Utorak, 06.12.2011.

16:16

"Nema novih uslova, ali ni slavlja"

Boris Tadić kaže da od ponedeljka Srbiji nije postavljen ni jedan novi uslov u vezi s dobijanjem statusa kandidata. "Bez širenja optimizma, čekamo 9. decembar".

Izvor: Tanjug

"Nema novih uslova, ali ni slavlja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Ana Matic 023

pre 12 godina

Usmeravam svoje u pozitivne misli citave svoje porodice na taj 9. decembar ka Briselu! Iskreno se nadam da ce EU prepoznati nas potencijal, i sve ono o cemu sugo pricamo medjusobno da smo posebni - umeti da iskoriste! Jako je tesko, bas smo se trudili! Zasluzili smo! Borise, nadam se da cemo 9og imati razloga za slavlje!

Ljubica

pre 12 godina

Naravno da ne treba biti isuvise optimistican, vec samo realan i da nas sad ne puste ko kaze da ih necemo naterati da ponovo porazmisle oko toga..

Sloba

pre 12 godina

mislim da nije lose da imamo odredjenu dozu optimizma jer i Evropa zna da ako nam ne da tu kandidaturu skoro da ce nas izgubiti kao saveznike.

Aca

pre 12 godina

znaci lose je to kad se Tadic izbori da nas Eu gleda bolje? imam osecaj da Tadic izadje sa izjavom "dobar dan" da bi pljuvali i to..

Firewind

pre 12 godina

Relativno skoro je neko od mojih na Fejsbuku postavio pitanje za ili protiv EU i rezultat je bio oko 63:7 za protiv. Ako ovaj uzorak moze da se primeni i na ostatak stanovnistva onda ovo zamajavanje stvarno nema smisla, svu energiju ulagati u nesto sto vecina ne zeli. Mozda je krajnje vreme da se narod izjasni o ovome pa da idemo dalje.

opasni presedan

pre 12 godina

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.
(Neko Iz Mase, 6. decembar 2011 23:00)

Tako je! I ja mislim da Italiju treba izbaciti iz EU.

Jožef

pre 12 godina

hvala na vestima borise / zamalo smo počeli da slavimo al čitajući tvoje novosti mi ono prestali sa slavljem . Zaista se zahvaljujem u ime gostiju jer nit smsm da pomislim šta bi se sve moglo desiti da tebe nema . Hvala bogu imamo tebe veliku Vođu i molimo te da nas večno Vodiš ka pobedi jer nesumnjivo si veliki lik od Čoveča . Pokaži nam prstom kojim putem mi slepi da koračimo i znak nam daj kada mi da počnemo sa slavljem . Bog te blagoslovio tadiću sine svemoćni .

Miroslav Ivić

pre 12 godina

E moj predsedniče... na šta smo spali, brnjak, jagnjilo... Evropljani nas gledaju ko stoku! A Đinđićeva 2007 za pristup Uniji nam je nekad izgledala kao daleka budućnost, a sad možda propuštamo i 2013 i novi evro budžet i ko zna šta još.

Alex

pre 12 godina

@(Istina, 6. decembar 2011 23:40) A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!…!!

Nisi pročitao sledeće vesti:
- Of-šor kompanija "Zab grupa", iza koje stoji ruski kapital, kupila je 14 odsto akcija fabrike "Voda Vrnjci"
- Srbijagas kupio Agroživ, 30% Informatike, preuzeo Metanolsko-sirćetni kompleks u Kikindi, Azotaru u Pančevu, Srpsku fabriku stakla u Paraćinu (pa prodali Bugarima), itd.
- Gazprom kupuje Progres, otkupljuje srpski deo od 25% u YugoRosGaz-u, posredniku za trgovinu gasom u Srbiji, itd.

Nemac

pre 12 godina

Recenica po recenica: dve recenice.
"Nema te politike koja može biti oslonjena na dovođenje života u rizik, već na njihovom očuvanju".

Iz Srbije odlazi zivot, ona nestaje, a slicni procesi trenutno su prisutni uglavnom sirom Evrope, osim na Kosovu i Metohiji.... Lepo cemo ziveti, po autoru te recenice, kao ljudi, pa onda i nestati (ako je tacno to sto kaze)?! Sta je to lep ljudski zivot?

"Koji god model da uzmemo priznanja Kosova neće biti."

Modeli se zanivaju na pretpostavkama, i zavise od uslova. Mudriji ljudi znaju kada se sta koristi, i sta se tada dogadja. Znam da se Srbi trenutno tiho pojacano iseljavaju (preko deset slucajeva).

Konstatujem.

Veselin

pre 12 godina

Sva sreca,Predsednik i DS,nikad nisu krivi.

Neko novo mazanje?

DS,SPS,SNS,SRS,DSS,URS,NS...
svi su bili ili jesu na vlasti,i svi nas mažu.

Dokle,bre?!

Ja niko

pre 12 godina

Kakvo slavlje
Ako niste obavestevi,jedna porodica je danas izvrsila samoubistvo.Postali smo jos siromasniji i bedniji bez nje.Ne nisam promasila temu, ngo nekako, ja vise nemam nikakvih zelja.

Duki

pre 12 godina

Stalno ispunjavamo neke nove uslove i činimo sve veće ustupke Prištini, pa se pitam nije li to u stvari ova vlast priznala Kosovo? Da li video konferencijom treba još nešto da učinimo? Sad je biti ili ne biti. Zanima me dokle su u stanju da idu?

Natasa

pre 12 godina

REFERENDUM! Kao u Svajcarskoj!

Plase se nasi ishoda, plase se, cini mi se, i sopstvene senke. Osudjeni su da dozivotno vladaju, u protivnom moracemo da zamolimo malo mesta u Alkatrazu... Zafalice...

jovanaa

pre 12 godina

ne, ali stvarno...i posle citava propaganda o opstanku mladih u Srbiji...bas me zanima koga zeli ovaj narod, medju kojima je ako ne svaki, ali svaki drugi covek veoma dobar poznavalac i politike i diplomatije,prava a istorije da ni ne pominjem...svi sve znaju, a zna se koji procenat visokoobrazovanih egzistira kod nas...poludecu od kvazipatriota i kvaziintelektualaca, a pre svega kratkovidih ljudi...jos ce biti i protesta i nereda sa sve parolama-bolje rat nego pakt...odavde samo ici..Srbi ce sami sebe da istrebe

oxigenic

pre 12 godina

Moje je misljenje da oni sve vec unapred znaju i da su izjave tadica i djelica samo diplomatski korak da bi narod lakse progutao jos jedno gorko razocarenje i bio zadovoljan makar tom probnom kandidaturom.

Alex

pre 12 godina

@(janez, 6. decembar 2011 23:40) Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Znamo zašto Turska i Makedonija čekaju, a znamo zašto i mi KASNIMO. DS je kriv, ali pre svega zbog korupcije, "reforme" pravosuđa i koketiranja sa biračima po pitanju Kosova.

Ovo o Sandžaku i Vojvodini su potpune besmislice. Verujem da su i oni, koji to pišu, svesni toga.

Neko Iz Mase

pre 12 godina

Ova Drama nad Dramama je rezirana i to je svima jasno.
Barikade, pregovori, kanditatura, zadnji sekundi...
Boris sece plavu zicu, dok digitalni sat odbrojava...
Svi znojavi se razilaze u svoje penthause, dvoje se drotova ljube,
americka/srpska/albanska zastava se vijori uz napeti zvuk filmske muzike.

Kadar se premesta na 15 dana posle...prasina se slegla...

Na ulicama vozaci jos uvek pale "4 zmigavca" i blokiraju saobracaj, da bi kupili cigarete.

EU povlaci misljenje o kandituri, a i ja bih de se mene pita.

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.

Ovo je mozda nekome minorno, ali od necega se mora poceti. Hajde da probamo...

janez

pre 12 godina

Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Istina

pre 12 godina

A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!!!!!!!!!!!!!!

veterinarBG

pre 12 godina

Srbiji nije postavljen NIJEDAN novi zahtev od 1993. godine i kriterijuma iz Kopenhagena.
(Beogradjanin, 6. decembar 2011 18:58)
Sem da se odrekne 15% svoje teritorije!Po izjavama EU zvanicnika,prvo su bili standardi,pa status,pa su to dva puta,dok,danas,eto,Gvido ne objavi da moramo postovati teritorijalni integritet Kosova,jos uvek,po rezoluciji 1244,teritoriji Srbije.
Stvarno nema novih uslova,al malo morgen.

GS

pre 12 godina

ovo je interesantno "na primer, pitanje regionalnog učesća Kosova". priznajete Kosovo a onda onako usput mozete i Vojvodinu, ona je ionako sledeca, nije kazete? samo polako, za par godina Srbija nece postojati, ne u ovoj danasnjoj formi.

Robin Hud

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme i da jasno treba reci zbog cega predsednik toliko zeli u EU. Ne zbog novih radnih mesta u proizvodnji, vec upravo radi DONACIJA. Da, donacija koji odrzavaju potpuno besmislen povlasceni polozaj cinovnicke klike koja je zaposlena po nabujalim drzavnim agencijama, za razne savetnike, partijske direktore i slicno. Ne hvala gospodine predsednice, dosta je bilo! Drzava koja je protiv kandidature Srbije je (mada ne namerno) sada nas najveci saveznik!

novica52

pre 12 godina

Predsedniče uvek imate razloge za pravdanje postupaka i naravno drugih rešenja koji obezbeđuju kontinuitet vaše politike.Sve ovo što govorite i svu društvenu i ekonomsku krizu u kojoj smo duboko zagazili rešava se jednim vašim potezom. Vreme je da bez obzira na sve vaše zasluge i ono što ste postigli , vođenje države prepustite onima koje narod izabere.

nenad

pre 12 godina

Status kandidata znači desetak i više godina čekanja ispred vrata i pristup fondovima uz novu seriju bogaćenja stranačkih funkcionera i članstva. Neizmerno mi je drago što status nismo dobili niti ćemo!

Kojicka

pre 12 godina

"U našem je interesu da obezbedimo učešće Prištine na regionalnim forumima..." I ovo nije priznavanje Kosova?! Pa, sto onda i Novi Sad ne ucestvuije samostalno?!

alex

pre 12 godina

Problem je gospodine Tadicu, sto Vam EU ne veruje, Znate li sta ste obecali ovom narodu, 2008? Pola milona radnih mesta!Umesto toga imamo pola milona otpustenih! Obecali ste, Prodaju Javnih preduzeca, umesto toga Vi ste doveli, i zaposlili vise hiljada vasih stranackih pulena u ista, Gospodine Tadicu, obecali ste investitore, umesto toga dobili smo afere u kome je narod opljackan i to u NEVIDJENIM RAZMERAMA. Dakle, gospodine Tadicu, slagali ste sopstveni narod, obecavajuci mnogo, ali ljude i institucija IZ EVROPSKE UNIJE , ne moze te PREVARITI.

Irma

pre 12 godina

Sad sam se sjetila da ovaj vaš predsjednik nije htio doći na Josipovićevu inauguraciju jer je bio pozvan i predsjednik Kosova, a sad će sam da ga poziva na regionalne forume. Ah, ti političari...

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

On to nas malo Z? Ne treba slaviti jer od juce nije postavljen novi uslov? Ovo treba uramiti.
(djuro, 6. decembar 2011 16:56)

Nemoj ti i tebi slicni da se pravite blesavi!!! Jako dobro znate sta je covek hteo da kaze!

1. Nema novih uslova EU-e.
2. Ne treba zbog tuga da se vidimo kao kandiat za EU-u.

A ne, evo slavimo, jer nema novih uslova.... Koliko vam ima godina??? A imas 100 preporucenih... Jadna nam Majka sa takvim intelektualcima!!! Vi patriJoti i rusofili, sto vise pljujete Borisa Tadica, sve vise ga cenim i postujem...

e12

pre 12 godina

"Model dve Nemačke znači da su dve Nemačke nepriznavajući jedna drugu obezbedile funkcionisanje sistema. I mi to želimo.

Pa dobro, jasno je Istocna nemacka je ucestvovala na olimpijadama, svetskim orvenstvima ,UN....
Pa Predsednice ako vi zelite TO,TO I Kosovo zeli.

Mudrac bez planine

pre 12 godina

"Novi uslovi" su najomiljeniji izgovori neuspenih srpskih politicara, jer novih uslova nikada nije ni bilo. Sta je to nov uslov da se isporuce ratni zlocinci? Ajde? Pa nemamo li toliko obraza i civilizovanosti da ih sami posaljemo? Ili, na Kosovu mir, i odjednom barikade. "Nov uslov" je da se barikade sklone. Ih, kakav "nov uslov". Razbijes prozor, uslov je da ga popravis. Otprilike, tako nesto.

Igor

pre 12 godina

Matori daj ti nama referendum, da se mi lepo ijasnimo o toj Evropskoj uniji. I da vidimo mi ko tamo uopste zeli da ide. Zbog cega vi lizete du.., njima u evropi? Zbog naroda u Srbiji? Ajde referendum pa da vidimo u kom smeru građani žele da idu...

telegrafista

pre 12 godina

"Nema uslova, ali ni slavlja"
"Ako kaniš pobediti ne smeš izgubiti"

Predsedniče, otkud ovo razmetanje popodne helikopterom iznad Kragujevca i njegove sirotinje? Sad smo i fizički odovjeni, vi visoko, otatak dole...poruka primljena!

Pera

pre 12 godina

Kako nemamo ni jedan uslov? Ovako ja vidim sutrasnji dan : "Postovani gradjani danas nemamo ni jedan novi uslov za kandidaturu tako da mirno mozete da prespavate ovu noc" vas predsednik.....

prosto

pre 12 godina

Kad nemate viziju onda tumarate.
Ne slazem se sa politikom Cede Jovanovica, ali on je covek barem kristalno jasan. Ne slazem se sa politikom radikala, ali barem od njih znas sta da ocekujes.

Onda ulazimo u sferu sive zone, u kojoj je cela ova garnitura "i istok, i zapad, i kosovo, i papa, i patrijarh, i gej parade..."

Sve ovo neodoljivo podseca na onu izreku 'seci macki rep 10 puta da manje boli'

Ne sumnjam u dobre namere drzavnog vrha da zadrzi Kosovo i u isto vreme izbori dobar polozaj ekonomije, i priblizavanje u EU. Medjutim, ocigledno da im ne ide. Da za danom prave sve vishe, ne mogu da kazem kompromisa jer je dobar kompromis jedino onaj kojim niko nije zadovoljan. Ovde se radi o postepenom povlacenju, dok u medjuvremenu drzava stagnira, gradjani vide sve manje perspektive, sve su negativniji i slichno.

Mozda ce na moju sledecu recenicu neko da poludi, ali sve je vise jasno da je mnogo bolja opcija radikalizma (SRS) ili gradjanskog ekstremizma (LDP) nego ovaj cardas ni na nebu ni na zemlji.

U prvom slucaju bi opet prosli kroz 90te, a takav smo narod da bi se napunili pozitivnom energijom za promene, pa bi mozda opet dosao neki Djindjic i probao i uspeo da Srbiju promeni.

U slucaju LDP-a ne znam sta bi se dogodilo, ali bi barem narod znao kuda je krenuo, i onda bi za 2-3 godine znali na cemu smo.

Treba da se zapitamo kuda to idemo evo 9ta godina. Na koji nacin slavimo nove godine, na koji nacin zivimo, sta nam se dogadja... a svi delimo istu zelju-miran zivot, platu od 1000evra, jedno letovanje bez kredita, mogucnost da kupimo masinu za pranje sudova a ne nakon 10 sati crncenja da vas doceka puna sudopera i tako dalje.

Od svega ovoga nas deli smo ta siva zona u kojoj tumaramo godinama. Jak smo mi narod, izvucicemo se, samo je pitanje koliko jos generacija treba da ceka. Najcrnje je pred zoru...

Milan

pre 12 godina

Ako se barikade ne postavljaju na nebu i ako se kosovski carinici prebacuju helikopterima nasih "prijateljskih" zemalja onda nikome nece nista smetati da one ostanu na putevima! :)

Wildar

pre 12 godina

Svako realan vidi da je Kosovo priznato i od nasih..zato pamet u glavu i cuvajmo ovo sto jos imamo!Ili neko mozda misli da ovo mozemo promeniti a opet znaju svi kako se teritorija povraca.Da li nasa nacija zeli da vracamo nesto sto smo izgubili u borbi protiv celog sveta?Mislim da ne jer nas narod trenutno interesuje kako da prezivi od danas do sutra a te velike borbe nek vode oni jaci.

M.

pre 12 godina

Okej IPA fondovi, ali dal mi stvarno želimo da budemo članica - i to članica drugog ili čak trećeg reda - nadnacionalne organizacije koja će uskoro imati moć da odobrava državne budžete svojih članica? Baš nemci da nam pišu budžet? Majke mi daje skroz novu dimenziju izrazu "krojiti kapu".

dragan

pre 12 godina

Mislim da je vec svima muka od ovih praznih i zaludnih prica.Uradite bilo sta pa obavestite narod o uspehu,ulasku ili neznam vise sta.Ako niste zapazili narod je poceo grupno da skace sa zgrada.Pa njih guraju nedoreceni i isprazni politicari i predsednici.Ne postavlja EU uslove vec trazi da se ispuni obecano.

Ninazu

pre 12 godina

Hoću javnu debatu o ulasku Srbije u EU! Ne želim više kredite, zaduživanja pa čak ni donacije! Hoću da vlast u ovoj državi počne da radi svoj posao. Dosta više priče o tome da samo trebamo ući u EU i svi će problemi biti rešeni. Ljudi probudite se! Mi danas hoćemo u EU da bi od njih dobili novac. Od kad mi to postadosmo evropski prosjaci??? Kome trebaju prosjaci? Kakva je ovo šizofrena logika ovih godina? Ja ne verujem šta sam doživeo...

aaaaaa

pre 12 godina

Ovo je izjava godine. Pazite od juce nijedan novi uslov. Sad ih primamo dnevno. Mozda su zaboravili pa sutra bude dva nova. A ovo sto je rekao da se saceka sa slavljem, ja bi ga pitao ono sto sam nekad Slobu. Borise gde ti zivis

Boza

pre 12 godina

Tadic izgleda ne zna da su dve Nemacke bile dve posebne drzave, koje se doduse nisu priznavale, ali su "de facto" bile drzave, tako su i funkcionisale i takvim su ih drugi smatrali. Da li je ovaj model "dve drzave koje se medjusobno ne priznaju, a ipak su drzave" koji zagovara nas vrli predsednik u skladu sa nasim ustavom? Od Srbije na kraju niko nece ni traziti da prizna Kosovo, samo ce nas uvek udariti po usima kad pokusamo da sprecimo Kosovo da se ponasa kao drzava.

doktor

pre 12 godina

Secate se kada sam pricao o "narkomanu u krizi"... Narkoman je Srbija kojoj treba kandidatura ,a strana koja odlucuje trazice maksimum jer narkos krizira...

Ban

pre 12 godina

Ja kao Predsednik Srbije!!.
Tako on svaku izjavu počinje.
On veruje da LEVITIRA.
To su mu njegovi saradnici, koji o sebi samo misle, kazali.
Pa recite mu da ga lažu, ako mu dobro mislite i ako za istinu nije kasno.

Finger

pre 12 godina

Da sam na njihovom mestu,postavio bih nove uslove kao sto su reforma pravosudja,efikasnija borba protiv kriminala,ukidanje agencija koje je vlada formirala da bi u njih zaposlila svoju rodbinu i prijatelje,borba protiv korupcije...

final coundown

pre 12 godina

Počinje poslednje, i najvažnije odbrojavanje. Nadu ulivaju lepe želje dva najjača stranačka bloka u Srbiji. I Sns I Ds se nadaju kandidaturi.

Goran

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Kragujevcu da od JUCE Srbiji nije postavljen nijedan novi uslov". Kako samo ovo smesno, ali istovremeno i zalosno zvuci.

Milos

pre 12 godina

U takvu uzasnu situaciju ste nas doveli, da necemo stici ni da slavimo kada se desi ono najradosnije za Srbiju, vasa ostavka. Bice previse posla, treba podici Srbiju sa kolena na koje ste je bacili.

Goran

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Kragujevcu da od JUCE Srbiji nije postavljen nijedan novi uslov". Kako samo ovo smesno, ali istovremeno i zalosno zvuci.

Finger

pre 12 godina

Da sam na njihovom mestu,postavio bih nove uslove kao sto su reforma pravosudja,efikasnija borba protiv kriminala,ukidanje agencija koje je vlada formirala da bi u njih zaposlila svoju rodbinu i prijatelje,borba protiv korupcije...

janez

pre 12 godina

Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Milos

pre 12 godina

U takvu uzasnu situaciju ste nas doveli, da necemo stici ni da slavimo kada se desi ono najradosnije za Srbiju, vasa ostavka. Bice previse posla, treba podici Srbiju sa kolena na koje ste je bacili.

alex

pre 12 godina

Problem je gospodine Tadicu, sto Vam EU ne veruje, Znate li sta ste obecali ovom narodu, 2008? Pola milona radnih mesta!Umesto toga imamo pola milona otpustenih! Obecali ste, Prodaju Javnih preduzeca, umesto toga Vi ste doveli, i zaposlili vise hiljada vasih stranackih pulena u ista, Gospodine Tadicu, obecali ste investitore, umesto toga dobili smo afere u kome je narod opljackan i to u NEVIDJENIM RAZMERAMA. Dakle, gospodine Tadicu, slagali ste sopstveni narod, obecavajuci mnogo, ali ljude i institucija IZ EVROPSKE UNIJE , ne moze te PREVARITI.

Ninazu

pre 12 godina

Hoću javnu debatu o ulasku Srbije u EU! Ne želim više kredite, zaduživanja pa čak ni donacije! Hoću da vlast u ovoj državi počne da radi svoj posao. Dosta više priče o tome da samo trebamo ući u EU i svi će problemi biti rešeni. Ljudi probudite se! Mi danas hoćemo u EU da bi od njih dobili novac. Od kad mi to postadosmo evropski prosjaci??? Kome trebaju prosjaci? Kakva je ovo šizofrena logika ovih godina? Ja ne verujem šta sam doživeo...

Robin Hud

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme i da jasno treba reci zbog cega predsednik toliko zeli u EU. Ne zbog novih radnih mesta u proizvodnji, vec upravo radi DONACIJA. Da, donacija koji odrzavaju potpuno besmislen povlasceni polozaj cinovnicke klike koja je zaposlena po nabujalim drzavnim agencijama, za razne savetnike, partijske direktore i slicno. Ne hvala gospodine predsednice, dosta je bilo! Drzava koja je protiv kandidature Srbije je (mada ne namerno) sada nas najveci saveznik!

Istina

pre 12 godina

A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!!!!!!!!!!!!!!

Irma

pre 12 godina

Sad sam se sjetila da ovaj vaš predsjednik nije htio doći na Josipovićevu inauguraciju jer je bio pozvan i predsjednik Kosova, a sad će sam da ga poziva na regionalne forume. Ah, ti političari...

nenad

pre 12 godina

Status kandidata znači desetak i više godina čekanja ispred vrata i pristup fondovima uz novu seriju bogaćenja stranačkih funkcionera i članstva. Neizmerno mi je drago što status nismo dobili niti ćemo!

telegrafista

pre 12 godina

"Nema uslova, ali ni slavlja"
"Ako kaniš pobediti ne smeš izgubiti"

Predsedniče, otkud ovo razmetanje popodne helikopterom iznad Kragujevca i njegove sirotinje? Sad smo i fizički odovjeni, vi visoko, otatak dole...poruka primljena!

Kojicka

pre 12 godina

"U našem je interesu da obezbedimo učešće Prištine na regionalnim forumima..." I ovo nije priznavanje Kosova?! Pa, sto onda i Novi Sad ne ucestvuije samostalno?!

Igor

pre 12 godina

Matori daj ti nama referendum, da se mi lepo ijasnimo o toj Evropskoj uniji. I da vidimo mi ko tamo uopste zeli da ide. Zbog cega vi lizete du.., njima u evropi? Zbog naroda u Srbiji? Ajde referendum pa da vidimo u kom smeru građani žele da idu...

GS

pre 12 godina

ovo je interesantno "na primer, pitanje regionalnog učesća Kosova". priznajete Kosovo a onda onako usput mozete i Vojvodinu, ona je ionako sledeca, nije kazete? samo polako, za par godina Srbija nece postojati, ne u ovoj danasnjoj formi.

Neko Iz Mase

pre 12 godina

Ova Drama nad Dramama je rezirana i to je svima jasno.
Barikade, pregovori, kanditatura, zadnji sekundi...
Boris sece plavu zicu, dok digitalni sat odbrojava...
Svi znojavi se razilaze u svoje penthause, dvoje se drotova ljube,
americka/srpska/albanska zastava se vijori uz napeti zvuk filmske muzike.

Kadar se premesta na 15 dana posle...prasina se slegla...

Na ulicama vozaci jos uvek pale "4 zmigavca" i blokiraju saobracaj, da bi kupili cigarete.

EU povlaci misljenje o kandituri, a i ja bih de se mene pita.

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.

Ovo je mozda nekome minorno, ali od necega se mora poceti. Hajde da probamo...

veterinarBG

pre 12 godina

Srbiji nije postavljen NIJEDAN novi zahtev od 1993. godine i kriterijuma iz Kopenhagena.
(Beogradjanin, 6. decembar 2011 18:58)
Sem da se odrekne 15% svoje teritorije!Po izjavama EU zvanicnika,prvo su bili standardi,pa status,pa su to dva puta,dok,danas,eto,Gvido ne objavi da moramo postovati teritorijalni integritet Kosova,jos uvek,po rezoluciji 1244,teritoriji Srbije.
Stvarno nema novih uslova,al malo morgen.

aaaaaa

pre 12 godina

Ovo je izjava godine. Pazite od juce nijedan novi uslov. Sad ih primamo dnevno. Mozda su zaboravili pa sutra bude dva nova. A ovo sto je rekao da se saceka sa slavljem, ja bi ga pitao ono sto sam nekad Slobu. Borise gde ti zivis

Pera

pre 12 godina

Kako nemamo ni jedan uslov? Ovako ja vidim sutrasnji dan : "Postovani gradjani danas nemamo ni jedan novi uslov za kandidaturu tako da mirno mozete da prespavate ovu noc" vas predsednik.....

doktor

pre 12 godina

Secate se kada sam pricao o "narkomanu u krizi"... Narkoman je Srbija kojoj treba kandidatura ,a strana koja odlucuje trazice maksimum jer narkos krizira...

Ban

pre 12 godina

Ja kao Predsednik Srbije!!.
Tako on svaku izjavu počinje.
On veruje da LEVITIRA.
To su mu njegovi saradnici, koji o sebi samo misle, kazali.
Pa recite mu da ga lažu, ako mu dobro mislite i ako za istinu nije kasno.

dragan

pre 12 godina

Mislim da je vec svima muka od ovih praznih i zaludnih prica.Uradite bilo sta pa obavestite narod o uspehu,ulasku ili neznam vise sta.Ako niste zapazili narod je poceo grupno da skace sa zgrada.Pa njih guraju nedoreceni i isprazni politicari i predsednici.Ne postavlja EU uslove vec trazi da se ispuni obecano.

e12

pre 12 godina

"Model dve Nemačke znači da su dve Nemačke nepriznavajući jedna drugu obezbedile funkcionisanje sistema. I mi to želimo.

Pa dobro, jasno je Istocna nemacka je ucestvovala na olimpijadama, svetskim orvenstvima ,UN....
Pa Predsednice ako vi zelite TO,TO I Kosovo zeli.

novica52

pre 12 godina

Predsedniče uvek imate razloge za pravdanje postupaka i naravno drugih rešenja koji obezbeđuju kontinuitet vaše politike.Sve ovo što govorite i svu društvenu i ekonomsku krizu u kojoj smo duboko zagazili rešava se jednim vašim potezom. Vreme je da bez obzira na sve vaše zasluge i ono što ste postigli , vođenje države prepustite onima koje narod izabere.

Boza

pre 12 godina

Tadic izgleda ne zna da su dve Nemacke bile dve posebne drzave, koje se doduse nisu priznavale, ali su "de facto" bile drzave, tako su i funkcionisale i takvim su ih drugi smatrali. Da li je ovaj model "dve drzave koje se medjusobno ne priznaju, a ipak su drzave" koji zagovara nas vrli predsednik u skladu sa nasim ustavom? Od Srbije na kraju niko nece ni traziti da prizna Kosovo, samo ce nas uvek udariti po usima kad pokusamo da sprecimo Kosovo da se ponasa kao drzava.

prosto

pre 12 godina

Kad nemate viziju onda tumarate.
Ne slazem se sa politikom Cede Jovanovica, ali on je covek barem kristalno jasan. Ne slazem se sa politikom radikala, ali barem od njih znas sta da ocekujes.

Onda ulazimo u sferu sive zone, u kojoj je cela ova garnitura "i istok, i zapad, i kosovo, i papa, i patrijarh, i gej parade..."

Sve ovo neodoljivo podseca na onu izreku 'seci macki rep 10 puta da manje boli'

Ne sumnjam u dobre namere drzavnog vrha da zadrzi Kosovo i u isto vreme izbori dobar polozaj ekonomije, i priblizavanje u EU. Medjutim, ocigledno da im ne ide. Da za danom prave sve vishe, ne mogu da kazem kompromisa jer je dobar kompromis jedino onaj kojim niko nije zadovoljan. Ovde se radi o postepenom povlacenju, dok u medjuvremenu drzava stagnira, gradjani vide sve manje perspektive, sve su negativniji i slichno.

Mozda ce na moju sledecu recenicu neko da poludi, ali sve je vise jasno da je mnogo bolja opcija radikalizma (SRS) ili gradjanskog ekstremizma (LDP) nego ovaj cardas ni na nebu ni na zemlji.

U prvom slucaju bi opet prosli kroz 90te, a takav smo narod da bi se napunili pozitivnom energijom za promene, pa bi mozda opet dosao neki Djindjic i probao i uspeo da Srbiju promeni.

U slucaju LDP-a ne znam sta bi se dogodilo, ali bi barem narod znao kuda je krenuo, i onda bi za 2-3 godine znali na cemu smo.

Treba da se zapitamo kuda to idemo evo 9ta godina. Na koji nacin slavimo nove godine, na koji nacin zivimo, sta nam se dogadja... a svi delimo istu zelju-miran zivot, platu od 1000evra, jedno letovanje bez kredita, mogucnost da kupimo masinu za pranje sudova a ne nakon 10 sati crncenja da vas doceka puna sudopera i tako dalje.

Od svega ovoga nas deli smo ta siva zona u kojoj tumaramo godinama. Jak smo mi narod, izvucicemo se, samo je pitanje koliko jos generacija treba da ceka. Najcrnje je pred zoru...

Milan

pre 12 godina

Ako se barikade ne postavljaju na nebu i ako se kosovski carinici prebacuju helikopterima nasih "prijateljskih" zemalja onda nikome nece nista smetati da one ostanu na putevima! :)

Mudrac bez planine

pre 12 godina

"Novi uslovi" su najomiljeniji izgovori neuspenih srpskih politicara, jer novih uslova nikada nije ni bilo. Sta je to nov uslov da se isporuce ratni zlocinci? Ajde? Pa nemamo li toliko obraza i civilizovanosti da ih sami posaljemo? Ili, na Kosovu mir, i odjednom barikade. "Nov uslov" je da se barikade sklone. Ih, kakav "nov uslov". Razbijes prozor, uslov je da ga popravis. Otprilike, tako nesto.

M.

pre 12 godina

Okej IPA fondovi, ali dal mi stvarno želimo da budemo članica - i to članica drugog ili čak trećeg reda - nadnacionalne organizacije koja će uskoro imati moć da odobrava državne budžete svojih članica? Baš nemci da nam pišu budžet? Majke mi daje skroz novu dimenziju izrazu "krojiti kapu".

Wildar

pre 12 godina

Svako realan vidi da je Kosovo priznato i od nasih..zato pamet u glavu i cuvajmo ovo sto jos imamo!Ili neko mozda misli da ovo mozemo promeniti a opet znaju svi kako se teritorija povraca.Da li nasa nacija zeli da vracamo nesto sto smo izgubili u borbi protiv celog sveta?Mislim da ne jer nas narod trenutno interesuje kako da prezivi od danas do sutra a te velike borbe nek vode oni jaci.

final coundown

pre 12 godina

Počinje poslednje, i najvažnije odbrojavanje. Nadu ulivaju lepe želje dva najjača stranačka bloka u Srbiji. I Sns I Ds se nadaju kandidaturi.

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

On to nas malo Z? Ne treba slaviti jer od juce nije postavljen novi uslov? Ovo treba uramiti.
(djuro, 6. decembar 2011 16:56)

Nemoj ti i tebi slicni da se pravite blesavi!!! Jako dobro znate sta je covek hteo da kaze!

1. Nema novih uslova EU-e.
2. Ne treba zbog tuga da se vidimo kao kandiat za EU-u.

A ne, evo slavimo, jer nema novih uslova.... Koliko vam ima godina??? A imas 100 preporucenih... Jadna nam Majka sa takvim intelektualcima!!! Vi patriJoti i rusofili, sto vise pljujete Borisa Tadica, sve vise ga cenim i postujem...

Firewind

pre 12 godina

Relativno skoro je neko od mojih na Fejsbuku postavio pitanje za ili protiv EU i rezultat je bio oko 63:7 za protiv. Ako ovaj uzorak moze da se primeni i na ostatak stanovnistva onda ovo zamajavanje stvarno nema smisla, svu energiju ulagati u nesto sto vecina ne zeli. Mozda je krajnje vreme da se narod izjasni o ovome pa da idemo dalje.

Natasa

pre 12 godina

REFERENDUM! Kao u Svajcarskoj!

Plase se nasi ishoda, plase se, cini mi se, i sopstvene senke. Osudjeni su da dozivotno vladaju, u protivnom moracemo da zamolimo malo mesta u Alkatrazu... Zafalice...

Alex

pre 12 godina

@(janez, 6. decembar 2011 23:40) Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Znamo zašto Turska i Makedonija čekaju, a znamo zašto i mi KASNIMO. DS je kriv, ali pre svega zbog korupcije, "reforme" pravosuđa i koketiranja sa biračima po pitanju Kosova.

Ovo o Sandžaku i Vojvodini su potpune besmislice. Verujem da su i oni, koji to pišu, svesni toga.

Ljubica

pre 12 godina

Naravno da ne treba biti isuvise optimistican, vec samo realan i da nas sad ne puste ko kaze da ih necemo naterati da ponovo porazmisle oko toga..

Ja niko

pre 12 godina

Kakvo slavlje
Ako niste obavestevi,jedna porodica je danas izvrsila samoubistvo.Postali smo jos siromasniji i bedniji bez nje.Ne nisam promasila temu, ngo nekako, ja vise nemam nikakvih zelja.

Sloba

pre 12 godina

mislim da nije lose da imamo odredjenu dozu optimizma jer i Evropa zna da ako nam ne da tu kandidaturu skoro da ce nas izgubiti kao saveznike.

oxigenic

pre 12 godina

Moje je misljenje da oni sve vec unapred znaju i da su izjave tadica i djelica samo diplomatski korak da bi narod lakse progutao jos jedno gorko razocarenje i bio zadovoljan makar tom probnom kandidaturom.

Alex

pre 12 godina

@(Istina, 6. decembar 2011 23:40) A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!…!!

Nisi pročitao sledeće vesti:
- Of-šor kompanija "Zab grupa", iza koje stoji ruski kapital, kupila je 14 odsto akcija fabrike "Voda Vrnjci"
- Srbijagas kupio Agroživ, 30% Informatike, preuzeo Metanolsko-sirćetni kompleks u Kikindi, Azotaru u Pančevu, Srpsku fabriku stakla u Paraćinu (pa prodali Bugarima), itd.
- Gazprom kupuje Progres, otkupljuje srpski deo od 25% u YugoRosGaz-u, posredniku za trgovinu gasom u Srbiji, itd.

opasni presedan

pre 12 godina

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.
(Neko Iz Mase, 6. decembar 2011 23:00)

Tako je! I ja mislim da Italiju treba izbaciti iz EU.

Aca

pre 12 godina

znaci lose je to kad se Tadic izbori da nas Eu gleda bolje? imam osecaj da Tadic izadje sa izjavom "dobar dan" da bi pljuvali i to..

jovanaa

pre 12 godina

ne, ali stvarno...i posle citava propaganda o opstanku mladih u Srbiji...bas me zanima koga zeli ovaj narod, medju kojima je ako ne svaki, ali svaki drugi covek veoma dobar poznavalac i politike i diplomatije,prava a istorije da ni ne pominjem...svi sve znaju, a zna se koji procenat visokoobrazovanih egzistira kod nas...poludecu od kvazipatriota i kvaziintelektualaca, a pre svega kratkovidih ljudi...jos ce biti i protesta i nereda sa sve parolama-bolje rat nego pakt...odavde samo ici..Srbi ce sami sebe da istrebe

Duki

pre 12 godina

Stalno ispunjavamo neke nove uslove i činimo sve veće ustupke Prištini, pa se pitam nije li to u stvari ova vlast priznala Kosovo? Da li video konferencijom treba još nešto da učinimo? Sad je biti ili ne biti. Zanima me dokle su u stanju da idu?

Veselin

pre 12 godina

Sva sreca,Predsednik i DS,nikad nisu krivi.

Neko novo mazanje?

DS,SPS,SNS,SRS,DSS,URS,NS...
svi su bili ili jesu na vlasti,i svi nas mažu.

Dokle,bre?!

Miroslav Ivić

pre 12 godina

E moj predsedniče... na šta smo spali, brnjak, jagnjilo... Evropljani nas gledaju ko stoku! A Đinđićeva 2007 za pristup Uniji nam je nekad izgledala kao daleka budućnost, a sad možda propuštamo i 2013 i novi evro budžet i ko zna šta još.

Nemac

pre 12 godina

Recenica po recenica: dve recenice.
"Nema te politike koja može biti oslonjena na dovođenje života u rizik, već na njihovom očuvanju".

Iz Srbije odlazi zivot, ona nestaje, a slicni procesi trenutno su prisutni uglavnom sirom Evrope, osim na Kosovu i Metohiji.... Lepo cemo ziveti, po autoru te recenice, kao ljudi, pa onda i nestati (ako je tacno to sto kaze)?! Sta je to lep ljudski zivot?

"Koji god model da uzmemo priznanja Kosova neće biti."

Modeli se zanivaju na pretpostavkama, i zavise od uslova. Mudriji ljudi znaju kada se sta koristi, i sta se tada dogadja. Znam da se Srbi trenutno tiho pojacano iseljavaju (preko deset slucajeva).

Konstatujem.

Jožef

pre 12 godina

hvala na vestima borise / zamalo smo počeli da slavimo al čitajući tvoje novosti mi ono prestali sa slavljem . Zaista se zahvaljujem u ime gostiju jer nit smsm da pomislim šta bi se sve moglo desiti da tebe nema . Hvala bogu imamo tebe veliku Vođu i molimo te da nas večno Vodiš ka pobedi jer nesumnjivo si veliki lik od Čoveča . Pokaži nam prstom kojim putem mi slepi da koračimo i znak nam daj kada mi da počnemo sa slavljem . Bog te blagoslovio tadiću sine svemoćni .

Ana Matic 023

pre 12 godina

Usmeravam svoje u pozitivne misli citave svoje porodice na taj 9. decembar ka Briselu! Iskreno se nadam da ce EU prepoznati nas potencijal, i sve ono o cemu sugo pricamo medjusobno da smo posebni - umeti da iskoriste! Jako je tesko, bas smo se trudili! Zasluzili smo! Borise, nadam se da cemo 9og imati razloga za slavlje!

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

On to nas malo Z? Ne treba slaviti jer od juce nije postavljen novi uslov? Ovo treba uramiti.
(djuro, 6. decembar 2011 16:56)

Nemoj ti i tebi slicni da se pravite blesavi!!! Jako dobro znate sta je covek hteo da kaze!

1. Nema novih uslova EU-e.
2. Ne treba zbog tuga da se vidimo kao kandiat za EU-u.

A ne, evo slavimo, jer nema novih uslova.... Koliko vam ima godina??? A imas 100 preporucenih... Jadna nam Majka sa takvim intelektualcima!!! Vi patriJoti i rusofili, sto vise pljujete Borisa Tadica, sve vise ga cenim i postujem...

janez

pre 12 godina

Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Istina

pre 12 godina

A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!!!!!!!!!!!!!!

Wildar

pre 12 godina

Svako realan vidi da je Kosovo priznato i od nasih..zato pamet u glavu i cuvajmo ovo sto jos imamo!Ili neko mozda misli da ovo mozemo promeniti a opet znaju svi kako se teritorija povraca.Da li nasa nacija zeli da vracamo nesto sto smo izgubili u borbi protiv celog sveta?Mislim da ne jer nas narod trenutno interesuje kako da prezivi od danas do sutra a te velike borbe nek vode oni jaci.

Robin Hud

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme i da jasno treba reci zbog cega predsednik toliko zeli u EU. Ne zbog novih radnih mesta u proizvodnji, vec upravo radi DONACIJA. Da, donacija koji odrzavaju potpuno besmislen povlasceni polozaj cinovnicke klike koja je zaposlena po nabujalim drzavnim agencijama, za razne savetnike, partijske direktore i slicno. Ne hvala gospodine predsednice, dosta je bilo! Drzava koja je protiv kandidature Srbije je (mada ne namerno) sada nas najveci saveznik!

GS

pre 12 godina

ovo je interesantno "na primer, pitanje regionalnog učesća Kosova". priznajete Kosovo a onda onako usput mozete i Vojvodinu, ona je ionako sledeca, nije kazete? samo polako, za par godina Srbija nece postojati, ne u ovoj danasnjoj formi.

Igor

pre 12 godina

Matori daj ti nama referendum, da se mi lepo ijasnimo o toj Evropskoj uniji. I da vidimo mi ko tamo uopste zeli da ide. Zbog cega vi lizete du.., njima u evropi? Zbog naroda u Srbiji? Ajde referendum pa da vidimo u kom smeru građani žele da idu...

Milan

pre 12 godina

Ako se barikade ne postavljaju na nebu i ako se kosovski carinici prebacuju helikopterima nasih "prijateljskih" zemalja onda nikome nece nista smetati da one ostanu na putevima! :)

Ninazu

pre 12 godina

Hoću javnu debatu o ulasku Srbije u EU! Ne želim više kredite, zaduživanja pa čak ni donacije! Hoću da vlast u ovoj državi počne da radi svoj posao. Dosta više priče o tome da samo trebamo ući u EU i svi će problemi biti rešeni. Ljudi probudite se! Mi danas hoćemo u EU da bi od njih dobili novac. Od kad mi to postadosmo evropski prosjaci??? Kome trebaju prosjaci? Kakva je ovo šizofrena logika ovih godina? Ja ne verujem šta sam doživeo...

veterinarBG

pre 12 godina

Srbiji nije postavljen NIJEDAN novi zahtev od 1993. godine i kriterijuma iz Kopenhagena.
(Beogradjanin, 6. decembar 2011 18:58)
Sem da se odrekne 15% svoje teritorije!Po izjavama EU zvanicnika,prvo su bili standardi,pa status,pa su to dva puta,dok,danas,eto,Gvido ne objavi da moramo postovati teritorijalni integritet Kosova,jos uvek,po rezoluciji 1244,teritoriji Srbije.
Stvarno nema novih uslova,al malo morgen.

nenad

pre 12 godina

Status kandidata znači desetak i više godina čekanja ispred vrata i pristup fondovima uz novu seriju bogaćenja stranačkih funkcionera i članstva. Neizmerno mi je drago što status nismo dobili niti ćemo!

alex

pre 12 godina

Problem je gospodine Tadicu, sto Vam EU ne veruje, Znate li sta ste obecali ovom narodu, 2008? Pola milona radnih mesta!Umesto toga imamo pola milona otpustenih! Obecali ste, Prodaju Javnih preduzeca, umesto toga Vi ste doveli, i zaposlili vise hiljada vasih stranackih pulena u ista, Gospodine Tadicu, obecali ste investitore, umesto toga dobili smo afere u kome je narod opljackan i to u NEVIDJENIM RAZMERAMA. Dakle, gospodine Tadicu, slagali ste sopstveni narod, obecavajuci mnogo, ali ljude i institucija IZ EVROPSKE UNIJE , ne moze te PREVARITI.

Neko Iz Mase

pre 12 godina

Ova Drama nad Dramama je rezirana i to je svima jasno.
Barikade, pregovori, kanditatura, zadnji sekundi...
Boris sece plavu zicu, dok digitalni sat odbrojava...
Svi znojavi se razilaze u svoje penthause, dvoje se drotova ljube,
americka/srpska/albanska zastava se vijori uz napeti zvuk filmske muzike.

Kadar se premesta na 15 dana posle...prasina se slegla...

Na ulicama vozaci jos uvek pale "4 zmigavca" i blokiraju saobracaj, da bi kupili cigarete.

EU povlaci misljenje o kandituri, a i ja bih de se mene pita.

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.

Ovo je mozda nekome minorno, ali od necega se mora poceti. Hajde da probamo...

Mudrac bez planine

pre 12 godina

"Novi uslovi" su najomiljeniji izgovori neuspenih srpskih politicara, jer novih uslova nikada nije ni bilo. Sta je to nov uslov da se isporuce ratni zlocinci? Ajde? Pa nemamo li toliko obraza i civilizovanosti da ih sami posaljemo? Ili, na Kosovu mir, i odjednom barikade. "Nov uslov" je da se barikade sklone. Ih, kakav "nov uslov". Razbijes prozor, uslov je da ga popravis. Otprilike, tako nesto.

prosto

pre 12 godina

Kad nemate viziju onda tumarate.
Ne slazem se sa politikom Cede Jovanovica, ali on je covek barem kristalno jasan. Ne slazem se sa politikom radikala, ali barem od njih znas sta da ocekujes.

Onda ulazimo u sferu sive zone, u kojoj je cela ova garnitura "i istok, i zapad, i kosovo, i papa, i patrijarh, i gej parade..."

Sve ovo neodoljivo podseca na onu izreku 'seci macki rep 10 puta da manje boli'

Ne sumnjam u dobre namere drzavnog vrha da zadrzi Kosovo i u isto vreme izbori dobar polozaj ekonomije, i priblizavanje u EU. Medjutim, ocigledno da im ne ide. Da za danom prave sve vishe, ne mogu da kazem kompromisa jer je dobar kompromis jedino onaj kojim niko nije zadovoljan. Ovde se radi o postepenom povlacenju, dok u medjuvremenu drzava stagnira, gradjani vide sve manje perspektive, sve su negativniji i slichno.

Mozda ce na moju sledecu recenicu neko da poludi, ali sve je vise jasno da je mnogo bolja opcija radikalizma (SRS) ili gradjanskog ekstremizma (LDP) nego ovaj cardas ni na nebu ni na zemlji.

U prvom slucaju bi opet prosli kroz 90te, a takav smo narod da bi se napunili pozitivnom energijom za promene, pa bi mozda opet dosao neki Djindjic i probao i uspeo da Srbiju promeni.

U slucaju LDP-a ne znam sta bi se dogodilo, ali bi barem narod znao kuda je krenuo, i onda bi za 2-3 godine znali na cemu smo.

Treba da se zapitamo kuda to idemo evo 9ta godina. Na koji nacin slavimo nove godine, na koji nacin zivimo, sta nam se dogadja... a svi delimo istu zelju-miran zivot, platu od 1000evra, jedno letovanje bez kredita, mogucnost da kupimo masinu za pranje sudova a ne nakon 10 sati crncenja da vas doceka puna sudopera i tako dalje.

Od svega ovoga nas deli smo ta siva zona u kojoj tumaramo godinama. Jak smo mi narod, izvucicemo se, samo je pitanje koliko jos generacija treba da ceka. Najcrnje je pred zoru...

final coundown

pre 12 godina

Počinje poslednje, i najvažnije odbrojavanje. Nadu ulivaju lepe želje dva najjača stranačka bloka u Srbiji. I Sns I Ds se nadaju kandidaturi.

Irma

pre 12 godina

Sad sam se sjetila da ovaj vaš predsjednik nije htio doći na Josipovićevu inauguraciju jer je bio pozvan i predsjednik Kosova, a sad će sam da ga poziva na regionalne forume. Ah, ti političari...

M.

pre 12 godina

Okej IPA fondovi, ali dal mi stvarno želimo da budemo članica - i to članica drugog ili čak trećeg reda - nadnacionalne organizacije koja će uskoro imati moć da odobrava državne budžete svojih članica? Baš nemci da nam pišu budžet? Majke mi daje skroz novu dimenziju izrazu "krojiti kapu".

Ban

pre 12 godina

Ja kao Predsednik Srbije!!.
Tako on svaku izjavu počinje.
On veruje da LEVITIRA.
To su mu njegovi saradnici, koji o sebi samo misle, kazali.
Pa recite mu da ga lažu, ako mu dobro mislite i ako za istinu nije kasno.

Kojicka

pre 12 godina

"U našem je interesu da obezbedimo učešće Prištine na regionalnim forumima..." I ovo nije priznavanje Kosova?! Pa, sto onda i Novi Sad ne ucestvuije samostalno?!

Milos

pre 12 godina

U takvu uzasnu situaciju ste nas doveli, da necemo stici ni da slavimo kada se desi ono najradosnije za Srbiju, vasa ostavka. Bice previse posla, treba podici Srbiju sa kolena na koje ste je bacili.

doktor

pre 12 godina

Secate se kada sam pricao o "narkomanu u krizi"... Narkoman je Srbija kojoj treba kandidatura ,a strana koja odlucuje trazice maksimum jer narkos krizira...

novica52

pre 12 godina

Predsedniče uvek imate razloge za pravdanje postupaka i naravno drugih rešenja koji obezbeđuju kontinuitet vaše politike.Sve ovo što govorite i svu društvenu i ekonomsku krizu u kojoj smo duboko zagazili rešava se jednim vašim potezom. Vreme je da bez obzira na sve vaše zasluge i ono što ste postigli , vođenje države prepustite onima koje narod izabere.

e12

pre 12 godina

"Model dve Nemačke znači da su dve Nemačke nepriznavajući jedna drugu obezbedile funkcionisanje sistema. I mi to želimo.

Pa dobro, jasno je Istocna nemacka je ucestvovala na olimpijadama, svetskim orvenstvima ,UN....
Pa Predsednice ako vi zelite TO,TO I Kosovo zeli.

Goran

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Kragujevcu da od JUCE Srbiji nije postavljen nijedan novi uslov". Kako samo ovo smesno, ali istovremeno i zalosno zvuci.

telegrafista

pre 12 godina

"Nema uslova, ali ni slavlja"
"Ako kaniš pobediti ne smeš izgubiti"

Predsedniče, otkud ovo razmetanje popodne helikopterom iznad Kragujevca i njegove sirotinje? Sad smo i fizički odovjeni, vi visoko, otatak dole...poruka primljena!

Pera

pre 12 godina

Kako nemamo ni jedan uslov? Ovako ja vidim sutrasnji dan : "Postovani gradjani danas nemamo ni jedan novi uslov za kandidaturu tako da mirno mozete da prespavate ovu noc" vas predsednik.....

Boza

pre 12 godina

Tadic izgleda ne zna da su dve Nemacke bile dve posebne drzave, koje se doduse nisu priznavale, ali su "de facto" bile drzave, tako su i funkcionisale i takvim su ih drugi smatrali. Da li je ovaj model "dve drzave koje se medjusobno ne priznaju, a ipak su drzave" koji zagovara nas vrli predsednik u skladu sa nasim ustavom? Od Srbije na kraju niko nece ni traziti da prizna Kosovo, samo ce nas uvek udariti po usima kad pokusamo da sprecimo Kosovo da se ponasa kao drzava.

Finger

pre 12 godina

Da sam na njihovom mestu,postavio bih nove uslove kao sto su reforma pravosudja,efikasnija borba protiv kriminala,ukidanje agencija koje je vlada formirala da bi u njih zaposlila svoju rodbinu i prijatelje,borba protiv korupcije...

aaaaaa

pre 12 godina

Ovo je izjava godine. Pazite od juce nijedan novi uslov. Sad ih primamo dnevno. Mozda su zaboravili pa sutra bude dva nova. A ovo sto je rekao da se saceka sa slavljem, ja bi ga pitao ono sto sam nekad Slobu. Borise gde ti zivis

dragan

pre 12 godina

Mislim da je vec svima muka od ovih praznih i zaludnih prica.Uradite bilo sta pa obavestite narod o uspehu,ulasku ili neznam vise sta.Ako niste zapazili narod je poceo grupno da skace sa zgrada.Pa njih guraju nedoreceni i isprazni politicari i predsednici.Ne postavlja EU uslove vec trazi da se ispuni obecano.

Aca

pre 12 godina

znaci lose je to kad se Tadic izbori da nas Eu gleda bolje? imam osecaj da Tadic izadje sa izjavom "dobar dan" da bi pljuvali i to..

Ljubica

pre 12 godina

Naravno da ne treba biti isuvise optimistican, vec samo realan i da nas sad ne puste ko kaze da ih necemo naterati da ponovo porazmisle oko toga..

Sloba

pre 12 godina

mislim da nije lose da imamo odredjenu dozu optimizma jer i Evropa zna da ako nam ne da tu kandidaturu skoro da ce nas izgubiti kao saveznike.

Alex

pre 12 godina

@(janez, 6. decembar 2011 23:40) Koga bre vi više lažete,pa ovo je strašno.Pa Turci i Makedonci čekaju na pregovore već 5 godina da uđu u EU,znači toliko dugo već čekaju a dobili su status kanditata.I dok Srbija bude čekala stići će i drugi uslovi do tada bez brige(Sandžak ili Vojvodina)pitaj boga koliko će tek Srbija da čeka gospodine Tadiću.Čuj nadamo se..Ludilooo

Znamo zašto Turska i Makedonija čekaju, a znamo zašto i mi KASNIMO. DS je kriv, ali pre svega zbog korupcije, "reforme" pravosuđa i koketiranja sa biračima po pitanju Kosova.

Ovo o Sandžaku i Vojvodini su potpune besmislice. Verujem da su i oni, koji to pišu, svesni toga.

Ana Matic 023

pre 12 godina

Usmeravam svoje u pozitivne misli citave svoje porodice na taj 9. decembar ka Briselu! Iskreno se nadam da ce EU prepoznati nas potencijal, i sve ono o cemu sugo pricamo medjusobno da smo posebni - umeti da iskoriste! Jako je tesko, bas smo se trudili! Zasluzili smo! Borise, nadam se da cemo 9og imati razloga za slavlje!

oxigenic

pre 12 godina

Moje je misljenje da oni sve vec unapred znaju i da su izjave tadica i djelica samo diplomatski korak da bi narod lakse progutao jos jedno gorko razocarenje i bio zadovoljan makar tom probnom kandidaturom.

Natasa

pre 12 godina

REFERENDUM! Kao u Svajcarskoj!

Plase se nasi ishoda, plase se, cini mi se, i sopstvene senke. Osudjeni su da dozivotno vladaju, u protivnom moracemo da zamolimo malo mesta u Alkatrazu... Zafalice...

Ja niko

pre 12 godina

Kakvo slavlje
Ako niste obavestevi,jedna porodica je danas izvrsila samoubistvo.Postali smo jos siromasniji i bedniji bez nje.Ne nisam promasila temu, ngo nekako, ja vise nemam nikakvih zelja.

jovanaa

pre 12 godina

ne, ali stvarno...i posle citava propaganda o opstanku mladih u Srbiji...bas me zanima koga zeli ovaj narod, medju kojima je ako ne svaki, ali svaki drugi covek veoma dobar poznavalac i politike i diplomatije,prava a istorije da ni ne pominjem...svi sve znaju, a zna se koji procenat visokoobrazovanih egzistira kod nas...poludecu od kvazipatriota i kvaziintelektualaca, a pre svega kratkovidih ljudi...jos ce biti i protesta i nereda sa sve parolama-bolje rat nego pakt...odavde samo ici..Srbi ce sami sebe da istrebe

Duki

pre 12 godina

Stalno ispunjavamo neke nove uslove i činimo sve veće ustupke Prištini, pa se pitam nije li to u stvari ova vlast priznala Kosovo? Da li video konferencijom treba još nešto da učinimo? Sad je biti ili ne biti. Zanima me dokle su u stanju da idu?

Veselin

pre 12 godina

Sva sreca,Predsednik i DS,nikad nisu krivi.

Neko novo mazanje?

DS,SPS,SNS,SRS,DSS,URS,NS...
svi su bili ili jesu na vlasti,i svi nas mažu.

Dokle,bre?!

Alex

pre 12 godina

@(Istina, 6. decembar 2011 23:40) A sta je sa tim sto Srbija mora da proda sve izvore vode????? I jako Vam je dobra ova fora sa Telekomom, Sribija 100% vlasnik........da bi ste lakse prodali!!!…!!

Nisi pročitao sledeće vesti:
- Of-šor kompanija "Zab grupa", iza koje stoji ruski kapital, kupila je 14 odsto akcija fabrike "Voda Vrnjci"
- Srbijagas kupio Agroživ, 30% Informatike, preuzeo Metanolsko-sirćetni kompleks u Kikindi, Azotaru u Pančevu, Srpsku fabriku stakla u Paraćinu (pa prodali Bugarima), itd.
- Gazprom kupuje Progres, otkupljuje srpski deo od 25% u YugoRosGaz-u, posredniku za trgovinu gasom u Srbiji, itd.

Miroslav Ivić

pre 12 godina

E moj predsedniče... na šta smo spali, brnjak, jagnjilo... Evropljani nas gledaju ko stoku! A Đinđićeva 2007 za pristup Uniji nam je nekad izgledala kao daleka budućnost, a sad možda propuštamo i 2013 i novi evro budžet i ko zna šta još.

Nemac

pre 12 godina

Recenica po recenica: dve recenice.
"Nema te politike koja može biti oslonjena na dovođenje života u rizik, već na njihovom očuvanju".

Iz Srbije odlazi zivot, ona nestaje, a slicni procesi trenutno su prisutni uglavnom sirom Evrope, osim na Kosovu i Metohiji.... Lepo cemo ziveti, po autoru te recenice, kao ljudi, pa onda i nestati (ako je tacno to sto kaze)?! Sta je to lep ljudski zivot?

"Koji god model da uzmemo priznanja Kosova neće biti."

Modeli se zanivaju na pretpostavkama, i zavise od uslova. Mudriji ljudi znaju kada se sta koristi, i sta se tada dogadja. Znam da se Srbi trenutno tiho pojacano iseljavaju (preko deset slucajeva).

Konstatujem.

Jožef

pre 12 godina

hvala na vestima borise / zamalo smo počeli da slavimo al čitajući tvoje novosti mi ono prestali sa slavljem . Zaista se zahvaljujem u ime gostiju jer nit smsm da pomislim šta bi se sve moglo desiti da tebe nema . Hvala bogu imamo tebe veliku Vođu i molimo te da nas večno Vodiš ka pobedi jer nesumnjivo si veliki lik od Čoveča . Pokaži nam prstom kojim putem mi slepi da koračimo i znak nam daj kada mi da počnemo sa slavljem . Bog te blagoslovio tadiću sine svemoćni .

opasni presedan

pre 12 godina

Moja malenkost ima pravo glasa u EU, i glasat cu citav zivot protiv, sve dok vozaci ne shvate da "4 zmigavca" ne daju nikakvo opravdanje za smetanje drugima.
(Neko Iz Mase, 6. decembar 2011 23:00)

Tako je! I ja mislim da Italiju treba izbaciti iz EU.

Firewind

pre 12 godina

Relativno skoro je neko od mojih na Fejsbuku postavio pitanje za ili protiv EU i rezultat je bio oko 63:7 za protiv. Ako ovaj uzorak moze da se primeni i na ostatak stanovnistva onda ovo zamajavanje stvarno nema smisla, svu energiju ulagati u nesto sto vecina ne zeli. Mozda je krajnje vreme da se narod izjasni o ovome pa da idemo dalje.