Petak, 18.11.2011.

11:17

"Oslobađanje Miloševića sramota"

SPO ocenio da sudiji koja je oslobodila Marka Miloševića i petoricu njegovih pomagača "nije mesto u pravosuđu".

Izvor: Beta

"Oslobaðanje Miloševiæa sramota" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 12 godina

Nazalost Sud u Strazburu jedino moze konstatovati da je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku i dosudi odstetu koju ce drzava Srbija (poreski obveznici) morati da plati ostecenom. Ova sudija i svi koji su ovo smislili i ovim se okoristili ostace netaknuti.

Milic

pre 12 godina

Bruka, sramota, ....
E to je Tadic sa ,,reformisanim,, pravosudjem DS-a i njegovi pouzdani partneri Dacic i Mrka! Srbijo zemljo - kukaj majko zali nesrecnike!

Petar

pre 12 godina

Уз певаљкину наногвицу, друге "интересантне" пресуде, отезања судских процеса, ово је коначна победа "реформисаног" правосуђа (по члану 666, став 999 Кривичног закона који гласи: "Правда за Марка"), на челу са бескомпромисним тужилаштвом задовољне министарке правосудне.
Пети октобар смо само сањали, јер шестог никад не беше.
Идемо пуном паром напред у ДЕВЕДЕСЕТЕ!

А шта оно рече агенција УН пре неки дан о корупцији у правосуђу Србије?

memetique

pre 12 godina

Apsolutno sam sinoc bio zgadjen: vec smo ranije imali realnu sliku pravosudja i ove zemlje - ne preterujmo sa pojmom 'Drzava' - kad je istim obrazlozenjem oslobodjen Pahomije, doticni je cak bio u nekom organu koji se transparentno brinuo oko KiM. Mi, prosto, kao zajednica koja se prepoznaje svojim institucijama, ne zasluzujemo da prljamo kartu civilizovanog sveta. Sto ne znaci da ne treba objaviti sliku sudije.

VLADIMIR

pre 12 godina

Najavljuješ žalbu sudu "pravde" u Strazburu - zbog izostajanja sudjenja u RAZUMNOM roku? E imaš i kome da se žališ, pa i ti su deo HAŠKOG PRAVOSUDJA koji i Šešelju sude u zaista "razumnom" roku. Jadan narod ovog groznog sveta. Nema za njega nigde pravde. Uzalud nada.

kasno je

pre 12 godina

A opet sta je to sramota? Pa svi smo svedoci da je zadnjih 10 godina na snazi rehabilitacija porodice Milosevic. Proglasavaju se za heroje. Stanko Subotic svercuje cigare, Marko Milosevic, Mihalj Kertes i ostali ne svercuju. Na sudjenjima u Hagu Milosevic "brani srpske nacionalne interese". Proglasavaju se za nekakve zrtve "novog svetskog poretka". Sve vreme ta propaganda nam se plasira onako podmuklo ispod zita. I niko od politicara koji su se borili protiv tog rezima nema nameru da se usprotivi toj propagandi. Naravno na kraju cete imati i ovakve presude. Nase sudstvo uopste nije imuno na stav javnog mnjenja. A javno mnjenje je veoma lepo obradjeno svom tom propagandom...

trambulino_akrobata

pre 12 godina

Demokratski politicki sistemi su za zemlje ciji stanovnici odlikuju kulturom i medjuljudskim postovanjem - npr. Danska, Holadnija, Norveska.

Ovde u Evropi, sve ispod geografske linije Austije i Svajcarske treba vratiti na komunisticke ili vojne rezime. Isto je i ovde u Grckoj, i mada su Grci u EU od 1981-e, to nije nista promenilo, cak sta vise sve je u drzavi krenulo naopako.

Citajte Staljina, on je sve objasnio u nekoliko mudrih izreka. Jedna od njih je: "Vazno je da narod zna da su se izbori desili. On (narod) ionako nista ne odlucuje, odlucuju oni koji broje glasove."

Jodie

pre 12 godina

Ova odluka sudijke je svakako uzasna , bedna, sramotna, grozna....i spisak epiteta je mnogo mnogo duzi. Ali svakako ne iznenadjuje, jer potvrdjuje ono sto smo i bez toga znali, a to je da zivimo u fasistickoj, drzavi u kojoj vladaju isti oni koji su stvarali ratove, siromastvo , kulturu straha , samo sto su sada u drugacijem odelu!

mica

pre 12 godina

Ova odluka suda je,najblaže rečeno, katastrofalna! Da li na ovaj način naše sudstvo šalje poruku svima onima koji terorišu ljude i bave se nezakonitim radnjama, da to i nije strašno i ako tako nešto rade, ne znači da će za to i da odgovaraju? Ne znam da li ovakva slika našeg pravosuđa treba da bude prikazana svetu i Evropi kojoj toliko žarko želimo da se pridružimo? Izgleda da Slobina senka još uvek lebdi negde u našem narodu!

kesa

pre 12 godina

11 godina posle pada Milosevica - Ivica ministar, Mrka ministar, Ceca u kucnom pritvoru, Tijanic direktor RTS-a, a mali Marko fino dete. Samo jos fali da Mira napise visokouman udzbenik....

Bando crvena!!!

pre 12 godina

Molim EU da Srbiji ne daje nikakvu pomoc nego da plati svojih 1000 sudija, 1000 javnih tuzilaca i dovoljno prevodilaca da dodju u Srbiju i da pociste prvo ovu bagru u sudstvu a za 2-3 godine i bagru na vlasti i njihove nalogodavce. Ne poznajem ni jednu drzavu sa vrednijim i postenijim narodom i gorom i korumpiranijom vlascu. Nama ne trebaju nikakvi novi zakoni, samo ljudi koji ce da postojece sprovedu u delo.

bezimena

pre 12 godina

"SPO ocenio da sudiji koja je oslobodila Marka Miloševića i petoricu njegovih pomagača "nije mesto u pravosuđu".

LUPETATE! Sudija je apsolutno postupila po ZAKONU, nije ona kriva što je došlo do apsolutne zastarelosti, već njeni prethodnici, i ostali učesnici u postupku, koji su doveli dotle!

Da se SPO više bavio ovakvim, ŽIVOTNIM, problemima, a manje četnicima i traženjem groba DM tj. prekrajanjem istorije, možda je mogao da doprinese boljem pravosudju, jer, podsećam, SPO je bio podupirač SVAKOJ "demokratskoj" vlasti, čak i sada sedi, kao vrhunski licemer, u istoj Vladi sa ozloglašenim SPS!

Nenad

pre 12 godina

Pravnik sam.Stidim se svoje struke i svojih kolega.To kažem u uverenju da je bar samo deset procenata tačno ono o čemu se pričalo o tom Miloševićevom sinu.

marija

pre 12 godina

Ministarka takozvane PRAVDE, smesta da PODNESE OSTAVKU, a predmet u STRAZBUR, TAMO JEDINO GRADJANI SRBIJE MOGU DA DOBIJU PRAVDU.
ZEMLJO SRBIJO. KUDA MI IDEMO?

Bulbuderka

pre 12 godina

Au, dokle ode ova rasprava. U redu, pobili se klinci sa šipkama zbog "muških" intelektualnih stvari, prođe jedanaest godina i sad još uvek nekom pena ide na usta. Oni bi da ubiju, oni bi da obese, oni dođoše do Švajcarske i tako dalje i tako slično.
Dobro, da nije taj razmaženi i bahati muškić, sa nama omraženim prezimenom Milošević u pitanju, kako biste reagovali. Recimo, šta bi sa onim divnim klincem što je ubio mladog Francuza usred Beograda, šta bi sa onim muškarčinama, fudbalskim navijačima, koji su poubijali neke divne sportiste (nađoše li onog što je na parkingu ubio košarkaša) ili palili bakljama policajce.
Uostalom, šta bi sa čovekom koji je pre pet godina napao moju anonimnu, dobru i lepu baku, u sred belog dana, izlomio joj ruku i nogu (zbog 500,oo i slovima: pet stotina dinara u novčaniku), posle čega je umrla - i niko nije uhapšen. A takvih slučajeva ima svakodnevno i niko se ne brine zbog toga. Za mene je to pitanje svih pitanja kako jedna država funkcioniše.

Pancevac

pre 12 godina

Kao sto sam uvek govorio i pisao,
kod nas treba uvesti,na svake 4 godine,izbor sudija od strane gradjana.
Isto kao sto biramo one lopove od politicara,tako i sudije.
Ime,prezime,slika sudije i puna biografija.
Sta je sudio,koliko je trajalo itd.
Ko ne bude izabran od strane gradjana,pravo na zavod za zaposljevanje.

Neko spolja

pre 12 godina

El Marko prebio ove momke namrtvo? Jeste. Tačka. Šta tu kome nije jasno? Tačno se zna koji tužilac je odbijao predmet, koji sudija je odbijao optužnice, tačno se zna ko su njihovi predpostavljeni, tačno se znaju razlozi koje su navodili, zna se vreme kad i kako se to dešavalo. Ovaj slučaj bi mogao biti rešen za nedelju dana da ima volje.

Sunce Slobode

pre 12 godina

Dakle, u jednom danu imamo oslobadjajucu presudu mladom Milosevicu i pustanje pedofila da se brane sa slobode!
Tuzno i porazavajuce. Ali ne treba zaboraviti da ste, gospodo iz SPO-a, zajedno sa vasim novim prijateljima iz LDP-a, da ne navodim DS i njihove reformisane drugare iz SPS-a, svojim glasovima u Skupstini doprineli da nam se pravosudje reformise kako se reformisalo. Vi ste bili taj tas na vagi koji je uspeo da donese skusptinsku vecinu, iako je i laicima tada bilo jasno da ce ovakvih presuda biti u izobilju.
Uhapsi se tu i tamo neki navijac, osudi na 10 godina i onda preko medija forsirate pricu o novom i efikasnom pravosudju. Oni koji bi trebali da gule decenije i decenije izlaze iz stanice u toku popodneva, kupuju slobodu i nastavljaju sa bahacenjem. Policijski general u penziji koji je sa preko 2 promila u krvi ubio kolima dete od 3 godine dobio je 3 godine zatvora! Ovih presuda su pune novine, o tome ste trebali pre reforme sudstva da pricate, a ne sada kada ste namireni za to glasanje, da glumatate neke pravdoljupce. Srecom, (ustvari, za vas nesrecom), Onog gore ne mozes slagati ni podmititi, svako od nas ce dobiti koliko zasluzuje!

Kratko i jasno

pre 12 godina

Ne zelim da trosim reci na komentar. BELI LISTICI nece pokolebati ljude bez casti i obraza, ali ce im pokazati sta mislimo o svima njima!

Ne dirajte mi 1M + 5M

pre 12 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja postoji i kod nas i u svetu u svim demokratskim zemljama, ali samo treba preformulisati da je to ZLOUPOTREBA ZAKONA koji se izglasa sa svim njegovim malim prednostima ali velikim anomalijama i kome se ti ZAKONI DAJU U RUKE da po njima postupaju.
Na nasu nesrecu jos ce jedno M + 5M uspeti da do kraja mandata oslobodi i onog koji je kriv za poginule u RTV da covek, na zalost unesrecenih, doceka novu godinu kod kuce, oslobodjen, pa mozda ako SPS sedne u klupe dobije i koji mandat.
Mislite o tome nista nije slucajno - SRAMOTA za sud jer jos uvek resavaju parnice i pitanje da li se radi o drvenoj ili crvenoj kravi. A TEK KRIVICNA DELA - e tu ti vazi ono BATINA JE IZ RAJA IZASLA, pa dok to ustanove da li je to ISTINA ili LAZ, prodje voz kroz kuruz sto rece Lala - neko ob'ro pa pro'do.

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Sramota. Lustracija je neophodna u pravosudju. Takodje je neophodno otvaranje dosijea, da vidimo ko je bio ko. Sve u svemu Srbija je zrela za jedan totalni "Preokret"...

Osvetnik

pre 12 godina

Ima vise Milosevica u Srbiji pa se cuti i raznih tajkuna koji su ojadili ovu zemlju posle 5oktobra sto se ne prica i ne pise o Cumetu,Vuku Hamovicu,Miodragu Kosticu

Petar

pre 12 godina

E pa, zato mi NE MOZEMO biti Svajcarska i Norveska bez EU. Jedino nas sa strane mogu srediti. Od nas nema nista! Ko to posle svega ne vidi? Nazalost, mozda nam jedino okupacija moze pomoci da se civilizujemo.

nbgbbc

pre 12 godina

Ovo je samarcina svima nama koji smo proveli 10 godina na ulici boreci se protiv bande crvene.I okanite se vise SPO-a.Jeste ucestvuje u vlasti.Jeste pravio je greske.Ogromne.Ali nemojte se praviti ludi.Vrlo dobro znamo ko vlada i donosi odluke od 2001.1991. god. imao sam 23.Odlicno se secam svega.I sta su pricali i sta su radili(svi sa politicke scene).Ono sto sad vidim je da BANDA CRVENA opet jase.Ko im je to dozvolio?

Ja

pre 12 godina

Bas me zanima: da je petorica mladica 2000-te prebila marka (a da se razumemo, zasluzio je bio batine samo tako), dali bi isto tako slucaj zastareo?

bljak

pre 12 godina

Tako mi i treba, kad ne verujem u boga! Možda bi mogao da se nadam da će goreti jednog dana u paklu ili slično. Ovako... ostaje samo osećaj besa, nemoći i zgađenosti. Ovo nije ni drsko, već OGAVNO, toliko ogavno da mi se povraća

krstivoje

pre 12 godina

Ali su zato zatvori prepuni zbog staljinisticko berijevskog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja kod privatnih firmi,TO JE ZLOCIN PREMA LJUDSKIM PRAVIMA PO EVROPI...ALI NASI TALIBANI NA VLASTI NEHAJU ZA TO...u pancevu su osudili po tom clanu u montiranom procesu celu porodicu na robiju i to za zloupotrebu sluzbenog polozaja u inostranoj firmi,znaci neko je munuo sudiji eure ispod stola i sada je na redu da zlostavljana porodica to isto ucini u novom sadu u kasacionom sudu i mune puno vecu sumu eura da se ukine besmislena presuda.Na drugoj strani ovakve oslobadjajuce presude kao u pozarevcu gde su dokazi puno puta javno filmovani,da nespominjemo kolesara ,janjusevica i slicne.Pravosudje je komplet uruseno i moralno dezavuisano,nova vlada bilo koja kad dodje morace da napravi zajednicku komisiju sa briselom za kontrolu svakog tuzioca i sudije,pa ako sudija osudi nekoga na robiju zbog eura onda treba da odlezi istu kaznu na koju je osudio nevinog.Svi tuzioci moraju da prodju kurs u briselu i da ukapiraju osnove evropskih vrednosti I DA ZNAJU da imaju slucaj samo sa neoborivim dokazom i da im se ispere mozak od staljinistickog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja,radi poredjenja slovacka je poslala na kurseve u brisel 12 hiljada drzavnih sluzbenika,misli li pravosudje da je to badava...to je jedini spas za obicni narod od lesinara u pravosudju.

гром

pre 12 godina

Својим заокруживањем си саучесник и овога. Срам те било!!!
А што се тиче тог отпора не заборавимо да онај из отпора сада седи са њима у истој клупи, дели са њима наднице, оброке у скупштинаком ресторану, гласа за њихове законе...
И зато свима вама који се ту дурате а себе и своје не видите: КУШ, БРЕ!

ja

pre 12 godina

"Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!
(NokiJa, 18. novembar 2011 12:00) "

Hahahahahahahahahahaha... hajde ponovi još nekoliko puta pod različitim nick-om, a može i partijskim nadimcima, pa ćemo poverovati.

Lupate gluposti

pre 12 godina

Zastarelost je zastarelost ! Sto ovo nije ranije reseno ? Zato sto kriminalnoj drzavi ne odgovara dobro sudstvo ! TO JE POENTA. A ne zasto nesto je oslobodjeno zato sto je zastarelo...

Misa Brada

pre 12 godina

SPO ucestvuje u vlasti (cak ima i ministra) koja se hvali uspesnim reformama u pravosudju... Pogledajte se malo u ogledalo. SRAM da bude SPO!

MaloMorgen

pre 12 godina

Oslobadjanje Marka Milosevica je ocito jos jedan samar zdravom razumu ovdasnjeg stanovnistva i samo jos jedna poruka da su oni koji su zasluzili najteze kazne za ono sto su nam radili 90-tih jos uvek tu oko nas i da su stavise na vlasti. Odugovlacenje sa procesom dovelo je do legalizacije njegovog oslobadjanja, i tu zvanicno ne bi niko nista sada mogao da prigovori.
Ono sto je meni ipak mnogo strasnije je sto JAVNOST OPET CUTI, kao i posle slucaja Cecine narukvice i slicnih ismejavanja pravde i naroda Srbije, a znaju da ustanu kad je u pitanju Gej parada i slicne krtkorocne zabave "nebeskog"naroda.
Tako se namece zakljucak da izgleda nista bolje nismo ni zasluzili i da cemo propasti ako ni zbog ceg drugog onda zbog sopstvene dokazane gluposti.
Postupak bi zato trebalo ponoviti i cak ispitati ko je i na koji nacin odugolacio sa postupkom, i da se pored Marka kazni u istoj ravni sa svim lancima u ovoj sramnoj zaveri.

Gospoda iz palate pravde bi sada trebali da se gromoglasno oglase, a ako ne, onda su nam preneli jasnu poruku.

IZBORI NECE NISTA PROMENITI!

Vladan R

pre 12 godina

Da li iko od ovih sto se toliko zgrazavaju konkretno samo ovom poslednjom odlukom, zeli da se u Srbiji postuje zakon ili ne. Ako je slucaj zastareo onda, sudija ako ce da sudi po zakonu, mora da donese oslobadjajucu presudu. Neki bi dodatno hteli i sudiju koji je po zakonu, kakav god da je, doneo ispravnu odluku da stavi na listu za odstrel, jer im se ne svidja doneta odluka. Drugo je pitanje zasto je i ko je celu deceniju otezao sa ovim slucajem da bi zastarelost bila moguca. Takodje je dodatno pitanje zasto u zakonu ne postoji odredba, da se svako ne odazivanje okrivljenog, odnosno zbog toga razloga vremensko odlaganje rocista, nadoknadi na taj nacin sto bi za navedeno vreme bio produzen rok za zastarelost slucaja.

vladan

pre 12 godina

Podsetio bih sve da je SPO u koalciji sa SPS-om tako da oni nemaju moralnog prava da se oglašavaju ovim povodom jer je SPO=SPS i to je više puta dokazano u zadnjih 10 godinina pa i više..a što se tiče Marka, pa zar se njega još neko i seća..imamo i dobili smo gomilu problema u međuvremenu...

ljubo prevareni demokrata

pre 12 godina

To je prava slika reformisanog pravosuđa pod upravom ove vlasti oličene u DS i njenih satelita.Bruka i sramota.

Jožef

pre 12 godina

Ako imaš euriće onda nisi kriv ...i tako to .
Ovo je kapitalizam na demokratski način . Horor i teror svaki dan ali investitori ne odustaju - sreća naša .

Filip

pre 12 godina

Evo zbog cega se na SPO "puca" iz svog raspolozivog oruzja! Niko ne sme ni da pokusa da se suprotstavi tajnim sluzbama koje Srbiju i njene gradjane decenijama drze kao taoce. Za te sluzbe i njihove tajkune, politicare, novinare, sudije... mi smo samo topovsko meso bez ikakve vrednosti.

...nama je dobro,taman kako smo zasluzili...

pre 12 godina

Nasa slika i prilika,nazalost.Da smo normalni,da imamo iole gradjanske i ljudkse svesti i savesti vec bismo protestovali.A ovako lajemo malo po internetu i nikom nista...
Ko je kriv za ovo? KFOR, NATO,USA, gejevi, Albanci, Madjari, ustase, Nemci, vanzemaljci?!?KO?!?!
Ili mi sami,na celu sa nasim vlastima (bivsim,sadasnjim i buducim)?
Povraca mi se od same pomisli koje smo mi dno...

p.s. Da 5. Oktobar nije bio toliko "plišan" garantujem da bi bilo bolje danas.Neko je morao da visi,a ovako "dzaba smo krecili"...

Bijek

pre 12 godina

Vidim ja njega u skorijoj budućnosti u nekoj kohabitaciji, u potpisivanju dogovora o daljem pomirenju, u vlasti. Volimo devedesete?!

lemmy

pre 12 godina

Pa kada ste nezavisni medij i profesionalni novinar dajte ime i sliku sudije,cisto da ga narod ne zaboravi kada dodje neki novi 6 oktobar.Samo da mu se zahvali nista vise.A da vi ne smete da uticete na nezavisno sudstvo,izvinjavam se.

Sin Bludimir

pre 12 godina

:) E moji naivni sugradjani.

Pa pre svega nedelju dana izbachen je rezultat ankete po kome je Ivica najkredibilitetniji politichar i najbolji ministar. Proshle godine je gosn' Ivica bio proglashen za Evropeja godine itd. :)

Sta se chudite onda? Sta je strashno onda sto su nekog tamo Marka, koji je tad bio klinac oslobodili optuzbe. Sta dete zna sta je motorna testera.

Pa u zemlji nam se deshavaju zlochini na dnevnom nivou, cujem da ovih dana treba da se potpishe ugovor o namerama u vezi gradnje metroa - sa firmom francuskom koja kad joj ukucate naziv u Googlu dobijate prvi link sa BBCevog sajta da je tuzena vishe puta za malverzacije, nameshtanje tendera, podmicivanje politichara itd. i to uglavnom u zemljama u kojima rastu banane i u kojima caruju majmuni tipa ove nashe lepe zemljice.

Pa to je UBER kriminal, sta je onda neki deckic koji hoce da ispadne mangup i mlatara motorkom u poredjenju sa ovim zlochinima. :) Da drzava krene da se chisti prvo sto bi trebalo da napravimo su novi zatvorski kapaciteti - rupe, gde bi bacali silan olosh koji se godinama kotio..

Sneza

pre 12 godina

Eto zasto je Srbija tu sa ovom politickom elitom, koja nas gura ka Aziji i Sibiru....plate najmanje u EU, zivotni standard najlosili u zemljama EU, bioloski uzumiremo kao niko u Evropi, dok za to vreme crvena Udbaska burzoazija i dalje nastavlja samoubilakcu politiku i preti smrcu politickim neistomisljenicima, a sve to dolazi od njihovoh gazda iz Moskve.

Nikolic

pre 12 godina

Ovo je teska bruka i sramota za tkz. reformisano pravosudje,ali ne cudi me,jer drug Mrka tako pozdravlja i Predsednika Tadica, sa 5 M.

Ivana

pre 12 godina

Clan sam ds-a, stvarno sam zgranuta na ovakvu vest! Pa zar jos uvek po Srbiji Marko Milosevic donosi sam sebi presude i deli pravdu?! Ipak nje ni Demokratska stranka ono sto sam mislila da jeste isti su kao SPS!

Jagodinac

pre 12 godina

I posle se pitamo zasto smo ovde, i neko nam je kriv. Ta zla Evropa nam je kriva jel' tako? Neophodna je lustracija kako onih koji su pre5. oktobra unistili Srbiju ali boga mi i onih koji su to nastavili perfidno da rade i posle 2000-e naravno lustrirati i one koji su politikom necinjenja i kompromisa doveli zemlju u tragicno stanbje, stanje pred nedobijanje kandidature ! Steta sto SPO nije malo jaci, ali ova ispravna politika SPO-a raduje. Da li je ovo plod reformisanog pravosudja ?

nikola

pre 12 godina

Gospodine Cvetkovicu i gospodjo Malovic treba da znate da je zakon o rehabilitaciji 33/06 donet 17.4.2006., a u clanu 8 se kaze da ce se naknada rehabilitovanim licima doneti drugim zakonom.Ko je u Srbiji odgovoran sto za pet godina taj zakon nije donet?Preko 10000 tuzbi iz Srbije je upuceno prosle godine Medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburgu, pa su uveli uslov prethodnog obracanja Ustavnom sudu Srbije, na koji se ceka 2-3 godine.Da li je to reformisano srbijansko pravosudje na putu ka Evropskoj uniji?Shvatate li da ocenu o sudstvu Srbije vise ne donosi ono samo, vec je pod lupom ostecenih i medjunarodne javnosti.Ko je odgovoan za to?

Sto mu gromova

pre 12 godina

Sada ste, kao, svi šokirani i iznanadjeni! To se očekivalo, još istog dana, kada je potpisan koalicioni sporazum, jer je jedan od uslova koalicije (od strane SPS-a), bio i abolicija (tiha, sistamska) Mire i Marka. O tome su u to vreme POČELE da pišu neke novine, ali su ubrzo ućutkane. Sada, sa ove distance, mislim da je koalicija, koja je stvorena 2008. godine, ustvari, pomirenje komunista tvrde linije (SPS), i "meke" struje komunista (DS) posle osme sednice.

boki niš

pre 12 godina

zašto se čudite pa danas je još gore! Koliko samo afera je država imala za ovih 10 godina... I koliko državnih službenika, ministara je osuđeno? Niko! Zašto?. Pa koji sudija sme da osudi državu i vlast za kofere,aerodrome,sartide itd. Nijedan... Ali zato imamo opet režimske sudije Lazovića, Ilićku to su sudije represije kao i ova od pre 20 godina.

Nenad

pre 12 godina

Ovo je HVALA svima onima koji su se radovali prilikom formiranja vlade sa SPS-om, ovo je HVALA svima onima koji su NEDELA SPS-a projektovali na radikale a u novije vreme na OVE RADIKALE. Pravi krivac za 90-te nisu bili Seselj i Nikolic vec SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE, ali vi ste se pravili ludi. Sutra ce Marko opet da vas vija po ulicama - a vi se i tada pravite ludi i prozivajte one klovnove iz SRS-a i SNS-a,proyivajte i DSS, ali nemojte ni jednu ruynu rec o SPS-u.

Velja al' ne selja

pre 12 godina

UDBASKO pravosudje=UDBASKE presude; nije niti malo cudno sto im smeta SPO i PREOKRET!!! Sarm da te bude Tadicu i DS-u!!!!

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet oni vladaju! Da li se u ovoj zemlji nesto promenilo u dvehiljaditim godinama u odnosu na devedesete? Ocigledno nije nista! Ovakvu isti presudu bi doneli! Kada Marko Milosevic maltretira ljude to je sasvim opravano, to bas tako treba da bude! Sramota!

mlekadzija

pre 12 godina

Pa zar se od reformisanog pravosudja mogla i ocekivati drugacija presuda. Zivka gder si??? Ah da, ona ne sme da komentarise niti da utice na odluke nezavisne sudske vlasti...

NokiJa

pre 12 godina

Ne vidim zasto je to sramota?
Sud je doneo odluku po slovu zakona,i tu nema niceg spornog!
Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!

mmisa

pre 12 godina

Ovoga treba da se stidi narod koji ima ovakvo pravosudje. Ni te sudije ni tuzioci ni bilo ko iz pravosudnog sistema nije dosao iz neka druge zemlje niti iz kosmosa. Oni su tu gde jesu i rade to sto hoce jer im narod to omogucuje i dozvoljava. I da se ne lazemo narod ima vlast (pa i sudsku) kakvu odabere i kakvu zasluzuje.

cajka

pre 12 godina

Sto mi je nesto poznato ovo presudjivanje sudiji? Kao da sam se vratio 25 godina unazad. SPO presudjuje sudiji koja je sigurno sudila po zakonu. Bravo! Po cemu se razlikuje SPO od svake najprostije diktature. Sudiji nije mesto u pravosudju. Po kratkom postupku. Bravo SPOovci! Demokratski! Pravno potkovani! Ne ulazim u to da li je ona mala bitanga kriva ili ne, to je stvar suda, mene se duboko tice postovanje zakona. Kakva je to demokratija u kojoj SPO po kratkom postupku presudjuje? Nesto se setih i Vukovog nezadovoljstva presudama za Ibarsku magistralu. On bi drugacije sudio. Kako, obesio ih? SPO je odavno izgubio kompas a bojim se da ga nikada nije ni imao. A Vuk je odavno postao Ovca. Beee...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije to sramota, mi smo sramota sto to dopustimo, mi smo sramota sto tog sudiju ne stavimo na stub srama, ovde se ne zna ni ime tog sudije, umesto da mu lepo okacite sliku kazete to je taj koji oslobadja one koji su nas ubijali po ulicama, tukli, zatvarali i sta sve ne. Pa da znamo ko je kad ga sretnemo na ulici i da ga gledamo s gadjenjem. Ovako vise ne moze. Ovo je stvarno smesno. Nekom se digla ona stvar da se pravi pametan i oslobadja ove zlikovce, a mi to gledamo, cutimo i trpimo. A najveca je odgovornost upravo medija. HOCU DA VIDIM SLIKU TOG SUDIJE I DA GA ZNAM KO JE!!! HOCU DA ZNAM KO JE TAJ KO ABOLIRA OD ODGOVORNOSTI ONOG KO ME JE UBIJAO I TUKAO PO ULICAMA!!! Sram da bude i vas medije sto ne okacite sliku i biografiju tog sudije na uvid javnosti!!!

Vladislav

pre 12 godina

O Mrkonjiću ne vredi ni trošiti reči, ali stvarno ne razumem ni ove iz SPO-a.. pa čoveče ko vam brani da srušite vladu?!!!!!!!

Šta i vi izvodite, da ste pošteni, sad bi rekli: partneri, mi odosmo..i kraj priče sa DS-SPS pričom i vladom, izbori i ćao...

Ne, nego ste i vi sa puterom na glavi, tj sa delom kajmaka, pa se ovako peglate preko medija, a ne pada vam na pamet da dignete ruke od tog kolača sa Mrkom i Tadićem, i da vladate, tj vladate i kapitalom, ugrađujete se u poslove, držite džinovske lokale u Knez Mihajlovoj u BG-u itd..

Vidim lepo ste stradali od 5. oktobra ali svi..svi ste se em oparili, i idalje običan narod nema za dostojan život, a vi ste još bogatiji nego pre 10 god svi!

A da ne pričam, kada se premota film, a nadam se da nemaju svi kokošije pamćenje, nije samo SPS bio u ratu u bivšoj Jugi..svi ste vi palili narod.. čak je i Vuk imao svoju ekipu u ratu, i sad kao ej deli lekcije kao jedina žrtva onog ratnog zla...

Bože, bože, dokle više sa ovakvim likovima.. da nemamo takve, bili bi Švajcarci. A takvi nas čine Afrikom...

бидеремајер

pre 12 godina

Земља је ,не кривицом владајуће странке, још увек под диктатуром удбе и неких "фактора" који су на власти у Србији. "Владавина из сенке" неких добро познатих кругова и партија ,које су се устремиле на ВРХ чинећи све да оборе демократе ове земље !Вуку је назад у комуњарско блато,у каљугу Милошевића "БОГА" који још увек влада преко истакнутих личности из владе и тера својом мафијом страх у кости које више немамо. Постали смо бескичмењаци и сиромаси насупрот њима бескичмењака са покраденим парама од народа. Крајње време да се учини нешто,и да се ти елементи исчисте из владе ове земље . Доле црвена буржоазијо !!

Sladjana

pre 12 godina

To je vama vaša koalicija dala. Ovi iz SPO-a se prave blesavi ili misle da smo mi blesavi, zakon o lustraciji postoji i jedini je koji se ne primenjuje, čini mi se, osam godina. Zastarelost dela u krivičnom zakonu ste vi gospodo propisali jer vi predlažete i donosite zakone. Što se tiče odugovlačenja ili eventualnih pritisaka, možda bi bilo pametno da sudija o tome nešto glasno kaže. Zamislite kako je sudijama ako donose naručene presude i imaju ovakvih problema, mislim napadaju ih, šta bi bilo da su zaista nezavisne i da imaju svoje mišljenje, kako bi se s tim nosili?!

M. Jevtic

pre 12 godina

Ovo je stvarno skandalozno i pokazuje svu bruku naseg sudstva, neuspeh vladajucih struktura u popravljanju stanja i jos uvek jadnu sliku danasnje Srbije. Ja sam miran i stalozen covek, ali ovakvi dogadjaji uspevaju da isprovociraju osecaj nemocnog besa i frustriranosti. Rekao bih i da SPO u saopstenju reaguje na slican nacin. Vuce saosecam sa tobom ali ti si ipak u aktuelnoj vlasti, imas pristup medijim, a pomisli kao se lose osecamo svi mi ostali.

ZmajUTD

pre 12 godina

Ma pustite ljude na miru, oni su njega oslobodili na osnovu ove slike... Kako neko sa ovako hmm...facom, moze da ucini neko nezakonito delo? Aj'te, molim vas, vidi ga kako je sladak, ljubi ga majka u usi te, mesnate...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije to sramota, mi smo sramota sto to dopustimo, mi smo sramota sto tog sudiju ne stavimo na stub srama, ovde se ne zna ni ime tog sudije, umesto da mu lepo okacite sliku kazete to je taj koji oslobadja one koji su nas ubijali po ulicama, tukli, zatvarali i sta sve ne. Pa da znamo ko je kad ga sretnemo na ulici i da ga gledamo s gadjenjem. Ovako vise ne moze. Ovo je stvarno smesno. Nekom se digla ona stvar da se pravi pametan i oslobadja ove zlikovce, a mi to gledamo, cutimo i trpimo. A najveca je odgovornost upravo medija. HOCU DA VIDIM SLIKU TOG SUDIJE I DA GA ZNAM KO JE!!! HOCU DA ZNAM KO JE TAJ KO ABOLIRA OD ODGOVORNOSTI ONOG KO ME JE UBIJAO I TUKAO PO ULICAMA!!! Sram da bude i vas medije sto ne okacite sliku i biografiju tog sudije na uvid javnosti!!!

Ivana

pre 12 godina

Clan sam ds-a, stvarno sam zgranuta na ovakvu vest! Pa zar jos uvek po Srbiji Marko Milosevic donosi sam sebi presude i deli pravdu?! Ipak nje ni Demokratska stranka ono sto sam mislila da jeste isti su kao SPS!

бидеремајер

pre 12 godina

Земља је ,не кривицом владајуће странке, још увек под диктатуром удбе и неких "фактора" који су на власти у Србији. "Владавина из сенке" неких добро познатих кругова и партија ,које су се устремиле на ВРХ чинећи све да оборе демократе ове земље !Вуку је назад у комуњарско блато,у каљугу Милошевића "БОГА" који још увек влада преко истакнутих личности из владе и тера својом мафијом страх у кости које више немамо. Постали смо бескичмењаци и сиромаси насупрот њима бескичмењака са покраденим парама од народа. Крајње време да се учини нешто,и да се ти елементи исчисте из владе ове земље . Доле црвена буржоазијо !!

Petar

pre 12 godina

E pa, zato mi NE MOZEMO biti Svajcarska i Norveska bez EU. Jedino nas sa strane mogu srediti. Od nas nema nista! Ko to posle svega ne vidi? Nazalost, mozda nam jedino okupacija moze pomoci da se civilizujemo.

Nenad

pre 12 godina

Ovo je HVALA svima onima koji su se radovali prilikom formiranja vlade sa SPS-om, ovo je HVALA svima onima koji su NEDELA SPS-a projektovali na radikale a u novije vreme na OVE RADIKALE. Pravi krivac za 90-te nisu bili Seselj i Nikolic vec SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE, ali vi ste se pravili ludi. Sutra ce Marko opet da vas vija po ulicama - a vi se i tada pravite ludi i prozivajte one klovnove iz SRS-a i SNS-a,proyivajte i DSS, ali nemojte ni jednu ruynu rec o SPS-u.

mmisa

pre 12 godina

Ovoga treba da se stidi narod koji ima ovakvo pravosudje. Ni te sudije ni tuzioci ni bilo ko iz pravosudnog sistema nije dosao iz neka druge zemlje niti iz kosmosa. Oni su tu gde jesu i rade to sto hoce jer im narod to omogucuje i dozvoljava. I da se ne lazemo narod ima vlast (pa i sudsku) kakvu odabere i kakvu zasluzuje.

Jagodinac

pre 12 godina

I posle se pitamo zasto smo ovde, i neko nam je kriv. Ta zla Evropa nam je kriva jel' tako? Neophodna je lustracija kako onih koji su pre5. oktobra unistili Srbiju ali boga mi i onih koji su to nastavili perfidno da rade i posle 2000-e naravno lustrirati i one koji su politikom necinjenja i kompromisa doveli zemlju u tragicno stanbje, stanje pred nedobijanje kandidature ! Steta sto SPO nije malo jaci, ali ova ispravna politika SPO-a raduje. Da li je ovo plod reformisanog pravosudja ?

kesa

pre 12 godina

11 godina posle pada Milosevica - Ivica ministar, Mrka ministar, Ceca u kucnom pritvoru, Tijanic direktor RTS-a, a mali Marko fino dete. Samo jos fali da Mira napise visokouman udzbenik....

Vladislav

pre 12 godina

O Mrkonjiću ne vredi ni trošiti reči, ali stvarno ne razumem ni ove iz SPO-a.. pa čoveče ko vam brani da srušite vladu?!!!!!!!

Šta i vi izvodite, da ste pošteni, sad bi rekli: partneri, mi odosmo..i kraj priče sa DS-SPS pričom i vladom, izbori i ćao...

Ne, nego ste i vi sa puterom na glavi, tj sa delom kajmaka, pa se ovako peglate preko medija, a ne pada vam na pamet da dignete ruke od tog kolača sa Mrkom i Tadićem, i da vladate, tj vladate i kapitalom, ugrađujete se u poslove, držite džinovske lokale u Knez Mihajlovoj u BG-u itd..

Vidim lepo ste stradali od 5. oktobra ali svi..svi ste se em oparili, i idalje običan narod nema za dostojan život, a vi ste još bogatiji nego pre 10 god svi!

A da ne pričam, kada se premota film, a nadam se da nemaju svi kokošije pamćenje, nije samo SPS bio u ratu u bivšoj Jugi..svi ste vi palili narod.. čak je i Vuk imao svoju ekipu u ratu, i sad kao ej deli lekcije kao jedina žrtva onog ratnog zla...

Bože, bože, dokle više sa ovakvim likovima.. da nemamo takve, bili bi Švajcarci. A takvi nas čine Afrikom...

Sneza

pre 12 godina

Eto zasto je Srbija tu sa ovom politickom elitom, koja nas gura ka Aziji i Sibiru....plate najmanje u EU, zivotni standard najlosili u zemljama EU, bioloski uzumiremo kao niko u Evropi, dok za to vreme crvena Udbaska burzoazija i dalje nastavlja samoubilakcu politiku i preti smrcu politickim neistomisljenicima, a sve to dolazi od njihovoh gazda iz Moskve.

bljak

pre 12 godina

Tako mi i treba, kad ne verujem u boga! Možda bi mogao da se nadam da će goreti jednog dana u paklu ili slično. Ovako... ostaje samo osećaj besa, nemoći i zgađenosti. Ovo nije ni drsko, već OGAVNO, toliko ogavno da mi se povraća

Ja

pre 12 godina

Bas me zanima: da je petorica mladica 2000-te prebila marka (a da se razumemo, zasluzio je bio batine samo tako), dali bi isto tako slucaj zastareo?

Misa Brada

pre 12 godina

SPO ucestvuje u vlasti (cak ima i ministra) koja se hvali uspesnim reformama u pravosudju... Pogledajte se malo u ogledalo. SRAM da bude SPO!

ja

pre 12 godina

"Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!
(NokiJa, 18. novembar 2011 12:00) "

Hahahahahahahahahahaha... hajde ponovi još nekoliko puta pod različitim nick-om, a može i partijskim nadimcima, pa ćemo poverovati.

nbgbbc

pre 12 godina

Ovo je samarcina svima nama koji smo proveli 10 godina na ulici boreci se protiv bande crvene.I okanite se vise SPO-a.Jeste ucestvuje u vlasti.Jeste pravio je greske.Ogromne.Ali nemojte se praviti ludi.Vrlo dobro znamo ko vlada i donosi odluke od 2001.1991. god. imao sam 23.Odlicno se secam svega.I sta su pricali i sta su radili(svi sa politicke scene).Ono sto sad vidim je da BANDA CRVENA opet jase.Ko im je to dozvolio?

MaloMorgen

pre 12 godina

Oslobadjanje Marka Milosevica je ocito jos jedan samar zdravom razumu ovdasnjeg stanovnistva i samo jos jedna poruka da su oni koji su zasluzili najteze kazne za ono sto su nam radili 90-tih jos uvek tu oko nas i da su stavise na vlasti. Odugovlacenje sa procesom dovelo je do legalizacije njegovog oslobadjanja, i tu zvanicno ne bi niko nista sada mogao da prigovori.
Ono sto je meni ipak mnogo strasnije je sto JAVNOST OPET CUTI, kao i posle slucaja Cecine narukvice i slicnih ismejavanja pravde i naroda Srbije, a znaju da ustanu kad je u pitanju Gej parada i slicne krtkorocne zabave "nebeskog"naroda.
Tako se namece zakljucak da izgleda nista bolje nismo ni zasluzili i da cemo propasti ako ni zbog ceg drugog onda zbog sopstvene dokazane gluposti.
Postupak bi zato trebalo ponoviti i cak ispitati ko je i na koji nacin odugolacio sa postupkom, i da se pored Marka kazni u istoj ravni sa svim lancima u ovoj sramnoj zaveri.

Gospoda iz palate pravde bi sada trebali da se gromoglasno oglase, a ako ne, onda su nam preneli jasnu poruku.

IZBORI NECE NISTA PROMENITI!

Osvetnik

pre 12 godina

Ima vise Milosevica u Srbiji pa se cuti i raznih tajkuna koji su ojadili ovu zemlju posle 5oktobra sto se ne prica i ne pise o Cumetu,Vuku Hamovicu,Miodragu Kosticu

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Sramota. Lustracija je neophodna u pravosudju. Takodje je neophodno otvaranje dosijea, da vidimo ko je bio ko. Sve u svemu Srbija je zrela za jedan totalni "Preokret"...

Neko spolja

pre 12 godina

El Marko prebio ove momke namrtvo? Jeste. Tačka. Šta tu kome nije jasno? Tačno se zna koji tužilac je odbijao predmet, koji sudija je odbijao optužnice, tačno se zna ko su njihovi predpostavljeni, tačno se znaju razlozi koje su navodili, zna se vreme kad i kako se to dešavalo. Ovaj slučaj bi mogao biti rešen za nedelju dana da ima volje.

Nenad

pre 12 godina

Pravnik sam.Stidim se svoje struke i svojih kolega.To kažem u uverenju da je bar samo deset procenata tačno ono o čemu se pričalo o tom Miloševićevom sinu.

Vladan R

pre 12 godina

Da li iko od ovih sto se toliko zgrazavaju konkretno samo ovom poslednjom odlukom, zeli da se u Srbiji postuje zakon ili ne. Ako je slucaj zastareo onda, sudija ako ce da sudi po zakonu, mora da donese oslobadjajucu presudu. Neki bi dodatno hteli i sudiju koji je po zakonu, kakav god da je, doneo ispravnu odluku da stavi na listu za odstrel, jer im se ne svidja doneta odluka. Drugo je pitanje zasto je i ko je celu deceniju otezao sa ovim slucajem da bi zastarelost bila moguca. Takodje je dodatno pitanje zasto u zakonu ne postoji odredba, da se svako ne odazivanje okrivljenog, odnosno zbog toga razloga vremensko odlaganje rocista, nadoknadi na taj nacin sto bi za navedeno vreme bio produzen rok za zastarelost slucaja.

boki niš

pre 12 godina

zašto se čudite pa danas je još gore! Koliko samo afera je država imala za ovih 10 godina... I koliko državnih službenika, ministara je osuđeno? Niko! Zašto?. Pa koji sudija sme da osudi državu i vlast za kofere,aerodrome,sartide itd. Nijedan... Ali zato imamo opet režimske sudije Lazovića, Ilićku to su sudije represije kao i ova od pre 20 godina.

ljubo prevareni demokrata

pre 12 godina

To je prava slika reformisanog pravosuđa pod upravom ove vlasti oličene u DS i njenih satelita.Bruka i sramota.

Lupate gluposti

pre 12 godina

Zastarelost je zastarelost ! Sto ovo nije ranije reseno ? Zato sto kriminalnoj drzavi ne odgovara dobro sudstvo ! TO JE POENTA. A ne zasto nesto je oslobodjeno zato sto je zastarelo...

marija

pre 12 godina

Ministarka takozvane PRAVDE, smesta da PODNESE OSTAVKU, a predmet u STRAZBUR, TAMO JEDINO GRADJANI SRBIJE MOGU DA DOBIJU PRAVDU.
ZEMLJO SRBIJO. KUDA MI IDEMO?

bezimena

pre 12 godina

"SPO ocenio da sudiji koja je oslobodila Marka Miloševića i petoricu njegovih pomagača "nije mesto u pravosuđu".

LUPETATE! Sudija je apsolutno postupila po ZAKONU, nije ona kriva što je došlo do apsolutne zastarelosti, već njeni prethodnici, i ostali učesnici u postupku, koji su doveli dotle!

Da se SPO više bavio ovakvim, ŽIVOTNIM, problemima, a manje četnicima i traženjem groba DM tj. prekrajanjem istorije, možda je mogao da doprinese boljem pravosudju, jer, podsećam, SPO je bio podupirač SVAKOJ "demokratskoj" vlasti, čak i sada sedi, kao vrhunski licemer, u istoj Vladi sa ozloglašenim SPS!

Bijek

pre 12 godina

Vidim ja njega u skorijoj budućnosti u nekoj kohabitaciji, u potpisivanju dogovora o daljem pomirenju, u vlasti. Volimo devedesete?!

Jodie

pre 12 godina

Ova odluka sudijke je svakako uzasna , bedna, sramotna, grozna....i spisak epiteta je mnogo mnogo duzi. Ali svakako ne iznenadjuje, jer potvrdjuje ono sto smo i bez toga znali, a to je da zivimo u fasistickoj, drzavi u kojoj vladaju isti oni koji su stvarali ratove, siromastvo , kulturu straha , samo sto su sada u drugacijem odelu!

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet oni vladaju! Da li se u ovoj zemlji nesto promenilo u dvehiljaditim godinama u odnosu na devedesete? Ocigledno nije nista! Ovakvu isti presudu bi doneli! Kada Marko Milosevic maltretira ljude to je sasvim opravano, to bas tako treba da bude! Sramota!

Pancevac

pre 12 godina

Kao sto sam uvek govorio i pisao,
kod nas treba uvesti,na svake 4 godine,izbor sudija od strane gradjana.
Isto kao sto biramo one lopove od politicara,tako i sudije.
Ime,prezime,slika sudije i puna biografija.
Sta je sudio,koliko je trajalo itd.
Ko ne bude izabran od strane gradjana,pravo na zavod za zaposljevanje.

Sto mu gromova

pre 12 godina

Sada ste, kao, svi šokirani i iznanadjeni! To se očekivalo, još istog dana, kada je potpisan koalicioni sporazum, jer je jedan od uslova koalicije (od strane SPS-a), bio i abolicija (tiha, sistamska) Mire i Marka. O tome su u to vreme POČELE da pišu neke novine, ali su ubrzo ućutkane. Sada, sa ove distance, mislim da je koalicija, koja je stvorena 2008. godine, ustvari, pomirenje komunista tvrde linije (SPS), i "meke" struje komunista (DS) posle osme sednice.

...nama je dobro,taman kako smo zasluzili...

pre 12 godina

Nasa slika i prilika,nazalost.Da smo normalni,da imamo iole gradjanske i ljudkse svesti i savesti vec bismo protestovali.A ovako lajemo malo po internetu i nikom nista...
Ko je kriv za ovo? KFOR, NATO,USA, gejevi, Albanci, Madjari, ustase, Nemci, vanzemaljci?!?KO?!?!
Ili mi sami,na celu sa nasim vlastima (bivsim,sadasnjim i buducim)?
Povraca mi se od same pomisli koje smo mi dno...

p.s. Da 5. Oktobar nije bio toliko "plišan" garantujem da bi bilo bolje danas.Neko je morao da visi,a ovako "dzaba smo krecili"...

Sin Bludimir

pre 12 godina

:) E moji naivni sugradjani.

Pa pre svega nedelju dana izbachen je rezultat ankete po kome je Ivica najkredibilitetniji politichar i najbolji ministar. Proshle godine je gosn' Ivica bio proglashen za Evropeja godine itd. :)

Sta se chudite onda? Sta je strashno onda sto su nekog tamo Marka, koji je tad bio klinac oslobodili optuzbe. Sta dete zna sta je motorna testera.

Pa u zemlji nam se deshavaju zlochini na dnevnom nivou, cujem da ovih dana treba da se potpishe ugovor o namerama u vezi gradnje metroa - sa firmom francuskom koja kad joj ukucate naziv u Googlu dobijate prvi link sa BBCevog sajta da je tuzena vishe puta za malverzacije, nameshtanje tendera, podmicivanje politichara itd. i to uglavnom u zemljama u kojima rastu banane i u kojima caruju majmuni tipa ove nashe lepe zemljice.

Pa to je UBER kriminal, sta je onda neki deckic koji hoce da ispadne mangup i mlatara motorkom u poredjenju sa ovim zlochinima. :) Da drzava krene da se chisti prvo sto bi trebalo da napravimo su novi zatvorski kapaciteti - rupe, gde bi bacali silan olosh koji se godinama kotio..

Filip

pre 12 godina

Evo zbog cega se na SPO "puca" iz svog raspolozivog oruzja! Niko ne sme ni da pokusa da se suprotstavi tajnim sluzbama koje Srbiju i njene gradjane decenijama drze kao taoce. Za te sluzbe i njihove tajkune, politicare, novinare, sudije... mi smo samo topovsko meso bez ikakve vrednosti.

mlekadzija

pre 12 godina

Pa zar se od reformisanog pravosudja mogla i ocekivati drugacija presuda. Zivka gder si??? Ah da, ona ne sme da komentarise niti da utice na odluke nezavisne sudske vlasti...

Sladjana

pre 12 godina

To je vama vaša koalicija dala. Ovi iz SPO-a se prave blesavi ili misle da smo mi blesavi, zakon o lustraciji postoji i jedini je koji se ne primenjuje, čini mi se, osam godina. Zastarelost dela u krivičnom zakonu ste vi gospodo propisali jer vi predlažete i donosite zakone. Što se tiče odugovlačenja ili eventualnih pritisaka, možda bi bilo pametno da sudija o tome nešto glasno kaže. Zamislite kako je sudijama ako donose naručene presude i imaju ovakvih problema, mislim napadaju ih, šta bi bilo da su zaista nezavisne i da imaju svoje mišljenje, kako bi se s tim nosili?!

Velja al' ne selja

pre 12 godina

UDBASKO pravosudje=UDBASKE presude; nije niti malo cudno sto im smeta SPO i PREOKRET!!! Sarm da te bude Tadicu i DS-u!!!!

Bando crvena!!!

pre 12 godina

Molim EU da Srbiji ne daje nikakvu pomoc nego da plati svojih 1000 sudija, 1000 javnih tuzilaca i dovoljno prevodilaca da dodju u Srbiju i da pociste prvo ovu bagru u sudstvu a za 2-3 godine i bagru na vlasti i njihove nalogodavce. Ne poznajem ni jednu drzavu sa vrednijim i postenijim narodom i gorom i korumpiranijom vlascu. Nama ne trebaju nikakvi novi zakoni, samo ljudi koji ce da postojece sprovedu u delo.

M. Jevtic

pre 12 godina

Ovo je stvarno skandalozno i pokazuje svu bruku naseg sudstva, neuspeh vladajucih struktura u popravljanju stanja i jos uvek jadnu sliku danasnje Srbije. Ja sam miran i stalozen covek, ali ovakvi dogadjaji uspevaju da isprovociraju osecaj nemocnog besa i frustriranosti. Rekao bih i da SPO u saopstenju reaguje na slican nacin. Vuce saosecam sa tobom ali ti si ipak u aktuelnoj vlasti, imas pristup medijim, a pomisli kao se lose osecamo svi mi ostali.

lemmy

pre 12 godina

Pa kada ste nezavisni medij i profesionalni novinar dajte ime i sliku sudije,cisto da ga narod ne zaboravi kada dodje neki novi 6 oktobar.Samo da mu se zahvali nista vise.A da vi ne smete da uticete na nezavisno sudstvo,izvinjavam se.

memetique

pre 12 godina

Apsolutno sam sinoc bio zgadjen: vec smo ranije imali realnu sliku pravosudja i ove zemlje - ne preterujmo sa pojmom 'Drzava' - kad je istim obrazlozenjem oslobodjen Pahomije, doticni je cak bio u nekom organu koji se transparentno brinuo oko KiM. Mi, prosto, kao zajednica koja se prepoznaje svojim institucijama, ne zasluzujemo da prljamo kartu civilizovanog sveta. Sto ne znaci da ne treba objaviti sliku sudije.

trambulino_akrobata

pre 12 godina

Demokratski politicki sistemi su za zemlje ciji stanovnici odlikuju kulturom i medjuljudskim postovanjem - npr. Danska, Holadnija, Norveska.

Ovde u Evropi, sve ispod geografske linije Austije i Svajcarske treba vratiti na komunisticke ili vojne rezime. Isto je i ovde u Grckoj, i mada su Grci u EU od 1981-e, to nije nista promenilo, cak sta vise sve je u drzavi krenulo naopako.

Citajte Staljina, on je sve objasnio u nekoliko mudrih izreka. Jedna od njih je: "Vazno je da narod zna da su se izbori desili. On (narod) ionako nista ne odlucuje, odlucuju oni koji broje glasove."

Sunce Slobode

pre 12 godina

Dakle, u jednom danu imamo oslobadjajucu presudu mladom Milosevicu i pustanje pedofila da se brane sa slobode!
Tuzno i porazavajuce. Ali ne treba zaboraviti da ste, gospodo iz SPO-a, zajedno sa vasim novim prijateljima iz LDP-a, da ne navodim DS i njihove reformisane drugare iz SPS-a, svojim glasovima u Skupstini doprineli da nam se pravosudje reformise kako se reformisalo. Vi ste bili taj tas na vagi koji je uspeo da donese skusptinsku vecinu, iako je i laicima tada bilo jasno da ce ovakvih presuda biti u izobilju.
Uhapsi se tu i tamo neki navijac, osudi na 10 godina i onda preko medija forsirate pricu o novom i efikasnom pravosudju. Oni koji bi trebali da gule decenije i decenije izlaze iz stanice u toku popodneva, kupuju slobodu i nastavljaju sa bahacenjem. Policijski general u penziji koji je sa preko 2 promila u krvi ubio kolima dete od 3 godine dobio je 3 godine zatvora! Ovih presuda su pune novine, o tome ste trebali pre reforme sudstva da pricate, a ne sada kada ste namireni za to glasanje, da glumatate neke pravdoljupce. Srecom, (ustvari, za vas nesrecom), Onog gore ne mozes slagati ni podmititi, svako od nas ce dobiti koliko zasluzuje!

ZmajUTD

pre 12 godina

Ma pustite ljude na miru, oni su njega oslobodili na osnovu ove slike... Kako neko sa ovako hmm...facom, moze da ucini neko nezakonito delo? Aj'te, molim vas, vidi ga kako je sladak, ljubi ga majka u usi te, mesnate...

nikola

pre 12 godina

Gospodine Cvetkovicu i gospodjo Malovic treba da znate da je zakon o rehabilitaciji 33/06 donet 17.4.2006., a u clanu 8 se kaze da ce se naknada rehabilitovanim licima doneti drugim zakonom.Ko je u Srbiji odgovoran sto za pet godina taj zakon nije donet?Preko 10000 tuzbi iz Srbije je upuceno prosle godine Medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburgu, pa su uveli uslov prethodnog obracanja Ustavnom sudu Srbije, na koji se ceka 2-3 godine.Da li je to reformisano srbijansko pravosudje na putu ka Evropskoj uniji?Shvatate li da ocenu o sudstvu Srbije vise ne donosi ono samo, vec je pod lupom ostecenih i medjunarodne javnosti.Ko je odgovoan za to?

Nikolic

pre 12 godina

Ovo je teska bruka i sramota za tkz. reformisano pravosudje,ali ne cudi me,jer drug Mrka tako pozdravlja i Predsednika Tadica, sa 5 M.

Bulbuderka

pre 12 godina

Au, dokle ode ova rasprava. U redu, pobili se klinci sa šipkama zbog "muških" intelektualnih stvari, prođe jedanaest godina i sad još uvek nekom pena ide na usta. Oni bi da ubiju, oni bi da obese, oni dođoše do Švajcarske i tako dalje i tako slično.
Dobro, da nije taj razmaženi i bahati muškić, sa nama omraženim prezimenom Milošević u pitanju, kako biste reagovali. Recimo, šta bi sa onim divnim klincem što je ubio mladog Francuza usred Beograda, šta bi sa onim muškarčinama, fudbalskim navijačima, koji su poubijali neke divne sportiste (nađoše li onog što je na parkingu ubio košarkaša) ili palili bakljama policajce.
Uostalom, šta bi sa čovekom koji je pre pet godina napao moju anonimnu, dobru i lepu baku, u sred belog dana, izlomio joj ruku i nogu (zbog 500,oo i slovima: pet stotina dinara u novčaniku), posle čega je umrla - i niko nije uhapšen. A takvih slučajeva ima svakodnevno i niko se ne brine zbog toga. Za mene je to pitanje svih pitanja kako jedna država funkcioniše.

Kratko i jasno

pre 12 godina

Ne zelim da trosim reci na komentar. BELI LISTICI nece pokolebati ljude bez casti i obraza, ali ce im pokazati sta mislimo o svima njima!

cajka

pre 12 godina

Sto mi je nesto poznato ovo presudjivanje sudiji? Kao da sam se vratio 25 godina unazad. SPO presudjuje sudiji koja je sigurno sudila po zakonu. Bravo! Po cemu se razlikuje SPO od svake najprostije diktature. Sudiji nije mesto u pravosudju. Po kratkom postupku. Bravo SPOovci! Demokratski! Pravno potkovani! Ne ulazim u to da li je ona mala bitanga kriva ili ne, to je stvar suda, mene se duboko tice postovanje zakona. Kakva je to demokratija u kojoj SPO po kratkom postupku presudjuje? Nesto se setih i Vukovog nezadovoljstva presudama za Ibarsku magistralu. On bi drugacije sudio. Kako, obesio ih? SPO je odavno izgubio kompas a bojim se da ga nikada nije ni imao. A Vuk je odavno postao Ovca. Beee...

гром

pre 12 godina

Својим заокруживањем си саучесник и овога. Срам те било!!!
А што се тиче тог отпора не заборавимо да онај из отпора сада седи са њима у истој клупи, дели са њима наднице, оброке у скупштинаком ресторану, гласа за њихове законе...
И зато свима вама који се ту дурате а себе и своје не видите: КУШ, БРЕ!

krstivoje

pre 12 godina

Ali su zato zatvori prepuni zbog staljinisticko berijevskog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja kod privatnih firmi,TO JE ZLOCIN PREMA LJUDSKIM PRAVIMA PO EVROPI...ALI NASI TALIBANI NA VLASTI NEHAJU ZA TO...u pancevu su osudili po tom clanu u montiranom procesu celu porodicu na robiju i to za zloupotrebu sluzbenog polozaja u inostranoj firmi,znaci neko je munuo sudiji eure ispod stola i sada je na redu da zlostavljana porodica to isto ucini u novom sadu u kasacionom sudu i mune puno vecu sumu eura da se ukine besmislena presuda.Na drugoj strani ovakve oslobadjajuce presude kao u pozarevcu gde su dokazi puno puta javno filmovani,da nespominjemo kolesara ,janjusevica i slicne.Pravosudje je komplet uruseno i moralno dezavuisano,nova vlada bilo koja kad dodje morace da napravi zajednicku komisiju sa briselom za kontrolu svakog tuzioca i sudije,pa ako sudija osudi nekoga na robiju zbog eura onda treba da odlezi istu kaznu na koju je osudio nevinog.Svi tuzioci moraju da prodju kurs u briselu i da ukapiraju osnove evropskih vrednosti I DA ZNAJU da imaju slucaj samo sa neoborivim dokazom i da im se ispere mozak od staljinistickog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja,radi poredjenja slovacka je poslala na kurseve u brisel 12 hiljada drzavnih sluzbenika,misli li pravosudje da je to badava...to je jedini spas za obicni narod od lesinara u pravosudju.

mica

pre 12 godina

Ova odluka suda je,najblaže rečeno, katastrofalna! Da li na ovaj način naše sudstvo šalje poruku svima onima koji terorišu ljude i bave se nezakonitim radnjama, da to i nije strašno i ako tako nešto rade, ne znači da će za to i da odgovaraju? Ne znam da li ovakva slika našeg pravosuđa treba da bude prikazana svetu i Evropi kojoj toliko žarko želimo da se pridružimo? Izgleda da Slobina senka još uvek lebdi negde u našem narodu!

Petar

pre 12 godina

Уз певаљкину наногвицу, друге "интересантне" пресуде, отезања судских процеса, ово је коначна победа "реформисаног" правосуђа (по члану 666, став 999 Кривичног закона који гласи: "Правда за Марка"), на челу са бескомпромисним тужилаштвом задовољне министарке правосудне.
Пети октобар смо само сањали, јер шестог никад не беше.
Идемо пуном паром напред у ДЕВЕДЕСЕТЕ!

А шта оно рече агенција УН пре неки дан о корупцији у правосуђу Србије?

NokiJa

pre 12 godina

Ne vidim zasto je to sramota?
Sud je doneo odluku po slovu zakona,i tu nema niceg spornog!
Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!

kasno je

pre 12 godina

A opet sta je to sramota? Pa svi smo svedoci da je zadnjih 10 godina na snazi rehabilitacija porodice Milosevic. Proglasavaju se za heroje. Stanko Subotic svercuje cigare, Marko Milosevic, Mihalj Kertes i ostali ne svercuju. Na sudjenjima u Hagu Milosevic "brani srpske nacionalne interese". Proglasavaju se za nekakve zrtve "novog svetskog poretka". Sve vreme ta propaganda nam se plasira onako podmuklo ispod zita. I niko od politicara koji su se borili protiv tog rezima nema nameru da se usprotivi toj propagandi. Naravno na kraju cete imati i ovakve presude. Nase sudstvo uopste nije imuno na stav javnog mnjenja. A javno mnjenje je veoma lepo obradjeno svom tom propagandom...

Milic

pre 12 godina

Bruka, sramota, ....
E to je Tadic sa ,,reformisanim,, pravosudjem DS-a i njegovi pouzdani partneri Dacic i Mrka! Srbijo zemljo - kukaj majko zali nesrecnike!

Petar

pre 12 godina

Nazalost Sud u Strazburu jedino moze konstatovati da je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku i dosudi odstetu koju ce drzava Srbija (poreski obveznici) morati da plati ostecenom. Ova sudija i svi koji su ovo smislili i ovim se okoristili ostace netaknuti.

Jožef

pre 12 godina

Ako imaš euriće onda nisi kriv ...i tako to .
Ovo je kapitalizam na demokratski način . Horor i teror svaki dan ali investitori ne odustaju - sreća naša .

Ne dirajte mi 1M + 5M

pre 12 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja postoji i kod nas i u svetu u svim demokratskim zemljama, ali samo treba preformulisati da je to ZLOUPOTREBA ZAKONA koji se izglasa sa svim njegovim malim prednostima ali velikim anomalijama i kome se ti ZAKONI DAJU U RUKE da po njima postupaju.
Na nasu nesrecu jos ce jedno M + 5M uspeti da do kraja mandata oslobodi i onog koji je kriv za poginule u RTV da covek, na zalost unesrecenih, doceka novu godinu kod kuce, oslobodjen, pa mozda ako SPS sedne u klupe dobije i koji mandat.
Mislite o tome nista nije slucajno - SRAMOTA za sud jer jos uvek resavaju parnice i pitanje da li se radi o drvenoj ili crvenoj kravi. A TEK KRIVICNA DELA - e tu ti vazi ono BATINA JE IZ RAJA IZASLA, pa dok to ustanove da li je to ISTINA ili LAZ, prodje voz kroz kuruz sto rece Lala - neko ob'ro pa pro'do.

vladan

pre 12 godina

Podsetio bih sve da je SPO u koalciji sa SPS-om tako da oni nemaju moralnog prava da se oglašavaju ovim povodom jer je SPO=SPS i to je više puta dokazano u zadnjih 10 godinina pa i više..a što se tiče Marka, pa zar se njega još neko i seća..imamo i dobili smo gomilu problema u međuvremenu...

VLADIMIR

pre 12 godina

Najavljuješ žalbu sudu "pravde" u Strazburu - zbog izostajanja sudjenja u RAZUMNOM roku? E imaš i kome da se žališ, pa i ti su deo HAŠKOG PRAVOSUDJA koji i Šešelju sude u zaista "razumnom" roku. Jadan narod ovog groznog sveta. Nema za njega nigde pravde. Uzalud nada.

Bulbuderka

pre 12 godina

Au, dokle ode ova rasprava. U redu, pobili se klinci sa šipkama zbog "muških" intelektualnih stvari, prođe jedanaest godina i sad još uvek nekom pena ide na usta. Oni bi da ubiju, oni bi da obese, oni dođoše do Švajcarske i tako dalje i tako slično.
Dobro, da nije taj razmaženi i bahati muškić, sa nama omraženim prezimenom Milošević u pitanju, kako biste reagovali. Recimo, šta bi sa onim divnim klincem što je ubio mladog Francuza usred Beograda, šta bi sa onim muškarčinama, fudbalskim navijačima, koji su poubijali neke divne sportiste (nađoše li onog što je na parkingu ubio košarkaša) ili palili bakljama policajce.
Uostalom, šta bi sa čovekom koji je pre pet godina napao moju anonimnu, dobru i lepu baku, u sred belog dana, izlomio joj ruku i nogu (zbog 500,oo i slovima: pet stotina dinara u novčaniku), posle čega je umrla - i niko nije uhapšen. A takvih slučajeva ima svakodnevno i niko se ne brine zbog toga. Za mene je to pitanje svih pitanja kako jedna država funkcioniše.

NokiJa

pre 12 godina

Ne vidim zasto je to sramota?
Sud je doneo odluku po slovu zakona,i tu nema niceg spornog!
Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nije to sramota, mi smo sramota sto to dopustimo, mi smo sramota sto tog sudiju ne stavimo na stub srama, ovde se ne zna ni ime tog sudije, umesto da mu lepo okacite sliku kazete to je taj koji oslobadja one koji su nas ubijali po ulicama, tukli, zatvarali i sta sve ne. Pa da znamo ko je kad ga sretnemo na ulici i da ga gledamo s gadjenjem. Ovako vise ne moze. Ovo je stvarno smesno. Nekom se digla ona stvar da se pravi pametan i oslobadja ove zlikovce, a mi to gledamo, cutimo i trpimo. A najveca je odgovornost upravo medija. HOCU DA VIDIM SLIKU TOG SUDIJE I DA GA ZNAM KO JE!!! HOCU DA ZNAM KO JE TAJ KO ABOLIRA OD ODGOVORNOSTI ONOG KO ME JE UBIJAO I TUKAO PO ULICAMA!!! Sram da bude i vas medije sto ne okacite sliku i biografiju tog sudije na uvid javnosti!!!

VLADIMIR

pre 12 godina

Najavljuješ žalbu sudu "pravde" u Strazburu - zbog izostajanja sudjenja u RAZUMNOM roku? E imaš i kome da se žališ, pa i ti su deo HAŠKOG PRAVOSUDJA koji i Šešelju sude u zaista "razumnom" roku. Jadan narod ovog groznog sveta. Nema za njega nigde pravde. Uzalud nada.

Misa Brada

pre 12 godina

SPO ucestvuje u vlasti (cak ima i ministra) koja se hvali uspesnim reformama u pravosudju... Pogledajte se malo u ogledalo. SRAM da bude SPO!

бидеремајер

pre 12 godina

Земља је ,не кривицом владајуће странке, још увек под диктатуром удбе и неких "фактора" који су на власти у Србији. "Владавина из сенке" неких добро познатих кругова и партија ,које су се устремиле на ВРХ чинећи све да оборе демократе ове земље !Вуку је назад у комуњарско блато,у каљугу Милошевића "БОГА" који још увек влада преко истакнутих личности из владе и тера својом мафијом страх у кости које више немамо. Постали смо бескичмењаци и сиромаси насупрот њима бескичмењака са покраденим парама од народа. Крајње време да се учини нешто,и да се ти елементи исчисте из владе ове земље . Доле црвена буржоазијо !!

cajka

pre 12 godina

Sto mi je nesto poznato ovo presudjivanje sudiji? Kao da sam se vratio 25 godina unazad. SPO presudjuje sudiji koja je sigurno sudila po zakonu. Bravo! Po cemu se razlikuje SPO od svake najprostije diktature. Sudiji nije mesto u pravosudju. Po kratkom postupku. Bravo SPOovci! Demokratski! Pravno potkovani! Ne ulazim u to da li je ona mala bitanga kriva ili ne, to je stvar suda, mene se duboko tice postovanje zakona. Kakva je to demokratija u kojoj SPO po kratkom postupku presudjuje? Nesto se setih i Vukovog nezadovoljstva presudama za Ibarsku magistralu. On bi drugacije sudio. Kako, obesio ih? SPO je odavno izgubio kompas a bojim se da ga nikada nije ni imao. A Vuk je odavno postao Ovca. Beee...

vladan

pre 12 godina

Podsetio bih sve da je SPO u koalciji sa SPS-om tako da oni nemaju moralnog prava da se oglašavaju ovim povodom jer je SPO=SPS i to je više puta dokazano u zadnjih 10 godinina pa i više..a što se tiče Marka, pa zar se njega još neko i seća..imamo i dobili smo gomilu problema u međuvremenu...

Nenad

pre 12 godina

Ovo je HVALA svima onima koji su se radovali prilikom formiranja vlade sa SPS-om, ovo je HVALA svima onima koji su NEDELA SPS-a projektovali na radikale a u novije vreme na OVE RADIKALE. Pravi krivac za 90-te nisu bili Seselj i Nikolic vec SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE, ali vi ste se pravili ludi. Sutra ce Marko opet da vas vija po ulicama - a vi se i tada pravite ludi i prozivajte one klovnove iz SRS-a i SNS-a,proyivajte i DSS, ali nemojte ni jednu ruynu rec o SPS-u.

bezimena

pre 12 godina

"SPO ocenio da sudiji koja je oslobodila Marka Miloševića i petoricu njegovih pomagača "nije mesto u pravosuđu".

LUPETATE! Sudija je apsolutno postupila po ZAKONU, nije ona kriva što je došlo do apsolutne zastarelosti, već njeni prethodnici, i ostali učesnici u postupku, koji su doveli dotle!

Da se SPO više bavio ovakvim, ŽIVOTNIM, problemima, a manje četnicima i traženjem groba DM tj. prekrajanjem istorije, možda je mogao da doprinese boljem pravosudju, jer, podsećam, SPO je bio podupirač SVAKOJ "demokratskoj" vlasti, čak i sada sedi, kao vrhunski licemer, u istoj Vladi sa ozloglašenim SPS!

гром

pre 12 godina

Својим заокруживањем си саучесник и овога. Срам те било!!!
А што се тиче тог отпора не заборавимо да онај из отпора сада седи са њима у истој клупи, дели са њима наднице, оброке у скупштинаком ресторану, гласа за њихове законе...
И зато свима вама који се ту дурате а себе и своје не видите: КУШ, БРЕ!

Ivana

pre 12 godina

Clan sam ds-a, stvarno sam zgranuta na ovakvu vest! Pa zar jos uvek po Srbiji Marko Milosevic donosi sam sebi presude i deli pravdu?! Ipak nje ni Demokratska stranka ono sto sam mislila da jeste isti su kao SPS!

Jagodinac

pre 12 godina

I posle se pitamo zasto smo ovde, i neko nam je kriv. Ta zla Evropa nam je kriva jel' tako? Neophodna je lustracija kako onih koji su pre5. oktobra unistili Srbiju ali boga mi i onih koji su to nastavili perfidno da rade i posle 2000-e naravno lustrirati i one koji su politikom necinjenja i kompromisa doveli zemlju u tragicno stanbje, stanje pred nedobijanje kandidature ! Steta sto SPO nije malo jaci, ali ova ispravna politika SPO-a raduje. Da li je ovo plod reformisanog pravosudja ?

Sunce Slobode

pre 12 godina

Dakle, u jednom danu imamo oslobadjajucu presudu mladom Milosevicu i pustanje pedofila da se brane sa slobode!
Tuzno i porazavajuce. Ali ne treba zaboraviti da ste, gospodo iz SPO-a, zajedno sa vasim novim prijateljima iz LDP-a, da ne navodim DS i njihove reformisane drugare iz SPS-a, svojim glasovima u Skupstini doprineli da nam se pravosudje reformise kako se reformisalo. Vi ste bili taj tas na vagi koji je uspeo da donese skusptinsku vecinu, iako je i laicima tada bilo jasno da ce ovakvih presuda biti u izobilju.
Uhapsi se tu i tamo neki navijac, osudi na 10 godina i onda preko medija forsirate pricu o novom i efikasnom pravosudju. Oni koji bi trebali da gule decenije i decenije izlaze iz stanice u toku popodneva, kupuju slobodu i nastavljaju sa bahacenjem. Policijski general u penziji koji je sa preko 2 promila u krvi ubio kolima dete od 3 godine dobio je 3 godine zatvora! Ovih presuda su pune novine, o tome ste trebali pre reforme sudstva da pricate, a ne sada kada ste namireni za to glasanje, da glumatate neke pravdoljupce. Srecom, (ustvari, za vas nesrecom), Onog gore ne mozes slagati ni podmititi, svako od nas ce dobiti koliko zasluzuje!

Vladan R

pre 12 godina

Da li iko od ovih sto se toliko zgrazavaju konkretno samo ovom poslednjom odlukom, zeli da se u Srbiji postuje zakon ili ne. Ako je slucaj zastareo onda, sudija ako ce da sudi po zakonu, mora da donese oslobadjajucu presudu. Neki bi dodatno hteli i sudiju koji je po zakonu, kakav god da je, doneo ispravnu odluku da stavi na listu za odstrel, jer im se ne svidja doneta odluka. Drugo je pitanje zasto je i ko je celu deceniju otezao sa ovim slucajem da bi zastarelost bila moguca. Takodje je dodatno pitanje zasto u zakonu ne postoji odredba, da se svako ne odazivanje okrivljenog, odnosno zbog toga razloga vremensko odlaganje rocista, nadoknadi na taj nacin sto bi za navedeno vreme bio produzen rok za zastarelost slucaja.

Kratko i jasno

pre 12 godina

Ne zelim da trosim reci na komentar. BELI LISTICI nece pokolebati ljude bez casti i obraza, ali ce im pokazati sta mislimo o svima njima!

mmisa

pre 12 godina

Ovoga treba da se stidi narod koji ima ovakvo pravosudje. Ni te sudije ni tuzioci ni bilo ko iz pravosudnog sistema nije dosao iz neka druge zemlje niti iz kosmosa. Oni su tu gde jesu i rade to sto hoce jer im narod to omogucuje i dozvoljava. I da se ne lazemo narod ima vlast (pa i sudsku) kakvu odabere i kakvu zasluzuje.

MaloMorgen

pre 12 godina

Oslobadjanje Marka Milosevica je ocito jos jedan samar zdravom razumu ovdasnjeg stanovnistva i samo jos jedna poruka da su oni koji su zasluzili najteze kazne za ono sto su nam radili 90-tih jos uvek tu oko nas i da su stavise na vlasti. Odugovlacenje sa procesom dovelo je do legalizacije njegovog oslobadjanja, i tu zvanicno ne bi niko nista sada mogao da prigovori.
Ono sto je meni ipak mnogo strasnije je sto JAVNOST OPET CUTI, kao i posle slucaja Cecine narukvice i slicnih ismejavanja pravde i naroda Srbije, a znaju da ustanu kad je u pitanju Gej parada i slicne krtkorocne zabave "nebeskog"naroda.
Tako se namece zakljucak da izgleda nista bolje nismo ni zasluzili i da cemo propasti ako ni zbog ceg drugog onda zbog sopstvene dokazane gluposti.
Postupak bi zato trebalo ponoviti i cak ispitati ko je i na koji nacin odugolacio sa postupkom, i da se pored Marka kazni u istoj ravni sa svim lancima u ovoj sramnoj zaveri.

Gospoda iz palate pravde bi sada trebali da se gromoglasno oglase, a ako ne, onda su nam preneli jasnu poruku.

IZBORI NECE NISTA PROMENITI!

Sneza

pre 12 godina

Eto zasto je Srbija tu sa ovom politickom elitom, koja nas gura ka Aziji i Sibiru....plate najmanje u EU, zivotni standard najlosili u zemljama EU, bioloski uzumiremo kao niko u Evropi, dok za to vreme crvena Udbaska burzoazija i dalje nastavlja samoubilakcu politiku i preti smrcu politickim neistomisljenicima, a sve to dolazi od njihovoh gazda iz Moskve.

Neko spolja

pre 12 godina

El Marko prebio ove momke namrtvo? Jeste. Tačka. Šta tu kome nije jasno? Tačno se zna koji tužilac je odbijao predmet, koji sudija je odbijao optužnice, tačno se zna ko su njihovi predpostavljeni, tačno se znaju razlozi koje su navodili, zna se vreme kad i kako se to dešavalo. Ovaj slučaj bi mogao biti rešen za nedelju dana da ima volje.

memetique

pre 12 godina

Apsolutno sam sinoc bio zgadjen: vec smo ranije imali realnu sliku pravosudja i ove zemlje - ne preterujmo sa pojmom 'Drzava' - kad je istim obrazlozenjem oslobodjen Pahomije, doticni je cak bio u nekom organu koji se transparentno brinuo oko KiM. Mi, prosto, kao zajednica koja se prepoznaje svojim institucijama, ne zasluzujemo da prljamo kartu civilizovanog sveta. Sto ne znaci da ne treba objaviti sliku sudije.

Petar

pre 12 godina

E pa, zato mi NE MOZEMO biti Svajcarska i Norveska bez EU. Jedino nas sa strane mogu srediti. Od nas nema nista! Ko to posle svega ne vidi? Nazalost, mozda nam jedino okupacija moze pomoci da se civilizujemo.

trambulino_akrobata

pre 12 godina

Demokratski politicki sistemi su za zemlje ciji stanovnici odlikuju kulturom i medjuljudskim postovanjem - npr. Danska, Holadnija, Norveska.

Ovde u Evropi, sve ispod geografske linije Austije i Svajcarske treba vratiti na komunisticke ili vojne rezime. Isto je i ovde u Grckoj, i mada su Grci u EU od 1981-e, to nije nista promenilo, cak sta vise sve je u drzavi krenulo naopako.

Citajte Staljina, on je sve objasnio u nekoliko mudrih izreka. Jedna od njih je: "Vazno je da narod zna da su se izbori desili. On (narod) ionako nista ne odlucuje, odlucuju oni koji broje glasove."

kesa

pre 12 godina

11 godina posle pada Milosevica - Ivica ministar, Mrka ministar, Ceca u kucnom pritvoru, Tijanic direktor RTS-a, a mali Marko fino dete. Samo jos fali da Mira napise visokouman udzbenik....

Jodie

pre 12 godina

Ova odluka sudijke je svakako uzasna , bedna, sramotna, grozna....i spisak epiteta je mnogo mnogo duzi. Ali svakako ne iznenadjuje, jer potvrdjuje ono sto smo i bez toga znali, a to je da zivimo u fasistickoj, drzavi u kojoj vladaju isti oni koji su stvarali ratove, siromastvo , kulturu straha , samo sto su sada u drugacijem odelu!

marija

pre 12 godina

Ministarka takozvane PRAVDE, smesta da PODNESE OSTAVKU, a predmet u STRAZBUR, TAMO JEDINO GRADJANI SRBIJE MOGU DA DOBIJU PRAVDU.
ZEMLJO SRBIJO. KUDA MI IDEMO?

mica

pre 12 godina

Ova odluka suda je,najblaže rečeno, katastrofalna! Da li na ovaj način naše sudstvo šalje poruku svima onima koji terorišu ljude i bave se nezakonitim radnjama, da to i nije strašno i ako tako nešto rade, ne znači da će za to i da odgovaraju? Ne znam da li ovakva slika našeg pravosuđa treba da bude prikazana svetu i Evropi kojoj toliko žarko želimo da se pridružimo? Izgleda da Slobina senka još uvek lebdi negde u našem narodu!

Vladislav

pre 12 godina

O Mrkonjiću ne vredi ni trošiti reči, ali stvarno ne razumem ni ove iz SPO-a.. pa čoveče ko vam brani da srušite vladu?!!!!!!!

Šta i vi izvodite, da ste pošteni, sad bi rekli: partneri, mi odosmo..i kraj priče sa DS-SPS pričom i vladom, izbori i ćao...

Ne, nego ste i vi sa puterom na glavi, tj sa delom kajmaka, pa se ovako peglate preko medija, a ne pada vam na pamet da dignete ruke od tog kolača sa Mrkom i Tadićem, i da vladate, tj vladate i kapitalom, ugrađujete se u poslove, držite džinovske lokale u Knez Mihajlovoj u BG-u itd..

Vidim lepo ste stradali od 5. oktobra ali svi..svi ste se em oparili, i idalje običan narod nema za dostojan život, a vi ste još bogatiji nego pre 10 god svi!

A da ne pričam, kada se premota film, a nadam se da nemaju svi kokošije pamćenje, nije samo SPS bio u ratu u bivšoj Jugi..svi ste vi palili narod.. čak je i Vuk imao svoju ekipu u ratu, i sad kao ej deli lekcije kao jedina žrtva onog ratnog zla...

Bože, bože, dokle više sa ovakvim likovima.. da nemamo takve, bili bi Švajcarci. A takvi nas čine Afrikom...

ljubo prevareni demokrata

pre 12 godina

To je prava slika reformisanog pravosuđa pod upravom ove vlasti oličene u DS i njenih satelita.Bruka i sramota.

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Sramota. Lustracija je neophodna u pravosudju. Takodje je neophodno otvaranje dosijea, da vidimo ko je bio ko. Sve u svemu Srbija je zrela za jedan totalni "Preokret"...

bljak

pre 12 godina

Tako mi i treba, kad ne verujem u boga! Možda bi mogao da se nadam da će goreti jednog dana u paklu ili slično. Ovako... ostaje samo osećaj besa, nemoći i zgađenosti. Ovo nije ni drsko, već OGAVNO, toliko ogavno da mi se povraća

Velja al' ne selja

pre 12 godina

UDBASKO pravosudje=UDBASKE presude; nije niti malo cudno sto im smeta SPO i PREOKRET!!! Sarm da te bude Tadicu i DS-u!!!!

Filip

pre 12 godina

Evo zbog cega se na SPO "puca" iz svog raspolozivog oruzja! Niko ne sme ni da pokusa da se suprotstavi tajnim sluzbama koje Srbiju i njene gradjane decenijama drze kao taoce. Za te sluzbe i njihove tajkune, politicare, novinare, sudije... mi smo samo topovsko meso bez ikakve vrednosti.

krstivoje

pre 12 godina

Ali su zato zatvori prepuni zbog staljinisticko berijevskog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja kod privatnih firmi,TO JE ZLOCIN PREMA LJUDSKIM PRAVIMA PO EVROPI...ALI NASI TALIBANI NA VLASTI NEHAJU ZA TO...u pancevu su osudili po tom clanu u montiranom procesu celu porodicu na robiju i to za zloupotrebu sluzbenog polozaja u inostranoj firmi,znaci neko je munuo sudiji eure ispod stola i sada je na redu da zlostavljana porodica to isto ucini u novom sadu u kasacionom sudu i mune puno vecu sumu eura da se ukine besmislena presuda.Na drugoj strani ovakve oslobadjajuce presude kao u pozarevcu gde su dokazi puno puta javno filmovani,da nespominjemo kolesara ,janjusevica i slicne.Pravosudje je komplet uruseno i moralno dezavuisano,nova vlada bilo koja kad dodje morace da napravi zajednicku komisiju sa briselom za kontrolu svakog tuzioca i sudije,pa ako sudija osudi nekoga na robiju zbog eura onda treba da odlezi istu kaznu na koju je osudio nevinog.Svi tuzioci moraju da prodju kurs u briselu i da ukapiraju osnove evropskih vrednosti I DA ZNAJU da imaju slucaj samo sa neoborivim dokazom i da im se ispere mozak od staljinistickog zakona o zloupotrebi sluzbenog polozaja,radi poredjenja slovacka je poslala na kurseve u brisel 12 hiljada drzavnih sluzbenika,misli li pravosudje da je to badava...to je jedini spas za obicni narod od lesinara u pravosudju.

Bando crvena!!!

pre 12 godina

Molim EU da Srbiji ne daje nikakvu pomoc nego da plati svojih 1000 sudija, 1000 javnih tuzilaca i dovoljno prevodilaca da dodju u Srbiju i da pociste prvo ovu bagru u sudstvu a za 2-3 godine i bagru na vlasti i njihove nalogodavce. Ne poznajem ni jednu drzavu sa vrednijim i postenijim narodom i gorom i korumpiranijom vlascu. Nama ne trebaju nikakvi novi zakoni, samo ljudi koji ce da postojece sprovedu u delo.

Pancevac

pre 12 godina

Kao sto sam uvek govorio i pisao,
kod nas treba uvesti,na svake 4 godine,izbor sudija od strane gradjana.
Isto kao sto biramo one lopove od politicara,tako i sudije.
Ime,prezime,slika sudije i puna biografija.
Sta je sudio,koliko je trajalo itd.
Ko ne bude izabran od strane gradjana,pravo na zavod za zaposljevanje.

Petar

pre 12 godina

Уз певаљкину наногвицу, друге "интересантне" пресуде, отезања судских процеса, ово је коначна победа "реформисаног" правосуђа (по члану 666, став 999 Кривичног закона који гласи: "Правда за Марка"), на челу са бескомпромисним тужилаштвом задовољне министарке правосудне.
Пети октобар смо само сањали, јер шестог никад не беше.
Идемо пуном паром напред у ДЕВЕДЕСЕТЕ!

А шта оно рече агенција УН пре неки дан о корупцији у правосуђу Србије?

Sladjana

pre 12 godina

To je vama vaša koalicija dala. Ovi iz SPO-a se prave blesavi ili misle da smo mi blesavi, zakon o lustraciji postoji i jedini je koji se ne primenjuje, čini mi se, osam godina. Zastarelost dela u krivičnom zakonu ste vi gospodo propisali jer vi predlažete i donosite zakone. Što se tiče odugovlačenja ili eventualnih pritisaka, možda bi bilo pametno da sudija o tome nešto glasno kaže. Zamislite kako je sudijama ako donose naručene presude i imaju ovakvih problema, mislim napadaju ih, šta bi bilo da su zaista nezavisne i da imaju svoje mišljenje, kako bi se s tim nosili?!

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet oni vladaju! Da li se u ovoj zemlji nesto promenilo u dvehiljaditim godinama u odnosu na devedesete? Ocigledno nije nista! Ovakvu isti presudu bi doneli! Kada Marko Milosevic maltretira ljude to je sasvim opravano, to bas tako treba da bude! Sramota!

nbgbbc

pre 12 godina

Ovo je samarcina svima nama koji smo proveli 10 godina na ulici boreci se protiv bande crvene.I okanite se vise SPO-a.Jeste ucestvuje u vlasti.Jeste pravio je greske.Ogromne.Ali nemojte se praviti ludi.Vrlo dobro znamo ko vlada i donosi odluke od 2001.1991. god. imao sam 23.Odlicno se secam svega.I sta su pricali i sta su radili(svi sa politicke scene).Ono sto sad vidim je da BANDA CRVENA opet jase.Ko im je to dozvolio?

kasno je

pre 12 godina

A opet sta je to sramota? Pa svi smo svedoci da je zadnjih 10 godina na snazi rehabilitacija porodice Milosevic. Proglasavaju se za heroje. Stanko Subotic svercuje cigare, Marko Milosevic, Mihalj Kertes i ostali ne svercuju. Na sudjenjima u Hagu Milosevic "brani srpske nacionalne interese". Proglasavaju se za nekakve zrtve "novog svetskog poretka". Sve vreme ta propaganda nam se plasira onako podmuklo ispod zita. I niko od politicara koji su se borili protiv tog rezima nema nameru da se usprotivi toj propagandi. Naravno na kraju cete imati i ovakve presude. Nase sudstvo uopste nije imuno na stav javnog mnjenja. A javno mnjenje je veoma lepo obradjeno svom tom propagandom...

Milic

pre 12 godina

Bruka, sramota, ....
E to je Tadic sa ,,reformisanim,, pravosudjem DS-a i njegovi pouzdani partneri Dacic i Mrka! Srbijo zemljo - kukaj majko zali nesrecnike!

ZmajUTD

pre 12 godina

Ma pustite ljude na miru, oni su njega oslobodili na osnovu ove slike... Kako neko sa ovako hmm...facom, moze da ucini neko nezakonito delo? Aj'te, molim vas, vidi ga kako je sladak, ljubi ga majka u usi te, mesnate...

M. Jevtic

pre 12 godina

Ovo je stvarno skandalozno i pokazuje svu bruku naseg sudstva, neuspeh vladajucih struktura u popravljanju stanja i jos uvek jadnu sliku danasnje Srbije. Ja sam miran i stalozen covek, ali ovakvi dogadjaji uspevaju da isprovociraju osecaj nemocnog besa i frustriranosti. Rekao bih i da SPO u saopstenju reaguje na slican nacin. Vuce saosecam sa tobom ali ti si ipak u aktuelnoj vlasti, imas pristup medijim, a pomisli kao se lose osecamo svi mi ostali.

Bijek

pre 12 godina

Vidim ja njega u skorijoj budućnosti u nekoj kohabitaciji, u potpisivanju dogovora o daljem pomirenju, u vlasti. Volimo devedesete?!

Jožef

pre 12 godina

Ako imaš euriće onda nisi kriv ...i tako to .
Ovo je kapitalizam na demokratski način . Horor i teror svaki dan ali investitori ne odustaju - sreća naša .

Nenad

pre 12 godina

Pravnik sam.Stidim se svoje struke i svojih kolega.To kažem u uverenju da je bar samo deset procenata tačno ono o čemu se pričalo o tom Miloševićevom sinu.

mlekadzija

pre 12 godina

Pa zar se od reformisanog pravosudja mogla i ocekivati drugacija presuda. Zivka gder si??? Ah da, ona ne sme da komentarise niti da utice na odluke nezavisne sudske vlasti...

Osvetnik

pre 12 godina

Ima vise Milosevica u Srbiji pa se cuti i raznih tajkuna koji su ojadili ovu zemlju posle 5oktobra sto se ne prica i ne pise o Cumetu,Vuku Hamovicu,Miodragu Kosticu

Ja

pre 12 godina

Bas me zanima: da je petorica mladica 2000-te prebila marka (a da se razumemo, zasluzio je bio batine samo tako), dali bi isto tako slucaj zastareo?

Ne dirajte mi 1M + 5M

pre 12 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja postoji i kod nas i u svetu u svim demokratskim zemljama, ali samo treba preformulisati da je to ZLOUPOTREBA ZAKONA koji se izglasa sa svim njegovim malim prednostima ali velikim anomalijama i kome se ti ZAKONI DAJU U RUKE da po njima postupaju.
Na nasu nesrecu jos ce jedno M + 5M uspeti da do kraja mandata oslobodi i onog koji je kriv za poginule u RTV da covek, na zalost unesrecenih, doceka novu godinu kod kuce, oslobodjen, pa mozda ako SPS sedne u klupe dobije i koji mandat.
Mislite o tome nista nije slucajno - SRAMOTA za sud jer jos uvek resavaju parnice i pitanje da li se radi o drvenoj ili crvenoj kravi. A TEK KRIVICNA DELA - e tu ti vazi ono BATINA JE IZ RAJA IZASLA, pa dok to ustanove da li je to ISTINA ili LAZ, prodje voz kroz kuruz sto rece Lala - neko ob'ro pa pro'do.

Sin Bludimir

pre 12 godina

:) E moji naivni sugradjani.

Pa pre svega nedelju dana izbachen je rezultat ankete po kome je Ivica najkredibilitetniji politichar i najbolji ministar. Proshle godine je gosn' Ivica bio proglashen za Evropeja godine itd. :)

Sta se chudite onda? Sta je strashno onda sto su nekog tamo Marka, koji je tad bio klinac oslobodili optuzbe. Sta dete zna sta je motorna testera.

Pa u zemlji nam se deshavaju zlochini na dnevnom nivou, cujem da ovih dana treba da se potpishe ugovor o namerama u vezi gradnje metroa - sa firmom francuskom koja kad joj ukucate naziv u Googlu dobijate prvi link sa BBCevog sajta da je tuzena vishe puta za malverzacije, nameshtanje tendera, podmicivanje politichara itd. i to uglavnom u zemljama u kojima rastu banane i u kojima caruju majmuni tipa ove nashe lepe zemljice.

Pa to je UBER kriminal, sta je onda neki deckic koji hoce da ispadne mangup i mlatara motorkom u poredjenju sa ovim zlochinima. :) Da drzava krene da se chisti prvo sto bi trebalo da napravimo su novi zatvorski kapaciteti - rupe, gde bi bacali silan olosh koji se godinama kotio..

Nikolic

pre 12 godina

Ovo je teska bruka i sramota za tkz. reformisano pravosudje,ali ne cudi me,jer drug Mrka tako pozdravlja i Predsednika Tadica, sa 5 M.

lemmy

pre 12 godina

Pa kada ste nezavisni medij i profesionalni novinar dajte ime i sliku sudije,cisto da ga narod ne zaboravi kada dodje neki novi 6 oktobar.Samo da mu se zahvali nista vise.A da vi ne smete da uticete na nezavisno sudstvo,izvinjavam se.

ja

pre 12 godina

"Sudstvo je odvojeno od ostalih grana vlasti i mora biti nezavisno,nema mesanja u odluke profesionalnih sudija!
cestitam jos jednom!
(NokiJa, 18. novembar 2011 12:00) "

Hahahahahahahahahahaha... hajde ponovi još nekoliko puta pod različitim nick-om, a može i partijskim nadimcima, pa ćemo poverovati.

Lupate gluposti

pre 12 godina

Zastarelost je zastarelost ! Sto ovo nije ranije reseno ? Zato sto kriminalnoj drzavi ne odgovara dobro sudstvo ! TO JE POENTA. A ne zasto nesto je oslobodjeno zato sto je zastarelo...

Petar

pre 12 godina

Nazalost Sud u Strazburu jedino moze konstatovati da je povredjeno pravo na sudjenje u razumnom roku i dosudi odstetu koju ce drzava Srbija (poreski obveznici) morati da plati ostecenom. Ova sudija i svi koji su ovo smislili i ovim se okoristili ostace netaknuti.

nikola

pre 12 godina

Gospodine Cvetkovicu i gospodjo Malovic treba da znate da je zakon o rehabilitaciji 33/06 donet 17.4.2006., a u clanu 8 se kaze da ce se naknada rehabilitovanim licima doneti drugim zakonom.Ko je u Srbiji odgovoran sto za pet godina taj zakon nije donet?Preko 10000 tuzbi iz Srbije je upuceno prosle godine Medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburgu, pa su uveli uslov prethodnog obracanja Ustavnom sudu Srbije, na koji se ceka 2-3 godine.Da li je to reformisano srbijansko pravosudje na putu ka Evropskoj uniji?Shvatate li da ocenu o sudstvu Srbije vise ne donosi ono samo, vec je pod lupom ostecenih i medjunarodne javnosti.Ko je odgovoan za to?

Sto mu gromova

pre 12 godina

Sada ste, kao, svi šokirani i iznanadjeni! To se očekivalo, još istog dana, kada je potpisan koalicioni sporazum, jer je jedan od uslova koalicije (od strane SPS-a), bio i abolicija (tiha, sistamska) Mire i Marka. O tome su u to vreme POČELE da pišu neke novine, ali su ubrzo ućutkane. Sada, sa ove distance, mislim da je koalicija, koja je stvorena 2008. godine, ustvari, pomirenje komunista tvrde linije (SPS), i "meke" struje komunista (DS) posle osme sednice.

boki niš

pre 12 godina

zašto se čudite pa danas je još gore! Koliko samo afera je država imala za ovih 10 godina... I koliko državnih službenika, ministara je osuđeno? Niko! Zašto?. Pa koji sudija sme da osudi državu i vlast za kofere,aerodrome,sartide itd. Nijedan... Ali zato imamo opet režimske sudije Lazovića, Ilićku to su sudije represije kao i ova od pre 20 godina.

...nama je dobro,taman kako smo zasluzili...

pre 12 godina

Nasa slika i prilika,nazalost.Da smo normalni,da imamo iole gradjanske i ljudkse svesti i savesti vec bismo protestovali.A ovako lajemo malo po internetu i nikom nista...
Ko je kriv za ovo? KFOR, NATO,USA, gejevi, Albanci, Madjari, ustase, Nemci, vanzemaljci?!?KO?!?!
Ili mi sami,na celu sa nasim vlastima (bivsim,sadasnjim i buducim)?
Povraca mi se od same pomisli koje smo mi dno...

p.s. Da 5. Oktobar nije bio toliko "plišan" garantujem da bi bilo bolje danas.Neko je morao da visi,a ovako "dzaba smo krecili"...