Četvrtak, 01.12.2011.

08:30

Posle NIS-a, Rusi dižu Petrohemiju?

Pančevačka HIP Petrohemija će za dve godine od gubitaša postati profitabilna kompanija, iako trenutno ima dug od 150 miliona evra.

Izvor: Beta

Posle NIS-a, Rusi dižu Petrohemiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Zoran P.

pre 12 godina

@pasa

U Pancevu,mozda nema sirena,ali ima zagadjenja.Kada su se cule sirene,to su bile iste kao za bombardovanje.Mozete samo da zamislite,kako je bilo pancevcima.Sirenje nisu bile da li ima zagadjenja,vec za zagadjenje koje predstavlja zadnji nivo,skoro opasnost za ljudski zivot,kada se predje maksimum,vise stotina puta preko dozvoljenog.Zagadjenja mora biti,sve dok se ne napravi nova tehnoligja i filteri,ne samo rafinerija,vec i petrohemija,azotara,sto se nikad nece desiti.Ja sam pancevac,nisam radnik nis-a,ali se ovde prica,cim istekne ugovor sa rusima,za otpustanje radnika,da ce biti otpusteno skoro pola rafinerije tj. nece biti vise potrebe za njenim radom.Samo ce se doterivati gorivo iz Rusije.Kao sto znamo,rusi su zaradili onih njihovih 400 miliona koliko je dato za nis,mogu da rade,sta hoce.Sve varijante su u opciji.Ostaje da vreme pokaze,sta ce biti.

Prodati toliku firmu,a za par godina,da se ulozene pare povrate,
to samo moze kod nas,mozda i u rusiji.20 godina je malo,a ne za dve do tri godine.

Стојан-Кикинда

pre 12 godina

Да је Русија урадила јужни ток.
Да су направили комплетну нову рафинерију у Србији,по највећим европским/светским стандардима.
Да су запослили људе без неких бенифиција државе.
Онда би им рекао,хвала пуно руси.

Шта су урадили за НИС-ом? Купили га,за 2 године,из губиташа у профитабилну фирму,поред свега,још су исплатили све што су уложили за НИС? То може да прође код деце,русофила и малоумних.
Да смо којим случајем нормална земља,или смо преко ноћи постала,не знам како,онда би ваљда прво сви одговарали који су бацили фирму у губитак јер таква фирма теско да може пословати са губитком,јер производи енергију/гориво,плус је монополиста.Када се сви ти баце на робију,дође нови кадар,који неће красти и фирма би била профитабилна.После тога,тендер. Укидање монопола се подразумева.Свега тога није било. Остаје само интерес политичара.
Продати русима НИС,још су и власници гаса,сада је Србија таоц руса.
Колико сада фирми зависи од тога? Колико фирми је преузето од стране Србијагаса тј. Гаспрома?


Немам ништа против руса,имам против наших,што су то дозволили.
Још да једног дана преузму ЕПС,и може да се заокружи прича.

Brinem se za drzavu

pre 12 godina

Gubici Petrohemije u poslednje 2,5 godnie,zbog niskog vodostaja Dunava.

Pod rusima,bice profitabilni.
Ko garantuje rusima,visok vodostaj?
Izgradice kanal iz Volge u Dunav,da podignu vodostaj?
Zatvorice Djerdap?

Kakve su ovo gluposti,boze me sacuvaj.

Dejan

pre 12 godina

U moru neuspesnih privatizacija ove ruske su jedine koje valjaju. Tj mislim konkretno na NIS i njegovo trenutno uspesno poslovanje, ne sumnjam da ce se isti obrt dogoditi i u Petrohemiji.

pasa

pre 12 godina

@radnik NIS-a
Ti si radnik NIS-a koliko sam ja nj.k.v. Elizabeta. Trebao si malo bolje da se informises pre nego sto pocnes da se predstavljas kao radnik NIS-a i pises gluposti.
Da radis u rafineriji znao bi da je formirana direkcija za ekologiju, da je u pancevo dolazila italijanska kompanija koja se bavi zastitom zivotne sredine, da je zastita podignuta na mnogo visi nivo. Hoces mozda da kazes da se sirene u PA sada cuju jednako cesto kao pre 2 godine? Ispostavice se na kraju da i nisi iz Srbije... Za sve ostalo-nisu krivi Rusi sto je neko pametan izgradio azotaru, petrohemiju i rafineriju u gradu. Ili jesu i za to???

Filip

pre 12 godina

A juzni tok...?
Sutra?

Zar nismo trebali da napravimo ugovor,kada se zavrsi juzni tok,pocne sa radom,onda pregovori za NIS.

Ovako,nemamo juzni tok ni na papiru,
a ako pocne da se gradi,mora nasim parama.
A pola Srbije,rusko.

Ilija

pre 12 godina

Od sedamdesetih,zarada i pare,vuklo se za Novi Sad,
nesto za Beograd. Pocetkom devedesetih,to se menja,sve u Beograd,20 god.
Sad je pocetak druge decenije,drugog milenijuma,i sva zarada,pravo u Moskvu.

Dobar biznis,svaka cast.

Dejan

pre 12 godina

@privatno mišljenje: Kupili su nam državu? Rusi? Pa ko je ovde kupio odmah na početku banke i preuzeo bankarsko tržište (kičmu finansijskog sistema države), glavne medije, 95% preduzeća (od cementara, preko pivara do trgovinskih lanaca), ko finansira većinu NVO? Rusi? Kinezi?

darkside

pre 12 godina

Vrhunsko odrađivanje posla po sistemu "Sjaši Kurta da uzjaše Murta" ovog puta u Ruskoj verziji. Pa onda uzimanje novih nepovoljnih kredita, pa novo presipanje iz šupljeg u prazno.. da bi (sada Kravčenko) vozio najnoviji džip od 100,000 jura itd. Kakva banana republika...

Njam Njam

pre 12 godina

Pa hoce li neko u ovoj drzavi napokon neko odgovarati za lose rukovodjenje i namerno unistavanja preduzeca...PA NAMA NEMA SPASA....

petarV

pre 12 godina

Vidim ja da će i tu cene da budu monopolske!

Da pitam,ove koji navijaju za Ruse i njihov sistem upravljanja...
Da li vi,znate kako se sistemski NIS uništavao,da bi bio što jeftiniji...a onda kada su ga prodali i uzeli provizije...su kao država,štitili NIS od konkurencije...tj. još uvek ga štite...i onda umesto da je gorivo ispod 100din,nama je znatno više od 100din...i da je došao pigmejac,napravio bi profitabilnu firmu pod tim uslovima!!!

A zbog takvih,kao vi,ovi nas i dalje deru na godivu!
Nisu krivi oni na vlasti,nego takvi kao vi,što imate pravo glasa!

Damjan

pre 12 godina

Hoce neko da objasni,kako fabrika koja izvozi vise od 90% svog proizvoda,gubitas?

Zar nije san svakog proizvodjaca kod nas,izvoz!
Kako je Petrohemija gubitas?

Dule

pre 12 godina

@kap. Nemo...
I šta ono reče...važno je da nema otkaza...he he, tako je lepo čitati ovakve srceparajuće tekstove. Ljudi da li ste svesni šta podrazumevaju po restruktuiranjem?...niste... jer samo da znate da je dobit kategorija vezana za vlasnike ali ne i za nas radnike...u rafineriji će do sledeće godine ostati samo 700 ljudi... mnogo a?To čeka i komšije izHIPa,nažalost. Neverujete?

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ja kao radnik Rafinerije Nafte Pancevo (NIS),mogu da vam kazem da rusi nisu nista uradili.Smenili su kadar koji kao i u celoj Srbiji,postavili svoje koji ne smeju da kradu. Uradili remonte,koji i moraju da se rade i to je to. I dalje se zagadjuje Pancevo. Svaki normalna covek,koji bi prodavao ovakvu fabriku,prvo sto bi stavio,da se resi zagadjenje!
Tacka 1. ljudski zivoti!
Ako su nasi ugrozeni zato sto radimo ovde,a svojevoljno smo ovde,ne moramo da ugrozavamo i tudje.

Kvalitet goriva...
Daaa...

Komsije,Petrohemija,ista prica.

Vladica

pre 12 godina

Dok su nasi vodili fabriku,gubitas.
Kada preuzmu rusi,profitabilna.
Kako to?
Sta ce rusi da urade,a bice profitabilna?
Kadar,drugi rukovodioci.
Zar nismo i mi mogli da to uradimo???
Najlakse je prodati,dusmani jedni!

Anonymous

pre 12 godina

Opet Rusi!? Kada cemo konacno shvatiti da nam oni ne zele dobro? Da li je sledeca fabrika stakla u Paracinu?
(Darko, 1. decembar 2011 10:19)

Ko li je tebi isprao mozak ja ne znam. Mada ako mislis na nacin prodaje nasih politicara onda ok.
E sad da ti objasnim jednostavno:
Kad prodajes kucu, zoves nekog da ti proceni cenu ili je sam procenis. Posle toga izbacis na aukciju. E sad ces valjda prodati onom koji najvise ponudi pod uslovom da je ponudio vise od minimalne cene. E sad, valjda te je ne intresuje da li je kupuje rus, amerikanac, nemac, kinez, srbin, albanac ili neki vanzemaljac. Da li ce on da useli nekog drugog umesto srba pa se to tebi ne svidja je mesanje u njegov zivot.

hak fin

pre 12 godina

@Darko
"kad cemo shvatiti da nam Rusi ne zele dobro"? Sta znaci ovo pitanje, moze li malo argumentacije?
Pokazuju da nam "ne zele dobro" tako sto su spasili NIS i ulazu? Sto su izveli jedinu uspesnu privatizaciju u Srbiji? Kako su se to pokazali kao nedobronamerni, molim neki primer?
Na ovom portalu je malopre izasao clanak o tome da je privatizacija u Srbiji ugasila 65% preduzeca, a da je 3/4 radnika iz tih firmi ostalo bez posla. Pogledaj malo ko su bili kupci tih firmi, pa onda reci kako nam Rusi ne zele dobro!
Svi sektori, preduzeca i fabrike (a nema ih mnogo) u koje su ulagali Rusi, danas rade punom parom, privredjuju, redovno isplacuju plate radnicima, cak zaposljavaju nove radnike, sire poslovanje u inostranstvo i neprestano ulazu u dalji razvoj, ne ruske, nego srpske privrede! Treba neko da izracuna koliki je udeo od rada preduzeca koje kojima upravljaju Rusi u BDP-u Srbije, verujem da bi rezultat zapanjio. Samo NIS, placanjem poreza puni 13% ukupnog drzavnog budzeta Srbije!
Zato mi je dosta ovih besmislenih izjava! Ko nam zeli dobro? US steel mozda? Koji je otpustio pola radnika, rasprodao zalihe zeleza Sartida i ugasio firmu, jos drzava dotira da bi ih zadrzala!?!?! Ako je za nekog to "dobronameran" onvestitor, onda smo i zvanicno poludela nacija!

Vuk

pre 12 godina

Sve ste spomenuli,ali niko nije spomenuo filtere.
Koliko pancevaca umre od raka zbog tih fabrika?
To nema veze sa zivotom? Nema sa vasima,ali ima sa njihovima.

Saša

pre 12 godina

Rusko upravljanje NIS i najavom istog za Petrohemiju još jednom iznova potvrđuju izjavu Ivana Stambolića da nam ne treba vođa nego poslovođa. Koliko samo istine u njoj.

kap. Nemo

pre 12 godina

Dobro je, nek se nesto pametno radi. Ovi su se pokazali kao valjane gazde, ako u Petrohemiji naprave upola dobre rezultate kao u NIS-u bice dobro.
Osim toga, najvaznije je da nema otkaza i da dugovi Petrohemije nisu pali na teret gradjana.

zigomar

pre 12 godina

Ovo je dobra vest. Ako Rusi naprave od Petrohemije ono sto su napravili od NIS-a, bice odlicno! Osim toga, fabrike koje su povezane, jos ce cvrsce biti umrezene.

sima

pre 12 godina

Zanimljivo. Ciric je Dinkicev pulen i trebalo bi da se snazno protivi ruskom kapitalu u Srbiji. Elem, kako vreme prolazi postaje jasno da je prodaja NIS-a najbolja i najpametnija privatizacija koju smo uradili. Neobavesten onaj Kostunica.....

privatno mišljenje

pre 12 godina

kupili ste nam državu ulaskom u SVAKU poru društva...i sport i poljoprivreda i kultura i privreda i zdravlje...Naravno,da se odmah razumemo:željno se borimo da nas neko drugi šiba po ledjima jer od Vas očekujemo sve najgore jer ste nesposobni ni ovce da čuvate.Problem je u tome što Rusi i dalje gaje kulturu čuvanja "crvenog" kadra koji bukvalno odbija da umre.Neko nas je gadno prokleo kad ne možemo normalno da živimo prelaskom na levo ali i na desno.Ovo što se dešava na Kosovu i korupcija u sistemu i priželjkivanje autonomaša da se stvore dve nove države i još MNOGO MNOGO toga,samo je katalizator neizbežnog a to je da će biti SVE GORE I GORE.....Zbog defetizma,stavili bi me uz zid bez problema ali sad je i njima jasno da je priča gotova...Evo,sad mi kolega kaže da je Kravčenko predložen za predsednika FK Zvezda.Upravo o tome vam govorim...Koliko god ne volimo ili volimo Kineze,oni će raditi i za minimalac ali će raditi dok ovi Rusi sve hoće na tange-frange...Zato ih više priželjkujemo jer nismo daleko od njih.Zgranut sam velične šupljine u glavi,koja 90% ovog naroda ima.

kap. Nemo

pre 12 godina

Dobro je, nek se nesto pametno radi. Ovi su se pokazali kao valjane gazde, ako u Petrohemiji naprave upola dobre rezultate kao u NIS-u bice dobro.
Osim toga, najvaznije je da nema otkaza i da dugovi Petrohemije nisu pali na teret gradjana.

sima

pre 12 godina

Zanimljivo. Ciric je Dinkicev pulen i trebalo bi da se snazno protivi ruskom kapitalu u Srbiji. Elem, kako vreme prolazi postaje jasno da je prodaja NIS-a najbolja i najpametnija privatizacija koju smo uradili. Neobavesten onaj Kostunica.....

zigomar

pre 12 godina

Ovo je dobra vest. Ako Rusi naprave od Petrohemije ono sto su napravili od NIS-a, bice odlicno! Osim toga, fabrike koje su povezane, jos ce cvrsce biti umrezene.

Saša

pre 12 godina

Rusko upravljanje NIS i najavom istog za Petrohemiju još jednom iznova potvrđuju izjavu Ivana Stambolića da nam ne treba vođa nego poslovođa. Koliko samo istine u njoj.

Dejan

pre 12 godina

@privatno mišljenje: Kupili su nam državu? Rusi? Pa ko je ovde kupio odmah na početku banke i preuzeo bankarsko tržište (kičmu finansijskog sistema države), glavne medije, 95% preduzeća (od cementara, preko pivara do trgovinskih lanaca), ko finansira većinu NVO? Rusi? Kinezi?

hak fin

pre 12 godina

@Darko
"kad cemo shvatiti da nam Rusi ne zele dobro"? Sta znaci ovo pitanje, moze li malo argumentacije?
Pokazuju da nam "ne zele dobro" tako sto su spasili NIS i ulazu? Sto su izveli jedinu uspesnu privatizaciju u Srbiji? Kako su se to pokazali kao nedobronamerni, molim neki primer?
Na ovom portalu je malopre izasao clanak o tome da je privatizacija u Srbiji ugasila 65% preduzeca, a da je 3/4 radnika iz tih firmi ostalo bez posla. Pogledaj malo ko su bili kupci tih firmi, pa onda reci kako nam Rusi ne zele dobro!
Svi sektori, preduzeca i fabrike (a nema ih mnogo) u koje su ulagali Rusi, danas rade punom parom, privredjuju, redovno isplacuju plate radnicima, cak zaposljavaju nove radnike, sire poslovanje u inostranstvo i neprestano ulazu u dalji razvoj, ne ruske, nego srpske privrede! Treba neko da izracuna koliki je udeo od rada preduzeca koje kojima upravljaju Rusi u BDP-u Srbije, verujem da bi rezultat zapanjio. Samo NIS, placanjem poreza puni 13% ukupnog drzavnog budzeta Srbije!
Zato mi je dosta ovih besmislenih izjava! Ko nam zeli dobro? US steel mozda? Koji je otpustio pola radnika, rasprodao zalihe zeleza Sartida i ugasio firmu, jos drzava dotira da bi ih zadrzala!?!?! Ako je za nekog to "dobronameran" onvestitor, onda smo i zvanicno poludela nacija!

Njam Njam

pre 12 godina

Pa hoce li neko u ovoj drzavi napokon neko odgovarati za lose rukovodjenje i namerno unistavanja preduzeca...PA NAMA NEMA SPASA....

Vladica

pre 12 godina

Dok su nasi vodili fabriku,gubitas.
Kada preuzmu rusi,profitabilna.
Kako to?
Sta ce rusi da urade,a bice profitabilna?
Kadar,drugi rukovodioci.
Zar nismo i mi mogli da to uradimo???
Najlakse je prodati,dusmani jedni!

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ja kao radnik Rafinerije Nafte Pancevo (NIS),mogu da vam kazem da rusi nisu nista uradili.Smenili su kadar koji kao i u celoj Srbiji,postavili svoje koji ne smeju da kradu. Uradili remonte,koji i moraju da se rade i to je to. I dalje se zagadjuje Pancevo. Svaki normalna covek,koji bi prodavao ovakvu fabriku,prvo sto bi stavio,da se resi zagadjenje!
Tacka 1. ljudski zivoti!
Ako su nasi ugrozeni zato sto radimo ovde,a svojevoljno smo ovde,ne moramo da ugrozavamo i tudje.

Kvalitet goriva...
Daaa...

Komsije,Petrohemija,ista prica.

Damjan

pre 12 godina

Hoce neko da objasni,kako fabrika koja izvozi vise od 90% svog proizvoda,gubitas?

Zar nije san svakog proizvodjaca kod nas,izvoz!
Kako je Petrohemija gubitas?

Vuk

pre 12 godina

Sve ste spomenuli,ali niko nije spomenuo filtere.
Koliko pancevaca umre od raka zbog tih fabrika?
To nema veze sa zivotom? Nema sa vasima,ali ima sa njihovima.

Anonymous

pre 12 godina

Opet Rusi!? Kada cemo konacno shvatiti da nam oni ne zele dobro? Da li je sledeca fabrika stakla u Paracinu?
(Darko, 1. decembar 2011 10:19)

Ko li je tebi isprao mozak ja ne znam. Mada ako mislis na nacin prodaje nasih politicara onda ok.
E sad da ti objasnim jednostavno:
Kad prodajes kucu, zoves nekog da ti proceni cenu ili je sam procenis. Posle toga izbacis na aukciju. E sad ces valjda prodati onom koji najvise ponudi pod uslovom da je ponudio vise od minimalne cene. E sad, valjda te je ne intresuje da li je kupuje rus, amerikanac, nemac, kinez, srbin, albanac ili neki vanzemaljac. Da li ce on da useli nekog drugog umesto srba pa se to tebi ne svidja je mesanje u njegov zivot.

privatno mišljenje

pre 12 godina

kupili ste nam državu ulaskom u SVAKU poru društva...i sport i poljoprivreda i kultura i privreda i zdravlje...Naravno,da se odmah razumemo:željno se borimo da nas neko drugi šiba po ledjima jer od Vas očekujemo sve najgore jer ste nesposobni ni ovce da čuvate.Problem je u tome što Rusi i dalje gaje kulturu čuvanja "crvenog" kadra koji bukvalno odbija da umre.Neko nas je gadno prokleo kad ne možemo normalno da živimo prelaskom na levo ali i na desno.Ovo što se dešava na Kosovu i korupcija u sistemu i priželjkivanje autonomaša da se stvore dve nove države i još MNOGO MNOGO toga,samo je katalizator neizbežnog a to je da će biti SVE GORE I GORE.....Zbog defetizma,stavili bi me uz zid bez problema ali sad je i njima jasno da je priča gotova...Evo,sad mi kolega kaže da je Kravčenko predložen za predsednika FK Zvezda.Upravo o tome vam govorim...Koliko god ne volimo ili volimo Kineze,oni će raditi i za minimalac ali će raditi dok ovi Rusi sve hoće na tange-frange...Zato ih više priželjkujemo jer nismo daleko od njih.Zgranut sam velične šupljine u glavi,koja 90% ovog naroda ima.

Dule

pre 12 godina

@kap. Nemo...
I šta ono reče...važno je da nema otkaza...he he, tako je lepo čitati ovakve srceparajuće tekstove. Ljudi da li ste svesni šta podrazumevaju po restruktuiranjem?...niste... jer samo da znate da je dobit kategorija vezana za vlasnike ali ne i za nas radnike...u rafineriji će do sledeće godine ostati samo 700 ljudi... mnogo a?To čeka i komšije izHIPa,nažalost. Neverujete?

pasa

pre 12 godina

@radnik NIS-a
Ti si radnik NIS-a koliko sam ja nj.k.v. Elizabeta. Trebao si malo bolje da se informises pre nego sto pocnes da se predstavljas kao radnik NIS-a i pises gluposti.
Da radis u rafineriji znao bi da je formirana direkcija za ekologiju, da je u pancevo dolazila italijanska kompanija koja se bavi zastitom zivotne sredine, da je zastita podignuta na mnogo visi nivo. Hoces mozda da kazes da se sirene u PA sada cuju jednako cesto kao pre 2 godine? Ispostavice se na kraju da i nisi iz Srbije... Za sve ostalo-nisu krivi Rusi sto je neko pametan izgradio azotaru, petrohemiju i rafineriju u gradu. Ili jesu i za to???

Dejan

pre 12 godina

U moru neuspesnih privatizacija ove ruske su jedine koje valjaju. Tj mislim konkretno na NIS i njegovo trenutno uspesno poslovanje, ne sumnjam da ce se isti obrt dogoditi i u Petrohemiji.

Brinem se za drzavu

pre 12 godina

Gubici Petrohemije u poslednje 2,5 godnie,zbog niskog vodostaja Dunava.

Pod rusima,bice profitabilni.
Ko garantuje rusima,visok vodostaj?
Izgradice kanal iz Volge u Dunav,da podignu vodostaj?
Zatvorice Djerdap?

Kakve su ovo gluposti,boze me sacuvaj.

Filip

pre 12 godina

A juzni tok...?
Sutra?

Zar nismo trebali da napravimo ugovor,kada se zavrsi juzni tok,pocne sa radom,onda pregovori za NIS.

Ovako,nemamo juzni tok ni na papiru,
a ako pocne da se gradi,mora nasim parama.
A pola Srbije,rusko.

petarV

pre 12 godina

Vidim ja da će i tu cene da budu monopolske!

Da pitam,ove koji navijaju za Ruse i njihov sistem upravljanja...
Da li vi,znate kako se sistemski NIS uništavao,da bi bio što jeftiniji...a onda kada su ga prodali i uzeli provizije...su kao država,štitili NIS od konkurencije...tj. još uvek ga štite...i onda umesto da je gorivo ispod 100din,nama je znatno više od 100din...i da je došao pigmejac,napravio bi profitabilnu firmu pod tim uslovima!!!

A zbog takvih,kao vi,ovi nas i dalje deru na godivu!
Nisu krivi oni na vlasti,nego takvi kao vi,što imate pravo glasa!

Ilija

pre 12 godina

Od sedamdesetih,zarada i pare,vuklo se za Novi Sad,
nesto za Beograd. Pocetkom devedesetih,to se menja,sve u Beograd,20 god.
Sad je pocetak druge decenije,drugog milenijuma,i sva zarada,pravo u Moskvu.

Dobar biznis,svaka cast.

Стојан-Кикинда

pre 12 godina

Да је Русија урадила јужни ток.
Да су направили комплетну нову рафинерију у Србији,по највећим европским/светским стандардима.
Да су запослили људе без неких бенифиција државе.
Онда би им рекао,хвала пуно руси.

Шта су урадили за НИС-ом? Купили га,за 2 године,из губиташа у профитабилну фирму,поред свега,још су исплатили све што су уложили за НИС? То може да прође код деце,русофила и малоумних.
Да смо којим случајем нормална земља,или смо преко ноћи постала,не знам како,онда би ваљда прво сви одговарали који су бацили фирму у губитак јер таква фирма теско да може пословати са губитком,јер производи енергију/гориво,плус је монополиста.Када се сви ти баце на робију,дође нови кадар,који неће красти и фирма би била профитабилна.После тога,тендер. Укидање монопола се подразумева.Свега тога није било. Остаје само интерес политичара.
Продати русима НИС,још су и власници гаса,сада је Србија таоц руса.
Колико сада фирми зависи од тога? Колико фирми је преузето од стране Србијагаса тј. Гаспрома?


Немам ништа против руса,имам против наших,што су то дозволили.
Још да једног дана преузму ЕПС,и може да се заокружи прича.

Zoran P.

pre 12 godina

@pasa

U Pancevu,mozda nema sirena,ali ima zagadjenja.Kada su se cule sirene,to su bile iste kao za bombardovanje.Mozete samo da zamislite,kako je bilo pancevcima.Sirenje nisu bile da li ima zagadjenja,vec za zagadjenje koje predstavlja zadnji nivo,skoro opasnost za ljudski zivot,kada se predje maksimum,vise stotina puta preko dozvoljenog.Zagadjenja mora biti,sve dok se ne napravi nova tehnoligja i filteri,ne samo rafinerija,vec i petrohemija,azotara,sto se nikad nece desiti.Ja sam pancevac,nisam radnik nis-a,ali se ovde prica,cim istekne ugovor sa rusima,za otpustanje radnika,da ce biti otpusteno skoro pola rafinerije tj. nece biti vise potrebe za njenim radom.Samo ce se doterivati gorivo iz Rusije.Kao sto znamo,rusi su zaradili onih njihovih 400 miliona koliko je dato za nis,mogu da rade,sta hoce.Sve varijante su u opciji.Ostaje da vreme pokaze,sta ce biti.

Prodati toliku firmu,a za par godina,da se ulozene pare povrate,
to samo moze kod nas,mozda i u rusiji.20 godina je malo,a ne za dve do tri godine.

darkside

pre 12 godina

Vrhunsko odrađivanje posla po sistemu "Sjaši Kurta da uzjaše Murta" ovog puta u Ruskoj verziji. Pa onda uzimanje novih nepovoljnih kredita, pa novo presipanje iz šupljeg u prazno.. da bi (sada Kravčenko) vozio najnoviji džip od 100,000 jura itd. Kakva banana republika...

privatno mišljenje

pre 12 godina

kupili ste nam državu ulaskom u SVAKU poru društva...i sport i poljoprivreda i kultura i privreda i zdravlje...Naravno,da se odmah razumemo:željno se borimo da nas neko drugi šiba po ledjima jer od Vas očekujemo sve najgore jer ste nesposobni ni ovce da čuvate.Problem je u tome što Rusi i dalje gaje kulturu čuvanja "crvenog" kadra koji bukvalno odbija da umre.Neko nas je gadno prokleo kad ne možemo normalno da živimo prelaskom na levo ali i na desno.Ovo što se dešava na Kosovu i korupcija u sistemu i priželjkivanje autonomaša da se stvore dve nove države i još MNOGO MNOGO toga,samo je katalizator neizbežnog a to je da će biti SVE GORE I GORE.....Zbog defetizma,stavili bi me uz zid bez problema ali sad je i njima jasno da je priča gotova...Evo,sad mi kolega kaže da je Kravčenko predložen za predsednika FK Zvezda.Upravo o tome vam govorim...Koliko god ne volimo ili volimo Kineze,oni će raditi i za minimalac ali će raditi dok ovi Rusi sve hoće na tange-frange...Zato ih više priželjkujemo jer nismo daleko od njih.Zgranut sam velične šupljine u glavi,koja 90% ovog naroda ima.

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ja kao radnik Rafinerije Nafte Pancevo (NIS),mogu da vam kazem da rusi nisu nista uradili.Smenili su kadar koji kao i u celoj Srbiji,postavili svoje koji ne smeju da kradu. Uradili remonte,koji i moraju da se rade i to je to. I dalje se zagadjuje Pancevo. Svaki normalna covek,koji bi prodavao ovakvu fabriku,prvo sto bi stavio,da se resi zagadjenje!
Tacka 1. ljudski zivoti!
Ako su nasi ugrozeni zato sto radimo ovde,a svojevoljno smo ovde,ne moramo da ugrozavamo i tudje.

Kvalitet goriva...
Daaa...

Komsije,Petrohemija,ista prica.

zigomar

pre 12 godina

Ovo je dobra vest. Ako Rusi naprave od Petrohemije ono sto su napravili od NIS-a, bice odlicno! Osim toga, fabrike koje su povezane, jos ce cvrsce biti umrezene.

sima

pre 12 godina

Zanimljivo. Ciric je Dinkicev pulen i trebalo bi da se snazno protivi ruskom kapitalu u Srbiji. Elem, kako vreme prolazi postaje jasno da je prodaja NIS-a najbolja i najpametnija privatizacija koju smo uradili. Neobavesten onaj Kostunica.....

kap. Nemo

pre 12 godina

Dobro je, nek se nesto pametno radi. Ovi su se pokazali kao valjane gazde, ako u Petrohemiji naprave upola dobre rezultate kao u NIS-u bice dobro.
Osim toga, najvaznije je da nema otkaza i da dugovi Petrohemije nisu pali na teret gradjana.

Dule

pre 12 godina

@kap. Nemo...
I šta ono reče...važno je da nema otkaza...he he, tako je lepo čitati ovakve srceparajuće tekstove. Ljudi da li ste svesni šta podrazumevaju po restruktuiranjem?...niste... jer samo da znate da je dobit kategorija vezana za vlasnike ali ne i za nas radnike...u rafineriji će do sledeće godine ostati samo 700 ljudi... mnogo a?To čeka i komšije izHIPa,nažalost. Neverujete?

Damjan

pre 12 godina

Hoce neko da objasni,kako fabrika koja izvozi vise od 90% svog proizvoda,gubitas?

Zar nije san svakog proizvodjaca kod nas,izvoz!
Kako je Petrohemija gubitas?

petarV

pre 12 godina

Vidim ja da će i tu cene da budu monopolske!

Da pitam,ove koji navijaju za Ruse i njihov sistem upravljanja...
Da li vi,znate kako se sistemski NIS uništavao,da bi bio što jeftiniji...a onda kada su ga prodali i uzeli provizije...su kao država,štitili NIS od konkurencije...tj. još uvek ga štite...i onda umesto da je gorivo ispod 100din,nama je znatno više od 100din...i da je došao pigmejac,napravio bi profitabilnu firmu pod tim uslovima!!!

A zbog takvih,kao vi,ovi nas i dalje deru na godivu!
Nisu krivi oni na vlasti,nego takvi kao vi,što imate pravo glasa!

Filip

pre 12 godina

A juzni tok...?
Sutra?

Zar nismo trebali da napravimo ugovor,kada se zavrsi juzni tok,pocne sa radom,onda pregovori za NIS.

Ovako,nemamo juzni tok ni na papiru,
a ako pocne da se gradi,mora nasim parama.
A pola Srbije,rusko.

hak fin

pre 12 godina

@Darko
"kad cemo shvatiti da nam Rusi ne zele dobro"? Sta znaci ovo pitanje, moze li malo argumentacije?
Pokazuju da nam "ne zele dobro" tako sto su spasili NIS i ulazu? Sto su izveli jedinu uspesnu privatizaciju u Srbiji? Kako su se to pokazali kao nedobronamerni, molim neki primer?
Na ovom portalu je malopre izasao clanak o tome da je privatizacija u Srbiji ugasila 65% preduzeca, a da je 3/4 radnika iz tih firmi ostalo bez posla. Pogledaj malo ko su bili kupci tih firmi, pa onda reci kako nam Rusi ne zele dobro!
Svi sektori, preduzeca i fabrike (a nema ih mnogo) u koje su ulagali Rusi, danas rade punom parom, privredjuju, redovno isplacuju plate radnicima, cak zaposljavaju nove radnike, sire poslovanje u inostranstvo i neprestano ulazu u dalji razvoj, ne ruske, nego srpske privrede! Treba neko da izracuna koliki je udeo od rada preduzeca koje kojima upravljaju Rusi u BDP-u Srbije, verujem da bi rezultat zapanjio. Samo NIS, placanjem poreza puni 13% ukupnog drzavnog budzeta Srbije!
Zato mi je dosta ovih besmislenih izjava! Ko nam zeli dobro? US steel mozda? Koji je otpustio pola radnika, rasprodao zalihe zeleza Sartida i ugasio firmu, jos drzava dotira da bi ih zadrzala!?!?! Ako je za nekog to "dobronameran" onvestitor, onda smo i zvanicno poludela nacija!

darkside

pre 12 godina

Vrhunsko odrađivanje posla po sistemu "Sjaši Kurta da uzjaše Murta" ovog puta u Ruskoj verziji. Pa onda uzimanje novih nepovoljnih kredita, pa novo presipanje iz šupljeg u prazno.. da bi (sada Kravčenko) vozio najnoviji džip od 100,000 jura itd. Kakva banana republika...

Anonymous

pre 12 godina

Opet Rusi!? Kada cemo konacno shvatiti da nam oni ne zele dobro? Da li je sledeca fabrika stakla u Paracinu?
(Darko, 1. decembar 2011 10:19)

Ko li je tebi isprao mozak ja ne znam. Mada ako mislis na nacin prodaje nasih politicara onda ok.
E sad da ti objasnim jednostavno:
Kad prodajes kucu, zoves nekog da ti proceni cenu ili je sam procenis. Posle toga izbacis na aukciju. E sad ces valjda prodati onom koji najvise ponudi pod uslovom da je ponudio vise od minimalne cene. E sad, valjda te je ne intresuje da li je kupuje rus, amerikanac, nemac, kinez, srbin, albanac ili neki vanzemaljac. Da li ce on da useli nekog drugog umesto srba pa se to tebi ne svidja je mesanje u njegov zivot.

Ilija

pre 12 godina

Od sedamdesetih,zarada i pare,vuklo se za Novi Sad,
nesto za Beograd. Pocetkom devedesetih,to se menja,sve u Beograd,20 god.
Sad je pocetak druge decenije,drugog milenijuma,i sva zarada,pravo u Moskvu.

Dobar biznis,svaka cast.

Saša

pre 12 godina

Rusko upravljanje NIS i najavom istog za Petrohemiju još jednom iznova potvrđuju izjavu Ivana Stambolića da nam ne treba vođa nego poslovođa. Koliko samo istine u njoj.

pasa

pre 12 godina

@radnik NIS-a
Ti si radnik NIS-a koliko sam ja nj.k.v. Elizabeta. Trebao si malo bolje da se informises pre nego sto pocnes da se predstavljas kao radnik NIS-a i pises gluposti.
Da radis u rafineriji znao bi da je formirana direkcija za ekologiju, da je u pancevo dolazila italijanska kompanija koja se bavi zastitom zivotne sredine, da je zastita podignuta na mnogo visi nivo. Hoces mozda da kazes da se sirene u PA sada cuju jednako cesto kao pre 2 godine? Ispostavice se na kraju da i nisi iz Srbije... Za sve ostalo-nisu krivi Rusi sto je neko pametan izgradio azotaru, petrohemiju i rafineriju u gradu. Ili jesu i za to???

Dejan

pre 12 godina

U moru neuspesnih privatizacija ove ruske su jedine koje valjaju. Tj mislim konkretno na NIS i njegovo trenutno uspesno poslovanje, ne sumnjam da ce se isti obrt dogoditi i u Petrohemiji.

Vladica

pre 12 godina

Dok su nasi vodili fabriku,gubitas.
Kada preuzmu rusi,profitabilna.
Kako to?
Sta ce rusi da urade,a bice profitabilna?
Kadar,drugi rukovodioci.
Zar nismo i mi mogli da to uradimo???
Najlakse je prodati,dusmani jedni!

Dejan

pre 12 godina

@privatno mišljenje: Kupili su nam državu? Rusi? Pa ko je ovde kupio odmah na početku banke i preuzeo bankarsko tržište (kičmu finansijskog sistema države), glavne medije, 95% preduzeća (od cementara, preko pivara do trgovinskih lanaca), ko finansira većinu NVO? Rusi? Kinezi?

Стојан-Кикинда

pre 12 godina

Да је Русија урадила јужни ток.
Да су направили комплетну нову рафинерију у Србији,по највећим европским/светским стандардима.
Да су запослили људе без неких бенифиција државе.
Онда би им рекао,хвала пуно руси.

Шта су урадили за НИС-ом? Купили га,за 2 године,из губиташа у профитабилну фирму,поред свега,још су исплатили све што су уложили за НИС? То може да прође код деце,русофила и малоумних.
Да смо којим случајем нормална земља,или смо преко ноћи постала,не знам како,онда би ваљда прво сви одговарали који су бацили фирму у губитак јер таква фирма теско да може пословати са губитком,јер производи енергију/гориво,плус је монополиста.Када се сви ти баце на робију,дође нови кадар,који неће красти и фирма би била профитабилна.После тога,тендер. Укидање монопола се подразумева.Свега тога није било. Остаје само интерес политичара.
Продати русима НИС,још су и власници гаса,сада је Србија таоц руса.
Колико сада фирми зависи од тога? Колико фирми је преузето од стране Србијагаса тј. Гаспрома?


Немам ништа против руса,имам против наших,што су то дозволили.
Још да једног дана преузму ЕПС,и може да се заокружи прича.

Brinem se za drzavu

pre 12 godina

Gubici Petrohemije u poslednje 2,5 godnie,zbog niskog vodostaja Dunava.

Pod rusima,bice profitabilni.
Ko garantuje rusima,visok vodostaj?
Izgradice kanal iz Volge u Dunav,da podignu vodostaj?
Zatvorice Djerdap?

Kakve su ovo gluposti,boze me sacuvaj.

Zoran P.

pre 12 godina

@pasa

U Pancevu,mozda nema sirena,ali ima zagadjenja.Kada su se cule sirene,to su bile iste kao za bombardovanje.Mozete samo da zamislite,kako je bilo pancevcima.Sirenje nisu bile da li ima zagadjenja,vec za zagadjenje koje predstavlja zadnji nivo,skoro opasnost za ljudski zivot,kada se predje maksimum,vise stotina puta preko dozvoljenog.Zagadjenja mora biti,sve dok se ne napravi nova tehnoligja i filteri,ne samo rafinerija,vec i petrohemija,azotara,sto se nikad nece desiti.Ja sam pancevac,nisam radnik nis-a,ali se ovde prica,cim istekne ugovor sa rusima,za otpustanje radnika,da ce biti otpusteno skoro pola rafinerije tj. nece biti vise potrebe za njenim radom.Samo ce se doterivati gorivo iz Rusije.Kao sto znamo,rusi su zaradili onih njihovih 400 miliona koliko je dato za nis,mogu da rade,sta hoce.Sve varijante su u opciji.Ostaje da vreme pokaze,sta ce biti.

Prodati toliku firmu,a za par godina,da se ulozene pare povrate,
to samo moze kod nas,mozda i u rusiji.20 godina je malo,a ne za dve do tri godine.

Vuk

pre 12 godina

Sve ste spomenuli,ali niko nije spomenuo filtere.
Koliko pancevaca umre od raka zbog tih fabrika?
To nema veze sa zivotom? Nema sa vasima,ali ima sa njihovima.

Njam Njam

pre 12 godina

Pa hoce li neko u ovoj drzavi napokon neko odgovarati za lose rukovodjenje i namerno unistavanja preduzeca...PA NAMA NEMA SPASA....