Subota, 12.11.2011.

19:00

Dačić: I nacionalni interes i EU

Ivica Dačić kaže da deklaracija o KiM treba da bude izraz jedinstvenog opredeljenja Srbije da dalje štiti nacionalni i državni interes i nastavi svoj put ka EU.

Izvor: Beta

Daèiæ: I nacionalni interes i EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

zumbul

pre 12 godina

Kad vidim g.Dačića da govori o Kosovu shvatim da bi problemi već odavno bili rešeni kada bi uključili u pregovore i g.Baneta Ivkovića ba mogao bi i g.Zoran Lilić pošto spaja obale mogao bi i narode

sasa jokic

pre 12 godina

Najveci problem u poimanju nacionalnog interesa. Nacionalni interes nije sukobljavati se sa svetom oko teritorije koju si mozda nepravedno, ali u ratu izgubio potpisujuci kapitulaciju u Kumanovu.
Izglasacete deklaraciju, koja apsolutno nicemu nece sluziti, sem daljoj izolaciji od Evrope.
1999 Srbi su pozvani na referendum o Kosovu, narod se izjasnio da neda svoju teritoriju (Kosovo), nekoliko meseci posle Sloba (Dacicev sef) potpisao je kapitulaciju, i nikada nije odgovarao za veleizdaju. I sta onda treba ocekivati od deklaracije, te udbaske izmisljotine, koliko smo ih potpisali u poslednjih nekoliko godina?!
Muka mi je vise od ovih nasih "politicara" apsolutno nesposobnih da se nose sa danasnjim izazovima. Skoro svi iole bitni funkcioneri iz EU bili su ovde da im objasne da Kosovo vise nije u sastavu Srbije, i da izaberu oce li u EU bez Kosova, ili ce ostati van EU bez Kosova, ali nevredi, osmi putnik tera svoje, Srbija mora da bude van EU, bedna i korumpirana.
U takvim uslovima Oni plivaju kao ribe u vodi!
Izglasajte jos jednu deklaraciju za propast Srbije, to jedino umete da radite!

Novica

pre 12 godina

Do juče je gospodin Dačić zagovarao kao idealno rešenje podelu Kosova inače ćemo uz gusle da pevamo doveka o Kosovu a sada i Kosovo i Evropa. Sledeće će biti samo Kosovo a u Evropsku uniju ćemo kada mi to hoćemo. Nije ni čudo gde smo tu gde jesmo.

Tetrebije

pre 12 godina

Ja sam po nacionalnosti na ovom popisu Tetreb po veroispovesti Teletabis i moj zivotni interes je da nikad vise ne cujem pojam nacionalni interes, nacionalno bice. Koristite nacionalnost kao Sloba.

razum i osecajnost

pre 12 godina

I Kosovo i Evropa i Rusija Kina Amerika i Engleska,jare i pare,Jupiter,Saturn,mlecni put,Kripton,Supermen,Zitoradja td tdi ccc....

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za prave Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!.

austrija

pre 12 godina

!!!! ovoje predizborna kompanija kosovo smo izgubili ako se tako nastavi izgubicemo i !!!! EU !!! ostcemo bez nista najgora derzava u regionu

Dusan Djorovic

pre 12 godina

@bendover
Potpuno se slažem sa tim što ste rekli. Samo bih još i dodao vest koja je juče objavljena na ovom sajtu, a tiče se pravih interesa zbog čega je Kosovo i Metohija okupirano od strane tzv. "međunarodne zajednice". Mislim da sve što treba je da budemo dovoljno dugo uporni. S jedne strane možda treba da se predstavimo voljnim da međunarodnim korporacijama ponudimo rudna bogatstva zbog kojih smo i okupirani. A s druge, ako to već ne prođe, ne ostaje nam ništa drugo do da sačekamo da se ta rudna bogatstva izeksploatišu pa da povratimo oteto. Albanci su u celoj priči u epizodnoj ulozi (na žalost) tako da na kraju oni neminovno postaju najveći gubitnici. Nama je sada najpreče da kao država pokrenemo program obnove nataliteta. Ova vlast je samo verbalno podržavala natalitet, ali suštinski je radila na našem istrebljenju - po nalogu onih koji su je tamo i postavili. Najveći problem je što je čitava naša politička elita kupljena od strane neke interesne grupe i što trenutno na srpskoj političkoj sceni ne postoji nijedan pokret ili partija koja suštinski radi samo za naše interese. Nisam zastupnik nikakvih ekstremnih opcija. Mišljenja sam da nam je EU suđena, ne zato što je to zaista naš interes, već zato što je moramo prihvatiti kao neku vrstu kompromisa. Isto tako bi morali prihvatiti i ulazak u NATO, ali nikako na način kako to guraju ovi koji su plaćeni da to odrade za tuđe interese. Znam da sve ovo deluje kao naučna fantastika, najviše zbog problema kadriranja takvog "preokreta", ali ja verujem u Srbiju, i to je jedini razlog što nisam otišao negde gde bi mi možda bilo materijalno lakše da proživim svoj život sa mojom ženom i četiri sina. Istina je da su nas mnogi kvalitetni ljudi napustili i otišli, ali genetski materijal je još uvek među nama i zato mislim da je to ono od čega treba početi novi početak.

Seka

pre 12 godina

Ivica Dacic ce biti sledeci premijer nacionalno odgovorne vlade,
ciji ce ministar spoljnih poslova biti Ceda Jovanovic,
ministar evropskih integracija bice Zoran Krasic,
a komesar za ljudska prava postace Dragan Markovic Palma!

Geos

pre 12 godina

Ivice, to ti je cisti sukob misljenja. Sem ako ne mislis da stititi interese severa Kosova automatski znaci i zastitu interesa citave (centralne) Srbije. Jedino sto si zaboravio, u tom slucaju, na Srbe juzno od Ibra. Ostaje nam trilema - kako pomiriti interese severnih opstina sa interesima juznih opstina na Kosovu, severnih opstina sa centralnom Srbijom i juznih opstina sa centralnom Srbijom. Pitanje je sad. Pred izbore.

bendower

pre 12 godina

EU je nespojiva sa nasim nacionalnim interesima. Skupo smo platili eksperiment zvani Jugoslavija, sad bi eufanatici da naprave istu gresku sa EU.

Julius

pre 12 godina

Govoreci o Deklaraciji Vlade Srbije, koja "krcka" vec 2-3 nedelje i nikako da stigne do Skupstine Srbije, Milosevicev atavista Ivica Dacic i dalje trubi lose smisljeni slogan: "I Kosovo i Metohija i Evropska unija", sto je nerealno i nemoguce.
Dok se najavljena sednica Skupstine vise puta odlaze, Vlada nikako da postigne konsensus u usaglasavanju deklaracije,koja bi bila adresirana vani, a posluzila za prodaju magle i prasine za unutrasnje potrebe.
Vlast pokusava da izdejstvuje dodelu kandidature za EU, ali ujedno zadrzi "crvene linije" i balvan-barikade prema Kosovu. Zato u srocenju deklaracije treba potrositi sav potencijal politicke mudrosti, i ne naljutiti Brisel niti one kriminalce i profitere barikada.
Time Srbija se omedjuje od suseda i Evropske civilizacije, a otvara put ka rusko-azijskim integracijama. Vazno je kriminalcima ne zameriti, za obicne potrosace svog zivota (narod) - ko se danas brine!

Živi bili pa videli

pre 12 godina

Zaista bi bilo korisno da zamenik premijera Ivica Dačić, koji je dipl.politikolog, predloži jedno takvo rešenje skupštinske deklaracije o KiM, a koja ne bi proizvela "političku štetu" Srbiji, odnosno, koja može istovremeno da štiti "nacionalni i državni interes" i "evropski put" Srbije, iako su to "dva suprostavljena" interesa za SAD, EU i NATO?!
Valjda se ne očekuje da SAD, EU i NATO odustanu od "kosovske nezavisnosti" zarad srpskih "nacionalnih i državnih interesa"?!

narod je najvažniji

pre 12 godina

Za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već je najvažnija bezbednost Srba koji žive na Kosmetu..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

Aleksandar

pre 12 godina

EU jeste nacionalni interes. Ono sto vi propagirate je jedno doope na dve klupe, a tim pristupom se uvek zavrsi na podu, kroz procep...

iv@n

pre 12 godina

Hoće neko da mu objasni da EU propada i da moramo da se okrenemo svojim interesima (i da to svaki normalan čovek u Srbiji shvata i svaki dan ovde čitamo po bar 3 vesti o propadanju članica EU) ili da idem ja da mu objasnim? Ali na lep način, da ne bude da mu na grub način rušimo snove.

Mikica

pre 12 godina

Je li nacionalni interes ,teranje inata prema celom svetu kao i zadnjih 20 i nešto godina pod vašom vlašću.Svaka čast.Vide se rezultati vaše politike.Idite bre više.Skinite se sa grbače ovog jadnog naroda.Svi za PREOKRET.

Cinik

pre 12 godina

Slažem se sa drugom Dačićem da sednicu Skupštine Srbije ne treba uopšte održati ali iz drugih razloga nego što ih on navodi. Naime, u situaciji kada Tadić tajno pregovara sa Prištinom i Evropskom unijom i ne donosi deklaraciju pod izgovorom da se usaglašava, jasno je da on najpre želi da proda severni deo Kosova zarad EU i da tek onda nekakvom deklaracijom stavi pred asvršeni čin narodne poslanike. Imajući u vidu da se ni poslanici iz njegove partije sa njim ne slažu, evidentno je da će on ići na svršeni čin a zatim na obmanjivanje javnosti kako je postignut dobar rezultat. Imajući u vidu da se radi o čoveku koji je težak manipulant javnosti ja sam protiv toga da se drži sednica Skupštine kako se ne bismo brukali u direktnom prenosu pred celim svetom.

e-krem

pre 12 godina

Jedini i pravi nacionalni interes Srbije je sredjivanje drustva i put ka EU.Kosovo vam i onako sluzi samo da pokrijete svoje neuspehe na tom putu i tako sacuvate glasove pred izbore jer sta ce vam narod ako izgubite izbore,nista.

Aleksandar

pre 12 godina

EU jeste nacionalni interes. Ono sto vi propagirate je jedno doope na dve klupe, a tim pristupom se uvek zavrsi na podu, kroz procep...

Mikica

pre 12 godina

Je li nacionalni interes ,teranje inata prema celom svetu kao i zadnjih 20 i nešto godina pod vašom vlašću.Svaka čast.Vide se rezultati vaše politike.Idite bre više.Skinite se sa grbače ovog jadnog naroda.Svi za PREOKRET.

e-krem

pre 12 godina

Jedini i pravi nacionalni interes Srbije je sredjivanje drustva i put ka EU.Kosovo vam i onako sluzi samo da pokrijete svoje neuspehe na tom putu i tako sacuvate glasove pred izbore jer sta ce vam narod ako izgubite izbore,nista.

razum i osecajnost

pre 12 godina

I Kosovo i Evropa i Rusija Kina Amerika i Engleska,jare i pare,Jupiter,Saturn,mlecni put,Kripton,Supermen,Zitoradja td tdi ccc....

narod je najvažniji

pre 12 godina

Za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već je najvažnija bezbednost Srba koji žive na Kosmetu..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

Julius

pre 12 godina

Govoreci o Deklaraciji Vlade Srbije, koja "krcka" vec 2-3 nedelje i nikako da stigne do Skupstine Srbije, Milosevicev atavista Ivica Dacic i dalje trubi lose smisljeni slogan: "I Kosovo i Metohija i Evropska unija", sto je nerealno i nemoguce.
Dok se najavljena sednica Skupstine vise puta odlaze, Vlada nikako da postigne konsensus u usaglasavanju deklaracije,koja bi bila adresirana vani, a posluzila za prodaju magle i prasine za unutrasnje potrebe.
Vlast pokusava da izdejstvuje dodelu kandidature za EU, ali ujedno zadrzi "crvene linije" i balvan-barikade prema Kosovu. Zato u srocenju deklaracije treba potrositi sav potencijal politicke mudrosti, i ne naljutiti Brisel niti one kriminalce i profitere barikada.
Time Srbija se omedjuje od suseda i Evropske civilizacije, a otvara put ka rusko-azijskim integracijama. Vazno je kriminalcima ne zameriti, za obicne potrosace svog zivota (narod) - ko se danas brine!

bendower

pre 12 godina

EU je nespojiva sa nasim nacionalnim interesima. Skupo smo platili eksperiment zvani Jugoslavija, sad bi eufanatici da naprave istu gresku sa EU.

Živi bili pa videli

pre 12 godina

Zaista bi bilo korisno da zamenik premijera Ivica Dačić, koji je dipl.politikolog, predloži jedno takvo rešenje skupštinske deklaracije o KiM, a koja ne bi proizvela "političku štetu" Srbiji, odnosno, koja može istovremeno da štiti "nacionalni i državni interes" i "evropski put" Srbije, iako su to "dva suprostavljena" interesa za SAD, EU i NATO?!
Valjda se ne očekuje da SAD, EU i NATO odustanu od "kosovske nezavisnosti" zarad srpskih "nacionalnih i državnih interesa"?!

iv@n

pre 12 godina

Hoće neko da mu objasni da EU propada i da moramo da se okrenemo svojim interesima (i da to svaki normalan čovek u Srbiji shvata i svaki dan ovde čitamo po bar 3 vesti o propadanju članica EU) ili da idem ja da mu objasnim? Ali na lep način, da ne bude da mu na grub način rušimo snove.

austrija

pre 12 godina

!!!! ovoje predizborna kompanija kosovo smo izgubili ako se tako nastavi izgubicemo i !!!! EU !!! ostcemo bez nista najgora derzava u regionu

Cinik

pre 12 godina

Slažem se sa drugom Dačićem da sednicu Skupštine Srbije ne treba uopšte održati ali iz drugih razloga nego što ih on navodi. Naime, u situaciji kada Tadić tajno pregovara sa Prištinom i Evropskom unijom i ne donosi deklaraciju pod izgovorom da se usaglašava, jasno je da on najpre želi da proda severni deo Kosova zarad EU i da tek onda nekakvom deklaracijom stavi pred asvršeni čin narodne poslanike. Imajući u vidu da se ni poslanici iz njegove partije sa njim ne slažu, evidentno je da će on ići na svršeni čin a zatim na obmanjivanje javnosti kako je postignut dobar rezultat. Imajući u vidu da se radi o čoveku koji je težak manipulant javnosti ja sam protiv toga da se drži sednica Skupštine kako se ne bismo brukali u direktnom prenosu pred celim svetom.

Tetrebije

pre 12 godina

Ja sam po nacionalnosti na ovom popisu Tetreb po veroispovesti Teletabis i moj zivotni interes je da nikad vise ne cujem pojam nacionalni interes, nacionalno bice. Koristite nacionalnost kao Sloba.

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za prave Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!.

sasa jokic

pre 12 godina

Najveci problem u poimanju nacionalnog interesa. Nacionalni interes nije sukobljavati se sa svetom oko teritorije koju si mozda nepravedno, ali u ratu izgubio potpisujuci kapitulaciju u Kumanovu.
Izglasacete deklaraciju, koja apsolutno nicemu nece sluziti, sem daljoj izolaciji od Evrope.
1999 Srbi su pozvani na referendum o Kosovu, narod se izjasnio da neda svoju teritoriju (Kosovo), nekoliko meseci posle Sloba (Dacicev sef) potpisao je kapitulaciju, i nikada nije odgovarao za veleizdaju. I sta onda treba ocekivati od deklaracije, te udbaske izmisljotine, koliko smo ih potpisali u poslednjih nekoliko godina?!
Muka mi je vise od ovih nasih "politicara" apsolutno nesposobnih da se nose sa danasnjim izazovima. Skoro svi iole bitni funkcioneri iz EU bili su ovde da im objasne da Kosovo vise nije u sastavu Srbije, i da izaberu oce li u EU bez Kosova, ili ce ostati van EU bez Kosova, ali nevredi, osmi putnik tera svoje, Srbija mora da bude van EU, bedna i korumpirana.
U takvim uslovima Oni plivaju kao ribe u vodi!
Izglasajte jos jednu deklaraciju za propast Srbije, to jedino umete da radite!

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

Novica

pre 12 godina

Do juče je gospodin Dačić zagovarao kao idealno rešenje podelu Kosova inače ćemo uz gusle da pevamo doveka o Kosovu a sada i Kosovo i Evropa. Sledeće će biti samo Kosovo a u Evropsku uniju ćemo kada mi to hoćemo. Nije ni čudo gde smo tu gde jesmo.

zumbul

pre 12 godina

Kad vidim g.Dačića da govori o Kosovu shvatim da bi problemi već odavno bili rešeni kada bi uključili u pregovore i g.Baneta Ivkovića ba mogao bi i g.Zoran Lilić pošto spaja obale mogao bi i narode

Dusan Djorovic

pre 12 godina

@bendover
Potpuno se slažem sa tim što ste rekli. Samo bih još i dodao vest koja je juče objavljena na ovom sajtu, a tiče se pravih interesa zbog čega je Kosovo i Metohija okupirano od strane tzv. "međunarodne zajednice". Mislim da sve što treba je da budemo dovoljno dugo uporni. S jedne strane možda treba da se predstavimo voljnim da međunarodnim korporacijama ponudimo rudna bogatstva zbog kojih smo i okupirani. A s druge, ako to već ne prođe, ne ostaje nam ništa drugo do da sačekamo da se ta rudna bogatstva izeksploatišu pa da povratimo oteto. Albanci su u celoj priči u epizodnoj ulozi (na žalost) tako da na kraju oni neminovno postaju najveći gubitnici. Nama je sada najpreče da kao država pokrenemo program obnove nataliteta. Ova vlast je samo verbalno podržavala natalitet, ali suštinski je radila na našem istrebljenju - po nalogu onih koji su je tamo i postavili. Najveći problem je što je čitava naša politička elita kupljena od strane neke interesne grupe i što trenutno na srpskoj političkoj sceni ne postoji nijedan pokret ili partija koja suštinski radi samo za naše interese. Nisam zastupnik nikakvih ekstremnih opcija. Mišljenja sam da nam je EU suđena, ne zato što je to zaista naš interes, već zato što je moramo prihvatiti kao neku vrstu kompromisa. Isto tako bi morali prihvatiti i ulazak u NATO, ali nikako na način kako to guraju ovi koji su plaćeni da to odrade za tuđe interese. Znam da sve ovo deluje kao naučna fantastika, najviše zbog problema kadriranja takvog "preokreta", ali ja verujem u Srbiju, i to je jedini razlog što nisam otišao negde gde bi mi možda bilo materijalno lakše da proživim svoj život sa mojom ženom i četiri sina. Istina je da su nas mnogi kvalitetni ljudi napustili i otišli, ali genetski materijal je još uvek među nama i zato mislim da je to ono od čega treba početi novi početak.

Seka

pre 12 godina

Ivica Dacic ce biti sledeci premijer nacionalno odgovorne vlade,
ciji ce ministar spoljnih poslova biti Ceda Jovanovic,
ministar evropskih integracija bice Zoran Krasic,
a komesar za ljudska prava postace Dragan Markovic Palma!

Geos

pre 12 godina

Ivice, to ti je cisti sukob misljenja. Sem ako ne mislis da stititi interese severa Kosova automatski znaci i zastitu interesa citave (centralne) Srbije. Jedino sto si zaboravio, u tom slucaju, na Srbe juzno od Ibra. Ostaje nam trilema - kako pomiriti interese severnih opstina sa interesima juznih opstina na Kosovu, severnih opstina sa centralnom Srbijom i juznih opstina sa centralnom Srbijom. Pitanje je sad. Pred izbore.

bendower

pre 12 godina

EU je nespojiva sa nasim nacionalnim interesima. Skupo smo platili eksperiment zvani Jugoslavija, sad bi eufanatici da naprave istu gresku sa EU.

iv@n

pre 12 godina

Hoće neko da mu objasni da EU propada i da moramo da se okrenemo svojim interesima (i da to svaki normalan čovek u Srbiji shvata i svaki dan ovde čitamo po bar 3 vesti o propadanju članica EU) ili da idem ja da mu objasnim? Ali na lep način, da ne bude da mu na grub način rušimo snove.

Mikica

pre 12 godina

Je li nacionalni interes ,teranje inata prema celom svetu kao i zadnjih 20 i nešto godina pod vašom vlašću.Svaka čast.Vide se rezultati vaše politike.Idite bre više.Skinite se sa grbače ovog jadnog naroda.Svi za PREOKRET.

Cinik

pre 12 godina

Slažem se sa drugom Dačićem da sednicu Skupštine Srbije ne treba uopšte održati ali iz drugih razloga nego što ih on navodi. Naime, u situaciji kada Tadić tajno pregovara sa Prištinom i Evropskom unijom i ne donosi deklaraciju pod izgovorom da se usaglašava, jasno je da on najpre želi da proda severni deo Kosova zarad EU i da tek onda nekakvom deklaracijom stavi pred asvršeni čin narodne poslanike. Imajući u vidu da se ni poslanici iz njegove partije sa njim ne slažu, evidentno je da će on ići na svršeni čin a zatim na obmanjivanje javnosti kako je postignut dobar rezultat. Imajući u vidu da se radi o čoveku koji je težak manipulant javnosti ja sam protiv toga da se drži sednica Skupštine kako se ne bismo brukali u direktnom prenosu pred celim svetom.

e-krem

pre 12 godina

Jedini i pravi nacionalni interes Srbije je sredjivanje drustva i put ka EU.Kosovo vam i onako sluzi samo da pokrijete svoje neuspehe na tom putu i tako sacuvate glasove pred izbore jer sta ce vam narod ako izgubite izbore,nista.

Aleksandar

pre 12 godina

EU jeste nacionalni interes. Ono sto vi propagirate je jedno doope na dve klupe, a tim pristupom se uvek zavrsi na podu, kroz procep...

Julius

pre 12 godina

Govoreci o Deklaraciji Vlade Srbije, koja "krcka" vec 2-3 nedelje i nikako da stigne do Skupstine Srbije, Milosevicev atavista Ivica Dacic i dalje trubi lose smisljeni slogan: "I Kosovo i Metohija i Evropska unija", sto je nerealno i nemoguce.
Dok se najavljena sednica Skupstine vise puta odlaze, Vlada nikako da postigne konsensus u usaglasavanju deklaracije,koja bi bila adresirana vani, a posluzila za prodaju magle i prasine za unutrasnje potrebe.
Vlast pokusava da izdejstvuje dodelu kandidature za EU, ali ujedno zadrzi "crvene linije" i balvan-barikade prema Kosovu. Zato u srocenju deklaracije treba potrositi sav potencijal politicke mudrosti, i ne naljutiti Brisel niti one kriminalce i profitere barikada.
Time Srbija se omedjuje od suseda i Evropske civilizacije, a otvara put ka rusko-azijskim integracijama. Vazno je kriminalcima ne zameriti, za obicne potrosace svog zivota (narod) - ko se danas brine!

Živi bili pa videli

pre 12 godina

Zaista bi bilo korisno da zamenik premijera Ivica Dačić, koji je dipl.politikolog, predloži jedno takvo rešenje skupštinske deklaracije o KiM, a koja ne bi proizvela "političku štetu" Srbiji, odnosno, koja može istovremeno da štiti "nacionalni i državni interes" i "evropski put" Srbije, iako su to "dva suprostavljena" interesa za SAD, EU i NATO?!
Valjda se ne očekuje da SAD, EU i NATO odustanu od "kosovske nezavisnosti" zarad srpskih "nacionalnih i državnih interesa"?!

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za prave Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!.

austrija

pre 12 godina

!!!! ovoje predizborna kompanija kosovo smo izgubili ako se tako nastavi izgubicemo i !!!! EU !!! ostcemo bez nista najgora derzava u regionu

Dusan Djorovic

pre 12 godina

@bendover
Potpuno se slažem sa tim što ste rekli. Samo bih još i dodao vest koja je juče objavljena na ovom sajtu, a tiče se pravih interesa zbog čega je Kosovo i Metohija okupirano od strane tzv. "međunarodne zajednice". Mislim da sve što treba je da budemo dovoljno dugo uporni. S jedne strane možda treba da se predstavimo voljnim da međunarodnim korporacijama ponudimo rudna bogatstva zbog kojih smo i okupirani. A s druge, ako to već ne prođe, ne ostaje nam ništa drugo do da sačekamo da se ta rudna bogatstva izeksploatišu pa da povratimo oteto. Albanci su u celoj priči u epizodnoj ulozi (na žalost) tako da na kraju oni neminovno postaju najveći gubitnici. Nama je sada najpreče da kao država pokrenemo program obnove nataliteta. Ova vlast je samo verbalno podržavala natalitet, ali suštinski je radila na našem istrebljenju - po nalogu onih koji su je tamo i postavili. Najveći problem je što je čitava naša politička elita kupljena od strane neke interesne grupe i što trenutno na srpskoj političkoj sceni ne postoji nijedan pokret ili partija koja suštinski radi samo za naše interese. Nisam zastupnik nikakvih ekstremnih opcija. Mišljenja sam da nam je EU suđena, ne zato što je to zaista naš interes, već zato što je moramo prihvatiti kao neku vrstu kompromisa. Isto tako bi morali prihvatiti i ulazak u NATO, ali nikako na način kako to guraju ovi koji su plaćeni da to odrade za tuđe interese. Znam da sve ovo deluje kao naučna fantastika, najviše zbog problema kadriranja takvog "preokreta", ali ja verujem u Srbiju, i to je jedini razlog što nisam otišao negde gde bi mi možda bilo materijalno lakše da proživim svoj život sa mojom ženom i četiri sina. Istina je da su nas mnogi kvalitetni ljudi napustili i otišli, ali genetski materijal je još uvek među nama i zato mislim da je to ono od čega treba početi novi početak.

INTERES NARODA JE NAJVAŽNIJI

pre 12 godina

Naslov "I NACIONALNI INTERESI i EU" je dobar i moguć, jer za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već su najvažniji bezbednost i kvalitet života Srba ma gde živeli (na severu Kosmeta ili južno od Ibra ili CrnojGori i Hercegovini ili Dalmaciji)..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

narod je najvažniji

pre 12 godina

Za Srpske nacionaliste manje je važna teritorija (na kojoj živi drugi narod) , već je najvažnija bezbednost Srba koji žive na Kosmetu..
U pravu su oni koji tvrde da će sledećih 30 godina nacionalni interes svih mudrih naroda biti: ZAUSTAVITI IZUMIRANJE svog naroda!

sasa jokic

pre 12 godina

Najveci problem u poimanju nacionalnog interesa. Nacionalni interes nije sukobljavati se sa svetom oko teritorije koju si mozda nepravedno, ali u ratu izgubio potpisujuci kapitulaciju u Kumanovu.
Izglasacete deklaraciju, koja apsolutno nicemu nece sluziti, sem daljoj izolaciji od Evrope.
1999 Srbi su pozvani na referendum o Kosovu, narod se izjasnio da neda svoju teritoriju (Kosovo), nekoliko meseci posle Sloba (Dacicev sef) potpisao je kapitulaciju, i nikada nije odgovarao za veleizdaju. I sta onda treba ocekivati od deklaracije, te udbaske izmisljotine, koliko smo ih potpisali u poslednjih nekoliko godina?!
Muka mi je vise od ovih nasih "politicara" apsolutno nesposobnih da se nose sa danasnjim izazovima. Skoro svi iole bitni funkcioneri iz EU bili su ovde da im objasne da Kosovo vise nije u sastavu Srbije, i da izaberu oce li u EU bez Kosova, ili ce ostati van EU bez Kosova, ali nevredi, osmi putnik tera svoje, Srbija mora da bude van EU, bedna i korumpirana.
U takvim uslovima Oni plivaju kao ribe u vodi!
Izglasajte jos jednu deklaraciju za propast Srbije, to jedino umete da radite!

Tetrebije

pre 12 godina

Ja sam po nacionalnosti na ovom popisu Tetreb po veroispovesti Teletabis i moj zivotni interes je da nikad vise ne cujem pojam nacionalni interes, nacionalno bice. Koristite nacionalnost kao Sloba.

razum i osecajnost

pre 12 godina

I Kosovo i Evropa i Rusija Kina Amerika i Engleska,jare i pare,Jupiter,Saturn,mlecni put,Kripton,Supermen,Zitoradja td tdi ccc....

Seka

pre 12 godina

Ivica Dacic ce biti sledeci premijer nacionalno odgovorne vlade,
ciji ce ministar spoljnih poslova biti Ceda Jovanovic,
ministar evropskih integracija bice Zoran Krasic,
a komesar za ljudska prava postace Dragan Markovic Palma!

Geos

pre 12 godina

Ivice, to ti je cisti sukob misljenja. Sem ako ne mislis da stititi interese severa Kosova automatski znaci i zastitu interesa citave (centralne) Srbije. Jedino sto si zaboravio, u tom slucaju, na Srbe juzno od Ibra. Ostaje nam trilema - kako pomiriti interese severnih opstina sa interesima juznih opstina na Kosovu, severnih opstina sa centralnom Srbijom i juznih opstina sa centralnom Srbijom. Pitanje je sad. Pred izbore.

Novica

pre 12 godina

Do juče je gospodin Dačić zagovarao kao idealno rešenje podelu Kosova inače ćemo uz gusle da pevamo doveka o Kosovu a sada i Kosovo i Evropa. Sledeće će biti samo Kosovo a u Evropsku uniju ćemo kada mi to hoćemo. Nije ni čudo gde smo tu gde jesmo.

zumbul

pre 12 godina

Kad vidim g.Dačića da govori o Kosovu shvatim da bi problemi već odavno bili rešeni kada bi uključili u pregovore i g.Baneta Ivkovića ba mogao bi i g.Zoran Lilić pošto spaja obale mogao bi i narode