Nedelja, 30.10.2011.

10:39

Sarajevo: Saslušan Jašarević

U Sarajevu, u Klinici za ortopediju, saslušan Mevlida Jašarevića koji je u petak pucao na ambasadu SAD u tom gradu. On je osmnjičen za teroristički napad.

Izvor: B92

Sarajevo: Saslušan Jašareviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Prishtevac

pre 12 godina

Isti problem imamo i mi na Kosovu, ove vehabije treba iskoreniti a mi i vi Albanci i Srbi mozhemo da nastavimo kao normalni neprijatelji ili prijatelji nema veze svagju, prepirku oko Kosova, a ove arape bi sve poslao u arabiju pa tamo neka rade sta im je volja

edin

pre 12 godina

Kako te nije sram da kazes da si musliman,ti si obicna neznalica.ako so prozvo bracu vehabije,onda si to isto reko i za poslanika muhammeda a s,jer on je jedini nas primer s kojim je Allah dz s zadovoljan.a ime El Vehab je Allahovo ime sto znaci Onaj koji puno daruje.jado jedan.

NOVI PAZAR

pre 12 godina

Pohapsite sve vehabije!
Ja sam islamske veroispovesti, ali od ovakvih se klonim.
Ima ih po Crnoj Gori, Sandzaku, Bosni, Kosovu i Makedoniji.
Vrbuju svakog coveka koji je sam, npr: tuzan, bivsi razbojnik, alkoholicar, narkoman...Oporave ga podrskom, podsticu na pricu da je zivot prolazan i teraju strah svuda okolo.
Od kad su oni usli u Dzamije, vernici su izasli.

Kog abred aprot eraju?

pre 12 godina

Ljudi, ovaj momak definitivno nije normalan. Ne mislim da je lud i da ne treba da odgovara za svoje postupke ali normalan nije sigurno. "Forma patologije" koju je "odabrao" je primerena njegovom obrazovanju i društvenom sloju iz kog potiče, te je i izgred u skladu s time.
Neko slično poremećen negde drugde bi upao u školu i pucao u decu koja su ga ismevala (ili se njemu činilo da ga ismevaju) ili bi ubio svog šefa jer ga ponižava (ili mu se čini...)... Ovo je pre svega ispad poremećene osobe pa onda bilo šta drugo. To što je on pripadnik nekakvog pokreta ne znaći da je taj pokret ovo organizovao. Setite se samo onog monstruma iz Norveške... obrazovaniji, inteligentniji, proračunat.... 70 mrtvih. Ovaj mučeni Pazarac (ili šta je već) shodno mogućnostima ranio dvoje i popio metak.
Još bih ukazao na činjenicu da je 2005 (imao 17 g.) u Beču osuđen zbog razbojništva.
Luda vicubatina!

posmatrac

pre 12 godina

Neobavestena Srbijo,
Svaki dan vidjam vehabije jer sam iz NP.
Zalosno je da ne shvatate kakva je to opasnost, ne bi se segacili da znate.
Vrbuju sve, biraju mlade iz socijalno siromasnih slojeva, rasturaju porodice, samo da vam ne da Bog da imate posla sa njima.
Svi su ekstremni, puni mrznje, imaju cilj i nacine borbe, opasni su, naoruzani i zaslepljeni. Najgore je sto veruju da su u pravu u toj borbi tako da im zivot svoj a i drugih nista ne znaci.
Zato, ne komentarisite kad ne znate nista o tome.

Bosniak

pre 12 godina

Upravu je ovaj dole sto kaze da nisu srbi hodali po sarajevu naoruzani sa kalasnjikov puskama, srbi su bili oko sarajeva,naoruzani snajperima i ostalim velikokalibarskim naoruzanjem. A od tog oruzja stradalo je mnogo i srba koji su ostali u svom gradu,jer metak ne pita za nacionalnost. A ove vehabije treba ukinuti jednostavnim donosenjem zakona kojim bi se Vehabizam proglasio teroristickom organizacijim i cime bi bila uvedena zabrana rada ove vjerske sekte,kako bi se imao osnov za njihovo hapsenje. Reciprocno tome treba donijeti zakon kojim bi se zabranilo djelovanje profasistickih orhanizacija kao sto je Cetnicki ravnogorski pokret ili neke Ustaske skupine.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Uopste ne razumem komentare koji ismevaju istragu MUP Srbije u ovom slucaju, kao ni one koji su odmah okrenuli pricu na neofasiste u Srbiji ("Obraz" i ostali).

Niti moze policija u jednoj premetacini da nadje sve, niti da zatuce ceo vehabijski pokret. Takodje, to sto postoje neofasisti, to ne znaci da su vehabije maciji kasalj ili manja pretnja. I u SAD postoje neonacisti (KKK, na primer) i to mnogo gori i opasniji od "Obraza", ali oni nisu zakucali avione u Njujork i Pentagon, vec upravo ovakvi fanatici.

Zar treba vehabije da dignu u vazduh neki od velikih trznih centara u Beogradu, pa da se ukapira o cemu se radi ?

MarkoBg

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. ... O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca
(ppuk)

Upravo je suprotno. Terorista koji vice na narod da se skloni da ne bude povredjen ocigledno nije Brejvik koji se skida prvim metkom...inace bi ga skinuli prvim snajperom. Ovako je korisniji ziv.

Gvozden

pre 12 godina

Mene zanima jer ovo Zukorlicev Bosnjak ili srpski musliman?
Ovo pitam zbog retorike koju je Zukorlic talambasao sa onim Sarajevskim "sandzak republika" itd.
Takodje se moze ocekivati i od ostlih pravoslavaca slicne stvari,jer je retorika crkava i dzamija spala ne to koja ce veca budala da dobije pristalica,odnosno dusevno sputanih i obolelih ljudi,ukljucujuci i one pajace iz SANU i BANU i NANU....

Bosanac

pre 12 godina

Nisu srpski extremisti hodali po Sarajevu sa kalasnjikovim?????? Nisu???
E bgm jesu! I po cijeloj Bosni! Klali,ubijali,silovali...gdje god su mogli to su i radili, dok nisu dosli Amerikanci pa ih zaustavili u tome!A inace ti extremisti se zovu cetnici, i preko 50% Srba je sasvim ok da oni imajku svoja okupljanja i udruzenja na kojima se cetnicka omladina obrazuje da mrzi sve druge! A smetaju vam vehabije??Hm....Mozda vaam samo smeta konacna pojava konkurencije u vidu religioznog fanatizma, i to na sta su oni sve spremni !

Evropa

pre 12 godina

Kad jednom u mraku budete imali susret sa jednim od ovih momaka, pricacete drugu pricu ovde. Ako budete u mogucnosti da je kazete uopste. Usput, garantujem da postoji i naoruzanje koje jos nije pronadjeno. Pa nisu ni oni budale pa da to u kucama drze.

Mind

pre 12 godina

Ovde se postavlja pitanje odgovornosti drustva za ovakve dogadjaje.Licno mislim da je"okidac"za ovo sto se desilo bila tvrdnja Milorada Dodika da nece podrzati zahtev za priznanje Palestine u UN.Pitam se sto je toliko briga Dodika za neku Palestinu.Takvi su nas svadjali godinama i kao rezultat imamo sta imamo.Po skoro svemu smo zadnji u Evropi.Politicari se igraju nacionalizmom gledajuci svoj interes i upropastavajuci nam mladost>Gubimo vreme zbog njihove nesposobnosti da rese probleme.Taj momak je vernik koji je bio neshvacen od sredine.Zasto?Jer danas svi gledaju svoj interes.Mislim da se osnovano moze postaviti pitanje odgovornosti i Islamske zajednice u Srbiji.Umesto da se voze u dzipovima,trebalo bi malo vise da rade posao za koji su i zaduzeni.Policija radi profesionalno.Oni nisu krivi za ono sta im,opet"neprofesionalni"politicari,narede.LJudi rade svoj posao posteno.A mediji,rukovodjeni osnovnim ciljem,profitom,ne prezaju od preuvelicavanja problema,dajuci mu mnogo vecu dimenziju nego sto on sam po sebi jeste.Sve u svemu,od ovoga ce svi profitirati osim ovog mladica od 23.godine.

Evropa

pre 12 godina

I zasto ovde pricamo o srpskim "ekstremistima"? Pa nije srpski "ekstremista" sa kalasnikovom hodao po Sarajevu kao manijak i trazio americke krvi da se osveti. Ne okrecite pricu bezveze. Srbi mozda jesu naoruzani ali ekstremisti nismo. Da smo ekstremisti kao sto se prica da jesmo Bosna bi bila srpska cela.

Pancevac

pre 12 godina

Malo sam izgleda off line jer sam tek ovim clankom saznao da je momak ziv i da nije pogodjen u glavu, nego u nogu. Drago mi je zbog toga jer mislim da se sigurno mnogo jada u njemu skupilo da se onako samoubilacki ponasao. Ne verujem da je uzrok njegovom ponasanju vehabijsko ucenje, pre bih rekao da je neki drugi okidac, Libija mozda.
I jos jedna sitnica, kako to da medju pronadjenim stvarima u njegovoj kuci nema deviza ? Obicno ih ima.

ppuk.

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. Koliki se novac daje na obuku specijalaca koji rane napadaca u mantilu koji je mogao biti opasan sa 20KG C4 i tako ranjen je mogao da aktivira ekspoziv. Razneo bi pola kvarta i pobio pola SIPE koja mu se priblizila sa nekim stitovima. Smejurija. Daj boze da se nikada ne desi ovako nesto vise i da ne naidje neki Jasarevic koji ima tri ciste. O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca

Na buvljaku ima vise

pre 12 godina

Svaka cast policiji. Vidljiv je napredak u svakom pogledu zahvaljujuci strucnom radu i rukovodjenju. Onomad kad su jurili pripadnike zemunskog klana na salasu jednog od pripadnika nasli su samo sekiru, lanac i strangu. Sadasnji "ulov" je neuporedivo veci.

ateistazr

pre 12 godina

Sta je pronadjeno,sto nema u ,skoro svakoj kuci,prosecnog coveka,srbina,pogotovu.Sta je ekstremna literatura,ono sto je za srbe normalno,za muslimane je ekstremno,ili obrnuto,zavisi ko kako gleda.Ne odobravam postupak doticnog,to je nedozvoljeno i predstavlja krivicno delo,za sta ce i odgovarati.Simptomaticno je kako se gleda kod nas,taj postupak i postupci pojedinaca iz obraza,dveri,nasih,389,nac.stroja i slicnih.Sta su sve ti navedeni uradili u Srbiji,rusili,palili verske objekte,ambasade,objekte stranaka,prodavnice i sl.i sta je preduzeto protiv isti,skoro nista,ko je osudjen,samo jadne dve devojek zbog patika,bolje da nije ni toga bilo,samo smo se jos vise obrukali.Od ovog napada,pojedinca,napravljena je drama,kao da ce se srusiti sistem,hapsenja, privodjenja,a gde su on koji su najavljivali rusenje Beograda,paljenje ambasada ,pa cak i celog Beograda.Niko nije ,ni priveden,je li to bila sarena laza ministra i direktora policije,a sada su ,odjednom vrlo aktivni.Neka budu,ali neka to rade u svim slucajevima,ne,samo kada je jedna strana u pitanju.

del

pre 12 godina

@kurrizi, 30. oktobar 2011 11:36

Znao sam ja da smo mi krivi za globalno zagrevanje, za rat u Libiji i nezdravu hranu iz McDonaldsa, ali nisam znao i za vehabije.. Hvala na informaciji!

gaga

pre 12 godina

Ajd zadjite malo po Šumadiji i pretresite kuće pa ćete naći i uniforme i kalašnjikove, i zastave sa mrtvačkim glavama i svakakvih obeležja iz ratova u Hrvatskoj i Bosni. Vehabije su pretnja, ali ne onakva kakva dolazi od Obraza, Naših, huligana koji sebe nazivaju navijačima... A, najveća opasnost za ovu zemlju je četnički mentalitet srpskog čoveka koji danas doživljava svoju renesansu. "Kosovo je Srbija" je npr. jedna od hipnoza koja se dnevno šalje iz medijskih kuća sa ciljem da se taj četnik u nama drži budnim i spremnim.
Ovaj bednik koji je pucao u Sarajevu je sam sebi presudio, zato što se vodio ličnim utopijama i budalaštinama. Oni koji su palili u Beogradu američku, hrvatsku i tursku ambasadu nisu osudjeni, jer i nemogu biti osudjeni. Iza njih stoji barem 50% srpskog naroda i političke "elite". To je učinak vekovnog postojanja srpske nacije i države, da bude na nivou jednog bednog verskog fanatika.

sad smo ga ugasili

pre 12 godina

"Srpska policija pronašla je u kući Mevlida Jašarevića, koji je u petak pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu."
Sve to su pronasli? I vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu?

fair play

pre 12 godina

prvo treba razdvojiti tekfire od 'vehabija'... Ovaj covek koji je pucao ne smatra da smo mi muslimani, posto ne slijedimo onu verziju koju on slijedi... Takvi nas nece pozdraviti islamskim pozdravom jer smatra da je greh tako pozdraviti nevernika... Oni lice kao 'vehabije', ali se ne slazu su s njima jer nisu ekstremni kao oni... Treba sve koji izazivaju i podstrekuju nasilje kazniti, ali ne treba siriti masovnu histeriju. Slazem se sa direktorom policije - problem su pojedinci... I jos jedna stvar - gejeve ne nazivate imenima koje ih vredjaju, zasto onda nazivate selefije kako se to njima ne svidja? P.s. Ne slazem se sa njihovim stavovima

Posmatrač

pre 12 godina

Koketiranje sa ekstremizmom ume, itekako, da se osveti... I za Srbe i za Bošnjake i za Hrvate je najbolje da se, u borbi protiv ovakve pošasti, drže zajedno i da eliminišu svaki ekstremizam iz svojih škola, verskih ustanova, političkih tela...

bezimena

pre 12 godina

Proterati odmah iz Srbije!To bi uradili Ameri!
(Doni, 30. oktobar 2011 11:58)

A gde to Amerikanci proteruju Amerikance!?


p.s. držanje kompjutera, cd-ova, sms kartica, uniformi i sl. NIJE zakonom zabranjeno, tresla se gora rodio se miš...

Kosovski plemić iz plemena Dardania

pre 12 godina

I ja sam protiv svakog vida političko religioznog ekstremizma pa i ovih bradatih plaćenika koji su se namnožili i na Kosovu donekle.Kažem plaćenika jer su oni očito vrbovani od strane Arabskih agenata.Na Kosovu je veoma primetno da većina njih dolazi iz najsiromašnijih slojeva društva i koji se vrbuju za mali novac.
Međutim ovo što su Srbijanski policajci našli kod Vehabija verovatno nije ništa u poređenju sa onim što bi recimo oni našli kada bi pretresali Srpske ekstremističke pokrete i oragnizacije kojih je puna Srbija a i šire.

PredraGe

pre 12 godina

Ministre Dacicu, zar niste mogli i pred Paradu da privedete na informativni razgovor (zbog indicija ...) desne ekstremiste i klerofashiste? I da ih pustite napolje kada prodje Parada?

Brinuli ste samo za svoju fotelju i predstojece izbore. Vidite da mozhe da se reshi problem nasilnika. Samo kada se hoce!

Treba da vas je sramota, kao i svakoga ko je do sada i ko planira da glasa za vas!

elje

pre 12 godina

Knjige o ekstremnom Islamu... and follow my instructions...;-))
Posto mnogi pripadnici Vehabiskog pokreta imaju kriminalni dosije,mora se pohvaliti milicija koja je par sati nakon dogadjaja na pravi nacin reagovala.

kurrizi

pre 12 godina

Musliman sam ali iz dna duse zelim da se to zlo vehabista unisti u potpunosti. Sa tom zlom treba da se bakca sama muslimanska vera, jer u suprotnom sfaki ce mrziti muslimane. Koja je ova kategorija neludi koja dosla na Balkanu? To je produkt nacionalizma u ex Jugoslaviju koja raspala usled pouzrokovani pet ratova veliko srpstfa.

Erol Sadiku

pre 12 godina

Pa trebali su da navedu i sapun , parfem , peskir itd itd.

bezveze ko da niko nema noz u kuci ili bejzbol palicu sta ce stim mozda vole bejzbol :D

Slobodan

pre 12 godina

I sunce ti!!Komunikaciona srestva su pronadjena!! Jos ako su POWERED BY ANDROID... pa jos i oprema za skladistenje i obradu podataka , zatim mediji sa informacijama sacuvanim u digitalnom zapisu (laserskom metodom) .Nezvanicno se suska da ih je isporucio Verbatim. Zatim su otkrivene poslednjom tehnologijom obradjene celicne forme sposobne da iseku sniclu. Arsenal je krasio uredjaj izradjen verovatno od jasena, nepravilno cilindricnog oblika. Primarna namena ovog zastrasujuceg oruzja je za prenos impulsa sile. Da bi laici lakse stekli sliku dejstva ovog opasnog oruzja, slicnost mozemo pronaci u prehodnim tehnoloskim generacijama npr u Sumadiji kada nas Gedza u kasnim vecernjim ili ranim jutarnjim satima saceka komsiju (nejcesce pijanog) odvali cerovu perdu i impuls sile prenese na komsijina ledja. Cerovina nekada i jasenovina danas...ima li kraja toj tehnoloskoj trci u naoruzanju?

mister

pre 12 godina

Ajde sto su pretresli kucu to se mora kao i pomocne prostorije, ali nijedan terorista nije moron da drzi pusku ili slicne stvari kuci pa da ga lako povezu sa oruzjem, lik nije laik po drzanju oruzja se vidi da je prosao kakvu takvu obuku verovatno u nekom kampu, ali gde je pracenje i snimanje lica za koje je bilo poznato cime se bavi, bitni su i ljudi iz njegovog okruzenja pa zaboga on se bavi terorizmom nije sam!

Erol Sadiku

pre 12 godina

Pa trebali su da navedu i sapun , parfem , peskir itd itd.

bezveze ko da niko nema noz u kuci ili bejzbol palicu sta ce stim mozda vole bejzbol :D

Slobodan

pre 12 godina

I sunce ti!!Komunikaciona srestva su pronadjena!! Jos ako su POWERED BY ANDROID... pa jos i oprema za skladistenje i obradu podataka , zatim mediji sa informacijama sacuvanim u digitalnom zapisu (laserskom metodom) .Nezvanicno se suska da ih je isporucio Verbatim. Zatim su otkrivene poslednjom tehnologijom obradjene celicne forme sposobne da iseku sniclu. Arsenal je krasio uredjaj izradjen verovatno od jasena, nepravilno cilindricnog oblika. Primarna namena ovog zastrasujuceg oruzja je za prenos impulsa sile. Da bi laici lakse stekli sliku dejstva ovog opasnog oruzja, slicnost mozemo pronaci u prehodnim tehnoloskim generacijama npr u Sumadiji kada nas Gedza u kasnim vecernjim ili ranim jutarnjim satima saceka komsiju (nejcesce pijanog) odvali cerovu perdu i impuls sile prenese na komsijina ledja. Cerovina nekada i jasenovina danas...ima li kraja toj tehnoloskoj trci u naoruzanju?

gaga

pre 12 godina

Ajd zadjite malo po Šumadiji i pretresite kuće pa ćete naći i uniforme i kalašnjikove, i zastave sa mrtvačkim glavama i svakakvih obeležja iz ratova u Hrvatskoj i Bosni. Vehabije su pretnja, ali ne onakva kakva dolazi od Obraza, Naših, huligana koji sebe nazivaju navijačima... A, najveća opasnost za ovu zemlju je četnički mentalitet srpskog čoveka koji danas doživljava svoju renesansu. "Kosovo je Srbija" je npr. jedna od hipnoza koja se dnevno šalje iz medijskih kuća sa ciljem da se taj četnik u nama drži budnim i spremnim.
Ovaj bednik koji je pucao u Sarajevu je sam sebi presudio, zato što se vodio ličnim utopijama i budalaštinama. Oni koji su palili u Beogradu američku, hrvatsku i tursku ambasadu nisu osudjeni, jer i nemogu biti osudjeni. Iza njih stoji barem 50% srpskog naroda i političke "elite". To je učinak vekovnog postojanja srpske nacije i države, da bude na nivou jednog bednog verskog fanatika.

kurrizi

pre 12 godina

Musliman sam ali iz dna duse zelim da se to zlo vehabista unisti u potpunosti. Sa tom zlom treba da se bakca sama muslimanska vera, jer u suprotnom sfaki ce mrziti muslimane. Koja je ova kategorija neludi koja dosla na Balkanu? To je produkt nacionalizma u ex Jugoslaviju koja raspala usled pouzrokovani pet ratova veliko srpstfa.

PredraGe

pre 12 godina

Ministre Dacicu, zar niste mogli i pred Paradu da privedete na informativni razgovor (zbog indicija ...) desne ekstremiste i klerofashiste? I da ih pustite napolje kada prodje Parada?

Brinuli ste samo za svoju fotelju i predstojece izbore. Vidite da mozhe da se reshi problem nasilnika. Samo kada se hoce!

Treba da vas je sramota, kao i svakoga ko je do sada i ko planira da glasa za vas!

Kosovski plemić iz plemena Dardania

pre 12 godina

I ja sam protiv svakog vida političko religioznog ekstremizma pa i ovih bradatih plaćenika koji su se namnožili i na Kosovu donekle.Kažem plaćenika jer su oni očito vrbovani od strane Arabskih agenata.Na Kosovu je veoma primetno da većina njih dolazi iz najsiromašnijih slojeva društva i koji se vrbuju za mali novac.
Međutim ovo što su Srbijanski policajci našli kod Vehabija verovatno nije ništa u poređenju sa onim što bi recimo oni našli kada bi pretresali Srpske ekstremističke pokrete i oragnizacije kojih je puna Srbija a i šire.

fair play

pre 12 godina

prvo treba razdvojiti tekfire od 'vehabija'... Ovaj covek koji je pucao ne smatra da smo mi muslimani, posto ne slijedimo onu verziju koju on slijedi... Takvi nas nece pozdraviti islamskim pozdravom jer smatra da je greh tako pozdraviti nevernika... Oni lice kao 'vehabije', ali se ne slazu su s njima jer nisu ekstremni kao oni... Treba sve koji izazivaju i podstrekuju nasilje kazniti, ali ne treba siriti masovnu histeriju. Slazem se sa direktorom policije - problem su pojedinci... I jos jedna stvar - gejeve ne nazivate imenima koje ih vredjaju, zasto onda nazivate selefije kako se to njima ne svidja? P.s. Ne slazem se sa njihovim stavovima

bezimena

pre 12 godina

Proterati odmah iz Srbije!To bi uradili Ameri!
(Doni, 30. oktobar 2011 11:58)

A gde to Amerikanci proteruju Amerikance!?


p.s. držanje kompjutera, cd-ova, sms kartica, uniformi i sl. NIJE zakonom zabranjeno, tresla se gora rodio se miš...

del

pre 12 godina

@kurrizi, 30. oktobar 2011 11:36

Znao sam ja da smo mi krivi za globalno zagrevanje, za rat u Libiji i nezdravu hranu iz McDonaldsa, ali nisam znao i za vehabije.. Hvala na informaciji!

ateistazr

pre 12 godina

Sta je pronadjeno,sto nema u ,skoro svakoj kuci,prosecnog coveka,srbina,pogotovu.Sta je ekstremna literatura,ono sto je za srbe normalno,za muslimane je ekstremno,ili obrnuto,zavisi ko kako gleda.Ne odobravam postupak doticnog,to je nedozvoljeno i predstavlja krivicno delo,za sta ce i odgovarati.Simptomaticno je kako se gleda kod nas,taj postupak i postupci pojedinaca iz obraza,dveri,nasih,389,nac.stroja i slicnih.Sta su sve ti navedeni uradili u Srbiji,rusili,palili verske objekte,ambasade,objekte stranaka,prodavnice i sl.i sta je preduzeto protiv isti,skoro nista,ko je osudjen,samo jadne dve devojek zbog patika,bolje da nije ni toga bilo,samo smo se jos vise obrukali.Od ovog napada,pojedinca,napravljena je drama,kao da ce se srusiti sistem,hapsenja, privodjenja,a gde su on koji su najavljivali rusenje Beograda,paljenje ambasada ,pa cak i celog Beograda.Niko nije ,ni priveden,je li to bila sarena laza ministra i direktora policije,a sada su ,odjednom vrlo aktivni.Neka budu,ali neka to rade u svim slucajevima,ne,samo kada je jedna strana u pitanju.

Evropa

pre 12 godina

I zasto ovde pricamo o srpskim "ekstremistima"? Pa nije srpski "ekstremista" sa kalasnikovom hodao po Sarajevu kao manijak i trazio americke krvi da se osveti. Ne okrecite pricu bezveze. Srbi mozda jesu naoruzani ali ekstremisti nismo. Da smo ekstremisti kao sto se prica da jesmo Bosna bi bila srpska cela.

Bosanac

pre 12 godina

Nisu srpski extremisti hodali po Sarajevu sa kalasnjikovim?????? Nisu???
E bgm jesu! I po cijeloj Bosni! Klali,ubijali,silovali...gdje god su mogli to su i radili, dok nisu dosli Amerikanci pa ih zaustavili u tome!A inace ti extremisti se zovu cetnici, i preko 50% Srba je sasvim ok da oni imajku svoja okupljanja i udruzenja na kojima se cetnicka omladina obrazuje da mrzi sve druge! A smetaju vam vehabije??Hm....Mozda vaam samo smeta konacna pojava konkurencije u vidu religioznog fanatizma, i to na sta su oni sve spremni !

Evropa

pre 12 godina

Kad jednom u mraku budete imali susret sa jednim od ovih momaka, pricacete drugu pricu ovde. Ako budete u mogucnosti da je kazete uopste. Usput, garantujem da postoji i naoruzanje koje jos nije pronadjeno. Pa nisu ni oni budale pa da to u kucama drze.

ppuk.

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. Koliki se novac daje na obuku specijalaca koji rane napadaca u mantilu koji je mogao biti opasan sa 20KG C4 i tako ranjen je mogao da aktivira ekspoziv. Razneo bi pola kvarta i pobio pola SIPE koja mu se priblizila sa nekim stitovima. Smejurija. Daj boze da se nikada ne desi ovako nesto vise i da ne naidje neki Jasarevic koji ima tri ciste. O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca

Posmatrač

pre 12 godina

Koketiranje sa ekstremizmom ume, itekako, da se osveti... I za Srbe i za Bošnjake i za Hrvate je najbolje da se, u borbi protiv ovakve pošasti, drže zajedno i da eliminišu svaki ekstremizam iz svojih škola, verskih ustanova, političkih tela...

posmatrac

pre 12 godina

Neobavestena Srbijo,
Svaki dan vidjam vehabije jer sam iz NP.
Zalosno je da ne shvatate kakva je to opasnost, ne bi se segacili da znate.
Vrbuju sve, biraju mlade iz socijalno siromasnih slojeva, rasturaju porodice, samo da vam ne da Bog da imate posla sa njima.
Svi su ekstremni, puni mrznje, imaju cilj i nacine borbe, opasni su, naoruzani i zaslepljeni. Najgore je sto veruju da su u pravu u toj borbi tako da im zivot svoj a i drugih nista ne znaci.
Zato, ne komentarisite kad ne znate nista o tome.

sad smo ga ugasili

pre 12 godina

"Srpska policija pronašla je u kući Mevlida Jašarevića, koji je u petak pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu."
Sve to su pronasli? I vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu?

mister

pre 12 godina

Ajde sto su pretresli kucu to se mora kao i pomocne prostorije, ali nijedan terorista nije moron da drzi pusku ili slicne stvari kuci pa da ga lako povezu sa oruzjem, lik nije laik po drzanju oruzja se vidi da je prosao kakvu takvu obuku verovatno u nekom kampu, ali gde je pracenje i snimanje lica za koje je bilo poznato cime se bavi, bitni su i ljudi iz njegovog okruzenja pa zaboga on se bavi terorizmom nije sam!

Pancevac

pre 12 godina

Malo sam izgleda off line jer sam tek ovim clankom saznao da je momak ziv i da nije pogodjen u glavu, nego u nogu. Drago mi je zbog toga jer mislim da se sigurno mnogo jada u njemu skupilo da se onako samoubilacki ponasao. Ne verujem da je uzrok njegovom ponasanju vehabijsko ucenje, pre bih rekao da je neki drugi okidac, Libija mozda.
I jos jedna sitnica, kako to da medju pronadjenim stvarima u njegovoj kuci nema deviza ? Obicno ih ima.

Mind

pre 12 godina

Ovde se postavlja pitanje odgovornosti drustva za ovakve dogadjaje.Licno mislim da je"okidac"za ovo sto se desilo bila tvrdnja Milorada Dodika da nece podrzati zahtev za priznanje Palestine u UN.Pitam se sto je toliko briga Dodika za neku Palestinu.Takvi su nas svadjali godinama i kao rezultat imamo sta imamo.Po skoro svemu smo zadnji u Evropi.Politicari se igraju nacionalizmom gledajuci svoj interes i upropastavajuci nam mladost>Gubimo vreme zbog njihove nesposobnosti da rese probleme.Taj momak je vernik koji je bio neshvacen od sredine.Zasto?Jer danas svi gledaju svoj interes.Mislim da se osnovano moze postaviti pitanje odgovornosti i Islamske zajednice u Srbiji.Umesto da se voze u dzipovima,trebalo bi malo vise da rade posao za koji su i zaduzeni.Policija radi profesionalno.Oni nisu krivi za ono sta im,opet"neprofesionalni"politicari,narede.LJudi rade svoj posao posteno.A mediji,rukovodjeni osnovnim ciljem,profitom,ne prezaju od preuvelicavanja problema,dajuci mu mnogo vecu dimenziju nego sto on sam po sebi jeste.Sve u svemu,od ovoga ce svi profitirati osim ovog mladica od 23.godine.

Na buvljaku ima vise

pre 12 godina

Svaka cast policiji. Vidljiv je napredak u svakom pogledu zahvaljujuci strucnom radu i rukovodjenju. Onomad kad su jurili pripadnike zemunskog klana na salasu jednog od pripadnika nasli su samo sekiru, lanac i strangu. Sadasnji "ulov" je neuporedivo veci.

Bosniak

pre 12 godina

Upravu je ovaj dole sto kaze da nisu srbi hodali po sarajevu naoruzani sa kalasnjikov puskama, srbi su bili oko sarajeva,naoruzani snajperima i ostalim velikokalibarskim naoruzanjem. A od tog oruzja stradalo je mnogo i srba koji su ostali u svom gradu,jer metak ne pita za nacionalnost. A ove vehabije treba ukinuti jednostavnim donosenjem zakona kojim bi se Vehabizam proglasio teroristickom organizacijim i cime bi bila uvedena zabrana rada ove vjerske sekte,kako bi se imao osnov za njihovo hapsenje. Reciprocno tome treba donijeti zakon kojim bi se zabranilo djelovanje profasistickih orhanizacija kao sto je Cetnicki ravnogorski pokret ili neke Ustaske skupine.

elje

pre 12 godina

Knjige o ekstremnom Islamu... and follow my instructions...;-))
Posto mnogi pripadnici Vehabiskog pokreta imaju kriminalni dosije,mora se pohvaliti milicija koja je par sati nakon dogadjaja na pravi nacin reagovala.

NOVI PAZAR

pre 12 godina

Pohapsite sve vehabije!
Ja sam islamske veroispovesti, ali od ovakvih se klonim.
Ima ih po Crnoj Gori, Sandzaku, Bosni, Kosovu i Makedoniji.
Vrbuju svakog coveka koji je sam, npr: tuzan, bivsi razbojnik, alkoholicar, narkoman...Oporave ga podrskom, podsticu na pricu da je zivot prolazan i teraju strah svuda okolo.
Od kad su oni usli u Dzamije, vernici su izasli.

MarkoBg

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. ... O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca
(ppuk)

Upravo je suprotno. Terorista koji vice na narod da se skloni da ne bude povredjen ocigledno nije Brejvik koji se skida prvim metkom...inace bi ga skinuli prvim snajperom. Ovako je korisniji ziv.

Gvozden

pre 12 godina

Mene zanima jer ovo Zukorlicev Bosnjak ili srpski musliman?
Ovo pitam zbog retorike koju je Zukorlic talambasao sa onim Sarajevskim "sandzak republika" itd.
Takodje se moze ocekivati i od ostlih pravoslavaca slicne stvari,jer je retorika crkava i dzamija spala ne to koja ce veca budala da dobije pristalica,odnosno dusevno sputanih i obolelih ljudi,ukljucujuci i one pajace iz SANU i BANU i NANU....

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Uopste ne razumem komentare koji ismevaju istragu MUP Srbije u ovom slucaju, kao ni one koji su odmah okrenuli pricu na neofasiste u Srbiji ("Obraz" i ostali).

Niti moze policija u jednoj premetacini da nadje sve, niti da zatuce ceo vehabijski pokret. Takodje, to sto postoje neofasisti, to ne znaci da su vehabije maciji kasalj ili manja pretnja. I u SAD postoje neonacisti (KKK, na primer) i to mnogo gori i opasniji od "Obraza", ali oni nisu zakucali avione u Njujork i Pentagon, vec upravo ovakvi fanatici.

Zar treba vehabije da dignu u vazduh neki od velikih trznih centara u Beogradu, pa da se ukapira o cemu se radi ?

Kog abred aprot eraju?

pre 12 godina

Ljudi, ovaj momak definitivno nije normalan. Ne mislim da je lud i da ne treba da odgovara za svoje postupke ali normalan nije sigurno. "Forma patologije" koju je "odabrao" je primerena njegovom obrazovanju i društvenom sloju iz kog potiče, te je i izgred u skladu s time.
Neko slično poremećen negde drugde bi upao u školu i pucao u decu koja su ga ismevala (ili se njemu činilo da ga ismevaju) ili bi ubio svog šefa jer ga ponižava (ili mu se čini...)... Ovo je pre svega ispad poremećene osobe pa onda bilo šta drugo. To što je on pripadnik nekakvog pokreta ne znaći da je taj pokret ovo organizovao. Setite se samo onog monstruma iz Norveške... obrazovaniji, inteligentniji, proračunat.... 70 mrtvih. Ovaj mučeni Pazarac (ili šta je već) shodno mogućnostima ranio dvoje i popio metak.
Još bih ukazao na činjenicu da je 2005 (imao 17 g.) u Beču osuđen zbog razbojništva.
Luda vicubatina!

edin

pre 12 godina

Kako te nije sram da kazes da si musliman,ti si obicna neznalica.ako so prozvo bracu vehabije,onda si to isto reko i za poslanika muhammeda a s,jer on je jedini nas primer s kojim je Allah dz s zadovoljan.a ime El Vehab je Allahovo ime sto znaci Onaj koji puno daruje.jado jedan.

Prishtevac

pre 12 godina

Isti problem imamo i mi na Kosovu, ove vehabije treba iskoreniti a mi i vi Albanci i Srbi mozhemo da nastavimo kao normalni neprijatelji ili prijatelji nema veze svagju, prepirku oko Kosova, a ove arape bi sve poslao u arabiju pa tamo neka rade sta im je volja

kurrizi

pre 12 godina

Musliman sam ali iz dna duse zelim da se to zlo vehabista unisti u potpunosti. Sa tom zlom treba da se bakca sama muslimanska vera, jer u suprotnom sfaki ce mrziti muslimane. Koja je ova kategorija neludi koja dosla na Balkanu? To je produkt nacionalizma u ex Jugoslaviju koja raspala usled pouzrokovani pet ratova veliko srpstfa.

Bosanac

pre 12 godina

Nisu srpski extremisti hodali po Sarajevu sa kalasnjikovim?????? Nisu???
E bgm jesu! I po cijeloj Bosni! Klali,ubijali,silovali...gdje god su mogli to su i radili, dok nisu dosli Amerikanci pa ih zaustavili u tome!A inace ti extremisti se zovu cetnici, i preko 50% Srba je sasvim ok da oni imajku svoja okupljanja i udruzenja na kojima se cetnicka omladina obrazuje da mrzi sve druge! A smetaju vam vehabije??Hm....Mozda vaam samo smeta konacna pojava konkurencije u vidu religioznog fanatizma, i to na sta su oni sve spremni !

Evropa

pre 12 godina

I zasto ovde pricamo o srpskim "ekstremistima"? Pa nije srpski "ekstremista" sa kalasnikovom hodao po Sarajevu kao manijak i trazio americke krvi da se osveti. Ne okrecite pricu bezveze. Srbi mozda jesu naoruzani ali ekstremisti nismo. Da smo ekstremisti kao sto se prica da jesmo Bosna bi bila srpska cela.

Erol Sadiku

pre 12 godina

Pa trebali su da navedu i sapun , parfem , peskir itd itd.

bezveze ko da niko nema noz u kuci ili bejzbol palicu sta ce stim mozda vole bejzbol :D

gaga

pre 12 godina

Ajd zadjite malo po Šumadiji i pretresite kuće pa ćete naći i uniforme i kalašnjikove, i zastave sa mrtvačkim glavama i svakakvih obeležja iz ratova u Hrvatskoj i Bosni. Vehabije su pretnja, ali ne onakva kakva dolazi od Obraza, Naših, huligana koji sebe nazivaju navijačima... A, najveća opasnost za ovu zemlju je četnički mentalitet srpskog čoveka koji danas doživljava svoju renesansu. "Kosovo je Srbija" je npr. jedna od hipnoza koja se dnevno šalje iz medijskih kuća sa ciljem da se taj četnik u nama drži budnim i spremnim.
Ovaj bednik koji je pucao u Sarajevu je sam sebi presudio, zato što se vodio ličnim utopijama i budalaštinama. Oni koji su palili u Beogradu američku, hrvatsku i tursku ambasadu nisu osudjeni, jer i nemogu biti osudjeni. Iza njih stoji barem 50% srpskog naroda i političke "elite". To je učinak vekovnog postojanja srpske nacije i države, da bude na nivou jednog bednog verskog fanatika.

Kosovski plemić iz plemena Dardania

pre 12 godina

I ja sam protiv svakog vida političko religioznog ekstremizma pa i ovih bradatih plaćenika koji su se namnožili i na Kosovu donekle.Kažem plaćenika jer su oni očito vrbovani od strane Arabskih agenata.Na Kosovu je veoma primetno da većina njih dolazi iz najsiromašnijih slojeva društva i koji se vrbuju za mali novac.
Međutim ovo što su Srbijanski policajci našli kod Vehabija verovatno nije ništa u poređenju sa onim što bi recimo oni našli kada bi pretresali Srpske ekstremističke pokrete i oragnizacije kojih je puna Srbija a i šire.

Mind

pre 12 godina

Ovde se postavlja pitanje odgovornosti drustva za ovakve dogadjaje.Licno mislim da je"okidac"za ovo sto se desilo bila tvrdnja Milorada Dodika da nece podrzati zahtev za priznanje Palestine u UN.Pitam se sto je toliko briga Dodika za neku Palestinu.Takvi su nas svadjali godinama i kao rezultat imamo sta imamo.Po skoro svemu smo zadnji u Evropi.Politicari se igraju nacionalizmom gledajuci svoj interes i upropastavajuci nam mladost>Gubimo vreme zbog njihove nesposobnosti da rese probleme.Taj momak je vernik koji je bio neshvacen od sredine.Zasto?Jer danas svi gledaju svoj interes.Mislim da se osnovano moze postaviti pitanje odgovornosti i Islamske zajednice u Srbiji.Umesto da se voze u dzipovima,trebalo bi malo vise da rade posao za koji su i zaduzeni.Policija radi profesionalno.Oni nisu krivi za ono sta im,opet"neprofesionalni"politicari,narede.LJudi rade svoj posao posteno.A mediji,rukovodjeni osnovnim ciljem,profitom,ne prezaju od preuvelicavanja problema,dajuci mu mnogo vecu dimenziju nego sto on sam po sebi jeste.Sve u svemu,od ovoga ce svi profitirati osim ovog mladica od 23.godine.

PredraGe

pre 12 godina

Ministre Dacicu, zar niste mogli i pred Paradu da privedete na informativni razgovor (zbog indicija ...) desne ekstremiste i klerofashiste? I da ih pustite napolje kada prodje Parada?

Brinuli ste samo za svoju fotelju i predstojece izbore. Vidite da mozhe da se reshi problem nasilnika. Samo kada se hoce!

Treba da vas je sramota, kao i svakoga ko je do sada i ko planira da glasa za vas!

bezimena

pre 12 godina

Proterati odmah iz Srbije!To bi uradili Ameri!
(Doni, 30. oktobar 2011 11:58)

A gde to Amerikanci proteruju Amerikance!?


p.s. držanje kompjutera, cd-ova, sms kartica, uniformi i sl. NIJE zakonom zabranjeno, tresla se gora rodio se miš...

Evropa

pre 12 godina

Kad jednom u mraku budete imali susret sa jednim od ovih momaka, pricacete drugu pricu ovde. Ako budete u mogucnosti da je kazete uopste. Usput, garantujem da postoji i naoruzanje koje jos nije pronadjeno. Pa nisu ni oni budale pa da to u kucama drze.

del

pre 12 godina

@kurrizi, 30. oktobar 2011 11:36

Znao sam ja da smo mi krivi za globalno zagrevanje, za rat u Libiji i nezdravu hranu iz McDonaldsa, ali nisam znao i za vehabije.. Hvala na informaciji!

Gvozden

pre 12 godina

Mene zanima jer ovo Zukorlicev Bosnjak ili srpski musliman?
Ovo pitam zbog retorike koju je Zukorlic talambasao sa onim Sarajevskim "sandzak republika" itd.
Takodje se moze ocekivati i od ostlih pravoslavaca slicne stvari,jer je retorika crkava i dzamija spala ne to koja ce veca budala da dobije pristalica,odnosno dusevno sputanih i obolelih ljudi,ukljucujuci i one pajace iz SANU i BANU i NANU....

sad smo ga ugasili

pre 12 godina

"Srpska policija pronašla je u kući Mevlida Jašarevića, koji je u petak pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu."
Sve to su pronasli? I vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu?

ppuk.

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. Koliki se novac daje na obuku specijalaca koji rane napadaca u mantilu koji je mogao biti opasan sa 20KG C4 i tako ranjen je mogao da aktivira ekspoziv. Razneo bi pola kvarta i pobio pola SIPE koja mu se priblizila sa nekim stitovima. Smejurija. Daj boze da se nikada ne desi ovako nesto vise i da ne naidje neki Jasarevic koji ima tri ciste. O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca

Slobodan

pre 12 godina

I sunce ti!!Komunikaciona srestva su pronadjena!! Jos ako su POWERED BY ANDROID... pa jos i oprema za skladistenje i obradu podataka , zatim mediji sa informacijama sacuvanim u digitalnom zapisu (laserskom metodom) .Nezvanicno se suska da ih je isporucio Verbatim. Zatim su otkrivene poslednjom tehnologijom obradjene celicne forme sposobne da iseku sniclu. Arsenal je krasio uredjaj izradjen verovatno od jasena, nepravilno cilindricnog oblika. Primarna namena ovog zastrasujuceg oruzja je za prenos impulsa sile. Da bi laici lakse stekli sliku dejstva ovog opasnog oruzja, slicnost mozemo pronaci u prehodnim tehnoloskim generacijama npr u Sumadiji kada nas Gedza u kasnim vecernjim ili ranim jutarnjim satima saceka komsiju (nejcesce pijanog) odvali cerovu perdu i impuls sile prenese na komsijina ledja. Cerovina nekada i jasenovina danas...ima li kraja toj tehnoloskoj trci u naoruzanju?

elje

pre 12 godina

Knjige o ekstremnom Islamu... and follow my instructions...;-))
Posto mnogi pripadnici Vehabiskog pokreta imaju kriminalni dosije,mora se pohvaliti milicija koja je par sati nakon dogadjaja na pravi nacin reagovala.

ateistazr

pre 12 godina

Sta je pronadjeno,sto nema u ,skoro svakoj kuci,prosecnog coveka,srbina,pogotovu.Sta je ekstremna literatura,ono sto je za srbe normalno,za muslimane je ekstremno,ili obrnuto,zavisi ko kako gleda.Ne odobravam postupak doticnog,to je nedozvoljeno i predstavlja krivicno delo,za sta ce i odgovarati.Simptomaticno je kako se gleda kod nas,taj postupak i postupci pojedinaca iz obraza,dveri,nasih,389,nac.stroja i slicnih.Sta su sve ti navedeni uradili u Srbiji,rusili,palili verske objekte,ambasade,objekte stranaka,prodavnice i sl.i sta je preduzeto protiv isti,skoro nista,ko je osudjen,samo jadne dve devojek zbog patika,bolje da nije ni toga bilo,samo smo se jos vise obrukali.Od ovog napada,pojedinca,napravljena je drama,kao da ce se srusiti sistem,hapsenja, privodjenja,a gde su on koji su najavljivali rusenje Beograda,paljenje ambasada ,pa cak i celog Beograda.Niko nije ,ni priveden,je li to bila sarena laza ministra i direktora policije,a sada su ,odjednom vrlo aktivni.Neka budu,ali neka to rade u svim slucajevima,ne,samo kada je jedna strana u pitanju.

Na buvljaku ima vise

pre 12 godina

Svaka cast policiji. Vidljiv je napredak u svakom pogledu zahvaljujuci strucnom radu i rukovodjenju. Onomad kad su jurili pripadnike zemunskog klana na salasu jednog od pripadnika nasli su samo sekiru, lanac i strangu. Sadasnji "ulov" je neuporedivo veci.

fair play

pre 12 godina

prvo treba razdvojiti tekfire od 'vehabija'... Ovaj covek koji je pucao ne smatra da smo mi muslimani, posto ne slijedimo onu verziju koju on slijedi... Takvi nas nece pozdraviti islamskim pozdravom jer smatra da je greh tako pozdraviti nevernika... Oni lice kao 'vehabije', ali se ne slazu su s njima jer nisu ekstremni kao oni... Treba sve koji izazivaju i podstrekuju nasilje kazniti, ali ne treba siriti masovnu histeriju. Slazem se sa direktorom policije - problem su pojedinci... I jos jedna stvar - gejeve ne nazivate imenima koje ih vredjaju, zasto onda nazivate selefije kako se to njima ne svidja? P.s. Ne slazem se sa njihovim stavovima

posmatrac

pre 12 godina

Neobavestena Srbijo,
Svaki dan vidjam vehabije jer sam iz NP.
Zalosno je da ne shvatate kakva je to opasnost, ne bi se segacili da znate.
Vrbuju sve, biraju mlade iz socijalno siromasnih slojeva, rasturaju porodice, samo da vam ne da Bog da imate posla sa njima.
Svi su ekstremni, puni mrznje, imaju cilj i nacine borbe, opasni su, naoruzani i zaslepljeni. Najgore je sto veruju da su u pravu u toj borbi tako da im zivot svoj a i drugih nista ne znaci.
Zato, ne komentarisite kad ne znate nista o tome.

Pancevac

pre 12 godina

Malo sam izgleda off line jer sam tek ovim clankom saznao da je momak ziv i da nije pogodjen u glavu, nego u nogu. Drago mi je zbog toga jer mislim da se sigurno mnogo jada u njemu skupilo da se onako samoubilacki ponasao. Ne verujem da je uzrok njegovom ponasanju vehabijsko ucenje, pre bih rekao da je neki drugi okidac, Libija mozda.
I jos jedna sitnica, kako to da medju pronadjenim stvarima u njegovoj kuci nema deviza ? Obicno ih ima.

mister

pre 12 godina

Ajde sto su pretresli kucu to se mora kao i pomocne prostorije, ali nijedan terorista nije moron da drzi pusku ili slicne stvari kuci pa da ga lako povezu sa oruzjem, lik nije laik po drzanju oruzja se vidi da je prosao kakvu takvu obuku verovatno u nekom kampu, ali gde je pracenje i snimanje lica za koje je bilo poznato cime se bavi, bitni su i ljudi iz njegovog okruzenja pa zaboga on se bavi terorizmom nije sam!

Posmatrač

pre 12 godina

Koketiranje sa ekstremizmom ume, itekako, da se osveti... I za Srbe i za Bošnjake i za Hrvate je najbolje da se, u borbi protiv ovakve pošasti, drže zajedno i da eliminišu svaki ekstremizam iz svojih škola, verskih ustanova, političkih tela...

Bosniak

pre 12 godina

Upravu je ovaj dole sto kaze da nisu srbi hodali po sarajevu naoruzani sa kalasnjikov puskama, srbi su bili oko sarajeva,naoruzani snajperima i ostalim velikokalibarskim naoruzanjem. A od tog oruzja stradalo je mnogo i srba koji su ostali u svom gradu,jer metak ne pita za nacionalnost. A ove vehabije treba ukinuti jednostavnim donosenjem zakona kojim bi se Vehabizam proglasio teroristickom organizacijim i cime bi bila uvedena zabrana rada ove vjerske sekte,kako bi se imao osnov za njihovo hapsenje. Reciprocno tome treba donijeti zakon kojim bi se zabranilo djelovanje profasistickih orhanizacija kao sto je Cetnicki ravnogorski pokret ili neke Ustaske skupine.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Uopste ne razumem komentare koji ismevaju istragu MUP Srbije u ovom slucaju, kao ni one koji su odmah okrenuli pricu na neofasiste u Srbiji ("Obraz" i ostali).

Niti moze policija u jednoj premetacini da nadje sve, niti da zatuce ceo vehabijski pokret. Takodje, to sto postoje neofasisti, to ne znaci da su vehabije maciji kasalj ili manja pretnja. I u SAD postoje neonacisti (KKK, na primer) i to mnogo gori i opasniji od "Obraza", ali oni nisu zakucali avione u Njujork i Pentagon, vec upravo ovakvi fanatici.

Zar treba vehabije da dignu u vazduh neki od velikih trznih centara u Beogradu, pa da se ukapira o cemu se radi ?

Kog abred aprot eraju?

pre 12 godina

Ljudi, ovaj momak definitivno nije normalan. Ne mislim da je lud i da ne treba da odgovara za svoje postupke ali normalan nije sigurno. "Forma patologije" koju je "odabrao" je primerena njegovom obrazovanju i društvenom sloju iz kog potiče, te je i izgred u skladu s time.
Neko slično poremećen negde drugde bi upao u školu i pucao u decu koja su ga ismevala (ili se njemu činilo da ga ismevaju) ili bi ubio svog šefa jer ga ponižava (ili mu se čini...)... Ovo je pre svega ispad poremećene osobe pa onda bilo šta drugo. To što je on pripadnik nekakvog pokreta ne znaći da je taj pokret ovo organizovao. Setite se samo onog monstruma iz Norveške... obrazovaniji, inteligentniji, proračunat.... 70 mrtvih. Ovaj mučeni Pazarac (ili šta je već) shodno mogućnostima ranio dvoje i popio metak.
Još bih ukazao na činjenicu da je 2005 (imao 17 g.) u Beču osuđen zbog razbojništva.
Luda vicubatina!

MarkoBg

pre 12 godina

Nemerljiv je neprofesionalizam sarajevske tj. BiH policije u ovom slucaju. ... O zecevima u pozornickim uniformama da i ne govorim. Gradjani su istinski heroji, luda hrabrost i luda sreca
(ppuk)

Upravo je suprotno. Terorista koji vice na narod da se skloni da ne bude povredjen ocigledno nije Brejvik koji se skida prvim metkom...inace bi ga skinuli prvim snajperom. Ovako je korisniji ziv.

NOVI PAZAR

pre 12 godina

Pohapsite sve vehabije!
Ja sam islamske veroispovesti, ali od ovakvih se klonim.
Ima ih po Crnoj Gori, Sandzaku, Bosni, Kosovu i Makedoniji.
Vrbuju svakog coveka koji je sam, npr: tuzan, bivsi razbojnik, alkoholicar, narkoman...Oporave ga podrskom, podsticu na pricu da je zivot prolazan i teraju strah svuda okolo.
Od kad su oni usli u Dzamije, vernici su izasli.

edin

pre 12 godina

Kako te nije sram da kazes da si musliman,ti si obicna neznalica.ako so prozvo bracu vehabije,onda si to isto reko i za poslanika muhammeda a s,jer on je jedini nas primer s kojim je Allah dz s zadovoljan.a ime El Vehab je Allahovo ime sto znaci Onaj koji puno daruje.jado jedan.

Prishtevac

pre 12 godina

Isti problem imamo i mi na Kosovu, ove vehabije treba iskoreniti a mi i vi Albanci i Srbi mozhemo da nastavimo kao normalni neprijatelji ili prijatelji nema veze svagju, prepirku oko Kosova, a ove arape bi sve poslao u arabiju pa tamo neka rade sta im je volja