Subota, 03.12.2011.

13:14

"U sporazumu nema reči granica"

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović potvrdio da je postignut dogovor o integrisanoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu.

Izvor: Beta

"U sporazumu nema reèi granica" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

Nada

pre 12 godina

Ovakve izjave stvarno vredjaju nornmalne ljude. Ako su sa jedne strane carinici Srbije a sa druge carinici Albanci onda to znaci da prelazis iz jedne drzave u drugu. Znaci ako prodjem srpsko- makedionsku granicu i ne platim carinu onda po Vladinom misljenu nisam presla u drugu drzavu. Samo gledam koliko se upinju da nam napetnu resenje da priznamo nezavisnost Kosova. Volela bih da vidim da li bi se neko lako odrekao zemlje svoga dede, babe. Odricu se oni koji nista nisu zaradili jer su sve dobili od komunista. Besplatene stanove, besplatna letovanja, besplatno skolovanje, besplatna putovanja. Kad go su se razvodili dobijali su nove stanove. Deca im nisu bila gladna, ako nisu dobro ucila skolu nasli bi im posao u banci ili nekoj drzavnoj ustanovi. Gomila neradnika vodi ovu drzavu a neli nemaju ni godinu dana radnog iskustva. Nije cudio sto nas pametna deca napustaju.

mario marko del tintoreto

pre 12 godina

Evo, procitao sam tekst sporazuma na engleskom koji je objavila vlada u Pristini i tamo je sve ono sto je Borko kazao. Dakle, nista nije slagao. Ajde oladite malo...

тоша

pre 12 godina

Какве пасоше ви помињете. Не требају пасоши за прелазак из Космета у централну Србију и обрнуто. А такође, по ЦЕФТА споразуму роба, а чланови су и Србија и Косово/УНМИК, не царини се роба између Србије и Косова. Прво прочитајте ЦЕФТА споразум а онда и споразуме о личним картама, саобраћајним дозволама и регистарским таблицама између Београда и Приштине од 2 јула ове године па онда коментаришите...

Urosh

pre 12 godina

Meni je potpuno neverovatan nacin na koji predstavnici vlasti daju saopstenja za javnost. Kao da smo svi, u najmanju ruku, retardirani...Fraze kao sto su "administrativna linija", "prelazi", "carinski svedoci", treba da se protumace - kako?Posebno mi je neshvatljivo da prilikom gostovanja u raznim emisijama, nebitno na kojoj TV stanici, novinari nikako da postave ona pitanja, koja bi svako normalan postavio i insistirao na konkretnom odgovoru. Slobodni mediji, a? Koji to tacno?

Pozoriste u kuci

pre 12 godina

I u Rezoluciji 1244 pise da savet bezbedbosti reafirmise suverenitet i teritorijalni integritet srj, i...
Kako se ta rezolucija sprovodi?
Kome cete se zaliti ako kosovski sluzbenici ne budu samo posmatraci?
Kome cete se zaliti ako albanski sluzbenici nataknu zastavu na administrativni prelaz?
Koje mehanizme kontrole imate da se kontrolise da li ce sprpvpdjenje biti u saglasnosti sa dogovorenim?

Amateri!

dragan ilic

pre 12 godina

ovde nije rec o kosovu mi iz centralne srbije i ne znamo kako izgleda kosovo nismo nikad ni bili. rec je o tome da drzavnu celovitost moramo da branimo svim sredstvima. Ako vam se cini da je rat zavrsen nije on je prividno zavrsen i dalje traji tajno bez pusaka.nije pitanje kosova vec pitanje ostatka zemlje jer moze i Vojvodina da trazi posebnu drazavu pa sandzak pa presevska dolina pa ostatak juga da pripadne bugarima mi na barikadama branimo milione gradjana srbije koji zive na pomenutim mestima.

Saša - Pariz

pre 12 godina

Francuske medije javljaju da su se Kosovari i Srbija dogovorile na postavljanje GRANICE !
I da polako ali sigurno vlada u Srbiji prihvata realnost na terenu.

EU nema alternativu

pre 12 godina

Sad kad smo priznali Kosovo,sva vrata su nam otvorena.Od sutra u Srbiji umesto šljiva,braćemo evre.Izdaja će se zasigurno bogato isplatiti.

Mihailo

pre 12 godina

Svi ovi sporazumi naše vlade i R. Kosovo su dokaz da smo mi Srbi okupatori, jer dati nekom svoje parče zemlje, bez ikakve nadoknade je dokaz da je ta zemlja okupirana i da je treba dati onima od kojih je oteta. Ja lično nisam takvog mišljenja, jer prva Srbija je nastala na toj teritoriji. Verovatno da je vlada Srbije uvidela te istorijske manjkavosti, i tu nepravdu je ispravila.

Kastrioti

pre 12 godina

Vi Srbi je zovite kako hocete ali tu ce se izcariniti roba, placati PDV, cekati na red za legitimaciju, pokazati pasosi, itd tako da za nas Albance i za ceo svet bice to GRANICAAA !

Jedva cekam kakav naziv cete smisliti kada se budemo sutra voziti sa RKS tablicama po Srbiju !

Citalac

pre 12 godina

Stefanovic:
"čak ni terminološki se ne spominje bilo kakva granica".
Gde se postavljaju carinici zajedno sa policijom u svim zemljama sveta koje granice jedna sa drugom? Tu gde je granicar, tu je i carina. Kazite narodu pravu istinu sa kojom se zapadnom zemljom dogovarate mimo naseg naroda da bi samo opstali na vlasti? Od EU nema nista budite sigurni, zato sto Nemacka ne voli da vidi Srbiju unutar EU !

SVESTAN

pre 12 godina

Mi smo "cudo od naroda"!!! Pa oko cega se mi ovde prepucavamo i PONOVO delimo na PATRIOTE i IZDAJNIKE?!?!
Bilo ko da je sada na celu nase drzave, Tadic, Nikolic...MORAO bi da uradi ono sto se MORA!!! Ko pred izbore prica da bi uradio drugacije, TAJ LAZE!!!
Zasto da uvek u ocima sveta(kakav god da je) ispadamo BUDALE!!! A, sto je NAJGORE, MI SAMI OD SEBE PRAVIMO BUDALE!!! U zadnji 20.godina, uvek isto!
Nasa tkzv "drzavna politika" se uvek svede na sledece:
NECU, MA NECU, SIGURNO NECU...U STVARI...HOCU(moram)!!!
PA NI KOKOSKA NECE(dobrovoljno) U LONAC, PA KADA JOJ "ZAVRNU SIJU"...IDE "KAO BELA LALA"!!!
Ma ko nas uopste pita bre, DA LI MI PRIZNAJEMO KOSOVO?!?!? Moramo da shvatimo(i da se "OPASULJIMO"), da se u svetskoj politici pitaju samo "FAKTORI"! A mi??? Mi nismo nikakav FAKTOR, i NEMAMO trenutno "iza ledja" nikoga ko je FAKTOR!!! I tu je kraj sa svim"prepucavanjima" oko Kosova!!!
Svaki ISTORIJSKI MOMENAT, ima "FAKTORE" I "OSTALE IGRACE"! "FAKTORI" se pitaju za SVE, a "OSTALI" ako nisu U DOBRIM ODNOSIMA SA "FAKTORIMA", mogu samo da BLEJE!!! Sticanje "povlastica" kod SVETSKIH FAKTORA je "DUGOROCNA RABOTA", a ne "rabota" za mandat jedne vlade i jednog ministra!
Osim toga, ovaj "istorijski sporazum sa Albancima", mogao je da se napravi u julu, avgustu, septembru...pa kao da ispadne, da je to je PLOD LICNO NASE ODLUKE, a ne da OPET cekamo(kao i uvek u zadnjih 20.godina) ZADNJI SEKUND, i da POD PRITISKOM I PONIZENJEM, sve to ISTO PRIHVATIMO! I OPET ISPADNEMO BUDALE!
Kada je, relativni pacifista Rugova, pocetkom 90-tih MOLIO Milosevica da im se da autonomija i skolovanje na Albanskom, Milosevic NIJE HTEO NI DA CUJE!!!
E posle, kada se pojavio Hasim Taci i ekipa, posle je bilo kasno za to! SVE IMA SVOJE "VREME" I SVOJ "PRAVI MOMENAT"!!! Ko ZAKASNI, mora da ceka NAREDNI "VOZ ISTORIJE", jer taj "voz" se krece SAMO NAPRED, a ne u NAZAD!!!

Neznalica

pre 12 godina

"Stefanović je takođe naglasio da će, suprotno stavovima Prištine, prelazi 1 i 31 (Jarinje i Brnjak) imati poseban status, jer na ostalima Euleks nema izvršnu funkciju."

Koliko čovek treba da bude glup pa da ne shvati da ovim na izričit način priznaje Kosovo kao posebnu državu? Pa i ti drugi prelazi su "naši" ukoliko je Kosovo Srbija. Tako je to kada moraš da ubeđuješ ljude da je belo u stvari crno. Ma tako je to kada si čovek koji nema ni malo časti i ponosa.

VesnaDC

pre 12 godina

Mesto gde stoje carinici, i na kome moraju da se pokazu pasosi i roba deklaracije i ostali papiri , moze da se naziva i robna kuca , sasvim ne bitno. Poenta je u radnjama koje se tamo obavljaju a koje su dokaz da ste priznali fantomsku drzavu u nasoj drzavi, sto je neprihvatljivo.I vec mi skacete po zivcima sa tim moronskim lazima.

Nije šija, nego vrat

pre 12 godina

Hahaha....ne zna čovek da li da se smeje ii plače od muke...

Pod jedan:

Ovi partijski vojničići koji ovde bleje i refrešuju stranu po hiljadu puta i glasaju za komentar podrške ovom promašaju od politike i poteza... I na njih takođe idu NAŠE pare jer te iste stranke koje ih finansiraju parazitiraju na budžetu.

Drugo:

Znači ako podigneš granični prelaz i daš mu sve elemente istog, ALI GA NE NAZOVEŠ graničnim prelazom, onda je kao sve u redu?!?!

Pa ko koga ovde za**bava!! Zarad proklete kandidature koja ne znači ama baš ništa (Turci su kandidati već više od 20 godina, Makedonci skoro 10 godina,...) dići ruke od dela teritorije... Pa koja NORMALNA država ili stanovnik bilo koje od tih istih EU zemalja koje nam ovde demagogišu u "realnostima" i "demokratiji" bi stavila potpis na takav dokument da se radi o njihovoj državi?? Aman, Englezi svojataju Foklandska Ostrva koja su 10 000 km daleko od njih, Francuzi Korziku, Ameri Kaliforniju...

A sve ovo zarad čega? Da bi imali o čemu da pričaju u predizbornoj kampanji. Sada se ne treba čuditi kada ojača "autonomašenje" i forsiranje iste ili slične priče sa Vojvodinom, a što će biti sledeći uslov za početak "pregovora" ulaska u EU koja će se raspasti za 3-4 godine, a možda i brže...

E, Srbijo....

JC Denton

pre 12 godina

Znači, opet smo pobedili...kao i 99.

Ova vlast prodaje nacionane interese i pomaže raspad sopstvene države a sve zarad POTENCIJALNE REZERVACIJE KARTE ZA TITANIK i opstanka na vlasti po svaku cenu.

Fuj

pre 12 godina

@A-ha:

Veću količinu demagogije i patetitčnijeg pokušaja POŠTO-POTO pljuvanja po DSS-u i Koštunici odavno nisam video. Ovakvo spinovanje činjenica je svojstven samo "jevropejskim preokretačima" koji bi večito da odgovornost za sve kroz šta je Srbija prošla nekako da natovare Srbiji i da ubede da se treba izvinuti Đuri što nas je tukao...

Nisam Koštuničin fan, kao ni jednog političara u Srbiji, ali ovo je prosto degutantno.

Nikola Uzice

pre 12 godina

Koliko vas ovde se zapitalo da li smo mi imali bilo kakvog izbora??? Da li smo bombordovani 1999. jer je Milosevic bio veci zlocinac od onih koji su nas ubijali? Ili su nove vlasti u Libiji vrhunac demokratije... Pa naravno da ce na zapadu upotrebiti naziv 'granica', 'drzava' i sl... Necu oni svoje dluke nipodastavati. Nama je bitno sta tu pise, a sta ne... i ne sada vec u nekoj buducnosti. Bitno je sacuvati ljudske zivote nasih ljudi na KiM. KFOR se ne bi dugo ustrucavao da pobije one ljude dole. Naravno da bi sebi pre toga sredili neki dobar 'povod'. A KFOR su Nemci i SAD.

Milan

pre 12 godina

"Carinski svedoci Kosova".Pa ovo je stvar za South park show.Priznajem, ispeglao ga Tadic svaka mu cast.Ko u akcionom fiklmu,u poslednjoj sekundi.

PatriJota

pre 12 godina

Evo ja sam jedan od tih "PatriJota" koji smatra da 1999.g. nije izgubljeno Kosovo i Metohija i koji ne prihvata "realnost"!

Kosovo je okupirano 1999.g., ali nije izgubljeno, tj nije bilo do danas. Jer da je sve bilo gotovo te 1999.g., zbog čega bi nas toliko maltretirali, pritiskali i ucenjivali da ga priznamo. Samo zbog toga što okupirane teritorije mogu da se oslobode i vrate pod okrilje matične države a teritorije koje ste priznali zauvek postaju države i svaki atak na njih smatra se kao čin agresije, rat, a ne oslobađanje okupirane teritorije.
E zbog toga je bilo važno da nas nateraju da priznamo kosovske lične karte, pasoše, diplome, vozačke dozvole, tablice, vrhovni sud (matične knjige) i na kraju, kao poslednji dokazi državnosti, carinske pečate, granicu (gran. prelaze) i predstavljanje na međunarodnim skupovima. Kad vi sa nekom državom imate definisane odnose po svim ovim pitanjima, vi ste je priznali ne 100% nego 100000%.

Milijana

pre 12 godina

A kako to PR vec objavila text sporazuma, a nasa javnost jos ceka prosvetljenje? Borko, junace, gde je zapelo - nije valjda da je u pitanju toner, ili je nestalo papira u stampacu, ili sta?

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

Тачно је да ће ЕУЛЕКС имати извршне функције на Јарињу и Брњаку и тачно је да ће ту косовски цариници бити сведоци (у ствари то значи посматрачи). Али није тачно да ће српски цариници ту такође бити сведоци зато што је ЕУЛЕКС, још по споразуму о његовом доласку на Космет 2008 године, био предвиђен као надлежан за косовске царинике и за Косово а не за Србију па према томе не може бити ни сада надлежан над српским цариницима на Јарињу и Брњаку (у супротном би то значило да ЕУЛЕКС може да царини и на београдском аеродрому ако му се то прохте). Мало здраве логике није наодмет...

Milos

pre 12 godina

Integrated Border Post - border je valjda i dalje granica, zar ne?
sto rece nekada ministar inostranih poslova Srbije: "they want to translate us as thirsty across the water" :D)

Серђо

pre 12 godina

Мислим да ће наше демократске институције објавити споразум...онако зацрњен, демократски наравно.

M.

pre 12 godina

@zdravko
IBM je Intergrated (a ne International) Border Management - ljudi nemojte da ste maliciozni i da ne proverite sta je u pitanju pre nego sto ostavite komentar, raspaljujete ljude. Hajde pametno, nemojte, molim vas, da reagujete na prvu loptu.

Milan

pre 12 godina

U medjuvremenu si razgovarao sa Tadicem, a on je rekao "naravno Stefanovicu pristajemo na granice ne trebaju nam vise ni nase granice, mi cemo za sto godina uci sigurno u EU.

Pera Detlić

pre 12 godina

Ovo vređa elementarno inteligentne! Pa ne mora sve da se kaže! Dela ne reči (Facta non nverba)! Što je gospodin "ispregovarao" minimum upotrebe logike ukazuje na postavljanje granice! Pa kako se zove to nešto čime se integralno upravlja? Pa sami naši "pregovarači" kažu integralno upravljanje granicama. A nigde se granice ne spominju. Da nije integralno upravljanje "crvenim linijama"!?

A-ha

pre 12 godina

Da rezimiramo...
-Kosovo nije deo Srbije Kosovo je BILO deo srbije do 1999.g.
-Kosovo je proglasilo nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Crna Gora je proglasila Nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Martovsko nasilje je bilo dok je vladao dr,V.Kostunica
-dr.V.Kostunici nije padalo na pamet da posalje vojsku i policiju na kosovo a to ocekuje od sadasnje vlasti.
-dr.V.Kostunica nije ama bas nista uradio sto se tice Kosova dok je vladao zato sto je dole imao i jos uvek ima svoje ratnohuskace i placenike koji
ce da prave nerede nebili kako izdejstvovao da nedobijemo kandidaturu.
-I ko je kriv..naravno Tadic i Borko Stefanovic koji hoce da im spasu ZIVOTE

E sad ce naravno neko reci "ma koje zivote sa siptarima" e bas te zivote koji vrede vise nego i jedno Kosovo.Dzaba im Kosovo kad na njemu nece biti Srba.

idemo dalje

pre 12 godina

Dobro, za Kosovo smo dobili jednu rec, Kandidatura, i pravo da nasi politicari kraduckaju i po nekim evropskim fondovima. Sada je na redu Vojvodina ! Sta dobijamo za nju ? Trebalo bi malo vise, bar dve reci.

serdar

pre 12 godina

Posto je CARINSKI SVEDOK neko novo zanimanje,smatram da je deficitarno te vas molim gospon Stefanovicu da mi kazete koju skolu da upisem i gde?

rootsradicals

pre 12 godina

a Kosovo je od 1999. kao srpsko! bez vojske, bez policije, bez sudske i izvrsne vlasti. osvesti se narode srpski, ovo je odavno cinjenicno stanje, a Vi kao da zivite na nebu i nevidite od oblaka sta se na zemlji desava.

Mik

pre 12 godina

Borko svaka cast na trudu i uspehu ja zivim u kosovskoj mitrovici i apsolutno ti verujem! Ti si uspeo da doneses mir u nase domove ovim sporazumom! A ovi kriminalci ako ne prihvate tvoj sporazum izdaj nalog za hapsenje svih koji ne slusaju legitimno izabrane predstavnike vlade srbije koju jedino priznajem a ne lokalne predsednike opstina koji su na taj polozaj dosli tako sto su kupili 300glasova po 1000 din!

Milosh

pre 12 godina

Za ove patriJote koje se brinu gde ide novac od carine, pa kao i do sada svuda osim u kasu Republike Srbije. Da li vi razumete da je dole bilo najjeftinije gorivo na svetu, a kako i zasto? Kako to da su gorivo dovozile cisterne NIS-a, a samo njihove pumpe nisu imale goriva? Dole su se snabdevali iz juzne Srbije, siptari iz ostatka Kosova, pa svi, to je bila jedna super bezcarinska i bezporeska siva zona Srbije ... Sad ce isto taj novac da ide negde na drugo mesto, ali nas budzet ili mi kao gradjani nismo time osteceni, jer je to svakako ranije islo deo u dzep gosp. MJ - DSS, pa onda onog biznismena i slicnih ... Mislite o tome patriJote!
I jos jedna molbica za patriJote da mi kazu kako to Kosovo nije izgubljeno 1999. kada smo na RTS-u pobedili NATO? Razbili smo ih :)

Carinski svedok nezaštićeni

pre 12 godina

Sloba je pobedio NATO, a ovi su pobedili i NATO i EUlex i Albance. Šteta samo što ih nisu pobedili pre deset godina, sada bi smo bili u EU.

bezimena

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice.
(bez imena a i mozga, 3. decembar 2011 16:50)

Ništa od toga, jer profi Srbima - odmetnicima na severu Kosova nije ugrožen život, samo DŽEP, a bio bi još više da dodju ovde! Ali, ne smeta, Srbija ionako zvrji poluprazna i kao takva se dugoročno ne može održati!
Što se drugog dela tiče, zbog tipično srpske megalomanije, koju su Karadjordjevići posejali kao veliko seme zla, s tim i bolesne želje pojedinih Srba da, gde god ih ima makar koliko, budu isključiva vlast, i došlo je do toga da se mnogi pripadnici "nebeskog" naroda, lepo vrate u majčicu Srbiju da vlastuju koliko ih je volja.

p.s. "Ko drugome jamu kopa sam u nju pada"!

Jelena S.

pre 12 godina

Ako u samom tekstu nema reci granica, da li to znaci i da ih predstavnici vlasti nisu priznali!
Iskreno, vise verujem kosovskim vlastima jer znam da nece nista slagati...uspeli su da se izbore za svoje, a nase marionete nisu uspele ni da dodju do reci.....I sta sad?!?!?!?!?

nostradamos

pre 12 godina

Predraze tvoja baba ne zna dobro ni svoj materni jezik a o drugim jezicima nema svrhe ni pricati,tako da je tvoj komentar smesan.Pitaj babu gde je Kosovo siguran sam da ce pogresiti ili nece znati, toliko o tvojoj babi vrsno pregovaracu,a tebi cega se pametan stidi b..... se time ponosi,pa se ti lepo pronadji zajedno sa babom u ovoj prici, a baba nije kriva sto ima takvog unuka,

Pecanac

pre 12 godina

Aman uhvatili ste se oko ova dva prelazaa sta je sa drugim prelazima koji funkcionisu normalno samo su ta dva u pitanju.Zbog cega?Nije upitanju priznanje Kosova.Na jugu je Kosovo priznato ali zato na severu nece da moze jerbo ne mozemo da radimo sta hocemo (svercujemo i da se bogatimo)to se odnosi na politicke predstavnike Srba na Kosovu.

Ranko

pre 12 godina

Ратовали смо на Косову,обрукали се,изгубили,Америка и Немачка приѕнале Косово у овим границама,направили спораѕум о царинским печатима ,они хтели да пошаљу царинике,ми барикаде,они специјалце,ми убијемо специјалца,Кфор кулира све ове месеце на барикадама и сада неки људи скандалиѕовани договором.Или су преспавали двадест година или много читају наше новине у којима је евро пропао још јуче,унија се држи још који дан,а гладни људи по цео дан штрајкују по улицама,за разлику од благостања у Кини,Русији,Либији под Гадафијем или Ирану.Не морамо никада ући у ЕУ али куку нама са оваквим погледом на свет.Шта се ради у школама,да ли су медијски магови свесни шта раде овом народу,има ли испод мантије иоле часних људи или је за нас само загробни живот,а за њих овоземаљски.Зар не постоји ништа осим маркетинга и рејтинга и манипулације.....

Viking

pre 12 godina

..."a kosovski svedoci će biti posmatrači. "(Stefanovic).
Kuper:"...pa će tu biti srpska policija, kosovska policija i Euleks", objasnio je Kuper."
Ko laze ovde?

zgunjeni

pre 12 godina

Iz saopstemja koje smo culi i procitali postignuti sporazum je dobar. Ne bi bio dobar da u njemu nema ni S od Srbije. Ja smatram da je to maksimum koji se mogao izvuci sa nase strane. Alternativa je ne prihvatiti nista,uz status kvo, koji ne odgovara nikome i samo vodi daljem zaostravanju situacije.Kad budemo vodeli kompletan dogovor onda je tek moguce davati konkretnije mislenje.
Mislim da ove sto lupaju minuse i ne zanima sam sporazum, vec su razocarani sto ga jepostigla ova vlast. Da su ga postigli Toma i Kostunica sigurno tih minusa ne bi bilo.

Nezavisna

pre 12 godina

Kosovski carinici su carinici u svakom smislu a rec granica postoji u albanskom delu sporazuma. Pusti ljude da sami procitaju sporazuma i nemoj da budes dvolican. Unapred se zahvaljujem na priznavanju Kosovske nezavisnosti.

Ruzmarin

pre 12 godina

Kada su jevreji pitali Hrista kome da placamo porez ovaj ih je jednostavno upitao ciji je lik na novcu,pa cezarov,e onda njemu i placajte,koga uopste briga ko je na carini,zemlju je stvorio Bog i on ima jedino legitimno pravo na naplatu,sta radite tamo dole krcmite tudje i vi i albanci.Ne treba da pominjem da i mi i oni imamo najgori skor,ekonomski,tehnoloski kulturni i ko zna jos kakav,kome god da platite porez za koju god stranu da se opredelite sledi vam corak.Jednostavno se ujedinite sa tim ljudima i pokusajte da podignete zajednicki nivo jer su i srbi i albanci u ovom historijskom trenutku na vetrometini i jedino je mesetarima stalo cije je brvno./Citam ovde puno komentara i albanci bi da zive u miru a vidim i vi bi ste.Obe strane ne znaju kuda ce huskani od svojih pasa rata.Nije problem granica to je suvise prizeman problem za narode takvih potencijala,vise je problem sta ljudi mogu postici unutar tih granica kakve god one bile.Sve ostalo je cist nacionalizam i fasizam,golo otimanje za tudju zemlju jer zemlja pripada Bogu i pokoljenjima.

slepac

pre 12 godina

Super. Hvala ti Borko i tebi Cedice sto si inspirisao ovu promenu politike. I naravno hvala i preokrenutom Vuku i Dani... Zivela istina, dole ruska gubernija itd. Posto smo sada uradili skoro sve sto su od nas trazili Amerikanci, Nemci i kompanija, ocekujem da kada u ponedeljak odem na posao da me tamo ceka vest o povisici plate od jedno 1000 evra. Bice tako zar ne? Nama ce poteci med i mleko samo da priznamo tu albansku paradrzavu? Ili pak ne?

Nemoj da brines za mene Borise...

pre 12 godina

Sta li ce da nam traze za ulazak u EU?Pitaj Borise sad da ne cekamo 10 godina...steta da menjamo pasose,dokumenta,knjige svaki put kad prodate nesto.Samo nemoj da nas pravis ludim da je to za nase dobro...nemoj...bar jednom budi covek.

Boki

pre 12 godina

Da vam ja objasnim šta znači INTEGRISANI prelazi (naravno da su granični). U stara dobra vremena, kreneš u drugu zemlju i naiđeš na kućicu u kojoj se nalaze carinici TVOJE zemlje. Tu te pretrkeljišu, provere pasoše, i ako je sve i redu pošalju te dalje, Tada pređeš 100 metara ničije zemlje i naiđeš na još jednu kućicu, u kojoj su ovog puta carinicu zemlje u koju si pošao ili si eventualno u tranzitu. I tu te pretrkeljišu, provere pasoše, eventualno ti naplate catinu, i ako je sve uredu, putuj igumane.
U integrisanoj varijanti, ima samo JEDNA kućica, i NEMA ničije zemlje. Samo te JEDANPUT pretrkeljišu, jedanput ti provere pasoš, i eventualno, naplate carinu.
Ovo rešenje je bolje iz puno razloga. Kraće je procedura, manje te maltretiraju, bolje kontrolišu jedni druge, da ne dođe do zloupotrebe, što u odvojenim kućicama nije bilo moguće, jer mogu da rade šta hoće.
Bilo kako bilo, integrisano upravljanje prelazima, se ne primenjuje u okviru jedne države, nego između dve susedne zemlje, što znači da je to klasična G-R-A-N-I-C-A.

Srbija je Kosovo

pre 12 godina

ako je kosovo sastavni deo srbije i jedna teritorija o kojim granicama ide da prica ovaj lik !!! Podigla se frka oko nekih pecata ? Sta svaki deo srbije treba da ima razlicit pecat ? To je kao da vas neko pita daj da pravim kucu u tvom dvoristu pa vas posle torturise da mu prepisete zemljiste !!! Srbija je Kosovo i nema nikakvih granica !!! Ja sam ucio u skoli da se srbija granici Madjarska,Rumunija,Bugarska,Makedonija,Crna Gora,BIH,Hrvatska. Nigde tu nema kosovo,a ni granice nisu nacrtane sa Kosovom prema tome ne znam o cemu prica ovaj lik.

Masi

pre 12 godina

Braco Srbi, ili ovaj sporazum ili glancajte traktore, trbace vam. Svi ovi pljuvaci sporazuma zaboravlju kako se zavrsio lazni patriotski inat sa Krajinom, ili mozda zele to da bi posle po kafanama pricali kako su jedini pravi Srbi likovi poput: Kostunice, Seselja, Arkana.. a da umalo da zaboravim Grande Slobu!

bezimena

pre 12 godina

(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Srpska "kolevka" je ispod Urala! Temelje modernoj Srbiji (BEZ Kosova) je postavio knez Miloš Obrenović, napravivši od nje DRŽAVU i po! Većina gradjana Srbije nema ništa sa Kosovom, koje je, uzgred budi rečeno, odnosom kosovskih Srba prema njemu (višedecenijska prodaja nekretnina za DEBELE PARE) postao čista MITOLOGIJA. Za kosovske Albance stvar stoji bitno drugačije, zato im Kosovo i pripada, svidjalo se to kome ili ne!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Pogledajte dobro ovog gospodina.Njegov lik i delo ce buducim generacijama sluziti kao model kod skiciranja lika Jude. Znamo da nije odgovoran, da po funkciji i obrazovanju to i ne moze biti, ali, isto tako znamo da je zarad svoje alave birokratske zelje za napredovanjem pristao na ovu prljavu igru u kojoj radi jedno a ovom narodu "servira" drugo.Gospodine Stefanovicu kada FAKTICKI prizznate laznu drzavu, FORMALNO priznavanje vam niko nece ni traziti. Tu se zavrsava Vasa sramna odiseja. Nemojmo se zavaravati, da su ti pregovori bili od bilo kakve koristi za Srba, bili bi odbijeni od strane SAD i njihovih evropskih marioneta, kao sto je srusen i "Kutiljerov plan". Americka ambasadsorka u UN je, namerno ili slucajno, otkrila sustinu ovih pregovora, kada je rekla da su albanske specijalne snage posle "dogovora o pecatima" shvatile da imaju prava da izidju na granice "jedinstvenog carinskog podrucja"?! Niko od novinara niti medija nije komentarisao ovaj momenat, kao ni onaj kada je, koristeci "istinu" gospodina Draskovica, Srbe na barikadama nazvala kriminogenim elementima?!Kao gradjanin i pripadnik ovoga naroda mislim, a siguran sam da to misljenje deli vecina gradjana, da KOSMET nije privatno vlasnistvo gospodina Tadica, koje on moze da prokocka kao svoj adut kod sledecih izbora niti Borkov "miraz" da ga ulaze u svoju karijeru i obecano profesionalno unapredjenje.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

U tekstu sporazuma, u koji je Tanjug imao uvid, kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, što je u skladu s njihovim mandatom. Euleks će imati primat, a kosovski svedoci će biti posmatrači.

Ako se ovome jos doda i to da mandat Euleksa koji ce "imati izvršnu funkciju na ova dva prelaza" ionako "treba da traje do 4389. godine" mozemo slobodno reci da je postugnuto i "dugotrajno resenje" !
Euleks će stalno do 4389. god. imati primat i obavljati tu izvršnu funkciju, a kosovski svedoci koji će biti posmatrači, e oni ce se "silom prilika" i zbog jos uvek relativno kratkog ljudskog veka morati "cesce" (svakih 30-40 god.) smenjivati !
Sa "diplomatskim uspesima" Borka Stefanovica mogu se eventualno "porediti" samo jos "diplomatski uspesi" Vuka Jeremica !

Bagi

pre 12 godina

Nezamisljeno je da Borko mogao odlucitida o "administrativnim prelazima" bez saglasnosti cetiri predsednika opstina severnog Kosova. Oni oko "admintivnih prelaza" zele raspisati referendum kako bi se culo glas Srpskog naroda Kosova.

elektricni

pre 12 godina

To je i Sloba radio, prvo raspisao referendum da nema stranih posmatraca pa ih onda prozvao "verifikatori". Tako i ovo nisu carinici nego "svedoci". Smejurija i ruganje narodu. Gradjani bi ih vise postovali da su iskreni. Rade isto kao Milosevic, prvo odbijaju dogovore a onda suoceni sa pritiskom u zadnji cas pristanu na sve ali onda ne izvuku ni jedan ustupak za Srbiju. Izgubimo sve a ne dobijemo nista...

miki

pre 12 godina

A cuj ovoga, kao ne pominje se rec "granica". Kao da je terminologija bitna. Svima je jasna sustina onoga sta je potpisano. Dobro da ste ista potpisali vise. Ko mala deca ste sa ovim pregovorima... Ajde jasno mi je da imate te neke "crvene linije" koje nesmete da predjete i da vas to koci al stvarno ga preteraste. Dobro da ste ista i izvukli na kraju. Nebitno oce se zvat granica ili kako vec. Samo skidajte vise te balvane sa dnevnog reda i bavite se bitnijim stvarima. Npr EKONOMIJOM. 400.000 nas je manje u zadnjih 10 godina. To je vise od SVIH SRBA NA KOSOVU.

Љубиша ЕУ

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?
(Miloš, 3. decembar 2011 13:39)

Приштина jе већ обjавила текст споразумa на енглеском:
http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/IBM_agreed_conclusions_eng.pdf

nego ,hoće li taj benzin da pojeftini sad?

pre 12 godina

Da nije bilo toliko masovnog šverca nafte,droge,ljudi,sumnjivog mesa i ko zna čega još,verovatno niko nikada ne bi ni tražio carinu tu gde će sada da bidne...

guri

pre 12 godina

ako kazes da nije granica gsp. Stefanovicu, sta mislis da li ces moci ubuduce da predjes na sever Kosova (kao sto si dosad vrlo cesto radio) bez saglasnosti Kosovske granicne policije...onako samo pitam... !!??

prokleta avlija

pre 12 godina

izdaja,granica,prevara,bla,bla...
ma trebali smo da uradimo ono najpametnije da sedimo u Beogradu,da prekrstimo ruke,okrenemo se licem ka ćošku i da se durimo,ljutimo i glasno uzdišemo,dok EU i Amerika ne popuste i vrate nam Kosovo...

mornar

pre 12 godina

granica ili border to je isto kraj podele kosova jer ovako je boljeza sve inace sa nacionalizmom vise se niko ne bavi samo neki srbi kojima je stao sat

istina boli

pre 12 godina

srbi su u poslednjih 20 godina izgubili sve ratove i teritorije,koje su za vreme sfrj imali. da li će i kada neko odgovarati zbog toga?

bez straha molim vas

pre 12 godina

ej super hvala bogu sada ovi iz vlade srbije ne traze vise UNMIK samo polako prihvataju carinu i policiju kosova i oce i sa njima u jednoj zgradi zajedno da radu i da kontrolisu ljude bez obzire koju dokumentaciju imaju dobro srbijo tako treba sa komsijama da radis a ne da se stalno svadjas samo napred tako ti je svuda u EU DRZAVAMA zajedno saradjuju i mnogim komentarcima predlazem mu da gledaju malo i strane televizije a ne samo srpske oce da nauce malo da misle kao evropski gradjani a ne samo kao srbi ili kao rusi hvala

Aleksandar

pre 12 godina

Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!
(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Aman, dosta vise uskopistite. 99% vas koji se pozivate na nekakve kolevke, kolevku u zivotu videlo nije. A da ne pominjem ognjista, garantujem da najvise dva promila vas zna sta je ognjiste, a kamo li kako to izgleda.

Ja sam, sticajem okolnosti, zaista kao mali bio u kolevci. Onda sam odrastao, kolevku su moji il' nekome dali, il' na nekom memljivom tavanu sakuplja prasinu i uveseljava crve i termite, al' me svakako briga sta je sa istom. Sta bih ja danas sa kolevkom? Sad mi komforni krevet znaci mnogo vise...

Vex

pre 12 godina

Sta je istina a sta nije to ne zna ni policija. Ali ukoliko u sporazumu Ima iole nesto pozitivno za Srbe to je zasluga onih na barikadama. Nista NIKADA nece na dobro izaci od onih sto svaku recenicu pocinju sa: " ma sta ja tu mogu....". .. Akcija brate I samo akcija, pokazi zube ali ne preteruj.

Deki33

pre 12 godina

U sporazumu nema reci granica,jako ste veliku stvar uradili,pristali ste na sve a albanci su se odrekli jedne reci,pravi kompromis nema sta.

KOSMET

pre 12 godina

Jasno je sta su dogovorili kada isto podrzavaju ambasadori USA, GB, Svedske, Luksemburga, ... politicari u liku Palme, Jerkov, URS, ... KOSMET je srpska sveta zemlja dok je i jedan zivi Srbin na Kosmetu. Izdaja nacionalnog interesa je za svaku osudu. Kaznice Vas kosmetske svetinje i grobovi.

alo

pre 12 godina

(nikica, 3. decembar 2011 17:16)

koja ti je to logika nece biti ni obeležja države Srbije!?!?!?!
pa naravno da ne treba da bude obeležja Srbije jer to nije granični prelaz
da razjasnimo par stvari...zajednilčko upravljanje granicom imate u Doveru gde zajedno rade britanski i francuski carinci,isti slučaj je u holandskim,nemačkim,belgijskim,finskim,švedskim,litvanskim itd lukama.Poenta u integrisanom upravljanju granicama je da granica nema jer dve države ZAJEDNO na jednoj tački rade sve provere

žvaka za ludaka

pre 12 godina

ljudi ne zavaravajmo se ...cak i da Srbija prizna Kosovo nijedna vlast,opozicija,država.crkva,institucija ili ceo srpski narod,definišite to kako hoćete, se nikada neće odreći prava da kosovo nazove kolevkom srpske države ili da nazove kosovo srpskim...kosovo je oduvek bilo srpsko i biće dok postoji Srbija...to se ne može izdogovarati niti potpisati,to nam niko ne može oduzti...
jedini način da kosovo ostane van Srbije i da bude nezavisno bez ikakvih pretenzija sa strane je ili da nestane država Srbija ili da nestane srpski narod...
priznajmo ga jer to priznanje ionako ništa ne znači...
kao i hiljadu puta do sada,neki naši potomci će vratiti kosovo tamo gde mu je mesto...

Vlada-KG

pre 12 godina

Jadan Borko.
Lepo je uzivao u Americi,ambasada Srbije.
Nista nije radio,samo je jednom pomogao da prebegne,neki Miladin...
Sad ga stavise ovde,izmedju Beograda i Pristine. Osedece.

Aleksandar

pre 12 godina

Na misomoru ne stoji 'Ubija miseve' nego pise 'Resava problem miseva i drugih sitnih glodara'. Je l' to menja sustinu?

Daleko bilo da ja imam neki problem s tim, Kosovo odavno nije u Srbiji, ako cemo iskreno nikada se nije ni integrisalo u istu, al' prestanite da sludjujete vec sludjeni narod i prodajete im poraze za pobede. Posle se cudite sto vas ne razumeju i ne slusaju - pa vi im pricate bajke, a narod k'o narod, 'oce da veruje u ono sto im se snilo pa kad im jos vi potvrdite...

Nemanja

pre 12 godina

Spala Srbija da je brane opet KOSOVSKI JUNACI od izdaje novih Brankovića!
braćo sa sprskog Kosvoa OJAČAJTE BARIKADE i ne puštajte Tačijeve srboždere na na liniju koja razdvaja jednu srpsku dušu na dva dela! IZDRŽITE DO IZBORA kada PADA ova izdajnička i kapitulantska vlast!

zdr

pre 12 godina

U objavljenom dokumentu na engleskom jeziku vise puta je upotrebljen akronim IBM. Stoji za "international border management", upravljanje medunarodnim granicama.

Alex

pre 12 godina

Kosovo ste izdali vi Kosovski Srbi zajedno sa komunistima i Milosevicem, a ne mi iz centralne Srbije i ne Borko Stefanovic !!!
A tzv. Vojvodjanskim Autonomasima porucujem: odrzite referendum o nezavisnosti pa ako imate vise od 50% onda neka vam je sretan put!
PS: jedan dan proizvodnje u FIAT-u ce vredeti vise od svog vaseg zita koje rodi za godinu dana.
Srecan put

Slicnosti i razlike

pre 12 godina

U cemu je sada razlika izmedju milosevicevog i ovog rezima? Promenio se nacin, a princip je ostao isti. Nastavak gubitnicke politike. Ista, boljsevicka, licemerna drzava.

Lazar Gutesa

pre 12 godina

Hoce li jednom vec neko da te sporazume jednostavno prikaze, mislim na tekst.
Za sada nas samo uvedjuju nije ovo vec ono i sl.
Dosta vise tih zamlacivanja i foliranja.
Objavite tesktove sporazuma, zapisnika ili pak protokola pa ce javnost znati definitivno sta je u pitanju.

Ezio Auditore

pre 12 godina

Faza 1 : Obavljena
Faza 2 : Sledeci korak je datum otpocinjanja pregovora, spremite se da skinete gace i zauzmite pozu (ovo nam je slobodan izbor), jer je jos samo to ostalo.
Faza 3 : A kad pregovori pocnu (cenim za 3-5 god.) uzdam se u mastu EU i da ce posle skidanja gaca, uneti neke inovacije. Kao u dobrom seksu.

A ja se nadam da ce taj 21.Decembar 2012 u stvari i da se desi, pa nece biti ni EU ni Azijsko-Rusko-Bog te pita koje koalicije i da ce nas vise ostaviti i jedni i drugi na miru da se sami pobijemo i pojedemo.

Al

pre 12 godina

Bravo Borko kralju. Imas m...da do zemlju svaka cast! Tako se radi a ne sa puske ! Cela Vlada i Predsednik da podrze i primene sporazum. Dosta zaj....cije!

ojha

pre 12 godina

(Zmaj, 3. decembar 2011 17:18)

pa VEROVATI da ce se EU raspasti je ravno verovanjima:
-da postoji deda mraz
-da decu donose rode
-da ces biti baksuzan 7 godina ako razbijes ogledalo
-da ce 21.12.2012 biti smak sveta
-da ces se oženiti ako sedneš na ivicu stola
-da ćeš umreti ako pojedeš 7 banana odjednom
-da je Kenedija ubio Li HArvi Osvald
-da je Kremansko proročanstvo tačno od reči do reči
-da će Pantelić dati gol za reprezentaciju
-da Mesi može da igra bez Xavija i Inieste
-da se sida prenosi kupanjem u bazenu
-da...

nikica

pre 12 godina

""Na jedinstvenim prelazima, dodao je on, neće biti nikakvih državnih obeležja, na čemu je Priština pokušala da insistira. ""
POsto je zajednicki tj jedinstven znaci nece biti ni obeklezja drzave Srbije ""
A koliko ja znam Edita, Kuper, a i samo saopstenje koristi engl. termin 'border' koji znaci 'granica', dok nas Borko na srpskom stalno koristi termin 'prelaz' [engl.'crossing'].
Oko ovoga sto je dogovarano u ova 2-3 dana, ocekujem veoma, veoma interesantnu [i zabavnu] debatu u skupstini Srbije.

chichan

pre 12 godina

LJIGAVCI!!!
Umesto da jasno i glasno,hrabro kazu...ovim sporazumom smo priznali Kosovo da bi dobili kandidaturu(citaj:da bi imali sanse da pobedimo na izborima)ILI...ovim sporazumom nismo priznali Kosovo,ali je bio neophodan da bi dobili kandidaturu...itd...ONI,ova mutna,tajkunska,naopaka vlast zavlaci bukvalno sve gradjane po kozna koji put,muljaju nesto sve u uvijenoj formi,sve u strahu da ne izgube IZBORE!!!
Zamislite posle svega da ne dobiju kandidaturu ni sada,ni na prolece sto je itekako moguce jer nisu resili nista,da ne nabrajam...KORUPCIJA,TAJKUNI,SUDSTVO ITD ITD
Ne vidim ovde bilo koju radost,ni za one koji su vise za EU,ni za one koji su vise za Kosovo.Katastrofa,ocaj,uzas...

Aleksandar

pre 12 godina

Jedan gospodin je napisao koji je sa severa Vojvodine, da ne oseca da je Kosovo njemu svetinja, i donekle ga razumem, ali ne razumem kada je rekao da ne bi dao krv za deo zemlje Srbije, da li bi dao za Nis Uzice, ili samo sever vojvodine ili samo za tvoj prag?Bio sam na Kosovu i Metohiji, i ako sam iz Beograda i obisao sam sve nase crkve koje su priznate i zasticene od Unesca...
Ljudi pa treba svi da razumemo da je Kosovo i Metohija izgubljeno ovo nam daju samo na kasicicu kao da bi mi bili zadovoljni, za par godina Kosovo i Metohija bice nezavisna drzava...

Dejan

pre 12 godina

Nek bude kako bude,necu vise da kad idem u srbiju da idem preko brda,vec normalno magistralom.sklonite barikade vec sutra,jer sto pre to bolje za sve nas.

mertur

pre 12 godina

Ako neko misli da su Boris i Borko izdali srbstvo, izvolite pa na novi izbore glasajte za Grobara, Kostunjavog, ovi ce da izgube ono sto je preostalo.

vislavski

pre 12 godina

Tacno Stefanovicu samo Rezolucijom 1244 bilo je predvidjeno da se nasi carinici vrate na granicne prelaze sa Makedonijom i Albanijom a ne na administrativne prelaze izmedju Kosmeta i centralne Srbije...

Naim-Zagreb

pre 12 godina

Kosovski službenici nisu više ni Policajci, ni Carinici, oni su sada SVJEDOCI. Zanima me jesu li možda Jehovi Svjedoci ili nešto drugo!!??Što bi oni trebali posvjedočiti !? ja ne razumijem!
Stefanovič je pravi diplomata, baca svome narodu prašinu u oči, a narod kaže nije to prašina, to je šečer u prahu.Tako ih lijepo omami. Treba ga prijaviti na nekom Shou kao Hipnotizera, jer dobro mu ide ...
SAMO NAPRIJED SRBIJO (sa Kosova prema Beogradu)

Драган Филиповић

pre 12 godina

Нема везе неки црни Борко, није он крив! Не смије Србија, НИКАДА, да се одрекне себе, заради интереса групице људи, којима ништа не фали! Е, друго је питање, има ли воље у народу да почисти заувек те штеточине!

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Ovoliko blagoglagoljivosti od "pregovarača" Stefanovića ne bi postigli zajedno: Šešelj, Vučić i Nikolić.
"Realnost na terenu" je da NEMA SADA albanaca, tj predsatvnika "albanskih vlasti" na prelazima - i zbog toga su barikade.
Ovo "postignuto" je kršenje R-1244 - a što će tobože biti i "naši POSMATRAČI", dakle ni i VLAST - je apsolutna pobeda Prištine!
Osim za one koji nastavljaju zaglupljivanje naroda, kao Milošević svojevremeno.
Tužan dan - posle 24. marta - ovo je prvi pravi rezultat u političkom smislu koji su ostvarili Albanci...

Pera Peric

pre 12 godina

"Izdali Kosovo" ste svi koji ste svih onih godina glasali za Slobu, Rat i Njegove Ubice/Lopove. Ovo sto se sada desava je samo pokusaj redukcije stete.

kragujevac

pre 12 godina

Najveća izdaja Srba i srpskog naroda! Stefanović ,ili onaj ko mu izdaje naloge sa srpske strane,ruga se narodu , podcenjuje inteligenciju srpskog čoveka i misli da će trućanjem u stilu da nema reči "granica" ubediti nas da je učinjeno nešto dobro. Pogažen je Ustav Srbije, g . Stefanoviću, Rezolucija 1244 više ne postoji,a priznanjem carinskog pečata Vi ste otvorili put za sve ostalo. Kosovo i Metohija je posle ove vaše izdaje potpuno samostalna država sa teritorijom, granicvom i vojskom koju ima,a Vi i ostali možete i dalje da trućate kako Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Ostaće u istoriji Srba i države Srbije večćito zapisano da je B.Stefanović i ova vlast dala Kosovo Albancima,a Srbe koji tamo žive ostavila na milost i nemilost Albancima. Videćete kada sada krenu reke Srba sa Kosova posle Vašeg, g. Stefanoviću, "uspeha". Za ovo ćete ,uveren sam, kad tad da odgovarate,a sud naroda Vam je poznat.Uz to, valjda će se aktivirati i krivična prijava za špijunažu,ako to ne učini ova,onda će neka naredna vlast. Pokopani smo zauvek uz ovakve kadrove koji su na nivou stranačkih vojnika.

Polako ali sigurno ka devetom krugu.

pre 12 godina

E sad se spremam da operem uši i da se u sledećim danima naslušam tumačenja ovog sporazuma kako se kome ćefne. I tako u začaranom krugu bez kraja.

prokleta avlija

pre 12 godina

(Milos, 3. decembar 2011 17:20)

posto su Srbija i kosovo(unmik) potpisnice CEFTA-e sporazuma na proizvode iz Srbije koji ulaze na kosovo i obrnuto se ne placa carina...

Milos

pre 12 godina

Da li se placa carina na robu koja dolazi iz Srbije? Kome se placa - kvazi drzavi Kosovo, nepriznatoj u UN. Ako je zaista to nekakvo prelazno resenje i ne zadire u status, zasto svi prelazi iz Kosova u okolne zemlje nisu po tom principu? Puno postoji pitanja na koje nema odgovora...

Милан

pre 12 godina

Нису важне пуке речи, важна је пракса тог споразума, а она ће бити испраћена уз коментар: "Куку мајко, шта нас снађе?"

VRATA bez ZIDA

pre 12 godina

ako je po vama kosovo deo Srbije, cemu onda "Prelazi". Stevanovicu, znas ti sta znaci prelaz i kako mozes imati prelaz ako nemas granicu.

Момир

pre 12 godina

@Само Србија

Ево, ја сам Србин са севера Војводине и моји преци су живели овде сто година уназад и никако, ни на тренутак не сматрам и осећам Косово као своју колевку, не бих кап крви дао за то исто Косово јер никакав осећај о коме ви причате немам према Косову. Према Новом Саду, Суботици, Београду, Нишу, Ужицу имам, али према Косову не. Не знам да ли сам ја сада мањи Србин или да ли сам издајник, не знам, али ето, причам вам своје субјективно осећање. Српски народ на Косову сматрам исти као и народ у Суботици нпр, али да се нешто сада осећам као да су ми прађеди из колевке мајке Косова, немам и мука ми је више тих празних прича о колевци и митова из 1389 године када пола вас који пишете о тој колевци у животу, као ни ја, на то Косово нисте ни крочили, нити познајете њену историју, само знате да је то зарад пркоса колевка и 15% територије.

Хвала на разумевању.

Nemanja

pre 12 godina

Borko, sine, da ti deda Nemanja kaže: daj sine ostavku, ne brukaj familiju, o tebi će da se priča kroz istoriju i deca da te se stide da si izdao Srbiju i potpisao da carinici lažne države Kosovo budu sa carinicima države Srbije na jednakopravnom nivou. Borko sine, nije fotelja vredna istorijske i večne sramote koja će da te zadesi ako ova veleizdaja pređe sa bezvrednog potpisa na delo. A ova četvorka kosovskih junaka dole da ostane na barikadama i bori se za sebe, za svoje familije, za srpstvo i Srbiju!

bez imena a i mozga

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice. I onako su sela prazna, a materijal za barikade da se ponese i ugradi u zid izmđu Kosova i Srbije. I tako će svi od Srba "proganjani" narodi dobiti skoro 100% čiste etničke države. Ako će to biti dovoljno da raznorazne/i Biserko, Kandić, Turajlić ućute, neće mi biti ni žao...

mucni.malo.mozgom

pre 12 godina

samo me zanima na kom to prelazu izmedju dve drzave ne poatoji obostrano prisustvo policije.i oni mi prodaju pricu da su nesto postigli

Robin Hood

pre 12 godina

U tekstu sporazuma u koji je Tanjug imao uvid kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, ..."

To znaci da u buduce na ova dva granicna (zajednicka, integrisana) prelaza, IZVRSNU FUNKCIJU ce imati EULEX, g. Stefanovicu to znaci, ako carina Kosova ima kako vi kazete "status svedoka", onda ce taj status automatski imati i carina Srbije. Nazovite vi to kako god vam je volja, za mene je ovo najveci uspeh koji je postignut zadnjih 12 godina. Po meni su od 26 Decembra Kosovo i Srbija (polako ali sigurno) dve nezavisne i suverene drzave!!!

Bas me zanima komentar g. Vuka Jeremica (vaseg chefa). Ovo bi on morao da slavi kao najvecu (ne svojevoljnu) POBEDU MIP-a Srbije, a ne "one druge pobede" proteklih godina!

Posle ovoga, zelim Srbiji puno srece 9 Decembra, nadam se da cete dobiti status kandidata za EU. Zaboravite vise Rusiju, Kinu, Brazil itd- vi pripadate isto Evropi!!! Pozdrav

Sasa

pre 12 godina

E sad, kad nam budu dali kandidaturu, pa udjemo u uniju pa nemci odrese kesu onako daju nam pare za lepe oci u srbiji ce biti takvo blagostanje da se nemoze ni zamisliti. A ako damo jos nesto ima da dobijemk predsedavanje evropskom unijom. Zar tadicu stvarno mislis da nas ti nemci, britanci ili bilo ko voli. Svj gledaju interes!!!!! Shvati to!!!!

новак

pre 12 godina

Прочитах негде у неким западњачким новинама да је све ово, што мора да се преговара и праве споразуми, последица тога да Србија не жели да се одвоји од Косова. Па како бре то, па није Косово у УН а Србија хоће да се отцепи од њега па да тажи чланство у УН већ је обрнуто!...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A u kakva odela ce biti obuceni ti "kosovski svedoci"? Americka ambasadorka ni u teoriji ne moze da preskoci napomenu da je rec o "susednoj drzavi" a ustvari je rec o otcepljenoj teritoriji, koju priznaje manje od pola sveta.

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

mimi

pre 12 godina

Eto šta znači kad se Angela Merkel oglasi.Ko zna šta je sve Borko dogovorio. Sudeći po onome što je do sada uradio potpisao je i ono što nije od njega traženo. Zarad statusa kandidata i opstanka na vlasti daće sve, pa i ono što se od njih ne traži. A, što i ne bi kad to njima ionako ništa ne znači, jer oni nisu na Kosovu.Jad i beda!

mertur

pre 12 godina

Jos samo da primenite ono sto je dogovoreno i nemojte ponovo da pokusate da driblate i nas i EU jer zbog ovakvih driblinga stigoste pred zatvorenim vratima EU.

miljan

pre 12 godina

Bravo Borko,Albanci sa Kosova su nezadovoljni sporazumom sto znaci da je dobar za nas!Nije stetan ni za njih ali su nezadovoljni ocekivali su da dobiju sve.

MIKI

pre 12 godina

Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje nemojte se zacuduti kad se bude zavrsilo sa Kosovom,da ce biti na redu Vojvodina ,sandzak,presevska dolina ah sto volim da to bude.Smejao bih se prvi ovim gadovima na vlasti!

Sonja_bgd

pre 12 godina

Postignuto je ocito kompromisno resenje koje ce zastiti sve ljude koji zive na KiM! Politika predsednika Borisa Tadica, politika mira i dijaloga je jos jednom postigla najbolje moguce rezultate i sigurna sam da ce i Evropa i svet to prepoznati!

Velika podrska Borisu Tadicu!

Bogdan

pre 12 godina

Sad sam slusao Stefanovica i moram reci da mi se svidja ono sto je rekao.
Konacno se vracaju srpski policajci,nema obelezja takozvane drzave Kosovo na prelazima,nase tablice mogu da se koriste.Za pocetak dobro i to znaci da su barikade imale smisao.Morali su siptari da popuste nemogu i oni da rade sta hoce.
Ovo je za mene pomak na bolje posto od 1999 nemamo kontrolu nad bilo kojim delom Kosova.Nadam se da ce konacno i ljudima na Kosovu da krene zivot nabolje.Svaka im cast na svemu sto su izdrzali do sada.

тоша

pre 12 godina

Где постоји држава са две царине? Па ево, рецимо, Кина, случајеви царина тзв. уже Кине и царина Хонгконга и Макаа. Ово решење је у неку руку случај двоструке царине (нешто слично су наши предлагали и приликом преговора у Бечу 2007 године). Даље, и Државна заједница Србија и Црна Гора је имала царину између Србије и Црне Горе. Ја не кажем да је ово решење идеално за нас али има неких позитивних елемената, наравно ако је тачно све ово што Борко прича зато што Тахиријева прича нешто друго али ни у њу се баш нешто не можемо поуздати зато што Купер прича нешто сасвим треће. Наравно, не сумњам да ће Тачи рећи нешто четвро, Тадић пето, Реџепи шесто, Дачић седмо, Хисени осмо, Јеремић девето и тако даље. Међутим, да скратим, било како било не верујем да ће ишта више спасти ДС од пораза на изборима. У здравље. Поздрав.

Carica Milica

pre 12 godina

Ako narod veruje ovo sto je izjavio Borko,onda sam sigurna da u Srbiji nema logike.
Prvo,da ja tebi kazem Borko da ste vi de fakto priznali Kosovsku drzavu,i ako ste jer se to moralo desiti pre ili kasnije.
Drugo,u Austriji je u toku vojna vezba 2,500 vojnika koji treba da intervenisu sa helikopterima i pesadijom da vrate sve pod Kosovskom kontrolom.
Trece,na Kosovu se spremaju izbori za Predsednika Kosova,ajt pogodi ko ce da bude Predsednik?Bice Murat Jasari,sin Adema Jasarija,svidjalo se to tebi ili ne.
A takozvani predsednik Zubinog Potoka,Slavisa Ristic,zove narod na referendum da li da "ratuju ili kapituliraju".
Vise se ne zna ko pije,ko placa i ko koga ......

zex

pre 12 godina

Da, pogotovo kad je Robert Kuper-cija doktrina je da neoliberalni kapitalizam TREBA da koristi vojnu moc za uspostavljanje kontrole u svetu, izjavi da je zadovoljan dogovorom, onda je jasno da su se nasi prodali.

dr

pre 12 godina

"ali smo u međuvremenu dobili garancije i detalje u vezi sa prelazima"
Koje bre crne garancije? Od koga? Pa jesmo li dobijali garancije da neće biti daljeg uslovljavanja po milion i jedan put, pa ništa...

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

Само Србија

pre 12 godina

Читам вести, читам коментаре и не могу да верујем! Одакле вам за карте и евре за трошкарење, куда ће те када не знате одакле сте?! Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!

sanja

pre 12 godina

Da se razumemo, tim ljudima dole ne trebaju kratkrocna resenja, vec nesto dugorocno, a cisto sumnjam da bilo ko od aktuelnih politicara na vlasti mogu da nadju bilo koje sa kojom ce srpska strana da bude zadovoljna.

Горан

pre 12 godina

Дај да видимо тај текст и ко је то потписао. Дај да видимо оригинални докуменат.

penzioner

pre 12 godina

Bravo Borko, sada bi bio red da mali Jeremić napusti ministarsku fotelju.Popovi pod hitno na strogi post i ispovest jer ste grešili najstrašnije što se može - huškali ste narod na sukob i rat, pamtiće istorija vašu sramnu ulogu.Pohapsiti nelegalno izabrane predsednike opština sa severa Kosova.Sada i nije bitna kandidatura, važno je da smo konačno sazreli kao narod i da sve što radimo je zbog nas samih a ne zbog EU.

oreskovcanin

pre 12 godina

Kada god Borko kaze da je na pragu resenja, i da je postignut dogovor procitam tekst, i odmah se pitam sta je i za koliko prodao, kakve su to dodatne konsultacije obavljene, da li on zastupa interese Srba sa Kosova ili interese Srba sa asvalta iz zuckastog Beograda? Sada kada je dogovorio i potpisao sramnu prodaju, casno moze covek na miru da podnese ostavku, zbog raznih pritisaka. Zasto Srbi nisu nikada ,,pobedili,, za zelenim mirovno-pregovarackim stolom?

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Ovo je pobeda i ovo je napredak deco! Demokratija to vam je vecno i lagano (po)pustanje, Kosova. I to se deco cini samo za masovnu narodu publiku. Solidni ljudi, solidnog mozga, znaju vec odavno, blaga moja decice, da je Kosovo sa one strane granice, a da smo mi sa ove strane granice.

Ivica_K

pre 12 godina

Razlog zbog koga stoje barikade je taj da nema carine izmedju Srbije i Kosmeta sa Borko je sada prihvatio granicu jer ce na prelazima biti carinici tzv. nezavisnog Kosova!

Sitnicu po sitnicu, tehnikaliju po tehnikaliju, ali nama uvek po ledjima!

pre 12 godina

Znaci, kako nezvanicno saznajemo, nece biti zastava i obelezja na prelazima, ali ce zato kosovski carinici nositi zastavu i obelezje na uniformi i jos ko zna gde. Nasi ce reci da se tako nisu dogovorili, a oni da to nigde nije zabranjeno jer sve sto nije zabranjeno odmah je dozvoljeno. Bice kao sa odgovorom Medjunarodnog tribunala na srpsko pitanje o legalnosti proglsenja nezavisnosti Kosova. Tada je sud rekao da CIN PROGLASENJA nezavisnosti 'nije nelegalan' zato sto nije izricito zabranjen u Rezoluciji 1244, iako sud sam STATUS nezavisnosti Kosova i legalnost istog nije ni razmatrao.

LSV ZR

pre 12 godina

Zadovoljan sam ovim vesima iz Brisela. Trebalo ih je biti i ranije. Dosle je vreme da ova drzava prizna realnost u vezi Kosova. Ono vec 12 godina nije u sastavu Srbije. Tada je Kumanovskim sporazumom( kapitulacijom) Kosovo izaslo iz sistema Srbije. To se potvrdilo i nezavisnoscu Kosova od pre 3,5 godine. Cinjenica je da je tu nezavisnost priznala skoro cela EU, SAD, te niz drugih ,najbogatijih svetskih i evropskih drzava( Japan,Kanada,Australija, J.Koreja,Turska,Svajcarska,Norveska...).To su drzave koje proizvedu 72% ukupne svetske proizvodnje. To je realna mera stvari.Rusija gleda sebe i svoje interese. Kina takodje. Srbija nije imala saveznika da zadrzi Kosovo. To je relikt devedesetih godina, sukoba sa celom Evropom i zapadnim svetom, rata sa NATO, vezivanaj francuskih vojnika, paljenja ambasada... Tu smo izgubili saveznike.
Tadic je ipak smogao snage da povuce prave poteze. Kasnio je u odluci ali je ipak doneo. Ja mu na tome cestitam. Nije on izgubio Kosovo nego politika od pre 20 ili 15 godina. Nadam se da ce ove vesti promeni stav Bundestaga i kabineta Kancelarke. Ocekujem da cemo za 6 dana postati pridruzeni clanovi EU.

MRV

pre 12 godina

У то нико није ни сумњао, упркос Стефановићевој тврдњи. Ако су Тахири и мисија ЕУ рекли да јесте - онда смо сви знали да јесте. Ово о додатним гаранцијама је жвака за лудака.
И шта им значи "интегрисана царинска служба"? Ако значи оно што значи у Хрватској (и шире), онда недостаје податак која ДРЖАВА ће увести такву царинску службу. Ако значи да ће у њој бити и Албанаца и Срба недостаје податак да ли ће то бити Срби са Космета (у ком случају је то царина ДРЖАВЕ Косово) или цариници РС. Ако ће бити цариници и Приштине и Београда, онда је то школски пример кондоминијума ДВЕ ДРЖАВЕ - Косова и Србије. Другим речима, у сваком случају макар прећутно признавање државности Косова.
Мислим, нити хвалим нити кудим, хоћу само да знам истину.

игор

pre 12 godina

До 10. децембра скаче цена кашика, јер тада почиње да тече мед и млеко. Само захватиш и пијеш. Смешно

Preokret

pre 12 godina

Ovo je konacno jedna lepa vest za Srbiju.Ako je za nabedjene "patriote" ovo priznanje Kosova,onda je i Rezolucija 1244 priznanje,jer ona predvidja Kosovo kao posebnu carinsku zonu.Zato vi iz "patriotskog bloka" nemojte vise da kukate jer je propala vasa ideja da se Srbiji zatvore vrata EU i da na tome profitirate na sledecim izborima.

dejo

pre 12 godina

Stefanoivic: "..Predsavnik kosovske carine imaće, kao "carinski svedok", neku vrstu posmatračke uloge.... "
!!!!!?????/

Dali na ovom svetu postoji iko ko uveruje o ove Stefanoviceve reci.

Podseti me na one Stefanoviceve reci upuce predsednicima opstina sa severa iz Argumenta vise": "Albanac ce biti tu da vam kuha kafu"
Samo pominjanje reci 'carina' govori sve.

hmmmmm

pre 12 godina

Mene ovo interesuje: "Kao poseban uspeh u ovom sporazumu Stefanović je istakao da će se naši policajci i finasijski službenici vrati na Kosovo i tamo vršiti svoju funkciju što je u skladu sa Rezolucijom 1244."

Da li je istina? Kako je dogovorena realizacija, operativno? Kada počinju sa radom?

A za besnu glistu i njemu/njoj slične jedinke ovog društva, jedno važno pitanje: Da li ste, gospodo, spremni da ustupite na trajno korišćenje sprat vaše kuće ili sobu u stanu nekom novom nesrećniku koji se i do sada patio sa porodicom kako bi opstali na KiM, kao što im velikodušno nudite da ih napustimo sada, konačno i zauvek? Stidite se, ruljo sebična!

pedja

pre 12 godina

Ne moze covek a da se ne nasmeje, od muke ... Koga to farba gospodin Stefanovic?! Gde se to vracaju srpski policajci, pa ja ne mogu da verujem, kako ovaj covek ume da laze i manipulise srpskom javnoscu... Bruka i sramota za drzavu Srbiju ... Srbija je dosla na dno dna ...

prokleta avlija

pre 12 godina

e ovako drugari...
da nije bilo barikada tih antievropskih,primitivnih,izrabljivackih,rusilackih,lopovskih i kriminalnih struktura/snaga sa severa ne bi bilo ni kandidature...

Knight XV

pre 12 godina

Kako je vlast u Srbiji konstruktivna kada oseti pritisak M.Z. i pritisak samih gradjana u zemlji.
Na kraju krajeva izabrani ste da sluzite na dobrobit celokupnom narodu, a ne da manipulisete i zagorcavate obicnim ljudima zivot u ovoj zemlji.
A sada sprovesti to dogovoreno na terenu, sto pre.

milija

pre 12 godina

videcemo kako ste zamislili ovo da primenite u praksi. srbi 4 meseca protestvuju protiv postavljanja albanskih carinika i euleksa, a stefanovic im upravo to donese sa sporazumom. kakva prevara, za ovo se mora odgovarati pred sudom.

uskok

pre 12 godina

kakav je to dogovor ako su potrebne garancije? Od koga garancije - od EU koja zeli da Kosovo bude nezavisno? Sta stoji u tim dogovorima, gde se moze videti integralni tekst? Po tome cemo videti nasta je Stevanovic sve pristao da bi dobili EU pohvalu? Plasim se da je zbog tapsanja po ramenu od Nemacke, stevanovic pristao na svasta i prodao Srbe sa KiM.

David

pre 12 godina

još samo da usaglase određene tehničke stvari i izaberu zgradu ambasade u BG ... sve teče po planu ...
(čovek, 3. decembar 2011 13:25)

Ko daje pluseve na ovakav komentar? Ljudi da li ste vi normalni? Gurate vaše sugradjane u državu na čijem je čelu čovek koji je pod istragom zbog ekstremnih zločina protiv čovečnosti, kako je Martijev tim okarakterisao trgovinu organima! A dobro znate da nije jedini zločinac koji sada čini političku vrhušku kosovskih Albanaca...

Srbi sa Kosova i Metohije traže isto što i vi - da država Srbija brani njihovo pravo na život! Svi smo mi ''potpisali'' društveni ugovor i time stvorili državu, odričući se nekih prava zarad opšte sigurnosti. Da vas napadne neko na ulici, tražili bi ste da vas policija zaštiti, isto to traže i gradjani Srbije ns Kosmetu - da ih njihova država, kojoj plaćaju porez i čije zakone poštuju, brani! Ako se (opravdano) digla habauka oko ne održavanja gej parade, koja je garantovana ustavom kao pravo manjina iako pravo na okupljanje nije elementarno pravo, zašto niko ne govori o nepostojanju osnovnih prava kosovskih Srba? Još se ovde i likuje a ti ljudi se nazivaju balvanima. A ova država samo neka nastavi da se povlači pred nasiljem, bilo da su huligani ili vojnici KFOR-a na drugoj strani!

još nije počelo

pre 12 godina

To je završeno idemo dalje. Za datum početka pregovora koji je puno važniji trebat će se dati više. A onda imamo 35 otvaranja i 35 zatvaranja poglavlja što znači još najmanje sedamdeset strepnji i popuštanja svima i svakome. Svaka od tada 28 država može jednostavno ne doći na pojedini odbor sa stavom i time blokirati proces.

Stankevicius

pre 12 godina

"Посредник Европске уније у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер изјавио је да договор о интегрисаном управљању прелазима подразумева заједничко управљање полицијским, царинским и граничним службама на прелазима између Србије и Косова".
Elem, covek je lepo naglasio da se radi o CARINSKIM i GRANICNIM sluzbama i jasno je kao dan da Borko Stefanovic obmanjuje javnost!

Cile

pre 12 godina

Hvala Bogu. A sada da vidimo od čega će da živi milion nezaposlenih i njihove porodice. To je pravo pitanje opstanka Srbije, Koštunice, Todoroviću, Nikoliću...bre!

zdrav razum

pre 12 godina

Tu mi je nesto sumljivo.Opet su pristali na ustupak.Kako sad to odjednom tj. posle izjave Merkelove.Nama je gorelo pod nogama Pristina je cekala pravi trenutak i postepeno ostvaruje svoje ciljeve...Sagledajte ljudi malo logicno je sasvim.Postignut dogovor hm ....To je mac sa dve ostrice....

prokleta avlija

pre 12 godina

evo 100evra da ce do veceras da se javi Angela i da kaze da to nije dovoljno,da preduslovi nisu zadovoljeni i da nema nista od kandidature...
Srbija nije povukla barikade,nije rasformirala paralelne institucije,implementirala je samo jedan dogovor,dovela je sever na ivicu rata,a unazad 3 meseca preko 150 vojnika KFOR-a je zavrsilo u bolnici ili je izbaceno iz stroja i to sve da bi tadic dobio svoju kandidaturu jer za izbore nema nista drugo da ponudi Srbiji...
pa nisu Nemci mala deca pa da mozete da im vezete usi i da ih naterate da igraju oko bandere da ih pred celim parkom napravite budalama a onda ta ista deca nastave da se igraju u pesku cepajuci se od radosti...da li vi vidite Angelu kako posle svih ovih srpskih zavrzlama sedi u pesku sa koficom i lopaticom i smeje se od srece...

Ja

pre 12 godina

Stefanovic govori o PRELAZIMA a drugarica mu Tahiri o BORDERS. Pitanje za sve nas: Da li EU bolje razume srpski ili engleski jezik i na kom jeziku i sta ce tacno da pise u sporazumu ( osim ako ponovo sporazum ne bude tajni i usmeni kao i do sada)?

Denbabaden

pre 12 godina

Borko je doneo jos jednu "veliku pobedu" Srbiji a ja danas pevam,ko to kaza ko to laze Kosovo je malo,cestitam svim Kosovskim gradjanima na jos jednoj ubedljivoj pobedi na putu demokratije Balkana.

Steva

pre 12 godina

Objasnite mi gde to na belom svetu postoji drzava sa dve carine? Elem, veoma nas zanima gde ce novac od te carine da ide, odnosno, hoce li ici u budzet Beograda ili u Tacijev budzet? Ovo je toliko protivustavno, da nemam reci i zaista neka bude sramota aktuelni rezim do koje granice su spremni da skinu pantalone samo da bi dobili status kandidata!

Ana

pre 12 godina

a - haaaa, verovatno su ti se do sitnih sati izvinjavali, uveravali te i garantovali i molili kroz suze da pristanes...ha ha ha ha, prestanite vise da lupetate i smarate, umrecu od smeha! prvo vas platimo a vi za te pare mlatite praznu slamu, pa mi jos izadjes i serviras takvu glupost i laz koju ni dete od 5 godina ne bi...da ste se deseti deo tog trosenja fokusirali na ovu bedu od zemlje, fabrike, socijalne programe, zdravstvo, korupciju, jok, vi vodite veliki rat, kakvi ste vi luzeri, muko moja!

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Hajde sada odmah da sklonite barikade, pustite svi ljudi slobodno da krece skaki gde kud hoce bez obzira na nacionalnost, ... Mi (Albanci) smo ziveli vekovima u vasom Vladavinu (nije bio lako ali morali smo) sada cete i vi kao i oni u Jugu Kosove (mozda nece biti bas lako ali nije nemoguce), mozemo zajedno barem da pokusavamo nase dete pruziti normalan zivot ... Pozdrav iz Peci!

lala

pre 12 godina

Ovo je moglo davnih dana da se uradi, samo nije bilo petlje. DS i koalicija su dozvolili da im Koštunica dr Vojislav, Ilić mr Velja i Nikolić mr Tomislav (nadam se da je i on ućario neku diplomu na sega-mega univerzitetima) kao i srednjovekovna interesna grupa okupljena u sinodu SPC, vode ratno-hušačku politiku. SRS ne bih spominjao jer tamo nisu imali baš puno uticaja. Bravo za diplomatiju.

Jednostavno

pre 12 godina

Formula je gotovo poput algoritma. AKO ne postignete neki sporayum NEĆETE dobiti kandidaturu. Kandidatura bi bila gotovo jedina stvar koju ova vlast još može da ispuni, pošto je gotovo u svemu omanula. Stoga, može očekivati da doživi debakl na izborima, koji će biti u sred drugog talasa krize. Iz toga proističe da su nešto morali da urade. A jedna stvar pokreće drugu, tako da sada oni misle da ih ne čeka debakl na izborima...

Nemanja

pre 12 godina

Stefanoviću bre, pa jesi ti normalan? Šta to znači? Da će carinici i policajci lažne države kosovo da dođu na administrativnu liniju zvanično i jednakopravno onima iz Republike Srbije? Ako si to dogovorio i potpisao ne vraćaj se u Srbiju nego uzmni pištolj i napravi častan čin da se spaseš istorijske sramote izdaje.

sabo

pre 12 godina

Borko sinoc demantovo a sad ispravlja svoj demant izgleda odsad pa nadalje samo vjerovati sta Pristinska gospodja izjavi po neznam koji put da iznose lazi od strane Srpskih pregovaraca a poslije kad istina na djelo izadje sami sebe demantuju kao sto je sad ovaj Stefanovic sinoc jedno sad drugo prica.

Aleksandar

pre 12 godina

dobijene su garancije i za rezoluciju 1244 i šta je od toga ispoštovano; umesto povratka 1000 vojnika oni ( USA, GER, GBR, ITA, FRA ) Proglašavaju takozvanu nezavisnost kosova.
date su i garancije za dejtonski sporazum pa se mnogo toga menja a gle čuda sve na štetu srpskog naroda.

nishlija

pre 12 godina

I Opet se najmanje za sve pita narod.
A ovde pise,kako je postignut dogovor,a da li narodu to odgovara?
zasto u Brisel nisu isli predstavnici 4 opstina ,koji imaju podrsku Srba sa severa Kosova,pa valjda oni znaju sta je najbolje,a ne neki tamo beograd.

Beogradjanka

pre 12 godina

I kako je to protiv interesa Srba na severu Kosova? Neka mi neko objasni od bukaca!!!. kako ce oni biti raseljeni i poubijani kako trvrde ako se uspostavi normalna granica?

Miloš

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?

Ivan-bg

pre 12 godina

Sinoc je g-dja Tahiri izjavila da je DOGOVOR POSTIGNUT i da ujutro putuje za Pristinu?!
Sinoc je g-din Kuper izjavio da je DOGOVOR POSTIGNUT da da nema vise pregovora,ocekuje se samo potpisivanje od strane Pristine-Srbije i EU?!
Sinoc je g-din Stefanovic izjavio da NEMA DOGOVORA i da ce u toku sutrasnjeg dana da produzi proces pregovaranja?!
KO OVDE LAZHE???

miljan

pre 12 godina

Bravo Borko,Albanci sa Kosova su nezadovoljni sporazumom sto znaci da je dobar za nas!Nije stetan ni za njih ali su nezadovoljni ocekivali su da dobiju sve.

LSV ZR

pre 12 godina

Zadovoljan sam ovim vesima iz Brisela. Trebalo ih je biti i ranije. Dosle je vreme da ova drzava prizna realnost u vezi Kosova. Ono vec 12 godina nije u sastavu Srbije. Tada je Kumanovskim sporazumom( kapitulacijom) Kosovo izaslo iz sistema Srbije. To se potvrdilo i nezavisnoscu Kosova od pre 3,5 godine. Cinjenica je da je tu nezavisnost priznala skoro cela EU, SAD, te niz drugih ,najbogatijih svetskih i evropskih drzava( Japan,Kanada,Australija, J.Koreja,Turska,Svajcarska,Norveska...).To su drzave koje proizvedu 72% ukupne svetske proizvodnje. To je realna mera stvari.Rusija gleda sebe i svoje interese. Kina takodje. Srbija nije imala saveznika da zadrzi Kosovo. To je relikt devedesetih godina, sukoba sa celom Evropom i zapadnim svetom, rata sa NATO, vezivanaj francuskih vojnika, paljenja ambasada... Tu smo izgubili saveznike.
Tadic je ipak smogao snage da povuce prave poteze. Kasnio je u odluci ali je ipak doneo. Ja mu na tome cestitam. Nije on izgubio Kosovo nego politika od pre 20 ili 15 godina. Nadam se da ce ove vesti promeni stav Bundestaga i kabineta Kancelarke. Ocekujem da cemo za 6 dana postati pridruzeni clanovi EU.

Ivan-bg

pre 12 godina

Sinoc je g-dja Tahiri izjavila da je DOGOVOR POSTIGNUT i da ujutro putuje za Pristinu?!
Sinoc je g-din Kuper izjavio da je DOGOVOR POSTIGNUT da da nema vise pregovora,ocekuje se samo potpisivanje od strane Pristine-Srbije i EU?!
Sinoc je g-din Stefanovic izjavio da NEMA DOGOVORA i da ce u toku sutrasnjeg dana da produzi proces pregovaranja?!
KO OVDE LAZHE???

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Hajde sada odmah da sklonite barikade, pustite svi ljudi slobodno da krece skaki gde kud hoce bez obzira na nacionalnost, ... Mi (Albanci) smo ziveli vekovima u vasom Vladavinu (nije bio lako ali morali smo) sada cete i vi kao i oni u Jugu Kosove (mozda nece biti bas lako ali nije nemoguce), mozemo zajedno barem da pokusavamo nase dete pruziti normalan zivot ... Pozdrav iz Peci!

Nemanja

pre 12 godina

Stefanoviću bre, pa jesi ti normalan? Šta to znači? Da će carinici i policajci lažne države kosovo da dođu na administrativnu liniju zvanično i jednakopravno onima iz Republike Srbije? Ako si to dogovorio i potpisao ne vraćaj se u Srbiju nego uzmni pištolj i napravi častan čin da se spaseš istorijske sramote izdaje.

sabo

pre 12 godina

Borko sinoc demantovo a sad ispravlja svoj demant izgleda odsad pa nadalje samo vjerovati sta Pristinska gospodja izjavi po neznam koji put da iznose lazi od strane Srpskih pregovaraca a poslije kad istina na djelo izadje sami sebe demantuju kao sto je sad ovaj Stefanovic sinoc jedno sad drugo prica.

Steva

pre 12 godina

Objasnite mi gde to na belom svetu postoji drzava sa dve carine? Elem, veoma nas zanima gde ce novac od te carine da ide, odnosno, hoce li ici u budzet Beograda ili u Tacijev budzet? Ovo je toliko protivustavno, da nemam reci i zaista neka bude sramota aktuelni rezim do koje granice su spremni da skinu pantalone samo da bi dobili status kandidata!

Aleksandar

pre 12 godina

dobijene su garancije i za rezoluciju 1244 i šta je od toga ispoštovano; umesto povratka 1000 vojnika oni ( USA, GER, GBR, ITA, FRA ) Proglašavaju takozvanu nezavisnost kosova.
date su i garancije za dejtonski sporazum pa se mnogo toga menja a gle čuda sve na štetu srpskog naroda.

Ana

pre 12 godina

a - haaaa, verovatno su ti se do sitnih sati izvinjavali, uveravali te i garantovali i molili kroz suze da pristanes...ha ha ha ha, prestanite vise da lupetate i smarate, umrecu od smeha! prvo vas platimo a vi za te pare mlatite praznu slamu, pa mi jos izadjes i serviras takvu glupost i laz koju ni dete od 5 godina ne bi...da ste se deseti deo tog trosenja fokusirali na ovu bedu od zemlje, fabrike, socijalne programe, zdravstvo, korupciju, jok, vi vodite veliki rat, kakvi ste vi luzeri, muko moja!

Naim-Zagreb

pre 12 godina

Kosovski službenici nisu više ni Policajci, ni Carinici, oni su sada SVJEDOCI. Zanima me jesu li možda Jehovi Svjedoci ili nešto drugo!!??Što bi oni trebali posvjedočiti !? ja ne razumijem!
Stefanovič je pravi diplomata, baca svome narodu prašinu u oči, a narod kaže nije to prašina, to je šečer u prahu.Tako ih lijepo omami. Treba ga prijaviti na nekom Shou kao Hipnotizera, jer dobro mu ide ...
SAMO NAPRIJED SRBIJO (sa Kosova prema Beogradu)

Момир

pre 12 godina

@Само Србија

Ево, ја сам Србин са севера Војводине и моји преци су живели овде сто година уназад и никако, ни на тренутак не сматрам и осећам Косово као своју колевку, не бих кап крви дао за то исто Косово јер никакав осећај о коме ви причате немам према Косову. Према Новом Саду, Суботици, Београду, Нишу, Ужицу имам, али према Косову не. Не знам да ли сам ја сада мањи Србин или да ли сам издајник, не знам, али ето, причам вам своје субјективно осећање. Српски народ на Косову сматрам исти као и народ у Суботици нпр, али да се нешто сада осећам као да су ми прађеди из колевке мајке Косова, немам и мука ми је више тих празних прича о колевци и митова из 1389 године када пола вас који пишете о тој колевци у животу, као ни ја, на то Косово нисте ни крочили, нити познајете њену историју, само знате да је то зарад пркоса колевка и 15% територије.

Хвала на разумевању.

lala

pre 12 godina

Ovo je moglo davnih dana da se uradi, samo nije bilo petlje. DS i koalicija su dozvolili da im Koštunica dr Vojislav, Ilić mr Velja i Nikolić mr Tomislav (nadam se da je i on ućario neku diplomu na sega-mega univerzitetima) kao i srednjovekovna interesna grupa okupljena u sinodu SPC, vode ratno-hušačku politiku. SRS ne bih spominjao jer tamo nisu imali baš puno uticaja. Bravo za diplomatiju.

Pera Peric

pre 12 godina

"Izdali Kosovo" ste svi koji ste svih onih godina glasali za Slobu, Rat i Njegove Ubice/Lopove. Ovo sto se sada desava je samo pokusaj redukcije stete.

Jednostavno

pre 12 godina

Formula je gotovo poput algoritma. AKO ne postignete neki sporayum NEĆETE dobiti kandidaturu. Kandidatura bi bila gotovo jedina stvar koju ova vlast još može da ispuni, pošto je gotovo u svemu omanula. Stoga, može očekivati da doživi debakl na izborima, koji će biti u sred drugog talasa krize. Iz toga proističe da su nešto morali da urade. A jedna stvar pokreće drugu, tako da sada oni misle da ih ne čeka debakl na izborima...

Miloš

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?

Милан

pre 12 godina

Нису важне пуке речи, важна је пракса тог споразума, а она ће бити испраћена уз коментар: "Куку мајко, шта нас снађе?"

Polako ali sigurno ka devetom krugu.

pre 12 godina

E sad se spremam da operem uši i da se u sledećim danima naslušam tumačenja ovog sporazuma kako se kome ćefne. I tako u začaranom krugu bez kraja.

Nemanja

pre 12 godina

Borko, sine, da ti deda Nemanja kaže: daj sine ostavku, ne brukaj familiju, o tebi će da se priča kroz istoriju i deca da te se stide da si izdao Srbiju i potpisao da carinici lažne države Kosovo budu sa carinicima države Srbije na jednakopravnom nivou. Borko sine, nije fotelja vredna istorijske i večne sramote koja će da te zadesi ako ova veleizdaja pređe sa bezvrednog potpisa na delo. A ova četvorka kosovskih junaka dole da ostane na barikadama i bori se za sebe, za svoje familije, za srpstvo i Srbiju!

Carica Milica

pre 12 godina

Ako narod veruje ovo sto je izjavio Borko,onda sam sigurna da u Srbiji nema logike.
Prvo,da ja tebi kazem Borko da ste vi de fakto priznali Kosovsku drzavu,i ako ste jer se to moralo desiti pre ili kasnije.
Drugo,u Austriji je u toku vojna vezba 2,500 vojnika koji treba da intervenisu sa helikopterima i pesadijom da vrate sve pod Kosovskom kontrolom.
Trece,na Kosovu se spremaju izbori za Predsednika Kosova,ajt pogodi ko ce da bude Predsednik?Bice Murat Jasari,sin Adema Jasarija,svidjalo se to tebi ili ne.
A takozvani predsednik Zubinog Potoka,Slavisa Ristic,zove narod na referendum da li da "ratuju ili kapituliraju".
Vise se ne zna ko pije,ko placa i ko koga ......

Boki

pre 12 godina

Da vam ja objasnim šta znači INTEGRISANI prelazi (naravno da su granični). U stara dobra vremena, kreneš u drugu zemlju i naiđeš na kućicu u kojoj se nalaze carinici TVOJE zemlje. Tu te pretrkeljišu, provere pasoše, i ako je sve i redu pošalju te dalje, Tada pređeš 100 metara ničije zemlje i naiđeš na još jednu kućicu, u kojoj su ovog puta carinicu zemlje u koju si pošao ili si eventualno u tranzitu. I tu te pretrkeljišu, provere pasoše, eventualno ti naplate catinu, i ako je sve uredu, putuj igumane.
U integrisanoj varijanti, ima samo JEDNA kućica, i NEMA ničije zemlje. Samo te JEDANPUT pretrkeljišu, jedanput ti provere pasoš, i eventualno, naplate carinu.
Ovo rešenje je bolje iz puno razloga. Kraće je procedura, manje te maltretiraju, bolje kontrolišu jedni druge, da ne dođe do zloupotrebe, što u odvojenim kućicama nije bilo moguće, jer mogu da rade šta hoće.
Bilo kako bilo, integrisano upravljanje prelazima, se ne primenjuje u okviru jedne države, nego između dve susedne zemlje, što znači da je to klasična G-R-A-N-I-C-A.

A-ha

pre 12 godina

Da rezimiramo...
-Kosovo nije deo Srbije Kosovo je BILO deo srbije do 1999.g.
-Kosovo je proglasilo nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Crna Gora je proglasila Nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Martovsko nasilje je bilo dok je vladao dr,V.Kostunica
-dr.V.Kostunici nije padalo na pamet da posalje vojsku i policiju na kosovo a to ocekuje od sadasnje vlasti.
-dr.V.Kostunica nije ama bas nista uradio sto se tice Kosova dok je vladao zato sto je dole imao i jos uvek ima svoje ratnohuskace i placenike koji
ce da prave nerede nebili kako izdejstvovao da nedobijemo kandidaturu.
-I ko je kriv..naravno Tadic i Borko Stefanovic koji hoce da im spasu ZIVOTE

E sad ce naravno neko reci "ma koje zivote sa siptarima" e bas te zivote koji vrede vise nego i jedno Kosovo.Dzaba im Kosovo kad na njemu nece biti Srba.

Robin Hood

pre 12 godina

U tekstu sporazuma u koji je Tanjug imao uvid kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, ..."

To znaci da u buduce na ova dva granicna (zajednicka, integrisana) prelaza, IZVRSNU FUNKCIJU ce imati EULEX, g. Stefanovicu to znaci, ako carina Kosova ima kako vi kazete "status svedoka", onda ce taj status automatski imati i carina Srbije. Nazovite vi to kako god vam je volja, za mene je ovo najveci uspeh koji je postignut zadnjih 12 godina. Po meni su od 26 Decembra Kosovo i Srbija (polako ali sigurno) dve nezavisne i suverene drzave!!!

Bas me zanima komentar g. Vuka Jeremica (vaseg chefa). Ovo bi on morao da slavi kao najvecu (ne svojevoljnu) POBEDU MIP-a Srbije, a ne "one druge pobede" proteklih godina!

Posle ovoga, zelim Srbiji puno srece 9 Decembra, nadam se da cete dobiti status kandidata za EU. Zaboravite vise Rusiju, Kinu, Brazil itd- vi pripadate isto Evropi!!! Pozdrav

serdar

pre 12 godina

Posto je CARINSKI SVEDOK neko novo zanimanje,smatram da je deficitarno te vas molim gospon Stefanovicu da mi kazete koju skolu da upisem i gde?

mertur

pre 12 godina

Ako neko misli da su Boris i Borko izdali srbstvo, izvolite pa na novi izbore glasajte za Grobara, Kostunjavog, ovi ce da izgube ono sto je preostalo.

dejo

pre 12 godina

Stefanoivic: "..Predsavnik kosovske carine imaće, kao "carinski svedok", neku vrstu posmatračke uloge.... "
!!!!!?????/

Dali na ovom svetu postoji iko ko uveruje o ove Stefanoviceve reci.

Podseti me na one Stefanoviceve reci upuce predsednicima opstina sa severa iz Argumenta vise": "Albanac ce biti tu da vam kuha kafu"
Samo pominjanje reci 'carina' govori sve.

bez imena a i mozga

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice. I onako su sela prazna, a materijal za barikade da se ponese i ugradi u zid izmđu Kosova i Srbije. I tako će svi od Srba "proganjani" narodi dobiti skoro 100% čiste etničke države. Ako će to biti dovoljno da raznorazne/i Biserko, Kandić, Turajlić ućute, neće mi biti ni žao...

prokleta avlija

pre 12 godina

evo 100evra da ce do veceras da se javi Angela i da kaze da to nije dovoljno,da preduslovi nisu zadovoljeni i da nema nista od kandidature...
Srbija nije povukla barikade,nije rasformirala paralelne institucije,implementirala je samo jedan dogovor,dovela je sever na ivicu rata,a unazad 3 meseca preko 150 vojnika KFOR-a je zavrsilo u bolnici ili je izbaceno iz stroja i to sve da bi tadic dobio svoju kandidaturu jer za izbore nema nista drugo da ponudi Srbiji...
pa nisu Nemci mala deca pa da mozete da im vezete usi i da ih naterate da igraju oko bandere da ih pred celim parkom napravite budalama a onda ta ista deca nastave da se igraju u pesku cepajuci se od radosti...da li vi vidite Angelu kako posle svih ovih srpskih zavrzlama sedi u pesku sa koficom i lopaticom i smeje se od srece...

nikica

pre 12 godina

""Na jedinstvenim prelazima, dodao je on, neće biti nikakvih državnih obeležja, na čemu je Priština pokušala da insistira. ""
POsto je zajednicki tj jedinstven znaci nece biti ni obeklezja drzave Srbije ""
A koliko ja znam Edita, Kuper, a i samo saopstenje koristi engl. termin 'border' koji znaci 'granica', dok nas Borko na srpskom stalno koristi termin 'prelaz' [engl.'crossing'].
Oko ovoga sto je dogovarano u ova 2-3 dana, ocekujem veoma, veoma interesantnu [i zabavnu] debatu u skupstini Srbije.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Ovo je pobeda i ovo je napredak deco! Demokratija to vam je vecno i lagano (po)pustanje, Kosova. I to se deco cini samo za masovnu narodu publiku. Solidni ljudi, solidnog mozga, znaju vec odavno, blaga moja decice, da je Kosovo sa one strane granice, a da smo mi sa ove strane granice.

Jelena S.

pre 12 godina

Ako u samom tekstu nema reci granica, da li to znaci i da ih predstavnici vlasti nisu priznali!
Iskreno, vise verujem kosovskim vlastima jer znam da nece nista slagati...uspeli su da se izbore za svoje, a nase marionete nisu uspele ni da dodju do reci.....I sta sad?!?!?!?!?

Carinski svedok nezaštićeni

pre 12 godina

Sloba je pobedio NATO, a ovi su pobedili i NATO i EUlex i Albance. Šteta samo što ih nisu pobedili pre deset godina, sada bi smo bili u EU.

mucni.malo.mozgom

pre 12 godina

samo me zanima na kom to prelazu izmedju dve drzave ne poatoji obostrano prisustvo policije.i oni mi prodaju pricu da su nesto postigli

Milos

pre 12 godina

Da li se placa carina na robu koja dolazi iz Srbije? Kome se placa - kvazi drzavi Kosovo, nepriznatoj u UN. Ako je zaista to nekakvo prelazno resenje i ne zadire u status, zasto svi prelazi iz Kosova u okolne zemlje nisu po tom principu? Puno postoji pitanja na koje nema odgovora...

тоша

pre 12 godina

Где постоји држава са две царине? Па ево, рецимо, Кина, случајеви царина тзв. уже Кине и царина Хонгконга и Макаа. Ово решење је у неку руку случај двоструке царине (нешто слично су наши предлагали и приликом преговора у Бечу 2007 године). Даље, и Државна заједница Србија и Црна Гора је имала царину између Србије и Црне Горе. Ја не кажем да је ово решење идеално за нас али има неких позитивних елемената, наравно ако је тачно све ово што Борко прича зато што Тахиријева прича нешто друго али ни у њу се баш нешто не можемо поуздати зато што Купер прича нешто сасвим треће. Наравно, не сумњам да ће Тачи рећи нешто четвро, Тадић пето, Реџепи шесто, Дачић седмо, Хисени осмо, Јеремић девето и тако даље. Међутим, да скратим, било како било не верујем да ће ишта више спасти ДС од пораза на изборима. У здравље. Поздрав.

Sasa

pre 12 godina

E sad, kad nam budu dali kandidaturu, pa udjemo u uniju pa nemci odrese kesu onako daju nam pare za lepe oci u srbiji ce biti takvo blagostanje da se nemoze ni zamisliti. A ako damo jos nesto ima da dobijemk predsedavanje evropskom unijom. Zar tadicu stvarno mislis da nas ti nemci, britanci ili bilo ko voli. Svj gledaju interes!!!!! Shvati to!!!!

idemo dalje

pre 12 godina

Dobro, za Kosovo smo dobili jednu rec, Kandidatura, i pravo da nasi politicari kraduckaju i po nekim evropskim fondovima. Sada je na redu Vojvodina ! Sta dobijamo za nju ? Trebalo bi malo vise, bar dve reci.

Драган Филиповић

pre 12 godina

Нема везе неки црни Борко, није он крив! Не смије Србија, НИКАДА, да се одрекне себе, заради интереса групице људи, којима ништа не фали! Е, друго је питање, има ли воље у народу да почисти заувек те штеточине!

milija

pre 12 godina

videcemo kako ste zamislili ovo da primenite u praksi. srbi 4 meseca protestvuju protiv postavljanja albanskih carinika i euleksa, a stefanovic im upravo to donese sa sporazumom. kakva prevara, za ovo se mora odgovarati pred sudom.

mimi

pre 12 godina

Eto šta znači kad se Angela Merkel oglasi.Ko zna šta je sve Borko dogovorio. Sudeći po onome što je do sada uradio potpisao je i ono što nije od njega traženo. Zarad statusa kandidata i opstanka na vlasti daće sve, pa i ono što se od njih ne traži. A, što i ne bi kad to njima ionako ništa ne znači, jer oni nisu na Kosovu.Jad i beda!

Pera Detlić

pre 12 godina

Ovo vređa elementarno inteligentne! Pa ne mora sve da se kaže! Dela ne reči (Facta non nverba)! Što je gospodin "ispregovarao" minimum upotrebe logike ukazuje na postavljanje granice! Pa kako se zove to nešto čime se integralno upravlja? Pa sami naši "pregovarači" kažu integralno upravljanje granicama. A nigde se granice ne spominju. Da nije integralno upravljanje "crvenim linijama"!?

Sitnicu po sitnicu, tehnikaliju po tehnikaliju, ali nama uvek po ledjima!

pre 12 godina

Znaci, kako nezvanicno saznajemo, nece biti zastava i obelezja na prelazima, ali ce zato kosovski carinici nositi zastavu i obelezje na uniformi i jos ko zna gde. Nasi ce reci da se tako nisu dogovorili, a oni da to nigde nije zabranjeno jer sve sto nije zabranjeno odmah je dozvoljeno. Bice kao sa odgovorom Medjunarodnog tribunala na srpsko pitanje o legalnosti proglsenja nezavisnosti Kosova. Tada je sud rekao da CIN PROGLASENJA nezavisnosti 'nije nelegalan' zato sto nije izricito zabranjen u Rezoluciji 1244, iako sud sam STATUS nezavisnosti Kosova i legalnost istog nije ni razmatrao.

Mik

pre 12 godina

Borko svaka cast na trudu i uspehu ja zivim u kosovskoj mitrovici i apsolutno ti verujem! Ti si uspeo da doneses mir u nase domove ovim sporazumom! A ovi kriminalci ako ne prihvate tvoj sporazum izdaj nalog za hapsenje svih koji ne slusaju legitimno izabrane predstavnike vlade srbije koju jedino priznajem a ne lokalne predsednike opstina koji su na taj polozaj dosli tako sto su kupili 300glasova po 1000 din!

Само Србија

pre 12 godina

Читам вести, читам коментаре и не могу да верујем! Одакле вам за карте и евре за трошкарење, куда ће те када не знате одакле сте?! Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!

MIKI

pre 12 godina

Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje nemojte se zacuduti kad se bude zavrsilo sa Kosovom,da ce biti na redu Vojvodina ,sandzak,presevska dolina ah sto volim da to bude.Smejao bih se prvi ovim gadovima na vlasti!

dr

pre 12 godina

"ali smo u međuvremenu dobili garancije i detalje u vezi sa prelazima"
Koje bre crne garancije? Od koga? Pa jesmo li dobijali garancije da neće biti daljeg uslovljavanja po milion i jedan put, pa ništa...

slepac

pre 12 godina

Super. Hvala ti Borko i tebi Cedice sto si inspirisao ovu promenu politike. I naravno hvala i preokrenutom Vuku i Dani... Zivela istina, dole ruska gubernija itd. Posto smo sada uradili skoro sve sto su od nas trazili Amerikanci, Nemci i kompanija, ocekujem da kada u ponedeljak odem na posao da me tamo ceka vest o povisici plate od jedno 1000 evra. Bice tako zar ne? Nama ce poteci med i mleko samo da priznamo tu albansku paradrzavu? Ili pak ne?

MRV

pre 12 godina

У то нико није ни сумњао, упркос Стефановићевој тврдњи. Ако су Тахири и мисија ЕУ рекли да јесте - онда смо сви знали да јесте. Ово о додатним гаранцијама је жвака за лудака.
И шта им значи "интегрисана царинска служба"? Ако значи оно што значи у Хрватској (и шире), онда недостаје податак која ДРЖАВА ће увести такву царинску службу. Ако значи да ће у њој бити и Албанаца и Срба недостаје податак да ли ће то бити Срби са Космета (у ком случају је то царина ДРЖАВЕ Косово) или цариници РС. Ако ће бити цариници и Приштине и Београда, онда је то школски пример кондоминијума ДВЕ ДРЖАВЕ - Косова и Србије. Другим речима, у сваком случају макар прећутно признавање државности Косова.
Мислим, нити хвалим нити кудим, хоћу само да знам истину.

игор

pre 12 godina

До 10. децембра скаче цена кашика, јер тада почиње да тече мед и млеко. Само захватиш и пијеш. Смешно

Viking

pre 12 godina

..."a kosovski svedoci će biti posmatrači. "(Stefanovic).
Kuper:"...pa će tu biti srpska policija, kosovska policija i Euleks", objasnio je Kuper."
Ko laze ovde?

mertur

pre 12 godina

Jos samo da primenite ono sto je dogovoreno i nemojte ponovo da pokusate da driblate i nas i EU jer zbog ovakvih driblinga stigoste pred zatvorenim vratima EU.

pedja

pre 12 godina

Ne moze covek a da se ne nasmeje, od muke ... Koga to farba gospodin Stefanovic?! Gde se to vracaju srpski policajci, pa ja ne mogu da verujem, kako ovaj covek ume da laze i manipulise srpskom javnoscu... Bruka i sramota za drzavu Srbiju ... Srbija je dosla na dno dna ...

Milosh

pre 12 godina

Za ove patriJote koje se brinu gde ide novac od carine, pa kao i do sada svuda osim u kasu Republike Srbije. Da li vi razumete da je dole bilo najjeftinije gorivo na svetu, a kako i zasto? Kako to da su gorivo dovozile cisterne NIS-a, a samo njihove pumpe nisu imale goriva? Dole su se snabdevali iz juzne Srbije, siptari iz ostatka Kosova, pa svi, to je bila jedna super bezcarinska i bezporeska siva zona Srbije ... Sad ce isto taj novac da ide negde na drugo mesto, ali nas budzet ili mi kao gradjani nismo time osteceni, jer je to svakako ranije islo deo u dzep gosp. MJ - DSS, pa onda onog biznismena i slicnih ... Mislite o tome patriJote!
I jos jedna molbica za patriJote da mi kazu kako to Kosovo nije izgubljeno 1999. kada smo na RTS-u pobedili NATO? Razbili smo ih :)

rootsradicals

pre 12 godina

a Kosovo je od 1999. kao srpsko! bez vojske, bez policije, bez sudske i izvrsne vlasti. osvesti se narode srpski, ovo je odavno cinjenicno stanje, a Vi kao da zivite na nebu i nevidite od oblaka sta se na zemlji desava.

Ja

pre 12 godina

Stefanovic govori o PRELAZIMA a drugarica mu Tahiri o BORDERS. Pitanje za sve nas: Da li EU bolje razume srpski ili engleski jezik i na kom jeziku i sta ce tacno da pise u sporazumu ( osim ako ponovo sporazum ne bude tajni i usmeni kao i do sada)?

Bogdan

pre 12 godina

Sad sam slusao Stefanovica i moram reci da mi se svidja ono sto je rekao.
Konacno se vracaju srpski policajci,nema obelezja takozvane drzave Kosovo na prelazima,nase tablice mogu da se koriste.Za pocetak dobro i to znaci da su barikade imale smisao.Morali su siptari da popuste nemogu i oni da rade sta hoce.
Ovo je za mene pomak na bolje posto od 1999 nemamo kontrolu nad bilo kojim delom Kosova.Nadam se da ce konacno i ljudima na Kosovu da krene zivot nabolje.Svaka im cast na svemu sto su izdrzali do sada.

Pecanac

pre 12 godina

Aman uhvatili ste se oko ova dva prelazaa sta je sa drugim prelazima koji funkcionisu normalno samo su ta dva u pitanju.Zbog cega?Nije upitanju priznanje Kosova.Na jugu je Kosovo priznato ali zato na severu nece da moze jerbo ne mozemo da radimo sta hocemo (svercujemo i da se bogatimo)to se odnosi na politicke predstavnike Srba na Kosovu.

bezimena

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice.
(bez imena a i mozga, 3. decembar 2011 16:50)

Ništa od toga, jer profi Srbima - odmetnicima na severu Kosova nije ugrožen život, samo DŽEP, a bio bi još više da dodju ovde! Ali, ne smeta, Srbija ionako zvrji poluprazna i kao takva se dugoročno ne može održati!
Što se drugog dela tiče, zbog tipično srpske megalomanije, koju su Karadjordjevići posejali kao veliko seme zla, s tim i bolesne želje pojedinih Srba da, gde god ih ima makar koliko, budu isključiva vlast, i došlo je do toga da se mnogi pripadnici "nebeskog" naroda, lepo vrate u majčicu Srbiju da vlastuju koliko ih je volja.

p.s. "Ko drugome jamu kopa sam u nju pada"!

Горан

pre 12 godina

Дај да видимо тај текст и ко је то потписао. Дај да видимо оригинални докуменат.

chichan

pre 12 godina

LJIGAVCI!!!
Umesto da jasno i glasno,hrabro kazu...ovim sporazumom smo priznali Kosovo da bi dobili kandidaturu(citaj:da bi imali sanse da pobedimo na izborima)ILI...ovim sporazumom nismo priznali Kosovo,ali je bio neophodan da bi dobili kandidaturu...itd...ONI,ova mutna,tajkunska,naopaka vlast zavlaci bukvalno sve gradjane po kozna koji put,muljaju nesto sve u uvijenoj formi,sve u strahu da ne izgube IZBORE!!!
Zamislite posle svega da ne dobiju kandidaturu ni sada,ni na prolece sto je itekako moguce jer nisu resili nista,da ne nabrajam...KORUPCIJA,TAJKUNI,SUDSTVO ITD ITD
Ne vidim ovde bilo koju radost,ni za one koji su vise za EU,ni za one koji su vise za Kosovo.Katastrofa,ocaj,uzas...

zex

pre 12 godina

Da, pogotovo kad je Robert Kuper-cija doktrina je da neoliberalni kapitalizam TREBA da koristi vojnu moc za uspostavljanje kontrole u svetu, izjavi da je zadovoljan dogovorom, onda je jasno da su se nasi prodali.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Pogledajte dobro ovog gospodina.Njegov lik i delo ce buducim generacijama sluziti kao model kod skiciranja lika Jude. Znamo da nije odgovoran, da po funkciji i obrazovanju to i ne moze biti, ali, isto tako znamo da je zarad svoje alave birokratske zelje za napredovanjem pristao na ovu prljavu igru u kojoj radi jedno a ovom narodu "servira" drugo.Gospodine Stefanovicu kada FAKTICKI prizznate laznu drzavu, FORMALNO priznavanje vam niko nece ni traziti. Tu se zavrsava Vasa sramna odiseja. Nemojmo se zavaravati, da su ti pregovori bili od bilo kakve koristi za Srba, bili bi odbijeni od strane SAD i njihovih evropskih marioneta, kao sto je srusen i "Kutiljerov plan". Americka ambasadsorka u UN je, namerno ili slucajno, otkrila sustinu ovih pregovora, kada je rekla da su albanske specijalne snage posle "dogovora o pecatima" shvatile da imaju prava da izidju na granice "jedinstvenog carinskog podrucja"?! Niko od novinara niti medija nije komentarisao ovaj momenat, kao ni onaj kada je, koristeci "istinu" gospodina Draskovica, Srbe na barikadama nazvala kriminogenim elementima?!Kao gradjanin i pripadnik ovoga naroda mislim, a siguran sam da to misljenje deli vecina gradjana, da KOSMET nije privatno vlasnistvo gospodina Tadica, koje on moze da prokocka kao svoj adut kod sledecih izbora niti Borkov "miraz" da ga ulaze u svoju karijeru i obecano profesionalno unapredjenje.

Ivica_K

pre 12 godina

Razlog zbog koga stoje barikade je taj da nema carine izmedju Srbije i Kosmeta sa Borko je sada prihvatio granicu jer ce na prelazima biti carinici tzv. nezavisnog Kosova!

penzioner

pre 12 godina

Bravo Borko, sada bi bio red da mali Jeremić napusti ministarsku fotelju.Popovi pod hitno na strogi post i ispovest jer ste grešili najstrašnije što se može - huškali ste narod na sukob i rat, pamtiće istorija vašu sramnu ulogu.Pohapsiti nelegalno izabrane predsednike opština sa severa Kosova.Sada i nije bitna kandidatura, važno je da smo konačno sazreli kao narod i da sve što radimo je zbog nas samih a ne zbog EU.

Stankevicius

pre 12 godina

"Посредник Европске уније у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер изјавио је да договор о интегрисаном управљању прелазима подразумева заједничко управљање полицијским, царинским и граничним службама на прелазима између Србије и Косова".
Elem, covek je lepo naglasio da se radi o CARINSKIM i GRANICNIM sluzbama i jasno je kao dan da Borko Stefanovic obmanjuje javnost!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A u kakva odela ce biti obuceni ti "kosovski svedoci"? Americka ambasadorka ni u teoriji ne moze da preskoci napomenu da je rec o "susednoj drzavi" a ustvari je rec o otcepljenoj teritoriji, koju priznaje manje od pola sveta.

kragujevac

pre 12 godina

Najveća izdaja Srba i srpskog naroda! Stefanović ,ili onaj ko mu izdaje naloge sa srpske strane,ruga se narodu , podcenjuje inteligenciju srpskog čoveka i misli da će trućanjem u stilu da nema reči "granica" ubediti nas da je učinjeno nešto dobro. Pogažen je Ustav Srbije, g . Stefanoviću, Rezolucija 1244 više ne postoji,a priznanjem carinskog pečata Vi ste otvorili put za sve ostalo. Kosovo i Metohija je posle ove vaše izdaje potpuno samostalna država sa teritorijom, granicvom i vojskom koju ima,a Vi i ostali možete i dalje da trućate kako Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Ostaće u istoriji Srba i države Srbije večćito zapisano da je B.Stefanović i ova vlast dala Kosovo Albancima,a Srbe koji tamo žive ostavila na milost i nemilost Albancima. Videćete kada sada krenu reke Srba sa Kosova posle Vašeg, g. Stefanoviću, "uspeha". Za ovo ćete ,uveren sam, kad tad da odgovarate,a sud naroda Vam je poznat.Uz to, valjda će se aktivirati i krivična prijava za špijunažu,ako to ne učini ova,onda će neka naredna vlast. Pokopani smo zauvek uz ovakve kadrove koji su na nivou stranačkih vojnika.

новак

pre 12 godina

Прочитах негде у неким западњачким новинама да је све ово, што мора да се преговара и праве споразуми, последица тога да Србија не жели да се одвоји од Косова. Па како бре то, па није Косово у УН а Србија хоће да се отцепи од њега па да тажи чланство у УН већ је обрнуто!...

elektricni

pre 12 godina

To je i Sloba radio, prvo raspisao referendum da nema stranih posmatraca pa ih onda prozvao "verifikatori". Tako i ovo nisu carinici nego "svedoci". Smejurija i ruganje narodu. Gradjani bi ih vise postovali da su iskreni. Rade isto kao Milosevic, prvo odbijaju dogovore a onda suoceni sa pritiskom u zadnji cas pristanu na sve ali onda ne izvuku ni jedan ustupak za Srbiju. Izgubimo sve a ne dobijemo nista...

David

pre 12 godina

još samo da usaglase određene tehničke stvari i izaberu zgradu ambasade u BG ... sve teče po planu ...
(čovek, 3. decembar 2011 13:25)

Ko daje pluseve na ovakav komentar? Ljudi da li ste vi normalni? Gurate vaše sugradjane u državu na čijem je čelu čovek koji je pod istragom zbog ekstremnih zločina protiv čovečnosti, kako je Martijev tim okarakterisao trgovinu organima! A dobro znate da nije jedini zločinac koji sada čini političku vrhušku kosovskih Albanaca...

Srbi sa Kosova i Metohije traže isto što i vi - da država Srbija brani njihovo pravo na život! Svi smo mi ''potpisali'' društveni ugovor i time stvorili državu, odričući se nekih prava zarad opšte sigurnosti. Da vas napadne neko na ulici, tražili bi ste da vas policija zaštiti, isto to traže i gradjani Srbije ns Kosmetu - da ih njihova država, kojoj plaćaju porez i čije zakone poštuju, brani! Ako se (opravdano) digla habauka oko ne održavanja gej parade, koja je garantovana ustavom kao pravo manjina iako pravo na okupljanje nije elementarno pravo, zašto niko ne govori o nepostojanju osnovnih prava kosovskih Srba? Još se ovde i likuje a ti ljudi se nazivaju balvanima. A ova država samo neka nastavi da se povlači pred nasiljem, bilo da su huligani ili vojnici KFOR-a na drugoj strani!

Preokret

pre 12 godina

Ovo je konacno jedna lepa vest za Srbiju.Ako je za nabedjene "patriote" ovo priznanje Kosova,onda je i Rezolucija 1244 priznanje,jer ona predvidja Kosovo kao posebnu carinsku zonu.Zato vi iz "patriotskog bloka" nemojte vise da kukate jer je propala vasa ideja da se Srbiji zatvore vrata EU i da na tome profitirate na sledecim izborima.

Nezavisna

pre 12 godina

Kosovski carinici su carinici u svakom smislu a rec granica postoji u albanskom delu sporazuma. Pusti ljude da sami procitaju sporazuma i nemoj da budes dvolican. Unapred se zahvaljujem na priznavanju Kosovske nezavisnosti.

guri

pre 12 godina

ako kazes da nije granica gsp. Stefanovicu, sta mislis da li ces moci ubuduce da predjes na sever Kosova (kao sto si dosad vrlo cesto radio) bez saglasnosti Kosovske granicne policije...onako samo pitam... !!??

Cile

pre 12 godina

Hvala Bogu. A sada da vidimo od čega će da živi milion nezaposlenih i njihove porodice. To je pravo pitanje opstanka Srbije, Koštunice, Todoroviću, Nikoliću...bre!

Beogradjanka

pre 12 godina

I kako je to protiv interesa Srba na severu Kosova? Neka mi neko objasni od bukaca!!!. kako ce oni biti raseljeni i poubijani kako trvrde ako se uspostavi normalna granica?

Sonja_bgd

pre 12 godina

Postignuto je ocito kompromisno resenje koje ce zastiti sve ljude koji zive na KiM! Politika predsednika Borisa Tadica, politika mira i dijaloga je jos jednom postigla najbolje moguce rezultate i sigurna sam da ce i Evropa i svet to prepoznati!

Velika podrska Borisu Tadicu!

prokleta avlija

pre 12 godina

e ovako drugari...
da nije bilo barikada tih antievropskih,primitivnih,izrabljivackih,rusilackih,lopovskih i kriminalnih struktura/snaga sa severa ne bi bilo ni kandidature...

Denbabaden

pre 12 godina

Borko je doneo jos jednu "veliku pobedu" Srbiji a ja danas pevam,ko to kaza ko to laze Kosovo je malo,cestitam svim Kosovskim gradjanima na jos jednoj ubedljivoj pobedi na putu demokratije Balkana.

VRATA bez ZIDA

pre 12 godina

ako je po vama kosovo deo Srbije, cemu onda "Prelazi". Stevanovicu, znas ti sta znaci prelaz i kako mozes imati prelaz ako nemas granicu.

nishlija

pre 12 godina

I Opet se najmanje za sve pita narod.
A ovde pise,kako je postignut dogovor,a da li narodu to odgovara?
zasto u Brisel nisu isli predstavnici 4 opstina ,koji imaju podrsku Srba sa severa Kosova,pa valjda oni znaju sta je najbolje,a ne neki tamo beograd.

još nije počelo

pre 12 godina

To je završeno idemo dalje. Za datum početka pregovora koji je puno važniji trebat će se dati više. A onda imamo 35 otvaranja i 35 zatvaranja poglavlja što znači još najmanje sedamdeset strepnji i popuštanja svima i svakome. Svaka od tada 28 država može jednostavno ne doći na pojedini odbor sa stavom i time blokirati proces.

Nemoj da brines za mene Borise...

pre 12 godina

Sta li ce da nam traze za ulazak u EU?Pitaj Borise sad da ne cekamo 10 godina...steta da menjamo pasose,dokumenta,knjige svaki put kad prodate nesto.Samo nemoj da nas pravis ludim da je to za nase dobro...nemoj...bar jednom budi covek.

bezimena

pre 12 godina

(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Srpska "kolevka" je ispod Urala! Temelje modernoj Srbiji (BEZ Kosova) je postavio knez Miloš Obrenović, napravivši od nje DRŽAVU i po! Većina gradjana Srbije nema ništa sa Kosovom, koje je, uzgred budi rečeno, odnosom kosovskih Srba prema njemu (višedecenijska prodaja nekretnina za DEBELE PARE) postao čista MITOLOGIJA. Za kosovske Albance stvar stoji bitno drugačije, zato im Kosovo i pripada, svidjalo se to kome ili ne!

zdrav razum

pre 12 godina

Tu mi je nesto sumljivo.Opet su pristali na ustupak.Kako sad to odjednom tj. posle izjave Merkelove.Nama je gorelo pod nogama Pristina je cekala pravi trenutak i postepeno ostvaruje svoje ciljeve...Sagledajte ljudi malo logicno je sasvim.Postignut dogovor hm ....To je mac sa dve ostrice....

oreskovcanin

pre 12 godina

Kada god Borko kaze da je na pragu resenja, i da je postignut dogovor procitam tekst, i odmah se pitam sta je i za koliko prodao, kakve su to dodatne konsultacije obavljene, da li on zastupa interese Srba sa Kosova ili interese Srba sa asvalta iz zuckastog Beograda? Sada kada je dogovorio i potpisao sramnu prodaju, casno moze covek na miru da podnese ostavku, zbog raznih pritisaka. Zasto Srbi nisu nikada ,,pobedili,, za zelenim mirovno-pregovarackim stolom?

vislavski

pre 12 godina

Tacno Stefanovicu samo Rezolucijom 1244 bilo je predvidjeno da se nasi carinici vrate na granicne prelaze sa Makedonijom i Albanijom a ne na administrativne prelaze izmedju Kosmeta i centralne Srbije...

ojha

pre 12 godina

(Zmaj, 3. decembar 2011 17:18)

pa VEROVATI da ce se EU raspasti je ravno verovanjima:
-da postoji deda mraz
-da decu donose rode
-da ces biti baksuzan 7 godina ako razbijes ogledalo
-da ce 21.12.2012 biti smak sveta
-da ces se oženiti ako sedneš na ivicu stola
-da ćeš umreti ako pojedeš 7 banana odjednom
-da je Kenedija ubio Li HArvi Osvald
-da je Kremansko proročanstvo tačno od reči do reči
-da će Pantelić dati gol za reprezentaciju
-da Mesi može da igra bez Xavija i Inieste
-da se sida prenosi kupanjem u bazenu
-da...

hmmmmm

pre 12 godina

Mene ovo interesuje: "Kao poseban uspeh u ovom sporazumu Stefanović je istakao da će se naši policajci i finasijski službenici vrati na Kosovo i tamo vršiti svoju funkciju što je u skladu sa Rezolucijom 1244."

Da li je istina? Kako je dogovorena realizacija, operativno? Kada počinju sa radom?

A za besnu glistu i njemu/njoj slične jedinke ovog društva, jedno važno pitanje: Da li ste, gospodo, spremni da ustupite na trajno korišćenje sprat vaše kuće ili sobu u stanu nekom novom nesrećniku koji se i do sada patio sa porodicom kako bi opstali na KiM, kao što im velikodušno nudite da ih napustimo sada, konačno i zauvek? Stidite se, ruljo sebična!

Srbija je Kosovo

pre 12 godina

ako je kosovo sastavni deo srbije i jedna teritorija o kojim granicama ide da prica ovaj lik !!! Podigla se frka oko nekih pecata ? Sta svaki deo srbije treba da ima razlicit pecat ? To je kao da vas neko pita daj da pravim kucu u tvom dvoristu pa vas posle torturise da mu prepisete zemljiste !!! Srbija je Kosovo i nema nikakvih granica !!! Ja sam ucio u skoli da se srbija granici Madjarska,Rumunija,Bugarska,Makedonija,Crna Gora,BIH,Hrvatska. Nigde tu nema kosovo,a ni granice nisu nacrtane sa Kosovom prema tome ne znam o cemu prica ovaj lik.

Aleksandar

pre 12 godina

Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!
(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Aman, dosta vise uskopistite. 99% vas koji se pozivate na nekakve kolevke, kolevku u zivotu videlo nije. A da ne pominjem ognjista, garantujem da najvise dva promila vas zna sta je ognjiste, a kamo li kako to izgleda.

Ja sam, sticajem okolnosti, zaista kao mali bio u kolevci. Onda sam odrastao, kolevku su moji il' nekome dali, il' na nekom memljivom tavanu sakuplja prasinu i uveseljava crve i termite, al' me svakako briga sta je sa istom. Sta bih ja danas sa kolevkom? Sad mi komforni krevet znaci mnogo vise...

Ranko

pre 12 godina

Ратовали смо на Косову,обрукали се,изгубили,Америка и Немачка приѕнале Косово у овим границама,направили спораѕум о царинским печатима ,они хтели да пошаљу царинике,ми барикаде,они специјалце,ми убијемо специјалца,Кфор кулира све ове месеце на барикадама и сада неки људи скандалиѕовани договором.Или су преспавали двадест година или много читају наше новине у којима је евро пропао још јуче,унија се држи још који дан,а гладни људи по цео дан штрајкују по улицама,за разлику од благостања у Кини,Русији,Либији под Гадафијем или Ирану.Не морамо никада ући у ЕУ али куку нама са оваквим погледом на свет.Шта се ради у школама,да ли су медијски магови свесни шта раде овом народу,има ли испод мантије иоле часних људи или је за нас само загробни живот,а за њих овоземаљски.Зар не постоји ништа осим маркетинга и рејтинга и манипулације.....

uskok

pre 12 godina

kakav je to dogovor ako su potrebne garancije? Od koga garancije - od EU koja zeli da Kosovo bude nezavisno? Sta stoji u tim dogovorima, gde se moze videti integralni tekst? Po tome cemo videti nasta je Stevanovic sve pristao da bi dobili EU pohvalu? Plasim se da je zbog tapsanja po ramenu od Nemacke, stevanovic pristao na svasta i prodao Srbe sa KiM.

istina boli

pre 12 godina

srbi su u poslednjih 20 godina izgubili sve ratove i teritorije,koje su za vreme sfrj imali. da li će i kada neko odgovarati zbog toga?

Ruzmarin

pre 12 godina

Kada su jevreji pitali Hrista kome da placamo porez ovaj ih je jednostavno upitao ciji je lik na novcu,pa cezarov,e onda njemu i placajte,koga uopste briga ko je na carini,zemlju je stvorio Bog i on ima jedino legitimno pravo na naplatu,sta radite tamo dole krcmite tudje i vi i albanci.Ne treba da pominjem da i mi i oni imamo najgori skor,ekonomski,tehnoloski kulturni i ko zna jos kakav,kome god da platite porez za koju god stranu da se opredelite sledi vam corak.Jednostavno se ujedinite sa tim ljudima i pokusajte da podignete zajednicki nivo jer su i srbi i albanci u ovom historijskom trenutku na vetrometini i jedino je mesetarima stalo cije je brvno./Citam ovde puno komentara i albanci bi da zive u miru a vidim i vi bi ste.Obe strane ne znaju kuda ce huskani od svojih pasa rata.Nije problem granica to je suvise prizeman problem za narode takvih potencijala,vise je problem sta ljudi mogu postici unutar tih granica kakve god one bile.Sve ostalo je cist nacionalizam i fasizam,golo otimanje za tudju zemlju jer zemlja pripada Bogu i pokoljenjima.

Slicnosti i razlike

pre 12 godina

U cemu je sada razlika izmedju milosevicevog i ovog rezima? Promenio se nacin, a princip je ostao isti. Nastavak gubitnicke politike. Ista, boljsevicka, licemerna drzava.

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

Deki33

pre 12 godina

U sporazumu nema reci granica,jako ste veliku stvar uradili,pristali ste na sve a albanci su se odrekli jedne reci,pravi kompromis nema sta.

Љубиша ЕУ

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?
(Miloš, 3. decembar 2011 13:39)

Приштина jе већ обjавила текст споразумa на енглеском:
http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/IBM_agreed_conclusions_eng.pdf

Dejan

pre 12 godina

Nek bude kako bude,necu vise da kad idem u srbiju da idem preko brda,vec normalno magistralom.sklonite barikade vec sutra,jer sto pre to bolje za sve nas.

Aleksandar

pre 12 godina

Jedan gospodin je napisao koji je sa severa Vojvodine, da ne oseca da je Kosovo njemu svetinja, i donekle ga razumem, ali ne razumem kada je rekao da ne bi dao krv za deo zemlje Srbije, da li bi dao za Nis Uzice, ili samo sever vojvodine ili samo za tvoj prag?Bio sam na Kosovu i Metohiji, i ako sam iz Beograda i obisao sam sve nase crkve koje su priznate i zasticene od Unesca...
Ljudi pa treba svi da razumemo da je Kosovo i Metohija izgubljeno ovo nam daju samo na kasicicu kao da bi mi bili zadovoljni, za par godina Kosovo i Metohija bice nezavisna drzava...

Masi

pre 12 godina

Braco Srbi, ili ovaj sporazum ili glancajte traktore, trbace vam. Svi ovi pljuvaci sporazuma zaboravlju kako se zavrsio lazni patriotski inat sa Krajinom, ili mozda zele to da bi posle po kafanama pricali kako su jedini pravi Srbi likovi poput: Kostunice, Seselja, Arkana.. a da umalo da zaboravim Grande Slobu!

zdr

pre 12 godina

U objavljenom dokumentu na engleskom jeziku vise puta je upotrebljen akronim IBM. Stoji za "international border management", upravljanje medunarodnim granicama.

sanja

pre 12 godina

Da se razumemo, tim ljudima dole ne trebaju kratkrocna resenja, vec nesto dugorocno, a cisto sumnjam da bilo ko od aktuelnih politicara na vlasti mogu da nadju bilo koje sa kojom ce srpska strana da bude zadovoljna.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Ovoliko blagoglagoljivosti od "pregovarača" Stefanovića ne bi postigli zajedno: Šešelj, Vučić i Nikolić.
"Realnost na terenu" je da NEMA SADA albanaca, tj predsatvnika "albanskih vlasti" na prelazima - i zbog toga su barikade.
Ovo "postignuto" je kršenje R-1244 - a što će tobože biti i "naši POSMATRAČI", dakle ni i VLAST - je apsolutna pobeda Prištine!
Osim za one koji nastavljaju zaglupljivanje naroda, kao Milošević svojevremeno.
Tužan dan - posle 24. marta - ovo je prvi pravi rezultat u političkom smislu koji su ostvarili Albanci...

Vlada-KG

pre 12 godina

Jadan Borko.
Lepo je uzivao u Americi,ambasada Srbije.
Nista nije radio,samo je jednom pomogao da prebegne,neki Miladin...
Sad ga stavise ovde,izmedju Beograda i Pristine. Osedece.

miki

pre 12 godina

A cuj ovoga, kao ne pominje se rec "granica". Kao da je terminologija bitna. Svima je jasna sustina onoga sta je potpisano. Dobro da ste ista potpisali vise. Ko mala deca ste sa ovim pregovorima... Ajde jasno mi je da imate te neke "crvene linije" koje nesmete da predjete i da vas to koci al stvarno ga preteraste. Dobro da ste ista i izvukli na kraju. Nebitno oce se zvat granica ili kako vec. Samo skidajte vise te balvane sa dnevnog reda i bavite se bitnijim stvarima. Npr EKONOMIJOM. 400.000 nas je manje u zadnjih 10 godina. To je vise od SVIH SRBA NA KOSOVU.

nego ,hoće li taj benzin da pojeftini sad?

pre 12 godina

Da nije bilo toliko masovnog šverca nafte,droge,ljudi,sumnjivog mesa i ko zna čega još,verovatno niko nikada ne bi ni tražio carinu tu gde će sada da bidne...

Nemanja

pre 12 godina

Spala Srbija da je brane opet KOSOVSKI JUNACI od izdaje novih Brankovića!
braćo sa sprskog Kosvoa OJAČAJTE BARIKADE i ne puštajte Tačijeve srboždere na na liniju koja razdvaja jednu srpsku dušu na dva dela! IZDRŽITE DO IZBORA kada PADA ova izdajnička i kapitulantska vlast!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

U tekstu sporazuma, u koji je Tanjug imao uvid, kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, što je u skladu s njihovim mandatom. Euleks će imati primat, a kosovski svedoci će biti posmatrači.

Ako se ovome jos doda i to da mandat Euleksa koji ce "imati izvršnu funkciju na ova dva prelaza" ionako "treba da traje do 4389. godine" mozemo slobodno reci da je postugnuto i "dugotrajno resenje" !
Euleks će stalno do 4389. god. imati primat i obavljati tu izvršnu funkciju, a kosovski svedoci koji će biti posmatrači, e oni ce se "silom prilika" i zbog jos uvek relativno kratkog ljudskog veka morati "cesce" (svakih 30-40 god.) smenjivati !
Sa "diplomatskim uspesima" Borka Stefanovica mogu se eventualno "porediti" samo jos "diplomatski uspesi" Vuka Jeremica !

Alex

pre 12 godina

Kosovo ste izdali vi Kosovski Srbi zajedno sa komunistima i Milosevicem, a ne mi iz centralne Srbije i ne Borko Stefanovic !!!
A tzv. Vojvodjanskim Autonomasima porucujem: odrzite referendum o nezavisnosti pa ako imate vise od 50% onda neka vam je sretan put!
PS: jedan dan proizvodnje u FIAT-u ce vredeti vise od svog vaseg zita koje rodi za godinu dana.
Srecan put

Ezio Auditore

pre 12 godina

Faza 1 : Obavljena
Faza 2 : Sledeci korak je datum otpocinjanja pregovora, spremite se da skinete gace i zauzmite pozu (ovo nam je slobodan izbor), jer je jos samo to ostalo.
Faza 3 : A kad pregovori pocnu (cenim za 3-5 god.) uzdam se u mastu EU i da ce posle skidanja gaca, uneti neke inovacije. Kao u dobrom seksu.

A ja se nadam da ce taj 21.Decembar 2012 u stvari i da se desi, pa nece biti ni EU ni Azijsko-Rusko-Bog te pita koje koalicije i da ce nas vise ostaviti i jedni i drugi na miru da se sami pobijemo i pojedemo.

zgunjeni

pre 12 godina

Iz saopstemja koje smo culi i procitali postignuti sporazum je dobar. Ne bi bio dobar da u njemu nema ni S od Srbije. Ja smatram da je to maksimum koji se mogao izvuci sa nase strane. Alternativa je ne prihvatiti nista,uz status kvo, koji ne odgovara nikome i samo vodi daljem zaostravanju situacije.Kad budemo vodeli kompletan dogovor onda je tek moguce davati konkretnije mislenje.
Mislim da ove sto lupaju minuse i ne zanima sam sporazum, vec su razocarani sto ga jepostigla ova vlast. Da su ga postigli Toma i Kostunica sigurno tih minusa ne bi bilo.

Aleksandar

pre 12 godina

Na misomoru ne stoji 'Ubija miseve' nego pise 'Resava problem miseva i drugih sitnih glodara'. Je l' to menja sustinu?

Daleko bilo da ja imam neki problem s tim, Kosovo odavno nije u Srbiji, ako cemo iskreno nikada se nije ni integrisalo u istu, al' prestanite da sludjujete vec sludjeni narod i prodajete im poraze za pobede. Posle se cudite sto vas ne razumeju i ne slusaju - pa vi im pricate bajke, a narod k'o narod, 'oce da veruje u ono sto im se snilo pa kad im jos vi potvrdite...

Vex

pre 12 godina

Sta je istina a sta nije to ne zna ni policija. Ali ukoliko u sporazumu Ima iole nesto pozitivno za Srbe to je zasluga onih na barikadama. Nista NIKADA nece na dobro izaci od onih sto svaku recenicu pocinju sa: " ma sta ja tu mogu....". .. Akcija brate I samo akcija, pokazi zube ali ne preteruj.

bez straha molim vas

pre 12 godina

ej super hvala bogu sada ovi iz vlade srbije ne traze vise UNMIK samo polako prihvataju carinu i policiju kosova i oce i sa njima u jednoj zgradi zajedno da radu i da kontrolisu ljude bez obzire koju dokumentaciju imaju dobro srbijo tako treba sa komsijama da radis a ne da se stalno svadjas samo napred tako ti je svuda u EU DRZAVAMA zajedno saradjuju i mnogim komentarcima predlazem mu da gledaju malo i strane televizije a ne samo srpske oce da nauce malo da misle kao evropski gradjani a ne samo kao srbi ili kao rusi hvala

Knight XV

pre 12 godina

Kako je vlast u Srbiji konstruktivna kada oseti pritisak M.Z. i pritisak samih gradjana u zemlji.
Na kraju krajeva izabrani ste da sluzite na dobrobit celokupnom narodu, a ne da manipulisete i zagorcavate obicnim ljudima zivot u ovoj zemlji.
A sada sprovesti to dogovoreno na terenu, sto pre.

KOSMET

pre 12 godina

Jasno je sta su dogovorili kada isto podrzavaju ambasadori USA, GB, Svedske, Luksemburga, ... politicari u liku Palme, Jerkov, URS, ... KOSMET je srpska sveta zemlja dok je i jedan zivi Srbin na Kosmetu. Izdaja nacionalnog interesa je za svaku osudu. Kaznice Vas kosmetske svetinje i grobovi.

Bagi

pre 12 godina

Nezamisljeno je da Borko mogao odlucitida o "administrativnim prelazima" bez saglasnosti cetiri predsednika opstina severnog Kosova. Oni oko "admintivnih prelaza" zele raspisati referendum kako bi se culo glas Srpskog naroda Kosova.

Al

pre 12 godina

Bravo Borko kralju. Imas m...da do zemlju svaka cast! Tako se radi a ne sa puske ! Cela Vlada i Predsednik da podrze i primene sporazum. Dosta zaj....cije!

Lazar Gutesa

pre 12 godina

Hoce li jednom vec neko da te sporazume jednostavno prikaze, mislim na tekst.
Za sada nas samo uvedjuju nije ovo vec ono i sl.
Dosta vise tih zamlacivanja i foliranja.
Objavite tesktove sporazuma, zapisnika ili pak protokola pa ce javnost znati definitivno sta je u pitanju.

Pozoriste u kuci

pre 12 godina

I u Rezoluciji 1244 pise da savet bezbedbosti reafirmise suverenitet i teritorijalni integritet srj, i...
Kako se ta rezolucija sprovodi?
Kome cete se zaliti ako kosovski sluzbenici ne budu samo posmatraci?
Kome cete se zaliti ako albanski sluzbenici nataknu zastavu na administrativni prelaz?
Koje mehanizme kontrole imate da se kontrolise da li ce sprpvpdjenje biti u saglasnosti sa dogovorenim?

Amateri!

žvaka za ludaka

pre 12 godina

ljudi ne zavaravajmo se ...cak i da Srbija prizna Kosovo nijedna vlast,opozicija,država.crkva,institucija ili ceo srpski narod,definišite to kako hoćete, se nikada neće odreći prava da kosovo nazove kolevkom srpske države ili da nazove kosovo srpskim...kosovo je oduvek bilo srpsko i biće dok postoji Srbija...to se ne može izdogovarati niti potpisati,to nam niko ne može oduzti...
jedini način da kosovo ostane van Srbije i da bude nezavisno bez ikakvih pretenzija sa strane je ili da nestane država Srbija ili da nestane srpski narod...
priznajmo ga jer to priznanje ionako ništa ne znači...
kao i hiljadu puta do sada,neki naši potomci će vratiti kosovo tamo gde mu je mesto...

mornar

pre 12 godina

granica ili border to je isto kraj podele kosova jer ovako je boljeza sve inace sa nacionalizmom vise se niko ne bavi samo neki srbi kojima je stao sat

Saša - Pariz

pre 12 godina

Francuske medije javljaju da su se Kosovari i Srbija dogovorile na postavljanje GRANICE !
I da polako ali sigurno vlada u Srbiji prihvata realnost na terenu.

EU nema alternativu

pre 12 godina

Sad kad smo priznali Kosovo,sva vrata su nam otvorena.Od sutra u Srbiji umesto šljiva,braćemo evre.Izdaja će se zasigurno bogato isplatiti.

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

Kastrioti

pre 12 godina

Vi Srbi je zovite kako hocete ali tu ce se izcariniti roba, placati PDV, cekati na red za legitimaciju, pokazati pasosi, itd tako da za nas Albance i za ceo svet bice to GRANICAAA !

Jedva cekam kakav naziv cete smisliti kada se budemo sutra voziti sa RKS tablicama po Srbiju !

prokleta avlija

pre 12 godina

(Milos, 3. decembar 2011 17:20)

posto su Srbija i kosovo(unmik) potpisnice CEFTA-e sporazuma na proizvode iz Srbije koji ulaze na kosovo i obrnuto se ne placa carina...

dragan ilic

pre 12 godina

ovde nije rec o kosovu mi iz centralne srbije i ne znamo kako izgleda kosovo nismo nikad ni bili. rec je o tome da drzavnu celovitost moramo da branimo svim sredstvima. Ako vam se cini da je rat zavrsen nije on je prividno zavrsen i dalje traji tajno bez pusaka.nije pitanje kosova vec pitanje ostatka zemlje jer moze i Vojvodina da trazi posebnu drazavu pa sandzak pa presevska dolina pa ostatak juga da pripadne bugarima mi na barikadama branimo milione gradjana srbije koji zive na pomenutim mestima.

M.

pre 12 godina

@zdravko
IBM je Intergrated (a ne International) Border Management - ljudi nemojte da ste maliciozni i da ne proverite sta je u pitanju pre nego sto ostavite komentar, raspaljujete ljude. Hajde pametno, nemojte, molim vas, da reagujete na prvu loptu.

alo

pre 12 godina

(nikica, 3. decembar 2011 17:16)

koja ti je to logika nece biti ni obeležja države Srbije!?!?!?!
pa naravno da ne treba da bude obeležja Srbije jer to nije granični prelaz
da razjasnimo par stvari...zajednilčko upravljanje granicom imate u Doveru gde zajedno rade britanski i francuski carinci,isti slučaj je u holandskim,nemačkim,belgijskim,finskim,švedskim,litvanskim itd lukama.Poenta u integrisanom upravljanju granicama je da granica nema jer dve države ZAJEDNO na jednoj tački rade sve provere

prokleta avlija

pre 12 godina

izdaja,granica,prevara,bla,bla...
ma trebali smo da uradimo ono najpametnije da sedimo u Beogradu,da prekrstimo ruke,okrenemo se licem ka ćošku i da se durimo,ljutimo i glasno uzdišemo,dok EU i Amerika ne popuste i vrate nam Kosovo...

nostradamos

pre 12 godina

Predraze tvoja baba ne zna dobro ni svoj materni jezik a o drugim jezicima nema svrhe ni pricati,tako da je tvoj komentar smesan.Pitaj babu gde je Kosovo siguran sam da ce pogresiti ili nece znati, toliko o tvojoj babi vrsno pregovaracu,a tebi cega se pametan stidi b..... se time ponosi,pa se ti lepo pronadji zajedno sa babom u ovoj prici, a baba nije kriva sto ima takvog unuka,

Milan

pre 12 godina

U medjuvremenu si razgovarao sa Tadicem, a on je rekao "naravno Stefanovicu pristajemo na granice ne trebaju nam vise ni nase granice, mi cemo za sto godina uci sigurno u EU.

Citalac

pre 12 godina

Stefanovic:
"čak ni terminološki se ne spominje bilo kakva granica".
Gde se postavljaju carinici zajedno sa policijom u svim zemljama sveta koje granice jedna sa drugom? Tu gde je granicar, tu je i carina. Kazite narodu pravu istinu sa kojom se zapadnom zemljom dogovarate mimo naseg naroda da bi samo opstali na vlasti? Od EU nema nista budite sigurni, zato sto Nemacka ne voli da vidi Srbiju unutar EU !

JC Denton

pre 12 godina

Znači, opet smo pobedili...kao i 99.

Ova vlast prodaje nacionane interese i pomaže raspad sopstvene države a sve zarad POTENCIJALNE REZERVACIJE KARTE ZA TITANIK i opstanka na vlasti po svaku cenu.

SVESTAN

pre 12 godina

Mi smo "cudo od naroda"!!! Pa oko cega se mi ovde prepucavamo i PONOVO delimo na PATRIOTE i IZDAJNIKE?!?!
Bilo ko da je sada na celu nase drzave, Tadic, Nikolic...MORAO bi da uradi ono sto se MORA!!! Ko pred izbore prica da bi uradio drugacije, TAJ LAZE!!!
Zasto da uvek u ocima sveta(kakav god da je) ispadamo BUDALE!!! A, sto je NAJGORE, MI SAMI OD SEBE PRAVIMO BUDALE!!! U zadnji 20.godina, uvek isto!
Nasa tkzv "drzavna politika" se uvek svede na sledece:
NECU, MA NECU, SIGURNO NECU...U STVARI...HOCU(moram)!!!
PA NI KOKOSKA NECE(dobrovoljno) U LONAC, PA KADA JOJ "ZAVRNU SIJU"...IDE "KAO BELA LALA"!!!
Ma ko nas uopste pita bre, DA LI MI PRIZNAJEMO KOSOVO?!?!? Moramo da shvatimo(i da se "OPASULJIMO"), da se u svetskoj politici pitaju samo "FAKTORI"! A mi??? Mi nismo nikakav FAKTOR, i NEMAMO trenutno "iza ledja" nikoga ko je FAKTOR!!! I tu je kraj sa svim"prepucavanjima" oko Kosova!!!
Svaki ISTORIJSKI MOMENAT, ima "FAKTORE" I "OSTALE IGRACE"! "FAKTORI" se pitaju za SVE, a "OSTALI" ako nisu U DOBRIM ODNOSIMA SA "FAKTORIMA", mogu samo da BLEJE!!! Sticanje "povlastica" kod SVETSKIH FAKTORA je "DUGOROCNA RABOTA", a ne "rabota" za mandat jedne vlade i jednog ministra!
Osim toga, ovaj "istorijski sporazum sa Albancima", mogao je da se napravi u julu, avgustu, septembru...pa kao da ispadne, da je to je PLOD LICNO NASE ODLUKE, a ne da OPET cekamo(kao i uvek u zadnjih 20.godina) ZADNJI SEKUND, i da POD PRITISKOM I PONIZENJEM, sve to ISTO PRIHVATIMO! I OPET ISPADNEMO BUDALE!
Kada je, relativni pacifista Rugova, pocetkom 90-tih MOLIO Milosevica da im se da autonomija i skolovanje na Albanskom, Milosevic NIJE HTEO NI DA CUJE!!!
E posle, kada se pojavio Hasim Taci i ekipa, posle je bilo kasno za to! SVE IMA SVOJE "VREME" I SVOJ "PRAVI MOMENAT"!!! Ko ZAKASNI, mora da ceka NAREDNI "VOZ ISTORIJE", jer taj "voz" se krece SAMO NAPRED, a ne u NAZAD!!!

Mihailo

pre 12 godina

Svi ovi sporazumi naše vlade i R. Kosovo su dokaz da smo mi Srbi okupatori, jer dati nekom svoje parče zemlje, bez ikakve nadoknade je dokaz da je ta zemlja okupirana i da je treba dati onima od kojih je oteta. Ja lično nisam takvog mišljenja, jer prva Srbija je nastala na toj teritoriji. Verovatno da je vlada Srbije uvidela te istorijske manjkavosti, i tu nepravdu je ispravila.

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

Тачно је да ће ЕУЛЕКС имати извршне функције на Јарињу и Брњаку и тачно је да ће ту косовски цариници бити сведоци (у ствари то значи посматрачи). Али није тачно да ће српски цариници ту такође бити сведоци зато што је ЕУЛЕКС, још по споразуму о његовом доласку на Космет 2008 године, био предвиђен као надлежан за косовске царинике и за Косово а не за Србију па према томе не може бити ни сада надлежан над српским цариницима на Јарињу и Брњаку (у супротном би то значило да ЕУЛЕКС може да царини и на београдском аеродрому ако му се то прохте). Мало здраве логике није наодмет...

Fuj

pre 12 godina

@A-ha:

Veću količinu demagogije i patetitčnijeg pokušaja POŠTO-POTO pljuvanja po DSS-u i Koštunici odavno nisam video. Ovakvo spinovanje činjenica je svojstven samo "jevropejskim preokretačima" koji bi večito da odgovornost za sve kroz šta je Srbija prošla nekako da natovare Srbiji i da ubede da se treba izvinuti Đuri što nas je tukao...

Nisam Koštuničin fan, kao ni jednog političara u Srbiji, ali ovo je prosto degutantno.

Nije šija, nego vrat

pre 12 godina

Hahaha....ne zna čovek da li da se smeje ii plače od muke...

Pod jedan:

Ovi partijski vojničići koji ovde bleje i refrešuju stranu po hiljadu puta i glasaju za komentar podrške ovom promašaju od politike i poteza... I na njih takođe idu NAŠE pare jer te iste stranke koje ih finansiraju parazitiraju na budžetu.

Drugo:

Znači ako podigneš granični prelaz i daš mu sve elemente istog, ALI GA NE NAZOVEŠ graničnim prelazom, onda je kao sve u redu?!?!

Pa ko koga ovde za**bava!! Zarad proklete kandidature koja ne znači ama baš ništa (Turci su kandidati već više od 20 godina, Makedonci skoro 10 godina,...) dići ruke od dela teritorije... Pa koja NORMALNA država ili stanovnik bilo koje od tih istih EU zemalja koje nam ovde demagogišu u "realnostima" i "demokratiji" bi stavila potpis na takav dokument da se radi o njihovoj državi?? Aman, Englezi svojataju Foklandska Ostrva koja su 10 000 km daleko od njih, Francuzi Korziku, Ameri Kaliforniju...

A sve ovo zarad čega? Da bi imali o čemu da pričaju u predizbornoj kampanji. Sada se ne treba čuditi kada ojača "autonomašenje" i forsiranje iste ili slične priče sa Vojvodinom, a što će biti sledeći uslov za početak "pregovora" ulaska u EU koja će se raspasti za 3-4 godine, a možda i brže...

E, Srbijo....

Urosh

pre 12 godina

Meni je potpuno neverovatan nacin na koji predstavnici vlasti daju saopstenja za javnost. Kao da smo svi, u najmanju ruku, retardirani...Fraze kao sto su "administrativna linija", "prelazi", "carinski svedoci", treba da se protumace - kako?Posebno mi je neshvatljivo da prilikom gostovanja u raznim emisijama, nebitno na kojoj TV stanici, novinari nikako da postave ona pitanja, koja bi svako normalan postavio i insistirao na konkretnom odgovoru. Slobodni mediji, a? Koji to tacno?

Серђо

pre 12 godina

Мислим да ће наше демократске институције објавити споразум...онако зацрњен, демократски наравно.

Neznalica

pre 12 godina

"Stefanović je takođe naglasio da će, suprotno stavovima Prištine, prelazi 1 i 31 (Jarinje i Brnjak) imati poseban status, jer na ostalima Euleks nema izvršnu funkciju."

Koliko čovek treba da bude glup pa da ne shvati da ovim na izričit način priznaje Kosovo kao posebnu državu? Pa i ti drugi prelazi su "naši" ukoliko je Kosovo Srbija. Tako je to kada moraš da ubeđuješ ljude da je belo u stvari crno. Ma tako je to kada si čovek koji nema ni malo časti i ponosa.

Milos

pre 12 godina

Integrated Border Post - border je valjda i dalje granica, zar ne?
sto rece nekada ministar inostranih poslova Srbije: "they want to translate us as thirsty across the water" :D)

PatriJota

pre 12 godina

Evo ja sam jedan od tih "PatriJota" koji smatra da 1999.g. nije izgubljeno Kosovo i Metohija i koji ne prihvata "realnost"!

Kosovo je okupirano 1999.g., ali nije izgubljeno, tj nije bilo do danas. Jer da je sve bilo gotovo te 1999.g., zbog čega bi nas toliko maltretirali, pritiskali i ucenjivali da ga priznamo. Samo zbog toga što okupirane teritorije mogu da se oslobode i vrate pod okrilje matične države a teritorije koje ste priznali zauvek postaju države i svaki atak na njih smatra se kao čin agresije, rat, a ne oslobađanje okupirane teritorije.
E zbog toga je bilo važno da nas nateraju da priznamo kosovske lične karte, pasoše, diplome, vozačke dozvole, tablice, vrhovni sud (matične knjige) i na kraju, kao poslednji dokazi državnosti, carinske pečate, granicu (gran. prelaze) i predstavljanje na međunarodnim skupovima. Kad vi sa nekom državom imate definisane odnose po svim ovim pitanjima, vi ste je priznali ne 100% nego 100000%.

Nikola Uzice

pre 12 godina

Koliko vas ovde se zapitalo da li smo mi imali bilo kakvog izbora??? Da li smo bombordovani 1999. jer je Milosevic bio veci zlocinac od onih koji su nas ubijali? Ili su nove vlasti u Libiji vrhunac demokratije... Pa naravno da ce na zapadu upotrebiti naziv 'granica', 'drzava' i sl... Necu oni svoje dluke nipodastavati. Nama je bitno sta tu pise, a sta ne... i ne sada vec u nekoj buducnosti. Bitno je sacuvati ljudske zivote nasih ljudi na KiM. KFOR se ne bi dugo ustrucavao da pobije one ljude dole. Naravno da bi sebi pre toga sredili neki dobar 'povod'. A KFOR su Nemci i SAD.

VesnaDC

pre 12 godina

Mesto gde stoje carinici, i na kome moraju da se pokazu pasosi i roba deklaracije i ostali papiri , moze da se naziva i robna kuca , sasvim ne bitno. Poenta je u radnjama koje se tamo obavljaju a koje su dokaz da ste priznali fantomsku drzavu u nasoj drzavi, sto je neprihvatljivo.I vec mi skacete po zivcima sa tim moronskim lazima.

Milan

pre 12 godina

"Carinski svedoci Kosova".Pa ovo je stvar za South park show.Priznajem, ispeglao ga Tadic svaka mu cast.Ko u akcionom fiklmu,u poslednjoj sekundi.

mario marko del tintoreto

pre 12 godina

Evo, procitao sam tekst sporazuma na engleskom koji je objavila vlada u Pristini i tamo je sve ono sto je Borko kazao. Dakle, nista nije slagao. Ajde oladite malo...

Milijana

pre 12 godina

A kako to PR vec objavila text sporazuma, a nasa javnost jos ceka prosvetljenje? Borko, junace, gde je zapelo - nije valjda da je u pitanju toner, ili je nestalo papira u stampacu, ili sta?

тоша

pre 12 godina

Какве пасоше ви помињете. Не требају пасоши за прелазак из Космета у централну Србију и обрнуто. А такође, по ЦЕФТА споразуму роба, а чланови су и Србија и Косово/УНМИК, не царини се роба између Србије и Косова. Прво прочитајте ЦЕФТА споразум а онда и споразуме о личним картама, саобраћајним дозволама и регистарским таблицама између Београда и Приштине од 2 јула ове године па онда коментаришите...

Nada

pre 12 godina

Ovakve izjave stvarno vredjaju nornmalne ljude. Ako su sa jedne strane carinici Srbije a sa druge carinici Albanci onda to znaci da prelazis iz jedne drzave u drugu. Znaci ako prodjem srpsko- makedionsku granicu i ne platim carinu onda po Vladinom misljenu nisam presla u drugu drzavu. Samo gledam koliko se upinju da nam napetnu resenje da priznamo nezavisnost Kosova. Volela bih da vidim da li bi se neko lako odrekao zemlje svoga dede, babe. Odricu se oni koji nista nisu zaradili jer su sve dobili od komunista. Besplatene stanove, besplatna letovanja, besplatno skolovanje, besplatna putovanja. Kad go su se razvodili dobijali su nove stanove. Deca im nisu bila gladna, ako nisu dobro ucila skolu nasli bi im posao u banci ili nekoj drzavnoj ustanovi. Gomila neradnika vodi ovu drzavu a neli nemaju ni godinu dana radnog iskustva. Nije cudio sto nas pametna deca napustaju.

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Hajde sada odmah da sklonite barikade, pustite svi ljudi slobodno da krece skaki gde kud hoce bez obzira na nacionalnost, ... Mi (Albanci) smo ziveli vekovima u vasom Vladavinu (nije bio lako ali morali smo) sada cete i vi kao i oni u Jugu Kosove (mozda nece biti bas lako ali nije nemoguce), mozemo zajedno barem da pokusavamo nase dete pruziti normalan zivot ... Pozdrav iz Peci!

Nemanja

pre 12 godina

Stefanoviću bre, pa jesi ti normalan? Šta to znači? Da će carinici i policajci lažne države kosovo da dođu na administrativnu liniju zvanično i jednakopravno onima iz Republike Srbije? Ako si to dogovorio i potpisao ne vraćaj se u Srbiju nego uzmni pištolj i napravi častan čin da se spaseš istorijske sramote izdaje.

LSV ZR

pre 12 godina

Zadovoljan sam ovim vesima iz Brisela. Trebalo ih je biti i ranije. Dosle je vreme da ova drzava prizna realnost u vezi Kosova. Ono vec 12 godina nije u sastavu Srbije. Tada je Kumanovskim sporazumom( kapitulacijom) Kosovo izaslo iz sistema Srbije. To se potvrdilo i nezavisnoscu Kosova od pre 3,5 godine. Cinjenica je da je tu nezavisnost priznala skoro cela EU, SAD, te niz drugih ,najbogatijih svetskih i evropskih drzava( Japan,Kanada,Australija, J.Koreja,Turska,Svajcarska,Norveska...).To su drzave koje proizvedu 72% ukupne svetske proizvodnje. To je realna mera stvari.Rusija gleda sebe i svoje interese. Kina takodje. Srbija nije imala saveznika da zadrzi Kosovo. To je relikt devedesetih godina, sukoba sa celom Evropom i zapadnim svetom, rata sa NATO, vezivanaj francuskih vojnika, paljenja ambasada... Tu smo izgubili saveznike.
Tadic je ipak smogao snage da povuce prave poteze. Kasnio je u odluci ali je ipak doneo. Ja mu na tome cestitam. Nije on izgubio Kosovo nego politika od pre 20 ili 15 godina. Nadam se da ce ove vesti promeni stav Bundestaga i kabineta Kancelarke. Ocekujem da cemo za 6 dana postati pridruzeni clanovi EU.

lala

pre 12 godina

Ovo je moglo davnih dana da se uradi, samo nije bilo petlje. DS i koalicija su dozvolili da im Koštunica dr Vojislav, Ilić mr Velja i Nikolić mr Tomislav (nadam se da je i on ućario neku diplomu na sega-mega univerzitetima) kao i srednjovekovna interesna grupa okupljena u sinodu SPC, vode ratno-hušačku politiku. SRS ne bih spominjao jer tamo nisu imali baš puno uticaja. Bravo za diplomatiju.

Nemanja

pre 12 godina

Borko, sine, da ti deda Nemanja kaže: daj sine ostavku, ne brukaj familiju, o tebi će da se priča kroz istoriju i deca da te se stide da si izdao Srbiju i potpisao da carinici lažne države Kosovo budu sa carinicima države Srbije na jednakopravnom nivou. Borko sine, nije fotelja vredna istorijske i večne sramote koja će da te zadesi ako ova veleizdaja pređe sa bezvrednog potpisa na delo. A ova četvorka kosovskih junaka dole da ostane na barikadama i bori se za sebe, za svoje familije, za srpstvo i Srbiju!

Момир

pre 12 godina

@Само Србија

Ево, ја сам Србин са севера Војводине и моји преци су живели овде сто година уназад и никако, ни на тренутак не сматрам и осећам Косово као своју колевку, не бих кап крви дао за то исто Косово јер никакав осећај о коме ви причате немам према Косову. Према Новом Саду, Суботици, Београду, Нишу, Ужицу имам, али према Косову не. Не знам да ли сам ја сада мањи Србин или да ли сам издајник, не знам, али ето, причам вам своје субјективно осећање. Српски народ на Косову сматрам исти као и народ у Суботици нпр, али да се нешто сада осећам као да су ми прађеди из колевке мајке Косова, немам и мука ми је више тих празних прича о колевци и митова из 1389 године када пола вас који пишете о тој колевци у животу, као ни ја, на то Косово нисте ни крочили, нити познајете њену историју, само знате да је то зарад пркоса колевка и 15% територије.

Хвала на разумевању.

Steva

pre 12 godina

Objasnite mi gde to na belom svetu postoji drzava sa dve carine? Elem, veoma nas zanima gde ce novac od te carine da ide, odnosno, hoce li ici u budzet Beograda ili u Tacijev budzet? Ovo je toliko protivustavno, da nemam reci i zaista neka bude sramota aktuelni rezim do koje granice su spremni da skinu pantalone samo da bi dobili status kandidata!

Pera Peric

pre 12 godina

"Izdali Kosovo" ste svi koji ste svih onih godina glasali za Slobu, Rat i Njegove Ubice/Lopove. Ovo sto se sada desava je samo pokusaj redukcije stete.

Sonja_bgd

pre 12 godina

Postignuto je ocito kompromisno resenje koje ce zastiti sve ljude koji zive na KiM! Politika predsednika Borisa Tadica, politika mira i dijaloga je jos jednom postigla najbolje moguce rezultate i sigurna sam da ce i Evropa i svet to prepoznati!

Velika podrska Borisu Tadicu!

Bogdan

pre 12 godina

Sad sam slusao Stefanovica i moram reci da mi se svidja ono sto je rekao.
Konacno se vracaju srpski policajci,nema obelezja takozvane drzave Kosovo na prelazima,nase tablice mogu da se koriste.Za pocetak dobro i to znaci da su barikade imale smisao.Morali su siptari da popuste nemogu i oni da rade sta hoce.
Ovo je za mene pomak na bolje posto od 1999 nemamo kontrolu nad bilo kojim delom Kosova.Nadam se da ce konacno i ljudima na Kosovu da krene zivot nabolje.Svaka im cast na svemu sto su izdrzali do sada.

miljan

pre 12 godina

Bravo Borko,Albanci sa Kosova su nezadovoljni sporazumom sto znaci da je dobar za nas!Nije stetan ni za njih ali su nezadovoljni ocekivali su da dobiju sve.

Само Србија

pre 12 godina

Читам вести, читам коментаре и не могу да верујем! Одакле вам за карте и евре за трошкарење, куда ће те када не знате одакле сте?! Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!

mertur

pre 12 godina

Ako neko misli da su Boris i Borko izdali srbstvo, izvolite pa na novi izbore glasajte za Grobara, Kostunjavog, ovi ce da izgube ono sto je preostalo.

A-ha

pre 12 godina

Da rezimiramo...
-Kosovo nije deo Srbije Kosovo je BILO deo srbije do 1999.g.
-Kosovo je proglasilo nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Crna Gora je proglasila Nezavisnost dok je vladao dr,V.Kostunica
-Martovsko nasilje je bilo dok je vladao dr,V.Kostunica
-dr.V.Kostunici nije padalo na pamet da posalje vojsku i policiju na kosovo a to ocekuje od sadasnje vlasti.
-dr.V.Kostunica nije ama bas nista uradio sto se tice Kosova dok je vladao zato sto je dole imao i jos uvek ima svoje ratnohuskace i placenike koji
ce da prave nerede nebili kako izdejstvovao da nedobijemo kandidaturu.
-I ko je kriv..naravno Tadic i Borko Stefanovic koji hoce da im spasu ZIVOTE

E sad ce naravno neko reci "ma koje zivote sa siptarima" e bas te zivote koji vrede vise nego i jedno Kosovo.Dzaba im Kosovo kad na njemu nece biti Srba.

Aleksandar

pre 12 godina

dobijene su garancije i za rezoluciju 1244 i šta je od toga ispoštovano; umesto povratka 1000 vojnika oni ( USA, GER, GBR, ITA, FRA ) Proglašavaju takozvanu nezavisnost kosova.
date su i garancije za dejtonski sporazum pa se mnogo toga menja a gle čuda sve na štetu srpskog naroda.

Mik

pre 12 godina

Borko svaka cast na trudu i uspehu ja zivim u kosovskoj mitrovici i apsolutno ti verujem! Ti si uspeo da doneses mir u nase domove ovim sporazumom! A ovi kriminalci ako ne prihvate tvoj sporazum izdaj nalog za hapsenje svih koji ne slusaju legitimno izabrane predstavnike vlade srbije koju jedino priznajem a ne lokalne predsednike opstina koji su na taj polozaj dosli tako sto su kupili 300glasova po 1000 din!

David

pre 12 godina

još samo da usaglase određene tehničke stvari i izaberu zgradu ambasade u BG ... sve teče po planu ...
(čovek, 3. decembar 2011 13:25)

Ko daje pluseve na ovakav komentar? Ljudi da li ste vi normalni? Gurate vaše sugradjane u državu na čijem je čelu čovek koji je pod istragom zbog ekstremnih zločina protiv čovečnosti, kako je Martijev tim okarakterisao trgovinu organima! A dobro znate da nije jedini zločinac koji sada čini političku vrhušku kosovskih Albanaca...

Srbi sa Kosova i Metohije traže isto što i vi - da država Srbija brani njihovo pravo na život! Svi smo mi ''potpisali'' društveni ugovor i time stvorili državu, odričući se nekih prava zarad opšte sigurnosti. Da vas napadne neko na ulici, tražili bi ste da vas policija zaštiti, isto to traže i gradjani Srbije ns Kosmetu - da ih njihova država, kojoj plaćaju porez i čije zakone poštuju, brani! Ako se (opravdano) digla habauka oko ne održavanja gej parade, koja je garantovana ustavom kao pravo manjina iako pravo na okupljanje nije elementarno pravo, zašto niko ne govori o nepostojanju osnovnih prava kosovskih Srba? Još se ovde i likuje a ti ljudi se nazivaju balvanima. A ova država samo neka nastavi da se povlači pred nasiljem, bilo da su huligani ili vojnici KFOR-a na drugoj strani!

Naim-Zagreb

pre 12 godina

Kosovski službenici nisu više ni Policajci, ni Carinici, oni su sada SVJEDOCI. Zanima me jesu li možda Jehovi Svjedoci ili nešto drugo!!??Što bi oni trebali posvjedočiti !? ja ne razumijem!
Stefanovič je pravi diplomata, baca svome narodu prašinu u oči, a narod kaže nije to prašina, to je šečer u prahu.Tako ih lijepo omami. Treba ga prijaviti na nekom Shou kao Hipnotizera, jer dobro mu ide ...
SAMO NAPRIJED SRBIJO (sa Kosova prema Beogradu)

bez imena a i mozga

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice. I onako su sela prazna, a materijal za barikade da se ponese i ugradi u zid izmđu Kosova i Srbije. I tako će svi od Srba "proganjani" narodi dobiti skoro 100% čiste etničke države. Ako će to biti dovoljno da raznorazne/i Biserko, Kandić, Turajlić ućute, neće mi biti ni žao...

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

Robin Hood

pre 12 godina

U tekstu sporazuma u koji je Tanjug imao uvid kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, ..."

To znaci da u buduce na ova dva granicna (zajednicka, integrisana) prelaza, IZVRSNU FUNKCIJU ce imati EULEX, g. Stefanovicu to znaci, ako carina Kosova ima kako vi kazete "status svedoka", onda ce taj status automatski imati i carina Srbije. Nazovite vi to kako god vam je volja, za mene je ovo najveci uspeh koji je postignut zadnjih 12 godina. Po meni su od 26 Decembra Kosovo i Srbija (polako ali sigurno) dve nezavisne i suverene drzave!!!

Bas me zanima komentar g. Vuka Jeremica (vaseg chefa). Ovo bi on morao da slavi kao najvecu (ne svojevoljnu) POBEDU MIP-a Srbije, a ne "one druge pobede" proteklih godina!

Posle ovoga, zelim Srbiji puno srece 9 Decembra, nadam se da cete dobiti status kandidata za EU. Zaboravite vise Rusiju, Kinu, Brazil itd- vi pripadate isto Evropi!!! Pozdrav

bezimena

pre 12 godina

Pa ništa jug Srbije neka se spremi za izbeglice.
(bez imena a i mozga, 3. decembar 2011 16:50)

Ništa od toga, jer profi Srbima - odmetnicima na severu Kosova nije ugrožen život, samo DŽEP, a bio bi još više da dodju ovde! Ali, ne smeta, Srbija ionako zvrji poluprazna i kao takva se dugoročno ne može održati!
Što se drugog dela tiče, zbog tipično srpske megalomanije, koju su Karadjordjevići posejali kao veliko seme zla, s tim i bolesne želje pojedinih Srba da, gde god ih ima makar koliko, budu isključiva vlast, i došlo je do toga da se mnogi pripadnici "nebeskog" naroda, lepo vrate u majčicu Srbiju da vlastuju koliko ih je volja.

p.s. "Ko drugome jamu kopa sam u nju pada"!

MIKI

pre 12 godina

Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje nemojte se zacuduti kad se bude zavrsilo sa Kosovom,da ce biti na redu Vojvodina ,sandzak,presevska dolina ah sto volim da to bude.Smejao bih se prvi ovim gadovima na vlasti!

Ivan-bg

pre 12 godina

Sinoc je g-dja Tahiri izjavila da je DOGOVOR POSTIGNUT i da ujutro putuje za Pristinu?!
Sinoc je g-din Kuper izjavio da je DOGOVOR POSTIGNUT da da nema vise pregovora,ocekuje se samo potpisivanje od strane Pristine-Srbije i EU?!
Sinoc je g-din Stefanovic izjavio da NEMA DOGOVORA i da ce u toku sutrasnjeg dana da produzi proces pregovaranja?!
KO OVDE LAZHE???

Preokret

pre 12 godina

Ovo je konacno jedna lepa vest za Srbiju.Ako je za nabedjene "patriote" ovo priznanje Kosova,onda je i Rezolucija 1244 priznanje,jer ona predvidja Kosovo kao posebnu carinsku zonu.Zato vi iz "patriotskog bloka" nemojte vise da kukate jer je propala vasa ideja da se Srbiji zatvore vrata EU i da na tome profitirate na sledecim izborima.

Srbija je Kosovo

pre 12 godina

ako je kosovo sastavni deo srbije i jedna teritorija o kojim granicama ide da prica ovaj lik !!! Podigla se frka oko nekih pecata ? Sta svaki deo srbije treba da ima razlicit pecat ? To je kao da vas neko pita daj da pravim kucu u tvom dvoristu pa vas posle torturise da mu prepisete zemljiste !!! Srbija je Kosovo i nema nikakvih granica !!! Ja sam ucio u skoli da se srbija granici Madjarska,Rumunija,Bugarska,Makedonija,Crna Gora,BIH,Hrvatska. Nigde tu nema kosovo,a ni granice nisu nacrtane sa Kosovom prema tome ne znam o cemu prica ovaj lik.

Milosh

pre 12 godina

Za ove patriJote koje se brinu gde ide novac od carine, pa kao i do sada svuda osim u kasu Republike Srbije. Da li vi razumete da je dole bilo najjeftinije gorivo na svetu, a kako i zasto? Kako to da su gorivo dovozile cisterne NIS-a, a samo njihove pumpe nisu imale goriva? Dole su se snabdevali iz juzne Srbije, siptari iz ostatka Kosova, pa svi, to je bila jedna super bezcarinska i bezporeska siva zona Srbije ... Sad ce isto taj novac da ide negde na drugo mesto, ali nas budzet ili mi kao gradjani nismo time osteceni, jer je to svakako ranije islo deo u dzep gosp. MJ - DSS, pa onda onog biznismena i slicnih ... Mislite o tome patriJote!
I jos jedna molbica za patriJote da mi kazu kako to Kosovo nije izgubljeno 1999. kada smo na RTS-u pobedili NATO? Razbili smo ih :)

penzioner

pre 12 godina

Bravo Borko, sada bi bio red da mali Jeremić napusti ministarsku fotelju.Popovi pod hitno na strogi post i ispovest jer ste grešili najstrašnije što se može - huškali ste narod na sukob i rat, pamtiće istorija vašu sramnu ulogu.Pohapsiti nelegalno izabrane predsednike opština sa severa Kosova.Sada i nije bitna kandidatura, važno je da smo konačno sazreli kao narod i da sve što radimo je zbog nas samih a ne zbog EU.

Carica Milica

pre 12 godina

Ako narod veruje ovo sto je izjavio Borko,onda sam sigurna da u Srbiji nema logike.
Prvo,da ja tebi kazem Borko da ste vi de fakto priznali Kosovsku drzavu,i ako ste jer se to moralo desiti pre ili kasnije.
Drugo,u Austriji je u toku vojna vezba 2,500 vojnika koji treba da intervenisu sa helikopterima i pesadijom da vrate sve pod Kosovskom kontrolom.
Trece,na Kosovu se spremaju izbori za Predsednika Kosova,ajt pogodi ko ce da bude Predsednik?Bice Murat Jasari,sin Adema Jasarija,svidjalo se to tebi ili ne.
A takozvani predsednik Zubinog Potoka,Slavisa Ristic,zove narod na referendum da li da "ratuju ili kapituliraju".
Vise se ne zna ko pije,ko placa i ko koga ......

sabo

pre 12 godina

Borko sinoc demantovo a sad ispravlja svoj demant izgleda odsad pa nadalje samo vjerovati sta Pristinska gospodja izjavi po neznam koji put da iznose lazi od strane Srpskih pregovaraca a poslije kad istina na djelo izadje sami sebe demantuju kao sto je sad ovaj Stefanovic sinoc jedno sad drugo prica.

Denbabaden

pre 12 godina

Borko je doneo jos jednu "veliku pobedu" Srbiji a ja danas pevam,ko to kaza ko to laze Kosovo je malo,cestitam svim Kosovskim gradjanima na jos jednoj ubedljivoj pobedi na putu demokratije Balkana.

rootsradicals

pre 12 godina

a Kosovo je od 1999. kao srpsko! bez vojske, bez policije, bez sudske i izvrsne vlasti. osvesti se narode srpski, ovo je odavno cinjenicno stanje, a Vi kao da zivite na nebu i nevidite od oblaka sta se na zemlji desava.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Ovo je pobeda i ovo je napredak deco! Demokratija to vam je vecno i lagano (po)pustanje, Kosova. I to se deco cini samo za masovnu narodu publiku. Solidni ljudi, solidnog mozga, znaju vec odavno, blaga moja decice, da je Kosovo sa one strane granice, a da smo mi sa ove strane granice.

Sasa

pre 12 godina

E sad, kad nam budu dali kandidaturu, pa udjemo u uniju pa nemci odrese kesu onako daju nam pare za lepe oci u srbiji ce biti takvo blagostanje da se nemoze ni zamisliti. A ako damo jos nesto ima da dobijemk predsedavanje evropskom unijom. Zar tadicu stvarno mislis da nas ti nemci, britanci ili bilo ko voli. Svj gledaju interes!!!!! Shvati to!!!!

bezimena

pre 12 godina

(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Srpska "kolevka" je ispod Urala! Temelje modernoj Srbiji (BEZ Kosova) je postavio knez Miloš Obrenović, napravivši od nje DRŽAVU i po! Većina gradjana Srbije nema ništa sa Kosovom, koje je, uzgred budi rečeno, odnosom kosovskih Srba prema njemu (višedecenijska prodaja nekretnina za DEBELE PARE) postao čista MITOLOGIJA. Za kosovske Albance stvar stoji bitno drugačije, zato im Kosovo i pripada, svidjalo se to kome ili ne!

oreskovcanin

pre 12 godina

Kada god Borko kaze da je na pragu resenja, i da je postignut dogovor procitam tekst, i odmah se pitam sta je i za koliko prodao, kakve su to dodatne konsultacije obavljene, da li on zastupa interese Srba sa Kosova ili interese Srba sa asvalta iz zuckastog Beograda? Sada kada je dogovorio i potpisao sramnu prodaju, casno moze covek na miru da podnese ostavku, zbog raznih pritisaka. Zasto Srbi nisu nikada ,,pobedili,, za zelenim mirovno-pregovarackim stolom?

mimi

pre 12 godina

Eto šta znači kad se Angela Merkel oglasi.Ko zna šta je sve Borko dogovorio. Sudeći po onome što je do sada uradio potpisao je i ono što nije od njega traženo. Zarad statusa kandidata i opstanka na vlasti daće sve, pa i ono što se od njih ne traži. A, što i ne bi kad to njima ionako ništa ne znači, jer oni nisu na Kosovu.Jad i beda!

kragujevac

pre 12 godina

Najveća izdaja Srba i srpskog naroda! Stefanović ,ili onaj ko mu izdaje naloge sa srpske strane,ruga se narodu , podcenjuje inteligenciju srpskog čoveka i misli da će trućanjem u stilu da nema reči "granica" ubediti nas da je učinjeno nešto dobro. Pogažen je Ustav Srbije, g . Stefanoviću, Rezolucija 1244 više ne postoji,a priznanjem carinskog pečata Vi ste otvorili put za sve ostalo. Kosovo i Metohija je posle ove vaše izdaje potpuno samostalna država sa teritorijom, granicvom i vojskom koju ima,a Vi i ostali možete i dalje da trućate kako Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Ostaće u istoriji Srba i države Srbije večćito zapisano da je B.Stefanović i ova vlast dala Kosovo Albancima,a Srbe koji tamo žive ostavila na milost i nemilost Albancima. Videćete kada sada krenu reke Srba sa Kosova posle Vašeg, g. Stefanoviću, "uspeha". Za ovo ćete ,uveren sam, kad tad da odgovarate,a sud naroda Vam je poznat.Uz to, valjda će se aktivirati i krivična prijava za špijunažu,ako to ne učini ova,onda će neka naredna vlast. Pokopani smo zauvek uz ovakve kadrove koji su na nivou stranačkih vojnika.

Pecanac

pre 12 godina

Aman uhvatili ste se oko ova dva prelazaa sta je sa drugim prelazima koji funkcionisu normalno samo su ta dva u pitanju.Zbog cega?Nije upitanju priznanje Kosova.Na jugu je Kosovo priznato ali zato na severu nece da moze jerbo ne mozemo da radimo sta hocemo (svercujemo i da se bogatimo)to se odnosi na politicke predstavnike Srba na Kosovu.

zgunjeni

pre 12 godina

Iz saopstemja koje smo culi i procitali postignuti sporazum je dobar. Ne bi bio dobar da u njemu nema ni S od Srbije. Ja smatram da je to maksimum koji se mogao izvuci sa nase strane. Alternativa je ne prihvatiti nista,uz status kvo, koji ne odgovara nikome i samo vodi daljem zaostravanju situacije.Kad budemo vodeli kompletan dogovor onda je tek moguce davati konkretnije mislenje.
Mislim da ove sto lupaju minuse i ne zanima sam sporazum, vec su razocarani sto ga jepostigla ova vlast. Da su ga postigli Toma i Kostunica sigurno tih minusa ne bi bilo.

mertur

pre 12 godina

Jos samo da primenite ono sto je dogovoreno i nemojte ponovo da pokusate da driblate i nas i EU jer zbog ovakvih driblinga stigoste pred zatvorenim vratima EU.

Beogradjanka

pre 12 godina

I kako je to protiv interesa Srba na severu Kosova? Neka mi neko objasni od bukaca!!!. kako ce oni biti raseljeni i poubijani kako trvrde ako se uspostavi normalna granica?

slepac

pre 12 godina

Super. Hvala ti Borko i tebi Cedice sto si inspirisao ovu promenu politike. I naravno hvala i preokrenutom Vuku i Dani... Zivela istina, dole ruska gubernija itd. Posto smo sada uradili skoro sve sto su od nas trazili Amerikanci, Nemci i kompanija, ocekujem da kada u ponedeljak odem na posao da me tamo ceka vest o povisici plate od jedno 1000 evra. Bice tako zar ne? Nama ce poteci med i mleko samo da priznamo tu albansku paradrzavu? Ili pak ne?

ojha

pre 12 godina

cela ova frka sa prelazima je bezveze...jer 2045 kada kosovo udje u EU morace da izbrise kranicu prema zemljama EU sa kojima se granici kao sto će to biti Srbija...

Ana

pre 12 godina

a - haaaa, verovatno su ti se do sitnih sati izvinjavali, uveravali te i garantovali i molili kroz suze da pristanes...ha ha ha ha, prestanite vise da lupetate i smarate, umrecu od smeha! prvo vas platimo a vi za te pare mlatite praznu slamu, pa mi jos izadjes i serviras takvu glupost i laz koju ni dete od 5 godina ne bi...da ste se deseti deo tog trosenja fokusirali na ovu bedu od zemlje, fabrike, socijalne programe, zdravstvo, korupciju, jok, vi vodite veliki rat, kakvi ste vi luzeri, muko moja!

milija

pre 12 godina

videcemo kako ste zamislili ovo da primenite u praksi. srbi 4 meseca protestvuju protiv postavljanja albanskih carinika i euleksa, a stefanovic im upravo to donese sa sporazumom. kakva prevara, za ovo se mora odgovarati pred sudom.

hmmmmm

pre 12 godina

Mene ovo interesuje: "Kao poseban uspeh u ovom sporazumu Stefanović je istakao da će se naši policajci i finasijski službenici vrati na Kosovo i tamo vršiti svoju funkciju što je u skladu sa Rezolucijom 1244."

Da li je istina? Kako je dogovorena realizacija, operativno? Kada počinju sa radom?

A za besnu glistu i njemu/njoj slične jedinke ovog društva, jedno važno pitanje: Da li ste, gospodo, spremni da ustupite na trajno korišćenje sprat vaše kuće ili sobu u stanu nekom novom nesrećniku koji se i do sada patio sa porodicom kako bi opstali na KiM, kao što im velikodušno nudite da ih napustimo sada, konačno i zauvek? Stidite se, ruljo sebična!

nego ,hoće li taj benzin da pojeftini sad?

pre 12 godina

Da nije bilo toliko masovnog šverca nafte,droge,ljudi,sumnjivog mesa i ko zna čega još,verovatno niko nikada ne bi ni tražio carinu tu gde će sada da bidne...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A u kakva odela ce biti obuceni ti "kosovski svedoci"? Americka ambasadorka ni u teoriji ne moze da preskoci napomenu da je rec o "susednoj drzavi" a ustvari je rec o otcepljenoj teritoriji, koju priznaje manje od pola sveta.

Милан

pre 12 godina

Нису важне пуке речи, важна је пракса тог споразума, а она ће бити испраћена уз коментар: "Куку мајко, шта нас снађе?"

Ranko

pre 12 godina

Ратовали смо на Косову,обрукали се,изгубили,Америка и Немачка приѕнале Косово у овим границама,направили спораѕум о царинским печатима ,они хтели да пошаљу царинике,ми барикаде,они специјалце,ми убијемо специјалца,Кфор кулира све ове месеце на барикадама и сада неки људи скандалиѕовани договором.Или су преспавали двадест година или много читају наше новине у којима је евро пропао још јуче,унија се држи још који дан,а гладни људи по цео дан штрајкују по улицама,за разлику од благостања у Кини,Русији,Либији под Гадафијем или Ирану.Не морамо никада ући у ЕУ али куку нама са оваквим погледом на свет.Шта се ради у школама,да ли су медијски магови свесни шта раде овом народу,има ли испод мантије иоле часних људи или је за нас само загробни живот,а за њих овоземаљски.Зар не постоји ништа осим маркетинга и рејтинга и манипулације.....

nishlija

pre 12 godina

I Opet se najmanje za sve pita narod.
A ovde pise,kako je postignut dogovor,a da li narodu to odgovara?
zasto u Brisel nisu isli predstavnici 4 opstina ,koji imaju podrsku Srba sa severa Kosova,pa valjda oni znaju sta je najbolje,a ne neki tamo beograd.

Al

pre 12 godina

Bravo Borko kralju. Imas m...da do zemlju svaka cast! Tako se radi a ne sa puske ! Cela Vlada i Predsednik da podrze i primene sporazum. Dosta zaj....cije!

prokleta avlija

pre 12 godina

izdaja,granica,prevara,bla,bla...
ma trebali smo da uradimo ono najpametnije da sedimo u Beogradu,da prekrstimo ruke,okrenemo se licem ka ćošku i da se durimo,ljutimo i glasno uzdišemo,dok EU i Amerika ne popuste i vrate nam Kosovo...

Alex

pre 12 godina

Kosovo ste izdali vi Kosovski Srbi zajedno sa komunistima i Milosevicem, a ne mi iz centralne Srbije i ne Borko Stefanovic !!!
A tzv. Vojvodjanskim Autonomasima porucujem: odrzite referendum o nezavisnosti pa ako imate vise od 50% onda neka vam je sretan put!
PS: jedan dan proizvodnje u FIAT-u ce vredeti vise od svog vaseg zita koje rodi za godinu dana.
Srecan put

Cile

pre 12 godina

Hvala Bogu. A sada da vidimo od čega će da živi milion nezaposlenih i njihove porodice. To je pravo pitanje opstanka Srbije, Koštunice, Todoroviću, Nikoliću...bre!

тоша

pre 12 godina

Где постоји држава са две царине? Па ево, рецимо, Кина, случајеви царина тзв. уже Кине и царина Хонгконга и Макаа. Ово решење је у неку руку случај двоструке царине (нешто слично су наши предлагали и приликом преговора у Бечу 2007 године). Даље, и Државна заједница Србија и Црна Гора је имала царину између Србије и Црне Горе. Ја не кажем да је ово решење идеално за нас али има неких позитивних елемената, наравно ако је тачно све ово што Борко прича зато што Тахиријева прича нешто друго али ни у њу се баш нешто не можемо поуздати зато што Купер прича нешто сасвим треће. Наравно, не сумњам да ће Тачи рећи нешто четвро, Тадић пето, Реџепи шесто, Дачић седмо, Хисени осмо, Јеремић девето и тако даље. Међутим, да скратим, било како било не верујем да ће ишта више спасти ДС од пораза на изборима. У здравље. Поздрав.

Драган Филиповић

pre 12 godina

Нема везе неки црни Борко, није он крив! Не смије Србија, НИКАДА, да се одрекне себе, заради интереса групице људи, којима ништа не фали! Е, друго је питање, има ли воље у народу да почисти заувек те штеточине!

prokleta avlija

pre 12 godina

evo 100evra da ce do veceras da se javi Angela i da kaze da to nije dovoljno,da preduslovi nisu zadovoljeni i da nema nista od kandidature...
Srbija nije povukla barikade,nije rasformirala paralelne institucije,implementirala je samo jedan dogovor,dovela je sever na ivicu rata,a unazad 3 meseca preko 150 vojnika KFOR-a je zavrsilo u bolnici ili je izbaceno iz stroja i to sve da bi tadic dobio svoju kandidaturu jer za izbore nema nista drugo da ponudi Srbiji...
pa nisu Nemci mala deca pa da mozete da im vezete usi i da ih naterate da igraju oko bandere da ih pred celim parkom napravite budalama a onda ta ista deca nastave da se igraju u pesku cepajuci se od radosti...da li vi vidite Angelu kako posle svih ovih srpskih zavrzlama sedi u pesku sa koficom i lopaticom i smeje se od srece...

zex

pre 12 godina

Da, pogotovo kad je Robert Kuper-cija doktrina je da neoliberalni kapitalizam TREBA da koristi vojnu moc za uspostavljanje kontrole u svetu, izjavi da je zadovoljan dogovorom, onda je jasno da su se nasi prodali.

Nemanja

pre 12 godina

Spala Srbija da je brane opet KOSOVSKI JUNACI od izdaje novih Brankovića!
braćo sa sprskog Kosvoa OJAČAJTE BARIKADE i ne puštajte Tačijeve srboždere na na liniju koja razdvaja jednu srpsku dušu na dva dela! IZDRŽITE DO IZBORA kada PADA ova izdajnička i kapitulantska vlast!

Masi

pre 12 godina

Braco Srbi, ili ovaj sporazum ili glancajte traktore, trbace vam. Svi ovi pljuvaci sporazuma zaboravlju kako se zavrsio lazni patriotski inat sa Krajinom, ili mozda zele to da bi posle po kafanama pricali kako su jedini pravi Srbi likovi poput: Kostunice, Seselja, Arkana.. a da umalo da zaboravim Grande Slobu!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Pogledajte dobro ovog gospodina.Njegov lik i delo ce buducim generacijama sluziti kao model kod skiciranja lika Jude. Znamo da nije odgovoran, da po funkciji i obrazovanju to i ne moze biti, ali, isto tako znamo da je zarad svoje alave birokratske zelje za napredovanjem pristao na ovu prljavu igru u kojoj radi jedno a ovom narodu "servira" drugo.Gospodine Stefanovicu kada FAKTICKI prizznate laznu drzavu, FORMALNO priznavanje vam niko nece ni traziti. Tu se zavrsava Vasa sramna odiseja. Nemojmo se zavaravati, da su ti pregovori bili od bilo kakve koristi za Srba, bili bi odbijeni od strane SAD i njihovih evropskih marioneta, kao sto je srusen i "Kutiljerov plan". Americka ambasadsorka u UN je, namerno ili slucajno, otkrila sustinu ovih pregovora, kada je rekla da su albanske specijalne snage posle "dogovora o pecatima" shvatile da imaju prava da izidju na granice "jedinstvenog carinskog podrucja"?! Niko od novinara niti medija nije komentarisao ovaj momenat, kao ni onaj kada je, koristeci "istinu" gospodina Draskovica, Srbe na barikadama nazvala kriminogenim elementima?!Kao gradjanin i pripadnik ovoga naroda mislim, a siguran sam da to misljenje deli vecina gradjana, da KOSMET nije privatno vlasnistvo gospodina Tadica, koje on moze da prokocka kao svoj adut kod sledecih izbora niti Borkov "miraz" da ga ulaze u svoju karijeru i obecano profesionalno unapredjenje.

dr

pre 12 godina

"ali smo u međuvremenu dobili garancije i detalje u vezi sa prelazima"
Koje bre crne garancije? Od koga? Pa jesmo li dobijali garancije da neće biti daljeg uslovljavanja po milion i jedan put, pa ništa...

Milos

pre 12 godina

Da li se placa carina na robu koja dolazi iz Srbije? Kome se placa - kvazi drzavi Kosovo, nepriznatoj u UN. Ako je zaista to nekakvo prelazno resenje i ne zadire u status, zasto svi prelazi iz Kosova u okolne zemlje nisu po tom principu? Puno postoji pitanja na koje nema odgovora...

Jednostavno

pre 12 godina

Formula je gotovo poput algoritma. AKO ne postignete neki sporayum NEĆETE dobiti kandidaturu. Kandidatura bi bila gotovo jedina stvar koju ova vlast još može da ispuni, pošto je gotovo u svemu omanula. Stoga, može očekivati da doživi debakl na izborima, koji će biti u sred drugog talasa krize. Iz toga proističe da su nešto morali da urade. A jedna stvar pokreće drugu, tako da sada oni misle da ih ne čeka debakl na izborima...

Ivica_K

pre 12 godina

Razlog zbog koga stoje barikade je taj da nema carine izmedju Srbije i Kosmeta sa Borko je sada prihvatio granicu jer ce na prelazima biti carinici tzv. nezavisnog Kosova!

prokleta avlija

pre 12 godina

e ovako drugari...
da nije bilo barikada tih antievropskih,primitivnih,izrabljivackih,rusilackih,lopovskih i kriminalnih struktura/snaga sa severa ne bi bilo ni kandidature...

Knight XV

pre 12 godina

Kako je vlast u Srbiji konstruktivna kada oseti pritisak M.Z. i pritisak samih gradjana u zemlji.
Na kraju krajeva izabrani ste da sluzite na dobrobit celokupnom narodu, a ne da manipulisete i zagorcavate obicnim ljudima zivot u ovoj zemlji.
A sada sprovesti to dogovoreno na terenu, sto pre.

Carinski svedok nezaštićeni

pre 12 godina

Sloba je pobedio NATO, a ovi su pobedili i NATO i EUlex i Albance. Šteta samo što ih nisu pobedili pre deset godina, sada bi smo bili u EU.

chichan

pre 12 godina

LJIGAVCI!!!
Umesto da jasno i glasno,hrabro kazu...ovim sporazumom smo priznali Kosovo da bi dobili kandidaturu(citaj:da bi imali sanse da pobedimo na izborima)ILI...ovim sporazumom nismo priznali Kosovo,ali je bio neophodan da bi dobili kandidaturu...itd...ONI,ova mutna,tajkunska,naopaka vlast zavlaci bukvalno sve gradjane po kozna koji put,muljaju nesto sve u uvijenoj formi,sve u strahu da ne izgube IZBORE!!!
Zamislite posle svega da ne dobiju kandidaturu ni sada,ni na prolece sto je itekako moguce jer nisu resili nista,da ne nabrajam...KORUPCIJA,TAJKUNI,SUDSTVO ITD ITD
Ne vidim ovde bilo koju radost,ni za one koji su vise za EU,ni za one koji su vise za Kosovo.Katastrofa,ocaj,uzas...

Dejan

pre 12 godina

Nek bude kako bude,necu vise da kad idem u srbiju da idem preko brda,vec normalno magistralom.sklonite barikade vec sutra,jer sto pre to bolje za sve nas.

ojha

pre 12 godina

(Zmaj, 3. decembar 2011 17:18)

pa VEROVATI da ce se EU raspasti je ravno verovanjima:
-da postoji deda mraz
-da decu donose rode
-da ces biti baksuzan 7 godina ako razbijes ogledalo
-da ce 21.12.2012 biti smak sveta
-da ces se oženiti ako sedneš na ivicu stola
-da ćeš umreti ako pojedeš 7 banana odjednom
-da je Kenedija ubio Li HArvi Osvald
-da je Kremansko proročanstvo tačno od reči do reči
-da će Pantelić dati gol za reprezentaciju
-da Mesi može da igra bez Xavija i Inieste
-da se sida prenosi kupanjem u bazenu
-da...

KOSMET

pre 12 godina

Jasno je sta su dogovorili kada isto podrzavaju ambasadori USA, GB, Svedske, Luksemburga, ... politicari u liku Palme, Jerkov, URS, ... KOSMET je srpska sveta zemlja dok je i jedan zivi Srbin na Kosmetu. Izdaja nacionalnog interesa je za svaku osudu. Kaznice Vas kosmetske svetinje i grobovi.

Nezavisna

pre 12 godina

Kosovski carinici su carinici u svakom smislu a rec granica postoji u albanskom delu sporazuma. Pusti ljude da sami procitaju sporazuma i nemoj da budes dvolican. Unapred se zahvaljujem na priznavanju Kosovske nezavisnosti.

Miloš

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?

žvaka za ludaka

pre 12 godina

ljudi ne zavaravajmo se ...cak i da Srbija prizna Kosovo nijedna vlast,opozicija,država.crkva,institucija ili ceo srpski narod,definišite to kako hoćete, se nikada neće odreći prava da kosovo nazove kolevkom srpske države ili da nazove kosovo srpskim...kosovo je oduvek bilo srpsko i biće dok postoji Srbija...to se ne može izdogovarati niti potpisati,to nam niko ne može oduzti...
jedini način da kosovo ostane van Srbije i da bude nezavisno bez ikakvih pretenzija sa strane je ili da nestane država Srbija ili da nestane srpski narod...
priznajmo ga jer to priznanje ionako ništa ne znači...
kao i hiljadu puta do sada,neki naši potomci će vratiti kosovo tamo gde mu je mesto...

игор

pre 12 godina

До 10. децембра скаче цена кашика, јер тада почиње да тече мед и млеко. Само захватиш и пијеш. Смешно

još nije počelo

pre 12 godina

To je završeno idemo dalje. Za datum početka pregovora koji je puno važniji trebat će se dati više. A onda imamo 35 otvaranja i 35 zatvaranja poglavlja što znači još najmanje sedamdeset strepnji i popuštanja svima i svakome. Svaka od tada 28 država može jednostavno ne doći na pojedini odbor sa stavom i time blokirati proces.

Aleksandar

pre 12 godina

Де журите у ту Европу бре? Колевка је у питању, Срби, КОЛЕВКА ! ТО НЕМА ЦЕНУ !!!
(Само Србија, 3. decembar 2011 15:54)

Aman, dosta vise uskopistite. 99% vas koji se pozivate na nekakve kolevke, kolevku u zivotu videlo nije. A da ne pominjem ognjista, garantujem da najvise dva promila vas zna sta je ognjiste, a kamo li kako to izgleda.

Ja sam, sticajem okolnosti, zaista kao mali bio u kolevci. Onda sam odrastao, kolevku su moji il' nekome dali, il' na nekom memljivom tavanu sakuplja prasinu i uveseljava crve i termite, al' me svakako briga sta je sa istom. Sta bih ja danas sa kolevkom? Sad mi komforni krevet znaci mnogo vise...

новак

pre 12 godina

Прочитах негде у неким западњачким новинама да је све ово, што мора да се преговара и праве споразуми, последица тога да Србија не жели да се одвоји од Косова. Па како бре то, па није Косово у УН а Србија хоће да се отцепи од њега па да тажи чланство у УН већ је обрнуто!...

mucni.malo.mozgom

pre 12 godina

samo me zanima na kom to prelazu izmedju dve drzave ne poatoji obostrano prisustvo policije.i oni mi prodaju pricu da su nesto postigli

dragan ilic

pre 12 godina

ovde nije rec o kosovu mi iz centralne srbije i ne znamo kako izgleda kosovo nismo nikad ni bili. rec je o tome da drzavnu celovitost moramo da branimo svim sredstvima. Ako vam se cini da je rat zavrsen nije on je prividno zavrsen i dalje traji tajno bez pusaka.nije pitanje kosova vec pitanje ostatka zemlje jer moze i Vojvodina da trazi posebnu drazavu pa sandzak pa presevska dolina pa ostatak juga da pripadne bugarima mi na barikadama branimo milione gradjana srbije koji zive na pomenutim mestima.

serdar

pre 12 godina

Posto je CARINSKI SVEDOK neko novo zanimanje,smatram da je deficitarno te vas molim gospon Stefanovicu da mi kazete koju skolu da upisem i gde?

uskok

pre 12 godina

kakav je to dogovor ako su potrebne garancije? Od koga garancije - od EU koja zeli da Kosovo bude nezavisno? Sta stoji u tim dogovorima, gde se moze videti integralni tekst? Po tome cemo videti nasta je Stevanovic sve pristao da bi dobili EU pohvalu? Plasim se da je zbog tapsanja po ramenu od Nemacke, stevanovic pristao na svasta i prodao Srbe sa KiM.

dejo

pre 12 godina

Stefanoivic: "..Predsavnik kosovske carine imaće, kao "carinski svedok", neku vrstu posmatračke uloge.... "
!!!!!?????/

Dali na ovom svetu postoji iko ko uveruje o ove Stefanoviceve reci.

Podseti me na one Stefanoviceve reci upuce predsednicima opstina sa severa iz Argumenta vise": "Albanac ce biti tu da vam kuha kafu"
Samo pominjanje reci 'carina' govori sve.

idemo dalje

pre 12 godina

Dobro, za Kosovo smo dobili jednu rec, Kandidatura, i pravo da nasi politicari kraduckaju i po nekim evropskim fondovima. Sada je na redu Vojvodina ! Sta dobijamo za nju ? Trebalo bi malo vise, bar dve reci.

Aleksandar

pre 12 godina

Jedan gospodin je napisao koji je sa severa Vojvodine, da ne oseca da je Kosovo njemu svetinja, i donekle ga razumem, ali ne razumem kada je rekao da ne bi dao krv za deo zemlje Srbije, da li bi dao za Nis Uzice, ili samo sever vojvodine ili samo za tvoj prag?Bio sam na Kosovu i Metohiji, i ako sam iz Beograda i obisao sam sve nase crkve koje su priznate i zasticene od Unesca...
Ljudi pa treba svi da razumemo da je Kosovo i Metohija izgubljeno ovo nam daju samo na kasicicu kao da bi mi bili zadovoljni, za par godina Kosovo i Metohija bice nezavisna drzava...

istina boli

pre 12 godina

srbi su u poslednjih 20 godina izgubili sve ratove i teritorije,koje su za vreme sfrj imali. da li će i kada neko odgovarati zbog toga?

miki

pre 12 godina

A cuj ovoga, kao ne pominje se rec "granica". Kao da je terminologija bitna. Svima je jasna sustina onoga sta je potpisano. Dobro da ste ista potpisali vise. Ko mala deca ste sa ovim pregovorima... Ajde jasno mi je da imate te neke "crvene linije" koje nesmete da predjete i da vas to koci al stvarno ga preteraste. Dobro da ste ista i izvukli na kraju. Nebitno oce se zvat granica ili kako vec. Samo skidajte vise te balvane sa dnevnog reda i bavite se bitnijim stvarima. Npr EKONOMIJOM. 400.000 nas je manje u zadnjih 10 godina. To je vise od SVIH SRBA NA KOSOVU.

pedja

pre 12 godina

Ne moze covek a da se ne nasmeje, od muke ... Koga to farba gospodin Stefanovic?! Gde se to vracaju srpski policajci, pa ja ne mogu da verujem, kako ovaj covek ume da laze i manipulise srpskom javnoscu... Bruka i sramota za drzavu Srbiju ... Srbija je dosla na dno dna ...

VRATA bez ZIDA

pre 12 godina

ako je po vama kosovo deo Srbije, cemu onda "Prelazi". Stevanovicu, znas ti sta znaci prelaz i kako mozes imati prelaz ako nemas granicu.

nostradamos

pre 12 godina

Predraze tvoja baba ne zna dobro ni svoj materni jezik a o drugim jezicima nema svrhe ni pricati,tako da je tvoj komentar smesan.Pitaj babu gde je Kosovo siguran sam da ce pogresiti ili nece znati, toliko o tvojoj babi vrsno pregovaracu,a tebi cega se pametan stidi b..... se time ponosi,pa se ti lepo pronadji zajedno sa babom u ovoj prici, a baba nije kriva sto ima takvog unuka,

bez straha molim vas

pre 12 godina

ej super hvala bogu sada ovi iz vlade srbije ne traze vise UNMIK samo polako prihvataju carinu i policiju kosova i oce i sa njima u jednoj zgradi zajedno da radu i da kontrolisu ljude bez obzire koju dokumentaciju imaju dobro srbijo tako treba sa komsijama da radis a ne da se stalno svadjas samo napred tako ti je svuda u EU DRZAVAMA zajedno saradjuju i mnogim komentarcima predlazem mu da gledaju malo i strane televizije a ne samo srpske oce da nauce malo da misle kao evropski gradjani a ne samo kao srbi ili kao rusi hvala

Bagi

pre 12 godina

Nezamisljeno je da Borko mogao odlucitida o "administrativnim prelazima" bez saglasnosti cetiri predsednika opstina severnog Kosova. Oni oko "admintivnih prelaza" zele raspisati referendum kako bi se culo glas Srpskog naroda Kosova.

Nemoj da brines za mene Borise...

pre 12 godina

Sta li ce da nam traze za ulazak u EU?Pitaj Borise sad da ne cekamo 10 godina...steta da menjamo pasose,dokumenta,knjige svaki put kad prodate nesto.Samo nemoj da nas pravis ludim da je to za nase dobro...nemoj...bar jednom budi covek.

alo

pre 12 godina

(nikica, 3. decembar 2011 17:16)

koja ti je to logika nece biti ni obeležja države Srbije!?!?!?!
pa naravno da ne treba da bude obeležja Srbije jer to nije granični prelaz
da razjasnimo par stvari...zajednilčko upravljanje granicom imate u Doveru gde zajedno rade britanski i francuski carinci,isti slučaj je u holandskim,nemačkim,belgijskim,finskim,švedskim,litvanskim itd lukama.Poenta u integrisanom upravljanju granicama je da granica nema jer dve države ZAJEDNO na jednoj tački rade sve provere

Jelena S.

pre 12 godina

Ako u samom tekstu nema reci granica, da li to znaci i da ih predstavnici vlasti nisu priznali!
Iskreno, vise verujem kosovskim vlastima jer znam da nece nista slagati...uspeli su da se izbore za svoje, a nase marionete nisu uspele ni da dodju do reci.....I sta sad?!?!?!?!?

nikica

pre 12 godina

""Na jedinstvenim prelazima, dodao je on, neće biti nikakvih državnih obeležja, na čemu je Priština pokušala da insistira. ""
POsto je zajednicki tj jedinstven znaci nece biti ni obeklezja drzave Srbije ""
A koliko ja znam Edita, Kuper, a i samo saopstenje koristi engl. termin 'border' koji znaci 'granica', dok nas Borko na srpskom stalno koristi termin 'prelaz' [engl.'crossing'].
Oko ovoga sto je dogovarano u ova 2-3 dana, ocekujem veoma, veoma interesantnu [i zabavnu] debatu u skupstini Srbije.

Ruzmarin

pre 12 godina

Kada su jevreji pitali Hrista kome da placamo porez ovaj ih je jednostavno upitao ciji je lik na novcu,pa cezarov,e onda njemu i placajte,koga uopste briga ko je na carini,zemlju je stvorio Bog i on ima jedino legitimno pravo na naplatu,sta radite tamo dole krcmite tudje i vi i albanci.Ne treba da pominjem da i mi i oni imamo najgori skor,ekonomski,tehnoloski kulturni i ko zna jos kakav,kome god da platite porez za koju god stranu da se opredelite sledi vam corak.Jednostavno se ujedinite sa tim ljudima i pokusajte da podignete zajednicki nivo jer su i srbi i albanci u ovom historijskom trenutku na vetrometini i jedino je mesetarima stalo cije je brvno./Citam ovde puno komentara i albanci bi da zive u miru a vidim i vi bi ste.Obe strane ne znaju kuda ce huskani od svojih pasa rata.Nije problem granica to je suvise prizeman problem za narode takvih potencijala,vise je problem sta ljudi mogu postici unutar tih granica kakve god one bile.Sve ostalo je cist nacionalizam i fasizam,golo otimanje za tudju zemlju jer zemlja pripada Bogu i pokoljenjima.

EU nema alternativu

pre 12 godina

Sad kad smo priznali Kosovo,sva vrata su nam otvorena.Od sutra u Srbiji umesto šljiva,braćemo evre.Izdaja će se zasigurno bogato isplatiti.

Stankevicius

pre 12 godina

"Посредник Европске уније у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер изјавио је да договор о интегрисаном управљању прелазима подразумева заједничко управљање полицијским, царинским и граничним службама на прелазима између Србије и Косова".
Elem, covek je lepo naglasio da se radi o CARINSKIM i GRANICNIM sluzbama i jasno je kao dan da Borko Stefanovic obmanjuje javnost!

mornar

pre 12 godina

granica ili border to je isto kraj podele kosova jer ovako je boljeza sve inace sa nacionalizmom vise se niko ne bavi samo neki srbi kojima je stao sat

Sitnicu po sitnicu, tehnikaliju po tehnikaliju, ali nama uvek po ledjima!

pre 12 godina

Znaci, kako nezvanicno saznajemo, nece biti zastava i obelezja na prelazima, ali ce zato kosovski carinici nositi zastavu i obelezje na uniformi i jos ko zna gde. Nasi ce reci da se tako nisu dogovorili, a oni da to nigde nije zabranjeno jer sve sto nije zabranjeno odmah je dozvoljeno. Bice kao sa odgovorom Medjunarodnog tribunala na srpsko pitanje o legalnosti proglsenja nezavisnosti Kosova. Tada je sud rekao da CIN PROGLASENJA nezavisnosti 'nije nelegalan' zato sto nije izricito zabranjen u Rezoluciji 1244, iako sud sam STATUS nezavisnosti Kosova i legalnost istog nije ni razmatrao.

vislavski

pre 12 godina

Tacno Stefanovicu samo Rezolucijom 1244 bilo je predvidjeno da se nasi carinici vrate na granicne prelaze sa Makedonijom i Albanijom a ne na administrativne prelaze izmedju Kosmeta i centralne Srbije...

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Ovoliko blagoglagoljivosti od "pregovarača" Stefanovića ne bi postigli zajedno: Šešelj, Vučić i Nikolić.
"Realnost na terenu" je da NEMA SADA albanaca, tj predsatvnika "albanskih vlasti" na prelazima - i zbog toga su barikade.
Ovo "postignuto" je kršenje R-1244 - a što će tobože biti i "naši POSMATRAČI", dakle ni i VLAST - je apsolutna pobeda Prištine!
Osim za one koji nastavljaju zaglupljivanje naroda, kao Milošević svojevremeno.
Tužan dan - posle 24. marta - ovo je prvi pravi rezultat u političkom smislu koji su ostvarili Albanci...

Deki33

pre 12 godina

U sporazumu nema reci granica,jako ste veliku stvar uradili,pristali ste na sve a albanci su se odrekli jedne reci,pravi kompromis nema sta.

Ezio Auditore

pre 12 godina

Faza 1 : Obavljena
Faza 2 : Sledeci korak je datum otpocinjanja pregovora, spremite se da skinete gace i zauzmite pozu (ovo nam je slobodan izbor), jer je jos samo to ostalo.
Faza 3 : A kad pregovori pocnu (cenim za 3-5 god.) uzdam se u mastu EU i da ce posle skidanja gaca, uneti neke inovacije. Kao u dobrom seksu.

A ja se nadam da ce taj 21.Decembar 2012 u stvari i da se desi, pa nece biti ni EU ni Azijsko-Rusko-Bog te pita koje koalicije i da ce nas vise ostaviti i jedni i drugi na miru da se sami pobijemo i pojedemo.

zdr

pre 12 godina

U objavljenom dokumentu na engleskom jeziku vise puta je upotrebljen akronim IBM. Stoji za "international border management", upravljanje medunarodnim granicama.

Saša - Pariz

pre 12 godina

Francuske medije javljaju da su se Kosovari i Srbija dogovorile na postavljanje GRANICE !
I da polako ali sigurno vlada u Srbiji prihvata realnost na terenu.

Горан

pre 12 godina

Дај да видимо тај текст и ко је то потписао. Дај да видимо оригинални докуменат.

Aleksandar

pre 12 godina

Na misomoru ne stoji 'Ubija miseve' nego pise 'Resava problem miseva i drugih sitnih glodara'. Je l' to menja sustinu?

Daleko bilo da ja imam neki problem s tim, Kosovo odavno nije u Srbiji, ako cemo iskreno nikada se nije ni integrisalo u istu, al' prestanite da sludjujete vec sludjeni narod i prodajete im poraze za pobede. Posle se cudite sto vas ne razumeju i ne slusaju - pa vi im pricate bajke, a narod k'o narod, 'oce da veruje u ono sto im se snilo pa kad im jos vi potvrdite...

Pera Detlić

pre 12 godina

Ovo vređa elementarno inteligentne! Pa ne mora sve da se kaže! Dela ne reči (Facta non nverba)! Što je gospodin "ispregovarao" minimum upotrebe logike ukazuje na postavljanje granice! Pa kako se zove to nešto čime se integralno upravlja? Pa sami naši "pregovarači" kažu integralno upravljanje granicama. A nigde se granice ne spominju. Da nije integralno upravljanje "crvenim linijama"!?

Серђо

pre 12 godina

Мислим да ће наше демократске институције објавити споразум...онако зацрњен, демократски наравно.

Pozoriste u kuci

pre 12 godina

I u Rezoluciji 1244 pise da savet bezbedbosti reafirmise suverenitet i teritorijalni integritet srj, i...
Kako se ta rezolucija sprovodi?
Kome cete se zaliti ako kosovski sluzbenici ne budu samo posmatraci?
Kome cete se zaliti ako albanski sluzbenici nataknu zastavu na administrativni prelaz?
Koje mehanizme kontrole imate da se kontrolise da li ce sprpvpdjenje biti u saglasnosti sa dogovorenim?

Amateri!

mario marko del tintoreto

pre 12 godina

Evo, procitao sam tekst sporazuma na engleskom koji je objavila vlada u Pristini i tamo je sve ono sto je Borko kazao. Dakle, nista nije slagao. Ajde oladite malo...

zdrav razum

pre 12 godina

Tu mi je nesto sumljivo.Opet su pristali na ustupak.Kako sad to odjednom tj. posle izjave Merkelove.Nama je gorelo pod nogama Pristina je cekala pravi trenutak i postepeno ostvaruje svoje ciljeve...Sagledajte ljudi malo logicno je sasvim.Postignut dogovor hm ....To je mac sa dve ostrice....

sanja

pre 12 godina

Da se razumemo, tim ljudima dole ne trebaju kratkrocna resenja, vec nesto dugorocno, a cisto sumnjam da bilo ko od aktuelnih politicara na vlasti mogu da nadju bilo koje sa kojom ce srpska strana da bude zadovoljna.

Polako ali sigurno ka devetom krugu.

pre 12 godina

E sad se spremam da operem uši i da se u sledećim danima naslušam tumačenja ovog sporazuma kako se kome ćefne. I tako u začaranom krugu bez kraja.

Milos

pre 12 godina

Integrated Border Post - border je valjda i dalje granica, zar ne?
sto rece nekada ministar inostranih poslova Srbije: "they want to translate us as thirsty across the water" :D)

Vex

pre 12 godina

Sta je istina a sta nije to ne zna ni policija. Ali ukoliko u sporazumu Ima iole nesto pozitivno za Srbe to je zasluga onih na barikadama. Nista NIKADA nece na dobro izaci od onih sto svaku recenicu pocinju sa: " ma sta ja tu mogu....". .. Akcija brate I samo akcija, pokazi zube ali ne preteruj.

Mihailo

pre 12 godina

Svi ovi sporazumi naše vlade i R. Kosovo su dokaz da smo mi Srbi okupatori, jer dati nekom svoje parče zemlje, bez ikakve nadoknade je dokaz da je ta zemlja okupirana i da je treba dati onima od kojih je oteta. Ja lično nisam takvog mišljenja, jer prva Srbija je nastala na toj teritoriji. Verovatno da je vlada Srbije uvidela te istorijske manjkavosti, i tu nepravdu je ispravila.

Slicnosti i razlike

pre 12 godina

U cemu je sada razlika izmedju milosevicevog i ovog rezima? Promenio se nacin, a princip je ostao isti. Nastavak gubitnicke politike. Ista, boljsevicka, licemerna drzava.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

U tekstu sporazuma, u koji je Tanjug imao uvid, kaže se da će pripadnici Euleksa imati izvršne funkciju na dva prelaza, što je u skladu s njihovim mandatom. Euleks će imati primat, a kosovski svedoci će biti posmatrači.

Ako se ovome jos doda i to da mandat Euleksa koji ce "imati izvršnu funkciju na ova dva prelaza" ionako "treba da traje do 4389. godine" mozemo slobodno reci da je postugnuto i "dugotrajno resenje" !
Euleks će stalno do 4389. god. imati primat i obavljati tu izvršnu funkciju, a kosovski svedoci koji će biti posmatrači, e oni ce se "silom prilika" i zbog jos uvek relativno kratkog ljudskog veka morati "cesce" (svakih 30-40 god.) smenjivati !
Sa "diplomatskim uspesima" Borka Stefanovica mogu se eventualno "porediti" samo jos "diplomatski uspesi" Vuka Jeremica !

Boki

pre 12 godina

Da vam ja objasnim šta znači INTEGRISANI prelazi (naravno da su granični). U stara dobra vremena, kreneš u drugu zemlju i naiđeš na kućicu u kojoj se nalaze carinici TVOJE zemlje. Tu te pretrkeljišu, provere pasoše, i ako je sve i redu pošalju te dalje, Tada pređeš 100 metara ničije zemlje i naiđeš na još jednu kućicu, u kojoj su ovog puta carinicu zemlje u koju si pošao ili si eventualno u tranzitu. I tu te pretrkeljišu, provere pasoše, eventualno ti naplate catinu, i ako je sve uredu, putuj igumane.
U integrisanoj varijanti, ima samo JEDNA kućica, i NEMA ničije zemlje. Samo te JEDANPUT pretrkeljišu, jedanput ti provere pasoš, i eventualno, naplate carinu.
Ovo rešenje je bolje iz puno razloga. Kraće je procedura, manje te maltretiraju, bolje kontrolišu jedni druge, da ne dođe do zloupotrebe, što u odvojenim kućicama nije bilo moguće, jer mogu da rade šta hoće.
Bilo kako bilo, integrisano upravljanje prelazima, se ne primenjuje u okviru jedne države, nego između dve susedne zemlje, što znači da je to klasična G-R-A-N-I-C-A.

Ja

pre 12 godina

Stefanovic govori o PRELAZIMA a drugarica mu Tahiri o BORDERS. Pitanje za sve nas: Da li EU bolje razume srpski ili engleski jezik i na kom jeziku i sta ce tacno da pise u sporazumu ( osim ako ponovo sporazum ne bude tajni i usmeni kao i do sada)?

MRV

pre 12 godina

У то нико није ни сумњао, упркос Стефановићевој тврдњи. Ако су Тахири и мисија ЕУ рекли да јесте - онда смо сви знали да јесте. Ово о додатним гаранцијама је жвака за лудака.
И шта им значи "интегрисана царинска служба"? Ако значи оно што значи у Хрватској (и шире), онда недостаје податак која ДРЖАВА ће увести такву царинску службу. Ако значи да ће у њој бити и Албанаца и Срба недостаје податак да ли ће то бити Срби са Космета (у ком случају је то царина ДРЖАВЕ Косово) или цариници РС. Ако ће бити цариници и Приштине и Београда, онда је то школски пример кондоминијума ДВЕ ДРЖАВЕ - Косова и Србије. Другим речима, у сваком случају макар прећутно признавање државности Косова.
Мислим, нити хвалим нити кудим, хоћу само да знам истину.

prokleta avlija

pre 12 godina

(Milos, 3. decembar 2011 17:20)

posto su Srbija i kosovo(unmik) potpisnice CEFTA-e sporazuma na proizvode iz Srbije koji ulaze na kosovo i obrnuto se ne placa carina...

Nikola Uzice

pre 12 godina

Koliko vas ovde se zapitalo da li smo mi imali bilo kakvog izbora??? Da li smo bombordovani 1999. jer je Milosevic bio veci zlocinac od onih koji su nas ubijali? Ili su nove vlasti u Libiji vrhunac demokratije... Pa naravno da ce na zapadu upotrebiti naziv 'granica', 'drzava' i sl... Necu oni svoje dluke nipodastavati. Nama je bitno sta tu pise, a sta ne... i ne sada vec u nekoj buducnosti. Bitno je sacuvati ljudske zivote nasih ljudi na KiM. KFOR se ne bi dugo ustrucavao da pobije one ljude dole. Naravno da bi sebi pre toga sredili neki dobar 'povod'. A KFOR su Nemci i SAD.

Kastrioti

pre 12 godina

Vi Srbi je zovite kako hocete ali tu ce se izcariniti roba, placati PDV, cekati na red za legitimaciju, pokazati pasosi, itd tako da za nas Albance i za ceo svet bice to GRANICAAA !

Jedva cekam kakav naziv cete smisliti kada se budemo sutra voziti sa RKS tablicama po Srbiju !

Urosh

pre 12 godina

Meni je potpuno neverovatan nacin na koji predstavnici vlasti daju saopstenja za javnost. Kao da smo svi, u najmanju ruku, retardirani...Fraze kao sto su "administrativna linija", "prelazi", "carinski svedoci", treba da se protumace - kako?Posebno mi je neshvatljivo da prilikom gostovanja u raznim emisijama, nebitno na kojoj TV stanici, novinari nikako da postave ona pitanja, koja bi svako normalan postavio i insistirao na konkretnom odgovoru. Slobodni mediji, a? Koji to tacno?

марио марко дел тинторето

pre 12 godina

Тачно је да ће ЕУЛЕКС имати извршне функције на Јарињу и Брњаку и тачно је да ће ту косовски цариници бити сведоци (у ствари то значи посматрачи). Али није тачно да ће српски цариници ту такође бити сведоци зато што је ЕУЛЕКС, још по споразуму о његовом доласку на Космет 2008 године, био предвиђен као надлежан за косовске царинике и за Косово а не за Србију па према томе не може бити ни сада надлежан над српским цариницима на Јарињу и Брњаку (у супротном би то значило да ЕУЛЕКС може да царини и на београдском аеродрому ако му се то прохте). Мало здраве логике није наодмет...

VesnaDC

pre 12 godina

Mesto gde stoje carinici, i na kome moraju da se pokazu pasosi i roba deklaracije i ostali papiri , moze da se naziva i robna kuca , sasvim ne bitno. Poenta je u radnjama koje se tamo obavljaju a koje su dokaz da ste priznali fantomsku drzavu u nasoj drzavi, sto je neprihvatljivo.I vec mi skacete po zivcima sa tim moronskim lazima.

Vlada-KG

pre 12 godina

Jadan Borko.
Lepo je uzivao u Americi,ambasada Srbije.
Nista nije radio,samo je jednom pomogao da prebegne,neki Miladin...
Sad ga stavise ovde,izmedju Beograda i Pristine. Osedece.

guri

pre 12 godina

ako kazes da nije granica gsp. Stefanovicu, sta mislis da li ces moci ubuduce da predjes na sever Kosova (kao sto si dosad vrlo cesto radio) bez saglasnosti Kosovske granicne policije...onako samo pitam... !!??

Љубиша ЕУ

pre 12 godina

A ima li o tome nešto napismeno ili je to usmeni dogovor. Ako je na papiru,kako u njemu zovu te administrativne prelaze? Baš tako ili nekako drukčije?
(Miloš, 3. decembar 2011 13:39)

Приштина jе већ обjавила текст споразумa на енглеском:
http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/IBM_agreed_conclusions_eng.pdf

Milijana

pre 12 godina

A kako to PR vec objavila text sporazuma, a nasa javnost jos ceka prosvetljenje? Borko, junace, gde je zapelo - nije valjda da je u pitanju toner, ili je nestalo papira u stampacu, ili sta?

Milan

pre 12 godina

"Carinski svedoci Kosova".Pa ovo je stvar za South park show.Priznajem, ispeglao ga Tadic svaka mu cast.Ko u akcionom fiklmu,u poslednjoj sekundi.

Neznalica

pre 12 godina

"Stefanović je takođe naglasio da će, suprotno stavovima Prištine, prelazi 1 i 31 (Jarinje i Brnjak) imati poseban status, jer na ostalima Euleks nema izvršnu funkciju."

Koliko čovek treba da bude glup pa da ne shvati da ovim na izričit način priznaje Kosovo kao posebnu državu? Pa i ti drugi prelazi su "naši" ukoliko je Kosovo Srbija. Tako je to kada moraš da ubeđuješ ljude da je belo u stvari crno. Ma tako je to kada si čovek koji nema ni malo časti i ponosa.

Viking

pre 12 godina

..."a kosovski svedoci će biti posmatrači. "(Stefanovic).
Kuper:"...pa će tu biti srpska policija, kosovska policija i Euleks", objasnio je Kuper."
Ko laze ovde?

тоша

pre 12 godina

Какве пасоше ви помињете. Не требају пасоши за прелазак из Космета у централну Србију и обрнуто. А такође, по ЦЕФТА споразуму роба, а чланови су и Србија и Косово/УНМИК, не царини се роба између Србије и Косова. Прво прочитајте ЦЕФТА споразум а онда и споразуме о личним картама, саобраћајним дозволама и регистарским таблицама између Београда и Приштине од 2 јула ове године па онда коментаришите...

elektricni

pre 12 godina

To je i Sloba radio, prvo raspisao referendum da nema stranih posmatraca pa ih onda prozvao "verifikatori". Tako i ovo nisu carinici nego "svedoci". Smejurija i ruganje narodu. Gradjani bi ih vise postovali da su iskreni. Rade isto kao Milosevic, prvo odbijaju dogovore a onda suoceni sa pritiskom u zadnji cas pristanu na sve ali onda ne izvuku ni jedan ustupak za Srbiju. Izgubimo sve a ne dobijemo nista...

Milan

pre 12 godina

U medjuvremenu si razgovarao sa Tadicem, a on je rekao "naravno Stefanovicu pristajemo na granice ne trebaju nam vise ni nase granice, mi cemo za sto godina uci sigurno u EU.

PatriJota

pre 12 godina

Evo ja sam jedan od tih "PatriJota" koji smatra da 1999.g. nije izgubljeno Kosovo i Metohija i koji ne prihvata "realnost"!

Kosovo je okupirano 1999.g., ali nije izgubljeno, tj nije bilo do danas. Jer da je sve bilo gotovo te 1999.g., zbog čega bi nas toliko maltretirali, pritiskali i ucenjivali da ga priznamo. Samo zbog toga što okupirane teritorije mogu da se oslobode i vrate pod okrilje matične države a teritorije koje ste priznali zauvek postaju države i svaki atak na njih smatra se kao čin agresije, rat, a ne oslobađanje okupirane teritorije.
E zbog toga je bilo važno da nas nateraju da priznamo kosovske lične karte, pasoše, diplome, vozačke dozvole, tablice, vrhovni sud (matične knjige) i na kraju, kao poslednji dokazi državnosti, carinske pečate, granicu (gran. prelaze) i predstavljanje na međunarodnim skupovima. Kad vi sa nekom državom imate definisane odnose po svim ovim pitanjima, vi ste je priznali ne 100% nego 100000%.

Nije šija, nego vrat

pre 12 godina

Hahaha....ne zna čovek da li da se smeje ii plače od muke...

Pod jedan:

Ovi partijski vojničići koji ovde bleje i refrešuju stranu po hiljadu puta i glasaju za komentar podrške ovom promašaju od politike i poteza... I na njih takođe idu NAŠE pare jer te iste stranke koje ih finansiraju parazitiraju na budžetu.

Drugo:

Znači ako podigneš granični prelaz i daš mu sve elemente istog, ALI GA NE NAZOVEŠ graničnim prelazom, onda je kao sve u redu?!?!

Pa ko koga ovde za**bava!! Zarad proklete kandidature koja ne znači ama baš ništa (Turci su kandidati već više od 20 godina, Makedonci skoro 10 godina,...) dići ruke od dela teritorije... Pa koja NORMALNA država ili stanovnik bilo koje od tih istih EU zemalja koje nam ovde demagogišu u "realnostima" i "demokratiji" bi stavila potpis na takav dokument da se radi o njihovoj državi?? Aman, Englezi svojataju Foklandska Ostrva koja su 10 000 km daleko od njih, Francuzi Korziku, Ameri Kaliforniju...

A sve ovo zarad čega? Da bi imali o čemu da pričaju u predizbornoj kampanji. Sada se ne treba čuditi kada ojača "autonomašenje" i forsiranje iste ili slične priče sa Vojvodinom, a što će biti sledeći uslov za početak "pregovora" ulaska u EU koja će se raspasti za 3-4 godine, a možda i brže...

E, Srbijo....

SVESTAN

pre 12 godina

Mi smo "cudo od naroda"!!! Pa oko cega se mi ovde prepucavamo i PONOVO delimo na PATRIOTE i IZDAJNIKE?!?!
Bilo ko da je sada na celu nase drzave, Tadic, Nikolic...MORAO bi da uradi ono sto se MORA!!! Ko pred izbore prica da bi uradio drugacije, TAJ LAZE!!!
Zasto da uvek u ocima sveta(kakav god da je) ispadamo BUDALE!!! A, sto je NAJGORE, MI SAMI OD SEBE PRAVIMO BUDALE!!! U zadnji 20.godina, uvek isto!
Nasa tkzv "drzavna politika" se uvek svede na sledece:
NECU, MA NECU, SIGURNO NECU...U STVARI...HOCU(moram)!!!
PA NI KOKOSKA NECE(dobrovoljno) U LONAC, PA KADA JOJ "ZAVRNU SIJU"...IDE "KAO BELA LALA"!!!
Ma ko nas uopste pita bre, DA LI MI PRIZNAJEMO KOSOVO?!?!? Moramo da shvatimo(i da se "OPASULJIMO"), da se u svetskoj politici pitaju samo "FAKTORI"! A mi??? Mi nismo nikakav FAKTOR, i NEMAMO trenutno "iza ledja" nikoga ko je FAKTOR!!! I tu je kraj sa svim"prepucavanjima" oko Kosova!!!
Svaki ISTORIJSKI MOMENAT, ima "FAKTORE" I "OSTALE IGRACE"! "FAKTORI" se pitaju za SVE, a "OSTALI" ako nisu U DOBRIM ODNOSIMA SA "FAKTORIMA", mogu samo da BLEJE!!! Sticanje "povlastica" kod SVETSKIH FAKTORA je "DUGOROCNA RABOTA", a ne "rabota" za mandat jedne vlade i jednog ministra!
Osim toga, ovaj "istorijski sporazum sa Albancima", mogao je da se napravi u julu, avgustu, septembru...pa kao da ispadne, da je to je PLOD LICNO NASE ODLUKE, a ne da OPET cekamo(kao i uvek u zadnjih 20.godina) ZADNJI SEKUND, i da POD PRITISKOM I PONIZENJEM, sve to ISTO PRIHVATIMO! I OPET ISPADNEMO BUDALE!
Kada je, relativni pacifista Rugova, pocetkom 90-tih MOLIO Milosevica da im se da autonomija i skolovanje na Albanskom, Milosevic NIJE HTEO NI DA CUJE!!!
E posle, kada se pojavio Hasim Taci i ekipa, posle je bilo kasno za to! SVE IMA SVOJE "VREME" I SVOJ "PRAVI MOMENAT"!!! Ko ZAKASNI, mora da ceka NAREDNI "VOZ ISTORIJE", jer taj "voz" se krece SAMO NAPRED, a ne u NAZAD!!!

Citalac

pre 12 godina

Stefanovic:
"čak ni terminološki se ne spominje bilo kakva granica".
Gde se postavljaju carinici zajedno sa policijom u svim zemljama sveta koje granice jedna sa drugom? Tu gde je granicar, tu je i carina. Kazite narodu pravu istinu sa kojom se zapadnom zemljom dogovarate mimo naseg naroda da bi samo opstali na vlasti? Od EU nema nista budite sigurni, zato sto Nemacka ne voli da vidi Srbiju unutar EU !

Nada

pre 12 godina

Ovakve izjave stvarno vredjaju nornmalne ljude. Ako su sa jedne strane carinici Srbije a sa druge carinici Albanci onda to znaci da prelazis iz jedne drzave u drugu. Znaci ako prodjem srpsko- makedionsku granicu i ne platim carinu onda po Vladinom misljenu nisam presla u drugu drzavu. Samo gledam koliko se upinju da nam napetnu resenje da priznamo nezavisnost Kosova. Volela bih da vidim da li bi se neko lako odrekao zemlje svoga dede, babe. Odricu se oni koji nista nisu zaradili jer su sve dobili od komunista. Besplatene stanove, besplatna letovanja, besplatno skolovanje, besplatna putovanja. Kad go su se razvodili dobijali su nove stanove. Deca im nisu bila gladna, ako nisu dobro ucila skolu nasli bi im posao u banci ili nekoj drzavnoj ustanovi. Gomila neradnika vodi ovu drzavu a neli nemaju ni godinu dana radnog iskustva. Nije cudio sto nas pametna deca napustaju.

Lazar Gutesa

pre 12 godina

Hoce li jednom vec neko da te sporazume jednostavno prikaze, mislim na tekst.
Za sada nas samo uvedjuju nije ovo vec ono i sl.
Dosta vise tih zamlacivanja i foliranja.
Objavite tesktove sporazuma, zapisnika ili pak protokola pa ce javnost znati definitivno sta je u pitanju.

M.

pre 12 godina

@zdravko
IBM je Intergrated (a ne International) Border Management - ljudi nemojte da ste maliciozni i da ne proverite sta je u pitanju pre nego sto ostavite komentar, raspaljujete ljude. Hajde pametno, nemojte, molim vas, da reagujete na prvu loptu.

Fuj

pre 12 godina

@A-ha:

Veću količinu demagogije i patetitčnijeg pokušaja POŠTO-POTO pljuvanja po DSS-u i Koštunici odavno nisam video. Ovakvo spinovanje činjenica je svojstven samo "jevropejskim preokretačima" koji bi večito da odgovornost za sve kroz šta je Srbija prošla nekako da natovare Srbiji i da ubede da se treba izvinuti Đuri što nas je tukao...

Nisam Koštuničin fan, kao ni jednog političara u Srbiji, ali ovo je prosto degutantno.

JC Denton

pre 12 godina

Znači, opet smo pobedili...kao i 99.

Ova vlast prodaje nacionane interese i pomaže raspad sopstvene države a sve zarad POTENCIJALNE REZERVACIJE KARTE ZA TITANIK i opstanka na vlasti po svaku cenu.