Srbiji ceo decembar i januar slavi i dobro krka, pa su nam pomerili kandidaturu za februar! Samo se bojim da ce do februara brod Evropske unije vec potonuti...

mara

pre 12 godina

Evropa nas je podstakla da uvedemo reforme i da resimo neka vazna drzavna pitanja.Cak i da ne udjemo u EU to je nesto sto ce nam ostati.

TijanaBK1

pre 12 godina

Predsednice, da li znate koliko se danas ljudi oseca razocarano u Demokratsku stranku?! Mnogo toga smo sazvakali, zarad politike da Evropa nema alternativu….Molom Vas, ne produzavajte vise ovu agoniju u kojoj se nalazimo!

Ivan Pazova

pre 12 godina

Evropa mora i treba i dalje da bude naš cilj.
Ako i dalje želimo da imamo uređenu državu, to ćemo najbolje ostvariti kroz dobijanje kandidature i članstvo.

Ne treba gubiti pravac, već videti šta još možemo da unapredimo kod samih nas, nije nam niko sa strane kriv.

Pancevac

pre 12 godina

Paz' da necemo u EU,dok su u politici Ivica,Toma,Voja,Velja...a vi se jos i druzite sa njima.

Ko ranije nije shvatio,sada valjda kapira.
Nema nista od EU,dok je takvih politicara.
Od kada su nam ubili premijera,nema leba od EU.
Stranke se nisu promenile,nece se nista promeniti u vezi EU.
Sa Kosovom,bez Kosova,sa marsom,neptunom ili bez...

Kada narod kaze svima dosta,onda cemo krenuti u EU.

bezimena

pre 12 godina

Današnja odluka je PORAZ Tadićeve politike, i svih njegovih prethodnika, o Kosovu, koje je realno izgubljeno KAPITULACIJOM 99', ali je i dalje virtualni "nacionalni" interes.

PREOKRET!

Dani

pre 12 godina

Naravno da nećemo odustati od EU! Ali moramo puno truda i vremena da ulozimo u edukaciju, usavrsavanje ovog naroda. Moramo da se borimo za bolje ekonomske i privredne prilike.

UP!

pre 12 godina

Lako je reci da Srbija ne sme da odustane, ali dokle da nas vozas ovako? Do limburga dana? Gde je ovde plan B? Kakvu ste podrsku razvili u medjuvremenu? Ovaj narod vam je dao svoj zivot, a sada ne moze da se osloni ni na vas Tadicu ni na taj vas EU kojim ceznete. Svi ste nas izigrali.

MAXEP

pre 12 godina

И шта сад господине председниче? Беше оно, Србија на два колосека, и ЕУ и Косово а стигосмо у ћораво сокаче.

Mirko

pre 12 godina

E blago nama sa vama..ja ne znam da li je ovaj covek na planeti Zemlji ili gde?? Vec 10 godina ponavljate istu mantru i vec me mozak boli. aj sad OOmm-RRaaam-OOmm.

spinovanje

pre 12 godina

Eto tih vaših prijatelja, o kojima nećete javno da govorite šta su vam uradili. Bez obzira na to treba da im se izvinite što ste im verovali i da časno priznate "poraz". A hteli vi to da priznate ili ne ipak je vaša "pokolebljiva politika" poražena. Što ste više popuštali sve više ste bili "manji" u njihovim očima. Gledano očima građana davno ste postali "mali veliki čovek", ali ste smanjili i državu.Časno se povucite(makar i sa Tv ekrana) i dajte nam malo vazduha da dišemo.

silvija

pre 12 godina

Ono sto Tadic, a i cela Srbija hoce nije neizvodljivo,ali je veoma tesko.Ulazak u EU i zadrzavanje Kosova trenutno deluje nemoguce, ali ja zaista imam poverenja u ovu vlast i verujem da ce oni naci nacina.

goran

pre 12 godina

Онда треба да се одрекнемо Косова,јел тако председниче ,пошто колико видим и колико се разумем у политику сада се нама Србима поставља ултиматум или ћемо да признамо Косово ,или нема ништа од ЕУ...патриота сам од рођења тако да никад не бих прихватио ово прво...али заради других који немисле исто као и ја, и који желе добро овој земљи и свом народу, чак бих био спреман да променим мишљење и да гласам за ЕУ ...али то нећу никада урадити само из једног простог разлога, за двадесет и кусур година ме ово назови хумано и рајско друштво звано ЕУ ниједним јединим гестом (до сада) није убедило у своје добре намере и жеље према мојој земљи,нон стоп нас условљавају и праве ултиматуме и никад нису задовољни ако данас дамо Косово,сутра ће тражити Војводину,прекосутра Санџак и тако укруг,а још када се томе дода и то да се они још и распадају и да је питање дали ће уопште опстати у скорије време ...мислим да је излишно и сувишно уопште расправљати о кандидатури која нам је (у оваквом сплету околности) апсолутно непотребна и чак штавише штетна по наше националне интересе....

demokrata_stara_pazova

pre 12 godina

Jos jedan poraz ljudi koji vode drzavu,u koje ni mi clanovi ds-a nemamo VISE poverenja! Pod hitno raspisivanje izbora na svim nivoima, i uporedo raspisivanje izbora na svim nivoima u demokratskoj stranci!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Zna li neko gde je Boza Djelic?
(Predrag, 9. decembar 2011 16:49)

ZNAM JA !

Bozidar Djelic je verovali ili ne IPAK upravo PODNEO OSTAVKU !

ZEMUNNKA

pre 12 godina

Nemojte nas ubedjivati u nesto sto niste uspeli da ispunite, niste nista uradili da bismo se nadali ulasku u EU, imamo danas dokaz za to, nismo dobili status kandidata.

Selasije

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!

Nemanja NS

pre 12 godina

Nije mi jasno Tadicu zasto ne priznate poraz i ne povucete se sa politicke scene, ako to sami ne uradite mi cemo sigurno to uraditi na izborima.

supervisor

pre 12 godina

Cekaj, jel on to izjavio da EU je nesto njemu obecala vezano za Srbiju a da on sad nece da "iznosi u javnost" , jer je to deo "njihovih prisnijih odnosa"?????? Moooooliiim????!!!! Prisniji odnosi???!! Alooo bree, kakvi prisniji odnosi? Pa nije Srbija tvoja prcija niti dedovina da ti privatno dogovaras njenu sudbinu sa tvojim "sefovima".
Ovaj wannabe diktator je skroz skrenuo sa kursa! On zahteva i trazi, on nece odustati od EU a nece ni priznati Kosovo iako je to uslov i traze da se odustane od rezolucije 1244. Pa kako to misli nas predsednik? Koju to magicnu formulu ima? Ili ce mozda za 2 meseca da trazi i zahteva od celog naroda, iako po njegovim recima narod ne treba nista da se pita ni oko cega. da odustanu od Kosova i Metohije i da se ne bune puno kada bude priznao Kosovo i Metohiju, jer on ipak je najpametniji i najbolje zna. Mozda je to sustina onih njegovih prisnih razgovora o kojima ne zeli da razgovara? Pobogu, ko je nama na celu zemlje?

sveta

pre 12 godina

Da sam novinar pitao bih ga: Gospodine predsednice kako se osecate kao predsednik najsiromasnije drzave u Evropi, i da li se osecate krivim za sadasnje stanje.
Ovakav zivot kakav zivimo je neizdrziv. Krade ko sta stigne, sve u kolapsu a on mi prica bajke. Stvarno dosta vise.

Aleksandar

pre 12 godina

Ja ne odustajm od Japana i tacka. Mnogo bolji od EU, Rusije i Amerike. Ko ne veruje, neka ode tamo pa neka se raspita.
I smorili su sa forsiranjem EU, kao i sa svim glupostima koje izmisljaju i forsiraju. I sta EU forsira druge da rade. Licemerje do bola. Lazi jos vece.

I posle EU,EU!

pre 12 godina

Postovani predsednik,je veliki gospodin i sasvim je normalno da uputi cestitke Hrvatskoj i Crnoj gori . Strepim,samo,da nam EU ne zameri to sto nije cestitao samozvanoj drzavi Kosovo,sto nas je omela na putu kandidata?

Alex MG

pre 12 godina

Srbija ne moze i ne sme da odustane od EU, jer mi nismo Swiss da mozemo i bez nje... Hocemo li da ostanemo jedina zemlja u Evropi, koja nije sposobna da reformise svoj sistem, podigne standarde, regulise manjkavosti... Pa, dokle cemo jos da plivamo u drustvenoj svojini i sovjetskom komunizmu? Nada nam poslednja umire... Do kraja!!! U Pobede nove!!!

Urbana mama

pre 12 godina

Hvala dragim sugradjanima na severu juyne srpske pokrajine, jer su nam svojom balvan revolucijom onemogucili dobijanje statusa kandidata danas! Opet, iskreno se nadam da ce uskoro shvatiti da su pored medjunarodne yajednice i njihovi sugradjani sa ove strane Ibra vise poludeli od njihovih kerefeka! Pa da ce nas MUP da ih pohapsi ili tako nesto! Ovakvo Kosovo meni ne treba, a ni mojoj deci!

Viktor

pre 12 godina

Imajuci u vidu okolnosti u kojima smo se nasli, moram reci da nije lako, ali ako sada stanemo, trebace nam decenije da ponovo krenemo, a kada cemo onda stici... Nemojmo se zavaravati, Rusija ce nam opet okrenuti ledja, kao i svaki put... Zato, pomozimo prvo sebi i prihvatimo odredjena nacela, pa cemo nastaviti dalje...

Banana

pre 12 godina

Možda narodu treba servirati dva puta, Kosovo sa jedne, EU sa druge strane, pa neka gladni i nezadovoljni u maju odluče kuda će ova nesrećna zemlja dalje ići.

Mića iz Jagodine

pre 12 godina

Gospodin Predsednik Srbije je u pravu kada kaže da Srbija neće odustati od Evrope ali mi nije jasno zašto kaže da "Preokret"znači napuštanje nacionalne politike.Politika gospodina Tadića,Kosovo i Evropa doživela je potpuni politički poraz.Preokret predlaže napuštanje takve gubitničke politike.Srbija nema niti će imati Kosovo a plašim se da je Evropa sve dalja od Srbije.Srbija ako želi da sačuva stanovništvo na Kosovu mora da promjeni svoju politiku i počne da vodi real politiku.Preambula Ustava je neprimenjiva,te ona kao takva ne postoji,ništava je.Deo pravnog akta koji ne može da se primeni.Gosposdin predsednik bolje da se više ne poziva na nepostojeću preambulu i da počne da vodi real politiku a u cilju dobrobita svih gradjana Srbije.sa ovom odlukom EU Srbija je mnogo izgubila finansijski i u prestižu na Balkanu.Ako je za gospodina predsednik Evropa cilj njegove politike,onda treba sve da čini kako bi se Srbija približila porodici naroda Evrope.

verica

pre 12 godina

Naravno da Srbija sme da odustane od EU ona se i tako raspada, ali zato Tadic sa svojim koalicionim partnerima ne sme jer samo tako moze da nastavi da pljacka srpski narod jos nekoliko meseci koji su ostali do izbora , a onda ide u zaborav.

vava

pre 12 godina

Gospodine predsednice,
glasao sam za evropsku Srbiju, a dobio sam koaliciju sa SPS-om i put ka EU samo u prici. Na delima nikako...
Ne znam kako se osecaju ostali glasaci ZES-a... Ja se osecam na neki nacin porazeno...
Pametno ste reki da ne smemo da osustanemo od Evrope, ali sam gotovo ubedjen da Vi i Vasa stranka nemate kapacitet da vodite Srbiju ka tom putu...

A dame i gospodo komentatori, koji Evropu krivite za nedobijanje statusa kandidata, zapitajte se koliko stvari u ovoj zemlji ne funkcionise...
Zapitajte se koliko ste puta sami negativno komentarisali stvari vezane za nasu zemlju po pitanju korupcije, kriminala, sudstva...
I zapitajte se da li zasluzujemo priblizavanje drustu koje je definitivno jedno od najnaprednijih na planeti sa takvim stanjem u nasem dvoristu...
Ne moze jedna neuredjena avlija da se prebaci na Menhetn npr...

Marija K.

pre 12 godina

Samo nas Tadić može odvesti do kandidature. Ostali aktuelni političari koji su okupirali scenu Srbije već 20 godina samo mogu da nam naškode.

mendv

pre 12 godina

Zašto Predsednik daje vrlo važnu izjavu, zar to nije dužnost Premijera ??? Srbija nije predsedniki ustrojena već premijer je glavna ličnost koja vodi politiku zemlje.

ortoped

pre 12 godina

Ma da,,,idu Hrvati a mi ne.Pa koje oni probleme imaju?A mi sa Kosovom?Ocete Kosovo?Pa idite tamo Gospodine Predsednice,Vuce Jeremicu i Ivice Dacicu,da vas nikad vise ne vidimo.KOSOVO JE PRODANA ZEMLJA!Sve te patriote sa Kosova su odavno materijalno obezbedjene i imaju stanove i kuce sirom Srbije.Pa okrenite se oko sebe...ko se zaposljava u drzavnim institucijama?"Izbeglice" sa Kosova koji albanskim evrima,od srbijanskih "patriota"kupuju radna mesta, a vi deco Srbijanska?Nemate evre,a nema te ni cuveni akcenat...sa prostora JUZNE SRPSKE POKRAJINE...more...ali Krajina,SAO Baranja...itd.i NARAVNO CUVENO KOSOVO se branilo SRBIJANSKOM krvlju(R.Srpska je ipak druga prica).I tako.Nije nasa sreca u EU...propadaju,ali je sreca u primeni njihovih standarda i da napokon...pustimo vodu da ..... ODU!

CICIBAN

pre 12 godina

Srbija ce uci u EU ali vi tada sigurno necete biti predsednik, niste uspeli da odradite svoj posao kako treba i evo nam danas dokaza za to.

dacanije86

pre 12 godina

Ne odustajete Tadicu,da bi se ta famozna kandidatura Srbije u EU rastezala sve do izbora,pa da ispadnete dobri,kao ispunili ste obecanje...Samo varate i lazete ovaj napaceni narod...

dukki

pre 12 godina

Ljudi aj budimo realni, sbog cega je Tadic kriv? On jeste dao sve od sebe (u okviru svojih principa da ne prizna nezavsnost Kosova) da nas priblizi EU. Ako govorimo da je mogao vise, onda je mogao da prihvati Preokret. Ali to odstupa od njegovih principa. Vidim u slicnim vestima "dzaba ste krecili". Jeste, ali znaci ipak se krecilo. Ne verujem da bi Toma Nikolic nista bolje okrecio. Mi za 3 god mozemo biti u Uniji, ako bi smo dali mandat LDP/SPO, i to svi znamo. Ali ako njima ne zelimo da damo mandat, onda neka se ne ljutimo na Tadica! On nam je predstavio svoju politiku, mi smo je izabrali, i ja ne vidim da je sa njenog kursa skrenuo. Ako zelimo bolju politiku priblizavanju EU, neka se na narednim izborima tako i opredelimo.

valentina

pre 12 godina

To sto su nam odlozili kandidaturu ne znaci da su odbili da nam je daju.Ako budemo nastavili da se trudimo i sprovodimo reforme kao i do sada verujem da cemo uspeti da imm pokazemo da smo zemlja kojoj vredi dati sansu.

(Vlast)a

pre 12 godina

Srbija ne bi da odustane,ali viste odustali kad niste mogli da sklonite Jeremica i njemu slicne nesposobnjakovice(jos ste ih unapredjivali i dodeljivali im nove funkcije,mada nisu ni za sta),kad ste slusali nacionaliste i akademiju staraca umesto vox populi,vaznije vam je bilo Kosovo koje nemamo sa sramotnim barikadama(cist patriotizam,jel'da?) i ovakva jadna SPC koja nam i ne treba.Problem nije u Srbiji nego u ovako jadnoj,nesigurnoj,neodlucnoj i nesposobnoj vlasti.

dobrica

pre 12 godina

Kao sto je Tadic vec jednom rekao :"To nije definitivni poraz, već jedna izgubljena bitka".Potpuno se slazem sa njim!Treba da nastavimo da se borimo!

marija

pre 12 godina

Neko zna bolje?
Hocemo li cuti vec jednom????
Bez da ponavljate Tadica.
I da ga pobedite na izborima, moracete da vodite njegovu politiku.
REALNO.

Odustajanje

pre 12 godina

Srbija treba da odustane od politike da drugima nametne svoja shvatanja, da se drugi podredjuju interesima Srbije i da se sama povinuje evropskim nacelima.Nece Evropa da primi Srbiju sa dva miliona albanaca oko vrata. I konacno Srbija treba da odustane od politike prevare i sopstvenih barijera i barikada. Danas pucaj i ranjavaj nemacke vojnike a sutra trazi njihov glas, to prevazilazi svaku meru racionalnosti.

james

pre 12 godina

A ja vam kazem g. Tadicu, da dok ne priznate Kosovo, vi necete ni implicitno ni eksplicitno uci u evropi, i to vam je to, pa ti nastavi sa starom politikom sve dok Srbija jednoga dana propadne u neprovat, a ti kakao hoces.

MRV

pre 12 godina

Одустајем од било каквог коментара, нема се на шта давати. Све је већ виђено, све смо већ чули, све су општа места, све је само грчевито држање за власт.

каурин

pre 12 godina

Србија не сме гледати у слику ЕУ као заљубљена шипарица!
Нико, и понављам - нико не сме себе доводити у ситуацију да нема план Б! ЕУ није и не сме бити једино решење за Србију. Тренутак је да се одступи и процени реално стање ствари.
Лично сматрам да нам тамо није место.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Zbog ovog,treba kazniti sve u vladi i opoziciji!
Niko od njih nije nista radio za bolji zivot gradjana!
Godinam gledamo samo njihova prepucavanja,jedan protiv drugog!
I samo slusamo,ko ce od njih biti na vlasti...svi ste isti,lopovi nasih zivota!

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

Nebojsa

pre 12 godina

A sada ostavke SVI. A i ova Evropa me podseca na Taska Nacica iz Radovana treceg "Mozete dobiti pice ako ovaj glavonja sedne na pod".
Iskreno muka mi je vise i od Evrope i od Kosova.
Samo se nadam da veceras Todorovic i Kostunica slave uspeh svoje politike.
A izgleda da je "Preokret" neophodan.
Ovi su nesposobni da dobiju i dobijenu kandidaturu a ove druge opcije ce da nas stave za kandidata za Rusko drzavljanstvo.
Inace da iskoristim priliku i da cestitam Hrvatima a i Crnogorcima.

Srbin iz EU

pre 12 godina

Posle ove demagogije i manekenstva, ja samo ocekujem da pregovore o clanstvu u EU otpocne neki NOVI predsednik i neki NOVI premijer Srbije.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

A sta drugo ima da im izjavi osim: "Kuku meni sa vama, kuku vama sa mnom". Jer do sada nije uspeo da valjano i ljudski izvlaci Srbiju sa Kosova a ne da je povede u EU. On sada ne zna ni dal je Srbija u Srbiji, ni sta je sa njom a ne da zna sta ce sa njom biti? To je za njega neresiv zadatak. Kazu da pamet Bog daje a djavo uzima.

MilanR

pre 12 godina

Predseniče, Vi ste tražili od građana višegodišnju žrtvu za politički cilj koji Vam nije uspeo. Zato treba da podnesete ostavku ako imate dostojanstvo. Ako nećete, onda trebaju građani da traže Vašu ostavku, ako imaju dostojanstvo. Ako nemaju dostojanstvo, onda ni Vi ne treba da podnesete ostavku.

Stefan

pre 12 godina

Predsednice Gospodine Tadicu,

glasao sam za Vas vasu politiku ( unutrasnju i spoljasnju )i glasacu za vas i za DS u narednim izbrima .Znam da ste na poziciji na kojoj morate da pazite sta kazete i kako to kazete, ali mi obicni ljudi mozemo slobodnije pricamo:

Zar ne mislite da ove igre bez granica EU prema nama stvarno nemaju smisla i da da je ocigledno da sta god uradimo bice malo i nikada dovoljno pa cak ni za kandidaturu a da ne pricamo da clanstvo.

EU prosto gura Hrvatsku u EU a nista bolja uutrasnja situazcija nije od nase, a nama traze haske optuzenike, saradjivanje sa Pristinom, ponistimo rezolucju 1244 pa sad i priznanje Kosova, prosto receno trazi ce nam da nadjemo i dlaku u jajetu.

Posto necemo biti u stanju da nadjemo tu dlaku necemo dobiti ni kandidturu.

Kao sto sam ranije pomenuo ja jesam za vasu politiku i za EU ali ovo je stvrano nema smisla ponasanje EU prema Srbiji, tako da okrenimo se ko nas hoce.

Sto se tice izvoza nase robe u EU 85%, izvozicemo i u Kinu i u Rusiju i sve druge drave i kontinente, Evropa nije za nas bar za sada.

NekoIzMase

pre 12 godina

(Stefan Mitrović, 9. decembar 2011 15:52)

Šta ćemo sa članovima NVO iz K. Mitrovice, koje finansira EU, USAID i sl, a koji su uhvaćeni u švercu oružja ??? Kome su oni nosili oružje, koga su naoružavali, i koja je njihova odgovornost za konflikte i nerede od početka protesta na severu Kosova i Metohije ??? Kome je u interesu da orkivi političare koji su sa narodom na barikadama, i da promoviše novu političku elitu, sličnu onoj koja sedi u tzv kosovskoj Vladi ???


Ja nisam za EU, a bio sam, i hoću referendum o tom pitanju !!!

Branko

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv,on i dalje ne odustaje da sa Kosticem Miskovicem DJelicem i ostalom klikom pljacka ovaj narod do poslednjeg evra i dinara.Nikad ostavka nikad izbori.

Jovan

pre 12 godina

""Ja ostajem na stanovištu da je naš put ka EU i nikada od toga neću odsutati", izjavio je Tadić.
Vase stanoviste, gospodine Tadicu, ne zanima vise nikog. Ni u Srbiji ni u EU. Svaka vasa dalja izjava bice samo izraz vaseg neukusa i neprepoznavanja stvarnosti.
Rekli ste sve sto ste imali, i vise od toga, hvala.
Zbogom.
Isto vazi i za Vladu i za Skupstinu.

esb

pre 12 godina

Srbija nikada i nece odustati od EU iz prostog razloga sto se nikada iskreno nije ni opredelila za nju. Politicari kao ti su najbolji primer za to. Puna su vam usta EU, a dela su vam svih ovih godina sasvim suprotna tome, osim kad se priblizi neko odlucivanje pa bi kao da im malo zamazete oci, ne bi li nastavili da vam salju pare. Izgleda da je i tome dosao kraj.

Nemo

pre 12 godina

Ja sam da priznamo Kosovo, jer je to realnost, i istovremeno nisam da jurimo bezglavo u EU koja nas ucenjuje i ponaša se krajnje licemerno! Interesuje me koliko ima onih koji se slažu.
S' poštovanjem.

НЕ У ЕУ

pre 12 godina

Људи па што би нам дали кандидатуру уопште...то је само била прича како би им предали Младића, Караџића и остале... ЕУ се полако распада, а они ће да приме Србију.. дајте молим вас

Lole33

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".
Spusti se malo u bazu predsednice, lako ces uvideti da ne pripadamo tom drustvu. Plivas u oblacima, brale!!!

Nele65

pre 12 godina

Ma i ja sam misljenja da treba nastaviti dalje razgovore, ali, molim te Tadicu, samo bez tebe. Gubimo dragoceno vreme, a blize se i praznici!

Milan Jovanovic

pre 12 godina

Danas je politički oksimoron "I Evropa i Kosovo" doživeo definitivni krah i danas je, valjda, svima jasno da ovakav nelogizam nema života nigde, osim u glavama naših političara, kojima nije stalo ni do Evrope niti do Kosova...
Vreme je za neke nove ljude, svakako ne za naprednjake, ali za neke nove, mlade, pametne, od ovih koji su još uvek sa prebivalištem u Srbiji, a kojih je svakoga dana sve manje i manje...

Borise, izvini, ali GOTOV SI!

SVM-LDP

pre 12 godina

Nikada vise za vas,gosp.Tadicu,izdali ste DS,narod i politiku prema EU!!!!!

Izbori i to sto pre.
Nova Vlada: PREOKRET i SVM.

A moj glas Madjarima!!!!

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Malo je pretwerala vise Evropa sa beskrajnim spiskovima poniznosti i servilnosti koje je morala da ispuni Srbija,naravno nespremna na Evropu rada,reda i odgovornosti.Rezultati vlasti za koju ja inace glasdam su minorni:Nashminkani uspesi,lazne optimisticne prestave opsteg stanja u zemlji,bezbroj rogobatnih agencija u kojima su,ocito,samo zaposlili svoje bliznje,katastrofa od privrede,od perspektive u partijskoj drzavi.

ja sam

pre 12 godina

Tadicu dosta vise sa tom opsednutom ideologijom o EU!

Organizuj jednu javnu raspravu pa ces videti pravo stanje stvari.

Nego, je l mozemo mi da se vratimo na barikade da radimo tvoj posao?

Jugovic M.

pre 12 godina

Svaka cast Tadicu na debaklu! Raspad i propast ds je poceo kada je ds uzeo Dacica za partnera u vladu! Sada je najpametnije da raspisete izbore...

gazi

pre 12 godina

Srbija neće priznati Kosovo ni implicitno, ni eksplicitno.
pa morace malo implicitno i malo explicitno ako hoce dobit status kandidata a potom morace i dejure ako hoce na EU

Bojan NY

pre 12 godina

Dve stvari:

Prva: svaka zemlja mora da ima snage da organizuje normalan i prosperitetan zivot svojim gradjanima. Ova zemlja to moze, ali ne kroz demokratiju jer nismo jos kao nacija, pa ni ljudski rod zreli za nju, vec kroz dikraturu jednog spospobnog,postenog i odlucnog vodje, koji ima viziju i tima sastavljenog jednako neiskvarenih i sposobnih ljudi koji ce ovo drustvo pokrenuti i preokrenuti.

Druga: za realizaciju gore navedenog nije potrebno clanstvo u EU, vec saradnja sa svim zemljama, organizacijama, udruzenjima koja je bazirana na OBOSTRANOM interesu, jer samo takva saradnja ima smisla. Realizacija gore navedenog podrazumeva ozbiljnu bedu na pocetku, ali svaki dan ce biti bolji i postojace REALNA nada da ce prave vrednosti ponovo poceti da vladaju umesto negativne selekcije i kolektivnog ludila izazvanog radi boljitka sacice pijavica koji drze milione ljudi u stanju beznadja. Onda ce clanstvo u EU biti svar procene, da li je to u nasem interesu ili ne, a ne puka nemoralna propagadna politicke elite

ceca

pre 12 godina

Bilo bi stvarno glupo da pored tolike borbe za clanstvo u EU odustanemo.To bi trebalo i dalje da bude nas cilj bez obzira na to sta misli Nemacka.

Sonja Račić

pre 12 godina

Moramo dobiti status kandidata sledeći put - svima nam je u interesu da dobijemo. Pomeranje od par meseci je samo proba - žele da se uvere koliko smo ozbiljni u svojim planovima, dosledni u svojim obećanjima i istrajni u svojim naporima. Ovo NE SME da nas obeshrabri. Puno smo uradili do sada - pokazaćemo da možemo još mnogo toga da uradimo i tokom sledećih par meseci.

Marija M.

pre 12 godina

Koliko su nas samarali svih ovih godina, ovo nam nece tesko pasti! Zasluzili smo kandidaturu i dobicemo je! Nismo sad, pa sta da se radi, ionako gomila ljudi ove Srbije nije spremna za EU! Nadam se da ce u naredna 2 meseca nauciti da se ponasa evropski!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Zašto Srbija ne sme da odustane od EU? Hoće li nam pasti standard možda? Da nismo možda ostvarili suficit sa EU, pa ćemo ga izgubiti ako odustanemo od EU? Da nam možda neće oteti deo teritorije, izuzev ako im se priključimo? Da nam se, ne daj Bože, nivo kulture ne sroza ako ostanemo izvan evro-integracija? Hoće li, kukala nam majka, možda prestati da nam uvaljuju svoju robu!!?? Ta recite, gos'n Predsedniče, da ne strepim više - zašto Srbija mora u EU?

pero

pre 12 godina

Tadić je totalno kontradiktoran. Kaže ne nastupam u ime predsednika stranke a bavi se diskvalifikacijom opozicije. Zatim kaže niko nas nije pritiskao da sarađujemo sa Hagom, nego smo to učinili zbog nas samih... Hag je bio uslov za SSP a ne za kandidaturu. Manipulacije i samo manipulacije.

dragan

pre 12 godina

Ulazak Serbije u EU zavisi od Republika Kosova pa za to dragi prijatelji serbi priznajte sto pre Kosova ako ocete da bude nesto bolje nas.

dragana

pre 12 godina

Dosta govori o tome koliko smo se priblizili Evropi to sto je vecina zemalja EU glasalo za to da mi dobijemo kandidaturu,a mnogo njih da to bude bezuslovno.To je zaista veliki uspeh nase zemlje.

Rajska plata

pre 12 godina

Uh, pogresio sam. Hteo sam da komentarisem Novu godinu na rajskoj Malti, al' ajde sad kad sam tu... Tadicu, iskoristi svoju strucnost i pomozi samom sebi, a mi cemo se vec nekako snaci!

Finger

pre 12 godina

Preokret ! Definitivno ! Davali su nam sansu ukoliko odustanemo od rezolucije 1244 SB UN koja je pogubna po nas,ali je predsednik to odbio jer ne odustaje od politike i Kosovo i Srbija,drugim recima i jare i pare.Bice kaznjen na izborima zbog toga.PREOKRET !!!

genius

pre 12 godina

Predsednik je rekao da njegova politika nema alternativu i da država neće menjati politiku.Da,istu tu politiku,nemoguću,i jare i pare,da,istu tu politiku koja nas je i dovela u ovu situaciju.Nećemo ništa mi menjati al ćemo ostvariti svoje interese i ciljeve,e jedino ne reče nam predsednik kako i u kom roku.Predsedniče smena,ne znaš šta govoriš i gde teraš.

tijana

pre 12 godina

Srbija je zaista zasluzila tu kandidaturu i nije fer sto su nam odlozili i postavili nove uslove,ali bih se slozila sa Tadicem da treba da nastavimo da se borimo jer imamo svo pravo na clanstvo u EU.

Lucija

pre 12 godina

" Srbija ne može i ne sme da odustane od EU."
I ja se slažem sa Vama.
Ali ko ozbiljan veruje da nas tamo mogu odvesti Krkobabić, Palma i Miloševićevi kadrovi, a Vi ste ih izabrali za prijatelje, za saradnike, za partnere. Državnički rezon ili osećaj za vlast?

Carlos

pre 12 godina

Mislim da je to sve izrezirano i da cemo u februaru ili martu dobiti kandidaturu zato sto se blize izbori pa da ova vlast ima sanse za opstanak; narod ne shvata da je to samo kandidatura pa Turska je toliko godina kandidat a jos nije clan.

Sumadinac

pre 12 godina

Obican, mali covek, bi danas morao da izrazi svoju zahvalnost Nemackoj, jer je vlastima u Srbiji poslala jasnu poruku da Srbija MORA biti uredjeno drustvo u kojoj vladaju pravda i zakon i u kojoj korupcija i ostale mahinacije i malverzacije finansijske elite moraju biti svedeni na minimum... Mislim da u drustvu razvijenih evropskih naroda svakako nema mesta drzavi u kojoj su pogazeni svi kodeksi, eticke i moralne norme. Zemlji u kojoj prosvetarima deca nisu svetinja, u kojoj su pacijenti lekarima cifra, u kojoj je svako onaj ko se ne lakta i zivi posteno i od svog rada covek drugog reda... Par godina sam radio kao saradnik na jednom fakultetu i za to vreme nagledao se takvih malverzacija i mahinacija sa novcem iz Evropskih fondova kojima su rapolagali profesori, rukovodioci projektima, koji su koristeci reference institucije na kojoj su radili, desetine hiljada evra preko racuna privatnih firmi pretakali u svje dzepove... Htela je Evropa nama da pomogne i u dobroj meri je to cinila, ali su mnogi alavi iz nasih redova to zloupotrebili... E o tome treba da razmisljate Gospodine Predsednice, jer je I TO ono sto je danas postavljeno kao barikada na putu evropske integracije Srbije...

milutin

pre 12 godina

Ni srama, ni obraza! Nije stvar ko je i zašto kriv, gosp. Predsedniče, već šta si TI nama obećao! Da te podsetim da celu godinu unazad slušamo kako ćemo SIGURNO da dobijemo kandidaturu a verovatno i datum početka pregovora! A sad, kao ne važi to što nisam ispunio šta sam rekao, šta fali da se to produži za 2-3 meseca, tada sigurno dobijamo kandidaturu. To su fazoni za malu decu kada ih lažemo da im nešto dugujemo a ne možemo da im damo (to me podseti na još neka obećanja gosp. Predsednika). I umesto da kaže da nije ispunio obećanje, ni on ni Vlada (kojom nesumljivo upravlja) i da kao čin moralne odgovornosti podnese ostavku, raspiše izbore, on i dalje kaže da ostaje na istom putu! I dalje da nas laže i obmanjuje?! Doćiće izbori kad-tad a onda nebih ti bio u koži što se rezultata tiče...

Aleksandar

pre 12 godina

Nazalost svaki nas napredak ka clanstvu u EU je uzasno opterecen zestokim i strogim uslovljavanjem, sto kod drugih zemalja koje su se pridruzile ili se pridruzuju nije slucaj. Ovo zaista frustrira gradjanstvo u Srbiji koje je naklonjeno integracijama.

supervisor

pre 12 godina

Auuu... covek je totalno skrenuo sa bilo kakvog kursa. On nece nikad priznati Kosovo ali nece odustati ni od EU koja trazi da se prizna Kosovo. On se sad cvrsto drzi rezolucije 1244, do pre par dana je govorio da je to kapitulacija i da je zbog toga Kosovo izgubljeno. On trazi i zahteva kao predsednik, da se narod skloni, on naredjuje predstavnicima lokalne vlasti koji su iz opozicionih stranaka, da narede ljudima da se sklone sa barikada.
Njemu je preceno zatvorom od 20 godina, on je heroj 5 oktobra, njega ovo nece pokolebati.
On je ovo pretvorio u samohvalospev!
On je naucio od Vinstona Cercila!

Pa da cujemo Tadicu, kako mislis da ides u EU, a oni od tebe direktno traze da priznas nezavisnost Kosova i Metohije, a ti uporno tvrdis da neces! Koja je to magicna solucija? Da ne mislis mozda da trazis od naroda, da zahtevas od naroda da prihvate nezavisnost Kosova i Metohije? Da ti nije to nacin i cilj? Neki metod?

PopCorn

pre 12 godina

Ajde ti lepotane polako u politicku penziju pa odatle vodi dijalog sa kolegama u Evropi, ovde moraju da se resavaju egzistencijalni problemi raje.

novica52

pre 12 godina

Javno priznajete da je jedan od uslova bio i odustajanje od rezolucije 1244,ako ste heroj što niste stegli petlju i učuinili taj korak, ovako od dana do dana zavlačenje ovog naroda i države i evo nam kakav smo kraj dočekali. I sad nam sledi još samo priznanje Kosovo.

Kokorayko

pre 12 godina

Niste ostvarili glavni cilj od prethodnih izbora(Pristupanje i početak razgovora za ulazak u EU)Tadiću,preostaje ti samo jedno,raspisivanje izbora i to odmah.Svako odlaganje uvelo bi nas u još veću krizu i podele.Ako ne dođe do toga,onda je pravi trenutak da LDP i URS,uskrate poverenje vladi i da se raspišu izbori... Nema više vremena za čekanje!!!

Saša85

pre 12 godina

Ne zelimo da udjemo u eu zbog toga sto je to eu. Vec zato sto ulazak u eu znaci da smo ekonomski, privredno i pravno postali ravnopravni zemljama clanicama eu.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Danas ste trebali da raspustite skupstinu i raspisete izbore. Da iole mislite o sudbini naroda a ne svoje stranke to biste i uradili.

Tako cete da proverite sta narod misli o vasoj politici "EU nema alternativu" i enormnim ustupcima koje dajete Pristini.
Skupstina je donela sve vazne "evropske" zakone i taj deo posla je zavrsila, o Kosovu nesme da se razgovara u skupstini jer vladajuca koalicija nema vecinu za to (poslanici iz DSa, G17+ i SPSa koji zive na Kosovu nece podrzati predlozene sporazume).
Vlada ne funkcionise jer je vecina ministara vec u kampanji a i razmimoilazenja oko Kosova su velika (SPS-SPO).
Sprecili bi ste EU da vas ucenjuje do Marta jer bi to bilo samo kontraproduktivno u predizbornoj kampanji.

Ovako samo drzavi pravite haos, vlada ce se do Maja zaduziti jos par milijardi da bi kupovala glasove za 5 partija.
Trpecete ucene od svih zivih malih partija koje ce traziti sve i svja.
Trpecemo ucene od EU i verovatno cemo morati da gutamo silu gorkih pilula vezanih za Kosovo.
I imacemo najduzu kampanju u istoriji jer je vecina partija vec u predizbornoj kampanji.

Jedini razlog da NE raspisete izbore je nada DSa da ce bolje proci posle dobijanja statusa kandidata, a i to mislim da je losa procena jer cete mnogo vise izgubiti za ovih par meseci nego sto cete dobiti kandidaturom.

Zbogom!

richie

pre 12 godina

Sta kaze Premijer Engleske_NIKADA necemo pristupiti evro-zoni.NIKADA necemo odustati od SUVERENITETA. kao sto MORAJU te zemlje,kako bi pristupile fiskalnoj uniji...kraj citata!

MunzeLjux

pre 12 godina

U italijanskim medijima,u istim ovakvim komentarima,ljudi prosto zavide Srbiji zbog losih vesti iz Brisela."Srbi nisu ni svesni u kakav pakao i ludnicu zele da udju..." su najcesci komentari,a onda idu razlozi zbog kojih nam zavide,a koji su najcesce mesavina haoticne birokratije i finansijskog beznadja.

Zorro

pre 12 godina

Mi cemo krenuti napred tek onda kada se vi i kompanija povucete. Sve ste unistili, tezili ste ka Evropi i niste nista uspeli da ispunite. Dosta je od vas

SONJA

pre 12 godina

Naravno da treba nastaviti u pravcu integacije u EU - pa nećemo valjda predvođeni opozijom da se vratimo u srednji vek, kako bi oni ponovo pisali istoriju.

A da nije bilo njihovih kadrova koji svima nama vode politiku u gradovima na Kosovu odluka bi bila drugačija. Lako je biti protiv kad te plaća onaj protiv koga si.

Stefan Mitrović

pre 12 godina

Strašno... Srbija je odavno po svim parametrima zaslužila status... Ova odluka je došla zbog opozicije koja je i predvodila nasilje nad nemačkim i austrijskim vojnicima na kosovu. Mirovni protesti nisu kada se u njima koristi kamenje, molotovljevi kokteli i štangle. Danas su pobedili šverceri i opozicija...

НЕ У ЕУ

pre 12 godina

Људи па што би нам дали кандидатуру уопште...то је само била прича како би им предали Младића, Караџића и остале... ЕУ се полако распада, а они ће да приме Србију.. дајте молим вас

Stefan Mitrović

pre 12 godina

Strašno... Srbija je odavno po svim parametrima zaslužila status... Ova odluka je došla zbog opozicije koja je i predvodila nasilje nad nemačkim i austrijskim vojnicima na kosovu. Mirovni protesti nisu kada se u njima koristi kamenje, molotovljevi kokteli i štangle. Danas su pobedili šverceri i opozicija...

MunzeLjux

pre 12 godina

U italijanskim medijima,u istim ovakvim komentarima,ljudi prosto zavide Srbiji zbog losih vesti iz Brisela."Srbi nisu ni svesni u kakav pakao i ludnicu zele da udju..." su najcesci komentari,a onda idu razlozi zbog kojih nam zavide,a koji su najcesce mesavina haoticne birokratije i finansijskog beznadja.

supervisor

pre 12 godina

Auuu... covek je totalno skrenuo sa bilo kakvog kursa. On nece nikad priznati Kosovo ali nece odustati ni od EU koja trazi da se prizna Kosovo. On se sad cvrsto drzi rezolucije 1244, do pre par dana je govorio da je to kapitulacija i da je zbog toga Kosovo izgubljeno. On trazi i zahteva kao predsednik, da se narod skloni, on naredjuje predstavnicima lokalne vlasti koji su iz opozicionih stranaka, da narede ljudima da se sklone sa barikada.
Njemu je preceno zatvorom od 20 godina, on je heroj 5 oktobra, njega ovo nece pokolebati.
On je ovo pretvorio u samohvalospev!
On je naucio od Vinstona Cercila!

Pa da cujemo Tadicu, kako mislis da ides u EU, a oni od tebe direktno traze da priznas nezavisnost Kosova i Metohije, a ti uporno tvrdis da neces! Koja je to magicna solucija? Da ne mislis mozda da trazis od naroda, da zahtevas od naroda da prihvate nezavisnost Kosova i Metohije? Da ti nije to nacin i cilj? Neki metod?

SVM-LDP

pre 12 godina

Nikada vise za vas,gosp.Tadicu,izdali ste DS,narod i politiku prema EU!!!!!

Izbori i to sto pre.
Nova Vlada: PREOKRET i SVM.

A moj glas Madjarima!!!!

Stefan

pre 12 godina

Predsednice Gospodine Tadicu,

glasao sam za Vas vasu politiku ( unutrasnju i spoljasnju )i glasacu za vas i za DS u narednim izbrima .Znam da ste na poziciji na kojoj morate da pazite sta kazete i kako to kazete, ali mi obicni ljudi mozemo slobodnije pricamo:

Zar ne mislite da ove igre bez granica EU prema nama stvarno nemaju smisla i da da je ocigledno da sta god uradimo bice malo i nikada dovoljno pa cak ni za kandidaturu a da ne pricamo da clanstvo.

EU prosto gura Hrvatsku u EU a nista bolja uutrasnja situazcija nije od nase, a nama traze haske optuzenike, saradjivanje sa Pristinom, ponistimo rezolucju 1244 pa sad i priznanje Kosova, prosto receno trazi ce nam da nadjemo i dlaku u jajetu.

Posto necemo biti u stanju da nadjemo tu dlaku necemo dobiti ni kandidturu.

Kao sto sam ranije pomenuo ja jesam za vasu politiku i za EU ali ovo je stvrano nema smisla ponasanje EU prema Srbiji, tako da okrenimo se ko nas hoce.

Sto se tice izvoza nase robe u EU 85%, izvozicemo i u Kinu i u Rusiju i sve druge drave i kontinente, Evropa nije za nas bar za sada.

Milan Jovanovic

pre 12 godina

Danas je politički oksimoron "I Evropa i Kosovo" doživeo definitivni krah i danas je, valjda, svima jasno da ovakav nelogizam nema života nigde, osim u glavama naših političara, kojima nije stalo ni do Evrope niti do Kosova...
Vreme je za neke nove ljude, svakako ne za naprednjake, ali za neke nove, mlade, pametne, od ovih koji su još uvek sa prebivalištem u Srbiji, a kojih je svakoga dana sve manje i manje...

Borise, izvini, ali GOTOV SI!

pero

pre 12 godina

Tadić je totalno kontradiktoran. Kaže ne nastupam u ime predsednika stranke a bavi se diskvalifikacijom opozicije. Zatim kaže niko nas nije pritiskao da sarađujemo sa Hagom, nego smo to učinili zbog nas samih... Hag je bio uslov za SSP a ne za kandidaturu. Manipulacije i samo manipulacije.

Jugovic M.

pre 12 godina

Svaka cast Tadicu na debaklu! Raspad i propast ds je poceo kada je ds uzeo Dacica za partnera u vladu! Sada je najpametnije da raspisete izbore...

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

A sta drugo ima da im izjavi osim: "Kuku meni sa vama, kuku vama sa mnom". Jer do sada nije uspeo da valjano i ljudski izvlaci Srbiju sa Kosova a ne da je povede u EU. On sada ne zna ni dal je Srbija u Srbiji, ni sta je sa njom a ne da zna sta ce sa njom biti? To je za njega neresiv zadatak. Kazu da pamet Bog daje a djavo uzima.

esb

pre 12 godina

Srbija nikada i nece odustati od EU iz prostog razloga sto se nikada iskreno nije ni opredelila za nju. Politicari kao ti su najbolji primer za to. Puna su vam usta EU, a dela su vam svih ovih godina sasvim suprotna tome, osim kad se priblizi neko odlucivanje pa bi kao da im malo zamazete oci, ne bi li nastavili da vam salju pare. Izgleda da je i tome dosao kraj.

Aleksandar

pre 12 godina

Nazalost svaki nas napredak ka clanstvu u EU je uzasno opterecen zestokim i strogim uslovljavanjem, sto kod drugih zemalja koje su se pridruzile ili se pridruzuju nije slucaj. Ovo zaista frustrira gradjanstvo u Srbiji koje je naklonjeno integracijama.

richie

pre 12 godina

Sta kaze Premijer Engleske_NIKADA necemo pristupiti evro-zoni.NIKADA necemo odustati od SUVERENITETA. kao sto MORAJU te zemlje,kako bi pristupile fiskalnoj uniji...kraj citata!

Lucija

pre 12 godina

" Srbija ne može i ne sme da odustane od EU."
I ja se slažem sa Vama.
Ali ko ozbiljan veruje da nas tamo mogu odvesti Krkobabić, Palma i Miloševićevi kadrovi, a Vi ste ih izabrali za prijatelje, za saradnike, za partnere. Državnički rezon ili osećaj za vlast?

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Zašto Srbija ne sme da odustane od EU? Hoće li nam pasti standard možda? Da nismo možda ostvarili suficit sa EU, pa ćemo ga izgubiti ako odustanemo od EU? Da nam možda neće oteti deo teritorije, izuzev ako im se priključimo? Da nam se, ne daj Bože, nivo kulture ne sroza ako ostanemo izvan evro-integracija? Hoće li, kukala nam majka, možda prestati da nam uvaljuju svoju robu!!?? Ta recite, gos'n Predsedniče, da ne strepim više - zašto Srbija mora u EU?

PopCorn

pre 12 godina

Ajde ti lepotane polako u politicku penziju pa odatle vodi dijalog sa kolegama u Evropi, ovde moraju da se resavaju egzistencijalni problemi raje.

Slovenac

pre 12 godina

Tako je gospodine predsedniče....bravo baš.
ajmo sad ovako:
1.uslov=Karađić
2.uslov=Mladić
3.uslov=Hađić
4.uslov=Kosovo
5.uslov=Vojvodina
6.uslov=Sandžak
7.uslov=Ne priznavanje Republike Srpske
Ima li još predsedniče???recite narodu istinu,dosta je bilo laži.

Srbin iz EU

pre 12 godina

Posle ove demagogije i manekenstva, ja samo ocekujem da pregovore o clanstvu u EU otpocne neki NOVI predsednik i neki NOVI premijer Srbije.

Bojan Jovanovic

pre 12 godina

Zaista sam pogodjen ovom odlukom EU, i zaista se osećam pljunuto.
Ali više sam pogodjen činjenicom da me naši domaći političari smatraju kretenom, i da svaki i dalje priča gomilu gluposti u koje treba svi da verujemo.
Zar bilo ko od njih zaista veruje da bilo ko ovde može da im veruje posle uništavanja Ante Markovića, raspada Jugoslavije, bežanja od Vojne Policije preko krovova mog rodnog grada, otimanja deviznih računa, plate od 4 marke, Dafine i Jezde, ubistava i kriminalnih obračuna po ulicama, manipulacija izborima, ubistva premijera, nezapamćene pljačkaške privatizacije svega što vredi, opstanka i daljeg napredovanja burazersko-kumovskog sistema klanova na vlasti...?
Zar nije dosta da me prave ludim, i da li je vreme da bar jedan od njih kaže istinu?

TADIĆU, ZAGRIZI METAK, KAŽI SVOM NARODU ISTINU, TJ. DA U EU NEĆEMO UĆI BEZ PRIZNAVANJA KOSOVA, I RASPIŠI REFERENDUM O TOME.
Gledam pritiske i stresove koje taj čovek trpi svakodnevno, i ne mogu da shvatim da je ikome toliko stalo do položaja da trpi tako nešto.

Najviše me pogadja što ja nemam danas za koga da glasam, i očajan sam zbog toga. Znam sigurno da, kao pravo srpsko zlopamtilo, za SPS i Radikale ne mogu glasati ni mrtav, niti sebe mogu da identifikujem sa tom krezubom gomilom, a ovi za koje sam do sada glasao su se pokazali tako nepošteni i prljavi i strasni, da ne mogu ni njima da verujem više.
A još manje toj nekoj Evropi, koja traži od svih nas tako užasnu žrtvu i vrhunsko poniženje, a tako je nejasno šta nudi za uzvrat što nismo dužni da sami obezbedimo.
A nikako Rusiji, koja nas je suviše puta u skorijoj istoriji gurnula u vatru, a onda se povukla....
I šta sad dalje?

NekoIzMase

pre 12 godina

(Stefan Mitrović, 9. decembar 2011 15:52)

Šta ćemo sa članovima NVO iz K. Mitrovice, koje finansira EU, USAID i sl, a koji su uhvaćeni u švercu oružja ??? Kome su oni nosili oružje, koga su naoružavali, i koja je njihova odgovornost za konflikte i nerede od početka protesta na severu Kosova i Metohije ??? Kome je u interesu da orkivi političare koji su sa narodom na barikadama, i da promoviše novu političku elitu, sličnu onoj koja sedi u tzv kosovskoj Vladi ???


Ja nisam za EU, a bio sam, i hoću referendum o tom pitanju !!!

Rajska plata

pre 12 godina

Uh, pogresio sam. Hteo sam da komentarisem Novu godinu na rajskoj Malti, al' ajde sad kad sam tu... Tadicu, iskoristi svoju strucnost i pomozi samom sebi, a mi cemo se vec nekako snaci!

Miladin

pre 12 godina

Tadić bi morao da podnese ostavku ako ima imalo političkog morala. Gospodine predsedniče priznajte da vam je politika doživela katastrofu i sklonite se.Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ako to ne uradite, a sigurno nećete, onda VI pokazujete da niste ni blizu standardima koje postavlja EU.

Петар Велики

pre 12 godina

Друже Тадићу, у априлу 2008 ја сам инфостан плаћао 2.485 динара, а данас је 5.467, што је 120 процената поскупљења. Ово све говори о вашој власти, не бих ја ту ништа додао...Хвала није требало, а ко гласа за Вас гласа за свој нестанак и белу кугу Српског народа.

Nele65

pre 12 godina

Ma i ja sam misljenja da treba nastaviti dalje razgovore, ali, molim te Tadicu, samo bez tebe. Gubimo dragoceno vreme, a blize se i praznici!

sveta

pre 12 godina

Da sam novinar pitao bih ga: Gospodine predsednice kako se osecate kao predsednik najsiromasnije drzave u Evropi, i da li se osecate krivim za sadasnje stanje.
Ovakav zivot kakav zivimo je neizdrziv. Krade ko sta stigne, sve u kolapsu a on mi prica bajke. Stvarno dosta vise.

LHC

pre 12 godina

Vauuu, ova nasa nacija(gomila seljaka koja je juce izasla iz sume) definitivno pati od teskog oblika amnezije.Samo da vas sve koji kazete da je Tadic izgubio kosovo podsetim na selo u Makedoniji koje se zove Kumanovo.E, tu su se jednog dana(posle 78 dana bombardovanja) sastali dvoje generala.Jedan je bio iz gubitnicke vojske a jedan iz pobednicke vojske.E taj sto je bio iz GUBITNICKE vojske je pristao ,bezuslovno,na KAPITULACIJU.Stvarno moramo da prestanemo da se pravimo ludi kao nije se nista desilo ,malo smo se potukli ,nikom nista.E pa ne moze tako.Mi smo RAT za kosovo IZGUBILI 1999 god,kako to ne mozete da shvatite.Ovu pricu sto vi kriticari pricate mogli bi ste da pricate da se ono gore spomenuto nije desilo a posto se desilo vi u stvari mlatite praznu slamu,sto bi rekao nas narod.Ja sam glasao za LDP vec dva puta a sada cu i treci put,fazon treca sreca.i samo jos jedna stvar ,kada smo UBILI Djindjica tad smo g***o pojeli

Lole33

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".
Spusti se malo u bazu predsednice, lako ces uvideti da ne pripadamo tom drustvu. Plivas u oblacima, brale!!!

ja sam

pre 12 godina

Tadicu dosta vise sa tom opsednutom ideologijom o EU!

Organizuj jednu javnu raspravu pa ces videti pravo stanje stvari.

Nego, je l mozemo mi da se vratimo na barikade da radimo tvoj posao?

dukki

pre 12 godina

Ljudi aj budimo realni, sbog cega je Tadic kriv? On jeste dao sve od sebe (u okviru svojih principa da ne prizna nezavsnost Kosova) da nas priblizi EU. Ako govorimo da je mogao vise, onda je mogao da prihvati Preokret. Ali to odstupa od njegovih principa. Vidim u slicnim vestima "dzaba ste krecili". Jeste, ali znaci ipak se krecilo. Ne verujem da bi Toma Nikolic nista bolje okrecio. Mi za 3 god mozemo biti u Uniji, ako bi smo dali mandat LDP/SPO, i to svi znamo. Ali ako njima ne zelimo da damo mandat, onda neka se ne ljutimo na Tadica! On nam je predstavio svoju politiku, mi smo je izabrali, i ja ne vidim da je sa njenog kursa skrenuo. Ako zelimo bolju politiku priblizavanju EU, neka se na narednim izborima tako i opredelimo.

Zorro

pre 12 godina

Mi cemo krenuti napred tek onda kada se vi i kompanija povucete. Sve ste unistili, tezili ste ka Evropi i niste nista uspeli da ispunite. Dosta je od vas

Finger

pre 12 godina

Preokret ! Definitivno ! Davali su nam sansu ukoliko odustanemo od rezolucije 1244 SB UN koja je pogubna po nas,ali je predsednik to odbio jer ne odustaje od politike i Kosovo i Srbija,drugim recima i jare i pare.Bice kaznjen na izborima zbog toga.PREOKRET !!!

TijanaBK1

pre 12 godina

Predsednice, da li znate koliko se danas ljudi oseca razocarano u Demokratsku stranku?! Mnogo toga smo sazvakali, zarad politike da Evropa nema alternativu….Molom Vas, ne produzavajte vise ovu agoniju u kojoj se nalazimo!

milutin

pre 12 godina

Ni srama, ni obraza! Nije stvar ko je i zašto kriv, gosp. Predsedniče, već šta si TI nama obećao! Da te podsetim da celu godinu unazad slušamo kako ćemo SIGURNO da dobijemo kandidaturu a verovatno i datum početka pregovora! A sad, kao ne važi to što nisam ispunio šta sam rekao, šta fali da se to produži za 2-3 meseca, tada sigurno dobijamo kandidaturu. To su fazoni za malu decu kada ih lažemo da im nešto dugujemo a ne možemo da im damo (to me podseti na još neka obećanja gosp. Predsednika). I umesto da kaže da nije ispunio obećanje, ni on ni Vlada (kojom nesumljivo upravlja) i da kao čin moralne odgovornosti podnese ostavku, raspiše izbore, on i dalje kaže da ostaje na istom putu! I dalje da nas laže i obmanjuje?! Doćiće izbori kad-tad a onda nebih ti bio u koži što se rezultata tiče...

genius

pre 12 godina

Predsednik je rekao da njegova politika nema alternativu i da država neće menjati politiku.Da,istu tu politiku,nemoguću,i jare i pare,da,istu tu politiku koja nas je i dovela u ovu situaciju.Nećemo ništa mi menjati al ćemo ostvariti svoje interese i ciljeve,e jedino ne reče nam predsednik kako i u kom roku.Predsedniče smena,ne znaš šta govoriš i gde teraš.

Sonja Račić

pre 12 godina

Moramo dobiti status kandidata sledeći put - svima nam je u interesu da dobijemo. Pomeranje od par meseci je samo proba - žele da se uvere koliko smo ozbiljni u svojim planovima, dosledni u svojim obećanjima i istrajni u svojim naporima. Ovo NE SME da nas obeshrabri. Puno smo uradili do sada - pokazaćemo da možemo još mnogo toga da uradimo i tokom sledećih par meseci.

Sreckovic Srbic

pre 12 godina

Veliki poraz srpske vlasti.Bojim se da ce ovom Odlukom gradjani izgubiti i ono malo preostale nade za boljim sutra.Drzava se urusila,partijska garnitura bez trunke obraza,a narod na ivici...
Trazim azil od africkih,azijskih i svih drugih zemalja posto mi oduzimaju pravo na zivot u Srbiji...

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Malo je pretwerala vise Evropa sa beskrajnim spiskovima poniznosti i servilnosti koje je morala da ispuni Srbija,naravno nespremna na Evropu rada,reda i odgovornosti.Rezultati vlasti za koju ja inace glasdam su minorni:Nashminkani uspesi,lazne optimisticne prestave opsteg stanja u zemlji,bezbroj rogobatnih agencija u kojima su,ocito,samo zaposlili svoje bliznje,katastrofa od privrede,od perspektive u partijskoj drzavi.

gazi

pre 12 godina

Srbija neće priznati Kosovo ni implicitno, ni eksplicitno.
pa morace malo implicitno i malo explicitno ako hoce dobit status kandidata a potom morace i dejure ako hoce na EU

demokrata_stara_pazova

pre 12 godina

Jos jedan poraz ljudi koji vode drzavu,u koje ni mi clanovi ds-a nemamo VISE poverenja! Pod hitno raspisivanje izbora na svim nivoima, i uporedo raspisivanje izbora na svim nivoima u demokratskoj stranci!

Selasije

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!

novica52

pre 12 godina

Javno priznajete da je jedan od uslova bio i odustajanje od rezolucije 1244,ako ste heroj što niste stegli petlju i učuinili taj korak, ovako od dana do dana zavlačenje ovog naroda i države i evo nam kakav smo kraj dočekali. I sad nam sledi još samo priznanje Kosovo.

AHA KAPAH

pre 12 godina

Ова владајућа шатор коалиција није способна да нас одведе ни на Шабачки вашар а камо ли у ЕУ.

ceca

pre 12 godina

Bilo bi stvarno glupo da pored tolike borbe za clanstvo u EU odustanemo.To bi trebalo i dalje da bude nas cilj bez obzira na to sta misli Nemacka.

Nemo

pre 12 godina

Ja sam da priznamo Kosovo, jer je to realnost, i istovremeno nisam da jurimo bezglavo u EU koja nas ucenjuje i ponaša se krajnje licemerno! Interesuje me koliko ima onih koji se slažu.
S' poštovanjem.

Jovan

pre 12 godina

""Ja ostajem na stanovištu da je naš put ka EU i nikada od toga neću odsutati", izjavio je Tadić.
Vase stanoviste, gospodine Tadicu, ne zanima vise nikog. Ni u Srbiji ni u EU. Svaka vasa dalja izjava bice samo izraz vaseg neukusa i neprepoznavanja stvarnosti.
Rekli ste sve sto ste imali, i vise od toga, hvala.
Zbogom.
Isto vazi i za Vladu i za Skupstinu.

supervisor

pre 12 godina

Cekaj, jel on to izjavio da EU je nesto njemu obecala vezano za Srbiju a da on sad nece da "iznosi u javnost" , jer je to deo "njihovih prisnijih odnosa"?????? Moooooliiim????!!!! Prisniji odnosi???!! Alooo bree, kakvi prisniji odnosi? Pa nije Srbija tvoja prcija niti dedovina da ti privatno dogovaras njenu sudbinu sa tvojim "sefovima".
Ovaj wannabe diktator je skroz skrenuo sa kursa! On zahteva i trazi, on nece odustati od EU a nece ni priznati Kosovo iako je to uslov i traze da se odustane od rezolucije 1244. Pa kako to misli nas predsednik? Koju to magicnu formulu ima? Ili ce mozda za 2 meseca da trazi i zahteva od celog naroda, iako po njegovim recima narod ne treba nista da se pita ni oko cega. da odustanu od Kosova i Metohije i da se ne bune puno kada bude priznao Kosovo i Metohiju, jer on ipak je najpametniji i najbolje zna. Mozda je to sustina onih njegovih prisnih razgovora o kojima ne zeli da razgovara? Pobogu, ko je nama na celu zemlje?

Gazdic

pre 12 godina

Nadam se da je ovo bila poslednja epizoda sapunice Huana Cerlosa Tadica. Pa stvarno je presao sve granice! Izvini se svom narodu predsednice i idi, ne dozvoli da jedan Djelic ima vise morala od tebe!

Osijek

pre 12 godina

Ja sam Hrvat i mi ćemo ući u EU nakon što smo prodali sve banke, sve tvrtke, skoro sve trgovine su iz EU Baumax,Lidl,Metro,Kaufland,Bauhause... ćista moderna kolonijalizacija Francuske i Njemačke! Vas još nepuštaju dok vam to sve nepokupuju ali kad to naprave, evo i Srbije u EU ali kakve Srbije?

Kokorayko

pre 12 godina

Niste ostvarili glavni cilj od prethodnih izbora(Pristupanje i početak razgovora za ulazak u EU)Tadiću,preostaje ti samo jedno,raspisivanje izbora i to odmah.Svako odlaganje uvelo bi nas u još veću krizu i podele.Ako ne dođe do toga,onda je pravi trenutak da LDP i URS,uskrate poverenje vladi i da se raspišu izbori... Nema više vremena za čekanje!!!

Carlos

pre 12 godina

Mislim da je to sve izrezirano i da cemo u februaru ili martu dobiti kandidaturu zato sto se blize izbori pa da ova vlast ima sanse za opstanak; narod ne shvata da je to samo kandidatura pa Turska je toliko godina kandidat a jos nije clan.

Nemanja NS

pre 12 godina

Nije mi jasno Tadicu zasto ne priznate poraz i ne povucete se sa politicke scene, ako to sami ne uradite mi cemo sigurno to uraditi na izborima.

I posle EU,EU!

pre 12 godina

Postovani predsednik,je veliki gospodin i sasvim je normalno da uputi cestitke Hrvatskoj i Crnoj gori . Strepim,samo,da nam EU ne zameri to sto nije cestitao samozvanoj drzavi Kosovo,sto nas je omela na putu kandidata?

Vladimir Vladimirović

pre 12 godina

Srbija ne sme da odustane od Srbije. A ti uzmi dvoje opanke i na put u Moskvu da se tamo obezbede uslovi da sve što proizvedemo može da se tamo proda. Da obezbediš tržište za naše proizvode, a ne kod nas tržište za evropske proizvode. Vezali ste nas za EU tržišta, pa nas sad svaka šuša ucenjuje. Za rusko tržište bore se sve nacije sveta, a mi imamo 5% izvoza u Rusiju i carinsku barijeru 0%!!! Ako imamo carinu nula, onda samo neko ko ništa ne zna to ne iskoristi. Ili neko ko sabotira sopstvenu zemlju i privredu, a zna se kako se to zove. Nemoj više da vodaš po Srbiji Gula da prolazi pored tvoje i moje zastave ignorišući je, niti da ti ambasadori zapada prave vlade. Ima li neko kome se nisi za nešto izvinio? U Moskvu i dobro slušaj šta ti se tamo kaže, pa će nam i gas biti jeftiniji, a uvedi evropsko zakonodavstvo da zaštitiš svoje građane od tvojih partijskih drugova.

каурин

pre 12 godina

Србија не сме гледати у слику ЕУ као заљубљена шипарица!
Нико, и понављам - нико не сме себе доводити у ситуацију да нема план Б! ЕУ није и не сме бити једино решење за Србију. Тренутак је да се одступи и процени реално стање ствари.
Лично сматрам да нам тамо није место.

verica

pre 12 godina

Naravno da Srbija sme da odustane od EU ona se i tako raspada, ali zato Tadic sa svojim koalicionim partnerima ne sme jer samo tako moze da nastavi da pljacka srpski narod jos nekoliko meseci koji su ostali do izbora , a onda ide u zaborav.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Zbog ovog,treba kazniti sve u vladi i opoziciji!
Niko od njih nije nista radio za bolji zivot gradjana!
Godinam gledamo samo njihova prepucavanja,jedan protiv drugog!
I samo slusamo,ko ce od njih biti na vlasti...svi ste isti,lopovi nasih zivota!

ninokv

pre 12 godina

imam 28godina,nemam ni dana radnog staza,nemam sta da jedem idem u pocepanim cipelama a ova nasa vlast prica kako im je zao sto nisu dobili kandidaturu za Eu!STA JA TREBA DA RADIM ONDA!

Mirko

pre 12 godina

E blago nama sa vama..ja ne znam da li je ovaj covek na planeti Zemlji ili gde?? Vec 10 godina ponavljate istu mantru i vec me mozak boli. aj sad OOmm-RRaaam-OOmm.

vava

pre 12 godina

Gospodine predsednice,
glasao sam za evropsku Srbiju, a dobio sam koaliciju sa SPS-om i put ka EU samo u prici. Na delima nikako...
Ne znam kako se osecaju ostali glasaci ZES-a... Ja se osecam na neki nacin porazeno...
Pametno ste reki da ne smemo da osustanemo od Evrope, ali sam gotovo ubedjen da Vi i Vasa stranka nemate kapacitet da vodite Srbiju ka tom putu...

A dame i gospodo komentatori, koji Evropu krivite za nedobijanje statusa kandidata, zapitajte se koliko stvari u ovoj zemlji ne funkcionise...
Zapitajte se koliko ste puta sami negativno komentarisali stvari vezane za nasu zemlju po pitanju korupcije, kriminala, sudstva...
I zapitajte se da li zasluzujemo priblizavanje drustu koje je definitivno jedno od najnaprednijih na planeti sa takvim stanjem u nasem dvoristu...
Ne moze jedna neuredjena avlija da se prebaci na Menhetn npr...

james

pre 12 godina

A ja vam kazem g. Tadicu, da dok ne priznate Kosovo, vi necete ni implicitno ni eksplicitno uci u evropi, i to vam je to, pa ti nastavi sa starom politikom sve dok Srbija jednoga dana propadne u neprovat, a ti kakao hoces.

stoper

pre 12 godina

Predsednice, nesto neverujem da ces za tri meseca da nesto uradis ono sto nisi mogaao i znao za deset godina? Skloni se i tako pomogni Srbiji.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Danas ste trebali da raspustite skupstinu i raspisete izbore. Da iole mislite o sudbini naroda a ne svoje stranke to biste i uradili.

Tako cete da proverite sta narod misli o vasoj politici "EU nema alternativu" i enormnim ustupcima koje dajete Pristini.
Skupstina je donela sve vazne "evropske" zakone i taj deo posla je zavrsila, o Kosovu nesme da se razgovara u skupstini jer vladajuca koalicija nema vecinu za to (poslanici iz DSa, G17+ i SPSa koji zive na Kosovu nece podrzati predlozene sporazume).
Vlada ne funkcionise jer je vecina ministara vec u kampanji a i razmimoilazenja oko Kosova su velika (SPS-SPO).
Sprecili bi ste EU da vas ucenjuje do Marta jer bi to bilo samo kontraproduktivno u predizbornoj kampanji.

Ovako samo drzavi pravite haos, vlada ce se do Maja zaduziti jos par milijardi da bi kupovala glasove za 5 partija.
Trpecete ucene od svih zivih malih partija koje ce traziti sve i svja.
Trpecemo ucene od EU i verovatno cemo morati da gutamo silu gorkih pilula vezanih za Kosovo.
I imacemo najduzu kampanju u istoriji jer je vecina partija vec u predizbornoj kampanji.

Jedini razlog da NE raspisete izbore je nada DSa da ce bolje proci posle dobijanja statusa kandidata, a i to mislim da je losa procena jer cete mnogo vise izgubiti za ovih par meseci nego sto cete dobiti kandidaturom.

Zbogom!

ZEMUNNKA

pre 12 godina

Nemojte nas ubedjivati u nesto sto niste uspeli da ispunite, niste nista uradili da bismo se nadali ulasku u EU, imamo danas dokaz za to, nismo dobili status kandidata.

MAXEP

pre 12 godina

И шта сад господине председниче? Беше оно, Србија на два колосека, и ЕУ и Косово а стигосмо у ћораво сокаче.

goran

pre 12 godina

Онда треба да се одрекнемо Косова,јел тако председниче ,пошто колико видим и колико се разумем у политику сада се нама Србима поставља ултиматум или ћемо да признамо Косово ,или нема ништа од ЕУ...патриота сам од рођења тако да никад не бих прихватио ово прво...али заради других који немисле исто као и ја, и који желе добро овој земљи и свом народу, чак бих био спреман да променим мишљење и да гласам за ЕУ ...али то нећу никада урадити само из једног простог разлога, за двадесет и кусур година ме ово назови хумано и рајско друштво звано ЕУ ниједним јединим гестом (до сада) није убедило у своје добре намере и жеље према мојој земљи,нон стоп нас условљавају и праве ултиматуме и никад нису задовољни ако данас дамо Косово,сутра ће тражити Војводину,прекосутра Санџак и тако укруг,а још када се томе дода и то да се они још и распадају и да је питање дали ће уопште опстати у скорије време ...мислим да је излишно и сувишно уопште расправљати о кандидатури која нам је (у оваквом сплету околности) апсолутно непотребна и чак штавише штетна по наше националне интересе....

SRBin

pre 12 godina

Zamislite kako je danas biti Hrvat i gledati na tv-u povratak na mesto gde i pripadaju, ne samo oni, nego svi mi sa Balkana,ali zamislimo bez ikakvog sarkazma ili nacionalizma.Jednom recju, osecaju PONOS!Da li krivim sadasnju vladu jer nije uspela da dobije status kandidate, da, krivim ih, ali samo zbog jedne stvari, a to je sto nisu imali hrabrosti da preseku vrpcu koja se zove Kosovo i da nam skinu teret sa ledja.Iako sam Srbin, realno gledano Kosovo je izgubljeno, ostaje pitanje hocemo li mi ziveti u zabludi sa filosofijom "Kosovo je Srbija" ili cemo se okrenuti buducnost kakvu zasluzujemo?Uz duzno postovanje Hrvata i ostalih balkanskih naroda, pa mi ljudi sigurno nismo gori od njih!Mozemo daleko bolje od svih njih samo ako hocemo!Na izborima cu glas dati za "preokret" iako do sada nisam glasao, ali kad vidim ko su alternative... Jel stvarno zelite da nas predstavljaju ljudi koji pale zastave na ulici ?Ili oni koji sprovode neke svoje inate u delo bez ikakvog cilja?Izvinite ali ja ne zelim.Necu ga dati ni Borisu, ali moj glas ide ili Rasimu Ljajicu ili "Preokretu".Zelim da idemo napred!Da pokazemo svima kakvi mozemo da budemo!Zivela Srbija

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

ortoped

pre 12 godina

Ma da,,,idu Hrvati a mi ne.Pa koje oni probleme imaju?A mi sa Kosovom?Ocete Kosovo?Pa idite tamo Gospodine Predsednice,Vuce Jeremicu i Ivice Dacicu,da vas nikad vise ne vidimo.KOSOVO JE PRODANA ZEMLJA!Sve te patriote sa Kosova su odavno materijalno obezbedjene i imaju stanove i kuce sirom Srbije.Pa okrenite se oko sebe...ko se zaposljava u drzavnim institucijama?"Izbeglice" sa Kosova koji albanskim evrima,od srbijanskih "patriota"kupuju radna mesta, a vi deco Srbijanska?Nemate evre,a nema te ni cuveni akcenat...sa prostora JUZNE SRPSKE POKRAJINE...more...ali Krajina,SAO Baranja...itd.i NARAVNO CUVENO KOSOVO se branilo SRBIJANSKOM krvlju(R.Srpska je ipak druga prica).I tako.Nije nasa sreca u EU...propadaju,ali je sreca u primeni njihovih standarda i da napokon...pustimo vodu da ..... ODU!

mendv

pre 12 godina

Zašto Predsednik daje vrlo važnu izjavu, zar to nije dužnost Premijera ??? Srbija nije predsedniki ustrojena već premijer je glavna ličnost koja vodi politiku zemlje.

MRV

pre 12 godina

Одустајем од било каквог коментара, нема се на шта давати. Све је већ виђено, све смо већ чули, све су општа места, све је само грчевито држање за власт.

marija

pre 12 godina

Neko zna bolje?
Hocemo li cuti vec jednom????
Bez da ponavljate Tadica.
I da ga pobedite na izborima, moracete da vodite njegovu politiku.
REALNO.

rade

pre 12 godina

EU trazi da prekrsimo rezoluciju 1244 i svoj ustav. Treba pitati skupstinu da li to hocemo ili necemo a ne bezati od problema i zamajavati javnost.

Tadiceva zanesena politika se nazalost svodi na: "Ni EU, ni Kosovo"!

Sada se vidi zasto su financirali DOS davne 2000: da bi lakse uzeli Kosovo.

aTREIDES

pre 12 godina

Neverovatno je kakvu seriju mizernih kratkovidih politicara i lidera ima ova Srbija.
Od onog nesrecnog Karadjordjevica koji je uveo Srbiju u grobnicu zvanu Jugoslavija pa do ovih danas sto balave za EU.
Balave za necim sto se raspada....EU Srbiji samo moze da uzme a nista da da. EU je svorc,bukvalni na silu su jos na okupu.
A novac je na istoku....a mi trcimo na zapad

dragan

pre 12 godina

Ulazak Serbije u EU zavisi od Republika Kosova pa za to dragi prijatelji serbi priznajte sto pre Kosova ako ocete da bude nesto bolje nas.

Sumadinac

pre 12 godina

Obican, mali covek, bi danas morao da izrazi svoju zahvalnost Nemackoj, jer je vlastima u Srbiji poslala jasnu poruku da Srbija MORA biti uredjeno drustvo u kojoj vladaju pravda i zakon i u kojoj korupcija i ostale mahinacije i malverzacije finansijske elite moraju biti svedeni na minimum... Mislim da u drustvu razvijenih evropskih naroda svakako nema mesta drzavi u kojoj su pogazeni svi kodeksi, eticke i moralne norme. Zemlji u kojoj prosvetarima deca nisu svetinja, u kojoj su pacijenti lekarima cifra, u kojoj je svako onaj ko se ne lakta i zivi posteno i od svog rada covek drugog reda... Par godina sam radio kao saradnik na jednom fakultetu i za to vreme nagledao se takvih malverzacija i mahinacija sa novcem iz Evropskih fondova kojima su rapolagali profesori, rukovodioci projektima, koji su koristeci reference institucije na kojoj su radili, desetine hiljada evra preko racuna privatnih firmi pretakali u svje dzepove... Htela je Evropa nama da pomogne i u dobroj meri je to cinila, ali su mnogi alavi iz nasih redova to zloupotrebili... E o tome treba da razmisljate Gospodine Predsednice, jer je I TO ono sto je danas postavljeno kao barikada na putu evropske integracije Srbije...

Miladin67

pre 12 godina

Samo me zanima sta tu ima vise da se polemise, kada je gospodin predsednik lepo rekao na pocetku mandata status kandidature 2008 godine, a ulazak u EU 2012, nisu to ispunili, narod ce hvala bogu to prepoznati i lepo cemo im se zahvaliti sto su nam ove silne godine upropastili zivote i pozeleti da se vise nikad ne vrate.

Politicki komentator

pre 12 godina

Hm, zanimljivo... ovaj lik izgleda sam zastupa celu drzavu, vladu, skupstinu, koaliciju, mesne zajednice, balvane Srbijasuma... Pa vide li ko Djilasa, Sutanovca, Dinkica, Dacica, Krku, Mrku i ostalu felu iz rezima. E jadni ste brate, jadniji od...

dobrica

pre 12 godina

Kao sto je Tadic vec jednom rekao :"To nije definitivni poraz, već jedna izgubljena bitka".Potpuno se slazem sa njim!Treba da nastavimo da se borimo!

gordijanus

pre 12 godina

tadicu bolje stani pred ogledalo i pogledaj se pa sebi reci - ogledalce, ogledalce, nisam najlepsi ni najpametniji na svetu (a ni u srbiji)...nisam sproveo prave reforme nego samo satro neke kozmeticke poteze; nisam iskorenio korupciju, nisam uprostio poslovanje u srbiji, nisam ispunio obecanja o 200 hiljad anovih radnih mesta, predugo sam sedeo s jednim d na 2 klupe u stilu i evropa i kosovo, a izgubih oba...dao sam sansu milosevicevoj garnituri, postavo zutokljunca jeremica za ministra inostranih poslova, malovicka nije sprovela prave reforme, ristic uprskao reizbor sudija, moji iz ds-a se nakrali kapom i sakom...dakle, ogledalce, ogledalce i nije nam mesto u evropi, a ja snosim najvecu dogovornost za to!!! jeste tesko priznati sebi, ali dosta vise lazi i spinovanja!!!

loki

pre 12 godina

Samo nek nastave tako sigurn nece nikad uci u evropu .TADIC manipulise narodomm .Zasto ne kaze istinu da samo kosovo i bih razlog mora otvoreno da kaze srpsko Narodu da mora priznat kosovo i da ne podrzava dodika... TO JE PRAVA ISTINA ZASTO SU IH ODBILI

Domentijan

pre 12 godina

SRBin-e i ostali preokretaci, samo da vas pitam, pa cu, ako mi date bilo kakav logican odgovor, glasati za vas: zasto, ako je Kosovo realno izgubljeno, traze od nas da ga priznamo, formalno ili neformalno? Samo bez glupavih fraza o boljem zivotu, do koga ce doci ako se ratosiljamo bilo cega, jer ratosiljasmo se svega, a obecanog boljitka nema.

MilanR

pre 12 godina

Predseniče, Vi ste tražili od građana višegodišnju žrtvu za politički cilj koji Vam nije uspeo. Zato treba da podnesete ostavku ako imate dostojanstvo. Ako nećete, onda trebaju građani da traže Vašu ostavku, ako imaju dostojanstvo. Ako nemaju dostojanstvo, onda ni Vi ne treba da podnesete ostavku.

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Poput fudbalske, ni politicka reprezentacija Srbije se nije plasirala na Evropsko prvenstvo! Nadam se da ce biti moralnih cinova najvecih zvezda, poput Vidicevog i Stankovicevog, koji su prepustili mesto mladjim i sposobnijim igracima….A sto se predsednika tice, o njegovom statusu ce se odlucivati na prvim narednim izborima.

дкв

pre 12 godina

Председник каже да није разочаран,и ја му верујем.И још каже да неће одустати.Шта то значи,да ли то да ће и даље да се пуца на војнике КФОР-а,да ће се и даље подизати барикаде...?Ако мисли тако и даље,ево ја му кажем да ни у марту нећемо добити статус.Не треба човек да буде пророк да би то знао.

bezimena

pre 12 godina

Današnja odluka je PORAZ Tadićeve politike, i svih njegovih prethodnika, o Kosovu, koje je realno izgubljeno KAPITULACIJOM 99', ali je i dalje virtualni "nacionalni" interes.

PREOKRET!

CICIBAN

pre 12 godina

Srbija ce uci u EU ali vi tada sigurno necete biti predsednik, niste uspeli da odradite svoj posao kako treba i evo nam danas dokaza za to.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Zna li neko gde je Boza Djelic?
(Predrag, 9. decembar 2011 16:49)

ZNAM JA !

Bozidar Djelic je verovali ili ne IPAK upravo PODNEO OSTAVKU !

Pancevac

pre 12 godina

Paz' da necemo u EU,dok su u politici Ivica,Toma,Voja,Velja...a vi se jos i druzite sa njima.

Ko ranije nije shvatio,sada valjda kapira.
Nema nista od EU,dok je takvih politicara.
Od kada su nam ubili premijera,nema leba od EU.
Stranke se nisu promenile,nece se nista promeniti u vezi EU.
Sa Kosovom,bez Kosova,sa marsom,neptunom ili bez...

Kada narod kaze svima dosta,onda cemo krenuti u EU.

Urbana mama

pre 12 godina

Hvala dragim sugradjanima na severu juyne srpske pokrajine, jer su nam svojom balvan revolucijom onemogucili dobijanje statusa kandidata danas! Opet, iskreno se nadam da ce uskoro shvatiti da su pored medjunarodne yajednice i njihovi sugradjani sa ove strane Ibra vise poludeli od njihovih kerefeka! Pa da ce nas MUP da ih pohapsi ili tako nesto! Ovakvo Kosovo meni ne treba, a ni mojoj deci!

Milo

pre 12 godina

Nisam simpatizer naseg predsednika i njegove partije, ali pored njihove politike, koalicionih partnera i iznad svega -rezultata, posebno me vredja nacin razmisljanja i izlaganja Tadica...Naime, predsednik gaji jedan polu ulicni stil u obracanju medijima, neki "jaransko-sheretski" , opusteni nacin - i kada je u pitanju sadrzaj, ali i recnik... Nekako uvek obesmisli sve teme o kojima se izjasnjava, svojim besmisenim i nesuvislim poredjenjima, kvazi poshalicama, doskocicama, nekim kogajagi sharmom... Sve to meni deluje jeftino i nije nivo predsednika drzave, makar to bila i Srbija...toliko...

pavle

pre 12 godina

Neka gospodin x iz srpske Vlade pokaže TAČNO šta Srbija dobija a šta tom istom prilikom gubi ulaskom u EU.
Što se tiče EU - oni ne znaju gde im je glava a gde d....
Mi smo to već videli u SFRJ kad onaj dobri dečko kaže " mi se kao ...".
To sada imamo i u EU.
Oni nisu naučili lekciju koja se zove SFRJ.
Doviđenja

gradjanin Srbije iz Srbije-Normalan čovek

pre 12 godina

Nije lako Tadiću,poghotovu sa ovakvim narodom.da li se neko zapitao koliko podmetanja nogu i opstrukcija na svakom koraku je taj čovek preživeo,.Što se niko ne zapita da li bi sve bilo drugačije da se nije deslo ubistvo Djindjića,možda bi bilo drugačije da ovaj narod nije deceniju skrivao RATNE zločince i još njegovim pomagačima pomagao da dodju na vlast.Tako nam i treba. Srbi nisu zašlužili da geografski žive na Evropskom kontinentu.

Nindza

pre 12 godina

Vidim ovi evroentuzijasti krive "pokvarene poteze opozicije", balvane, Kostunicu, Tomu, a uslov je jasan, evo rekao vam tadic lepo - ponistenje rezolucije 1244. Doneta '99, a ne ove godine na barikadama.
Mislite da je Eu ovu odluku donela tako sto je merkelova jutros ustala i videla barikade na b92? Tako zobiljne zemlje ne rade. Oni su ovu odluku doneli '99, i nemojte kriviti narod koji se bori za goli zivot na Kosovu da je kriv za ovo!

Branko

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv,on i dalje ne odustaje da sa Kosticem Miskovicem DJelicem i ostalom klikom pljacka ovaj narod do poslednjeg evra i dinara.Nikad ostavka nikad izbori.

Bojan NY

pre 12 godina

Dve stvari:

Prva: svaka zemlja mora da ima snage da organizuje normalan i prosperitetan zivot svojim gradjanima. Ova zemlja to moze, ali ne kroz demokratiju jer nismo jos kao nacija, pa ni ljudski rod zreli za nju, vec kroz dikraturu jednog spospobnog,postenog i odlucnog vodje, koji ima viziju i tima sastavljenog jednako neiskvarenih i sposobnih ljudi koji ce ovo drustvo pokrenuti i preokrenuti.

Druga: za realizaciju gore navedenog nije potrebno clanstvo u EU, vec saradnja sa svim zemljama, organizacijama, udruzenjima koja je bazirana na OBOSTRANOM interesu, jer samo takva saradnja ima smisla. Realizacija gore navedenog podrazumeva ozbiljnu bedu na pocetku, ali svaki dan ce biti bolji i postojace REALNA nada da ce prave vrednosti ponovo poceti da vladaju umesto negativne selekcije i kolektivnog ludila izazvanog radi boljitka sacice pijavica koji drze milione ljudi u stanju beznadja. Onda ce clanstvo u EU biti svar procene, da li je to u nasem interesu ili ne, a ne puka nemoralna propagadna politicke elite

bezimena

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".

Ova rečenica je tipično (SAMO)OBMANJIVANJE koje vasti ovdašnje, unazad 20 i više godina propagiraju. Mi u g*****a do guše a Evropa ima probleme tj. i dalje drugima vidimo trn u oku, dok sebi ne vidimo BALVAN!

p.s. B. Djelić je upravo podneo ostavku (svaka čast na održanoj reči) sada je red na VLADU!

dacanije86

pre 12 godina

Ne odustajete Tadicu,da bi se ta famozna kandidatura Srbije u EU rastezala sve do izbora,pa da ispadnete dobri,kao ispunili ste obecanje...Samo varate i lazete ovaj napaceni narod...

UP!

pre 12 godina

Lako je reci da Srbija ne sme da odustane, ali dokle da nas vozas ovako? Do limburga dana? Gde je ovde plan B? Kakvu ste podrsku razvili u medjuvremenu? Ovaj narod vam je dao svoj zivot, a sada ne moze da se osloni ni na vas Tadicu ni na taj vas EU kojim ceznete. Svi ste nas izigrali.

Pavel

pre 12 godina

Vaše uverenje da nas Vi i ova politička garnitura mogu uvesti u EU jednaka je onom Vašem uverenju da će tajkuni sagraditi Tajkunski most.
Nerealno, da ne napišem šta gore.
Realnost je siromaštvo, beda, glad, nezaposlenost, partijska država, lihvarske banke...

ivann

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!
(Selasije, 9. decembar 2011 17:46)

I nama se isto cini, da niste mozda u pitanju vi?!

jedan obican gradjanin

pre 12 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne (ja prvi necu), Tadic je u jednoj stvari u pravu: sta ce biti ako kazemo NE Evropi? Zadrzacemo Kosovo? Ko (jos uvek) misli da je moguc trojni pakt Rusija-Kina-Srbija pa da tako zivimo je sve samo ne normalan.

Nebojsa

pre 12 godina

A sada ostavke SVI. A i ova Evropa me podseca na Taska Nacica iz Radovana treceg "Mozete dobiti pice ako ovaj glavonja sedne na pod".
Iskreno muka mi je vise i od Evrope i od Kosova.
Samo se nadam da veceras Todorovic i Kostunica slave uspeh svoje politike.
A izgleda da je "Preokret" neophodan.
Ovi su nesposobni da dobiju i dobijenu kandidaturu a ove druge opcije ce da nas stave za kandidata za Rusko drzavljanstvo.
Inace da iskoristim priliku i da cestitam Hrvatima a i Crnogorcima.

oldman

pre 12 godina

Tadic je izjavo da se necemo odreci Kosova i naroda koji tamo zivi. Kada je tako, onda braco Albanci prihvatite da ste deo Srbije, formirajte jednu albansku koaliciju i izdjite na izbore. A onda, posle izbora, formirajte vladu, jer cete biti najjaca stranka u parlamentu,i lepo uredite odnose izmedju Srbije i Kosova pa da svi zajedno udjemo u EU. To nam je jedina sansa.

Dragoslav

pre 12 godina

EU polako tone, a mi se guramo da se ukrcamo. Baš divno!
Volio bih da čujem od predsednika šta dobijamo mi obični smrtnici sa minimalcem od ulaska u EU. Znam da će njima biti bolje, jer će moći da se više zadužuju, a nama će dati evropske cene i poreze, pa ćemo se provesti kao grci.
Šta ja imam od EU, Tadiću?!

Mića iz Jagodine

pre 12 godina

Gospodin Predsednik Srbije je u pravu kada kaže da Srbija neće odustati od Evrope ali mi nije jasno zašto kaže da "Preokret"znači napuštanje nacionalne politike.Politika gospodina Tadića,Kosovo i Evropa doživela je potpuni politički poraz.Preokret predlaže napuštanje takve gubitničke politike.Srbija nema niti će imati Kosovo a plašim se da je Evropa sve dalja od Srbije.Srbija ako želi da sačuva stanovništvo na Kosovu mora da promjeni svoju politiku i počne da vodi real politiku.Preambula Ustava je neprimenjiva,te ona kao takva ne postoji,ništava je.Deo pravnog akta koji ne može da se primeni.Gosposdin predsednik bolje da se više ne poziva na nepostojeću preambulu i da počne da vodi real politiku a u cilju dobrobita svih gradjana Srbije.sa ovom odlukom EU Srbija je mnogo izgubila finansijski i u prestižu na Balkanu.Ako je za gospodina predsednik Evropa cilj njegove politike,onda treba sve da čini kako bi se Srbija približila porodici naroda Evrope.

Marija M.

pre 12 godina

Koliko su nas samarali svih ovih godina, ovo nam nece tesko pasti! Zasluzili smo kandidaturu i dobicemo je! Nismo sad, pa sta da se radi, ionako gomila ljudi ove Srbije nije spremna za EU! Nadam se da ce u naredna 2 meseca nauciti da se ponasa evropski!

CITIZEN X

pre 12 godina

Posle ovoga se nadam da ce uporedo sa republickim izborima biti raspisani i predsednicki izbori, da se krene iz pocetka! Umrla je i poslednja nada da ce bar nesto biti ispunjeno od predizbornih obecanja....

Admin_Ubuntu

pre 12 godina

Ja Zivim i Radim u Evropi , i da znate koj ce djavo Srbiji Evropa kada ce i onako Da Pukne. Nego Srbiji Treba Poreski raj , odnosno da srbija napravi poreski raj da budu mali porezi da bi dovukla fabrike, da bi izvoz bio veci od uvoza, treba da se nadje neko pametan i da napravi od Srbije zemlju sa poreskim rajem, da sto vise stranih investitora dodje i otvara fabrike, sta ce nama evropa , i da se smanje broj Stranih Banaka koje je Dinkic doveo da nam iznose pare iz zemlje , jedino tako mozemo da se spasemo i stanemo na normalne noge i ne vise da tonemo

Djuradj

pre 12 godina

Odluka da ne dobijemo status kandidata je ispravna i nije povezana sa aktuelnim strankama koje su na vlasti. Naime, nike ne zeli da primi jednu slabu drzavu u zajednicu. Pravi put , bez obzira ko pobedi na izborima, je jacanje privrede drzave Srbije i sprovodjenje standarda EU , ali ne zbog uslova EU, nego zbog kvaliteta zivota gradjana. Kada mi, koji zivimo u Srbiji budemo zadavoljni svojim standardom, siguran sam da nece biti problema da budemo primljeni u EU.

dragana

pre 12 godina

Dosta govori o tome koliko smo se priblizili Evropi to sto je vecina zemalja EU glasalo za to da mi dobijemo kandidaturu,a mnogo njih da to bude bezuslovno.To je zaista veliki uspeh nase zemlje.

Aleksandar

pre 12 godina

Ja ne odustajm od Japana i tacka. Mnogo bolji od EU, Rusije i Amerike. Ko ne veruje, neka ode tamo pa neka se raspita.
I smorili su sa forsiranjem EU, kao i sa svim glupostima koje izmisljaju i forsiraju. I sta EU forsira druge da rade. Licemerje do bola. Lazi jos vece.

Markovich

pre 12 godina

Nikome u EU ne odgovara da zemlju poput Srbije vode Toma, Aca, Velja, Voja... Sa sve jatacima iza resetaka! Srbija sa takvom vlascu samo bi dala vetar u ledja procvatu korupcije, kriminala i slicnih posasti!
Neće to niko dozvoliti! Boris i DS će pobediti i na sledećim izborima! Ali ne zato sto su najbolji, već zato sto nemaju adekvatnu alternativu!

Banat-Vojvodina

pre 12 godina

Kada cemo krenuti prema EU?

Kada promenimo politicare.
Kada novi politicari budu sredili pravosudje,a sredjeno pravosudje sredi korupciju,kriminal i ostalo.
Kako cemo doci do novih politicara?
Na izborima ili na ulici.

Ne postoji nista trece!


Kosovo...
Kosovo mu dodje kao i brak.
Nekad smo bili zajedno,ali jedna bracni par nece vise.
Onaj drugi,nece razvod. Dobro.
Ipak cemo ziveti odvojeno,onaj drugi,nece nikad priznati razvod,
ali zbog dece,ostace u dobrim odnosima sa drugim bivsim bracnim drugom.
Osim dece,neka ostane i namestaj i ostalo,ali ga cuvaj i ne smes ga prodavati.
Takav odnos trebamo imati sa Kosovom.
Vi ne zelite brak,zivite svojim zivotom,razvod necemo priznati,
ali cemo ostati u dobrim odnosima zbog nase dece tj. stanovnika.
Cuvajte namestaj i ostalo,to pripada stanovnicima,ako ga ne cuvate,zalicemo se Evropskoj uniji.


Nam trebaju novi politicari sa novom politikom!
Hitno!

misa

pre 12 godina

Mada se nas predsednik drzao smireno i dostojanstveno na konferenciji za stampu,u ocima mu se videla tuga i muka zbog svega.Iskren da budem i meni je zao,ali ne ocajavam.Krivo mi je samo sto ce se veceras slaviti u taborima kvazi patriota (srs,dss,sns,ns,obraz,nasi,vasi,njihovi,1389,itd,itd).Da li se to vracaju 90-te na velika vrata.Vlast izgleda nema dovoljno snage da se bori sa sve vecim brojem pristalica gore navedenih.Bice ponovo dugackih redova ispred ambasada a i mene u njima.Zbogom svima i hvala na paznji!

Marija K.

pre 12 godina

Samo nas Tadić može odvesti do kandidature. Ostali aktuelni političari koji su okupirali scenu Srbije već 20 godina samo mogu da nam naškode.

Nikola

pre 12 godina

Ja iskreno nemam nista protiv predsednika Tadica. Svaka njemu cast on nas bar nije lagao i nije menjao svoje stavove kao nazadnjaci. Medjutim svima je jasno da od cilja Kosovo i Evropa nema nista.
Ljudi da se razumemo Kosovo- Voja, Radikali
Evropa- LDP
DS/SNS nebih svrstao nigde jer njihovi stavovi po pitanju i Evropa i kosovo ne vode nikuda (Pogotovu SNS jer jos ni na vlast nisu dosli a poceli da nas lazu).
Proputovao sam pola Evropa i ljudi verujte mi, nama je Evropa stvarno potrebna, ali uz to da zadrzimo dinar.
Mislio sam da dam svoj glas Nazadnjacima, ali posle onoliko lazi oko metroa, 100 milijardi investicija, moj glas ce ipak otici Cedi i njegovom LDP-u.Covek bar zna sta hoce.

Hrvat

pre 12 godina

Braćo Srbi, znam da ste vi malo ljuti na svoje političare (tko nije?) ali nadam se da ovo nećete shvatiti kao nekakvo sarkastično podrugivanje. Ja se ne mogu načuditi koliko je Tadić kao predsjednik najbolji što može biti. Ovo je školski primjer ispravne političke reakcije u jednoj beskrajno složenoj i delikatnoj situaciji. I tako uvijek iznova, čovjeka nikad ne prevare emocije... nevjerojatno. Ne znam zašto tako malo komentara izostavlja ovu dimenziju Tadića. Imam osjećaj da su svi negativni komentari tu samo iz želje da se kritizira bez prave osnove.

Mihailo

pre 12 godina

U Evropi se posle političkog poraza ili neuspešne politika daje ostavka i u stranci i na predsedničku funkciju.Kod nas su svi lideri nezamenjivi... I posle Tita Tito!?

Nikola

pre 12 godina

...On je naveo da je Srbiji za dobijanje kandidature bio postavljen jasan uslov i da odustane od toga da se Priština u regionalnim skupovima predstavlja pod oznakom Rezolucije 1244 UN......

Mi treba takodje da postavimo pitanje zasto EU ne postuje odluke SB UN. Od Srbije se ocekuje vladavina prava ali to isto ne vazi za EU. To se zove politika dvostrukih standarda.

tijana

pre 12 godina

Srbija je zaista zasluzila tu kandidaturu i nije fer sto su nam odlozili i postavili nove uslove,ali bih se slozila sa Tadicem da treba da nastavimo da se borimo jer imamo svo pravo na clanstvo u EU.

DMD

pre 12 godina

Da sad je svima kriv predsednik drzave i DS, a lideri nekih opozicionih stranaka ce nas kao odvesti u EU! Ma dajte molim Vas, da nece mozda Vucic dipl.pravnik Aleksandar!

Ivek UE

pre 12 godina

Ovo je krah vlasti i totalni neuspeh, sad nema izgovora nego priznati gresku i raspisati izbore, pruziti priliku stranci koja to zna. Mislim da bi bilo apsurdno dati im opet glas kada nam nista dobro ne donose, kao vrane su samo crne vesti od njih.

Sremac

pre 12 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da će Srbija postati članica evro-zone ne zato što će priznati Kosovo već zato što pripada evropskoj kulturi. EU prva neće dozvoliti da Srbija bude crna rupa na njenoj mapi, stoga nikako se ne treba da se plašimo odbacivanja...treba da nastavimo sa reformama i privredni razvojem...

Laki

pre 12 godina

To sto danas Srbija nije dobila status kandidata, ne treba smatrati nikakvim porazom, čak štaviše, to je prilika i šansa da se još bolje Srbija pripremi za pozitivnu ocenu i za dobijanje konačnog statusa kandidata u februaru ili u martu sledeće godine. Od evropskih integracija ali i od odbrane nacionalnih interesa na KiM, naravno diplomatskim sredstvima, Srbija nikad nesme odustati, jer nas svako odustanjanje od toga vodi u novu izolaciju od koje nećemo ništa dobiti već samo još više izgubiti.

SONJA

pre 12 godina

Naravno da treba nastaviti u pravcu integacije u EU - pa nećemo valjda predvođeni opozijom da se vratimo u srednji vek, kako bi oni ponovo pisali istoriju.

A da nije bilo njihovih kadrova koji svima nama vode politiku u gradovima na Kosovu odluka bi bila drugačija. Lako je biti protiv kad te plaća onaj protiv koga si.

Alex MG

pre 12 godina

Srbija ne moze i ne sme da odustane od EU, jer mi nismo Swiss da mozemo i bez nje... Hocemo li da ostanemo jedina zemlja u Evropi, koja nije sposobna da reformise svoj sistem, podigne standarde, regulise manjkavosti... Pa, dokle cemo jos da plivamo u drustvenoj svojini i sovjetskom komunizmu? Nada nam poslednja umire... Do kraja!!! U Pobede nove!!!

Nemi_erre

pre 12 godina

Evropsko proleće čekamo godinama, Evropsko proleće na dohvat ruke.
Zgrabiti Evropu do marta, znači dosegnuti bezbrižnu budućnot za sve nas.

Petar

pre 12 godina

Izgubili smo bitku ali ne i rat. Ne odustajemo od EU, imam 19 godina i zelim da moji vrsnjaci i ja imamo isti polozaj u drustvu kao sto to imaju mladi u EU! A tamo mozemo stici samo ako nas bude predstavljao Boris Tadic!

Backa Topola

pre 12 godina

Meni Evropa bez Kosova i Metohije ne treba,to ce biti jedan od poslednjih uslova,ako Srbija moze bez Kosova i Metohije,onda moze i bez mene!

Neopredeljen

pre 12 godina

Ne mogu da verujem koliko komnentara daju stranački članovi (DS,LDP,SPO,DSS,SNS). Koliko li Vas plaćaju za ovo? I šta bi sa komentarima običnih posetioca sajta (pronaći će se sami pa će da lupe plus :))

bezimena

pre 12 godina

(Domentijan, 9. decembar 2011 20:11)

Odgovor je vrlo jednostavan. Zbog MIRA, jer dokle god Srbija misli da ima pravo na teritoriju, iako je kapitulirala 99', zato što na njoj živi neki poostotak Srba, zvuči poznato..., naspram 90% kosovskih Albanaca (čije je civile terorisala), dotle ova tzv. država predstavlja remetilački faktor na Balkanu (temelj toga su ratovi 90')!

corrado_soprano

pre 12 godina

Culi zvanicnici Evropske Unije da se u Srbiji ceo decembar i januar slavi i dobro krka, pa su nam pomerili kandidaturu za februar! Samo se bojim da ce do februara brod Evropske unije vec potonuti...

Ivan

pre 12 godina

ako su stvarno trazili da se odreknemo rezolucije 1244 onda je stvarno tesko neodustati od EU. Sledece ce da bude da se odustane od dejtona...

Zoki

pre 12 godina

Srbija i sme i može da odustane od EU. Postoji život i van EU, postoje uspešne zemlje koje nisu članice EU i ne pada im na pamet da budu. Prestanite zaglupljivati i zaluđivati ovaj nesrećni narod. Većina stanovnika EU ne želi Srbiju, a mislim da je u porastu i broj stanovnika Srbije koji ne žele EU. I to je sasvim u redu i ne znači da Srbija ne može da sarađuje sa EU i njenim članicama. Treba pogledati Tursku i nešto naučiti od nje.
Sledećih 10-20 godina su za EU izgubljene. Srbija neće imati neke ekonomske koristi ako uđe u EU u tom periodu.

Nemogu da to razumem!!

pre 12 godina

Gospodine Presednice Tadic, ja to ne razumem rezolucija 1244 je vazila tada kad je Jugoslavia postojala. Toga vise nema znaci ni rezolucije!!!

AV

pre 12 godina

Čitam ove komentare i svi vi isto: "Tadiću daj ostavku!" Šta fali našem čoveku koji nas svuda lepo predstavlja. Neke stvari ne zavise samo od njega! Zar da dođe Toma za predsednika (Bože sačuvaj) i izađe onakav za govornicom i kaže: "Aj sada svi muškarci u redovnu vojsku!" To nećemo, jel tako!?

(Vlast)a

pre 12 godina

Srbija ne bi da odustane,ali viste odustali kad niste mogli da sklonite Jeremica i njemu slicne nesposobnjakovice(jos ste ih unapredjivali i dodeljivali im nove funkcije,mada nisu ni za sta),kad ste slusali nacionaliste i akademiju staraca umesto vox populi,vaznije vam je bilo Kosovo koje nemamo sa sramotnim barikadama(cist patriotizam,jel'da?) i ovakva jadna SPC koja nam i ne treba.Problem nije u Srbiji nego u ovako jadnoj,nesigurnoj,neodlucnoj i nesposobnoj vlasti.

Dani

pre 12 godina

Naravno da nećemo odustati od EU! Ali moramo puno truda i vremena da ulozimo u edukaciju, usavrsavanje ovog naroda. Moramo da se borimo za bolje ekonomske i privredne prilike.

Milos

pre 12 godina

Pitanje je samo koliko cemo godina izgubiti odlazuci neumitno. Zapamtite danasnji datum i setite ga se kada Srbija bude priznala Kosovo, "eksplicitno ili implicitno". To nije stav, to su cinjenice.

Ena

pre 12 godina

Nikada ne bismo bili tako blizu EU da nas kroz taj put nije vodio gospodin Tadic! I zato ne treba da odustanemo od EU, vec da se svi zajedno borimo za to na celu sa Predsednikom Tadicem!

Ekser

pre 12 godina

tadic dobro u cemu je problem. jedno od glavnih uslova je da srbija
ima dobre odnose sa susedima. tadic podrzava separatistu dodika koji se otvoreno zalaze za secesiju BiH! znam da ce mnogi reci: 'ma daj...'
ali je bas ovo razlog za negativnu odluku EU! citajte malo vaznije strane novine...

Duck

pre 12 godina

Odradili su nas,i ok. Slazem se da Srbija ne treba da stane na putu ka EU, ali do marta ne trebamo da napravimo nikakav novi ustupak albancima sa kosova,dovoljno je bilo. Ali moramo da postujemo sve sto smo dogovorili sa njima do sada da bi pokazali ozbiljnost.

TRINITY

pre 12 godina

Prosta stvar. Mi smo nase odradili i slobodno gledamo prema Evropi uzdignute glave a na njima je da razmisljaju sta dalje.
Cekamo mart.

valentina

pre 12 godina

To sto su nam odlozili kandidaturu ne znaci da su odbili da nam je daju.Ako budemo nastavili da se trudimo i sprovodimo reforme kao i do sada verujem da cemo uspeti da imm pokazemo da smo zemlja kojoj vredi dati sansu.

Banana

pre 12 godina

Možda narodu treba servirati dva puta, Kosovo sa jedne, EU sa druge strane, pa neka gladni i nezadovoljni u maju odluče kuda će ova nesrećna zemlja dalje ići.

IVA

pre 12 godina

Nas cilj EU! Na samom kraju smo i ne treba da odustanemo, a sto se tice Predsednika RS Borisa Tadica- sem njega nas niko drugi ne bi mogao odvesti ovako daleko, i zato smatram da je to covek koji treba da ostane tu gde jeste, niko to bolje ne bi uradio!

Ivan

pre 12 godina

Ja ne želim da Srbija odustane od EU integracija. Nama je to jedina šansa da postanemo normalno i uređeno društvo kakvo želim za svoju porodicu. Idemo dalje!

silvija

pre 12 godina

Ono sto Tadic, a i cela Srbija hoce nije neizvodljivo,ali je veoma tesko.Ulazak u EU i zadrzavanje Kosova trenutno deluje nemoguce, ali ja zaista imam poverenja u ovu vlast i verujem da ce oni naci nacina.

nikola

pre 12 godina

nismo odustali od 2000-te a danas je 2011 jel tako?a ja radim u posti (drzavna firma),znaci POSTI,kao vozac pod ugovorom vec 8 meseci i primio sam platu 15 300 dinara za prosli mesec,pa mi vi gospodine predsednice recite kad cu ja imati makar pribliznu platu kao u evropi,i koliko godina ne smem da odustajem od evrope...????zamolio bi administratore da puste komentar...hvala!

STANIJA

pre 12 godina

Delim misljenje Predsednika.Obzirom da je EU konglomerat drzava koje imaju razlicite stavove, interese, ideje normalno je da se ovakve odluke donose jako tesko i to nam ne daje za pravo da gubimo nadu i da ideje Unije olako odbacujemo.Ne inatimo se..Pokusajmo da ih pobedimo mudroscu a ne balvanima..

mirko

pre 12 godina

Pretpostavimo da je Srbija prihvatila da Kosovo bude paralelno pretstavljeno na međunarodnim skupovima, i da je kandidatura Srbije prihvaćena u Savetu Evrope, kakvi bi bili komentari ovih što napadaju Tadića zbog neuspešne politike.
Naravno da bi ga napadali još više i etiketirali raznoraznim atributima, što otprilike znači da većina, kao uostalom i čelnici opozicije nema principijelnog stava, nego istupa demagoški i pokušava da izvuče neki profit, ne vodeći računa o državnim interesima.
Tadićevo obraćanje je bilo iskreno i otvoreno, a to što se nekome ne sviđa, preporučujem im da malo preispitaju sebe i ako mogu sami sebi odgovore šta su stvarno hteli.

spinovanje

pre 12 godina

Eto tih vaših prijatelja, o kojima nećete javno da govorite šta su vam uradili. Bez obzira na to treba da im se izvinite što ste im verovali i da časno priznate "poraz". A hteli vi to da priznate ili ne ipak je vaša "pokolebljiva politika" poražena. Što ste više popuštali sve više ste bili "manji" u njihovim očima. Gledano očima građana davno ste postali "mali veliki čovek", ali ste smanjili i državu.Časno se povucite(makar i sa Tv ekrana) i dajte nam malo vazduha da dišemo.

Momo59

pre 12 godina

Ako sadasnja vlast ima imalo milosti prema narodu raspisace izbore, doveli su nas na rub egzistencije, lagali nas vise od 6 meseci kako je kandidatura gotova stvar, nisu raspisali izbore kad je bio pravi momenat itd... Sve to i jos mnoga toga su kardinalne greske koje se neoprastaju i koje se moraju na odredjen nacin kazniti, jer zaista tesko zivimo, a svetla na kraju tunela nema sa sadasnjom garniturom vlasti!

dbr

pre 12 godina

Ja jesam razocaran odlukom, ali ne vidim kao nas poraz, nego kao pravo lice EU, koji su dvolicni i nejednako se odnose prema nama, Hrvatskoj, Crnoj Gori, ali to je njima na cast.... jedino mi je zao sto mi nemamo opciju u izboru da li cemo u EU ili na drugo mesto, jer moramo ka Briselu

Suzana015

pre 12 godina

Misljenja su podeljena na evrofobicare i evroentuzijaste. Sebe svrstavam u ovu drugu grupu. Srbija je deo Evrope i niko je ne moze ignorisati. Nalazimo se u samom srcu Evrope i neophodno je da i formalno postanemo deo evropske zajednice naroda. danasnji dan nije poraz za Srbiju vec za EU koja je donela pogresnu odluku i koja je samo odmahnula rukom na sve stvari koje je Srbija uradila da bi dobila status kandidata. Sta im znci pomeranje roka, hoce li se ista promeniti u tolikoj meri za ta dva meseca pa ce na precac promeniti misljenje?? A ovim evrofobicarima porucila bih da ni jedan njihov pokvareni potez nece spreciti Srbiju da zauzme mesto kojej joj po svim osnovima pripada. Dosta su nas ucenjivali, drago mi je sto smo ostali dosledni svom stavu i sto je Boris pokazao da ima petlju.

Duki

pre 12 godina

Mislim da ova odluka Brisela ipak predstavlja poraz državne politike. Slažem se da se treba uspraviti i sa nekim sposobnijim ljudima na čelu države ostvariti evropsku budućnost Srbije.

Sone

pre 12 godina

Naravno da ne smemo da odustanemo od EU ali ni od Kosova i to bez Borisa Tadića. On je svoje šanse propustio i sad je vreme da što pre nastupe izbori.
I trebalo bi odložiti sve aktivnosti vezane za prijem u članstvo EU do Aprila 2012. pa da sačekamo njihovu odluku u Februaru i Martu.

Viki

pre 12 godina

Ono sto je brzo, to je i kuso - tako kaze nas narod. Zato mi koracamo polako ali sigurno. A kad nas saplete neki kamen, ustanemo i nastavimo napred.

Wertz

pre 12 godina

I pored ovakve odluke Saveta ministara, Srbija nikako ne treba i ne sme da stane sa zapocetim reformama i priblizavanju EU. Ovo nije poraz drzavne politike prema EU vec jedna bruka i sramota Evrope koja je navikla da Srbija bude izvor problema i nestabilnosti. Sve osumnjicene za ratne zlocine smo isporucili, otpoceli smo pregovore sa privremenim institucijama Pristine i postigli odredjeni napredak... Sto ce reci, nastavljamo politku dijaloga i mirnog resavanja problema i strpljivo cekamo svoju sansu.

Dusandrugi

pre 12 godina

Mi smo sto svetlosnih godina od ovog: Norveska i Svedska ZAJEDNO obelezavaju kao nacionalni praznik, dan kad su se razdvojili !!!

Viktor

pre 12 godina

Imajuci u vidu okolnosti u kojima smo se nasli, moram reci da nije lako, ali ako sada stanemo, trebace nam decenije da ponovo krenemo, a kada cemo onda stici... Nemojmo se zavaravati, Rusija ce nam opet okrenuti ledja, kao i svaki put... Zato, pomozimo prvo sebi i prihvatimo odredjena nacela, pa cemo nastaviti dalje...

Ivan Pazova

pre 12 godina

Evropa mora i treba i dalje da bude naš cilj.
Ako i dalje želimo da imamo uređenu državu, to ćemo najbolje ostvariti kroz dobijanje kandidature i članstvo.

Ne treba gubiti pravac, već videti šta još možemo da unapredimo kod samih nas, nije nam niko sa strane kriv.

V.

pre 12 godina

Svi vi koji danas kazete da ste razocarani u DS, da su oni krivi za odlaganje clanstva, na sledecim izborima cete "trcati" da glasate za DS. Oni su jedini koji rade za bolju buducnost svih gradjana, istrajni i uporni u ostvarivanju svojih ciljeva na putu ka EU.

Salek

pre 12 godina

Nije ni prvi ni poslednji put da smo naišli na otpor EU, jednostavno to tako funkcioniše, do februara ima još dosta, a zato vreme možemo da odradimo još mnogo stvari, a prva stavka je smirivanje tenzija na Kosovu...

enfaire

pre 12 godina

Sve sto cu reci ovim povodom je da kad kliknes na komentar koji ima najvise lajkova on ujedno ima i najvise thumbs down-a. To je sve sto treba Srbin da zna o Srbiji od kako se rodi. To je ono sto nam stoji na grbu. I mi nikako da naucimo. Evo ja sebe smatram pametnim al sam spreman da prihvatim opciju sa kojom se ne slazem samo recite koja je to. Nije vise ni bitno... Samo da svi stojimo zajedno iza necega. kad se to bude dogodilo sve sto nas snadje ce biti mnogo lakse. Pa zar posle Rajsa i Pavla i dalje nista ne znamo o sebi ???

Miksa

pre 12 godina

Odustati od EU, značilo bi povratak u period od pre 20 godina koje nam nikako nisu ostale u lepom sećanju. Treba nastaviti dalje i što bolje se pripremiti za konačnu ocenu i odluku o kandidaturi, koja nas čeka u februaru ili martu sledeće godine. Za KiM treba što pre naći rešenje koje neće biti idealno ali će pomoći očuvanju mira i stabilnosti u celom regionu.

Odustajanje

pre 12 godina

Srbija treba da odustane od politike da drugima nametne svoja shvatanja, da se drugi podredjuju interesima Srbije i da se sama povinuje evropskim nacelima.Nece Evropa da primi Srbiju sa dva miliona albanaca oko vrata. I konacno Srbija treba da odustane od politike prevare i sopstvenih barijera i barikada. Danas pucaj i ranjavaj nemacke vojnike a sutra trazi njihov glas, to prevazilazi svaku meru racionalnosti.

Zeljko

pre 12 godina

Imam potrebu da podelim svoja osecanja sa drugima posle ove danasnje odluke da Srbija ne dobije kandidaturu....Valjda je sada svima jasno da je uslov Srbiji priznanje nezavisne drzave Kosovo. Iskreno, ne osecam nikakav zal za Kosovom i ako je to uslov, pa brate priznajte ga! Prodajte ga po ko zna koji put, kad je vec prodavano 20 godina unazad! A sa druge strane bih mogao da kazem i NE Evropskoj Uniji jer se osecam lose kao ljudsko bice zbog ovakve ucene!

Nadica

pre 12 godina

Podrška predsedniku Tadiću i Vladi Srbije! Građani, moramo istrpeti i uzdignute glave nastaviti dalje! Ne smemo odustati od Evrope jer ona nema alternativu, od nje ne smemo odustati jer bismo tako odustali od nas samih, budućnosti nas i naše dece.
Nikad više u haos i ratove! "Ako treba godinama!" rekao bi Vinston Čerčil... Zato nam je više nego ikad potrebno nacionalno jedinstvo i sve snage i umeće da pokažemo da smo status kandidata zaslužili i ranije.

Dragan

pre 12 godina

Potpuno je jasno da su mnoge kratkovide političke strukture u Srbiji doživele vreme pred današnje izjašnjavanje kao svoju šansu, i svesrdno pomogle i inspirisale one napaljenike na Kosovu da upropaste sve napore normalne Srbije da pokuša normalno da živi. Ovo je bila odlična prilika Tačiju da za male pare opet plati par krimosa da organizuju rodoljublje i naude Srbiji, za nešto veće pare nemačka da prelomi i to je to. Borise, samo napred, ovaj put ih je bilo previše. Ali, ima još uvek dovoljno nas koji samo želimo jedan normalan i uređen život u Srbiji!

Jovke

pre 12 godina

Najlakše je kriviti predsednika koji u isto vreme treba da štiti državne interese i traži podršku od zemalja koje ne samo da su priznale Kososvo već i od Srbije traže da učini isto, i taj uslov navode kao jedini preostali za dobijanje statuta kandidata.

vladimir 68

pre 12 godina

Tako je Borise. Necemo da odustanemo od evropske ideje. Put u Uniju je tezak pogotovo u nasem slucaju.Evropski standardi su godinama bili prepreka drzavama koje su imale mnogo mirniji tranzicioni put. Docekacemo i mi prolece u martu..

Milan Ivanjica

pre 12 godina

Imam samo jednu stvar da vam kazem! "Sto ne moze niko mozes ti!" Idemo Boriseeee, bori se!!!! Verujemo u tebe! Ja i cela moja familija! Podrzavamo te ja i cela Ivanjica!

vlada stojanovic

pre 12 godina

Samo napred Borise. Ne odustaj i ne posustaj. Zanemari ove domace politikante kojima je jedini cilj da dodju na vlast ne obaziruci se na nacionalne interese.

mara

pre 12 godina

Evropa nas je podstakla da uvedemo reforme i da resimo neka vazna drzavna pitanja.Cak i da ne udjemo u EU to je nesto sto ce nam ostati.

Suza015

pre 12 godina

Bio je ovo udarac za Srbiju nakon cega cemo se podici jaci i uporniji i istrajniji u svojim stavovima. Srbija ne treba da odustane od Kosova jer ima sva prava da brani interes srpskog naroda na teritoriji pokraine. EU ce pre ili kasnije morati da uvazi sav trud i zalaganje koje je ulozeno na putu evrointegracija. Dosta smo uradili, od niza reformi do hapsenja i izrucivanja pojedinih ratnih zlocinaca. Boli me sto kriterijumi nisu isti za sve. Sto druge zemlje glatko prolaze u poredjenju sa torturama kojima smo mi izlozeni. Nije to tako strasno ako se sve ovo odlozi na 2-3 meseca, ali bice strasno ako nastave da nas uslovljavaju raznim prohtevima koji su nebitni bili za ostale drzave prilikom pristupa EU. Boris je dostojanstveno postupio uputivsi cestitku HR za kandidaturu, ali nmg reci da sam srecna i zadovoljna time. Mi smo mozda i vise od njih pa i crnogoraca zasluzili da se nadjemo u EU. Sve su te drzave bile nekada u sklopu SFRJ i ni po cemu nisu bolje u odnosu na nas, a mi ovu sudbinu nismo zasluzili. Verujem u politiku Demokratske stranke i nadam se da ce situacija konacno biti okrenuta i u nasu korist.

Ljubicica

pre 12 godina

Pozitivna vest. Taman imamo jos vremena za dokazivanje da smo zasluzili tu Evropsku Uniju i da ove clanice protiv naseg clanstva uvide da se bez Srbije ne moze.

dardanaga

pre 12 godina

Tadicu, mi ne mozemo vas naterati da nas priznate ali ono sto sigurno mozemo je da stopiramo vase EU integracije, zato implicitno explicitno, rezolucija 1244 deda mraz paja patak i ostale su samo polit-fore, igranje odlaze se i u iducoj godini i tako isto dok se opametimo.......

Nespavac

pre 12 godina

Srbija nema veceg i preceg interesa od ulaska u EU, ona mora i ostale zemlje koje su bile ranije u sastavu nekadasnje zajednicke nam drzave da stimulise za sto brzi ulazak u EU zbog Srba koji zive u sadasnjim drzavama kako bi im olaksala kontakt sa maticnom drzavom. Mora U EU kako bi njeni gradjani ziveli u uredjenoj drzavi, koji bi stvarno bastinili tekovine evropske demokeatije, a ne ziveli u partijskoj drzavi ogrezloj u kriminalu i kurupciji. A svuda u svetu vazi pravilo da bi se imalo mora da se radi i radom stice dugo i mukotrpno, to smo cinimi se poslednjih dvadeset godina zaboravili...

nesa

pre 12 godina

U pitanju je proces pridruzivanja EU a ne jedinstveni cin. Tako je isto i proces koji se tice dobijanja kandidature, slozen i dugotrjanan i mi smo sigurno na putu da ga okoncamo.

get a life

pre 12 godina

@bezimena
smaras sa tim tvojim jednostranim i vrlo plitkim tumacenjem onoga sta se desilo i sta se desava na Kosovu i oko Kosova.

Saša85

pre 12 godina

Ne zelimo da udjemo u eu zbog toga sto je to eu. Vec zato sto ulazak u eu znaci da smo ekonomski, privredno i pravno postali ravnopravni zemljama clanicama eu.

Gliga030

pre 12 godina

Naravno da ne smemo odustati od Evropske Unije i Kosova. I jedino diplomatskim putem mozemo stici do toga. Ne dao Bog da nam dodje neko drugi na vlast, mislim da bi nam se vratile "vesele devedesete". Setite se svi kada smo cekali po 4, 5 sati ispred prodavnice za jednu veknu hleba i litar ulja. Mislim da to niko od nas ne zeli i moramo svi zajedno da se potrudimo da nam se to ne vrati.

Gavrilo

pre 12 godina

Tesko da se za 2-3 meseca moze postici neki znacajniji napredak. To je je relativno kratak period za ispunjavanje postavljenih uslova, ali veoma dug za veliki broj gradjana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Preveliki publicitet je dat toj kandidaturi, a ostali problemi s kojima se svakodnevno suocavamo, su potisnuti. Cim budu prosli novogodisnji i bozicni praznici, opet ce se intenzivirati prica o kandidaturi, jer ce 12. februar biti blizu.
Danasnja odluka nije generalno najgora moguca, ali sa stanovista nasih ocekivanja nije mogla biti mnogo gora. Na odbijanje kandidature niko nije ozbiljno racunao. Jedino je period odlaganja mogao biti nesto duzi, recimo 6 meseci. To bi istovremeno znacilo da bi izbori morali biti pre odlucivanja o kandidaturi. Ovako, Tadic ima jos jednu sansu. Na njemu je da odluci da li ce raspisati izbore tako da oni budu odrzani pre 1. marta (a mozda i pre 12. februara) 2012. ili ce sacekati odluku Evrospkog saveta, pa posle toga raspisati izbore. U ovom drugom slucaju, za njega i njegovu DS ce povoljna varijanta biti samo bezuslovna kandidatura 1. marta 2012. Svaka drugacija odluka (npr. dalje odlaganje ili zamrzavanje tog pitanja) bila bi gotovo garancija izbornog poraza DS-a. Ja licno mislim da ce SNS u svakom slucaju biti pobednik na narednim izborima.

Adam

pre 12 godina

A vidite, Srbi, ja vam savjetujem bas suprotno: da sto prije odustanete od "corava posla" zvanoga pokusaj uclanjenja u EU !

A znate li zasto ? Zato sto je Hrvatska posljednja drzava koja je u Uniju usla na ovakav nacin, tj. ratifikacijom pristupnoga ugovora u parlamentima ostalih zemalja clanica. Svaka ce sljedeca kandidatkinja clanstvo u EU "izboriti" tek nakon sto to na REFERENDUMU prihvate gradjani svake pojedine dotadasnje clanice.

I sada zamislite situaciju u kojoj Srbija treba uspjeti na referendumima u 30-ak zemalja (uklj. Hrvatsku) !?! Mislite da imate ikakve sanse ???

ljubicica

pre 12 godina

Želim samo da vas sve podsetim na jednu jako bitnu stvar! "Poraz ne doživite kada posrnete, već kada se ne uspravite. Mi ćemo se uspraviti. Nismo odustali ni u težim okolnostima, nećemo ni u ovoj. Kada bi nas ovakva odluka pokolebala pokazali bi veliku slabost"
Hvala!

angiepavlov

pre 12 godina

Šta da se radi..svakako ne treba odustajati! Mi jesmo u Evropi i jesmo evropska zemlja,a kada ćemo biti u zajednici drugih evropskih zemalja mislim da je pitanje vremena. Ovo do sada što smo uradili na putu ka EU nismo radili samo zbog njih,već i zbog nas samih!

Milos

pre 12 godina

Naravno da borbe ne prestaje. EU shvata da Srbija ispunjava svoje uslove i da je resavanje pitanja Kosova veoma tesko, tako zamrsenog dugi niz godina privesti kraju.

Djuro

pre 12 godina

Ova odluka treba da nam donese jos hrabrosti i snage u odlucnoj dijaloskoj borbi za ulazak u EU. Samo mirno i stalozeno. Srbija je neodvojivi deo Evrope i svi je tamo zele. Zato će tamo i stići.

Dana, UK

pre 12 godina

Je li, bezimena, bogati, imash li ti kakve shkole ili si svu pamet popila kroz anti-srpsku propagandu 90-ih? Evo, Englezi su rekli ne (moze im se) i STRASHNO se nelagodno osecaju zbog prepushtanja Evrope Franko-Nemachkoj Alijansi. Na vest da Hrvatska postaje 28. chlan EU reaguju sa nelagodom. Tadic i njegova klika bi trebalo da zastanu i oslushnu shta se deshava, a ne da jure u grupu pobesnelih i izgladnelih lisica.

Djuro

pre 12 godina

Ne moze sve ici glatko. Srbija je pokazala da se bori za interese svojih gradjana i naravno da ovom odlukom ne staje borba za evropske integracije.

Goran 019

pre 12 godina

Ne radimo mi sve ovo samo zbog Evrope i drugih, koliko zbog nas samih! Evropa zna i Evropa pamti! I to i te kako pamti! Zadržali smo nas ponos i pokazali svima da smo odgovorni...Vratiće se nama vrlo brzo uloženi trud.

ivan

pre 12 godina

ali ste je Vi skrenuli!

Vi ste odustali!

nece Srbija odustati, niti mozete Srbiju gurnuti u Afriku, iako zamisljte da to mozete...

samo ste ukrali godine!

i to sa predumisljajem!

Швејк

pre 12 godina

У оваквом моменту за српску политику свакако је најлакше кренути паљбу по актуелној власти и Демократској странци. Мора се погледати истини у очи и схватити да ова одлука није донета од стране српских власти већ од стране Влада појединих држава у Европи које сматрају да Србија није постигла довољно да би добила статус кандидата, што је њихово легитимно право. На нама је да покажемо да је овака потез био грешка и да наставимо са још јачим радом, са још већом преданошћу. Ако сада покажемо да нисмо навикли да је све тако линерано у животу бићемо схваћени крајње неозбиљно што ће бити сигнал да је Европа и овај пут била у праву када нас је ставила на овај "стенд-бај" модел. Остати доследан и никад се не предати!

Prodir

pre 12 godina

Lepo je rekao predsednik Tadić: Svaka druga odluka osim nastavka približavanja EU bi ostavila dalekosežne posledice.
Zar nam ponovo treba izolacija, inflacija i haos devedesetih? Zar vam je svima bilo malo da jedete prženi luk i hleb (ako ga ima) za doručak, ručak i večeru, da deci ne možete da priuštite ništa? Razmislite dobro pre nego što olako napadate one koji nas vode daleko od bede i krize, koji nas vode u bolji i sigurniji život u porodici evropskih naroda.

Danijel

pre 12 godina

A što ne može!? Ne može,da biste vi političari mogli malo da se "poslužite" pretpristupnim fondovima,ukoliko još ti fondovi postoje,naravno.

Meta-comment

pre 12 godina

Uci cemo u Evropu, pa makar nestali! Sta fali da udjemo kao sastavni dio istorije pred ulazak Balkana u Evropu? Kao sjecanje, kao bajka: "Bila jednom jedna zemlja..."

GYX

pre 12 godina

(Milan Jovanovic, 9. decembar 2011 16:18)
Posle tvog komentara i odnosa glasova, pocinjem da verujem da se ovaj narod konacno budi. Plasim se samo razocarenja.

Bonolact

pre 12 godina

Srbija nikako ne sme da odustane od evropskog puta, makar nas ostalo toliko kao po Tarabićevom proročanstvu! A svi su izgledi za to...

Levčanin

pre 12 godina

Srbiji je mesto u porodici evropskih zemalja. To je jedini nacin da osiguramo svoj opstanak i opstanak svoje dece.. Put u EU nema i ne sme da ima alternativu!

liberty89

pre 12 godina

Naravno da ne treba odustajati, vec samo hrabro nastaviti do konacnog cilja. Ovu vest ne treba shvatiti kao tragicnu, ili da je sve gotovo, nego kao poziv na otrezjenje, i da nastavimo sa politikom koju i do sada vodimo, bolju nemamo i jedina je konkretna. Vremenom i Evropska Unija ce shvatiti da je mozda malo prestroga, i da smo mi svojim kvalitetima i zalaganjem zaista zasluzili status kandidata.

Ajde da ga merimo

pre 12 godina

Баш ме занима шта ће "паметне" жуте главе сада рећи? Ко ће сад по њима бити крив што нисмо добили кандидатуру? Са њихове тачке гледишта одговор ће бити једноставан, нису они. Свако други јесте, само они нису јер по њиховом мишљењу они су Богом дани да управљају овим народом, као што рече Тадић недавно и остаде жив, Србија ће пропасти ако ДС оде са власти. Овакав став најбоље показује колико си отуђени од народа и колико не разумеју његове потребе и колико немају слуха за решавање његових проблема. Није њима криво због народа што нисмо добили кандидатиру, већ због тога што нису добили бланко приступ фондовима ЕУ како би мало "мували" и са тим новцем као што овде раде са народним парама.

Zumbul

pre 12 godina

Опет ће нас засипати празним причама и тезама како на нема живота без ЕУ, како Европа нема алтернативу, како се морамо одрећи Космета зарад Европе јер Триванка рече да нисмо добили кандидатуру само због Космета. А сасвим случајно је баш у том тренутку добила делимичну амнезију јер је заборавила да спомене да смо добили негативне оцене везано за реформе у правосуђу, доношење и примену системских закона, борбу против организованог криминала и корупције. Све су то много већи разлози због којих смо добили негативан одговор.

Dečak

pre 12 godina

Просто невероватна чињеница да ће демократе поред свега кренути у кампању убеђивања народа како је неко други крив због тога што Србија није остварила један од својих националних интереса а то је добијање кандидатуре за чланство у ЕУ. Наступ демократа ће бити у складу са парафразом оне библијске изреке "не видим греду у оку свом ал зато видим трун у оку брата свог".

Stefan Mitrović

pre 12 godina

Strašno... Srbija je odavno po svim parametrima zaslužila status... Ova odluka je došla zbog opozicije koja je i predvodila nasilje nad nemačkim i austrijskim vojnicima na kosovu. Mirovni protesti nisu kada se u njima koristi kamenje, molotovljevi kokteli i štangle. Danas su pobedili šverceri i opozicija...

SVM-LDP

pre 12 godina

Nikada vise za vas,gosp.Tadicu,izdali ste DS,narod i politiku prema EU!!!!!

Izbori i to sto pre.
Nova Vlada: PREOKRET i SVM.

A moj glas Madjarima!!!!

НЕ У ЕУ

pre 12 godina

Људи па што би нам дали кандидатуру уопште...то је само била прича како би им предали Младића, Караџића и остале... ЕУ се полако распада, а они ће да приме Србију.. дајте молим вас

Stefan

pre 12 godina

Predsednice Gospodine Tadicu,

glasao sam za Vas vasu politiku ( unutrasnju i spoljasnju )i glasacu za vas i za DS u narednim izbrima .Znam da ste na poziciji na kojoj morate da pazite sta kazete i kako to kazete, ali mi obicni ljudi mozemo slobodnije pricamo:

Zar ne mislite da ove igre bez granica EU prema nama stvarno nemaju smisla i da da je ocigledno da sta god uradimo bice malo i nikada dovoljno pa cak ni za kandidaturu a da ne pricamo da clanstvo.

EU prosto gura Hrvatsku u EU a nista bolja uutrasnja situazcija nije od nase, a nama traze haske optuzenike, saradjivanje sa Pristinom, ponistimo rezolucju 1244 pa sad i priznanje Kosova, prosto receno trazi ce nam da nadjemo i dlaku u jajetu.

Posto necemo biti u stanju da nadjemo tu dlaku necemo dobiti ni kandidturu.

Kao sto sam ranije pomenuo ja jesam za vasu politiku i za EU ali ovo je stvrano nema smisla ponasanje EU prema Srbiji, tako da okrenimo se ko nas hoce.

Sto se tice izvoza nase robe u EU 85%, izvozicemo i u Kinu i u Rusiju i sve druge drave i kontinente, Evropa nije za nas bar za sada.

Sonja Račić

pre 12 godina

Moramo dobiti status kandidata sledeći put - svima nam je u interesu da dobijemo. Pomeranje od par meseci je samo proba - žele da se uvere koliko smo ozbiljni u svojim planovima, dosledni u svojim obećanjima i istrajni u svojim naporima. Ovo NE SME da nas obeshrabri. Puno smo uradili do sada - pokazaćemo da možemo još mnogo toga da uradimo i tokom sledećih par meseci.

Finger

pre 12 godina

Preokret ! Definitivno ! Davali su nam sansu ukoliko odustanemo od rezolucije 1244 SB UN koja je pogubna po nas,ali je predsednik to odbio jer ne odustaje od politike i Kosovo i Srbija,drugim recima i jare i pare.Bice kaznjen na izborima zbog toga.PREOKRET !!!

Nemo

pre 12 godina

Ja sam da priznamo Kosovo, jer je to realnost, i istovremeno nisam da jurimo bezglavo u EU koja nas ucenjuje i ponaša se krajnje licemerno! Interesuje me koliko ima onih koji se slažu.
S' poštovanjem.

Markovich

pre 12 godina

Nikome u EU ne odgovara da zemlju poput Srbije vode Toma, Aca, Velja, Voja... Sa sve jatacima iza resetaka! Srbija sa takvom vlascu samo bi dala vetar u ledja procvatu korupcije, kriminala i slicnih posasti!
Neće to niko dozvoliti! Boris i DS će pobediti i na sledećim izborima! Ali ne zato sto su najbolji, već zato sto nemaju adekvatnu alternativu!

tijana

pre 12 godina

Srbija je zaista zasluzila tu kandidaturu i nije fer sto su nam odlozili i postavili nove uslove,ali bih se slozila sa Tadicem da treba da nastavimo da se borimo jer imamo svo pravo na clanstvo u EU.

ceca

pre 12 godina

Bilo bi stvarno glupo da pored tolike borbe za clanstvo u EU odustanemo.To bi trebalo i dalje da bude nas cilj bez obzira na to sta misli Nemacka.

dobrica

pre 12 godina

Kao sto je Tadic vec jednom rekao :"To nije definitivni poraz, već jedna izgubljena bitka".Potpuno se slazem sa njim!Treba da nastavimo da se borimo!

LHC

pre 12 godina

Vauuu, ova nasa nacija(gomila seljaka koja je juce izasla iz sume) definitivno pati od teskog oblika amnezije.Samo da vas sve koji kazete da je Tadic izgubio kosovo podsetim na selo u Makedoniji koje se zove Kumanovo.E, tu su se jednog dana(posle 78 dana bombardovanja) sastali dvoje generala.Jedan je bio iz gubitnicke vojske a jedan iz pobednicke vojske.E taj sto je bio iz GUBITNICKE vojske je pristao ,bezuslovno,na KAPITULACIJU.Stvarno moramo da prestanemo da se pravimo ludi kao nije se nista desilo ,malo smo se potukli ,nikom nista.E pa ne moze tako.Mi smo RAT za kosovo IZGUBILI 1999 god,kako to ne mozete da shvatite.Ovu pricu sto vi kriticari pricate mogli bi ste da pricate da se ono gore spomenuto nije desilo a posto se desilo vi u stvari mlatite praznu slamu,sto bi rekao nas narod.Ja sam glasao za LDP vec dva puta a sada cu i treci put,fazon treca sreca.i samo jos jedna stvar ,kada smo UBILI Djindjica tad smo g***o pojeli

Marija K.

pre 12 godina

Samo nas Tadić može odvesti do kandidature. Ostali aktuelni političari koji su okupirali scenu Srbije već 20 godina samo mogu da nam naškode.

MunzeLjux

pre 12 godina

U italijanskim medijima,u istim ovakvim komentarima,ljudi prosto zavide Srbiji zbog losih vesti iz Brisela."Srbi nisu ni svesni u kakav pakao i ludnicu zele da udju..." su najcesci komentari,a onda idu razlozi zbog kojih nam zavide,a koji su najcesce mesavina haoticne birokratije i finansijskog beznadja.

IVA

pre 12 godina

Nas cilj EU! Na samom kraju smo i ne treba da odustanemo, a sto se tice Predsednika RS Borisa Tadica- sem njega nas niko drugi ne bi mogao odvesti ovako daleko, i zato smatram da je to covek koji treba da ostane tu gde jeste, niko to bolje ne bi uradio!

ja sam

pre 12 godina

Tadicu dosta vise sa tom opsednutom ideologijom o EU!

Organizuj jednu javnu raspravu pa ces videti pravo stanje stvari.

Nego, je l mozemo mi da se vratimo na barikade da radimo tvoj posao?

oldman

pre 12 godina

Tadic je izjavo da se necemo odreci Kosova i naroda koji tamo zivi. Kada je tako, onda braco Albanci prihvatite da ste deo Srbije, formirajte jednu albansku koaliciju i izdjite na izbore. A onda, posle izbora, formirajte vladu, jer cete biti najjaca stranka u parlamentu,i lepo uredite odnose izmedju Srbije i Kosova pa da svi zajedno udjemo u EU. To nam je jedina sansa.

james

pre 12 godina

A ja vam kazem g. Tadicu, da dok ne priznate Kosovo, vi necete ni implicitno ni eksplicitno uci u evropi, i to vam je to, pa ti nastavi sa starom politikom sve dok Srbija jednoga dana propadne u neprovat, a ti kakao hoces.

V.

pre 12 godina

Svi vi koji danas kazete da ste razocarani u DS, da su oni krivi za odlaganje clanstva, na sledecim izborima cete "trcati" da glasate za DS. Oni su jedini koji rade za bolju buducnost svih gradjana, istrajni i uporni u ostvarivanju svojih ciljeva na putu ka EU.

dragan

pre 12 godina

Ulazak Serbije u EU zavisi od Republika Kosova pa za to dragi prijatelji serbi priznajte sto pre Kosova ako ocete da bude nesto bolje nas.

bezimena

pre 12 godina

Današnja odluka je PORAZ Tadićeve politike, i svih njegovih prethodnika, o Kosovu, koje je realno izgubljeno KAPITULACIJOM 99', ali je i dalje virtualni "nacionalni" interes.

PREOKRET!

Slovenac

pre 12 godina

Tako je gospodine predsedniče....bravo baš.
ajmo sad ovako:
1.uslov=Karađić
2.uslov=Mladić
3.uslov=Hađić
4.uslov=Kosovo
5.uslov=Vojvodina
6.uslov=Sandžak
7.uslov=Ne priznavanje Republike Srpske
Ima li još predsedniče???recite narodu istinu,dosta je bilo laži.

bezimena

pre 12 godina

(Domentijan, 9. decembar 2011 20:11)

Odgovor je vrlo jednostavan. Zbog MIRA, jer dokle god Srbija misli da ima pravo na teritoriju, iako je kapitulirala 99', zato što na njoj živi neki poostotak Srba, zvuči poznato..., naspram 90% kosovskih Albanaca (čije je civile terorisala), dotle ova tzv. država predstavlja remetilački faktor na Balkanu (temelj toga su ratovi 90')!

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

A sta drugo ima da im izjavi osim: "Kuku meni sa vama, kuku vama sa mnom". Jer do sada nije uspeo da valjano i ljudski izvlaci Srbiju sa Kosova a ne da je povede u EU. On sada ne zna ni dal je Srbija u Srbiji, ni sta je sa njom a ne da zna sta ce sa njom biti? To je za njega neresiv zadatak. Kazu da pamet Bog daje a djavo uzima.

dukki

pre 12 godina

Ljudi aj budimo realni, sbog cega je Tadic kriv? On jeste dao sve od sebe (u okviru svojih principa da ne prizna nezavsnost Kosova) da nas priblizi EU. Ako govorimo da je mogao vise, onda je mogao da prihvati Preokret. Ali to odstupa od njegovih principa. Vidim u slicnim vestima "dzaba ste krecili". Jeste, ali znaci ipak se krecilo. Ne verujem da bi Toma Nikolic nista bolje okrecio. Mi za 3 god mozemo biti u Uniji, ako bi smo dali mandat LDP/SPO, i to svi znamo. Ali ako njima ne zelimo da damo mandat, onda neka se ne ljutimo na Tadica! On nam je predstavio svoju politiku, mi smo je izabrali, i ja ne vidim da je sa njenog kursa skrenuo. Ako zelimo bolju politiku priblizavanju EU, neka se na narednim izborima tako i opredelimo.

Urbana mama

pre 12 godina

Hvala dragim sugradjanima na severu juyne srpske pokrajine, jer su nam svojom balvan revolucijom onemogucili dobijanje statusa kandidata danas! Opet, iskreno se nadam da ce uskoro shvatiti da su pored medjunarodne yajednice i njihovi sugradjani sa ove strane Ibra vise poludeli od njihovih kerefeka! Pa da ce nas MUP da ih pohapsi ili tako nesto! Ovakvo Kosovo meni ne treba, a ni mojoj deci!

Marija M.

pre 12 godina

Koliko su nas samarali svih ovih godina, ovo nam nece tesko pasti! Zasluzili smo kandidaturu i dobicemo je! Nismo sad, pa sta da se radi, ionako gomila ljudi ove Srbije nije spremna za EU! Nadam se da ce u naredna 2 meseca nauciti da se ponasa evropski!

gradjanin Srbije iz Srbije-Normalan čovek

pre 12 godina

Nije lako Tadiću,poghotovu sa ovakvim narodom.da li se neko zapitao koliko podmetanja nogu i opstrukcija na svakom koraku je taj čovek preživeo,.Što se niko ne zapita da li bi sve bilo drugačije da se nije deslo ubistvo Djindjića,možda bi bilo drugačije da ovaj narod nije deceniju skrivao RATNE zločince i još njegovim pomagačima pomagao da dodju na vlast.Tako nam i treba. Srbi nisu zašlužili da geografski žive na Evropskom kontinentu.

Nindza

pre 12 godina

Vidim ovi evroentuzijasti krive "pokvarene poteze opozicije", balvane, Kostunicu, Tomu, a uslov je jasan, evo rekao vam tadic lepo - ponistenje rezolucije 1244. Doneta '99, a ne ove godine na barikadama.
Mislite da je Eu ovu odluku donela tako sto je merkelova jutros ustala i videla barikade na b92? Tako zobiljne zemlje ne rade. Oni su ovu odluku doneli '99, i nemojte kriviti narod koji se bori za goli zivot na Kosovu da je kriv za ovo!

Lucija

pre 12 godina

" Srbija ne može i ne sme da odustane od EU."
I ja se slažem sa Vama.
Ali ko ozbiljan veruje da nas tamo mogu odvesti Krkobabić, Palma i Miloševićevi kadrovi, a Vi ste ih izabrali za prijatelje, za saradnike, za partnere. Državnički rezon ili osećaj za vlast?

silvija

pre 12 godina

Ono sto Tadic, a i cela Srbija hoce nije neizvodljivo,ali je veoma tesko.Ulazak u EU i zadrzavanje Kosova trenutno deluje nemoguce, ali ja zaista imam poverenja u ovu vlast i verujem da ce oni naci nacina.

Nemi_erre

pre 12 godina

Evropsko proleće čekamo godinama, Evropsko proleće na dohvat ruke.
Zgrabiti Evropu do marta, znači dosegnuti bezbrižnu budućnot za sve nas.

AV

pre 12 godina

Čitam ove komentare i svi vi isto: "Tadiću daj ostavku!" Šta fali našem čoveku koji nas svuda lepo predstavlja. Neke stvari ne zavise samo od njega! Zar da dođe Toma za predsednika (Bože sačuvaj) i izađe onakav za govornicom i kaže: "Aj sada svi muškarci u redovnu vojsku!" To nećemo, jel tako!?

Hrvat

pre 12 godina

Braćo Srbi, znam da ste vi malo ljuti na svoje političare (tko nije?) ali nadam se da ovo nećete shvatiti kao nekakvo sarkastično podrugivanje. Ja se ne mogu načuditi koliko je Tadić kao predsjednik najbolji što može biti. Ovo je školski primjer ispravne političke reakcije u jednoj beskrajno složenoj i delikatnoj situaciji. I tako uvijek iznova, čovjeka nikad ne prevare emocije... nevjerojatno. Ne znam zašto tako malo komentara izostavlja ovu dimenziju Tadića. Imam osjećaj da su svi negativni komentari tu samo iz želje da se kritizira bez prave osnove.

Sremac

pre 12 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da će Srbija postati članica evro-zone ne zato što će priznati Kosovo već zato što pripada evropskoj kulturi. EU prva neće dozvoliti da Srbija bude crna rupa na njenoj mapi, stoga nikako se ne treba da se plašimo odbacivanja...treba da nastavimo sa reformama i privredni razvojem...

dragana

pre 12 godina

Dosta govori o tome koliko smo se priblizili Evropi to sto je vecina zemalja EU glasalo za to da mi dobijemo kandidaturu,a mnogo njih da to bude bezuslovno.To je zaista veliki uspeh nase zemlje.

Saša85

pre 12 godina

Ne zelimo da udjemo u eu zbog toga sto je to eu. Vec zato sto ulazak u eu znaci da smo ekonomski, privredno i pravno postali ravnopravni zemljama clanicama eu.

supervisor

pre 12 godina

Auuu... covek je totalno skrenuo sa bilo kakvog kursa. On nece nikad priznati Kosovo ali nece odustati ni od EU koja trazi da se prizna Kosovo. On se sad cvrsto drzi rezolucije 1244, do pre par dana je govorio da je to kapitulacija i da je zbog toga Kosovo izgubljeno. On trazi i zahteva kao predsednik, da se narod skloni, on naredjuje predstavnicima lokalne vlasti koji su iz opozicionih stranaka, da narede ljudima da se sklone sa barikada.
Njemu je preceno zatvorom od 20 godina, on je heroj 5 oktobra, njega ovo nece pokolebati.
On je ovo pretvorio u samohvalospev!
On je naucio od Vinstona Cercila!

Pa da cujemo Tadicu, kako mislis da ides u EU, a oni od tebe direktno traze da priznas nezavisnost Kosova i Metohije, a ti uporno tvrdis da neces! Koja je to magicna solucija? Da ne mislis mozda da trazis od naroda, da zahtevas od naroda da prihvate nezavisnost Kosova i Metohije? Da ti nije to nacin i cilj? Neki metod?

novica52

pre 12 godina

Javno priznajete da je jedan od uslova bio i odustajanje od rezolucije 1244,ako ste heroj što niste stegli petlju i učuinili taj korak, ovako od dana do dana zavlačenje ovog naroda i države i evo nam kakav smo kraj dočekali. I sad nam sledi još samo priznanje Kosovo.

Petar

pre 12 godina

Izgubili smo bitku ali ne i rat. Ne odustajemo od EU, imam 19 godina i zelim da moji vrsnjaci i ja imamo isti polozaj u drustvu kao sto to imaju mladi u EU! A tamo mozemo stici samo ako nas bude predstavljao Boris Tadic!

Milan Ivanjica

pre 12 godina

Imam samo jednu stvar da vam kazem! "Sto ne moze niko mozes ti!" Idemo Boriseeee, bori se!!!! Verujemo u tebe! Ja i cela moja familija! Podrzavamo te ja i cela Ivanjica!

SONJA

pre 12 godina

Naravno da treba nastaviti u pravcu integacije u EU - pa nećemo valjda predvođeni opozijom da se vratimo u srednji vek, kako bi oni ponovo pisali istoriju.

A da nije bilo njihovih kadrova koji svima nama vode politiku u gradovima na Kosovu odluka bi bila drugačija. Lako je biti protiv kad te plaća onaj protiv koga si.

ljubicica

pre 12 godina

Želim samo da vas sve podsetim na jednu jako bitnu stvar! "Poraz ne doživite kada posrnete, već kada se ne uspravite. Mi ćemo se uspraviti. Nismo odustali ni u težim okolnostima, nećemo ni u ovoj. Kada bi nas ovakva odluka pokolebala pokazali bi veliku slabost"
Hvala!

Nele65

pre 12 godina

Ma i ja sam misljenja da treba nastaviti dalje razgovore, ali, molim te Tadicu, samo bez tebe. Gubimo dragoceno vreme, a blize se i praznici!

Duck

pre 12 godina

Odradili su nas,i ok. Slazem se da Srbija ne treba da stane na putu ka EU, ali do marta ne trebamo da napravimo nikakav novi ustupak albancima sa kosova,dovoljno je bilo. Ali moramo da postujemo sve sto smo dogovorili sa njima do sada da bi pokazali ozbiljnost.

marija

pre 12 godina

Neko zna bolje?
Hocemo li cuti vec jednom????
Bez da ponavljate Tadica.
I da ga pobedite na izborima, moracete da vodite njegovu politiku.
REALNO.

valentina

pre 12 godina

To sto su nam odlozili kandidaturu ne znaci da su odbili da nam je daju.Ako budemo nastavili da se trudimo i sprovodimo reforme kao i do sada verujem da cemo uspeti da imm pokazemo da smo zemlja kojoj vredi dati sansu.

dbr

pre 12 godina

Ja jesam razocaran odlukom, ali ne vidim kao nas poraz, nego kao pravo lice EU, koji su dvolicni i nejednako se odnose prema nama, Hrvatskoj, Crnoj Gori, ali to je njima na cast.... jedino mi je zao sto mi nemamo opciju u izboru da li cemo u EU ili na drugo mesto, jer moramo ka Briselu

vladimir 68

pre 12 godina

Tako je Borise. Necemo da odustanemo od evropske ideje. Put u Uniju je tezak pogotovo u nasem slucaju.Evropski standardi su godinama bili prepreka drzavama koje su imale mnogo mirniji tranzicioni put. Docekacemo i mi prolece u martu..

ortoped

pre 12 godina

Ma da,,,idu Hrvati a mi ne.Pa koje oni probleme imaju?A mi sa Kosovom?Ocete Kosovo?Pa idite tamo Gospodine Predsednice,Vuce Jeremicu i Ivice Dacicu,da vas nikad vise ne vidimo.KOSOVO JE PRODANA ZEMLJA!Sve te patriote sa Kosova su odavno materijalno obezbedjene i imaju stanove i kuce sirom Srbije.Pa okrenite se oko sebe...ko se zaposljava u drzavnim institucijama?"Izbeglice" sa Kosova koji albanskim evrima,od srbijanskih "patriota"kupuju radna mesta, a vi deco Srbijanska?Nemate evre,a nema te ni cuveni akcenat...sa prostora JUZNE SRPSKE POKRAJINE...more...ali Krajina,SAO Baranja...itd.i NARAVNO CUVENO KOSOVO se branilo SRBIJANSKOM krvlju(R.Srpska je ipak druga prica).I tako.Nije nasa sreca u EU...propadaju,ali je sreca u primeni njihovih standarda i da napokon...pustimo vodu da ..... ODU!

Mića iz Jagodine

pre 12 godina

Gospodin Predsednik Srbije je u pravu kada kaže da Srbija neće odustati od Evrope ali mi nije jasno zašto kaže da "Preokret"znači napuštanje nacionalne politike.Politika gospodina Tadića,Kosovo i Evropa doživela je potpuni politički poraz.Preokret predlaže napuštanje takve gubitničke politike.Srbija nema niti će imati Kosovo a plašim se da je Evropa sve dalja od Srbije.Srbija ako želi da sačuva stanovništvo na Kosovu mora da promjeni svoju politiku i počne da vodi real politiku.Preambula Ustava je neprimenjiva,te ona kao takva ne postoji,ništava je.Deo pravnog akta koji ne može da se primeni.Gosposdin predsednik bolje da se više ne poziva na nepostojeću preambulu i da počne da vodi real politiku a u cilju dobrobita svih gradjana Srbije.sa ovom odlukom EU Srbija je mnogo izgubila finansijski i u prestižu na Balkanu.Ako je za gospodina predsednik Evropa cilj njegove politike,onda treba sve da čini kako bi se Srbija približila porodici naroda Evrope.

misa

pre 12 godina

Mada se nas predsednik drzao smireno i dostojanstveno na konferenciji za stampu,u ocima mu se videla tuga i muka zbog svega.Iskren da budem i meni je zao,ali ne ocajavam.Krivo mi je samo sto ce se veceras slaviti u taborima kvazi patriota (srs,dss,sns,ns,obraz,nasi,vasi,njihovi,1389,itd,itd).Da li se to vracaju 90-te na velika vrata.Vlast izgleda nema dovoljno snage da se bori sa sve vecim brojem pristalica gore navedenih.Bice ponovo dugackih redova ispred ambasada a i mene u njima.Zbogom svima i hvala na paznji!

PopCorn

pre 12 godina

Ajde ti lepotane polako u politicku penziju pa odatle vodi dijalog sa kolegama u Evropi, ovde moraju da se resavaju egzistencijalni problemi raje.

gazi

pre 12 godina

Srbija neće priznati Kosovo ni implicitno, ni eksplicitno.
pa morace malo implicitno i malo explicitno ako hoce dobit status kandidata a potom morace i dejure ako hoce na EU

esb

pre 12 godina

Srbija nikada i nece odustati od EU iz prostog razloga sto se nikada iskreno nije ni opredelila za nju. Politicari kao ti su najbolji primer za to. Puna su vam usta EU, a dela su vam svih ovih godina sasvim suprotna tome, osim kad se priblizi neko odlucivanje pa bi kao da im malo zamazete oci, ne bi li nastavili da vam salju pare. Izgleda da je i tome dosao kraj.

Srbin iz EU

pre 12 godina

Posle ove demagogije i manekenstva, ja samo ocekujem da pregovore o clanstvu u EU otpocne neki NOVI predsednik i neki NOVI premijer Srbije.

Dani

pre 12 godina

Naravno da nećemo odustati od EU! Ali moramo puno truda i vremena da ulozimo u edukaciju, usavrsavanje ovog naroda. Moramo da se borimo za bolje ekonomske i privredne prilike.

Backa Topola

pre 12 godina

Meni Evropa bez Kosova i Metohije ne treba,to ce biti jedan od poslednjih uslova,ako Srbija moze bez Kosova i Metohije,onda moze i bez mene!

Admin_Ubuntu

pre 12 godina

Ja Zivim i Radim u Evropi , i da znate koj ce djavo Srbiji Evropa kada ce i onako Da Pukne. Nego Srbiji Treba Poreski raj , odnosno da srbija napravi poreski raj da budu mali porezi da bi dovukla fabrike, da bi izvoz bio veci od uvoza, treba da se nadje neko pametan i da napravi od Srbije zemlju sa poreskim rajem, da sto vise stranih investitora dodje i otvara fabrike, sta ce nama evropa , i da se smanje broj Stranih Banaka koje je Dinkic doveo da nam iznose pare iz zemlje , jedino tako mozemo da se spasemo i stanemo na normalne noge i ne vise da tonemo

Suzana015

pre 12 godina

Misljenja su podeljena na evrofobicare i evroentuzijaste. Sebe svrstavam u ovu drugu grupu. Srbija je deo Evrope i niko je ne moze ignorisati. Nalazimo se u samom srcu Evrope i neophodno je da i formalno postanemo deo evropske zajednice naroda. danasnji dan nije poraz za Srbiju vec za EU koja je donela pogresnu odluku i koja je samo odmahnula rukom na sve stvari koje je Srbija uradila da bi dobila status kandidata. Sta im znci pomeranje roka, hoce li se ista promeniti u tolikoj meri za ta dva meseca pa ce na precac promeniti misljenje?? A ovim evrofobicarima porucila bih da ni jedan njihov pokvareni potez nece spreciti Srbiju da zauzme mesto kojej joj po svim osnovima pripada. Dosta su nas ucenjivali, drago mi je sto smo ostali dosledni svom stavu i sto je Boris pokazao da ima petlju.

jedan obican gradjanin

pre 12 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne (ja prvi necu), Tadic je u jednoj stvari u pravu: sta ce biti ako kazemo NE Evropi? Zadrzacemo Kosovo? Ko (jos uvek) misli da je moguc trojni pakt Rusija-Kina-Srbija pa da tako zivimo je sve samo ne normalan.

Aleksandar

pre 12 godina

Nazalost svaki nas napredak ka clanstvu u EU je uzasno opterecen zestokim i strogim uslovljavanjem, sto kod drugih zemalja koje su se pridruzile ili se pridruzuju nije slucaj. Ovo zaista frustrira gradjanstvo u Srbiji koje je naklonjeno integracijama.

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Malo je pretwerala vise Evropa sa beskrajnim spiskovima poniznosti i servilnosti koje je morala da ispuni Srbija,naravno nespremna na Evropu rada,reda i odgovornosti.Rezultati vlasti za koju ja inace glasdam su minorni:Nashminkani uspesi,lazne optimisticne prestave opsteg stanja u zemlji,bezbroj rogobatnih agencija u kojima su,ocito,samo zaposlili svoje bliznje,katastrofa od privrede,od perspektive u partijskoj drzavi.

richie

pre 12 godina

Sta kaze Premijer Engleske_NIKADA necemo pristupiti evro-zoni.NIKADA necemo odustati od SUVERENITETA. kao sto MORAJU te zemlje,kako bi pristupile fiskalnoj uniji...kraj citata!

verica

pre 12 godina

Naravno da Srbija sme da odustane od EU ona se i tako raspada, ali zato Tadic sa svojim koalicionim partnerima ne sme jer samo tako moze da nastavi da pljacka srpski narod jos nekoliko meseci koji su ostali do izbora , a onda ide u zaborav.

I posle EU,EU!

pre 12 godina

Postovani predsednik,je veliki gospodin i sasvim je normalno da uputi cestitke Hrvatskoj i Crnoj gori . Strepim,samo,da nam EU ne zameri to sto nije cestitao samozvanoj drzavi Kosovo,sto nas je omela na putu kandidata?

Ena

pre 12 godina

Nikada ne bismo bili tako blizu EU da nas kroz taj put nije vodio gospodin Tadic! I zato ne treba da odustanemo od EU, vec da se svi zajedno borimo za to na celu sa Predsednikom Tadicem!

Gliga030

pre 12 godina

Naravno da ne smemo odustati od Evropske Unije i Kosova. I jedino diplomatskim putem mozemo stici do toga. Ne dao Bog da nam dodje neko drugi na vlast, mislim da bi nam se vratile "vesele devedesete". Setite se svi kada smo cekali po 4, 5 sati ispred prodavnice za jednu veknu hleba i litar ulja. Mislim da to niko od nas ne zeli i moramo svi zajedno da se potrudimo da nam se to ne vrati.

SRBin

pre 12 godina

Zamislite kako je danas biti Hrvat i gledati na tv-u povratak na mesto gde i pripadaju, ne samo oni, nego svi mi sa Balkana,ali zamislimo bez ikakvog sarkazma ili nacionalizma.Jednom recju, osecaju PONOS!Da li krivim sadasnju vladu jer nije uspela da dobije status kandidate, da, krivim ih, ali samo zbog jedne stvari, a to je sto nisu imali hrabrosti da preseku vrpcu koja se zove Kosovo i da nam skinu teret sa ledja.Iako sam Srbin, realno gledano Kosovo je izgubljeno, ostaje pitanje hocemo li mi ziveti u zabludi sa filosofijom "Kosovo je Srbija" ili cemo se okrenuti buducnost kakvu zasluzujemo?Uz duzno postovanje Hrvata i ostalih balkanskih naroda, pa mi ljudi sigurno nismo gori od njih!Mozemo daleko bolje od svih njih samo ako hocemo!Na izborima cu glas dati za "preokret" iako do sada nisam glasao, ali kad vidim ko su alternative... Jel stvarno zelite da nas predstavljaju ljudi koji pale zastave na ulici ?Ili oni koji sprovode neke svoje inate u delo bez ikakvog cilja?Izvinite ali ja ne zelim.Necu ga dati ni Borisu, ali moj glas ide ili Rasimu Ljajicu ili "Preokretu".Zelim da idemo napred!Da pokazemo svima kakvi mozemo da budemo!Zivela Srbija

vlada stojanovic

pre 12 godina

Samo napred Borise. Ne odustaj i ne posustaj. Zanemari ove domace politikante kojima je jedini cilj da dodju na vlast ne obaziruci se na nacionalne interese.

Viktor

pre 12 godina

Imajuci u vidu okolnosti u kojima smo se nasli, moram reci da nije lako, ali ako sada stanemo, trebace nam decenije da ponovo krenemo, a kada cemo onda stici... Nemojmo se zavaravati, Rusija ce nam opet okrenuti ledja, kao i svaki put... Zato, pomozimo prvo sebi i prihvatimo odredjena nacela, pa cemo nastaviti dalje...

Jovke

pre 12 godina

Najlakše je kriviti predsednika koji u isto vreme treba da štiti državne interese i traži podršku od zemalja koje ne samo da su priznale Kososvo već i od Srbije traže da učini isto, i taj uslov navode kao jedini preostali za dobijanje statuta kandidata.

rade

pre 12 godina

EU trazi da prekrsimo rezoluciju 1244 i svoj ustav. Treba pitati skupstinu da li to hocemo ili necemo a ne bezati od problema i zamajavati javnost.

Tadiceva zanesena politika se nazalost svodi na: "Ni EU, ni Kosovo"!

Sada se vidi zasto su financirali DOS davne 2000: da bi lakse uzeli Kosovo.

NekoIzMase

pre 12 godina

(Stefan Mitrović, 9. decembar 2011 15:52)

Šta ćemo sa članovima NVO iz K. Mitrovice, koje finansira EU, USAID i sl, a koji su uhvaćeni u švercu oružja ??? Kome su oni nosili oružje, koga su naoružavali, i koja je njihova odgovornost za konflikte i nerede od početka protesta na severu Kosova i Metohije ??? Kome je u interesu da orkivi političare koji su sa narodom na barikadama, i da promoviše novu političku elitu, sličnu onoj koja sedi u tzv kosovskoj Vladi ???


Ja nisam za EU, a bio sam, i hoću referendum o tom pitanju !!!

Nemogu da to razumem!!

pre 12 godina

Gospodine Presednice Tadic, ja to ne razumem rezolucija 1244 je vazila tada kad je Jugoslavia postojala. Toga vise nema znaci ni rezolucije!!!

loki

pre 12 godina

Samo nek nastave tako sigurn nece nikad uci u evropu .TADIC manipulise narodomm .Zasto ne kaze istinu da samo kosovo i bih razlog mora otvoreno da kaze srpsko Narodu da mora priznat kosovo i da ne podrzava dodika... TO JE PRAVA ISTINA ZASTO SU IH ODBILI

nesa

pre 12 godina

U pitanju je proces pridruzivanja EU a ne jedinstveni cin. Tako je isto i proces koji se tice dobijanja kandidature, slozen i dugotrjanan i mi smo sigurno na putu da ga okoncamo.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Zašto Srbija ne sme da odustane od EU? Hoće li nam pasti standard možda? Da nismo možda ostvarili suficit sa EU, pa ćemo ga izgubiti ako odustanemo od EU? Da nam možda neće oteti deo teritorije, izuzev ako im se priključimo? Da nam se, ne daj Bože, nivo kulture ne sroza ako ostanemo izvan evro-integracija? Hoće li, kukala nam majka, možda prestati da nam uvaljuju svoju robu!!?? Ta recite, gos'n Predsedniče, da ne strepim više - zašto Srbija mora u EU?

Dragan

pre 12 godina

Potpuno je jasno da su mnoge kratkovide političke strukture u Srbiji doživele vreme pred današnje izjašnjavanje kao svoju šansu, i svesrdno pomogle i inspirisale one napaljenike na Kosovu da upropaste sve napore normalne Srbije da pokuša normalno da živi. Ovo je bila odlična prilika Tačiju da za male pare opet plati par krimosa da organizuju rodoljublje i naude Srbiji, za nešto veće pare nemačka da prelomi i to je to. Borise, samo napred, ovaj put ih je bilo previše. Ali, ima još uvek dovoljno nas koji samo želimo jedan normalan i uređen život u Srbiji!

Nikola

pre 12 godina

Ja iskreno nemam nista protiv predsednika Tadica. Svaka njemu cast on nas bar nije lagao i nije menjao svoje stavove kao nazadnjaci. Medjutim svima je jasno da od cilja Kosovo i Evropa nema nista.
Ljudi da se razumemo Kosovo- Voja, Radikali
Evropa- LDP
DS/SNS nebih svrstao nigde jer njihovi stavovi po pitanju i Evropa i kosovo ne vode nikuda (Pogotovu SNS jer jos ni na vlast nisu dosli a poceli da nas lazu).
Proputovao sam pola Evropa i ljudi verujte mi, nama je Evropa stvarno potrebna, ali uz to da zadrzimo dinar.
Mislio sam da dam svoj glas Nazadnjacima, ali posle onoliko lazi oko metroa, 100 milijardi investicija, moj glas ce ipak otici Cedi i njegovom LDP-u.Covek bar zna sta hoce.

Miksa

pre 12 godina

Odustati od EU, značilo bi povratak u period od pre 20 godina koje nam nikako nisu ostale u lepom sećanju. Treba nastaviti dalje i što bolje se pripremiti za konačnu ocenu i odluku o kandidaturi, koja nas čeka u februaru ili martu sledeće godine. Za KiM treba što pre naći rešenje koje neće biti idealno ali će pomoći očuvanju mira i stabilnosti u celom regionu.

Miladin67

pre 12 godina

Samo me zanima sta tu ima vise da se polemise, kada je gospodin predsednik lepo rekao na pocetku mandata status kandidature 2008 godine, a ulazak u EU 2012, nisu to ispunili, narod ce hvala bogu to prepoznati i lepo cemo im se zahvaliti sto su nam ove silne godine upropastili zivote i pozeleti da se vise nikad ne vrate.

Osijek

pre 12 godina

Ja sam Hrvat i mi ćemo ući u EU nakon što smo prodali sve banke, sve tvrtke, skoro sve trgovine su iz EU Baumax,Lidl,Metro,Kaufland,Bauhause... ćista moderna kolonijalizacija Francuske i Njemačke! Vas još nepuštaju dok vam to sve nepokupuju ali kad to naprave, evo i Srbije u EU ali kakve Srbije?

Lole33

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".
Spusti se malo u bazu predsednice, lako ces uvideti da ne pripadamo tom drustvu. Plivas u oblacima, brale!!!

Alex MG

pre 12 godina

Srbija ne moze i ne sme da odustane od EU, jer mi nismo Swiss da mozemo i bez nje... Hocemo li da ostanemo jedina zemlja u Evropi, koja nije sposobna da reformise svoj sistem, podigne standarde, regulise manjkavosti... Pa, dokle cemo jos da plivamo u drustvenoj svojini i sovjetskom komunizmu? Nada nam poslednja umire... Do kraja!!! U Pobede nove!!!

Ljubicica

pre 12 godina

Pozitivna vest. Taman imamo jos vremena za dokazivanje da smo zasluzili tu Evropsku Uniju i da ove clanice protiv naseg clanstva uvide da se bez Srbije ne moze.

Laki

pre 12 godina

To sto danas Srbija nije dobila status kandidata, ne treba smatrati nikakvim porazom, čak štaviše, to je prilika i šansa da se još bolje Srbija pripremi za pozitivnu ocenu i za dobijanje konačnog statusa kandidata u februaru ili u martu sledeće godine. Od evropskih integracija ali i od odbrane nacionalnih interesa na KiM, naravno diplomatskim sredstvima, Srbija nikad nesme odustati, jer nas svako odustanjanje od toga vodi u novu izolaciju od koje nećemo ništa dobiti već samo još više izgubiti.

mirko

pre 12 godina

Pretpostavimo da je Srbija prihvatila da Kosovo bude paralelno pretstavljeno na međunarodnim skupovima, i da je kandidatura Srbije prihvaćena u Savetu Evrope, kakvi bi bili komentari ovih što napadaju Tadića zbog neuspešne politike.
Naravno da bi ga napadali još više i etiketirali raznoraznim atributima, što otprilike znači da većina, kao uostalom i čelnici opozicije nema principijelnog stava, nego istupa demagoški i pokušava da izvuče neki profit, ne vodeći računa o državnim interesima.
Tadićevo obraćanje je bilo iskreno i otvoreno, a to što se nekome ne sviđa, preporučujem im da malo preispitaju sebe i ako mogu sami sebi odgovore šta su stvarno hteli.

Jugovic M.

pre 12 godina

Svaka cast Tadicu na debaklu! Raspad i propast ds je poceo kada je ds uzeo Dacica za partnera u vladu! Sada je najpametnije da raspisete izbore...

bezimena

pre 12 godina

Tadic:"Mi pripadamo evropi bez obzira što ona ima svoje teškoće, pripadamo evropi u domenu kulture, privrede, političkiom i ekonomskom smislu".

Ova rečenica je tipično (SAMO)OBMANJIVANJE koje vasti ovdašnje, unazad 20 i više godina propagiraju. Mi u g*****a do guše a Evropa ima probleme tj. i dalje drugima vidimo trn u oku, dok sebi ne vidimo BALVAN!

p.s. B. Djelić je upravo podneo ostavku (svaka čast na održanoj reči) sada je red na VLADU!

Nespavac

pre 12 godina

Srbija nema veceg i preceg interesa od ulaska u EU, ona mora i ostale zemlje koje su bile ranije u sastavu nekadasnje zajednicke nam drzave da stimulise za sto brzi ulazak u EU zbog Srba koji zive u sadasnjim drzavama kako bi im olaksala kontakt sa maticnom drzavom. Mora U EU kako bi njeni gradjani ziveli u uredjenoj drzavi, koji bi stvarno bastinili tekovine evropske demokeatije, a ne ziveli u partijskoj drzavi ogrezloj u kriminalu i kurupciji. A svuda u svetu vazi pravilo da bi se imalo mora da se radi i radom stice dugo i mukotrpno, to smo cinimi se poslednjih dvadeset godina zaboravili...

Vladimir Vladimirović

pre 12 godina

Srbija ne sme da odustane od Srbije. A ti uzmi dvoje opanke i na put u Moskvu da se tamo obezbede uslovi da sve što proizvedemo može da se tamo proda. Da obezbediš tržište za naše proizvode, a ne kod nas tržište za evropske proizvode. Vezali ste nas za EU tržišta, pa nas sad svaka šuša ucenjuje. Za rusko tržište bore se sve nacije sveta, a mi imamo 5% izvoza u Rusiju i carinsku barijeru 0%!!! Ako imamo carinu nula, onda samo neko ko ništa ne zna to ne iskoristi. Ili neko ko sabotira sopstvenu zemlju i privredu, a zna se kako se to zove. Nemoj više da vodaš po Srbiji Gula da prolazi pored tvoje i moje zastave ignorišući je, niti da ti ambasadori zapada prave vlade. Ima li neko kome se nisi za nešto izvinio? U Moskvu i dobro slušaj šta ti se tamo kaže, pa će nam i gas biti jeftiniji, a uvedi evropsko zakonodavstvo da zaštitiš svoje građane od tvojih partijskih drugova.

pero

pre 12 godina

Tadić je totalno kontradiktoran. Kaže ne nastupam u ime predsednika stranke a bavi se diskvalifikacijom opozicije. Zatim kaže niko nas nije pritiskao da sarađujemo sa Hagom, nego smo to učinili zbog nas samih... Hag je bio uslov za SSP a ne za kandidaturu. Manipulacije i samo manipulacije.

Nebojsa

pre 12 godina

A sada ostavke SVI. A i ova Evropa me podseca na Taska Nacica iz Radovana treceg "Mozete dobiti pice ako ovaj glavonja sedne na pod".
Iskreno muka mi je vise i od Evrope i od Kosova.
Samo se nadam da veceras Todorovic i Kostunica slave uspeh svoje politike.
A izgleda da je "Preokret" neophodan.
Ovi su nesposobni da dobiju i dobijenu kandidaturu a ove druge opcije ce da nas stave za kandidata za Rusko drzavljanstvo.
Inace da iskoristim priliku i da cestitam Hrvatima a i Crnogorcima.

Ivan Pazova

pre 12 godina

Evropa mora i treba i dalje da bude naš cilj.
Ako i dalje želimo da imamo uređenu državu, to ćemo najbolje ostvariti kroz dobijanje kandidature i članstvo.

Ne treba gubiti pravac, već videti šta još možemo da unapredimo kod samih nas, nije nam niko sa strane kriv.

(Vlast)a

pre 12 godina

Srbija ne bi da odustane,ali viste odustali kad niste mogli da sklonite Jeremica i njemu slicne nesposobnjakovice(jos ste ih unapredjivali i dodeljivali im nove funkcije,mada nisu ni za sta),kad ste slusali nacionaliste i akademiju staraca umesto vox populi,vaznije vam je bilo Kosovo koje nemamo sa sramotnim barikadama(cist patriotizam,jel'da?) i ovakva jadna SPC koja nam i ne treba.Problem nije u Srbiji nego u ovako jadnoj,nesigurnoj,neodlucnoj i nesposobnoj vlasti.

Ivan

pre 12 godina

Ja ne želim da Srbija odustane od EU integracija. Nama je to jedina šansa da postanemo normalno i uređeno društvo kakvo želim za svoju porodicu. Idemo dalje!

Suza015

pre 12 godina

Bio je ovo udarac za Srbiju nakon cega cemo se podici jaci i uporniji i istrajniji u svojim stavovima. Srbija ne treba da odustane od Kosova jer ima sva prava da brani interes srpskog naroda na teritoriji pokraine. EU ce pre ili kasnije morati da uvazi sav trud i zalaganje koje je ulozeno na putu evrointegracija. Dosta smo uradili, od niza reformi do hapsenja i izrucivanja pojedinih ratnih zlocinaca. Boli me sto kriterijumi nisu isti za sve. Sto druge zemlje glatko prolaze u poredjenju sa torturama kojima smo mi izlozeni. Nije to tako strasno ako se sve ovo odlozi na 2-3 meseca, ali bice strasno ako nastave da nas uslovljavaju raznim prohtevima koji su nebitni bili za ostale drzave prilikom pristupa EU. Boris je dostojanstveno postupio uputivsi cestitku HR za kandidaturu, ali nmg reci da sam srecna i zadovoljna time. Mi smo mozda i vise od njih pa i crnogoraca zasluzili da se nadjemo u EU. Sve su te drzave bile nekada u sklopu SFRJ i ni po cemu nisu bolje u odnosu na nas, a mi ovu sudbinu nismo zasluzili. Verujem u politiku Demokratske stranke i nadam se da ce situacija konacno biti okrenuta i u nasu korist.

DMD

pre 12 godina

Da sad je svima kriv predsednik drzave i DS, a lideri nekih opozicionih stranaka ce nas kao odvesti u EU! Ma dajte molim Vas, da nece mozda Vucic dipl.pravnik Aleksandar!

dardanaga

pre 12 godina

Tadicu, mi ne mozemo vas naterati da nas priznate ali ono sto sigurno mozemo je da stopiramo vase EU integracije, zato implicitno explicitno, rezolucija 1244 deda mraz paja patak i ostale su samo polit-fore, igranje odlaze se i u iducoj godini i tako isto dok se opametimo.......

STANIJA

pre 12 godina

Delim misljenje Predsednika.Obzirom da je EU konglomerat drzava koje imaju razlicite stavove, interese, ideje normalno je da se ovakve odluke donose jako tesko i to nam ne daje za pravo da gubimo nadu i da ideje Unije olako odbacujemo.Ne inatimo se..Pokusajmo da ih pobedimo mudroscu a ne balvanima..

Zeljko

pre 12 godina

Imam potrebu da podelim svoja osecanja sa drugima posle ove danasnje odluke da Srbija ne dobije kandidaturu....Valjda je sada svima jasno da je uslov Srbiji priznanje nezavisne drzave Kosovo. Iskreno, ne osecam nikakav zal za Kosovom i ako je to uslov, pa brate priznajte ga! Prodajte ga po ko zna koji put, kad je vec prodavano 20 godina unazad! A sa druge strane bih mogao da kazem i NE Evropskoj Uniji jer se osecam lose kao ljudsko bice zbog ovakve ucene!

ninokv

pre 12 godina

imam 28godina,nemam ni dana radnog staza,nemam sta da jedem idem u pocepanim cipelama a ova nasa vlast prica kako im je zao sto nisu dobili kandidaturu za Eu!STA JA TREBA DA RADIM ONDA!

goran

pre 12 godina

Онда треба да се одрекнемо Косова,јел тако председниче ,пошто колико видим и колико се разумем у политику сада се нама Србима поставља ултиматум или ћемо да признамо Косово ,или нема ништа од ЕУ...патриота сам од рођења тако да никад не бих прихватио ово прво...али заради других који немисле исто као и ја, и који желе добро овој земљи и свом народу, чак бих био спреман да променим мишљење и да гласам за ЕУ ...али то нећу никада урадити само из једног простог разлога, за двадесет и кусур година ме ово назови хумано и рајско друштво звано ЕУ ниједним јединим гестом (до сада) није убедило у своје добре намере и жеље према мојој земљи,нон стоп нас условљавају и праве ултиматуме и никад нису задовољни ако данас дамо Косово,сутра ће тражити Војводину,прекосутра Санџак и тако укруг,а још када се томе дода и то да се они још и распадају и да је питање дали ће уопште опстати у скорије време ...мислим да је излишно и сувишно уопште расправљати о кандидатури која нам је (у оваквом сплету околности) апсолутно непотребна и чак штавише штетна по наше националне интересе....

corrado_soprano

pre 12 godina

Culi zvanicnici Evropske Unije da se u Srbiji ceo decembar i januar slavi i dobro krka, pa su nam pomerili kandidaturu za februar! Samo se bojim da ce do februara brod Evropske unije vec potonuti...

Milos

pre 12 godina

Pitanje je samo koliko cemo godina izgubiti odlazuci neumitno. Zapamtite danasnji datum i setite ga se kada Srbija bude priznala Kosovo, "eksplicitno ili implicitno". To nije stav, to su cinjenice.

AHA KAPAH

pre 12 godina

Ова владајућа шатор коалиција није способна да нас одведе ни на Шабачки вашар а камо ли у ЕУ.

Ivan

pre 12 godina

ako su stvarno trazili da se odreknemo rezolucije 1244 onda je stvarno tesko neodustati od EU. Sledece ce da bude da se odustane od dejtona...

stoper

pre 12 godina

Predsednice, nesto neverujem da ces za tri meseca da nesto uradis ono sto nisi mogaao i znao za deset godina? Skloni se i tako pomogni Srbiji.

Ekser

pre 12 godina

tadic dobro u cemu je problem. jedno od glavnih uslova je da srbija
ima dobre odnose sa susedima. tadic podrzava separatistu dodika koji se otvoreno zalaze za secesiju BiH! znam da ce mnogi reci: 'ma daj...'
ali je bas ovo razlog za negativnu odluku EU! citajte malo vaznije strane novine...

Ivek UE

pre 12 godina

Ovo je krah vlasti i totalni neuspeh, sad nema izgovora nego priznati gresku i raspisati izbore, pruziti priliku stranci koja to zna. Mislim da bi bilo apsurdno dati im opet glas kada nam nista dobro ne donose, kao vrane su samo crne vesti od njih.

Петар Велики

pre 12 godina

Друже Тадићу, у априлу 2008 ја сам инфостан плаћао 2.485 динара, а данас је 5.467, што је 120 процената поскупљења. Ово све говори о вашој власти, не бих ја ту ништа додао...Хвала није требало, а ко гласа за Вас гласа за свој нестанак и белу кугу Српског народа.

aTREIDES

pre 12 godina

Neverovatno je kakvu seriju mizernih kratkovidih politicara i lidera ima ova Srbija.
Od onog nesrecnog Karadjordjevica koji je uveo Srbiju u grobnicu zvanu Jugoslavija pa do ovih danas sto balave za EU.
Balave za necim sto se raspada....EU Srbiji samo moze da uzme a nista da da. EU je svorc,bukvalni na silu su jos na okupu.
A novac je na istoku....a mi trcimo na zapad

Rajska plata

pre 12 godina

Uh, pogresio sam. Hteo sam da komentarisem Novu godinu na rajskoj Malti, al' ajde sad kad sam tu... Tadicu, iskoristi svoju strucnost i pomozi samom sebi, a mi cemo se vec nekako snaci!

каурин

pre 12 godina

Србија не сме гледати у слику ЕУ као заљубљена шипарица!
Нико, и понављам - нико не сме себе доводити у ситуацију да нема план Б! ЕУ није и не сме бити једино решење за Србију. Тренутак је да се одступи и процени реално стање ствари.
Лично сматрам да нам тамо није место.

Miladin

pre 12 godina

Tadić bi morao da podnese ostavku ako ima imalo političkog morala. Gospodine predsedniče priznajte da vam je politika doživela katastrofu i sklonite se.Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ako to ne uradite, a sigurno nećete, onda VI pokazujete da niste ni blizu standardima koje postavlja EU.

Djuradj

pre 12 godina

Odluka da ne dobijemo status kandidata je ispravna i nije povezana sa aktuelnim strankama koje su na vlasti. Naime, nike ne zeli da primi jednu slabu drzavu u zajednicu. Pravi put , bez obzira ko pobedi na izborima, je jacanje privrede drzave Srbije i sprovodjenje standarda EU , ali ne zbog uslova EU, nego zbog kvaliteta zivota gradjana. Kada mi, koji zivimo u Srbiji budemo zadavoljni svojim standardom, siguran sam da nece biti problema da budemo primljeni u EU.

Viki

pre 12 godina

Ono sto je brzo, to je i kuso - tako kaze nas narod. Zato mi koracamo polako ali sigurno. A kad nas saplete neki kamen, ustanemo i nastavimo napred.

Milan Jovanovic

pre 12 godina

Danas je politički oksimoron "I Evropa i Kosovo" doživeo definitivni krah i danas je, valjda, svima jasno da ovakav nelogizam nema života nigde, osim u glavama naših političara, kojima nije stalo ni do Evrope niti do Kosova...
Vreme je za neke nove ljude, svakako ne za naprednjake, ali za neke nove, mlade, pametne, od ovih koji su još uvek sa prebivalištem u Srbiji, a kojih je svakoga dana sve manje i manje...

Borise, izvini, ali GOTOV SI!

Mirko

pre 12 godina

E blago nama sa vama..ja ne znam da li je ovaj covek na planeti Zemlji ili gde?? Vec 10 godina ponavljate istu mantru i vec me mozak boli. aj sad OOmm-RRaaam-OOmm.

Zoki

pre 12 godina

Srbija i sme i može da odustane od EU. Postoji život i van EU, postoje uspešne zemlje koje nisu članice EU i ne pada im na pamet da budu. Prestanite zaglupljivati i zaluđivati ovaj nesrećni narod. Većina stanovnika EU ne želi Srbiju, a mislim da je u porastu i broj stanovnika Srbije koji ne žele EU. I to je sasvim u redu i ne znači da Srbija ne može da sarađuje sa EU i njenim članicama. Treba pogledati Tursku i nešto naučiti od nje.
Sledećih 10-20 godina su za EU izgubljene. Srbija neće imati neke ekonomske koristi ako uđe u EU u tom periodu.

ivann

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!
(Selasije, 9. decembar 2011 17:46)

I nama se isto cini, da niste mozda u pitanju vi?!

Momo59

pre 12 godina

Ako sadasnja vlast ima imalo milosti prema narodu raspisace izbore, doveli su nas na rub egzistencije, lagali nas vise od 6 meseci kako je kandidatura gotova stvar, nisu raspisali izbore kad je bio pravi momenat itd... Sve to i jos mnoga toga su kardinalne greske koje se neoprastaju i koje se moraju na odredjen nacin kazniti, jer zaista tesko zivimo, a svetla na kraju tunela nema sa sadasnjom garniturom vlasti!

Sone

pre 12 godina

Naravno da ne smemo da odustanemo od EU ali ni od Kosova i to bez Borisa Tadića. On je svoje šanse propustio i sad je vreme da što pre nastupe izbori.
I trebalo bi odložiti sve aktivnosti vezane za prijem u članstvo EU do Aprila 2012. pa da sačekamo njihovu odluku u Februaru i Martu.

Jovan

pre 12 godina

""Ja ostajem na stanovištu da je naš put ka EU i nikada od toga neću odsutati", izjavio je Tadić.
Vase stanoviste, gospodine Tadicu, ne zanima vise nikog. Ni u Srbiji ni u EU. Svaka vasa dalja izjava bice samo izraz vaseg neukusa i neprepoznavanja stvarnosti.
Rekli ste sve sto ste imali, i vise od toga, hvala.
Zbogom.
Isto vazi i za Vladu i za Skupstinu.

Odustajanje

pre 12 godina

Srbija treba da odustane od politike da drugima nametne svoja shvatanja, da se drugi podredjuju interesima Srbije i da se sama povinuje evropskim nacelima.Nece Evropa da primi Srbiju sa dva miliona albanaca oko vrata. I konacno Srbija treba da odustane od politike prevare i sopstvenih barijera i barikada. Danas pucaj i ranjavaj nemacke vojnike a sutra trazi njihov glas, to prevazilazi svaku meru racionalnosti.

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

supervisor

pre 12 godina

Cekaj, jel on to izjavio da EU je nesto njemu obecala vezano za Srbiju a da on sad nece da "iznosi u javnost" , jer je to deo "njihovih prisnijih odnosa"?????? Moooooliiim????!!!! Prisniji odnosi???!! Alooo bree, kakvi prisniji odnosi? Pa nije Srbija tvoja prcija niti dedovina da ti privatno dogovaras njenu sudbinu sa tvojim "sefovima".
Ovaj wannabe diktator je skroz skrenuo sa kursa! On zahteva i trazi, on nece odustati od EU a nece ni priznati Kosovo iako je to uslov i traze da se odustane od rezolucije 1244. Pa kako to misli nas predsednik? Koju to magicnu formulu ima? Ili ce mozda za 2 meseca da trazi i zahteva od celog naroda, iako po njegovim recima narod ne treba nista da se pita ni oko cega. da odustanu od Kosova i Metohije i da se ne bune puno kada bude priznao Kosovo i Metohiju, jer on ipak je najpametniji i najbolje zna. Mozda je to sustina onih njegovih prisnih razgovora o kojima ne zeli da razgovara? Pobogu, ko je nama na celu zemlje?

Selasije

pre 12 godina

Pre dva meseca nas je predsednik pozivao da izdrzimo i da se ne sklanjamo sa barikada, pre 3 dana nas je pozvao da se sklonimo sa istih tih barikada, a danas izlazi sa saopstenjem da nije hteo da odustane od borbe za KiM? Nama Srbima sa KiM, tu nesto ozbiljno smrdi!

Salek

pre 12 godina

Nije ni prvi ni poslednji put da smo naišli na otpor EU, jednostavno to tako funkcioniše, do februara ima još dosta, a zato vreme možemo da odradimo još mnogo stvari, a prva stavka je smirivanje tenzija na Kosovu...

pavle

pre 12 godina

Neka gospodin x iz srpske Vlade pokaže TAČNO šta Srbija dobija a šta tom istom prilikom gubi ulaskom u EU.
Što se tiče EU - oni ne znaju gde im je glava a gde d....
Mi smo to već videli u SFRJ kad onaj dobri dečko kaže " mi se kao ...".
To sada imamo i u EU.
Oni nisu naučili lekciju koja se zove SFRJ.
Doviđenja

Bojan Jovanovic

pre 12 godina

Zaista sam pogodjen ovom odlukom EU, i zaista se osećam pljunuto.
Ali više sam pogodjen činjenicom da me naši domaći političari smatraju kretenom, i da svaki i dalje priča gomilu gluposti u koje treba svi da verujemo.
Zar bilo ko od njih zaista veruje da bilo ko ovde može da im veruje posle uništavanja Ante Markovića, raspada Jugoslavije, bežanja od Vojne Policije preko krovova mog rodnog grada, otimanja deviznih računa, plate od 4 marke, Dafine i Jezde, ubistava i kriminalnih obračuna po ulicama, manipulacija izborima, ubistva premijera, nezapamćene pljačkaške privatizacije svega što vredi, opstanka i daljeg napredovanja burazersko-kumovskog sistema klanova na vlasti...?
Zar nije dosta da me prave ludim, i da li je vreme da bar jedan od njih kaže istinu?

TADIĆU, ZAGRIZI METAK, KAŽI SVOM NARODU ISTINU, TJ. DA U EU NEĆEMO UĆI BEZ PRIZNAVANJA KOSOVA, I RASPIŠI REFERENDUM O TOME.
Gledam pritiske i stresove koje taj čovek trpi svakodnevno, i ne mogu da shvatim da je ikome toliko stalo do položaja da trpi tako nešto.

Najviše me pogadja što ja nemam danas za koga da glasam, i očajan sam zbog toga. Znam sigurno da, kao pravo srpsko zlopamtilo, za SPS i Radikale ne mogu glasati ni mrtav, niti sebe mogu da identifikujem sa tom krezubom gomilom, a ovi za koje sam do sada glasao su se pokazali tako nepošteni i prljavi i strasni, da ne mogu ni njima da verujem više.
A još manje toj nekoj Evropi, koja traži od svih nas tako užasnu žrtvu i vrhunsko poniženje, a tako je nejasno šta nudi za uzvrat što nismo dužni da sami obezbedimo.
A nikako Rusiji, koja nas je suviše puta u skorijoj istoriji gurnula u vatru, a onda se povukla....
I šta sad dalje?

Sumadinac

pre 12 godina

Obican, mali covek, bi danas morao da izrazi svoju zahvalnost Nemackoj, jer je vlastima u Srbiji poslala jasnu poruku da Srbija MORA biti uredjeno drustvo u kojoj vladaju pravda i zakon i u kojoj korupcija i ostale mahinacije i malverzacije finansijske elite moraju biti svedeni na minimum... Mislim da u drustvu razvijenih evropskih naroda svakako nema mesta drzavi u kojoj su pogazeni svi kodeksi, eticke i moralne norme. Zemlji u kojoj prosvetarima deca nisu svetinja, u kojoj su pacijenti lekarima cifra, u kojoj je svako onaj ko se ne lakta i zivi posteno i od svog rada covek drugog reda... Par godina sam radio kao saradnik na jednom fakultetu i za to vreme nagledao se takvih malverzacija i mahinacija sa novcem iz Evropskih fondova kojima su rapolagali profesori, rukovodioci projektima, koji su koristeci reference institucije na kojoj su radili, desetine hiljada evra preko racuna privatnih firmi pretakali u svje dzepove... Htela je Evropa nama da pomogne i u dobroj meri je to cinila, ali su mnogi alavi iz nasih redova to zloupotrebili... E o tome treba da razmisljate Gospodine Predsednice, jer je I TO ono sto je danas postavljeno kao barikada na putu evropske integracije Srbije...

demokrata_stara_pazova

pre 12 godina

Jos jedan poraz ljudi koji vode drzavu,u koje ni mi clanovi ds-a nemamo VISE poverenja! Pod hitno raspisivanje izbora na svim nivoima, i uporedo raspisivanje izbora na svim nivoima u demokratskoj stranci!

sveta

pre 12 godina

Da sam novinar pitao bih ga: Gospodine predsednice kako se osecate kao predsednik najsiromasnije drzave u Evropi, i da li se osecate krivim za sadasnje stanje.
Ovakav zivot kakav zivimo je neizdrziv. Krade ko sta stigne, sve u kolapsu a on mi prica bajke. Stvarno dosta vise.

UP!

pre 12 godina

Lako je reci da Srbija ne sme da odustane, ali dokle da nas vozas ovako? Do limburga dana? Gde je ovde plan B? Kakvu ste podrsku razvili u medjuvremenu? Ovaj narod vam je dao svoj zivot, a sada ne moze da se osloni ni na vas Tadicu ni na taj vas EU kojim ceznete. Svi ste nas izigrali.

Milo

pre 12 godina

Nisam simpatizer naseg predsednika i njegove partije, ali pored njihove politike, koalicionih partnera i iznad svega -rezultata, posebno me vredja nacin razmisljanja i izlaganja Tadica...Naime, predsednik gaji jedan polu ulicni stil u obracanju medijima, neki "jaransko-sheretski" , opusteni nacin - i kada je u pitanju sadrzaj, ali i recnik... Nekako uvek obesmisli sve teme o kojima se izjasnjava, svojim besmisenim i nesuvislim poredjenjima, kvazi poshalicama, doskocicama, nekim kogajagi sharmom... Sve to meni deluje jeftino i nije nivo predsednika drzave, makar to bila i Srbija...toliko...

Gavrilo

pre 12 godina

Tesko da se za 2-3 meseca moze postici neki znacajniji napredak. To je je relativno kratak period za ispunjavanje postavljenih uslova, ali veoma dug za veliki broj gradjana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Preveliki publicitet je dat toj kandidaturi, a ostali problemi s kojima se svakodnevno suocavamo, su potisnuti. Cim budu prosli novogodisnji i bozicni praznici, opet ce se intenzivirati prica o kandidaturi, jer ce 12. februar biti blizu.
Danasnja odluka nije generalno najgora moguca, ali sa stanovista nasih ocekivanja nije mogla biti mnogo gora. Na odbijanje kandidature niko nije ozbiljno racunao. Jedino je period odlaganja mogao biti nesto duzi, recimo 6 meseci. To bi istovremeno znacilo da bi izbori morali biti pre odlucivanja o kandidaturi. Ovako, Tadic ima jos jednu sansu. Na njemu je da odluci da li ce raspisati izbore tako da oni budu odrzani pre 1. marta (a mozda i pre 12. februara) 2012. ili ce sacekati odluku Evrospkog saveta, pa posle toga raspisati izbore. U ovom drugom slucaju, za njega i njegovu DS ce povoljna varijanta biti samo bezuslovna kandidatura 1. marta 2012. Svaka drugacija odluka (npr. dalje odlaganje ili zamrzavanje tog pitanja) bila bi gotovo garancija izbornog poraza DS-a. Ja licno mislim da ce SNS u svakom slucaju biti pobednik na narednim izborima.

Nikola

pre 12 godina

...On je naveo da je Srbiji za dobijanje kandidature bio postavljen jasan uslov i da odustane od toga da se Priština u regionalnim skupovima predstavlja pod oznakom Rezolucije 1244 UN......

Mi treba takodje da postavimo pitanje zasto EU ne postuje odluke SB UN. Od Srbije se ocekuje vladavina prava ali to isto ne vazi za EU. To se zove politika dvostrukih standarda.

дкв

pre 12 godina

Председник каже да није разочаран,и ја му верујем.И још каже да неће одустати.Шта то значи,да ли то да ће и даље да се пуца на војнике КФОР-а,да ће се и даље подизати барикаде...?Ако мисли тако и даље,ево ја му кажем да ни у марту нећемо добити статус.Не треба човек да буде пророк да би то знао.

TRINITY

pre 12 godina

Prosta stvar. Mi smo nase odradili i slobodno gledamo prema Evropi uzdignute glave a na njima je da razmisljaju sta dalje.
Cekamo mart.

Kokorayko

pre 12 godina

Niste ostvarili glavni cilj od prethodnih izbora(Pristupanje i početak razgovora za ulazak u EU)Tadiću,preostaje ti samo jedno,raspisivanje izbora i to odmah.Svako odlaganje uvelo bi nas u još veću krizu i podele.Ako ne dođe do toga,onda je pravi trenutak da LDP i URS,uskrate poverenje vladi i da se raspišu izbori... Nema više vremena za čekanje!!!

vava

pre 12 godina

Gospodine predsednice,
glasao sam za evropsku Srbiju, a dobio sam koaliciju sa SPS-om i put ka EU samo u prici. Na delima nikako...
Ne znam kako se osecaju ostali glasaci ZES-a... Ja se osecam na neki nacin porazeno...
Pametno ste reki da ne smemo da osustanemo od Evrope, ali sam gotovo ubedjen da Vi i Vasa stranka nemate kapacitet da vodite Srbiju ka tom putu...

A dame i gospodo komentatori, koji Evropu krivite za nedobijanje statusa kandidata, zapitajte se koliko stvari u ovoj zemlji ne funkcionise...
Zapitajte se koliko ste puta sami negativno komentarisali stvari vezane za nasu zemlju po pitanju korupcije, kriminala, sudstva...
I zapitajte se da li zasluzujemo priblizavanje drustu koje je definitivno jedno od najnaprednijih na planeti sa takvim stanjem u nasem dvoristu...
Ne moze jedna neuredjena avlija da se prebaci na Menhetn npr...

Dragoslav

pre 12 godina

EU polako tone, a mi se guramo da se ukrcamo. Baš divno!
Volio bih da čujem od predsednika šta dobijamo mi obični smrtnici sa minimalcem od ulaska u EU. Znam da će njima biti bolje, jer će moći da se više zadužuju, a nama će dati evropske cene i poreze, pa ćemo se provesti kao grci.
Šta ja imam od EU, Tadiću?!

Nemanja NS

pre 12 godina

Nije mi jasno Tadicu zasto ne priznate poraz i ne povucete se sa politicke scene, ako to sami ne uradite mi cemo sigurno to uraditi na izborima.

Pancevac

pre 12 godina

Paz' da necemo u EU,dok su u politici Ivica,Toma,Voja,Velja...a vi se jos i druzite sa njima.

Ko ranije nije shvatio,sada valjda kapira.
Nema nista od EU,dok je takvih politicara.
Od kada su nam ubili premijera,nema leba od EU.
Stranke se nisu promenile,nece se nista promeniti u vezi EU.
Sa Kosovom,bez Kosova,sa marsom,neptunom ili bez...

Kada narod kaze svima dosta,onda cemo krenuti u EU.

Sreckovic Srbic

pre 12 godina

Veliki poraz srpske vlasti.Bojim se da ce ovom Odlukom gradjani izgubiti i ono malo preostale nade za boljim sutra.Drzava se urusila,partijska garnitura bez trunke obraza,a narod na ivici...
Trazim azil od africkih,azijskih i svih drugih zemalja posto mi oduzimaju pravo na zivot u Srbiji...

Banat-Vojvodina

pre 12 godina

Kada cemo krenuti prema EU?

Kada promenimo politicare.
Kada novi politicari budu sredili pravosudje,a sredjeno pravosudje sredi korupciju,kriminal i ostalo.
Kako cemo doci do novih politicara?
Na izborima ili na ulici.

Ne postoji nista trece!


Kosovo...
Kosovo mu dodje kao i brak.
Nekad smo bili zajedno,ali jedna bracni par nece vise.
Onaj drugi,nece razvod. Dobro.
Ipak cemo ziveti odvojeno,onaj drugi,nece nikad priznati razvod,
ali zbog dece,ostace u dobrim odnosima sa drugim bivsim bracnim drugom.
Osim dece,neka ostane i namestaj i ostalo,ali ga cuvaj i ne smes ga prodavati.
Takav odnos trebamo imati sa Kosovom.
Vi ne zelite brak,zivite svojim zivotom,razvod necemo priznati,
ali cemo ostati u dobrim odnosima zbog nase dece tj. stanovnika.
Cuvajte namestaj i ostalo,to pripada stanovnicima,ako ga ne cuvate,zalicemo se Evropskoj uniji.


Nam trebaju novi politicari sa novom politikom!
Hitno!

enfaire

pre 12 godina

Sve sto cu reci ovim povodom je da kad kliknes na komentar koji ima najvise lajkova on ujedno ima i najvise thumbs down-a. To je sve sto treba Srbin da zna o Srbiji od kako se rodi. To je ono sto nam stoji na grbu. I mi nikako da naucimo. Evo ja sebe smatram pametnim al sam spreman da prihvatim opciju sa kojom se ne slazem samo recite koja je to. Nije vise ni bitno... Samo da svi stojimo zajedno iza necega. kad se to bude dogodilo sve sto nas snadje ce biti mnogo lakse. Pa zar posle Rajsa i Pavla i dalje nista ne znamo o sebi ???

Gazdic

pre 12 godina

Nadam se da je ovo bila poslednja epizoda sapunice Huana Cerlosa Tadica. Pa stvarno je presao sve granice! Izvini se svom narodu predsednice i idi, ne dozvoli da jedan Djelic ima vise morala od tebe!

genius

pre 12 godina

Predsednik je rekao da njegova politika nema alternativu i da država neće menjati politiku.Da,istu tu politiku,nemoguću,i jare i pare,da,istu tu politiku koja nas je i dovela u ovu situaciju.Nećemo ništa mi menjati al ćemo ostvariti svoje interese i ciljeve,e jedino ne reče nam predsednik kako i u kom roku.Predsedniče smena,ne znaš šta govoriš i gde teraš.

mara

pre 12 godina

Evropa nas je podstakla da uvedemo reforme i da resimo neka vazna drzavna pitanja.Cak i da ne udjemo u EU to je nesto sto ce nam ostati.

TijanaBK1

pre 12 godina

Predsednice, da li znate koliko se danas ljudi oseca razocarano u Demokratsku stranku?! Mnogo toga smo sazvakali, zarad politike da Evropa nema alternativu….Molom Vas, ne produzavajte vise ovu agoniju u kojoj se nalazimo!

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Poput fudbalske, ni politicka reprezentacija Srbije se nije plasirala na Evropsko prvenstvo! Nadam se da ce biti moralnih cinova najvecih zvezda, poput Vidicevog i Stankovicevog, koji su prepustili mesto mladjim i sposobnijim igracima….A sto se predsednika tice, o njegovom statusu ce se odlucivati na prvim narednim izborima.

Politicki komentator

pre 12 godina

Hm, zanimljivo... ovaj lik izgleda sam zastupa celu drzavu, vladu, skupstinu, koaliciju, mesne zajednice, balvane Srbijasuma... Pa vide li ko Djilasa, Sutanovca, Dinkica, Dacica, Krku, Mrku i ostalu felu iz rezima. E jadni ste brate, jadniji od...

Dana, UK

pre 12 godina

Je li, bezimena, bogati, imash li ti kakve shkole ili si svu pamet popila kroz anti-srpsku propagandu 90-ih? Evo, Englezi su rekli ne (moze im se) i STRASHNO se nelagodno osecaju zbog prepushtanja Evrope Franko-Nemachkoj Alijansi. Na vest da Hrvatska postaje 28. chlan EU reaguju sa nelagodom. Tadic i njegova klika bi trebalo da zastanu i oslushnu shta se deshava, a ne da jure u grupu pobesnelih i izgladnelih lisica.

Bojan NY

pre 12 godina

Dve stvari:

Prva: svaka zemlja mora da ima snage da organizuje normalan i prosperitetan zivot svojim gradjanima. Ova zemlja to moze, ali ne kroz demokratiju jer nismo jos kao nacija, pa ni ljudski rod zreli za nju, vec kroz dikraturu jednog spospobnog,postenog i odlucnog vodje, koji ima viziju i tima sastavljenog jednako neiskvarenih i sposobnih ljudi koji ce ovo drustvo pokrenuti i preokrenuti.

Druga: za realizaciju gore navedenog nije potrebno clanstvo u EU, vec saradnja sa svim zemljama, organizacijama, udruzenjima koja je bazirana na OBOSTRANOM interesu, jer samo takva saradnja ima smisla. Realizacija gore navedenog podrazumeva ozbiljnu bedu na pocetku, ali svaki dan ce biti bolji i postojace REALNA nada da ce prave vrednosti ponovo poceti da vladaju umesto negativne selekcije i kolektivnog ludila izazvanog radi boljitka sacice pijavica koji drze milione ljudi u stanju beznadja. Onda ce clanstvo u EU biti svar procene, da li je to u nasem interesu ili ne, a ne puka nemoralna propagadna politicke elite

milutin

pre 12 godina

Ni srama, ni obraza! Nije stvar ko je i zašto kriv, gosp. Predsedniče, već šta si TI nama obećao! Da te podsetim da celu godinu unazad slušamo kako ćemo SIGURNO da dobijemo kandidaturu a verovatno i datum početka pregovora! A sad, kao ne važi to što nisam ispunio šta sam rekao, šta fali da se to produži za 2-3 meseca, tada sigurno dobijamo kandidaturu. To su fazoni za malu decu kada ih lažemo da im nešto dugujemo a ne možemo da im damo (to me podseti na još neka obećanja gosp. Predsednika). I umesto da kaže da nije ispunio obećanje, ni on ni Vlada (kojom nesumljivo upravlja) i da kao čin moralne odgovornosti podnese ostavku, raspiše izbore, on i dalje kaže da ostaje na istom putu! I dalje da nas laže i obmanjuje?! Doćiće izbori kad-tad a onda nebih ti bio u koži što se rezultata tiče...

Dusandrugi

pre 12 godina

Mi smo sto svetlosnih godina od ovog: Norveska i Svedska ZAJEDNO obelezavaju kao nacionalni praznik, dan kad su se razdvojili !!!

ZEMUNNKA

pre 12 godina

Nemojte nas ubedjivati u nesto sto niste uspeli da ispunite, niste nista uradili da bismo se nadali ulasku u EU, imamo danas dokaz za to, nismo dobili status kandidata.

CITIZEN X

pre 12 godina

Posle ovoga se nadam da ce uporedo sa republickim izborima biti raspisani i predsednicki izbori, da se krene iz pocetka! Umrla je i poslednja nada da ce bar nesto biti ispunjeno od predizbornih obecanja....

spinovanje

pre 12 godina

Eto tih vaših prijatelja, o kojima nećete javno da govorite šta su vam uradili. Bez obzira na to treba da im se izvinite što ste im verovali i da časno priznate "poraz". A hteli vi to da priznate ili ne ipak je vaša "pokolebljiva politika" poražena. Što ste više popuštali sve više ste bili "manji" u njihovim očima. Gledano očima građana davno ste postali "mali veliki čovek", ali ste smanjili i državu.Časno se povucite(makar i sa Tv ekrana) i dajte nam malo vazduha da dišemo.

MAXEP

pre 12 godina

И шта сад господине председниче? Беше оно, Србија на два колосека, и ЕУ и Косово а стигосмо у ћораво сокаче.

gordijanus

pre 12 godina

tadicu bolje stani pred ogledalo i pogledaj se pa sebi reci - ogledalce, ogledalce, nisam najlepsi ni najpametniji na svetu (a ni u srbiji)...nisam sproveo prave reforme nego samo satro neke kozmeticke poteze; nisam iskorenio korupciju, nisam uprostio poslovanje u srbiji, nisam ispunio obecanja o 200 hiljad anovih radnih mesta, predugo sam sedeo s jednim d na 2 klupe u stilu i evropa i kosovo, a izgubih oba...dao sam sansu milosevicevoj garnituri, postavo zutokljunca jeremica za ministra inostranih poslova, malovicka nije sprovela prave reforme, ristic uprskao reizbor sudija, moji iz ds-a se nakrali kapom i sakom...dakle, ogledalce, ogledalce i nije nam mesto u evropi, a ja snosim najvecu dogovornost za to!!! jeste tesko priznati sebi, ali dosta vise lazi i spinovanja!!!

Domentijan

pre 12 godina

SRBin-e i ostali preokretaci, samo da vas pitam, pa cu, ako mi date bilo kakav logican odgovor, glasati za vas: zasto, ako je Kosovo realno izgubljeno, traze od nas da ga priznamo, formalno ili neformalno? Samo bez glupavih fraza o boljem zivotu, do koga ce doci ako se ratosiljamo bilo cega, jer ratosiljasmo se svega, a obecanog boljitka nema.

Duki

pre 12 godina

Mislim da ova odluka Brisela ipak predstavlja poraz državne politike. Slažem se da se treba uspraviti i sa nekim sposobnijim ljudima na čelu države ostvariti evropsku budućnost Srbije.

get a life

pre 12 godina

@bezimena
smaras sa tim tvojim jednostranim i vrlo plitkim tumacenjem onoga sta se desilo i sta se desava na Kosovu i oko Kosova.

Danijel

pre 12 godina

A što ne može!? Ne može,da biste vi političari mogli malo da se "poslužite" pretpristupnim fondovima,ukoliko još ti fondovi postoje,naravno.

Nadica

pre 12 godina

Podrška predsedniku Tadiću i Vladi Srbije! Građani, moramo istrpeti i uzdignute glave nastaviti dalje! Ne smemo odustati od Evrope jer ona nema alternativu, od nje ne smemo odustati jer bismo tako odustali od nas samih, budućnosti nas i naše dece.
Nikad više u haos i ratove! "Ako treba godinama!" rekao bi Vinston Čerčil... Zato nam je više nego ikad potrebno nacionalno jedinstvo i sve snage i umeće da pokažemo da smo status kandidata zaslužili i ranije.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Zna li neko gde je Boza Djelic?
(Predrag, 9. decembar 2011 16:49)

ZNAM JA !

Bozidar Djelic je verovali ili ne IPAK upravo PODNEO OSTAVKU !

dacanije86

pre 12 godina

Ne odustajete Tadicu,da bi se ta famozna kandidatura Srbije u EU rastezala sve do izbora,pa da ispadnete dobri,kao ispunili ste obecanje...Samo varate i lazete ovaj napaceni narod...

Banana

pre 12 godina

Možda narodu treba servirati dva puta, Kosovo sa jedne, EU sa druge strane, pa neka gladni i nezadovoljni u maju odluče kuda će ova nesrećna zemlja dalje ići.

Neopredeljen

pre 12 godina

Ne mogu da verujem koliko komnentara daju stranački članovi (DS,LDP,SPO,DSS,SNS). Koliko li Vas plaćaju za ovo? I šta bi sa komentarima običnih posetioca sajta (pronaći će se sami pa će da lupe plus :))

Prodir

pre 12 godina

Lepo je rekao predsednik Tadić: Svaka druga odluka osim nastavka približavanja EU bi ostavila dalekosežne posledice.
Zar nam ponovo treba izolacija, inflacija i haos devedesetih? Zar vam je svima bilo malo da jedete prženi luk i hleb (ako ga ima) za doručak, ručak i večeru, da deci ne možete da priuštite ništa? Razmislite dobro pre nego što olako napadate one koji nas vode daleko od bede i krize, koji nas vode u bolji i sigurniji život u porodici evropskih naroda.

Carlos

pre 12 godina

Mislim da je to sve izrezirano i da cemo u februaru ili martu dobiti kandidaturu zato sto se blize izbori pa da ova vlast ima sanse za opstanak; narod ne shvata da je to samo kandidatura pa Turska je toliko godina kandidat a jos nije clan.

Zorro

pre 12 godina

Mi cemo krenuti napred tek onda kada se vi i kompanija povucete. Sve ste unistili, tezili ste ka Evropi i niste nista uspeli da ispunite. Dosta je od vas

Branko

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv,on i dalje ne odustaje da sa Kosticem Miskovicem DJelicem i ostalom klikom pljacka ovaj narod do poslednjeg evra i dinara.Nikad ostavka nikad izbori.

MilanR

pre 12 godina

Predseniče, Vi ste tražili od građana višegodišnju žrtvu za politički cilj koji Vam nije uspeo. Zato treba da podnesete ostavku ako imate dostojanstvo. Ako nećete, onda trebaju građani da traže Vašu ostavku, ako imaju dostojanstvo. Ako nemaju dostojanstvo, onda ni Vi ne treba da podnesete ostavku.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Danas ste trebali da raspustite skupstinu i raspisete izbore. Da iole mislite o sudbini naroda a ne svoje stranke to biste i uradili.

Tako cete da proverite sta narod misli o vasoj politici "EU nema alternativu" i enormnim ustupcima koje dajete Pristini.
Skupstina je donela sve vazne "evropske" zakone i taj deo posla je zavrsila, o Kosovu nesme da se razgovara u skupstini jer vladajuca koalicija nema vecinu za to (poslanici iz DSa, G17+ i SPSa koji zive na Kosovu nece podrzati predlozene sporazume).
Vlada ne funkcionise jer je vecina ministara vec u kampanji a i razmimoilazenja oko Kosova su velika (SPS-SPO).
Sprecili bi ste EU da vas ucenjuje do Marta jer bi to bilo samo kontraproduktivno u predizbornoj kampanji.

Ovako samo drzavi pravite haos, vlada ce se do Maja zaduziti jos par milijardi da bi kupovala glasove za 5 partija.
Trpecete ucene od svih zivih malih partija koje ce traziti sve i svja.
Trpecemo ucene od EU i verovatno cemo morati da gutamo silu gorkih pilula vezanih za Kosovo.
I imacemo najduzu kampanju u istoriji jer je vecina partija vec u predizbornoj kampanji.

Jedini razlog da NE raspisete izbore je nada DSa da ce bolje proci posle dobijanja statusa kandidata, a i to mislim da je losa procena jer cete mnogo vise izgubiti za ovih par meseci nego sto cete dobiti kandidaturom.

Zbogom!

mendv

pre 12 godina

Zašto Predsednik daje vrlo važnu izjavu, zar to nije dužnost Premijera ??? Srbija nije predsedniki ustrojena već premijer je glavna ličnost koja vodi politiku zemlje.

kukuriku

pre 12 godina

Hahahaha.....imali ova zemlja premijera,gde je taj covek?
Tadic je tata i mama,Milosevic je bio amater za ove danasanje politicare,ovi su prevarili i sebe i narod,sada su zalosti:CEDA,VUK,CANAK,i tdt.
EVROPA NEMA ALTERNATIVU.
HAHAHAHAHA

MRV

pre 12 godina

Одустајем од било каквог коментара, нема се на шта давати. Све је већ виђено, све смо већ чули, све су општа места, све је само грчевито држање за власт.

Aleksandar

pre 12 godina

Ja ne odustajm od Japana i tacka. Mnogo bolji od EU, Rusije i Amerike. Ko ne veruje, neka ode tamo pa neka se raspita.
I smorili su sa forsiranjem EU, kao i sa svim glupostima koje izmisljaju i forsiraju. I sta EU forsira druge da rade. Licemerje do bola. Lazi jos vece.

Pavel

pre 12 godina

Vaše uverenje da nas Vi i ova politička garnitura mogu uvesti u EU jednaka je onom Vašem uverenju da će tajkuni sagraditi Tajkunski most.
Nerealno, da ne napišem šta gore.
Realnost je siromaštvo, beda, glad, nezaposlenost, partijska država, lihvarske banke...

GYX

pre 12 godina

(Milan Jovanovic, 9. decembar 2011 16:18)
Posle tvog komentara i odnosa glasova, pocinjem da verujem da se ovaj narod konacno budi. Plasim se samo razocarenja.

Mihailo

pre 12 godina

U Evropi se posle političkog poraza ili neuspešne politika daje ostavka i u stranci i na predsedničku funkciju.Kod nas su svi lideri nezamenjivi... I posle Tita Tito!?

Goran 019

pre 12 godina

Ne radimo mi sve ovo samo zbog Evrope i drugih, koliko zbog nas samih! Evropa zna i Evropa pamti! I to i te kako pamti! Zadržali smo nas ponos i pokazali svima da smo odgovorni...Vratiće se nama vrlo brzo uloženi trud.

ivan

pre 12 godina

ali ste je Vi skrenuli!

Vi ste odustali!

nece Srbija odustati, niti mozete Srbiju gurnuti u Afriku, iako zamisljte da to mozete...

samo ste ukrali godine!

i to sa predumisljajem!

Milos

pre 12 godina

Naravno da borbe ne prestaje. EU shvata da Srbija ispunjava svoje uslove i da je resavanje pitanja Kosova veoma tesko, tako zamrsenog dugi niz godina privesti kraju.

Adam

pre 12 godina

A vidite, Srbi, ja vam savjetujem bas suprotno: da sto prije odustanete od "corava posla" zvanoga pokusaj uclanjenja u EU !

A znate li zasto ? Zato sto je Hrvatska posljednja drzava koja je u Uniju usla na ovakav nacin, tj. ratifikacijom pristupnoga ugovora u parlamentima ostalih zemalja clanica. Svaka ce sljedeca kandidatkinja clanstvo u EU "izboriti" tek nakon sto to na REFERENDUMU prihvate gradjani svake pojedine dotadasnje clanice.

I sada zamislite situaciju u kojoj Srbija treba uspjeti na referendumima u 30-ak zemalja (uklj. Hrvatsku) !?! Mislite da imate ikakve sanse ???

Levčanin

pre 12 godina

Srbiji je mesto u porodici evropskih zemalja. To je jedini nacin da osiguramo svoj opstanak i opstanak svoje dece.. Put u EU nema i ne sme da ima alternativu!

CICIBAN

pre 12 godina

Srbija ce uci u EU ali vi tada sigurno necete biti predsednik, niste uspeli da odradite svoj posao kako treba i evo nam danas dokaza za to.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Zbog ovog,treba kazniti sve u vladi i opoziciji!
Niko od njih nije nista radio za bolji zivot gradjana!
Godinam gledamo samo njihova prepucavanja,jedan protiv drugog!
I samo slusamo,ko ce od njih biti na vlasti...svi ste isti,lopovi nasih zivota!

angiepavlov

pre 12 godina

Šta da se radi..svakako ne treba odustajati! Mi jesmo u Evropi i jesmo evropska zemlja,a kada ćemo biti u zajednici drugih evropskih zemalja mislim da je pitanje vremena. Ovo do sada što smo uradili na putu ka EU nismo radili samo zbog njih,već i zbog nas samih!

Wertz

pre 12 godina

I pored ovakve odluke Saveta ministara, Srbija nikako ne treba i ne sme da stane sa zapocetim reformama i priblizavanju EU. Ovo nije poraz drzavne politike prema EU vec jedna bruka i sramota Evrope koja je navikla da Srbija bude izvor problema i nestabilnosti. Sve osumnjicene za ratne zlocine smo isporucili, otpoceli smo pregovore sa privremenim institucijama Pristine i postigli odredjeni napredak... Sto ce reci, nastavljamo politku dijaloga i mirnog resavanja problema i strpljivo cekamo svoju sansu.

Швејк

pre 12 godina

У оваквом моменту за српску политику свакако је најлакше кренути паљбу по актуелној власти и Демократској странци. Мора се погледати истини у очи и схватити да ова одлука није донета од стране српских власти већ од стране Влада појединих држава у Европи које сматрају да Србија није постигла довољно да би добила статус кандидата, што је њихово легитимно право. На нама је да покажемо да је овака потез био грешка и да наставимо са још јачим радом, са још већом преданошћу. Ако сада покажемо да нисмо навикли да је све тако линерано у животу бићемо схваћени крајње неозбиљно што ће бити сигнал да је Европа и овај пут била у праву када нас је ставила на овај "стенд-бај" модел. Остати доследан и никад се не предати!

Bonolact

pre 12 godina

Srbija nikako ne sme da odustane od evropskog puta, makar nas ostalo toliko kao po Tarabićevom proročanstvu! A svi su izgledi za to...

nikola

pre 12 godina

nismo odustali od 2000-te a danas je 2011 jel tako?a ja radim u posti (drzavna firma),znaci POSTI,kao vozac pod ugovorom vec 8 meseci i primio sam platu 15 300 dinara za prosli mesec,pa mi vi gospodine predsednice recite kad cu ja imati makar pribliznu platu kao u evropi,i koliko godina ne smem da odustajem od evrope...????zamolio bi administratore da puste komentar...hvala!

Djuro

pre 12 godina

Ne moze sve ici glatko. Srbija je pokazala da se bori za interese svojih gradjana i naravno da ovom odlukom ne staje borba za evropske integracije.

Djuro

pre 12 godina

Ova odluka treba da nam donese jos hrabrosti i snage u odlucnoj dijaloskoj borbi za ulazak u EU. Samo mirno i stalozeno. Srbija je neodvojivi deo Evrope i svi je tamo zele. Zato će tamo i stići.

Meta-comment

pre 12 godina

Uci cemo u Evropu, pa makar nestali! Sta fali da udjemo kao sastavni dio istorije pred ulazak Balkana u Evropu? Kao sjecanje, kao bajka: "Bila jednom jedna zemlja..."

liberty89

pre 12 godina

Naravno da ne treba odustajati, vec samo hrabro nastaviti do konacnog cilja. Ovu vest ne treba shvatiti kao tragicnu, ili da je sve gotovo, nego kao poziv na otrezjenje, i da nastavimo sa politikom koju i do sada vodimo, bolju nemamo i jedina je konkretna. Vremenom i Evropska Unija ce shvatiti da je mozda malo prestroga, i da smo mi svojim kvalitetima i zalaganjem zaista zasluzili status kandidata.

Ajde da ga merimo

pre 12 godina

Баш ме занима шта ће "паметне" жуте главе сада рећи? Ко ће сад по њима бити крив што нисмо добили кандидатуру? Са њихове тачке гледишта одговор ће бити једноставан, нису они. Свако други јесте, само они нису јер по њиховом мишљењу они су Богом дани да управљају овим народом, као што рече Тадић недавно и остаде жив, Србија ће пропасти ако ДС оде са власти. Овакав став најбоље показује колико си отуђени од народа и колико не разумеју његове потребе и колико немају слуха за решавање његових проблема. Није њима криво због народа што нисмо добили кандидатиру, већ због тога што нису добили бланко приступ фондовима ЕУ како би мало "мували" и са тим новцем као што овде раде са народним парама.

Zumbul

pre 12 godina

Опет ће нас засипати празним причама и тезама како на нема живота без ЕУ, како Европа нема алтернативу, како се морамо одрећи Космета зарад Европе јер Триванка рече да нисмо добили кандидатуру само због Космета. А сасвим случајно је баш у том тренутку добила делимичну амнезију јер је заборавила да спомене да смо добили негативне оцене везано за реформе у правосуђу, доношење и примену системских закона, борбу против организованог криминала и корупције. Све су то много већи разлози због којих смо добили негативан одговор.

Dečak

pre 12 godina

Просто невероватна чињеница да ће демократе поред свега кренути у кампању убеђивања народа како је неко други крив због тога што Србија није остварила један од својих националних интереса а то је добијање кандидатуре за чланство у ЕУ. Наступ демократа ће бити у складу са парафразом оне библијске изреке "не видим греду у оку свом ал зато видим трун у оку брата свог".