Sreda, 02.11.2011.

10:05

HR: 30 dana pritvora za Boljkovca

Josip Boljkovac, prvi hrvatski ministar unutrašnjih poslova, uhapšen u Karlovcu zbog sumnje da je 1945. počinio ratni zločin protiv stanovništva u Dugoj Resi.

Izvor: B92

HR: 30 dana pritvora za Boljkovca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Misti

pre 12 godina

Sve je ovo zamajavanje i bezanje Hrvatske od necega sa cim se jos nije suocila a to je cinjenica da Srpski i Jevrejski Holokaust nije poceo u Nemackoj za vreme 2sv. rata vec je poceo i zavrsio se u NDH.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovo su tipichni hadezeovski trikovi da potpale naci-shovinistichke sentimente pred izbore te da hrvatsko puchanstvo, podsjetivshi ih shto su radili "oni pogani partizani", potpale da glasuju za hadeze. Da ironija bude veca, ovim rukovodi bivsha velika skojevka Jadranka Kosor.
Jer, ako su i kad su znali da je Boljkovac navodno bio chinio to za shto ga terete, shto ga nisu vec odavno zatvarali, ne znam shta ih je sprechavalo josh odavno?
Nego, hadezeu se ne svidja Boljkovchevo neustrashivo kritikovanje Franje Tudjmana i ponashanja ondashnjeg hrvatskog rezima, rezima koji je ZAJEDNO s Slobom Miloshevicem i izrezirao i vodio chitav rat izmedju Hrvata i Srba u Hrvatskoj kao i prisilnu etnichko-stranachku podelu BiH.

Nikola-bg

pre 12 godina

Bravo za Hrvatsku postaju normalna drzava.
A U Srbiji zlikovci koji su ubijali 45-e godine nase dedove i oceve sede po Dedinju, Senjaku u otetim vilama i jos primaju penzije , dok njihova deca i unuci zare i pale po Srbiji.
Ali medjutim i Srbija ce vrlo uskoro poceti da postaje normalna drzava a onda Udbasi neka se spremaju polako za procesuiranja.

brzi gonzales

pre 12 godina

Nije problem ovde da se istraze zlocini partizana vec je problem sto se sada sudi partizanima a ustase, domobrani, nedicevci, ljoticevci, cetnici Koste Pecanca, cetnici Draze Mihailovica i drugi se rehabilituju i govori se da kao toboz nista nisu uradili vec da su stradali samo zato sto su bili protiv partizana. Ispadose sve neka fina nevinasca koja su svoje nozeve davala deci da se igraju ili su dopustali da im decica cupkaju brade... E to je problem.

Idealno idealan

pre 12 godina

Ma ne mogu da verujem da su komunisti vršili zločine,ma nije moguće?!Pa pola Srbije bi trebalo pohapsiti a kod nas onaj nesretni Kapičić što je javno priznao da je vršio likvidacije u nekakvom PREOKRETU!Jadna nam majka sa takvim i da nas takvi ponovo vode...Hrvatska u svakom slučaju polako kreće ka ozbiljnoj državi više nema nedodirljivih.Komšije teška srca ali moram vas pohvaliti svaka čast!

alchos zg

pre 12 godina

sve zatvorit i ustase i partizane koji su tamanili neduzne ljude,sve profitere i zlocince iz 90 i na goli otok kamenje razbijat gumenim cekicem!!

marko

pre 12 godina

Ovako ce uskoro i u Srbiji da budu hapseni Udbasi za nevidjene zlocine koje su radili protiv gradjana Srbije pocev od 45-e do danasnjih dana.

kraja

pre 12 godina

..."pravna drzava hrvatska"....
...poslednjeg velikog ratnog zlocinca su sahranili uz drzavne pocasti i u UNIFORMI...
...antifasisticka...za malu decu....

Pravda za sve

pre 12 godina

Naprosto su svi stigli na red. Nema nikakve potrebe pitati se za procesuiranje zločina ustaša- ustaše su mahom pobijeni ili osuđeni 1945., ostalo je uteklo u emigraciju. Hrvatska je tražila izrućenje Šakića i osudila ga na doživotnu, ostalo joj nisu htjeli izručit. Zločine iz ovog rata se sudi redovito. Norac, Brodarac, Merčep, Glavaš itd...sve je to u Hrvatskoj suđeno ili osuđeno. Sudi se za privredni kriminal- zatvori su puni ministara, menadžera, čak je i vladajuća stranka pod istragom. Pripadnici OZNE i UDBE ne mogu bit iznimka. Ni to što su antifašisti im nije opravdanje.
Svatko tko je kršio zakone- pred sud!

Jim

pre 12 godina

Ljudi, na stranu ideologija i nacionalnost, ali zar odobravate zločine koji su se dogodili 45.g., nad zarobljenim ustašama, domobranima, ali i ženom, djecom??? U mojem kraju u Dubrovniku, pobijena je cijela intelektualna elita na otočiću Daksi i nitko nikada za to nije odgovarao. Zar dijeca i unuci ubijenih nemaju pravo na istinu?? Makar i ovako zakašnjelu???

тоша

pre 12 godina

Ех, као хапсе га баш када је у последње време почео објављивати шта се стварно дешавало почетком деведесетих година прошлог века и ко је то у ствари желео рат! Прочитајте мало боље Бољковчеве изјаве о Туђману и ХДЗ-у и све ће бити јасније. Провидно до коске...

hm

pre 12 godina

Sve to treba počistiti, ako mislimo biti normalna država u 21 stoljeću onda treba dobro počistiti državu. Da li je ovo predizborni potez..sumnjam. Preveliki su problemi korupcije i lopovluka. Problemi koji direktno diraju u život svakog pojedinca da bi ovome Hrvati dali nekakav značaj.

Jednostavno tranzicija se polako završava, lopovi, ubojice, nasilnici nisu dobrodošli u jednoj modernoj državi u 21 stoljeću.

Ljudska prava su daleko veća danas nego prije 20 godina, socijalna prava također. Zdravstvo lagano napreduje, općenito sve polako dolazi na svoje.

Previše smo godina izgubili, novac je lako nadoknaditi ali vrijeme nemožeš.

djedmedjed

pre 12 godina

bez obzira na sve, ali ovaj "antifasist" ima ruke krvave do ramena isto ko i kojekakvi Krcuni Penezici kod vas u Srbiji.
Takvi ljudi se mogu setat na slobodi jos samo po balkanskim zemljama....

Kosta

pre 12 godina

Oni hapse njihove osumnjicene za zlocine, a kod nas se oni koji su pocinili najstrasnije zlocine i danas baskare po Dedinju, Novom Beogradu i sa najvecim penzijama koje placaju ovi jadni gradjani.

mlekadzija

pre 12 godina

Tek kad bi hrvatsko ministarstvo pravosudja podnelo krivicne prijave protiv mnogobrojnih pocinilaca zlocina nad Srbima tokom 91/95, mogao bih da pomislim da rade u interesu PRAVDE a ne selektivno...
Koliko je ubijeno Srba a koliko je odgovaralo za zlocine / pitanje ne moze biti prostije...

hm

pre 12 godina

Svi polako dolaze na red, ako su ubili nekoga (osim ako nije bilo na prvoj crti bojišnice) naći će se prije ili kasnije na sudu. Da li je ovaj kriv, pojma nemam, ali ako je mjesto mu je u zatvoru.

Lepi cane

pre 12 godina

U RH više nema nedodirljivih. Prošli tjedan osuđene su "Pume" (7. gardijska brigada) zbog zločina nad Srbima. Više je osuđenih zbog zločina u 2 svj ratu (inače svi od reda ustaše i domobrani) zbog zločina nad civilima (i Hrvatskim i Srpskim). Danas se kreće i sa lovom na partizane (isto nad CIVILIMA). Pola gospodarske elite je na suđenju (zbog gospodarskog kriminala), gotovo cijela vlada je pod optužbom uključujući i bivšeg premijera. Čak se i Mesić pojavljuje pred sudom (zbog umješanosti albanske mafije u njegovoj kampanji). HDZ kao pravna osoba je pod istragom. Čisti se i to naveliko i sve to zahvaljujući EU i pritisku izvana da se riješimo čim više moguće kriminala. Ja sam zadovoljan i nadam se da tu još uvijek nije kraj. Kod nas izgleda pravosuđe stvarno počinje neovisno funkcionirati.

Kad će kod vas početi čistka? Ili ste vi stvarno uvjereni da kod vas svi gospodarstvenici i političari rade sve po zakonu?

prokleta avlija

pre 12 godina

HDZ je u totalnoj panici zbog ocigednog gubitka izbora koji neminovno sledi i rade sve,ama bas sve da ostanu na vlasti kako bi izbegli ono sto sledi...masovna hapsenja za proneveru,korupciju,pljacku hrvatske,clanova HDZ na svim nivoima vlasti...

stanje stvari

pre 12 godina

Ovdje je u pitanju timing a on kaže: HDZ se pomirio s katastrofalnim porazom, odlazi Kosorica i slijedi čišćenje stranke. Stranka se pretvara u izrazito konzervativnu demokršćansku i svi koji su imali veze s komunizmom uključujući Kosoricu dobivaju ispisnicu. Jak potez Karamarka s kojim postaje novi predsjednik stranke. HDZ je opterećen hipotekom kriminala i kao takav nema budućnost pa se možda i ime promijeni ali svakako počinje od nule.

leksa

pre 12 godina

haha...isti spin majstori kao nasi..
Predizborno hapsenje u reziji HDZ-a..sad ce ovu temu da izrabljuju kao nasi gde je pokopan Draza:)
Te teme izazivaju emocije u oba plemena,srpskom i hrvatskom..toliko velike emocije da ce ovce opet izabrati cobane i budale u svoje sabore i parlamente..
a kolike su plate i sta za nju mozes kupiti,gde su pare od privatizacija i ko je kupio firme,koliko smo zaduzeni,odakle tajkunima novci,ko pravi puteve i mostove,kolika je korupcija...pa..to je nebitno..Ovce imaju mali kapacitet mozga za visu matematiku...jedna tema je sasvim dovoljna:)
Beeee...beeee

iii

pre 12 godina

Razumem i podrzavam istragu zlocina pocinjenih od strane partizana, ali Mesic je skroz u pravu za ove predizborne akcije HDZ-a: prvo je Kosor krenula sa napadima na Srbiju, pa posto to izgleda nije dalo dovoljno efekta, traze se sledeci "neprijatelji". Ovi iz OZNE su sve samo ne fini dekice, i treba im suditi za pocinjene zlocine, ali opkoljavanje imanja jednog starog coveka, zbog zlocine koji su se desili pre 60 godina?! Sta misle, da ce sad, posle ovoliko godina, na imanju naci dokaze? Ili su se plasili da ce im taj starac uteci preko krova? Neukusno poziranje za medije, nista vise...

Marin

pre 12 godina

Hoće li Boljkovca pritvoriti na mjesec dana zbog:
a) opasnosti utjecaja na svjedoke
b) opasnosti od bijega
ili
c) opasnosti od ponavljanja djela?

MilivojE

pre 12 godina

Kad bi hrvatske vlasti bile samo delimično tako ažurne po pitanju "Jasenovca i Gradiške Stare",y kako to voli da otpeva njihov narodni umetnik Tompson.

očekivano

pre 12 godina

Boljkovac, Manulić, Tuđman i Mesić su osnivači HDZ-a a sadašnja je predsjednica lider pokreta za Yu u HR (1989.) nakon podužeg komunističkog staža (od 1972.). U HDZ-u još ima oko 40000 bivših komunista i to je razlog zašto ovakve stvari nisu dolazile na dnevni red. E sada zamislite tu vjerodostojnost i kredibilnost u politici s obzirom na današnju retoriku ove posljednje.

MilivojE

pre 12 godina

Kad bi hrvatske vlasti bile samo delimično tako ažurne po pitanju "Jasenovca i Gradiške Stare",y kako to voli da otpeva njihov narodni umetnik Tompson.

očekivano

pre 12 godina

Boljkovac, Manulić, Tuđman i Mesić su osnivači HDZ-a a sadašnja je predsjednica lider pokreta za Yu u HR (1989.) nakon podužeg komunističkog staža (od 1972.). U HDZ-u još ima oko 40000 bivših komunista i to je razlog zašto ovakve stvari nisu dolazile na dnevni red. E sada zamislite tu vjerodostojnost i kredibilnost u politici s obzirom na današnju retoriku ove posljednje.

Lepi cane

pre 12 godina

U RH više nema nedodirljivih. Prošli tjedan osuđene su "Pume" (7. gardijska brigada) zbog zločina nad Srbima. Više je osuđenih zbog zločina u 2 svj ratu (inače svi od reda ustaše i domobrani) zbog zločina nad civilima (i Hrvatskim i Srpskim). Danas se kreće i sa lovom na partizane (isto nad CIVILIMA). Pola gospodarske elite je na suđenju (zbog gospodarskog kriminala), gotovo cijela vlada je pod optužbom uključujući i bivšeg premijera. Čak se i Mesić pojavljuje pred sudom (zbog umješanosti albanske mafije u njegovoj kampanji). HDZ kao pravna osoba je pod istragom. Čisti se i to naveliko i sve to zahvaljujući EU i pritisku izvana da se riješimo čim više moguće kriminala. Ja sam zadovoljan i nadam se da tu još uvijek nije kraj. Kod nas izgleda pravosuđe stvarno počinje neovisno funkcionirati.

Kad će kod vas početi čistka? Ili ste vi stvarno uvjereni da kod vas svi gospodarstvenici i političari rade sve po zakonu?

Marin

pre 12 godina

Hoće li Boljkovca pritvoriti na mjesec dana zbog:
a) opasnosti utjecaja na svjedoke
b) opasnosti od bijega
ili
c) opasnosti od ponavljanja djela?

brzi gonzales

pre 12 godina

Nije problem ovde da se istraze zlocini partizana vec je problem sto se sada sudi partizanima a ustase, domobrani, nedicevci, ljoticevci, cetnici Koste Pecanca, cetnici Draze Mihailovica i drugi se rehabilituju i govori se da kao toboz nista nisu uradili vec da su stradali samo zato sto su bili protiv partizana. Ispadose sve neka fina nevinasca koja su svoje nozeve davala deci da se igraju ili su dopustali da im decica cupkaju brade... E to je problem.

Jim

pre 12 godina

Ljudi, na stranu ideologija i nacionalnost, ali zar odobravate zločine koji su se dogodili 45.g., nad zarobljenim ustašama, domobranima, ali i ženom, djecom??? U mojem kraju u Dubrovniku, pobijena je cijela intelektualna elita na otočiću Daksi i nitko nikada za to nije odgovarao. Zar dijeca i unuci ubijenih nemaju pravo na istinu?? Makar i ovako zakašnjelu???

Idealno idealan

pre 12 godina

Ma ne mogu da verujem da su komunisti vršili zločine,ma nije moguće?!Pa pola Srbije bi trebalo pohapsiti a kod nas onaj nesretni Kapičić što je javno priznao da je vršio likvidacije u nekakvom PREOKRETU!Jadna nam majka sa takvim i da nas takvi ponovo vode...Hrvatska u svakom slučaju polako kreće ka ozbiljnoj državi više nema nedodirljivih.Komšije teška srca ali moram vas pohvaliti svaka čast!

Pravda za sve

pre 12 godina

Naprosto su svi stigli na red. Nema nikakve potrebe pitati se za procesuiranje zločina ustaša- ustaše su mahom pobijeni ili osuđeni 1945., ostalo je uteklo u emigraciju. Hrvatska je tražila izrućenje Šakića i osudila ga na doživotnu, ostalo joj nisu htjeli izručit. Zločine iz ovog rata se sudi redovito. Norac, Brodarac, Merčep, Glavaš itd...sve je to u Hrvatskoj suđeno ili osuđeno. Sudi se za privredni kriminal- zatvori su puni ministara, menadžera, čak je i vladajuća stranka pod istragom. Pripadnici OZNE i UDBE ne mogu bit iznimka. Ni to što su antifašisti im nije opravdanje.
Svatko tko je kršio zakone- pred sud!

Nikola-bg

pre 12 godina

Bravo za Hrvatsku postaju normalna drzava.
A U Srbiji zlikovci koji su ubijali 45-e godine nase dedove i oceve sede po Dedinju, Senjaku u otetim vilama i jos primaju penzije , dok njihova deca i unuci zare i pale po Srbiji.
Ali medjutim i Srbija ce vrlo uskoro poceti da postaje normalna drzava a onda Udbasi neka se spremaju polako za procesuiranja.

leksa

pre 12 godina

haha...isti spin majstori kao nasi..
Predizborno hapsenje u reziji HDZ-a..sad ce ovu temu da izrabljuju kao nasi gde je pokopan Draza:)
Te teme izazivaju emocije u oba plemena,srpskom i hrvatskom..toliko velike emocije da ce ovce opet izabrati cobane i budale u svoje sabore i parlamente..
a kolike su plate i sta za nju mozes kupiti,gde su pare od privatizacija i ko je kupio firme,koliko smo zaduzeni,odakle tajkunima novci,ko pravi puteve i mostove,kolika je korupcija...pa..to je nebitno..Ovce imaju mali kapacitet mozga za visu matematiku...jedna tema je sasvim dovoljna:)
Beeee...beeee

Kosta

pre 12 godina

Oni hapse njihove osumnjicene za zlocine, a kod nas se oni koji su pocinili najstrasnije zlocine i danas baskare po Dedinju, Novom Beogradu i sa najvecim penzijama koje placaju ovi jadni gradjani.

alchos zg

pre 12 godina

sve zatvorit i ustase i partizane koji su tamanili neduzne ljude,sve profitere i zlocince iz 90 i na goli otok kamenje razbijat gumenim cekicem!!

hm

pre 12 godina

Svi polako dolaze na red, ako su ubili nekoga (osim ako nije bilo na prvoj crti bojišnice) naći će se prije ili kasnije na sudu. Da li je ovaj kriv, pojma nemam, ali ako je mjesto mu je u zatvoru.

djedmedjed

pre 12 godina

bez obzira na sve, ali ovaj "antifasist" ima ruke krvave do ramena isto ko i kojekakvi Krcuni Penezici kod vas u Srbiji.
Takvi ljudi se mogu setat na slobodi jos samo po balkanskim zemljama....

marko

pre 12 godina

Ovako ce uskoro i u Srbiji da budu hapseni Udbasi za nevidjene zlocine koje su radili protiv gradjana Srbije pocev od 45-e do danasnjih dana.

prokleta avlija

pre 12 godina

HDZ je u totalnoj panici zbog ocigednog gubitka izbora koji neminovno sledi i rade sve,ama bas sve da ostanu na vlasti kako bi izbegli ono sto sledi...masovna hapsenja za proneveru,korupciju,pljacku hrvatske,clanova HDZ na svim nivoima vlasti...

тоша

pre 12 godina

Ех, као хапсе га баш када је у последње време почео објављивати шта се стварно дешавало почетком деведесетих година прошлог века и ко је то у ствари желео рат! Прочитајте мало боље Бољковчеве изјаве о Туђману и ХДЗ-у и све ће бити јасније. Провидно до коске...

stanje stvari

pre 12 godina

Ovdje je u pitanju timing a on kaže: HDZ se pomirio s katastrofalnim porazom, odlazi Kosorica i slijedi čišćenje stranke. Stranka se pretvara u izrazito konzervativnu demokršćansku i svi koji su imali veze s komunizmom uključujući Kosoricu dobivaju ispisnicu. Jak potez Karamarka s kojim postaje novi predsjednik stranke. HDZ je opterećen hipotekom kriminala i kao takav nema budućnost pa se možda i ime promijeni ali svakako počinje od nule.

iii

pre 12 godina

Razumem i podrzavam istragu zlocina pocinjenih od strane partizana, ali Mesic je skroz u pravu za ove predizborne akcije HDZ-a: prvo je Kosor krenula sa napadima na Srbiju, pa posto to izgleda nije dalo dovoljno efekta, traze se sledeci "neprijatelji". Ovi iz OZNE su sve samo ne fini dekice, i treba im suditi za pocinjene zlocine, ali opkoljavanje imanja jednog starog coveka, zbog zlocine koji su se desili pre 60 godina?! Sta misle, da ce sad, posle ovoliko godina, na imanju naci dokaze? Ili su se plasili da ce im taj starac uteci preko krova? Neukusno poziranje za medije, nista vise...

hm

pre 12 godina

Sve to treba počistiti, ako mislimo biti normalna država u 21 stoljeću onda treba dobro počistiti državu. Da li je ovo predizborni potez..sumnjam. Preveliki su problemi korupcije i lopovluka. Problemi koji direktno diraju u život svakog pojedinca da bi ovome Hrvati dali nekakav značaj.

Jednostavno tranzicija se polako završava, lopovi, ubojice, nasilnici nisu dobrodošli u jednoj modernoj državi u 21 stoljeću.

Ljudska prava su daleko veća danas nego prije 20 godina, socijalna prava također. Zdravstvo lagano napreduje, općenito sve polako dolazi na svoje.

Previše smo godina izgubili, novac je lako nadoknaditi ali vrijeme nemožeš.

kraja

pre 12 godina

..."pravna drzava hrvatska"....
...poslednjeg velikog ratnog zlocinca su sahranili uz drzavne pocasti i u UNIFORMI...
...antifasisticka...za malu decu....

mlekadzija

pre 12 godina

Tek kad bi hrvatsko ministarstvo pravosudja podnelo krivicne prijave protiv mnogobrojnih pocinilaca zlocina nad Srbima tokom 91/95, mogao bih da pomislim da rade u interesu PRAVDE a ne selektivno...
Koliko je ubijeno Srba a koliko je odgovaralo za zlocine / pitanje ne moze biti prostije...

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovo su tipichni hadezeovski trikovi da potpale naci-shovinistichke sentimente pred izbore te da hrvatsko puchanstvo, podsjetivshi ih shto su radili "oni pogani partizani", potpale da glasuju za hadeze. Da ironija bude veca, ovim rukovodi bivsha velika skojevka Jadranka Kosor.
Jer, ako su i kad su znali da je Boljkovac navodno bio chinio to za shto ga terete, shto ga nisu vec odavno zatvarali, ne znam shta ih je sprechavalo josh odavno?
Nego, hadezeu se ne svidja Boljkovchevo neustrashivo kritikovanje Franje Tudjmana i ponashanja ondashnjeg hrvatskog rezima, rezima koji je ZAJEDNO s Slobom Miloshevicem i izrezirao i vodio chitav rat izmedju Hrvata i Srba u Hrvatskoj kao i prisilnu etnichko-stranachku podelu BiH.

Misti

pre 12 godina

Sve je ovo zamajavanje i bezanje Hrvatske od necega sa cim se jos nije suocila a to je cinjenica da Srpski i Jevrejski Holokaust nije poceo u Nemackoj za vreme 2sv. rata vec je poceo i zavrsio se u NDH.

MilivojE

pre 12 godina

Kad bi hrvatske vlasti bile samo delimično tako ažurne po pitanju "Jasenovca i Gradiške Stare",y kako to voli da otpeva njihov narodni umetnik Tompson.

mlekadzija

pre 12 godina

Tek kad bi hrvatsko ministarstvo pravosudja podnelo krivicne prijave protiv mnogobrojnih pocinilaca zlocina nad Srbima tokom 91/95, mogao bih da pomislim da rade u interesu PRAVDE a ne selektivno...
Koliko je ubijeno Srba a koliko je odgovaralo za zlocine / pitanje ne moze biti prostije...

kraja

pre 12 godina

..."pravna drzava hrvatska"....
...poslednjeg velikog ratnog zlocinca su sahranili uz drzavne pocasti i u UNIFORMI...
...antifasisticka...za malu decu....

Misti

pre 12 godina

Sve je ovo zamajavanje i bezanje Hrvatske od necega sa cim se jos nije suocila a to je cinjenica da Srpski i Jevrejski Holokaust nije poceo u Nemackoj za vreme 2sv. rata vec je poceo i zavrsio se u NDH.

тоша

pre 12 godina

Ех, као хапсе га баш када је у последње време почео објављивати шта се стварно дешавало почетком деведесетих година прошлог века и ко је то у ствари желео рат! Прочитајте мало боље Бољковчеве изјаве о Туђману и ХДЗ-у и све ће бити јасније. Провидно до коске...

Nikola-bg

pre 12 godina

Bravo za Hrvatsku postaju normalna drzava.
A U Srbiji zlikovci koji su ubijali 45-e godine nase dedove i oceve sede po Dedinju, Senjaku u otetim vilama i jos primaju penzije , dok njihova deca i unuci zare i pale po Srbiji.
Ali medjutim i Srbija ce vrlo uskoro poceti da postaje normalna drzava a onda Udbasi neka se spremaju polako za procesuiranja.

leksa

pre 12 godina

haha...isti spin majstori kao nasi..
Predizborno hapsenje u reziji HDZ-a..sad ce ovu temu da izrabljuju kao nasi gde je pokopan Draza:)
Te teme izazivaju emocije u oba plemena,srpskom i hrvatskom..toliko velike emocije da ce ovce opet izabrati cobane i budale u svoje sabore i parlamente..
a kolike su plate i sta za nju mozes kupiti,gde su pare od privatizacija i ko je kupio firme,koliko smo zaduzeni,odakle tajkunima novci,ko pravi puteve i mostove,kolika je korupcija...pa..to je nebitno..Ovce imaju mali kapacitet mozga za visu matematiku...jedna tema je sasvim dovoljna:)
Beeee...beeee

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovo su tipichni hadezeovski trikovi da potpale naci-shovinistichke sentimente pred izbore te da hrvatsko puchanstvo, podsjetivshi ih shto su radili "oni pogani partizani", potpale da glasuju za hadeze. Da ironija bude veca, ovim rukovodi bivsha velika skojevka Jadranka Kosor.
Jer, ako su i kad su znali da je Boljkovac navodno bio chinio to za shto ga terete, shto ga nisu vec odavno zatvarali, ne znam shta ih je sprechavalo josh odavno?
Nego, hadezeu se ne svidja Boljkovchevo neustrashivo kritikovanje Franje Tudjmana i ponashanja ondashnjeg hrvatskog rezima, rezima koji je ZAJEDNO s Slobom Miloshevicem i izrezirao i vodio chitav rat izmedju Hrvata i Srba u Hrvatskoj kao i prisilnu etnichko-stranachku podelu BiH.

djedmedjed

pre 12 godina

bez obzira na sve, ali ovaj "antifasist" ima ruke krvave do ramena isto ko i kojekakvi Krcuni Penezici kod vas u Srbiji.
Takvi ljudi se mogu setat na slobodi jos samo po balkanskim zemljama....

Kosta

pre 12 godina

Oni hapse njihove osumnjicene za zlocine, a kod nas se oni koji su pocinili najstrasnije zlocine i danas baskare po Dedinju, Novom Beogradu i sa najvecim penzijama koje placaju ovi jadni gradjani.

iii

pre 12 godina

Razumem i podrzavam istragu zlocina pocinjenih od strane partizana, ali Mesic je skroz u pravu za ove predizborne akcije HDZ-a: prvo je Kosor krenula sa napadima na Srbiju, pa posto to izgleda nije dalo dovoljno efekta, traze se sledeci "neprijatelji". Ovi iz OZNE su sve samo ne fini dekice, i treba im suditi za pocinjene zlocine, ali opkoljavanje imanja jednog starog coveka, zbog zlocine koji su se desili pre 60 godina?! Sta misle, da ce sad, posle ovoliko godina, na imanju naci dokaze? Ili su se plasili da ce im taj starac uteci preko krova? Neukusno poziranje za medije, nista vise...

prokleta avlija

pre 12 godina

HDZ je u totalnoj panici zbog ocigednog gubitka izbora koji neminovno sledi i rade sve,ama bas sve da ostanu na vlasti kako bi izbegli ono sto sledi...masovna hapsenja za proneveru,korupciju,pljacku hrvatske,clanova HDZ na svim nivoima vlasti...

Lepi cane

pre 12 godina

U RH više nema nedodirljivih. Prošli tjedan osuđene su "Pume" (7. gardijska brigada) zbog zločina nad Srbima. Više je osuđenih zbog zločina u 2 svj ratu (inače svi od reda ustaše i domobrani) zbog zločina nad civilima (i Hrvatskim i Srpskim). Danas se kreće i sa lovom na partizane (isto nad CIVILIMA). Pola gospodarske elite je na suđenju (zbog gospodarskog kriminala), gotovo cijela vlada je pod optužbom uključujući i bivšeg premijera. Čak se i Mesić pojavljuje pred sudom (zbog umješanosti albanske mafije u njegovoj kampanji). HDZ kao pravna osoba je pod istragom. Čisti se i to naveliko i sve to zahvaljujući EU i pritisku izvana da se riješimo čim više moguće kriminala. Ja sam zadovoljan i nadam se da tu još uvijek nije kraj. Kod nas izgleda pravosuđe stvarno počinje neovisno funkcionirati.

Kad će kod vas početi čistka? Ili ste vi stvarno uvjereni da kod vas svi gospodarstvenici i političari rade sve po zakonu?

marko

pre 12 godina

Ovako ce uskoro i u Srbiji da budu hapseni Udbasi za nevidjene zlocine koje su radili protiv gradjana Srbije pocev od 45-e do danasnjih dana.

brzi gonzales

pre 12 godina

Nije problem ovde da se istraze zlocini partizana vec je problem sto se sada sudi partizanima a ustase, domobrani, nedicevci, ljoticevci, cetnici Koste Pecanca, cetnici Draze Mihailovica i drugi se rehabilituju i govori se da kao toboz nista nisu uradili vec da su stradali samo zato sto su bili protiv partizana. Ispadose sve neka fina nevinasca koja su svoje nozeve davala deci da se igraju ili su dopustali da im decica cupkaju brade... E to je problem.

Pravda za sve

pre 12 godina

Naprosto su svi stigli na red. Nema nikakve potrebe pitati se za procesuiranje zločina ustaša- ustaše su mahom pobijeni ili osuđeni 1945., ostalo je uteklo u emigraciju. Hrvatska je tražila izrućenje Šakića i osudila ga na doživotnu, ostalo joj nisu htjeli izručit. Zločine iz ovog rata se sudi redovito. Norac, Brodarac, Merčep, Glavaš itd...sve je to u Hrvatskoj suđeno ili osuđeno. Sudi se za privredni kriminal- zatvori su puni ministara, menadžera, čak je i vladajuća stranka pod istragom. Pripadnici OZNE i UDBE ne mogu bit iznimka. Ni to što su antifašisti im nije opravdanje.
Svatko tko je kršio zakone- pred sud!

Idealno idealan

pre 12 godina

Ma ne mogu da verujem da su komunisti vršili zločine,ma nije moguće?!Pa pola Srbije bi trebalo pohapsiti a kod nas onaj nesretni Kapičić što je javno priznao da je vršio likvidacije u nekakvom PREOKRETU!Jadna nam majka sa takvim i da nas takvi ponovo vode...Hrvatska u svakom slučaju polako kreće ka ozbiljnoj državi više nema nedodirljivih.Komšije teška srca ali moram vas pohvaliti svaka čast!

alchos zg

pre 12 godina

sve zatvorit i ustase i partizane koji su tamanili neduzne ljude,sve profitere i zlocince iz 90 i na goli otok kamenje razbijat gumenim cekicem!!

Marin

pre 12 godina

Hoće li Boljkovca pritvoriti na mjesec dana zbog:
a) opasnosti utjecaja na svjedoke
b) opasnosti od bijega
ili
c) opasnosti od ponavljanja djela?

stanje stvari

pre 12 godina

Ovdje je u pitanju timing a on kaže: HDZ se pomirio s katastrofalnim porazom, odlazi Kosorica i slijedi čišćenje stranke. Stranka se pretvara u izrazito konzervativnu demokršćansku i svi koji su imali veze s komunizmom uključujući Kosoricu dobivaju ispisnicu. Jak potez Karamarka s kojim postaje novi predsjednik stranke. HDZ je opterećen hipotekom kriminala i kao takav nema budućnost pa se možda i ime promijeni ali svakako počinje od nule.

očekivano

pre 12 godina

Boljkovac, Manulić, Tuđman i Mesić su osnivači HDZ-a a sadašnja je predsjednica lider pokreta za Yu u HR (1989.) nakon podužeg komunističkog staža (od 1972.). U HDZ-u još ima oko 40000 bivših komunista i to je razlog zašto ovakve stvari nisu dolazile na dnevni red. E sada zamislite tu vjerodostojnost i kredibilnost u politici s obzirom na današnju retoriku ove posljednje.

Jim

pre 12 godina

Ljudi, na stranu ideologija i nacionalnost, ali zar odobravate zločine koji su se dogodili 45.g., nad zarobljenim ustašama, domobranima, ali i ženom, djecom??? U mojem kraju u Dubrovniku, pobijena je cijela intelektualna elita na otočiću Daksi i nitko nikada za to nije odgovarao. Zar dijeca i unuci ubijenih nemaju pravo na istinu?? Makar i ovako zakašnjelu???

hm

pre 12 godina

Sve to treba počistiti, ako mislimo biti normalna država u 21 stoljeću onda treba dobro počistiti državu. Da li je ovo predizborni potez..sumnjam. Preveliki su problemi korupcije i lopovluka. Problemi koji direktno diraju u život svakog pojedinca da bi ovome Hrvati dali nekakav značaj.

Jednostavno tranzicija se polako završava, lopovi, ubojice, nasilnici nisu dobrodošli u jednoj modernoj državi u 21 stoljeću.

Ljudska prava su daleko veća danas nego prije 20 godina, socijalna prava također. Zdravstvo lagano napreduje, općenito sve polako dolazi na svoje.

Previše smo godina izgubili, novac je lako nadoknaditi ali vrijeme nemožeš.

hm

pre 12 godina

Svi polako dolaze na red, ako su ubili nekoga (osim ako nije bilo na prvoj crti bojišnice) naći će se prije ili kasnije na sudu. Da li je ovaj kriv, pojma nemam, ali ako je mjesto mu je u zatvoru.