Subota, 19.11.2011.

09:25

Penzionisan načelnik Generalštaba

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić doneo je ukaz o penzionisanju načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Miloja Miletića.

Izvor: B92

Penzionisan naèelnik Generalštaba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku!

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku.

dedaljubce

pre 12 godina

Sva vojna lica, aktivna osamdesetih i devedesetih godina bi trebalo otpremiti bez ikakve penzije. Kada je ludovalo "kolektivno predsednistvo" nisu imali nista u gacama da sprece raspad zemlje, a kasnije su "dobili" sve ratove posle kojih smo profitirali stotinama izginulih mladih vojnika, stotinama hiljada izbeglica i zaceljem u svetu. I na kraju penzija desetak hiljada manja od plate. Kako ih nije sramota.

Riki

pre 12 godina

Dolaskom naprednjaka na vlast gradjani srbije bi konacno osetiti razliku izmedju dosadasnjeg pristupa vladavini i odnosu na relaciji narod-vlast jer se ovi tako bahato ponasaju da su prevrsili svaku meru..

acinic

pre 12 godina

Sve je vise penzionera. Sve je manje radnika! Ko zna koliko ima onih vojnih penzionera! Koji nisu ni omirisali barut a fine penzije primaju! Samo mucan seljak nema penziju! Koji treba da ishrani ovu penzionisanu burzoaziju! Ne ce jos dugo da traje ta bajka!

Vladimir KG

pre 12 godina

@vojnik
Vojniče,tvoja analogija prosvetljava.Mislim,mene je prosvetlila.Vidi,imam druga koji je zavrsio gradjevinski fakultet,a od 14god.ziveo u internatu Sumarske skole u KV,a imam i drugaricu,i ona zivela u internatu dok je ucila srednju medicinsku,a posle i fakultet. Pa opet niko od njih nije dobio niti ce dobiti ni priblizno dobre uslove za posao,skolovanje,penziju i slicno.To sto si se ti odvojio od majke,i doziveo to tako emotivno,ne znaci da mi treba da placamo to.Znalo se i zna se sta je motiv bio za odlazak u JNA i VS.Najbolji stanovi,najmanje obaveza,najbolja letovalista sirom bivse zemlje i jos mnogo mnogo stimulacija za vas patriJotizam.

nestozna

pre 12 godina

Komentar koji je ovde naveden kao drugi po redu potpuno je bez rezona. Pa zasto je slab odziv za vojni poziv bio godinama unazad pa i u SFRJ.
Ako je bio tako dobar sto ovaj ne ode u vojnike.
Ako se odnos prema vojsci u potpunosti ne izmeni nece imati ko da sluzi vojsku izuzev avanturista i gladnih. Ali to onda nije vojska o kojoj smo citali nego nesto drugo.
Navedenu osobu bih pitao da li zna koliko je tuzbi u proceduri zbog aljkavog obracuna penzija i koliko sada iznosi ne osnovica po presudama vec zatezne kamata po istim. Ne verujem da zna jer ne bi pricao svasta.

vreme mu je

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi,njegova generacija oficira je penzionisana jos pre pet godina 99%,on je "poslednji mohikanac" u aktivnoj sluzbi.Sada ga ceka sve ono sto je zdusno osporavao nama koji smo ranije penzionisani,jer je bio glavni kocnicar za ostvarivanje zasluzenih prava penzionera,posebno nas koji smo jos uvek bez stana.

Vojnik

pre 12 godina

Svima vama kojima smetaju vojne plate i vojna penzionisanja mogu da porucim samo jedno. Pravite i radjajte dete, pa ga posaljite u vojnu skolu sa 15 godina u internat. A posle na vojnu akademiju. Necete biti deo njegovog zivota od 15-22 godine. Pa ce i on moci da ima sve te beneficije koje imaju sadasnji oficiri.
Ili bi ipak da vam dete bude uz suknjicu da ga stitite od svega i svacega.
A drugo, ko vam je branio da se odvojite od roditelja sa 15 i odete od kuce u internat na 4 godine da se sami snalazite bez icije pomoci?
Pricate gluposti...

REPTIL

pre 12 godina

to znaci, da ce neki oficir ili podoficir ako ode u penziju za npr.sedam godina,imati manju penziju nego neko ko je penzionisan danas, zbog nacina obracunavanja iste.vrhunska pravda,nema sta.ova drzava je jos jednom pokazala da je nekom majka,a velikoj vecini zla maceha.

pegasus

pre 12 godina

zeludac mi se prevrce kada vidim komentare. Pa ko normalan ne bi isto uradio. ne nego je najlakse sada napasti coveka koji jednostavno ide u penziju iz sopstvenih razloga, a niko ne osudjuje novi pravilnik koji kroje sadasnji lesinari. Trose budzet na svakom cosku a narodu zavrcu pare za penzije. To je poenta. Ali kako to biva kod nas u Srbiji, "da i komsiji krava sto pre crkne"..Nikada se necemo opametiti. Zato smo i tu gde smo.

reka derendeka

pre 12 godina

Od višedecenijskog zamajavanja naroda, nikakvih rezultata u izvršavanju ustavnih obaveza, od neopevane gomile sinekurista i sikofanata kojima je isključiva opsesija bila lični interes i beneficije koje će platiti i pozlatiti neko, drugo se i nije moglo očekivati. Bez straha od puča, ne precenjujte zobmije!

Згубидановић

pre 12 godina

Налупеташе се људи глупости у коментарима. Нема у овој вести ни трунке политике. Генерали и пуковници сами подносе захтев за одлазак у пензију (и биће их још неколико до краја године), јер им се више исплати да примају пензију у износу 85% од последње (генералске или пуковничке, њамим тим највише достигнуте) плате у служби, него 65% просека свих плата, од најниже (потпоручничке) до највише коју су достигли. Они који остану у служби следеће године и даље биће у неупоредиво лошијем положају кад им дође време да се пензионишу. Зато млади и гунђају толико против старе гарде официра о чијим привилегијама могу само да сањају.

neko

pre 12 godina

Sluzio sam vojsku pre 25 godina u Vranju i cini mi se da je ovaj general tada bio komandant moje kasarne. U pitanju je isto ime i prezime, a tada je imao cin pukovnika. Potpuno je razumljivo da je covek ispunio uslove za penziju, jedino ostaje pitanje zasto je neko ko je bio pred penzijom uopste postavljan na mesto nacelnika generalstaba?

Gradjanin

pre 12 godina

Kako su komunisti sebi lepo namestili do sada, da im kao osnovica bude poslednja plata. Samo glasajte! Moj listic je beo na ovim izborima.

iii

pre 12 godina

Covek je radio svoj posao posteno, i sad hoce da ode u penziju po zakonu koji mu vise odgovara, da bi imao vecu penziju, a sve u skladu sa zakonom... sta je tu lose? Zelite da kazete kako vasi roditelji nisu isto tako gledali najpovoljniji trenutak da odu u penziju?

rssss

pre 12 godina

Ova starija garda generala bila je jedino sto vredi u vs, sad oni odlaze a dolaze mladi, koji nemaju pojma o ratu i kojima je u glavi samo novac. Nisu ti mladi krivi, koliko drzava, koja ne ulaze u njihovu obuku.

Smith83

pre 12 godina

Boze, da l' svako u ovoj ludoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise nesto o cemu nema blage veze ! Pa ja zaista ne mogu da verujem. Necu vise uopste da citam komentare, ne ovom sajtu, nego na bilo kom drugom ! Najbolje da su referendum raspisali da pitaju narod sta misli o tome ! Kao prvom, 01.01.2012. godine, obracun penzije ce biti znacajno izmenjen, i znam veliki broj njih koji se sada penzionisu, da ih ne bi "kacio" novi nacin obracuna. Vi to sve ne biste uradili, plasim se... Kao drugo, bezobrazno su velike penzije vojnih lica, u odnosu na ostale penzionere ! Kao trece, desava se spajanje fonda SOVO i fonda PIO, logicno je da ne mogu tako mnogo da odstupaju. Zasto je vojni penzioner vise doprineo ovoj zemlji od obicnog penzionera ? Nije, i to nikada necu da prihvatim. Zato, "oladite" vise, nije sve teorija zavere, niti je u pitanju mogucnost vojnog puca, niti bilo kakva druga zavera predsednika, ili nekog treceg ! Mozda je ovo zapad ipak smislio... eto teme za nove diskusije. Ruke iz dzepova (sa tastatura), bez preteranog moralisanja, patetike, i teorija zavera, verujte bice vam lakse (mislim naravno na ove koji svuda i sve vide kao opstu, svetsku, zapadnjacku, ds-ovsku, politicku, i ko zna kakvu jos mracnu zaveru !).

гробар до гроба

pre 12 godina

Obicni gradjani kad izgube posao u 58-oj godini idu na ulicu, a vojna lica lepo u penziju. Dosta je vise ove diskriminacije!
(Miki, 19. novembar 2011 10:24)

Јеси ли чуо за бенифицирани радни стаж? Нормално је да официри иду у пензију, ако им држава не дозвољава да раде до 65 година онда их пензионише, то је нормално. Шта ће да ради посе 40 година проведених у војсци? Ако ти је фрка за посао требао си да упишеш академију па загарантован посао а питање је да ли си служио и војни рок. Као неко ко је служио војску имам пуно поштовање према официрима и према њиховом раду за нашу отаџбину!!!!

misko

pre 12 godina

ovo je uradjeno samo da bi dobio vecu penziju jer od 1 januara ide novi obracun. sramota kako ce svojim kolegama da pogleda u oci koji odu posle 1 januara u penziju?

Makinjo

pre 12 godina

šta hoćete da kažete....da ovo ne odgovara generalu???Izračunajte njegov prosek plate za 15 godina,na kijim pozicijama je do tada bio ili samo zadnju platu,kao osnovicu za penziju.I zašto bi im bila osnovica samo zadnja plata?Ili još bolje,neka zadnja plata onda bude osnovica svim gradjanima....

VES 11107

pre 12 godina

Objašnjenje za ovu smenu je nebulozno i dolazi od strane spin ekipe oko BT.Razlog smene veća penzija?!Nismo debili da ne razmišljamo svojom glavom.

mian

pre 12 godina

Bogami kada citam neke komentare sve mi se cini da su sve sami penzioneri. Odluka predsednika je njegovo pravo da oceni i resi da uradi ovo li ono sto je u okviru njegove odgovornosti a nece sigurno da raspisuje referendum zbog toga.

Ljubivoje I

pre 12 godina

Tako je to u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Zgrešiš nešto u državnoj službi i ajde u debelu penziju. Koliko ih samo ima pa posle nema para za penzije za narod koji je stvarno radio po fabrikama, kombinatima, po bolnicama, u prosveti i na selu.Pod hitno da se uradi revizija penzionog sistema i da se svi koji su radili u politici, ministri, poslanicu, državni sekretari, oficiri, milicajci, ambasadori, carinici, predsednici opština, opštinski službenici, zaslužni umetnici, akademici i da ne nabrajam više, da se stave na poseban fond penzionera koji se isplaćuje svima jednako na nivou prosečne plate u državi. Svi ti ljudi su najodgovorniji za sunovrat Srbije i da se niko ne buni. Da budu srećni što im se neće tražiti da vrate pare koje su dok su radili primali.
Naročito hoću da objasnim moralni aspekt predloga. Ne može se prihvatiti objašnjenje *mi smo uplaćivali za penziju dok smo radili*. Oni su štampali pare i te pare uplaćivali. Koliko znam postoji zakon da se sve što je nelegalno stečeno oduzima. Znači kako se može oduzeti kuća, njiva, firma može se oduzeti i nelegalno stečena penzija.

Ljubomir

pre 12 godina

@Natasa
Zato sto se u drzavama kao sto je Srbija ili Grcka, pred svaku nepopularnu odluku, skida vojni vrh, ne bi li se izbegao vojni puc. E, sad zasto se Boris plasi vojnog puca, pitanje je sad? Nije valjda da je vojska protiv kandidature 9. decembra? Ili se ipak iza brda valja nesto drugo?

Car Lazar

pre 12 godina

Dok je trebao on je bio podoban,sad kada su sve zavrsili sa vojskom,tj i nemamo je moze u penziju,uskoro ce biti samo vojnih penzionera a vojske nigde.

GuC

pre 12 godina

Zašto javnosti nije dat pravi razlog smenjivanja načelnika Generalštaba?
Zašto ovakvo birokratsko prepisivanje zakona ide kao vest?
Zašto novinari nisu u stanju da niti najave niti objasne zašto, kad je već očigčedno da ovaj Ukaz ide obavijen tmurnom tišinom?
Sad mi treba da nagadjamo da li je on hteo nešto što "državni vrh" nije hteo ili ON nije hteo nešto što su ovi hteli?
Čak da nije ništa od ovoga, u što sumnjam, onda bi trebalo da se jasno kaže da čovek časno odlazi u penziju....ili mislite da mi nemamo pravo da pitamo jer vi imate pravo da radite šta hoćete?
I sada dolazi neki poslušniji...?

idila

pre 12 godina

Nataša- Zato što su od 01.01.2012. godine, za neki procenat "oštriji" uslovi penzionisanja vojnih lica, tj. biće manja penzija od 100% plate.

Влада

pre 12 godina

Ниоткуда.Биће да су се размимоишли око нечег озбиљног,рецимо око одбране становништва на северу Космета ако крене фрка.

Herbert fon Karajan

pre 12 godina

S obzirom kakva nam je vojska i zašta nam služi, novi načelnik Generalštaba treba da ima samo jednu kvalifikaciju: dirigent orkestra.

godiste rodjenja ?

pre 12 godina

nepotpun clanak ! treba da stoji gospodin taj i taj rodjen tog i tog dana .... ! neznam zasto , ali ja se odmah setih nekolicie ZBOG ZDRAVSTVENOG STANJA I SLICNO "penzionisanih" vojnih lica i policajaca koji tu i tamo drze kafane , kafice ALI BOGAMI I ORUZJE da bi ponekad svoje "neposlusne" goste upucavanjem doveli u red , i koji nakon penzionisanja PUCAJU I OD ZDRAVLJA !!!! sr. pozdr.

Зоран

pre 12 godina

Штага је Тадић иштанцовао војних пензионера.... Па ко ће да заради за толико пензионера?

Tuzni Pajac

pre 12 godina

U ovoj zemlji nista nije normalno, pa ni obicna vest ne mora biti sasvim obicna. Kad objave da je penzionisan general, zentam da je pokusao vojni udar, ili da je prepreka istom.

ja

pre 12 godina

I ti si Borise zreo za penziju. Kupuj pecaljku i stolicu na rasklapanje pa pravac reka. A malo iznad reke na Kalemegdanu su i popodnevne aktivnosti za penzionere. Sah na klupi, narodna kolca, setnjice...

ja

pre 12 godina

I ti si Borise zreo za penziju. Kupuj pecaljku i stolicu na rasklapanje pa pravac reka. A malo iznad reke na Kalemegdanu su i popodnevne aktivnosti za penzionere. Sah na klupi, narodna kolca, setnjice...

GuC

pre 12 godina

Zašto javnosti nije dat pravi razlog smenjivanja načelnika Generalštaba?
Zašto ovakvo birokratsko prepisivanje zakona ide kao vest?
Zašto novinari nisu u stanju da niti najave niti objasne zašto, kad je već očigčedno da ovaj Ukaz ide obavijen tmurnom tišinom?
Sad mi treba da nagadjamo da li je on hteo nešto što "državni vrh" nije hteo ili ON nije hteo nešto što su ovi hteli?
Čak da nije ništa od ovoga, u što sumnjam, onda bi trebalo da se jasno kaže da čovek časno odlazi u penziju....ili mislite da mi nemamo pravo da pitamo jer vi imate pravo da radite šta hoćete?
I sada dolazi neki poslušniji...?

Ljubomir

pre 12 godina

@Natasa
Zato sto se u drzavama kao sto je Srbija ili Grcka, pred svaku nepopularnu odluku, skida vojni vrh, ne bi li se izbegao vojni puc. E, sad zasto se Boris plasi vojnog puca, pitanje je sad? Nije valjda da je vojska protiv kandidature 9. decembra? Ili se ipak iza brda valja nesto drugo?

Влада

pre 12 godina

Ниоткуда.Биће да су се размимоишли око нечег озбиљног,рецимо око одбране становништва на северу Космета ако крене фрка.

Herbert fon Karajan

pre 12 godina

S obzirom kakva nam je vojska i zašta nam služi, novi načelnik Generalštaba treba da ima samo jednu kvalifikaciju: dirigent orkestra.

Ljubivoje I

pre 12 godina

Tako je to u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Zgrešiš nešto u državnoj službi i ajde u debelu penziju. Koliko ih samo ima pa posle nema para za penzije za narod koji je stvarno radio po fabrikama, kombinatima, po bolnicama, u prosveti i na selu.Pod hitno da se uradi revizija penzionog sistema i da se svi koji su radili u politici, ministri, poslanicu, državni sekretari, oficiri, milicajci, ambasadori, carinici, predsednici opština, opštinski službenici, zaslužni umetnici, akademici i da ne nabrajam više, da se stave na poseban fond penzionera koji se isplaćuje svima jednako na nivou prosečne plate u državi. Svi ti ljudi su najodgovorniji za sunovrat Srbije i da se niko ne buni. Da budu srećni što im se neće tražiti da vrate pare koje su dok su radili primali.
Naročito hoću da objasnim moralni aspekt predloga. Ne može se prihvatiti objašnjenje *mi smo uplaćivali za penziju dok smo radili*. Oni su štampali pare i te pare uplaćivali. Koliko znam postoji zakon da se sve što je nelegalno stečeno oduzima. Znači kako se može oduzeti kuća, njiva, firma može se oduzeti i nelegalno stečena penzija.

Car Lazar

pre 12 godina

Dok je trebao on je bio podoban,sad kada su sve zavrsili sa vojskom,tj i nemamo je moze u penziju,uskoro ce biti samo vojnih penzionera a vojske nigde.

Makinjo

pre 12 godina

šta hoćete da kažete....da ovo ne odgovara generalu???Izračunajte njegov prosek plate za 15 godina,na kijim pozicijama je do tada bio ili samo zadnju platu,kao osnovicu za penziju.I zašto bi im bila osnovica samo zadnja plata?Ili još bolje,neka zadnja plata onda bude osnovica svim gradjanima....

Зоран

pre 12 godina

Штага је Тадић иштанцовао војних пензионера.... Па ко ће да заради за толико пензионера?

misko

pre 12 godina

ovo je uradjeno samo da bi dobio vecu penziju jer od 1 januara ide novi obracun. sramota kako ce svojim kolegama da pogleda u oci koji odu posle 1 januara u penziju?

idila

pre 12 godina

Nataša- Zato što su od 01.01.2012. godine, za neki procenat "oštriji" uslovi penzionisanja vojnih lica, tj. biće manja penzija od 100% plate.

Tuzni Pajac

pre 12 godina

U ovoj zemlji nista nije normalno, pa ni obicna vest ne mora biti sasvim obicna. Kad objave da je penzionisan general, zentam da je pokusao vojni udar, ili da je prepreka istom.

Vojnik

pre 12 godina

Svima vama kojima smetaju vojne plate i vojna penzionisanja mogu da porucim samo jedno. Pravite i radjajte dete, pa ga posaljite u vojnu skolu sa 15 godina u internat. A posle na vojnu akademiju. Necete biti deo njegovog zivota od 15-22 godine. Pa ce i on moci da ima sve te beneficije koje imaju sadasnji oficiri.
Ili bi ipak da vam dete bude uz suknjicu da ga stitite od svega i svacega.
A drugo, ko vam je branio da se odvojite od roditelja sa 15 i odete od kuce u internat na 4 godine da se sami snalazite bez icije pomoci?
Pricate gluposti...

neko

pre 12 godina

Sluzio sam vojsku pre 25 godina u Vranju i cini mi se da je ovaj general tada bio komandant moje kasarne. U pitanju je isto ime i prezime, a tada je imao cin pukovnika. Potpuno je razumljivo da je covek ispunio uslove za penziju, jedino ostaje pitanje zasto je neko ko je bio pred penzijom uopste postavljan na mesto nacelnika generalstaba?

godiste rodjenja ?

pre 12 godina

nepotpun clanak ! treba da stoji gospodin taj i taj rodjen tog i tog dana .... ! neznam zasto , ali ja se odmah setih nekolicie ZBOG ZDRAVSTVENOG STANJA I SLICNO "penzionisanih" vojnih lica i policajaca koji tu i tamo drze kafane , kafice ALI BOGAMI I ORUZJE da bi ponekad svoje "neposlusne" goste upucavanjem doveli u red , i koji nakon penzionisanja PUCAJU I OD ZDRAVLJA !!!! sr. pozdr.

REPTIL

pre 12 godina

to znaci, da ce neki oficir ili podoficir ako ode u penziju za npr.sedam godina,imati manju penziju nego neko ko je penzionisan danas, zbog nacina obracunavanja iste.vrhunska pravda,nema sta.ova drzava je jos jednom pokazala da je nekom majka,a velikoj vecini zla maceha.

mian

pre 12 godina

Bogami kada citam neke komentare sve mi se cini da su sve sami penzioneri. Odluka predsednika je njegovo pravo da oceni i resi da uradi ovo li ono sto je u okviru njegove odgovornosti a nece sigurno da raspisuje referendum zbog toga.

Smith83

pre 12 godina

Boze, da l' svako u ovoj ludoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise nesto o cemu nema blage veze ! Pa ja zaista ne mogu da verujem. Necu vise uopste da citam komentare, ne ovom sajtu, nego na bilo kom drugom ! Najbolje da su referendum raspisali da pitaju narod sta misli o tome ! Kao prvom, 01.01.2012. godine, obracun penzije ce biti znacajno izmenjen, i znam veliki broj njih koji se sada penzionisu, da ih ne bi "kacio" novi nacin obracuna. Vi to sve ne biste uradili, plasim se... Kao drugo, bezobrazno su velike penzije vojnih lica, u odnosu na ostale penzionere ! Kao trece, desava se spajanje fonda SOVO i fonda PIO, logicno je da ne mogu tako mnogo da odstupaju. Zasto je vojni penzioner vise doprineo ovoj zemlji od obicnog penzionera ? Nije, i to nikada necu da prihvatim. Zato, "oladite" vise, nije sve teorija zavere, niti je u pitanju mogucnost vojnog puca, niti bilo kakva druga zavera predsednika, ili nekog treceg ! Mozda je ovo zapad ipak smislio... eto teme za nove diskusije. Ruke iz dzepova (sa tastatura), bez preteranog moralisanja, patetike, i teorija zavera, verujte bice vam lakse (mislim naravno na ove koji svuda i sve vide kao opstu, svetsku, zapadnjacku, ds-ovsku, politicku, i ko zna kakvu jos mracnu zaveru !).

Vladimir KG

pre 12 godina

@vojnik
Vojniče,tvoja analogija prosvetljava.Mislim,mene je prosvetlila.Vidi,imam druga koji je zavrsio gradjevinski fakultet,a od 14god.ziveo u internatu Sumarske skole u KV,a imam i drugaricu,i ona zivela u internatu dok je ucila srednju medicinsku,a posle i fakultet. Pa opet niko od njih nije dobio niti ce dobiti ni priblizno dobre uslove za posao,skolovanje,penziju i slicno.To sto si se ti odvojio od majke,i doziveo to tako emotivno,ne znaci da mi treba da placamo to.Znalo se i zna se sta je motiv bio za odlazak u JNA i VS.Najbolji stanovi,najmanje obaveza,najbolja letovalista sirom bivse zemlje i jos mnogo mnogo stimulacija za vas patriJotizam.

Згубидановић

pre 12 godina

Налупеташе се људи глупости у коментарима. Нема у овој вести ни трунке политике. Генерали и пуковници сами подносе захтев за одлазак у пензију (и биће их још неколико до краја године), јер им се више исплати да примају пензију у износу 85% од последње (генералске или пуковничке, њамим тим највише достигнуте) плате у служби, него 65% просека свих плата, од најниже (потпоручничке) до највише коју су достигли. Они који остану у служби следеће године и даље биће у неупоредиво лошијем положају кад им дође време да се пензионишу. Зато млади и гунђају толико против старе гарде официра о чијим привилегијама могу само да сањају.

iii

pre 12 godina

Covek je radio svoj posao posteno, i sad hoce da ode u penziju po zakonu koji mu vise odgovara, da bi imao vecu penziju, a sve u skladu sa zakonom... sta je tu lose? Zelite da kazete kako vasi roditelji nisu isto tako gledali najpovoljniji trenutak da odu u penziju?

rssss

pre 12 godina

Ova starija garda generala bila je jedino sto vredi u vs, sad oni odlaze a dolaze mladi, koji nemaju pojma o ratu i kojima je u glavi samo novac. Nisu ti mladi krivi, koliko drzava, koja ne ulaze u njihovu obuku.

vreme mu je

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi,njegova generacija oficira je penzionisana jos pre pet godina 99%,on je "poslednji mohikanac" u aktivnoj sluzbi.Sada ga ceka sve ono sto je zdusno osporavao nama koji smo ranije penzionisani,jer je bio glavni kocnicar za ostvarivanje zasluzenih prava penzionera,posebno nas koji smo jos uvek bez stana.

reka derendeka

pre 12 godina

Od višedecenijskog zamajavanja naroda, nikakvih rezultata u izvršavanju ustavnih obaveza, od neopevane gomile sinekurista i sikofanata kojima je isključiva opsesija bila lični interes i beneficije koje će platiti i pozlatiti neko, drugo se i nije moglo očekivati. Bez straha od puča, ne precenjujte zobmije!

Gradjanin

pre 12 godina

Kako su komunisti sebi lepo namestili do sada, da im kao osnovica bude poslednja plata. Samo glasajte! Moj listic je beo na ovim izborima.

acinic

pre 12 godina

Sve je vise penzionera. Sve je manje radnika! Ko zna koliko ima onih vojnih penzionera! Koji nisu ni omirisali barut a fine penzije primaju! Samo mucan seljak nema penziju! Koji treba da ishrani ovu penzionisanu burzoaziju! Ne ce jos dugo da traje ta bajka!

VES 11107

pre 12 godina

Objašnjenje za ovu smenu je nebulozno i dolazi od strane spin ekipe oko BT.Razlog smene veća penzija?!Nismo debili da ne razmišljamo svojom glavom.

pegasus

pre 12 godina

zeludac mi se prevrce kada vidim komentare. Pa ko normalan ne bi isto uradio. ne nego je najlakse sada napasti coveka koji jednostavno ide u penziju iz sopstvenih razloga, a niko ne osudjuje novi pravilnik koji kroje sadasnji lesinari. Trose budzet na svakom cosku a narodu zavrcu pare za penzije. To je poenta. Ali kako to biva kod nas u Srbiji, "da i komsiji krava sto pre crkne"..Nikada se necemo opametiti. Zato smo i tu gde smo.

dedaljubce

pre 12 godina

Sva vojna lica, aktivna osamdesetih i devedesetih godina bi trebalo otpremiti bez ikakve penzije. Kada je ludovalo "kolektivno predsednistvo" nisu imali nista u gacama da sprece raspad zemlje, a kasnije su "dobili" sve ratove posle kojih smo profitirali stotinama izginulih mladih vojnika, stotinama hiljada izbeglica i zaceljem u svetu. I na kraju penzija desetak hiljada manja od plate. Kako ih nije sramota.

гробар до гроба

pre 12 godina

Obicni gradjani kad izgube posao u 58-oj godini idu na ulicu, a vojna lica lepo u penziju. Dosta je vise ove diskriminacije!
(Miki, 19. novembar 2011 10:24)

Јеси ли чуо за бенифицирани радни стаж? Нормално је да официри иду у пензију, ако им држава не дозвољава да раде до 65 година онда их пензионише, то је нормално. Шта ће да ради посе 40 година проведених у војсци? Ако ти је фрка за посао требао си да упишеш академију па загарантован посао а питање је да ли си служио и војни рок. Као неко ко је служио војску имам пуно поштовање према официрима и према њиховом раду за нашу отаџбину!!!!

nestozna

pre 12 godina

Komentar koji je ovde naveden kao drugi po redu potpuno je bez rezona. Pa zasto je slab odziv za vojni poziv bio godinama unazad pa i u SFRJ.
Ako je bio tako dobar sto ovaj ne ode u vojnike.
Ako se odnos prema vojsci u potpunosti ne izmeni nece imati ko da sluzi vojsku izuzev avanturista i gladnih. Ali to onda nije vojska o kojoj smo citali nego nesto drugo.
Navedenu osobu bih pitao da li zna koliko je tuzbi u proceduri zbog aljkavog obracuna penzija i koliko sada iznosi ne osnovica po presudama vec zatezne kamata po istim. Ne verujem da zna jer ne bi pricao svasta.

Riki

pre 12 godina

Dolaskom naprednjaka na vlast gradjani srbije bi konacno osetiti razliku izmedju dosadasnjeg pristupa vladavini i odnosu na relaciji narod-vlast jer se ovi tako bahato ponasaju da su prevrsili svaku meru..

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku!

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku.

ja

pre 12 godina

I ti si Borise zreo za penziju. Kupuj pecaljku i stolicu na rasklapanje pa pravac reka. A malo iznad reke na Kalemegdanu su i popodnevne aktivnosti za penzionere. Sah na klupi, narodna kolca, setnjice...

mian

pre 12 godina

Bogami kada citam neke komentare sve mi se cini da su sve sami penzioneri. Odluka predsednika je njegovo pravo da oceni i resi da uradi ovo li ono sto je u okviru njegove odgovornosti a nece sigurno da raspisuje referendum zbog toga.

Vojnik

pre 12 godina

Svima vama kojima smetaju vojne plate i vojna penzionisanja mogu da porucim samo jedno. Pravite i radjajte dete, pa ga posaljite u vojnu skolu sa 15 godina u internat. A posle na vojnu akademiju. Necete biti deo njegovog zivota od 15-22 godine. Pa ce i on moci da ima sve te beneficije koje imaju sadasnji oficiri.
Ili bi ipak da vam dete bude uz suknjicu da ga stitite od svega i svacega.
A drugo, ko vam je branio da se odvojite od roditelja sa 15 i odete od kuce u internat na 4 godine da se sami snalazite bez icije pomoci?
Pricate gluposti...

misko

pre 12 godina

ovo je uradjeno samo da bi dobio vecu penziju jer od 1 januara ide novi obracun. sramota kako ce svojim kolegama da pogleda u oci koji odu posle 1 januara u penziju?

Ljubomir

pre 12 godina

@Natasa
Zato sto se u drzavama kao sto je Srbija ili Grcka, pred svaku nepopularnu odluku, skida vojni vrh, ne bi li se izbegao vojni puc. E, sad zasto se Boris plasi vojnog puca, pitanje je sad? Nije valjda da je vojska protiv kandidature 9. decembra? Ili se ipak iza brda valja nesto drugo?

Влада

pre 12 godina

Ниоткуда.Биће да су се размимоишли око нечег озбиљног,рецимо око одбране становништва на северу Космета ако крене фрка.

Ljubivoje I

pre 12 godina

Tako je to u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Zgrešiš nešto u državnoj službi i ajde u debelu penziju. Koliko ih samo ima pa posle nema para za penzije za narod koji je stvarno radio po fabrikama, kombinatima, po bolnicama, u prosveti i na selu.Pod hitno da se uradi revizija penzionog sistema i da se svi koji su radili u politici, ministri, poslanicu, državni sekretari, oficiri, milicajci, ambasadori, carinici, predsednici opština, opštinski službenici, zaslužni umetnici, akademici i da ne nabrajam više, da se stave na poseban fond penzionera koji se isplaćuje svima jednako na nivou prosečne plate u državi. Svi ti ljudi su najodgovorniji za sunovrat Srbije i da se niko ne buni. Da budu srećni što im se neće tražiti da vrate pare koje su dok su radili primali.
Naročito hoću da objasnim moralni aspekt predloga. Ne može se prihvatiti objašnjenje *mi smo uplaćivali za penziju dok smo radili*. Oni su štampali pare i te pare uplaćivali. Koliko znam postoji zakon da se sve što je nelegalno stečeno oduzima. Znači kako se može oduzeti kuća, njiva, firma može se oduzeti i nelegalno stečena penzija.

Car Lazar

pre 12 godina

Dok je trebao on je bio podoban,sad kada su sve zavrsili sa vojskom,tj i nemamo je moze u penziju,uskoro ce biti samo vojnih penzionera a vojske nigde.

гробар до гроба

pre 12 godina

Obicni gradjani kad izgube posao u 58-oj godini idu na ulicu, a vojna lica lepo u penziju. Dosta je vise ove diskriminacije!
(Miki, 19. novembar 2011 10:24)

Јеси ли чуо за бенифицирани радни стаж? Нормално је да официри иду у пензију, ако им држава не дозвољава да раде до 65 година онда их пензионише, то је нормално. Шта ће да ради посе 40 година проведених у војсци? Ако ти је фрка за посао требао си да упишеш академију па загарантован посао а питање је да ли си служио и војни рок. Као неко ко је служио војску имам пуно поштовање према официрима и према њиховом раду за нашу отаџбину!!!!

rssss

pre 12 godina

Ova starija garda generala bila je jedino sto vredi u vs, sad oni odlaze a dolaze mladi, koji nemaju pojma o ratu i kojima je u glavi samo novac. Nisu ti mladi krivi, koliko drzava, koja ne ulaze u njihovu obuku.

godiste rodjenja ?

pre 12 godina

nepotpun clanak ! treba da stoji gospodin taj i taj rodjen tog i tog dana .... ! neznam zasto , ali ja se odmah setih nekolicie ZBOG ZDRAVSTVENOG STANJA I SLICNO "penzionisanih" vojnih lica i policajaca koji tu i tamo drze kafane , kafice ALI BOGAMI I ORUZJE da bi ponekad svoje "neposlusne" goste upucavanjem doveli u red , i koji nakon penzionisanja PUCAJU I OD ZDRAVLJA !!!! sr. pozdr.

Makinjo

pre 12 godina

šta hoćete da kažete....da ovo ne odgovara generalu???Izračunajte njegov prosek plate za 15 godina,na kijim pozicijama je do tada bio ili samo zadnju platu,kao osnovicu za penziju.I zašto bi im bila osnovica samo zadnja plata?Ili još bolje,neka zadnja plata onda bude osnovica svim gradjanima....

Herbert fon Karajan

pre 12 godina

S obzirom kakva nam je vojska i zašta nam služi, novi načelnik Generalštaba treba da ima samo jednu kvalifikaciju: dirigent orkestra.

Зоран

pre 12 godina

Штага је Тадић иштанцовао војних пензионера.... Па ко ће да заради за толико пензионера?

dedaljubce

pre 12 godina

Sva vojna lica, aktivna osamdesetih i devedesetih godina bi trebalo otpremiti bez ikakve penzije. Kada je ludovalo "kolektivno predsednistvo" nisu imali nista u gacama da sprece raspad zemlje, a kasnije su "dobili" sve ratove posle kojih smo profitirali stotinama izginulih mladih vojnika, stotinama hiljada izbeglica i zaceljem u svetu. I na kraju penzija desetak hiljada manja od plate. Kako ih nije sramota.

Smith83

pre 12 godina

Boze, da l' svako u ovoj ludoj zemlji daje sebi za pravo da komentarise nesto o cemu nema blage veze ! Pa ja zaista ne mogu da verujem. Necu vise uopste da citam komentare, ne ovom sajtu, nego na bilo kom drugom ! Najbolje da su referendum raspisali da pitaju narod sta misli o tome ! Kao prvom, 01.01.2012. godine, obracun penzije ce biti znacajno izmenjen, i znam veliki broj njih koji se sada penzionisu, da ih ne bi "kacio" novi nacin obracuna. Vi to sve ne biste uradili, plasim se... Kao drugo, bezobrazno su velike penzije vojnih lica, u odnosu na ostale penzionere ! Kao trece, desava se spajanje fonda SOVO i fonda PIO, logicno je da ne mogu tako mnogo da odstupaju. Zasto je vojni penzioner vise doprineo ovoj zemlji od obicnog penzionera ? Nije, i to nikada necu da prihvatim. Zato, "oladite" vise, nije sve teorija zavere, niti je u pitanju mogucnost vojnog puca, niti bilo kakva druga zavera predsednika, ili nekog treceg ! Mozda je ovo zapad ipak smislio... eto teme za nove diskusije. Ruke iz dzepova (sa tastatura), bez preteranog moralisanja, patetike, i teorija zavera, verujte bice vam lakse (mislim naravno na ove koji svuda i sve vide kao opstu, svetsku, zapadnjacku, ds-ovsku, politicku, i ko zna kakvu jos mracnu zaveru !).

Vladimir KG

pre 12 godina

@vojnik
Vojniče,tvoja analogija prosvetljava.Mislim,mene je prosvetlila.Vidi,imam druga koji je zavrsio gradjevinski fakultet,a od 14god.ziveo u internatu Sumarske skole u KV,a imam i drugaricu,i ona zivela u internatu dok je ucila srednju medicinsku,a posle i fakultet. Pa opet niko od njih nije dobio niti ce dobiti ni priblizno dobre uslove za posao,skolovanje,penziju i slicno.To sto si se ti odvojio od majke,i doziveo to tako emotivno,ne znaci da mi treba da placamo to.Znalo se i zna se sta je motiv bio za odlazak u JNA i VS.Najbolji stanovi,najmanje obaveza,najbolja letovalista sirom bivse zemlje i jos mnogo mnogo stimulacija za vas patriJotizam.

vreme mu je

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi,njegova generacija oficira je penzionisana jos pre pet godina 99%,on je "poslednji mohikanac" u aktivnoj sluzbi.Sada ga ceka sve ono sto je zdusno osporavao nama koji smo ranije penzionisani,jer je bio glavni kocnicar za ostvarivanje zasluzenih prava penzionera,posebno nas koji smo jos uvek bez stana.

Tuzni Pajac

pre 12 godina

U ovoj zemlji nista nije normalno, pa ni obicna vest ne mora biti sasvim obicna. Kad objave da je penzionisan general, zentam da je pokusao vojni udar, ili da je prepreka istom.

GuC

pre 12 godina

Zašto javnosti nije dat pravi razlog smenjivanja načelnika Generalštaba?
Zašto ovakvo birokratsko prepisivanje zakona ide kao vest?
Zašto novinari nisu u stanju da niti najave niti objasne zašto, kad je već očigčedno da ovaj Ukaz ide obavijen tmurnom tišinom?
Sad mi treba da nagadjamo da li je on hteo nešto što "državni vrh" nije hteo ili ON nije hteo nešto što su ovi hteli?
Čak da nije ništa od ovoga, u što sumnjam, onda bi trebalo da se jasno kaže da čovek časno odlazi u penziju....ili mislite da mi nemamo pravo da pitamo jer vi imate pravo da radite šta hoćete?
I sada dolazi neki poslušniji...?

Gradjanin

pre 12 godina

Kako su komunisti sebi lepo namestili do sada, da im kao osnovica bude poslednja plata. Samo glasajte! Moj listic je beo na ovim izborima.

pegasus

pre 12 godina

zeludac mi se prevrce kada vidim komentare. Pa ko normalan ne bi isto uradio. ne nego je najlakse sada napasti coveka koji jednostavno ide u penziju iz sopstvenih razloga, a niko ne osudjuje novi pravilnik koji kroje sadasnji lesinari. Trose budzet na svakom cosku a narodu zavrcu pare za penzije. To je poenta. Ali kako to biva kod nas u Srbiji, "da i komsiji krava sto pre crkne"..Nikada se necemo opametiti. Zato smo i tu gde smo.

iii

pre 12 godina

Covek je radio svoj posao posteno, i sad hoce da ode u penziju po zakonu koji mu vise odgovara, da bi imao vecu penziju, a sve u skladu sa zakonom... sta je tu lose? Zelite da kazete kako vasi roditelji nisu isto tako gledali najpovoljniji trenutak da odu u penziju?

acinic

pre 12 godina

Sve je vise penzionera. Sve je manje radnika! Ko zna koliko ima onih vojnih penzionera! Koji nisu ni omirisali barut a fine penzije primaju! Samo mucan seljak nema penziju! Koji treba da ishrani ovu penzionisanu burzoaziju! Ne ce jos dugo da traje ta bajka!

Riki

pre 12 godina

Dolaskom naprednjaka na vlast gradjani srbije bi konacno osetiti razliku izmedju dosadasnjeg pristupa vladavini i odnosu na relaciji narod-vlast jer se ovi tako bahato ponasaju da su prevrsili svaku meru..

reka derendeka

pre 12 godina

Od višedecenijskog zamajavanja naroda, nikakvih rezultata u izvršavanju ustavnih obaveza, od neopevane gomile sinekurista i sikofanata kojima je isključiva opsesija bila lični interes i beneficije koje će platiti i pozlatiti neko, drugo se i nije moglo očekivati. Bez straha od puča, ne precenjujte zobmije!

REPTIL

pre 12 godina

to znaci, da ce neki oficir ili podoficir ako ode u penziju za npr.sedam godina,imati manju penziju nego neko ko je penzionisan danas, zbog nacina obracunavanja iste.vrhunska pravda,nema sta.ova drzava je jos jednom pokazala da je nekom majka,a velikoj vecini zla maceha.

nestozna

pre 12 godina

Komentar koji je ovde naveden kao drugi po redu potpuno je bez rezona. Pa zasto je slab odziv za vojni poziv bio godinama unazad pa i u SFRJ.
Ako je bio tako dobar sto ovaj ne ode u vojnike.
Ako se odnos prema vojsci u potpunosti ne izmeni nece imati ko da sluzi vojsku izuzev avanturista i gladnih. Ali to onda nije vojska o kojoj smo citali nego nesto drugo.
Navedenu osobu bih pitao da li zna koliko je tuzbi u proceduri zbog aljkavog obracuna penzija i koliko sada iznosi ne osnovica po presudama vec zatezne kamata po istim. Ne verujem da zna jer ne bi pricao svasta.

Згубидановић

pre 12 godina

Налупеташе се људи глупости у коментарима. Нема у овој вести ни трунке политике. Генерали и пуковници сами подносе захтев за одлазак у пензију (и биће их још неколико до краја године), јер им се више исплати да примају пензију у износу 85% од последње (генералске или пуковничке, њамим тим највише достигнуте) плате у служби, него 65% просека свих плата, од најниже (потпоручничке) до највише коју су достигли. Они који остану у служби следеће године и даље биће у неупоредиво лошијем положају кад им дође време да се пензионишу. Зато млади и гунђају толико против старе гарде официра о чијим привилегијама могу само да сањају.

idila

pre 12 godina

Nataša- Zato što su od 01.01.2012. godine, za neki procenat "oštriji" uslovi penzionisanja vojnih lica, tj. biće manja penzija od 100% plate.

VES 11107

pre 12 godina

Objašnjenje za ovu smenu je nebulozno i dolazi od strane spin ekipe oko BT.Razlog smene veća penzija?!Nismo debili da ne razmišljamo svojom glavom.

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku.

Jovan

pre 12 godina

Svi smo zaista mnogo ocekivali 2000. godine posle pada milosevicevog rezima kada ono sve gore i gore nam dodje ali moramo menjati i dalje,ne smemo sedeti skrstenih ruku!

neko

pre 12 godina

Sluzio sam vojsku pre 25 godina u Vranju i cini mi se da je ovaj general tada bio komandant moje kasarne. U pitanju je isto ime i prezime, a tada je imao cin pukovnika. Potpuno je razumljivo da je covek ispunio uslove za penziju, jedino ostaje pitanje zasto je neko ko je bio pred penzijom uopste postavljan na mesto nacelnika generalstaba?