Subota, 03.12.2011.

16:21

Tadić: Nisam nerealni optimista

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je umereni optimizam u vezi sa šansama Srbije da posle sporazuma o administrativnim prelazima dobije status kandidata.

Izvor: Beta

Tadiæ: Nisam nerealni optimista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Marina

pre 12 godina

Lijepo to vi objašnjavate,g.Tadiću,ali ,vidite, Borko kaže da je sporazum o int.upravljanju prijelazima sporazum između Beograda i KiM-a,a ne Rep.Kosovo,tj. da se GRANICA nigdje ne spominje. Molim vas, naučite ga da je manipulacija riječima vrlo konstruktivo destruktivna,i da je IBM sporazum MEĐU DRŽAVAMA a ne među regijama ili gradskim kotarima. A vi,g.predsjedniče, da biste bili realni optimist za dobivanje statusa kandidata, uklonite barikade i pošaljite one mučenike s barikada kućama da se ugriju i krenu na posao,a djeca u školu. Kad se očiste ceste od armiranih barikada, možda će vam Merkel povjerovati da ste zauzeli drugačiji stav prema Kosovu i da ćete konačno pustiti građane Kosova da žive živote bez vašeg,srbijanskog,pritiska na mozak. Dok se ne vide rezultati sporazuma ( do 26.12.ima dovoljno vremena za sklanjanje barikada),kako možemo biti sigurni da ga nećete izigrati-po starom dobrom običaju srbijanskih vlasti? Stoga dobro znate zašto ste umjereni optimist i zašto odgovornost za nedobijanje statusa svaljujete na leđa drugih . Obični građani na koje se pozivate i bez vas znaju što ih čeka, upoznali su dobro i vas i vaš DS kroz sedam godina mandata u kojemu ste više propustili učiniti nego učinili. Izbori će pokazati u kojoj mjeri vam još vjeruju. Iskreno se nadam uspjehu LDP jer bez pragmatičnog Jovanovića nema osjetnog napretka u Srbiji.

Bili

pre 12 godina

Tadic je izjavio ga se "stvari menjaju iz sekunde u sekund", kada je u pitanju mogucnost dobijanja kandidature. Pitanje je kakava ce situacija biti one sekunde kada se o tome bude odlucivalo 9. decembra?!
Dobijanje ili ne dobijanje kandidature nije test za srbe kao narod, niti Srbiju kao drzavu, vec za one koji su trenutno na vlasti u Srbiji. Isto ce se ziveti ovde i nakon dobijanja te kandidature. Njeno dobijanje bas u ovom momentu je bitno samo zbog izbora. Ako se propusti ova prilika, gotovo da je izvesno da do predstojecih izbora kandidaure nece biti, a to je upravo glavna karta na koju sadasnja vlast igra. Takodje, odluka o kandidaturi ce biti i jasan znak da li vodece zemlje EU (prevshodno Nemacka) zele ili ne zele da sadasnja vladajuca garnitura ostane tu i nakon narednih izbora, ili ce u opoziciju na "popravni ispit".

mikamuzika

pre 12 godina

e kad bi bio ovako uporan da sredis kradju i korupciju u redovima vladajucih stranaka bilo bi i nama gradjanima od koristi,pa da taj novac ulozis u radna mesta ali nisi sposoban za to

Deda Mraz

pre 12 godina

Citam ove komentare svi kudite predsednika sto je uradio najzad pravu stvar a to je priznanje Kosova! Trebaju vec jednom zaostali mozgovi u ovoj zemlji da shvate da bez evrope i saradnje sa zemljama u okruzenju nema napredka! Izgubili smo ga u ratu 99-te cekajuci Ruske rakete S-300 koje nikad nedocekasmo treba li to narodu vec jednom da bude jasno... Hocete i dalje da nas izolujete 50 godina vidite da smo najgori narod u okruzenju samo zbog svoje tvrdoglavosti... Svaka cast predsednice ako dobijemo status kandidata glasacu za vas ako ne dobijemo odoh ja iz ove zemlje jer necu moci jos 50 godina izolacije da podnesem...

laki

pre 12 godina

Lepo zboris i kada te covek slusa ima utisak to je pravi,ali nesto ne stima,sta se desava,zasto se sve zavrsava na recima i brzinom kornjace?Ko te to sprecava da sprovedes u delo tako lepe reci i zelje?Reci gradjanima pa da zajednicki ostvarimo san o boljem zivotu i lepsoj buducnosti,zajedno cemo ih pobediti ali samo ako ti to stvarno imas nameru i nemas straha da se suprotstavis samome sebi.

Aleksandar

pre 12 godina

Pa nisi, vi ste jedan od onih realnih sto su se smejali sa plakata i zidova u zlatno doba vase mladosti sloganom: Budimo realni, trazimo nemoguce.

Omreta

pre 12 godina

Govoreći o odnosima Nemačke i Srbije, Tadić je rekao da "nemački stav prema Srbiji treba da uzme u obzir i ogromne potencijale naše dve zemlje i činjenicu da nema stabilnosti u jugoistočnoj Evropi bez stabilne i evropske Srbije".
Dve greske u koracima:
- Izjednaciti potencijale dve zemlje, D i SRB, i nazvati ih ogromnim je u najmanju ruku nejasno i smesno.
- Implicitno "pretiti" i tvrditi da nema stabilnosti u jugoistocnoj Evropi bez Srbije, kad je Srbija postalo makovo zrno, je instrumentalizacija Daciceve teorije o ravnotezi straha. Znaci, ako budemo neevropski i nestabilni bice nestabilnostina na jugoistoku.
Nista mi vise ne mozemo uciniti nego balvane na put poredati, a i tu smo evo danas kapitulirali.
PUT SRBIJE U MORA DA BUDE BEZUSLOVAN!

anarhija

pre 12 godina

Guras ti Tadicu tu kandidaturu po svaku cenu misleci da ce ti dobijanje nje pomoci da pobedis na izborima...
Moguce je i to, samo, meni se cini da ces upravo suprotno.
Cini mi se da ces bas zbog dobijanja i ako je dobijes, tj zbog ovolikog ponizavanja Srbije zbog te kandidature izbore izgubiti,

Al dobro, sacekajmo da se prebrojimo pa da vidimo ko je od nas dvojice u pravu.

Vladimir

pre 12 godina

Mislim da su se vecini nasih gradjana razbile iluzije o EU kao nekom bezalternativnom idealu. Jasno je da se trebamo okrenuti reformama društva i tražiti prave starteške partnere koji nam mogu brzo podići infrastrukturu. Ako jedna Španija ima nešto što se zove "Plan za Kinu" mi u najmanju ruku moramo imati Ministarstvo za Kinu.
I da podsetim na reči Viljema Montgomerija: Nije u interesu Srbije da uđe u EU.

Zeleni Zub

pre 12 godina

Ja se slažem da je EU dobar projekat i zalažem se za ulazak Srbije u EU, ali se bojim da sa ovakvim ekonomskim i društvenim problemima (korupcija, visoka nezaposlenost...) ne možemo ući u EU. Šargarepa na duuugom, duuugom štapu..

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

(guC, 3. decembar 2011 17:10)

Pa iskreno, ne vidim sta je pogresio u govoru! Ajd da vidimo samo zadnjih 20 godina sto se tice nas Srba!!! Pa eto do danasnjeg dana, barikade i tako te stvari! Mozda ce nam biti malo lakse kad pogledamo malo istinu u oci, sto Boris Tadic upravo radi i svaka mu cast na tome!

Dare 011

pre 12 godina

AUUUU!!!
Čitam ove komentare i ne mogu da verujem u kratkovidost i površnost komentatora!
Pa trebate da se ponosite sa ovakvim Predsednikom kakvog imamo.
Nisu granice ljudskog mozga u isto vreme i granice Srbije.
Sigurno da je projekat EU nešto čemu bi celo čovečanstvo trebalo da teži.
Slobodne-propusne granice, slobodno tržište, nova radna mesta, dobri projekti, dobri putevi, isti uslovi za sve, transparentnost, sloboda kretanja, sloboda govora, SLOBODA SLOBODE...
Naravno da će mu tada, kada neki zatucani Srbi vide i osete da EU neće da ih pojede, biti lakše da im objasni ono što danas iz ove perspektive ne može. Da im ne treba seoski vrač nego lekar i da ne idu u Najdanove krugove nego u bolnicu...
Takođe, TAČNO je da smo mi nasilno, divlje, nevaspitano i društvo posrnulog morala. Navešću niz primera koje svakodnevno srećem a nisam ih video dok sam putovao po Evropi.
Parkiranje na pešačkom prelazu i trotoaru, upaljena sva četiri žmigavca na sred ulice i ode čovek na 5 minuta samo nešto da završi, parkiranje po zelenim površinama, bacanje opušaka po trotoarima i iz automobila u pokretu, pljuvanje po ulici, krađa struje, telefonskih kablova, prebijanje vozača GSP-a, bahatosti raznih oblika itd. Zatim, ovde nećete videti mnogo pasa po ulici ali ćete videti puno njihovog izmeta, a na Zapadu ćete videti puno pasa a nećete videti ni malo njihovog izmeta. Pljačke, krađe, ubistva, silovanja, iznude...
Nama treba vaspitanje. Možda će nas oni tome naučiti.
Nama je teško da budemo fini, ipak smo mi Serbišen banditen!

Srbin Joca

pre 12 godina

Tadic ce uskoro postati iluzionista-madjionicar gde je do sada bio najuspesniji u Srbi. On je tako vladao Srbijom 10 godina i za to vreme drzao Srbe u iluziji - znaci, ni na nebu ni na zemlji (Pogledajte ovu fotografiju). Medjutim to mu ovoga puta sigurno nece pomoci. Tadicu, odose ti iluzije zajedno sa Srbijom koja ce potraziti druge iluzioniste. Ti si bio 100% neuspesan. Celo vreme si sabotirao Srbiju. Ostaces u pamcenju Srba (a mozda i neces) kao najveci saboter i tako ces otici u zaborav jer te Srbi sigurno ne zele u svojoj istoriji zbog svoje sramote.

guC

pre 12 godina

Tadić zna da je Srbija još gora od onog što ja znam...evo dokaza od obaveštenog lidera:

"Bez evropske perspektive na Zapadnom Balkanu nećemo moći običnim ljudima da kažemo da ćemo imati prosperitetno društvo, društvo bez nasilja", poručio je Tadić vođama EU"!
Ko su obični, a ko su neobični ljudi?
I kakav je to predsednik koji ide u Nemačku i mrtav hladan plaši EU sa nasilnim društvom srbije?
Osećam se poniženom i da, počinje da me hvata nasini instinkt,blam za blamom...da li je Novak trebalo i tamo da dodje pa si zbrzao govor?

Zeleni Zub

pre 12 godina

Jeste, EU je najbolji projekat. Ali pošto nas ternutno EU neće zbog naših nagomilanih društvenih i ekonomskih problema, moramo malo da batalimo priče i poradimo na sebi. Zemlja sa ovako lošom ekonomskom situacijom, brojem nezaposlenih, visokom korupcijom i pravnom nesigurnošću sigurno ne može ući u EU.

Zeleni Zub

pre 12 godina

Jeste, EU je najbolji projekat. Ali pošto nas ternutno EU neće zbog naših nagomilanih društvenih i ekonomskih problema, moramo malo da batalimo priče i poradimo na sebi. Zemlja sa ovako lošom ekonomskom situacijom, brojem nezaposlenih, visokom korupcijom i pravnom nesigurnošću sigurno ne može ući u EU.

guC

pre 12 godina

Tadić zna da je Srbija još gora od onog što ja znam...evo dokaza od obaveštenog lidera:

"Bez evropske perspektive na Zapadnom Balkanu nećemo moći običnim ljudima da kažemo da ćemo imati prosperitetno društvo, društvo bez nasilja", poručio je Tadić vođama EU"!
Ko su obični, a ko su neobični ljudi?
I kakav je to predsednik koji ide u Nemačku i mrtav hladan plaši EU sa nasilnim društvom srbije?
Osećam se poniženom i da, počinje da me hvata nasini instinkt,blam za blamom...da li je Novak trebalo i tamo da dodje pa si zbrzao govor?

Aleksandar

pre 12 godina

Pa nisi, vi ste jedan od onih realnih sto su se smejali sa plakata i zidova u zlatno doba vase mladosti sloganom: Budimo realni, trazimo nemoguce.

laki

pre 12 godina

Lepo zboris i kada te covek slusa ima utisak to je pravi,ali nesto ne stima,sta se desava,zasto se sve zavrsava na recima i brzinom kornjace?Ko te to sprecava da sprovedes u delo tako lepe reci i zelje?Reci gradjanima pa da zajednicki ostvarimo san o boljem zivotu i lepsoj buducnosti,zajedno cemo ih pobediti ali samo ako ti to stvarno imas nameru i nemas straha da se suprotstavis samome sebi.

Vladimir

pre 12 godina

Mislim da su se vecini nasih gradjana razbile iluzije o EU kao nekom bezalternativnom idealu. Jasno je da se trebamo okrenuti reformama društva i tražiti prave starteške partnere koji nam mogu brzo podići infrastrukturu. Ako jedna Španija ima nešto što se zove "Plan za Kinu" mi u najmanju ruku moramo imati Ministarstvo za Kinu.
I da podsetim na reči Viljema Montgomerija: Nije u interesu Srbije da uđe u EU.

anarhija

pre 12 godina

Guras ti Tadicu tu kandidaturu po svaku cenu misleci da ce ti dobijanje nje pomoci da pobedis na izborima...
Moguce je i to, samo, meni se cini da ces upravo suprotno.
Cini mi se da ces bas zbog dobijanja i ako je dobijes, tj zbog ovolikog ponizavanja Srbije zbog te kandidature izbore izgubiti,

Al dobro, sacekajmo da se prebrojimo pa da vidimo ko je od nas dvojice u pravu.

Dare 011

pre 12 godina

AUUUU!!!
Čitam ove komentare i ne mogu da verujem u kratkovidost i površnost komentatora!
Pa trebate da se ponosite sa ovakvim Predsednikom kakvog imamo.
Nisu granice ljudskog mozga u isto vreme i granice Srbije.
Sigurno da je projekat EU nešto čemu bi celo čovečanstvo trebalo da teži.
Slobodne-propusne granice, slobodno tržište, nova radna mesta, dobri projekti, dobri putevi, isti uslovi za sve, transparentnost, sloboda kretanja, sloboda govora, SLOBODA SLOBODE...
Naravno da će mu tada, kada neki zatucani Srbi vide i osete da EU neće da ih pojede, biti lakše da im objasni ono što danas iz ove perspektive ne može. Da im ne treba seoski vrač nego lekar i da ne idu u Najdanove krugove nego u bolnicu...
Takođe, TAČNO je da smo mi nasilno, divlje, nevaspitano i društvo posrnulog morala. Navešću niz primera koje svakodnevno srećem a nisam ih video dok sam putovao po Evropi.
Parkiranje na pešačkom prelazu i trotoaru, upaljena sva četiri žmigavca na sred ulice i ode čovek na 5 minuta samo nešto da završi, parkiranje po zelenim površinama, bacanje opušaka po trotoarima i iz automobila u pokretu, pljuvanje po ulici, krađa struje, telefonskih kablova, prebijanje vozača GSP-a, bahatosti raznih oblika itd. Zatim, ovde nećete videti mnogo pasa po ulici ali ćete videti puno njihovog izmeta, a na Zapadu ćete videti puno pasa a nećete videti ni malo njihovog izmeta. Pljačke, krađe, ubistva, silovanja, iznude...
Nama treba vaspitanje. Možda će nas oni tome naučiti.
Nama je teško da budemo fini, ipak smo mi Serbišen banditen!

Zeleni Zub

pre 12 godina

Ja se slažem da je EU dobar projekat i zalažem se za ulazak Srbije u EU, ali se bojim da sa ovakvim ekonomskim i društvenim problemima (korupcija, visoka nezaposlenost...) ne možemo ući u EU. Šargarepa na duuugom, duuugom štapu..

Srbin Joca

pre 12 godina

Tadic ce uskoro postati iluzionista-madjionicar gde je do sada bio najuspesniji u Srbi. On je tako vladao Srbijom 10 godina i za to vreme drzao Srbe u iluziji - znaci, ni na nebu ni na zemlji (Pogledajte ovu fotografiju). Medjutim to mu ovoga puta sigurno nece pomoci. Tadicu, odose ti iluzije zajedno sa Srbijom koja ce potraziti druge iluzioniste. Ti si bio 100% neuspesan. Celo vreme si sabotirao Srbiju. Ostaces u pamcenju Srba (a mozda i neces) kao najveci saboter i tako ces otici u zaborav jer te Srbi sigurno ne zele u svojoj istoriji zbog svoje sramote.

Omreta

pre 12 godina

Govoreći o odnosima Nemačke i Srbije, Tadić je rekao da "nemački stav prema Srbiji treba da uzme u obzir i ogromne potencijale naše dve zemlje i činjenicu da nema stabilnosti u jugoistočnoj Evropi bez stabilne i evropske Srbije".
Dve greske u koracima:
- Izjednaciti potencijale dve zemlje, D i SRB, i nazvati ih ogromnim je u najmanju ruku nejasno i smesno.
- Implicitno "pretiti" i tvrditi da nema stabilnosti u jugoistocnoj Evropi bez Srbije, kad je Srbija postalo makovo zrno, je instrumentalizacija Daciceve teorije o ravnotezi straha. Znaci, ako budemo neevropski i nestabilni bice nestabilnostina na jugoistoku.
Nista mi vise ne mozemo uciniti nego balvane na put poredati, a i tu smo evo danas kapitulirali.
PUT SRBIJE U MORA DA BUDE BEZUSLOVAN!

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

(guC, 3. decembar 2011 17:10)

Pa iskreno, ne vidim sta je pogresio u govoru! Ajd da vidimo samo zadnjih 20 godina sto se tice nas Srba!!! Pa eto do danasnjeg dana, barikade i tako te stvari! Mozda ce nam biti malo lakse kad pogledamo malo istinu u oci, sto Boris Tadic upravo radi i svaka mu cast na tome!

mikamuzika

pre 12 godina

e kad bi bio ovako uporan da sredis kradju i korupciju u redovima vladajucih stranaka bilo bi i nama gradjanima od koristi,pa da taj novac ulozis u radna mesta ali nisi sposoban za to

Deda Mraz

pre 12 godina

Citam ove komentare svi kudite predsednika sto je uradio najzad pravu stvar a to je priznanje Kosova! Trebaju vec jednom zaostali mozgovi u ovoj zemlji da shvate da bez evrope i saradnje sa zemljama u okruzenju nema napredka! Izgubili smo ga u ratu 99-te cekajuci Ruske rakete S-300 koje nikad nedocekasmo treba li to narodu vec jednom da bude jasno... Hocete i dalje da nas izolujete 50 godina vidite da smo najgori narod u okruzenju samo zbog svoje tvrdoglavosti... Svaka cast predsednice ako dobijemo status kandidata glasacu za vas ako ne dobijemo odoh ja iz ove zemlje jer necu moci jos 50 godina izolacije da podnesem...

Marina

pre 12 godina

Lijepo to vi objašnjavate,g.Tadiću,ali ,vidite, Borko kaže da je sporazum o int.upravljanju prijelazima sporazum između Beograda i KiM-a,a ne Rep.Kosovo,tj. da se GRANICA nigdje ne spominje. Molim vas, naučite ga da je manipulacija riječima vrlo konstruktivo destruktivna,i da je IBM sporazum MEĐU DRŽAVAMA a ne među regijama ili gradskim kotarima. A vi,g.predsjedniče, da biste bili realni optimist za dobivanje statusa kandidata, uklonite barikade i pošaljite one mučenike s barikada kućama da se ugriju i krenu na posao,a djeca u školu. Kad se očiste ceste od armiranih barikada, možda će vam Merkel povjerovati da ste zauzeli drugačiji stav prema Kosovu i da ćete konačno pustiti građane Kosova da žive živote bez vašeg,srbijanskog,pritiska na mozak. Dok se ne vide rezultati sporazuma ( do 26.12.ima dovoljno vremena za sklanjanje barikada),kako možemo biti sigurni da ga nećete izigrati-po starom dobrom običaju srbijanskih vlasti? Stoga dobro znate zašto ste umjereni optimist i zašto odgovornost za nedobijanje statusa svaljujete na leđa drugih . Obični građani na koje se pozivate i bez vas znaju što ih čeka, upoznali su dobro i vas i vaš DS kroz sedam godina mandata u kojemu ste više propustili učiniti nego učinili. Izbori će pokazati u kojoj mjeri vam još vjeruju. Iskreno se nadam uspjehu LDP jer bez pragmatičnog Jovanovića nema osjetnog napretka u Srbiji.

Bili

pre 12 godina

Tadic je izjavio ga se "stvari menjaju iz sekunde u sekund", kada je u pitanju mogucnost dobijanja kandidature. Pitanje je kakava ce situacija biti one sekunde kada se o tome bude odlucivalo 9. decembra?!
Dobijanje ili ne dobijanje kandidature nije test za srbe kao narod, niti Srbiju kao drzavu, vec za one koji su trenutno na vlasti u Srbiji. Isto ce se ziveti ovde i nakon dobijanja te kandidature. Njeno dobijanje bas u ovom momentu je bitno samo zbog izbora. Ako se propusti ova prilika, gotovo da je izvesno da do predstojecih izbora kandidaure nece biti, a to je upravo glavna karta na koju sadasnja vlast igra. Takodje, odluka o kandidaturi ce biti i jasan znak da li vodece zemlje EU (prevshodno Nemacka) zele ili ne zele da sadasnja vladajuca garnitura ostane tu i nakon narednih izbora, ili ce u opoziciju na "popravni ispit".

Deda Mraz

pre 12 godina

Citam ove komentare svi kudite predsednika sto je uradio najzad pravu stvar a to je priznanje Kosova! Trebaju vec jednom zaostali mozgovi u ovoj zemlji da shvate da bez evrope i saradnje sa zemljama u okruzenju nema napredka! Izgubili smo ga u ratu 99-te cekajuci Ruske rakete S-300 koje nikad nedocekasmo treba li to narodu vec jednom da bude jasno... Hocete i dalje da nas izolujete 50 godina vidite da smo najgori narod u okruzenju samo zbog svoje tvrdoglavosti... Svaka cast predsednice ako dobijemo status kandidata glasacu za vas ako ne dobijemo odoh ja iz ove zemlje jer necu moci jos 50 godina izolacije da podnesem...

Dare 011

pre 12 godina

AUUUU!!!
Čitam ove komentare i ne mogu da verujem u kratkovidost i površnost komentatora!
Pa trebate da se ponosite sa ovakvim Predsednikom kakvog imamo.
Nisu granice ljudskog mozga u isto vreme i granice Srbije.
Sigurno da je projekat EU nešto čemu bi celo čovečanstvo trebalo da teži.
Slobodne-propusne granice, slobodno tržište, nova radna mesta, dobri projekti, dobri putevi, isti uslovi za sve, transparentnost, sloboda kretanja, sloboda govora, SLOBODA SLOBODE...
Naravno da će mu tada, kada neki zatucani Srbi vide i osete da EU neće da ih pojede, biti lakše da im objasni ono što danas iz ove perspektive ne može. Da im ne treba seoski vrač nego lekar i da ne idu u Najdanove krugove nego u bolnicu...
Takođe, TAČNO je da smo mi nasilno, divlje, nevaspitano i društvo posrnulog morala. Navešću niz primera koje svakodnevno srećem a nisam ih video dok sam putovao po Evropi.
Parkiranje na pešačkom prelazu i trotoaru, upaljena sva četiri žmigavca na sred ulice i ode čovek na 5 minuta samo nešto da završi, parkiranje po zelenim površinama, bacanje opušaka po trotoarima i iz automobila u pokretu, pljuvanje po ulici, krađa struje, telefonskih kablova, prebijanje vozača GSP-a, bahatosti raznih oblika itd. Zatim, ovde nećete videti mnogo pasa po ulici ali ćete videti puno njihovog izmeta, a na Zapadu ćete videti puno pasa a nećete videti ni malo njihovog izmeta. Pljačke, krađe, ubistva, silovanja, iznude...
Nama treba vaspitanje. Možda će nas oni tome naučiti.
Nama je teško da budemo fini, ipak smo mi Serbišen banditen!

guC

pre 12 godina

Tadić zna da je Srbija još gora od onog što ja znam...evo dokaza od obaveštenog lidera:

"Bez evropske perspektive na Zapadnom Balkanu nećemo moći običnim ljudima da kažemo da ćemo imati prosperitetno društvo, društvo bez nasilja", poručio je Tadić vođama EU"!
Ko su obični, a ko su neobični ljudi?
I kakav je to predsednik koji ide u Nemačku i mrtav hladan plaši EU sa nasilnim društvom srbije?
Osećam se poniženom i da, počinje da me hvata nasini instinkt,blam za blamom...da li je Novak trebalo i tamo da dodje pa si zbrzao govor?

Zeleni Zub

pre 12 godina

Jeste, EU je najbolji projekat. Ali pošto nas ternutno EU neće zbog naših nagomilanih društvenih i ekonomskih problema, moramo malo da batalimo priče i poradimo na sebi. Zemlja sa ovako lošom ekonomskom situacijom, brojem nezaposlenih, visokom korupcijom i pravnom nesigurnošću sigurno ne može ući u EU.

Srbin Joca

pre 12 godina

Tadic ce uskoro postati iluzionista-madjionicar gde je do sada bio najuspesniji u Srbi. On je tako vladao Srbijom 10 godina i za to vreme drzao Srbe u iluziji - znaci, ni na nebu ni na zemlji (Pogledajte ovu fotografiju). Medjutim to mu ovoga puta sigurno nece pomoci. Tadicu, odose ti iluzije zajedno sa Srbijom koja ce potraziti druge iluzioniste. Ti si bio 100% neuspesan. Celo vreme si sabotirao Srbiju. Ostaces u pamcenju Srba (a mozda i neces) kao najveci saboter i tako ces otici u zaborav jer te Srbi sigurno ne zele u svojoj istoriji zbog svoje sramote.

Stockholm.Insajder

pre 12 godina

(guC, 3. decembar 2011 17:10)

Pa iskreno, ne vidim sta je pogresio u govoru! Ajd da vidimo samo zadnjih 20 godina sto se tice nas Srba!!! Pa eto do danasnjeg dana, barikade i tako te stvari! Mozda ce nam biti malo lakse kad pogledamo malo istinu u oci, sto Boris Tadic upravo radi i svaka mu cast na tome!

Zeleni Zub

pre 12 godina

Ja se slažem da je EU dobar projekat i zalažem se za ulazak Srbije u EU, ali se bojim da sa ovakvim ekonomskim i društvenim problemima (korupcija, visoka nezaposlenost...) ne možemo ući u EU. Šargarepa na duuugom, duuugom štapu..

anarhija

pre 12 godina

Guras ti Tadicu tu kandidaturu po svaku cenu misleci da ce ti dobijanje nje pomoci da pobedis na izborima...
Moguce je i to, samo, meni se cini da ces upravo suprotno.
Cini mi se da ces bas zbog dobijanja i ako je dobijes, tj zbog ovolikog ponizavanja Srbije zbog te kandidature izbore izgubiti,

Al dobro, sacekajmo da se prebrojimo pa da vidimo ko je od nas dvojice u pravu.

Aleksandar

pre 12 godina

Pa nisi, vi ste jedan od onih realnih sto su se smejali sa plakata i zidova u zlatno doba vase mladosti sloganom: Budimo realni, trazimo nemoguce.

Vladimir

pre 12 godina

Mislim da su se vecini nasih gradjana razbile iluzije o EU kao nekom bezalternativnom idealu. Jasno je da se trebamo okrenuti reformama društva i tražiti prave starteške partnere koji nam mogu brzo podići infrastrukturu. Ako jedna Španija ima nešto što se zove "Plan za Kinu" mi u najmanju ruku moramo imati Ministarstvo za Kinu.
I da podsetim na reči Viljema Montgomerija: Nije u interesu Srbije da uđe u EU.

Omreta

pre 12 godina

Govoreći o odnosima Nemačke i Srbije, Tadić je rekao da "nemački stav prema Srbiji treba da uzme u obzir i ogromne potencijale naše dve zemlje i činjenicu da nema stabilnosti u jugoistočnoj Evropi bez stabilne i evropske Srbije".
Dve greske u koracima:
- Izjednaciti potencijale dve zemlje, D i SRB, i nazvati ih ogromnim je u najmanju ruku nejasno i smesno.
- Implicitno "pretiti" i tvrditi da nema stabilnosti u jugoistocnoj Evropi bez Srbije, kad je Srbija postalo makovo zrno, je instrumentalizacija Daciceve teorije o ravnotezi straha. Znaci, ako budemo neevropski i nestabilni bice nestabilnostina na jugoistoku.
Nista mi vise ne mozemo uciniti nego balvane na put poredati, a i tu smo evo danas kapitulirali.
PUT SRBIJE U MORA DA BUDE BEZUSLOVAN!

mikamuzika

pre 12 godina

e kad bi bio ovako uporan da sredis kradju i korupciju u redovima vladajucih stranaka bilo bi i nama gradjanima od koristi,pa da taj novac ulozis u radna mesta ali nisi sposoban za to

laki

pre 12 godina

Lepo zboris i kada te covek slusa ima utisak to je pravi,ali nesto ne stima,sta se desava,zasto se sve zavrsava na recima i brzinom kornjace?Ko te to sprecava da sprovedes u delo tako lepe reci i zelje?Reci gradjanima pa da zajednicki ostvarimo san o boljem zivotu i lepsoj buducnosti,zajedno cemo ih pobediti ali samo ako ti to stvarno imas nameru i nemas straha da se suprotstavis samome sebi.

Marina

pre 12 godina

Lijepo to vi objašnjavate,g.Tadiću,ali ,vidite, Borko kaže da je sporazum o int.upravljanju prijelazima sporazum između Beograda i KiM-a,a ne Rep.Kosovo,tj. da se GRANICA nigdje ne spominje. Molim vas, naučite ga da je manipulacija riječima vrlo konstruktivo destruktivna,i da je IBM sporazum MEĐU DRŽAVAMA a ne među regijama ili gradskim kotarima. A vi,g.predsjedniče, da biste bili realni optimist za dobivanje statusa kandidata, uklonite barikade i pošaljite one mučenike s barikada kućama da se ugriju i krenu na posao,a djeca u školu. Kad se očiste ceste od armiranih barikada, možda će vam Merkel povjerovati da ste zauzeli drugačiji stav prema Kosovu i da ćete konačno pustiti građane Kosova da žive živote bez vašeg,srbijanskog,pritiska na mozak. Dok se ne vide rezultati sporazuma ( do 26.12.ima dovoljno vremena za sklanjanje barikada),kako možemo biti sigurni da ga nećete izigrati-po starom dobrom običaju srbijanskih vlasti? Stoga dobro znate zašto ste umjereni optimist i zašto odgovornost za nedobijanje statusa svaljujete na leđa drugih . Obični građani na koje se pozivate i bez vas znaju što ih čeka, upoznali su dobro i vas i vaš DS kroz sedam godina mandata u kojemu ste više propustili učiniti nego učinili. Izbori će pokazati u kojoj mjeri vam još vjeruju. Iskreno se nadam uspjehu LDP jer bez pragmatičnog Jovanovića nema osjetnog napretka u Srbiji.

Bili

pre 12 godina

Tadic je izjavio ga se "stvari menjaju iz sekunde u sekund", kada je u pitanju mogucnost dobijanja kandidature. Pitanje je kakava ce situacija biti one sekunde kada se o tome bude odlucivalo 9. decembra?!
Dobijanje ili ne dobijanje kandidature nije test za srbe kao narod, niti Srbiju kao drzavu, vec za one koji su trenutno na vlasti u Srbiji. Isto ce se ziveti ovde i nakon dobijanja te kandidature. Njeno dobijanje bas u ovom momentu je bitno samo zbog izbora. Ako se propusti ova prilika, gotovo da je izvesno da do predstojecih izbora kandidaure nece biti, a to je upravo glavna karta na koju sadasnja vlast igra. Takodje, odluka o kandidaturi ce biti i jasan znak da li vodece zemlje EU (prevshodno Nemacka) zele ili ne zele da sadasnja vladajuca garnitura ostane tu i nakon narednih izbora, ili ce u opoziciju na "popravni ispit".