Utorak, 06.12.2011.

07:14

Tadić: Srbija zaslužila kandidaturu

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata i da je to potpuno zaslužila.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Srbija zaslužila kandidaturu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

marko88

pre 12 godina

Vlada je dovoljno uradila da dobije status kandidata i sada vise nije nista u njenim rukama. Bilo bi lose da mi ne dobijemo status kandidata posle ovoliko napora koji su ulozili nasi politicari.

Бувица

pre 12 godina

Ако се узме у обзир да Тадић и његови поборници већ 3 и по године теже да остваре тај предизборни циљ, да Србија добије статус кандидата, шта се онда битно може променити за ових пар дана ако није за све те године!? Мислим да је народ био највећи оптимиста онда када је поверовао у бајке о слободној, богатој и успешној Србији... Јер сада када смо се "пробудили" из тог сна схватамо да је око нас само јад и беда! Да ли смо платили превисоку цену, зарад туђих обећања? Да ли ћемо постати робовласничка држава која ће за сваки сегмент да "трчи" у Европу и тражи дозволу и сагласност!?

Biba

pre 12 godina

Meni Evropa i ne nedostaje,ali,najbitnije je da se sacuva jedinstvo Srba,kako onih na Kosovu,tako i nas ovde,okupljeni oko ideje,da ih necemo ostaviti same.

Grobar

pre 12 godina

Narodi nije pohrlio Evropi u zagrljaj.Nama bi bitnije bilo da bolje zivimo,da imamo stalni posao,da ne strahujemo sta cemo imati sutra da jedemo i da li cemo imati...Nama,sve to Evropa nece obezbediti...

mirjana

pre 12 godina

Ulazak u EU je u nasem najboljem interesu i nesto sto ce nam doneti mnogo toga.Iskreno se nadam da cemo najzad dobiti tu kandidaturu i da sav nas trud nece biti uzaludan.

sanja

pre 12 godina

Volela bih kada bismo dobili kandidaturu jer kao clanice Evropske unije imali bi pristup njihovim fondovima sto bi za nas mnogo znacilo.

filip

pre 12 godina

Vecina zemalja Evropske unije podrzava nas i zeli da dobijemo kandidaturu.Iskreno se nadam da ce se i ostale zemlje predomisliti.

natasa

pre 12 godina

Svesna sam toga da trenutno nismo bas napozeljniji kandidati za EU, ali verujem da smo uspeli da im pokazemo da mi mozemo biti drugaciji i da zasluzujemo da dobijemo kandidaturu.

tanja

pre 12 godina

Pa i da ne dobijemo kandidaturu bar je iz toga izaslo nesto pozitivno.Da nas Evropa nije uslovljavala mozda ne bismo resili ni petinu problema koji su sad reseni.

Aleksandar

pre 12 godina

ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.
(Jovan, 6. decembar 2011 11:29)

Prvo, niko nas ne ucenjuje - mi sami zelimo u klub zvani EU (iz zdravorazumskih razloga, pritom) a oni kazu da su takva i takva pravila za ulazak - hoces, neces. Nije to ucena.

A oko dostojanstva, sta ti vredi isto kad jedes korenje? Dostojanstveno jedenje korenja smo usavrsili i nekako mi se ne cini da nam mnogo dobro ide. Da malo za promenu promenimo taktiku?

još mesec dana stanovnik Srbije

pre 12 godina

Dragi naš predsedniče, uredite vi našu zemlju i omogućite nama građanima da NORMALNO živimo u njoj. Rešite se korupcije i kriminala u čemu prednjače Vaši ministri, gradonačelnici, direktori, sudije i ostali ..... Objasnite funkcionerima Vaše stranke da je njihov posao da rade u korist SVOJIH građana i SVOJE zemlje, a ne u svoju korist!
Pa vidite i sami da kao "golje" dođu na neku poziciju, a sa nje odu u skupim automobilima i prepunim sefovima i računima para. Sa nekoliko stanova itd... A iza njih ostane pustoš. Tako je ovde u Novom Sadu, tako je i u celoj Srbiji.
Kada to uspete da izmenite i stvorite uslove za NORMALAN život o ovoj Srbiji tada će nas i Evropa hteti.
Ovako jadni i korumpirani ne trebamo ni sami sebi, a kamoli Evropi. U NORMALNOM životu je suština "evropskih" standarda.

A do 9. decembra slobodno se opustite, tako nam je sve jedno da li ćemo ili ne dobiti neki papir od Evrope. To neće rešiti naše probleme i naš život 10. Decemba neće biti ni najmanje normalniji....

Sve najbolje,
dipl. ing. elektrotehnike (dugogodišnji član DS-a) koji od 15.01.2012. odlazi sa svojom porodicom da ŽIVI i radi Norveškoj.

MRV

pre 12 godina

Што више време пролази и што нам стиже више психоделичних вести из ЕУ, све више почињем да верујем да у понашању ЕУ постоји не тако безначајна компонента посредног укључивања у предизборну борбу (не кампању) и утицања на исход избора.
Оно што ми није сасвим јасно (превише сам ситан и безначајан да би их имао све релевантне информације) је НА КОГ КОЊА СЕ КЛАДИ ЕУ, ЗА КОГА НАВИЈА.
Међутим, по ефектима (не)одлука ЕУ на расположење нас обичних људи (који ћемо сутра гласати на изборима), могао бих ипак да претпоставим да су РЕШИЛИ ДА СЕ ОТРЕСУ ТАДИЋА И ДС, али не и кога фаворизују.

QQQ

pre 12 godina

Sto bi Tadicu rekli tvoji Crnogorci: "Zatvorite vrata i nikom napolje dok se puz ne uhvati".
Tako izgledaju sve tvoje reforme u Srbiji, stim sto puz nekad i negde stigne a mi sa tobom NIGDE.
Od tebe dragi precednice ocekujem samo da pocnes da sviras gusle.Uvatis jedan od tvojih mnogobrojnih govora i pocne sa sve guslama u pozadini.

Zaki iz Nemacke

pre 12 godina

Vidim da su komentari u stilu pluni sto vise u Tadica. Ali, upravo sam procitao Zakljucke, jucerasnjeg zasedanja ministarskog sastanka i znam da citam izmedju redova. Srbija sigurno dobija status kandidata u petak, i to bez ikakvog daljeg uslovljavanja. Takodje vidim da neki analiticari i politicari malo zbunjeni. Tadic je bio u pravu kad nije potpisao PREOKRET, jer samo neupuceni ili dobro placeni mogu da prihvate takav uliznicki dokument. I jos nesto, diskusija ne jucerasnjem sastanku ministara spoljnih poslova EU, prema izvestajima nemacke televizije, nije do sada vidjena na ovakvim skupovima. Bilo je, najblaze receno, velike polemike, a trajao je skoro sedam sati. Detalje cemo saznati kasnije, ali sad je jasno da licemerno ponasanje nekih zemalja, pre svega Nemacke, vise ne prolazi. U petak je na dnevnom redu nesto mnogo vaznije, spremaju se neke kazne za one zemlje koje se preterano zaduzuju. Ali nije jasno, ko ce da bude sudija ? Nemacka ? Pa ona je mirno gledala, vise od decenije, kako se drugi zaduzuju, najvise kod njenih banaka, i zadovoljno trljala ruke. Sad kad treba da se vrati taj dug, svi se hvataju za glavu. Ako neko misli da sam malo skrenuo sa teme, vara se. Jer sve je to povezano.

Cera

pre 12 godina

Zašto ste svi napali na Tadića, naravno da smo zaslužili, on je na tome radio i došlo se do toga da svi sadašnji pritisci trenutno izgledaju bezrazložno i paradoksalno za skoro sve u EU.
Ja i dalje nemam pojma za koga ću da glasam, možda stvarno neću uopšte, ali ovaj SNS, LDP, G17 itd itd me sve više nerviraju ovim pljuckanjem unaokolo. DS me pri tome ne zanima kao stranka.
Ovde se radi o velikom interesu Srbije pa molim sve da to tako i shvate.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Netačno, gospodine Predsedniče. To samo vi (možda čak i EU) mislite da smo zaslužili, zato što smo se maksimalno ispružili ispunjavajući političke uslove. U očima građana, ništa nije zasluženo jer ni milimetar nismo napredovali u segmentima koji određuju hoćemo li opstati kao država ili nećemo a to su: surov obračun sa korupcijom, unapređenje uslova poslovanja i rasterećenje privrede, primoravanje kriminalaca da se zavuku u mišiju rupu ili pobegnu odavde i poboljšanje uslova življenja. Može EU sad da nam da i datum za početak pregovora...mogu i članstvo da nam daju i sve bi bilo zalud. Šta mi vredi članska karta nekog kluba kad sam ja odrpan i nemam novca ni za piće u tom klubu.

Пеђа

pre 12 godina

Ваша настојања да вођењем нејасне, непринципијелне и надасве јалове политике у вези са КиМ, остварите жељени циљ - звани кандидатура, ближе се крај(х)у. Зауставите даљу агонију и покушајте да сачувате председничко достојанство, саопштите макар једну истинску добру вест овој ојађеној земљи и народу: Председниче, распишите изборе!

Mali Sloba

pre 12 godina

"...država koja sprovodi duboke reforme"- Slazem se, duboko je reformisana politika Zorana Djindjica kako bi se vratila politika Slobodana Milosevica, olicena u tebi i tvojim bivsim i sadasnjim koalicionim partnerima. Sudstvo je toliko reformisano da sve prsti od proceca koji se vode uz pomoc laznih dokaza, krsenja svih procedura i prava na pravicno sudjenje (vidi pod Stanko Subotic, Petar Lukovic itd), a procesi za kojima Srbija vapi su po raznim fiokama (vidi pod 'politicka pozadina', oruzana pobuna, monopol, Kolubara, Curuvija, Topcider, Dada Vujasinovic...) Ili si mozda mislio na "duboko sprovedenu" reformu tajnih sluzbi? Ili skolstva? Zdravstva? Administracije? Vojske? Sta ste to tako duboko reformisali, bogati?

"...ključni je faktor stabilnosti"

Pretpostavljam da mislis na balvane na Kosovu, sukobe unutar islamske zajednice u Srbiji, trzavice u Vojvodini (ah da, oni nisu pravoslavci pa ih se i ne treba smatrati delom drzave ciji si predsednik), klerikalno-fasisticke horde pred kojima se drzavni aparat "povukao", prethodno im dajuci precutnu podrsku za sve sto rade, organizovani kriminal i stopu korupcije na kojoj bi nam pozavidelo vecina zemalja treceg sveta?

"... i pomirenja u regionu" Ovo mora da su ti izmislili tvoji marketinski genijalci koji nikako da shvate pravilo marketniga broj 1: ako mislis da ubedis nekoga da kupi od tebe neki proizvod, prvo moras da ga imas. Kako mislis da smo se pomirili sa regionom kad si se upravo ti pomirio i odlicno saradjujes sa partijom koja je bila dzelat tog istog regiona, kad podizes poternicu za generalom Divjakom- simbolom borbe i otpora protiv Mladicevih zlikovaca? Kako mislis da si nas pomirio sa Srebrenicom kad ti ispred nosa, na drzavnom univerzitetu, rade profesori koji otvoreno negiraju genocid, a u skupstini verovatno sede najmanje podstrekaci i/ili organizatori velikog zlocina u Bosni? Kako mislis da je Srbija faktor pomirenja u regionu kad se region odavno medjusobno pomirio i odlicno saradjuje svako sa svakim, osim sa nama? Ili mislis na faktor pomirenja koji je uspeo da se posvadja cak i sa Crnom Gorom, "drugim okom u glavi"?

" završila je saradnju sa Haškim tribunalom i postiže konkretna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine vodeći računa o legitimnim interesima srpskog naroda i države na KiM", rekao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju Pres službe.- ludo, burazeru, ludo. Zavrsio si saradnju sa Haskim tribunalom nakon sto si tolike godine skrivao te zlikovce, i kad ti vise niko nije verovao bas nista i cudis se sto nisi uspeo da zadivis ceo svet svojom odlucnoscu.

"Još uvek se međutim ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas, Srbiju, na neprihvatljiv način", poručio je predsednik Tadić.- Hteo si reci, nepravedno i nicim izazvano uslovljena Srbija? Ili, posto bi bilo "na neprihvatljiv nacin", da onda konacno "ne prihvatis" te uslove i tako do kraja zavrsis proces zapocet 12.3.2003 i onda sa svim tvojim dugogodisnjim saradnicima (Dacic, Kostunica, Nikolic, Palma, Velja, Amfilohije, Dobrica, Matija...) konacno i zvanicno proglasite rusku guberniju, na kojoj ste zaista vredno i predano radili, i otvorite sampanjac?

obi van

pre 12 godina

a kako bi bilo malo da se za promjenu pocne pricati o privredi umjesto stalno o toj kandidaturi (koja u stvari nista ne znaci i nikoga ne obavezuje). pa cak da se sutra udje u EU sta ocekujete od toga? Cak i Bugarski standard je nama nedostupan. oni su ranije usli docepali se fondova na vrijeme i roga nema vise

Uros

pre 12 godina

Ajde iskreno, koliko znate o EU. Koliko je vas makar jednom, ali jednom gledalo sednicu EU, koliko vas isprati dogadjaje, glasanja, promene, dopune, koliko Vas zna ko je u parlamentu EU, kako se biraju, koje su obaveze, kako se smenjuju, ajde ako zelimo nesto, moramo da znamo nesto, da li prosecan, ali i nadprosecan gradjanin zna nesto o tome, da li se potrudio da saznate. Mozda je i bolje da se nezna?!.

kraja

pre 12 godina

Trivanova:Očekujem status kandidata
Vučić: Vlast nije dovoljno uradila
Delević: Ipak sačekati 9. decembar
Tadić: Srbija zaslužila kandidaturu
Stefanovic: Današnji dijalog ključan za EU?
Đelić: Nema mesta optimizmu
Simić: Bliži EU danas nego juče

...za ovu lepezu lupetanja mi placamo desetine hiljada eura mesecno ovim kvazi politicarima...
...nigde kukurikanja petlova, samo mmmuuuuuuuuu....

Prvoslava Kravić

pre 12 godina

O tome da li je Srbija ispunila uslove i da li zaslužuje status kaandidata odlučuju šefovi zemalja-članica, a ne Boris Tadić.

Jovan

pre 12 godina

Necu u EU, necu vise Tadica, necu Cedu i Draskovica, hocu izbore da im sa zadovoljstvom preskrabam imena. Kao i vecina gradjana.
A vi sto vam je prvo u mislima kad se probudite, sta je rekla Merkelova, File, Kacin, nemam nista drugo da porucim, nego, Srbija nece uci u EU, jer ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.

na Antarktiku -50 do -70

pre 12 godina

Pa vi i danas pišete u komentarima o nekom četvrtom rajhu a one poruke Šljivančanina, Arkana & co kako idu do Berlina to je bila kao neka interna šala?? Ostavljate dojam da se niste makli s iste točke ni pedlja, razmislite malo i o tome dok se iščuđujete.

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Zaboravih dodati da je HR svoj put prema EU završila dok se drugi na samom početku.
A borba protiv korupcije ide svojim tijekom,a vidimo kako to ide u Srbiji jednostavno rečeno tapka na mjestu.

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Ajde provjeri kada je uhapšen Gotovina i gdje je uhapšen,a onda provjeri kada je uhapšen Mladić koliko je trebalo da se uhapsi i gdje se skrivao.
"ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu" kako vam ne dojadi stalno si davati na nekakvoj važnosti (lider,ključni,nezaobilazni,faktor).
Zaboravili ste ko je bio ključni faktor nestabilnosti i ko je ratovao sa skoro svim republikama i pokrajinama ExYu.
Malo pogledajte oko sebe,pa čete vidjeti ko su "faktori" nečega ko je u NATO-u ko je u EU.

Seljak sa Coveka

pre 12 godina

e svasta,ja ovo ne kapiram,prvo nam kaze kako ne moze nista od jedared,a sad ocekuje da nemacka promeni misljenje za 2 dana.
nista meni ovdena nije jasno,
borhane,ja mislim da nismo zasluzili
nama to i ne treba
nama treba posao,plata,radni staz.
a sa kandidaturu moz samo da obrisemo nos,posto ide zima .
ako ne budemo imali za papirnate maramice

dragan

pre 12 godina

Pa šta misliš g.dine Borise, da će nas EU da primi u njeno članstvo bez para! Oni znaju da ste vi opljačkali ovaj narod i da su pare kod vas (ko zna za koliko afera je vezano Srpsko rukovodstvo) a da bi nas primili u članstvo treba da raskrinkamo kriminal. Neće EU da finansira siromašne (primer Grčke) a za siromaštvo u državi i vi ste krivi. Pitajte Rusko rukovodstvo i Panić Milana kako će te da rešite ovaj problem a ako to ne budete uradili na pomolu su gradjanski nemiri.

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato,pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu,od njih me ništa ne bi začudilo

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato, pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu, od njih me ništa ne bi začudilo.

Treba nam Robespjer

pre 12 godina

Bruka!Solomonsko rešenje!\"Uslovljena kandidatura\" ima cilj da \"zamaže oči\" javnosti u Srbiji u svrhu kampanje sadašnje vlasti a svima je kristalno jasno da je to za EU samo par neobavezujućih reči!...Prilikom skorašnje posete,Merkelova je tražila od Tadića ukidanje paralelnih institucija na Kosovu a onrekao da će izgubiti izbore!Potom je usledila njena reakcija:\"Pa šta\"!...To je vest koja je bila objavljena na nekim sajtovima da bi vrlo brzo bila (u)skraćena za izjavu predsednika(namerno malo početno slovo)!...Samo su fotelje bitne.Da se razumemo:i ovi što žele na vlast nisu bolji.Sve je to gomila koju treba rasterati!Ne vidim poliza kojeg vedi glasati u današnjoj Srbiji a koji bi želeo implementirati funkcionalnu,,socijalno odgovornu i pravnu državu!

Biti ili ne biti, pitanje je sad

pre 12 godina

Molim Boga da nas vec jednom prime u EU, da probamo i taj lebac i da se jednom i mi ujedinimo, i slozno u narednih 10 godina znamo ko je dezurni krivac i koga da kunemo i psujemo, a da nam, mamimi sinovi, redovno polazu racune i odgovaraju za svaku nasu glupost.
Sto samo njima da bude dobro.

Aleksandar

pre 12 godina

"ZaKukurikalo" je u Hrvatskoj a bogami i u Sloveniji a i ti ćeš past!!
(Buđenjeeeeeeeeee, 6. decembar 2011 10:17)

Eh, al' si ti naivan... U Hrvatskoj je opozicija HDZ-u bila 'Kukuriku' koalicija, kod nas je opozicija ovim satrapima na vlasti - 'Kukulele' koalicija. Dodje mi da skacem od srece znajuci da ovi samoumisljeni gospodari odlaze na sledecim izborima, al' mi dodje kose da cupam znajuci ko dolazi...

RD

pre 12 godina

Da je zaslužila, Srbija bi dobila kandidaturu. Vlast je znala u šta se upušta i neodgovorno je prema građanima davati ovakve izjave i neprihvatiti odgovornost za neuspehe.

zg euroskeptik

pre 12 godina

Naravno da šef države mora reći da je njegova zemlja zaslužila kandidaturu, da mora biti i uveren u to. S te strane se Tadiću nema što zamjeriti. Što se same kandidature tiče, o njoj odlučuju neki drugi kojima je to što Tadić misli malo ili nimalo važno.

Goran

pre 12 godina

MoŽda je "zaslužila", ali niko se ovde ne pita da li EU može da podnese još jednog potrošača u svom budžetu?

ne može i neće. nema to veze sa nama

Jovan

pre 12 godina

Mi nismo zaslužili kandidaturu. Zaslužili smo ono što nam se i dešava, a o čemu pišu svi najveći srpski pisci 20. veka,zaslužili smo da nestanemo sa istorijske scene.

strucnjak

pre 12 godina

@lepi cane: ajde molim te, to da nemamo konkretnu politiku naspram EU i motivaciju napraviti što od nas traže je zbog toga, što je to suprotno interesima...i mi ćemo na kraju nekako to prebroditi...ali kolko da je politika loša u Srbiji, ne može biti gora od Hrvatske...jeste i vi sprovodili zahtjeve EU tako brzo i konkretno kada su htjeli Gotovinu(nekoliko godina), topnicke dnevnike(nekoliko godina), ZERP(nekoliko godina), razgraničenje sa Slovenijom...hebate vi ste se zbog par metara zemlje sa Slovenijom svadjali 10 godina a tu soliš pamet zbog Kosova...ajde idi se bori protiv korupcije kod vas

TenaAr

pre 12 godina

Zasluzii smo mi mnogo vise od te kandidature. Koliko smo se ovih godina namucili sa vama na vlasti, treba nam ordenje dati! Sve sto zelimo je miran, normalan zivot i posao od kog cemo to sebi omoguciti. Promene!

Nikita

pre 12 godina

Sve si nam obezbedio a mi vidiš kako ti vraćamo, nezahvalni smo. Da sam na vašem mestu predsedniče ja bih za inat podnela ostavku pa neka se sami snalazimo kako znamo i umemo :)

drago

pre 12 godina

prestani tadicu da ponavljas kao papagaj,,znamo i mi to sve,,,bolje da si tajkune malo civilizovao da placaju porez i da se poreklo ispita,,ovako ces ostati upamcen kao niko i nista,,,,trebalo bih vam svima suditi za udruzeniu zlocinacku pljacku naroda od tajkuna,,,,,,,,,,

Dosta je bilo.

pre 12 godina

Tuzna srpska prica ide ovako:prvo priznati nezavisno Kosovo za EU kandidaturu,a da bi dobili datum za pregovore sa EU, moracemo da uspostavimo adekvatno drustveno uredjenje u zemlji(korupcija,institucije,drzavno uredjenje po EU standardima,ekonomski napredak i sl.).Predug je taj put za nas iz ove perspektive(decembar 2011),ali zaista mislim da u Suncevom sistemu ne postoje naivnija i plitkoumnija stvorenja od nas Srba.Za to "krivim" vekovni mix razlicitih vera,kultura i dogadjaja koji su nesto znacili u istoriji ove planete.Jednostavno,po zakonima prirode morao je postojati i ovako nicim izazvan nesrecan narod.To smo mi.Srbi.Ali,avaj,ja i pored toga volim svoju zemlju Srbiju veoma,postujem njenu tradiciju i istoriju.Prepricavacu je mojoj deci,ali kako sada stvari stoje iz neke zemlje koja nije ni u Evropi.A Srbiji od srca zelim sto brzi "back on track".Pozdrav

Pablo

pre 12 godina

Realno je da mi ne mozemo uci u EU ni za 20 godina.Pa imamo najveci stepen korupcije na svetu,svaka 20-a fabrika radi,tajkuni vladaju.Pa zar evropi treba takva drzava?kao da oni nemaju dosta problema.Predsednik bi trebalo da se obracuna sa svim nasim problemima a posto ne moze,treba da da ostavku i hitno raspise prevremene izbore da narod kaze sta misli o njegovoj dosadasnjoj vlasti.Ovo je,bojim se Srbiji zadnja sansa.Jos 4 godine ovakve vlasti i mislim da nas posle nista nece spasiti.

realan

pre 12 godina

Gospodine Tadić-u,ajde da smo malo pošteni sami prema sebi;ne zaslužujemo kandidaturu,ne sa toliko lopovluka i toliko korupcije na svakom čošku.Vi ste direktno odgovorni za reformisano sudstvo,koje je leglo korupcije i po mom mišljenju kriminalnih radnji.Želje su jedno,a realnost??

prosvetni jadnik

pre 12 godina

Ma ko više normalan može da veruje Tadiću,deda mrazu-premijeru i drvenom lutku-Obradoviću za bilo koju izgovorenu rečenicu,da li oni uopšte znaju kako živi prosečan građanin ove lopovske države

Aleksandar

pre 12 godina

Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
(Carojica, 6. decembar 2011 08:37)

Ovo je klasican primer logickog paradoksa, profesori bi mogli da ga koriste kao primer pri predavanjima. To sto ste izjavili je podjednako izjavi: briga me za hranu, jer razmisljam o gladi i mom punom stomaku.

Dragana10

pre 12 godina

.. tacno srbija je zasluzila ulazak u EU, ali srbija zasluzuje i novu vlast pa da u tu evropu ne ide gola i bosa kakvu ste je vi napravili...

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Bas je zasluzila.Pogotovo zbog negiranja krivice o ratu.sticenja ratnih zlocinaca godinama,sakrivanjem dokaza.vjecnog vodjenja politike Velike Srbije izivljavanja nad svojim susjedima itd.Srbiju treba staviti ON HOLD do 2050.

Aleksandar

pre 12 godina

gospodine presednice vi ste zasluzili ostavku.
(marko, 6. decembar 2011 09:08)

Ne ostavku, ostavka je licni cin, vec otkaz. Kako predsednik ne moze dobiti otkaz jer nije direktno zaposlen od poslodavca, postoje i drugi nacini da mu se isti uruci, videti slucajeve Causesku, Milosevic, Gadafi... E sad, posebna je prica sto, nazalost, i vecini u ovoj drzavi odgovara ovakav status quo jer je dusu dao za razna muljanja, marifetluke i ostale vidove 'snalazenja' i zivota bez rada koji su nam postali specijalitet. I dok se narod ne promeni, imace na svom celu razne Tadice i ine - svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu i zasluzuje.

jelena

pre 12 godina

Srbija nije zaslužila status kandidata! Korupcija cveta, posla nema, sve u svemu EU nema čarobni štapić da nas pretvori u Eldorado. To moramo sami. U EU treba ući definisanih granica, jasno postavljenih ciljeva i stabilne ekonomije i politike. Sa druge strane, jednom za sva vremena treba svesti administraciju na minimum i obračunati se sa korupcijom, uspostaviti vladavinu zakona bez pogovora. Prema tome, kakva EU kakvi bakrači. Mi nismo ni počeli da radimo..
Status kandidata nam ništa ne znači ako ćemo seldećih nekoliko godina čekati datum početka pregovora. Pa onda stogodišnji pregovori...
Mislim da je krajnje vreme da se stvarno malo pozabavimo sobom, a ne EU!

Maree

pre 12 godina

...iako si ucinio sve sto je u tvojoj moci da u nju nikad ne udjemo... Providan si sminkeru, tebi i tvojim ortacima najvise odgovara status quo...

Cinik

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, Srbija i njeni gradjani su u potpunosti zaslužili da udju u EU ali vi i vaša stranka to niste zaslužili jer se već 4 godine služite lažima i prevarama ne samo ovog naroda već cele EU i oni to dobro znaju i upravo zato ne mogu da odmah donesu odluku o našem statusu. Sve što ste radili oni imaju evidentirano i analizirano, sve afere u kojim su predstavnici vaše stranke učestvovali tipa vakcina, gradjevinske mafije, koferče, reforma pravosudja, pozivanja srba da ostanu na barikadama, besplatnih akcija, Kolubara, korupcija u javnim nabavkama, uticaja tajkuna na izvršnu vlast, gušenje slobodnih medija. EU plaši činjenica da vi niste čovek od reči, da jedno mislite, drugo pričate a treće radite a oni ne žele takve pored sebe i to ih plaši. Prema tome gradjani Srbije u EU a Tadić i njegov DS nazad.

Ana

pre 12 godina

Sa tako sposobnim rukovodstvom mi ne zaslužujemo ništa!
Nego moraju da nas vuku za rukav, jer kako to reče nedavno Jelena Trivan zbog "stabilnosti"! Što u prevodu znači primite nas zato što smo mnogo ludi!!!

Carojica

pre 12 godina

E, Borise. Odi da ti šapnem nešto da drugi ne čuju. Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
Znači, nedovoljno da bih glasao za vas....

Vasja

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, pošteno od vas!
Ne spominjete unutrašnje reforme koje su naj bitnije i za koje ste vi direktno odgovorni, a kod nas caruje korupcija, vladavina partokratije i ne funkcionalnog zakonodavstva.

ime, koje, ne znam vise ni ko sam, nista....

pre 12 godina

Da tacno je sto kaze predsednik kaze, da su gradjani ZASLUZILI da -NE SAMO KANDITURU
nego da sto pre postanemo clanice zemalja EU, odnosno do kraja 2012 godine
Ekstremista ima u svakoj drzavi, pa tako i kod nas,kao sto ima lopova,preveranata raznih oblika profiterstva, narko bosova, dilera narkoticima oruzja i da ne nebrajam vise

Ali ZAKONI SE u EU PRIMENJUJU PODJEDNAKO,te svako za svoja ne/dela odgovara
A kod nas, poslanik krade,laze ministri takodje,....
E toga se plase stranke sa svojim vodjama DSS,SRS SNS
da ce morati jednom odgovarati, za sve sto su uradili na stgetu gradjan...
Zato je EU bolje da sto prije budemo u njenom sastavu, i ona ce imati manje problema,
nas covek postuje zakone, samo ako se jednako primenjuju na svakog, i na vladajuce ljude

Neverni_Toma

pre 12 godina

Srbiji je mesto medju prijateljima u EU. Dosta mi je vise izolacije i samounistavanja. Ne zelim da i naredne 23 godine provedem kao stanovnik treceg sveta.

Lepi cane

pre 12 godina

Meni nije jasna politika Srbije. Vi bi u EU. Odlično. Prije 4 mjeseca Merkel je bila u Beogradu i rekla što se traži da bi se dobila kandidatura. Prošla su 4 mjeseca najvažnije nije ipunjeno. 10 dana prije dobivanja kandidature Srbija panično pokušava dogovoriti sa Kosovom neki sporazum. I to tek kad je postalo jasno da Merkel neda kandidaturu. I sad se svi čudite kako to velika nepravda prema Srbiji. Pa vaši političari su amateri, prvo malo podržavaju narod na Kosovu, pa malo stavove EU. Pa malo provode politiku koja vas vodi u EU, pa malo ne. I vi sad mislite da Njemačka nije naučila? Vi sve u zadnji tren i ništa konretno i onda svi krivi, cijeli svijet protiv vas. Naravno da ih sad zanima hoćete li uopće početi provoditi dogovor. Merkelova je bila i kod nas kad i kod vas. Nakon toga vlada nije išla na godišnji jer je trebalo ispuniti sve što se od nas traži. E vidite to je razlika. Da su vaši političari odmah krenuli raiditi za EU danas nebi imali nikakvog problema.

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Kakva predstava. Kao ljuti se ako dobijemo uslovni status kandidata, a i vrapci su culi da cemo dobiti u petak bezuslovni status kandidata za EU, pre svega zbog lobiranja Francuske. Inace realno po stepenu reformi, nismo ni zasluzili da status kandidata, gde pre svega mislim na stepen korupcije u svim sferama drustva.

Bojan

pre 12 godina

Borise to mozes da lazes nekog ko nije iz Srbije. Ja zivim u njoj, i nebi joj dao da bude na planeti koliko je obrezla u korupciju i kriminal.

Neverni_Toma

pre 12 godina

Srbiji je mesto medju prijateljima u EU. Dosta mi je vise izolacije i samounistavanja. Ne zelim da i naredne 23 godine provedem kao stanovnik treceg sveta.

Vasja

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, pošteno od vas!
Ne spominjete unutrašnje reforme koje su naj bitnije i za koje ste vi direktno odgovorni, a kod nas caruje korupcija, vladavina partokratije i ne funkcionalnog zakonodavstva.

Lepi cane

pre 12 godina

Meni nije jasna politika Srbije. Vi bi u EU. Odlično. Prije 4 mjeseca Merkel je bila u Beogradu i rekla što se traži da bi se dobila kandidatura. Prošla su 4 mjeseca najvažnije nije ipunjeno. 10 dana prije dobivanja kandidature Srbija panično pokušava dogovoriti sa Kosovom neki sporazum. I to tek kad je postalo jasno da Merkel neda kandidaturu. I sad se svi čudite kako to velika nepravda prema Srbiji. Pa vaši političari su amateri, prvo malo podržavaju narod na Kosovu, pa malo stavove EU. Pa malo provode politiku koja vas vodi u EU, pa malo ne. I vi sad mislite da Njemačka nije naučila? Vi sve u zadnji tren i ništa konretno i onda svi krivi, cijeli svijet protiv vas. Naravno da ih sad zanima hoćete li uopće početi provoditi dogovor. Merkelova je bila i kod nas kad i kod vas. Nakon toga vlada nije išla na godišnji jer je trebalo ispuniti sve što se od nas traži. E vidite to je razlika. Da su vaši političari odmah krenuli raiditi za EU danas nebi imali nikakvog problema.

Bojan

pre 12 godina

Borise to mozes da lazes nekog ko nije iz Srbije. Ja zivim u njoj, i nebi joj dao da bude na planeti koliko je obrezla u korupciju i kriminal.

Maree

pre 12 godina

...iako si ucinio sve sto je u tvojoj moci da u nju nikad ne udjemo... Providan si sminkeru, tebi i tvojim ortacima najvise odgovara status quo...

Ana

pre 12 godina

Sa tako sposobnim rukovodstvom mi ne zaslužujemo ništa!
Nego moraju da nas vuku za rukav, jer kako to reče nedavno Jelena Trivan zbog "stabilnosti"! Što u prevodu znači primite nas zato što smo mnogo ludi!!!

Zaki iz Nemacke

pre 12 godina

Vidim da su komentari u stilu pluni sto vise u Tadica. Ali, upravo sam procitao Zakljucke, jucerasnjeg zasedanja ministarskog sastanka i znam da citam izmedju redova. Srbija sigurno dobija status kandidata u petak, i to bez ikakvog daljeg uslovljavanja. Takodje vidim da neki analiticari i politicari malo zbunjeni. Tadic je bio u pravu kad nije potpisao PREOKRET, jer samo neupuceni ili dobro placeni mogu da prihvate takav uliznicki dokument. I jos nesto, diskusija ne jucerasnjem sastanku ministara spoljnih poslova EU, prema izvestajima nemacke televizije, nije do sada vidjena na ovakvim skupovima. Bilo je, najblaze receno, velike polemike, a trajao je skoro sedam sati. Detalje cemo saznati kasnije, ali sad je jasno da licemerno ponasanje nekih zemalja, pre svega Nemacke, vise ne prolazi. U petak je na dnevnom redu nesto mnogo vaznije, spremaju se neke kazne za one zemlje koje se preterano zaduzuju. Ali nije jasno, ko ce da bude sudija ? Nemacka ? Pa ona je mirno gledala, vise od decenije, kako se drugi zaduzuju, najvise kod njenih banaka, i zadovoljno trljala ruke. Sad kad treba da se vrati taj dug, svi se hvataju za glavu. Ako neko misli da sam malo skrenuo sa teme, vara se. Jer sve je to povezano.

Cinik

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, Srbija i njeni gradjani su u potpunosti zaslužili da udju u EU ali vi i vaša stranka to niste zaslužili jer se već 4 godine služite lažima i prevarama ne samo ovog naroda već cele EU i oni to dobro znaju i upravo zato ne mogu da odmah donesu odluku o našem statusu. Sve što ste radili oni imaju evidentirano i analizirano, sve afere u kojim su predstavnici vaše stranke učestvovali tipa vakcina, gradjevinske mafije, koferče, reforma pravosudja, pozivanja srba da ostanu na barikadama, besplatnih akcija, Kolubara, korupcija u javnim nabavkama, uticaja tajkuna na izvršnu vlast, gušenje slobodnih medija. EU plaši činjenica da vi niste čovek od reči, da jedno mislite, drugo pričate a treće radite a oni ne žele takve pored sebe i to ih plaši. Prema tome gradjani Srbije u EU a Tadić i njegov DS nazad.

Aleksandar

pre 12 godina

Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
(Carojica, 6. decembar 2011 08:37)

Ovo je klasican primer logickog paradoksa, profesori bi mogli da ga koriste kao primer pri predavanjima. To sto ste izjavili je podjednako izjavi: briga me za hranu, jer razmisljam o gladi i mom punom stomaku.

realan

pre 12 godina

Gospodine Tadić-u,ajde da smo malo pošteni sami prema sebi;ne zaslužujemo kandidaturu,ne sa toliko lopovluka i toliko korupcije na svakom čošku.Vi ste direktno odgovorni za reformisano sudstvo,koje je leglo korupcije i po mom mišljenju kriminalnih radnji.Želje su jedno,a realnost??

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Kakva predstava. Kao ljuti se ako dobijemo uslovni status kandidata, a i vrapci su culi da cemo dobiti u petak bezuslovni status kandidata za EU, pre svega zbog lobiranja Francuske. Inace realno po stepenu reformi, nismo ni zasluzili da status kandidata, gde pre svega mislim na stepen korupcije u svim sferama drustva.

jelena

pre 12 godina

Srbija nije zaslužila status kandidata! Korupcija cveta, posla nema, sve u svemu EU nema čarobni štapić da nas pretvori u Eldorado. To moramo sami. U EU treba ući definisanih granica, jasno postavljenih ciljeva i stabilne ekonomije i politike. Sa druge strane, jednom za sva vremena treba svesti administraciju na minimum i obračunati se sa korupcijom, uspostaviti vladavinu zakona bez pogovora. Prema tome, kakva EU kakvi bakrači. Mi nismo ni počeli da radimo..
Status kandidata nam ništa ne znači ako ćemo seldećih nekoliko godina čekati datum početka pregovora. Pa onda stogodišnji pregovori...
Mislim da je krajnje vreme da se stvarno malo pozabavimo sobom, a ne EU!

drago

pre 12 godina

prestani tadicu da ponavljas kao papagaj,,znamo i mi to sve,,,bolje da si tajkune malo civilizovao da placaju porez i da se poreklo ispita,,ovako ces ostati upamcen kao niko i nista,,,,trebalo bih vam svima suditi za udruzeniu zlocinacku pljacku naroda od tajkuna,,,,,,,,,,

Nikita

pre 12 godina

Sve si nam obezbedio a mi vidiš kako ti vraćamo, nezahvalni smo. Da sam na vašem mestu predsedniče ja bih za inat podnela ostavku pa neka se sami snalazimo kako znamo i umemo :)

prosvetni jadnik

pre 12 godina

Ma ko više normalan može da veruje Tadiću,deda mrazu-premijeru i drvenom lutku-Obradoviću za bilo koju izgovorenu rečenicu,da li oni uopšte znaju kako živi prosečan građanin ove lopovske države

Dragana10

pre 12 godina

.. tacno srbija je zasluzila ulazak u EU, ali srbija zasluzuje i novu vlast pa da u tu evropu ne ide gola i bosa kakvu ste je vi napravili...

Carojica

pre 12 godina

E, Borise. Odi da ti šapnem nešto da drugi ne čuju. Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
Znači, nedovoljno da bih glasao za vas....

Aleksandar

pre 12 godina

gospodine presednice vi ste zasluzili ostavku.
(marko, 6. decembar 2011 09:08)

Ne ostavku, ostavka je licni cin, vec otkaz. Kako predsednik ne moze dobiti otkaz jer nije direktno zaposlen od poslodavca, postoje i drugi nacini da mu se isti uruci, videti slucajeve Causesku, Milosevic, Gadafi... E sad, posebna je prica sto, nazalost, i vecini u ovoj drzavi odgovara ovakav status quo jer je dusu dao za razna muljanja, marifetluke i ostale vidove 'snalazenja' i zivota bez rada koji su nam postali specijalitet. I dok se narod ne promeni, imace na svom celu razne Tadice i ine - svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu i zasluzuje.

TenaAr

pre 12 godina

Zasluzii smo mi mnogo vise od te kandidature. Koliko smo se ovih godina namucili sa vama na vlasti, treba nam ordenje dati! Sve sto zelimo je miran, normalan zivot i posao od kog cemo to sebi omoguciti. Promene!

Aleksandar

pre 12 godina

"ZaKukurikalo" je u Hrvatskoj a bogami i u Sloveniji a i ti ćeš past!!
(Buđenjeeeeeeeeee, 6. decembar 2011 10:17)

Eh, al' si ti naivan... U Hrvatskoj je opozicija HDZ-u bila 'Kukuriku' koalicija, kod nas je opozicija ovim satrapima na vlasti - 'Kukulele' koalicija. Dodje mi da skacem od srece znajuci da ovi samoumisljeni gospodari odlaze na sledecim izborima, al' mi dodje kose da cupam znajuci ko dolazi...

Goran

pre 12 godina

MoŽda je "zaslužila", ali niko se ovde ne pita da li EU može da podnese još jednog potrošača u svom budžetu?

ne može i neće. nema to veze sa nama

Dosta je bilo.

pre 12 godina

Tuzna srpska prica ide ovako:prvo priznati nezavisno Kosovo za EU kandidaturu,a da bi dobili datum za pregovore sa EU, moracemo da uspostavimo adekvatno drustveno uredjenje u zemlji(korupcija,institucije,drzavno uredjenje po EU standardima,ekonomski napredak i sl.).Predug je taj put za nas iz ove perspektive(decembar 2011),ali zaista mislim da u Suncevom sistemu ne postoje naivnija i plitkoumnija stvorenja od nas Srba.Za to "krivim" vekovni mix razlicitih vera,kultura i dogadjaja koji su nesto znacili u istoriji ove planete.Jednostavno,po zakonima prirode morao je postojati i ovako nicim izazvan nesrecan narod.To smo mi.Srbi.Ali,avaj,ja i pored toga volim svoju zemlju Srbiju veoma,postujem njenu tradiciju i istoriju.Prepricavacu je mojoj deci,ali kako sada stvari stoje iz neke zemlje koja nije ni u Evropi.A Srbiji od srca zelim sto brzi "back on track".Pozdrav

kraja

pre 12 godina

Trivanova:Očekujem status kandidata
Vučić: Vlast nije dovoljno uradila
Delević: Ipak sačekati 9. decembar
Tadić: Srbija zaslužila kandidaturu
Stefanovic: Današnji dijalog ključan za EU?
Đelić: Nema mesta optimizmu
Simić: Bliži EU danas nego juče

...za ovu lepezu lupetanja mi placamo desetine hiljada eura mesecno ovim kvazi politicarima...
...nigde kukurikanja petlova, samo mmmuuuuuuuuu....

strucnjak

pre 12 godina

@lepi cane: ajde molim te, to da nemamo konkretnu politiku naspram EU i motivaciju napraviti što od nas traže je zbog toga, što je to suprotno interesima...i mi ćemo na kraju nekako to prebroditi...ali kolko da je politika loša u Srbiji, ne može biti gora od Hrvatske...jeste i vi sprovodili zahtjeve EU tako brzo i konkretno kada su htjeli Gotovinu(nekoliko godina), topnicke dnevnike(nekoliko godina), ZERP(nekoliko godina), razgraničenje sa Slovenijom...hebate vi ste se zbog par metara zemlje sa Slovenijom svadjali 10 godina a tu soliš pamet zbog Kosova...ajde idi se bori protiv korupcije kod vas

Jovan

pre 12 godina

Necu u EU, necu vise Tadica, necu Cedu i Draskovica, hocu izbore da im sa zadovoljstvom preskrabam imena. Kao i vecina gradjana.
A vi sto vam je prvo u mislima kad se probudite, sta je rekla Merkelova, File, Kacin, nemam nista drugo da porucim, nego, Srbija nece uci u EU, jer ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.

ime, koje, ne znam vise ni ko sam, nista....

pre 12 godina

Da tacno je sto kaze predsednik kaze, da su gradjani ZASLUZILI da -NE SAMO KANDITURU
nego da sto pre postanemo clanice zemalja EU, odnosno do kraja 2012 godine
Ekstremista ima u svakoj drzavi, pa tako i kod nas,kao sto ima lopova,preveranata raznih oblika profiterstva, narko bosova, dilera narkoticima oruzja i da ne nebrajam vise

Ali ZAKONI SE u EU PRIMENJUJU PODJEDNAKO,te svako za svoja ne/dela odgovara
A kod nas, poslanik krade,laze ministri takodje,....
E toga se plase stranke sa svojim vodjama DSS,SRS SNS
da ce morati jednom odgovarati, za sve sto su uradili na stgetu gradjan...
Zato je EU bolje da sto prije budemo u njenom sastavu, i ona ce imati manje problema,
nas covek postuje zakone, samo ako se jednako primenjuju na svakog, i na vladajuce ljude

Jovan

pre 12 godina

Mi nismo zaslužili kandidaturu. Zaslužili smo ono što nam se i dešava, a o čemu pišu svi najveći srpski pisci 20. veka,zaslužili smo da nestanemo sa istorijske scene.

Treba nam Robespjer

pre 12 godina

Bruka!Solomonsko rešenje!\"Uslovljena kandidatura\" ima cilj da \"zamaže oči\" javnosti u Srbiji u svrhu kampanje sadašnje vlasti a svima je kristalno jasno da je to za EU samo par neobavezujućih reči!...Prilikom skorašnje posete,Merkelova je tražila od Tadića ukidanje paralelnih institucija na Kosovu a onrekao da će izgubiti izbore!Potom je usledila njena reakcija:\"Pa šta\"!...To je vest koja je bila objavljena na nekim sajtovima da bi vrlo brzo bila (u)skraćena za izjavu predsednika(namerno malo početno slovo)!...Samo su fotelje bitne.Da se razumemo:i ovi što žele na vlast nisu bolji.Sve je to gomila koju treba rasterati!Ne vidim poliza kojeg vedi glasati u današnjoj Srbiji a koji bi želeo implementirati funkcionalnu,,socijalno odgovornu i pravnu državu!

još mesec dana stanovnik Srbije

pre 12 godina

Dragi naš predsedniče, uredite vi našu zemlju i omogućite nama građanima da NORMALNO živimo u njoj. Rešite se korupcije i kriminala u čemu prednjače Vaši ministri, gradonačelnici, direktori, sudije i ostali ..... Objasnite funkcionerima Vaše stranke da je njihov posao da rade u korist SVOJIH građana i SVOJE zemlje, a ne u svoju korist!
Pa vidite i sami da kao "golje" dođu na neku poziciju, a sa nje odu u skupim automobilima i prepunim sefovima i računima para. Sa nekoliko stanova itd... A iza njih ostane pustoš. Tako je ovde u Novom Sadu, tako je i u celoj Srbiji.
Kada to uspete da izmenite i stvorite uslove za NORMALAN život o ovoj Srbiji tada će nas i Evropa hteti.
Ovako jadni i korumpirani ne trebamo ni sami sebi, a kamoli Evropi. U NORMALNOM životu je suština "evropskih" standarda.

A do 9. decembra slobodno se opustite, tako nam je sve jedno da li ćemo ili ne dobiti neki papir od Evrope. To neće rešiti naše probleme i naš život 10. Decemba neće biti ni najmanje normalniji....

Sve najbolje,
dipl. ing. elektrotehnike (dugogodišnji član DS-a) koji od 15.01.2012. odlazi sa svojom porodicom da ŽIVI i radi Norveškoj.

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato,pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu,od njih me ništa ne bi začudilo

Pablo

pre 12 godina

Realno je da mi ne mozemo uci u EU ni za 20 godina.Pa imamo najveci stepen korupcije na svetu,svaka 20-a fabrika radi,tajkuni vladaju.Pa zar evropi treba takva drzava?kao da oni nemaju dosta problema.Predsednik bi trebalo da se obracuna sa svim nasim problemima a posto ne moze,treba da da ostavku i hitno raspise prevremene izbore da narod kaze sta misli o njegovoj dosadasnjoj vlasti.Ovo je,bojim se Srbiji zadnja sansa.Jos 4 godine ovakve vlasti i mislim da nas posle nista nece spasiti.

QQQ

pre 12 godina

Sto bi Tadicu rekli tvoji Crnogorci: "Zatvorite vrata i nikom napolje dok se puz ne uhvati".
Tako izgledaju sve tvoje reforme u Srbiji, stim sto puz nekad i negde stigne a mi sa tobom NIGDE.
Od tebe dragi precednice ocekujem samo da pocnes da sviras gusle.Uvatis jedan od tvojih mnogobrojnih govora i pocne sa sve guslama u pozadini.

Aleksandar

pre 12 godina

ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.
(Jovan, 6. decembar 2011 11:29)

Prvo, niko nas ne ucenjuje - mi sami zelimo u klub zvani EU (iz zdravorazumskih razloga, pritom) a oni kazu da su takva i takva pravila za ulazak - hoces, neces. Nije to ucena.

A oko dostojanstva, sta ti vredi isto kad jedes korenje? Dostojanstveno jedenje korenja smo usavrsili i nekako mi se ne cini da nam mnogo dobro ide. Da malo za promenu promenimo taktiku?

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Bas je zasluzila.Pogotovo zbog negiranja krivice o ratu.sticenja ratnih zlocinaca godinama,sakrivanjem dokaza.vjecnog vodjenja politike Velike Srbije izivljavanja nad svojim susjedima itd.Srbiju treba staviti ON HOLD do 2050.

RD

pre 12 godina

Da je zaslužila, Srbija bi dobila kandidaturu. Vlast je znala u šta se upušta i neodgovorno je prema građanima davati ovakve izjave i neprihvatiti odgovornost za neuspehe.

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato, pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu, od njih me ništa ne bi začudilo.

Prvoslava Kravić

pre 12 godina

O tome da li je Srbija ispunila uslove i da li zaslužuje status kaandidata odlučuju šefovi zemalja-članica, a ne Boris Tadić.

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Zaboravih dodati da je HR svoj put prema EU završila dok se drugi na samom početku.
A borba protiv korupcije ide svojim tijekom,a vidimo kako to ide u Srbiji jednostavno rečeno tapka na mjestu.

na Antarktiku -50 do -70

pre 12 godina

Pa vi i danas pišete u komentarima o nekom četvrtom rajhu a one poruke Šljivančanina, Arkana & co kako idu do Berlina to je bila kao neka interna šala?? Ostavljate dojam da se niste makli s iste točke ni pedlja, razmislite malo i o tome dok se iščuđujete.

Mali Sloba

pre 12 godina

"...država koja sprovodi duboke reforme"- Slazem se, duboko je reformisana politika Zorana Djindjica kako bi se vratila politika Slobodana Milosevica, olicena u tebi i tvojim bivsim i sadasnjim koalicionim partnerima. Sudstvo je toliko reformisano da sve prsti od proceca koji se vode uz pomoc laznih dokaza, krsenja svih procedura i prava na pravicno sudjenje (vidi pod Stanko Subotic, Petar Lukovic itd), a procesi za kojima Srbija vapi su po raznim fiokama (vidi pod 'politicka pozadina', oruzana pobuna, monopol, Kolubara, Curuvija, Topcider, Dada Vujasinovic...) Ili si mozda mislio na "duboko sprovedenu" reformu tajnih sluzbi? Ili skolstva? Zdravstva? Administracije? Vojske? Sta ste to tako duboko reformisali, bogati?

"...ključni je faktor stabilnosti"

Pretpostavljam da mislis na balvane na Kosovu, sukobe unutar islamske zajednice u Srbiji, trzavice u Vojvodini (ah da, oni nisu pravoslavci pa ih se i ne treba smatrati delom drzave ciji si predsednik), klerikalno-fasisticke horde pred kojima se drzavni aparat "povukao", prethodno im dajuci precutnu podrsku za sve sto rade, organizovani kriminal i stopu korupcije na kojoj bi nam pozavidelo vecina zemalja treceg sveta?

"... i pomirenja u regionu" Ovo mora da su ti izmislili tvoji marketinski genijalci koji nikako da shvate pravilo marketniga broj 1: ako mislis da ubedis nekoga da kupi od tebe neki proizvod, prvo moras da ga imas. Kako mislis da smo se pomirili sa regionom kad si se upravo ti pomirio i odlicno saradjujes sa partijom koja je bila dzelat tog istog regiona, kad podizes poternicu za generalom Divjakom- simbolom borbe i otpora protiv Mladicevih zlikovaca? Kako mislis da si nas pomirio sa Srebrenicom kad ti ispred nosa, na drzavnom univerzitetu, rade profesori koji otvoreno negiraju genocid, a u skupstini verovatno sede najmanje podstrekaci i/ili organizatori velikog zlocina u Bosni? Kako mislis da je Srbija faktor pomirenja u regionu kad se region odavno medjusobno pomirio i odlicno saradjuje svako sa svakim, osim sa nama? Ili mislis na faktor pomirenja koji je uspeo da se posvadja cak i sa Crnom Gorom, "drugim okom u glavi"?

" završila je saradnju sa Haškim tribunalom i postiže konkretna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine vodeći računa o legitimnim interesima srpskog naroda i države na KiM", rekao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju Pres službe.- ludo, burazeru, ludo. Zavrsio si saradnju sa Haskim tribunalom nakon sto si tolike godine skrivao te zlikovce, i kad ti vise niko nije verovao bas nista i cudis se sto nisi uspeo da zadivis ceo svet svojom odlucnoscu.

"Još uvek se međutim ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas, Srbiju, na neprihvatljiv način", poručio je predsednik Tadić.- Hteo si reci, nepravedno i nicim izazvano uslovljena Srbija? Ili, posto bi bilo "na neprihvatljiv nacin", da onda konacno "ne prihvatis" te uslove i tako do kraja zavrsis proces zapocet 12.3.2003 i onda sa svim tvojim dugogodisnjim saradnicima (Dacic, Kostunica, Nikolic, Palma, Velja, Amfilohije, Dobrica, Matija...) konacno i zvanicno proglasite rusku guberniju, na kojoj ste zaista vredno i predano radili, i otvorite sampanjac?

dragan

pre 12 godina

Pa šta misliš g.dine Borise, da će nas EU da primi u njeno članstvo bez para! Oni znaju da ste vi opljačkali ovaj narod i da su pare kod vas (ko zna za koliko afera je vezano Srpsko rukovodstvo) a da bi nas primili u članstvo treba da raskrinkamo kriminal. Neće EU da finansira siromašne (primer Grčke) a za siromaštvo u državi i vi ste krivi. Pitajte Rusko rukovodstvo i Panić Milana kako će te da rešite ovaj problem a ako to ne budete uradili na pomolu su gradjanski nemiri.

Seljak sa Coveka

pre 12 godina

e svasta,ja ovo ne kapiram,prvo nam kaze kako ne moze nista od jedared,a sad ocekuje da nemacka promeni misljenje za 2 dana.
nista meni ovdena nije jasno,
borhane,ja mislim da nismo zasluzili
nama to i ne treba
nama treba posao,plata,radni staz.
a sa kandidaturu moz samo da obrisemo nos,posto ide zima .
ako ne budemo imali za papirnate maramice

MRV

pre 12 godina

Што више време пролази и што нам стиже више психоделичних вести из ЕУ, све више почињем да верујем да у понашању ЕУ постоји не тако безначајна компонента посредног укључивања у предизборну борбу (не кампању) и утицања на исход избора.
Оно што ми није сасвим јасно (превише сам ситан и безначајан да би их имао све релевантне информације) је НА КОГ КОЊА СЕ КЛАДИ ЕУ, ЗА КОГА НАВИЈА.
Међутим, по ефектима (не)одлука ЕУ на расположење нас обичних људи (који ћемо сутра гласати на изборима), могао бих ипак да претпоставим да су РЕШИЛИ ДА СЕ ОТРЕСУ ТАДИЋА И ДС, али не и кога фаворизују.

zg euroskeptik

pre 12 godina

Naravno da šef države mora reći da je njegova zemlja zaslužila kandidaturu, da mora biti i uveren u to. S te strane se Tadiću nema što zamjeriti. Što se same kandidature tiče, o njoj odlučuju neki drugi kojima je to što Tadić misli malo ili nimalo važno.

Biti ili ne biti, pitanje je sad

pre 12 godina

Molim Boga da nas vec jednom prime u EU, da probamo i taj lebac i da se jednom i mi ujedinimo, i slozno u narednih 10 godina znamo ko je dezurni krivac i koga da kunemo i psujemo, a da nam, mamimi sinovi, redovno polazu racune i odgovaraju za svaku nasu glupost.
Sto samo njima da bude dobro.

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Ajde provjeri kada je uhapšen Gotovina i gdje je uhapšen,a onda provjeri kada je uhapšen Mladić koliko je trebalo da se uhapsi i gdje se skrivao.
"ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu" kako vam ne dojadi stalno si davati na nekakvoj važnosti (lider,ključni,nezaobilazni,faktor).
Zaboravili ste ko je bio ključni faktor nestabilnosti i ko je ratovao sa skoro svim republikama i pokrajinama ExYu.
Malo pogledajte oko sebe,pa čete vidjeti ko su "faktori" nečega ko je u NATO-u ko je u EU.

obi van

pre 12 godina

a kako bi bilo malo da se za promjenu pocne pricati o privredi umjesto stalno o toj kandidaturi (koja u stvari nista ne znaci i nikoga ne obavezuje). pa cak da se sutra udje u EU sta ocekujete od toga? Cak i Bugarski standard je nama nedostupan. oni su ranije usli docepali se fondova na vrijeme i roga nema vise

Пеђа

pre 12 godina

Ваша настојања да вођењем нејасне, непринципијелне и надасве јалове политике у вези са КиМ, остварите жељени циљ - звани кандидатура, ближе се крај(х)у. Зауставите даљу агонију и покушајте да сачувате председничко достојанство, саопштите макар једну истинску добру вест овој ојађеној земљи и народу: Председниче, распишите изборе!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Netačno, gospodine Predsedniče. To samo vi (možda čak i EU) mislite da smo zaslužili, zato što smo se maksimalno ispružili ispunjavajući političke uslove. U očima građana, ništa nije zasluženo jer ni milimetar nismo napredovali u segmentima koji određuju hoćemo li opstati kao država ili nećemo a to su: surov obračun sa korupcijom, unapređenje uslova poslovanja i rasterećenje privrede, primoravanje kriminalaca da se zavuku u mišiju rupu ili pobegnu odavde i poboljšanje uslova življenja. Može EU sad da nam da i datum za početak pregovora...mogu i članstvo da nam daju i sve bi bilo zalud. Šta mi vredi članska karta nekog kluba kad sam ja odrpan i nemam novca ni za piće u tom klubu.

Uros

pre 12 godina

Ajde iskreno, koliko znate o EU. Koliko je vas makar jednom, ali jednom gledalo sednicu EU, koliko vas isprati dogadjaje, glasanja, promene, dopune, koliko Vas zna ko je u parlamentu EU, kako se biraju, koje su obaveze, kako se smenjuju, ajde ako zelimo nesto, moramo da znamo nesto, da li prosecan, ali i nadprosecan gradjanin zna nesto o tome, da li se potrudio da saznate. Mozda je i bolje da se nezna?!.

tanja

pre 12 godina

Pa i da ne dobijemo kandidaturu bar je iz toga izaslo nesto pozitivno.Da nas Evropa nije uslovljavala mozda ne bismo resili ni petinu problema koji su sad reseni.

Бувица

pre 12 godina

Ако се узме у обзир да Тадић и његови поборници већ 3 и по године теже да остваре тај предизборни циљ, да Србија добије статус кандидата, шта се онда битно може променити за ових пар дана ако није за све те године!? Мислим да је народ био највећи оптимиста онда када је поверовао у бајке о слободној, богатој и успешној Србији... Јер сада када смо се "пробудили" из тог сна схватамо да је око нас само јад и беда! Да ли смо платили превисоку цену, зарад туђих обећања? Да ли ћемо постати робовласничка држава која ће за сваки сегмент да "трчи" у Европу и тражи дозволу и сагласност!?

Cera

pre 12 godina

Zašto ste svi napali na Tadića, naravno da smo zaslužili, on je na tome radio i došlo se do toga da svi sadašnji pritisci trenutno izgledaju bezrazložno i paradoksalno za skoro sve u EU.
Ja i dalje nemam pojma za koga ću da glasam, možda stvarno neću uopšte, ali ovaj SNS, LDP, G17 itd itd me sve više nerviraju ovim pljuckanjem unaokolo. DS me pri tome ne zanima kao stranka.
Ovde se radi o velikom interesu Srbije pa molim sve da to tako i shvate.

Grobar

pre 12 godina

Narodi nije pohrlio Evropi u zagrljaj.Nama bi bitnije bilo da bolje zivimo,da imamo stalni posao,da ne strahujemo sta cemo imati sutra da jedemo i da li cemo imati...Nama,sve to Evropa nece obezbediti...

filip

pre 12 godina

Vecina zemalja Evropske unije podrzava nas i zeli da dobijemo kandidaturu.Iskreno se nadam da ce se i ostale zemlje predomisliti.

mirjana

pre 12 godina

Ulazak u EU je u nasem najboljem interesu i nesto sto ce nam doneti mnogo toga.Iskreno se nadam da cemo najzad dobiti tu kandidaturu i da sav nas trud nece biti uzaludan.

sanja

pre 12 godina

Volela bih kada bismo dobili kandidaturu jer kao clanice Evropske unije imali bi pristup njihovim fondovima sto bi za nas mnogo znacilo.

natasa

pre 12 godina

Svesna sam toga da trenutno nismo bas napozeljniji kandidati za EU, ali verujem da smo uspeli da im pokazemo da mi mozemo biti drugaciji i da zasluzujemo da dobijemo kandidaturu.

Biba

pre 12 godina

Meni Evropa i ne nedostaje,ali,najbitnije je da se sacuva jedinstvo Srba,kako onih na Kosovu,tako i nas ovde,okupljeni oko ideje,da ih necemo ostaviti same.

marko88

pre 12 godina

Vlada je dovoljno uradila da dobije status kandidata i sada vise nije nista u njenim rukama. Bilo bi lose da mi ne dobijemo status kandidata posle ovoliko napora koji su ulozili nasi politicari.

Neverni_Toma

pre 12 godina

Srbiji je mesto medju prijateljima u EU. Dosta mi je vise izolacije i samounistavanja. Ne zelim da i naredne 23 godine provedem kao stanovnik treceg sveta.

Carojica

pre 12 godina

E, Borise. Odi da ti šapnem nešto da drugi ne čuju. Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
Znači, nedovoljno da bih glasao za vas....

Aleksandar

pre 12 godina

Briga me za status kandidata. Briga me za EU, jer razmišljam o Srbiji i o Svojoj djeci.
(Carojica, 6. decembar 2011 08:37)

Ovo je klasican primer logickog paradoksa, profesori bi mogli da ga koriste kao primer pri predavanjima. To sto ste izjavili je podjednako izjavi: briga me za hranu, jer razmisljam o gladi i mom punom stomaku.

Zaki iz Nemacke

pre 12 godina

Vidim da su komentari u stilu pluni sto vise u Tadica. Ali, upravo sam procitao Zakljucke, jucerasnjeg zasedanja ministarskog sastanka i znam da citam izmedju redova. Srbija sigurno dobija status kandidata u petak, i to bez ikakvog daljeg uslovljavanja. Takodje vidim da neki analiticari i politicari malo zbunjeni. Tadic je bio u pravu kad nije potpisao PREOKRET, jer samo neupuceni ili dobro placeni mogu da prihvate takav uliznicki dokument. I jos nesto, diskusija ne jucerasnjem sastanku ministara spoljnih poslova EU, prema izvestajima nemacke televizije, nije do sada vidjena na ovakvim skupovima. Bilo je, najblaze receno, velike polemike, a trajao je skoro sedam sati. Detalje cemo saznati kasnije, ali sad je jasno da licemerno ponasanje nekih zemalja, pre svega Nemacke, vise ne prolazi. U petak je na dnevnom redu nesto mnogo vaznije, spremaju se neke kazne za one zemlje koje se preterano zaduzuju. Ali nije jasno, ko ce da bude sudija ? Nemacka ? Pa ona je mirno gledala, vise od decenije, kako se drugi zaduzuju, najvise kod njenih banaka, i zadovoljno trljala ruke. Sad kad treba da se vrati taj dug, svi se hvataju za glavu. Ako neko misli da sam malo skrenuo sa teme, vara se. Jer sve je to povezano.

sanja

pre 12 godina

Volela bih kada bismo dobili kandidaturu jer kao clanice Evropske unije imali bi pristup njihovim fondovima sto bi za nas mnogo znacilo.

Jovan

pre 12 godina

Necu u EU, necu vise Tadica, necu Cedu i Draskovica, hocu izbore da im sa zadovoljstvom preskrabam imena. Kao i vecina gradjana.
A vi sto vam je prvo u mislima kad se probudite, sta je rekla Merkelova, File, Kacin, nemam nista drugo da porucim, nego, Srbija nece uci u EU, jer ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.

Biba

pre 12 godina

Meni Evropa i ne nedostaje,ali,najbitnije je da se sacuva jedinstvo Srba,kako onih na Kosovu,tako i nas ovde,okupljeni oko ideje,da ih necemo ostaviti same.

Grobar

pre 12 godina

Narodi nije pohrlio Evropi u zagrljaj.Nama bi bitnije bilo da bolje zivimo,da imamo stalni posao,da ne strahujemo sta cemo imati sutra da jedemo i da li cemo imati...Nama,sve to Evropa nece obezbediti...

Бувица

pre 12 godina

Ако се узме у обзир да Тадић и његови поборници већ 3 и по године теже да остваре тај предизборни циљ, да Србија добије статус кандидата, шта се онда битно може променити за ових пар дана ако није за све те године!? Мислим да је народ био највећи оптимиста онда када је поверовао у бајке о слободној, богатој и успешној Србији... Јер сада када смо се "пробудили" из тог сна схватамо да је око нас само јад и беда! Да ли смо платили превисоку цену, зарад туђих обећања? Да ли ћемо постати робовласничка држава која ће за сваки сегмент да "трчи" у Европу и тражи дозволу и сагласност!?

prosvetni jadnik

pre 12 godina

Ma ko više normalan može da veruje Tadiću,deda mrazu-premijeru i drvenom lutku-Obradoviću za bilo koju izgovorenu rečenicu,da li oni uopšte znaju kako živi prosečan građanin ove lopovske države

Lepi cane

pre 12 godina

Meni nije jasna politika Srbije. Vi bi u EU. Odlično. Prije 4 mjeseca Merkel je bila u Beogradu i rekla što se traži da bi se dobila kandidatura. Prošla su 4 mjeseca najvažnije nije ipunjeno. 10 dana prije dobivanja kandidature Srbija panično pokušava dogovoriti sa Kosovom neki sporazum. I to tek kad je postalo jasno da Merkel neda kandidaturu. I sad se svi čudite kako to velika nepravda prema Srbiji. Pa vaši političari su amateri, prvo malo podržavaju narod na Kosovu, pa malo stavove EU. Pa malo provode politiku koja vas vodi u EU, pa malo ne. I vi sad mislite da Njemačka nije naučila? Vi sve u zadnji tren i ništa konretno i onda svi krivi, cijeli svijet protiv vas. Naravno da ih sad zanima hoćete li uopće početi provoditi dogovor. Merkelova je bila i kod nas kad i kod vas. Nakon toga vlada nije išla na godišnji jer je trebalo ispuniti sve što se od nas traži. E vidite to je razlika. Da su vaši političari odmah krenuli raiditi za EU danas nebi imali nikakvog problema.

Cera

pre 12 godina

Zašto ste svi napali na Tadića, naravno da smo zaslužili, on je na tome radio i došlo se do toga da svi sadašnji pritisci trenutno izgledaju bezrazložno i paradoksalno za skoro sve u EU.
Ja i dalje nemam pojma za koga ću da glasam, možda stvarno neću uopšte, ali ovaj SNS, LDP, G17 itd itd me sve više nerviraju ovim pljuckanjem unaokolo. DS me pri tome ne zanima kao stranka.
Ovde se radi o velikom interesu Srbije pa molim sve da to tako i shvate.

strucnjak

pre 12 godina

@lepi cane: ajde molim te, to da nemamo konkretnu politiku naspram EU i motivaciju napraviti što od nas traže je zbog toga, što je to suprotno interesima...i mi ćemo na kraju nekako to prebroditi...ali kolko da je politika loša u Srbiji, ne može biti gora od Hrvatske...jeste i vi sprovodili zahtjeve EU tako brzo i konkretno kada su htjeli Gotovinu(nekoliko godina), topnicke dnevnike(nekoliko godina), ZERP(nekoliko godina), razgraničenje sa Slovenijom...hebate vi ste se zbog par metara zemlje sa Slovenijom svadjali 10 godina a tu soliš pamet zbog Kosova...ajde idi se bori protiv korupcije kod vas

TenaAr

pre 12 godina

Zasluzii smo mi mnogo vise od te kandidature. Koliko smo se ovih godina namucili sa vama na vlasti, treba nam ordenje dati! Sve sto zelimo je miran, normalan zivot i posao od kog cemo to sebi omoguciti. Promene!

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato,pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu,od njih me ništa ne bi začudilo

ime, koje, ne znam vise ni ko sam, nista....

pre 12 godina

Da tacno je sto kaze predsednik kaze, da su gradjani ZASLUZILI da -NE SAMO KANDITURU
nego da sto pre postanemo clanice zemalja EU, odnosno do kraja 2012 godine
Ekstremista ima u svakoj drzavi, pa tako i kod nas,kao sto ima lopova,preveranata raznih oblika profiterstva, narko bosova, dilera narkoticima oruzja i da ne nebrajam vise

Ali ZAKONI SE u EU PRIMENJUJU PODJEDNAKO,te svako za svoja ne/dela odgovara
A kod nas, poslanik krade,laze ministri takodje,....
E toga se plase stranke sa svojim vodjama DSS,SRS SNS
da ce morati jednom odgovarati, za sve sto su uradili na stgetu gradjan...
Zato je EU bolje da sto prije budemo u njenom sastavu, i ona ce imati manje problema,
nas covek postuje zakone, samo ako se jednako primenjuju na svakog, i na vladajuce ljude

Dmitar Zvonimir

pre 12 godina

Bas je zasluzila.Pogotovo zbog negiranja krivice o ratu.sticenja ratnih zlocinaca godinama,sakrivanjem dokaza.vjecnog vodjenja politike Velike Srbije izivljavanja nad svojim susjedima itd.Srbiju treba staviti ON HOLD do 2050.

Dosta je bilo.

pre 12 godina

Tuzna srpska prica ide ovako:prvo priznati nezavisno Kosovo za EU kandidaturu,a da bi dobili datum za pregovore sa EU, moracemo da uspostavimo adekvatno drustveno uredjenje u zemlji(korupcija,institucije,drzavno uredjenje po EU standardima,ekonomski napredak i sl.).Predug je taj put za nas iz ove perspektive(decembar 2011),ali zaista mislim da u Suncevom sistemu ne postoje naivnija i plitkoumnija stvorenja od nas Srba.Za to "krivim" vekovni mix razlicitih vera,kultura i dogadjaja koji su nesto znacili u istoriji ove planete.Jednostavno,po zakonima prirode morao je postojati i ovako nicim izazvan nesrecan narod.To smo mi.Srbi.Ali,avaj,ja i pored toga volim svoju zemlju Srbiju veoma,postujem njenu tradiciju i istoriju.Prepricavacu je mojoj deci,ali kako sada stvari stoje iz neke zemlje koja nije ni u Evropi.A Srbiji od srca zelim sto brzi "back on track".Pozdrav

Goran

pre 12 godina

MoŽda je "zaslužila", ali niko se ovde ne pita da li EU može da podnese još jednog potrošača u svom budžetu?

ne može i neće. nema to veze sa nama

Timočanin

pre 12 godina

Kakav državnik,jedino što zna to je da ispunjava uslove,pitanje je šta su sve ispunili,samo da dobiju nekako kandidaturu i da ostanu još neki mesec na vlasti. Ono što znamo to je da je Kosovo dato, pitanje je da li nisu dali i Sandžak ili možda Vojvodinu, od njih me ništa ne bi začudilo.

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Kakva predstava. Kao ljuti se ako dobijemo uslovni status kandidata, a i vrapci su culi da cemo dobiti u petak bezuslovni status kandidata za EU, pre svega zbog lobiranja Francuske. Inace realno po stepenu reformi, nismo ni zasluzili da status kandidata, gde pre svega mislim na stepen korupcije u svim sferama drustva.

na Antarktiku -50 do -70

pre 12 godina

Pa vi i danas pišete u komentarima o nekom četvrtom rajhu a one poruke Šljivančanina, Arkana & co kako idu do Berlina to je bila kao neka interna šala?? Ostavljate dojam da se niste makli s iste točke ni pedlja, razmislite malo i o tome dok se iščuđujete.

Bojan

pre 12 godina

Borise to mozes da lazes nekog ko nije iz Srbije. Ja zivim u njoj, i nebi joj dao da bude na planeti koliko je obrezla u korupciju i kriminal.

Cinik

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, Srbija i njeni gradjani su u potpunosti zaslužili da udju u EU ali vi i vaša stranka to niste zaslužili jer se već 4 godine služite lažima i prevarama ne samo ovog naroda već cele EU i oni to dobro znaju i upravo zato ne mogu da odmah donesu odluku o našem statusu. Sve što ste radili oni imaju evidentirano i analizirano, sve afere u kojim su predstavnici vaše stranke učestvovali tipa vakcina, gradjevinske mafije, koferče, reforma pravosudja, pozivanja srba da ostanu na barikadama, besplatnih akcija, Kolubara, korupcija u javnim nabavkama, uticaja tajkuna na izvršnu vlast, gušenje slobodnih medija. EU plaši činjenica da vi niste čovek od reči, da jedno mislite, drugo pričate a treće radite a oni ne žele takve pored sebe i to ih plaši. Prema tome gradjani Srbije u EU a Tadić i njegov DS nazad.

Aleksandar

pre 12 godina

gospodine presednice vi ste zasluzili ostavku.
(marko, 6. decembar 2011 09:08)

Ne ostavku, ostavka je licni cin, vec otkaz. Kako predsednik ne moze dobiti otkaz jer nije direktno zaposlen od poslodavca, postoje i drugi nacini da mu se isti uruci, videti slucajeve Causesku, Milosevic, Gadafi... E sad, posebna je prica sto, nazalost, i vecini u ovoj drzavi odgovara ovakav status quo jer je dusu dao za razna muljanja, marifetluke i ostale vidove 'snalazenja' i zivota bez rada koji su nam postali specijalitet. I dok se narod ne promeni, imace na svom celu razne Tadice i ine - svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu i zasluzuje.

dragan

pre 12 godina

Pa šta misliš g.dine Borise, da će nas EU da primi u njeno članstvo bez para! Oni znaju da ste vi opljačkali ovaj narod i da su pare kod vas (ko zna za koliko afera je vezano Srpsko rukovodstvo) a da bi nas primili u članstvo treba da raskrinkamo kriminal. Neće EU da finansira siromašne (primer Grčke) a za siromaštvo u državi i vi ste krivi. Pitajte Rusko rukovodstvo i Panić Milana kako će te da rešite ovaj problem a ako to ne budete uradili na pomolu su gradjanski nemiri.

Maree

pre 12 godina

...iako si ucinio sve sto je u tvojoj moci da u nju nikad ne udjemo... Providan si sminkeru, tebi i tvojim ortacima najvise odgovara status quo...

drago

pre 12 godina

prestani tadicu da ponavljas kao papagaj,,znamo i mi to sve,,,bolje da si tajkune malo civilizovao da placaju porez i da se poreklo ispita,,ovako ces ostati upamcen kao niko i nista,,,,trebalo bih vam svima suditi za udruzeniu zlocinacku pljacku naroda od tajkuna,,,,,,,,,,

MRV

pre 12 godina

Што више време пролази и што нам стиже више психоделичних вести из ЕУ, све више почињем да верујем да у понашању ЕУ постоји не тако безначајна компонента посредног укључивања у предизборну борбу (не кампању) и утицања на исход избора.
Оно што ми није сасвим јасно (превише сам ситан и безначајан да би их имао све релевантне информације) је НА КОГ КОЊА СЕ КЛАДИ ЕУ, ЗА КОГА НАВИЈА.
Међутим, по ефектима (не)одлука ЕУ на расположење нас обичних људи (који ћемо сутра гласати на изборима), могао бих ипак да претпоставим да су РЕШИЛИ ДА СЕ ОТРЕСУ ТАДИЋА И ДС, али не и кога фаворизују.

Ana

pre 12 godina

Sa tako sposobnim rukovodstvom mi ne zaslužujemo ništa!
Nego moraju da nas vuku za rukav, jer kako to reče nedavno Jelena Trivan zbog "stabilnosti"! Što u prevodu znači primite nas zato što smo mnogo ludi!!!

Dragana10

pre 12 godina

.. tacno srbija je zasluzila ulazak u EU, ali srbija zasluzuje i novu vlast pa da u tu evropu ne ide gola i bosa kakvu ste je vi napravili...

Treba nam Robespjer

pre 12 godina

Bruka!Solomonsko rešenje!\"Uslovljena kandidatura\" ima cilj da \"zamaže oči\" javnosti u Srbiji u svrhu kampanje sadašnje vlasti a svima je kristalno jasno da je to za EU samo par neobavezujućih reči!...Prilikom skorašnje posete,Merkelova je tražila od Tadića ukidanje paralelnih institucija na Kosovu a onrekao da će izgubiti izbore!Potom je usledila njena reakcija:\"Pa šta\"!...To je vest koja je bila objavljena na nekim sajtovima da bi vrlo brzo bila (u)skraćena za izjavu predsednika(namerno malo početno slovo)!...Samo su fotelje bitne.Da se razumemo:i ovi što žele na vlast nisu bolji.Sve je to gomila koju treba rasterati!Ne vidim poliza kojeg vedi glasati u današnjoj Srbiji a koji bi želeo implementirati funkcionalnu,,socijalno odgovornu i pravnu državu!

Seljak sa Coveka

pre 12 godina

e svasta,ja ovo ne kapiram,prvo nam kaze kako ne moze nista od jedared,a sad ocekuje da nemacka promeni misljenje za 2 dana.
nista meni ovdena nije jasno,
borhane,ja mislim da nismo zasluzili
nama to i ne treba
nama treba posao,plata,radni staz.
a sa kandidaturu moz samo da obrisemo nos,posto ide zima .
ako ne budemo imali za papirnate maramice

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Ajde provjeri kada je uhapšen Gotovina i gdje je uhapšen,a onda provjeri kada je uhapšen Mladić koliko je trebalo da se uhapsi i gdje se skrivao.
"ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu" kako vam ne dojadi stalno si davati na nekakvoj važnosti (lider,ključni,nezaobilazni,faktor).
Zaboravili ste ko je bio ključni faktor nestabilnosti i ko je ratovao sa skoro svim republikama i pokrajinama ExYu.
Malo pogledajte oko sebe,pa čete vidjeti ko su "faktori" nečega ko je u NATO-u ko je u EU.

Vasja

pre 12 godina

Gospodine Tadiću, pošteno od vas!
Ne spominjete unutrašnje reforme koje su naj bitnije i za koje ste vi direktno odgovorni, a kod nas caruje korupcija, vladavina partokratije i ne funkcionalnog zakonodavstva.

realan

pre 12 godina

Gospodine Tadić-u,ajde da smo malo pošteni sami prema sebi;ne zaslužujemo kandidaturu,ne sa toliko lopovluka i toliko korupcije na svakom čošku.Vi ste direktno odgovorni za reformisano sudstvo,koje je leglo korupcije i po mom mišljenju kriminalnih radnji.Želje su jedno,a realnost??

Nikita

pre 12 godina

Sve si nam obezbedio a mi vidiš kako ti vraćamo, nezahvalni smo. Da sam na vašem mestu predsedniče ja bih za inat podnela ostavku pa neka se sami snalazimo kako znamo i umemo :)

Biti ili ne biti, pitanje je sad

pre 12 godina

Molim Boga da nas vec jednom prime u EU, da probamo i taj lebac i da se jednom i mi ujedinimo, i slozno u narednih 10 godina znamo ko je dezurni krivac i koga da kunemo i psujemo, a da nam, mamimi sinovi, redovno polazu racune i odgovaraju za svaku nasu glupost.
Sto samo njima da bude dobro.

Пеђа

pre 12 godina

Ваша настојања да вођењем нејасне, непринципијелне и надасве јалове политике у вези са КиМ, остварите жељени циљ - звани кандидатура, ближе се крај(х)у. Зауставите даљу агонију и покушајте да сачувате председничко достојанство, саопштите макар једну истинску добру вест овој ојађеној земљи и народу: Председниче, распишите изборе!

mario

pre 12 godina

(strucnjak, 6. decembar 2011 09:13)
Zaboravih dodati da je HR svoj put prema EU završila dok se drugi na samom početku.
A borba protiv korupcije ide svojim tijekom,a vidimo kako to ide u Srbiji jednostavno rečeno tapka na mjestu.

Uros

pre 12 godina

Ajde iskreno, koliko znate o EU. Koliko je vas makar jednom, ali jednom gledalo sednicu EU, koliko vas isprati dogadjaje, glasanja, promene, dopune, koliko Vas zna ko je u parlamentu EU, kako se biraju, koje su obaveze, kako se smenjuju, ajde ako zelimo nesto, moramo da znamo nesto, da li prosecan, ali i nadprosecan gradjanin zna nesto o tome, da li se potrudio da saznate. Mozda je i bolje da se nezna?!.

mirjana

pre 12 godina

Ulazak u EU je u nasem najboljem interesu i nesto sto ce nam doneti mnogo toga.Iskreno se nadam da cemo najzad dobiti tu kandidaturu i da sav nas trud nece biti uzaludan.

natasa

pre 12 godina

Svesna sam toga da trenutno nismo bas napozeljniji kandidati za EU, ali verujem da smo uspeli da im pokazemo da mi mozemo biti drugaciji i da zasluzujemo da dobijemo kandidaturu.

jelena

pre 12 godina

Srbija nije zaslužila status kandidata! Korupcija cveta, posla nema, sve u svemu EU nema čarobni štapić da nas pretvori u Eldorado. To moramo sami. U EU treba ući definisanih granica, jasno postavljenih ciljeva i stabilne ekonomije i politike. Sa druge strane, jednom za sva vremena treba svesti administraciju na minimum i obračunati se sa korupcijom, uspostaviti vladavinu zakona bez pogovora. Prema tome, kakva EU kakvi bakrači. Mi nismo ni počeli da radimo..
Status kandidata nam ništa ne znači ako ćemo seldećih nekoliko godina čekati datum početka pregovora. Pa onda stogodišnji pregovori...
Mislim da je krajnje vreme da se stvarno malo pozabavimo sobom, a ne EU!

Jovan

pre 12 godina

Mi nismo zaslužili kandidaturu. Zaslužili smo ono što nam se i dešava, a o čemu pišu svi najveći srpski pisci 20. veka,zaslužili smo da nestanemo sa istorijske scene.

Pablo

pre 12 godina

Realno je da mi ne mozemo uci u EU ni za 20 godina.Pa imamo najveci stepen korupcije na svetu,svaka 20-a fabrika radi,tajkuni vladaju.Pa zar evropi treba takva drzava?kao da oni nemaju dosta problema.Predsednik bi trebalo da se obracuna sa svim nasim problemima a posto ne moze,treba da da ostavku i hitno raspise prevremene izbore da narod kaze sta misli o njegovoj dosadasnjoj vlasti.Ovo je,bojim se Srbiji zadnja sansa.Jos 4 godine ovakve vlasti i mislim da nas posle nista nece spasiti.

Mali Sloba

pre 12 godina

"...država koja sprovodi duboke reforme"- Slazem se, duboko je reformisana politika Zorana Djindjica kako bi se vratila politika Slobodana Milosevica, olicena u tebi i tvojim bivsim i sadasnjim koalicionim partnerima. Sudstvo je toliko reformisano da sve prsti od proceca koji se vode uz pomoc laznih dokaza, krsenja svih procedura i prava na pravicno sudjenje (vidi pod Stanko Subotic, Petar Lukovic itd), a procesi za kojima Srbija vapi su po raznim fiokama (vidi pod 'politicka pozadina', oruzana pobuna, monopol, Kolubara, Curuvija, Topcider, Dada Vujasinovic...) Ili si mozda mislio na "duboko sprovedenu" reformu tajnih sluzbi? Ili skolstva? Zdravstva? Administracije? Vojske? Sta ste to tako duboko reformisali, bogati?

"...ključni je faktor stabilnosti"

Pretpostavljam da mislis na balvane na Kosovu, sukobe unutar islamske zajednice u Srbiji, trzavice u Vojvodini (ah da, oni nisu pravoslavci pa ih se i ne treba smatrati delom drzave ciji si predsednik), klerikalno-fasisticke horde pred kojima se drzavni aparat "povukao", prethodno im dajuci precutnu podrsku za sve sto rade, organizovani kriminal i stopu korupcije na kojoj bi nam pozavidelo vecina zemalja treceg sveta?

"... i pomirenja u regionu" Ovo mora da su ti izmislili tvoji marketinski genijalci koji nikako da shvate pravilo marketniga broj 1: ako mislis da ubedis nekoga da kupi od tebe neki proizvod, prvo moras da ga imas. Kako mislis da smo se pomirili sa regionom kad si se upravo ti pomirio i odlicno saradjujes sa partijom koja je bila dzelat tog istog regiona, kad podizes poternicu za generalom Divjakom- simbolom borbe i otpora protiv Mladicevih zlikovaca? Kako mislis da si nas pomirio sa Srebrenicom kad ti ispred nosa, na drzavnom univerzitetu, rade profesori koji otvoreno negiraju genocid, a u skupstini verovatno sede najmanje podstrekaci i/ili organizatori velikog zlocina u Bosni? Kako mislis da je Srbija faktor pomirenja u regionu kad se region odavno medjusobno pomirio i odlicno saradjuje svako sa svakim, osim sa nama? Ili mislis na faktor pomirenja koji je uspeo da se posvadja cak i sa Crnom Gorom, "drugim okom u glavi"?

" završila je saradnju sa Haškim tribunalom i postiže konkretna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine vodeći računa o legitimnim interesima srpskog naroda i države na KiM", rekao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju Pres službe.- ludo, burazeru, ludo. Zavrsio si saradnju sa Haskim tribunalom nakon sto si tolike godine skrivao te zlikovce, i kad ti vise niko nije verovao bas nista i cudis se sto nisi uspeo da zadivis ceo svet svojom odlucnoscu.

"Još uvek se međutim ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas, Srbiju, na neprihvatljiv način", poručio je predsednik Tadić.- Hteo si reci, nepravedno i nicim izazvano uslovljena Srbija? Ili, posto bi bilo "na neprihvatljiv nacin", da onda konacno "ne prihvatis" te uslove i tako do kraja zavrsis proces zapocet 12.3.2003 i onda sa svim tvojim dugogodisnjim saradnicima (Dacic, Kostunica, Nikolic, Palma, Velja, Amfilohije, Dobrica, Matija...) konacno i zvanicno proglasite rusku guberniju, na kojoj ste zaista vredno i predano radili, i otvorite sampanjac?

filip

pre 12 godina

Vecina zemalja Evropske unije podrzava nas i zeli da dobijemo kandidaturu.Iskreno se nadam da ce se i ostale zemlje predomisliti.

RD

pre 12 godina

Da je zaslužila, Srbija bi dobila kandidaturu. Vlast je znala u šta se upušta i neodgovorno je prema građanima davati ovakve izjave i neprihvatiti odgovornost za neuspehe.

Aleksandar

pre 12 godina

"ZaKukurikalo" je u Hrvatskoj a bogami i u Sloveniji a i ti ćeš past!!
(Buđenjeeeeeeeeee, 6. decembar 2011 10:17)

Eh, al' si ti naivan... U Hrvatskoj je opozicija HDZ-u bila 'Kukuriku' koalicija, kod nas je opozicija ovim satrapima na vlasti - 'Kukulele' koalicija. Dodje mi da skacem od srece znajuci da ovi samoumisljeni gospodari odlaze na sledecim izborima, al' mi dodje kose da cupam znajuci ko dolazi...

zg euroskeptik

pre 12 godina

Naravno da šef države mora reći da je njegova zemlja zaslužila kandidaturu, da mora biti i uveren u to. S te strane se Tadiću nema što zamjeriti. Što se same kandidature tiče, o njoj odlučuju neki drugi kojima je to što Tadić misli malo ili nimalo važno.

Prvoslava Kravić

pre 12 godina

O tome da li je Srbija ispunila uslove i da li zaslužuje status kaandidata odlučuju šefovi zemalja-članica, a ne Boris Tadić.

QQQ

pre 12 godina

Sto bi Tadicu rekli tvoji Crnogorci: "Zatvorite vrata i nikom napolje dok se puz ne uhvati".
Tako izgledaju sve tvoje reforme u Srbiji, stim sto puz nekad i negde stigne a mi sa tobom NIGDE.
Od tebe dragi precednice ocekujem samo da pocnes da sviras gusle.Uvatis jedan od tvojih mnogobrojnih govora i pocne sa sve guslama u pozadini.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 12 godina

Netačno, gospodine Predsedniče. To samo vi (možda čak i EU) mislite da smo zaslužili, zato što smo se maksimalno ispružili ispunjavajući političke uslove. U očima građana, ništa nije zasluženo jer ni milimetar nismo napredovali u segmentima koji određuju hoćemo li opstati kao država ili nećemo a to su: surov obračun sa korupcijom, unapređenje uslova poslovanja i rasterećenje privrede, primoravanje kriminalaca da se zavuku u mišiju rupu ili pobegnu odavde i poboljšanje uslova življenja. Može EU sad da nam da i datum za početak pregovora...mogu i članstvo da nam daju i sve bi bilo zalud. Šta mi vredi članska karta nekog kluba kad sam ja odrpan i nemam novca ni za piće u tom klubu.

obi van

pre 12 godina

a kako bi bilo malo da se za promjenu pocne pricati o privredi umjesto stalno o toj kandidaturi (koja u stvari nista ne znaci i nikoga ne obavezuje). pa cak da se sutra udje u EU sta ocekujete od toga? Cak i Bugarski standard je nama nedostupan. oni su ranije usli docepali se fondova na vrijeme i roga nema vise

tanja

pre 12 godina

Pa i da ne dobijemo kandidaturu bar je iz toga izaslo nesto pozitivno.Da nas Evropa nije uslovljavala mozda ne bismo resili ni petinu problema koji su sad reseni.

kraja

pre 12 godina

Trivanova:Očekujem status kandidata
Vučić: Vlast nije dovoljno uradila
Delević: Ipak sačekati 9. decembar
Tadić: Srbija zaslužila kandidaturu
Stefanovic: Današnji dijalog ključan za EU?
Đelić: Nema mesta optimizmu
Simić: Bliži EU danas nego juče

...za ovu lepezu lupetanja mi placamo desetine hiljada eura mesecno ovim kvazi politicarima...
...nigde kukurikanja petlova, samo mmmuuuuuuuuu....

još mesec dana stanovnik Srbije

pre 12 godina

Dragi naš predsedniče, uredite vi našu zemlju i omogućite nama građanima da NORMALNO živimo u njoj. Rešite se korupcije i kriminala u čemu prednjače Vaši ministri, gradonačelnici, direktori, sudije i ostali ..... Objasnite funkcionerima Vaše stranke da je njihov posao da rade u korist SVOJIH građana i SVOJE zemlje, a ne u svoju korist!
Pa vidite i sami da kao "golje" dođu na neku poziciju, a sa nje odu u skupim automobilima i prepunim sefovima i računima para. Sa nekoliko stanova itd... A iza njih ostane pustoš. Tako je ovde u Novom Sadu, tako je i u celoj Srbiji.
Kada to uspete da izmenite i stvorite uslove za NORMALAN život o ovoj Srbiji tada će nas i Evropa hteti.
Ovako jadni i korumpirani ne trebamo ni sami sebi, a kamoli Evropi. U NORMALNOM životu je suština "evropskih" standarda.

A do 9. decembra slobodno se opustite, tako nam je sve jedno da li ćemo ili ne dobiti neki papir od Evrope. To neće rešiti naše probleme i naš život 10. Decemba neće biti ni najmanje normalniji....

Sve najbolje,
dipl. ing. elektrotehnike (dugogodišnji član DS-a) koji od 15.01.2012. odlazi sa svojom porodicom da ŽIVI i radi Norveškoj.

Aleksandar

pre 12 godina

ipak ima vise onih koji ne zele da ih neko stalno ucenjuje, i koji imaju dostojanstva.
(Jovan, 6. decembar 2011 11:29)

Prvo, niko nas ne ucenjuje - mi sami zelimo u klub zvani EU (iz zdravorazumskih razloga, pritom) a oni kazu da su takva i takva pravila za ulazak - hoces, neces. Nije to ucena.

A oko dostojanstva, sta ti vredi isto kad jedes korenje? Dostojanstveno jedenje korenja smo usavrsili i nekako mi se ne cini da nam mnogo dobro ide. Da malo za promenu promenimo taktiku?

marko88

pre 12 godina

Vlada je dovoljno uradila da dobije status kandidata i sada vise nije nista u njenim rukama. Bilo bi lose da mi ne dobijemo status kandidata posle ovoliko napora koji su ulozili nasi politicari.