Četvrtak, 01.12.2011.

23:58

Razgovori završeni bez dogovora

Razgovori timova Beograda i Prištine u Beogradu završeni su u toku noći bez "konačnih rezultata". Nastavak pregovora moguć i tokom vikenda.

Izvor: Beta

Razgovori završeni bez dogovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Hahaha

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!…!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)
(Heidi, 2. decembar 2011 13:11)

Joj carica si, nasmejao sam se, stomak me zabole.

bezimena

pre 12 godina

Ni čudno, ni novo. Tako je SM završio pregovore u Rambujeu, kao i VdrK u Briselu.

Vreme je da se pogubna megalomanska politika, koju su započeli Karadjordjevići, okonča!

SRBIJI TREBA PREOKRET inače neće preživeti!

Heidi

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!!!!!!!!!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)

Dule NS

pre 12 godina

-Pošto je ionako Nemačka izjavila da da Srbija neće dobiti kandidaturu, ishodi ovih pregovora su totalno nebitni!
-Smatram da srpska delegacija treba da se povuče iz pregovora kako bi sačuvali bar ono malo dostojanstva što nam je ostalo, ako je išta uopšte i ostalo od dostojanstva!
-A gospodu sa Kosova neka i dalje "pohvaljuju prijatelji" ali to im neće rešiti problem sa narodom koji im je najbliži sused niti će im doneti pravu nezavisnost...

-Što se tiče EU - ta priča je za mnoge od nas upravo završena!
Ovo je kap koja je prelila čašu - ako je neko zaslužio, ne samo bezvrednu kandidaturu, već i mnogo više od toga, onda je to Srbija - sve ovo što se dešava je samo Germanski hir i ništa više od toga!
-Zbogom EU!

martin

pre 12 godina

kad je dosla u Srbiju,gospodja Merkel je izasla ispred novinara i rekla im sta je porucila predsedniku Tadicu.nijedan od tih uslova nismo ispunili,osim pregovora.ja sam srbin sa severa Kosova i bas me briga kako ce mi se zvati drzava,vec se borim kao i svi za svoju porodicu za slobodu,mir i ljubav medju svim ljudima.nisu Albanci bas toliko strasni koliko su ih nasi mediji [predstavili,nasoj javnosti.neka Bog svakom coveku,da mir,slobodu ,ljubav i svaka dobra,ovozemaljska,Amin.

Бамби

pre 12 godina

Чини ми се да да 5 канцеларија за помоћ Борку Стефановићу неће донети никакве позитивне резултате за Србију! Србија нема став! Јер да је има или би се на преговорима причало о ономе што нас занима или преговора не би ни било... Брукамо се и срамотимо зарад чега?

crnogoracpg

pre 12 godina

Oce li neko da mi objasni kolika politicka budala treba neko da bude pada zrtvuje kandidaturu u EU zbog 4 carinika na granici teritorije izgubljene prije ravno 12 godina?

Svaka cast, vase glupiranje i podrska extremistima je unazadilo put citavog regiona u EU.

Bozej daj nam pameti.

pre 12 godina

da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.
(Pablo, 2. decembar 2011 10:52)

A sta ce poboljsati polozaj i zivot nas u Srbiji, zapita li se iko to? Ili je bitno da se postigne da Kosovo zivi super, a mi da jos vise propadnemo? Stvarno bre, ima li ovde Srba? Ili su svi ogranicene ovce koje smatraju da treba da daju jos vune (i ako je malo imaju), i da opet idu na klanje, zarad srba na Kosovu???

Bote

pre 12 godina

Pritisnite Pristinu oko kapitala Srbije na kosovu (elektrane, vodovodi, telekomunikacije, rudnici) da vis kako ce da se uprpaju (jerbo sav kapital ostaje zemlji od koje se nova drzava otcepila). Treba ukljuciti i ex-yu drzave u ovo, da se Sloveniji, Hrvatskog, Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori da deo vlasnistvo nad onim sto su finansirale 50 godina, naravno shodno dokumentima i dokazima o ulaganju svake od tih bivsih republika. Pored Srba na Kosovu, ovo je drugi najvazniji interes Srbije, s tim sto u ovoj prici o kapitalu ne postoje apstraktne gluposti kao sto su "pravo na nezavisnost", "mi albanci ocemo sami da odlucujemo o svojoj sudbini na Kosovu" i ostale retoricke zavrzlame koje polisemicni nam dragi Ameri i Nemci mogu da upotrebe protiv nas. Il' si gradio ti ili je on, sve jasno ko dan. Gradila je Juga i vozdra.

Gazebo

pre 12 godina

“ Govorim otvoreno I bez predrasuda: ako Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Kosova,ovo je jedan od kriterijuma za odlucivanje Nemacke o kandidaturi Srbije”,kaze Guido Westerwele.” Dogadjanja na Severu bice svakao deo diskusija I oni kompliciraju Evropsku perpektivu Srbije,koju ja vidim zelim I podrzavam” rekao je Westerwele.
G-ne Stevanovicu,ovi su stavovi zvanicne Nemacke,a posto je ona i Francuska alfa i omega EU,ono sto vi pricate u javnosti o "ne"dogovorima sa predstavnicima Kosova je mlacenje prazne slame.
Prestanite vise da finansirate ove bande na severu jer je svima jasno ko drzi konce u rukama.

Nikola

pre 12 godina

Vreme je da Kostunica vodi pregovore, ovi ne znaju gde je levo. Posle njih nece nista ostati od Srbije. Ni Kosovo ni EU, a imacemo i milion i po nezaposlenih u Srbiji. I sta cemo sami sebi takvi, a kamoli bilo kome drugom

beno.ky

pre 12 godina

Najbola resenje ja mislim bi bio da preseva medvedje bujanovc sa kosovom (albancima) Sever ide u srbiju... i ja mislim da je to "kompromis" na obe strane. Srbi sa srbima albanci s'albancima i to je to.. vi posle u evropi?! Mi posle 10 godina?! i posle opet komsija picemo kafu!

hidrobor

pre 12 godina

Borko ti pregovaraš li pregovaraš ,a niko nezna o čemu i rezultati su ti jedno veliko ništa ,dok Srbi na KiM-u i dalje ispaštaju !

gavran

pre 12 godina

ma koliko apsurdno zvucalo - (doduse apsurd i besmisao i jeste kredo ove vlasti) - kazem: - da bi tadic vise politickih poena stekao ako u ovom trenutku ne bi dobio status kandidata - "nismo dobili - bili smo (navodno) cvrsti" i druga varijanta " dobili smo status - to sto trenutno puzimo po podu samo je opticka varka" - kad se vodi apsurdna politika i rezultati su apsurdni...

Dr. Nole

pre 12 godina

Kakvo je ovo mentalno silovanje sopstvenog naroda. Deset godina vlasti svelo se na pet dana pregovaranja, eee, moje demokrate, sram vas bilo. Ja sa vama vise necu, a vi ste se odredili skim cete!!!

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Gradjani,seljaci,radnička klaso i ono malo Inteligencije što je ostalo u Srbiji.DABRO POŽALOVATJ V avonomnij okrug URENGOJ(putem ukaza prezidenta svi će te postati Rusi hteli vi to ili ne).KOŠTUNICA i NIKOLIĆ & ŠEŠELJ su odradili svoj posao-odvajanje Srbije od Evrope..
P.S.Za Zlatiborka Djordjevića u Rusiji ne postoji LEX specijalis.Postoji samo naredjenje koje se zove UKAZ.

Kosovar

pre 12 godina

Kad je Srbija sa Kosovom neki sorazum potpisala?
Ej Komsije,skoro imacemo na 100 Drzave Nase Ambasade, a vi pricate o prelazima,barikade, srbima na Kosovo je bolje nego u Srbiji, recimo diplo Plate i takve stvari !ima samo jedan put, pruziti jednome drugu ruku, Mir i zajedno prema Eu,tada nece biti ni granice ni barikade
pozdrav

zdravko

pre 12 godina

Ok, narode, naprednjaci kazu kada dodju na vlast ponudice resenje, a ovi nazadnjaci (DS) nemaju nikakvo resenje osim propasti. Ajd da vidimo sta ce naprednjaci da urade, cega se plasimo? Nisam ni za koga, ali ovi su stvarno zlo. Jos kad vidim onu Trivanku.... e stvarno se nalupeta, da ni sama ne zna sta prica

IQ=0

pre 12 godina

Zasto ovaj uzbudljivi derbi mec nije u kladionicama...pa da smrtnici(bez obzira koje su nacionalnosti) ubodu bar neki zalogaj do famoznog 9 decembra?

Iggy 33

pre 12 godina

A sta se ovde desava? U cije ime pregovara Tadiceva ekipa, kad ga Kosovari ocigledno vise ne slusaju. Ako je sve zbog statusa kandidata, mnogo je brate Tadicu!

Max

pre 12 godina

Osnovna stvar: status Kosova je RIJEŠEN.
Za države koje su priznale kosovsku neovisnost to pitanje ne postoji.
KFOR je primarno tu da zaštiti tu neovisnost, a EULEKS da pomogne kosovskoj državi u postavljanju pravosudnog sistema zapadnog tipa.
Pregovori koji se vode trebaju pomoći u integraciji Srba na Kosovu u kosovsku državu, a država Srbija bi im kroz trenutne pregovore trebala osigurati što bolju poziciju.
Umjesto toga, Srbija i dalje autistično priča neku svoju priču i tjera Srbe na Kosovu u sukobe sa KFOR/Albancima.
Kada MZ dosadi besmisleno "pregovaranje", povući će poteze koje smatra da treba i Srbi na Kosovu će ostati na brisanom prostoru.
Srbija će ih napustiti a da nije postigla nikakav poen u njihovu korist, a s druge strane će imati Albance s kojima su (na srbijanski poticaj) porušili sve mostove.
Priča u dlaku ista kao u Hrvatskoj.
Rezultat: isti - iseljavanje.

Ima izreka da je glupost stalno činiti istu stvar a očekivati drugačiji rezultat.

Pablo

pre 12 godina

Mislim da je vreme da se raspisu prevremeni izbori.Gosp. Stefanovic mi uopste ne uliva poverenje.Iako se dogovore nesto,da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.

MONARHIJA

pre 12 godina

Potpuna repriza druge polovine osamdesetih kada su Srbi sa Kosova zloupotrebljeni za rusenje sposobnijeg i liberalnijeg rukovodsva Drzave.

Srbija je na jedan korak do izolacije koja ce trjati godinama!

PODRZITE POKRET ZA PREOKRET!

PREOKRET ILI IZOLACIJA!

Marko

pre 12 godina

Zasto toliki strah od neulaska u EU? To je broj koji tone.
To cekanje, taj osecaj infantilnosti.. Nij eli bolje posvetiti se razvoju sopstvene zemlje sada, samostalno. Apropo komentara, fasinira me da ima punoletnih osoba koj ece glasati za Vuka DRaskovica i Cedu Jovanovica.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Hvala Bogu sto u Srbiji postoji i politicka stranka kao sto je LDP koja odavno ima resenje za kosovski problem tako da Srbima preostaje samo jos to da im na sledecim izborima svojim glasom omoguce apsolutnu vecinu i daju "punomoc" da rese ovu "komediju" na jedan ozbiljan i drzavnicki nacin !
Samo jos "cirkuzanti" razgovaraju na nacin na koji to cini aktuelna srpska vlast preko Borka Stefanovica !
Svako normalan vidi da ta cinjenica sto se Srbija i dalje zeli "praviti ludom" ne obavezuje NIKOGA da se i on pretvara na isti nacin !
U Briselu se vode razgovori o "tehnickim pitanjima" izmedju DVE NEZAVISNE Drzave i samo neko ko se "pretvara" ili je (nedaj Boze) stvarno "lud" moze ocekivati da Kosovo koje je kao nezavisna drzava priznato od strane vise od 80 drzava medju njima SAD, Nemacka, Velika Britanija, Francuska itd. pristane na "resenja" koja bi ih "predstavljanjem na regionalnim skupovima" ili "sirom otvorenim vratima na granicama sa Srbijom" vratila na status "srpske juzne pokrajine"?
NIKO ne moze zabraniti Srbiji da se i dalje "pravi ludom" ali ne treba se onda ni cuditi EU kada se prema Srbiji koja "navodno zeli" u EU, odnosi kao prema "LUDAKU" !

Серђо

pre 12 godina

X + Y = ПРЕГОВОРИ
X је увек у плусу
решити ко је увек у минусу и
ко је X а ко Y ?

Глуматаће се до ноћ пред одлуку свете ЕУ о кандидатури за предкандидата, а онда ће се објавити компромис, који нормално значи да су преговарачи Србије на све лоше пристали а да је албанска страна све добила. Такви су преговори које води демократска власт Србије!!!

bezimena

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova...
(predrag, 2. decembar 2011 02:26)

Egsodus je li? E u kojim biblijskim vremenima moze da zivi Srbin. Probudi se covece! Ti kao da se nisi ni rodio. Ali je jos tuznije sto ni ne zivis. Umiru nam dani prijatelju ovosvetski, a ti vapis u bolesnom snu.

Biserka

pre 12 godina

Rad tokom vikenda mora da donosi duple ili troduple dnevnice. Svaki put kada pregovarate nastane još jedna barikada, još veća udaljenost od EU pa mi objasnite gde izgubite silno vreme kada ni jednog ni najmanjeg pomaka nema ili bar ako ne pomaka onda saopštenja šta dalje.

aca

pre 12 godina

Ako se dogovor vrši po sistemu da mi sve moramo da prihvatimo i uvek mi gubimo, dok druga strana dobija i više nego što poželi, ovakav ishod je u tom slučaju odličan.

Borko

pre 12 godina

Koliko još godina zamajavanja je potrebno da bi smo prihvatili i izgovorili ono što je svima jasno: da je Kosovo za Srbiju odavno izgubljeno. Izgubljeno je u vreme Miloševića, u vreme Koštunice je to ozvaničeno a Tadić se sada trudi da dokaže da se sve to nije desilo.

kole

pre 12 godina

Šarena laža.
Očajnički pokušaj da uoči 10.decembra pregovori budu barem u toku.

Borkov uticaj na Srbe sa Kosova je mali. Njegove poruke su nejasne i kontradiktorne. Srbija prvo podržava (finansira) barikadiste, zatim ih osporava.
Ako odgovor 10. bude odlaganje ili još gore ne prihvatanje kandidature, za to će biti odgovorani tvorci ove maglovite politike i to će se jako odraziti na njihov rezultat na izborima.

Milos

pre 12 godina

@kole

Niko ne finansira ljude na barikadama, prestanite vise sa tim bolesnim tvrdnjama. Zaposleni u srpskim institucijama na KIM dobijaju plate za svoje funkcije, sto je normalno. Koliko korupcije i rasipnistva postoji u Srbiji van KIM, i opet se nadje neki pametnjakovic da truje...

belo na crno

pre 12 godina

"[njima] iz nekoga razloga smeta pozivanje na Rezoluciju 1244 (Saveta bezbednosti UN), iako oni (prištinske vlasti) vole da tu rezoluciju pominju samo kada njima odgovara"

Pa famozna rezolucija 1244 je namerno pisana tako da troje ljudi mogu da je protumače na sedam načina. Ako citiraš samo delove iste, možeš dokazati bilo koji postulat. Jedini problem je što na jednoj strani SAD, Nemačka i Tači svi čitaju rezoluciju na isti način, a sa druge strane se samo mi držimo našeg (proizvoljnog) tumačenja iste kao pijan plota.

Agron

pre 12 godina

Sećate se razgovora ili sporazuma između Miloševića-Rugove, onda u Beču, Rambuje, tada delegacija Kosova kao manjina u Srbija a sada nezavisno Kosovo razgovora u Briselu za svoje carinen i srpske manjine na Kosovu.
Nikad nije dogovor bio i sad nece biti .

kosovka devojka

pre 12 godina

Kosovski junaci su, trazeci neprijatelja kojega nisu nasli, besomucno navalili na sami sebe i unistavali se do poslednjeg. Oni koji su preziveli jezdili su prema severu obecanoj zemlji, jer se ovde nije imalo sta naci. (iz price moje bake)

Alexa

pre 12 godina

Pregovaramo, ali da ne dogovorimo ništa... Ono što dogovorimo ne sprovedemo! Odličan recept da nas drugi vide kao ozbiljne i poštene. Ako izgubimo evropsku perspektivu, to će biti zbog nemoći DS i njenog koketiranja sa nacionalističkim strukturama u ovoj zemlji koje žele Kinu u Srbiji. Preokret je jedino što nam je preostalo... dok ne bude sasvim kasno!

brane

pre 12 godina

od dobijanja statusa kandidata i ulaska Srbije u eu godine 2135 posle Tadica A.B. ocigledno nema nista lepsu vest nisam mogao procitati na moju veliku srecu a na vasu veliku nesrecu vas satelita uvlaka i raznih evrofanatika

dragan

pre 12 godina

Moglo se i ocekivati a uostalom resenja i nema.Prvo i osnovno pitanje koje treba resiti je pitanje statuta KIM.Onog trenutka kad se oko statuta dogovore sva ostala pitanja resice se sama po sebi.Zato Borko ne rugaj se narodu Srbije,sa konkretnim stavom svih ponovo u Brisel i sa jednim cvrstim i jedinstvenim stavom ucini bar neku dobrobit za narod na KIM.Tako cete i maneken i ti imati prava argumente za dalje pregovore. EU zaboravite za Vasih mandata a verujem i za mog zivota ona se nece ostvariti.

B

pre 12 godina

Cisto gubljenje vremena... Ili rat ili promena Ustava i priznanje Kosova... Mislim da je druga opcija najrealnija... Platforma i jare i pare ne prolazi i ne znam nikoga kome je prosla! Ono sto ovi nasi balvani rade nama, to je opremanje zdravog mozga nacije!

Miloš

pre 12 godina

Mi tamo ne razgovaramo sa Albancima, nego sa EU i Amerikancima. Albance na Kosovu ionako niko ništa ne pita, oni su najobičniji razglas na peronu. A vozni red piše neko skroz drugi.
Ovi navodni pregovori su najobičnija maska EU koja i stoji iza Albanaca. Ako Brisel i Vašington žele da do dogovora dođe, Priština će to morati i da prihvati. Ako ne žele da do dogovora dođe, ohrabriće Prištinu da odbije, a okriviće nas da nismo uspeli da se dogovorimo. Tome im Albanci i služe tamo.

Jah

pre 12 godina

Sto onda trosite drzavne (tj nase)na benzin, hranu, hotele... kad vec neznate da pregovarate?Tacno znate sta oni zele ili im dajte sta traze ili im dajte neki ultimatum. I ovako su oni pametniji mnogo od nas, posto barikade nam stalno proclace po novinama umesto da mi namecemo svirepo ubistvo i da se mi zalimo Evropi. Lobi nam je naravno nepostojeci dok para za to i nema, kajo onda da ne izgubimo kosovo?

sabokurt

pre 12 godina

SAD pozdravljaju poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade na severu Kosova, ali taj poziv treba da prate i konkretne akcije na ukidanju paralelnih institucija na tom prostoru, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker.

predrag

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova, i tako resimo problem, i onda sazidamo zid i pocnemo da radimo tj. proiovdimo hranu i struju na nasim njivama i rekama i podignemo sebi standard. Al nismo mi tolko pametni. Meni je dosta komentarisanja i ovo je predlog, ajte i vi, dosta komentarisanja, dajte predloge.

Goran

pre 12 godina

Glavni je problem što mi ne znamo oko čeka pregovaramo. Šta je naš zahtev, šta je naš cilj? Celo Kosovo u sastavu Srbije, da se povuku trupe, 2 miliona Albanaca i povlačenje priznanja od pola sveta ili šta? Odoh ja u Švedsku a vi slobodno dežurajte na barikadama...

miloshhh

pre 12 godina

bas me zanima kako oni to misle da se dogovore kad imamo totalno razlicite stavove. jednostavno oni zele samostalnu drzavu, mi ne zelimo to, i kakav tu dogovor moze da se postigne?

Dimitrije sine Mitre

pre 12 godina

gospodo demokrate vec 12 god ste na vlasti a pitanje nase. juzne pokrajne gurali ste pod tepih, sada vam smeta sto vas narod proziva!!!!!!!!!!

Stevan Blazic

pre 12 godina

O kakvim pregovorima vise govorite? Ocigledno je da se niste pomerili sa mrtve tacke! Ljudi se bore za goli zivot na barikadama a vi govorite o "velikim" pregovorima. Sa vama vec duzi niz godina niko ne razgovara. Hocu novu vlast, sposobniju od ove!

Stevan Blazic

pre 12 godina

Da li je neko iz vlasti definisao šta je to nacionalni interes.Ako nije,( A NIJE) kako mogu praviti strategiju za odbranu nečega čega nema,odnosno nečega što ne znaju šta je

nikola

pre 12 godina

Znaci, nase "crvene linije' ce morati biti pomerene.
Vise je nego ocito da Borko nije imao ovlascenje da ih sam pomeri jer se verovatno kosi sa nasam ustavom,
Ali, [po meni] ni Kumanovski sporazum potpisan juna 1999. tj napustanje teritorije Kosova od strane nase vojske i policije i prepustanje Kosova medjunarodnoj zajednici iosto tako nije bilo po ustavu SCG koji je tada 1999. vazio. [Jeli ono bese 'Zabljacki'?]

miljan

pre 12 godina

Iskreno se nadan da ce se postici neki dogovor uz OBOSTRANU korist, uvazavajuci REALNOST na terenu , sto znaci da institucije Republike Srbije na KiM nisu paralelne vec LEGITINMO izabrane i da se iste ne smeju dirati, a svaki pokusaj da se iste nasilno ukino udaljice nas sve od mirnog resenja. Pozdrav svima

pop0

pre 12 godina

srefanovicu bolje bi bilo da ste pustili srbe sa kosiva da razgovaraju sa pristinom umesto sto ste vi otisli tamo da se sramotite a ujedno ste osramotili i srpski narod ma gde se on nalazio.

ajmo

pre 12 godina

Profesionalni boks meč traje devet rundi. Znači u idućoj možemo očekivati nokaut ili pobjedu na bodove. Do sada mi se čini da je Kosovo skupilo više bodova (malo su sudci pristrani) i Srbija će morati ići na sve ili ništa u zadnjoj rundi pregovora. Jel se Ristić zvao onaj boksač iz ex Yu, strašan tehničar ali s malo previše samopouzdanja?.

kole

pre 12 godina

Šarena laža.
Očajnički pokušaj da uoči 10.decembra pregovori budu barem u toku.

Borkov uticaj na Srbe sa Kosova je mali. Njegove poruke su nejasne i kontradiktorne. Srbija prvo podržava (finansira) barikadiste, zatim ih osporava.
Ako odgovor 10. bude odlaganje ili još gore ne prihvatanje kandidature, za to će biti odgovorani tvorci ove maglovite politike i to će se jako odraziti na njihov rezultat na izborima.

belo na crno

pre 12 godina

"[njima] iz nekoga razloga smeta pozivanje na Rezoluciju 1244 (Saveta bezbednosti UN), iako oni (prištinske vlasti) vole da tu rezoluciju pominju samo kada njima odgovara"

Pa famozna rezolucija 1244 je namerno pisana tako da troje ljudi mogu da je protumače na sedam načina. Ako citiraš samo delove iste, možeš dokazati bilo koji postulat. Jedini problem je što na jednoj strani SAD, Nemačka i Tači svi čitaju rezoluciju na isti način, a sa druge strane se samo mi držimo našeg (proizvoljnog) tumačenja iste kao pijan plota.

Goran

pre 12 godina

Glavni je problem što mi ne znamo oko čeka pregovaramo. Šta je naš zahtev, šta je naš cilj? Celo Kosovo u sastavu Srbije, da se povuku trupe, 2 miliona Albanaca i povlačenje priznanja od pola sveta ili šta? Odoh ja u Švedsku a vi slobodno dežurajte na barikadama...

Borko

pre 12 godina

Koliko još godina zamajavanja je potrebno da bi smo prihvatili i izgovorili ono što je svima jasno: da je Kosovo za Srbiju odavno izgubljeno. Izgubljeno je u vreme Miloševića, u vreme Koštunice je to ozvaničeno a Tadić se sada trudi da dokaže da se sve to nije desilo.

Agron

pre 12 godina

Sećate se razgovora ili sporazuma između Miloševića-Rugove, onda u Beču, Rambuje, tada delegacija Kosova kao manjina u Srbija a sada nezavisno Kosovo razgovora u Briselu za svoje carinen i srpske manjine na Kosovu.
Nikad nije dogovor bio i sad nece biti .

B

pre 12 godina

Cisto gubljenje vremena... Ili rat ili promena Ustava i priznanje Kosova... Mislim da je druga opcija najrealnija... Platforma i jare i pare ne prolazi i ne znam nikoga kome je prosla! Ono sto ovi nasi balvani rade nama, to je opremanje zdravog mozga nacije!

sabokurt

pre 12 godina

SAD pozdravljaju poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade na severu Kosova, ali taj poziv treba da prate i konkretne akcije na ukidanju paralelnih institucija na tom prostoru, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker.

kosovka devojka

pre 12 godina

Kosovski junaci su, trazeci neprijatelja kojega nisu nasli, besomucno navalili na sami sebe i unistavali se do poslednjeg. Oni koji su preziveli jezdili su prema severu obecanoj zemlji, jer se ovde nije imalo sta naci. (iz price moje bake)

Stevan Blazic

pre 12 godina

Da li je neko iz vlasti definisao šta je to nacionalni interes.Ako nije,( A NIJE) kako mogu praviti strategiju za odbranu nečega čega nema,odnosno nečega što ne znaju šta je

Miloš

pre 12 godina

Mi tamo ne razgovaramo sa Albancima, nego sa EU i Amerikancima. Albance na Kosovu ionako niko ništa ne pita, oni su najobičniji razglas na peronu. A vozni red piše neko skroz drugi.
Ovi navodni pregovori su najobičnija maska EU koja i stoji iza Albanaca. Ako Brisel i Vašington žele da do dogovora dođe, Priština će to morati i da prihvati. Ako ne žele da do dogovora dođe, ohrabriće Prištinu da odbije, a okriviće nas da nismo uspeli da se dogovorimo. Tome im Albanci i služe tamo.

nikola

pre 12 godina

Znaci, nase "crvene linije' ce morati biti pomerene.
Vise je nego ocito da Borko nije imao ovlascenje da ih sam pomeri jer se verovatno kosi sa nasam ustavom,
Ali, [po meni] ni Kumanovski sporazum potpisan juna 1999. tj napustanje teritorije Kosova od strane nase vojske i policije i prepustanje Kosova medjunarodnoj zajednici iosto tako nije bilo po ustavu SCG koji je tada 1999. vazio. [Jeli ono bese 'Zabljacki'?]

miloshhh

pre 12 godina

bas me zanima kako oni to misle da se dogovore kad imamo totalno razlicite stavove. jednostavno oni zele samostalnu drzavu, mi ne zelimo to, i kakav tu dogovor moze da se postigne?

predrag

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova, i tako resimo problem, i onda sazidamo zid i pocnemo da radimo tj. proiovdimo hranu i struju na nasim njivama i rekama i podignemo sebi standard. Al nismo mi tolko pametni. Meni je dosta komentarisanja i ovo je predlog, ajte i vi, dosta komentarisanja, dajte predloge.

martin

pre 12 godina

kad je dosla u Srbiju,gospodja Merkel je izasla ispred novinara i rekla im sta je porucila predsedniku Tadicu.nijedan od tih uslova nismo ispunili,osim pregovora.ja sam srbin sa severa Kosova i bas me briga kako ce mi se zvati drzava,vec se borim kao i svi za svoju porodicu za slobodu,mir i ljubav medju svim ljudima.nisu Albanci bas toliko strasni koliko su ih nasi mediji [predstavili,nasoj javnosti.neka Bog svakom coveku,da mir,slobodu ,ljubav i svaka dobra,ovozemaljska,Amin.

Alexa

pre 12 godina

Pregovaramo, ali da ne dogovorimo ništa... Ono što dogovorimo ne sprovedemo! Odličan recept da nas drugi vide kao ozbiljne i poštene. Ako izgubimo evropsku perspektivu, to će biti zbog nemoći DS i njenog koketiranja sa nacionalističkim strukturama u ovoj zemlji koje žele Kinu u Srbiji. Preokret je jedino što nam je preostalo... dok ne bude sasvim kasno!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Hvala Bogu sto u Srbiji postoji i politicka stranka kao sto je LDP koja odavno ima resenje za kosovski problem tako da Srbima preostaje samo jos to da im na sledecim izborima svojim glasom omoguce apsolutnu vecinu i daju "punomoc" da rese ovu "komediju" na jedan ozbiljan i drzavnicki nacin !
Samo jos "cirkuzanti" razgovaraju na nacin na koji to cini aktuelna srpska vlast preko Borka Stefanovica !
Svako normalan vidi da ta cinjenica sto se Srbija i dalje zeli "praviti ludom" ne obavezuje NIKOGA da se i on pretvara na isti nacin !
U Briselu se vode razgovori o "tehnickim pitanjima" izmedju DVE NEZAVISNE Drzave i samo neko ko se "pretvara" ili je (nedaj Boze) stvarno "lud" moze ocekivati da Kosovo koje je kao nezavisna drzava priznato od strane vise od 80 drzava medju njima SAD, Nemacka, Velika Britanija, Francuska itd. pristane na "resenja" koja bi ih "predstavljanjem na regionalnim skupovima" ili "sirom otvorenim vratima na granicama sa Srbijom" vratila na status "srpske juzne pokrajine"?
NIKO ne moze zabraniti Srbiji da se i dalje "pravi ludom" ali ne treba se onda ni cuditi EU kada se prema Srbiji koja "navodno zeli" u EU, odnosi kao prema "LUDAKU" !

Серђо

pre 12 godina

X + Y = ПРЕГОВОРИ
X је увек у плусу
решити ко је увек у минусу и
ко је X а ко Y ?

Глуматаће се до ноћ пред одлуку свете ЕУ о кандидатури за предкандидата, а онда ће се објавити компромис, који нормално значи да су преговарачи Србије на све лоше пристали а да је албанска страна све добила. Такви су преговори које води демократска власт Србије!!!

Max

pre 12 godina

Osnovna stvar: status Kosova je RIJEŠEN.
Za države koje su priznale kosovsku neovisnost to pitanje ne postoji.
KFOR je primarno tu da zaštiti tu neovisnost, a EULEKS da pomogne kosovskoj državi u postavljanju pravosudnog sistema zapadnog tipa.
Pregovori koji se vode trebaju pomoći u integraciji Srba na Kosovu u kosovsku državu, a država Srbija bi im kroz trenutne pregovore trebala osigurati što bolju poziciju.
Umjesto toga, Srbija i dalje autistično priča neku svoju priču i tjera Srbe na Kosovu u sukobe sa KFOR/Albancima.
Kada MZ dosadi besmisleno "pregovaranje", povući će poteze koje smatra da treba i Srbi na Kosovu će ostati na brisanom prostoru.
Srbija će ih napustiti a da nije postigla nikakav poen u njihovu korist, a s druge strane će imati Albance s kojima su (na srbijanski poticaj) porušili sve mostove.
Priča u dlaku ista kao u Hrvatskoj.
Rezultat: isti - iseljavanje.

Ima izreka da je glupost stalno činiti istu stvar a očekivati drugačiji rezultat.

Milos

pre 12 godina

@kole

Niko ne finansira ljude na barikadama, prestanite vise sa tim bolesnim tvrdnjama. Zaposleni u srpskim institucijama na KIM dobijaju plate za svoje funkcije, sto je normalno. Koliko korupcije i rasipnistva postoji u Srbiji van KIM, i opet se nadje neki pametnjakovic da truje...

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Gradjani,seljaci,radnička klaso i ono malo Inteligencije što je ostalo u Srbiji.DABRO POŽALOVATJ V avonomnij okrug URENGOJ(putem ukaza prezidenta svi će te postati Rusi hteli vi to ili ne).KOŠTUNICA i NIKOLIĆ & ŠEŠELJ su odradili svoj posao-odvajanje Srbije od Evrope..
P.S.Za Zlatiborka Djordjevića u Rusiji ne postoji LEX specijalis.Postoji samo naredjenje koje se zove UKAZ.

Dr. Nole

pre 12 godina

Kakvo je ovo mentalno silovanje sopstvenog naroda. Deset godina vlasti svelo se na pet dana pregovaranja, eee, moje demokrate, sram vas bilo. Ja sa vama vise necu, a vi ste se odredili skim cete!!!

aca

pre 12 godina

Ako se dogovor vrši po sistemu da mi sve moramo da prihvatimo i uvek mi gubimo, dok druga strana dobija i više nego što poželi, ovakav ishod je u tom slučaju odličan.

miljan

pre 12 godina

Iskreno se nadan da ce se postici neki dogovor uz OBOSTRANU korist, uvazavajuci REALNOST na terenu , sto znaci da institucije Republike Srbije na KiM nisu paralelne vec LEGITINMO izabrane i da se iste ne smeju dirati, a svaki pokusaj da se iste nasilno ukino udaljice nas sve od mirnog resenja. Pozdrav svima

Gazebo

pre 12 godina

“ Govorim otvoreno I bez predrasuda: ako Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Kosova,ovo je jedan od kriterijuma za odlucivanje Nemacke o kandidaturi Srbije”,kaze Guido Westerwele.” Dogadjanja na Severu bice svakao deo diskusija I oni kompliciraju Evropsku perpektivu Srbije,koju ja vidim zelim I podrzavam” rekao je Westerwele.
G-ne Stevanovicu,ovi su stavovi zvanicne Nemacke,a posto je ona i Francuska alfa i omega EU,ono sto vi pricate u javnosti o "ne"dogovorima sa predstavnicima Kosova je mlacenje prazne slame.
Prestanite vise da finansirate ove bande na severu jer je svima jasno ko drzi konce u rukama.

Kosovar

pre 12 godina

Kad je Srbija sa Kosovom neki sorazum potpisala?
Ej Komsije,skoro imacemo na 100 Drzave Nase Ambasade, a vi pricate o prelazima,barikade, srbima na Kosovo je bolje nego u Srbiji, recimo diplo Plate i takve stvari !ima samo jedan put, pruziti jednome drugu ruku, Mir i zajedno prema Eu,tada nece biti ni granice ni barikade
pozdrav

Jah

pre 12 godina

Sto onda trosite drzavne (tj nase)na benzin, hranu, hotele... kad vec neznate da pregovarate?Tacno znate sta oni zele ili im dajte sta traze ili im dajte neki ultimatum. I ovako su oni pametniji mnogo od nas, posto barikade nam stalno proclace po novinama umesto da mi namecemo svirepo ubistvo i da se mi zalimo Evropi. Lobi nam je naravno nepostojeci dok para za to i nema, kajo onda da ne izgubimo kosovo?

MONARHIJA

pre 12 godina

Potpuna repriza druge polovine osamdesetih kada su Srbi sa Kosova zloupotrebljeni za rusenje sposobnijeg i liberalnijeg rukovodsva Drzave.

Srbija je na jedan korak do izolacije koja ce trjati godinama!

PODRZITE POKRET ZA PREOKRET!

PREOKRET ILI IZOLACIJA!

Iggy 33

pre 12 godina

A sta se ovde desava? U cije ime pregovara Tadiceva ekipa, kad ga Kosovari ocigledno vise ne slusaju. Ako je sve zbog statusa kandidata, mnogo je brate Tadicu!

Nikola

pre 12 godina

Vreme je da Kostunica vodi pregovore, ovi ne znaju gde je levo. Posle njih nece nista ostati od Srbije. Ni Kosovo ni EU, a imacemo i milion i po nezaposlenih u Srbiji. I sta cemo sami sebi takvi, a kamoli bilo kome drugom

bezimena

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova...
(predrag, 2. decembar 2011 02:26)

Egsodus je li? E u kojim biblijskim vremenima moze da zivi Srbin. Probudi se covece! Ti kao da se nisi ni rodio. Ali je jos tuznije sto ni ne zivis. Umiru nam dani prijatelju ovosvetski, a ti vapis u bolesnom snu.

Marko

pre 12 godina

Zasto toliki strah od neulaska u EU? To je broj koji tone.
To cekanje, taj osecaj infantilnosti.. Nij eli bolje posvetiti se razvoju sopstvene zemlje sada, samostalno. Apropo komentara, fasinira me da ima punoletnih osoba koj ece glasati za Vuka DRaskovica i Cedu Jovanovica.

Dimitrije sine Mitre

pre 12 godina

gospodo demokrate vec 12 god ste na vlasti a pitanje nase. juzne pokrajne gurali ste pod tepih, sada vam smeta sto vas narod proziva!!!!!!!!!!

IQ=0

pre 12 godina

Zasto ovaj uzbudljivi derbi mec nije u kladionicama...pa da smrtnici(bez obzira koje su nacionalnosti) ubodu bar neki zalogaj do famoznog 9 decembra?

dragan

pre 12 godina

Moglo se i ocekivati a uostalom resenja i nema.Prvo i osnovno pitanje koje treba resiti je pitanje statuta KIM.Onog trenutka kad se oko statuta dogovore sva ostala pitanja resice se sama po sebi.Zato Borko ne rugaj se narodu Srbije,sa konkretnim stavom svih ponovo u Brisel i sa jednim cvrstim i jedinstvenim stavom ucini bar neku dobrobit za narod na KIM.Tako cete i maneken i ti imati prava argumente za dalje pregovore. EU zaboravite za Vasih mandata a verujem i za mog zivota ona se nece ostvariti.

crnogoracpg

pre 12 godina

Oce li neko da mi objasni kolika politicka budala treba neko da bude pada zrtvuje kandidaturu u EU zbog 4 carinika na granici teritorije izgubljene prije ravno 12 godina?

Svaka cast, vase glupiranje i podrska extremistima je unazadilo put citavog regiona u EU.

Biserka

pre 12 godina

Rad tokom vikenda mora da donosi duple ili troduple dnevnice. Svaki put kada pregovarate nastane još jedna barikada, još veća udaljenost od EU pa mi objasnite gde izgubite silno vreme kada ni jednog ni najmanjeg pomaka nema ili bar ako ne pomaka onda saopštenja šta dalje.

beno.ky

pre 12 godina

Najbola resenje ja mislim bi bio da preseva medvedje bujanovc sa kosovom (albancima) Sever ide u srbiju... i ja mislim da je to "kompromis" na obe strane. Srbi sa srbima albanci s'albancima i to je to.. vi posle u evropi?! Mi posle 10 godina?! i posle opet komsija picemo kafu!

ajmo

pre 12 godina

Profesionalni boks meč traje devet rundi. Znači u idućoj možemo očekivati nokaut ili pobjedu na bodove. Do sada mi se čini da je Kosovo skupilo više bodova (malo su sudci pristrani) i Srbija će morati ići na sve ili ništa u zadnjoj rundi pregovora. Jel se Ristić zvao onaj boksač iz ex Yu, strašan tehničar ali s malo previše samopouzdanja?.

zdravko

pre 12 godina

Ok, narode, naprednjaci kazu kada dodju na vlast ponudice resenje, a ovi nazadnjaci (DS) nemaju nikakvo resenje osim propasti. Ajd da vidimo sta ce naprednjaci da urade, cega se plasimo? Nisam ni za koga, ali ovi su stvarno zlo. Jos kad vidim onu Trivanku.... e stvarno se nalupeta, da ni sama ne zna sta prica

gavran

pre 12 godina

ma koliko apsurdno zvucalo - (doduse apsurd i besmisao i jeste kredo ove vlasti) - kazem: - da bi tadic vise politickih poena stekao ako u ovom trenutku ne bi dobio status kandidata - "nismo dobili - bili smo (navodno) cvrsti" i druga varijanta " dobili smo status - to sto trenutno puzimo po podu samo je opticka varka" - kad se vodi apsurdna politika i rezultati su apsurdni...

pop0

pre 12 godina

srefanovicu bolje bi bilo da ste pustili srbe sa kosiva da razgovaraju sa pristinom umesto sto ste vi otisli tamo da se sramotite a ujedno ste osramotili i srpski narod ma gde se on nalazio.

brane

pre 12 godina

od dobijanja statusa kandidata i ulaska Srbije u eu godine 2135 posle Tadica A.B. ocigledno nema nista lepsu vest nisam mogao procitati na moju veliku srecu a na vasu veliku nesrecu vas satelita uvlaka i raznih evrofanatika

Stevan Blazic

pre 12 godina

O kakvim pregovorima vise govorite? Ocigledno je da se niste pomerili sa mrtve tacke! Ljudi se bore za goli zivot na barikadama a vi govorite o "velikim" pregovorima. Sa vama vec duzi niz godina niko ne razgovara. Hocu novu vlast, sposobniju od ove!

Pablo

pre 12 godina

Mislim da je vreme da se raspisu prevremeni izbori.Gosp. Stefanovic mi uopste ne uliva poverenje.Iako se dogovore nesto,da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.

Hahaha

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!…!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)
(Heidi, 2. decembar 2011 13:11)

Joj carica si, nasmejao sam se, stomak me zabole.

hidrobor

pre 12 godina

Borko ti pregovaraš li pregovaraš ,a niko nezna o čemu i rezultati su ti jedno veliko ništa ,dok Srbi na KiM-u i dalje ispaštaju !

Heidi

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!!!!!!!!!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)

Bozej daj nam pameti.

pre 12 godina

da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.
(Pablo, 2. decembar 2011 10:52)

A sta ce poboljsati polozaj i zivot nas u Srbiji, zapita li se iko to? Ili je bitno da se postigne da Kosovo zivi super, a mi da jos vise propadnemo? Stvarno bre, ima li ovde Srba? Ili su svi ogranicene ovce koje smatraju da treba da daju jos vune (i ako je malo imaju), i da opet idu na klanje, zarad srba na Kosovu???

bezimena

pre 12 godina

Ni čudno, ni novo. Tako je SM završio pregovore u Rambujeu, kao i VdrK u Briselu.

Vreme je da se pogubna megalomanska politika, koju su započeli Karadjordjevići, okonča!

SRBIJI TREBA PREOKRET inače neće preživeti!

Bote

pre 12 godina

Pritisnite Pristinu oko kapitala Srbije na kosovu (elektrane, vodovodi, telekomunikacije, rudnici) da vis kako ce da se uprpaju (jerbo sav kapital ostaje zemlji od koje se nova drzava otcepila). Treba ukljuciti i ex-yu drzave u ovo, da se Sloveniji, Hrvatskog, Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori da deo vlasnistvo nad onim sto su finansirale 50 godina, naravno shodno dokumentima i dokazima o ulaganju svake od tih bivsih republika. Pored Srba na Kosovu, ovo je drugi najvazniji interes Srbije, s tim sto u ovoj prici o kapitalu ne postoje apstraktne gluposti kao sto su "pravo na nezavisnost", "mi albanci ocemo sami da odlucujemo o svojoj sudbini na Kosovu" i ostale retoricke zavrzlame koje polisemicni nam dragi Ameri i Nemci mogu da upotrebe protiv nas. Il' si gradio ti ili je on, sve jasno ko dan. Gradila je Juga i vozdra.

Dule NS

pre 12 godina

-Pošto je ionako Nemačka izjavila da da Srbija neće dobiti kandidaturu, ishodi ovih pregovora su totalno nebitni!
-Smatram da srpska delegacija treba da se povuče iz pregovora kako bi sačuvali bar ono malo dostojanstva što nam je ostalo, ako je išta uopšte i ostalo od dostojanstva!
-A gospodu sa Kosova neka i dalje "pohvaljuju prijatelji" ali to im neće rešiti problem sa narodom koji im je najbliži sused niti će im doneti pravu nezavisnost...

-Što se tiče EU - ta priča je za mnoge od nas upravo završena!
Ovo je kap koja je prelila čašu - ako je neko zaslužio, ne samo bezvrednu kandidaturu, već i mnogo više od toga, onda je to Srbija - sve ovo što se dešava je samo Germanski hir i ništa više od toga!
-Zbogom EU!

Бамби

pre 12 godina

Чини ми се да да 5 канцеларија за помоћ Борку Стефановићу неће донети никакве позитивне резултате за Србију! Србија нема став! Јер да је има или би се на преговорима причало о ономе што нас занима или преговора не би ни било... Брукамо се и срамотимо зарад чега?

Milos

pre 12 godina

@kole

Niko ne finansira ljude na barikadama, prestanite vise sa tim bolesnim tvrdnjama. Zaposleni u srpskim institucijama na KIM dobijaju plate za svoje funkcije, sto je normalno. Koliko korupcije i rasipnistva postoji u Srbiji van KIM, i opet se nadje neki pametnjakovic da truje...

miljan

pre 12 godina

Iskreno se nadan da ce se postici neki dogovor uz OBOSTRANU korist, uvazavajuci REALNOST na terenu , sto znaci da institucije Republike Srbije na KiM nisu paralelne vec LEGITINMO izabrane i da se iste ne smeju dirati, a svaki pokusaj da se iste nasilno ukino udaljice nas sve od mirnog resenja. Pozdrav svima

predrag

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova, i tako resimo problem, i onda sazidamo zid i pocnemo da radimo tj. proiovdimo hranu i struju na nasim njivama i rekama i podignemo sebi standard. Al nismo mi tolko pametni. Meni je dosta komentarisanja i ovo je predlog, ajte i vi, dosta komentarisanja, dajte predloge.

Nikola

pre 12 godina

Vreme je da Kostunica vodi pregovore, ovi ne znaju gde je levo. Posle njih nece nista ostati od Srbije. Ni Kosovo ni EU, a imacemo i milion i po nezaposlenih u Srbiji. I sta cemo sami sebi takvi, a kamoli bilo kome drugom

Borko

pre 12 godina

Koliko još godina zamajavanja je potrebno da bi smo prihvatili i izgovorili ono što je svima jasno: da je Kosovo za Srbiju odavno izgubljeno. Izgubljeno je u vreme Miloševića, u vreme Koštunice je to ozvaničeno a Tadić se sada trudi da dokaže da se sve to nije desilo.

Pablo

pre 12 godina

Mislim da je vreme da se raspisu prevremeni izbori.Gosp. Stefanovic mi uopste ne uliva poverenje.Iako se dogovore nesto,da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.

Goran

pre 12 godina

Glavni je problem što mi ne znamo oko čeka pregovaramo. Šta je naš zahtev, šta je naš cilj? Celo Kosovo u sastavu Srbije, da se povuku trupe, 2 miliona Albanaca i povlačenje priznanja od pola sveta ili šta? Odoh ja u Švedsku a vi slobodno dežurajte na barikadama...

pop0

pre 12 godina

srefanovicu bolje bi bilo da ste pustili srbe sa kosiva da razgovaraju sa pristinom umesto sto ste vi otisli tamo da se sramotite a ujedno ste osramotili i srpski narod ma gde se on nalazio.

brane

pre 12 godina

od dobijanja statusa kandidata i ulaska Srbije u eu godine 2135 posle Tadica A.B. ocigledno nema nista lepsu vest nisam mogao procitati na moju veliku srecu a na vasu veliku nesrecu vas satelita uvlaka i raznih evrofanatika

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Hvala Bogu sto u Srbiji postoji i politicka stranka kao sto je LDP koja odavno ima resenje za kosovski problem tako da Srbima preostaje samo jos to da im na sledecim izborima svojim glasom omoguce apsolutnu vecinu i daju "punomoc" da rese ovu "komediju" na jedan ozbiljan i drzavnicki nacin !
Samo jos "cirkuzanti" razgovaraju na nacin na koji to cini aktuelna srpska vlast preko Borka Stefanovica !
Svako normalan vidi da ta cinjenica sto se Srbija i dalje zeli "praviti ludom" ne obavezuje NIKOGA da se i on pretvara na isti nacin !
U Briselu se vode razgovori o "tehnickim pitanjima" izmedju DVE NEZAVISNE Drzave i samo neko ko se "pretvara" ili je (nedaj Boze) stvarno "lud" moze ocekivati da Kosovo koje je kao nezavisna drzava priznato od strane vise od 80 drzava medju njima SAD, Nemacka, Velika Britanija, Francuska itd. pristane na "resenja" koja bi ih "predstavljanjem na regionalnim skupovima" ili "sirom otvorenim vratima na granicama sa Srbijom" vratila na status "srpske juzne pokrajine"?
NIKO ne moze zabraniti Srbiji da se i dalje "pravi ludom" ali ne treba se onda ni cuditi EU kada se prema Srbiji koja "navodno zeli" u EU, odnosi kao prema "LUDAKU" !

Kosovar

pre 12 godina

Kad je Srbija sa Kosovom neki sorazum potpisala?
Ej Komsije,skoro imacemo na 100 Drzave Nase Ambasade, a vi pricate o prelazima,barikade, srbima na Kosovo je bolje nego u Srbiji, recimo diplo Plate i takve stvari !ima samo jedan put, pruziti jednome drugu ruku, Mir i zajedno prema Eu,tada nece biti ni granice ni barikade
pozdrav

Stevan Blazic

pre 12 godina

O kakvim pregovorima vise govorite? Ocigledno je da se niste pomerili sa mrtve tacke! Ljudi se bore za goli zivot na barikadama a vi govorite o "velikim" pregovorima. Sa vama vec duzi niz godina niko ne razgovara. Hocu novu vlast, sposobniju od ove!

aca

pre 12 godina

Ako se dogovor vrši po sistemu da mi sve moramo da prihvatimo i uvek mi gubimo, dok druga strana dobija i više nego što poželi, ovakav ishod je u tom slučaju odličan.

B

pre 12 godina

Cisto gubljenje vremena... Ili rat ili promena Ustava i priznanje Kosova... Mislim da je druga opcija najrealnija... Platforma i jare i pare ne prolazi i ne znam nikoga kome je prosla! Ono sto ovi nasi balvani rade nama, to je opremanje zdravog mozga nacije!

kosovka devojka

pre 12 godina

Kosovski junaci su, trazeci neprijatelja kojega nisu nasli, besomucno navalili na sami sebe i unistavali se do poslednjeg. Oni koji su preziveli jezdili su prema severu obecanoj zemlji, jer se ovde nije imalo sta naci. (iz price moje bake)

belo na crno

pre 12 godina

"[njima] iz nekoga razloga smeta pozivanje na Rezoluciju 1244 (Saveta bezbednosti UN), iako oni (prištinske vlasti) vole da tu rezoluciju pominju samo kada njima odgovara"

Pa famozna rezolucija 1244 je namerno pisana tako da troje ljudi mogu da je protumače na sedam načina. Ako citiraš samo delove iste, možeš dokazati bilo koji postulat. Jedini problem je što na jednoj strani SAD, Nemačka i Tači svi čitaju rezoluciju na isti način, a sa druge strane se samo mi držimo našeg (proizvoljnog) tumačenja iste kao pijan plota.

Серђо

pre 12 godina

X + Y = ПРЕГОВОРИ
X је увек у плусу
решити ко је увек у минусу и
ко је X а ко Y ?

Глуматаће се до ноћ пред одлуку свете ЕУ о кандидатури за предкандидата, а онда ће се објавити компромис, који нормално значи да су преговарачи Србије на све лоше пристали а да је албанска страна све добила. Такви су преговори које води демократска власт Србије!!!

hidrobor

pre 12 godina

Borko ti pregovaraš li pregovaraš ,a niko nezna o čemu i rezultati su ti jedno veliko ništa ,dok Srbi na KiM-u i dalje ispaštaju !

Gazebo

pre 12 godina

“ Govorim otvoreno I bez predrasuda: ako Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Kosova,ovo je jedan od kriterijuma za odlucivanje Nemacke o kandidaturi Srbije”,kaze Guido Westerwele.” Dogadjanja na Severu bice svakao deo diskusija I oni kompliciraju Evropsku perpektivu Srbije,koju ja vidim zelim I podrzavam” rekao je Westerwele.
G-ne Stevanovicu,ovi su stavovi zvanicne Nemacke,a posto je ona i Francuska alfa i omega EU,ono sto vi pricate u javnosti o "ne"dogovorima sa predstavnicima Kosova je mlacenje prazne slame.
Prestanite vise da finansirate ove bande na severu jer je svima jasno ko drzi konce u rukama.

MONARHIJA

pre 12 godina

Potpuna repriza druge polovine osamdesetih kada su Srbi sa Kosova zloupotrebljeni za rusenje sposobnijeg i liberalnijeg rukovodsva Drzave.

Srbija je na jedan korak do izolacije koja ce trjati godinama!

PODRZITE POKRET ZA PREOKRET!

PREOKRET ILI IZOLACIJA!

Marko

pre 12 godina

Zasto toliki strah od neulaska u EU? To je broj koji tone.
To cekanje, taj osecaj infantilnosti.. Nij eli bolje posvetiti se razvoju sopstvene zemlje sada, samostalno. Apropo komentara, fasinira me da ima punoletnih osoba koj ece glasati za Vuka DRaskovica i Cedu Jovanovica.

sabokurt

pre 12 godina

SAD pozdravljaju poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade na severu Kosova, ali taj poziv treba da prate i konkretne akcije na ukidanju paralelnih institucija na tom prostoru, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker.

Miloš

pre 12 godina

Mi tamo ne razgovaramo sa Albancima, nego sa EU i Amerikancima. Albance na Kosovu ionako niko ništa ne pita, oni su najobičniji razglas na peronu. A vozni red piše neko skroz drugi.
Ovi navodni pregovori su najobičnija maska EU koja i stoji iza Albanaca. Ako Brisel i Vašington žele da do dogovora dođe, Priština će to morati i da prihvati. Ako ne žele da do dogovora dođe, ohrabriće Prištinu da odbije, a okriviće nas da nismo uspeli da se dogovorimo. Tome im Albanci i služe tamo.

Alexa

pre 12 godina

Pregovaramo, ali da ne dogovorimo ništa... Ono što dogovorimo ne sprovedemo! Odličan recept da nas drugi vide kao ozbiljne i poštene. Ako izgubimo evropsku perspektivu, to će biti zbog nemoći DS i njenog koketiranja sa nacionalističkim strukturama u ovoj zemlji koje žele Kinu u Srbiji. Preokret je jedino što nam je preostalo... dok ne bude sasvim kasno!

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Gradjani,seljaci,radnička klaso i ono malo Inteligencije što je ostalo u Srbiji.DABRO POŽALOVATJ V avonomnij okrug URENGOJ(putem ukaza prezidenta svi će te postati Rusi hteli vi to ili ne).KOŠTUNICA i NIKOLIĆ & ŠEŠELJ su odradili svoj posao-odvajanje Srbije od Evrope..
P.S.Za Zlatiborka Djordjevića u Rusiji ne postoji LEX specijalis.Postoji samo naredjenje koje se zove UKAZ.

Max

pre 12 godina

Osnovna stvar: status Kosova je RIJEŠEN.
Za države koje su priznale kosovsku neovisnost to pitanje ne postoji.
KFOR je primarno tu da zaštiti tu neovisnost, a EULEKS da pomogne kosovskoj državi u postavljanju pravosudnog sistema zapadnog tipa.
Pregovori koji se vode trebaju pomoći u integraciji Srba na Kosovu u kosovsku državu, a država Srbija bi im kroz trenutne pregovore trebala osigurati što bolju poziciju.
Umjesto toga, Srbija i dalje autistično priča neku svoju priču i tjera Srbe na Kosovu u sukobe sa KFOR/Albancima.
Kada MZ dosadi besmisleno "pregovaranje", povući će poteze koje smatra da treba i Srbi na Kosovu će ostati na brisanom prostoru.
Srbija će ih napustiti a da nije postigla nikakav poen u njihovu korist, a s druge strane će imati Albance s kojima su (na srbijanski poticaj) porušili sve mostove.
Priča u dlaku ista kao u Hrvatskoj.
Rezultat: isti - iseljavanje.

Ima izreka da je glupost stalno činiti istu stvar a očekivati drugačiji rezultat.

zdravko

pre 12 godina

Ok, narode, naprednjaci kazu kada dodju na vlast ponudice resenje, a ovi nazadnjaci (DS) nemaju nikakvo resenje osim propasti. Ajd da vidimo sta ce naprednjaci da urade, cega se plasimo? Nisam ni za koga, ali ovi su stvarno zlo. Jos kad vidim onu Trivanku.... e stvarno se nalupeta, da ni sama ne zna sta prica

kole

pre 12 godina

Šarena laža.
Očajnički pokušaj da uoči 10.decembra pregovori budu barem u toku.

Borkov uticaj na Srbe sa Kosova je mali. Njegove poruke su nejasne i kontradiktorne. Srbija prvo podržava (finansira) barikadiste, zatim ih osporava.
Ako odgovor 10. bude odlaganje ili još gore ne prihvatanje kandidature, za to će biti odgovorani tvorci ove maglovite politike i to će se jako odraziti na njihov rezultat na izborima.

Agron

pre 12 godina

Sećate se razgovora ili sporazuma između Miloševića-Rugove, onda u Beču, Rambuje, tada delegacija Kosova kao manjina u Srbija a sada nezavisno Kosovo razgovora u Briselu za svoje carinen i srpske manjine na Kosovu.
Nikad nije dogovor bio i sad nece biti .

dragan

pre 12 godina

Moglo se i ocekivati a uostalom resenja i nema.Prvo i osnovno pitanje koje treba resiti je pitanje statuta KIM.Onog trenutka kad se oko statuta dogovore sva ostala pitanja resice se sama po sebi.Zato Borko ne rugaj se narodu Srbije,sa konkretnim stavom svih ponovo u Brisel i sa jednim cvrstim i jedinstvenim stavom ucini bar neku dobrobit za narod na KIM.Tako cete i maneken i ti imati prava argumente za dalje pregovore. EU zaboravite za Vasih mandata a verujem i za mog zivota ona se nece ostvariti.

bezimena

pre 12 godina

Eh da smo mi Srbi pametni i slozni ko sto nismo, pa da jedno 2 miliona nas ode na Kosovo i naseli se na severu, i onda da Srbija prizna Kosovo ko drzavu, a onda 2 miliona nas kaze mi hocemo da se odcepimo od Kosova...
(predrag, 2. decembar 2011 02:26)

Egsodus je li? E u kojim biblijskim vremenima moze da zivi Srbin. Probudi se covece! Ti kao da se nisi ni rodio. Ali je jos tuznije sto ni ne zivis. Umiru nam dani prijatelju ovosvetski, a ti vapis u bolesnom snu.

Iggy 33

pre 12 godina

A sta se ovde desava? U cije ime pregovara Tadiceva ekipa, kad ga Kosovari ocigledno vise ne slusaju. Ako je sve zbog statusa kandidata, mnogo je brate Tadicu!

Bote

pre 12 godina

Pritisnite Pristinu oko kapitala Srbije na kosovu (elektrane, vodovodi, telekomunikacije, rudnici) da vis kako ce da se uprpaju (jerbo sav kapital ostaje zemlji od koje se nova drzava otcepila). Treba ukljuciti i ex-yu drzave u ovo, da se Sloveniji, Hrvatskog, Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori da deo vlasnistvo nad onim sto su finansirale 50 godina, naravno shodno dokumentima i dokazima o ulaganju svake od tih bivsih republika. Pored Srba na Kosovu, ovo je drugi najvazniji interes Srbije, s tim sto u ovoj prici o kapitalu ne postoje apstraktne gluposti kao sto su "pravo na nezavisnost", "mi albanci ocemo sami da odlucujemo o svojoj sudbini na Kosovu" i ostale retoricke zavrzlame koje polisemicni nam dragi Ameri i Nemci mogu da upotrebe protiv nas. Il' si gradio ti ili je on, sve jasno ko dan. Gradila je Juga i vozdra.

beno.ky

pre 12 godina

Najbola resenje ja mislim bi bio da preseva medvedje bujanovc sa kosovom (albancima) Sever ide u srbiju... i ja mislim da je to "kompromis" na obe strane. Srbi sa srbima albanci s'albancima i to je to.. vi posle u evropi?! Mi posle 10 godina?! i posle opet komsija picemo kafu!

Dimitrije sine Mitre

pre 12 godina

gospodo demokrate vec 12 god ste na vlasti a pitanje nase. juzne pokrajne gurali ste pod tepih, sada vam smeta sto vas narod proziva!!!!!!!!!!

Jah

pre 12 godina

Sto onda trosite drzavne (tj nase)na benzin, hranu, hotele... kad vec neznate da pregovarate?Tacno znate sta oni zele ili im dajte sta traze ili im dajte neki ultimatum. I ovako su oni pametniji mnogo od nas, posto barikade nam stalno proclace po novinama umesto da mi namecemo svirepo ubistvo i da se mi zalimo Evropi. Lobi nam je naravno nepostojeci dok para za to i nema, kajo onda da ne izgubimo kosovo?

Dule NS

pre 12 godina

-Pošto je ionako Nemačka izjavila da da Srbija neće dobiti kandidaturu, ishodi ovih pregovora su totalno nebitni!
-Smatram da srpska delegacija treba da se povuče iz pregovora kako bi sačuvali bar ono malo dostojanstva što nam je ostalo, ako je išta uopšte i ostalo od dostojanstva!
-A gospodu sa Kosova neka i dalje "pohvaljuju prijatelji" ali to im neće rešiti problem sa narodom koji im je najbliži sused niti će im doneti pravu nezavisnost...

-Što se tiče EU - ta priča je za mnoge od nas upravo završena!
Ovo je kap koja je prelila čašu - ako je neko zaslužio, ne samo bezvrednu kandidaturu, već i mnogo više od toga, onda je to Srbija - sve ovo što se dešava je samo Germanski hir i ništa više od toga!
-Zbogom EU!

martin

pre 12 godina

kad je dosla u Srbiju,gospodja Merkel je izasla ispred novinara i rekla im sta je porucila predsedniku Tadicu.nijedan od tih uslova nismo ispunili,osim pregovora.ja sam srbin sa severa Kosova i bas me briga kako ce mi se zvati drzava,vec se borim kao i svi za svoju porodicu za slobodu,mir i ljubav medju svim ljudima.nisu Albanci bas toliko strasni koliko su ih nasi mediji [predstavili,nasoj javnosti.neka Bog svakom coveku,da mir,slobodu ,ljubav i svaka dobra,ovozemaljska,Amin.

bezimena

pre 12 godina

Ni čudno, ni novo. Tako je SM završio pregovore u Rambujeu, kao i VdrK u Briselu.

Vreme je da se pogubna megalomanska politika, koju su započeli Karadjordjevići, okonča!

SRBIJI TREBA PREOKRET inače neće preživeti!

Stevan Blazic

pre 12 godina

Da li je neko iz vlasti definisao šta je to nacionalni interes.Ako nije,( A NIJE) kako mogu praviti strategiju za odbranu nečega čega nema,odnosno nečega što ne znaju šta je

Biserka

pre 12 godina

Rad tokom vikenda mora da donosi duple ili troduple dnevnice. Svaki put kada pregovarate nastane još jedna barikada, još veća udaljenost od EU pa mi objasnite gde izgubite silno vreme kada ni jednog ni najmanjeg pomaka nema ili bar ako ne pomaka onda saopštenja šta dalje.

Heidi

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!!!!!!!!!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)

nikola

pre 12 godina

Znaci, nase "crvene linije' ce morati biti pomerene.
Vise je nego ocito da Borko nije imao ovlascenje da ih sam pomeri jer se verovatno kosi sa nasam ustavom,
Ali, [po meni] ni Kumanovski sporazum potpisan juna 1999. tj napustanje teritorije Kosova od strane nase vojske i policije i prepustanje Kosova medjunarodnoj zajednici iosto tako nije bilo po ustavu SCG koji je tada 1999. vazio. [Jeli ono bese 'Zabljacki'?]

Dr. Nole

pre 12 godina

Kakvo je ovo mentalno silovanje sopstvenog naroda. Deset godina vlasti svelo se na pet dana pregovaranja, eee, moje demokrate, sram vas bilo. Ja sa vama vise necu, a vi ste se odredili skim cete!!!

IQ=0

pre 12 godina

Zasto ovaj uzbudljivi derbi mec nije u kladionicama...pa da smrtnici(bez obzira koje su nacionalnosti) ubodu bar neki zalogaj do famoznog 9 decembra?

ajmo

pre 12 godina

Profesionalni boks meč traje devet rundi. Znači u idućoj možemo očekivati nokaut ili pobjedu na bodove. Do sada mi se čini da je Kosovo skupilo više bodova (malo su sudci pristrani) i Srbija će morati ići na sve ili ništa u zadnjoj rundi pregovora. Jel se Ristić zvao onaj boksač iz ex Yu, strašan tehničar ali s malo previše samopouzdanja?.

miloshhh

pre 12 godina

bas me zanima kako oni to misle da se dogovore kad imamo totalno razlicite stavove. jednostavno oni zele samostalnu drzavu, mi ne zelimo to, i kakav tu dogovor moze da se postigne?

Бамби

pre 12 godina

Чини ми се да да 5 канцеларија за помоћ Борку Стефановићу неће донети никакве позитивне резултате за Србију! Србија нема став! Јер да је има или би се на преговорима причало о ономе што нас занима или преговора не би ни било... Брукамо се и срамотимо зарад чега?

Bozej daj nam pameti.

pre 12 godina

da li ce to poboljsati polozaj i zivot Srba sa Kosmeta?cisto sumljam.
(Pablo, 2. decembar 2011 10:52)

A sta ce poboljsati polozaj i zivot nas u Srbiji, zapita li se iko to? Ili je bitno da se postigne da Kosovo zivi super, a mi da jos vise propadnemo? Stvarno bre, ima li ovde Srba? Ili su svi ogranicene ovce koje smatraju da treba da daju jos vune (i ako je malo imaju), i da opet idu na klanje, zarad srba na Kosovu???

crnogoracpg

pre 12 godina

Oce li neko da mi objasni kolika politicka budala treba neko da bude pada zrtvuje kandidaturu u EU zbog 4 carinika na granici teritorije izgubljene prije ravno 12 godina?

Svaka cast, vase glupiranje i podrska extremistima je unazadilo put citavog regiona u EU.

Hahaha

pre 12 godina

Pozdrav iz Nemacke!!!…!! Tako je braco Srbi nedajte Kosovo, treba ga ga cuvamo NASE je. A i sta ce nam EU mozemo bez nje!!!
Naravno to kazem ja gde mi je plata jeko dobra a novi auto mi stize (novi merzedes B), prelep je, dobila sam i unapredjenje na poslu ovde a u domovini posla za mene nije bilo jer je cistacica u bolnici bila glavna po pitanju mog zaposlenja. Tako da nedam Kosovo, mi sve ovo i zasluzujemo. :-)
(Heidi, 2. decembar 2011 13:11)

Joj carica si, nasmejao sam se, stomak me zabole.

gavran

pre 12 godina

ma koliko apsurdno zvucalo - (doduse apsurd i besmisao i jeste kredo ove vlasti) - kazem: - da bi tadic vise politickih poena stekao ako u ovom trenutku ne bi dobio status kandidata - "nismo dobili - bili smo (navodno) cvrsti" i druga varijanta " dobili smo status - to sto trenutno puzimo po podu samo je opticka varka" - kad se vodi apsurdna politika i rezultati su apsurdni...