Petak, 02.12.2011.

22:01

Postignut dogovor o prelazima

Savet EU: Postignut dogovor o integrisanom upravljanju prelazima, koji predviđa slobodu kretanja. Primena od 26. decembra. Potvrdio i Borislav Stefanović.

Izvor: Beta

Postignut dogovor o prelazima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

Pera Putnik

pre 12 godina

Не треба бити претерано упућен у нека дешавања да се јасно види да је ситуација потпуно неповољна за Србе и Србију уопште. Господин Стефановић више него очигледно не ради свој посао како треба, бар не у интересу народа којег заступа, али аминује све оно што друга страна испоставља као захтев. Нити је он способан да води преговоре нити ова власт има уопште имало занимања за то шта се то и на који начин ради.

Valter

pre 12 godina

Административни прелаз или царина? Ово је јако битно, а просто имамо различито излагање преговарачких страна. Ко од њих не говори истину? Господин Стефановић или госпођа Тахири? Мислим да је заиста потпуни промашај овај преговарачки тим, потпуно је позицију Србије довео до понижавајућег аспекта.

odmori malo

pre 12 godina

Smesni su ili smesan je ovaj lik koji vec nedeljama pise/spinuje jedan te isti komentar u kojima Srbe na severu Kosova naziva "kosovarima", prica o nekim duplim platama, izigrava velikog poreskog obveznika, naziva te Srbe nekakvim svercerima, lupeta o stanovima po centru beograda koje su kupili ti koji su sada na barikadama i kako Srbije "nece" te Srbe sa Kosova i ostalo bla, bla.. Slusaj momak, ako si zaista gradjanin Srbije onda bi trebao da znas da vecinska Srbija nece upravo takve kao ti a ako si dezurni albanski agit-prop-aktivista, onda ti dzaba trud jer tesko da ces ikoga impresionirati ovom tvojom supljom pricom i demagogijom.

M012Z

pre 12 godina

Definitivno je praksa jaca od teorije i retorike. Prelaz, carina, obezbedjenje ili linija vise zvuce kao sinonimi nego kao razliciti pojmovi. Svedoci smo jedne jako ruzne pecatirane istorije. Sramota je PREGOLEMA.

"srbijanac"

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

tipicno za vas kosovare. niko vam ne valja, jedino ste vi kako treba, dobrice, zrtve, a uvek pravite neki haos, i izazivate nesrece. nemojte da se cudite sto vas ni mi ne zelimo ovde, zato bolje se trudite da se sto bolje slazete tu sa albancima, vise vas oni vole nego mi. i prestanite da terorisete sve oko sebe. samo vas pare od nerada interesuju, i nemate stida i obzira kad ih zelite. gde god da odete svojim ponasanjem i stavovima naterate ljude da vas mrze.

Nezasiti

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

Ali vama nista ne odgovara. Stvarno niko ne moze da vam ponudi dozivotne duple plate, slobodan sverc, i neplacanje dazbina... To bi bilo apsurdno.

skeptik

pre 12 godina

@Vlada
To nigde ne pise i u tome je poenta. Pise samo PRELAZI, a to da li su granicni, administrivni ili carinski tumacice svaka strana na svoj nacin i svako ce biti u pravu.

Dule NS

pre 12 godina

-Džabe ste se dogovorili, kada će Angela opet da izjavi da Srbija ne ispunjava uslove za senzacionalni status kandidata...!
...Znate, desilo se "nasilje na Kosovu"... to će te čuti i 2025-e godine kada je budu pitali o statusu kandidata za Srbiju...
-Što bi rekli - "džabe ste krečili"!
-Šta god da mi uradimo oni će da izmisle nešto jer nas jednostavno NE ŽELE U EU!

zeka

pre 12 godina

meni stvarno nije jasno sta ima da se dogovara.zna se stav kosova da tvrde da su nezavisna drzava i zna se stav srbije da nece priznati nezavisno kosovo.
i sta sad?
svako okrene nekakav dogovor kako se njemu cefne.ova naravno tvrdi da je svaki postignut dogovor opet korak ka nazavisnog kosova,ovaj nas tvrdi nismo se tako dogovorili,to nema veze sa nezavisnim kosovom,nikad necemo priznati nezavisno kosovo.
sta se god dogovore na tim pregovorima mi samo mozemo da izgubimo.

chichan

pre 12 godina

Srbija je priznala granicne prelaze sa Kosovom,odnosno priznala je drzavu Kosovo.Imam kopiju dokumenta u rukama.
Ocekuje se da Srbija dobije kandidaturu 9.decembra,mada je jos neizvesno,jer puno zavisi od razgovora izmedju Tadica i Angele Merkel.
U svakom slucaju izvesno je da je buducnost Srbije neizvesna. :)))

decko sa barikada

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...

liliput

pre 12 godina

Sporazum ima ali Borko trazio od EZ da cekaju dok prolaze izbori na Srbiju.Nije tesko znati cekajte par dana ako Srbija primio kandidaturu EZ onda to je odgovor.

no name

pre 12 godina

Da li je moguce da nemamo toliko dostojanstva,da smo toliko nezreli da nista ne mozemo sami da uradimo nego samo pod pritiskom, koliko god da je bolno moramo se pomiriti sa tim da je Kosovo izgubljeno i treba jednom resiti to pitanje i boriti se za sto vecu autonomiju Srba,ali zasto uvek ovako NE NE NE bilo cemu i onda minut do dvanaest pristaje se i na ono sto treba i sto ne treba, a sa druge strane i da sada odmah priznamo Kosovo necemo uci u EU jos dugo,dobicemo status ali za ulazak dragi moji sugradjani moramo prvo da pocistimo svoje dvoriste,da uredimo svoju kucu,poreska reforma,pravna drzava i reizbor sudija,visak zaposlenih u javnom sektoru itd,to su tek bolne reforme koje nas cekaju i koje moramo da sprovedemo zbog nas samih ,niko to ne moze da uradi umesto nas pa makar nam i iznad glave non stop stajala Frau Angela.Kosovo ili EU je lazna dilema,fakat je da ono nama veliki problem i da ga treba resiti ali se on ne resava ovako pod pritiskom ultimatumima i nalogom drugih koji opet hoce da izvuku od nas sto vise jer znaju da nasim politicarima gori pod nogama zbog kandidature i da ce zbog toga da urade skoro sve

Aleksandar

pre 12 godina

taj Srpski carinik u uniformi Srbije ili u uniformi Kosova mislim da je jako bitno?
(cvetko, 3. decembar 2011 01:57)

Pa sa srpske strane - u uniformi Srbije, sa kosovske - u uniformi Kosova. Sve granice imaju dva punkta, i brisani prostor izmedju, pa ce tako biti i ovde, hteli mi to ili ne. Moz' samo da se opiremo pa da nas jos vise boli...

dO

pre 12 godina

@Dragan

EU je dobro, hvala na pitanju, ne raspada se. To što nasedate na spinove lokalnih spin-amatera koji to rade iz sitnih ličnih interesa, vaš je problem. Kao što je, na žalost, problem svih nas što srbadija naseda na sve spinove svih dosadašnjih politikanata koji vode lično oportunističku politiku, bez i malo kompetencije i transparentnosti. Kosovo je, DEFINITIVNO, otišlo van Srbije 24.03.1999. iako faktički u Srbiji nije bilo poslednjih 30 godina. Sve posle toga je razvodnjavanje priče i odbijanje srbadije da se suoči sa po sebe letalnim sopstvenim nacionalizmom i rasizmom. Kad nećemo milom, dobićemo silom. Tako stvari funkcionišu u prirodi - jači tlači.

Zuki

pre 12 godina

Znaci umesto jednog sada ce morati da se "podmazuju" 3 carinika. Balvan revolucije uvek zavrse u pilani birokratije. Zarad visih interesa, naravno.

vanzemljak

pre 12 godina

Kako nije bolje napolju, gde ste vi to ziveli u inostranstvu: Albanija, Grcka, Turska ... ja vac neko vreme zivim u inostranstvu i ne da je bolje, nego se ne da meriti, i to cak ne zivim u zemlji koja je deo EU tako da te price napolju ne valja pricaju smao oni koji na severu nisu ni bili.

mile

pre 12 godina

Na kojim je pregovorima taj veselnik Borko bio ako Edita i posmatrači kažu da je dogovor postignut? S kime su oni postigli dogovor?

demonkrata

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo.
(Duca7, 3. decembar 2011 00:12)

eto, cak je i tebi dato pravo da odlucujes - mozes izabrati sta god hoces...

Gandor Mandrak

pre 12 godina

Bio je kriv Milošević, pa se neko setio da je odavno mrtav. Sada je kriv Koštunica, kao on sve prihvatio oko Kosova dok je bio na vlasti. Sutra ćemo biti krivi mi, narod. Krivi što smo živi i što nismo u stanju da pariramo našoj vrloj vlasti i eliti, koji su viši od nas, idu po svetu, pa i vide dalje u budućnost od nas šta je nama bolje i bitnije. Blokira nas ta Evropska Unija već 15 godina i ucenjuje i uzeće nam sve, kao što amerikanci uzeše Indiosima u Južnoj Americi. I zemlju, i preduzeća, i radnu snagu, i banke i mladost i pamet i prošlost i budućnost.
Da ima pameti u vlasti pa da neko kaže: "Nećemu u EU i tačka!", primili bi nas momentalno. Njima je stalo da udjemo u Uniju, ne nama, jer ulazak u Uniju daje njima moć da nam uzmu sve. Da li je neko išao u Bugarsku i Rumuniju da vidi EU? Rumunija je prodala vlastitu poljoprivrednu zemlju, a sada je kupuje za skoro duplo veće pare od te iste Unije. Mislite li da to naši političari ne znaju? Da ima sreće, neko bi izmislio teleportovanje, pa bi svi mi mogli da odemo na Mars, pa neka nam uzmu više šta hoće i puste na miru!

Hahaha

pre 12 godina

Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi.
(..., 3. decembar 2011 08:56)

znam o cemu pricas. zato i ne mozemo da zivimo od azilanata iz amerike, nemacke, francuske, britanije, kine... zato kad putujemo, i putujemo tamo, jer su nesrecni i siromasniji od nas, pa da podignemo sebi moral... naravno, ko bi i ocekivao da bude drugacije, pa jesmo li najpametniji najnebeskiji narod, ili ne???

pera

pre 12 godina

Zadnjih dvadeset godina spoljna politika Srbije zasniva se na pogresnom tumacenju medjunarodnih dokumenata i odnosa svome sopstvenom narodu u cilju izazivanja medjunacionalnih i etnickih sukoba. 99,9% Srba nije videlo rezoluciju 1244 i Kumanosvski sporazum. Boze moj, pobedili smo 1999 kao sto smo uvek pobedjivali i sta nas dalje briga, za sve sto nam se ne svidja optuzicemo druge.

Olgica

pre 12 godina

Tako je očigledno da dogovori i pregovori posle toliko vremena ne idu na ruku Srbima već samo Albancima i čemu onda da se nadamo i radujemo?

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Одавно политичари Србије (са све својим суманутим налогодавцима и следбеницима) преговатају по принципу:
Е, сад нећу, ни како 'оћу.

Julija

pre 12 godina

Pa da ste hteli ne bi ste se bolje izdogovarali. Moga je Stefanović ovakvim načinom na koji pregovara da i ne ide na pregovore ako je rzultat njegovo klimanje glave na sve što druga strana zahteva.

Posmatrač BB

pre 12 godina

Pa moglo bi da bude ovako: Prvo Merkelova reče to što reče, pa Boris otrča u Nemačku i obeća i više nego što se traži, a veseli Borko o tome nije ništa znao. Našao se tu i Vuk Drašković da odradi šihtu za EU.Pa će onda crni gavran EU Jelko Kacin da ispadne u pravu tj. da je kraj tek kad sudija svira kraj.

Razocarana

pre 12 godina

Zasto uvek glavom kroz zid?
Zasto uvek terate narod da se oseca nesposobno?
Koga vi to predstavljate,kad bi bilo koji gradjanin Srbije odavno resio situaciju racionalnije?
Kako ste vi to onda najbolji?
Da li to mora uvek taj prokleti "prkos", kategorija potpuno izmisljena i pripisana karakternoj crti naroda (glupost) da izadje na videlo?
Kako vredan i radan covek da se oseti ponosnim sto zivi u ovoj zemlji?

jedino to i umeju!

pre 12 godina

Završite više tu priču o barikadama.
Smučilo nam se svima da preko malih ekrana gledamo kako nas pojedinci brukaju držeći srednji prst u vazduhu!

Oce piski,nece piski

pre 12 godina

Ma ljudi,molim vas,ako Borko kaze da dogovor nije postignut,onda sigurno nije.Zar neko sme da posumnja u jednu ovakvu ljudsku velicinu?Necemo valjda verovati tamo nekim analfabetama iz EU.Videce oni kad im mi udjemo!!!

milija

pre 12 godina

ako je postignut dogovor o integrisanom upravljanju kao sto je u evropi onda je to sistem koji postoji izmedju drzava pa to znaci da je borko stefanovic prekrsio ustav republike srbije. na ovaj nacin ce vlast i zvanicno priznati nezavisnost kosova i metohije.

Predrag Petkovic

pre 12 godina

Neka nam Stefanovic kaze sta je to sto su kosovski albanci trazili pre pocetka "pregovora", a sto nisu dobili ili u cemu su pristali na kompromis.

...

pre 12 godina

Ne znam sta bi nasi politicari radili da nema EU i Brisela. O cemu bi onda pricali?

Gadi mi se kad citam komentare tipa Hocemo, Necemo! Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi. Necu ni da izlazim na izbore, niti me to interesuje. Sve bih politicare na giljotinu, posto za bolje i nisu. Osvestite se narode!

Sinisa

pre 12 godina

ajmo da se setimo komentara od 90-ih pa do sada .
ipak smo kao narod i drustvo dosli do nekog razuma i ako smo tek na granici pola-pola.
od onoga ,- ako treba gricka ce mo i korenje,preko prkosa i inata,-do onoga ... e sada necu ni kako ja hocu !
sta smo s tim dobili ?? -NISTA !!osim poraz,siromastinu,depresiju,lopove i kriminal......
cedu i slicne smo zvali izdajice ,antisrpski (a sta znaci ,,srpsko" ?)...itd.
ko je bio najveci populista i nacionalista - taj je bio ,,pravi srbin" i glasali smo naveliko za njih.
sada ti isti ,,pravi srbi" hitno se presminkavaju i pametuju po kaficima i dvoristima....
i u samoj familiji zna se da skace mo od inata do bistre svesti.
ovi pregovori o kosovu se raztezu kao zvakaca guma - a na kraju ce ispasti ono sto smo mogli vec godinama da resimo.
kosovo je izgubio slobo i radikali u ono doba i mi kao narod sto smo glasali za njih - i niko drugi !!

skeptik

pre 12 godina

@Marko, 2. decembar 2011 23:35
Po rezoluciji 1244 Kosovo je defenisano kao jedinstvena carinska zona. Jeste, tada su tamo bili pripadnici UMNIK-a a sada kosovski carinici ali to ne menja sustinu ukoliko tamo nema simbola drzavnosti Kosova. Ukoliko je to Borko uspeo da izdejstvuje onda je ovo kompromisno resenje jer ce sada na prelazima biti i srpski carinici i EULEX, u protivnom sve sto si rekao stoji.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Mi cemo se jos cerati.Srbija nije nijedan spurazum, dosada, sprovela u delo i ako su postignuti dogovori.Nisu vracani katastri,knjige rodjenih i jos nije postignut dogovor o diplomama iako je postignut dogovor.Srbija je do sada vukla za nos Kosovo a od sada ce pokusati da to uradi sa EU.Kamioni sa srpskom robom defiliraju svakodnevno po Kosovu a obratno simbolicno prolazi neki kamion.Zasto nisu se bunili kosovski Srbi kada je 1999. godine u Kumanovo potpisan jedan dogovor nego sada se barakadiraju?

izet

pre 12 godina

Ma zovite ih vi kako god zelite - prelaz, granica, kapidzik ili drugo. Bitan je proces koji se vodi pri tome, a to je kontrola tog prelaza na nekoj tacki razgranicenja (mozete ju slobodno zvati granici), i vrlo dobro je znano sta regulisu dokumenti EZ pod pojmom Integrisana Kontrola Granica, pardon prelaza.

Mića iz jagodine

pre 12 godina

Postignut dogovor a potom Stefanović kaže nema dogovora.Ko koga ovde laže.Ipak ja više verujem EU nego našem Stefanoviću.

Aleksandar

pre 12 godina

Cekajte malo, da li se radi o PRELAZIMA ili GRANICAMA? Vidim da i savet EU pominje termin "prelazi".
(skeptik, 2. decembar 2011 23:18)

Podsetio bih vas na drevnu kinesku izreku: Nije vazno koje je boje macka, vazno je da lovi miseve.

Citac izmedju redova

pre 12 godina

"strane su postigle saglasnost o konceptu integrisanog upravljanja prelazima koji je razvila EU"

Da ali je taj koncept razvijen za (evropske) DRZAVE. Dakle priznasmo i granice. Jos jedna "pobeda".

pregovor

pre 12 godina

Samo bih pitao Borka i Editu da li oni pregovoraju o istim stvarima? Pa ne mogu da se dogovore da li su sklopili dogovor ili nisu, a narod za to vreme neka se smrzava na barikadama. SRAMOTA!!!

Dragan

pre 12 godina

Jos juna meseca gledao sam na arte televiziji gospodina bramerca koji kaze sledece " Srbija mora da zavrsi sa isporukom haskih optizenika a na kraju da prizna nezavisno kosovo, to ce ici malo teze ali morace to da ucini ako zeli u eu"
I koga ovi nasi vise foliraju kad je sve jasno kao dan. Prodali su svoj narod radi eu u koja se raspada.
Sve me ovo podseca na ckalju kad se jadnik mucio da zavrsi kurs za unikatnog strikera i kad je konacno polozio, na firmi stoji tabla "u lilkvidaciji smo ne trebaju nam strikeri" :)))

brainwash

pre 12 godina

Hvala Bogu da su poceli da resavaju probleme! Kao i obicno, bez pritisaka EU ne bi nicega bilo, haos sa barikadama bi trajao (samo do 10.12. i odbijanja kandidature Srbije). Onima koji bi jos da srbuju- neka zamisle kako bi izgledao zivot u Srbiji ako nekim cudom Kosovo vrati u sastav zemlje: Najjaca partija ce biti Albanska, premijer Albanac, Albanci kupili JAT, EPS, Telekom etc, sefovi po mnogim firmama bice nam Albanci, albanski na TV prenosima Skupstine, Tv Dnevniku, milion tamosnjih nezaposlenih na budzetu, pa skolovati i leciti jos milion, jel to hocete??? Hvala Bogu da EU jos uvek pristaje da baca pare u tu rupu bez dna. Pozdrav od mene, naravno izdajnika i stranog placnika.

Srba

pre 12 godina

Nas narod je jako pametan i za ovako nesto ima jednu izreku koja sve kaze: "Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju". Ovo je samo logican kraj jedne duge pogresne politike....

vlajko

pre 12 godina

Meni izgleda da "banksteri" žele i Srbiju u svom toru! Uopšte nije bitno da li je u pitanju Italija, Španija, Srbija, Grčka, ... Svako će ionako doći na red! Njima svako i svačije treba! I nema veze što je Nemačka ili Evropa protiv ili što se Srbi i Albanci nisu dogovorili! Nikoga oni ne pitaju! Upumpali su Evropi dolare pre nego što se iko u Evropi dogovorio bilo šta! Preuzeli su upravljanje Italijom i Grčkom bez izbora! Tako je i sa ovim "sporazumom". Samo objave i to je to ... Baš me zanima kako će da srede Nemačku ...

Marko

pre 12 godina

Vi koji tako olako pominjete vojsku, rat i razne nebulozne vojne intervencije, svakako da ne mislite na sebe kao jednog od ucesnika te divne manifestacije zvane iskorenimo se Srbi sa ove planete. Samo bolestan um moze da razmislja o vojnom delovanju Srbije na Kosovu.

Marko

pre 12 godina

" Štaviše, i u skladu sa dogovorom o matičnim knjigama, strane će početi da kopiraju dokumente počev od 5. decembra 2011"
Nista ne moze da se implementira u praksi bez saglasnosti parlamenta.
Drzavna teritorija nije privatna svojina niti predsednik niti vlada mogu da odlucuju u ime naroda.Uredbe ti ne vaze,pa kao vlada, pa kao vecina.
Takodje,maticne knjige su nesto sto ne moze po ustavu i zakonima raspolagati diverzanstska,paravojna formacija i to ce olaksati pritisak srpa da napuste svoja imanja.

Milena

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.
(Principessa, 2. decembar 2011 23:57)

Mislim da se "dešava" sledeće: predstavlja se da smo dobili neke ustupke, da se napravi ravnoteža.
Bitnije pitanje od tih koje postavljaš je: šta ćemo mi sa tim što smo "dobili"? Ništa posebno, po običaju, ali, na svu sreću, u ovom slučaju to nije ni bitno. :)

anabolid Srbije

pre 12 godina

"U kafani Slozna braca,svi posteni glooobalno..." Treba napraviti kafanu umesto barikade,bez carinsku zonu... Bar bi svi znali ko i koliko ima koristi od ovih igara bez granica. Ma i Eulex i Beograd i Pristina igraju za istim stolom...a ko deli karte i skuplja zetone,to je vec druga tema :)

Zoran Radovic

pre 12 godina

Kome do sada nije bilo jasno, sada valjda jeste. Ljudi, da se ne zanosimo. EU je skup drzava koje stite svoje interese. To je potpuno normalno i potpuno legitimno. Vlast u Srbiji je od toga napravila dogmu kako bi manipulisala izbornom voljom gradjana. Srbija treba da izdefinise svoj nacionalni interes i u skladu sa time pregovara sa EU kako bi smo imali neku korist. EU ne cine blesavi politicari. Oni tacno znaju da je Borisu kandidatura neophodna i da je za nju spreman na sve, bas na sve, kako bi imao makar jednu temu u predizbornoj kampanji jer ni jedno jedino predizborno obecanje nije ispunio!!!!

boban

pre 12 godina

Neki ni 12+ godina nakon potpisivanja tzv "Kumanovskog sporazuma' po kom je Srbija morala sa policijom i vojskom napustiti Kosovo, ne shvataju da je to u stvari bila klasicna kapitulacija.
A ja iz istorije ne znam da je i jedna drzava koja je kapitulirala kasnije pregovorima uspela povratiti ratom izgubljeni teritorij.
A neki bi jos ratovali ??

amika

pre 12 godina

Niko, u stvari, i nije sumnjao da cete da se dogovorite, samo smo se mozda negde potajno nadali da cete ipak da pomislite na svoj narod

Aleksandar

pre 12 godina

Priznajte vise to Kosovo pa da idemo u svet. Slobica ga je davno prodao, takodje i one velike "patriote" koje su do juce zivele na tom istom Kosovu, a svoje nekretnine prodavali Albancima za jako velike cifre i postali "pravi Beogradjani". Draga gospodo Kosovari eno vam sada zid placa pa tamo zalite ovo sto se desava, jer ste i vi tome delimicno doprineli.

GORKI

pre 12 godina

Kad, onomad, 1389. Godine izgubismo Kosovo, pola milenijuma nam je trebalo da se ponovo nazovemo Srbija.
Šta li nas sada čeka? Nek nam je Bog upomoć.

Milos

pre 12 godina

Pola komentara ovde govori da se mi odricemo necega na Kosovu, recimo suvereniteta. Od juna 1999. godine Srbija NEMA nikakav suverenitet na Kosovu. Djindjic je pokusao ovo sa severom 2003. godine, ali je ubijen pre nego sto je i zapoceo sprovodjenje te politike. Kasnije to nije nastavljeno, i naravno kao i uvek do sada, nismo isli u susret problemu, nego smo cekali da se stvari dese mimo nas. Sada je za takvo resenje prekasno.

U neko drugo vreme bismo na ulici skandirali policiji "Idite na Kosovo", a evo i ovde imamo sada pozive da saljemo vojsku, policiju, i tako. E pa, ne vise u nase ime! Normalnim ljudima u ovoj zemlji nije samo dosta ratova, nego je dosta statusa quo, zivotarenja, kriminala, izolacije, podredjenosti u odnosu na sve procese koji se oko nas desavaju. Ne sme niko da ide na Kosovo da ratuje u ime ove zemlje! Ratovalo se 1999. godine, rat je gotov, a ako hocete da razmisljate o novom, razmislite o dve stvari: 1) da li ste spremni bas VI da budete na prvoj liniji fronta, ili eventualno vase dete ili brat i 2) da li se nesto promenilo, pa smo sada posle 12 godina toliko ojacali nasu privredu i vojnu silu da smo sada u stanju da pobedimo kompletan NATO pakt plus nekoliko miliona veoma mladih, motivisanih a bogami i obucenih Albanaca.

General

pre 12 godina

"заједно" се управља и на Српско-Мађарској граници... и на Српско-Хрватској, такође... и на свим осталим граничним прелазима...

Докле бре иде ваше понижавање здравог разума???

ivan

pre 12 godina

aha, znaci da rezimiramo...
Eu: Dogovor postignut, pregovori se nastavljaju.
Borko: Dogovor nije postignut.
Tahiri: Idemo nazad za Pristinu, dosta smo maratonski pregovarali.

da li se oni tamo unutra drogiraju, i da li su uopste bili u istoj sobi?

INVICTUS

pre 12 godina

Dogovor je postignut,,, ali nas Borko se plasi da nam kaze,, neko je napisao "Rambuje" haha da znas da jeste trebace nama 5 godina da saznamo sta je Borko u ustvari potpisao.
Edita kaze mi potpisali ( verujem njoj vise jer se stara baba smeje znaci ovaj nas opet nesto uprsko)
Mislim stvarno dajte nam istinu vise necu da budem vise ni Rusofil Evrofil,, hocu da zivim o normalnoj zemlji.
Borko vidi ti se u ocima da lazes.

Bata Raka

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

He,he,he.he ... kako ono reče Pavle Vujisić, Mirku - ‘’svašta s budalom’’. Nego momčino, ne reče nam ti ’oćemo li sa oba aviona da krenemo il’ jedan da ostavimo ovde za nedaj bože !!!

Stajkovic daniel

pre 12 godina

ljudi mani te se EU ona ce se polako raspasti a mi da zrtujemo nase kosovo za nju. ocigledno da nas narod nezna sta kosovo vredi koliko bogati rudara samo ima to treba svakom biti jasno! borili smo se vekovima za nju a sad tako lako da je damo bili bi stvarno glupi jer ni jedna zemlja na svetu nebi to radila. zivela srbia

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Znaci da su se dogovorili, e sad je samo potrebna takva formulacija sa kojom ce vlast, a pre svega DS, moci da kaze da nisu priznali drzavne granice Kosova i da se borba za EU i KiM nastavlja i bla bla bla... sve ostale sarene laze.

bane

pre 12 godina

Mi u EU necemo uci nikada. Razlog cemo saznati kad dodje sledeci uslov zvani korupcija. E taj uslov Srbija nikad nece ispuniti jer nema tog politicara koji bi tako nesto uradio sebi i svojim kolegama. Pre ce svet da nestane neko sto ce lopovi i kriminalci u Srbiji zaglaviti robiju. Lakse im je da vam pune glavu pricama o Kosovu, zlom Zapadu koji ima nesto protiv Srba jos od davnina. A to sto su ukrali milijarde Boze moj, ukrao bi neko drugi svejedno. Pojesce nam jos 30 godina zivota, pitam vas samo da li zelite ovakvu buducnost svojoj deci. Ima li neko bilo kakvu ideju sta da radimo? Ja se samo plasim da smo ispustili svoju sansu i da cemo polako da nestanemo kao nacija. Ovo je put bez povratka.

Damijan Kis

pre 12 godina

Ovo je super vest, hvala bogu napokon nesto normalno se desava, ceo ovaj cirkus se morao desiti zbog ljudi koji jako tvdoglavi i nikako da utuve sebi u glavi da se mora desiti ono sto se mora desiti.

marko

pre 12 godina

ko bre njima daje prava da pregovaraju o srpskoj zemlji i u sred Srbije da postavljaju granice ?! Granica se moze postaviti samo kod Peci a ne na obroncima Kopaonika, a ovi sa belim kapicama nece vecno imati zaledjinu...

Duca7

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo. Ne shvatam uopšte ove pregovore, gde prištinska strana sve više zahteva i naravno dobija, a mi ništa? Da li se radi o nesposobnosti našeg pregovaračkog tima, ili je već sve dogovoreno na višem nivou, a pregovori služe samo za odlaganje konačne odluke?

Ryber palunko

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Tebra, znaš, ako dođe do rata, onda smo svi vojni obveznici. Ako si mislio da drugi ratuju, a ti da pratiš Manchester UTD, malos is se...

tenen

pre 12 godina

Opet ovi nesposobni ministri i pregovarači kroje sudbinu Srpskog naroda, pa da li neko od vas pita Srbe na Kosovu za mišljenje?Sramite se sve držite u tajnosti, odričete se sopstvenog dela zemlje Srbije.

jel' si ti spreman da ides?

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Lako je to kad treba da posaljes nekog dole.

Prvo se dogovori sa sobom

pre 12 godina

Znam samo da je Borko Stefanovic bio umesan u prebeg onog Kovacevica,za koji smo mi gradjani pljunuli milionce,sumnjam da ista osoba moze nesto uciniti za one dole,jos manje za nas,gore.

Ko je stariji,seca se Slobe i stranih delegacija.
Ista prica. Oni jedno,Sloba demantuje.I tako u krug.

Milos

pre 12 godina

@Cestitam ljudima dobre volje aa ovima sto izigravaju patriote, bez obzira na naciju, sve treba uhapsiti!
(sali, 2. decembar 2011 23:04)

Cini se da imamo ne samo "klerofasiste" vec i Evrofasiste, hoce covek da hapsi patriote, evo s dve ruke i dve noge da se krstim, ne kapiram...

Rrochee

pre 12 godina

"Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo."

Da li je ovaj komentar bio sarkazam ili jedan od najglupih sto sam video u danima?? Pa gde moze Srbija otkazati EULEX? Kako da posalji vojsku kada KFOR je odgovoran za bezbednost (Kumanovski "sporazum" )?? ALO SRBIJA MOLIM VAS PAMET U GLAVI I AJDE ZAJEDNO DA IDEMO U EU!!

Bacvanin

pre 12 godina

Zasto sve radimo u zadnjem momentu. Zasto ovo nije moglo da se uradi jos onomad kad se pregovaralo u Becu? Opet smo izgubili na vremenu. I ovako i onako, uvek ce biti kako zapad kaze, zasto onda moramo da se durimo jednu porciju i inatimo, i onda na kraju ipak uradimo domaci. Sto to ne uradimo na pocetku, cisto za razonodu?

Principessa

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.

Osvesti se

pre 12 godina

Za razliku od Vladimira LDP ja nisam pristalica Teroristickih metoda. Najbolji primer, kada Teroristi kidnapuju nekom nekog najmilijeg uz pretnju SMRTI dobiju iznudjeni novac isto kazu " VIDITE KAKO POD PRITISCIMA FUNKCIONISU I ISPUNJAVAJU SVE USLOVE" U eri borbe protiv terorizma prihvatati takve metode za svoje sredstvo borbe je za svaku osudu.

Zvončica

pre 12 godina

Samo mi je žao što smo dozvolili da nas opet pritegnu uz zid, pa tek onda da se opametimo. Umesto da smo pitanje tih prelaza resili još odavno (zar je bitno da li će se zvati administrativni, carinski ili samo prelazi), pa sad da pregovaramo o tome kako da Srbima sa severa Kosova obezbedimo što pristojnije uslove za život, mi se i dalje bakćemo sa prelazima, a vreme nam neumitno teče... Ne želimo da prihvatimo realnost, onakvu kakva je sad, pa da onda pokušavamo da nešto rešavamo i ispravljamo, nego uvek teramo kontru, sve dok nam se to ne obije o glavu. Ne kazem da treba da priznamo nezavisno Kosovo, ali treba da shvatimo da je srpsko stanovništvo trenutno manjisko na Kosovu i da, u skladu sa tim, pokušamo da obezbedimo što možemo u datom trenutnu, ono što je najbolje za ljude koji dole žive...

Viski

pre 12 godina

Bravo srbijo ovako treba neko da vam stoji nad trbuhom , da vam neda da disete,pa tek cete kapirati da je to trebalo ranije ciniti a ne sad.Dali ce ze zvati granicni prelaz ili prelaz svejedno je tu ce da budu policija kosova carinici kosova itd.nazovite ga kako god hocete...

JonnyWien

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

-Jel to onaj Bane što navija za Manchester Utd? Ako jest dovoljno je da se ne pročita njegov komentar.Mali mora da previše igra C.S-a ili Battlefield-a jer nema se drugog objašnjenja. Pozdrav

Marko

pre 12 godina

Znaci samim tim sto smo dogovorili zajednicke carinske prelaze, mi smo te prelaze prihvatili, odnosno priznali smo da postoji granica izmedju Srbije i Kosova, odnosno priznali smo nezavisnu drzavu Kosovo. Sve je to ok ako neko misli da je to dobro ili ne misli, necu uopste da ulazim u to, ali nemoj vise niko iz vlasti da me zaludjuje kako se bori i dalje protiv nezavisnosti Kosova, kako se bori za Kosovo u Srbiji itd, dosta mi je vise te njihove borbe ako su vec priznali da postoje granice. Takodje bih napomenuo da je jasno da je to uradjeno zbog dobijanja statusa kandidata za ulazak u EU. Znaci ako dobijemo status kandidata, mozemo postati u najboljem slucaju clan EU za 8 godina jer sve drzave su najmanje toliko cekale od momenta dobijanja statusa kandidata. Evo Hrvatska jos nije usla. Znaci ako za 8 godina udjemo u EU bicemo tamo gde su Bugarska i Rumunija o kojima se prica kako nisu ni trebalo da udju jer nisu na nivou najrazvijenijih zemalja i da te najrazvijenije zemlje trpe zbog njih. Cak i Grcku stavljaju u taj kos a znate i sami da Grci mnogo bolje zive nego Rumuni i Bugari a kamoli mi Srbi. Hocu reci da se vec danima prica o tome da ce evro kao valuta propasti i da je prvi korak ka pucanju EU u koju mi treba uz pomoc srece da udjemo za najmanje 8 godina. Prema tome, sve vam je jasno.

zoran

pre 12 godina

Nasa vlast i nazalost drzava su spremni za eutanaziju!!
Evo sjajne prilike za SPC i popove da zarade na opelu; ako je moguce u svajcarcima.(Evro je nekako mlitav)
Molim? Dinari? A, to ne primamo.

Vuk

pre 12 godina

Pocinjem da sumnjam da Borko prica na Kineskom a Edita na eskimskom,jer uvek posle sastanka svako ima svoju verziju sta su se dogovorili i sta je ko kome rekao.

Предраг

pre 12 godina

Сваки договор је ишао на штету Србије и Срба, па се пракса неће мењати. Предлажем ЕУ да затражи од Тадића и Борка да затраже и боје којима ће бити офарбане царинарнице и још понешто банално јер ће ови то одмах понизно прихватити...

laki

pre 12 godina

Jeremicu...cujes ti ovo,odmah da si demantovao i naredio smenu,ko je to naredio bez tvog znanja?Nemoj mnogo da cekas ovi iz EU ce brzo da reaguju i pristanu na datum za pregovore.Opet ce narod da se zbuni,ko je gazda u ovom trulezu?

e-krem

pre 12 godina

Sigurno okruzenje i bezbednost gradjana je ono sto zaista nema alternativu a to je bez kontrola na prelazima i pod ovakvim okolnostima jos daleki san.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije li vam ovo dovoljan dokaz da mi bez pritisaka nismo u stanju nista da uradimo a kamoli sustinski da se menjamo. Mi smo infantilan narod. Upravo zbog toga nam je potrebna Evropska Unija jer mi sami nismo u stanju BUKVALNO NISTA. Pozdravljam dogovor ma kakav da je ako cemo dobiti status kandidata!!!

ZIVELA EU I ZIVELI PRITISCI!!! NEKA BUDU STO VECI I STO INTENZIVNIJI, BRZE CEMO DA SE MNJAMO!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Očekivano......sve je ovo malo dramaturgije,pred dodeljivanje statusa,šatro "barikade" nisu nešto zbog čega ne bi dobili status kandidata,a koliko je urađeno za taj status(Hag,reforme).....neka niko ne sumnja da ne idemo Evropskim putem.....to je sigurno......

vladas

pre 12 godina

znaci gotovo je...sledeca je vojvodina...al ste pregovarali svaka vam cast..da li moze stefanovic da nam objasni a sta je srbija dobila u tim pregovorima..koliko se ja razumem u pregovore obe strane trebaju da dobiju nesto...sramota..prvo je bio karadzic,pa onda mladic.pa onda kosovo..sta li je sledece..???

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije li vam ovo dovoljan dokaz da mi bez pritisaka nismo u stanju nista da uradimo a kamoli sustinski da se menjamo. Mi smo infantilan narod. Upravo zbog toga nam je potrebna Evropska Unija jer mi sami nismo u stanju BUKVALNO NISTA. Pozdravljam dogovor ma kakav da je ako cemo dobiti status kandidata!!!

ZIVELA EU I ZIVELI PRITISCI!!! NEKA BUDU STO VECI I STO INTENZIVNIJI, BRZE CEMO DA SE MNJAMO!!!

vladas

pre 12 godina

znaci gotovo je...sledeca je vojvodina...al ste pregovarali svaka vam cast..da li moze stefanovic da nam objasni a sta je srbija dobila u tim pregovorima..koliko se ja razumem u pregovore obe strane trebaju da dobiju nesto...sramota..prvo je bio karadzic,pa onda mladic.pa onda kosovo..sta li je sledece..???

Vuk

pre 12 godina

Pocinjem da sumnjam da Borko prica na Kineskom a Edita na eskimskom,jer uvek posle sastanka svako ima svoju verziju sta su se dogovorili i sta je ko kome rekao.

Предраг

pre 12 godina

Сваки договор је ишао на штету Србије и Срба, па се пракса неће мењати. Предлажем ЕУ да затражи од Тадића и Борка да затраже и боје којима ће бити офарбане царинарнице и још понешто банално јер ће ови то одмах понизно прихватити...

Rrochee

pre 12 godina

"Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo."

Da li je ovaj komentar bio sarkazam ili jedan od najglupih sto sam video u danima?? Pa gde moze Srbija otkazati EULEX? Kako da posalji vojsku kada KFOR je odgovoran za bezbednost (Kumanovski "sporazum" )?? ALO SRBIJA MOLIM VAS PAMET U GLAVI I AJDE ZAJEDNO DA IDEMO U EU!!

Principessa

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.

Osvesti se

pre 12 godina

Za razliku od Vladimira LDP ja nisam pristalica Teroristickih metoda. Najbolji primer, kada Teroristi kidnapuju nekom nekog najmilijeg uz pretnju SMRTI dobiju iznudjeni novac isto kazu " VIDITE KAKO POD PRITISCIMA FUNKCIONISU I ISPUNJAVAJU SVE USLOVE" U eri borbe protiv terorizma prihvatati takve metode za svoje sredstvo borbe je za svaku osudu.

Viski

pre 12 godina

Bravo srbijo ovako treba neko da vam stoji nad trbuhom , da vam neda da disete,pa tek cete kapirati da je to trebalo ranije ciniti a ne sad.Dali ce ze zvati granicni prelaz ili prelaz svejedno je tu ce da budu policija kosova carinici kosova itd.nazovite ga kako god hocete...

zoran

pre 12 godina

Nasa vlast i nazalost drzava su spremni za eutanaziju!!
Evo sjajne prilike za SPC i popove da zarade na opelu; ako je moguce u svajcarcima.(Evro je nekako mlitav)
Molim? Dinari? A, to ne primamo.

Bacvanin

pre 12 godina

Zasto sve radimo u zadnjem momentu. Zasto ovo nije moglo da se uradi jos onomad kad se pregovaralo u Becu? Opet smo izgubili na vremenu. I ovako i onako, uvek ce biti kako zapad kaze, zasto onda moramo da se durimo jednu porciju i inatimo, i onda na kraju ipak uradimo domaci. Sto to ne uradimo na pocetku, cisto za razonodu?

JonnyWien

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

-Jel to onaj Bane što navija za Manchester Utd? Ako jest dovoljno je da se ne pročita njegov komentar.Mali mora da previše igra C.S-a ili Battlefield-a jer nema se drugog objašnjenja. Pozdrav

Zvončica

pre 12 godina

Samo mi je žao što smo dozvolili da nas opet pritegnu uz zid, pa tek onda da se opametimo. Umesto da smo pitanje tih prelaza resili još odavno (zar je bitno da li će se zvati administrativni, carinski ili samo prelazi), pa sad da pregovaramo o tome kako da Srbima sa severa Kosova obezbedimo što pristojnije uslove za život, mi se i dalje bakćemo sa prelazima, a vreme nam neumitno teče... Ne želimo da prihvatimo realnost, onakvu kakva je sad, pa da onda pokušavamo da nešto rešavamo i ispravljamo, nego uvek teramo kontru, sve dok nam se to ne obije o glavu. Ne kazem da treba da priznamo nezavisno Kosovo, ali treba da shvatimo da je srpsko stanovništvo trenutno manjisko na Kosovu i da, u skladu sa tim, pokušamo da obezbedimo što možemo u datom trenutnu, ono što je najbolje za ljude koji dole žive...

Marko

pre 12 godina

Znaci samim tim sto smo dogovorili zajednicke carinske prelaze, mi smo te prelaze prihvatili, odnosno priznali smo da postoji granica izmedju Srbije i Kosova, odnosno priznali smo nezavisnu drzavu Kosovo. Sve je to ok ako neko misli da je to dobro ili ne misli, necu uopste da ulazim u to, ali nemoj vise niko iz vlasti da me zaludjuje kako se bori i dalje protiv nezavisnosti Kosova, kako se bori za Kosovo u Srbiji itd, dosta mi je vise te njihove borbe ako su vec priznali da postoje granice. Takodje bih napomenuo da je jasno da je to uradjeno zbog dobijanja statusa kandidata za ulazak u EU. Znaci ako dobijemo status kandidata, mozemo postati u najboljem slucaju clan EU za 8 godina jer sve drzave su najmanje toliko cekale od momenta dobijanja statusa kandidata. Evo Hrvatska jos nije usla. Znaci ako za 8 godina udjemo u EU bicemo tamo gde su Bugarska i Rumunija o kojima se prica kako nisu ni trebalo da udju jer nisu na nivou najrazvijenijih zemalja i da te najrazvijenije zemlje trpe zbog njih. Cak i Grcku stavljaju u taj kos a znate i sami da Grci mnogo bolje zive nego Rumuni i Bugari a kamoli mi Srbi. Hocu reci da se vec danima prica o tome da ce evro kao valuta propasti i da je prvi korak ka pucanju EU u koju mi treba uz pomoc srece da udjemo za najmanje 8 godina. Prema tome, sve vam je jasno.

Aleksandar

pre 12 godina

Očekivano......sve je ovo malo dramaturgije,pred dodeljivanje statusa,šatro "barikade" nisu nešto zbog čega ne bi dobili status kandidata,a koliko je urađeno za taj status(Hag,reforme).....neka niko ne sumnja da ne idemo Evropskim putem.....to je sigurno......

laki

pre 12 godina

Jeremicu...cujes ti ovo,odmah da si demantovao i naredio smenu,ko je to naredio bez tvog znanja?Nemoj mnogo da cekas ovi iz EU ce brzo da reaguju i pristanu na datum za pregovore.Opet ce narod da se zbuni,ko je gazda u ovom trulezu?

e-krem

pre 12 godina

Sigurno okruzenje i bezbednost gradjana je ono sto zaista nema alternativu a to je bez kontrola na prelazima i pod ovakvim okolnostima jos daleki san.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Mi cemo se jos cerati.Srbija nije nijedan spurazum, dosada, sprovela u delo i ako su postignuti dogovori.Nisu vracani katastri,knjige rodjenih i jos nije postignut dogovor o diplomama iako je postignut dogovor.Srbija je do sada vukla za nos Kosovo a od sada ce pokusati da to uradi sa EU.Kamioni sa srpskom robom defiliraju svakodnevno po Kosovu a obratno simbolicno prolazi neki kamion.Zasto nisu se bunili kosovski Srbi kada je 1999. godine u Kumanovo potpisan jedan dogovor nego sada se barakadiraju?

jedino to i umeju!

pre 12 godina

Završite više tu priču o barikadama.
Smučilo nam se svima da preko malih ekrana gledamo kako nas pojedinci brukaju držeći srednji prst u vazduhu!

...

pre 12 godina

Ne znam sta bi nasi politicari radili da nema EU i Brisela. O cemu bi onda pricali?

Gadi mi se kad citam komentare tipa Hocemo, Necemo! Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi. Necu ni da izlazim na izbore, niti me to interesuje. Sve bih politicare na giljotinu, posto za bolje i nisu. Osvestite se narode!

milija

pre 12 godina

ako je postignut dogovor o integrisanom upravljanju kao sto je u evropi onda je to sistem koji postoji izmedju drzava pa to znaci da je borko stefanovic prekrsio ustav republike srbije. na ovaj nacin ce vlast i zvanicno priznati nezavisnost kosova i metohije.

Predrag Petkovic

pre 12 godina

Neka nam Stefanovic kaze sta je to sto su kosovski albanci trazili pre pocetka "pregovora", a sto nisu dobili ili u cemu su pristali na kompromis.

Sinisa

pre 12 godina

ajmo da se setimo komentara od 90-ih pa do sada .
ipak smo kao narod i drustvo dosli do nekog razuma i ako smo tek na granici pola-pola.
od onoga ,- ako treba gricka ce mo i korenje,preko prkosa i inata,-do onoga ... e sada necu ni kako ja hocu !
sta smo s tim dobili ?? -NISTA !!osim poraz,siromastinu,depresiju,lopove i kriminal......
cedu i slicne smo zvali izdajice ,antisrpski (a sta znaci ,,srpsko" ?)...itd.
ko je bio najveci populista i nacionalista - taj je bio ,,pravi srbin" i glasali smo naveliko za njih.
sada ti isti ,,pravi srbi" hitno se presminkavaju i pametuju po kaficima i dvoristima....
i u samoj familiji zna se da skace mo od inata do bistre svesti.
ovi pregovori o kosovu se raztezu kao zvakaca guma - a na kraju ce ispasti ono sto smo mogli vec godinama da resimo.
kosovo je izgubio slobo i radikali u ono doba i mi kao narod sto smo glasali za njih - i niko drugi !!

Hahaha

pre 12 godina

Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi.
(..., 3. decembar 2011 08:56)

znam o cemu pricas. zato i ne mozemo da zivimo od azilanata iz amerike, nemacke, francuske, britanije, kine... zato kad putujemo, i putujemo tamo, jer su nesrecni i siromasniji od nas, pa da podignemo sebi moral... naravno, ko bi i ocekivao da bude drugacije, pa jesmo li najpametniji najnebeskiji narod, ili ne???

Aleksandar

pre 12 godina

Cekajte malo, da li se radi o PRELAZIMA ili GRANICAMA? Vidim da i savet EU pominje termin "prelazi".
(skeptik, 2. decembar 2011 23:18)

Podsetio bih vas na drevnu kinesku izreku: Nije vazno koje je boje macka, vazno je da lovi miseve.

Mića iz jagodine

pre 12 godina

Postignut dogovor a potom Stefanović kaže nema dogovora.Ko koga ovde laže.Ipak ja više verujem EU nego našem Stefanoviću.

Aleksandar

pre 12 godina

taj Srpski carinik u uniformi Srbije ili u uniformi Kosova mislim da je jako bitno?
(cvetko, 3. decembar 2011 01:57)

Pa sa srpske strane - u uniformi Srbije, sa kosovske - u uniformi Kosova. Sve granice imaju dva punkta, i brisani prostor izmedju, pa ce tako biti i ovde, hteli mi to ili ne. Moz' samo da se opiremo pa da nas jos vise boli...

Oce piski,nece piski

pre 12 godina

Ma ljudi,molim vas,ako Borko kaze da dogovor nije postignut,onda sigurno nije.Zar neko sme da posumnja u jednu ovakvu ljudsku velicinu?Necemo valjda verovati tamo nekim analfabetama iz EU.Videce oni kad im mi udjemo!!!

Marko

pre 12 godina

Vi koji tako olako pominjete vojsku, rat i razne nebulozne vojne intervencije, svakako da ne mislite na sebe kao jednog od ucesnika te divne manifestacije zvane iskorenimo se Srbi sa ove planete. Samo bolestan um moze da razmislja o vojnom delovanju Srbije na Kosovu.

izet

pre 12 godina

Ma zovite ih vi kako god zelite - prelaz, granica, kapidzik ili drugo. Bitan je proces koji se vodi pri tome, a to je kontrola tog prelaza na nekoj tacki razgranicenja (mozete ju slobodno zvati granici), i vrlo dobro je znano sta regulisu dokumenti EZ pod pojmom Integrisana Kontrola Granica, pardon prelaza.

Milos

pre 12 godina

Pola komentara ovde govori da se mi odricemo necega na Kosovu, recimo suvereniteta. Od juna 1999. godine Srbija NEMA nikakav suverenitet na Kosovu. Djindjic je pokusao ovo sa severom 2003. godine, ali je ubijen pre nego sto je i zapoceo sprovodjenje te politike. Kasnije to nije nastavljeno, i naravno kao i uvek do sada, nismo isli u susret problemu, nego smo cekali da se stvari dese mimo nas. Sada je za takvo resenje prekasno.

U neko drugo vreme bismo na ulici skandirali policiji "Idite na Kosovo", a evo i ovde imamo sada pozive da saljemo vojsku, policiju, i tako. E pa, ne vise u nase ime! Normalnim ljudima u ovoj zemlji nije samo dosta ratova, nego je dosta statusa quo, zivotarenja, kriminala, izolacije, podredjenosti u odnosu na sve procese koji se oko nas desavaju. Ne sme niko da ide na Kosovo da ratuje u ime ove zemlje! Ratovalo se 1999. godine, rat je gotov, a ako hocete da razmisljate o novom, razmislite o dve stvari: 1) da li ste spremni bas VI da budete na prvoj liniji fronta, ili eventualno vase dete ili brat i 2) da li se nesto promenilo, pa smo sada posle 12 godina toliko ojacali nasu privredu i vojnu silu da smo sada u stanju da pobedimo kompletan NATO pakt plus nekoliko miliona veoma mladih, motivisanih a bogami i obucenih Albanaca.

Srba

pre 12 godina

Nas narod je jako pametan i za ovako nesto ima jednu izreku koja sve kaze: "Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju". Ovo je samo logican kraj jedne duge pogresne politike....

Citac izmedju redova

pre 12 godina

"strane su postigle saglasnost o konceptu integrisanog upravljanja prelazima koji je razvila EU"

Da ali je taj koncept razvijen za (evropske) DRZAVE. Dakle priznasmo i granice. Jos jedna "pobeda".

Bata Raka

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

He,he,he.he ... kako ono reče Pavle Vujisić, Mirku - ‘’svašta s budalom’’. Nego momčino, ne reče nam ti ’oćemo li sa oba aviona da krenemo il’ jedan da ostavimo ovde za nedaj bože !!!

brainwash

pre 12 godina

Hvala Bogu da su poceli da resavaju probleme! Kao i obicno, bez pritisaka EU ne bi nicega bilo, haos sa barikadama bi trajao (samo do 10.12. i odbijanja kandidature Srbije). Onima koji bi jos da srbuju- neka zamisle kako bi izgledao zivot u Srbiji ako nekim cudom Kosovo vrati u sastav zemlje: Najjaca partija ce biti Albanska, premijer Albanac, Albanci kupili JAT, EPS, Telekom etc, sefovi po mnogim firmama bice nam Albanci, albanski na TV prenosima Skupstine, Tv Dnevniku, milion tamosnjih nezaposlenih na budzetu, pa skolovati i leciti jos milion, jel to hocete??? Hvala Bogu da EU jos uvek pristaje da baca pare u tu rupu bez dna. Pozdrav od mene, naravno izdajnika i stranog placnika.

bane

pre 12 godina

Mi u EU necemo uci nikada. Razlog cemo saznati kad dodje sledeci uslov zvani korupcija. E taj uslov Srbija nikad nece ispuniti jer nema tog politicara koji bi tako nesto uradio sebi i svojim kolegama. Pre ce svet da nestane neko sto ce lopovi i kriminalci u Srbiji zaglaviti robiju. Lakse im je da vam pune glavu pricama o Kosovu, zlom Zapadu koji ima nesto protiv Srba jos od davnina. A to sto su ukrali milijarde Boze moj, ukrao bi neko drugi svejedno. Pojesce nam jos 30 godina zivota, pitam vas samo da li zelite ovakvu buducnost svojoj deci. Ima li neko bilo kakvu ideju sta da radimo? Ja se samo plasim da smo ispustili svoju sansu i da cemo polako da nestanemo kao nacija. Ovo je put bez povratka.

boban

pre 12 godina

Neki ni 12+ godina nakon potpisivanja tzv "Kumanovskog sporazuma' po kom je Srbija morala sa policijom i vojskom napustiti Kosovo, ne shvataju da je to u stvari bila klasicna kapitulacija.
A ja iz istorije ne znam da je i jedna drzava koja je kapitulirala kasnije pregovorima uspela povratiti ratom izgubljeni teritorij.
A neki bi jos ratovali ??

Aleksandar

pre 12 godina

Priznajte vise to Kosovo pa da idemo u svet. Slobica ga je davno prodao, takodje i one velike "patriote" koje su do juce zivele na tom istom Kosovu, a svoje nekretnine prodavali Albancima za jako velike cifre i postali "pravi Beogradjani". Draga gospodo Kosovari eno vam sada zid placa pa tamo zalite ovo sto se desava, jer ste i vi tome delimicno doprineli.

General

pre 12 godina

"заједно" се управља и на Српско-Мађарској граници... и на Српско-Хрватској, такође... и на свим осталим граничним прелазима...

Докле бре иде ваше понижавање здравог разума???

INVICTUS

pre 12 godina

Dogovor je postignut,,, ali nas Borko se plasi da nam kaze,, neko je napisao "Rambuje" haha da znas da jeste trebace nama 5 godina da saznamo sta je Borko u ustvari potpisao.
Edita kaze mi potpisali ( verujem njoj vise jer se stara baba smeje znaci ovaj nas opet nesto uprsko)
Mislim stvarno dajte nam istinu vise necu da budem vise ni Rusofil Evrofil,, hocu da zivim o normalnoj zemlji.
Borko vidi ti se u ocima da lazes.

pera

pre 12 godina

Zadnjih dvadeset godina spoljna politika Srbije zasniva se na pogresnom tumacenju medjunarodnih dokumenata i odnosa svome sopstvenom narodu u cilju izazivanja medjunacionalnih i etnickih sukoba. 99,9% Srba nije videlo rezoluciju 1244 i Kumanosvski sporazum. Boze moj, pobedili smo 1999 kao sto smo uvek pobedjivali i sta nas dalje briga, za sve sto nam se ne svidja optuzicemo druge.

Prvo se dogovori sa sobom

pre 12 godina

Znam samo da je Borko Stefanovic bio umesan u prebeg onog Kovacevica,za koji smo mi gradjani pljunuli milionce,sumnjam da ista osoba moze nesto uciniti za one dole,jos manje za nas,gore.

Ko je stariji,seca se Slobe i stranih delegacija.
Ista prica. Oni jedno,Sloba demantuje.I tako u krug.

GORKI

pre 12 godina

Kad, onomad, 1389. Godine izgubismo Kosovo, pola milenijuma nam je trebalo da se ponovo nazovemo Srbija.
Šta li nas sada čeka? Nek nam je Bog upomoć.

Ryber palunko

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Tebra, znaš, ako dođe do rata, onda smo svi vojni obveznici. Ako si mislio da drugi ratuju, a ti da pratiš Manchester UTD, malos is se...

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Znaci da su se dogovorili, e sad je samo potrebna takva formulacija sa kojom ce vlast, a pre svega DS, moci da kaze da nisu priznali drzavne granice Kosova i da se borba za EU i KiM nastavlja i bla bla bla... sve ostale sarene laze.

Zoran Radovic

pre 12 godina

Kome do sada nije bilo jasno, sada valjda jeste. Ljudi, da se ne zanosimo. EU je skup drzava koje stite svoje interese. To je potpuno normalno i potpuno legitimno. Vlast u Srbiji je od toga napravila dogmu kako bi manipulisala izbornom voljom gradjana. Srbija treba da izdefinise svoj nacionalni interes i u skladu sa time pregovara sa EU kako bi smo imali neku korist. EU ne cine blesavi politicari. Oni tacno znaju da je Borisu kandidatura neophodna i da je za nju spreman na sve, bas na sve, kako bi imao makar jednu temu u predizbornoj kampanji jer ni jedno jedino predizborno obecanje nije ispunio!!!!

ivan

pre 12 godina

aha, znaci da rezimiramo...
Eu: Dogovor postignut, pregovori se nastavljaju.
Borko: Dogovor nije postignut.
Tahiri: Idemo nazad za Pristinu, dosta smo maratonski pregovarali.

da li se oni tamo unutra drogiraju, i da li su uopste bili u istoj sobi?

Dragan

pre 12 godina

Jos juna meseca gledao sam na arte televiziji gospodina bramerca koji kaze sledece " Srbija mora da zavrsi sa isporukom haskih optizenika a na kraju da prizna nezavisno kosovo, to ce ici malo teze ali morace to da ucini ako zeli u eu"
I koga ovi nasi vise foliraju kad je sve jasno kao dan. Prodali su svoj narod radi eu u koja se raspada.
Sve me ovo podseca na ckalju kad se jadnik mucio da zavrsi kurs za unikatnog strikera i kad je konacno polozio, na firmi stoji tabla "u lilkvidaciji smo ne trebaju nam strikeri" :)))

vlajko

pre 12 godina

Meni izgleda da "banksteri" žele i Srbiju u svom toru! Uopšte nije bitno da li je u pitanju Italija, Španija, Srbija, Grčka, ... Svako će ionako doći na red! Njima svako i svačije treba! I nema veze što je Nemačka ili Evropa protiv ili što se Srbi i Albanci nisu dogovorili! Nikoga oni ne pitaju! Upumpali su Evropi dolare pre nego što se iko u Evropi dogovorio bilo šta! Preuzeli su upravljanje Italijom i Grčkom bez izbora! Tako je i sa ovim "sporazumom". Samo objave i to je to ... Baš me zanima kako će da srede Nemačku ...

pregovor

pre 12 godina

Samo bih pitao Borka i Editu da li oni pregovoraju o istim stvarima? Pa ne mogu da se dogovore da li su sklopili dogovor ili nisu, a narod za to vreme neka se smrzava na barikadama. SRAMOTA!!!

marko

pre 12 godina

ko bre njima daje prava da pregovaraju o srpskoj zemlji i u sred Srbije da postavljaju granice ?! Granica se moze postaviti samo kod Peci a ne na obroncima Kopaonika, a ovi sa belim kapicama nece vecno imati zaledjinu...

Nezasiti

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

Ali vama nista ne odgovara. Stvarno niko ne moze da vam ponudi dozivotne duple plate, slobodan sverc, i neplacanje dazbina... To bi bilo apsurdno.

dO

pre 12 godina

@Dragan

EU je dobro, hvala na pitanju, ne raspada se. To što nasedate na spinove lokalnih spin-amatera koji to rade iz sitnih ličnih interesa, vaš je problem. Kao što je, na žalost, problem svih nas što srbadija naseda na sve spinove svih dosadašnjih politikanata koji vode lično oportunističku politiku, bez i malo kompetencije i transparentnosti. Kosovo je, DEFINITIVNO, otišlo van Srbije 24.03.1999. iako faktički u Srbiji nije bilo poslednjih 30 godina. Sve posle toga je razvodnjavanje priče i odbijanje srbadije da se suoči sa po sebe letalnim sopstvenim nacionalizmom i rasizmom. Kad nećemo milom, dobićemo silom. Tako stvari funkcionišu u prirodi - jači tlači.

"srbijanac"

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

tipicno za vas kosovare. niko vam ne valja, jedino ste vi kako treba, dobrice, zrtve, a uvek pravite neki haos, i izazivate nesrece. nemojte da se cudite sto vas ni mi ne zelimo ovde, zato bolje se trudite da se sto bolje slazete tu sa albancima, vise vas oni vole nego mi. i prestanite da terorisete sve oko sebe. samo vas pare od nerada interesuju, i nemate stida i obzira kad ih zelite. gde god da odete svojim ponasanjem i stavovima naterate ljude da vas mrze.

amika

pre 12 godina

Niko, u stvari, i nije sumnjao da cete da se dogovorite, samo smo se mozda negde potajno nadali da cete ipak da pomislite na svoj narod

Gandor Mandrak

pre 12 godina

Bio je kriv Milošević, pa se neko setio da je odavno mrtav. Sada je kriv Koštunica, kao on sve prihvatio oko Kosova dok je bio na vlasti. Sutra ćemo biti krivi mi, narod. Krivi što smo živi i što nismo u stanju da pariramo našoj vrloj vlasti i eliti, koji su viši od nas, idu po svetu, pa i vide dalje u budućnost od nas šta je nama bolje i bitnije. Blokira nas ta Evropska Unija već 15 godina i ucenjuje i uzeće nam sve, kao što amerikanci uzeše Indiosima u Južnoj Americi. I zemlju, i preduzeća, i radnu snagu, i banke i mladost i pamet i prošlost i budućnost.
Da ima pameti u vlasti pa da neko kaže: "Nećemu u EU i tačka!", primili bi nas momentalno. Njima je stalo da udjemo u Uniju, ne nama, jer ulazak u Uniju daje njima moć da nam uzmu sve. Da li je neko išao u Bugarsku i Rumuniju da vidi EU? Rumunija je prodala vlastitu poljoprivrednu zemlju, a sada je kupuje za skoro duplo veće pare od te iste Unije. Mislite li da to naši političari ne znaju? Da ima sreće, neko bi izmislio teleportovanje, pa bi svi mi mogli da odemo na Mars, pa neka nam uzmu više šta hoće i puste na miru!

Marko

pre 12 godina

" Štaviše, i u skladu sa dogovorom o matičnim knjigama, strane će početi da kopiraju dokumente počev od 5. decembra 2011"
Nista ne moze da se implementira u praksi bez saglasnosti parlamenta.
Drzavna teritorija nije privatna svojina niti predsednik niti vlada mogu da odlucuju u ime naroda.Uredbe ti ne vaze,pa kao vlada, pa kao vecina.
Takodje,maticne knjige su nesto sto ne moze po ustavu i zakonima raspolagati diverzanstska,paravojna formacija i to ce olaksati pritisak srpa da napuste svoja imanja.

skeptik

pre 12 godina

@Marko, 2. decembar 2011 23:35
Po rezoluciji 1244 Kosovo je defenisano kao jedinstvena carinska zona. Jeste, tada su tamo bili pripadnici UMNIK-a a sada kosovski carinici ali to ne menja sustinu ukoliko tamo nema simbola drzavnosti Kosova. Ukoliko je to Borko uspeo da izdejstvuje onda je ovo kompromisno resenje jer ce sada na prelazima biti i srpski carinici i EULEX, u protivnom sve sto si rekao stoji.

Milos

pre 12 godina

@Cestitam ljudima dobre volje aa ovima sto izigravaju patriote, bez obzira na naciju, sve treba uhapsiti!
(sali, 2. decembar 2011 23:04)

Cini se da imamo ne samo "klerofasiste" vec i Evrofasiste, hoce covek da hapsi patriote, evo s dve ruke i dve noge da se krstim, ne kapiram...

no name

pre 12 godina

Da li je moguce da nemamo toliko dostojanstva,da smo toliko nezreli da nista ne mozemo sami da uradimo nego samo pod pritiskom, koliko god da je bolno moramo se pomiriti sa tim da je Kosovo izgubljeno i treba jednom resiti to pitanje i boriti se za sto vecu autonomiju Srba,ali zasto uvek ovako NE NE NE bilo cemu i onda minut do dvanaest pristaje se i na ono sto treba i sto ne treba, a sa druge strane i da sada odmah priznamo Kosovo necemo uci u EU jos dugo,dobicemo status ali za ulazak dragi moji sugradjani moramo prvo da pocistimo svoje dvoriste,da uredimo svoju kucu,poreska reforma,pravna drzava i reizbor sudija,visak zaposlenih u javnom sektoru itd,to su tek bolne reforme koje nas cekaju i koje moramo da sprovedemo zbog nas samih ,niko to ne moze da uradi umesto nas pa makar nam i iznad glave non stop stajala Frau Angela.Kosovo ili EU je lazna dilema,fakat je da ono nama veliki problem i da ga treba resiti ali se on ne resava ovako pod pritiskom ultimatumima i nalogom drugih koji opet hoce da izvuku od nas sto vise jer znaju da nasim politicarima gori pod nogama zbog kandidature i da ce zbog toga da urade skoro sve

skeptik

pre 12 godina

@Vlada
To nigde ne pise i u tome je poenta. Pise samo PRELAZI, a to da li su granicni, administrivni ili carinski tumacice svaka strana na svoj nacin i svako ce biti u pravu.

Damijan Kis

pre 12 godina

Ovo je super vest, hvala bogu napokon nesto normalno se desava, ceo ovaj cirkus se morao desiti zbog ljudi koji jako tvdoglavi i nikako da utuve sebi u glavi da se mora desiti ono sto se mora desiti.

Stajkovic daniel

pre 12 godina

ljudi mani te se EU ona ce se polako raspasti a mi da zrtujemo nase kosovo za nju. ocigledno da nas narod nezna sta kosovo vredi koliko bogati rudara samo ima to treba svakom biti jasno! borili smo se vekovima za nju a sad tako lako da je damo bili bi stvarno glupi jer ni jedna zemlja na svetu nebi to radila. zivela srbia

anabolid Srbije

pre 12 godina

"U kafani Slozna braca,svi posteni glooobalno..." Treba napraviti kafanu umesto barikade,bez carinsku zonu... Bar bi svi znali ko i koliko ima koristi od ovih igara bez granica. Ma i Eulex i Beograd i Pristina igraju za istim stolom...a ko deli karte i skuplja zetone,to je vec druga tema :)

Olgica

pre 12 godina

Tako je očigledno da dogovori i pregovori posle toliko vremena ne idu na ruku Srbima već samo Albancima i čemu onda da se nadamo i radujemo?

jel' si ti spreman da ides?

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Lako je to kad treba da posaljes nekog dole.

demonkrata

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo.
(Duca7, 3. decembar 2011 00:12)

eto, cak je i tebi dato pravo da odlucujes - mozes izabrati sta god hoces...

zeka

pre 12 godina

meni stvarno nije jasno sta ima da se dogovara.zna se stav kosova da tvrde da su nezavisna drzava i zna se stav srbije da nece priznati nezavisno kosovo.
i sta sad?
svako okrene nekakav dogovor kako se njemu cefne.ova naravno tvrdi da je svaki postignut dogovor opet korak ka nazavisnog kosova,ovaj nas tvrdi nismo se tako dogovorili,to nema veze sa nezavisnim kosovom,nikad necemo priznati nezavisno kosovo.
sta se god dogovore na tim pregovorima mi samo mozemo da izgubimo.

Milena

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.
(Principessa, 2. decembar 2011 23:57)

Mislim da se "dešava" sledeće: predstavlja se da smo dobili neke ustupke, da se napravi ravnoteža.
Bitnije pitanje od tih koje postavljaš je: šta ćemo mi sa tim što smo "dobili"? Ništa posebno, po običaju, ali, na svu sreću, u ovom slučaju to nije ni bitno. :)

Posmatrač BB

pre 12 godina

Pa moglo bi da bude ovako: Prvo Merkelova reče to što reče, pa Boris otrča u Nemačku i obeća i više nego što se traži, a veseli Borko o tome nije ništa znao. Našao se tu i Vuk Drašković da odradi šihtu za EU.Pa će onda crni gavran EU Jelko Kacin da ispadne u pravu tj. da je kraj tek kad sudija svira kraj.

chichan

pre 12 godina

Srbija je priznala granicne prelaze sa Kosovom,odnosno priznala je drzavu Kosovo.Imam kopiju dokumenta u rukama.
Ocekuje se da Srbija dobije kandidaturu 9.decembra,mada je jos neizvesno,jer puno zavisi od razgovora izmedju Tadica i Angele Merkel.
U svakom slucaju izvesno je da je buducnost Srbije neizvesna. :)))

Dule NS

pre 12 godina

-Džabe ste se dogovorili, kada će Angela opet da izjavi da Srbija ne ispunjava uslove za senzacionalni status kandidata...!
...Znate, desilo se "nasilje na Kosovu"... to će te čuti i 2025-e godine kada je budu pitali o statusu kandidata za Srbiju...
-Što bi rekli - "džabe ste krečili"!
-Šta god da mi uradimo oni će da izmisle nešto jer nas jednostavno NE ŽELE U EU!

tenen

pre 12 godina

Opet ovi nesposobni ministri i pregovarači kroje sudbinu Srpskog naroda, pa da li neko od vas pita Srbe na Kosovu za mišljenje?Sramite se sve držite u tajnosti, odričete se sopstvenog dela zemlje Srbije.

Duca7

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo. Ne shvatam uopšte ove pregovore, gde prištinska strana sve više zahteva i naravno dobija, a mi ništa? Da li se radi o nesposobnosti našeg pregovaračkog tima, ili je već sve dogovoreno na višem nivou, a pregovori služe samo za odlaganje konačne odluke?

liliput

pre 12 godina

Sporazum ima ali Borko trazio od EZ da cekaju dok prolaze izbori na Srbiju.Nije tesko znati cekajte par dana ako Srbija primio kandidaturu EZ onda to je odgovor.

Zuki

pre 12 godina

Znaci umesto jednog sada ce morati da se "podmazuju" 3 carinika. Balvan revolucije uvek zavrse u pilani birokratije. Zarad visih interesa, naravno.

mile

pre 12 godina

Na kojim je pregovorima taj veselnik Borko bio ako Edita i posmatrači kažu da je dogovor postignut? S kime su oni postigli dogovor?

Julija

pre 12 godina

Pa da ste hteli ne bi ste se bolje izdogovarali. Moga je Stefanović ovakvim načinom na koji pregovara da i ne ide na pregovore ako je rzultat njegovo klimanje glave na sve što druga strana zahteva.

vanzemljak

pre 12 godina

Kako nije bolje napolju, gde ste vi to ziveli u inostranstvu: Albanija, Grcka, Turska ... ja vac neko vreme zivim u inostranstvu i ne da je bolje, nego se ne da meriti, i to cak ne zivim u zemlji koja je deo EU tako da te price napolju ne valja pricaju smao oni koji na severu nisu ni bili.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Одавно политичари Србије (са све својим суманутим налогодавцима и следбеницима) преговатају по принципу:
Е, сад нећу, ни како 'оћу.

decko sa barikada

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...

M012Z

pre 12 godina

Definitivno je praksa jaca od teorije i retorike. Prelaz, carina, obezbedjenje ili linija vise zvuce kao sinonimi nego kao razliciti pojmovi. Svedoci smo jedne jako ruzne pecatirane istorije. Sramota je PREGOLEMA.

Razocarana

pre 12 godina

Zasto uvek glavom kroz zid?
Zasto uvek terate narod da se oseca nesposobno?
Koga vi to predstavljate,kad bi bilo koji gradjanin Srbije odavno resio situaciju racionalnije?
Kako ste vi to onda najbolji?
Da li to mora uvek taj prokleti "prkos", kategorija potpuno izmisljena i pripisana karakternoj crti naroda (glupost) da izadje na videlo?
Kako vredan i radan covek da se oseti ponosnim sto zivi u ovoj zemlji?

odmori malo

pre 12 godina

Smesni su ili smesan je ovaj lik koji vec nedeljama pise/spinuje jedan te isti komentar u kojima Srbe na severu Kosova naziva "kosovarima", prica o nekim duplim platama, izigrava velikog poreskog obveznika, naziva te Srbe nekakvim svercerima, lupeta o stanovima po centru beograda koje su kupili ti koji su sada na barikadama i kako Srbije "nece" te Srbe sa Kosova i ostalo bla, bla.. Slusaj momak, ako si zaista gradjanin Srbije onda bi trebao da znas da vecinska Srbija nece upravo takve kao ti a ako si dezurni albanski agit-prop-aktivista, onda ti dzaba trud jer tesko da ces ikoga impresionirati ovom tvojom supljom pricom i demagogijom.

Pera Putnik

pre 12 godina

Не треба бити претерано упућен у нека дешавања да се јасно види да је ситуација потпуно неповољна за Србе и Србију уопште. Господин Стефановић више него очигледно не ради свој посао како треба, бар не у интересу народа којег заступа, али аминује све оно што друга страна испоставља као захтев. Нити је он способан да води преговоре нити ова власт има уопште имало занимања за то шта се то и на који начин ради.

Valter

pre 12 godina

Административни прелаз или царина? Ово је јако битно, а просто имамо различито излагање преговарачких страна. Ко од њих не говори истину? Господин Стефановић или госпођа Тахири? Мислим да је заиста потпуни промашај овај преговарачки тим, потпуно је позицију Србије довео до понижавајућег аспекта.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije li vam ovo dovoljan dokaz da mi bez pritisaka nismo u stanju nista da uradimo a kamoli sustinski da se menjamo. Mi smo infantilan narod. Upravo zbog toga nam je potrebna Evropska Unija jer mi sami nismo u stanju BUKVALNO NISTA. Pozdravljam dogovor ma kakav da je ako cemo dobiti status kandidata!!!

ZIVELA EU I ZIVELI PRITISCI!!! NEKA BUDU STO VECI I STO INTENZIVNIJI, BRZE CEMO DA SE MNJAMO!!!

vladas

pre 12 godina

znaci gotovo je...sledeca je vojvodina...al ste pregovarali svaka vam cast..da li moze stefanovic da nam objasni a sta je srbija dobila u tim pregovorima..koliko se ja razumem u pregovore obe strane trebaju da dobiju nesto...sramota..prvo je bio karadzic,pa onda mladic.pa onda kosovo..sta li je sledece..???

Предраг

pre 12 godina

Сваки договор је ишао на штету Србије и Срба, па се пракса неће мењати. Предлажем ЕУ да затражи од Тадића и Борка да затраже и боје којима ће бити офарбане царинарнице и још понешто банално јер ће ови то одмах понизно прихватити...

Rrochee

pre 12 godina

"Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo."

Da li je ovaj komentar bio sarkazam ili jedan od najglupih sto sam video u danima?? Pa gde moze Srbija otkazati EULEX? Kako da posalji vojsku kada KFOR je odgovoran za bezbednost (Kumanovski "sporazum" )?? ALO SRBIJA MOLIM VAS PAMET U GLAVI I AJDE ZAJEDNO DA IDEMO U EU!!

Viski

pre 12 godina

Bravo srbijo ovako treba neko da vam stoji nad trbuhom , da vam neda da disete,pa tek cete kapirati da je to trebalo ranije ciniti a ne sad.Dali ce ze zvati granicni prelaz ili prelaz svejedno je tu ce da budu policija kosova carinici kosova itd.nazovite ga kako god hocete...

Osvesti se

pre 12 godina

Za razliku od Vladimira LDP ja nisam pristalica Teroristickih metoda. Najbolji primer, kada Teroristi kidnapuju nekom nekog najmilijeg uz pretnju SMRTI dobiju iznudjeni novac isto kazu " VIDITE KAKO POD PRITISCIMA FUNKCIONISU I ISPUNJAVAJU SVE USLOVE" U eri borbe protiv terorizma prihvatati takve metode za svoje sredstvo borbe je za svaku osudu.

Zvončica

pre 12 godina

Samo mi je žao što smo dozvolili da nas opet pritegnu uz zid, pa tek onda da se opametimo. Umesto da smo pitanje tih prelaza resili još odavno (zar je bitno da li će se zvati administrativni, carinski ili samo prelazi), pa sad da pregovaramo o tome kako da Srbima sa severa Kosova obezbedimo što pristojnije uslove za život, mi se i dalje bakćemo sa prelazima, a vreme nam neumitno teče... Ne želimo da prihvatimo realnost, onakvu kakva je sad, pa da onda pokušavamo da nešto rešavamo i ispravljamo, nego uvek teramo kontru, sve dok nam se to ne obije o glavu. Ne kazem da treba da priznamo nezavisno Kosovo, ali treba da shvatimo da je srpsko stanovništvo trenutno manjisko na Kosovu i da, u skladu sa tim, pokušamo da obezbedimo što možemo u datom trenutnu, ono što je najbolje za ljude koji dole žive...

...

pre 12 godina

Ne znam sta bi nasi politicari radili da nema EU i Brisela. O cemu bi onda pricali?

Gadi mi se kad citam komentare tipa Hocemo, Necemo! Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi. Necu ni da izlazim na izbore, niti me to interesuje. Sve bih politicare na giljotinu, posto za bolje i nisu. Osvestite se narode!

Bacvanin

pre 12 godina

Zasto sve radimo u zadnjem momentu. Zasto ovo nije moglo da se uradi jos onomad kad se pregovaralo u Becu? Opet smo izgubili na vremenu. I ovako i onako, uvek ce biti kako zapad kaze, zasto onda moramo da se durimo jednu porciju i inatimo, i onda na kraju ipak uradimo domaci. Sto to ne uradimo na pocetku, cisto za razonodu?

JonnyWien

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

-Jel to onaj Bane što navija za Manchester Utd? Ako jest dovoljno je da se ne pročita njegov komentar.Mali mora da previše igra C.S-a ili Battlefield-a jer nema se drugog objašnjenja. Pozdrav

zoran

pre 12 godina

Nasa vlast i nazalost drzava su spremni za eutanaziju!!
Evo sjajne prilike za SPC i popove da zarade na opelu; ako je moguce u svajcarcima.(Evro je nekako mlitav)
Molim? Dinari? A, to ne primamo.

jedino to i umeju!

pre 12 godina

Završite više tu priču o barikadama.
Smučilo nam se svima da preko malih ekrana gledamo kako nas pojedinci brukaju držeći srednji prst u vazduhu!

Aleksandar

pre 12 godina

Očekivano......sve je ovo malo dramaturgije,pred dodeljivanje statusa,šatro "barikade" nisu nešto zbog čega ne bi dobili status kandidata,a koliko je urađeno za taj status(Hag,reforme).....neka niko ne sumnja da ne idemo Evropskim putem.....to je sigurno......

Marko

pre 12 godina

Znaci samim tim sto smo dogovorili zajednicke carinske prelaze, mi smo te prelaze prihvatili, odnosno priznali smo da postoji granica izmedju Srbije i Kosova, odnosno priznali smo nezavisnu drzavu Kosovo. Sve je to ok ako neko misli da je to dobro ili ne misli, necu uopste da ulazim u to, ali nemoj vise niko iz vlasti da me zaludjuje kako se bori i dalje protiv nezavisnosti Kosova, kako se bori za Kosovo u Srbiji itd, dosta mi je vise te njihove borbe ako su vec priznali da postoje granice. Takodje bih napomenuo da je jasno da je to uradjeno zbog dobijanja statusa kandidata za ulazak u EU. Znaci ako dobijemo status kandidata, mozemo postati u najboljem slucaju clan EU za 8 godina jer sve drzave su najmanje toliko cekale od momenta dobijanja statusa kandidata. Evo Hrvatska jos nije usla. Znaci ako za 8 godina udjemo u EU bicemo tamo gde su Bugarska i Rumunija o kojima se prica kako nisu ni trebalo da udju jer nisu na nivou najrazvijenijih zemalja i da te najrazvijenije zemlje trpe zbog njih. Cak i Grcku stavljaju u taj kos a znate i sami da Grci mnogo bolje zive nego Rumuni i Bugari a kamoli mi Srbi. Hocu reci da se vec danima prica o tome da ce evro kao valuta propasti i da je prvi korak ka pucanju EU u koju mi treba uz pomoc srece da udjemo za najmanje 8 godina. Prema tome, sve vam je jasno.

laki

pre 12 godina

Jeremicu...cujes ti ovo,odmah da si demantovao i naredio smenu,ko je to naredio bez tvog znanja?Nemoj mnogo da cekas ovi iz EU ce brzo da reaguju i pristanu na datum za pregovore.Opet ce narod da se zbuni,ko je gazda u ovom trulezu?

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Mi cemo se jos cerati.Srbija nije nijedan spurazum, dosada, sprovela u delo i ako su postignuti dogovori.Nisu vracani katastri,knjige rodjenih i jos nije postignut dogovor o diplomama iako je postignut dogovor.Srbija je do sada vukla za nos Kosovo a od sada ce pokusati da to uradi sa EU.Kamioni sa srpskom robom defiliraju svakodnevno po Kosovu a obratno simbolicno prolazi neki kamion.Zasto nisu se bunili kosovski Srbi kada je 1999. godine u Kumanovo potpisan jedan dogovor nego sada se barakadiraju?

e-krem

pre 12 godina

Sigurno okruzenje i bezbednost gradjana je ono sto zaista nema alternativu a to je bez kontrola na prelazima i pod ovakvim okolnostima jos daleki san.

decko sa barikada

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...

marko

pre 12 godina

ko bre njima daje prava da pregovaraju o srpskoj zemlji i u sred Srbije da postavljaju granice ?! Granica se moze postaviti samo kod Peci a ne na obroncima Kopaonika, a ovi sa belim kapicama nece vecno imati zaledjinu...

milija

pre 12 godina

ako je postignut dogovor o integrisanom upravljanju kao sto je u evropi onda je to sistem koji postoji izmedju drzava pa to znaci da je borko stefanovic prekrsio ustav republike srbije. na ovaj nacin ce vlast i zvanicno priznati nezavisnost kosova i metohije.

Stajkovic daniel

pre 12 godina

ljudi mani te se EU ona ce se polako raspasti a mi da zrtujemo nase kosovo za nju. ocigledno da nas narod nezna sta kosovo vredi koliko bogati rudara samo ima to treba svakom biti jasno! borili smo se vekovima za nju a sad tako lako da je damo bili bi stvarno glupi jer ni jedna zemlja na svetu nebi to radila. zivela srbia

Sinisa

pre 12 godina

ajmo da se setimo komentara od 90-ih pa do sada .
ipak smo kao narod i drustvo dosli do nekog razuma i ako smo tek na granici pola-pola.
od onoga ,- ako treba gricka ce mo i korenje,preko prkosa i inata,-do onoga ... e sada necu ni kako ja hocu !
sta smo s tim dobili ?? -NISTA !!osim poraz,siromastinu,depresiju,lopove i kriminal......
cedu i slicne smo zvali izdajice ,antisrpski (a sta znaci ,,srpsko" ?)...itd.
ko je bio najveci populista i nacionalista - taj je bio ,,pravi srbin" i glasali smo naveliko za njih.
sada ti isti ,,pravi srbi" hitno se presminkavaju i pametuju po kaficima i dvoristima....
i u samoj familiji zna se da skace mo od inata do bistre svesti.
ovi pregovori o kosovu se raztezu kao zvakaca guma - a na kraju ce ispasti ono sto smo mogli vec godinama da resimo.
kosovo je izgubio slobo i radikali u ono doba i mi kao narod sto smo glasali za njih - i niko drugi !!

brainwash

pre 12 godina

Hvala Bogu da su poceli da resavaju probleme! Kao i obicno, bez pritisaka EU ne bi nicega bilo, haos sa barikadama bi trajao (samo do 10.12. i odbijanja kandidature Srbije). Onima koji bi jos da srbuju- neka zamisle kako bi izgledao zivot u Srbiji ako nekim cudom Kosovo vrati u sastav zemlje: Najjaca partija ce biti Albanska, premijer Albanac, Albanci kupili JAT, EPS, Telekom etc, sefovi po mnogim firmama bice nam Albanci, albanski na TV prenosima Skupstine, Tv Dnevniku, milion tamosnjih nezaposlenih na budzetu, pa skolovati i leciti jos milion, jel to hocete??? Hvala Bogu da EU jos uvek pristaje da baca pare u tu rupu bez dna. Pozdrav od mene, naravno izdajnika i stranog placnika.

Aleksandar

pre 12 godina

Priznajte vise to Kosovo pa da idemo u svet. Slobica ga je davno prodao, takodje i one velike "patriote" koje su do juce zivele na tom istom Kosovu, a svoje nekretnine prodavali Albancima za jako velike cifre i postali "pravi Beogradjani". Draga gospodo Kosovari eno vam sada zid placa pa tamo zalite ovo sto se desava, jer ste i vi tome delimicno doprineli.

Milos

pre 12 godina

Pola komentara ovde govori da se mi odricemo necega na Kosovu, recimo suvereniteta. Od juna 1999. godine Srbija NEMA nikakav suverenitet na Kosovu. Djindjic je pokusao ovo sa severom 2003. godine, ali je ubijen pre nego sto je i zapoceo sprovodjenje te politike. Kasnije to nije nastavljeno, i naravno kao i uvek do sada, nismo isli u susret problemu, nego smo cekali da se stvari dese mimo nas. Sada je za takvo resenje prekasno.

U neko drugo vreme bismo na ulici skandirali policiji "Idite na Kosovo", a evo i ovde imamo sada pozive da saljemo vojsku, policiju, i tako. E pa, ne vise u nase ime! Normalnim ljudima u ovoj zemlji nije samo dosta ratova, nego je dosta statusa quo, zivotarenja, kriminala, izolacije, podredjenosti u odnosu na sve procese koji se oko nas desavaju. Ne sme niko da ide na Kosovo da ratuje u ime ove zemlje! Ratovalo se 1999. godine, rat je gotov, a ako hocete da razmisljate o novom, razmislite o dve stvari: 1) da li ste spremni bas VI da budete na prvoj liniji fronta, ili eventualno vase dete ili brat i 2) da li se nesto promenilo, pa smo sada posle 12 godina toliko ojacali nasu privredu i vojnu silu da smo sada u stanju da pobedimo kompletan NATO pakt plus nekoliko miliona veoma mladih, motivisanih a bogami i obucenih Albanaca.

Damijan Kis

pre 12 godina

Ovo je super vest, hvala bogu napokon nesto normalno se desava, ceo ovaj cirkus se morao desiti zbog ljudi koji jako tvdoglavi i nikako da utuve sebi u glavi da se mora desiti ono sto se mora desiti.

Hahaha

pre 12 godina

Ziveo sam u inostranstvu i prosao sam pola sveta i mogu Vam reci da tamo nije nista bolje, cak i gore nego ovde.Kapitalizam, amerikanizacija prisutna na svakom koraku. Nema tamo srece, verujte mi.
(..., 3. decembar 2011 08:56)

znam o cemu pricas. zato i ne mozemo da zivimo od azilanata iz amerike, nemacke, francuske, britanije, kine... zato kad putujemo, i putujemo tamo, jer su nesrecni i siromasniji od nas, pa da podignemo sebi moral... naravno, ko bi i ocekivao da bude drugacije, pa jesmo li najpametniji najnebeskiji narod, ili ne???

boban

pre 12 godina

Neki ni 12+ godina nakon potpisivanja tzv "Kumanovskog sporazuma' po kom je Srbija morala sa policijom i vojskom napustiti Kosovo, ne shvataju da je to u stvari bila klasicna kapitulacija.
A ja iz istorije ne znam da je i jedna drzava koja je kapitulirala kasnije pregovorima uspela povratiti ratom izgubljeni teritorij.
A neki bi jos ratovali ??

skeptik

pre 12 godina

@Marko, 2. decembar 2011 23:35
Po rezoluciji 1244 Kosovo je defenisano kao jedinstvena carinska zona. Jeste, tada su tamo bili pripadnici UMNIK-a a sada kosovski carinici ali to ne menja sustinu ukoliko tamo nema simbola drzavnosti Kosova. Ukoliko je to Borko uspeo da izdejstvuje onda je ovo kompromisno resenje jer ce sada na prelazima biti i srpski carinici i EULEX, u protivnom sve sto si rekao stoji.

Marko

pre 12 godina

Vi koji tako olako pominjete vojsku, rat i razne nebulozne vojne intervencije, svakako da ne mislite na sebe kao jednog od ucesnika te divne manifestacije zvane iskorenimo se Srbi sa ove planete. Samo bolestan um moze da razmislja o vojnom delovanju Srbije na Kosovu.

Oce piski,nece piski

pre 12 godina

Ma ljudi,molim vas,ako Borko kaze da dogovor nije postignut,onda sigurno nije.Zar neko sme da posumnja u jednu ovakvu ljudsku velicinu?Necemo valjda verovati tamo nekim analfabetama iz EU.Videce oni kad im mi udjemo!!!

"srbijanac"

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

tipicno za vas kosovare. niko vam ne valja, jedino ste vi kako treba, dobrice, zrtve, a uvek pravite neki haos, i izazivate nesrece. nemojte da se cudite sto vas ni mi ne zelimo ovde, zato bolje se trudite da se sto bolje slazete tu sa albancima, vise vas oni vole nego mi. i prestanite da terorisete sve oko sebe. samo vas pare od nerada interesuju, i nemate stida i obzira kad ih zelite. gde god da odete svojim ponasanjem i stavovima naterate ljude da vas mrze.

Nezasiti

pre 12 godina

Mozete vi da se dogovorite sta go hocete,ako to narodu odgovara prihvatice ,ako ne odgovara nece,jednostavno nece narod na severu kosova teroriste iz pristine ,kratko i jasno...
(decko sa barikada, 3. decembar 2011 12:41)

Ali vama nista ne odgovara. Stvarno niko ne moze da vam ponudi dozivotne duple plate, slobodan sverc, i neplacanje dazbina... To bi bilo apsurdno.

Gandor Mandrak

pre 12 godina

Bio je kriv Milošević, pa se neko setio da je odavno mrtav. Sada je kriv Koštunica, kao on sve prihvatio oko Kosova dok je bio na vlasti. Sutra ćemo biti krivi mi, narod. Krivi što smo živi i što nismo u stanju da pariramo našoj vrloj vlasti i eliti, koji su viši od nas, idu po svetu, pa i vide dalje u budućnost od nas šta je nama bolje i bitnije. Blokira nas ta Evropska Unija već 15 godina i ucenjuje i uzeće nam sve, kao što amerikanci uzeše Indiosima u Južnoj Americi. I zemlju, i preduzeća, i radnu snagu, i banke i mladost i pamet i prošlost i budućnost.
Da ima pameti u vlasti pa da neko kaže: "Nećemu u EU i tačka!", primili bi nas momentalno. Njima je stalo da udjemo u Uniju, ne nama, jer ulazak u Uniju daje njima moć da nam uzmu sve. Da li je neko išao u Bugarsku i Rumuniju da vidi EU? Rumunija je prodala vlastitu poljoprivrednu zemlju, a sada je kupuje za skoro duplo veće pare od te iste Unije. Mislite li da to naši političari ne znaju? Da ima sreće, neko bi izmislio teleportovanje, pa bi svi mi mogli da odemo na Mars, pa neka nam uzmu više šta hoće i puste na miru!

Dule NS

pre 12 godina

-Džabe ste se dogovorili, kada će Angela opet da izjavi da Srbija ne ispunjava uslove za senzacionalni status kandidata...!
...Znate, desilo se "nasilje na Kosovu"... to će te čuti i 2025-e godine kada je budu pitali o statusu kandidata za Srbiju...
-Što bi rekli - "džabe ste krečili"!
-Šta god da mi uradimo oni će da izmisle nešto jer nas jednostavno NE ŽELE U EU!

tenen

pre 12 godina

Opet ovi nesposobni ministri i pregovarači kroje sudbinu Srpskog naroda, pa da li neko od vas pita Srbe na Kosovu za mišljenje?Sramite se sve držite u tajnosti, odričete se sopstvenog dela zemlje Srbije.

Milos

pre 12 godina

@Cestitam ljudima dobre volje aa ovima sto izigravaju patriote, bez obzira na naciju, sve treba uhapsiti!
(sali, 2. decembar 2011 23:04)

Cini se da imamo ne samo "klerofasiste" vec i Evrofasiste, hoce covek da hapsi patriote, evo s dve ruke i dve noge da se krstim, ne kapiram...

Marko

pre 12 godina

" Štaviše, i u skladu sa dogovorom o matičnim knjigama, strane će početi da kopiraju dokumente počev od 5. decembra 2011"
Nista ne moze da se implementira u praksi bez saglasnosti parlamenta.
Drzavna teritorija nije privatna svojina niti predsednik niti vlada mogu da odlucuju u ime naroda.Uredbe ti ne vaze,pa kao vlada, pa kao vecina.
Takodje,maticne knjige su nesto sto ne moze po ustavu i zakonima raspolagati diverzanstska,paravojna formacija i to ce olaksati pritisak srpa da napuste svoja imanja.

Principessa

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.

jel' si ti spreman da ides?

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Lako je to kad treba da posaljes nekog dole.

pera

pre 12 godina

Zadnjih dvadeset godina spoljna politika Srbije zasniva se na pogresnom tumacenju medjunarodnih dokumenata i odnosa svome sopstvenom narodu u cilju izazivanja medjunacionalnih i etnickih sukoba. 99,9% Srba nije videlo rezoluciju 1244 i Kumanosvski sporazum. Boze moj, pobedili smo 1999 kao sto smo uvek pobedjivali i sta nas dalje briga, za sve sto nam se ne svidja optuzicemo druge.

chichan

pre 12 godina

Srbija je priznala granicne prelaze sa Kosovom,odnosno priznala je drzavu Kosovo.Imam kopiju dokumenta u rukama.
Ocekuje se da Srbija dobije kandidaturu 9.decembra,mada je jos neizvesno,jer puno zavisi od razgovora izmedju Tadica i Angele Merkel.
U svakom slucaju izvesno je da je buducnost Srbije neizvesna. :)))

Vuk

pre 12 godina

Pocinjem da sumnjam da Borko prica na Kineskom a Edita na eskimskom,jer uvek posle sastanka svako ima svoju verziju sta su se dogovorili i sta je ko kome rekao.

Citac izmedju redova

pre 12 godina

"strane su postigle saglasnost o konceptu integrisanog upravljanja prelazima koji je razvila EU"

Da ali je taj koncept razvijen za (evropske) DRZAVE. Dakle priznasmo i granice. Jos jedna "pobeda".

Bata Raka

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

He,he,he.he ... kako ono reče Pavle Vujisić, Mirku - ‘’svašta s budalom’’. Nego momčino, ne reče nam ti ’oćemo li sa oba aviona da krenemo il’ jedan da ostavimo ovde za nedaj bože !!!

Dragan

pre 12 godina

Jos juna meseca gledao sam na arte televiziji gospodina bramerca koji kaze sledece " Srbija mora da zavrsi sa isporukom haskih optizenika a na kraju da prizna nezavisno kosovo, to ce ici malo teze ali morace to da ucini ako zeli u eu"
I koga ovi nasi vise foliraju kad je sve jasno kao dan. Prodali su svoj narod radi eu u koja se raspada.
Sve me ovo podseca na ckalju kad se jadnik mucio da zavrsi kurs za unikatnog strikera i kad je konacno polozio, na firmi stoji tabla "u lilkvidaciji smo ne trebaju nam strikeri" :)))

vlajko

pre 12 godina

Meni izgleda da "banksteri" žele i Srbiju u svom toru! Uopšte nije bitno da li je u pitanju Italija, Španija, Srbija, Grčka, ... Svako će ionako doći na red! Njima svako i svačije treba! I nema veze što je Nemačka ili Evropa protiv ili što se Srbi i Albanci nisu dogovorili! Nikoga oni ne pitaju! Upumpali su Evropi dolare pre nego što se iko u Evropi dogovorio bilo šta! Preuzeli su upravljanje Italijom i Grčkom bez izbora! Tako je i sa ovim "sporazumom". Samo objave i to je to ... Baš me zanima kako će da srede Nemačku ...

Aleksandar

pre 12 godina

taj Srpski carinik u uniformi Srbije ili u uniformi Kosova mislim da je jako bitno?
(cvetko, 3. decembar 2011 01:57)

Pa sa srpske strane - u uniformi Srbije, sa kosovske - u uniformi Kosova. Sve granice imaju dva punkta, i brisani prostor izmedju, pa ce tako biti i ovde, hteli mi to ili ne. Moz' samo da se opiremo pa da nas jos vise boli...

Duca7

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo. Ne shvatam uopšte ove pregovore, gde prištinska strana sve više zahteva i naravno dobija, a mi ništa? Da li se radi o nesposobnosti našeg pregovaračkog tima, ili je već sve dogovoreno na višem nivou, a pregovori služe samo za odlaganje konačne odluke?

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Znaci da su se dogovorili, e sad je samo potrebna takva formulacija sa kojom ce vlast, a pre svega DS, moci da kaze da nisu priznali drzavne granice Kosova i da se borba za EU i KiM nastavlja i bla bla bla... sve ostale sarene laze.

GORKI

pre 12 godina

Kad, onomad, 1389. Godine izgubismo Kosovo, pola milenijuma nam je trebalo da se ponovo nazovemo Srbija.
Šta li nas sada čeka? Nek nam je Bog upomoć.

Razocarana

pre 12 godina

Zasto uvek glavom kroz zid?
Zasto uvek terate narod da se oseca nesposobno?
Koga vi to predstavljate,kad bi bilo koji gradjanin Srbije odavno resio situaciju racionalnije?
Kako ste vi to onda najbolji?
Da li to mora uvek taj prokleti "prkos", kategorija potpuno izmisljena i pripisana karakternoj crti naroda (glupost) da izadje na videlo?
Kako vredan i radan covek da se oseti ponosnim sto zivi u ovoj zemlji?

bane

pre 12 godina

Mi u EU necemo uci nikada. Razlog cemo saznati kad dodje sledeci uslov zvani korupcija. E taj uslov Srbija nikad nece ispuniti jer nema tog politicara koji bi tako nesto uradio sebi i svojim kolegama. Pre ce svet da nestane neko sto ce lopovi i kriminalci u Srbiji zaglaviti robiju. Lakse im je da vam pune glavu pricama o Kosovu, zlom Zapadu koji ima nesto protiv Srba jos od davnina. A to sto su ukrali milijarde Boze moj, ukrao bi neko drugi svejedno. Pojesce nam jos 30 godina zivota, pitam vas samo da li zelite ovakvu buducnost svojoj deci. Ima li neko bilo kakvu ideju sta da radimo? Ja se samo plasim da smo ispustili svoju sansu i da cemo polako da nestanemo kao nacija. Ovo je put bez povratka.

amika

pre 12 godina

Niko, u stvari, i nije sumnjao da cete da se dogovorite, samo smo se mozda negde potajno nadali da cete ipak da pomislite na svoj narod

izet

pre 12 godina

Ma zovite ih vi kako god zelite - prelaz, granica, kapidzik ili drugo. Bitan je proces koji se vodi pri tome, a to je kontrola tog prelaza na nekoj tacki razgranicenja (mozete ju slobodno zvati granici), i vrlo dobro je znano sta regulisu dokumenti EZ pod pojmom Integrisana Kontrola Granica, pardon prelaza.

Mića iz jagodine

pre 12 godina

Postignut dogovor a potom Stefanović kaže nema dogovora.Ko koga ovde laže.Ipak ja više verujem EU nego našem Stefanoviću.

Predrag Petkovic

pre 12 godina

Neka nam Stefanovic kaze sta je to sto su kosovski albanci trazili pre pocetka "pregovora", a sto nisu dobili ili u cemu su pristali na kompromis.

vanzemljak

pre 12 godina

Kako nije bolje napolju, gde ste vi to ziveli u inostranstvu: Albanija, Grcka, Turska ... ja vac neko vreme zivim u inostranstvu i ne da je bolje, nego se ne da meriti, i to cak ne zivim u zemlji koja je deo EU tako da te price napolju ne valja pricaju smao oni koji na severu nisu ni bili.

Ryber palunko

pre 12 godina

Merkelova je rekla šta je imala,neće nas EU,mi nećemo EU i to je završena stvar.Otkazati Euleks i poslati vojsku dole na KiM.Molim lepo.
(BaneUtd, 2. decembar 2011 22:30)

Tebra, znaš, ako dođe do rata, onda smo svi vojni obveznici. Ako si mislio da drugi ratuju, a ti da pratiš Manchester UTD, malos is se...

liliput

pre 12 godina

Sporazum ima ali Borko trazio od EZ da cekaju dok prolaze izbori na Srbiju.Nije tesko znati cekajte par dana ako Srbija primio kandidaturu EZ onda to je odgovor.

General

pre 12 godina

"заједно" се управља и на Српско-Мађарској граници... и на Српско-Хрватској, такође... и на свим осталим граничним прелазима...

Докле бре иде ваше понижавање здравог разума???

pregovor

pre 12 godina

Samo bih pitao Borka i Editu da li oni pregovoraju o istim stvarima? Pa ne mogu da se dogovore da li su sklopili dogovor ili nisu, a narod za to vreme neka se smrzava na barikadama. SRAMOTA!!!

dO

pre 12 godina

@Dragan

EU je dobro, hvala na pitanju, ne raspada se. To što nasedate na spinove lokalnih spin-amatera koji to rade iz sitnih ličnih interesa, vaš je problem. Kao što je, na žalost, problem svih nas što srbadija naseda na sve spinove svih dosadašnjih politikanata koji vode lično oportunističku politiku, bez i malo kompetencije i transparentnosti. Kosovo je, DEFINITIVNO, otišlo van Srbije 24.03.1999. iako faktički u Srbiji nije bilo poslednjih 30 godina. Sve posle toga je razvodnjavanje priče i odbijanje srbadije da se suoči sa po sebe letalnim sopstvenim nacionalizmom i rasizmom. Kad nećemo milom, dobićemo silom. Tako stvari funkcionišu u prirodi - jači tlači.

no name

pre 12 godina

Da li je moguce da nemamo toliko dostojanstva,da smo toliko nezreli da nista ne mozemo sami da uradimo nego samo pod pritiskom, koliko god da je bolno moramo se pomiriti sa tim da je Kosovo izgubljeno i treba jednom resiti to pitanje i boriti se za sto vecu autonomiju Srba,ali zasto uvek ovako NE NE NE bilo cemu i onda minut do dvanaest pristaje se i na ono sto treba i sto ne treba, a sa druge strane i da sada odmah priznamo Kosovo necemo uci u EU jos dugo,dobicemo status ali za ulazak dragi moji sugradjani moramo prvo da pocistimo svoje dvoriste,da uredimo svoju kucu,poreska reforma,pravna drzava i reizbor sudija,visak zaposlenih u javnom sektoru itd,to su tek bolne reforme koje nas cekaju i koje moramo da sprovedemo zbog nas samih ,niko to ne moze da uradi umesto nas pa makar nam i iznad glave non stop stajala Frau Angela.Kosovo ili EU je lazna dilema,fakat je da ono nama veliki problem i da ga treba resiti ali se on ne resava ovako pod pritiskom ultimatumima i nalogom drugih koji opet hoce da izvuku od nas sto vise jer znaju da nasim politicarima gori pod nogama zbog kandidature i da ce zbog toga da urade skoro sve

zeka

pre 12 godina

meni stvarno nije jasno sta ima da se dogovara.zna se stav kosova da tvrde da su nezavisna drzava i zna se stav srbije da nece priznati nezavisno kosovo.
i sta sad?
svako okrene nekakav dogovor kako se njemu cefne.ova naravno tvrdi da je svaki postignut dogovor opet korak ka nazavisnog kosova,ovaj nas tvrdi nismo se tako dogovorili,to nema veze sa nezavisnim kosovom,nikad necemo priznati nezavisno kosovo.
sta se god dogovore na tim pregovorima mi samo mozemo da izgubimo.

ivan

pre 12 godina

aha, znaci da rezimiramo...
Eu: Dogovor postignut, pregovori se nastavljaju.
Borko: Dogovor nije postignut.
Tahiri: Idemo nazad za Pristinu, dosta smo maratonski pregovarali.

da li se oni tamo unutra drogiraju, i da li su uopste bili u istoj sobi?

Zoran Radovic

pre 12 godina

Kome do sada nije bilo jasno, sada valjda jeste. Ljudi, da se ne zanosimo. EU je skup drzava koje stite svoje interese. To je potpuno normalno i potpuno legitimno. Vlast u Srbiji je od toga napravila dogmu kako bi manipulisala izbornom voljom gradjana. Srbija treba da izdefinise svoj nacionalni interes i u skladu sa time pregovara sa EU kako bi smo imali neku korist. EU ne cine blesavi politicari. Oni tacno znaju da je Borisu kandidatura neophodna i da je za nju spreman na sve, bas na sve, kako bi imao makar jednu temu u predizbornoj kampanji jer ni jedno jedino predizborno obecanje nije ispunio!!!!

Srba

pre 12 godina

Nas narod je jako pametan i za ovako nesto ima jednu izreku koja sve kaze: "Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju". Ovo je samo logican kraj jedne duge pogresne politike....

Olgica

pre 12 godina

Tako je očigledno da dogovori i pregovori posle toliko vremena ne idu na ruku Srbima već samo Albancima i čemu onda da se nadamo i radujemo?

INVICTUS

pre 12 godina

Dogovor je postignut,,, ali nas Borko se plasi da nam kaze,, neko je napisao "Rambuje" haha da znas da jeste trebace nama 5 godina da saznamo sta je Borko u ustvari potpisao.
Edita kaze mi potpisali ( verujem njoj vise jer se stara baba smeje znaci ovaj nas opet nesto uprsko)
Mislim stvarno dajte nam istinu vise necu da budem vise ni Rusofil Evrofil,, hocu da zivim o normalnoj zemlji.
Borko vidi ti se u ocima da lazes.

Milena

pre 12 godina

Dogovor postignut. Dogovor nije postignut. Šta se ovo dešava? Informacija ili dezinformacija? Razgovori bez dogovora? I tako u nedogled.
(Principessa, 2. decembar 2011 23:57)

Mislim da se "dešava" sledeće: predstavlja se da smo dobili neke ustupke, da se napravi ravnoteža.
Bitnije pitanje od tih koje postavljaš je: šta ćemo mi sa tim što smo "dobili"? Ništa posebno, po običaju, ali, na svu sreću, u ovom slučaju to nije ni bitno. :)

Posmatrač BB

pre 12 godina

Pa moglo bi da bude ovako: Prvo Merkelova reče to što reče, pa Boris otrča u Nemačku i obeća i više nego što se traži, a veseli Borko o tome nije ništa znao. Našao se tu i Vuk Drašković da odradi šihtu za EU.Pa će onda crni gavran EU Jelko Kacin da ispadne u pravu tj. da je kraj tek kad sudija svira kraj.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Одавно политичари Србије (са све својим суманутим налогодавцима и следбеницима) преговатају по принципу:
Е, сад нећу, ни како 'оћу.

mile

pre 12 godina

Na kojim je pregovorima taj veselnik Borko bio ako Edita i posmatrači kažu da je dogovor postignut? S kime su oni postigli dogovor?

demonkrata

pre 12 godina

Šta je sad istina? Da li je dogovor postignut ili ne? Edita Tahiri kaže jedno, Borislav Stefanović drugo.
(Duca7, 3. decembar 2011 00:12)

eto, cak je i tebi dato pravo da odlucujes - mozes izabrati sta god hoces...

Prvo se dogovori sa sobom

pre 12 godina

Znam samo da je Borko Stefanovic bio umesan u prebeg onog Kovacevica,za koji smo mi gradjani pljunuli milionce,sumnjam da ista osoba moze nesto uciniti za one dole,jos manje za nas,gore.

Ko je stariji,seca se Slobe i stranih delegacija.
Ista prica. Oni jedno,Sloba demantuje.I tako u krug.

odmori malo

pre 12 godina

Smesni su ili smesan je ovaj lik koji vec nedeljama pise/spinuje jedan te isti komentar u kojima Srbe na severu Kosova naziva "kosovarima", prica o nekim duplim platama, izigrava velikog poreskog obveznika, naziva te Srbe nekakvim svercerima, lupeta o stanovima po centru beograda koje su kupili ti koji su sada na barikadama i kako Srbije "nece" te Srbe sa Kosova i ostalo bla, bla.. Slusaj momak, ako si zaista gradjanin Srbije onda bi trebao da znas da vecinska Srbija nece upravo takve kao ti a ako si dezurni albanski agit-prop-aktivista, onda ti dzaba trud jer tesko da ces ikoga impresionirati ovom tvojom supljom pricom i demagogijom.

anabolid Srbije

pre 12 godina

"U kafani Slozna braca,svi posteni glooobalno..." Treba napraviti kafanu umesto barikade,bez carinsku zonu... Bar bi svi znali ko i koliko ima koristi od ovih igara bez granica. Ma i Eulex i Beograd i Pristina igraju za istim stolom...a ko deli karte i skuplja zetone,to je vec druga tema :)

Aleksandar

pre 12 godina

Cekajte malo, da li se radi o PRELAZIMA ili GRANICAMA? Vidim da i savet EU pominje termin "prelazi".
(skeptik, 2. decembar 2011 23:18)

Podsetio bih vas na drevnu kinesku izreku: Nije vazno koje je boje macka, vazno je da lovi miseve.

Julija

pre 12 godina

Pa da ste hteli ne bi ste se bolje izdogovarali. Moga je Stefanović ovakvim načinom na koji pregovara da i ne ide na pregovore ako je rzultat njegovo klimanje glave na sve što druga strana zahteva.

Zuki

pre 12 godina

Znaci umesto jednog sada ce morati da se "podmazuju" 3 carinika. Balvan revolucije uvek zavrse u pilani birokratije. Zarad visih interesa, naravno.

skeptik

pre 12 godina

@Vlada
To nigde ne pise i u tome je poenta. Pise samo PRELAZI, a to da li su granicni, administrivni ili carinski tumacice svaka strana na svoj nacin i svako ce biti u pravu.

M012Z

pre 12 godina

Definitivno je praksa jaca od teorije i retorike. Prelaz, carina, obezbedjenje ili linija vise zvuce kao sinonimi nego kao razliciti pojmovi. Svedoci smo jedne jako ruzne pecatirane istorije. Sramota je PREGOLEMA.

Pera Putnik

pre 12 godina

Не треба бити претерано упућен у нека дешавања да се јасно види да је ситуација потпуно неповољна за Србе и Србију уопште. Господин Стефановић више него очигледно не ради свој посао како треба, бар не у интересу народа којег заступа, али аминује све оно што друга страна испоставља као захтев. Нити је он способан да води преговоре нити ова власт има уопште имало занимања за то шта се то и на који начин ради.

Valter

pre 12 godina

Административни прелаз или царина? Ово је јако битно, а просто имамо различито излагање преговарачких страна. Ко од њих не говори истину? Господин Стефановић или госпођа Тахири? Мислим да је заиста потпуни промашај овај преговарачки тим, потпуно је позицију Србије довео до понижавајућег аспекта.