Utorak, 15.11.2011.

15:50

Renault Koleos 2.0 dCi

Izvor: B92

Renault Koleos 2.0 dCi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

vladica

pre 9 godina

Prešao sam 30.000 km za nepune dve godine sa ovakvim restilizovanim koleosom. Jedino što nema kožna sedišta i ima manuelni menjač.
Kupio sam ga sasvim slučajno. Hteo sam da kupim produženi Scenic, a onda sam video Koleosa koji je koštao približno isto i dopao mi se na prvi pogled. Pre toga sam auto video samo na slikama. Mislim da je Koleos mnogo, mnogo bolji nego što prošao na tržištu,a pretpostavljam da je sve to posledica činjenice da je Reno dizajn prilagodio neevropskim tržištima, Aziji pre svega.
Meni Koleos izgleda sasvim pristojno, originalan je, deluje fluidno, ne izleda vulgarno agresivan kao npr. Sportage, ali imam primedbu na izgled prednje maske. Ni prethodna nije izgledala bogzna šta, ali čini mi se da ni sa ovim redizajnom nisu uspeli da koleosa učine atraktivnijim.
Kada si unutra, sasvim druga priča. Svi materijali su izuzetno kvalitetni, vrlo je ergonomičan i praktičan. Preglednost odlična. Motor više nego dovoljno snažan, a koleos je iznenađujuće udoban. Kao da vozite MPV a ne džipa. Kakav je van puta probao sam na snegom prekrivenim planinskim putevima. Svuda nas je izvukao a najviše mi se dopala pomoć pri spuštanju niz klizave nizbrdice.
Auto za svaku preporuku. Žao mi je što ga nisu dizajnirali kao Kaptura. Mislim da bi to bio pravi pogodak

guru

pre 10 godina

(SashaNS, 17. novembar 2011 13:24)

Kasnim sa komentarom.Moj prijatelj ima Koleos.Auto je fantastičan u svakom pogledu.Dozvoljavam,da nekom može da se ne sviđa izgled,ali...Komentar Saše iz NS me je nasmejao.

Bojan

pre 11 godina

Znam da je malo kasno da se javljam sa komentarom, ali tek skoro sam pročitao ovaj tekst. Iz aviona se vidi da većina ljudi koja po sajtovima i forumima komentariše automobile nikada nije ni prišla blizu modela o kojima govore, a najverovatnije ih nije ni videla uživo.
Ko se vozio u Koleosu savim sigurno ne ože da piše ovakve komentare. Ja sam imao sreću da sa restilizovanim koleosom pređem oko 2000 km i moram da priznam da mi se nikada do sada nije dogodilo da u nekom autu provodiš još i još vremena. Ukratko, koleosa je teško zasititi se. Na dužim relacijama do sada sam od SUV-jeva vozio Santa Fe, Rav4, Sportage i zaista se nijedan od ovih po ugođaju ne može meriti sa Koleosom. Kada se sa voziš po autoputu - ide i vuče kao mećava. Izuzetno je tiho u kabini i sve se odvija bez ikakvih senzacija. Skineš s trenutka pogled sa cajgera, a koji sekund kasnije shvatiš da juriš kao lud. U krivinama jako dobro drži. Ne naginje se kao ova tri automobila koja sam pomenuo. Sa druge strane, đavo mi nije dao mira i isprobavao sam ga po takvim blatnjavim i snegovitim terenima i kojekakvim udžericama i moram da kažem, mada tako ne izgleda - ovo uopšte nije naivan off-roader. Jedinu zamerku koju imam je što je gepek dosta plitak i u njega ne može da stane više stvari nego u običnom meganu, fokusu ili golfu. A što se izgleda tiče - meni se sviđa, ali o ukusima ne treba raspravljati.

Stefan

pre 12 godina

@sasha menjao je moj brat na koroli 5 god je stara 110 i kusur hiljada, ne sijalicu, nego kompletnu neku instalaciju kod farova jer je ista izgorela i umalo zapalila auto.. Ali dobro bolje da izgoris nego da zavuces ruku malo vise negde.. Salu na stranu ovo ne znaci da je tojota krs, isto tako nemoj ni da renault poredis sa alfom, koja ima zagarantovanu generalnu na 150k km, a dci ubija 300-500 000km...

toliko

pre 12 godina

Ovo sa kvalitetom motora i ostalih stvari me podsecs na pljuvanje peugeota i hdi-a, a ono se ispostavi da je najbolji dizelas hdi i da osvajaju par godina za redom Le Man (ne znam kako se bas pise ispravno), tako i sa Renaultom, pljuju dci, a sa dci-ijem moj cale presao 420000km, laguna 1.9dci.. Vozim.407 i ne moze niko da me ubedi da je 2.0 Tdi bolji od 2.0Hdi jer sam toliko bistar da vidim i sam da Vw nije napravio dobar dizel jos od 90-ih kada su izbaciji 1.9 koji je bio extra tad, ali za danasnje standarde radio kao traktor.. Dakle motor dobar, unutrasnjost djene djene, pogledajte ML i sve ce vam biti jasno.. B klasa unutra strpana..

SashaNS

pre 12 godina

@eee svasta

Renault suvereno vlada u svim kategorijama na listama pouzdanosti, al'sa donje strane tabele (grčevito se bori sa ALFOM i FIAT-om)....
Zna se ko je na VRHU.
A sto se tice sijalica, jel menjao neko sijalicu kod japanca u prvih 150.000 km? Naravno da nije, nema potrebe:)
Kraj.

Dima

pre 12 godina

Megan i sijalice? Propaganda za zatupljene! Sam sam promenio sijalicu za 5 minuta, video da momku u servisu treba 30 sekundi. Neki nisu u stanju da shvate da je lakše promeniti sijalicu na Yugu nego na novijim golfovima, al' nije valjda Yugo bolje vozilo?

Koleos - za 24,312 € savršeni dizel od 150ks, Bose ozvučenje i navigacija. Jel' ima bolje, jače i jeftinije. Dobijete Reno verziju Nissan Qashqai, najprodavaniji strani auto u Nemačkoj.

Što se dizana tiče o ukusima se ne raspravlja, a stotne hiljada zadovoljnih korisnika npr. BMW nije briga što su kupili auto sa nekim dosta ružnim elementima eksterijera. Video sam Koleos na ulici, crn, nije uopšte ružan.

dale

pre 12 godina

@jiggy Ja ne bih rekao da si ti posedovao Megane 2. A zamolio bih sve koji previse citaju (Nemacke)casopise,a pritom ne poseduju ovaj auto,da ne spominju to famozno menjanje sijalice oko koga se digla tolika prasina.Ima toliko drugih automobila kod kojih je mnogo teze,skoro nemoguce zameniti sijalicu,ali nekome je tih godina zasmetao Megane 2 i onda kada nista se nije moglo naci za kritiku nasla se zamena sijalice.Cist marketinski trik."srpski san" Golf IV...probajte zameniti sijalicu na ovom autu.Ja sam na svom Meganu 2 menjao za najvise 5min,bez muke,bez izgubljenih zivaca,bez izgubljenog vremena.

eee svasta

pre 12 godina

@SashaNS Navedi molim te probleme Renaulta po "svim segmentima".Toliko su u problemima po segmentima da su njohovi modeli medju najprodavanijima u skoro svim klasama.Da si nekad seo u bilo koji Renault,a potom i u Daciu video bi da kvalitet unutrasnjosti nema dodirnih tacaka sa Daciom.Kod svih Renaulta,da li to bio Clio,Laguna,Scenic,Megane....instrument table su napravljene od mekih materijala.Porediti Daciu i Renault po tome je lupanje gluposti.Da prave lose motore,ne verujem da bi jedna Japanska kompanija koristila iste,a po gotovu ne Mercedes sa kojim se razvijaju dci motori koji ce se ugradjivati i u A i B klasu.Takodje komentar o vratima na Meganu 2...Da nisam imao ovaj auto pa i da poverujem,ovako samo :).Malo bolje poznavanje auto sveta i konkrektnih automobila ne bi bilo na odmet pre komentarisanja nekih stvari.

Moca

pre 12 godina

Od ovih Samsung-Renault kreacija, koliko me je Latitude odusevio toliko Koleos nije... Sto neko ovde rece, ne sumnjam u kvalitet Renoa, ali za 25.000 evra ocekujem malo vise inventivnosti, bar u kabini.

Timer

pre 12 godina

Na meganu 2 se vrata zatvaraju kao da je pala serpa na plocice?!?Mora da se se rasklopi da bi se zamenila sijalica na faru?Gomila neistina coveka koji (uveren sam) nikada nije posedovao ovaj auto.Zasto Vam je stalo da ocrnite Reno?Zasto ga uporedjujete sa duplo skupljim A4?Mogli ste navesti neku manu koja zaista postoji a ne izmisljati kojesta.Inace brava ladice suvozaca na meganu 2 savrseno funkcionise i bilo bi mi drago da su je stavili na Koleos.

SashaNS

pre 12 godina

Renault stvarno ima problem u ovom segmentu. (ima ga u svim segmentima, al u ovom....:)
Auto je ruzan, plastika je gora nego u najjeftinijoj daciji, prtljaznik 450lt?!?!, pa toliko ima svaki auto C klase a ne SUV.
Mozda jedina svetla tacka moze biti Nissan-ov pogon 4x4 (ako je on u pitanju) i motor, mada i sam Renault motor nije neki sampion (ako volis puno da se druzis sa servisom, kupi Renault)
Sve u svemu, recimo da su HONDA CR-v ili TOYOTA RAV4 pravi lepotani u odnosu na ovo cudo iz Koreje.

Ljutko

pre 12 godina

Komandna tabla ko da je prekopirana iz Hyundai Ponija.Stvarno ima previše plastike a premalo dugmića. Ako platim auto 25000 evra onda hoću da iznutra izgleda kao svemirski brod.

Vlada

pre 12 godina

@Jeep
Nisam znao da Toyota proizvodi Land Cruiser, hvala na prosvetljenju, mislio sam da nam stize iz Zastave. Inace, kada vec postoji neodoljiva zelja za ispravljanjem, onda obratiti paznju da se ne pise Land Cruser, vec Land Cruiser. Druga stvar, napisao sam dzip, a ne Jeep. I kako nazvati tu populaciju, poput Land Rover Defendera, G klase/Puch, Nissan Patrola, ako ne dzipovima, odnosno terenskim vozilima? Obzirom da si/ste ljubitelj navedene marke vozila (koristis/te njihovo zasticeno ime umesto sopstvenog), nazivanje jedne kategorije vozila po tebi/Vama omiljenom proizvodjacu moze samo da godi sujeti.
"Videti trn u tudjem oku, ne videti balvan u sopstvenom". Tipicno.

neznalica

pre 12 godina

Da se nadovezem na dzigija: Koleos, Latitude i Fluence su ustvari modeli Samsunga sa znakom Renaulta. Zato dizajnom i odskacu toliko od ostatka game, odnosno ruzniji su :)

jiggy

pre 12 godina

Hteo sam da napisem malo duzi komentar, a onda sam video da mu je bravica na kaseti, ispred suvozaca, ista kao na Megane-u 2. Kojeg sam kupio novog 2006 godine i prodao pre par meseci, doplatio 2000e i kupio 3 godine starijeg Audi-a A4. I odmah imam osmeh od uha do uha, sto sam se otarasio Renault-a. Nisam imao problema sa njim. Cak sam mu ugradio xenone i Pioneer DVD i ni to nije pomoglo da se vrata ne zatvaraju kao da vam je ispala serpa na plocice, da ventilator ne radi na najjacem podesavanju jer su kontakti korodirali, da moram da ga rasklopim da bih zamenio sijalicu u faru... A sta bi bilo da sam se stvarno raspisao?! Salim se, hvala Zoranu, sto ga je kupio od mene. :-)

dzigi

pre 12 godina

Ovo i nije Reno, već Samsung. Samo su mu stavili znak Renoa, kao što na nekim tržištima Dačija ima Renoov znak. Treću generaciju će Reno ili da izbaci ili da napravi kako treba, ovo je čisto da se popuni program.

Vlada

pre 12 godina

@Bojan
"Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. "
Od svih pobrojanih, jedini dzip je LandCruiser. Ostalo je sve sminka, kao i Koleos.

clio

pre 12 godina

Sto se tice prednjeg dela mnogo je lepsi u odnosu na prethodnika, samo zadnji deo bi mogao u narednom izdanju da bude vertikalniji (strmiji). Ovako dodje "nesto izmedju"

4x4

pre 12 godina

Jedino sto mi svidja kod ovog, iz mog ugla, ruznog automobila je motor i Nissan-ov 4x4 pogon. Dizajnom sam razocaran, verujem da su mogli lepse da ga upakuju. Obzirom na odlican 2.0 dci motor, blokadu diferencijala i solidne napadne uglove sposoban je za ozbiljniji "off road".
Strpati u isti kos Forester, CR-V, Land cruiser, Outlander i Quashqai je posledica nedovoljnog poznavanja navedenih automobila. Svi navedeni pripadaju suv klasi i to sa veoma razlicitim off road kapacitetima gde se posebno izdvaja Forester. Land cruiser se moze porediti sa Land Roverom, Nissan Patrolom i sl. I ne kaze se "ovo" auto.

Bojan

pre 12 godina

Ne svidja mi se, sirotinjski izgleda iznutra, malo je ogranicen sa prostorom.
Ne razumijem poentu ovih auta. Po svim "nepristupacnim" terenima po kojima crossoveri mogu da idu, moze i obicno auto. U odnosu na normalna kola, visi su (lose po stabilnost), tezi (lose po ekonomiju i performanse), a u prosjeku ne nude nista dodatno sto se tice prostora. Mozda mogu da ponude vecu udobnost, ali po cijeni manje stabilnosti.
Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. Dobro neki od ovih su iz segmenta crossovera, ali za klasu mogucnosti i kvaliteta iznad u tom segmentu. Ono sto hocu da kazem, za dzip ocekujem vise prostora, putnickog i prtljaznog, vecu robusnost i dobar pogon na 4 tocka.

dejan

pre 12 godina

reno i dalje luta u dizajnu u ovakvom segmentu, prva verzija je delovala mlako, ova doteranija sa vise izmesanih stilova. iako za dve klase nize, daster (mnogi ga zovu dunster) izgleda bolje i ima jaci karakter i pravi je krosover. pozitivna stvar je naravno nisanovo ogibljenje i prenos, na uporednim testovima se pokazao i kao terenac za nepristupacne terene. sto se tice motora i bezbednosti reno je u tim segmenitma odavno u samom vrhu.

sneza

pre 12 godina

Ja sam fan renauta.Vozila sam 4,pa 5,a sad vozim megana.Ovaj auto je sjajan, provozala staru verziju,ali uzimajuci u obzir trenutne mogucnosti necu skoro promeniti auto.

Bojan

pre 12 godina

O ukusima ne vredi rasrpavljati, al' meni centralna konzola definitivno nije po volji. Ruzna je jako. Nigde veze nisacim... Po meni - veeeeliki minus. Nekako mi je sve nabijeno u donjoj polovini, neprakticno za koriscenje. Bas mi se ne svidja...

Bojan

pre 12 godina

O ukusima ne vredi rasrpavljati, al' meni centralna konzola definitivno nije po volji. Ruzna je jako. Nigde veze nisacim... Po meni - veeeeliki minus. Nekako mi je sve nabijeno u donjoj polovini, neprakticno za koriscenje. Bas mi se ne svidja...

dejan

pre 12 godina

reno i dalje luta u dizajnu u ovakvom segmentu, prva verzija je delovala mlako, ova doteranija sa vise izmesanih stilova. iako za dve klase nize, daster (mnogi ga zovu dunster) izgleda bolje i ima jaci karakter i pravi je krosover. pozitivna stvar je naravno nisanovo ogibljenje i prenos, na uporednim testovima se pokazao i kao terenac za nepristupacne terene. sto se tice motora i bezbednosti reno je u tim segmenitma odavno u samom vrhu.

4x4

pre 12 godina

Jedino sto mi svidja kod ovog, iz mog ugla, ruznog automobila je motor i Nissan-ov 4x4 pogon. Dizajnom sam razocaran, verujem da su mogli lepse da ga upakuju. Obzirom na odlican 2.0 dci motor, blokadu diferencijala i solidne napadne uglove sposoban je za ozbiljniji "off road".
Strpati u isti kos Forester, CR-V, Land cruiser, Outlander i Quashqai je posledica nedovoljnog poznavanja navedenih automobila. Svi navedeni pripadaju suv klasi i to sa veoma razlicitim off road kapacitetima gde se posebno izdvaja Forester. Land cruiser se moze porediti sa Land Roverom, Nissan Patrolom i sl. I ne kaze se "ovo" auto.

Vlada

pre 12 godina

@Bojan
"Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. "
Od svih pobrojanih, jedini dzip je LandCruiser. Ostalo je sve sminka, kao i Koleos.

sneza

pre 12 godina

Ja sam fan renauta.Vozila sam 4,pa 5,a sad vozim megana.Ovaj auto je sjajan, provozala staru verziju,ali uzimajuci u obzir trenutne mogucnosti necu skoro promeniti auto.

Timer

pre 12 godina

Na meganu 2 se vrata zatvaraju kao da je pala serpa na plocice?!?Mora da se se rasklopi da bi se zamenila sijalica na faru?Gomila neistina coveka koji (uveren sam) nikada nije posedovao ovaj auto.Zasto Vam je stalo da ocrnite Reno?Zasto ga uporedjujete sa duplo skupljim A4?Mogli ste navesti neku manu koja zaista postoji a ne izmisljati kojesta.Inace brava ladice suvozaca na meganu 2 savrseno funkcionise i bilo bi mi drago da su je stavili na Koleos.

Vlada

pre 12 godina

@Jeep
Nisam znao da Toyota proizvodi Land Cruiser, hvala na prosvetljenju, mislio sam da nam stize iz Zastave. Inace, kada vec postoji neodoljiva zelja za ispravljanjem, onda obratiti paznju da se ne pise Land Cruser, vec Land Cruiser. Druga stvar, napisao sam dzip, a ne Jeep. I kako nazvati tu populaciju, poput Land Rover Defendera, G klase/Puch, Nissan Patrola, ako ne dzipovima, odnosno terenskim vozilima? Obzirom da si/ste ljubitelj navedene marke vozila (koristis/te njihovo zasticeno ime umesto sopstvenog), nazivanje jedne kategorije vozila po tebi/Vama omiljenom proizvodjacu moze samo da godi sujeti.
"Videti trn u tudjem oku, ne videti balvan u sopstvenom". Tipicno.

Bojan

pre 12 godina

Ne svidja mi se, sirotinjski izgleda iznutra, malo je ogranicen sa prostorom.
Ne razumijem poentu ovih auta. Po svim "nepristupacnim" terenima po kojima crossoveri mogu da idu, moze i obicno auto. U odnosu na normalna kola, visi su (lose po stabilnost), tezi (lose po ekonomiju i performanse), a u prosjeku ne nude nista dodatno sto se tice prostora. Mozda mogu da ponude vecu udobnost, ali po cijeni manje stabilnosti.
Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. Dobro neki od ovih su iz segmenta crossovera, ali za klasu mogucnosti i kvaliteta iznad u tom segmentu. Ono sto hocu da kazem, za dzip ocekujem vise prostora, putnickog i prtljaznog, vecu robusnost i dobar pogon na 4 tocka.

Dima

pre 12 godina

Megan i sijalice? Propaganda za zatupljene! Sam sam promenio sijalicu za 5 minuta, video da momku u servisu treba 30 sekundi. Neki nisu u stanju da shvate da je lakše promeniti sijalicu na Yugu nego na novijim golfovima, al' nije valjda Yugo bolje vozilo?

Koleos - za 24,312 € savršeni dizel od 150ks, Bose ozvučenje i navigacija. Jel' ima bolje, jače i jeftinije. Dobijete Reno verziju Nissan Qashqai, najprodavaniji strani auto u Nemačkoj.

Što se dizana tiče o ukusima se ne raspravlja, a stotne hiljada zadovoljnih korisnika npr. BMW nije briga što su kupili auto sa nekim dosta ružnim elementima eksterijera. Video sam Koleos na ulici, crn, nije uopšte ružan.

eee svasta

pre 12 godina

@SashaNS Navedi molim te probleme Renaulta po "svim segmentima".Toliko su u problemima po segmentima da su njohovi modeli medju najprodavanijima u skoro svim klasama.Da si nekad seo u bilo koji Renault,a potom i u Daciu video bi da kvalitet unutrasnjosti nema dodirnih tacaka sa Daciom.Kod svih Renaulta,da li to bio Clio,Laguna,Scenic,Megane....instrument table su napravljene od mekih materijala.Porediti Daciu i Renault po tome je lupanje gluposti.Da prave lose motore,ne verujem da bi jedna Japanska kompanija koristila iste,a po gotovu ne Mercedes sa kojim se razvijaju dci motori koji ce se ugradjivati i u A i B klasu.Takodje komentar o vratima na Meganu 2...Da nisam imao ovaj auto pa i da poverujem,ovako samo :).Malo bolje poznavanje auto sveta i konkrektnih automobila ne bi bilo na odmet pre komentarisanja nekih stvari.

Ljutko

pre 12 godina

Komandna tabla ko da je prekopirana iz Hyundai Ponija.Stvarno ima previše plastike a premalo dugmića. Ako platim auto 25000 evra onda hoću da iznutra izgleda kao svemirski brod.

neznalica

pre 12 godina

Da se nadovezem na dzigija: Koleos, Latitude i Fluence su ustvari modeli Samsunga sa znakom Renaulta. Zato dizajnom i odskacu toliko od ostatka game, odnosno ruzniji su :)

dale

pre 12 godina

@jiggy Ja ne bih rekao da si ti posedovao Megane 2. A zamolio bih sve koji previse citaju (Nemacke)casopise,a pritom ne poseduju ovaj auto,da ne spominju to famozno menjanje sijalice oko koga se digla tolika prasina.Ima toliko drugih automobila kod kojih je mnogo teze,skoro nemoguce zameniti sijalicu,ali nekome je tih godina zasmetao Megane 2 i onda kada nista se nije moglo naci za kritiku nasla se zamena sijalice.Cist marketinski trik."srpski san" Golf IV...probajte zameniti sijalicu na ovom autu.Ja sam na svom Meganu 2 menjao za najvise 5min,bez muke,bez izgubljenih zivaca,bez izgubljenog vremena.

dzigi

pre 12 godina

Ovo i nije Reno, već Samsung. Samo su mu stavili znak Renoa, kao što na nekim tržištima Dačija ima Renoov znak. Treću generaciju će Reno ili da izbaci ili da napravi kako treba, ovo je čisto da se popuni program.

Moca

pre 12 godina

Od ovih Samsung-Renault kreacija, koliko me je Latitude odusevio toliko Koleos nije... Sto neko ovde rece, ne sumnjam u kvalitet Renoa, ali za 25.000 evra ocekujem malo vise inventivnosti, bar u kabini.

toliko

pre 12 godina

Ovo sa kvalitetom motora i ostalih stvari me podsecs na pljuvanje peugeota i hdi-a, a ono se ispostavi da je najbolji dizelas hdi i da osvajaju par godina za redom Le Man (ne znam kako se bas pise ispravno), tako i sa Renaultom, pljuju dci, a sa dci-ijem moj cale presao 420000km, laguna 1.9dci.. Vozim.407 i ne moze niko da me ubedi da je 2.0 Tdi bolji od 2.0Hdi jer sam toliko bistar da vidim i sam da Vw nije napravio dobar dizel jos od 90-ih kada su izbaciji 1.9 koji je bio extra tad, ali za danasnje standarde radio kao traktor.. Dakle motor dobar, unutrasnjost djene djene, pogledajte ML i sve ce vam biti jasno.. B klasa unutra strpana..

jiggy

pre 12 godina

Hteo sam da napisem malo duzi komentar, a onda sam video da mu je bravica na kaseti, ispred suvozaca, ista kao na Megane-u 2. Kojeg sam kupio novog 2006 godine i prodao pre par meseci, doplatio 2000e i kupio 3 godine starijeg Audi-a A4. I odmah imam osmeh od uha do uha, sto sam se otarasio Renault-a. Nisam imao problema sa njim. Cak sam mu ugradio xenone i Pioneer DVD i ni to nije pomoglo da se vrata ne zatvaraju kao da vam je ispala serpa na plocice, da ventilator ne radi na najjacem podesavanju jer su kontakti korodirali, da moram da ga rasklopim da bih zamenio sijalicu u faru... A sta bi bilo da sam se stvarno raspisao?! Salim se, hvala Zoranu, sto ga je kupio od mene. :-)

Stefan

pre 12 godina

@sasha menjao je moj brat na koroli 5 god je stara 110 i kusur hiljada, ne sijalicu, nego kompletnu neku instalaciju kod farova jer je ista izgorela i umalo zapalila auto.. Ali dobro bolje da izgoris nego da zavuces ruku malo vise negde.. Salu na stranu ovo ne znaci da je tojota krs, isto tako nemoj ni da renault poredis sa alfom, koja ima zagarantovanu generalnu na 150k km, a dci ubija 300-500 000km...

clio

pre 12 godina

Sto se tice prednjeg dela mnogo je lepsi u odnosu na prethodnika, samo zadnji deo bi mogao u narednom izdanju da bude vertikalniji (strmiji). Ovako dodje "nesto izmedju"

SashaNS

pre 12 godina

Renault stvarno ima problem u ovom segmentu. (ima ga u svim segmentima, al u ovom....:)
Auto je ruzan, plastika je gora nego u najjeftinijoj daciji, prtljaznik 450lt?!?!, pa toliko ima svaki auto C klase a ne SUV.
Mozda jedina svetla tacka moze biti Nissan-ov pogon 4x4 (ako je on u pitanju) i motor, mada i sam Renault motor nije neki sampion (ako volis puno da se druzis sa servisom, kupi Renault)
Sve u svemu, recimo da su HONDA CR-v ili TOYOTA RAV4 pravi lepotani u odnosu na ovo cudo iz Koreje.

SashaNS

pre 12 godina

@eee svasta

Renault suvereno vlada u svim kategorijama na listama pouzdanosti, al'sa donje strane tabele (grčevito se bori sa ALFOM i FIAT-om)....
Zna se ko je na VRHU.
A sto se tice sijalica, jel menjao neko sijalicu kod japanca u prvih 150.000 km? Naravno da nije, nema potrebe:)
Kraj.

Bojan

pre 11 godina

Znam da je malo kasno da se javljam sa komentarom, ali tek skoro sam pročitao ovaj tekst. Iz aviona se vidi da većina ljudi koja po sajtovima i forumima komentariše automobile nikada nije ni prišla blizu modela o kojima govore, a najverovatnije ih nije ni videla uživo.
Ko se vozio u Koleosu savim sigurno ne ože da piše ovakve komentare. Ja sam imao sreću da sa restilizovanim koleosom pređem oko 2000 km i moram da priznam da mi se nikada do sada nije dogodilo da u nekom autu provodiš još i još vremena. Ukratko, koleosa je teško zasititi se. Na dužim relacijama do sada sam od SUV-jeva vozio Santa Fe, Rav4, Sportage i zaista se nijedan od ovih po ugođaju ne može meriti sa Koleosom. Kada se sa voziš po autoputu - ide i vuče kao mećava. Izuzetno je tiho u kabini i sve se odvija bez ikakvih senzacija. Skineš s trenutka pogled sa cajgera, a koji sekund kasnije shvatiš da juriš kao lud. U krivinama jako dobro drži. Ne naginje se kao ova tri automobila koja sam pomenuo. Sa druge strane, đavo mi nije dao mira i isprobavao sam ga po takvim blatnjavim i snegovitim terenima i kojekakvim udžericama i moram da kažem, mada tako ne izgleda - ovo uopšte nije naivan off-roader. Jedinu zamerku koju imam je što je gepek dosta plitak i u njega ne može da stane više stvari nego u običnom meganu, fokusu ili golfu. A što se izgleda tiče - meni se sviđa, ali o ukusima ne treba raspravljati.

vladica

pre 9 godina

Prešao sam 30.000 km za nepune dve godine sa ovakvim restilizovanim koleosom. Jedino što nema kožna sedišta i ima manuelni menjač.
Kupio sam ga sasvim slučajno. Hteo sam da kupim produženi Scenic, a onda sam video Koleosa koji je koštao približno isto i dopao mi se na prvi pogled. Pre toga sam auto video samo na slikama. Mislim da je Koleos mnogo, mnogo bolji nego što prošao na tržištu,a pretpostavljam da je sve to posledica činjenice da je Reno dizajn prilagodio neevropskim tržištima, Aziji pre svega.
Meni Koleos izgleda sasvim pristojno, originalan je, deluje fluidno, ne izleda vulgarno agresivan kao npr. Sportage, ali imam primedbu na izgled prednje maske. Ni prethodna nije izgledala bogzna šta, ali čini mi se da ni sa ovim redizajnom nisu uspeli da koleosa učine atraktivnijim.
Kada si unutra, sasvim druga priča. Svi materijali su izuzetno kvalitetni, vrlo je ergonomičan i praktičan. Preglednost odlična. Motor više nego dovoljno snažan, a koleos je iznenađujuće udoban. Kao da vozite MPV a ne džipa. Kakav je van puta probao sam na snegom prekrivenim planinskim putevima. Svuda nas je izvukao a najviše mi se dopala pomoć pri spuštanju niz klizave nizbrdice.
Auto za svaku preporuku. Žao mi je što ga nisu dizajnirali kao Kaptura. Mislim da bi to bio pravi pogodak

guru

pre 10 godina

(SashaNS, 17. novembar 2011 13:24)

Kasnim sa komentarom.Moj prijatelj ima Koleos.Auto je fantastičan u svakom pogledu.Dozvoljavam,da nekom može da se ne sviđa izgled,ali...Komentar Saše iz NS me je nasmejao.

SashaNS

pre 12 godina

Renault stvarno ima problem u ovom segmentu. (ima ga u svim segmentima, al u ovom....:)
Auto je ruzan, plastika je gora nego u najjeftinijoj daciji, prtljaznik 450lt?!?!, pa toliko ima svaki auto C klase a ne SUV.
Mozda jedina svetla tacka moze biti Nissan-ov pogon 4x4 (ako je on u pitanju) i motor, mada i sam Renault motor nije neki sampion (ako volis puno da se druzis sa servisom, kupi Renault)
Sve u svemu, recimo da su HONDA CR-v ili TOYOTA RAV4 pravi lepotani u odnosu na ovo cudo iz Koreje.

SashaNS

pre 12 godina

@eee svasta

Renault suvereno vlada u svim kategorijama na listama pouzdanosti, al'sa donje strane tabele (grčevito se bori sa ALFOM i FIAT-om)....
Zna se ko je na VRHU.
A sto se tice sijalica, jel menjao neko sijalicu kod japanca u prvih 150.000 km? Naravno da nije, nema potrebe:)
Kraj.

Bojan

pre 12 godina

Ne svidja mi se, sirotinjski izgleda iznutra, malo je ogranicen sa prostorom.
Ne razumijem poentu ovih auta. Po svim "nepristupacnim" terenima po kojima crossoveri mogu da idu, moze i obicno auto. U odnosu na normalna kola, visi su (lose po stabilnost), tezi (lose po ekonomiju i performanse), a u prosjeku ne nude nista dodatno sto se tice prostora. Mozda mogu da ponude vecu udobnost, ali po cijeni manje stabilnosti.
Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. Dobro neki od ovih su iz segmenta crossovera, ali za klasu mogucnosti i kvaliteta iznad u tom segmentu. Ono sto hocu da kazem, za dzip ocekujem vise prostora, putnickog i prtljaznog, vecu robusnost i dobar pogon na 4 tocka.

jiggy

pre 12 godina

Hteo sam da napisem malo duzi komentar, a onda sam video da mu je bravica na kaseti, ispred suvozaca, ista kao na Megane-u 2. Kojeg sam kupio novog 2006 godine i prodao pre par meseci, doplatio 2000e i kupio 3 godine starijeg Audi-a A4. I odmah imam osmeh od uha do uha, sto sam se otarasio Renault-a. Nisam imao problema sa njim. Cak sam mu ugradio xenone i Pioneer DVD i ni to nije pomoglo da se vrata ne zatvaraju kao da vam je ispala serpa na plocice, da ventilator ne radi na najjacem podesavanju jer su kontakti korodirali, da moram da ga rasklopim da bih zamenio sijalicu u faru... A sta bi bilo da sam se stvarno raspisao?! Salim se, hvala Zoranu, sto ga je kupio od mene. :-)

sneza

pre 12 godina

Ja sam fan renauta.Vozila sam 4,pa 5,a sad vozim megana.Ovaj auto je sjajan, provozala staru verziju,ali uzimajuci u obzir trenutne mogucnosti necu skoro promeniti auto.

Ljutko

pre 12 godina

Komandna tabla ko da je prekopirana iz Hyundai Ponija.Stvarno ima previše plastike a premalo dugmića. Ako platim auto 25000 evra onda hoću da iznutra izgleda kao svemirski brod.

Bojan

pre 12 godina

O ukusima ne vredi rasrpavljati, al' meni centralna konzola definitivno nije po volji. Ruzna je jako. Nigde veze nisacim... Po meni - veeeeliki minus. Nekako mi je sve nabijeno u donjoj polovini, neprakticno za koriscenje. Bas mi se ne svidja...

Vlada

pre 12 godina

@Bojan
"Po meni, ili normalno auto tipa civic, accord, mazda 6, octavia, ili normalan dzip, tipa forester, crv, outlander, land cruiser, qashkai i sl. "
Od svih pobrojanih, jedini dzip je LandCruiser. Ostalo je sve sminka, kao i Koleos.

neznalica

pre 12 godina

Da se nadovezem na dzigija: Koleos, Latitude i Fluence su ustvari modeli Samsunga sa znakom Renaulta. Zato dizajnom i odskacu toliko od ostatka game, odnosno ruzniji su :)

Moca

pre 12 godina

Od ovih Samsung-Renault kreacija, koliko me je Latitude odusevio toliko Koleos nije... Sto neko ovde rece, ne sumnjam u kvalitet Renoa, ali za 25.000 evra ocekujem malo vise inventivnosti, bar u kabini.

toliko

pre 12 godina

Ovo sa kvalitetom motora i ostalih stvari me podsecs na pljuvanje peugeota i hdi-a, a ono se ispostavi da je najbolji dizelas hdi i da osvajaju par godina za redom Le Man (ne znam kako se bas pise ispravno), tako i sa Renaultom, pljuju dci, a sa dci-ijem moj cale presao 420000km, laguna 1.9dci.. Vozim.407 i ne moze niko da me ubedi da je 2.0 Tdi bolji od 2.0Hdi jer sam toliko bistar da vidim i sam da Vw nije napravio dobar dizel jos od 90-ih kada su izbaciji 1.9 koji je bio extra tad, ali za danasnje standarde radio kao traktor.. Dakle motor dobar, unutrasnjost djene djene, pogledajte ML i sve ce vam biti jasno.. B klasa unutra strpana..

Stefan

pre 12 godina

@sasha menjao je moj brat na koroli 5 god je stara 110 i kusur hiljada, ne sijalicu, nego kompletnu neku instalaciju kod farova jer je ista izgorela i umalo zapalila auto.. Ali dobro bolje da izgoris nego da zavuces ruku malo vise negde.. Salu na stranu ovo ne znaci da je tojota krs, isto tako nemoj ni da renault poredis sa alfom, koja ima zagarantovanu generalnu na 150k km, a dci ubija 300-500 000km...

dzigi

pre 12 godina

Ovo i nije Reno, već Samsung. Samo su mu stavili znak Renoa, kao što na nekim tržištima Dačija ima Renoov znak. Treću generaciju će Reno ili da izbaci ili da napravi kako treba, ovo je čisto da se popuni program.

Timer

pre 12 godina

Na meganu 2 se vrata zatvaraju kao da je pala serpa na plocice?!?Mora da se se rasklopi da bi se zamenila sijalica na faru?Gomila neistina coveka koji (uveren sam) nikada nije posedovao ovaj auto.Zasto Vam je stalo da ocrnite Reno?Zasto ga uporedjujete sa duplo skupljim A4?Mogli ste navesti neku manu koja zaista postoji a ne izmisljati kojesta.Inace brava ladice suvozaca na meganu 2 savrseno funkcionise i bilo bi mi drago da su je stavili na Koleos.

4x4

pre 12 godina

Jedino sto mi svidja kod ovog, iz mog ugla, ruznog automobila je motor i Nissan-ov 4x4 pogon. Dizajnom sam razocaran, verujem da su mogli lepse da ga upakuju. Obzirom na odlican 2.0 dci motor, blokadu diferencijala i solidne napadne uglove sposoban je za ozbiljniji "off road".
Strpati u isti kos Forester, CR-V, Land cruiser, Outlander i Quashqai je posledica nedovoljnog poznavanja navedenih automobila. Svi navedeni pripadaju suv klasi i to sa veoma razlicitim off road kapacitetima gde se posebno izdvaja Forester. Land cruiser se moze porediti sa Land Roverom, Nissan Patrolom i sl. I ne kaze se "ovo" auto.

Vlada

pre 12 godina

@Jeep
Nisam znao da Toyota proizvodi Land Cruiser, hvala na prosvetljenju, mislio sam da nam stize iz Zastave. Inace, kada vec postoji neodoljiva zelja za ispravljanjem, onda obratiti paznju da se ne pise Land Cruser, vec Land Cruiser. Druga stvar, napisao sam dzip, a ne Jeep. I kako nazvati tu populaciju, poput Land Rover Defendera, G klase/Puch, Nissan Patrola, ako ne dzipovima, odnosno terenskim vozilima? Obzirom da si/ste ljubitelj navedene marke vozila (koristis/te njihovo zasticeno ime umesto sopstvenog), nazivanje jedne kategorije vozila po tebi/Vama omiljenom proizvodjacu moze samo da godi sujeti.
"Videti trn u tudjem oku, ne videti balvan u sopstvenom". Tipicno.

Dima

pre 12 godina

Megan i sijalice? Propaganda za zatupljene! Sam sam promenio sijalicu za 5 minuta, video da momku u servisu treba 30 sekundi. Neki nisu u stanju da shvate da je lakše promeniti sijalicu na Yugu nego na novijim golfovima, al' nije valjda Yugo bolje vozilo?

Koleos - za 24,312 € savršeni dizel od 150ks, Bose ozvučenje i navigacija. Jel' ima bolje, jače i jeftinije. Dobijete Reno verziju Nissan Qashqai, najprodavaniji strani auto u Nemačkoj.

Što se dizana tiče o ukusima se ne raspravlja, a stotne hiljada zadovoljnih korisnika npr. BMW nije briga što su kupili auto sa nekim dosta ružnim elementima eksterijera. Video sam Koleos na ulici, crn, nije uopšte ružan.

clio

pre 12 godina

Sto se tice prednjeg dela mnogo je lepsi u odnosu na prethodnika, samo zadnji deo bi mogao u narednom izdanju da bude vertikalniji (strmiji). Ovako dodje "nesto izmedju"

dale

pre 12 godina

@jiggy Ja ne bih rekao da si ti posedovao Megane 2. A zamolio bih sve koji previse citaju (Nemacke)casopise,a pritom ne poseduju ovaj auto,da ne spominju to famozno menjanje sijalice oko koga se digla tolika prasina.Ima toliko drugih automobila kod kojih je mnogo teze,skoro nemoguce zameniti sijalicu,ali nekome je tih godina zasmetao Megane 2 i onda kada nista se nije moglo naci za kritiku nasla se zamena sijalice.Cist marketinski trik."srpski san" Golf IV...probajte zameniti sijalicu na ovom autu.Ja sam na svom Meganu 2 menjao za najvise 5min,bez muke,bez izgubljenih zivaca,bez izgubljenog vremena.

dejan

pre 12 godina

reno i dalje luta u dizajnu u ovakvom segmentu, prva verzija je delovala mlako, ova doteranija sa vise izmesanih stilova. iako za dve klase nize, daster (mnogi ga zovu dunster) izgleda bolje i ima jaci karakter i pravi je krosover. pozitivna stvar je naravno nisanovo ogibljenje i prenos, na uporednim testovima se pokazao i kao terenac za nepristupacne terene. sto se tice motora i bezbednosti reno je u tim segmenitma odavno u samom vrhu.

Bojan

pre 11 godina

Znam da je malo kasno da se javljam sa komentarom, ali tek skoro sam pročitao ovaj tekst. Iz aviona se vidi da većina ljudi koja po sajtovima i forumima komentariše automobile nikada nije ni prišla blizu modela o kojima govore, a najverovatnije ih nije ni videla uživo.
Ko se vozio u Koleosu savim sigurno ne ože da piše ovakve komentare. Ja sam imao sreću da sa restilizovanim koleosom pređem oko 2000 km i moram da priznam da mi se nikada do sada nije dogodilo da u nekom autu provodiš još i još vremena. Ukratko, koleosa je teško zasititi se. Na dužim relacijama do sada sam od SUV-jeva vozio Santa Fe, Rav4, Sportage i zaista se nijedan od ovih po ugođaju ne može meriti sa Koleosom. Kada se sa voziš po autoputu - ide i vuče kao mećava. Izuzetno je tiho u kabini i sve se odvija bez ikakvih senzacija. Skineš s trenutka pogled sa cajgera, a koji sekund kasnije shvatiš da juriš kao lud. U krivinama jako dobro drži. Ne naginje se kao ova tri automobila koja sam pomenuo. Sa druge strane, đavo mi nije dao mira i isprobavao sam ga po takvim blatnjavim i snegovitim terenima i kojekakvim udžericama i moram da kažem, mada tako ne izgleda - ovo uopšte nije naivan off-roader. Jedinu zamerku koju imam je što je gepek dosta plitak i u njega ne može da stane više stvari nego u običnom meganu, fokusu ili golfu. A što se izgleda tiče - meni se sviđa, ali o ukusima ne treba raspravljati.

guru

pre 10 godina

(SashaNS, 17. novembar 2011 13:24)

Kasnim sa komentarom.Moj prijatelj ima Koleos.Auto je fantastičan u svakom pogledu.Dozvoljavam,da nekom može da se ne sviđa izgled,ali...Komentar Saše iz NS me je nasmejao.

eee svasta

pre 12 godina

@SashaNS Navedi molim te probleme Renaulta po "svim segmentima".Toliko su u problemima po segmentima da su njohovi modeli medju najprodavanijima u skoro svim klasama.Da si nekad seo u bilo koji Renault,a potom i u Daciu video bi da kvalitet unutrasnjosti nema dodirnih tacaka sa Daciom.Kod svih Renaulta,da li to bio Clio,Laguna,Scenic,Megane....instrument table su napravljene od mekih materijala.Porediti Daciu i Renault po tome je lupanje gluposti.Da prave lose motore,ne verujem da bi jedna Japanska kompanija koristila iste,a po gotovu ne Mercedes sa kojim se razvijaju dci motori koji ce se ugradjivati i u A i B klasu.Takodje komentar o vratima na Meganu 2...Da nisam imao ovaj auto pa i da poverujem,ovako samo :).Malo bolje poznavanje auto sveta i konkrektnih automobila ne bi bilo na odmet pre komentarisanja nekih stvari.

vladica

pre 9 godina

Prešao sam 30.000 km za nepune dve godine sa ovakvim restilizovanim koleosom. Jedino što nema kožna sedišta i ima manuelni menjač.
Kupio sam ga sasvim slučajno. Hteo sam da kupim produženi Scenic, a onda sam video Koleosa koji je koštao približno isto i dopao mi se na prvi pogled. Pre toga sam auto video samo na slikama. Mislim da je Koleos mnogo, mnogo bolji nego što prošao na tržištu,a pretpostavljam da je sve to posledica činjenice da je Reno dizajn prilagodio neevropskim tržištima, Aziji pre svega.
Meni Koleos izgleda sasvim pristojno, originalan je, deluje fluidno, ne izleda vulgarno agresivan kao npr. Sportage, ali imam primedbu na izgled prednje maske. Ni prethodna nije izgledala bogzna šta, ali čini mi se da ni sa ovim redizajnom nisu uspeli da koleosa učine atraktivnijim.
Kada si unutra, sasvim druga priča. Svi materijali su izuzetno kvalitetni, vrlo je ergonomičan i praktičan. Preglednost odlična. Motor više nego dovoljno snažan, a koleos je iznenađujuće udoban. Kao da vozite MPV a ne džipa. Kakav je van puta probao sam na snegom prekrivenim planinskim putevima. Svuda nas je izvukao a najviše mi se dopala pomoć pri spuštanju niz klizave nizbrdice.
Auto za svaku preporuku. Žao mi je što ga nisu dizajnirali kao Kaptura. Mislim da bi to bio pravi pogodak