Utorak, 06.12.2011.

15:05

"Ništa ne gubimo i bez kandidature"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da građani ništa neće izgubiti ukoliko Srbija u petak ne dobije kandidaturu za članstvo u EU.

Izvor: Tanjug

"Ništa ne gubimo i bez kandidature" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 12 godina

Nisu to nikave ucene g. Koštunica, to je napor evropskih država da nas dovedu u red, jer to sami nismo u stanju; I da nas nauče demokratiji na primer! Vi vodite diktatorski vašu stranku skoro 20 godina, ko ima lični kredibilitet i mišljenje leti napolje automatski! Ostaju samo verni vašem liku i delu! Razumljivo je onda što niste za Evropu! Tamo se traži rezultat i odgovornost a demokratski principi i razlike u mišljenjima su
normalna stvar jer to i jeste demokratija. I jedan Kol je pao iako je ujedinio nemačke države! U demokratskoj borbi unutar svoje partije! Ne mogu da zamislim ni šansu da vi tako nešto dozvolite u svojoj partiji! Zato ćutite o Evropi ako boga znate! Daleko je to od vas! Inače, ovo za demokratski dijalog unutar partija mislim za sve naše partije! Zadnji koji je imao protivkandidata na partijskim izborima za čelo partije bio je Zoran Đinđić! Koliko ste vi njega voleli, zna se, pa sve ovo oko vas i
vaše politike i nije neko iznenađenje! U svakoj državi ima neka snaga koja vuče nazad , u Srbiji to ste sa Radikalnom strankom nesumnjivo i vi!

Milan

pre 12 godina

Kako ne gubimo? Gubimo šansu da prevaziđeni političari poput Vas i Vaša retrogradna politika padnu u drugi plan a Srbija se okrene budućnosti zajedno sa svim ostalim narodima u okruženju! Vaš politički atavizam i
paranoični strah od bliže saradnje sa svim zemljama u okviru EU je neverovatan i neshvatljiv za 21 vek!

Mariana M.

pre 12 godina

KOstunjavi se probudio! Nemoj da zezas... Jel to zbogo ovog vremena napolju, sad ce zima, pa ce opet da drema kao i tokom citave svoje "politicke" karijere!

Mile

pre 12 godina

Kostunica je jedini posten i dosledan politicar ovog nivoa. (Ne bih da uvredim neke manje poznate politicare koji su mozda i posteni).
Covek dva puta prepustao vlast prinicpijelno, nesto sto se u Drzavi Srbiji nije nikada desilo, a kako stvari stoje i nece jos za dugo.
Kostunica je kazete spor, a ostali su brzi - jesu al da maznu lovu, prvi su u redu za korupciju i presipanje is supljeg u prazno. Moral im je na nivou koji je potreban da bi se radilo u "javnim kucama". Briga za narod se svodi na "svoj - partijski" narod, ostali su smetnja razvoju. A Kosovo je teret koga se treba sto pre resiti, kao sto ce sutra biti i Sandzak, Vojvodina, itd.
E ako su to drzavnici onda je jadna ta drzava koju oni vode. A kad iskreno pogledamo oko sebe, zar nije tako ???

(Vlast)a

pre 12 godina

Kao i obicno:nista nije toliko lose,da nam ova zloslutnica ne bi pozelela gore.Sve premudro i precasno-Pahomije i Amfilohije progovaraju iz njega.

obi van

pre 12 godina

nije mi jasna ta iracionalna mrznja prema Kostunici koja izvire iz vecine komentara ovde. On je barem ostao dosledan sebi i nije lopov. izgleda da te osobine nisu nesto u trendu u danasnjoj Srbiji.

Petar

pre 12 godina

Ovaj kao i obicno mnogo prica i nista ne kaze. "Sopstvenim snagama" pa jos "ekonomski stabilna Srbija" pa sve divno krasno. Zvuci kao neka na izboru za mis koja ce se "zalagati za mir u svetu, iskoreniti glad itd. " Ali za razliku od misica ovaj je mracnjak.

MarkoBg

pre 12 godina

Na kraju će se ispostaviti da je Koštunica za sve bio u pravu
(general Buzda0

generale volio bih da znam kako neko moze biti u pravu ili krivu sa mlacenjem prazne slame i cistom zlokobnoscu koja ako se iz bilo kojih razloga ostvari, on ce reci...jesam li ja rekao. A nista nije rekao osim necemo...nedamo...mi cemo...ocemo. A kako necemo ono sto necemo i kako cemo ono sto hocemo, to neka drugi lupaju glavu, to nije njegov posao, njegovo je da plasi vrapce i obecava bajke za decu...

Poter

pre 12 godina

Gospodinove ideje su siguran put u Beogratsko pasaluk i to na sledeci nacin.
1. Samostalni razvoj srbije u ovakvom okruzenju poput Japanske zastave bio bi prakticno nemoguc sto bi pak uzrokovalo za vrlo kratko vreme drastican pad zivotnog standarda ludi,porast nezaposlenosti i talase strajkova narocito u javno sektoru koji je jako osetljiv na smanjenje plate.
2.U gore navedeneoj situaciji takva vlast bi morala da pribegne represiji i jacanju zloglasne DB sluzbe u ocuvanju sulude politike i njima znanim nacionalnim interesima.
3.Suludi interesi take vlasti sve i da izgledaju logicno u tom slucaju nisu i legitimnj interesi nacijonalnih manjina pa i same Vojvodine pa bi
se suocili sa njihovim nezadovoljstvom i trazenjem svojih prava pa i novih autonomija verujem sve do nezavisnosti narocito pouceni Kosovskim
iskustvom i ulogom NATOA koji i ceka takav razvoj dogadjaja i poziv na intervenciju a novu potrosnju ubojnih srestava.

Na kraju negove ideje ne samo da su opasne vec mogu dovesti do potpunog gubitka drzavnosti,gde bi i sama Srbija poput Kosova imaginarno zivela u nama a mi u nekim novim ili okolnim drzavama!!!

Da je sve ovo tacno setite se samo kroz istoriju koliko je carstva propalo i kako se geografija zemalja menjala u razlicitim pravcima,dobar primer put od Dusanovog carstva preko Aleksandrove pa Brozove Jugoslavije do dana danasnjeg po sistemu gore dole u zavisnosti koliki je genetski materjal koji nosi inteligenciju ostalo posle nakih ratova.

A mozda je to samo moja masta?????

Vasilije

pre 12 godina

Ovom vecitom gubitniku i pesimisti bi bilo bolje da umesto "nista ne gubimo" kaze STA TO NECEMO DA DOBIJEMO.

Samoubilacka ideologija "nista ne gubimo" nas je dovela da nismo nista ni dobili (zaradili tacnije) zadnjih dve decenije dok je ceo svet napredovao.

Katastrofa kakve politicke nihiliste i defetiste slusamo jos uvek u ovom drustvu.

Ako treba jescemo i korenje dok ne crknemo . . . uz inat celom svetu!

NISTA NE GUBIMO!?

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Tadic,deco, nije imao snage ovu crnu polit-pticu i njegovo jato, iako ih je imao, i danas ih ima u ruci, staviti u krletku. Zarad mir u zemlji pustio ih je ,decice, da grakcu. Ali iz dana u dan, kao u Hickokovom filmu "Ptice", ovi bivaju sve agresivniji, napadajuci sve sto je progresivno u Srbiji, i nudeci vec dozivljeno bezumlje i beznadje.

Kubba

pre 12 godina

Ne mozete vi da menjate Srbiju-na to nemate pravo. Nakon ovolikih lomova i unistavanja, vi bi i dalje da orgijate po Srbiji. Da ponovo pravite ili ti nasledjujete vasu privatnu drzavu, da pisete vase nove zelje i privatne ustave, grbove, zastave, kriti istinu i dosiea DB od gradjana. E, ne moze, ni ti, ni SANU, ni vas "otac nacije". Gotovo je sa politikom Dedinja i Senjaka i odrane ne Srbije, vec bolesne ideologije otetih vila i kuca na samim pomenutim lokacijama. O svim pljackama zadnjih 8 godina,ma ima toga........
Poruka-Kostunice dr.Vojislave, vreme zamajavanja je proslost, a glas istine siri se sve vise Srbijom.

Idjosko

pre 12 godina

Raspisati referendum ZA ili PROTIV u roku od mesec dana i nakon toga trasirati put Srbije! Sada je pravi trenutak kada dobar deo gradjana vise nije slep i kada svi imaju neko misljenje po tom pitanju. Verujem da bi izlaznost bila iznad 65%

Filip

pre 12 godina

Slobodni prevod: Septicka jama u kojoj se nalazi nasa drzava i narod ce ubrzo, a najvise za par vekova, postati rajska basta usled stalne izlozenosti gnojivu. A sto je najbolje, sve ce se to dogoditi samo od sebi i ne treba nam nikakva pomoc ni ucene da postanemo normalniji jer nama ovo savrseno odgovara.

kosta beograd

pre 12 godina

Lepo je videti da Srbija jos uvek ima jednog racionalnog politicara koji nije nikada davao prazna obecanja i uvek je unapred znao sta ce se desiti.Nazalost on je zrtva jedne nespretne izjave vezane za pobunu beretki.A sto se tice Kolubare,tu nek odgovara ko i ako je kriv,Kostunica nema veze sa tim.Sto neko rece ,jedini politicar koji se posle 5.og oktobra nije obogatio i jedini covek koji je dobrovoljno sisao sa vlasti 2008.me god.Moj glas ide Vama Kostunice.p.s.nisu svi isti

Demagog#1

pre 12 godina

Jedini nacin da Kostunica i ekipa prestanu da prodaju m...za bubrege je da im se da jos jedan mandat da ispune sto obecavaju: razvoj Srbije sospstvenim potencijalima, normalan standard, zaposlenost makar 70%, ciscenje drustva od korupcije i to sve bez EU (ukljucujuci njihove pare i programe koje su rezervisane za clanice EU), a uz to zadrzavanje Kosova u okviru Srbije. Ako ne uradi, PRAVAC ZATVOR ZA NACIONALNU IZDAJU I PROPAST ZEMLJE.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Drska, nacionalisticka, totlitaristicka, srpsko-samodestruktivna politika. Ovde ustvari ni nije rec o politici, jer ova "politika" ne nudi nikakva druga resenja naspram EU teznji danasnje vlade. Kostunica je tu da truje i za(je)vitlava celu Srbiju, sveteci se svemu i svacemu, pustajuci maglu iz prizemlja u prizemlje.

Марко

pre 12 godina

Једини нормалан човек код нас. Кајем се што сам 2008. поверовао Тадићу.
Војо, имаш опет мој глас.

Petar

pre 12 godina

Куку нама, кад су овом вечно мрачном лику дати аргументи да пропагира своје идеје.

Mila

pre 12 godina

A ladno ste koristili njihove fondove, a Samardžićeva deca u inostranstvu, a Kolubara, a Železnice, a Beograd put, vi se više nikad ne oglašavajte

Aristotel

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv!
Uvideo da je sa barikadama djavo odneo salu
pa sad opet nesto mudruje?
Alo, probudi se konacno! Sada je 21-vi vek!

Bora

pre 12 godina

Kostunica - demagog bez ikakve ideje i politike. Covek koji ne zna sta ce sa sobom i svojom partijom i koji je nesposoban da resi bilo koji problem. Po ceo dan sedi u svom kabinetu, vodi "nacionalnu" politiku, dok su cak i njegovi fanatici zaboravili kako izgleda i kako mu zvuci glas.

Jedina je sreca sto DSS nema ni teoretske sanse da predje cenzus!

Aleksandar

pre 12 godina

Pa vi svakako ne gubite, gubimo mi gradjani - ako nista drugo onda mogucnost da nas EU natera da pretresemo sta su to nasi politicari radili sve ove godine, kao sto su naterali Hrvatsku, recimo.

Ali to je vama i zent - sta ako se malo protrkeljisu romanticne 'Dragi Aco' porukice, pa sta je stajalo iza 'strajka u radnim uniformama', pa... Moz' ako Evropa pritisne da se i nadjete u ustanovi gde je zabranjeno drzanje macaka...

Zoran

pre 12 godina

Umesto dosadašnjeg, da Srbija postane članica EU, naš novi nacionalni cilj treba da bude politički i vojno neutralna i ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.

Kao i uvek, ovaj relikt proslosti zagovara dva medjusobno suprotstavljena cilja. Jer Srbija ekonomski stabilna nece biti dok god bude insistirala na tom famoznom i fantomskom "trecem putu," odnosno politickoj i vojnoj neutralnosti u regionu gde je to nemoguce. Sta znaci i kako je moguce za jednu iscrplejnu i siromasnu zemlju da bude politicki i vojno "neutralna" ako je okruzena susedima koji su svi redom u NATO i EU ili tamo idu najbrze sto mogu upravo da bi pobegli iz srednjevekovnog blata u koje bi ova stetocina opet da nas zaglibi? Kostunica dr. Vojislav u stvari zagovara novu konfrontaciju sa NATO i EU, sanjajuci valjda savez sa Severnom Korejom, Iranom i Bolivijom. Neobavesteni, drug Tito je umro pre 30 godina a pokret nesvrstanosti je takodje otisao na djubriste istorije, gde je i tebi mesto.

Nemanja

pre 12 godina

Čovek na svom mestu, jedino svetlo u ovom tunelu u koji nas je uvela privremena izdajnička vlast. Prodali su Kosovo zarad svojih fotelja i plata. Istorija im to neće da oprosti a ti Vojo da te šta pre vidimo da se u politiku, na čelo ove mučeničke države da nam spaseš obraz.

Kole

pre 12 godina

Jedini srpski politicar koji je vratio mandat narodu, mirno i bez pretnji i prica da ce posle njega sve da propadne, kada je video da je izgubio njegovu podrsku. Sto se tice njegovog ucinka kao premijera isti je kao i ucinci ostalih premijera, za narod nikakav.

GuC

pre 12 godina

Fenomenalni zaključak koji je VdrK upravo izveo, jer su ga upravo obavestili da je "naš novi nacionalni cilj ... ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.
Obratiti pažnju na to da ekonomski stabilna zemlja njegov NOVI CILJ, što znači da ga ja upravo otkrio!!!

On je takodje,upravo otkrio, da je jedini ispravni put za Srbiju kad si sam na vetrometini, okružen drugim plemenima, bogatijim, pragamtičnijim&pametnijim, civilizovanijem, medjusobno blisko povezanim, spremnim da brane jedni druge!
Jeste doveli ste raznim mahinacijama anti EU histeriju na vrhunac, ali nisu svi digli ruke od svojih života, a izbori su daleko.
Potenciranje lažne priče o tome da je EU zahtevna i razmažena, a mi tako dobri i samo nestrpljivi, obična je farsa na koju igrate.
Pričaj, pričaj, ali u Sibir , čak iovakav narod ne ide...ko nema živaca da godinama radi na sebi da bi ga i drugi prepoznali kao dobrog nema šta da traži u političkom životu.
Dosvidanija ili tako nekako....

neopredeljeni.blogspot.con

pre 12 godina

Gospodin kostunica, veliki drzavnik i govornik, upamcen po tome sto su za vreme njegove vladavine kosovo i crna gora priznale nezavisnost, zatim po slucaju kolubara kad su njegovi puleni godinama krali drzavu za milionske iznose, poznat po tome sto je podrzao pobunu crvenih beretki, ciji su clanovi posle imali udela u ubistvu djindjica..posle svih tih negativnih stvari sto je uradio jos ima orbaza da stane pred ljude i da pametuje sta nam je ciniti..pa koliko je toga loseg uradio vecina misli da je to ispravno za sta on govori na nije dobro

neopredeljeni.blogspot.con

pre 12 godina

Gospodin kostunica, veliki drzavnik i govornik, upamcen po tome sto su za vreme njegove vladavine kosovo i crna gora priznale nezavisnost, zatim po slucaju kolubara kad su njegovi puleni godinama krali drzavu za milionske iznose, poznat po tome sto je podrzao pobunu crvenih beretki, ciji su clanovi posle imali udela u ubistvu djindjica..posle svih tih negativnih stvari sto je uradio jos ima orbaza da stane pred ljude i da pametuje sta nam je ciniti..pa koliko je toga loseg uradio vecina misli da je to ispravno za sta on govori na nije dobro

Mila

pre 12 godina

A ladno ste koristili njihove fondove, a Samardžićeva deca u inostranstvu, a Kolubara, a Železnice, a Beograd put, vi se više nikad ne oglašavajte

Petar

pre 12 godina

Ovaj kao i obicno mnogo prica i nista ne kaze. "Sopstvenim snagama" pa jos "ekonomski stabilna Srbija" pa sve divno krasno. Zvuci kao neka na izboru za mis koja ce se "zalagati za mir u svetu, iskoreniti glad itd. " Ali za razliku od misica ovaj je mracnjak.

Aristotel

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv!
Uvideo da je sa barikadama djavo odneo salu
pa sad opet nesto mudruje?
Alo, probudi se konacno! Sada je 21-vi vek!

Aleksandar

pre 12 godina

Pa vi svakako ne gubite, gubimo mi gradjani - ako nista drugo onda mogucnost da nas EU natera da pretresemo sta su to nasi politicari radili sve ove godine, kao sto su naterali Hrvatsku, recimo.

Ali to je vama i zent - sta ako se malo protrkeljisu romanticne 'Dragi Aco' porukice, pa sta je stajalo iza 'strajka u radnim uniformama', pa... Moz' ako Evropa pritisne da se i nadjete u ustanovi gde je zabranjeno drzanje macaka...

MarkoBg

pre 12 godina

Na kraju će se ispostaviti da je Koštunica za sve bio u pravu
(general Buzda0

generale volio bih da znam kako neko moze biti u pravu ili krivu sa mlacenjem prazne slame i cistom zlokobnoscu koja ako se iz bilo kojih razloga ostvari, on ce reci...jesam li ja rekao. A nista nije rekao osim necemo...nedamo...mi cemo...ocemo. A kako necemo ono sto necemo i kako cemo ono sto hocemo, to neka drugi lupaju glavu, to nije njegov posao, njegovo je da plasi vrapce i obecava bajke za decu...

Bora

pre 12 godina

Kostunica - demagog bez ikakve ideje i politike. Covek koji ne zna sta ce sa sobom i svojom partijom i koji je nesposoban da resi bilo koji problem. Po ceo dan sedi u svom kabinetu, vodi "nacionalnu" politiku, dok su cak i njegovi fanatici zaboravili kako izgleda i kako mu zvuci glas.

Jedina je sreca sto DSS nema ni teoretske sanse da predje cenzus!

GuC

pre 12 godina

Fenomenalni zaključak koji je VdrK upravo izveo, jer su ga upravo obavestili da je "naš novi nacionalni cilj ... ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.
Obratiti pažnju na to da ekonomski stabilna zemlja njegov NOVI CILJ, što znači da ga ja upravo otkrio!!!

On je takodje,upravo otkrio, da je jedini ispravni put za Srbiju kad si sam na vetrometini, okružen drugim plemenima, bogatijim, pragamtičnijim&pametnijim, civilizovanijem, medjusobno blisko povezanim, spremnim da brane jedni druge!
Jeste doveli ste raznim mahinacijama anti EU histeriju na vrhunac, ali nisu svi digli ruke od svojih života, a izbori su daleko.
Potenciranje lažne priče o tome da je EU zahtevna i razmažena, a mi tako dobri i samo nestrpljivi, obična je farsa na koju igrate.
Pričaj, pričaj, ali u Sibir , čak iovakav narod ne ide...ko nema živaca da godinama radi na sebi da bi ga i drugi prepoznali kao dobrog nema šta da traži u političkom životu.
Dosvidanija ili tako nekako....

(Vlast)a

pre 12 godina

Kao i obicno:nista nije toliko lose,da nam ova zloslutnica ne bi pozelela gore.Sve premudro i precasno-Pahomije i Amfilohije progovaraju iz njega.

Zoran

pre 12 godina

Umesto dosadašnjeg, da Srbija postane članica EU, naš novi nacionalni cilj treba da bude politički i vojno neutralna i ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.

Kao i uvek, ovaj relikt proslosti zagovara dva medjusobno suprotstavljena cilja. Jer Srbija ekonomski stabilna nece biti dok god bude insistirala na tom famoznom i fantomskom "trecem putu," odnosno politickoj i vojnoj neutralnosti u regionu gde je to nemoguce. Sta znaci i kako je moguce za jednu iscrplejnu i siromasnu zemlju da bude politicki i vojno "neutralna" ako je okruzena susedima koji su svi redom u NATO i EU ili tamo idu najbrze sto mogu upravo da bi pobegli iz srednjevekovnog blata u koje bi ova stetocina opet da nas zaglibi? Kostunica dr. Vojislav u stvari zagovara novu konfrontaciju sa NATO i EU, sanjajuci valjda savez sa Severnom Korejom, Iranom i Bolivijom. Neobavesteni, drug Tito je umro pre 30 godina a pokret nesvrstanosti je takodje otisao na djubriste istorije, gde je i tebi mesto.

Kubba

pre 12 godina

Ne mozete vi da menjate Srbiju-na to nemate pravo. Nakon ovolikih lomova i unistavanja, vi bi i dalje da orgijate po Srbiji. Da ponovo pravite ili ti nasledjujete vasu privatnu drzavu, da pisete vase nove zelje i privatne ustave, grbove, zastave, kriti istinu i dosiea DB od gradjana. E, ne moze, ni ti, ni SANU, ni vas "otac nacije". Gotovo je sa politikom Dedinja i Senjaka i odrane ne Srbije, vec bolesne ideologije otetih vila i kuca na samim pomenutim lokacijama. O svim pljackama zadnjih 8 godina,ma ima toga........
Poruka-Kostunice dr.Vojislave, vreme zamajavanja je proslost, a glas istine siri se sve vise Srbijom.

Vasilije

pre 12 godina

Ovom vecitom gubitniku i pesimisti bi bilo bolje da umesto "nista ne gubimo" kaze STA TO NECEMO DA DOBIJEMO.

Samoubilacka ideologija "nista ne gubimo" nas je dovela da nismo nista ni dobili (zaradili tacnije) zadnjih dve decenije dok je ceo svet napredovao.

Katastrofa kakve politicke nihiliste i defetiste slusamo jos uvek u ovom drustvu.

Ako treba jescemo i korenje dok ne crknemo . . . uz inat celom svetu!

NISTA NE GUBIMO!?

Filip

pre 12 godina

Slobodni prevod: Septicka jama u kojoj se nalazi nasa drzava i narod ce ubrzo, a najvise za par vekova, postati rajska basta usled stalne izlozenosti gnojivu. A sto je najbolje, sve ce se to dogoditi samo od sebi i ne treba nam nikakva pomoc ni ucene da postanemo normalniji jer nama ovo savrseno odgovara.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Drska, nacionalisticka, totlitaristicka, srpsko-samodestruktivna politika. Ovde ustvari ni nije rec o politici, jer ova "politika" ne nudi nikakva druga resenja naspram EU teznji danasnje vlade. Kostunica je tu da truje i za(je)vitlava celu Srbiju, sveteci se svemu i svacemu, pustajuci maglu iz prizemlja u prizemlje.

Poter

pre 12 godina

Gospodinove ideje su siguran put u Beogratsko pasaluk i to na sledeci nacin.
1. Samostalni razvoj srbije u ovakvom okruzenju poput Japanske zastave bio bi prakticno nemoguc sto bi pak uzrokovalo za vrlo kratko vreme drastican pad zivotnog standarda ludi,porast nezaposlenosti i talase strajkova narocito u javno sektoru koji je jako osetljiv na smanjenje plate.
2.U gore navedeneoj situaciji takva vlast bi morala da pribegne represiji i jacanju zloglasne DB sluzbe u ocuvanju sulude politike i njima znanim nacionalnim interesima.
3.Suludi interesi take vlasti sve i da izgledaju logicno u tom slucaju nisu i legitimnj interesi nacijonalnih manjina pa i same Vojvodine pa bi
se suocili sa njihovim nezadovoljstvom i trazenjem svojih prava pa i novih autonomija verujem sve do nezavisnosti narocito pouceni Kosovskim
iskustvom i ulogom NATOA koji i ceka takav razvoj dogadjaja i poziv na intervenciju a novu potrosnju ubojnih srestava.

Na kraju negove ideje ne samo da su opasne vec mogu dovesti do potpunog gubitka drzavnosti,gde bi i sama Srbija poput Kosova imaginarno zivela u nama a mi u nekim novim ili okolnim drzavama!!!

Da je sve ovo tacno setite se samo kroz istoriju koliko je carstva propalo i kako se geografija zemalja menjala u razlicitim pravcima,dobar primer put od Dusanovog carstva preko Aleksandrove pa Brozove Jugoslavije do dana danasnjeg po sistemu gore dole u zavisnosti koliki je genetski materjal koji nosi inteligenciju ostalo posle nakih ratova.

A mozda je to samo moja masta?????

Petar

pre 12 godina

Куку нама, кад су овом вечно мрачном лику дати аргументи да пропагира своје идеје.

Demagog#1

pre 12 godina

Jedini nacin da Kostunica i ekipa prestanu da prodaju m...za bubrege je da im se da jos jedan mandat da ispune sto obecavaju: razvoj Srbije sospstvenim potencijalima, normalan standard, zaposlenost makar 70%, ciscenje drustva od korupcije i to sve bez EU (ukljucujuci njihove pare i programe koje su rezervisane za clanice EU), a uz to zadrzavanje Kosova u okviru Srbije. Ako ne uradi, PRAVAC ZATVOR ZA NACIONALNU IZDAJU I PROPAST ZEMLJE.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Tadic,deco, nije imao snage ovu crnu polit-pticu i njegovo jato, iako ih je imao, i danas ih ima u ruci, staviti u krletku. Zarad mir u zemlji pustio ih je ,decice, da grakcu. Ali iz dana u dan, kao u Hickokovom filmu "Ptice", ovi bivaju sve agresivniji, napadajuci sve sto je progresivno u Srbiji, i nudeci vec dozivljeno bezumlje i beznadje.

Марко

pre 12 godina

Једини нормалан човек код нас. Кајем се што сам 2008. поверовао Тадићу.
Војо, имаш опет мој глас.

kosta beograd

pre 12 godina

Lepo je videti da Srbija jos uvek ima jednog racionalnog politicara koji nije nikada davao prazna obecanja i uvek je unapred znao sta ce se desiti.Nazalost on je zrtva jedne nespretne izjave vezane za pobunu beretki.A sto se tice Kolubare,tu nek odgovara ko i ako je kriv,Kostunica nema veze sa tim.Sto neko rece ,jedini politicar koji se posle 5.og oktobra nije obogatio i jedini covek koji je dobrovoljno sisao sa vlasti 2008.me god.Moj glas ide Vama Kostunice.p.s.nisu svi isti

Nemanja

pre 12 godina

Čovek na svom mestu, jedino svetlo u ovom tunelu u koji nas je uvela privremena izdajnička vlast. Prodali su Kosovo zarad svojih fotelja i plata. Istorija im to neće da oprosti a ti Vojo da te šta pre vidimo da se u politiku, na čelo ove mučeničke države da nam spaseš obraz.

Idjosko

pre 12 godina

Raspisati referendum ZA ili PROTIV u roku od mesec dana i nakon toga trasirati put Srbije! Sada je pravi trenutak kada dobar deo gradjana vise nije slep i kada svi imaju neko misljenje po tom pitanju. Verujem da bi izlaznost bila iznad 65%

obi van

pre 12 godina

nije mi jasna ta iracionalna mrznja prema Kostunici koja izvire iz vecine komentara ovde. On je barem ostao dosledan sebi i nije lopov. izgleda da te osobine nisu nesto u trendu u danasnjoj Srbiji.

Kole

pre 12 godina

Jedini srpski politicar koji je vratio mandat narodu, mirno i bez pretnji i prica da ce posle njega sve da propadne, kada je video da je izgubio njegovu podrsku. Sto se tice njegovog ucinka kao premijera isti je kao i ucinci ostalih premijera, za narod nikakav.

Mile

pre 12 godina

Kostunica je jedini posten i dosledan politicar ovog nivoa. (Ne bih da uvredim neke manje poznate politicare koji su mozda i posteni).
Covek dva puta prepustao vlast prinicpijelno, nesto sto se u Drzavi Srbiji nije nikada desilo, a kako stvari stoje i nece jos za dugo.
Kostunica je kazete spor, a ostali su brzi - jesu al da maznu lovu, prvi su u redu za korupciju i presipanje is supljeg u prazno. Moral im je na nivou koji je potreban da bi se radilo u "javnim kucama". Briga za narod se svodi na "svoj - partijski" narod, ostali su smetnja razvoju. A Kosovo je teret koga se treba sto pre resiti, kao sto ce sutra biti i Sandzak, Vojvodina, itd.
E ako su to drzavnici onda je jadna ta drzava koju oni vode. A kad iskreno pogledamo oko sebe, zar nije tako ???

Mariana M.

pre 12 godina

KOstunjavi se probudio! Nemoj da zezas... Jel to zbogo ovog vremena napolju, sad ce zima, pa ce opet da drema kao i tokom citave svoje "politicke" karijere!

Milan

pre 12 godina

Kako ne gubimo? Gubimo šansu da prevaziđeni političari poput Vas i Vaša retrogradna politika padnu u drugi plan a Srbija se okrene budućnosti zajedno sa svim ostalim narodima u okruženju! Vaš politički atavizam i
paranoični strah od bliže saradnje sa svim zemljama u okviru EU je neverovatan i neshvatljiv za 21 vek!

Miki

pre 12 godina

Nisu to nikave ucene g. Koštunica, to je napor evropskih država da nas dovedu u red, jer to sami nismo u stanju; I da nas nauče demokratiji na primer! Vi vodite diktatorski vašu stranku skoro 20 godina, ko ima lični kredibilitet i mišljenje leti napolje automatski! Ostaju samo verni vašem liku i delu! Razumljivo je onda što niste za Evropu! Tamo se traži rezultat i odgovornost a demokratski principi i razlike u mišljenjima su
normalna stvar jer to i jeste demokratija. I jedan Kol je pao iako je ujedinio nemačke države! U demokratskoj borbi unutar svoje partije! Ne mogu da zamislim ni šansu da vi tako nešto dozvolite u svojoj partiji! Zato ćutite o Evropi ako boga znate! Daleko je to od vas! Inače, ovo za demokratski dijalog unutar partija mislim za sve naše partije! Zadnji koji je imao protivkandidata na partijskim izborima za čelo partije bio je Zoran Đinđić! Koliko ste vi njega voleli, zna se, pa sve ovo oko vas i
vaše politike i nije neko iznenađenje! U svakoj državi ima neka snaga koja vuče nazad , u Srbiji to ste sa Radikalnom strankom nesumnjivo i vi!

obi van

pre 12 godina

nije mi jasna ta iracionalna mrznja prema Kostunici koja izvire iz vecine komentara ovde. On je barem ostao dosledan sebi i nije lopov. izgleda da te osobine nisu nesto u trendu u danasnjoj Srbiji.

Марко

pre 12 godina

Једини нормалан човек код нас. Кајем се што сам 2008. поверовао Тадићу.
Војо, имаш опет мој глас.

Nemanja

pre 12 godina

Čovek na svom mestu, jedino svetlo u ovom tunelu u koji nas je uvela privremena izdajnička vlast. Prodali su Kosovo zarad svojih fotelja i plata. Istorija im to neće da oprosti a ti Vojo da te šta pre vidimo da se u politiku, na čelo ove mučeničke države da nam spaseš obraz.

kosta beograd

pre 12 godina

Lepo je videti da Srbija jos uvek ima jednog racionalnog politicara koji nije nikada davao prazna obecanja i uvek je unapred znao sta ce se desiti.Nazalost on je zrtva jedne nespretne izjave vezane za pobunu beretki.A sto se tice Kolubare,tu nek odgovara ko i ako je kriv,Kostunica nema veze sa tim.Sto neko rece ,jedini politicar koji se posle 5.og oktobra nije obogatio i jedini covek koji je dobrovoljno sisao sa vlasti 2008.me god.Moj glas ide Vama Kostunice.p.s.nisu svi isti

Kole

pre 12 godina

Jedini srpski politicar koji je vratio mandat narodu, mirno i bez pretnji i prica da ce posle njega sve da propadne, kada je video da je izgubio njegovu podrsku. Sto se tice njegovog ucinka kao premijera isti je kao i ucinci ostalih premijera, za narod nikakav.

Idjosko

pre 12 godina

Raspisati referendum ZA ili PROTIV u roku od mesec dana i nakon toga trasirati put Srbije! Sada je pravi trenutak kada dobar deo gradjana vise nije slep i kada svi imaju neko misljenje po tom pitanju. Verujem da bi izlaznost bila iznad 65%

Bora

pre 12 godina

Kostunica - demagog bez ikakve ideje i politike. Covek koji ne zna sta ce sa sobom i svojom partijom i koji je nesposoban da resi bilo koji problem. Po ceo dan sedi u svom kabinetu, vodi "nacionalnu" politiku, dok su cak i njegovi fanatici zaboravili kako izgleda i kako mu zvuci glas.

Jedina je sreca sto DSS nema ni teoretske sanse da predje cenzus!

Aristotel

pre 12 godina

Ovaj covek je neunistiv!
Uvideo da je sa barikadama djavo odneo salu
pa sad opet nesto mudruje?
Alo, probudi se konacno! Sada je 21-vi vek!

Zoran

pre 12 godina

Umesto dosadašnjeg, da Srbija postane članica EU, naš novi nacionalni cilj treba da bude politički i vojno neutralna i ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.

Kao i uvek, ovaj relikt proslosti zagovara dva medjusobno suprotstavljena cilja. Jer Srbija ekonomski stabilna nece biti dok god bude insistirala na tom famoznom i fantomskom "trecem putu," odnosno politickoj i vojnoj neutralnosti u regionu gde je to nemoguce. Sta znaci i kako je moguce za jednu iscrplejnu i siromasnu zemlju da bude politicki i vojno "neutralna" ako je okruzena susedima koji su svi redom u NATO i EU ili tamo idu najbrze sto mogu upravo da bi pobegli iz srednjevekovnog blata u koje bi ova stetocina opet da nas zaglibi? Kostunica dr. Vojislav u stvari zagovara novu konfrontaciju sa NATO i EU, sanjajuci valjda savez sa Severnom Korejom, Iranom i Bolivijom. Neobavesteni, drug Tito je umro pre 30 godina a pokret nesvrstanosti je takodje otisao na djubriste istorije, gde je i tebi mesto.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Drska, nacionalisticka, totlitaristicka, srpsko-samodestruktivna politika. Ovde ustvari ni nije rec o politici, jer ova "politika" ne nudi nikakva druga resenja naspram EU teznji danasnje vlade. Kostunica je tu da truje i za(je)vitlava celu Srbiju, sveteci se svemu i svacemu, pustajuci maglu iz prizemlja u prizemlje.

Poter

pre 12 godina

Gospodinove ideje su siguran put u Beogratsko pasaluk i to na sledeci nacin.
1. Samostalni razvoj srbije u ovakvom okruzenju poput Japanske zastave bio bi prakticno nemoguc sto bi pak uzrokovalo za vrlo kratko vreme drastican pad zivotnog standarda ludi,porast nezaposlenosti i talase strajkova narocito u javno sektoru koji je jako osetljiv na smanjenje plate.
2.U gore navedeneoj situaciji takva vlast bi morala da pribegne represiji i jacanju zloglasne DB sluzbe u ocuvanju sulude politike i njima znanim nacionalnim interesima.
3.Suludi interesi take vlasti sve i da izgledaju logicno u tom slucaju nisu i legitimnj interesi nacijonalnih manjina pa i same Vojvodine pa bi
se suocili sa njihovim nezadovoljstvom i trazenjem svojih prava pa i novih autonomija verujem sve do nezavisnosti narocito pouceni Kosovskim
iskustvom i ulogom NATOA koji i ceka takav razvoj dogadjaja i poziv na intervenciju a novu potrosnju ubojnih srestava.

Na kraju negove ideje ne samo da su opasne vec mogu dovesti do potpunog gubitka drzavnosti,gde bi i sama Srbija poput Kosova imaginarno zivela u nama a mi u nekim novim ili okolnim drzavama!!!

Da je sve ovo tacno setite se samo kroz istoriju koliko je carstva propalo i kako se geografija zemalja menjala u razlicitim pravcima,dobar primer put od Dusanovog carstva preko Aleksandrove pa Brozove Jugoslavije do dana danasnjeg po sistemu gore dole u zavisnosti koliki je genetski materjal koji nosi inteligenciju ostalo posle nakih ratova.

A mozda je to samo moja masta?????

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Tadic,deco, nije imao snage ovu crnu polit-pticu i njegovo jato, iako ih je imao, i danas ih ima u ruci, staviti u krletku. Zarad mir u zemlji pustio ih je ,decice, da grakcu. Ali iz dana u dan, kao u Hickokovom filmu "Ptice", ovi bivaju sve agresivniji, napadajuci sve sto je progresivno u Srbiji, i nudeci vec dozivljeno bezumlje i beznadje.

GuC

pre 12 godina

Fenomenalni zaključak koji je VdrK upravo izveo, jer su ga upravo obavestili da je "naš novi nacionalni cilj ... ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.
Obratiti pažnju na to da ekonomski stabilna zemlja njegov NOVI CILJ, što znači da ga ja upravo otkrio!!!

On je takodje,upravo otkrio, da je jedini ispravni put za Srbiju kad si sam na vetrometini, okružen drugim plemenima, bogatijim, pragamtičnijim&pametnijim, civilizovanijem, medjusobno blisko povezanim, spremnim da brane jedni druge!
Jeste doveli ste raznim mahinacijama anti EU histeriju na vrhunac, ali nisu svi digli ruke od svojih života, a izbori su daleko.
Potenciranje lažne priče o tome da je EU zahtevna i razmažena, a mi tako dobri i samo nestrpljivi, obična je farsa na koju igrate.
Pričaj, pričaj, ali u Sibir , čak iovakav narod ne ide...ko nema živaca da godinama radi na sebi da bi ga i drugi prepoznali kao dobrog nema šta da traži u političkom životu.
Dosvidanija ili tako nekako....

neopredeljeni.blogspot.con

pre 12 godina

Gospodin kostunica, veliki drzavnik i govornik, upamcen po tome sto su za vreme njegove vladavine kosovo i crna gora priznale nezavisnost, zatim po slucaju kolubara kad su njegovi puleni godinama krali drzavu za milionske iznose, poznat po tome sto je podrzao pobunu crvenih beretki, ciji su clanovi posle imali udela u ubistvu djindjica..posle svih tih negativnih stvari sto je uradio jos ima orbaza da stane pred ljude i da pametuje sta nam je ciniti..pa koliko je toga loseg uradio vecina misli da je to ispravno za sta on govori na nije dobro

(Vlast)a

pre 12 godina

Kao i obicno:nista nije toliko lose,da nam ova zloslutnica ne bi pozelela gore.Sve premudro i precasno-Pahomije i Amfilohije progovaraju iz njega.

Aleksandar

pre 12 godina

Pa vi svakako ne gubite, gubimo mi gradjani - ako nista drugo onda mogucnost da nas EU natera da pretresemo sta su to nasi politicari radili sve ove godine, kao sto su naterali Hrvatsku, recimo.

Ali to je vama i zent - sta ako se malo protrkeljisu romanticne 'Dragi Aco' porukice, pa sta je stajalo iza 'strajka u radnim uniformama', pa... Moz' ako Evropa pritisne da se i nadjete u ustanovi gde je zabranjeno drzanje macaka...

Kubba

pre 12 godina

Ne mozete vi da menjate Srbiju-na to nemate pravo. Nakon ovolikih lomova i unistavanja, vi bi i dalje da orgijate po Srbiji. Da ponovo pravite ili ti nasledjujete vasu privatnu drzavu, da pisete vase nove zelje i privatne ustave, grbove, zastave, kriti istinu i dosiea DB od gradjana. E, ne moze, ni ti, ni SANU, ni vas "otac nacije". Gotovo je sa politikom Dedinja i Senjaka i odrane ne Srbije, vec bolesne ideologije otetih vila i kuca na samim pomenutim lokacijama. O svim pljackama zadnjih 8 godina,ma ima toga........
Poruka-Kostunice dr.Vojislave, vreme zamajavanja je proslost, a glas istine siri se sve vise Srbijom.

Petar

pre 12 godina

Куку нама, кад су овом вечно мрачном лику дати аргументи да пропагира своје идеје.

Vasilije

pre 12 godina

Ovom vecitom gubitniku i pesimisti bi bilo bolje da umesto "nista ne gubimo" kaze STA TO NECEMO DA DOBIJEMO.

Samoubilacka ideologija "nista ne gubimo" nas je dovela da nismo nista ni dobili (zaradili tacnije) zadnjih dve decenije dok je ceo svet napredovao.

Katastrofa kakve politicke nihiliste i defetiste slusamo jos uvek u ovom drustvu.

Ako treba jescemo i korenje dok ne crknemo . . . uz inat celom svetu!

NISTA NE GUBIMO!?

Petar

pre 12 godina

Ovaj kao i obicno mnogo prica i nista ne kaze. "Sopstvenim snagama" pa jos "ekonomski stabilna Srbija" pa sve divno krasno. Zvuci kao neka na izboru za mis koja ce se "zalagati za mir u svetu, iskoreniti glad itd. " Ali za razliku od misica ovaj je mracnjak.

Mila

pre 12 godina

A ladno ste koristili njihove fondove, a Samardžićeva deca u inostranstvu, a Kolubara, a Železnice, a Beograd put, vi se više nikad ne oglašavajte

Filip

pre 12 godina

Slobodni prevod: Septicka jama u kojoj se nalazi nasa drzava i narod ce ubrzo, a najvise za par vekova, postati rajska basta usled stalne izlozenosti gnojivu. A sto je najbolje, sve ce se to dogoditi samo od sebi i ne treba nam nikakva pomoc ni ucene da postanemo normalniji jer nama ovo savrseno odgovara.

Demagog#1

pre 12 godina

Jedini nacin da Kostunica i ekipa prestanu da prodaju m...za bubrege je da im se da jos jedan mandat da ispune sto obecavaju: razvoj Srbije sospstvenim potencijalima, normalan standard, zaposlenost makar 70%, ciscenje drustva od korupcije i to sve bez EU (ukljucujuci njihove pare i programe koje su rezervisane za clanice EU), a uz to zadrzavanje Kosova u okviru Srbije. Ako ne uradi, PRAVAC ZATVOR ZA NACIONALNU IZDAJU I PROPAST ZEMLJE.

MarkoBg

pre 12 godina

Na kraju će se ispostaviti da je Koštunica za sve bio u pravu
(general Buzda0

generale volio bih da znam kako neko moze biti u pravu ili krivu sa mlacenjem prazne slame i cistom zlokobnoscu koja ako se iz bilo kojih razloga ostvari, on ce reci...jesam li ja rekao. A nista nije rekao osim necemo...nedamo...mi cemo...ocemo. A kako necemo ono sto necemo i kako cemo ono sto hocemo, to neka drugi lupaju glavu, to nije njegov posao, njegovo je da plasi vrapce i obecava bajke za decu...

Mile

pre 12 godina

Kostunica je jedini posten i dosledan politicar ovog nivoa. (Ne bih da uvredim neke manje poznate politicare koji su mozda i posteni).
Covek dva puta prepustao vlast prinicpijelno, nesto sto se u Drzavi Srbiji nije nikada desilo, a kako stvari stoje i nece jos za dugo.
Kostunica je kazete spor, a ostali su brzi - jesu al da maznu lovu, prvi su u redu za korupciju i presipanje is supljeg u prazno. Moral im je na nivou koji je potreban da bi se radilo u "javnim kucama". Briga za narod se svodi na "svoj - partijski" narod, ostali su smetnja razvoju. A Kosovo je teret koga se treba sto pre resiti, kao sto ce sutra biti i Sandzak, Vojvodina, itd.
E ako su to drzavnici onda je jadna ta drzava koju oni vode. A kad iskreno pogledamo oko sebe, zar nije tako ???

Mariana M.

pre 12 godina

KOstunjavi se probudio! Nemoj da zezas... Jel to zbogo ovog vremena napolju, sad ce zima, pa ce opet da drema kao i tokom citave svoje "politicke" karijere!

Milan

pre 12 godina

Kako ne gubimo? Gubimo šansu da prevaziđeni političari poput Vas i Vaša retrogradna politika padnu u drugi plan a Srbija se okrene budućnosti zajedno sa svim ostalim narodima u okruženju! Vaš politički atavizam i
paranoični strah od bliže saradnje sa svim zemljama u okviru EU je neverovatan i neshvatljiv za 21 vek!

Miki

pre 12 godina

Nisu to nikave ucene g. Koštunica, to je napor evropskih država da nas dovedu u red, jer to sami nismo u stanju; I da nas nauče demokratiji na primer! Vi vodite diktatorski vašu stranku skoro 20 godina, ko ima lični kredibilitet i mišljenje leti napolje automatski! Ostaju samo verni vašem liku i delu! Razumljivo je onda što niste za Evropu! Tamo se traži rezultat i odgovornost a demokratski principi i razlike u mišljenjima su
normalna stvar jer to i jeste demokratija. I jedan Kol je pao iako je ujedinio nemačke države! U demokratskoj borbi unutar svoje partije! Ne mogu da zamislim ni šansu da vi tako nešto dozvolite u svojoj partiji! Zato ćutite o Evropi ako boga znate! Daleko je to od vas! Inače, ovo za demokratski dijalog unutar partija mislim za sve naše partije! Zadnji koji je imao protivkandidata na partijskim izborima za čelo partije bio je Zoran Đinđić! Koliko ste vi njega voleli, zna se, pa sve ovo oko vas i
vaše politike i nije neko iznenađenje! U svakoj državi ima neka snaga koja vuče nazad , u Srbiji to ste sa Radikalnom strankom nesumnjivo i vi!