Nedelja, 30.10.2011.

15:42

NS: Bačena bomba - dvoje poginulih

Prilikom intervencije u Ledincima kod Novog Sada poginuo policajac Siniša Hrnjez, kao i Jovo M. otac muškarca koji je aktivirao ručnu bombu.

Izvor: B92

NS: Baèena bomba - dvoje poginulih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

glupaca

pre 12 godina

Saucesce porodicama nastradalih,ali...90-ih sam u Zemunu otvorila kafic,od prvog dana problemi!Posle svakog prijavljenog incidenta kad izadje policija,gledam policajce kako pomirljivo razgovaraju sa kriminalcem(po njihovim recima je to osoba koja ima ovoooliko veliki dosije i ceka odsluzenje neke od kazni)nema potrebe da ga legitimisu i pisu prijavu,poznaju ga,donece sutra novac za napravljenu stetu...Nekoliko takvih incidenata a onda pocinje ponuda za zastitu(reket)...Izdrzala sam par meseci i zatvorila.A Mup ne moze da zatvori svoju firmu,na zalost sve se vraca,sve se placa...Neka to znaju oni koji danas odlaze u tu profesiju,gde im je ministar danas spodoba koja je 90-ih kreirala takvu politiku da su kriminalci postovani clanovi drustva.

MunzeLjux

pre 12 godina

Bojim se da ce ove Daciceve poruke,koje bi neko manje dobronameran mogao nazvati pretnjama,imati ozbiljne posledice po razvoj demokratije i ljudskih prava u Srbiji. 26 krivicnih dela a na slobodi.Sta radi na slobodi? pa naravno pljacka banke i puca na policiju,jer mu je drzava poslala poruku da mu niko nista ne moze. Pijan maltretira porodicu,verovatno svi u kuci znaju da ima bombe,policija vise puta intervenisala i sta je drzava preduzela?Nista.To nesme biti razlog da me sutra policajac izvuce iz auta i premlati zato sto moja nova prva pomoc nije odgovarajuca,jer uvoznik iste nije dovoljno napunio dzepove resornom ministru.

Zaphod

pre 12 godina

Uvedite nagradu svakome ko prijavi komsiju koji ima nelegalno oruzje, pa ce biti manje ovakvih stvari... Zao mi je policajca, ali on je poginuo na duznosti, za to je primao platu i dobijao beneficije, bolje je da sprecimo manijake koji drze nelegalne arsenale po kucama nego da kukamo da treba vratiti smrtnu kaznu zbog ovakvih nesreca...

ljiljana

pre 12 godina

Iz Ledinaca sam ali to nema uticaja na tugu koju osećam. Ono što mi smeta je to što ste toliko prostora dali Ivici Dačiću, kao da je on sad nešto pomogao!!! Pa on je PRIMIO onog dripca iz okoline Pančeva, izvinjavao mu se itd itd koji je posle opet pljačkao a kad policajci štrajkuju nema vremena da ih primi.

Štrumfeta

pre 12 godina

Katastrofa! Recimo...mada je to blaga rec za sve nas u uniformi.
Kada je moj prijatelj Cvetic Slobodan ubijen na Karaburmi - Ministar je odmah, u sekundi, potpisao PKU(poseban kolektivni ugovor), cime je prekinut strajk policije jer su ispunjeni svi zahtevi. Predlog novog Zakona o policiji je po hitnom postupku, a po nalogu Vlade RS, podnet Skupstini, a niko od nas ne zna sta je u tom zakonu. Na svim sajtovima videli smo podrsku gradjana i na tome smo zahvalni. Jos jedan policajac je izgubio zivot na duznosti. Nit se mi osecamo bezbedno, niti gradjani. Nemamo nikakva prava, ali obaveze imamo i svi od nas nesto ocekujete. Nemamo opremu, nemamo zastitu, nemamo nista sem te sigurne drzavne plate od 35.ooo koju neki ovde vidim pominju. Sada i mi obazrivije krecemo u intervencije, sto podrazumeva i malo grublji stav. To iritira vas gradjane. Pa cete opet poceti da nas pljujete. I vracamo se na pocetak. Vrzino kolo. U kome izgleda mi policajci uvek izvucemo najdeblji kraj, kako god okrenete - i to za sigurnu drzavnu platu od 35ooo dinara! Tolika je cena jednog ljudskog zivota (ne zaboravite, mi smo prvo i osnovno - ljudi, neciji roditelji, deca, braca, sestre, pa smo tek onda policajci!

Nenad

pre 12 godina

Kako bi moj grad i drzava bili divni kada bi se svi prognani vratili na svoja ognjista.
Hteli vi to da priznate ili ne. Ja znam, da meni u moje dvoriste neko da udje, branio bih ga.
Sada je mir, vratite se kuci, braco. Mislim da smo vam dovoljno pomogli. Pozdrav!

jasminko nikolic

pre 12 godina

Najveći problem je u institucijama centra za socijalnu pomoć i rad. Toliko su neažurni..., ma nemam reči. Ceo sistem, tužilaštvo, policija, sud zaostaju zbog njih. Trebala bi država, odnosno prozvana ministarstva da reaguju što pre.

nesa

pre 12 godina

zasto stalno da zbog nekih budala, bilo da oni to rade svesno ili nesvesno nastradaju kolege, deca, zene.. nevini...stalno trpi obican narod...ne mozete uvek zvati specijalce jer niko ne zna kad ide na intervenciju o cemu se radi...ali da na intervenciji policajci imaju pancire i duge cevi to mora da se uvede u svaki izlazak na intervenciju...posledice bivsih ratova se osecaju...svako od nas se drugacije nosi sa prosloscu..ovog ne zalim ni da je lud...poloziti svakog ko ubija...pored onog sto je ubio..pa mozda ne bilo toliko ubistava...mozda zvuci surovo..ali to je jedini lek...da se ubistva ne desavaju svaki dan...ako se dokaze da je psihicki problem ludara dozivotna a ako se dokaze da je svesno to uradio i jos da se smeje..ubiti ga kao zeca...

m

pre 12 godina

bas zalosno svaki dan se cuje poginuo policajac tam vamo, Pa zar niko ne preduzima nesto u vezi s tim. Ostavimo sad sta ne valja ili kako je postupio ovo ono. Jest tu sa nekog komentara da su nam i zakoni i obuke jos iz doba gde je svet donekle postovao drzavu i bio normalan. U Americi je nulta tolerancija i tamo moze da policajac nastupi sa pistoljem u ruci npr. i kod obicnog legitimisanja lica dok kod nas u obuci policajac uci da procenjuje u dva tri slucaja da li i kako bi postupio, ovde nema samo ovako i gotovo nema razmisljanja nulta tolerancija i gotovo. Ali zato ovde nema ni mesta u zatvorima dok u Americi nema da neko nije bio bar 2 dana za saobracajni prekrsaj.
Sad je kasno zivot ode dok mi ovde mudrujemo, potrebno je nesto konkretno uraditi.

bokius

pre 12 godina

Puno dobrih komentara. Da dodam i ja jedan...mozda bi trebalo promeniti obuku policije - zasto na primer ne dovesti trenere iz Njujorka ili Los Andjelesa, tamo policija uvek pristupa kao da je onaj na drugoj strani naoruzan do zuba. Dese se i tu greske, i to velike, ali je trening svakako vrhunski (policajci trenirani u Njujorku, na primer, su na velikoj ceni u drugim mestima, gde je rizik dosta manji a plata puno veca). A trening nase policije verovatno datira iz vremena kada smo bili normalna drzava i nije bolo bombasa u svakoj drugoj kuci. Nasa policija zasluzuje da bude trenirana po najboljim normama, i po odnosu prema kriminalcima (ostrije) ali i prema ostalom stanovnistvu (sa vise kulture).

DusanKO

pre 12 godina

i slicajna slicnost sa napadom na usa ambasadu u sarajevu, i tamo je nesretni policajac, odlicno opremljen, krenuo ka teroristi i komunisticki-milicionerskim zargonom i pristupom rekao "daj da se dogovorimo". nije do opreme vec do drustva i smijesnih drzava sto ih napravismo.

dijaspora

pre 12 godina

Vrlo slican slucaj se desio u Americi u gradu u kom zivim pre nepunih godinu dana. Majka zvala policiju zbog sinovljevog nasilnistva; tri policajca izasla na uvidjaj i dvojica poginula od kojih jedan, da trragedija bude veca, je isao kuci sa duznosti pa se usput povezao sa kolegama. Sin je iz kuce sa puskom krenuo na njih i dvojicu usmrtio, a jednog ranio. Izmedju njih troje, sedmoro dece je ostalo bez oca. I ovo je tragedija u NS i ne treba odmah krenuti u pljuvanje samih sebe nego biti konstruktivan pa se uptati kako taj covek ima bomby u kuci? Da li su ukucani bili svesni toga? U SAD se odmah pokrene debata o tome kako ljudi lako dolaze do oruzja. Ludaka, nestabilnih, ili alkoholisanih je bilo i bice, ali je pitanje kako im neomoguciti da se dokopaju ovakvog oruzja. I drugo, razvijati svest o nasilju u porodici tako da ukucani prijave clana koji ima problem da socijalne sluzbe pokusaju nesto s njim a ne kad je vec kasno...

PTSP

pre 12 godina

Srbija je puna PTSP-ovaca usled zlocinackih ratova u koje je uvucena od komunisticke elite(Milosevic,Kadijevic,Jovic...)koji su nacional-srbovanje videli kao odlicnu odbranu od reformi koje bi morale da uslede posle pada Berlinskog zida

Ice

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da pojedini "NELJUDI" klikaju na nepreporucujem gde se izrazava saucesce!!! Sinisa Hrnjez je policajac koji je u policiji vec 18-19 gdina..koji je skolovani policajac..covek koji je prosao 2 ratista...i koji je bio maximalni profesionalac!!!

ja

pre 12 godina

Ovo nije problem policijskih ovlašćenja već korumpiranosti sudstva. Policija uhapsi prekršioca, sud ga pusti... i onda Jovo nanovo. A ko je "reformisao" sudstvo po sopstvenoj meri, znamo i sami. Sud je sada gori nego što je bio pre "reformacije". Za ovako bolesnu situaciju u društvu su krivi političari ( tzv.odgovorna lica ) koji ne rade ništa ali ne trpe nikakve sankcije. Pa zato su i "reformisali " sud, da se oni izvuku.

Dzowarudin

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko M. imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog toga.“Zašto je taj “čovek“ bio na slobodi?

kolega ns

pre 12 godina

Policajac kad prekoraci ovlascenje svi mediji imaju mesec dana da izvestavaju o tome,o nasem Hrnjezu i drugim kolegama ubijenim u vrsenju sluzbenog zadatka bice par dana. Policiji kod nas i ne treba naoruzanje,zasto? Zato sto ce ga tuzilac ili istrazni sudija teretiti zbog upotrebe,a tek u parnicnom postupku sudija i advokati odrace mu kozu s ledja.Sinisa pocivaj u miru.

Apache

pre 12 godina

Srbija,na žalost, plaća ceh za sve svoje gluposti u prošlosti ali i dalje se ponaša kao šizofreni bolesnik. Da li sada neko misli da država nije kapitulirala pred nasiljem otkazujući paradu ponosa?

kolega ns

pre 12 godina

koleginoj porodici iskreno saucesce. Preziveo si 98 i 99 a poginuo u Novom Sadu. Svaka susa sme da napada i preti policajcima,a kad se brane to je prekomerna upotreba sile.

dovla

pre 12 godina

toliko se gneva skupilo u ljudima u srbiji zbog nemoci da ce sve vise biti ovakvih stvari.ova vlast je unazadila zemlju za 15 godina!bojim se da ce biti sve vise ovakvih slucaja

Plavooka

pre 12 godina

Ovo je velika katastrofa za Srbiju.Covek je iza sebe ostavio troje dece i zenu,i to po ko zna koji put ostaje samohrana majka sa decom.SITUACIJA U ZEMLJI SE NEKIM DELOM MOZE PRIPISATI KAO JEDAN OD RAZLOGA ALI AKO JE TO OPRAVDANJE AJDE ONDA DA SVI IZADJEMO NA ULICE I POCNEMO DA UBIJAMO JEDNI DRUGE.A vidim da neki komentarisu kako policajac mozda nije bio obucen da pregovara sa njim,pa ljudi ne zznam da li vi slusate vesti?Covek nije ni stigao da prica sa njim,tek sto su usli na kapiju desila se tragedija.Imam uniformisano lice pored sebe,i jos od parade ponosa pa sve do danas,svaki dan zahvaljujem Bogu sto mi ih je sacuvao i vratio zive i zdrave.Svakim danom sve vise i vise jer vidim sta se desava oko nas.Nadam se samo da ce neko i tome stati na put i doneti zakon koji ce ici u korist nasim plavim andjelima.....

Poznat

pre 12 godina

Iskreno saucesce porodicama nastradalih pre svega.
Kod nas kad se desi ovako nesto, onda se opravdanja traze u tome da treba poostriti zakon ili povecati ovlastenja policajcima, sto je smesno, jer imamo zakon, a i ovlastenja policije nisu bas mala.
Treba profesionalizovati policiju, povecati plate policajcima i poostriti uslove prijema u policiju.
Ne moze svako da bude policajac samo zato sto voli da bude neki delilac pravde.
Za policiju treba da bude osoba sposobna fizicki, ali i psihicki.
Ovo sto se desilo sada je stvar koja se moze desiti i najboljem policajcu na svetu, jednostavno svako moze pogresiti u situaciji gde delic sekunde odredjuje sudbine.
Istraga ce dokazati zasto se i kako ovo sve desilo, veoma je lose, ipak policajac je stub svake drzave i ugled svakog zakona.
Taj sto je bacio bombu, sigurno nije bio mentalno stabilan, ko zna od cega je bolovao, ostaje nam samo da nagadjamo.

Radomir Gajic

pre 12 godina

Saucesce porodici Hrnjez od Sinisinog kolege iz XXI klase.Komentar nekog ko se potpisao kao Tarzan,nije tacan jer je Hrnjez Sinisa zavrsio SŠUP u Sremskoj Kamenici IV vod XXI klasa a ne sestomesecni kurs.Medjutim,nije bitno da li je neko zavrsio redovnu skolu ili kurs,bitno je da se izmeni zakon i da nam se daju veca ovlascenja a ne samo sistem nase kontrole koji je stalmo na udaru javnosti!!!

Dejan

pre 12 godina

Obicno prilikom prijavljivanja nasilja bilo koje vrste, dispecer trazi informacije i o eventualnom naoruzanju napadaca, da bi znao da li da salje obicnu policiju ili zandarmeriju ili SAJ; ovde su izgleda neke stvari precutane i naizgled obicna intervencija se zavrsila fatalno. Naoruzani bolesnici dominiraju ovim svetom, uskoro ce u rutinske intervencije morati da idu specijalci sa oklopnim vozilima, ili ce biti sve vise ovakvih okrsaja.

djorgo

pre 12 godina

pogledah gar komentara i vecina su promasaji, taj covek sada moze i u zatvor i u ludnicu, a moze i da umre, u konacnom nema neke razlike. Njemu je, nesrecniku, trebao neuropsihijatar i lekovi, mozda bi se izlecio, nesto radio i svi ostali zivi. Verujem da je na stotine hiljade ljudi u Srbiji kojima treba slicna pomoc. Dok okolina i drustvo to ne shvate, brojacemo grobove i unesrecene porodice!

Ivan 81

pre 12 godina

E moja drzavo :)
Ubijaju ti premijere,policajce........
20 godina tolika kolicina tragedije.
Beli glasovi nek hitno pobede tako da ni jedna partija koliko ih postoji ne predje cenzus.

Batman

pre 12 godina

Odavno nisam video ovakve hvalospeve vezane za policiju (mislim na komentare). Alo bre, ljudi. Žalosno je da bilo ko pogine ali nemojte molim vas da od policije pravite cveće. Pa još ovi latentni fašisti koji bi da policiji daju veća ovlašćenja.

JS

pre 12 godina

Nisu ameri glupi... ovo bi bio hostage situation i niko mu ne bi prisao.. a ne nasi policajci dodje na pola metra od takvih i ocekuje da bude bezbedan... demokratija menja i sistem komynistickog pristipa policije gde se svako plasi iste... demokratska policija je mnogo vise zasticena i ima veca ovlascenja...

akcija i reakcija

pre 12 godina

Do 19:20h skoro niko nije komentarisao uzroke nego posledice.
1. Ici od kuce do kuce i pokupiti svo oruzje.
2. Lovcima i drzavnim sluzbenicima u metalnoj kaseti ili ormanu pod lokotom i kombinacijom dozvoljavati da drze svoja oruzja.
3. Oruzje kod onih treba da bude koji treba da stite stanovnistvo.
4. Ko voli oruzje a nema razloga da ga ima taj je vec predmet za nadlezne organe.
5. Prosto i jednostavno, a ne obtrcavati vrucu kasu.

NESA 65

pre 12 godina

Porodici tragično nastradalog kolege, u svoje ime i u ime moje porodice izražavam najiskrenije saučešće. ranjenom kolegi želimo što brži oporavak.
Šta se to dogadja u našoj Srbiji bože

Sele

pre 12 godina

Tipičan diletantizam od strane rukovodilaca u policije, koji odobravaju slanje neadekvatno obučenih policajaca na intervencije, na koje bi trebalo da idu antiterorističke jedinice. U ovom slučaju se radilo o psihotičnom teroristi koji je terorisao sopstvenu porodicu. Možda policijski komandiri misle da ovakav vid terorizma nije terorizam, pa ga verovatno svrstavaju u "porodični terorizam", koji u krajnjoj liniji i nije neki terorizam vredan pažnje, jer tu eventualno može da nastrada po neki član porodice, i možda nekoliko plicajaca. Izgleda da je broj eventualno nastradalih merilo da li je u pitanju terorizam ili ne. Očigledno su u zabludi svi oni koji misle, da su lica koja imaju pune džepove bombi, i pri tom vrše takozvano nasilje u porodici, samo obični nasilnici, i to ona blaža vrsta. To je još jedna zabluda, porodični nasilnici nisu nikakava blaža vrsta nasilnika, oni su jednostavno nasilnici. Nedavno se desio slučaj kada su nastradala dva policajca, jedan smrtno, pri intervenciji na sprečavanju pljačke banke na Karaburmi u Beogradu. I u ovom slučaju su intervenisali neadekvatno obučeni policajci za ovakve intervancije, i dasilo se to što se desilo. Po svemu sudeći nekome policajci, izgleda služe kao potrošni materijal, jer ih tako neodgovorno šalju na intervencije za koje nisu niti adekvatno obučeni, a niti opremljeni.

aki

pre 12 godina

Josh jednom se potvrdjuje da nam je policija totalno nekompetentna za obavljanje tih, po zivot opasnih zadataka, te da je restruktuiranje i savremeno i duze skolovanje od 3 meseca neophodno!
Isto tako, neophodna je i ostra selekcija pri odabiru kandidata za istu organizaciju, posto mi se cini da dosadasnji pristup odabira po sistemu "svako ko nema drugu opciju za posao ide u policiju jer je tu sigarn posao i plata" je neodrziv i ugrozava zivote, kako gradjana tako i samih policajaca!
Upravo takav odabir ljudi, sa sumnjivim koeficijentom inteligencije i morala je i doveo do stanja u kome se policija nalazi!

Doca

pre 12 godina

Gospodine Dačiću, Veljoviću, kako će te sada ovu intervenciju policije objasniti,zauzecete stav ispred TV kamera i kao strašno ste potišteni, sigurno će te rećo kako je policijski posao težak i odgovoran, a životi policajaca odlaze kao na traci. Pitam Vas ,,vrsne poplicijske stručnjake,,kako je moguce da vam naj elitnije jedinice poput SAJ, PTJ, i Žandarmerija, sede u svojim bazama i svaki dan vežbaju, treniraju i za to bogami veoma dobro placeni negde izmedju 70-90.000 dinara,a svoju veštinu ne pokazuju na terenu u realnoj situaciji kakva se ovih dana i dešava već samo na paradama svojim partijskim drugovima. Na terenu u realnom vremenu su naj neobućeniji policajci koji imaju od 32-35.000 dinara i oni treba da polože svoj život jer su navodno izuzetno ,,plaćeni,, a pri tom i izuzetno ,, obućeni,, da vrše svoj posao.
Još jednom vas pitam da li možete da rešite ovaj rebus, ko to treba da bude na vrućem terenu a ko da vežba u bazama.

Marko

pre 12 godina

Ljudi koji nemaju pojma o policijskom poslu,daju sebi za pravo da komentarisu i pametuju,sve sami strucnjaci...Tacno je da je policija lose opremljena i da je jadno placena,ali je takodje tacno da kao institucija nije postovana i da svaka bitanga na ulici moze ladno da opsuje,udari pa na kraju i ubije policajca i da za to bude smesno kaznjena.Gde cete veci primer od Grandica,koji je pojurio naoruzane razbojnike,koji su ga hladnokrvno izresetali i dobili smesne kazne,momak koji ga je ubio dobio je 20 godina i na to se zalio,tako da ce verovatno u drugom stepenu dobiti 10-15 i tako malo,po malo i za 5,6 godina eto nama delije napolju...TUGA sistem je kriv celokupno,vlada ,parlament,pravosudje,politicari koji svojim agresivnim i bahatim ponasanjem daju krila obicnim gradjanima da se tako ponasaju...

SISTEMSKE PROMENE U SRBIJI,ODMAH!!!

VladaPUB

pre 12 godina

Sinisa, vecna ti slava. Iza Sinise je ostalo troje dece! Od svih policajaca napravili ste glinene golubove, nije ni cudo kako rade za 350 eura u ocajnoj opremi ...

Petar

pre 12 godina

Moje najiskrenije saucesce porodicama nastradalih !
A sad, da malo razbijemo te Vase izjave i kojekakve politicke parole pojedinaca koji za sve sto se desava u nasem ili tudjem dvoristu okrivljuju druge nikad sebe !
Kakvi kriminalci kakvi bakraci, o cemu se ovde pise ??? Ovo je klasican primer losih porodicnih odnosa i klasican primer nasilja u porodici ! Svest pojedinca nije merilo stanja u drustvu ! Naravno da tog sto je pocinio taj gnusni cin, treba staviti na dugogodisnju robiju, ali taj nije bio kriminalac, vec jedan nesretnik iz naseg komsiluka koji ocigledno nije ni svestan sta je ucinio, i to iskljucivo zbog cinjenice da je u znatnoj meri imao takozvano pomracenje svesti i nije mogao da rukovodi svojim postupcima ! Ne branim ga nikako, cak sta vise, osudjujem ga vise nego bilo ko, ali ne zamenjujte teze ! Ovaj slucaj nema veze sa kriminalom u onom smislu na koji mi dozivljavamo u Srbiji !
Ne verujem u nestrucnost pripadnika MUP-a, ali kao sto neko rece, oni su otisli po pozivu na verovatno neko upozorenje, legitimisanje i tome slicno, sigurno je da nisu otisli ocekivajuci da ce neko baciti bombu, jer da su to ocekivali, poslali bi drugaciju ekipu iz MUP-a. Sad ce neko reci, pa morali su biti obuceni za sve situacije..., mozda ko to i pomisli jeste u pravu, ali...Kada komsiluku prijavi glasnu muziku iz susednog stana i dodje ekipa iz MUP-a da uputi komsije kako dolazi do povrede kucnog reda, ne ocekujtete valjda da ce u tom slucaju izaci anti teroristicka jedinica MUP-a Srbije da resi taj problem ? I da, sta oni mogu i da ocekuju kad dodju na takav poziv ? Bombe i neko puskaranje sigurno niko normalan to ne ocekuje ! Zato manite se prica o kriminalu, nestrucnosti pripadnika MUP-a, manite se onog sa koferom Ivice i njegovih marica, jer ja i pored najbolje volje da okrivim njega i njemu slicne, ne vidim njihovu krivicu u ovom nemiliom dogadjaju !

Milan

pre 12 godina

Velika tragedija, bez obzira sto su u pitanju policajci, oni su na prvom mestu ljudi, a meni se sve cini da je ubica malko pod PTSS-om...
Ono sto vec 20 godina prezivljavamo je ostavilo traga na nasem psihickom zdravlju, a najtuznije je da nas je sramota da odemo kod psihijatra, jer, boze moj, mi nismo ludi... pa eto, PTSS je sindrom, i vidljiv je na svakom koraku

bezimena

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko Martić imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog nasilja".

Nažalost u ovoj državi je zloupotreba alkohola (koja je daleko opasnija od duvana) nešto sa čime se NIKO ne bori, čak, pivo je proglašeno hranom pa se nesmetano reklamira po svim medijima.

Ono što je takodje izuzetno loše, to je da društvo još uvek ne shvata koliko je nasilje u porodici opasno, pa ga tako ni policija ne tretira. Površno se izlazi na prijave o porodičnom nasilju, i olako očekuje da se naidje na svadju i "samo" izudaranu ženu i decu. Pri tome niko nema u vidu da se najviše ubistava dogadja u porodicama gde je nasilje način života (ovaj je više puta prijavljivan), kao i da nasilnik koji je u stanju da maltretira svoje najbliže, nasilje će primeniti nad svakim drugim. U sklopu navedenog, ne sme se zaboraviti koliko je naoružanja, legalnog i nelegalnog, dozvoljenog ii nedozvoljenog, kod gradjana. Od svakog NASILNIKA se uvek može očekivati svašta i pristup takvim situacijama, izuzetno opasnim, policije mora hitno da bitno promeni!

Za pogibiju policajca i oca ubice, veliku odgovornost zato snosi upravo needukovan vrh policije, odnosno MUP. Kao što policija ne sme da zloupotrebi svoja ovlašćenja, tako je i nedopustivo da policajci budu ovako ubijani, kao glineni golubovi!

Dragan

pre 12 godina

Ovoj državi ne trebaju ni obučeni policajci, edukovani, koji misle svojom glavom. Jer bi se takvi prvi okrenuli protiv ove nakazne vlasti koja i policiju gleda kao"topovsko meso", kao i sve nas obične smrtnike!

guri

pre 12 godina

zamislite sta biste sve napisali da se ovo desilo na Kosovu...
i primetio sam da drzava ne svata ozbiljno ove nasilnike jer uvek salje saobracajce da resi ovakve probleme i na zalost zavrsavaju se FATALNO

od sutra bivši policajac

pre 12 godina

Dosta mi je svega... dajem otkaz, više ne želim da radim kao policajac. 10 godina sam proveo na poslu, dosta mi je svega. Ne želim da mi žena i troje dece ostanu siročad zbog ovakvih i sličnih, a verujte da ih ima još. A Ivica Dačić treba samo da se stidi, a ne da blebeće po novinama kako nam je super sa njim.

Uros

pre 12 godina

ALO LJUDI,policajcima nije bila prijavljena bomba,isli su na poziv kucnog nemira/nasilja.Verovatno niko,sem tog lika,nije znao da ima bombu! Ali to je tacno,mislim da su nam policajci uglavnom malo nesmotreni.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Све што нам је кофер Дачић бољи министар полиције (што провејава у медијима, а богами, и личним обсервацијама), све више страдају полицајци/милиционери- а тек грађани.
Искрено ми је жао жртава.

gmbh

pre 12 godina

toliko price o nadleznosti i procedurama kod ovakvih slucajeva, razlozima nervnih slomova itd. a da niko ne postavi pitanje otkud civilu bomba???

tek posle toga raspraviti zasto i kako je policija odreagovala i da li je moglo drugacije da se reaguje da se sprece zrtve.

a zasto se taj covek tako poneo nije ni bitno. neki svaljuju sve na zdravstvo i lose materijalno stanje. pa zar je npr. posle drugog svetskog rata bilo bolje stanje? ljudi su nosili godinama jedan par cipela sa rupama na djonu, a danas ni deset pari markiranih patika nekima nije dosta pa dozivljavaju nervne slomove. bice da nije kuca tesna vec su deca besna...

TAP3AH

pre 12 godina

Najdublje sučešće porodici poginulog policajca.

Koliko još treba ovakvih slučajeva da odgovorni shvate neke stvari?

Šest meseci sumnjivog kursa - i evo policajca!
Posle ga pošalju da vidi "šta je to tamo" - i evo tragedije.

Sada će ministar opet da složi i facu i priču, a još jedan sin, otac ili brat je zauvek napustio svoje bližnje...

Za ovako opasan i ozbiljan posao se ljudi moraju daleko bolje i ozbiljnije obučiti.

Pera

pre 12 godina

Policiju treba profesionalizovati, zbog krize mnogo je ljudi odlucilo da ode u policiju zbog redovnih plata. Pravni sistem treba profesionalizovati i ukloniti korumpirane sudije, zakonie treba prilagoditi. Sudski procesi treba da se brze resavaju. Kriminalce trba hapsiti i na duze vreme ih zadrzavati u zatvoru... Treba, treba mnogo stosta treba ali se godinama nista ne resava, u Srbiji sve treba i svi znaju da treba ovo treba ono ali oni koji su nadlezni i odgovorni nista nerede nego i oni sede i pricaju kako treba ovo treba ono i nakraju nista i ja ovde kometarisem treba ovo treba ono, svi mi zajedno imamo velik problem i moracemo da se svi zajedno potrudimo....

milan

pre 12 godina

Ovakve stvari se dogadjaju i u naprednijim drustvima, bogatijim zemljama setimo se ne tako davnog slucaja u Norveskoj i Berajvika i mnogo drugih u americi skoro svakodnevna vest. Nemojte sve vezivati sa situacijom u zemlji negde bi u nekim drugim zemljama trebali bez prestanka oko sebe da ubijaju zbog teskog stanja, nije to nego nasa bezobzirnost i nepostovanje drugoga pa eto i sopstvene najblize porodice. Mislim da su policajci dobronamerno usli u ovaj sukob misleci da je par reci dovoljno da se radilo o coveku koji do sada nije registrovan kao nasilnik, u ostalom treba sacekati istragu pa ako nemogu da se vrate izgubljeni zivoti barem da se znaju razlozi tok dogadjaja.

zabrinut

pre 12 godina

U MUPu ima podatak koliko hiljada ljudi ubijeni od: tuca sa oruzjem, okrsaja org. kriminala pa do svadje u porodici. Svi koriste vatreno oruzje jer imaju kod kuce.
A vlada nema hrabrosti ni plana kako da smnanji zrtava. Postoji prijavljenih oruzja a i neprijavljenih. Kada bi makar vlada uduzme prijavljenih oruzja to bi vec moglo drasticno smanjiti broj zrtava.
Ovako sve vise i vise umrli i od samoubistva i od okrsaja.
A natalitet?

bogdan

pre 12 godina

A sprdali smo se kada u američkim filmovima /dokumentarcima/na takvu prijavu dođe policija sa troje kola naoružani do zuba i NE ULAZE U KUĆU.Ako lik neće da izađe zna se procedura.Suzavac i akcija.Ovako ginu siroti policajci kao glineni golubovi.Iskreno saučešće porodicama stradalih policajaca.

Raša

pre 12 godina

Postali smo arhaično društvo sa surovim kriminalcima u kojem se policija ne snalazi. Zadatak policajca bi trebalo da bude trenutno uništenje napadača na sumnju da neće da izvrši naredbu. Vreme "Druže nemoj, to nije lepo" je odavno iza nas. TRENUTNO UNIŠTENJE!

nikola

pre 12 godina

Rekao bih nesto, mislim da sva ova eskalacija sukoba ne samo sa policijom vec u drustvu uopste potice od loseg da ne kazem katastrofalnog socijalno materijalnog polozaja u drustvu a zatim i neefikasnosti pojedinih struktura pri toke mislim pre svega na sudsku vlast i ministarstvo zdravlja pre svega. Ovim nikako ne zelim da ni na koji nacin opravdam bilo cije ubistvo ili povredjivanje. Zelim samo reci da se bojim da smo kao drzava i drustvo ako to uopste i jesmo krenuli nizbrdo i pitanje je mozemo li se zaustaviti...

MNS

pre 12 godina

Da! Samo opravdavajte zlikovca zarad skupljanja poena i pljuvanja po vlasti...Kao, teska je materijalna situacija u zemlji... Jeste. Tesko je i meni i mnogima pa ne tucem porodicu i ne bacam kasikaru na policiju. Jednom recju - psihopata.

ja

pre 12 godina

Nesto nije kako treba u drzavi Srbiji!? Bojim se da to policija nemoze da resi. Ljude jede tezak zivot a oni tu svoju muku reflektuju tako sto kaznjavaju najblize!

pejapeja

pre 12 godina

Ovo je zalosno a greska je od Dacica pa do komandira.Kakva je to obuka policajca koji intervenise.Ko ga je usmerio i upoznao sa situacijom u kuci.Mora da bude obucen da u svakom trenutku samoinijacitivno deluje a da ne ugrozi svoj i tudji zivot a instrukcije tacne, proverene i najbolje za datu situaciju.Policiji je sve teze iz razloga sto je i gradjanima sve teze.Situacija u toj kuci nije nastala od medenih kolaca.

Profesor Voland

pre 12 godina

Zelim ti da prezivis, potpuno se oporavis, i nakon toga naravno dug, dozivotni boravak u paklu Padinjaka. Dovoljno vremena da razmislis, i da se lecis.
I ne razumem sve vas koji se odmah bavite politikom, poslanicima, krizom, losom ekonomijom. I meni je lose, pa ne zlostavljam sestru i majku. Zamislite sta sve u malom mestu moras da uradis, da bi rodjena sestra pozvala policiju.
Zver u zatvor i da vise ne ugleda svetlost dana.

Petronije

pre 12 godina

Jos jednom se pokazala kao krajnje stetna odluka ministarstva zdravlja da ne dozvoli slobodnu prodaju lekova za smirenje (a sada i slobodnu prodaju antibiotika). Zbog katastrofalne organizovanosti zdravstvenog sistema i nemogucnosti da odete preventivno na lekarski pregled (posle zakazivanja do prvog pregleda prodje i dve nedelje), zbog katastrofalne materijalne situacije u zemlji, ljudi pucaju i oni koji nikada nisu pokazivali ni najmanje znake uznemirenosti. A sta je sa tek onima koji su skloni nervnim ispadima...

Kao primer iznecu slucaj moga prvog komsije, intelektualca, mirnog i pitomog coveka, vedrog duha i ljubaznog. Posle nevidjenog mobinga na poslu (i mnostvo neuspelih pokusaja da se zastiti) doziveo je nervni slom: poceo je da baca po kuci stvari, place, njegova majka naivno je pozvala hitnu pomoc (jer nije imala NIKAKVO sredstvo za smirenje - ljudi postuju sve zakone), hitna pomoc pozvala policiju, koja je stigla i pre hitne pomoci, coveka pretukli jos kod kuce, a dokusurili ga u stanici, ruku mu trajno ostetili. Posle dve nedelje u Beogradu na psihijatrijskom odeljenju, pustili ga kuci ("ovom coveku nista ne fali, nije nas slucaj"), a lecio se od povreda tri meseca. Tek onda se neko zainteresovao za slucaj mobinga i on vracen na posao po sili zakona. I sve je zacarani krug u kome strada mali pojedinac, a u nekim slucajevima koa sto je ovaj u Novom Sadu i drugi nevini akteri dogadjaja.

Mia

pre 12 godina

Jeste strasno to se desilo i zao mi je nastradalih policajaca, ali zasto niko ne spominje razlog dolaska policajca, a to je nasilje u porodici? Da li i zena mora da strada da bi se o njoj govorilo? Niko ne pominje kroz sta je sve ona prolazila i da je ta bomba samo kulminacija svega sto se verujem godinama desavalo u porodici? Zasto niko nije reagovao ranije?
Mozda sad deluje da je prekasno govoriti o tome, ali verujte nije, samo malo otvorite oci i vidite koliko je nasilje u porodici rasprostranjeno kod nas...

Tihana

pre 12 godina

Strašno je što se ovakva tragedija desila ali ipak mislim da naša policija nije dobro obučena za ,,današnji'' kriminal nego prvenstveno da štiti političare od sopstvenih građana.Intervencija je jako amaterski izvedena(po mome)...pa ne ide se tek tako u kuću nasilnika;a ko drži bombe u kući i maltretira porodicu sigurno je odranije poznat i sudu i policiji.

pitam se samo

pre 12 godina

Otkud coveku bomba? Trebalo bi da policija izvrsi pretres kuce i bliznje rodbine. Mozda se nadje i kod njih neki noz, bejzbol palica ili laptop.

Danijel

pre 12 godina

Veliko saucesce porodici poginulog policajca...
Nemam reci sta se desava u nasoj zemlji, svaki dan nastrada neki policajac.Cemu vodi sve ovo??Nasa drzava bi trebala da se zapita malo o stanju u drustvu!!!A sto se tice policije, tu tek nemam reci, ljudi bez opreme, na ovakve intervencije?!Hitno opremiti policiju, promeniti Zakon o policiji,Zakon o krivicnom postupku, Krivicni zakonik, "reformisati" pravosudje,jel ovo vise nikuda ne vodi!!!

Svetlana

pre 12 godina

Zaboga,ovo postaje ucestalo,sto je zaista zabrinjavajuce...Definitivno treba sto pre preduzeti adekvatne mere zastite uniformisanih lica...

Vjernik

pre 12 godina

Koliko god da je materijalno stanje kod nekoga dobro ili lose,ako taj neko nema unutrasnji mir koji se stice samo vjerovanjem,taj je zaista na gubitku! Saucesce porodicama preminulih.

Saučešće

pre 12 godina

Još jedna velika nesreća koja je zadesila savesnog i požrtvovanog državnog službenika - policajca, a koja proizilazi iz naše opšte nesreće i politike zvane "sve je u redu - uz izvesne poteškoće dobro napredujemo na svim poljima (a uskoro ćemo da postanemo i kandidat - ima li nešto važnije od toga?)"... tuga...molimo se za dečakov život. Saučešće porodici ubijenog policajca.

BlockOUT

pre 12 godina

E kad bi policija pretresla kuce svakog u Srbiji, one vahabije koje se ovih dana pominju bili bi macici, nego je problem, kako to da danas u srbiji svako ima bobu, pistolj, zolju, samo jos kod nekog kad nadju neku malecku nuklearnu ili sta li vec...

PS. Oce li neko da se kladi da ovaj lik isto ima bar 10ak prekrsajnih prijava xD i na ulici je xD tuce sopstvenu porodicu 0.o

hm ?

pre 12 godina

Neefiasno pravosuđe, niske kazne, mnogo nerešenih krivičnih prijava, kriminalci na slobodi, teška ekonomska situacija, benzedinska nacija.....otvoren lov na policiju....strašno...

arsenal

pre 12 godina

Ništa čudno - mislim na posedovanje ručne bombe. Posle rata, 70% domova izbeglica iz Bosnei Hercegovine, Like itd. sadrži arsenal omanje policijske stanice. Pogotovo prigradska naselja oko Novog Sada, zajedno sa npr. Veternikom ili Futogom (Futog je posebna priča, ko razume shvatiće).

Jedina dobra stvar je, ako ikada izbije zombi apokalipsa, Vojvodina je bezbedna.

vukašin

pre 12 godina

Žao mi je policajca, on je samo vršio svoju dužnost i štitio građane. A mi glumatamo, kao mi ćemo u Evropu. Policiji se maraju dati šira ovlešćenja, šta može policajac da razgovara sa čovekom koji meltretira svoju porodicu: „Gospodine smirite se imamo prijavu, žale se na Vas da tučete tatu i mamu“ a on se lati nekog oružja i eto problem. Policajci trabaju da dođu pred kuću zauzmu busiju i viknu: „Izađite napolje sa rukama na glavi „ I to bi bilo sve što sa takvim nasilnicima policija treba da razgovara. Razgovor se nastavlja tek kad nasilnik posluša. Znači vežu ga bez nepotrebne agresivnosti, spakuju u kola i u stanicu policije gde se obavlja saslušanje i sveo ono što je zakonom propisano. Ako ne, policajci bi morali biti u zaklonu i na svaku neposlušnost da otvore vatru i tako sačuvaju i svoje i tuđe živote. Glasam da se policiji daju šira ovlašćenja makar toliko koliko će im pomoći da se posle radnog vremena vrate svojim porodicama. Bogati u Srbiji policajac pođe na posao kao da je pošao na ruski front. Ne zna da li će se vratiti ili će nastradati od ruke nekogog retardiranog nasilnika. Moje sučešće porodici!!!

filatelista

pre 12 godina

večeras na pres konferenciji legendarna "počinilac od ranije poznat policiji". Dokle bre više...ejjjjj....gamad u zatvore i da bacite ključ od ulaza.
iskreno saučešće porodici poginulog policajca.

Zoran m.

pre 12 godina

Sve vise problema sto je gradjanima losiji standard. Poslanike boli uvo, njima ide dnevnica cak i na svadjanje i prozivanne a ljudi po Srbiji nek ginu. Strasno!!!!

filatelista

pre 12 godina

večeras na pres konferenciji legendarna "počinilac od ranije poznat policiji". Dokle bre više...ejjjjj....gamad u zatvore i da bacite ključ od ulaza.
iskreno saučešće porodici poginulog policajca.

Zoran m.

pre 12 godina

Sve vise problema sto je gradjanima losiji standard. Poslanike boli uvo, njima ide dnevnica cak i na svadjanje i prozivanne a ljudi po Srbiji nek ginu. Strasno!!!!

Profesor Voland

pre 12 godina

Zelim ti da prezivis, potpuno se oporavis, i nakon toga naravno dug, dozivotni boravak u paklu Padinjaka. Dovoljno vremena da razmislis, i da se lecis.
I ne razumem sve vas koji se odmah bavite politikom, poslanicima, krizom, losom ekonomijom. I meni je lose, pa ne zlostavljam sestru i majku. Zamislite sta sve u malom mestu moras da uradis, da bi rodjena sestra pozvala policiju.
Zver u zatvor i da vise ne ugleda svetlost dana.

bogdan

pre 12 godina

A sprdali smo se kada u američkim filmovima /dokumentarcima/na takvu prijavu dođe policija sa troje kola naoružani do zuba i NE ULAZE U KUĆU.Ako lik neće da izađe zna se procedura.Suzavac i akcija.Ovako ginu siroti policajci kao glineni golubovi.Iskreno saučešće porodicama stradalih policajaca.

arsenal

pre 12 godina

Ništa čudno - mislim na posedovanje ručne bombe. Posle rata, 70% domova izbeglica iz Bosnei Hercegovine, Like itd. sadrži arsenal omanje policijske stanice. Pogotovo prigradska naselja oko Novog Sada, zajedno sa npr. Veternikom ili Futogom (Futog je posebna priča, ko razume shvatiće).

Jedina dobra stvar je, ako ikada izbije zombi apokalipsa, Vojvodina je bezbedna.

vukašin

pre 12 godina

Žao mi je policajca, on je samo vršio svoju dužnost i štitio građane. A mi glumatamo, kao mi ćemo u Evropu. Policiji se maraju dati šira ovlešćenja, šta može policajac da razgovara sa čovekom koji meltretira svoju porodicu: „Gospodine smirite se imamo prijavu, žale se na Vas da tučete tatu i mamu“ a on se lati nekog oružja i eto problem. Policajci trabaju da dođu pred kuću zauzmu busiju i viknu: „Izađite napolje sa rukama na glavi „ I to bi bilo sve što sa takvim nasilnicima policija treba da razgovara. Razgovor se nastavlja tek kad nasilnik posluša. Znači vežu ga bez nepotrebne agresivnosti, spakuju u kola i u stanicu policije gde se obavlja saslušanje i sveo ono što je zakonom propisano. Ako ne, policajci bi morali biti u zaklonu i na svaku neposlušnost da otvore vatru i tako sačuvaju i svoje i tuđe živote. Glasam da se policiji daju šira ovlašćenja makar toliko koliko će im pomoći da se posle radnog vremena vrate svojim porodicama. Bogati u Srbiji policajac pođe na posao kao da je pošao na ruski front. Ne zna da li će se vratiti ili će nastradati od ruke nekogog retardiranog nasilnika. Moje sučešće porodici!!!

MNS

pre 12 godina

Da! Samo opravdavajte zlikovca zarad skupljanja poena i pljuvanja po vlasti...Kao, teska je materijalna situacija u zemlji... Jeste. Tesko je i meni i mnogima pa ne tucem porodicu i ne bacam kasikaru na policiju. Jednom recju - psihopata.

od sutra bivši policajac

pre 12 godina

Dosta mi je svega... dajem otkaz, više ne želim da radim kao policajac. 10 godina sam proveo na poslu, dosta mi je svega. Ne želim da mi žena i troje dece ostanu siročad zbog ovakvih i sličnih, a verujte da ih ima još. A Ivica Dačić treba samo da se stidi, a ne da blebeće po novinama kako nam je super sa njim.

Petronije

pre 12 godina

Jos jednom se pokazala kao krajnje stetna odluka ministarstva zdravlja da ne dozvoli slobodnu prodaju lekova za smirenje (a sada i slobodnu prodaju antibiotika). Zbog katastrofalne organizovanosti zdravstvenog sistema i nemogucnosti da odete preventivno na lekarski pregled (posle zakazivanja do prvog pregleda prodje i dve nedelje), zbog katastrofalne materijalne situacije u zemlji, ljudi pucaju i oni koji nikada nisu pokazivali ni najmanje znake uznemirenosti. A sta je sa tek onima koji su skloni nervnim ispadima...

Kao primer iznecu slucaj moga prvog komsije, intelektualca, mirnog i pitomog coveka, vedrog duha i ljubaznog. Posle nevidjenog mobinga na poslu (i mnostvo neuspelih pokusaja da se zastiti) doziveo je nervni slom: poceo je da baca po kuci stvari, place, njegova majka naivno je pozvala hitnu pomoc (jer nije imala NIKAKVO sredstvo za smirenje - ljudi postuju sve zakone), hitna pomoc pozvala policiju, koja je stigla i pre hitne pomoci, coveka pretukli jos kod kuce, a dokusurili ga u stanici, ruku mu trajno ostetili. Posle dve nedelje u Beogradu na psihijatrijskom odeljenju, pustili ga kuci ("ovom coveku nista ne fali, nije nas slucaj"), a lecio se od povreda tri meseca. Tek onda se neko zainteresovao za slucaj mobinga i on vracen na posao po sili zakona. I sve je zacarani krug u kome strada mali pojedinac, a u nekim slucajevima koa sto je ovaj u Novom Sadu i drugi nevini akteri dogadjaja.

BlockOUT

pre 12 godina

E kad bi policija pretresla kuce svakog u Srbiji, one vahabije koje se ovih dana pominju bili bi macici, nego je problem, kako to da danas u srbiji svako ima bobu, pistolj, zolju, samo jos kod nekog kad nadju neku malecku nuklearnu ili sta li vec...

PS. Oce li neko da se kladi da ovaj lik isto ima bar 10ak prekrsajnih prijava xD i na ulici je xD tuce sopstvenu porodicu 0.o

Danijel

pre 12 godina

Veliko saucesce porodici poginulog policajca...
Nemam reci sta se desava u nasoj zemlji, svaki dan nastrada neki policajac.Cemu vodi sve ovo??Nasa drzava bi trebala da se zapita malo o stanju u drustvu!!!A sto se tice policije, tu tek nemam reci, ljudi bez opreme, na ovakve intervencije?!Hitno opremiti policiju, promeniti Zakon o policiji,Zakon o krivicnom postupku, Krivicni zakonik, "reformisati" pravosudje,jel ovo vise nikuda ne vodi!!!

Svetlana

pre 12 godina

Zaboga,ovo postaje ucestalo,sto je zaista zabrinjavajuce...Definitivno treba sto pre preduzeti adekvatne mere zastite uniformisanih lica...

hm ?

pre 12 godina

Neefiasno pravosuđe, niske kazne, mnogo nerešenih krivičnih prijava, kriminalci na slobodi, teška ekonomska situacija, benzedinska nacija.....otvoren lov na policiju....strašno...

Nenad

pre 12 godina

Kako bi moj grad i drzava bili divni kada bi se svi prognani vratili na svoja ognjista.
Hteli vi to da priznate ili ne. Ja znam, da meni u moje dvoriste neko da udje, branio bih ga.
Sada je mir, vratite se kuci, braco. Mislim da smo vam dovoljno pomogli. Pozdrav!

Dragan

pre 12 godina

Ovoj državi ne trebaju ni obučeni policajci, edukovani, koji misle svojom glavom. Jer bi se takvi prvi okrenuli protiv ove nakazne vlasti koja i policiju gleda kao"topovsko meso", kao i sve nas obične smrtnike!

Ice

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da pojedini "NELJUDI" klikaju na nepreporucujem gde se izrazava saucesce!!! Sinisa Hrnjez je policajac koji je u policiji vec 18-19 gdina..koji je skolovani policajac..covek koji je prosao 2 ratista...i koji je bio maximalni profesionalac!!!

Saučešće

pre 12 godina

Još jedna velika nesreća koja je zadesila savesnog i požrtvovanog državnog službenika - policajca, a koja proizilazi iz naše opšte nesreće i politike zvane "sve je u redu - uz izvesne poteškoće dobro napredujemo na svim poljima (a uskoro ćemo da postanemo i kandidat - ima li nešto važnije od toga?)"... tuga...molimo se za dečakov život. Saučešće porodici ubijenog policajca.

pitam se samo

pre 12 godina

Otkud coveku bomba? Trebalo bi da policija izvrsi pretres kuce i bliznje rodbine. Mozda se nadje i kod njih neki noz, bejzbol palica ili laptop.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Све што нам је кофер Дачић бољи министар полиције (што провејава у медијима, а богами, и личним обсервацијама), све више страдају полицајци/милиционери- а тек грађани.
Искрено ми је жао жртава.

Mia

pre 12 godina

Jeste strasno to se desilo i zao mi je nastradalih policajaca, ali zasto niko ne spominje razlog dolaska policajca, a to je nasilje u porodici? Da li i zena mora da strada da bi se o njoj govorilo? Niko ne pominje kroz sta je sve ona prolazila i da je ta bomba samo kulminacija svega sto se verujem godinama desavalo u porodici? Zasto niko nije reagovao ranije?
Mozda sad deluje da je prekasno govoriti o tome, ali verujte nije, samo malo otvorite oci i vidite koliko je nasilje u porodici rasprostranjeno kod nas...

ja

pre 12 godina

Nesto nije kako treba u drzavi Srbiji!? Bojim se da to policija nemoze da resi. Ljude jede tezak zivot a oni tu svoju muku reflektuju tako sto kaznjavaju najblize!

Marko

pre 12 godina

Ljudi koji nemaju pojma o policijskom poslu,daju sebi za pravo da komentarisu i pametuju,sve sami strucnjaci...Tacno je da je policija lose opremljena i da je jadno placena,ali je takodje tacno da kao institucija nije postovana i da svaka bitanga na ulici moze ladno da opsuje,udari pa na kraju i ubije policajca i da za to bude smesno kaznjena.Gde cete veci primer od Grandica,koji je pojurio naoruzane razbojnike,koji su ga hladnokrvno izresetali i dobili smesne kazne,momak koji ga je ubio dobio je 20 godina i na to se zalio,tako da ce verovatno u drugom stepenu dobiti 10-15 i tako malo,po malo i za 5,6 godina eto nama delije napolju...TUGA sistem je kriv celokupno,vlada ,parlament,pravosudje,politicari koji svojim agresivnim i bahatim ponasanjem daju krila obicnim gradjanima da se tako ponasaju...

SISTEMSKE PROMENE U SRBIJI,ODMAH!!!

Dzowarudin

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko M. imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog toga.“Zašto je taj “čovek“ bio na slobodi?

Uros

pre 12 godina

ALO LJUDI,policajcima nije bila prijavljena bomba,isli su na poziv kucnog nemira/nasilja.Verovatno niko,sem tog lika,nije znao da ima bombu! Ali to je tacno,mislim da su nam policajci uglavnom malo nesmotreni.

VladaPUB

pre 12 godina

Sinisa, vecna ti slava. Iza Sinise je ostalo troje dece! Od svih policajaca napravili ste glinene golubove, nije ni cudo kako rade za 350 eura u ocajnoj opremi ...

guri

pre 12 godina

zamislite sta biste sve napisali da se ovo desilo na Kosovu...
i primetio sam da drzava ne svata ozbiljno ove nasilnike jer uvek salje saobracajce da resi ovakve probleme i na zalost zavrsavaju se FATALNO

Ivan 81

pre 12 godina

E moja drzavo :)
Ubijaju ti premijere,policajce........
20 godina tolika kolicina tragedije.
Beli glasovi nek hitno pobede tako da ni jedna partija koliko ih postoji ne predje cenzus.

kolega ns

pre 12 godina

koleginoj porodici iskreno saucesce. Preziveo si 98 i 99 a poginuo u Novom Sadu. Svaka susa sme da napada i preti policajcima,a kad se brane to je prekomerna upotreba sile.

bokius

pre 12 godina

Puno dobrih komentara. Da dodam i ja jedan...mozda bi trebalo promeniti obuku policije - zasto na primer ne dovesti trenere iz Njujorka ili Los Andjelesa, tamo policija uvek pristupa kao da je onaj na drugoj strani naoruzan do zuba. Dese se i tu greske, i to velike, ali je trening svakako vrhunski (policajci trenirani u Njujorku, na primer, su na velikoj ceni u drugim mestima, gde je rizik dosta manji a plata puno veca). A trening nase policije verovatno datira iz vremena kada smo bili normalna drzava i nije bolo bombasa u svakoj drugoj kuci. Nasa policija zasluzuje da bude trenirana po najboljim normama, i po odnosu prema kriminalcima (ostrije) ali i prema ostalom stanovnistvu (sa vise kulture).

Raša

pre 12 godina

Postali smo arhaično društvo sa surovim kriminalcima u kojem se policija ne snalazi. Zadatak policajca bi trebalo da bude trenutno uništenje napadača na sumnju da neće da izvrši naredbu. Vreme "Druže nemoj, to nije lepo" je odavno iza nas. TRENUTNO UNIŠTENJE!

Apache

pre 12 godina

Srbija,na žalost, plaća ceh za sve svoje gluposti u prošlosti ali i dalje se ponaša kao šizofreni bolesnik. Da li sada neko misli da država nije kapitulirala pred nasiljem otkazujući paradu ponosa?

Petar

pre 12 godina

Moje najiskrenije saucesce porodicama nastradalih !
A sad, da malo razbijemo te Vase izjave i kojekakve politicke parole pojedinaca koji za sve sto se desava u nasem ili tudjem dvoristu okrivljuju druge nikad sebe !
Kakvi kriminalci kakvi bakraci, o cemu se ovde pise ??? Ovo je klasican primer losih porodicnih odnosa i klasican primer nasilja u porodici ! Svest pojedinca nije merilo stanja u drustvu ! Naravno da tog sto je pocinio taj gnusni cin, treba staviti na dugogodisnju robiju, ali taj nije bio kriminalac, vec jedan nesretnik iz naseg komsiluka koji ocigledno nije ni svestan sta je ucinio, i to iskljucivo zbog cinjenice da je u znatnoj meri imao takozvano pomracenje svesti i nije mogao da rukovodi svojim postupcima ! Ne branim ga nikako, cak sta vise, osudjujem ga vise nego bilo ko, ali ne zamenjujte teze ! Ovaj slucaj nema veze sa kriminalom u onom smislu na koji mi dozivljavamo u Srbiji !
Ne verujem u nestrucnost pripadnika MUP-a, ali kao sto neko rece, oni su otisli po pozivu na verovatno neko upozorenje, legitimisanje i tome slicno, sigurno je da nisu otisli ocekivajuci da ce neko baciti bombu, jer da su to ocekivali, poslali bi drugaciju ekipu iz MUP-a. Sad ce neko reci, pa morali su biti obuceni za sve situacije..., mozda ko to i pomisli jeste u pravu, ali...Kada komsiluku prijavi glasnu muziku iz susednog stana i dodje ekipa iz MUP-a da uputi komsije kako dolazi do povrede kucnog reda, ne ocekujtete valjda da ce u tom slucaju izaci anti teroristicka jedinica MUP-a Srbije da resi taj problem ? I da, sta oni mogu i da ocekuju kad dodju na takav poziv ? Bombe i neko puskaranje sigurno niko normalan to ne ocekuje ! Zato manite se prica o kriminalu, nestrucnosti pripadnika MUP-a, manite se onog sa koferom Ivice i njegovih marica, jer ja i pored najbolje volje da okrivim njega i njemu slicne, ne vidim njihovu krivicu u ovom nemiliom dogadjaju !

ja

pre 12 godina

Ovo nije problem policijskih ovlašćenja već korumpiranosti sudstva. Policija uhapsi prekršioca, sud ga pusti... i onda Jovo nanovo. A ko je "reformisao" sudstvo po sopstvenoj meri, znamo i sami. Sud je sada gori nego što je bio pre "reformacije". Za ovako bolesnu situaciju u društvu su krivi političari ( tzv.odgovorna lica ) koji ne rade ništa ali ne trpe nikakve sankcije. Pa zato su i "reformisali " sud, da se oni izvuku.

JS

pre 12 godina

Nisu ameri glupi... ovo bi bio hostage situation i niko mu ne bi prisao.. a ne nasi policajci dodje na pola metra od takvih i ocekuje da bude bezbedan... demokratija menja i sistem komynistickog pristipa policije gde se svako plasi iste... demokratska policija je mnogo vise zasticena i ima veca ovlascenja...

Milan

pre 12 godina

Velika tragedija, bez obzira sto su u pitanju policajci, oni su na prvom mestu ljudi, a meni se sve cini da je ubica malko pod PTSS-om...
Ono sto vec 20 godina prezivljavamo je ostavilo traga na nasem psihickom zdravlju, a najtuznije je da nas je sramota da odemo kod psihijatra, jer, boze moj, mi nismo ludi... pa eto, PTSS je sindrom, i vidljiv je na svakom koraku

bezimena

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko Martić imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog nasilja".

Nažalost u ovoj državi je zloupotreba alkohola (koja je daleko opasnija od duvana) nešto sa čime se NIKO ne bori, čak, pivo je proglašeno hranom pa se nesmetano reklamira po svim medijima.

Ono što je takodje izuzetno loše, to je da društvo još uvek ne shvata koliko je nasilje u porodici opasno, pa ga tako ni policija ne tretira. Površno se izlazi na prijave o porodičnom nasilju, i olako očekuje da se naidje na svadju i "samo" izudaranu ženu i decu. Pri tome niko nema u vidu da se najviše ubistava dogadja u porodicama gde je nasilje način života (ovaj je više puta prijavljivan), kao i da nasilnik koji je u stanju da maltretira svoje najbliže, nasilje će primeniti nad svakim drugim. U sklopu navedenog, ne sme se zaboraviti koliko je naoružanja, legalnog i nelegalnog, dozvoljenog ii nedozvoljenog, kod gradjana. Od svakog NASILNIKA se uvek može očekivati svašta i pristup takvim situacijama, izuzetno opasnim, policije mora hitno da bitno promeni!

Za pogibiju policajca i oca ubice, veliku odgovornost zato snosi upravo needukovan vrh policije, odnosno MUP. Kao što policija ne sme da zloupotrebi svoja ovlašćenja, tako je i nedopustivo da policajci budu ovako ubijani, kao glineni golubovi!

dovla

pre 12 godina

toliko se gneva skupilo u ljudima u srbiji zbog nemoci da ce sve vise biti ovakvih stvari.ova vlast je unazadila zemlju za 15 godina!bojim se da ce biti sve vise ovakvih slucaja

nikola

pre 12 godina

Rekao bih nesto, mislim da sva ova eskalacija sukoba ne samo sa policijom vec u drustvu uopste potice od loseg da ne kazem katastrofalnog socijalno materijalnog polozaja u drustvu a zatim i neefikasnosti pojedinih struktura pri toke mislim pre svega na sudsku vlast i ministarstvo zdravlja pre svega. Ovim nikako ne zelim da ni na koji nacin opravdam bilo cije ubistvo ili povredjivanje. Zelim samo reci da se bojim da smo kao drzava i drustvo ako to uopste i jesmo krenuli nizbrdo i pitanje je mozemo li se zaustaviti...

TAP3AH

pre 12 godina

Najdublje sučešće porodici poginulog policajca.

Koliko još treba ovakvih slučajeva da odgovorni shvate neke stvari?

Šest meseci sumnjivog kursa - i evo policajca!
Posle ga pošalju da vidi "šta je to tamo" - i evo tragedije.

Sada će ministar opet da složi i facu i priču, a još jedan sin, otac ili brat je zauvek napustio svoje bližnje...

Za ovako opasan i ozbiljan posao se ljudi moraju daleko bolje i ozbiljnije obučiti.

PTSP

pre 12 godina

Srbija je puna PTSP-ovaca usled zlocinackih ratova u koje je uvucena od komunisticke elite(Milosevic,Kadijevic,Jovic...)koji su nacional-srbovanje videli kao odlicnu odbranu od reformi koje bi morale da uslede posle pada Berlinskog zida

dijaspora

pre 12 godina

Vrlo slican slucaj se desio u Americi u gradu u kom zivim pre nepunih godinu dana. Majka zvala policiju zbog sinovljevog nasilnistva; tri policajca izasla na uvidjaj i dvojica poginula od kojih jedan, da trragedija bude veca, je isao kuci sa duznosti pa se usput povezao sa kolegama. Sin je iz kuce sa puskom krenuo na njih i dvojicu usmrtio, a jednog ranio. Izmedju njih troje, sedmoro dece je ostalo bez oca. I ovo je tragedija u NS i ne treba odmah krenuti u pljuvanje samih sebe nego biti konstruktivan pa se uptati kako taj covek ima bomby u kuci? Da li su ukucani bili svesni toga? U SAD se odmah pokrene debata o tome kako ljudi lako dolaze do oruzja. Ludaka, nestabilnih, ili alkoholisanih je bilo i bice, ali je pitanje kako im neomoguciti da se dokopaju ovakvog oruzja. I drugo, razvijati svest o nasilju u porodici tako da ukucani prijave clana koji ima problem da socijalne sluzbe pokusaju nesto s njim a ne kad je vec kasno...

kolega ns

pre 12 godina

Policajac kad prekoraci ovlascenje svi mediji imaju mesec dana da izvestavaju o tome,o nasem Hrnjezu i drugim kolegama ubijenim u vrsenju sluzbenog zadatka bice par dana. Policiji kod nas i ne treba naoruzanje,zasto? Zato sto ce ga tuzilac ili istrazni sudija teretiti zbog upotrebe,a tek u parnicnom postupku sudija i advokati odrace mu kozu s ledja.Sinisa pocivaj u miru.

Batman

pre 12 godina

Odavno nisam video ovakve hvalospeve vezane za policiju (mislim na komentare). Alo bre, ljudi. Žalosno je da bilo ko pogine ali nemojte molim vas da od policije pravite cveće. Pa još ovi latentni fašisti koji bi da policiji daju veća ovlašćenja.

Vjernik

pre 12 godina

Koliko god da je materijalno stanje kod nekoga dobro ili lose,ako taj neko nema unutrasnji mir koji se stice samo vjerovanjem,taj je zaista na gubitku! Saucesce porodicama preminulih.

zabrinut

pre 12 godina

U MUPu ima podatak koliko hiljada ljudi ubijeni od: tuca sa oruzjem, okrsaja org. kriminala pa do svadje u porodici. Svi koriste vatreno oruzje jer imaju kod kuce.
A vlada nema hrabrosti ni plana kako da smnanji zrtava. Postoji prijavljenih oruzja a i neprijavljenih. Kada bi makar vlada uduzme prijavljenih oruzja to bi vec moglo drasticno smanjiti broj zrtava.
Ovako sve vise i vise umrli i od samoubistva i od okrsaja.
A natalitet?

Doca

pre 12 godina

Gospodine Dačiću, Veljoviću, kako će te sada ovu intervenciju policije objasniti,zauzecete stav ispred TV kamera i kao strašno ste potišteni, sigurno će te rećo kako je policijski posao težak i odgovoran, a životi policajaca odlaze kao na traci. Pitam Vas ,,vrsne poplicijske stručnjake,,kako je moguce da vam naj elitnije jedinice poput SAJ, PTJ, i Žandarmerija, sede u svojim bazama i svaki dan vežbaju, treniraju i za to bogami veoma dobro placeni negde izmedju 70-90.000 dinara,a svoju veštinu ne pokazuju na terenu u realnoj situaciji kakva se ovih dana i dešava već samo na paradama svojim partijskim drugovima. Na terenu u realnom vremenu su naj neobućeniji policajci koji imaju od 32-35.000 dinara i oni treba da polože svoj život jer su navodno izuzetno ,,plaćeni,, a pri tom i izuzetno ,, obućeni,, da vrše svoj posao.
Još jednom vas pitam da li možete da rešite ovaj rebus, ko to treba da bude na vrućem terenu a ko da vežba u bazama.

Radomir Gajic

pre 12 godina

Saucesce porodici Hrnjez od Sinisinog kolege iz XXI klase.Komentar nekog ko se potpisao kao Tarzan,nije tacan jer je Hrnjez Sinisa zavrsio SŠUP u Sremskoj Kamenici IV vod XXI klasa a ne sestomesecni kurs.Medjutim,nije bitno da li je neko zavrsio redovnu skolu ili kurs,bitno je da se izmeni zakon i da nam se daju veca ovlascenja a ne samo sistem nase kontrole koji je stalmo na udaru javnosti!!!

DusanKO

pre 12 godina

i slicajna slicnost sa napadom na usa ambasadu u sarajevu, i tamo je nesretni policajac, odlicno opremljen, krenuo ka teroristi i komunisticki-milicionerskim zargonom i pristupom rekao "daj da se dogovorimo". nije do opreme vec do drustva i smijesnih drzava sto ih napravismo.

milan

pre 12 godina

Ovakve stvari se dogadjaju i u naprednijim drustvima, bogatijim zemljama setimo se ne tako davnog slucaja u Norveskoj i Berajvika i mnogo drugih u americi skoro svakodnevna vest. Nemojte sve vezivati sa situacijom u zemlji negde bi u nekim drugim zemljama trebali bez prestanka oko sebe da ubijaju zbog teskog stanja, nije to nego nasa bezobzirnost i nepostovanje drugoga pa eto i sopstvene najblize porodice. Mislim da su policajci dobronamerno usli u ovaj sukob misleci da je par reci dovoljno da se radilo o coveku koji do sada nije registrovan kao nasilnik, u ostalom treba sacekati istragu pa ako nemogu da se vrate izgubljeni zivoti barem da se znaju razlozi tok dogadjaja.

Pera

pre 12 godina

Policiju treba profesionalizovati, zbog krize mnogo je ljudi odlucilo da ode u policiju zbog redovnih plata. Pravni sistem treba profesionalizovati i ukloniti korumpirane sudije, zakonie treba prilagoditi. Sudski procesi treba da se brze resavaju. Kriminalce trba hapsiti i na duze vreme ih zadrzavati u zatvoru... Treba, treba mnogo stosta treba ali se godinama nista ne resava, u Srbiji sve treba i svi znaju da treba ovo treba ono ali oni koji su nadlezni i odgovorni nista nerede nego i oni sede i pricaju kako treba ovo treba ono i nakraju nista i ja ovde kometarisem treba ovo treba ono, svi mi zajedno imamo velik problem i moracemo da se svi zajedno potrudimo....

akcija i reakcija

pre 12 godina

Do 19:20h skoro niko nije komentarisao uzroke nego posledice.
1. Ici od kuce do kuce i pokupiti svo oruzje.
2. Lovcima i drzavnim sluzbenicima u metalnoj kaseti ili ormanu pod lokotom i kombinacijom dozvoljavati da drze svoja oruzja.
3. Oruzje kod onih treba da bude koji treba da stite stanovnistvo.
4. Ko voli oruzje a nema razloga da ga ima taj je vec predmet za nadlezne organe.
5. Prosto i jednostavno, a ne obtrcavati vrucu kasu.

pejapeja

pre 12 godina

Ovo je zalosno a greska je od Dacica pa do komandira.Kakva je to obuka policajca koji intervenise.Ko ga je usmerio i upoznao sa situacijom u kuci.Mora da bude obucen da u svakom trenutku samoinijacitivno deluje a da ne ugrozi svoj i tudji zivot a instrukcije tacne, proverene i najbolje za datu situaciju.Policiji je sve teze iz razloga sto je i gradjanima sve teze.Situacija u toj kuci nije nastala od medenih kolaca.

djorgo

pre 12 godina

pogledah gar komentara i vecina su promasaji, taj covek sada moze i u zatvor i u ludnicu, a moze i da umre, u konacnom nema neke razlike. Njemu je, nesrecniku, trebao neuropsihijatar i lekovi, mozda bi se izlecio, nesto radio i svi ostali zivi. Verujem da je na stotine hiljade ljudi u Srbiji kojima treba slicna pomoc. Dok okolina i drustvo to ne shvate, brojacemo grobove i unesrecene porodice!

Tihana

pre 12 godina

Strašno je što se ovakva tragedija desila ali ipak mislim da naša policija nije dobro obučena za ,,današnji'' kriminal nego prvenstveno da štiti političare od sopstvenih građana.Intervencija je jako amaterski izvedena(po mome)...pa ne ide se tek tako u kuću nasilnika;a ko drži bombe u kući i maltretira porodicu sigurno je odranije poznat i sudu i policiji.

gmbh

pre 12 godina

toliko price o nadleznosti i procedurama kod ovakvih slucajeva, razlozima nervnih slomova itd. a da niko ne postavi pitanje otkud civilu bomba???

tek posle toga raspraviti zasto i kako je policija odreagovala i da li je moglo drugacije da se reaguje da se sprece zrtve.

a zasto se taj covek tako poneo nije ni bitno. neki svaljuju sve na zdravstvo i lose materijalno stanje. pa zar je npr. posle drugog svetskog rata bilo bolje stanje? ljudi su nosili godinama jedan par cipela sa rupama na djonu, a danas ni deset pari markiranih patika nekima nije dosta pa dozivljavaju nervne slomove. bice da nije kuca tesna vec su deca besna...

jasminko nikolic

pre 12 godina

Najveći problem je u institucijama centra za socijalnu pomoć i rad. Toliko su neažurni..., ma nemam reči. Ceo sistem, tužilaštvo, policija, sud zaostaju zbog njih. Trebala bi država, odnosno prozvana ministarstva da reaguju što pre.

Dejan

pre 12 godina

Obicno prilikom prijavljivanja nasilja bilo koje vrste, dispecer trazi informacije i o eventualnom naoruzanju napadaca, da bi znao da li da salje obicnu policiju ili zandarmeriju ili SAJ; ovde su izgleda neke stvari precutane i naizgled obicna intervencija se zavrsila fatalno. Naoruzani bolesnici dominiraju ovim svetom, uskoro ce u rutinske intervencije morati da idu specijalci sa oklopnim vozilima, ili ce biti sve vise ovakvih okrsaja.

Poznat

pre 12 godina

Iskreno saucesce porodicama nastradalih pre svega.
Kod nas kad se desi ovako nesto, onda se opravdanja traze u tome da treba poostriti zakon ili povecati ovlastenja policajcima, sto je smesno, jer imamo zakon, a i ovlastenja policije nisu bas mala.
Treba profesionalizovati policiju, povecati plate policajcima i poostriti uslove prijema u policiju.
Ne moze svako da bude policajac samo zato sto voli da bude neki delilac pravde.
Za policiju treba da bude osoba sposobna fizicki, ali i psihicki.
Ovo sto se desilo sada je stvar koja se moze desiti i najboljem policajcu na svetu, jednostavno svako moze pogresiti u situaciji gde delic sekunde odredjuje sudbine.
Istraga ce dokazati zasto se i kako ovo sve desilo, veoma je lose, ipak policajac je stub svake drzave i ugled svakog zakona.
Taj sto je bacio bombu, sigurno nije bio mentalno stabilan, ko zna od cega je bolovao, ostaje nam samo da nagadjamo.

nesa

pre 12 godina

zasto stalno da zbog nekih budala, bilo da oni to rade svesno ili nesvesno nastradaju kolege, deca, zene.. nevini...stalno trpi obican narod...ne mozete uvek zvati specijalce jer niko ne zna kad ide na intervenciju o cemu se radi...ali da na intervenciji policajci imaju pancire i duge cevi to mora da se uvede u svaki izlazak na intervenciju...posledice bivsih ratova se osecaju...svako od nas se drugacije nosi sa prosloscu..ovog ne zalim ni da je lud...poloziti svakog ko ubija...pored onog sto je ubio..pa mozda ne bilo toliko ubistava...mozda zvuci surovo..ali to je jedini lek...da se ubistva ne desavaju svaki dan...ako se dokaze da je psihicki problem ludara dozivotna a ako se dokaze da je svesno to uradio i jos da se smeje..ubiti ga kao zeca...

aki

pre 12 godina

Josh jednom se potvrdjuje da nam je policija totalno nekompetentna za obavljanje tih, po zivot opasnih zadataka, te da je restruktuiranje i savremeno i duze skolovanje od 3 meseca neophodno!
Isto tako, neophodna je i ostra selekcija pri odabiru kandidata za istu organizaciju, posto mi se cini da dosadasnji pristup odabira po sistemu "svako ko nema drugu opciju za posao ide u policiju jer je tu sigarn posao i plata" je neodrziv i ugrozava zivote, kako gradjana tako i samih policajaca!
Upravo takav odabir ljudi, sa sumnjivim koeficijentom inteligencije i morala je i doveo do stanja u kome se policija nalazi!

NESA 65

pre 12 godina

Porodici tragično nastradalog kolege, u svoje ime i u ime moje porodice izražavam najiskrenije saučešće. ranjenom kolegi želimo što brži oporavak.
Šta se to dogadja u našoj Srbiji bože

Sele

pre 12 godina

Tipičan diletantizam od strane rukovodilaca u policije, koji odobravaju slanje neadekvatno obučenih policajaca na intervencije, na koje bi trebalo da idu antiterorističke jedinice. U ovom slučaju se radilo o psihotičnom teroristi koji je terorisao sopstvenu porodicu. Možda policijski komandiri misle da ovakav vid terorizma nije terorizam, pa ga verovatno svrstavaju u "porodični terorizam", koji u krajnjoj liniji i nije neki terorizam vredan pažnje, jer tu eventualno može da nastrada po neki član porodice, i možda nekoliko plicajaca. Izgleda da je broj eventualno nastradalih merilo da li je u pitanju terorizam ili ne. Očigledno su u zabludi svi oni koji misle, da su lica koja imaju pune džepove bombi, i pri tom vrše takozvano nasilje u porodici, samo obični nasilnici, i to ona blaža vrsta. To je još jedna zabluda, porodični nasilnici nisu nikakava blaža vrsta nasilnika, oni su jednostavno nasilnici. Nedavno se desio slučaj kada su nastradala dva policajca, jedan smrtno, pri intervenciji na sprečavanju pljačke banke na Karaburmi u Beogradu. I u ovom slučaju su intervenisali neadekvatno obučeni policajci za ovakve intervancije, i dasilo se to što se desilo. Po svemu sudeći nekome policajci, izgleda služe kao potrošni materijal, jer ih tako neodgovorno šalju na intervencije za koje nisu niti adekvatno obučeni, a niti opremljeni.

Plavooka

pre 12 godina

Ovo je velika katastrofa za Srbiju.Covek je iza sebe ostavio troje dece i zenu,i to po ko zna koji put ostaje samohrana majka sa decom.SITUACIJA U ZEMLJI SE NEKIM DELOM MOZE PRIPISATI KAO JEDAN OD RAZLOGA ALI AKO JE TO OPRAVDANJE AJDE ONDA DA SVI IZADJEMO NA ULICE I POCNEMO DA UBIJAMO JEDNI DRUGE.A vidim da neki komentarisu kako policajac mozda nije bio obucen da pregovara sa njim,pa ljudi ne zznam da li vi slusate vesti?Covek nije ni stigao da prica sa njim,tek sto su usli na kapiju desila se tragedija.Imam uniformisano lice pored sebe,i jos od parade ponosa pa sve do danas,svaki dan zahvaljujem Bogu sto mi ih je sacuvao i vratio zive i zdrave.Svakim danom sve vise i vise jer vidim sta se desava oko nas.Nadam se samo da ce neko i tome stati na put i doneti zakon koji ce ici u korist nasim plavim andjelima.....

Štrumfeta

pre 12 godina

Katastrofa! Recimo...mada je to blaga rec za sve nas u uniformi.
Kada je moj prijatelj Cvetic Slobodan ubijen na Karaburmi - Ministar je odmah, u sekundi, potpisao PKU(poseban kolektivni ugovor), cime je prekinut strajk policije jer su ispunjeni svi zahtevi. Predlog novog Zakona o policiji je po hitnom postupku, a po nalogu Vlade RS, podnet Skupstini, a niko od nas ne zna sta je u tom zakonu. Na svim sajtovima videli smo podrsku gradjana i na tome smo zahvalni. Jos jedan policajac je izgubio zivot na duznosti. Nit se mi osecamo bezbedno, niti gradjani. Nemamo nikakva prava, ali obaveze imamo i svi od nas nesto ocekujete. Nemamo opremu, nemamo zastitu, nemamo nista sem te sigurne drzavne plate od 35.ooo koju neki ovde vidim pominju. Sada i mi obazrivije krecemo u intervencije, sto podrazumeva i malo grublji stav. To iritira vas gradjane. Pa cete opet poceti da nas pljujete. I vracamo se na pocetak. Vrzino kolo. U kome izgleda mi policajci uvek izvucemo najdeblji kraj, kako god okrenete - i to za sigurnu drzavnu platu od 35ooo dinara! Tolika je cena jednog ljudskog zivota (ne zaboravite, mi smo prvo i osnovno - ljudi, neciji roditelji, deca, braca, sestre, pa smo tek onda policajci!

ljiljana

pre 12 godina

Iz Ledinaca sam ali to nema uticaja na tugu koju osećam. Ono što mi smeta je to što ste toliko prostora dali Ivici Dačiću, kao da je on sad nešto pomogao!!! Pa on je PRIMIO onog dripca iz okoline Pančeva, izvinjavao mu se itd itd koji je posle opet pljačkao a kad policajci štrajkuju nema vremena da ih primi.

m

pre 12 godina

bas zalosno svaki dan se cuje poginuo policajac tam vamo, Pa zar niko ne preduzima nesto u vezi s tim. Ostavimo sad sta ne valja ili kako je postupio ovo ono. Jest tu sa nekog komentara da su nam i zakoni i obuke jos iz doba gde je svet donekle postovao drzavu i bio normalan. U Americi je nulta tolerancija i tamo moze da policajac nastupi sa pistoljem u ruci npr. i kod obicnog legitimisanja lica dok kod nas u obuci policajac uci da procenjuje u dva tri slucaja da li i kako bi postupio, ovde nema samo ovako i gotovo nema razmisljanja nulta tolerancija i gotovo. Ali zato ovde nema ni mesta u zatvorima dok u Americi nema da neko nije bio bar 2 dana za saobracajni prekrsaj.
Sad je kasno zivot ode dok mi ovde mudrujemo, potrebno je nesto konkretno uraditi.

glupaca

pre 12 godina

Saucesce porodicama nastradalih,ali...90-ih sam u Zemunu otvorila kafic,od prvog dana problemi!Posle svakog prijavljenog incidenta kad izadje policija,gledam policajce kako pomirljivo razgovaraju sa kriminalcem(po njihovim recima je to osoba koja ima ovoooliko veliki dosije i ceka odsluzenje neke od kazni)nema potrebe da ga legitimisu i pisu prijavu,poznaju ga,donece sutra novac za napravljenu stetu...Nekoliko takvih incidenata a onda pocinje ponuda za zastitu(reket)...Izdrzala sam par meseci i zatvorila.A Mup ne moze da zatvori svoju firmu,na zalost sve se vraca,sve se placa...Neka to znaju oni koji danas odlaze u tu profesiju,gde im je ministar danas spodoba koja je 90-ih kreirala takvu politiku da su kriminalci postovani clanovi drustva.

MunzeLjux

pre 12 godina

Bojim se da ce ove Daciceve poruke,koje bi neko manje dobronameran mogao nazvati pretnjama,imati ozbiljne posledice po razvoj demokratije i ljudskih prava u Srbiji. 26 krivicnih dela a na slobodi.Sta radi na slobodi? pa naravno pljacka banke i puca na policiju,jer mu je drzava poslala poruku da mu niko nista ne moze. Pijan maltretira porodicu,verovatno svi u kuci znaju da ima bombe,policija vise puta intervenisala i sta je drzava preduzela?Nista.To nesme biti razlog da me sutra policajac izvuce iz auta i premlati zato sto moja nova prva pomoc nije odgovarajuca,jer uvoznik iste nije dovoljno napunio dzepove resornom ministru.

Zaphod

pre 12 godina

Uvedite nagradu svakome ko prijavi komsiju koji ima nelegalno oruzje, pa ce biti manje ovakvih stvari... Zao mi je policajca, ali on je poginuo na duznosti, za to je primao platu i dobijao beneficije, bolje je da sprecimo manijake koji drze nelegalne arsenale po kucama nego da kukamo da treba vratiti smrtnu kaznu zbog ovakvih nesreca...

vukašin

pre 12 godina

Žao mi je policajca, on je samo vršio svoju dužnost i štitio građane. A mi glumatamo, kao mi ćemo u Evropu. Policiji se maraju dati šira ovlešćenja, šta može policajac da razgovara sa čovekom koji meltretira svoju porodicu: „Gospodine smirite se imamo prijavu, žale se na Vas da tučete tatu i mamu“ a on se lati nekog oružja i eto problem. Policajci trabaju da dođu pred kuću zauzmu busiju i viknu: „Izađite napolje sa rukama na glavi „ I to bi bilo sve što sa takvim nasilnicima policija treba da razgovara. Razgovor se nastavlja tek kad nasilnik posluša. Znači vežu ga bez nepotrebne agresivnosti, spakuju u kola i u stanicu policije gde se obavlja saslušanje i sveo ono što je zakonom propisano. Ako ne, policajci bi morali biti u zaklonu i na svaku neposlušnost da otvore vatru i tako sačuvaju i svoje i tuđe živote. Glasam da se policiji daju šira ovlašćenja makar toliko koliko će im pomoći da se posle radnog vremena vrate svojim porodicama. Bogati u Srbiji policajac pođe na posao kao da je pošao na ruski front. Ne zna da li će se vratiti ili će nastradati od ruke nekogog retardiranog nasilnika. Moje sučešće porodici!!!

Nenad

pre 12 godina

Kako bi moj grad i drzava bili divni kada bi se svi prognani vratili na svoja ognjista.
Hteli vi to da priznate ili ne. Ja znam, da meni u moje dvoriste neko da udje, branio bih ga.
Sada je mir, vratite se kuci, braco. Mislim da smo vam dovoljno pomogli. Pozdrav!

Batman

pre 12 godina

Odavno nisam video ovakve hvalospeve vezane za policiju (mislim na komentare). Alo bre, ljudi. Žalosno je da bilo ko pogine ali nemojte molim vas da od policije pravite cveće. Pa još ovi latentni fašisti koji bi da policiji daju veća ovlašćenja.

Apache

pre 12 godina

Srbija,na žalost, plaća ceh za sve svoje gluposti u prošlosti ali i dalje se ponaša kao šizofreni bolesnik. Da li sada neko misli da država nije kapitulirala pred nasiljem otkazujući paradu ponosa?

Zoran m.

pre 12 godina

Sve vise problema sto je gradjanima losiji standard. Poslanike boli uvo, njima ide dnevnica cak i na svadjanje i prozivanne a ljudi po Srbiji nek ginu. Strasno!!!!

Vjernik

pre 12 godina

Koliko god da je materijalno stanje kod nekoga dobro ili lose,ako taj neko nema unutrasnji mir koji se stice samo vjerovanjem,taj je zaista na gubitku! Saucesce porodicama preminulih.

aki

pre 12 godina

Josh jednom se potvrdjuje da nam je policija totalno nekompetentna za obavljanje tih, po zivot opasnih zadataka, te da je restruktuiranje i savremeno i duze skolovanje od 3 meseca neophodno!
Isto tako, neophodna je i ostra selekcija pri odabiru kandidata za istu organizaciju, posto mi se cini da dosadasnji pristup odabira po sistemu "svako ko nema drugu opciju za posao ide u policiju jer je tu sigarn posao i plata" je neodrziv i ugrozava zivote, kako gradjana tako i samih policajaca!
Upravo takav odabir ljudi, sa sumnjivim koeficijentom inteligencije i morala je i doveo do stanja u kome se policija nalazi!

BlockOUT

pre 12 godina

E kad bi policija pretresla kuce svakog u Srbiji, one vahabije koje se ovih dana pominju bili bi macici, nego je problem, kako to da danas u srbiji svako ima bobu, pistolj, zolju, samo jos kod nekog kad nadju neku malecku nuklearnu ili sta li vec...

PS. Oce li neko da se kladi da ovaj lik isto ima bar 10ak prekrsajnih prijava xD i na ulici je xD tuce sopstvenu porodicu 0.o

pejapeja

pre 12 godina

Ovo je zalosno a greska je od Dacica pa do komandira.Kakva je to obuka policajca koji intervenise.Ko ga je usmerio i upoznao sa situacijom u kuci.Mora da bude obucen da u svakom trenutku samoinijacitivno deluje a da ne ugrozi svoj i tudji zivot a instrukcije tacne, proverene i najbolje za datu situaciju.Policiji je sve teze iz razloga sto je i gradjanima sve teze.Situacija u toj kuci nije nastala od medenih kolaca.

PTSP

pre 12 godina

Srbija je puna PTSP-ovaca usled zlocinackih ratova u koje je uvucena od komunisticke elite(Milosevic,Kadijevic,Jovic...)koji su nacional-srbovanje videli kao odlicnu odbranu od reformi koje bi morale da uslede posle pada Berlinskog zida

pitam se samo

pre 12 godina

Otkud coveku bomba? Trebalo bi da policija izvrsi pretres kuce i bliznje rodbine. Mozda se nadje i kod njih neki noz, bejzbol palica ili laptop.

filatelista

pre 12 godina

večeras na pres konferenciji legendarna "počinilac od ranije poznat policiji". Dokle bre više...ejjjjj....gamad u zatvore i da bacite ključ od ulaza.
iskreno saučešće porodici poginulog policajca.

Sele

pre 12 godina

Tipičan diletantizam od strane rukovodilaca u policije, koji odobravaju slanje neadekvatno obučenih policajaca na intervencije, na koje bi trebalo da idu antiterorističke jedinice. U ovom slučaju se radilo o psihotičnom teroristi koji je terorisao sopstvenu porodicu. Možda policijski komandiri misle da ovakav vid terorizma nije terorizam, pa ga verovatno svrstavaju u "porodični terorizam", koji u krajnjoj liniji i nije neki terorizam vredan pažnje, jer tu eventualno može da nastrada po neki član porodice, i možda nekoliko plicajaca. Izgleda da je broj eventualno nastradalih merilo da li je u pitanju terorizam ili ne. Očigledno su u zabludi svi oni koji misle, da su lica koja imaju pune džepove bombi, i pri tom vrše takozvano nasilje u porodici, samo obični nasilnici, i to ona blaža vrsta. To je još jedna zabluda, porodični nasilnici nisu nikakava blaža vrsta nasilnika, oni su jednostavno nasilnici. Nedavno se desio slučaj kada su nastradala dva policajca, jedan smrtno, pri intervenciji na sprečavanju pljačke banke na Karaburmi u Beogradu. I u ovom slučaju su intervenisali neadekvatno obučeni policajci za ovakve intervancije, i dasilo se to što se desilo. Po svemu sudeći nekome policajci, izgleda služe kao potrošni materijal, jer ih tako neodgovorno šalju na intervencije za koje nisu niti adekvatno obučeni, a niti opremljeni.

Ice

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem da pojedini "NELJUDI" klikaju na nepreporucujem gde se izrazava saucesce!!! Sinisa Hrnjez je policajac koji je u policiji vec 18-19 gdina..koji je skolovani policajac..covek koji je prosao 2 ratista...i koji je bio maximalni profesionalac!!!

arsenal

pre 12 godina

Ništa čudno - mislim na posedovanje ručne bombe. Posle rata, 70% domova izbeglica iz Bosnei Hercegovine, Like itd. sadrži arsenal omanje policijske stanice. Pogotovo prigradska naselja oko Novog Sada, zajedno sa npr. Veternikom ili Futogom (Futog je posebna priča, ko razume shvatiće).

Jedina dobra stvar je, ako ikada izbije zombi apokalipsa, Vojvodina je bezbedna.

akcija i reakcija

pre 12 godina

Do 19:20h skoro niko nije komentarisao uzroke nego posledice.
1. Ici od kuce do kuce i pokupiti svo oruzje.
2. Lovcima i drzavnim sluzbenicima u metalnoj kaseti ili ormanu pod lokotom i kombinacijom dozvoljavati da drze svoja oruzja.
3. Oruzje kod onih treba da bude koji treba da stite stanovnistvo.
4. Ko voli oruzje a nema razloga da ga ima taj je vec predmet za nadlezne organe.
5. Prosto i jednostavno, a ne obtrcavati vrucu kasu.

zabrinut

pre 12 godina

U MUPu ima podatak koliko hiljada ljudi ubijeni od: tuca sa oruzjem, okrsaja org. kriminala pa do svadje u porodici. Svi koriste vatreno oruzje jer imaju kod kuce.
A vlada nema hrabrosti ni plana kako da smnanji zrtava. Postoji prijavljenih oruzja a i neprijavljenih. Kada bi makar vlada uduzme prijavljenih oruzja to bi vec moglo drasticno smanjiti broj zrtava.
Ovako sve vise i vise umrli i od samoubistva i od okrsaja.
A natalitet?

kolega ns

pre 12 godina

koleginoj porodici iskreno saucesce. Preziveo si 98 i 99 a poginuo u Novom Sadu. Svaka susa sme da napada i preti policajcima,a kad se brane to je prekomerna upotreba sile.

ja

pre 12 godina

Nesto nije kako treba u drzavi Srbiji!? Bojim se da to policija nemoze da resi. Ljude jede tezak zivot a oni tu svoju muku reflektuju tako sto kaznjavaju najblize!

Raša

pre 12 godina

Postali smo arhaično društvo sa surovim kriminalcima u kojem se policija ne snalazi. Zadatak policajca bi trebalo da bude trenutno uništenje napadača na sumnju da neće da izvrši naredbu. Vreme "Druže nemoj, to nije lepo" je odavno iza nas. TRENUTNO UNIŠTENJE!

dovla

pre 12 godina

toliko se gneva skupilo u ljudima u srbiji zbog nemoci da ce sve vise biti ovakvih stvari.ova vlast je unazadila zemlju za 15 godina!bojim se da ce biti sve vise ovakvih slucaja

od sutra bivši policajac

pre 12 godina

Dosta mi je svega... dajem otkaz, više ne želim da radim kao policajac. 10 godina sam proveo na poslu, dosta mi je svega. Ne želim da mi žena i troje dece ostanu siročad zbog ovakvih i sličnih, a verujte da ih ima još. A Ivica Dačić treba samo da se stidi, a ne da blebeće po novinama kako nam je super sa njim.

Dragan

pre 12 godina

Ovoj državi ne trebaju ni obučeni policajci, edukovani, koji misle svojom glavom. Jer bi se takvi prvi okrenuli protiv ove nakazne vlasti koja i policiju gleda kao"topovsko meso", kao i sve nas obične smrtnike!

Svetlana

pre 12 godina

Zaboga,ovo postaje ucestalo,sto je zaista zabrinjavajuce...Definitivno treba sto pre preduzeti adekvatne mere zastite uniformisanih lica...

TAP3AH

pre 12 godina

Najdublje sučešće porodici poginulog policajca.

Koliko još treba ovakvih slučajeva da odgovorni shvate neke stvari?

Šest meseci sumnjivog kursa - i evo policajca!
Posle ga pošalju da vidi "šta je to tamo" - i evo tragedije.

Sada će ministar opet da složi i facu i priču, a još jedan sin, otac ili brat je zauvek napustio svoje bližnje...

Za ovako opasan i ozbiljan posao se ljudi moraju daleko bolje i ozbiljnije obučiti.

Danijel

pre 12 godina

Veliko saucesce porodici poginulog policajca...
Nemam reci sta se desava u nasoj zemlji, svaki dan nastrada neki policajac.Cemu vodi sve ovo??Nasa drzava bi trebala da se zapita malo o stanju u drustvu!!!A sto se tice policije, tu tek nemam reci, ljudi bez opreme, na ovakve intervencije?!Hitno opremiti policiju, promeniti Zakon o policiji,Zakon o krivicnom postupku, Krivicni zakonik, "reformisati" pravosudje,jel ovo vise nikuda ne vodi!!!

Petronije

pre 12 godina

Jos jednom se pokazala kao krajnje stetna odluka ministarstva zdravlja da ne dozvoli slobodnu prodaju lekova za smirenje (a sada i slobodnu prodaju antibiotika). Zbog katastrofalne organizovanosti zdravstvenog sistema i nemogucnosti da odete preventivno na lekarski pregled (posle zakazivanja do prvog pregleda prodje i dve nedelje), zbog katastrofalne materijalne situacije u zemlji, ljudi pucaju i oni koji nikada nisu pokazivali ni najmanje znake uznemirenosti. A sta je sa tek onima koji su skloni nervnim ispadima...

Kao primer iznecu slucaj moga prvog komsije, intelektualca, mirnog i pitomog coveka, vedrog duha i ljubaznog. Posle nevidjenog mobinga na poslu (i mnostvo neuspelih pokusaja da se zastiti) doziveo je nervni slom: poceo je da baca po kuci stvari, place, njegova majka naivno je pozvala hitnu pomoc (jer nije imala NIKAKVO sredstvo za smirenje - ljudi postuju sve zakone), hitna pomoc pozvala policiju, koja je stigla i pre hitne pomoci, coveka pretukli jos kod kuce, a dokusurili ga u stanici, ruku mu trajno ostetili. Posle dve nedelje u Beogradu na psihijatrijskom odeljenju, pustili ga kuci ("ovom coveku nista ne fali, nije nas slucaj"), a lecio se od povreda tri meseca. Tek onda se neko zainteresovao za slucaj mobinga i on vracen na posao po sili zakona. I sve je zacarani krug u kome strada mali pojedinac, a u nekim slucajevima koa sto je ovaj u Novom Sadu i drugi nevini akteri dogadjaja.

Tihana

pre 12 godina

Strašno je što se ovakva tragedija desila ali ipak mislim da naša policija nije dobro obučena za ,,današnji'' kriminal nego prvenstveno da štiti političare od sopstvenih građana.Intervencija je jako amaterski izvedena(po mome)...pa ne ide se tek tako u kuću nasilnika;a ko drži bombe u kući i maltretira porodicu sigurno je odranije poznat i sudu i policiji.

milan

pre 12 godina

Ovakve stvari se dogadjaju i u naprednijim drustvima, bogatijim zemljama setimo se ne tako davnog slucaja u Norveskoj i Berajvika i mnogo drugih u americi skoro svakodnevna vest. Nemojte sve vezivati sa situacijom u zemlji negde bi u nekim drugim zemljama trebali bez prestanka oko sebe da ubijaju zbog teskog stanja, nije to nego nasa bezobzirnost i nepostovanje drugoga pa eto i sopstvene najblize porodice. Mislim da su policajci dobronamerno usli u ovaj sukob misleci da je par reci dovoljno da se radilo o coveku koji do sada nije registrovan kao nasilnik, u ostalom treba sacekati istragu pa ako nemogu da se vrate izgubljeni zivoti barem da se znaju razlozi tok dogadjaja.

Uros

pre 12 godina

ALO LJUDI,policajcima nije bila prijavljena bomba,isli su na poziv kucnog nemira/nasilja.Verovatno niko,sem tog lika,nije znao da ima bombu! Ali to je tacno,mislim da su nam policajci uglavnom malo nesmotreni.

Saučešće

pre 12 godina

Još jedna velika nesreća koja je zadesila savesnog i požrtvovanog državnog službenika - policajca, a koja proizilazi iz naše opšte nesreće i politike zvane "sve je u redu - uz izvesne poteškoće dobro napredujemo na svim poljima (a uskoro ćemo da postanemo i kandidat - ima li nešto važnije od toga?)"... tuga...molimo se za dečakov život. Saučešće porodici ubijenog policajca.

JS

pre 12 godina

Nisu ameri glupi... ovo bi bio hostage situation i niko mu ne bi prisao.. a ne nasi policajci dodje na pola metra od takvih i ocekuje da bude bezbedan... demokratija menja i sistem komynistickog pristipa policije gde se svako plasi iste... demokratska policija je mnogo vise zasticena i ima veca ovlascenja...

Marko

pre 12 godina

Ljudi koji nemaju pojma o policijskom poslu,daju sebi za pravo da komentarisu i pametuju,sve sami strucnjaci...Tacno je da je policija lose opremljena i da je jadno placena,ali je takodje tacno da kao institucija nije postovana i da svaka bitanga na ulici moze ladno da opsuje,udari pa na kraju i ubije policajca i da za to bude smesno kaznjena.Gde cete veci primer od Grandica,koji je pojurio naoruzane razbojnike,koji su ga hladnokrvno izresetali i dobili smesne kazne,momak koji ga je ubio dobio je 20 godina i na to se zalio,tako da ce verovatno u drugom stepenu dobiti 10-15 i tako malo,po malo i za 5,6 godina eto nama delije napolju...TUGA sistem je kriv celokupno,vlada ,parlament,pravosudje,politicari koji svojim agresivnim i bahatim ponasanjem daju krila obicnim gradjanima da se tako ponasaju...

SISTEMSKE PROMENE U SRBIJI,ODMAH!!!

MNS

pre 12 godina

Da! Samo opravdavajte zlikovca zarad skupljanja poena i pljuvanja po vlasti...Kao, teska je materijalna situacija u zemlji... Jeste. Tesko je i meni i mnogima pa ne tucem porodicu i ne bacam kasikaru na policiju. Jednom recju - psihopata.

Plavooka

pre 12 godina

Ovo je velika katastrofa za Srbiju.Covek je iza sebe ostavio troje dece i zenu,i to po ko zna koji put ostaje samohrana majka sa decom.SITUACIJA U ZEMLJI SE NEKIM DELOM MOZE PRIPISATI KAO JEDAN OD RAZLOGA ALI AKO JE TO OPRAVDANJE AJDE ONDA DA SVI IZADJEMO NA ULICE I POCNEMO DA UBIJAMO JEDNI DRUGE.A vidim da neki komentarisu kako policajac mozda nije bio obucen da pregovara sa njim,pa ljudi ne zznam da li vi slusate vesti?Covek nije ni stigao da prica sa njim,tek sto su usli na kapiju desila se tragedija.Imam uniformisano lice pored sebe,i jos od parade ponosa pa sve do danas,svaki dan zahvaljujem Bogu sto mi ih je sacuvao i vratio zive i zdrave.Svakim danom sve vise i vise jer vidim sta se desava oko nas.Nadam se samo da ce neko i tome stati na put i doneti zakon koji ce ici u korist nasim plavim andjelima.....

m

pre 12 godina

bas zalosno svaki dan se cuje poginuo policajac tam vamo, Pa zar niko ne preduzima nesto u vezi s tim. Ostavimo sad sta ne valja ili kako je postupio ovo ono. Jest tu sa nekog komentara da su nam i zakoni i obuke jos iz doba gde je svet donekle postovao drzavu i bio normalan. U Americi je nulta tolerancija i tamo moze da policajac nastupi sa pistoljem u ruci npr. i kod obicnog legitimisanja lica dok kod nas u obuci policajac uci da procenjuje u dva tri slucaja da li i kako bi postupio, ovde nema samo ovako i gotovo nema razmisljanja nulta tolerancija i gotovo. Ali zato ovde nema ni mesta u zatvorima dok u Americi nema da neko nije bio bar 2 dana za saobracajni prekrsaj.
Sad je kasno zivot ode dok mi ovde mudrujemo, potrebno je nesto konkretno uraditi.

Pera

pre 12 godina

Policiju treba profesionalizovati, zbog krize mnogo je ljudi odlucilo da ode u policiju zbog redovnih plata. Pravni sistem treba profesionalizovati i ukloniti korumpirane sudije, zakonie treba prilagoditi. Sudski procesi treba da se brze resavaju. Kriminalce trba hapsiti i na duze vreme ih zadrzavati u zatvoru... Treba, treba mnogo stosta treba ali se godinama nista ne resava, u Srbiji sve treba i svi znaju da treba ovo treba ono ali oni koji su nadlezni i odgovorni nista nerede nego i oni sede i pricaju kako treba ovo treba ono i nakraju nista i ja ovde kometarisem treba ovo treba ono, svi mi zajedno imamo velik problem i moracemo da se svi zajedno potrudimo....

Profesor Voland

pre 12 godina

Zelim ti da prezivis, potpuno se oporavis, i nakon toga naravno dug, dozivotni boravak u paklu Padinjaka. Dovoljno vremena da razmislis, i da se lecis.
I ne razumem sve vas koji se odmah bavite politikom, poslanicima, krizom, losom ekonomijom. I meni je lose, pa ne zlostavljam sestru i majku. Zamislite sta sve u malom mestu moras da uradis, da bi rodjena sestra pozvala policiju.
Zver u zatvor i da vise ne ugleda svetlost dana.

VladaPUB

pre 12 godina

Sinisa, vecna ti slava. Iza Sinise je ostalo troje dece! Od svih policajaca napravili ste glinene golubove, nije ni cudo kako rade za 350 eura u ocajnoj opremi ...

Radomir Gajic

pre 12 godina

Saucesce porodici Hrnjez od Sinisinog kolege iz XXI klase.Komentar nekog ko se potpisao kao Tarzan,nije tacan jer je Hrnjez Sinisa zavrsio SŠUP u Sremskoj Kamenici IV vod XXI klasa a ne sestomesecni kurs.Medjutim,nije bitno da li je neko zavrsio redovnu skolu ili kurs,bitno je da se izmeni zakon i da nam se daju veca ovlascenja a ne samo sistem nase kontrole koji je stalmo na udaru javnosti!!!

Petar

pre 12 godina

Moje najiskrenije saucesce porodicama nastradalih !
A sad, da malo razbijemo te Vase izjave i kojekakve politicke parole pojedinaca koji za sve sto se desava u nasem ili tudjem dvoristu okrivljuju druge nikad sebe !
Kakvi kriminalci kakvi bakraci, o cemu se ovde pise ??? Ovo je klasican primer losih porodicnih odnosa i klasican primer nasilja u porodici ! Svest pojedinca nije merilo stanja u drustvu ! Naravno da tog sto je pocinio taj gnusni cin, treba staviti na dugogodisnju robiju, ali taj nije bio kriminalac, vec jedan nesretnik iz naseg komsiluka koji ocigledno nije ni svestan sta je ucinio, i to iskljucivo zbog cinjenice da je u znatnoj meri imao takozvano pomracenje svesti i nije mogao da rukovodi svojim postupcima ! Ne branim ga nikako, cak sta vise, osudjujem ga vise nego bilo ko, ali ne zamenjujte teze ! Ovaj slucaj nema veze sa kriminalom u onom smislu na koji mi dozivljavamo u Srbiji !
Ne verujem u nestrucnost pripadnika MUP-a, ali kao sto neko rece, oni su otisli po pozivu na verovatno neko upozorenje, legitimisanje i tome slicno, sigurno je da nisu otisli ocekivajuci da ce neko baciti bombu, jer da su to ocekivali, poslali bi drugaciju ekipu iz MUP-a. Sad ce neko reci, pa morali su biti obuceni za sve situacije..., mozda ko to i pomisli jeste u pravu, ali...Kada komsiluku prijavi glasnu muziku iz susednog stana i dodje ekipa iz MUP-a da uputi komsije kako dolazi do povrede kucnog reda, ne ocekujtete valjda da ce u tom slucaju izaci anti teroristicka jedinica MUP-a Srbije da resi taj problem ? I da, sta oni mogu i da ocekuju kad dodju na takav poziv ? Bombe i neko puskaranje sigurno niko normalan to ne ocekuje ! Zato manite se prica o kriminalu, nestrucnosti pripadnika MUP-a, manite se onog sa koferom Ivice i njegovih marica, jer ja i pored najbolje volje da okrivim njega i njemu slicne, ne vidim njihovu krivicu u ovom nemiliom dogadjaju !

guri

pre 12 godina

zamislite sta biste sve napisali da se ovo desilo na Kosovu...
i primetio sam da drzava ne svata ozbiljno ove nasilnike jer uvek salje saobracajce da resi ovakve probleme i na zalost zavrsavaju se FATALNO

kolega ns

pre 12 godina

Policajac kad prekoraci ovlascenje svi mediji imaju mesec dana da izvestavaju o tome,o nasem Hrnjezu i drugim kolegama ubijenim u vrsenju sluzbenog zadatka bice par dana. Policiji kod nas i ne treba naoruzanje,zasto? Zato sto ce ga tuzilac ili istrazni sudija teretiti zbog upotrebe,a tek u parnicnom postupku sudija i advokati odrace mu kozu s ledja.Sinisa pocivaj u miru.

bokius

pre 12 godina

Puno dobrih komentara. Da dodam i ja jedan...mozda bi trebalo promeniti obuku policije - zasto na primer ne dovesti trenere iz Njujorka ili Los Andjelesa, tamo policija uvek pristupa kao da je onaj na drugoj strani naoruzan do zuba. Dese se i tu greske, i to velike, ali je trening svakako vrhunski (policajci trenirani u Njujorku, na primer, su na velikoj ceni u drugim mestima, gde je rizik dosta manji a plata puno veca). A trening nase policije verovatno datira iz vremena kada smo bili normalna drzava i nije bolo bombasa u svakoj drugoj kuci. Nasa policija zasluzuje da bude trenirana po najboljim normama, i po odnosu prema kriminalcima (ostrije) ali i prema ostalom stanovnistvu (sa vise kulture).

Zaphod

pre 12 godina

Uvedite nagradu svakome ko prijavi komsiju koji ima nelegalno oruzje, pa ce biti manje ovakvih stvari... Zao mi je policajca, ali on je poginuo na duznosti, za to je primao platu i dobijao beneficije, bolje je da sprecimo manijake koji drze nelegalne arsenale po kucama nego da kukamo da treba vratiti smrtnu kaznu zbog ovakvih nesreca...

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Све што нам је кофер Дачић бољи министар полиције (што провејава у медијима, а богами, и личним обсервацијама), све више страдају полицајци/милиционери- а тек грађани.
Искрено ми је жао жртава.

nesa

pre 12 godina

zasto stalno da zbog nekih budala, bilo da oni to rade svesno ili nesvesno nastradaju kolege, deca, zene.. nevini...stalno trpi obican narod...ne mozete uvek zvati specijalce jer niko ne zna kad ide na intervenciju o cemu se radi...ali da na intervenciji policajci imaju pancire i duge cevi to mora da se uvede u svaki izlazak na intervenciju...posledice bivsih ratova se osecaju...svako od nas se drugacije nosi sa prosloscu..ovog ne zalim ni da je lud...poloziti svakog ko ubija...pored onog sto je ubio..pa mozda ne bilo toliko ubistava...mozda zvuci surovo..ali to je jedini lek...da se ubistva ne desavaju svaki dan...ako se dokaze da je psihicki problem ludara dozivotna a ako se dokaze da je svesno to uradio i jos da se smeje..ubiti ga kao zeca...

nikola

pre 12 godina

Rekao bih nesto, mislim da sva ova eskalacija sukoba ne samo sa policijom vec u drustvu uopste potice od loseg da ne kazem katastrofalnog socijalno materijalnog polozaja u drustvu a zatim i neefikasnosti pojedinih struktura pri toke mislim pre svega na sudsku vlast i ministarstvo zdravlja pre svega. Ovim nikako ne zelim da ni na koji nacin opravdam bilo cije ubistvo ili povredjivanje. Zelim samo reci da se bojim da smo kao drzava i drustvo ako to uopste i jesmo krenuli nizbrdo i pitanje je mozemo li se zaustaviti...

djorgo

pre 12 godina

pogledah gar komentara i vecina su promasaji, taj covek sada moze i u zatvor i u ludnicu, a moze i da umre, u konacnom nema neke razlike. Njemu je, nesrecniku, trebao neuropsihijatar i lekovi, mozda bi se izlecio, nesto radio i svi ostali zivi. Verujem da je na stotine hiljade ljudi u Srbiji kojima treba slicna pomoc. Dok okolina i drustvo to ne shvate, brojacemo grobove i unesrecene porodice!

dijaspora

pre 12 godina

Vrlo slican slucaj se desio u Americi u gradu u kom zivim pre nepunih godinu dana. Majka zvala policiju zbog sinovljevog nasilnistva; tri policajca izasla na uvidjaj i dvojica poginula od kojih jedan, da trragedija bude veca, je isao kuci sa duznosti pa se usput povezao sa kolegama. Sin je iz kuce sa puskom krenuo na njih i dvojicu usmrtio, a jednog ranio. Izmedju njih troje, sedmoro dece je ostalo bez oca. I ovo je tragedija u NS i ne treba odmah krenuti u pljuvanje samih sebe nego biti konstruktivan pa se uptati kako taj covek ima bomby u kuci? Da li su ukucani bili svesni toga? U SAD se odmah pokrene debata o tome kako ljudi lako dolaze do oruzja. Ludaka, nestabilnih, ili alkoholisanih je bilo i bice, ali je pitanje kako im neomoguciti da se dokopaju ovakvog oruzja. I drugo, razvijati svest o nasilju u porodici tako da ukucani prijave clana koji ima problem da socijalne sluzbe pokusaju nesto s njim a ne kad je vec kasno...

DusanKO

pre 12 godina

i slicajna slicnost sa napadom na usa ambasadu u sarajevu, i tamo je nesretni policajac, odlicno opremljen, krenuo ka teroristi i komunisticki-milicionerskim zargonom i pristupom rekao "daj da se dogovorimo". nije do opreme vec do drustva i smijesnih drzava sto ih napravismo.

bogdan

pre 12 godina

A sprdali smo se kada u američkim filmovima /dokumentarcima/na takvu prijavu dođe policija sa troje kola naoružani do zuba i NE ULAZE U KUĆU.Ako lik neće da izađe zna se procedura.Suzavac i akcija.Ovako ginu siroti policajci kao glineni golubovi.Iskreno saučešće porodicama stradalih policajaca.

Mia

pre 12 godina

Jeste strasno to se desilo i zao mi je nastradalih policajaca, ali zasto niko ne spominje razlog dolaska policajca, a to je nasilje u porodici? Da li i zena mora da strada da bi se o njoj govorilo? Niko ne pominje kroz sta je sve ona prolazila i da je ta bomba samo kulminacija svega sto se verujem godinama desavalo u porodici? Zasto niko nije reagovao ranije?
Mozda sad deluje da je prekasno govoriti o tome, ali verujte nije, samo malo otvorite oci i vidite koliko je nasilje u porodici rasprostranjeno kod nas...

Poznat

pre 12 godina

Iskreno saucesce porodicama nastradalih pre svega.
Kod nas kad se desi ovako nesto, onda se opravdanja traze u tome da treba poostriti zakon ili povecati ovlastenja policajcima, sto je smesno, jer imamo zakon, a i ovlastenja policije nisu bas mala.
Treba profesionalizovati policiju, povecati plate policajcima i poostriti uslove prijema u policiju.
Ne moze svako da bude policajac samo zato sto voli da bude neki delilac pravde.
Za policiju treba da bude osoba sposobna fizicki, ali i psihicki.
Ovo sto se desilo sada je stvar koja se moze desiti i najboljem policajcu na svetu, jednostavno svako moze pogresiti u situaciji gde delic sekunde odredjuje sudbine.
Istraga ce dokazati zasto se i kako ovo sve desilo, veoma je lose, ipak policajac je stub svake drzave i ugled svakog zakona.
Taj sto je bacio bombu, sigurno nije bio mentalno stabilan, ko zna od cega je bolovao, ostaje nam samo da nagadjamo.

Dzowarudin

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko M. imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog toga.“Zašto je taj “čovek“ bio na slobodi?

Dejan

pre 12 godina

Obicno prilikom prijavljivanja nasilja bilo koje vrste, dispecer trazi informacije i o eventualnom naoruzanju napadaca, da bi znao da li da salje obicnu policiju ili zandarmeriju ili SAJ; ovde su izgleda neke stvari precutane i naizgled obicna intervencija se zavrsila fatalno. Naoruzani bolesnici dominiraju ovim svetom, uskoro ce u rutinske intervencije morati da idu specijalci sa oklopnim vozilima, ili ce biti sve vise ovakvih okrsaja.

jasminko nikolic

pre 12 godina

Najveći problem je u institucijama centra za socijalnu pomoć i rad. Toliko su neažurni..., ma nemam reči. Ceo sistem, tužilaštvo, policija, sud zaostaju zbog njih. Trebala bi država, odnosno prozvana ministarstva da reaguju što pre.

hm ?

pre 12 godina

Neefiasno pravosuđe, niske kazne, mnogo nerešenih krivičnih prijava, kriminalci na slobodi, teška ekonomska situacija, benzedinska nacija.....otvoren lov na policiju....strašno...

gmbh

pre 12 godina

toliko price o nadleznosti i procedurama kod ovakvih slucajeva, razlozima nervnih slomova itd. a da niko ne postavi pitanje otkud civilu bomba???

tek posle toga raspraviti zasto i kako je policija odreagovala i da li je moglo drugacije da se reaguje da se sprece zrtve.

a zasto se taj covek tako poneo nije ni bitno. neki svaljuju sve na zdravstvo i lose materijalno stanje. pa zar je npr. posle drugog svetskog rata bilo bolje stanje? ljudi su nosili godinama jedan par cipela sa rupama na djonu, a danas ni deset pari markiranih patika nekima nije dosta pa dozivljavaju nervne slomove. bice da nije kuca tesna vec su deca besna...

ja

pre 12 godina

Ovo nije problem policijskih ovlašćenja već korumpiranosti sudstva. Policija uhapsi prekršioca, sud ga pusti... i onda Jovo nanovo. A ko je "reformisao" sudstvo po sopstvenoj meri, znamo i sami. Sud je sada gori nego što je bio pre "reformacije". Za ovako bolesnu situaciju u društvu su krivi političari ( tzv.odgovorna lica ) koji ne rade ništa ali ne trpe nikakve sankcije. Pa zato su i "reformisali " sud, da se oni izvuku.

Milan

pre 12 godina

Velika tragedija, bez obzira sto su u pitanju policajci, oni su na prvom mestu ljudi, a meni se sve cini da je ubica malko pod PTSS-om...
Ono sto vec 20 godina prezivljavamo je ostavilo traga na nasem psihickom zdravlju, a najtuznije je da nas je sramota da odemo kod psihijatra, jer, boze moj, mi nismo ludi... pa eto, PTSS je sindrom, i vidljiv je na svakom koraku

Ivan 81

pre 12 godina

E moja drzavo :)
Ubijaju ti premijere,policajce........
20 godina tolika kolicina tragedije.
Beli glasovi nek hitno pobede tako da ni jedna partija koliko ih postoji ne predje cenzus.

glupaca

pre 12 godina

Saucesce porodicama nastradalih,ali...90-ih sam u Zemunu otvorila kafic,od prvog dana problemi!Posle svakog prijavljenog incidenta kad izadje policija,gledam policajce kako pomirljivo razgovaraju sa kriminalcem(po njihovim recima je to osoba koja ima ovoooliko veliki dosije i ceka odsluzenje neke od kazni)nema potrebe da ga legitimisu i pisu prijavu,poznaju ga,donece sutra novac za napravljenu stetu...Nekoliko takvih incidenata a onda pocinje ponuda za zastitu(reket)...Izdrzala sam par meseci i zatvorila.A Mup ne moze da zatvori svoju firmu,na zalost sve se vraca,sve se placa...Neka to znaju oni koji danas odlaze u tu profesiju,gde im je ministar danas spodoba koja je 90-ih kreirala takvu politiku da su kriminalci postovani clanovi drustva.

Doca

pre 12 godina

Gospodine Dačiću, Veljoviću, kako će te sada ovu intervenciju policije objasniti,zauzecete stav ispred TV kamera i kao strašno ste potišteni, sigurno će te rećo kako je policijski posao težak i odgovoran, a životi policajaca odlaze kao na traci. Pitam Vas ,,vrsne poplicijske stručnjake,,kako je moguce da vam naj elitnije jedinice poput SAJ, PTJ, i Žandarmerija, sede u svojim bazama i svaki dan vežbaju, treniraju i za to bogami veoma dobro placeni negde izmedju 70-90.000 dinara,a svoju veštinu ne pokazuju na terenu u realnoj situaciji kakva se ovih dana i dešava već samo na paradama svojim partijskim drugovima. Na terenu u realnom vremenu su naj neobućeniji policajci koji imaju od 32-35.000 dinara i oni treba da polože svoj život jer su navodno izuzetno ,,plaćeni,, a pri tom i izuzetno ,, obućeni,, da vrše svoj posao.
Još jednom vas pitam da li možete da rešite ovaj rebus, ko to treba da bude na vrućem terenu a ko da vežba u bazama.

NESA 65

pre 12 godina

Porodici tragično nastradalog kolege, u svoje ime i u ime moje porodice izražavam najiskrenije saučešće. ranjenom kolegi želimo što brži oporavak.
Šta se to dogadja u našoj Srbiji bože

bezimena

pre 12 godina

"Komšija kažu da je Srećko Martić imao problema sa alkoholom, kao i da je ga je porodica nekoliko puta prijavljivala policiji zbog nasilja".

Nažalost u ovoj državi je zloupotreba alkohola (koja je daleko opasnija od duvana) nešto sa čime se NIKO ne bori, čak, pivo je proglašeno hranom pa se nesmetano reklamira po svim medijima.

Ono što je takodje izuzetno loše, to je da društvo još uvek ne shvata koliko je nasilje u porodici opasno, pa ga tako ni policija ne tretira. Površno se izlazi na prijave o porodičnom nasilju, i olako očekuje da se naidje na svadju i "samo" izudaranu ženu i decu. Pri tome niko nema u vidu da se najviše ubistava dogadja u porodicama gde je nasilje način života (ovaj je više puta prijavljivan), kao i da nasilnik koji je u stanju da maltretira svoje najbliže, nasilje će primeniti nad svakim drugim. U sklopu navedenog, ne sme se zaboraviti koliko je naoružanja, legalnog i nelegalnog, dozvoljenog ii nedozvoljenog, kod gradjana. Od svakog NASILNIKA se uvek može očekivati svašta i pristup takvim situacijama, izuzetno opasnim, policije mora hitno da bitno promeni!

Za pogibiju policajca i oca ubice, veliku odgovornost zato snosi upravo needukovan vrh policije, odnosno MUP. Kao što policija ne sme da zloupotrebi svoja ovlašćenja, tako je i nedopustivo da policajci budu ovako ubijani, kao glineni golubovi!

Štrumfeta

pre 12 godina

Katastrofa! Recimo...mada je to blaga rec za sve nas u uniformi.
Kada je moj prijatelj Cvetic Slobodan ubijen na Karaburmi - Ministar je odmah, u sekundi, potpisao PKU(poseban kolektivni ugovor), cime je prekinut strajk policije jer su ispunjeni svi zahtevi. Predlog novog Zakona o policiji je po hitnom postupku, a po nalogu Vlade RS, podnet Skupstini, a niko od nas ne zna sta je u tom zakonu. Na svim sajtovima videli smo podrsku gradjana i na tome smo zahvalni. Jos jedan policajac je izgubio zivot na duznosti. Nit se mi osecamo bezbedno, niti gradjani. Nemamo nikakva prava, ali obaveze imamo i svi od nas nesto ocekujete. Nemamo opremu, nemamo zastitu, nemamo nista sem te sigurne drzavne plate od 35.ooo koju neki ovde vidim pominju. Sada i mi obazrivije krecemo u intervencije, sto podrazumeva i malo grublji stav. To iritira vas gradjane. Pa cete opet poceti da nas pljujete. I vracamo se na pocetak. Vrzino kolo. U kome izgleda mi policajci uvek izvucemo najdeblji kraj, kako god okrenete - i to za sigurnu drzavnu platu od 35ooo dinara! Tolika je cena jednog ljudskog zivota (ne zaboravite, mi smo prvo i osnovno - ljudi, neciji roditelji, deca, braca, sestre, pa smo tek onda policajci!

MunzeLjux

pre 12 godina

Bojim se da ce ove Daciceve poruke,koje bi neko manje dobronameran mogao nazvati pretnjama,imati ozbiljne posledice po razvoj demokratije i ljudskih prava u Srbiji. 26 krivicnih dela a na slobodi.Sta radi na slobodi? pa naravno pljacka banke i puca na policiju,jer mu je drzava poslala poruku da mu niko nista ne moze. Pijan maltretira porodicu,verovatno svi u kuci znaju da ima bombe,policija vise puta intervenisala i sta je drzava preduzela?Nista.To nesme biti razlog da me sutra policajac izvuce iz auta i premlati zato sto moja nova prva pomoc nije odgovarajuca,jer uvoznik iste nije dovoljno napunio dzepove resornom ministru.

ljiljana

pre 12 godina

Iz Ledinaca sam ali to nema uticaja na tugu koju osećam. Ono što mi smeta je to što ste toliko prostora dali Ivici Dačiću, kao da je on sad nešto pomogao!!! Pa on je PRIMIO onog dripca iz okoline Pančeva, izvinjavao mu se itd itd koji je posle opet pljačkao a kad policajci štrajkuju nema vremena da ih primi.