Četvrtak, 10.11.2011.

12:18

Jovanović: Planirano i moje ubistvo

Lider LDP-a, na svedočenju za pobunu JSO, rekao da su u DSS-u znali za atentat na Zorana Đinđića i da je planirano i njegovo ubistvo, saznaje "Blic".

Izvor: Blic

Jovanoviæ: Planirano i moje ubistvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

bekimmur

pre 12 godina

1963 godine u Dalasu , ubijen je predsednik Kenedi (demokrata). Njegova supruga verovala je da su zaveru skovali podpredsednik SAD-a ( namrgodjeni kongresmen) i tajkuni , a ubistvo snajperom izvrsio Li Harvi Osvald ( crvene beretke). Celo vidjenje ubistva Kenedija, njegova supruga je snimala na kasetama gde iste bivaju zapecacene u Kenedijevoj biblioteci u Bostonu samo par meseci posle njegovog ubistva. Tada njegova supruga naredjuje , da se snimci ne objavljuju 50 godina nakon njene smrti, plaseci se za zivot svoje porodice i moguce osvete. Danas , proslo je 17 godina od njene smrti a njena cerka (karolina kenedi), odobrila je objavljivanje tih snimaka. Ovo moje izlaganje je samo odgovor svim dobrim ljudima koji se pitaju zasto rasvetljavanje ubistva Djindjica ide tako traljavo.

sasa jokic

pre 12 godina

Ne zelim da komentarisem sta ovde pisu Oni sto podrzavaju Kostunicu i DSS, jer je to trosenje vremean uzalud, a i to su ljudi koji i dan fanas smatraju da je Djindjica trebalo ubiti, jer njihova filozofija pripada devetnaestom veku.
Ono sto mnoge ovde muci je zasto se Tadic i DS ne oglasavaju po ovom pitanju, i zasto sudjenje ide ovako traljavo.
Ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da su sluzbe uspostavljene na ovim prostorima jos devedesetih godina uvek dobro pripremale scenarije preuzimanja vlasti, kako bi sebe zastitile. Danas nam je svima (pametnima) jasno da je kostunica bio njihov plan B, i jasno je da je njihov plan A bio da zadrza Slobu na vlasti, ali su se stvari otrgle kontroli, isuvise se naroda okupilo u Beogradu i zapretio im je krvavi scenario kao u Rumuniji, pa su se preorijentisali na plan B i podrsku kostunici (njihovom igracu) a Milosevica su pustili niz vodu.Kako ce dalje da se dela saopstio im je predstavnik prve vlasti u Srbiji gospodin Ivanov, ministar inostranih poslova Rusije. Verovatno je na tom sastanku dao odredjene garancije Milosevicu, i rekao im da ce se pobrinuti za Djindjic kasnije.
Djindjic je nao sa kim ima posla, znao je da m use radi o glavi, ali je pokusao da ih preduhitri. Oformio je zandarmeriju, kako bi se suprotstavio JSO, i spremao je Zivkovica za ministra odbrane, kako bi preuzeo kontrolu nad vojskom. To je bio glavni razlog za pokretanje masinerije koja je trebalo da zavrsi atentatom i preuzimanjem kontrole.
Na zalost uspeli su, bila je to mrtva trka, velika akcija hapsenja trebala je da pocne 13.marta, i odatle spremni plakati sa slikama zemunaca.
KAda su ubili Djindjica jos jednom je moglo da se desi da im stvari izmaknu kontroli, a to je akcija Sablja. Vec u toku te akcije mnogi su ispevali dovoljno da se sazna ko je ubica i ko politicki stoji iza ubistva.
Kako se ovako velika ubistva uvek desavaju uz odobravanje velikih sila, krenu oje pritisak na Zorana Zivkovica da ukine savlju jer su imali informacije da Aco, Rade, Vucelic i ekipa horski pevaju. Sablja je prekinuta i sve je bilo spremno za preuzimnanje vlasti od ondasnjeg DS-a.
Kao sto su imali rezervu za Slobu, tako su imali i rezervu za Zorana, doveli su ga i dali mu zadatak da "ocisti" DS. Napravili su dvojac bez kormilara, Srbija je krenula u nepoznatom pravcu, ali usput su uspeli da potpisu gasni "sporazum" i predaju NIS Rusima. Sto se tice institucija poput SANU, crkve, vojske, sve je to pod njihovom kontrolom, njihovi agenti sede na vrhu!
Eto dragi moji moje skromno vidjenje politicke pozadine Zoranovog ubistva,i daje odgovor na pitanje zasto DS ne reaguje. A sto se tice Cedinog prelaska 10% i ubistva nakon toga, ja sam ubedjen da je taj scenario jos uvek na snazi, pram tome Cedo cuvaj se, ja licno ocekujem dosta DS-ovih glasova LDP-u.
Nadam se da ce komentar biti ojavljen, jer ovo je ipak samo obzervacija jednog amatera!

GuC

pre 12 godina

da se pridružim i ja ovim obaveštenim komenatatorima...ja takodje imam saznanje od pre 4 godine da se crnoj ruci Srbije ne svidja da još neko talasa na Djinjdjićevom putu. Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti zašto Čeda živi sa telohraniteljima.Kad primate pretnje zbog zastupanja Djikijeve poltike, kad vam pod kola postavljaju eksplozive, kad imate porodicu i kad godinama javno tražite da se istraži pozadina ubistva Djidjića,onda imate valjda imate pravo na zaštitu?? Ubijen je predsednik Vlade Srbije, zašto je teško poverovati potpredsedniku u istoj vladi da je lista imala još imena?
Toliko ste ostrašćeni da i notorne činjenice ne vidite jer vas ne zanimaju. Medijska histerija pred atentat na Djindjića,je imala odličan odjek,i njemu ste se smejali, da,da baš će da ga ubiju...i onda su ga ubili, ali ste i tada ironično komentarisali da mu je tako i trebalo! Takoreći, koristili ste iste reči kao i onaj koji je pucao u srce premijera.
Ovaj postupak bi morao biti pod lupom stručne i šire javnosti, morao bi dovesti konačno sve svedoke i osumnjičene pred isto pitanje: ko je planirao, zašto , ko je organizovao i zaštitio ubice?
To uključuje pozivanje Koštunice, Jočića, ma celog kabineta , valjda smo svi jednaki pred zakonom, pogotovo ova dva gorenavedena navedena veeeelika pravoslavna vernika.

Realko

pre 12 godina

@DSS je tako mala, neobavestena, nesposobna, spora, kombi stranka... a TOLIKO smeta Cedi. Neverovatno.

Ne pricaj gluposti... ko da je Cedi stalo da li je DSS mali ili veliki i koliko procenata ce da dobije na izborima. Ovde je rec o coveku koji je ubijen i trazi se krivac. Ubijen je zbog politike, a ne zbog toga sto je nekom oteo zenu.

pera

pre 12 godina

Ceda govori pravu istinu i neodgovorno je sto sudski organi ne privedu onog neobavestenog i izveste ga konacno licno.Kome ide u prilog da se ubistvo ne rasvetli i politicki nalogodavci koji su vec dobro poznati javnosti ne privedu odgovornosti,ima ih jos uvek mnogo,cini mi se danas jos vise nego juce.Sve ovo ukazuje i dokazuje koliko je Srbija zaglibila u kriminalu i korupciji kada i ovi takozvani danasnji demokrati nece da dozvole da se rasvetli ubistvo premijera.Srbijom vladaju spoljni faktori i unutrasnji izdajnici koji rade u svom a ne gradjanskom interesu,tu je najveci problem.Zbog toga cu i da glasam za preokret jer mi oni od svih ostalih daju nade da ce se jednoga dana stvari konacno poceti menjati i da ce mafijasi biti kaznjeni.Kada se sve sumira sve je u ovoj Srbiji vec odavno jasno samo jos vecina gradjana da ukapira i bice nam svima bolje?

Ahaaa

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava. (x2, 10. novembar 2011 16:43)Ti uopste ne svatas poruku serije "Bela ladja". Ko je "Sljivic", "Janacko", Pantic"? To su sinko likovi koji vode moju I tvoju zemlju, koji su saljivo prikazani u seriji, gde je 99% istina. Osvrni se oko sebe I videces da avih likova iz serije ima u stvarnom zivotu, samo se oni drugacije zovu.

nada

pre 12 godina

Cedo, jel ti to novi najbolji drug (Vuk) sapnuo kako da sebi dizes rejting u izbornoj kampanji koju vodis vec dva meseca? Smanji malo, nije ovo Amerika i ostaces bez "argumenata" kad se raspisu izbori.

Milan

pre 12 godina

Kostunica je upleten, Seselj je znao... A sta je sa ljudima iz DS-a? Deset godina nisu nasli za shodno da iznesu pricu do kraja. To moze znaciti samo da im nije u interesu ili da zele zastiti pojedince.

Nenad

pre 12 godina

@Dosta vise
Koju policiju da obavesti? Onu žestoko kompromitovanu i korumpiranu? "Dobar dan, ovde Čeda, ajde molim vas uhapsite predsednika države jer imam sumnju da muti nešto.", tako bi išao razgovor pretpostavljam. Jedva su uhapsili Slobodana Miloševića, čoveka bez ikakve moći sa više optužnica na leđima, a sad će da kao hapse aktuelnog predsednika.

x2

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava.

Vladimir

pre 12 godina

Problem politickih likvidacija iz devedesetih celnici DOS-a preneli su 5.oktobra na najgori moguci nacin,naoruzavajuci surcinsko-zemunski klan naoruzanjem namenjenim ubijanju demonstranata od strane Milosevica.Politicari ne shvataju da je pocinjen zlocin po medjunardonom zakonu i da njihovo medjusobno optuzivanje vodi samo u dublje blato.Ubistvo Djindjica,generala Buhe i policajca Gavrilovica izvedeno je na isti nacin kao i ubistvo Curuvije,Stambolica ili ministra Bulatovica,samo su politicari nalogodavci razliciti.Pustanje atentatora Bagzija i cekanje policije da policajac ubije Djindjica jednako je sramotno kao i posmatranje policije dok Curuvija pada izresetan.Zar nema morala vise ni kod politicara ni kod citalaca da kazu da svi politicari koji zataskavaju zlocine drzave protiv gradjana sednu na optuzenicku klupu?

Logic

pre 12 godina

A meni sve ovo liči da se Čeda setio svoje diplome (dramaturgija) pa da je nekako opravda. Ideja mu malo šupljikava, propušta vodu. Sem ako u zaplet kao bombu ne ubaci neku sobaricu koju je Koštunica silovao na nekom od svojih putovanja. I da to potkrepi tužbama nekih sada već bajatih sirotih domaćih nosilja titule "nevinost bez zaštite".
Ipak mi ga žao što se u borbi za goli život morao dobro da pazi da ne dobije 10% glasova. Muke ne opisane!

MunzeLjux

pre 12 godina

Nedavno je u V.Britaniji javnosti predstavljena do sada nepoznata,super tajna obavestajna sluzba o cijem je delovanju bila upoznata kraljica,premijer i jos par ljudi iz obavestajnih struktura.Kada su novinari pitali sefa te male ali mocne sluzbe,sta misli o vestima koje oni postavljaju u medije,covek je razmislio i rekao: "Neke od vasih vesti su ponekad veoma blizu istini." I onda citam ove postove gde ljudi koji su informacije uglavnom pokupili po istim takvim kontrolisanim i pristrasnim medijima, kako sa velikim samopouzdanjem donose zakljucke,optuzuju,presudjuju i pametuju.

nista novo

pre 12 godina

Setite se ko nije zeleo da smeni Radomira Markovica nakon 5.oktobra, dok je ovaj u to vreme spaljivao dokumenta iz arhiva DB-a, i tako su nam mnoge tajne iz tog vremena sakrivene.
Sto se tice Djindjicevog ubistva i mnogih drugih mutnih stvari koje su se dogadjale nakon 5.oktobra, svi putevi vode ka jednom coveku, koji je nazalost iznad zakona i koga niko ne sme da saslusa. A opet taj covek i nije toliko bitan, koliko su bitni oni koji stoje iza njega. Oni koji stoje iza njega su upravo oni koji koji odlucuju o nasim sudbinama zadnjih 20-ak godina.
Moje divljenje advokatu Golubovicu, stvarno treba imati hrabrosti da bi se ovim ljudima reklo ne.

mrrrr

pre 12 godina

@Dragutin
"Ne znam na koga mislis, koga da obavesti u tom trenutku, Jocica ili Nikitovica."

Nesto si nam zaboravan Dragutine, pa nije Jocic bio ministar tada, nego veliki novi demokrata Dusan Mihajlovic. A njemu se Cedica mogao obratiti kad god hoce.

men

pre 12 godina

Jedno je sigurno - politička struja koja je ubila Djindjića opet će počiniti zločin u slučaju da se predje crvena linija, a to je sklanjanje Miloševićevog zločinačkog aparata iz vlasti plus ozbiljna preorijentacija na zapad te uklanjanje ruske špijunske garniture iz političkog života.
Zato verujem da je istina ovo što je rekao Čeda. DSS je sam kriv što je došao u situaciju da ga svi sumnjiče za ubistvo Đinđića. Koštunica je odmah nakon ubistva, isti dan, predložio formiranje koncentracione vlade, a to i jeste osnovni cilj ubistva. Sada neka se pravda. Šešelj je javno najavljivao ubistvo a Nikolić je i na mitingu pretio Điniđiću ubistvom. Eto to su političke snage koje treba obraditi u istrazi, pojačane dakako sa Mirom Marković koja se sumnjiči da je imala operativnu vlast nad Crvenim Beretkama da izdaje naredjenja o ubijanju gradjana. Zašto je istraga izbegla da se bavi njima?

zoki

pre 12 godina

Neko je napisao - Ceda urbani Sojic. Slazem se, to je zaista tacno jer zvuci smesno da je neko i njega planirao da ubije i da je odmah obavestio "Vladimira Bebu Popovića i Nenada Milića, od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"! Sve jaki stihovi - ne zna covek kome vise da veruje? Tako direktna optuzba upucena coveku koji je bio na kljucnoj funkciji (Kostunici), za tako gnusnu stvar, vise govori o onome koji optuzuje!

Srđan Novi Sad

pre 12 godina

Pa i sam Đinđić je znao da je pokušan atentat na njega i da će biti još pokušaja.Sad se niko kao ne seća njegove konferencije za štampu u Banjaluci prilikom posete Republici Srpskoj.Tada je jasno rekao,citiram:"možda i uspeju mene da sklone, ali problem je što ne mogu da uklone sistem i državu koju stvorimo"Ovo jasno govori da je bio svestan činjenice da neko želi da ga ubije.I sad Čeda kaže kako niko nije znao a DSS jeste.Klasično podmetanje.Pravo je pitanje da li su Beba Popović i on znali za pripremu atentata? .A očigledno je da su znali pošto je odmah taj dan svega nekoliko sati nakon atentata(što je prosto neverovatno) u TV dnevniku Beba Popović izašao sa slikama onih koji su izvršili atentat i učestovali u njemu.To jasno govori da su znali odakle preti opasnost a ništa nisu preduzeli.A to da je DSS spremao i njegovo ubistvo je teška laž.Pa zašto to ranije nije rekao?Zašto je čekao 10 godina?Ovo je ustvari najodvratnija zloupotreba jedne nesreće u cilju nanošenja štete ( ne samo političke)svojim političkim oponentima(naravno DSS-u)Iskreno,čudi me blagonaklon stav i porodice Zorana Đinđića kada dopušta maltene svakom da njegovu tragediju koristi na ovakav način

Nikola

pre 12 godina

@(Aleksandar, 10. novembar 2011 12:38)

Zato sto ih ima jos koji su znali da ce Djindjic biti ubijen, a jos su jako bitni faktori ovde i kako stvari stoje bice jos dugo nazalost. A ne kao ovaj umisljeni Cedica sa kapitalom sumnjivog porekla... I da je hteo tada neko da ga ubije, sto nije ne moguce jer je mesecima vucarao cetvoricu za obezbedjenje, veliko je pitanje KO je hteo da ga ubije i ZASTO. Zbog politike, cisto sumnjam.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Kao prvo, ko su ti ljudi iz DSS-a ? On u ovoj izjavi nije nikoga pomenuo. Dalje, 2008. god. postoji informacija o zaveri da se covek ubije, a nigde ni krivicne prijave, ni istrage, nicega. Pri svemu tome, uslov za atentat je 10% na izborima, kao da bi tim atentatom LDP izgubio broj svojih poslanika u Skupstini osvojen tim izbornim rezultatom.

I gde je taj bivsi funkcioner DSS-a da posvedoci o tome pred istraznim organima ?

Na kraju balade, ako je DSS toliko mocan da moze da ubije kad koga hoce, zasto do sada nisu fizicki likvidirali citav niz politickih protivnika ? Kao, hoce da pucaju na Cedu zbog 10% na izborima, a nece na Tadica koji osvaja mnoooogo vise.

Poverovacu u pricu da je DSS planirao atentat na Jovanovica, ali tek kada se pruzi neka uverljivija prica, ako vec nema materijalnih dokaza.

Ivan Marjanovic

pre 12 godina

U DOS-u nije bilo "nevinih" jer da je bilo 5-ti oktobar nikada ne bi uspeo. Suvise je bilo veliko zlo koje je snaslo Srbiju u vreme Milosevica. Sam 5-ti oktobar je bio samo kozmeticka promena vlasti, sve ostalo je ostalo netaknuto, kao sto su drzavne institucije, poluge Miloseviceve vladavine.

Samim tim u atentat na Premijera je bio ukljucen veliki broj ljudi iz crkve, politike, kriminala, policije, vojske, drzavne bezbednosti kao i kontra obavestajne sluzbe i prosto je nemoguce da sve prethodno navedene institucije nisu imale saznanja da je atentat na Premijera bio pripreman. Takodje ne treba zaboraviti tajne sluzbe zemalja koje vode svetsku politiku koje su takodje imala ista saznanja.

Nikada necu zaboraviti clanak u jednim od novina krajem 2000-te koji sam procitao u avionu na putu izmedju Londona i Beograda u kom je pokojni Premijer opisan kao srpski Kenedi. Dve godine nakon toga je ubijen Zoran Djindjic i slican clanak je osvanuo u NIN-u 2003.

Vlada Zorana Djindjica je trajala malo vise od godinu dana i u tom periodu svojom politikom kao i pojavom Djindjic je stvorio mnogo neprijatelja kako u zemlji tako u inostranstvu. U zemlji su to bile pristalice Milosevica kao i Zoranovi najblizi saradnici iz DOS-a. U inostrastvu su to opet bile najblizi saradnici Milosevica i clanovi njegove porodice kojima nije odgovarao prvi demokratski izabrani Premijer.

Mislim da ce proci puno vremena pre nego sto budemo saznali ko je sve bio umesan u atentat na Premijera.

Jedno je sigurno da ko god je bio umesan u atentat na Premijera se nece izvuci i kad tad ce se saznati prava istina jer ono sto smo do sada naucili je da "rukopisi ne gore". Dok postoji B92, Insajder i ljudi poput Brankice Stankovic u Srbiji ja iskreno verujem u to i podrzavam iste.

r2d3

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako svi znaju sta je tacno a sta nije...ajde tuzite lepo Cedu za klevetu, pa da se o svemu ovome sto on i mnogi drugi pricaju malo progovori i na sudu...

Beogradjanin

pre 12 godina

Kakvo jos svedocenje treba da se desi da bi se priveli na informativni razgovor cuveni doktor pravnih nauka koji ckilji dok prica ( a znamo kako se takvi zovu u narodu , verovatno sa Cora i Coki ) i koji je primio mandat od Slobodana Milosevica u vili Slobodana Milosevica u prisustvu Sergeja Ivanova , zatim dragi Aco koji je na dan oruzane pobune crvenih beretki bio opet u toj istoj Moskvi na kafi sa Pavkovicem, zatim dragi Rade i ostala kamarila?
Zasto su oni zasticeni od bilo kakvog svedocenja i informativnih razgovora?
Ako nisu oni kojim slucajem zasto to ne bi rekli na informativnom razgovoru , saslusanju i svedocenju, i izneli mozda svoje neke podatke?
Svi zivi su davali svedocenja od Jovanovica, Covica, Koraca, ama bas svi sem nedodirljivih clanova druzine, bratimljenih sa Rusijom.
Ako iko misli da ce se izvuci za ubistvo premijera Djindjica koje itekako ima politicku podrsku i zastitu , grdno se vara.
Vreme koje dolazi vrlo uskoro, ni malo ne radi u njihovu korist, ko god da stoji iza svega toga.
U atentatu na Zorana Djindjica stoji jedan siri krug ljudi, bar jedno njih 100-ak koji su direktno ucestvovali u atentatu, ili su zasigurno znali da ce do njega doci.
Druzina se sastoji od politicara, laznih novinara, laznih akademika, laznih popova stasalih ih cuvenog Osmog putnika koji krstari Srbijom na silu vec punih 65 godina.
Krstarenju se blizi uskoro kraj.

Sale

pre 12 godina

DSS aktivisti na zadatku, pa krenuli sa bednim komentarima. Sta je bilo, prpa ? :-)

Bravo Cedo, vreme je da se jednom zauvek razotkrije taj zvreinjak!

ally

pre 12 godina

Bez ulazenja u sadrzinu iskaza i pitanje da li novine prenose sta je ovaj svedok rekao juce ili u avgustu ove godine, sadrzina iskaza svedoka iz istraznog postupka koji se vodi pred Specijalnim sudom predstavlja sluzbenu tajnu, na sta redovno upucuje i tuzilac za organizovani kriminal i ne daje nikakve izjave o postupku, osim ko je okrivljen i za koje delo.
Zasto se ovaj svedok ponasa suprotno zakonskim obavezama svedoka u jednom ovakvom postupku, moze biti tema za sebe, kao i pitanje da li ce neko sankcionisti obelodanjivanje neproverenih i u ovoj fazi postupka neproverljivih informacija koje ne doprinosi nikakavom pomaku i istini za koju se ovaj svedok toboze bori. Vrlo indikativno da o svedocima koji su svedocili pre Jovanovica znamo samo imena, bez obelodanjivanja sadrzine njihovih izjava, iako su po funkcijama iz perioda 2001. morali biti mnogo zanimljiviji za medije od g. Jovanovica. Ah, da, ali oni nisu u bilo kakvoj politickoj kampanji trenutno, zaboravih

kako da ne

pre 12 godina

Jeste, kako da ne, ti si im bio jako bitan...gnusno je gledati kako ovaj "covek" poredi sebe sa Djindjicem i skuplja politicke poene. Djindjica su ubili onog momenta kad je poceo da razmislja o podeli Kosova i o prestanku slusanja gazdi sa zapada.

Aleksandar

pre 12 godina

Zašto samo Čedomir Jovanović ima hrabrosti da kaže ono što cela Srbija već zna, a to je da Koštunica itekako ima veze sa Zoranovim ubistvom. Zašto nadležne službe ćute?

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

Razumem ja da se politicka kampanja zalece, ali Cedo previse je rano da kreces sa teskom artiljerijom. Cuvaj Djindjica za kasnije, narod voli kada njime 'peres usta' ... strasno.

Dosta vise

pre 12 godina

"Takođe me je obavestio da će i mene ubiti kao i Zorana ako budem imao preko 10 odsto. Ja sam o ovome odmah obavestio Vladimira - Bebu Popovića i Nenada Milića od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"

Zasto nisi obavestio policiju?

Misko BG

pre 12 godina

Naravno,da to polupismeni Legija i Spasojevic nisu mogli sami smisliti,nego da su imali podrsku medju tkz."patriotskim snagama" u zemlji, a u vreme ubistva Djindjica samo dve stranke u Srbiju su imale interes da on kao simbol proevropske Srbije nestane,to su bile SRS i DSS.

richie

pre 12 godina

Legalista je u problemu,ako je tacno sta Ceda prica!Ako ima i malo casti,sada bi trebao kostunica da tuzi,i da istera tu pricu do kraja!No,cisto sumnjam da ce hteti i smeti!Zaglibio se duboko izgleda!!

voja

pre 12 godina

KOJE GLUPOSTI?!
Neverovatno, Koštunica ništa nije radio, samo je planirao koga sve treba ubiti?????
Pozadina je mnogo dublja, ali je i na drugoj strani...

Beogradjanin

pre 12 godina

Tuzilastvo i sud moraju da utvrde pre izbora da li je Kostunica dr Vojislav ubica ili ne. Ovo su najozbiljnije optuzbe, i ako se na njih ne reaguje, ispasce da se vise veruje zasticenim svedocima, masovnim ubicama, nego bivsem potpredsedniku Vlade i lideru parlamentarne stranke.

voja

pre 12 godina

KOJE GLUPOSTI?!
Neverovatno, Koštunica ništa nije radio, samo je planirao koga sve treba ubiti?????
Pozadina je mnogo dublja, ali je i na drugoj strani...

Aleksandar

pre 12 godina

Zašto samo Čedomir Jovanović ima hrabrosti da kaže ono što cela Srbija već zna, a to je da Koštunica itekako ima veze sa Zoranovim ubistvom. Zašto nadležne službe ćute?

kako da ne

pre 12 godina

Jeste, kako da ne, ti si im bio jako bitan...gnusno je gledati kako ovaj "covek" poredi sebe sa Djindjicem i skuplja politicke poene. Djindjica su ubili onog momenta kad je poceo da razmislja o podeli Kosova i o prestanku slusanja gazdi sa zapada.

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

Razumem ja da se politicka kampanja zalece, ali Cedo previse je rano da kreces sa teskom artiljerijom. Cuvaj Djindjica za kasnije, narod voli kada njime 'peres usta' ... strasno.

Dosta vise

pre 12 godina

"Takođe me je obavestio da će i mene ubiti kao i Zorana ako budem imao preko 10 odsto. Ja sam o ovome odmah obavestio Vladimira - Bebu Popovića i Nenada Milića od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"

Zasto nisi obavestio policiju?

Misko BG

pre 12 godina

Naravno,da to polupismeni Legija i Spasojevic nisu mogli sami smisliti,nego da su imali podrsku medju tkz."patriotskim snagama" u zemlji, a u vreme ubistva Djindjica samo dve stranke u Srbiju su imale interes da on kao simbol proevropske Srbije nestane,to su bile SRS i DSS.

richie

pre 12 godina

Legalista je u problemu,ako je tacno sta Ceda prica!Ako ima i malo casti,sada bi trebao kostunica da tuzi,i da istera tu pricu do kraja!No,cisto sumnjam da ce hteti i smeti!Zaglibio se duboko izgleda!!

Beogradjanin

pre 12 godina

Tuzilastvo i sud moraju da utvrde pre izbora da li je Kostunica dr Vojislav ubica ili ne. Ovo su najozbiljnije optuzbe, i ako se na njih ne reaguje, ispasce da se vise veruje zasticenim svedocima, masovnim ubicama, nego bivsem potpredsedniku Vlade i lideru parlamentarne stranke.

zoki

pre 12 godina

Neko je napisao - Ceda urbani Sojic. Slazem se, to je zaista tacno jer zvuci smesno da je neko i njega planirao da ubije i da je odmah obavestio "Vladimira Bebu Popovića i Nenada Milića, od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"! Sve jaki stihovi - ne zna covek kome vise da veruje? Tako direktna optuzba upucena coveku koji je bio na kljucnoj funkciji (Kostunici), za tako gnusnu stvar, vise govori o onome koji optuzuje!

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Kao prvo, ko su ti ljudi iz DSS-a ? On u ovoj izjavi nije nikoga pomenuo. Dalje, 2008. god. postoji informacija o zaveri da se covek ubije, a nigde ni krivicne prijave, ni istrage, nicega. Pri svemu tome, uslov za atentat je 10% na izborima, kao da bi tim atentatom LDP izgubio broj svojih poslanika u Skupstini osvojen tim izbornim rezultatom.

I gde je taj bivsi funkcioner DSS-a da posvedoci o tome pred istraznim organima ?

Na kraju balade, ako je DSS toliko mocan da moze da ubije kad koga hoce, zasto do sada nisu fizicki likvidirali citav niz politickih protivnika ? Kao, hoce da pucaju na Cedu zbog 10% na izborima, a nece na Tadica koji osvaja mnoooogo vise.

Poverovacu u pricu da je DSS planirao atentat na Jovanovica, ali tek kada se pruzi neka uverljivija prica, ako vec nema materijalnih dokaza.

r2d3

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako svi znaju sta je tacno a sta nije...ajde tuzite lepo Cedu za klevetu, pa da se o svemu ovome sto on i mnogi drugi pricaju malo progovori i na sudu...

Sale

pre 12 godina

DSS aktivisti na zadatku, pa krenuli sa bednim komentarima. Sta je bilo, prpa ? :-)

Bravo Cedo, vreme je da se jednom zauvek razotkrije taj zvreinjak!

Srđan Novi Sad

pre 12 godina

Pa i sam Đinđić je znao da je pokušan atentat na njega i da će biti još pokušaja.Sad se niko kao ne seća njegove konferencije za štampu u Banjaluci prilikom posete Republici Srpskoj.Tada je jasno rekao,citiram:"možda i uspeju mene da sklone, ali problem je što ne mogu da uklone sistem i državu koju stvorimo"Ovo jasno govori da je bio svestan činjenice da neko želi da ga ubije.I sad Čeda kaže kako niko nije znao a DSS jeste.Klasično podmetanje.Pravo je pitanje da li su Beba Popović i on znali za pripremu atentata? .A očigledno je da su znali pošto je odmah taj dan svega nekoliko sati nakon atentata(što je prosto neverovatno) u TV dnevniku Beba Popović izašao sa slikama onih koji su izvršili atentat i učestovali u njemu.To jasno govori da su znali odakle preti opasnost a ništa nisu preduzeli.A to da je DSS spremao i njegovo ubistvo je teška laž.Pa zašto to ranije nije rekao?Zašto je čekao 10 godina?Ovo je ustvari najodvratnija zloupotreba jedne nesreće u cilju nanošenja štete ( ne samo političke)svojim političkim oponentima(naravno DSS-u)Iskreno,čudi me blagonaklon stav i porodice Zorana Đinđića kada dopušta maltene svakom da njegovu tragediju koristi na ovakav način

ally

pre 12 godina

Bez ulazenja u sadrzinu iskaza i pitanje da li novine prenose sta je ovaj svedok rekao juce ili u avgustu ove godine, sadrzina iskaza svedoka iz istraznog postupka koji se vodi pred Specijalnim sudom predstavlja sluzbenu tajnu, na sta redovno upucuje i tuzilac za organizovani kriminal i ne daje nikakve izjave o postupku, osim ko je okrivljen i za koje delo.
Zasto se ovaj svedok ponasa suprotno zakonskim obavezama svedoka u jednom ovakvom postupku, moze biti tema za sebe, kao i pitanje da li ce neko sankcionisti obelodanjivanje neproverenih i u ovoj fazi postupka neproverljivih informacija koje ne doprinosi nikakavom pomaku i istini za koju se ovaj svedok toboze bori. Vrlo indikativno da o svedocima koji su svedocili pre Jovanovica znamo samo imena, bez obelodanjivanja sadrzine njihovih izjava, iako su po funkcijama iz perioda 2001. morali biti mnogo zanimljiviji za medije od g. Jovanovica. Ah, da, ali oni nisu u bilo kakvoj politickoj kampanji trenutno, zaboravih

Beogradjanin

pre 12 godina

Kakvo jos svedocenje treba da se desi da bi se priveli na informativni razgovor cuveni doktor pravnih nauka koji ckilji dok prica ( a znamo kako se takvi zovu u narodu , verovatno sa Cora i Coki ) i koji je primio mandat od Slobodana Milosevica u vili Slobodana Milosevica u prisustvu Sergeja Ivanova , zatim dragi Aco koji je na dan oruzane pobune crvenih beretki bio opet u toj istoj Moskvi na kafi sa Pavkovicem, zatim dragi Rade i ostala kamarila?
Zasto su oni zasticeni od bilo kakvog svedocenja i informativnih razgovora?
Ako nisu oni kojim slucajem zasto to ne bi rekli na informativnom razgovoru , saslusanju i svedocenju, i izneli mozda svoje neke podatke?
Svi zivi su davali svedocenja od Jovanovica, Covica, Koraca, ama bas svi sem nedodirljivih clanova druzine, bratimljenih sa Rusijom.
Ako iko misli da ce se izvuci za ubistvo premijera Djindjica koje itekako ima politicku podrsku i zastitu , grdno se vara.
Vreme koje dolazi vrlo uskoro, ni malo ne radi u njihovu korist, ko god da stoji iza svega toga.
U atentatu na Zorana Djindjica stoji jedan siri krug ljudi, bar jedno njih 100-ak koji su direktno ucestvovali u atentatu, ili su zasigurno znali da ce do njega doci.
Druzina se sastoji od politicara, laznih novinara, laznih akademika, laznih popova stasalih ih cuvenog Osmog putnika koji krstari Srbijom na silu vec punih 65 godina.
Krstarenju se blizi uskoro kraj.

Nikola

pre 12 godina

@(Aleksandar, 10. novembar 2011 12:38)

Zato sto ih ima jos koji su znali da ce Djindjic biti ubijen, a jos su jako bitni faktori ovde i kako stvari stoje bice jos dugo nazalost. A ne kao ovaj umisljeni Cedica sa kapitalom sumnjivog porekla... I da je hteo tada neko da ga ubije, sto nije ne moguce jer je mesecima vucarao cetvoricu za obezbedjenje, veliko je pitanje KO je hteo da ga ubije i ZASTO. Zbog politike, cisto sumnjam.

Ivan Marjanovic

pre 12 godina

U DOS-u nije bilo "nevinih" jer da je bilo 5-ti oktobar nikada ne bi uspeo. Suvise je bilo veliko zlo koje je snaslo Srbiju u vreme Milosevica. Sam 5-ti oktobar je bio samo kozmeticka promena vlasti, sve ostalo je ostalo netaknuto, kao sto su drzavne institucije, poluge Miloseviceve vladavine.

Samim tim u atentat na Premijera je bio ukljucen veliki broj ljudi iz crkve, politike, kriminala, policije, vojske, drzavne bezbednosti kao i kontra obavestajne sluzbe i prosto je nemoguce da sve prethodno navedene institucije nisu imale saznanja da je atentat na Premijera bio pripreman. Takodje ne treba zaboraviti tajne sluzbe zemalja koje vode svetsku politiku koje su takodje imala ista saznanja.

Nikada necu zaboraviti clanak u jednim od novina krajem 2000-te koji sam procitao u avionu na putu izmedju Londona i Beograda u kom je pokojni Premijer opisan kao srpski Kenedi. Dve godine nakon toga je ubijen Zoran Djindjic i slican clanak je osvanuo u NIN-u 2003.

Vlada Zorana Djindjica je trajala malo vise od godinu dana i u tom periodu svojom politikom kao i pojavom Djindjic je stvorio mnogo neprijatelja kako u zemlji tako u inostranstvu. U zemlji su to bile pristalice Milosevica kao i Zoranovi najblizi saradnici iz DOS-a. U inostrastvu su to opet bile najblizi saradnici Milosevica i clanovi njegove porodice kojima nije odgovarao prvi demokratski izabrani Premijer.

Mislim da ce proci puno vremena pre nego sto budemo saznali ko je sve bio umesan u atentat na Premijera.

Jedno je sigurno da ko god je bio umesan u atentat na Premijera se nece izvuci i kad tad ce se saznati prava istina jer ono sto smo do sada naucili je da "rukopisi ne gore". Dok postoji B92, Insajder i ljudi poput Brankice Stankovic u Srbiji ja iskreno verujem u to i podrzavam iste.

men

pre 12 godina

Jedno je sigurno - politička struja koja je ubila Djindjića opet će počiniti zločin u slučaju da se predje crvena linija, a to je sklanjanje Miloševićevog zločinačkog aparata iz vlasti plus ozbiljna preorijentacija na zapad te uklanjanje ruske špijunske garniture iz političkog života.
Zato verujem da je istina ovo što je rekao Čeda. DSS je sam kriv što je došao u situaciju da ga svi sumnjiče za ubistvo Đinđića. Koštunica je odmah nakon ubistva, isti dan, predložio formiranje koncentracione vlade, a to i jeste osnovni cilj ubistva. Sada neka se pravda. Šešelj je javno najavljivao ubistvo a Nikolić je i na mitingu pretio Điniđiću ubistvom. Eto to su političke snage koje treba obraditi u istrazi, pojačane dakako sa Mirom Marković koja se sumnjiči da je imala operativnu vlast nad Crvenim Beretkama da izdaje naredjenja o ubijanju gradjana. Zašto je istraga izbegla da se bavi njima?

nada

pre 12 godina

Cedo, jel ti to novi najbolji drug (Vuk) sapnuo kako da sebi dizes rejting u izbornoj kampanji koju vodis vec dva meseca? Smanji malo, nije ovo Amerika i ostaces bez "argumenata" kad se raspisu izbori.

Milan

pre 12 godina

Kostunica je upleten, Seselj je znao... A sta je sa ljudima iz DS-a? Deset godina nisu nasli za shodno da iznesu pricu do kraja. To moze znaciti samo da im nije u interesu ili da zele zastiti pojedince.

Vladimir

pre 12 godina

Problem politickih likvidacija iz devedesetih celnici DOS-a preneli su 5.oktobra na najgori moguci nacin,naoruzavajuci surcinsko-zemunski klan naoruzanjem namenjenim ubijanju demonstranata od strane Milosevica.Politicari ne shvataju da je pocinjen zlocin po medjunardonom zakonu i da njihovo medjusobno optuzivanje vodi samo u dublje blato.Ubistvo Djindjica,generala Buhe i policajca Gavrilovica izvedeno je na isti nacin kao i ubistvo Curuvije,Stambolica ili ministra Bulatovica,samo su politicari nalogodavci razliciti.Pustanje atentatora Bagzija i cekanje policije da policajac ubije Djindjica jednako je sramotno kao i posmatranje policije dok Curuvija pada izresetan.Zar nema morala vise ni kod politicara ni kod citalaca da kazu da svi politicari koji zataskavaju zlocine drzave protiv gradjana sednu na optuzenicku klupu?

Logic

pre 12 godina

A meni sve ovo liči da se Čeda setio svoje diplome (dramaturgija) pa da je nekako opravda. Ideja mu malo šupljikava, propušta vodu. Sem ako u zaplet kao bombu ne ubaci neku sobaricu koju je Koštunica silovao na nekom od svojih putovanja. I da to potkrepi tužbama nekih sada već bajatih sirotih domaćih nosilja titule "nevinost bez zaštite".
Ipak mi ga žao što se u borbi za goli život morao dobro da pazi da ne dobije 10% glasova. Muke ne opisane!

nista novo

pre 12 godina

Setite se ko nije zeleo da smeni Radomira Markovica nakon 5.oktobra, dok je ovaj u to vreme spaljivao dokumenta iz arhiva DB-a, i tako su nam mnoge tajne iz tog vremena sakrivene.
Sto se tice Djindjicevog ubistva i mnogih drugih mutnih stvari koje su se dogadjale nakon 5.oktobra, svi putevi vode ka jednom coveku, koji je nazalost iznad zakona i koga niko ne sme da saslusa. A opet taj covek i nije toliko bitan, koliko su bitni oni koji stoje iza njega. Oni koji stoje iza njega su upravo oni koji koji odlucuju o nasim sudbinama zadnjih 20-ak godina.
Moje divljenje advokatu Golubovicu, stvarno treba imati hrabrosti da bi se ovim ljudima reklo ne.

GuC

pre 12 godina

da se pridružim i ja ovim obaveštenim komenatatorima...ja takodje imam saznanje od pre 4 godine da se crnoj ruci Srbije ne svidja da još neko talasa na Djinjdjićevom putu. Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti zašto Čeda živi sa telohraniteljima.Kad primate pretnje zbog zastupanja Djikijeve poltike, kad vam pod kola postavljaju eksplozive, kad imate porodicu i kad godinama javno tražite da se istraži pozadina ubistva Djidjića,onda imate valjda imate pravo na zaštitu?? Ubijen je predsednik Vlade Srbije, zašto je teško poverovati potpredsedniku u istoj vladi da je lista imala još imena?
Toliko ste ostrašćeni da i notorne činjenice ne vidite jer vas ne zanimaju. Medijska histerija pred atentat na Djindjića,je imala odličan odjek,i njemu ste se smejali, da,da baš će da ga ubiju...i onda su ga ubili, ali ste i tada ironično komentarisali da mu je tako i trebalo! Takoreći, koristili ste iste reči kao i onaj koji je pucao u srce premijera.
Ovaj postupak bi morao biti pod lupom stručne i šire javnosti, morao bi dovesti konačno sve svedoke i osumnjičene pred isto pitanje: ko je planirao, zašto , ko je organizovao i zaštitio ubice?
To uključuje pozivanje Koštunice, Jočića, ma celog kabineta , valjda smo svi jednaki pred zakonom, pogotovo ova dva gorenavedena navedena veeeelika pravoslavna vernika.

MunzeLjux

pre 12 godina

Nedavno je u V.Britaniji javnosti predstavljena do sada nepoznata,super tajna obavestajna sluzba o cijem je delovanju bila upoznata kraljica,premijer i jos par ljudi iz obavestajnih struktura.Kada su novinari pitali sefa te male ali mocne sluzbe,sta misli o vestima koje oni postavljaju u medije,covek je razmislio i rekao: "Neke od vasih vesti su ponekad veoma blizu istini." I onda citam ove postove gde ljudi koji su informacije uglavnom pokupili po istim takvim kontrolisanim i pristrasnim medijima, kako sa velikim samopouzdanjem donose zakljucke,optuzuju,presudjuju i pametuju.

mrrrr

pre 12 godina

@Dragutin
"Ne znam na koga mislis, koga da obavesti u tom trenutku, Jocica ili Nikitovica."

Nesto si nam zaboravan Dragutine, pa nije Jocic bio ministar tada, nego veliki novi demokrata Dusan Mihajlovic. A njemu se Cedica mogao obratiti kad god hoce.

pera

pre 12 godina

Ceda govori pravu istinu i neodgovorno je sto sudski organi ne privedu onog neobavestenog i izveste ga konacno licno.Kome ide u prilog da se ubistvo ne rasvetli i politicki nalogodavci koji su vec dobro poznati javnosti ne privedu odgovornosti,ima ih jos uvek mnogo,cini mi se danas jos vise nego juce.Sve ovo ukazuje i dokazuje koliko je Srbija zaglibila u kriminalu i korupciji kada i ovi takozvani danasnji demokrati nece da dozvole da se rasvetli ubistvo premijera.Srbijom vladaju spoljni faktori i unutrasnji izdajnici koji rade u svom a ne gradjanskom interesu,tu je najveci problem.Zbog toga cu i da glasam za preokret jer mi oni od svih ostalih daju nade da ce se jednoga dana stvari konacno poceti menjati i da ce mafijasi biti kaznjeni.Kada se sve sumira sve je u ovoj Srbiji vec odavno jasno samo jos vecina gradjana da ukapira i bice nam svima bolje?

Realko

pre 12 godina

@DSS je tako mala, neobavestena, nesposobna, spora, kombi stranka... a TOLIKO smeta Cedi. Neverovatno.

Ne pricaj gluposti... ko da je Cedi stalo da li je DSS mali ili veliki i koliko procenata ce da dobije na izborima. Ovde je rec o coveku koji je ubijen i trazi se krivac. Ubijen je zbog politike, a ne zbog toga sto je nekom oteo zenu.

x2

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava.

Ahaaa

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava. (x2, 10. novembar 2011 16:43)Ti uopste ne svatas poruku serije "Bela ladja". Ko je "Sljivic", "Janacko", Pantic"? To su sinko likovi koji vode moju I tvoju zemlju, koji su saljivo prikazani u seriji, gde je 99% istina. Osvrni se oko sebe I videces da avih likova iz serije ima u stvarnom zivotu, samo se oni drugacije zovu.

Nenad

pre 12 godina

@Dosta vise
Koju policiju da obavesti? Onu žestoko kompromitovanu i korumpiranu? "Dobar dan, ovde Čeda, ajde molim vas uhapsite predsednika države jer imam sumnju da muti nešto.", tako bi išao razgovor pretpostavljam. Jedva su uhapsili Slobodana Miloševića, čoveka bez ikakve moći sa više optužnica na leđima, a sad će da kao hapse aktuelnog predsednika.

sasa jokic

pre 12 godina

Ne zelim da komentarisem sta ovde pisu Oni sto podrzavaju Kostunicu i DSS, jer je to trosenje vremean uzalud, a i to su ljudi koji i dan fanas smatraju da je Djindjica trebalo ubiti, jer njihova filozofija pripada devetnaestom veku.
Ono sto mnoge ovde muci je zasto se Tadic i DS ne oglasavaju po ovom pitanju, i zasto sudjenje ide ovako traljavo.
Ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da su sluzbe uspostavljene na ovim prostorima jos devedesetih godina uvek dobro pripremale scenarije preuzimanja vlasti, kako bi sebe zastitile. Danas nam je svima (pametnima) jasno da je kostunica bio njihov plan B, i jasno je da je njihov plan A bio da zadrza Slobu na vlasti, ali su se stvari otrgle kontroli, isuvise se naroda okupilo u Beogradu i zapretio im je krvavi scenario kao u Rumuniji, pa su se preorijentisali na plan B i podrsku kostunici (njihovom igracu) a Milosevica su pustili niz vodu.Kako ce dalje da se dela saopstio im je predstavnik prve vlasti u Srbiji gospodin Ivanov, ministar inostranih poslova Rusije. Verovatno je na tom sastanku dao odredjene garancije Milosevicu, i rekao im da ce se pobrinuti za Djindjic kasnije.
Djindjic je nao sa kim ima posla, znao je da m use radi o glavi, ali je pokusao da ih preduhitri. Oformio je zandarmeriju, kako bi se suprotstavio JSO, i spremao je Zivkovica za ministra odbrane, kako bi preuzeo kontrolu nad vojskom. To je bio glavni razlog za pokretanje masinerije koja je trebalo da zavrsi atentatom i preuzimanjem kontrole.
Na zalost uspeli su, bila je to mrtva trka, velika akcija hapsenja trebala je da pocne 13.marta, i odatle spremni plakati sa slikama zemunaca.
KAda su ubili Djindjica jos jednom je moglo da se desi da im stvari izmaknu kontroli, a to je akcija Sablja. Vec u toku te akcije mnogi su ispevali dovoljno da se sazna ko je ubica i ko politicki stoji iza ubistva.
Kako se ovako velika ubistva uvek desavaju uz odobravanje velikih sila, krenu oje pritisak na Zorana Zivkovica da ukine savlju jer su imali informacije da Aco, Rade, Vucelic i ekipa horski pevaju. Sablja je prekinuta i sve je bilo spremno za preuzimnanje vlasti od ondasnjeg DS-a.
Kao sto su imali rezervu za Slobu, tako su imali i rezervu za Zorana, doveli su ga i dali mu zadatak da "ocisti" DS. Napravili su dvojac bez kormilara, Srbija je krenula u nepoznatom pravcu, ali usput su uspeli da potpisu gasni "sporazum" i predaju NIS Rusima. Sto se tice institucija poput SANU, crkve, vojske, sve je to pod njihovom kontrolom, njihovi agenti sede na vrhu!
Eto dragi moji moje skromno vidjenje politicke pozadine Zoranovog ubistva,i daje odgovor na pitanje zasto DS ne reaguje. A sto se tice Cedinog prelaska 10% i ubistva nakon toga, ja sam ubedjen da je taj scenario jos uvek na snazi, pram tome Cedo cuvaj se, ja licno ocekujem dosta DS-ovih glasova LDP-u.
Nadam se da ce komentar biti ojavljen, jer ovo je ipak samo obzervacija jednog amatera!

bekimmur

pre 12 godina

1963 godine u Dalasu , ubijen je predsednik Kenedi (demokrata). Njegova supruga verovala je da su zaveru skovali podpredsednik SAD-a ( namrgodjeni kongresmen) i tajkuni , a ubistvo snajperom izvrsio Li Harvi Osvald ( crvene beretke). Celo vidjenje ubistva Kenedija, njegova supruga je snimala na kasetama gde iste bivaju zapecacene u Kenedijevoj biblioteci u Bostonu samo par meseci posle njegovog ubistva. Tada njegova supruga naredjuje , da se snimci ne objavljuju 50 godina nakon njene smrti, plaseci se za zivot svoje porodice i moguce osvete. Danas , proslo je 17 godina od njene smrti a njena cerka (karolina kenedi), odobrila je objavljivanje tih snimaka. Ovo moje izlaganje je samo odgovor svim dobrim ljudima koji se pitaju zasto rasvetljavanje ubistva Djindjica ide tako traljavo.

Aleksandar

pre 12 godina

Zašto samo Čedomir Jovanović ima hrabrosti da kaže ono što cela Srbija već zna, a to je da Koštunica itekako ima veze sa Zoranovim ubistvom. Zašto nadležne službe ćute?

kako da ne

pre 12 godina

Jeste, kako da ne, ti si im bio jako bitan...gnusno je gledati kako ovaj "covek" poredi sebe sa Djindjicem i skuplja politicke poene. Djindjica su ubili onog momenta kad je poceo da razmislja o podeli Kosova i o prestanku slusanja gazdi sa zapada.

Sale

pre 12 godina

DSS aktivisti na zadatku, pa krenuli sa bednim komentarima. Sta je bilo, prpa ? :-)

Bravo Cedo, vreme je da se jednom zauvek razotkrije taj zvreinjak!

ko se boji vuka jos?

pre 12 godina

Razumem ja da se politicka kampanja zalece, ali Cedo previse je rano da kreces sa teskom artiljerijom. Cuvaj Djindjica za kasnije, narod voli kada njime 'peres usta' ... strasno.

Misko BG

pre 12 godina

Naravno,da to polupismeni Legija i Spasojevic nisu mogli sami smisliti,nego da su imali podrsku medju tkz."patriotskim snagama" u zemlji, a u vreme ubistva Djindjica samo dve stranke u Srbiju su imale interes da on kao simbol proevropske Srbije nestane,to su bile SRS i DSS.

voja

pre 12 godina

KOJE GLUPOSTI?!
Neverovatno, Koštunica ništa nije radio, samo je planirao koga sve treba ubiti?????
Pozadina je mnogo dublja, ali je i na drugoj strani...

Dosta vise

pre 12 godina

"Takođe me je obavestio da će i mene ubiti kao i Zorana ako budem imao preko 10 odsto. Ja sam o ovome odmah obavestio Vladimira - Bebu Popovića i Nenada Milića od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"

Zasto nisi obavestio policiju?

richie

pre 12 godina

Legalista je u problemu,ako je tacno sta Ceda prica!Ako ima i malo casti,sada bi trebao kostunica da tuzi,i da istera tu pricu do kraja!No,cisto sumnjam da ce hteti i smeti!Zaglibio se duboko izgleda!!

Beogradjanin

pre 12 godina

Kakvo jos svedocenje treba da se desi da bi se priveli na informativni razgovor cuveni doktor pravnih nauka koji ckilji dok prica ( a znamo kako se takvi zovu u narodu , verovatno sa Cora i Coki ) i koji je primio mandat od Slobodana Milosevica u vili Slobodana Milosevica u prisustvu Sergeja Ivanova , zatim dragi Aco koji je na dan oruzane pobune crvenih beretki bio opet u toj istoj Moskvi na kafi sa Pavkovicem, zatim dragi Rade i ostala kamarila?
Zasto su oni zasticeni od bilo kakvog svedocenja i informativnih razgovora?
Ako nisu oni kojim slucajem zasto to ne bi rekli na informativnom razgovoru , saslusanju i svedocenju, i izneli mozda svoje neke podatke?
Svi zivi su davali svedocenja od Jovanovica, Covica, Koraca, ama bas svi sem nedodirljivih clanova druzine, bratimljenih sa Rusijom.
Ako iko misli da ce se izvuci za ubistvo premijera Djindjica koje itekako ima politicku podrsku i zastitu , grdno se vara.
Vreme koje dolazi vrlo uskoro, ni malo ne radi u njihovu korist, ko god da stoji iza svega toga.
U atentatu na Zorana Djindjica stoji jedan siri krug ljudi, bar jedno njih 100-ak koji su direktno ucestvovali u atentatu, ili su zasigurno znali da ce do njega doci.
Druzina se sastoji od politicara, laznih novinara, laznih akademika, laznih popova stasalih ih cuvenog Osmog putnika koji krstari Srbijom na silu vec punih 65 godina.
Krstarenju se blizi uskoro kraj.

Beogradjanin

pre 12 godina

Tuzilastvo i sud moraju da utvrde pre izbora da li je Kostunica dr Vojislav ubica ili ne. Ovo su najozbiljnije optuzbe, i ako se na njih ne reaguje, ispasce da se vise veruje zasticenim svedocima, masovnim ubicama, nego bivsem potpredsedniku Vlade i lideru parlamentarne stranke.

Srđan Novi Sad

pre 12 godina

Pa i sam Đinđić je znao da je pokušan atentat na njega i da će biti još pokušaja.Sad se niko kao ne seća njegove konferencije za štampu u Banjaluci prilikom posete Republici Srpskoj.Tada je jasno rekao,citiram:"možda i uspeju mene da sklone, ali problem je što ne mogu da uklone sistem i državu koju stvorimo"Ovo jasno govori da je bio svestan činjenice da neko želi da ga ubije.I sad Čeda kaže kako niko nije znao a DSS jeste.Klasično podmetanje.Pravo je pitanje da li su Beba Popović i on znali za pripremu atentata? .A očigledno je da su znali pošto je odmah taj dan svega nekoliko sati nakon atentata(što je prosto neverovatno) u TV dnevniku Beba Popović izašao sa slikama onih koji su izvršili atentat i učestovali u njemu.To jasno govori da su znali odakle preti opasnost a ništa nisu preduzeli.A to da je DSS spremao i njegovo ubistvo je teška laž.Pa zašto to ranije nije rekao?Zašto je čekao 10 godina?Ovo je ustvari najodvratnija zloupotreba jedne nesreće u cilju nanošenja štete ( ne samo političke)svojim političkim oponentima(naravno DSS-u)Iskreno,čudi me blagonaklon stav i porodice Zorana Đinđića kada dopušta maltene svakom da njegovu tragediju koristi na ovakav način

zoki

pre 12 godina

Neko je napisao - Ceda urbani Sojic. Slazem se, to je zaista tacno jer zvuci smesno da je neko i njega planirao da ubije i da je odmah obavestio "Vladimira Bebu Popovića i Nenada Milića, od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića"! Sve jaki stihovi - ne zna covek kome vise da veruje? Tako direktna optuzba upucena coveku koji je bio na kljucnoj funkciji (Kostunici), za tako gnusnu stvar, vise govori o onome koji optuzuje!

men

pre 12 godina

Jedno je sigurno - politička struja koja je ubila Djindjića opet će počiniti zločin u slučaju da se predje crvena linija, a to je sklanjanje Miloševićevog zločinačkog aparata iz vlasti plus ozbiljna preorijentacija na zapad te uklanjanje ruske špijunske garniture iz političkog života.
Zato verujem da je istina ovo što je rekao Čeda. DSS je sam kriv što je došao u situaciju da ga svi sumnjiče za ubistvo Đinđića. Koštunica je odmah nakon ubistva, isti dan, predložio formiranje koncentracione vlade, a to i jeste osnovni cilj ubistva. Sada neka se pravda. Šešelj je javno najavljivao ubistvo a Nikolić je i na mitingu pretio Điniđiću ubistvom. Eto to su političke snage koje treba obraditi u istrazi, pojačane dakako sa Mirom Marković koja se sumnjiči da je imala operativnu vlast nad Crvenim Beretkama da izdaje naredjenja o ubijanju gradjana. Zašto je istraga izbegla da se bavi njima?

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Kao prvo, ko su ti ljudi iz DSS-a ? On u ovoj izjavi nije nikoga pomenuo. Dalje, 2008. god. postoji informacija o zaveri da se covek ubije, a nigde ni krivicne prijave, ni istrage, nicega. Pri svemu tome, uslov za atentat je 10% na izborima, kao da bi tim atentatom LDP izgubio broj svojih poslanika u Skupstini osvojen tim izbornim rezultatom.

I gde je taj bivsi funkcioner DSS-a da posvedoci o tome pred istraznim organima ?

Na kraju balade, ako je DSS toliko mocan da moze da ubije kad koga hoce, zasto do sada nisu fizicki likvidirali citav niz politickih protivnika ? Kao, hoce da pucaju na Cedu zbog 10% na izborima, a nece na Tadica koji osvaja mnoooogo vise.

Poverovacu u pricu da je DSS planirao atentat na Jovanovica, ali tek kada se pruzi neka uverljivija prica, ako vec nema materijalnih dokaza.

Nikola

pre 12 godina

@(Aleksandar, 10. novembar 2011 12:38)

Zato sto ih ima jos koji su znali da ce Djindjic biti ubijen, a jos su jako bitni faktori ovde i kako stvari stoje bice jos dugo nazalost. A ne kao ovaj umisljeni Cedica sa kapitalom sumnjivog porekla... I da je hteo tada neko da ga ubije, sto nije ne moguce jer je mesecima vucarao cetvoricu za obezbedjenje, veliko je pitanje KO je hteo da ga ubije i ZASTO. Zbog politike, cisto sumnjam.

nada

pre 12 godina

Cedo, jel ti to novi najbolji drug (Vuk) sapnuo kako da sebi dizes rejting u izbornoj kampanji koju vodis vec dva meseca? Smanji malo, nije ovo Amerika i ostaces bez "argumenata" kad se raspisu izbori.

r2d3

pre 12 godina

Vidi, vidi, kako svi znaju sta je tacno a sta nije...ajde tuzite lepo Cedu za klevetu, pa da se o svemu ovome sto on i mnogi drugi pricaju malo progovori i na sudu...

ally

pre 12 godina

Bez ulazenja u sadrzinu iskaza i pitanje da li novine prenose sta je ovaj svedok rekao juce ili u avgustu ove godine, sadrzina iskaza svedoka iz istraznog postupka koji se vodi pred Specijalnim sudom predstavlja sluzbenu tajnu, na sta redovno upucuje i tuzilac za organizovani kriminal i ne daje nikakve izjave o postupku, osim ko je okrivljen i za koje delo.
Zasto se ovaj svedok ponasa suprotno zakonskim obavezama svedoka u jednom ovakvom postupku, moze biti tema za sebe, kao i pitanje da li ce neko sankcionisti obelodanjivanje neproverenih i u ovoj fazi postupka neproverljivih informacija koje ne doprinosi nikakavom pomaku i istini za koju se ovaj svedok toboze bori. Vrlo indikativno da o svedocima koji su svedocili pre Jovanovica znamo samo imena, bez obelodanjivanja sadrzine njihovih izjava, iako su po funkcijama iz perioda 2001. morali biti mnogo zanimljiviji za medije od g. Jovanovica. Ah, da, ali oni nisu u bilo kakvoj politickoj kampanji trenutno, zaboravih

pera

pre 12 godina

Ceda govori pravu istinu i neodgovorno je sto sudski organi ne privedu onog neobavestenog i izveste ga konacno licno.Kome ide u prilog da se ubistvo ne rasvetli i politicki nalogodavci koji su vec dobro poznati javnosti ne privedu odgovornosti,ima ih jos uvek mnogo,cini mi se danas jos vise nego juce.Sve ovo ukazuje i dokazuje koliko je Srbija zaglibila u kriminalu i korupciji kada i ovi takozvani danasnji demokrati nece da dozvole da se rasvetli ubistvo premijera.Srbijom vladaju spoljni faktori i unutrasnji izdajnici koji rade u svom a ne gradjanskom interesu,tu je najveci problem.Zbog toga cu i da glasam za preokret jer mi oni od svih ostalih daju nade da ce se jednoga dana stvari konacno poceti menjati i da ce mafijasi biti kaznjeni.Kada se sve sumira sve je u ovoj Srbiji vec odavno jasno samo jos vecina gradjana da ukapira i bice nam svima bolje?

x2

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava.

Realko

pre 12 godina

@DSS je tako mala, neobavestena, nesposobna, spora, kombi stranka... a TOLIKO smeta Cedi. Neverovatno.

Ne pricaj gluposti... ko da je Cedi stalo da li je DSS mali ili veliki i koliko procenata ce da dobije na izborima. Ovde je rec o coveku koji je ubijen i trazi se krivac. Ubijen je zbog politike, a ne zbog toga sto je nekom oteo zenu.

Logic

pre 12 godina

A meni sve ovo liči da se Čeda setio svoje diplome (dramaturgija) pa da je nekako opravda. Ideja mu malo šupljikava, propušta vodu. Sem ako u zaplet kao bombu ne ubaci neku sobaricu koju je Koštunica silovao na nekom od svojih putovanja. I da to potkrepi tužbama nekih sada već bajatih sirotih domaćih nosilja titule "nevinost bez zaštite".
Ipak mi ga žao što se u borbi za goli život morao dobro da pazi da ne dobije 10% glasova. Muke ne opisane!

Ivan Marjanovic

pre 12 godina

U DOS-u nije bilo "nevinih" jer da je bilo 5-ti oktobar nikada ne bi uspeo. Suvise je bilo veliko zlo koje je snaslo Srbiju u vreme Milosevica. Sam 5-ti oktobar je bio samo kozmeticka promena vlasti, sve ostalo je ostalo netaknuto, kao sto su drzavne institucije, poluge Miloseviceve vladavine.

Samim tim u atentat na Premijera je bio ukljucen veliki broj ljudi iz crkve, politike, kriminala, policije, vojske, drzavne bezbednosti kao i kontra obavestajne sluzbe i prosto je nemoguce da sve prethodno navedene institucije nisu imale saznanja da je atentat na Premijera bio pripreman. Takodje ne treba zaboraviti tajne sluzbe zemalja koje vode svetsku politiku koje su takodje imala ista saznanja.

Nikada necu zaboraviti clanak u jednim od novina krajem 2000-te koji sam procitao u avionu na putu izmedju Londona i Beograda u kom je pokojni Premijer opisan kao srpski Kenedi. Dve godine nakon toga je ubijen Zoran Djindjic i slican clanak je osvanuo u NIN-u 2003.

Vlada Zorana Djindjica je trajala malo vise od godinu dana i u tom periodu svojom politikom kao i pojavom Djindjic je stvorio mnogo neprijatelja kako u zemlji tako u inostranstvu. U zemlji su to bile pristalice Milosevica kao i Zoranovi najblizi saradnici iz DOS-a. U inostrastvu su to opet bile najblizi saradnici Milosevica i clanovi njegove porodice kojima nije odgovarao prvi demokratski izabrani Premijer.

Mislim da ce proci puno vremena pre nego sto budemo saznali ko je sve bio umesan u atentat na Premijera.

Jedno je sigurno da ko god je bio umesan u atentat na Premijera se nece izvuci i kad tad ce se saznati prava istina jer ono sto smo do sada naucili je da "rukopisi ne gore". Dok postoji B92, Insajder i ljudi poput Brankice Stankovic u Srbiji ja iskreno verujem u to i podrzavam iste.

Nenad

pre 12 godina

@Dosta vise
Koju policiju da obavesti? Onu žestoko kompromitovanu i korumpiranu? "Dobar dan, ovde Čeda, ajde molim vas uhapsite predsednika države jer imam sumnju da muti nešto.", tako bi išao razgovor pretpostavljam. Jedva su uhapsili Slobodana Miloševića, čoveka bez ikakve moći sa više optužnica na leđima, a sad će da kao hapse aktuelnog predsednika.

GuC

pre 12 godina

da se pridružim i ja ovim obaveštenim komenatatorima...ja takodje imam saznanje od pre 4 godine da se crnoj ruci Srbije ne svidja da još neko talasa na Djinjdjićevom putu. Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti zašto Čeda živi sa telohraniteljima.Kad primate pretnje zbog zastupanja Djikijeve poltike, kad vam pod kola postavljaju eksplozive, kad imate porodicu i kad godinama javno tražite da se istraži pozadina ubistva Djidjića,onda imate valjda imate pravo na zaštitu?? Ubijen je predsednik Vlade Srbije, zašto je teško poverovati potpredsedniku u istoj vladi da je lista imala još imena?
Toliko ste ostrašćeni da i notorne činjenice ne vidite jer vas ne zanimaju. Medijska histerija pred atentat na Djindjića,je imala odličan odjek,i njemu ste se smejali, da,da baš će da ga ubiju...i onda su ga ubili, ali ste i tada ironično komentarisali da mu je tako i trebalo! Takoreći, koristili ste iste reči kao i onaj koji je pucao u srce premijera.
Ovaj postupak bi morao biti pod lupom stručne i šire javnosti, morao bi dovesti konačno sve svedoke i osumnjičene pred isto pitanje: ko je planirao, zašto , ko je organizovao i zaštitio ubice?
To uključuje pozivanje Koštunice, Jočića, ma celog kabineta , valjda smo svi jednaki pred zakonom, pogotovo ova dva gorenavedena navedena veeeelika pravoslavna vernika.

mrrrr

pre 12 godina

@Dragutin
"Ne znam na koga mislis, koga da obavesti u tom trenutku, Jocica ili Nikitovica."

Nesto si nam zaboravan Dragutine, pa nije Jocic bio ministar tada, nego veliki novi demokrata Dusan Mihajlovic. A njemu se Cedica mogao obratiti kad god hoce.

nista novo

pre 12 godina

Setite se ko nije zeleo da smeni Radomira Markovica nakon 5.oktobra, dok je ovaj u to vreme spaljivao dokumenta iz arhiva DB-a, i tako su nam mnoge tajne iz tog vremena sakrivene.
Sto se tice Djindjicevog ubistva i mnogih drugih mutnih stvari koje su se dogadjale nakon 5.oktobra, svi putevi vode ka jednom coveku, koji je nazalost iznad zakona i koga niko ne sme da saslusa. A opet taj covek i nije toliko bitan, koliko su bitni oni koji stoje iza njega. Oni koji stoje iza njega su upravo oni koji koji odlucuju o nasim sudbinama zadnjih 20-ak godina.
Moje divljenje advokatu Golubovicu, stvarno treba imati hrabrosti da bi se ovim ljudima reklo ne.

sasa jokic

pre 12 godina

Ne zelim da komentarisem sta ovde pisu Oni sto podrzavaju Kostunicu i DSS, jer je to trosenje vremean uzalud, a i to su ljudi koji i dan fanas smatraju da je Djindjica trebalo ubiti, jer njihova filozofija pripada devetnaestom veku.
Ono sto mnoge ovde muci je zasto se Tadic i DS ne oglasavaju po ovom pitanju, i zasto sudjenje ide ovako traljavo.
Ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da su sluzbe uspostavljene na ovim prostorima jos devedesetih godina uvek dobro pripremale scenarije preuzimanja vlasti, kako bi sebe zastitile. Danas nam je svima (pametnima) jasno da je kostunica bio njihov plan B, i jasno je da je njihov plan A bio da zadrza Slobu na vlasti, ali su se stvari otrgle kontroli, isuvise se naroda okupilo u Beogradu i zapretio im je krvavi scenario kao u Rumuniji, pa su se preorijentisali na plan B i podrsku kostunici (njihovom igracu) a Milosevica su pustili niz vodu.Kako ce dalje da se dela saopstio im je predstavnik prve vlasti u Srbiji gospodin Ivanov, ministar inostranih poslova Rusije. Verovatno je na tom sastanku dao odredjene garancije Milosevicu, i rekao im da ce se pobrinuti za Djindjic kasnije.
Djindjic je nao sa kim ima posla, znao je da m use radi o glavi, ali je pokusao da ih preduhitri. Oformio je zandarmeriju, kako bi se suprotstavio JSO, i spremao je Zivkovica za ministra odbrane, kako bi preuzeo kontrolu nad vojskom. To je bio glavni razlog za pokretanje masinerije koja je trebalo da zavrsi atentatom i preuzimanjem kontrole.
Na zalost uspeli su, bila je to mrtva trka, velika akcija hapsenja trebala je da pocne 13.marta, i odatle spremni plakati sa slikama zemunaca.
KAda su ubili Djindjica jos jednom je moglo da se desi da im stvari izmaknu kontroli, a to je akcija Sablja. Vec u toku te akcije mnogi su ispevali dovoljno da se sazna ko je ubica i ko politicki stoji iza ubistva.
Kako se ovako velika ubistva uvek desavaju uz odobravanje velikih sila, krenu oje pritisak na Zorana Zivkovica da ukine savlju jer su imali informacije da Aco, Rade, Vucelic i ekipa horski pevaju. Sablja je prekinuta i sve je bilo spremno za preuzimnanje vlasti od ondasnjeg DS-a.
Kao sto su imali rezervu za Slobu, tako su imali i rezervu za Zorana, doveli su ga i dali mu zadatak da "ocisti" DS. Napravili su dvojac bez kormilara, Srbija je krenula u nepoznatom pravcu, ali usput su uspeli da potpisu gasni "sporazum" i predaju NIS Rusima. Sto se tice institucija poput SANU, crkve, vojske, sve je to pod njihovom kontrolom, njihovi agenti sede na vrhu!
Eto dragi moji moje skromno vidjenje politicke pozadine Zoranovog ubistva,i daje odgovor na pitanje zasto DS ne reaguje. A sto se tice Cedinog prelaska 10% i ubistva nakon toga, ja sam ubedjen da je taj scenario jos uvek na snazi, pram tome Cedo cuvaj se, ja licno ocekujem dosta DS-ovih glasova LDP-u.
Nadam se da ce komentar biti ojavljen, jer ovo je ipak samo obzervacija jednog amatera!

Ahaaa

pre 12 godina

Dal su tad nesto planirali pokazace se. Da dize sebi cenu, jasno je. Al vi sto odmah skacete da pominjete Sojica sami sebe diskvalifikujete. Belu ladju gledati moze samo neko bez i malo ukusa, a kako neko takav uopste da ima kredibilitet u bilo kakvoj raspravi? Zato pustite Cedu i radite na sebi i svojim interesima. Samo kulturna i pismena Srbija moze biti kvalitetna drzava. (x2, 10. novembar 2011 16:43)Ti uopste ne svatas poruku serije "Bela ladja". Ko je "Sljivic", "Janacko", Pantic"? To su sinko likovi koji vode moju I tvoju zemlju, koji su saljivo prikazani u seriji, gde je 99% istina. Osvrni se oko sebe I videces da avih likova iz serije ima u stvarnom zivotu, samo se oni drugacije zovu.

Milan

pre 12 godina

Kostunica je upleten, Seselj je znao... A sta je sa ljudima iz DS-a? Deset godina nisu nasli za shodno da iznesu pricu do kraja. To moze znaciti samo da im nije u interesu ili da zele zastiti pojedince.

MunzeLjux

pre 12 godina

Nedavno je u V.Britaniji javnosti predstavljena do sada nepoznata,super tajna obavestajna sluzba o cijem je delovanju bila upoznata kraljica,premijer i jos par ljudi iz obavestajnih struktura.Kada su novinari pitali sefa te male ali mocne sluzbe,sta misli o vestima koje oni postavljaju u medije,covek je razmislio i rekao: "Neke od vasih vesti su ponekad veoma blizu istini." I onda citam ove postove gde ljudi koji su informacije uglavnom pokupili po istim takvim kontrolisanim i pristrasnim medijima, kako sa velikim samopouzdanjem donose zakljucke,optuzuju,presudjuju i pametuju.

bekimmur

pre 12 godina

1963 godine u Dalasu , ubijen je predsednik Kenedi (demokrata). Njegova supruga verovala je da su zaveru skovali podpredsednik SAD-a ( namrgodjeni kongresmen) i tajkuni , a ubistvo snajperom izvrsio Li Harvi Osvald ( crvene beretke). Celo vidjenje ubistva Kenedija, njegova supruga je snimala na kasetama gde iste bivaju zapecacene u Kenedijevoj biblioteci u Bostonu samo par meseci posle njegovog ubistva. Tada njegova supruga naredjuje , da se snimci ne objavljuju 50 godina nakon njene smrti, plaseci se za zivot svoje porodice i moguce osvete. Danas , proslo je 17 godina od njene smrti a njena cerka (karolina kenedi), odobrila je objavljivanje tih snimaka. Ovo moje izlaganje je samo odgovor svim dobrim ljudima koji se pitaju zasto rasvetljavanje ubistva Djindjica ide tako traljavo.

Vladimir

pre 12 godina

Problem politickih likvidacija iz devedesetih celnici DOS-a preneli su 5.oktobra na najgori moguci nacin,naoruzavajuci surcinsko-zemunski klan naoruzanjem namenjenim ubijanju demonstranata od strane Milosevica.Politicari ne shvataju da je pocinjen zlocin po medjunardonom zakonu i da njihovo medjusobno optuzivanje vodi samo u dublje blato.Ubistvo Djindjica,generala Buhe i policajca Gavrilovica izvedeno je na isti nacin kao i ubistvo Curuvije,Stambolica ili ministra Bulatovica,samo su politicari nalogodavci razliciti.Pustanje atentatora Bagzija i cekanje policije da policajac ubije Djindjica jednako je sramotno kao i posmatranje policije dok Curuvija pada izresetan.Zar nema morala vise ni kod politicara ni kod citalaca da kazu da svi politicari koji zataskavaju zlocine drzave protiv gradjana sednu na optuzenicku klupu?