Utorak, 01.11.2011.

13:56

Napadnut gej muškarac u Novom Sadu

Gej muškarac I. J. (23) napadnut u Novom Sadu u ponedeljak rano ujutro, pretučen i ostavljen da leži bez svesti. Napadači pobegli. LSV i LDP osuđuju napad.

Izvor: B92

Napadnut gej muškarac u Novom Sadu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Iva

pre 12 godina

SRAMOTAAA!!!Kada ovako nesto procitam sramota me je sto sam uopste odavde, sta nije u redu sa ovim drustvom?Kada je bolje biti nasilnik sa pajserom nego neko ko samo mirno seta ulicom a voli osobu istog pola!!!I ne znam zasto me je uvek sramota za druge kada ja ni mrava ne bi zgazila.Dokle vise!DOSTA!!

Мирко

pre 12 godina

Ко је крив за насиље на улицама Србије?

прочитајте више на сајт од Двери...

Velibor, USA

pre 12 godina

Ono shto dodatno i josh vishe sablaznjava je da ima komentatora i komentatorki i na ovom sajtu koji banalizuju ovo s komentarima i pitanjima tipa "pa, i strejt mushkarce napadaju i niko nishta. kako su znali da je gej?.....".
Gospodo i gospodjice koji tako zamenjujete teze i postavljate ta pitanja, razlika je u ovom- strejt mushkarci ne bivaju napadani SAMO ZATO SHTO SU strejt, vec iz bilo kojih drugih, isto tako, neopravdanih "razloga" , dok gej mushkarci bivaju napadani u homofobichnom i heteroseksistichkom drushtvu kakvo je srpsko upravo SAMO ZATO SHTO SU (predpostavljeno ili zakljucheno) gej iliti "pederi" (kako vole napadachi da chaste tj. oslovljavaju zrtvu).
Kontate li sad barem? Kontate li konachno zashto gej populacija u Srbiji konachno dize svoj glas o neizdrzljivosti zivljenja u takvom stanju stvari?
Stoga, i zato ponos. Jer, ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava u drushtvu u kom svakog trenutka moze biti ili ovako fizichki napadnuta i isprebijana da lezi bez svesti ili onako nozem izbodena jedva prezivevshi ili ubijena (dakle, ni ne prezivevshi)- samo zbog toga shto ce neki siledzije i teroristi (kojima je sve ochito dopushteno u Srbiji) da oshacuju nekog/neku za "pedera" ili "lezbachu", uz to ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava i sve ostale drushtvene i institucionalne diskriminacije i obespravljenja, onda svakako da gej osobe koji svaki dan trpe i izdrzavaju sav taj teror i muchenja, i uprkos svemu i povrh svega ipak uspeju da sachuvaju i mentalno i fizichko zdravlje, sigurno da ce biti ponosni na taj podvig prezivljavanja!
a, chinjenice jesu da heteroseksualci samim tim shto su heteroseksualci ne moraju da trpe i pre(o)zivljavaju sve ono shto gej populacija trpi i prezivljava niti prolaze kroz sve one diskriminacije, sumnjichenja, shikaniranja, vredjanja u drushtvu i kroz institucije kroz koje prolazi gej populacija samim tim shto JESTE, neshto shto je takodje urodjeno kao i heteroseksualnost (a koju niko ne napada samim tim shto jeste).

Kontate li konachno neke stvari, vi neki odredjeni gospodo heteroseksualci?

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

treba podsetiti da je pre dva exita pored dezurnog milicajca na ulici napadnut englez zato sto je licio na gaya.
odgovor milicajca je bio isti kao i huliganovski.

ima jos takvih primera.

gagi67

pre 12 godina

Naš moral i etika su prmenjeni. Iz dnevnih dešavanja u svetu mladi uče da je sasvim ok da napadnete nekoga ko nema nikakve šanse da vam se odupre .Moralnih prepreka za to nema već je dovoljan razlog koji možete opravdati svojim potrebama. Jednostavno mi neželimo da ovaj pojedinac korača našom ulicom a pravo na to nam daje naša nadmoć. Ovaj makjavelistički pristup preuzet iz događaja is naše sadašnjosti i prošlosti a posebno iz aktuelnih događaja u svetu.
Zlatno pravilo glasi "Ko ima zlato taj određuje pravila" ili "pravda pripada moćnima".

Urke

pre 12 godina

(Urke, 1. novembar 2011 18:09)

Gde se onda po tvojoj teoriji svrstavaju biseksualci?
(Dalibor, 1. novembar 2011 19:11)

Nisi razumeo sustinu batice. Poenta moje price jeste da se oni, pripadnici te LGBT populacije radjaju kao takvi! Oni su jednostavno takvi! Naravno, ta devijacija dolazi do izrazaja u kasnijem uzrastu, kada ta osoba seksualno sazreva i poprima svest o sebi i o drugima.

Ti si pretpostavljam strejt lik kao i ja i mi otkidamo za zenama jer smo takvi rodjeni (kao i velika vecina), i nije bilo sanse da ti i ja budemo gej, ali nikako, to je bilo nemoguce. Zasto? Pa zato sto mi to ne biramo - dakle, neces ti sa svojih recimo 15 godina sesti za sto i razmisljati - da li da odaberem zene, ili muskarce. Ili oba pola. To sam ja govorio. To si sto si. Ako si rodjen sa hormonskim, hipofizno - gonadnim zafrkancijama razlicitog tipa, ti ces biti gej ili bi, sta god. Ali neces biti strejt, jer ti to ne biras. To je tako...

Petar

pre 12 godina

Dzabe sam ja rastao pored Dunava..., e moj Novi Sade sta ti dozvoli sebi da u tebe udje, da u tebi ostane, da sa tobom zivi...Nikad vise Novi Sad nece biti grad Novosadjana !!! Zalosno !!!

abc

pre 12 godina

Da smo normalna zemlja pocinioci bi bili uhapseni i osudjeni za tesko ubistvo u pokusaju. Bojim se, posto nismo normalna zemlja, da doticne persone ne dobiju po neki crkveni orden.

CSA

pre 12 godina

I sad vi budite spokojni i setajte. Sad treba da setam i verujte, da se plasim za fizicku bezbednost. Jer od verbalnog do fizickog nasilja je tanka granica. Inace, zna se da se cak i na BULEVARU Oslobodjenja(NS) okupljaju problematicni momci, navijaci" firme" kod broja 51. Jednom mi je pukla guma na biciklu oko 00.20 i morao sam pesice ici Bulevarom , malo je falilo da me opljackaju ili udare ali su mi odmah viknuli skoro u lice "pedercino"! Iako je sediste policije i javne i tajne na oko pedeset metara od tog mesta okupljanja huligana!

Roberto

pre 12 godina

Napadnut je muskarac. Zar je bitno da li je gej ili nije. Nisam nikad cuo vest da je napadnut strejt muskarac. Gej ili ne, covek je napadnut, a niko mu nije pomogao. To je mnogo vaznije i oslikava stanje naseg drustva.

Marko Bg

pre 12 godina

Dokle cemo biti robovi nasilnika i huligana?Zar posle 11 godina "demokratije" treba da strahujemo za svoj zivot,zar je to Srbija u 21 veku?Oni koji su nas do ovde doveli podhitno treba da idu,pokazali su da im je bitniji njihov standard od bezbednosti gradjana,u 21 veku se ne sme ziveti u strahu,pa vise slobode smo imali pod Titom.

daleki

pre 12 godina

rano jutro...neko lezi bez svesti...ja prolazim...okrecem glavu i bezim...sta da kleknem i da mu pomazem, a policija mene uvati i kaze da sam ga izubijao? a ovaj mucenik sto lezi i ne zna sta mu se desilo...pljujte koliko hocete, i ja bi prosao kraj njega..jer ne zelim problem s policijom...

CSA

pre 12 godina

Mislim da huligani rade u sadejstvu sa policijom. Evo, videcemo da li ce i na koliko biti osudjeni ti koji tuku. I mog prijatelja su pre par godina prebili, rekao mi je to nedavno, zavrsio je u urgentnom... u parku kod stanice u ns. Isto je bio u nesvesti ali celu noc...

Irukandzi

pre 12 godina

U istom gradu su pre dve godine četiri junačine demolirale mog sina koji nije gej, i ako izuzmemo traumu i teške telesne povrede, zahvalna sam nebesima što je živ... Razgovarajući o tome sa svojim sugrađanima, saznala sam da je to određenim grupicama vikend-zabava: prebiti nekog do neprepoznatljivosti. Niko nije uhvaćen, niko nije osuđen, a oni koji su za taj deo priče bili zaduženi, učinili su sve da se slučaj zataška: od maltretitanja prebijenog dečka do zaturanja zapisnika sa uviđaja... Nemam zaključak, nađite ga sami...

Marija

pre 12 godina

Nenade, pretpostavljam da ste vi jedan od novih Novosadjana. Mi stari Novosadjani znamo i pravopis (Novosadjani se pise velikim slovom) i pravila ponasanja, ne vredjamo gradjane drugih opstina i gradova i sigurno ne tucemo i ostavljamo povredjene na ulicama. Ovo sto se dogodila je lose, veoma lose, to sto mu niko nije pomogao mozda i sklop okolnosti kao sto je neko verc rekao - rano jutro, nema ljudi na ulicama... sigurna sam da komentari nisu namenjeni ni vredjanju necije vere, necijeg grada, misljenja...
Zapravo od takvih stavova se brzo stize do batinjanja nemocnih ljudi, sakacenja zivotinja i ko zna kojih drugih grozota.
Prijatno vece!

Dule NS

pre 12 godina

-OK, znamo da se fašistički šljam osilio u Srbiji ali i u Evropi...
Poslednjih mesec dana se vidi sva pogubnost zabrane gay parade i podilaženja huliganima i fašistima!

-Ali meni je ovde pažnju skrenuo i jedan drugi problem - a to je skandalozna činjenica da momku sat vremena niko nije pritekao u pomoć dok je ležao isprebijan u nesvesti, a da ni ne pomišljam da je neko stao u njegovu odbranu dok su ga prebijali!
-To uopšte nije nova pojava u Novom Sadu! Čuo sam za mnogobrojne primere gde je nekome pozlilo ili nešto slično a da niko nije prišao da pomogne!
Lično imam prijatelja koji se okliznuo i pao u sred centra Novog Sada i udario glavom o beton i izgubio svest usled teškog potresa mozga - niko nije prišao da mu pomogne! Ležao je satima na betonu dok se sam nije probudio i onako izgubljen i dezorjentisan odvukao do kuće ne znajući ni šta se desilo... sve dok nije otišao u bolnicu...

-Niko ne želi da pomogne drugome, ali se zato, na primer, NEDUŽNA Romska deca praktično linčuju po gradskom prevozu od strane "moralnih" "gospođa" i "gospode"...

-Šta se to desilo sa našim narodom?
-Gde je nestala i poslednja trunka ljudskosti, humanosti, saosećanja....?
-U šta smo se to pretvorili?

Voja

pre 12 godina

Citam vesti iz dana u dan, iz dana u dan i evo... posle one vesti o shkolskim udzbenicima, citanja komentara ljudi, slusanja razmisljanja ljudi, ova vest mi je prelila cashu i 12 godina se razmisljam i nisam voljan da se odreknem srpskog drzavljanstva, sve se nadajuci, bice bolje, doci ce doba kada cu moci da se vratim u zemlju u kojoj sam rodjen i da mogu da radim i da zivim od toga, normalno, nista posebno, ali normalno i bezbedno... i to nikada nece doci.. ocigledno... tako da odustajem i od Srbije i od svega tamo... uzas... mogu samo da preporucim svakoj normalnoj osobi, bezite odande... nije vredno popravljanja, nema vise sta da se popravi... na zalost... :(

pre 12 godina

Osudjujem ovo nasilje i ovo je još jedan dokaz da lezbejke i gejovi nemaju ista prava i da čak moraju da strahuju za svojim životom zbog toga kakve su orijntacije.
Ali nije mi jasno nekolik stvari:
a) na osnovu čega sude da je napadnut samo zato što je gej?
b) kako su prepoznali da je gej?
c) kako znaju da je ležao baš sat vremena kada nema nikog ko bi mogao reći tačno u koliko sati je bio pretučen i napušten na ulici. Lično ne verujem da se niko nije potrudio mu pomoći za tih "sat vremena".

Sačekajmo ipak sa nekim komentarima na kraj istrage.

Inače moj Novi Sad i Vojvodinu neprepoznajem još s kraja 80tih kad sam je i napustio.
Puna je seljačina pridošlih trbuhom za kruhom ili tokom ratnih 90tih iz krajeva gde ti ljudi većinom nisu navikli na neSrbe, srednjoevropsku kulturu i toleranciju koja je nekada u Vojvodini postojala.
Balkanizacija Vojvodine je zločin i trebaće 3-4 generacije za oporavak takvog društva.

Urke

pre 12 godina

Ljudi nikako da shvate da pripadnici LGBT populacije tu pripadnost ne biraju sami od sebe, vec se takvi radjaju. Ne mozes ti, kao zdrav decak od 8 godina da se neckas i biras izmedju momaka i devojaka, u fazonu - jao, svidjaju mi se devojke, ali mozda da odaberem momke, hm, sta kazete? Gluposti totalne..

Ni ja nisam za te parade, ravnodusan sam prema njima totalno i ne vidim razlog sto bi ih neko prebijao..

Nemanja

pre 12 godina

I to ce tako da ostane...Onaj covek sto je prosle godine udario Velju dobio 2 godine odmah, za mesec dana!
Ove nece ni da traze... I to prebise coveka u sred bela bana!
A sta je sa devojkom koja je napadnuta skoro? Ivicia se ceri kao Draguljce!
Posle traze da imamo poverenja u policiju i sudove! Kako?!!!

Jelena

pre 12 godina

Zao mi je sto je decko pretucen i sto mu niko nije pomogao, to je jako velika sramota! Sto se tice majmuna koji su to uradili, vratice im se sve! Jedino sto mi smeta jeste to sto se vise halabuke dize kada je gay osoba u pitanju, nego neko drugi. Nikada necete cuti da je istu pricu doziveo moj strait drug pre par nedelja i to nije fer prema njemu!!! Da li je moguce da se borimo samo za prava manjine ili za prava svih ljudi? Zar vise razloga ima da neko od gay populacije bude pretucen nego moj drug???I zasto se uopste potencira prica kako je gay? Borite se protiv razlicitosti, a stalno potencirate to kako ste drugaciji! Decko je pretucen i to je strasno, ja bih licno presudila tim neljudima, ali mislim da bi bilo posteno da se nasilje pominje kao nasilje, prema SVIMA i da se generalno borimo protiv toga!

iskren

pre 12 godina

Moj drugar je strejt pa je dobio batine od grupice huligana u NS zato sto navija za partizan i nosi njihovo obelezje na trenerci, pa niko nije prisao da pomogne da zovne hitnu ili slicno, pre neki dan u Kini automobil pregazio devojcicu niko da pomogne... Ljudi shvatite takav svet i nase okruzenje postaje vracamo se u kameno doba polako ali sigurno a zapitajte se kada ste vi koji citate pomogli nekom koga ne poznajete bio on gay, strejt, dete, star ili trudan ali iskreno pronadjite se prisetite imate li vremena i volje za takve stvari!

horny.cg

pre 12 godina

ne podrzavam gay paradu i smatram je apsolutno nepotrebnom. Ali, ove likove koji su istukli jadnog momka smatram vecim "pederima" od bilo koje gej osobe! Obicne p....!

pera

pre 12 godina

Za to su krivi oni koji su zabranili paradu ponosa jer su time poslali poruku nasilinicima da su uz njih i time ih ohrabrili,umesto da su bili za paradu ponosa i u prvim redovima odlucno pokazali spremnost u podrsci ljudskih prava svih gradjana oni su poklekli pred par maloletnika i tabadzija(jaka drzava..,pravedna)).Sramota kakvu vlast imamo i ko sve od politicara u vladajucoj koaliciji propoveda mrznju prema drugima iako su sami duboko ogrezli u kriminal i ostetili drustvo(opljackali)sto i dalje cine.Srbija je smesna zemlja u kojoj vecina gradjana doprinosi tome braneci nepravdu i one koji su ih osisali do gole koze.Ko na silu i nacionalizmom pokusava resiti stvari u svoju korist nece daleko stici niti ima perspektive i lepsu buducnost jer time udara samoga sebe po glavi.Ako se svest u narodu ne bude menjala prema realnoscu i politicari i sudstvo ne budu odlucni protiv nasilinika i kriminalaca bice jos i gore.Sa ovakvom vladom kakvu danas imamo nema ni N od napredka niti P od pravde,tu smo rame uz rame sa Rusima,Kinom i ostalim zemljama pod tiranima i mafijasima.Vi koji sedite u vladi ste krivci,mene to ne cudi sa obzirom na bujnu proslost koju vecina ima iza i sebe.

Joe

pre 12 godina

Ako bi neko uzeo statistiku pomislio bi da je svaki drugi građanin Srbije gay zbog njenoga prirodnoga priraštaja.
Gay populacija je manje opasna po ovo društvo od razvrati kompletne nacije.Da ne spominjem čedomorstva (No1 na planeti),odliv stanovništva,
pandemiju primitivizma,...
Ova nacija sa i bez gay populacije odumire,samo ne lagano kako to neki vole da kažu.
Zato,poruka svima vama koji napadate te ljude je da probate sagledati svoj život,i posvetiti ga ne samo sebi,nego i ljudima koje volite.
Imati svoju biološku decu i porodicu je največe bogatstvo,kome to nije,njegov problem i njegov izbor.

Aleksandar Stojaković

pre 12 godina

Dakle, to su ta "specijalna" i "bezobrazna" prava koje homoseksulaci i homoseksualke traže - da ne budu prebijani na ulici samo zato što su drugačije seksualne orijentacije!!

Nadam se da će pronaći zločince i da će dobiti zatvorsku kaznu, koju zaslužuju.

Homofobija = zlo.

odgovorom na glupost

pre 12 godina

M! pravoslavac nije nasilan i ne tuce nikog jer je to u osnovi protiv pravoslavlja, pa te molim da se zapitas da li si svojom glupom opaskom mozda nekoga i uvredio. Kakve veze imaju pravoslavni sa nasiljem, nasilnici su oni koji se Boga ne boje a ljudi se ne stide pa makar se skrivali iza pravoslavlja. Decka kojeg su pretukli treba da nama je zao kao coveka koji je pretrpeo bol, strah, patnju i ponizenje a ne iz bilo kog drugog razloga.

Goran

pre 12 godina

Mene ničim ova vest nije uverila da su ga prebili jer je gej.

ali svakako je dobro da se malo digne prašina oko batinanja po ulici, pa makar i ovako, jer je to naša svarnost i to se događa iz dana u dan... iz mnogo razloga a često i bez razloga...

Razmisljaj naglas bez ikakvih predubedjenja i mrznje!

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod.
(MP NS, 1. novembar 2011 16:47)

Jesi li 100% ubedjen/a u to sto tvrdis? Sta mislis, ima li u drugim organizacijama(humanitarnim, vladinim, nevladinim, sportskim itd.) LGBT osoba ili treba da se oni - LGBT - posebno l"legitimisu": "Ej, ja sam gej i osudjujem to sto maltretiras ljude, zivotinje..." Zar i oni sami treba da se izdvajaju iz drustva?

Jesi li samo zbog toga svoj komentar intonirao/la sa: "Neka! tako im i treba!"?

Marija

pre 12 godina

U Temerinu se makljaju Srbi i Mađari, po Novom Sadu i Beogradu mlate homoseksualce, sve iz nekih nacionalnih i verskih ubeđenja. Što bi rekao meni moj prijatelj: "Kad si ti videla da se neki ateista razneo bombom?".... Ovde treba proglasiti pandemiju besnila i sve nas redom vakcinisati protiv istog.
A ja nešto razmišljam da se iz arhitekte prekvalifikujem u čobanicu, odem u Preodac, zapatim deset koza i tako.......muzem koze i živim okružena vukovima i međedima....bolje i njima nego zverima u ljudskom obliku....

Gandalf

pre 12 godina

Dokle god gradjani koji ne nose air max i nike trenerke, budu cutali i dopustali da im stotinak neobrazovanih, ogranicenih huliga zavodi red na ulicama i predstavlja taj grad kao neko nesigurno mesto za vecinu gradjana, to ce se desavati. Posto je drzava pokazala da je slabija od huligana, sada je vreme da normalni gradjani biraju da li zele i dalje da se povlace i nesvesno unistavaju zivote svoje dece ili da se stane na put primitivcima i pokaze se da njima u ovoj drzavi nema mesta. Zar je lepse gledati nasilje, koje je sada skoro zenemarljivo koliko moze da bude za par godina?! Definitivno se treba boriti protiv ubica... Jer bicemo krivi mi sto smo ih pustili...

Bili Piton

pre 12 godina

Zabranili smo paradu da ne bi bilo nasilja. Sada cemo iz godine u godinu, iz dana u dan slusati o ovakvim i slicnim dogadjajima, samo zato sto nije bilo protesta, i bice vise povredjenih nego na protestu jer nam je policija kukavicka. Bolje da biju decu nego njih. Pa ovo je razlog zbog cega oni zele da protestvuju, da mogu da setaju ulicom, da mogu dobiti posao, ne orgijanje na ulici kako ga mediji predstavljaju. Sramota za moj grad.

Gvozden

pre 12 godina

@nindza, 1. novembar 2011 14:14
pa kad si gupav.
Nisu ti LGBT populacija krivi,vac tvoji zdravi heterosexualci,njihovi vencani kumovi,krsteni i slicni.
Uhvatite pandura ili nekog politicara izmlatite,vi hvatate pripadnike LGBT populacije koji su ni krivi ni duzni,ali zato omrazeni i od politicara i od policije.

SasaNS

pre 12 godina

Svaki dan bude desetine tuca ali izgleda da samo dodje u javnost kada neki GAY bude istucen.. Mog STREJT druga su tukli njih desetorica- deset minuta, jedva je ostao ziv , lezao celu noc napolju a da niko nije zvao ni hitnu ni policiju.. O TOME NIKO ZIV NIJE PISAO!

Sta to znaci? Kakva je to pravda? Zasto se dize nacija na noge sto je neki gay dobio batine a nikog ne zanima kad neki straight bude prebijen..

Pa ja ne mogu da verujem... opet kazem, ovo su uzasne stvari i ne treba nikom da se desavaju... ali ZELIM da se isti nivo MEDIJA i JAVNOSTI ukljuci i kad se desi ovako nesto BILO KOME!

Svi smo mi ljudi..

Novosadjanin30

pre 12 godina

Podrzavam i gay osobe i paradu! Zivot je kratak i svako treba da nadje svoju srecu! A o maloumnicima necu ni da dajem komentar,zna se. Jos nesto,da sam ja kao mladji ovako nesto nekome napravio,ne drzava,ne sud,nego bi me otac i majka toliko sankcionisali da ne bi smeo nikog mrko da pogledam,a ne da bijem. Sve su krivi roditelji,sve dolazi iz kuce. Ako ne umete da vaspitate dete da ne bije druge ljude,nemojte praviti decu.

suicidebunny

pre 12 godina

Ovo je jos jedan u nizu tzv. obicnih napada, samo sto ovaj nije obican zato sto je u pitanju gej.Mnogo buke ni oko cega.Gde su te zajednice bile kada su se desavali napadi na vozace gsp-a npr. ?

Ccccc

pre 12 godina

Činjenica da niko nije ni pokušao da pruži pomoć povređenom mladiću je zaista neshvatljiva, koliko god lako bilo prihvatiti način i razlog za njegovo povređivanje, ne pomoći posle svega čoveku? Mislim, stvarno...

Mina

pre 12 godina

I, dokle ćemo ovako? Dok opet nekog ne ubiju?
Na protestu ispred Vlade bilo je stotinak ljudi. Šta treba da se desi da taj broj postane barem petocifren? Protest je trajao sat vremena. Šta treba da se desi da ljudi izađu na ulicu i ostanu tamo dok im neko konačno ne da opipljiv dokaz da se huliganstvo i fašizam više neće tolerisati i podstrekivati?
Jer drugačije se ovo neće rešiti.

MP NS

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod. Nedostatak humanosti ne bih ni komentarisao. Ravnopravnost i humanost moraju biti dvosmerni jedino tako možemo izgraditi zdravu životnu sredinu za sve.

del

pre 12 godina

@M!, 1. novembar 2011 14:17

Ali zato umes da u isti kos sa pravoslavcima ubacis ove idiote. Ne razumem cemu citiranje Zapovesti?
Oni su pravoslavci isto koliko se i ja razumem u kvantnu fiziku.
Definitivno na ovoj stranici ima cudnih ljudi, koji bi samo da upiru prstom, a da ih pitas zasto- ne bi znali. Culi su da tako treba, to je sada cool, valjda..

Uliks

pre 12 godina

Naravno da niko nije hteo da pomogne jer u srbiji stvari funkcionisu tako da, ko god pomogne ili nazove policiju biva GLAVNI OSUMNJICENI i odmah ide na DAVANJE ISKAZA! Pa kom normalnom treba takvo maltretiranje!

Zato svi samo prodju i ne zele da imaju ikakve veze sa time! Prvo se trebaju u drzavi neke stvari srediti, a onda ce i savest ljudi da se promeni!

Milan I

pre 12 godina

Niko nije prisao da mu pomogne , zato sto smo neljudi , zato i trudnice i majke sa decom ne pustamo da sednu u gradskim prevozima , ne pustamo preko reda u prodavnicama , zato sto smo zavidni i ljubomorni na neciji uspeh i neciju srecu , zato sto smo BRE POGANI , to kazem ja Srbin od Majke Licanke i Oca Srbijanca , ja sa svojih 44 godine , sa 44 godine iskustva u MOJOJ I NASOJ SRBIJI...

Orkan

pre 12 godina

Čitam komentare na ovaj članak i odmah mogu reči da je pohvalno to što većina ljudi ipak osuđuje nasilje koje evidentno razara dušu srpskog naroda! Nije u pitanju više da li se radi o nasilju nad gay ili nekim drugim ljudima! Svako nasilje je za osudu i ako srbija ne odluči da se svim sredstvima suprostavi tome bojim se da budućnost narednim generacijama ljudi u srbiji nije svijetla.
Primjetno je da neki ljudi ne žele ovo da vide i okreću glavu na neke druge "važnije" stvari, npr. na nuklearni otpad.
Ako nasilje zavlada ulicama srpskih gradova neće imati ko da se pobrine za taj otpad, jer će čitava država završiti u karantin kao "zarazna"!

Pozdrav iz Crne Gore!

Jay

pre 12 godina

Ne znam kojom reči da počnem! Šta reći o patriotama, vernicima, Velikosrbima... Nasilnici, samo se lažno predstavljate, ništa od toga niste. Vi ste najgori otpad koji se nigde na svetu ne čuva i ne pomaže sem kod nas. Nije mi jasno kako neko može biti tako kratkovid, da ne vidi dalje od svog nosa. Da ne uživa u životu koji je samo jedan i posle koga nema nviše ništa. Žao mi vas je!
Žao mi je i ono malo poštenog naroda koji trpi vaše budalaštine! Večito ugnjetavan i ponižavan od vas. SRAMOTA!!! Sramota za Novi Sad!!! Sramota za Srbiju!

apatrid

pre 12 godina

Gradjani i gradjanke Novog Sada, nesto su vas pitali? Ocekujem od vas zestok, odlucan i radikalan odgovor protiv fasizma. Ne interesuje me vlast, policija, drzava, Dacici itd., to smo vec videli. Sta cete vi?

Budimo ljudi

pre 12 godina

Ti koji tuku i mrze svakoga koji je drugaciji od njih, misle da su najveci patrioti i junaci u ocima istomisljenika. Nazalost, ni skola, ni porodica, ni drustvo ne neguju postovanje razlicitosti, a nekaznjavanjem ispada, radjaju se novi.

idioti_i_kukavice

pre 12 godina

Ja mislim da svi trebamo da se skoncentrisemo protiv onih koji nas pljackaju a ne jedni protiv drugih!Pogledajte koliko sve poskupljuje tajkuni politicari mafijasi nas pljackaju svakodnevno i sad nasli nekog decka i istukli ga!!!!!!!ALO IDIOTI!!!!!TE ISTE P.... MISLITE DA BI SMELI DA PROTESTVUJU PROTIV NEKOG TAJKUNA PA NEBI ......e pa onda nemoj samo da se zalimo kako lose zivimo,kako nema posle,plata mala a i nje nema....kad se niko ne buni podrazumeva se da im je dobro ?NE?U Grckoj kad nesto poskupi 1% izadje pola grcke da protestvuje poslanici jedva izvuku zive glave i onda povuku zakon....

Happy Pride Toronto

pre 12 godina

U Novom Sadu sam se rodio i odrastao. Moji bivsi sugradjani nisu pritekli u pomoc povredjenom mladicu jer su vecina u srcu p*@#e.
Nadam se da ce se mladic oporaviti i otici u inostranstvo gde ce kao i svi ostali biti maltretiran samo od strane bankara ali ne i ovih divljaka.
Zelim mu brz oporavak!

Zoran

pre 12 godina

Za najođštriju osudu napad na bilo koga, bio taj gej ili ne.Nepružanje pomoći, govori da smo mi narod koji je izgubio sva moralna načela.A sad jedno pitanje, kako ja na ulici mogu da razlikujem gej muškarca, od biseksualca,ili heteroseksualca, jel on ima drugu boju, piše li mu na čelu, gej, ili negej.Stavite malo prst na čelo osudite nasilje a nemojte po svaku cenu da nas delite, sad i po seksualnom opredeljenju.Ja više volim žene, ali ako neko voli muškarce to je samo njegov problem, e sad ako smo spolja svi isti onda ga je napao neko iz njegovog okruženja,ako je razlog što je gej, ili neki bolesnik koji napada sve i muške i ženske, i gejeve i lezbejke, i heteroseksualce i biseksualce.Toliko o tome, hvala.

slezinger

pre 12 godina

iskreno ne podrzavam homoseksualce,ali i oni su ljudi,i strasno je da niko ne pridje da pomogne.pa u ratu je ljudski pruziti nepeijatelju pomoc ako je ranjen,a kamoli svom sugradjaninu pa nek je i marsovac:),treba biti covek.Ja mislim da je ta nasa svest glavni problem ove situacije sveukupne u zemlji

Vladimir

pre 12 godina

Dobro došli u Novi Sad, leglo kriminala, huligana i nasilnika svih vrsta. Nekada srpska Atina, danas srpski... pa ne znam sa čime bih to uporedio. Grad koji je za poslednjih 15 godina propao do neprepoznatljivosti, naročito u poslednjih 5-6 godina. Tako da dragi sugrađani, uživajte. Dok možete. I dok sutradan isti ti mamlazi ne dođu i zakucaju na vaša vrata sa željom da vam recimo polome ruku ili nogu, zato što im se, na primer, ne sviđa boja vaše jakne, pošto je jel'te previše gej.

Goran

pre 12 godina

@Ševarice: Ne kapiras problem sa skladistem nuklearnog otpada. Alternativa je odlaganje otpada VAN SKLADISTA! A sto se tice toga "imamo veci problem", da li to znaci da ce, po tvome, na LBGT osobe doci red kada resimo ova bitna pitanja? Ne, Ševarice, LBGT osobe nisu problem i ne treba da predstavljaju problem bilo kome. Ja nemam problem sa svojom seksualnoscu, niti mislim da ce LBGT osobe uticati lose na moju decu. Sta vise - siguran sam da mojim cerkama znatno veca opasnost preti od nasilnih idiota (koji su sadasnjim sistemom vrednosti u Srbiji promovisani u junake), nego od LBGT osoba.

neko lezi na ulici

pre 12 godina

Za sve koji se cude kako je covek lezao povredjen sat vremena, a kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, mogu samo da vas zamolim da ne komplikujete vec dovoljno komplikovanu situaciju.

Ovo NE govori o psremnosti ljudi da pomognu - jednostavno, napad se dogodio rano ujutru, sto po meni znaci da nije ni bilo mnogo prolaznika. Kada u rano jutro ili sitne sate vidite nekoga da lezi na ulici, da li ste sigurni da bi mu prisli?

Opet kazem, kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, ja nisam siguran sta bih uradio.

I naravno, to nema nikakve veze sa tim da li je gej ili ne.

djordjevic

pre 12 godina

Eh sad, zasto mu ljudi nisu prisli sat vremena...Pa razlog za to sigurno nije zato sto je momak/covek homoseksualac. Kako neko ko prolazi i vidi coveka koji lezi moze da zna kakve je taj covek seksualne orijentacije? Pa cak i da je na sebi imao ovu ili onu majicu, pantalone, mindjusu, ne znam ni ja sta, opet bi to ljudi tesko primetili a da ne pridju jako blizu prvo. I kada se ovo desilo tacno? Ako "rano ujutru" znaci pola cetiri/pet, mozda tu skoro niko nije ni prosao? I najsikrenije, da ja idem ulicom i vidim nekoga ko lezi na istoj "rano ujutru" prvo sto bi mi palo na pamet je "odvalio se covek od alkohola"...Napadati obicne gradjane i zgrazavati se nad time sto kao nisu hteli da pomognu homoseksualcu je stvarno malo onako...cudno. Malo je ovde cinjenica, tacnije skoro ni malo, da bi neko postavljao pitanje "zasto niko nije prisao"...
Inace, treba pohvatati ove mentole sto tukose momka i u tvorza pod hitno.

Vladimir

pre 12 godina

Naravno kada se policijski sindikat a onda i sam ministar (ne) bezbednosti slizao sa dverima. Zato nikada pokusaj ubistva nece da nazovu pravim imenom vec "ublazenom" kovanicom "nasilje na ulici". Da ove zveri su tukli onesvescenog mladica i drzava ce ih zastititi kao i do sada umanjivanjem krivice ubica i prebacivanjem krivice na zrtvu.

Dejan

pre 12 godina

Ubedljivo najjači argument u mom prepiranju sa protivnicima gey parade je bila navodna zabrinutost njih za psihičke posledice na moje dete takvih prizora...ispada da je po psihu mog deteta pogubnija šetnja nekoliko desetina ljudi nego nasilje i krv nad njima!Kakvi licemeri!

novosadjanka

pre 12 godina

Volela bih da imam odgovore na postavljana pitanja u tekstu, ali nemam... samo se osećam jako postidjeno zbog svega... I jednom mom poznaniku se desila slična stvar,čak su i panduri prošli pored njega, ali nisu hteli da uzmu ni izjavu, sa obrazloženjem da su oni saobraćajni policajci.

GB

pre 12 godina

I sta sad politicari nude kao resenje. Posto evo, nema provokacije, a ipak se desava nasilje nad pripadnicima lgbt populacije. Posto "javno promovisanje homoseksualnosti" nije resenje, sta jeste?

Toma

pre 12 godina

Iz teksta ne vidim da li su ga mučki prebili zbog njegovog seksualnog opredeljenja ili zbog nekog njemu i njima znanog razloga (novac, uvreda...) ili iz najstarijeg 'razloga' na svetu - zbog toga što jači (fizički, brojčano...) kad 'polude' tuku ... koga požele.

perazdera

pre 12 godina

Iskreno ne podrzavam gay populaciju, niti njihove parade "ponosa". Ni Tesla nije bio ponosan na svoja otkrica koliko su oni na svoje sexualno opredelenje. U svakom slucaju ovaj dogadjaj koji se desio u NS je strasan. Kako moze neko da pretuce coveka na mrtvo ime zbog njegove sexualne orijentacije? Verovatno ce ostati ne kaznjeno! A narod koji prosao pored tog pretucenog jadnika i nije pruzio pomoc je jos gori i jadniji. Strasno sta se desava!!!

Trustno1

pre 12 godina

upravo ono cega sam se i pribojavao dok je i dobar deo obicnih gradjana podrzavao struje koje stvaraju atmosferu linca prema gej populaciji. nije ovde bitno ko sta misle o homoseksualcima. ovde je rec elementarnoj slobodi kretanja. da ne pricam tek o nekim drugim stvarima.

Gargojlo

pre 12 godina

jedini krivac za ovo je država koja psihopatu nije smestila u duševnu bolnicu. Sramota da se u dvadesetprvom veku srpsko društvo nalazi na tako niskom stupnju razvoja i da boldesne ljude na taj način teroriše. pa to je normalan svet prevazišao još pre par vekova.

smak sveta

pre 12 godina

E,moja Srbijo,iz dana u dan toneš sve niže i niže,jel ima kraja,jel ima dna?Želim brz oporavak,nesretnom mladiču,a barabama i pomračenim umovima,koji su to uradili,marš odakle ste se dovukli!

bezimena

pre 12 godina

"Zašto niko nije prišao mladiću koji je skoro sat vremena bez svesti ležao na ulici"?

Nedostatak ljudskosti je porazan za društvo i pogodiće, kad - tad, svakog nečoveka!

novosadjanka

pre 12 godina

Sta je najstrasnije u ovoj prici?
Nije samo to sto su neki problematicni ljudi prebili nekoga po njihovom izboru.
Mnogo vise me zabrinjava sto ljudi prolaze nemo pored svojih sugradjana. Pored nesrece. Pored nepravde.
Kako smo postali mali i slabi i uplaseni.
Tako mi je zao.

Boxi

pre 12 godina

Ovaj dečko je napadnut SAMO ZATO JER JE GEJ. Koliko jadan treba da si da bi zbog toga nekoga tukao i mrcvario ? Pošto je Novi Sad poprilično dobro pokriven kamerama za nadzor, očekuje da će policija pronaći napadače. Samo žestoke kazne i javna osuda mogu nešto da promene.

Александар

pre 12 godina

Само једна ствар није речена: Одакле знају да је нападнут због свог сексуалног опредељења? Ако је због тога нападнут, то је стварно ужасно, али зашто би се аутоматски претпостављало да је неко нападнут због своје различитости, само због саме чињенице да се на било који начин разликује?
Да ли је могао да некоме дугује паре, да некоме украде девојку/момка, да се са неким закачи око неког посла, да некоме стане на жуљ из било ког разлога?
Одакле неко може знати било чије мотиве док их тај неко не саопшти? Зашто заоштравати већ довољно затегнуту ситуацију око тих ствари?

M!

pre 12 godina

Rodjeni sam Beogradjanin, koji je uvek Novi Sad stavljao ispred Beograda, zbog kulture, smirenosti, cistoce i mnogo drugih pozitivnih stvari. Koliko vidim u poslednjih par meseci od Novog Sada nije ostalo nista od toga.

Sto se tice samog incidenta, ocigledno je da je to uradila grupa velikih pravoslavaca a ja bi ih podsetio samo na jednu Bozju zapovest: NE UBIJ!

Ne podrzavam homoseksualce, ali nikada ne bih rekao ruznu rec o njima, a kamoli nesto gore uradio. Njihov zivot - njihova stvar!

MareBG

pre 12 godina

Citat dela vesti: "Povređenomm uškarcu, oko sat vremena nije niko pritekao u pomoć." (kraj citata)

Pa mislim da je sramota da se povređenom psu na ulici ne pomogne sat vremena, a ne živom čoveku! U kakvom svetu živimo pitam se?

Aleksandar

pre 12 godina

Kakva vlast takav narod!
(Zoran M., 1. novembar 2011 14:07)

Obrnuto, Zorane, obrnuto. Kakav narod, takva i vlast. Pa nije ta vlast pala s Marsa nego je dosla iz tog i takvog naroda, birana od strane istog naroda, pa je zato i verna reprezentacija tog istog naroda. Od davnina vazi izreka da svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu zasluzuje.

mandraxx

pre 12 godina

ovo je rezultat kapitulacije drzave pred ultradesnicarskim bandama. ocigledno je da su banditi shvatili da su pobedili i da gej osobama mogu da rade sta god pozele i izvuku se nekaznjeno

sdned

pre 12 godina

Hrabri da tuku, kukavice da se zna ko su.
Veliki heroji koji grupno biju - pa beže k'o zečevi.
Bedno!
Takvi su svojevremeno ubili i Brisa Tatona.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Da se razumemo, napada na LGBT osobe ima svuda, pa i u prestonicama EU. O SAD da i ne govorimo.

Razlika je u sledećem: tamo to rade ludaci i - nedugo zatom - zatvorenici.

Ovi koji to ovde to rade, postaju opinion-makers (tvorci javnog mnjenja).

Zašto? Zato što nemamo sudove.

Zato nas gazde otpuštaju sa poslova preko noći, policija juri ženu kolima u nameri da je siluje (nedavna vest sa B92) i sl.

hvala.

R2D2

pre 12 godina

Kako to da najvece patriote i najveci samoproklamovani sveti branitelji svakolikog srpstva uvek napadaju u grupama bar pet na jednog, obicno u nekoj sacekusi sa ledja?

игор

pre 12 godina

Као друштво смо посрнули! Имати дригачије погледе по питању сексуалне оријентације не дају никоме за право да убијају припаднике геј популације

Dragan

pre 12 godina

Tužno i sramno, to je kod mene u komšiluku! Prosto da ne poverujem šta sve ljudi rade oko mene! Nadam se da će grupa tih napadača biti uhvaćena i da će biti kažnjeni po zakonu!

nindza

pre 12 godina

Ma da, krivi su gejevi za sve životne probleme i zbog njih nas je 350 000 manje i oni ruše srpsku porodicu i njih treba da bijemo... a to što danas poskupljuje gas, grejanje, hrana, hemija i prevoz to nikom ništa i niko ni da se seti da izađe na ulicu da kaže nešto povodom toga, ali dobro možemo i gladni i bosonogi gejeve da bijemo.

Nikola

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje, pogotovu nad gejevima ali mi nije jasno kako su zakljucili da mu niko nije pritekao u pomoc sat vremena samo zato sto je gej? ja i ne znam kako da prepoznam gej muskarca od muskarca koji nije gej, pogotovu kad lezi na ulizi prebijen.

Ševarice

pre 12 godina

Ne podržavam homoseksualce ali ni nasilje, ali gospodo razbojnici imamo veći problem a to je najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi se svečano otvara ovih dana u Vinči pa ste mogli tu energiju potrošiti u protestima protiv toga. Hvala lepo.

nindza

pre 12 godina

Ma da, krivi su gejevi za sve životne probleme i zbog njih nas je 350 000 manje i oni ruše srpsku porodicu i njih treba da bijemo... a to što danas poskupljuje gas, grejanje, hrana, hemija i prevoz to nikom ništa i niko ni da se seti da izađe na ulicu da kaže nešto povodom toga, ali dobro možemo i gladni i bosonogi gejeve da bijemo.

bezimena

pre 12 godina

"Zašto niko nije prišao mladiću koji je skoro sat vremena bez svesti ležao na ulici"?

Nedostatak ljudskosti je porazan za društvo i pogodiće, kad - tad, svakog nečoveka!

Aleksandar

pre 12 godina

Kakva vlast takav narod!
(Zoran M., 1. novembar 2011 14:07)

Obrnuto, Zorane, obrnuto. Kakav narod, takva i vlast. Pa nije ta vlast pala s Marsa nego je dosla iz tog i takvog naroda, birana od strane istog naroda, pa je zato i verna reprezentacija tog istog naroda. Od davnina vazi izreka da svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu zasluzuje.

Nikola

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje, pogotovu nad gejevima ali mi nije jasno kako su zakljucili da mu niko nije pritekao u pomoc sat vremena samo zato sto je gej? ja i ne znam kako da prepoznam gej muskarca od muskarca koji nije gej, pogotovu kad lezi na ulizi prebijen.

MareBG

pre 12 godina

Citat dela vesti: "Povređenomm uškarcu, oko sat vremena nije niko pritekao u pomoć." (kraj citata)

Pa mislim da je sramota da se povređenom psu na ulici ne pomogne sat vremena, a ne živom čoveku! U kakvom svetu živimo pitam se?

Marija

pre 12 godina

U Temerinu se makljaju Srbi i Mađari, po Novom Sadu i Beogradu mlate homoseksualce, sve iz nekih nacionalnih i verskih ubeđenja. Što bi rekao meni moj prijatelj: "Kad si ti videla da se neki ateista razneo bombom?".... Ovde treba proglasiti pandemiju besnila i sve nas redom vakcinisati protiv istog.
A ja nešto razmišljam da se iz arhitekte prekvalifikujem u čobanicu, odem u Preodac, zapatim deset koza i tako.......muzem koze i živim okružena vukovima i međedima....bolje i njima nego zverima u ljudskom obliku....

M!

pre 12 godina

Rodjeni sam Beogradjanin, koji je uvek Novi Sad stavljao ispred Beograda, zbog kulture, smirenosti, cistoce i mnogo drugih pozitivnih stvari. Koliko vidim u poslednjih par meseci od Novog Sada nije ostalo nista od toga.

Sto se tice samog incidenta, ocigledno je da je to uradila grupa velikih pravoslavaca a ja bi ih podsetio samo na jednu Bozju zapovest: NE UBIJ!

Ne podrzavam homoseksualce, ali nikada ne bih rekao ruznu rec o njima, a kamoli nesto gore uradio. Njihov zivot - njihova stvar!

sdned

pre 12 godina

Hrabri da tuku, kukavice da se zna ko su.
Veliki heroji koji grupno biju - pa beže k'o zečevi.
Bedno!
Takvi su svojevremeno ubili i Brisa Tatona.

SasaNS

pre 12 godina

Svaki dan bude desetine tuca ali izgleda da samo dodje u javnost kada neki GAY bude istucen.. Mog STREJT druga su tukli njih desetorica- deset minuta, jedva je ostao ziv , lezao celu noc napolju a da niko nije zvao ni hitnu ni policiju.. O TOME NIKO ZIV NIJE PISAO!

Sta to znaci? Kakva je to pravda? Zasto se dize nacija na noge sto je neki gay dobio batine a nikog ne zanima kad neki straight bude prebijen..

Pa ja ne mogu da verujem... opet kazem, ovo su uzasne stvari i ne treba nikom da se desavaju... ali ZELIM da se isti nivo MEDIJA i JAVNOSTI ukljuci i kad se desi ovako nesto BILO KOME!

Svi smo mi ljudi..

Dragan

pre 12 godina

Tužno i sramno, to je kod mene u komšiluku! Prosto da ne poverujem šta sve ljudi rade oko mene! Nadam se da će grupa tih napadača biti uhvaćena i da će biti kažnjeni po zakonu!

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Da se razumemo, napada na LGBT osobe ima svuda, pa i u prestonicama EU. O SAD da i ne govorimo.

Razlika je u sledećem: tamo to rade ludaci i - nedugo zatom - zatvorenici.

Ovi koji to ovde to rade, postaju opinion-makers (tvorci javnog mnjenja).

Zašto? Zato što nemamo sudove.

Zato nas gazde otpuštaju sa poslova preko noći, policija juri ženu kolima u nameri da je siluje (nedavna vest sa B92) i sl.

hvala.

Vladimir

pre 12 godina

Dobro došli u Novi Sad, leglo kriminala, huligana i nasilnika svih vrsta. Nekada srpska Atina, danas srpski... pa ne znam sa čime bih to uporedio. Grad koji je za poslednjih 15 godina propao do neprepoznatljivosti, naročito u poslednjih 5-6 godina. Tako da dragi sugrađani, uživajte. Dok možete. I dok sutradan isti ti mamlazi ne dođu i zakucaju na vaša vrata sa željom da vam recimo polome ruku ili nogu, zato što im se, na primer, ne sviđa boja vaše jakne, pošto je jel'te previše gej.

игор

pre 12 godina

Као друштво смо посрнули! Имати дригачије погледе по питању сексуалне оријентације не дају никоме за право да убијају припаднике геј популације

idioti_i_kukavice

pre 12 godina

Ja mislim da svi trebamo da se skoncentrisemo protiv onih koji nas pljackaju a ne jedni protiv drugih!Pogledajte koliko sve poskupljuje tajkuni politicari mafijasi nas pljackaju svakodnevno i sad nasli nekog decka i istukli ga!!!!!!!ALO IDIOTI!!!!!TE ISTE P.... MISLITE DA BI SMELI DA PROTESTVUJU PROTIV NEKOG TAJKUNA PA NEBI ......e pa onda nemoj samo da se zalimo kako lose zivimo,kako nema posle,plata mala a i nje nema....kad se niko ne buni podrazumeva se da im je dobro ?NE?U Grckoj kad nesto poskupi 1% izadje pola grcke da protestvuje poslanici jedva izvuku zive glave i onda povuku zakon....

Dule NS

pre 12 godina

-OK, znamo da se fašistički šljam osilio u Srbiji ali i u Evropi...
Poslednjih mesec dana se vidi sva pogubnost zabrane gay parade i podilaženja huliganima i fašistima!

-Ali meni je ovde pažnju skrenuo i jedan drugi problem - a to je skandalozna činjenica da momku sat vremena niko nije pritekao u pomoć dok je ležao isprebijan u nesvesti, a da ni ne pomišljam da je neko stao u njegovu odbranu dok su ga prebijali!
-To uopšte nije nova pojava u Novom Sadu! Čuo sam za mnogobrojne primere gde je nekome pozlilo ili nešto slično a da niko nije prišao da pomogne!
Lično imam prijatelja koji se okliznuo i pao u sred centra Novog Sada i udario glavom o beton i izgubio svest usled teškog potresa mozga - niko nije prišao da mu pomogne! Ležao je satima na betonu dok se sam nije probudio i onako izgubljen i dezorjentisan odvukao do kuće ne znajući ni šta se desilo... sve dok nije otišao u bolnicu...

-Niko ne želi da pomogne drugome, ali se zato, na primer, NEDUŽNA Romska deca praktično linčuju po gradskom prevozu od strane "moralnih" "gospođa" i "gospode"...

-Šta se to desilo sa našim narodom?
-Gde je nestala i poslednja trunka ljudskosti, humanosti, saosećanja....?
-U šta smo se to pretvorili?

Happy Pride Toronto

pre 12 godina

U Novom Sadu sam se rodio i odrastao. Moji bivsi sugradjani nisu pritekli u pomoc povredjenom mladicu jer su vecina u srcu p*@#e.
Nadam se da ce se mladic oporaviti i otici u inostranstvo gde ce kao i svi ostali biti maltretiran samo od strane bankara ali ne i ovih divljaka.
Zelim mu brz oporavak!

Milan I

pre 12 godina

Niko nije prisao da mu pomogne , zato sto smo neljudi , zato i trudnice i majke sa decom ne pustamo da sednu u gradskim prevozima , ne pustamo preko reda u prodavnicama , zato sto smo zavidni i ljubomorni na neciji uspeh i neciju srecu , zato sto smo BRE POGANI , to kazem ja Srbin od Majke Licanke i Oca Srbijanca , ja sa svojih 44 godine , sa 44 godine iskustva u MOJOJ I NASOJ SRBIJI...

novosadjanka

pre 12 godina

Sta je najstrasnije u ovoj prici?
Nije samo to sto su neki problematicni ljudi prebili nekoga po njihovom izboru.
Mnogo vise me zabrinjava sto ljudi prolaze nemo pored svojih sugradjana. Pored nesrece. Pored nepravde.
Kako smo postali mali i slabi i uplaseni.
Tako mi je zao.

Dejan

pre 12 godina

Ubedljivo najjači argument u mom prepiranju sa protivnicima gey parade je bila navodna zabrinutost njih za psihičke posledice na moje dete takvih prizora...ispada da je po psihu mog deteta pogubnija šetnja nekoliko desetina ljudi nego nasilje i krv nad njima!Kakvi licemeri!

Jay

pre 12 godina

Ne znam kojom reči da počnem! Šta reći o patriotama, vernicima, Velikosrbima... Nasilnici, samo se lažno predstavljate, ništa od toga niste. Vi ste najgori otpad koji se nigde na svetu ne čuva i ne pomaže sem kod nas. Nije mi jasno kako neko može biti tako kratkovid, da ne vidi dalje od svog nosa. Da ne uživa u životu koji je samo jedan i posle koga nema nviše ništa. Žao mi vas je!
Žao mi je i ono malo poštenog naroda koji trpi vaše budalaštine! Večito ugnjetavan i ponižavan od vas. SRAMOTA!!! Sramota za Novi Sad!!! Sramota za Srbiju!

Ševarice

pre 12 godina

Ne podržavam homoseksualce ali ni nasilje, ali gospodo razbojnici imamo veći problem a to je najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi se svečano otvara ovih dana u Vinči pa ste mogli tu energiju potrošiti u protestima protiv toga. Hvala lepo.

smak sveta

pre 12 godina

E,moja Srbijo,iz dana u dan toneš sve niže i niže,jel ima kraja,jel ima dna?Želim brz oporavak,nesretnom mladiču,a barabama i pomračenim umovima,koji su to uradili,marš odakle ste se dovukli!

Novosadjanin30

pre 12 godina

Podrzavam i gay osobe i paradu! Zivot je kratak i svako treba da nadje svoju srecu! A o maloumnicima necu ni da dajem komentar,zna se. Jos nesto,da sam ja kao mladji ovako nesto nekome napravio,ne drzava,ne sud,nego bi me otac i majka toliko sankcionisali da ne bi smeo nikog mrko da pogledam,a ne da bijem. Sve su krivi roditelji,sve dolazi iz kuce. Ako ne umete da vaspitate dete da ne bije druge ljude,nemojte praviti decu.

horny.cg

pre 12 godina

ne podrzavam gay paradu i smatram je apsolutno nepotrebnom. Ali, ove likove koji su istukli jadnog momka smatram vecim "pederima" od bilo koje gej osobe! Obicne p....!

apatrid

pre 12 godina

Gradjani i gradjanke Novog Sada, nesto su vas pitali? Ocekujem od vas zestok, odlucan i radikalan odgovor protiv fasizma. Ne interesuje me vlast, policija, drzava, Dacici itd., to smo vec videli. Sta cete vi?

Bili Piton

pre 12 godina

Zabranili smo paradu da ne bi bilo nasilja. Sada cemo iz godine u godinu, iz dana u dan slusati o ovakvim i slicnim dogadjajima, samo zato sto nije bilo protesta, i bice vise povredjenih nego na protestu jer nam je policija kukavicka. Bolje da biju decu nego njih. Pa ovo je razlog zbog cega oni zele da protestvuju, da mogu da setaju ulicom, da mogu dobiti posao, ne orgijanje na ulici kako ga mediji predstavljaju. Sramota za moj grad.

Boxi

pre 12 godina

Ovaj dečko je napadnut SAMO ZATO JER JE GEJ. Koliko jadan treba da si da bi zbog toga nekoga tukao i mrcvario ? Pošto je Novi Sad poprilično dobro pokriven kamerama za nadzor, očekuje da će policija pronaći napadače. Samo žestoke kazne i javna osuda mogu nešto da promene.

novosadjanka

pre 12 godina

Volela bih da imam odgovore na postavljana pitanja u tekstu, ali nemam... samo se osećam jako postidjeno zbog svega... I jednom mom poznaniku se desila slična stvar,čak su i panduri prošli pored njega, ali nisu hteli da uzmu ni izjavu, sa obrazloženjem da su oni saobraćajni policajci.

mandraxx

pre 12 godina

ovo je rezultat kapitulacije drzave pred ultradesnicarskim bandama. ocigledno je da su banditi shvatili da su pobedili i da gej osobama mogu da rade sta god pozele i izvuku se nekaznjeno

djordjevic

pre 12 godina

Eh sad, zasto mu ljudi nisu prisli sat vremena...Pa razlog za to sigurno nije zato sto je momak/covek homoseksualac. Kako neko ko prolazi i vidi coveka koji lezi moze da zna kakve je taj covek seksualne orijentacije? Pa cak i da je na sebi imao ovu ili onu majicu, pantalone, mindjusu, ne znam ni ja sta, opet bi to ljudi tesko primetili a da ne pridju jako blizu prvo. I kada se ovo desilo tacno? Ako "rano ujutru" znaci pola cetiri/pet, mozda tu skoro niko nije ni prosao? I najsikrenije, da ja idem ulicom i vidim nekoga ko lezi na istoj "rano ujutru" prvo sto bi mi palo na pamet je "odvalio se covek od alkohola"...Napadati obicne gradjane i zgrazavati se nad time sto kao nisu hteli da pomognu homoseksualcu je stvarno malo onako...cudno. Malo je ovde cinjenica, tacnije skoro ni malo, da bi neko postavljao pitanje "zasto niko nije prisao"...
Inace, treba pohvatati ove mentole sto tukose momka i u tvorza pod hitno.

Irukandzi

pre 12 godina

U istom gradu su pre dve godine četiri junačine demolirale mog sina koji nije gej, i ako izuzmemo traumu i teške telesne povrede, zahvalna sam nebesima što je živ... Razgovarajući o tome sa svojim sugrađanima, saznala sam da je to određenim grupicama vikend-zabava: prebiti nekog do neprepoznatljivosti. Niko nije uhvaćen, niko nije osuđen, a oni koji su za taj deo priče bili zaduženi, učinili su sve da se slučaj zataška: od maltretitanja prebijenog dečka do zaturanja zapisnika sa uviđaja... Nemam zaključak, nađite ga sami...

R2D2

pre 12 godina

Kako to da najvece patriote i najveci samoproklamovani sveti branitelji svakolikog srpstva uvek napadaju u grupama bar pet na jednog, obicno u nekoj sacekusi sa ledja?

Aleksandar Stojaković

pre 12 godina

Dakle, to su ta "specijalna" i "bezobrazna" prava koje homoseksulaci i homoseksualke traže - da ne budu prebijani na ulici samo zato što su drugačije seksualne orijentacije!!

Nadam se da će pronaći zločince i da će dobiti zatvorsku kaznu, koju zaslužuju.

Homofobija = zlo.

iskren

pre 12 godina

Moj drugar je strejt pa je dobio batine od grupice huligana u NS zato sto navija za partizan i nosi njihovo obelezje na trenerci, pa niko nije prisao da pomogne da zovne hitnu ili slicno, pre neki dan u Kini automobil pregazio devojcicu niko da pomogne... Ljudi shvatite takav svet i nase okruzenje postaje vracamo se u kameno doba polako ali sigurno a zapitajte se kada ste vi koji citate pomogli nekom koga ne poznajete bio on gay, strejt, dete, star ili trudan ali iskreno pronadjite se prisetite imate li vremena i volje za takve stvari!

Goran

pre 12 godina

@Ševarice: Ne kapiras problem sa skladistem nuklearnog otpada. Alternativa je odlaganje otpada VAN SKLADISTA! A sto se tice toga "imamo veci problem", da li to znaci da ce, po tvome, na LBGT osobe doci red kada resimo ova bitna pitanja? Ne, Ševarice, LBGT osobe nisu problem i ne treba da predstavljaju problem bilo kome. Ja nemam problem sa svojom seksualnoscu, niti mislim da ce LBGT osobe uticati lose na moju decu. Sta vise - siguran sam da mojim cerkama znatno veca opasnost preti od nasilnih idiota (koji su sadasnjim sistemom vrednosti u Srbiji promovisani u junake), nego od LBGT osoba.

GB

pre 12 godina

I sta sad politicari nude kao resenje. Posto evo, nema provokacije, a ipak se desava nasilje nad pripadnicima lgbt populacije. Posto "javno promovisanje homoseksualnosti" nije resenje, sta jeste?

Ccccc

pre 12 godina

Činjenica da niko nije ni pokušao da pruži pomoć povređenom mladiću je zaista neshvatljiva, koliko god lako bilo prihvatiti način i razlog za njegovo povređivanje, ne pomoći posle svega čoveku? Mislim, stvarno...

Orkan

pre 12 godina

Čitam komentare na ovaj članak i odmah mogu reči da je pohvalno to što većina ljudi ipak osuđuje nasilje koje evidentno razara dušu srpskog naroda! Nije u pitanju više da li se radi o nasilju nad gay ili nekim drugim ljudima! Svako nasilje je za osudu i ako srbija ne odluči da se svim sredstvima suprostavi tome bojim se da budućnost narednim generacijama ljudi u srbiji nije svijetla.
Primjetno je da neki ljudi ne žele ovo da vide i okreću glavu na neke druge "važnije" stvari, npr. na nuklearni otpad.
Ako nasilje zavlada ulicama srpskih gradova neće imati ko da se pobrine za taj otpad, jer će čitava država završiti u karantin kao "zarazna"!

Pozdrav iz Crne Gore!

Trustno1

pre 12 godina

upravo ono cega sam se i pribojavao dok je i dobar deo obicnih gradjana podrzavao struje koje stvaraju atmosferu linca prema gej populaciji. nije ovde bitno ko sta misle o homoseksualcima. ovde je rec elementarnoj slobodi kretanja. da ne pricam tek o nekim drugim stvarima.

Mina

pre 12 godina

I, dokle ćemo ovako? Dok opet nekog ne ubiju?
Na protestu ispred Vlade bilo je stotinak ljudi. Šta treba da se desi da taj broj postane barem petocifren? Protest je trajao sat vremena. Šta treba da se desi da ljudi izađu na ulicu i ostanu tamo dok im neko konačno ne da opipljiv dokaz da se huliganstvo i fašizam više neće tolerisati i podstrekivati?
Jer drugačije se ovo neće rešiti.

Roberto

pre 12 godina

Napadnut je muskarac. Zar je bitno da li je gej ili nije. Nisam nikad cuo vest da je napadnut strejt muskarac. Gej ili ne, covek je napadnut, a niko mu nije pomogao. To je mnogo vaznije i oslikava stanje naseg drustva.

Budimo ljudi

pre 12 godina

Ti koji tuku i mrze svakoga koji je drugaciji od njih, misle da su najveci patrioti i junaci u ocima istomisljenika. Nazalost, ni skola, ni porodica, ni drustvo ne neguju postovanje razlicitosti, a nekaznjavanjem ispada, radjaju se novi.

Gvozden

pre 12 godina

@nindza, 1. novembar 2011 14:14
pa kad si gupav.
Nisu ti LGBT populacija krivi,vac tvoji zdravi heterosexualci,njihovi vencani kumovi,krsteni i slicni.
Uhvatite pandura ili nekog politicara izmlatite,vi hvatate pripadnike LGBT populacije koji su ni krivi ni duzni,ali zato omrazeni i od politicara i od policije.

pre 12 godina

Osudjujem ovo nasilje i ovo je još jedan dokaz da lezbejke i gejovi nemaju ista prava i da čak moraju da strahuju za svojim životom zbog toga kakve su orijntacije.
Ali nije mi jasno nekolik stvari:
a) na osnovu čega sude da je napadnut samo zato što je gej?
b) kako su prepoznali da je gej?
c) kako znaju da je ležao baš sat vremena kada nema nikog ko bi mogao reći tačno u koliko sati je bio pretučen i napušten na ulici. Lično ne verujem da se niko nije potrudio mu pomoći za tih "sat vremena".

Sačekajmo ipak sa nekim komentarima na kraj istrage.

Inače moj Novi Sad i Vojvodinu neprepoznajem još s kraja 80tih kad sam je i napustio.
Puna je seljačina pridošlih trbuhom za kruhom ili tokom ratnih 90tih iz krajeva gde ti ljudi većinom nisu navikli na neSrbe, srednjoevropsku kulturu i toleranciju koja je nekada u Vojvodini postojala.
Balkanizacija Vojvodine je zločin i trebaće 3-4 generacije za oporavak takvog društva.

Gandalf

pre 12 godina

Dokle god gradjani koji ne nose air max i nike trenerke, budu cutali i dopustali da im stotinak neobrazovanih, ogranicenih huliga zavodi red na ulicama i predstavlja taj grad kao neko nesigurno mesto za vecinu gradjana, to ce se desavati. Posto je drzava pokazala da je slabija od huligana, sada je vreme da normalni gradjani biraju da li zele i dalje da se povlace i nesvesno unistavaju zivote svoje dece ili da se stane na put primitivcima i pokaze se da njima u ovoj drzavi nema mesta. Zar je lepse gledati nasilje, koje je sada skoro zenemarljivo koliko moze da bude za par godina?! Definitivno se treba boriti protiv ubica... Jer bicemo krivi mi sto smo ih pustili...

Александар

pre 12 godina

Само једна ствар није речена: Одакле знају да је нападнут због свог сексуалног опредељења? Ако је због тога нападнут, то је стварно ужасно, али зашто би се аутоматски претпостављало да је неко нападнут због своје различитости, само због саме чињенице да се на било који начин разликује?
Да ли је могао да некоме дугује паре, да некоме украде девојку/момка, да се са неким закачи око неког посла, да некоме стане на жуљ из било ког разлога?
Одакле неко може знати било чије мотиве док их тај неко не саопшти? Зашто заоштравати већ довољно затегнуту ситуацију око тих ствари?

Vladimir

pre 12 godina

Naravno kada se policijski sindikat a onda i sam ministar (ne) bezbednosti slizao sa dverima. Zato nikada pokusaj ubistva nece da nazovu pravim imenom vec "ublazenom" kovanicom "nasilje na ulici". Da ove zveri su tukli onesvescenog mladica i drzava ce ih zastititi kao i do sada umanjivanjem krivice ubica i prebacivanjem krivice na zrtvu.

Nemanja

pre 12 godina

I to ce tako da ostane...Onaj covek sto je prosle godine udario Velju dobio 2 godine odmah, za mesec dana!
Ove nece ni da traze... I to prebise coveka u sred bela bana!
A sta je sa devojkom koja je napadnuta skoro? Ivicia se ceri kao Draguljce!
Posle traze da imamo poverenja u policiju i sudove! Kako?!!!

Toma

pre 12 godina

Iz teksta ne vidim da li su ga mučki prebili zbog njegovog seksualnog opredeljenja ili zbog nekog njemu i njima znanog razloga (novac, uvreda...) ili iz najstarijeg 'razloga' na svetu - zbog toga što jači (fizički, brojčano...) kad 'polude' tuku ... koga požele.

odgovorom na glupost

pre 12 godina

M! pravoslavac nije nasilan i ne tuce nikog jer je to u osnovi protiv pravoslavlja, pa te molim da se zapitas da li si svojom glupom opaskom mozda nekoga i uvredio. Kakve veze imaju pravoslavni sa nasiljem, nasilnici su oni koji se Boga ne boje a ljudi se ne stide pa makar se skrivali iza pravoslavlja. Decka kojeg su pretukli treba da nama je zao kao coveka koji je pretrpeo bol, strah, patnju i ponizenje a ne iz bilo kog drugog razloga.

MP NS

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod. Nedostatak humanosti ne bih ni komentarisao. Ravnopravnost i humanost moraju biti dvosmerni jedino tako možemo izgraditi zdravu životnu sredinu za sve.

pera

pre 12 godina

Za to su krivi oni koji su zabranili paradu ponosa jer su time poslali poruku nasilinicima da su uz njih i time ih ohrabrili,umesto da su bili za paradu ponosa i u prvim redovima odlucno pokazali spremnost u podrsci ljudskih prava svih gradjana oni su poklekli pred par maloletnika i tabadzija(jaka drzava..,pravedna)).Sramota kakvu vlast imamo i ko sve od politicara u vladajucoj koaliciji propoveda mrznju prema drugima iako su sami duboko ogrezli u kriminal i ostetili drustvo(opljackali)sto i dalje cine.Srbija je smesna zemlja u kojoj vecina gradjana doprinosi tome braneci nepravdu i one koji su ih osisali do gole koze.Ko na silu i nacionalizmom pokusava resiti stvari u svoju korist nece daleko stici niti ima perspektive i lepsu buducnost jer time udara samoga sebe po glavi.Ako se svest u narodu ne bude menjala prema realnoscu i politicari i sudstvo ne budu odlucni protiv nasilinika i kriminalaca bice jos i gore.Sa ovakvom vladom kakvu danas imamo nema ni N od napredka niti P od pravde,tu smo rame uz rame sa Rusima,Kinom i ostalim zemljama pod tiranima i mafijasima.Vi koji sedite u vladi ste krivci,mene to ne cudi sa obzirom na bujnu proslost koju vecina ima iza i sebe.

Urke

pre 12 godina

Ljudi nikako da shvate da pripadnici LGBT populacije tu pripadnost ne biraju sami od sebe, vec se takvi radjaju. Ne mozes ti, kao zdrav decak od 8 godina da se neckas i biras izmedju momaka i devojaka, u fazonu - jao, svidjaju mi se devojke, ali mozda da odaberem momke, hm, sta kazete? Gluposti totalne..

Ni ja nisam za te parade, ravnodusan sam prema njima totalno i ne vidim razlog sto bi ih neko prebijao..

CSA

pre 12 godina

Mislim da huligani rade u sadejstvu sa policijom. Evo, videcemo da li ce i na koliko biti osudjeni ti koji tuku. I mog prijatelja su pre par godina prebili, rekao mi je to nedavno, zavrsio je u urgentnom... u parku kod stanice u ns. Isto je bio u nesvesti ali celu noc...

Voja

pre 12 godina

Citam vesti iz dana u dan, iz dana u dan i evo... posle one vesti o shkolskim udzbenicima, citanja komentara ljudi, slusanja razmisljanja ljudi, ova vest mi je prelila cashu i 12 godina se razmisljam i nisam voljan da se odreknem srpskog drzavljanstva, sve se nadajuci, bice bolje, doci ce doba kada cu moci da se vratim u zemlju u kojoj sam rodjen i da mogu da radim i da zivim od toga, normalno, nista posebno, ali normalno i bezbedno... i to nikada nece doci.. ocigledno... tako da odustajem i od Srbije i od svega tamo... uzas... mogu samo da preporucim svakoj normalnoj osobi, bezite odande... nije vredno popravljanja, nema vise sta da se popravi... na zalost... :(

perazdera

pre 12 godina

Iskreno ne podrzavam gay populaciju, niti njihove parade "ponosa". Ni Tesla nije bio ponosan na svoja otkrica koliko su oni na svoje sexualno opredelenje. U svakom slucaju ovaj dogadjaj koji se desio u NS je strasan. Kako moze neko da pretuce coveka na mrtvo ime zbog njegove sexualne orijentacije? Verovatno ce ostati ne kaznjeno! A narod koji prosao pored tog pretucenog jadnika i nije pruzio pomoc je jos gori i jadniji. Strasno sta se desava!!!

del

pre 12 godina

@M!, 1. novembar 2011 14:17

Ali zato umes da u isti kos sa pravoslavcima ubacis ove idiote. Ne razumem cemu citiranje Zapovesti?
Oni su pravoslavci isto koliko se i ja razumem u kvantnu fiziku.
Definitivno na ovoj stranici ima cudnih ljudi, koji bi samo da upiru prstom, a da ih pitas zasto- ne bi znali. Culi su da tako treba, to je sada cool, valjda..

neko lezi na ulici

pre 12 godina

Za sve koji se cude kako je covek lezao povredjen sat vremena, a kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, mogu samo da vas zamolim da ne komplikujete vec dovoljno komplikovanu situaciju.

Ovo NE govori o psremnosti ljudi da pomognu - jednostavno, napad se dogodio rano ujutru, sto po meni znaci da nije ni bilo mnogo prolaznika. Kada u rano jutro ili sitne sate vidite nekoga da lezi na ulici, da li ste sigurni da bi mu prisli?

Opet kazem, kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, ja nisam siguran sta bih uradio.

I naravno, to nema nikakve veze sa tim da li je gej ili ne.

Gargojlo

pre 12 godina

jedini krivac za ovo je država koja psihopatu nije smestila u duševnu bolnicu. Sramota da se u dvadesetprvom veku srpsko društvo nalazi na tako niskom stupnju razvoja i da boldesne ljude na taj način teroriše. pa to je normalan svet prevazišao još pre par vekova.

suicidebunny

pre 12 godina

Ovo je jos jedan u nizu tzv. obicnih napada, samo sto ovaj nije obican zato sto je u pitanju gej.Mnogo buke ni oko cega.Gde su te zajednice bile kada su se desavali napadi na vozace gsp-a npr. ?

Zoran

pre 12 godina

Za najođštriju osudu napad na bilo koga, bio taj gej ili ne.Nepružanje pomoći, govori da smo mi narod koji je izgubio sva moralna načela.A sad jedno pitanje, kako ja na ulici mogu da razlikujem gej muškarca, od biseksualca,ili heteroseksualca, jel on ima drugu boju, piše li mu na čelu, gej, ili negej.Stavite malo prst na čelo osudite nasilje a nemojte po svaku cenu da nas delite, sad i po seksualnom opredeljenju.Ja više volim žene, ali ako neko voli muškarce to je samo njegov problem, e sad ako smo spolja svi isti onda ga je napao neko iz njegovog okruženja,ako je razlog što je gej, ili neki bolesnik koji napada sve i muške i ženske, i gejeve i lezbejke, i heteroseksualce i biseksualce.Toliko o tome, hvala.

Jelena

pre 12 godina

Zao mi je sto je decko pretucen i sto mu niko nije pomogao, to je jako velika sramota! Sto se tice majmuna koji su to uradili, vratice im se sve! Jedino sto mi smeta jeste to sto se vise halabuke dize kada je gay osoba u pitanju, nego neko drugi. Nikada necete cuti da je istu pricu doziveo moj strait drug pre par nedelja i to nije fer prema njemu!!! Da li je moguce da se borimo samo za prava manjine ili za prava svih ljudi? Zar vise razloga ima da neko od gay populacije bude pretucen nego moj drug???I zasto se uopste potencira prica kako je gay? Borite se protiv razlicitosti, a stalno potencirate to kako ste drugaciji! Decko je pretucen i to je strasno, ja bih licno presudila tim neljudima, ali mislim da bi bilo posteno da se nasilje pominje kao nasilje, prema SVIMA i da se generalno borimo protiv toga!

Goran

pre 12 godina

Mene ničim ova vest nije uverila da su ga prebili jer je gej.

ali svakako je dobro da se malo digne prašina oko batinanja po ulici, pa makar i ovako, jer je to naša svarnost i to se događa iz dana u dan... iz mnogo razloga a često i bez razloga...

CSA

pre 12 godina

I sad vi budite spokojni i setajte. Sad treba da setam i verujte, da se plasim za fizicku bezbednost. Jer od verbalnog do fizickog nasilja je tanka granica. Inace, zna se da se cak i na BULEVARU Oslobodjenja(NS) okupljaju problematicni momci, navijaci" firme" kod broja 51. Jednom mi je pukla guma na biciklu oko 00.20 i morao sam pesice ici Bulevarom , malo je falilo da me opljackaju ili udare ali su mi odmah viknuli skoro u lice "pedercino"! Iako je sediste policije i javne i tajne na oko pedeset metara od tog mesta okupljanja huligana!

Marija

pre 12 godina

Nenade, pretpostavljam da ste vi jedan od novih Novosadjana. Mi stari Novosadjani znamo i pravopis (Novosadjani se pise velikim slovom) i pravila ponasanja, ne vredjamo gradjane drugih opstina i gradova i sigurno ne tucemo i ostavljamo povredjene na ulicama. Ovo sto se dogodila je lose, veoma lose, to sto mu niko nije pomogao mozda i sklop okolnosti kao sto je neko verc rekao - rano jutro, nema ljudi na ulicama... sigurna sam da komentari nisu namenjeni ni vredjanju necije vere, necijeg grada, misljenja...
Zapravo od takvih stavova se brzo stize do batinjanja nemocnih ljudi, sakacenja zivotinja i ko zna kojih drugih grozota.
Prijatno vece!

Marko Bg

pre 12 godina

Dokle cemo biti robovi nasilnika i huligana?Zar posle 11 godina "demokratije" treba da strahujemo za svoj zivot,zar je to Srbija u 21 veku?Oni koji su nas do ovde doveli podhitno treba da idu,pokazali su da im je bitniji njihov standard od bezbednosti gradjana,u 21 veku se ne sme ziveti u strahu,pa vise slobode smo imali pod Titom.

abc

pre 12 godina

Da smo normalna zemlja pocinioci bi bili uhapseni i osudjeni za tesko ubistvo u pokusaju. Bojim se, posto nismo normalna zemlja, da doticne persone ne dobiju po neki crkveni orden.

slezinger

pre 12 godina

iskreno ne podrzavam homoseksualce,ali i oni su ljudi,i strasno je da niko ne pridje da pomogne.pa u ratu je ljudski pruziti nepeijatelju pomoc ako je ranjen,a kamoli svom sugradjaninu pa nek je i marsovac:),treba biti covek.Ja mislim da je ta nasa svest glavni problem ove situacije sveukupne u zemlji

Petar

pre 12 godina

Dzabe sam ja rastao pored Dunava..., e moj Novi Sade sta ti dozvoli sebi da u tebe udje, da u tebi ostane, da sa tobom zivi...Nikad vise Novi Sad nece biti grad Novosadjana !!! Zalosno !!!

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

treba podsetiti da je pre dva exita pored dezurnog milicajca na ulici napadnut englez zato sto je licio na gaya.
odgovor milicajca je bio isti kao i huliganovski.

ima jos takvih primera.

Joe

pre 12 godina

Ako bi neko uzeo statistiku pomislio bi da je svaki drugi građanin Srbije gay zbog njenoga prirodnoga priraštaja.
Gay populacija je manje opasna po ovo društvo od razvrati kompletne nacije.Da ne spominjem čedomorstva (No1 na planeti),odliv stanovništva,
pandemiju primitivizma,...
Ova nacija sa i bez gay populacije odumire,samo ne lagano kako to neki vole da kažu.
Zato,poruka svima vama koji napadate te ljude je da probate sagledati svoj život,i posvetiti ga ne samo sebi,nego i ljudima koje volite.
Imati svoju biološku decu i porodicu je največe bogatstvo,kome to nije,njegov problem i njegov izbor.

Uliks

pre 12 godina

Naravno da niko nije hteo da pomogne jer u srbiji stvari funkcionisu tako da, ko god pomogne ili nazove policiju biva GLAVNI OSUMNJICENI i odmah ide na DAVANJE ISKAZA! Pa kom normalnom treba takvo maltretiranje!

Zato svi samo prodju i ne zele da imaju ikakve veze sa time! Prvo se trebaju u drzavi neke stvari srediti, a onda ce i savest ljudi da se promeni!

Razmisljaj naglas bez ikakvih predubedjenja i mrznje!

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod.
(MP NS, 1. novembar 2011 16:47)

Jesi li 100% ubedjen/a u to sto tvrdis? Sta mislis, ima li u drugim organizacijama(humanitarnim, vladinim, nevladinim, sportskim itd.) LGBT osoba ili treba da se oni - LGBT - posebno l"legitimisu": "Ej, ja sam gej i osudjujem to sto maltretiras ljude, zivotinje..." Zar i oni sami treba da se izdvajaju iz drustva?

Jesi li samo zbog toga svoj komentar intonirao/la sa: "Neka! tako im i treba!"?

Urke

pre 12 godina

(Urke, 1. novembar 2011 18:09)

Gde se onda po tvojoj teoriji svrstavaju biseksualci?
(Dalibor, 1. novembar 2011 19:11)

Nisi razumeo sustinu batice. Poenta moje price jeste da se oni, pripadnici te LGBT populacije radjaju kao takvi! Oni su jednostavno takvi! Naravno, ta devijacija dolazi do izrazaja u kasnijem uzrastu, kada ta osoba seksualno sazreva i poprima svest o sebi i o drugima.

Ti si pretpostavljam strejt lik kao i ja i mi otkidamo za zenama jer smo takvi rodjeni (kao i velika vecina), i nije bilo sanse da ti i ja budemo gej, ali nikako, to je bilo nemoguce. Zasto? Pa zato sto mi to ne biramo - dakle, neces ti sa svojih recimo 15 godina sesti za sto i razmisljati - da li da odaberem zene, ili muskarce. Ili oba pola. To sam ja govorio. To si sto si. Ako si rodjen sa hormonskim, hipofizno - gonadnim zafrkancijama razlicitog tipa, ti ces biti gej ili bi, sta god. Ali neces biti strejt, jer ti to ne biras. To je tako...

Velibor, USA

pre 12 godina

Ono shto dodatno i josh vishe sablaznjava je da ima komentatora i komentatorki i na ovom sajtu koji banalizuju ovo s komentarima i pitanjima tipa "pa, i strejt mushkarce napadaju i niko nishta. kako su znali da je gej?.....".
Gospodo i gospodjice koji tako zamenjujete teze i postavljate ta pitanja, razlika je u ovom- strejt mushkarci ne bivaju napadani SAMO ZATO SHTO SU strejt, vec iz bilo kojih drugih, isto tako, neopravdanih "razloga" , dok gej mushkarci bivaju napadani u homofobichnom i heteroseksistichkom drushtvu kakvo je srpsko upravo SAMO ZATO SHTO SU (predpostavljeno ili zakljucheno) gej iliti "pederi" (kako vole napadachi da chaste tj. oslovljavaju zrtvu).
Kontate li sad barem? Kontate li konachno zashto gej populacija u Srbiji konachno dize svoj glas o neizdrzljivosti zivljenja u takvom stanju stvari?
Stoga, i zato ponos. Jer, ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava u drushtvu u kom svakog trenutka moze biti ili ovako fizichki napadnuta i isprebijana da lezi bez svesti ili onako nozem izbodena jedva prezivevshi ili ubijena (dakle, ni ne prezivevshi)- samo zbog toga shto ce neki siledzije i teroristi (kojima je sve ochito dopushteno u Srbiji) da oshacuju nekog/neku za "pedera" ili "lezbachu", uz to ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava i sve ostale drushtvene i institucionalne diskriminacije i obespravljenja, onda svakako da gej osobe koji svaki dan trpe i izdrzavaju sav taj teror i muchenja, i uprkos svemu i povrh svega ipak uspeju da sachuvaju i mentalno i fizichko zdravlje, sigurno da ce biti ponosni na taj podvig prezivljavanja!
a, chinjenice jesu da heteroseksualci samim tim shto su heteroseksualci ne moraju da trpe i pre(o)zivljavaju sve ono shto gej populacija trpi i prezivljava niti prolaze kroz sve one diskriminacije, sumnjichenja, shikaniranja, vredjanja u drushtvu i kroz institucije kroz koje prolazi gej populacija samim tim shto JESTE, neshto shto je takodje urodjeno kao i heteroseksualnost (a koju niko ne napada samim tim shto jeste).

Kontate li konachno neke stvari, vi neki odredjeni gospodo heteroseksualci?

gagi67

pre 12 godina

Naš moral i etika su prmenjeni. Iz dnevnih dešavanja u svetu mladi uče da je sasvim ok da napadnete nekoga ko nema nikakve šanse da vam se odupre .Moralnih prepreka za to nema već je dovoljan razlog koji možete opravdati svojim potrebama. Jednostavno mi neželimo da ovaj pojedinac korača našom ulicom a pravo na to nam daje naša nadmoć. Ovaj makjavelistički pristup preuzet iz događaja is naše sadašnjosti i prošlosti a posebno iz aktuelnih događaja u svetu.
Zlatno pravilo glasi "Ko ima zlato taj određuje pravila" ili "pravda pripada moćnima".

daleki

pre 12 godina

rano jutro...neko lezi bez svesti...ja prolazim...okrecem glavu i bezim...sta da kleknem i da mu pomazem, a policija mene uvati i kaze da sam ga izubijao? a ovaj mucenik sto lezi i ne zna sta mu se desilo...pljujte koliko hocete, i ja bi prosao kraj njega..jer ne zelim problem s policijom...

Мирко

pre 12 godina

Ко је крив за насиље на улицама Србије?

прочитајте више на сајт од Двери...

Iva

pre 12 godina

SRAMOTAAA!!!Kada ovako nesto procitam sramota me je sto sam uopste odavde, sta nije u redu sa ovim drustvom?Kada je bolje biti nasilnik sa pajserom nego neko ko samo mirno seta ulicom a voli osobu istog pola!!!I ne znam zasto me je uvek sramota za druge kada ja ni mrava ne bi zgazila.Dokle vise!DOSTA!!

MP NS

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod. Nedostatak humanosti ne bih ni komentarisao. Ravnopravnost i humanost moraju biti dvosmerni jedino tako možemo izgraditi zdravu životnu sredinu za sve.

nindza

pre 12 godina

Ma da, krivi su gejevi za sve životne probleme i zbog njih nas je 350 000 manje i oni ruše srpsku porodicu i njih treba da bijemo... a to što danas poskupljuje gas, grejanje, hrana, hemija i prevoz to nikom ništa i niko ni da se seti da izađe na ulicu da kaže nešto povodom toga, ali dobro možemo i gladni i bosonogi gejeve da bijemo.

Ševarice

pre 12 godina

Ne podržavam homoseksualce ali ni nasilje, ali gospodo razbojnici imamo veći problem a to je najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi se svečano otvara ovih dana u Vinči pa ste mogli tu energiju potrošiti u protestima protiv toga. Hvala lepo.

suicidebunny

pre 12 godina

Ovo je jos jedan u nizu tzv. obicnih napada, samo sto ovaj nije obican zato sto je u pitanju gej.Mnogo buke ni oko cega.Gde su te zajednice bile kada su se desavali napadi na vozace gsp-a npr. ?

SasaNS

pre 12 godina

Svaki dan bude desetine tuca ali izgleda da samo dodje u javnost kada neki GAY bude istucen.. Mog STREJT druga su tukli njih desetorica- deset minuta, jedva je ostao ziv , lezao celu noc napolju a da niko nije zvao ni hitnu ni policiju.. O TOME NIKO ZIV NIJE PISAO!

Sta to znaci? Kakva je to pravda? Zasto se dize nacija na noge sto je neki gay dobio batine a nikog ne zanima kad neki straight bude prebijen..

Pa ja ne mogu da verujem... opet kazem, ovo su uzasne stvari i ne treba nikom da se desavaju... ali ZELIM da se isti nivo MEDIJA i JAVNOSTI ukljuci i kad se desi ovako nesto BILO KOME!

Svi smo mi ljudi..

bezimena

pre 12 godina

"Zašto niko nije prišao mladiću koji je skoro sat vremena bez svesti ležao na ulici"?

Nedostatak ljudskosti je porazan za društvo i pogodiće, kad - tad, svakog nečoveka!

Александар

pre 12 godina

Само једна ствар није речена: Одакле знају да је нападнут због свог сексуалног опредељења? Ако је због тога нападнут, то је стварно ужасно, али зашто би се аутоматски претпостављало да је неко нападнут због своје различитости, само због саме чињенице да се на било који начин разликује?
Да ли је могао да некоме дугује паре, да некоме украде девојку/момка, да се са неким закачи око неког посла, да некоме стане на жуљ из било ког разлога?
Одакле неко може знати било чије мотиве док их тај неко не саопшти? Зашто заоштравати већ довољно затегнуту ситуацију око тих ствари?

daleki

pre 12 godina

rano jutro...neko lezi bez svesti...ja prolazim...okrecem glavu i bezim...sta da kleknem i da mu pomazem, a policija mene uvati i kaze da sam ga izubijao? a ovaj mucenik sto lezi i ne zna sta mu se desilo...pljujte koliko hocete, i ja bi prosao kraj njega..jer ne zelim problem s policijom...

M!

pre 12 godina

Rodjeni sam Beogradjanin, koji je uvek Novi Sad stavljao ispred Beograda, zbog kulture, smirenosti, cistoce i mnogo drugih pozitivnih stvari. Koliko vidim u poslednjih par meseci od Novog Sada nije ostalo nista od toga.

Sto se tice samog incidenta, ocigledno je da je to uradila grupa velikih pravoslavaca a ja bi ih podsetio samo na jednu Bozju zapovest: NE UBIJ!

Ne podrzavam homoseksualce, ali nikada ne bih rekao ruznu rec o njima, a kamoli nesto gore uradio. Njihov zivot - njihova stvar!

Nikola

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje, pogotovu nad gejevima ali mi nije jasno kako su zakljucili da mu niko nije pritekao u pomoc sat vremena samo zato sto je gej? ja i ne znam kako da prepoznam gej muskarca od muskarca koji nije gej, pogotovu kad lezi na ulizi prebijen.

Jay

pre 12 godina

Ne znam kojom reči da počnem! Šta reći o patriotama, vernicima, Velikosrbima... Nasilnici, samo se lažno predstavljate, ništa od toga niste. Vi ste najgori otpad koji se nigde na svetu ne čuva i ne pomaže sem kod nas. Nije mi jasno kako neko može biti tako kratkovid, da ne vidi dalje od svog nosa. Da ne uživa u životu koji je samo jedan i posle koga nema nviše ništa. Žao mi vas je!
Žao mi je i ono malo poštenog naroda koji trpi vaše budalaštine! Večito ugnjetavan i ponižavan od vas. SRAMOTA!!! Sramota za Novi Sad!!! Sramota za Srbiju!

pre 12 godina

Osudjujem ovo nasilje i ovo je još jedan dokaz da lezbejke i gejovi nemaju ista prava i da čak moraju da strahuju za svojim životom zbog toga kakve su orijntacije.
Ali nije mi jasno nekolik stvari:
a) na osnovu čega sude da je napadnut samo zato što je gej?
b) kako su prepoznali da je gej?
c) kako znaju da je ležao baš sat vremena kada nema nikog ko bi mogao reći tačno u koliko sati je bio pretučen i napušten na ulici. Lično ne verujem da se niko nije potrudio mu pomoći za tih "sat vremena".

Sačekajmo ipak sa nekim komentarima na kraj istrage.

Inače moj Novi Sad i Vojvodinu neprepoznajem još s kraja 80tih kad sam je i napustio.
Puna je seljačina pridošlih trbuhom za kruhom ili tokom ratnih 90tih iz krajeva gde ti ljudi većinom nisu navikli na neSrbe, srednjoevropsku kulturu i toleranciju koja je nekada u Vojvodini postojala.
Balkanizacija Vojvodine je zločin i trebaće 3-4 generacije za oporavak takvog društva.

del

pre 12 godina

@M!, 1. novembar 2011 14:17

Ali zato umes da u isti kos sa pravoslavcima ubacis ove idiote. Ne razumem cemu citiranje Zapovesti?
Oni su pravoslavci isto koliko se i ja razumem u kvantnu fiziku.
Definitivno na ovoj stranici ima cudnih ljudi, koji bi samo da upiru prstom, a da ih pitas zasto- ne bi znali. Culi su da tako treba, to je sada cool, valjda..

Novosadjanin30

pre 12 godina

Podrzavam i gay osobe i paradu! Zivot je kratak i svako treba da nadje svoju srecu! A o maloumnicima necu ni da dajem komentar,zna se. Jos nesto,da sam ja kao mladji ovako nesto nekome napravio,ne drzava,ne sud,nego bi me otac i majka toliko sankcionisali da ne bi smeo nikog mrko da pogledam,a ne da bijem. Sve su krivi roditelji,sve dolazi iz kuce. Ako ne umete da vaspitate dete da ne bije druge ljude,nemojte praviti decu.

abc

pre 12 godina

Da smo normalna zemlja pocinioci bi bili uhapseni i osudjeni za tesko ubistvo u pokusaju. Bojim se, posto nismo normalna zemlja, da doticne persone ne dobiju po neki crkveni orden.

Dule NS

pre 12 godina

-OK, znamo da se fašistički šljam osilio u Srbiji ali i u Evropi...
Poslednjih mesec dana se vidi sva pogubnost zabrane gay parade i podilaženja huliganima i fašistima!

-Ali meni je ovde pažnju skrenuo i jedan drugi problem - a to je skandalozna činjenica da momku sat vremena niko nije pritekao u pomoć dok je ležao isprebijan u nesvesti, a da ni ne pomišljam da je neko stao u njegovu odbranu dok su ga prebijali!
-To uopšte nije nova pojava u Novom Sadu! Čuo sam za mnogobrojne primere gde je nekome pozlilo ili nešto slično a da niko nije prišao da pomogne!
Lično imam prijatelja koji se okliznuo i pao u sred centra Novog Sada i udario glavom o beton i izgubio svest usled teškog potresa mozga - niko nije prišao da mu pomogne! Ležao je satima na betonu dok se sam nije probudio i onako izgubljen i dezorjentisan odvukao do kuće ne znajući ni šta se desilo... sve dok nije otišao u bolnicu...

-Niko ne želi da pomogne drugome, ali se zato, na primer, NEDUŽNA Romska deca praktično linčuju po gradskom prevozu od strane "moralnih" "gospođa" i "gospode"...

-Šta se to desilo sa našim narodom?
-Gde je nestala i poslednja trunka ljudskosti, humanosti, saosećanja....?
-U šta smo se to pretvorili?

perazdera

pre 12 godina

Iskreno ne podrzavam gay populaciju, niti njihove parade "ponosa". Ni Tesla nije bio ponosan na svoja otkrica koliko su oni na svoje sexualno opredelenje. U svakom slucaju ovaj dogadjaj koji se desio u NS je strasan. Kako moze neko da pretuce coveka na mrtvo ime zbog njegove sexualne orijentacije? Verovatno ce ostati ne kaznjeno! A narod koji prosao pored tog pretucenog jadnika i nije pruzio pomoc je jos gori i jadniji. Strasno sta se desava!!!

Uliks

pre 12 godina

Naravno da niko nije hteo da pomogne jer u srbiji stvari funkcionisu tako da, ko god pomogne ili nazove policiju biva GLAVNI OSUMNJICENI i odmah ide na DAVANJE ISKAZA! Pa kom normalnom treba takvo maltretiranje!

Zato svi samo prodju i ne zele da imaju ikakve veze sa time! Prvo se trebaju u drzavi neke stvari srediti, a onda ce i savest ljudi da se promeni!

idioti_i_kukavice

pre 12 godina

Ja mislim da svi trebamo da se skoncentrisemo protiv onih koji nas pljackaju a ne jedni protiv drugih!Pogledajte koliko sve poskupljuje tajkuni politicari mafijasi nas pljackaju svakodnevno i sad nasli nekog decka i istukli ga!!!!!!!ALO IDIOTI!!!!!TE ISTE P.... MISLITE DA BI SMELI DA PROTESTVUJU PROTIV NEKOG TAJKUNA PA NEBI ......e pa onda nemoj samo da se zalimo kako lose zivimo,kako nema posle,plata mala a i nje nema....kad se niko ne buni podrazumeva se da im je dobro ?NE?U Grckoj kad nesto poskupi 1% izadje pola grcke da protestvuje poslanici jedva izvuku zive glave i onda povuku zakon....

Marija

pre 12 godina

U Temerinu se makljaju Srbi i Mađari, po Novom Sadu i Beogradu mlate homoseksualce, sve iz nekih nacionalnih i verskih ubeđenja. Što bi rekao meni moj prijatelj: "Kad si ti videla da se neki ateista razneo bombom?".... Ovde treba proglasiti pandemiju besnila i sve nas redom vakcinisati protiv istog.
A ja nešto razmišljam da se iz arhitekte prekvalifikujem u čobanicu, odem u Preodac, zapatim deset koza i tako.......muzem koze i živim okružena vukovima i međedima....bolje i njima nego zverima u ljudskom obliku....

Happy Pride Toronto

pre 12 godina

U Novom Sadu sam se rodio i odrastao. Moji bivsi sugradjani nisu pritekli u pomoc povredjenom mladicu jer su vecina u srcu p*@#e.
Nadam se da ce se mladic oporaviti i otici u inostranstvo gde ce kao i svi ostali biti maltretiran samo od strane bankara ali ne i ovih divljaka.
Zelim mu brz oporavak!

apatrid

pre 12 godina

Gradjani i gradjanke Novog Sada, nesto su vas pitali? Ocekujem od vas zestok, odlucan i radikalan odgovor protiv fasizma. Ne interesuje me vlast, policija, drzava, Dacici itd., to smo vec videli. Sta cete vi?

Aleksandar Stojaković

pre 12 godina

Dakle, to su ta "specijalna" i "bezobrazna" prava koje homoseksulaci i homoseksualke traže - da ne budu prebijani na ulici samo zato što su drugačije seksualne orijentacije!!

Nadam se da će pronaći zločince i da će dobiti zatvorsku kaznu, koju zaslužuju.

Homofobija = zlo.

slezinger

pre 12 godina

iskreno ne podrzavam homoseksualce,ali i oni su ljudi,i strasno je da niko ne pridje da pomogne.pa u ratu je ljudski pruziti nepeijatelju pomoc ako je ranjen,a kamoli svom sugradjaninu pa nek je i marsovac:),treba biti covek.Ja mislim da je ta nasa svest glavni problem ove situacije sveukupne u zemlji

Petar

pre 12 godina

Dzabe sam ja rastao pored Dunava..., e moj Novi Sade sta ti dozvoli sebi da u tebe udje, da u tebi ostane, da sa tobom zivi...Nikad vise Novi Sad nece biti grad Novosadjana !!! Zalosno !!!

sdned

pre 12 godina

Hrabri da tuku, kukavice da se zna ko su.
Veliki heroji koji grupno biju - pa beže k'o zečevi.
Bedno!
Takvi su svojevremeno ubili i Brisa Tatona.

Goran

pre 12 godina

Mene ničim ova vest nije uverila da su ga prebili jer je gej.

ali svakako je dobro da se malo digne prašina oko batinanja po ulici, pa makar i ovako, jer je to naša svarnost i to se događa iz dana u dan... iz mnogo razloga a često i bez razloga...

odgovorom na glupost

pre 12 godina

M! pravoslavac nije nasilan i ne tuce nikog jer je to u osnovi protiv pravoslavlja, pa te molim da se zapitas da li si svojom glupom opaskom mozda nekoga i uvredio. Kakve veze imaju pravoslavni sa nasiljem, nasilnici su oni koji se Boga ne boje a ljudi se ne stide pa makar se skrivali iza pravoslavlja. Decka kojeg su pretukli treba da nama je zao kao coveka koji je pretrpeo bol, strah, patnju i ponizenje a ne iz bilo kog drugog razloga.

Jelena

pre 12 godina

Zao mi je sto je decko pretucen i sto mu niko nije pomogao, to je jako velika sramota! Sto se tice majmuna koji su to uradili, vratice im se sve! Jedino sto mi smeta jeste to sto se vise halabuke dize kada je gay osoba u pitanju, nego neko drugi. Nikada necete cuti da je istu pricu doziveo moj strait drug pre par nedelja i to nije fer prema njemu!!! Da li je moguce da se borimo samo za prava manjine ili za prava svih ljudi? Zar vise razloga ima da neko od gay populacije bude pretucen nego moj drug???I zasto se uopste potencira prica kako je gay? Borite se protiv razlicitosti, a stalno potencirate to kako ste drugaciji! Decko je pretucen i to je strasno, ja bih licno presudila tim neljudima, ali mislim da bi bilo posteno da se nasilje pominje kao nasilje, prema SVIMA i da se generalno borimo protiv toga!

Bili Piton

pre 12 godina

Zabranili smo paradu da ne bi bilo nasilja. Sada cemo iz godine u godinu, iz dana u dan slusati o ovakvim i slicnim dogadjajima, samo zato sto nije bilo protesta, i bice vise povredjenih nego na protestu jer nam je policija kukavicka. Bolje da biju decu nego njih. Pa ovo je razlog zbog cega oni zele da protestvuju, da mogu da setaju ulicom, da mogu dobiti posao, ne orgijanje na ulici kako ga mediji predstavljaju. Sramota za moj grad.

pera

pre 12 godina

Za to su krivi oni koji su zabranili paradu ponosa jer su time poslali poruku nasilinicima da su uz njih i time ih ohrabrili,umesto da su bili za paradu ponosa i u prvim redovima odlucno pokazali spremnost u podrsci ljudskih prava svih gradjana oni su poklekli pred par maloletnika i tabadzija(jaka drzava..,pravedna)).Sramota kakvu vlast imamo i ko sve od politicara u vladajucoj koaliciji propoveda mrznju prema drugima iako su sami duboko ogrezli u kriminal i ostetili drustvo(opljackali)sto i dalje cine.Srbija je smesna zemlja u kojoj vecina gradjana doprinosi tome braneci nepravdu i one koji su ih osisali do gole koze.Ko na silu i nacionalizmom pokusava resiti stvari u svoju korist nece daleko stici niti ima perspektive i lepsu buducnost jer time udara samoga sebe po glavi.Ako se svest u narodu ne bude menjala prema realnoscu i politicari i sudstvo ne budu odlucni protiv nasilinika i kriminalaca bice jos i gore.Sa ovakvom vladom kakvu danas imamo nema ni N od napredka niti P od pravde,tu smo rame uz rame sa Rusima,Kinom i ostalim zemljama pod tiranima i mafijasima.Vi koji sedite u vladi ste krivci,mene to ne cudi sa obzirom na bujnu proslost koju vecina ima iza i sebe.

Urke

pre 12 godina

Ljudi nikako da shvate da pripadnici LGBT populacije tu pripadnost ne biraju sami od sebe, vec se takvi radjaju. Ne mozes ti, kao zdrav decak od 8 godina da se neckas i biras izmedju momaka i devojaka, u fazonu - jao, svidjaju mi se devojke, ali mozda da odaberem momke, hm, sta kazete? Gluposti totalne..

Ni ja nisam za te parade, ravnodusan sam prema njima totalno i ne vidim razlog sto bi ih neko prebijao..

Marija

pre 12 godina

Nenade, pretpostavljam da ste vi jedan od novih Novosadjana. Mi stari Novosadjani znamo i pravopis (Novosadjani se pise velikim slovom) i pravila ponasanja, ne vredjamo gradjane drugih opstina i gradova i sigurno ne tucemo i ostavljamo povredjene na ulicama. Ovo sto se dogodila je lose, veoma lose, to sto mu niko nije pomogao mozda i sklop okolnosti kao sto je neko verc rekao - rano jutro, nema ljudi na ulicama... sigurna sam da komentari nisu namenjeni ni vredjanju necije vere, necijeg grada, misljenja...
Zapravo od takvih stavova se brzo stize do batinjanja nemocnih ljudi, sakacenja zivotinja i ko zna kojih drugih grozota.
Prijatno vece!

Roberto

pre 12 godina

Napadnut je muskarac. Zar je bitno da li je gej ili nije. Nisam nikad cuo vest da je napadnut strejt muskarac. Gej ili ne, covek je napadnut, a niko mu nije pomogao. To je mnogo vaznije i oslikava stanje naseg drustva.

Razmisljaj naglas bez ikakvih predubedjenja i mrznje!

pre 12 godina

Znao bih da živimo u ravnopravnom društvu kada bih video da LGBT organizacije osudjuju i druge oblike nasilja isto tako kako i ja osudjujem nasilje nad bilo kim pogotovu nad pripadnikom neke manjinske (a u ovom slučaju, njihove) zajednice. Nisam čuo da je i jedna LGBT populacija osudila npr. nasilje u porodici u Ledincima, koje je nažalost imalo fatalni ishod.
(MP NS, 1. novembar 2011 16:47)

Jesi li 100% ubedjen/a u to sto tvrdis? Sta mislis, ima li u drugim organizacijama(humanitarnim, vladinim, nevladinim, sportskim itd.) LGBT osoba ili treba da se oni - LGBT - posebno l"legitimisu": "Ej, ja sam gej i osudjujem to sto maltretiras ljude, zivotinje..." Zar i oni sami treba da se izdvajaju iz drustva?

Jesi li samo zbog toga svoj komentar intonirao/la sa: "Neka! tako im i treba!"?

Boxi

pre 12 godina

Ovaj dečko je napadnut SAMO ZATO JER JE GEJ. Koliko jadan treba da si da bi zbog toga nekoga tukao i mrcvario ? Pošto je Novi Sad poprilično dobro pokriven kamerama za nadzor, očekuje da će policija pronaći napadače. Samo žestoke kazne i javna osuda mogu nešto da promene.

Gargojlo

pre 12 godina

jedini krivac za ovo je država koja psihopatu nije smestila u duševnu bolnicu. Sramota da se u dvadesetprvom veku srpsko društvo nalazi na tako niskom stupnju razvoja i da boldesne ljude na taj način teroriše. pa to je normalan svet prevazišao još pre par vekova.

CSA

pre 12 godina

I sad vi budite spokojni i setajte. Sad treba da setam i verujte, da se plasim za fizicku bezbednost. Jer od verbalnog do fizickog nasilja je tanka granica. Inace, zna se da se cak i na BULEVARU Oslobodjenja(NS) okupljaju problematicni momci, navijaci" firme" kod broja 51. Jednom mi je pukla guma na biciklu oko 00.20 i morao sam pesice ici Bulevarom , malo je falilo da me opljackaju ili udare ali su mi odmah viknuli skoro u lice "pedercino"! Iako je sediste policije i javne i tajne na oko pedeset metara od tog mesta okupljanja huligana!

Aleksandar

pre 12 godina

Kakva vlast takav narod!
(Zoran M., 1. novembar 2011 14:07)

Obrnuto, Zorane, obrnuto. Kakav narod, takva i vlast. Pa nije ta vlast pala s Marsa nego je dosla iz tog i takvog naroda, birana od strane istog naroda, pa je zato i verna reprezentacija tog istog naroda. Od davnina vazi izreka da svaki narod ima taman onakvu vlast kakvu zasluzuje.

Gvozden

pre 12 godina

@nindza, 1. novembar 2011 14:14
pa kad si gupav.
Nisu ti LGBT populacija krivi,vac tvoji zdravi heterosexualci,njihovi vencani kumovi,krsteni i slicni.
Uhvatite pandura ili nekog politicara izmlatite,vi hvatate pripadnike LGBT populacije koji su ni krivi ni duzni,ali zato omrazeni i od politicara i od policije.

horny.cg

pre 12 godina

ne podrzavam gay paradu i smatram je apsolutno nepotrebnom. Ali, ove likove koji su istukli jadnog momka smatram vecim "pederima" od bilo koje gej osobe! Obicne p....!

mandraxx

pre 12 godina

ovo je rezultat kapitulacije drzave pred ultradesnicarskim bandama. ocigledno je da su banditi shvatili da su pobedili i da gej osobama mogu da rade sta god pozele i izvuku se nekaznjeno

Vladimir

pre 12 godina

Dobro došli u Novi Sad, leglo kriminala, huligana i nasilnika svih vrsta. Nekada srpska Atina, danas srpski... pa ne znam sa čime bih to uporedio. Grad koji je za poslednjih 15 godina propao do neprepoznatljivosti, naročito u poslednjih 5-6 godina. Tako da dragi sugrađani, uživajte. Dok možete. I dok sutradan isti ti mamlazi ne dođu i zakucaju na vaša vrata sa željom da vam recimo polome ruku ili nogu, zato što im se, na primer, ne sviđa boja vaše jakne, pošto je jel'te previše gej.

MareBG

pre 12 godina

Citat dela vesti: "Povređenomm uškarcu, oko sat vremena nije niko pritekao u pomoć." (kraj citata)

Pa mislim da je sramota da se povređenom psu na ulici ne pomogne sat vremena, a ne živom čoveku! U kakvom svetu živimo pitam se?

Dragan

pre 12 godina

Tužno i sramno, to je kod mene u komšiluku! Prosto da ne poverujem šta sve ljudi rade oko mene! Nadam se da će grupa tih napadača biti uhvaćena i da će biti kažnjeni po zakonu!

Voja

pre 12 godina

Citam vesti iz dana u dan, iz dana u dan i evo... posle one vesti o shkolskim udzbenicima, citanja komentara ljudi, slusanja razmisljanja ljudi, ova vest mi je prelila cashu i 12 godina se razmisljam i nisam voljan da se odreknem srpskog drzavljanstva, sve se nadajuci, bice bolje, doci ce doba kada cu moci da se vratim u zemlju u kojoj sam rodjen i da mogu da radim i da zivim od toga, normalno, nista posebno, ali normalno i bezbedno... i to nikada nece doci.. ocigledno... tako da odustajem i od Srbije i od svega tamo... uzas... mogu samo da preporucim svakoj normalnoj osobi, bezite odande... nije vredno popravljanja, nema vise sta da se popravi... na zalost... :(

Milan I

pre 12 godina

Niko nije prisao da mu pomogne , zato sto smo neljudi , zato i trudnice i majke sa decom ne pustamo da sednu u gradskim prevozima , ne pustamo preko reda u prodavnicama , zato sto smo zavidni i ljubomorni na neciji uspeh i neciju srecu , zato sto smo BRE POGANI , to kazem ja Srbin od Majke Licanke i Oca Srbijanca , ja sa svojih 44 godine , sa 44 godine iskustva u MOJOJ I NASOJ SRBIJI...

Urke

pre 12 godina

(Urke, 1. novembar 2011 18:09)

Gde se onda po tvojoj teoriji svrstavaju biseksualci?
(Dalibor, 1. novembar 2011 19:11)

Nisi razumeo sustinu batice. Poenta moje price jeste da se oni, pripadnici te LGBT populacije radjaju kao takvi! Oni su jednostavno takvi! Naravno, ta devijacija dolazi do izrazaja u kasnijem uzrastu, kada ta osoba seksualno sazreva i poprima svest o sebi i o drugima.

Ti si pretpostavljam strejt lik kao i ja i mi otkidamo za zenama jer smo takvi rodjeni (kao i velika vecina), i nije bilo sanse da ti i ja budemo gej, ali nikako, to je bilo nemoguce. Zasto? Pa zato sto mi to ne biramo - dakle, neces ti sa svojih recimo 15 godina sesti za sto i razmisljati - da li da odaberem zene, ili muskarce. Ili oba pola. To sam ja govorio. To si sto si. Ako si rodjen sa hormonskim, hipofizno - gonadnim zafrkancijama razlicitog tipa, ti ces biti gej ili bi, sta god. Ali neces biti strejt, jer ti to ne biras. To je tako...

Velibor, USA

pre 12 godina

Ono shto dodatno i josh vishe sablaznjava je da ima komentatora i komentatorki i na ovom sajtu koji banalizuju ovo s komentarima i pitanjima tipa "pa, i strejt mushkarce napadaju i niko nishta. kako su znali da je gej?.....".
Gospodo i gospodjice koji tako zamenjujete teze i postavljate ta pitanja, razlika je u ovom- strejt mushkarci ne bivaju napadani SAMO ZATO SHTO SU strejt, vec iz bilo kojih drugih, isto tako, neopravdanih "razloga" , dok gej mushkarci bivaju napadani u homofobichnom i heteroseksistichkom drushtvu kakvo je srpsko upravo SAMO ZATO SHTO SU (predpostavljeno ili zakljucheno) gej iliti "pederi" (kako vole napadachi da chaste tj. oslovljavaju zrtvu).
Kontate li sad barem? Kontate li konachno zashto gej populacija u Srbiji konachno dize svoj glas o neizdrzljivosti zivljenja u takvom stanju stvari?
Stoga, i zato ponos. Jer, ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava u drushtvu u kom svakog trenutka moze biti ili ovako fizichki napadnuta i isprebijana da lezi bez svesti ili onako nozem izbodena jedva prezivevshi ili ubijena (dakle, ni ne prezivevshi)- samo zbog toga shto ce neki siledzije i teroristi (kojima je sve ochito dopushteno u Srbiji) da oshacuju nekog/neku za "pedera" ili "lezbachu", uz to ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava i sve ostale drushtvene i institucionalne diskriminacije i obespravljenja, onda svakako da gej osobe koji svaki dan trpe i izdrzavaju sav taj teror i muchenja, i uprkos svemu i povrh svega ipak uspeju da sachuvaju i mentalno i fizichko zdravlje, sigurno da ce biti ponosni na taj podvig prezivljavanja!
a, chinjenice jesu da heteroseksualci samim tim shto su heteroseksualci ne moraju da trpe i pre(o)zivljavaju sve ono shto gej populacija trpi i prezivljava niti prolaze kroz sve one diskriminacije, sumnjichenja, shikaniranja, vredjanja u drushtvu i kroz institucije kroz koje prolazi gej populacija samim tim shto JESTE, neshto shto je takodje urodjeno kao i heteroseksualnost (a koju niko ne napada samim tim shto jeste).

Kontate li konachno neke stvari, vi neki odredjeni gospodo heteroseksualci?

djordjevic

pre 12 godina

Eh sad, zasto mu ljudi nisu prisli sat vremena...Pa razlog za to sigurno nije zato sto je momak/covek homoseksualac. Kako neko ko prolazi i vidi coveka koji lezi moze da zna kakve je taj covek seksualne orijentacije? Pa cak i da je na sebi imao ovu ili onu majicu, pantalone, mindjusu, ne znam ni ja sta, opet bi to ljudi tesko primetili a da ne pridju jako blizu prvo. I kada se ovo desilo tacno? Ako "rano ujutru" znaci pola cetiri/pet, mozda tu skoro niko nije ni prosao? I najsikrenije, da ja idem ulicom i vidim nekoga ko lezi na istoj "rano ujutru" prvo sto bi mi palo na pamet je "odvalio se covek od alkohola"...Napadati obicne gradjane i zgrazavati se nad time sto kao nisu hteli da pomognu homoseksualcu je stvarno malo onako...cudno. Malo je ovde cinjenica, tacnije skoro ni malo, da bi neko postavljao pitanje "zasto niko nije prisao"...
Inace, treba pohvatati ove mentole sto tukose momka i u tvorza pod hitno.

neko lezi na ulici

pre 12 godina

Za sve koji se cude kako je covek lezao povredjen sat vremena, a kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, mogu samo da vas zamolim da ne komplikujete vec dovoljno komplikovanu situaciju.

Ovo NE govori o psremnosti ljudi da pomognu - jednostavno, napad se dogodio rano ujutru, sto po meni znaci da nije ni bilo mnogo prolaznika. Kada u rano jutro ili sitne sate vidite nekoga da lezi na ulici, da li ste sigurni da bi mu prisli?

Opet kazem, kao neko ko stalno gleda da pritekne drugima u pomoc, ja nisam siguran sta bih uradio.

I naravno, to nema nikakve veze sa tim da li je gej ili ne.

CSA

pre 12 godina

Mislim da huligani rade u sadejstvu sa policijom. Evo, videcemo da li ce i na koliko biti osudjeni ti koji tuku. I mog prijatelja su pre par godina prebili, rekao mi je to nedavno, zavrsio je u urgentnom... u parku kod stanice u ns. Isto je bio u nesvesti ali celu noc...

smak sveta

pre 12 godina

E,moja Srbijo,iz dana u dan toneš sve niže i niže,jel ima kraja,jel ima dna?Želim brz oporavak,nesretnom mladiču,a barabama i pomračenim umovima,koji su to uradili,marš odakle ste se dovukli!

Vladimir

pre 12 godina

Naravno kada se policijski sindikat a onda i sam ministar (ne) bezbednosti slizao sa dverima. Zato nikada pokusaj ubistva nece da nazovu pravim imenom vec "ublazenom" kovanicom "nasilje na ulici". Da ove zveri su tukli onesvescenog mladica i drzava ce ih zastititi kao i do sada umanjivanjem krivice ubica i prebacivanjem krivice na zrtvu.

Dejan

pre 12 godina

Ubedljivo najjači argument u mom prepiranju sa protivnicima gey parade je bila navodna zabrinutost njih za psihičke posledice na moje dete takvih prizora...ispada da je po psihu mog deteta pogubnija šetnja nekoliko desetina ljudi nego nasilje i krv nad njima!Kakvi licemeri!

iskren

pre 12 godina

Moj drugar je strejt pa je dobio batine od grupice huligana u NS zato sto navija za partizan i nosi njihovo obelezje na trenerci, pa niko nije prisao da pomogne da zovne hitnu ili slicno, pre neki dan u Kini automobil pregazio devojcicu niko da pomogne... Ljudi shvatite takav svet i nase okruzenje postaje vracamo se u kameno doba polako ali sigurno a zapitajte se kada ste vi koji citate pomogli nekom koga ne poznajete bio on gay, strejt, dete, star ili trudan ali iskreno pronadjite se prisetite imate li vremena i volje za takve stvari!

Nemanja

pre 12 godina

I to ce tako da ostane...Onaj covek sto je prosle godine udario Velju dobio 2 godine odmah, za mesec dana!
Ove nece ni da traze... I to prebise coveka u sred bela bana!
A sta je sa devojkom koja je napadnuta skoro? Ivicia se ceri kao Draguljce!
Posle traze da imamo poverenja u policiju i sudove! Kako?!!!

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Da se razumemo, napada na LGBT osobe ima svuda, pa i u prestonicama EU. O SAD da i ne govorimo.

Razlika je u sledećem: tamo to rade ludaci i - nedugo zatom - zatvorenici.

Ovi koji to ovde to rade, postaju opinion-makers (tvorci javnog mnjenja).

Zašto? Zato što nemamo sudove.

Zato nas gazde otpuštaju sa poslova preko noći, policija juri ženu kolima u nameri da je siluje (nedavna vest sa B92) i sl.

hvala.

Zoran

pre 12 godina

Za najođštriju osudu napad na bilo koga, bio taj gej ili ne.Nepružanje pomoći, govori da smo mi narod koji je izgubio sva moralna načela.A sad jedno pitanje, kako ja na ulici mogu da razlikujem gej muškarca, od biseksualca,ili heteroseksualca, jel on ima drugu boju, piše li mu na čelu, gej, ili negej.Stavite malo prst na čelo osudite nasilje a nemojte po svaku cenu da nas delite, sad i po seksualnom opredeljenju.Ja više volim žene, ali ako neko voli muškarce to je samo njegov problem, e sad ako smo spolja svi isti onda ga je napao neko iz njegovog okruženja,ako je razlog što je gej, ili neki bolesnik koji napada sve i muške i ženske, i gejeve i lezbejke, i heteroseksualce i biseksualce.Toliko o tome, hvala.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

treba podsetiti da je pre dva exita pored dezurnog milicajca na ulici napadnut englez zato sto je licio na gaya.
odgovor milicajca je bio isti kao i huliganovski.

ima jos takvih primera.

GB

pre 12 godina

I sta sad politicari nude kao resenje. Posto evo, nema provokacije, a ipak se desava nasilje nad pripadnicima lgbt populacije. Posto "javno promovisanje homoseksualnosti" nije resenje, sta jeste?

gagi67

pre 12 godina

Naš moral i etika su prmenjeni. Iz dnevnih dešavanja u svetu mladi uče da je sasvim ok da napadnete nekoga ko nema nikakve šanse da vam se odupre .Moralnih prepreka za to nema već je dovoljan razlog koji možete opravdati svojim potrebama. Jednostavno mi neželimo da ovaj pojedinac korača našom ulicom a pravo na to nam daje naša nadmoć. Ovaj makjavelistički pristup preuzet iz događaja is naše sadašnjosti i prošlosti a posebno iz aktuelnih događaja u svetu.
Zlatno pravilo glasi "Ko ima zlato taj određuje pravila" ili "pravda pripada moćnima".

Toma

pre 12 godina

Iz teksta ne vidim da li su ga mučki prebili zbog njegovog seksualnog opredeljenja ili zbog nekog njemu i njima znanog razloga (novac, uvreda...) ili iz najstarijeg 'razloga' na svetu - zbog toga što jači (fizički, brojčano...) kad 'polude' tuku ... koga požele.

Goran

pre 12 godina

@Ševarice: Ne kapiras problem sa skladistem nuklearnog otpada. Alternativa je odlaganje otpada VAN SKLADISTA! A sto se tice toga "imamo veci problem", da li to znaci da ce, po tvome, na LBGT osobe doci red kada resimo ova bitna pitanja? Ne, Ševarice, LBGT osobe nisu problem i ne treba da predstavljaju problem bilo kome. Ja nemam problem sa svojom seksualnoscu, niti mislim da ce LBGT osobe uticati lose na moju decu. Sta vise - siguran sam da mojim cerkama znatno veca opasnost preti od nasilnih idiota (koji su sadasnjim sistemom vrednosti u Srbiji promovisani u junake), nego od LBGT osoba.

Marko Bg

pre 12 godina

Dokle cemo biti robovi nasilnika i huligana?Zar posle 11 godina "demokratije" treba da strahujemo za svoj zivot,zar je to Srbija u 21 veku?Oni koji su nas do ovde doveli podhitno treba da idu,pokazali su da im je bitniji njihov standard od bezbednosti gradjana,u 21 veku se ne sme ziveti u strahu,pa vise slobode smo imali pod Titom.

R2D2

pre 12 godina

Kako to da najvece patriote i najveci samoproklamovani sveti branitelji svakolikog srpstva uvek napadaju u grupama bar pet na jednog, obicno u nekoj sacekusi sa ledja?

Ccccc

pre 12 godina

Činjenica da niko nije ni pokušao da pruži pomoć povređenom mladiću je zaista neshvatljiva, koliko god lako bilo prihvatiti način i razlog za njegovo povređivanje, ne pomoći posle svega čoveku? Mislim, stvarno...

Mina

pre 12 godina

I, dokle ćemo ovako? Dok opet nekog ne ubiju?
Na protestu ispred Vlade bilo je stotinak ljudi. Šta treba da se desi da taj broj postane barem petocifren? Protest je trajao sat vremena. Šta treba da se desi da ljudi izađu na ulicu i ostanu tamo dok im neko konačno ne da opipljiv dokaz da se huliganstvo i fašizam više neće tolerisati i podstrekivati?
Jer drugačije se ovo neće rešiti.

novosadjanka

pre 12 godina

Sta je najstrasnije u ovoj prici?
Nije samo to sto su neki problematicni ljudi prebili nekoga po njihovom izboru.
Mnogo vise me zabrinjava sto ljudi prolaze nemo pored svojih sugradjana. Pored nesrece. Pored nepravde.
Kako smo postali mali i slabi i uplaseni.
Tako mi je zao.

novosadjanka

pre 12 godina

Volela bih da imam odgovore na postavljana pitanja u tekstu, ali nemam... samo se osećam jako postidjeno zbog svega... I jednom mom poznaniku se desila slična stvar,čak su i panduri prošli pored njega, ali nisu hteli da uzmu ni izjavu, sa obrazloženjem da su oni saobraćajni policajci.

Trustno1

pre 12 godina

upravo ono cega sam se i pribojavao dok je i dobar deo obicnih gradjana podrzavao struje koje stvaraju atmosferu linca prema gej populaciji. nije ovde bitno ko sta misle o homoseksualcima. ovde je rec elementarnoj slobodi kretanja. da ne pricam tek o nekim drugim stvarima.

игор

pre 12 godina

Као друштво смо посрнули! Имати дригачије погледе по питању сексуалне оријентације не дају никоме за право да убијају припаднике геј популације

Joe

pre 12 godina

Ako bi neko uzeo statistiku pomislio bi da je svaki drugi građanin Srbije gay zbog njenoga prirodnoga priraštaja.
Gay populacija je manje opasna po ovo društvo od razvrati kompletne nacije.Da ne spominjem čedomorstva (No1 na planeti),odliv stanovništva,
pandemiju primitivizma,...
Ova nacija sa i bez gay populacije odumire,samo ne lagano kako to neki vole da kažu.
Zato,poruka svima vama koji napadate te ljude je da probate sagledati svoj život,i posvetiti ga ne samo sebi,nego i ljudima koje volite.
Imati svoju biološku decu i porodicu je največe bogatstvo,kome to nije,njegov problem i njegov izbor.

Budimo ljudi

pre 12 godina

Ti koji tuku i mrze svakoga koji je drugaciji od njih, misle da su najveci patrioti i junaci u ocima istomisljenika. Nazalost, ni skola, ni porodica, ni drustvo ne neguju postovanje razlicitosti, a nekaznjavanjem ispada, radjaju se novi.

Orkan

pre 12 godina

Čitam komentare na ovaj članak i odmah mogu reči da je pohvalno to što većina ljudi ipak osuđuje nasilje koje evidentno razara dušu srpskog naroda! Nije u pitanju više da li se radi o nasilju nad gay ili nekim drugim ljudima! Svako nasilje je za osudu i ako srbija ne odluči da se svim sredstvima suprostavi tome bojim se da budućnost narednim generacijama ljudi u srbiji nije svijetla.
Primjetno je da neki ljudi ne žele ovo da vide i okreću glavu na neke druge "važnije" stvari, npr. na nuklearni otpad.
Ako nasilje zavlada ulicama srpskih gradova neće imati ko da se pobrine za taj otpad, jer će čitava država završiti u karantin kao "zarazna"!

Pozdrav iz Crne Gore!

Мирко

pre 12 godina

Ко је крив за насиље на улицама Србије?

прочитајте више на сајт од Двери...

Gandalf

pre 12 godina

Dokle god gradjani koji ne nose air max i nike trenerke, budu cutali i dopustali da im stotinak neobrazovanih, ogranicenih huliga zavodi red na ulicama i predstavlja taj grad kao neko nesigurno mesto za vecinu gradjana, to ce se desavati. Posto je drzava pokazala da je slabija od huligana, sada je vreme da normalni gradjani biraju da li zele i dalje da se povlace i nesvesno unistavaju zivote svoje dece ili da se stane na put primitivcima i pokaze se da njima u ovoj drzavi nema mesta. Zar je lepse gledati nasilje, koje je sada skoro zenemarljivo koliko moze da bude za par godina?! Definitivno se treba boriti protiv ubica... Jer bicemo krivi mi sto smo ih pustili...

Irukandzi

pre 12 godina

U istom gradu su pre dve godine četiri junačine demolirale mog sina koji nije gej, i ako izuzmemo traumu i teške telesne povrede, zahvalna sam nebesima što je živ... Razgovarajući o tome sa svojim sugrađanima, saznala sam da je to određenim grupicama vikend-zabava: prebiti nekog do neprepoznatljivosti. Niko nije uhvaćen, niko nije osuđen, a oni koji su za taj deo priče bili zaduženi, učinili su sve da se slučaj zataška: od maltretitanja prebijenog dečka do zaturanja zapisnika sa uviđaja... Nemam zaključak, nađite ga sami...

Iva

pre 12 godina

SRAMOTAAA!!!Kada ovako nesto procitam sramota me je sto sam uopste odavde, sta nije u redu sa ovim drustvom?Kada je bolje biti nasilnik sa pajserom nego neko ko samo mirno seta ulicom a voli osobu istog pola!!!I ne znam zasto me je uvek sramota za druge kada ja ni mrava ne bi zgazila.Dokle vise!DOSTA!!